PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

halilcakir
22-01-2018, 20:47
Mevcut pozisyonlarım

78 - 79 - 80 - 81 tp 82.5

82 - 83 tp 85

997TT
23-01-2018, 00:54
Ben dovızde hareket beklemıyorum. Hatta duser bugun....

Bunu yazdıgımda 82 falandı. Satan varsa 75-77 alım.

turbo&quattro
23-01-2018, 01:12
Bunu yazdıgımda 82 falandı. Satan varsa 75-77 alım.

Dun sattim ben mesajini okuduktan sonra 75-77 yakalarsam alayim geri , tesekkurler :)

sozlrcom
23-01-2018, 01:15
En duşuk faizli konut kredisi 2017 (%0,82 Yeni Guncel Faiz Oranları) (http://www.yenikrediler.com/en-dusuk-faizli-konut-kredisi/)

haklı olabilirsiniz 2016 sonuna kadar 0.60 dan veriyorlarmış. 2017 ye geçtik geçeli en düşüğü 0.70 miş.

eeee şimdi amacınız üzümmü yemek bağcıyımı dövmek? ben 2016 da zaten 1.11 den aldım en düşük ben aldığımda 1.20 di. Yani durumda bundan daha bzuk değildi ülkenin. Sonra hükümet kanalı ile 0.90 ve 0.60 a çekildi devlet bankalarında. bizimkini yapılandırmadılar bile sadece alanlara özel oldu. Peki bugünkü ekonomik durumdan ilerlersek reel faiz nerelerde biliyormusunuz ev kredisi için 1.35-1.5 aralığında

siz 100 bin tl yi 60 bin faizmi ödemek istersiniz yoksa 120 bin faizmi? seçim sizin

Kredi Hesaplama | Ziraat Bankası (https://www.ziraatbank.com.tr/tr/diger/HesaplamaAraclari/Pages/KrediHesaplama.aspx)

Özel Bankalarda %1,14'ten aşağı faiz yok. https://www.uygunkonutkredisi.org/dusuk-faizli-konut-kredisi/

Konut Kredisi Hesaplama ve Ev Kredisi Başvuru - Hesapkurdu (https://www.hesapkurdu.com/konut-kredisi)

Tam bir yıl geçmiş hacı abi hatırlatayım dedim mesajınıza denk gelince.

individual
23-01-2018, 10:38
3.74-3.75 bekliyorum dolarda.
3.78'deydi iner dedim çıkmaya başladı anlamadım beklemedeyim.

Euro düşüşte şuan garip.

997TT
23-01-2018, 12:48
Neden 74-75 beklıyordunuz,acıklaması var mı?

individual
23-01-2018, 18:13
Neden 74-75 beklıyordunuz,acıklaması var mı?

Afrin operasyonu icerisinde 3.82 ustunu gecmedi murat abi.bide dun buyuk bir dusus oldu.

Ben biraz iyimser baktim3.75 de olur ama zor sanirim 3.76 gordu cikti yine.

free-hifi
23-01-2018, 19:43
Abd afrine hareket ederseniz desteği çekerim demiş :)

997TT
23-01-2018, 22:40
Afrin operasyonu icerisinde 3.82 ustunu gecmedi murat abi.bide dun buyuk bir dusus oldu.

Ben biraz iyimser baktim3.75 de olur ama zor sanirim 3.76 gordu cikti yine.

Cunku 82 guclu dırenc oldu. Sımdı parıte etkısıyle 77 kırılıyor. 74 den alırsın :)

powERS
24-01-2018, 09:18
Cunku 82 guclu dırenc oldu. Sımdı parıte etkısıyle 77 kırılıyor. 74 den alırsın :)

Bundan sonraki eğilim nedir murat abi.

denizcd
24-01-2018, 09:34
slm murat 3,74 altına inermi sizce

denizcd
24-01-2018, 09:35
slm murat abi 3,74 altına inermi sizce

220T
24-01-2018, 14:36
Hamama girmiş gibi saldı dolar.

997TT
24-01-2018, 22:50
Suan ıcerde dolar satan yok,sadece parıte etkısı.
Ekonomık verıler harıka,savasda falan degılız veborsa ucuyor. Bankalık endeksı ucuyor...
Parıte devam ederse,dolar dusucek. Yapıcak bırsey yok.
Malesef ne dersem cıkıyor. Ben olsam alırdım,78 ve 82 deb satardım. Ama ben olsam....

turbo&quattro
24-01-2018, 23:06
Iki gun once yazdigin gibi yaptim 81 den satip 77 den aldim guzel bir sey kaldi . 78 trenini kacirdik gibi su an 76 da galiba .

powERS
25-01-2018, 08:32
73 alım mı acaba?

DOHC
25-01-2018, 08:53
Vatandaşa doviz kredisi yasaklandı - Ekonomiden guncel haberler (http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yurt-icinde-yerlesik-kisilerce-kullanilacak-doviz-kredilerinde-degisiklik-2188513/)

individual
25-01-2018, 10:01
3.73 ve 3.74 güzel bir rakamdı.Hatta 3.73 efsaneydi.Ordan alanlar ilerde güzel kar'lar yapıcaklar.

220T
25-01-2018, 10:46
Tİcari araçlarda ÖTV'nin kaldırılması hazırlığı var diyor Milliyet.

vectra-tuner
25-01-2018, 11:17
3.72 - 4.22 Gibi bir hareket kuvvetle muhtemel .. Dolar için

Sebebleri ;

1) Tüm Dünyada Borsaların çok şişkin olması
2) Artan petrol fiyatları yüzünden Cari açık sebebi ile Türkiye'nin en çok etkilenicek ülke olması
3) İçerisinde bulunduğumuz çatışma ile ilgili riskler
4) Erken seçim beklentisi...
5) Hazinenin çok fazla borçlanması

Güney Afrika Randı son 2 ayda Dolara karşı %17 Değer kazandı, Fed'in ilk parasal genişlemeyi sonlandıracağı haberi ile tüm gelişen ve gelişmiş ülke para birimleri Dolara karşı değer kaybetmişti ki , Güney Afrika randı neredeyse 4 Sene öncesine geri döndü., Yani bizde Doların 2 Tl'li seviyelere gerilemesine tekabül ediyor.

Doların bu şekilde değer kaybetmesi kısmen de olsa Abd devleti tarafından bilinçli olarak yapılıyor., Kısa bir süre sonra rüzgar terse dönecektir.. Bunun için bir bahane bulurlar

Ben Altındayım, her ne kadar Ons 1360 Usd'leri görmüş olsa bile Dolar Tl karşısında fazla bir yükseliş sergilemediği için Altın hala çok pahalı değil bana göre.,

Euro - Sterlin hakikaten çok yüksek , Afrin harekatı başladığında tekrar rekorunu tazeledi.,

Doların Tl karşısında gevşeme sebeplerinden bir tanesi de Hazinenin bu ay içerisinde yaptığı borçlanma ihaleleri., Faizlerimiz aşırı yüksek olduğu için yabancı girişi oluyor.. Ama ihaleler şimdilik bitti..

997TT
25-01-2018, 11:47
Cok genel yazmissin ama :)
Beni dinleyen varsa 73-74 maliyetleri 78-80 sat. Ben olsam oyle yapardim.

vectra-tuner
25-01-2018, 12:32
Abi şurdan al şurdan sat demek benim işim değil.,

Doların da 4.22'ye gitmesi çok birşey değil çünki %12 gibi getiri yapıyor.,

Altın 12. Ayda Ons 1.246 Usd idi şimdi ise 1.360 Usd yani %9 Getirisi oldu çok kısa bir zaman içerisinde...

Dolar ile uğraşmak zaman kaybı bana göre , Doları ayakta tutan şey Euro...

Dün Abd'li bir yetkili Doların değer kaybının Abd'nin işine geleceği ve Abd'nin ihracatını artıracağını söyedi bugün ise o kişiye tepkiler gelmeye başladı .. IMF bile açıklama istedi ki, Fed doların değeri ile kasıtlı olarak oynuyor bu su götürmez bir gerçek.. Bilanço daraltması öncesi Doları yumuşatarak olası ani sıçramaların ve tekrar globalde aşırı değelenmesini istemiyor Abd ...

Aslında şu anda Doların güçsüz olma sebeplerinden bir tanesi Euro'nun güçlü olması ...

Ancak şu anda Dolar yine çok ucuzladı , o yüzden kademeli olarak alınabilir ... Dolar bahsettiğim gibi tekrar güçlendiğinde Altın Ons 1.300 Usd'nin altına geldiğinde Dolar sat Altın al yapılabilir..

denizcd
25-01-2018, 13:05
valla abi sen nedersen dogrudu baydır takip ediyorum yaklaşık 4 bin tl zararım vardı sayende 2 bin kusura düştü

DOHC
25-01-2018, 15:03
Abi şurdan al şurdan sat demek benim işim değil.,

Doların da 4.22'ye gitmesi çok birşey değil çünki %12 gibi getiri yapıyor.,

Altın 12. Ayda Ons 1.246 Usd idi şimdi ise 1.360 Usd yani %9 Getirisi oldu çok kısa bir zaman içerisinde...

Dolar ile uğraşmak zaman kaybı bana göre , Doları ayakta tutan şey Euro...

Dün Abd'li bir yetkili Doların değer kaybının Abd'nin işine geleceği ve Abd'nin ihracatını artıracağını söyedi bugün ise o kişiye tepkiler gelmeye başladı .. IMF bile açıklama istedi ki, Fed doların değeri ile kasıtlı olarak oynuyor bu su götürmez bir gerçek.. Bilanço daraltması öncesi Doları yumuşatarak olası ani sıçramaların ve tekrar globalde aşırı değelenmesini istemiyor Abd ...

Aslında şu anda Doların güçsüz olma sebeplerinden bir tanesi Euro'nun güçlü olması ...

Ancak şu anda Dolar yine çok ucuzladı , o yüzden kademeli olarak alınabilir ... Dolar bahsettiğim gibi tekrar güçlendiğinde Altın Ons 1.300 Usd'nin altına geldiğinde Dolar sat Altın al yapılabilir..

Dolar çok canımı sıkıyor.
4 TL'ye yaklaşsa satacağım.
Bankacılık deyimiyle, hangi değerde “Kol kesip çıkış” yapalım?

vectra-tuner
25-01-2018, 15:20
Dolardan Kurtulmanın 2 yolu var.,

1. Seçenek

Altın Ons 1.300 Usd'nin altına indiği anda Dolar sat Altın al... (Doların Tl karşısındaki değerine bakılmaksızın)

2. Seçenek ; Şubat ayında yükseliş başlar diye düşünüyorum., İlk fırsatta satıp kurtulmak ki 4 tl'ye yaklaştığı anda satmak ... 4.1'e 4.2'ye giderse de üzülmemek

Bizim paramız çok spekülatif ne zaman ne olacağı belli değil ancak şunu unutmamak gerekiyor ki " Ne zaman Dolar mahmetti bir daha töbe denildiği zaman uçar " Ne zaman Dolar uçacak 5 tl olacak denildiği anda yatay veya aşağıya gider...

Bizim hatamız şu oluyor , elimizde 1000 usd var almışız 3.8'den ve düşmeye başladığı anda satmıyoruz ... Profesyonel fon yöneticileri ise daha da aşağı ineceği anda satıyor .. Ancak şu anda Dolar dibe yaklaşmış durumda o yüzden bu noktada Dolar satmak da çok akıllıca bir iş değil .. Benim düşüncem 3.72 - 4.22 gibi bir hareket yapması., Oldu ya 3.7 altına indi işte o noktada panik yapmamak gerekiyor yani 3.7 altında kalması çok zor..

individual
25-01-2018, 15:32
Ben dolar'da en yüksek 3.85 - 3.90 olur diye düşünüyorum.

YTD

vectra-tuner
25-01-2018, 15:51
Dragi açıklama yaptı.. En önemlisi Enflasyon yükselecek diyor bunun anlamı Euro güçlenir ve Euro faizleri yükselir... Zaten Petrol fiyatlarının yükselmesi hem AB'de hem ABD'de enflasyonun artmasına dolayısı ile faizlerin artmasına sebebiyet verir.. Güçlenen Euro Doları da peşinden sürekler..

2) Doların globalde düşmesi Türkiye'nin işine gelmez çünki Dolar düştükçe Petrol fiyatları daha da yükselicektir ki Türkiye çok etkilenir burdan..

3) Afrin Operasyonu zorunlu idi ancak işin siyasi boyutu var, şöyleki Operasyonun başlangıç tarihine dikkat edilirse 15 Temmuz 2018 tarihine kadar da zafer elde edilirse bu seçimlerde hükümetin çok çok işine yarayacaktır..

Dikkat edin , Çipras dün açıklama yaptı , Türkiye gibi saldırgan bir komşuya sahip olmayı anlayamazsınız dedi Basında ise Saldırgan yerine "Agresif" cümlesi yer aldı.. Ben şahsen Cb'nin Yunanistan ziyeretlerine de biraz şüphe ile yaklaşmıştım şöyle ki seçim arefesinde Adaları geri alsa çok ciddi oy alır ki bu götürmez bir gerçek ... Afrin harekatından sonra Yunanlılar da korkmaya başladılar diye düşünüyorum.

Bu arada bunu söylemeye dilim varmıyor ama Afrin harekatından gelicek herhangi bir kötü haber Abd'de kaynaklı olabilir bir anda piyasaları allak bullak edebilir... Geçmişte Muavenet gemisini vurup yanlışlık oldu demişlerdi ki inşallah böyle birşey olmaz..

Trump'ın Abd devleti tarafından görevinden alınması gibi birşey olursa Altın uçar ... Tüm gelişen ülke para birimleri değer kaybeder , global borsalar çakılır.. Bunu da unutmamak gerekiyor

free-hifi
25-01-2018, 16:03
12 asker esir diyorlar doğru mu yalan mı belli değil . gen kur da 2 şehiti alamıyoruz yazmış

vectra-tuner
25-01-2018, 16:07
Seyfettin kardeş yazarsa anlarız..

Şöyle bir site var ; Sınır Otesi Haber - Guncel Askeri Haberler & Sohbet (https://sinirotesihaber.com/)

halilcakir
25-01-2018, 18:41
https://i.hizliresim.com/4a8WE4.jpg

Hadi size benden tiyo :p

23 ocak garanti raporuna göre 10 ocakta 3.80 den dolar satmışlar 3.70 hedefli olarak

3.8450 de zarar durdur seviyeleriymiş

Aslında asyada 3.85 i gördü 10 ocaktan sonra ama bunlar spotu baz aldığından devreye girmemiştir

Şimdide hedeflerini yakalayacaklar gibi

Yani garanti bile 3.70 i kırsa bile çok kalmaz döner diye düşünmüş düşüş için

Yükseliştede 3.80 i geçse bile oradan döner demiş.

halilcakir
25-01-2018, 21:45
Dxy sıçradı dolar 3.76 gördü

Bakalım yarın nolacak

vectra-tuner
25-01-2018, 21:57
Az önce Trump 360 Derece dönerek " Dolar gittikçe güçlenicek" dedi .. Bunu boşa söylemedi elbette , Abd'nin Doların değerini kasıtlı olarak düşürmesinden Ab, Çin ve diğer ülkeler rahatsız .. Imf bile bugün bu konuya dikkat çekmişti .. Neyse sonuç olarak Dolar güçlenir , Petrol ve Altın düşer .. Dolar yükselince satıp 1.300 Usd inen Altını almaya devam.. Dolarda terste kalanlar için söylüyorum

DOHC
25-01-2018, 22:31
Az önce Trump 360 Derece dönerek " Dolar gittikçe güçlenicek" dedi .. Bunu boşa söylemedi elbette , Abd'nin Doların değerini kasıtlı olarak düşürmesinden Ab, Çin ve diğer ülkeler rahatsız .. Imf bile bugün bu konuya dikkat çekmişti .. Neyse sonuç olarak Dolar güçlenir , Petrol ve Altın düşer .. Dolar yükselince satıp 1.300 Usd inen Altını almaya devam.. Dolarda terste kalanlar için söylüyorum

360 değilde 180 dönmüş galiba :).....

Yigit-Y
25-01-2018, 22:37
Euro dolar makası çok açıldı

Trump değilde

Büyük abd varya arka plandaki sam amcalar

Onların vardır bir planı

TL olarak bakmayın olaya

Abd bir oyun var hem ekonomik hem siyasi hem askeri alanda

Her konuşması bir yere çekilebilir net değil

Ama şu bir gerçek abd dolarında inanılmaz bir film var

Euro ile olan makas saçmalık şuan :)

Seyfettin777
26-01-2018, 02:42
2 şehidin naaşı tahliye edilememiş, esir yok, zaten olsaydı çoktan propagandasını yaparlardı, naaşların kimliklerini, görüntülerini internet ortamına yaydılar... Çok sayıda da Öso mensubu hayatını kaybetmiş aynı baskında.Bölgede çok fazla sis ve yağış var, harekat böyle kötü hava koşullarında ve çamur içinde ilerlediğinden, hızımız azaldı, yavaş ama temkinli ilerliyoruz.Hava saldırıları yoğunluğunu kaybetti, ma.lum siste güdümlü füzelerin her çeşidi kullanılamıyor, kullanılabilen bazı çeşitlerinde ise sapma oranları artıyor.Ayrıca bölgede Gps sistemiyle ilgili sıkıntılar mevcut.Hatay-Diyarbakır çevresinde bağlantı neredeyse yok gibiymiş, INS düzeltmeleri sabit VOR/NDB istasyonları ile yapılıyormuş.(ne demekse bilemiyorum) Yoğun elektronik harp yürütülüyor bölgede, Abd bunu bahane ederek Gps sinyallerini kesiyor muhtemelen...

Sisten faydalanıp sızma yapan bir grubun çapraz yaylım ateşinde kayıp vermişiz, daha fazla şehit vermemek için anlık sutre gerisine çekilinmiş, bu esnada itler şehit naaşlarını inlerine götürmüş.Live Map’te fotoğraflar ve video paylaşıldıktan sonra Genelkurmay açıklama yaptı...
Öso’ya verilen bir Zma da ellerine geçmiş.Akil Tepesi baskınında maymunlara Leo’larımızı kaptırdığımız, çok şehit verdiğimiz baskının bir benzeri yaşanmış, çok daha ağır kayıp verebilirdik.Bölgede ciddi hazırlık yapmış kansızlar, Fkh zamanı olduğu gibi hareket etseydik, kaybımız şimdikinin on katını kolaylıkla geçebilirdi.Zaten Abd, harekatın “mızrak başı” ya da “Blitzkrieg”(yıldırım harekatı) tarzında yapılması için baskı yapıyor.Çok kayıp vermemizi istiyorlar, bölgede çok fazla sivil olduğu için yıka yıka da geçemiyoruz, gerçekten sancılı bir durum.Abd bile girse onlarca kayıp verirdi, Vietnam’da, Afganistan’da ve Irak’ta ne oldu biliyorsunuz.Yüzlerce kayıp verdiler.Her ordunun altından kalkabileceği bir durum değil, bölgede birçok açıdan mücadele veriyoruz.

Bölgeden birkaç görüntü paylaşıp iletiyi bitireyim;
https://i.hizliresim.com/W7Ej0P.jpg
https://youtu.be/Z39O49xewmc

Kazılan mevzileri görüyorsunuz, beton dökerken ateş etmek için boşluklar da bırakmışlar.Terk ettikleri mevzilerde pet şişe, mühimmat kutusu, hücum yeleği gibi şeyleri de tuzaklıyorlar.Bu zamana kadar eyp kaybı vermemiş olmamız sevindirici.

TorqueTuning
26-01-2018, 08:28
26.01.2018:

Dün döviz kurları ve paritelerde aşırı bir oynaklık yaşandı. Önce ECB Başkanı Draghi, sonra ise ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları sert hareketleri beraberinde getirdi.

USDTRY kuru da ABD Doları'nın küresel bazda değer değişimine paralel olarak dün sert bir şekilde dalgalandı.

Bugün ABD'de TSI16.30'da açıklanacak olan 4Ç17 dönemi GSYH büyümesi piyasalar hareketlerinde belirleyici olacak.

Küresel mali piyasalar dün her yönüyle hareketli bir gün geçirdi. Döviz kurları ve paritelerde gerçekleşen dalga boyu gerçekten baş döndürücü idi.
Mali piyasalar açısından günün başrol oyuncuları Draghi ve Trump idi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) beklenildiği üzere faizlerde ve tahvil alım programında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Başkan Draghi büyümenin güçlü ve geniş çaplı olduğunu işaret ederken enflasyonun da yukarı gideceğini beklediklerini söyledi. Draghi, Euro'daki yüksek volatiliteden rahatsızlık duyduklarını belirtse de bu hususta daha sert bir söylem takınmaması EURUSD paritesini zıplattı, 1.2530 ile son 37 ayın zirvesine itti. Sadece EURUSD paritesine bakarsak sanki Euro değer kazanıyormuş gibi gelecek. Ancak daha genele yayılan bir bakış açısı geliştirirsek aslında tüm para birimlerinin ABD Doları'na (USD) karşı değer kazandığını görürüz. Zira, son dönemde küresel piyasaları etkisi altına alan tek bir eğilim hakim: Canlı risk iştahı = zayıf USD = güçlü diğerleri... Bizim 2018 yılı için EURUSD paritesi tahminimiz önce 1.20-1.25 hareketi idi. Bunu dün itibariyle tutturduk. Sonrasında ise USD'nin kademeli olarak değerlenecegini ve yılı 1.1750'den bitireceğini öngörmüştük.

ABD Başkanı Trump, dün gece saatlerinde USD'nin imdadına yetişti. Gerek daha önceki gün konuşan Ekonomi Bakanı Mnuchin gerekse de önceki açıklamaları ile bizzat Trump zayıf USD'den yanaydı. ABD'nin mevcut yönetiminin dış ticarette sıkı bir rekabete girmesi de bu görüşü teyit ediyordu zira Trump'ın daha önce birkaç kez belirttiği üzere güçlü USD ile ticaret rekabetine girmek çok da mümkün olmaz. Hiç şüphesiz USD'de uzun süredir kaydedilen zayıf seyri sadece buna bağlamıyor olmamız lazım. Ancak, önceki Amerikan yönetimlerinden farklı olan bu politika duruşunun USD'deki değer kaybı eğiliminde katalizör rolü oynadığını da vurgulamamız gerek. Dün Trump, Davos'taki konuşmasında sürpriz bir şekilde USD'nin "güçlü ve daha güçlü" olacağına işaret ederek USD'deki kan kaybını durdurdu. Mnuchin'in önceki günkü açıklamasının yanlış yorumlandığını belirten Trump, ABD'nin güçlü USD'den yana olduğunu vurguladı. Bu söylem, son bir yılda dile getirilenlerden tamamı ile farklı. Bunun temel bir politika değişikliği olup olmadığını söylememiz için henüz erken olsa da bu açıklamanın USD'deki keskin kan kaybını durduracağını öngörüyoruz.

Bu gelişmelerin paralelinde USDTRY kuru dün USD endeksindeki değişim ile
3.7150-3.7600 geniş bandında dalgalandı. Kurdaki hareketin büyük bir kısmı dış ekonomik gelişmelerin yansıması idi. İç kaynaklı gelişmeler bir süredir olduğu üzere piyasa katılımcıları tarafından gözardı ediliyor. USDTRY kuru için 3.70-3.75 bandının alım fırsatı olduğunu birçok kez belirtmiştik ve belirtmeye de devam edeceğiz. Dün hisse senedi piyasasına karışık bir eğilim hakim oldu. Bankalara yönelik talep sürerken sanayi ve hizmet sektörü hisselerindeki kayıplar devam etti. Bunun bileşimi olarak da
BİST100 endeksi günü %0.9 oranında düşerek bitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında önceki gün yapılan telefon görüşmesinin ardından süren tartışmalar dün de devam etti. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Beyaz Saray'ın yayımladığı konuşma metnini satır satır okuyarak metnin bire bir arkasında olduğunu belirtti.
Böylelikle ABD'nin metnine yönelik yalanlamalarda bulunan Türkiye'ye de cevap vermiş oldu. Nauert, Trump'ın konuşmasını "açık ve sert" olarak tanımlarken Membiç'in ABD'nin kırmızı çizgisi olduğunu da dile getirdi.
Afrin'de olmadıklarını yineleyen Nauert, Türkiye'nin operasyonun kapsam ve süresini sınırlaması gerektiğini iletti. Öte yandan Pentagon tarafından yapılan açıklamada ise "Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu faydalı değil; minimize etmek için Türklerle görüşüyoruz" denildi. Görülen o ki, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler gerginliğini korumayı sürdürüyor.

12-19 Ocak haftasında, yani USDTRY kurunun 3.75-3.84 geniş bandında hareket ettiği haftada, bankalardaki toplam yabancı para mevduatı (DTH) yaklaşık
2.1 milyar dolar daha arttı. Bunun alt kırılımına gelirsek: a) Gerçek kişilerin DTH'si 0.1 milyar dolar arttı; b) Tüzel kişilerin DTH'si 0.9 milyar dolar arttı; c) Yurtiçinde yerleşik bankaların DTH'si 0.5 milyar dolar arttı; d) Yurtdışında yerleşiklerin 0.5 milyar dolar arttı; e) Yurtdışında yerleşik bankaların 0.1 milyar dolar arttı.

Bugün TSI16.30'da ABD'de açıklanacak olan 2017'nin 4Ç dönemi GSYH büyümesi oldukça önemli olacak. Piyasa tahmini %3.0 düzeyinde. Beklentilerin dışında gelecek bir veri ve diğer alt veriler (tüketim, fiyatlar, vb.) mali piyasalarda sert dalgalanmalar yaratabilir. Zira, kuvvetli bir veri Trump'ın dünkü açıklamaları ile bir araya gelirse anlamlı bir piyasa hareketine neden olabilir. Günün diğer önemli veri gündeminde TSI12.30'da İngiltere'de GSYH büyümesi, ABD'de dayanıklı mal siparişleri yer tutuyor.
Ayrıca, İngiltere ve Japonya merkez bankası başkanlarının konuşmaları ile FED ve ECB temsilcilerinin yorumları izlenecek.

997TT
26-01-2018, 10:09
Dolar da al sat makasını genıs tutarsanız para kazanamazsınız...
Yanı 3,7x ıle 4,1 aralıgında oynar yada bu sevıyelere gıdebılır demek bır sey kazandırmaz.
Bakın dolar dusus egılımınde. 3,9 lardan dalgalanarak buraya geldık. 4 defa sat ve 5 defa al dedım. Bunu yapabılırsenız guzel yoksa dolar kanser eder. Altına bır kez al dedım, o da 1,304 dırencını kırmadan ıdı. Ben olsam satardım aldıkdan sonra....

halilcakir
26-01-2018, 14:29
Ben yine tekrarlıyorum mevcut çalışma şeklinizle clio al sat daha iyi.

Spottan yada online bankacılıktan bu sene yada en azından bu senenin ilk yarısında dolardan para kazanmanız cidden zor bu kadar büyük al sat farkları(spread) ve real time olmayan bir halde.

Baya önceki postlardan birinde yazmıştım şimdi tekrar anlatıyorum.

Görüyorumki forumda çiftlikbank bitcoin vs bile para yatıranlar var.

Onun yerine gidin fx den kaldıraçlı dolar tl işlemi yapın ve 1 kuruş kar kovalayın bin kat daha iyi

Bu anlatacağımı da hiçbir aracı kurum anlatmaz ve büyük ihtimalle çoğu kişi anlamayacak yada üşenip okumayacak bile ama anlayanlar için çok kıymetli bilgiler bana göre.

En basit şekilde 1 e 10 kaldıraç ve minimum teminat ile fx de işlemi anlatacağım size. Neredeyse her bankanın kendine ait aracı kurumu var fx işlemi yapabileceğiniz. Hepside aynı programı kullanır ve al sat fiyat farkıda benzerdir hep (spread)

Hatta bazıları spot benzeri birşey bile yapmış kaldıraçsız ve farklı adlar koymuş ama temelinde hepsi fx piyasasına bağlanıyor.

Yeni kanuna göre minimum teminat ; 50bin tl yada karşılığı dolar

Elimizde 100bin lira var diyelim

Şu andada kur düşük diye gidip 3,75 den 100bin liralık dolar aldık ve bunu sisteme aktardık. Küçük aracı kurumlar hariç TL hesap açan görmedim ki fx sistemi zaten normalde usd ile çalışır. O yüzden en başta bir dolar alıp işe başlıyorsunuz.

Yani 26.666 dolar ile fx hesabımız açıldı ve 1 e 10 kaldıraç var

Buda demektir ki biz maksimum 266bin dolar alabiliriz. Yani 2.66 lot

Beklentimiz dolar yükselecek ve bu yüzden gittik tüm kaldıracı kullandık 3.75 den 2.66 lot aldık yani 266bin dolar aldık buda 1 kuruşta 2666tl kar demek her yükselişte. Örnek : (3,76-3,75) x 266666 = 2666tl

Hedefimizde 3.80 olsun yani take profit 3.80 girdik

(3,80 -3,75) x 2666 = 5 x 2666 = 13330 tl kar elde ettik eğer dolar o gün hemen 3.8 i gördüyse swap ödemedik

Aynı gün kapanan işlem için swap ödemeyiz ama bekleyen her bir gün içinse 1 lot için genelde 130tl faiz ödersin buda 2.66 x 130 = 345,8tl faiz ödersin.

13330 / 3,80 = 30173

Böylece hesabında 30173 dolar oldu. Ooo süper iş yaşasın

Birde şimdi bunu tersini hesaplayalım ve teknik ismi stop out olan Türkçesi battı olan kısmı düşünelim

266 bin dolar aldığın an minimum 26 bin 666 doların bağlı durmak zorunda

stop out yaşaman içinse bu paranın %80 inine kadar zarar etmiş olman gerek . Yani stop out seviyesi %20 (genelde %20 oluyor stop out seviyesi)

26666/5 = 5333 yani 26666-5333 = 21333 dolar zarara girmen gerek

Biz 1 kuruşta 2666 tl kar yada zarar yapıyorduk onuda dolar olarak düşünelim 3,75 den , bizim aldığımız güncel kur bu çünkü

2666/3,75 =710 dolar yani 1 kuruşta 710 dolar kar yada zarar ediyoruz

21333/710 = 30 kuruş

Yani 3,75 -0,30 = 3,25

Dolar 3,25 e çekilirse stop out olur sistem otomatik olarak en zarardaki posizyondan kapatmaya başlar demek

E şimdi işte bu gerçeklere göre işlem yapabilirsiniz.

Marjin hesabı swap hesabı spread hesabı vs vs gibi konularıda bir sonraki derste anlatırım merak eden olursa :D

Trumpı beklerken canım sıkıldı üşenmedim yazdım umarım meraklısına faydası olur

Onun dışında dahada Allah rızası için o an scalping yapar gibi nolur seviye sormayın yada aynı soruları sormayın :)

Fikrimin kıymeti varmı bilmiyorum ama ilk 6 ay bence rekor falan zor hatta 3.95 bile zor

Şu anki kendi stratejim tüm take profitlerim 3.80de şu andaki seviyelerden yüklü alımlarda yaptım.

3.80 görüncede tüm pozisyonları temizleyip sonrasında büyük meblalarla 1 kuruşluk hareketleri takip edeceğim. Bakalım nolacak göreceğiz.

halilcakir
26-01-2018, 14:33
Düzeltme : (13330/3,80) + 26666 = 30173

halilcakir
26-01-2018, 14:34
İkinci düzeltme : 3,75-0,30 = 3,45

Post zaman aşımına uğramadan göndereyim diyince hatalar olmuş

DOHC
26-01-2018, 14:58
Dolar da al sat makasını genıs tutarsanız para kazanamazsınız...
Yanı 3,7x ıle 4,1 aralıgında oynar yada bu sevıyelere gıdebılır demek bır sey kazandırmaz.
Bakın dolar dusus egılımınde. 3,9 lardan dalgalanarak buraya geldık. 4 defa sat ve 5 defa al dedım. Bunu yapabılırsenız guzel yoksa dolar kanser eder. Altına bır kez al dedım, o da 1,304 dırencını kırmadan ıdı. Ben olsam satardım aldıkdan sonra....

Benim temel amacım para kazanmak değil. En azından enflasyon kadar getiri getirmesi, paramın erimemesi. Dolarda son 1 yıldır değişim sıfır.......

997TT
26-01-2018, 15:43
Benim temel amacım para kazanmak değil. En azından enflasyon kadar getiri getirmesi, paramın erimemesi. Dolarda son 1 yıldır değişim sıfır.......

Bu yuzden trade(al-sat) yapıyoruz. Doların yıl sonnu %15 den az artıcagını dusunuyorsanız tl ye yatırın. En temızı.

imprezaWRC
28-01-2018, 22:10
Ben tüm yatırımlarımı benzin ve mazota yaptım, şimdi litresi hazır yükselmişken ne yapayım satayım mı ? :D :D :D Düştüğünde tekrar alım yaparım :D

TorqueTuning
29-01-2018, 08:27
29.01.2018 bülteni:

Piyasalardaki iyimserlik sürerken bu sabah %2.69 ile 2014 ortasından bu yana en yüksek düzeye ulaşan Amerikan 10 yıllık tahvil faizine dikkat!

ABD Doları'ndaki değer kaybı eğiliminin Trump'ın "güçlü dolar" vurgusu ile geride kalma ihtimali var. Bu haftaki Amerikan verileri bu ihtimali destekleyebilir.

USDTRY kurunda 3.75 seviyesinin altının dövizde açık pozisyon kapamaları için uygun olabileceği yönündeki görüşlerimizi koruyoruz.

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik korunuyor. Amerikan endekslerinin Cuma günü kaydettiği rekorların ardından bu sabah Asya'ya da benzer bir görünüm hâkim. Kuvvetli büyüme, ılımlı enflasyon ve olumlu şirket kârlarının bu tabloda etkili olduğunu yineleyebiliriz.

ABD'de enflasyon hedeflere ulaşmayana kadar küresel mali piyasalardaki iyimserliğin süreceği net gibi... ABD'de bu kapsamda bu hafta iki önemli veri açıklanacak: Bugün TSİ16.30'da PCE enflasyonu, Cuma günü ise istihdam raporu ile birlikte yayımlanacak olan saatlik ücret artışı yakından izlenecek. Bu verilerin güçlenen bir enflasyona işaret etmesi halinde mali piyasalardaki görünüm bir miktar da olsa bozulabilir. Aksi durumda iyimserliğe tam gaz devam. Bu verilerin piyasa beklentileri üzerindeki yansımasını Amerikan 10 yıllık tahvil faizleri üzerinden okuyabileceğiz.
Bizim tahminimiz hafif hafif de olsa enflasyon yukarı yönlü ilerliyor.
Zaten piyasalar da bu ihtimali yavaş yavaş fiyatlamalara dahil ediyor gibi zira 10 yıllık tahvil faizi bu sabah saatlerinde %2.69 ile 2014 yılı ortasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

2018'in ilk FED (Amerikan Merkez Bankası) faiz toplantısı bu hafta yapılacak. 2 günlük toplantının sonucu Çarşamba gece saatlerinde kamuoyu ile paylaşılacak. Bu toplantı kritik nitelikte olmasa bile (FED'in her çeyreğin son ayında yaptığı toplantı önemli zira üyelerin tahminleri yayımlanıyor ve Başkan basın toplantısı düzenliyor) karar metninde enflasyonla ilgili olarak yer alacak olan ifadeler dikkatle izlenecek. Mart ayında düzenlenecek olan bir sonraki toplantıda alınacak kararlara yönelik sinyaller piyasalarda dalgalanmaya yol açabilir.

ABD Başkanı Trump'ın geçen haftaki "güçlü Dolar" vurgusu sonrasında ABD Doları'ndaki (USD) sert değer kaybı eğilimi duraksadı. Son dönemde USD'de kaydedilen sert değer kaybı sonrasında birçok uzman bunun nedeni olarak Euro'ya vurgu yapmıştı. Ancak, 2018 yılında para birimlerinin USD karşısındaki değer kazancına baktığımız zaman Pound ile Yen'in Euro'ya oranla daha fazla değer kazandığını görüyoruz. Bu da gösteriyor ki, USD'deki değer kaybının arkasında başka bir neden gizli. Gözlemimiz küresel risk iştahı ile USD arasında negatif bir korelasyon var! Bu arada Trump'ın açıklamasının ardından EURUSD paritesi için 1.25 seviyesini şimdilik tepe olarak görüyoruz. Trump demişken, Salı gecesini Çarsamba'ya bağlayan gece yapacağı yılda bir kez yapılan Ulusa Sesleniş konuşması önemli olabilir.

Zeytin Dalı operasyonu sürerken Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu hafta yaptığı bir açıklamada ABD'nin Membiç'ten derhal çekilmesini talep etti. Bilindiği üzere Membiç ve Fırat'ın doğusunda yoğun bir Amerikan varlığı var ve bu varlık PYD/YPG ile güç birliği yapıyor. ABD'nin bu çağrıya olumlu bir cevap vermesi beklenmiyor. Bu da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin sonrasında Doğu'ya doğru ilerleyişinde sorunlara sebebiyet verebilir.

TCMB'nin yarın açıklayacağı Enflasyon Raporu önemli. Her ne kadar TCMB son dönemde enflasyon tahminlerinde sıklıkla düşük kalsa da Enflasyon Raporu ile birlikte yayımlayacağı tahmin setini yakından incelemekte yarar var. Bu haftanın diğer verileri Çarşamba günü dış ticaret, Perşembe günü ise PMI ile İstanbul bölgesi enflasyon rakamları olacak. Yurtdışındaki iyimserlik Türk mali piyasalarını da doğal olarak olumlu etkiliyor. Ancak son günlerde yurtdışında yazılan raporlarda yüksek enflasyon ve yükselmekte olan cari işlemler açığı nedeniyle Türkiye'nin adı yeniden kırılganlar listesinde üst sıralarda zikredilmeye başlandı. Bu durum, küresel risk iştahının kesintiye uğradığı anlarda en çok TL'yi olumsuz etkiler. USDTRY kurunda 3.75 seviyesinin altını pozisyon kapamaları için makul bulmayı sürdürüyoruz.

KOBİ'lerin döviz borçlanmasına yönelik olarak geçen hafta açıklanan düzenlemenin ardından sıra büyüklere geldi. Mart-Nisan aylarında açıklanması beklenen düzenleme 2118 şirketi ilgilendiriyor olacak.
Türkiye'deki toplam döviz borcunun %82'sinin bu şirketlerde olduğu belirtiliyor. Konu ile ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "büyük şirketlerin döviz borcuna hedging zorunluluğu getirmeye çalışıyoruz" dedi.
Henüz detaylar belli değil. Büyük şirketlere yüksek tutarda bir hedge zorunluluğu olacağı kanaatinde değiliz, aksi taktirde bunun sert bir piyasa yansıması olur. Yine de bu ihtimalin piyasalar üzerindeki etkisinin giderilmesi için yasa çıkana kadar somut bazı bilgiler vermek yararlı olabilir.

TorqueTuning
30-01-2018, 09:11
30.01.2018:

ABD'de tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş küresel mali piyasalarda bir miktar satış baskısı yarattı. Bundan en çok EM para birimleri nasiplendi.

Amerikan tahvil faizlerindeki yükseliş ve Trump'ın güçlü USD çağrısı sonucu EURUSD paritesi 1.25 ile kısa vadeli zirvesini yapip yönünü aşağı çevirmiş olabilir.

Euro Bölgesi GSYH büyümesi, Almanya TÜFE enflasyonu, Türkiye Enlasyon Raporu ve Soçi Zirvesi yakından izlenecek.

Amerikan 10 yıllık tahvil faizi dün %2.72 ile neredeyse dört yılın zirvesine ulaştı. Bu hareketin arkasında onlarca sebep sıralanabilir:
ABD'den gelen güçlü büyüme rakamları ile enflasyonun yukarı yönde kıpırdadığı sinyalleri, vergi reformu sonrasında Amerikan Hazinesi'nin borçlanma ihtiyacında artış yaşanacak olması, Çin'in tahvil alım miktarını azaltacağına ilişkin söylentiler... Ancak net olan bir şey var ki, o da bunun geç kalmış bir fiyat hareketi olduğudur zira FED'in 2020 yılında gecelik faizleri %3.0'e taşımak istediği bir ortamda 10 yıllık tahvil faizlerinin bu seviyenin altında kalması anlaşılması güç bir tabloya işaret ediyor. Kaldı ki, ABD ekonomisi %3'e yakın bir büyüme performansı kaydediyor ve işsizlik oranı da potansiyel düzeyinin altında. Kısacası, ABD'de faiz (verim) eğrisinin, durgunluk sinyali olarak kabul edilen yatay bir şekil almasö için hiçbir neden yok. Bu nedenle de %2.72'ye yükselen 10 yıllık tahvil faizini yorumlamaktan ziyade geç kalmış bir fiyat hareketi olarak görme taraftarıyız.

Amerikan tahvil faizlerindeki yükseliş, ABD Başkanı Trump'ın geçen haftaki "güçlü Dolar" söylemi ile de birleşince ABD Doları'nda (USD) bir miktar değerlenme yarattı. Sadece "bir miktar" diye vurgulamakta yarar var zira USD endeksi günü %0.3'lük bir değerlenme ile bitirdi. Normal şartlarda USD'de daha belirgin bir fiyat hareketi beklememi gerekirdi ancak piyasalara o derece kuvvetli bir iyimserlik hakim ki... Uzun süredir düz ilerleyen bir şilep nasıl ki dönmek istediği zaman zorlanırsa finansal piyasalar da dönmekte o şekilde zorlanıyor. Zira, pozisyonlar çok yüklü ve tamamı da USD'ye karşı oluşturulmuş. Mesela, vadeli kontratlara göre EURUSD paritesinde Euro lehine açılan spekülatif nitelikteki uzun pozisyonlar tarihi zirve seviyesinde... Böyle olunca ve kimse de pozisyonunu kapatmak istemeyince Amerikan tahvil faizlerindeki yükseliş EURUSD paritesini sadece 1.2350'ye kadar geri çekebiliyor. Ancak bu derece yüklü bir pozisyonlanma, ancak beklenmedik bir gelişme olması durumunda sert bir geri dönüşe de sebebiyet verebilir. Sene başında EURUSD paritesi için paylaştığımız stratejiyi koruyoruz: 1.25'e doğru bir hareket, sonrasında ise aşağı dönüş ve yılı 1.1750'den bitiren bir eğilim...

Son dönemde küresel mali piyasalara hakim olan ana eğilim "USD sat, aklına ne geliyorsa onu al" şeklinde... Dün USD bir miktar değer kazanınca bahsettiğimiz harekat de tersine döndü ve mali piyasalarda bir miktar kâr realizasyonu yaşandı. Yukarıda anlattığımız nedenlerden ötürü sadece sınırlı bir miktar... Amerikan hisse senedi endekslerinde %0.7'lik bir düşüş kaydedildi. Bunun bir nedeninin de Apple kaynaklı olduğunu belirtmekte yarar var. Bu düşüş oranının son beş ayın en büyük günlük düşüşü olduğunu söylersek Amerikan borsasında son dönemde yaşanan coşkunun derecesini bir nebze de olsa hissettirebilmiş oluruz. Bu sabah saatlerinde Asya hisse senedi endekslerinde kaydedilen %1'e yakın düşüşleri de bu kapsamda değerlendirmek lazım.

ABD Doları'ndaki değer kazancı en çok gelişmekte olan ülke (EM) para birimlerini olumsuz etkiledi. Bu alanda da Türk Lirası zirvede yer aldı.
USDTRY kuru bir günde %1'den fazla yükselerek 3.79'lara varan bir yükseliş kaydetti. ABD'de tahvil faizlerinin yukarı gitmesi, finansal olarak dışarı bağımlı olan EM ekonomilerini doğal olarak olumsuz etkiliyor. Zaten, Amerikan 10 yıllık tahvil faizi ile USDTRY kuru arasındaki kuvvetli istatistiksel ilişkiyi defalarca kez bültenimize taşımıştık. Kısa vadede iki değişken arasındaki ilişkide bazı kopmalar olsa da orta vadede ilişkinin yeniden oluştuğunu ve uzun vadeli grafiklerde üst üste oturan bir çizgi haline geldiğini biliyoruz. Bu ilişkiden hareketle USDTRY kurunda yukarı yönde bir miktar daha gidecek yol var gibi...

Bugün Euro Bölgesi GSYH büyümesi, Almanya TÜFE enflasyonu, ABD konut fiyatları izlenecek. Türkiye'de TCMB'nin Enflasyon Raporu takip edilecek.
Her ne kadar enflasyon tahminlerinde son dönemde büyük sapmalar olsa da para politikası hakkında önemli ipuçları vermesi nedeniyle rapor ve Başkan Çetinkaya'nın basın toplantısı yakından takip edilecektir. Soçi'de başlayacak Suriye Zirvesi yakından izlenecek. Küresel mali piyasalara uzunca bir süredir hâkim olan iyimserliğin kar satışlarına döneceği yönünde sinyaller gelmeye başladı. Özellikle de Amerikan tahvil faizlerindeki yükseliş üzerinden. Bu nedenle de temkinli bir moda geçilmesinda yarar olabilir.

evren22
30-01-2018, 12:34
4tl uzak bir ihtimal galiba

McKrop
31-01-2018, 13:03
Bu yıl dolar kaça gerilerse gerilesin, anlıkta olsa illaki 3,80i gördüğü zaman oluyor. 3,80in altına indiği kadar alınabilir gibi düşünüyorum. Tabi hiç bir mantığa dayanmıyor sadece gözlemim bu şekilde

vectra-tuner
01-02-2018, 08:44
Fed mart faiz artırımı ihtimali %94'e çıktı ...

Dolarda global değerlenme yaklaşıyor, Ben olsam Mart Fed toplantısından 1-2 gün önce başlayarak Dolarımı Altına çeviririm çünki Mart Fed toplantısı öncesi Altın Ons olarak düşecektir.. Altına yatırmak istemeyen Euro'ya veya başka bir para birimine arbitraj yapabilir... Bu şekilde %2-3 gibi ekstra kazanç sağlanılabilir..

Ons 1.300'ün altına geldikçe Altına girmekte fayda var...

Ab'de artık parasal genişlemeyi bitiriyor., Bu sebeple malesef Euro'nun da önü açık

rebelh
01-02-2018, 14:52
3,7440 alınabilir sanki

DOHC
01-02-2018, 15:09

Dolarda global değerlenme yaklaşıyor, Ben olsam Mart Fed toplantısından 1-2 gün önce başlayarak Dolarımı Altına çeviririm çünki Mart Fed toplantısı öncesi Altın Ons olarak düşecektir.. Altına yatırmak istemeyen Euro'ya veya başka bir para birimine arbitraj yapabilir... Bu şekilde %2-3 gibi ekstra kazanç sağlanılabilir..

Ab'de artık parasal genişlemeyi bitiriyor., Bu sebeple malesef Euro'nun da önü açık

Abi altın bugünlerde 1340 dolar. Sen 1300 dolar altı diyorsun. %3 düşüş demek bu. Sence mümkün mü?

vectra-tuner
01-02-2018, 15:31
Ben şu anda bir miktar dolar aldım., Ama benim işim Dolar ile hatırlatayım

Altında 1340 Usd'nin altına inmez diyemeyiz., Şubat ayı orta ve sonuna doğru Mart Fed faiz artırımı fiyatlanmaya başlar., Her hangi bir olumsuzluk olmadıkça Altın ons olarak geri gelecektir ancak savaş çatışma gibi durumlar bunu bozar.,

Şu anda en ucuz Dolar kaldı... Diğer para birimleri uçuşta , Sterlin 5.3x'lerde geziyor ... Euro'da 4.6X ... Bu pencereden bakılırsa Doların güçlenmesi kaçınılmaz

997TT
02-02-2018, 10:12

Euro nun onu acık ama dokarın guclenmesını beklıyorsun?
Bır yerde yanlıs var.
Ben olsam euro dan dolara gecerdım. Ama ben olsam :)

B16
02-02-2018, 10:31
https://i.hizliresim.com/az3rd7.png
https://i.hizliresim.com/YgkZqA.png

Kullandığım stok programı günlük kur alıyor merkez bankasından. Aslında elimde 2 yıllık veriler vardı ama maalesef silindi sterlinin ilerliyişi son 3 ayda ekte ki resimlerde ki gibi

B16
02-02-2018, 10:33
https://i.hizliresim.com/BLP7AD.png

Euro ortalaması da bu şekilde 20.10.2017'den bugüne kadar

halilcakir
02-02-2018, 10:43
Ya konuda bazen öyle şeyler yazılıyor ki ; yazan bile ne yazdığını okusa anlamaz ne demek istediğini :D

Ha birde anladığım millet direk kısa yoldan zenginlik arıyor bu çok net

O yüzden şu nedenden dolayı şöyle olur bu nedenden böyle olur bu yüzden böyle yapılmalı diye nefes tüketmeye gerek yok

Net şunu yap bunu yap de ; tutarsa ooo senden büyüğü yok :)

O zaman yorumum dün akşam saatlerinde 3.73 den alabilseydiniz iyiydi 80 de satardın

Onu kaçırdıysan şimdide alabilirsin yada bugün tarım dışı kötü gelirse 70 e çekilirse ordanda alabilirsin. Saatlik kazançlar iyi gelirse alım fırsatıı kaçırabilirsin o yüzden yinede bu seviyeden al derim.

Hedefinde 80den satmak olsun

halilcakir
02-02-2018, 10:49
Ha bu arada tayyip zart zurt etmeyince görüyoruz ki gayette dünya ne yönde hareket ediyorsa TL de o yönde hareket edebiliyor

DOHC
02-02-2018, 10:53
Ben 3.75'den kol kesip çıktım bugün. Şu an için %100 gram altındayım.......

free-hifi
02-02-2018, 11:49
bu ay içinde 3,6999 lu rakamlar görürmüyüz

onursumer
02-02-2018, 13:55
Ben 3.75'den kol kesip çıktım bugün. Şu an için %100 gram altındayım.......

bende altına girdim bayağıdır bekliyorum şu sıralar en kafama yatan yatırım altın

vectra-tuner
02-02-2018, 14:12
Euro nun onu acık ama dokarın guclenmesını beklıyorsun?
Bır yerde yanlıs var.
Ben olsam euro dan dolara gecerdım. Ama ben olsam :)

Şu anda Dolar çok ucuz.. Euro'ya bulaşmazım çünki çok fazla değerlendi

Ancak ; Avrupa Mb'de artık Parasal genişlemeyi sonlandıracak kısa bir süre sonra...

Ben Altıncıyım , İşim dışında 1 Usd bile yok bende... Ama almak isteyen veya ihtiyacı olanlar için Dolarda bu seviyeler bence makul

Dünyada artık global bir kriz beklentisine girildi bile., Bas bas paraları bir yere kadar , Ne Abd ne Ab nede Japonya İngiltere, saçıp savurdukları paraları geri çekemiyorlar bir türlü... Altın Global krizde uçar gider bana göre istisnasız tek korunma aracı Altın.

halilcakir
02-02-2018, 15:33
Veri açıklandı

Bundan önce aldıysanız aldınız şimdi yükseliyor diye atlamayın

Geride dönebilir 80 ide görebilir

vectra-tuner
02-02-2018, 15:34
02 Şubat Cuma 16:31 ABD'DE OCAK’TA ORTALAMA SAATLİK KAZANÇLAR YILLIK %2,9 ARTTI, BEKLENTİ %2,6

Abd verisi çok iyi ... Dolarda her an işler terse dönebilir , bahsetmek istediğim buydu ...

Ama ne olursa olsun Altın çok daha sağlamdır, zaten Altın Dolar ile satılan bir emtia.. Getirisi Dolardan kat be kat yüksektir.

Gördüğünüz gibi Dolar yükseldikçe Parite etkisi ile Euro'yu da yukarıya çıkartıyor.. Euro güçlendikçe de yine parite etkisi ile Doları yukarıya çıkartıyor..

Şimdi Abd tahvillerini izleyin , yükselecektir ve gelişen ülkelere baskı yapacaktır.

individual
02-02-2018, 16:24
Bugun baska aciklanicak veri varmi ?

vectra-tuner
02-02-2018, 17:08
Sadece Veri takip etmek çözüm değil ... Tamamen Dünyayı yöneten para babaları ne isterse o oluyor şöyle ki ;

Ben Abd ekonomisinin uçtuğunu kaçtığını düşünmüyorum , Fed Abd dolarını bilerek kasıtlı olarak değersizleştirdi ve insanlar artık Dolar alıp elinde tutmak istemiyor.. Bu sebeple Kimisi Altına kimisi de aşırı riskleri göze alarak Bitcoin tarzı kripto paralara yöneldi ki buda ençok Abd'yi rahatsız etti.. Dikkat ettiyseniz Bitcoinin de başını ezdiler.. Ama baktılar ki hiç kimse %2 Faizle ABD dolarını almak istemiyor o sebeple Doların getirisini yükseltecekler.. Yani yaşadığımız herşey kurgudan ibaret o yüzden ben şahsi birikimim ile Şeytanları fonlamıyorum ve Altını seçtim bu sebeple.

Abd'nin bastığı paralar dünyanın başına bela oldu, şimdi işin içinden çıkamıyor ve Global kriz yaklaşmakta.. Bitcoin tarzı para birimlerine yönelenler ise çareyi Altına sığınmakta buluyor ki doğru yapıyorlar

997TT
02-02-2018, 19:18
Isler bu kadar hizli degismez.
On/Off hic degildir...
Suan dolarin etkisi kisitli,trend icin bazi seylerin degismesi gerek.
73/74 al 78/82 sat
Burada dolarin degerlenmesi devlet politikasi olucak yakinda. Kimlerin rahatsiz olmasi gerektigi ortada...

vectra-tuner
02-02-2018, 21:41
'ABD Kongresi, Turkiye'ye yaptırım hazırlığında' - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/amp/turkiye/201802021032085323-abd-kongresi-turkiye-yaptirim/)

Seyfettin kardeş Afrin'le ilgili gelişmeler neler?

Seyfettin777
03-02-2018, 00:23
İlerlememiz fena değil abi, ağır ama sağlam ilerliyoruz.Operasyon sırasında alınan leşlerin görüntüleri intetnete de çokça düşmeye başladı, sayılamayan(parçalanmış vs) cesetler ile 1200 civarı olduğu söyleniyor, bunun iki katı kadar da yaralıları var, haricinde kaçanlar, teslim olanlar var.Kan vermeye zorluyorlarmış halkı, bizim sınırdan bile duyuluyormuş, videoları olacaktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, refleksleri hızlı olan, hükümetten ayrı bir bağışıklık sistemi olan, yüzlerce yıllık gelenekleri olan bir kurumdur.Her tarafı delik deşik edilmiş olsa da karakteri değişmemiş, bunu sahadaki değişimlerde görüyoruz.Birkaç gün önce hırtların tank diye 60 bin dolarlık Tow fırlatarak “patlattığı” tatbikat balonunu görmüşsünüzdür, çok yerinde bir hamleydi bu mesela.Hem gizli siperleri böylelikle tespit ediyorlar, hem de etrafı sarılı olan teröristlerin, zaten iyice azalan mühimmatlarını dağa taşa sıktırıyorlar.Depoların çoğu zaten ilk günden vurulmuştu.

Öso içerisinde bir takım problemler var.Öso’yu çoğunlukla Türkmenler ve Araplar oluştursa da içlerinde Kürtler de var, diğer azınlıklar da var.Arap Ösocuların bir kısmı Abd güdümündeler ve bu arkadaşlar içeriden dışarıya istihbarat sattılar, geçen hafta birkaç Öso komutanı bu yüzden idam edildi.Ayrıca bildiğiniz üzere radikal dense de, Öso içerisinde özellikle Arap ve Kürtler aşırı sığ zihniyetteler, yakaladıkları teröristlerin kafalarını kesmelerini bizim askerlerimiz önlüyor.Bizim düşüncemiz, muhtemelen Öso’yu kütle olarak eritmek, bunu da teröristlere karşı ön safhada kullanarak yapıyoruz.Ön cephede savaşan Öso tümenlerinin neredeyse hepsi aşırı kesimler, günden güne de eriyorlar, hem böylelikle kendi askerlerimizin de can güvenliği bir nebze artıyor.Bu teknik birçok açıdan işimize gelse de dış ilişkiler bakımından bizi sıkıştırıyor.Yabancı kamuoyu bu insanların hepsini(ösoyu) Işid ile aynı kefeye koyuyor, bir kısmı için haklılar da.Haliyle biz de terörist destekleyen, barış güvercinlerini(!) öldüren terörist devlet oluyoruz.

Almanya’da birkaç gün önce, Alman meclisinde paçavra açtı eylemciler, kartsız girilmeyen mecliste nasıl olduysa...
Şu Yeşiller denen cahil Alman partisi de Türkiye sivilleri vuruyor diye bas bas bağırıyor.Youtube üstünde onlarca yorum görüyorum, hücum yelekli, piyade tüfekli ypg-pkk terör örgütleri mensupları, Suriye üzerinde başka devlet kurmak isteyince nasıl sivil olmaya devam edebiliyor deyince ses gelmiyor ama...
Ayrıca Leo’ların modernizasyon görüşmelerini iptal ettiklerini söylemişler.Halbuki Leopard 2a4’ler kendi paramızla aldığımız tanklar, Leo 1’lerde kısıtlama var, hibe oldukları için, bunların hepsi de Ege sınırındalar.Leopard 2’ler için Aselsan, NG modernizasyonunu tamamladı ama henüz uygulanmadı, muhtemelen Akkor bekleniyor.Yani kısaca Almanya, alakaya maydonoz bir şey söyledi, modernizasyon bizim tanklar bizim, kontratta özel bir hüküm de yok, niyeti ne henüz belirsiz.Kendi kamuoyuna sus payı vermek olabilir.

Fransa’da Macron da bizim operasyondan rahatsız.Bölgede kalıcı olmayacağımızı umuyorlarmış.Amerika açısından ise durumlar karışık.Trump orta doğuya para gömmek istemiyor, fakat Abd’nin yıllardır kararlı bir şekilde yürüttüğü bir proje de, bir başkan istemedi diye çöpe atılmıyor.Çelişkili açıklamaların temel sebebi bu.Münbiç’e girmemizi istemiyorlar, silahların geri alınacağını vs söylüyorlar, Münbiç’e girersek ypg-pkk iyice eriyecek, zaten Afrin kırılmaları ateşledi, Münbiç son olacak farkındalar.Michael Doran’ın kendimizi kandırmayalım, ypg pkkdır açıklaması ve o kadın sözcü(adını unuttum) bir pot kırarak ypg yerine pkk diye birkaç kez cümle kurması bizim operasyonu yapma zorunluluğumuzu da net bir şekilde ortaya koyuyor.Hala gps sinyalleri için sorun yaşıyormuşuz bu arada, Abd sinyal kesmeye devam ediyor.

Özetle, operasyon güzel yürüyor fakat bu yüzden ağır yürüyor.Ağır yürümesi de çatlak sesleri arttırıyor, şuan takip edenlerin en büyük korkusu, siyasilerin bu kadar baskıya karşı dik durup, duramayacağı.Tabii hükümete duyulan güvensizliğin sonucu iç baskı da mevcut.Harekatın hızlandırılması halinde daha fazla Tsk mensubu sokmamız gerekir, bu sefer iç baskı artar çünkü kayıplarımız artacak, iki ucu b.klu değnek.Ben şahsen gelecek zamları, feda edeceğimiz canlara yeğlerim, umarım tepedekiler de böyle düşünüyordur.BM ve Nato’ya göre bizi sadece 1 hafta önce haklı bulan Almanya bile aba altından sopa gösteriyor ama niyetleri, bizim tavrımız belirsiz.Gerçi, Abd Münbiç için açıklama yaptıktan sonra Cb’den şaşırtıcı bir hamle geldi beklemezdim, askeri kamuflaj ile sınır hattına gitmiş.Jetler de zaman zaman Münbiç üzerinden tam dolu uçuş yapıyor tehdit eder gibi, kararlı gibiyiz, umarım devam eder.Yine gizlilik sorunu yaşıyoruz, geçen konvoyumuz vuruldu bu yüzden, askerlerin ayağının altında muhabirler geziyor, bunlar bize dair en büyük sorunlar, göze batmasalar da...
Başka özel sorunuz varsa, elimden geldiği kadar yanıtlarım, durumlar karışık olduğu için her ileti uzun oluyor kusura bakmayın, yine birkaç görselle bitiriyorum;

https://youtu.be/bqvBm7dOP6ESolda Leo 2, Anka S’nin tespit ettiği hedefleri vuruyor.(3:22-23 gibi sağda gezen arkadaşı öşex cennetine gönderiyorlar)https://pbs.twimg.com/media/DU8bEdWXUAAK0I8?format=jpghttps://pbs.twimg.com/media/DU714tOWkAAqA05.jpg Ele geçen teröristlerin bazıları, kaçarken zeytin ağaçlarına çarpmışlar...
https://pbs.twimg.com/media/DU4JkedXkAUbgNJ?format=jpg Afrin merkezde bulunan tv-radyo vericisi imha edilmiş, psikolojik savaşın önemli bir ayağı.

Instagram (https://www.instagram.com/p/Bef8cPpDok2/) Fkh sırasında burda bile yüz kere söylediğim yakın hava desteği maksatlı helikopterler görev yapıyor... (alınan derslerden)
https://mobile.twitter.com/Derinkuvvet/status/958438661565173761/photo/1 tuğlaya tuzaklanmış eyp, etkisiz hale getirilmiş

Yigit-Y
03-02-2018, 19:58
Afrinde ki askerimiz profosyonel yani maaş alan rütbeliler mi

Yoksa mehmetçik var mı yani erler ?

Çünkü ilerleme çok yavaş gidiyor

Asker sayısı yetersiz sanki

Yoksa bizim burayı elek etmemiz gerekirdi 1 güne iha larıda eklersek

Yanlışım varsa düzeltilsin kaçıncı gün oldu afrin işi bitmedi

Siyasi olarak gündemde kalsın diyemi yavaş gidiliyor

997TT
03-02-2018, 21:01
Cok acik yazamiyorum ama yine birilerinin oyunlarina alet oluyoruz.
Bu birileri icinde malesef bizden birileride var...

free-hifi
03-02-2018, 21:03
İmha olan kaçıncı tank acaba

vectra-tuner
03-02-2018, 23:23
Afrin'de sanırım Uzman erbaşlar var .. Ön tarafta Seyfettin kardeşin söylediği gibi Öso var ki mantıklı bir hareket çünki bizim Askerimiz Şehit olmasın .. Sadece kafamı karıştıran Erol Mütercimler Afrin için Halkbank davasından tut , Türkiye Cb'nına uzanacak bir davadan bahsediyor dayanak olarak da bugüne kadar Harekatın yapılmamasını söylüyor .. Burada hepimiz üç aşa brş yukarı böyle düşünüyorduk ama inşallah yanılırız hep birlikte..

Afrin'i 10-15 günde almak söz konusu değil, hızlı hareket çok fazla Şehit demek .. Onun yerine Afrin'i kuşatarak ikmal hattını keserek zamana yayma sureti ile olabildiğince az kayıpla sonlandırmak .. Ancak şunu kabul etmek gerekiyorki erken seçim yapılıp başarının da bu tarihe denk getirilmesi ile siyasi bir kazanım sağlanacak..

Ben yinede bu yazdıklarımın veya başka analistlerin söylediğinin tamamen yanlış çıkmasını istiyorum.. Bize birşey olmuyor ama ne Ana kuzuları gidiyor..

Seyfettin777
03-02-2018, 23:39
Askerlerin hepsi, mesleği gereği askerler, birkaç video düştü mevzilerde gezen, binalara giren askerlerimiz görülüyor, onlara bakarsanız teçhizatları ÖKK mensubu askerlerle aynı.Hatta meskun mahallerde ve hendek tarzı siperlerde Pöh bile yer alıyor, tecrübeli olmalarından dolayı.Israr eden olursa görüntüleri bulup ekleyebilirim müsait bir zamanda.Neden yavaş ilerlediğimizi yukarıda detaylı anlattım, taşın içini oyup oraya bile bomba tuzaklıyorlar, böyle bir ortamda köy köy ilerlemek durumunda kalıyoruz.Her gün bir yer alıyoruz, yerimizde saymıyoruz, bazen temizleyip bilinçli olrak geri çekiliyoruz, aynı bölgeyi boş bırakınca, geri aldık propagandası yapmak için bölgeye dönen öşex sevicileri tekrar vuruyoruz.

Öso’nun savaş kabiliyeti, bir MAK, JÖAK, JÖH, SAT, meskun mahalde ise PÖH kadar, istisnalar hariç, olamaz.Haliyle bu adamlar eğitilmiş bile olsalar, nitelikleri kendi personelimize göre hala düşük.Bu da hızımızı etkiliyor.Bölgeye daha çok askerimizi sokarsak, çatışma başına vurulan 7-8 Öso’cunun yerini, birer ikişer şekilde bizim Mehmetçiklerimiz alır.Ayrıca sağı solu belli olmayan aşırıları da ön cephede harcamamız mümkün olamaz.Ama kara hızımız artar, tabii onlarca şehit haberinden sonra iç baskı hat safhalara çıkacaktır, bu da var.

Bu zamana kadar, Zeytin Dalı içerisinde imha olan ilk tank bu.Harekatın 3. günü bir Leopard 2a4 kuleden vuruldu, hala görevde, hasar almadı, yaralanan olmadı.Bir M60T, AT-13 Metis-M ile vuruldu.Tank dışında bulunan bir askerimiz, şarapnelle yaralandı, hayati tehlikesi yoktu, tankta da ağır hasar yok, muhtemelen görevdedir.Bugün vurulan Leopard 2a4 ise 9M113 Konkurs(veya AT-4, aynı teknoloji) ile kule arkasından, cephanelikten vuruldu.Videoyu izleyenler, ne yazık ki gerçekleşen devasa patlamayı görmüşlerdir, bunun sebebi silahın gücünden değil, kendi tankımızın, tam dolu cephaneliğinin havaya uçmasındandır.Normalde bir atgm, böyle bir patlama yaratmaz çünkü amacı delmektir, patlatmak değil.Tankın neden orada o şekilde durduğu ve nasıl vurulduğu belirsiz.Arıza mı vardı, olağanüstü bir durum mu vardı bilmiyoruz.Çünkü tank yanında da bir askerimiz varmış ve o da patlamanın etkisiyle şehit olmuş, bu harekatta hiç bu tarz görüntüler görmüyor ve seviniyorduk, bu durum şuan belirsiz.

Burada yapılacak öz be öz eleştiri ise önce hükümete, sonra da yüksek mevkii sahibi generallere, kuvvet komutanlarına yapılmalıdır.

Bugün bizde bulunan en sağlam tank, İsrail modernizasyonu görmüş M60 Sabra’lardır.Reaktif koruma ve otomatik yangın söndürücüsü var, 120mm topu, daha güçlü motoru ve kabul edilebilir zırhıyla mürettebatı muhafaza edebiliyor.M60A3TTS filomuz ise operasyonda kullanılan en zayıf tank.Zırh teknolojisi, anti-tank silah teknolojisinin çok gerisindedir, bu nedenle modern trend, aktif koruma sistemleridir, burada amaç mermi gelmeden onu havada yok etmektir.Ruslar T-14 Armata’da Arena kullanıyor, İsrail Trophy System kullanıyor mesela.Biz ise Akkor’u geliştirdik fakat hala ortada bir proje yok ne yazık ki.Denemek için bile birkaç numune sürmedik sahaya.A3TTS filomuz ne reaktif zırha, ne de aktif zırha sahiptir.Zırh kalınlığı olarak da ön tarafı hariç, yetersizdir.Leopard 1’ler hibe olduğu için savunma harici kullanamıyoruz, Leopard 2a4’ler ise Stalin’in 2. D.S. ile Hitler’i ve onun Blitzkrieg’ini yenmesinden sonra, yeni Alman tekniğine uygun üretilmiş tanklardır.Almanlar’ın yeni tekniği ise ton başına yüksek güç, vurucu silah ve bazen “yetersiz bile kalan” zırhtan oluşmaktadır.Tabii bu tankları Almanlar daha sonra reaktif zırh ile, sonrasında da aktif koruma sistemi ile donattılar.Yüksek hareket kabiliyetleri be yeterli ateş güçleri vardı, era ve aps ile ciddi bir silah haline geldiler.(era:reaktif zırh aps:aktif koruma sistemi)

Biz savaşın göbeğinde bir ülke ve binbir bela ile uğraşan bir millet olarak, sırf yap-işlet-devret şeklinde yapılan köprü-otoyol-tüpgeçit vs için verilen taahhütler yüzünden edilen zararla tüm Leopard 2’lere, NG modernizasyonunu acilen giydirbilirdik.(era içeriyor, zırhta ciddi iyileşme olacaktı, Akkor da numune olarak uygulanıp test edilirdi)
Hükümet sarayı, devlet konağı prestij için önemi olabilir eyvallah(ki bence değil) ama daha 65-70 model neredeyse stock tanklara, era uygulaması yapabilirdik, saraya harcanan parayla.Sarayın acelesi mi vardı? Altay üretimine neden hız vermiyoruz?Daha kim üretecek belirsiz. Bölgedeki tanklarda neden era, aps, kafes zırh yok? En azından onlara giydirseydiniz? Aselsan ve Roketsan’ın hali hazırda bütün tanklara projesi hazır, hatta Altay bile hazır.Bu ağırdan alma, uyuşukluk neden, niye? İşte anlaşılamayan, bence budur....

emrhn28
04-02-2018, 00:11
Tuncelide askerlik yapıyorum. Seyfettin çok güzel bilgiler aktarıyor. Burdan duyduklarımı yazmak isterim bende. Ösoların önden sürülmesi bizim şehit vermemizi azaltmak için. Şuan afrinde hep uzman askerlerimiz var, mehmetçik yok. Afrin merkezde meskul mahele dönecek operasyon, bunun için kirpiler ve jöh timleri çağrılıyor bir çok birlikten. Meskul mahale biraz sıkıntı, sur'da bile çok şehit verdik, ve bu adamlar abd tarafından silahlılar, dünyanın her yerinden kannascı getirmişler. Afrin merkezde her ev de sığınak ve tuzak bombalar olduğu söyleniyor. Sivil durumundan dolayı tepeden yada tankla vurup geçemiyorlar, birazda bu yüzden yavaş ilerliyoruz. Ama hergün aşama kaydediliyor. Bu bir savaş değil terör mücadelesi oldupu yineleniyor ve operasyonh siyasi nedenlerle uzatabilirler. Allah askerimize güç versin, afrin sıkıntılı olacak meskul mahalde şehit beklentisi yüksek. Çevreyi sarıp şehri boğarak girerlerse daha iyi olacaktır. Adamların cephaneleri sağlam, 20 tonluk kirpiyi ortadan ayıracak füzeleri var....

free-hifi
04-02-2018, 01:03
Allah yardımcısı olsun. İnş daha az zaiyatla biter. Oso bu durumun farkındadir yarın obur gün bizi satmasinlar

220T
04-02-2018, 08:52
Açıklama 1: "Afrin operasyonun amacı,ülkemizdeki 3,5 milyon Suriyelinin ait oldukları yere,ülkelerine,gönderilmesidir."
Açıklama 2: "Ülkemizdeki 3,5 Suriyeli için kalıcı konutlar inşa edilecektir."

free-hifi
04-02-2018, 10:11
Konutları Demirerleri .....

lethaldoze
04-02-2018, 18:12
Askerlerin hepsi, mesleği gereği askerler, birkaç video düştü mevzilerde gezen, binalara giren askerlerimiz görülüyor, onlara bakarsanız teçhizatları ÖKK mensubu askerlerle aynı.Hatta meskun mahallerde ve hendek tarzı siperlerde Pöh bile yer alıyor, tecrübeli olmalarından dolayı.Israr eden olursa görüntüleri bulup ekleyebilirim müsait bir zamanda.Neden yavaş ilerlediğimizi yukarıda detaylı anlattım, taşın içini oyup oraya bile bomba tuzaklıyorlar, böyle bir ortamda köy köy ilerlemek durumunda kalıyoruz.Her gün bir yer alıyoruz, yerimizde saymıyoruz, bazen temizleyip bilinçli olrak geri çekiliyoruz, aynı bölgeyi boş bırakınca, geri aldık propagandası yapmak için bölgeye dönen öşex sevicileri tekrar vuruyoruz.

Öso’nun savaş kabiliyeti, bir MAK, JÖAK, JÖH, SAT, meskun mahalde ise PÖH kadar, istisnalar hariç, olamaz.Haliyle bu adamlar eğitilmiş bile olsalar, nitelikleri kendi personelimize göre hala düşük.Bu da hızımızı etkiliyor.Bölgeye daha çok askerimizi sokarsak, çatışma başına vurulan 7-8 Öso’cunun yerini, birer ikişer şekilde bizim Mehmetçiklerimiz alır.Ayrıca sağı solu belli olmayan aşırıları da ön cephede harcamamız mümkün olamaz.Ama kara hızımız artar, tabii onlarca şehit haberinden sonra iç baskı hat safhalara çıkacaktır, bu da var.

Bu zamana kadar, Zeytin Dalı içerisinde imha olan ilk tank bu.Harekatın 3. günü bir Leopard 2a4 kuleden vuruldu, hala görevde, hasar almadı, yaralanan olmadı.Bir M60T, AT-13 Metis-M ile vuruldu.Tank dışında bulunan bir askerimiz, şarapnelle yaralandı, hayati tehlikesi yoktu, tankta da ağır hasar yok, muhtemelen görevdedir.Bugün vurulan Leopard 2a4 ise 9M113 Konkurs(veya AT-4, aynı teknoloji) ile kule arkasından, cephanelikten vuruldu.Videoyu izleyenler, ne yazık ki gerçekleşen devasa patlamayı görmüşlerdir, bunun sebebi silahın gücünden değil, kendi tankımızın, tam dolu cephaneliğinin havaya uçmasındandır.Normalde bir atgm, böyle bir patlama yaratmaz çünkü amacı delmektir, patlatmak değil.Tankın neden orada o şekilde durduğu ve nasıl vurulduğu belirsiz.Arıza mı vardı, olağanüstü bir durum mu vardı bilmiyoruz.Çünkü tank yanında da bir askerimiz varmış ve o da patlamanın etkisiyle şehit olmuş, bu harekatta hiç bu tarz görüntüler görmüyor ve seviniyorduk, bu durum şuan belirsiz.

Burada yapılacak öz be öz eleştiri ise önce hükümete, sonra da yüksek mevkii sahibi generallere, kuvvet komutanlarına yapılmalıdır.

Bugün bizde bulunan en sağlam tank, İsrail modernizasyonu görmüş M60 Sabra’lardır.Reaktif koruma ve otomatik yangın söndürücüsü var, 120mm topu, daha güçlü motoru ve kabul edilebilir zırhıyla mürettebatı muhafaza edebiliyor.M60A3TTS filomuz ise operasyonda kullanılan en zayıf tank.Zırh teknolojisi, anti-tank silah teknolojisinin çok gerisindedir, bu nedenle modern trend, aktif koruma sistemleridir, burada amaç mermi gelmeden onu havada yok etmektir.Ruslar T-14 Armata’da Arena kullanıyor, İsrail Trophy System kullanıyor mesela.Biz ise Akkor’u geliştirdik fakat hala ortada bir proje yok ne yazık ki.Denemek için bile birkaç numune sürmedik sahaya.A3TTS filomuz ne reaktif zırha, ne de aktif zırha sahiptir.Zırh kalınlığı olarak da ön tarafı hariç, yetersizdir.Leopard 1’ler hibe olduğu için savunma harici kullanamıyoruz, Leopard 2a4’ler ise Stalin’in 2. D.S. ile Hitler’i ve onun Blitzkrieg’ini yenmesinden sonra, yeni Alman tekniğine uygun üretilmiş tanklardır.Almanlar’ın yeni tekniği ise ton başına yüksek güç, vurucu silah ve bazen “yetersiz bile kalan” zırhtan oluşmaktadır.Tabii bu tankları Almanlar daha sonra reaktif zırh ile, sonrasında da aktif koruma sistemi ile donattılar.Yüksek hareket kabiliyetleri be yeterli ateş güçleri vardı, era ve aps ile ciddi bir silah haline geldiler.(era:reaktif zırh aps:aktif koruma sistemi)

Biz savaşın göbeğinde bir ülke ve binbir bela ile uğraşan bir millet olarak, sırf yap-işlet-devret şeklinde yapılan köprü-otoyol-tüpgeçit vs için verilen taahhütler yüzünden edilen zararla tüm Leopard 2’lere, NG modernizasyonunu acilen giydirbilirdik.(era içeriyor, zırhta ciddi iyileşme olacaktı, Akkor da numune olarak uygulanıp test edilirdi)
Hükümet sarayı, devlet konağı prestij için önemi olabilir eyvallah(ki bence değil) ama daha 65-70 model neredeyse stock tanklara, era uygulaması yapabilirdik, saraya harcanan parayla.Sarayın acelesi mi vardı? Altay üretimine neden hız vermiyoruz?Daha kim üretecek belirsiz. Bölgedeki tanklarda neden era, aps, kafes zırh yok? En azından onlara giydirseydiniz? Aselsan ve Roketsan’ın hali hazırda bütün tanklara projesi hazır, hatta Altay bile hazır.Bu ağırdan alma, uyuşukluk neden, niye? İşte anlaşılamayan, bence budur....

Çok güzel bilgiler paylaşıyorsun, devamını bekliyoruz. Sağolasınn.

free-hifi
05-02-2018, 15:21
Seyfettin777 AMERİKANın gayrimeşru çocukları bugün 2 tank imha videosu daha yayınladı aslı var mı? 15-20 tank oldu sanırım

B16
05-02-2018, 16:06
Seyfettin777
sen kimsin?
verdiğin bilgilerin yazıların dayanağı nedir?
bilgilerin doğruluğunu nasıl teyit edebiliriz.

sorularıma cevap verdiysen önce ki mesajlar da göremedim. yok eğer kendi yorumlaman ise yazdıklarının altına" bence" yaz

Seyfettin777
05-02-2018, 16:23
Abi rakamı nerden duydun bilmiyorum ama kaynak değiştirmeni tavsiye ederim.Atacağım fotoğrafta yapılan atgm saldırıları yazıyor.31 ocak tarihinde Hedef:2 sınır karakolunda bir M60T de vuruldu ama Era iş görmüş olacak ki yazmamışlar.Vurulan yerdeki Era ünitesini yenileyip devam etmişlerdir.Bugün itibariyle 5 tankımız isabet aldı, birisi ne yazık ki imha oldu, içerideki tüm mürettebatımız ve dışarıdaki bir personelimiz şehit oldu.
https://pbs.twimg.com/media/DVQ-bdPVQAEExnB.jpg
Her milletten atgm var nerdeyse heriflerde, gördüğünüz gibi.Hatta Amerika’nın Javelin verdiğine dair söylentiler var, deliş gücü en yüksek anti tank silahlarından birisidir bu Javelin...
Silahların hepsi gıcır gıcır, zaman zaman boş kartuşları veya Öso’nun ele geçirdiği silahları görüyorum, hiç eski değiller.Işid’in kullandığı atgm’ler Suriye cephaneliklerinden çıkmaydı ve eski oldukları her hallerinden belliydi, bunların ellerindekiler hep yeni, bölgede birçok devlet bu maşalar aracılığı ile bizle mücadele ediyor.

Bugün vurulan tankın videosunu da izledim bir adet M60A3TTS kuleden vurulmuş, kule zırhı kalın, her ne kadar TTS de olsa oradan kayıp vermemiz zor.Zaten tank boş olacak ki patlama falan olmadı, hal öyle olunca öşexler hemen videoyu kesmişler zaten.Tankların vurulması önemli değil mürettebatı koruduğu ve havaya uçmadığı sürece sahaya tekrar dönebiliyorlar, doğaları bu.Bu arada unutulmaması gereken diğer şey de Öso’ya verdiğimiz M113 Zma ve Zpt’ler.Salak teröristler bunları vurunca Tsk tankı imha ettik diye seviniyorlar, karıştırılmasın.

Sınır Otesi Haber - Guncel Askeri Haberler & Sohbet (https://sinirotesihaber.com) Buraya da göz atın, ele geçen mühimmatlar, silinmediyse bolca leş görüntüsü vs var.

Seyfettin777
05-02-2018, 16:29
B16
Trmilitary, Live Map, güvenilir Twitter hesapları, sahadan gelen fotoğraflar ve alanda görev yapan tanıdıklarımızdan gelen bilgileri derleyip paylaşıyorum.Teyitsiz bilgi yazmam, yazdıklarımı da genellikle birkaç görüntüyle kanıtlamaya çalışıyorum.Her şeye bir fotoğraf koyarım ama öyle yaparsam bu konu benim iletilerden geçilmez.Bu devirde savaşlar genel olarak psikoloji üzerinden ilerliyor.

Ben kendi yakın çevremde dahi büyük bir cehalet görüyorum, o yüzden üstüme düşeni yapıyorum ve elimden geldiği kadar evin önünü süpürüyorum.Özellikle böylesine kutuplaştığımız bir dönemde psikolojik harp bizim için yıkıcı olabilir.Doğruya doğru yanlışa da yanlış demekten çekinmem, paylaştığım bilgiler sonradan değişirse buraya tekrar dönüş de yapıyorum ama genellikle biraz beklerim, sahadan net bilgi hemen gelmeyebiliyor.Zaman zaman kaynak olabilecek şeyler de paylaştım ama mesajlar uzun görmemiş olabilirsiniz, haklısınız...

997TT
05-02-2018, 16:45
Videolarin linkini koysaniz da,dogru bilgiye ulassak?

Seyfettin777
05-02-2018, 17:00
Videolarin linkini koysaniz da,dogru bilgiye ulassak?

Ben videoları paylaşmak istemiyorum çünkü bu videoları propaganda için atıyorlar, kullanıcı ismi, imha etti demesi, logolu videoları, uslupları vs art niyetli olduklarının en basit göstergesi ama madem soruyorsunuz, atıyorum.
https://mobile.twitter.com/Hevger/status/960483900949745664 Bu bugün vurulan boş tank

4 şubatta karakola atılan atgm https://mobile.twitter.com/YekineParastin/status/960226176445886465/video/1

cephanelikten vurularak imha olan tankımız, şuanlık tek imha bu Footage of a YPG ATGM hit on a Turkish tank today near Shaykh Khuruz - Map of Syrian Civil War - Syria news today - syria.liveuamap.com (https://syria.liveuamap.com/en/2018/3-february-footage-of-a-ypg-atgm-hit-on-a-turkish-tank-today)

Geçmiş sayfalarda kuleden vurulup hasar almayan Leopard 2a4’ü buraya atmıştım zaten.M60’ın videosunu şuan bulamıyorum, Live Map’te bir hafta kadar alta inmeniz gerekiyor mobilde reklamlardan inemedim.Live Map için Vpn kullanmanız gerekiyor.

https://youtu.be/aWR9aOOfhCc Burada da 60 bin dolarlık mühimmatı tatbikat için kullanılan karton tanka fırlatıyorlar.

halilcakir
05-02-2018, 22:54
Şu an bloomberg izleyen var mı?:)

driver_can
05-02-2018, 23:09
Şu an bloomberg izleyen var mı?:)

Siz söyleyince açıp izledim Amerika da değişik şeyler oluyor:)dolar bu durumda ne tepki gösterir sizce yarın dolardan çıkmak için mantıklı gün mü bugün aracımı satınca 3.76 dan almıştım.

halilcakir
05-02-2018, 23:24
Ben olsam satardım

driver_can
05-02-2018, 23:54
Ben olsam satardım

Teşekkürler fikir sunduğunuz için yarın sabahtan bozayım olmadı TL’ye çevireyim kısa günün karı deyip yetinmek lazım:)

B16
06-02-2018, 00:16
nolmuş abd'de kaçırdım haberleri

DOHC
06-02-2018, 06:00
Dow Jones Endeksi'nde tarihin en sert duşuşu (İlk kez 4 haneli duştu) | NTV (https://www.ntv.com.tr/ekonomi/dow-jones-endeksinde-tarihin-en-sert-dususu-ilk-kez-4-haneli-dustu,hrUeZqldWEOYDP5Ofom-Sw)

BTC, etheryum Yüzde 20-25 düştü.

Neler oluyor?

powERS
06-02-2018, 07:43
Dünyada panik satışlarla herkes aşağı inerken. Biz dün 3.76 üzeri görmemiştik sabah açtık baktık 3.79 nasıl oluyor ? bizde ters işleyen ne ?

halilcakir
06-02-2018, 08:12
Kötü bir benzetme ama baba ölürken kim panik yapmazki

powERS
06-02-2018, 08:40
Kötü bir benzetme ama baba ölürken kim panik yapmazki

ok. ama biz neden böyleyiz ? ve duser gıbı yapıp gene yukarı döndü şu an!

997TT
06-02-2018, 08:59
Dolar tabıkı yukselıcek,rısk ıstahı bozuluyor.
Yukarda kı vıdeolar acılmıyor,sadece bos tank vıdeosunu ızledım.
Hos hepsını ızlesem bıle fıkrım degısmeyecek. Oraya gırmemızde,olanlarda onceden kurgulanmıs ısler.
Olan garıbanımıza oluyor.
Bugun yatırım finans bakalım ne cambazlıklar yapıcak....

halilcakir
06-02-2018, 10:13
Dünyanın en büyük piyasasında yer yerinden oynarken bizim kum havuzu ve kum havuzu sayılabilecek paramız süper bile dayanıyor

Para riskten kaçıyor. Biz çok kazandırırız ama çokta kaybettirebilirizde heleki böyle deprmlerde

powERS
06-02-2018, 10:32
şu an beklenmelimi yoksa bu yukselıs dususun habercısımı ?

halilcakir
06-02-2018, 10:44
Dün soran arkadaşa ben olsam satardım demiştim

Bu çok göreceli bir kavram

Yeni rekor beklemem. 85 bile uzun sürebilir , e zaten spottan ekstra bir iki kuruşu yakalamak çok zor yani bu şartlarda ben satardım

Ha mesela amerikan vadelilerde satış sürüyordu yani akşam daha ufak çaplı bir hareket yapabilirde yapsa bile sen onu yakalayabilecekmisin?

Burdaki sorular hem en temel şekilde işlem yapıp en pro şekilde karı hedefleyen sorular oluyor genelde

Alpii
06-02-2018, 10:47
ok. ama biz neden böyleyiz ? ve duser gıbı yapıp gene yukarı döndü şu an!

** abd'de kriz olursa dolar/tl'de çok sert yükseliş görürüz, sebebi abd'li yatırımcıların ihtiyaç duydukları likiditeyi sağlamak için bizim gibi ülkelerdeki paralarını çekmeleridir.

hisse senetlerindeki, dibs ve repo'da tl olarak duran paralarını usd'ye çevirerek götürecekleri için tl hızlı şekilde değer kaybeder.

halilcakir
06-02-2018, 10:48
Kabaca bir hesapla alım satım farkı 1.5 kuruşu bulan bir platformda işlem yapıp (online bankacılık vb.) ayrıca real time değil akşam kapalı

3-4 kuruş karı gördüğüm an ben bir saniye bile düşünmem kendi adıma

driver_can
06-02-2018, 10:54
Dün soran arkadaşa ben olsam satardım demiştim

Bu çok göreceli bir kavram

Yeni rekor beklemem. 85 bile uzun sürebilir , e zaten spottan ekstra bir iki kuruşu yakalamak çok zor yani bu şartlarda ben satardım

Ha mesela amerikan vadelilerde satış sürüyordu yani akşam daha ufak çaplı bir hareket yapabilirde yapsa bile sen onu yakalayabilecekmisin?

Burdaki sorular hem en temel şekilde işlem yapıp en pro şekilde karı hedefleyen sorular oluyor genelde

Ben açıkcası bir saat önce sattım yaklaşık 2 kuruş çıktı dün aldığım seviyeden o da bir gün için benim için gayet iyi bir tutar.Tekrar aşağıya gelirse araba bulana kadar almayı düşünüyorum.Bildiğim iş araba işi çünkü:)

powERS
06-02-2018, 10:56
** abd'de kriz olursa dolar/tl'de çok sert yükseliş görürüz, sebebi abd'li yatırımcıların ihtiyaç duydukları likiditeyi sağlamak için bizim gibi ülkelerdeki paralarını çekmeleridir.

hisse senetlerindeki, dibs ve repo'da tl olarak duran paralarını usd'ye çevirerek götürecekleri için tl hızlı şekilde değer kaybeder.

işte bu. aklımda takılan nokta.

Peki ama küresel çapta herkes panik havasında satış yaparken ! (Aynı şey onlar için geçerli değilmi?) - Bu satışlar dünya çapında el deki doların piyasaya aktarılması ve bu da değersizleşmesi demek olmaz mı?

Eğer böyleyse ,genede yetmiyor ki Bahsettiğin olay gerçekleşiyor ve TR iç piyasadaki doları çekmesi sonucunda TR de dolar azaldığı için fiyatlanıyor...!

halilcakir
06-02-2018, 10:56
E daha ne olsun. 2 kuruş + 1.5 spreadi ekle 3.5 kuruş nerdeyse

individual
06-02-2018, 10:59
Bist 100 114.679,38 -2173,30 -1,86%

Yabancı yatırımcılar çıkıyor sanırım onlarda çıkarken dolar'a dönüyor ondan yükseliyor sanırım.

rebelh
06-02-2018, 10:59
borsa ile faiz doğru orantılı
faiz ile döviz ters orantılıdır

abd de faizler bir süredir artıyordu ama kuralları çiğnercesine borsalarda artıyordu
bunun düzeltmesi geliyor bence
haliyle küresel olarak borsalardan çekilip abd faizine gidiyor ve bu da doları güçlendiriyor

yanlış mıyım?

halilcakir
06-02-2018, 11:03
Hiçbir zaman net kural şeklinde birşey görmedim ben. Yani birebir korelasyon şeklinde

Dün akşam olanlar bana göre hisse sat tahvil al

Ve hisse öyle kuvvetli satıldıki bu tüm dünyayı etkiledi

Ordanda dolar abd tahvillere gelmeye başladı

Yani kabaca tüm dünyadaki dolar , abd tahvillerine akmaya başladı.

En güvenilir o görüldüğü için sanırım

E yani TL ile abd tahvili alamayacağına göre TL sat dolar al demek bu

Dediğim gibi bence TL yine süper dayanıyor

MK8800
06-02-2018, 11:40
Hiçbir zaman net kural şeklinde birşey görmedim ben. Yani birebir korelasyon şeklinde

Dün akşam olanlar bana göre hisse sat tahvil al

Ve hisse öyle kuvvetli satıldıki bu tüm dünyayı etkiledi

Ordanda dolar abd tahvillere gelmeye başladı

Yani kabaca tüm dünyadaki dolar , abd tahvillerine akmaya başladı.

En güvenilir o görüldüğü için sanırım

E yani TL ile abd tahvili alamayacağına göre TL sat dolar al demek bu

Dediğim gibi bence TL yine süper dayanıyor

Gram bu işlerle alakası olmayan babam dahi 10 gün önce ağustos sonuna kadar bekletmek için dolar alımı yaptı , tam tarih hatırlamasam da 29/30 Ocak olması lazım ki günün kuruyla aldı .

Buna yorumun nedir dayım :D

DOHC
06-02-2018, 12:05
borsa ile faiz doğru orantılı
faiz ile döviz ters orantılıdır

abd de faizler bir süredir artıyordu ama kuralları çiğnercesine borsalarda artıyordu
bunun düzeltmesi geliyor bence
haliyle küresel olarak borsalardan çekilip abd faizine gidiyor ve bu da doları güçlendiriyor

yanlış mıyım?

Borsa ve faiz doğru orantılı yazıp altına abd'de faiz artıyor borsa da artıyor yazmışsın. Doğru orantı ise biri artarken diğeri de artmalı zaten.
Kendi kendini doğrulamışsın sanki.

rebelh
06-02-2018, 12:45
Borsa ve faiz doğru orantılı yazıp altına abd'de faiz artıyor borsa da artıyor yazmışsın. Doğru orantı ise biri artarken diğeri de artmalı zaten.
Kendi kendini doğrulamışsın sanki.

evet farkettim ve işin içinden çıkamadım şu an
sanırım 2 den fazla birimli bir koreleasyon var
yoksa abd de faiz artarken borsanında artması gerekiyordu ama borsa düştü
tahvili işin içine sokunca ne oluyor?
hisseden çıkıp tahvil almak daha mı karlı geliyor?

vectra-tuner
06-02-2018, 12:59
Borsa ve faiz doğru orantılı değildir, tam tersi düşük faiz yüksek endekstir.,

Abd borsaların satış yeme sebebi , Abd tahvillerinden hızlı çıkış sonucu Abd tahvil faizleri yükseldi ama tahvilin fiyatı düştü ... Yükselen Abd tahvilleri emtia fiyatlarını aşağıya çekti ve bu sebeple satış geldi.. Bunun yanı sıra Almanya-Fransa-İtalya gibi ülkelerin de tahvilleri hızla yükseldi ... Euro'nun aşırı güçlü olması AB'nin ihracatını vuracağı öngörüsü ile Ab borsaları düşüyor.. Olay bu kadar basit aslında ... Bu yazdıklarım işin hikaye kısmı, gerçekte olan ise Dünyayı yöneten piyasalara şekil veren büyük spekülatörler ne istiyorsa o oluyor.. Opec petrol kesintisine daha öncede gitmişti ama petrol fiyatları bu denli yükselmemişti.. Şimdi ise olan şu ABD Araplar ile anlaştı ve petrol fiyatını kaldırıyor ki zaten Arapların parasını ellerinden silah anlaşmaları ve başka yöntemler ile Abd ellerinden alıyor.. Ama suni yapılan bu hareketler Ruslar'a yarıyor aynı zamanda...

Kısaca , 2018 ve sonrası gelecek Glboal krize kadar Altın toplanılmalı ...

Faiz yükselince Borsa yükselir ifadesi çok yanlış ... Türkiye'de öyle olma sebebi ise , faizin yükseltilmesi sonucu döviz kurlarının dizginleneceğini düşünen yabancının hisseden çıkmaması.. Diğer türlü olsa Tl başıboş bırakılacak endişesi ile hiç kimse gelmez .. Aynı zamanda faizi çok hızlı mantıksız bir şekilde aşağı indirmek de ülkeyi perişan edebilir çünki aşırı döviz borçlusu şirketlerin hisseleri patır patır satış yer, kurlar yükselir enflasyon beklentisi başlar ve kurlar tekrar yükselir vs...

Türk borsası üfürükten Teyyare, belli başlı kişiler ile Devlet gücüde kullanılarak ayakta tutulmaya çalışılan bir batakhane., Borsada pekçok kişi büyük zararlar ediyor ama bu görülmüyor sadece kar eden hisselere bakılıyor..

halilcakir
06-02-2018, 13:01
Gram bu işlerle alakası olmayan babam dahi 10 gün önce ağustos sonuna kadar bekletmek için dolar alımı yaptı , tam tarih hatırlamasam da 29/30 Ocak olması lazım ki günün kuruyla aldı .

Buna yorumun nedir dayım :D

Büyük ihtimalle kar eder.

Ben ilk yarıdan sonra yeni rekor bekliyorum ama oda öyle Türkiye yandı şeklinde değil normal faiz farkı kazancı kadar

B16
06-02-2018, 14:12
dolar aşağı doğru gidiyor. sabah ufak bi yukarı gördü ama sabit denecek seviye de
ons ise 1341

powERS
06-02-2018, 15:48
dolar aşağı doğru gidiyor. sabah ufak bi yukarı gördü ama sabit denecek seviye de
ons ise 1341

benımde bır gozum onsta. ınıs olursa gecıs yapabılırım gıbı yazın sezonun gelmesıyle tırmanıs yapar herhalde

997TT
06-02-2018, 16:27
Yahu cok sıfırlı ıslem yapmıyorsanız nedır bu hareketler?
Okuduklarıma sasırıyorum....dolar 84 bandını kırmadıkca trade e devam...

B16
06-02-2018, 16:35
Yahu cok sıfırlı ıslem yapmıyorsanız nedır bu hareketler?
Okuduklarıma sasırıyorum....dolar 84 bandını kırmadıkca trade e devam...

ben kaçtan bozsam diye düşünüyorum abi az sıfırlı benim işlem

997TT
06-02-2018, 16:49
Alım yerın 75 gıbıyse 80-82 arası guzel...

evren22
06-02-2018, 17:17
Alım satım yaparken dolarda fiyat farkının en az olduğu yer neresi

B16
06-02-2018, 19:07
Alım yerın 75 gıbıyse 80-82 arası guzel...

3,45 :D :D

mesajı aldım 3.80 - 81 görürsem hallediyorum

teşekkürler

220T
06-02-2018, 20:13
Alım satım yaparken dolarda fiyat farkının en az olduğu yer neresi

Enpara olsa gerek.

driver_can
06-02-2018, 20:52
Enpara olsa gerek.

Ben enpara kullanıyorum.Alış satış arasındaki fark genelde 0.50-0.70 kuruş gibi oluyor.

220T
06-02-2018, 21:00
Ben enpara kullanıyorum.Alış satış arasındaki fark genelde 0.50-0.70 kuruş gibi oluyor.

Şaşırdım doğrusu.Ben de Enpara kullanıyorum ama hep 0,75 sabit oluyor.Sizin kullandığınız bir saat aralığı vs. var mı?

Suleyman
06-02-2018, 21:26
Şaşırdım doğrusu.Ben de Enpara kullanıyorum ama hep 0,75 sabit oluyor.Sizin kullandığınız bir saat aralığı vs. var mı?

Mesai saatlerinde işlem yapmaya özen gösterin.

halilcakir
07-02-2018, 20:29
3.80 satacaklar satsın sonra dönerse ah vah etmeyin

Devam edersede satmasaydım keşke demeyin

vectra-tuner
07-02-2018, 20:31
Dolarda beklediğimiz Global yükseliş başladı %90 ihtimalle ... Mart ayı Fed toplantısına 1-2 gün kala Dolardan çıkıp Altına, Altın almam diyenler ise Euro'ya,Sterline,frank'a arbitraj yaparak bir miktar daha fazla kazabilirler.. Bunlar benim düşüncem

driver_can
07-02-2018, 21:17
Dolarda beklediğimiz Global yükseliş başladı %90 ihtimalle ... Mart ayı Fed toplantısına 1-2 gün kala Dolardan çıkıp Altına, Altın almam diyenler ise Euro'ya,Sterline,frank'a arbitraj yaparak bir miktar daha fazla kazabilirler.. Bunlar benim düşüncem

Yarın sabah altın alınır mı Peki sizce?160 küsürlerde Sanırım.Dün 162,5lü rakamlardaydı.

vectra-tuner
07-02-2018, 21:49
Marta kadar Altın Ons olarak düşer ancak Dolar yükseleceği için aynı kapıya çıkar.. Şu anda birşey diyemem ancak elinizde Dolarınız olsa idi Mart Fed öncesi Dolar sat Altın al yapabilirdiniz .. Bu işin mantığı bu , sadece Dolar veya Euro alıp satarak birşey olmaz , bu şekilde senede 4 Fed toplantısı varsa hepsinde döviz bazında ekstra %2-3 kazanabilirsiniz kabaca .. Mantık ise düşeni al çıkanı sat .. Altın Ons 1.300 Altından toplanılmalı .. Dolar 4 tl olsa bile panik yapılmamalı ve bir an önce elden çıkartılmalı çünki dikkat edin bir anda Abd devleti para babalarının kararı ile Dolar tekrar globalde değerlendirilmeye çalışılıyor faizleri bir an önce artırıp yeni gelicek global krizde kendilerine alan açıyorlar .. Bu sebeple Dolar yükselince cazibesine kapılmamakta fayda var ..

driver_can
07-02-2018, 21:51
Marta kadar Altın Ons olarak düşer ancak Dolar yükseleceği için aynı kapıya çıkar.. Şu anda birşey diyemem ancak elinizde Dolarınız olsa idi Mart Fed öncesi Dolar sat Altın al yapabilirdiniz .. Bu işin mantığı bu , sadece Dolar veya Euro alıp satarak birşey olmaz , bu şekilde senede 4 Fed toplantısı varsa hepsinde döviz bazında ekstra %2-3 kazanabilirsiniz kabaca .. Mantık ise düşeni al çıkanı sat .. Altın Ons 1.300 Altından toplanılmalı .. Dolar 4 tl olsa bile panik yapılmamalı ve bir an önce elden çıkartılmalı çünki dikkat edin bir anda Abd devleti para babalarının kararı ile Dolar tekrar globalde değerlendirilmeye çalışılıyor faizleri bir an önce artırıp yeni gelicek global krizde kendilerine alan açıyorlar .. Bu sebeple Dolar yükselince cazibesine kapılmamakta fayda var ..

Zahmet edip yaptığınız yorumunuz için teşekkür ederim.

free-hifi
07-02-2018, 23:00
Seyfettin777 2 şehit atgm saldırısı operasyon da sikinti mi var. Hava Sahası kapandı diyorlar beklemeyi fırsat bilip saldırıyor itler. 2 gündür 3 yada 4 tank cnra vs isabet almis

Seyfettin777
08-02-2018, 00:35
Yine arkadan isabet alan bir tankta şehit vermişiz, yerlerimizi böyle net bilmelerine imkan yok, birileri yerimizi bildirmediği sürece, anlatabildim umarım...

Hava sahasının kapandığına dair söylentiler var evet ama net bir şey de yok.İdlib’te Rus jeti düştüğünden beri Ruslar kan kusturuyor, hava trafiği çok yoğun bu yüzden mi girilmiyor, yoksa kapılar ardında başka şeyler mi görüşülüyor belirsiz.Çnra falan videosu var mı abi ben göremedim? İsabet alsa zaten batarya havaya uçar, ben 1 tank dışında vurulan araç haberi göremedim, onda da haber düştü zaten.Propagandadır yine muhtemelen.25 mm toplu bir Zma bırakmış Öso ama motor arızası vermiş araç, yerinden kıprayamıyor.

Bugün İbrahim Kalın da hava sahası hakkında kaçamak cevap verdi, yetkililer bilir gibisinden.En başta da söylediğim gibi harekatın kaderini siyasilerin duruşu belirleyecek, sıkıntı nerede belirsiz ama gerekirse zorla o sıkıntıyı çözmeli ve sorumluluk almalılar.Rus askerleri Afrin’e geri dönmediler, Ruslar ne gibi bir problem yaratmış olabilir bilmiyorum, öyle olsa vuracağımız yerlere geri dönerlerdi.Rejim çok yığınak yaptı Afrin taraflarına, hala bize güvenmiyor haklı da sayılır adamı her gün terörist ilan ediyoruz, onla bir problem olabilir.Harekatın farklı bir safhasına geçiş de olabilir enseyi hemen karartmak doğru değil, birkaç gün önce Hakan Fidan Suriye’ye gitmiş çünkü.Erdoğan Esad’a Esed diyor ama bu tribünlere yönelik bir hamle de olabilir, alttan rejim üstten biz süpürsek çok çabuk, az kayıpla derdimiz çözülürdü zaten..Bakalım takipteyim, şuan herkes bekliyor sahaya yansıyan bir haber, olumsuzluk olmamıştı, bu ilk, sebebi belirsiz, bir çok tahmin var ama beklemek en doğrusu..Hava saldırıları yoğunluğunu kaybettiği için kara harekatı da yavaşladı, ağır hareket etmek daha kolay hedef olmak demek, sorun her ne ise bir an önce çözmek gerek...

individual
08-02-2018, 11:04
Dolar 3.8123 Şuan.Gün sonu değeri sizce ne olur arkadaşlar abiler kardeşler.

Görüşleriniz nedir ?

Skyhawk34
08-02-2018, 13:03
Dolar hızlı yol alıo

halilcakir
08-02-2018, 13:05
Dün 80 den bugün 82 den dolar longları kapattım

Gidebilirmi gidebilir ama nereden buraya geldi ona bakınca kapatmak en doğrusu idi

220T
08-02-2018, 14:34
Dolar Bey ne yapıyorsunuz?

997TT
08-02-2018, 16:26
82 lerden satanlar ıyı iş....
Kapanıslar onemlı.

powERS
08-02-2018, 16:28
82 lerden satanlar ıyı iş....
Kapanıslar onemlı.

hadı dedım bıraz daha :D olmadı :D dınlemedık senı abı :) 78 - 82 satıs demıstın ortasından aldık artık kısmet:D

individual
08-02-2018, 16:34
3.81 ile kapanirmi tl piyasasi.

3.80 altina inmedi.

vectra-tuner
08-02-2018, 17:07
Abd 10 Yıllıklar 2.878 ...

ABD 10 Yıllık | ABD 10 Yıllık Tahvil Verim (https://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield)

Bu hızla giderse Dolar buralarda kalmaz

DOHC
08-02-2018, 17:22
Abd 10 Yıllıklar 2.878 ...

ABD 10 Yıllık | ABD 10 Yıllık Tahvil Verim (https://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield)

Bu hızla giderse Dolar buralarda kalmaz

Şansıma tüküreyim.............

individual
08-02-2018, 17:57
Ben valla cikmadim dedim bekleyim.

Bakalim yarin ne olucak :)

tonic
08-02-2018, 19:17
Bnde 3,79 dan almiştım 13k yarını bekliyimmi ki kararsızım ?

turbo&quattro
09-02-2018, 08:12
3.811 su an . 4 e kadar bekliyormuyuz bozdurmak icin yoksa buralar iyimidir?

vectra-tuner
09-02-2018, 11:13
Dolar ne olacak sorusunun en büyük cevabı Abd 10 Yıllıklar... 2.80 Üzeri kaldıkça Dolar düşmez,

Abd açılışını bekleyin ... Eskiden saat 16:30 idi ama bizde saatler sabit kaldı 1 Saat ileride olabilir

2) Her gün saat Türkiye'de Mb döviz swap ihalesi oluyor ve sonuçlanması ise saat 12'ye doğru oluyor
3) Her gün saat 16:00'da Mb ileri tarihli döviz satım ihalesi oluyor ve sonuçlanması 16:30 gibi oluyor bu saatlerde döviz düşüyor hali ile...

Ama açık konuşmak gerekirse Dolarda 3.75 ciddi anlamda ucuz şahsi fikrim ... Şu anda da çok prim yapmış denilemez ancak bundan da bir daha 3.8 altına inmeyeceği anlamı çıkarılamaz..

Kısaca , Tüm Dünyada büyük Merkez bankaları (Abd-Ab-Boe-Boj) hepsi anlaştı ve ucuz para dönemini bir an önce sonlandıracaklar çünki önümüzdeki Global krizde bu Merkez bankalarının tekrar para basabilmesi ve faiz indirimi yapabilmesi için alan yok ve paniklediler... Kısaca Dolar 4 tl'yi geçse bile panik yapmayın... Doları olanlar ise Dolardan hiç çıkmayıp Mart fed toplantısından 1-2 gün önce kademeli olarak Dolardan Altına / Euroya / Franga geçip %2-3 para kazanabilir.. Ancak Altını mutlaka portföyde bulundurmak lazım... Hiçbirşeye paranızın %100'ünü yatırmayın bence.. Bunlar benim görüşlerimdir , herkes kendi kararını kendisi vermeli...

997TT
09-02-2018, 23:09
Altin zamani geliyor...

B16
09-02-2018, 23:22
Dolar'dan çıktım bende 3.81 küsüratlı

turbo&quattro
09-02-2018, 23:53
Altin zamani geliyor...

Abi 3.8–83 arasi cikip altinami geciyoruz ?

driver_can
10-02-2018, 08:22
Altin zamani geliyor...

Murat abi haftaiçi 159.5 liradan aldığım altın var elimde daha aşağılara sarkacaksa pazartesi bozmalı mıyım sana göre?Araç alacağız bide terste yakalanmayayım kar edicez diye.

tonic
10-02-2018, 10:01
Altin zamani geliyor...

Abi dolardan çıktım 3,83 ile altına girmeyi düşünüyorum bnde

997TT
10-02-2018, 11:36
Keske altini dolar olarak alsaniz.
Dolar cikis seviyeleri cok iyi.
Tl faizine de park edebilirsiniz.
Bir miktar borsa da kagit da alinabilir.

driver_can
10-02-2018, 11:58

peki gram altında bozmak için belli bir rakam öngörün var mı Murat abi?

lethaldoze
10-02-2018, 13:26

Abi borsa fena düştü, dip oluştumu sence, yön yukarımı tahminin

free-hifi
10-02-2018, 16:46
Seyfettin777 helikopter saldırısı 2 şehit. TSK helikopter kırıma uğradı diyor?

ypg değil abd düşürdü diye iddialar var?

997TT
10-02-2018, 17:52
Altinin tl kismina yorum yapicak biri var mi bilemem...
Ben yorum yapmiyorum. Borsa ve altina kademeli girerdim ben olsam.

driver_can
10-02-2018, 18:19
Altinin tl kismina yorum yapicak biri var mi bilemem...
Ben yorum yapmiyorum. Borsa ve altina kademeli girerdim ben olsam.

Teşekkürler Murat abi

Seyfettin777
10-02-2018, 19:09
free-hifi

Abi kesin bir şey yok ama, düşen helikopterimizin videosunda bir infilak, bir patlama görülmüyor.Helikopterlerimiz yakın hava desteği için sahadalar, füze, manpad vb tehlikelerden dolayı alçak uçmaktalar ama bu, keskin nişancı atışı, doçka vb silahlara karşı daha savunmasız olmak demek.

Videoda helikopter, acil, mecburi bir iniş yapar gibi sert iniyor, ayrıca bundan hemen önce tek atımlık bir silah sesi var gibi, eve geçemediğim için videoyu detaylı olarak inceleyemedim, sanki kritik bir parçaya darbe almış da işler öyle rayından çıkmış gibi.Benim için çok güvenilir olmasa da(gerçi bu operasyonda hiç yanıltıcı cevap vermedi) Erdoğan’ın bedel ödeyecekler demesi, düşürüldüğü ihtimalini arttırıyor.Öte yandan bölge bu aralar çok hareketli, Rus uçağı düştü, Rusya savunma bataryalarını arttırdı.Buna cevaben(Rus jeti düşürülmesine)rejim ypgyi vurdu.Bu saldırıya Abd yanıt verdi ve rejimi vurdu.Ardından İsrail Hava Kuvvetleri mensubu bir F-16, savunma bataryalarını vurmaya çalışırken rejim tarafından düşürüldü.Peşine de bizim helikopterimiz.Bunlar bir şey anımsatıyordur umarım, şuan filler tepiniyor ama ezilen çimler oluyor.Daha detaylı, net bilgiler beklemek lazım ama olay az çok bu şekilde.Bu itler helikopter vurabilecek kapasitede olamazlar, şayet biri onları bu raddeye kadar eğitmişse, ki o Abd’den başkası olamaz, veya yerlerine kendi adamlarını koymuş olabilirler, her iki durumda da bu köpekler piyon olmakta, yani öyle ya da böyle bunun arkasında zaten Abd var.Abd özel kuvvetler komutanının biri(eski) Zeytin Dalı sırasında öldürülmüştü mesela.Havan, roket atışı yapıyorlar, 18-19 yaşında kevaşeler, ellerinde bir tablet güya ordan tespit edip vuruyor.
https://preview.ibb.co/eMw3ac/21613183_2.jpg
https://preview.ibb.co/jxYo8x/21613183_3.jpg İnanılır gibi mi? Zaten sürekli olarak destek aldıkları çok net.Abilerinin söylediği yere sıkıyorlar.Kıyafetlere de dikkat bu arada.Sivil safsatası bu işte.

Hürkuş-C’yi eleştiren arkadaşları da görmek isterim.2. Dünya Savaşı uçağı gibi uçak yapmışlar diye dalga geçiyorlardı.Eğer şuan envantere girmiş olsalardı bu helikopterlerin yapabileceğini, hatta kimi yerlerde jetlerimizin yapabileceğini, çok daha ekonomik bir şekilde, helikopterlerden daha güvenli halledebilirdi.Aynı olmamakla beraber(zaten olamaz), bölgede A10 Warthog benzeri bir görev üstleneceklerdi.

vectra-tuner
10-02-2018, 21:17
Benim dikkatimi çeken Abd'li generallerin (Suriye'deki) Türkiye'yi tehdit etmesi.. Bu güne kadar bu tarz demeçler vermiyorlardı şimdi Teröristlerle poz vererek Abd devleti bilgisi dahilinde bariz olarak tehdit ediyorlar .. Cb ise katil Esed demeye devam ediyor, neden bu inat anlamış değilim .. Fetör kandırdı, Abd kandırdı, Pkk kandırdı, Telekomu satmak hataydı, Suriye politikamız hataydı gibi 100 tane affedilmez hatayı itiraf edip asıl bekaamıza çok ciddi katkıda bulunacak Suriye rejimi konusunda inat devam ediyor.. Kapat İncirliği anlaş Suriye devleti ile ve başarılı ol..

Seyfettin kardeş daha iyi bilir, Helikopterler malesef uçaklar gibi korunaklı değil ki İsrail uçağı bile düşürldü .. Rus jeti düştü vs.

Yalnız şunu net olarak söyleleyim , T.S.K. bu kadar yıpratılmasına rağmen ciddi anlamda başarılı ve Abd Operasyonlardan son derece rahatsız olmaya başladı.. Yinede Şehitlerimiz yürek yakıyor, ne olursa olsun orada harekata katılan Askerlerin psikolojisini düşünmek gerekiyor nice evlatlar babasız kalıyor, nice insanlar ömrüne sonuna kadar sakat kalıcak ki bazı durumlarda ölmek bile daha iyi .. Bu sebeplerden dolayı eğer bu harekattan Siyasi çıkar sağlanmak isteniyorsa Allah kahr etsin diyorum.

free-hifi
10-02-2018, 23:24
Maalesef bugünkü şehit sayısı 11 olmus 11 de yaralı var akp li Başbakan vekiller eğleniyor ama

Seyfettin777
10-02-2018, 23:28
Bizim baştan beri Abd müttefikimizdi, son ana kadar da olmaya devam etti.Hatta Zeytin Dalı başlamadan önce bile, FKH sonrası hemen Afrin’e girmedik, hala bir barış beklentisi vardı, Trump gelince yönetim de değişir sandılar.Halbuki Abd’nin bölgede uzun yıllar devam eden bir projesi var, atar mı çöpe? Kendi başkanlarına bile yedirmediler.
Bizim siyasiler darbe girişimiyle gerçeğin farkına vardılar.Bu b.ku başımıza kendileri sardı, temizlemek zorundaydılar ama onlara meşru bir zemin gerekti, darbe beklentisi zaten vardı ama bence, buna bilerek izin verdiler.Yoksa siz düşünüyor musunuz, KHK ile binlerce insan memuriyetten atılsın ve kimse ses çıkaramasın?
İncirlik her ne kadar bizim için problem olsa da elimizdeki bir denge enstrümanı.Zaten Abd’nin teröristlerin dibine kurduğu birçok üs var, ama en büyük ve güvenli üsleri bizde, kaybedecekleri bir şey vermezsek bizden çekinmezler.Ayrıca Rus ayısına da güvenilmez, Rus jetini düşürdükten sonra, göstere göstere Rus malı manpad ile vurulan helikopterimizi hatırlarsınız? Veya rejime ait Albatros’ların ÖKK personelimize yaptığı dalış taarruzunu? Ama İncirlik’in kapatılabilmesi seçeneğini de gerekirse kullanacağımızı bilmeliler tabi.Dediğin gibi abi, hava araçları roket-manpad vb sistemlere karşı Flare atabiliyor ama yüksek süratle uçtukları için en ufak bir kurşun deliği bile yüksek rezonans yaratıp bir jeti düşürebiliyor, haliyle genel olarak daha savunmasızlar.

Tüm bunlar harici bu konularda yapılmış güzel bir analizi paylaşayım sizlerle;

Katar doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya pazarlanacak, Rusya tekeli kırılacaktı. Enerji "hub" bölgesi olacaktık. Bu şekilde AB desteği sağlanacaktı.

Kaddafi ise hiç devrilmeyecekti.

Irakta Tarık Haşimi, Lübnan'da Hariri liderliğe getirilerek, İran nüfuzu kırılacaktı. Bu şekilde Suud finans desteği sağlanacaktı.

Esad'a tercih sunulacak, Rusya'nın akdenizdeki en önemli üsleri pasifize edilip ABD memnun edilecekti.

Bizim elimizle Barzani özerkliği pekiştirilip bölge ülkelere yayılacak, bu hamleler biz toprak kazanıyormuşuz gibi halka yedirilecekti.

Ülke büyüdü,denip Türkiye'de özerklikle bölünecekti.Elde edilen devlet düzenine ABD merkezli "molla" rejimi ile sağlama yapılacaktı.

AK Parti kendi uydu partileriyle, devletler üzeri bir düzen kuracak, nüfuz edinecekti. İstendiği zaman ilan edilebilecek, gölge bir halifelik edinilecekti.

Stratejik derinlik buydu. Türk milletine ne faydası olacaktı bilinmez ama dönemin Cemaat-AKP ittifakının süper islami gelecek öngörüsüne uygun bir pembe tablo çiziyordu.

Plan bir yerden değil her yerden patladı.

-Esad ben Rusya'nın ayağına sıkmam dedi, Sarkozy bir gece ansızın hesapta olamayan Kaddafiyi uçurdu.

-Batıya Şirin gösterilmesi istenen Mısır islamcıları İsrail konsolosluğunu kuşattı, uçtular.

-Çeşitli Arap monarşi liderleri kıllanıp "Sıra bizde mi?" moduna girdi, plandan soğudu.

-Irak ve Lübnan'da silahlı (Haşd-Hizbullah) İran etkisi ağır bastı, uydu olacak liderler siyasetten el çektirildiler.

-Kasalardan Suud kraliyeti İngiliz etkisinden, ABD etkisine kayarken plandan çekildi. Yemen'de kendi derdine düştü.

-BAE-Bahreyn Katara çullanmayı denedi vs. gerisi arap işi...

vectra-tuner
12-02-2018, 12:15
Ekonomik Guc Dergisi auf Twitter: "Parlamentohaber. com Genel Yayın Yonetmeni Huseyin Hakkı Kahveci: Ulker grubu butun varlıklarının yurtdışına transferini tamamlar tamamlamaz, Turk bankalarına olan 9 milyar $! borcunu odeyemeyeceğini duyurmuş. Arkasından bankalarla yapılan toplantıyı Akbank terk etmiş." (https://twitter.com/ekonomikguc/status/962990204540813313)

Diyorki Ülker mal varlığını yurt dışına çıkarttıkan sonra Borçlarını ödemeyeceğini yapılandırmak istediğini söylüyor..

9 Milyar Usd borcu varmış ve krediyi ilk Sene hiç ödeme yapmadan , 4. Yılda faiz ödemeleri yaparak (kısmen) ve daha sonraki yıllarda da hem faiz hem anapara olarak öderim demiş... Bu haber doğruysa ki yüksel ihtimal doğrudur Ülker hepimizi dolaylı olarak çarpmış oluyor..

individual
12-02-2018, 12:22
Ekonomik Guc Dergisi auf Twitter: "Parlamentohaber. com Genel Yayın Yonetmeni Huseyin Hakkı Kahveci: Ulker grubu butun varlıklarının yurtdışına transferini tamamlar tamamlamaz, Turk bankalarına olan 9 milyar $! borcunu odeyemeyeceğini duyurmuş. Arkasından bankalarla yapılan toplantıyı Akbank terk etmiş." (https://twitter.com/ekonomikguc/status/962990204540813313)

Diyorki Ülker mal varlığını yurt dışına çıkarttıkan sonra Borçlarını ödemeyeceğini yapılandırmak istediğini söylüyor..

9 Milyar Usd borcu varmış ve krediyi ilk Sene hiç ödeme yapmadan , 4. Yılda faiz ödemeleri yaparak (kısmen) ve daha sonraki yıllarda da hem faiz hem anapara olarak öderim demiş... Bu haber doğruysa ki yüksel ihtimal doğrudur Ülker hepimizi dolaylı olarak çarpmış oluyor..

Katılıyorum abi.Ülker güzel bir şekilde bizi .....

DOHC
12-02-2018, 12:56

Ülker bunu yalanladı galiba.
1 milyar dolarlık kısmı için yeniden yapılandırma imkanını buldu sanırım.

Amma ve lakin, kredi borcun küçükse bankalar seni böcek gibi eziyor.
Büyük olunca senin patlaman onların da patlaması anlamına geldiği için seve seve yardımcı oluyorlar.

powERS
13-02-2018, 07:45
Peki Sonuç :D

997TT
13-02-2018, 09:01
Savasa glırıyoruz,askerı hastanemız yok!
Herseyımız sokma akılla....!
Ilce hastanesınde sen orası burası kopan yada bomba ıle yaralanmıs ınsanı tedavı edemezsın kı!...
Anca elıne dıkıs atarsın...

free-hifi
13-02-2018, 10:37
Murat abi doğru söylüyorsun duyduğuma göre fetöden alınan bazı subayları içeriden çıkartıp gülhaneye tekrardan almışlar.

2jz
13-02-2018, 11:30

12-24 ay kısa vadeli borçlarını yapılandırarak uzun vadeliye çevirmek istiyor. Rakamlar büyük olduğundan haliyle herkesi etkileyecek.

Ülker tüm şirketlerini planlı olarak yurtdışına aktardı. Fetö korkusuna şirketleri yurtdışında göstererek olası bi el koyma durumunda uluslararası tahkimden faydalanmak istiyor.

Haber büyük ölçüde doğru galiba :)

------------

Yıllarca Eti'ye karşı karapropaganda yaptı.

"Müslüman olduğumuzdan ürünlerimizi askeriyeye satamıyoruz, büyük marketler almıyor, Eti domuz yağı kullanıyor, müslüman düşmanlarına para yardımı yapıyor..." Gibi safsatalarla yıllarca dindar kesimi tavlamaya çalıştı ve başardı.

Önceki yıllarda piyasada tekelleşme sürecini tamamladıktan sonra Murat Ülker çıkıp "Hiç bir zaman muhafazakar kesimle aynı çizgide olmadık" diyip tekmeyi bastı :)

Bakıyorumda (tüm dünyada bu şekilde) ağzına dini sakız edip fırıldak olmayan yok :)

free-hifi
13-02-2018, 12:19
Ülker grubu AKPye 90'dan gol takmış

Borç batağındaki hükümet tam Ülkere çökecekken Ülker daha akıllı çıkmış

Türk bankalarından 1 milyar $ kredi çeken Ülker, şirketlerini de Londra'ya taşımış

Ülker'e kayyum atamak isteyen AKP, 1 milyar $ borcu görünce vazgeçmiş

Ülkeye yazık be

Yigit-Y
13-02-2018, 12:44

Türk bankalarından 1 milyar $ kredi çeken Ülker, şirketlerini de Londra'ya taşımış

Ülkeye yazık be

ülkerle reyizin bir disb. geçmişi var

danışıklı dövüş var bence

ülker le reyizz aynı gemide türk bankalarını bafiliyorlar bence

free-hifi
13-02-2018, 12:48
eti ve torku ürünlerine tam gaz destek ama torkuda patlar mı belirsiz

ulas79
13-02-2018, 13:01
O konu çok büyük sıkıntı ,Güney Doğu gazisi olarak 15 temmuz sonrası askeri doktorların rütbeleri alınıp sadece doktorluk Vasıf’ları bırakıldı ve o doktorlar rütbe elden gidince bir cazibesi kalmadığı İçin ve özelde çok daha fazla maaşal alacaklarından görevden ayrıldı ve bir çok sivil doktor gülhaneye girdi ,o zamandan bu güne kadar birçok yaralımız iş bilmeyen doktorlar yüzünden(ateşli silah yaralanmasını trafik kazası mantığıyla yaklaşmalarından ) şehit oldu hatta ben bile amilyat olmam gerekirken olamadım ,diyeceğim o ki intikam uğruna dağıtılan askeri hastaneler yüzünden kurtulacak ılan birçok şehidimiz malesef bu yüzden şehadet şerbeti içti

Seyfettin777
13-02-2018, 13:52
Askeri tabipler için yaşadığımız sıkıntıyı biz hava kuvvetlerimizde yaşadık bir süre kadar önce, neden şaşırıyorsunuz ki?

Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında 2011’de tutuklanıp, 2014’te bırakılmış, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, 2013’te yazdığı mektupta “Komplonun amacı, çirkin iftira kampanyası operasyonuyla 100’üncü kuruluş yılını kutlayan kartalın başının koparılmasıdır” demiş, 2016’da ise “O gün başı kopartılan kartalın, bu gün kanatları ve kuyruğunu da kopardılar” demişti.1200 civarı olan pilot sayımız bir anda 670 civarlarına düşmüştü darbe girişiminden sonra.

Hatta Pakistan’dan eğitmen pilot istedik, kabul ettiler ama F-16’ların kullanım sözleşmesi gereği buna Abd onayı gerekiyordu, izin vermedi sevgili müttefikimiz.Mecburi hizmet süresi dolmuş ve sivil havacılığa geçmiş 200 kadar pilotun sadece 50 tanesi gönüllü olarak geri dönünce bir KHK çıkartarak, zamanında bıktırıp, sıkıştırıp bir nevi zorla emekli ettikleri insanları sonra orduya geri alarak tükürdüklerini yaladılar.Bu gün bu insanlar pilot yetiştirmeye, ülkesine hizmet etmeye devam ediyor, kendilerine yapılan onca şeye rağmen, yarın tekrarı olur mu, bilmiyorlar ama bir şekilde tekrar adapte olmuşlar.Hatta yakınen tanıdığımız bir tanesi, zorla getirildiğimiz yer yuvamızmış fark edemedik, özlemişiz çok uzaklaştık demişti.YAŞ sırasında teamülen alması kesin terfileri alamamıştı zamanında, birçok arkadaşı tasfiye edilince o zamanlar istemeden sivil havacılığa geçip, tekrar dönmedi.Üstlerinden cezaevlerinde hayatını kaybedenler oldu, yeni doğan çocuğunun çocukluğunu göremeyen silah arkadaşları oldu, aynısını yaşamaktan çekindi.Birileri çıkıp yanlış yapıyorsunuz dediğinde dinleyen de yoktu zaten.Hatta Ali Tatar kendisini işaret fişeği yapmak uğruna feda etti zamanında ama, işe yaramamıştı, yüzsüz yüzsüz birileri çıkıp “TSK bağırsaklarını temizliyor” demişti... Çıkan KHK ile tekrar orduya katılmak zorunda kaldı.Ama yine de yerinde mutlu, bu insanların evi orası.Bu kadar eziyet ettiler, ne geçti ellerine? Bu kafada bir adamın, bu insanların, orduya, ülkeye, millete nasıl bir zararı olabilir?

free-hifi
13-02-2018, 14:28
Yeni Şafak auf Twitter: "#SonDakika Afrin’de sivil kıyafetli teroristler!

YPG/PKK’lı teroristlerin sivil yerleşim yerlerinden yaptıkları saldırılar boyle goruntulendi. (Teroristler İHA'lar ile takip edilip etkisiz hale getirildi)… https://t.co/Ex553ijeqv" (https://twitter.com/yenisafak/status/963364419462889472)

şunu amerika rusya görse yerleşim yeri bırakmaz sivillere dokunmayın diye ağlarlar jeep iran malı her taraf hain nereye kapatsan bir yerden çıkıyor

Seyfettin777
13-02-2018, 15:00
Bunlar birkaç gündür bu ciple video ve fotoğraf atıp akılları sıra şov yapıyordu.Havan atışını da cipin girdiği üsteki bir başka benzer araçla yapıyorlarmış.Hatta birkaç gün önce askerlerimizin şehit olduğu havan saldırısını da diğer araç yapmış muhtemelen.Atıştan sonra hemen sokak değişiyorlar, biliyorlar ki TSK sivil vurmuyor.Fındık kadar beyinleri, yaktıkları lastiklerin, İha ve Siha’dan koruyacağını düşünüyor sanırım.

Videoyu dikkatli izleyin harekatın neden ağır ilerlediği ortada, samanlıktaki iğneleri bulup ayıklıyoruz.
https://pbs.twimg.com/media/DV6OP-UXcAEbUWs.jpg Fotoğraf ya dün, ya da önceki gün düştü.Birkaç tane de video var aynı ciple beraber.

http://aa.com.tr/uploads/VideoGallery/2018/02/13/7275207d8128887a246161d3b3c5814b.mp4
Bu da AA’nın paylaştığı video.

vectra-tuner
13-02-2018, 15:06

Ülkeye yazık be

Toplam rakam 6 Milyar dolar diyor , Ülker'in resmi açıklaması ...

1 Milyar Usd'si yeniden yapılandırılmış, Diğer kalan 5 Milyar Usd için de yapılandırma talepleri var .. Şartlar hakikaten çok güzel , 3 Yıl hiç ödeme yok, 4. Yıl yavaştan faiz ödemeleri , 5. Yıl ve sonrası da Anapara + faiz ödemelerine başlıyor :D

Türk telekomdu, Ülkerdi ve sayısını bilmediğimiz niceleri var.. Bu taraftan bakınca birgün Bankalar ettikleri fahiş karların bedelini çok ağır ödeyecek oldukları aşikar.. Hırsız gibi milletin hesabında 3 kuruş para görünce kesip alan, zora düşene tefeci faizi uygulayanlar...

halilcakir
13-02-2018, 15:08
Bunların önce atış yapması sonrası karargahlarına gitmesi ve .....ğımı yemeleri ntvde yayınlandı iha görüntüleri ile.

free-hifi
13-02-2018, 16:22
Bunların önce atış yapması sonrası karargahlarına gitmesi ve .....ğımı yemeleri ntvde yayınlandı iha görüntüleri ile.

Seyfettinin de dediği gibi ateş yakıp iha görüntü almayacak sanmışlar , daha güzel yerleri belli olmuş. Atıştan önce iha nın üstünden gecen kara gölge azrail gibi gözüküyor :D

individual
13-02-2018, 16:33
Aslinda videonun sonrasida onemli.Yer altindan tunel yapip baska bir yere gecmistir bu serefsizler.

Seyfettin777
13-02-2018, 20:04
individual
Abi salaklar içeri ne koyduysa patlama ciddi büyüktü, orada patlayan sadece attığımız mühimmat değil, stok yaptıkları kendi mühimmatları da havaya uçtu, 500lb HGK mk.82 atmışız sanırım o bile bunun yarısı kadar bir patlama yaratır, sağ çıkmaları imkansıza yakın, burayı ikmal yapmak için kullanıyorlarmış, dediğim gibi havan bağlı araçlar vs girip çıkıyormuş.Videodan uzun süre takip edildikleri anlaşılıyor zaten, öncesi-sonrası görüntü almışlardır.Teröristi belirleyen, soğukkanlılıkla takip edip, bölgede artçı bir araç var mı diye kontrol ettikten sonra hedefi çevre evlere zarar vermeden nokta atışı imha eden irade, bunları da düşünmüş ve gerekeni yapmıştır elbet.
Onun dışında buranın altında tünel olabilir ama olması daha iyi, oradan tünel ağına karışıp diğer bölgeleri de temizliyoruz gizli kalması sıkıntı oluyor sızma yapıyorlar, eyp konusunda personellerimiz deneyimliler, FKH sırasında hiç eyp kaynaklı kaybımız olmadı.Enkaz kaldırlmadan tüneli de kullanmaları mümkün değil, bir video bırakayım buraya mesela;
https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudiq/status/963389543457198085
Helikopterimizin düştüğü gece vuruldu bunlar, ilk hali ise 2012 yılına ait.
Gördüğünüz gibi mevziler bile patlamanın şiddetiyle toprakla kaplanmış, binalar yerle bir olmuş, tüneller nasıl kullanılabilir...

Boş geçmeyeyim;
Leşler
https://mobile.twitter.com/HOROZLR/status/963075598691205120 Vatan Sevdası adlı twitter kullanıcısı bolca leş paylaşıyor takip edebilirsiniz isterseniz, attığım diğer kaynakları da kontrol edenleriniz varsa sahadan önemli bilgileri neredeyse ilk elden alıyordur zaten...
- justpaste.it (https://justpaste.it/1gzwa)
paçavraya sarılmış leşler, direk paylaşmıyorum tıklarsınız
https://pbs.twimg.com/media/DVg9ugGXcAAj-QN.jpg
https://i.hizliresim.com/oOkOzR.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DV51YsqWkAADriM.jpg
Meskun mahal operasyonları için intikal eden JÖH birlikleri.

vectra-tuner
13-02-2018, 20:44
Teröristler atış yaptıktan sonra Jet hızıyla kaçıyorlar .. T.S.K. ne olursa olsun Ülkedeki tek güvendiğimiz kurum .. Umarım önemini anlaması gereken kişiler anlamıştır .. Balyoz/Ergenekon gibi davalarda hep birlikte bu forumda yazmıştık T.S.K.'yı dişi ağrıyan adamın dişçiyi araması gibi arayacaklar diye..

vectra-tuner
13-02-2018, 22:19
Bu arada Abd Rus tankı vurmuş .. Buradaki Abd Rus kavgası tırmanırsa herhangi bir somut olmadan ağız dalaşı şeklinde dahi olsa Altına yarar..

free-hifi
13-02-2018, 23:06
Bu arada Abd Rus tankı vurmuş .. Buradaki Abd Rus kavgası tırmanırsa herhangi bir somut olmadan ağız dalaşı şeklinde dahi olsa Altına yarar..

Tank ve topçu bataryası ni vurmus

vectra-tuner
13-02-2018, 23:17
Yesinler birbirlerini .. Ne Rus'tan ne Amerikan'dan hayır gelmez ..

ulas79
14-02-2018, 00:03
ŞEHİT AİLESİNE HABER VERMEK !!!
Bir Subayın kaleminden:

Siz hiç şehit haberi vermeye gittiniz mi ailesine? Sabah daha mesaiye başlamadan bir mesaj düşer önünüze..
Yukarı köyden/mahalleden Ahmet Oğlu Mehmet şehit düşmüştür. Gereği.. Yarabbim dersin, dağa çıksam üç gün aç susuz kalsam da şu haberi vermesem ama giyersin tören üniformanı, birkaç Mehmetçikle birlikte, hastaneden gelen ambulansı da alırsın arkaya, düşersin yola.. Vatandaş da öğrenmiştir artık, önde bir askeri araç arkada bir ambulans geliyorsa bir eve ateş düştü demektir.. Yaklaştığın her kasaba veya köyün buz kesildiğini hissedersin… İçinden geçtiğin her yer rahatlar… Varırsın köye.. Askerde evladı olan her haneden inceden bir sızının yükseldiğini, aman bizim eve doğru gelmesin diye dua edildiğini neredeyse duyarsın..
Bütün köy donmuştur adeta, herkes büyülenmiş gibi izler seni, hangi eve gidilecek diye ızdıraplı bir merak sarar ortalığı.. Şehidin evine doğru yaklaşmaya başladığında, bahçedeki ihtiyarın büyülenmiş gibi sana baktığını, bacaklarının titremeye başladığını, elindeki bastondan güç alarak zar zor ayakta durmaya çalıştığını görürsün..
Ayakların geri geri gider.. Bahçede ki çocuklar eve doğru koşar. Pencerelerde bir hareket başlar ve kapının önüne telaşla bir anne çıkar, bir sana, bir arkanda yere bakan mehmetçiklere, bir de ambulansa bakar, atar kendini yere.. Oğlu daha toprak altına girmeden o ana düşer toprağın üstüne.. Öyle bir vurur ki yeri zelzele oluyor sanırsın... Konu komşu yığılır, bin feryat bin figana karışır, dersin ki kıyamet bu.. Kimi ana önce sana doğru koşar, ellerine sarılır, son bir umutla yüzüne bakar "yaralı, yaralı değil mi komutan" der, başını öne eğersin, hiçbir şey diyemezsin, dizlerinin bağı çözülür, çökersin anayla birlikte yere, o ağlar sen ağlarsın, gözyaşları birbirine karışır, hemşire elinin titremesinden, gözünün yaşını silmekten sakinleştiriciyi yapamaz bile.. Baba.. O babalar, fidan gibi evlatlarını feda eden o babalar.. Sicim gibi gözyaşları dökülürken gözünden, acıya garkolmuş bir gururla, "vatan sağolsun, vatan sağolsun şehit babasıyım ben" dediğini duyarsın.. Kimi içine akıtır gözyaşlarını, kimi donar kalır, kimi günlerce konuşamaz.. Kimi dua eder kimi beddua.. Kimi kendi saçlarını, kimi saçlarımızı yolar, ne şapka kalır başınızda ne rütbe omuzlarınızda, söker atar.. Asıl büyük kıyamet bir-iki gün sonra kopar..
Gerçekle yüzleşme günüdür. Bu sefer cenazeyle birlikte varırsın köye.. Tören mören hakgetire.. Köylü alır şehidini omuzlarına, yer yerinde oynar, ne protokol kalır ne düzen.. Tekbir sesleri feryada karışır.. Kimi evladımı en son haliyle hatırlamak istiyorum der, görmek istemez cenazesini.. Kimi de illede göreceğim der, gösteremezsin ki; ya yüzü yoktur ya da bacağı.. Bir Üstteğmen elinde daha önce de okuduğu, sadece isim hanesi değiştirilmiş standart metni okur, "kanı yerde kalmayacak" der bitirir konuşmayı, tabuta sarılı analar, babalar, bacılar gardaşlar duymaz bile bunu, duysa da inanmaz..
Orada bir mezar, bir bayrak, bir ana kalır...

DOHC
14-02-2018, 07:31
individual
Abi salaklar içeri ne koyduysa patlama ciddi büyüktü, orada patlayan sadece attığımız mühimmat değil, stok yaptıkları kendi mühimmatları da havaya uçtu, 500lb HGK mk.82 atmışız sanırım o bile bunun yarısı kadar bir patlama yaratır, sağ çıkmaları imkansıza yakın, burayı ikmal yapmak için kullanıyorlarmış, dediğim gibi havan bağlı araçlar vs girip çıkıyormuş.Videodan uzun süre takip edildikleri anlaşılıyor zaten, öncesi-sonrası görüntü almışlardır.Teröristi belirleyen, soğukkanlılıkla takip edip, bölgede artçı bir araç var mı diye kontrol ettikten sonra hedefi çevre evlere zarar vermeden nokta atışı imha eden irade, bunları da düşünmüş ve gerekeni yapmıştır elbet.
Onun dışında buranın altında tünel olabilir ama olması daha iyi, oradan tünel ağına karışıp diğer bölgeleri de temizliyoruz gizli kalması sıkıntı oluyor sızma yapıyorlar, eyp konusunda personellerimiz deneyimliler, FKH sırasında hiç eyp kaynaklı kaybımız olmadı.Enkaz kaldırlmadan tüneli de kullanmaları mümkün değil, bir video bırakayım buraya mesela;
https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudiq/status/963389543457198085
Helikopterimizin düştüğü gece vuruldu bunlar, ilk hali ise 2012 yılına ait.
Gördüğünüz gibi mevziler bile patlamanın şiddetiyle toprakla kaplanmış, binalar yerle bir olmuş, tüneller nasıl kullanılabilir...

Boş geçmeyeyim;
Leşler
https://mobile.twitter.com/HOROZLR/status/963075598691205120 Vatan Sevdası adlı twitter kullanıcısı bolca leş paylaşıyor takip edebilirsiniz isterseniz, attığım diğer kaynakları da kontrol edenleriniz varsa sahadan önemli bilgileri neredeyse ilk elden alıyordur zaten...
- justpaste.it (https://justpaste.it/1gzwa)
paçavraya sarılmış leşler, direk paylaşmıyorum tıklarsınız
https://pbs.twimg.com/media/DVg9ugGXcAAj-QN.jpg
https://i.hizliresim.com/oOkOzR.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DV51YsqWkADriM.jpg
Meskun mahal operasyonları için intikal eden JÖH birlikleri.

Esas buraya sallayacaksın bombaları https://pbs.twimg.com/media/DVg9ugGXcAAj-QN.jpg

Tunacan
14-02-2018, 07:54
Afrin'e ek bir de yunan P*içlerinin kaşıntısı tuttu..
Son dakika haberi...Yunanistan'la Kardak krizi | NTV (https://www.ntv.com.tr/dunya/son-dakika-haberi-yunanistanla-kardak-krizi,7IuXznJq-USjSu3SEUhZJA)

TorqueTuning
14-02-2018, 08:33
14.02.2018 bülteni:

2019 yılı bütçe taslağının bütçe açığını 1 trilyon dolar daha artıracağı kaygısı ABD Doları'nı küresel bazda değer kaybettiriyor.

Bugün ABD'de TSI16.30'da açıklanacak Ocak ayı enflasyon rakamları oldukça önemli olacak.

ABD verisine ilave olarak Almanya'da büyüme ve enflasyon rakamları ile Türkiye'de ödemeler dengesi istatistikleri yakından takip edilecek.

Küresel mali piyasalarda tüm dikkatler bugün TSİ16.30'da ABD'de açıklanacak olan TÜFE enflasyon verisine odaklanmış durumda. Son günlerde kuvvetlenen enflasyonist sinyaller nedeniyle Amerikan 10 yıllık tahvil faizi %2.88 ile dört yılın zirvesine çıkmış ve bu da finansal piyasaları sert bir satış baskısına maruz bırakmıştı. Bu nedenle ABD'de enflasyonun nasıl bir seyir izlediği çok daha fazla önem kazanmış oldu ki bugünkü TÜFE verisinin önemini biraz daha artırdı. Tahminlere göre TÜFE'nin yıllık bazda %1.9; çekirdek TÜFE'nin ise %1.7 artması bekleniyor. Beklentileri biraz aşacak bir enflasyon verisi finansal piyasaları yeni bir tur satış baskısına maruz bırakabilir. Öte yandan, beklentiler düzeyinde ya da altında gelecek bir verinin piyasalarda rahatlamayı da beraberinde getirebileceğini öngörüyoruz.

ABD Başkanı Trump'ın 2019 yılı bütçe taslağının ilave 1 trilyon dolar açık yaratacağına ilişkin hesaplamalar yatırımcıları rahatsız ediyor. Zaten cari işlemler açığı veren ekonominin yeni bütçe taslağının getireceği ilave yük ile daha fazla zorlanacağından endişe eden yatırımcılar ABD Doları'nı satmayı tercih etti. Şu an ABD'nin iç ve dış açığının toplamı GSYH'nin yaklaşık %6'sına denk geliyor. İkiz açık olarak adlandırılan bu sorunun %7'ye varacağına ilişkin kaygılar ve bu açığın tamamı ile dış borçlanma aracılığıyla finanse ediliyor olması sorunlu bir durum... Normalde gelişmekte olan ülkelerde görmeye alıştığımız bu durum ABD Doları'nda sert bir değer kaybını da beraberinde getirdi. Daha iki gün önce görülen 1.2210 seviyesi ile karşılaştırdığımızda EURUSD paritesi kısa sürede %1.4 yükselmiş oldu.

Küresel mali piyasalarda yüksek volatiliteye alışmamız gerektiğini bir süredir sıklıkla dile getiriyoruz. Bu olgu dün de korundu. Bu defa adres enerji fiyatları oldu. ABD'deki kuyu sayısının artması nedeniyle ortaya çıkan yüksek kapasite korkuları Brent cinsi ham petrol varil fiyatını 61.6 dolar ile iki ayın dibine itti. Böylelikle bu yılın başındaki zirveden %13.6'lık bir düşüş yaşanmış oldu. Amerikan tipi ham petrol varil fiyatı da benzer bir hareket ile 58.4 dolar seviyesine geriledi.

Türk mali piyasaları ise nispeten sakin bir gün geçirdi. Ancak, gelişen ülke para birimlerine yönelik hafif de olsa satış baskısı (G.Afrika'da iç siyasi kaygılardan kaynaklandı) paritedeki yükselişle birleşince EURTRY kurunu 4.72 ile günlük %1.2'lik bir yükseliş ile tarihi zirve seviyesine itti. Sadece USDTRY kuruna bakan yatırımcılar için TL'de anlamlı bir değer değişimi görünmüyor olsa da TL'nin sepet karşısındaki değerine bakanlar dün anlamlı bir değer kaybı olduğunu fark edeceklerdir. Hazine'nin dün düzenlediği 2 ve 10 yıl vadeli tahvil ihraçlarına beklenenden biraz daha az talep geldi. Bu da 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizini günlük 17 baz puanlık bir artış ile son bir ayın zirvesi olan %12.18'e itti.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un yarın gerçekleştireceği ziyaret öncesinde diplomatik hava oldukça gergin. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dün ABD'nin ya müteffikliğin gereklerini yerine getireceğini ya da müttefikliğin sona ereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ABD'ye yönelik sert eleştiriler geldi. Bu kapsamda Tillerson'un ziyareti ve sonrasındaki yansımaları mali piyasalar açısından önemli olacak. Bu nedenle de görüşme ile ilgili olası açıklamaları dikkatle izlemekte yarar var.

Küresel mali piyasalarda her geçen gün biraz daha baskı birikiyor. Geçen hafta hisse senetlerinde yaşanan sert satış baskısı ile biriken enerjinin bir kısmı açığa çıkarak kısmı bir rahatlama olmuş olsa da hâlâ açığa çıkmamış büyük bir enerji birikimi olduğunu düşünüyoruz. Bugünkü ABD enflasyon verisi tahminlerden daha fazla artış kaydederse küresel mali piyasalarda yeni bir satış dalgası izlenebilir. Aksi ise kısa süreli bir rahatlamaya neden olabilir. Bugün ABD'de ayrıca enflasyon ile aynı anda açıklanacak olan perakende satış istatistikleri; Almanya'da GSYH büyümesi ve TÜFE enflasyonu ile Euro Bölgesi GSYH büyümesi yakından takip edilecek.
Türkiye'de TSI10.00'da açıklanacak Aralık ayı ödemeler dengesi istatistikleri ile de cari işlemler açığının 2017'yi hangi seviyede bitirdiğini göreceğiz.

Ranthor
14-02-2018, 09:01
alakasiz seyler paylasmayin lutfen

Ome_RS
14-02-2018, 15:51
Dölarlar çok gelmiş Irak için 5milyar usd veriyormuşuz. Ulan ne zenginiz be..

powERS
14-02-2018, 15:54
noldu birden sıcramıs gene.. :( kacırdık ulan ordegı :D

tonic
14-02-2018, 16:11
Sabah 3.80 den almiştım 3.82 gördü birden

individual
14-02-2018, 17:34
Bizde borsa 121den baya gerildi.Borsadan cikan yabanci ve turkler tl de durmuyor ya dolar yada euro aliyorlar.

Bundan dolayida 3.80 altina gerilmesi bence zor.

Ytd

Tabi bu benim gorusum yanlisda olabilir.

vectra-tuner
14-02-2018, 20:15
Altın fiyatları 1350 Usd'yi aştı .. Ruslar ile Abd arasında henüz bizim bilmediğimiz birşey olabilir çünki bugün Altın aniden fırladı .. Yakında öğreniriz

individual
14-02-2018, 20:26
Altın fiyatları 1350 Usd'yi aştı .. Ruslar ile Abd arasında henüz bizim bilmediğimiz birşey olabilir çünki bugün Altın aniden fırladı .. Yakında öğreniriz

Takip etmedim abi dolar da dusmus bir mevzu donuyor.

997TT
14-02-2018, 22:20
Enflasyon verısı guzel geldı.
Haydı altıncılar,dedıgım zaman aldıysanız,kar cebe yakısır.
78 den dolar alıp yıne 82 lerden satılır...
Yarın borsa artı beklıyorum.

driver_can
14-02-2018, 22:34

Abi maliyeti 157.5 ve 159.5 maliyeti olan altın var elimde sence bu seviyeden çıkıp dolara döneyim mi ?

powERS
15-02-2018, 07:45
3,78 bu nedır ?

997TT
15-02-2018, 08:15
Parite etkisi....
Maliyetlere cikin,kar satisi gelir gahmin ediyorum.

997TT
15-02-2018, 08:16
Maliyetlere gore cikin.....

denizcd
15-02-2018, 09:27
Maliyetlere gore cikin.....

abi 3,78 alım diyorsun dogrumudur

halilcakir
15-02-2018, 09:41
Eurusd 1.23 altına gelirse al diye girilen emirlerin etkisidir büyük ihtimalle

Onlarda 1.25 de sat girmiş olabilir

Birde güney afrikanın pozitif rüzgarıda bizi etkiliyor ama başkan istifa etti yani beklenen oldu

1.25 dende sat sat emirleri devreye girerse tekrar yükselecektir

3.82 ye sıçramasının makul bir nedeni varken geri çekilmesi spekülatif gibi duruyor.

82 yi bir daha denediğinde artık kırıp 85 i tamamlar sanırım ama dün 82 den satmayıp bugün dünkü kar kadar zarardayız mesela :)

TorqueTuning
15-02-2018, 11:06
15.02.2018

ABD'den gelen yüksek enflasyon verisine karşın küresel mali piyasalar dün şaşırtıcı bir şekilde olumluya döndü.

ABD Doları'ndaki değer kaybı ve Güney Afrika Randı'ndaki sert değerlenme USDTRY kurunu 3.77'lere çekti.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un bugünkü Türkiye ziyareti önemli olacak.

Küresel mali piyasalar dün anlaşılması güç, yorumlanması daha da güç bir eğilim kaydetti. Olan biteni bugüne kadar bildiğimiz finansal ya da ekonomik ilişkiler ile anlatmamız pek de kolay olmayacak. ABD'de merakla beklenen Ocak ayı TÜFE enflasyonu beklentileri aştı ve bunun sonucu olarak da Amerikan 10 yıllık tahvil faizleri %2.92 ile dört yılın rekorunu kırdı.
Normal şartlarda yüksek faiz nedeniyle hisse senedi piyasalarının satış baskısına maruz kalması ve küresel bazda risk iştahının azalması beklenirdi. Ancak tam tersi oldu ve küresel risk iştahı azalacağına arttı!
Hem de ne artış...

Dünkü bu şaşırtıcı piyasa reaksiyonunu "beklenti alınır, gerçekleşme satılır" ilkesi ile açıklamayı deneyebiliriz. Ancak, beklenti tam olarak gerçekleşip de bitmiş değil ki! Dünkü veriye göre %2.1 seviyesine yükselmiş olan ABD yıllık TÜFE enflasyonu önümüzdeki günlerde daha da yukarı gidebilir. Bu yıl için 3 faiz artırımı hedefleyen FED bunu 4'e ya da daha fazlasına da çekebilir. Bu nedenle de enflasyonun yüksek geleceği bekleniyordu, finansal pozisyonlar bu bağlamda alınmıştı, gerçekleşince de artık bu pozisyonları taşımaya gerek kalmadı düşüncesi yanlış olacaktır.
Dün enflasyon verisi ile aynı anda açıklanan perakende satışların zayıf kalmasını sebep gösterebiliriz. Ancak, uzun süre boyunca aksi yönde gerçekleşmelere, yani zayıf enflasyon - kuvvetli perakende satış verisine de mali piyasalar negatif tepki göstermişti. Velhasıl dünkü piyasa hareketlerini açıklamakta tam anlamıyla muktedir olamıyoruz.

Volatilitenin çift yönlü olarak sert bir artış kaydedeceğini ve yeni dönemin "çok volatil" olacağını belirtmiştik. Volatilite demek sadece tek yönlü bir hareket değil. Fiyatların her iki yöne de sert bir şekilde dalgalanacağı anlamına gelir. Dünkü piyasa hareketleri bu görüşü net bir şekilde teyit etti. EURUSD paritesi önce 1.24 idi, ABD verisi ile hızlı bir şekilde 1.2280'e kadar geriledi, sonra ise kısa bir zaman dilimi içinde 1.2470'e kadar yükseldi. Bahsettiğimiz hareket yaklaşık 4 puanlık bir diferansiyel anlamına geliyor. %3'ün üzerinde... Hem de yarım gün gibi kısa bir zaman diliminde. Bu tarz hareketleri önümüzdeki dönemde sıklıkla görebileceğimiz kanaatindeyim.

Amerikan enflasyon verisine rağmen küresel risk iştahı yeniden canlandı, ABD Doları satıldı, geriye kalan tüm finansal enstrümanlar satın alındı.
Mesela, Euro ve Japon Yeni başta olmak üzere birçok gelişmiş ülke para birimi değer kazandı. Emtia fiyatları yükseldi. Gelişmekte olan ülke (EM) finansal enstrümanları tabiri caizse bayram etti. Mesela, iyimser hareketin hâkim olduğu zaman diliminde açık olab Brezilya borsa endeksi, ABD Doları bazında %5'in üzerinde değer kazandı. Dünyada birçok fonun yıllık getiri hedefinin bu seviyelerde olduğunu not düşmekte yarar var.

Mali piyasaların nefret düzeyinde bir duygu beslediği G.Afrika Devlet Başkanı Zuma hakkında yeni bir güvensizlik oylaması yapılacak olması para birimi Rand'ı (ZAR) uçurdu ve neredeyse 3 yılın en değerli seviyesine getirdi. Rand'daki bu değerlenme EM para birimlerinin genelinde hatırı sayılır oranlarda kazançlara neden oldu. Gerek ABD Doları'nın küresel bazda değer kaybetmesi, gerekse de ZAR kaynaklı olarak gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik ilgi Türk Lirası'nı da destekledi. Amerikan verisi sonrasında 3.82'li seviyelere kadar yükselen USDTRY kuru sonrasında kısa bir sürede 3.77'lere varan bir düşüş sergiledi. Ancak, EURTRY kurunun
4.7200 ile tarihi zirvesinde olduğunu belirtmek gerek. Yani, USDTRY kurundaki yükselişe bakarak Türk Lirası'nın büyük oranda değer kazandığını söylemek doğru olmayacaktır.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson bugün Türkiye'ye geliyor. Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği açısından önem verilen bu ziyaretin yansımaları piyasalarca da çok önemseniyor. Ziyaretin ardından yapılacak açıklama muhtemelen standart bazı ifadeler içerecektir. Ancak, ziyaretin ardından birkaç gün içerisinde iki ülke ilişkilerinde yaşanacak olası gelişmeler bize çok daha fazla bilgi sunacaktır. Suriye konusunun odak noktasını teşkil edeceği ziyarette Menbiç'teki Amerikan askeri varlığı üzerinde durulacağı kanaatindeyiz. Bu arada dün Savunma Bakanı Canikli de Amerikalı meslektaşı Mattis ile görüştü. Kısacası Türk-Amerikan ilişkileri birkaç gün içerisinde yapılacak temaslar sonrasında ya yeniden rayına girecek ya da büyük bir yara alacak.

TCMB dün Aralık ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ödemeler dengesinin ilk kalemi olan cari işlemler dengesi, tahminlerin üzerinde, 7.7 milyar dolar açık verdi. Bu açığın yaklaşık 1.8 milyar doları net altın ithalatından kaynaklandı (bu kalem 2017'de toplam 10.0 milyar dolar oldu ve bunun kaynağı da TCMB'nin alımları!). Bu sonuçla, 2017 yılı cari işlemler açığı 47.1 milyar dolara ulaştı. Bu rakam son 4 yılın en yüksek rakamı ve GSYH'ye oranı %6'ya yakın oluyor. Ödemeler dengesinin ikinci kalemi olan finans hesabı sadece 1.2 milyar dolar açık verdi. Bunun alt kırılımı olarak: Net doğrudan yatırımlar 0.5 milyar dolar fazla, portföy yatırımları 0.3 milyar dolar fazla; diğer yatırımlar 2.0 milyar dolar açık verdi. Diğer yatırımlardaki açık dikkat çekiciydi. Ödemeler dengesinin üçüncü kalemi olan, aslında teoride öyle olmamakla birlikte pratikteki hesaplama ve kaydetme sorunları sonucu ortaya çıkan Net Hata ve Noksan kalemi 0.3 milyar dolar fazla verdi. Geçmişe dönük olarak yapılan revizyonlar sonrasında 2017 yılı rakamı nötr olmuş oldu. Ödemeler dengesinin sonucu olan, yani yukarıdaki 3 kalemin toplamı olan Net Rezerv Değişimi 8.6 milyar dolar eksi yönde oldu. Yani, resmi döviz rezervlerimiz
8.6 milyar dolar azaldı. Kısa vadede piyasa yansıması olmayan bir veri olmakla birlikte cari işlemler açığındaki artışın döviz kuru üzerinde yukarı yönlü bir baskı yarattığı unutulmamalı.

Dün küresel mali piyasalara hâkim olan iyimserlik kuvvetle muhtemel bugüne de taşınacaktır. ABD Doları'ndaki sert değer kaybının korunma ihtimali kuvvetli. Bu da EM para birimlerini destekleyecektir. USDTRY kuru bu kapsamda daha aşağılara gerileyebilir. Dün açık olduğu zaman diliminde küresel risk iştahının zayıf olması nedeniyle düşüş kaydeden BİST100 endeksinde bugünkü işlemlerde hatırı sayılır bir oranda yükseliş yaşanabilir. Bu gelişmelerin tahvil piyasasına etkisi de olumlu olacaktır.
Her ne kadar sebebini anlamakta güçlük yaşasak da küresel mali piyasalardaki risk iştahının canlı olduğu açık ve net...

individual
15-02-2018, 13:06
Dün bloomberHT izledim akşam 11:30 program vardı.Verilere göre dolar neden düştü onlarda çok anlamadı garip.

vectra-tuner
15-02-2018, 13:16
Abd'de enflasyon artıyor ve bu sebeple ABD 10 Yıllıklar yükseliyor ... Enflasyon yükseliyor ama Fed faizleri hala düşük tutuyor yani enflasyon olan ülkenin parası değer kaybeder ve Dolar bu sebeple faiz artıncaya kadar değer kaybetmeli ... Ama anlaşılamayan ise ABD 10 Yıllıklar 2.90 üzeri ve bu faizle çok rahatlıkla Doların uçup gitmesi gerekiyor ama olmadı ... Dün bir anda Altın fırlayıp Dolar çakıldı ki birileri Globalde pozisyon değiştirdi , bu arada artık Fon yöneticileri global kriz bekliyor haberleri çıkmaya başladı..

Şahsi fikrim Dolar tekrar Globalde değer kazanıcak ve bunu iyi kullanmak gerekiyor, Krizlerde Altın gibisi yoktur..

Daha önce söylemiştik , birkaç kişi öyle böyle Dünyayı istediği gibi yönetiyor , Petrol fiyatları hızla düşünce Abd borsaları düşmüştü .. Şimdi ise tekrar Petrol fiyatlarını bir şekilde yükseltmeyi başardılar ve dolayısıyla piyasaları bozmamış oldular.. Dolar satıp Altın alan kişiler de aynı kişiler olabilir

Ancak eninde sonunda Dolar güçlenicektir ancak herkesin beklemediği bir anda olacaktır.. Bu son yapılan hareketin amacı Mart Fed toplantısı öncesi hiçkimseye Dolar pozisyonu aldırmamak olabilir.. Şu anda en ucuz para Dolar..

997TT
15-02-2018, 20:06

Daha ne diyim... Ozel mesajlari cevaplamak yerine buraya yaziyorum. Sevgiler.

driver_can
15-02-2018, 23:00

Murat abi teşekkür ederim bilgilendirme için gerçekten nokta tespitler:)

TorqueTuning
16-02-2018, 08:25
16.02.2018:

Küresel mali piyasalardaki toparlanma sürerken ABD Doları değer kaybetmeyi sürdürüyor.

Erdoğan-Tillerson görüşmesi oldukça uzun sürerken resmi bir açıklama yapılmadı. Taraflardan gelen yorumlarda çok genel ve standart ifadeler kullanıldı.

Bugünün veri gündemi oldukça sakin. Piyasa iyimserliğinin korunacağı öngörülüyor.

Küresel mali piyasalardaki toparlanma eğilimi dün de sürdü. Böylelikle, geçen haftaki satış dalgasında gelişmiş ülke borsalarında kaydedilen değer kaybının yarısından fazlası geri alınmış oldu. ABD'de S&P500 endeksinin volatilitesini gösteren VIX endeksi 20 düzeyinin altına gerileyerek bu toparlanmayı teyit etti.

Amerikan Doları (USD) değer kaybetmeyi dün de sürdürdü. Bu sabah saatlerinde EURUSD paritesi 1.2540 ile son 38 ayın zirvesini gördü. Nedeni konusunda tam anlamıyla mutabakat olmasa da ABD'de Trump'ın politikalarının bütçe açığını patlatacağı korkusunun USD'yi vurduğu dile getiriliyor.
Halbuki, aynı nedenden ötürü FED'in daha fazla faiz artırmak zorunda kalacağına ilişkin beklentiler eskiden USD'yi desteklerdi. Kısacası, Amerikan 10 yıllık tahvil faizinin %2.94 ile son 50 ayın zirvesini gördüğü dün itibariyle USD'deki değer kaybını açıklamak zor bir tablo arzediyor.

USD'de küresel bazda kaydedilen değer kaybı ve G.Afrika Randı'nda siyasal tabloya yaşanan iyileşme kaynaklı değer kazancı gelişmekte olan ülke (EM) para birimlerini desteklemeyi dün de sürdürdü. Bu gelişmelerin ışığı altında USDTRY kuru da dünkü işlemlerde 3.76'lı seviyelere geriledi. Ancak, bu hareketi TL'de değerlenme oldugu şeklinde yorumlamak doğru olmaz zira EURTRY kuru 4.72 ile tarihi zirvesinde... USDTRY kurundaki düşüş dün hem borsa hem de tahvil piyasasında olumlu bir yansıma buldu: BİST100 endeksi günü %2.4 artış ile tamamlarken tahvil faizlerinde yaklaşık 20 baz puanlık bir düşüş kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün gece saatlerinde gerçekleştirdiği görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Sadece Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun katıldığı, ki çevirmenlik görevini de üstlendiği toplantının ardından resmi bir açıklama yapılmadı. Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü görüşmeyi "Türk-Amerikan ilişkilerini geliştirmek üzere verimli ve açık bir görüşme" şeklinde yorumlarken Türkiye cephesinden gelen resmi olmayan yorumlara göre "Başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı" ifadesine yer verildi. Bugün ise Çavuşoğlu-Tillerson görüşmesi yapılacak. Taraflarca resmi ve doyurucu bir açıklama yapılmadan ilişkilerin ne tarafa evrileceğini tahmin etmek pek kolay olmayacak. Bu nedenle de görüşmenin piyasa yansımasını şu aşamada nötr olarak yorumluyoruz.

Dün Türkiye'de birçok önemli ekonomik ve finansal gösterge açıklandı. Bu göstergeleri yorumlamak gerekirse:

a) TÜİK Kasım ayı istihdam raporunu yayımladı. Buna göre, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Kasım'da bir önceki aya oranla 0.2 puan iyileşerek %10.1'e geriledi. Bir önceki aya göre istihdam 143bin artış kaydederken işsiz sayısı ise 30bin azalma sergiledi. Tarım dışı işsizlik oranı 0.1 puan gerileyerek %12.1 olurken genç nüfustaki işsizlik oranı ise
0.3 puanlık düşüşle %18.7 oldu. Rakamlar oldukça olumlu. Ancak Türkiye'de istihdam verilerinin kısa vadeli bir piyasa yansıması olmuyor.

b) 2-9 Şubat haftasında, yani USDTRY kurunun 3.73'ten 3.84'e yükseldiği haftada, bankalardaki toplam yabancı para mevduatı (DTH) yaklaşık 1.6 milyar dolar azaldı! Uzun süre sonra ilk kez bu derece yüksek bir düşüş ile karşı karşıyayız. Bu da kurda yükseliş olması halinde DTH'de daha fazla bozulma olacağını gösteriyor. Detaylara inersek: Gerçek kişilerin DTH'si
1.4 milyar dolar azaldı; Tüzel kişilerin DTH'si 0.5 milyar dolar azaldı; Yurtiçinde yerleşik bankaların DTH'si 0.4 milyar dolar arttı; Yurtdışında yerleşiklerin DTH'si 0.2 milyar dolar azaldı; Yurtdışında yerleşik bankaların 0.1 milyar dolar arttı.

c) TCMB'nin Şubat ayı beklenti anketi sonuçları açıklandı. Öncelikle bu anket sonuçlarının TCMB'nin tahminleri olmadığı, piyasa katılımcılarının tahminleri olduğunu belirtmekte yarar var zira bazı haber ajansları sanki TCMB'nin resmi tahminleriymiş gibi yansıtıyorlar. 77 tahmincinin tahmin medyanları verilmiştir. Buna göre: i) Yıl sonu TÜFE enflasyon beklentisi %9.55'ten %9.52'ye geriledi; ii) 12 ay sonrasına ilişkin TÜFE enflasyon beklentisi %9.24'ten %9.26'ya yükseldi; iii) 24 ay sonrasına ilişkin TÜFE enflasyon beklentisi %8.23'ten %8.25'e yükseldi; iv) Yıl sonu USDTRY kuru beklentisi 4.12'den 4.10'a geriledi; v) 2018 GSYH büyüme beklentisi %4.6'da sabit kaldı; vi) 2018 cari işlemler açığı beklentisi 43.8 milyar dolardan
45.1 milyar dolara yükseldi.

Bugün Asya piyasalarının çoğu yeni yıl tatili nedeniyle kapalı. Açık olan hisse senedi endekslerinin artıda işlem gördüklerini gözlemliyoruz.
Japonya'de mevcut başkan Kuroda yeniden Merkez Bankası başkanlığına atandı.
Bu da genişlemeci para politikasının süreceği anlamına geliyor.
İngiltere'de perakende satışlar, ABD'de konut istatistikleri ile tüketici güven endeksi takip edilecek. USD'deki değer kaybı piyasaların temel hikayesi olmayı sürdürecek gibi... Yüksek dalga boyunun korunacağı piyasalarda bugünün de temkinli iyimser bir seyre sahne olacağı kanaatindeyiz.

B16
16-02-2018, 11:26
Sabah 3,76'dan almıştım. Şuan 3,75 seviyelerinde

denizcd
16-02-2018, 11:37
dün 78.50 den aldım şimdidi 3,75

B16
16-02-2018, 11:42
dün 78.50 den aldım şimdidi 3,75

81'den çıktığım için sorun yok benim. Kar'dan kar yapadım o kadar ki tl miktarını birikim hesabında değerlendirmiştim.
Neden 74'leri gördü teknik olarak bişey söylecek var mı? halilcakir

halilcakir
16-02-2018, 12:13
E normal bant hareketi

Eurusd ilk etken şimdide çavuşoğlu anlaşacaz falan dedi onun gazı

Ama eurusd weekly de bile rsi 70 de

Bundan daha iyi ortamlarda bile 70 altında kalıcı olamadı

Buradan alacak olan alsın

80 - 82 de satsın. Hatta bu seferki 80 e gelince kırıp devamda edebilir aslında çünkü kaçıncı test edişi olacak

Bu abd faizleri vs ile bu iyimser hava daha korunamaz sanıyorum

powERS
16-02-2018, 12:45
E normal bant hareketi

Eurusd ilk etken şimdide çavuşoğlu anlaşacaz falan dedi onun gazı

Ama eurusd weekly de bile rsi 70 de

Bundan daha iyi ortamlarda bile 70 altında kalıcı olamadı

Buradan alacak olan alsın

80 - 82 de satsın. Hatta bu seferki 80 e gelince kırıp devamda edebilir aslında çünkü kaçıncı test edişi olacak

Bu abd faizleri vs ile bu iyimser hava daha korunamaz sanıyorum

Bu yukselişin bir süresi varmı ? yada neyden sonra beklenıyor?

F5 in üstü silindi :D

TorqueTuning
16-02-2018, 12:46
3,74-75 güzel alım yerleri, mevcut konjektürde Mart'tan itibaren bu fiyatlar bence zor artık.

halilcakir
16-02-2018, 12:56
Mahalle ağzıyla anlatayım

Haftaya götün götün 80 e doğru yürümeye başlar

powERS
16-02-2018, 13:19
Mahalle ağzıyla anlatayım

Haftaya götün götün 80 e doğru yürümeye başlar

Çok biznıstık neden böyle yaptınkı :D hauahauh

Daha ne kadar haftasonu cumayık işte.

vectra-tuner
16-02-2018, 17:03
3,74-75 güzel alım yerleri, mevcut konjektürde Mart'tan itibaren bu fiyatlar bence zor artık.

++++

Aynı fikirdeyim ...

997TT
16-02-2018, 20:01
Yahu milyon dolar kotasyonlar yoksa 76-74 arasi gayet iyi. Ben olsam alirdim.
Yeyer ki 80+ da satin.

turbo&quattro
16-02-2018, 20:05
Yahu ne zaman cikacak 3.9xx lara . TL faize gecmek iicn 3.9x dan cikmayi bekliyorum.

mechanic
18-02-2018, 06:45
Yahu ne zaman cikacak 3.9xx lara . TL faize gecmek iicn 3.9x dan cikmayi bekliyorum.

ben ise neden 5 tl degil onu anlamiyorum. %20 enflasyon ve faiz ve borclar bu kadar fazlayken...

997TT
18-02-2018, 10:05
Suan fonlar iyi para kazaniyor
Henuz erken.

TorqueTuning
19-02-2018, 08:59
19.02.2018:

Türk-Amerikan ilişkilerinde normalleşme sinyalleri Türk mali piyasalarını olumlu etkiliyor.

Ancak, Suriye özelinde yaşananlar bu iyimserliği sınırlıyor.

Amerikan, Çin ve Hindistan piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olacağı bu sakin günde EURUSD paritesinin seyri küresel risk iştahını gösterecektir.

Yeni haftaya başlarken Türk mali piyasalarının gündeminde ekonomi dışı konuların daha fazla yer tuttuğunu ve dikkatlerin yurtdışından içeriye çevrildiğini görüyoruz. Gündemin ilk sırasında ABD ile ilişkiler yer alıyor. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un geçen hafta gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sonrasında iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kararının alınması mali piyasalarda coşku ile karşılandı. Görüşmelerin ardından yapılan açıklamalara göre en geç Mart sonuna kadar kurulacak heyetler aracılığı ile somut adımlar atılması amaçlanıyor. Bu ziyaret ile ABD ve Türkiye arasında yaşanabilecek derin bir diplomatik kriz riskinin önüne geçildiği kanaatindeyiz. Ancak, daha önce de bu tarz adımlar atılmış olmasına karşın bir türlü sonuç alınamamıştı. Bu nedenle de konuya temkinli yaklaşmakta yarar var ve somut adım atılana kadar da aşırı iyimserliğe kapılmanın yanıltıcı olabileceğini düşünüyoruz.

Türk mali piyasaları Türk-Amerikan ilişkilerinin normalleşme ihtimalini olumlu bir tepki ile karşıladı. USDTRY kuru 3.73'lü seviyelere kadar geriledi. Daha da önemlisi son günlerde soluksuz bir yükseliş kaydeden EURTRY kuru yönünü aşağı çevirdi ve günlük bazda %1.2'lik bir düşüş sergiledi. Hazine'nin hafta başında düzenlediği tahvil ihraçları öncesinde yönünü yukarı çevirmiş olan tahvil faizleri Cuma gününü 5-10 baz puan arasında düşüşlerle tamamladı. Hisse senedi piyasası zayıf bir tepki verdi.
Bunda yurtdışı borsalardaki yatay seyrin de payı vardı. BİST100 endeksi günü %0.25'lik bir yükseliş ile bitirdi.

AK Parti ile MHP arasında bir süredir devam eden ittifak görüşmelerinde mutabakata varıldığı ve 26 maddelik kanun teklifinin bu Çarşamba günü Meclis'e sunulacağı açıklandı. Sabah Gazetesi'ne göre referandum ile birlikte yapılan Anayasa değişikliklerinin uyumu için gerekli yasal adımlar için de düğmeye basıldı ve bunların Nisan'da tamamlanması bekleniyor. Bu adımlar akıllara erken seçim ihtimalini getirmiş olsa da henüz bu ihtimali destekleyecek resmi bir açıklama yapılmadığını ve mali piyasaların bunu fiyatlamadığını belirtmekte yarar var.

Suriye hükümeti ile YPG'nin anlaştığına ve hafta başından itibaren Suriye ordusunun Afrin'e gireceğine ilişkin haberler basında dolaşıyor (BBC, Reuters, vb.). Ancak sahada bu yönde bir gelişme olmadığı da ifade ediliyor. Ayrıca, bu tarz bir adıma Rusya'nın karşı çıktığına yönelik birçok haberi geçen haftalarda okumuştuk. Türk-Amerikan ilişkilerindeki normalleşme sinyalleri ile Rusya bu tutumundan vazgeçmiş olabilir. Bu yönde bir gelişme olması halinde jeopolitik risklerde artış yaşanabilir.

Döviz cinsinden borçlanmanın sınırlanması kapsamında hafta sonunda yeni bir adım daha atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre şirketlerin döviz borçlarının ölçülmesi için doğrudan bildirim zorunluluğu getiriliyor.
Buna göre döviz ya da dövize endeksli kredisi 15 milyon ABD Doları üzerinde olan her şirket TCMB'ye bildirim yapmakla yükümlü olacak. Bu bildirimler denetçi tarafından denetlenecek ve aykırılık durumunda cezaya tabii tutulabilecek. Bu bildirimler sonucunda ne tür aksiyonlar alınacağı henüz açıklanmamış olsa da şirketlere önceden belirlenmiş rasyolar paralelinde hedge etme zorunluluğu getirilebileceğini tahmin ediyoruz. Bu yönde bir düzenlemenin yakın gelecekte açıklanacağı kanaatindeyiz.

Bugün Amerikan, Çin ve Hindistan piyasaları tatil nedeniyle kapalılar. Bu nedenle de göreceli olarak sakin bir piyasa görünümü bekliyoruz. Gündemde önemli bir veri yok. ABD ile ilişkilerdeki normalleşme sinyalleri olumlu etki doğururken Suriye ile ilgili haberler olumsuz görünüyor. Yurtdışında sert satış dalgasının ardından gelen iyimserlik bu sabah Asya piyasalarında da sürüyor. Geçen haftanın aşırı dalgalı finansal enstrümanı olan EURUSD paritesini izlemeyi öneriyoruz zira küresel risk iştahını bütünüyle yansıtıyor. 1.24'ün üzerinde kalması olumlu havanın sürdüğüne, altına inmesi ise görünümün bozulmasına işaret edebilir.

free-hifi
19-02-2018, 11:09
martta da umut yok mu 3,7xx aşapı doğru kırılmaz mı

free-hifi
19-02-2018, 12:44
konuyu tartışacak başka yer yok ama amerika flortü rusyanın oyununu mu getirdi?

Suriye devlet televizyonu El İhbariye, Suriye yönetimi yanlısı güçlerin bir kaç saat içinde Afrin'e gireceğini bildirdi.

TV kanalı haberde kendi muhabirinin verdiği bilgiyi aktardı.

Kanal, gelişmeyi son dakika haberi olarak geçti.

Kürt güçler ve Şam'ın Halep'te yürütülen müzakerelerin ardından anlaşmaya vardığı düşünülüyor.

rebelh
19-02-2018, 13:00
buradan sonrasını kestirebilen var mı?
sahada suriye ile karşı karşıya gelmek üzereyiz
rusyanın esaddan vaz geçeceğini düşünmüyorum
abd de ypgden vazgeçmicek gibi duruyor
e biz 2sine karşı da savaşıyor olacağız

konuyla ilgili komplo da olsa tezi olan var mı?

individual
19-02-2018, 13:15
Bu tarz derin devlet konularında her zaman bir şekilde ABD karlı çıkıyor.Bu kadar zamana kadar sesinin çok çıkmama sebebi buydu bence.

uygarr
19-02-2018, 15:06
Turkiye Sefiller Endeksi’nde 5. sıraya yukseldi! - Ekonomiden guncel haberler (http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/turkiye-sefiller-endeksinde-5-siraya-yukseldi-2226889/)

997TT
19-02-2018, 17:30
Cuma dolar alan var mı?

vectra-tuner
19-02-2018, 17:31
Abd elçiliğinin bulunduğu cadde ismi Zeytin dalı olarak değiştiriliyorsa Zeytin dalı Abd'ye uzatılmış demektir .. Putin'de Tillerson görüşmesinden sonra bu hamleyi yaptı büyük ihtimal .. Rus'lar hava sahasını kapatmaz inşallah..

denizcd
19-02-2018, 17:47
var abi 3:78 den

denizcd
19-02-2018, 17:48
Cuma dolar alan var mı?

3: 78 den almıştım

sword
19-02-2018, 18:22
75 ten aldıkta 78 e cıkarsa versek mı 80 mi beklesek

997TT
19-02-2018, 22:11
Cuma 78 degıldı kı....
Neyse bakalım,78 i kırarsak 80+ satıyoruz.

B16
19-02-2018, 22:36
Cuma dolar alan var mı?

3,7695 cuma sabah saat 10 gibi aldım.

BarışSever
19-02-2018, 22:39
free-hifi

Abi kesin bir şey yok ama, düşen helikopterimizin videosunda bir infilak, bir patlama görülmüyor.Helikopterlerimiz yakın hava desteği için sahadalar, füze, manpad vb tehlikelerden dolayı alçak uçmaktalar ama bu, keskin nişancı atışı, doçka vb silahlara karşı daha savunmasız olmak demek.

Videoda helikopter, acil, mecburi bir iniş yapar gibi sert iniyor, ayrıca bundan hemen önce tek atımlık bir silah sesi var gibi, eve geçemediğim için videoyu detaylı olarak inceleyemedim, sanki kritik bir parçaya darbe almış da işler öyle rayından çıkmış gibi.Benim için çok güvenilir olmasa da(gerçi bu operasyonda hiç yanıltıcı cevap vermedi) Erdoğan’ın bedel ödeyecekler demesi, düşürüldüğü ihtimalini arttırıyor.Öte yandan bölge bu aralar çok hareketli, Rus uçağı düştü, Rusya savunma bataryalarını arttırdı.Buna cevaben(Rus jeti düşürülmesine)rejim ypgyi vurdu.Bu saldırıya Abd yanıt verdi ve rejimi vurdu.Ardından İsrail Hava Kuvvetleri mensubu bir F-16, savunma bataryalarını vurmaya çalışırken rejim tarafından düşürüldü.Peşine de bizim helikopterimiz.Bunlar bir şey anımsatıyordur umarım, şuan filler tepiniyor ama ezilen çimler oluyor.Daha detaylı, net bilgiler beklemek lazım ama olay az çok bu şekilde.Bu itler helikopter vurabilecek kapasitede olamazlar, şayet biri onları bu raddeye kadar eğitmişse, ki o Abd’den başkası olamaz, veya yerlerine kendi adamlarını koymuş olabilirler, her iki durumda da bu köpekler piyon olmakta, yani öyle ya da böyle bunun arkasında zaten Abd var.Abd özel kuvvetler komutanının biri(eski) Zeytin Dalı sırasında öldürülmüştü mesela.Havan, roket atışı yapıyorlar, 18-19 yaşında kevaşeler, ellerinde bir tablet güya ordan tespit edip vuruyor.
https://preview.ibb.co/eMw3ac/2613183_2.jpg
https://preview.ibb.co/jxYo8x/2613183_3.jpg İnanılır gibi mi? Zaten sürekli olarak destek aldıkları çok net.Abilerinin söylediği yere sıkıyorlar.Kıyafetlere de dikkat bu arada.Sivil safsatası bu işte.

Hürkuş-C’yi eleştiren arkadaşları da görmek isterim.2. Dünya Savaşı uçağı gibi uçak yapmışlar diye dalga geçiyorlardı.Eğer şuan envantere girmiş olsalardı bu helikopterlerin yapabileceğini, hatta kimi yerlerde jetlerimizin yapabileceğini, çok daha ekonomik bir şekilde, helikopterlerden daha güvenli halledebilirdi.Aynı olmamakla beraber(zaten olamaz), bölgede A10 Warthog benzeri bir görev üstleneceklerdi.

https://i.hizliresim.com/LbbBP1.png (https://hizliresim.com/LbbBP1)
:D

free-hifi
19-02-2018, 22:57
Hayaller hayatlar

free-hifi
19-02-2018, 22:58
Cuma 78 degıldı kı....

Kırmazsa yön nereye abi

powERS
20-02-2018, 08:02
Cuma dolar alan var mı?

3: 78 den almıştım

Cuma 78 degıldı kı....
Perşembe aldık 78.5 tan

81 82 olsa guzel olur gıbı gorulebılırmı abı ?

https://i.hizliresim.com/LbbBP1.png[/img][/url]
:D

Tommy i de koysalardı üstüne..

denizcd
20-02-2018, 08:33

evet abi dogru söylüyorsun perşembe almışım 3.78 den

M_PROJECT
20-02-2018, 08:39
Cuma alanlar takip mi etmediler acaba , ben de cuma (16 subat ) alim yaptim 3.751

B16
20-02-2018, 09:37
Cuma alanlar takip mi etmediler acaba , ben de cuma (16 subat ) alim yaptim 3.751

Sabah poğaçamı yerken dur alim hazır düşmüşken dedim. Oynadığım miktar minnacık olduğu için etki etmicekdi :D

TorqueTuning
20-02-2018, 09:46
20.02.2018:

Küresel mali piyasalarda geçen haftaki toparlanmanın ardından haftanın ilk gününe hafif çaplı satışlarla başlandı.

Afrin ile ilgili haberlere yönelik ciddi bir kirlilik var. Elimizdeki son bilgi Suriye rejim güçlerinin Afrin'e girmeyeceği yönünde...

Veri gundeminin oldukça sakin olduğu günde EURUSD paritesi ile ABD vadelilerinin seyrini izlemekte yarar var.

Küresel mali piyasaların önemli bir kısmının (Çin, ABD, Hong Kong, Hindistan, vb.) tatil nedeniyle kapalı olduğu günde geçen hafta kaydedilen piyasa iyimserliğinin yerini hafif çaplı satışlara terkettiğini gözlemledik. Avrupa hisse senedi endekslerinin %0.5-1.0 arasında düşüşler kaydettiği günde ABD Doları da küresel mânâda bir miktar değer kazandı.
Aynı eğilimin bu sabah Asya piyasalarında da tekerrür ettiğini görüyoruz.
Yurtdışındaki hava bire bir Türk mali piyasalarına da sirayet ediyor.
BİST100 endeksi ağırlıklı olarak banka hisseleri ile günü %0.54 düşüşle bitirdi. USDTRY kuru 3.7600 civarına yükselirken tahvil faizlerinde sınırlı düşüşler yaşandı.

Suriye rejim askerlerinin Afrin'e girip girmeyeceğine ilişkin çelişkili haberler gün boyunca haber manşetlerini süsledi. Suriye Devlet Ajansı gün içerisinde bu yönde bir haber geçse de gece saatleri itibariyle bu haber teyit edilebilmiş değildi. Hükümet Sözcüsü Bozdağ da gece saatlerinde yaptığı açıklamada bu bilginin asılsız olduğunu vurguladı. Gün boyunca bu konu ile ilgili olarak yoğun bir diplomasi trafiği yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili Rus ve İranlı mevkidaşları ile görüştü ve Türkiye'nin hassasiyetini iletti. Zira, Suriye rejim güçleri Afrin'e YPG'ye destek için geleceklerse Türk askeri güçleri ile karşı karşıya gelmiş olacak. Bu arada Suriye'nin İran ve Rusya'dan bağımsız hareket etmesinin olası olmadığını not düşmekte yarar var. Astana'da düzenlenecek zirve öncesinde üç ülkenin dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi bekleniyor.

EURUSD paritesinde 1.2540 seviyesinde teknik olarak "çift tepe"
formasyonunun gerçekleşiyor olduğu izlenimi kuvvetli. Bu izlenimin pekişmesi için 1.2200 seviyesinin altına inilmesi gerekiyor. Görünüm, uzun vadeli tahminlerimiz ile uyumlu. ABD Doları ile Euro faizleri arasındaki farkın açılmaya devam etmesine karşın ABD'de bütçe hususuna ilişkin kaygılar ABD Doları'nı olumsuz etkiliyor. Ayrıca, ABD Başkanı Trump da bizzat söylem ve icraatları ile bu eğilime destek oluyor. Bununla birlikte, ekonomik temellerin ABD Doları'nı desteklediği aşikâr. Bu iki zıt etkiden hangisinin hâkim olacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz. Kısa vadeli hareketler için ABD'de yarın açıklanacak olan FOMC (FED'in para politikası karar merci) toplantı tutanakları önemli olabilir. FED üyelerinin para politikası ile ilgili düşünceleri ve Mart toplantısına yönelik verecekleri sinyaller piyasalarda etkili olabilir.

Bugün ABD piyasaları tatilden dönüyor. Buna karşın veri gündemi sakin.
Türkiye ve Almanya'da tüketici güven endeksi dışında gündemde anlamlı bir ekonomik veri yok. Mali piyasa penceresinden bakıldığında EURUSD paritesi ve Amerikan hisse senedi vadelilerini izlemekte yarar var. Zira, küresel mali piyasaların yakın gelecekte izleyecekleri seyre ilişkin net bir görünüm yok. Mesela, Şubat ayının ilk haftasında Amerikan hisse senedi endeksleri %10'a yakın değer kaybetmiş, geçen hafta ise bu kayıpların yaklaşık yarısını geri almıştı. Bizim kanaatimiz hisse senetlerindeki soluksuz yükselişin sonuna gelindiği ve zirve yapıldığı şeklinde. Ancak, zirveden sert bir dönüş için henüz anlamlı bir neden göremiyoruz. Mevcut seviyelerde bir süre aşırı dalgalı ancak belli bir bant içerisinde hareket yaşanacağını tahmin ediyoruz. Bu tahmin paralelinde ABD Doları'ndaki küresel değer kaybının da sonuna gelindiğini düşünüyoruz ki, USDTRY kuru için 3.7250-3.7500 civarında dip yaptığı görüşümüz de bunun bir uzantısı.

vectra-tuner
20-02-2018, 09:56
Abd 10 Yıllıklar 2.915 ...

Yakında mutlaka Dolara global olarak güçlenmesi anlamında etki edecektir., Dolar global olarak değerlenicek .. Önceki senaryodaki gibi Mart Fed öncesi Dolardan çıkış yapılabilir...

halilcakir
20-02-2018, 11:30
Cuma 3.73 e kadar çekildi bahsedilen o

Şu anda olanı ise anlatayım

eurusd haftalıkta bile rsi 70 de idi (daha öncede yazmıştım) yani tam tersi olmasa bile dxy deki payı nedeni ile dxy de teknik olarak aşırı satımda eurusd de teknik olarak aşırı alımda idi

bunlar buradan dönmeye başlıyor

üstüne afrin vb konulardan TL de değer kaybetmeye başlarsa tekrar 80-82 olacaktır hatta aslında dxy bu anomalinin bitimi ile yükselişi hızlanırsa 85 ve üstüde gelebilir

aslında olması gereken dxy nin yükselişinin hızlanması mevcut açıklanan abd enflasyon verileri vs ile ama oradada vergi kesintisi vb konulardan amerikanın cari açık mevzusu var

bu işler hep böyledir zaten işte o olursa şu olur bu olursa şu olur vs vs vs

algoritma dediğinde zaten şu şartlar olursa şunu yap bu şartlar olursa bunu yap denen şartlamalar ve bunlara göre işlem yapmasını sağlayan ufak kodlamalar

ha ama tabi forumca direk al sat sinyali ile zengin olmak istediğimiz için 80 üstü satın arkadaşlar herkesin görmek istediği bu biliyorum :D:D:D

powERS
20-02-2018, 11:50
herkesin görmek istediği bu biliyorum :D:D:D

85 olurmu ?

halilcakir
20-02-2018, 12:02
85 olurmu ?

Olur inşallah :)

Olması gerek aslında kaçıncı 80 ve üstü test edişi olacak

McKrop
20-02-2018, 16:58
Hopp bi anda zipladi dolar. Esed konvoyunu bombaliyormusuz sanirim. Ne oynak bu dolar yahu. Buyuk yatirim buyuk kazandiriyor bu sene dolar. Dolar kaca gerilerse gerilesin illaki 3.80i goruyor. Benim izlenimim bu sekilde hic bir mantiga dayali degil tabi

220T
20-02-2018, 17:20
3,80 demiş yine.

997TT
21-02-2018, 00:28
Yarın kı gelısmelere gore bıraz dolar bozalım.

powERS
21-02-2018, 07:59
80 den geri geliyor gene. çıksamıydık acaba :)

B16
21-02-2018, 08:06
80 den geri geliyor gene. çıksamıydık acaba :)

borsa bile açılmamış. boğaçamızı yememişiz bu ne hız abi. doviz.com'a bakarak hadi düşüyor denir mi? :D
sabır hele yiğidim, otur bi ayran iç öğlen saatlerini bekle

powERS
21-02-2018, 08:10
borsa bile açılmamış. boğaçamızı yememişiz bu ne hız abi. doviz.com'a bakarak hadi düşüyor denir mi? :D
sabır hele yiğidim, otur bi ayran iç öğlen saatlerini bekle

hahaaha :D olurmu. :) enpara açtı dukkanı 80250 den.

bu arada garanti ne kadar pis bir bankaymış dün gene görmüş oldum. Aç gözlüler.

B16
21-02-2018, 08:13
hahaaha :D olurmu. :) enpara açtı dukkanı 80250 den.

bu arada garanti ne kadar pis bir bankaymış dün gene görmüş oldum. Aç gözlüler.

Borsa açılmadığı zamanlar alış/satış makasları ve kur fiyatları çok farklı oluyor. Cuma günü 3,769 küsür'den alım yaptım aynı gün öğle saatleri 75'leri gördü. Boğaçamı kursağıma dizdi. :)
Allah Garanti'nin belasını versin. Ticari kart olmasa yanından bile geçmem.

denizcd
21-02-2018, 08:18
3,793250 çıkış yaptım

TorqueTuning
21-02-2018, 09:08
21.02.2018:

Afrin özelinde tırmanışa geçen jeopolitik riskler Türk mali piyasalarında olumsuz bir yansımaya neden oldu.

Bugün tüm dünyada açıklanacak PMI verileri ile gece ABD'den gelecek faiz toplantısı tutanakları önemli olacak.

Finansal göstergelerden EURUSD paritesine dikkat edilmesini, gözler ve kulakların ise Afrin'e çevrilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Türk mali piyasaları dün artan jeopolitik risklere tepki gösterdi ve yurtdışı piyasalardaki sakin seyre karşılık günü sert sayılabilecek bir satış baskısı ile tamamladı. Afrin özelinde bir süredir var olan dedikodu dün gerçeğe dönüştü ve Şii destekli Suriye rejim güçleri Afrin'e giriş yapmaya başladı. Türk jetlerinin ve topçusunun müdahalesi sonucu girişlerin sınırlandığı iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin konusunda Rusya ve İran ile mutabakata varıldığını söyledi. Ancak, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin doğrudan Şam ile iletişime geçmesi gerektiğini iletti.
İran'dan ise henüz ses yok. Bölgede olanları tam olarak anlamak gerçekten çok zor. Ancak, Suriye rejiminin Rusya ve İran'a rağmen adım atabilmesi pek mümkün değil. Cuma günkü ABD yakınlaşması sonrası bu riske açık bir şekilde işaret etmiştik. Bu bağlamda Türk mali piyasalarının jeopolitik risk algısı oldukça bozuldu zira Suriye rejim güçleri ile mücadele ederken Rus ve İranlı askeri güçlerin de karşımızda olma ihtimali var.

"Likidite sarhoşu" piyasalar ortaya çıkan riskin vehametini ancak dün kavrayabilince sert bir tepki gösterdi. Sabah saatlerinde 3.76'lı rakamlardan işlem gören USDTRY kuru akşam üzeri 3.81'e varan bir yükseliş kaydetti. Sonra ise kurun 3.80 seviyesi etrafında dengelendiğini gözlemliyoruz. BIST100 endeksi günü genele yayılan bir satış baskısı ile
%2.1 oranında düşüşle tamamladı. Tahvil faizlerindeki yükseliş sınırlı kaldı ve verim eğrisi boyunca 5 baz puana yakın bir artış yaşandı.

Bu gece saatlerinde ABD'de açıklanacak olan FOMC toplantı tutanakları öncesinde ABD Doları (USD) minik adımlarla da olsa değer kazanıyor. EURUSD paritesinde "çift tepe" tahminimizi destekleyen bu hareketin teyit edilmesi için 1.2200'nin altına inilmesi gerek. Aksi taktirde paritedeki ana trendin hala yukarı yönlü olduğu unutulmamalı. Ancak ola ki, 1.22 seviyesinin altına gelinirse teknik olarak çift tepe formasyonunun işaret ettiği hedef 1.18'ler olacak. Bu da sene başında işaret ettiğimiz hedefin bire bir aynısı olacak. Bu arada FOMC toplantı tutanaklarına ilişkin beklentiler aslında çok da kuvvetli değil. Üyelerin enflasyona yönelik bakış açıları biraz daha şahinleşmiş olabilir. Ancak asıl önemli husus FED'in 20-21 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği faiz toplantısı olacak. O toplantıda faizlerin artırılma ihtimali oldukça yüksek. Önemli olan üyelerin gelecek döneme ilişkin faiz tahminleri... Eğer faiz artırım sayısına yönelik beklentiler yukarı yönde güncellenirse küresel mali piyasalar olumsuza dönebilir.

Küresel mali piyasalar nispeten sakin. Amerikan 10 yıllık tahvil faizi dört yıllık zirvesine yakın seviyelerden işlem görüyor. Faizlerdeki yükselişin sürmesi piyasalardaki tansiyonu yukarı çekebilir. Bu sabah itibariyle ABD Doları'ndaki değerlenme karşısında Japon Yeni'nin değer yitirmesi, ihracatçı şirketlerin olumlu etkileneceği beklentisi üzerinden Asya hisse senedi endekslerini destekliyor. Gün boyunca tüm dünyada PMI verileri açıklanacak. Bugün İngiliz Poundu'nu dalgalandıracak veriler var. Türkiye tarafında TCMB geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin uluslararası yatırım pozisyonunu ile Şubat ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak. TÜİK'ten ise Ocak ayı konut satış rakamları gelecek. Bizim gözümüz kulağımız Afrin'de olacak. Kalbimiz ise askerlerimizle birlikte...

TorqueTuning
22-02-2018, 08:50
22.02.2018:

FOMC toplantı tutanakları şahince bir tonda geldi. Daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulabileceği söylemi Amerikan 10 yıllık tahvil faizini %2.95'e itti.

EURUSD paritesinde teknik anlamda çift tepe ihtimali kuvvetleniyor.
1.2200'nin altına inilmesi durumunda 1.18'e doğru bir hareket ihtimali artabilir.

USDTRY kurunda 3.7250-3.8400 geniş bandı içerisindeki hareket sürüyor. Bu bandın kırıldığı yöne doğru sert bir hareket ihtimali oldukça kuvvetli

Küresel mali piyasaları anlayabilmek için bazen psikoloji bazen de sosyolojiden destek alırız. Zira temel mevzuu insandır. Nihayetinde iktisadi hayattaki kararları da insanlar verir, finansal piyasalardakini de... İnsanın karar veriyor olması, verilen kararların her zaman rasyonel olmasını gerektirmez zira karar verme sürecinde mantıktan ziyade duyguların daha fazla rol oynama ihtimali doğal olarak sonuçları irrasyonel kılabilir.
Mesela, kendi kararlarının daha doğru olduğuna yönelik bir kuvvetli inanış, gösterilen tepkinin irrasyonel sonuçlar doğurmasına yol açabilir. Son yılların popüler sahası olan davranışsal iktisat ya da davranışsal finans tam olarak bunlarla ilgilenir. Bu alandaki çalışmaları ile 2017 yılı Nobel ekonomi ödülünü kazanan Thaler, insan kararların her zaman rasyonel olmayabileceğini ve bu davranış modelinin genellikle kalıplaşmış olduğunu belirterek modellemelere gitmiştir. Yukarıda tasvir etmeye çalıştığımız aşırı güven ile kendi kararlarının doğru olduğuna inanan finansal aktörler irrasyonel piyasa hareketlerine neden olabilirler. Hele ki bu eğilim bir de devasa tutarlarda likidite ile destekleniyorsa ortaya aynı büyüklükte balonlar çıkabilir.

Küresel mali piyasaların son bir yıl boyunca irrasyonel davrandığını savunduk. Bu hususta da yalnız değiliz. Dünyada aklı başında birçok iktisatçı ya da sosyolog ile aynı noktadayız. Finansal aktörlerin birincil önceliği müşterilerine para kazandırmak ve bu sayede de primlerini artırmaktır. Bu amaç rasyonel düşünmeyi ya da davranmayı gerektirmez. Eğer fiyatların yukarı gitmesi para kazandıracaksa bu düzlemde düşünülür ve davranılır. Hatta buna da inanılır. Piyasalara "sürü davranışı" eğilimi hâkim olduğundan dolayı da herkes bu fikrin peşinden gider. Mesela ABD'de
2008 krizi öncesinde kimse konut sektöründe balon oluştuğunu düşünmüyordu.
Hatta Amerikan Merkez Bankası bile... Dönemin başkanı Bernanke, "Courage to Act" adlı kitabında bunu net bir şekilde itiraf ediyor! Ancak kriz sonrası açık bir biçimde anlaşıldı ki konut sektöründe muazzam büyüklükte bir balon oluşmuş. Dönemi çok başarılı anlatan "Margin Call" filmini izlemeyenlerin en yakın zamanda izlemelerini tavsiye ederim.

Bugünkü günlük bültene neden bu kadar geniş bir pencereden yaklaşarak başladık diye merak ediyor olabilirsiniz! Çünkü benzer bir irrasyonel davranışın tam ortasındayız. Hem dışarıda hem de içeride... Dünyada enflasyonist sinyaller ivme kazanıyor, faizler yukarı gidiyor, borçlanma maliyetleri artıyor ama likidite bolluğundan dolayı kimse bunun paradigmal bir değişim olduğunu farketmiyor ya da farketmek istemiyor. Çünkü herkes son yıllardaki havanın sonsuza kadar süreceğini düşünüyor. Çünkü herkes uzun pozisyon almış ve fiyatların daha da artacağını umuyor. Herkes bu yönde düşündüğünden dolayı da fiyatlar hep yukarı gidiyor. Ancak, bunun sonucunda, fiyatların olması gereken seviyenin çok uzağında oluşması büyük bir kırılganlığa neden oluyor. Bu oyunun trilyonlarca dolarlık likidite ile desteklenmesi bir süre daha devam edeceği anlamına gelebilir ancak bu kırılganlığı daha da artıracaktır. Ve o gün gelip de hakikat açık bir şekilde zuhur bulduğunda küresel finansal piyasalarda sert bir çöküş olacaktır. Bu irrasyonaliteden bazı örnekleri içeride de görüyoruz ve son günlerde bunun sayısı artmaya da başladı. Mesela, artan jeopolitik riskler görülmediği gibi olumlu sonuçlar doğuracağını iddia edenleri mi söylesek ya da erken bir seçim ihtimalinin mali piyasaları destekleyeceğini mi...
Aslında finansal aktörler sadece ve sadece kendi pozisyonlarını seslendiriyorlar ve bunun arkasında büyük bir finansal güç varsa da bundan büyük paralar kazanıyorlar.

Dün geceki FOMC (FED'in para politikası mercii) toplantı tutanakları da ilk başta aynen bu minvalde yorumlandı. Hâlbuki, tutanaklar baştan aşağı şahince bir üsluba sahipti. Hem büyüme hem de enflasyonun tahminlerin üzerinde evrildiğini belirten metin, daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulabileceğini vurguluyordu. Başka bir ifade ile Aralık toplantısı ile birlikte yayımlanan tahminlerde 2018'de üç kez faiz artırımına gidileceğine işaret eden üyelerin bunu zımni olarak 4'e çektiklerini görüyoruz. Bu sabah saatleri itibariyle piyasalarda gerçek tablonun anlaşılmaya başlandığını görüyoruz. FED'in bu yıl 4 kez faiz artırma ihtimalinin düşünülmeye başlanması (ki bizim tahmin hep böyleydi) Amerikan 10 yıllık tahvil faizini
%2.95 ile dört yılın zirvesine itti. Faizdeki yükseliş EURUSD paritesini
1.2270 ile son iki haftanın dibine itti. FOMC kararları sonrası piyasaların ilk tepkisi ile USDTRY kuru 3.7750'ye gerilemişti. Bu satırları yazdığımız dakikalarda ise 3.8000. FED'in daha yüksek faiz artırım ihtimali küresel mali piyasalarda "risk diyeti" eğilimine neden oluyor. Bu idrak edildikçe de risk diyeti daha belirgin bir hâl alabilir.

EURUSD paritesinde son günlerde dile getirdiğimiz "çift tepe" teknik formasyonu ihtimali her geçen gün biraz daha kuvvetleniyor. 1.2200'nin altına inilmesi durumunda 1.18'lere doğru gidecek bir formasyon iyice pekişebilir. Ancak koşul oluşmadan pozisyon alınmamalı. Yakın gelecekte parite üzerinde etkili olabilecek bir olayı paylaşmakta yarar görüyoruz.
***** Almanya'da CDU ve SDP koalisyon üzerinde anlaştılar. Ancak, koalisyonun kurulabilmesi için SDP'nin kendi içerisinde bir onay sistemine ihtiyacı var. Dün başlayan oylama ile 464bin üyenin tercihi ölçülecek. Bu oylamanın sonucu 4 Mart'ta, yani İtalyan seçimleri ile aynı gün belli olacak. Kimse şu an reddedilme riskini fiyatlandırmıyor. Eğer ret yönünde bir karar gelirse Euro'da sert bir değer kaybı olabilir. Bunu bir bilgi olarak bir kenarda not düşmekte yarar var. Bugüne dönersek TSİ15.30'da açıklanacak olan ECB faiz toplantısı tutanakları bu kapsamda izlenecek.
Buna ilave olarak Almanya'da IFO endeksi, İngiltere'de GSYH büyümesi, ABD'de FED üyelerinin konuşmaları önemli olacak. Türkiye cephesinde TCMB'nin haftalık para ve banka istatistiklerini, kapasite kullanım oranlarını takip edeceğiz.

Afrin ile ilgili kafa karıştırıcı sinyaller gelmeyi sürdürüyor. Önceki gün şiddetlenen jeopolitik risk algısı dün Sn.Cumhurbaşkanı'nın Rusya ve İran ile mutabıkız açıklaması ile yerini iyimserliğe bıraktı. Ayrıca, bölgeden olumsuz bir haber gelmemesi de olumlu olarak karşılanıyor. Gönlümüz de herşeyin yolunda gitmesini arzu ediyor. Allah tüm askerlerimizin yâr ve yardımcısı olsun! Biz konuya piyasa penceresinden yaklaşırken biraz daha temkinli olunması gerektiği kanaatindeyiz. Zira piyasa fiyatlamalarına baktığımızda, tıpkı yukarıda dünya için söylediğimiz şekilde risklerin doğru yansıtılamadığını gözlemliyoruz.