PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

Yigit-Y
02-07-2015, 22:19
Dolar zengini olduk.

2.68 2.70 gel.git yapiyoruz.

Senden naber aga :)

hakotech
02-07-2015, 22:26
Dolar zengini olduk.

2.68 2.70 gel.git yapiyoruz.

Senden naber aga :)

Cenazemiz vardı,hiç bakmadım o ara valla, euroda kaldım pazar bakalım nolcak,nedense hala sonuc olumlu cıkıcak dıye bı his var içimde

halilcakir
02-07-2015, 23:10
Ben uzun vadeciyim zaten

Beklemedeyim

Yigit-Y
02-07-2015, 23:18
Cenazemiz vardı,hiç bakmadım o ara valla, euroda kaldım pazar bakalım nolcak,nedense hala sonuc olumlu cıkıcak dıye bı his var içimde

Basin sagolsun abi

Bende y.dışı tatili bagladim 2,98 kurdan inşallah. Düşmezse içime oturmaz :)

_muhaRRem
03-07-2015, 03:25
Carfa-yataş-aksa-tire-netaş-petkim-tatgd-alctl

_muhaRRem
03-07-2015, 03:27
FED in faiz artırımı gerektirecek veriler gelmemiş.

Borsa kazandırmaya devam edecek.

hakotech
03-07-2015, 08:06
Basin sagolsun abi

Bende y.dışı tatili bagladim 2,98 kurdan inşallah. Düşmezse içime oturmaz :)

Saol yiğit,bakalım valla nolucak,60 milyon dolar için masadan kalkan hıyar bir çipras la başımız dertte..

XoR
03-07-2015, 08:52
Hakancım başınız sağolsun kardeşim

Yunanistan öyle böyle bizim ne olduğu belli değil. Meclis başkanı seçildi sanki hükümet kurulmuş her şey normale dönmüş gibi bir hava yaratıldı biranda :)

Bu aralar en iyi trade sitesi benim için Tempobet :D

XoR
03-07-2015, 08:56
http://i61.tinypic.com/ddzxba.jpg

b.ustaoglu
03-07-2015, 09:02
arkadaşlar radyoda duydum. iç pazarı hareketlendirmek için ihraç edilen elektronik malzemelere ek vergi uygulanacakmış.

anlamıyorum. iç pazarı hareketlendirmek için vergi indirimi yapıp üreticiye destek oluncağına neden dışarıdan gelen malzemelere ek vergi ekleniyor. neden s.len hep biz oluyoruz...

b.ustaoglu
03-07-2015, 09:03
edit...

ihraç değil ithal yazacaktım yanlış oldu...

wolrath
03-07-2015, 09:19
arkadaslar bu taraklarda hic bezim yok baslikta gorunce sorayim istedim.
forex mi oluyor bilmiyorum ama bana bir teklif geldi.
50.000 yatirinca her ay 5000tl yani %10 net banka hesabima yatacakmis.
teminat olarak senet/parakodlu cek yada araba veriyorlar.
araba benim ustume oluyor ama onlar kullaniyor/satamiyor.
gruptan cikmak istersek arabayi geri verip parayi geri aliyorsun vs.

bu zincir mincir vardi eskiden lambolu eleman onderliginde.onun gibi bisey mi yoksa yasal mi? var mi bu tur bi olaya giren? yoksa hic bulasma mi dersiniz?

NakkaSss
03-07-2015, 09:30
arkadaslar bu taraklarda hic bezim yok baslikta gorunce sorayim istedim.
forex mi oluyor bilmiyorum ama bana bir teklif geldi.
50.000 yatirinca her ay 5000tl yani %10 net banka hesabima yatacakmis.
teminat olarak senet/parakodlu cek yada araba veriyorlar.
araba benim ustume oluyor ama onlar kullaniyor/satamiyor.
gruptan cikmak istersek arabayi geri verip parayi geri aliyorsun vs.

bu zincir mincir vardi eskiden lambolu eleman onderliginde.onun gibi bisey mi yoksa yasal mi? var mi bu tur bi olaya giren? yoksa hic bulasma mi dersiniz?

Bence bu tarz şeylerden uzak durun dedim. bu gün 50bin yatırırsın 5000 alırsın 2-3 ay oo iyiymiş dersin 100bin yatırırsın 10bin alırsın 2-3 ay sonra evi arabayı satıp buna basayım yatırım olsun dersin 300bin 500bin basarsın sonra bi bakarsın para yok adam yok araba yok.. Bence bulaşmayın hiç zincir mincir muhabbetlerine. Hepsi aynı ***.

Yigit-Y
03-07-2015, 09:49
O sistem şöyle işliyor.

Senin gibi yatırımcı paralarını toplayip foreksde kumar yapıyorlar.

Grup ne kadar güçlü ise yatırımcıyı güven için araba daire filan veriliyor.

Sonra daha fazla yatırım yaparsan daha çok gelicek diyorlar.

3000.5000 tl veriliyor bir kaç ay sonra zararlar başlıyor.

Sonucda yatırım deniliyor.

Arabaların hepsinin pert kaydı mevcut 50.000 lik araba 25.000 gibi düşün.

Daha bir sürü seneryoda olabiliyor.

Hiç gerek yok bence :)

Kenarda ihtiyaç dışı paran varsa dolar euro altın hisse senedi gibi bir yatırım yaparsin

Heded koyarsınız şu rakama geldimi saticam diye.

En temizi budur.

Y.Emre
03-07-2015, 10:09
Hiç anlamıyorum bu işlerden dolar-euro yakın/uzun vadede nasıl seyreder? Dolarda kalıp beklemeli mi yoksa hızlı hızlı alım satım yapılacak bir dönemdemiyiz? :) ona göre takip edeyim.

_muhaRRem
03-07-2015, 11:29
bizim hisse tavsiylerimizden alan yok ilgi çekmiyo galiba :)

% 3 -10 arası beğenilmiyor demekki :)

halilcakir
03-07-2015, 11:40
Vay arkadaş memlekette çakallıkda sınır yok ya :D

Bunuda ilk kez duydum valla

Beyler bildiğin dolandırıcı onlar. Hiçbir yatırımın KESİNLİĞİ diye birşey söz konusu olamaz.

Devlet iç borçlanma senedini bile ödemeyen ülke olmadımı yakın zamanda (arjantin) nasıl kesin bahsediyorlar.

Dolara euroya kendimi yön veriyorda KESİN denebiliyor. Öyle birşey imkansız kısa vadede kazandık gösterip sonra büyük vurgun yapıp kaçacak demektir bu kadar net.

hakotech
03-07-2015, 11:46
Hakancım başınız sağolsun kardeşim

Yunanistan öyle böyle bizim ne olduğu belli değil. Meclis başkanı seçildi sanki hükümet kurulmuş her şey normale dönmüş gibi bir hava yaratıldı biranda :)

Bu aralar en iyi trade sitesi benim için Tempobet :D

Abi Allah c.c razı olsun...yaaa 4 gunde millet oynak pariteden ne paralar kazanmıs...kaçırdık furyayı..

hakotech
03-07-2015, 11:47
bizim hisse tavsiylerimizden alan yok ilgi çekmiyo galiba :)

% 3 -10 arası beğenilmiyor demekki :)

Şu borsayı bıraz anlatsana..neden borsa ? :D yaa hakaten bilmiyorum muharrem..nerden ne alıyosunuz ? Kağıtmı alıyosunuz ? Bu kağıtları eldenmi veriyolar...bankalardanmı alıyosun napıyosun ??

GökhanO
03-07-2015, 12:43
muharrem devam et hacı sen ben takip edecem :D

_muhaRRem
03-07-2015, 17:57
Borsada şirketlerin paylarına ortak oluyorsun.

Ben mobil uygulama kullanıyorum , alım satım falan.

_muhaRRem
03-07-2015, 18:04
muharrem devam et hacı sen ben takip edecem :D

Vestel - vesbe elektronik vergilendirmeden dolayı hareketli olabilir.

Tire 1.44 iken sölemiştim şu an 1.62 kapamış ilk hedefi 1.75-80

Carfa tekrar halka arz gündemde 27 temmuza kadar bi harekt bekliyoruz.

Şu an 47 halka arz sonrası xxx.xx beklentili.

Yataş 2.33 onunda ilk hedefi 3.50 2016 mart ayında 5 hedefli.

AKSA yakında ciddi bir harekt bekliyoruZ.

Tatgd-tukaş-konfurt-petkim-netaş ...

_muhaRRem
03-07-2015, 18:06
Hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir sorumluluk kabul etmem.

Ben şu an carfa-yataş-tire ve aksa dayım.

blumenberg
04-07-2015, 23:04
dolar yıl sonunda 3.5 olacak

vectra-tuner
05-07-2015, 21:07
Yunanistan borçları ödemiycek, yarın piyasalar karışır... Usd yukarı, Euro aşağı (Euro TL karşısında düşmeyebilir)

typh10
06-07-2015, 09:22
Enteresan yorumlar geliyor. konuyu takip ediyorum Yunanistan'a dair her şey fiyatlandı. Benim görüşüm empoze edilmeye çalışılacak algı Yunanistan Avrupa birliği daha güçlü algısı olacaktir.Stocktan ziyade FX tarafında güzel para yapılır bu hafta Süpriz şekilde paritede Yükseliş olabilir.

SaizeN
06-07-2015, 20:01

carfa yı 3 gün önce portföyüme katmıştım beklemedeyiz

vectra-tuner
06-07-2015, 20:49
Düne kadar yunanistana eski borcu ödemeden yenisi yok diyen imf bugün her türlü yardımcı olacağız diyor. Bi türlü yunanlardan vazgeçmiyorlar.. Yunanistan daha öncede birkaç kez batmış zaten biz kendimize bakalım iyisi.. Şu anda dolar al satçıları uzun süredir güzel para kazanıyor bizim memleketten. 2.70 e yaklaşınca satıyorlar gevşeyince alıyorlar.. Ben usd ne kadar borcum varsa kapattım..

vectra-tuner
06-07-2015, 23:06
Brent petrol 56.84 USD'ye inmiş, %5.8 ciddi bir düşüş.. Usd yükselmesi gerekiyor bu durumda, altında aşağıya gidiyor.

_muhaRRem
07-07-2015, 02:56
carfa yı 3 gün önce portföyüme katmıştım beklemedeyiz

beklemede kal , acele etme ;)

_muhaRRem
07-07-2015, 02:58
tukaş 1.81 di söylediğimde bugün 2.03 gördü maşallah :)

B.Aktepe
07-07-2015, 08:44
Konu sessiz,kan gelsin biraz. Uzun aradan sonra takip etmesi keyifli bir konu :)

rebelh
07-07-2015, 09:23
dolar çok zamandır ztn faiz arttırımını fiyatladı fedde bunu istiyordu bence yıl sonu eur/dolarda 1,05lerden aşağısı olmaz ama dolar/tl sıkıntı siyasi istikrarsızlık erken seçim baskısı erken seçim sonrası oluşabilecek pozisyonun aynı olması tlyi sıkıştırabilir

hakotech
07-07-2015, 22:15
Euro dolar parite üzerinden oynama zamanı...arafakı farklar öle abartı rakamlar değil ama gün içinde 4 güzel işlem ile meblada buyuk ise güzel işler çıkıyo :)

halilcakir
07-07-2015, 22:55
Garip garip hareketler ıkınmalar falan filan

Uzun vadede dolarda longdayız inşallah ömrümüz yetecek bu anlamsız patinajların bitip ekonomik gerçeklerle fiyatlanmaların oluştuğunu görmeye :)

Yigit-Y
07-07-2015, 23:15
Dün olması gereken bugün oldu.

Ne g.t piyasamiz var arkadaş.

Avrupa dün çöküyor bizim borsa uçuyor.

Bugünde cakiliyor.sanki dün yapıldı referandum. :)

halilcakir
07-07-2015, 23:32
Bizim kadar sığ bir borsada hisse çok tehlikeli gerçekten

En temel kural olarak bile bir anda değeri sıfıra kadar düşebilecek birşey alıyorsun ve bizim gibi ülkelerde bu gayet mümkün

Kendi adıma sıfır kaldıraç kullanacak kadar nakite ulaştığım an tamamdır dolar al sat işi kafamda.

vectra-tuner
07-07-2015, 23:33
Yunanistan fiyatlanmadı, bi türlü tamamen batmasına müsade etmiyorlar... Bu işin ehilleride bunu çok iyi biliyor.. Ama sonuçta her geçen gün batıyor yunanistan insanlar paralarını panikle çekiyorlar ve tekrar güven oluşması çok zaman alır... Fed parasının değerinin çok artmaması için sürekli sözlü müdahale ediyor.. IMF Fede bu sene faiz artırmamasını söylüyor. Bu iş bir yerde patlıycak çünki fedin bu şekilde para basması heryerde Problem yarattı, bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri tembelleştirdi insanları gelirinin üzerinde harcamaya teşvik etti. Sonuç olarak geçmişte hak etmeden yaşadığımız refahın bedelini ödeme vakti.. Biz şu An saatli bombayız mesela, aşırı derecede batık Krediler var ve Sayıştay raporları açıklanmadığından neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Piyasada aşırı nakit sıkışıklığı var mesela alacaklarımızı alamıyoruz. Türk Borsası bana göre spekülasyon Borsası eskiden hatırlarsanız gazeteler başlık atardı şirketler battı borsa tavan yaptı diye
diye.

hakotech
07-07-2015, 23:34
Bizim kadar sığ bir borsada hisse çok tehlikeli gerçekten

En temel kural olarak bile bir anda değeri sıfıra kadar düşebilecek birşey alıyorsun ve bizim gibi ülkelerde bu gayet mümkün

Kendi adıma sıfır kaldıraç kullanacak kadar nakite ulaştığım an tamamdır dolar al sat işi kafamda.

Kaldıraçmı kullanıyosun halil..hangi bankaydı senınki ?

halilcakir
07-07-2015, 23:36
http://www.ntv.com.tr/ekonomi/avrupali-liderlerden-yunanistan-aciklamasi,VD0IkZZhUEq1r-mYUfXibw

halilcakir
07-07-2015, 23:37
Kaldıraç dediğim 1 e 2 ya :) kurum vs özelde bile paylaşmayı sevmiyorum Hakan alınma sakın.

hakotech
07-07-2015, 23:54
Kaldıraç dediğim 1 e 2 ya :) kurum vs özelde bile paylaşmayı sevmiyorum Hakan alınma sakın.

Saygı duyarım tabıki halil :)

halilcakir
08-07-2015, 00:00
Yalnız cidden haberlerde bile manipülasyon var.

Tweet şeklinde olanlarda pazar günü yunanistan degaj yiyecek ondan herkes çağırılıyor gibi anlatılıyor videodaki adam ise sorun anlaşıyorlar gibi anlatıyor

Thracian
08-07-2015, 02:09
Ons altının buy u zarar ettirmez. 10 güne 1150 den 1190 görür. % 400 kar

hakotech
08-07-2015, 21:20
Son dakika yunanistan başbakanı çipras bir suikaste kurban gıtmiş..

XoR
08-07-2015, 21:26
Son dakika yunanistan başbakanı çipras bir suikaste kurban gıtmiş..

Rhodes adasında gömülecekmiş

hakotech
08-07-2015, 21:28
Rhodes adasında gömülecekmiş

Büyük bir beyin daha göçtü..neden faydalı ınsanlar bu kadar cabuk gıdoyor abi...adam resmen avrupayı dıze getırmıstı...yarın dövız ........ ! ! ! !

XoR
08-07-2015, 21:29
Büyük bir beyin daha göçtü..neden faydalı ınsanlar bu kadar cabuk gıdoyor abi...adam resmen avrupayı dıze getırmıstı...yarın dövız ........ ! ! ! !

Hayır demelerini gördü en azından gözü arkada gitmedi

hakotech
08-07-2015, 21:32
Hayır demelerini gördü en azından gözü arkada gitmedi

Bankaların açıldığını göremedi ama... :(

XoR
08-07-2015, 21:34
Bankaların açıldığını göremedi ama... :(

Allah rahmet eylesin yapacak bişey yok

hakotech
08-07-2015, 21:35
Allah rahmet eylesin yapacak bişey yok

Fast and the furıous 8 de oynayacaktı... olmadı...

vectra-tuner
08-07-2015, 21:45
Yunanistanı ancak r.t.e kurtarır.. Önce ilk iş İncili eline alıp isyan etmeme ve şükür konusu ile ilgili bölümleri halka anlatacak,sonra Yunanların neyi var neyi yok satacak. Köprü-otoyol-limanlar ne var ne yoksa sonra üstüne bi bedelli.. En Son olarakta Türkiye'de ki vergi sistemini Monte ettimi tamamdır. Yunanistan 10 yıl sonra Avrupa 1.Si olur.. Almanya Fransada da iç savaş çıkartabilirse ballı kaymak oradan gelicek mülteciler ekonomiyi canlandırır ve nüfusta artar yunanistan bi süre sonra ABD ile kapışır

hakotech
08-07-2015, 21:48
Yunanistanı ancak r.t.e kurtarır.. Önce ilk iş İncili eline alıp isyan etmeme ve şükür konusu ile ilgili bölümleri halka anlatacak,sonra Yunanların neyi var neyi yok satacak. Köprü-otoyol-limanlar ne var ne yoksa sonra üstüne bi bedelli.. En Son olarakta Türkiye'de ki vergi sistemini Monte ettimi tamamdır. Yunanistan 10 yıl sonra Avrupa 1.Si olur.. Almanya Fransada da iç savaş çıkartabilirse ballı kaymak oradan gelicek mülteciler ekonomiyi canlandırır ve nüfusta artar yunanistan bi süre sonra ABD ile kapışır

Bir spekülasyon bile yapamıyoruz anasını satayım..üzülmeyin yaşıyo, ama traderlar tarafından edilen beddua ıle cok uzun yaşamaz :D hazırlıklı olun çipras 20 seneye kadar mort :D

vectra-tuner
08-07-2015, 21:52
Bir spekülasyon bile yapamıyoruz anasını satayım..üzülmeyin yaşıyo, ama traderlar tarafından edilen beddua ıle cok uzun yaşamaz :D hazırlıklı olun çipras 20 seneye kadar mort :D
Adam da artık ne yapacağını şaşırdı, yunanlar hala zevki sefa içinde en ufak özelliştirmeyi kabul etmiyorlar, herkes bizim gibi değil... Aslında şaka bi tarafa akp nin İlk 5 senesini tekrarlayarak kurtulurlar arkalarında ab de var ama.

hakotech
08-07-2015, 21:59
Adam da artık ne yapacağını şaşırdı, yunanlar hala zevki sefa içinde en ufak özelliştirmeyi kabul etmiyorlar, herkes bizim gibi değil... Aslında şaka bi tarafa akp nin İlk 5 senesini tekrarlayarak kurtulurlar arkalarında ab de var ama.

Aynen aslında bıraz ornek alsalar hakaten refaha cıkarlar...dunya dünya olalı böylr sıkma portakal felsefesı ıle yönetim görmemişti...uygulasalar ötv *** küsür falan baya katkısı olur kasaya...ancak dediğin gibi abi..ben böyle rahat bir millet görmedim..meksikalılara aylak siesta düşkünü derlerdi ama gelip bide bu avarelere baksınlar birde...bunlar ağustos böceğine bile uyuşuklukta şapka cıkartır..pazar günü ak *** kara *** belli olucak ama ben bu paşalara bişey olacağını sanmıyorum abi ..

vectra-tuner
08-07-2015, 22:08
Aynen aslında bıraz ornek alsalar hakaten refaha cıkarlar...dunya dünya olalı böylr sıkma portakal felsefesı ıle yönetim görmemişti...uygulasalar ötv *** küsür falan baya katkısı olur kasaya...ancak dediğin gibi abi..ben böyle rahat bir millet görmedim..meksikalılara aylak siesta düşkünü derlerdi ama gelip bide bu avarelere baksınlar birde...bunlar ağustos böceğine bile uyuşuklukta şapka cıkartır..pazar günü ak *** kara *** belli olucak ama ben bu paşalara bişey olacağını sanmıyorum abi ..

Valla adamlar hem rahat hemde ne bu denize kıyısı olan tüm ülkelerde rüşvet hastalık sanırım. GSYİH ın %10 u rüşvete gidiyormuş.Bugün haberlerde dinledim ab den alınan hibe fonlar karşılığı tarım yapıcaz diye aldıkları makinaları yarı fiyatına Türkiye ve İtalya'ya satmışlar. Şimdide 7 milyar Euro kredi istiyorlar ab den, sadece günü kurtarırlar ama batmasına asla müsade etmezler diye düşünüyorum. En kötü ihtimal borcu çok uzun vadeye yayarak bi nevi hibe gibi de olur... ABD bile bugün yunanistan dan dolayı faiz artırımı gecikebilir gibi birşeyler zırvalamaya başladı...

hakotech
08-07-2015, 22:13
Valla adamlar hem rahat hemde ne bu denize kıyısı olan tüm ülkelerde rüşvet hastalık sanırım. GSYİH ın %10 u rüşvete gidiyormuş.Bugün haberlerde dinledim ab den alınan hibe fonlar karşılığı tarım yapıcaz diye aldıkları makinaları yarı fiyatına Türkiye ve İtalya'ya satmışlar. Şimdide 7 milyar Euro kredi istiyorlar ab den, sadece günü kurtarırlar ama batmasına asla müsade etmezler diye düşünüyorum. En kötü ihtimal borcu çok uzun vadeye yayarak bi nevi hibe gibi de olur... ABD bile bugün yunanistan dan dolayı faiz artırımı gecikebilir gibi birşeyler zırvalamaya başladı...

Aynen aynen,öle bişey olursa yani abd faiz arttırımını bu yavsaklar yuzunden ertelerse,ortalık fena karışır..çarşı kendını fed'e uyarlamıs durumda ..sene sonunu beklıyo adamlar..mıllet deli gıbı bunu beklıyo...olurmu olur valla,çük kadar ülkenin dünya üzerindeki etkisini görüyoruz,buda ders niteliğinde aslında..düşünsene abi bir almanyanın yada fransanın temerrüde düştüğünü...dünyayı kapatalım gıdelım ozaman valla..

vectra-tuner
08-07-2015, 22:20
Aynen aynen,öle bişey olursa yani abd faiz arttırımını bu yavsaklar yuzunden ertelerse,ortalık fena karışır..çarşı kendını fed'e uyarlamıs durumda ..sene sonunu beklıyo adamlar..mıllet deli gıbı bunu beklıyo...olurmu olur valla,çük kadar ülkenin dünya üzerindeki etkisini görüyoruz,buda ders niteliğinde aslında..düşünsene abi bir almanyanın yada fransanın temerrüde düştüğünü...dünyayı kapatalım gıdelım ozaman valla..
Abi çok daha büyük bir sorun var Çin yavaşlamış durumda ve kredi hacmi anormal artmış adamlar sadece Faizini ödeyerek ana parasını ödemeden sağlıksız şekilde bborçlanmışlar. Tüm dünyada balon oluşmuş durumda fed bunun farkında, faizi bence bu sene artıracaklar ama sözlü müdahele ile usd nin uçup gitmesini engellemeye çalışıyorlar. Bence büyük bir Global kriz geliyor.. İçeride durum ***** hükümeti kurmayı kasten geciktiriyorlar, para yok işsizlik aldı başını gidiyor, sanayi üretimi denen bişey kalmamış tamamen hizmet sektörüyle büyüyoruz aynı yunanlar gibi bi de üstüne Global kriz gelirse hapı iyice yuttuk

SaizeN
13-07-2015, 19:39

Yataş ne yürüdü bee :)

Carfa süründürmeye devam.

vectra-tuner
13-07-2015, 19:48
Euro usd paritesi dolar lehine hemde anlaşma olmasına rağmen.. Çünki anlaşma yalan dolan yunanistan kurtulacak gibi değil...

raptor
13-07-2015, 20:47
Doların düşmesi , faizlerin yükselmesi hakkında fikri olan var mı ? Suni piyasa gibi görünüyor

vectra-tuner
13-07-2015, 20:50
Doların düşmesi , faizlerin yükselmesi hakkında fikri olan var mı ? Suni piyasa gibi görünüyor

Arap parası 1. Faktör - Kamu bankalarının usd satması - Tcmb nin hergün döviz satmasına ilaveten Botaş gibi kurumlara dövizin direkt olarak Tcmb den karşılanması.. 2015 boyunca hala devam ediyor bu uygulama... Çok sürmez bu bahar havası

raptor
13-07-2015, 20:55
Konut faizleri 1 haftada 0.95 den 0.98 oldu , altın 100 den 98 e düştü , dolar 2.69 dan 2.65 oldu , kaçan yine bize oldu.Her bayram altın dolar zirve yapar , bu bayram dip yaparak geçirecek gibi çok enteresan.

Yigit-Y
13-07-2015, 21:04
Altinda rakamim 85 geldiği an gomerim :)

Dolar koalisyonda 2.55 2.60 bandina gelir .

Erken seçimde 2.70 2,80 e de uçar.

Fed faiz arttirimi bence yalan bu havada bekle gör yapacaklar.

Çin, yunanistan belli.değilken abd icraat yapmaz bence

Garanti Bankasi sagolsun karın doyurdu bende.8,12 den alip 8,44 den çıktım

Benzin paramız çıktı çok şükür.

Altin 85 gelsinde su ekonomi ile işim bitsin

Hergun takip etmekten işimizi yapamıyoruz :)

hakotech
13-07-2015, 21:31
Paritenin düşmesi ile bugün bi şükür dedik nihayet... yellen açıklama yaptı bu sene faiz arttırımı olucak dedi..artık kaçarı yok..sadece eylülmü yada aralıkmı o bellı değil..bence eylul olmaz ama aralıkta olmaz..

Yunanistandan bi sikim olmaz arkadaşlar..adamlar resmen dolandırıcı zihniyeti..verin yiyim bekleyin ölmiym mantığı...6 ay sonra bu sefer hepten batıcak..bilemedın 8 ay olsun.. zaten verılen fonun 25 milyar eurosu bankalara gıdecek..neyse yaaa,cuma gunu yellen'ın konusma ıyı takıp edılmeli..zira şahin bir açıklama yapıcak..adımın hakan olduğu kadar emınım :)

B16
13-07-2015, 21:54
bir şirketin %20'si halka açık diyelim. biz burdan hisse alsak aldığımız hisseyi (lot) yine şirkete mi satıyoruz? eğer şirkete satmıyorsak satmak istediğimiz hisse'nin alınmasını mı bekliyoruz yoksa hemen satış oluyor mu?

Yigit-Y
13-07-2015, 21:59
Borsada işlem gören hisseler halka açık hisselerdir.

1 adet hisse senedi borsada 1 lo ile ifade edilir.

Şirkete ortak olursun ama koca okyanusda 1 gram su bazında :)

B16
13-07-2015, 22:02
Borsada işlem gören hisseler halka açık hisselerdir.

1 adet hisse senedi borsada 1 lo ile ifade edilir.

Şirkete ortak olursun ama koca okyanusda 1 gram su bazında :)

Onu biliyorum ama satmak istediğim anda hemen satabilir miyim? Yoksa benim sattığım fiyattan bir alıcı olması mı gerekiyor?

_muhaRRem
13-07-2015, 22:12
Yataş ne yürüdü bee :)

Carfa süründürmeye devam.

Carfa güzel olcak inşallah.

KLMSN- AKSA-TİRE-VESTEL-BSOKE

TATGD NETAŞ güzel hareketler yapmıs :)

_muhaRRem
13-07-2015, 22:16
Carfa-yataş-aksa-tire-netaş-petkim-tatgd-alctl

3temmuzda yazmışım :)

BaDCaT
13-07-2015, 22:17
Peki nasıl oynanıyor bilsekte bizde oynasak mesela Garanti İnternet Bankacılığına girip yapabiliyor muyuz ?

B16
13-07-2015, 22:21
Peki nasıl oynanıyor bilsekte bizde oynasak mesela Garanti İnternet Bankacılığına girip yapabiliyor muyuz ?

Yapabilirsin ama onların komisyonu fazla. İş Bankası daha az komisyon alıyordu.

!KO
13-07-2015, 23:44
usd chf cok iyi gidiyo :D

vectra-tuner
14-07-2015, 00:28
Petrol ve altının düşmesi faiz artırımının olacağının habercisi,.usd burda kalmayabilir zaten parite de destekliyor usd yi... Piyasanın tersine oynayarak para kazanılır, herkes usd alırken değil de satarken alırsanız para kazanabilirsiniz. Bence usd için şu An alım fırsatı en azından usd almayı düşünenler alacağı miktarın yarısını buralardan alabilirler. Ama şunuda söyleyim her zaman bu işlerde risk vardır. Zarar etmeyi de göze almak gerekir.

_muhaRRem
14-07-2015, 00:33
Tire mondi fabrikasında yangın çıkmış , alacak olanlar bir daha düşünsün ..

https://www.youtube.com/watch?v=Jq7UlwPTz48

Hüseyin
14-07-2015, 07:04
Migros ve şisecam neler olur tahmini olan var mı?

BaDCaT
14-07-2015, 08:57
Yapabilirsin ama onların komisyonu fazla. İş Bankası daha az komisyon alıyordu.

Evet var mı daha detaylı anlatan :)

_muhaRRem
14-07-2015, 10:20
AKSA alan :)

Onamdar
14-07-2015, 10:59
AKSA alan :)
Takip ediyorum yazdıklarını çoğu prim yaptı piyasaya güvenip giremedim endeksin bu kadar yukarı gideceğini düşünmemiştim açıkcası 80 altına gevşeseydi doldurcaktım portföyü ama kısmet değilmiş :D
Gerçi temeli sağlam kağıtlar yazıyorsun spekülatif hisseler değil

Aksayı 4 senedir filan izliyorum o zamanlar 3 liraydı ama gerçekten geleceği çok parlak bi şirket zaten faaliyet gösterdikleri alanda sayılı firmalardan. Karbon elyaf mı ne üretiyorlardı. Ama işte kağıdın 3 liradan bugünlere geldiğini görünce insanın eli gitmiyor almaya :D

Seçimin ertesi günü vestel almıştım 3.60 lardan ikinci seans. Kağıdın gitceğini biliyordum ama dayanamadım sattım 4.20 den 5 i geçti sonra ::D

_muhaRRem
14-07-2015, 11:33
Yerinden ziyade bilanço istikrarı önemli benim için.

Aksa da alım istekli 11.70 üstü uçar.

bugun tire alım için iyi yerde takip edilmesi gerekli.

Vestel-ızocam-aksa-tire-egser-bsoke. .. Asla ytd :)

B.Aktepe
14-07-2015, 12:24
2.65 den dolar aldım, doları görün 2 lira olur :D

can2k
14-07-2015, 12:34
2.65 den dolar aldım, doları görün 2 lira olur :D

2635ten bozuolar suan çok inişli çıkışlı :)

_muhaRRem
14-07-2015, 12:47
KardemirD iran ile yapılan anlaşmaya güzel tepki verdi , yolsuzluk mubabbetlerini unutturdu haalen seviyesi çok güzel .

Dağhan
14-07-2015, 20:15
Daha önce buna benzer bir konu açmıştık, epey de bir teknik analiz paylaşmıştık 2-3 sene kadar önce; sonrasında nedensizce uçmuştu konu diye hatırlıyorum.
Umarım buradan faydalı tavsiyeler çıkar, zaman buldukça ben de bir iki kelam etmeye çalışırım..

Dolar için şu an 2.56-2.57 seviyesi muhtemel, almayı düşünenler biraz daha bekleyebilirler risk iştahına bağlı olarak.

gökan
14-07-2015, 21:03
euro ve altın durumu neolur beyler

vectra-tuner
14-07-2015, 21:24
Usd 2.56 lara inmesi çok zor, nedeni de pariteden dolayı, sabredebilen psikolojisi iyi olan sürekli kurları anlık takip etmeyip paniklemeyen para kazanır, en azından parasının değerini korur. Euro çok riskli avrupa nın durumu iyi değil, nüfusu yaşlı üstelik daha İspanya portekiz ve italya gibi ülkeler de var sırada.

TaGo
14-07-2015, 21:26
2.69 dan alan madurlardanım. Bir türlü şu seviyeyi geçirtemedim

vectra-tuner
14-07-2015, 21:33
2.69 dan alan madurlardanım. Bir türlü şu seviyeyi geçirtemedim

Geçen sene CB seçimlerinden önce almıştım sanırım 2.2 gibi bi rakama, seçimlerden sonra y2.08 lere kadar geldi belki daha aşağı, tekrar aldım, sonra bi uçtu ... Şimdide 2.734 ten 2.695 ten, 2.66 dan aldım ve param oldukça devam ediyorum.. Türkiyede herşey manipulatif, hergün Türk şirketleri,bankalar için kredi derecelendirme kuruluşları dahil olumsuz açıklama yapılıyor. Cari açık artık kronik.. Devleti borçlu göstermiyorlar ama durum aslında hiç öyle değil, her türlü rakamlarla oynuyorlar, net hata noksan kalemi adı altında yani gayri resmi para Girişi.. YYunanistan’da hatırlarsanız verileri iyi makyajlıyordu hatta adamlar batarken notunu artırmışlardı.

B.Aktepe
14-07-2015, 21:37
TCMB (Merkez bankası) beklenti anketi'nde (haziran 2015 yayını) aşağıdaki gibi bir açıklaması var, benimde güvendiğim bu yazı oldu ama. Koskoca MB birşey biliyordur herhalde :D Bakalım göreceğiz :)

"Döviz Kuru Beklentileri
2015 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 2,72 TL iken, bu anket döneminde
2,78 TL'ye yükselmiştir. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 2,77 TL ve 2,85 TL
olarak gerçekleşmiştir."

vectra-tuner
14-07-2015, 21:52
TCMB (Merkez bankası) beklenti anketi'nde (haziran 2015 yayını) aşağıdaki gibi bir açıklaması var, benimde güvendiğim bu yazı oldu ama. Koskoca MB birşey biliyordur herhalde :D Bakalım göreceğiz :)

"Döviz Kuru Beklentileri
2015 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 2,72 TL iken, bu anket döneminde
2,78 TL'ye yükselmiştir. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 2,77 TL ve 2,85 TL
olarak gerçekleşmiştir."

USD 1.90 olursa şaşırmayın demişti Erdem Başçı, aslında yaptığı sözlü müdahele idi.. Milletin panikle usd almasını engellemekti amacı. Ona güvenip kaldıraçlı işlem yapıp batanlar olmuştu. TCMB gelip te kur 3 TL olucak diye beklenti anketi yayınlamaz zaten. Ülke çıkarı doğrultusunda hareket eder. Ama usd Tcmb nin müdahale edebileceği birşey değil. Hele ülkede üretim kalmamışsa aynı yunanistan gibi üretmeden borçlanarak tüketiyorsak zaten mb ne yapsın?

hakotech
15-07-2015, 01:24
Cuma gunu yellen konusmasına dıkkat..dolar için hazırda beklıyenler ıkı katı dıkkat :)

_muhaRRem
15-07-2015, 02:43
SKTAS- TİRE izlenmeli ...

AKSA 13.50 hedefli takip gerekli.

vectra-tuner
17-07-2015, 07:33
Abd işsizlilik başvuruları beklenenden iyi geldi. Muhtelemelen tdi veriside iyi gelicek ve usd yönü yukarı gözüküyor, yanlız birşey kafamı kurcalıyor usd tüm dünyada kuvvetlenirken bizde düştü geçen hafta, Katar ve Suudi Arabistan paraları sayesinde hani diyorum acaba Türkiye Suriye'ye Giricek de hazırlık mı yapılıyor?

Thracian
17-07-2015, 16:52
Gold Buy 1130.5
TP: 1150.0

200 pip 1 ayda toplar. 1130 teminatlı işlem. %200 kar marjıyla 2.000 usd bırakır.

Thracian
20-07-2015, 08:09
Dün gece altının 650 pip oynamasıyla işlem sl oldu.

A

Yigit-Y
20-07-2015, 08:12
Altında 92 bekliyorum 94 gösterdiler kur biraz daha gelse yapiscam yakasina :)

TaGo
20-07-2015, 08:28
Aynen Altın sert düştü. Bu alım fırsatımıdır?

halilcakir
20-07-2015, 09:16
Altını değil dolar endeksini takip edin arkadaşlar

dolar endeksi patlama öncesi kaynayan volkan gibi

vectra-tuner
20-07-2015, 09:59
Altın düşüyor, petrol düşüyor... Usd güçleniyor ve devam edicekte... Erken seçim lafları da başladı mevcut hükümet seçimle filanda gitmez.
Dolar endeksi de güçleniyor, Tdi verisi iyi gelicek diye tahmin ediyorum buda doları yukarı ittirir.

Yigit-Y
20-07-2015, 10:03
89 dip bana göre 92 de kayığa binmek için fena değil.

Ben 88 alip 103 den çıkmıştım.: )

Dolar sakinlesmesi zor bugün altin tepki olarak 96 97 görebilir.

94 bence uzun vade için kötü bir rakam değil.

makif84
20-07-2015, 11:06
Borsada bu günlük tavsiye var mı?

Yigit-Y
20-07-2015, 11:10
Koalisyon olursa garanti ucuz olmaz ise borsa pahalı :)

hakotech
20-07-2015, 11:37
Bakıra platine bakan varmı son 3 ay ?? :)

TaGo
20-07-2015, 11:48
Platin omuzda var benim, para ediyorsa söktüreyim :D

hakotech
20-07-2015, 11:51
Platin omuzda var benim, para ediyorsa söktüreyim :D

Hahahahaha abi izmirde nerdeydin sen ? Köşebasında senı beklıyelım bizim sansarlarla,düşünsene platini calmısız... !! Yemin ederim tarihe gecerız ajshsjshshs :D

TaGo
20-07-2015, 11:51
Köşebaşlarından direkt geçiyorum, geçen böbreğin tekini almışlardıda :D

hakotech
20-07-2015, 13:10
Köşebaşlarından direkt geçiyorum, geçen böbreğin tekini almışlardıda :D

Agahahshshs :D desene abi biz olanı da orda bırakırız :D

By_HaNNibaLL
20-07-2015, 20:53
Dolar kurundaki heyecan yukarılara cıkar mi yoksa altina dönüş yapmak nasi olur

vectra-tuner
20-07-2015, 21:11
Usd öyle böyle yükselicek ,usd ve altın hatta petrol usd yükseldiğinde düşer.. Yani ters orantılıdır. Şu anda değil ama fed faiz artırmaya başladığında altın iyice düşeceğinden altına girilebilir ama uzun vade yatırımı olarak. Sonuçta dünya bir süre sonra öyle böyle tekrar krize giricek işte o zaman altın çok parlar.Ama sabır ister

Yigit-Y
20-07-2015, 21:20
Dolar bence 2.63 den 2,70 e hareketi güzel yaptı.

2.67,2.68 gerileme gelir.

Turkiyede koalisyon bilmecesini bilen varsa dolar tahmin etmek kolay olucak .

Ben erken seçime hazırlık yapılıyor düşüncesindeyim. Suruçda mitin yaptığı operasyonuda tuz biber oldu.

Dolar 2.75 2.80 bandına geleceğini tahmin ediyorum ki sene sonu 2.90 fedle beraber gözlenebilir.

Bence altın 85 90 aralığı yakalandimi direk almakta fayda var.

Altın uzun vade için her zaman güzel bir yatırım.

Ama tayip ölür akp bitere oynamak isteyen uzun vadeli yada bilinmez ecel bu :)

Borsada DOHOL tek geçerim. En ucuz holding ne badireler atlattı yikilmadi :)

vectra-tuner
20-07-2015, 21:47
Dolar bence 2.63 den 2,70 e hareketi güzel yaptı.

2.67,2.68 gerileme gelir.

Turkiyede koalisyon bilmecesini bilen varsa dolar tahmin etmek kolay olucak .

Ben erken seçime hazırlık yapılıyor düşüncesindeyim. Suruçda mitin yaptığı operasyonuda tuz biber oldu.

Dolar 2.75 2.80 bandına geleceğini tahmin ediyorum ki sene sonu 2.90 fedle beraber gözlenebilir.

Bence altın 85 90 aralığı yakalandimi direk almakta fayda var.

Altın uzun vade için her zaman güzel bir yatırım.

Ama tayip ölür akp bitere oynamak isteyen uzun vadeli yada bilinmez ecel bu :)

Borsada DOHOL tek geçerim. En ucuz holding ne badireler atlattı yikilmadi :)

R.t.e nin amacı baştan beri erken seçim, onun için hükümeti kurma görevini geciktirdi, bu adamlar seçimle felan gitmezler , çünki yolsuzluk araştırması demek ucunun en tepeye uzanması demek onun için zaten o Kuran-ı kerim ile dalga geçen adamı dahi kollarının altına aldı. Bunun dışında Moody's sanırım Vakıfbank ile ilgili kötü açıklamalarda bulundu, sermaye yeterliliği ile ilgili.. Daha neler var kimbilir , belki birkaç sene içerisinde öğreniceğiz neler olduğunu... Ülkeye geçen haftalarda arap parası girdi,heryerde usd kuvvetlenmeye başlamışken bizde düştü..
Yani hani bu adamında dışardan sevenleri var, Arabistan ve Katar çok seviyor özellikle, BOP eşbaşkanımızı.İnşallah bu paraları sadece karşılıksız rte sevgisindendir

free-hifi
21-07-2015, 08:07
akp yandaşı değilim ama olayı mit e bağlamak saçma değil mi ne ***** hdppkkkckpyd nin yaptırmadığı?

Yigit-Y
21-07-2015, 08:28
akp yandaşı değilim ama olayı mit e bağlamak saçma değil mi ne ***** hdppkkkckpyd nin yaptırmadığı?

16 Haziranda Adam Söylemiş :)

https://i.hizliresim.com/0k2rOD.png

Yigit-Y
21-07-2015, 08:30

16 Haziranda Adam Söylemiş :)

http://s2.postimg.org/ioxqxlp9l/jpg.png

XoR
21-07-2015, 08:34
Bir ülkede Gazeteler gerçeği aydınlatmıyorsa ancak ve ancak ölülerin üstlerini karartırlar.

free-hifi
21-07-2015, 08:35
yıl 2015 bu teknolojide fuat avni denen x in yakalanmaması bile komik ciddi ciddi tayyibin adamı olduğundan şüphe ediyorum önce yazıyor halkın tepkisi ölçülüyor sonra oluyor yada olmuyor

Yigit-Y
21-07-2015, 08:39
yıl 2015 bu teknolojide fuat avni denen x in yakalanmaması bile komik ciddi ciddi tayyibin adamı olduğundan şüphe ediyorum önce yazıyor halkın tepkisi ölçülüyor sonra oluyor yada olmuyor

Ben bu adamın kim olduğunu bilmiyorum ama ne dediyse oluyor.Seçim öncesi sonrası her yazdığı oldu.
Bir ara RTE diyorlardı :)

Mantıklı geliyor yazdıkları.Ben inanıyorum.Bu kadar tiyo veripde tutturanı duymadım daha :)

Suruçda ölen vatandaşlarımızada allah yakınlarına sabır versin bu arada.

Erken seçim olur yani inşallah olmaz diyorum ülke gereksiz 1 yıl kaybedecek 1 milyara yakın para yine çöpe gidecek partiler 350 milyon alalcak gereksiz yere filan bence erken seçime hiç gerek yok ama o RTE istemiyor malesef :)

XoR
21-07-2015, 08:43
akp tek parti olarak iktidara gelene kadar elinden gelen her şeyi yapacak. Koalisyon hükümeti diye bir olasılık yok.

vectra-tuner
21-07-2015, 08:50
Valla olay o kadar basit değil, Akp hükümeti Amerika ile birlikte hareket ediyordu... Hatta suriyeye de giriceklerdi ama sonra ne olduysa oldu ve uyandı R.T.E.,,, yani direkten döndük sonra Abd ye karşı bu sefer Çin den silah alımı,Kürt petrolü ve rusya ile ilişki geliştirme suretiyle Abd ye kafa tuttu sonrası ***** 17 Aralık vs. Oldu... Yolsuzluk yokmuydu vardı hemde deli gibi ama neden 17 aralıkta çıkartıldı ? Amerika da Ziraat bankasını incelemeye aldılar, Halkbankasına operasyon vs. yaptılar ve Pkk ile açık işbirliğine girdi Abd,İsrail.... vs.
Türkiye öyle kafasına göre hareket edebilecek bir ülke değil çünki ne silahını kendisi geliştiriyor nede ekonomisi buna müsait değil... Bir ara hatırlarsanız sürekli Askerlerimiz şehit ediliyordu İsrail heronları Pkk ya alenen çalışmaya başladı ve Amerika bile Pkk ya istihbarat verdi.
Suriye işine hiç bulaşmayacaktı dünya lideri , Suriye bu halde olmasaydı emin olun ne bu pkk ne diğer örgütler bu kadar palazlanmıyacaktı.

Katar - Arabistan yardım ediyor bize, Nedeni ise basit Mafya elemanı gibi kullanıyorlar bizi yani bi nevi tetikçi gibiyiz... Üç kuruşa

Amerika petrol için Irakta sadece 1 milyondan fazla Müslümanı öldürdü, yedirirlermi hiç o petrolü sana... , Neden biz adam gibi üretim yapalım demiyoruz da böyle yolları seçiyoruz?
Daha dün vardı, 1945 te uçak fabrikasını kurmuşuz Atatürkün ileri görüşlülüğü işte, ama bizdeki hainler Marshall yardımı adı altında o fabrikaları bile kapatmışlar.. Abd isteği ile işte

Siyaset böyle birşey işte,

Yigit-Y
21-07-2015, 08:56
Valla olay o kadar basit değil, Akp hükümeti Amerika ile birlikte hareket ediyordu... Hatta suriyeye de giriceklerdi ama sonra ne olduysa oldu ve uyandı R.T.E.,,, yani direkten döndük sonra Abd ye karşı bu sefer Çin den silah alımı,Kürt petrolü ve rusya ile ilişki geliştirme suretiyle Abd ye kafa tuttu sonrası ***** 17 Aralık vs. Oldu... Yolsuzluk yokmuydu vardı hemde deli gibi ama neden 17 aralıkta çıkartıldı ? Amerika da Ziraat bankasını incelemeye aldılar, Halkbankasına operasyon vs. yaptılar ve Pkk ile açık işbirliğine girdi Abd,İsrail.... vs.
Türkiye öyle kafasına göre hareket edebilecek bir ülke değil çünki ne silahını kendisi geliştiriyor nede ekonomisi buna müsait değil... Bir ara hatırlarsanız sürekli Askerlerimiz şehit ediliyordu İsrail heronları Pkk ya alenen çalışmaya başladı ve Amerika bile Pkk ya istihbarat verdi.
Suriye işine hiç bulaşmayacaktı dünya lideri , Suriye bu halde olmasaydı emin olun ne bu pkk ne diğer örgütler bu kadar palazlanmıyacaktı.

Katar - Arabistan yardım ediyor bize, Nedeni ise basit Mafya elemanı gibi kullanıyorlar bizi yani bi nevi tetikçi gibiyiz... Üç kuruşa

Amerika petrol için Irakta sadece 1 milyondan fazla Müslümanı öldürdü, yedirirlermi hiç o petrolü sana... , Neden biz adam gibi üretim yapalım demiyoruz da böyle yolları seçiyoruz?
Daha dün vardı, 1945 te uçak fabrikasını kurmuşuz Atatürkün ileri görüşlülüğü işte, ama bizdeki hainler Marshall yardımı adı altında o fabrikaları bile kapatmışlar.. Abd isteği ile işte

Siyaset böyle birşey işte,

Tam bağımsız bir ülke olmadığını biliyoruz zaten :)
Ne zaman güzel şeyler olsa hep suikast yada vefat haberi gelir.

AKP, ANAP gibi olmaya başladı bence.Kendi halkımız beceremediğini kürtler seçimde becerdi iktidar olamadılar.

G.Doğudan AKP bir daha oy alamaz.Erken seçimde sonuç değişmez.

Baraj yuzde 7 ye inerse Saadet BBP de girer AKP dağılmaya girer.O yuzden Barajda inmez lafda herşey :)

Erken seçimde son kez şanslarını deneyip oy çalmayı biraz daha abartacaklardır kanaatindeyim ben :)

vectra-tuner
21-07-2015, 09:19
Tam bağımsız bir ülke olmadığını biliyoruz zaten :)
Ne zaman güzel şeyler olsa hep suikast yada vefat haberi gelir.

AKP, ANAP gibi olmaya başladı bence.Kendi halkımız beceremediğini kürtler seçimde becerdi iktidar olamadılar.

G.Doğudan AKP bir daha oy alamaz.Erken seçimde sonuç değişmez.

Baraj yuzde 7 ye inerse Saadet BBP de girer AKP dağılmaya girer.O yuzden Barajda inmez lafda herşey :)

Erken seçimde son kez şanslarını deneyip oy çalmayı biraz daha abartacaklardır kanaatindeyim ben :)

Buraya yazıyorum, Bu adamlar seçimle gitmez gerekirse savaşa bile sokarlar...

Çünki , Yolsuzluk soruşturmaları, yıllardır açıklanmayan sayıştay raporları, 3 Milyon suriyeli, içi boşaltılan D.Bankaları, vs. Bunların yaptıklarını terabaytlık hardisk ancak alır. Yani adamlar milyon tane şeyden yargılanır....

Bu adamlar bu ülkeyi cidden mahvetti, millleti birbirine düşürdü eskiden bu kadar insanlar arasında nefret yoktu. , Hükümet fiilen düşmüş olmasına rağmen hiçbirşey olmamış gibi ülkeyi aynen yönetiyorlar hatta bir sürü atama yapıyorlar vs. tam gaz

Ekonomi tam bir felaket, Üretim diye birşey kalmadı tamamen krediye dayalı olarak hizmet sektörü,otomotiv,inşaat ile büyüyen bir ülke oldu aynı Yunanistan gibi. Marketlere girip bir bakın herşey ithal... Borçlan borçlan ye... Amerika para bastığında Usd kurları hızla düşünce yerli sanayimiz kurların aşırı düşmeşinden Tl nin kıymetlenmesinden dolayı rekabet edemez hale geldi.. İthalat patladı örnek vermek gerekirse kalem üreten bir adam 10 liraya mal edip 12 liraya satıyorsa o ürün yurt dışından 8 liraya gelmeye başlayınca adam ya işi bıraktı yada inat edip battı.

Devletin aşırı ithalat işine geldi , Kredilerin ucuzlaması sonucunda insanlar lüx araca yüklendi çekti krediyi aldı Bmw-Mercedes e devletinde işine geldi Ötv-Kdv- Bandrolü şusu busu ilaveten ithalden alınan vergi-kdv bütçeye fazla verdirtti... Benzinden alınan vergiler ve zilyon tane diğer vergi, İnsanımız malesef bunu zenginlik olarak algıladı , aslında geleceğimizi sattık... Devlet vergi gelirlerini artırdı ama birşey gözden kaçtı İnsanımız artık çok borçluydu yani o söyledikleri güçlü delvet aslında masaldı. İnsanlar hiç olmadığı kadar borçlandı ve lüxe rahata o kadar alıştıkki.. Birde özelleştirmeler sayesinde devlet hem bütçeyi düzeltti hemde kit zararlarından kurtulmuş oldu, ama o kadar kontrolsüz ve ucuza yabancılara satıldıki yani ne diyim, Limanlar bile özelleştirildi... İşte kısaca

Merkez bankası rezervleri ile övünenler,

Eskiden krediyi her adama vermezlerdi , Abd den sonra kredi bollaştı, pekçok kişi bilir Zorunlu karşılık diye bir olay var.
Yani ben 100.000 kredi çekiyorsam bana krediyi veren banka %5 ini örnek merkez bankasına yatırır zorunlu karşılık olarak ve buna da cüzi de olsa bir faiz öder....
Bizim hükümetimiz ne yaptı? Zorunlu karşılıkları 2 katına belki daha fazla oranda artırdı ve zorunlu karşılıklara faiz ödemesini de kaldırdı... Yani bedava kaynak peki banka babasının hayrınamı veriyor krediyi? O devletin ödemediği Zorunlu karşılıkların faizini de bize yansıttı... Birde zorunlu karşılık oranları artırılınca otomatik olarak Mb. rezervleri artmış oldu, Bunuda meydanlarda kullandılar.... Oturup akşama kadar 100 tane böyle örnekler verebilirim

Kısaca bunlar şeytana pabucunu ters giydirirler,

BARR
21-07-2015, 09:23
Beyler siyasete girmeyelim bu konuda kapanmasın.

vectra-tuner
21-07-2015, 09:33
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28398219.asp

HAPİS CEZASIYLA KORKUTUYORDUK'
Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Belki de ödeme aracı olarak hapis cezasıyla korkutuyorduk. Hapis cezasının kaldırılması noktasında Adalet Bakanımız ile Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız bir toplantıya çağırdılar. Ben hemen itiraz ediyorum, hepinizin itiraz ettiği gibi. Çekten hapis cezası kalkar mı? En güvenli ödeme aracı, onu da kaldırırsanız problem yaşarız diye. O zaman bana ‘Sen formül bul’ dediler. Niye diye sordum, Türkiye’deki hapishane kapasitesi 170 bin. Şu anda sırf Yargıtay’da karşılıksız çeklerden dolayı tasdik edilmesi bekleyen dosya sayısı 230 bin. Yargıtay’a yalvarıyoruz ‘Bunları tasdikleme’ diye. Tasdiklese 230 bin kişi hapis cezası alacak. 230 bin kişi hapis cezası alsa kapasitenin üstünde mahkum var. Dünyaya rezil olacaktık. Hapishaneye girmek için herhalde tarih verecek ‘Bir sene sora gel seni hapse alacağım’ diye. Türkiye böyle garip bir noktaya düşecekti. Dedik ki kaldırın ama bize yeni bir mekanizma yapmamız lazım.”

Bunları okursanız ekonomimizin ne halde olduğunu görürsünüz, bunlar benim değil sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun açıklamaları....

Yigit-Y
21-07-2015, 09:54
Siyasetle alakası yok.

Ekonomideki göstergeleri yukarda yazılanlar şekillendiriyor.

Dolar kuru altın borsa hepsi bunlara bağlı

Rakamlar girdimi işin içine savunalacak birşey kalmıyor.

Matematik asla yalan söylemez. :)

aslan
21-07-2015, 10:08
Altın bu aysonunsa kadar yükselir mi?

onursumer
21-07-2015, 10:13
çinin son açıklamasından sonra ,altın daha nekadar düşebilir ? son zamanlarda altın almayı bırakmıştım ama 90 altına gerilerse uzun vade için bir kısım almayı düşünüyorum

Evrenoz
21-07-2015, 10:15
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28398219.asp

HAPİS CEZASIYLA KORKUTUYORDUK'
Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Belki de ödeme aracı olarak hapis cezasıyla korkutuyorduk. Hapis cezasının kaldırılması noktasında Adalet Bakanımız ile Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız bir toplantıya çağırdılar. Ben hemen itiraz ediyorum, hepinizin itiraz ettiği gibi. Çekten hapis cezası kalkar mı? En güvenli ödeme aracı, onu da kaldırırsanız problem yaşarız diye. O zaman bana ‘Sen formül bul’ dediler. Niye diye sordum, Türkiye’deki hapishane kapasitesi 170 bin. Şu anda sırf Yargıtay’da karşılıksız çeklerden dolayı tasdik edilmesi bekleyen dosya sayısı 230 bin. Yargıtay’a yalvarıyoruz ‘Bunları tasdikleme’ diye. Tasdiklese 230 bin kişi hapis cezası alacak. 230 bin kişi hapis cezası alsa kapasitenin üstünde mahkum var. Dünyaya rezil olacaktık. Hapishaneye girmek için herhalde tarih verecek ‘Bir sene sora gel seni hapse alacağım’ diye. Türkiye böyle garip bir noktaya düşecekti. Dedik ki kaldırın ama bize yeni bir mekanizma yapmamız lazım.”

Bunları okursanız ekonomimizin ne halde olduğunu görürsünüz, bunlar benim değil sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun açıklamaları....

Hapis cezasının varlığına güvenerek çek aracılığı ile vermek zorunda kaldığımız bir para oldu.. Daha doğrusu, babamın kefil olduğu bir parayı borç sahibi vaktinde ödemeyince biz ödemek zorunda kaldık akabinde borç sahibinden daha ileri bir tarihte tahsil edilmek üzere çek aldık. Günün şartlarında, kanunlarında verilen çeki ödememenin cezası hapis olduğundan elimizde yaptırım gücü vardı. Biz de bu şartları değerlendirdik ve çeki kabul ettik..

Kimine göre küçük, kimine göre büyük paradır ama ailem için 500.000 TL gerçekten ciddi bir meblağ idi.. Çekten hapis cezasını kaldırdılar, çek elimizde patladı.. Kıymetsiz bir kağıt haline geldi.. Paramızın üzerine de buz gibi su içtik.. Geri alma yolumuz da umudumuz da kalmadı..

Yigit-Y
21-07-2015, 10:25
Ons Altın 800 850 dolara çıkarma maliyeti olan bir emtia.

Fed sayesinde ben altının 85 90 aralığına gelme ihtimalini yüksek görüyorum.

Çin de bunu gorerekten beklentiye geçti.

85 90 aralığını bekliyorum alım için.

Çarşı esnafı kisa vadede iniş çıkış her zaman olur ama sene soni eksi görüyorlar.

Savas çıkmaz ise.***** iran ve yunanistan anlasma sağlandı şimdilik.

Riskli bir durum yok abd faiz arttırımı altına eksi yönde ivme kazandırır.

Abd tahvillerine yoğun talep olacaktır y.dışında

vectra-tuner
21-07-2015, 10:31
Hapis cezasının varlığına güvenerek çek aracılığı ile vermek zorunda kaldığımız bir para oldu.. Daha doğrusu, babamın kefil olduğu bir parayı borç sahibi vaktinde ödemeyince biz ödemek zorunda kaldık akabinde borç sahibinden daha ileri bir tarihte tahsil edilmek üzere çek aldık. Günün şartlarında, kanunlarında verilen çeki ödememenin cezası hapis olduğundan elimizde yaptırım gücü vardı. Biz de bu şartları değerlendirdik ve çeki kabul ettik..

Kimine göre küçük, kimine göre büyük paradır ama ailem için 500.000 TL gerçekten ciddi bir meblağ idi.. Çekten hapis cezasını kaldırdılar, çek elimizde patladı.. Kıymetsiz bir kağıt haline geldi.. Paramızın üzerine de buz gibi su içtik.. Geri alma yolumuz da umudumuz da kalmadı..

500.000 Tl çok büyük bir para, ne diyim...

Bizde de batak olduğunda (çek) artık avukata verip batan paranın üstüne masraf etmiyoruz çünki karşılıksız çıkan çek artık tahsil olmuyor yaptığımız avukat masrafı da ilaveten külfet, Vergiden düşüyüm desek o da tonla masraf, Bankalar da artık kolay kolay çek vermiyor çünki 1100 küsür tl banka yükümlülüğünde ve çekler ödenmediği için bankalar kendisini sağlama alıyor ilaveten ticaret durma noktasına geldi... Ticaret ile uğraştığım için en çok korktuğum bankaların kredi vermemesi sonucu çeklerin ödenmemesi ve domino taşı gibi hepimizi bitirir.

vectra-tuner
21-07-2015, 10:33
Ons Altın 800 850 dolara çıkarma maliyeti olan bir emtia.

Fed sayesinde ben altının 85 90 aralığına gelme ihtimalini yüksek görüyorum.

Çin de bunu gorerekten beklentiye geçti.

85 90 aralığını bekliyorum alım için.

Çarşı esnafı kisa vadede iniş çıkış her zaman olur ama sene soni eksi görüyorlar.

Savas çıkmaz ise.***** iran ve yunanistan anlasma sağlandı şimdilik.

Riskli bir durum yok abd faiz arttırımı altına eksi yönde ivme kazandırır.

Abd tahvillerine yoğun talep olacaktır y.dışında

Faiz benim inançıma ters olduğundan, ne olursa olsun çocuğum için sadece altın biriktiriyorum, sonuçta altında dolarla satılan bir emtia ve bana göre uzun vadede dolardan daha sağlam. Sonuçta A.B.D. de de enflasyon var ve Usd nin de bi anlamda emtialar karşısında değeri düşüyor...

Yigit-Y
21-07-2015, 10:41
Bu sene doların oldu zaten :)

Seneye neden altın olmasın.

Bi krize bakar abd bellide olmaz pembe tablolar yok değil :)

B.Aktepe
22-07-2015, 14:26
Nereye gider bu dolar, ey yorumcular. Nedir yorumlar?

hakotech
22-07-2015, 14:53
Nereye gider bu dolar, ey yorumcular. Nedir yorumlar?

Valla ben yazmıştım koalısyon falan olmayacak..dolar 2.83 max cıkar..en fazla 1 ay içinde..diye tahmın edıyorum..

BARR
22-07-2015, 15:00
2.9 sene sonu diyor ve arttırıyorum.

Yigit-Y
22-07-2015, 15:02
Erken seçim fiyatlaniyor sanki ne dersiniz :)

vectra-tuner
22-07-2015, 16:41
Voleyi vuran oldumu bu arada? Usd epey bi yükseldi....
Fed faiz artırıcak , Altın düşüyor ve petrolde... Haberlerden ziyade buralara bakmak lazım
Bence 3 tl ye kadar zorlar ama Merkez bankası o seviyelere özellikle 2.90 gibi epey rahatsız olur,,, 3 lü seviyelere yaklaşırsa oralara değmesini beklemeden faiz artırır...
Bu arada ithalatla uğraşıyorum ve Navlun fiyatları anormal derece düştü ve düşmeye de devam ediyor ... Geçen sene 2.500 - 3.500 Usd aralığında olan Navlun fiyatları 700-750 usd lere kadar indi.. (Çin - Türkiye) ... Çinde de epey problem var ihracat yapamıyorlar.

Bu arada Abd konut satışları verisi de iyi geldi.... USD yi güçlendirir.

halilcakir
22-07-2015, 17:32
Yorum için vade belirlemek lazım.

Ben uzun vadeli pozisyon alıyorum hep ve bugüne kadar net tespitlerim dolar/tl için

Ne zaman rekor kırıp geri çekilse , o geri çekildiği kadar sonra üzerine ekledi hep hatta çoğu zaman dahada fazlasını.Bu uzun zamandırda bu şekilde

Dolarizasyon bitmesi için makro ekonomik olarak durumun değişmesi lazım. Yoksa büyük yükseliş resminde dalgalana dalgalana devam edecektir.

Büyük resimde dolar değerlenmez artık denecek birşey varmı onu analiz etmek gerek.

Bence yok sadece fed etkisi az olsun diye uğraşıp duruyor. Yavaş yavaş veriyor ilacı gibi.

Ben hiçbir zaman seviye söyleme taraftarı olmadım ama söylediklerime göre seviyeleri kendiniz belirleyebilirsiniz

By CrAzY
23-07-2015, 10:53
Euro ziplayisi yaptı bugun 3.00 gormesi olasi.

By CrAzY
23-07-2015, 10:59
Demeye kalmadi ve kirdi 3.0 suan ileriki kirilma noktasi 3.050 asagi kirilna noktasi 2.950

_muhaRRem
23-07-2015, 12:03
Portföyden çıktık şu an için aselsanla bir miktar yola devam.

_muhaRRem
23-07-2015, 12:04
Carfa yı unutmuşum resmen carfa ve aselsan devam .

Yigit-Y
23-07-2015, 19:21
Selamialeykum beyler :)

Erken seçimi aldığını tescilledi bist sanırım.: )

SaizeN
24-07-2015, 01:23
Carfa yı unutmuşum resmen carfa ve aselsan devam .

carfa mahvetti beni yav ilk tepki yükselişinde satmayı düsünüyorum

Yigit-Y
24-07-2015, 05:18
Yapi kredi ve garanti takibindeyim suan.

Garanti 7.40~7.50 aralığına gelirse bir çıtır dalicam.

Yapi kredi de kademelerde alıcı yok diye bayaga aşağı saldilar orada 3.30 gelirse biraz almak iyi olabilir )

_muhaRRem
24-07-2015, 07:38
carfa mahvetti beni yav ilk tepki yükselişinde satmayı düsünüyorum

carfa orta vade , beklentili bir hisse , sen bilirisin.

TaGo
24-07-2015, 08:13
valla bu defa kar edecem galiba. 2.69 dan almıştım bakalım ay sonuna kadar nerelere kadar ilerler.

halilcakir
24-07-2015, 08:40
Bence sat hemen merkez bankası kıpırdanmaya başladı

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), ABD doları cinsinden
tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest
hesaplara uygulanan gecelik faiz oranını yüzde 0,21'e çıkardı."

Düşünce yine al

Ama işte ekran başında işlem yapmıyorsanız bırakın kalsın yavaş yavaş zamanla 3 bile görür belki

XoR
24-07-2015, 08:43
Bence sat hemen merkez bankası kıpırdanmaya başladı

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), ABD doları cinsinden
tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest
hesaplara uygulanan gecelik faiz oranını yüzde 0,21'e çıkardı."

Düşünce yine al

Ama işte ekran başında işlem yapmıyorsanız bırakın kalsın yavaş yavaş zamanla 3 bile görür belki

Dün 2,72 peak atınca bozdum hemen müdahele geleceğini düşündüğümden ki bugün aşağıdaki durum var toplantı sonunda bir hareketlenme yine bekliyorum piyasalara bi su serpmek adına

CHP İletişim Koordinatörlüğü, koalisyon çalışmalarıyla ilgili AK Parti ile son görüşmelerde varılan mutabakat çerçevesinde, daha önce açıklanan heyetlerin katılımıyla ilk görüşmenin, bugün saat 14.00'te gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yigit-Y
24-07-2015, 08:45
Merkez yine ihale yapar ama bu saatten sonra dikiş tutmaz.

Rte planı devreye soktu bence.

"Beni cezaevine atamazsiniz.İktidar yapmaz iseniz sizi savaşa sokar dolari tavan borsayi taban yaparım. Ben nasılsa 13 yıldır parayı buldum 7 sulalem rahat"

Diyor suan bana gore :)

Erken seçimde de secmeyin bak daha size neler yapicam diyedr ekliyor :)

Mhp mahvetti bizi yoksa endeks 88.000 dolar 2.55 2.60 dı

2015 çöp oldu 2016 çöp olucak

Bu oylar değişmez aksine akp daha da zararlı çıkacak şahsi görüşüm

halilcakir
24-07-2015, 08:46
Hep diyorum günlük iniş çıkış yani dalgalanmalarla yükseliş devam edecektir dolarda.

Ekran başı baya baya iş olarak yapmıyorsanız bir yerden alın unutun gitsin ama onuda mevduata yatırsam getireceği faiz ile kıyaslayın.

Ekran başı al sat yani trader olmakda ancak fx piyasasıyla olur onunda swapı marjı vs iyi hesaplayabilmeniz gerek.

B.Aktepe
24-07-2015, 08:47
2,72 peak görünce bende bozdum, 2.68 bekliyorum alım için.

XoR
24-07-2015, 08:48
2,7430 dan bozulabiliyor şuanda Garantide :)

BARR
24-07-2015, 08:51
Valla 2.69-2.74 bozumu oluyor bende de şuanda düşeceğini bilsem bozardım ancak düşmeyecek bence sabitlenir bu süreçte sene sonuna kadar artışı garanti zaten, aylık faiz ile kıyaslayıp ona göre davranın bence de ben tutmayı düşünüyorum 2.85-2.9 seviyesine kadar.

halilcakir
24-07-2015, 08:55
Bu arada beyler tabiki herkesin bütçesi farklıda ortalama ne kadar bütçelerden bahsediyoruz?

halilcakir
24-07-2015, 08:56
Merkez bankası geldi.Açıklamalar yapıyor :)

XoR
24-07-2015, 08:57

2,7390'a çektiler bile :D

B.Aktepe
24-07-2015, 08:58

Sorma sorma :D

XoR
24-07-2015, 08:58
Valla 2.69-2.74 bozumu oluyor bende de şuanda düşeceğini bilsem bozardım ancak düşmeyecek bence sabitlenir bu süreçte sene sonuna kadar artışı garanti zaten, aylık faiz ile kıyaslayıp ona göre davranın bence de ben tutmayı düşünüyorum 2.85-2.9 seviyesine kadar.

Ben aradaki oluşabilecek zararları iddaa'dan kapatıyorum sinirim bozulmuyor :D

XoR
24-07-2015, 08:59
Sorma sorma :D

Bir gün duramadık tırstım hemen müdahele ederler diye :D

B.Aktepe
24-07-2015, 09:03
Bir gün duramadık tırstım hemen müdahele ederler diye :D

Kendimi bu yazı ile avutuyorum :D

"Hep söylediğim bir laf vardır. “ Ben kar ederken dipten alıp tepeden satmaya değil, dizden alıp göbekten satmaya bakarım” diye bunu daha öncede söylemiştim. Bu yüzden ben 2.63 lere kadar gerileyen dolarda alımlarınızı 2.65 maliyetle yapabileceğinizi ve bu maliyetle edindiğiniz dolarları da 2.70 ve üzerinden sizin belirleyeceğiniz bir seviyede satabileceğinizi belirttim. Şuan zaten 2.71 üzerindeyiz ve düşüş için gereken koşullar uygun değil. Kurda yükselişler devam edebilir ama bu bir risktir. Çünkü her an koalisyon görüşmelerinde yol katedilebilir."

http://tr.investing.com/analysis/merkez-bankası,-usd-kuru-ve-bİst-beklentileri-25689

vectra-tuner
24-07-2015, 09:12
Öncelikle kesinlikle panik yapmamak gerekiyor, Usd yükselirken almanız ancak spekülatörlerin işine yarar.
Türkiye eskisi gibi değil, Eskiden olsaydı usd herhalde 5 tl yi felan görürdü,,, Şimdi herşey yabancının örneğin borsanın %60 ında fazlası yabancının, Kime satıcak o hisseleri de usd alıp kaçıcak? Onun için paniğe gerek yok... Usd 3 tl ye gitse bile oraya değmeden Merkez bankası faiz artırımı ile geçici bir süre de olsa indirir.... İşte o zaman Usd almak lazım Bence usd almak için vakit kısalsada (Fed) etkisinden dolayı , mutlaka bir iki fırsat daha gelir en azından 3 tl ye gitse bile Mb faiz artırımı ile geri 2.7 e gelir ve ordan alırız tekrar....

XoR
24-07-2015, 09:13
2,60'dan girmiştim 2,72 güzel buldum sattım pişman değilim kısa vadede güzel getiri oldu.

halilcakir
24-07-2015, 09:14
2,60'dan girmiştim 2,72 güzel buldum sattım pişman değilim kısa vadede güzel getiri oldu.

Daha ne olsun Allah aşkına.

1200 pips

1 lot ta 12bin tl kar eder. 1 lot = 100bin dolar

XoR
24-07-2015, 09:21
Daha ne olsun Allah aşkına.

1200 pips

1 lot ta 12bin tl kar eder. 1 lot = 100bin dolar

22 temmuzda 8 saatte 2500+ maratonu daha çok keyif veriyor bu dolar euro işinde beklede bekle :D

http://i57.tinypic.com/x5z685.jpg

Link silinir 1-2 saate

halilcakir
24-07-2015, 09:23
22 temmuzda 8 saatte 2500+ maratonu daha çok keyif veriyor bu dolar euro işinde beklede bekle :D

http://i57.tinypic.com/x5z685.jpg

Link silinir 1-2 saate

İddia ile yatırımcılığı kıyaslıyorsak zaten abowwww ki abowwww :)

Yigit-Y
24-07-2015, 09:24
XorForeks :) Adam kıyım yapmış.: )

XoR
24-07-2015, 09:27
İddia ile yatırımcılığı kıyaslıyorsak zaten abowwww ki abowwww :)

Paranın kaynağının bir önemi yok benim için :D

XorForeks :) Adam kıyım yapmış.: )

Bu aralar hazırlıklar vs derken güzel doğradım :D gelenle dolar alıyorum

BARR
24-07-2015, 10:26
Bu arada beyler tabiki herkesin bütçesi farklıda ortalama ne kadar bütçelerden bahsediyoruz?

Benim fazla değil 100.000tl gibi bütçem var şuanda 2.69 dan almıştım. 37.000dolar gibi bir para yapıyor onun üstünden takipteyim.

XoR
24-07-2015, 10:34
Merkez bankası geldi.Açıklamalar yapıyor :)

2,72'lere geri döndü MB faiz indirimi ile

aslan
24-07-2015, 10:38
Bizim bankanın müdürü önümüzdeki altı aylık dönemde altının gramının 70tl lere kadar düşecegini söyledi
Ne kadar dogrudur bilemem ama

Yigit-Y
24-07-2015, 10:41
Bizim bankanın müdürü önümüzdeki altı aylık dönemde altının gramının 70tl lere kadar düşecegini söyledi

Neye dayanarak dedi acaba gram 70 tl ciddi bir iddaa

aslan
24-07-2015, 10:44
Neye dayanarak dedi acaba gram 70 tl ciddi bir iddaa

Onların baktıgı bir sürü ekran var birçok yeri sistemleri ve finans ekranlarını takip ediyorlar sanırım oralardaki gelişmelerden görerek demiş olabilir

vectra-tuner
24-07-2015, 10:46
Abiler Merkez bankası faiz artırımı dışında yapabileceği birşey yok... Anca üfler hafif soğutur sonra yine ısınır kurlar.. Spekülatörler için ideal ortam var bizim ülkemizde.,
Ayrıca peşpeşe kredi derecelendirme kuruluşlarından olumsuz haberler geliyor hakkımızda ,, Türk tahvillerinin notu düşürülüyor, Özel sektör borcunun aşırı olduğu gibi, birtane olumlu birşey yok... Piyasa faizleri her geçen gün yükseliyor. Artık Usd alıcaklar için biraz bekleyip uygun seviyeden alıp sene sonuna kadar bekleyebilirler güzel kar elde etmek için. Ama panik yapıp yükselirken almamak lazım bence.

_muhaRRem
24-07-2015, 10:59
benim anladığım şu an borsada yabancılar mal çıkıyor , çünkü 2 günde ne olup biteceği belirsiz.

önümüzdeki haftada muhtemelen endex yine eksi kapar . 75.xxx lere kadar geriler gibi düşünüyorum..

vectra-tuner
24-07-2015, 11:05

Bunu söyleyenin akılsız olması lazım., Altın düşücek eyvallah ama Tl cinsinden rakamını bile vermiş. Altın dolarla satılan bir emtia bir kere farz edin usd 3.3 oldu o zaman ne olucak? İkincisi ; Ekonomistlerin söylediklerine bakmayın, Bu forumda yıllar önce şurda yazılanları yeni yeni anlamaya başladılar ; üretim yok, tarım yok, özel sektör dış borcu(bankalar).... onlara göre 1 sene önceye kadar herşey 10 numaraydı. , İnsanları hep yanılttılar. Usd tahminleri sene başında 2015 sonu için 2.30 - 2.40 dı....

halilcakir
24-07-2015, 11:44
Benim fazla değil 100.000tl gibi bütçem var şuanda 2.69 dan almıştım. 37.000dolar gibi bir para yapıyor onun üstünden takipteyim.

Olsun ne çok az çok fazla

50 bin dolara tamamlayabilsen 1 kuruş oynamada 500tl kazanç yada kar demek işte

halilcakir
24-07-2015, 11:45
2,72'lere geri döndü MB faiz indirimi ile

Demiştim satın diye :)

halilcakir
24-07-2015, 11:46
gram altın hesaplaması

dolar kuru x ons / 31 idi yanlış hatırlamıyorsam

70 tl için hem dolar düşmeli hem ons fiyatı düşmeli

typh10
24-07-2015, 12:33
Altın gram fiyatı TL olarak (ons fiyatı/31,1035)*dolartl kuru şeklinde hesaplanır.söylediğiniz rakam olması için ons fiyatının 700 lere gelmesi lazım ki maliyeti şuan aşağı yukarı 800 dolar civarında. 2. Senaryo ise dolar TL nin 2 seviyesinin altına sarkması mevcut konjonktürde bu da imkansız.Altının dip seviyesi 87 TL civarıdır.

aslan
24-07-2015, 15:02
dolar garantide şuan da 2,7475

By CrAzY
24-07-2015, 15:20
Altın gram fiyatı TL olarak (ons fiyatı/31,1035)*dolartl kuru şeklinde hesaplanır.söylediğiniz rakam olması için ons fiyatının 700 lere gelmesi lazım ki maliyeti şuan aşağı yukarı 800 dolar civarında. 2. Senaryo ise dolar TL nin 2 seviyesinin altına sarkması mevcut konjonktürde bu da imkansız.Altının dip seviyesi 87 TL civarıdır.

Uzun zamandır Döviz Forex sayfalarında yoksun abi :)

997TT
24-07-2015, 18:24
Suan doviz ve borsa yorumlari yarin bodrumda kar yagicak diyecek kadar anlamsiz.
Biraz sakince izleyin...

vectra-tuner
24-07-2015, 20:13
Usd ara ara inip çıksada sürekli olarak yukarı gidiyor, sonuç olarak 2.8 lerin üzeri görüldü.. Her sene sonu kur yukarı gider, özel sektör kısa vade dış borç ödemeleri çok ciddi seviyede buna dayanarak yukarı gideceğini söyleyebilirim. Çarşamba fed toplantısı var, yine kuru yukarı itebilir.. Koalisyon kurulsa dahi kur çok aşağı gitmez ki kimse böyle birşey beklemiyor. Oldu ya koalisyon kuruldu usd için ancak alım fırsatı olur. Usd yi düşürebilecek tek şey MB faiz artışı yapması, onu da yaparsa zaten piyasa felaket iyice kötüye gider.. MB fed faiz artırımından önce hareket etmez. Dikkatlerden kaçmasın dün yada bugün güney Afrika azda olsa faizi artırdı bu bile bizi olumsuz etkiliyor ki Afrika'nın faizi bizden epey aşağıda... MB faiz artırımı yaparsa usd anlık düşse dahi yine alım fırsatı olur,çünki faiz artırımı borsayı aşağı iter ve borsadan kaçanlar usd alır, bu sefer yine usd yükselir. Artık yeni bir döneme giriyoruz, herşey fraklılaşacak kurallar değişecek Allah yardımcımız olsun, Türkiye'nin işi çok zor

typh10
24-07-2015, 20:44
Yurtdışına yerleştim, foruma çok giremiyorum ama her zaman Yardıma hazırım. her zaman olduğu gibi kardeşim. Borsa isyanbuldan koptum ama Dax ve S&P500 ile çok haşır neşirim ve elbette FX ��

By CrAzY
24-07-2015, 20:46
Yurtdışına yerleştim, foruma çok giremiyorum ama her zaman Yardıma hazırım. her zaman olduğu gibi kardeşim. Borsa isyanbuldan koptum ama Dax ve S&P500 ile çok haşır neşirim ve elbette FX ��

Yardıma ihtiyacım olursa msj atarım abi Sarıkızı bıraktım euro ile ilgileniyorum artık :)

Yigit-Y
26-07-2015, 08:30
Pazartesi endeks 76.000 gevşeme yaparmi.

Sehit haberleri malumunuz.

Koalisyon içinde kılıçdaroğlu yapıcı bir ortam da olucaz demiş.

Beklentiler nedir yarın için

emresener
27-07-2015, 10:49
Dolar hakkinda dusunceler nelerdir.
Almak icin son saatleri beklemelimi yoksa 2.755den almalimi ?
Ne oynak piyasamiz oldu yaa.

halilcakir
27-07-2015, 10:53
Ekran başında bir fiil işlem yapmıyorsanız bulaşmayın dolara falan.

emresener
27-07-2015, 11:03
Tl de kalmakta ne kadar mantikli ki ? En azindan sene sonunu bekleyecegim icin. Tl kalmasi mantikli gelmiyor ? Paramiz yuksek hizla deger kaybetme

typh10
27-07-2015, 11:21
Gevseyecektir elbette ama sinirli olacagini düsünüyorum.

by.gkn
27-07-2015, 11:23
Arkadaşlar altın için ne diyorsunuz düşüşe devam mı bu seviyelerde kalır mı artık?

halilcakir
27-07-2015, 12:27
Tl de kalmakta ne kadar mantikli ki ? En azindan sene sonunu bekleyecegim icin. Tl kalmasi mantikli gelmiyor ? Paramiz yuksek hizla deger kaybetme

O kadar bekleyecek adam için her seviyeden alınır

vectra-tuner
27-07-2015, 13:03
BREZİLYA REALİ 3,36 2,11
MEKSİKA PEZOSU 16,25 -0,09
ÇEK KORUNASI 24,43 -0,75
POLONYA ZLOTİSİ 3,75 -0,67
MACAR FORİNTİ 281,22 -0,84
RUS RUBLESİ 59,67 1,84
GÜNEY AFRİKA RANDI 12,64 -0,20

Bloomberg'den alıntı yaptım

Dolar bugün Brezilya reali karşısında %2.11 değer kazanmış , birde Rus rublesi karşısında %1.84
Sadece bize mahsus birşey değil., Operasyonun etkisi var ama henüz sınırlı

3 tl ye yaklaştığı anda Mb. durmaz faiz artırır mecburen , O anda da gevşer ve sonra tekrar yükselişe geçer.
2.77 Çok pahalı değil bence,,, 1 Ay önce ben 2.734 ten bile almıştım sanırım

Ama artık Usd için zaman daralıyor , birkaç alım fırsatı daha gelebilir...

karar sizin

dqn
27-07-2015, 13:08
Ben 2,75ten aldım 2 saat önce..Bakalım nasıl olcak durumlar.

vectra-tuner
27-07-2015, 13:12
Şunuda söyleyelim , Allah korusun kuduz köpekler yoğun bir şekilde saldırırsa ki en büyük korkum bu , Usd uçar gider faiz uçar gider... Dün gece uyku uyumadım sürekli telefondan haber takip etmekten. ,

Şu an kur 2.77 civarı geçen haftaya göre %4 yüksek,, Çarşamba fed açıklamaları var ya Usd yi yukarı iticek ya aşağı ama Usd ergeç yükselir sene sonu geliyor ve ciddi borç ödemelerimiz var., Birde şu savaş durumundan dolayı artık Usd'nin yükselmesi kaçınılmaz. Eğer Mb faiz artırımına rağmen çok ciddi olaylar olur ve 3 Tl yi aşarsa o zaman hep birlikte hapı yutarız. 3 Tl yi geçerse ve faizlerde yükselirse çok ciddi Şirket iflasları başlar... Şu anda bile bu sorun var

TaGo
27-07-2015, 13:18
Oh 2.69 dan aldığımı demin 2.76 dan bozdum. Bundada zarar etmedim çokşükür. Euro için hala bekliyorum o az zaten 3000 euro falan. 2.90 dan gelmişti

vectra-tuner
27-07-2015, 13:29
Usd alıcak arkadaşlar , Merkez bankası 2 senedir her akşam döviz satım ihalesi açıyor.. Ve burda püf nokta şu örneğin 60 milyon satım ihalesi açtı ... taki şu kadar teklif geldi şu paradan diye takip edin gevşemeye başlar kur o andan itibaren ... ve o anda da almayın şöyle saat 6 ya doğru Banka işlemleri kapanmadan alın en ucuz o aralıkta oluyor,, bir diğer strateji de paranın tümüne Usd almayın , eğer gevşerse düşüşü takip edin taki düşüş sonlanana kadar , sonra ortalama yapmak için tekrar alırsınız buda maliyetinizi aşağı çeker..

Birde sadece Dolara kendinizi kaptırmayın, Ucuz kredi alabilirsiniz şimdiden alın, sonuçta faizler de yükseliyor fedden sonra iyice yükselicek... Araba alıcaksanız Kur farkları henüz yansımamışken kredi çekip alabilirsiniz.,,, Mal alıcaksanız Dövize bağlı ürünleri nakit kullanmadan alabilirsiniz...

yearone
27-07-2015, 18:04
benim anladığım şu an borsada yabancılar mal çıkıyor , çünkü 2 günde ne olup biteceği belirsiz.

önümüzdeki haftada muhtemelen endex yine eksi kapar . 75.xxx lere kadar geriler gibi düşünüyorum..

77700'ü aşağı kırdı yeni alt hedef 76600. Daha da altında 72binler konuşulur. Dolar için direnç 2,81 üstü ise; ekonomik kriz olabilir. KESİNLİKLE YTD

Yigit-Y
27-07-2015, 18:14
İnşallah dolarda balon olmaz :)

3 yerine 2 ye gelirmiş filan :)

Hdp bitirme plani uygulamada akp iktidar olsun diye.

Bu millet yemez erken seçimde sonuç değişmez.

Borsa 68.000 e gelme ihtimali var koalisyon olmaz ve dolar 3 olursa.

KISA,ORTA,UZUN vadede DOHOL tek kağıt bence dip 0.47 gelirse eğer çok güzel olur.

_muhaRRem
27-07-2015, 18:18
Bugun alctl ve fb yüzümüzü güldürdü. Gün sonu nakite dönerek işlem yapmaya devam ediyorum.

jr1905
27-07-2015, 19:59
2 gündür bu forex işini araştırıyorum da yeni konu açmayıp buradan sorayım dedim illaki bilgili üyeler vardır :) dün gnc forex üzerinden bir demo hesabı açtım belki biraz birşeyler öğrenirim diye ama hiç birşey anlamadım bıraktım. Bugün 2 kez aradılar gnc forexten yarında bilgisayar başında olduğum bir saatte arayıp bir kaç işlem göstereceklerini fln söylediler. Forex miş hisseymiş borsaymış hiç bir bilgim yok bunlar hakkında, hayatta yaptığım tek yatırım 1-2 sene önce altın almıştım ondan da bayaa bi miktar zarar ettim :) Sizce bulaşayım mı bu işe ? boş vaktim çok fazla bir şeyler öğrenip para kazanabilir miyim forexten ?

sadun94
27-07-2015, 20:20
2 gündür bu forex işini araştırıyorum da yeni konu açmayıp buradan sorayım dedim illaki bilgili üyeler vardır :) dün gnc forex üzerinden bir demo hesabı açtım belki biraz birşeyler öğrenirim diye ama hiç birşey anlamadım bıraktım. Bugün 2 kez aradılar gnc forexten yarında bilgisayar başında olduğum bir saatte arayıp bir kaç işlem göstereceklerini fln söylediler. Forex miş hisseymiş borsaymış hiç bir bilgim yok bunlar hakkında, hayatta yaptığım tek yatırım 1-2 sene önce altın almıştım ondan da bayaa bi miktar zarar ettim :) Sizce bulaşayım mı bu işe ? boş vaktim çok fazla bir şeyler öğrenip para kazanabilir miyim forexten ?

Sizi hemen korkutmak istemem ancak suanki politik durumlari ele alirsak, turkiyede borsa ile hic ugrasmamis birinin bu islere para yatirmasi biraz riskli. (lutfen yanlis anlamayiniz). Ayrica borsa isinde bence en onemli unsurlardan biri ne kadar para ile oynamak istediginiz. Bu isin aci gerceklerinden biri malesef ki, ne kadar cok paraniz varsa, ona oranla o kadar cok kazanabilirsiniz. Kucuk paralarla uzun sureli yatirimlar yapmak akillica olabilir ( haliyle kucuk parayla yapilan alim, satimlarin getirisini kisa donemde pek hissedemeyebilirsiniz), ancak dedigim gibi ulkenin suanki durumunu ele aldigimizda riskli. Ancak dolarin yukseldigini ve altinin baya bir dustugunu soyleyebilirim ( bir kac gundur bakmadim ) durum ayni halde devam etmisse eger suan ucuzdan altin almakta fayda var. Ha diyorsunuz ki kagit alacagim ben, onlarin karini kisa donemde gormeniz icin 100.000tl bile bence cok az. Sonucta, ne kadar kazanc icin ne kadar riske girdiginiz de onemli. Neyse ben boyle konusur giderim burda o yuzden artik durayim. Kisacasi dolar artti altin dustu, cok bir tecrubeniz yoksa ise kagit almayin derim, ancak riskli oynicam diyorsaniz, iyi sanslar umarim basarili cikarsiniz :)

vectra-tuner
27-07-2015, 20:30
Çok riskli, forex te para kazanmak çok zor.Piyasayı her An takip etmeniz lazım her türlü veriyi ab amerika Çin japonya analiz edebilmeniz lazım kaldıki çok profesyonel olup batanlar oldu..İsviçre Frangını hatırlarsanız belki bir günde nerden nerelere uçtu. Kaldıraç olayını düzgün kullanamaz yada çok para kazanma hırsına kapılırsanız yine batarsınız, Bence Kumardan farkı yok. Yinede kafaya koyduysanız yardımcı olacak birisi çıkar sanırım siteden

vectra-tuner
27-07-2015, 20:38
İnşallah dolarda balon olmaz :)

3 yerine 2 ye gelirmiş filan :)

Hdp bitirme plani uygulamada akp iktidar olsun diye.

Bu millet yemez erken seçimde sonuç değişmez.

Borsa 68.000 e gelme ihtimali var koalisyon olmaz ve dolar 3 olursa.

KISA,ORTA,UZUN vadede DOHOL tek kağıt bence dip 0.47 gelirse eğer çok güzel olur.

Dolar geri gelmesi çok zorda, bizim iş daha zor.. Ülke çok karışacak kafası az çalışan olayları az analiz eden neyin ne olduğunu biliyor ama belli bir kesim varki onların cehaleti yüzünden çok çekicek.. 1-2 hafta önce buraya yazdım usd her yerde güçlenirken resmi olarak yabancılar çıkarken her türlü göstergesi kötü iken usd bizde düştü... Acaba savaş hazırlığımı diye hakkaten düşündüğüm gibi oldu bu adamlar bizi yakıcak... PKK operasyonuna inanmıyorum, ışid kesinlikle göstermelik... Hani diyorum fiziki usd alıp tutmakta çok aptalca olmaz artık... İmkanı olan varsa herhangi bir olumsuz olayda Türkiyenin başka bir tarafına ailesini götürebileceği bir yer almalı diye de düşünmeye başladım

halilcakir
27-07-2015, 20:42
@vectra-tuner inşallah burada bu kadar yazdığın gibi sen önce kendin tedbirini almışsındır . Dolar 3 de olur hatta bana kalsa 10 olsun ki olması lazım normalde. TL ile satın alınan dünyada neyimiz varki devlet iç borçlanma senetlerinden başka TL değerli? Şu heyecanlı kısımları hariç mantıklı düşünme kısmına bakılırsa TL değer kaybedecek ve kaybetmelide. Bu zamana kadar halkdaki döviz yükselirse kriz vardır korkusundan bence çok bile "aşırı değerli" olarak durdu.

sadun94
27-07-2015, 20:48
@vectra-tuner inşallah burada bu kadar yazdığın gibi sen önce kendin tedbirini almışsındır . Dolar 3 de olur hatta bana kalsa 10 olsun ki olması lazım normalde. TL ile satın alınan dünyada neyimiz varki devlet iç borçlanma senetlerinden başka TL değerli? Şu heyecanlı kısımları hariç mantıklı düşünme kısmına bakılırsa TL değer kaybedecek ve kaybetmelide. Bu zamana kadar halkdaki döviz yükselirse kriz vardır korkusundan bence çok bile "aşırı değerli" olarak durdu.

Bir ulkenin parasinin deger kaybetmesi o ulkenin ekonomisi acisindan asla iyi degildir. Dis satimlardan kar edemeyecek ve alimlarda ise alim gucu dusecektir. Yani kisacasi 10 falan olmasin abicim bence oyle seyler deme :D Doviz yukseldikce ulkenin ekonomisi icinden cikilmaz bir girdaba dogru suruklenir. ( turkiye icin konusuyorum )

sadun94
27-07-2015, 20:52
Cok genel anlattim tabi burda ama basit olarak dusmemesinin gerekcesi bu yani anlicaginiz.

halilcakir
27-07-2015, 20:59
:) siz hala ekonomiyi para değeriyle ölçülendirdiğiniz için öyle sanıyorsunuz

ekonomi ithal ikame mal ile üretimle iyi olur

paran istediğin kadar değerli olsun , o parayla satabildiğin bir ürünün yoksa kime neyi satacaksın nerden sana para gelecek?

ülkenin üretime ve talep görecek nitelikli üretime ihtiyacı var

kur parite vırt zırt bunlar hikaye

usd neden tüm dünyada geçerli? çünkü nerdeyse herşey usd menşeilii

ekonomi dediğin soyut kavram gerçek hayat gerçekleri üzerine kuruludur

sadece dolar al sat eur/usd shortla aman kağıt aldım yükseldi sattım düştü stop loss vs değil

bu dediğine göre o zaman bir dolar 123 japon yeni etmemeli mesela

halilcakir
27-07-2015, 21:02
ve tabi bir dolar 2,77 tl ediyorsa o zaman biz japonyadan çok daha iyi bir ekonomiyiz güçlüyüz vs :)

jr1905
27-07-2015, 21:02
Çok riskli, forex te para kazanmak çok zor.Piyasayı her An takip etmeniz lazım her türlü veriyi ab amerika Çin japonya analiz edebilmeniz lazım kaldıki çok profesyonel olup batanlar oldu..İsviçre Frangını hatırlarsanız belki bir günde nerden nerelere uçtu. Kaldıraç olayını düzgün kullanamaz yada çok para kazanma hırsına kapılırsanız yine batarsınız, Bence Kumardan farkı yok. Yinede kafaya koyduysanız yardımcı olacak birisi çıkar sanırım siteden

Sizi hemen korkutmak istemem ancak suanki politik durumlari ele alirsak, turkiyede borsa ile hic ugrasmamis birinin bu islere para yatirmasi biraz riskli. (lutfen yanlis anlamayiniz). Ayrica borsa isinde bence en onemli unsurlardan biri ne kadar para ile oynamak istediginiz. Bu isin aci gerceklerinden biri malesef ki, ne kadar cok paraniz varsa, ona oranla o kadar cok kazanabilirsiniz. Kucuk paralarla uzun sureli yatirimlar yapmak akillica olabilir ( haliyle kucuk parayla yapilan alim, satimlarin getirisini kisa donemde pek hissedemeyebilirsiniz), ancak dedigim gibi ulkenin suanki durumunu ele aldigimizda riskli. Ancak dolarin yukseldigini ve altinin baya bir dustugunu soyleyebilirim ( bir kac gundur bakmadim ) durum ayni halde devam etmisse eger suan ucuzdan altin almakta fayda var. Ha diyorsunuz ki kagit alacagim ben, onlarin karini kisa donemde gormeniz icin 100.000tl bile bence cok az. Sonucta, ne kadar kazanc icin ne kadar riske girdiginiz de onemli. Neyse ben boyle konusur giderim burda o yuzden artik durayim. Kisacasi dolar artti altin dustu, cok bir tecrubeniz yoksa ise kagit almayin derim, ancak riskli oynicam diyorsaniz, iyi sanslar umarim basarili cikarsiniz :)

Farkındayım zaten riskli olduğunun dediğim gibi pek bir bilgimde yok en başlarda öğrenebilmek için küçük paralarla biraz oynayayım diyorum fazla bir kazanç beklentisi içinde olmadan hatta hiç bir beklenti içerisinde olmadan :) . Zaten bilmeden öyle 100.000 tl gibi büyük rakamlar asla bağlamam böyle bir şeye gerçi bilsemde havadan gelen para olmadığı sürece öyle yüklü miktarlar bağlamam sanırım :)
Galiba şuan en mantıklısı en azından yaz sonuna kadar sadece demo hesapta takılmak yada 100-200$ gibi bi miktarla ufak ufak kağıt alıp satmak.

vectra-tuner
27-07-2015, 21:03

2 senedir tedbir alıyorum ama iş bende bitmiyorki, ithalat ile uğraşıyorum usd alıp TL satıyorum üstelik taahhütlerim var. Ben zarar etmedim en azından ama o kadar çok Firma zor durumdaki, çekler patlıyor alacaklar hak getire. Ekonomi tek Problem değilki, keşke ekonomi tek sorun olsada mevcut iktidar devam etse milletde hak ettiğini görse. Ülke cidden çok zor durumda, Adamlar mafya gibi Katar Arabistan gibi ülkelerden gelen paralar var... Yani geldiğimiz duruma bak... Işid açıklama yapıyor Tr bize saldırmaz batı çok sıkıştırdı ne yapsın garibim diye...Işidi geçtim zaten biliyoruz, Pkk ya operasyon yapıyorlar bunuda yazın şuraya amaçlarını elde ettikten sonra aynı eski düzen açılımlarına devam edecekler. Olan yine bize olucak

halilcakir
27-07-2015, 21:06
Kusura bakmada sen baştan kaybetmişsin :)

Dolar gelirin yokken dolar ile borçlanıyorsun.

Gelirin ne ise giderinde o tür olmalı

Opsiyon vs ile ödemelerin sırasında bari işine gelen seviyeden döviz alabilmek için primine katlanarak kendini korumaya al

Ama TL ile satıp USD ile ödemek bence asıl kumar bu

vectra-tuner
27-07-2015, 21:20
ve tabi bir dolar 2,77 tl ediyorsa o zaman biz japonyadan çok daha iyi bir ekonomiyiz güçlüyüz vs :)
Eskiden mhp-chp dönemi ithalata ciddi anlamda sınırlama vardı, bir ürün gelince t.s.e analizine gider bazen 1 ay bazen 3 ay beklerdi gümrükte, şimdi sistem şu şekilde getir malı yatır KDV sini al gümrükten... Fed genişlemesi, özelleştirmeler,globalleşme ile yanlış kur politikası uygulandı halk borçlandırılarak araç,telefon,konut almaya yönlendirildi.. Konut 40-50 sektörü besliyor en az demir-çimento-mobilya-beyaz eşya vs.. Kısa kısa yazıyorum bu arada... Onun için bugün oto sanayiye gidip hükümeti eleştirin boğazlarlar sizi, Mobilyacılar müteahhitler de öyle.adam niye düşünsünki gerisi teferruat cebim para gördü ya diyor... Millet bankalara bankalar yurt dışına borçlandı... Ekonomi süperdi,, sonra kredi derecelendirme kuruluşları başladı cari açık,Türk şirketlerin dış borcu.. Önemi yokki, nasılsa devlet borçlu değildi...Para bol olunca bişey üretmenin de anlamı yok... Çek krediyi ithal et.. Özelleştirme geliri de mis gibiydi de işte hazıra dağ dayanamadı. 2011 den beri ülke büyümüyor ve daha da kötüye gidiyor.. Artık 10 sene o geçmişte harcadıklarını öder millet.. Devlet de bi 10 sene vergi almaz olur biter. Bugün Çine bir mal ihrac etmeyi deneyin bakın bakalım satabiliyormusunuz? Adamlar amerikanın en büyük kulak işitme cihazını üreten firmanın malını gümrüklerinden geri yolladılar standarta uymuyor diye.

vectra-tuner
27-07-2015, 21:24
Kusura bakmada sen baştan kaybetmişsin :)

Dolar gelirin yokken dolar ile borçlanıyorsun.

Gelirin ne ise giderinde o tür olmalı

Opsiyon vs ile ödemelerin sırasında bari işine gelen seviyeden döviz alabilmek için primine katlanarak kendini korumaya al

Ama TL ile satıp USD ile ödemek bence asıl kumar bu
Ben korumasız hiç gitmiyorum, Çek alıyorum ve direk usd ye bağlıyorum. Ondan dolayı zararım yok..Bizim sektör böyle dönüyor.. Problem şurda reel sektör çok kötü durumda şu anda, ben istediğim kadar kendimi koruyum. Çalıştığım insanlar bunu yapmayınca bu zincirleme olarak banada yansıyor.. Hiç bugüne kadar dövizle borçlanmadım nedeni ise bir krizde varı yoğu kaybetmek var.

halilcakir
27-07-2015, 21:25
Yalnız kendinle çakışmadınmı şimdi?

İthalatı kötülüyorsun ama sen bile bu işi yapıyorsun bir önceki postuna göre :)

Benki herşeyim ithal ama keşke ikame edecek Türk malı olsada alsam derim hep ve her zamanda ithal ikame üretimi savunmuşumdur.

Benden tavsiye.Siyaset politik görüş vb hissi duygusal konularla yatırım kararı almayın alma. Belliki psikolojik baskı altındasın ve bu sana hata yaptırır.

En basitinden ticaret yapan adam ticaretine baksın borsa dolar vs kovalamayı bıraksın.Çok çok özel ilgi alanıysa işte eğer kur zararı yazmamak için primine katlanıp opsiyon alabilirsin. Ama nasıl sen iş olarak ithalatla ilgileniyorsan yatırım konusundada mesai harcayan iş olarak yapan adam uzun vadede totalde karlı olacaktır. Borsamızın yarısından çoğu yabancıların elinde ve onlar bizim gibi vatan elden gitti vs vs ile karar vermez.Zoom out yapar büyük resme bakar.Kötü görürse zarar ettik der çıkar fırsat görürse gelir alır gerekirse 3 sene bekler.

halilcakir
27-07-2015, 21:30
"2 senedir tedbir alıyorum ama iş bende bitmiyorki, ithalat ile uğraşıyorum usd alıp TL satıyorum üstelik taahhütlerim var."

"Ben korumasız hiç gitmiyorum, Çek alıyorum ve direk usd ye bağlıyorum."

çek alıp usd bağlamak nasıl olur anlamadım :)

neyse siz bir opsiyon nedir ne işe yarar araştırın bence faydası olacaktır

sonrada hissi değil rasyonel karar verin

tayyip gider başkası gelir bahçeli gider başkası gelir bunlar sadece fani insanlar that's all

sadun94
27-07-2015, 21:32
:) siz hala ekonomiyi para değeriyle ölçülendirdiğiniz için öyle sanıyorsunuz

ekonomi ithal ikame mal ile üretimle iyi olur

paran istediğin kadar değerli olsun , o parayla satabildiğin bir ürünün yoksa kime neyi satacaksın nerden sana para gelecek?

ülkenin üretime ve talep görecek nitelikli üretime ihtiyacı var

kur parite vırt zırt bunlar hikaye

usd neden tüm dünyada geçerli? çünkü nerdeyse herşey usd menşeilii

ekonomi dediğin soyut kavram gerçek hayat gerçekleri üzerine kuruludur

sadece dolar al sat eur/usd shortla aman kağıt aldım yükseldi sattım düştü stop loss vs değil

bu dediğine göre o zaman bir dolar 123 japon yeni etmemeli mesela

Peki arkadasim sen haklisin sanirim ben yanlis ogrenmisim 1 dolar 10 tl olsun o zamanda, bu ulkenin sen halini gor sonra. Sanirim millet bosuna panik yapip endise ediyor.

vectra-tuner
27-07-2015, 21:36
Yalnız kendinle çakışmadınmı şimdi?

İthalatı kötülüyorsun ama sen bile bu işi yapıyorsun bir önceki postuna göre :)

Benki herşeyim ithal ama keşke ikame edecek Türk malı olsada alsam derim hep ve her zamanda ithal ikame üretimi savunmuşumdur.

Benden tavsiye.Siyaset politik görüş vb hissi duygusal konularla yatırım kararı almayın alma. Belliki psikolojik baskı altındasın ve bu sana hata yaptırır.

En basitinden ticaret yapan adam ticaretine baksın borsa dolar vs kovalamayı bıraksın.Çok çok özel ilgi alanıysa işte eğer kur zararı yazmamak için primine katlanıp opsiyon alabilirsin. Ama nasıl sen iş olarak ithalatla ilgileniyorsan yatırım konusundada mesai harcayan iş olarak yapan adam uzun vadede totalde karlı olacaktır. Borsamızın yarısından çoğu yabancıların elinde ve onlar bizim gibi vatan elden gitti vs vs ile karar vermez.Zoom out yapar büyük resme bakar.Kötü görürse zarar ettik der çıkar fırsat görürse gelir alır gerekirse 3 sene bekler.
Benim anlatmak istediğim şu, ben ithalat yaptığım İçin usd ile işim çok oluyor, zarar etmeme sebebim ise piyasaları elden geldiğince takip etmem. 1.9 - 2.08 hemen her seviyeden usd alıp elden geldiğince kendimi korudum... Buradaki insanlara da az buçuk edindiğim tecrübemi paylaşıyorum.. Usd almak kumar değildir genellikle ama Forex şakası olan bir araç değil,Borsa çok çok tehlikeli... Elbette %60 ı yabancıda.. Ama artık o adamlar bile Türk Borsası spekülatif demeye başladılar artık eskisi gibi değil yani, sakın alınma sadece henüz yeni başlayan birisinin para kaybetmesini istemiyorum... O yüzden kumar diye yazdım.. Geçmişte insanlar usd Euro cinsi borçlanırdı bankalara hem faizi düşüktü hemde öderken TL değer kazandığından kar elde ederlerdi.. Ama artık devir değişti çok batan oldu japon yeniyle konut kredisi çeken milletiz

halilcakir
27-07-2015, 21:42
Hımmmm bence sen benim yazdıklarımı bir daha oku :)

Olması gereken 10 tl ve şu andaki refahı hakedecek bir sanayimiz üretimimiz yok diyorum ben

10 tl olduğundaki öldüm bittimler ise üretimsiz bir ülkenin , sırf ithalatla yaşayan bir ülkenin olması gereken durumudur

halilcakir
27-07-2015, 21:47
Borsayı oluşturan kişiler borsa için spekülatif dese nolur demese nolur :)

Neyse en azından uzun vadede dolar yükseleceğini düşünürken ve dolar olarak borç varken her fırsatta dolar alıp beklemek TL ile beklemekten mantıklı ama ben hala opsiyon daha iyi diyorum çünkü küt diye ödeme zamanına yakın tcmb faiz arttırımına yakalanmakda var :)

ha yine borcunu ödersin batmazsın ama elindeki dolar değer kaybetmiş ve daha ucuza alıp ödemek varken sen pahalıya almış ve ödüyor olursun

opsiyonda ise ödersin primini belli bir seviyeden dolar alabilme opsiyonu satın alırsın

tarihi geldiğinde işine gelirse alırsın gelmezse almazsın en fazla prim kadar zararın olur

vectra-tuner
27-07-2015, 21:48
Hımmmm bence sen benim yazdıklarımı bir daha oku :)

Olması gereken 10 tl ve şu andaki refahı hakedecek bir sanayimiz üretimimiz yok diyorum ben

10 tl olduğundaki öldüm bittimler ise üretimsiz bir ülkenin , sırf ithalatla yaşayan bir ülkenin olması gereken durumudur

Ben ithalat yaparak para kazanıyorum, üretim de yapmayı denedik ama olmadı nedeni basit örneğin tıbbi plastik bir ürün üretirsen hammadde KDV %18 yatırıyorsun üstüne %6.5 vergi ödüyorsun, Türkiyedeki enerji Fiyatları, Mazot Fiyatları derken diyelim 10 tl ye mal ettin. Aynı ürünü Çin'den hazır mamul olarak ithal edersen %8 KDV yatırıp çekiyorsun.. Bu çok basit bir örnek daha neler var. Zaten Türk malı dediğinde almak istemiyorlar çoğu zaman bu da 2. Sorun

halilcakir
27-07-2015, 21:51
Ben ithalat yaparak para kazanıyorum, üretim de yapmayı denedik ama olmadı nedeni basit örneğin tıbbi plastik bir ürün üretirsen hammadde KDV %18 yatırıyorsun üstüne %6.5 vergi ödüyorsun, Türkiyedeki enerji Fiyatları, Mazot Fiyatları derken diyelim 10 tl ye mal ettin. Aynı ürünü Çin'den hazır mamul olarak ithal edersen %8 KDV yatırıp çekiyorsun.. Bu çok basit bir örnek daha neler var. Zaten Türk malı dediğinde almak istemiyorlar çoğu zaman bu da 2. Sorun

işte bunlar yapısal reformla en az 10 sene sonra meyvesini görebileceğin değişikliklerle çözülecek konular

bunuda yapmana izin vermezler işte ışıdi pkksı milleti birbirine düşürmeleriyle

bizde zaten çok meraklıyızdır birbirimizi yemeye

sonra kaba tabiriyle gevurun ürettiğini ithal edip burada satıp geçim sağlamaya çalışır yani aslında elimizle kendimizi sömürtürüz gevura

ben buna yeni nesil sömürgecilik demiştim belki 5 sene önce ve hala öyle olduğunu savunuyorum

bundan önce askeriyle falan gelip başında senle uğraşıyordu şimdi ona bile gerek yok

vectra-tuner
27-07-2015, 21:52
Borsayı oluşturan kişiler borsa için spekülatif dese nolur demese nolur :)

Neyse en azından uzun vadede dolar yükseleceğini düşünürken ve dolar olarak borç varken her fırsatta dolar alıp beklemek TL ile beklemekten mantıklı ama ben hala opsiyon daha iyi diyorum çünkü küt diye ödeme zamanına yakın tcmb faiz arttırımına yakalanmakda var :)

ha yine borcunu ödersin batmazsın ama elindeki dolar değer kaybetmiş ve daha ucuza alıp ödemek varken sen pahalıya almış ve ödüyor olursun

opsiyonda ise ödersin primini belli bir seviyeden dolar alabilme opsiyonu satın alırsın

tarihi geldiğinde işine gelirse alırsın gelmezse almazsın en fazla prim kadar zararın olur
Doları neyle alıyorum kredi çekip, MB faiz artırırsa bu seferde daha az faiz Ödemiş oluyorum. Elbette bugün Merkez Bankası sağlam bir faiz artırımına gitse usd yi bi ölçüde indirir.. Ama zaten yüksek faiz ülkenin bu duruma gelme sebeplerinden birisi.. Sıcak para başa Bela

halilcakir
27-07-2015, 21:55
Doları neyle alıyorum kredi çekip, MB faiz artırırsa bu seferde daha az faiz Ödemiş oluyorum. Elbette bugün Merkez Bankası sağlam bir faiz artırımına gitse usd yi bi ölçüde indirir.. Ama zaten yüksek faiz ülkenin bu duruma gelme sebeplerinden birisi.. Sıcak para başa Bela

Adana diliyle abowwww sen napıyon be abi...

Krediyle dolar almalar vs

Sen cidden spk nın sitesine bir gir.

Orada bir sürü döküman var bir oku opsiyon nedir falan.

Ben ingilizce işletme mezunuyum bankacılık borsa yüksek lisansı yaptım.Yüksek lisansdada , lisansdada türev araçlar dersti bana.Lisansda isteyerek YL de zorunlu olarak aldığım ders. Hani öyle hayali birşey değil baya dersi mersi okutuluyor bunun.Bir incele

vectra-tuner
27-07-2015, 22:05
işte bunlar yapısal reformla en az 10 sene sonra meyvesini görebileceğin değişikliklerle çözülecek konular

bunuda yapmana izin vermezler işte ışıdi pkksı milleti birbirine düşürmeleriyle

bizde zaten çok meraklıyızdır birbirimizi yemeye

sonra kaba tabiriyle gevurun ürettiğini ithal edip burada satıp geçim sağlamaya çalışır yani aslında elimizle kendimizi sömürtürüz gevura

ben buna yeni nesil sömürgecilik demiştim belki 5 sene önce ve hala öyle olduğunu savunuyorum

bundan önce askeriyle falan gelip başında senle uğraşıyordu şimdi ona bile gerek yok

Aynı şeyleri farklı şekilde konuşuyoruz.. Şimdi birisi çıkıp dese ülkeyi kurtarıcam ileriki nesiller çok rahat edicek, yanlız 10 sene sabredin lüxe müsade etmiycem dese, kimse oy vermez.. Böyle milletlerden oy almak içinde ülkeyi yönetenler illegal yoldan halkına refah sunmaya çalışınca da işte bugünkü duruma düşeriz.. Mesela bak Abd den insansız uçak istediler parasıyla bile vermedi, süper Cobra istediler İsrail ile dengeler bozulur diyip yine vermediler yalvar yakar sanırım 3 adetti, eski teknoloji olandan kimbilir ne karşılığı verdiler.. Şöyle bi düşünelim bugün üreten adamlar olsak 10-15 tane Predator bizde olsa, acaba teröristler bu kadar rahat o dağlarda gezebiliceklermi? Savaşmadan insanımız ölmeden kazanırdık...

vectra-tuner
27-07-2015, 22:13
Adana diliyle abowwww sen napıyon be abi...

Krediyle dolar almalar vs

Sen cidden spk nın sitesine bir gir.

Orada bir sürü döküman var bir oku opsiyon nedir falan.

Ben ingilizce işletme mezunuyum bankacılık borsa yüksek lisansı yaptım.Yüksek lisansdada , lisansdada türev araçlar dersti bana.Lisansda isteyerek YL de zorunlu olarak aldığım ders. Hani öyle hayali birşey değil baya dersi mersi okutuluyor bunun.Bir incele
Peki şöyle bir soru sorayım, Bundan 2 sene önce Usd kaç TL idi? Bugün kaç TL? Faiz yüzde kaç? Net faiz enflasyon düştükten Sonr kaç? Tcmb sitesine girersen görürsünki TL usd Karşısında, %35 den fazla değer kaybetmiş.. Kredi Tüm reel sektörde kullanılan birşey , faiz olduğu gibi gider yapılmak suretiyle vergiden düşülen birşey.. Tek zararlı çıkan parasını mevduata bağlayanlar... Adam 1.000.000 TL sine yılda 90.000 faiz aldığını düşün 1.090 TL usd bazında Hesapla parası küçülmüştür, Bankacılık ayrı birşey ticaret bambaşka birşey

halilcakir
27-07-2015, 22:18
Bundan önce sağ sol sonra pkk vs devamında sunni alevi

Her zaman bir kavga olacakki halk işine gücüne bakmasın sadece gevurun ürettiklerini almaya zorlansın ve ithal ettiğine alternatif birşey üretmeye fırsatı olmasın.

Ben türkiyede montajlanan ürünü yerli değil almayın dandik diyeni gördüm. Sanki ahmet mehmet değilde johnny gelip montajlıyor burada.Ahmet mehmet değilde başkası maaş alıyor burada montajlandığı için.

"Doları neyle alıyorum kredi çekip, MB faiz artırırsa bu seferde daha az faiz Ödemiş oluyorum."

Temel iktisadi kavramlarla ilgili biraz karışıklık yaşıyorsunuz gibi geliyor bana her mesajınızda ama neyse.

Özetle benim yorumum dolar temel analizdede teknik analizdede değerlenecektir. Ara ara geri çekilmeler yaşayabilir ama büyük bir kanal çekilirse uzun vadede değerlendiği görülecektir.

halilcakir
27-07-2015, 22:21
Peki şöyle bir soru sorayım, Bundan 2 sene önce Usd kaç TL idi? Bugün kaç TL? Faiz yüzde kaç? Net faiz enflasyon düştükten Sonr kaç? Tcmb sitesine girersen görürsünki TL usd Karşısında, %35 den fazla değer kaybetmiş.. Kredi Tüm reel sektörde kullanılan birşey , faiz olduğu gibi gider yapılmak suretiyle vergiden düşülen birşey.. Tek zararlı çıkan parasını mevduata bağlayanlar... Adam 1.000.000 TL sine yılda 90.000 faiz aldığını düşün 1.090 TL usd bazında Hesapla parası küçülmüştür, Bankacılık ayrı birşey ticaret bambaşka birşey

Sizin anlamadığınız siz borç ödemek için kredi çekiyorsunuz bu tehlikeli.

Yatırım amaçlı değil.Yatırım dediğim ise işinize yatırım işinizi büyütmek. Hedge için kredi çekilmez yoksa her zaman özkaynak borçtan daha maliyetlidir.

Mevduatla kıyaslayabilmen için senin önce mevduattamı dövizdemi bonodamı tahvildemi değerlendirsem acaba diyeceğin bir paran olmalı köşede atıl duran bahsettiğim bu.

Neyse ya madem kardasınız sorun yok . Tebrikler

vectra-tuner
27-07-2015, 22:26
Bundan önce sağ sol sonra pkk vs devamında sunni alevi

Her zaman bir kavga olacakki halk işine gücüne bakmasın sadece gevurun ürettiklerini almaya zorlansın ve ithal ettiğine alternatif birşey üretmeye fırsatı olmasın.

Ben türkiyede montajlanan ürünü yerli değil almayın dandik diyeni gördüm. Sanki ahmet mehmet değilde johnny gelip montajlıyor burada.Ahmet mehmet değilde başkası maaş alıyor burada montajlandığı için.

"Doları neyle alıyorum kredi çekip, MB faiz artırırsa bu seferde daha az faiz Ödemiş oluyorum."

Temel iktisadi kavramlarla ilgili biraz karışıklık yaşıyorsunuz gibi geliyor bana her mesajınızda ama neyse.

Özetle benim yorumum dolar temel analizdede teknik analizdede değerlenecektir. Ara ara geri çekilmeler yaşayabilir ama büyük bir kanal çekilirse uzun vadede değerlendiği görülecektir.

Farklı birşey söylemedimki, artık usd nin ne olacağını bilmeyen kalmadı, ilaveten ileri tarihli usd opsiyonlamasını Türkiyede pekçok kurumsal şirket yapmıyor.. Dediğim gibi her seviyeden usd almışlığım var 1.9 ken de aldım, Bundan 1 ay önce 2.734 ten 2.69 dan, ama benim buradaki amacım usd den al sat yapıp para kazanmak değil, sene Başı kur tahmini yapıp ona göre hareket ediyoruz ve Amaç zarar etmemek.

997TT
27-07-2015, 23:26
TC'de donemsel dolar tahmini yapmak,sayisalda iyi bir para kazanmak gibi.
3 lira olucak dersem kim itiraz edebilir? Yada tekrar 2,5'a dusucek...
Cok dusuk kar marjlariyla calisiyoruz,sagolsun kur sayesinde bir kismini havaya atiyoruz. O kadar gonlumuz zengin....

rebelh
28-07-2015, 09:40
bant hareketlerine dikkat etmiyorsunuz hemusd hem eur sürekli tl karşısında bant hareketi yapıp duruyor
usd/tl 2,62/2,77
eur/tl 2,87/3,09
aşağıya yaklaştımı alın yukarıya yaklaştımı satın
usd de almak eur de satmak daha avantajlı gibi duruyor uzun vadeye bakınca ama fedin faiz arttırımından çok bişi beklemeyin derim piyasalar beklentileri fiyatlarlar ve faiz arttırımı çoktan fiyatlandı
hatta 0,25 faiz arttırımı doları düşürebilir bile

typh10
28-07-2015, 10:12
Siyasi gerginlikten ziyade bence dolar endeksine paralel hareketler oluyor. 2 Gündür dolar running up modunda ama sadece TL'ye karsi degil ki.

Gelismekte olan tüm para birimlerine karsi gücleniyor. Ben yil sonu 2,90 üstü kapatacak diyorum. Merkezin 100 Milyarlik rezervi de yetmez frenlemeye. Murat Abi bilirsin tahmin ediyorsam bir seyi güclü savunuyorsam genelde tutar :)

Emerging market olayi bitmistir , BRICKS vs büyüdüler büyüyecekleri kadar , ister Türkiye'ye bakalim , ister Brezilya'ya , ister Hindistan'a bankacilik sistemlerine , kredi dönüstürmelerine , kisa vadeli likidite dar bogazlarina kadar hepsi ayni durumda. Bankalar Dolar sendikasyonuna girip ucuz borclaniyor sahane peki krediyi Dolar mi veriyor ? %10'den bile az oranda , TL güzel tabi ver %15 yillik faizden dolarin %2 lik kredi orani isine gelmiyor.
Bugüne kadar sendikasyonlardan alinan USD borclar hedge edildi mi , elbette hayir bir sekilde teker dönüyordu. Özellikle bu yil sonu hepimiz görecegiz Türk Bankalari'nin return of equityleri tek hanelere gelecek.

Emerging market dedigimiz ülkeler de ergenlige girmis cocuk gibiydi birden boy atip serpildiler amma velakin yaslar kemale erdi , bir insan 20 yasindan sonra uzumaz en fazla kilo alir. Balon gibi sisti borclar bu obez ülkeler ya diyet ile perhiz ile kilo verecek ya da kara toprak...

vectra-tuner
28-07-2015, 10:21
Siyasi gerginlikten ziyade bence dolar endeksine paralel hareketler oluyor. 2 Gündür dolar running up modunda ama sadece TL'ye karsi degil ki.

Gelismekte olan tüm para birimlerine karsi gücleniyor. Ben yil sonu 2,90 üstü kapatacak diyorum. Merkezin 100 Milyarlik rezervi de yetmez frenlemeye. Murat Abi bilirsin tahmin ediyorsam bir seyi güclü savunuyorsam genelde tutar :)

Emerging market olayi bitmistir , BRICKS vs büyüdüler büyüyecekleri kadar , ister Türkiye'ye bakalim , ister Brezilya'ya , ister Hindistan'a bankacilik sistemlerine , kredi dönüstürmelerine , kisa vadeli likidite dar bogazlarina kadar hepsi ayni durumda. Bankalar Dolar sendikasyonuna girip ucuz borclaniyor sahane peki krediyi Dolar mi veriyor ? %10'den bile az oranda , TL güzel tabi ver %15 yillik faizden dolarin %2 lik kredi orani isine gelmiyor.
Bugüne kadar sendikasyonlardan alinan USD borclar hedge edildi mi , elbette hayir bir sekilde teker dönüyordu. Özellikle bu yil sonu hepimiz görecegiz Türk Bankalari'nin return of equityleri tek hanelere gelecek.

Emerging market dedigimiz ülkeler de ergenlige girmis cocuk gibiydi birden boy atip serpildiler amma velakin yaslar kemale erdi , bir insan 20 yasindan sonra uzumaz en fazla kilo alir. Balon gibi sisti borclar bu obez ülkeler ya diyet ile perhiz ile kilo verecek ya da kara toprak...

Çok güzel yorum, Yani bankalar bile Usd borçlu ama Tl alacaklı... Bana bile siteden neden Hedge etmiyorsun ne yaptın sen diyenler var, Yahu Bankalar bile hedge etmemiş.

halilcakir
28-07-2015, 14:52
iyi abi banka gibi sende bat o zaman ne diyim :):):)

çok ilginç ya

yanlışı bende yapsam yanlıştır sende yapsan yanlıştır

ha inşallah ben haksız çıkarımda zarar görmezsin

ama yani şöyle düşün

gelirinin ne olacağı az çok bellide giderinin ne olacağı Allah kerim modundasın.Her an borcun katlanabilir.Ona karşıda tek önlem faizine katlanıp kredi ile dolar almak.

E dolar düşerse yüksekten boşa dolar almış olacaksın.Faiz giderinide vergiden ancak kara geçtinde vergi çıkarsa vergiden düşersin.Neyse Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Daha az bu konuya yazmayı düşüyüorum artık yada hiç yazmamak en iyisi sanırım.

vectra-tuner
28-07-2015, 15:06
iyi abi banka gibi sende bat o zaman ne diyim :):):)

çok ilginç ya

yanlışı bende yapsam yanlıştır sende yapsan yanlıştır

ha inşallah ben haksız çıkarımda zarar görmezsin

ama yani şöyle düşün

gelirinin ne olacağı az çok bellide giderinin ne olacağı Allah kerim modundasın.Her an borcun katlanabilir.Ona karşıda tek önlem faizine katlanıp kredi ile dolar almak.

E dolar düşerse yüksekten boşa dolar almış olacaksın.Faiz giderinide vergiden ancak kara geçtinde vergi çıkarsa vergiden düşersin.Neyse Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Daha az bu konuya yazmayı düşüyüorum artık yada hiç yazmamak en iyisi sanırım.

Banka batsın ben niye batıyım ki... Aşırı kar yapıyım voleyi vuruyum diye Dolar ile hayatımda hiç kredi almadımki, Tl ile kredi aldım... Aldığım kredi ile dolar aldım onu da götürüp mala bağladım. kendimi riske atmadım... Döviz ile kredi alanlar az faiz ödeyip risk alanlar. , Ne kadar risk o kadar kar yada zarar. Ben kumarbaz değilim

yearone
29-07-2015, 13:46
Nakite geçtim. Endeks 80200'ü kırmadan giriş yapmam. Y.T.DEĞİLDİR.

By_HaNNibaLL
03-08-2015, 23:24
Akbank fon birikim bölümüyle ilgilenen var mi sanirim yeni bi olay

_muhaRRem
03-08-2015, 23:37
yarın yeşillikler bekliyorum :)

TaGo
11-08-2015, 09:29
Bu hafta; Fed iyiden iyiye faiz artırımına yakın tarihte ışık yaktı. Merkez bankası rezervlerinin azaldığı dolar olarak bilgisi geldi. Faizin artacağı haberini yaymaya başladı. 10 larca şehit verdik. Erken seçim iyiden iyiye gün yzüne çıktı. Dolar kıpırdamıyor.

Bana biri bu konuyu izah etsin... Tüm borsa siteleri dut yemiş bülbüle döndü. Yorum bile yok. Muz cumhuriyetiyiz başka açıklaması yok.

cem_subasi
11-08-2015, 10:14
2,76 larda şuan :D

rebelh
11-08-2015, 10:14
Bu hafta; Fed iyiden iyiye faiz artırımına yakın tarihte ışık yaktı. Merkez bankası rezervlerinin azaldığı dolar olarak bilgisi geldi. Faizin artacağı haberini yaymaya başladı. 10 larca şehit verdik. Erken seçim iyiden iyiye gün yzüne çıktı. Dolar kıpırdamıyor.

Bana biri bu konuyu izah etsin... Tüm borsa siteleri dut yemiş bülbüle döndü. Yorum bile yok. Muz cumhuriyetiyiz başka açıklaması yok.

faiz arttırımını ztn fiyatladık çok bişi beklemeyin
merkez bankası rezervleri çoktan beri azalıyor bu da yeni haber değil
erken seçimden ziyade dünkü toplantı sonrası piyasalar koalisyon ihtimalini daha güçlü buldu
belirsizlik sürüyor kıpırdamama ondan

volume81
11-08-2015, 11:43
forex ile ilgilenen vs varmı ?

ufak bir yatırım ile girmeyi düşünüyorum şuan sadece altın hesabından gram altın alıp satıyorum

onursumer
11-08-2015, 12:03
risk gördüğünüz banka varmı ? şu banka şu nedenle risk şu daha güvenli vs dediğiniz ?

Yigit-Y
11-08-2015, 12:06
Tüm katılım bankaları riskli görüyorum.

İşbankası AKP den dolayı riskli.Bir ara dedikodular çıkmıştı.Bank Asya gibi olucak denildi askıda kaldı.

En sağlam banka TekstilBank Oldu bu arada ICBC sağolsun :)

BARR
13-08-2015, 15:33
2.81 diyoruz bakalım seçime kadar ne kadar yükselicek.

driver_can
13-08-2015, 16:16
koalisyon oluşumunun olumsuz olduğunun açıklaması geldi şuan.Sizce bundan sonrası altın ve dolar için ne olur.2,75ten aldığım bir miktar var dolarda beklemeye devam mı etmeliyim?Herkes yıl sonu 2,90u görür diyor.

yearone
13-08-2015, 16:23
Dolar için; kritik 2,81'i aştık. 2-3 kapanış yaparsa durumlar kötü olabilir... Endex için ise; 80200'ü kıramadığı için sürünüyor. Kısa düşüş hedefi 75200... Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Evrenoz
13-08-2015, 16:24
koalisyon oluşumunun olumsuz olduğunun açıklaması geldi şuan.Sizce bundan sonrası altın ve dolar için ne olur.2,75ten aldığım bir miktar var dolarda beklemeye devam mı etmeliyim?Herkes yıl sonu 2,90u görür diyor.

83'e dayandı bile.. yıl sonunu beklemez 90 için

dqn
13-08-2015, 16:53
76'dan aldığımı 81den bozdum kapanmadan.Bakalım ne olacak..90'ı göreceğini pek düşünmüyorum.

Onamdar
13-08-2015, 16:53
Olumsuz beklenti gerçekleşti seçim kararı alındı. 83-84 ü geçmez bence dolar