Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Dolar 6 ya dusunce bır heyecan geldı,hayrola? 5.80 olsa emınım gızlı okuyanlarda yazacak,bakın soyle gucluyuz ben demıstım...
Ölümü gorup sıtmaya razı olmak? Yada kavasca kaynayan kazan da sıcaklıga alısıp pişmek?
Gecen sene 4 un altınday dı dolar,yada evelkı sene daha az. Ultra kotü yöneltiliyoruz ve bu sacma kararlara sevınenleri gordukce ayar oluyorum! Allah basımızdakılerden ve yalamalarından tez zamanda kurtarsın bızı! Cuma gunu ya,kabul olur belki...
Abi her şey planlı geldi ve planlı şekilde devam ediyor. Türk halkının neyi alkışlayıp neyi alkışlamayacağını çok iyi bildikleri için senaryoyu güzel devam ettiriyorlar. Ellerine yüzlerine bulaştırmadılar şimdiye kadar izleyici kitleleri için konuşuyorum ,mantık çerçevesinde ki insanlar başından beri her şeyi biliyor zaten.
Özgür Demirtaş'ın dolar 3.50-3.80 zamanında ki paylaşımını buralarda konuşanlar, şimdi 6'nın altına düşünce zafer göbeği atacak pozisyondalar :) komik.
http://i64.tinypic.com/2afd5ro.jpg
bu pastaya bakınca ay sonunun nasıl olacağını çok merak ediyorum
merkez bankaralara bugünkü kura göre yukarıdan onbinlerce lot sattı
bankalar zarar yazacaklar mı acaba?
neyse şuna gelelim
sağdaki yeşil karede teb denizbank vs. bankaların kaç lotu kaç ortalama ile aldıklarını görüyoruz
28 eylülde bitecek olan kontratlardan teb 72 bin tane 6,85 ortalama ile almış
şuan 1 lotta 750 lira 72 bin lotta 54 milyon tl zararı var
keza diğer bankalarında hepsi zararda
merkezin alım yapmayacağını biliyoruz sadece satış pozisyonunda olacaklar ztn alım yapsalar viop uçar gider o kadar satıcı bulamazlar
burada bankaların zararı minimuma indirmesi için spottan dolara talep artmalı ve buna paralel kontratların fiyatları da artmalı
tarihte ilk kez böyle bir durumla karşılaştığımız için ay sonunu merak ediyorum
vectra-tuner
14-09-2018, 09:44
Yine 2 büyük hata yapıyorsunuz...
1) Mb'nin yaptığı dünkü hamle faizlerin sandığınız gibi artmasına sebebiyet vermeyecek, zaten yükselmiş olan piyasa faizlerini tasdik etti ve hemen CDS yani ülkenin riski düşmeye başladı ki bu adım hem faizleri hem dövizi düşürdü... Avans vuran motora avans vermek motoru kırar bunun gibi düşünün..
2) Cb konuşması ile fırlayan döviz Berat Albayrak'ın yönetiminde olan Mb'nin bağımsızlığı anlamına geliyor..Yani aslında mesaj verdiler biz Cb'yi dinlemeyiz Mb bağımsızdır diye... Buradaki ayrıntıya dikkat etmiyorsunuz yine.. Öylemidir değildir elbet ama mesaj önemli
Yine 2 büyük hata yapıyorsunuz...
1) Mb'nin yaptığı dünkü hamle faizlerin sandığınız gibi artmasına sebebiyet vermeyecek, zaten yükselmiş olan piyasa faizlerini tasdik etti ve hemen CDS yani ülkenin riski düşmeye başladı ki bu adım hem faizleri hem dövizi düşürdü... Avans vuran motora avans vermek motoru kırar bunun gibi düşünün..
2) Cb konuşması ile fırlayan döviz Berat Albayrak'ın yönetiminde olan Mb'nin bağımsızlığı anlamına geliyor..Yani aslında mesaj verdiler biz Cb'yi dinlemeyiz Mb bağımsızdır diye... Buradaki ayrıntıya dikkat etmiyorsunuz yine.. Öylemidir değildir elbet ama mesaj önemli
Madde 2 şuna benziyor;
İktidar: Erken seçim kesinlikle gündemimizde yok
Bahçeli : Erken seçim olsa iyi olur
İktidar: Haziranda erken seçime karar verdik
Gerçekten bu kadar aptal mı zannediyorlar bu milleti yoksa gerçekten aptal mı bu millet. MB bağımsız mesajı verilmedi. Beyni olan herkes, bunun danışıklı dövüş olduğunu anladı. Yahu Erdoğan'dan bahsediyoruz. Kendisinin sözünü dinlemeyen "SEÇİLMİŞ" başbakan Davutoğlunu bile bitirdi. ATANMIŞ olan MB başkanıı mı serbest bırakacak.. Hem de ekonomi gibi kendisini ve partisini bitirme ihtimali olan en önemli konuda, %100 karşı olduğu eylemleri yapan MB başkanını.. Bu memlekette kimde Erdoğan'ın sözünden çıkacak, kafa tutacak G Ö T var?
Normal şartlarda, kendi iktidarına ve partisinin oy oranına saldıran herkes vatan haini ilan edilmiyor mu? Ediliyor. Faiz arttırımı ekonomiyi dolayısıyla memleketi batırıyor Erdoğan'a göre. Erdoğan Ne diye tutuyor bu kararları alan kişiyi madem memleketi batırıyor?
enes_srb
14-09-2018, 09:52
keşke forumda da twitterdaki gibi mute tuşu olsa da yalan yanlış bilgileri hayalleri okumasak
Herkes kendi yorumunu yazsın neden bu kadar iğneleyici konuşuyosun . Şuan içinde bulunduğumuz durumda tahmin yapmanın çok sağlıklı olduğuna inanmiyorum dünde bunu gördük verilen kararla.Yorumlarında kendinden emin seviyeler veriyosun ,ya benim fikrini almaya çalıştıklarım kötü yada sen en iyisisin.
Tüm kurumların bağımsızlığı tartışılıyorken , mb'nin bağımsızlığına ya da mesajına inanmak remix mehter tadında.
Harbi ayarım kaçıyor , biraz çıkıp güneş alayım d vitaminim düştü.
O kadar bağımsız ya da mesajcıydı ise bakanlıklarla bir araya gelip halkbank'ın gecenin bi yarısı kur dansına da mesaj verseydi.
vectra-tuner
14-09-2018, 09:56
Madde 2 şuna benziyor;
İktidar: Erken seçim kesinlikle gündemimizde yok
Bahçeli : Erken seçim olsa iyi olur
İktidar: Haziranda erken seçime karar verdik
Gerçekten bu kadar aptal mı zannediyorlar bu milleti yoksa gerçekten aptal mı bu millet. MB bağımsız mesajı verilmedi. Beyni olan herkes, bunun danışıklı dövüş olduğunu anladı. Yahu Erdoğan'dan bahsediyoruz. Kendisinin sözünü dinlemeyen "SEÇİLMİŞ" başbakan Davutoğlunu bile bitirdi. ATANMIŞ olan MB başkanıı mı serbest bırakacak.. Hem de ekonomi gibi kendisini ve partisini bitirme ihtimali olan en önemli konuda, %100 karşı olduğu eylemleri yapan MB başkanını.. Bu memlekette kimde Erdoğan'ın sözünden çıkacak, kafa tutacak G Ö T var?
Normal şartlarda, kendi iktidarına ve partisinin oy oranına saldıran herkes vatan haini ilan edilmiyor mu? Ediliyor. Faiz arttırımı ekonomiyi dolayısıyla memleketi batırıyor Erdoğan'a göre. Erdoğan Ne diye tutuyor bu kararları alan kişiyi madem memleketi batırıyor?
Zaten öyle tamamen danışıklı dövüş ancak sonuç olarak Cb ben piyasalara karışmayacağım mesajı yolladı Fon yöneticilerine...
Seçim öncesi başkan olayım faizle nasıl mücadale edilir dediği içinde dünkü konuşmayı yaptı.. Ancak buradan Techturkey müdavimlerini şahsımda dahil olmak üzere uyarmıştık aman kanmayın diye.. Bu arada mutlaka birilerine para kazandırıldı ona eminiz hepimiz..
Halkımızın çok akıllı olmadığı aşikar ancak buna yapacak birşey yok kısa vadede.. Eğitmeye kalksak yarım asır sürer bu iş
Herkes kendi yorumunu yazsın neden bu kadar iğneleyici konuşuyosun . Şuan içinde bulunduğumuz durumda tahmin yapmanın çok sağlıklı olduğuna inanmiyorum dünde bunu gördük verilen kararla.Yorumlarında kendinden emin seviyeler veriyosun ,ya benim fikrini almaya çalıştıklarım kötü yada sen en iyisisin.
ben en iyisi değilim
senin fikir aldıkların hakkında da bir bilgim yok
her durumda tahmin yapılır yön belirlenir risk alınır pozisyon açılır
dün sabah faiz açıklanmadan önce stratejimi yazdım ne olursa ne yaparım diye
benim işim ne olacağını bilmek değil ne olunca ne yapacağımı bilmek
Ters köşe olmayın , benim beklentim bu yükün altından da kalkacağız büyük bir ülkeyiz. 3.00 3.80 arası yıl sonu bekliyorum. YTD
Saygılar
içme suyuna methanol katılınca olanları görüyorsunuz...nasılki pistonlara methanol yollarsanız +50hp alıyorsunuz işte insanoğluda bünyeye methanol yollarsa kendini almanya tyybide merkel sanmaya başlıyo..bunlar hep aşırı beygirden..suyu saf tüketiniz..insan vücudu motor değil aynı tepkiyi vermeyebiliyo..
CloudGrey
14-09-2018, 10:13
güzel hareket sanki ;
Son dakika... İki bakandan hazine arazileriyle ilgili onemli acıklama! 1 milyon kişiyi ilgilendiriyor... - Haberler Son Dakika (http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-bakan-kurum-da-flas-ekonomi-2742124/)
içme suyuna methanol katılınca olanları görüyorsunuz...nasılki pistonlara methanol yollarsanız +50hp alıyorsunuz işte insanoğluda bünyeye methanol yollarsa kendini almanya tyybide merkel sanmaya başlıyo..bunlar hep aşırı beygirden..suyu saf tüketiniz..insan vücudu motor değil aynı tepkiyi vermeyebiliyo..
Abi ben çeşme suyu kullanıyorum zaten de bazı arkadaşlarımız bonz kullanıyor
i-vtec07
14-09-2018, 10:19
güzel hareket sanki ;
Son dakika... İki bakandan hazine arazileriyle ilgili onemli acıklama! 1 milyon kişiyi ilgilendiriyor... - Haberler Son Dakika (http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-bakan-kurum-da-flas-ekonomi-2742124/)
Uygulama güzel ama çiftçiyi düşündükleri için değil, para ihtiyacı olduğu için yapılan bi uygulama. Bundan son derece eminim..
Birde şu var çiftçinin cebinde kira verecek para kaldı mı acaba :)
Not: Tarım la uğraşıyorum..
bi ara illüminati vardı
rocco diye bi eleman vardı blogtan yazıyordu 2012de kıyamet kopacak masonlar bunu biliyor falan filan yazıyordu da yazıyordu
bilimsellikten akıldan uzaklaştıkça yön paranoyalara komplo teorilerine doğru gidiyor
ah illüminati ah sen hep ülkemize oyun oynuyorsun biz bu borçları almadık aslında o paraları yemedik illüminati merkez bankasını eline geçirdi reisi kandırıyorlar aslında saray maray yok tvde sizi kandırıyorlar
11 eylülü de amerika yaptı bina temelden çöküyor altına bomba yerleştirmişler izlemediniz mi?
TorqueTuning
14-09-2018, 10:33
TCMB'nin dünkü stratejik hamlesi sonrası O/N kredi faizleri %39-40 seviyesinde. Çalıştığım şirket maliyeti en uygun kredi oranları bu piyasada olduğu için Takasbank para piyasasında işlem yapıyor (burada alıcı satıcı doğrudan buluşup online ortamda poziyon alıyor). Burası böyle ise bankalar min bunun bikaç puan üzerindedir %43-45 arasında O/N fonlar o da kredi verirse, yıllıklar da çok kısa zamanda %50'nin üzerine çıkar. 90'lardaki bol faizli bol enflasyonlu günlere geri dönüyoruz, az kaldı!! Tşk Reizzzz!!!!
Reis konuşuyor hadi bakalım
individual
14-09-2018, 10:38
güncel bankalardaki mevduat faiz oranları şuan nasıl arkadaşlar ?
bir kaç bankada düşük gördüğüm kadarıyla.
recep konuşmaya başladı ve dolar 6.12 yi geçiyor.
individual
14-09-2018, 10:41
recep konuşmaya başladı ve dolar 6.12 yi geçiyor.
Artık öyle bir durum varki.CB konuşmaya başladı lafını duyanlar hemen doviz alıyor :)
Artık öyle bir durum varki.CB konuşmaya başladı lafını duyanlar hemen doviz alıyor :)
galiba iyi birşeyler söylüyor şuan 6.09 oldu
Büyük oyunu göremeyen bu soruyu soruyor.
Büyük oyunu bozmak için
Bugün her cumada olduğu gibi eşbaşkanların ölmesini dileyeceğim Allahtan
Bu sefer belki dua kabul sırası bana gelir belli mi olur
Şakalardan şaka beğen, bu bizi teğet geçer demiştik bu da geçecek dedi inanılır gibi değil. (RTE söylemi)
Biz sanırım marsta yaşıyoruz.
Sazı mikrofonu alan çalıyor türküyü Türkiye 'ye :)
Skyhawk34
14-09-2018, 11:00
Vakıfbankın döviz hesabınıkullanıyorum ancak makas aralığı biraz fazla gibi. Hepsi aynımıdır bu konuda yoksa bazı bankalar daha insiyatiflimi kalıyor ? Özellikle altın için soruyorum.
Şakalardan şaka beğen, bu bizi teğet geçer demiştik bu da geçecek dedi inanılır gibi değil. (RTE söylemi)
Biz sanırım marsta yaşıyoruz.
Reel piyasanın içinden bildiriyorum şimdi dikkat 1 tarafım beyaz yaka çalışan diğer tarafım işveren kobi sahibi.
Beyaz yaka tarafında 130+ çalışanın 100 kadar kısmı süresi belli olmamak üzere ayda 8 gün ücretsiz izine çıkarıldı. Bunun yarısı asgari ücretli.
Ve bu gün en büyük mal sattığımız firma üretilip ambarda bekleyen malların siparişini iptal etti, süresiz bir şekilde.
o 8 gün önümüzdeki ay 12 güne çıkacak belki ya da kadronun yarısı tasfiye edilecek.
İşveren tarafından yazıyorum yanımda çalışan usta benden çok kazanıyor şuan, resmen adama ben bakıyorum (helal olsun aldığı, emeğini alıyor neticede)
o kadar riske gir iş kur emek ver gün gelsin günde 16-17 saat çalış sonra bizi teğet geçiyor. Bırakın bunları artık ya yapmayın.
Konuşma özeti, 2-3 allah kitap inşallah , 2 kıta şiir oku, bu oyunu bozarız gibi özgüven tazeleyici cümleler kur, salondaki şakşakçılar alkışlasın, canlı yayınla bunu a haberden ülkede her şey günlük güneşlik olsun.
Kapatın gidelim spor gazetesi!!!
Ya vectra,yeminlen ne dondunbe ruzgar sende valla takdor ediyorum.
Mb nin bagimsizligi onaylandi falan,berat agziyla biraya yaziyorsun. Hahahahahahahah!
Tayyib tukurdugunu yalar mi? Durusum belli,mb bankasi bagimsiz,aaa faiz artirmis,valla haberim yok,neee?625 puan mi!vayy deyyuzlar mi desin...
Ahaber otesi fikirler yazıyorsun artik.
Allah askina 5 ay geriye git de,bizlere de 2-3 ise yarar fikir ver.
Yada bu bindigin kayik her ne ise,nema varda bizde binelim,diyetini oderim,biraz birikmisim var...
Allah herkese akil fikir versin,bu zor zamanlarimizdan bizi kurtarsin. Bizi bu duruma dusuren dis gucler ic guclerden kurtarsin... Yok olmadi,ameriga miydi?
individual
14-09-2018, 12:02
Simdi arkadaslar abiler kardesler.
Durum bu mb faiz karari.
Bundan sonrasi icin ay sonu son 3 ay yada yil sonu beklentiniz nedir?
Vectra nın yazdığını ben şu şekilde anladım "Merkez bankası bağımsızmış GİBİ algı oluşturmaya çalışıyorlar" aslında alakası olmadığını herkes biliyor dedi.
Yok bende yanlış anladıysam zaten hiç anlamamışımdır :D
Simdi arkadaslar abiler kardesler.
Durum bu mb faiz karari.
Bundan sonrasi icin ay sonu son 3 ay yada yil sonu beklentiniz nedir?
bana göre tahminim ibre yukarıya malesef. mb'nin artık yapacak pek bir şeyi kalmadı gibi.
vectra-tuner
14-09-2018, 12:36
Ya vectra,yeminlen ne dondunbe ruzgar sende valla takdor ediyorum.
Mb nin bagimsizligi onaylandi falan,berat agziyla biraya yaziyorsun. Hahahahahahahah!
Tayyib tukurdugunu yalar mi? Durusum belli,mb bankasi bagimsiz,aaa faiz artirmis,valla haberim yok,neee?625 puan mi!vayy deyyuzlar mi desin...
Ahaber otesi fikirler yazıyorsun artik.
Allah askina 5 ay geriye git de,bizlere de 2-3 ise yarar fikir ver.
Yada bu bindigin kayik her ne ise,nema varda bizde binelim,diyetini oderim,biraz birikmisim var...
Allah herkese akil fikir versin,bu zor zamanlarimizdan bizi kurtarsin. Bizi bu duruma dusuren dis gucler ic guclerden kurtarsin... Yok olmadi,ameriga miydi?
Murat Abi 1 Kuruş menfaatim varsa "Namerdim" ,
Seninle fikirlerim neredeyse %80-90 örtüşüyorken sadece son zamanlarda yaşanan " Abd'nin Türkiye'ye cephe açması sonrası" ayrışmamız...
Cb konusunda yazdığımı zaten üst topikte arkadaşım özetledi... Algı vermek olay yoksa Mb'nin bağımsız olmadığını bende biliyorum ..
Artık sizlerde şunu itiraf edin, Bünyemiz zayıfken üzerine de Trump twit attıkça bizde Dolar aldık diyin.... Kimseye gram birşey söylediğim yok,
Bana burada edilen hakaretleri görüyorsunuz... Dolar yükselicek diye post atarken çok seviyordunuz ama ...
vectra-tuner
14-09-2018, 12:40
Vectra nın yazdığını ben şu şekilde anladım "Merkez bankası bağımsızmış GİBİ algı oluşturmaya çalışıyorlar" aslında alakası olmadığını herkes biliyor dedi.
Yok bende yanlış anladıysam zaten hiç anlamamışımdır :D
Tago ben bunu kafadan yazmadım, gündemi hiç takip etmiyorlar , dün gece Berat Albayrak " Merkez bankası bağımsızlığı ile ilgili tartışma kapanmıştır " dedi.. Neye istinaden Cb konuşmasına rağmen biz bunu yaptık dinlemeyiz gibisinden... Yahu zaten hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu ... İlaveten Cb tutup da damadını azarlayacak hali yok ya.. Hadi elin oğlu olsa eyvallah
vectra-tuner
14-09-2018, 12:45
Arkadaşlar yapılan şu , algı yöntemi ile halkı galeyana getirerek bünyemizin de zayıf olduğunu bildikleri için uçuk kaçık kur tahminleri ve korku salarak ülkenin tamamen batmasını sağlamak... İşte ben bu noktada yaptığım kötü analizleri bıraktım ki ülkemin batışında tuzum biberim olmasın diye.. Elbette bu hale biz getirmedik ancak ortada "Ekonomi yoluyla baskı altında olduğumuz aşikar" bunu kim red ediyorsa üstte attığım Doların pik yaptığı tarihlere baksın... Allah için doğruyu söylüyorum olay tamamen bu
Abd'de bulunan birkaç hasiyetsiz ekonomi profesörü dolar 7 tl olacak 10 tl olacak diye algı yöntemi ile halkı alanen paniğe sürüklemek yoluyla ekonomiyi tamamen çökertme girişiminde bulunuyor.. Benim yaptığım ise ters algı diyelim ancak ben gerçekleri söylüyorum.. Bir nevi elimden geldiğince bu ülkenin evladı olarak mücadale ediyorum.
Tago ben bunu kafadan yazmadım, gündemi hiç takip etmiyorlar , dün gece Berat Albayrak " Merkez bankası bağımsızlığı ile ilgili tartışma kapanmıştır " dedi.. Neye istinaden Cb konuşmasına rağmen biz bunu yaptık dinlemeyiz gibisinden... Yahu zaten hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu ... İlaveten Cb tutup da damadını azarlayacak hali yok ya.. Hadi elin oğlu olsa eyvallah
peki bu oyunla kimi inandırmaya çalışıyorlar? Ben sade bir vatandaş olarak bile biliyorken Merkez Bankasının bağımsız olmadığını ( daha doğrusu düşünüyorken) Dün yapılan açıklamalara gülüp geçiyorken kimi inandırmaya çalışıyorlar?
Sermaye sahiplerinimi? Dünya ekonomisini yönetenlerimi?
Yani bizim burda konuşup ' Hadi lan ordan' dediğimiz bu senaryoyu o insanlarmı yutacak? Amaç nedir yani?
Amerika ile süt ve süt ürünleri ithalatına başlandı dün itibari ile
Artık yeni politika düşmanınla savaşma seviş politikası
vectra-tuner
14-09-2018, 13:09
peki bu oyunla kimi inandırmaya çalışıyorlar? Ben sade bir vatandaş olarak bile biliyorken Merkez Bankasının bağımsız olmadığını ( daha doğrusu düşünüyorken) Dün yapılan açıklamalara gülüp geçiyorken kimi inandırmaya çalışıyorlar?
Sermaye sahiplerinimi? Dünya ekonomisini yönetenlerimi?
Yani bizim burda konuşup ' Hadi lan ordan' dediğimiz bu senaryoyu o insanlarmı yutacak? Amaç nedir yani?
Olay şu ; Seçim öncesi CB / Verin bu kardeşinize başkanlığı faizlerin dövizin nasıl düşürüldüğünü göreceksiniz demesi.. Yani aslında Halka mesaj verildi / Halk şöyle düşünecek Cb sözünde durdu ama Mb yine dinlemedi gibi.. Halk derken elbette herkes değil ama bir kesim inanacak.. Piyasalara ise bir anlamda ben karışmıyorum denildi ; bak bana rağmen Mb bildiğini okuyor gibi düşünün .. Yani ikili birşey açıkçası.. Piyasalar ile inatlaşmaya pek gelmez ve o da bunu biliyor hele ki şu zamanda.. Sene sonu döviz talebinin çok fazla olduğu bir ortamda zaten dikkat etmesi şart şaka kaldırır durumu yok..
bizim sorunumuz ödemeler sorunu
yakın vadede çok ciddi bir ödeme skalasına giriyoruz
kuru yükselten de bu dövize talep var
bu faizle bizim yeni yabancı yatırımcı bulmamız gerekiyor ki gelen gideni dengelesin kur sabit kalsın
merkez bankası en ciddi silahını ciddi bir şekilde uyguladı şimdi yabancının ne yapacağını görmek gerek
açıkçası karar sonrası tepki benim hoşuma gitmedi 625 puanın bize ilk hamlede 5.90ları göstermesi gerekirdi
birde yabancı aşısından bakın %24 faiz alacaksın ama nasıl alacaksın?
cds hala 450lerde ülke sürekli açık veriyor borç/gsmh %110ların üzerinde rezervler tükenmiş durumda ve bütün yönetim tek bir kişinin ağzına bakıyor
yani bir arkadaşınızı düşünün yıllardır babasının evini arabasını satmış yemiş içmiş gezmiş üstüne kredi çekmiş onuda harcamış hiç bir işte çalışmamış emek nedir üretim denir bilim nedir bilmiyor şimdi kredilerini ödeyecek parası yok sizden %24 faizle borç istiyor birde sağda solda havasından geçilmiyor etrafında da yalakaları var ne yapsa " helal kardeşim yakışır" diyor
tamam verelim %24 iyi para ama nasıl geri alıcaz paramızı? sorun burda bu adam bugüne kadar hep hazır yedi üstüne kredi çekti lüksüne devam etti bir şeyleri ipotek etmemiz lazım ki kendimizi garantiye alalım dimi
işte o ipotek imf
gelecek ekonomiye el koyacak vergileri arttıracak kemer sıkacak belki 30 yıllık bir ödeme planı yapacak
tabi birde arjantin olayı var onların borcu bizim neredeyse 4te1imiz ve imf borcun %40ını taahhüt etti fakat kur hala tarihi zirvelerde ve faiz %60
ekonomi bir bilimdir sizin hayal gücünüzün bir anlamı yok
eğer olsaydı ordinaryus profesör yıldız tilbenin de dediği gibi "tl basıyorsak dolarda basarız ne var yani" der çözerdik herşeyi
6.66lardan beri faizi fiyatladığımızı varsayarsak 625 bp bize sadece %8lik bir düşüş getirdi şu an 28 ağustos yani 15 gün öncesi fiyatlardan fiyatıyoruz kuru
bugün bizle aynı klasmanda olan rusya beklenti olmadığı halde önlem amaçlı 0.25 bp faiz arttırdı yani bizden 25 kat daha düşük bir artış ve ruble %0,90 değer kazandı
işte bu sizin piyasadaki güveninizdir
Cimmeria
14-09-2018, 13:30
Sabahtan toplantılar vardı kaçırdım, şöyle bir açıklama yaparak mı yatırımcılara güven veriyorlar Vectra?
ak parti il başkanları toplantısı'nda konuşan cumhurbaşkanı erdoğan, dün faiz artışı yapan tcmb'ye dair şu açıklamalarda bulundu: 'merkez bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. diyor ya 'bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık! şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz.'
Bunu gören adam hakikaten ne düşünecek? Bu kafayla doların düşeceğine inanmak gerçekten çok naifçe geliyor bana...
Ha bir çok yerden yerel seçime kadar kastırma çabalarını duyuyoruz görüyoruz ama sonrası büyük muamma gerçekten
vectra-tuner
14-09-2018, 13:30
Bu arada Ziraat Bankası 1.85 oranla uygun KGF Kredisi ya vermeye başladı ya verecek... Esnaf arkadaşlar hızlı davransın
6.66lardan beri faizi fiyatladığımızı varsayarsak 625 bp bize sadece %8lik bir düşüş getirdi şu an 28 ağustos yani 15 gün öncesi fiyatlardan fiyatıyoruz kuru
bugün bizle aynı klasmanda olan rusya beklenti olmadığı halde önlem amaçlı 0.25 bp faiz arttırdı yani bizden 25 kat daha düşük bir artış ve ruble %0,90 değer kazandı
işte bu sizin piyasadaki güveninizdir
2 yazından da anladığım kadarıyla yapılan faiz geçici bir süreç ne yaparsak yapalım yükseliş devam edecek , çünkü üretimimiz yok.
Peki vectra abi neye istinaden düşecek diyor ben bunu anlayamıyorum.
vectra-tuner
14-09-2018, 13:35
Sabahtan toplantılar vardı kaçırdım, şöyle bir açıklama yaparak mı yatırımcılara güven veriyorlar Vectra?
ak parti il başkanları toplantısı'nda konuşan cumhurbaşkanı erdoğan, dün faiz artışı yapan tcmb'ye dair şu açıklamalarda bulundu: 'merkez bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. diyor ya 'bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık! şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz.'
Bunu gören adam hakikaten ne düşünecek? Bu kafayla doların düşeceğine inanmak gerçekten çok naifçe geliyor bana...
Ha bir çok yerden yerel seçime kadar kastırma çabalarını duyuyoruz görüyoruz ama sonrası büyük muamma gerçekten
Sadece yerel seçim değil bence., Ekonomiyi rayına oturtmak zorundalar başka yolları yok...
Yanlış zamanda yapılan faiz indirimi faizin artmasına, doğru zamanda yapılan faiz artırımı ise faizlerin inmesine sebebiyet verir.. Dün bunu net olarak bir kere daha gördük, Piyasa zaten faizleri çoktan artırmıştı ve Mb'nin hamlesi sonrası faizler tersi istikamete düşmeye başladı CDS'ler düşmeye başladı...
Cb'nin söylediği Faiz sebep enflasyon sonuçtur tezi aslında doğru çünki üretim ekonomisi değiliz, ancak hatası faizler hönkürerek bağırarak çağırarak düşmez.. Şimdi bazı şeylerin farkına vardıklarını düşünüyorum ne bileyim Turizm bakanlığının başına Turizmci getirdiler .. Tarım bakanlığına yine o işten anlayan kişi getirdiler vs. vs.
Dünde ısrarla üretim ekonomisine geçeceğiz denildi üstüne basarak ... Kimbilir başımıza gelen bu şer hayra dönüşür ...
Cimmeria
14-09-2018, 13:40
faizler düşmeyecek, şu anda hatırlı müşterilere %30 veren bankalar var, orta seviye bankalarda faizler 25ler civarında ve ufak ufak arttırma sinyalleri geliyor.
Ben bunu sabah çok büyük bir bankanın hazine müdürü ile toplantıdayken konuştum buna dayanarak söylüyorum, siz faizlerin düşeceğini hangi kaynaktan duydunuz neye dayanrak söylüyorsunuz?
2 yazından da anladığım kadarıyla yapılan faiz geçici bir süreç ne yaparsak yapalım yükseliş devam edecek , çünkü üretimimiz yok.
Peki vectra abi neye istinaden düşecek diyor ben bunu anlayamıyorum.
şöyle düşün bankacısın kredi vereceksin ya da sen otomobil satıyorsun kredi kullandıracksın
para kazanana mı kredi verirsin yok sürekli zarar edip borç biriktirene mi?
ben geri ödeyeceklerini bilsem herk ikisine de veririm sıkıntı yok
ama kesinlikle aynı oranda değil birisi daha riskli(cds) onun faiz oranı daha farklı olur
ama riskli olanın ödeyeceğinden nasıl emin olacağım? birinin ona kefil olması lazım emekli babası memur kardeşi vs.. işte o kişi imf
yani yabancı sana bu faizle bile borç vermezse eğer kefil bulmak zorundasın
önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz o yüzden yabancının tepkisi önemli
şöyle düşün bankacısın kredi vereceksin ya da sen otomobil satıyorsun kredi kullandıracksın
para kazanana mı kredi verirsin yok sürekli zarar edip borç biriktirene mi?
ben geri ödeyeceklerini bilsem herk ikisine de veririm sıkıntı yok
ama kesinlikle aynı oranda değil birisi daha riskli(cds) onun faiz oranı daha farklı olur
ama riskli olanın ödeyeceğinden nasıl emin olacağım? birinin ona kefil olması lazım emekli babası memur kardeşi vs.. işte o kişi imf
yani yabancı sana bu faizle bile borç vermezse eğer kefil bulmak zorundasın
önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz o yüzden yabancının tepkisi önemli
Anladım kanka sağolasın , ben hala 50'de çakılı kaldım. İşler düzelsin ben 50 de kalmaya razıyım.
Murat Abi 1 Kuruş menfaatim varsa "Namerdim" ,
Seninle fikirlerim neredeyse %80-90 örtüşüyorken sadece son zamanlarda yaşanan " Abd'nin Türkiye'ye cephe açması sonrası" ayrışmamız...
Cb konusunda yazdığımı zaten üst topikte arkadaşım özetledi... Algı vermek olay yoksa Mb'nin bağımsız olmadığını bende biliyorum ..
Artık sizlerde şunu itiraf edin, Bünyemiz zayıfken üzerine de Trump twit attıkça bizde Dolar aldık diyin.... Kimseye gram birşey söylediğim yok,
Bana burada edilen hakaretleri görüyorsunuz... Dolar yükselicek diye post atarken çok seviyordunuz ama ...
Helal Olsun:Bravoo:
Ciğerini bilmek bu sanırım..
"merkez bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. diyor ya 'bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık! şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar."
Yine suçlu başkası, yine ihale başkasına patladı. Reis Wins!
Sadece yerel seçim değil bence., Ekonomiyi rayına oturtmak zorundalar başka yolları yok...
Yanlış zamanda yapılan faiz indirimi faizin artmasına, doğru zamanda yapılan faiz artırımı ise faizlerin inmesine sebebiyet verir.. Dün bunu net olarak bir kere daha gördük, Piyasa zaten faizleri çoktan artırmıştı ve Mb'nin hamlesi sonrası faizler tersi istikamete düşmeye başladı CDS'ler düşmeye başladı...
Cb'nin söylediği Faiz sebep enflasyon sonuçtur tezi aslında doğru çünki üretim ekonomisi değiliz, ancak hatası faizler hönkürerek bağırarak çağırarak düşmez.. Şimdi bazı şeylerin farkına vardıklarını düşünüyorum ne bileyim Turizm bakanlığının başına Turizmci getirdiler .. Tarım bakanlığına yine o işten anlayan kişi getirdiler vs. vs.
Dünde ısrarla üretim ekonomisine geçeceğiz denildi üstüne basarak ... Kimbilir başımıza gelen bu şer hayra dönüşür ...
Bir gün önce ise 400milyon USD fiyatı ile 6 ay kadar alıcı bekleyen Boeing 747-800 VIP uçağı, bir anda Katar'lılar tarafından bize hediye ediliverdi...
Böylelikle VIP filoda toplam 13 uçan kanat oldu.
Bunların içinde bir adet A330 VIP ve bir adet VIP A340 olduğunu da hatırlamak gerek. Hani A318 ve A319'ların menzili ya da kapasitesi yetmiyormuş gibi bir hava oluşmasın. Yani İHTİYAÇ YOK, İSRAF VAR.
Şimdi size hani bir şeylerin hayra dönüşme isteğinizi/öngörünüzü paylaşıyorsunuz ya; bu adamlar ise bu kadar VIP filo uçağı yetmezmiş gibi HvKK'lığından en az 1 adet A400M almadan yurtdışı ziyaretlerine çıkmıyor artık. Devlet büyüklerinin korunmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını sonuna kadar savunan ''BEN'' bile, neden 747-800 demeden edemiyorum. El insaf!
Neydi israfı bitireceğiz, neydi üretim ekonomisine geçeceğiz.
Pekala.
Ha bir de her şey güzel olacaktı değil mi?
Redfish16V
14-09-2018, 13:55
Bu arada Ziraat Bankası 1.85 oranla uygun KGF Kredisi ya vermeye başladı ya verecek... Esnaf arkadaşlar hızlı davransın
bankalar okey ama henüz ato ve odalar faaliyet belgesi vermiyor.Bankalar herkesi gaza getirmiş ama henüz ato hazır değil :)
vectra-tuner
14-09-2018, 13:57
Bilgi için teşekkürler GSI ...
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/erdal-telvizyonlarda-gosterilen-doviz-gostergesi-kaldirilsin-2626301/
Buda farklı bir bakış açısı...
CloudGrey
14-09-2018, 15:44
Erdal: Telvizyonlar doları gostermesin - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/erdal-telvizyonlarda-gosterilen-doviz-gostergesi-kaldirilsin-2626301/)
16 yıl önce ilk iktidara geldiklerinde ilk icraatları "şans oyunları çekilişlerinin canlı yayından kaldırılmasıydı"
sonra ankara/yenimahalleye 17 kere büyük ikramiye vurdu...
şimdi dolar kuru tvde yayınlanmaz ise sen düşün neler olabileceğini...
imprezaWRC
14-09-2018, 15:56
Erdal: Telvizyonlar doları gostermesin - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/erdal-telvizyonlarda-gosterilen-doviz-gostergesi-kaldirilsin-2626301/)
Döviz kuruna yayın yasağı getirsinler. Rakamları valilik alıştıra alıştıra verir.
Döviz kuruna yayın yasağı getirsinler. Rakamları valilik alıştıra alıştıra verir.
AA'da verebilir abi . 10 dolardan başlatır borsa kapanışına doğru 7'ye sabitler.
TCMB lideri de döviz bürolarını terk etmeyin falan der
Cimmeria
14-09-2018, 17:01
Faizler düşüyor diyen arkadaşlar, hemen hemen her zaman en düşük faizi veren 1. ligden bankanın az önce gelen teklifi. 23.65... Şubeye gitsen en az 25 garanti.
Lütfen piyasalarla, parayla ilgili yorum yaparken duygusal yorumlar yapmayın, insanları yanlış yönlendirmeyin, merkez bankasının 6 puan faiz arttırımına gittiği bir haftada bankaların bireysel mevduat faizlerinde indirime gitmelerini beklemek nasıl naif bir yaklaşımdır yapmayın lütfen, hakikaten bu yorumları okuyan ve hiç bu işlerden anlamayan insanlar karar vermeye çalışıyor bari onları düşünün
Screenshot_2018-09-14-17-54-34-880_com.miui.home | tuzuner t | Flickr (https://flic.kr/p/2aZAWXm)
vectra-tuner
14-09-2018, 17:12
Piyasa faizleri çoktan artırdı., Mb sadece adını koydu... Mb'nin yeni hamlesi faizleri sanıldığı gibi artırmayacak
Kastım bu idi...
Cimmeria
14-09-2018, 17:17
E burda düşüyor diyorsun faizler, ama gerçek hayatta düşeceğine bankalar faiz artış pushları mailleri atıyorlar? Neye dayanarak söylüyorsun bunu diyorum ben onu kastetmedim bunu kastettim diyorsun, bence çok güzel top çeviriyorsun ama yazılı mecralarda top çevirmek zordur, söz uçuyor yazı kalıyor *****.
Ha her seferinde söylüyorum keşke piyasalar senin dediğin gibi olsa ülkemiz için çok daha iyi olacak ama ne yazık ki böyle şeylerle insanları yanlış yönlendiriyorsun
Cimmeria
14-09-2018, 17:18
alla alla üstteki mesajda m.a.l.u.m yazmaya çalıştım ama filtreye takıldı kötü bir şey yazmadım :)
vectra-tuner
14-09-2018, 17:27
Investing'e gir bir zahmet Türkiye 10 Yıllık faizlerine bak.. Düşüşü kendi gözlerinle gör bir zahmet.. Bilmiyorsan bu işleri itham ederken araştır az.. Gösterge faiz de düşüyor 10 Yıllıklarda..
3.84 den beri dolar almiyorum Vectra! Ben uzun vade is yaparim,6.48-6.60 arasi bozup tl ye gectim mesela. Tayyip e destek mestek degil,yemisim yalanlarini sadece kisisel secim. Ne 10 u allah askina?
Don kisot gibi hayali dusman uydurup,yel degirmenlerine saldirmak ve halki yanina cekmek neyin nesi?
Kendi kazdigimiz mezara kendimiz girdik,sorumlu bulmak gerekiyordu,amerika dedik,minareyi caldik,kilifi sonradan hazirladik...
Yerken icerken kimse yok,sadece yandaslara nemalandir ama batinca ortagiz de...
Sonra amerika krizinde ayrismisiz,senin inandigin dogrular "dogru" degil.
Suan eurobond lar yerlerde,3 yilda %18 kazanc veriyir dolar bazinda ama alan yok...
Kasim ayinda gorecegim...
625 puan ile 6.15 anca gorduk. Dunyada kac ulke var,ana faizi %40 artirdigi halde basari elde edemeyen? En buyuk spekulator hukumet ve kuruluslari olduğu halde,nasil bu kadar hayasizca savunuyorsun,aklim almiyor...
Hani herseyi tl ye çeviriyoruz ya,sozlesmeler falan. Hukumet milletin ammina koyan mutehayitlerin ve avenelerin sozlesmeleri neden tl donEmiyor?
Neyse,insallah yine bizim tarafa gelirsin
vectra-tuner
14-09-2018, 17:29
Linki veriyorum, erdemli olup özür dilersin umarım..
10 YILLIK TAHVİL | IECM10Y Index | Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/tahvil/10-yillik-tahvil)
Bugun 29.4 aldim tl faizi!
vectra-tuner
14-09-2018, 17:39
Zaten senin söylediklerine bir itirazım yokki.. Ben Akp hükümetinden nemalanmadım ama onu söylüyorum.. Zorla çumar edecekler bu gidişle benide
Cimmeria
14-09-2018, 17:51
Investing'e gir bir zahmet Türkiye 10 Yıllık faizlerine bak.. Düşüşü kendi gözlerinle gör bir zahmet.. Bilmiyorsan bu işleri itham ederken araştır az.. Gösterge faiz de düşüyor 10 Yıllıklarda..
Bence sen bir zahmet işine geldiği gibi değil düzgün oku yazdıklarımı başından beri bireysel mevduat faizlerinden bahsediyorum ben. Sen her mesajında farklı bir şey yazıp işine gelen veriyi bulup ortaya çıkarmaya çalışıyorsun. Şu an bireysel mevduat faizleri düşüyor mu düşmüyor mu bunu yazabiliyorsan ve düşüren bankaları gösterebiliyorsan ok, ama her seferinde böyle konu çarpıtmaya çalışacaksan zaten daha fazla cevap verme gereği duymayacağım sana.
Bu forumu takip eden kaç kişi 10 yıllık devlet tahvili alarak yatırım yapıyor da gelmiş bana onu örnek gösteriyorsun, bireysel küçük yatırımcıdan bahsediyoruz burda, adam soruyor dolar 6.05 oldu bozayım mı faize mi yatırayım diye, sonra bakıyor senin mesajlara aa dolar da düşüyor faiz de düşüyor e ne yapacağız diye bakıyor insanlar. Ben bankalara bakıyorum kapıyı 23.65ten açıyorlar, 500 bin lira üstünde 27ler geliyor, 1 milyonu geç 29-30 faiz veriyorlar, böyle mi düşüyor senin dünyanda faizler?
vectra-tuner
14-09-2018, 18:00
Aslolan Devletin ödediği faizdir.. Banane ödediğin faizden, kişiden kişiye değişir faiz oranları.. Şirketler içinde öyle rasyosuna borçluluk oranına göre değişir.. Bankalar risk görüyordur kredi vermez vs veya yüksek oran talep edet
vectra-tuner
14-09-2018, 18:08
Mevduat faizlerini hergün paylaştıkları topik var..
Banka Mevduat Faizleri - Diğer Konuda Paylaşılan Oranlar - Tablo - Page 13 (http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=27020&page=13)
Boşa mevduat faizlerinin uçup gitmesini beklemeyin bu arada.. Mb artırımı size faydası olmayacak
Banka Mevduat Faizleri - Diğer Konuda Paylaşılan Oranlar - Tablo - Page 13 (http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=27020&page=13)
Boşa mevduat faizlerinin uçup gitmesini beklemeyin bu arada.. Mb artırımı size faydası olmayacak
Geçen ay TL birikimimi Denizbanktan %19 ile aylık bağladım. 32 günlük..
Az evvel garanti uygulamasından %23,5 teklif geldi, şubeye gitsem muhtemelen en az %25
Daha nasıl faydası olmayacak?
Piyasa faizleri çoktan artırdı., Mb sadece adını koydu... Mb'nin yeni hamlesi faizleri sanıldığı gibi artırmayacak
Kastım bu idi...
O zaman ben şunu anlarım, MB yatırımcının zaten alabildigi faizi resmilestirmis, kalıcı bir etki beklemek hayaldi o zaman bence..
vectra-tuner
14-09-2018, 18:38
Attığım linke ve hisse. Net diğer faiz topiklerine bakın
Faiz çoktan yükseldi zaten.. Merkez bankası faiz artıracağını ilan ettiği tarihten itibaren de hızlanmıştı.. Tarih tarih kontrol edin, birde siz düşük faizle bağlamışsınız.. Yani piyasa zaten faizleri çoktaaan yükseltmişti
vectra-tuner
14-09-2018, 18:42
O zaman ben şunu anlarım, MB yatırımcının zaten alabildigi faizi resmilestirmis, kalıcı bir etki beklemek hayaldi o zaman bence..
Aynen öyle..Aslında zamanında müdahele edilseydi deneme yanılma metodu ile hareket edilmeseydi buralara gelmezdi bile.. Mb faiz artırdı ve direk Türkiye Cds'leri düştü, 10 Yıllık faizler düştü.. Normalde faiz artırımı kısa vade faizlerini (Gösterge faiz diyede geçer) artmasına sebebiyet verir ancak o bile düştü.. Şayet bir süre ses çıkartmaz karışmaz ise Cb faizler de kurda geri gelicek..
excellency23
14-09-2018, 18:45
mevduat faizlerinin mb arttirimi sonrasi düsecegini mi söylüyorsun ben mi yanlis anladim?
vectra-tuner
14-09-2018, 18:50
Excel
Sanıldığı gibi 625 Bp Mevduat faizlerine yansımayacağını ve bir süre sonra da tekrar düşüşe geçeceğini söylüyorum evet.. Devletin borçlanma faizi ise direk düştü ve devam edicek.. Bu söylediklerim olası Abd - Türkiye gerginliği veya başka bir olay olmadıkça devam edecek.. Bu ay sonu bilanço dönemi, sadece o dönemde Bankalar bilançosunu daha iyi göstermek için yüksek faizle mevduat toplayabilir ki buda rutin bir işlemdir.. Aklınızda bulunsun
vectra-tuner
14-09-2018, 19:00
Faizciler buyrun size 2. Topik, şu mübarek Cuma akşamı size kanıtlamak içn faiz topiği araştırır oldum.. Bari üşenmeden okuyun ilk sayfadan itibaren de girdiğim günaha değsin
Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) (http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=28665)
vectra-tuner
14-09-2018, 19:01
Faizciler buyrun size 2. Topik, şu mübarek Cuma akşamı size kanıtlamak içn faiz topiği araştırır oldum.. Bari üşenmeden okuyun ilk sayfadan itibaren de girdiğim günaha değsin
Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) (http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=28665)
vectra-tuner
14-09-2018, 19:02
Low-Rider
14-09-2018, 19:09
İnsanları dolarcı faizci diye siniflandirip sana laf edildi mi şikayet etme
Bu topic çekirdek kola ile okunmalı
Çok heyecanlı
Vectra;asıl faizci arkasında koştugun kişiler....
Konuyu takip edip yatırım için az çok bir fikir oluşuyordu faydalı oluyordu.. şimdi bambaşka yere gitti :(
GokhanRS
15-09-2018, 00:03
Şu haysiyetsiz denilen adam, hatta fetöcülük ile itham edilen adam, 7 lira tr de ki gerçek değeridir demişti, şuan Türkiye ekonomisi balon, mutlaka patlayacak ve bu duruma üzülüyorum ama sevgili hükümetiniz daha fazla tutamaz bu balonu çünkü hiç bir gelişim çabaları yok dedi.
Hatta bu konuda adamın videosunu ilk paylaşanlardan biri de benim.
Ki o zaman da söyledim, bu adamı sever veya nefret edersiniz. Belki fetöcü dür yada değildir, ancak bu adamın dünya üzerindeki birçok ülke hakkında tutturduğu birçok tahmin var dikkatli olun dedim. 7 lira dedi ve 7yi gördü.
Bu o adamın suçu mu?
Geçmişte bu forumda Akpli biriyle tartıştım, benzin 4 lira filan iken dedim ki bak tekrar bu herife oy verirsen benzin 1 yıl içinde 5liranin üstüne çıkacak. Benzin 7 lirayı gördü mü? Bu tahminimde haklı çıkmam vatan hainliği değil öngörüydü. Ki o adam 3 liraya düşeceğini iddia ediyordu.
Şimdi ben normal sıradan bir vatandaş olarak uyarıyorum herkesi, o dolar gördüğü seviyeyi unutmayacak, Tayyip dünyayla barışmayacak, %50si bile doldurulamayan zorunlu imamhatip sayıları çoğalmaya devam edecek. Zaten sayıları çok çok az olan fen liseleri yenisi açılmadığı gibi eskileride fırsat bulundukca sayısı azaltılacak. Üretimi destekleme ayağıyla açıklanan birçok proje yine liyakatsızca peşkeş çekecek. Cgnz denilen o.c yine milletin orasına koymaya devam edecek ve bu durumdan ötürü tekrar hükümetten ödül alacak.
Bakın Başkanı seçmenizi filan sktr ettim ben. Bir CIA ajanın yazıp önünüze koyduğu referanduma evet dediğiniz gün bu ülke bitmiştir! Sistem tekrar demokratik bir sisteme dönmedikçe boşuna insanları umutlandirmayin.
2 yıl sonra insanların alım gücünün 2017 den çok daha iyi olacağını iddia eden var ise aranızda, 2 yıl sonra bu mesajımı alıntı yapsın, eğer haklıysa çıkarsın kobrasini boynuma dolarım lan.
Ben birkaç yıl sonraki dolar tahminimi yazmayacağım vatan hainliği ile suçlayabilecek vatan hainleri olduğundan ortalıkta.
Ancak emin olun o şerefsiz olduğu söylenen adamlardan daha yüksek malesef.
Neyse kalın sağlıcakla, bu konudaki son ciddi mesajımdır.
Bundan sonra bende herkesin zekasıyla daşşaq geçeceğim. O yüzden bundan sonra yapacağım hiç bir paylaşımı ciddiye alıp yt algılamayın çünkü yalan söyleyip mutlu yaşayacağım.
vectra-tuner
15-09-2018, 00:31
Ön yargılarınızı bırakıp şu videoyu izleyin lütfen.. Kanala takılmayın
https://youtu.be/j0QOizsdOC8
vectra-tuner
15-09-2018, 01:10
O çok sevdiğiniz hasiyeysiz profesörün twitter hesabı.. Arkasında F serisi 1 Dolar var Avatar
https://mobile.twitter.com/ProfElvanAktas
Arkadaşlar sözü geçen profesöre karşı sevgi bağı besleyen kim var ? Ben adını soyadını yeni öğrendim ve fotoğrafını da yeni gördüm. Kim seviyorsa söylesin site kasıyor
O çok sevdiğiniz hasiyeysiz profesörün twitter hesabı.. Arkasında F serisi 1 Dolar var Avatar
https://mobile.twitter.com/ProfElvanAktas
Kimler seviyor?
Ya buraya kimlerin sevdiğini yazarsın ya da bir daha yazdırmam sana. Yok öyle tüm forumu zan altında bırakacak laflar etmek.
Kimler seviyor?
Ya buraya kimlerin sevdiğini yazarsın ya da bir daha yazdırmam sana. Yok öyle tüm forumu zan altında bırakacak laflar etmek.
Ya allah seni başımızdan eksik etmesin
Severek takip ediyoruz profu değil seni ordinaryüsümüz
yilmazcatalbas
15-09-2018, 09:07
Kimler seviyor?
Adalet gelmiş, hoşgelmiş.
vectra-tuner
15-09-2018, 09:22
Kimler seviyor?
Az zahmet edip 1-2 sayfa geriyi okuyun lütfen.. Bunun dışında daha öncede bu adamı methedenler vardı... Ancak herşeye rağmen istediğinizi yapabilirsiniz..
vectra-tuner
15-09-2018, 09:41
Burada insanları baskı altında tutuyorsunuz işinize gelmediği yorumlar gelince veya sevmediğiniz görüşlere sahip insanlar olunca forumdan atmakla vs. tehdit ediyorsunuz ki işte böyle bir zihniyete sahip olup karşınızdaki insanları da faşist oldukları için suçlamaya hakkınız yok.. Aynı sizin uyguladığınız kural gibi gücü gücü yetene..
Bu topiği pekçok insan okuyor ve benimle aynı fikirde olanlarda azımsanmayacak kadar çok ancak bir kısmı korkuyor ve bir kısmı da aman bulaşmayım bana da saldırırlar diyor...
Yahu sen ahaliyi vatan haini ilan ettin,faizci zihnıyet ılan ettın,dolar 10 lira şakşakcısı ilan ettin,ulkeyı sevmedıgımızı bıle soyledın su krızde tayyıb e karsı durduk dıye.
Tamam sen döndün,farklı bır ruzgar yakaladın gıdıyorsun,ses cıkarmıyorum ama senın gıbı dusunmeyenler de var burada...
vectra-tuner
15-09-2018, 10:13
Murat ne sana ne başkasına gram lafım yok... Lafım kime ;
1) 20-25 Yaşına yeni gelmiş, beni Çomar olmakla suçlayan konuşma adabından haberi olmayan gram tecrübesi olmayan kendini bilmezlere.. Tek tek yazamam kimisi yazdığım her posta - basıyor içeriği her ne olursa olsun ki umurumda bile değil
2) Kimisi Elvan Aktaş denen tescilli Pisliği bana savunarak (Bu sözüm Gökhan'a değil ayrıyeten) kabaca 15-20 gün / 1 ay önce üzerime gelen şahıslara ki geriye dönüp sayısız post inceleyip ifşa etmeme gerek yok kendilerini iyi biliyor
3) Elvan Aktaş twitter hesabı arkasında 1 Usd F Serisi dolar avatarı olan Abd'de yerleşik adam 7.38 Olucak derken gözleri ışıl ışıl parlıyor ki herifin hiçbir vasfı yok yok öyle profesör yok böyle profesör vs. vs. / Kaldıki bu ülkede neyin ne olduğunu ne olacağını çok iyi bilen ekonomistler / analistler var ki hiçbirisi art niyetli değilse bu şekilde yorum yapmaz.
4) Akp'ye hayatımda bir sefer 2. Dönemlerinde oy verdim ve pişman oldum onu da sayısız defa söyledim./
5) Son seçimlerde Cb adayı İnceye / Parti olarak İyi partiye oy verdim
6) Başkanlık sistemi bu ülkeyi bitirir dedim ve aynı sen ne kadar öfkeliysen bende kendi özgürlüğünü /bağımsızlığını üç kuruş menfaat için satan insanlara o kadar öfkeliyim ki eldekilerinden olacağını da söyledim.
7) Ben dönmedim, herşeyi net olarak görüyorum / Abd'deki mikrobun yaptığının tersini yapıyorum sizler de iyi biliyorsunuz ki ekonomi aynı algıdır... Aman kriz geldi dolar 15 Lira olucak faizler %100'ü bulacak şeklinde sürekli telkinde bulunulursa o ülkede hayat durur ve kriz çıkmayacak olsa bile çıkar çünki insanlar harcamayı keser hayat durur gider dolar alır.. Sonuç olarak krizi getirir...
8) Ben sadece Devletimin arkasındayım sonuna kadar... Yarın derseki insanlar aç para vereceksiniz ; vermeyen NAĞMERTTİR..
Burada insanları baskı altında tutuyorsunuz işinize gelmediği yorumlar gelince veya sevmediğiniz görüşlere sahip insanlar olunca forumdan atmakla vs. tehdit ediyorsunuz ki işte böyle bir zihniyete sahip olup karşınızdaki insanları da faşist oldukları için suçlamaya hakkınız yok.. Aynı sizin uyguladığınız kural gibi gücü gücü yetene..
Bu topiği pekçok insan okuyor ve benimle aynı fikirde olanlarda azımsanmayacak kadar çok ancak bir kısmı korkuyor ve bir kısmı da aman bulaşmayım bana da saldırırlar diyor...
ama sen halen daha forumdasın ve yazmaya devam ediyosun ...
vectra-tuner
15-09-2018, 10:14
Murat abi yazacaktım... Özür dilerim bu arada
vectra-tuner
15-09-2018, 10:15
ama sen halen daha forumdasın ve yazmaya devam ediyosun ...
Yazacağım tabi , her an atabilirler ki bende kendimi savunayım... Atılsam bile arkadamdan konuşulmasından haz etmem
yilmazcatalbas
15-09-2018, 10:15
Abicim yazın üzerinden cevap vereyim izninle. Yazdıklarında seninle aynı fikirde olduğumuz zamanlar olduğu gibi ayrı fikirlerde de olabiliyoruz mesela şimdiki gibi... Çoğu zaman polemik yaşamamak adına yazılara müdahil olmuyorum çünkü zaten filler tepişirken bizim burada birbirimize sarmamız bana göre dünyanın en saçma hareketi. Asıl olaya gelecek olursak evet Evren abi insanları zan altında bırakman konusunda haklı, eğer varsa öyle mesajlar alıntılayarak cevap ver ki bir kanıt olsun gereği yapılsın.
Burası bir forum ve gerçekten birilerinin fikirleriyle ters düşüp buradan atılmak korkusuyla düşüncelerinin arkasında durmayan insanlar varsa eğer bizim şu an konuştuğumuz her şey saçma başımıza gelen her şey müstehak. Evet insanların fikirleri, bakış açıları, siyasi görüşleri kolay kolay değişmez önemli olan değiştirmeye çalışmadan, zan altında bırakmadan,hakaret etmeden, konuşabilmek, tartışabilmek, anlatabilmek değil mi?
Ekonomi konusuna gelirsek benden çok daha donanımlı bilgili insanlar var burada ama okulunu okuduğum, dersini aldığım, üzerine tez hazırladığım konuda yazma ihtiyacı dahi hissetmiyorum çünkü olan biten her şey, güzel ülkemin ekonomik durumu, kötüye gidiş, sebepleri, sonuçları, izlenmesi gereken yollar noktasına virgülüne kadar yazıldı(boş konuşan iddialarını bir kanıta dayandıramayan felaket tellallarının yazıları hariç). Yani aslında okuduğun, takip ettiğin, cevap verdiğin insanları da senin seçmen gerekiyor çünkü herkese yetişemezsin, anlatamazsın veya yargılayamazsın. Bırak kim ne istiyorsa yazsın sen içinden istediğini seç abicim bütün bunlara gerek yok.
Üşenmeden okuyan herkes için biraz uzun oldu kusura bakmayın.
vectra-tuner
15-09-2018, 10:22
Yok , Bugüne kadar hiç bu kadar fazla eleştiriye mağruz kalmadım burada..
Faizciler diyorum ; Herkesi faizci ilan ettin diyor adam / daha önce sayısız kez söyledim ki ben faize karşıyım inancıma ters ama bende faiz ödüyorum Allah affetsin diye... Adam beni top çevirmekle yalancılıkla suçluyor ve mecburen gidip kanıt olarak resmi veri koyuyorum!! Ona rağmen özür dilemeye bile gerek duymuyor..
Dolar diyorum 4.88 olacak ki bu bir öngörüdür veya temenni./ Yine grafik koyuyorum doların Pik yaptığı anları Trump twittleri ile aynı tarihe denk gelen hala bana ekonomiyi anlatıyor yok üretim yok ülke kötü yönetildi sen ne anlarsın diyor.. Onun bu söylediklerini bu Topik seneler önce açıldığında yazdık buralarda.. Onun yeni öğrendiğini biz çoktan unuttuk
Az zahmet edip 1-2 sayfa geriyi okuyun lütfen.. Bunun dışında daha öncede bu adamı methedenler vardı... Ancak herşeye rağmen istediğinizi yapabilirsiniz..
1-2 sayfa geride bir sevgi ibaresi göremedim. Nick bekliyorum
Ya iftira attığın ortaya çıkar ya da atmadığını göstermek için sevgi duyanları yazarsın
Terbiyesizlik etme, hak yeme, yönetime iftira atma. Bu zamana kadar yazdın, tehdit mi edildin?
Baskı dediğin üyelerin eleştirisi ise, zoruna gidiyorsa yazma. Yazdığın ortam açık bir ortam. Senin görüşünü beğenmeyen seni eleştirebilir, aksi görüş bildirebilir. Yönetimden baskı gördüysen, baskı mesajını açık olarak koy buraya.
vectra-tuner
15-09-2018, 10:55
Ne iftira atacağım... Eski postlarda da var aynı tepkiyi o zaman da verdim... Demekki gözünüzden kaçmış
Gökhan'da dün yazınca fetocumu değilmi bilemem ama adam doğru söylüyor diye bende koydun Elvan Aktaş'ı ki görün ne mal olduğunu diye (Gökhan'a zerre lafım yok bu arada)
Kaydımı silin lütfen... Yoksa ben sileceğim zaten
KingoAtmo
15-09-2018, 10:57
Bankalar mevduat ve kredi faizlerini artırıyor - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bankalar-mevduat-ve-kredi-faizlerini-artiriyor-2626956/)
Ne iftira atacağım... Eski postlarda da var aynı tepkiyi o zaman da verdim... Demekki gözünüzden kaçmış
Gökhan'da dün yazınca fetocumu değilmi bilemem ama adam doğru söylüyor diye bende koydun Elvan Aktaş'ı ki görün ne mal olduğunu diye (Gökhan'a zerre lafım yok bu arada)
Kaydımı silin lütfen... Yoksa ben sileceğim zaten
Varsa, yazarsın buraya. Laf çevirmezsin eskilerde var bilmem ne diye..
Elvan mıdır nedir umrumda değil, forumun genelini hedef alarak attığın iftira umrumda
Kaydını sen silemezsin. Hala yaz(a)madığına göre laf ettiğin kişileri, bana yapacak tek şey düşer.
ADALET geldi kurtarılmış şehrimize çok şükür
Emeği geçen operasyon emri veren her kimse allah razı olsun
4,88 GET OUT ==> Şurdan
ADALET geldi kurtarılmış şehrimize çok şükür
Emeği geçen operasyon emri veren her kimse allah razı olsun
4,88 GET OUT ==> Şurdan
Gelecek ile ilgili haberler,fikirler nelerdi hepimizin ortak fikri çıkacağı,yükseleceği yönde. Hoş hafta sonu birşey olmuyor gelecekte bizi bekleyen halkbankası olayı ve ödemeler var bildiğim kadarıyla bunları doları yukarı çekecek midir ?
Merkez bankası doların tekrar 6,50++ üstüne gelmesi durumunda faizleri yükseltme şansı var mıdır ? Yoksa son mermiyi atıp artık beklemek mi kalıyor ?
Gelecek ile ilgili haberler,fikirler nelerdi hepimizin ortak fikri çıkacağı,yükseleceği yönde. Hoş hafta sonu birşey olmuyor gelecekte bizi bekleyen halkbankası olayı ve ödemeler var bildiğim kadarıyla bunları doları yukarı çekecek midir ?
Merkez bankası doların tekrar 6,50++ üstüne gelmesi durumunda faizleri yükseltme şansı var mıdır ? Yoksa son mermiyi atıp artık beklemek mi kalıyor ?
Neden alıntı yapmışım bilmiyorum, herkeze hayırlı işler :)
dolar düşer mi haftaya acaba?
Dün işim vardı forumu takip edemedim. Üzüldüm ne tartışmalar ne tartışmalar. Yapmayın abi, burada tartışıyoruz. Dileyen dilediği bilgiyi alır kullanır
GokhanRS
15-09-2018, 14:49
Haftaya biraz düşebilir. Ancak 4.8 hayallerine kapılmayın. Bence faizden faydalanın. Yeni yıla kadar şuan ki faiz muhtemelen dövizden daha iyi getiri verecektir Burdaki küçük yatırımcı arkadaşlara. En az rebelh kadar bu işlere hakim değilseniz dolardan birkaç ay temkinli uzak kalın.
Şuan gecelikte %28 ile aktifbank liderliği çekiyor.
Yıllık bileşik oranı yanlış hesaplamadıysam %31 oluyor.
Yıllık %0 stopaj ile %30 veren banka bulabilirmiyiz acaba,
veyahut gecelik stopajdan oluşan farkla %27 veren banka varmıdır? :)
Neredeyse beylikdüzünde çoğu bankayı ziyaret ettim ve
en baba ing turuncu işe %25 alabildim.
Pazartesi burgan bankdan 27 yi alabileceğimi düşünüyorum.
Piyasada her banka oranları güncelledi ama burgan en sona bıraktı.
Fed var Halkbankası var
Bankaların faizleri oturmaya başladı
24/28 arası net olacak gibi
İhtiyaç taşıt emlak faizleride artacak
Herkes boşver ihtiyaç taşıt emlak almayayim
Banka nasılsa güzel para akıtıyor diyecek
Vadeliye gömecek
Banka parayı satamayacak
Mb fonlamak için para basacak
Bu faiz artışı malesef ters tepecek
Benim öngörülerim bunlar
100 milyar dolar doğrudan yatırım girmedikçe
Ben doların 4,XX lere gelme ihtimali görmüyorum
Cimmeria
15-09-2018, 17:41
Faiz konusunda acele etmeyin, bankalar fiyatlama yapıyor bu hafta içi oturur fiyatları, bir iki puan artacaktır çoğu bankada. Ben söylemiştim artacağını özür dile falan yazmıştı vectra, şimdi faizler artıyor, haberleri de çıkıyor, özür dileyelim mi ne yapalım.
Ben olsam bu aralar dikkatli olurum dolar fazla oynak, faizleri değerlendirin mutlaka
29.4 aldım ben,yazmıstım...
Murat abi yazacaktım... Özür dilerim bu arada
Gayet guzel tepkını dıke getırmıssın ama genel olarak buyuk destek verıyordun. Ne oldu 5-6 ay oncekı yazılarına.
Bak tayyıpcı olabılırsın, en dogal hakkın. Olumune de savunabılırsın,herkes saygı gostermelı. Suan kı durumumuzun tek suclusu 1 kışi. Dogal olarak da tepkılı olmamız dogal. Bıle bıle ulkemızı batırdılar,hele son 4 yıl yapılanların neredeyse hepsı “yuce divanlık”....
Akp lı arkadaslar,sızın ıcınde soyluyorum;ulkemız cokdan raydan cıktı ve bızım desteklemedıgımız bırı yuzunden olmasıda ayrı acı kaynagı....
Ya Zombileşme evrimini sanırım bizim türkler buldu. içme suyunamı birşey katıyorlarda hepsi böyle aynı zihniyette oluyor? Tutmuyorum değilim dese bile görüş zihniyet aynı ve kısıtlı.Hep bir saldırı altında olduğunu hissetmeler hep bir seytan işleri bozmakta vs.vs.
Uzun süredir takipteyim konuyu önceleri gidişat hakkında fikir beyan ederdi, söyledikleri çıkmayınca konuyu başka yerlere çarptırmaya başladı. iyi olmuş konumuzun özüne dönelim bari;
Bankaya para yatırmaya açıkcası çekiniyorum burgan bank gibi çok fazla duyup bilmediğim banka beni hiç cezbetmiyor.
Sizce en güvenilir banka hangisi? Yani olası kötü bir durumda en az mağdur edecek yada mağdur etmeyecek kaçıp batıp gitmeyecek gibi görünen hangisidir? Bana işbankası gibi geliyor, özel bankalar bir nevi şirket, devlet bankası desen :D diyim artık (smiley anlatmaya yeter sanırım)
Yok herhangi bir üretim strateji lazım evanjelik Lazım Rampa :) ayıkıyosun
GokhanRS
16-09-2018, 01:25
Omak garanti isbank gibi bankalardan korkma. Diğerlerinde de sorun olmaz ancak için rahat istiyorsan bunların verileri batma ihtimali sıfır gibi görünen bankalar.
Ancak hiç bir bankada parana birşey olmaz zaten. Bu devlet zamanında milletin milyon dolarlarını bile gerekirse fakir halkın vergilerinden aldı yine ödedi. Yani korkulacak bir durum yok. Olan her zaman bankaya para yatırmayan birikim yapamayan asgari ücretliye olur :) maalesef böyle.
individual
16-09-2018, 10:38
Ibrahim M. Turhan auf Twitter: "En son acıklanan yıllık enflasyon verilerine gore sıralama (yuzde):
Venezuela 200.000
Arjantin 34,4
İran 18,0
Turkiye 17,9
Mısır 14,2
Nijerya 11,2
Filipinler 6,4
Pakistan 5,8
Bangladeş 5,5
G. Afrika 5,1
Meksika 4,9
Brezilya 4,2
Vietnam 4,0
BAE 3,8
Hindistan 3,7
Endonezya 3,2" (https://twitter.com/ibrahimmturhan2/status/1041243785513132033?s=21)
streetracer_nos
16-09-2018, 11:02
Bankalara para yigilir ok ama bu paralari kime satacaklar merak konusu %30 uçuk bi oran ne kadar gidecek bakalim
Abiler bir yakınım her ay 3000 tl lik dolar, euro ve ya altına yatırım yapmayı düşünüyor. Faiz düşünmüyor kendisi paraya 1 yıl boyunca hiç dokunmayacak.
Ne önerirsiniz? Fikirlerinden dolayı kimseyi sorumlu tutma hakkım yok. Şimdiden teşekkür ederim.
Abiler bir yakınım her ay 3000 tl lik dolar, euro ve ya altına yatırım yapmayı düşünüyor. Faiz düşünmüyor kendisi paraya 1 yıl boyunca hiç dokunmayacak.
Ne önerirsiniz? Fikirlerinden dolayı kimseyi sorumlu tutma hakkım yok. Şimdiden teşekkür ederim.
1 ay dolar 1 ay altın derim.
adana da tonlarca altın olayı nedir yaa ??
Ibrahim M. Turhan auf Twitter: "En son acıklanan yıllık enflasyon verilerine gore sıralama (yuzde):
Venezuela 200.000
Arjantin 34,4
İran 18,0
Turkiye 17,9
Mısır 14,2
Nijerya 11,2
Filipinler 6,4
Pakistan 5,8
Bangladeş 5,5
G. Afrika 5,1
Meksika 4,9
Brezilya 4,2
Vietnam 4,0
BAE 3,8
Hindistan 3,7
Endonezya 3,2" (https://twitter.com/ibrahimmturhan2/status/1041243785513132033?s=21)
İranı geçicez Allahın izniyle :)
Bızde enflasyon reel olarak 27 cıvarı,18 yalan.
Dolar euro altın sormussun,hıc bırısı,tl den devam....
Müslümannnnn Lider
Ümmetin Baş komutanı
Ama faize 625 puan arttırıyor faizleri düşürüp kaldırması gerekirken
Bu bile oy verenlerin düşünmesi gereken bir konu
İşim ekonomi boyutunu geçtim
Faiz haramdı ama şimdi haram diyenler bile banka banka geziyorlar
Çok güzel bir ülke aslında ama içinde yaşamayacaksın
Bakalım bunda vadeli tl yi kimse satacaklar:)
günaydın
20lerin üstündeyiz buralara tutunursak işimiz yaş
faiz maiz bir boka yaramadı demektir
buralara tutunurda bir kaç saat buralarda kalırsak 6.15ler alım seviyesine döner
2909u gördük
kurun gözü yukarıda hepimize geçmiş olsun
haber mi var anlık 6,48 gördü
haber mi var anlık 6,48 gördü
spotta görmedi banka makasından dolayı gelmiştir oralara
haber yok teknik hareketler
valla ben bankada gördüm ama makası hemen 28 kuruş yaptı satamadım haliyle.
valla ben bankada gördüm ama makası hemen 28 kuruş yaptı satamadım haliyle.
bankalar spota göre kendi makaslarını belirliyorlar aradaki farkı kar yazıyorlar
size 48den satarlarken piyasadan 28e alıyorlar 20 kuruş cebe
bankalar spota göre kendi makaslarını belirliyorlar aradaki farkı kar yazıyorlar
size 48den satarlarken piyasadan 28e alıyorlar 20 kuruş cebe
grafik açık grafikte 6,48 gördüm. investingten bakabilirsin. banka kendini korumaya aldı hemen.
spotta görmedi o rakamları investing veriyi nereden alıyor bilmiyorum
spotta görmedi o rakamları investing veriyi nereden alıyor bilmiyorum
piyasayı en iyi gösteren investing. Kaldıki fiyatı bankada da gördüm. ama bankada otomatik oynak makas var. 2 kuruştan 28 kuruşa çıkardı hemen.
4.88 TL hııı hıııııı
Daha yeni başlıyoruz
piyasayı en iyi gösteren investing. Kaldıki fiyatı bankada da gördüm. ama bankada otomatik oynak makas var. 2 kuruştan 28 kuruşa çıkardı hemen.
hocam yapma meta trader ya da ideal falan dururken investing ne profesyonel bile değil
muhtemelen bu yazdığım platformlardan haberiniz yok bunlar dışında en iyisi investing kabul ama bu platformlar profesyonel platformlar
her ay aylık ücret ödüyoruz sence investing mi hata yapar profesyonel platformlar mı?
hocam yapma meta trader ya da ideal falan dururken investing ne profesyonel bile değil
muhtemelen bu yazdığım platformlardan haberiniz yok bunlar dışında en iyisi investing kabul ama bu platformlar profesyonel platformlar
her ay aylık ücret ödüyoruz sence investing mi hata yapar profesyonel platformlar mı?
haberim var fakat platformlar arasında farklılık olabiliyor. Faiz gününde oluşan düşüşte senin söylediğin platformlarda ciddi bir gap var. Ama tradingview ve investingte yok.
Tarihi zirve olan 7.23te her platformda farklı değere sahip.
Ayrıca bütün dünyada bloomberg platformu kullanılıyor bilgi amaçlı. İnvestingdeki değer bloomberg ile birebir aynı ve bankaların alış satış fiyatları da investingle aynı. Bu nedenle benim referansım investing. Tradingview 0.2-0.5 kuruş daha düşük gösteriyor mesela. Sizin platformlarda da 0.xx değerinde fark oluyor. Ben banka ile işlem yaptığım için investing fiyatları birebire örtüşüyor. O yüzden benim referansım investing.
PiscocuK
17-09-2018, 09:01
An itibarı ile Amerika bizi cidden kıskanıyor.Gerçek fırsatlar ülkesi TÜRKİYE oldu.
Sıra geldi iş bankasına..
Bunlar yamyam...
Faiz yükseldi yeteri kadar dusmedi dolar 6.0x lere gelsin bari dedik. Cumleyi tamamlayamadan 6.3 lara geri yukseldi. 1 hafta bile idare etmedi yapılan artis. 20eylul itibariyle depara kalkiyor muyuz?
Sıra geldi iş bankasına..
Bunlar yamyam...
elimizde ki telefon,altımızda ki araba ne zaman hazineye devredilecek acaba.
Teknik degil yahu.işbankasından dolayı...
6.40 lar gordu,cok hızlı ve sert harekettı ama işlem yapılabıldıgını dusunmuyorum.
Faız haberınden sonra almadıysanız,sımdı almak ıcın tavsıye veremıyecegım.
Amerıka ıle rusya arasına sıkısmıs,bır onda bır ona gıden bıl ulke olduk.
Araya ab de gırdı,benım neyım eksık dıyerek....
Teknik degil yahu.işbankasından dolayı...
6.40 lar gordu,cok hızlı ve sert harekettı ama işlem yapılabıldıgını dusunmuyorum.
Faız haberınden sonra almadıysanız,sımdı almak ıcın tavsıye veremıyecegım.
Amerıka ıle rusya arasına sıkısmıs,bır onda bır ona gıden bıl ulke olduk.
Araya ab de gırdı,benım neyım eksık dıyerek....
teknik meknik yok bam bam bam :D
ahmetgurlek
17-09-2018, 09:22
İranı geçicez Allahın izniyle :)
bence tek rakibimiz arjantin. iran'ı çoktan geçmiş durumdayız, venezuela da ulaşılabilir durumda diil. :D
kur krizinin bankalar krizine evrileceği konuşulurken merkez 625 bp faiz arttırıp bankaları biraz rahatlatma yoluna gitti
ama bu işbankası muhabbetinden de tahmin edileceği üzere ihale bankalara kalacak
yakında reisin bankalara karşı kitlesini kışkırtması muhtemeldir
"bu ülkenin ekmeğini yediniz karşılığını vermelisiniz" minvalinde sözler gelir
TorqueTuning
17-09-2018, 09:34
Reizzz'in tek muhteşem yaptığı şey nedir: İhaleyi başkasına itelemek!!!!
200 şirket iflas antlaşması yapmış
bu sırada reis uçak satın alacakmış ama katar "biz sana satamayız abi" demiş ve 400 milyon dolarlık uçağı "hibe" etmiş
Satınalmacı olarak bu kadar yorulduğum başka bir dönem hatırlamıyorum
2019 ortalama kur tahminleriniz alınır :)
200 şirket iflas antlaşması yapmış
bu sırada reis uçak satın alacakmış ama katar "biz sana satamayız abi" demiş ve 400 milyon dolarlık uçağı "hibe" etmiş
Yersen yapmışlar resmen :D
Uçaklar feda olsun sana can reisim.
i-vtec07
17-09-2018, 09:47
İş bankasına göz dikti adam şimdide.
Satamadıkları ne kaldıysa göz dikiyolar..
Seçimlerden sonra Tüik, tcmb gibi kurumların damada bağlanmasından sonra gelen bütün veriler beklentilerden çok iyi geldi ve gelmeye devam ediyor. Bu günki veriler gene beklentilerden baya iyi geldi. Son 2 enflasyon verisi beklentilerden çok iyi geldi. Önümüzdeki ay da beklentinin altında gelirse artık güvenilirliğini yitirecektir. Hadi biz anlamıyoruz yedik, yabancı yemez.
faiz ile alakalı olarak, faiz artışı geldikten sonraki ilk 5dk içerisinde düşeceği kadar düşüyor ve genelde orası dip oluyor. Son 5 ay içinde 4 kere faiz arttırımı geldi ve hep böyle oldu. Faiz artışından sonraki günlerde tekrardan yükseliş olup sonra tekrar aşağı geliyor bir kısa bir süre yatay düzene oturuyor. Muhtemelen ovp ile tekrar 6,03-6,15 arasına geliriz. Oldu da ovp beğenilmezse o zaman tekrardan yukarıda doğru gideriz. Perşembe günü göreceğiz.
Şuan için doların yönünü aşağı çevirecek 2 şey kaldı. Biri ovp diğeri rahip davası. Bu 2 gelişmede olumlu olup 6 altına inmezse artık daha da altını beklememek lazım. Bunların yanında doların yönüne yukarı çevirecek bir çok ekonomik ve siyasi gelişmeler var ve devamı da hergün gelmeye devam ediyor.
Bir diğer hususta şu, bir veri ( enflasyon gibi ) veya ovp gibi birşeylerin açıklanmasından önceki günlerde spekülatif olarak doları yükseltiyor ve açıklanma saatinde veya tarihine doğru düşüş.
Devlet uretimi bıraktı krizin nedeni bu - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/devlet-uretimi-birakti-krizin-nedeni-bu-2629337/)
Ne kadar devlet kurumu satılmış yazık bu ülke vatandaşlarına gözgöre göre vatandaşlar birbirine inat etip bunlara çıkar sağlıyor halkında suçu var bu yaşananlarda
Teknik çalışıyor aslında yapmanız gereken tek şey o gün hükümetten yetkili birisi açıklama yapacak ise sabah alın açıklama sonrası satın :D ytd..
GokhanRS
17-09-2018, 10:45
Ya arkadaş altı üstü 1 ay konuşma, şirketimiz batacak yoksa. 1 ay konuşma doları düşüreceğiz söz.
Yemin ediyorum doların düşmesini istemiyor bu herif.
İş bankasına müdahale etsin
Dolar 8 e wınlar direk
Fed faiz arttırımı var
Eylül de başlayacak demiştik ızdırap günleri zaten kasım aralık sonu peak bekliyorum
Firmaların dolar euro ödemeleri var çünkü
Bakalım ne yapacak damat kardeş :)
faize rağmen kur bu kadar artınca "abd ölüyor bitiyor türkün gücünü göreceksiniz" muhabbetleri de bitmiş :D
türk telekomu, devlet fabrikalarını peşkeş çekmek yetmedi sıra thy ve iş bankasında
kanashibari
17-09-2018, 14:06
t h y katara peşkeş çekilecek mi ne diyorsunuz?
SekoLive
17-09-2018, 14:17
t h y katara peşkeş çekilecek mi ne diyorsunuz?
onların hediyesinin altında mı kalalım...
bizde kültürdür bize bir gelene biz 10 gideriz.
derhal misliyle cevap vermeliyiz.
6,30 oldu ve düşecek gibi durmuyor.
6,30 oldu ve düşecek gibi durmuyor.
istemsizce aklıma şu şarkı geldi, :icon_offt
"analizi, sentezi var bide, doğudan batıdan kopta gel, oh oh suyundan da şuyundan da buyundan da koy koy...
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Jmr0DcR3BV4)
Soçi moçi giren bize girdi yine. 20sinde de birsey cikmazsa yandi gulum keten helva.
_muhaRRem
17-09-2018, 14:31
korktuğum başıma geldi ve dolar tekrar 630 çok kötü
Fed var Halkbankası var
Bankaların faizleri oturmaya başladı
24/28 arası net olacak gibi
İhtiyaç taşıt emlak faizleride artacak
Herkes boşver ihtiyaç taşıt emlak almayayim
Banka nasılsa güzel para akıtıyor diyecek
Vadeliye gömecek
Banka parayı satamayacak
Mb fonlamak için para basacak
Bu faiz artışı malesef ters tepecek
Benim öngörülerim bunlar
100 milyar dolar doğrudan yatırım girmedikçe
Ben doların 4,XX lere gelme ihtimali görmüyorum
Ben tam bu şekil de düşünmüyorum, bunlar bu faize çoktan kudurması lazımdı.
Bu şekilde %25-30 arası faizlerle kimseye ne yatırım yaptırırlar nede yeni bir iş kurdururlar millet enayi mi basar faize paşalar gibi parası durur , üstüne ek faiz getirisini alır mis gibi keyfine yatar.
Faizler artmaya devam ettikçe iyice miskin , üşengeç , bir b0k üretemeyen bir millete doğru ilerleriz bunun da olmasını hiç istemem şahsi olarak.
Bence bu faiz oranlarının aksine insanlara teşvik amaçlı taşıtta - konutta farklı faiz politikası izlenecek , mesela bazı firmalar 0.89 dan falan veriyor sattıkları binaları vs bunun gibi bir düşünce var.
Faiz oranlarını şişirip banka'nın elini güçlendirip bu tarz taşıt,konut vs. gibi lokomotif iş kolların da farklı faiz politikası izlenip tekrar piyasaya para sürüleceğini düşünüyorum.
TR nin 2 lokomotifi var ; Birisi beton diğeri otomobil , göz göre göre bu sektörlerin bitmesine göz yumamazlar. Kaç tane vatandaş bugün gidip cash para basıp araba alabiliyor veya ev alıyor hepsi kredi faizler böyle olunca kimse o işe yöneleceğini sanmıyorum. Dolayısıyla, mutlaka bir çözüm gelmeli.
Özellikle Otomobil de ÖTV indirimi veya farklı bir şey bekliyorum (faiz oranı vs.) yoksa en kılçıksız kâr yazdıkları , vergi aldıkları sektörün içine sıçacaklar.
şimdi perşembeyi beklemeye devam bakalım bir tavan daha gelecek mi
Ben tam bu şekil de düşünmüyorum, bunlar bu faize çoktan kudurması lazımdı.
Bu şekilde %25-30 arası faizlerle kimseye ne yatırım yaptırırlar nede yeni bir iş kurdururlar millet enayi mi basar faize paşalar gibi parası durur , üstüne ek faiz getirisini alır mis gibi keyfine yatar.
Faizler artmaya devam ettikçe iyice miskin , üşengeç , bir b0k üretemeyen bir millete doğru ilerleriz bunun da olmasını hiç istemem şahsi olarak.
Bence bu faiz oranlarının aksine insanlara teşvik amaçlı taşıtta - konutta farklı faiz politikası izlenecek , mesela bazı firmalar 0.89 dan falan veriyor sattıkları binaları vs bunun gibi bir düşünce var.
Faiz oranlarını şişirip banka'nın elini güçlendirip bu tarz taşıt,konut vs. gibi lokomotif iş kolların da farklı faiz politikası izlenip tekrar piyasaya para sürüleceğini düşünüyorum.
TR nin 2 lokomotifi var ; Birisi beton diğeri otomobil , göz göre göre bu sektörlerin bitmesine göz yumamazlar. Kaç tane vatandaş bugün gidip cash para basıp araba alabiliyor veya ev alıyor hepsi kredi faizler böyle olunca kimse o işe yöneleceğini sanmıyorum. Dolayısıyla, mutlaka bir çözüm gelmeli.
Özellikle Otomobil de ÖTV indirimi veya farklı bir şey bekliyorum (faiz oranı vs.) yoksa en kılçıksız kâr yazdıkları , vergi aldıkları sektörün içine sıçacaklar.
Sıçtılar bile , 17 gün geçti şuan 1 satıştayız. Geçen sene bu zaman 19 araba satmışız. şuan piyasa en uygun faiz 2,6xx
şimdi perşembeyi beklemeye devam bakalım bir tavan daha gelecek mi
Perşembe ne oluyor ?
1 kişi hariç kimse 4.88 beklemiyor
Çok takılmayın
1 kişi hariç kimse 4.88 beklemiyor
Çok takılmayın
Neden 4,88 isteyelim ki olmuşken 5 sene önceki gibi 1,88 olsun ;)
baskan96
17-09-2018, 15:03
Neden 4,88 isteyelim ki olmuşken 5 sene önceki gibi 1,88 olsun ;)
Ne de olsa isteyenin 1 yüzü :D
Ne de olsa isteyenin 1 yüzü :D
2013 tede aynı iktidar de değilmiydi neden 4,88 isteyelim ki 2013 teki gibi 1,88 olsun . 7,2 ye getiren biz değiliz
Enpara 100k 22,5 100k ustu 24 olarak mevduat faiz oranlarini guncellemis.
Cuma gunu 100k’ya 1.900tl net faiz iken bugun 2.500tl veriyir
baskan96
17-09-2018, 15:22
Enpara 100k 22,5 100k ustu 24 olarak mevduat faiz oranlarini guncellemis.
Cuma gunu 100k’ya 1.900tl net faiz iken bugun 2.500tl veriyir
Arabayı satıp yatırıcam anasını satıyım servisle gider gelirim enayilik bizdeki..
Katılıyorum, özellikle de şu son cümleye katılıyorum...
Henüz otomotivciler yeni yeni ağlamaya başladı galiba ama ses tam çıkmadı. Çünkü birkaç büyük marka halen yara almadı, filolara, kiralamalara, şunlara bunlara veriyolar paso. Fakat oralar da çatırdıyor. Az satan, satamayan, zaten aynı şekilde devam ediyor aşağı yukarı. Bu yüzden daha ağlamalar başlamadı. Geçen senelerde çok ufak değişikliklerde baya sızlanmışlardı, şimdiye öldük bittik battık demeleri gerekiyordu, çok enteresandır, kimseden ses çıkmıyor :)
Ama dediğiniz gibi, vergiyi çatır çatır aldığın sektör, 30-40 bin TL bandındaki araba 90 bin TL olmuşsa, HB Kompakt sınıf 150-200 bin TL olmuşsa, bunlardan kaç tane, nasıl satacaksın? İçine sıçacaklar dediğiniz gibi böyle giderse... Ama "yemez" gibi geliyor bana da. Bi vergi ayarlaması falan bişey yapmaları lazım, başka türlü bu sapıtan piyasa adam olmayacak.
Vergi deyince zaten kuduruyorum. Maaşlı bordrolu çalışandan, arabasına yakıt alandan, araba alandan çatır çatır geçir vergiyi, futbolcu orada 50 takla atsın, taksici 2 paket sigara parası kadar vergi versin, bilmemkim SSK primini en aşağıdan göstersin çalışanına, öbürü 25 senedir KOBİ işletsin ama her sene zarar yazsın, vergisini eksik ödesin, o böyle olsun, bu bilmemne olsun....... Devlet bizlerden böyle topladığını zaten diğerlerinden toplayabilse, şimdiye çoktaaaan adam olmuştuk, bu krizi bile atlatacak para çıkar yeminle :D
Arabayı satıp yatırıcam anasını satıyım servisle gider gelirim enayilik bizdeki..
Vallahi öyle.
Sıçtılar bile , 17 gün geçti şuan 1 satıştayız. Geçen sene bu zaman 19 araba satmışız. şuan piyasa en uygun faiz 2,6xx
Perşembe ne oluyor ?
orta vade planı açıklanacak. metrese gitmicez bundan sonra sekretere(biz oluyoruz) atlıcaz derseler tasarruf ekonomisi olur, harcamalar düştüğü için borçlar kısıtlanıp bir miktar ekonomide iyileşme olabilir. tabi iyileşme derken yüzde 2 oranında bişeyden bahsediyorum :D
streetracer_nos
17-09-2018, 16:49
Bugun 6.30 u gecme egilimine girdiginde anlik müdahale geldigi soyleniyor ne diyorsunuz?
Akbank ve teb 200k üstüne %25 veriyor halkbank için 29-30 lu rakamlar konuşuluyor.Kendi aldığım rakamlar duyum değil.
Akbank ve teb 200k üstüne %25 veriyor halkbank için 29-30 lu rakamlar konuşuluyor.Kendi aldığım rakamlar duyum değil.
Gecen hafta 29.4 aldıgıgımı yazmıstım.... artmaya devam edıyor
Shadow_Dancer
17-09-2018, 21:01
Abi nolacak sence ? Nereye varır işin sonu ?
gemsazr9
17-09-2018, 21:19
8 bin lira hurda indirimi ile araba satılacağını zannettiler 20 bin verseler yine satış olmaz
6.30 alım yerimidir?
Sayfayı yeniliyince tekrar attı
Konkordato başvurularının listesi paylaşılmış,geneli inşaat şirketi.
Konkordato başvurularının listesi paylaşılmış,geneli inşaat şirketi.
Nerede paylaşılmış?
Turkiye’de Krizin Gercek Yuzu: İşte İflas Eden Şirketler (https://www.bunuokusana.com/turkiyede-krizin-gercek-yuzu-iste-iflas-eden-sirketler/) link i attım burdan isteyen bakabilir
Hocam dediğiniz rakamlar genelde 500k üzeri için konuşuluyor, ben dün o kadar araştırdım 25 üstü çıkmadı.
AhmetKadir
18-09-2018, 07:44
Bilmedigim icin soruyorum. Peki bu sirketler gercekten batiyir mu yoksa farkli bi olay mi yapiyorlar
Bilmedigim icin soruyorum. Peki bu sirketler gercekten batiyir mu yoksa farkli bi olay mi yapiyorlar
Her yerde farklı farklı listeler mevcut, piyasa algısını yönlendirmek için bazılarında maddi sorun olmayan ama zincire dahil olan ( batarsa çok firmayı götürür denilen ) şirketler bulunuyor. Direk inanıp da yorumlamamak lazım zaten reel ticareti olanlar temkinli olurlar diye düşünüyorum.
Yoksa internete kalırsa bizde battığımızı geçen hafta bi 20 şirketlik liste vardı oradan öğrendik :D
AhmetKadir
18-09-2018, 08:08
Her yerde farklı farklı listeler mevcut, piyasa algısını yönlendirmek için bazılarında maddi sorun olmayan ama zincire dahil olan ( batarsa çok firmayı götürür denilen ) şirketler bulunuyor. Direk inanıp da yorumlamamak lazım zaten reel ticareti olanlar temkinli olurlar diye düşünüyorum.
Yoksa internete kalırsa bizde battığımızı geçen hafta bi 20 şirketlik liste vardı oradan öğrendik :D
Allah yasatmasin diyelim. Benim asil merak ettigim battik diye dilekce veren gercekten batiyor mu. Yoksa sirketin icini bosaltip falan farkli dumen cevirebiliyor mu?
Yani bu kadar sirket gercekten batti mi yoksa bu amcalar yarin farkli bir sirketle is yapabilcek parasi var midir?
Memleket icin hala umut var ni?
Suan iflas edenler duyduklarınız,duymadınıklarınız onlarca misli,ne algısı allah askına?
İlla turkıyenın en buyuklerınde bırı mı kapanması gerek,yuzlerce orta olceklı fırma işlerıne devam edemıyor,tek sebeb borcları yuzunden.... @mk88 senın yasadıgın ulkeyı ve yaptıgın tucareti bende merak edıyorum,benım cevrem zorda olan firmalar ve ınsanlarla dolu.
günaydın
faiz arttırdığımız yerdeyiz
tek iyi yanı "abd batıyor Türkiye uçacak" falan filan gibi şeyler okumayacağız
golü kendi kalemize atmışız meğer
Allah yasatmasin diyelim. Benim asil merak ettigim battik diye dilekce veren gercekten batiyor mu. Yoksa sirketin icini bosaltip falan farkli dumen cevirebiliyor mu?
Yani bu kadar sirket gercekten batti mi yoksa bu amcalar yarin farkli bir sirketle is yapabilcek parasi var midir?
Memleket icin hala umut var ni?
Bır cok fare gemi batmadan kactı,içini bosalttılar firmalarının. Cogu da akp yandası ınsanlar ve dıgerlerı. Hıc bır odeme yapmadan gelırlerı cukkalayıp odeme yapamıyoruz dedıler.
Ama bunlar işin farklı kısmı,o kadar cok zorda fırma var kı,suan 600 den fazla ıstasyon sahıbı satmak ıstıyor(batık olanlar harıc),17 dagıtım sırketı mal cekemıyor,uretıcıler borcları odeyemedıgı ıcın dalında kı meyvesıne hacız gelmıs durumda,kobilere gırmıyorum bıle....
Your kobi is my hobby oldu memleket malesef
Duyduğumuz basına yansıyanlar dışında küçük ve orta ölçekli olup hayatı alt üst olan çok ama çok fazla kişi var.
Suan iflas edenler duyduklarınız,duymadınıklarınız onlarca misli,ne algısı allah askına?
İlla turkıyenın en buyuklerınde bırı mı kapanması gerek,yuzlerce orta olceklı fırma işlerıne devam edemıyor,tek sebeb borcları yuzunden.... @mk88 senın yasadıgın ulkeyı ve yaptıgın tucareti bende merak edıyorum,benım cevrem zorda olan firmalar ve ınsanlarla dolu.
Karayolları 5.bölgenin en yüksek iş bitirmeli aynı zaman da TR harici teminatı olan 15/20 firmasından biri de biziz
Ha şunu da söyliyim devlet garantili girdiğimiz Irak’ta da 2012’nin en yüksek zararını eden firması da biziz çevremizde batan da çıkan da bundan nemalan da çok oldu ama kalkıp bittik demedik sene 2018 yine şükür başındayız.
Daha ayrıntılı bilgiyi zaten içerideki arkadaşlara sorarsanız bu işlerin google listeleriyle ya da battık diye ağlanıp bankayı da geçtim EŞİNİ DOSTUNU BİLE ÇARPAN ADAMLARDAN ibaret olmadığını görürsünüz :)
mikelazi
18-09-2018, 08:40
vatandaşta konkordato başvurusu yapabiliyormu acaba...
Yeşil Kundura Konkordato başvurusunda bulundu - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yesil-kundura-konkordato-basvurusunda-bulundu-2631725/)
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/2-milyon-lira-mirasi-3-ayda-bitirdi-hirsizlik-yaparken-yakalandi-2631819/4
Bu ekonomik şartlarda nasıl yaptın bunu akıl almıyor
vatandaşta konkordato başvurusu yapabiliyormu acaba...
Yeşil Kundura Konkordato başvurusunda bulundu - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yesil-kundura-konkordato-basvurusunda-bulundu-2631725/)
böyle haberleri de sadece sözcü veriyor :)
diğer haber kanallarına göre dünyanın en iyi ülkesiyiz,atlatacağız sakin olun teğet geçecek :) .
Gerçekliğini teyit edemediğim bir duyumda bende var ,iyi olduğum bir arkadaşın eşi bankada kredi borç alacak vs kısmına bakıyor ve eşine söylediğine göre sonu sa ile biten büyük bir işletme hakkında işleme başlamışlar,ama dediğim gibi sadece duyum.
Herkeste işler kesat
https://i.hizliresim.com/vPvMER.jpg (https://hizliresim.com/vPvMER)
Cimmeria
18-09-2018, 10:02
Saat 11'de Cumbaba konuşma yapacakmış, takip edelim bakalım fırlayacak mı yine
Katılıyorum, özellikle de şu son cümleye katılıyorum...
Henüz otomotivciler yeni yeni ağlamaya başladı galiba ama ses tam çıkmadı. Çünkü birkaç büyük marka halen yara almadı, filolara, kiralamalara, şunlara bunlara veriyolar paso. Fakat oralar da çatırdıyor. Az satan, satamayan, zaten aynı şekilde devam ediyor aşağı yukarı. Bu yüzden daha ağlamalar başlamadı. Geçen senelerde çok ufak değişikliklerde baya sızlanmışlardı, şimdiye öldük bittik battık demeleri gerekiyordu, çok enteresandır, kimseden ses çıkmıyor :)
Ama dediğiniz gibi, vergiyi çatır çatır aldığın sektör, 30-40 bin TL bandındaki araba 90 bin TL olmuşsa, HB Kompakt sınıf 150-200 bin TL olmuşsa, bunlardan kaç tane, nasıl satacaksın? İçine sıçacaklar dediğiniz gibi böyle giderse... Ama "yemez" gibi geliyor bana da. Bi vergi ayarlaması falan bişey yapmaları lazım, başka türlü bu sapıtan piyasa adam olmayacak.
Vergi deyince zaten kuduruyorum. Maaşlı bordrolu çalışandan, arabasına yakıt alandan, araba alandan çatır çatır geçir vergiyi, futbolcu orada 50 takla atsın, taksici 2 paket sigara parası kadar vergi versin, bilmemkim SSK primini en aşağıdan göstersin çalışanına, öbürü 25 senedir KOBİ işletsin ama her sene zarar yazsın, vergisini eksik ödesin, o böyle olsun, bu bilmemne olsun....... Devlet bizlerden böyle topladığını zaten diğerlerinden toplayabilse, şimdiye çoktaaaan adam olmuştuk, bu krizi bile atlatacak para çıkar yeminle :D
aynen öyle işim gereği resturantlarla çalışıyorum, 2.5 senedir yeni nesil yazarkasa mevzuatını uzatıp duruyorlar en son 1 Ekim oldu, şu duruma bakarsak yerel seçime kadar da uzatmaya devam ederler bence
Gerçekliğini teyit edemediğim bir duyumda bende var ,iyi olduğum bir arkadaşın eşi bankada kredi borç alacak vs kısmına bakıyor ve eşine söylediğine göre sonu sa ile biten büyük bir işletme hakkında işleme başlamışlar,ama dediğim gibi sadece duyum.
evet bir 5 sayfa önce de ben aynı duyumu aldığımı söylemiştim.
kendi çapımda şu an sepet yaptım 6,07TL yani faiz kararıyla düştükten bir gün sonra dengeye erişince dolar alım yaptım paramın diğer yarısı ise e-turuncu hesapta. 2 kr paramın sıfırlanmaması için uğraşıyorum işte..
Tahminim dolar uzun vadede yine yükselecek fakat kısa vadede bu civarlarda duracak gibi.
YTD
Şu zamanda değişken faiz üzerinden kredi çekmiş olan firmalara Allah kolaylık versin. İş de yarı yarıya düştü. Etkisini net olarak hissetmeye başladık ki daha bu başlangıç benim gözümde. Konkordato ilanı haciz erteleme olduğu için birçok firma için kasa boşaltmak adına kullanabileceği bir fırsat olarak görüyorum. Derindere gibi birçok firma problemli, duyum olsa da Koşuyolundaki Cevizağacı 2m dolara pastane ve atölyelerini satıp kaçış hazırlığında, inşaat projelerinin hepsi durgun, Dünya Bankasının Türkiye ayağı çalışanlarının tamamı ofise çekilmiş durum. Arka arkaya gelecek hepsi. Sırada, bu işin bir de finans ayağı var. Bankalara sıklıkla kaynak aktararak ayakta tutamazlar. 10 günde bankaların göstergelerinin bozulduğu dillenmeye başladı. Batık kredi oranları, bozulan bilanço değerleri konuşulmaya başlandı. Sırada bu işlerin bir sosyal faturası, bir de kamu tarafına oluşturacağı yük söz konusu. Banka borçları kamu borcuna dönüşecektir. Gidişhat böyle gözüküyor. Faiz aşırı ve zamansız arttı. OVP ile son kumarı oyanayacağız. Tutarsa düşeş gelir, tutmazsa hepimize geçmiş olsun. Kemal Derviş öncülüğünde oluşturulan güçlü bankacılık sistemi, piyasayla ve dünyayla inatlaşarak nasıl içine edilir görmüş olduk.
Çözümü söylüyorum
Zafer Çağlayan
Kürşat Tüzmen
Cem Uzan
Jet Fadıl
Reza Zarrab
Bu adamlara imkan verip dünya borsasına salacaksın , ondan sonra filmi izle :D
Çözümü söylüyorum
Zafer Çağlayan
Kürşat Tüzmen
Cem Uzan
Jet Fadıl
Reza Zarrab
yeğen azrail yapması gereken bir şey ülkenin selameti için onu yapsa hepimiz rahatlayacağız
ama sıra gelmiyor işte
yukarıdaki saydıkları topla bir tane sinek etmez.
bütün at hırsızlarını yazmışsın :D
Çözümü söylüyorum
Zafer Çağlayan
Kürşat Tüzmen
Cem Uzan
Jet Fadıl
Reza Zarrab
cem uzanı ayrı tutuyorum
gerisi arkasında devlet olmasa dünya piyasalarında evi barkı bırakıp donla döner ülkeye üstüne birde borç yazarlar bize
http://i64.tinypic.com/2afd5ro.jpg
bu pastaya bakınca ay sonunun nasıl olacağını çok merak ediyorum
merkez bankaralara bugünkü kura göre yukarıdan onbinlerce lot sattı
bankalar zarar yazacaklar mı acaba?
bankalar zarar yazmayacak gibi duruyor
ben olsam bende yazmazdım
vioptan istediğin kadar sat işime gelir spottan satacak gücün olmadıkça
bankalar zarar yazmayacak gibi duruyor
ben olsam bende yazmazdım
vioptan istediğin kadar sat işime gelir spottan satacak gücün olmadıkça
şuan 6,40 ve yükseliş devam ediyor.
faiz arttırmı olmasaydı 7-7.20leri fiyatlardık dolayısıyla 625 puan bize 80 kuruş ve 3 gün kazandırdı ki bu faizi ödemek var birde yani o yüzden karşıydım yazmıştım
bundan sonra bir daha faiz arttırmı geleceğini sanmıyorum uzun bir süre
korkum şu ki bir çılgınlık yapıp faiz indirmesinler :D
faizden sonra yılsonu 7 beklentimi 6.90a çekmiştim yazmıştım yine buraya
sanırım çok iyimserim..
faiz arttırmı olmasaydı 7-7.20leri fiyatlardık dolayısıyla 625 puan bize 80 kuruş ve 3 gün kazandırdı ki bu faizi ödemek var birde yani o yüzden karşıydım yazmıştım
bundan sonra bir daha faiz arttırmı geleceğini sanmıyorum uzun bir süre
korkum şu ki bir çılgınlık yapıp faiz indirmesinler :D
faizden sonra yılsonu 7 beklentimi 6.90a çekmiştim yazmıştım yine buraya
sanırım çok iyimserim..
vectra kadar değilsin iyimserlik dediğin 4,88 olur :D
TorqueTuning
18-09-2018, 12:51
Nasıl bir piyasa bu gerçekten, %6,25 faiz arttıryorsun ve sadece 3 işgünü sonra USD kuru başlangıç seviyesini geçiyor. Aklım almıyor, %6,25 kime girdi şimdi??
Nasıl bir piyasa bu gerçekten, %6,25 faiz arttıryorsun ve sadece 3 işgünü sonra USD kuru başlangıç seviyesini geçiyor. Aklım almıyor, %6,25 kime girdi şimdi??
denediler zaten hep deniyorlar
Sene sonu döviz borçlarını ödeyecek olan özel sektör gözümün önüne geliyor
piyasada dolar euro çıkma nedeni bu olabilir bence
Bunu bende anlamıyorum 3 iş günü içerisinde eski haline gelmeyi bırak geçti bile.
Perşembe günü VOP açıklanacak ondan sonra ufak bir düşüş olur mu acaba ?
SekoLive
18-09-2018, 13:00
Çözümü söylüyorum
Zafer Çağlayan
Kürşat Tüzmen
Cem Uzan
Jet Fadıl
Reza Zarrab
Ünal AYSAL ben neden kulak arkası ediliyorum diye küsmüş bu msja
giren şemsiye açılmazmış varsın buda girsin içerde plaj oluştu zaten ,diye bi imza görmüştüm bi arkadaşın profilinde bian o aklıma geldi :D
SekoLive
18-09-2018, 13:04
faiz harammış. bakın görüyorsunuz bi yere gelemiyoruz faizle.
bence bide üretimi artırarak denemeliler.
daha önce anlatmıştım %24 güzel faiz ama neye güvenerek verecekler sana o borcu? teminatın ne?
şu seviyeden sonra her geri çekilme bir alım fırsatıdır
trade eden pek olmadığı için kimse satış sormuyor ztn ama seviyeler belli 48-56-60-66-72
ovpnin bir önemi yok bana göre ama orada da bir alım fırsatı verebilir
ovpden sonra fedin faiz arttırımı var
hayırlı uğurlu olsun..
TorqueTuning
18-09-2018, 13:14
AKP'nin tek bildiği yandaş mütehhadini zengin etmek ve beton ekonomisi. Üretecek ne fabrika var ne de tesis, olanları sattık veya kapattık. Üretip dünya ile rekabet edebilecek ne birikim ne de sermaye var. 2017 yılımda 270 bin üniversite mezunu bu ülkeyi terk etmiş, entellektüel göç ile birlikte sermaye göçü de sürmekte, birkaç yıla Çomar-Suriye kombosu olacak ülke.
şu anki kurdan bozsak yine bir geri çekilme olur mu ?
ben seviye önerme taraftarı değilim artık pek
faiz öncesi "bir miktar 6.40tan alınabilir" dedim diye faiz sonrası 6.40a çatanlar oldu sanki herkes 600 puan bekliyormuş gibi
ama ihtiyacınız yoksa dolar kıymetli şey artık elinizde tutun derim
Tahminen damat ovp açıklamasında saçmalar durur
Umut verebilecek bir ovp beklentiside yok
Dolar tam gaz devam eder arasıra yatay seyreder falan ama ibre uzun vadede hep tavan.
kunteper
18-09-2018, 14:20
+1............
6.48in üstüne atar ve orada kalırsak -bugün için- 7.21lerden gelen düşüş trendini kırıyoruz
oralardan dönersek yeni bir aşağı trendi yakalar 6.20lere hedef koyabiliriz
dönmezsek 6.66 hedefimiz olur
individual
18-09-2018, 16:25
Suan bir gerileme var.Bakalim ne kadad dusecek.
+1............
Demet Sabancı Cetindoğan'a 348 Milyonluk haciz kararı! - SacitAslan Mobil (http://m.sacitaslan.com/demet-sabanci-cetindogana-348-milyonluk-haciz-karari-haberi-325892)
Bu mu?
kunteper
18-09-2018, 20:27
Demet Sabancı Cetindoğan'a 348 Milyonluk haciz kararı! - SacitAslan Mobil (http://m.sacitaslan.com/demet-sabanci-cetindogana-348-milyonluk-haciz-karari-haberi-325892)
Bu mu?
Evet Densa idi firma
Suan bir gerileme var.Bakalim ne kadad dusecek.
Eski yerine geldi yine.
Acaba alsam mı burdan yoksa yarın düşer mi?
Var mı fikri olan.
Benim çevremden bildiğim duyduğum 15 Temmuz öncesi iflas erteleme alanlar ile OHAL yüzünden zorla ıkına sıkına OHAL'in kalkamasını bekleyip iflas erteleme bekleyen ama şimdiki düzenleme gereği konkordato alan ne kadar firma varsa HEPSİ ŞİRKETLERİN İÇİNİ BOŞALTIYOR. Adamlar var olan servetlerine servet katmak için borçlu oldukları firmaları gerçekten batırmak pahasına ödeme yapmıyor batmış gibi gösteriyor. Benim bilmediğim tabi 100 lerce firma vardır gerçekten batan ama bir çoğu maalesef düzenbaz.
günaydın
6.33ten geri topladık
faiz öncesi yine bu banttaydık
6.48 kırılmadıkça 6.33lere tekrar gelebiliriz
PiscocuK
19-09-2018, 08:18
USD almayı düşünüyorum.yazdıklarınızdan hiç birşey anlamıyorum.
Nezaman almalıyım.Bekleyelim mi yoksa beklemek zaman kaybımı.Öyle aman aman paralar değil zaten yüksek beklentilerimde yok 6 dan alayım 7 den bozayım gibi bir beklentim de yok.
İşbankasını kullanıyorum alım satımı buradan yapmayı düşünüyorum
USD almayı düşünüyorum.yazdıklarınızdan hiç birşey anlamıyorum.
Nezaman almalıyım.Bekleyelim mi yoksa beklemek zaman kaybımı.Öyle aman aman paralar değil zaten yüksek beklentilerimde yok 6 dan alayım 7 den bozayım gibi bir beklentim de yok.
İşbankasını kullanıyorum alım satımı buradan yapmayı düşünüyorum
En azından yarını bekleyin OVP sonrası bir miktar düşüş olabilir o zaman alırsınız.
Ben şahsen öyle yapmayı düşünüyorum :)
PiscocuK
19-09-2018, 08:39
En azından yarını bekleyin OVP sonrası bir miktar düşüş olabilir o zaman alırsınız.
Ben şahsen öyle yapmayı düşünüyorum :)
O bahsettiğin tam olarak ne bilmiyorum ama bekliyorum :D
O bahsettiÄŸin tam olarak ne bilmiyorum ama bekliyorum :D
Damadin aciklayacagi OrtaVadeliProgram. Pek bir umut yok ama eger guzel seylerden bahsederse biraz geri cekilme imkanı var. Bir sonraki odeme icin ben de yarin almayi planliyorum.
PiscocuK
19-09-2018, 09:13
Teşekkürler takip edeceğim
işim masabaşı.Günlük bu al sat hareketinin limiti sınırı varmı bilmiyorum ama 10 kuruş kar görsem satarım 50 kuruş olmasını beklemem
günaydın
6.33ten geri topladık
faiz öncesi yine bu banttaydık
6.48 kırılmadıkça 6.33lere tekrar gelebiliriz
33lere geldik alım gelmezse 25lere kadar bir çekilme beklenebilir
enes_srb
19-09-2018, 09:26
Ben yarini beklciem alim icin , 6.20 gelirse alirim
Teşekkürler takip edeceğim
işim masabaşı.Günlük bu al sat hareketinin limiti sınırı varmı bilmiyorum ama 10 kuruş kar görsem satarım 50 kuruş olmasını beklemem
valla ben de çok fazla bilmiyordum. biraz grafik okuma biraz bu konunun katkısıyla alım satım yapıyorum. Kısa vadeli kazanç şu an için dolarda gözükmüyor. Bu hafta tahminim sakin geçeceği yönünde
YTD
PiscocuK
19-09-2018, 09:35
enpara nekadar güvenilir.tüm bankaların hesaplama araçlarını inceledim neredeyse enparada ciddi fark var buraya atıp beklenebilirmi?
Enpara kullanıyorum dövizde olağanüstü bir durum olunca sistemi kapatıyorlar alım satım yapamıyorsunuz
PiscocuK
19-09-2018, 10:20
Enpara kullanıyorum dövizde olağanüstü bir durum olunca sistemi kapatıyorlar alım satım yapamıyorsunuz
SAdece tl 32 günlük olursa kullanılabilirmi?
Alakasız olacak ama;
Konun sahibi hakotech hiç gözükmüyor, güzel ender araçlar bulurdu, buralarda mı acaba hala?
PiscocuK
19-09-2018, 12:18
Alıcam demem yetti birde alsam neler olur :D
4.88 hayal değil
SAdece tl 32 günlük olursa kullanılabilirmi?
Evet 32 günlük vadeye konulabilir ama diğer bankalarında faiz oranlarına bakmanı tavsiye ederim (Ing Bank gibi)
PiscocuK
19-09-2018, 12:44
Evet 32 günlük vadeye konulabilir ama diğer bankalarında faiz oranlarına bakmanı tavsiye ederim (Ing Bank gibi)
TEB ve ING kafadalar şuan..sanırım çok cesaretsizim bu konularda
Enpara 32 güne
0-100.000 TL %22,50
100.000 - 500.000 TL %24
500.000 ve üstü %24,75
TEB ve ING kafadalar şuan..sanırım çok cesaretsizim bu konularda
bende ing var bir problem yaşamadım şimdiye kadar. e-turuncu hesap ile günlük faiz işletebiliyorsun. ilk müşteri olacaksan da %25 (belki artmış olabilir) faiz veriyor.
Denizbanktan dün 20.000 TL'ye %24 aldım 34 gün
Cimmeria
19-09-2018, 13:40
ICBC bank var, dünyanın en büyük bankası, hatta geçen türkiyeye kredi verdiler falan, şu anda 27 veriyor. Ben de belli bir meblağı 27den bağladım.
PiscocuK
19-09-2018, 13:56
Ben işbankasının 801 fonunu kullanıyordum oda günlük atıyor 7/24 alıp satabiliyorsun ama oranı düşüktü
giren şemsiye açılmazmış varsın buda girsin içerde plaj oluştu zaten ,diye bi imza görmüştüm bi arkadaşın profilinde bian o aklıma geldi :D
Benim imza o sanirim :)
İsbankasi vadeli mevduat faizleri uygulamadanda sitedende 16-17 leede gozukuyor acaba subeye gidip pazarlikmi yapmak gerekiyor kurban alir gibi tokalaşıp?
Yarini nasil degerlendiriyorsunuz? Asagi yukari?