Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Güzel öngörü oldu benim için. Tabi birde şu var. EVET i fiyatlandırmayan piyasa OHAL uzatılmasını fiyatladı gibi. Bu çok ilginç. Bu hafta ve önümüzdeki hafta Dolarda ciddi çekilme bekliyorudm 3.50 lere yaklaşan ama şimdilik bir kıpırtı yok
burada yazmışım 18.04 de bende alt limit onu bekliyorum
vectra-tuner
02-05-2017, 17:59
Mb son faiz artırımı ile Glp 12.25 oldu.. Ortalama fonlama ise 11.80 oldu .. %8 olan Politika faizi bugün itibarı ile %50'ye yakın arttı:o Daha önce faizlerin artacağını biliyorduk ve hem mevdauata yansıdı hem Ticari kredilere.. Mb ve Brezilya faiz indirdi biz artırdık şu anda en yüksek faizi biz ödüyoruz.. Dövizi %8-9 geri çekmek için faizi kabaca %50 arttı.. Cari açık tam gaz devam.. Ve Mb bankalara swap yoluyla döviz veriyor son zamanlarda talep çok artmış durumda.. Mb rezervleri cücük kadar ama hala devam ediyor rezerv eritmeye.. Bir yerde ip kopacak.. Mayıs ayında gerçekleşeceğini düşünmekle birlikte Mb'nin son faiz artırımını tahmin edemedim.. Cb bugün yine faizleri kesi düşüreceğiz diyor ama inandırıcı değil..
vectra-tuner
02-05-2017, 18:01
Brezilya ve Rusya faiz indirdi yazacakken Mb ve Brezilya yazmışım özür dilerim.
Daha once dedıgım gıbı,3.46 hedef....
Sonunda ortak hedefte buluştuğumuza sevindim :-)
Aralık ve Ocak aylarında Kur 3.90 borsa 72.000 yerdeyken yazdığım Bu yıl
Borsa 100.000
USD/TL 3.45 seviyelerine inanmayan var mı
Sonunda ortak hedefte buluştuğumuza sevindim :-)
Aralık ve Ocak aylarında Kur 3.90 borsa 72.000 yerdeyken yazdığım Bu yıl
Borsa 100.000
USD/TL 3.45 seviyelerine inanmayan var mı
:):):)
Evinizde pembe panjur var sanırım
Dolar basıp piyasaya sürmedikleri taktirde sene sonu bir bakalım
Ben 2017 kasım yada 2018 nisan arası erken seçim bekliyorum
Ekonomi bunları ipe götürmeden kurtarmaları için seçime gitmeleri gerek
Gidişat iyi zannedip dolar düşüyor diye düşünenler hayalperestlikten öteye geçemez
İşsizlik rakamları belli dolar rezv belli faizler belli
Abd en ufak üflemesiyle bu dolar 4.00 yarın sabahta görür
Ekonomi gidişat bataklıkta çekilen bir araba gibi
Kurtulmamızı sağlayacak katarlılarsa eğer gülüyorum :)
Bu arada bu konuda ilk defa bu kadar olumlu yorumlar okuyorum. :-)
Piyasada Kazanmak için 3.52 ken USD satmak değil 3.82 yi kırdığında stoplose yapabilmek lazım.
3.45 lere geleceğini ve bunun da TL faiz artışı ile olacağını belirtmiştim. Bunun için güzel bir grafik paylaşmıştı. Şuan hala aynı yönde hareket ediyor vakit bulursam grafiği ve denklemi ywnilerim.
2 ocak TCMB faiz %8.30
2 Mayıs TCMB faiz %11.80
Artık net %3.50.
Japon lara selam carry trade e dewam
darkmoon
02-05-2017, 20:01
dolara düşüyor diyenler faiz oranlarına bakıyormu.. faiz oranlarından banane diyenler enflasyon oranları açıklandığında kiraya zam geldiğinde domatese patatese zam geldiğinde anlarlar ne olduğunu. 100 bin lik 48 ay vadeli kredi çekelim dedik peşin vermeyelim dedik .. 100 bin için 48 ay da minumum 140 bin tl teklif aldık..
Yiğit, ben ekonomi nin çok iyi olduğu yıllık %7 vs büyüyeceğimizi idda etmiyorum ki ya da böyle bir hedefim yok ki
Ben yatırımcıyım yada spekülatör diyebilirsin. Hükümetin yada muhalefetin şakşakçısı değilim
ben cebime giren kara bakarım.
Bizim toplum olarak en büyük yanlışımız yatırımcı olmayı bilmiyoruz. Hisse yada USD de pozisyon alırken objektif olamıyoruz. Pozisyon aldıktan sonra onunla duygusal bağa giriyoruz böylece mantıklı karar wermemiz gittikçe zorlaşıyor.
Forumun özüne uygun örnek vereyim
Piyasadaki en imajı düşük otomobil markası nedir diyelim Tata olsun. Tahmini 2. El piyasası 20.000 TL olsun
Şimdi piyasada nakit dengesinin bozulduğu bir ortamda herkesin elindeki aracı satmak istediği bir ortamda biri gelse arabamı 10.000 e satıyorum dese ne yaparsın işte tüm mesele bu
Yau bu marka kötü, 2.eli bozuk, seçim var, ekonomi bozuk der almaz mısın yoksa öyle veya böyle bu malın bir bedeli bugün olmasa bile 3-6 max 12 ay içinde 20.000 olmasa bile en kötü 15.000 e satarım der alır mısın.
Evet işte ben bunu yapıyorum
Burada en zor durum malın gerçek ve ölü değerini hesaplamakta
Bende şunu diyorum duygusal değil tamamiyle matematiksel
Mb faiz kozuyla dolara baskı kurmakla meşgul
Enflasyon tetikleyen şeyde faiz
Kısa vadede 100 milyar dolar özel sektör borcu varken
Bu doların 4.00 lere gitmemesi için bir neden yok
En ufak bir sancıda bu çocuk doğar
100.000 e gelmiş bu balon endeksten kağıt almak bence tuvalet kağıdından bile değersiz olur
Herşeyi geçtik ab bizi silerse gümrük anlaşmasından vazgeçtiğini bir düşünün allah aşkına
Kan gövdeyi götürür burada
İyimser tablo olsa keşke bir gram iyi bir veri yok anası sattığımın yerinde :)
YTD
darkmoon
02-05-2017, 20:30
bu ülkede bir huy vardır bir yere insanları yöneltip bir alana dikkatleri çekip başka alandaki zararları kapatmak..
şimdi dikkatler doların 1 kuruş 3 kuruş düşüşünde ... imf cumhuriyet tarihinin en düşük büyümesini vermiş kimsenin umru değil .. faiz oranları almış başını gitmiş kimsenin umru değil .. yeterki 3 kuruş 5 kuruş düşsün dolar..
bir kaşık su alıyoruz diğer tarafdan kovayla su boşaltıyorlar..
Aylar öncede dedim refarandumdan evet çıkıcak 3 ay 5 ay her şey yolunda hayat çok güzel dolar düşdü ekonomi şahane havaları olucak sonrası gerçekler... gerçi oda olmadı ben doları bir 3.2 falan aşağıya çekerler diye bekliyordum ..
free-hifi
02-05-2017, 20:33
Dolar 3 altına düşer bu gidişle
vectra-tuner
02-05-2017, 20:53
Türk ekonomisi bitik , pimi çekili bomba ... Enflasyonu düşürmek için nohut pirinç çer çöp vergiyi sıfırla sonra cari açık patlasın.. Cari açık artınca kurlar yukarı.. Kurlar yukarı gidince enflasyon yukarı.. Herşey dolarla.. Son 3-4 Senedir aynı şey oluyo.. Dolar üç kuruş inince Alim kişler ortaya çıkıyor aha ben dediydim diyor.. Ama Trump, Fed politikaları,Mb'nin peşpeşe 2 faiz artırımı,Varlık fonu, Referandum gibi zilyon tane bileşen doların değerini belirler.. Mb döviz swap ihalelerine gelen talebin çoğu Kamu bankalarına ait.. El altından piyasaya döviz sürme vs. vs.. Son 3-4 Seneyi inceleyen kişi dövizin ne olacağını üç aşa bei yukarı kestirir.. Carry trade gibi ucuz faizli parayı getirip Yüksek faizli paraya yatıran adam 1 günde çeker gider ki dolardaki aşırı ani zıplamaların sebebide budur..
valla dolar var biraz, duruyor degisik degisik zamanlarda alinmis
3.4 larin altina inmez diye dusunuyorum.
ama 4 TL olasi da yok
vectra-tuner
02-05-2017, 20:58
Faizler artınca Betoncular kime Ev satıcak? İnşaat üzerine kurulu bir ekonomi.. İşsizliğin %13 olduğu yerde faizler artıyorsa emin olun çok büyük bir sıkıntı var demektir.. Dolar karakteristik özelliği Jet gibi çıkan geç düşen bir para.. Aslında Doların öyle uçtuğu kaçtığı yok, Tl değer kaybediyor ve devam edicek.. Borsada hisseler ucuz değil, Son bir iki senedir ittirmeyle giden Hisseler var.. Borsada o kadar çok zarar eden varlığını kaybeden insan varki.. Dolar alırsın düşer ama mutlaka alındığı noktanın üzerine çıkar.. Ama Borsada girilen hisse sahibi batarsa veya üçkağıtçıysa sıfırlanırsınız..
free-hifi
02-05-2017, 22:00
Konut ve araba kredi faizi 0.50 olsa kime koyar ?
darkmoon
02-05-2017, 22:09
inşaatta büyük sıkıntıda yarın öbürgün büyüklerden bazılarının iflas verdiğini duyarsanız şaşırmayın.. zaten çoğu yeni projeye girmiyor.. elindekileri satma tüketme yada bitirme derdindeler.. 3 yıllık 5 yıllık bitmiş projelerde bile oturum hala çok çok düşük az bir oranda alan yok en azından benim görüklerim öyle.. çünkü parası olan insanlarda saf değil şu anda piyasada bir şeyler olduğunu ekonomide sorunlar sıkıntılar olduğunu görüyorlar sıcak parayı elinde tutuyor kredidende uzak duruyorlar ne olur ne olmaz diye. yarında bir belirsizlik var bunuda parası olan akıllı insanlar görüyor ..
reklamlarla eskiden 1+1 leri 300-500 bin tl ye satmaya çalışan bazı firmalarda çekmişler şimdi fiyatları 150 bin tl lere 2+1 kere 600-700 ler isteyenler çekmişler 200-300 binlere .. gene alan olduğunu sanmıyorum..
halilcakir
03-05-2017, 12:29
ZX-636R müsait zamanda grafiği paylaşırsan sevinirim
bugün amerika faiz artırımına gitmeyecek hazirandada belki diyor herkes. dolar en alt seviyeleri buralar artık
free-hifi
03-05-2017, 17:03
borç alınıp dolara girilir mi :)
Hem küfürbaz hem hakaret uzmanı hem de evetçi kişileri kaile almayalım derim.......
vectra-tuner
03-05-2017, 20:36
Fed Haziran faiz artırımı için göz kırptı.. Zaten Euro Usd paritesinden belli oluyor.. Fed Haziran toplantısına birkaç gün kala Euro'ya Arbitraj yapılabilir ki Euro 1.06X olursa Fed faiz artırımı gerçekleşirse daha sonra mutlaka tepki verecektir.. 2. Yol) Fed Haziran toplantısına birkaç gün kala Dolar pozundan çıkıp altına girilebilir.. 3. Yol) Dolar Fed toplantısına birkaç gün kala bozdurabilir .. 4. Yol) Dolar Altın tüm pozlar sene sonuna kadar taşınabilir .. Erken baskın seçime gidilebilir bu arada..
borç alınıp dolara girilir mi :)
Daha dün 3ün altına düşer demişsiniz. Şimdi alınır mı diyorsunuz :D
Dolar 3 altına düşer bu gidişle
darkmoon
03-05-2017, 20:52
türkiye rusya gene domates ve vizede anlaşamamış.. üstüne rusya türkiyeye buğday ihraç edicekmiş..
adamlara domates satalım dedik adamlardan buğday almaya başladık..
demek ki buğdayda üretemez hale gelmişiz vahki vah halimize..
free-hifi
03-05-2017, 21:23
Daha dün 3ün altına düşer demişsiniz. Şimdi alınır mı diyorsunuz :D
Ben onu ciddi olarak yazmadım bir arkadaşın analizine göre salladim
türkiye rusya gene domates ve vizede anlaşamamış.. üstüne rusya türkiyeye buğday ihraç edicekmiş..
adamlara domates satalım dedik adamlardan buğday almaya başladık..
demek ki buğdayda üretemez hale gelmişiz vahki vah halimize..
Bakanlar da twitter'da domates goygoyu yapıyor. Hayat onlara güzel valla, vay vatandaşın haline.
free-hifi
03-05-2017, 22:58
Benim köyümde 250 hane var üretim yapan 10 aile var yada yok . Gençler yasitlarim vs Çorlu Çerkezköy de fabrika da çalışıyorlar. Çiftçilik ile geçinme korkusu yüzünden . Koyu terk ettiler civar köylerde yakın . Şimdi bu tarlayı kim ekip bicecek. ?
mikelazi
04-05-2017, 09:00
demir 5tl çıkıcak deniyor.
aslı varmı acaba
altın hakkında yorum varmı ?
altın hakkında yorum varmı ?
altın bence yılın en düşük seyiyelerinde alınırmı alınır... bence
Altını nerden almak lazım enparada fazlasıyla makas yiyor
demir 5tl çıkıcak deniyor.
aslı varmı acaba
Diyenlere nerden cikti diye sordunuz mu?
Bu arada bu haftadan itibaren fiyatlanmalar degisir,bilginize...
Altını nerden almak lazım enparada fazlasıyla makas yiyor
ben zarraf arkadaşım var ham olarak alıyorum teneke seklinde
bende suankı kurdan usd aldım bu sefer. bakalım ne olacak
mikelazi
04-05-2017, 10:20
Diyenlere nerden cikti diye sordunuz mu?
Bu arada bu haftadan itibaren fiyatlanmalar degisir,bilginize...
2-3 aydır 5lik sıkıntısı çekiyorum(tekel-sayısal bayii)sarraf bir dostuma sordum.demir 5tl çıkarılabilir didi :)
onun yalancısıyım. :)
Star ve NTV'nin Katar'a satışı için görüşmeler yapılıyormuş.
BarışSever
04-05-2017, 10:37
990 liradan 30 tane cumhuriyet almıştım
957 ye düştü :)
Ben ne yapmak istesem tersi oluyor
Star ve NTV'nin Katar'a satışı için görüşmeler yapılıyormuş.
Önceki postlar şahenk kaçıyor demiştim
:)
kendim adına yüksek sayılabilecek 4-5 aylık yatırım yapmak şistiyorum. inanın ne dolar ne altın ne hisse seçebildim. hepsi çok durağan. heralde gidip vadeliye vyatırcam
ulan altın almaya gittik 140,740 den adamların elinde altın yokmus zannedersem altını piyasadan cektiler...
kendim adına yüksek sayılabilecek 4-5 aylık yatırım yapmak şistiyorum. inanın ne dolar ne altın ne hisse seçebildim. hepsi çok durağan. heralde gidip vadeliye vyatırcam
3/1 vadeli
3/1 dolar
3/1 altın
Yapardım ben reyis
Borsaya günahımı bile yatırmam :)
YTD
bana kalırsanızda altın ve dolar direk...
darkmoon
04-05-2017, 15:04
petrolün brand fiyatı 50 dolar altlarına iniyor ve inicek.. bu şu demek enerji de fiyat düşüşü üretimde düşüş anlamına gelir.. tekrar başa dönelim kısaca kabaca son kullanıcı mehmet efendiye buda bolcana zam olarak yansır..
Bolkar1st
04-05-2017, 15:11
petrolün brand fiyatı 50 dolar altlarına iniyor ve inicek.. bu şu demek enerji de fiyat düşüşü üretimde düşüş anlamına gelir.. tekrar başa dönelim kısaca kabaca son kullanıcı mehmet efendiye buda bolcana zam olarak yansır..
abi yatırım olarak ne tavsiye edersin bu durumda
darkmoon
04-05-2017, 15:17
abi yatırım olarak ne tavsiye edersin bu durumda
ben karışmıyorum o konulara kimseye şunu al bunu al demek haddime değil o konularda benden çok daha bilgili insanlar var.
ben şahsım adına uzun vadeli öyle al sat değil dolar alıyorum ve daha bir zararını görmedim .. geçen nisanda 2.60 a aldığım dolar bugün 3.60 oldu bir senede .. al satçı olsam 3.90 a çıkdığındada bozar deli kar yapardım 3.55 den tekrar yüklenirdim ..
_muhaRRem
04-05-2017, 15:42
Aselsan bölününce gözünüz kapalı alın
52'lerden alanlar 58'leri beklesin.
Altin sabir,vakti geliyor.
Pariteyi gecen hafta donenler yeni firsat geliyor,donmeyen acele etsin...
free-hifi
04-05-2017, 20:13
58 de geçiş mi yapilsin
Piyasaya bakip Kar realizasyonu...
Eger suan ki dalga durusa 52'ye geri donup 46 lar hedef.
Bakalim,pozisyonlar alinmadiysa sakin birsey yapmayin,gec kaldiniz.
mikelazi
05-05-2017, 10:51
k.köy sarraf satış 3.57
dün 3.55 ten almıştım.
Piyasaya bakip Kar realizasyonu...
Eger suan ki dalga durusa 52'ye geri donup 46 lar hedef.
Bakalim,pozisyonlar alinmadiysa sakin birsey yapmayin,gec kaldiniz.
dunkı kurdan aldım ben, gecmı kaldık acep
52'lerden alanlar 58'leri beklesin.
Altin sabir,vakti geliyor.
Pariteyi gecen hafta donenler yeni firsat geliyor,donmeyen acele etsin...
Daha ne diyim...
58 de geçiş mi yapilsin
5720'den dondu,yakindir ama maliyet dedigim gibi 52 ise donulebilir.
dunkı kurdan aldım ben, gecmı kaldık acep
Vadeyi uzatir,trade araligi 52-58 araligi idi.
altın yine gevşedi beyler..
GokhanRS
08-05-2017, 09:16
altın yine gevşedi beyler..
bugün yine aldım ben altın. 151e çıktığında öncekileri satıp şimdi tekrar alsam sağlam kâr ederdim ama sağlık olsun amacım uzun vadede param değerini kaybetmesin zaten.
ben sadece uzun vade güvenli liman gördüğümden alsat kâr işlerine bulaşmıyorum. param değerini 2-3 yıl sonra kaybetmesin yeter mantığıyla altın iyi rakamlarda şuan.
bugün yine aldım ben altın. 151e çıktığında öncekileri satıp şimdi tekrar alsam sağlam kâr ederdim ama sağlık olsun amacım uzun vadede param değerini kaybetmesin zaten.
ben sadece uzun vade güvenli liman gördüğümden alsat kâr işlerine bulaşmıyorum. param değerini 2-3 yıl sonra kaybetmesin yeter mantığıyla altın iyi rakamlarda şuan.
bugun ne kadardan aldınız..
Geçen bloomberg tv de seğrettim yıl sonuna doğru 3.9 filan görürler diye konuştular
GokhanRS
08-05-2017, 09:50
bugun ne kadardan aldınız..
139,9 aldım. şuan alım 140,5 olmuş :D şanslıyım galiba.
Kısa vadeli al sat için dolar alım seviyesi önerisi olan var mı?
GokhanRS
08-05-2017, 10:04
şahsi fikrim güzel seviyeler olarak görünmekte bu seviyeler. ancak bazı forex yorumcuları 3.48e kadar zorlayıp 3.60 seviyelerine geri çıkacağını söylüyorlar kısa vadede. tabi herkesinki tahmin.
şahsi fikrim güzel seviyeler olarak görünmekte bu seviyeler. ancak bazı forex yorumcuları 3.48e kadar zorlayıp 3.60 seviyelerine geri çıkacağını söylüyorlar kısa vadede. tabi herkesinki tahmin.
3.50 alım 3.60 satım olarak kendimi şartlıyorum o zaman. Uzun vade için bir miktar dolar da kalıcam yine
139,9 aldım. şuan alım 140,5 olmuş :D şanslıyım galiba.
bankadan mi aldınız yoksa zarrafdan mı...? bende 139XXX görüyorum lakin zarraf 10 gibi açılış yaptıgı için oluyor fiyat 140XXX anlamadım gitti
ben doların alım yerini 3500 gibi görüyorum heleki uzun vadede ama suan için altın alıp satmak için daha mantıklı geliyor bana
GokhanRS
08-05-2017, 15:48
bankadan mi aldınız yoksa zarrafdan mı...? bende 139XXX görüyorum lakin zarraf 10 gibi açılış yaptıgı için oluyor fiyat 140XXX anlamadım gitti
garanti cep şubeden. maaşlarım orada çünkü.
garanti cep şubeden. maaşlarım orada çünkü.
oranlar yüksek ama garantide takip ettigim kadarıyla
mesala suan foreks takip ediyorum kuru 140,850 garantide 142,270 afaki bi fark var
free-hifi
08-05-2017, 22:30
dolar is coming
Altın seviyesinde geçiş zamanı mi acaba
14,50 faizler varrrrr
Mikemmelllll gidiyoruzzzz
Verrrrr mehteriiiiii ordannn
3.53 dip gördü dolar. ben ancak 3.54 ü yakaladım. tabi alış satış farkıda var bozsak şuan en iyi 3.59 yani %1.5 bile değil. devam edermi? zor. yine duraksar.şuan alım önermem.
altın için ise; zaten 140 dan almayanlar bi üzülsün. altın aksak aksak ama hep yukarı gider. dolarda ince ince arttuıkça yaz sonuna dek 150 leri geçecektir yine
ytd
emre_277
09-05-2017, 10:39
3.53 alış var bozalım mı 3.59 dan
enes_srb
09-05-2017, 12:19
3.60 i kirdi acaba beklenen yukselis mi geldi
ben bozdurdum 3.59 dan. bakın kimse size boz demez. ben 3 gün içğin %1.5 aldım çekildim. şimdi altını koluyorum.
ama dolar bir nebze 3.55 e gevşer gibime gelio
ytd
bu iş risk alma işi. batmassınız ama çokta kazanamassınız
3.53 tem alıp 3.60 verdım bende bugun
darkmoon
09-05-2017, 12:57
dolar işi uzun vadeli bir iş öyle alıyım satıyım üç den beş yapıyım diyiceksen oda olur ama orda para en az milyon dolardan başlar.. öyle 10 bin 100 bin ile oynuyorsan bekliyceksin uzun vadede pusuya yatıcaksın..
Altın ayrı bir dünya altın garantici adamın işi .. dolar biraz riski eğlenceyi seven adamın işi..
darkmoon
09-05-2017, 12:58
bu arada benim fikrimde bildiğimden değil ama canım cicim ayları bitmek üzere dolar yeniden hızlı çıkışına kaldığı yerden devam eder.. tabi fırlatmazlarda psikolojileri alıştıra alıştıra çıakrtıcaklar tahminim.
şuanki seviyeden altın alıp 3 ay bekleyemeyeni dövüyorlar.
ytd
Sene 2011 temmuz ayı o zaman arabamızı satıp altın almıştık.Gramı 105 lira falandı.Sonra öyle bir düştü ki gramı 80 liralara kadar.25bine sattığımız araba oldu 19bin.2013 mayısa kadar bozmadan bekledik sıkışınca paraya mecbur bozmuştuk.Gene zarar etmiştik.O günden beri altına güvenmem.Bana hiç güvenli liman gibi gelmiyor :)
By CrAzY
09-05-2017, 16:51
Sene 2011 temmuz ayı o zaman arabamızı satıp altın almıştık.Gramı 105 lira falandı.Sonra öyle bir düştü ki gramı 80 liralara kadar.25bine sattığımız araba oldu 19bin.2013 mayısa kadar bozmadan bekledik sıkışınca paraya mecbur bozmuştuk.Gene zarar etmiştik.O günden beri altına güvenmem.Bana hiç güvenli liman gibi gelmiyor :)
Bedevi kardeşim meraba :)
Benı donleyıp 52-58 arası trade yapanlar,tl kerı hazırlayın,alım sevıyesı gelıyor. Ancak 1-2 gun krıtık. 61'den satıs cok geldı,58'den alıs baya gelıyor...
Parıte etkısıyle 62'lerdeyız. 65'lere kadar satısdayız....
Takıbe devam...
TorqueTuning
09-05-2017, 20:44
3,63-3,64 ilk direnç seviyesi deniyor. Yarın buraları görürüz rahatlıkla.
Parıte etkısıyle 62'lerdeyız. 65'lere kadar satısdayız....
Takıbe devam...
Parite etkisinden ziyaede akşam saati sert gelmesinin sebebi amerikanın ypg ye ağır silah vericeğini açıklaması..
vectra-tuner
09-05-2017, 20:54
Olumlu birşey yokki zaten, Kurun seviyesini boş verin bugün Mb ortlama fonlama 11.96 oldu!!! Ve bu faiz oranlarına rağmen kurdaki oynaklık bir türlü aylardır kontrol altına alınamadı , alınamaz zaten.. Faizleri gözden kaçırmayın bence , faizler hem Mb tarafında hem mevduatta %50'ye yakın arttı!! Yani faizler eski seviyesinde olsa şu an 4 liraları görürdük çok büyük ihtimalle...
TorqueTuning
09-05-2017, 22:11
Doğru yılbaşına göre %50 oranında artan faize rağmen kur ancak 30 kuruş geri gelebildi, onca müdahale ve algı operasyonuna rağmen.
Bultenlerı okudum ama artısın sılahlardan kaynakladıgına rastlıyamadım.
Bugun cok oynaktı,once 61 zorlandı pesınden 58 ama aksam 62 oldu tekrar...
faizler her geçen ay en az 0,50 artıyor bu gidişat hiç iyi değil krizi yokmuş gibi davranmak
borsaya suni artış vermek
küçük balıklar oltaya gelmiyor
dolar alıyor millet
bunlar bu seneyi çıkarabileceklermi acaba :)
erken seçim faizler 16 lara gelsin duyarız :)
yoksa bu başkanlık başlarına bela olacak
TorqueTuning
10-05-2017, 08:30
Fatih Keresteci'nin 10.05.2017 yazısı:
ABD'de Başkan Trump'ın PYD'ye ağır silahlar verilmesine ilişkin planı onaylaması Türk mali piyasaları açısından oyun değiştirici nitelikte olumsuz bir haber...
Bu haber karşısında USDTRY kuru için kısa vadeli hedefimizi 3.63-3.64'ten
3.70 seviyesine yükseltiyoruz.
TSİ15.00'te ECB Başkanı Draghi'nin konuşması Euro üzerinde önemli olabilir.
EURUSD paritesinde kısa vadeli olarak 1.0735 hedefimizi koruyoruz.
Türk mali piyasaları dün oldukça hareketli ve dalgalı bir seyir kaydetti.
Günün ilk yarısında küresel mali piyasalarda ABD Doları'nın (USD) değer kazanmasına paralel olarak USDTRY kuru 3.61'li rakamlara varan bir yükseliş kaydetti. Bu hareket yavaş yavaş dinmeye yüztutmuşken akşam saatlerine doğru ABD Başkanı Trump'ın PYD'ye ağır silahlar verilmesini onayladığına ilişkin gelen haber piyasa görünümünü yeniden olumsuza çevirdi. Kısa bir zaman dilimi içinde Türk Lirası (TL) gelişen ülke para birimlerinden negatif ayrıştı. USDTRY kuru 3.62'li rakamlara yükseldi. Hisse senedi ve bono&tahvil piyasaları kapanmış olduklarından ötürü bu haberi fiyatlara yansıtmadılar ve öğleden sonraki olumlu hava ile kaldılar. Bu kapsamda
BİST100 endeksi günü %1.6 oranında yükselişle tamamlarken 10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise %10.5'li seviyelerde idi. Ancak, bugünün açılışı ile birlikte bu fiyatların hızlı bir şekilde bozulma ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtmekte yarar var.
ABD'de Trump'ın PYD'ye ağır silahlar verilmesini onaylaması beklenmedik bir haberdi. Hele ki, 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak Erdoğan-Trump zirvesi öncesinde... Bu kararın zirveye hazırlık olarak ABD'de bulunan Türk heyetinin Trump ile yaptığı görüşmenin hemen ardından gelmesi de beklenmedik niteliğini pekiştiriyor. Bu karar ne anlama geliyor? ABD, DAEŞ'e karşı mücadelede PYD/YPG'yi baş aktör olarak seçmekle kalmayıp Suriye'nin kuzeyinde Kürt koridoru kurulmasına da üstü örtülü olarak destek vermiş oluyor. Bu, Türkiye'nin tezlerine ters olmakla kalmayıp kırmızı çizgilerinin ihlâli anlamına geliyor. ABD bölgede uzunca süredir bu yönde bir izlenim sunuyor olsa da Türkiye tarafında bunun Pentagon'un stratejisi olduğu, yeni başkan Trump konuya hakim oldukça tablonun değişeceği yönünde bir izlenim hakimdi. Bu nedenle de Türkiye olarak Trump ile ilgili herhangi bir olumsuz açıklamadan imtina ediliyordu. Mevcut durum gösteriyor ki ABD'nin PYD'ye bakış açısı resmi devlet politikası haline gelmiş durumda...
Bu hamleye Türkiye'nin tepkisinin ne olacağı konunun gidişatı üzerinde belirleyici olacak. Sözlü tepkinin sert olacağı aşikâr... Ancak pratikte bir adım atmak olayı çatışma ortamına sürükleyebilir zira görsel basında hergün yenisi yayımlanan videolar ABD'li askerlerin Suriye'nin kuzeyinde konumlandığını ve PYD/YPG güçleri ile birlikte hareket ettiğini gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu habere rağmen ABD ziyaretini gerçekleştireceğini ve Trump'ı bu kararından vazgeçirmeye gayret sarfedeceğini tahmin ediyoruz.
Her ne kadar gidişatın tersine dönmesi zor görünse de... Bu gelişme önümüzdeki günlerde Türkiye'nin dış politikasında da değişiklikleri beraberinde getirme potansiyeli içeriyor. Mesela, Türkiye'nin Rusya ile daha da yakınlaşması gibi... Zira, Türkiye'nin NATO üyesi olarak ortaklarından köstek görmesi NATO dışı yakınlaşmalara ağırlık vermesini beraberinde getirebilir. Ancak, unutmamakta yarar var ki Rusya da Suriye'nin kuzeyinde Afrin'de konuşlanmış ve PYD/YPG ile yakın ilişkiler kurmuş durumda... Kısacası dış politikada sıkışıklık ve yanlızlaşma durumu ile karşı karşıyayız. Önümüzdeki üç hafta bu kapsamda oldukça önemli olacak ve yeni fotoğraflara öncülük edebilecek. Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün AB ile ilgili yayımladığı mesajda referandum öncesi konuşmaların aksine daha ılımlı bir ton kullanması ya da AB Bakanı Çelik'in 11-12 Mayıs'ta AB nezdinde gerçekleştireceği temaslar gibi. Bu çerçevede 16-17 Mayıs Erdoğan-Trump zirvesi; 25 Mayıs'ta Brüksel'de NATO Zirvesi; sonrasında ise AB ile yapılacağı açıklanan "büyük zirve" büyük önem arzedecek.
Son günlerde USDTRY kurunun 3.63-3.64'lü seviyelere yükseleceği yönünde tahminlerde bulunurken tabii ki dün Trump'ın attığı adımı öngörmüyorduk.
Ancak, Suriye'nin kuzeyinde büyük bir risk olduğu ve bunun görmezden gelinmemesi gerektiği daima aklımızın bir köşesinde yer tutuyordu. Şu an itibariyle Türk mali piyasaları açısından oyun değiştirici nitelikte bir olay ile karşı karşıya olabiliriz. Bizim terör örgütü olarak nitelendirdiğimiz ve güney sınırımızda hakimiyet alanını her geçen gün biraz daha genişleten bir güce ABD tarafından ağır silahlar veriliyor...
Dün sözcü tarafından yapılan açıklamada bu durumun Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmemesi için her türlü önlemin alınacağı belirtilse de durum artık çok farklı! Üstelik, Türk-Amerikan ilişkilerinin gerilme riskini de beraberinde barındırıyor. Bu nedenle Türk mali piyasaları açısından jeopolitik risk primi biraz daha artmış durumda. Bu da bizi USDTRY kuruna ilişkin kısa vadeli hedefimizi 3.70'e çekmek durumunda bırakıyor. Hisse senedi ve bono&tahvil piyasaları da kaçınılmaz olarak bu riskleri fiyatlayacaktır.
ABD'den gelen beklenmedik nitelikteki haberler dün sadece PYD ile sınırlı kalmadı. Trump ve yönetiminin Rusya ile ilişkilerini inceleyen ve bu kapsamda soruşturmalar yürüten FBI'nın başkanı Comey dün itibariyle görevden alındı. Bu haberin iç siyaset boyutu çok çetrefilli olsa da bizi ilgilendiren piyasa boyutu olacak. Bu sabah saatleri itibariyle piyasalarda var olan tedirginliği buna bağlayabiliriz. Amerikan iç politikasındaki çekişmelerin devam ediyor olması ABD Doları'nı olumsuz etkileyebilir. Ama bu aşamada bu etkinin çok sınırlı kalacağını tahmin ediyoruz. EURUSD paritesini 1.0860'tan 1.0890'lı rakamlara getirecek kadar. Parite açısından bugünün en kritik haberi Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi'nin TSI15.00'te yapacağı konuşma olacak. Fransa seçimleri sonrasında Draghi'nin ilk konuşması niteliğine sahip olacak bu gelişmenin EURUSD paritesi üzerinde belirleyici olmasını bekleyebiliriz. EURUSD paritesine ilişkin kısa vadeli tahminlerimizde herhangi bir değişiklik yok. 1.0950-1.1000 aralığından yapılan satışlara ilişkin kısa vadeli 1.0735 hedefimizi koruyoruz. Bugünün makro ekonomik veri gündemi oldukça sakin. Yakın vadede ABD'de Cuma günü açıklanacak olan TÜFE enflasyonunun önemli ve belirleyici olacağını öngörüyoruz.
vectra-tuner
10-05-2017, 08:43
Torque Tuning
Yazı güzel eyvallah ama dün Ekonomi bakanının açıklaması vardı, Ohalin kalkmasını istiyorum gibi.. Daha öncede bunu tekrarlamıştı ki ekonomi daha da zora girerse Ohal'in kaldırılacağı bir tarih belirlenir ve bu şekilde bir nebze rahatlama sağlanılabilir.. Ohal kalksa bile artık Hükümet güçlü çünki artık Hükümet = Devlet aynı..
Ben Ypg'ye yapılan operasyonun Cb'nin elini güçlendirme amacı taşıdığını düşünüyorum .. Ver Rezayı Suriye'de Kürt oluşumu kabul edeyim diyebilir... Abd ise Reza denilen şahıs üzerinden Türkiye'yi köşeye sıkıştırmış durumda ve ipin ucunun kime gittiğini biz bilmiyoruz ama Cb biliyor... Gerçekten Cb kararlı ise ve Türkiye'nin bekaasını düşünüyor ise zaten Ulusalcılar / Mhp'li mufaliflerde Cb'nin arkasında durur ama ben yinede şüpheliyim...
Türkiye Abd'nin planını Suriye Rejimi ile anlaşarak bozabilirdi ama inatla red etti bugüne kadar.. Bakalım bundan sonra ne olacak
Ekonominin zorda olduğunu Cb'nin , " Amacımız Ab'ye tam üyelik " Sözlerinden kolaylıkla anlayabiliyoruz... Referandum öncesi sanırım Ab kötüydü çıkacaktık ..
TorqueTuning
10-05-2017, 08:54
Bu kadar tutarsız dönek bir başka politikacı yok ki, referandum öncesi AB atar yaptı, oy toplamak için mağdur edebiyatı işini gördü. Bugün süt dökmüş kedi mübarek, ABD'dem tokadı yedi, Rusya'ya yanaşacak yüzü yok, ancak gitsin Kenya ile tarım reformu anlaşması yapsın, Mozambik ile turizm geliştirme kongrelerine katılsın. Bu saatten sonra hangi devlet TC'yi ciddiye alır ve stratejik işbirliğine girer yada uzun vadede birlikte yürür. Ben kendimi onların yerine koyduğumda ve TR'nin durmunu düşününce ağzımdan çıkan tek cümle "Bi ..kktirin gidin yaa, önümüzü görelim oluyor!"
Ypg nın etkısı sınırlı olucaktır,rahat olun. 70+ lar mumkun degıl(sadece bu haberle)
Parıte 07'lere gelırse,yıne parıte etkısı olucaktır. Burada dolar deger kazanır mı yada euro duser mı,bunu pıyasa belırleyecek.(tl karsısında,)
Dış polıtıkada cıddı yanlız kaldık ve bedellerı cokkkk agır olucak. Sadece kendı kıcını dusunen ve psıkolojık cokuntu ıcınde olan bırı basımızda....
Erdoğan eeyyyyyyy abd dedi
Trump sie la hırbo dedi
Özlediğimiz haddini bildirme sahneleri
Dolar varya ahhhh çok tatlı olacak
O borsa varya o ahhh asıl o tam çekirdek kolalık
Bu sene kolay kolay bitmeyecek gibi
YTD
Tam tersı acıldı pıyasa....
Tam spekulatorlerın kucagındayız. Pekı kım bunlar? Cok yakınımızdalar....
TorqueTuning
11-05-2017, 09:14
11.05 tarihli yazı:
ABD'nin YPG'ye kalıcı olarak ağır silahlar verme kararının yarattığı olumsuzluk dün küresel mali piyasalardaki iyimserlik ile yerini olumlu bir havaya bıraktı.
Ancak, bu riskin önemli olduğunu düşünüyor ve mali piyasaların dünkü iyimser eğilimine çok fazla anlam atfedilmemesi gerektiğine inanıyoruz.
Bugün Türkiye'de ödemeler dengesi istatistikleri, İngiltere'de faiz toplantısı, ABD'de ise ÜFE enflasyonu ön plana çıkıyor. EURUSD için 1.0735 tahminimizi koruyoruz.
Küresel mali piyasalar dün birçok belirsizliğe rağmen günü olumlu bir eğilimle tamamladı. ABD'de petrol stoğunun azalması; Irak ve Cezayir'in petrol arz kısıntısına destek vermeleri gibi nedenlerden ötürü ham petrol varil fiyatları son beş ayın en yüksek günlük artışını kaydetti. Böyle olunca da hisse senedi endeksleri biraz daha yukarı gitti. MSCI dünya endeksi tarihi zirvesini bir adım daha kuzeye taşıdı. Herhalde, major endeksler içerisinde, Çin dışında olumsuz sayılabilecek bir borsa performansından bahsetmemiz pek de mümkün değil (Çin'in kendine has sorunları var ve bununla mücadele etmesi endeks üzerinde aşağı yönlü baskı yaratıyor). Dünyada risk iştahı canlılığını koruyunca Türk mali piyasaları da olumsuz haberlere rağmen dünü şaşırtıcı derecede iyimser bir seyirle geçirdi. ABD Başkanı Trump'ın YPG'ye ağır silahlar verme planını onaylaması, bu silahların DAEŞ ile mücadele sonrasında da PYD/YPG güçlerinde kalacak olması önceki gün piyasalarda satış baskısına neden olmuştu. Bu gelişmeyi oldukça olumsuz bulmamıza rağmen piyasaların dünkü seyrine baktığımızda pek de önemsemediği net bir şekilde görülüyor: Türk Lirası %1 civarında değer kazanırken USDTRY kuru 3.58'li rakamlara gevşedi.
BİST100 endeksi günü %0.9 oranında yükselişle kapatarak yeni bir rekor kırdı. Bir tek faiz cephesinde hafif bir satış baskısı hakim oldu ve 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi %10.6 seviyelerine yükseldi.
Küresel mali piyasalardaki kalıcı iyimserliğin ardındaki temel neden "ucuz ve bol likidite" koşullarının korunması... Avrupa ekonomilerinden gelen olumlu veri ve haberlere rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi dün yaptığı konuşmada teşviklerin sürmesi gerektiğini söyleyerek güvercinvari duruşunu korudu. Draghi, ekonomik risklerin azalmış olmasına rağmen tahvil alımlarını sonlandırmak için henüz erken olduğuna vurgu yapıp ECB'nin mevcut ultra gevşek para politikasını bir süre daha devam getireceğinin sinyallerini verdi. ECB her ay 60 milyar Euro değerinde tahvil alımı yapıp piyasalara likidite sunarken mevduat faizini eksi %0.4; politika faizini ise sıfırda tutuyor. Öte yandan, Amerikan Merkez Bankası
(FED) kademeli faiz artırımlarına gitse de, yılın geri kalan bölümünde iki kez daha faizleri artıracağı şeklinde bir yönlendirme yapsa da finansal koşullar oldukça gevşek. Bu tabloyu diğer önemli merkez bankalarını kapsayacak şekilde de genişletebiliriz. Sonuç itibariyle, MSCI dünya hisse senedi endeksinin dün yeni bir zirve yapmasının arkasındaki temel hikaye küresel para politikalarının olabildiğince destekleyici düzlemde olması. Bu kapsamda olabilecek bir değişiklik piyasa eğilimini de değiştirebilir.
ABD'de Boston FED Başkanı Rosengren dün yılın geri kalan kısmında 3 kez daha faiz artırımı beklediğini söyleyerek bir miktar şahince konuşsa da kendisinin hem bu yıl hem de gelecek yıl oy hakkı olmuyor olması piyasa yansımasını oldukça sınırlı tuttu. Görünen o ki, majör merkez bankaları hızlı bir parasal sıkılaştırmaya gitmeden küresel mali piyasalar olumlu kalmayı sürdürecek.
Dünkü bültenimizde ABD Başkanı Trump'ın YPG'ye ağır silahlar verilmesine ilişkin planı onaylamasını oldukça olumsuz bir haber olarak değerlendirmiş ve piyasalar açısından oyun değiştirici bir faktör olduğunu vurgulamıştık.
Dün siyasi cepheden gelen açıklamalar da bizi teyit etti. Mesela, Başbakan Yıldırım bu kararın kabul edilemez olduğunu söylerken Milli Savunma Bakanı Işık ise konuyu "kriz" kelimesi ile nitelendirdi. Ancak, konunun dünkü finansal piyasa yansımasına baktığımızda neredeyse olumlu olduğunu
görüyoruz: Güne 3.62'li rakamlardan başlayan USDTRY kuru 3.58'lere varan bir düşüş kaydetti, borsa yeni bir rekor kırdı. Piyasa katılımcılarının yorumlarını dinlediğimizde ABD ile siyasi mânâda bir pazarlık olduğunu, YPG kararının karşılığında Türkiye'nin de bazı avantajlar elde etmiş olabileceğini belirtiyorlar... Bu bültende dedikodu ya da söylentiler ile hiçbir zaman ilerlemedik ancak TL'nin dünkü hareketini de anlamadığımızı net bir şekilde vurgulamakta yarar görüyoruz. Demek oluyor ki, bizim okumamıza göre, TCMB'nin sıkı likidite duruşu sonucunda TL faizlerinin oldukça yukarıda oluşması TL'de kalıcı bir değer kaybına engel oluyor.
TCMB'nin %12.0 civarında oluşan ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti, %12.25'teki depo swap faizi ya da bunların sonucu olarak %14'lü rakamlarda oluşan bir ay vadeli mevduat faizi kalıcı olarak TL satmayı engelliyor. Bu demek oluyor ki TCMB son dönemdeki adımları ile başarılı oldu. Bu görüşe kısmen katılıyoruz. Ancak, faizlerin uzunca bir süre yüksek düzeyde tutulmasının (hem de konvansiyonel olmayan araçlarla) reel sektör üzerinde yaratacağı tahribatı da ölçmekte yarar var. Bu durumun uzunca bir süre sürdürülmesi durumunda likidite sorunundan tutun da borçları döndürme kabiliyetine varan sorunlar doğurabileceğinden endişe ediyoruz.
Piyasaların bugünkü gündemine ve eğilimine dönersek... Sabah saatlerinde Asya'da hisse senedi endeksleri Çin dışında yukarı yönlü bir egilim kaydediyorlar. Para birimlerine yatay bir seyir hakim. ABD Doları'nda son birkaç günde kaydedilen değerlenme dün yerini dengelenmeye bıraktı. Mesela, EURUSD paritesi 1.0860-1.0880 dar bandı içerisine sıkıştı. Ancak, kısa vadeli bu dengelenmenin ardından ABD Doları'ndaki değerlenme eğilimine geri dönüleceğini tahmin ediyoruz zira FED Haziran toplantısında faiz artıracak ve ECB ise dün güvercinvari bir duruş sergiledi. EURUSD paritesinde kısa vadeli hedefimiz olan 1.0735'i bu kapsamda koruyoruz. Bugünün makro ekonomik gündeminde İngiltere'de faiz toplantısı ile sanayi üretimi; ABD'de ise ÜFE enflasyonu ön plana çıkıyor. Türkiye cephesinde ise ödemeler dengesi istatistikleri TSİ10.00'da açıklanacak. TCMB, dün yayımlamış olduğu bir not ile son iki yılda, yıllık bazda 10 milyar doların üzerine çıkan net hata ve noksan istatistiğini anlamlandırmaya gayret sarfetti. Buna neden olarak yurtiçi yerleşiklerin yurtdışı bankalardaki mevduatları ile ölçme/sınıflandırma metodolojisi ön plana çıkarıldı. Piyasa tahminlerine dönersek görüşlerimizde herhangi bir değişiklik yok. USDTRY kuru için yakın gelecekte 3.63-3.64 seviyelerinin görüleceğini, bir aylık perspektifte ise 3.70'in test edilebileceğini tahmin ediyoruz. Hisse senedi piyasasında mevcut seviyelerin üzerine doğru hareketlerde zorlanılacağı kanaatindeyiz.
Benzer bir görüşü ise tahvil faizlerinin mevcut enflasyon görünümünde aşağı yönde hareket etmesinin zor olduğu şeklinde vurgulayabiliriz.
10 mılyar dolardan fazladır,resmısı 10m dolardır o kara paranın....
3,64'e kadar satıscıyız.
Parıteyı donmus olmamız gerekıyor....
individual
11-05-2017, 09:52
Cari açık sonrası Dolar ve Euro düşüşte
İstanbul, 11 Mayıs (DHA) – Cari işlemler açığının Mart ayında 3.06 milyar dolar ile beklentilerin hafif altına inmesi sonrasında dolar 3.5691 lirayı gördü.
ABD’nin PYD'ye silah vermesinin ardından yükselen jeopolitik kaygılarla 3.62 liraya kadar yükselen dolar, cari açık verisiyle 3.56 - 3.57 lira aralığına çekilirken, euro da 3.90 liranın üzerinden 3.88 - 3.89 lira aralığına indi.
Devlet bakalım ne kadar tutabilecek bu doları borsayı
dolar geçici olarak 3.55 e kadar geriler arkadaşlar ama siz bu seviyeden yani 3.56 dan dahi alın. sonra yine cüzzi çıkış var
ytd.
tabi ben yine ısrarla altın diyorum. altının sezonu geldi diyorum. Biz takı takan bir milletiz. şimdi sünneti doğumu evliliği artan bir dönem yaşıcaz. halk dahil altın alacak ve altın çok çok ucuz
ytd
individual
11-05-2017, 10:38
dolar geçici olarak 3.55 e kadar geriler arkadaşlar ama siz bu seviyeden yani 3.56 dan dahi alın. sonra yine cüzzi çıkış var
ytd.
tabi ben yine ısrarla altın diyorum. altının sezonu geldi diyorum. Biz takı takan bir milletiz. şimdi sünneti doğumu evliliği artan bir dönem yaşıcaz. halk dahil altın alacak ve altın çok çok ucuz
ytd
Abi bu benim görüşüm tabi ama bizim düğün sezonu Türkiyedeki altını haraketlendirmesi gram başına 1-2 tl falan.
2010'dan beri altını takip ediyorum altı'a en büyük çıkış ve düşüş yaşatan ülke abd.Abd merkez bankasından gelen yorumlara göre hareket ediyor.
Tabi bu benim görüşüm.
darkmoon
11-05-2017, 12:56
iyimser hava ( her şey berbat biz müdahele ediyoruz çaktırmayın iyimser deyin geçin.) benim anladığım bu..
Tr'nın altın pıyasasında kı etkısını bılıyormusunuz?
Hele dugun sezonunun...
Denız'de kum mısalı :)
Ha bakın,hındıstan'nın dugun sezonu bızde kı talebın cokkk ustunde olmasına ragmen %10'un cok altında. Oda sadece anlık,mevsımsel....
Buarada abd ıle ardı ardına yapay yumusama haberlerı yapılıyor,stres kalkıyor. Ama yph ye sılahlar akıyor... Sıktırı boktan bır tufadayız....
Takı ile altın fiyatı düşer çıkar diyen konudan çıksın kasıyooooo
Gramın çeyreğini alan orta direk altına bir damla yağmur yağdıramaz
Zarrab gerek altınla oynamak için
Milyar dolarlık işler yani :)
Dolar
Hayırlı cumalar dedi :)
darkmoon
12-05-2017, 12:23
uzun zamandır yandaş kanallarda bir ispanya furyası gidiyor yok efendim ispanyada en çok ev alan yabancılar türklermiş yok efendim ispanyanın ekonomisi çok iyiymiş türkiyede yatırımlar yapılabilirmiş ispanyadan.. ordada bir numara var çıkar kokusu yakında.. ispanyadan dolar yada borsa yönünde bir alım olursa hiç şaşırmayın.
TorqueTuning
12-05-2017, 12:52
12 Mayıs yazısı:
Türkiye ile ABD arasında YPG'ye kalıcı manada ağır silahlar verilmesi kapsamında tırmanan gerginliğin dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.
Bu risk içeride döviz piyasasınca çok fazla dikkate alınmasa da faiz ve hisse senetleri dün bir miktar negatif tepki verdiğini not düşmekte yarar var.
Bugün ABD'de TSI15.30'da açıklanacak TÜFE enflasyonu ile perakende satışlar yakından izlenecektir.
Küresel mali piyasalar dünü hafif satıcılı bir seyirle tamamladı. ABD Başkanı Trump'ın FBI Başkanı'nı görevden alması sonucu bozulan politik risk algısı ile olumsuz gelen birkaç perakende şirket bilançosu bu tabloda belirleyici rol oynadı. Major hisse senedi endeksleri %0.2-0.4 civarında değer kaybına maruz kalırken ABD Doları da hafifçe değer kazandı. ABD'de gelen oldukça güçlü istihdam ve enflasyon rakamlarına karşın güvenli liman arayışı tahvil faizlerinin yatay bir seyir izlemesine yardımcı oldu.
Türkiye cephesine ise karışık bir görünüm hakimdi. BİST100 endeksi günü banka hisselerinde yoğunlaşan satışlar ile %1.1 düşüşle bitirdi.
Bono&tahvil piyasasında da kaydedilen satışlar ile 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi %10.7 ile son iki haftanın en yüksek düzeyine ulaştı. Ancak kur cephesi her ikisinin de aksine olumlu bir seyir kaydetti: Gün içerisinde 3.57-3.59 bandında hareket eden USDTRY kuru günü bandın alt kısmına doğru bir gevşemeyle bitirdi.
ABD Başkanı Trump'ın YPG'ye kalıcı olarak ağır silahlar verilmesini düzenleyen planı onaylaması ile Türk-Amerikan ilişkilerinin kritik bir aşamaya geldiği birçok kesimce dillendiriliyor. Türkiye'nin tutumu net:
Kararı kabul edilemez buluyor. Dün Amerikan Savunma Bakanı ile görüşen Başbakan Yıldırım da bunu teyit etti. ABD ısrarla bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılmayacağı hususunda güvence verse de bu kararı uygulaması halinde Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ihlal edeceği aşikâr. Zira, Türkiye PYD/YPG'yi terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ediyor ve bu yapıya NATO üyesi bir müttefiğinin bırakın ağır silahlar vermesini, birlikte hareket etmesini dahi kabul edilemez buluyor. Dahası, PYD/YPG'nin ağır silahlara sahip olacak olması Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecektir ki bu da Türkiye'ye, doğal olarak, uluslararası hukuk tarafından müdahalede bulunma hakkını tanıyor! Bu hususlar bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 16 Mayıs'ta görüşeceği ABD'li mevkidaşı Trump'a iletilecektir.
Trump'ın ikna olup kararından vazgeçmesi durumunda sorun çözülecektir. Aksi durumda Türkiye ile ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde karşı karşıya gelme riski gözardı edilmeyecek kadar yüksek olabilir. Bu risk nedeniyle de son iki günkü bültenlerimizde yaşanan gelişmeleri "oyun değiştirici" nitelikte tanımlıyoruz ve piyasalarca yeterince dikkate alınmamasını garipsediğimizi vurguluyoruz.
Dün ABD'de açıklanan makro ekonomik veriler oldukça güçlü geldi: Haftalık işsizlik maaşı başvuruları 1988'den bu yana en güçlü istihdam tablosuna işaret ederken beklentilerin oldukça üzerinde gelen ÜFE enflasyonu ise manşet bazda son beş yılın zirvesine ulaştı. Bu verilere mali piyasaların ilk tepkisi olumsuz oldu ve 10 yıllık Amerikan tahvil faizleri yükselişe geçti. Ancak bu etki kısa süreli kaldı. Halbuki, verilerin bu şekilde geliyor olması FED'i faiz artırım hızını artırmak durumunda bırakabilir. Bu da piyasalar açısından büyük bir risk. Nasıl ki bir üst paragrafta dile getirdiğimiz jeopolitik risklere karşı duyarsız kalıyorsa, piyasaların ABD'de enflasyon riskini de görmezden geldiğine şahit oluyoruz. Bunun temel nedeni ultra-gevşek para politikalarının küresel bazda sürmesi... Tabii ki bu tepkisizliği sonsuza kadar sürmeyecek ve bir noktadan sonra risklerin tamamını kısa sürede fiyatlamaya çalışacaktır ki, bu da büyük bir piyasa volatilitesini beraberinde getirebilir. ABD'de bugün de önemli bazı makro veriler açıklanacak: TSI15.30'da TÜFE enflasyonu ile perakende satış rakamları. Bu verilerin de güçlü gelmesi FED'in bu yıl içerisinde ilki Haziran ayında olmak üzere üç kez daha faiz artırma ihtimalini gündeme getirebilir ki bunun piyasa yansımasının olumsuz olması beklenebilir. Aksi durumda, zayıf gelecek veriler, mali piyasalarda rahatlamaya yol açabilir.
Bu arada ABD'de açıklanacak Michigan tüketici güven endeksi ile Almanya'da ilk çeyrek büyümesi ve enflasyon rakamları günün diğer önemli makro ekonomik verilerini teşkil ediyor.
Asya piyasaları haftanın son iş gününe hafif olumlu bir seyirle başlıyor.
Son dönemde olumsuz bir seyir izleyerek dünyanın geri kalanından negatif ayrışan Çin borsasında bu sabah itibariyle göreceli olarak iyimser bir tablo kaydedildiğini görüyoruz. Bugün G7 ülkeleri finans bakanlarının iki gün sürecek toplantıları başlayacak. Bu toplantıların ana gündemini ABD Başkanı Trump'ın devreye sokmayı planladığı ekonomik politikaların olası küresel etkileri teşkil edecek. Gün boyunca ilk etapta Almanya, sonrasında ABD'de açıklanacak kritik makro ekonomik veriler takip edilecek. Türkiye cephesinde ise kritik konu ABD ile ilişkiler. 16 Mayıs'ta yapılacak olan Erdoğan-Trump zirvesi öncesinde diplomatik temaslar artarak sürecektir. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde 14-15 Mayıs'ta Çin'e gideceğini not düşmekte yarar var. Gelelim piyasa yansımasına... Küresel risk iştahının genel manada olumlu olması ve gelişen ülke piyasalarına yönelik yatırımcı ilgisinin kuvvetli olması TL'nin her türlü riske karşın güçlü kalabilmesine yardımcı oluyor. Ancak, yukarıda sıraladığımız hem iç hem de dış kaynaklı riskler gözardı edilmeyecek kadar önemli. Bu nedenle USDTRY kurunda risklerin yukarı yönlü olduğu kanaatindeyiz. Bu kapsamda ilk hedefimiz 3.63-3.64 seviyesi. Dış tarafta ise hem ABD'den gelen güçlü veriler hem de olası bir Mayıs etkisi nedeniyle ABD Doları'nın değer kazanacağını tahmin ediyoruz. Bu bağlamda da bir süredir olduğu üzere EURUSD paritesinde 1.0735 seviyesini hedefliyoruz.
@torque,ypg ıle olan sıyası rıskı suni acıklamalarla yatıstırdılar,hatta yazmıstım.
Ancak fiili durum,agır sılahlar akıyor.
Neymıs ıstıhbarat artırımı yapıcakmısmışşşş...
Kıcımıza fena gırıcek bu kurdıstan.... Oy verenler hatta evet dıyenler acaba Bayragımıza hangı yuzle bakıyorlar?
Ac kalsaydık ama bugunlerı gormeseydık...
darkmoon
13-05-2017, 00:36
fed faiz arttırımına gidicek artık bu %99 nerdeyse kesin gibi bir şey.. söylemleride bu yönde zaten.. avrupa zaten resesyonda ortadoğuya artık zaten nerdeyse giremiyoruz bunun anlamıda cari açığın büyüyüceğidir..
Bunun dışında bankalara özellikle kamu bankalarına uluslararası yargıdan milyar dolarlık cezalar gelebilir bunun dedikodularıda etrafda geziniyor.. ypg işte bu noktada bunlara tuz biber olan kısmıdır sadece..
Daha öncede yazmıştım
Devlet para bastırıyor fazladan diye
Merkez para basacak – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/merkez-para-basacak-1848424/)
Şimdi resmileşiyor
Bu dolar ve faiz düşeceğini zannediyorlar
Allahım kimlere verilmiş bu yönetim
Çıldırmamak mümkün değil :)
Daha öncede yazmıştım
Devlet para bastırıyor fazladan diye
Merkez para basacak – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/merkez-para-basacak-1848424/)
Şimdi resmileşiyor
Bu dolar ve faiz düşeceğini zannediyorlar
Allahım kimlere verilmiş bu yönetim
Çıldırmamak mümkün değil :)
Yigit dolar basicaklardir belki:hahaha:
Yigit dolar basicaklardir belki:hahaha:
Büyük devletizz bizzzzzz
Dolar basmak bizim için çocuk oyuncağı
Verrrrrrrrrrrr mehteriiiiiiiiii ordannnnn
Hahahahaha bayılıyorum ya şu "veeeer Mehteri ordan" muhabbetine
darkmoon
14-05-2017, 14:16
Para basmak sadece ve sadece tl yi değersizleştirir doları artırır ve enflasyonu fırlatır..
bu linkde birinci dünya savaşı sonrası almanya ekonomik krizden çıkabilmek için dolar basıyor sonuç ortada.. para değersizleşiyor millet ocağını fırınını bile kağıt niyetine parayla yakıyor..
Madem Borcumuz Var, Neden Daha Fazla Para Basmıyoruz? - onedio.com (https://onedio.com/haber/madem-borcumuz-var-neden-daha-fazla-para-basmiyoruz--284403)
burdada neden fazla para basmıyoruz çok güzel dille anlatılmış..
Akıllardaki Soru: Neden Daha Fazla Para Basarak Ulkenin Borclarını Odemiyoruz? - onedio.com (https://onedio.com/haber/akillardaki-soru-neden-daha-fazla-para-basarak-ulkenin-borclarini-odemiyoruz--739602)
hatta ordan şu kısmı alıntı yapıyım kafası çalışan anlayan anlıycaktır..
Diyelim ki ülkedeki iç piyasada x kadar TL, ve y kadar da dolar var.
https://img-s1.onedio.com/id-582d84dfe0edcb7f687254d0/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-dc4aaac7ee19b8b7c520d003483128a6a5ccf04d.webp
Biz bir x kadar daha TL basarak iç piyasadaki dolarları topladığımızda, dolaşımdaki TL miktarı 2 katına çıkacağından, TL'nin değeri 2 kat kadar düşer. Doların değeri ise 2 kat artar.
darkmoon
14-05-2017, 14:17
pardon düzeltme dolar değil mark basıyor olucaktı.
Para altın rezv neyse karşılığı o kadar pasılır
Tüm dünyada öyledir
Biri hariç ABD doları bu katagori dışındadır
free-hifi
15-05-2017, 09:03
3.55 seviyelerde yine
Kesinlikle alım tavsiyesidir. :d
ytd
TorqueTuning
15-05-2017, 09:09
15 Mayıs tarihli yazı:
Türk mali piyasaları açısından haftanın en önemli gündem maddesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti olacak.
Ziyaretin her yönüyle Türk-Amerikan ilişkileri açısından "kırılma noktası"
niteliği taşıması olası...
Hafta sonunda gerçekleştirilecek AK Parti olağanüstü kongresi ise mali piyasalar üzerinde belirleyici olacak bir diğer unsur...
Küresel mali piyasalar Cuma gününü sakin bir seyirle tamamladı. ABD'de açıklanan TÜFE enflasyonu ile perakende satış rakamlarının piyasa tahminlerinin bir miktar altında kalması ABD Doları'nın (USD) değer kaydetmesine neden oldu. Bu kapsamda EURUSD paritesi 1.0850'den 1.0930'a varan bir yükseliş kaydetti. USD'de küresel bazda yaşanan değer kaybı emtia ve gelişen ülke para birimlerini de olumlu etkiledi. USDTRY kuru bu paralelde bir ara 3.60 seviyesine yakın işlem görürken ABD verisinin ardından 3.56'lı seviyelere kadar geriledi. Döviz piyasası dışındakiler Cuma gününü sakin bir seyir ile geçirdi. BİST100 endeksi yatay seyrin ardından günü sadece %0.1 düşüşle bitirdi. 10 yıllık tahvil faizi günü neredeyse hiç değişmeden bileşik bazda %10.6'lı rakamlardan tamamladı.
Hafta sonunda küresel bazda yaşanan bir siber saldırının neden olduğu olumsuzluklar takip edildi. Gelen açıklamalara göre yaklaşık 150 ülkede 200 bini aşan bilgisayar olumsuz etkilenirken üretimden sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda aksama yaşandı. K.Kore'nin yeni bir füze denemesi yapması ve bunun öncekilerden farklı bir yapı arzetmesi de hafta sonunun önemli satır başları arasında yer aldı.
Küresel mali piyasalar haftaya sakin bir seyirle başlıyor. Haftanın veri gündemi hiç olmadığı kadar sakin ve merkez bankaları cephesinden de önemli açıklamalar olmayacak. Bu nedenle küresel mali piyasaların bu hafta kendi iç dinamikleri ile hareket etme ihtimalleri daha kuvvetli. Türkiye cephesinde ise gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ile hafta sonunda yapılacak AK Parti olağanüstü kongresi odaklı olacak. Bu arada hafta sonunda gerçekleştirilen Çin ziyaretini de bu kapsamda ele almakta yarar var. ABD ziyareti ağırlıklı olarak Suriye odaklı olacak ve ABD Başkanı Trump YPG'ye ağır silahlar verilmesi kararından vazgeçirilmeye çalışılacak. Hürriyet gazetesinden Fikret Bila bugünkü köşe yazısında bu konuyu ele alarak ABD gezisinin her yönüyle kırılma noktası niteliği taşıyacağını belirtiyor. Bila, Trump'nın YPG'ye silah verilmesi kararından vazgeçirilmesi durumunda bunun Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağını belirtirken aksi durumda ise iki ülke açısından zaten iyi seyretmeyen ilişkilerin daha da kötü yönde kırılmasının olası olacağını belirtiyor. Erdoğan-Trump görüşmesi yarın gerçekleştirilecek ve sonuçları itibariyle de mali piyasalarda belirleyici bir etkide bulunacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisinin ardından gözler AK Parti olağanüstü kongresine çevrilecek. Kongre Pazar günü düzenlenecek ama etkileri sonraki haftaya kalacak gibi. Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, Kongre sonrasında belirlenecek yol haritasının yeni dönemin eksenini oluşturacağını vurguluyor. Selvi'ye göre Kongre sonrasında çok büyük değişiklikler bekleniyor. Dört başlık altında ele alınan değişiklik beklentilerine göre a) Parti vitrini 2019 seçimlerine göre yeniden yapılandırılacak; b) Hükümette değişikliğe gidilerek ekonomi, kalkınma ve uluslararası ilişkiler 2019 seçimlerine uygun bir şekilde düzenlenecek; c) Hizmet üreten yerel yönetimler hedeflenecek; d) Parti teşkilatlarında heyecanını kaybedenler gidecek, sahada çalışacak heyecanlı kadrolar gelecek. Selvi'nin bu tanımlamasına göre Kongre'nin ardından Kabine'de, parti MKYK'sında, belediyelerde ve parti üst yönetiminde önemli değişiklikler olacak. Mali piyasaların ana odak noktasını dikkatlerin ekonomiye odaklanıp odaklanmadığı oluşturur. Bu kapsamda ekonomi yönetiminde ve ilgili bakanlıklarda yapılacak değişiklikler mali piyasalar üzerinde etkili olacaktır.
Türk mali piyasaları açısından hiç şüphesiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti büyük bir önem arzediyor. Hatırlanacağı üzere 2013 yılı Mayıs ayında gerçekleştirilen Erdoğan-Obama zirvesi mali piyasalarda çok ciddi fiyat hareketlerine neden olmuştu. Bu bağlamda yarın akşam ve Çarşamba sabah saatlerinde piyasaların gözü ve kulağı ABD'den gelecek haberler üzerinde olacak. Ancak öncesinde bugünkü bültende Başbakan Yardımcısı Canikli'nin Cuma günü yaptığı açıklamalara işaret etmekte yarar görüyoruz.
Canikli ekonomik gidişat ile ilgili geniş kapsamlı bir değerlendirmede bulunduğu konuşmasında zihinlerde 3 hususta soru işaretlerine neden oldu.
i) Canikli dedi ki "TCMB faiz artırmadı, GLP'de faiz artırımı yapmak farklı şey..." Bu konu bir süredir piyasaların gündeminde olmayan siyasi otoritenin faiz hassasiyetini yeniden gündeme getirebilir. Bu yönüyle de TCMB'nin para politikası güvenilirliğini sekteye uğratabilir; ii) Canikli, bankaların kredi portföylerinin tahvilleştirilerek satılması şeklinde ifade edilen banka senedi projesinde teknik çalışmanın tamamlandığına işaret ederken "Banka senedini TCMB de gerektiğinde likidite enjekte etme aracı olarak kullanabilecek" açıklamasında bulundu. Bu konunun tehlikeli bir alan olduğunu belirtmek istiyoruz. Bankaların kredi riskini TCMB'ye aktaracak herhangi bir yapı borcun monetizise edilmesi anlamına gelecektir ki 90'lı yıllardaki uygulamaya geri dönüş endişeleri yaratabilir. Bu da tüm makro dengeler açısından olumsuz olacaktır; iii) Canikli, "beklentimiz bankacılık sektöründe faizleri artıracak şekilde mevduatta bir yarışın olmaması"
açıklaması ile son dönemde %14-15 seviyesine ulaşan bir ay vadeli mevduat faizlerine vurgu yaptı. Ancak, mevduat faizlerinin aşağı yönde bastırılması tarzında bir resmi söylem geliştirilirse, tıpkı Aralık-Ocak döneminde olduğu üzere, hanehalkı reel getirisi negatife döneceği için ya dövize ya da sistem dışına yönelme riski belirebilir. Zaten, TBB Başkanı Hüseyin Aydın hafta sonunda yaptığı açıklama ile faizi bankaların değil de mevduat sahibinin belirlediğini belirterek konuya açıklık getirdi.
Bugün mali piyasalar açısından sakin bir gün öngörüyoruz. Gündemde çok önemli bir makro veri ya da açıklama bulunmuyor. Sabah saatlerinde Çin'de açıklanan ve tahminlerin sınırlı bir miktar altında kalan sanayi üretimi verisinin mali piyasalar üzerinde çok da etkili olmadığını görüyoruz.
Türkiye'de TSİ10.00'da açıklanacak istihdam raporu ve öğleden sonra gelecek beklenti anketi sonuçları gibi... 19 Mayıs tatili nedeniyle kısa sürecek olan haftanın siyasi gündem dışında önemli olacak bir diğer maddesi ise Hazine Müsteşarlığı'nın yarın düzenleyeceği iki ayrı borçlanma ihalesi olacak. USDTRY kurunda 3.50-3.55 bandının dip oluşumu bölgesi olduğunu ve bu seviyeden bulacağı güç ile ilk etapta 3.63-3.64 seviyesinin hedefleneceğine ilişkin görüşümüzü koruyoruz. EURUSD cephesinde yükselişlerin Euro satma fırsatı sunduğunu ve aşağı yönde ilk hedefin
1.0735 olduğunu düşünmeyi sürdürüyoruz. GBPUSD paritesinde de 1.29-1.30 aralığının kısa vadede Pound gelirlerinin satılması yönünde uygun olduğu kanaatindeyiz.
Çok bir şey değil belki ama,ben öğrenci adamım elimdeki paramla forumdaki tavsiyeleri (özellikle 997TT nickli abimizi) dinlediğimde cep harçlığı kadar kazancım oluyor :)
Bu hafta ızlıyoruz,dolarları sattıysak alım ıcın beklıyoruz. 52-58 arası hep trade....
Bakın ypg ıle olan mevzuyu yumusattılar ama fıılı degısen bırsey yok. Sılahlar akıyor. Gundemden kaldırıcaklar. 1 haftadır yazıyorum,daha ne dıyım. Rısk olarak goruyorsanız, o rısk kalmayacak....
Barzani kürdistanı bir an önce kurmanın peşinde
Başarırsa suriye sıçrar iranada sonra bizede
Haritalar gerçekleşir
Bu silah olayımdan abd vazgeçmez
Bop eş başkanıda önde bayrak tutar
Demedi demeyin
Dolar için alım fırsatları 3,50-3,55 arası
Doların düşmesi için yol değil fabrikalar yapılması gerek yurtdışına mal satmalık
O da yok o yüzden tüketen toplum olarak gebermeye devam
Ytd :)
Barzanı'nın acelesı yok cunku 20 sebedır bu ısın pesındeler. Artık sona yaklastılar.
Abd sılah olayında vazgecmesı bosver,o ıs bıttı zaten,akın akın agır sılah akıyor suan.
Suan kı algı sılahın sorun olmadıgı,abd yanımızda... Bu sayede pıyasa baskısınıda kaldırdılar...
Alım ıcın erken bıraz.
Dolar 4 tl civarına çıkar deniliyordu ama çıkmayacak galiba
GokhanRS
15-05-2017, 16:47
Dolar 4 tl civarına çıkar deniliyordu ama çıkmayacak galiba
keşke 1 liraya düşse. ancak maalesef artacak, 2019a kadar yavaş yavaş artar. 5 tl leri görür mü emin değilim. ama 4 lirayı bu yıl içinde geçer.
darkmoon
15-05-2017, 17:07
olay doların artıp artmaması değil.. doların artmaması bazıları ego bazıları siyasi yönden bakın gördünüzmüye getirtmeye çalışıyorlar ama kendileri bile çok iyi biliyor olucakları az çok .. piyasadaki çoğu insanlarda o yüzden çaktırmadan şu anda pusuya yatmış aldıkça alıyor.. almayın diyen şak şakçılar bile çaktırmadan kapı arkasından alıyor..
bu durağanlık ne kadar uzun sürerse ilerde gelicek olan büyük baskı ve artışda o kadar şiddetli olucak..
basit bir örnek balon düşünün alttan gaz açılmış şişdikçe şişiyor herkes bak gördünmü hani patlıycakdı patlamadı bunlar hep dış güçlerin oyunu patlamaz bu balon diyor.. ama fizik kanunu matematik kanunu doğa kanunu var o balon er yada geç kaldıramıycağı basınç ve yükden ötürü genleşip patlıycak..
Bu pazar CB akp genel başkanı olacak. Sonrasında 2019 yerine erken seçim gelir diye düşünüyorum ben.Yine bi ekim kasım ayı gibi sandığa gideriz bence.
Dolarmıdır seuromudur ıze gore ekonomı ıyıdır yada kotudur?
O zaman daha 2 sene once bugünlerde euro 2,76 ıdı.(arabamı gumrukten cektıgım ıcın ıyı hatırlıyorum)
Sımdı neredeyse "4" lıra.... Yanı ne kadar fakırlemısız sadece 2 yılda,dusunsene...
Yada o zamanlar suan kı yıllık kazancınla passat hıglıne alırken suan golf trendlıne alıyorsun. Hanı otomobıl forumuyuz ya,o dılden yazayım dedım....
darkmoon
15-05-2017, 19:03
ben bir mehteri verip geliyorum..
Mehter ertesi dombıra dinleyelim :).......
free-hifi
15-05-2017, 20:21
Tayyip bu gece trump a neyini satacak
vectra-tuner
15-05-2017, 22:36
Finans merkezi Londra.. Sık sık yapılan ziyaretlerde elbet boşa değil, hükümet bir şekilde kuru tutmak zorunda ve bunun bir bedeli var.. Şimdi diyelim ben Uganda'nın reisiyim ve param her sene değer kaybediyor enflasyon hortlamış, işsizlik patlamış, şirketler seri bir şekilde iflas ediyor, darbe atlatmışım vs vs . ve günü kurtarmak zorundayım.. Ne yaparım giderim İngiltereye bulurum davidi derimki yardım et bana kurban olayım, bedeli ne ise veririm.. David'de bana bir anlaşma sunar derki 10 uganda parası 1 dolar senin faizin ise yuzde 12 bu bana az, sen 12 uganda parasını 1 dolar yap önce ben senin ülkene sıcak para sokayım.. Sende bir rahatla, kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz yorumlarından notunun indirilmesinden kurtul, Yüksek döviz borcu olan şirketlerin kurtulsun ikimizde kazanalım ama bir şartım daha var.. Şu tarihte ben çıkış yapabilirim, ve sende ne olursa olsun kur riski var herhangi bir şekilde zararım olursa temin edeceksin... Şimdi 500 Milyar usd dış borç sadece bizim aldığımız telefonla arabayla köprüyle vs. yapılmadı.. Devlet Hazine borçlanma ihalelerine bakın, her ihale öncesi kur bir yükselir sonra yabancı gelir yukarıdan bozar doları ve yatırır parasını devlet kağıtlarına.. Bunu ilgili ülkenin ekonomi bakanı çok iyi bilir hatta bizde doların düşeceği borsanın yükseleceği günü bile söylerler... Şahsi görüşüm dolarda dibin 3.57 olduğu idi ama Mb şaşırttı ve referandum sonrası faiz artırdı.. Önümüzdeki ay enflasyon düşük gelicek (gerçeklerden bahsetmiyorum elbette) ve yavaş yavaş uygulanan yüksek faiz düşürülecek çünki Mevduat faizleri yüzde 15 ve üzerine çıktı.. Piyasaları takip edenler bilir son açıklanan rakamlara göre taakkuk eden Kdv'nin sadece yuzde yirmibeşi tahsil edilebilmiş... İşte sıkı para politikası denilen şey aslında yüksek faiz... Ve çok önemli birşey daha Mb Bankaların kullandırdıkları kredileri bankalardan satın alacak böylece bankalar daha fazla kredi kullandıracak ama bu yapılan para basmaktan farksı bir uygulama...
TorqueTuning
16-05-2017, 08:25
16 Mayıs 2017 tarihli yazısı:
TSİ 19.40'ta başlaması planlanan ve şimdilik 20 dakika olarak programlanan Erdoğan-Trump görüşmesi kritik.
Görüşme sonrasında yapılması planlanan basın toplantısından net bir görüş alamayabiliriz. Ancak, kulis bilgileri ile toplantı detayları tam anlamıyla ifşa olmuş olacaktır.
Küresel mali piyasalardaki iyimserlik tam gaz korunuyor. Bugün yurtdışında açıklanacak makro verilere ilave içeride Hazine'nin borçlanma ihaleleri izlenecek.
Küresel mali piyasalara genele yayılan bir iyimserlik hakim. Rusya ile S.Arabistan'ın petrol arz kesintisini 2018 yılı Mart ayına kadar uzatma hususunda mutabata varmaları petrol fiyatlarını yukarı iterken bunun piyasa yansıması da enerji şirketleri üzerinden olumlu oldu. Hafta sonunda yaşanan ve etkileri hâlâ da devam eden siber atak ise teknoloji şirketleri hisselerini olumlu etkilemek suretiyle borsalara destek oldu. Bu eğilime finans sektörü hisseleri de eklenince dün ABD'de S&P500 ve Nasdaq endeksleri zirve yaptılar. Bu sabah saatleri itibariyle bu etki Asya borsalarına da sirayet etmiş durumda... Borsaların rekor kırması risk iştahını olumluya çevirirken ABD Doları da bu eğilime değer kaybederek destek oluyor. EURUSD paritesi kısa bir sürede %1'in üzerinde yükselerek
1.10 seviyesine dayanmış durumda. ABD'de Cuma günü açıklanan göreceli olarak zayıf makro ekonomik verilerin ardından dün de benzer yönde bir veri gelmesi bu eğilimde rol oynuyor. ABD Doları'ndaki değer kaybı gelişen ülke para birimleri ile emtia fiyatlarını olumlu etkiliyor. Bu kapsamda USDTRY kuru dün 3.54'ler ile son bir haftanın en düşük seviyesine gevşedi. Normal şartlarda petrol fiyatlarının yükselmesi Türkiye ekonomisinin aleyhine olsa da küresel risk iştahında iyimserliğe neden olduğundan ötürü yansıması da olumlu oldu. BIST100 endeksi günü %0.6 oranında yükselişle tamamladı. 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi de 5 baz puanlık düşüşle %10.60'a geriledi.
Kritik gün geldi çattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün TSİ19.40'ta Beyaz Saray'da ABD'li mevkidaşı Trump ile görüşecek. Taslak programa göre 20 dakika olarak programlanan görüşmede ele alınacak temel konu ABD'nin YPG'ye kalıcı olarak ağır silah vermesi kararı olacak. Türkiye'nin duruşu bu konuda oldukça net. Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda Washington ziyaretini "virgül değil nokta mesabesinde olacak" ve "biz kendi yolumuza devam ederiz" sözleriyle nitelendirmişti. Kısacası bugünkü ziyarette ABD bu kararından vazgeçirilmeye çalışılacak. Bunda başarılı olunamaması durumunda ise Türkiye'nin kendi yolunda ilerleyeceği mesajı açik bir şekilde verilecek. Bu konuya ilave olarak Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler ve DAEŞ ile mücadele, Fetullah Gülen'in iadesi gibi konuların da masaya yatırılması bekleniyor. Görüşmenin ardından bir basın toplantısı yapılması planlanıyor.
Bu toplantıda dışarıya net bir mesaj verilmek yerine müttefiklik esasına odaklı ortak bir açıklama yapılma ihtimali oldukça kuvvetli. Ancak, toplantının esas sonucunu sonrasındaki kulis bilgilerinden alabileceğimizi tahmin ediyoruz. Erdoğan-Trump görüşmesi ve sonrasında yapılacak açıklamaların mali piyasalar üzerinde derin etkilerde bulunma potansiyeli var.
Tekrar makro ekonomik gündeme dönmemiz gerekirse... Dün Türkiye'de birçok veri açıklandı. Bunlara kısaca değinmemiz gerekirse... İşsizlik oranı Şubat ayında %12.6'ya geriledi (Ocak rakamı %13.0 idi). Takvim ve mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre ise işsizlik oranı %11.8'den %11.7'ye geriledi. Verilere göre işgücünde 284bin artış kaydedilirken işsiz sayısı ise 85bin kadar azalmış. Aradaki 200bin yeni istihdam ise işgücüne katılım oranındaki 0.3 puanlık iyileşme sonucu gerçekleşmiş. Ocak-Şubat-Mart dönemini kapsayan ve orta nokta olarak Şubat ayı olarak açıklanan bu veri seti istihdam seferberliği çalışmalarının başlangıç kısmını içeriyor.
Önümüzdeki aylarda yeni veriler açıklandıkça istihdam artışının toplamda 600-700bin civarında gerçekleştiğini göreceğiz. Ancak, hormonlu büyüme olarak nitelendirmeyi uygun gördüğümüz bu eğilimin kalıcı bir hal alması için ekonomik toparlanmanın da kamu desteklerinden bağımsız olarak kalıcı hale gelmesi gerekiyor. Aksi durumda istihdamdaki artış kısa bir süre sonra tersine dönebilir. Dünün ikinci verisi TCMB'nin beklenti anketi oldu. Mayıs ayı sonuçlarına göre yılsonu TÜFE beklenti ortalaması %9.53 ile TCMB'nin %8'lik tahminin çok üzerinde gerçekleşti. 12 ay sonrası TÜFE enflasyon tahmini %8.41; 24 ay sonrası ise %7.93 oldu. TCMB'nin uzun vadeli hedefinin
%5 olduğu bir ortamda anket tarihinin en yüksek seviyesinde gerçekleşen 24 ay sonrasına ilişkin enflasyon tahmini açık şekilde beklentilerdeki bozulmayı yansıtıyor. Bu arada ankete göre yılsonu USDTRY kuru tahmini ise 3.8027. Anket sonuçlarının geleceğe yönelik bilgi vermekten ziyade mevcut tabloyu yansıttığı kanaatindeyiz ki bu da piyasalar açısından önemli bir bilgi sunmuyor. Dünün bir diğer önemli verisi ise Nisan ayı merkezi bütçe sonuçları oldu. Buna göre bütçe dengesi Nisan'da 3.0 milyar TL açık verirken ilk dört aylık gerçekleşme ise 17.9 milyar TL açık şeklinde oldu.
Maliye Bakanı Ağbal, sosyal güvenlik avansı nedeniyle açığın daha düşük olduğuna vurgu yaptı. Ancak, nakit hareketleri yansıtan Hazine'nin nakit dengesine göre ilk dört ayda 26.2 milyar TL açık verildiğini not düşmekte yarar var. Ekonomik büyümeyi desteklemek adına bütçeye yüklenildiğini biliyoruz. Kısa vadede doğru bir strateji izlendiği kanaatindeyiz. Ancak, bu durumun kalıcı olmayacağı aksi durumda bütçe dinamiklerinde bozulmayı beraberinde getireceği aşikâr. Dün açıklanan bu üç veri de piyasalar üzerinde anlamlı bir etki doğurmadı.
Bugün iç tarafta Hazine'nin düzenleyeceği iki ayrı borçlanma ihalesi takip edilecek. Hazine'nin gerçekleştireceği 2.5 milyar TL'si piyasalara yapılacak olan toplam 3.6 milyar TL'lik iç borç geri ödemesi öncesinde iki ve beş yıl vadeli iki ayrı tahvil ihracı gerçekleştirilecek. Ihalelerin genel anlamda başarılı geçeceğini ancak ikincil piyasa faizleri üzerinde bir miktar baskı oluşturacağını tahmin ediyoruz. Bugün yurtdışında veri akışı kuvvetli olacak: İngiltere'de enflasyon rakamları, Almanya'da ZEW tüketici güveni, Euro Bölgesi GSYH büyümesi, ABD'de inşaat istatistikleri ile sanayi üretimi ve kapasite kullanım rakamları yakından takip edilecek.
Avrupa Merkez Bankası üyeleri Nowotny ile Coeure'nin açıklamaları da günün önemli gündem maddeleri arasında ön plana çıkıyor.
Yurtdışı piyasalardaki olumlu hava bir süre daha korunacak gibi. Her geçen gün yeni bir zirvenin yapılmasını açıkçası biz de garipsiyoruz. Hele ki ekonomik, siyasal, sosyal ve jeopolitik manada kırılganlıkların arttığı bir dünyada. Mesela, hafta sonundaki siber atak dünyada birçok şirkete zarar verip hizmetleri aksatırken piyasaların olayın bu yönünü dikkate almayıp sadece ataklarla mücadele eden teknoloji şirket hisselerini yukarıya itmesi manidar. Görünen o ki piyasalar olumlu olmak istiyor ve bu amaçla da olan biteni bu gözle değerlendiriyor. Ancak, hava olumsuza döndüğü zaman ise her gelişme ve haberi kara gözlüklerle değerlendireceğini de not düşmeliyiz.
Türk mali piyasaları açısından sadece bugünün değil yakın gelecekteki olası etkileri nedeniyle de Erdoğan-Trump görüşmesi oldukça kritik olacak.
Trump'ın YPG kararından vazgeçmesi çok zor. Bu, Türkiye'nin kırmızı çizgileri kapsamında olumsuz bir durum arzediyor. Türkiye'nin mutsuzluğunun telafi edilmesi adına yeni bir adım atılabilir mi... temel olarak bunu izleyeceğiz! Gece saatlerine doğru yapılacak basın toplantısı ile birlikte mali piyasalarda hareketliliğe de hazır olmakta yarar var.
Ypg konusu sogutulucak,tekrar tekrar yazıyorum....
@torque,yazıları paylasırken kısısel yorumlarına uymasına dıkkat et.
Bu tıp yorumlarda hersey var. Yanı hem ıyıye gıdıcek yorumları ama su olursa kotuye gıdıcek yorumları...
Ic dınamkler bızde cokkk hızlı degısıyor,aman dıkkat.
Havadan para geldi biryerden
Dolar aldım birazcık bugün
3,54 den
Şöyle 2 ay daha gitsede azar azar alsam ne güzel olacak
Erdoğan akşam 7 gibi Trumpla görüşecek. YPG ye silah verilmesi mevzusu sıkıntı ama Trump geri adım atacak bi adam değil. Toplantı sonrası basın açıklamasını iyi okumak gerek.
Bizimkini havalanında genel sekreter yardımcısı karşıladı. İtibarımızı ve bize verilen değeri siz düşünün.
Eu/dolar paritesi 6 ayın zirvesinde. Dolarda genel anlamda bir değer kaybı var
darkmoon
16-05-2017, 11:12
ypg ye aylardır silah veriyorlar zaten yeni bir şey değilki..
şimdi biri haber yapınca millet farketti..
kimse sormuyormu bu ypg liler yıllardır üstlerindeki amerikan kamuflajlarını üstlerindeki gece görüş dürbünlerini artık keleş falanda kullanmıyorlar profesyönel en son nesil gelişmiş düzenli ordu silahlarını nerden temin diyor diye..
amerikalılardan ruslardan profesyönel askeri ordu eğitimi alıyorlar.. kendi bordo berelileri sat sas komandoları var..
rusya kamışlıya uçak indirdi uçağın içinde ypg ye verilen platform-m argo diye tabir edilen robotik insansız silahlar verdi.. t72 tankları ağır zırhlı zpt ler verdi.. adamlarda insansız robotik silahlar var ötesi varmı..
amerika bir sürü zırhlılar verdi.. IAG Guardianlardan verdi bunlarla kara mayınlarının üstünden geç patlasada bir şey olmaz araca üstünde füzesi 360 derece içerden dönen otomatik silahı her bir şeyi var.. tank katili olarak tabir edilen javelin anti tank füzelerinden tuttda milan anti tank füzelerine kadar verdi ki bu milanlarda 2 km önceden ateşlenip 2km sonraki şeyi vurma kabiliyetine sahip..
işid bu milanlarla fırat kalkanında bizim tankları vurmuşdu..
adamlarda mk-19, Heckler Koch ,M249 gibi çok gelişmiş en son teknoloji askeri mühimmatlar var varda var..
daha yenimi fark edildi bunlar bende bunu anlamıyorum..
Euroda yükselme var. Sabah 3,9 dan aldık bakalım ne kadar yükselecek.
free-hifi
16-05-2017, 19:27
Reyiz trump in suratini dusurdu!
darkmoon
16-05-2017, 19:33
yandaş kanallarda görüşme 2-3 saat sürer diyorlardı.. cumhurbaşkanının girmesiyle çıkması bir oldu ... Hevesleri kursaklarında kaldı..
Sabah protokol genel müdürünün karşılamasından hiç bir devlet büyüğünün karşılamaya gelmemesinden belliydi ama ben bile bukadar kısa süreceğini tahmin etmemişdim..
Kullanıcı
16-05-2017, 19:33
Merkel'e siktir çeken sarı adam bizim reis'e iyi davrandı, birde Türkiye'nin istediği silahları vericez dedi hangi silahlar acaba.
free-hifi
16-05-2017, 19:41
Biterken Lavrov u kattı Lavrov mesajı ne olabilir
darkmoon
16-05-2017, 19:42
girmesiyle çıkması bir oldu.. ben haber kanalını izliyordum ordaki konuşmacılar 20 dakika olucak görüşme ama rahat 120 dakika 2 saat sürer konuşulucak çok şey var dedi .. 10 dakika sonra cumhurbaşkanı çıktı görüşme bitti.. yani 20 dakika bile sürmedi..
Trummmppp reyisssss yaaa
One minute demiştir bizim ki
Get out b....... demiştir trump
Hahahaha ula ahaber trump fetö üyesi yapar şimdi
Ülkenin düştüğü durumlara bak
Havalimanında karşılama töreni filanı geçtik devlet büyüğü yoktu abd de :)
Uganda dan halliceyiz
darkmoon
16-05-2017, 21:01
ilginç haber kanalları görüşme 2 saat sürdü diyor ben haber türkde izledim cumhurbaşkanı girdi 10-15 dakka sonra çıkdı hatta konuşma kürsüsünü gösteriyorlardı burda konuşucaklar diye habertürkde ordaki konuşmacıda 120 dakika 2 saat sürer dedi tam o lafı etti cumhurbaşkanı çıkdı zaten .. ilginç...
ilginç haber kanalları görüşme 2 saat sürdü diyor ben haber türkde izledim cumhurbaşkanı girdi 10-15 dakka sonra çıkdı hatta konuşma kürsüsünü gösteriyorlardı burda konuşucaklar diye habertürkde ordaki konuşmacıda 120 dakika 2 saat sürer dedi tam o lafı etti cumhurbaşkanı çıkdı zaten .. ilginç...
Yabancı kaynaklara bakmak gerek :)
Türkiye tarafsız değil
Fetönün adı geçti mi hiç
Bize iade et diye :)
Siz karşılamayı falan beğenmemişsiniz ama twitterda veriyorlar mehteri :D
Search Twitter - #dünyaliderierdoğan (https://twitter.com/hashtag/d%C3%BCnyaliderierdo%C4%9Fan)
darkmoon
16-05-2017, 21:46
twitter troller dünyası es geç orayı .. orası artık her kesim için algı oyunlarının merkezi olmuş.. ben 5-6 yıldır girmiyorum bile.. eskiden güzeldi twitter bu troller falan yokken.
Siz karşılamayı falan beğenmemişsiniz ama twitterda veriyorlar mehteri :D
Search Twitter - #dünyaliderierdoğan (https://twitter.com/hashtag/d%C3%BCnyaliderierdo%C4%9Fan)
Trump yüz ifadesi herşeyi anlatıyor
Konuş canımmmm konuş bakışı
:):):)
Erdoğan goruşmesinde Trump’tan surpriz cıkış – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/erdogan-gorusmesinde-trumptan-surpriz-cikis-1853440/)
Savaşçı mallar gerekli demiş
Bizden bahsetmiş :):):)
Ula adam billur geçmiş yaaa
Bu dolar bakalım nereye gidecek :)
free-hifi
16-05-2017, 22:30
Bu tokalasma kol muhabbetini anlayamadim. Tayyip kısa tutmuş da bilmem neyde.
mikelazi
17-05-2017, 09:06
Bu tokalasma kol muhabbetini anlayamadim. Tayyip kısa tutmuş da bilmem neyde.
boş iş kendilerini tatmin ediyorlar ufak beyinliler.
TorqueTuning
17-05-2017, 09:21
17 Mayıs Tarihli Keresteci'nin yazısı: Bu paylaşımları bilgiyi paylaşma bağlamında foruma ekliyorum. Yazıyı okuyup yorumlamak ve bundan bir çıkarım yapıp yapmamak herkesin kendi taktiridir diye düşünüyorum. İstenirse paylaşmayabilirim de, taktir sizlerin. Adım de Bülent Rayman, forumun aslında çok eskilerindenim ama çok fazla yazmadığım için çok tanımıyorum sanırım. Selamlar...
Erdoğan-Trump görüşmesini ne Türkiye nokta koydu, ne ABD Türkiye’yle buraya kadar dedi şeklinde tanımlayabiliriz.
Görüşmenin piyasa yansıması nötr. Sonucunu haftaya yapılacak NATO Zirvesi ve sonrasında AB mini zirvesi ile birlikte ele almakta yarar var.
ABD'de Trump siyasi bir kriz ile karşı karşıya. Devlet sırrını Rusya ile paylaştığı suçlaması ABD Doları'nda sert bir değer kaybına neden oluyor.
Uzun süredir merakla beklenen Erdoğan-Trump zirvesi dün gerçekleştirildi.
Öncelikle, finansal piyasaların zirveye tepkisi nötr! Pekiyi ne oldu? İlk olarak Erdoğan ile Trump planlandığı şekilde yaklaşık 20 dakika baş başa görüştü. Görüşme öncesinde Trump'ın dile getirdiği "uzun ve zorlu bir görüşme" nitelendirmesi 20 dakikadan ziyade neredeyse iki haftadır süren ve kuvvetle muhtemel önümüzdeki dönemde de sürecek olan müzakereleri kastediyordu. Görüşmenin ardından iki lider basın karşısına geçti. Evvela iki liderin birbirine karşı jestleri ve nazik duruşu dikkat çekti.
Diplomaside bunun normal olduğu söylenebilir ancak Trump'ın başta Merkel olmak üzere birçok lider ile yaptığı görüşmelerdeki agresif ve kaba tutumu düşünüldüğünde buna dikkat çekmekte yarar var. Trump konuşmasında terör sorununu ön plana çıkarsa da bunu PKK ve DAEŞ ile sınırlı tuttu. Gündemde olmamasına rağmen Türkiye'nin istediği silah siparişleri için çalışacağını belirterek kamuoyunun pek de hakim olmadığı bir sorunu gündeme taşıdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise daha derli toplu ve kapsayıcı bir konuşma yaptı.
Her ne kadar tercümanın iki kez ciddi çeviri hatası yapması anlam değişikliğine sebep olsa da Erdoğan'ın Türkiye'nin taleplerini tam olarak gündeme getirdiği gözlemlendi. Bu talepler içerisinde PYD/YPG terörüne doğrudan işaret edilip uluslararası anlaşmalar çerçevesinde ele alınırken Fetö beklentileri de açık bir şekilde vurgulandı. Bu görüşmenin ardından heyetlerin katıldığı yemekli toplantıya geçildi. Bir saatten biraz az süren yemekli toplantı sonrasında resmi bir açıklama yapılmadı. Hiç şüphesiz bu görüşmenin perde arkası detayları zamanla kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Ancak, bu aşamada görünen o ki, ne Türkiye nokta koydu, ne ABD Türkiye’yle buraya kadar dedi. Bu arada bu görüşmenin yapıldığı gün Trump'ın içeride büyük bir siyasi kriz ile karşı karşıya olduğu da not edilmeli. Devlet sırrı olarak sınıflandırılmış olan bilgileri Rusya ile paylaşmaktan dolayı suçlanan Trump hem bu sorunu nasıl aşacağını düşünüyor hem de kendi ekibi tarafından bir kez daha zor durumda bırakılmasını degerlendiriyordu. Bu nedenle de Trump'ın Erdoğan ile görüşmesinde cesur bir tavır alıp sorun somut adım atması zaten beklenmemeliydi.
Erdoğan-Trump zirvesi olumlu ya da olumsuz olarak nitelendirilebilecek bir noktada değil. Her iki taraf da köprüleri atmadan kendi tezlerini savundular. Türkiye, PYD/YPG'ye silah yardımının uluslararası anlaşmalara uymadığını savunurken ABD ise PKK/DAEŞ terörüne vurgu yapıp Türkiye'ye silah verebilecekleri belirtti. Bu konular taraflar arasında görüşülmeye devam edilecek. Bu noktadan itibaren dikkatler 25 Mayıs'ta yapılacak NATO Zirvesi'ne çevrilecek. NATO'nun en büyük ikinci askeri gücü olan Türkiye'nin Rusya ile silah görüşmeleri yapması NATO görüşmeleri öncesinde önemli bir husus idi. Dün Trump'ın silah konusunu gündeme taşıması bu sorunu aşmak amacı taşıyor olabilir. Buna ilave olarak NATO Zirvesi'nde Irak ya da Suriye'ye ilişkin herhangi bir karar çıkıp çıkmayacağı da önem taşıyacak. Diplomasi maratonu NATO Zirvesi ile de bitmeyecek. Zirve süresince Türkiye ile AB arasında mini bir zirve yapılabileceği belirtilmişti. Bunlara ilave olarak dün iki lider tarafından da üstü kapalı olarak dile getirilen İran konusuna ilişkin gelişmeler de önemli. Bu arada İran'ın Cuma günü seçimlere gideceğini not düşmekte yarar var. Erdoğan ile Trump arasında gerçekleştirilen zirveyi tüm bu gündem ile birlikte bir bütün olarak ele almak gerekiyor. Şu aşamada söylenebilecek tek şey hiçbir şey üzerinde karar verilmedi ve konular masanın üzerinde kalmaya devam edecek. Bu noktadan hareketle görüşmenin piyasa yansımasını şu an itibariyle nötr olarak görmek, önümüzdeki günlerde olası yansımalarını takip etmek gerekecek.
Dün küresel mali piyasaların en önemli gündem maddesi ABD Doları'nda yaşanan değer kaybı idi. ABD'de Trump'ın siyaseten zor durumda olmasının gerekli reformları hayata geçirmede zorlanacağı algısı ABD Doları'nda ciddi bir değer kaybına neden oldu. USD endeksi 98.0 seviyesinin altına inerek Trump sonrası dönemin en düşük seviyesini gördü. EURUSD paritesi bu kapsamda 1.11'li rakamlara yükseldi. Bu fiyat eğilim açık bir şekilde ABD'de siyasi bir kriz yaşandığını gösteriyor. Halbuki ekonomik gelişmelere baktığımızda ABD verileri hiç de fena değil. Mesela dün açıklanan sanayi üretimi son üç yılın en yüksek seviyesinde geldi. Bu veriler sonrasında tahminlerini güncelleyen Atlanta FED yılın ikinci çeyreğinde ABD ekonomisinin %4'lü seviyelerde büyüyeceğini tahmin ederek FED'in görüşlerini teyit etti. Ancak şu an itibariyle döviz piyasasında siyasi risklerin baskın geldiğini görüyoruz. ABD Doları'ndaki değer kaybı başta Altın olmak üzere emtia fiyatlarını da olumlu anlamda etkiliyor. Ancak, gelişen ülke para birimleri üzerindeki etkisinin çok belirgin olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki günlerde ABD Doları'nın değeri açısından makro ekonomik verilerden ziyade Trump'ın siyasi duruşunun daha belirleyici olacağını tahmin ediyoruz.
Türk mali piyasaları dün ilk olarak Hazine'nin borçlanma ihalelerine tepki gösterdi. ROT (rekabetçi olmayan teklif) kısmına tahminlerin altında kalan teklif miktarı USDTRY kurunu 3.56'lı rakamlara kadar itti. İhale performansı da pek başarılı sayılamazdı. Ancak sonrasında Erdoğan-Trump ziyaretine odaklanan piyasalar bir miktar olumlu olmayı tercih edince USDTRY kuru 3.54'lü seviyelere kadar geriledi. Döviz sepeti bazında baktığımızda TL'nin dünü bir miktar değer kaybederek kapadığını görüyoruz.
BİST100 endeksi dün %0.6 değer kazandı. 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi ise sadece 3 baz puan yükselerek %10.64 oldu. Bu sabah Asya piyasalarına bir miktar satış baskısı hakim. Veri gündeminde Euro Bölgesi TÜFE enflasyonu ile ABD'de açıklanacak petrol stok verileri dışında önemli bir madde bulunmuyor. Gün boyunca ABD Doları'nda küresel bazda kaydedilen değer kaybının sürüp sürmeyeceği izlenecek.
vectra-tuner
17-05-2017, 12:13
Dolar endeksinin düşmesi Tl'nin ve diğer gelişmekte olan ülke paralarının değerleneceği anlamına kesinlikle gelmez..
Bize gelen para kısa vadeli sıcak para ve çoğunlukla Carry trade paraları.. Euro ve Japon yeni ... Abd'de Trump ile başlayan gelişmeler Abd'de siyasi krize yol açabileceği düşünülüyor hal böyle olunca sermaye gelişen ülkelerden çıkış yapıp Altına, Euro'ya , Japon yeni'ne dönüş yapıyor.. Böyle olunca Euro fiyatı Japon yeni fiyatı artıyor ve gelişen ülkelere yüksek faiz için giriş yapan birisi %12 faiz için gelmişse ve Euro bu rakamın üzerine çıkarsa (kabaca) sermaye sahibi zarar ediyor ki buda Carry trade işinin tehlikelerinden bir tanesi...
Dolar endeksi yükselmesi doların major para birimlerine karşı gücünü gösterir yani Euro Japon yeni frank gibi... Bizi en çok sarsan Abd Euro bölgesindeki faizler.. Dikkat ediliyorsa Türkiye'deki faizler artık ciddi ciddi artış eğiliminde ve devam edecek...
ısrarla altın alın yoksa almayanı dövüyorlar dediğimde alıp şu 2-3 günde %3ü cebine şak diye indiren sevgili kardeşlerim hırs yapıp satmamazlık etmeyin. satın bi gıdım geri gelebilir. ha birde hayır duası etseniz yeter biz komisyon almıyoruz :D
Altin satim icin sabir yazmistim 10 gun once,hala sabir,tam olmadi. Sahsi fikirdir.
enes_srb
17-05-2017, 16:58
Araba icin biraz dolar bozmayi dusunuyorum hayirlisi olur umarim
dolar beklerken euro uzadı :D
Şimdi farklı bir tavsiyede bulunup sonrada ytd diycem :D
Arkadaşlar BJKAS yani beşiktaşın lotlarına bakarsanız sebebpsiz bir düşüş var hemde son 6 aya yakın. Aslında bu olmaması gereken bir durum. Çünkü biliyorsun7uzki yaklaşık son 4 aydır bjk zaten kafaya oynayan bir takım hatta ligin şampiyonluğa en büyük adayı. Yalnız ne hikmetse avrupa başarıları, lig başarısına rağmen lotun değeri günden güne düşmüş. Biraz risk alma şansınız var ise buralardan kağıda girip şampiyon olduğunda ciddi vurgun yapabilirsiniz. Tabi hasbelkader şampiyon olmadı, ki bana göre kesin olacak, kayıpta edebilirsiniz ama bu defada kağıt daimi düştüğünden değeri full düşemez.
ytd
Mantikli tavsiye :)
Parite oynayan varsa seviyeler miss. Karlar cebe..
Arkadaşlar BJKAS yani beşiktaşın lotlarına bakarsanız sebebpsiz bir düşüş var hemde son 6 aya yakın. Aslında bu olmaması gereken bir durum. Çünkü biliyorsun7uzki yaklaşık son 4 aydır bjk zaten kafaya oynayan bir takım hatta ligin şampiyonluğa en büyük adayı. Yalnız ne hikmetse avrupa başarıları, lig başarısına rağmen lotun değeri günden güne düşmüş. Biraz risk alma şansınız var ise buralardan kağıda girip şampiyon olduğunda ciddi vurgun yapabilirsiniz. Tabi hasbelkader şampiyon olmadı, ki bana göre kesin olacak, kayıpta edebilirsiniz ama bu defada kağıt daimi düştüğünden değeri full düşemez.
ytd
Bjk kağıdının başarıya endeksli olduğunu düşünmüyorum
Spek kağıtlardan görüyorum
Banka holding sanayi dışındaki kağıtları riskli görüyorum
YTD
individual
17-05-2017, 18:42
Altin in ons degeri %13,50 yukseldi.
Yanliz bizde dolar tl suan dusuk oldugu icin altinda cok fark olmaz ama yarin dolar tl cikarsa altin firlar yukari.
ytd
1 buçuk sene önce 2 liraydı abi o kağıt. O dönemde günlük oynanıyordu hem hacimliydi kağıt hemde gün içi iyi kademe yapıyordu. Sonra sağlam bi operasyon yaptılar 6 liraya çektiler sonra 3 e kadar bastılar o ara çok canı yandı milletin uzaklaştılar kağıttan. Şimdi eskisine göre sığ baya. Birde çok fazla algoritmik işlem dönüyor o yüzden saçma hareketler oluyor. Zaten şampiyonluk fiyatlandı gibi. Kesinleşince belki biraz yukarı gider ama sonra beklenti bittiği için düşer. Kaza bela başakşehire kaptırırsa şampiyonluğu elinde kalabilir dikkat et.
Yatırım tavsiyesi değildir
Grafiğide bu
İlgilendiğim bi kağıt olduğu için yazdım yanlış anlaşılmasın
http://i64.tinypic.com/23w4mk1.png
excellency23
17-05-2017, 20:07
bjkas i birileri parmaginda oynatiyor. 2003 teki sampiyonluktan beri hatirliyorum sampiyon olmaya yakin asiri degerlenir sampiyon oldugumuz günün ertesi piyasa acilir acilmaz tepetaklak gider. sergen atti sampiyonluk geldi maci öncesi 40 civariydi ertesi gün düsmeye basladi 15 lere kadar. 2009 da 1 lerden 12 ye cikti sampiyonluk sonrasi 4 lere geldi, keza gecen sene 2 lerden 6 ya cikip sampiyonluk sonrasi 3 lere geldi. ama nedense bu sene cok yukselmedi. dusse de cok dusmez gibi.
hatta gecen sene sirf bu yuzden forex hesabi acacaktim ama yok sözlesmeyi postayla gönder yok 1 hafta deneme süresi derken yalan olmustu. sampiyonlugun ertesi günü %15 , bi sonraki gün %8 civari kayip olmustu yanlis hatirlamiyorsam. :)
bjkas i birileri parmaginda oynatiyor. 2003 teki sampiyonluktan beri hatirliyorum sampiyon olmaya yakin asiri degerlenir sampiyon oldugumuz günün ertesi piyasa acilir acilmaz tepetaklak gider. sergen atti sampiyonluk geldi maci öncesi 40 civariydi ertesi gün düsmeye basladi 15 lere kadar. 2009 da 1 lerden 12 ye cikti sampiyonluk sonrasi 4 lere geldi, keza gecen sene 2 lerden 6 ya cikip sampiyonluk sonrasi 3 lere geldi. ama nedense bu sene cok yukselmedi. dusse de cok dusmez gibi.
hatta gecen sene sirf bu yuzden forex hesabi acacaktim ama yok sözlesmeyi postayla gönder yok 1 hafta deneme süresi derken yalan olmustu. sampiyonlugun ertesi günü %15 , bi sonraki gün %8 civari kayip olmustu yanlis hatirlamiyorsam. :)
Borsanın kuralı bu ama beklentiyi satın alırsın beklenti gerçekleşince de satarsın. Herkes şampiyon olucak diye öncesinde alıyor şampiyonluk kesinleşince de herkes satacak.
Şu ara pek parmağında oynatanda yok bi tacirlerde yüklü pozisyon açan vardı ne zaman büyük pozisyon açsa ters gelidi. Birinde BJK uefadan elendi ki o zaman elinde çok mal vardı diğerinde de derbide son dk golüyle fenere yenildi. Çok para kaybetti. O adamın yerinde olmak istemezdim :D
Bi daha gelmez herhalde tahtaya. Şu anda sahibi yok boşta salınıyor.
TorqueTuning
18-05-2017, 08:25
Geceden sabaha ne oldu da 5 kuruş yukarıda açıldı kur 3,60 ile? Görebildiğim belirgin bir haber de yok sadece Trump sendromu globale yayıldı safsatası...
free-hifi
18-05-2017, 08:33
Altin atak yaptı 5 tl neredeyse
vectra-tuner
18-05-2017, 08:49
Geceden sabaha ne oldu da 5 kuruş yukarıda açıldı kur 3,60 ile? Görebildiğim belirgin bir haber de yok sadece Trump sendromu globale yayıldı safsatası...
Tüm gelişen ülke paraları değer kaybetti.. Para Altına kaçtı, bir kısmı da Euro'ya Japon yeni'ne gitti... Böyle olunca Dolar endeksi gevşemesine ve asıl önemli olan Abd tahvilleri %5 düşmesine rağmen tüm gelişen ülke para birimlerine karşı dolar değer kazandı..Aslında dolar değer kazanmadı ... Yükselen Euro ve Japon yeni parite etkisi ile Doları tl gibi paralar karşısında yukarıya taşıdı.. Trump vs. bunların hepsi hikaye, Kürsel sermaye (Baronlar diyelim) piyasaları istedikleri şekilde hareket ettiriyorlar bizde tiyatroyu izliyoruz.. Bir süre sonra Dolar tekrar güçlenecektir ki eminim saçma sapan bir sebep sunarlar.. Şunuda söyleyeyim dolar yükselicek derken Euro'ya - Japon yeni'ne pound'a vs. demek istiyorum.. Dolar endeks 120 bile olsa Tl çok fazla değer kaybetmeyebilir.. Asıl kıyamet Fed - Avrupa - Japonya Mb'lerinin bilanço daraltmalarına başlaması ile kopacak.. Şu anda azalsa da hala dünyada çok fazla para var.. Altın en sağlam yatırım aracıdır, uzun vadede ihya eder zengin olursunuz.. Dolarda en fazla kendinizi korursunuz
TorqueTuning
18-05-2017, 09:12
18 Mayıs yazısı:
ABD'de Başkan Trump'ın azledilme ihtimali mali piyasalar üzerinde sert bir satış baskısına neden oluyor.
Süreci incelemek için atanan yargıç Mueller ile birlikte tansiyon bir miktar azaldı zira olayın uzun süre sürüncemede kalma olasılığı azaldı.
Pazar günü düzenlenecek AK Parti olağanüstü kongresi sonrasında gözler Kabine, Parti MKYK ve MYK, belediyeler ve kamu kurumlarında yapılacak olası değişikliklere çevrilecek.
Herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarız.
ABD'de Başkan Trump'ın siyasi geleceğine ilişkin endişeler risk iştahını olumsuz etkilemek suretiyle küresel mali piyasaları derin bir satış baskısına maruz bıraktı. Bu kapsamda Amerikan hisse senedi endeksleri dünü %2'ye yakın bir değer kaybı ile tamamladı. ABD Doları'ndaki değer kaybı sürerken endeks bazında 97.3 ile son altı ayın en zayıf düzeyine gelindi.
Kısacası, Trump'ın seçilmesi sonrası elde ettiği tüm kazançları geri vermiş oldu. Risk sınıfına dahil olan finansal enstrümanların büyük bir kısmında değer kaybı yaşanırken gelişen ülke para birimlerinde bu eğilim daha da belirleyici oldu. USDTRY kuru gece saatlerinde 3.60 seviyesinden işlem gördü. Yine siyasi risklerin hakim olduğu Brezilya'nın para birimi Real'de değer kaybı daha sert oldu. Yatırımcılar böyle bir ortamda güvenli liman ararken her zaman olduğu üzere Amerikan tahvilleri ve altın gibi finansal araçlara park etti. Altının onsu 1260 dolar ile son üç haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken Amerikan 10 yıllık tahvil faizi ise %2.23 ile son bir ayın dibini gördü.
Oldukça belirsiz ve bünyesinde birçok soru işaretini barındıran bir durum ile karşı karşıyayız: ABD Başkanının azledilmesi, görevden alınma ihtimalini konuşuyoruz. Buna sebep olarak da seçim sürecinden başlayarak Rusya ile yürütüldüğü iddia edilen siyasi anlamda uygunsuz ilişkiler gösteriliyor. Başka bir ifade ile Rusya'nın seçim sonucunu etkilemesi ile başlayıp Trump yönetiminin (başta Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Flynn olmak üzere) Rusya'ya çok gizli bilgiler sunması ile devam eden ve en nihayetinde bizzat Başkan Trump'ın bu kervana dahil olduğu bir siyasi skandaldan dem vuruluyor. Başkan Trump'ın bu uygunsuz ilişkilerin üzerine giden FBI Başkanı Comey'i görevden alması, Comey'in ise bunun üzerine Trump tarafından bu konuları araştırmayı durdurması yönünde baskı gördüğünü açıklaması bardağı taşıran son damla oldu... Bu ana kadar Trump'ın azledilmesi talebi sadece birkaç Demokrat üye tarafından gündeme getirilen bir konuyken son gelişmeler karşısında bazı Cumhuriyetçi üyeler dahi bu talebi dillendirmeye başladı. Hatta duruma bir ad dahi kondu: Amerikan siyasi tarihinin en büyük siyasi skandallarından biri olan Watergate'den esinlenerek Trumpgate adı verildi. Mevcut tablo Trump'ın azlinin hâlâ yüksek bir ihtimal olmadığına işaret etse de gelinen nokta açıkçası üzerinde durup düşünülecek, olası risklere karşı önlemlerin alınmasını gerektirecek bir konjonktüre işaret ediyor.
Bu noktada ABD'de başkanın azil konusunu bir miktar irdelemekte yarar var.
Amerikan anayasası bu durumu net bir şekilde ele alıyor ve diyor ki, vatan hainliği, görevi kötüye kullanma, rüşvet ya da diğer yüz kızartıcı suçlar ve kabahatler karşısında ABD Başkanı'nın azli, yani görevden alınması talep edilebilir. Bu talebin ilk olarak ilgili Meclis komitesinde gündeme getirilmesi ve kabul edilmesi gerekiyor. Sonra konu Temsilciler Meclisi'ne geliyor ve burada onay için salt çoğunluk (%50 + 1) aranıyor. Oradan talep Senato'ya taşınıyor ve burada ise nitelikli çoğunluk aranıyor (2/3). Tüm koşulların yerine gelmesi durumunda başkanın azli gerçekleşiyor. ABD tarihinde tüm basamakları geçip azledilen bir başkan yok. Ancak bu sürece tabii tutulan ancak Senato yargılamasında beraat eden iki başkan var.
Bunların ilki 1868 yılında Andrew Johnson. Johnson, savaş bakanını Kongre'nin onayını almaksızın değiştirmesi bu süreci başlatmış, Temsilciler Meclisi azline karar vermiş ancak Kongre'de sadece 1 oy ile azledilmekten kurtulmuştu. Bu sürece tabii tutulan ikinci başkan ise yakın tarihimizden:
1998 yılında Bill Clinton. Lewinsky skandalı ile iç içe girmiş olan birçok siyasi sorun ile başlayan süreç Temsilciler Meclisi'nden geçmiş, Kongre'de takılmıştı. Her iki örneğin de ortak özelliği Kongre ve Temsilciler Meclisi'nin bölünmüş yapısıydı. Ancak şu an her iki kanat da Trump'ın partisi Cumhuriyetçilerin elinde. Mesela, bu yönde bir talebin Temsilciler Meclisi'nin önüne gelmesi durumunda partiden en az 25 firenin olması gerekiyor ki bu ihtimal şu aşamada oldukça düşük görünüyor. Dahası, kamuoyu yoklamalarında bu konuda Trump'ın desteği kuvvetli. Bu nedenlerden ötürü azil ihtimali zayıf. Bununla birlikte, koca ABD tarihinde daha önce sadece iki kez görülen bir riskin yeniden gündeme gelmesinin önemsenmesini de gayet doğal karşılamak gerek.
Dün gece saatlerinde gerçekleşen bir olay bu süreci farklı bir aşamaya taşıdı. ABD Adalet Bakanlığı, oldukça güvenilen bir yargıç olan FBI eski Başkanı Robert Mueller'i konuyu incelemek için görevlendirdi. Mueller'in bağımsızlığına güven tam. Mueller ilk olarak Amerikan seçimlerinde Rusya'nın rolünü inceleyecek, sonra ise son dönemde gündeme gelen yüksek gizlilikteki bilgilerin paylaşımını ele alacak. Bu haber piyasalara bir miktar da olsa nefeslenme imkânı verdi zira konunun uzun süre sürüncemede kalıp kalıcı bir belirsizlik yaratma ihtimalini azalttı. Bununla birlikte Trump'ın azledilme ihtimali dün neyse bugün de o kadar olmayı sürdürüyor.
Önümüzdeki günler bu husus mali piyasaların üzerinde baskı unsuru yaratmaya devam edecek. Bu arada gündemde hiç olmamasına rağmen benzer bir sorun dün gece itibariyle Brezilya'da da patlak verdi. Son yıllarda siyasi skandallara alışkın olan Brazilya'da Başkan Temer'in benzer bir duruma karıştığına ilişkin haberler karşısında Tokyo'da işlem gören Brezilya ETF'leri %8'den fazla değer kaybına uğradı. Piyasalar bugün bu riski de fiyatlayacaktır.
Yukarıda bahsettiğimiz riskler bütünü ile Türkiye'nin dışında olsa da Türk mali piyasalarını etkilemesi kaçınılmaz zira son dönemde TL ve TL cinsi finansal yatırım araçlarının kaydettiği performans doğrudan yurtdışındaki olumlu havadan kaynaklanmıştı. Bu havanın bozulması doğal olarak Türk mali piyasalarında da satış baskısına neden olacaktır. Gece saatlerinde USDTRY kurunun 3.60 seviyesine yükselmesini likidite eksikliğine bağlasak da önemli bir gerginliğin olduğu aşikâr. Zaten EURTRY kurunun 4'lü seviyelere ulaşması ve TL'nin son günlerde döviz sepeti karşısında önemli sayılabilecek bir oranda değer kaybına maruz kalması da bu riski yansıtıyor. Türk mali piyasaları yarın tatil nedeniyle kapalı olacağından dolayı piyasa katılımcıları bu riski 3 gün boyunca fiyatlayamadan pas geçmek istemeyeceklerdir ki bu da piyasaların bugün temkinli ve tedbirli bir eğilim kaydedebileceğini gösteriyor. Bu arada başka bir vaktimiz olmayacağı için Pazar günü yapılacak olan AK Parti olağanüstü kongresine bir miktar değinmekte yarar var. Kongre'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek adaylığı ile gidiliyor. Kongre kendi içinde herhangi bir belirsizlik taşımıyor. Ancak, Kongre sonrasında Kabine'de, Parti MYK ve MKYK'sında, belediyelerde ve neredeyse tamamının genel kurulları Kongre sonrasına ertelenen kamu kurum ve kuruluşlarında önemli değişiklikler bekleniyor.
Piyasaları bu noktada ilgilendiren en önemli husus ekonomi takımının niteliği olacak. Reuters'in dün geçtiği habere göre ekonomi yönetimini eskiden olduğu üzere tek bir yapı altında toplama isteğinin kuvvetli olduğu görülüyor. Ancak bunu tek bir bakanlık şeklinde mi ya da doğrudan cumhurbaşkanına bağlı bir mekanizma şeklinde mi olacağını şu aşamada tahmin etmek çok zor. Ankara kulislerinin her zaman belirttiği üzere bu sorununun cevabını sadece bir kişi biliyor ve son ana kadar da yine o bilecek:
Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Küresel mali piyasalardaki tedirginliğin bugün de korunacağı aşikâr. Ancak, Mueller'in ataması tedirginliğin dozunu bir miktar da olsa azaltabilir.
ABD'deki siyasi kaos dışında piyasalar açısından gündemin en önemli maddesini Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin TSİ20.00'de yapacağı konuşma teşkil edecek. ABD'de açıklanacak Phil imalat sanayi endeksi, İngiltere'de perakende satışlar, Türkiye'de ise tüketici güveni günün diğer önemli gündem maddelerini teşkil ediyor.
Arkadaşlar belirgin bir haber yok. Ancak dünyada ciddi bir para transferi yer değişimi oldu. Habere ve kaynağa dayalı olmayan bu tip hareketler sonrası çekilmede yani düzeltmede olur.
Hazır; altın , dolar , euro ne kazandıysanız hırs yapmayın. bakın hırs yapmazsanız birkaç günde %3-4 leri almış olduınuz. Çıkın pozisyonunuzdan dahada kazanırımı kastırmayın. Şimdi borsada güzel hisseye geçme zamanı ordanda alın birkaç %
vectra-tuner
18-05-2017, 10:19
Arkadaşlar belirgin bir haber yok. Ancak dünyada ciddi bir para transferi yer değişimi oldu. Habere ve kaynağa dayalı olmayan bu tip hareketler sonrası çekilmede yani düzeltmede olur.
Hazır; altın , dolar , euro ne kazandıysanız hırs yapmayın. bakın hırs yapmazsanız birkaç günde %3-4 leri almış olduınuz. Çıkın pozisyonunuzdan dahada kazanırımı kastırmayın. Şimdi borsada güzel hisseye geçme zamanı ordanda alın birkaç %
Borsa kısmı hariç diğerlerlerine katılıyorum .. Kar eden parça parça olmak kaydı ile karını cebe indirebilir... Ne işlem yaparsanız yapın bir seferde ne alın ne satın ...
141 den altın almadıgıma pısmanım :)
3.53 dip gördü dolar. ben ancak 3.54 ü yakaladım. tabi alış satış farkıda var bozsak şuan en iyi 3.59 yani %1.5 bile değil. devam edermi? zor. yine duraksar.şuan alım önermem.
altın için ise; zaten 140 dan almayanlar bi üzülsün. altın aksak aksak ama hep yukarı gider. dolarda ince ince arttuıkça yaz sonuna dek 150 leri geçecektir yine
ytd
valla bu aralar kazandık kazandık gençler sonra yine durağana gireriz.
valla bu aralar kazandık kazandık gençler sonra yine durağana gireriz.
Para kazanmak için mükemmel bir gün oldu :) 3.54 ten yakalamıştım,3.62'ye mail gelir gelmez sattım enpara üzerinden. Kendimce güzel bir rekor yaptım :)
146 dan altına girmiştim acelem yok şuan zararda değilim hazır yükselmişken tl ye geçip 140ları mı kovalasam yoksa poz. Korusam mı ?
free-hifi
18-05-2017, 12:16
euro daha çok kazndırdı sanki
altında hala soktayım ben
Forex dışında,döviz için hangi kanalı kullanmalı?Makas fazla açık,Forex kadar karlı olmuyor geleneksel yollar.
S.Özeren
18-05-2017, 12:51
Dün altını düşündüm dedim cuma hallederim içimde patladı hahaha
Güzel gevçedi altın 140-143 aralığı alınabilir
Savaş patlak verirse fena olur :)
3/1 vadeli
3/1 dolar
3/1 altın
Yapardım ben reyis
Borsaya günahımı bile yatırmam :)
YTD
Barzani kürdistanı bir an önce kurmanın peşinde
Başarırsa suriye sıçrar iranada sonra bizede
Haritalar gerçekleşir
Bu silah olayımdan abd vazgeçmez
Bop eş başkanıda önde bayrak tutar
Demedi demeyin
Dolar için alım fırsatları 3,50-3,55 arası
Doların düşmesi için yol değil fabrikalar yapılması gerek yurtdışına mal satmalık
O da yok o yüzden tüketen toplum olarak gebermeye devam
Ytd :)
Havadan para geldi biryerden
Dolar aldım birazcık bugün
3,54 den
Şöyle 2 ay daha gitsede azar azar alsam ne güzel olacak
Bu son 10 sayfada yazdıklarım
Devlet baskısı olmasa şuan 4.00 e selam çakmıştık altın gramı 170 lere gelmişti
Bakalım devlet karşılayabilecekmi bu dolar euro artışlarını :)
neydeyseniz satın arkadaşlar sonra tekrar pozisyon alırsınoız
neydeyseniz satın arkadaşlar sonra tekrar pozisyon alırsınoız
altındaydım cıktım, usd var ama aldıgım rakam yuksek ona gelemedım
Kardeşlerim düşüşün bir kısmı başladı (zaten çıkışın bir kısmı plasebo, yani halk görüyor bişey yükselio onlarda aynından alıyordu ve yükselme devam ediyordu. şimdi hafifçe düşecek) size tavsiyem. borsanın genel kaybı %1.2 bunlardan daha fazla kayba uğrayan hisselere yönelin. tabi sağlam ve büyük hissler. Ör: thy garanti
ytd
Altın ıcın sabır dıyordum,sımdı kısa vade ıcın karlar cebe,orta vade sabır devam. Daha oncelerı yazdıgım 1390'lar gelebılır.
Dolarda sattıysanız bekleyın ama sakın almayın.
Borsa dokAnmayın,yanarsınız...
Islemlerı ınceleyın ne demek ıstedıgımı anlarsınız....
Altın ıcın sabır dıyordum,sımdı kısa vade ıcın karlar cebe,orta vade sabır devam. Daha oncelerı yazdıgım 1390'lar gelebılır.
Dolarda sattıysanız bekleyın ama sakın almayın.
Borsa dokAnmayın,yanarsınız...
Islemlerı ınceleyın ne demek ıstedıgımı anlarsınız....
Abi ben özellikle sana çok teşekkür ediyorum,senin olayın tahminden çok çok ötede :)
elımdekıyle dun altın almıs olsaydım bugun temız 10+ vardı be
altın 147,5 yakalayıp tlde 140 ları beklemeye başladım
Abi ben özellikle sana çok teşekkür ediyorum,senin olayın tahminden çok çok ötede :)
Tahmın ve duyumları paylasıyorum. Emın olmadan da yazmam zaten.
2 kurus faydam olduysa ne mutlu....
vectra-tuner
18-05-2017, 18:39
Brezilya Reali %8 Değer kaybetti bugün, Brezilya Mb bizim Mb gibi swap ihalesine başlayacağını duyurdu.. Şimdi aynı şey Tl'nin de başına gelebilir o yüzden nacizhane tavsiyem kimseye kesin dille al veya sat demeyin.. Abd ve İngiltere'de yaşayan 3-5 Şeytan Dünya piyasaları ile istediği gibi oynuyor yok Brezilya'da yolsuzluk olmuş Afrika'da Bakan görevden alınmış , Abd'de Trump görevden alınırmış vs.. Bunların hepsi hikaye o bahsettiğimiz şeytanlar tam ters istikamette piyasayı hareket ettirip bu seferde olumlu bir bahane bulurlar.. Almanya'nın İncirliği boşaltıcam demesi ve Cb'nin Ohalden korkulacak birşey yok demesi Ohalin normal birşey olduğu algısı oluşturuyor... Dolar ne olur derseniz spekülasyonlar hariç her daim yukarı malesef.. Ben işim dışında 1 tek dolar bile almıyorum almaya da niyetim yok Altın biriktiriyorum ve emin olun Dolardan çok daha sağlamdır.. Gücü kuvveti olan Altın alıp birkaç sene beklerse ihya olur diye düşünüyorum...:o
Dovize 15 gunden fazla tahmin yapmak falciliktir...
Hele suan tl nin iyice zatiflayip,spekulatif hale geldigi bu zamanlar uzak durun.
darkmoon
19-05-2017, 00:46
türkiye tarihinde ak parti hükümetinide katarım doların sert düşüşü varmıdır benim bildiğim yok.. ama altının ben sert düşdüğü zamanları bilirim.. aslında falcılık olmaz dolar her daim kar etirir ama uzun zamanlı sabır ile anlık kısa vadeli orta periyodlu düşüşlerle evhama gelmeden.. tabii kimse dolar şu kadar olur bu kadar olur diyemez..
Fakat görünen köyde kılavuz istemez.. abd ziyareti bile ortada 20 dakika sürdü zaten içeri girip bir sayın cumhurbaşkanımızın bir hayırlı olsun başkanlığınız demesi trumpında sizde refarandumda iyi sonuç almışsınız sizide tebrik ederim demesi gitti 10 dakka.. diğer 10 dakkada ne konuşulurki..
Dolar uzun vadede hep yükseldi
Düşmesi için bir sebep yok
O yüzden yatırımcı hedef koymalı
4 lira olunca satacağım demeli
Çünkü en üst rakamıda düşük rakamıda bilmek imkansız :)
turbo&quattro
19-05-2017, 02:54
türkiye tarihinde ak parti hükümetinide katarım doların sert düşüşü varmıdır benim bildiğim yok.. ama altının ben sert düşdüğü zamanları bilirim.. aslında falcılık olmaz dolar her daim kar etirir ama uzun zamanlı sabır ile anlık kısa vadeli orta periyodlu düşüşlerle evhama gelmeden.. tabii kimse dolar şu kadar olur bu kadar olur diyemez..
Fakat görünen köyde kılavuz istemez.. abd ziyareti bile ortada 20 dakika sürdü zaten içeri girip bir sayın cumhurbaşkanımızın bir hayırlı olsun başkanlığınız demesi trumpında sizde refarandumda iyi sonuç almışsınız sizide tebrik ederim demesi gitti 10 dakka.. diğer 10 dakkada ne konuşulurki..
Bakkalda bile ise girmek icin ingilizce bilmek gerekiyor, koca ulkenin cumhurbaskani one minute dan baska ingilizce kelime bilmiyor hee belki hello demeyi biliyordur otesi yoktur. Kalan 10dk tercumeye fln gitmistir. Acaba ne konstular topu topu uc bes dakikada. Konuyla alakasiz belki ama ne kadar girdi acaba memlekete o koca ucagin Abd ye gelisi, yuzlerce kisinin konaklamasi osu busu.
Yanlis degerlendirme olmus... Dolar birara 1.1tl ye kadar cokk hizli dustu,unutmayin...
Ama bu demek degil ki olucak. Tunelin ucunda isik dahi yok...
Satın dediğimizde satmayan arkadaşlar umarım tatil yapıyor ve sırtınızı şuan şezlonga dayıyorsunuzdur yoksa moraliniz bozulabilir. çok hırs iyi değildir sebepsiz çıkan sebepsiz düşer diyoruz
free-hifi
19-05-2017, 22:15
Dolar alan yaya kalır demişti reyiz
https://i.hizliresim.com/37baNj.jpg
https://i.hizliresim.com/W0MZ4E.jpg
Biz yaladık biraz dondurmadannn :):)
Dönüşü bekliyorum :)
3,50 ile 3,55 arası :)
Gelmezse vadeliye devam :)
Usd veya altinda cumaya kadar beklenti nedir
vectra-tuner
20-05-2017, 11:40
Kabaca 1.5 - 2 Sene önce , 3 Brezilya Reali = 1 Dolar iken , 4.3 Brezilya Reali = 1 Usd oldu... Sonra Brezilya peşpeşe faiz artırdı... 4.3 - 4.4 Real = 1 Dolar iken faiz artırımı sonucu tekrar 3 Real = 1 Dolar oldu.. Hareket çok sert %40 Üzeri.. Sonra Brezilya ekonomisi yüksek faiz yüzünden bunalıma girdi ve tekrar faiz indirimine gitti.. Faiz iner inmez Brezilya Reali tekrar değer kaybetmeye başladı ki Brezilya Rusya faiz indirirken eş zamanlı olarak Türkiye'nin faiz artırması Tl'ye spekülatif olarak kısa süreli olarak yaradı... Kıssadan hisse Brezilya'nın başına gelen Türkiye'nin de başına gelebilir önümüzdeki dönem Tl spekülatörlerin gözdesi olacaktır.. Kısa zamanda Mb'ye faiz indirmesi yönünde baskı artacaktır aksi halde bu sefer yüksek faizin getirdiği aşırı finansman giderleri hem garip vatandaşı hemde firmaları iyice bunaltacaktır, devletin faiz ödemeleri çok artacağı için bozulan Bütçe iyice bozulacaktır.
Haftaya biraz hareketli olucagiz....
Alim zamanimi ? Ptesi direk alsakmi
darkmoon
21-05-2017, 12:16
halk bank genel müdür yardımcısı zarraf geri verildimi .. verilmedi sanırım..
inşaat işlerinde demir ne kadar oldu geçen sene tonu 1200 liraydı bu sene 2100 lirayı buldu piyasada firmalar demir bulmakda zorlanıyor. yakında şantiyeler durursa hiç şaşırmayın..
yaz boyu turizm iyi geçerse ufak bir ihtimal oda .. ordan likitide gelicek biraz daha döner ortam sonbaharda esas çıkar şekil şemal ortaya.. araplardan istenilen parada gelmedi. kgf de 150 milyar tl kredi dağıtılmış hemen sonrası şirket ve firma dolar hesapları 8.2 milyar dolar artmış sanırım kobi esnafın bir kısmı parayı dolara yatırmış..
kgf den kredi çekip başka bir krediyi bu krediyle yani borcu başka bir borçla kapayan esnafda bu borcun ödeme günü geldimi ne yapıcak.. oda ayrı soru işareti.. çünkü hala piyasada iş yok fazla..
son olarak bankalar birliğinin en son mart ayı verisine göre kredi kartı ve kredi borcu olup yasal takibe giren insan sayısı 3 milyon 40 bin kişi falandı yanlış hatırlamıyorsam bir 1.5 milyonda bu varlık şirketlerine verilen dosyalar var toplam borçlu alacaklı sayısı 4.5 Milyonu buluyor ki çevremde bu kapsama giren insanlar var..
Bireysel ticari kobi kredilerindede 28 milyar tl ye yakın bir alacak gecikmesi vardı en son mart verilerinde.. şu anda rakamlar ne alemde bilmiyorum.
gümrükde yiğenim çalışıyor abi eskiden başımızı kaşıycak vaktimiz olmazdı şimdi bütün gün nerdeyse yatıyoruz diyor ben böyle durgunluk görmedim diyor bir defacto falan mısıra ufak partiler giyim kıyafet yolluyormuş bir iki firma daha o kadar..
anlıycağınız sadece günü kurtarıyoruz.
free-hifi
21-05-2017, 23:29
Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz'in boynuna ülkenin en üst düzey devlet nişanı taktığı Trump'ın keyfine diyecek yok: "Bu muazzam bir gün. Herkese teşekkür etmek istiyorum. ABD’ye inanılmaz yatırım söz konusu ve askeri yetkililerimiz de çok mutlu. Suudi Arabistan’a ABD’ye yaptıkları yüzlerce milyar dolarlık yatırım için çok teşekkür ediyorum. Bu daha fazla istihdam demek."
380 milyar dolar anlaşma vay be
Trump Suudi ler için atıp tutuyordu
Trump ülkesine acayip bir iş yaptı
Başkan budur
Bu iş adamı abd yi uçuracak
İzin verirse derin abd :):)
Adam çocuğu koydu gitti
Hem madalya kaptı hemde arapların paracıklarını
free-hifi
21-05-2017, 23:50
Muteahit adam 80 koyuyor 350 alıyor
vectra-tuner
22-05-2017, 07:36
Trump Abd devletinin de hoşuna gidecek büyük bir iş yaptı.. Yakında Dolar fiyatlaması başlar bahanesi ise Suudi Arabistan ile yapılan devasa Askeri işbirliği anlaşması... Abd silah üreticileri hisselerine para akmaya başlar.. Suudi Arabistan 15 Temmuz Darbe teşebbüsüne destek veren ülkelerden bir tanesi.. Diğeri ise B.A.E. ..
Kardeşlerim düşüşün bir kısmı başladı (zaten çıkışın bir kısmı plasebo, yani halk görüyor bişey yükselio onlarda aynından alıyordu ve yükselme devam ediyordu. şimdi hafifçe düşecek) size tavsiyem. borsanın genel kaybı %1.2 bunlardan daha fazla kayba uğrayan hisselere yönelin. tabi sağlam ve büyük hissler. Ör: thy garanti
ytd
Bu dediğimi kaale alan kardeşlerim bugün de dediğim hisselerden %2.5 larını aldılar şimdiden.
Lütfe dolara altına hissye gönül bağı kurmayın. kazandınmı 1 günde %1.1-5 çık pozisyondan. bırak %5 kazanan kazansın orası bu işin kumarı. siz çabuk çabulk az oranlarla haftada ortalamanızı yine %7.5 a getirebilirdiniz
var mı bi öngörü şuan dolar ve altın düşüşte alsak mı daha beklesek mi acaba ?
kardeşim dolarda her seviye alım şuan. altında aynı. buna euroda ekleyebilirsin tabi.
ytd
TorqueTuning
22-05-2017, 11:24
22.05.2017:
Küresel mali piyasalar biz tatildeyken Trump ve Temer kaynaklı riskleri bir kenara itmişe benziyor...
Buna karşın bu risk unsurlarına ilişkin gelişmeleri yakından izleyip temkinli bir duruş sergilemekte yarar görüyoruz.
Bu hafta NATO Zirvesi, AB mini zirvesi ve olası kabine değişikliği izlenecek.
Avrupa Şampiyonu olarak Türk sporuna önemli bir başarı kazandıran Fenerbahçe erkek basketbol takımını gönülden kutlarız.
Türk mali piyasalarının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kapalı olduğu Cuma günü küresel piyasalar bir önceki günün aksine oldukça iyimser bir seyir izledi. Sanki Perşembe günkü sarsıntı hiç yaşanmamış gibi... Perşembe günkü piyasa çalkantısının ardında ABD'de Başkan Trump, Brezilya'da ise Başkan Temer kaynaklı siyasi belirsizlikler etkili olmuştu. Bu risklerin her ikisinde de Cuma günü itibariyle herhangi bir yumuşama ya da azalma olmadı. Buna karşın mali piyasaların olumluya dönmesini iki nedenle açıklayabiliyoruz: a) Perşembe günkü piyasa reaksiyonu ani bir tepki olduğundan ötürü gereğinden fazla olmuş olabilir;
b) Mali piyasalar bu risklerin çok fazla artmadan kademeli bir şekilde gündemden kalkacağını düşünüyor olabilir. Açıkçası, ABD siyaset tarihinde sadece birkaç kez olabilecek bir siyasi kaos ihtimalinin piyasalarca bu kadar kısa soluklu ve sınırlı bir tepki ile karşılanmasını anlamakta zorlanıyoruz. Dahası, piyasaların uzunca bir süre Trump rallisi yaptığını düşündüğümüzde onsuz bir geçiş döneminin biraz sancılı olmasını beklemek kadar doğal birşey olmayacağı kanaatindeyiz. İkinci olarak, son bir yılda gelişen ekonomilere yönelik rekor sermaye girişlerine Brezilya öncülük etmişti. Şimdi Brezilya'nın yeniden siyasi krize girme ihtimalinin daha sert ve kalıcı bir piyasa yansıması yaratması beklenebilirdi. Ancak, Cuma günkü piyasa reaksiyonu bize gösterdi ki, finansal piyasalar küresel bazda olumlu olmayı istiyor ve bu bağlamda da her türlü haberi olumlu tarafından görmeyi yeğliyor. Bu nedenle bu iki gelişmeye ilişkin olarak yeni bir haber ya da gelişme olmadan piyasaların çok da dikkate almayacağını düşünerek yorum yapmakta yarar var.
ABD Başkanı Trump haftasonunda ilk yurtdışı gezisine çıktı. Önce S.Arabistan'ı ziyaret eden ve burada oldukça yüklü bir silah anlaşmasına imza atan Trump sonrasında İsrail'e geçti. Trump yurtdışı ziyareti yaparken ABD'de her gün yeni bir haber yayınlanarak Trump'ın Rusya ilişkisi hakkında iddialar ortaya arıyor. Bu noktada Adalet Bakanlığı tarafından atanan FBI eski başkanı Mueller'in soruşturması ve sonrasında yayımlayacağı rapor beklenecek gibi... O rapor görülmeden mali piyasaların Trumpgate olarak adlandırılmaya başlanan olaya yeni bir reaksiyon göstermesi pek mümkün görünmüyor. Brezilya'da ise Devlet Başkanı Temer kamuoyu tarafından istifaya davet edilse de bu talebi reddetti ve hakkında açılacak soruşturmanın delil yetersizliği nedeniyle kapatılmasını talep etti. Bu talep Çarşamba günü görüşülüp karara bağlanacak. Davaya yer olmadığının görülmesi durumunda piyasalarda iyimserlik bekleyebiliriz. Aksi halde ise piyasalarda yeni bir kısa soluklu satış dalgası görmemiz olası. Bu nedenle hafta boyunca ABD ve Brezilya kaynaklı siyasi haber ve gelişmeler piyasalarca yakından izlenecektir. Bu paragrafta ekonomi dışı konulara yer ayırmışken dünyanın geri kalanındaki konulara da hafifçe değinmekte yarar olduğu kanaatindeyiz. İlk olarak İran'da Cuma günü gerçekleştirilen seçimleri mevcut cumhurbaşkanı Ruhani kazandı. Reformist yapısı ile bilinen ancak daha çok pragmatist olarak anılan Ruhani'nin kazanması İran ile Batı arasındaki gerginliğin daha fazla tırmanmamasına yardımcı olabilir. İkinci olarak K.Kore hafta sonunda niteliği çok fazla bilinmeyen bir füze denemesi yaptı. Bu konu yarın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine gelecek. K.Kore ile ilgili sorunların hâlâ siyasal platformlarda tartışılması ya da bu yöndeki çabaları olumlu buluyoruz. Zira, aksi bir durum jeopolitik riskleri artıracaktır.
Türkiye cephesinde hafta sonunda AK Parti'nin olağanüstü kongresi gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak giren Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda da AK Parti'nin genel başkanı olmuş oldu. Böylelikle, referandumun getirdiği partili cumhurbaşkanı modelinde resmen adım atılmaya başlandı.
Önümüzdeki süreçte uyum yasaları gerçekleştirilerek modelin diğer parçaları da hayata geçirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongre'de yaptığı konuşmada
2019 yılı Kasım ayında yapılacak seçimleri hedef göstererek partiyi çalışmaya, gönülleri kazanmaya devam etti. Ana hatlarıyla yumuşak bir üsluba sahip olan konuşma metninin ana temasını değişim ya da yenilenme teşkil etti. MKYK'da 19 değişikliğe gidilmesi de bunun sinyallerini verdi.
Kadroların gençleştirilmesi talebinde bulunan Erdoğan 18 yaş kuralının parti organlarında da hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Murat Yetkin'in bugün Hürriyet gazetesindeki köşesinde işaret ettiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yola siyasete gözünü kendisi ile açanlarla devam etme isteği gözlemleniyor. Kongre sonrasındaki değişim adımlarının nasıl olacağını ise yine Hürriyet'teki köşesinde Abdülkadir Selvi anlatıyor:
Hafta başında AK Parti vitrini düzenlenecek, hafta sonuna doğru kabinedeki değişim sürecine başlanacak. Bunu teşkilatlarda ve yerel yönetimlerdeki değişim izleyecek. Bu arada hafta içinde iç siyasete ara verilip gündemin yeniden dışarı çevrileceğini not düşmekte de yarar var. İlk olarak 25-26 Mayıs'ta NATO Zirvesi gerçekleştirilecek. Bu zirvenin hemen ardından AB ile mini bir zirvenin yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında buna ilişkin sinyaller de verdi. Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını söyleyen Erdoğan topun AB'de olduğuna işaret etti. Kısacası bu hafta hem içeride hem de dışarıda gündem oldukça yoğun olacak.
Mali piyasalarda veri gündemi bu hafta oldukça hafif. Açıklanacak makro ekonomik veriler ve raporlar arasında en önemli olarak Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) son toplantı tutanakları dikkat çekiyor. Çarşamba gecesi gelecek olan raporda FED üyelerinin bilanço daraltılmasına ilişkin görüş ve değerlendirmeleri takip edilecek. Buna ilave olarak, yılın ilk çeyreğindeki yavaşlamayı neden geçici gördüklerine ilişkin doneleri göreceğiz. Toplantı tutanaklarına ilave olarak Cuma günü ABD'de açıklanacak yılın ilk çeyreğine ilişkin GSYH büyümesine ilişkin ikinci okumayı göreceğiz. Hatırlanacağı üzere ilk okuma %0.7 gelmiş, daha da önemlisi tüketim harcamaları sadece
%0.3 artış kaydetmişti. Piyasa hareketlerine gelirsek... ABD'de yaşanan siyasal belirsizliklerin Trump'ın azlini gündeme getirebileceği endişesi; bu olmasa dahi Trump'ı reformları hayata geçirmekten alıkoyabileceği olasılığı ABD Doları'nı (USD) zayıflatıyor. Bu kapsamda USD endeksi Trump döneminin en zayıf seviyesine geriledi. Bu endeksin neredeyse %60'ını teşkil eden EURUSD paritesi ise 1.12'li seviyelere yükseldi. Perşembe günü gelişen ülke para birimlerinde yaşanan sert değer kaybı baskısı Cuma günü ortadan kaybolmuş ve önceki günkü kayıpların büyük bir kısmı telafi edilmişti. Türk mali piyasaları Cuma günü kapalı olsa da TL elektronik işlemlerde bu gelişmeye ayak uydurmuştu. Perşembe günü 3.64'lü rakamlara ulaşan USDTRY kuru şu dakikalarda 3.57'lerden işlem görüyor. Hisse senedi ve bono&tahvil piyasalarının da bugünkü işlemlerde bu açığı kapatıcı yönde eğilim kaydedebileceklerini tahmin ediyoruz.
kardeşim dolarda her seviye alım şuan. altında aynı. buna euroda ekleyebilirsin tabi.
ytd
Abi uzun vadede (1senede) dolarmı, euro mu, altın mı mantıklı olur sence
Abi uzun vadede (1senede) dolarmı, euro mu, altın mı mantıklı olur sence
bak sen parite değerleri birbirine görede çok değişmeyen yatırımlardan bahsediosun.
euro/dolar 1.11 ile 1.05 arası gidip gelen enstrumanlar. Şuan 1.11 e yakısa demekki doların 1 yıl içinde euroya göre kazandırma olasılığı 1 tık daha iyi gözüküyor olabilir ama bu sadece bir vasyaım olur.
diğer tarafta altın ons dolar değeri günden güne değişmekte.
yani en çok kazanan olmada sen dolar euro olarak neye girersen gir 1 senede kaybetme şansın yok. eğer vade bekleme süren 1 yılsa. kaldıki ben bu seviyeden al %4 kazandınmı çık kısa süreli vadeliye gir yine düştümü dolar al derim.
bak sen parite değerleri birbirine görede çok değişmeyen yatırımlardan bahsediosun.
euro/dolar 1.11 ile 1.05 arası gidip gelen enstrumanlar. Şuan 1.11 e yakısa demekki doların 1 yıl içinde euroya göre kazandırma olasılığı 1 tık daha iyi gözüküyor olabilir ama bu sadece bir vasyaım olur.
diğer tarafta altın ons dolar değeri günden güne değişmekte.
yani en çok kazanan olmada sen dolar euro olarak neye girersen gir 1 senede kaybetme şansın yok. eğer vade bekleme süren 1 yılsa. kaldıki ben bu seviyeden al %4 kazandınmı çık kısa süreli vadeliye gir yine düştümü dolar al derim.
eyvallah abi çok teşekkürler haklısın kısa süreli takılmak daha iyi
aybarsdnr
22-05-2017, 13:56
Hisse senedi, döviz, vadeli vs. hesaplar harici bir miktar hiç dokunmadığım ve en az 1 sene de dokunmayacağım vadesizde euro hesabım var.
Faizlerin arttığı bu dönemde tl ye geçip bir süre vadelide kalıp sonrasında dövize geçmek mi mantıklı yoksa euroyu enpara da ufak bir vade ile tutmak mı?
Dövizin gidişatını kısa süreli olarak netleştiremediğim için tereddütteyim.
Euro yıl sonu 4.5 lara kadar zarar etmem bu şekilde ama faizlerin ortalama sabit kaldığını düşünürsek
Haftaya biraz hareketli olucagiz....
Dolar 3,64 ıken sakın almayın hatta satın demıstım. Hareketlı olucagınıda yazmıstım. 3,55'i zorladık,tekrar zorlıyacagız.
52'lerden alınır.
Parıte beklenen yere geldı,hos ben gecen ay parıteyı 1.0967 beklıyorum demıstım ve 1 hafta once donmustum.Sasırtıcı sekılde 1.12 lere tırmandı. Bu yuzden dolar degersız kaldı.
Parıteyı kesınlıkle asagı beklıyorum,Avrupa'da almanya harıc ısler ıyı degıl.
Bu sevıyeler tam trade ıcın uygun(Euro eldeyde)
3,50- 3,54 arasını bekliyorum
Alım için bakalım cumaya kadar gelecek mi :)
3,52'ye alarm kurdum telefondaki programdan.
3,52'ye alarm kurdum telefondaki programdan.
Programin adini yazarmisin banada lazim o tarz bi program
Döviz.com'un programı.İOS'ta döviz yazıp aradığınızda hemen çıkıyor.Android'de var mı bilmiyorum.
Bende finanscepte kullanıyorum ios
darkmoon
23-05-2017, 10:25
ekonomisti izliyorum adamcağaz direk söyleyemiyor etrafından dolana dolana anlatıyor .. şimdi ekonomide durağanlık var ama canlanmada var para akışı azaldı bir yandan para akışında hızlanmada var .. şu firma giderlerini azalttı düzeltti şu anda düşüyor ama ilerde yükselir toplar :)) .. adamın konuşmasından anladığım aman abi gerçekleri direk söylemiyimde başım yanmasın :))
Yigit-Y 997TT Şu sıralar ne tavsiye edersiniz?
Yigit-Y 997TT Şu sıralar ne tavsiye edersiniz?
Yüzde 70 vadelideyim
Yüzde 30 dolar oynuyorum
Alım için 3,50-3,54 arasını bekliyorum
Her ay boşta birşeyler kalırsada gram almaya çalışıyorum
https://image.prntscr.com/image/a0156bd605c7492687142e6bb3bfee22.png
USD için ilk alım seviyem 3.07 2 li destek noktası olucak.
daha sonra bu destek noktası yıkılırsa 2.79 den alırım. buralar çok pahalı. Bence..
daha sonra bu destek noktası yıkılırsa 2.79 den alırım. buralar çok pahalı. Bence..
Yiğit Bulut sen misin
Kullanıcı
23-05-2017, 11:18
https://i.hizliresim.com/M0q2Jg.jpg (https://hizliresim.com/M0q2Jg)
TolgaUs yanlış anlamayın ama doları tekrardan 3.0x'lere gelmesi için amerika'da büyük bir olay olması gerekir zaten 3.50 altına inse tepki alımları gelir
Adsl hayırlı olsun
Grafiklerin yalancısıyım ben gerçekten.. Yeşil çizgim her çapraz yaptığında beyaz çizgiye değme zorunluluğu yaratıyor.
Ki bu beyaz çizgi 2.79.. Ha bu beyaz çizgi yukarı çapraz yapma şansıda bulunuyor. Geçmişe dayanırsam en fazla 3.10 seviyelere çapraz atma şansı var.
https://image.prntscr.com/image/4773f07338ef4926ae82d67005f91e78.png
--
Coşkuda gerçekleşen Alt indicatorleri takipleyiniz.
https://image.prntscr.com/image/b872bda644824f21820e16ce2ade6cd1.png
--
Ve ardından intiharı takipleyiniz.
https://image.prntscr.com/image/f48200612092487ba5dd9ff9ea2d00ae.png
// Dipnot: Sarı beyazı yukarı kırarsa yükselme şansı doğar.
Beyaz sarıyı yukarı kırarsa düşme şansı doğar.
Tabiki %100 gerçekleşecek böyle olacak demiyorum. Ben böyle olabileceğini tahmin ediyorum sadece. Saygılar..
Trump sukiast uğrarsa sanırım olabilir ama kısa süreli dip olur :)
Grafiklerin yalancısıyım ben gerçekten.. Yeşil çizgim her çapraz yaptığında beyaz çizgiye değme zorunluluğu yaratıyor.
Ki bu beyaz çizgi 2.79.. Ha bu beyaz çizgi yukarı çapraz yapma şansıda bulunuyor. Geçmişe dayanırsam en fazla 3.10 seviyelere çapraz atma şansı var.
https://image.prntscr.com/image/4773f07338ef4926ae82d67005f91e78.png
--
Coşkuda gerçekleşen Alt indicatorleri takipleyiniz.
https://image.prntscr.com/image/b872bda644824f21820e16ce2ade6cd1.png
--
Ve ardından intiharı takipleyiniz.
https://image.prntscr.com/image/f48200612092487ba5dd9ff9ea2d00ae.png
// Dipnot: Sarı beyazı yukarı kırarsa yükselme şansı doğar.
Beyaz sarıyı yukarı kırarsa düşme şansı doğar.
Tabiki %100 gerçekleşecek böyle olacak demiyorum. Ben böyle olabileceğini tahmin ediyorum sadece. Saygılar..
Teknik analiz yaparken temel analizi gözardı etme.
MB döviz rezervleri azalmış. Kredilerle likidite yaratılmaya çalışıyor sürekli faiz üzerinde baskı var. Özel sektör döviz borcu çok fazla. Bacasız sanayi dediğimiz turizm bitmiş vaziyette ordanda döviz kaybı var. Geçen sene bu zamanlarda domates ihraç ederken şu anda ithalatı konuşuluyor. Avrupa birliği ile ilişkilerimiz son yıllardaki en kötü durumunda. ABD YPG ye ağır silah veriyor suriyede game over olduk.
Doların o seviyeleri görmesi için muazzam miktarda petrol filan bulmuş olmamız lazım.
Konjonktur desteklemezse teknik hiç bir zaman çalışmaz
Bu ülkede teknik ne zaman adam akıllı işledi ki
Biz söylenenlere değil yapılanlara bakıyoruz
Gidişat iyi olsa bu konuda ses seda olmaz
Dolar euro altın düşük borsa yüksek olurdu
Gidişat iyiye gitmiyor günü kurtarıyorlar
6 ay sonra sene sonu bakacağız şöyle güzel büyük ekonomimize :)
Teknik analiz yaparken temel analizi gözardı etme.
MB döviz rezervleri azalmış. Kredilerle likidite yaratılmaya çalışıyor sürekli faiz üzerinde baskı var. Özel sektör döviz borcu çok fazla. Bacasız sanayi dediğimiz turizm bitmiş vaziyette ordanda döviz kaybı var. Geçen sene bu zamanlarda domates ihraç ederken şu anda ithalatı konuşuluyor. Avrupa birliği ile ilişkilerimiz son yıllardaki en kötü durumunda. ABD YPG ye ağır silah veriyor suriyede game over olduk.
Doların o seviyeleri görmesi için muazzam miktarda petrol filan bulmuş olmamız lazım.
Konjonktur desteklemezse teknik hiç bir zaman çalışmaz
Tabi görüşünüze saygı duyuyorum haklısınız.
Ancak bana göre şöyle ki,
Tekniği oldukça bilgili insanlar çiziyor. ve grafiklerin geleceğin habercisi olarak görüyorum.
https://image.prntscr.com/image/c3a8737fd875424f99757c6e8f28cf15.png
Bir önceki konuya ne olursa olsun 2.39 üzeri kapanış olmasın yoksa 3.30 ların kaçarı yok gelecektir.
dediğimde de herkes dalga geçmişti benimle sen kafayı yemişsin vs.
Gel gelelimki o ay 2.42 civarı kapattı ve beklenilmeyen bir yükselişe imza atıldı.
Eski konu silinmiş galiba ki bulamıyorum :)
Ve unutulmaması gereken birşey vardır ki ,
Bir mal nekadar hızlı çıkarsa okadar hızlı düşer.
Ne kadar hızlı düşerse de okadar hızlı yükselir.
Etkiye tepki meselesi.
darkmoon
23-05-2017, 12:49
kağıt üstünde yaz çiz ile bu iş olsa dolar 2 tl de olur.. keşke her şey tüm veriler bilgisayarın önünde yaşamakla olsa.. ara sıra dışarı çıkıp insan içinede sokağada karşımak lazım.. o zaman dolar bu seviyelerde durması bile mucizeymiş dersiniz..
pazara çıkın fiyatlara bakın , esnafla konuşun çoğu çok zor durumda, açın tv yi siyaset politika izleyin ama yandaş kanallardan değil .. turizm şu anda bile olması gereken potansiyelin çok çok altında.. arkadaşlarım var otel sahipleri fethiyede bodrumda kötüyüz diyorlar.. yapılan yatırımlar hep diyorum resmi verilere gidin bakın çoğu zararda çoğu diyorumda benim kar ettiğini duyduğum bir yatırımda yok. orhangazi köprüsü ,3.köprü,avrasya tüneli okuduğum bütün resmi verilerde hep zararda.. çanakkale köprüsü yapılıyor çanakkaleli edirneli arkadaşlarımla konuşuyorum oraları bilmediğim için nasıl tutarmı diyorum yok normalde zaten bayram zamanları dışında araba geçmez fazla bizim ordan köprüden fiyatı çok yaparlarsa kimse geçmez diyorlar..
işte bu yukarda yazdığım resmi gerçek veridir sokağın verisi ,esnafın ,ticaret yapan insanların verisidir.. dolarda bu verilerle değerlenir yada değer kaybeder.. keşke her şey bilgisayardaki iki tane çubuğun inip kalkmasıyla değişse..
GokhanRS
23-05-2017, 12:59
euro artıyor dolar düşüyor. euronun artmaması lazım. euro ya gelen zamlar beni fakirleştiriyor. doların seviyesi güzel ama euro böyle uçmaya devam ederse sıkıntı yaşayacağım.
eminim benim gibi euronun artmasından zarar gören çok insan vardır sektörlerde. dolarada napıyorlarsa suni bir düşüş söz konusu. bir gün patlayacak diye korkuyorum.
Kısaca yazayım da,Yigit Bulut kardesıme de yararı olsun.
3.07 dıyorsun da,zaten orası dırencdı,kırılmaz dedık,hoopp 3,15.... Yahu 3,15 nedır,bu kadar hızlı cıkısın hızlı ınısı olur haa,hoopp 3.27 ve 3.35...
Nereden geldı pekı? Havalanı patlaması. hoop 3.01. Cakma darbe 3.07 ve 3.15.
Sonra baskanlık cın ortalıgı germe ve bombalar... Hopp 3.35.....
Sonra? Ekonomının ıcıne edılmesınden dolayı Rusya-Avrupa ıhracaat krızı,kaynak sıkıntısı ve uretım dususlerı.... Hooppp 3.80 ler...
Sımdı;3.07 ve hatta asagısı ıcın ne gerek?
Yıgıt.Trump olurse tam tersı dolar 4,20 olur. Netto....
Parıte ısterse 1.50 olsun.Dolar bugun neyse orada kalır,sadece kur euro tarafı artar.Toplam artıs mıktarının sadece %10 tl karsısında deger kaybeder. Yanı euro 10 krs artıcaksa(Parıteden dolayı) dolar 1 kurus anca duser tl karsısı.
Neden?Cunku doların dusurucek HICBIR sey yok elımızde.
Bakın 3.35 lerı zorlıyabılırız "uzun" vadede ama onun ıcın bır cok sey gerek.
Baskın erken secım kararı alırlarsa ne olucak?
Ayrıca borsaya gıren tefecı araplar paralarını cekınce yada en azından karlarını....
Bakın 97.717 kapattık bıraz once borsayı....
Neden kura ve ekonomıye yansımıyor?Bu 2016 yapılan yanlısların sonucunu cekmeye eylul den sonra baslıyacagız...
4 gundur Urgup ve cevresındeyım,"yabancı turıst yokkk" Kı gecen sene Capadox da yarısı yabancı ıdı. Festıvalın adı bıle yabancı ısım ıle verıldı...
Ayrıca buyume durdu,%2.5-3 buyume zaten durduk demek.Gunluk harcama da zaten o kadar buyuyoruz...
Ne yapıyorum bu aralar;Parıteden ıyı kazandım,hatta burada kı bır cok kısı parıteyı 1,03 ve asagılar beklıyordu. ben 1.09 den dondum.
Suan dolar artmazsa tekrar dolar alıcagım,yıne atak gecırırsek tl ye donup yıne alıs kovalıyacagım.
Yada hazırana kadar FED ı beklıyecegım.
Altıncılar benı dınleyıp sabrettıyse ıyı kazandılar. Ha kazanc durmadı,bılgınıze....
Yok abi trump suikasta uğrarsa dolar sallanır oda kısa süreliğine
Ölürse birşey olmaz bence :)
Suikast demek abd ye silah çekmek anlamına geliyor
E tamam ıste,dırek TR pıyasasından para cıkısı demek....
Dolar ancak guclu para bırımlerı karsısında sallanır,bız 3. sınıf ekonomı oldugu ıcın,asırı krız demek....
Bitcoin bile TL den daha değerli :)
lethaldoze
23-05-2017, 18:17
Şöyle her ay 2-3 bin tl yıl sonuna kadar atacağım bi hisse senedi araştırıyorum borsada. En sağlamı Petkim gibi.
Siz ne dersiniz.
Kısaca yazayım da,Yigit Bulut kardesıme de yararı olsun.
3.07 dıyorsun da,zaten orası dırencdı,kırılmaz dedık,hoopp 3,15.... Yahu 3,15 nedır,bu kadar hızlı cıkısın hızlı ınısı olur haa,hoopp 3.27 ve 3.35...
Nereden geldı pekı? Havalanı patlaması. hoop 3.01. Cakma darbe 3.07 ve 3.15.
Sonra baskanlık cın ortalıgı germe ve bombalar... Hopp 3.35.....
Sonra? Ekonomının ıcıne edılmesınden dolayı Rusya-Avrupa ıhracaat krızı,kaynak sıkıntısı ve uretım dususlerı.... Hooppp 3.80 ler...
Sımdı;3.07 ve hatta asagısı ıcın ne gerek?
Yıgıt.Trump olurse tam tersı dolar 4,20 olur. Netto....
Parıte ısterse 1.50 olsun.Dolar bugun neyse orada kalır,sadece kur euro tarafı artar.Toplam artıs mıktarının sadece %10 tl karsısında deger kaybeder. Yanı euro 10 krs artıcaksa(Parıteden dolayı) dolar 1 kurus anca duser tl karsısı.
Neden?Cunku doların dusurucek HICBIR sey yok elımızde.
Bakın 3.35 lerı zorlıyabılırız "uzun" vadede ama onun ıcın bır cok sey gerek.
Baskın erken secım kararı alırlarsa ne olucak?
Ayrıca borsaya gıren tefecı araplar paralarını cekınce yada en azından karlarını....
Bakın 97.717 kapattık bıraz once borsayı....
Neden kura ve ekonomıye yansımıyor?Bu 2016 yapılan yanlısların sonucunu cekmeye eylul den sonra baslıyacagız...
4 gundur Urgup ve cevresındeyım,"yabancı turıst yokkk" Kı gecen sene Capadox da yarısı yabancı ıdı. Festıvalın adı bıle yabancı ısım ıle verıldı...
Ayrıca buyume durdu,%2.5-3 buyume zaten durduk demek.Gunluk harcama da zaten o kadar buyuyoruz...
Ne yapıyorum bu aralar;Parıteden ıyı kazandım,hatta burada kı bır cok kısı parıteyı 1,03 ve asagılar beklıyordu. ben 1.09 den dondum.
Suan dolar artmazsa tekrar dolar alıcagım,yıne atak gecırırsek tl ye donup yıne alıs kovalıyacagım.
Yada hazırana kadar FED ı beklıyecegım.
Altıncılar benı dınleyıp sabrettıyse ıyı kazandılar. Ha kazanc durmadı,bılgınıze....
Süper bir cevap. Ve bukadar uzun olduğuna göre fikrimin yanlış da olsa doğru da olsa önemsendiğimi hissettim teşekkür ederim :)
Velakin herşeyi gelecek gösterecek. Türk halkı için huzur için haklı çıkmak istiyorum. Doların düşmesini istiyorum.
Grafiğime inanmaya devam edeceğim ve düşmesi için dualar edeceğim :)
Bitcoin bile TL den daha değerli :)
7 yılda 100 doların 75 milyon dolar olmasını ister miydin :)
Bitcoin’e yatırım yapan paraya para demedi – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bitcoine-yatirim-yapan-paraya-para-demedi-1864544/)
Ekran dediğinde kanal olur,aylık-haftalık destek/dirençler ve pivot noktları olur,hareketli ortalamalar olur,fibo olur vs..Sanma ki geçmişi sağlam gösteriyor geleceği de göstericek o ekrandaki indicator 40kez repaint yapıyordur.Sen onda işlem yakalayana kadar fırsat kaçmış olur..
Usdtry için ben de bir analiz yapayım. 3.5825in üstüne atarsa sırasıyla yukarda 3.6125, 3.63 , 3.6850, 3.74 var.Aşağı yönlü harekette 3.5460ı kırarsa 3.5230, 3.5070 ,3.4770 var..
7 yılda 100 doların 75 milyon dolar olmasını ister miydin :)
Bitcoin’e yatırım yapan paraya para demedi – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bitcoine-yatirim-yapan-paraya-para-demedi-1864544/)
Şu anki kurdan (3.6) 10000 tllik dolar aldınız diyelim dolar 5 tl oldu diyelim. 13885 tlniz oluyor.
1 ay önce 10000 tllik ripple coin alsaydınız bugün 113620 tlniz oluyordu.
1 ay önce 10000 tllik stellar coin alsaydınız bugün 152837 tlniz oluyordu.
1 ay önce 10000 tllik sia coin alsaydınız bugün 160594 tlniz oluyordu.
1 ay önce 10000 tllik bitcoin alsaydınız bugün 19000 tlniz oluyordu yaklaşık.
1 ay önce 10000 tllik nem alsaydınız bugün 80251 tlniz oluyordu.
1 ay önce 10000 tllik etheruem alsaydınız bugün 31250 tlniz oluyordu.
1 ay önce 10000 tllik bitshares alsaydınız bugün 86632 tlniz oluyordu.
Bu listeyi 100 coine kadar uzatabilirim. Dolar, Euro, Altın gibi assetlerle ne yapabilirsiniz peki 10 sene boyunca tutup 2'ye katlanmasını beklersiniz anca.
3.50-3.54 den toplayıp bambambam yapıyorlar 3.63 kıramayıp aşağa doğru salıyor 1 aydır böyle
Ben 3,50 altına 97.000 endeksle düşmediyse dahada düşmez diye düşünüyorum
Herkes 4 lira olacağını ve tr nin iyi bir gelişmede olmadığını
Zarrab işi patlarsa zaten suçlanırsa ve halk bankasına sıçrarsa
Abd ambargo koyarsa izle piyasayı
Alın size olması ihtimal dahilinde ufacık bir haber
Bist den hisse senedi almam
60-70 arası olacak endeks saçma sapan yerde :)
Doların düşmesini herkes ister alım gücü yükselir
Ama doların inmesi için bir olay yok
Arabistana biz 110 milyar dolarlık satış yapsaydık mesela
Heehhh işte o zaman dolar 2 lira idi :)
Ama biz tüketen bir toplumuz
Krediler sayesinde bankacılık sektörümüz
Ve birkaç büyük ailenin sanayi şirketleri ayakta tutuyor
Kamu ise kör topal tl basarak günü kurtarıyor
Ben 3 liraya gelmesi için bir neden göremiyorum
Ama 4 lira olması için kıyamet kadar şey yazabilirim :)
Ersin ÖREN
23-05-2017, 21:52
Şu anki kurdan (3.6) 10000 tllik dolar aldınız diyelim dolar 5 tl oldu diyelim. 13885 tlniz oluyor.
Bu listeyi 100 coine kadar uzatabilirim. Dolar, Euro, Altın gibi assetlerle ne yapabilirsiniz peki 10 sene boyunca tutup 2'ye katlanmasını beklersiniz anca.
TolgaUs Hocam selamlar, Önceki sayfalarda bitcoin yapan var mı diye sormuştum üzerine sen yazmışsın.
Konu dışı olacak ama 70.000 bütçe ile etheryum madenciliğine girmek istiyoruz. Makinelerin bakım/ işletilmesi için %10 gibi bir pay ve elektrik masrafları çıktıktan sonra Aylık getirisinin tahminen 6000 - 6500 TL olmasını hedefliyoruz.
1. Hedef gerçekçi geliyor mu sana ?
2. En ucuz elektriğe sanayi elektriği olarak ulaşabiliyoruz. Daha ucuza elektrik kullanmanın imkanı var mı ?
Maden işi tr de son dolar kurundan dolayı çok zor. Ve tavsiye etmem kartlar yüzde 100 ile tam randıman çalışacak ve overclock yapmak zorundasınız kartlara daha bir fazla yük binecek. Heran bozulma tehlikesi ve yangın ihtimalide mevcut. Çiftliği kurmak bişi değil soğutma çok önemli bi etken. Evde 12 kartlı sistemim vardı zamanında ltc kasıyordum ve 560 tl ye yakın elektrik faturası geliyordu her ay. Clk dan geldiler sen hayırdır diye. Açıklama yaptık biton. Ama çok iyi paralar kaldırdım kısa süre içersinde maden ile. Tek coin e yönelirsen hep kaybedersin. Çünkü fiyat zorluk arttıkça artıyor. Sürekli fiyat performans araştırması yapmak zorundasın. Bilmiyorum bence çok zor. Yine de sana kalmış bir konu :) en korkutucu yönü işte sürekli 75 80 derecelerden dolayı yangın riski.. Bu arada elimde birsürü riser var istersen satabilirim :p
Ersin ÖREN
23-05-2017, 22:10
Maden işi tr de son dolar kurundan dolayı çok zor. Ve tavsiye etmem kartlar yüzde 100 ile tam randıman çalışacak ve overclock yapmak zorundasınız kartlara daha bir fazla yük binecek. Heran bozulma tehlikesi ve yangın ihtimalide mevcut. Çiftliği kurmak bişi değil soğutma çok önemli bi etken. Evde 12 kartlı sistemim vardı zamanında ltc kasıyordum ve 560 tl ye yakın elektrik faturası geliyordu her ay. Clk dan geldiler sen hayırdır diye. Açıklama yaptık biton. Ama çok iyi paralar kaldırdım kısa süre içersinde maden ile. Tek coin e yönelirsen hep kaybedersin. Çünkü fiyat zorluk arttıkça artıyor. Sürekli fiyat performans araştırması yapmak zorundasın. Bilmiyorum bence çok zor. Yine de sana kalmış bir konu :) en korkutucu yönü işte sürekli 75 80 derecelerden dolayı yangın riski.. Bu arada elimde birsürü riser var istersen satabilirim :p
Bizim kafamızda aktif bir maden ocağına katılmak var. Havalandırma sistemi vs kurulu, aktif çalışıyor ve yatırımcıları var. hali hazırda gözümüzün önünde kazanıyor bu insanlar. Ama işte lafta her şey tamam olsa da ince eleyip sık dokuyoruz.
Bizim kafamızda aktif bir maden ocağına katılmak var. Havalandırma sistemi vs kurulu, aktif çalışıyor ve yatırımcıları var. hali hazırda gözümüzün önünde kazanıyor bu insanlar. Ama işte lafta her şey tamam olsa da ince eleyip sık dokuyoruz.
İnce eleyip sık dokuncak bir konu bulunmuyor hocam.
Benim zamanımda yani 2013-2014 sezonunda en iyi f/p kartlarında ilk 3 e giren (bence 1.) HD7950 idi.
Ve kartı ilk gördüğüm anda aşık oldum gerçekten böyle bir güzellik böyle bir sanat eseri yok.
kart başına ortalama aylık 45 - 50 TL elektrik sarfiyatı ile 700 750 hash alıyordum.
3 kasa 4 lu HD7950 ile harika bir çiftliğim vardı. Daha sonradan ani bitcoin düşüşü ile işi kapatmak zorunda kaldım.
Buda o günlere ait ufak bir görüntü olsun. 7/24 cam açıktı. Herhangi bir yangın durumunda direk camdan aşşa atıcaktım hazırdım :D
https://photos-1.dropbox.com/t/2/AAD3qMdRFv9nBhGgXZxA4PFEOHUL9hZWB9jZC5-cddQ0pA/12/212407166/jpeg/32x32/1/_/1/2/20140207_141053.jpg/EIKGi6ABGJgEIAIoAg/g-qMcQwyDF8nVdU2otdZHbsp_APgvs3qQzZLHzTyHl0?size=204 8x1536&size_mode=3
Buda artık güç bende diye bağırdığım riserlarım :D (hala elimde itina ile satılır :p)
https://photos-2.dropbox.com/t/2/AACFZ-CcofZRj4Wl2sqVBUiszO-IJDgldKvFuPN4KidiSw/12/212407166/jpeg/32x32/1/_/1/2/20140209_150604.jpg/EIKGi6ABGJgEIAIoAg/2_k1KlWLYSU_8xXXtgmWf8A3l1Z7H_tbrVaEKGqVEuM?size=3 2x32&size_mode=5
Usta sen ne anlatıyorsun ilgimi çekti ama hiç bir şey anlamadım bir konu açabilirsen öğrenelim bizde.
vectra-tuner
23-05-2017, 23:03
Altılı ganyanda iyi getiriyor ...
Bitcoin işlemlerini hangi siteden yapıyorsunuz