Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
ICBC bu ay net 25,7 verdi şubeyle görüşürseniz şahıslara özel rakam verebiliyorlar.
İnternetten baktım 23,50. Şubesini bulursam gidip bi soracağım teşekkür ederim. tercihen 25 ve üstü oranlı banka arıyorum, bilen varsa yazarsa sevinirim.
En çok mevduata faiz veren banka hangisi? İş bankasındaydım ama çıkıcam memnun değilim. Enpara,teb,odea, en çok önerilenler. Nedir ?
geçen ay halkbank ykb vakıf ve akbank içerisinde en yüksek halkbank tı.
İnternetten baktım 23,50. Şubesini bulursam gidip bi soracağım teşekkür ederim. tercihen 25 ve üstü oranlı banka arıyorum, bilen varsa yazarsa sevinirim.
https://s2.eksiup.com/062a9d6fd586.png (https://eksiup.com/062a9d6fd586)
https://s2.eksiup.com/062a9d6fd586.png (https://eksiup.com/062a9d6fd586)
Son 1 saattir 10u geçkin bankaya baktığımdan karıştırmışım. Teşekkür ederim.
Son 1 saattir 10u geçkin bankaya baktığımdan karıştırmışım. Teşekkür ederim.
sıkıntı yok hacım. ben de 32 güne bağladım sıkıntı mı var diyecektim.
Is bankasi 32 gun 26, bence musteri temsilcisine sormakta yarar var.
turbo&quattro
16-10-2018, 17:10
Enpara kac verıyor? Daha yuksekler mutlaka vardır.
Daha yuksek veren bankalar vardir muhakkak .
https://s2.eksiup.com/cbc875957702.png (https://eksiup.com/cbc875957702)
Enpara'nın hiçbir kalemde cazibesi kalmadı bence.
turbo&quattro
16-10-2018, 17:33
Al sat makasi cok genis enparada, kaybetmek buyuk olasilik. Faiz oranlarida diger bankalars gore az. Ben benim yerime Tr de banka islerimi vs halledecek kimse olmadigi icin Kullaniyorum enpara yoksa kullanmazdim heralde.
Araştırdığım kadarıyla(eksiklerim olabilir) cepteteb daha iyi enparadan artık.
Abi 23 verdi müşteri temsilcisi.
kademeli girecekseniz alabilirsiniz
ben 5.72-73e dokunur diyorum rahip salındığından beri dün 75ten döndük
5.50 de olabilir bir ihtimal riskinizi siz belirleyin
ytd
Bizim piyasaların kapanmasıyla beraber 5.72ye geldik
5.50 dip olur ama ben buralardan 2 kademe yaparım
1 kademe de 5.50-5.55lere saklarım
Riskimi de 4.90a göre belirlerim..
free-hifi
16-10-2018, 19:17
Bizim piyasaların kapanmasıyla beraber 5.72ye geldik
5.50 dip olur ama ben buralardan 2 kademe yaparım
1 kademe de 5.50-5.55lere saklarım
Riskimi de 4.90a göre belirlerim..
5 altı için ne kadar taviz verilebilir
GokhanRS
16-10-2018, 19:43
5 altı için ne kadar taviz verilebilir
5 altı için taviz yetmez. Gerçek reformlar gerekli. Bu hükümetin göze alamayacağı, oy kaybederim korkusuyla yapamayacağı reformlar. En küçüğü mesela liyakat.
Bu ne kadar bir meblağ için? Ben daha 2 gün önce sordum müşteri temsilcisine 100k için 17.9 dedi 250+k için 22 gibi bir rakam söyledi.
5 altında kalıcı olmak gibi bir dünya yok hatta 5in altı diye bir seviyeyi gerçekçi görmüyorum max 5.50ler
Cds hala 380lerde ve cdsnin düşmesi için elimizde bir sebep yok
Bu hareketi 625 BP faiz arttırımı ve abd ile aranın düzeltilmesi olarak görün
Arada birde kötü enflasyon verisi var
Sabah olunca teknik olarak bakıp yazıcam ama şu an telde işlem çok sınırlı genel itibariyle usd hareketleri bu aşağı sarkmalar
Bu ne kadar bir meblağ için? Ben daha 2 gün önce sordum müşteri temsilcisine 100k için 17.9 dedi 250+k için 22 gibi bir rakam söyledi.
Meblag 7 haneli, ilk basta 25 dedi pazarlikla 26 yi zorladim. Belki de yillardir (20+ yildir) ISB musterisiyiz ondandir.
17.9 bu piyasada ciddi azmis ama.
rebelh sana alma bekle demıstım.
Sımdı bu fon gırısı bır muddet devam edecek.
Daha onceden de dedıgım gıbı 5.50 dıp ama oraya daha var. Yarın alım yapılabılır.
Al satcı lara gun dogdu demıstım. 5,80 5.70 arası baya ıslem oldu. Sımdı yenı banta gırdık.
Sene sonu beklentileri nedir ?
gece vakti yine düşmüş dolar kardeş. valla düşsün de benim 2 gıdım aldığım dolar pul olsun çok da umursamıyorum. Biraz daha düşerse Aliexpressten parça alımlarına başlarım :D
Low-Rider
17-10-2018, 07:57
MB yıl sonu $ kuru beklentisini değiştirecek mi acaba ?
Skyhawk34
17-10-2018, 08:03
al sat makası çok açık olmayan bir banka uygulaması varmı.
geçenlerdede sormuştum vakıfbank bu konuda çok mağdur ediyor. bu nedenle soruyorum
tequila818
17-10-2018, 08:03
Daha onceden de dedıgım gıbı 5.50 dıp ama oraya daha var. Yarın alım yapılabılır.
Al satcı lara gun dogdu demıstım. 5,80 5.70 arası baya ıslem oldu. Sımdı yenı banta gırdık.
Hocam buralardan zarar kes yapmanın mantığı kalmadı o halde. İhtiyacım olmayan bir para acelem yok ama zararına satıp vadeliye koysam 3-5 para gelir 3 ayda zararım çıkar diye düşünüyorum. 3 ay bekleyip 3 ay sonunda 5 e düşecekse daha fazla zarar etmeyelim.
almazsam kazanamam abi :D
elimde gün içi mutlaka mal olacak ona göre de diğerlerinden hedge edip maliyetimi sıfırlicam
7 zirbesine ilk çıktığımızda da düzeltmemizi 5.69a kadar yapmıştık
dün kur 5.66ları gördü bu hareket seviyelerinde sağlıklı bir geri çekilme
fibo 61e göre 5.56lara doğru bir düzeltme daha yapabiliriz
benim için 10-12 kuruşun önemi yok zaten kademeli alıp portföyün tamamını yatırmıyorum o yüzden sabah açılışta alıma geçerim
sene sonu beklentimi değiştirecek bir şey yaşanmadı hala gözüm 6.90larda
7.20 üzeri bekleyende var ama genel piyasa beklentisi 6.50ler
sene sonuna daha 75 gün var son 75 günde yaşananları düşünecek olursak uzun bir süre o yüzden gündemi takip etmek lazım
açtığım pozisyonları elimden çıkartacağım zaman yazarım konuya
Emre İlbi
17-10-2018, 08:39
Abi beklemeli mi, yoksa 5.69 şuan, bu seviyeler mantıklı mı?
Yapıkredide sağ olsun akşamları ve hafta sonları makası inanılmaz açıyor, bazen 30 kuruş falan oluyor, biraz daha mantıklı bir banka önerisi olan var mı? bu arada gündüzleri 6 ile 10 kuruş arası değişiyor
Bütün bankalarda mesai saatleri dışında makas açık olur
Satalım mı alalım mı? Mesaj kutum doluyor kac gündür ama buraya yazdıgımdan farklı bırsey yazmayacagım kı...
Alsat cı degılsenız yanı gundemı sıcak takıp etmıyorsanız,bırsey yapmayın.
Edıyorsanız alın,74 gıbı satın. Ben olsam bu kadar gucsuz bır ekonomıde dusunerek ıs yaparım,gıren sıcak para hemen etkısını gosterıyor yada basıt bır sıyası acıklama pıyasayı olumlu olumsuz etkılıyor.
4.88 hayal ama 5.50 ler yakın...
streetracer_nos
17-10-2018, 09:11
Bankaların durumunun olumsuz olduğu bi İş' in sağlam olduğu konuşuluyor.bu ay içinde ödeme var ayrıca şimdi papaz dışında ne olduda çakılıyor
benim için 5.55-5.72 arası alış yönünde toplama aralığıdır
buralar düşmesi tekniken mümkün seviyelerdi zaten papaz sonrası bir çok kez konuşuldu absürt bir durum yok
bunun dışında eurobond ihracı da yaptık ve bu sürede bankaların çoğu sendikasyon kredilerinide yeniledirler
yani bunların anlamı yapısal olarak bir düzeltme yok ama zaman kazandık
en geç 1-2 hafta içerisinde buralardan yukarı yönlü bir hareket bekliyorum
bununda başlangıç noktası 5.82nin aşılmasıdır
yatırım tavsiyesi değildir 2 hafta içerisinde göreceğiz
Panik yapmazsanız zarar etmezsiniz
Benim size tavsiyem bir süre kuru takip etmeyi bırakın
O süre geçince büyük ihtimal karda olacaksınız ztn
Öylede çatır çatır bildirim geliyor en son uygulamayı sileceğiz anlaşılan :) şuan 213 e düştük bakalım.
Panik yok.koy $$$ faize bekle . Bende uc asagibes yukari ayni rakamdayim enparadan aylik $150 fln faiz aliyorum.
Getirisi götürüsüne pek değmiyor diye düşünmemiştim. Bakalım böyle dursunda biraz
bu arada ağustos ayından önce elimizde 30 milyar usd karşılığı amerikan tahvil vardı
şu an 0 lanmış görünüyor
Şant Manukyan auf Twitter: "Gunaydın, Rusyadan sonra Turkiye de ABD tahvillerini tamamen satmış gorunuyor. 2C'te bir tur satmıştık ama Ağustosta sıfırlamışız , 0, zero . Bir daha kontrol edip geliyorum.… https://t.co/UJ1cGlgqcy" (https://twitter.com/SantManukyan/status/1052417322873434123)
panik kısmına katılıyorum ülkemizde kırılmadık rekor kalmadığı için dönüşü muhteşem olur bu doların.
Winter is coming
Uzun vadede yak sigara bekle..
individual
17-10-2018, 10:23
17.10.2017 - 17.10.2018
1 Yılda getirisi döviz'in.
https://i.hizliresim.com/AzBEy7.png (https://hizliresim.com/AzBEy7)
Low-Rider
17-10-2018, 11:01
bu arada ağustos ayından önce elimizde 30 milyar usd karşılığı amerikan tahvil vardı
şu an 0 lanmış görünüyor
Şant Manukyan auf Twitter: "Gunaydın, Rusyadan sonra Turkiye de ABD tahvillerini tamamen satmış gorunuyor. 2C'te bir tur satmıştık ama Ağustosta sıfırlamışız , 0, zero . Bir daha kontrol edip geliyorum.… https://t.co/UJ1cGlgqcy" (https://twitter.com/SantManukyan/status/1052417322873434123)
Yani Türkçe meali ne oluyor bunun ?
en basit tabirle dolar satmışız diyebiliriz
hazinede döviz altın tahvil bir çok kalem bulunur
bizim uzun süredir döviz ve altın stoğumuz düşüyor
elimizde tuttuğumuz abd tahvillerini de sıfırlamışız
işin kötü yanı tahvil satıp yerine başka bir şey de koymamışız bir çok kalemde eksilme var..
GokhanRS
17-10-2018, 11:12
en basit tabirle dolar satmışız diyebiliriz
hazinede döviz altın tahvil bir çok kalem bulunur
bizim uzun süredir döviz ve altın stoğumuz düşüyor
elimizde tuttuğumuz abd tahvillerini de sıfırlamışız
işin kötü yanı tahvil satıp yerine başka bir şey de koymamışız bir çok kalemde eksilme var..
Daha da Türkçe meali, ufukta hardcore var, şuan oy devşirmek için sağa sola ufak bir eyyytt uyyt yapmasına bakar hızlı dalgalanmalar...
şu an 0 lanmış görünüyor
şantın son yazdığına göre 11 milyar usd lik kısım satılmış 18.5 milyar usdlik tahvil hala elimizde
Emre İlbi
17-10-2018, 11:41
şantın son yazdığına göre 11 milyar usd lik kısım satılmış 18.5 milyar usdlik tahvil hala elimizde
İstemsiz aklıma bu video geldi :D
https://www.youtube.com/watch?v=bTlT15f0X2o
link : YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bTlT15f0X2o)
Arkadaşlar "alalımmı satalımmı?". 625 bp faiz açıklandı açıklanalı zaten ben vadeliye girin diyorum. aylıkta 27-28 leri alabilenler oldu burada yazıldı çizildi. Niye alın dedik? çünkü 3 aylık peryot için %6.75, 4 aylık bir peryot için %9, 6 aylık başka bir peryot içinse yaklaşık %13.5 alacaktınız. Hala bukadar alamasanızda yine bunlara yakın rakamlar konuşuluyor. Şimdi sen kendine bir peryot belirleyeceksin yatırımlık. VE DİYECEKSİNKİ "EY KENDİM BEN BURADA BANA GARANTİ OLARAK VERİLEN ORANLARDAN NEKADAR FAZLASINI ARZULUYORUM?". mesela sana 4 aylık peryotta %9 yeterli gelmiyorsa seni kurtatır oran ne? zaten 10-11 falansa hiç riske girme. He yok %15 ve üzeriyse bak bakalım %15 yükselme şansı varmı? Önümüzde hangi kritik açıklamalar var? Kiminle dövüşteyiz kiminle barıştayız? daha çok olumlu habermi mevcut yoksa olumsuzmu? Bu kriterleri kendince bir yokla sonra sen hangi yatırımı yapmak istiyorsun karar ver.
YTD
ABD’ye elini veren kolunu kaptırıyor - Dunyadan Son Haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdye-elini-veren-kolunu-kaptiriyor-2686205/)
morgan stanley dün sabah thyao ve pgsus için sat emri verdi
thyao da hedef 16.50 pgsusta hedef 19.50
thyao şimdi geldi pegasus şu an 23 liradan işlem görüyor
morganı takip etmeli..
pompeonun açıklamaları sonrası ambargonun da kalkacağını fiyatlıyoruz
bakalım 5.50leri kırabilecek miyiz..
kunteper
17-10-2018, 16:38
pompeonun açıklamaları sonrası ambargonun da kalkacağını fiyatlıyoruz
bakalım 5.50leri kırabilecek miyiz..
4.88 gelir mi :) ???
individual
17-10-2018, 16:42
Pompeo'dan Turkiye acıklaması - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2164921-pompeo-dan-turkiye-aciklamasi)
Mivec_4G63
17-10-2018, 16:59
Merak etme o kurtlar, 10 TL olacak diye millete 7 TL'den ne dolar alımı yaptırdılar. Ucuz işçi değil, yanlış biliyorsun. Kaliteli üretim yapılabilmesi için, çalıştırabileceği genç dinamik nüfusu yok. Ülkenin ekonomik anlamda büyüdüğünü, resmi AB uzman verilerine bakarak görebilirsiniz. Ekonomi hakkında çok konuşmayı sevmiyorum. Çünkü bizim insanımız siyasi kafayla ekonomi hakkında yorum yapar. İnşallah Dolar 5.5 altına düştüğünde yine gelip yorum yazacağım kalın sağlıcakla.
Dolar 5.5 altına düştüğünde yorum yapacağım demiştim, öngörüm yaptırım kararları kaldırıldıktan sonra dolar 5.5 altını görecektir.
Doların 5- 5.5 TL bandına geleceğini söylediğimde; aklınca benimle dalga geçenler olmuştu. Şimdi hepsini burada tek tek ifşa etmek istemiyorum, ilgilenenler dönüp geriye bakabilir. Dolar 7 TL olduğunda, 10 TL olacak diyenler bugün ise "dolar geldiği yeri unutmaz" diyor. 5 ve 5.5 bandından sonrasının ise şuanda tahmini çok zor. Dolar olması gereken yere geldikten sonra ne olacak, izlenecek politikaya göre hep birlikte göreceğiz.
YTD
4.88 gelir mi :) ???
Sanmıyorum
Buralar zaten dillendiriliyordu
Bence artık dibi bulmanın vakti geldi
Yoksa kendime Bi stop seviyesi belirlemem gerekecek
Yarın yine buralarda olursak son Bi kademe daha alır stop belirler beklerim
Bu tempoyla giderse 4.88 bile çok yakın ihtimal :)
SerkanYazgan.
17-10-2018, 17:34
Çok uzun şeyler yazdım ama kime ne anlatıyorsun diye sildim.
Dolar 5 tl ye düşerse göbek atacak insanlar çıkacak diye ödüm kopuyor. Düşsün tabi ama daha çok düşsün. Cem uzan kadar istekli olun, 1 dolar 1 tl, 1 lt mazot 1 tl. Belki o zaman birşeyler değişir.
bektas-15
17-10-2018, 17:37
Vectra tunerin hepinize çok selamı var
Çok uzun şeyler yazdım ama kime ne anlatıyorsun diye sildim.
Dolar 5 tl ye düşerse göbek atacak insanlar çıkacak diye ödüm kopuyor. Düşsün tabi ama daha çok düşsün. Cem uzan kadar istekli olun, 1 dolar 1 tl, 1 lt mazot 1 tl. Belki o zaman birşeyler değişir.
Bir kaç ay önce 3,5 olduğunu unutup bugün 5 oldu diye sevinecek gerzekten bol ne var bu memlekette..
İyi de beş oldu diye sevinenlere sormak lazım geçici olarak giren bu sıcak para daha nereye kadar piyasayı tutabilir sonrası ne olacak
6.44 şuan ciddi düşüş var
Anaa,karabatak ampüller ortaya cıkmus!
Sızın aklınıza,zekanıza ve goruşunuze xxxxxx!
Bu papazı vermıyoruz dıye krız cıkarttık,sonra zike zike verdık. Bu 3 ay ki tl nın deger kaybı ve fakırlıgımızın faturasını kım odeyecek?
Magdem gotun yemıyecektı,neden esıp gurledın? Magdem bırakıcaktın ekonomı ve halka bu zararı neden verdın?
Daha 6 ay once,3.80 ler zırve,aman dıkkay dıyorduk. 5.50 olunca sevınmeye baslıyorsunuz?
Sız nasıl bir cahılsınız aq,nedır bızım gunahımız sızın aptallıgınızın faturasını oduyoruz?
Krızı gorup secımı erkene almasaydı ne olurdu secimler? Durust olun lutfen....
Rahıp ıcın ajan,darbe planlayıcısı,devletımızın arkasındayız,ulkemın bırlıgını bozan amerıkalı olsa bıle karıssındayız dıye esıp gurluyordunuz,ne. Oldu?
Allah kımseyı,Sımdı yargı bagımsızlıgını deyıp tahlıyeyı savunacak kadar haysıyetsız ve serefsız yapmasın!
GokhanRS
17-10-2018, 19:47
Dolar 5.5 altına düştüğünde yorum yapacağım demiştim, öngörüm yaptırım kararları kaldırıldıktan sonra dolar 5.5 altını görecektir.
Doların 5- 5.5 TL bandına geleceğini söylediğimde; aklınca benimle dalga geçenler olmuştu. Şimdi hepsini burada tek tek ifşa etmek istemiyorum, ilgilenenler dönüp geriye bakabilir. Dolar 7 TL olduğunda, 10 TL olacak diyenler bugün ise "dolar geldiği yeri unutmaz" diyor. 5 ve 5.5 bandından sonrasının ise şuanda tahmini çok zor. Dolar olması gereken yere geldikten sonra ne olacak, izlenecek politikaya göre hep birlikte göreceğiz.
YTD
Sen doların değeri 4.5 düşecek oralara demiştin. Umarım haklı çıkarsın düşer orası ayrı konu. Ancak bunları yazdığında Ağustos ayı idi ve aynı ay rahibi bırakmıyorlar 6.5 olur birazdan da demiştin. Yani o ara hiç bir 4.5 olmasına sebep veri yoktu. Şimdi çıkıp desen ki şunlar şunlar olursa 4.5 olabilir. O zaman dikkate alınır yazdığın. Şimdi ben bir reçete yazsam, bunlar yapılsın dolar 2 yılda 2 liranın altına düşer desem kimse itiraz edemez ama hükümet o şeyleri yapar mı? Yapmaz. Dolayısı ile ile bir süre daha gazını alacaklar doların, sonra gene din iman sömürüsüne devam.
Ben özellikle sizin yerel seçimlerden 1 ay sonrası için varsa döviz tahmininiz almak isterim.
Dünyada bir tarafını yalamadığımız ülke kalmadı.. Geri vites yapmadığımız konu kalmadı.. Adam hala kalkıp ülkede ekonomi iyiye gidiyor yazdığı mesajı alıntılayıp ' Bakın ben demiştim' diyebiliyor.. Vallahi billahi pes..
Anaa,karabatak ampüller ortaya cıkmus!
Sızın aklınıza,zekanıza ve goruşunuze xxxxxx!
Bu papazı vermıyoruz dıye krız cıkarttık,sonra zike zike verdık. Bu 3 ay ki tl nın deger kaybı ve fakırlıgımızın faturasını kım odeyecek?
Magdem gotun yemıyecektı,neden esıp gurledın? Magdem bırakıcaktın ekonomı ve halka bu zararı neden verdın?
Daha 6 ay once,3.80 ler zırve,aman dıkkay dıyorduk. 5.50 olunca sevınmeye baslıyorsunuz?
Sız nasıl bir cahılsınız aq,nedır bızım gunahımız sızın aptallıgınızın faturasını oduyoruz?
Krızı gorup secımı erkene almasaydı ne olurdu secimler? Durust olun lutfen....
Rahıp ıcın ajan,darbe planlayıcısı,devletımızın arkasındayız,ulkemın bırlıgını bozan amerıkalı olsa bıle karıssındayız dıye esıp gurluyordunuz,ne. Oldu?
Allah kımseyı,Sımdı yargı bagımsızlıgını deyıp tahlıyeyı savunacak kadar haysıyetsız ve serefsız yapmasın!
1 farkla katılıyorum. "zike zike" değil zikile zikile verdik. Keşke edilgen değil de etken taraf olabilseydik.
Kaşıkçı olayını da düşününce araplar sıcak para mı pompalıyor acaba,
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Turkiye Kral Selman’a yardımcı oluyor… - Son dakika son haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhurbaskani-basdanismani-turkiye-kral-selmana-yardimci-oluyor-2685990/)
Bunu diyen CB başdanışmanlarından biri......
Bakalım nereye kadar sürecek bahar havası.
Dünyada bir tarafını yalamadığımız ülke kalmadı.. Geri vites yapmadığımız konu kalmadı.. Adam hala kalkıp ülkede ekonomi iyiye gidiyor yazdığı mesajı alıntılayıp ' Bakın ben demiştim' diyebiliyor.. Vallahi billahi pes..
Bilin bakalım kim geri döndü Türkiye :) yalama olduk michael pence sözlerini unuttular bunlar galiba
AKPLİ KENDİNİ BİLEN DOĞRULARI SÖYLEMEYE ÇALIŞAN BİR SEÇMENİN İSYANI
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HueLQF6YG7I)
i-vtec07
17-10-2018, 20:34
Allah akıl fikir versin...
Bakın bu konu sabit bir konu burada uzun süredir yatırımla ilgili fikir alışverişinde bulunuluyor
Ama bazen konu sidik yarıştırmaya çekiliyor
Öngörüsü olan nedenini nasılsın yazsın bizde bşrşeyler öğrenelim akıl akıldan üstündür
Ama hiç bir sebep göstermeden ben demiştim demek için uğraşıyorsanız bir değeri yok
Rahip salınmasa ve 625 BP faiz arttırımı gelmese bu noktaları göremezdik
Bunların olacağını önceden bilen varsa önümüzdeki olaylarla ilgili önsezilerinide yazsın bizde faydalanalım
Yoksa 2000 BP faiz arttırın 24 ekimde kur 3 liraya da düşer
Ama siz altını doldurmadan gelip 3 olur da deseniz 10 olur da deseniz boş
6.44 şuan ciddi düşüş var
Kur hiç 6.44ü görmedi hocam
Banka makas aralığına aldanıp panik yaratmayın
Ben bunu yazarken 5.59
10 ağustosta beri en düşük 5.5310dan işlem gördü oda akşam 6 gibi
Ben bunu yazarken 5.59
Arkadaş 5.44 demek istemiş sanırım bende yanlışlıkla 6.44 yazmışım 5.44ü görmedi olacaktı
Ben bunu yazarken 5.59
6.44 euro yanlış mı görüyorum
Edit sabah 6.58 Di. Euro dan bahsediyordum dolardan değil ustam. Panik yaratıyorum.
Ben bunu yazarken 5.59
Euro
10 krtkr
Ben yanlış okumuşum telden giriyorum özür..
Konuya dönelim:
Kaç kişi fomc tutanaklarını okudu az ewel yayınlandı
Kaç kişi gösterge faizini takip ediyor ya da cdsyi
Kaç kişi dxy yi takip ediyor
Ya da kaç kişi eurobond ihraç eden ülkelerin % kaç faizle ihraç ettiğini biliyor? Mesela abd %3 le ederken bizim daha kısa vadeyi %7.20 ile ihraç ettiğimizi biliyor?
Kaç kişi merkezin rezervlerini takip ediyor?
Yanlış anlamayın ama bunları takip etmeden kur tahmini yapamazsınız para kazanırsan da şansa kazanmış olursunuz
60 milyar doları bakalım nasıl ödeyecek bu özel sektör 2 ayda
Ben çekirdek kola ile izliyorum
Konuya bodoslama daldım ama ülkenin durumuna bakınca ben kurun 5.50 olmasına sevinirim
Buralarda kalabileceksek ne ala bence kimse şikayet etmemeli
Ama zor çok zor
Tek yolu var daha yüksek faizle borçlanırız
Buda 5 sene sonra 800-900 milyar dolar dış borç demek olur
5 sene sonra normal şartlarda kur 9 olacaksa 13-14 olmasına sebep olur
Hükümet bunu yapmaz diyen var mı?
Umarım yapmaz ama son eurobond ihracı öyle demiyor
60 milyar doları bakalım nasıl ödeyecek bu özel sektör 2 ayda
Ben çekirdek kola ile izliyorum
2018 yılı son 11 aylık toplam borç ödemesi 93 milyar diyor. 60 milyarı son 2 ay mı? Doğru olmayabilir, emin misin?
Yeni donemde dış borc sorununu cozmeliyiz (http://www.karar.com/ekonomi-haberleri/yeni-donemde-dis-borc-sorununu-cozmeliyiz-895205#)
Diğer yıllar azalıyor diyor haber.
Burada son 4 ay 30 milyar diyor
Dış borc odemeleri ve doviz krizi - ParaAnaliz (http://www.paraanaliz.com/2018/yazarlar/atilla-yesilada/dis-borc-odemeleri-doviz-krizi-25721/)
Son olarak
Öngörü nedir teknik nedir hadi ordan diyenlere gelsin
Kemal Ozfirat auf Twitter: "#usdtry Bazı analistler 4. dalga ucgeni oluşup yukarı kırılmasını beklese de, ucgen oluşursa alternatif olarak Eylul sonu-Ekim başı aşağı kırılması bana daha olası gelmekte. Fiziki olarak dolar almayı Ekim ortası-sonu gibi tercih ediyorum. (Arada teknikte bozulma olmazsa)… https://t.co/w0D8Aq1QcE" (https://twitter.com/KemalOzfirat/status/1040892761522806785?s=19)
2018 yılı son 11 aylık toplam borç ödemesi 93 milyar diyor. 60 milyarı son 2 ay mı? Doğru olmayabilir, emin misin?
Yeni donemde dış borc sorununu cozmeliyiz (http://www.karar.com/ekonomi-haberleri/yeni-donemde-dis-borc-sorununu-cozmeliyiz-895205#)
Diğer yıllar azalıyor diyor haber.
Burada son 4 ay 30 milyar diyor
Dış borc odemeleri ve doviz krizi - ParaAnaliz (http://www.paraanaliz.com/2018/yazarlar/atilla-yesilada/dis-borc-odemeleri-doviz-krizi-25721/)
En son öylesi
Yapılandırmaya gidilen krediler varsa onu bilemem
Yapılandırma daha ağır tablo getirecek o da ayrı konu
Ama adamın yazısını okudum
Abd nin iki dudağı arasında rte ne kadar daha gider bilemiyorum
Adamın yazdıkları doğru seneye cümbüş var
En son öylesi
Yapılandırmaya gidilen krediler varsa onu bilemem
Yapılandırma daha ağır tablo getirecek o da ayrı konu
Ama adamın yazısını okudum
Abd nin iki dudağı arasında rte ne kadar daha gider bilemiyorum
Adamın yazdıkları doğru seneye cümbüş var
Rahibe etek giydirecez soda şişesi yapacaz dedik reyis dedik mafya dedik ama ulusal arenada bizi de yalan etti hey gidi davos hey :d
Neyse reyisin bi bildiği vardır gideyim a haberi açıp keyfim yerne gelsin
GokhanRS
17-10-2018, 23:02
Rahibe etek giydirecez soda şişesi yapacaz dedik reyis dedik mafya dedik ama ulusal arenada bizi de yalan etti hey gidi davos hey :d
Neyse reyisin bi bildiği vardır gideyim a haberi açıp keyfim yerne gelsin
Boşver sen bunları, dedeye sahip çıkalım.
Boşver sen bunları, dedeye sahip çıkalım.
Okuyor konuyu 7.kademe de 3 bankalık dolar alacakmış buraya göre hareket edeyim diyor
piyasa kapanıyor dolar düşüyor. piyasa açılıyor sürekli aynı seyirde ilerliyor. durağan piyasaya devam
günaydın
grafik olarak bakınca tatlı tatlı düşmüşüz 6.10 aşağı kırıldıktan sonra
bildiğin simetrik düşüş olmuş
5.50ler çok güzel bir ihtimaldi ve gerçekleşti
son kademe alım için acele etmeyeceğim 5.80 ve.5.70 ve.5.66dan alımlarım var(5.80 ufak bir miktar) ortalamam 5.70 civarında
son kademe için yükseliş trendinin başlamasını bekleyeceğim gerekirse 5.82 üzerinden alırım yükseliş kesin başladı demek için 5.82yi önemli görüyorum
5 ekimden beri üst üste 9 iş günüdür düşüyor dolar tl
rsi günlükte en son geçen sene eylül ayında 30u görmüş orada seviyemiz 3.43
hatırlarsınız geçen sene de bi ara 3.97lere kadar kur yükselmiş sonra 3.43e kadar bi düzeltme gelmişti oradan sonra bir daha 3.43ü hiç görmedik
o trendin sonu 3.99da geldi
3 ekimde enflasyon açıklandı ve 4 ekimde tobo oluştu
tobo 6.09u kırdığı anda 6.23e gittik burada şimdi neden yükseldi konusu konuşuldu
enflasyonun fiyatlaması bittikten sonra rahip beklentisi fiyatlanmaya başlandı
rahip sonrası tekrar 5.97lere yükselince temkinli olunmalı kar alıyorlar yazdık murat abide yazdı
benim rahip beklentim 5.72 buraya ve bir kaç arkadaşa yazdım dün bizi 5.53e getiren şey ise pompeonun açıklamlarıydı
şimdi 9 gün sonra dolar/tl 2 iş günü ard arda yükselişle kapatırsa ne olur?
macd günlükte alıma geçer büyük ihtimalle ve yeni bir yükseliş trendine gireriz bu trend uzun süreli bir trend olur ve bir çok hedefe ulaşır zaman içerisinde
o yüzden bu haftaki kapanış ve perş cuma barları önemli..
full teknikçi biri olsaydım eğer şu an tüm göstergeler düşüşün sona erdiğini söylüyor varımı yoğumu dolara koyardım
ama içerisinde bulunduğumuz ülke koşullarını biliyorum bir çok dış etken var o yüzden önümüzdeki 2 günü takip edicem
muhtemelen yarın akşama kurun ne yapacağını kestirmiş oluruz
5.50 altında düşüş trendi devam eder o yüzden 47-48e stop koymak mantıklı
aşağıda 5.30 ve 5.23 var
bugün ve yarın akşamı görelim..
tobo nedir?
teknik bir formasyon
ters omuz-baş-omuz
o gün 6.09 boyun çizgileriydi kırarsa yukarı atacağı belliydi yüklendiler yüklendiler kırıldı :D
teknikin söyle bir avantajı var dünyadaki bütün traderlar bu formasyonları bilir aynı dili konuşmaya ihtiyaç duymazlar
teknik bir formasyon
ters omuz-baş-omuz
o gün 6.09 boyun çizgileriydi kırarsa yukarı atacağı belliydi yüklendiler yüklendiler kırıldı :D
teknikin söyle bir avantajı var dünyadaki bütün traderlar bu formasyonları bilir aynı dili konuşmaya ihtiyaç duymazlar
eyvallah :)
Mivec_4G63
18-10-2018, 09:42
Sen doların değeri 4.5 düşecek oralara demiştin. Umarım haklı çıkarsın düşer orası ayrı konu. Ancak bunları yazdığında Ağustos ayı idi ve aynı ay rahibi bırakmıyorlar 6.5 olur birazdan da demiştin. Yani o ara hiç bir 4.5 olmasına sebep veri yoktu. Şimdi çıkıp desen ki şunlar şunlar olursa 4.5 olabilir. O zaman dikkate alınır yazdığın. Şimdi ben bir reçete yazsam, bunlar yapılsın dolar 2 yılda 2 liranın altına düşer desem kimse itiraz edemez ama hükümet o şeyleri yapar mı? Yapmaz. Dolayısı ile ile bir süre daha gazını alacaklar doların, sonra gene din iman sömürüsüne devam.
Ben özellikle sizin yerel seçimlerden 1 ay sonrası için varsa döviz tahmininiz almak isterim.
Hocam önceki mesajlarimda doların reel değerinin 4.5 - 5 lira olduğunu söylemiştim. Dikkat edersen yine bir mesajımda faiz artırımi ve ikili anlasmalarla dolar 5.5 seviyesine gelecek demiştim. Rahip zamanında birakilsaydi şuan 5 tl idi dolar. Boş yere tuttuk adamı. Rahibin sorgusunu yapıp gondereceklerdi. Yanlış politika izlendi. Yerel seçimleri görmek şuan zor ama yakın zamanda ABD ile anlaşmalar yapılacağı kanaatindeyim. Dolar şuanda 5.10 maksimum aşağı gidebilir daha aşağısı zor görünüyor. Sene sonuna kadar da 6 rakamını görmeyiz diye düşünüyorum . Ytd
sağlıklı bir ekonomide kur düşerken borsa yükselir
bizde kur 6.60lardan 5.55lere çekildi borsada tık yok
çünkü yatırımcı gelmiyor
biz kuru düşürmek için dışarıdan müdahele ediyoruz rezerv bozuyoruz yüksek faizle borçlanıyoruz bu sağlıklı değil
kaldıki enflasyonu da işin içine katarsak şu an borsa cidden çok ucuz
102binleri kırıp en az 115binlere kadar yol almalı
Teknık işi ozetlıyor ama malesef buara olanlara net gorus veremıyor. Zaten verse yukarıdan almazdın.
5.60 lardan asagı salınım bana da suprız oldu.
Selman ve anlasılan yatırım kuruluslarından cok fazla gırıs oldu. Aslında net hata noksandan da kara para gırısının bır kısmı gorulecek. Bazen bızımkılerın sansı ınanılmaz yuruyor. Krıze gırıcekken petrolun dusmesı,doların ucuzlaması ve bol para sayesınde 6 seneyı kurtarmıslardı.
Sımdı sıyası flortler,kuyruk sallama ve gazetecı olayı...
Dun berat,3 mıslınden daha fazla eurobond a talep geldı dıye hava atıyordu ama kımse faızı sorgulamadı,aha ber kafalılar Turkıye ye buyuk guven,cart curt dıye hava atıyorlar. Sen amerıkayla aranı duzelttıgın ıcın vampir yada aç gozlu fonlar dolar uzerınden %8 lere varan getırı alıcaklar. Hangı ulkede var bu kazanc?
Bu mu gelısmıs ekonomı? Kım odeyecek bu faturayı?
Neyse,aldım ben bu sevıyelerden,acele etme dedıklerım kafasına yatan alsın.... kademe yaratın alırken.
cds hala 380lerde
gösterge faizi 25.80
dolar endeksi 95.57
bist ekside 99u bile aşamadı
peki bu dolar nasıl bu kadar düştü?
5.55 ten bir miktar aldım dursun bakalım ne olacak
Ey amerika Ey israil diyene kadar düşüş devam galiba.
cds hala 380lerde
gösterge faizi 25.80
dolar endeksi 95.57
bist ekside 99u bile aşamadı
peki bu dolar nasıl bu kadar düştü?
Anlatiyorum kac gundur hatta 6 gundur. Daha ne diyim :)
Sana gecen persembe alma bekle derken bundan bahsediyordum.
Ama.bunun etkiside bir yere kadar olur,gercek ekonomi yuzustune cikicak ve yine etkisi sert olucaktir.
Baskilanan ekonominin patlamasi hep sert oluyor....
Anlatiyorum kac gundur hatta 6 gundur. Daha ne diyim :)
Sana gecen persembe alma bekle derken bundan bahsediyordum.
Ama.bunun etkiside bir yere kadar olur,gercek ekonomi yuzustune cikicak ve yine etkisi sert olucaktir.
Baskilanan ekonominin patlamasi hep sert oluyor....
bende anlamadığımdan değil çeklişkiyi göstermek için yazıyorum abi merak etme farkındayım :D
sağlıklı olsa diğer parametrelerde de bir düzelme olurdu ama hepsi stabil bir tek kur düşüyor demekki farklı işler var
Sonra ampul sever arkadaslarim bunu ekonomik basari olarak goruyor....
Anlatinca da kiziyorlar.
Dogru tektir,sana gore bana goresi yok...
tequila818
18-10-2018, 12:36
Özel bir firmada satınalma müdürüyüm. Hammadde alımı yapamıyoruz. Vadeleri kısaltmışlardı zaten ancak şu an peşine döndüler. Onlar da ürün tedarik edemiyormuş. Sac, elektronik, matbaa aklınıza ne gelirse ticaret durma noktasına geldi. Ticaretin içinde olmayan arkadaşlar var ise her türlü tasarruf tedbirini şimdiden almaya başlasınlar diye bunları yazdım.
Enpara gel gel mı yapıyor 3,5 kruş yaptı makası!
az ewel açıklanan tcmb yıl sonu beklenti anketi 5.99 oldu..
bir önceki 6.59 du
Mücadele etmeyen haindir.
https://i.hizliresim.com/oVB0W2.jpg
Emre İlbi
18-10-2018, 13:45
Teknık işi ozetlıyor ama malesef buara olanlara net gorus veremıyor. Zaten verse yukarıdan almazdın.
5.60 lardan asagı salınım bana da suprız oldu.
Selman ve anlasılan yatırım kuruluslarından cok fazla gırıs oldu. Aslında net hata noksandan da kara para gırısının bır kısmı gorulecek. Bazen bızımkılerın sansı ınanılmaz yuruyor. Krıze gırıcekken petrolun dusmesı,doların ucuzlaması ve bol para sayesınde 6 seneyı kurtarmıslardı.
Sımdı sıyası flortler,kuyruk sallama ve gazetecı olayı...
Dun berat,3 mıslınden daha fazla eurobond a talep geldı dıye hava atıyordu ama kımse faızı sorgulamadı,aha ber kafalılar Turkıye ye buyuk guven,cart curt dıye hava atıyorlar. Sen amerıkayla aranı duzelttıgın ıcın vampir yada aç gozlu fonlar dolar uzerınden %8 lere varan getırı alıcaklar. Hangı ulkede var bu kazanc?
Bu mu gelısmıs ekonomı? Kım odeyecek bu faturayı?
Neyse,aldım ben bu sevıyelerden,acele etme dedıklerım kafasına yatan alsın.... kademe yaratın alırken.
Abi teşekkürler, seni dinleyip yüksekken almadım, az önce aldım :)
az ewel açıklanan tcmb yıl sonu beklenti anketi 5.99 oldu..
bir önceki 6.59 du
Yani bugün itibariyle %10 kar var yılsonuna kadar diyorlar dolar alırsak :).
ekşiden çaldım
ekonomist uğur civelek'e göre nedeni baskı ve tacizdir. uğur hoca gereğinden fazla bir düşüş olduğunu söyleyerek iddiasını şu şekilde güçlendirmiş:
"finansal piyasalardaki eğilimler açısından enjekte edilmeye empoze edilemeye çalışılan bir iyimserlik var. bu iyimserlikteki ana amaç nedir? öncelikle içerideki yerleşikleri, yastık altındaki bir takım birikimleri varsa bunu sisteme girmesini teşvik etmek... ve de "bak dövizin var zarar ediyorsun" diyerek iğnelemek ve taciz etmek, risk almaya zorlamak, yani ana amacı bu.
burada bir sonuç alınmazsa yabancılarında gelmeyeceği biliniyor, bu bir oyun, oyun içindeki taraflar belli, kuru azami ölçüde geriletmeye çalışacaklar. bu beklentiyi benimsetmeye çalışacaklar... kime? yerliye yabancıya. şu anda bir zorlama var."
konuşmanın tamamı şurada: YouTube (https://youtu.be/nr6niu8sfcw?t=94)
Mücadele etmeyen haindir.
https://i.hizliresim.com/oVB0W2.jpg
bizi bu hale düşürenler kahraman mı diyorsun ?
3.50 çok dediyken 4.88 düşmesini başarı mı görüyorsun ?
:D
güldürüyorsun
Vectra AStraya selam söyle
http://sosyobaz.com/public/images/resized/img_5a02e7ff0262b_1510139903.jpg
http://sosyobaz.com/public/images/resized/img_5a02e7f761d29_1510139895.jpg
biraz gülelim :)
Şimdide hızlı çıkıyor 6.38 den 6.51e çıktı. Resmen pamuk ipliğine bağlı valla.
bana finansal piyasaları daha iyi analiz etmemi sağlayacak kitap veya kitaplar tavsiye edebilir misiniz? al sat yapıp doları mı arttırınca gaza geldim :)
GokhanRS
18-10-2018, 21:31
İnerken gıdım gıdım, çıkarken çaat diye çıkıyor yine. Birileri yine yüklüyor stoklarını :)
Abi teşekkürler, seni dinleyip yüksekken almadım, az önce aldım :)
Ne demek. Bende dolar ve yarisi kadar euro aldim.
Kimler beni dinleyip aldi?
İnerken gıdım gıdım, çıkarken çaat diye çıkıyor yine. Birileri yine yüklüyor stoklarını :)
Yapma yabi,saat 10.30 ile 15.30 arasi bir cok alim sansi tanidi. Al diye bagiriyordu artik.
Satim seviyesine yaklasiyoruz.
GokhanRS
18-10-2018, 22:01
Yapma yabi,saat 10.30 ile 15.30 arasi bir cok alim sansi tanidi. Al diye bagiriyordu artik.
Valla çıkmasına hiç sevinen biri değilim dolarla kazanmama rağmen ama insan artık sabit bir seviye olsun istiyor :) bizim şirket isyanda. Artık isterse 10 lira olsun ama 1-2 yıl oynamasın Yeterki modunda. Önümüzü göremez olduk. 2 yıllık plan program yapamıyoruz. Ki fabrikalar sanayiciler normalde 5 yıl sonraki teknolojiyi cihazları yatırımları planlamak zorundadır normalde. Şimdi hepsi sümen altı. Ciddi isyandayız.
Benım işim için en tehlikeli durum bu.
Kım ısterkı ıatıkrarsız bır ekonomıde calısmak,yatırım yapmak.
Ama su bır gercek,ne tarıma ne de akaryakıt sektorune yatırımı durdurduk.
Ama devletten “1” tane yardım goremedık....
Buarada 2 tane cıkmıs son mesaj,kusura bakmayın.
Aralık ayının başında ödemelerim var. Birikimim euro olarak duruyor. Şimdi bozayımmı yoksa 1 ay sonra şuankinden yüksekmi olur?
Cemal Kasikci olayinin ses ve goruntu kayitlari Trump tarafindan isteniyor. Bastakiler yok vermeyiz dese gene dolarda bir artis olacaktir. Iyice kucaga aldilar , En ufak ters gitmede dolar hareketlenecek. Iyice gundem degistirerek ekonomideki kotü gidisati unutturmaya calisiyorlar.
günaydın
60 altına sarkmadıkça ilk hedef 5.90 sonra kar satışı gelmezse 6.23
kaşıkçı görüntülerinden ziyade 25 ekimde merkez toplantısı var faiz arttırılmayacağı konusunda hem fikir çoğu kişi ama piyasa en az 100-150 bp görmek isteycektir
bunun dışında bir önemli konuda tüpraşın iran petrol ambargosundan bağımsız tutulup tutulmayacağı
pompeo görüşmelerimiz sürüyor demişti bence piyasaları yumuşatmak amaçlı bir söyle
bütün dünyaya ambargoyu şart koyarken bize öncelik sunacaklarını sanmıyorum
önümüzdeki dönemin gerilimi iran ambargosu olacak
http://i64.tinypic.com/i3f1g6.jpg
adamlar 6.23ten 5.52ye fiboyu koymuşlar adım adım indirmişler
zaten öyle tatlı indiki büyükler topluca teknik yaptılar muhtemelen
imprezaWRC
19-10-2018, 09:31
bana finansal piyasaları daha iyi analiz etmemi sağlayacak kitap veya kitaplar tavsiye edebilir misiniz? al sat yapıp doları mı arttırınca gaza geldim :)
Alacağın kitap veya kitaplar Türkiye şartlarını kapsamıyor olabilir. Okursun okursun sonra oradaki bilgilere güvenirsin, canlı yayında ağızlarından bir kelime birşey çıkar, heryer yangın yerine döner. Aman dikkat...
Şimdi gecıcı baharı yasadık,bundan sonra yenı senaryo ya hazırlıklı olalım.
Ampul sever arkadaslarım, o kadar guclu ekonomımız var ki,ne tavsıye edersınız,ne yapalım?
Turkıye de pıyasayı takıp kıtaplardan ogrenılmıyor,kazık yıyerek ogrenılıyor. Baya da tecrube edınıyorsunuz bu sayede.
GokhanRS
19-10-2018, 10:04
Göç idaresinde ki artışa dikkat edin, bu sene Suriye show var heralde.
Sarayın artışınada dikkat edin. Bu ekonomi bir harika dostum.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/10/11ekimbutcegraf-1-1-1.jpg
GokhanRS
19-10-2018, 10:15
Zaten din işlerini 3 milyar arttırıp 10 milyara çıkarmak, zaten az olan sanayi ve teknolojiyi 2.5 milyar indirip 2.5e düşürmek başka hangi ülkenin aklına gelirdi ki?
İsteyen gavur din düşmanı diye taslayabilir beni. En ufak alınganlık etmem :)
satım seviyesi olarak ongordugunuz yer neresi ?
altugkocer
19-10-2018, 10:20
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçesi de 36'dan 23'e düşünce ben de işten çıkarıldım. Olsun yahu yeter ki akepe yandaşları işe gitmeden maaşlarını alsın. Doğrudan atamayla kadroya girsin *** büyütsünler hiç sorun değil.
CloudGrey
19-10-2018, 10:24
2019 OTV zamları (http://www.ensonhaber.com/2019-otv-zamlari.html)
burada zam yok henüz
ötvden gelecek gelirdeki beklenti artışından bahsediyor
ama bu daralmada bu hedefi tutturmak için ötv artışı gelmek zorunda ya da hedef pas geçilecek
Öğleden sonra kar yazdığı rakamdan çıksak pazartesi alım fırsatı verir mi acaba genelde cuma öğleden geri çekilme oluyor
Az vurmuşlar ya daha ölmedik, akaryakıt, mtv ve içki uçuşa geçmiş. Yazık vallahi herşey halkın üstünde.
kunteper
19-10-2018, 10:33
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçesi de 36'dan 23'e düşünce ben de işten çıkarıldım. Olsun yahu yeter ki akepe yandaşları işe gitmeden maaşlarını alsın. Doğrudan atamayla kadroya girsin *** büyütsünler hiç sorun değil.
Gecmis olsun, umarim en yakin zamanda istediginiz sartlarda yeni bir is bulursunuz
CloudGrey
19-10-2018, 10:35
burada zam yok henüz
ama bu daralmada bu hedefi tutturmak için ötv artışı gelmek zorunda ya da hedef pas geçilecek
o zaman şöyle diyebilirmiyiz ?
kurun gevşediği bu günlerde (eğerki bu gevşeme devam arz ederse) bizim fırlayan fiyatlara indirim beklememiz , 2019da ötvye kaydıralacak ? en azından zam olmaz ?
imprezaWRC
19-10-2018, 10:37
burada zam yok henüz
ÖTV'ye zam yapacaklar ise Subaru'yu nüfusa kayıt ettireyim.
bütçedeki ötv hedeflerini arttırmışlar
bunu 2 yolla yaparsınız ya ötvyi arttırırsınız ya da tüketimi arttırır daha çok ötv alırsınız
tüketimi arttırmak için alım gücünü arttırmanız lazım :D
en azından geçen seneden %20 daha iyi olmalı ama bizim şu an en az %30 daha düşük alım gücümüz
ilk yolu seçerseniz fiyatlar artar zaten düşen alım gücü daha da düşer tüketim azalır enflasyon artar
işin özü; *** gerçekleşir o hedefler..
Alacağın kitap veya kitaplar Türkiye şartlarını kapsamıyor olabilir. Okursun okursun sonra oradaki bilgilere güvenirsin, canlı yayında ağızlarından bir kelime birşey çıkar, heryer yangın yerine döner. Aman dikkat...
yok öyle borsada va riskli işlere girmem zaten. öyle grafik okumayı öğrenmek piyasalara daha çok hakim olmayı öğrenmek amacım. riske edeceğim çok küçük bir miktar olur öyle bir şeye girersem
altugkocer
19-10-2018, 11:47
Gecmis olsun, umarim en yakin zamanda istediginiz sartlarda yeni bir is bulursunuz
teşekkür ederim sağ olun :)
yok öyle borsada va riskli işlere girmem zaten. öyle grafik okumayı öğrenmek piyasalara daha çok hakim olmayı öğrenmek amacım. riske edeceğim çok küçük bir miktar olur öyle bir şeye girersem
1000 lira atın borsaya
100 lira ile işlem yapın
max 5 hisse takibe alın
hisse/portföy oranınız %50yi geçmesin
bu bir süreç işi kitapla falan olmaz zaman ayırmanız takip etmeniz lazım
günde 2 saatlik bir zaman değil kesinlikle
sadece dolar/tl benim haftada 50 saatimi alıyor neredeyse(işlemlerle)
teknik terimleri ve indikatörleri öğrenin kendinizce uygulamaya çalışın
yaşar erdinç, ahmet mergen gibi isimleri takibe alın
youtube videolarını analizlerini izleyin :icon_tup:
Donu siz mi alırsınız ben mi vereyim ? :D
Donu siz mi alırsınız ben mi vereyim ? :D
dönüşümlü giyeriz. Herkes çamaşır makinesi de çalıştırmasın elimizde çitileye çitileye yıkarız birbirimize göndeririz böylece don da almamış oluruz.
şakkadanaaak bi 10 tane don yollarım,şaşırtırım. Nasıl bir don rezervi varsa dedirtirim.
dönüşümlü giyeriz. Herkes çamaşır makinesi de çalıştırmasın elimizde çitileye çitileye yıkarız birbirimize göndeririz böylece don da almamış oluruz.
şakkadanaaak bi 10 tane don yollarım,şaşırtırım. Nasıl bir don rezervi varsa dedirtirim.
Ben şahsen çil yavrusu gibi dapılırım öyle bir seş olursa...
Ben şahsen çil yavrusu gibi dağılırım öyle bir sey olursa...
Güzel Türkçe'mizi katletmeyelim...
1000 lira atın borsaya
100 lira ile işlem yapın
max 5 hisse takibe alın
hisse/portföy oranınız %50yi geçmesin
bu bir süreç işi kitapla falan olmaz zaman ayırmanız takip etmeniz lazım
günde 2 saatlik bir zaman değil kesinlikle
sadece dolar/tl benim haftada 50 saatimi alıyor neredeyse(işlemlerle)
teknik terimleri ve indikatörleri öğrenin kendinizce uygulamaya çalışın
yaşar erdinç, ahmet mergen gibi isimleri takibe alın
youtube videolarını analizlerini izleyin :icon_tup:
öneriler için teşekkür ederim. bende küçük miktarlar düşünüyorum dediğiniz gibi.
imprezaWRC
19-10-2018, 15:04
bütçedeki ötv hedeflerini arttırmışlar
bunu 2 yolla yaparsınız ya ötvyi arttırırsınız ya da tüketimi arttırır daha çok ötv alırsınız
tüketimi arttırmak için alım gücünü arttırmanız lazım :D
en azından geçen seneden %20 daha iyi olmalı ama bizim şu an en az %30 daha düşük alım gücümüz
ilk yolu seçerseniz fiyatlar artar zaten düşen alım gücü daha da düşer tüketim azalır enflasyon artar
işin özü; *** gerçekleşir o hedefler..
Daha da zam yaparlarsa hiçbirşeyin satılmayacağını da az çok biliyorlardır herhalde. İmkan verirlerse ben Japonya'ya yerleşmek istiyorum. Japonya'da 4 senedir taksi ücretleri bile zam görmemiş.
Daha da zam yaparlarsa hiçbirşeyin satılmayacağını da az çok biliyorlardır herhalde. İmkan verirlerse ben Japonya'ya yerleşmek istiyorum. Japonya'da 4 senedir taksi ücretleri bile zam görmemiş.
O zaman fikir vereyim;
Almanya'da enflasyon 1975ten beri yıllık %2-3 arasında (81de %7, 92de %6 bunlar dışında hep bu aralıkta) son 10 yıldır zaten hep 2.X şeklinde,
Avusturya da aynı şekilde 1960lardan beri %2-4 gidiyor, sadece 1 sefer 10u görmüş o kadar, son yıllar yine gittikçe 2nin altına doğru iniyor :D
imprezaWRC
19-10-2018, 15:30
O zaman fikir vereyim;
Almanya'da enflasyon 1975ten beri yıllık %2-3 arasında (81de %7, 92de %6 bunlar dışında hep bu aralıkta) son 10 yıldır zaten hep 2.X şeklinde,
Avusturya da aynı şekilde 1960lardan beri %2-4 gidiyor, sadece 1 sefer 10u görmüş o kadar, son yıllar yine gittikçe 2nin altına doğru iniyor :D
Almanya'da olur ama şu ölümlü hayatta bari istediğim Subaru'lara bineyim. Japonya, Almanya, İngiltere kabulümdür. Yok mu arkadaş bu ülkelerin green card'ları ?
Almanya'da olur ama şu ölümlü hayatta bari istediğim Subaru'lara bineyim. Japonya, Almanya, İngiltere kabulümdür. Yok mu arkadaş bu ülkelerin green card'ları ?
Bildiğim kadarıyla hollanda ve kanada bazı şartlarda ilticacı alıyor ama şartlara uyduğunuzu sanmam :D
negatif enflasyon da büyük problem aslında hatta çözümü zor bir problem
japonya uzun süredir bununla uğraşıyor parası her şeyin fiyatı sürekli %1-2 düşüyor
en sağlıklı olan stabil enflasyon ve enflasyon üzerinde büyüme
mesela geçenlerde bir grafik vardır abd de 1974ten beri maaş katsayıları neredeyse hiç artmamış ama alım güçleri 74ten beri 3 kat artmış
japonyada enflasyon olmadığı için ister istemez alım güçleri düşüyor :D
negatif enflasyon da büyük problem aslında hatta çözümü zor bir problem
japonya uzun süredir bununla uğraşıyor parası her şeyin fiyatı sürekli %1-2 düşüyor
en sağlıklı olan stabil enflasyon ve enflasyon üzerinde büyüme
mesela geçenlerde bir grafik vardır abd de 1974ten beri maaş katsayıları neredeyse hiç artmamış ama alım güçleri 74ten beri 3 kat artmış
japonyada enflasyon olmadığı için ister istemez alım güçleri düşüyor :D
Abi bildiğim kadarıyla negatiften ziyade Avusturya 0a çekmeye çalışıyor, (oradayken 0.7 demişlerdi hatta ama bakınca 2 civarı gezindiğini gördüm). Almaya'da %2de sabit tutmaya çalışıyor. Yani ekonomik anlamda hem genişleyelim, büyüyelim hemde stabil bir ekonomiye sahip olalım gibi yorumladım ben.
Abi bildiğim kadarıyla negatiften ziyade Avusturya 0a çekmeye çalışıyor, (oradayken 0.7 demişlerdi hatta ama bakınca 2 civarı gezindiğini gördüm). Almaya'da %2de sabit tutmaya çalışıyor. Yani ekonomik anlamda hem genişleyelim, büyüyelim hemde stabil bir ekonomiye sahip olalım gibi yorumladım ben.
edit: Japonya'dan haberim yok.
Ekonomi alanım değil, sadece hobi amaçlı :)
enflasyon ile büyüme bir nevi paralel ilerler
enflasyon büyümeden yüksekse değer kaybediyorsun
büyüme enflasyondan yüksekse değer kazanıyorsun anlamına gelir
misal: ekmeğin birim fiyatı 1lira iken ortalama 100 ekmek satıyorsan 100 lira gelir elde edersin(maliyetten bağımsız)
ekmeğin fiyatı 1.20 lira olursa sen yine 100 birim ekmek satıyorsan 120 lira gelir elde edersin. bu da sana %20 büyüme ve %20 enflasyon demektir(geçen seneki büyüme rakamları sebebi bu aslında)
peki ekmeğin birim fiyatı 1.20 kuruş olurken sen 80 ekmek satarsan ne olur? 96 lira gelir elde edersin ekonomi %4 küçülür enflasyon yine %20 olur herkes zarar eder ekmekçi dahil..
olması gereken ekmek 1.20 liraya çıkıyorsa senin 110 ekmek satabilmendir. budurumda enflasyon %20 artacakken sen 120*1,20 = 144 lira gelir elde edeceksin
yani %44 büyüyeceksin nominal olarak. reel olarak büyümen ise 44-20 = %24 olur
japonyada ekmeğin fiyatı 0,99 kuruşa düşüyor satılan ekmek sayısı 100 birimde sabit kalıyor ama ekonomi küçüldüğü için maaş artışı da olmuyor
bunun sonucu 1 japon maaşıyla 100 birim mal ithal edebilecekken 99 birim mal ithal edebiliyor(tabi birde diğer ülkelerin büyüme verileri var %5 büyüme olsa küresel olarak japonlar 94 birim mal ithal edebilir)
basitçe yazmaya çalıştım :D
bu arada saat 5 oluyor
ağalar 1 haftadır bu saatlerde gelip yukarı/aşağı çiziyorlar
bakalım bugünde çizecekler mi?
bu arada saat 5 oluyor
ağalar 1 haftadır bu saatlerde gelip yukarı/aşağı çiziyorlar
bakalım bugünde çizecekler mi?
69a kadar çizip bırakacaklar büyük ihtimal
Hahaha piyasa algorobotlara emanet
69a geldik
Artık ptesi akşam yeni hedef salı akşam yeni hedef bakalım düzeltmeyi nerede tamamlayacaktır ona da ptesi sabah bakarız artık hafta sonu biraz kafa dinleyelim
Geldiği yeri unutmayacak gibi 5.68
Saat : 19.29
coolvtec
19-10-2018, 22:24
yukardaki cümle ile benim fibo bilgim çelişti. "6.23ten 5.52ye fiboyu koymuşlar adım adım indirmişler" demekle neyi kastedtin?
yukardaki cümle ile benim fibo bilgim çelişti. "6.23ten 5.52ye fiboyu koymuşlar adım adım indirmişler" demekle neyi kastedtin?
Rahip salınırsa 5.50lere kadar çekilebileceğimiz dillendiriliyordu hocam yabancı bankalar tarafından
Commerbank rabobank vs..
6.23ten 5.50ye öyle bir indik ki hep fibo desteğinde es vermişiz
Piyasalarda uzun süredir robotlar kullanılıyor biliyorsunuz bugünkü 5.69 hareketi bunu destekler nitelikte ama ptesi günü saat 17ddn sonra bakalım bir üst desteğe kadar çizecekler mi yine
satım seviyesi olarak ongordugunuz yer neresi ?
5.80-88
6.04
6.20
Benim hedeflerim. Guzel yerden aldik bircok kisi,hayirlisi.
5.80-88
6.04
6.20
Benim hedeflerim. Guzel yerden aldik bircok kisi,hayirlisi.
hala alım seviyesi görebiliyor musunuz şu anki durumu. pazartesi vade günü almayı planlıyorum.
VTec_king
20-10-2018, 10:44
6.19 dan alım yapmıştım bozdurmakda geç kaldım malesef, yükselmesini bekliyorum
coolvtec
20-10-2018, 16:52
Rahip salınırsa 5.50lere kadar çekilebileceğimiz dillendiriliyordu hocam yabancı bankalar tarafından
Commerbank rabobank vs..
6.23ten 5.50ye öyle bir indik ki hep fibo desteğinde es vermişiz
Piyasalarda uzun süredir robotlar kullanılıyor biliyorsunuz bugünkü 5.69 hareketi bunu destekler nitelikte ama ptesi günü saat 17ddn sonra bakalım bir üst desteğe kadar çizecekler mi yine
Fibo bu şekilde çalışmaz benim bildiğim yanlış bilmiyorsam. Fibo çizmen için öncelikle geçmiş bir tepe ve dip bulursun. Ardından Fibonun bir ucunu dibe bir ucunu tepeye oturturup fibonu çizmiş olursun, daha sonra fibo seviyelerine geri çekilme beklersin. Düz bir çizgide fibo olmaz yani benim bildiğim.
http://d.stockcharts.com/school/data/media/chart_school/chart_analysis/fibonacci_retracemen/fibo-2-mmmretra.png
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rd5VOuaPV4U)
Fibo bu şekilde çalışmaz benim bildiğim yanlış bilmiyorsam. Fibo çizmen için öncelikle geçmiş bir tepe ve dip bulursun. Ardından Fibonun bir ucunu dibe bir ucunu tepeye oturturup fibonu çizmiş olursun, daha sonra fibo seviyelerine geri çekilme beklersin. Düz bir çizgide fibo olmaz yani benim bildiğim.
http://d.stockcharts.com/school/data/media/chart_school/chart_analysis/fibonacci_retracemen/fibo-2-mmmretra.png
Hocam haklısınız
Ama benim demek istediğim adamlar ztn 5.50leri hedeflemişlerdi
6.23ü tepe 5.50yi dip yapacak şekilde fibo çizmişler sanki
Çünkü her gün bir alt desteğe getirdiler
Ve bunu hep saat 17 barında yaptılar
Paylaştıpım grafiğe dikkat ederseniz böyle bir sonuç çıkıyor
coolvtec
20-10-2018, 20:27
Hocam haklısınız
Ama benim demek istediğim adamlar ztn 5.50leri hedeflemişlerdi
6.23ü tepe 5.50yi dip yapacak şekilde fibo çizmişler sanki
Çünkü her gün bir alt desteğe getirdiler
Ve bunu hep saat 17 barında yaptılar
Paylaştıpım grafiğe dikkat ederseniz böyle bir sonuç çıkıyor
Demek istediğini anladım şimdi. hele alt rakamı 5.48 yaparsan bütün taşlar tam yerine oturuyor.
hala alım seviyesi görebiliyor musunuz şu anki durumu. pazartesi vade günü almayı planlıyorum.
Her an bu seviyeler dusuk olabilir
Kasim ilk hafta önemli
Demek istediğini anladım şimdi. hele alt rakamı 5.48 yaparsan bütün taşlar tam yerine oturuyor.
Aynen hocam
Bunu ptesi 17 barında teyit etme şansımız olacak bakalım..
Yatırıma el konulursa yabancı gelmez - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yatirima-el-konulursa-yabanci-gelmez-2693127/)
Ne kadar Acı Türkiye T si büyük olmasi lazim ama Kamasutra pozisyonundayiz....
Yazıyı okumadım ama gözüme çarpan nokta, fabrika yerine avm yaptık oldu, doğru. :)
5.65 den bir miktar girdik hayırlısı
5.65 den bir miktar girdik hayırlısı
Gecen hafta o kadar dedık alın dıye :(
Albayrak’a 3 kat borclanma yetkisi - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/albayraka-3-kat-borclanma-yetkisi-2694495/)
abi vade 1 hafta kalmıştı bozamadım vallahi. az buçuk oradaki zararımızı vadeden gelen karşılasın diye kendimizi avutuyoruz işte.
Abi girilirmi buralardan, uzun vadeli tutmam gereken bir miktar var.
bakalım bugün saat 5ten sonra 77lere kadar çizecekler mi?
bugün de çizerlerse yok artık demek lazım
Ufaktan yukarı doğru gidiyor. Sanki zor tutuyorlar. En ufak bir çatlağı bakar vallahi bu piyasa.
Girilir tabi ama kazanc dusuk olur.
Biraz stres birikti,yarin onemli.
Kasikci sayesinde bazi seyler olucak ama bizi ne kadar etkiler bakacagiz(etkileyecek de ne kadar,o onemli)
Abiler elimde bir miktar usd ve altın var tl ihtiyacım var elimdekilerin hepsini bozacağım cuma gününe kadar bekleyebilirim.
25 Ekim kararı ne olur.
Sizce yarın hepsini bozayım mı yada cuma yı bekleyeyim?
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Verdiniz fikirlerden dolayı kimseyi sorumlu tutma hakkım yok. Teşekkür ederim.
25 ekimde yüksek ihtimal faiz arttırımı çıkmaz
bir çılgınlık yapıp faizi indirirler mi derseniz onu da sanmam
piyasa bir miktar dizginlenmişken elleşmezler diyorum
kur stabil bir şekilde artar buralarda da çok durmaz
ama abd ile yine pozitif gelişmeler falan olursa geri çekilmeler yaşanabilir başka türlü geri çekilme olmaz
3 kasım enflasyon verisi iyi gelir bunun yolunu yaptılar hatta eksi bile gelebilir
4 kasımda da iran yaptırımları var muaf tutulacağımızı sanmıyorum bu da kuru arttırır orta vadede extrem bir durum olmazsa 6nın üzerine atarız diye düşünüyorum
68 direncinin bugün 3. günü
kırıldı gibi duruyor 9 grafiğinde
77ye kadar atarız 70 üstünde kalıcı olursak
aşağıda 66 altında stop olunabilir 62ye kadar geri çekilme olabilir hatta belki 57 ama sanmıyorum yön yukarı
Cimmeria
23-10-2018, 09:10
Erdoğan: Faiz sebeptir, enflasyon neticedir - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2166097-erdogan-faiz-sebeptir-enflasyon-neticedir?fbclid=IwAR2Wm4Bm1ryHim9ZWQmifid-tCxCGHX5hmRi-kUEWpLjz8WyFCmXZOUOmVw)
:)
50 bin TL yi faize mi yatirsam, dolara mi gecsem (kisa vadeli al - sat yapmiyorum)
tum mevduat su an TL de
68 direncinin bugün 3. günü
kırıldı gibi duruyor 9 grafiğinde
77ye kadar atarız 70 üstünde kalıcı olursak
aşağıda 66 altında stop olunabilir 62ye kadar geri çekilme olabilir hatta belki 57 ama sanmıyorum yön yukarı
bugünlük 77lerde takılırız diye düşünüyorum
çok acayip açıklamalar gelirse bir sonraki hedef 86..
50 bin TL yi faize mi yatirsam, dolara mi gecsem (kisa vadeli al - sat yapmiyorum)
tum mevduat su an TL de
viopa gir 12. ay vadeden 5 lot al abi
hem faiz hem dolara yatırmış olursun :)
Dedigim oldu,satis icin zaman kolluyoruz.
Bebinle birlikte alanlar ve satis yapmak isteyenler oglene dikkat.
Ha buarada alsat yapmiyorsaniz,gonul rahatligi ile bekliyebilirsiniz.
Bu seviyeden de alinir ama satis kovalanirken almak bilemedim.
Uzun vade zaten zarar ettirmez. Cunku kutuplasmalar olucak.
viopa gir 12. ay vadeden 5 lot al abi
hem faiz hem dolara yatırmış olursun :)
viop nedir
doları vadesine göre alabileceğin işlem alanı
borsa gibi forex gibi bir şey
şu an mesela 12. ay vadesi 18 kuruş yukarıdan alınıp satılıyor
serbestte duran paraya da devlet net %22 civarı faiz veriyor
50 bin tl ile 5 lot işlem açsan 60 bin tl lik dolar almışsın gibi kar/zarar edersin
5 lot için 2250 lira teminatın kesilir
kalan 47750ye de faiz alırsın
bahçeli posta koydu kur tepki veriyor bakalım
TorqueTuning
23-10-2018, 10:26
Karı koca arasında olur böyle ufak sürtüşmeler, dikkate almayın :D
Dun ve bugun uyarmistim, oglene dikkat demiştim.
Beklentilerim oldu,daha ne diyim :)
Simdi satis zamani. Begendiginiz seviyeden veri 50lerden aldiklarinizi. Ha ben risk alirim rte nin cevabini beklerim diyenlerin yolu 84 e acik olsun :)
Dun ve bugun uyarmistim, oglene dikkat demiştim.
Beklentilerim oldu,daha ne diyim :)
Simdi satis zamani. Begendiginiz seviyeden veri 50lerden aldiklarinizi. Ha ben risk alirim rte nin cevabini beklerim diyenlerin yolu 84 e acik olsun :)
abi pardon filmini izlediysen orada bir sahne var
bişey için para lazım diyor senin dolarları bozalım
olmaz diyo öbürüde dolar bu dolar bozulmaz dolar her zaman değerlenir
ta ki şişme kadın alana kadar bozmuyorlar doları :D
ben şişme kadını beklicem bozmak için
daha 25 ekim ppk var
ilk hedefim 5.95
5.95 gelince bakıcam tekrardan
wuuuuuu Bahçeli İttifak arayışı kalmamıştır. Tek başımıza hareket edeceğiz ve her seçim bölgesindede aday çıkartacağız dedi :D Yürür dolar bunun etkisiyle daha
satılacak seviye olarak tahminin varmıdır abim. şu rakama gönderilir diye.
7.10dan eri gelen düşen trendin üstüne bahçeli sayesinde attık
normal zamanda atamazdık ama ittifak bozuldu bundan sonrası mecliste çoğunluğu kaybeden bir akp demek
bu da belirsizliklerin artması ve zayıf bir iktidar demek
ilk hedef 5.86 gün içi ulaşabiliriz..
Skyhawk34
23-10-2018, 10:43
kemerlerinizi bağlayın yükseliyoruz
Skyhawk34
23-10-2018, 10:44
gerçi bu saatten sonra kemerde iş yapmıyor. donu sıyırmadan saplıyorlar.
individual
23-10-2018, 10:45
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını yüzde 1,50'den yüzde 2'ye yükseltti.
TCMB, 18 Aralık 2017'den bu yana söz konusu faiz oranını yüzde 1,50 olarak uyguluyordu
Merkez Bankası`ndan `zorunlu karşılık` adımı - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com. (http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/tcmb-dolar-cinsi-zorunlu-hesaplara-odenen-faizi-yukseltti/87000/87369/)
Yaw şu atışmaları neden ay sonunda yapmazlar. Ay sonu maaş alıp bir kısım yatırım yapacaktım düşükken şimdi arttı da artıyor.
Şansıma tüküreyim.
MHP acaba yüksekten bozduktan sonra dipten yine dolarmı aldı :)
VTec_king
23-10-2018, 10:59
5.8475, oldu
6.19 dan almıştım, daha beklicem gibi
individual
23-10-2018, 11:00
yatay seviye çok sevilmez.bu tarz oynaklık sevilir.yine bir durumlar var bakalım.
hayırlısı hepimiz için.
86ya da çok güçlü geliyoruz
hayırlısı bakalım
CB konuşmaya başlayacak az sonra
individual
23-10-2018, 11:07
bahçeli af için çok zorladı olmadı.
hayırlısı bakalım
86 yı geçersek 95 e gideriz
ama bir günde 2 direncin birden kırılması düşük ihtimal
tabi hacim yoksa ve yabancı yüklenirse olabilir
normalde 95te bozacaktım ama daha ppk var ister istemez bir dalgalanma olacaktır
temkinlice izlemek mantıklı 86 önemli..
5.8475, oldu
6.19 dan almıştım, daha beklicem gibi
Sen vtec açsan bile şimdilik zor görünüyor :).
Yılsonu senin dermanın olacak gibi :)
Yaw şu atışmaları neden ay sonunda yapmazlar. Ay sonu maaş alıp bir kısım yatırım yapacaktım düşükken şimdi arttı da artıyor.
Şansıma tüküreyim.
Ne faydası var bu zatın bu millete Allahım sen bu topluma yaşama öngörü nasip eyle adamlar kendi işleri çıkarları için cezaevindeki baronlar için koca toplumu ateşe atıyorlar
kar satışı gelsin de vurup öldürmeyin..
78lerden kısa stoplu trade edilebilir
individual
23-10-2018, 12:06
cumhur ittifakı devam ediyor yerel seçimde yok dediler.
sorun yok zaten hafif bir gerileme oldu telaşa yer yok.
Ben bozdum rte oncesi.
Suan 78lerdr,ben 8387den verdim
Simdi 6.04 maliyetimi bekliyecegim ama 4is gunde cok iyi kar yazdik birlikte.
Simdi neler olucak bekleyio göreceğiz. Bilgi aldikca paylasacagim.
Ben bozdum rte oncesi.
Suan 78lerdr,ben 8387den verdim
Simdi 6.04 maliyetimi bekliyecegim ama 4is gunde cok iyi kar yazdik birlikte.
Simdi neler olucak bekleyio göreceğiz. Bilgi aldikca paylasacagim.
5.82 leri görürsek gönderelim mi abi
bakalım abd açılışında "ulan ztn 86ya kadar çizmişler birde biz çizelim" dicekler mi?
hayırlısı bakalım
86 sımdılık zor,1 gun daha bekle.
Daha ne dıyım. 2 gundur herseyı yazmısım.
Kutuplasmalar bır sure devam edıcek.
barracuda
23-10-2018, 20:12
86 sımdılık zor,1 gun daha bekle.
Abi 25indeki toplantıdan faizle ilgili ne çıkar?
Hıc bır fıkrım yok ama rte konuyu pısırır 1 gun once yada o gun.
Dolar endeksi yukselıyor. Faız de. Mart ayına kadar her turlu seyı beklıyorum.
Merhaba arkadaşiar Çin endüstri ve ticaret bankası hakkında düşünceleriniz nelerdir arkadaşlar
Mevduat olarak birikim yatırırlırmı
7150 de stop oldum
hedef gelmeden trendin altına indi
temizlik amaçlı keşke boyatmak yerine yıkatsalar daha iyi olur vallahi. boyasız yazıp 1 parça boya var yazıyorlar hemde bu yazılar ard arda yazılan kelimeler.
yanlış yere yazdım kusura bakmayın.
temizlik amaçlı keşke boyatmak yerine yıkatsalar daha iyi olur vallahi. boyasız yazıp 1 parça boya var yazıyorlar hemde bu yazılar ard arda yazılan kelimeler.
??
10 krtr..........
Gün sonu .6x li rakamlar gelirse alınır mı acaba yarın faiz artmaması durumunda yönü yukarı verebilir
teknik olarak 72den dönmesi gerekiyordu şu an 52lerden gelen yükseliş trendini kırması çok saçma bir durum hemde dolar endeksi bu kadar yükselmişken
sanki yine birileri bi parasal işlem yaptı bugün o da tekniği bozdu
66lar beklenebilir
??
10 krtr..........
yanlış yere yazdığımı belirttim. ek sekmeyi karıştırdım.
58 giriş 70 çıkış selamlar bol kazançlar.
85 ustunu gormesi ne kadar surer acaba?Bi ongorunuz var mi?
66 da baya alis geldi ama iyi dovis bozuldu.
Eminim kaynagi belirsiz giristir.
Yarin onemli,hedef 2.bozma yerleri.
Pik tepe olarak tahmininiz var mi?
Abi erken yazda kaçırmayalım 2. Bozma yerini 1. Yi kaçırdım
Alım yerini net soyledım,bozarkende cunku yapılıcak acıklamaları onceden haber almıstım.
Sımdı merkez. E sıyasi birlik takıp edılmelı.
Bahceli nın gazını aldılar,oda hemen dondu.
Hatta suraya da koyayım sursun,bakın af cıkıcak malesef.
Kurtlere yaranmak ıcınde andımız olayına daha sert mudahale edılıcek.
Bakalım uluslararası bır olay olucak mı....
5.86 ları görürmüyüz peki
teknik olarak 72den dönmesi gerekiyordu şu an 52lerden gelen yükseliş trendini kırması çok saçma bir durum hemde dolar endeksi bu kadar yükselmişken
sanki yine birileri bi parasal işlem yaptı bugün o da tekniği bozdu
66lar beklenebilir
dün 66dan döndük ama kesinlikle 66ya gelmememiz gerekiyordu
kar almanın ötesinde bişiler oldu muhtemelen kokusu yakında çıkar
500-500 satan mb dün 2000-2000 satıyordu
trendin içine ettiler şimdi 77 fiboya gideceğiz yine muhtemelen
Buara teknige kafa yorma. Sacma hareketler devam edecek,abi tavsiyesi :)
Bugun rte atar gider yapmalı ama nerde ne zaman bilemiyorum. Çünkü dunki olanlar yilratti karizmasini.
Dikkatli olum,yukselince satariz yine.
Not:Bir dost ..
Dun borsa istanbulun viop ile ilgili seminerine katildim. Vadeli islem yapanlar icin avantajli gorunuyor. Viop islemlerine bir goz atin derim.
by_hayali
25-10-2018, 09:40
alım için bekleyelimmi :) 69 oldu
İşte faiz tahminleri - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/iste-faiz-tahminleri-2700852/)
Burası tam kumara döndü valla napıcakları belli değil %50 ihtimal var bugün para kazanmak için
Benim önerim bu seviyeler vadeliye yatırım yapma seviyeleri beyler. Bakın ortada fol yok yumurta yok. Ani ve kararlı yükselmesi için SPEKÜLASYON beklenmez. Biri çıksada ortalık karışsa denmez. Vadeliye girersin alırsın garanti bir yüzde. O sırada belki spekülatif hareketler olur bozabileceğin bir vadeyle yine dövize girersin
Enparanoktakombankadangüzeliiiiiiii diyorum ben de şu an.
kimseye akıl vermek gibi olmasın ama tam dolar zamanı diyorum bende :D
bana güvenip almayın muhabbetine öngörümü söyledim yeteri kadar soğuduk kasım ayı lets the party begin bence..
PiscocuK
25-10-2018, 10:28
Sorsan ülke batıyor forumca zenginiz :)
maşallah maşallah şöyle iki iş yapsak :D
Sorsan ülke batıyor forumca zenginiz :)
maşallah maşallah şöyle iki iş yapsak :D
forum ortaminda ortak is alanlari ile ilgilenenler birlestirilse hepimiz icin iyi olur aslinda :)
Herkesin uzmanlik alanlari farkli ama is disindaki muhabbetler ayni :)
PiscocuK
25-10-2018, 11:06
forum ortaminda ortak is alanlari ile ilgilenenler birlestirilse hepimiz icin iyi olur aslinda :)
Herkesin uzmanlik alanlari farkli ama is disindaki muhabbetler ayni :)
Tabiki, ben bu forum sayesinde çok insan tanıdım çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum.
faizi sabit bıraktı mb. iyi düşüyor valla
faizi sabit bıraktı mb. iyi düşüyor valla
Merkez Bankasına Ortadoğu Desteği İşte Doları Duşuren Neden (https://www.sondakika.com/haber/haber-dolar-neden-dusuyor-iste-nedeni-11371516/)
lucky Jackal
26-10-2018, 10:26
dolar için mantıklı alım seviyesi nedir sizce? ben çok anlamam bu işlerden alıp. 4-5 ay bekleyebilecek olsanız bugünkü kurdan alınır mı? veya şuraya düşünce alınır gibi tavsiye çıkar mı?
walla buralar mantıklı alım seviyeleri aslında ama piyasayı fonluyorlar kuru tutabilmek için
buda teknik meknik her şeyi bozuyor
ben yabancı bankaları fonları da takip ederim
2 gündür tl için jpm de commerzbank da baharın bittiğini söylüyor
ama öte yandan merkezin rezervleri eriyor ve araplara ne karşılığında olduğu bilinmeyen tahviller satılıyor
risk sizin riskiniz risk almak istemezseniz %25 faiz güzel faiz
GokhanRS
26-10-2018, 10:31
dolar için mantıklı alım seviyesi nedir sizce? ben çok anlamam bu işlerden alıp. 4-5 ay bekleyebilecek olsanız bugünkü kurdan alınır mı? veya şuraya düşünce alınır gibi tavsiye çıkar mı?
sesli düşünüyorum, sende tesadüfen duyuyormuşsun :D
ben olsaydım faize koyarım, faizler düşürüleceğini anladığımda dolara geçerim.
GokhanRS
26-10-2018, 10:32
bütçeni bilmediğim için bir şey diyemiyorum ama, dolar olarak güzel faiz alabileceğin yükseklikte paran varsa, dolar faizine koymakta mantıklı olur bence.
lucky Jackal
26-10-2018, 10:38
sesli düşünüyorum, sende tesadüfen duyuyormuşsun :D
ben olsaydım faize koyarım, faizler düşürüleceğini anladığımda dolara geçerim.
Valla şu an faizdeyim zaten. Dolar 7 olur 8 olur söylentileri çok gıdıklıyor. Belki bir kısmını bölüp dolar alırım. O daha mantıklı gibi geliyor nedense.
individual
26-10-2018, 10:43
Yatırımlarınızı garanti olmasını istiyorsanız bölmeniz daha mantıklı.
Örnek olarak. 100.000TL paranız var.
25.000TL Dolar yada (Altın)
25.000TL Euro
25.000TL Faiz
25.000TL Borsa (Büyük firmalar örnek thy,tüpraş,aygaz,ereğli demircelik gibi)
Bu şekilde bölmeniz durumunda birinde zarar olsa dahi diğeri çıkacaktır.
YTD(Yatırım tavsiyesi değildir)
Yapacağımdan ya da yapabileceğimden değilde, meraktan... Trader için ana para ne olmalı. Trade e başlaması için, sadece bununla geçimini sağlaması için min miktar olarak ne ön görülebilir?
Yapacağımdan ya da yapabileceğimden değilde, meraktan... Trader için ana para ne olmalı. Trade e başlaması için, sadece bununla geçimini sağlaması için min miktar olarak ne ön görülebilir?
alabileceğiniz riskle ve kullanacağınız kaldıraç önemli
kaldıraçlı piyasalarda al-sat yaparak aylık %25 getiri mümkün
bunu genele yayacak olursanız %15-20 getiri elde edebilirsiniz
sozlrcom
26-10-2018, 19:04
Güzel bilgiler için teşekkürler.
İyi düştü bugün. 5.57 çok iyi bir rakam. Daha düşecek gibi duruyor.
rebelh bugunki duruma ne diyorsun. çok enteresan bir gun değil mi? bist %3 dustu dxy ucmus durumda ama dolar dusuyor. reel kur duzeyi bu pozisyonda bu fiyat olmamalı diye dusunuyorum.