Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
ben hep alım taraftarıyım TLnin olayı farklı
Bist de
Carrefour dan az birşey aldım.
2. Stoklama dalgası bekliyorum 7 lere tekrar gelebilir Bist hareketleri haricinde
YTD
emre_277
20-03-2020, 14:08
Dolar alınır mı lütfen bir cahile anlatır gibi anlatın :)
baskan96
20-03-2020, 14:20
Dolar alınır mı lütfen bir cahile anlatır gibi anlatın :)
rebelh Ağabeyim bu işin üstadı yazacaklarım tamamen onun yazdıklarından kendi anladıklarımdır :D
CDS diye bir değer var anlamı ülkelerin risk puanı. Dünyaya dolar dağıtılırken Türkiye'nin CDS puanı artmaya yani riskli olarak görülmeye devam ediyor. Bundan dolayı kendisi doların her koşulda alım için güvenli liman olduğunu ancak riski azaltmak isteyenlerin 50-50 olarak ana parayı bölüp döviz+altın yapılabileceğini söyledi.
Yanlış söylediklerim varsa affola..
İlk dalga geçti gibi fed bir çok ülkeyle yeni swap kanalları açınca piyasalar biraz rahatladı ama bizim geldiğimiz seviye 3 kuruş eksi 5 kuruş artı :)
uzun vadeli olarak konuşuyorum; ben bu süreçte en avantajlı paranın dolar olduğunu düşünüyorum nedeni ise rezerv para olması
her şeyin değerinin dolar ile ifade edildiği bir döneme denk geldi nu kriz dolayısıyla satılan her şey dolara dönüyor ve mbler içerisinde en hızlı, en akılcı8elindeki imkanlar doğrultusunda) kararlar alan yine fed oluyor ve diğerleri onu izliyor
Krizin diğer krizlerden neden farklı olduğunu anlatmıştık, dolayısıyla yatırımcı bu sefer kazanacağı değil güveneceği bir yer arıyor o da abd doları
İşin bizlik boyutlarına bakınca ise biz ztn 2018 krizini atlatamamış ötelemiştik ve kumbarayı yiyip, dthların %45ini satıp, net rezervi bitirip, işzislik fonunu da kamu tahvillerine çevirmiştik
Yani şu savaşta hem arada kaldık hem de kurşunumuz yok ve italyanın bile yüzüne bakmayanlar bizle hiç ilgilenmeyecekler
Dediğim gibi orta/uzun vadede en sağlıklısı dolar birde ons düşerse(1410 bandı) gram altın olur
kısa vadede ise her düşüş alım fırsatıdır mesela sabahki 47 seviyeleri..
bu kriz en garanti işlem yapan beni bile vurdu :D
ne düşüş ne çıkış umrumda olmaz benim vade trade ederim ama bu sefer vadelerin hepsinde fiyat şaştı
bu ay vade karlarını alabilmek için vade sonunu beklicem :D:D
benim gibi sürekli günlük kapanış yapan, günde kemiksiz 10 satini ekran başında geçiren bir adam için karantina daha bi sıkıcı olacak :D
büyük ihtimal tekrar kur trade etmeye dönücem maksat hareket olsun
baskan96
20-03-2020, 14:29
bu kriz en garanti işlem yapan beni bile vurdu :D
ne düşüş ne çıkış umrumda olmaz benim vade trade ederim ama bu sefer vadelerin hepsinde fiyat şaştı
bu ay vade karlarını alabilmek için vade sonunu beklicem :D:D
benim gibi sürekli günlük kapanış yapan, günde kemiksiz 10 satini ekran başında geçiren bir adam için karantina daha bi sıkıcı olacak :D
büyük ihtimal tekrar kur trade etmeye dönücem maksat hareket olsun
Abi bir önceki postundaki ons altın 1.410 dolar seviyesinin gelme ihtimali ve sebepleri nelerdir?
Abi bir önceki postundaki ons altın 1.410 dolar seviyesinin gelme ihtimali ve sebepleri nelerdir?
wallaha tam net bir sebebim yok 1.si 1600lere çıkmasının ve milletin altın almasının bir sebebi yok
2.si dolar yerine alınacaksa illa bari en diplerden olsun alım teknik olarak 1410lar mümkün ama tekniğe tam güvenmiyorum
3.sü ben kimseye altın alma demiyorum aslında, "dolardan altına geçme diyorum" ya da "dolar mı altın mı dersen bir süre daha dolar" diyorum
ola ki 1410lara gelirse o zaman altın alındığında ons tepkilerinde hem onstan hem dolardan kazanacağız mevzu bu
ha bugün 1410 yarın 1460 diyebilirim her şey her gün değişebiliyor..
baskan96
20-03-2020, 14:39
wallaha tam net bir sebebim yok 1.si 1600lere çıkmasının ve milletin altın almasının bir sebebi yok
2.si dolar yerine alınacaksa illa bari en diplerden olsun alım teknik olarak 1410lar mümkün ama tekniğe tam güvenmiyorum
3.sü ben kimseye altın alma demiyorum aslında, "dolardan altına geçme diyorum" ya da "dolar mı altın mı dersen bir süre daha dolar" diyorum
ola ki 1410lara gelirse o zaman altın alındığında ons tepkilerinde hem onstan hem dolardan kazanacağız mevzu bu
ha bugün 1410 yarın 1460 diyebilirim her şey her gün değişebiliyor..
Eldeki arabayı satmaktan vazgeçtim bende. Bir miktar para kalmıştı onu çeviriyorum ufak ufak. Aslında aracı da verip komple döviz geçiş yapma planım vardı ama ileriki periyotla ilgili farklı düşüncelerimiz var abi seninle ondan şimdilik aracı elde tutuyorum :D Piyasa yükselirse zaten artı yazacağım piyasa düşerse de bir tek bana mı düşüyor a#k diyip devam edeceğim :) Elde yüksek nakitle ileriki periyotta piyasa düşerse alma olayı da var ama birincisi dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak istemiyorum ikincisi de elimde kağıt parçaları olması yerine en azından bir "mal" olmasını istiyorum.. Zaman neler gösterecek bakalım
baskan96
20-03-2020, 14:45
rebelh Abi bir de bizim halkımızda altına yönelik bir güven tutkusu var. Köşede az da olsa para artıran ev hanımları hemen gidip gram veya çeyrek altın alıyor. Tümevarım yaparsak yükselişe halktaki bu tutku sebep oluyor denebilir mi?
Tabii ki ev hanımlarının alacağı 1-2 gram altınla olacak bir yükseliş değil ama sermaye patronları da bu yönlü davranıyor olabilir mi..
rebelh Abi bir de bizim halkımızda altına yönelik bir güven tutkusu var. Köşede az da olsa para artıran ev hanımları hemen gidip gram veya çeyrek altın alıyor. Tümevarım yaparsak yükselişe halktaki bu tutku sebep oluyor denebilir mi?
Tabii ki ev hanımlarının alacağı 1-2 gram altınla olacak bir yükseliş değil ama sermaye patronları da bu yönlü davranıyor olabilir mi..
bizim ev hanımları denizde kum tanesi, hindistandaki düğün sezonunda takı takanlarda :)
malın fiyatının artması için spot fiyatı artmalı spot fiyatı ise londrada belirleniyor
sizin aldığınız ya da düşünde takılan altın 0'dan siz alacaksınız diye üretilmiyor zaten var olan fiziki altın el değiştiriyor o ancak kuyumculara kar yazar
Altının fiyatını belirleyen şey(ons) küresel taleptir o da suni olarak fx piyasasında belirleniyor kuyumcu ona göre alıp/satıyor
Tabiki bir ya da bir kaç kuyumcu da manipüle edemez çünkü çok büyük hacimli bir emtia ancak işte büyük fonlar yön değiştirerek manipüle edebilir ama onlarında karşısına daha büyük fonlar ya da bir kaç büyük fon çıkabilir..
https://twitter.com/medyablok/status/1240984549619904512
taksi plakasının aslında para etmemesi gerektiği de anlaşılacak
İlk günden beri ısrarla "bu işin sonunda her şey yeniden fiyatlandırılacak" diye iddia ediyorum
zaman gösterecek..
https://twitter.com/medyablok/status/1240984549619904512
taksi plakasının aslında para etmemesi gerektiği de anlaşılacak
İlk günden beri ısrarla "bu işin sonunda her şey yeniden fiyatlandırılacak" diye iddia ediyorum
zaman gösterecek..
ay inşallah
individual
20-03-2020, 16:34
1-2 hafta öncesinde birkaç kez taksi kullandım.Aracına bindiğim şöför iş yok plaka sahibine çalışıyorum şuan içerdeyim 1-2 gündür bırakıcam demişti.
Şimdi bu kadar şöför gidip protesto ediyor devlet bize yardım etsin diyor.Devlet ne yapacak taksi sahibine aylık kiran 9.000TL bunu 3.000TL mi yap diyecek ben anlamadım.
En büyük tepki araçları bırakın toplu şekilde.Abi kiralar yüksek bu rakamlarla zaten müşteride yok iş yok diyin.
Bakalım plaka sahipleri ne yapacak onlar düşünsün.
birde yasal olarak plaka sahibi aracı çalıştırmak zorunda değil mi?
Bist de
Carrefour dan az birşey aldım.
2. Stoklama dalgası bekliyorum 7 lere tekrar gelebilir Bist hareketleri haricinde
YTD
:D:D
Endekse ters gidecek kağıdı buldum yine :D
Haftasonu ohal söylentisi patlarsa millet stokkkk diye zıplarsa pazartesi daha da hoş olur mu olur :D
individual
20-03-2020, 20:01
birde yasal olarak plaka sahibi aracı çalıştırmak zorunda değil mi?
aynen oyle bir durum var sanirim.bu taksilerde soyle bir durum oldu.
uber geldi vay uber geldi marti scooter var vay biz is yapamiyoruz.
istedikleri su sanirim.arabamiza binmeyelim toplu tasimayada aracda kiralamayalim paso taksiye binelim.
individual
20-03-2020, 20:15
Edit:Taksi olayında ben şöförlerin yanındayım haklılar ama çözüm devlet'de değil.
Bu kadar araç toplanmışlar hepsi bir anda bırakmaları lazımdı.Biz bu kira fiyatları ile çalışamıyoruz alın arabalarınız burda siz çıkın denirdi.
Plaka sahipleri o zaman düşünecekler.
alihan_27
20-03-2020, 22:02
https://m.youtube.com/watch?v=MDbfpu4KpyM
Kominizm, liberalizm, faşizm, kapitalizm vb insanlığın problemlerine çözüm olmaktan uzaklar. İnsan medeniyetinin geldiği noktada daha köklü, daha kapsayıcı çözümlere ihtiyaç olduğu mevcut durumdada görülüyor.
Herşey kötüye giderse ben kendimi kurtarırım düşüncesindeki bol sıfırlı varsıllar var. Medeniyet kendi kendine inşa edilmedi ve bugünlere kendi kendine gelmedi. Farklı ırktan, genden, anlayıştan, görüşten milyarlarca birçoğu geçmişte yaşamış insanların, üst üste koyarak inşa ettikleri bir değer. Dolayısıyla birkaç ılık popoluya bırakılacak kadar değersiz değil, onların taşıyabilecekleri kadar basitte değil. Sömürüyle getirdikleri bu açmazı, bencillikle sömürülenlere yıkamayacaklar, evrenin kanunları buna izin vermez. Kendi yokoluşlarınıda beraberinde getirir.
Akılla, topluca daha ileriye nasıl gidebilirizin tartışılması gerek. İnsanlara umut olacak, güdüleyecek bir gelecek tasarısı lazım. Tüm dünya bir buhranın içinde ve bu hal iyiye götürmüyor.
Icımden bır ses 6.96-7.03 arası euro aldıyor.....
rebelh 997TT bende de ufak bir miktarda TL var 46'lara geldik daha aşağıda nerede durabilir?
Yahu %1 bıle olmayan hareketlerle işlem yapılır mı? etmeyın....
cagalazade
21-03-2020, 01:22
ya arkadaşlar doğru yer mi bilmiyorum ama sormak istedim... sıfırdan bu yatırım konusuna başlamak için doğru adres, yol yordam nedir neresidir bilgli verir misiniz zahmet olmazsa?
GokhanRS
21-03-2020, 08:20
ya arkadaşlar doğru yer mi bilmiyorum ama sormak istedim... sıfırdan bu yatırım konusuna başlamak için doğru adres, yol yordam nedir neresidir bilgli verir misiniz zahmet olmazsa?
Adres doğru da tarih yanlış abi :)
baskan96
21-03-2020, 09:38
Yahu %1 bıle olmayan hareketlerle işlem yapılır mı? etmeyın....
Murat abi haklısın. Ben eldeki TL'yi değerlendirme amaçlı ne yapılabilir diye sormuştum nitekim bir miktar giriş yaptım artışa geçmeden
Ben hayatımda ılk kez gram altın aldım ons 1460 lara gelınce.
Haftaya guzel karla satıcagım hıssı var....
Low-Rider
21-03-2020, 13:27
Nedir beklentin gram TL olarak ?
Nedir beklentin gram TL olarak ?
Sanırım 325-330lardan verırım. 308-310 malıyetlerım var.
bu işin ciddiyetini hükümet kavradığında para basmaktan öte bir şans kalmadığını görecek
çok ciddi bir enflasyon ve çok ciddi bir işsizlik bekliyorum orta/uzun vadede
ve tabiki yeni bir kur krizi
bu işin ciddiyetini hükümet kavradığında para basmaktan öte bir şans kalmadığını görecek
çok ciddi bir enflasyon ve çok ciddi bir işsizlik bekliyorum orta/uzun vadede
ve tabiki yeni bir kur krizi
Mike,acayıp para basılıyor 10 gundur. Bılgıne....
individual
22-03-2020, 14:52
önümüzdeki hafta için düşünceleriniz nedir ?
alın size 120 milyar tllik bi kesin çözüm paketi
@ozngndgdu
Tekrar edelim; tüm (!) çalışanları 1 ay ücretli izne çıkarmanın kamu + özel kesimlere yaratacağı personel gideri yaklaşık 120 milyar TL'dir.
Böylesi önemli bir şey için bu para çerez parasıdır. Yarın zorunda kalmadan, bugün tüm çalışanlar ücretli izne çıkarılsın...
100ü veren 120yi de veremez mi?
veremez tabiki de çünkü 100 bile 100 değil hepsi seçim meydanlarında kullanılacak metin malzemesi sadece
Reis bana 2 gün kaybettirdi ama olsun 82binlere geldik
Şimdi yeni hedefler için yurt dışını izlemeye devam ama yönüm hala aşağı, hala ana beklentim 77binler..
baskan96
23-03-2020, 09:08
:D:D
Endekse ters gidecek kağıdı buldum yine :D
Haftasonu ohal söylentisi patlarsa millet stokkkk diye zıplarsa pazartesi daha da hoş olur mu olur :D
Hayatımda hiç borsa oynamamıştım abi. Senin yazdıklarını gördükten sonra dedim ki lot mot nedir nasıl alınır bi araştıralım bakalım.
Hesabı vs açtım ve 20 lot Carrefour aldım bakalım ne olacak :D
Sırada ne var? Para basma zamanı mı? - Yetkin Report (https://yetkinreport.com/2020/03/23/sirada-ne-var-para-basma-zamani-mi/)
şu durumda ekonomiyi özetleyen bir yazı
rebelh hocam Akşam 16:30 gibi Abd den açıklama bekleniyor galiba.Resesyon olması durumunda altın ve dolarda nasıl bir değişim bekliyorsun?
rebelh hocam Akşam 16:30 gibi Abd den açıklama bekleniyor galiba.Resesyon olması durumunda altın ve dolarda nasıl bir değişim bekliyorsun?
ne açıklması beklendiğini bilmiyorum ama resesyon zaten olacak ve bir kaç çeyrek sürecek bundan kaçış yok bu fiyatlandı
eskiden hangi ülke/para birimi daha iyi diye pozisyon açardık
artık hangisi daha az kötü etkilenecek diye pozisyon açıyoruz
baskan96
23-03-2020, 11:22
ne açıklması beklendiğini bilmiyorum ama resesyon zaten olacak ve bir kaç çeyrek sürecek bundan kaçış yok bu fiyatlandı
eskiden hangi ülke/para birimi daha iyi diye pozisyon açardık
artık hangisi daha az kötü etkilenecek diye pozisyon açıyoruz
Abi merhaba
Yani elde var olanı korumak mı, alıma devam etmek mi yoksa önce satış sonra alış mı mantıklı olur?
Abi merhaba
Yani elde var olanı korumak mı, alıma devam etmek mi yoksa önce satış sonra alış mı mantıklı olur?
neyi? 10 karakter
neyi? 10 karakter
Şahsım adına Altın&Usd
Şahsım adına Altın&Usd
şu 6,07den beri alım diyorum ve ısrarla hiç satış demedim hala da demiyorum
sadece ons fiyatına göre altın/dolar takası olabilir tlye geçiş önermiyorum
Kamu bankalarının destek paketleri açıklaması olumlu
ilerleyene günlerde daha fazla adım atılabilir diye düşünüyorum
Hayatımda hiç borsa oynamamıştım abi. Senin yazdıklarını gördükten sonra dedim ki lot mot nedir nasıl alınır bi araştıralım bakalım.
Hesabı vs açtım ve 20 lot Carrefour aldım bakalım ne olacak :D
Yürüyoruz inceden yüzde 20 artıdayım cumadan beri aşağı yukarı
Hedef 8 benim hadi rast gele
baskan96
23-03-2020, 13:34
Yürüyoruz inceden yüzde 20 artıdayım cumadan beri aşağı yukarı
Hedef 8 benim hadi rast gele
Bankalardaki düşüşün elbet bir çıkışı olacağını yazmıştın abi. Bankacılık sektöründeki hisseler hakkında var mı bir önerin?
neyi? 10 karakter
Altın ve dolar abi
Bankalardaki düşüşün elbet bir çıkışı olacağını yazmıştın abi. Bankacılık sektöründeki hisseler hakkında var mı bir önerin?
Altın ve dolar abi
yazdım yukarıda
fed sınırsız alım kararı aldı " ne gerekiyorsa alacağız" diyorlar
sonuçta parayı yaratan onlar istedikleri gibi at koşturabilirler
ahmetgurlek
23-03-2020, 14:18
fed az önce sınırları kaldırdı ;) sınırsız uçuşa geçti, artık tuvalet kağıdı stoklamanıza gerek kalmadı, tuvalet kağıdı biterse 1 dolarlar kullanabilirsiniz kıçınızı silmek için...
fed az önce sınırları kaldırdı ;) sınırsız uçuşa geçti, artık tuvalet kağıdı stoklamanıza gerek kalmadı, tuvalet kağıdı biterse 1 dolarlar kullanabilirsiniz kıçınızı silmek için...
neo klasik iktisadın yanlış yönlendirmeleri
normal şartlarda olsa dediğin olabilirdi ama gör bak olmayacak dolar bizim için daha pahalı olacak..
huseyinturk
23-03-2020, 14:20
Japon yenine girilirmi bu süreçte? Salgını en iyi yöneten ülkelerden, etkisi olurmu?
fed sınırsız alım kararı aldı " ne gerekiyorsa alacağız" diyorlar
sonuçta parayı yaratan onlar istedikleri gibi at koşturabilirler
bu tam olarak ne anlama geliyo biz türklerin anlayacagı dilde tercüme edermisin kardeşim
ahmetgurlek
23-03-2020, 14:29
bu tam olarak ne anlama geliyo biz türklerin anlayacagı dilde tercüme edermisin kardeşim
çok kabaca önünden geçen herkese borç verecek, şirket veya devlet ayırmadan paraya boğacak diye özetleyebiliriz...
ahmetgurlek
23-03-2020, 14:43
almanya da yaklaşık 800 milyar dolarlık paket onayladı. onların paketi biraz daha mali genişleme paketi gibi duruyor içeriğini tam olarak bilmesem de uzun süredir sürdürdükleri dengeli bütçe politikasını değiştirme kararından benim anladığım o. muhtemelen kamu harcamalarını artırarak yatırım ve istihdam sağlayacaklar.
bu artık büyük buhran 2.0 başka bir şey değil..
önce 2008le kıyasladılar, sonra 2. dünya savaşı ile şimdide büyük buhranın diyorlar
açıp 1929u okumak lazım ne olacağını hesaplamamız lazım
bu artık büyük buhran 2.0 başka bir şey değil..
önce 2008le kıyasladılar, sonra 2. dünya savaşı ile şimdide büyük buhranın diyorlar
açıp 1929u okumak lazım ne olacağını hesaplamamız lazım
Yani 4,88 gelir mi :))))
Yani 4,88 gelir mi :))))
:D
normal bir zamanda böyle bir şey yapmış olsa kesinlikle gelir
ekonomide neyin neden yapıldığını sorgulamamız gerek
almanya da yaklaşık 800 milyar dolarlık paket onayladı. onların paketi biraz daha mali genişleme paketi gibi duruyor içeriğini tam olarak bilmesem de uzun süredir sürdürdükleri dengeli bütçe politikasını değiştirme kararından benim anladığım o. muhtemelen kamu harcamalarını artırarak yatırım ve istihdam sağlayacaklar.
Yaw adamların zaten deli gibi bütçe fazlası rakamı var ellerinde yıllardır. Nasıl harcayalım diye tartışıyorlardı, buraya harcadılar :)
Altın ve dolar abi
Garanti 6,10-6,20 bandında kayığa binilir
Yapı Kredi 1,50-1,60 bandında kayığa binilir
İş Bankası hükümet el koymak istiyor RİSKLİ
Devlet Bankaları hükümet yönetiyor RİSKLİ
Ben Carrefourdan 7.**/8.** yakarsam çıkıp Garantiye girip unutacağım 6 ay
YTD
fedin piyasayı paraya boğmasına rağmen dolar/tl kuru +0,55
peki neden?
Abi vallahi supersin, evde bos otururken 3-5 bisey kazandim sayende.
Nerde bozalım tavsiyen nedir?
Ek onlemler bu hafta parca parca acıklanıcak.
Ucuz kredı,donem sonu faız sılınmesı ertelenmesı,tesvıkler vs vs...
Para basıyoruz bol bol...
Dınleyene afıyet olsun.Bu hafta altınları satarız. euro yu bu sevıyeden ıtıbaren kar alınabılır.
Ama ben olsam euroyu yarına bakıp bozardım.
Abi vallahi supersin, evde bos otururken 3-5 bisey kazandim sayende.
Nerde bozalım tavsiyen nedir?
Bozalım karımızı,cebımıze koyalım.
Ben bozmadım,alıslarımın sadece kar kısmını aldım.
Ihtıyac varsada bozulabılır. Ben olsam yarınıda ızlerdım.
Bu nasıl kotalamak :)
Sanırım sıtede problem var.....
buda.pest
23-03-2020, 17:42
Dınleyene afıyet olsun.Bu hafta altınları satarız. euro yu bu sevıyeden ıtıbaren kar alınabılır.
Ama ben olsam euroyu yarına bakıp bozardım.
ben de bugün gezinirken tavsiyeni görüp aldım.
Eyvallah abi,takipteyiz. :)
Low-Rider
23-03-2020, 17:56
enpara faiz yükseltmiş, diğer bankalarda var mı yükselten ?
enpara faiz yükseltmiş, diğer bankalarda var mı yükselten ?
ing kampanyayla birlikte 11 veriyor
ing kampanyayla birlikte 11 veriyor
aktifsin bu ara her konuya girip çıkıon :)
aktifsin bu ara her konuya girip çıkıon :)
Kanka biliyorsun eskisi gibi takılamıyorum pc başında , korona morona derken dedim dalayım teche bayadır girmiyorum.
hep aynı tech ama değişen birşey yok :D
Kenarda ki 100 lüğü napcaz sen onu söyle :D
Kanka biliyorsun eskisi gibi takılamıyorum pc başında , korona morona derken dedim dalayım teche bayadır girmiyorum.
hep aynı tech ama değişen birşey yok :D
Kenarda ki 100 lüğü napcaz sen onu söyle :D
ben tünayı bekliom belki o da gelir
eski üyeler doluşsa bu bolukta iyi olur forum biraz garip geliyor artık
100lüğü napçağını kouşmuştuk bişi yapmadın mı hala?
https://twitter.com/mahfiegilmez/status/1242118449561731073
şunu ben yazsam "içimizi karartma" diye çıkışırlar hıammına..
ben tünayı bekliom belki o da gelir
eski üyeler doluşsa bu bolukta iyi olur forum biraz garip geliyor artık
100lüğü napçağını kouşmuştuk bişi yapmadın mı hala?
Kanka tünay bence buralarda hala :D :D
Yav seninle konuştuk 2 araba geldi onları aldım bugünde verdim :D
Gene boşta, ticaret olmaz diye düşünüyorum ama , amk insanları birşey yokmuş gibi arayıp pazarlık yapıyorlar. Biri adıyamandan gelecekti dedim gelme kal orda .
Kanka tünay bence buralarda hala :D :D
Yav seninle konuştuk 2 araba geldi onları aldım bugünde verdim :D
Gene boşta, ticaret olmaz diye düşünüyorum ama , amk insanları birşey yokmuş gibi arayıp pazarlık yapıyorlar. Biri adıyamandan gelecekti dedim gelme kal orda .
:D sokağa çıkma yasağı gelir başına kalır
:D sokağa çıkma yasağı gelir başına kalır
ahahahahhaha ses etme o yüzden dedim gelme abi adıyaman nere edirne nere bizden öte koy yok hıammına :D
baskan96
23-03-2020, 18:34
997TT rebelh
Sayın abilerim merhaba.
Gram altında çıkış için üst limit ne olmalı?
997TT rebelh
Sayın abilerim merhaba.
ben gram analizi yapmıyorum o yüzden rakamsal bir şey diyemem
ama murat abinin elinde var sanırım
997TT rebelh
Sayın abilerim merhaba.
yukarda vermıstım alıs ve satıs hedeflerını....
turbo&quattro
24-03-2020, 03:16
yukarda vermıstım alıs ve satıs hedeflerını....
997TT rebelh
Sayın abilerim merhaba.
997TT formda yine :)
Gece 330dan satış emri vermiştim , 4 gibi satmış. Güzel kâr aldım
Bist bugün yukarı %5 civarı gider bir çok kağıt devre keser
Bugün nefes alma günü açık görüş var
ons 1590 üzeri olumlu, 1490larda alım yeri diyemediğim gibi şu anda da satım yeri diyemiyorum çünkü dün fed masayı yeniden kurdu izleyeceğiz bir kaç gün
Doların yine böyle çakılmasının sebebi nedir? geçe hafta 6.46 trenini kaçırmıştık. Kısa/orta vade için bu seviyeden girilir mi?
ben bunu 0rta/uzun vade için fırat olarak yorumladım ve alım yaptım
kısa vade belirsiz bence her gün her yerden bi karar geliyor
GokhanRS
24-03-2020, 09:04
kaynak g.tüm diyebileceğimiz bir yer ama imf den yardım isteyen 80 ülke arasındaymışız ve talep olumluymuş. yani piyasaya yeni dolar gelebilir.
kaynak g.tüm diyebileceğimiz bir yer ama imf den yardım isteyen 80 ülke arasındaymışız ve talep olumluymuş. yani piyasaya yeni dolar gelebilir.
imfnin açıkladığı paket 1 trilyon dolar bunu 80 ülke bölüşecek
fedin kendi ülkesi için açıkladığı toplam paketler 5 trilyon dolardı onu sınırsıza çevirdi dün
GokhanRS
24-03-2020, 09:09
imfnin açıkladığı paket 1 trilyon dolar bunu 80 ülke bölüşecek
fedin kendi ülkesi için açıkladığı toplam paketler 5 trilyon dolardı onu sınırsıza çevirdi dün
evet ama orantılı dağıtım yok biliyorsun, yani sırpa vereceği rakamla türkiyeye vereceği rakam aynı değil. fed de dolaylı ve direk tüm ülkelere para pompalamak durumunda kalacağı açık zaten. amerikan ekonomisi istediği kadar dolar bassın ihracat verileri düşünce her türlü ekonomi sarsılacak, o yüzden özellikle ihraacat yaptıkları ülkeleri daha fazla olmak üzere genel bir besleme olacak gibi geliyor bana. arkadaş virüsler bile patronlara yarıyor.
baskan96
24-03-2020, 09:17
Yigit-Y
Abi an itibariyle Garanti 7.27 YKB 1.85 Carrefour 5.70'lerde :D
Bankaların alım fırsatı geçmiş mi oluyor bu durumda
evet ama orantılı dağıtım yok biliyorsun, yani sırpa vereceği rakamla türkiyeye vereceği rakam aynı değil. fed de dolaylı ve direk tüm ülkelere para pompalamak durumunda kalacağı açık zaten. amerikan ekonomisi istediği kadar dolar bassın ihracat verileri düşünce her türlü ekonomi sarsılacak, o yüzden özellikle ihraacat yaptıkları ülkeleri daha fazla olmak üzere genel bir besleme olacak gibi geliyor bana. arkadaş virüsler bile patronlara yarıyor.
bize yutturulan bu sistemin temeli şirketler, devletleri bile şirketler yönetiyor
dün mahfi hocanın bir twitini paylaştım forumda bende aynı şeyi düşünüyorum
o yüzden ne fedin ne imfnin hamlelerinin aşı bulmanın yarısı kadar bile etkili olacağını sanmıyorum
bizdeki dolara gelirsek fedin kararını dün piyasa açıkken neredeyse iplemedik ama piyasalar kapanınca gevşedik şimdi piyasa yeniden açıldı bir sürü şirket/şahıs fırsat bilip alıma geçti bence
bizim ve bizim gibi ülkeler bu işten daha kötü etkilenecekler kimsenin "türklere mal satarız borç verelim" gibi bir önceliği kalmadı bir süre de sadece kendileriyle ilgilenecekler
Parite beklediğim 2.atagi yaparsa dolar alırım.
Altınlarin karını cebe koyduk,Euro alan olduysa verdi mi bilmiyorum.
Belki kapanışa doğru alırız dolaringo yu.
Yigit-Y
Carrefour tavan tavan gidecek daha bence
Bankaları aldılar bugün
Sokağa çıkmaya bakar orası
Carrefour işi daha bitmedi :)
Daha ekmek var ben orda 45 TL gördüm 2015 mayıs da
Oraya giderse bizim bankayla işimiz yok
İlk hedef 7 sonra 8 sonrası nereye gider allah kerim
Şuan böyle görüyorum
YTD
enes_srb
24-03-2020, 10:11
Carrefour tavan tavan gidecek daha bence
Bankaları aldılar bugün
Sokağa çıkmaya bakar orası
Carrefour işi daha bitmedi :)
Daha ekmek var ben orda 45 TL gördüm 2015 mayıs da
Oraya giderse bizim bankayla işimiz yok
İlk hedef 7 sonra 8 sonrası nereye gider allah kerim
Şuan böyle görüyorum
YTD
Ben de hayatimda ilk defa dardanel aldim abi az aldim ama heycan olsun :D
Evet tüpraş ufak bir çıkış yaptı 66.10da aldıklarımı 72.15ten verdim. Ufakta olsa risksiz ilerliyorum. Var mı güncel tavsiye ? Bi komple yükseliş var, nereye geçilsin ?
İki gündür hisse alımlarımda en karlı olanlar hesabıma geçmiyor.Aracı kurumdan mı kaynaklı bu mesele?Emir girişi değil,bizzat o fiyattan alım işlemini ben yaptığım halde yaşıyorum bunu.
ghibli06
24-03-2020, 10:42
altın 335 oldu, daya yürür mü?
PaSHa-brk
24-03-2020, 10:49
merhabalar dolar ve altın için alım noktası ön görüleriniz nedir
302 maliyetle 331.27 den çıktım. Bazen umutsuzluk oldu ama şimdi şükürler olsun.
bütün forumun altını varmış ya la :D
ghibli06
24-03-2020, 11:38
bütün forumun altını varmış ya la :D
deme deme, maliyeti 80 tl...
Makası 4 TL yapmış bankalar altın al satta
Valla son 1 haftadır en net kazancı gümüş yaptı. Almadık iyi halt ettik :)
Dolara dönülür mü kısa vadede. Yoksa euro mu dersiniz
Parite beklediğim 2.atagi yaparsa dolar alırım.
Altınlarin karını cebe koyduk,Euro alan olduysa verdi mi bilmiyorum.
Belki kapanışa doğru alırız dolaringo yu.
Dolarda alım seviyemiz neresi abi?
tuner faruk
24-03-2020, 12:11
Dolara dönülür mü kısa vadede. Yoksa euro mu dersiniz
Aynı soruyu bende soracaktim 6.30 dan az bi miktar girmistim dün bozacaktim biraz bekleyeyim dedim biraz dsha girip toplu bozayim diyorum ama giris seviyesi ne olur ?
piyasalar yine şaştı ciddi bir veri sıkıntısı başladı altın onsu 1597 alan da var 1661 de
vadeliler 1630lu rakamları fiyatlıyor bazı bankalar işlemlerini kapatmış
bistte kontratlar devam ama neye göre devam belli değil
bu arada altının vadeli kontratlarının dünya genelinde kapatılması konuşuluyormuş
enes_srb
24-03-2020, 13:28
piyasalar yine şaştı ciddi bir veri sıkıntısı başladı altın onsu 1597 alan da var 1661 de
bu arada altının vadeli kontratlarının dünya genelinde kapatılması konuşuluyormuş
Abi bu olursa altina nasil yansir benim anlicagim dilde :D
Millet işlem yapamaz ve güven sorunu oluşur altında da... Öyle olunca da satış yiyebilir belki... Ben öyle düşündüm, bakalım üstadlar neler diycek... :D :D
Millet işlem yapamaz ve güven sorunu oluşur altında da... Öyle olunca da satış yiyebilir belki... Ben öyle düşündüm, bakalım üstadlar neler diycek... :D :D
:D :D :D
tama ben ileriye dönük tahmin yapmaya çalışıyorum da üstad falan olduğumdan değil ileriye dönük fiyatlarda işlem yaptığım için :D
artık hayatımı bile bu şekilde idame etmeye başladım araba satıcağımda bile risk faktörünü hesaplıyorum :)
yukarıda yazdığım yatırımcıyla ilgili bir şey değil bizim kullandığımız terminallerde sıkıntı var eskiden 3-4 dolar fark olan 2 alrın fiyatında bugün 60 dolar fark var aracı kurumumu falan aradım ama onlarda mevzuyu çözemediler evden çalışmanın getirdiği bir sıkıntı olabilir benimde kafam karıştı
https://twitter.com/Ole_S_Hansen/status/1242411543695892483
mevzu fiziki altın rafinerilerinin çalışmamasıyla ilgiliymiş
Bazı rafineriler üretimi durdurdukları için ons fiyatı ile külçe altın fiyatı farklı fiyatlanıyor
bu şu demek; kuyumcudan alacağınız altın bankadan alacağınız altından daha pahalı olacak
daha neler göreceğiz acaba?
Peki bankada ki altınlarımızı fizikiye çevirebilme şansımız olurmu? :D
tabiki banakalar mevzuya herkesten önce ayıkırlar
6.44 USD
6.97 EUR
Hucümmm mu yapıyoruz?
baskan96
24-03-2020, 15:50
997TT Murat abi kaç gibi giriş yapmak uygundur?
6.44 USD
6.97 EUR
Hucümmm mu yapıyoruz?
sanki biraz öyle oldu
Dolarda alım seviyemiz neresi abi?
Yazdıgım gıbı,kapanısa dogru alırız dıye.
7 dakıka once aldım 6.457 den.
Herkes apotda beklıyormus :)
Cevap yazdım,ekranda 3 tane yenı mesaj belırdı....
6.47 den de ben aldim. Satis hedef ne zamana ne koydun Abi?
blumenberg
24-03-2020, 16:25
Dolarda 6.28 beklentim var, gelirse alıcam ytd
free-hifi
24-03-2020, 16:29
ABD Kongresinde korona ile mücadele paketi içinde FED DİJİTAL DOLAR çıkartıyor dünya finansal sistemi için kritik bir karar:
ABD vatandaşları “digital cüzdanlara” sahip olmak zorunda.
Fed bu cüzdanı digital veya fiziksel kimlik sahibi şahıs adına tutacak.
Sonuç ne olur
ABD Kongresinde korona ile mücadele paketi içinde FED DİJİTAL DOLAR çıkartıyor dünya finansal sistemi için kritik bir karar:
ABD vatandaşları “digital cüzdanlara” sahip olmak zorunda.
Sonuç ne olur
Çin batar sanırım :)
Yapıştırdım 6.44den
ABD vatandaşları “digital cüzdanlara†sahip olmak zorunda.
Sonuç ne olur
demekki norveç-çin karışımı demokratik sosyalizme değil de 1984 türevi bir faşizme evrileceğiz
free-hifi
24-03-2020, 16:41
Çin zaten bunun peşindeymiş abd takip ederken vuracak
Redfish16V
24-03-2020, 17:09
digital para..zaten amaç buydu :) süreci biraz hızlandırlar sadece.altından devam bence :)
Amaçlarına koşar adım gıdıyorlar.
Yenı dunya duzenı. Yenı zengın 3-5 aıle...
Satıs hedefım karı gorunce yapıstır. Ben parıte kaynaklı ve ıc pıyasa kaynaklı 6.62 beklıyorum ve ustu.
Dalgalar azalınca 6.28 olur ama ben olmam. 6nın baslarını beklerım.
demekki norveç-çin karışımı demokratik sosyalizme değil de 1984 türevi bir faşizme evrileceğiz
Mr. Robot dizisinin Koronalı hali
Altına bu seviyeden girmek pişmanlık yaratır mi? Bütçemin bir kısmi dolarda,bir kısmıyla altın alsam zarar büyük mü olur?
enes_srb
24-03-2020, 22:59
bende dolara girdim altindan cikmistim yeni hayirlisi
Otto_Skorzeny
24-03-2020, 23:10
Altına bu seviyeden girmek pişmanlık yaratır mi? Bütçemin bir kısmi dolarda,bir kısmıyla altın alsam zarar büyük mü olur?
Yaratır bence. Onsun alış ve satışı arasında fazla fark var üstüne bizim bankaların fırsatçılığı da binince zaten makas fazla oluyor. Ayrıca altındaki çıkış ve iniş bu ara çok sivri. Onsun 19xx seviyelerine geleceğini düşünenler var orta vadede ama bence hayal. Şuan benimde altında duruyor, Bir kısmını 301 den bir kısmını 328den aldım. Yüksek ihtimal yarın bozar, poundun 7.4* civarlarına inmesini beklerim.
Kur suan 6.6 mı benım hesaptamı sıkıntı var.
Otto_Skorzeny
24-03-2020, 23:22
Kur suan 6.6 mı benım hesaptamı sıkıntı var.
Sıkıntı var abi 45lerde
6.58 satıs emrı gerceklestı dıyo ama hesapta tl yok ilgincbisioldu heralde
Otto_Skorzeny
24-03-2020, 23:27
6.58 satıs emrı gerceklestı dıyo ama hesapta tl yok ilgincbisioldu heralde
Bisiler olmuş evet birileri vuruyo yine parayı 00.13te 58 civarı olmuş. Şuanda 54 oldu
Otto_Skorzeny
24-03-2020, 23:28
Yazarken gerş 48 oldu
alihan_27
24-03-2020, 23:41
6.61 gördüm 15 dk kadar önce.
Birşeyler oluyor ama
Benımde emırler calısmıs ama ortada para yok tfx kılıt
Satamadım,bır garıplık var....
ghibli06
25-03-2020, 07:34
altın gram fiyatı artarken tam çeyrek yarım neden yerinde duruyor?
abnamro(yabancı banka) altınları(değerli madenleri) bozmak için cumaya kadar süre verdi
müşteri bozmazsa kendileri bozacaklar cuma günü bizde henüz böyle bir karar yok ama fiyatlardan dolayı galiba işleri durdurdu bazı platformlar
abd dijital doları taslak metinden çıkarmış
ahmetgurlek
25-03-2020, 09:00
dolar bugün de düşer, 6.28 gelir mi bilmem de 6.38 gelir kesin. ben bist trenine binemedim tam olarak. 84k'dan kademeli yapıkredi'ye girmeye başladım, hedefim düştükçe kademe kademe almaktı ilk alımı yapar yapmaz %8 yükseldi bir gün de. şimdi bundan sonrası muallak. ralli yapıp yukarıda gidebilir, tekrar terse de dönebilir. aşağı düşerken kademe yapılır da yukarı çıkarken insanın g.tü yemiyor kademe yapmaya. ben şahsen 1-2 gün işlem yapmama taraftarıyım.
ah ulen ah keşke ilk kademeyi biraz daha fazla gireymişim.
Doların gözü yaşlı oldu bist neden yükseliyo bi açıklaması var mı? Ay başı yapılacak ağır ödemeler emekli primleri bayram harçlıkları kamu ya ikramiyeler vs derken ay başında bi yükseliş yaşarız gibi duruyo.6,50 6,20 arası gidip gelicek gibi bi süre
ahmetgurlek
25-03-2020, 09:21
Doların gözü yaşlı oldu bist neden yükseliyo bi açıklaması var mı? Ay başı yapılacak ağır ödemeler emekli primleri bayram harçlıkları kamu ya ikramiyeler vs derken ay başında bi yükseliş yaşarız gibi duruyo.6,50 6,20 arası gidip gelicek gibi bi süre
fed'in sınırsız alım programı ile piyasada dolar'ın bollaşması kaçınılmaz. dolar bollaşınca da trader'lar güvenli limanlardan riskli piyasalara kaydı, risk iştahı yükseldi. asya borsaları öncülüğünde bizim borsaya da girişler oluyor. o yüzden yükseliyor bist. ne kadar devam eder bilinmez.
fed'in sınırsız alım programı ile piyasada dolar'ın bollaşması kaçınılmaz. dolar bollaşınca da trader'lar güvenli limanlardan riskli piyasalara kaydı, risk iştahı yükseldi. asya borsaları öncülüğünde bizim borsaya da girişler oluyor. o yüzden yükseliyor bist. ne kadar devam eder bilinmez.
kriz bitmiş gibi davranıyorlar..
livaneli
25-03-2020, 09:25
Corona'dan dolayı düğünler iptal edildiği içindir abi :)
Kimdi o "Eskiden, anca çeyrek takabildik, diye utananlar şimdi, çeyrek bile takamadık, diye utanacak." diyen? :)
Yigit-Y
Carrefour 6,42 yine tavan oldu :):)
Ben az önce yatırdığım parayı sattım.
Karı bıraktım lot olarak. :)
Şuaz risksiz şekildeyim.
Ama sanırım full tavan gidecek bu hafta
YTD
Yani borsadaki yükseliş suni bi yükseliş mi dememiz lazım.Abd piyasaya süreceği dolardan vazgeçerse borsa 80 li seviyelere hızlı bi şekilde geri mi döner
ahmetgurlek
25-03-2020, 09:35
kriz bitmiş gibi davranıyorlar..
piyasalar kriz zamanlarında her zaman en felaket senaryoyu satın alıyor. en felaket senaryonun gerçekleşmeyeceğini düşünmeye başlayanlar olabilir. bu tipler bu sefer de her şeyin bittiğini, muhteşem günlerin bizi beklediği senaryoyu da satın alıyor olabilirler. acayip manyak bi piyasa bu finans piyasası. rasyonel davranan birine rastlamak, genelevde bakireye rastlamak gibi bi şey.
dolar 6.38 gördü, bist 90k üzerine attı. günlük irrasyonel hareketler de olabilir, trend başlangıcı da olabilir. beklemek lazım, trendi görmek lazım bence.
piyasalar kriz zamanlarında her zaman en felaket senaryoyu satın alıyor. en felaket senaryonun gerçekleşmeyeceğini düşünmeye başlayanlar olabilir. bu tipler bu sefer de her şeyin bittiğini, muhteşem günlerin bizi beklediği senaryoyu da satın alıyor olabilirler. acayip manyak bi piyasa bu finans piyasası. rasyonel davranan birine rastlamak, genelevde bakireye rastlamak gibi bi şey.
dolar 6.38 gördü, bist 90k üzerine attı. günlük irrasyonel hareketler de olabilir, trend başlangıcı da olabilir. beklemek lazım, trendi görmek lazım bence.
bence bu bir tepki geri dönüş değil
abd borsaları bu tarz tepkileri en son 1929 krizinde vermişler
bundan sonra bazen taban bazen tavan bekliyorum artık volatilite çok yüksek olacaktır
küçük yatırımcı için tehlikeli bir piyasa..
ahmetgurlek
25-03-2020, 09:43
bence bu bir tepki geri dönüş değil
abd borsaları bu tarz tepkileri en son 1929 krizinde vermişler
bundan sonra bazen taban bazen tavan bekliyorum artık volatilite çok yüksek olacaktır
küçük yatırımcı için tehlikeli bir piyasa..
kesinlikle..
bi kaç gün işlem yapmamak lazım, şu anda bile geri dönmeye başladı. bi anda + %2'den - %2'ye dönebilir. gün içi acayip oynaklıklar olacak belli. beklemek lazım, işlem yapmamak lazım
6.47 den de ben aldim. Satis hedef ne zamana ne koydun Abi?
Yuppii yine zamansız alim.
Batiyormuyuz hep birlikte :D
ghibli06
25-03-2020, 10:23
Corona'dan dolayı düğünler iptal edildiği içindir abi :)
Kimdi o "Eskiden, anca çeyrek takabildik, diye utananlar şimdi, çeyrek bile takamadık, diye utanacak." diyen? :)
hocam altın 300 tl iken de çeyreğin satışı 521 tl idi, 335 olduğunda da 521 tl, hayır bu meret ONS a göre rtıyorsa ve de ONS 330 larda kalırsa şu an çeyrek için ucuz olmaz mı o da artmaz mı?
hocam altın 300 tl iken de çeyreğin satışı 521 tl idi, 335 olduğunda da 521 tl, hayır bu meret ONS a göre rtıyorsa ve de ONS 330 larda kalırsa şu an çeyrek için ucuz olmaz mı o da artmaz mı?
Esasında kulpsuz ceyrek altin 1.75gr 22 ayar altindir. (kulp altin olmaz) Bunun icindeki saf altın miktari 1.603gr dir. (916 milyem) Satarken ki hurda değer *910 milyem 1.5925gr dir.
yani bugunki kur ile baktigimızda (330TL) satış fiyatı 530Tl, alis fiyati 525Tl'dir. Uzerindeki rakamlar iscilik satici kari vs.
Fiyatlar yaklasik verilmistir.
Bu arada esi ceyrek yeni ceyrek vs muhabbeti tamamen gun yapan kadinlardan cikmis bir sacma piyasa soylemidir. Altinin tarihi vs degeri olmaz. Milyemine gore saflık derecesi olur.
Low-Rider
25-03-2020, 10:51
Dolar ne oldu da terse döndü şimdi ? Düzeltme mi bu yoksa düşüş seyrine mi girdi ?
Dolar ne oldu da terse döndü şimdi ? Düzeltme mi bu yoksa düşüş seyrine mi girdi ?
ben dun dolar aldim :D :D :D
Abd dolar basma kararı aldı
Çoğalan para değersizleşir
blumenberg
25-03-2020, 11:19
abi ben kulplu reşat altını gr altın kadar değer kaybetmiyormuş diye duydum
Low-Rider
25-03-2020, 11:32
Abd dolar basma kararı aldı
Çoğalan para değersizleşir
Para basım kararı bugün alınmadı ki, alındığı günden beri artıştaydı zaten
abi ben kulplu reşat altını gr altın kadar değer kaybetmiyormuş diye duydum
resat altini da 22 ayardır. yatirim icin alim satim farki en dusuk olan 24 ayar has altindir.
Ama piyasada kuyumcularin marji yuzunden makas fazla olabiliyor. kapali carsi gibi toptaciların oldugu yerden en dusuk makas ile alim satim yapabilirsiniz.
Resat altini cumhuriyet ile aynı agirlik ve degerdedir. 7.20gr agirligi vardır. Bunun 6.59,5i has altindir.
Cantona reis aslında sistemi diz çöktürmek için çok basit bir yönetm önermişti yıllar önce ama halkalar sokağa çıkıp polisle çatışmayı eğlenceli buldular demekki :)
https://www.youtube.com/watch?v=dBBffbYhntM
Abd tutuşmuş durumda bu kapitalist sistem için büyük bir sınav bakalım nasıl hamleler gelecek
https://twitter.com/FDICgov/status/1242455082551164934
Otto_Skorzeny
25-03-2020, 12:29
Bu tfx'e laf eden çok fazla insan var siz ne diyosunuz? Türkiye finans müşteri olmaya değer mi?
Abd dolar basma kararını alalı cok oldu,dusmesı ıc dınamık.
Panık yok...
Borsa da ben olsam karı cebe koyardım.
Altınları ne kadar sattık bılmem ama yenı pozısyon ıcın erken. Belkı dusen dolar hatta euro alınabılır.
Suan hıc bır seye duzeltme demezdım ben.
Artık fıyatlama korelasyonu kaydı,ne teknık ne taktık ne baska bırşey...
Anlık donuyor hersey. Dıkkatlı olmak gerk,kar cepte guzel.
Bu tfx'e laf eden çok fazla insan var siz ne diyosunuz? Türkiye finans müşteri olmaya değer mi?
ben son 1 yıldır tfx kullanıyorum abarttıkları gibi sorunlar yaşamadım.sadece piyasanın biranda çok ani dalgalanmalarında bazen giriş yapamıyorsun yada sistemden atıyor bende onun yerine emir girişlerimi alım satıma göre dip ve tavan olarak ayarlıyorum bakmışım istediğim noktadan alım satımlar yapılmış..tT.Finans ta ise diğer bankalara göre daha uygun kredi oranları var mesala ayrıca eft ücreti vs yok gibi bnm için + oldu..
şuan alınacak şeyler 2022 - 2023 skt li konserve yiyeceler başkada uzun vade yatırım düşünmeyin. şakır şukur dolar basıyorlar evet ama bu parayı getirip senin borsana basmayacaklar değerlensin diye.
Tfx e 6.46 sat 6.40 al verdım. 1haftadır alıp satıyo kafasına gore dolar olarak ıyı artıs sagladım ama dun gece 6.6 dan dolar bozmadı tfx sıkayet olusturdum gerı donen yok
2 dir doların gece 6.60ları gördüğünü duyuyorum ama serbest piyasada öyle bir veri yok bilginiz olsun işlem terminali kaynaklı olabilir
Froumda kaç gündür para basma mevzusu konuşuluyor konu derin ama kısa bir bilgi vereyim; bir kağıt paranın maliyeti 0,19 liraymış :)
Dün tam altından dolara geçme günüydü aslında
ama ben 6.48 altına sarkmaları beklemiyordum ve 6.40lara gelince biraz afalladım özelden soranlara yazdım ama foruma yazmaya cesaret edemedim :)
ilk hedef 6.52 sonra yine 6.60 fibo 38e kadar tepki vermişiz fede gayet mantıklı bence..
enes_srb
26-03-2020, 08:53
ama ben 6.48 altına sarkmaları beklemiyordum ve 6.40lara gelince biraz afalladım özelden soranlara yazdım ama foruma yazmaya cesaret edemedim :)
ilk hedef 6.52 sonra yine 6.60 fibo 38e kadar tepki vermişiz fede gayet mantıklı bence..
Abi hedefler tutunca tl ye mi gecmek mantikli altina mi sence
Abi hedefler tutunca tl ye mi gecmek mantikli altina mi sence
Altına..
Ben şu an kısa vade öngörülerin çok temelli olduğuna inanmıyorum orta/uzun vadede ise Tlye geçmeyi hiç akıllıca bulmuyorum hatta 2-3 yıllık vadeler denilebilir buna bu kriz çok uzun sürecek ve biz en uzun süre etkilenen ülkelerden olacağız
Ha arada fed swap kanalı açar bişiler olur falan bunları bilme imkanımız yok eğer öyle şeyler olursa yazarım buraya bir süre TL diye ama şu an böyle bir varsayım yok
Hedeflerden kastım &.52-&.60 değil kesinlikle
ons fiyatına göre altın/dolar takası öneriyorum biliyorsunuz burda onsun 1400lere gelmesini bekleyeceğiz fed sınırsız genişleme demeseydi 1600 tepkisi gelmezdi..
2 gündür ATM ler yine sıfır banknot veriyor...
Bunun para basmayla ilgisi yok
para emisyonu yine çok arttı
https://pbs.twimg.com/media/ET_nQjrWkAA9SIM?format=jpg&name=900x900
Para basılınca herkesin haberi olur zaten gizli gizli yapılabilecek bir şey değil
Gizli gizli yapılacak bir şey olsa herkesin gözünün önünde ihtiyat akçesini bütçeye katmazlardı(o da bir nevi para basma zaten)
Bu mantığa göre her bayram öncesi para basılıyor olmalı :)
https://pbs.twimg.com/media/ET_l3eXXkAAewql?format=jpg&name=900x900
E ekonomistler neden günlerdir ne yapılacağını tartışıyor o zaman?
TorqueTuning
26-03-2020, 09:12
Mahfi hocam bangir bangir bagiriyor, tek caremiz para basmak ve yuksek enflasyonlu 90'lara donmek diye:
KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları (http://www.mahfiegilmez.com/?m=1)
Bu hafta geçtim ama henüz + göremedim 6.44ten aldım:)
kur 6.48 şu an spotta
çeyreği kaçtan bozdunuz ve çeyrek ne şu an?
ilk başlarda pek artı görmeme sebebi banka makasları, hedeflere yaklaştıkça + görmeye başlarsınız
kur 6.48 şu an spotta
çeyreği kaçtan bozdunuz ve çeyrek ne şu an?
ilk başlarda pek artı görmeme sebebi banka makasları, hedeflere yaklaştıkça + görmeye başlarsınız
Ben gram girmiştim 330a satış emri vermiştim. 300 girip 330 çıktım. Makas şuan ideal gibi ama gün sonuna doğru muhtemelen + olur çıkarım
abd işsizlik başvuruları açıklanacak tarihi bir rakam beleniyor..
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/turkiye-varlik-fonu-ile-cinlisinosure5-milyar-dolarlik-mutabakat-belgesi-imzaladi,3TdE85yhwkalpauikmeiYA
tepkimesi nasıl olur
Bılsem parıte ıle daha buyuk oynardı.
Ne ekmek yedırıyor. Kalbınız varsa yapmayın.
Altın satanlar bekleyın.
Dolar malıyetıne yenı dolar ekleyenler ıyı yaptı. Sonucta dusmus,almakla ıyı yaptınız.
Hala 6.60 lar gecerlı ılk kar alma yerı.
free-hifi
26-03-2020, 14:11
Mikrop yüzünden temizlik içinde yapılmış olabilir
Açılışta terste kaldım ama gün içi yabancı borsalar açılınca 82binleri göreceğimizi düşünüyorum
Paketin içeriği boş, varsayım olarak dünkü toplantıda fonların daha çok borsayı desteklemesi kararlaştırılmış olabilir el altından
Tüm dünya borsalarına göre çok pozitif ayrıştık ve daha biz yolun başındayız virüs konusunda
Vadelilere bakınca; kimse yükselişe inanmıyor aksine açığa satamayanlar vadelilerdeki tüm fiyat dengesini bozdular gelip burda satmaya başladılar :)
Ben sabahki hareketin yine bir "gel gel" olduğunu düşünüyorum
ben demiştim demek için geldim :)
https://twitter.com/58fatihsezer/status/1243146094638510081
o toplantıdan hisselere yatırım kararı çıktığına o kadar eminim ki..
tabi ki bunu kanıtlayabilme imkanım yok ortaya veri de koysam ispat şansım yok havada kalacak
neyse en azından artık kurşun bittiği için eskisi kadar rahat piyasacılık oynayamayacaklar döviz kurlarında..
individual
26-03-2020, 14:45
TCMB'nin brüt döviz rezervi son haftada 7,4 milyar$ azalarak 65,1 milyar$ oldu
TCMB'nin brut doviz rezervi son haftada 7,4 milyar$ azalarak 65,1 milyar$ oldu Yazar Investing.com (https://tr.investing.com/news/economic-indicators/tcmbnin-brut-doviz-rezervi-son-haftada-74-milyar-azalarak-651-milyar-oldu-1946380)
abd işsizlik başvuruları açıklanacak tarihi bir rakam beleniyor..
281k dan 3.3 milyona...........
teknik olarak aşağıda yine 5.37 var
bu verinin böyle geleceği bekleniyordu ve bence fiyatlamalara dahildi ama şu an normalde panik olmayan bile panik olacağı için kuru nereye sürerler kestiremiyorum..
baskan96
26-03-2020, 16:05
teknik olarak aşağıda yine 5.37 var
bu verinin böyle geleceği bekleniyordu ve bence fiyatlamalara dahildi ama şu an normalde panik olmayan bile panik olacağı için kuru nereye sürerler kestiremiyorum..
Abi 5 mi 6 mı 5'se sağlam eksi yazacağız :D
Abi 5 mi 6 mı 5'se sağlam eksi yazacağız :D
pardon ya 6 tabiki 5. 37 diye bir rakam yok artık onu üstüne kireç atıp gömdük
bazı analistler abdde temmuz ayına kadar %32 işsizlik bekliyorlar
abd öyle olacaksa bizim daha kötü olacağımız aşikar
bence herkes -memurlar bile- işsiz kalabileceklermiş gibi düşünerek plan yapmalı harcamalarını falan kısmalı..
enes_srb
26-03-2020, 16:13
pardon ya 6 tabiki 5. 37 diye bir rakam yok artık onu üstüne kireç atıp gömdük
Abi kalbime iniyordu valla :D
emre_277
27-03-2020, 08:12
Belki günaydın diyeceksiniz ama kambiyo vergisini anca gördüm :(
5000 küsürlerde usd birikimim var bozup altın olarak değerlendirmek mantıklı olur mu uzun vadede
yoksa fanteziye gerek yok mu
herkes likide dönerken bence mantıklı olmaz.
mantıklı olurmuş aslında :) 6,5 seviyelerinden bozup 310 civarından girmek.. nasip
doları yukarı hareketinde, borsayı aşağı hareketinde tutabilecek bir veri olmaması lazım
ama o kadar anlık kararlar geliyor ki buraya 1 saat önce yazdığımız şey 1 saat sonra çöp oluyor
o yüzden benim önerilerimi dinleyen varsa hep orta/uzun vade olduğunu aklından çıkarmasın
günlük işlemler bu ara kafayı yedirtecek süratte..
Bu ayki kredi kartı extresini erteleteyim diyorum.
1000 tl için 1 aylığına 21 TL, 3 aylığına 55 TL faiz işletiyor.
1 ay erteletsem, altın veya dolarda tutsam faiz giderinden daha çok (en az %2 yani) gelir elde edebilir miyim?
Aynı soru 3 ay içinde geçerli. 3 ay ertelesem %6'dan fazla kazanabilir miyim?
i-vtec07
27-03-2020, 13:44
1 ay sonra dolar euro ne olur çok merak ediyorum acaba 7 leri görürmüyüz yine :/
Bu ayki kredi kartı extresini erteleteyim diyorum.
1000 tl için 1 aylığına 21 TL, 3 aylığına 55 TL faiz işletiyor.
1 ay erteletsem, altın veya dolarda tutsam faiz giderinden daha çok (en az %2 yani) gelir elde edebilir miyim?
Aynı soru 3 ay içinde geçerli. 3 ay ertelesem %6'dan fazla kazanabilir miyim?
Borcla rısk alınmaz,yapma.
Ayrıca 3 ayda %6 dan fazla kazabılme ongorun varsa yada bunun bır sekılde garantısını veren varsa yada en azından tavsıyesını veren varsa,arkana bakmadan uzaklas tavsıyesı verırım.
Sen yıllık %25den fazla kazanc ıstıyorsun....
Ve dolarda %24 gelır ıstıyorsun...
Suan emeklılıkler yıllık 22 sevıyesınde gelır getırıryor. Ama oda GARANTI degıl.
1 ay sonra dolar euro ne olur çok merak ediyorum acaba 7 leri görürmüyüz yine :/
Kehanet..
Ben sadece verileri gözlemleyip tahminlerde bulunabilirim
Bence 7yi kesin geçer diyen kim varsa kahindir(geçerse) ya da mb de çalışıyordur
Bi anda 1000bps faiz arttırırsak dolar 5.50 bile olabilir
Bunu yapmayız tabiki ama neyin ne olacağını da karar verici biz değilsek bilemeyiz
Dolar yerine euroya geçseydim keşke. Ya da altında kalsaydım. Euro 6.90ları gördü,7.10u geçti. Dolar 6.45teydi 6.39u gördü hala 45 te
i-vtec07
27-03-2020, 19:17
Kehanet..
Ben sadece verileri gözlemleyip tahminlerde bulunabilirim
Bence 7yi kesin geçer diyen kim varsa kahindir(geçerse) ya da mb de çalışıyordur
Bi anda 1000bps faiz arttırırsak dolar 5.50 bile olabilir
Bunu yapmayız tabiki ama neyin ne olacağını da karar verici biz değilsek bilemeyiz
Teşekkürler abi
Borsa için ciddi düşüş öngörüsü okudum Twitterda 1-2 teknikciden (yada ben öyle yorumladım). Var mıdır yorum?
Borsa için ciddi düşüş öngörüsü okudum Twitterda 1-2 teknikciden (yada ben öyle yorumladım). Var mıdır yorum?
7 kuruş olması gereken vade farkı - 5 kuruş şu an bir çok hissede bu oranda
Yani ileri vadeler bugünden daha düşük
Yani düşüş beklentisi çok ciddi
Euro ile olan dış borçlanmadan mı oldu ne oldu bu ya?
600 milyar euro yardım paketi imzalanmış...
Parıte kaynaklı.Bugun alınıcak bır sey olmadıgından bır mıktar dolar almak zorunda kaldım.
parıtenın daha gıdecegını dusunmedım. Ama satıs elbet gelıcektır.
Buarada N&N hayat emeklılık fonuyla ılgılı ılgınc bır bılgı aldım,garıp sekılde borsaya gırmısler bu hafta,haftayada devam edıcekler. Ama ne zaman cıkarlar bılemıyorum.
Yeni spk yönetmeliğine göre artık bizde buradan öneri veremeyeceğiz
Bilgin olsun murat abi 997TT
Low-Rider
28-03-2020, 18:40
Dolar'in adı elma
Altın'in adı armut olsun
Ferhat_V
28-03-2020, 18:44
eskiden bir whatsapp grubu vardı ordan devam etsek önerilere ?
birde beni alırmısınız gruba çıkmıştım bir kaç ay önce.
eskiden bir whatsapp grubu vardı ordan devam etsek önerilere ?
birde beni alırmısınız gruba çıkmıştım bir kaç ay önce.
Varsa +1 olsun..
Yav bu PGSUS balon mu, yılbaşında zirvedeyken ufak ufak düşüp kaza sonrası yere çakılan, 1 hafta öncesine göre de bugün %30 civarı koymuş falan
Şu an uçuşlar da durdu yerlere düşmesi muhtemel ama bakınca yine tam 1 yıl öncesindeki yerinde denebilir.
Dolar gibi çıktığı yeri unutmaz denebilir mi? :D Al 1yıl unut dersek mesela?
Kimseden yatırım tavsiyesi vermesini istemem tabii ama bu iniş çıkışların sebebini bilen varsa memnun olurum
Aynen,buyuzden farkındaysan "ben olsam" yada "ben sunu aldım" yazıyorum.
Gercı buna da kulp takabılırler.
Ferhat_V
28-03-2020, 23:02
borsadaki bu iniş çıkışları bende çözemedim..escort computer perşembe cuma günü tavandı..dünya geneli kriz varken bir bilgisayar firması nasıl yüksek olabilir ?
bankaların ne olduğu belli değil bir iniyo bir çıkıyo..
borsa bence al-bekle-sat şeklinde olmalı...yani pegasusdan bugün düşük alıp yaz sonu satmak karlı olabilir..
y.t.d.
Borsada teknoloji firmaları endeksteki diğer kağıtlara nazaran pozitif ayrıştı, bunun nedeni virüsten diğer firmalara nazaran daha az etkilenicek olmaları. Pegasus için konuşucak olursak, şirketin borsada işlem gördüğü değeri 2 yıllık karına eşit hale gelmişti. Yani F/K'sı geçen hafta 2 leri gördü, şuan 2.65 civarında. Bist ortalaması 6-7 civarlarında. Yani pegasus hala çok ucuz, çok sert düşmesinin nedeni de virüsten havacılık sektörünün çok kötü etkilenmesi ve geçirdiği kazaydı. Virüs geçtikten sonra havacılık hisseleri sert bir düzeltme yapabilir.
YTD.
wp grubu varsa bende katılmak isterim.
https://www.youtube.com/watch?v=J9L5NLAFiis
Telegram grubu olabilir ama o da yasak kapsamında
Tek avantajı forum gibi dışarıdan gören olmaz
Yine de biz yazdıklarımıza dikkat edelim biraz daha perdeli yazalım
lethaldoze
29-03-2020, 18:02
Telegram grubu olabilir ama o da yasak kapsamında
Tek avantajı forum gibi dışarıdan gören olmaz
Yine de biz yazdıklarımıza dikkat edelim biraz daha perdeli yazalım
Bu ara herkes telegrama yüklendi. Ama bencede güzel olur
baskan96
29-03-2020, 20:51
Bu SPK olayından dolayı aslında belli konuları yalnızca üyeler okuyabilmeli. Hoş aramızdan da hainler çıktı zamanında..
Yigit-Y Yarın Carrefour'dan çıkmayı planlıyorum abi. Aklım fikrim hep pegasusta acaba çok mu erken girmek için bilemiyorum..
Icımden bır ses ve ben olsam borsa da bu hafta Al sat yapardım.
_muhaRRem
30-03-2020, 01:31
THY 6
ASELSAN 17
beklemedeyim
dolar belki 7-8 lira olmadı ama merkez bankasının son 14 ayda 51.9 milyar usd net rezervi erimiş
kuru bugüne kadar tuttun bravo ama şimdi ne kuru tutacak gücün kaldı ne de güçlü bir tl
üstüne yüksek işsizlik geliyor ve sen 2018de rahip yüzünden yalan ettiğin paraları bugün işsiz kalan insanlar için kullanamıyorsun
ulan ne kadar güzel yönetilmişiz ya
gerçi biz bişileri anlattığımızda bazı kahpeler cimere form doldurmakla meşguldüler..
hala amerikada basılan paraların biste gireceğini düşünen insanlar var kafamı taşlara sürtüp kıvılcım çıkarsaydım da şu düşünceleri duymasaydım diyorum. yok kardeşim bunu şöyle düşün bütün köy yanıyor herkes kendi evini söndürmeye çalışıyor suyu fazla olan evi sönmeden senin evine su falan tutmaz şuan yangın yeni başladı.
hala amerikada basılan paraların biste gireceğini düşünen insanlar var kafamı taşlara sürtüp kıvılcım çıkarsaydım da şu düşünceleri duymasaydım diyorum. yok kardeşim bunu şöyle düşün bütün köy yanıyor herkes kendi evini söndürmeye çalışıyor suyu fazla olan evi sönmeden senin evine su falan tutmaz şuan yangın yeni başladı.
suyu fazla olan evini söndürse de önceliği sen değilsin sen uzak ve huysuz komşusun önemli olan yakın ve iyi komşuları
blumenberg
30-03-2020, 12:01
içimden bir ses bir önceki günün ons hareketinin gbp ile aynı olacağını söylüyor
Merkez bankası 5 hazine kağıdında toplamda 1.5 milyar Tl lik alım yapmış bugün
İşte para basmak bu oluyor, hazineye bilanço aktarımı yani yoksa gıcır banknotların bir anlamı yok
kurun hareketi de ortada..
baskan96
30-03-2020, 14:06
Merkez bankası 5 hazine kağıdında toplamda 1.5 milyar Tl lik alım yapmış bugün
İşte para basmak bu oluyor, hazineye bilanço aktarımı yani yoksa gıcır banknotların bir anlamı yok
kurun hareketi de ortada..
Dolarda 6.60 seviyelerinin kâr almak için nasıl bir seviye olduğuna dair kuşlardan yorum alabilir miyiz :D
ben trade etmiyorum walla taşıyorum artık
ihtiyacı olan alabilir ona bir şey diyemem
artık kısa vade öneri veremiyorum benimde kafam basmıyor
GokhanRS
30-03-2020, 14:21
Oooo şit, hane geliri 5 bin TL altında olanlara kamu bankaları hemen kredi veriyormuş.
Artık korona morona koymaz bize. Kredi çekip özel hastahane lerde tedavi olabiliriz.
Altin ons olarak düşme egiliminde dolar ise cikiyor. Gecen hafta 6.47 maliyetli dolar almistim simdi altina donmek icin firsat midir? Elimde bir miktar daha tl kaldi. Onu da altin alayim diyorum.
Oneriler fikir paylasimlari yasaklanmis. Pm de gonderebilirsiniz.
ons ucuz değil 1.4xx li rakamları görmeli düştü demek için
ons ucuz değil 1.4xx li rakamları görmeli düştü demek için
ufukta var mi oyle bir ihtimal? Araba alma planim vardi. Dun bakıp anlastigimiz arac sahibi bugun virus muhabbetinden korktugu icin satmaktan vazgecince araba isini rafa kaldirdim. Bu virus isi bitine kadar beklemeye karar verdim. O yuzden 2-3 ay sonrasi tekrardan tl ye cevirecegim parayi.
i-vtec07
30-03-2020, 14:56
ufukta var mi oyle bir ihtimal? Araba alma planim vardi. Dun bakıp anlastigimiz arac sahibi bugun virus muhabbetinden korktugu icin satmaktan vazgecince araba isini rafa kaldirdim. Bu virus isi bitine kadar beklemeye karar verdim. O yuzden 2-3 ay sonrasi tekrardan tl ye cevirecegim parayi.
Inanın bende aynı durumdayım, araba almak la nakitte kalmak arasında öylece kaldım, araç piyasası rezil şuan, satamıyo millet ama hala yüksek fiyat isteyen çok, alsak bi dert almasak bi dert, neyin ne olucagıda belirsiz, nakit para arabadan daha değerli geliyo ama ???
ufukta o ihtimal var hatta ciddi bir beklenti var fedin de yeni hamlesi kalmadı artık all-in dedi en son altın ona tepki verdi başka da tepki vereceği bir şey yok
ama işte şu an çok acayip bir piyasa var bu da bir handikap
şahsen ben ons 1600lü rakamlardayken altın yerine dolar tercih ederdim
yemin ediyom yazmaya tırsmaya başladım hapis cezası falan şu konuyu en azından dışarı kapatsak iyi olacak
Altından çıktık, dolara girdik. Altın daha iyi prim yaptı. Neyse dolarda yükselişte yinede şükür.
Inanın bende aynı durumdayım, araba almak la nakitte kalmak arasında öylece kaldım, araç piyasası rezil şuan, satamıyo millet ama hala yüksek fiyat isteyen çok, alsak bi dert almasak bi dert, neyin ne olucagıda belirsiz, nakit para arabadan daha değerli geliyo ama ???
Ne kadar hacimle hareket ediyorsan ona göre değişir. Benim gözlemlediğim kadarıyla lüks segment al sat yapanlar (q5,c,a4,520) hala iyi kazanıyor.
tuner faruk
30-03-2020, 15:10
Birebir aynı durumdayim cuma günü dolar aldim bir süre dolar altın arasında gidip gelicem ilk hedef 6.60 koydum bakalim zamanla neler göreceğiz
enes_srb
30-03-2020, 15:37
Altından çıktık, dolara girdik. Altın daha iyi prim yaptı. Neyse dolarda yükselişte yinede şükür.
Ne kadar hacimle hareket ediyorsan ona göre değişir. Benim gözlemlediğim kadarıyla lüks segment al sat yapanlar (q5,c,a4,520) hala iyi kazanıyor.
Aynen suan luks araclarin piyasasinda bi yavaslama yok ama 100 milyar bandina kadar olan araclarinceviren esnaf tanidiklar var cok yavasladigini soyluyolar islerin
Türk Lirası yılbaşından bugüne -bunlar kadar değer kaybetseydi-, -şunlar kadar değer kazansaydı-... $ kuru kaç olurdu muhasebesi...
https://pbs.twimg.com/media/EUXPxASWsAA3Ei3?format=png&name=small
via @e507
Bekledıgım parıte hareketı yaptı,ben dolar sattım bıraz ama hareketın bıraz daha devam etmesını beklıyorum.
Euro almadıgıma hala pısmanım,hala satardım bıraz.
Altında kaldı,karı cebe koymustuk ama alım ıcın cok erken.
Ha suda var,suan fıyatlama skalası,dengesı kaydı. Kısa vadede herseyı tutmak cok faydalı,tl harıc.
Buarada arkadaslar,bana mesaj atan,wa dan yazan arkadaslar,eger bu işi profesyonelce yapmıyorsanız,ne olur at yarısı gıbı ızlemeyın. %0,5 hareket edıyor abı kırdık galıba,yukarı/asagı hareket basladı galıba,abı satalım mı alalım mı. Abı dusus cok sert,devam edermı vs vs gıbı mesajlar yazmayın yada dusunmeyın. Mılyon dolar oynamıyorsanız,bunlar bızler bır anlam ıfade etmıyor. Kazanc ve kayıp demek ıcın dovız cınsı yatırımlarda %2 den yukarı olmalı kı,bır anlamı olsun.
Konservatıf davranıp,bıraz sabırlı olmak gerek.
Wp grubu kurulsa,en azından sadece bu konu için
Telegram yada wp grubu kurulsa iyi olur
Türk Lirası yılbaşından bugüne -bunlar kadar değer kaybetseydi-, -şunlar kadar değer kazansaydı-... $ kuru kaç olurdu muhasebesi...
https://pbs.twimg.com/media/EUXPxASWsAA3Ei3?format=png&name=small
via @e507
Bu hesap yanlıs gıbı. Yıl bası 5.95mıs dolar yuzde 14kayıpla 7,72nası oluyo benmı yanlıs hesaplıyorum
Yılbasından berı dolar +%10yapmıs
Wa grubu olursa katılırım.
Ancak sunu unutmayın,bızler amator yatırımcılarız.
2lıra paramızla bırsey yapıyoruz.
Trenın ılk vagonlarına atlamaya calısmayın,bunu yapmak ıcın yanlıs cok yapabılırsınız. ***** asırı stres yukluyor ınsana.
Saglam oynamak,at yarısı gıbı rakamlarıı ızlememek,mutlaka hedef belırleyıp kulagımızın ustune yatmalıyız.
Bunu yapamıyacaksanız ya yapmayın yada prefesyonel fonları tercıh edın.
Bu hesap yanlıs gıbı. Yıl bası 5.95mıs dolar yuzde 14kayıpla 7,72nası oluyo benmı yanlıs hesaplıyorum
Diğer ülke para birimleri kadar değer kaybetseydik ne olur rakamı onlar
Yandaki oranda bize göre kaybettikleri fark oranı
Ferhat_V
30-03-2020, 23:06
Grubu kurdum linke tıklayıp girebilirsiniz
Wtsp olmaz bari telegram olsun
Wtsp bana güven vermiyor telegram bi tık daha iyi
Ferhat_V
30-03-2020, 23:11
Wtsp olmaz bari telegram olsun
Wtsp bana güven vermiyor telegram bi tık daha iyi
yabancı olmayacak sadece forum üyeleri..kendini tanıtmayan kalmayacak yani
i-vtec07
30-03-2020, 23:13
Ben katıldım gruba orda en azından daha rahat konuşabiliriz bence.
individual
31-03-2020, 08:56
............
ben katildim ama sanirim yazamiyorum anlamadim.
cok kullanmiyorum telegram mi
bende çok iyi bilmiyorum herkesi yönetici yapıcam yazsınlar diye herhalde ama herkesin ismi aynı çıkıyor :D
telegramı bilen birisi varsa o kursun olmadı ama gizli grup kurulacak kimsenin nicki dışında bilgisi çıkmayacak dışarı öyle ayarlayalım
individual
31-03-2020, 09:10
telegram guzele benziyor arkadaslar bende daha once denememistim.
rebelh gurubundan devam ederiz.