Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
DOLARCILARRR TERS KÖŞE
diye başlıklar gelir m.a.l.u.m medyadan.
10 dakikada iyi çözümleme yapmışsınız biz hala piyasa ne yapacak onu hesaplamaya çalışıyoruz..
10 dakikada iyi çözümleme yapmışsınız biz hala piyasa ne yapacak onu hesaplamaya çalışıyoruz..
sorry caps çıkmamış bende yanlış anlamışım
Valla o medya takımının çözümleme yapmasına gerek yok :)
bir miktar panikçileri yedikten sonra ufaktan usd longa bi döndüm bakalım ne olacak
5,78 ve 5,80 e sat emri koyacaktım. Daha da artarsa diye koymadım : )
Merak ettiğim keşke az bir şey koysaydım denemek için. Acaba o ilk tepkide satarmıydı 5,80 den.
şimdi esas belirleyici olan tl pozisyonundan %24 faiz alan yabancı yatırımcı %19,75 faizle pozisyonunu sürdürecek mi? kapatacak mı? tersine mi dönecek?
burada hesaplamanın içine libor-enflasyon-gösterge faizi-cds gibi kalemler giriyor
sonra birde siyasi riskler (s 400-yaptırımlar-kıbrıs)
ha birde fed-ecb :D
ölme eşşeğim ölme gel hesaplada abilere görüş bildir sonra insanlar pozisyon açsınlar sonra birileri masa başı pazarlıkla kuru ters çevirsin sen yanıldığınla kal falan filan :D
bence 250 indirilseydi kur şu an 5.50lerde olurdu ve kalıcı olarak enflasyona poz etkisi olurdu yıl sonuna kadar 650 indirirdin riski azaltırdın cds düşerdi vs, vs, ama şimdi 425 indirmek yıl sonu beklentilerini 800lere taşıyacaktır bu da tldeki yatırımcı için olumlu bir senaryo değil
akşam ecb haftaya da fed var sanırım yatırımcının da kafası karışık belkide 19,75 te güzel faiz diyecektir
5,78 ve 5,80 e sat emri koyacaktım. Daha da artarsa diye koymadım : )
Merak ettiğim keşke az bir şey koysaydım denemek için. Acaba o ilk tepkide satarmıydı 5,80 den.
banka 5.80den alım yaptıysa satardı ama ama spotta 5.7646 üzerinde işlem görmedi, bankalara arası da bu seviyenin bir tık altıdır muhtemelen o yüzden ztn satılmayacaktı üzülmeye gerek yok
300 dolarım var satayımmı
banka 5.80den alım yaptıysa satardı ama ama spotta 5.7646 üzerinde işlem görmedi, bankalara arası da bu seviyenin bir tık altıdır muhtemelen o yüzden ztn satılmayacaktı üzülmeye gerek yok
Bu arada bist -ye döndü -0,22 ile. Taşlar yerine oturmaya başladı. Alttan döviz aldırdılar bence son fırsat olarak : ))
YTD
Avrupa MB ne yapacak acaba bugün.İndirirse euro da düşer
Carmageddon
25-07-2019, 13:55
Avrupa MB ne yapacak acaba bugün.İndirirse euro da düşer
Sabit tuttu ve euro düştü. beklenti 10 puan indirimdi. Tam zamanında çıkmışım eurodan.
Şu durumda kademeli alım mantıklı mıdır?
Şurayı kırarsa şuraya gider gibi bir durum olur mu?
Paritede olmasa yanmisiz iyi kar birakti bugun
muzurasd
25-07-2019, 15:44
sterlin/usd mi@dorukky
Faiz beklenenden fazla düşmedi mi şimdi? Kur neden düşüyor. Trump'ın bir tweetiyle yer yerinden oynardı eskiden. Kurun bu kadar stabil gitmesinin bir sebebi var mı?
Eur usd.
Dun 1.24 den aldigim stg de ufak birakti 1.251 deki emir calismis
Faiz beklenenden fazla düşmedi mi şimdi? Kur neden düşüyor. Trump'ın bir tweetiyle yer yerinden oynardı eskiden. Kurun bu kadar stabil gitmesinin bir sebebi var mı?
Reis ESP'yi tekrar açtı artık ekonomi dengeli.
Carmageddon
25-07-2019, 15:57
Euro güzel fırsat verdi bugün, 6.28'lerden 6.38lere geldi şu an.
fiyatlanan bu civardaydı ztn hatta vadelilerde daha fazlası fiyatlanmıştı kur şimdi biraz topluyor ama vadeliler hala aşağıda
piyasada TL varlıklar için olumlu hava devam ediyor. Cuma öğlende sonra BİST te kar satışları izlense de momentum halen yüksek.
TCMB faiz indirimi tarafında fiyatlamalar daha yüksek faize doğru evrilmeye başladı. daha önce 250-300bps olan swap point fiyatlamaları 350bps ye kadar geldi.
TCMB den 350-400bps faiz indirimi gelmesi fiyatlamayı değiştirmeyecektir. 300 altı TL yi güçlendirir, çılgınlık yapıp 400 bps üzerine çıkmadığı sürece TL de kalmayı tercih ederim.
Evet merkez üst limitten faiz indirdi.+25bps de psikolojik seviye altı için yapıldı ve daha önce fiyatlandığı için kurda değişik görmedik. Borsa bugün 104.000 lere kadar çıktı arkasından kar satışları izledik. Momentum halen yüksek TL de kalmaya devam ediyoruz
ahmetgurlek
26-07-2019, 07:53
bence biz çaktırmadan sabit kur rejimine geçtik; 5.70'e kitlediler kuru.
*JP Morgan, #ARCLK için tavsiyesini 'nötr'den 'ağırlığını artır'a, hedef fiyatını 19,90 TL'den 25,70 TL'ye yükseltti
orta vadede temiz para.. 2 ay sonra 25lerden veririz biraz alayım :D
muzurasd
26-07-2019, 10:02
#arclk için 22 mayıs dip yapmış 15li rakamlar şubat ayıda pick noktası şuanda 21 li seviyede kağıt buradan yukarısı bilemiyorum altan.
bende bilemiyorum ama jpm hedefleri 2 aya geliyor genelde 1 yıldır takip ediyorum
hadi bunu forumca takip edelim bir sonrakine yüklü gireriz :)
Focus4171
26-07-2019, 10:36
Aracı kurumlar çok uyanıktır. Genelde işleri bittikten sonra hedef fiyat açıklarlar. Her zaman dikkat etmek lazım...
- ARCLK 21,10 güçlü direnç noktası. Buralardan satıcılar gelir muhtemelen. Hemen geçilemeyebilir, buralarda biraz oyalanabilir. 21,10 direnci kırılır ve üstünde 2-3 gün kapanış yaparsa, o zaman sırasıyla 23,00 ve ardından 27,00 hedefine doğru gidebilir.
- 20,50 stop noktası. Kırılması hoş olmaz. Zaten şuan bu hissede de bir negatif uyumsuzluk söz konusu. Kırılması halinde aşağıda 19,90 civarı bizi bekler. Dikkat etmek gerekir.
- 2 aya kadar borsa bir aksilik olmazsa zaten yeni zirvelere koşar gibi duruyor. Endeksle beraber ARCLK'te yürür o zaman. Önemli olan alış yerini olabildiğince düşük tutmak ve bu süre zaafında en çok kazandırabilecek hisseyi bulmaktır...:icon_tup: Son günlerde grafiklerini en çok beğendiğim hisselerden biri ASELS'dir mesela, YT olmamakla beraber. Şuanda 18,40-50 arasında. Yakın zamanda 19,10 geçilirse yaklaşık 22'ye kadar yol alabilir...
- Herkese Hayırlı Cumalar, bol kazançlar dilerim...
Ben cok yil gecirdim birsa da. Pinar sut ve soksa ile baslamistim 92 yilinda. Uzun zamandir da uzagim.
Bu tip hedef ve yorumlar büyük oranda cikmiyor.
425 geldi ve piyasa stabil karşıladı. Ne diyim,birseyler oluyir ama ne....
Buarada sabah tayyibi dinliyordum;akp sırça köşkler de oturup,siyaset yapma yeri degildir dedi. Koltukdan düştüm!
Ben cok yil gecirdim birsa da. Pinar sut ve soksa ile baslamistim 92 yilinda. Uzun zamandir da uzagim.
Buarada sabah tayyibi dinliyordum;akp sırça köşkler de oturup,siyaset yapma yeri degildir dedi. Koltukdan düştüm!
Köşk demiş saray dememiş ki!!:)
M_PROJECT
26-07-2019, 13:53
Kendim haric demistir o. Dustugunle kalirsin valla :D
kunteper
26-07-2019, 14:05
her ayin sonu euro bozdurmam gerekiyor, her ayin sonu bir sekilde euro dusuyor :D
*JP Morgan, #ARCLK için tavsiyesini 'nötr'den 'ağırlığını artır'a, hedef fiyatını 19,90 TL'den 25,70 TL'ye yükseltti
alış verişi Migros tan yapar Tofaş arabaya binerim ama daha önce evimde de arçelik tv vardı:-)
muzurasd
26-07-2019, 15:11
5.61 geliyor 4.88 :)
birileri "hoop 66 altında olmaz" diyor galiba bakalım..
Alım ne zaman yapılabilir altın? Kâr alıp çıkış yaptım öngörüsü olan var mı
Trumpet yine Türkiyeyi suçlamıyorum füze alımı için demiş ,bakalım sabaha etkisi ne olur
Köşk demiş saray dememiş ki!!:)
Kendim haric demistir o. Dustugunle kalirsin valla :D
Bunlar hakkatten,halki en salak kisi yerine koyup yuzlerce skandala imza attilar. Yaparlar,gayet guzel de kasilarak,yuzsuzce yaparlar...
Arçelik satislari düşecek
ÖTV den sebep neye istinaden çıkar demişler acaba
Dolarda devlet tarafından manipülasyon var.
Eylul ayında görmek gerek :)
alış verişi Migros tan yapar Tofaş arabaya binerim ama daha önce evimde de arçelik tv vardı:-)
eve giderken Migros a uğrayıp alışveriş yapıcam, oyunun kuralı bu win-win :-)
PiscocuK
29-07-2019, 16:08
eve giderken Migros a uğrayıp alışveriş yapıcam, oyunun kuralı bu win-win :-)
TL de kalmaya devam mı?
İyice dip yaptı altın ve dolar devamı ne olur acaba
Migros artık Koç'un değil hatırlatayım bu arada :)
Migros artık Koç'un değil hatırlatayım bu arada :)
hatırlatma için teşekkür ederim, Koç grubu şirketlerinde 11 yıl çalışmış biri olarak iştiraklerini iyi bilirim :-)
TL de kalmaya devam mı?
şuanda devam, Borsa da beklediğim yerlere kadar, tabi FED sonrası ve önümüzdeki hafta sonu hafif kar realizasyonu olabilir. bilançolar geldikçe karları cebe alacaklar
USD için alım seviyleri yaklaşıyor, Işık Ökte de güzel tespit yapmış. FX borcum olsa 5.60 altında toplar ve kapatırdım
https://twitter.com/i/status/1155843717980459008
Birkan61
29-07-2019, 21:06
Agalar 150.000 lirayı takribi 1 yıl bekletmek için, şimdi dolar almak mı yoksa vadeli mi mantıklı olur
free-hifi
30-07-2019, 09:00
Dikkat çekici öneri.. ATO Başkanı Gürsel Baran: Konkordato ilan eden firmanın borçlarını devlet karşılasın
İşte böyle MK tabi devlet yada biz karşılayalım salak mısınız siz
Focus4171
30-07-2019, 09:51
ARCLK fena sattılar. JP Morgan işini gördü anlaşılan. Direkt 19,90 desteğinden açılış yaptı. Orada da tutunamadı. Eğer tekrar yukarı atamazsa kendini aşağıda 2. önemli destek olan 19,10 desteğine kadar çekilebilir...
Bu durum beklentinin çok üstünde bilanço açıklamayacak olan tüm hisselerde oluşabilecek bir durum. BİST'te artık patinaj yapıyor. Sadece bilanço beklentileriyle buralarda tutunuyor. Kısa vadede düzeltme beklentim hala geçerli. Endeks bazlı hisselere bu aralar dikkat etmek gerekebilir. Kar cebe yakışmalı gerektiği durumlarda...:icon_tup:
Dolar ile Bist bir süreliğine yer değiştirmeli artık, çok fazla uzattılar 90+15 oldu neredeyse...;)
ahmetgurlek
30-07-2019, 11:32
arçelik'i baya sağlam çakmışlar hakkaten, 19'u transit geçmiş, 18,65'lerde...
ARCLK fena sattılar. JP Morgan işini gördü anlaşılan. Direkt 19,90 desteğinden açılış yaptı. Orada da tutunamadı. Eğer tekrar yukarı atamazsa kendini aşağıda 2. önemli destek olan 19,10 desteğine kadar çekilebilir...
Bu durum beklentinin çok üstünde bilanço açıklamayacak olan tüm hisselerde oluşabilecek bir durum. BİST'te artık patinaj yapıyor. Sadece bilanço beklentileriyle buralarda tutunuyor. Kısa vadede düzeltme beklentim hala geçerli. Endeks bazlı hisselere bu aralar dikkat etmek gerekebilir. Kar cebe yakışmalı gerektiği durumlarda...:icon_tup:
Dolar ile Bist bir süreliğine yer değiştirmeli artık, çok fazla uzattılar 90+15 oldu neredeyse...;)
Alınmalı mı yani? :)
Dolar için daha erken.. İneceği çok yol var. Mermileri hazırladık bekliyoruz.
Focus4171
30-07-2019, 12:29
Al-sat tavsiyesi vermem hiçbir konuda, sadece teknik olarak olabilecek senaryoları paylaşırım. Herkes bu bilgileri değerlendirip kendince karar vermelidir...
- Dolar 200 günlük ortalama 5,56(eski meşhur 5,58'im), 300 günlük ortalamada 5,54 seviyelerinde. Benim düşüncem artık sona yaklaştığımız yönünde. MB'nin faiz indirimi kararı öncesi hiçbir pozisyon taşımayacağımı ve alınan karara göre yön çizilmesinin daha uygun olabileceğini bildirmiştim. Zaten 6,02 desteği kırıldığından bu yana da 5,45-5,55 arasını hedeflediğimi defalarca yazmıştım. Anlık olabilecek sert değişimleri de yazıyorum ara ara, hatta birkaç kez tepki çıkışlarını da yakaladık. Şuan için bu seviyelerin altını ben beklemiyorum açıkçası. Çift W yapıp yukarı kopabilme ihtimali yüksek gibi çünkü. Şuanda ki son düşüş Fed'in faiz beklentisiyle alakalıdır diye düşünüyorum. O beklenti de bitmek üzere...:icon_tup:
- Borsa 100.000 puan altını hala bekliyorum. Ana hedefim orada da 96.000-99.000 puan aralığında alım yapmak. Tabi o zamanki duruma ve desteklere bakarak karar vermek daha sağlıklı olur. Endeks'e bağlı olmayan hisseler için bu düşüş bir sorun teşkil etmez, o pozisyonlar hissesine bağlı olarak taşınabilir...
- Altın 1380$ ve 1440$ arasında ki yatay bantta devam ediyor. 1440$ aşılır ve kalıcı olursa önü açılır. 1380$ altı kısa vedeli stop. Orta ve uzun vade grafikleri hala iyi durumda bir değişme yok...
Al-sat tavsiyesi vermem hiçbir konuda, sadece teknik olarak olabilecek senaryoları paylaşırım. Herkes bu bilgileri değerlendirip kendince karar vermelidir...
- Dolar 200 günlük ortalama 5,56(eski meşhur 5,58'im), 300 günlük ortalamada 5,54 seviyelerinde. Benim düşüncem artık sona yaklaştığımız yönünde. MB'nin faiz indirimi kararı öncesi hiçbir pozisyon taşımayacağımı ve alınan karara göre yön çizilmesinin daha uygun olabileceğini bildirmiştim. Zaten 6,02 desteği kırıldığından bu yana da 5,45-5,55 arasını hedeflediğimi defalarca yazmıştım. Anlık olabilecek sert değişimleri de yazıyorum ara ara, hatta birkaç kez tepki çıkışlarını da yakaladık. Şuan için bu seviyelerin altını ben beklemiyorum açıkçası. Çift W yapıp yukarı kopabilme ihtimali yüksek gibi çünkü. Şuanda ki son düşüş Fed'in faiz beklentisiyle alakalıdır diye düşünüyorum. O beklenti de bitmek üzere...:icon_tup:
- Borsa 100.000 puan altını hala bekliyorum. Ana hedefim orada da 96.000-99.000 puan aralığında alım yapmak. Tabi o zamanki duruma ve desteklere bakarak karar vermek daha sağlıklı olur. Endeks'e bağlı olmayan hisseler için bu düşüş bir sorun teşkil etmez, o pozisyonlar hissesine bağlı olarak taşınabilir...
- Altın 1380$ ve 1440$ arasında ki yatay bantta devam ediyor. 1440$ aşılır ve kalıcı olursa önü açılır. 1380$ altı kısa vedeli stop. Orta ve uzun vade grafikleri hala iyi durumda bir değişme yok...
demek short hee. görürsün sen :D
Focus4171
30-07-2019, 13:05
demek short hee. görürsün sen :D
Birkaç hisse dışında evet short diyebiliriz :) Ama shortumuz da short sürer umarım ;)
Allah korkuları yok yemin ediyorum. Vallahi billahi yok. Taban taban gidecek neredeyse.
Bu yazıyı direk alıntılayıp yazacaktım bu grafikle yavaş gitsin diye ama millet etkilenir belki diye tırsındım bende.
https://i.hizliresim.com/1pLRyB.png
yani şunu mu anlamalıyız dolardaki düşüş bitti yükselişe geçer diyebilirmiyiz ,yoksa burdan daha aşşagı gelecek mi ? satalım mı ? duralım mı ?
bi net bişeydeyin yaww sıyırcam :D
Focus4171
30-07-2019, 14:13
Allah korkuları yok yemin ediyorum. Vallahi billahi yok. Taban taban gidecek neredeyse.
Bu yazıyı direk alıntılayıp yazacaktım bu grafikle yavaş gitsin diye ama millet etkilenir belki diye tırsındım bende.
https://i.hizliresim.com/1pLRyB.png
JP Morgan ve diğer çoğu aracı kuruluşunda bizi zengin etme gibi bir gayesi yoktur herhalde. Buna çok şaşırmadım açıkçası...
Oluşabilecek tehlikeli durumları paylaşmakta sorun yoktur, herkes kendi kontrol eder uyarsa alır, uymazsa satar. Dikkat edilmesi konusunda ben görüşlerimi dile getirdim açıkça. Hissenin grafiği zaten sıkıntılıydı, negatif uyumsuzluklar vardı. Şimdi tüm destekler birer birer tam gaz kırıldı. İşin daha da kötü yanı inanılmaz bir satış hacmi var, bunun arkasından bilmediğimiz başka bir şey çıkar mı acaba bakacağız, yoksa bu kadar satış ARCLK gibi bir hissede hiç normal değil...
JP Morgan ve diğer çoğu aracı kuruluşunda bizi zengin etme gibi bir gayesi yoktur herhalde. Buna çok şaşırmadım açıkçası...
Oluşabilecek tehlikeli durumları paylaşmakta sorun yoktur, herkes kendi kontrol eder uyarsa alır, uymazsa satar. Dikkat edilmesi konusunda ben görüşlerimi dile getirdim açıkça. Hissenin grafiği zaten sıkıntılıydı, negatif uyumsuzluklar vardı. Şimdi tüm destekler birer birer tam gaz kırıldı. İşin daha da kötü yanı inanılmaz bir satış hacmi var, bunun arkasından bilmediğimiz başka bir şey çıkar mı acaba bakacağız, yoksa bu kadar satış ARCLK gibi bir hissede hiç normal değil...
Yok hocam özel mesajla güvendiğim insanlar dışında asla paylaşmam. Eskiden bi ara bi forumda yapıyordum.
Bir çok insana 1 Yıllık mevduat gelirini 20 gün gibi bi süreçte hisse senedi yatırımıyla kazandırdım. Güven duygusu oluştu insanlar da.
3 4 ay sonra çok güven veren başka bir grafik paylaştım. Indicator,Trend bilgisi harika olmasına rağmen şirket içi kavgalardan ötürü %12 13 civarı bi değer kaybetti. (Şuan 1 e 2 kazandırdı ve devam ediyor.)
Cimerden tutun savcılığa kadar şikayet etmişler. Kandırıldık diye. Gidip durduk yerde ifade verdik. Allahtan kötü niyetli olmadığımız anlaşıldıda salı verildik.
Kazandırırken en iyi sensin. Kaybettirince senden kötüsü yok.
rebelh söylediği gün 2000 liralık aldım. akşamına 30 lira kar aldım sattım. bilmediğim hissede kar görünce yapıştırıyorum. ama genelde böyle söylenen hisselerde 30-50 arası bırakmışımdır :D
Focus4171
30-07-2019, 14:59
Yok hocam özel mesajla güvendiğim insanlar dışında asla paylaşmam. Eskiden bi ara bi forumda yapıyordum.
Bir çok insana 1 Yıllık mevduat gelirini 20 gün gibi bi süreçte hisse senedi yatırımıyla kazandırdım. Güven duygusu oluştu insanlar da.
3 4 ay sonra çok güven veren başka bir grafik paylaştım. Indicator,Trend bilgisi harika olmasına rağmen şirket içi kavgalardan ötürü %12 13 civarı bi değer kaybetti. (Şuan 1 e 2 kazandırdı ve devam ediyor.)
Cimerden tutun savcılığa kadar şikayet etmişler. Kandırıldık diye. Gidip durduk yerde ifade verdik. Allahtan kötü niyetli olmadığımız anlaşıldıda salı verildik.
Kazandırırken en iyi sensin. Kaybettirince senden kötüsü yok.
Bu konularda haklısınızdır. Geçmiş olsun. Bu yüzdendir ki burası dışında herhangi bir forum, mecra, twitter vb. ortamda paylaşım yapmıyorum. Çok sıkıntılı bir ortam var çünkü...
Burası çok kalabalık bir konu değil, kalitelidir. Burada yazanlar, okuyanlar hemen hemen belli kişiler, herkes herkesi az buçuk biliyor. Kimsenin art niyetli, herhangi bir dayanağı olmadan bir şey paylaşacağını da sanmıyorum. Tabi ki de hepimizin hata ve yanılma payı olabilir, fakat kötü niyetle yazıldığını düşünmem. Umarım hep böyle devam eder ve bilgilerinizi yatırım tavsiyesi olmadan burada paylaşmanızı temenni ederim...:)
Focus4171
30-07-2019, 15:01
rebelh söylediği gün 2000 liralık aldım. akşamına 30 lira kar aldım sattım. bilmediğim hissede kar görünce yapıştırıyorum. ama genelde böyle söylenen hisselerde 30-50 arası bırakmışımdır :D
Allah'ın sevdiği kuluymuşsun, verilmiş sadakan varmış :D
5.95 ten almıştım bayagı zarar etmişim sanırım napayım satayımmı:D
Ben dolar satmam. Ama uzun vadede yukari cok supriz beklemeyin.
D
Senin gazınla başladık bakalım abi. İnşallah patlamayız haha :D Çalışmamı yorumlarsan memnun olurum :D
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. KENDİ MANTIĞINIZ İLE HAREKET EDİNİZ.
https://i.hizliresim.com/P70yM5.png
Senin gazınla başladık bakalım abi. İnşallah patlamayız haha :D Çalışmamı yorumlarsan memnun olurum :D
şu konuda gördüğüm en güzel çalışma bence :D
Focus4171
31-07-2019, 09:26
Ellerine ve emeğine sağlık kardeşim. Gayet güzel bir çalışma olmuş.:bravo:
Uzun vadeli aylık bir grafik çalışması yapmışsın. İndikatörler iç içe ilk başta karışık gözükse de dikkatli bakınca gayet anlaşılır.
- Dolar günlük, haftalık ve aylık grafiklerin hepsinde negatif trendde. Tabi önce günlükten başlayarak yavaş yavaş düzeltme yaparak hepsinde pozitif görünüme geçme olasılığı mevcut. Yukarıda bir üçgen mevcut. Yakın zamanda kırılma gerçekleşecektir. Aylık grafikler kısa bir süre içerisinde bir anda pozitif görünüme geçebiliyor. Tabi bu zaman içerinde çok fırsat kaçırılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu budur.
- Dolarda şuanda bir pozitif uyumsuzluk söz konusu. Nasıl ARCLK ve BİST'te yukarıda negatif uyumsuzluk varsa, DOLAR'da da aşağıda pozitif bir uyumsuzluk var. Yani bu son düşüş desteklenmiyor. Fed kararı öncesi son toplamalar yapılıyor olabilir. Dolar ve Bist'te sert düşüşler ve yükselişler gerçekleşebilir. Dikkat diyorum...
- Uzun zamandır hedefim olan ''5,45-5,55'' aralığı şuanda gerçekleşiyor bulunmakta. Bir an buralara geleceği konusunda umudumu kesmiş olsam bile, şuanda tekniğin işlediğini görmek sevindirdi beni :D Şahsen şuanda iyi ivme yakalamış birkaç hissem olmasa buralardan toplamaya başlamak isterdim ve bir süre kuluçkaya yatardım. Ama bu benim şahsi fikrim, kesinlikle yatırım tavsiyesi ve yönlendirme olarak algılanmasın...:icon_tup:
Herkese hayırlı ve bol kazançlar dilerim...
Döviz düşüyor,
Faiz düşüyor,
Borsa düşüyor,
Güven endeksi düşüyor,
Borsa yükseliyor,
TL yükseliyor,
nasıl oluyor bu?
döviz düşüyor,
faiz düşüyor,
borsa düşüyor,
güven endeksi düşüyor,
borsa yükseliyor,
tl yükseliyor,
nasıl oluyor bu?
.::reis::.
Ekranıma durduk yerde 5 Yıldız alan yeni bir sinyal düştü.
Ayın son günü, Haftanın son günü, Günün bitişinde programlarım bana para kazandırmak için harıl harıl çalışır ve sinyal üretir :)
https://i.hizliresim.com/vab00R.png
Garan Aylık 5 Yıldız almış Efsaneyiz kanka diyor.
Heryerde havai fişekleri patlatabilir hazır ol bremın diyor.
Bende bir bakayim neler dönüyor oralar da dedim.
https://i.hizliresim.com/QP7EEV.png
Grafiği UZUN VADE de oldukça BENİM hoşuma gitti. ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. KENDİ MANTIĞINIZ İLE HAREKET EDİN.
17 Temmuz da Focus abimle paylaştığımdan beri şuan %3 olsada %6 yükseliş görmüşüm.
https://i.hizliresim.com/BOAmov.png
yaa bu dolar nolcak arkadaşlar beklemeye devam mı ? yoksa çıkalım mı ?
yaa bu dolar nolcak arkadaşlar beklemeye devam mı ? yoksa çıkalım mı ?
Senin çupra korkarım lepistes oldu abi.
Bende 5.40 dan almıştım bir miktar 6.20 de çıkmadım başlangıç noktasına dönmek üzereyiz işte:)
Senin çupra korkarım lepistes oldu abi.
Bende 5.40 dan almıştım bir miktar 6.20 de çıkmadım başlangıç noktasına dönmek üzereyiz işte:)
şuan için daha biraz var lepistes olmaya tabi daha da aşşagı düşmesse :D 5,74 den almıştım
Focus4171
31-07-2019, 13:01
Ekranıma durduk yerde 5 Yıldız alan yeni bir sinyal düştü.
Ayın son günü, Haftanın son günü, Günün bitişinde programlarım bana para kazandırmak için harıl harıl çalışır ve sinyal üretir :)
https://i.hizliresim.com/vab00R.png
Garan Aylık 5 Yıldız almış Efsaneyiz kanka diyor.
Heryerde havai fişekleri patlatabilir hazır ol bremın diyor.
Bende bir bakayim neler dönüyor oralar da dedim.
17 Temmuz da Focus abimle paylaştığımdan beri şuan %3 olsada %6 yükseliş görmüşüm.
https://i.hizliresim.com/BOAmov.png
Helali hoş olsun kardeşim kazan yeter ki gerisi önemli değil. Ara ara böyle grafik paylaşımları yapman güzel olur. Programında güzel herkes faydalansın...:)
Şu anda BİST ve endeks bağlı olan çoğu ana hisse baraj kapaklarını açmış bekliyor ama su gelmiyor ne hikmetse :) Bu durumda ne olabilir? Ya sular kesik su yok içeride yada büyük bir patlamayla her yeri aniden sular kaplayacak. Bu arada bende de hisse var fakat endeks hissesi değil, farkı bu...;)
Benim için borsa bir süre out, dolar in. Nedense içimden böyle geçiyor teknik olarak :D Bekleyip sonucu görelim, belli olur birkaç gün içerisinde...:icon_tup:
Arçelik için 2 ay önce 2019-1. çeyrek verileri ile temel analiz yapmıştım, örnek olması açısında paylaşıyorum
piyasa değeri / EBITDA beklentim 4,8 di bunun üzerinden kısa vadeli hedef fiyat beklentim 21,58 TL. 21,10 dan hisseye satış geldi.
tabi bunda en önemli etken 2019-02 dönemi kar gerçekleşmesinin beklentinin altında kalması ve firmanın yılın geri kalanı için satış tahminlerini düşürmesi oldu. endekse göre fazla satış yedi 16,90-17,10 aralığında destekler var bunun altında sırası ile 15.00 ve 14.50 destekleri çalışır
https://i.ibb.co/chwgVx2/1-Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
https://i.ibb.co/RzFnD6G/2-Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
https://i.ibb.co/W2sQJvF/3-Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
https://i.ibb.co/Y8bss36/4-Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
Suan bana kalirsa alim seviyelerinde dolar yawas yawas tirmanisa gecer ilerleyem gunlerde
karar açıklanmadı ancak hareket tekrar hızlandı, demek ki ilk sıcan haberler EM ler için olumlu
https://i.ibb.co/kSh6CT6/Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
Focus4171
31-07-2019, 20:48
Beklediğim ve düşündüğüm gibi çıktı sanırım. Fed kararının son düşüşte fiyatlanmış olduğu gözüküyor...
- Dolar geceyi 5,57 üstü kapatabilirse, yarın 5,67 direncini test edebilir. Orayı da kırarsa 5,73'ü de test edebilir. 5,73'ü şimdilik hemen kırması zor gibi gözüküyor. Oraya kadar gelsin de duruma göre tekrardan bakarız...
Herkese Hayırlı Geceler...
hahahaa başkan dünyaya çalım attı, aynı bizim bugünkü TCMB başkanı gibi ne dediği belli değil net görüş vermiyor
kar satışları geldi, yarın volatilite yüksek olacak, terste kalmayan kazanır
yıldırımbyzt
31-07-2019, 21:03
Bu kadar oynak piyasa aklıma geçen sene kurban öncesi bir günde fırlayan doları hatırlattı zaten birazdan YouTube ekonomistleri videoyu salar biz demiştik dolar 10 lira yoluna girdi diye
bende satmadım zaten çuprayı balina yapıcam :D
Dün iyiki 5,52 den girmişim dedirtti..
Bist 100 ü gözetiyorum. 101200 altını kırarsa satmam bir süre daha. Yoksa kar satışı kovalarım.
YTD.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=j9wP4CglWyA)
güzel görüş vermiş Emre hoca
Ben dolar satmam. Ama uzun vadede yukari cok supriz beklemeyin.
Degisen birsey yok.
TCMB ve FED in faiz indirimine ilk katılan Ziraat Bankası oldu. Diğer kamu bankalarının da kısa sürede bu indirim sürecine eşlik edeceğini düşünüyorum. Ziraat Bankasının konut kredilerini %0.99 a indirmesine ilk olumlu tepki veren de GYO lar oldu. EKGYO da hareket hızlanıyor
muzurasd
01-08-2019, 14:24
TCMB ve FED in faiz indirimine ilk katılan Ziraat Bankası oldu. Diğer kamu bankalarının da kısa sürede bu indirim sürecine eşlik edeceğini düşünüyorum. Ziraat Bankasının konut kredilerini %0.99 a indirmesine ilk olumlu tepki veren de GYO lar oldu. EKGYO da hareket hızlanıyor
çok iyi yerden yakaladın
Evet Ay bitince yeniden nur topu gibi bir sinyalimiz oluştu. Anca musait olupta grafiği paylaşabildim.
Bakalım bu sefer de beklediğime deyip tuzak yapmadan kazandıracakmı. Stop Loss lu bekliyoruz.
3 Lü güçlü direnç seviyesini kırdık ay kapanışıyla. Bundan sonra yukarı çapraz yapana kadar bekleticem elimde.
140 Liradan porfoyüme giriş sağladı kendisi.
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. KENDİ MANTIĞINIZ İLE HAREKET EDİN.
GÜNLÜK
https://i.hizliresim.com/vapXJv.png
AYLIK
https://i.hizliresim.com/nbWjLa.png
individual
01-08-2019, 16:31
tupraş favorim bu sene başı yanlışım olmasın ama yine bu seviyelere geldi sonra geriledi şimdi tekrar yükseldi.
YTD
Trump yine Çin'e kızdı, rakamlar yukarı yönlendi............
Focus4171
01-08-2019, 21:25
[QUOTE=TolgaUs;8591468]Evet Ay bitince yeniden nur topu gibi bir sinyalimiz oluştu. Anca musait olupta grafiği paylaşabildim.
Bakalım bu sefer de beklediğime deyip tuzak yapmadan kazandıracakmı. Stop Loss lu bekliyoruz.
3 Lü güçlü direnç seviyesini kırdık ay kapanışıyla. Bundan sonra yukarı çapraz yapana kadar bekleticem elimde.
140 Liradan porfoyüme giriş sağladı kendisi.
İşte bize böyle hisselerle gel tabiri caizse :) Teknik ve temel görüntüsü iyi bir hisse paylaşmışsın, ellerine sağlık diyelim...;)
- TUPRS kısa vadeli hedef 151 TL, ana hedef 165 TL gözüküyor grafiklerde. 151 TL civarında bir miktar düzeltme ve satış gelebilir. Düzeltme sonrası 165 TL hedefine devam eder. 140 TL stop için iyi bir nokta gibi duruyor. Stop candır, hayat kurtarır...
- Diğer teknik görüntüsünü beğendiğim başlıca hisseler; ASELS(Geçen gün 18,40 civarı beğendiğimi özellikle bildirmiştim. Farkedip inceleyen olduysa iyi kazanmıştır :) ) PARSN, KORDS, ISDMR... Bunlar son zamanlarda teknik görüntülerini en çok beğendiğim hisselerin başında geliyor, yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, inceleyebilirisiniz...
- Dolarda hedeflerim aynı şekilde hala geçerlidir. Sırasıyla 5,67 ve 5,73 seviyeleri hala test edilebilir seviyeler olarak gözüküyor. Artık yavaş yavaş çıkışlarla ve ara ara yatay dinlenmelerle yönü yukarı çevirmek gerekiyor. Öncelikli hedef 2 ay içerisinde negatif trendden çıkmak olmalı. Sene sonuna kadarda 6,20-6,30 arası hedef yeterli olur gibi gözüküyor. Geçen gün bahsettiğim kuluçkaya yatma olayı bu sebeplerden kaynaklıdır. Kısacası 8,00-10,00 TL'de, 4,88-5,15 TL'de şuan için teknik olarak hedeflerimde olarak gözükmüyor ;)
- Bist'te benim için en önemli seviye 100.500 puan. Kırılması halinde ilk etapta 97.000'li seviyeler görülebilir. Eğer 97.000'li seviyelere gelirse, burada tutunup tutunmadığına bakmak gerekir, ona göre 2. bir aşağı hedef belirlenebilir veya alıma geçilebilir. Benim beklentim hala bu yönde eğer gerçekleşirse. Tabi bu kısa vadeli bir düzeltme beklentim, orta ve uzun vadeli beklentim ekstra olumsuz gelişmeler olmazsa hala yukarı yönde...
Herkese iyi akşamlar...
- Dolarda hedeflerim aynı şekilde hala geçerlidir. Sırasıyla 5,67 ve 5,73 seviyeleri hala test edilebilir seviyeler olarak gözüküyor. Artık yavaş yavaş çıkışlarla ve ara ara yatay dinlenmelerle yönü yukarı çevirmek gerekiyor. Öncelikli hedef 2 ay içerisinde negatif trendden çıkmak olmalı. Sene sonuna kadarda 6,20-6,30 arası hedef yeterli olur gibi gözüküyor. Geçen gün bahsettiğim kuluçkaya yatma olayı bu sebeplerden kaynaklıdır. Kısacası 8,00-10,00 TL'de, 4,88-5,15 TL'de şuan için teknik olarak hedeflerimde olarak gözükmüyor ;)
Herkese iyi akşamlar...
yapma yanarız.. :D longda kaldık, ekim ayında hareket bekliyorduk.
karşıt görüş yok mu birileri moral versin :D
4 ay için minumum %10 dolar artışı yakalanırsa çok çok iyi rakam
tam olarak geçen sene bugün 5TL diye facede paylaşım yapmışım.
Dolar düşüşünü çıkarmamak için
Halki tl harcatmaya yönelik bir operasyon yapıldı.
Konut , ihtiyac ve tasit kredileri dibe çekildi.
Bu surdurebilir mi değil.
Sadece bir kaç ay daha ekonomi iyi gibi gosterilecek bir hadise.
Piyasa hareketlenecek.İnsanlar ahanda ekonomi düzeldi diyecekler.
Kısa vadede dolar düşebilir.Ama uzun vadede rekorunu kıracaktir.
Şuan kısa vadeyi kurtardilar diyebiliriz hükümet için.
faiz indirimi yapsalar nolcak emlakçılar bindirimi çoktan yaptı bile aq :D geçen hafta baktıgım ev yüzde 20 artmış ,yüzde 15 dogalgaza bilmem kaç elektriğe zam yapıldı akşam gavede amcalar küfür ediyodu bizi soymaya doymadılar diye :D
faiz indirimi yapsalar nolcak emlakçılar bindirimi çoktan yaptı bile aq :D geçen hafta baktıgım ev yüzde 20 artmış ,yüzde 15 dogalgaza bilmem kaç elektriğe zam yapıldı akşam gavede amcalar küfür ediyodu bizi soymaya doymadılar diye :D
kime oy verdiklerini de sorarsın bi ara :)
Abicim bunlar bize değil.
Yabancılara yapıldı ev alsınlar diye.
Bizi mikmek için 2002 den beri hunharca çalışıyorlar.
Ahh bee abicim.
Ahahahaha
Bu faiz indirimi bankalara kardan zarar yazdırılabilir
Ben 2.50 den kullandığım kredimi 1.68 ile yeniden yapilandirdim mesela 2 gün once :)
Abicim bunlar bize değil.
Yabancılara yapıldı ev alsınlar diye.
Bizi mikmek için 2002 den beri hunharca çalışıyorlar.
Ahh bee abicim.
Ahahahaha
aynen doru diyon biz soganı sarmısagı düşünüyoz paçayı içemiyoz aq :D faizler düşse nolcak maaşlar oldu kuş ,garnımız zor doyuruyoz özel harcamaları sıfıra indirmek zorunda kaldım,nerdeyse dükkanı kapadık tık yok :D
neyse bizim bankanın arkası sur marka yapı işte misia vs vs bi sürü gökdlen rezidanslar filan var yüzde 80 boş gibi duruyo orda çalışan bi emlakçı arkadaş vardı sordum niye bu kadar boş daire var diye kimse alamıyo demi dedim fiyatları uçuk diye ,sana öle geliyo dedi hepsi araplara satıldı daire yok satılık ,kiraya bile vermiyolar eskimesin diye yoghh aq dedim gözler açık :D
Bu faiz indirimi bankalara kardan zarar yazdırılabilir
Ben 2.50 den kullandığım kredimi 1.68 ile yeniden yapilandirdim mesela 2 gün once :)
İş bankasında 2,20'den kullanmıştım. Faiz indirimi sonrası 1,90 , şimdi de 1,84 oran var.
Bugün yapılandırma için başvuru yapsam mı yoksa daha da düşer mi acaba :confused:
Focus4171
02-08-2019, 09:47
yapma yanarız.. :D longda kaldık, ekim ayında hareket bekliyorduk.
karşıt görüş yok mu birileri moral versin :D
Elimde olsa bende pembe yalanlarla moral vermek isterdim fakat bana göre değil malesef... Mesela youtube'da 10-12 arası olacağını iddia edenler varmış :)
Aslında yukarıda sayın TaGo'nunda yazdığı gibi 4 ay için %10 güzel bir değer. Kaç hedeflediğinizi bilmiyorum ama eğer 7-8 gibi bir beklentiniz varsa bunun için Türkiye'de çok kötü senaryoların oluşması gerekiyor. Nato'dan çıkılacak, Amerika'yla bağlar komple koparılacak vs. gibi durumlar gerekli. Bunlar ayrı konu, bana göre uzak ihtimaller ama yinede o kadarını bilemem. Şimdilik teknik gerçekliklerle oluşabilecek durumlar bu şekilde gözüküyor. Kısacası Çupra Balina olmaz sadece ama büyür...:icon_tup:
- ALTIN dikkat. 1.440$ direncini kırmış gözüküyor. Eğer tekrar kanal içine geri düşmezse 1480$-1500$ kısa vadeli hedefini görebilir. Buralardan alıcılar gelebilir. 1.440$ stopla denenebilir. Direnci 2. kez kırıyor. Geçen sefer tekrar kanal içine düşmüştü. Ama hep paylaştığım gibi orta ve uzun vadesi gayet iyi gözüküyor. Ons çok ciddi rakamları görebilir...
Biraz şans. 2-3 ay önce baktığım evi tam alacakken faizler 1,45 oldu vazgeçtim. Çünkü pazarlık esnasında 2-3 k hesabını yaparken birden maliyeti arttı.
Şimdi faizler inince hemen aradım ev duruyormuş üstelik satılamadığı için fiyatı 5k daha aşağıda. Ben de hemen opsyonladım. Bakalım kredi çıkarsa niyetine gireceğiz hayırlısı ile.
Elimde olsa bende pembe yalanlarla moral vermek isterdim fakat bana göre değil malesef... Mesela youtube'da 10-12 arası olacağını iddia edenler varmış :)
Aslında yukarıda sayın TaGo'nunda yazdığı gibi 4 ay için %10 güzel bir değer. Kaç hedeflediğinizi bilmiyorum ama eğer 7-8 gibi bir beklentiniz varsa bunun için Türkiye'de çok kötü senaryoların oluşması gerekiyor. Nato'dan çıkılacak, Amerika'yla bağlar komple koparılacak vs. gibi durumlar gerekli. Bunlar ayrı konu, bana göre uzak ihtimaller ama yinede o kadarını bilemem. Şimdilik teknik gerçekliklerle oluşabilecek durumlar bu şekilde gözüküyor. Kısacası Çupra Balina olmaz sadece ama büyür...:icon_tup:
- ALTIN dikkat. 1.440$ direncini kırmış gözüküyor. Eğer tekrar kanal içine geri düşmezse 1480$-1500$ kısa vadeli hedefini görebilir. Buralardan alıcılar gelebilir. 1.440$ stopla denenebilir. Direnci 2. kez kırıyor. Geçen sefer tekrar kanal içine düşmüştü. Ama hep paylaştığım gibi orta ve uzun vadesi gayet iyi gözüküyor. Ons çok ciddi rakamları görebilir...
Aynen dediğiniz gibi sene sonu 8 TL hedeflemiştim. 5.35'den aldığım için zarar etmem çok zor zaten kenara koyup unuttum ama getirisi olmayacak ona üzüldüm. TL faizde kalsam çok daha iyi olurdu.
Ziraat bankasından 1.75 den ihtiyac kredisi kullanmıstım 3 ay once, bugun bankacımı aradım kredimi yapılandırabılır mıyız dıye bana dedıgı yapılandırma olmaz krediyi kapatıp tekrardan kredi kullandırabılırım oldu, yapan arkadaslar tekrardan dusuk faizle nasıl yapılandırma yaptı?
Ziraat bankasından 1.75 den ihtiyac kredisi kullanmıstım 3 ay once, bugun bankacımı aradım kredimi yapılandırabılır mıyız dıye bana dedıgı yapılandırma olmaz krediyi kapatıp tekrardan kredi kullandırabılırım oldu, yapan arkadaslar tekrardan dusuk faizle nasıl yapılandırma yaptı?
aynen öle bende aradım ziraat i banada aynısını söledi ,hatta ve hatta bi arkadaşım 1,90 dan konut kredisi kullanmıştı onu bile yapılandırmaaycaklarını falan filan demişler
Focus4171
02-08-2019, 11:30
TolgaUs kardeşim. TUPRS sıkıntılı bölgeye geldi. 140 TL altı görüntü hoş olmaz. Hadi biraz daha opsiyonla 138,50 diyelim. 138,50 altında kalırsa kısa vadede dönüş başlar gibi gözüküyor. Grafikleri tekrar bir gözden geçirirsen iyi olur...
GÜNLÜK
https://i.hizliresim.com/vapXJv.png
TolgaUs kardeşim. TUPRS sıkıntılı bölgeye geldi. 140 TL altı görüntü hoş olmaz. Hadi biraz daha opsiyonla 138,50 diyelim. 138,50 altında kalırsa kısa vadede dönüş başlar gibi gözüküyor. Grafikleri tekrar bir gözden geçirirsen iyi olur...
Aynen abi bunu bekliyordum, grafiğimde de belirtmiştim zaten RSI ve Sarı çizgim doyum noktasında tepki satışı olabilir diye.
Düzeltme yaşaması lazım hissenin sonuçta dümdüz gidersek bizim için daha kötü :D
Ama bu sadece günlük grafikte geçerli.
Sende biliyorsun ki, Her daldan bal alan arı kaybetmeye mahkumdur. Büyük resime odaklananlar her zaman kazanmaya mecburdur. :D
Onun için aylık grafik hayat kurtarır.
https://i.hizliresim.com/3OqlGp.png
Ama tabi %100 kazanıcaz diye de birşey yok. Önceki mesajımda da yazmıştım ayı tuzağı olabilir diye.
Bizim ki sadece küçük esnaf tahmini :D
Dediğin gibi çizgilerim 139.40 ın altında kapanış yaparsa sat diye uyarıyor.
Bugun kapanışa göre gidebilir portfoyumden.
Biraz şans. 2-3 ay önce baktığım evi tam alacakken faizler 1,45 oldu vazgeçtim. Çünkü pazarlık esnasında 2-3 k hesabını yaparken birden maliyeti arttı.
Şimdi faizler inince hemen aradım ev duruyormuş üstelik satılamadığı için fiyatı 5k daha aşağıda. Ben de hemen opsyonladım. Bakalım kredi çıkarsa niyetine gireceğiz hayırlısı ile.
Sansina iyi denk gelmis Abdullah Abi. Ne taraftan ev bakiyorsun.
Focus4171
02-08-2019, 14:47
Aynen abi bunu bekliyordum, grafiğimde de belirtmiştim zaten RSI ve Sarı çizgim doyum noktasında tepki satışı olabilir diye.
Düzeltme yaşaması lazım hissenin sonuçta dümdüz gidersek bizim için daha kötü :D
Ama bu sadece günlük grafikte geçerli.
Sende biliyorsun ki, Her daldan bal alan arı kaybetmeye mahkumdur. Büyük resime odaklananlar her zaman kazanmaya mecburdur. :D
Onun için aylık grafik hayat kurtarır.
Ama tabi %100 kazanıcaz diye de birşey yok. Önceki mesajımda da yazmıştım ayı tuzağı olabilir diye.
Bizim ki sadece küçük esnaf tahmini :D
Dediğin gibi çizgilerim 139.40 ın altında kapanış yaparsa sat diye uyarıyor.
Bugun kapanışa göre gidebilir portfoyumden.
TUPRS'ın çıkışları da, inişleri de hep sert olur genellikle. Her ne kadar endeksle paralel hareket eden bir hisse olmasa da, bu kadar sert düşüşlere kayıtsız kalamayabilir. Endekste beklediğimiz üzere düzeltmesini yapmaya başladı...
Stop bilinciyle beklediğin için ufak zararlar sorun teşkil etmez. Ayrıca bu hissede uzun vade bekleyen elbette kazanacaktır. Fakat takdir edersin ki 125-130 TL'den almak varken neden 140'den alım yapasın değil mi?(Rakamları örnek olarak verdim). Bizim amacımız her zaman nedir? Alış yerini olabildiğince düşük tutmak ve hedeflenen süre zaafında en çok kazandırabilecek hisseleri bulmaktır. Umarım destekler çalışır, yukarı dönüş yapar ve aşağı kırmaz. Yinede dikkatli olmakta fayda var, özellikle endeks hisselerinde...:icon_tup:
pirasa nerelerdesiniz? Sesiniz çıkmıyor, özlettin. Hissede misiniz yoksa nakit beklemede mi? rebelh'ide özledik bu arada. En kısa sürede paylaşımlarınızı tekrardan bekleriz...
Focus4171 hocam sattık çıktık nakitte yatıyorum. tek takip ettiğim hisse kozaa.
Focus4171
02-08-2019, 15:14
Focus4171 hocam sattık çıktık nakitte yatıyorum. tek takip ettiğim hisse kozaa.
İyi güzel, sevindim nakitte olunmasına. Geçen hafta bana short demek he :) vs. diye sorunca hissede misin diye merak ettim... Hayırlısıyla beklemeye devam...
EUR/TL aşağı MGROS yukarı trend devam ediyor.
Salı bilanço açıklanacak en az 1 gün daha tren hareket eder :-)
sonrası için bilançoyu görmemiz gerek
İyi güzel, sevindim nakitte olunmasına. Geçen hafta bana short demek he :) vs. diye sorunca hissede misin diye merak ettim... Hayırlısıyla beklemeye devam...
short he dedim çünkü ben 110000 garanti diye düşünüyordum 40bin liralık portföyle 1 haftada 6bin lira kar aldım. hedefim 12bin idi morelim bozuldu:( bir süre short devam sonra tekrar bakacağız :D
Focus4171
02-08-2019, 15:28
EUR/TL aşağı MGROS yukarı trend devam ediyor.
Salı bilanço açıklanacak en az 1 gün daha tren hareket eder :-)
sonrası için bilançoyu görmemiz gerek
MGROS'ta beklediğiniz bir bilanço rakamı var mı? Piyasa beklentisinin üstünde gelirse yola devam eder, fakat zirveye çok yaklaşmış gibi duruyor. Artık beni düzelt der gibi bakıyor :)
TOASO'da aşağı fena ivmelendi. Hareketleri çok volatiliteli. Kısada güven vermiyor. Koç hisseleri bu aralar nedense çok iyi durmuyor, diğer rakip sektördeki hisselere göre...
Sansina iyi denk gelmis Abdullah Abi. Ne taraftan ev bakiyorsun.
Aynen kardeşim. İçerenköy tarafına niyetim var.
Duyumlara göre limit 500k tl imiş ve inşaat firmasından alınan evler için geçerli imiş 0.99 faiz.
Ev sahibinden alıyorsan bu koşulları vermiyormuş banka.
Doğru mu?
Focus4171
02-08-2019, 15:36
short he dedim çünkü ben 110000 garanti diye düşünüyordum 40bin liralık portföyle 1 haftada 6bin lira kar aldım. hedefim 12bin idi morelim bozuldu:( bir süre short devam sonra tekrar bakacağız :D
Kara üzünülmez, moralini kim bozdu bilmiyorum ama iyi yapmış gibi duruyor şimdilik :) Zaten buralardan sürekli satış bekliyordum, 10 gündür sürekli yazıyordum hatta çok uzadı bile diye. 100.500 puan benim için en önemli destek endekste ki, dünde belirttim. Buradaki savaşın sonucuna bakacağız artık...
Duyumlara göre limit 500k tl imiş ve inşaat firmasından alınan evler için geçerli imiş 0.99 faiz.
Ev sahibinden alıyorsan bu koşulları vermiyormuş banka.
Doğru mu?
İnşaat firması ile anlaşmalı olunca 0,79 gibi bir oran vardı.
0,99 ev sahibinden alınırsa geçerli.
MGROS'ta beklediğiniz bir bilanço rakamı var mı? Piyasa beklentisinin üstünde gelirse yola devam eder, fakat zirveye çok yaklaşmış gibi duruyor. Artık beni düzelt der gibi bakıyor :)
TOASO'da aşağı fena ivmelendi. Hareketleri çok volatiliteli. Kısada güven vermiyor. Koç hisseleri bu aralar nedense çok iyi durmuyor, diğer rakip sektördeki hisselere göre...
2. çeyrekte de kur çok volatildi bu sebeple net kar da çok iyileşme beklemiyorum ancak operasyonel tarafta işler olumlu gözüküyor EBITDA artışının devamını bekliyorum, faaliyet gösterdiği sektörün krizlerden etkilenme oranı az. Şirketi / sektörü olumlu etkileyen başka bir nokta ise enflasyonun arttığı dönemlerde bu artışları fiyata yansıtmakta zorluk yaşamaması dolayısıyla 2. çeyrekte de artışlar kolayca yapıldı, Mgros özelinde kur düşüşü de 3.çeyrekte finansal giderleri-kur zarlarını azaltacaktır dolayısıyla firmanın beklentisi bir sonraki bilanço dönemine kadar devam edebilir.
2. çeyrekte beklentiye paralel faaliyet karı açıklaması durumunda dahi fiyat beklentim 20,30
https://i.ibb.co/9ppRv95/mgr2-Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
teknik olarak Kısa vadede evet 11.20 den başlayan güzel bir hareket var, kar realizasyonu gelmesi muhtemel bu da salı günü ve sonrasında yaşanabilir. (Buy the rumor sell the fact ) benim için kv stop 16,50 burayı kırarsa karı cebe alırım. 16,50 kalıcı kırılırsa 14,70 e kadar düşüş olabilir ancak daha da altını beklemem çünkü şirket çarpanları hem sektöre göre hem de firma tarihsel çarpanlara göre çok ucuz. 14,70 ten dönmesi durumunda uv trend yukarı olmaya devam eder.
günlük grafiklerde kv doyuma ulaşılmış ancak uv trendin daha trendin başında olabiliriz.
hem günlük hem de haftalık grafikleri takip ediyorum
https://i.ibb.co/Db8RzXC/3-Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/9vVrcXT)
https://i.ibb.co/DWY4Dd3/mgr-Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/kBJKgZY)
Bugün borsa, dolar, euro, altın ons (az da olsa) hepsi negatif.
Nereye gitti bu para? Millet bayram tatil için çekip cebine mi koydu harcamak için :P ?
Focus4171
02-08-2019, 18:11
ZX-636R paylaştığınız tablolar ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. MGROS ara ara baktığım hisselerdendir fakat hiç portföyüme almadım. Fibo %50 düzeltme seviyelerine gelirse eğer, portföyümde bir sonraki bilanço için yer alabilir. Takip edeceğim...
Haftalık kişisel değerlendirmelerim;
- BORSA beklediğimiz doğrultuda devam ediyor. Düzeltme süreci ilk etapta 97.000'li puan seviyelerine kadar gerçekleşebilir. Akabinde durumu tekrar kontrol edilmeli...
- DOLAR yavaş yavaş ve çok fazla dikkat çekmeden sene sonuna kadar yükseliş gerçekleşebilir. Bu süreç biraz can sıkıcı olacak gibi gözüküyor. Sene sonuna kadar makul sayılabilecek bir getiri sağlayabilir ekstra gelişmeler haricinde. Kısa vadede 5,50-5,57 en önemli destekler, 5,67-5,73 en önemli dirençler olarak gözüküyor...
- ALTIN bu sabah 1.440$ direncini kırdığını bildirmiştim. 1.440$ stoplu alım denebilir. Kısa vade 1480$-1500$ arası hedef olarak gözüküyor. Orta vade 1.600$ ve biraz daha uzun vadede 1800$-1900$ arası teknik olarak hedeflenebilir. Dolara kıyasla daha iyi getiri sağlayabileceğini düşünüyorum...
Kısa vadeli beklentilerde ara ara değişiklikler olabilir. Bu durumları da elimden geldiğince zaman buldukça paylaşmaya çalışıyorum. Hatalarımız, yanılgılarımız ve verdiğimiz yanlış noktalar olursa da kusura bakmayın. Sadece teknik olarak gözlemlediğim bilgileri sizlerle paylaşıyorum ve diğer arkadaşlarımızda aynı şekilde çok güzel temel, teknik, grafik, tablo vb. paylaşımlar yapıyorlar. Zaten alın-satın vb. kesin hükümler vermiyoruz. Oluşabilecek olumlu veya olumsuz durumlara karşı elimizden geldiğince ve anlayabildiğimiz kadarıyla uyarmaya ve bilgilendirmeye gayret ediyoruz...
Herkese iyi hafta sonları, iyi tatiller dilerim...:icon_tup:
TUPRS'ın çıkışları da, inişleri de hep sert olur genellikle. Her ne kadar endeksle paralel hareket eden bir hisse olmasa da, bu kadar sert düşüşlere kayıtsız kalamayabilir. Endekste beklediğimiz üzere düzeltmesini yapmaya başladı...
Stop bilinciyle beklediğin için ufak zararlar sorun teşkil etmez. Ayrıca bu hissede uzun vade bekleyen elbette kazanacaktır. Fakat takdir edersin ki 125-130 TL'den almak varken neden 140'den alım yapasın değil mi?(Rakamları örnek olarak verdim). Bizim amacımız her zaman nedir? Alış yerini olabildiğince düşük tutmak ve hedeflenen süre zaafında en çok kazandırabilecek hisseleri bulmaktır. Umarım destekler çalışır, yukarı dönüş yapar ve aşağı kırmaz. Yinede dikkatli olmakta fayda var, özellikle endeks hisselerinde...:icon_tup:
pirasa nerelerdesiniz? Sesiniz çıkmıyor, özlettin. Hissede misiniz yoksa nakit beklemede mi? rebelh'ide özledik bu arada. En kısa sürede paylaşımlarınızı tekrardan bekleriz...
Abi ben sinyal kovalıyorum. Hissenin dibini tahta yapıcıdan başka en kral borsacı gelse bilemez sonuçta :D
Şimdi mesela 139.30 dan gitti bugun Tuprs lar. Önümüzdeki cuma 139.40 üzerinde kapanış yaparsa 150 lira olsa dahi alırım.
Bu sinyalin bana kazandıracağını umuyorum çünkü. Ama gel gelelim ki bizler bağımlı insanlarız. Portfoy hiç boş durur mu ? Durmaz. :D
Tuprs tarafı dengelene kadar bu hafta bi cimsa takipleyelim. Sarı ve beyaz çizgi öpücüğü kondurmuş. Bakalım biz mi onu öpücez o mu bizi öpücek :D
Stop Loss : 6.11
https://i.hizliresim.com/RgP4WG.png
YouTube (https://youtu.be/7Sfm0XCQPxQ)
Focus4171
05-08-2019, 00:33
[QUOTE=TolgaUs;8591752]Abi ben sinyal kovalıyorum. Hissenin dibini tahta yapıcıdan başka en kral borsacı gelse bilemez sonuçta :D
Şimdi mesela 139.30 dan gitti bugun Tuprs lar. Önümüzdeki cuma 139.40 üzerinde kapanış yaparsa 150 lira olsa dahi alırım.
Bu sinyalin bana kazandıracağını umuyorum çünkü. Ama gel gelelim ki bizler bağımlı insanlarız. Portfoy hiç boş durur mu ? Durmaz. :D
Tuprs tarafı dengelene kadar bu hafta bi cimsa takipleyelim. Sarı ve beyaz çizgi öpücüğü kondurmuş. Bakalım biz mi onu öpücez o mu bizi öpücek :D
Tupün sabah gaz kaçırdığını fark ettim, sonunda akşamına patladı gitti...:)
Müsaitken biraz grafikleri inceleyeyim dedim. CİMSA 6,53'ün altında görüntüsü iyi olmaz ve 6,20'lerin yolu açılmış olur. Kısa vadeli görüntüyü ben beğenmedim açıkçası. Ama piyasa bu yinede belli olmaz, bu sadece benim görüşüm...
Birde işlem yapma mantığını anlamak için birkaç soru sormak istiyorum kardeşim;
1- CİMSA'da hedeflediğin rakam nedir ve ne kadar süre içerisinde bu hedefin gerçekleşmesini bekliyorsun?
2- Kısa vadeli mi işlemler yapıyorsun(Günlük, 1 hafta, 10 gün gibi...)? Yoksa orta ve uzun vade mi hedefliyorsun alışlarında(3-5 ay, 1 sene gibi...)?
Eğer orta veya uzun vadeli işlem yapıyorsan, neden kısa vadede TUPRS'ı hemen satma gereği duydun?
3- Eğer kısa vadeli işlem yapıyorsan, CİMSA'da stop-loss'u biraz fazla uzağa 6,11'e koymuşsun? Mesela şuan hisse fiyatı 6,56 civarında ve buralardan alındığı takdirde stop-loss'a kadar yaklaşık %7 zarar yazar. Bu ciddi bir kayıptır...
Bunları eleştirmek için sormuyorum, sakın yanlış anlaşılma olmasın kardeşim soruya çeker gibi oldu biraz :) Amacım sadece olaya daha vakıf olup, birbirimizin dilinden daha iyi anlamayı sağlamak. Yoksa paylaştığın grafikler, tablolar hepsi birbirinden güzel ve değerli ve de renk katıyor...:icon_tup:
[QUOTE=TolgaUs;8591752]Abi ben sinyal kovalıyorum. Hissenin dibini tahta yapıcıdan başka en kral borsacı gelse bilemez sonuçta :D
Tupün sabah gaz kaçırdığını fark ettim, sonunda akşamına patladı gitti...:)
Müsaitken biraz grafikleri inceleyeyim dedim. CİMSA 6,53'ün altında görüntüsü iyi olmaz ve 6,20'lerin yolu açılmış olur. Kısa vadeli görüntüyü ben beğenmedim açıkçası. Ama piyasa bu yinede belli olmaz, bu sadece benim görüşüm...
Birde işlem yapma mantığını anlamak için birkaç soru sormak istiyorum kardeşim;
1- CİMSA'da hedeflediğin rakam nedir ve ne kadar süre içerisinde bu hedefin gerçekleşmesini bekliyorsun?
2- Kısa vadeli mi işlemler yapıyorsun(Günlük, 1 hafta, 10 gün gibi...)? Yoksa orta ve uzun vade mi hedefliyorsun alışlarında(3-5 ay, 1 sene gibi...)?
Eğer orta veya uzun vadeli işlem yapıyorsan, neden kısa vadede TUPRS'ı hemen satma gereği duydun?
3- Eğer kısa vadeli işlem yapıyorsan, CİMSA'da stop-loss'u biraz fazla uzağa 6,11'e koymuşsun? Mesela şuan hisse fiyatı 6,56 civarında ve buralardan alındığı takdirde stop-loss'a kadar yaklaşık %7 zarar yazar. Bu ciddi bir kayıptır...
Bunları eleştirmek için sormuyorum, sakın yanlış anlaşılma olmasın kardeşim soruya çeker gibi oldu biraz :) Amacım sadece olaya daha vakıf olup, birbirimizin dilinden daha iyi anlamayı sağlamak. Yoksa paylaştığın grafikler, tablolar hepsi birbirinden güzel ve değerli ve de renk katıyor...:icon_tup:
Selamlar abim.
1-3- CIMSA da biraz risk aldım. Risk seviyorum :) Baktım haftalıkta düşüş trendi içersinde.
Son haftalarda da minör yükseliş trendi mevcut. Ve Haftalık,Aylık RSI da satış şişmiş. Biyerlerden dönmesi biyerlerden tepki alışı gelmesi gerekiyor.
Portfoyumun 5 de 2 si şuan CIMSA içersinde. Hani bu cahil kafamla İlk hedefimiz 8,23 gözüküyor. Daha sonra 10.10 ve 14.01 dirençlerimiz var.
Hani 8.23 %25 kar marjı, sinyallerim yanıltırsa da %7 bi kayıp. Bence telafi edilebilecek bir rakam :) Sinyallerimin canı saolsun :p
Benim stratejim her zaman hızlı düşen hisselerde portfoyumun bir miktarı ile alış. Çok hızlı yükselenleri gördüğümde de bir miktar açığa satış yapıyorum.
Çok fazla olmasa da kazandığım oluyor diyebilirim :)
2- KRDMD hissesinde duygusal davranıp stop loss yapmadım. 1. hafta 5 kademe düştü 2. hafta 10 kademe düştü. 3. hafta düştü anam düştü. Ben hala bugun yükselcek gözü ile bakıyorum.
Bir patlamışım KRDMD de aklın hayalin durur yemin ediyorum abi. %80 zarar. Paranın %20 si kaldı elimde. Haliyle borsa da şirket kapanmadıkça para kaybetmen imkansız.
Bekle anam bekle, bekle anam bekle. 2 Sene bekletti namussuz. 2 sene sonunda maliyetten verip paramın hepsini kurtardım.
O acı tecrübe bana duygusal olmamayı kangren olan kolu zamanında kesmeyi öğretti. TUPRS I 140 dan almıştım zaten portfoyume. Bulduğum destek altında işlem yapınca hemen sattırdım.
Para cebe yakışır. Cebinde dursun vakti geldiğin de yeniden alınır zaten. 1 Lot eksik olur en fazla belki. ne olmuş yani :)
Ben borsa başında vakit kaybetmekten hoşlanmıyorum abi. Haftalık programlarım çalışır. Bana sinyal üretir. Grafiğini gözden geçirir. Olumlu ise alırım. Aldığım hisseyide her cuma kapanışıyla takip ederim.
Ne kadar bekletiyorum ?
Valla bazı hisselerim var temettüsüne ve bölünmesine oynuyorum Örn:PETKM
Nerden baksan 3 4 yıldır portfoyumde duruyordur heralde. Durmaya da devam edecek çocuk mocuk olursa ilerde beleşe okutur onları PETKM :D
Diğerlerinde de grafiği haftalıkta olursa değişiyor aylıkta yakalarsam değişiyor. Genelde 20 BAR kadar tutuyorum diyeyim. Stop gelirse acımam ama.
Aldığım fiyatın üstünde durursa her daim bekler o elimde.
Yanlış anlaşılcak birşey yok güzel abim. Sizin tecrübeniz benimkilerin yanında uzay yolu olur :)
Kulağımdan tutup bak burada yanlış yapıyorsun deseniz daha çok mutlu olurum aslında.
Tecrübe paylaştıkça çoğalır.
Saygılarımla abi.
2- KRDMD hissesinde duygusal davranıp stop loss yapmadım. 1. hafta 5 kademe düştü 2. hafta 10 kademe düştü. 3. hafta düştü anam düştü. Ben hala bugun yükselcek gözü ile bakıyorum.
Bir patlamışım KRDMD de aklın hayalin durur yemin ediyorum abi. %80 zarar. Paranın %20 si kaldı elimde.
krdmd hiç kazandırmadı geçen hafta.
Focus4171
05-08-2019, 09:44
TolgaUs anladım ve stratejini çözdüm sayılır kardeşim. Biraz daha riskli, esnek ve marjların yüksek işlemler yapıyorsun. Orta ve uzun vadeli hedeflerle işlemlere giriyorsun fakat kısa vadede sıkıntı veya fırsat görünce de hemen pozisyon değiştiriyorsun. Benim şimdilik anladığım bu şekilde eğer yanlış anlamadıysam :)
Zaten şu dakkadan sonra borsada kolay kolay kaybettirecek hisse yoktur. İyi hisselerde orta ve uzun vadeli düşünenlerin buradan sonra kazanma olasılığı yüksektir. En kötü performanslısı bile biraz süründürür o kadar ;) Arada düzeltmeler elbette olacaktır. Bunları da trade yeteneği iyi olanlar çok iyi fırsata çevirebilir...
pirasa KRDMD'nin geçen hafta reklamlarla internet ortamlarında pazarlandığını duydum ve gördüm. 2,30'lardan millete satmaya çalıştılar sanırım ve başarmış olabilirler de. Dikkat etmek lazım böyle durumlarda...
brüt rezevrleri satıyorlar bankaların zorunlu karşılıkları tükenmiş olmalı ki 100 puan daha arttırdılar
bunun sonunda bankadan dolarınızı istediğinizde alamayabilirsiniz bu iş buraya doğru gidiyor
biz sattık size 4.88den öderiz işinize gelirse diyebilirler
brüt rezevrleri satıyorlar bankaların zorunlu karşılıkları tükenmiş olmalı ki 100 puan daha arttırdılar
bunun sonunda bankadan dolarınızı istediğinizde alamayabilirsiniz bu iş buraya doğru gidiyor
Çekelim mi yani ?
Çekelim mi yani ?
şu son karşılık oranlarının arttırılması satış için yeni cephane anlamına geliyor sanki
bir süre sonra döziv hesaplarına(dth) kontrol getirseler kimse şaşırmaz heralde
son birkaç gündür farklı kişilerden aynı söylemi duyuyorum, bayram öncesi bankadan kasaya alsak mı dolarları ?
işi garantiye almakta fayda var diye düşünüyorum
bu hemen yarın olacak bir şey değil ama iş yavaş yavaş oraya doğru gidiyor sanki
el koyarlar değimiyorum ama mutlaka bir yaptırım getirirler mesala tek seferde 2000 usd den fazla vermez ya da t1-t2 süre koyar falan bir çok şey var ama bu kur buralara indiyse mbnin elindeki dth karşılıklarıyla indi ondan herkes emin
1983 de Almanya'dan kesin dönüş yaptığımızda babamın sosyal güvenlik birikimini Merkez bankası 2 yıl öncenin kurundan hesaplayarak TL olarak vermişti.Döviz olarak da vermedi güncel kurdan da bozmadı.Baya bir zararımız olmuştu...
Hatta vatan özlemiyle geldiğimiz ülkemizde yaşadıklarından sonra (16.000 Marka almış olduğu 1.200cc hacimli opel Kadett e 16.000 Marka yakın gümrük ödemesi arabanın üzerindeki analog çevirmeli radyonun gümrüğe takılması vb...olaylar) babam olan bitene küsüp izole bir yaşam sürüyor ne oy veriyor ne haber izliyor:)
Didim'de yazlık var orada mutlu.
1983 de Almanya'dan kesin dönüş yaptığımızda babamın sosyal güvenlik birikimini Merkez bankası 2 yıl öncenin kurundan hesaplayarak TL olarak vermişti.Döviz olarak da vermedi güncel kurdan da bozmadı.Baya bir zararımız olmuştu...
Hatta vatan özlemiyle geldiğimiz ülkemizde yaşadıklarından sonra (16.000 Marka almış olduğu 1.200cc hacimli opel Kadett e 16.000 Marka yakın gümrük ödemesi arabanın üzerindeki analog çevirmeli radyonun gümrüğe takılması vb...olaylar) babam olan bitene küsüp izole bir yaşam sürüyor ne oy veriyor ne haber izliyor:)
Didim'de yazlık var orada mutlu.
wallaha güzel yapıyor mutluysa huzurluysa ne güzel
biz hep koşuşturma içindeyiz hep iyi bir yaşantı için mücadele kovalamaca..
pekkii hesaptaki dolarlarla ilgili bi sıkıntı olur mu ? ziraat bankasında dolar hesabından bahsediyorum
pekkii hesaptaki dolarlarla ilgili bi sıkıntı olur mu ? ziraat bankasında dolar hesabından bahsediyorum
abi sen bizi hiç anlamion neden :D
seni çok iyi anlıyorum ,belki benim gibi anlamayanlar vardır diyee şeyettirdim :D
+3.20 olmamıza rağmen yükselenlerde yokuz. Neden acaba? Bunların hepsi amerikanın oyunu. :D
https://i.hizliresim.com/bvLJbZ.png
Focus4171
05-08-2019, 11:16
Öncelikle hoşgeldin rebelh. Hiç güleceğim yoktu inan :D Benimde dikkatimi çekti bu durum bayadır, fakat ayıp olmasın diye hiç sormadım abimize :D Kusura bakmayın lütfen 16EC813 renk kattığınız için teşekkür ederim :)
+3.20 olmamıza rağmen yükselenlerde yokuz. Neden acaba? Bunların hepsi amerikanın oyunu. :D
program olarak neyi kullanıyorsun ? kademelerdeki alan satan niye görünmüyor. ve kademe niye yok :D
Focus4171
05-08-2019, 11:20
Bak sistem bile inanmıyor bu yükselişe. Ben kısa vade beğenmedim dedim mi listeye bile giremez kardeşim :D
Şaka bir yana hacimde fena sayılmaz. Devamı kısa vade de gelir mi oda bilinmez. Ama 6,20 güzel fiyat. Eğer oralara gelirse tekrar konuşuruz...:icon_tup:
program olarak neyi kullanıyorsun ? kademelerdeki alan satan niye görünmüyor. ve kademe niye yok :D
https://i.hizliresim.com/jqQV69.png
Matriks kullanıyorum abi. Kademeleri görmek için 71/ay para istiyolar.
Bende onlara 2 rakam görmek için 70 vereceğime netflix üyeliği alıyorum. geri kalanıylada kilo kilo patlamış mısır :D
İşin şakası bi yana bana lazım olan sadece grafik bilgisi. Grafikler eksik kalmasın diye programı açık tutuyorum başkada bi işime yaramıyor.
Bide 15 dakika geriden geliyorum ben 70 TL para vermediğim için. Heryerde eziliyoruz parasızlıktan :( :(
Bak sistem bile inanmıyor bu yükselişe. Ben kısa vade beğenmedim dedim mi listeye bile giremez kardeşim :D
Şaka bir yana hacimde fena sayılmaz. Devamı kısa vade de gelir mi oda bilinmez. Ama 6,20 güzel fiyat. Eğer oralara gelirse tekrar konuşuruz...:icon_tup:
Allah nazarlardan saklasın abi benzine hergün zam geliyor. Benzin paramı bunlardan çıkarmak zorundayım haha :D
Ama dediğiniz gibi günlüğü pek sıcak değil. Haftalık Aylık grafiği hoşuma gitti sadece. Büyük resim candır :D
Focus4171
05-08-2019, 11:58
TolgaUs CİMSA'da sen haklı çık sen kazan yeter ki, bu daha faydalı olur ;)
Şimdi kısa vadede 6,80'de önemli bir direnç var, oraya kadar 2. kez geldi. Eğer orası geçilirse 7,05'e kadar yol alabilir. Tekrar 6,53'e dönerse o zaman aşağı niyetlenebilir. Aşağıda 6,53, yukarıda da 6,80 kısa vadede dikkat edilmesi gereken en önemli seviyeler bana göre...
ALTIN hedeflerine güzelce gidiyor. Herkes dolara odaklandığı için gözden kaçıyor gibi...
Altın bu seviyeden alınır mı
TolgaUs CİMSA'da sen haklı çık sen kazan yeter ki, bu daha faydalı olur ;)
Şimdi kısa vadede 6,80'de önemli bir direnç var, oraya kadar 2. kez geldi. Eğer orası geçilirse 7,05'e kadar yol alabilir. Tekrar 6,53'e dönerse o zaman aşağı niyetlenebilir. Aşağıda 6,53, yukarıda da 6,80 kısa vadede dikkat edilmesi gereken en önemli seviyeler bana göre...
ALTIN hedeflerine güzelce gidiyor. Herkes dolara odaklandığı için gözden kaçıyor gibi...
Senin için evrene pozitif enerjiler göndericem abi 400 doları koyucaz cebine. Hedef 1800 dolar gogogogogo :D
https://i.hizliresim.com/NLOA4N.png
KOZAA gidiyor benimde içim gidiyor :D 40k nakit oturuyorum resmen.
Focus4171
05-08-2019, 14:31
Altın bu seviyeden alınır mı
Altına baya bir süredir ara ara dikkat çekmeye çalışıyorum. Orta ve uzun vade grafiklerinin gayet iyi olduğunu vurgusunu sık sık yaptım ve halada yapıyorum. Benim teknik olarak hedeflerim geçmiş sayfalarda belli. Ben yoluna devam edebileceğini düşünüyorum...
KOZAA gidiyor benimde içim gidiyor :D 40k nakit oturuyorum resmen.
Altın giderde KOZAA, KOZAL durur mu? :) Yalnız zirveye yaklaşmış gözüküyorlar. Dikkatli takip etmek gerekir...
TolgaUs sağol kardeşim. ALTIN'ın orta ve uzun vade grafikleri bayadır iyi gözüküyor, senin paylaştığın grafiklerde de durum net bir şekilde ortada. Pozitif enerjiye devam...;)
Elinde malla uykuya dalanlar için tatsız bir sabah olabilir
Küresel bir resesyon başlangıcı kokusu var abd de kayıplar %4 civarında son zamanlarda bizim göstergeler çok dengesiz analiz yapmak çok zor ama imam osurursa cemaat sıçar sabah göreceğiz
Elinde malla uykuya dalanlar için tatsız bir sabah olabilir
Küresel bir resesyon başlangıcı kokusu var abd de kayıplar %4 civarında son zamanlarda bizim göstergeler çok dengesiz analiz yapmak çok zor ama imam osurursa cemaat sıçar sabah göreceğiz
Boz de bozayım :) gece işlem yaptırıyor sağolsun kuveyt
Boz de bozayım :) gece işlem yaptırıyor sağolsun kuveyt
piyasa uzun süredir stabil değil o yüzden hiç akıl veremiyorum kendime bile yetmiyor bu ara çekildim kenara kopmasını bekliyorum yay çok gerildi :)
aha bak piyasa artı açtı
komik..
kunteper
06-08-2019, 09:20
Gercekten tek mantikli aciklama :D
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vo1u2y0qXNA)
ufak ufak kozaa almaya başladım. şuan mahkeme devam ediyor. grafik falan yok tamamen duygusal :D yatırım tavsiyesi değildir.
Focus4171
06-08-2019, 10:09
ufak ufak kozaa almaya başladım. şuan mahkeme devam ediyor. grafik falan yok tamamen duygusal :D yatırım tavsiyesi değildir.
KOZAA zirveye çok yakın. 7,52 direnci kırılmadan giriş yapmak pek mantıklı değil. Eğer kırabilirse 7,90'a kadar çıkabilir. Eğer 7,52 geçilemezse aşağıda 6,80-90'lara kadar geri çekilme görülebilir. Destek ve dirençleri göz önünde bulundurun derim. Dünde dediğim gibi dikkatli işlem yapmakta fayda var. Karar yine sizlerindir, bol kazançlar dilerim...:icon_tup:
KOZAA zirveye çok yakın. 7,52 direnci kırılmadan giriş yapmak pek mantıklı değil. Eğer kırabilirse 7,90'a kadar çıkabilir. Eğer 7,52 geçilemezse aşağıda 6,80-90'lara kadar geri çekilme görülebilir. Destek ve dirençleri göz önünde bulundurun derim. Dünde dediğim gibi dikkatli işlem yapmakta fayda var. Karar yine sizlerindir, bol kazançlar dilerim...:icon_tup:
şuan davası sürüyor. bir nevi zar attım ben :D şu dakikalarda içerde neler oluyor acaba :D
şuan davası sürüyor. bir nevi zar attım ben :D şu dakikalarda içerde neler oluyor acaba :D
zar tuttu :D
2. çeyrekte de kur çok volatildi bu sebeple net kar da çok iyileşme beklemiyorum ancak operasyonel tarafta işler olumlu gözüküyor EBITDA artışının devamını bekliyorum, faaliyet gösterdiği sektörün krizlerden etkilenme oranı az. Şirketi / sektörü olumlu etkileyen başka bir nokta ise enflasyonun arttığı dönemlerde bu artışları fiyata yansıtmakta zorluk yaşamaması dolayısıyla 2. çeyrekte de artışlar kolayca yapıldı, Mgros özelinde kur düşüşü de 3.çeyrekte finansal giderleri-kur zarlarını azaltacaktır dolayısıyla firmanın beklentisi bir sonraki bilanço dönemine kadar devam edebilir.
2. çeyrekte beklentiye paralel faaliyet karı açıklaması durumunda dahi fiyat beklentim 20,30
https://i.ibb.co/9ppRv95/mgr2-Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
teknik olarak Kısa vadede evet 11.20 den başlayan güzel bir hareket var, kar realizasyonu gelmesi muhtemel bu da salı günü ve sonrasında yaşanabilir. (Buy the rumor sell the fact ) benim için kv stop 16,50 burayı kırarsa karı cebe alırım. 16,50 kalıcı kırılırsa 14,70 e kadar düşüş olabilir ancak daha da altını beklemem çünkü şirket çarpanları hem sektöre göre hem de firma tarihsel çarpanlara göre çok ucuz. 14,70 ten dönmesi durumunda uv trend yukarı olmaya devam eder.
günlük grafiklerde kv doyuma ulaşılmış ancak uv trendin daha trendin başında olabiliriz.
hem günlük hem de haftalık grafikleri takip ediyorum
https://i.ibb.co/Db8RzXC/3-Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/9vVrcXT)
https://i.ibb.co/DWY4Dd3/mgr-Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/kBJKgZY)
dün açıklanan 2019-2 dönem bilançosunda ciro,brüt kar ve faaliyet karı beklentilerimin üzerinde olup hissedeki hedefimi 23 TL olarak güncelliyorum
Focus4171
07-08-2019, 09:05
zar tuttu :D
Tuttu demek için daha çok erken. 7,52 üstünde kalıcı olmak istediğini göstermesi gerekir. Ons Altın'da artık kısa vadeli zirvede sayılır, aynı şekilde Kozaa'da.
Koca borsada ki olaya, zar atma olarak bakman da ayrı bir güzellik ne diyeyim bilmiyorum...:D
17,20 deki direnci kırdı :-) %5 günlük Allah bereket versin
Focus4171
07-08-2019, 10:55
17,20 deki direnci kırdı :-) %5 günlük Allah bereket versin
Geçen hafta beklenti üzerinde bilanço gelir mi diye bu yüzden sormuştum. Çünkü beklenti üstü bilanço ile yola devam edebileceğini düşündüm. Artık buralardan düzeltmesini bekleyelim. 14,50 civarına kadar düzeltirse eğer önümüze ki bilanço için alıp kenara koyabilirim...
Focus4171
07-08-2019, 11:04
pirasa KOZAA ne heyecanlı değil mi? Bir aşağı, bir yukarı ne yapacağı belli değil :D 7,52'yi yine geçti. Umarım artık geri gelmez de 7,90'a kadar yol alır. Aşağıda da 7,30'un altına inmediği sürece sıkıntı yok. 7,30 stop olarak kullanılabilir. 7,52'de hem destek, hem direnç olarak kullanılabilir...
pirasa KOZAA ne heyecanlı değil mi? Bir aşağı, bir yukarı ne yapacağı belli değil :D 7,52'yi yine geçti. Umarım artık geri gelmez de 7,90'a kadar yol alır. Aşağıda da 7,30'un altına inmediği sürece sıkıntı yok. 7,30 stop olarak kullanılabilir. 7,52'de hem destek, hem direnç olarak kullanılabilir...
dün 7.35 ortalama ile 10k alım vardı bugün 7.38 ortalama ile 10k daha aldım. inerse 7.30dan ve devamında düşmeye devam ettikçe almayı düşünüyorum. yatırım tavsiyesi değildir. niye böyle yapıyorum çünkü bir önceki durumda heyecan yapıp satmıştım :D
Focus4171
07-08-2019, 11:29
dün 7.35 ortalama ile 10k alım vardı bugün 7.38 ortalama ile 10k daha aldım. inerse 7.30dan ve devamında düşmeye devam ettikçe almayı düşünüyorum. yatırım tavsiyesi değildir. niye böyle yapıyorum çünkü bir önceki durumda heyecan yapıp satmıştım :D
Alım yerin güzelmiş. Fakat 7,52'yi özellikle vurguluyorum, eğer üzerinde tutunamayıp tekrar aşağı gelirse bu sefer 7,30 stop'unu çalıştırabilir.
Çünkü altında 1.440$ geçildiğinde alım denenebilir demiş ve kısa vadede 1.500$ hedeflemiştim. Şimdi gerçekleşti ve düzeltme gelebilir buralardan. Aynı şekilde benzer durum KOZAA içinde geçerli. 7,52 savaşını umarım kazanır ve hedefine ilerler fakat sadece 7,30 altında da alıma geçmek bana pek mantıklı gelmiyor. 7,30 altı 6,90'lı seviyeleri getirebilir çünkü. Hayırlısı olsun deyip, bol kazanç dileyelim ve yine de her zaman temkin diyelim...:icon_tup:
Yaklaşık 40k ₺ kadar bir nakitim var . Sizce dolar a geçeyim mi yoksa dolar bir miktar daha düşer mi ?
Edit yok , 40k TL kadar :)
Alım yerin güzelmiş. Fakat 7,52'yi özellikle vurguluyorum, eğer üzerinde tutunamayıp tekrar aşağı gelirse bu sefer 7,30 stop'unu çalıştırabilir.
Çünkü altında 1.440$ geçildiğinde alım denenebilir demiş ve kısa vadede 1.500$ hedeflemiştim. Şimdi gerçekleşti ve düzeltme gelebilir buralardan. Aynı şekilde benzer durum KOZAA içinde geçerli. 7,52 savaşını umarım kazanır ve hedefine ilerler fakat sadece 7,30 altında da alıma geçmek bana pek mantıklı gelmiyor. 7,30 altı 6,90'lı seviyeleri getirebilir çünkü. Hayırlısı olsun deyip, bol kazanç dileyelim ve yine de her zaman temkin diyelim...:icon_tup:
7,75 vedalaştık. 7,52-7,55 arası emirleri döşeyeceğim kapanışta. gelirse aşkımız devam edecek :D. ytd.
Focus4171
07-08-2019, 14:21
7,75 vedalaştık. 7,52-7,55 arası emirleri döşeyeceğim kapanışta. gelirse aşkımız devam edecek :D. ytd.
Hayırlı olsun, iyi yapmışsın. Kar yanına kalsın. KOZAA grafikleri saatlikte çok iyi duruyor zaten. Fakat günlükte ortalamalardan çok ayrılmış durumda. Tek beklentim günlükte sadece bir miktar düzeltme (KOZAA ve ALTIN). ALTIN'ın düzeltmesi de sınırlı olur zaten. Yoksa çok büyük aman aman bir düşüş olacağını sanmıyorum. Zaten hedeflerimiz epey yukarılarda, KOZAA ve KOZAL'da buna ayak uydurur gibi :) Ne güzel işte endeksle çok işi olmayan hisselerden 2 tanesi :icon_tup:
Hayırlı olsun, iyi yapmışsın. Kar yanına kalsın. KOZAA grafikleri saatlikte çok iyi duruyor zaten. Fakat günlükte ortalamalardan çok ayrılmış durumda. Tek beklentim günlükte sadece bir miktar düzeltme (KOZAA ve ALTIN). ALTIN'ın düzeltmesi de sınırlı olur zaten. Yoksa çok büyük aman aman bir düşüş olacağını sanmıyorum. Zaten hedeflerimiz epey yukarılarda, KOZAA ve KOZAL'da buna ayak uydurur gibi :) Ne güzel işte endeksle çok işi olmayan hisselerden 2 tanesi :icon_tup:
aynen öyle endekse hiç bakmıyorum bile. sadece kchole bakıyorum çünkü tam bir endeks hissesi. kozaa kozal ipekin kendine özel endeksi var nerdeyse :D
kapanışa kalmadık :D
Focus4171
07-08-2019, 15:02
aynen öyle endekse hiç bakmıyorum bile. sadece kchole bakıyorum çünkü tam bir endeks hissesi. kozaa kozal ipekin kendine özel endeksi var nerdeyse :D
KCHOL grafiği ne kadar netmiş. 18,00 üstüne atmazsa bana güle güle diyor :) Altında 16,50 civarını hedefler büyük ihtimalle...
KOZAA sıkıntılı alana yine geri döndü :) Yukarıda da dediğim gibi 7,52'yi aşağı kırmamalı. Kırarsa detaylar yukarıda mevcut...
DOLAR 5,45 altına düşmedikçe sıkıntı yok. 5,45 altında duruma tekrar bakmak gerekir. 5,45-5,55 arası zaten uzun zaman önce toplamak için tespit ettiğim uygun bir alandı...5,45 stopla alım denenebilir...
Geçen hafta beklenti üzerinde bilanço gelir mi diye bu yüzden sormuştum. Çünkü beklenti üstü bilanço ile yola devam edebileceğini düşündüm. Artık buralardan düzeltmesini bekleyelim. 14,50 civarına kadar düzeltirse eğer önümüze ki bilanço için alıp kenara koyabilirim...
dostum sorunu anlamıştım ancak özellikle bu yıl gibi ekonominin çok fazla bilinmeyen riske maruz kaldığı yıllarda
bilanço hakkında her türlü süpriz ler olabiliyor bu sebeple öncesinde net tahminde bulunmak zor. nitekim Aselsan da bugün yaşanan bilanço hareketi de Migros un tam tersi. orada devlet baba yine gol atmış millete
Ben kendi bakış açımla 1. çeyrek e yakın bekliyordum daha iyisi geldi, net zarar piyasaya paralel olsa da EBITDA artışı devam ediyor.
şimdilik taşımaya devam ediyorum. Endeks te sonunda 50 günlük ort geldi buradan dönmesini beklerim dönmezse 96.500 lere kadar kapı açılır sonrasında zaten herkesin stopları patlar :-)
Focus4171
07-08-2019, 15:25
dostum sorunu anlamıştım ancak özellikle bu yıl gibi ekonominin çok fazla bilinmeyen riske maruz kaldığı yıllarda
bilanço hakkında her türlü süpriz ler olabiliyor bu sebeple öncesinde net tahminde bulunmak zor. nitekim Aselsan da bugün yaşanan bilanço hareketi de Migros un tam tersi. orada devlet baba yine gol atmış millete
Ben kendi bakış açımla 1. çeyrek e yakın bekliyordum daha iyisi geldi, net zarar piyasaya paralel olsa da EBITDA artışı devam ediyor.
şimdilik taşımaya devam ediyorum. Endeks te sonunda 50 günlük ort geldi buradan dönmesini beklerim dönmezse 96.500 lere kadar kapı açılır sonrasında zaten herkesin stopları patlar :-)
Sorun değil, o kadarını bilemeyiz. Bilançoyu bizler hazırlamıyoruz sonuçta :) Ama iyi tepki verdi. Mutlaka bir yerde düzeltmesini yapacaktır. Daha çok PETUN'la ilgilendiğim için, MGROS'u biraz 2. plana atmıştım. Şimdi takipteyim. PETUN'da 5,30'lardan iyi bir ivme yakalamıştı MGROS gibi...(Sektörleri aynı olmasa da içerikleri yakın)
ASELS'i o kadar yükle yürütmezler. Ara ara grafikler düzelince (geçen hafta olduğu gibi) iyi tepki çıkışlarını hedef alacaksın...
Endeks'te 97.000'li rakamları endeks 103,000'lerdeyken bekliyordum. Dediğin gibi 50 günlük ortalamalara gelmiş bulunuyor şuanda. Bakalım tutunabilecek mi...
4.88i gösterirlerse şaşırmayacağım artık :)
abd resmen imdadımıza yetişti
küresel resesyon geliyor şimdilik bize yaradığı kesin ama ilerisi nasıl olur merak ediyorum
Dolar'dan düşen para ya altına gidiyor yada vadeliye Borsa'ya gitmiyor.
Yazın gelen turist paraları Ekim'e kadar sallarda sonra ne olacak.
Suriyelileri suçlamayı düşünüyorlar sanki uyandı yukardaki var birşeyler.
2023'e hazırlık yapıyor gördü çünkü koltuk sallanıyor çıtırdan
TL Vadelide kalmak en mantıklısı şuan için
YTD.
dolardan çıkalım mı ne diyonuz şimdi 4,88 gerçek mi :D
5,75 den dolar aldım hadi bakam çupra ya balina olcak yaa tavada hamsii :D
Gürsel amca ne durumdasın ?
Altın niye fırladı bi anda ?
Gürsel amca ne durumdasın ?
kötüü :D lapistese dogru gidiyoz
kötüü :D lapistese dogru gidiyoz
Güldürdün abi akşam akşam :D
Gönlüne göre olur inşallah abi.
Gürsel abi relax 5.40-6.10 ve 6.20 den alımlarım var aritmetik ortalama eksi yazıyor ama sabır diyoruz bakalım:)
Yatırımımın büyük kısmı altında.
Mevcut durumda altını biraz azaltıp dolar veya euro önerir misiniz?
Senin için evrene pozitif enerjiler göndericem abi 400 doları koyucaz cebine. Hedef 1800 dolar gogogogogo :D
https://i.hizliresim.com/NLOA4N.png
Altına baya bir süredir ara ara dikkat çekmeye çalışıyorum. Orta ve uzun vade grafiklerinin gayet iyi olduğunu vurgusunu sık sık yaptım ve halada yapıyorum. Benim teknik olarak hedeflerim geçmiş sayfalarda belli. Ben yoluna devam edebileceğini düşünüyorum...
Altın giderde KOZAA, KOZAL durur mu? :) Yalnız zirveye yaklaşmış gözüküyorlar. Dikkatli takip etmek gerekir...
TolgaUs sağol kardeşim. ALTIN'ın orta ve uzun vade grafikleri bayadır iyi gözüküyor, senin paylaştığın grafiklerde de durum net bir şekilde ortada. Pozitif enerjiye devam...;)
Altın niye fırladı bi anda ?
Niyesimi var yahu. Focus abim için grafiklerimizle altına pozitif enerji gönderiyoruz.
Tabiki gidecek herkes şok olacak. Daha 1800 olup Focus abimizi zengin edicez Allahımın izniyle.
Focus4171
08-08-2019, 00:15
Niyesimi var yahu. Focus abim için grafiklerimizle altına pozitif enerji gönderiyoruz.
Tabiki gidecek herkes şok olacak. Daha 1800 olup Focus abimizi zengin edicez Allahımın izniyle.
Teşekkür ederim kardeşim temennilerin için. Artık sıra sende ;) Benim önceliğim işin zenginlik kısmından ziyade, olabildiğince doğru analizler yapıp, bu bilgileri burada sizlerle paylaşmak. Bu şekilde doğruluk oranı yüksek analizler yapmayı hedefleyip, kendimi daha çok geliştirme fırsatı buluyorum. Bilgi paylaşınca güzeldir. İnşallah gerisi zaten gelir...
BORSA biraz daha düşebilme potansiyeli var gibi duruyor. 97.900 puan üstünde tutunamazsa, sırasıyla altında 96.300 ve 93.800 puan seviyelerine kadar çekilebilir. Bu seviyelere kadar bir düzeltme yeterli olur diye düşünüyorum...
DOLAR ben hala çok fazla karamsar değilim. 5,45 üzerinde kaldığı sürece (max.5,40 tuzaklara karşı) yine önümüzdeki günlerde yönü yukarı çevireceğini düşünüyorum. Dolara yatırımı çok sevmememe rağmen görüşüm bu şekilde. Sene sonu hedefim 6,20-6,30 civarı...
ALTIN bilindiği üzere son dönemlerde ki favorimdir. Kısa vadeli hedefim olan 1.500$ gerçekleşti. Orta vade 1.600$ ve biraz daha uzun vadede 1800$-1900$ hedeflerim mevcut. Tabi bir anda roketleyip çıkmayacaktır. Biraz daha zamana yayarak ve arada kısıtlı düzeltmelerle hedeflerine gidecektir...
Artık doğru çıkar veya çıkmaz zaman gösterir. Teknik analize dayalı olarak benim düşüncelerim şimdilik bu yönde. Herkese yatırımında bol kazanç dilerim... :icon_tup:
yıldırımbyzt
08-08-2019, 00:23
Teşekkür ederim kardeşim temennilerin için. Artık sıra sende ;) Benim önceliğim işin zenginlik kısmından ziyade, olabildiğince doğru analizler yapıp, bu bilgileri burada sizlerle paylaşmak. Bu şekilde doğruluk oranı yüksek analizler yapmayı hedefleyip, kendimi daha çok geliştirme fırsatı buluyorum. Bilgi paylaşınca güzeldir. İnşallah gerisi zaten gelir...
ALTIN bilindiği üzere son dönemlerde ki favorimdir. Kısa vadeli hedefim olan 1.500$ gerçekleşti. Orta vade 1.600$ ve biraz daha uzun vadede 1800$-1900$ hedeflerim mevcut. Tabi bir anda roketleyip çıkmayacaktır. Biraz daha zamana yayarak ve arada kısıtlı düzeltmelerle hedeflerine gidecektir...
Artık doğru çıkar veya çıkmaz zaman gösterir. Teknik analize dayalı olarak benim düşüncelerim şimdilik bu yönde. Herkese yatırımında bol kazanç dilerim... :icon_tup:
Abi selamlar altında bir düzeltme gelir mi? Gelir ise 1460-70 bandı gerçekleşir mi
BuRaK_eFe
08-08-2019, 09:01
dolardan çıkalım mı ne diyonuz şimdi 4,88 gerçek mi :D
Hadi bakalım dolardan oynadık bir kumar bekliyoruz o zaman balinaya geçerseniz çuprayı alırız :D :D
Hadi bakalım dolardan oynadık bir kumar bekliyoruz o zaman balinaya geçerseniz çuprayı alırız :D :D
çupraa şimdi serin sularda ,gitti be kardeşim çupra ama parasını dolara bastık hamsi olmasa iyi :D
Focus4171
08-08-2019, 09:43
Abi selamlar altında bir düzeltme gelir mi? Gelir ise 1460-70 bandı gerçekleşir mi
Selamlar kardeş. 1.500$'ı takip etmek gerekiyor. 1500$ altına inerse kısa vadede 1470$-1480$ civarına kadar düzeltme gerçekleşebilir. Benim beklentim şuan için bu yönde. Altın'ın düzeltmeleri genel olarak kısıtlı olur gibime geliyor. Genel trend yönü hala yukarı...
Faiz indiriminden once de yazdim simdide goruslerim degismedi.
Buralarda oyalanacagiz bir sure... Gitse bile 5.85 yada 6.05 dusse bile 5.40 hadi 35.
Focus4171 hareketlerim nasıl patron en tepede satıp en alttan olmasada alış yaptım çok fena çakacak bana gibi geliyor ama artık bağımlıyım hisseye :D
Focus4171
08-08-2019, 13:58
Focus4171 hareketlerim nasıl patron en tepede satıp en alttan olmasada alış yaptım çok fena çakacak bana gibi geliyor ama artık bağımlıyım hisseye :D
- pirasa trade yeteneğine diyecek söz mü var? Gerçekten iyi yakaladın, ben beğendim. Ama abartmadan çekirge 1,2,3 olayına dönmesin...;)
- KOZAA ve KOZAL gerçekten özünde iyi hisseler. Fakat 7,90 ana zirveye çok yaklaştı. Muhtemelen buralardan satıcılar gelir artık.
- Dünde tam 7,52 kapattı bana inat belirsizlik hissettirmek için :) Asıl dikkatimi çeken dün satışlarda ki hacmin yüksek olması. Ortalamalardan hala uzakta fiyatlıyor ve KOZAA hareketleri çok sert olan bir hisse. Her an her şeyi yapabilir. Kaçacak fırsatta bırakmayabilir. Altın düzeltme yaparsa KOZAA'yı da affetmezler. Ama genel trendi hala iyi hissenin. 7,90 üzerinde ayrı bir boyuta geçilir, zamanı gelince oda olacaktır...
- CİMSA 6,20'ye geldi, şuan biraz altında işlem görüyor. 6,20 üstüne atmazsa kendini, 5,85-5,90'a kadar gerileyebilir.
- TolgaUs kardeşim, benim için bir PARSN analizi yapabilir misin? Günlük ve haftalık olsun, ayrıca yorumunda bulunsun...:icon_tup:
- pirasa trade yeteneğine diyecek söz mü var? Gerçekten iyi yakaladın, ben beğendim. Ama abartmadan çekirge 1,2,3 olayına dönmesin...;)
- KOZAA ve KOZAL gerçekten özünde iyi hisseler. Fakat 7,90 ana zirveye çok yaklaştı. Muhtemelen buralardan satıcılar gelir artık.
- Dünde tam 7,52 kapattı bana inat belirsizlik hissettirmek için :) Asıl dikkatimi çeken dün satışlarda ki hacmin yüksek olması. Ortalamalardan hala uzakta fiyatlıyor ve KOZAA hareketleri çok sert olan bir hisse. Her an her şeyi yapabilir. Kaçacak fırsatta bırakmayabilir. Altın düzeltme yaparsa KOZAA'yı da affetmezler. Ama genel trendi hala iyi hissenin. 7,90 üzerinde ayrı bir boyuta geçilir, zamanı gelince oda olacaktır...
- CİMSA 6,20'ye geldi, şuan biraz altında işlem görüyor. 6,20 üstüne atmazsa kendini, 5,85-5,90'a kadar gerileyebilir.
- TolgaUs kardeşim, benim için bir PARSN analizi yapabilir misin? Günlük ve haftalık olsun, ayrıca yorumunda bulunsun...:icon_tup:
*Günlük. /
RSI aşırı satış bölgesinde. Tepki alımı gelmesi şart.
Alt indicatorlerimde beyaz çizgi sarıyı kırmış ve günlükte satış sinyalleri veriyor.
Grafik bölgesinde beyaz çizgi aşşağı kırıp çarpraz yaptığında destek noktasını değiştirip hissenin yukarı yönlü güç almasını sinyalliyor.
Diğer grafiklerde de görebilirsiniz bazen tuzak çıkıyor ama genellikle çalıştığını söyleyebilirim.
*Haftalık. /
13.34 Beyaz destek (stop) noktası. Altını denemiş ama olmamış. Yarın 13.34 altı Kapanış yapması durumunda stoplanması tavsiyelenir.
*Aylık. /
Nötr.
Genel Hüküm :p
Valla abi bu hisse beni fazlasıyla aşıyor. Trend denen birşey bulamadım hissede. Çok garip hareketleri var.
Günlük ve haftalık baktımda acayip sert hareketleri var. KY ye hiç kazandırmıcaz hep kafalarına basıcaz vizyonuyla hareket ediyorlar bence.
Benim beceremediğim bu grafikte siz de yorumunuzu katarsanız en azından daha sonra bu tip hisselere hangi gözle bakmam gerektiğini öğrenebilirim.
Saygılarımla abi ,
https://i.hizliresim.com/RgnEm6.png
bundan sonra kaçacak fırsat falan aramıyorum. fikrimden stratejimden aykırı işlem gördüğü anda portföyden çıkar hisse. önceden 2 taban yesede biraz çıkar diye tutuyordum. artık plana sadık yaşıyorum. geçen sene bütün borsacılara ders olacak 10 ağustos 2018 konuşmasını dinlerken duygusal olmanın iyimser olmanın ne zararlar vereceğini gördüm. borsa ile ciddi ilgilenen herkesin o gün borsada olmasını isterdim. bütün hisseler devre kesmişti. bunları benden çok daha iyi bildiğine eminim.
Yandaş medyada böyle bir haber okuyunca aklıma geçen yıl ki kur rekoru ve Bay Biryantin Yiğit Bulut'un 1TL=1$ olacak söylemleri geldi.
Tabi bir de 4,88 var unutmamamız gereken.
Dunya devleri peş peşe acıkladı: Dolar 4,70'e duşecek - Ekonomi Haberleri (http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2885717-dunya-devleri-pes-pese-acikladi-dolar-470e-dusecek)
TorqueTuning
08-08-2019, 15:38
Bunlar ne kullanıyor?
+ % 5 daha Allah bereket versin
i love this game
https://i.ibb.co/YhWrRg4/1.png (https://imgbb.com/)
5.45 geldi.
Gelmezse ta.......
free-hifi
08-08-2019, 16:23
5.45 geldi.
ÖZGE ulusoy dan sonra adam düzeldi ekonomide düzeldi :D
ÖZGE ulusoy dan sonra adam düzeldi ekonomide düzeldi :D
Ekonominin stresini aldı.
Ben bugun dolar alimi yaptim su seviyeler guzel sewiyeler
Yükselmesi için sn cumhurbaşkanının yastık altı dolarlarınızı bozdurun söylemi kaldı.
Akabinde Maliye bakanı da dövizi olan yandı düşünmeye başladı der demez yukarı...:)
show must go on :allaalla:
Eşim 2016 yılında aynı anda birkaç işletmeden maaş aldığı için vergi diliminin yanlış hesaplanarak vergi yatırmamızdan dolayı devlet baba 5bin lira ek vergi kitledi bize.
Bu seviyelerden biraz daha dolar toplayacaktım ki devlet baba sen dur ben aliyim onu yük yapmasın dedi :D
Eşim 2016 yılında aynı anda birkaç işletmeden maaş aldığı için vergi diliminin yanlış hesaplanarak vergi yatırmamızdan dolayı devlet baba 5bin lira ek vergi kitledi bize.
Bu seviyelerden biraz daha dolar toplayacaktım ki devlet baba sen dur ben aliyim onu yük yapmasın dedi :D
Birden fazla işte çalıştıysa, toplam kazanç SSK tavanını geçtiyse alacaklı bile olabilirsiniz.
Sigortalı İcin Tavanı Gecen Ucretlerde Usul ve Esaslar - Halil TEZEL (https://alitezel.com.tr/sigortali-icin-tavani-gecen-ucretlerde-usul-ve-esaslar-9236/?fbclid=IwAR29N1Ipm-oXDfLKVJq1UfLz0aFv3x0c9EO2S1GFTgzjNVZU8MC2A4MvRfw)
Birden fazla işte çalıştıysa, toplam kazanç SSK tavanını geçtiyse alacaklı bile olabilirsiniz.
Sigortalı İcin Tavanı Gecen Ucretlerde Usul ve Esaslar - Halil TEZEL (https://alitezel.com.tr/sigortali-icin-tavani-gecen-ucretlerde-usul-ve-esaslar-9236/?fbclid=IwAR29N1Ipm-oXDfLKVJq1UfLz0aFv3x0c9EO2S1GFTgzjNVZU8MC2A4MvRfw)
Bilgilendirmeniz için teşekkürler, ne yazık ki aylık kazanç SSK tavan ücretini aşmıyor. Biz gelir vergisi vergi diliminin yanlış hesaplanması sebebiyle eksik hesaplanan tutarı ödedik.
bugün de piyango PGSUS yatırımcısına vurdu.
yılbaşından bu yana yaptığı yükselişin üstüne 1 günde %10 daha ilave etti.
piyasada 72Mio TL kar beklenirken gelen kar 324Mio TL oldu. sadece net kar değil EBITDA da artış mevcut
Yeni havalimanı işte
THY den aldı Pegasus a verdi
Sabanci ya adamım çok tehlikeli
Buralar tatil ama altin ve pariteler hareketli.
turbo&quattro
13-08-2019, 09:32
Altin uctu gidiyor.
Sadece altın değil dövizde ciddi yürüyor 2 gündür 20 kuruş civarı
yıldırımbyzt
13-08-2019, 13:29
Sadece altın değil dövizde ciddi yürüyor 2 gündür 20 kuruş civarı
Türkiye için işlem hacmi şuan o kadar yüksek değil birde
Dün 266dan çıkış yaptım,güzel kâr aldım . Daha nereye kadar çıkar acaba
Daha ne kadar cikar diye sormaktansa neden sattin ki?
Ben olsan kar realizasyonu ne zaman gelicek diye sorardim yada umardim.... :)
turbo&quattro
13-08-2019, 15:46
$$ 6 ne zaman olacak :)
$$ 6 ne zaman olacak :)
SocGen'den "dolar sat TL al" onerisi - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/socgen-den-dolar-sat-tl-al-onerisi-2230248)
6 mi? 4.70 diyor ‘otoriteler’. Neremizle gulelim?
turbo&quattro
13-08-2019, 17:07
SocGen'den "dolar sat TL al" onerisi - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/socgen-den-dolar-sat-tl-al-onerisi-2230248)
6 mi? 4.70 diyor ‘otoriteler’. Neremizle gulelim?
Actim biyerimle guluyom ben
266 civarı benim çıkış için sınırımdı ,sanırım altının 275 i var
Tl al diyorlarsa demek ki biraz asagi yapip cikicak.
Altin icin öngörü yapmak cidden zor.
Gerilim siyasetini takip etmek gerek.
Birde para bazen basibos kalinca altina gitmeye baliyir. Malumfaiz indirimleri ve dunyanin hali buna sebeb.
Ben hala satmadim. En son satışın 1425 dolardan di.
piyasacılar tatilde hala anlaşılan :)
piyasacılar tatilde hala anlaşılan :)
tatil falan yok fakat borsada karışık ne diyeyim şimdi :D
Tatil degilde yorum yapabilicek durumda degildir.
*****,cogu kisi teknige bakiyor,tatil yada baska birşey etkilemez.
Focus4171
19-08-2019, 11:13
BORSA biraz daha düşebilme potansiyeli var gibi duruyor. 97.900 puan üstünde tutunamazsa, sırasıyla altında 96.300 ve 93.800 puan seviyelerine kadar çekilebilir. Bu seviyelere kadar bir düzeltme yeterli olur diye düşünüyorum...
DOLAR ben hala çok fazla karamsar değilim. 5,45 üzerinde kaldığı sürece (max.5,40 tuzaklara karşı) yine önümüzdeki günlerde yönü yukarı çevireceğini düşünüyorum. Dolara yatırımı çok sevmememe rağmen görüşüm bu şekilde. Sene sonu hedefim 6,20-6,30 civarı...
8 Ağustos tarihinde (11 gün önce) paylaştığım analizlerimde bir değişiklik yok, aynen geçerlidir. Bu yüzden tekrar yazma gereği duymadım. Sadece güncelleme yapıp, kısa vade için eklemek istediğim bir kaç not var;
DOLAR 5,63 geçilebilirse orta vadeli düşen kanaldan çıkmış olur ve 5,80 seviyelerine kadar çıkış görülebilir...
ALTIN 1500$ altına inerse kısa vadeli düzeltme çalışmaları başlayabilir. 1470$ seviyesi ilk hedef olarak izlenebilir...
BORSA daha önce yukarıda belirttiğim seviyeler takip edilebilir...
8 Ağustos tarihinde (11 gün önce) paylaştığım analizlerimde bir değişiklik yok, aynen geçerlidir. Bu yüzden tekrar yazma gereği duymadım. Sadece güncelleme yapıp, kısa vade için eklemek istediğim bir kaç not var;
DOLAR 5,63 geçilebilirse orta vadeli düşen kanaldan çıkmış olur ve 5,80 seviyelerine kadar çıkış görülebilir...
ALTIN 1500$ altına inerse kısa vadeli düzeltme çalışmaları başlayabilir. 1470$ seviyesi ilk hedef olarak izlenebilir...
küresel resesyonun başlayacağını bilsen nerede pozisyon alırsın?
yani abd resesyonu..
Focus4171
19-08-2019, 11:27
küresel resesyonun başlayacağını bilsen nerede pozisyon alırsın?
yani abd resesyonu..
Küresel bir resesyon başlasa ALTIN ve EUR/USD paritesinde yer almayı tercih ederdim. Ama ara ara borsanın vereceği fırsatlardan da vazgeçmezdim...
free-hifi
19-08-2019, 13:09
Almanya eksi faiz dönemine geçmiş bizim bankalara koysunlar para veririz
herhalde bugün 5,63 ü geçer gibime geliyo ,ahh keşkem ah keşkemm :D
+ % 5 daha Allah bereket versin
i love this game
https://i.ibb.co/YhWrRg4/1.png (https://imgbb.com/)
trend devam ediyor, doğru terden aldık doğru yerden de satabilirsek güzel bir tatil yapıcam
https://i.ibb.co/w708M25/1.png (https://imgbb.com/)
Üstadlara bir sorum olacak,
İç dış politikalar ve siyasi hamlelerde yapılan yanlışlar ya da olumsuz gelişmeler, ayrıca gelişmekte olan diğer ülkelerde yaşanan dalgalanmalar bizim ekonomi piyasamızı etkilese de hükümet (MB) ve kamu bankaları tarafından anında müdahale edilerek piyasalar baskılanıyor. Tabi bu müdahaleyi yapmak için de nakit lazım. Peki önümüz dönemde özellikle 23 ağustostan sonra 8 milyar dolar civarında dış borç ödemeleri olduğu için hükümet müdahaleyi bırakıp kaynağı borçları ödemek için kullanabilir mi ? Özetle zurnanın zırt dediği yere geliyor muyuz yoksa daha sıkacak kurşunumuz var mı ?
Focus4171
19-08-2019, 15:55
herhalde bugün 5,63 ü geçer gibime geliyo ,ahh keşkem ah keşkemm :D
Çok fazla bir zamanı kalmadı gibi. 5,63'ü test etme çalışmaları yakında başlar. Bu hafta ve önümüzde ki haftalar hareketli geçebilir...
trend devam ediyor, doğru terden aldık doğru yerden de satabilirsek güzel bir tatil yapıcam
https://i.ibb.co/w708M25/1.png (https://imgbb.com/)
MGROS iyi bilançonun da vermiş olduğu hızla iyi yükseldi, tebrikler. Takipte olduğunuz görüntüsü güzel olan başka hisseler var mı? Varsa onları da kontrol edip değerlendirebiliriz...
pirasa , TolgaUs , rebelh ve diğer arkadaşlarında fırsat gördüğü başka hisseler varsa onlardan da paylaşımlarını beklerim...
Çok fazla bir zamanı kalmadı gibi. 5,63'ü test etme çalışmaları yakında başlar. Bu hafta ve önümüzde ki haftalar hareketli geçebilir...
MGROS iyi bilançonun da vermiş olduğu hızla iyi yükseldi, tebrikler. Takipte olduğunuz görüntüsü güzel olan başka hisseler var mı? Varsa onları da kontrol edip değerlendirebiliriz...
pirasa , TolgaUs , rebelh ve diğer arkadaşlarında fırsat gördüğü başka hisseler varsa onlardan da paylaşımlarını beklerim...
2 hisse daha var ancak henüz trend dönüşlerini teyit etmedi, izliyorum.
şu an için giriş yapmak riskli olabilir. Kalbi dayanacak arkadaşlar varsa paylaşabilirim :-)
bu arada Alo merkez mutlu mu herkes. TCMB şapkadan likidite çıkarttı :-)
Focus4171
19-08-2019, 16:10
2 hisse daha var ancak henüz trend dönüşlerini teyit etmedi, izliyorum.
şu an için giriş yapmak riskli olabilir. Kalbi dayanacak arkadaşlar varsa paylaşabilirim :-)
Zaten endekste alıma pek müsait değil. Ben en azından izlemeye alabilirim :)
5,66 kapatırsa yön yukarı devam eder mi ? yoksa satalım mı ?
bu arada Alo merkez mutlu mu herkes. TCMB şapkadan likidite çıkarttı :-)
TCMB ZK lara verdiği faizi %13 ten %5 e düşürdü....
deja vu....
biz bu filmi daha önce görmüştük maalesef tekrar göreceğiz.
Sonu kur atağına giden yolun ilk parke taşları döşeniyor. yavaş yavaş çaktırmadan gece kondu tekniği ile çalışmalar başladı :-)
salt likidite enjekte etmek ile büyüme yakalansaydı bunu yıllar önce Japonya, son 10 yılda da Avrupa yapardı.
Hisse konusunda Arçelik i takip ediyorum henüz dipten dönüşü onaylamadı, bir miktar aldım ancak dediğim gibi çok riskli bir karar şuan için dipten dönüşü onaylamadı.
temel olarak 2 çeyrek zayıf geçti 3. çeyrek de pek iyi geçmeyecek gibi beklentiler yılsonuna işaret ediyor.
benim de beklentim bu yönde yılsonu yada en geç mart 2020 ye kadar beklentim 22,50-23 TL arası.
https://i.ibb.co/Cs16PT7/Ar-lk.png (https://ibb.co/gFjd4BT)
ahmetgurlek
19-08-2019, 16:39
petkim hissesi için ne düşünüyorsunuz? 12 ayın dibinde. bi yerlerden döner mi, yoksa daha da gider mi dibe doğru?
Bu çokomelli ne yaptı yine acaba.
Dolar fırladı gitti. yine nelerimiz verdik acaba hadi hayırlısı.
kunteper
19-08-2019, 20:54
Kenarda duran doviz icin ne oneriyorsunuz? Euroyu dolara cevirip vadelide tutmak daha mantikli olur mu. Euro faizleri nedense cok daha dusuk
Focus4171
20-08-2019, 00:06
Hisse konusunda Arçelik i takip ediyorum henüz dipten dönüşü onaylamadı, bir miktar aldım ancak dediğim gibi çok riskli bir karar şuan için dipten dönüşü onaylamadı.
temel olarak 2 çeyrek zayıf geçti 3. çeyrek de pek iyi geçmeyecek gibi beklentiler yılsonuna işaret ediyor.
benim de beklentim bu yönde yılsonu yada en geç mart 2020 ye kadar beklentim 22,50-23 TL arası.
Aynı takipteymişiz. İlk seansta bende ARCLK alımı yaptım :) İkinci seansta da SODA ile kapanışı yaptım. Bakalım ne olacak. Hayırlısı olsun diyelim...
petkim hissesi için ne düşünüyorsunuz? 12 ayın dibinde. bi yerlerden döner mi, yoksa daha da gider mi dibe doğru?
PETKM kapanışı beğenmedim. 3,38 altında kapatması iyi olmadı. Yarına da bir bakmak lazım, 3,40 üstüne tekrar atması ve kalıcı olması gerekir.
Eğer kalıcı olursa 3,70'e kadar tepki verebilir. Aksi takdirde düşüş trendine devam eder. Aşağıda bu sefer 2,90 seviyelerine kadar çekilme görülebilir.
Kısa vadede sert düşüşten dolayı tepki gelse dahi genel görüntüsü şimdilik iç açıcı değil maalesef. İnşallah en kısa sürede toparlar...
arkadaşlar ben kozaa alıp satıyorum ama nerden alınır satılır hiç bilmiyorum. son 2 aydır kozadan güzel kar elde ettim belki önümüzdeki hafta bütün karı bırakacağım belli değil. bir arkadaş dolar 4.88 demişti güldük eğlendik fakat dediği yere gelecek gibi görünüyor :D herkesin hislerinin tekniğinin kazandırması ümidiyle diyorum :D
piyasa beni 2 ay uyutup 2 ay çişe bile götürtmüyor
galiba 2 aylık şenlik dönem başlamak üzere
sonra 7leri falan beklerken yine aşağı basacaklar heralde bakalım..
7 yi görünce hemen satıp çıkçam kafa rahatolsun ne bu yaa pisikolojim bozuldu ameke :D
Aynı takipteymişiz. İlk seansta bende ARCLK alımı yaptım :) İkinci seansta da SODA ile kapanışı yaptım. Bakalım ne olacak. Hayırlısı olsun diyelim...
PETKM kapanışı beğenmedim. 3,38 altında kapatması iyi olmadı. Yarına da bir bakmak lazım, 3,40 üstüne tekrar atması ve kalıcı olması gerekir.
Eğer kalıcı olursa 3,70'e kadar tepki verebilir. Aksi takdirde düşüş trendine devam eder. Aşağıda bu sefer 2,90 seviyelerine kadar çekilme görülebilir.
Kısa vadede sert düşüşten dolayı tepki gelse dahi genel görüntüsü şimdilik iç açıcı değil maalesef. İnşallah en kısa sürede toparlar...
hareket olumlu devam ediyor, günsonu 17,30 üstü kapatırsak hareket trende dönüşebilir
https://i.ibb.co/TTdbQ4v/1.png (https://imgbb.com/)
bu arada takip ettiğim diğer hisse de TKFEN onda da bugün hareket güzel ancak dönüş teyiti henüz yok, takibe devam bir miktar pozisyon açıyorum.
bu hafta 5.80i görürüz
sanırım yeni başkanın da gücü tekniğe yetmiyor..
bu hafta 5.80i görürüz
yanii ,açarmısınzı biraz :D
yanii ,açarmısınzı biraz :D
açıyım abi;
bu hafta 5.80 i görürüz
:D:D:D
daha neyini açayım abi gözünü seveyim ya
sende otomatik mesaj mı var ?
hani escortu arıyorsun üstünde adam varsa meşgule atıp "şu an da müsait değilim müsait olduğumda size döneceğim" mesajı geliyor ya
sende ne yazsam aynı postu atıyorsun :D
bu hafta 5.80i görürüz
Mobilya alacağım, eurodayım, bekliyorum :)..............
Mobilya alacağım, eurodayım, bekliyorum :)..............
walla bende ingiltere ayağına kenara pound koymuştum hem tl değerlendi hem parite 1.26dan 1.20lere geldi artık birikim gözüyle bakıyorum :D
açıyım abi;
bu hafta 5.80 i görürüz
:D:D:D
daha neyini açayım abi gözünü seveyim ya
sende otomatik mesaj mı var ?
yok hani benim bi çupra vardı yaa ,parasını dolara bastıgım o diyom hamsi mi olur ,balina mı :D
dolar fena oynamaya başladı, baskılama mı kalktı, memur sen eylem açıklaması yaptı bu mu tetikledi yoksa kayyum atamaları bugun mü fiyatlanıyor hiç anlamıyorum bu işlerden. :D
yok hani benim bi çupra vardı yaa ,parasını dolara bastıgım o diyom hamsi mi olur ,balina mı :D
bu sene 7 beklemiyorum ben ama 6nın üzerine atar mutlaka
şu an ilk hedef 5.80 oradan bi kar satışı gelir sonrasında dalgalar trendler destekler falan bakmak lazım
o kadar s400 şu bu tık demedi piyasaya ama elliot dalgaları ve fibonacci çatır çatır çalıştı
tekrar tekniğe dönmenin zamanı geldi..