Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Cok sacma isler oluyor.
5.56 ya geldi.
Size 2 gun once yasmistim,tayyip karizmayi toplamak icin atar gider yapicak,herkese esti gurledi bugun.
Salak secmenlerin bir kismida yiyir bunlari.
Borsanin irzina geçtiler,baya para kaybeden oldu.
Cok sacma isler oluyor.
5.56 ya geldi.
Size 2 gun once yasmistim,tayyip karizmayi toplamak icin atar gider yapicak,herkese esti gurledi bugun.
Salak secmenlerin bir kismida yiyir bunlari.
Borsanin irzina geçtiler,baya para kaybeden oldu.
Çıkış tarihi düşüncen var mıdır abi herhangi bir beklenti vs. Yoksa bu şekilde düşmesi gerçekten tuhaf
lnd_samet
27-10-2018, 17:59
bütün gün bakmadım. ben şok, iyi düşmüş hakkaten.
Bu kazan kazan taktiği merkelin değerli euro ile olmaz ürettikleri malları nasıl satacaklar bizim gibi pazarlara :)
5.53 Sıcak para işini geçti galiba bu durum maşallah çakıldıkça çakılıyor
İnmesi lazım dünyanın benimsediği kazan kazan taktiği için kıymetli döviz cinsi olmaz
Yarın elime toplu para geliyor. Dolar önerir misiniz alım için, daha da iner mi 2-3 gün içinde? Al-sat amaçlı değilim. Al-biriktirciyim ben :).
Yarını gorup karar vermek gerek.
Yıne al satcılar hazır olsun. Gecen hafta ıyı kazandık.
rebeloghy
29-10-2018, 17:24
Abi 6.10 dan bir miktar almıştım. 7 ay daha süre var paraya ihtiyacım olacak vadeye.
Dolarda kalıp toparladıktan sonra mı TL ye vadeye geçmeli ? Zarardan sağlık olsun deyip TL vadeye mi geçmeli ne dersiniz ?
https://www.youtube.com/watch?v=NexDx-F_3mo
güzel anlatmış
Yarını gorup karar vermek gerek.
Yıne al satcılar hazır olsun. Gecen hafta ıyı kazandık.
Ağzından bal damlıyor abi beklemekteyiz sinyal ver bize sana zahmet
İnmesi lazım dünyanın benimsediği kazan kazan taktiği için kıymetli döviz cinsi olmaz
trumpta doların bu kadar güçlü olmasından rahatsız ama dxy 97lere gidiyor
kaldıki bizim sıkıntımız abd değil trdeki yapısal sorunlar
bankaların sendikasyon kredilerine bakın neredeyse bizden daha pahalıya borçlanıyorlar
ekonomi için çözüm zor kuru tutmak kolay ama bu seferde diğer taraflardan patlıyor
sekizsilindir
30-10-2018, 08:47
Bankaların mevduat oranlarını günlük/güncel toplu olarak görebileceğimiz bir adres varmı?
Suan sadece gunu kurtarıyoruz,bakalım elle tutulur adım atmamaya ne kadar devam edecegız?
2001 krızınde,derviş kanunları cıkararak buyuk yapısal reform yapmıstık. Ve buyuk ıyılesme gormustuk... Bakınız burası cok onemli damat,cok sey yaparak hıc bırsey yapmıyor...
daha yüksek faizle borçlanıp kur krizini bir süre ötelemeye çalışıyorlar
uzun vadede bir toparlanma çok zor bu yüksek faizi ödeme gücümüz de bir yere kadar
şu an herkes temkinli
ama hükümetin kurun bu seviyesinden memnun olduğunu tahmin ediyorum
yapıkredi geçen sene 1,35 ve1,25 ten borçlanırken
bu sene 2,65 ve2,75ten borçlandı..
geçen sene 2 yıl vadeli bu sene 1 yıl..
individual
30-10-2018, 09:54
Arkadaşlar benim düşüncem yerel seçimlere kadar doviz'de bir gerileme olucak.31 Martı 2019'dan sonrasına bakmak lazım artık.
YTD
şu değerler dolar ve altın için alım yeri midir?
özele de yazdım buraya da yazayım
buralar benim gözümde dolar için kademesiz yüklü alım yeridir
ama hükümetin yüksek faizli tahvil ihraçlarından ve merkezin sıkça rezerv bozmasından dolayı terste kalma ihtimali de yüksek
bu hamleleri teknik olarak kestirmek mümkün değil
şu an da kur bir süreliğine 5.50 altına da inebilir hükümet müdaheleleriyle
bir atakla ufak bir ters haberle 6.20 üzerine de atabilir
bunu kestirebilen varsa bize de mantığını açıklasın bizde ona göre pozisyon alalım
individual
30-10-2018, 12:35
özele de yazdım buraya da yazayım
buralar benim gözümde dolar için kademesiz yüklü alım yeridir
ama hükümetin yüksek faizli tahvil ihraçlarından ve merkezin sıkça rezerv bozmasından dolayı terste kalma ihtimali de yüksek
bu hamleleri teknik olarak kestirmek mümkün değil
şu an da kur bir süreliğine 5.50 altına da inebilir hükümet müdaheleleriyle
bir atakla ufak bir ters haberle 6.20 üzerine de atabilir
bunu kestirebilen varsa bize de mantığını açıklasın bizde ona göre pozisyon alalım
bir iki üst mesajımda yazdım.seçim maratonu başlıyor normal olarakda seçmen ilk baktığı ekonomi sonra hizmet zamanında bir kaç anket'de görmüştüm.
***** kur çok yükseldi ve şuan düşüyor.haziran seçimleri öncesindede kurun bu seviyelerde olması mantıksız 1-2 lira üste olması gerekir deniyordu.o zamanda kur'a bir baskı vardı seçim bitti serbest bırakıldı.
şimdi yine seçim öncesi bir maraton başlıyor.seçim sonrasına bakmak lazım benim görüşüm bu seviyler yada biraz daha altına inecektir.ama seçim sonrası ne olur asıl soru o.büyük şehirleri iktidar kaybederse ne olur ?.yerel seçimler genel seçimlere ön ayak olmuştur.bekleyip görücez.
PiscocuK
30-10-2018, 12:54
Ben gerçekten bilmediğim birşeyi öğrenmek istiyorum
Seçim öncesi insanlar güçlü olabilmek adına zamları durduruyor elektrik su doğalgaz benzin vs.
Peki kurlara nasıl müdahale ediyorlar ne yapıyorlarda kur düşüyor ve normal şartlarda ne yapmıyorlarda kur yükseliyor.
Seçim öncesi insanlar güçlü olabilmek adına zamları durduruyor elektrik su doğalgaz benzin vs.
Peki kurlara nasıl müdahale ediyorlar ne yapıyorlarda kur düşüyor ve normal şartlarda ne yapmıyorlarda kur yükseliyor.
Teknik bilgim yok ama basit tabirle söyleyeyim :D
Hatunu etkilemek için araba kiralayıp lüks bir otelde yemek yedirecek paraları var bknz ; ihtiyaç kredisi
Ama daha sonrasında kahve alacak paraları yok buna dayalı olarak hatun etkileniyor ama gerisi gelmiyor :D
Araba kiralayan ; hükümet
Hatun ; halk :D
bir iki üst mesajımda yazdım.seçim maratonu başlıyor normal olarakda seçmen ilk baktığı ekonomi sonra hizmet zamanında bir kaç anket'de görmüştüm.
***** kur çok yükseldi ve şuan düşüyor.haziran seçimleri öncesindede kurun bu seviyelerde olması mantıksız 1-2 lira üste olması gerekir deniyordu.o zamanda kur'a bir baskı vardı seçim bitti serbest bırakıldı.
şimdi yine seçim öncesi bir maraton başlıyor.seçim sonrasına bakmak lazım benim görüşüm bu seviyler yada biraz daha altına inecektir.ama seçim sonrası ne olur asıl soru o.büyük şehirleri iktidar kaybederse ne olur ?.yerel seçimler genel seçimlere ön ayak olmuştur.bekleyip görücez.
elimizde kuru seçimlere kadar baskılayabilecek bir enstrüman olduğunu düşünmüyorum
seçime daha 5 ay var ve bizim kadar kırılgan bir ülke için 5 ay çok uzun
krizde olmayan bir ülkede kura müdahele etme ihtiyacı duymazsınız kur kendi dengesinde hareket eder ya da max 25 bp faiz arttırırsınız o da konjonktüre bağlı olarak
kur talep ile yükselir arz ile azalır
bizimde dış borç ödemelerimiz yeni başladı ve ilk atakta bir panik yaşandı şimdi ise kuru dizginlemek için yüksek faizle borç alıyorsunuz çünkü buna mecbur kaldınız
ülkenizde ödemeler dengesi bozuk ve enflasyon var yabancı yatırımcı artık gelmiyor
sende %25 kazansa enflasyon emiyor eline hiç bir şey kalmıyor
abdde %5 kazansa yetiyor kar alıyor para kazanıyor
birde böyle bir durumda içerideki yabancı yatırımcı da çekiliyor
çekilirken de parasını haliyle dövize çevirip gidiyor
bunlar kurun artması için bazı etkenler sadece bir çok etken var daha
Bastık 5.53'den hayırlısıyla gözümüzü karartıp, stand by mode on......
5.54 ten kademe giricem elim titriyor artık kaç kademe terste kaldı belli değil ne zaman kurtulur meçhul çıkma fırsatı da vermiyorlar bastıkça gidiyor aşağı :D
_muhaRRem
30-10-2018, 13:42
490 lara kadar geri çekilme ihtimali var .
Biraz kısa teknik değil geniş zamanlı teknik bilgi aktarayım.
Daha öncede bahsettiğim gibi 3.55-3.90 tl aralığını hükümetimiz 18 ay sabitledi. Bizde miss gibi takıldık hiç sesimizi soluğumuzu çıkarmadık. Aslında gerçekci bir kur değil bildiğin sabit kur politikası uyguladı, ama uyguladım demedi. Şimdi bu yılın Mayıs ayı itibari ilede kur patlağı başladı bildiğiniz gibi. Bizim paramız ne olursa olsun teknik gelişim sağlayan gerçekci bir ülke olmadığından (büyüme verileri falan hep sepküle edildi zaten haberlerede konu oldu biliyorsunuz, kısacası hepsi balondu) her bir 12 ay için paramız %20 gibi bir değer kaybına uğrayacaktı döviz karşısında. Bu hiçbirşey yapmasan bile yaklaşık doğacak değer kaybıydı bakın. Şimdi 24 ay kadar bir ay geçirdik biz (aslında %20 ve %20 bileşik değer kaybı hesaplasamak gerekirdi de artık komplike kalmasın kimseye) 3.55 kurundan %40 değer kaybetseydik bugüne Dolar tam 5 olmalıydı. OLMALIYDI dan kasıt biz çok olumlu bir adım atmayıpta işi tamamen suyun akışına bıraksaydık anlamında. Yani bütün bu atla deve oyunlar, brunsonlar vs suudi kaşıkcı *** püsür başka savaş olmasaydıda biz 5 tl olacaktık. Bunun üzeri olanlar artık TEMEL analizin getirisi oldu.
Devlet bu arada kesinlikle boş durmadı; ne yaptı 1 ayda bedelliyi gündeme getirip sattıda hemde peşin parayla. O parasını aldı. Extra ne oldu? parası olmayanlar gidip bu yüksek kredi faizi oranından askerlik kredisi çekti. Yani bankalarada can suyu pompalattı paralarını sattırdı onlara. Bedeelli ***** uzatıldıkça uzatılıo hala para enjekte ediliyor devlet kasasına. Extra ne yaptı? İmar affı. Onunda tarihi uzatıldı ve ödemesi peşin. Bakın normalde tüm cezalar vs vadeliye bölünürken bunları bu defa peşin alıyor. SeBEP? kasasını güçlendirmek ve dış borç yükü doğuran şirketleri sübvanse etmek zorunda kalırsa likit oluşturmak. SaNDIĞIMIZ kadar asla aptal değiller
Gelelim yorumuma. Dolar yada döviz tabiki artacak ama daha spekülatif kötü bir senaryo yok elimizde ani yükselişi sağlıyacak. Birde devletin eli gün geçtikçe para pompalanacak şekilde güçleniyor. Süreci iyi yönetir kredilendirme kuruluşlarındanda duruşu artı puan alırsa döviz asla vadeli kadar getirmez bu aralar
sozlrcom
30-10-2018, 14:24
Biraz kısa teknik değil geniş zamanlı teknik bilgi aktarayım.
Daha öncede bahsettiğim gibi 3.55-3.90 tl aralığını hükümetimiz 18 ay sabitledi. Bizde miss gibi takıldık hiç sesimizi soluğumuzu çıkarmadık. Aslında gerçekci bir kur değil bildiğin sabit kur politikası uyguladı, ama uyguladım demedi. Şimdi bu yılın Mayıs ayı itibari ilede kur patlağı başladı bildiğiniz gibi. Bizim paramız ne olursa olsun teknik gelişim sağlayan gerçekci bir ülke olmadığından (büyüme verileri falan hep sepküle edildi zaten haberlerede konu oldu biliyorsunuz, kısacası hepsi balondu) her bir 12 ay için paramız %20 gibi bir değer kaybına uğrayacaktı döviz karşısında. Bu hiçbirşey yapmasan bile yaklaşık doğacak değer kaybıydı bakın. Şimdi 24 ay kadar bir ay geçirdik biz (aslında %20 ve %20 bileşik değer kaybı hesaplasamak gerekirdi de artık komplike kalmasın kimseye) 3.55 kurundan %40 değer kaybetseydik bugüne Dolar tam 5 olmalıydı. OLMALIYDI dan kasıt biz çok olumlu bir adım atmayıpta işi tamamen suyun akışına bıraksaydık anlamında. Yani bütün bu atla deve oyunlar, brunsonlar vs suudi kaşıkcı *** püsür başka savaş olmasaydıda biz 5 tl olacaktık. Bunun üzeri olanlar artık TEMEL analizin getirisi oldu.
Devlet bu arada kesinlikle boş durmadı; ne yaptı 1 ayda bedelliyi gündeme getirip sattıda hemde peşin parayla. O parasını aldı. Extra ne oldu? parası olmayanlar gidip bu yüksek kredi faizi oranından askerlik kredisi çekti. Yani bankalarada can suyu pompalattı paralarını sattırdı onlara. Bedeelli ***** uzatıldıkça uzatılıo hala para enjekte ediliyor devlet kasasına. Extra ne yaptı? İmar affı. Onunda tarihi uzatıldı ve ödemesi peşin. Bakın normalde tüm cezalar vs vadeliye bölünürken bunları bu defa peşin alıyor. SeBEP? kasasını güçlendirmek ve dış borç yükü doğuran şirketleri sübvanse etmek zorunda kalırsa likit oluşturmak. SaNDIĞIMIZ kadar asla aptal değiller
Gelelim yorumuma. Dolar yada döviz tabiki artacak ama daha spekülatif kötü bir senaryo yok elimizde ani yükselişi sağlıyacak. Birde devletin eli gün geçtikçe para pompalanacak şekilde güçleniyor. Süreci iyi yönetir kredi kuruluşlarındanda duruşu artı puan alırsa döviz asla vadeli faiz oranları kadar getirmez bu aralar
Döviz filan kavuşamaz bence de. Mevduat faiz oranları (https://www.kredihibedestek.com/mevduat-faizi-hesaplama/) aldı başını gidiyor. :)
muzurasd
30-10-2018, 15:19
5.49 bu ne ters ilişki 5.55 alanlar zararda nasıl durumlar
Ya şu aralar ne olacağı belli değil faizde kalsanız ne olacak 3 kuruş için takip etmeyen veya trader olmayanlar için söylüyorum riske atmayın 3 kuruş paranızla karar etmeyin.
ekonomı mukhemmele mı ucuyo kaptan ?
Yahu dolar endeksı bu kadar yukselırken,euro hatta sterlıng e karsı deger kazanırken,tl nasıl dolara karsı degerlenebılır?
Yapmayın etmeyın,sadece sıcak para,yalancı bahar....
Tl nın cazıbesı sadece yuksek faız ve cok yuksek borclanmamız....
10 gundur bızım gıbı ulkelerın parası degerlenmezken bızım degerlenmemız sadece sıcak para...
İnmesi lazim dahada insin cok guzel panik havasi
By CrAzY
30-10-2018, 17:07
Yahu dolar endeksı bu kadar yukselırken,euro hatta sterlıng e karsı deger kazanırken,tl nasıl dolara karsı degerlenebılır?
Yapmayın etmeyın,sadece sıcak para,yalancı bahar....
Tl nın cazıbesı sadece yuksek faız ve cok yuksek borclanmamız....
10 gundur bızım gıbı ulkelerın parası degerlenmezken bızım degerlenmemız sadece sıcak para...
Abi ön görün ne kısa vadede ? Durulmasını bekleyelim mi kademeli alıma başlayalım mı .
Neden inmesi gerek? 1 tane elle tutulur sebeb yazsbilirmisiniz?
Abi ön görün ne kısa vadede ? Durulmasını bekleyelim mi kademeli alıma başlayalım mı .
Ben kademeli alima başlıyorum yine...
Neden inmesi gerek? 1 tane elle tutulur sebeb yazsbilirmisiniz?
Cok komik bir soru bunu soru olarak bile gormuyorum :)
Baya saldi 5.46 bari benzin fiyatlarına yansisin
S
Ben kademeli alima başlıyorum yine...
Belliki doviz vesaire ile para kazanan birisiniz burada manupile ederek insanlari yanlis yonlendirerek zarara ugratabileceginizi hic dusunmuyormusunuz iyi kazanirken guzel duserken sebep ariyorsunuz
Skyhawk34
31-10-2018, 07:37
Baya saldi 5.46 bari benzin fiyatlarına yansisin
Hangi benzin fiyatına ? Litresinden 1 lira alacaklı olan devletin benzin fiyatınamı ?
M U R A T
31-10-2018, 08:12
neye göre inmesi gerek ekonominin düzelmesi için atılan somut adımlar mı var bilmediğimiz aydınlatır mısın?
neye göre inmesi gerek ekonominin düzelmesi için atılan somut adımlar mı var bilmediğimiz aydınlatır mısın?
4.88 açıklaması var bence yeterli. Altınları bozdum 4.88'i bekliyorum.
buraya dolar//tl-dolar/ruble grafiklerini atarım paralel olarak da kimseyi döviz almaya teşvik etmek istemiyorum
bu postum kalsın ileride eklerim alıntılayıp :)
S
Belliki doviz vesaire ile para kazanan birisiniz burada manupile ederek insanlari yanlis yonlendirerek zarara ugratabileceginizi hic dusunmuyormusunuz iyi kazanirken guzel duserken sebep ariyorsunuz
Hay allahım sabır....
İşim ne dovızle,nede bundan para kazanan bırıyım. Manipulasyon suan bastakılerın işi. Onlar kadar param olsaydı,bende yapardım.
Cıkısın sebebı oldugu gıbı dususunde sebebı vardır.
Dedıkodu ve ıftıradan uzak dur,ne yaptıgını bılmedıgın ınsanlara ithamda bulunma!
buraya dolar//tl-dolar/ruble grafiklerini atarım paralel olarak da kimseyi döviz almaya teşvik etmek istemiyorum
bu postum kalsın ileride eklerim alıntılayıp :)
Benı tesvık et,sız manıpulasyoncu bır abıye benzıyorsunuz.
ayıp ediyorsun abi ben spekülatörüm :)
mesaj kutun dolu abi
54 ü kırarsa yön yukarımı bi analiziniz var mı?
mesaj kutun dolu abi
Hallettim,cok fazla mesaj geliyor doviz ile ilgili, manipulasyon yaptigim icin,millet duramiyor. Forumca tam gaz manipulasyon peşindeyiz. Piyasanin en buyuk yapicisiyiz cok sukur ;)
997TT ve rebelh şeytana satmış zaten ruhunu burdakinlerin parasıyla prim peşindeler..
54 ü kırarsa yön yukarımı bi analiziniz var mı?
bir kaç gün buradayız bence haftaya kadar 47-53 gezeriz gibi geliyor
kırdıktan sonra yön yukarı ama
Low-Rider
31-10-2018, 15:49
Son dakika… Albayrak acıkladı! OTV’de ve KDV’de indirim kararı - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/albayrak-ekonomide-tum-gostergelerde-pozitif-gelisme-sagladik-2712568/)
Son dakika… Albayrak acıkladı! OTV’de ve KDV’de indirim kararı - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/albayrak-ekonomide-tum-gostergelerde-pozitif-gelisme-sagladik-2712568/)
bütçe açığı artacak demek
kapanması içinde para basılacak demek
bu da tl nin değer kaybı demek
piyasa da bunu fiyatlıyor
By CrAzY
31-10-2018, 15:54
Beratın konuşması 6 krş yukarı attı. 49 dan girişimiz var bakalım nereleri göreceğiz.
yükselen kanala tekrar girdi kur ama kar satışı ne kadar gelir göreceğiz
tek dertleri enflasyon düşsün de faizleri düşürelim ev satalım...
muzurasd
31-10-2018, 15:58
hala aynı kafa tüketimle büyüme bu adamlar eğitilmez
bari pırlantaya kdv ekleseydi. ama olmaz ihtiyaç dimi o
hala aynı kafa tüketimle büyüme bu adamlar eğitilmez
para yok kredi yüksek kim nasıl tüketecek merak ediyorum
hali hazırda alacaklara faydası olur o kadar
60 ı gördü tepe yine 85 mi olur acaba?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, "Döviz karşılığı Türk lirası swap piyasasında Merkez Bankası taraflı işlemlere 1 Kasım'dan itibaren başlanacak." bilgisi verildi.
Doları yürüten bu...
+ yapılan vergi indirimleri ile mali politikada gevşeme görünümü..
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, "Döviz karşılığı Türk lirası swap piyasasında Merkez Bankası taraflı işlemlere 1 Kasım'dan itibaren başlanacak." bilgisi verildi.
Doları yürüten bu...
54 kırılınca alım geleceği belliydi
berat albayrak kuru 54 üzerine attı
açıklanan indirimler ekonomi için kötü merkez bankasına ters
sıkılaştırma yapmamaız tasarruf etmemiz gerekirken biz gevşeme yapıyoruz
bunu fiyatladık hocam esasen
Doları yürüten bu...
Bu tam olarak ne anlama geliyor? İşlemlere limit mi koyacaklarmış anlayamadım.
Bastık 5.53'den hayırlısıyla gözümüzü karartıp, stand by mode on......
Ulem tam borç ödemesi para gelecek bu hafta, yine ucuzdan gömerim diyordum, şansıma bak......
Gruplara dun yazmistim alalim diye,gerci buraya da yazdim
Simdi satis kovaliyoruz. Ama ben tekrar 80 den satma hedefim var gecen hafta gibi.
Gruplara dun yazmistim alalim diye,gerci buraya da yazdim
Simdi satis kovaliyoruz. Ama ben tekrar 80 den satma hedefim var gecen hafta gibi.
Bende bu sefer 80 85 arası bekliyorum oraya gelince tekrar bakmak lazım nereye kadar geri çekilme olur diye ama 5.80lere gelirsek eğer bir daha 5.50 zor 2.li dip yapmış sayarız 5.50yi
Cok manıpulasyon yapıp,pıyasayı bozuyorsun. Doların dusmesı gucune gıdıyor,güçlu turkıye yi durduramıyacaksın...
Ben Doların ciddi ciddi bu aralıklarda oyalanacağını düşünüyorum. Evveli günde yazdığım gibi; bedelli askerlik ve imar affı ile devlet güzel bir hamle yaptı ve kendi kasasını yarın olabilecek kötü senaryolara müdahale için dolduruyor. Diğer yandan dün açıklanan birçok kalemde ötv komple kaldırılması (beyaz eşya vs) 1600 cc altı araçlarda 15 puan ötv indirimi, yiyecek sektörünün bir kısmında yinbe vergi indirimi vs birçok adımda TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ ni tekrar güvenilir kısma çekebilmek için. Bunların hepsi toplamda ise KREDİ DERECELENDİREM KURULUŞLARINDAN iyi puan alabilmek için. Yani tekrar ediyorum sevelim sevmeyelim adamlar şimdi artık halka değil dışarıya oynuyorlar. Demokrasinin bugunu bulup seçilmeyi becermişlerdi, şimdide dış ekonomik olguların bugunu buldular ve puanlarını düzeltecekler. İçeri yatırımı artıracaklar. Dolar bence belli süre agredsif çıkışı yapamayacak
abi bedelli imar affı falan çoktan fiyatlandı onlar bütçeye getiri diye
kaldıki içeriden gelecek paranın anlamı parayı sağ cepten sol cebe koymaktır
yoksa %7 faizle euroliboru içeriden borçlansa millet koşa koşa alırdı
önemli olan yabancı yatırımcıyı dövizi ülkeye çekmek
dünkü vergi indirimleri de piyasaya bahane oldu bütçe açığı olarak fiyatlandı
abi bedelli imar affı falan çoktan fiyatlandı onlar bütçeye getiri diye
kaldıki içeriden gelecek paranın anlamı parayı sağ cepten sol cebe koymaktır
yoksa %7 faizle euroliboru içeriden borçlansa millet koşa koşa alırdı
önemli olan yabancı yatırımcıyı dövizi ülkeye çekmek
dünkü vergi indirimleri de piyasaya bahane oldu bütçe açığı olarak fiyatlandı
Anlamadın benim dediğimi. Devletin elindeki para artıyor diyorum. Vatandaşın cebinde olan baya büyük bir kısım devletin eline geçiyor. Bunuda birşey satmadan hizmet satarak yapıyor bu defa. Bu para ne işe yarar? Döviz alım satımına katkı tabiki sağlarda. Esas devletin cebinde kalmayan para bir şekilde tekrar cebine girdi. Bu günden güne müdehale gücünü artıran birşey devlet için. Yarın batacak büyük firmaların borcunu ödemek içinde kullanabileceği paraları biriktiriyor şuan. Fiyatlama dediğimiz ise herzaman anlık birşey değildir. Bu para bedelli artırıldıkça, imar affı uzatıldıkça geleceği için gücüde etkiside artıyor. Diğer aldığı kararlar ise seni beni tüketime tekrar alıştırmak amaçlı. Oda hemen fiyatlanamaz. Ama tüketici endeksini artırır
Anlamadın benim dediğimi. Devletin elindeki para artıyor diyorum. Vatandaşın cebinde olan baya büyük bir kısım devletin eline geçiyor. Bunuda birşey satmadan hizmet satarak yapıyor bu defa. Bu para ne işe yarar? Döviz alım satımına katkı tabiki sağlarda. Esas devletin cebinde kalmayan para bir şekilde tekrar cebine girdi. Bu günden güne müdehale gücünü artıran birşey devlet için. Yarın batacak büyük firmaların borcunu ödemek içinde kullanabileceği paraları biriktiriyor şuan. Fiyatlama dediğimiz ise herzaman anlık birşey değildir. Bu para bedelli artırıldıkça, imar affı uzatıldıkça geleceği için gücüde etkiside artıyor. Diğer aldığı kararlar ise seni beni tüketime tekrar alıştırmak amaçlı. Oda hemen fiyatlanamaz. Ama tüketici endeksini artırır
senin dediğini anlıyorum da o iş öyle olmuyor demeye çalışıyorum abi
ülke içindeki döviz miktarı artmadıkça ister devletin elinde ister vatandaşın elinde olsun bir önemi yok biri sağ cep biri sol cep
Döviz nasıl çıkar-iner..
Alıntıdır.
Teorik olarak sistem içinde birinin dövizi satıp diğerinin alması,paranın x hesabından,y hesabına geçmesi dövizin fiyatında düşüş ya da yükseliş yönünde bir etkisi olmaz ancak sistem içine dahil olacak ve arzı arttıracak,ya da sistem dışına çıkacak arzı azaltacak işlemler dövizin fiyatı üzerinde etkili olur.
Örneğin birileri döviz satın alıp ya da bankadaki döviz tevdiat hesabındaki dövizini çekip yastık altına atar ya da yurt dışına gönderirse bu sistem içinden çıkış olduğu için döviz fiyatını yükseltici yönde etki yapar.
Tersine yurt dışından yabancı bir fon gelip burada türk lirası varlıklara yatırım yaparsa sistem içindeki döviz arzı arttığı için döviz fiyatlarını düşürücü yönde etki eder.
Teorik olarak ,yapılacak dış borç ödemeleri ve cari açık finansmanı için sistem dışına çıkan döviz miktarı kadar,bunu dengeleyecek tutarda taze yeni döviz miktarı sistem içinde girmez döviz arzında bir azalma olursa o zaman döviz fiyatlarında yükseliş devam edecektir.Ancak siyasi ve ekonomik koşullarda yabancı yatırımcı güveni sağlanırsa o zaman sistem içine girecek döviz arzını arttıracağı için döviz fiyatlarında bir düşme olabilir.''
individual
01-11-2018, 12:51
Şimdi bu ÖTV ve KDV indirimi yapıldı otomobiller için.Bu otomobil satışlarına bir artısı olucaktır azda olsa.peki bu artış doviz'in yükselmesine sebep olmazmı ?
Bu arabalar euro azda olsa dolar ile alınıyor.Bankalardan kredi çekiliyor bankada size bu parayı vermek için oda borçlanıyor.
Sonrada cari açık arttı deniyor yanlışmıyım ?
Şimdi bu ÖTV ve KDV indirimi yapıldı otomobiller için.Bu otomobil satışlarına bir artısı olucaktır azda olsa.peki bu artış doviz'in yükselmesine sebep olmazmı ?
Bu arabalar euro azda olsa dolar ile alınıyor.Bankalardan kredi çekiliyor bankada size bu parayı vermek için oda borçlanıyor.
Sonrada cari açık arttı deniyor yanlışmıyım ?
doğrusunuz
zaten 16 yıldır büyüme dediğimiz şey ve ekonomiyi iyi götüren olay da bu
bankalar kazanır plaza çalışanı kazanır devlet kazanır vs ama en çok üreten kazanır yani bize aracı satan firma
bizi 16 yıldır idare eden ise küresel anlamdaki ucuz krediler ve özelleştirmelerdi
şimdi bunlar bitti krediler 2 karına çıktı özelleştirilecek bir şey kalmadı
şu son 2 ayı rezerv bozarak faiz arttırarak geçirdik ama net rezervlerde tükenmek üzere ve yüksek faiz ekonomiyi durduruyor
individual
01-11-2018, 13:10
doğrusunuz
zaten 16 yıldır büyüme dediğimiz şey ve ekonomiyi iyi götüren olay da bu
bankalar kazanır plaza çalışanı kazanır devlet kazanır vs ama en çok üreten kazanır yani bize aracı satan firma
bizi 16 yıldır idare eden ise küresel anlamdaki ucuz krediler ve özelleştirmelerdi
şimdi bunlar bitti krediler 2 karına çıktı özelleştirilecek bir şey kalmadı
şu son 2 ayı rezerv bozarak faiz arttırarak geçirdik ama net rezervlerde tükenmek üzere ve yüksek faiz ekonomiyi durduruyor
Valla arkadaşlar cevremde görüyordum kimse yanlış anlamasın ama don değiştirir gibi araba değiştirenler vardı.Senesi dolmadan araba değişiyordu.Yazık günah valla.Parası olan içinde diyorum (benim görüşüm).Bu paralar hep yurt dışına gitti işte şimdide niye böyle oldu oluyor onu anlamıyorum.
cevremde görüyordum mk3 leon var satıyor golf un yenisi gelmiş hop golf ondan jettaya ordan passat'a ondan bmw'ye bunlarda hep borçlanarak yapılıyor.
yahu mk3 leon ile yeni golf ün donanım olarak ekstra ne gibi elzem bir fark geldide alma ihtiyacı değiştirme ihtiyacı duyuldu.
yazık valla forumda görüyordum satılık bölümünde.yeni iphone çıkmış satılık bölümünde bir eskisi satılık ilanları hemen açılıyor.
biz üretmiyoruz tüketiyoruz sonra cin japon videolarında görünce ya abi adamlar hala eski telefon kullanıyor diyoruz.
Vay canım Papazım konuşuyor :D
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=twElyUKtYLU)
Ya nur yüzüne kurban bebeğim benim.
Geçenlerde bi toplantıda otomotivciler şöyle bişeyden bahsettiler, önceden sövüyodum ya "tüketicinin finansmana ulaşımının kolaylaştırılması lazım" diyorlardı paso. Hiç fiyatların manyaklığından, ÖTV oranlarının saçmalığından bahsetmiyorlardı. "Adam 50.000 TL kredi alsın, 100 bin TL'ye Symbol'ü çakalım, o bankaya borçlansın, ben arabamı satayım da" kafasındalardı, iyice bi taraflarına girince aaaaaaah diye zıpladılar.
Bu aya kadar mevcut satışları girdikleri sistemi olan birkaç firma, bu program aracılığıyla analiz yaptıklarında 2019 Türkiye otomobil satışı toplam 350.000 civarında kalıyormuş.
ÖTV'de 20-25 puanlık indirim yapılması halinde bu rakamın 500.000'e çıktığını, bu anlamda devletin vergi gelirlerinin azalmak yerine artacağını söylemişlerdi. Toplantıda, çalıştığım kurumun yetkilisi "buna dair elinizde bir hesap var mı" dedi, evet dediler, tamam dedi, bunları bana sunun, Bakanlıkla görüşeceğiz demişti birkaç hafta önce. Bunun üzerine mi yaşanan bir gelişmedir bilemiyorum ama; 350 binin 500 bine çıkması sırf araç satışından değil, sigorta, benzin, MTV vs. gibi başka "dolaylı" kalemler üzerinde de vergi geliri anlamında olumlu katkıda bulunacak diyorlardı.
Bu aşamada en azından otomotiv için belki olumlu bi gelişme olabilir ama bugün de "bu ay ihracat rekoru kırıldı" vs diyorlardı, o anlamda otomobilden coşacak ithalatı isterler mi, işin o kısmı da var...
GokhanRS
01-11-2018, 15:55
Bence sadece Türkiye içinde üretilen araçlara vergi indirimi yapılmalıydı. Yani hacme göre değil. Mantıklı olan ülke içinde istihdam sağlayan fabrikaların satışlarını arttırmaktır.
Evet neden yerlilik oranı üzerinden ÖTv sıfırlanmadı veya direkt %15 gibi bir seviyeye çekilmedi ki. Yani TR'de fabrikası olan marka ve modelleri kapsıyacak bir vergi indirimi ile çok çok daha başarılı bir çalışma yapılabilirdi.
Diğerleri zıplardı haksız rekabet cart curt diye... Zaten ağlıyolar :D
GokhanRS
01-11-2018, 16:06
Diğerleri zıplardı haksız rekabet cart curt diye... Zaten ağlıyolar :D
zıplasın, ipe ipe fabrika açarlardı. 80+ milyon insan var bu ülkede. bugün özbekistana git her yer chevrolet çünkü fabrikası orda olduğu için devlet teşfiği var. ne kadar çok satılırsa, o kadar çok özbeği işe alıyor adamlar.
bunları hepsi kısa vadeli çözümler sektörü 1 sene ayakta tutabilirz doğru ama önemli olan o kazandığımız 1 senede hastayı ameliyat etmemiz
turizmde bile ziyaretçi sayısı %30 artarken turizm geliri sadece %1 artıyor
üzümün çöpüne armudun sapına kaldık akılcı politikalar ile bunları düzeltmemiz lazım
Tabi, söylediklerinize katılıyorum, bunlar kısa vadeli, "kurtarma" çözümleri. Adamlar elektrikliye bile vergiyi çaktılar baksanıza, "aaa burası boş kalmış yaauv" diye :D
Bu aşamada en azından otomotiv için belki olumlu bi gelişme olabilir ama bugün de "bu ay ihracat rekoru kırıldı" vs diyorlardı, o anlamda otomobilden coşacak ithalatı isterler mi, işin o kısmı da var...
Bu ihracat rekoru içinde kendi yorumum verilerin manipüle edildiği yönünde. Hatırlarsanız 1-2 hafta önce ihracatın kapsamı genişletilmişti en basitinden yabancıya satılan daire bile ihracat sayılmaya başlanmıştı ben bu yüzden rekorun çok gerçekçi olduğunu sanmıyorum. Bundan sonra hep buralarda seyredecektir.
zıplasın, ipe ipe fabrika açarlardı. 80+ milyon insan var bu ülkede. bugün özbekistana git her yer chevrolet çünkü fabrikası orda olduğu için devlet teşfiği var. ne kadar çok satılırsa, o kadar çok özbeği işe alıyor adamlar.
gümrük birliği sebebiyle yapılamıyor diye biliyorum.
individual
01-11-2018, 18:22
fabrika kurdukmak icin buyuk devlet olmak lazim guclu olmak lazim.
bakin amerika trump mercedes e burda fabrika kur yoksa ek vergi alirim senden burda satamazsin dedi (turkcesi) adamlar tmm dedi.ulke buyuk satis rakamlari yuksek guclu ulke.
biz nasil yaptirim yapicaz?ornek olarak bmw mercedes e arkadas burda fabrikan yok artik burda bu arabayi satamazsin diyebilirmiyiz ?
Bi düşünün neden 1600 cc ye kadar 15 puan düşüm yapıldı?? fiat da üstü cc yok, renoda yok, kiada yok, hyundaide, citroende, pejoda vsvsvs (2000cc si olan çok özel versyonları zaten istisnai bırakıyorum). Ayrıca bu ötv düşümü süreli olacak. Yani zaten ithali yapılmış araçlar eritilsin diye. Yani merak etmeyin bu boktan piyasda hiçbir firma yeni ithalat yapmaz. Kısacası parası ödenmiş araçların ötv si düşecek şuan. Yeniden dolar euro ödeme yapıp ithalat açılmayacak
1600cc hacime ek birde vergisiz fiyatı 120.000 altı limiti var. Zaten Euro uçmuş çoğu aracın üst paketileri dahil olmuyor bu kampanyaya. Sonra gene stok kalacak firmada. Adam sadece sunroof için 30-35.000 tl fark ödemez. Sunroofsuzun vergisiz fiyatı 119.000 tl olup sunrooflu 120.500 tl olunca OTV indirim farkından saçmalar. Her işleri tuhaf bu adamların. Görelim bakalım ne olacak. Yanlız Bedelli Askerlik'te rekor katılım var. Ancak oradaki mallıkta şurada. Topladıkları paranın gene hatırı sayılır kısmı bu sembolik 21 gün için harcanacak. 750 bin kişinin 21 gün masrafı ciddi bir rakam yapar. Hiç kafaları çalışmıyor vallahi.
Mutlu Değerli
01-11-2018, 22:38
Dolar düşükken alıp garaja çektiklerini dolar fırlayınca satamadılar şimdi satışlar artıyor seviniyor bayiler. Vatandaşta vergi indirimli diye alıyor ama dolarla ne işim olur dediği için olayın farkında değil
1600cc hacime ek birde vergisiz fiyatı 120.000 altı limiti var. Zaten Euro uçmuş çoğu aracın üst paketileri dahil olmuyor bu kampanyaya. Sonra gene stok kalacak firmada. Adam sadece sunroof için 30-35.000 tl fark ödemez. Sunroofsuzun vergisiz fiyatı 119.000 tl olup sunrooflu 120.500 tl olunca OTV indirim farkından saçmalar. Her işleri tuhaf bu adamların. Görelim bakalım ne olacak. Yanlız Bedelli Askerlik'te rekor katılım var. Ancak oradaki mallıkta şurada. Topladıkları paranın gene hatırı sayılır kısmı bu sembolik 21 gün için harcanacak. 750 bin kişinin 21 gün masrafı ciddi bir rakam yapar. Hiç kafaları çalışmıyor vallahi.
Bir rivayete göre 21 gün kalkacakmış, birlikler bunu kaldıramıyoruz demişler.
Kalkıncada 3-4k TL para iadesi yapılacakmış......
Yok artık niye para iadesi yapıyorlar. Yapmasınlar iade felan. Hatta 2-3 bin ekstra istesinler.
günaydın
bugün tekrar 46 lara gidebiliriz
hatta kırılırsa bir ihtimal 41leri de görebiliriz
ama benim kasım ayı içerisi görüşüm mutlaka bir 5.80 denemesi yapılacağı
yatırım tavsiyedir değildir yazdıklarım teknik yorumlardır
Bence sadece Türkiye içinde üretilen araçlara vergi indirimi yapılmalıydı. Yani hacme göre değil. Mantıklı olan ülke içinde istihdam sağlayan fabrikaların satışlarını arttırmaktır.
Evet neden yerlilik oranı üzerinden ÖTv sıfırlanmadı veya direkt %15 gibi bir seviyeye çekilmedi ki. Yani TR'de fabrikası olan marka ve modelleri kapsıyacak bir vergi indirimi ile çok çok daha başarılı bir çalışma yapılabilirdi.
gümrük birliği sebebiyle yapılamıyor diye biliyorum.
_opeth'in söylediği gibi Tansu ÇİLLER'in büyük bir zafer nidalarıyla açıkladığı, modern kapitülasyonlardan dolayı yerli malına ek teşvik vs yapamıyoruz.
O yüzden 'yerli' olmanın bir avantajı yok bizim cebimize,
Kaliteli yerli yurt dışına ihracata giderken, kalitesiz ürünleri ithal edip kullanıyoruz...
3-4k verin 21 gün gitmeyin deseler orayı yıkarlar bırak üstüne para almayı..ilk 3 celp gidenlere sizi boşuna aldık diye verilebilir belki 3 liraları geri :D
3-4k verin 21 gün gitmeyin deseler orayı yıkarlar bırak üstüne para almayı..ilk 3 celp gidenlere sizi boşuna aldık diye verilebilir belki 3 liraları geri :D
Bende sunu merak ediyorum. Ben simdi Ali ye 10 lira ateslesem gidip 21 gun benim yerime askerlik yapsa anlasilir mi :D iceri girerken bir dogrulamadan geciliyor mu? Mesela parmak izi falan :D
Skyhawk34
02-11-2018, 12:10
aşağı iniş var
41 e kadar iniş sağlıklı ama 41 saatlik kapanış stop
bunu banka verilerinden değil de investingten falan takip etmeniz daha sağlıklı
abdnin bizi iran ambargosundan muaf tutması fiyatlanıyor
Ne guzel bir zamanlama.
Sicak parayi,abd ile ilimli iliskiler oncesi soktular.
Sonra yaptirim yumusamasini pişirdiler.
Elle tutulur birsey yok,sicak para ve siyaset.
Londra kaynakli baya para girisi olmus .... Merak edin, bakın bakalım. Hangi guruhun paralari...
M_PROJECT
02-11-2018, 15:40
ABD ve Türkiye karşılıklı olarak bakanlara yönelik yaptırımları kaldırdı
ABD, Türk bakanları yaptırım listesinden çıkardı.
Hadi bakalim
41 e kadar iniş sağlıklı ama 41 saatlik kapanış stop
bunu banka verilerinden değil de investingten falan takip etmeniz daha sağlıklı
abdnin bizi iran ambargosundan muaf tutması fiyatlanıyor
önce 46 sonra 41..
buradan beklentim bir kaç gün buralarda kalıp güç toplayıp yukarı gitmek
ama bu ara çok yanılttı bizi şu saatten sonra satmaya da sıcak bakmıyorum
küçük yatırımcı dökülünce yürütecekler diye düşünüyorum
iyi zarar yazdık ama satmadığın malda zarar etmezsin mantığındayım artık beklicem..
o son 6.40 gören günden sonra hep zarar yazdık arada bir iki ufak hareket dışında ya kur gerçekten olması gereken yerden çok yukarıdaydı birileri tarafından bilinçli olarak orada tutuldu belirli bir süre yada şuan güzel oynuyorlar bakalım zaman gösterecek elimdeki miktarı en azından zarar kurtarana kadar tutucam
Zarar var ama daha ne kadar zarar ettirecekler merak ediyorum.
önce 46 sonra 41..
buradan beklentim bir kaç gün buralarda kalıp güç toplayıp yukarı gitmek
ama bu ara çok yanılttı bizi şu saatten sonra satmaya da sıcak bakmıyorum
küçük yatırımcı dökülünce yürütecekler diye düşünüyorum
iyi zarar yazdık ama satmadığın malda zarar etmezsin mantığındayım artık beklicem..
6,02 de oturuyorum ben üzülme :D
Fiziksel olarak param elimde bu sebeple zarar olarak görmüyorum. Şuan için ihtiyaç yok o paraya şükür :)
Az miktarda euro vardı, 7.25'den bozmadım koydum kenara vadeliye atacaktım dedim dursun, tam ters yaptı ama ihtiyaç yok duruyor. Zarar yazarız 3-5 ülke düzelsin, ekonomi toparlasın işlerde açılır kâr ederiz ama bu dalgalanmalar cebimize hiç etki etmiyor. Fiyatı düşen hiç bir ürün yok! Elektrik, doğalgaz, benzin herşey tavan, market el yakıyor...
bordeaux
02-11-2018, 19:37
özellikle kısa vadede TL de kalmak en iyisi gibi duruyor. salı günü bir atraksiyon olmazsa 5.30 larda seyreder bir dönem. yatırım tavsiyesi değildir.
Şimdi öncelikle şunu unutmayalım. Düşmesi için bize ne gerekiyordu?? dışardan para girmesi. Peki para girmesi için ne gerekiyordu? Yapısal reform. Adamlar 2-3 ay çıktı Albayrak sadece zırvaladı. Adam akıllı bir gelişme yada refırm sunamadı. Buda kuru her defasında tetiklemeye devan etti. Şimdilerde aldıkları kararlar ve pşyasanında sonuçta sonsuz yatırım yapma şansıda olmadığı için kur geri geliyor. Buralardanda fırlayıp gştmeyecek. Bakın gitmeyecek diyorum ama bu tabi bir spekülatif olayın patlamasına bağlı.
Rahat olun,tasıma suyla degırmen donmez.
Ekonomı sadece dolar demek degıl. Doların dusmesı ısler ıyı gıdıyor demek degıl,sırı yukselmesı de oyle.
Genel rakamlara baktıgımızda,elle tutulur duzelme yok.
Turıst sayısı %30 arttı dıye ovunuyorlar ama gelırler %1 arttı.
Yada carı acık dustu dıye sevınıyorlar ama bu ıthal edemedıgımız ıcın.ıhracaat yıne aynı.
Sıyası etkenlere baglı bızım ekonomımız,bunu cok ıyı bılerek hareket etmek gerek.
Bakın 10 gun once burada kı arkadaslarım ve dıger kısılerle tahmın edemıyecegımız karlar yazdık. Mutlaka yone bır cok fırsat gelıcektır. Sadece basımızdakıler ne yapıyorsa onu yapın,en buyuk pıyasa yapıcısı onlar(baska sey yazardım ama anlayan anladı)
düşürüp alacalar çıkınca satacaklar iyi kar vuracaklar iş oraya gidiyor.
düşürüp alacalar çıkınca satacaklar iyi kar vuracaklar iş oraya gidiyor.
Bu ülkenin yönetimi bu ülkeyi bu hâlâ sokuyorsa yerin dibine girsin
TorqueTuning
03-11-2018, 10:36
Ulkenin basi en buyuk manipulator. Onlarca kez gorduk sahit olduk. 2 cumle ile kur 20 kurus yukari gider.
Bu ülkenin yönetimi bu ülkeyi bu hâlâ sokuyorsa yerin dibine girsin
yapmadıkları birşeyse söyle.
Ben olaya şu yönden bakıyorum. Dolar 7 tl ye dayandığında, bunun zaten doğru bir kur olmadığını bas bas bağırdım bağıranda oldu. Bunun yanında dolar 8-9-10 tl olacak diyende oldu. Yavaş yavaş geri geldi hatırlarsanız. Ciddi bir süre 6.60-6.70 lerde kaldı diye gerçek değeri bu dşyenler baya bir çoğunluktaydı. Yine bir kesim bunun köpük olduğunu geri geleceğini belirttik. 250-400Baz faiz artırımı beklerken 625 bpfaiz artışı olduğu günde buraya "zaten faiz fiyatlandı" hatta bşrkaç gün geçince ve çok ciddi 6.20 lerden 6 altına gerileme olmayıncada "bakın faiz artırımı doları etkilemez, düşüm olmayacak boşa artırıldı" diyende oldu. Buradan yine yukarı fırlarda denildi. Olmadı, o günlerden beri yani 6.20 lerden beri tek birkere bile dövşz önerisi yapmadım. Hergün düşecek yazdık. Reform gelirse dahada düşer dedik. Evet spekülasyona açık bir ülkeyiz, bakın 5.60 dan alıp mhp kriziyle 5.84 lerde satabilen oldu. Peki kaç kişi?? sen ben o. Vadeli çoktan kazandırdı insanlara. Ben spekülasyon olurda dövşz uçar gider diye insanlara döviz alın diyemem mesela
Ülke yönetimi yapmıyor ki bunu büyük fonlar bankalar yapıyor
7ye çıkıp 6ya düşünce herkes dolar aldı şimdi büyüklerin derdi küçükleri panike zorlayıp elindeki malı almak
Bir noktada ne kadar iyi şey olursa olsun tüm satışları karşılayacaktır ve ellerinde tutacaklar
Sonra hacim düşünce sende bende kalmayınca tekrar yukarı basacaklar
Bakalım o nokta 5.40lar mı yoksa daha aşağısı mı
Ben doların yukarı yönlü dönmesini, eğer spekülatif extra bir gündem olmaz ise ancak ve ancak yinr faizlerin geri çekilmesi ile sert çıkabileceğini düşünüyorum. Faizleri düşürürlersr hemen herkes yine dolara abanmaya başlar. Zira ithalat yapacak firma zaten almak zorunda ama şuan ithalat çok düştü.
coolvtec
03-11-2018, 17:50
Beklentilere göre hareket etmek her an ters köşe yapma riskine sahip.
Bunun yerine ana trende göre hareket edip, fiyat hareketlerine saygı duymak, onu eleştirmemek, ona küfretmemek, onunla inatlaşmamak, sadece onun gittiği yönde işlemler yapmak daha mantıklı değil mi?
Dovizin bu kadar dusmesi icin bana elle tutulur sebeb yazin ki,bende göreyim?
Sicak para sahipleri piyasayi fonluyor,bizim turk ekip yabanci portfoy sirketlerino dokar bazinda buyuk kazanc vaadlwriyle tr ye cekmeye çalışıyorlar ve çekiyorlar da...
Bunun faizini sen ben ödüyoruz...
Yahu daha 2.5 ay önce hukumetin kurulusu 6.40 dan dolar satip ,borsaya girdi ve siyaset eliyle yayilan haberlerden sonra 5.98-6.07 arası yüklü dolar aldi.
Simdi bu kazanc yada spekulasyon baska ulkede yapilsa, hükümet değişir ama bizde olunca adi "varlik fonu" oluyor....
Neyse,dolarin olmasi gerektigi deger 3tl,dis gujler, ameriga,yahudi lobisi vs vs...
Bakin,eniste bizi opuyor 3 haftadir,biriniz bile hayrola diye sormuyor?
Ustune petrolde ki 17 gunluk baski....
Neyse,yazmakla forum asinmiyor. Dolar 5tl olsunda,arasi sira cikana karabataklari gorsek. Hep ayni kisiler yaziyor,onlarcasi okuyor....
Murat bey sorduğunuz sorunun cevabı yine kendi cümlenizde.
Dışardan ülkemize para geçişi başladığı için zaten Döviz düşüyor. Nasılki yanlış politika vede patlayan seçim ve ardından brunson olayları ile çıkış başladıysa, şimdide yavaş yavaş süreç geri dönmeye başladı. Buna DİFÜZYON deniyor. Geçişme yani asla sabit olmaz bir dışarı bir içeri sızma şeklinde.
Bu yükselme sürecinin başında "reformu ne yaparlar bilmem ama hükümet özellikle yurt dışı bazlı emlak firmaları ile birlikte hareket ediyor Cold and Banker vs gibi" demiştim. Amaç yurt dışında parası olan gurbetçi yada yabancıya buradan gayrimenkul satarak içeri para sokmaktı, yine aynı dönem "yabancı salakmı sürekli parası değerlenirken buradan mülk alsın" diyen arkadaşlar oldu. O dönemde de yalnız paramız değersizlenirken emtia yada ürünlerin fiyatı artmıyor o sebeple herzaman karda olurlar alırken de demiştim. En basit örneğini anlatayım. Ben Almanyalı bir ailenin çocuğu olarak hem anne hem baba tarafım ciddi mülk edindiler İzmir den. f30 aldılar adamın dediği laf eynen şu "Almanyada bile bu f30 u 15.000 euroya alamazdım" diyo. Kısacası bir para girişi olmaya başladı hem tabanda halk tarafından, hemde üst kademe yatırım firmalarında. Evveli günde yazdığım gibi oyunu kuralına göre oynuyorlar. ÖTV yi düşürecekler demiştim. İlk hamle beklediğim gibi olmadı yok düzenleme yapıp taban fiyatları değiştirdiler bibokta faydasını görmediler. Şimdiyse TÜKETİCİ ENDEKSİ güveni geri geldi diye, bazı kalemlerde ötv yi kaldırdılar, bazısında ciddi düşürdüler. TÜKETİCİ endeksi neyi etkiler? kredi detecelendirme kuruluşlarının sizin hakkınızda verdiği nota. Yani adamlar kardan zarar ediyor ama damada bile bile taş yedirtiyor sadece şuan. Bu ona daha iyi notlar olarak geri dönecek. Notlar vs iyileşirse dış yatırım daha fazla artar. Buda dövizin aşağı çekme sürecine olumlu etki eder. vs
Bu disaridan giren paraya sevinmen cok aci,cunku bu sel gectiginde ortada sadece tas kalicak,toprak gidicek.
Aenin kanini emiyor.
Adam sadece gunu kurtarma pesinde,bakin dolar dustu dedirtmek icin.
E tamam dustu,ya sonra? Adam yuksek faizi(%8) aldi gitti....
Biz burda kit kaynakla ayakta kalmaya calisalim.
Yatirim olarak giren paraya bakalim,birde finans piyasalarina giren paraya,dedigimi anlarsin.
Etkisi gecince,sok saha sert olur...
SEVİNMEK???
YUKARIDA tek bir sevinme yada benzeri ifade kullandıysam ben foruma yazmaktan hiç anlamıyorum. Ben sadece günlük belki haftalık yatırım yönelimimi aktarıyorum. Güvenilir ve spekülatif haberlerden etkilenmeyen ülke olsakta keşke aylık yorum yaoabilsem. Ancak malesef değiliz.
Bu arada biraz önce ilk 500 de olan firmalardan birinin genel müdğr yardımcısı arkadaşım. Yurt dışındada fabrijaları mevcut. Onların finans dşrektörleri hsbc bank yurt dışıymış. Bana dediği ocak ayı gelmeden 7 tl yi bulacağıymış doların. Bana yinede imksız geldi. Ama o adamların bizzat mesleği bu. İnanmak gerekebilir
kunteper
04-11-2018, 18:55
Ocak ayina ne kaldi ki..
Benim de "duyduğum" yıl sonu enflasyonun %17 civarında çıkartılacağı :).
Yahu neden düştüğünü gayet guzel anlatip,yukselmesinin sebesiz hatta daha yukselmesini bekliyenlerin yanlis oldugunu anlatıyorsun.
Suan verilen faizin faturasini kat be kat odeyecegiz. Neden? Secime az kaldı...
Bakin onceki artislarda 5-6 kez net uyarip bilmistim hatta neredeyse zamanini vermistim.
Ben kisa dönemde artis beklemiyorum ama 2-3 aycivarinda Allah bizi korusun.
günaydın
17 çıkartılması imkansız
gelecek sene planlarında bile 17 yok
sene sonu 27ler gelirse şaşırılmamalı
ekim enflasyonu birazdan açıklanacak ne çıkacağını göreceğiz tüm o topyekün mücadele muhabbetleri ekim enflasyonunu düşük göstermek içindi
ne kadar işe yaramış saat 10 da belli olacak
kura gelince; olabilecek tüm iyi şeylerin (abd ambargosu, iran muafiyeti, papaz, senatoyu trumpın kaybetmesi vs) fiyatlandığı düşüncesindeyim
39larda saatlik kapanışta stop olur aşağıdan tekrar girerim ..
cuma günü 41leri görünce stop olmayacağımı yazmıştım
hafta sonu kafa dinleyince daha sakin düşünüp 39da stop olmaya karar verdim
20li rakamlardan geri toplarım
bu kadar geyiğe rağmen enflasyon 2.67 açıklandı
ben 1-1.5 puan bekliyordum yalan yok
TorqueTuning
05-11-2018, 09:04
Bu kadar entrika, bu kadar yalan dolan Ekim Aylık TÜFE => %2,67.
TorqueTuning
05-11-2018, 09:05
bu kadar geyiğe rağmen enflasyon 2.67 açıklandı
ben 1-1.5 puan bekliyordum yalan yok
Ben de eksi %3-4 açıklayacaklar ortalık şenlenecek diye düşünmüştüm.
Yahu neden düştüğünü gayet guzel anlatip,yukselmesinin sebesiz hatta daha yukselmesini bekliyenlerin yanlis oldugunu anlatıyorsun.
Suan verilen faizin faturasini kat be kat odeyecegiz. Neden? Secime az kaldı...
Bakin onceki artislarda 5-6 kez net uyarip bilmistim hatta neredeyse zamanini vermistim.
Ben kisa dönemde artis beklemiyorum ama 2-3 aycivarinda Allah bizi korusun.
Murat bey siz benim yazdıklarımı anlamıyorsunuz. Ben artış olacak ama yakın zamanda asla olmayacak dedim. D4emeye başladığımda 2-3 ayı buluyor. Bugün tekrar yorum yapmam gerekirse yine çok yakın zamanda çok ciddi artış beklemiyorum. Artış bekliyormuyum?? tabiki evet. Artmaması imkansız dövizin TL karşısında. Dolar ödemeleri gelen her yurt dışı borçlusu firma mecburi dolar alacak bu bile 200 milyar dolara yakın bir para. Tamam bunu zaten bir kısmı alınmış kenarda duruyordur, ama bir kısmınıda alıp ödeyecek bu firmalar ozmaanda yükseliş olacak. Hiç birşey olmasa Türkiye günlük gülistanlık olsa dahi seneye bugüne kadar %20 civarı artışı mecburi doların tl karşısında. Ben adımlar atılırken Döviz alınması taraftarı olmadım. Düşürmek için adımlar varken. Şimdi adımların etkiside azalır, malesef TL de alt tabanı olan 5-5.10 seviyesine geldi gelecek. Buraya düşmesini açıkcası beklemiyorum.
Neyse
Buda mı gol değil. 5.37 dalır
günaydın
17 çıkartılması imkansız
gelecek sene planlarında bile 17 yok
sene sonu 27ler gelirse şaşırılmamalı
ekim enflasyonu birazdan açıklanacak ne çıkacağını göreceğiz tüm o topyekün mücadele muhabbetleri ekim enflasyonunu düşük göstermek içindi
ne kadar işe yaramış saat 10 da belli olacak
kura gelince; olabilecek tüm iyi şeylerin (abd ambargosu, iran muafiyeti, papaz, senatoyu trumpın kaybetmesi vs) fiyatlandığı düşüncesindeyim
39larda saatlik kapanışta stop olur aşağıdan tekrar girerim ..
stop
20 li rakamlaradan toplarım tekrar
gelmezse trendi kırdığında geri girerim..
Mivec_4G63
05-11-2018, 16:55
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=-dIvdJX8O8o)
Sen misin müdür ?
https://img-s2.onedio.com/id-570b51b502d9bf2212b1839d/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-99ef4d5891b90ecb0884c5defe90149b76f84e8a.webp
Anamm,ahaberin techturkey mubabiri gelmis.
Kafam o kadar dolu ki,cevap bile yazamiycagim. Kisaca,senin gibiler yuzunden 3 senedir bas asagi gidiyoruz,allahinizdan bulun ama bizide yaninizda goturuyorsunuz malesef!
Arkadaş günde 5 saat A-haber izlediği için kendini Matrix'te filan sanıyor sanırım..
yanlış linke mi tıkladım acaba? techturkey formunu açmak istedim karşıma resmen ahaber internet sitesi çıktı
Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
4.88ler 5.50ler havada uçuşuyor ama içi boş
peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?
yapmayın bunu
bilginiz nedeniniz yoksa yazmayın
Anlatılanlar hikaye değil bizzat gerçeklerdi. 2 ay öncesi...
https://img-s2.onedio.com/id-570b51b502d9bf2212b1839d/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-99ef4d5891b90ecb0884c5defe90149b76f84e8a.webp
Anamm,ahaberin techturkey mubabiri gelmis.
Kafam o kadar dolu ki,cevap bile yazamiycagim. Kisaca,senin gibiler yuzunden 3 senedir bas asagi gidiyoruz,allahinizdan bulun ama bizide yaninizda goturuyorsunuz malesef!
Arkadaş günde 5 saat A-haber izlediği için kendini Matrix'te filan sanıyor sanırım..
yanlış linke mi tıkladım acaba? techturkey formunu açmak istedim karşıma resmen ahaber internet sitesi çıktı
Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
ama siz buraya gelip içini doldurmadan hikayeler anlatıyorsunuz hiç bir bilgi ve neden sunmuyorsunuz
4.88ler 5.50ler havada uçuşuyor ama içi boş
peki 6.80 maliyeti olan hiç birşeyden haberi olmayan sadece kendini korumak isteyen bir arkadaşımız size inanıp dolarını bozsa (vaktinde reise inananlar gibi) sonrada dolar 7liralara çıksa vicdan azabı hissetmeyecek misiniz?
yoksa "devletimiz için iyi bir şey yaptık kerizleri korkutup dolarlarını bozdurduk hahaha" mı diyeceksiniz?
yapmayın bunu
bilginiz nedeniniz yoksa yazmayın
Anlatılanlar hikaye değil bizzat gerçeklerdi. 2 ay öncesi... Güzel goy goy döndürmüşsünüz.
Siyasi kafaya ekonomi yapanlar dolar 10 TL olacak diye beklemeye devam edin.
VTec_king
05-11-2018, 17:00
hadi dolar düşüyor yüzde 30 40 arası yapılan zamlar ne zaman geri gelecek?
bir kere zam yaptık bir daha geri dönmeyizmi yapacaklar??
Mivec_4G63
05-11-2018, 17:05
Dolar kurunun en az 2-3 ay normal seyretmesi lazım ki, eski enflasyon oranlarına dönebilelim.
Hahahahhahahhahahahah
Hatirlarmisiniz,3 gun once ne yazdim? Bakin bu ampul zihniyet dolar buralara dustu diye cikicak.
Ama bilmez ki dolar 3.5 dan 4 e firlayinca,bozun daha yukari cikmayacak diyen bir tayyip 2 erdogan vardi...
4.5 olunca dolar alanin eli yanar dedi ve 5 oldu,1 ay icinde 6.80 gorduk.
Simdi 5.40 lari zafer diye yutturan cahiller,bilmez ki ulkemizi kac mikyar fakirlestirdiler...
Biz mart ayinda bugunlerin gelecegini söylediğimiz de vatan haini olduk,e dolar 6 yi gecti,hepiniz karabatak gibi suyun altina girdiniz. 2 ayda %60 fakirledik ve %15 geri geldi diye seviniyorsun.
Bu ulke bu zihniyetten cok cekti. Ama sormaz ki daha mart ayinda nasildik... Sormaz,neden? İsine gelmez.
Dolarin buraya dusmesi verilen buyuk taviz ve faizler guzel kardesim,allah askina bilde yaz,bilmemek degil ogrenmemek ayip!
Vallahi çıkacak çıkacak ama ne zamana kadar tutacaklar bilemiyorum ama bir bahane bulur arttırırlar
Mivec_4G63
05-11-2018, 19:01
Hahahahhahahhahahahah
Hatirlarmisiniz,3 gun once ne yazdim? Bakin bu ampul zihniyet dolar buralara dustu diye cikicak.
Ama bilmez ki dolar 3.5 dan 4 e firlayinca,bozun daha yukari cikmayacak diyen bir tayyip 2 erdogan vardi...
Simdi 5.40 lari zafer diye yutturan cahiller,bilmez ki ulkemizi kac mikyar fakirlestirdiler...
Biz mart ayinda bugunlerin gelecegini söylediğimiz de vatan haini olduk,e dolar 6 yi gecti,hepiniz karabatak gibi suyun altina girdiniz. 2 ayda %60 fakirledik ve %15 geri geldi diye seviniyorsun.
Bu ulke bu zihniyetten cok cekti. Ama sormaz ki daha mart ayinda nasildik... Sormaz,neden? İsine gelmez.
Dolarin buraya dusmesi verilen buyuk taviz ve faizler guzel kardesim,allah askina bilde yaz,bilmemek degil ogrenmemek ayip!
5.5 olacak dediğimde dalga geçen sendin. O dönem 7 yi de aşacak diyen de sendin. Şimdi 5 30 ları gördü eskiden 4 tu diyorsun. Bu iş eskiden 1.8 tl idiye kadar gider. Bu da techturkeydeki son ekonomi yorumum olsun. Size tahminlerinizde başarılar dilerim.
fatihcakin
05-11-2018, 19:45
Zararım nirvana yaptı arkadaşlar...
Beyler 4,88 diyen adam haklı çıkacak
Not: hııı hıııı
4.88 diyenlerin haklı çıkmasıyla ilgili bir sorun yok
İlk günden beri konu neden ve nasıl 4.88 di
İçi hiç dolmadı
5.50 savunulurken de içi hiç dolmadı
Yarın 4 hedef gösterilse ve neden belirtilmeden 4 olsa yine bir anlamı yok
Ben elimdeki verileri trade etmeye çalışıyorum teknikten destek alıyorum çoğunlukla kazanıyorum ama bazen bugün gibi terste de kalabiliyorum
Kurun aşağı gelmesi ve enflasyonun düzelmesi kısa vadede mümkün değil kurun bugün geldiği nokta küçük yatırımcıyı silkeleme noktasıdır
Aynı zamanda dışarıya kısa vadeli ve yüksek faizli borçlanmamızın sonucudur
%24 değil %50 faiz verirseniz kur 3e de düşer
%50 faiz verileceğine dair öngörüsü olan var mı? Yok o zaman 3ü savunmanın da bir anlamı yok
Birileri buralardan güzel döviz toplayacak ve yüksek faizli borçların vadesi geldimi bu sefer daha yukarı gidicez sorun da daha büyük olacak
Benim trade ederken ki ilk kuralım ihtiyacım olmayan parayla trade etmek
Çünkü bazen öngörümüzündışında gelişmeler olabilir
Satmadığınız sürece zarar yok paniksiz hareket etmek önemli terste kalanların umarım bir süre paraya ihtiyacı yoktur
Keşke faize yatırsaydım diye düşünen varsa bana özelden mesaj atsın hep aynı miktarda doları hemde faiz getirisi için bilgi verebilirim
Sabah görüşürüz..
turbo&quattro
05-11-2018, 20:49
Benim trade ederken ki ilk kuralım ihtiyacım olmayan parayla trade etmek
Çünkü bazen öngörümüzündışında gelişmeler olabilir
Satmadığınız sürece zarar yok paniksiz hareket etmek önemli terste kalanların umarım bir süre paraya ihtiyacı yoktur
Keşke faize yatırsaydım diye düşünen varsa bana özelden mesaj atsın hep aynı miktarda doları hemde faiz getirisi için bilgi verebilirim
Sabah görüşürüz..
Buradan yazinda herkes faydalansin.
5.5 olacak dediğimde dalga geçen sendin. O dönem 7 yi de aşacak diyen de sendin. Şimdi 5 30 ları gördü eskiden 4 tu diyorsun. Bu iş eskiden 1.8 tl idiye kadar gider. Bu da techturkeydeki son ekonomi yorumum olsun. Size tahminlerinizde başarılar dilerim.
Hadi bakalım....
Ne bos adamsin, bak bunu cidden soyluyorum.
Ben 3.5 iken 6 hedefimi verdigimde guclu turjiye diye inleyen siz,6 lara gelip millet battiginda kacan da siz. Simdi %10 geri geldi diye,kostebek misali saklandiginoz yerden çıkıyorsunuz. İnsanda bir gurur,sahsiyet olur be!
Binlerce insan batmis,yasam kalitesi düşmüş ama zafer edasiyla yaziyirsun. Don Kişot dan garkin yok. İci bombos yoazilar, bilgisiz yorumlar... Tipki hukumetin icini dolduran bombos burokratlar gibi...
Bu zihniyetten kurtukdugumuz gun,2.zafer bayrami olucak.
Bir ulke anca bu kadar kotu yonetilir, Çiller donemi gibi...
Hazineden sorumlu bakan çıkar TL %20 değer kazandı derse benzer yorumları diğer arkadaşların yapmadı kadar doğal ne olabilir.
Hesap kitap bilmeyen a haber kitlesi buna kanar. Piyasa içinde olan adamı ikna edemezsin, çünkü koca bir balon var ortada.
Sorsan dövizli satışı yasakladılar. Herkes satacağı gün Kü kur ile TL fatura kesiyor. Ödeme peşin değilse tahsilat farkını fiyat farkı keserek tahsil ediyor.
Sorsan dövizle alım satım kalktı. Hüloğğcular sevinir ancak.
Cahillik en büyük meziyet olmuş resmen.
Al birini vur ötekine
2. Abdulhamid'in torunu: Varsa dolarınız satın, 1.5 TL'ye inme durumu var - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201811051035998729-abdulhamit-torun-dolar-inme/)
Hahahahhahahhahahahah
tahminen nerelere gider diye düsünüyorsun?
https://i.hizliresim.com/NDyGPY.jpg (https://hizliresim.com/NDyGPY)
Üreten bir ülke olduysak dolar düşer
Ama olmadıysak günü kurtaran bir ülke olarak kör topal gideriz
Bir günde birileri düğmeye basar doların nereye gideceğiniz çözemeyiz
Ben düşüsün abd istediği için olduğuna inanıyorum
Şuan piyasadan toplayacaklar yine hunharca
Nisan 2019 da 8.00/10.00 arası söyleyen bir brokerla konuştum
Neden dedim
Yerel seçimlerden sonra görürsün dedi sadece
Yerel seçimlerin dolar ile ne alakası var başkanlık diye yırtındı *** etti ülkeyi tipini siktiğim
Ne diyim bilemedim,ilk mesajini bana yazmissin...
Hosgeldin.
muzurasd
06-11-2018, 07:23
ilk postun dolarla ilgili isviçrede yaşadığına eminmisin :):)
Buradan yazinda herkes faydalansin.
abi biraz karışık ne kadar zararınızın olduğunu bilmeme gerek ona göre viopta pozisyon açtırıcam
örnek vereyim 6.66dan 100bin tl dolara bağladınız şu an 5.33 kurunda paranızın değeri 80 bin tl 20 bin tl zararınız var
6.66da 20 bin tl zararı kapatmanız için viopta 15 lotluk işlem açmanız gerekir
15 lotluk işlemi açtığınız kurun her 10 kuruşluk hareketinde 1500 tl zarar ve ya kar yazarsınız bu da tekrar 6.66ya geldiğinizde size ana paranızı geri verir
15 lotluk işlem için 7000tl sermayenizi viop teminat olarak alır başlangıçta 80 bin tl ile girdiğimiz için kalan 73 bin tlye de %22 faiz alırsınız
bu denkleme göre diyelim ki 2019 nisanda yani 6 ay sonra dolar tekrar 6.66 oldu
sizin vioptaki dolar hesabınız size kaybettiğiniz 20 bin tlyi geri verir
viopta serbest duran 73 bin liradan ise %22 faiz ile 6 aylık 7500 tl civarı para kazanmış olursunuz
ne şiş yanar ne kebap
şunu da şuraya bırakayım
http://i66.tinypic.com/29gdcgh.jpg
bu arada sebep belirtildiği sürece ben hala 3,4,5 fikirlerini okumak isterim
neden düşecek nasıl düşecek bilmek isterim güvenirsem şorta geçerim
ama ben bu işin küçük yatırımcıya çökme noktası olduğunu düşünüyorum
ve kurun bu kadar düşmesi için reel bir politika göremiyorum hala ödenmemiş yaklaşık 200 milyar usd 1 yıllık vadeli borcumuz var
demek ki hükümet kur krizinin faturasını gördü krizi borçlanma ve faizle stagflasyona çevirecek diyorum ama nereye kadar
en tepeden %25lik bir düzeltme yaptık daha ne kadar yapabiliriz göreceğiz
Beklemeye devam şuan zarardayız ama panik etmiyorum hiç çünkü patlayacak bir yer bulur eyyyyy diye başlayacağı an bir sabah ansızın 6yı geçeriz içten bile değil bu ülke 1 gecede 1 TL arttığını da gördü
teknik olarak ya elliotun son dalgasını tamamladık ya da 27lerde tamamlıyoruz
yükseliş için 5.50lere denk gelen düşüş trendini kırması şart
"şu an çok düştü girelim" diyenler varsa ben olsam düşüş trendini kırdığında girerim şu an buralar belirsiz
Reise forumu okuttum , olmaz böyle aman zarar etmesinler de yansın 70 milyon yav dedi şuan ulusa sesleniş konuşması için hazırlanıyor .
I'm at Kısıklı with rantçı yandaşlar / other 2626
By CrAzY
06-11-2018, 09:14
Bir haftadır özellikle günüm ekranda geçmeye başlayınca dolardaki gözlemim günlük +%80 artış sonra 5 6 krş düşüş olarak görünüyor. Merkez bankası elindeki tüm kaynaklarla seçime kadar baskılayacak fakat bunun dönüşü çok çok kötü olacak bizler için. Dolar düşüyor diye bir takım sevinenler oluyor fakat seçim sonrası 7 mi olur 10 mu olur göreceğiz. Ben bu seviyedende alım yaparım net düşeceğini bilsem bile. :)
%24 faiz ile swap işlemlerine başlamış merkez bankası
londrada tl faizi %23ten işlem görüyor
TL alana faiz marjı sağlamış oluyoruz bu durumda
traderlarda hem değerlenen TL den hemde faizden faydalanıyorlar
kuru düşürmek için iyi hamleler ama bu kadar faizi nasıl ödeyeceğiz acaba?
Dün satır arasında enteresan bi bilgi geçildi, şaşırdım.
SP miydi başka bi derecelendirme kuruluşu muydu neydi, "son vergi indirimleri mali disiplini olumsuz etkiliyor, not artışını riske atabilir" diye... Çok üzerinde durulmadı, kaynadı gitti İran yaptırım muafiyeti falan ayağına...
Vergi indirimi yapmasalardı riske girmeyen bi not artışı yönelimi mi vardı ki? Bu bilgi baya enteresan geldi. Bu da yabancı yatırımcı için nispeten olumlu bi tablo oluşturmaz mı, kur düşüşü vs anlamında? Ama gerçekçi düzgün bi hamle göremiyoruz diyoruz enflasyon falan kanadında, bayram değil seyran değil hesabı, ne alaka?
Dün satır arasında enteresan bi bilgi geçildi, şaşırdım.
SP miydi başka bi derecelendirme kuruluşu muydu neydi, "son vergi indirimleri mali disiplini olumsuz etkiliyor, not artışını riske atabilir" diye... Çok üzerinde durulmadı, kaynadı gitti İran yaptırım muafiyeti falan ayağına...
Vergi indirimi yapmasalardı riske girmeyen bi not artışı yönelimi mi vardı ki? Bu bilgi baya enteresan geldi. Bu da yabancı yatırımcı için nispeten olumlu bi tablo oluşturmaz mı, kur düşüşü vs anlamında? Ama gerçekçi düzgün bi hamle göremiyoruz diyoruz enflasyon falan kanadında, bayram değil seyran değil hesabı, ne alaka?
ülkeye şirket gözüyle bakarsanız tablo netleşir
şirket alacağından vazgeçiyor üstüne birde daha çok borçlanmak için fiyatların düşürülmesini sağlıyor
şirket bunu piyasa canlansın diye yapıyor ama uzun vadede bütçesine ve borçlanmasına olumsuz yansıyacak
peki biz bunu neden yapıyoruz?
biz yıllardır üreterek değil tüketerek büyüyen bir ülkeyiz
ucuz kredili mal alınır iç piyasada satılır ve büyüme sağlanırdı
şimdi kur ve faiz artınca ucuz kredi bulamamaya ve maliyeti kontrol edememeye başladık
Bas bas paraları leylayaaaa
_muhaRRem
06-11-2018, 10:00
Bir haftadır özellikle günüm ekranda geçmeye başlayınca dolardaki gözlemim günlük +%80 artış sonra 5 6 krş düşüş olarak görünüyor. Merkez bankası elindeki tüm kaynaklarla seçime kadar baskılayacak fakat bunun dönüşü çok çok kötü olacak bizler için. Dolar düşüyor diye bir takım sevinenler oluyor fakat seçim sonrası 7 mi olur 10 mu olur göreceğiz. Ben bu seviyedende alım yaparım net düşeceğini bilsem bile. :)
düşüyor diye sevinmeyelimmi ? çıkınca mı sevinelim
ülkeye şirket gözüyle bakarsanız tablo netleşir
şirket alacağından vazgeçiyor üstüne birde daha çok borçlanmak için fiyatların düşürülmesini sağlıyor
şirket bunu piyasa canlansın diye yapıyor ama uzun vadede bütçesine ve borçlanmasına olumsuz yansıyacak
peki biz bunu neden yapıyoruz?
biz yıllardır üreterek değil tüketerek büyüyen bir ülkeyiz
ucuz kredili mal alınır iç piyasada satılır ve büyüme sağlanırdı
şimdi kur ve faiz artınca ucuz kredi bulamamaya ve maliyeti kontrol edememeye başladık
Orası tamam hocam da, durduk yere not artırımı niye yapacaklardı peki?
Bu arada önceden de yazmıştım sanırım, örneğin 300 binlerde kalacağı düşünülen otomobil satışları bu sayede 500 bine çıkarsa, hem satılan araçlardan hem de dolaylı işlemlerden (bu araçların sigortaları, MTV'leri, benzin alımları vb) vergi gelirleri anlamında devletin işine gelir diyorlardı, böyle bi hesap yapıyor otomotivciler, gerçekçi midir bilemiyorum. İddialarına göre gerçekçi. Bu anlamda o para yerine "konulabilirse" iyi değil mi? Tabi dediğim gibi, öngördükleri bu satışların mutlak surette gerçekleşmesi lazım. Bu da iddialı bi senaryo, risk bu yüzden asıl galiba.
Orası tamam hocam da, durduk yere not artırımı niye yapacaklardı peki?
Bu arada önceden de yazmıştım sanırım, örneğin 300 binlerde kalacağı düşünülen otomobil satışları bu sayede 500 bine çıkarsa, hem satılan araçlardan hem de dolaylı işlemlerden (bu araçların sigortaları, MTV'leri, benzin alımları vb) vergi gelirleri anlamında devletin işine gelir diyorlardı, böyle bi hesap yapıyor otomotivciler, gerçekçi midir bilemiyorum. İddialarına göre gerçekçi. Bu anlamda o para yerine "konulabilirse" iyi değil mi? Tabi dediğim gibi, öngördükleri bu satışların mutlak surette gerçekleşmesi lazım. Bu da iddialı bi senaryo, risk bu yüzden asıl galiba.
not arttırımı yapmayacaklardı tabiki
şimdi not indirimi gelebilir diyorlar
otomotivcilerin tezi doğu ama yatırımcılar da "fiyatlar bu kadar artmışken zaten alacakların dışında kimse 10 bin lira indirildi diye araba almaz" mantığıyla bakıyor ve zaten alacaklardan daha çok vergi geliri elde etme imkanı varken bundan vazgeçildiğini düşünüyor olabilir
bunu yıl sonu satışa yansımasından göreceğiz
şahsen 90 bin liradan 160 bin liraya çıkan poloyu 145 bine düştü diye almam bende
o parayı faize koysam her yere aksiyle giderim ztn
teklif 130 milyon dolarda kalmış
kur ona tepki verdi
%24 faizi beğenmemiş yabancı
"senin paran daha çok değer kaybedecek" diyorlar 1 yıl vadede
not arttırımı yapmayacaklardı tabiki
şimdi not indirimi gelebilir diyorlar
otomotivcilerin tezi doğu ama yatırımcılar da "fiyatlar bu kadar artmışken zaten alacakların dışında kimse 10 bin lira indirildi diye araba almaz" mantığıyla bakıyor ve zaten alacaklardan daha çok vergi geliri elde etme imkanı varken bundan vazgeçildiğini düşünüyor olabilir
bunu yıl sonu satışa yansımasından göreceğiz
şahsen 90 bin liradan 160 bin liraya çıkan poloyu 145 bine düştü diye almam bende
o parayı faize koysam her yere aksiyle giderim ztn
Not artırımını riske atabilir diyince, "lan artıracak mıydınız ki" sorusu akla geliyor tabi ondan dedim :)
Aynen bunu hesap kitap yapmışlar, oluyor diyorlar ama dediğin de doğru, piyasalar veya yatırımcılar aynen dediğin gözle bakıyor. Kesinlikle, bekleyip göreceğiz, şimdi de diyorlar ki, yıl sonuna kadar değil de sonrasında da devam etsin, bekleyen araçlarımız var, bitiremeyiz yıl sonuna kadar demeye başlamışlar.
Tabi canım, dün arkadaş bakıyor, kardeşine araba alacaklarmış, Peugeot 208 90 bin TL diyor, bu bi de inmiş haliymiş. Çüş dedim. İşte sen ben almıyoruz piyasasını biliyoruz, arabaları biliyoruz ama tüketicinin %90'ı bilinçsiz hala.
Ben yolda yeni Polo falan görünce gülüyorum artık o derece oldu.
Hanımın dayısı 270 bin TL'ye Honda CR-V almış, hava atma videosu çekiyor. Yakında yeni kasası gelecek :)
Başka bir arkadaş anlatıyor dün, iki tanıdık aynı aracı alıyorlar, birisi ÖTV indirimi devreye girmeden önce parasını yatırıyor işlemler tamamlanıyor arabayı alıyor, diğeri o arada parayı mı denkleştiremiyor bişey oluyor, satışı gerçekleştiremiyorlar, ertesi gün parayı MTV'yi falan yatırıp plakalandıracaklar, indirim geliyor, birisi 30-40bin TL indirimle almış oluyor. Sinir olmuşlar. Otur soğuk su iç.
Biz bu şartlarda alınmaz diyoruz, adamlar orada bi de böyle zararlara uğruyorlar, komik valla.
teklif 130 milyon dolarda kalmış
kur ona tepki verdi
%24 faizi beğenmemiş yabancı
"senin paran daha çok değer kaybedecek" diyorlar 1 yıl vadede
Bu da enteresanmış.
Not artırımını riske atabilir diyince, "lan artıracak mıydınız ki" sorusu akla geliyor tabi ondan dedim :)
Aynen bunu hesap kitap yapmışlar, oluyor diyorlar ama dediğin de doğru, piyasalar veya yatırımcılar aynen dediğin gözle bakıyor. Kesinlikle, bekleyip göreceğiz, şimdi de diyorlar ki, yıl sonuna kadar değil de sonrasında da devam etsin, bekleyen araçlarımız var, bitiremeyiz yıl sonuna kadar demeye başlamışlar.
Tabi canım, dün arkadaş bakıyor, kardeşine araba alacaklarmış, Peugeot 208 90 bin TL diyor, bu bi de inmiş haliymiş. Çüş dedim. İşte sen ben almıyoruz piyasasını biliyoruz, arabaları biliyoruz ama tüketicinin %90'ı bilinçsiz hala.
Ben yolda yeni Polo falan görünce gülüyorum artık o derece oldu.
Hanımın dayısı 270 bin TL'ye Honda CR-V almış, hava atma videosu çekiyor. Yakında yeni kasası gelecek :)
Başka bir arkadaş anlatıyor dün, iki tanıdık aynı aracı alıyorlar, birisi ÖTV indirimi devreye girmeden önce parasını yatırıyor işlemler tamamlanıyor arabayı alıyor, diğeri o arada parayı mı denkleştiremiyor bişey oluyor, satışı gerçekleştiremiyorlar, ertesi gün parayı MTV'yi falan yatırıp plakalandıracaklar, indirim geliyor, birisi 30-40bin TL indirimle almış oluyor. Sinir olmuşlar. Otur soğuk su iç.
Biz bu şartlarda alınmaz diyoruz, adamlar orada bi de böyle zararlara uğruyorlar, komik valla.
sadece hükümete kızmakla olmuyor işte bu işler, bizim milletimiz de "tüketim manyağı"
buda vaktinde güzel söylemiş "arzu acı getirir" diye
ihtiyacımız olmayana sahip olmak için bugünlerimizi yaşayamıyoruz
o satın aldıklarımız için paradan çok zaman ödüyoruz ve o zamanı geri kazanamayacağız farkında değiliz..
sadece hükümete kızmakla olmuyor işte bu işler, bizim milletimiz de "tüketim manyağı"
buda vaktinde güzel söylemiş "arzu acı getirir" diye
ihtiyacımız olmayana sahip olmak için bugünlerimizi yaşayamıyoruz
o satın aldıklarımız için paradan çok zaman ödüyoruz ve o zamanı geri kazanamayacağız farkında değiliz..
Aynen maalesef... ABD gibi, krediyle ev arabayı çak, ömür boyu ödemeye kastır. Ekonomi iyi olsa neyse, bu arada bi de alım gücümüz düşüyor, kriz patlak veriyor, bilmemne... Bakalım ne olacak, Allah sonumuzu hayır etsin.
By CrAzY
06-11-2018, 11:07
düşüyor diye sevinmeyelimmi ? çıkınca mı sevinelim
Merkez bankası elinde olan rezervlerle doları düşürüyorsa sence sevinmeli misin ? Peki o rezervler bittiğinde düşmeye başladığı düşüş trendinin tepe noktasını delip geçeceğini , dolar çıktığında yapılan zamın düştüğünde yansıtılmadığını ve tekrar çıkış trendinde zamın kralını yapacaklarını bilmen gerekirdi.
Kenara 1000 dolar koyan dolar düştü diye üzülüyor bende bunu anlamıyorum.
Düşmesine iyi gözle bakanlar direk yandaş
Yok yav düşmemeli diyenler bilge
Eheehe 5000 dolarım var elbet bi gün patlayacak diyenlerde ileri görüşlü...
4.88 ciler 2023 cüler..Konu değil panayır yeri
_muhaRRem
06-11-2018, 11:35
Ben amerikaya güvenerek paramın değerini bu güne kadar hiç korumadım , bu benim kişisel fikrim ve hayat biçimim... paramı çok şükür faize yatıracak kadarda ticaretin gerisinde kalmadım.. rızk ALLAH tandır , o yüzden korkum yok çok şükür..
ben arka planıyla ilgilenmem dolar düşerse sevinirim 2+2 4 dolar yükselirse üzülürüm çok net bi davranış bu .
tahvil düşersede sevinirim
_muhaRRem
06-11-2018, 11:37
herkes herkesin görüşüne fikrine saygı duyarsa daha güzel bir ülke olabiliriz..
ben faize yatırana dolar alana laf söylemem o kendi stilidir .
mikelazi
06-11-2018, 11:51
Kenara 1000 dolar koyan dolar düştü diye üzülüyor bende bunu anlamıyorum.
Düşmesine iyi gözle bakanlar direk yandaş
Yok yav düşmemeli diyenler bilge
Eheehe 5000 dolarım var elbet bi gün patlayacak diyenlerde ileri görüşlü...
4.88 ciler 2023 cüler..Konu değil panayır yeri
dolarım yok
borcumda yok
kafa mis :)
Ben bu konuda özellikle karşılıklı fayda getirmeyen "bak gördünmü" yada "nasılda koyduk" tipinde yazılar yazılmasından, aşırı rahatsızım. Piyasanın genel gidişatı, gün içi ekonomiyi etkileyecek haberleri ve buna bağlı parite ilerleyişi hakkında yorum yapacaksak yapalım. Gerisi kavga dövüş
Ben amerikaya güvenerek paramın değerini bu güne kadar hiç korumadım , bu benim kişisel fikrim ve hayat biçimim... paramı çok şükür faize yatıracak kadarda ticaretin gerisinde kalmadım.. rızk ALLAH tandır , o yüzden korkum yok çok şükür..
ben arka planıyla ilgilenmem dolar düşerse sevinirim 2+2 4 dolar yükselirse üzülürüm çok net bi davranış bu .
tahvil düşersede sevinirim
Şunu atlıyorsun ama, sen ticaretin gerisinden kalmasan da ya da artış azalış seni etkilemese de toplumun genelini etkileyen bir unsur kur dalgalanması ve faiz.
En basiti artan faizden ötürü konut / taşıt kredi maliyetleri artıyor satışları azalıyor. Neticede bayiler kapanıyor, kapanan bayi işçi çıkartıyor.
Çıkan adam evine ekmek götüremiyor.
Keza dolar artışı lojistik maliyetlerini yukarı çekiyor, mal nakliye maliyeti artıyor. Ürün birim fiyatına isabet eden maliyet kalemi artıyor.
Bu da ürünün son tüketici fiyatını yukarı yönlü değiştiriyor.
Nasıl ki sen ticaret yaparken kazanmaya bakıyorsan herkes aynı pencereden bakıyor.
Bu gün 10'a aldığın hammadde yarın 12 olduğunda sen bitmiş ürünü 15 e satarsan 2 ay sonra kepenkleri kapatırsın.
Bu değişkenlikleri "benim dolarım yok çok şükür" gibi basit bir yaklaşımla ele almak ticaret erbabı için kabul edilebilir durmuyor.
Ve işi bilen adamların yazdıkları da az çok ortada manipüle ediliyor piyasa bir şekilde, birileri kazanla götürüyor bu sayede.
_muhaRRem
06-11-2018, 16:45
Sana şöyle söyleyim
Eski bir firmayız Biz inşaat yapıyoruz taahhütlerimiz yani sözlerimiz,3 yıldır para kazanmıyoruz , daireleri yapıyoruz alıcı yok , faizi dövizi iliklerimize kadar yaşıyoruz o yüzden anlattıkların bana yabancı değil.
Dedim ya bu benim bakış açım . Ben doların yükseleceğini biliyordum , dolara dönmesinide biliyordum imkanımda vardı ama yapmadık , ticari olarak hata yaptık belki , belkide zarar ettik ama dedim ya stil bakış açısı inanç felsefe ne derseniz deyin , ben doların kanatları altında olamam , bana ters.
He dersenki ben paramın değerini nasıl koruyacağım ticaret yapmıyorum , altın al kardeşim veya bankaya yatır faize koy oda bi seçenek ama ben , dolar alım satımı , dolara güvenmek benim hayatımda yok .
Sana şöyle söyleyim
Eski bir firmayız Biz inşaat yapıyoruz taahhütlerimiz yani sözlerimiz,3 yıldır para kazanmıyoruz , daireleri yapıyoruz alıcı yok , faizi dövizi iliklerimize kadar yaşıyoruz o yüzden anlattıkların bana yabancı değil.
Dedim ya bu benim bakış açım . Ben doların yükseleceğini biliyordum , dolara dönmesinide biliyordum imkanımda vardı ama yapmadık , ticari olarak hata yaptık belki , belkide zarar ettik ama dedim ya stil bakış açısı inanç felsefe ne derseniz deyin , ben doların kanatları altında olamam , bana ters.
He dersenki ben paramın değerini nasıl koruyacağım ticaret yapmıyorum , altın al kardeşim veya bankaya yatır faize koy oda bi seçenek ama ben , dolar alım satımı , dolara güvenmek benim hayatımda yok .
Ticaret ile "stil bakış" açısı birbirinden bağımsız şeyler bence.
Bu gün mesela bir fatura geldi, adam TL faturayı EURO karşılığı bu gün kü kur dan kesmiş.
Araç kira faturası, madem öyle devlet desin ki Ekim ayı için geçerli USD / EUR kuru budur. Biz her ay aracı farklı bedelle kiralamış oluyoruz.
Yani bahsettiğim sen TL ye dönücem desen de piyasa seni dövizin içinde tutuyor. Sabaha kadar baksak bu değişmez, kur'un zıpladığı dönemlerde mal alamadı bir çok firma. Satan da yerine koyamam diye satmadı.
Ticaretin bir döngüsü var sen bunu TL ile yapacağım diye zorlarsan bir yerden patlar.
İnşaat sektöründe kur'u reddedip ayakta kalmak için ne kadar zarar yazdın merak ediyorum.
Sana şöyle söyleyim
Dolar alıp almaman tamamen kendi tercihin, kimse de karışamaz buna. Yargılayamaz, yadırgayamaz.
Sadece son cümlen dikkatimi çekti. Altın..
Dolarla belirlenmiyor mu bunun onsu? Adı dolar değil sadece
_muhaRRem
06-11-2018, 18:58
Dolar alıp almaman tamamen kendi tercihin, kimse de karışamaz buna. Yargılayamaz, yadırgayamaz.
Sadece son cümlen dikkatimi çekti. Altın..
Dolarla belirlenmiyor mu bunun onsu? Adı dolar değil sadece
Tamam ama karşılığı olmayan altın yok ..
Malesef dünyaca kabul gören para usd yapcak birşey yok.
Altın gün geçtikçe ons u yükselebilir seneye belkide 1500 :)
semprimena
06-11-2018, 20:01
Abd nin iran ambargosunda bizi muaf tutmasindan sonra, cb nin biz ambargoya falan karsiyiz uymayiz demesi nasil yorumlanmali? Bu kur u ateslermi?
GokhanRS
06-11-2018, 20:13
Bırakın şimdi doları altını.
Adamlar zar zor aldığımız TL ye bile göz dikti.
https://youtu.be/R9mcsF-M14Y
Devletin %25 katkı verdiği ve kendi yönettiği fon son 12 ayda -%13 getirmiş. Eksi yüzde 13, yani devlet bana zarar ettirdi.
Devletin %25 katkı verdiği ve kendi yönettiği fon son 12 ayda -%13 getirmiş. Eksi yüzde 13, yani devlet bana zarar ettirdi.
Bes de her zaman kamu borçlanması seçili bende
Mükemmel getirisi var denemelisin
Ben bu arada bes bozdurdum hepsini kapattım
Yeni yasada istesende çıkamayacaksın haberin olsun emekli olana kadar
Bes de her zaman kamu borçlanması seçili bende
Mükemmel getirisi var denemelisin
Ben bu arada bes bozdurdum hepsini kapattım
Yeni yasada istesende çıkamayacaksın haberin olsun emekli olana kadar
Benimkiler de fena getirmedi, getirmiyor hali hazırda.
Benim dediğim zorunlu BES değil, ondan hemen çıktım.
Dediğim benim yıllar önce başlattığım BES.
Devlet %25 veriyor, kafadan %25 iyi diyordum, bir baktım fon getirisine geçen hafta eksilerde geziyor. Bu parayı sen fon seçip yönetemiyorsun, devlet kendi değerlendiriyor. Bari enflasyon kadar getirsin yaw.
%60 devlet katkısı hakkıma birkaç ay kaldı. O seviyeye çıkıp, alırım paramı belki de.....
Avivasa Emeklilik BES Fon Getirileri Performans Karşılaştırması – FinansDanışmanım (http://www.finansdanismanim.com/avivasa-emeklilik-bes-fon-getirileri-performans-karsilastirmasi-4/)
FON KODU BİREYSEL EMEKLİLİK FONU FON TÜRÜ SON 3 AY (%) YILBAŞINDAN İTİBAREN (%) SON 1 YIL (%)
AEI AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU Devlet Katkısı Fonu -5,78 -14,87 -14,28
-%14.28 miş.
Eksi ne demek yaw..... %25 ver, 1 senede %15 geri al.
Kıdem de böyle olacak allağ bilir.......
Dolara bu seviyeden girilir mi?
4,488 den bir miktar almıştım.
O seviyeden alınan dolar hâlâ duruyor mu? :)
hocam neden yukarılardan kar almadınız hiç ?
Pardon pardon pardon 5,488 olacaktı..
5,33 den gireyim mi ?
muzurasd
07-11-2018, 12:20
O seviyeden alınan dolar hâlâ duruyor mu? :)
6.5 den aldığım duruyor bende :)
ChuckBartowsKi
07-11-2018, 17:25
Bugün iran merkezli bir firma yatırımları orta doğuda kobi sayılır 10 milyon usd yatırım yapmak istiyor garip kısmı ise iç anadoluya :) sadece daire almak istiyor bu şekilde çok firma gelmek istedi sizce durum nedir?
Bugün iran merkezli bir firma yatırımları orta doğuda kobi sayılır 10 milyon usd yatırım yapmak istiyor garip kısmı ise iç anadoluya :) sadece daire almak istiyor bu şekilde çok firma gelmek istedi sizce durum nedir?
Samsun'a yönlendirirseniz anlaşabiliriz. :D
Shadow_Dancer
07-11-2018, 17:49
Bende ortadogu denilen *** cukurunda yasasam , yani basimda cennet gibi bir memleket , denetimsizligin dibini gormus bir sistem ,gercekten hosgorulu bir halk olsa bende mulk sahibi olmak isterdim
streetracer_nos
07-11-2018, 17:57
Ankara /kecioren düsünürlerse yardimci olmak isterim
ChuckBartowsKi
07-11-2018, 18:48
Biz kendimiz de inşaat işi ile uğraşıyoruz sadece garip geldiği için paylaşmak istedim ama bölge sorarlarsa samsun ve keçiören kısmı aklımda bulunsun :)
streetracer_nos
07-11-2018, 19:07
Algida secicilik şu yoklukta birisi 10 milyon$lik daire almak istiyor diyince nedenini falan hiç merak etmedim;)
6.5 den aldığım duruyor bende :)
Sizin şafağınız uzun gibi görünüyor :)
dolar kuru tahmini kimse yapamaz yaparsa cevabı burda Trump ile gazeteciler arasında ilginc diyalog - Dunyadan Son Haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trump-ile-japon-gazeteci-arasinda-ilginc-diyalog-2725337/) :D
Amerika isterse indirir isterse kaldırır hıyar ister yersin ister yemessin :D
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JfBJRSuG11I)
Güzel bir açıklama
Pence YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sRd58KRCxQ4)
Pence YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sRd58KRCxQ4)
???
26 temmuzda yükleme yapılmış. Bu konular geçti bitti.
???
26 temmuzda yükleme yapılmış. Bu konular geçti bitti.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HueLQF6YG7I)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HueLQF6YG7I)
Unutulacak, unutuldu bile. Herkes ekmeğinin peşinde.
Soma'da faciadan sonra, Rize'de çaycılar, Giresun'da fındıkçılar, şeker fabrikalarının satıldığı illerde vs vs vs hep AKP kazandı.
Emeklileri geçtim, sadece emeklilikte yaşa takılanlar ekibi bile oy vermese kazanamazlar.
Neyse derin mevzular.......
Unutulacak, unutuldu bile. Herkes ekmeğinin peşinde.
Soma'da faciadan sonra, Rize'de çaycılar, Giresun'da fındıkçılar, şeker fabrikalarının satıldığı illerde vs vs vs hep AKP kazandı.
Emeklileri geçtim, sadece emeklilikte yaşa takılanlar ekibi bile oy vermese kazanamazlar.
Neyse derin mevzular.......
Watchtower of Turkey on Vimeo (https://vimeo.com/108018156?fb_ref=embed&fbclid=IwAR0Z30p2EC4oXC2eCIqcdWwVAH8huUm656QX6fIsn 26TZoLabaZAkG2Y1RY)
Hiçbir zaman bu toplumu bir futbol fanatiği gibi herhangi bir parti oluşumuna endeksleyemessiniz
not : Libya kaddafi gitti çünkü biliyordu bu salaklar gidersem dağilir ayni suud ailesi gibi çeteleşir
Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır......
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=S2RYfceAEpE&t=164s)
Halk kendini iteleyene ayri bir sevgi duyuyor...
Acimiyorum artik kimseye...
uygarr watsapa bağlamış konuyu.
Bu günkü yükselişin nedenini nedir bilen var mı?Birde Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Kasım'da Katar Emiri ile Türkiye'de bir araya gelecekmiş. Bir etkisi olur mu acaba düşeşe?
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ZuD8_PwOD9g)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ZuD8_PwOD9g)
Konu dışına çıkmasan?
"Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı.."
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=S2RYfceAEpE&t=164s)
:D:D subliminal mesaj falan aradım o kadar alakasız.. Acaba bir bağlantı var ben mi çözemedim diye :D
Fed sabit tuttu bakalım nasıl bir gün bekliyor
streetracer_nos
09-11-2018, 10:16
Nedir ongoruler dip bekleniyor ama 5.50 ye dayandi
dolar koptu gidiyor. 5.54
streetracer_nos
09-11-2018, 10:36
Keriz.avi mi acaba ytd
streetracer_nos
09-11-2018, 10:39
Murat abim yolumuzu aydınlat@997TT
rebelh @ konuya bekleniyorsunz:)
rebelh @ konuya bekleniyorsunz:)
Ben de yorumlarını merak ediyordum şu son hareketlerde :)
By CrAzY
09-11-2018, 11:00
35 40 45 ve 49 ortalama alımlarla devam ediyorum. Düşüş trendi bitmiş olabilir. Dün bir analizci 49 52 56 dirençlerinden bahsetti gün içinde o dirençleri izliyor olacağım 56 sonrası tamamen düşüş trendi bitmiş gibi varsayıp gene alım yaparım.
Şu linkten tüm bankaların alış satışlarını takip edebilirsiniz.
Guncel Doviz Kurları, Gram Altın Fiyatı | Dovizz (https://dovizz.net)
Merhabalar
Ben şu an şehir dışındayım bilgisayara da uzağım
Ama 55ler kritik halen daha düşen kanal içerisindeyiz
Daha öne yazmıştım 30larda ya da bir ihtimal 27lerde son dalgayı tamamlayacak diye şu an 30larda tamamlamış gibi görünüyor ama düşen kanaldan çıkması gerek
Yeni girecek veya ekleme yapacaklara önerim şu an teknik olarak giriş seviyesi değil beklemek gerek 55 üstü günlük kapanışta pazartesi girilebilir biraz daha yukarılara da olsa garanti olur
Aksi takdirde tekrar alt bandı zorlayabilir
Skyhawk34
09-11-2018, 13:47
Şu linkten tüm bankaların alış satışlarını takip edebilirsiniz.
Guncel Doviz Kurları, Gram Altın Fiyatı | Dovizz (https://dovizz.net)
Teşekkürler.
Ordu'da yim,5 gun daha piyasadan uzak ama siyasete asiri yakinim.
Hala dusme riskini tasiyor ama suan teknik ile islem yapin ama bir aciklama ile teknik tahta coker...
Eger dedgim yerlerden aldiysaniz satabiliriz. Ama su ifan i bekliyorum dedigim petrol baskısı devam ediyor.
8.000rpm
09-11-2018, 21:04
Petrolün muafiyetinin %25 olması haberi henüz beyinlerde yer bulamadı...
Doğalgaz ve Elektrikte indirim müjdesi verdi devletimiz. Ama müjde, yani indiriyorum şukadar geri çekiyorum yok. Tüm bu adımlar yine Tüketici endeksi güvenini kazanma, enflasyon bu ay düşürme ve kredi derecelendirmelerinden iyi puanı kapmaya devam oyunları. Diyorum ya adamlar reform vs yapmıyor, bildiğin demokrasinin bugunu nasıl buldularsa, ekonomininde bulmuşlar aq. Oyunu kuralına göre oynuyorlar, ortaya çıkacak değerleri speküle ederek güzel tablo çıkarmaya çalışıyorlar. Yani kısacası diyorlarki "halkın aq, onları düşüneninde aq, bize güçlü devlet portresi lazım"
önümüzde yerel seçim var vatandaşı biraz yemleyelim diyorlar kısaca
günaydın
dolar hala düşüş trendinde 5.55ler aaşılmadıkça trendi kırmış diyemeyiz
ama çok uzun bir süredir takip ettiğim ve güvendiğim macd indikatörü günlükte alım verdi
ben bir miktar stop olduğumun bir kısmıyla buradan alıp bekleyeceğim trendi aşınca tekrar alıma geçerim
5leri dillendirenler var ama ben gerçekçi bulmuyorum düşüşte 5.41ler olabilecek dip seviyelerdi ama sanırım istediklerini alamadılar ki 5.30lara kadar bastılar
yine gün içi yazarım bu hafta ekran başındayım..
lucky Jackal
12-11-2018, 10:03
günaydın
dolar hala düşüş trendinde 5.55ler aaşılmadıkça trendi kırmış diyemeyiz
ama çok uzun bir süredir takip ettiğim ve güvendiğim macd indikatörü günlükte alım verdi
ben bir miktar stop olduğumun bir kısmıyla buradan alıp bekleyeceğim trendi aşınca tekrar alıma geçerim
5leri dillendirenler var ama ben gerçekçi bulmuyorum düşüşte 5.41ler olabilecek dip seviyelerdi ama sanırım istediklerini alamadılar ki 5.30lara kadar bastılar
yine gün içi yazarım bu hafta ekran başındayım..
Benim alıp 4-5 ay bekleme lüksüm var, 4-5 ayda faizde mi dursam veya bir kısmını ayırıp bu civardan, dolar mı alsam diye çok tereddütüm var. sen ne öngörüyorsun 4-5 aylık süreç için.
viopta pozisyon açın
örnek vereyim 6.66dan 100bin tl dolara bağladınız şu an 5.33 kurunda paranızın değeri 80 bin tl 20 bin tl zararınız var
6.66da 20 bin tl zararı kapatmanız için viopta 15 lotluk işlem açmanız gerekir
15 lotluk işlemi açtığınız kurun her 10 kuruşluk hareketinde 1500 tl zarar ve ya kar yazarsınız bu da tekrar 6.66ya geldiğinizde size ana paranızı geri verir
15 lotluk işlem için 7000tl sermayenizi viop teminat olarak alır başlangıçta 80 bin tl ile girdiğimiz için kalan 73 bin tlye de %22 faiz alırsınız
bu denkleme göre diyelim ki 2019 nisanda yani 6 ay sonra dolar tekrar 6.66 oldu
sizin vioptaki dolar hesabınız size kaybettiğiniz 20 bin tlyi geri verir
viopta serbest duran 73 bin liradan ise %22 faiz ile 6 aylık 7500 tl civarı para kazanmış olursunuz
ne şiş yanar ne kebap
Benim alıp 4-5 ay bekleme lüksüm var, 4-5 ayda faizde mi dursam veya bir kısmını ayırıp bu civardan, dolar mı alsam diye çok tereddütüm var. sen ne öngörüyorsun 4-5 aylık süreç için.
viopta pozisyon açın
bankanızdan viop hesabı açtırın
tüm paranızı viopa atın
ana paranıza denk gelecek miktarda dolar lotu alın
4 ay süreniz varsa 02.19 dolar lotunu alabilirsiniz
1 lot ile her 10 kuruşta 100 lira kazanır/katbedersiniz
ona göre hesabınızı yapın bir yandan da faiz alın :icon_tup:
Ben olsam bugün almazdim....
şu viop işini biraz netleştirelim
viop nedir?
viop ileri tarihli fiyatlardan kaldıraçlı dolar alabileceğiniz bir piyasadır
açılımı: vadeli işlemler opsiyon piyasası
her bankadan viop hesabı açtırabilirsiniz
paranız takasabankta devlet güvencesinde sizin adınıza saklanır
ileri tarihli dolar nedir?
kur şuan:5.4955 buna göre;
mesela: 12.18 kuru bugün :5.6240 (+13 kuruş)
02.19 kuru:5.8106 (+31 kuruş)
04.19 kuru:6.0195 (+61 kuruş)
06.19 kuru:6.2100 (+71 kuruş) vs diye gidiyor
peki bu fark neye göre hesaplanıyor?
libor farkı.. merkez bankalarının faizleri arasındaki fark yani tr %24- abd %3 = %21 yıllık
tabi her zaman direk bu orandan işlem görmüyor özellikle merkez bankası viopta satış kısmına geçtiği için vadeliler spot piyasaya göre ucuz kalıyor
spot piyasaya göre nasıl ucuz?
paranızı viopa attınız hem faiz alıp hem de o günkü kura göre viopta işlem yaptığınız zaman kar ve zarar durumunda bankadan alacağınız dolara göre daha avantajlısınız
evet pahalı alıyorsunuz ama o gün tarihine göre alıp faiz kazanıyorsunuz
peki kur 5.49dan 5.59a çıkarsa bugün vadeliler ne olur?
onlarında hepsi 10 kuruş civarı artış gösterir
alış satış arasında banka marjı var mı?
hayı yok tamamen serbest piyasa aynı ürünü 5.74ten alıp 10 saniye sonra 5.77den satabilirsiniz yeterki birisi o fiyattan almak istesin
vadelilerin değeri yani fiyatı son işlem gördü fiyata göre belirlenir
viopun amacı ne?
döviz borçlu firmaların kur risklerini minimize etmeleri için kurulmuş bir piyasa
yazın başında 12.18 vadeyi 4.80lerden alıyordum
ağustosta 7.40lardan işlem gördü
bu da 1 lot için 2600 TL kar demek ve bu parayı kazanmak için sadece 455 lira teminat koyuyorsunuz ortaya
1 lotun dolar tl de teminat bedeli 455 lira
yani viopa 455 lira atıp 1 lot vadeli dolar tl alabilir/satabilirsiniz (evet satış da var piyasa çift yönlü ama şimdi oraya girmeyeceğim)
5.61den 455lira karşılığı 12.18 vadesinden aldığınız zaman 12.18 vadesi 5.15e düşerse tüm paranızı (455 liranızı) kaybedersiniz
ama vadeli 5.61den 5.91e çıkarsa 300 tl kazanırsınız..
bu sebeplerden dolayı faiz mi dolar mı diyorsanız viop öneririrm
anlamadığınız yer olursa cevaplarım
Ben olsam bugün almazdim....
teknikte üçgen daralıyor bu hafta bir yöne karar verecek gibi duruyor ya da haftaya hafta başı
Ben bugun kapanisa dogru euro aldim,memnunum :)
Abiler biraz eurom var, para lazım değil. Dolar - Euro - Tl hangisine, hangi bankadan %kaçla faize bağlayabilirim.
Edit; şubeye gidip her türlü pazarlığımı yaparım ama makul olan yada yakalanabilecek oranı öğrenmek istiyorum.
Edit; şubeye gidip her türlü pazarlığımı yaparım ama makul olan yada yakalanabilecek oranı öğrenmek istiyorum.
Özür dileyerek 3. edit; ziraat - deniz - iş - ykredi - enpara ile çalışıyorum.
Skyhawk34
13-11-2018, 12:03
Özellikle dolar ve euro güzel bir çıkış sergiliyor.
5.53 düşüş kanalının direnci
eğer 5.53 üstü günlük kapanış gelirse düşüş trendinden çıkmışız diyebiliriz
Beyler 23.5 üstü 32 günlük faiz veren hangi banka var şuan? ga
Faizler geri çekilmee başladı
5.53 düşüş kanalının direnci
eğer 5.53 üstü günlük kapanış gelirse düşüş trendinden çıkmışız diyebiliriz
Abim 5.53 kapatmadı alım için hangi seviyeyi beklemeliyiz
Beyler 23.5 üstü 32 günlük faiz veren hangi banka var şuan? ga
Faizler geri çekilmee başladı
icbc 23.7
9 Kasımda yeniledim.
günaydın
kanalla birlikte seviye de güden güne düşüyor bugün 5,51 üzeri kapanışı beklicez
macd günlükte hala pozitif
rsi da alım gösteriyor
alım için kanal üzerinde kapanış daha garanti olacaktır
dün londrada swap ihalesi açıldı gelen para bugün piyasaya girecek br ihtimal onunla baskılayabilirler
kanal üzeri kapanışta foruma yazacağım
verdiğim bilgiler teknik bilgilerdir yatırım tavsiyesi değildir.