Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..
bende 6.20den beri alýyorum azar azar riskimi kontrol etmem lazým
kaldýraçlý piyasa þaka kaldýrmýyor
bugun basýnda durdum býraz cok cuzý bý karla sattým aldým. hayýrlýsý
extrem bir durum olmazsa tekrar 22-23lee atarýz
fed öncesi dxy düþmeye devam ediyor petrol ile altýn +da sanki faiz fiyatlanmýþta kar alýnmaya baþlamýþ gibi
individual
24-09-2018, 16:19
Bakalim bu hafta neler olucak.
Canselmo
24-09-2018, 16:21
Dolarýn durumu ne olur bu hafta? þu an 6.15 seviyelerine düþtü cumaya kadar 6.30 ve yukarýlarýn görür mü
alým gelirse buradan gelir bekliyoruz bakalým..
excellency23
24-09-2018, 16:38
bende 6.20den beri alýyorum azar azar riskimi kontrol etmem lazým
kaldýraçlý piyasa þaka kaldýrmýyor
o kaldiracli piyasanin allah belasini versin. tüyo harici en iyisi hic bulasmamak. :D
o kaldiracli piyasanin allah belasini versin. tüyo harici en iyisi hic bulasmamak. :D
eskiden bende böyle düþünüyordum :)
paritede tüyo çok zor kaldýraçlý piyasada riski iyi belirlemek lazým ben nakitimin max %30u ile iþlem yapýyorum ne olur ne olmaz diye
nereden alým satým yapýyorsunuz iþbankta da akbankta da alým satým makasý çok yüksek
individual
24-09-2018, 17:33
-ABD Dýþiþleri Bakaný Pompeo: Rahip Brunson bu ay serbest býrakýlabilir.
Aciklamasi geldi dusus basladi dolarda
Dolarýn durumu ne olur bu hafta? þu an 6.15 seviyelerine düþtü cumaya kadar 6.30 ve yukarýlarýn görür mü
Gecen hafta dedýgým gýbý,bu hafta basý alýrsýn demýstým. Ben olsan yarýn sabah alýma gecerým.
Wa grubuna da yazdým,alým ýcýn hazýrýz. Papaz degýl ama bu gýdýsýn amacý farklý. Hayýrlýsý....
Þap a oturduk,barý prezervatýf taksalar...
-ABD Dýþiþleri Bakaný Pompeo: Rahip Brunson bu ay serbest býrakýlabilir.
Aciklamasi geldi dusus basladi dolarda
Papazý bos ver,neler verecegýz o onemlý. Prezervatýfý buyuzden dedým.
Rusya acayýp rahatsýz suan ký durumdan. Paramýz býttý,borc odememýz gerek,bankalarýn durumu rezýl. Fena kýstýrdýkar býzý....
KoramiraL
Bir kiþiyi, yazmadýðý bir þey için "yazmýþ" gibi itham ettin. iftira attýn.
Özür dileyecek misin yoksa "sessiz kalýrsam attýðým iftira yanýma kâr kalýr" düþüncesinde misin?
Canselmo
24-09-2018, 18:08
Elimde bi miktar dolar vardi 6.40 seviyelerinde satmayi dusunuyordum vay arkadas ya iyice dusucek galiba
individual
24-09-2018, 19:11
ABD'den rahip Brunson acıklaması - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2158438-abd-den-rahip-brunson-aciklamasi)
extrem bir durum olmazsa tekrar 22-23lee atarýz
fed öncesi dxy düþmeye devam ediyor petrol ile altýn +da sanki faiz fiyatlanmýþta kar alýnmaya baþlamýþ gibi
Extrem bir durum oldu rahip haberi teyit edildi 6.06ya kadar çekildik tekrar 6.13 seviyelerindeyiz þimdi bizim piyasa açýlýnca da Bi 6.06 yaparýz gibi geliyor
Elimde bi miktar dolar vardi 6.40 seviyelerinde satmayi dusunuyordum vay arkadas ya iyice dusucek galiba
Dedýgýmý yapsaydýn suan ellerýný ovustuyordun mike...
Extrem bir durum oldu rahip haberi teyit edildi 6.06ya kadar çekildik tekrar 6.13 seviyelerindeyiz þimdi bizim piyasa açýlýnca da Bi 6.06 yaparýz gibi geliyor
Buyuk alýs geldý 6.05lerden. Ama pýyasa cok sýglastý býrden. Yarýn onemlý,ozellýkle aksama dogru.
6.06-6.607lerden bir kademe daha alýrým
gün içi tekrar bi 13-14 hareketi bekliyorum bakalým
Bir papaz salýnacak lafý çýktý öyle birþey diyen olmadý ki görüþmeler yapýlacak dedi bakan ..
PiscocuK
25-09-2018, 08:45
Oooo baya düþmüþ.Alsakmý acaba derken tren kaçacak yine
þu an paramýn 2/3'ü zararda 1/3 ise nötr hatasonuna da TL ihtiyacým var yükseldimi ihtiyacým kadarýný bozacaðým.
PiscocuK
25-09-2018, 09:05
Bu þartlarda kaç TL den almak mantýklý. 6.10 seviyesi güzelmi?
Piyasaların gozu kulağı Fed'de - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2158375-piyasalarin-gozu-kulagi-fed-de)
6.06-6.607lerden bir kademe daha alýrým
gün içi tekrar bi 13-14 hareketi bekliyorum bakalým
Bu hafta çocuða bakýcam çok nete giremem 6.03-6.05 2 dir kýramýyoruz 2 li dip oluþtu eðer 3. Yü de dener de kýramazsa artýk 6.05ler taban olur
13e geldik 13ten alýmda geldi ama þu an kýramadýk 13 altýna salmadýk hedef 22
13 ve 07 den aldýklarýmýn bir kýsmýný 22den veririm bir kýsmýný taþýrým
Piyasalarýn gozu kulaðý Fed'de - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2158375-piyasalarin-gozu-kulagi-fed-de)
Fed'in tarihi belii mi yine bir faiz artýþý gelir mi ?
Önümüzde ki hafta ile ilgili görüþleri olan yazabilir mi , altýn ve dolar bozmam gerekiyor ay sonu.
_muhaRRem
25-09-2018, 11:51
fed muhtemelen + 0,25
fed muhtemelen + 0,25
yansýmasý nasýl olur peki?
PiscocuK
25-09-2018, 13:12
6,13 den bende alým yaptým.bakalým nekadar düþecek :D
enes_srb
25-09-2018, 13:14
6,13 den bende alým yaptým.bakalým nekadar düþecek :D
Fed le biraz artabilir abi bende 6.10 dan aldim ne var ne yok bastik araba parasi yalan olmaz insallah :D
PiscocuK
25-09-2018, 13:15
Fed le biraz artabilir abi bende 6.10 dan aldim ne var ne yok bastik araba parasi yalan olmaz insallah :D
hayýrlýsý olsun belki Lambo alýrsýn günün sonunda :D
Faiz arttýrýmýný herkes biliyor dolayýsýyla çoktan fiyatlandý diye düþünüyorum
Piyasanýn konsantre olacaðý þey tutanaklar ve aralýktaki faiz beklentisi olacaktýr
0.25 gecen hafta fiyatladlandi.
Suan sendikasyon kredileri ve papaz fiyatlandi.
Eger tayyip Trump ile gorusurse 6.05 i kirariz.
Yarin faiz articak,onemli olan tutanaklar.derse ki ekon iyi gidiyor,bizde geregini herseye ragmen(Trump) yapmaya haziriz,hos geldin 6.40.
Ama derse ki biz piyasayi izliyoruz,artislar kararinda oluyor dengeleri korumak gerek gibi derse. Hos geldin 5.85....(yukar ve asagi limitler,illa net orasi degil)
Risklerimiz yok,daha cokk var ama sadece global duzeyde yazdim.
Elinde dovizi olanlar icin bu mesajim,bankalarin ciddi dolar acigi var...
Bugün%8.4 ile 32 gun bagladim.
Inanilmaz bir oran,kacirmayin.
_muhaRRem
25-09-2018, 15:12
tam rahibi göndermelik hava oluþtu bence
abi bize o oraný vermiyorlar, referans ver özelden yolla biþeyler yap ben %7 ye razýyým :D
PiscocuK
25-09-2018, 15:22
çok özel deðilse bende o banka ile görüþmek isterim.Mesaj sonrasý nette biraz araþtýrdým 1,7-1,9 arasý 32 günlük oranlar
individual
25-09-2018, 15:25
usd en para %3,25 veriyor arkadaþlar.Bu rakamlarýn üstü için doviz miktarý önemli olur bence.
örnek olarak 5.000Dolar %3,25 veriyor gidip 500.000 dolar derseniz %8-9-10 açarlar.
para çokomel iliþkisi.
usd en para %3,25 veriyor arkadaþlar.Bu rakamlarýn üstü için doviz miktarý önemli olur bence.
örnek olarak 5.000Dolar %3,25 veriyor gidip 500.000 dolar derseniz %8-9-10 açarlar.
para çokomel iliþkisi.
yok 10milyon dolar yeni transfer paramý aldým yatýrayým :D o nedir öyle
individual
25-09-2018, 15:38
yok 10milyon dolar yeni transfer paramý aldým yatýrayým :D o nedir öyle
Durum böyle eskiden'de böyleydi.Ben çocukdum hatýrlarým faizle geçicenenler vardý parasýný bankadan bankaya taþýrlardý.hangisi fazla verirse ona gidilirdi duyardým hep.
Þuanda böyle.Birde bankanýn ihtiyacýna göre deðiþir.Döviz'e çok ihtiyacý vardýr pazarlýk yapar senle gitme diye.Dediðim gibi hesapdaki bakiye önemli.
TL'den örnek verelim resimlerle.
https://i.hizliresim.com/GDj0gZ.jpg (https://hizliresim.com/GDj0gZ)
https://i.hizliresim.com/6NjXEv.jpg (https://hizliresim.com/6NjXEv)
https://i.hizliresim.com/WDjQy8.jpg (https://hizliresim.com/WDjQy8)
rakam arttýkça oran'da artýyor.
By CrAzY
25-09-2018, 15:55
Vadeli koyacaklar Ýng E-turuncu 1 yýllýk %25 veriyor(oran arttýkça güncelleme vaadi ile) .100k lira üstü için görüþüp pazarlýk yapýlabilir.
icbc'ciyim ben artýk 26,75 32 günlük, günlük olsun dersen %21,70
6,19'dan ihtiyacým olaný çektim ve düþüyor hafiften.
Usd faizimi abi 8.4?
finansbank 100k üzeri 32 günlük 27,5 alabilirsiniz.
TorqueTuning
25-09-2018, 16:29
Ben de 32 günlük için %8 USD faizi aldým.
PiscocuK
25-09-2018, 16:30
Ben de 32 günlük için %8 USD faizi aldým.
nereden aldýnýz? bizde deneyelim þansýmýzý :D
TorqueTuning
25-09-2018, 16:31
Yeni müþteriler için ICBC'nin güzel bir kampayasý var. TL %27, USD'ye de %7 veriyor:
Yeni Muşteri Vadeli Mevduat Kampanyası (https://www.icbc.com.tr/tr/sizin-icin/kampanya-detay/Yeni-Musteri-Kampanyasi/387/167/0)
para çokomel iliþkisi.
Para parayi ceker diye bosa dememisler :)
TorqueTuning
25-09-2018, 16:35
Düzeltme yapayým: USD oraný %5,75, Çin bankasý olduðu için Çin para birimini %7 veriyormuþ.
Trump konuþuyor çok ýlýmlý sayýlmaz þuan için tr den bahsetmedi ama bakalým birazdan rte konuþacakmýþ sanýrým
abi bize o oraný vermiyorlar, referans ver özelden yolla biþeyler yap ben %7 ye razýyým :D
Akbank halkbank ve odea ya git. Miktar ne kadar?
çok özel deðilse bende o banka ile görüþmek isterim.Mesaj sonrasý nette biraz araþtýrdým 1,7-1,9 arasý 32 günlük oranlar
Yahu 3 ay once bile 4 du,yalmayin Allah askina :)
Trump konuþuyor çok ýlýmlý sayýlmaz þuan için tr den bahsetmedi ama bakalým birazdan rte konuþacakmýþ sanýrým
blob:https://web.whatsapp.com/d0cd0b4a-8c22-4297-af8a-8fb9bee2b8b7
arabasýzadam
25-09-2018, 19:55
Cebimde 30 lira kaldý ay sonu ***** ,bunu nasýl deðerlendirmeliyim ?
Ülke iyice boka battý her anlamda, rahmetli gazi Mustafa Kemal uyanýp ülkenin halini bi görse kahrýndan ölürdü.
driver_can
25-09-2018, 22:58
altýn hakkýnda yorumlar nelerdir peki?40 bin tl civarý fiziki altýn mevcut bozdurup mevduata yatýrmak mý mantýklý sizce?Düðünde takýlan bilezik,gram vs.vs.yani herhangi bir alým yeri mevcut deðil kar-zarar gibi.
Altin konusu cok belirsiz,yukselmesi icin gereken risk yok
Ancak dolardan dolayi tl fiyati uctu. Tl ye yada dolara donup yuksek getiri alinabilir. Son karar sizin...
Rahip verilir mi? Bence verilmez ve verilmemeli belki de. Çünkü Halkbank için ceza bombasý pimi çekilmiþ halde bekliyor. Rahibi verirsek o bombayý patlatmamak için bir neden kalmaz. Abd güvenilir bir müttefik deðil. Deðildi de. Öyle olsa ypg ve fetö ye en çok desteði veren o olmazdý. Esasen Irak ve Suriye'den sonra sýralama önce Ýran sonra Türkiye. Enerji ve su kaynaklarýný ele geçirmek için. Ve paravan olarak kullanýlacak Ýsrail ise salyasý aka aka bekliyor. Sýkýntýlý günler de bizi. Kriz mriz yok diyerek bitse keþke her þey. Bu yýl güzel bir borç ödeme yýlý. Milyar dolarlar uçacak kasadan hem de 241 tane. Bir yanda ise memurunu bes'ten 3 yýl çýkarmama kararlarý, varlýk fonunun baþýna sülalece geçme ve içi boþ bir ekonomi programýyla yapýsal reformsuz bir süreç. Mühim olan bir deðil iki deðil üç hatta on kilo bal pardon adým sonrasýný düþünmek. Bu minvalde belki de dolar için alým yerlerindeyiz. Borsanýn gel gel ile 110 belki de 120k lara dokunmasýndan sonraki süreçte ky nin eline hisseyi veren topuklamazsa iyi. Wc ye kalkmýþ halimle eyyorlamam da budur. Düþün düþün kudur.
Rahip çok önemli bir konu deðil.
ABD rahibi kurtarmasý trump vatandaþlarý gözünde iyi duruma getirecek
ABD nin asýl meselesi Ýran Türkiye iranla ticarete devam ederse
Halkbankasýnýn fiþini çekecekler ben öyle düþünüyorum
Dünkü demeçlerde destekliyor
Amaç iraný bitirmek
Sonra BOP a devam
Rusya bunu biliyor diþ gösteriyor israile hatta
Oralara yakýnda karýþacak bence
3. Dünya savaþý o bölgede patlayabilir
turbo&quattro
26-09-2018, 06:36
Rahip meselesini bugune kadar bir kere bile haberlerde gormedim, birkac kisiye sordum kafanmi guzel fln dediler ne rahibi o da kim hos benimde pek bildigim soylenemez. Bi rahip tutturmus gidiyoruz ama buradakilerin pek bi s..nde oldugu sanmiyorum .
Rahip yatýrým bankeri olsa (çok suits izliyorum sanýrým -son sezon) içeriden de bilgi aktarsa benim avukat þöle dedi adamlar bunu dedi diye geçtiðimiz 1 ayda milyarder olmuþtu.
PiscocuK
26-09-2018, 08:32
Akbank halkbank ve odea ya git. Miktar ne kadar?
Yahu 3 ay once bile 4 du,yalmayin Allah askina :)
Doðrudur.Düne kadar ne parayý severdim ne parayla oynardým euro usd TL altýn vs gram umrumda olmaz çatýr çatýr yer yedirirdim
þurda 1/2 haftadýr parayý sevmeye baþladým biraz uðraþýp kurcalayýnca zevk verdi bu sebeplede buradan ve netten kendimce araþtýrmalar yaptým.Dün siz 8,4 dediðinizde baktým bakýndým karþýma bu söylediðim oranlar çýktý.Yani ben yapmadým onlar yaptý
Rahip verilir mi? Bence verilmez ve verilmemeli belki de. Çünkü Halkbank için ceza bombasý pimi çekilmiþ halde bekliyor. Rahibi verirsek o bombayý patlatmamak için bir neden kalmaz. Abd güvenilir bir müttefik deðil. Deðildi de. Öyle olsa ypg ve fetö ye en çok desteði veren o olmazdý. Esasen Irak ve Suriye'den sonra sýralama önce Ýran sonra Türkiye. Enerji ve su kaynaklarýný ele geçirmek için. Ve paravan olarak kullanýlacak Ýsrail ise salyasý aka aka bekliyor. Sýkýntýlý günler de bizi. Kriz mriz yok diyerek bitse keþke her þey. Bu yýl güzel bir borç ödeme yýlý. Milyar dolarlar uçacak kasadan hem de 241 tane. Bir yanda ise memurunu bes'ten 3 yýl çýkarmama kararlarý, varlýk fonunun baþýna sülalece geçme ve içi boþ bir ekonomi programýyla yapýsal reformsuz bir süreç. Mühim olan bir deðil iki deðil üç hatta on kilo bal pardon adým sonrasýný düþünmek. Bu minvalde belki de dolar için alým yerlerindeyiz. Borsanýn gel gel ile 110 belki de 120k lara dokunmasýndan sonraki süreçte ky nin eline hisseyi veren topuklamazsa iyi. Wc ye kalkmýþ halimle eyyorlamam da budur. Düþün düþün kudur.
Adamlar neden guvenýlmez ký? Ortadogu projelerý 30 yýldýr ýslýyor,tayyýp bop esbaskanýyým dýye gururla etrafda gezerken abd guvenýlýr dý? Sadece adamlarýn planýna uymadýk,rusyanýn kucagýna oturduk,onlarda ypg yý destekleyýp sana ekonomýk yaptýrým uyguladý.
Fetoye destek olan tayyýp,cia býr olup ulkenýn ýcýne ettý ama baktý ký koltuk gýdýyor,hoopp çakma darbe fiþ cekýldý.
Aslýnda surýye ve ýran ýsýn son halkasý. Nasýl guvenlý ýsraýl kuruldu,burada da kurdýstan kurup rahatlýyacak. Zaten petrolu vakumluyor.
Ýraný yýkmak zor ama zayýflatarak iç karýsýklýk cýkarmak kolay,býr yere kadar da getýrdýler...
Gerý kalan yazdýklarýn zaten býle ýsteye ulkemýzý batýrma meselsý.
Allah sonumuzu hayýr etsýn ama bastaký degýsmedýkce hýcbýrseyýn ýyýye gýtme sansý yok. Sadece anlýk mutluluklarýmýz olucak....
individual
26-09-2018, 09:46
borsa istanbul'da teknik bir sorun yaþanýyormuþ veri veremiyorlarmýþ.
Rahip meselesini bugune kadar bir kere bile haberlerde gormedim, birkac kisiye sordum kafanmi guzel fln dediler ne rahibi o da kim hos benimde pek bildigim soylenemez. Bi rahip tutturmus gidiyoruz ama buradakilerin pek bi s..nde oldugu sanmiyorum .
Trump'tan kahkaha attıran sozler! "ABD benim donemimde..." (https://www.yeniakit.com.tr/haber/trumptan-kahkaha-attiran-sozler-abd-benim-donemimde-521385.html)
Bu belanýn umrunda :(
Adamlar neden guvenýlmez ký? Ortadogu projelerý 30 yýldýr ýslýyor,tayyýp bop esbaskanýyým dýye gururla etrafda gezerken abd guvenýlýr dý? Sadece adamlarýn planýna uymadýk,rusyanýn kucagýna oturduk,onlarda ypg yý destekleyýp sana ekonomýk yaptýrým uyguladý.
Fetoye destek olan tayyýp,cia býr olup ulkenýn ýcýne ettý ama baktý ký koltuk gýdýyor,hoopp çakma darbe fiþ cekýldý.
Aslýnda surýye ve ýran ýsýn son halkasý. Nasýl guvenlý ýsraýl kuruldu,burada da kurdýstan kurup rahatlýyacak. Zaten petrolu vakumluyor.
Ýraný yýkmak zor ama zayýflatarak iç karýsýklýk cýkarmak kolay,býr yere kadar da getýrdýler...
Gerý kalan yazdýklarýn zaten býle ýsteye ulkemýzý batýrma meselsý.
Allah sonumuzu hayýr etsýn ama bastaký degýsmedýkce hýcbýrseyýn ýyýye gýtme sansý yok. Sadece anlýk mutluluklarýmýz olucak....
Yazdýklarýnýn hepsi doðru da abi, baþtakiler gidip yerine ABD'nin kucaðýna oturtucak kiþiler gelince yine bi 5-6 sene rahatlar sonra yine anlarlar ki bizi mikiyor bunlar dur karþý gelelim hop yine bokun laciverti. Ne deðiþti?
Ben gücüm yettiðince gram altýn almaya çalýþýyorum.Büyük oynayan abileri,arkadaþlarý bilmem ama orta düzey diyebileceðimiz bizler parayý saðlamda tutmamýz gerekiyor. Harcamalarýmýza,yaþantýmýza dikkat etmemiz gerekiyor.
Yeni evliyim,her þeyden kýsýyorum. Akþamlarý televizyon açýk ise ýþýðý kapatýyorum niye ? Elektriðimize zam geliyor. Geçen ay 50 geldi ise þimdi 100 gelecek dikkat etmezsek. Bu ay da þu þehri gezmeye gidelim,görelim diye bir lüksümüz olmayacak neden ? Allah muhafaza ertesi güne hangi þartlarda uyanacaðýmýzý bilmiyoruz.
Denk geldiðimiz döneme,hallere bak basit örnekler verdim . Yeni aldýðým arabanýn her yeri çizik içinde pasta cila istiyor,günlerce düþündüm düþündüm pasta cila yaptýrsam mý diye daha bugün arabayý sanayiye götürdüm yapýlmasý için. En ufak bir þeyi alacak olsam saatlerce düþünüyorum.
Herkesi Allah'a havale ediyorum.
Yazdýklarýnýn hepsi doðru da abi, baþtakiler gidip yerine ABD'nin kucaðýna oturtucak kiþiler gelince yine bi 5-6 sene rahatlar sonra yine anlarlar ki bizi mikiyor bunlar dur karþý gelelim hop yine bokun laciverti. Ne deðiþti?
Ulke hicbir donemde bu kadar kucaga oturmadi ki...
Hadi oturduk,bari kocamiz belli olsun. Once abd ile oynas,sonra rusya, þimdi almanya ama eski askimiz abd ile yine gizli kapakli gorusmeler.
Daha yazmak istemiyorum ama ayligi gectim gunluk politikamiz bile yok artik...
_muhaRRem
26-09-2018, 10:21
burgan 50000 üstü %8
alternati 100000 üstü %7.75
_muhaRRem
26-09-2018, 10:22
pazarlýk yapan muhtemelen biraz daha yükseltebilir
individual
26-09-2018, 11:38
borsa'da iþlemler sabahdan beri kapalý.garip bir durum var.
az önce çalýþtýðýmýz bankanýn müdürü geldi ziyarete, o dahil bir kaç piyasayý koklayan kiþiden dolarýn artýk oturduðunu ve 6-6.20 bandýndan çýkmayacaðýný söylüyorlar ne diyorsunuz ? Bir de 8 i geçecek diyenler var ki genelde traderlar söylüyor bunu. Siz ne diyorsunuz ?
borsa'da iþlemler sabahdan beri kapalý.garip bir durum var.
Borsa Ýstanbul AÞ tarafýndan, veri yayýnýnýn saðlýklý yapýlamamasýndan dolayý BISTECH üzerinde çalýþan bütün piyasalarda iþlemlere geçici olarak ara verildiði bildirildi.
Son dakika: Borsada işlemler gecici olarak durduruldu - Haberler (https://www.haberturk.com/son-dakika-borsada-islemler-gecici-olarak-durduruldu-2156953-ekonomi#)
Evvela dolarin sabit kalacagini ve dusecegini ongeren birinin ekonomik durumun nasil duzelecegini bildigini farzediyorum ve soruyorum
Asgari ucretli bir calisan bu kisi nasil gecirecek dogalgazi elektrigi nasil odeyecek pazarda ates var yaniyor eve nasil ekmek gidecek
Esnafin isler yerlerde odenemeyeck cekler borclar nasil odenecek
Borcunu odemeyen isi dusen esnafin yaninda calisnlarin paralarini kim verecek isten cikartilirsa ailesine kim bakacak
Insaat bitik zincirleme milyon kisi etkilenir
Otomotiv bitik zincirleme binlerce kisi etkilenir
O bitik bu bitik iflaslar havada ucusuyor
Nasil olacak o is cok biliyorlarsa aciklasinlar bizde bilelim
individual
26-09-2018, 11:56
Borsa Ýstanbul AÞ tarafýndan, veri yayýnýnýn saðlýklý yapýlamamasýndan dolayý BISTECH üzerinde çalýþan bütün piyasalarda iþlemlere geçici olarak ara verildiði bildirildi.
Son dakika: Borsada iþlemler gecici olarak durduruldu - Haberler (https://www.haberturk.com/son-dakika-borsada-islemler-gecici-olarak-durduruldu-2156953-ekonomi#)
Borsa istanbul ile zamanýnda bir projemiz olmuþtu.þartnamede yedeðin yedeðinin yedeðini istiyorlar.Bu tarzda bir sorunda yedek sistemleri devrede olamamasý garip geliyor.
Bu haberleri okudum ama ne derece doðru tartýþýlýr.
MARJINAL_SUFI
26-09-2018, 12:07
[QUOTE=997TT;8511715]Ulke hicbir donemde bu kadar kucaga oturmadi ki...
Hadi oturduk,bari kocamiz belli olsun. Once abd ile oynas,sonra rusya, þimdi almanya ama eski askimiz abd ile yine gizli kapakli gorusmeler.
Daha yazmak istemiyorum ama ayligi gectim gunluk politikamiz bile yok artik...[/QUON
Polyannacalýðýn zirvesi bir nazar ile dahi okumaya çalýþsam.. olur teþbihte hata olur 997 tt !
benim devletim ülkem benim insaným benim yurttaþým metres olup karý olup.. oynaþýyor olup kucaða oturuyor diye aþaðýlanamaz..
tüm benliðim ile kýnýyorum sizi bu ifadelerinizden ötürü.. vesselam..................
GokhanK.
26-09-2018, 12:11
Millet þirketlerin içini boþaltýp kaçma planlarý yapýyor.
Kimisi fabrikasýný dükkanýný yaktýrýyor sorf battý dmesinler sigortadan para alýp borç kapatmak için. Neler var neler ...
Ama psikolojik abi hep bunlar. Hepimizi paranoyak tipleriz.
A haber de çalýþan bir arkadaþým var izleyin rahatlayýn olm dio :) ne kafanýzý meþgul ediyosunuz : )
Forumu yakýp kaçýcam ben de.
Forumu yakýp kaçýcam ben de.
https://www.youtube.com/watch?v=7nkPKYxsu2E
Forumun sigortasý var mý? Ona göre biþey denicem.
Aksam 9 da FED in kararý açýklanacak sanýrým. Piyasalar fiyatlamayý yapsa dahi ufak bir artýþ olabilir kanaatýndayým. Yarýn 6.20 ler diyorum.
Kaynak: Kýçým YTD :)
imprezaWRC
26-09-2018, 13:17
Forumun sigortasý var mý? Ona göre biþey denicem.
Asýl soru, deneyeceðin þeyin vereceði zararýn karþýlýðýný kapsayacak senin bir sigortan var mý :)
Asýl soru, deneyeceðin þeyin vereceði zararýn karþýlýðýný kapsayacak senin bir sigortan var mý :)
2 özel saðlýk sigortasý + kasko.
likedead
26-09-2018, 14:19
[QUOTE=997TT;8511715]Ulke hicbir donemde bu kadar kucaga oturmadi ki...
Daha yazmak istemiyorum ama ayligi gectim gunluk politikamiz bile yok artik...[/QUON
Polyannacalýðýn zirvesi bir nazar ile dahi okumaya çalýþsam.. olur teþbihte hata olur 997 tt !
benim devletim ülkem benim insaným benim yurttaþým metres olup karý olup.. oynaþýyor olup kucaða oturuyor diye aþaðýlanamaz..
tüm benliðim ile kýnýyorum sizi bu ifadelerinizden ötürü.. vesselam..................
bence bu dörtlük tam buraya uygun...
insanoðlu tuhaftýr
her bir lafý kaldýrmaz
ibne dersin kýzar da
s..kersin aldýrmaz..
streetracer_nos
26-09-2018, 14:28
diger ulke para birimleri $ karsi deger kaybederken bizim para stabil neredeyse 6.11/12 var mi yorumlayabilexek
imprezaWRC
26-09-2018, 14:29
2 özel saðlýk sigortasý + kasko.
3ÞMM teminatý al :)
Yüksek mevkiiide tanýdýklarým var forumda içten pazarlýklý bitiricez iþi.
2 gündür yaprak kýmýldamýyor... Toptan iþ zaten kalmamýþtý. Perakende'de bile iþler bitti, 3-5-10 tl ile toparlamaya çalýþýyoruz.
streetracer_nos
26-09-2018, 14:59
Nasdaq, Borsa İstanbul’dan cıktı - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/nasdaq-borsa-istanbuldan-cikti-2647597/)
individual
26-09-2018, 15:21
Nasdaq, Borsa Ýstanbul’dan cýktý - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/nasdaq-borsa-istanbuldan-cikti-2647597/)
sabahki sorun bundan kaynaklanýyor o zaman.direk hat varmýþ birbirleri arasýnda.o hat bilgili kesmek için bir çalýþma yaparken bu sorun meydana geldi herhalde.
Son 2 haftadýr Türkiye'de IT piyasasý durmuþ durumda..
Türk lirasý koruma kanunu sebebi ile menkul, gayrimenkul, hizmet faturalarý TL olacak dendi.. Menkul nedir? Tanýmlayabilen yok.. Laptop menkul mü? Belki evet, belki hayýr.. Server? Bilinmiyor..
Stoktan mal alanlar harici yaprak kýpýrdamýyor. Bankalar, online satýþ siteleri, holdingler, üretimciler.. IT namýna ( server, storage, network, client, software vb. ) iðne alamýyor. Zira yut dýþýndan USD ile gelen mal USD olarak müþteriye faturalanamýyor. TL faturalamada forward kuru müþteri kabul etmiyor. Teklif dahi üretilemiyor..
Bu ne demek?
Akla gelecek her sistemin üzerinde koþtuðu ekipmanlarýn olmamasý demek. Sistemlerin çalýþmamasý demek.. Sorun çözülmez ise yaþanabilecek problemler hayal dahi edilemez.
Türk lirasý koruma kanunu sebebi ile menkul, gayrimenkul, hizmet faturalarý TL olacak dendi.. Menkul nedir? Tanýmlayabilen yok.. Laptop menkul mü? Belki evet, belki hayýr.. Server? Bilinmiyor..
Stoktan mal alanlar harici yaprak kýpýrdamýyor. Bankalar, online satýþ siteleri, holdingler, üretimciler.. IT namýna ( server, storage, network, client, software vb. ) iðne alamýyor. Zira yut dýþýndan USD ile gelen mal USD olarak müþteriye faturalanamýyor. TL faturalamada forward kuru müþteri kabul etmiyor. Teklif dahi üretilemiyor..
Bu ne demek?
Akla gelecek her sistemin üzerinde koþtuðu ekipmanlarýn olmamasý demek. Sistemlerin çalýþmamasý demek.. Sorun çözülmez ise yaþanabilecek problemler hayal dahi edilemez.
Tapu & Kadastro ekibine 4. lazým düþünür müsün ? :D
http://fotograf.gazetevatan.com/newpics/news/181020112219393160043_3.jpg
punto_multijet
26-09-2018, 16:05
Tapu & Kadastro ekibine 4. lazým düþünür müsün ? :D
http://fotograf.gazetevatan.com/newpics/news/181020112219393160043_3.jpg
artýk evden calýsabilme geliyormus ya 4. evde olur zaten
artýk evden calýsabilme geliyormus ya 4. evde olur zaten
Haftalýk 40 saat isterse 2 gün mesaiye kalýp diðer günler tatil de yapacaklar :)
Bu ne demek?
En son Türkmenistan 'da bir inþaat firmasýnda IT müdür yardýmcýsý olarak çalýþýyordum fakat firma paralarýný alamadýðý için ülkeden çýktý ve hepimiz iþsiz kaldýk. Þu an IT ile ilgili iþ ilanlarý da cacýk. Habire teþekkür cevabý geliyor baþvurduðum firmalardan :) Acaba spor olsun diye mi iþ ilaný açýyorlar, Boþ durmayalým baþvuranlara da teþekkür ederiz mesaiyi doldururuz hesabý. IT sektörü bu ülkede hiçbir zaman ciddiye alýnmadý alýnmayacak ta ama inþallah çok büyük bir problem ile tecrübe etmezler lakin bu iþin þakasý yok
[QUOTE=MARJINAL_SUFI;8511789]
bence bu dörtlük tam buraya uygun...
insanoðlu tuhaftýr
her bir lafý kaldýrmaz
ibne dersin kýzar da
s..kersin aldýrmaz..
Asist i gorup 90 a çakmýþsýn.
Yýllardýr söðüþlenen kiþiler ne kadar da mutlu ama dunya lideriyiz vs vs...
Ben nasýl yazmýþým oyle.þimdi uyandým...
individual
26-09-2018, 18:23
ABD Baþkaný Trump: Ýdlib müzakerelerine yardým ettiði için Türkiye'ye teþekkür ediyorum
individual
26-09-2018, 18:36
TOFAÞ: Yurt içi pazarda son dönemde yaþanan daralma nedeniyle Þirketimiz Bursa*fabrikasýnda Ekim ayýnda farklý günlerde toplam 9 iþgünü üretime ara*verilecektir
M_PROJECT
26-09-2018, 18:51
Reis Bm toplantisina Emine hanimin 34 EM plakali S serisini bile goturmus , arkadasim gelen heyetlerin arac kiralama isini aldigindan biliyorum , bu kadar geregi var mi acaba ? Peninsula hotel onune cekmisler duruyor arac ...
individual
26-09-2018, 19:41
Son zamanlarda objektif deðerlendirme yapmadýðý konusunda eleþtirilen ve güvenilirliði sorgulanan uluslararasý derecelendirme kuruluþu Moody's, 9 Türk bankasýnýn uzun vadeli döviz cinsinden mevduat notunu "B1"den B2"ye düþürdüðünü duyurdu.
Kuruluþ tarafýndan konuyla ilgili açýklama yapýldý. Açýklamada, Akbank, Alternatifbank, ING Bank, QNB Finansbank, Ziraat Bankasý, Türk Ekonomi Bankasý, Garanti Bankasý, Vakýfbank ve Yapi ve Kredi'nin uzun vadeli döviz cinsinden mevduat kredi notunun düþürüldüðü duyuruldu.
Not indiriminin Türkiye'nin döviz cinsinden mevduat notunun düþürülmesinden kaynaklandýðý bildirildi.
Moody's, dün Türkiye'nin uzun vadeli yabancý para cinsinden banka mevduatlarý için ülke tavaný notunu B1'den B2'ye indirdiðini açýklamýþtý.
Beklenti fiyatlandý gerçek satýldý
Þimdi aralýkta 4. Faiz arttýrýmý sinyaline odaklanýlacak
Verilere göre pozisyon alýnacak
Elinde nakiti olan her yerde pazarlýðýný yapsýn, piyasa paraya aç bugün onu gördüm. PC ye 2-3 parça lazýmdý vatan'a girdim fiyatlarý görünce tam çýkýyordum benle ilgilenen çocuk abi ödemeyi nasýl yapýcaksýn dedi, nakit yapýcam diyince merkeze mesaj attý. Merkez indirimli satýþ fiyatýna ek %25 indirim verdi þaþýrdým kaldým. Kurumsal bir firmanýn nakit için pazarlýk yaptýðýna ilk kez þahit oldum sonumuz hayrolsun.
Kriz zamanlarý paranýn alým gucu artar,daha ne hýkayeler var....
Herkes en az 8 ay dýkkatlý olsun.
kýsa vadede ne olur kur var mý öngörüsü olan ?
Bende çok merak ediyorum 6.80 den tüm parayý baðladým dolara, bilgili abiler fikirlerini paylaþýrsa sevinirim..
MARJINAL_SUFI
26-09-2018, 23:41
[QUOTE=likedead;8511837]
Asist i gorup 90 a çakmýþsýn.
Yýllardýr söðüþlenen kiþiler ne kadar da mutlu ama dunya lideriyiz vs vs...
Ben nasýl yazmýþým oyle.þimdi uyandým...
senin devletine milletine deðilmiydi o tariz içeren sözler.. ?
üzerine alýnmamýþsýn bakýyorumda..
sizin millet sizin insanoðlunuz baþka meþrepten sanýrým.. tuhaf olmayýn siz .. mutluluklar
Bu ne demek?
Arena Bilgisayardan alýntý.
Deðerli Ýþ Ortaklarýmýz,
Bilindiði üzere 13.09.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayýnlanan Türk Parasý Kýymetini Koruma Hakkýnda 32 Sayýlý Kararda Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Karar’ýn ne þekilde yorumlanmasý gerektiði ve bu kararýn yayýnlandýðý tarihten itibaren gerçekleþecek mal alým satýmý iþlemlerine yönelik olarak sektörümüzde döviz cinsinden ya da dövize endeksli olarak fiyatlama ve faturalama yapýlýp yapýlamayacaðý hususunda farklý görüþler ve uygulamalar ortaya çýkmýþtý.
Bu KARAR’ý ne þekilde yorumlamamýz ve ne þekilde hareket etmemiz gerektiði hususlarýnda netlik saðlamak amacýyla bugün Maliye ve Hazine Bakanlýðý’nda görevli üst düzey yetkililer ile bir toplantý gerçekleþtirdik. Toplantýda kararýn sektörümüze olasý etkilerini detaylý bir þekilde deðerlendirerek karþýlýklý fikir alýþ veriþinde bulunduk.
Toplantý sonucunda aþaðýdaki ana baþlýklarý siz deðerli iþ ortaklarýmýzýn bilgisine sunarýz:
1. KARAR tüm mal alým ve satýmlarýný kararýn yayýmý tarihi itibariyle derhal kapsamaktadýr. Dolayýsýyla, 13.09.2018 tarihinden sonra herhangi bir mal alým satýmýnda döviz cinsinden ya da dövize endeksli mal alým satým faturasý düzenlenmesi yasal deðildir.
2. Bu karar mal alým satýmý iþlemleri için sadece yayýmý tarihinden sonraki alým satým iþlemlerini ve bunlara baðlý borç ve alacaklarý içermektedir.
3. KARAR ile Maliye Bakanlýðý’na istisna tutulacak yani dövizle ya da dövize endeksli olarak fatura kesilebilecek halleri belirleme yetkisi vermiþtir. Bakanlýðýn bu konudaki çalýþmalarý devam etmekte olup Bilgi Ýletiþim Teknolojisi Ürünlerinin de bu istisna kapsamýna alýnmasý gündemdedir. Ancak bu istisna çalýþmasýnýn ne kadar süre içerisinde tamamlanabileceði ya da sektörümüze istisna tanýmlanýp tanýmlanmayacaðý henüz kesin olarak net deðildir.
Adamlarýn IT sektörünü kapsam dýþý tutma yetkiler var ama *** korkusundan yapamýyorlar. Bir düzenleme olucakmýþ mýþ mýþ ta ne zaman. Valla ben son 10 yýldýr USD ile ürün alýp TL teklif veriyordum. Artýk USD teklif veriyorum. Kim takar bunlarý. Faturayý günlük kurdan keserim. Ama satýþ olsa. Satýþ yok tabi durdu. :)
Arena Bilgisayardan alýntý.
Adamlarýn IT sektörünü kapsam dýþý tutma yetkiler var ama *** korkusundan yapamýyorlar. Bir düzenleme olucakmýþ mýþ mýþ ta ne zaman. Valla ben son 10 yýldýr USD ile ürün alýp TL teklif veriyordum. Artýk USD teklif veriyorum. Kim takar bunlarý. Faturayý günlük kurdan keserim. Ama satýþ olsa. Satýþ yok tabi durdu. :)
Biliyorum, biliyorum. Direkt çalýþýyorum zaten arena / armada / penta / techdata ile. Elimiz kolumuz baðlý istisna çýkmasýný bekliyoruz..
Teklif usd verilebilir onda sorun yok. Faturayý bugünkü kurdan kestin, 6.10 ile... 30 gün sonra sana adam 6.10 ödedý ama 30 gün sonra dolar olmuþ 6.5.. Zarardasýn.
Forward kur alayým diyorsun, bu sefer onu da musteri kabul etmiyor.
Ýþte bahsettiðimiz bir kiþinin her þeyi bilme imkaný yok kýsmý burada devreye giriyor,
padiþah buyuruyor tez döviz ile alým satým dursun, þak yasa çýkartýyorlar (artýk adý yasa sadece buyruk diyelim biz ona) sonra ticari hayat sekteye uðruyor.
döviz ile satýþý durdursan da bu mal ithal ise giriþi illaki döviz ile olacak, TL ile satarken de ona göre fiyatlanacak çok farký yok temelde.
Firmalar kendi içinde bunu fiyat farký faturasý ile çözer aslýnda ama ne gerek var niye uðraþsýnlar.
Fatura tarihi 27.09.2018 mal 1000 usd kur 6.00 olsun bu günkü borç 6.000 TL
ödeme tarihi 15.10.2018 kur 6.50 ödenmesi gereken tutar 6.500 TL
TL kestin faturayý þak kesersin 500 TL fiyat farký olur biter ama bunun takibatý ývýr zývýr uðraþ dur boþa mesai.
Ýþte bahsettiðimiz bir kiþinin her þeyi bilme imkaný yok kýsmý burada devreye giriyor,
padiþah buyuruyor tez döviz ile alým satým dursun, þak yasa çýkartýyorlar (artýk adý yasa sadece buyruk diyelim biz ona) sonra ticari hayat sekteye uðruyor.
döviz ile satýþý durdursan da bu mal ithal ise giriþi illaki döviz ile olacak, TL ile satarken de ona göre fiyatlanacak çok farký yok temelde.
Firmalar kendi içinde bunu fiyat farký faturasý ile çözer aslýnda ama ne gerek var niye uðraþsýnlar.
Fatura tarihi 27.09.2018 mal 1000 usd kur 6.00 olsun bu günkü borç 6.000 TL
ödeme tarihi 15.10.2018 kur 6.50 ödenmesi gereken tutar 6.500 TL
TL kestin faturayý þak kesersin 500 TL fiyat farký olur biter ama bunun takibatý ývýr zývýr uðraþ dur boþa mesai.
Son 4 yýldýr yadadýgýmýz krýz ve bunun peak noktasý bu sebebden.
Yabancý %9 dolar faýzýne ragmen gelmemsýnýn sebebý de bu. Yada faýzlerýn bu raddeye cýkmasýnýn.
Tek adam rejimi ve bunun tahrýbatlarý... dusunerek,tartýsýlarak alýnan karar yok. Býldýgýn bakkal yonetýmý.
Bu faizin dýyetýný uzun yýllar odeyecegýz,yazýk oluyor halka. Herkes secýmýný yasýyor ama gelecekten çalýnýyor.
Nasýl býr doneme geldýk,kucaktan kucaga gezen býr yonetým,fon bulmak için gelecegý karartan zihnýyet...
En basýt ornek havalýmaný,buyuk paralar harcýyoruz,yandaslar buyuk hortum yapýyor ama býr suru aksaklýgý hesap etmeden ýse basladýk. Kervan yolda duzulur mantýgý...
Sýyasý býr haber olmadýkca 6.05-15 arasý al,6.40 a dogru sat.
TorqueTuning
27-09-2018, 08:42
son 4 yýldýr yadadýgýmýz krýz ve bunun peak noktasý bu sebebden.
Yabancý %9 dolar faýzýne ragmen gelmemsýnýn sebebý de bu. Yada faýzlerýn bu raddeye cýkmasýnýn.
Tek adam rejimi ve bunun tahrýbatlarý... Dusunerek,tartýsýlarak alýnan karar yok. Býldýgýn bakkal yonetýmý.
Bu faizin dýyetýný uzun yýllar odeyecegýz,yazýk oluyor halka. Herkes secýmýný yasýyor ama gelecekten çalýnýyor.
Nasýl býr doneme geldýk,kucaktan kucaga gezen býr yonetým,fon bulmak için gelecegý karartan zihnýyet...
En basýt ornek havalýmaný,buyuk paralar harcýyoruz,yandaslar buyuk hortum yapýyor ama býr suru aksaklýgý hesap etmeden ýse basladýk. Kervan yolda duzulur mantýgý...
ikf0000736
TorqueTuning
27-09-2018, 08:46
Son 4 yýldýr yadadýgýmýz krýz ve bunun peak noktasý bu sebebden.
Tek adam rejimi ve bunun tahrýbatlarý... dusunerek,tartýsýlarak alýnan karar yok. Býldýgýn bakkal yonetýmý.
Bu olay maalesef ülkenin en büyük holdiglerinde dahi olan bir durum. Kervan yolda düzülür mantýðý ile yönetiliyor ülkenin en büyük holdingleri dahi. Planlama, test etme, vb konular bizim en zayýf ve hakir gördüðümüz alanlar. Uzun vadede eðtitim ve öðretim ile çözülebilecek konular ama ülkemiz için o tren kaçtý ve atý alan Üsküdar'ý geçti. 3.sýnýf arap ülkesi ligine doðru yol alýyoruz.
evet herkes siyasi bir haber bekliyor sanýrým :D fed bi iþe yaramadý :D
Asabımızı bozan ekonomik kriz icin ne yapacağız? - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/asabimizi-bozan-ekonomik-kriz-icin-ne-yapacagiz-2648063/)
individual
27-09-2018, 10:05
bizde bu doviz fýrlamalarý ekonomik krizler siyaset yüzünden olmuþtur.
(çoðunlukla)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KAeIQyGgTP8)
12 ekime kadar takip.. papazý bir þekilde salarlar ise dolarda olanlar bir süre sýkýntýya düþer gibi ( mesele papaz deðil biliyorum...)
turbogsi
27-09-2018, 11:29
Vectra Tuner abim yine selam söyledi..
Fed ne zaman diye soruyor? :D :D
Önümüzdeki ay Reis asasýný vurup Marmara Denizini ikiye bölebilir aman dikkatli olsunlar diyor.. Bunu yaparsa Ab ülkelerinden Abd'den tüm Ýslam aleminden herkes akýn akýn Reisi görmeye Türkiye'ye gelebilir diyor...
Vectra Tuner abim yine selam söyledi..
Fed ne zaman diye soruyor? :D :D
Önümüzdeki ay Reis asasýný vurup Marmara Denizini ikiye bölebilir aman dikkatli olsunlar diyor.. Bunu yaparsa Ab ülkelerinden Abd'den tüm Ýslam aleminden herkes akýn akýn Reisi görmeye Türkiye'ye gelebilir diyor...
Vectra tuner abimize selamlarýmýzý ilet..
Birde soruver Reisin 'Bizdeki ekonomik çalkantýlarýn sebebi kesinlikle siyaset deðildir , Rahip olayýnýn dolarla alakasý yok' açýklamalarý hakkýnda ne düþünüyormuþ? hani amerika bize saldýrýyordu falan ya..
Altýnda durmak sizce mantýklý mý yoksa bir süre vadeli hesaba geçip orada mý devam etmek lazým?
Kýsa vade içerisinde araba almak için deðerlendireceðim bir miktar için
turbogsi
27-09-2018, 12:28
Vectra tuner abimize selamlarýmýzý ilet..
Birde soruver Reisin 'Bizdeki ekonomik çalkantýlarýn sebebi kesinlikle siyaset deðildir , Rahip olayýnýn dolarla alakasý yok' açýklamalarý hakkýnda ne düþünüyormuþ? hani amerika bize saldýrýyordu falan ya..
"Aðzýnýn içi kanla dolsa düþmanýn yanýnda tükürme" derler bizim Anadolu'da
"Aðzýnýn içi kanla dolsa düþmanýn yanýnda tükürme" derler bizim Anadolu'da
Ýzmir biraz batýda olsa bizde Anadolunun bir parçasý sayýlýrýz.. Bizim burda öyle özlü söz falan deðilde
'Bir dediðin bir dediðini tutacak arkadaþ' derler mesela.. 'bulunduðun ortama göre kýlýða girme' derler..
'Tükürdüðünü yalama' derler..
turbogsi
27-09-2018, 12:49
Devlet ile Hükümet kavramýný ayýrt edemediðiniz için Vectra abimizi de anlamanýz mümkün deðil..
Akp birgün gidecek/Cb'de gidecek ancak bu muhalefet olduðu sürece deðil.. Ülke çocuklarýmýza kalýcak, Suriye-Irak-Libya haline düþmemek için böyle günlerde Devletin arkasýnda durursun ve ortalýk düzelince tekrar safýna geçersin...
"Mahallenin itleri kendi aralarýnda kavga etsede Çakala karþý birleþirler" Anadolu 2. Sözümüz
Devlet ile Hükümet kavramýný ayýrt edemediðiniz için Vectra abimizi de anlamanýz mümkün deðil..
Akp birgün gidecek/Cb'de gidecek ancak bu muhalefet olduðu sürece deðil.. Ülke çocuklarýmýza kalýcak, Suriye-Irak-Libya haline düþmemek için böyle günlerde Devletin arkasýnda durursun ve ortalýk düzelince tekrar safýna geçersin...
"Mahallenin itleri kendi aralarýnda kavga etsede Çakala karþý birleþirler" Anadolu 2. Sözümüz
mahallenin itleri çakalla uðraþýrken biz it olarak it ite yardým eder dedik. gittik ite yardým etmeye, bizim çakalla uðraþan itler bir oldu bize sardý. hani bizde ittik ?
Ona öyle denmez Trakya'da sikmeyeceði eþeðe torba asmaz derler. Ýþlerine geldiði zaman ben akepeliyim gelmediðizi zaman muhalefetim ne güzel dünya. Bir insanýn safý neyse çizgisi de odur.
Hiç bir zaman bunlarýn yanýnda olmadým ülke yansýn yine olmicam, vicdanen ben çok rahatým, oy atýp makarna alýp sonra fatura kol gibi, salça ok gibi diyenler düþünsün.
adama bak la çakma hesap açýp trollük yapýyor
40 küsür yaþýnda bir insan yapýyor bunu
kendisini küçük düþürmek için bu kadar hýrs yapar mý bir insan ya
turbogsi
27-09-2018, 13:11
Çakma hesap dediðin hesaba bak bakalým kaç senesinde açýlmýþ?
Senin utanman arlanman yoksa ben ne yapayým...
ya sen çekip giderim bir daha da yazmam diye 3 defa posta koydun foruma her seferinde geri geldin
þimdi de üyeliðin silindi baþkasýnýn hesabýndan post atýyorsun utanmýyorsun da bana mý utanma arlanma anlatýyorsun?
yazýk deðil mi kendini küçük düþürüyorsun?
turbogsi
27-09-2018, 13:17
Vectra abim diyorki
Hiiiç kendinisini zorlamasýn,
Terste býraktýðýn arkadaþlarýnla beraber hörmetler dilerim ... // Vakti geldiðinde ben veya baþka bir hesaptan yazacak...
Adminler isterse bu hesabýda banlayabilir :D
abine söyle iban atsýn da 4,88den bi 100 dolar vereyim sussun
turbogsi
27-09-2018, 13:25
Bu sefer ben diyorum
Ýþi yüzsüzlüðe vuruyorsun edep sýnýrlarýný aþma
Bu arada Türkiye 10 Yýllýk faizleri Temmuz ayýndan beri ilk defa %18 altýna düþtü !!! Eminim sitede pekçok kiþi seviniyordur Vectra abim gibi...
4.88 hayal bile degil 5.50 5.75 6.20 oturdu dolar bence artik sabitlendi gibi bu seviyelere
6,03ü 3. kez deniyoruz kýrarsak 5.90
PiscocuK
27-09-2018, 14:10
6,03ü 3. kez deniyoruz kýrarsak 5.90
Ben aldim ya hersey mumkun :)
Ona öyle denmez Trakya'da sikmeyeceði eþeðe torba asmaz derler. Ýþlerine geldiði zaman ben akepeliyim gelmediðizi zaman muhalefetim ne güzel dünya. Bir insanýn safý neyse çizgisi de odur.
Hiç bir zaman bunlarýn yanýnda olmadým ülke yansýn yine olmicam, vicdanen ben çok rahatým, oy atýp makarna alýp sonra fatura kol gibi, salça ok gibi diyenler düþünsün.
Trakya da öyle bir söz yok, essekle münasebette bulunan atalarýnýn sözüdür o
Trakya da öyle bir söz yok, essekle münasebette bulunan atalarýnýn sözüdür o
Bu tarz konularda ilk söylenen söz belki siz duymamýþsýnýzdýr. O tarz adamlar zaten eþekle bir olurlar :D
Oyle býr adamýn pesýnde kosuyorlar ki,dun dunya 5 ten buyuk dedýgý avrupa da sýrf kucagýna oturdugu abd de 5 dunya dan buyuktur dedý!
Arlanman yok mu,yuzsuz sýyen cakma vectra tuner,once bu pesýnden kostugun adama bunlarý say,bak yemin edýyorum sený alkýslamaz isem yuzume tukurun. Yaný durust ol once...
Ben bu sevýyedende aldým. Uzun zaman sonra tl yu dolar yaptým. PM atan arkadaslarýma buradan cevap vereyým.
Buarada 4.88 dýyen kým hakkatten?
iþe çýktým döndüm dibi görmüþüz dolarda. dolarý TL'ye çevirme ihtiyacým olmaz inþallah.
Ben en baştan beri 5.80 olacak diyendim. Ancak burada hakkımı YİYEYİM. çünkü çok daha önce faiz açıklandığına müteakip olmasını öngörmüştüm. Şuanmı? En ufak bir öngörüm kalmadı. Hiçbirşey olması gereken zaman diliminde olmuyor. Aksak maksak oluyor ama ilintisi çok kesik olarak oluyor.
Bu arada sene sonu 8.5-10 seviyeleri hala bana göre realiteden çok uzak. Daha önceden 7.5 lar çok zor olur diyordum. Yine öyle düşünüyorum TABİ BİR BÜYÜK BOMBA PATLAMAZ İSE ÜLKEMİZDE.
Hacý ne oldu da dolar düþtü anlamadým turist akýný mý baþladý, zamlar geri mi alýndý, havadan para mý bulduk?
bir tek duyduðum bist'in elinde 66milyar dolar kaldýðý 2.6 milyar dolar düþtüðü. piyasaya para mý pompalandý?
Ben en baþtan beri 5.80 olacak diyendim. Ancak burada hakkýmý YÝYEYÝM. çünkü çok daha önce faiz açýklandýðýna müteakip olmasýný öngörmüþtüm. Þuanmý? En ufak bir öngörüm kalmadý. Hiçbirþey olmasý gereken zaman diliminde olmuyor. Aksak maksak oluyor ama ilintisi çok kesik olarak oluyor.
Bu arada sene sonu 8.5-10 seviyeleri hala bana göre realiteden çok uzak. Daha önceden 7.5 lar çok zor olur diyordum. Yine öyle düþünüyorum TABÝ BÝR BÜYÜK BOMBA PATLAMAZ ÝSE ÜLKEMÝZDE.
Suan 5.85 seviyesi alom icin...
Sicak para girdi ama etkisi ne olucak bakacagiz.
Ben bugun de biraz dolar aldim.
streetracer_nos
27-09-2018, 18:01
Sicak derken merkelin gonderdigi suriyelilere harcanan 200 kusur milyon euromu abi
Faizlerin etkisi bence
Abd nin güvercin açýklamalarý var biraz
Fazla uzun sürmez bu ýlýman seyir
lnd_samet
27-09-2018, 18:17
valla inþallah bozmaz reyizde, piyasa soluklanýr.
individual
27-09-2018, 18:54
Abd iliman mesajlari cok etkiledi.
Trump yine sert konusursa tr yaptirimlar devam edicek derse cikar yine.
Ytd
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nJmPX8jz2-o)
Yarýn bilanço günü bugünkü gevþemenin bir sebebide 3. Çeyrek bilançolarý
Yarýn bir nebze daha geri çekilme olabilir
baskan96
27-09-2018, 19:50
Yarýn bilanço günü bugünkü gevþemenin bir sebebide 3. Çeyrek bilançolarý
Yarýn bir nebze daha geri çekilme olabilir
6.18'den eklemeler yapmýþtým geçen Perþembe. Ne olur kýsa vadede bozmam gerekebilir?
Suan sadece acýklamalarýn etkýsý...
Elle tutulur hýc býrsey yok.
Almanya ile býrlýk mesajý verýlecek,kredý hamlesý dahý olabýlýr. 5.85 e kadar gorebýlýrýz.
Tayyýp esýp gurleyecek,bakým ne oldu dýye.
***** bugun dondu,krýzýn rahiple ýlgýlý olmadýgýný soyledý! Hahah...
Yarýn devre sonu faizleri ödeme günü. Bana bile bu üç ayda %32.75 den geçirmiþler. Çok ciddi papaz olduk bankayla,ama birkaç yeri aradým artýk 40 larýn altý yok resmen. Kýsacasý þirketlerin kefaret günü yarýn. Millet varýný yoðunu satýp faizi ödeyecek. Dolar alýmý olmaz. En erken önümüzdeki pazartesi vs alýö yapabilen olur. Yanþ dolarda yön aþaðý devam eder
kunteper
27-09-2018, 20:37
butik bi bankada calisiyorum, patronun
diger sirketlerine bile 35 fln veriyoruz :)
GokhanRS
27-09-2018, 23:33
Valla bu ara faizde kalýn tavsiyesinde bulunmuþtum. Bu kadar faize raðmen 6 nin altýna inmese büyük batak çok aþýrý hýzlanýrdý. Ben sevindim açýkçasý dolarým olmasýna raðmen. Sonuçta iþsiz kalýrsak hazýra dað dayanmaz :)
Grimlord
28-09-2018, 00:14
ekonomiyi abd'li şirketin denetleyecek olması - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/ekonomiyi-abdli-sirketin-denetleyecek-olmasi--5798137?a=popular)
Noldu, hani herþeyin arkasýnda Ameriga, onun da arkasýnda hayin Ýsrayil vardý?
"açýklanan yeni ekonomi programý çerçevesinde abd’li yönetim þirketi mckinsey ile çalýþýlacakmýþ. oluþturulacak olan maliyet ve dönüþüm ofisinde 16 bakanlýktan temsilciler bulunacak, abd’li þirket tarafýndan kontrol edilecekmiþ ve üç ayda bir de rapor edilecekmiþ "
free-hifi
28-09-2018, 07:23
Bu herif trumpla kanka bunlar danýþýkli dövüþ bunlar Putin e bir oyun oynayacak gibi :D
5,98 ile günaydýn. bakalým gidiþat nasýl olacak
ekonomiyi abd'li þirketin denetleyecek olmasý - gundem - ekþi sozluk (https://eksisozluk.com/ekonomiyi-abdli-sirketin-denetleyecek-olmasi--5798137?a=popular)
Noldu, hani herþeyin arkasýnda Ameriga, onun da arkasýnda hayin Ýsrayil vardý?
"açýklanan yeni ekonomi programý çerçevesinde abd’li yönetim þirketi mckinsey ile çalýþýlacakmýþ. oluþturulacak olan maliyet ve dönüþüm ofisinde 16 bakanlýktan temsilciler bulunacak, abd’li þirket tarafýndan kontrol edilecekmiþ ve üç ayda bir de rapor edilecekmiþ "
mckinsey i biraz okudum. bildiðin þirketin bütün bilgilerini alýyor ve bunun üzerinden deðerlendirme yapýyor imiþ. tamamda devlet þirket midir? örtülü ödenek dedikleri þeyin bilgisini verebilcekler mckinsey e :D
mikelazi
28-09-2018, 08:16
yerli ve milli ayaðýna yaptýklarýna bakýn yaaa
Ekonomi McKinsey şirketine emanet (https://odatv.com/ekonomi-mckinsey-sirketine-emanet-27091810.html)
Mckinsey sektöründe lider kafaya oynayan bir firma, bak bizimkiler tutmuþlar yine en iyisine vermiþler iþi :D
Kaþýbeyaz konkardato kararý aldý
Kaşıbeyaz da konkordato istedi - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/kasibeyaz-da-konkordato-istedi-40970134)
Kaþýbeyaz konkardato kararý aldý
Kaþýbeyaz da konkordato istedi - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/kasibeyaz-da-konkordato-istedi-40970134)
Ankaradakinin önü rte ve akp plakalarla dolu oluyor aslýnda çok þaþýrdým..
Bence konkordatoyu iþin bahanesi olarak kullanmaya baþladýlar çoktan gibi geldi.
Batmayacak þirket bile "aha battým ödeyemiyorum" diye salýyor kendini ki borcun 3'te 2'sini ödeyeyim kurtulayým þu ortamda diye...
Ha sistem buna izin vermiyor olabilir, denetleme þu bu vs. olabilir, tamamen atarak söyledim ama sezdiðim hava bu yönde.
Bizde esnaf meraklýdýr çünkü elinde para olsa da yok diyip borcunu ödememeye... Ama iþ alacaklara geldi mi þahin olurlar.
GokhanRS
28-09-2018, 09:10
Bu herif trumpla kanka bunlar danýþýkli dövüþ bunlar Putin e bir oyun oynayacak gibi :D
bu saatten sonra putine yamuk yaparlarsa, cumhurbaþkanýmdýr filan demem, hapis mapis umursamam bildiðim ve yeni icat edeceðim tüm küfürleri saymaya baþlarým. herkese yapsýn, putine yamuk yapmasýn iyi geçinsin. sonraki yamuðumuz da bu sefer ardýmýzdan kan alýrlar. geçen sefer amerikanýn kuklasý olmayalým diye ve haksýz olduklarý için alttan aldýlar ama kaldýrmýþ bekliyor durumdalar.
ahmetgurlek
28-09-2018, 09:17
ben pazartesi öðle yemeðinde florya kaþýbeyaz'daydým. eskiden balýk restoraný ayrý et restoraný ayrýydý. balýk restoranýný sordum kapatmýþlar artýk tek tarafta hizmet veriyoruz dediler. öðle yemeðinde yalan olmasýn ya 3 masa vardý ya da 4. insanlar hayat pahalýlýðýndan dolayý bir çok þeyi kýsmaya baþladý. istanbul'da bile artýk dýþarýda yemek yemek konusunda tereddütler oluþmaya baþladýðýný duyuyorum gözlemliyorum. ankara'da da keza iþin içinde olan bir kaç arkadaþýmdan ayný þeyleri duydum.
Putin ekmek kullanmýyor :)
ben pazartesi öðle yemeðinde florya kaþýbeyaz'daydým. eskiden balýk restoraný ayrý et restoraný ayrýydý. balýk restoranýný sordum kapatmýþlar artýk tek tarafta hizmet veriyoruz dediler. öðle yemeðinde yalan olmasýn ya 3 masa vardý ya da 4. insanlar hayat pahalýlýðýndan dolayý bir çok þeyi kýsmaya baþladý. istanbul'da bile artýk dýþarýda yemek yemek konusunda tereddütler oluþmaya baþladýðýný duyuyorum gözlemliyorum. ankara'da da keza iþin içinde olan bir kaç arkadaþýmdan ayný þeyleri duydum.
Ýnanýn bence bu ülke insanlarý dýþarýda yeme-içme deðilde þapkasýný önüne koyup düþünme zamaný çattý geldi
Bilerek konkordato ilan etmek icin ya sirjetin icini bosaltmis olmak gerek yada farkli hesaplar.
Siz odeme yapýlandýrma istediðinizde,yeni faizle yapýlandýrýlýyor. Kimse istemez %40lardan yapilandirma.
Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 olu, 3 yaralı - Eyyubiye - www.UrfaHaber.com (https://www.google.com.tr/amp/s/www.urfahaber.com/amp/haber/sanliurfa-da-silahli-kavga-1-olu-3-yarali-1868) |Şanlıurfa'nın İlk Haber Sitesi
Suriyeliler türk vatandaþlarýný tarýyor doðru düzgün haber olmadý ölen yaralý olan belli deðil
Þanlýurfa bu iktidarý beðeniyor...
Kaþýbeyaz mesleðiný yýllardýr en iyi þekilde yapan bir iþletme baktý olmuyor ismine zaten yakýþmaz býraktý
Þanlýurfa'da silahlý kavga: 1 olu, 3 yaralý - Eyyubiye - www.UrfaHaber.com (https://www.google.com.tr/amp/s/www.urfahaber.com/amp/haber/sanliurfa-da-silahli-kavga-1-olu-3-yarali-1868) |Þanlýurfa'nýn Ýlk Haber Sitesi
Suriyeliler türk vatandaþlarýný tarýyor doðru düzgün haber olmadý ölen yaralý olan belli deðil
patatesleri Suriyeye satýp sonra Suriyeden ithal eden Tarým bakanlarý var nasýl sevmesinler...
Þanlýurfa'da silahlý kavga: 1 olu, 3 yaralý - Eyyubiye - www.UrfaHaber.com (https://www.google.com.tr/amp/s/www.urfahaber.com/amp/haber/sanliurfa-da-silahli-kavga-1-olu-3-yarali-1868) |Þanlýurfa'nýn Ýlk Haber Sitesi
5 - 6 yýldýr Þanlýurfada yaþýyorum. O kadar sýradanlaþtýki Gecen arkadaþýn dükkanýna gideceðim yol kapalý gibi kornaya bastým abi burda catýþma var sen en iyisi bi alt sokaktan doðru git dedi adam =) alýþtým urfalýlar cok iyide 40 - 50 derecede kavga cýkýnca silahlar hemen konusuyor. Suriyelilere gelince sanki onlar yýllardýr burda bizimleymiþ gibi cok büyük problemler açmadan yaþayýp gidiyor. Gaziantep vs cok taviz vermedi ama bizim burda suriyeli arkadaþlarýmýz oluþmaya baþladý. Urfadan Sevgilerle.
bankalar güzel gitti 2 aydýr Garanti Akbank Ýsc takipteyim
Yaz ayý birdenbire bitti fýrtýna rüzgarlar memleketimizin semalarýna geldi
Ey Yüce Rabbim Sen Toplumumuzu Refaha Huzura KavuþtuÅ•
Âmin...
Bilerek konkordato ilan etmek icin ya sirjetin icini bosaltmis olmak gerek yada farkli hesaplar.
Siz odeme yapýlandýrma istediðinizde,yeni faizle yapýlandýrýlýyor. Kimse istemez %40lardan yapilandirma.
Ben de onu demek istedim. Ha evet faiz vs þartlar martlar ne kadar kabul edilebilir tartýþýlýr.
Bir arkadaþým battý benzer þekilde, millet 6 ay öncesinde çok söyledi diyor paralarý makineleri kaçýrmaya baþlayýn þöyle yapýn böyle yapýn diye... Ýtibar dedik, þeref haysiyet dedik yapmadýk, þimdi daha fena oldu diyor.
6.18'den eklemeler yapmýþtým geçen Perþembe. Ne olur kýsa vadede bozmam gerekebilir?
5.99 un altýna gevþemedik 5.90ý görmediðimiz sürece 6yý kýrdýk diyemeyiz
enflasyon verisi açýklanacak 3ünde orada bir çýkýþ imkaný verebilir
bugün vþopta eylül kontratlarýnýn kapanýþ günü
mb lot baþýna 30 lira arbitraj saðlýyor
sabah deðerlendiren deðerlendirdi bedava para
kuru buraya çekende akbankýn imzaladýðý sendikasyon kredisi oldu
piyasalarý bir miktar rahatlatttý bankalar bistte yürüdü
bugün vþopta eylül kontratlarýnýn kapanýþ günü
mb lot baþýna 30 lira arbitraj saðlýyor
sabah deðerlendiren deðerlendirdi bedava para
abi Türkçe mealini alabilir miyim :)
abi Türkçe mealini alabilir miyim :)
hocam merkez bankasý vioptan dolar satýyor 1 aydýr falan
bu dolarlar vadeli eylül sonu ekim sonu aralýk sonu
eylül vadesi bugün kapanýyor
normalde parite ile vadeler arasýnda vade lehine fark olur vadenin kapanýþ süresine göre faizler hesaplaný ve vadeliler o fiyattan iþlem görür
yani kur 6.05 ise 1 ay vadeli 6.10 dan iþlem görür
merkez o kadar çok lot sattýki piyasada alýcý azaldý haliyle vade farklarý kapandý arbitraj dediðimiz fiyat faydasý oluþtu
yani bugün kur 6.01 iken eylül vade 5.98den iþlem görüyor
saat 15.30 da eylül vade kapanýþ fiyatlarý açýklanacak ve elinde eylül lotu olanlar lot baþýna yaklaþýk 30 lira kar yazacaklar
100 lot 3000 lira temiz
eylül vade fiyatlarý 10 ile 15 arasý her saat baþý kapanýþýn ortalamasý alýnarak oluþuyor
abi bizde var alacaklý olduðumuz konkordato veren firma , %40 olayýný ilk kez duyuyorum öyle bir þey yok þu an. Masaya oturup yarýsýný peþin ödeyelim pazarlýðý yapýyorlar beklemek yerine. Tam nitelikli dolandýrýcýlýk.
abi bizde var alacaklý olduðumuz konkordato veren firma , %40 olayýný ilk kez duyuyorum öyle bir þey yok þu an. Masaya oturup yarýsýný peþin ödeyelim pazarlýðý yapýyorlar beklemek yerine. Tam nitelikli dolandýrýcýlýk.
Ben de bunu merak ediyordum, konkardato alacaklisi da konkardato adayý oluyor, nasýl iþin içinden çýkýyorlar diye? Sonuçta herkes alacaðýný alýp, baþka yere olan borcunu kapatmayi planlýyor..
Allah kolaylýk versin
Ben de bunu merak ediyordum, konkardato alacaklisi da konkardato adayý oluyor, nasýl iþin içinden çýkýyorlar diye? Sonuçta herkes alacaðýný alýp, baþka yere olan borcunu kapatmayi planlýyor..
Allah kolaylýk versin
Valla aynen durum öyle , o listelerde gördüðünüz devler en az peþinden 8-10 tane kobi veya büyük firmayý da götürüyor beraberinde. Türkiye de hangi þirketin öyle saðlam öz sermayesi var da ayakta kalacak. Herkes zaten pamuk ipliðinde ucu ucuna dönüyor.
2019 çok acý bir yýl olacak ne yazýkki hepimiz için. Allah yardýmcýsý olsun hepimizin.
Merkezin bu hafta rezervleri 3.5 milyar usd erimiþ
Neredeyse rezerv kalmadý ama kur 6.03
Yarýsýný pesýn ode ok,sonrasý?
Yada vatýk kredýyse banka hacýzý koymustur ama kredýyý canlandýrmak ýcýn kýmse yarýsýný odemez ký.
Ayrýca suan guncel faýzler fena....
Son 2-3 haftadýr nerdeyse her gün bir fabrika yangýný haberi okuyorum.
Hayýrdýr inþallah?
yavuz sultan selim köprüsü ve köprüye baðlý kuzey otoyolu’nun müteahhit ve iþletmecilerinden i̇talyan astaldi firmasý, türkiye’deki finansal sýkýntýlarý gerekçe göstererek konkordato ilan etti.
artan petrol fiyatý ve kur seviyesini neden gösteren türkiye doðalgaz daðýtýcýlarý birliði (gazbi̇r) yönetim kurulu baþkaný yaþar arslan önümüzdeki dönemde doðalgaza yüzde 15’lik bir zammýn yapýlabileceði söyledi.
Sene sonu kýsa vadeli döviz borçlarýnýn ödemeleri geldikçe
Dolarda talep artýþý kaçýnýlmaz olacak
Banka ve þirketler döviz almak zorundalar
Ve bunu anca abd ile çok iyimser bir tablo düþmesine sebebiyet olabilir
Dolar da malesef iyi tablo göremiyorum hala
4,88 ciler neye göre görüyorlar acaba
Mb rezv erimesi devam ediyor.
Sýcak para giriþi olmadan bu durumun düzelmesi imkansýz
mikelazi
29-09-2018, 08:26
tl deðer kazansýn,dolar düþsün diye ekonomi abd li þirkete emanet edildi...
livaneli
29-09-2018, 08:52
tl deðer kazansýn,dolar düþsün diye ekonomi abd li þirkete emanet edildi...
Yerseniz...
Þuana kadar alým önerisi yapmadým hiç. Hatta tl mevduat aylýk yatýrýn demiþtim. Hala yatýrým yapmayan varsa artýk çokta yüksek 5 ler beklemeyebilir. Dolar alacaklarýn alým sevþyeleri buralar. Yalnýz þunu unutmayýn. Mevduat 4 ay için artýk net %10 veriyor. Siz dolar alýrsanýz 4 ay içinde dolar en az 6.80 olmalýya oynamýþ olursunuz. Mevduat bence bu seviyefe hala daha garanti
Yarýsýný pesýn ode ok,sonrasý?
Yada vatýk kredýyse banka hacýzý koymustur ama kredýyý canlandýrmak ýcýn kýmse yarýsýný odemez ký.
Ayrýca suan guncel faýzler fena....
ben banka borcundan bahsetmiyorum yanlýz. bize ve bizim gibi firmalara olan borçlarýndan bahsediyorum. yarýsýný ödeyim çeyreðini ödeyim komple kapatalým bakiyeyi gibi tekliflerle geliyorlar insanlarýn karþýsýna. Senin dediðin %40 faizle yapýlandýrma olayý banka borçlarýyla alakalý sanýrým abi anladým.
ChtArdARSL
01-10-2018, 05:58
Hayirli haftalar,
Bu hafta hala alim firsatlari devam edecekmi? Yoksa vadeleeden goturu yukarimin olacak? Acaba hafta sonu hangi exle birlikteydik :))
iyi haftalar herkese, þu deðerler altýn için alým seviyesi midir?
küçük bir birikimim var altýn almayý düþünüyorum
günaydýn
geçen hafta kurun baskýlanmasý þirket bilançolarýyla ilgiliydi bilançolarý iyi göstermek için merkez biraz rezerv eritti 30 eylülü atlattýlar
bu hafta 6.06 üzerine atarsak bu baskýlamanýn da sonu geldi diyebiliriz
eylül enflasyonu açýklanacak 3 ekimde beklenti geneli 21-22 benim güvendiðim kaynaklar 22 üzeri bunu fiyatlamamýz muhtemel
takip ettiðim bir kaç yabancý traderýn uzun vade beklentisi eurusd:0,92 gold:850usd dxy:105-110 civarý
vade 2-3 max 4 sene biçiyorlar
kunteper
01-10-2018, 08:36
günaydýn
geçen hafta kurun baskýlanmasý þirket bilançolarýyla ilgiliydi bilançolarý iyi göstermek için merkez biraz rezerv eritti 30 eylülü atlattýlar
bu hafta 6.06 üzerine atarsak bu baskýlamanýn da sonu geldi diyebiliriz
eylül enflasyonu açýklanacak 3 ekimde beklenti geneli 21-22 benim güvendiðim kaynaklar 22 üzeri bunu fiyatlamamýz muhtemel
takip ettiðim bir kaç yabancý traderýn uzun vade beklentisi eurusd:0,92 gold:850usd dxy:105-110 civarý
vade 2-3 max 4 sene biçiyorlar
Yanlis anlamadiysam euro, dolar karsisinda cok fazla deger kaybedecek diye dusunuyorlar degil mi ?
evet dolarýn daha da deðerleneceðini düþünüyorlar uzun vadede
bu faiz arttýrýmlarý sonucu kaçýnýlmaz bir þey ama ne kadar olur onu görücez kýsa vadede 1.13leri görmeli parite þu an 1.1580
Altýný býlmem dunyanýn savasa ýhtýyacý var....
artýk silahla savaþ bir tek 3. dünya ülkelerinde abi
geliþmiþler ticaret savaþý yapýyorlar kim kime diz çöktürürse
bende savaþ bekleyenlerdenim. hep 3. dünya savaþý çýkar biz görmeyiz diyordum bu kadar olay gördük kesin onu da göreceðiz. önümüzdeki 30 yýl içinde çok fena bir savaþ çýkacak. iç dýþ küresel herþey olacak.
Savaþ çýkarsa ben kefenimi giyip maldivlere gidicem. Müslüman kardeþlerimizi koruyacam orada.
Þanslý insanlarýz güzel dönemlere denk geldik :) :)
Þanslý insanlarýz güzel dönemlere denk geldik :) :)
Evlenme kýsmýný atlattýðým için þu dönemde þanslý sayýyorum kendimi :)
PaSHa-brk
01-10-2018, 10:11
6,40 tan aldým bi ümit bekliyorum 😂
streetracer_nos
01-10-2018, 10:28
swap iþlemlerindeki limit eskisine dönmüþ diye mesaj gördüm bir yerde aslý astarý var mý ?
limitten kasýt ne ? teminat mý?
streetracer_nos
01-10-2018, 10:55
BDDK'dan swap işlemlerine yeni sınır - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201808151034755085-bddk-doviz-swap-izni/)
piyasa sakinken buraya kendimce para kazanmak için bir kaç öneri sýraliim :D her piyasada kullanabilirsiniz bunlarý..
en önemlisi hatta altýn kural: 1-ihtiyacýnýz olmayan parayla iþlem yapýn
2- kademeli alýn, kademeli satýn
3- portföy oluþturun tek bir kaðýda/pariteye odaklanmayýn
4- portföyünüzün en az %50 nakitte kalsýn
5- riskiniz mutlaka pozisyon açmadan önce belirleyin(xxx fiyattan aldým max burada dibi görürsek bu kadar lotla ne kadar zarar yazarým)
6- gündemi iyi takip edin olaylarý iyi okuyun(temel analiz)
7- trend dýþýnda iþlem yapmamaya çalýþýn yapýyorsanýz da stop seviyeni kýsa olsun zarar kesmeyi bilin
8- tekniði mutlaka referans olarak kullanýn göstergelerden faydalanýn ama körü körüne inanmayýn piyasa en büyük göstergedir
9- duyumlarla iþlem yapmayýn, mutlaka iyi ekonomistleri takip edin yazdýklarýný öngörülerini okuyun araþtýrýn
10- aç gözlü olmayýn günlük, haftalýk, aylýk bir hedefiniz olsun optimum tutun hedefinize geldiðinde kar alýn kaðýdýn arkasýndan bakmayýn
bunlarý yaparsanýz her seviyeden alýr her seviyeden satarsýnýz ve zarar etme ihtimaliniz oldukça düþer
tabi 5 milyarý 1 günde 50 milyar yaptýrmaz bunlar size ama 5milyar ile günlük 200 milyon kazanmanýzý saðlar
ilk 5 madde benim altýn kurallarýmdýr hepsi profesyonel trader davranýþýdýr "küçük yatýrýmcý" hatalarý barýndýrmaz
öðleden sonra 350bin TL lik alým yaacaðým ya herro ya merro ocaða kadar da unuturum o parayý.
öðleden sonra 350bin TL lik alým yaacaðým ya herro ya merro ocaða kadar da unuturum o parayý.
kademeli alýn :D
5.90 ve 5.70 ihtimalleri var
euro alacaðým kaynýmýn parasý almayada yaþýyor zaten ana paralarý kendisinin.
GokhanRS
01-10-2018, 11:40
4.88 ne zaman? :D
Ben 4.88'i bekliyorum valla memeleketin iyiliði için.
euro alacaðým kaynýmýn parasý almayada yaþýyor zaten ana paralarý kendisinin.
dolar euroya göre daha yüksek getirili
uzun vadeye alacaksanýz dolar faizine koyun derim
Ben 4.88'i bekliyorum valla memeleketin iyiliði için.
memleketin iyiliði malesef ki öyle duayla vatanseverlikle milliyetçilikle falan olmuyor
lafým sana deðil kesinlikle ama bu "4.88ciler" bir tek kendilerini vatansever olarak görüyorlar
bende diyorum ki bu iþin arkasýndan akýlcý kültürlü dürüst eðitimli liyakat ve bilgi sahibi insanlar olacaksa varsýn dolar 50 lira olsun batalým
toz pembe rüyalar görmeye gerek yok bu ülke hakettiðini yaþýyor
biz eðitimden bilimden demokrasiden vazgeçeli çok oldu þimdi bunlarýn sonucunu yaþýyoruz senin benim satacaðýmýz/alacaðýmýz 3-5 bin dolar da buna çözüm deðil
evli evine köylü köyüne dönecek ülkenin baþýna bilen adamlar gelecek genç nesiller yeniden eðitilecek bilim referans alýnacak ki biz bir temel oturtalým
ama öyle vatan millet sakarya bu krizde hükümetin yanýndayýz bize oyun yapýyorlar itler kurtlar falan filan boþ iþler hemde bomboþ iþler
4.88 ne zaman? :D
Dalga geçe geçe gelecek yakýnda galiba :D :P
bugün yapýlandýrma kredi sgk ödemelerinin son günü kuru bu baskýlýyor olabilir
hala 5.90 a deðmedik
maaþý aldým ordan biraz ayýrýp icbc'de yeni hesap açtýracaðým haftaya dolarýn durumuna göre ingdeki dolarý da TL'ye çevirip ing ile iliþiðimi koparacaðým.
icbc tekstilbank iken üni. ev arkadaþýmýn annesine maaþ ordan yatýyordu tekstilkent atmsi yoksa yapý kredi atmlerinden komisyonsuz nakit çekim yapýyordu. Hesabý açarken soracaðým bakalým.
Güzel terste býraktýlar bizi valla saygý duydum 2 haftadýr kademe yaptýkça patlatýyorlar :D
dolar euroya göre daha yüksek getirili
uzun vadeye alacaksanýz dolar faizine koyun derim
Bende dolar taraftarýyým ama euro gerekiyor maalesef. 15.30 a kadar ne düþerse kar :)
M U R A T
01-10-2018, 13:01
beyler 4.88 kýrk kere söylediniz terste kaldýk sizin yüzünüzden :)
Üretime mi baþladýk haberimiz yok
Para girdi demek ki bir yerden :)
4.88-4.88-4.88-4.88-4.88
En az 5 kez 4.88 yazmayan dövizde terste kalsýn.
Skyhawk34
01-10-2018, 13:40
4.88-4.88-4.88-4.88-4.88
En az 5 kez 4.88 yazmayan dövizde terste kalsýn.
Dinimiz amin.
Reis tam zamanýnda yetiþti rebelh
reis bizi 50 günlük ortalamanýn üstüne atsa yeter :)
5.96
TorqueTuning
01-10-2018, 13:53
Ekonomimize gece operasyonlarý ile saldýrdýlar...!!!! Bizim Allah'ýmýz var.... hülloooooððððð
5.92 dip yapýp yükseliþe geçti bakalým bakalým
Ekonomimize gece operasyonlarý ile saldýrdýlar...!!!! Bizim Allah'ýmýz var.... hülloooooððððð
geceleri kim dolar alýyor ya?
akþam yatýyon sabah kalkion dolar artmýþ
ben uyurken kim dolar alýyor operasyon bu operasyon gece gece dolar mý alýnýr?
5.90lar bende geçen seneki münih deplasmaný etkisi yarattý
daha ne kadar yiyebiliriz ki modunda bi gevþeme geldi :D
5.90lar bende geçen seneki münih deplasmaný etkisi yarattý
daha ne kadar yiyebiliriz ki modunda bi gevþeme geldi :D
12 ekim papaz salýnacak beklentisi þuan baya yayýldý piyasada salýnmaz ise ne kadar etki verir tahmininiz ?
12 ekim papaz salýnacak beklentisi þuan baya yayýldý piyasada salýnmaz ise ne kadar etki verir tahmininiz ?
6.18-6.20 ler fiyatlanýr bugünkü kura göre ama önce eylül enflasyonu..
Papaz kaçtý oynamak yasaklanmasa bari.
individual
01-10-2018, 15:03
Abiler kardeþler arkadaþlar rahip için ne diyorsunuz.Býrakýlacakmý ?
Bana býrakýlacakmýþ gibi geliyor.
i-vtec07
01-10-2018, 15:15
[VIDEO]https://youtu.be/LAAqeHotHGU[/VIDEO
5.92den sonra borsada da paralel bir çözülme görüldü
6.06yý aþarsak rüzgar döndü diyebiliriz
rte bir gün 4 saat filan konuþursa evi arabayý dolara gömücem :D konuþma bitiyor dolar düþüyor.
Savas urerim ekonomisini destekler. Ekonomik savas paranin icat oldigindan beri var. Sadece cahil bir baskanin dillendirmesi.
Abd ve Ýngiliz ekonomisi savas ile ayakta kalir.
1trilyon dolarlik bir islemden den bahsediyoruz. Ama bahane uretemediler.
Ýnsallah got altina gitmeyiz. Almanya nin yanimiza gelmesi buyuzden.
GokhanRS
02-10-2018, 09:10
dolarlarý bozdum, bugün de vataný kurtardýk :)
6.06 üzerinde saatlik kapanýþ bizi yükseliþ trendine sokar
bu bantta da uzun süre kaldýk ya 6.16 ya 5.83 bi yere gitmemiz gerek
6.06 üzerinde saatlik kapanýþ bizi yükseliþ trendine sokar
bu bantta da uzun süre kaldýk ya 6.16 ya 5.83 bi yere gitmemiz gerek
Hadi bize müsade diyip apartmandan aþaðý indiðini canlandýrdým gözümde. Aþaðý iniþ trendine iþarettir bu. YTD. :D
hükümet istediðini elde etti banka bilançolarý uçuyor daha fazla baskýlayamayacaklardýr diye düþünüyorum
ama olurda aþaðý gelirsek 5.83 ardýndan 5.70 dip olur
5.70e gelirsek yüklü girerim
Ben dususun 5.80 lere kadar devam edecegýný dusunuyorum. Anlýk cýkýslar yanýltmasýn. Baya sýcak para soktular...
Bakalým etkýsý neteye kadar olucak,farkýndaysanýz abd den hýc býr acýklama gelmýyor...
GokhanRS
02-10-2018, 09:35
þuan takdir edilesi þekilde ellerinden geleni yapýyorlar düþürmek için ama hepsi kýsa vadeli düþüþ saðlar. gerçek reformlardan ciddi olarak vazgeçtiler. yani akpnin ilk yýllarýndaki o reformcu (yalan bile olsa) söylemleri bile çöp oldu gitti. anlamýyorum neden gerçekten yapýlabilecek þeyler ve ciddi faydalý reformlar var iken hiç birinden bahsetmeyip (yalan bile olsa) bu þekilde kýsa vadeye oynuyorlar anlamýþ deðilim. resmen önümüzdeki yerel seçimlere kadar bir süre düþürüp sonra tekrar ciddi uçuþa geçmesine hatta ülkenin bu sefer ciddi ciddi batmasýna sebep olacak politikalarla uðraþýyorlar.
eskiden yanýldýðýmý falan düþünürdüm, hepsi belki bir oyundur v.s diye ihtimal canlandýrýrdým kafamda ama artýk soru iþareti hiç kalmadý kafamda. gerçekten Türkiye nin çöküþüne oynanýyor þuan hemde bizzat (yalandolan) milliyetçilik söylemleriyle.
þuan takdir edilesi þekilde ellerinden geleni yapýyorlar düþürmek için ama hepsi kýsa vadeli düþüþ saðlar. gerçek reformlardan ciddi olarak vazgeçtiler. yani akpnin ilk yýllarýndaki o reformcu (yalan bile olsa) söylemleri bile çöp oldu gitti. anlamýyorum neden gerçekten yapýlabilecek þeyler ve ciddi faydalý reformlar var iken hiç birinden bahsetmeyip (yalan bile olsa) bu þekilde kýsa vadeye oynuyorlar anlamýþ deðilim. resmen önümüzdeki yerel seçimlere kadar bir süre düþürüp sonra tekrar ciddi uçuþa geçmesine hatta ülkenin bu sefer ciddi ciddi batmasýna sebep olacak politikalarla uðraþýyorlar.
eskiden yanýldýðýmý falan düþünürdüm, hepsi belki bir oyundur v.s diye ihtimal canlandýrýrdým kafamda ama artýk soru iþareti hiç kalmadý kafamda. gerçekten Türkiye nin çöküþüne oynanýyor þuan hemde bizzat (yalandolan) milliyetçilik söylemleriyle.
buradaki tek sýkýntý iktidardakiler için "ulan bu adamlar o görevlerde olduklarýna göre çok akýllý adamlar" diye düþünüyor olmanýz
asýl yanýlgý burada yöneten sýnýf düþündüðümüz kadar iyi deðil eðitimli deðil bilgili deðil tecrübeli deðil tek baþarýlarý belirli bir kitleyi ikna edip seçim kazanmak onun dýþýnda bugüne kadar yaptýklarý her þey çöp þimdi bunun sonuçlarýný yaþýyoruz ve bu adamlar halen daha doðru yaptýklarýný düþünüyorlar
4.88 tayfasý þimdi bimere yazar benide :D
GokhanRS
02-10-2018, 09:48
buradaki tek sýkýntý iktidardakiler için "ulan bu adamlar o görevlerde olduklarýna göre çok akýllý adamlar" diye düþünüyor olmanýz
asýl yanýlgý burada yöneten sýnýf düþündüðümüz kadar iyi deðil eðitimli deðil bilgili deðil tecrübeli deðil tek baþarýlarý belirli bir kitleyi ikna edip seçim kazanmak onun dýþýnda bugüne kadar yaptýklarý her þey çöp þimdi bunun sonuçlarýný yaþýyoruz ve bu adamlar halen daha doðru yaptýklarýný düþünüyorlar
4.88 tayfasý þimdi bimere yazar benide :D
farkýndayým biraderim, zaten baþka bir becerileri yok. milyon tane danýþman, hepside her gün kafa bulandýran tayfa. ülkeyi seçimi kazananlardan çok kazanmalarýný saðlayan garip bir tayfa yönetiyor gibi hissediyorum. þak diye 10 20 30 satýp ülke kurtaran tayfa bunlarýn danýþmanlarý bile beceriksiz sahte diplomalý adamlar.
maalesef vatandaþýmýz kendisini eðitimli bilgili insanlar deðil aðzýndan allah kitap düþürmeyen sahte dindarlar yönetsin istiyorlar. bu açýndan bakýnca üzülmeyi de býraktým artýk.
Beni danýþman olarak alsýnlar ekonomiyi 5 sene içersinde düze çýkartýcam. Çýkartamazsam görevimden ayrýlýrým. Aylýk Maaþ beklentim 50.000TL +THY Elite Plus + Yakýt.