Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
vectra-tuner
15-02-2017, 13:16
Tl Düşmeye devam edecek...
Referandumdan Evet çıkarsa Reis bir an önce Başkan olmak isteyecektir ki sonuna kadar haklıdır.. Kriz ortamında daha fazla beklemek riske girmek akıl karı değildir (2019 Normal takvimi)
Diyelim Hayır çıktı, Reis mutlaka Erken seçimi deneyip yine amacına ulaşacaktır.. Kısaca ölene kadar MOKOKO...
Bunun dışında ben Tl'de durmam.. Dolar her sene %20-25 gidiyor Tl'ye fena fena.. Ki bu sene Abd başkanlık seçimleride bitti Fed'in önünde faiz artırımı için bir engel kalmadı.. Bunun dışında Avrupa'da İngiltere'de enflasyon artıyor.. Abd'de artıyor.. Abd enflasyon verisi ve Tarım dışı verilerini takip edin ama özellikle "Ücret artışı kısmına bakın" ...
Bunun dışında Brezilya reali 4.2'den dün 3.085'e geldi yani Brezilya Reali kabaca %36 değer kazandı dolara göre.. Faizleri %13 bizde de şu anda %11.5 (Politika faizi demiyorum)
Ekonomi konusunun konuşulur bir tarafı yok.. Thy 6 milyar tl zarar ederi ise 2 Milyar Usd... !! Nereye el atarsanız atın aynı sonucu alırsınız...
vectra-tuner
15-02-2017, 13:18
Abiler Trump'u unuttum... Bu adamı takip edin sürekli Vergi reformu yaparsa hiç şakası yok.. Abd devletinin geliri düşecek halkın geliri artacak Abd bütçe açığı büyüyeceği için ABD daha fazla borçlanmak zorunda kalacak vs. vs.
darkmoon
15-02-2017, 13:25
kurumların zararı ortada thy telekom büyük projeler denilen projeler.. işsizlik oranları ortada..
marketlerde rakamlar uçmuş gitmiş iki torba şey alıyorsun 200-300 tl paran gidiyor..
ilginç ama herkes hayatından aşırı memnun..
GokhanRS
15-02-2017, 13:29
kurumların zararı ortada thy telekom büyük projeler denilen projeler.. işsizlik oranları ortada..
marketlerde rakamlar uçmuş gitmiş iki torba şey alıyorsun 200-300 tl paran gidiyor..
ilginç ama herkes hayatından aşırı memnun..
Çünkü hepsi cennetlik, hepsinin öbür tarafta hurileri nurileri hazır kıta bekliyor. Şeriat gelsin de varsın ekonomi darma dağan olsun. 2023 de kralız zaten bilmiyor musun? Padişah gelecek dertler bitecek. (Adminler insaflı davranın tutamadım kendimi, ceza puanını az yollayın :) )
free-hifi
15-02-2017, 13:32
Devletin o kadar dolarla borcu varken kuru düşürmek devletin işine gelmez mi
free-hifi
15-02-2017, 13:41
Bu proje ye ihtiyacımiz vardı Allah a sukur
İstanbul'a 3 yeni 'ada' geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'e 3 ada yapıyor. Toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekareden oluşacak olan adalarda su sporu alanları, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi çok sayıda aktivite alanı yer alacak.
Bu proje ye ihtiyacımiz vardı Allah a sukur
İstanbul'a 3 yeni 'ada' geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'e 3 ada yapıyor. Toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekareden oluşacak olan adalarda su sporu alanları, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi çok sayıda aktivite alanı yer alacak.
Pendik'e ne zaman gitsem, ''teknem'i şuraya yanaştırmayı ne kadar isterdim.'' düşüncesi içinde kayboluyorum.
darkmoon
15-02-2017, 14:01
bu ğlkede golf oynamayı seven çok insan var benim gibi.. bizimde alana ihtiyacımız var o adaların birine golf sahası açılırsa şahane olur.. girişde minumum 500 tl olursa her hafta ordayım..
Arkadaslar,yorum yaparken malesef cok yanlıs dusunuorsunuz....
Devletın durumu ortada,yanı yan yatmıs durumda.Sırketlerın durumuda,ıssızlıkte ortada.Bunların etkılerını gormemız gerek ama gormuyoruz.Sebebı acık,bu yuzden secıme kadar baskılama devam edıcek.Hatta borsayı 93-94 aralıgında,kuru 3,55 bıle gorebılırız....
Benim tahminime göre referanduma kadar dolar 3.40 lara kadar düşer referandumdan sonra 4 -4.10 civarına çıkar.
vectra-tuner
16-02-2017, 07:26
Ahmet TAKAN'ın yazısından alıntıdır
Sizlerin dikkatini çekti mi?.. Bilemem. Takvim yaprakları 26 Ocak Perşembe gününü gösterdiğinde ülkemizin rutin gündeminde ***** meselelerin yanı sıra döviz kurunda hızlı yükseliş de vardı. Rutin gelişmeler(!) içinde savrulur giderken, ajanslardan yine rutin bir haber düşmüştü gündeme;"Türkiye genelinde FETÖ yapılanmasına karşı gözaltılar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı olan 17 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suç ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı" diye. Baktık geçtik habere. Unuttuk. Güya gazeteciyiz, sonu ne oldu diye araştırmadık bile. Hikayenin gerisini Maliye Bakanlığı'nda çalışan üst düzey bürokratın anlattıklarından özetleyerek ve isim vermeden aktarayım:O gün, bu operasyonlar yapılırken, Ankara'da bir belediye başkanı ve oğluna da operasyon yapılıyor. O Belediye Başkanı ve oğlu, ifadelerinin alınacağı gerekçesiyle Emniyet'e değil de Yenimahalle'ye(MİT kampusu-aht-) davet ediliyor. Belediye Başkanı Yenimahalle'ye geliyor. Kendisinden yurt dışındaki paralarının bir bölümünü Türkiye'ye transfer etmesi rica ediliyor. Belediye Başkanı ricayı kıramıyor!.. Oğluna söylüyor ve 650 milyon dolar Türkiye'ye giriyor. Bu arada o belediye başkanı 2 gün Yenimahalle'de misafir ediliyor. O sırada* S... şirketine de operasyon devam ediyor. Operasyon, Ankara ile de sınırlı kalmıyor. İstanbul'daki bir Belediye Başkanına da benzer talep iletiliyor. O da hiç ikiletmeden 400 milyon dolarlık parayı Türkiye'ye sokuyor. Maliye Bakanlığı'ndaki bürokratın anlatımına göre; 1 milyar dolar civarında para gelir gelmez piyasa sürülüyor. Kaynağım diyor ki; "İşte o günlerde dövizdeki kısmi düşüş bu sayede gerçekleşti. Piyasaları rahatlattık."Anlattıklarının çok ciddi olduğunu söyleyip kendisine bunun teyidini* araştıracağımı söylediğimde tereddüt etmeden "istediğin yere sor" dedi. Başkentin en derin koridorlarında hafta başından bu yana yoklamadığım kaynak kalmadı. "Yenimahalle'de misafir edilme" operasyonunu yalanlayan olmadı. Para operasyonu konusunda ise "yeni operasyonlara da hazır ol" deyip bıyık altından güldüler..Ankara gazeteciliği çok zordur ama bir kulis haber için bu kadar göbeğimin çatladığı bir anı hatırlamıyorum...Kaynak: Ankara kulisleri durulmuyor!.. - Ahmet TAKAN
gece bende okudum bu haberi fitchin neden pek etki etmediği anlaşılıyor galiba yaklaşık 1 milyar dolar
Ahmet TAKAN'ın yazısından alıntıdır
Sizlerin dikkatini çekti mi?.. Bilemem. Takvim yaprakları 26 Ocak Perşembe gününü gösterdiğinde ülkemizin rutin gündeminde ***** meselelerin yanı sıra döviz kurunda hızlı yükseliş de vardı. Rutin gelişmeler(!) içinde savrulur giderken, ajanslardan yine rutin bir haber düşmüştü gündeme;"Türkiye genelinde FETÖ yapılanmasına karşı gözaltılar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı olan 17 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suç ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı" diye. Baktık geçtik habere. Unuttuk. Güya gazeteciyiz, sonu ne oldu diye araştırmadık bile. Hikayenin gerisini Maliye Bakanlığı'nda çalışan üst düzey bürokratın anlattıklarından özetleyerek ve isim vermeden aktarayım:O gün, bu operasyonlar yapılırken, Ankara'da bir belediye başkanı ve oğluna da operasyon yapılıyor. O Belediye Başkanı ve oğlu, ifadelerinin alınacağı gerekçesiyle Emniyet'e değil de Yenimahalle'ye(MİT kampusu-aht-) davet ediliyor. Belediye Başkanı Yenimahalle'ye geliyor. Kendisinden yurt dışındaki paralarının bir bölümünü Türkiye'ye transfer etmesi rica ediliyor. Belediye Başkanı ricayı kıramıyor!.. Oğluna söylüyor ve 650 milyon dolar Türkiye'ye giriyor. Bu arada o belediye başkanı 2 gün Yenimahalle'de misafir ediliyor. O sırada* S... şirketine de operasyon devam ediyor. Operasyon, Ankara ile de sınırlı kalmıyor. İstanbul'daki bir Belediye Başkanına da benzer talep iletiliyor. O da hiç ikiletmeden 400 milyon dolarlık parayı Türkiye'ye sokuyor. Maliye Bakanlığı'ndaki bürokratın anlatımına göre; 1 milyar dolar civarında para gelir gelmez piyasa sürülüyor. Kaynağım diyor ki; "İşte o günlerde dövizdeki kısmi düşüş bu sayede gerçekleşti. Piyasaları rahatlattık."Anlattıklarının çok ciddi olduğunu söyleyip kendisine bunun teyidini* araştıracağımı söylediğimde tereddüt etmeden "istediğin yere sor" dedi. Başkentin en derin koridorlarında hafta başından bu yana yoklamadığım kaynak kalmadı. "Yenimahalle'de misafir edilme" operasyonunu yalanlayan olmadı. Para operasyonu konusunda ise "yeni operasyonlara da hazır ol" deyip bıyık altından güldüler..Ankara gazeteciliği çok zordur ama bir kulis haber için bu kadar göbeğimin çatladığı bir anı hatırlamıyorum...Kaynak: Ankara kulisleri durulmuyor!.. - Ahmet TAKAN
Dış borç bu derece büyükken, borsanın ederi belli iken, MB rezervi iyi-kötü bir değerde iken, 1 milyar dolar gibi paranın bu etkiyi yapması pek kolay değil gibime geliyor. Kişi başı 15 dolar para verilmiş gibi birşey baktığın zaman......
vectra-tuner
16-02-2017, 09:23
Dohc; Yapılan sadece tek bu değilki ... Buradan 1 milyar Usd getirildi .. Belkide amaç başka Referanduma doğru bir operasyon ile tutuklasalar " İşte Fetöcü hain doları böyle yükselttiler yurt dışına para kaçırarak" deseler oylar artmazmı?
2. Fitch fiyatlanmadı ve manipulasyon yapıldı , 1. İhtimal Mb. Piyasadan Döviz çekip kurları yükseltti ki yabancı çıkamasın çıkarsa da daha az kaynakla ayrılsın (Kredi derecelendirme kuruluşlarının 48 saat önceden kararı hazineye bildirme yükümlülüğü var)
3. Bal tutan parmağını yalar, Bu müdahalenin yapılacağı belliydi , şimdi diyelim iktidara yakın tanıdıklarınızdan tüyo alsanız önceden bilseniz ona göre pozisyon alıp 1 günde hayatınız kurtulur.
Son söz , Bunlarda ALLAH korkusu yok!
vectra-tuner
16-02-2017, 09:27
Şimdi ben mozambik'in Reisi cumhuru olsam , Örtülü ödeneki kullanıp seçim öncesi Borsa'dan hisse alsam sonra kendi kanalımda desem Oyunu bozduk güçlü Mozambik güçlü mozambik... Manipulasyon yapmak zor değil, zaten amaç kısa bir süre idare etmek.. Sonrasını düşünecek hal yok şu anda diyelim Okyanus'un ortasına düştünüz boğulacağınız %100 garanti.. Kendinizi suya bırakırmısınız yoksa biraz daha nefer alıp verir 5 dakka daha fazla yaşamayamı çalırsınız...
Belediye başkanlarının yurt dışında kaç doları var? nasıl elde etmişler bunca parayı? Bunun hesabını sormak yerine rica edip 3-5 kuruş sadaka mı istemişler.
excellency23
16-02-2017, 09:39
Nedense 3,40 falan bana utopik geliyor. Millette guvensizlik basladi bi kere, 1 sene sonra dolar 4tl yi gecmeyecek diye dusunen var mi? Ne kadar duserse dussun alim fırsatı olarak görüyorlar. Oyle yurtdisindan gelecek 20-30 milyar dolarla düşeceğini hic sanmiyorum. Kimse faize falan yatirmaz parasini.
Herhangi bi bilgim yok gayet yüzeysel dusunerek yazdim kaale almayabilirsiniz :)
Gokcek ın neden son dakıkaya kadar baskan adaylıgı acıklanmafı,arastırın... Ozaman neden yolsuzluk arastırması yapılmıyor gorun...
Yazı kısmen dogru.
Sıze o tarıhte vermıstım 3,65'i....
Cokk dıkkatlı olunucak zamanlara geldık.... Her ıste Hayır vardır.
vectra-tuner
16-02-2017, 09:45
3.40 Diyenlerin hesap edemedikleri Kurumsal talep.. Bende döviz alıyorum çünki işim dış ticaret.. Ama ne yapıyorum sürekli Kademe yapıyorum yani parça parça alıyorum, Yozgat'taki Hasan emmi açıyor haberleri bakıyor Borsa yükseliyor Dolar düşüyor aha diyor tamam.. Faizler artmadı diye seviniyorum Çorumda'ki Ahmet emmi ama aslında faizler fiilen arttı.. Şimdi uyanık olan ve sistemi çözen kaçınılmaz sonu görüyor..
2) Dün markete gittim , Domates 6.5 - Salatalık 8.5 - Biber - 8.5 - 9 tl... Çocuğum olmasa almam bile.. , Ülkenin DNA'sı bozuldu... Ha bire tarlada 1 lira markette 8 lira deniliyor ama hiç kimse bezin mazot fiyatından bahsetmiyor.. 3. Köprü yapıldı ve hiç kimse geçmek istemediği için Kamyonlara diğer köprüler kapatıldı e hal böyle olunca Ankara'da yaşamama rağmen her gelen konteynır başına 150 Tl fazladan ödüyorum.. Bunlar hiçmi fiyatlara yansımayacak?
rica değilde tehdit etmiş olabilirler
bu adamların bu derece yolsuzluk yaptığı paravan şirketler kullandığı hepimizce bilinen bir şey bakalım bunun sonu nereye çıkacak
excellency23
16-02-2017, 10:04
rica değilde tehdit etmiş olabilirler
bu adamların bu derece yolsuzluk yaptığı paravan şirketler kullandığı hepimizce bilinen bir şey bakalım bunun sonu nereye çıkacak
dogruysa gökcek %100 hayir oyu verecek demektir :D
free-hifi
16-02-2017, 11:13
Yükseliş başladı gibi
Seyfettin777
16-02-2017, 12:41
650 milyon doları 3,94 ile bozdurduğunu var sayıp, 3,65 ile tekrar dolara döndüğünü düşünürsek 51 milyon 643 bin 836 dolar daha 650 milyona eklenmiş oluyor.
Yani toplamda 701,643,836 dolar.Aradaki farka bu forumdakilerin hepsinin borçları kapanır sanırım?
Belediye başkanının kur farkıyla bile kazandığı miktara bakın...
Gerçi "rica" ile bozdurduysa tekrar dolara dönememiş de olabilir büyük ihtimalle.Ama şu dakikalar dolar artıyor tabi bilemiyorum...
Alkışlar sevgili muhtarlara, sümkürerek büyük oyunu bozdular.
Yarın dolar 2.70 :D
https://www.youtube.com/watch?v=AQrZedyuZew
Ama ne yapıyorum sürekli Kademe yapıyorum yani parça parça alıyorum
Abi selam dolar düştüğü zaman parça parça almanın mantığı nedir ? Düştü 10k alayım bir daha düşerse zarar etmemek için kendimi absorbe edeyim diyemi ?
3,70ten aldın 3,60a düştü bidaha aldın alım noktan 3,65 e düşer ilk etapta 3,70üstü kar iken şimdi 3,65 üstü kar sermayeyi ona göre kullanmak lazım tabi
3,70ten aldın 3,60a düştü bidaha aldın alım noktan 3,65 e düşer ilk etapta 3,70üstü kar iken şimdi 3,65 üstü kar sermayeyi ona göre kullanmak lazım tabi
Her 2 seferde de eşit miktarda dolar alırsan tam ortası olur maliyetin......
darkmoon
16-02-2017, 17:07
Belediye başkanı 650 milyon doları nasıl yaparki .. oda sanırım parasının bir kısmı hepsi değil.. vay vay vay..
birde 1 milyar dolarla dolar düşücekse türkiyei çin 1 milyar dolar nedirki senin benim cebimdeki 1 tl gibi bir para.. eğer ona ihtiyaç duyucak hale gelmişse başkalarından esas o zaman vahki vah..
o değilde ben şu yandaş medyaya bayılıyorum dolar 3.64 ü görüyor ilk saat başı haberlerde dolar 3.64 ü gördü diyorlar hemen haber yapmaya başlıyorlar Allahdan akıllanmışlar biraz yada uyarı aldılar büyük büyük konuşmuyorlar artık dolardaki oyunu bozduk doların işini bitirdik v.b gibi.. :) işin komik yanı şu dolar bir saat içinde 3.65 yada 3.66 oluyor bir sonraki saat başı haberlerinde o dolar 3.64 ü gördü haberini hemen kaldırıyorlar.. :) ve bunu insanlar izliyor.
vectra-tuner
16-02-2017, 17:21
Bu işler öyle değil abiler..
1 Milyar Usd ile F/X Piyasasında 1/100 hatta 1/300 1/500 kaldıraç bile kullanılıyor..
Diyelim 1 Milyar Usd ile sadece 1/10 kaldıraç kullansa 10 Milyar Usd satıp Tl almış olunuyor.. Doların düşeceğini bilenler tüyo alanlar da aynı anda Dolar shortlarsa onlarda iyi kazanmıştır..
Bir insan parasının ne kadarını "hatıra" binaen riske atar?
Misal 1000 liran varsa 200 lirasını anca
10000 liran varsa 1000 belki
100000 liran varsa 5 bin çok zor
1 milyonun olsa 20-30 bin en fazla
Halkın anlayacağı dilden konuşursak durum böyle olur. Miktar arttıkça oran düşme eğiliminde olur sürekli.
650 milyonumu hatıra binaen (yatırım amaçlı değil) riske atacak olsam en az 50 milyar keş olması lazım :)
Gokcek ıcın 500-600 mılyon dolar nedır kı??
Ankaralı olupta 40 lı yasların ustunde olanlar ıyı tanır...
Yukselme falan yok,bugun pıyasa sıg...
darkmoon
16-02-2017, 18:04
benim gözlemlediğim şu televizyon işine giren başı yanmıyan insan çok az dinç bilginler,cinerler, özalında sanırım kanal6 yı el koymuşlardı ,uzanlar ,karamehmet ...
o işde garip bir lanet gibi bir şey var kanal işine girenin başı yanıyor. :)
Seyfettin777
16-02-2017, 18:18
darkmoon
Basın-medya bu ülkede sıkıntılı...
Babam zamanında hatırı sayılır miktarda yatırım yapmış Sabah'a ve yanılmıyorsam Tgrt'ye.Daha sonra borsada tahtaları kapanınca çok ciddi miktarlarda parası yanmış...
$/TL bugün güzel kapanış yaptı, en önemlisi haftalık en düşüğü bugün görmesi ve geçen haftanın kapanışın altında kapanması oldu
trene bindik trend de devam ;-)
vectra-tuner
17-02-2017, 22:04
Merkez Bankası Akşam golü attı.. Beklemediğimiz birşey değildi.. Referanduma kadar ellerinden geleni yapacaklar.. Referandumun Nisan'da olma sebeplerinden birtanesi Fed'in Haziranda faiz artıracağının öngörülmesi.. Merkez bankası ne yaptı, İhracatçılara sağlanan kredilerini tl karşılığı ödeneceğini kararlaştırdı.. (Akşam piyasalar sığ iken yapmasıda güzel bir hamleydi) Bu paralar Merkez bankası döviz rezervi sayılıyor yani bir nevi döviz satmış oldu.. Şimdi yapılacak en güzel iş referanduma kadar su akarken testiyi doldurmak..
vectra-tuner
17-02-2017, 22:08
İlave yapayım, ihracatçılar aldıkları bu döviz kredileri 2 Ocak 2017 'deki ucuz kurdan tl olarak ödeyecek.. Zx görüldüğü gibi bu düşüşün teknik ile uzaktan yakından alakası yok..
28 ocaktan berı yazıyorum,akarken doldurun dıye :)
vectra-tuner
17-02-2017, 22:13
Abi ben sürekli kademeli alıyorum.. Zaten işim dövizle 2016 Kur ortalamamız 2.85'in az üzeri.. Aldığımız kredilerin faizlerini kur karı kapattı.. 2015'te de aynısı oldu.. Bizim kobi olarak canımız çok yandı, şimdi krizin en can alıcı yerine geldik Bankalara sirayet etmesi .. O zaman dolar 5 mi olur 10 liramı olur onu kimse bilemez
akarken doldurma isini bize de anlatin.
simdi 3.65 den dolar aldim, 3.68 de sattim, 3.64 de tekrar aldim gibi mi?
Bankalarin makaslari zaten 10 kurus oluyor, ya da ben birseyi anlamadim
Merkez bankası ne yaptı, İhracatçılara sağlanan kredilerini tl karşılığı ödeneceğini kararlaştırdı.Bu paralar Merkez bankası döviz rezervi sayılıyor yani bir nevi döviz satmış oldu
Doğru tespit, güzel buldun ;-)
Bı arada KGF kredileri şuan çok revaçta
Toplam paket 220milyar TL yani ucu bıçağı yok gibi
Düşünen olursa kısaca bilgi verebilirim
vectra-tuner
17-02-2017, 22:45
Bı arada KGF kredileri şuan çok revaçta
Toplam paket 220milyar TL yani ucu bıçağı yok gibi
Düşünen olursa kısaca bilgi verebilirim
Elbette bilgi istiyoruz, birazda biz yiyelim.. Dolar alırız ucuz kredi varsa
Akarken doldurmak;
28 ocakda ne dedım,kısa vadede 3,65 beklıyorum. Borsayıda 88... Yanı sat doları,gır borsaya. Gecen hafta cık borsadan,3,65 den dolara don. Koy %22 yı cebe,yuru yoluna gıt :)
Portfoyun %30'u da kalsın borsada,trendın yuruyecegı bellıyse,onuda 90-91 arası sat. 3,55+ dan al...
KGF de ki para neyin parası ?
Varlık fonu ile bir bağlantısı var mı ?
O kadar para varda piyasa niye can çekişti
Bir sürü sorucuklar :)
Beyler KGF para vermiyor, bankalardan kullanacağınız kredi için size kefil oluyor. Yani artık kredi kullanmak için ipotek yada çek vermeden bankadan KGF teminatı ile kredi kullanabilirsiniz. Sermaye bankaların, fiyatlama bankanın insitiyatifinde KOSGEB gibi sabit faiz değil
KOSGEB kredi verir KGF kefalet ikisi farklı.
Kredinin faizini kullanacağınız bankaya bağlar ister kamu, ister özel ister pure yabancı tercih sizin.
220 milyar tl ye kefil olan KGF
Kredi çekenler borçlar ödenmediğinde
Bankalar KGF yi nasıl kucağa alıyor
Yok KGF bankaları kucağa alıyor :-)
Diyorki kredi veren bankaya ben senin verdiğin ve batan kredinin max %7 sini öderim üstünü ödemem diyor.
A bankası tüm müşterilerine 100 kredi verdi 6 sı batarsa 6 sını öder.
B bankası tüm müşterilerine toplamda 100 kredi verdi ve bunun 9 u batarsa 7 ederim üstünü sen düşün diyor.
Yani 7 Ye 100 kaldıraç kullanıyor. KGF nin ortaklık yapısı KOSGEB ve bankalardan oluşuyor.
Bu yeni çıkan KGF kredilerinin garantisi Hazine dır.
Yok KGF bankaları kucağa alıyor :-)
Diyorki kredi veren bankaya ben senin verdiğin ve batan kredinin max %7 sini öderim üstünü ödemem diyor.
A bankası tüm müşterilerine 100 kredi verdi 6 sı batarsa 6 sını öder.
B bankası tüm müşterilerine toplamda 100 kredi verdi ve bunun 9 u batarsa 7 ederim üstünü sen düşün diyor.
Yani 7 Ye 100 kaldıraç kullanıyor. KGF nin ortaklık yapısı KOSGEB ve bankalardan oluşuyor.
Bu yeni çıkan KGF kredilerinin garantisi Hazine dır.
Banka neden bu riske girsin ki
Bu borcu komple hazine garanti veriyorsa banka kredi vermez
Yani banka kendini garantiye almadan günahını vermez
Ki 220 milyar tl lik krediden bahsediliyor
Bunun kaynağı nereden geliyor
Böyle bir para varda biz neden köprü yol için yid projelerle zarar ediyoruz
Bana aşırı saçma ama olası bir ihtimal geliyor
Mb para yani tl basıyor :):)
Sana saçma geliyor olması bunun gerçek olmadığı anlamına gelmezki.
TR deki bankalarda bulunan toplam mevduat tutarını bana söyler misin? Demek ki kaynak varmış
Peki bankacılık sekörünün toplam NPL yani batık rasyosu nedir?
Konunun daha gerçekçi olması adına Bunların cevabı üzerinden konuşalım.
Unutmadan kimse kimseye zorla kredi vermiyor
Unutmadan enson yabancı bir bankada mevduattan bahsetmiştin işte o mevduatı yatırdığın bankaya o bankanın KGF kefaleti ile kredi vermesi için gereken kaynak oldun :-)
Bir de herkesi bir tutmayın öyle müşteriler var ki imza karşılığı değil bin, milyon TL ler ile kredi kullanıyor
Teminat sadece ortak imzası hatta bazen ortak bile kefil olmadan verilen krediler var bunlara da Açık teminatlı kredi denir.
Ben hiçbirşey anlamadım
Ama filmin sonunu çekirdek kola ile takip edeceğim :)
Bankalar o güzel bankacılık sektörü bakalım bu film sonunda neler yaşayacak
Merakla bekliyorum :)
vectra-tuner
18-02-2017, 09:55
Kredi mevduat oranı %120 ... Bu 220 milyar tl'nin anlamı parasal genişleme.. Çekirdek kola olayını doğru sonu öyle
KGF'de teminat isteyebiliyor ayrıca.
Teminat sıkıntısı yaşayan şirketlere kefalet sağlamak olsa da ilk amacı, riskli görürse ayrıca teminat isteyebiliyor ama daha esnek bankaya göre.
Banka kredi karşılığı teminatta ille de taşınmaz isterken, KGF, iş makinası, araba, müşteri çekleri vs. kabul edebiliyor.
Ayrıca yılbaşındna itibaren de bildiğim kadarıyla bir sistem değişikliği oldu KGF'de. Atıyorum banka 1 milyon kredi vercekse, kendisi sadece %20'lik kısmı için
kredi limit çalışması yapıyor, geri kalan %80 kısmı KGF'nin garantisinde görüyor ve ayrıca KGF'de incelemeye giriyordu dosya. SAnırım yılbaşından sonra tüm limit
onaylarını bankalara bıraktı KGF.
Valla şu an ki aylık masraflarıma göre yetecek 1 yıllık doları bankadan çekip eve koydum.
Bankada yine 1 yıl yetecek kadar gram altın hesabı var. Umarım el konmaz.
Şimdilik işim de var şükür. Oradan da para geliyor.
Sonumuz için hayırlısı olsun........
Kredi mevduat oranı %120 ... Bu 220 milyar tl'nin anlamı parasal genişleme.. Çekirdek kola olayını doğru sonu öyle
tam beklediğim cevap geldi
Peki bilançonun pasifinde yani bankaların kaynakları içinde sadece mevduat mı?
özkaynaklar, sermaye benzeri krediler , yurtdışından sağlanan krediler(sendikasyon,seküriditasyon), ihraç edilen tahvil/bonolar, TCMB REPO piyasasından borçlanmalar liste uzun bunlar da kaynak.
mevduat tüm pasifin içinde ort %60 yer tutar kalan %40 da yukarıda saydığım kaynaklardır.
yani K/M %120 rasyosu demek deniz tükendi demek değildir
şöyle hesaplıyalım. mevduat 100 ise dememkki tüm kaynakların toplamı yani pasif 100/0,6 = 166 yapar
kredi 120 olarak verilmişse 166-120 = 46 daha elimizde kaynak var demektir.
2016 yılsonu verilerine göre sektörün toplam aktif büyüklüğü 2.731 milyar (yani 2.7 trilyon TL ise)
166= 2731 ise 46 ==> ise 46 birim olan atıl kaynak = 756 Milyar TL yapar
özetle ister matbadan basacaklar ister çekirdek kola kombinasyonu diyin ama bunlara gerek olmadan 756 milyarlık tutardan 225 milyar tl çok rahat verilir
bankalar ellerinde kalan bu fazla kaynağı risksiz olduğu için her gece TCMB ye vermek yerine yada ort 90 günlük kısa vadeli bono almak yerine pek ala kredi olarak dağıtabilir ki zaten bankacılık sisteminin kuruluş amacı da budur, reel sektörü desteklemek
tam beklediğim cevap geldi
Peki bilançonun pasifinde yani bankaların kaynakları içinde sadece mevduat mı?
özkaynaklar, sermaye benzeri krediler , yurtdışından sağlanan krediler(sendikasyon,seküriditasyon), ihraç edilen tahvil/bonolar, TCMB REPO piyasasından borçlanmalar liste uzun bunlar da kaynak.
mevduat tüm pasifin içinde ort %60 yer tutar kalan %40 da yukarıda saydığım kaynaklardır.
yani K/M %120 rasyosu demek deniz tükendi demek değildir
şöyle hesaplıyalım. mevduat 100 ise dememkki tüm kaynakların toplamı yani pasif 100/0,6 = 166 yapar
kredi 120 olarak verilmişse 166-120 = 46 daha elimizde kaynak var demektir.
2016 yılsonu verilerine göre sektörün toplam aktif büyüklüğü 2.731 milyar (yani 2.7 trilyon TL ise)
166= 2731 ise 46 ==> ise 46 birim olan atıl kaynak = 756 Milyar TL yapar
özetle ister matbadan basacaklar ister çekirdek kola kombinasyonu diyin ama bunlara gerek olmadan 756 milyarlık tutardan 225 milyar tl çok rahat verilir
bankalar ellerinde kalan bu fazla kaynağı risksiz olduğu için her gece TCMB ye vermek yerine yada ort 90 günlük kısa vadeli bono almak yerine pek ala kredi olarak dağıtabilir ki zaten bankacılık sisteminin kuruluş amacı da budur, reel sektörü desteklemek
O zaman bu köprüler yolları neden YİD yaptılar
Kaynak varsa biz neden her gün zarar ediyoruz saçma sapan geçiş anlaşmaları için
Bunuda açıklada rahatlayam yaaa :):)
Bankacılık sistemin kuruluş amacı reel sektörü desteklemek olabilir ama temmuz ayından beri ben hiçbir bankadan destek yönünde hareket göremedim.
Risk görmediği müşterileri hariç, kredi kartı bile vermeyecek seviyedeler. Özellikle YKB çok abartmış durumda.
Bankanın tek amacı para kazanmaktır benim gözümde, reel sektörü destek vs. masal gibi geliyor bana.. En azından özel bankalar için..
darkmoon
18-02-2017, 13:05
bankacılık sisteminin temelinde reel sektöre parasal kredi olarak destek yoktu sonradan eklemlendi gelişen zaman içinde.. bankacılık dediğiniz şey temelde vatandaş alinin velinin sermayesini kazandığı parasını her çeşit işlemini yapan kamuyada aynı oranda hizmet veren kurumlar başka bir deyişle faizle para alıp veren, iskonto,kredi, kambiyo işlemleri yapan kasalarında para,altın değerli belge, eşya saklayan kurumlar..
O zaman bu köprüler yolları neden YİD yaptılar
Kaynak varsa biz neden her gün zarar ediyoruz saçma sapan geçiş anlaşmaları için
Bunuda açıklada rahatlayam yaaa :):)
yukarda yazdığım hesaplamada bankacılık sisteminin çok rahat bu kredileri finanse edebileceğini, yeterli kaynağı olduğunu gördük.
bu hazinenin bu kadar parası var demek değil, bankaların bu kadar parası var demek.
YİD yapılması çok doğal çünkü bu şirketler de kendilerini yine bu bankalardan fonluyorlar. bakın 3. havalimanı, 3.köprüyü hangi bankalar fonladı. hazine mi TCMB mi fonları hayır yine bankalar fonladı.
senin kar yada zarar etmen aldığın pozisyon ile alakalı, trende karşı duramazsın başka bir değişle akıntıya karşı yüzemez rügzara karşı işiyemezsin :-) kur çıkarken kar ettiysen düşerken de zarar etmen normal. dün yediğin hurmalar misali...
kimse piyasayı yenemez TCMC bile.. bakın geçen yıl Rus merkez bankası ne yaptı. piyasaya kafa tuttu. Ruble değer kazanmasın diye rezervlerin 1/3 ünü sattı ama ruble sürekli değer kaybetmeye devam etti.
beyler burada bankalar masul bir hayır kuruluşu demiyorum ki
her işletmenin olduğu gibi bankaların da amacı para kazanmaktır. bugün vergi levhası olup da amacı para kazanmak olmayan bir işletme var mı dünyada?
benim söylemeye çalıştığım KGF ile piyasa destek olunmaya çalışıyor bu desteği vermeye gönüllü olmayan bankaları da hazine KGF desteği vererek bir nevi yönlendiriyor hatta zorluyor.
darkmoon
18-02-2017, 17:59
siz bankaları biraz sağılıcak inek gibi lanse etmişsiniz ondan dedim ben.. tamam tabiki bankalar finanse eder ama bankalarda dediğiniz gibi hayır kurumu değil..
vectra-tuner
18-02-2017, 18:53
Zx, Bankalar kredi çağırıyor.. Numan Kurtulmuş'un kredi çağırmayın diye uyarısı varsı üstelik uyarı Kamu bankalarınaydı.. İşsizliğin patladığı büyümenin olmadığı bir yerde Banka neden kendisini daha fazla riske atıp yurt dışından sendikasyon alsın? Kredi notlarıda düştü artık bankalar yurt dışından daha pahalıya borçlanacak.. Bankaların çok ciddi döviz borcu var zaten ve alacakları yani aktiflerinin kalitesi düşük.. Bu sene 200 Milyar usd Türkiye'nin borç bulması gerekiyor.. 160 Milyar vadesi dolan + 40 milyar cari açık.. Martta da Fed ihtimali güçlenirse daha da kötü olacak.. Artık petrol fiyatıda düşük değil Opec kısıtlamalarından dolayı.. Kısaca ağlamak yok o dolar anavatanına geri dönecek o kadar..Bence bu sene borç çevirmede sorun yaşayacağız.
Yeniden Yonlendirme Bildirimi (https://goo.gl/images/iyjpGQ)
Alak mı almayak mı?
vectra-tuner
18-02-2017, 19:25
Bankalar Reisten korkmasa şimdiye kadar elli kere kredileri çağırırdı.. Bir yanda Reis korkusu diğer yanda batma korkusu.. Bankaların %90'ını yabancıya satıp sonrada ucuz kredi ver dövizlerini bozdur demekte komedi.. Bankalar neden Türkiye'ye geliyor bizi sömürmek için elbette.. Avrupa'da Amerika'da 5 kuruş para kazanamıyorlar hatta batıyorlar çünki faiz yok oralarda.. Arkadaşlar ben döviz alın diyemem, Zx,in söylediği gibi 3.4X'lere kadar gelme durumu olabilir (ben beklemiyorum) ama 2017 kapanışının 4 tl üzerinde olma ihtimali %99... Bu arada Zx'in söylediği gibi gidin ucuz faizli kredi alın.. Çünki faizler artacak.. Kesinlikle ev vs. almayın ağlarsınız .. Nakitiniz olsun her zaman.. Ben ne yapacağımı söyleyeyim işim için döviz alıyorum ve bu seviyelerin uygun olduğunu söyleyebilirim ama kural şu tüm parayşa işlem değil.. Parça parça .. Reis doların 3.5 altına inebileceğini söyledi Katar Suud ziyareti sonrası.. Blöfte olabilir çünki para gelicek dolar düşecek korkusuyla/kar etme dürtüsüyle işlem yapanlar olursa para gelmese bile kısa süreliğine düşme ihtimali var.. Ama sonuç değişmeyecek her daim yükseliş.. Şahsi olarak ben sadece Altın alıyorum, her fed toplantısı öncesi alıyorum (fed faiz kararı öncesi altın düşüyor dolar bazında) .. Altını olan uzun vadede ihya olur diye düşünüyorum..
darkmoon
18-02-2017, 19:31
referandum varken dolar 3.5 de olur 3.4 de olur.. ama bencede yıl sonu 4 ü geçicek hemde çok rahat..
O zaman devlet ve hazine batmış.
Bankaların kasalarındaki mevduat paralarının kredi vermelerine umut bağlamış
Kredilerlede piyasa kurtulacak o zaman öyle mi
Tammmm çekirdek kolaymış bu hikaye :)
2016 en yüksek paraları kazanan bankalar
Kazandıklarını vermezz
O zaman izleyelim şu 220 yi :)
USD de benim gördüğüm 3.67 ilk direnç asıl direnç 3.78
buralar geçilmediği sürece yön aşağı
3.45-3.50 arasına gelirse ki ben bekliyorum alım için imkan verir. Orta vadede daha aşağısını beklemiyorum buradan mutlaka alım gelip yönü tekrar yukarı çevirir
3,55 ler gelsin,orasa degerlendirme yapmak dogru olur.(sahsi fikrim)
Black_Eagle
20-02-2017, 16:36
Özel sektör tahvili ile ilgilenen yatırımcılar varsa yeni bir tahvil ihracımız var gösterge faiz +5 puan veriyoruz. Stopaj avantajıda düşünüldüğünde %18 gibi bir oranı var. Nitelikli yatırımcılara yönelik değerlendirmek isteyen olursa öm atabilir
Özel sektör tahvili ile ilgilenen yatırımcılar varsa yeni bir tahvil ihracımız var gösterge faiz +5 puan veriyoruz. Stopaj avantajıda düşünüldüğünde %18 gibi bir oranı var. Nitelikli yatırımcılara yönelik değerlendirmek isteyen olursa öm atabilir
Vade
İskontolu mu kupon ödemeli mi
İhraç eden firma ?
Aklımızda olsun
Firma onemli,en basa onu yazmaniz gerekirdi...
Şuanki gidişatta yatırım tavsiyesi verebilecek varmı?
Black_Eagle
20-02-2017, 20:39
Şirket analiz faktoring. Vade 360 gün 3 ayda bir kupon ödemeli olarak ihraç edilecek. Biz ekspres yatırım olarak ihraç ediyoruz. Analiz faktoringin şimdiye kadar başka öst ihracları da oldu risk analizi ve değerlendirmesi yapıldıktan sonra karar verildi ama eğer öst ile ilgileniyorsanız sizde mutlaka bireysel olarak araştırmasını yapın
TCMB artık piyasadaki ana oyuncu son 2 haftadır TCMB PPK toplantısı sonrası sebep sonuç ilişkilerini açıklamaya çalıştım
oyun aynı ancak kurallar değişti eski kurallara göre piyasada pozisyon almamanızı tavsiye ederim
yukarıdaki alıntı ve özellikle 20 Ocak sonrası yaptığım yorumları üzere, daha önce döviz kuru ile TL arasındaki ilişkiyi TCMB faiz gecelik fonlama ile anlatmaya çalışmıştım ancak birçok arkadaş buna ihtimal vermemişti. ve bence alınan pozisyonların da etkisi ile düşüşün geleceğine de inanmamıştı. genelde piyasada alınan pozisyonlar sonrası oluşan duygu bağı ile butip kararlar verilebiliyor. bu davranışsal finansın konusu şimdilik buna değinmeyeceğim.
bugün biraz vaktim varken grafikleri çıkarttım. işte daha önce yaptığım yorum ve grafikler
BİST 100 haftalık grafik
https://s2.postimg.org/rty3zzhbt/Bist_100_haftal_k.png (https://postimg.org/image/epsjnap9x/)resim upload servisleri (https://postimage.org/index.php?lang=turkish)
TCMB gecelik ağırlıklı fonlama maliyeti
https://s28.postimg.org/sm68y25yl/TCMB_ortalama_fonlama.png (https://postimg.org/image/tbp1af6i1/)bmp resim yükle (https://postimage.org/index.php?lang=turkish)
görüldüğü gibi USD/TL ile gecelik fonlama arasında çok net ve güçlü bir kolerasyon var, öyleki katsayı tahminen -0,90 diyebilirim.
kurallar aynı oyun aynı zor olan biraz uzaktan bakıp büyük resmi görebilmek. trende is your best friend :icon_tup:
şimdilik bu kadar....
Dolar 2.70 lere gelsin bir daha bu konuya okumak için bile girmeyeceğim :)
vectra-tuner
21-02-2017, 11:32
Zx, Herkes altın şöyle düşecek böyle düşecek dediği zamanlarda (Geçen sene başları) 106 Tl'den gram altın aldım.. Paraya ihtiyacım olduğu için 114 tl'den bozdurdum pek kar edemedim amacımda kar etmek değildi zaten korunmaktı.. Şimdi 148 tl'lere kadar çıktı... İnsanlar ne yapsın parasının pul olmasınımı beklesin... Artık şunu kabullenmek lazım Türk ekonomisi 2002-2006 senesindeki gibi genç köylü kızı değil.. Aysel gürel şu anki vaziyet :D Sakınha yanlış anlamayın beni Dolar uçacak demiyorum.. Tl düşecek diyorum yani dolar 4.2 olsa bile doların gücünden değil bizim kabiliyetimizden ötürü olacak bu..
enes_srb
21-02-2017, 11:39
onumuzdeki 4 sene boyunca senelik 8.750 dolar odemem var suan hepsini almak mantikli olur mu acaba ?
GokhanRS
21-02-2017, 11:46
onumuzdeki 4 sene boyunca senelik 8.750 dolar odemem var suan hepsini almak mantikli olur mu acaba ?
varsa paran al tabi ki, ben referandum sonrası üzülerek artışa geçeceğine inanıyorum. artması beni de çok zarar ettiriyor ancak görünen köy klavuz istemiyor.
şu 20 yıl vade muhabbetinede çok fazla beton ekonomisi pompalandı 1 ayda yine. çok paralar yer değiştirdi. bir kaç iyi şeylerde oldu ve suni olarak çok az daha düşebilir ama ani artışlar kapıda gibi geliyor bana ve korkuyorum açıkcası.
vectra-tuner
21-02-2017, 11:52
21 Şubat 2014 Kurlar
USD/TRY 1 ABD DOLARI 2.1972 2.2012 2.1957 2.2045
AUD/TRY 1 AVUSTRALYA DOLARI 1.9711 1.9839 1.9620 1.9958
DKK/TRY 1 DANİMARKA KRONU 0.40299 0.40497 0.40271 0.40590
EUR/TRY 1 EURO 3.0120 3.0174 3.0099 3.0219
3.6 / 2.2 = %63 Değer kaybetmiş tl 4 senede
Doların asıl yükselişi son 2 senede tabi...
vectra-tuner
21-02-2017, 11:53
Pardon 3 sene olacak.. Özür dilerim
enes_srb
21-02-2017, 12:01
varsa paran al tabi ki, ben referandum sonrası üzülerek artışa geçeceğine inanıyorum. artması beni de çok zarar ettiriyor ancak görünen köy klavuz istemiyor.
şu 20 yıl vade muhabbetinede çok fazla beton ekonomisi pompalandı 1 ayda yine. çok paralar yer değiştirdi. bir kaç iyi şeylerde oldu ve suni olarak çok az daha düşebilir ama ani artışlar kapıda gibi geliyor bana ve korkuyorum açıkcası.
abi var suan ama hersey ust uste geldi kanadaya gidiyorum 10 gune orasida zorlicak bu parayida doviz yaparsam araba alicaktim donunce oda yalan olucak gibi
vectra-tuner
21-02-2017, 12:04
Temel analize göre
1) Euro dolar Paritesi şu anda 1.0545 yani % 100 Aleyhimize biz dolar ile ara madde alıp Euro ile satıyoruz en büyük ihracat pazarımız AB..
2) Petrol fiyatları artık eskisi gibi 35-40 Usd bandında değil.. Normalde Dolar endeksi güçlendikçe petrolün varil fiyatı düşer ancak Küresel patronlar bunun çözümünü OPEC'i devreye sokarak petrol üretimi kısıntısıyla çözdü ki buda bizim aleyhimize..
3) İhracat şöyle arttı böyle arttı ithalat daraldı haberleri vardı.. Cevabı basit ; Kurlardaki ani yukarı sıçrama sonrası eldeki eski ucuz kurdan ithal edilen stokları kolayca dışarıya sattık böyle olunca ihracat artmış oldu.. İthalat ise bu kurlardan dolayı ithalatçının durması sebebiyle düştü.. Para yoksa mal alamazsınız kısaca artık eskisi gibi ucuza dolar euro yok
4) Bütçe açığı ; 1. İhtalden alınan K.D.V. Kur artışından dolayı yükseldi , 2. İthal mallara %20-25 gibi uçuk vergiler getirildi bunun etkisi ancak yeni ithalat yok yani vergi eskisi gibi alınamayacak..
b) Devlet ocak ayında ödeme yapmaz, Şubat mart gibi başlar yani devlet ile iş yapan firmalar bu paraları alamadılar.. Önümüzdeki dönemde bütçe açığınınj da arttığını göreceğiz .. Yapılan KDV vergi indirimlerinin bütçeye olumsuz etkisini göreceğiz.
c) bilanço makyaj
darkmoon
21-02-2017, 13:03
siz onu bunu bırakın piyasada karşılıksız dönen çek Yüzde kaçlarda ... bilen varmı..
Almanci Tane-R
22-02-2017, 15:05
3,55 lere gidiyoruz
3,55 lere gidiyoruz
makyaj bir yere kadar abi :)
darkmoon
22-02-2017, 15:17
Dünya FINDIK üretiminin %85'i türkiye'de yıllık ihracatımız ort: 2,3 milyar$ Fındığı markalaştırıp Nutella yapan Ferrero'nun cirosu 11 milyar$ .. işte biz bundan krizlerden çıkamıyoruz..
imprezaWRC
22-02-2017, 15:20
Dolar, Euro biraz daha geriler sonra gerilmiş yayın bırakılması misali kimbilir nerelere gider.
Bir miktar para bozmam lazım cumaya kadar. Elimde dolar ve bankada gram altın hesabı var.
Hangisini bozayım?
Arap-turk hatta beld baskanı-ustune garantıden 1mılyar dolar...
3,65'e gelıcegını soyledıgımde dolar rekor tazelıyordu 27 ocakta...
Sımdı 2 haftadır hedef 3.55 ın altı.Damat ferıt de el attı...
Sımdı 3,60 kırılınca medyada bol bol dovız ve altın dusuyor haberlerı goruceksınız. Hatta "coh eyıyız,egonomımız mıhtesem" gıbı halk roportajlarıyla desteklenmıs haberler servıs edılecek....
Thy fena patlayıp gidecek. Bugün haber geçtiler varlık fonuna devrolduk ama martta 9 haneli karlılığımıza dönücez diye
Ytd
darkmoon
22-02-2017, 20:12
refaranduma kadar her şey güllik gülistanlık sıkıntı yok.. dolar 3 tl bile olur..
2017 borsa yılı olacağını düşünüyorum
Bes im %100 hisseder
USD/TL için yarın çok çok önemli bir gün olacak
3.82-3.84 üstü kapatmazsa 3.45 e kadar çekilme bekliyorum
12 ocak 2017 de yukarıdaki beklentiyi yazdığımda kur 3.84 seviyesindeydi. Eminim bir çok kişi gibi sizler de beklemiyordunuz , hatta bu beklentiyi yazdığımda gülenler olmuştur ancak tren hareket etti tam yol ileri :-)
refaranduma kadar her şey güllik gülistanlık sıkıntı yok.. dolar 3 tl bile olur..
İnş olurda şu kayınpedere olan borcu kapatırım :)
darkmoon
22-02-2017, 20:17
İnş olurda şu kayınpedere olan borcu kapatırım :)
ben aradım senin kayınpederi dedim yiğitte para deniz doların 3tl olmasını bekliyor 3 tlde verirse almayın dedim sizde 4 tl den alın dedim çok sağolun siz kimsiniz dedi Bir Dost ...
ben aradım senin kayınpederi dedim yiğitte para deniz doların 3tl olmasını bekliyor 3 tlde verirse almayın dedim sizde 4 tl den alın dedim çok sağolun siz kimsiniz dedi Bir Dost ...
Bende trumpla konuştum
Doları kaldır başka para birimine geçir dedim
Dur hele yiğen yeni oturduk saraya :)
Öyle birşey olursa dolar 1 tl kayınpeder sizlere ömür :):)
Not:allah gecinden versin lafını yapmıyor borcunda ben borcu kızına ev almak için aldım :)
Ama bana kaçıyor malesef hibe etseydi iyidi :)
vectra-tuner
22-02-2017, 20:43
Referanduma kadar böyle gider.. Bunu Fed bozar sadece.. Martta faiz artırımı hele hele yeni söylenilen Bilanço küçültmesine giderlerse o zaman usd'yi kimse tutamaz.. Hükümet neden dolardan rahatsız çünki kriz algısı oluşuyor.. Dolar gevşedikçe Piyasalar "Eveti" fiyatladı deniliyor.. Yani sizlere deniliyorki Mejajımızı aldınınızmı? Evet de kurtul... Ammma sonunda bu dolar öyle gömecekki.. O zaman konuşuruz bunu
Referanduma kadar böyle gider.. Bunu Fed bozar sadece.. Martta faiz artırımı hele hele yeni söylenilen Bilanço küçültmesine giderlerse o zaman usd'yi kimse tutamaz.. Hükümet neden dolardan rahatsız çünki kriz algısı oluşuyor.. Dolar gevşedikçe Piyasalar "Eveti" fiyatladı deniliyor.. Yani sizlere deniliyorki Mejajımızı aldınınızmı? Evet de kurtul... Ammma sonunda bu dolar öyle gömecekki.. O zaman konuşuruz bunu
İşte bende bu seneryo hakim
Doların 4.20 ye kadar peak yapacakmış gibi geliyor
Valla çok moktan bir durum şerefsizler yüzünden piyasa belirsizliklerin beşiği oldu
Beyler USD 5 TL olacak merak etmeyin
Ama ne zaman işte bütün mesele bu 1 yıl sonra mı 3 yıl sonra mı 5 yıl sonra mı. O yüzden rakam verirken vadeyi de belirtmek gerekir. Benim için yıliçinde 3.45-3.50 arasına gelmesi ve BİST in 100.000 görmesi yeterli
Aslında şu da var BİST 72-75.000 ken 100.000 demiştim bu yıl için. Şuanda 89.000 de satıp yıl sonuna kadar vadeli mevduat yapılsa nerdeyse 100.000 endexi yakalamış oluyor.
Dolar 5 tl olucaktir illaki cunku yillardir yukseliyor dolar ne zaman yerinde saymiski. Yavas yavas herzaman yukseliyor. Bazen yerinde sayiyor. Bazen bir sey olunca firliyor. Basit bir dusunce...
3 tl olur mu kısa vadede netleşelim :)
darkmoon
22-02-2017, 21:00
bu sadece iç etkenlerle sınırlıda değil Allah göstermesin iki üç terör eylemi olur yatırımda durur turizm zaten yok iyicene kurur.. yani bunların hepsi etkendir..
vectra-tuner
22-02-2017, 21:14
Abd dolar endeksi 96.41 e düşmesine rağmen sabah saatlerinde 3 lirayı geçti Usd.
BREZİLYA REALİ 3,49 0,72
MEKSİKA PEZOSU 16,61 0,39
ÇEK KORUNASI 24,28 -0,65
POLONYA ZLOTİSİ 3,75 -0,60
MACAR FORİNTİ 278,56 -0,70
RUS RUBLESİ 66,74 0,41
GÜNEY AFRİKA RANDI 12,93 -0,10
Dolar neredeyse tüm ülke para birimlerine karşı geri geldi ama Tl ye karşı yükseliyor.
Seçim hazırlıkları başladı, Gelin oy verelim hökümete düşsün kurlar diyorlar yani
Eski defterleri katıştırıyorum..
vectra-tuner
22-02-2017, 21:20
Olaya artık piyasalar nezdinde değilde siyasi anlamda bakmak lazım, Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'yi tehdit ediyor fitch diyorki Abd faiz artırınca görüceğiz halinizi... Bana şu bi ara OBAMA'nın Beyzol sopası gösterdiği zamanlar aklıma geldi..... Kredi derecelendirme kuruluşları Abd güdümlü bunu bilmeyen yok.
Onun için bu saatten sonra dolar şu olur bu olur kimse söyleyemez , akla hayale gelmeyen rakamları bile telafuz ederiz bir anda., 3 olsa da alsakda diyebiliriz inşallah böyle bir durum olmaz., Çözüm süreci vs. bunlar Abd projesi biliyorsunuz ve Abd Pkk ya bu şekilde ağır kayıp verdirilmesinden oldukça rahatsız malesef bağımsız değiliz.
Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyeceğiz yada teslim olacak içimizdeki bir kesim göreceğiz pek yakında
Eski defter 2.
vectra-tuner
22-02-2017, 21:26
Seçim öncesi Hükümet Borsayı yukarıda tutup göz boyamak için çeşitli aksyonlar yapıyor en son Bankaların Mb'ye yatırdıkları zorunlu karşılıklara faiz ödiycem deyip yükseltmişti belki buna benzer birşeyler yaparlar Türk aklı cin gibiler valla
Eski defter 3
Bimeks için bir yorum yapabilecek bir arkadaş varmıdır
0,67 dip ne olacak bu şirket ters köşe hazırlığı varmı
Koza altını yakalamıştım
Bimeks için ne düşünüyorsunuz
12 ocaktam sonra dolar kac kez rekor kirdi yada rekor seviyeyi gordu?
28 ocakta son rekoruna yaklastigi zaman 3,65 demistim. Hic bir teknik analiz degil sadece hukumetin onemli bir adami olan N.xxxxxxxxx kaynakli haber ile... Hedefleri 3,55 idi ben iyimser olmustum. Simdi 16 nisana kadar surekli dusus olmayacak. Ancak trend is your friend diyen arkadasim cok hakli. Trend bu suan. Borsa icin abuk sabuk seviyeler beklemeyin, yanilirsiniz. 95 guzel... 16 nisan sonrasi icin yorum yapmak risk. Bilinmesi mumkun degil ama tunelin ucunda ki isik tren olmasin...
Xxx lerin sayisina bakarak soyadi k ile basliyo diyesim geldi
vectra-tuner
22-02-2017, 22:18
Tarih tekerrür ediyor yine.. Geçen seçimlerde ne olduysa aynı şekilde devam ediyor.. Artık Hükümet yetkilileride açık açık söylüyor Borsa dolar kontrolümüzde diye.. Eskiden daha örtülü bir şekilde yapılırdı.. Bu akşam ise Fed yuvarlak konuştu, kimi üyeler öyle düşünüyor kimi üyeler böyle düşünüyor.. Bilanço faizler yeterince arttığında daraltılacak vs. vs.. Dolar gördüğü yeri unutmaz.. Geçen seneki yazılarda 2.6 2.7 pahalımı ucuzmu onu konuşuyormuşuz burada.. Eski postları kontrol ettim aynı şekilde süreç işliyor.. Seçime kadarda devam edicek
11 ocak ta USD nin 3.94 olduğu, 12 ocak ta da güniçinde max 3.92 gördüğü dikkate alınırsa 12 ocak tan sonra çok da rekor kırmışmamış.
Ben günlük yorum yapmam, günlük al-satçı değilim uzmanlık alanım da değil bu sebeple 3-5 günlük hareketler bakışımı değiştirmez. 12 ocak ta da zaman beklentimi 2017 yılı içinde koymuştum.
Biz ülke olarak hep kısa vadeli kararlar aldığımız için hata yapıyoruz. Biz de şirket kuran yada çalışmaya yeni başlayan 3 yıl sonra BMW alma hayali kuruyor. Elin Yabancı yatırımcısı yatırım yapınca pazarda yerini sağlamlaştırmak için gerekirse 3 yıl üst üste net zarar yazmayı göze alıyor.(UV sanayi yatırımları)
Tahmın yerınde olmus...
Rekor sevıyelere yaklastı yada oralarda gezındı.
Ayrıca sız neye dayanarak soyledınız? Bakın teknık vs calısmıyor. Onu anlatmaya calısıyorum ama ıstarla falcılıga gelıyor yazınız.
Her trendin bir doyum noktası ve sonu wardır.
Ben 2016 da başlayan ana trendin zirvesinden fibonacci geri alım çizgilerine göre analiz yapıp destek noktalarını belirledim. Yaklaşık seviye de 3.45-3.50 arası. Ama yarın real trade üzerinden tam olarak çizgileri çizip paylaşırım.
Bu analizde temel kural her büyük trend de %50 Ye kadar geri çekilme yaşanabileceği bunun da hareketin dewamı içinde doğal olabileceği yönündedir.
Fibonacci kimdir derseniz, ister matematik ten bakarak binom sayıları diyin ki ben matematikçi olarak bunu tercih ederim
İster natilius diyin, ister piramitlerin içindeki rasyo fark etmez
Fibonacci altın oranı finansal piyasalara uygulayan ve bunu teknik analiz ile birleştiren kişidir.
Tahmın yerınde olmus...
Rekor sevıyelere yaklastı yada oralarda gezındı.
Ayrıca sız neye dayanarak soyledınız? Bakın teknık vs calısmıyor. Onu anlatmaya calısıyorum ama ıstarla falcılıga gelıyor yazınız.
Pardon ama 9 yıldır profesyonel olarak finans piyasalarında işlem yapan, geçimini bu yolla sağlayan, 17 yıldır aktif olarak yurtiçi piyasaları takip eden 2 SPK lisansı olan birine falcı demek biraz haksızlık olur.
Pardon ama 9 yıldır profesyonel olarak finans piyasalarında işlem yapan, geçimini bu yolla sağlayan, 17 yıldır aktif olarak yurtiçi piyasaları takip eden 2 SPK lisansı olan birine falcı demek biraz haksızlık olur.
Daha fazla acıklama nasıl yapabılırım anlatamıyorum. Bakın sıze bılmıslık taslamak ıstemıyorum,tarzım bu degıl ama bunun egıtımını amerıka ve bogazıcınden aldım. Fakat bu dusus trendının baslangıcı teknık degıl... 17 degıl 47 senelıkte olsanız anlamı yok. Daha nasıl anlatayım,bır sız anlamadınız, stp 3 mesaj once yazmıs. Turkıye'de yasıyoruz,matematık ıkı dudak arasına sıkısıp kalıyor bazen. Fazlasını acıkmala sansım yok.
Real trade de yada baska teknık,zaman harcayan cok. Yoksa hepımız zengın olurduk,fınansal pıyasalarsa kı sırketler,calısanları ve patronları ınanılmaz zengın olurdu...
Bu piyasa grafikten çok iki dudak arasında belirleniyor
O noktaya katılıyorum
Eskiden bu verilerle piyasa okunurdu
Şimdi be olacağı belli değil
Biz düz mantıkla bakıyoruz
Referandum öncesi ekonomimiz iyi gibi gösterilmesi adına
İş adamlarına işçi alın
Bankalara kredi verin
Emekliye promosyon dağıtın
Trafik cezalarını göndermeyin
Doları düşürün
Gibi bir sürü seneryo çalışıyor şuan
Keşke dolar 3 e düşse sonrasını benim umrumda değil :)
vectra-tuner
23-02-2017, 07:32
Anasını sattımın doları rüyama girdi,,, Rüyamda 3.3 - 3.4 arası idi..:D Şaka yapmıyorum valla çıkarsa şaşırmam... Bu arada Abd piyasa faizleri hala yükselişte
Bak nasıl tutturmuşum doları hemide 30 Ekim 2015'te ...
vectra-tuner
23-02-2017, 07:41
Zx, Ben 3.94 rakamına asla inanmadım.. Kur oralarda doğru dürüst kalamadı bile ki aklı başında bir adam o seviyelerden dolar almaz.. F/X'te 130 bin Usd kaybeni duydum (Bireysel) Teknik analiz tamamen yalan dolan demiyoruz zaten.. Olay şuki "TL" birileri tarafından belli bir seviyeye getirilmeye çalışılıyor ve alanen belli diyoruz.. Bak tüm siyasiler Dolar ile ilgili konuşuyor sırayla.. Borsa yükseliyor ama gerçek değil Borsa şişhane Hisseler tophane.. Borsada olan pekçok arkadaşımızın psikolojisi bozuldu , dolar karşısında paraları pul oldu olmaya da devam ediyor.. Borsaya giren yabancılara bak, doğru dürüst giriş yok ki Dünyada Brezilyadan afrikasına borsalara para yapıyor şu anda.. Zx finans eğitimi almış zaten belli oluyorda , 997 tt'de boş bir adam değil ammma karşısınızdaki adamlar okumamış ve üçkağıt biliyor.. Bende onları tanıyorum ve biliyorum ..
Dolar 3,30 3,40 seviyelerine geldiğinde 10-15.000tl civarı ihtiyaç kredisi çekip (masrafı 700-1000tl arası) dolar almak mantıklı bir hareket olur mu? en az 1 sene ihtiyaç olmayacak. 2017 sonu için 1$ 4,50 telaffuz ediliyor ne kadar gerçekçi kestiremiyorum tabi. Rakamlar tutarsa en azından 3-4 aylık kiramız çıkar.
Keşke 7 ay önce arabayı satınca dolara yatırsaydım. şimdi yeni kasasını alırdım :)
ntv spor ntv star 'da katarlara geçiyor maşallah.
Aslında anlayana acıkca yazdım bır cok kez...
Tefecı arapların sıcak parası gelıyor. Bunun faturası agır olacak ama kıme ne. Hedef 16 nısan...
Ilk partı paranın anlasması 26-27 ocak gıbı yapıldı. Dahasıda var,devamıda var. Daha amerıka etkısını gormedık.... Cok konusamam ama trene bının ıste.
onursumer
23-02-2017, 11:11
Bimeks için bir yorum yapabilecek bir arkadaş varmıdır
0,67 dip ne olacak bu şirket ters köşe hazırlığı varmı
Koza altını yakalamıştım
Bimeks için ne düşünüyorsunuz
laftamı kalır bilmiyorum , birkaç banka ile anlaştıklarını kredi ile geri donuceklerini falan soyluyorlar açıkcası bana geçici olur gibi geliyor , çünkü gelseler bile piyasa berbat kotu zaman yani
darkmoon
23-02-2017, 11:18
ben ekonomist değilim ama görünen köyde kılavuz istemez..
Türkiyeden yabancı yatırımcı yabancı derken avrupa amerikalı yatırımcılar çekiliyor ve yerlerini arap sermayesine bırakıyor.. son 2 senede türkiyeden çıkan yada devir olan şirketlere bakın dünya devleri türkiyeden çekildi hsbc citibank group finans bank büyük frençayz lar limango,douglas,total v.b say say bitmez..
ben şahsen arap sermayesinede hiç güvenmiyorum yarın zoru görseler tası tarağı bırakıp gidebilirler şahsi fikrim..
free-hifi
23-02-2017, 11:22
Aldıklarını hibe olarak bırakırlar sa git sınler :)
laftamı kalır bilmiyorum , birkaç banka ile anlaştıklarını kredi ile geri donuceklerini falan soyluyorlar açıkcası bana geçici olur gibi geliyor , çünkü gelseler bile piyasa berbat kotu zaman yani
Katarlılar alacak diye bir söylenti var
2.00 üstüne uçar gerçekleşirse
Zar atıcam sanırım buna koza altın gibi beklenti oluştu bende :)
vectra-tuner
23-02-2017, 12:06
Ferit abimiz Bavulunu toplamış gidiyor.. Akıllı adam her halinden belli... Koçda giderse şaşırmam ... F/X'te Tl paritesinde yurt dışından da işlem yapmayı engellemeye dair çalışmalar olduğunu söylüyor Sn. Bakan.. F/X'te 50 bin tl altında kaldıraç oranının 1/100'den 1/10'a düşürülmesi sonucu günlük işlem hacmi 16-17 milyar dolar olduğunu belirten Canikli düzenlemenin ardından işlem hacminin 2 milyar dolar civarına düşmüş!" Kısaca artık dalgalı kur yerine Kontrollü sabit kur var. Bunu ne bozar, Globalde dolar lehine yaşanacak bir gelişme ve/veya Kriz bozar.. Bozulacaktır göreceksiniz
Tablo çok açık arkadaşlar; Varlık fonuna devrolan firmaların zarar etmeyeceğini göstermek için hükümet kendi yanlılarına bu hisseleri aldırtıyor. THY, vakıf vs bakın analizde. Düşen varmı içinde yok. Düşerse zaten mülletin ağzına sakız vermiş olurlar. Varlık fonuna devrdeen batıyor yada batıktı diye. Çok kısa sürede zarar etmek istemeyen varlık fonuna devrolan firma hissesi alabilir en azından referanduma kadar
YTD
yurt dışında yaşayanlara konutta kdvyi kaldırdılar en az 6 ay oturum izniyle yaşayanlar 1 sene satmamak koiuluyla tr de kdvsiz ev alabilecekler
enes_srb
23-02-2017, 13:39
yurt dışında yaşayanlara konutta kdvyi kaldırdılar en az 6 ay oturum izniyle yaşayanlar 1 sene satmamak koiuluyla tr de kdvsiz ev alabilecekler
bu arsayi kapsiyor mu acaba ?
vectra-tuner
23-02-2017, 14:01
Merkez Bankası'nın brüt Döviz rezervleri 17 Şubat haftası 92.8 milyar dolardan 89 milyar dolara indi. / Net rezervl 25 Milyar usd'nin altında ....
darkmoon
23-02-2017, 14:20
Avrupada yaşayan grubetçiler kadar parasının hesabını kuruşu kuruşuna yapan insanlar yoktur.. orda elin avrupalısı onları yeri geliyor çift işte günde 14-16 saat çalıştırıyor.. para nasıl kazanılıyor paranın değerini çok iyi biliyorlar.
siz bakmayın burdan siyasetçiler gittiğinde alkışlıyorlar falan ama iş para yatırmaya geldiğinde 50 defa düşünürler hareket etmeden önce.. paraları öyle havalarda savurmazlar..
çoğu zaten alman sisteminin içinde pişmiş bizdeki algı gurbetçide para çokdur getirir buraya mantığı.. almanyada yaşayanların önceliği almanyada ev almak gördüğüm konuşduğum kadarı ile ... türkiyede çoğu tatil amaçlı yazlık falan alıyor yada 15 günlük 1 aylık devremülkler onlara daha cazip geliyor..
Ne dersiniz euro ya yatırım yapma zamanımıdır??
vectra-tuner
23-02-2017, 14:31
Arkadaşlar mutlaka topiki okuyan Trollerden de vardır.. Bu fikrimi yönetime sunup gözlerine girebilirler.
Şimdi meydanlarda Cb. ne diyor? Domates tarlada 1 markete gidince bi bakıyorsun 6-7-8 olmuş... E şimdi faizlerden dert yanacağımıza Merkez'de %8.5 piyasada 14-16-17 diye gidiyor.. Direk aracıları kaldırıp Merkezden alsak diyorum krediyi? Kefil olarak da Kgf var hani :D Böylece aracılar kalkmış olur
Seyfettin777
23-02-2017, 14:44
vectra-tuner
Abi tam olarak bilmediğimden soruyorum, bu şekilde yapılacak bir hamle gün sonunda girecek olan kazığın bize daha derin saplanmasına sebep olmaz mı, yoksa dönecek sıcak para durumu amorti eder mi?
Sonuçta Tcmb kredilere karşı pozitif oldukça dolar karşısında küçülmüyor muyuz?
Yanlış anlama tamamen bilgisizliğim ve merağımdan soruyorum.
vectra-tuner
23-02-2017, 14:56
Doları suni olarak baskılamak bir çözüm olmadığı gibi ileride çok daha büyük sorunlara yol açacaktır.. Şimdi Doları isterseniz 3 Tl'ye bile getirirsiniz bu iş için gerekli olan Faiz.. Faizi %15'e çekerseniz 3 Tl'lere bile gelir ancak bu seferde içeride şirketleri sanayiciyi batırırsınız ekonominiz küçülür krize girer sonra dolar bu sefer 4 Tl olur... Faiz de dolarla beraber yükselir gider..
Şimdi yapılmak istenilen Hem faiz artmasın Hem döviz artmasın.. Öyle bir dünya yok neden derseniz Türkiye borç ile yaşayan her geçen gün üretim rekabet gücünü kaybeden dış borçlanmada sınıra dayanmış bir ülke.. Halkımız lüxe alıştı herkesin altında Bmw Mercedes para bile olmasına gerek yok yeterki Kredi olsun...
Artık bir devir kapandı abiler..
Şimdi Referandum sebebi ile Kurları düşürmenin cezasını İhracatçı çekicek .. Adam aldıysa kur 3.90 iken hammaddeleri ara malları zararına satıcak .. Zaten ihracatçının kar majı %5 %10'dur... Diğer türlü kur gevşemeye başlayınca İthalatçı sevinecek , ithalat artacak ithalat artınca cari açık artacak vs. vs.
Seyfettin777
23-02-2017, 15:45
Üniversitede Law on Economics diye bir ders var.Giriş seviyesinde iktisat dersini İngilizce veriyorlar, usulleriyle birlikte.Derse de maliye hukukunda profesör olan bir hocamız giriyor, kendisini zan altında bırakmamak için ismini vermiyorum.
Derste birkaç tablo paylaştı.Döviz henüz düşükken alınan hammadde ve diğer birçok ithal ürünün sonrasında yüksek kur döneminde satıldığını söylüyordu tablolar rakamlarıyla birlikte.Döviz sirkülasyonu olsun diye yapıldığını ama gerekli olmadığını çünkü hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini söylemişti o zaman.Kazandıracağı zamanın çok kısıtlı olacağını anlatmıştı.Ben bu sırada Murat abinin dolar düşecek yorumlarını da pek tabii okumuştum.Yurtdışına geri itelenen ithal ürünlerden kar elde edildikten sonra Türkiye'ye onlarca milyon dolar girdi ve döviz düşürüldü.Böylece hem ürünlerden kar ettiler, hem de ithalat için tekrar kapı araladılar.Olaya bütünüyle bakınca taşlar bende yeni yeni yerine oturmaya başladı.
Örtülü de olsa Tcmb'nin faiz arttırdığını, forex piyasasına müdahale ile kurun elde daha kolay tutulmaya çalışıldığını söyledi.Bunun dışında varlık fonunun devlet sermayesinin siyasal iktidara rahatça hizmet edebilmesini sağlamak için kurulduğunu, normalde bunun zengin ülkelerde bütçe fazlasını değerlendirmek için kurulduğunu söyledi.Buradan kullanılan bütçeyle sanırım devlet kendi markalarının, kurumlarının hisselerini alıp satıyor.
Fakat hocamız okyanusun ortasında can simidimiz de olsa, basacağımız bir zemin olmadıktan sonra boğulmaktan başka çare kalmadığını söylüyor.Sonunda ne olacak beraber göreceğiz.İsterim ki tünelin ucunda ışık olsun, fakat yandaşlar dışında kimseden de olumlu bir emare duyamadım.Onlar bile x kadar kötü değil bak şöyle diyebiliyor...
http://i.hizliresim.com/ZZ24jZ.png
Bimeks e ufak bir zar attım :)
YTD
onursumer
23-02-2017, 22:23
Katarlılar alacak diye bir söylenti var
2.00 üstüne uçar gerçekleşirse
Zar atıcam sanırım buna koza altın gibi beklenti oluştu bende :)
zaten yerli bankalarla değil yurt dışında kanal arıyorlar anlaştık diye lafta yaymaya çalışıyor olabilirler ama eğer olursa veya satılırsa ciddi değer kazandırabilir
zaten yerli bankalarla değil yurt dışında kanal arıyorlar anlaştık diye lafta yaymaya çalışıyor olabilirler ama eğer olursa veya satılırsa ciddi değer kazandırabilir
http://static.bimeks.com.tr/promotions/pdf/ortaklik_yapisi.pdf
Spv hisselerini çoğu kısmını sattığı için çakıldı kağıt
Hollandalı ortağı var ölü rakama ya alacak yada o da satacaktır
Burada birşey olacak bence :)
YTD
coastguard
26-02-2017, 23:32
80000 usd hazır nakitte duran para mevcut ödemesi 2 ay sonra .Bu parayı acaba bozdurup, daha sonra tekrar dolar mı yapsam diye düşünüyorum ? Dolar nasılsa düşme eğiliminde? Yoksa hiç ellemeyelim aman ağzımızın tadı kaçmasın mı?
emresener
27-02-2017, 08:28
doğuş grubu ile ilgili gıybet ,
Ferit Şahenk otomobilden vazgecer mi? | Emre OZPEYNİRCİ (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/emre-ozpeynirci/ferit-sahenk-otomobilden-vazgecer-mi-40378389)
doğuş grubu ile ilgili gıybet ,
Ferit Şahenk otomobilden vazgecer mi? | Emre OZPEYNİRCİ (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/emre-ozpeynirci/ferit-sahenk-otomobilden-vazgecer-mi-40378389)
Ben Şahenk bu hareketini buralar bitti kaçmanın zamanı geldi diye yorumluyorum
Babasıda kendisidr tam ticaret adamı otomotivden çıkmaları şaşırtmaz
free-hifi
27-02-2017, 10:57
yarın trump ın açıklaması gidişatı belirleyecek diyorlar
darkmoon
27-02-2017, 11:12
yalnız şunu anladım bugün bir kez daha.. abi ne olucaksa olsun en kötüsü batarız kapatırız dükkanı biz yaptığımız dünyalıkla torunlarımız bile çalışmasa rahat yaşar kafasında olan insanlar var.. başımız belaya girmesinde kimseyle biz batarız daha iyi kafasında olan insanlar var..
free-hifi
27-02-2017, 11:36
BENde bu yeni projelerde 1 1,5 milyona ev alanları merak ediyorum bu evler hep satılıyor demek ki servet sahibi yada gizli servet sahibi ne çok vatandaş varmış ya
BENde bu yeni projelerde 1 1,5 milyona ev alanları merak ediyorum bu evler hep satılıyor demek ki servet sahibi yada gizli servet sahibi ne çok vatandaş varmış ya
Para parayı çekiyor. Bir şekilde iki daire sahibi olan katlaya katlaya gidiyor. İstanbulda her şekilde alınan daire prim yapıyor. Adam iyi kötü bir ev sahibi olmuşsa kentsel dönüşüm vs derken birden malvarlığı 2-3 katına çıkmış oluyor. sonra katlaya katlaya kopuyor gidiyor iş. şu fikirtepe, ataşehir, maltepe üstleri, kurtköy vs zamanında gecekondusu 2-3 katlı aile apartmanları olanlar şimdi 4-5 daire sahibiler. hiç çalışmasa bile 2 sinin kirasıyla geçinse 3 daire kirası zaten 4. yeni evin taksitlerini ödüyor.
yada temelden girip bitince satıyor sermaye yapıp aynı sistemden devam.
free-hifi
27-02-2017, 12:53
Para parayı çekiyor. Bir şekilde iki daire sahibi olan katlaya katlaya gidiyor. İstanbulda her şekilde alınan daire prim yapıyor. Adam iyi kötü bir ev sahibi olmuşsa kentsel dönüşüm vs derken birden malvarlığı 2-3 katına çıkmış oluyor. sonra katlaya katlaya kopuyor gidiyor iş. şu fikirtepe, ataşehir, maltepe üstleri, kurtköy vs zamanında gecekondusu 2-3 katlı aile apartmanları olanlar şimdi 4-5 daire sahibiler. hiç çalışmasa bile 2 sinin kirasıyla geçinse 3 daire kirası zaten 4. yeni evin taksitlerini ödüyor.
yada temelden girip bitince satıyor sermaye yapıp aynı sistemden devam.
Ataşehir yenisahra deyip yarama bastın :) Yenisahrada 290 m2 arsamız o zamanki kadıköy belediyesi sayesinde hiç oldu. Emsal arsada akrabam 5 daire aldı. Şimdi kartal tarafında kendi birikimim ile daire sahibi olmaya çalışıyorum. Kader kısmet diyorum artık.
Fikirtepe de projeye veren fındıklıda daire aldı yenisahra felanda aşağı yukarı bakkalköy sultanbeyli samandıra oraya kaydılar.
darkmoon
27-02-2017, 14:43
bende proje yaparım 100 bine toprakdan satar bittimi evin tanesini 1 trilyondan gösterir sattım hepsi bitti derim.. sende dersin 1 tirlyona kim alıyor bu evleri senden..
http://i.hizliresim.com/oj27y9.png
Aydın baba arkandayım :):)
Ne hükümetler gördük biZ :)
Borsaya gitmeyecektim normalde
Referandumdan hayır çıkar filan ekmekten olmayayim diye
2. Zarımı attım bugün :)
YTD
yiğit-Y 0.65 gördü bugün 66 dan almak zordu ama 67 68 den çok alış imkanı verdi
yiğit-Y 0.65 gördü bugün 66 dan almak zordu ama 67 68 den çok alış imkanı verdi
Doğru ama yakalayamadım :)
Mutlu Değerli
28-02-2017, 20:35
Doların seyri nasıl olur. Aralıktaki 4lira egilimi ve ocak ortasında Trump meselesiyle yükseldi, pedere git bozdur şunları dememe kulak asmadı şu an pişman. 3.80i görse gider bozarım diyor. Geçen bi ekonomi programında seçimler yaklaştıkça ufaktan yükselmeye egilim başlayacak diyodu Finans uzmanı. Tepe limit bu sefer 90lar degil 80ler dedi... Değerli görüşleriniz benim için önemli, şimdiden teşekkürler
coolvtec
02-03-2017, 21:24
Bir hareketlenme var usd ve euro da . nedenini bilen var mı?
Dolar endeksı artıyor,3,72'nın kırılması ıyı olmadı....
free-hifi
02-03-2017, 22:36
Yani abi ? Yön nereye gidiyor
darkmoon
02-03-2017, 23:02
dolar kaç oldu ki 3.50 olmadımı daha ..
blumenberg
02-03-2017, 23:43
referandumdan sonra altın alımı yapmaya çalışın
Parıte 1.05 i kırdı.
3,72 cok onemlı. Ama dolar endeksı fena kuvvetlı buaralar.
İbrahim33
03-03-2017, 09:05
Bendeki şansa bak yaw. çarşamba günü araba verdim. adam 10.500 dolar verdi. ben şanssızım benim şansımdan düşer dolar dedim gittim koşa koşa 3.63 ten bozdurdum. şimdi oldu 3.73 , harbiden şanssızım :)
darkmoon
05-03-2017, 13:29
dolar 3.2 oldumu ..
vectra-tuner
05-03-2017, 13:46
Cb kur 3.5 altına gelir diyince insanlar nasıl olsa düşecek diye koştur koştur döviz bozduruyor.. 3.55'lere kadar müdahale ile getirdiler.. Sonra Mb rezervi bir haftada 3 milyar dolardan fazla düşünce Mb 3.55'ten dövizleri kendi aldı diye düşünüyorum.. Bende aldım ama 3.55 i yakalayamadım 3.57 den aldım.. Yabancı girişi çok uzun zamandan beri yok.. Para girişi oluyor elbette ama çerez kalır.. Trump sonrası tüm dünyaya para akarken Türkiye'ye gelmedi..
vectra-tuner
05-03-2017, 14:00
Referandumun Mart ayında yapılma sebebi olası Haziran ayı Fed faiz artırımı.. Piyasalar genellikle Mayıs ayında bozulur.. Fakat hesap edemedikleri Fed'in mart ayı faiz artırımı oldu... Cb'nin son verdiği demeçlerde de dolar konusunda temkinli konuşmaya başladığını görebiliyoruz.. 2 Hafta önce 3.5 altına iner derken, doların düşeceğini düşünüyorum umut ediyorum demeye başladı ..
dolar 3.2 oldumu ..
Hangi ülkede ? :)
darkmoon
05-03-2017, 17:39
Hangi ülkede ? :)
ben ülkeme sisteme güveniyorum ilk adımda 3 TL leri sonrasında 2 TL leride görücez..
ben ülkeme sisteme güveniyorum ilk adımda 3 TL leri sonrasında 2 TL leride görücez..
3 tl 2 tl mi bu ülkede mi ?
:):)
İleride 1 sıfır atarsak paramızdan 2 TL'ler görüleblir, doğru......
GokhanRS
07-03-2017, 11:07
1 tl 5 dolar olucak.
bu arada altın hakkında fikri olan var mı arkadaşlar?
Fıtchten gelen olumlu sonuc hemen yansıdı dolara.
GokhanRS
07-03-2017, 11:17
o değilde yedik bi halt altın alak dedik, uzun vadede güvenli liman dedik :D inşaallah öyle de olur.
S.Özeren
07-03-2017, 12:13
Altına bende yatırım yaptım, uzun vadede uzucegini zannetmem
individual
07-03-2017, 12:33
100.000TL 1 Yılda hangisi avantajlı derseniz grafik'de dolar diyor.
http://i.hizliresim.com/kbgG6A.jpg (http://hizliresim.com/kbgG6A)
vectra-tuner
07-03-2017, 14:41
Fitch'den gelen olumlu birşey yok... Olay şu ; Merkez bankası Fed toplantısı öncesi gardını alıyor ve faizleri artıyor.. Hem likiditeyi kısıyor hemde fonlama maliyetini artırıyor yani kabaca Mb. 240 Bp faizleri artırdı.. Bunun yanında bu hafta Hazine borçlanma ihaleleri var.. Böyle zamanlarda önce Kur yükseltilir ki yabancıya bu şekilde ekstra bir taviz verilir.. Yani yabancı kuru yüksekten bozar, %11.5 Faize para yatırır.. Çıkarkende bir kıyak daha yapılır kuru aşağıdan alır.. Bu haftaki Hazine ihalelerini ağırlıklı olarak Devlet bankaları fonladı.. Yani Hazineyi hazine fonladı diyelim... Doğru dürüst yabancı yok.. Çünki güven yok
Mb doları Fed öncesi elinden geldiği kadar bastıracaktır ki Olası doların ani sıçramalarına 3.60 ile girmek var, 3.75 ile girmek var.. Diyelim Fed 10 Kuruş yukarı attı doları.. Birinde 3.6'dan 3.7'ye gelir diğerinde ise tekrar 3.85 3.90'a giderki referandum öncesi buna müsade etmemek için elinden geleni yapacaktır...
referandumdan önce doların seyri ne olur...?
vectra-tuner
07-03-2017, 16:53
İngilizcesi olan okusun, Borsa'da yükselen hisselerin neredeyse %90'ı Bankalar... Bunun da Bankalar ile Devletin anlaşarak birlikte hareket ettiği suni olarak Bankacılık hisselerinin yükseltildiğini, sonunun kötü biteceğini söylüyor... Benim ingilizcem bu kadar.. Daha güzel çeviri yapabilecek birisi varsa iyi olur ... Benim yapmış olduğum gözlemlerim de aynı şekilde .. Bankalar Thy gibi hisseler değer kazandı.. Bir aşa bir yukarı tutuyorlar
Turkey’s stock rally: Thank the agreement between the government and banks (http://www.paraanaliz.com/intelligence/turkeys-stock-rally-thank-agreement-government-banks/)
Şimdi, fitch, fed, s&p, öbürü, faiz, merkez, o, bu harici, gerçek soruyu soruyorum:
Referandum'a dövizle mi girelim? Neyle girelim?
Benim tahminim hayır çıkarsa dövizin ve altının kesin yükseleceği. Ne kadar orasını gerçekten hiç kestiremiyorum, ama korkuyorum.
Evet çıkarsa da kesin düşer diyemiyorum. Eğer ki stabilite görürse yabancı yatırımcı belki TL yükselebilir, ama iyice kaosa sürüklenecek deyip girmeyedebilir.
Ben anlık soruyorum. 16 Nisan akşamı baktık hep beraber. 17 Nisan'da ne olur? Evet çıksa ne olur Hayır çıksa ne olur? Uzun vade değil, günlük.
Şimdi, fitch, fed, s&p, öbürü, faiz, merkez, o, bu harici, gerçek soruyu soruyorum:
Referandum'a dövizle mi girelim? Neyle girelim?
Benim tahminim hayır çıkarsa dövizin ve altının kesin yükseleceği. Ne kadar orasını gerçekten hiç kestiremiyorum, ama korkuyorum.
Evet çıkarsa da kesin düşer diyemiyorum. Eğer ki stabilite görürse yabancı yatırımcı belki TL yükselebilir, ama iyice kaosa sürüklenecek deyip girmeyedebilir.
Ben anlık soruyorum. 16 Nisan akşamı baktık hep beraber. 17 Nisan'da ne olur? Evet çıksa ne olur Hayır çıksa ne olur? Uzun vade değil, günlük.
Bunu bende çok merak ediyorum gerçekten. Hali hazırda bir miktar dövizim var elimde ve bu para Türkiye'de, burada bankaların verdiği faiz *****.. Yerlerde aylık 120 euro gibi bir şey veriyorlar. Şeytan diyor yap TL kalsın faizde ayda 2buçuk lira az değil. Ama yıl sonunda kesin çıkış yapacağım ülkeden o yüzden ne kadar mantıklı kestiremiyorum, iyi kötü referandumu beklemem gerekiyor diye düşünüyorum. Burada çok bilgili, güzel analizler yapan insanları görüyorum bir tavsiye de bulunabilirseniz mesela benim gibi garantici yatırımcılar için, güzel olur :)
vectra-tuner
08-03-2017, 07:48
Referandumdan Evet çıkarsa piyasanın düzelmesini beklemeyin .. Hayır çıkarsa o zaman Hükümet tutmak için elinden geleni yaptığı döviz kurlarını bırakır.. Dün Cb danışmanlarından İlnur Çevik bir twit attı ve geri sildi.. Hayır çıkarsa 7 Haziran seçimlerindeki kaosu mumla ararsınız diye...
Dolar konusunda doğrudan alın satın demek çok yanlış olur çünki vebal var... Ama geçmişe bakarak geleceği görebilirsiniz ... Enflasyon yükseliyor ve Mb'nin Fed'den sonra PPK toplantısı var ve faiz artırması gerekicek.. Artırmaz ise yine kurlar başa yukarı gitmeye... Fed faiz artırırsa (%90) ihtimal ve sonrasında faiz artışları devam edecek derse yine yükselir.. Fed'in faiz artırmasından çok söyledikleri çok önemli.. Dolar endeksine vs. takılmayın Açın Abd 10 Yıllık faizlerine bakın , Abd faizleri yükseldiğinde Tl baskı altına giriyor..
Mutlaka birşey alacaksanız parça parça işlem yapın... Paranın tamamını 1 seferde kullanmayın... 4'e 5'e bölüp öyle işlem yapabilirsiniz...
Şuda bir taktik Altın ve Dolar birbirine zıt iki araç... Dolar endeksi yükseldiğinde Altın Dolar bazında düşüyor .. Dolayısıyla en az birisinden kazanmış hedge etmiş olursunuz...
Referandumdan Evet çıkarsa piyasanın düzelmesini beklemeyin .. Hayır çıkarsa o zaman Hükümet tutmak için elinden geleni yaptığı döviz kurlarını bırakır.. Dün Cb danışmanlarından İlnur Çevik bir twit attı ve geri sildi.. Hayır çıkarsa 7 Haziran seçimlerindeki kaosu mumla ararsınız diye...
Dolar konusunda doğrudan alın satın demek çok yanlış olur çünki vebal var... Ama geçmişe bakarak geleceği görebilirsiniz ... Enflasyon yükseliyor ve Mb'nin Fed'den sonra PPK toplantısı var ve faiz artırması gerekicek.. Artırmaz ise yine kurlar başa yukarı gitmeye... Fed faiz artırırsa (%90) ihtimal ve sonrasında faiz artışları devam edecek derse yine yükselir.. Fed'in faiz artırmasından çok söyledikleri çok önemli.. Dolar endeksine vs. takılmayın Açın Abd 10 Yıllık faizlerine bakın , Abd faizleri yükseldiğinde Tl baskı altına giriyor..
Mutlaka birşey alacaksanız parça parça işlem yapın... Paranın tamamını 1 seferde kullanmayın... 4'e 5'e bölüp öyle işlem yapabilirsiniz...
Şuda bir taktik Altın ve Dolar birbirine zıt iki araç... Dolar endeksi yükseldiğinde Altın Dolar bazında düşüyor .. Dolayısıyla en az birisinden kazanmış hedge etmiş olursunuz...
düşüncelerenize bende katılıyorum anlık alım satımlarla parayı ikiye bölüp altın ve dolar almak en mantıklısı..
Altin su aralarin en dip rakamlarinda sanirim takip ettigim kadarla burakardan alim yapilabilir
vectra-tuner
09-03-2017, 07:45
Eyvah Eyvah... Korktuğumuz başımıza geldi ... Fed başkanı Yellen'in mesajı gayet açık... Eli ile 5 işareti yapmış yani Dolar 5 lira olacak diyor...
Fed faiz artışının kuresel piyasalara 5 olası etkisi (http://www.paraanaliz.com/2017/ekonomi/fed-faiz-artisinin-kuresel-piyasalara-5-olasi-etkisi-8227/)
Eyvah Eyvah... Korktuğumuz başımıza geldi ... Fed başkanı Yellen'in mesajı gayet açık... Eli ile 5 işareti yapmış yani Dolar 5 lira olacak diyor...
Fed faiz artışının kuresel piyasalara 5 olası etkisi (http://www.paraanaliz.com/2017/ekonomi/fed-faiz-artisinin-kuresel-piyasalara-5-olasi-etkisi-8227/)
hocam hükümet şuanda referandum için doları sabit ve düşük tutmaya çalışıyor karışıklık çıkmasın diye, ama bu zamanlarda bile böyle artıyorsa referandum sonrası düşünün ne olacak.
darkmoon
09-03-2017, 22:24
hiç bir şey olmaz dolar 8 tl olsa bile bir şey olmaz.. rahat olun.. türkiye ekonomisi kaya gibidir.. üretim artıyor her yerde yeni iş kolları açılıyor.. bir sürü iş veren işçi alıyor işsizlik hızla düşüyor..
hiç bir şey olmaz dolar 8 tl olsa bile bir şey olmaz.. rahat olun.. türkiye ekonomisi kaya gibidir.. üretim artıyor her yerde yeni iş kolları açılıyor.. bir sürü iş veren işçi alıyor işsizlik hızla düşüyor..
İroni mi yapıyorsunuz ciddi misiniz?
free-hifi
09-03-2017, 22:38
Bir karikatür var di
"Millet aç aç " ...
darkmoon
09-03-2017, 22:41
İroni mi yapıyorsunuz ciddi misiniz?
gayet ciddiyim.. 2.90 dan 3.80 e vurdu ne oldu konuşduk konuşduk hiç bir şey olmadı.. biz konuşuyoruz ama ekonomi gayet tıkırında.. her şey zarar ediyor telekom thy v.b .. her şey yolunda hiç bir şey olmuyor..
köprüler yollar tüneller resmi rakamlarla zararda ve her gün zarar ediyor bir ton para ödüyoruz yabancı firmalara dolar üstünden gene her şey yolunda...
Ben şunu anladım kardeşim bu ülkede dolar 8 tl de olsa her şey yolunda kimse zarar etmiyor sadece bizler konuşup duruyoruz..
free-hifi
09-03-2017, 22:50
OHAL kalktiktan sonra millet patir patir iflas verince göreceğim ben onları
darkmoon
09-03-2017, 22:59
bence benim fikrim ohal falan kalkmaz.. ohal ilk çıkığında güya 3 ay kalıcakdı hatta 3 ay bile sürmez 1.5-2 aya kalkar dediler kaç ay oldu siz hesap edin..
bence benim fikrim ohal falan kalkmaz.. ohal ilk çıkığında güya 3 ay kalıcakdı hatta 3 ay bile sürmez 1.5-2 aya kalkar dediler kaç ay oldu siz hesap edin..
OHAL kalktı, kel göründü olur.. Ne güzel tutturmuşlar istediğini alıyor, atıyor.. İstediği yasayı çıkarıyor.. İstediğini istediğine satıyor.. Kimse sesini çıkaramıyor.. Neden kalksın her şey bu şekilde harika giderken..
O değil de Aselsan çok fena arttı 1-1,5 ayda %25-30 artış var..
Israrla 3,45-,3,50 seviyesini göreceğini direten abilerim ne düşünüyorlar bu gidişat hakkında acaba?
şu varlık fonu bizim borsa da ki ihlas'a da el atsa iyiydi. şükür zararda değiliz de, o kağıdın yeri de orası değil :)
OHAL kalktiktan sonra millet patir patir iflas verince göreceğim ben onları
iflası neden ohal bitince veriyorlarda şimdi vermiyorlar ne alaka iflas vermeme amaçları ne?
Seyfettin777
10-03-2017, 15:28
iflası neden ohal bitince veriyorlarda şimdi vermiyorlar ne alaka iflas vermeme amaçları ne?
31/7/2016 tarihl kanun hükmünde kararname ile iflas erteleme yasakandı.
http://higm.adalet.gov.tr/dokumanlar/2016/agustos/OHAL%20süresince%20iflas%20erteleme.pdf
Mahkemeler herhangi bir iflas erteleme davası olursa doğrudan reddedecek.
Bu da bir haber linki;
Resmi Gazete'de Yayımlandı! Şirket Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor (https://www.google.com.tr/amp/www.kamupersoneli.net/haber/amp/9553)
31/7/2016 tarihl kanun hükmünde kararname ile iflas erteleme yasakandı.
http://higm.adalet.gov.tr/dokumanlar/2016/agustos/OHAL%20süresince%20iflas%20erteleme.pdf
Mahkemeler herhangi bir iflas erteleme davası olursa doğrudan reddedecek.
Bu da bir haber linki;
Resmi Gazete'de Yayımlandı! Şirket Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor (https://www.google.com.tr/amp/www.kamupersoneli.net/haber/amp/9553)
tamamda neden böyle birşey var?
ayrıca dolar dün 3.78 lere geldi şimdide 3.73 bunun anlamı ne?
tamamda neden böyle birşey var?
ayrıca dolar dün 3.78 lere geldi şimdide 3.73 bunun anlamı ne?
İflas erteleme neden yasaklandı? | NTV (http://www.ntv.com.tr/ekonomi/iflas-erteleme-neden-yasaklandi,5ZLkNfi_zkakavDnFBy8dQ)
Seyfettin777
10-03-2017, 15:48
8-9-3
İlk verdiğim linkte yazanı aynen buraya yazıyorum;
Anılan hükümle, 21.07.2016 tarihinden itibaren ülke genelinde ilan edilen olağanüstü halin devamı süresince FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olabilecek sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflasın ertelenmesi hükümlerinden ve bu kapsamdaki hukuki korumadan yararlanmalarının önüne geçilebilmesi amaçlanmıştır.
İflas erteleme, kurumun cari ödemelerinde nakite sıkışması en kaba tabiriyle.Mahkeme kararıyla yanılmıyorsam bir yıl ek süre kazanıyorlar.Tabi böyle saçma sapan bir Khk, bunlarla hiç alakası olmayan kurum ve kuruluşları da etkileyecek.Çünkü piyasa ciddi nakit sıkıntısı var.Ayrıca üstte sebebini kopyaladım ama, gerçekten o amaçla mı hareket ediliyor hep?
Muallak...
Seyfettin777
10-03-2017, 15:50
Edit geri gelsin;
Karınca yazısınn çevirisi
Anılan hükümle, 21.07.2016 tarihinden itibaren ülke genelinde ilan edilen olağanüstü halin devamı süresince FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olabilecek sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflasın ertelenmesi hükümlerinden ve bu kapsamdaki hukuki korumadan yararlanmalarının önüne geçilebilmesi amaçlanmıştır.
GokhanRS
10-03-2017, 16:27
iflas erteleme kullanamamanın çok kötü sonuçları var.
sadece ohal ilan edilmeden önce bekleyen 3bin adet iflas erteleme talebinde bulunan firma vardı zaten. yani 3 bin adet resmen batak vermek üzereyiz diyen firma.
bunlara bi o kadar da ohal döneminde ve kurların uçması döneminde eklendi ancak ohal sebebi ile iflas erteleme veremeyen bir çok firmada 20 borcu varsa ödeyemediğinde borcu 100e çıktı. yani kendini kurtarma ihtimali olupta artık kurtarması imkansız hale gelen birçok firma oluştu.
bu ohal yine uzatılırsa, ki seçimden sonra görüceksiniz. o evet ler yada hayırlar hiç birşeyi kurtarmayacak. bu kadar çok sıkışık ve dengesiz bir durumdayken ülke gündemini sorunlara değilde seçime sürükleyenlerin yakasında olucak hakkı yenenlerin.
ister evet ister hayır deyin. ben seçimden sonrası için ohal kalktından sonrası için daha doğrusu, çok kötü bir tablo ihtimali görüyorum. umarım ayakta kalmayı başarırlar.
toplamda 6bin civarı firma kötü durumda, ilk 100 de devler var.
vectra-tuner
10-03-2017, 17:18
Bugünkü Tdi verisi iyi geldi ama asıl önemli olan Saatlik ücret artışı beklentinin altındı geldi.. O yüzden ABD Faizleri gevşedi ve dolarda hafif düştü.!! Piyasa oyuncuları acaba çok güçlü bir veri gelirmi gibisinden aldığı dolarların bir kısmını globalde sattı.. Veri yinede güzel haftaya Fed toplantısına kadar dolar yine yükselir ancak!!
Merkez Bankası bildiğiniz gibi piyasaya artık günlük Repo yoluyla para vermiyor bunun yerine diyorki GLP (Geç likidite penceresi) buradan veririm sana para onunda faizi %11 ... Dün bu geç likiditeden verdiği parayı yarı yarıya azalttı.. Yani %11 faize razı olsan bile istediğin para yok sana diyor... Bugün ise TDI verisi öncesi olası dolarda aşırı yükselişi önlemek için hiç para vermedi.. Yani %11 ile bile sana para yok dedi Bankalara.. Sıkışan banka ne yapacak? Döviz varsa elinde onu satacak
Şimdi Fed faizi artıracak %90 ihtimalle.. O günden sonra yani Mart 15-16 dolar gevşeyebilir bir miktar çünki hem globalde büyük ihtimalle bugünkü gibi bir kar realizasyonu olacak hemde Mb elinden geleni ardına koymayacak taki Referanduma kadar... Referandumdan "EVET" çıkarsa olumlu birşey beklemeyin, Hayırda ise Kur ve Faiz uçacak ama seviye vermek kesinlikle mümkün değil.. 4 olur daha üstü olur bilinmez...
Bu arada çok önemli bir konu Avrupa Mb başkanı Dragi'de artık Parasal genişlemeden çıkacağının sinyalini verdi ve Avrupa'da da faizler yükselmeye başladı... Böyle olunca Hem Euro Hem Dolar güçlü olacak ki parite 1/1 olmayabilir bu yüzden...
Sonuç, dünyada ucuz bol para dönemi bitti abiler... Ekonominin konuşulacak hiçbir tarafı yok..
KGF olayına gelince , Devlet size kefil oluyor eğer borcunuzu ödemez iseniz %80'ini hazine ödüyor ancaaak 250 Milyar tl olan bu kredinin 70 Milyar Tl'si kullandırılmış ve kalan rakam için Bakanlar kurulu kararı bekleniliyor.. Benim verebileceğim tek tavsiye biran önce Bankanıza başvurun ve olabildiğince uzun vade KGF kredisi alın...
Kosgeb kredisine gelince , 260.000 Kişinin Krediyi yine alamadığı Bankaların bunu vermediğine dair haber vardı araştırın... Sebebi ise Kosgeb sadece kredinin faizini ödüyor ama Banka size diyorki benim şartlarıma uygun görmedim seni.. Kısaca bankanın işine Kosgeb Kredisi gelmiyor..
vectra-tuner
10-03-2017, 21:01
Borc icin teminat bor madenleri! (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/borc-icin-teminat-bor-madenleri-158815h.htm)
emresener
15-03-2017, 20:52
Şimdi bu faiz arttırımı bizim için iyimi oldu kötümü oldu basit çe bi açıklama ile anlatablirmisin bilen abilerim.
darkmoon
15-03-2017, 21:16
zaten faiz arttırımı kesin bekleniyordu hatta bu sene 3-4 tane daha olucak büyük ihtimal.. piyasalar bunu fiyatlamadı daha fiyatlayamazda refaranduma kadar benim fikrim bence müdahele ve dövize baskı var..
dolar şu sıralar gezinir 3.50 bile olur.. faiz arttırımı açıklandı kurda oynama yok. işsizlik verileri tavan yapmış her 4 gençden biri işsiz genç nüfusda işsizlik oranı %24 olmuş kurda kıpırdama yok..
Türkiyedeki profesyönel portföy şirketlerinin başkanlarının çoğu bu sene dolarda düşüş beklemiyor tam aksine rahatta diyemiyorlar ama büyük artış bekliyorlar söylediklerinden çıkartabiliyorsunuz..
3,66 loading....
yarın öğlen 3.66 görücez galiba burası destek olur mu kırılır mı?
vectra-tuner
15-03-2017, 21:34
Merkez bankası önlemini aldı , Geç likiditeye yönlendiriyordu bankaları sonra %11 faizle verdiği parayı yarı yarıya azalttı.. Geçen hafta sonu itibarı ile işi daha sıkı tutup likidite vermemeye başladı.. Üzerine döviz 3.75'lere geldiği anda diğer kurumlar ile birlikte döviz satarak müdahale etti.. Fed kararından sonra Abd 10 yıllıklar 2.52'lere kadar gevşedi hal böyle olunca Tl - Brezilya Reali - Rus rublesi hepsi değer kazandı.. Şayet Fed sonrası dolar uçsa bile Mb aşağıya birkaç gün içerisinde indirecekti.. Şimdi Mb PPK toplantısı var ve bence faiz artırmayacak , o gün geldiğinde dolar yine ateşlenir hemen PPK öncesi ve karar sonrası dövize müdahale edip başında nöbet bekleyecek..
28 ocakta,burada kı herkes dahıl 3,95 kırılıp 4,00-4,1 olacı tahmını yaparken ben 3,65 demıstım.(hukumetın yapıcagı ıslerı bırbır ogrenerek)
Suan 3,56 beklıyorum kısa vadede. Eger aldıgım bılgıyı teyıt ettırır sem 3,46 bıle mumkun....
Neyse bunlar sahsı yorumdur.
darkmoon
15-03-2017, 21:43
doları düşürmek zor bir şey değil olayın matematiği belli .. ama bir yandan dengede düşük tutalım derken bir yandan her şeyi tüketmek var.. elde avuçda ne kaldıysa artık..
Mevduat faizleri 11.60 internetten aldığım
Şubeden özel istekte bulunsam 12 alırım
Geçen ay özelden 11.70 alabilmiştim
Demek ki arttış var
Referandum sonrası sonuç ne olursa olsun
Sene sonuna doğru Dolar için 4,50 Euro için 5.00 faiz için 15.00 gibi rakamlardan bahsediliyor
Bu fikre katılan var mı
Absürt rakamlar mı
İşsizlik tavan yapmış durumda
Kimsenin yatırım yapma derdi yok
Çekler senetler gırla patlıyor
Kosgeb kredileri yalan dolan
Ben bu rakamların gerçekleşmemesi için bir neden göremiyorum
vectra-tuner
15-03-2017, 22:02
4.20 Garanti olarak görüyorum ben ancak şahsi fikrim.. Referandum sonrası Evet çıkarsa kısa süreli olumlu hava olur ve sonra gümmmm.. Hayır çıkarda Gümm daha çabuk olur.. Bu işsizlikte faiz artırmak intihar olur .. Suriye iç savaşını inceleyin , 2011 Senesinde Suriye parası aşırı değer kaybediyor sonrasında ise kuraklık başlıyor ve o güne kadar sesini çıkarmayan halk isyan başlatıyor.. İsyan en fakir bölgelerden başlıyor umarım bizim yetkililer bunları düşünüyordur..
4.20 Garanti olarak görüyorum ben ancak şahsi fikrim.. Referandum sonrası Evet çıkarsa kısa süreli olumlu hava olur ve sonra gümmmm.. Hayır çıkarda Gümm daha çabuk olur.. Bu işsizlikte faiz artırmak intihar olur .. Suriye iç savaşını inceleyin , 2011 Senesinde Suriye parası aşırı değer kaybediyor sonrasında ise kuraklık başlıyor ve o güne kadar sesini çıkarmayan halk isyan başlatıyor.. İsyan en fakir bölgelerden başlıyor umarım bizim yetkililer bunları düşünüyordur..
Ben doların çıkmasının asıl nedeni
Bence MB para basıyor piyasaya pompalıyor
Buna rağmen bankalar kredi vermiyor
TL nin her geçen gün değersizleşeceğinden ötürü
Ama ipotekli her türlü kredi kullandırıyorlar
Devalüasyon oldu ama millet hala düzelir diye bekliyor :)
Evet çıkarsa 3 ay sonra hayır çıkarsa hemen doların 4 tl üstü uzar diyorlar
Yani bu işsizlik , gereksiz büyütülen inşaat sektörü ,tarımın tam anlamıyla bitik halde olması ve daha bir çok konu
İyi olan bir konu yok
Bankacılık sektörü kemal derviş olmasaydı çoktan batmıştı :)
Kazanılan her tl yi dolara çevirmek gerek aslında
Bu tl bize malesef güldürcek gibi değil :(
darkmoon
15-03-2017, 22:20
bana ülke olarak dünyada sattığımız ürettiğimiz lider olup kar ettiğimiz bir şey söylermisiniz.. arabada montaj ülkeyiz geçin onu üretiyoruz neyi üretiyoruz elin yabancısının aracını burda montajlayıp yurtdışına geri yolluyoruz.. Başka..
en son et hollandadan gelmiyormuydu mercimek kanadadan .. altyapı üst yapıda kar eden bir şey varmı köprüler falan filan rakamlar ortada hepsi zararda.. thy zarar etmiş telekom zarar etmiş rakamlar ortada..
bana gerçekden başarılı olupda kar ettiğimiz bir şey söyleyin bende susarım en azından bu ülke için gelecek için bir umudum olur..
Mevduat faizleri 11.60 internetten aldığım
Şubeden özel istekte bulunsam 12 alırım
Geçen ay özelden 11.70 alabilmiştim
Demek ki arttış var
Referandum sonrası sonuç ne olursa olsun
Sene sonuna doğru Dolar için 4,50 Euro için 5.00 faiz için 15.00 gibi rakamlardan bahsediliyor
Bu fikre katılan var mı
Absürt rakamlar mı
İşsizlik tavan yapmış durumda
Kimsenin yatırım yapma derdi yok
Çekler senetler gırla patlıyor
Kosgeb kredileri yalan dolan
Ben bu rakamların gerçekleşmemesi için bir neden göremiyorum
Az bir üretim kaldı oda bitmek üzere. Mesela ben en son 11 kasımda iş yapabildim. 6 aydır cepten yiyorum. Birlikte çalıştığımız fabrika iflasın eşiğinde. Sürekli zarar ediyorlar.
Yabancılarla işi bağlayanlar bir şekilde dayanıyor. Adamlar çok köklü firmalarla çalışıyor. Hakkında dünyanın istihbaratını topluyor. Emin olmazsa adamı çağırıp yurt dışında sözleşme imzalatıyor. Sebebide yurt dışına çıkış yasağı var mı? şirketin başına kayyum atanır mı? devlet çöker mi? Çünkü üretim zincirinde en küçük aksama çok büyük kayıplara neden oluyor.
Çoğu yer kredilerle maaş ödüyor. Koca koca fabrikalar öldüm parasına elden çıkarılıp borçlar kapatılıyor. Geçen gün koca fabrikayı 6 milyona sattı buradan biri. Ekonomi canlı olsa 40 milyonun üzerinde değeri var. Sadece içinde 25 milyonluk makine ve teçhizat var. 10 milyona yakın arsa değeri vardır.
İşsizlik çok ciddi bir sorun. Bakanda sonunda itiraf etti. Hayır biraz daha böyle giderse yeni işsizler kapıda. Seferberlik ilan edilse bile işçi alacak fabrika kalmayacak.
Son anlarımızı yaşıyoruz gibi geliyor bana. Dövizin nereye gideceğini kestiremiyorum. Bu hızla giderse 4.5-5 tahminin iyimser olur bence.
vectra-tuner
15-03-2017, 22:30
4.2 Tahminim en iyi ihtimalle.. Yani olumsuz birşey olmaz ise .. Bankalar kredi vermiyor abiler, Kredibiliteniz çok iyi olsa dahi eskisi gibi arayan soran yok.. Bu aralar Kredibilitesi çok iyi olanlara KGF kredisi veriliyor.. Bunun dışında kredi limiti düşürülen pekçok firma var.. Şimdi finansal kriz geldiğinde hiç kimse doların nereye gideceğini bilemez, 4.5 tl de olur 5 tl de olur ama hep dikkatten kaçan bir konu Aslında dolar artmıyor Tl düşüyor.. Yani Altın alarakda kendinizi güvenceye alabilirsiniz.. Veya başka birşey
Babam 20 yıllık firma sahibi
İlk deda kredi kartı,çek ve kredi kullandı
Son iki yıldır beni biraz dinlediği için batmıyor ama parada kaybetmiyor
Nasıl yaptıma gelirsek
30 personel vardı şuan 6 kişiye düşürdüm
Satın almayı her konuyu a dan z ye ben ilgileniyorum
Ve ona yine diyorum çok açılma harcamalarına dikkat et
İş olmaması için bir nedenimiz yok
Ama insanlar 5 liralık işi alabilecek gücü olmasına rağmen
Kalitesi 2,5 lirayı tercih ediyor
Millet korkuyor birikmiş 3 kuruş parasını tutmaya çalışıyor
Bu korku siyasi değil ekonomi konusunda 1 tane elle tutulur bir şey yapılmadığından
Kemal Derviş politikasını geliştiremediklerinden
Uçak otomatik pilottan çıkmış durumda
Kendini aklamak içeri girmemek adına bir anayasa paketi ile piyasa oyalanıyor
Yapılan yol köprü ihale hep YİD hazinenin 20-25 yıllık gelirlerini heba etmeler
Varlık fonunda 250 milyar tl varsa neden bu projeleri devlet kendi cebinden yapmadı
Ya şimdi siyaset yapıyorsun diyecekker varda
Ekonomi siyasi kararların sonucu batar ya da çıkar
Geçen hergün evet yada hayır fark etmez dibe doğru batıyoruz
Kazanan küresel şirketler vatandaş değil
Üç kuruş kazanan adamdan 2 kuruş vergi alınarak ayak durmaya çalışan bir devlet var
Ekonominin iyi gitmemesi egoistle alakalı malesef
Müslüman bir ülkede yaşasak yani tam anlamıyla müslümanlıktan bahsediyorum
Şu an bu konu yoktu mesela :)
Ülke olarak göz yumdukça daha çok beter şeylere şahit olacağız malesef
Bu bataklık her geçen gün büyüyor ve içine çekiyor
Dolar'ı akp kara parasıyla 3,50ye düşürecek diye mi sevineceğim.Artık uzun vade bile değil 2 yıla(belki 2ay) çok şey değişir.Krizle gelen krizle gidecek.
bakalim 3.5 lere gelecek miyiz
Gelecegiz gelmesinede gelecegimiz dahada kararacak...
enes_srb
17-03-2017, 03:34
Gelecegiz gelmesinede gelecegimiz dahada kararacak...
Abi bu konuda takip ediyorum seni hep tutarli ve dogru konusuyosun , sormak istedigim sey en kotu tablo ne olabilir ? ve ordan sonrasi nasil olur ? acikcasi hic anlamam ekonomiden vs ama egitimim dolar uzerine bi yerlerden bilgi alsam anlicagim sekilde iyi olur diye dusundugum icin soruyorum
free-hifi
17-03-2017, 08:09
Abi nasıl çözüm olacak peki ne ile düzelir bu herifler bunu görmüyor mu önlem almayacak lar mi
Bence Dolar için alım seviyesi. Hadi en iyi ihtimalle 3.50 leri gördsün amaç en dip seviyeyi yakalamak değilki. Siz elinizdeki birikimi dolara çevirmeye başlayın. ***** evette olsa hayırda olsa doların ülkemizdeki yönü yukarı doğru olacak
Kotu tabloyu kımse cızemez.
Hayır cıksa hemen ,evet cıksa kısa bır sure sonra gerceklerle yuzlesecegız.
Bır cok sırketın gelırlerını sırf kendı amaclarına kullanmak ıcın tek bır fonda topladılar,cok fazla kırlı ıs donuyor.
Cbaskanı 2 ayda 450mılyon lıradan fazla ortulu odenek kullanmıs arkadaslar,hala neyı tartısıyoruz.
Sıze ocak 26'dan berı yazıyorum,akarken doldurun....
vectra-tuner
17-03-2017, 11:01
Tl'de kalmayın... Son ikaz
Hazine iç borçlanması 2009 Kriz seviyesini geçmiş durumda...
Faizler sürekli yükseliyor buna rağmen Dolar düşmüyor.. Her türlü müdahaleye rağmen bir gün 3.7 bir gün 3.6 bu oynaklık çok çok anlamlı mesajlar veriyor..
Bu yolun sonu belli , Devlet öyle böyle para basacak aslında basıyor ama yetmiyor .. piyasada likitide kurudu Mb habire sıkılaştırma yapıyor, Reel sektörde vadeler aşırı uzadı .. 6-7-8 aylık hatta 1 Senelik çekler yazılıyor.. Bankalar Çek vermiyor çünki çek yaprak bedeli riski var öyle olunca Sınırlı sayıda çek alabilen esnaf mecburen büyük çekler yazıyor oda ödenmiyor...
Alabildiğiniz kadar uzun vadeli kredi alın ...
darkmoon
17-03-2017, 12:30
hiç bir banka batmaz iflas verir çeker gider yüküde devlete atar.. devlette uğraşır durur..
Hiç bir gelecek vvizyonu sağlam olan iş adamı batmaz.. onlar anı değil ideoloji siyaseti değil dünya vizyonuna bakarlar ona göre hareket ederler.. o yüzden dünyada belli ailleler asırlardır ayakda dimdik duruyor.. ne bırakın siyasi akımı ne ülkeler yıkıldı sıfırdan yeni ülkeler kuruldu ama adamlar dikdik ayakdalar..
siyasi akım yada ideolojik akımlarla gelen zenginler o akımlarla beraber yok olur gider.. bunun türkiyede bir ton örneği var yaşı yetenler bilir yetmeyenler 90 lılara bir baksın kim kalmış o zamanların zenginlerinden köklü aileler dışında.. onlarda zaten her zaman siyasete mesafeli ve uzak durmuş aileler..
vectra-tuner
17-03-2017, 12:43
1994 Krizi öncesi Borsa'da yabancı payı %1 iken kri sonrası yabancı payı %60'lara çıkıyor yani bedava ele geçiyorlar... 2001 Krizi sonrası Bankalar yabancının eline geçiyor ... Sıra Türk şirketlerinde .. Eski Mb başkanı Durmuş Yılmaz'da bu uyarıyı yapmıştı...
Tl'de kalmayın... Son ikaz
Hazine iç borçlanması 2009 Kriz seviyesini geçmiş durumda...
Faizler sürekli yükseliyor buna rağmen Dolar düşmüyor.. Her türlü müdahaleye rağmen bir gün 3.7 bir gün 3.6 bu oynaklık çok çok anlamlı mesajlar veriyor..
Bu yolun sonu belli , Devlet öyle böyle para basacak aslında basıyor ama yetmiyor .. piyasada likitide kurudu Mb habire sıkılaştırma yapıyor, Reel sektörde vadeler aşırı uzadı .. 6-7-8 aylık hatta 1 Senelik çekler yazılıyor.. Bankalar Çek vermiyor çünki çek yaprak bedeli riski var öyle olunca Sınırlı sayıda çek alabilen esnaf mecburen büyük çekler yazıyor oda ödenmiyor...
Alabildiğiniz kadar uzun vadeli kredi alın ...
Bu yorumun aynını ben yaptığımda bazı arkadaşlar beni taş yağmuruna tuttu "Düşük faiz ile alabildiğiniz kadar uzun vadeli kredi alın"
Ben bu açıklamayı hali hazırda Şirket sahipleri için vede ev almayı düşünenler için yapmıştım. Gelelim sebebine, kredi faizleri artık asla düşmeyecek. Ayrıca kim yada hangi firma olursanız olun piyasanın gidişatı sebebi ile siz bişey yapmasanız dahi bankalar gözündeki kredibiliteniz düşüyor. Yani yarın ihtiyacınız olduğunda istediğinizde bankaların birçoğu istediğiniz rakamı size finsn etmeyecek.
vectra-tuner
17-03-2017, 12:49
Bu yorumun aynını ben yaptığımda bazı arkadaşlar beni taş yağmuruna tuttu "Düşük faiz ile alabildiğiniz kadar uzun vadeli kredi alın"
Ben bu açıklamayı hali hazırda Şirket sahipleri için vede ev almayı düşünenler için yapmıştım. Gelelim sebebine, kredi faizleri artık asla düşmeyecek. Ayrıca kim yada hangi firma olursanız olun piyasanın gidişatı sebebi ile siz bişey yapmasanız dahi bankalar gözündeki kredibiliteniz düşüyor. Yani yarın ihtiyacınız olduğunda istediğinizde bankaların birçoğu istediğiniz rakamı size finsn etmeyecek.
Nakiti olmayan çok büyük sıkıntıya düşer Allah korusun... Bundan sonra Dünya'da da yeni trend Yüksek enflasyon yüksek faiz.. Hazır krediler ucuzken almamak hiç akıllıca değil.. Yalnız Ziraat bankası çok iyi aklınızda bulunsun kampanya yapmışlar 60 ay KGF 0.96 Oran 250 bin tl'ye kadar...
Şuan herbirimizin ciroları düşüyor. Hemde çok çok düşüyor 2017 de eski seneleri aramayan yoktur heralde. Peki 6 aylık mizan çıktığında ne oluyor. Alacağı dağ gibi olan ve bunun yanında eskiye göre çok az ciro yapan bir firma oluyorsunuz. Yani kısacası banka diyorki "bataktan çıkma yöntemi olarak beni finansmanmı kullanacaksın?" tabikide sana ya kredi vermiyor yada daha az krediyi birde sana KGF şartları ve inanılmaz dosya paraları ile kakalamaya çalışıyor.
vectra-tuner
17-03-2017, 12:57
Abiler , Ziraat bankasına gidin kredi için , Devlet Ziraat Bankası ile diğer bankaları frenliyor ve kriz anında diğer bankalar gibi annenizden emdiğinizi burnunuzdan getirmez, zırt pırt hesabınızdan para kesmez.. Özellere bulaşmayın , özellikle küçük ve orta çaplı özel bankalara hiç bulaşmayın onlar daha beter müşterisini soyuyor.
darkmoon
17-03-2017, 17:09
Lale devrinin sonuna gelindi bence.. son ekmeklerini yiyoruz..
dolardan birileri inanılmaz paralar vuruyor şu refarandum sürecinde çocuk oyuncağı gibi oynuyorlar birileri bir 3.60 lara iniyor iki gün sonra 3.70 lere çıkıyor biraz oralarda oyalanıp gene 3.60 lara iniyor sonra gene çıkıyor.. birileri inanılmaz bu işden para kazanıyor.. bunlar normal kurun inişi çıkışı değil piyasalardan paradan anlamayan bir insan bile bunu rahatçana görebilir..
döviz dediğin 5 kuruş düşer 10 kuruş yükselir normali budur.. 3.74 iken 3-4 günde 3.62 ye düşmez.. yada 3.65 iken 3-4 günde 3.78 lere çıkmaz..
bazıları hikaye gibi okuyor bunları özellikle toz konduramıyanlar .. ama işin sonu en çok o insanları vurucak ne yazık ki..
Moody's Turkiyenin kredi notu gorunumunu duşurdu | İş-Yaş** Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1430505-moodys-turkiyenin-kredi-notu-gorunumunu-dusurdu)
Olllllduuuu
free-hifi
18-03-2017, 11:43
Pazartesi 3.75 leri görür bu kararla :)
darkmoon
18-03-2017, 11:56
hiç bir şey olmaz 3.60 - 3.75 arası iner çıkar..
Bedelliyi bekliyorum yoksa kredi çekicem de, ya çıkarmazlarsa boşu boşuna çekmiş olucam
Abi birşey sorucam faizler düşük iken uzun süreli kredi çektik diyelim kriz anında bankanın paramın hepsini ver kardeşim deme lüksü yok mu ?
Böyle bir durum olursa ne yapıcaz ev için kredi çektik diyelim
Valla konuyu dolardan sebep takip ediyordum
Nedeni kayınpederden dolar 3.00 iken 20.000 dolar borç almıştım sonra ***** uçtu gitti
Şimdi baba oluyorum dede oluyor diye doları 3.00 liradan sabitleme anlaşması yaptık ve borcumu ödedim çok şükür
Yırttık bu dolar lobisinden darısı diğer borçluların başına :)
Abi birşey sorucam faizler düşük iken uzun süreli kredi çektik diyelim kriz anında bankanın paramın hepsini ver kardeşim deme lüksü yok mu ?
Böyle bir durum olursa ne yapıcaz ev için kredi çektik diyelim
Bireysel krediyi geri çağıramaz. Sözleşmenize bağlı olarak ticari krediler geri çağırılabilir.
free-hifi
20-03-2017, 12:09
Nedeni kayınpederden dolar 3.00 iken 20.000 dolar borç almıştım sonra ***** uçtu gitti
Şimdi baba oluyorum dede oluyor diye doları 3.00 liradan sabitleme anlaşması yaptık ve borcumu ödedim çok şükür
İnsafli adammis
Dolar için alım zamanımıdır?
Revolution
20-03-2017, 13:10
3,60 altı alım bence.
free-hifi
20-03-2017, 18:05
X bir bankanın musteri temsilcisi ile görüştüm banka olarak yakın zamanda 200.000.000 eski para ile değil yeni para ile :) Kobi esnaf kredisi verdik inanmıyoruz is yapmak için aldıklarına dedi doları bekleyip dolar alacaklar dedi kesin
individual
20-03-2017, 18:10
X bir bankanın musteri temsilcisi ile görüştüm banka olarak yakın zamanda 200.000.000 eski para ile değil yeni para ile :) Kobi esnaf kredisi verdik inanmıyoruz is yapmak için aldıklarına dedi doları bekleyip dolar alacaklar dedi kesin
Burasi Turkiye :)
enes_srb
20-03-2017, 19:01
hayirli olsun sevindim adiniza , dolar uzerinden borcu olanlar gercekten cok sıkıntıda suan insallah herkes kurtarir kendini
individual
20-03-2017, 20:40
bunun bir farklısı zamanınd çiftciler yaptı.devlet tarım gelişsin havyancılık gelişsin diye nerdeyse sıfır faizli kredi verdi.
krediyi alan çiftciler cocuklarının düğünlerini evlerini yaptırdılar araba falan aldılar.ödeme zamanı gelince ortalık karıştı.
bunun bir farklısı zamanınd çiftciler yaptı.devlet tarım gelişsin havyancılık gelişsin diye nerdeyse sıfır faizli kredi verdi.
krediyi alan çiftciler cocuklarının düğünlerini evlerini yaptırdılar araba falan aldılar.ödeme zamanı gelince ortalık karıştı.
Bahsettiğiniz kredinin tahsilat yüzdesi o kadar düşük ki, bankacılık tarihinde örneği yok :)
valla ben 3.62 den 3.65 den biraz biraz aldim. (zamaninda azicik 3.76 dan almistim)
toplamda 40K filan kenara koymak istiyorum, zarar edersem de ederim, milimetrik hesap yapmiyorum. uzun vadede is zarara etmeyeyim yeter
şuan dolar kaçın altına düşerse almalıyız refarandumdan sonra dolar 4 tl civarı olur mu? Risk alıp yüklü miktarda kredi çekip doların artmasını beklemelimiyim bu riske değer mi?
Yeni yatırım aracı da hayırlı olsun:
Gayrimenkul sertifikası :)
Dolar için alım zamanımıdır?
3.6 ve altı alım fırsatı bence. çünkü buraların sonu tahmin edilenlerin bayağı üzerine çıkabilir. 4.6-4.8 uzak değil gibi geliyor bana.
evsahibi aysonuna evi satmaya karar verdi, birikmişim doları bozup eve mi yatırayım yoksa dolara dokunmadan konut kredisi çekip eve mi yatırayım, veya hiç olmadı yeni sahibi bekleyip kirada devam mı edeyim. ne dersiniz bende kafalar karışık:)
Tam üç aydır altın 143 ile 147 arası gidip geliyor parayı vadeli yapsaydım çoktan 1000tl cepteydi küllüm zarardayım :(