PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

_opeth
14-06-2019, 09:27
Grafik yine ilginç bir hal almaya başladı

rebelh
14-06-2019, 09:32
Grafik yine ilginç bir hal almaya başladı

düzeltmesini yaptı yoluna devam ediyor
buraya gelirken 5.95e hiç takılmamıştı yine öyle yaparsa 6.02ler ilk hedef olur o da fibo 23 noktası..

GokhanRS
14-06-2019, 09:34
dün arkadaş diyor ki (lafta bilgili özde cahil tayfadan), bunlar düzeltme daha tekrar 5.60a düşecek. dedim ki; oğlum 1 liraya düşeceğinin garanti mektubunu amerikan merkez bankasından dahi alsam satmıyorum dolarımı.

arkadaş ahaber ve troll tayfası yine utanmadan 4lü rakamları teleffuz ettiler. dediğim gibi. 1 lira olacağının garantisi olsa yine bozmuyorum. bozana da saygı duyuyorum, karşılıksız memlekete olan faydalarından dolayı kendilerine madalya verilmeli akıllı zeki çevik vatansever kardeşlerime :)

benim görüşüm düşebildiği kadar düştü, şimdi tekrar yükseliş başlar. özellikle seçim sonrası kim kazanırsa kazansın farketmeksizin yükselir gibi düşünüyorum.

23 hazirana kadar ne kadar oynama olur bilemiyorum, bilsem de sebep olmak istemem.

rebelh
14-06-2019, 09:36
dün arkadaş diyor ki (lafta bilgili özde cahil tayfadan), bunlar düzeltme daha tekrar 5.60a düşecek. dedim ki; oğlum 1 liraya düşeceğinin garanti mektubunu amerikan merkez bankasından dahi alsam satmıyorum dolarımı.

arkadaş ahaber ve troll tayfası yine utanmadan 4lü rakamları teleffuz ettiler. dediğim gibi. 1 lira olacağının garantisi olsa yine bozmuyorum. bozana da saygı duyuyorum, karşılıksız memlekete olan faydalarından dolayı kendilerine madalya verilmeli akıllı zeki çevik vatansever kardeşlerime :)

benim görüşüm düşebildiği kadar düştü, şimdi tekrar yükseliş başlar. özellikle seçim sonrası kim kazanırsa kazansın farketmeksizin yükselir gibi düşünüyorum.

23 hazirana kadar ne kadar oynama olur bilemiyorum, bilsem de sebep olmak istemem.

5.6xx li rakamları görebilirdik aslında 66-67-68 e bi dokunabilirdik ama yine s400 kaşıntısı başladı
sabah akşam çıkıp s400le ilgili açıklama yapıyorlar belki 50 defa s400 aldık falan filan diye açıklama yaptılar
anlamak mümkün değil

Yigit-Y
14-06-2019, 09:37
S400 yaptırımı fiyatlaniyor bence dolarda

Körfez de her an savas çıkabilir bu arada

BARR
14-06-2019, 09:55
S400'ler boy boy ülkemize giriş yapacak. Temmuzda yani öle açıklıyorlar...

aslan
14-06-2019, 10:35
rebelh 256 dan aldıgım altın için bozum ne önerirsin şu anda çünkü şuan üstünde rakamlar

muzurasd
14-06-2019, 10:52
bütün dünya yenilenebilir enerjiye dönerken sen 50 sene öncesinin teknolojisini yapınca vizyoner oluyorsun
nükleer santralin tabanında çatlak oluşuyor ama sana göre millet olumsuzu yazmak için pusuda bekliyor
çatlağı yalanlamıştın ilk postunda sana link attılar cevap veremedin sonrada her zaman olur yazdın

wallaha sıkılıyorum artık ya ülkenin 20 yılı felaketlerle dolu tren kazaları, madenci ölümleri vs ama burada tabanı çatlayan nükleer santrale vizyoner yazabiliyoruz

tabanı çatlak mı değil mi? yoksa bu çatlaklar her nükleer santralde oluyor mu? kaç nükleer santral inşaatında çalıştın? o çalıştığın onlarca nükleer santral inşaatında çatlak olunca oradaki medya da en ufak ufacık bir olumsuzluğu haber yapıp hükümetini yıpratmaya çalışıyor mu?
dış güçleri bana sırasıyla sayabilir misin?
istanbul seçimlerinde chp oy çaldı mı?
imamoğlunun valiye it dediğini sende duydun mu?

hocam kaç kişi var ngsde çalaşabilecek kapasitede her detayı buraya nasıl yazabilirim
medyadan öğrendiğiniz kadar yazmaya devam edebilirler ama sorun yok devam ediliyor

tabiki vizyoner iş yenilenibilir enerjide verimlilik ne ? ngs ne? 50 sene öncesinin teknolojisi olduğunu nereden çıkardınız?
getirisi götürüsünden fazla ve enerji açığı için zorunlu akşama kadar konya ovasına ges yap bi tane reaktör yapmaz

rebelh
14-06-2019, 10:55
rebelh 256 dan aldıgım altın için bozum ne önerirsin şu anda çünkü şuan üstünde rakamlar

öneri demeyelim de fikirlerimi söyliim :)
altında ons olarak 1360lar kritik uzun süre sonra bu rakamları gördü genel anlamda altında çok bir yükseliş beklentisi yok ama abdnin resesyona girmesi ihtimalinden dolayı prim yapıyor ons bazında aslında kar alınabilecek bir seviye
diğer kısım ise dolar/tl paritesi; buraya bakınca da s400lerdeki bu ısrarın sonuçları olacağa benziyor hele birde s400ler gelir de abd yaptırım açıklarsa değmeyin tlnin ederine

özet olarak madem zarar kalmadı kafanın rahatlaması için bir kısmı kar olarak alınıp başka enstürümanlarda denenebilir falz ya da dolar gibi..

rebelh
14-06-2019, 10:57
hocam kaç kişi var ngsde çalaşabilecek kapasitede her detayı buraya nasıl yazabilirim
medyadan öğrendiğiniz kadar yazmaya devam edebilirler ama sorun yok devam ediliyor

tabiki vizyoner iş yenilenibilir enerjide verimlilik ne ? ngs ne? 50 sene öncesinin teknolojisi olduğunu nereden çıkardınız?
getirisi götürüsünden fazla ve enerji açığı için zorunlu akşama kadar konya ovasına ges yap bi tane reaktör yapmaz

hocam yeni dizisini yaptılar 1986da yaşananları anlatıyor izleyin derim: Chernobyl 1.Sezon 1.Bolum izle | Dizi izle, Full HD Yabancı Diziizle, Hddiziizle.org (https://www.hddiziizle.org/hd-chernobyl-1-sezon-1-bolum-full/)
konya ovasının 1 reaktör yapmayacağı bilginizin bir temeli var mı yoksa bu bilginiz de temeldeki çatlaklar gibi mi?

muzurasd
14-06-2019, 11:45
hocam yeni dizisini yaptılar 1986da yaşananları anlatıyor izleyin derim: Chernobyl 1.Sezon 1.Bolum izle | Dizi izle, Full HD Yabancı Diziizle, Hddiziizle.org (https://www.hddiziizle.org/hd-chernobyl-1-sezon-1-bolum-full/)
konya ovasının 1 reaktör yapmayacağı bilginizin bir temeli var mı yoksa bu bilginiz de temeldeki çatlaklar gibi mi?

enerji verimliliği %16 siz alanda çıkarım kaç kw enerji üretilebilecek temeli olmayan bişeyi buraya yazmıyorum sen sanki atıyormuşum gibi izlenim yaratıyosun size diyorum ki sorun yok devam ediyor .

inş santrallerin sayısı çoğalırda hep teknoloji sahibi oluruz hemde enerjiye ulaşım kolaylaşır

GokhanRS
14-06-2019, 11:50
enerji verimliliği %16 siz alanda çıkarım kaç kw enerji üretilebilecek temeli olmayan bişeyi buraya yazmıyorum sen sanki atıyormuşum gibi izlenim yaratıyosun size diyorum ki sorun yok devam ediyor .

inş santrallerin sayısı çoğalırda hep teknoloji sahibi oluruz hemde enerjiye ulaşım kolaylaşır

umarım dediğin gibi olur ancak bizimkilerin aşırı liyakatsızlığından dolayı nükleer enerji santralini nükleer bombaya dönüştürür diye korkuyorum. adamlar önceden bize elektriği satıyordu şimdi ise elektriği ülkemizde üretip satacaklar resmen. elektrik fiyatlarında hiç düşüşe etkisi olacağını sanmıyorum. riski v.s cabası.

umarım yanılırız, ki bu konuda yanılmak zorundayım. aksi halde büyük bir felaket demektir.

rebelh
14-06-2019, 11:58
İki santralı da Rusya yapıyor... Mısır’a 5.3, Turkiye’ye ise 12.3 cente nukleer elektrik! | Ahval (https://ahval.io/tr/nukleer-santral/iki-santrali-da-rusya-yapiyor-misira-53-turkiyeye-ise-123-cente-nukleer-elektrik)
aman ha medyanın yazdığı olumsuzlukları konuşmayalım ufak bir şey olsa da haber yapsak diye uğraşıyorlar..

rebelh
14-06-2019, 12:02
of ya her yönüyle mükemmel bir yatırım bizim için acayip vizyoner bir tesis dünyada neredeyse ilk biz yapıyoruz 3. havalimanı ve 3. köprüden aşağı kalır yanı yok oyum binali beye.. Akkuyu Nukleer Santrali'nin Maliyeti 57 Milyar TL Arttı (https://www.enerjiatlasi.com/haber/akkuyu-nukleer-santrali-nin-maliyeti-57-milyar-tl-artti)

M_PROJECT
14-06-2019, 12:43

Turkiye'de bu bold yaptigim kismin olmasi icin , Turkiye Cumhuriyeti'nin cikarlari , ulke vatandasini kollayan , vatandas onceligini dusunen , kalkinma ve gelisme programlarini ilke edinmis yonetim sistemleri olursa olur.

Her ile bir nukleer santral yapsan da bu ulkede yukarda saydigim yonetim sekli olmadiktan sonra hic bir ise yaramaz o santraller ancak yapanin , enerjiyi uretenin ve santralin yapiminda imzasi bulunan buroktarlarin cebini doldurur.

yap islet devret ile yapilan herseyin bu ulkeye ne kadar borc kitledigi ortada. Yani sana bana ....

ahmetgurlek
14-06-2019, 12:54
of ya her yönüyle mükemmel bir yatırım bizim için acayip vizyoner bir tesis dünyada neredeyse ilk biz yapıyoruz 3. havalimanı ve 3. köprüden aşağı kalır yanı yok oyum binali beye.. Akkuyu Nukleer Santrali'nin Maliyeti 57 Milyar TL Arttı (https://www.enerjiatlasi.com/haber/akkuyu-nukleer-santrali-nin-maliyeti-57-milyar-tl-artti)

bu makale 2016, sen o rakamı direk 2'ye katla, dolar kuru 2.84'müş makale yazıldığında. peh peh peh...

bu nükleer santral işine en fazla önem veren ülke çin, dünya'da nükleer elektrik üretiminde birinciliğe oynuyorlar ve sürekli yatırım yapıyorlar. adamlar ilk santrali 1991'de devreye almış, aramızda 30 sene fark var. biz ilk santrali devreye aldığımızda adamlar belki de 50. santrali devreye almış olacaklar. demem o ki adamlar trene binmek bi tarafa uzaya roketle yola çıkmışlar, biz arkadan balon şişirip yetişmeye çalışıyoruz. çok üflememiz lazım çooookk.

rebelh
14-06-2019, 13:01
bu makale 2016, sen o rakamı direk 2'ye katla, dolar kuru 2.84'müş makale yazıldığında. peh peh peh...

bu nükleer santral işine en fazla önem veren ülke çin, dünya'da nükleer elektrik üretiminde birinciliğe oynuyorlar ve sürekli yatırım yapıyorlar. adamlar ilk santrali 1991'de devreye almış, aramızda 30 sene fark var. biz ilk santrali devreye aldığımızda adamlar belki de 50. santrali devreye almış olacaklar. demem o ki adamlar trene binmek bi tarafa uzaya roketle yola çıkmışlar, biz arkadan balon şişirip yetişmeye çalışıyoruz. çok üflememiz lazım çooookk.

birde zam yetkisi rusların elinde ve bizim alım garantimiz var
evet nükleer santral ucuz bir enerji kaynağı ama bu kafayla ihale edilince kömür santrallerinden çok daha pahalıya geliyor
komedi ya 2 yıllık ödeme garantisine köprü yapılabiliyor olması gibi bir şey işte..

ahmetgurlek
14-06-2019, 13:10
birde zam yetkisi rusların elinde ve bizim alım garantimiz var
evet nükleer santral ucuz bir enerji kaynağı ama bu kafayla ihale edilince kömür santrallerinden çok daha pahalıya geliyor
komedi ya 2 yıllık ödeme garantisine köprü yapılabiliyor olması gibi bir şey işte..

elektriğe alım garantisi, hastaneye yatış garantisi, köprüye geçiş garantisi, havalimanına uçuş garantisi vs vs vs

memlekette iş yapmak bu kadar kolay ve keyifliyken siz de şikayet edip duruyorsunuz. bazen kırıcı oluyorsunuz gerçekten...

rebelh
14-06-2019, 13:12
elektriğe alım garantisi, hastaneye yatış garantisi, köprüye geçiş garantisi, havalimanına uçuş garantisi vs vs vs

memlekette iş yapmak bu kadar kolay ve keyifliyken siz de şikayet edip duruyorsunuz. bazen kırıcı oluyorsunuz gerçekten...

wallaha doğru diyorsunuz kıymet bilmiyoruz
keşke bunların hepsini övecek kadar cahil olabilseydik bu kadar mutsuz yaşamazdık :)

muzurasd
14-06-2019, 14:08
Turkiye'de bu bold yaptigim kismin olmasi icin , Turkiye Cumhuriyeti'nin cikarlari , ulke vatandasini kollayan , vatandas onceligini dusunen , kalkinma ve gelisme programlarini ilke edinmis yonetim sistemleri olursa olur.

Her ile bir nukleer santral yapsan da bu ulkede yukarda saydigim yonetim sekli olmadiktan sonra hic bir ise yaramaz o santraller ancak yapanin , enerjiyi uretenin ve santralin yapiminda imzasi bulunan buroktarlarin cebini doldurur.

yap islet devret ile yapilan herseyin bu ulkeye ne kadar borc kitledigi ortada. Yani sana bana ....

haklı olduğun noktalar var aynı teminnileri taşıyorum
ben sadece çalışan tarafındayım yönetimsel sorunlar dediğiniz gibi çözülür inş

muzurasd
14-06-2019, 14:11

yatırımcıda kar garantisi istiyor sizde o pozisyonda olsanız muallakta kalan ülkeye yatırım yapmazsınız o yüzden cazip hala getirmek amaç benim düşüncem tabiki , tabi yeteri kadar satın alan olmazsa halk olarak ödüyoruz buda bi sorun

muzurasd
14-06-2019, 14:12
rebelh hocam 5,90 üstünü yapamadı aşağı yönlü durum oluşur mu

rebelh
14-06-2019, 14:13
rebelh hocam 5,90 üstünü yapamadı aşağı yönlü durum oluşur mu

kalıcı olarak oluşmaz ama belki kar satışlarıyla oluşabilir

Yigit-Y
14-06-2019, 14:23
Bu da bizim köylü mühendisler odası görüşü

Ahaber izlemezseniz kafaniz hep olumsuzluklar dolu olur

Akkuyu’daki nükleer santral inşaatının emelinde iki kez çatlama meydana geldiği iddiasının Rus şirket tarafından yalanlanmasına karşın Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ısrarlı: “Üstünün kapanmasına izin vermeyeceğiz”.

Mersin’de yapımı devam eden santralin 1200 MW gücündeki birinci reaktörünün temel betonunda iki kez çatlama meydana geldiği, inşaatı denetlemekle yükümlü Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından tespit edilmiş, ancak yüklenici şirket Rosatom iddiayı yalanlamıştı.

‘Yapım çalışmaları durdurulmalı’

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kamu güvenliği açısından çok önemli bir tesis. Bir kaza olması durumunda telafisi olanaksız büyük felaketlere neden olacağı bilinen bir gerçek. Temel çatlağı gibi ileride büyük yıkımlara neden olabilecek teknik hataların yapılmış olması kabul edilemez. Çatlaklar TAEK tarafından tespit edildi, dolayısıyla yürütücü şirketin yalanlaması bir anlam ifade etmez. Bir felakete neden olunmaması için yapım çalışmalarının durdurulması gerek.”

997TT
14-06-2019, 19:51

Link calısmıyor,sen ereden izlemıtın?

GokhanRS
14-06-2019, 20:05
Link calısmıyor,sen ereden izlemıtın?

Chernobyl 1.Sezon 1.Bolum izle | Dizi izle, Full HD Yabancı Diziizle, HeHeco.com (https://heheco.com/hd-chernobyl-1-sezon-1-bolum-full/)

ulas79
14-06-2019, 23:55
Moody’s kredi notunu yine düşürmüş "Not indirimi, ödemeler dengesi krizinin artmaya devam etmesini yansıtıyor. Türkiye uzun süreli ekonomik ve finansal oynaklık dönemine karşı kırılgan olmaya devam ediyor. Türkiye'nin döviz rezervi tamponları zayıf ve bunların gelecek 2 yılda ekonomi genelindeki kısa vadeli yükümlülüklere göre daha da zayıflaması bekleniyor" demiş adamlar bakalım bunun etkisi ne olacak.

997TT
15-06-2019, 00:42
Chernobyl 1.Sezon 1.Bolum izle | Dizi izle, Full HD Yabancı Diziizle, HeHeco.com (https://heheco.com/hd-chernobyl-1-sezon-1-bolum-full/)

Tesekkur ederım,3.bolumu bıtırdım. Cahıllık ve sıyaset bırlesınce ne kadar karanlık oluyor,bır kez daha ızledım....
Tez zamanda cehaletten kurtulmamız dılegıyle...
Yarın 4 ve 5. yı ızleyecegım....

By CrAzY
18-06-2019, 10:42
Draghi faiz indirimi için sinyal verdi kur çakıldı. Sizce ileride durum ne olur. 5.87 ortalama ile bekliyoruz.

Focus4171
18-06-2019, 12:33
Dolarla ilgili görüşüm hala aynı devam etmekte olduğu içinde tekrar tekrar yazmadım. Sayfalar çok ilerlediği için üzerinden sadece tekrar geçmek istiyorum.

- Dolarda günlük olarak negatif trend hala devam etmekte. 5,95 geçilmediği ve 6,02'nin üzerinde kalıcı olmadığı sürece düşüş trendi devam eder. Ara ara doldur boşaltlar olacaktır aşağı yukarı şekilde (Gaza gelip alım yapılmaması gerekir bu noktalarda).

- İşin biraz daha kötüsü, dolar dün itibariyle haftalık grafiklerde de negatif trende geçmiş bulunmakta.

- Bundan sonraki süreçte artık 2 senaryo var. İlk olarak 5,45-5,55 noktası takip edilmeli. Oraya kadar gevşeme olursa muhtemelen MB faiz indirimi desteği verip, doların daha da aşağı düşmesine engel olacaktır ve yukarı tepki verecektir.

- İkinci olarak bıktırıcı uzun bir yatay aralığa bağlayabilir. 5,65-5,85 aralığında. Bu diğer düşüş senaryosundan dahada kötü bir durum bence. Diğer türlü dip görüp hızlı bir toparlanma yapabilir.

- Yükselmesi içinde bence olağanüstü bir durumun gerçekleşmesi gerekir. Onun dışında kısa vadede yükseliş olasılığı zayıf gözüküyor.

- Borsacılar gelince bu aralar şanslı; 93-94.000 aralığını görebilir demiştim. Gördü ve aşağı geldi. Şimdi düzeltmesini tamamladı. 96.000-98,000 aralığı ilk hedef olarak gözüküyor. Bir sıkıntı olmazsa İnşallah o seviyeleri görecektir.

- Yazdıklarım sadece kendi şahsi görüşümdür. Tavsiyeden ziyade kendi analiz ve fikirlerimi paylaşmak amaçlı yazıyorum. Elbette yanılma payı olabilir. İsteyen kendi kontrollerini de yapıp ona göre bu bilgileri değerlendirebilir, ara ara ekstra gelişmeler olursa da yine girip yazmaya çalışırım...:icon_tup:

BARR
18-06-2019, 13:00
4.88 yakın hissediyorum.

ZX-636R
18-06-2019, 13:54
boşuna süper Mario demiyorlar, piyasanın jokeri Draghi pek de beklenmedik tonda gevşeme adımı attı. Karar sonrası €/$ de hızlı hareket oldu. Asıl ilginci en az parite kadar Trump ın da karara hızlı ve sert tepki vermesi oldu.

şimdi 3 konu önemli bunların en az 2 sinin piyasa açısından olumlu olmasını bekliyorum

1- yarın ki FED kararı
2-pazar günü yapılacak şeçim
3-G20 zirvesinde TR-ABD arasında S400 konusunda en azından mevcut tansiyonu düşürecek bir haber.

içlerinde bence TR açısından en önemlisi FED ve ECB kararı, S400 ve seçimlerin kısa vadede bir türlü çözüleceğini düşünüyorum.

TR bu sefer FED ve ECB nin parasal gevşemeye dönen kararları/söylemleri sonrası bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli. bu karar EM ler içinde belki de en çok bize yarayacak. bizim gibi yüksek borçlu bir ülke için borçlanmaya esas teşkil eden para birimlerinin faizlerinin düşmesi yada düşeceğinin beklenmesi bizim Bond lar için güzel bir ralli oluşturabilir.
işin trade fırsatının yanında ülke olarak 2009-2013 arasındaki FED in QE kararlarını kısa vadeli kur düşüşleri için kullandık ve heba ettik. umarım bu sefer ülkemizin yapısal dönüşümü için bir fırsat olarak değerlendirilir.

997TT
19-06-2019, 00:03
Bu fırsatlar cokk geldı,hepsını sıyası ve kısısel çıkar için kullandık. Bu sefer de farklı olucagını düşünmüyorum.
Eger secım ıle ılgılı saıbe olmaz,durustce gecer,s400 u bır yere baglarsak 5.30 lara donerız.

_opeth
19-06-2019, 08:39
Pazar gününe kadar böyle rölantide gideceğiz gibi görünüyor YTD

ZX-636R
19-06-2019, 20:09
Dün ECB pası attı bugün FED vurdu ve gol oldu

TL de Long olanların gecesi

997TT
20-06-2019, 00:14
Bugun tayyıp,valıye hakret ımamoglunun onunu kesebılır dedı....
Ulkeyı karıstırıcak yıne. Allahım yeter artık,sıkıldık sıyası krızlerden!

_opeth
20-06-2019, 07:26
Yine mazbata verilmeme filan olursa gezi v2.0 olabilir

GokhanRS
20-06-2019, 07:52
Yine mazbata verilmeme filan olursa gezi v2.0 olabilir

aslında daha ilk seçimde istedikleri oydu sanırım, yine apoculara bir telefon salacaklardı piyasaya adımız yine terorist, olmadı diye moralleri bozuk muhtemelen.

ZX-636R
20-06-2019, 09:31
"Son dönemdeki Fed ve Ecb gelişmeleri kısa vadeli değil, aksine orta vade, 2/3 yıllık ucuz fonlama anlamına geliyor. TR için de doğru adımları atması için çok büyük bir fırsat penceresi. Umarım doğru değerlendiririz." / 20.06.2019 Gizem Öztok Altınsaç

dünkü yazım ile neredeyse aynı söylem.

997TT
20-06-2019, 09:39
Dun yada bugun hatta yarın kı yazılarını emınım dusunerek yazıyorsun. Dogru tespıtler olunca hosuna gıdıyor hatta belkı ugrasıp teknık analızler yapıyor burada ki arkadaslar.
Ama unutmayın,başımızda şizofrenık bırı var,gergınlık sıyasetınde rant devşiren,ayrıştırarak yandaş kazanan bırı var. Eger dun ki konusmalar hayata gecerse,ne fed ın acıklaması ne ecb yada dunya da kı rısk iştahının degısmeye baslaması fırsat olur bıze.... o kişi,degısmedıkce bıze rahat ve refah yuzu yok. Keske bır sabah uyansak ve o gun hıc bagırmasa,suclamasa,germese,itham etmese hatta iftira atmasa..... Soyleyın su kılışdarogluna,ulkeye bıraz huzur versın,yerel secım yuzunden akdenızde,ekonomıde ve iç pıyasada tren kactı kacıyor!

rebelh
20-06-2019, 14:16
17016. s400 açıklaması da yapıldı
sussa kur 5 liraydı ama susmuyorlar..

Low-Rider
20-06-2019, 15:36
Birşey sorucam; şurada 2-3hafta öncesine kadar rezervler bitmişti, ülke moratoryum ilan edecekti, dış borç bilmem kaç milyar dolardı ödemek mümkün değildi, demokrasi yoktu, üretim bitmişti, cds uçmuştu vs vs bir sürü felaket tellallığı konuşuluyordu, düzelme anca kalıcı yapısal düzenlemelerle sağlanabilirdi.

Eee bu kalıcı yapısal düzenlemelerin hiçbiri yapılmadığına göre, olumlu hiçbir durum gelişmediğine göre 2-3 hafta öncesine göre ne değişti de şu an daha olumlu bir hava estiriliyor.

Ben sokaktaki adam olarak anlamadığım için soruyorum bunları.

rebelh
20-06-2019, 15:41
Birşey sorucam; şurada 2-3hafta öncesine kadar rezervler bitmişti, ülke moratoryum ilan edecekti, dış borç bilmem kaç milyar dolardı ödemek mümkün değildi, demokrasi yoktu, üretim bitmişti, cds uçmuştu vs vs bir sürü felaket tellallığı konuşuluyordu, düzelme anca kalıcı yapısal düzenlemelerle sağlanabilirdi.

Eee bu kalıcı yapısal düzenlemelerin hiçbiri yapılmadığına göre, olumlu hiçbir durum gelişmediğine göre 2-3 hafta öncesine göre ne değişti de şu an daha olumlu bir hava estiriliyor.

Ben sokaktaki adam olarak anlamadığım için soruyorum bunları.

kalıcı bir düzelme yok ztn s400 ile dananın kuyruğu kopmaya başlar kendi yolumuza bakarız
fed rüzgarı em'leri pozitif etkiledi ama uzun soluklu olmaz bu sadece zaman kazandırır onu da sağlıklı kullanamazlar bence

Yigit-Y
20-06-2019, 18:18
ABD nin bir tweet e bakar herşey.

Türkiye İran dan sonraki sırasını bekleyen bir ülke.

BOP inceleyin derim bir kez daha.

Geliyor gelmekte olan şeyler.

TL vadelide mantıklı diye TL deyim ben ama bir gün değersiz bir kağıt parçası olacak böyle giderse.

Dolar düşmesine Bist cikmasini hepsi suni seyler.

Biz hala tarim dahil dışa bağımlı bir ülkeyiz.Degisek birsey yok

dorukky
21-06-2019, 10:51
su 1 aydir dolar al yat yaptim sanalda ayni rakamla dolar al sat yaptim %15 dolarimi arttirdim.Keske gercegiyle yapsaydim.

1 aydir gunluk 5 10 kurus dalgalandi bence bu sekilde kur bianda 7 ye cikip 6 ya dusmesinden daha karli oluyo

raptor
21-06-2019, 11:08
Seçimden önceki son işlem günü.sizce vadeli tl demi kalmalı yoksa dolar mı almalı ?

rebelh
21-06-2019, 11:40
ben kapattığım pozisyonları tekrar açıyorum olumluları fiyatladık sıra geldi olumsuzlara
ki olumluları da beklediğim gibi fiyatlayamadık kısır kaldı biraz

997TT
21-06-2019, 11:49
Dusunsenıze,ekonomı bakanının bırı mankenın tekını tekneye goturuyor. Sonra karısı duyuyor ama bızım damat basıyor tokatları. Sonra aılesıde bunun yuzunu dagıtıyor..Ne dersınız,olur mu?

rebelh
21-06-2019, 11:55
Dusunsenıze,ekonomı bakanının bırı mankenın tekını tekneye goturuyor. Sonra karısı duyuyor ama bızım damat basıyor tokatları. Sonra aılesıde bunun yuzunu dagıtıyor..Ne dersınız,olur mu?

hangi ülke bu hangi ülke basınından öğrenmemiz gerekiyor? önemli bir iddia iyi ki o ülkede yaşamıyoruz ülke değil aile çiftliğiymiş orası

Drive Fast
21-06-2019, 13:02
su 1 aydir dolar al yat yaptim sanalda ayni rakamla dolar al sat yaptim %15 dolarimi arttirdim.Keske gercegiyle yapsaydim.

1 aydir gunluk 5 10 kurus dalgalandi bence bu sekilde kur bianda 7 ye cikip 6 ya dusmesinden daha karli oluyo

Ben son bir aydır hiçbir şey bilmeden sanaldan oynuyorum öğrenmeye çalışmama rağmen %17 kar ettim ben bile şaşkınım :D

rebelh
21-06-2019, 13:08
ne özge ulusoy mu?
güzel kadın ya hakikatten beğeniyorum ben :)

Low-Rider
21-06-2019, 13:14
ne özge ulusoy mu?
güzel kadın ya hakikatten beğeniyorum ben :)

çokomelli diye boşa demiyormuş :D

_opeth
21-06-2019, 13:19
Amazon'dan aldıklarını deniyordur canım :D

emresener
21-06-2019, 13:24
Eflasyonu tek haneye indirme çalışmaları mı yapılmış.

Bu arada ekşi fln başlığı kaldırmış.

sword
21-06-2019, 13:31
gram altınn iyi yükseldi

16EC813
21-06-2019, 13:43
birii şunu adam gibi detaylı bi şekilde anlatsın ,buçokomrlli özge ulusoy olayını :D

Mutu
21-06-2019, 13:50
gram altınn iyi yükseldi

ARkadaşın 23ü düğün var. Gram alayım bari diyordum. Allahım ne düşünsek içimizde patlıyor emenike.

DOHC
21-06-2019, 13:51
hangi ülke bu hangi ülke basınından öğrenmemiz gerekiyor? önemli bir iddia iyi ki o ülkede yaşamıyoruz ülke değil aile çiftliğiymiş orası

Bir aydır paylaşım yok, yasta mıyız 5.91 son alım seviyesinden sonra :)

brobroker (@brobroker1012) | Twitter (https://twitter.com/brobroker1012)

DOHC
21-06-2019, 13:52
gram altınn iyi yükseldi

Çünkü altın 1400 dolara geliyor........
Dolar da artarsa vay halimize...........

rebelh
21-06-2019, 13:53
Bir aydır paylaşım yok, yasta mıyız 5.91 son alım seviyesinden sonra :)

brobroker (@brobroker1012) | Twitter (https://twitter.com/brobroker1012)

patladık ya :D
bana hacim lazım hareket lazım alıp verip ekonomiye güç katmam lazım
böyle günlerde düşerse uyuz uyuz düşüyor çıkarsa uyuz uyuz çıkıyor
biz alışmışız dalgalı denize uykumuz geliyor sığ sularda

_opeth
21-06-2019, 13:54
birii şunu adam gibi detaylı bi şekilde anlatsın ,buçokomrlli özge ulusoy olayını :D

berat albayrak ozge ulusoy ilişkisi iddiası - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/berat-albayrak-ozge-ulusoy-iliskisi-iddiasi--6076521)

buyruan

997TT
21-06-2019, 15:51

Hatirlarmisin 2 hafta once berat gorevden alinsa nasil olur demistim...?
O zaman olmustu bu olay.
Pelikancilar fena sıçtı ve sıvadı.... Zaten tayyibi de yanlis yonlendirenlerde bunlar.

rebelh
21-06-2019, 15:54
Hatirlarmisin 2 hafta once berat gorevden alinsa nasil olur demistim...?
O zaman olmustu bu olay.
Pelikancilar fena sıçtı ve sıvadı.... Zaten tayyibi de yanlis yonlendirenlerde bunlar.

ben almaz diye yaklaşıyordum ama alabilir artık seçim sonrası hatta bitirebilir bile
ama yerine gelecek kişiden ümidim olmaz abi milli eğitim bakanını gördük herkes gördü..

dorukky
21-06-2019, 16:00
Peki bilgili abilere 2 sorum var.
1 _ ciddi anlamda abd iran savasi baslarsa dolara etkisi ne olur
2 _ sayin maliye bakanimiz gorevden alinirsa bu pozitif mi yansir?

Burasi cokomelli diyerek nutelladan olduk.

BARR
21-06-2019, 16:02
Özge kardeşimiz de hükümette yerini almalı diye düşünüyorum.

dorukky
21-06-2019, 16:03
Ben son bir aydır hiçbir şey bilmeden sanaldan oynuyorum öğrenmeye çalışmama rağmen %17 kar ettim ben bile şaşkınım :D

Vallahi 1 haftadir moral felan kalmadi keske oynasaydim.dolar boyle oynak olcaksa surekli.pozisyon acmak en mantiklisi 1 aydir faizdende olduk 6.05 den aldigim dolarda kaldi elimde.Temmuz sicak gecer gibime geliyo mudurun psikolojisi iyi diil gibi konusmalari tavirlari iyice gitti

rebelh
21-06-2019, 16:05
abdnin bundan önce savaştığı ülkeler hep çıtır çerez zayıf ülkelerdi
iran ciddi anlamda rusya ve çin ile müttefik bir ülke öyle kolay kolay yemez irana müdahele ki öyle bir gücü olduğunu da sanmıyorum
trump laf salatası yapıyordu iran uçağı düşürünce geri adım attı tüm dünya da trumpın bir *** yapamayacağını gördü artık
büyük 2 ülkenin savaşabileceğine pek ihtimal veren birisi değilim bütün dünyada bu kadar nükleer silah varken insanlığı sonunu getirebilirler ben daha çok ekonomik ve soğuk savaşlar olacağını düşünüyorum

rebelh
21-06-2019, 16:05
Özge kardeşimiz de hükümette yerini almalı diye düşünüyorum.

baş danışman?
birilerinin birilerini rahatlatması gerek diye düşünüyorum bence çok doğru tercih

dorukky
21-06-2019, 16:07
Sayin cokomelli bey savasmayin sevisin taktigi uyguluyo bence bukadar ustune gidilmesi hos degil.hangimiz yatimizda manken konuk etmiyoruz ki. :)

rebelh
21-06-2019, 16:12
Baransel Ağca🇦🇷 auf Twitter: "Eeee dovmuşler işte damadı avsvabaha. Ne ozeli genel geneeel… " (https://twitter.com/brnslagca/status/1142072563650170882)
damat..

Ormanci
21-06-2019, 16:28
Halen feyk haber gözüyle bakıyorum ama du bakalım :)

+soner
21-06-2019, 22:09
Berat doları düşürüceğine özgeyi düşürdü

ulas79
22-06-2019, 10:53
Ekonomi bakanı ve eşi kızlarının mezuniyet törenine katılmış mutlu aile pozu vermiş.

VTec_king
22-06-2019, 13:50
bitcoin 63000 tl yi gördü

ZX-636R
23-06-2019, 22:38
cuma 5,82 den kapanan USDTRY 5,73 den açıldı yarın TL varlıklar için güzel olacak :-)

kunteper
23-06-2019, 22:55
bitcoin 63000 tl yi gördü

Gecen sene 600 usd yatirmistim, bitcoin ve 1-2 alt coine, once 800 sonra 250 usdlere kadar dusmustu. Simdi siz yazinca baktim, suan toplam 500usd civarlarindalar. Cikarsam 400usd kadar alirim herhalde.. ciksam mi bilmiyorum, ya da muhtemelen altcoinleri satip herseyi bitcoinde ve tek bir sitede toplayip, tekrar unutacagim

free-hifi
23-06-2019, 23:09
Ekonomi bakanı ve eşi kızlarının mezuniyet törenine katılmış mutlu aile pozu vermiş.

Sandığa da geldi kayın baba valide eşi ile güzel kapatıcı kullanmış. Resimler birilerinin elinde elbe t korkmaz ise basına verir ama kariyeri söz konusu olduğu için vermeyen birileri vardır...

_opeth
24-06-2019, 09:22
rahatlamanın etkisiyle dolarda düşüş bugün için kaçınılmazdı daha da düşer mi göreceğiz.

Rec.O
24-06-2019, 09:31
altın düşüşte. bozdurmak mantıklımı ? şu an için yükselirmi düşermi sizce

AşkınS.
24-06-2019, 11:16
altın düşüşte. bozdurmak mantıklımı ? şu an için yükselirmi düşermi sizce

Ben çıkış yaptım beklemedeyim

997TT
24-06-2019, 12:50
Cok farkli gundemler gelicek.
Tradeciler yasadi yine. Secim belirsizliği kalkti,daha yeni,nurtopu gibi belirsizliklerimiz var ve geliyor...
3 hafta once Berat i yazmistim,simdi ise mhp ile bir catisma çıksa,cikar mi?

Ormanci
24-06-2019, 13:33
Cok farkli gundemler gelicek.
Tradeciler yasadi yine. Secim belirsizliği kalkti,daha yeni,nurtopu gibi belirsizliklerimiz var ve geliyor...
3 hafta once Berat i yazmistim,simdi ise mhp ile bir catisma çıksa,cikar mi?

MHP'ye mitili değil de "fitili" atacaklar gibi geliyor :) Ya da MHP kendisi atacak. Bekleniyordu zaten, bakalım...

TorqueTuning
24-06-2019, 14:02
Bahceli sakin erken secim demeyin diyerek cosukuyu verdi

kado
24-06-2019, 14:37
Mhp'yi bırakıp Hdp'ye mi yanlayacaklar acaba ?

rebelh
24-06-2019, 14:42
Mhp'yi bırakıp Hdp'ye mi yanlayacaklar acaba ?

o iş imkansız artık
şu seçim için demirtaşa vermedikleri taviz kalmamıştır soyluyla numana verdiklerinin en az 2 katını vermişlerdir
hatta hdpyi boykota çağırırsa serbest bırakma sözü bile vermişlerdir ama selo 1 milim bile geri adım atmadı hemde apoya rağmen

997TT
24-06-2019, 18:46
Imkansız dıye bırsey yoktur,sıyaset de kazanımlar vardır....
Ulkemı sevıyorum ama 1 gun bıle cok uzun bızım gıbı ulkelerde....
5.70 den asagı gelıcek dıye dusunenler,ogleden sonra hayrola dedı.
Kısmet bakalım.
Daha abd,rus,yunan,ıran,mhp,pelıkan grubu var.... var oglu var.

yıldırımbyzt
24-06-2019, 23:48
Ons altın 1420 dolar seviyelerinde buradan bir geri çekilme olacaktır ama ne kadarlık bir çekilme olur 1380-85 seviyesine düşer mi ?

DOHC
25-06-2019, 07:37
Ons altın 1420 dolar seviyelerinde buradan bir geri çekilme olacaktır ama ne kadarlık bir çekilme olur 1380-85 seviyesine düşer mi ?

Neden geri çekilme olsun? Argumanların nedir?

yıldırımbyzt
25-06-2019, 10:24
Neden geri çekilme olsun? Argumanların nedir?

Şuan ki direnci kalıcı kirarsa yüksek olacaktır ama hem yüksek alım bölgesinde olması hem G20 zirvesi olmasından dolayı böyle bir düşünceye girdim

rebelh
25-06-2019, 13:15
ons altın olayı karışık teknikle ilerlemekte fayda var iyi prim yaptı eğer iyi prim yapmaya devam ederse daha çok ilgi çekip daha iyi prim yapabilir
ya da birileri buralarda "artık yeter kar alalım" diyebilir
kritik seviyeler

Yigit-Y
25-06-2019, 15:03
ABD İran da girerse Altın düşmez aksine çıkar.

Şuan ki fiyatlanmada bundan kaynaklı

Abd BM den onay alma peşine düştü ordan destek alıp baslaticak.

İran icinde çatışma planlaniyor terör orgutleri ile

Bu sene bayaga zor gececek

Bizim s400 lerden dolayi f35 den cikarilmamiz en az zarar olur

Ama abd yeni yaptirimlar yapacaktir

İran ile demiryolu ulaşımı başladı.

Biz tarafımızi gösterdik.

Abd karsi hamlesine us ler askiya alinacak.

Fonlar bist den çıkip gidecekler gibi geliyor.

Bist -
Dolar Altın Faiz +

Orta Uzun vadede ki görüşürum

YTD

rebelh
25-06-2019, 15:11
s400 2 dev silah tüccarının güç gösterisi meselesine dönüştü
alırsak ruslar almazsak abdliler psikolojik üstünlük sağlayacaklar..

ZX-636R
25-06-2019, 15:34
altında yaşanan hızlı yükseliş tamamen geçen haftaki FED ve ECB kararları kaynaklı. hareketin hızlandığı güne bakarsanız açıklamalar ile eş zamanlı.
ve 2013 yılında başlayan parasal genişlemeden normalleşmeye geçme hareketi geçen hafta itibariyle tekrar parasal gevşemeye doğru evrilmiştir.
bu süreç de öyle 3-5 ayda bitmeyecek ortalama 2 yıllık bir parasal genişleme süreci bekliyorum. 2009-2011 arası bu yapıldı şimdi tekrar yapılacak.
özetle altındaki yaşanın hızlı çıkışlar sonrası kısa vadeli realizasyon gelse de orta-uzun vade yön yukarı. 1950 lere pek imkan vermiyorum ama 1650-1680 USD/ons çok olası gözüküyor

aslan
26-06-2019, 07:18
242 bandından altın alan varsa gramında şu anda hiç yoksa 25TL kazandı ki buda yüklü alımda çok ciddi bir getiri

997TT
26-06-2019, 11:09
Altın da arada kar satısı yapıp pozısyonları fed ın acıklamalarına gore yapmak en dogrusu.
Iran abd daha sert acıklamalar yaptı,altın oynamadı. Buyuzden bm yada baska seyın anlamı yok.
Hatta abd Türkiye ye gırse bıle....
Fed ın atıcagı adım cok yuz mılyar dolarlık.....

rebelh
27-06-2019, 11:48
yedek akçenin bozulup hazineye aktarılması meclise geliyormuş
11 temmuz haftasında 40 milyar tl civarında ödememiz vardı yedek akçeden 26 milyar tlyi karşılıyorlar
seçim sonrası gelen zamlar enflasyon düşüşünü sınırlar hatta artış bile görebiliriz bir nebze
temmuzdaki faiz indirimi ile de birleşince işler karışacak gibi duruyor
belki faiz indirimi ertelenir

livaneli
27-06-2019, 13:05
Burada sorulur mu bilmiyorum ama yanlış yapıyorsam uyarın:
Bir yakınımın 50 bin lirası var. Altın hesabı veya dolar hesabına çevirmek konusunda kararsız kalmış, ben de hiç anlamam,siz ne dersiniz?
Kısa vadede bozdurma düşüncesi yok, birkaç yıl dursun hesapta diyor

ferdiakyol
27-06-2019, 13:08
Bence döviz mantıklı

rebelh
27-06-2019, 13:14
parayı 2ye bölüp yarısını dolara yarısını altına faiz hesaplarına yatırabilir
trde altının faiz hesabı varmı bilmiyorum ama dolar faizi var

Rockford
27-06-2019, 13:27

iş bankasında min 180gün olmak şartıyla altın vadelisi var ama komik bi oran veriyor tabi. yoka yakın :)

DOHC
27-06-2019, 13:32

Altının faizli hesabı var ama oranlar yok denecek kadar düşük

ulas79
27-06-2019, 13:43
Bu aralar tl faizi de güzel veriyor bankalar,geçenlerde deniz banktan 90 gün için %22 aldım.

rebelh
27-06-2019, 14:59
akkuyuyu bu konuda konuşmuşuz
aralıktan beri kapalıymış tesis?
Huseyin Akseki auf Twitter: "Japonlar gecen yıl Mart ayında ilk acıklamayı (projenin sonlanması) yaptılar ... 2018 Aralık ayında bitmişti diye hatırlıyorum... aradan 9 ay gecmiş !… https://t.co/nKAnBGnJxX" (https://twitter.com/HuseyinAkseki/status/1144213291021086720)

Yigit-Y
27-06-2019, 15:23
Burada sorulur mu bilmiyorum ama yanlış yapıyorsam uyarın:
Bir yakınımın 50 bin lirası var. Altın hesabı veya dolar hesabına çevirmek konusunda kararsız kalmış, ben de hiç anlamam,siz ne dersiniz?
Kısa vadede bozdurma düşüncesi yok, birkaç yıl dursun hesapta diyor

Ben vadeliye koyardım abi onun yerinde olsam.

Yigit-Y
27-06-2019, 15:34
rebelh

bu habere göre bir soru sormak siterim

Hesaplarda hic bu kadar dolar olmamıştı - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/hesaplarda-hic-bu-kadar-dolar-olmamisti-5201988/)

Bu usd mevduatlar şahıslar ve şirketlerce bankalardan bugün çekilse ne olur ?

rebelh
27-06-2019, 15:44
@<a href="http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=23519" target="_blank">rebelh</a>

bu habere göre bir soru sormak siterim

Hesaplarda hic bu kadar dolar olmamıştı - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/hesaplarda-hic-bu-kadar-dolar-olmamisti-5201988/)

Bu usd mevduatlar şahıslar ve şirketlerce bankalardan bugün çekilse ne olur ?

:D
okulda tez ödevi olarak emek/sermaye çelişkisini işlerken eric cantonanın çağrısına denk gelmiştim
o gün bugündür insan oğlunun kapitalizme ve şirket devletlerine karşı yapabileceği en güzel hamle olarak görürüm

https://www.youtube.com/watch?v=dBBffbYhntM

çağrı yapıldığında başbakan chiracmıydı neydi baya tepki toplamıştı ekonomi bakanı çıkıp cevap vermişti falan
dünyada basılı para 30 trilyon dolar civarı ama bankalar ve rezervlerle birlikte bu paranın şu an 1200 trilyon usd civarı olduğu düşünülüyor

yerel olarak çekilirse ne olur? 1. si kur artar ama öyle böyle artma çünkü bu paranın belli bir kısmı mb de brüt recervler arasında duruyor sanırım %30u civarı o da kuru zıplatır
2.si bu iş küresel bir dalgaya yayılırsa bir süre kaos olur kapitalizm çöker, fiyatlar şaşar, emtialar değerlenir, gayrimenkuller çöker falan heralde uzun bir tartışma konusu
demokratik sosyalizmi mantıklı bulan birisi olarak ölmeden o günleri görmek isterim :D

rebelh
27-06-2019, 15:45
tabi yerel anlamda bu dolarizasyon demek
yani halkın kendi para birimine güvenmemesi bunun da sonucu kalıcı enflasyon ve değer kaybeden tlo dthlarda çözülme olmadan türk ekonomisi kalıcı olarak toparlanamaz bu kesin bir şey..

livaneli
27-06-2019, 16:26
Teşekkür ederim dostlar.

Yigit-Y
27-06-2019, 16:28
:D
okulda tez ödevi olarak emek/sermaye çelişkisini işlerken eric cantonanın çağrısına denk gelmiştim
o gün bugündür insan oğlunun kapitalizme ve şirket devletlerine karşı yapabileceği en güzel hamle olarak görürüm

https://www.youtube.com/watch?v=dBBffbYhntM

çağrı yapıldığında başbakan chiracmıydı neydi baya tepki toplamıştı ekonomi bakanı çıkıp cevap vermişti falan
dünyada basılı para 30 trilyon dolar civarı ama bankalar ve rezervlerle birlikte bu paranın şu an 1200 trilyon usd civarı olduğu düşünülüyor

yerel olarak çekilirse ne olur? 1. si kur artar ama öyle böyle artma çünkü bu paranın belli bir kısmı mb de brüt recervler arasında duruyor sanırım %30u civarı o da kuru zıplatır
2.si bu iş küresel bir dalgaya yayılırsa bir süre kaos olur kapitalizm çöker, fiyatlar şaşar, emtialar değerlenir, gayrimenkuller çöker falan heralde uzun bir tartışma konusu
demokratik sosyalizmi mantıklı bulan birisi olarak ölmeden o günleri görmek isterim :D

Aslında halk istese 1 günde istediğini yapabilir hükümetlere değil mi :D

rebelh
27-06-2019, 16:34
Aslında halk istese 1 günde istediğini yapabilir hükümetlere değil mi :D

insanoğlu korkaktır, bunu beyaz yakalı plaza çalışanlarına anlatmanın imkanı yok
benim golfün taksiti bitemdi daha der halbuki yapsa golfe bir daha taksit ödemek zorunda kalmayacak :D

Yigit-Y
27-06-2019, 16:40
insanoğlu korkaktır, bunu beyaz yakalı plaza çalışanlarına anlatmanın imkanı yok
benim golfün taksiti bitemdi daha der halbuki yapsa golfe bir daha taksit ödemek zorunda kalmayacak :D

Biraz daha yazarsak cahil cühella yine şikayet eder mi bizi :D

Reçete yazıyoruz oysa ki :D

by_hayali
27-06-2019, 17:05
hazinenin başına Ersin Özince geldi diyolar

Yigit-Y
27-06-2019, 17:14
Eylül'de yeni parti geliyor diyorlar

Ali Babacan & Gül Co.

ChuckBartowsKi
27-06-2019, 18:32
Ali Babacan bir parti hazırlığı yapıyor ama A.Gül aktif siyasette olmayacak onursal genel başkan gibi.

A.Davutoğlu ise AKP den gelecek bir teklif olmaz ise o da yeni bir oluşum kurabilir ama Babacan güçlü geliyor İyi Parti kadar oyu olacağını düşünüyorum.

livaneli
27-06-2019, 18:53
Teşekkür ederim dostlar.

rebelh
27-06-2019, 18:57
Hazinenin başına geçecek isimlerden ümidini hakkında iki sorum var yani ümidi olan varsa tabi o ayrı;
Reisin istemediği veya onaylamayacağı hiç bir şey yapabilir mi?
Peki şu an reisin istemediği ya da onaylamayacağı bir şey yapılıyor mu?

TorqueTuning
27-06-2019, 23:02
Ulkenin tek adam rejimi ile yonetimi boyle birsey zaten. Hepsi vitrin susu, kukla. Vergilerimiz ile sefa icinde bir suru adam bosuna maas aliyor. Birak insiyatif alip karar vermeyi AKP.de kimse gorus bile deklare edemez. Ileri demokrasi rulezz!

997TT
28-06-2019, 00:33
Tahminlerim teker teker tutuyor. Sımdı bır tahmın daha yapsam fazla ılerı gıdermıyım.
Neyse,cok sallamanın anlamı yok,hersey cok guzel,egonomi çohh eyi.

Tunacan
28-06-2019, 06:30
Tahminlerim teker teker tutuyor. Sımdı bır tahmın daha yapsam fazla ılerı gıdermıyım.
Neyse,cok sallamanın anlamı yok,hersey cok guzel,egonomi çohh eyi.

Merakla bekliyoruz tahminini abi :)

rebelh
28-06-2019, 07:59
birde bence sağcılar bunu bilerek yapıyor
gitmeden hazinenin içini iyice boşaltacaklar sonra gelen hükümet bunların açtıkları delikleri kapatmak için kemer sıkacak sonra bunlarda çıkıp "bakın chp döneminde böyleydi bla bla" diye oy isteyecekler yurdum öküzü de oy verecek kısır döngü ya resmen paradox..

16EC813
28-06-2019, 08:09
vay bee desenize bizim torunların işi baya bi zor

muzurasd
28-06-2019, 09:39
akkuyuyu bu konuda konuşmuşuz
aralıktan beri kapalıymış tesis?
Huseyin Akseki auf Twitter: "Japonlar gecen yıl Mart ayında ilk acıklamayı (projenin sonlanması) yaptılar ... 2018 Aralık ayında bitmişti diye hatırlıyorum... aradan 9 ay gecmiş !… https://t.co/nKAnBGnJxX" (https://twitter.com/HuseyinAkseki/status/1144213291021086720)

sinoptaki ile ilgili olumlu gelişme ben duymadım açıkcası ama akkuyu tam gaz devam

inş sinopta adımlar atılır ama maaliyetler söz konusu

BARR
28-06-2019, 10:06
birde bence sağcılar bunu bilerek yapıyor
gitmeden hazinenin içini iyice boşaltacaklar sonra gelen hükümet bunların açtıkları delikleri kapatmak için kemer sıkacak sonra bunlarda çıkıp "bakın chp döneminde böyleydi bla bla" diye oy isteyecekler yurdum öküzü de oy verecek kısır döngü ya resmen paradox..

Keşke benim üstüme boşatsalar hazineyi sikkeler,altınlar,dolarlar,tahviller. Emanette tutarım ben faizin yerim sadece.

997TT
28-06-2019, 11:19
Merakla bekliyoruz tahminini abi :)

Pelikanların etkınlıgı gıtmedıkce tayyıp duzelmez malesef...

ulas79
28-06-2019, 23:29
Merkez hamleyi gece yaptı ,hayırlısı diyelim .

Muharrem C.80
29-06-2019, 00:30
Türkiyenin el değmemiş meyvenin sebzenin muazzam güzel, bereketin bol olduğu son topraklarada akkuyuyu yapıyorlar. Hadi gelde yaşa şimdi mersinde anamurda...

GokhanRS
29-06-2019, 10:30
Dolar düşebilir beyler.

GokhanRS
29-06-2019, 10:42
Trump bir ara türküm doğruyum çalışkanım diyecek sandım. Bu kadar olumlu açıklama hiç beklemiyordum. Bakalım neler olacak, insan hafta içi açıklama yapar yahu, ptesi ye kadar ters köşe olacağız sanırım.

dorukky
29-06-2019, 11:09
Reisten korkulur. Obamaya gecirip isten cikti yada biseyler vaat etti. Trump turk vatandasi olacam urlada emekliligimi sursurecem diyo ise bak

909
29-06-2019, 13:45
Bugünden satsak dövizciden bu hafta alsak kar yazar mıyız?

997TT
29-06-2019, 13:58
Dune kadar agır yaptırımlarla tehdıt eden amerıka ve trump ne olduda bırde 180 derece dondu?
Neyı verdık,cok merak edıyorum.

hak_on
29-06-2019, 14:22
Eminonu serbest piyasada 5.60 civarlarından dolar satılıyor diye duydum. Piyasa haftasonu kapalı var mı gerçeklik payı acaba?

GokhanRS
29-06-2019, 16:14
Eminonu serbest piyasada 5.60 civarlarından dolar satılıyor diye duydum. Piyasa haftasonu kapalı var mı gerçeklik payı acaba?

Şuan oralarda kapalıdır. Ama ptesi güzel bir düşüş bekliyorum. Ne kadar zarar yazacağım meraktayım. Sarı kafa ptesi konuşsa iyiydi. Belki TL almıştır :)

PROMINENT
29-06-2019, 16:43
100 tane boeing 737 ucak satti bize abd. o yuzden bu yikama yaglama.

dorukky
29-06-2019, 18:01
ptesi 5.50 alti gorurmu tahminleriniz nedir? elimi neye atsam kuruyo 5 hisse aldim 5 6 aydir bekliyo altinlari sattim dolar aldim ons uctu dolar elde kaldi.

ZX-636R
29-06-2019, 18:28
G20 nin TR açısından bu kadar olumlu geçeceği en iyimser tahminlerde bile yoktu. TR varlıklar açısından güzel 1-2 hafta geçirebiliriz yeterli kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım.

oguzedr
30-06-2019, 19:43
Yahu turump bizimle g20 de bildiğin dalga geçti ama ne hitmetse doların düşmesini bekleyen var. Adam bizimkilerin suratına hollywood oyuncuları gibisiniz dedi ama biz hala daha iyimseriz ��

Yigit-Y
30-06-2019, 20:46
Son dakika… Libya’daki Hafter gucleriyle savaşın eşiğine geldik! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-libyaya-6-vatandasimizi-serbest-birakma-cagrisi-5206674/)

Suriye mermi atıyor
Bunlarda sırada

Dolar düşecek mi ?

Düşündürücü

Sanki bizi *** çukuruna çekiyorlar gibi geliyor nedense

997TT
30-06-2019, 21:59
Bugun amerıkan meclısınden acıklama yapıldı,pek iş dusunuldugu gıbı degıl.
Zaten trump yaptırımdan vazgectım demedi....
Aman dıkkat,algıya kurban gıtmeyın. Anlık da hareket yapmayın.

free-hifi
30-06-2019, 22:07
Murat abi Davutoğlu nun rte dışarıda iken bu olması gereken çıkışı manidar mı referandum tekrar görülür mü piyasalar buna tepki verecek mi bakalım

dorukky
30-06-2019, 23:33
Ameriga bizi seviyi diyip dolarlari sattiracaklar millete 2 gun sonra yine ayni seviyeye gelecek gibi bi hava var 73 le acti

Almanci Tane-R
30-06-2019, 23:33
arkadaşlar bu arada sanırım ötv indirimi ile ilgili 01.07.2019 tarihli Resmi Gazetede ÖTV teşviklerinin uzatılmasına ilişkin ne yazık ki bir karar yok

dorukky
30-06-2019, 23:42
[QUOTE=Almanci Tane-R;8584366]arkadaşlar bu arada sanırım ötv indirimi ile ilgili 01.07.2019 tarihli Resmi Gazetede ÖTV teşviklerinin uzatılmasına ilişkin ne yazık

Haberde 1.6 motor altinda otv nin kaldirilmasi talebi gelmis. Ama imkansiz heralde. Yanilmiyosam dogus grubundan teklif gelmis

GokhanRS
01-07-2019, 00:50
Ameriga bizi seviyi diyip dolarlari sattiracaklar millete 2 gun sonra yine ayni seviyeye gelecek gibi bi hava var 73 le acti

Uzun soluklu olmaz düşüş zaten, benim beklentim buhafta sadece iniş trendine girmesi.

ruudvan
01-07-2019, 03:36
[QUOTE=Almanci Tane-R;8584366]arkadaşlar bu arada sanırım ötv indirimi ile ilgili 01.07.2019 tarihli Resmi Gazetede ÖTV teşviklerinin uzatılmasına ilişkin ne yazık

Haberde 1.6 motor altinda otv nin kaldirilmasi talebi gelmis. Ama imkansiz heralde. Yanilmiyosam dogus grubundan teklif gelmis

teklif edildide olursa bunca araç alan yada ikinci el araç satan insan zor durumda kalmayacak mı.?

imar barısı 31 aralığa kadar uzatılmış.

rebelh
01-07-2019, 08:20
hacimsiz saatte ne bastılar be..

rebelh
01-07-2019, 08:28
noldu tüm dış borçlar ödendi mi?
yoksa trump "ne yapacağımıza bakacağız ama siz çok iyi oyuncularsınız hollywooda taş çıkartırsınız" mı dedi?

gan
01-07-2019, 09:00
Keriz silkeleme olabilir mi?
CDS de düştü enterasan şekilde.

5,69'dan bir kademe girdim. Fazlasını elim gitmiyor daha da düşebilir diye. Şimdilik izlemedeyim.

dorukky
01-07-2019, 09:17
cokomelle reisin arasi limoni duruyo fotolarda birbirinin suratlarina hic bakmadilar.heralde taht savaslari baslamis.

997TT
01-07-2019, 09:39
Murat abi Davutoğlu nun rte dışarıda iken bu olması gereken çıkışı manidar mı referandum tekrar görülür mü piyasalar buna tepki verecek mi bakalım

Uzun zamandır var partı kurma meselsi. Artık gemıler yakıldı,ortamda musaıt. Gecen sene bu kadar musaıt degıldı.
Pelıkanlar tayyıbı mahvettı. Ozellıkle emıne ve suleyman cevrede adam bırakmadı. Cok yanlız ve basarısız. Son 5 senedır yokus asagı gıdıyor. Allahdan oy verenlerın buyuk bolumu hayattan bihaber yoksa cozulme cok daha hızlı olurdu.
Sımdı ıstanbuldan musluklar ne kadar kesılıcek. Bu,kan emıcılerın aç kalması demek. Ozaman buyuk cozulme baslıcak. Ibb sayesınde dolaylı olarak 400bın kısıyı beslıyor(bır mok yapmayan)
Dolara aldanmamak gerek. Ben bır mıktar aldım. En son 6.12-18 ve 22 den satmıstım.

gan
01-07-2019, 14:46
5,67 den de kademe girildi.
5,65 altını kırmasını bekliyorum yeni kademeler için.
Bence faiz indirimi için zemin hazırlanıyor.

YTD.

Focus4171
01-07-2019, 16:36
Negatif trendde olan herhangi bir piyasa enstrümanını almak yapılan en büyük hatalardandır. (Döviz, hisse senedi, emtia vs...)

Dolarda 6+'dan bu yana hep yazıyorum. Negatif trend bitmeden alınmaz. Nerede duracağı tam kestirilemeyebilir. 6.20, 6.10, 5.9, 5.8, 5.6...??? alırsın alırsın sonra atacak kurşunun kalmaz. Aylarca hapsolursun beklersin geçen sene 7+'dan alanlar gibi...Az daha düştü al, yine düştü al, burdan düşmez artık al, burası sondur herhalde al demeyin. Stop-Loss(Zarar Kes) mutlaka kullanın. Göstergeler ne zaman olumluya dönerse o zaman alım yapmaya gayret edin derim...

Teknik olarak;

- Geçen hafta doların haftalık grafiklerde de negatif trende geçtiğini yazmıştım. Şimdi de üzerinde 9,12,20 derken 50 ve 100 günlük basit hareketli ortalamalarda bir bir aşağı yönlü kırılıyor. Dönüş olmayacak mı derseniz? Elbette bir gün geri dönüş olacaktır fakat sıra dışı beklenmedik bir gelişme olması gerekecek yada olağan yükseliş sürecine kadar çok vakit kaybedebilirsiniz, karar yine size ait...

- Borsa'dan zaten ümitliydim. Maşallah şimdilik tam hedefler doğrultusunda ilerliyor. Ara ara ufak tefek düzeltmelerle orta ve ya biraz uzun vadede yeni tarihi zirvelerde gelirse buna şaşırmamak lazım... :icon_tup:

TolgaUs
01-07-2019, 17:39
Benzine 27 kuruş zam diyorlar gerçek mi bu ya?

997TT
01-07-2019, 19:25
Benzine 27 kuruş zam diyorlar gerçek mi bu ya?

Benzın zammı konusunu takıp edersen en az 3-5 gun once haberın olur.

Oguzhandeniz
01-07-2019, 21:46
Bi ihracattan dolayı malzeme maliyetini çıkarınca kalan kârı dolar olarak bekletiyordum. 21.500$ kadar. O yüzden giriş maliyetim yok gibi diyebilirim. Para geldiğinde dolar 5.85di. Şuan acaba ne yapsam pek bilemiyorum bu işleri o yüzden buraya yazmak istedim.

rebelh
02-07-2019, 08:12
buradan akıl almak çok sağlıklı değil
hiç birimiz trumpın ne diyeceğini ne diye twit atacağını bilmiyoruz ve tl maalesef bu konularda çok hassas ve oynak
en sağlıklısı kademeli olarak alıp satmak çünkü oynak bir parite var elimizde

Oguzhandeniz
02-07-2019, 09:32
Sabah 6 civarında dolar 4.8 e düşmüş 15 saniyeliğine ama nasıl olur bu

rebelh
02-07-2019, 09:46

kaynak gösterebilir misiniz?
öyle bir şey olduğunu sanmıyorum

free-hifi
02-07-2019, 10:08
YİNE Mİ halkbank :D

rahmi
02-07-2019, 10:25

5.25 görmüş bazı sitelerin grafiklerinde gözüküyor.

Killah
02-07-2019, 10:28
Dolari alip kacacaklar :)

gan
02-07-2019, 10:31
kaynak gösterebilir misiniz?
öyle bir şey olduğunu sanmıyorum

dovizborsa.com USD/TRY grafiğinde gözüküyor.
Aklıma şu soru geldi. Al emri vermiş olsaydım o emir çalışır mıydı?

rebelh
02-07-2019, 10:37

bence kaynağınızı değiştirin
trde takip etmediğim ekonomist yok
kaldı ki ab ve abdde ki iyi bir çok traderı da takip ediyorum
direk serbest piyasa altyapılı bi platform kullanıyorum ama buraya yazılana kadar hiç haberim olmadı
sitenin kendi grafik hatası olabilir bence
daha önceki hatalı işlemleri en azından medyada duymuştuk gece sığ piyasadaki hareketleri ztn görüyoruz pozisyon almamızda etkili oluyor

DOHC
02-07-2019, 10:41

2,82 görünüyor o sitede

gan
02-07-2019, 13:34
bence kaynağınızı değiştirin
trde takip etmediğim ekonomist yok
kaldı ki ab ve abdde ki iyi bir çok traderı da takip ediyorum
direk serbest piyasa altyapılı bi platform kullanıyorum ama buraya yazılana kadar hiç haberim olmadı
sitenin kendi grafik hatası olabilir bence
daha önceki hatalı işlemleri en azından medyada duymuştuk gece sığ piyasadaki hareketleri ztn görüyoruz pozisyon almamızda etkili oluyor

Ben memnunum kaynağımdan. Orada canlı youmda başarılı bulduğum yorumcuları takip ediyorum.

ruudvan
02-07-2019, 14:30
dovızborsa iyidir bende zaman zaman takıp ederım. kura baktıgım tek yer diyebilirim.
dovızle cok hasır nesır deilim ama arada lazım oluyor.

rebelh
02-07-2019, 14:32
site iyi olabilir ama grafik yanıltıcı bilgi veriyor onu naapçaz?

dorukky
02-07-2019, 16:43
Temmuz icinde yukselis beklentisi varmi? Tl ihtiyacindan bozmam gerekecek

tuner faruk
02-07-2019, 18:47
Temmuz icinde yukselis beklentisi varmi? Tl ihtiyacindan bozmam gerekecek

Aynı beklentideyim

emresener
02-07-2019, 21:04
Gündemde değişik birşeyler var. Twitterda yalan yanlış trump haberleri , dış işleri bakanı yarı yoldan döndü haberleri. 14 rus asker fln.
Güne hareketli başlar mıyız acaba ??

Ahmetfikri
02-07-2019, 21:43
Bende 2 saattir onlara bakıyorum iranın uranyum üst sınırı olan 300kg geçtiği için askeri müdehale ihtimali yüksek galiba

dorukky
02-07-2019, 22:40
Ons firladi gece gece demekki bisiler donuyo

GokhanRS
03-07-2019, 08:14
sürekli şuanki seviyelerde kalsa güzel olurdu. bıktık bu iniş çıkışlardan. bu arada faiz indirimi bekleyen var mı? yurtiçi projelerde krediler yüzünden yaprak kımıldamıyor ......

ahmetgurlek
03-07-2019, 09:10
enflasyon da iyi geldi, muhtemelen biraz daha düşer döviz.

rebelh
03-07-2019, 09:13
bence enflasyon fiyatlamanın içindeydi herkes iyi bir enflasyon bekliyordu ztn
temmuzda faiz indirimi gelir ama temmuz enflasyonu böyle iyi gelmez..

Focus4171
03-07-2019, 10:09
5,4*-5,5*'li rakamlar haftalardır beklediğim ilk alım bölgesiydi. Muhtemelen bu seviyelerden bir faiz indirimi gelebilir ve teknik olarak çok uygun yerlerde şuan. Sonrasında ise 5,85-5,90 civarlarına kadar çıkış beklenebilir...

ulas79
03-07-2019, 11:47
Reuters: Cumhurbaşkanı’na dovizde vergi oranını artırma yetkisi ongoruluyor | Independent Turkce (https://www.independentturkish.com/node/47781/ekonomi·/reuters-cumhurbaşkanı’na-dövizde-vergi-oranını-10-katına-kadar-çıkarma-yetkisi)

ZX-636R
03-07-2019, 13:23
haziran enflasyonu piyasa beklentisi olan %0 olarak gerçekleşti. Kurda hızlı aşağı hareket olsa da 5,6080-5,61 den alışlar geldi

bugün 5,63 benim için önemli seviye olacak altında kapanış olursa hareketin devamını beklerim.
Yukarıda 5,70 önemli seviye üstünde kapanış görmedikçe piyasa buralarda hafif aşağı salınımlı olarak yataya dönebilir.

Anıl E.
03-07-2019, 14:06
Şu an dolar alınır mı ?

dorukky
03-07-2019, 16:11
Faiz gorusulecegi mb toplanti tarihi nezaman

DOHC
03-07-2019, 16:12
25 temmuz galiba

ZX-636R
03-07-2019, 16:24
bu ay MB ler yoğun

25 Tem TCMB
25 Tem ECB
30 Tem BOJ
31 Tem FED
01 Agu BOJ

ZX-636R
03-07-2019, 16:25
bu ay MB ler yoğun

25 Tem TCMB
25 Tem ECB
30 Tem BOJ
31 Tem FED
01 Agu BOE

ZX-636R
04-07-2019, 08:20
bu ay MB ler yoğun

25 Tem TCMB
25 Tem ECB
30 Tem BOJ
31 Tem FED
01 Agu BOJ

haziran enflasyonu piyasa beklentisi olan %0 olarak gerçekleşti. Kurda hızlı aşağı hareket olsa da 5,6080-5,61 den alışlar geldi

bugün 5,63 benim için önemli seviye olacak altında kapanış olursa hareketin devamını beklerim.
Yukarıda 5,70 önemli seviye üstünde kapanış görmedikçe piyasa buralarda hafif aşağı salınımlı olarak yataya dönebilir.

dünkü kapanış 5,6225 ile 5,63 ün altında oldu, beklentimiz üzere aşağı yönlü hareket devam ediyor. Bugün sabah hızlı aşağı salınım ile açıldık, gün sonunu 5,62 üstünde kapatmaz ise kv aşağı trend teyit edilecek. 5,62 - 5,63 bandı üstüne atarsa 5,60-5,70 arası yataya dönebilir.

Focus4171
04-07-2019, 09:21
200 günlük hareketli ortalama 5,58. Aşağı kırarsa bizi en başından bu yana hedeflediğimiz 5,45-5,55 aralığındaki bölgeye götürür. Gelirse eğer sabreden derviş... deriz :D

Low-Rider
04-07-2019, 14:23
Enpara 0.25 faiz indirmiş

Diğer bankalarda durum ne takip eden var mı? Enf. Rakamı sonrası muhtemelen faiz indirimi gelecek bu ay.

BARR
04-07-2019, 14:24

Diğer bankalarda durum ne takip eden var mı? Enf. Rakamı sonrası muhtemelen faiz indirimi gelecek bu ay.

Damadın stresini iyi aldıysa Survivor güzeli neden olmasın.

Yigit-Y
04-07-2019, 14:26

Bende 32 gun 100k ustu 22 oran

Tunacan
04-07-2019, 14:37
23,50 den bağlamıştım geçen hafta..

Maxiboost
04-07-2019, 14:45
Bende 32 gun 100k ustu 22 oran

Gunlukte aliyorum 22 Qnb 32 de 23 veriyorlar.

_opeth
04-07-2019, 14:51
icbc'de 23,20 oran ile yaptım 32 günlükte 31 mayısta

ahmetgurlek
04-07-2019, 16:29
5,58 geldi 4,88'e 0,70 kaldı ;)

Focus4171
04-07-2019, 17:41
5,58 geldi 4,88'e 0,70 kaldı ;)

MB bir delilik yapıp faiz indirimine gitmezse emin ol o rakamlar imkansız değil, hatta daha aşağısını bile görebilir :) Ama ben öyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum. 5,45-5,55 arası bir yerde faiz indirimi gelir diye düşünüyorum. Sonra 5,85'lere kadar tepki yükselişi. Sonra yine biraz aşağı. Sonra yine faiz indirimi, sonra yine yukarı... derken faizleri kademe kademe düşürüp sene sonunu 6,20-6,30 civarlarında kapatsa bile yeterli olur ;)

Focus4171
04-07-2019, 17:51
5,58 desteği bu arada çok önemli çetin bir destek. Hem Fibo desteğinin, hemde 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu nokta. Burada direnmesi ve altında kapatmaması çok çok önemli...Kapatamazsa eğer durum belli...

Tunacan
04-07-2019, 19:09
5,59 kapandı..

ZX-636R
05-07-2019, 07:26
$/₺ de beklentilere paralel aşağı yönlü hareket devam ediyor. Bugün 5.61 üstü kapanış görmezsek aşağı yönlü hareketin devamını beklerim.
gün sonu aynı zamanda hafta sonu kapanışı olacağından bizim açımızdan önemli.
yukarıda 5,63 ve 5,65 seviyeleri direnç haline geldi geçilirse asıl güçlü direnç 5,6950-5,70 seviyesinde.
Buranın üzerinde kapanış görmedikçe pozisyonumu değiştirmem.

GokhanRS
05-07-2019, 08:10
5.60 altı çok hoş değil şuanki piyasa için. ithalatçı zaten batacağı kadar battı, bari biz ihracaatçılar sarsılmayalım. bence şuan ki kur iyi ama sanki buralarda aylarca durmaz gibi geliyor bana. yön yakın zamanda yukarı diyor tekrar bizim finansçılar.

darkred
05-07-2019, 08:14
Geçen hafta 50 k civarı 21,75 aldım halktan.

Deniz 23 veriyor diye duydum bu arada.

ZX-636R
05-07-2019, 08:54
TCMB, enflasyon ve reel faiz üzerine Selva hoca güzel yazı kaleme almış.

Enflasyon geriliyor, Merkez Bankası ne yapacak? - BBC News Turkce (https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-48851662?ocid=socialflow_twitter)

Wromm
05-07-2019, 09:20
5,58 desteği bu arada çok önemli çetin bir destek. Hem Fibo desteğinin, hemde 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu nokta. Burada direnmesi ve altında kapatmaması çok çok önemli...Kapatamazsa eğer durum belli...

Ben kademeli olarak girmeye başladım dolara. Siyasi gündemde sular duruldu gibi onunda etkisi var 2-3 günlük yatay pozisyonunun. Temmuz ayının ortasından sonra bence yine çarşı pazar karışabilir. Şu anda aşağı yönlü hareket halinde gibi duruyor hala USD. Direnç ne yöne doğru kırılacak göreceğiz.

Focus4171
05-07-2019, 09:49
Ben kademeli olarak girmeye başladım dolara. Siyasi gündemde sular duruldu gibi onunda etkisi var 2-3 günlük yatay pozisyonunun. Temmuz ayının ortasından sonra bence yine çarşı pazar karışabilir. Şu anda aşağı yönlü hareket halinde gibi duruyor hala USD. Direnç ne yöne doğru kırılacak göreceğiz.

Dip oluşumunun gerçekleşmeye başladığı yerlerde kademeli alım yapmak mantıklıdır, bu seviyelerde olduğu gibi. Fakat geçen sayfada yazdığım düşüş trendine girip zirveden bu yana kademeli alım yapmak en büyük hatalardandır. Benim görüşüm aşağı en fazla 5,45-5,55 aralığına kadar gelir. Oraya kadarda marj az kaldı zaten, şimdiden toplama çalışmaları yapılabilir :icon_tup: ''Uzun zamandır ilk kez alıma başlama onayı verdim sanki :D''

AşkınS.
05-07-2019, 10:25
Haftaya s400 teslimatı var bi hareket olur gibi

Wromm
05-07-2019, 10:40
Dip oluşumunun gerçekleşmeye başladığı yerlerde kademeli alım yapmak mantıklıdır, bu seviyelerde olduğu gibi. Fakat geçen sayfada yazdığım düşüş trendine girip zirveden bu yana kademeli alım yapmak en büyük hatalardandır. Benim görüşüm aşağı en fazla 5,45-5,55 aralığına kadar gelir. Oraya kadarda marj az kaldı zaten, şimdiden toplama çalışmaları yapılabilir :icon_tup: ''Uzun zamandır ilk kez alıma başlama onayı verdim sanki :D''

Damat biraz daha konuşsaydı iyidi :) Gün içerisinden 5.58'den yükseliş trendine yönlendi mi belli olur.

drago
05-07-2019, 11:54

Dolar için belirlediğiniz 5.45-5.55 seviyesi altın için nedir?

240'lardan 260'a çok hızlı geldi, yer yer 253 gorse de hala yüksek olduğunu düşünüyorum. 1200 onslardan 1400 onslara gelmesinin de etkisiyle tabi.

250'den itibaren düştükçe kademeli alım mantıklı mı sizce de? Yoksa onsa göre mi bir alım seviyesi belirlemeli, atıyorum 1350 ons altına inmeden almamak gibi?

rebeloghy
05-07-2019, 13:15

240'lardan 260'a çok hızlı geldi, yer yer 253 gorse de hala yüksek olduğunu düşünüyorum. 1200 onslardan 1400 onslara gelmesinin de etkisiyle tabi.

250'den itibaren düştükçe kademeli alım mantıklı mı sizce de? Yoksa onsa göre mi bir alım seviyesi belirlemeli, atıyorum 1350 ons altına inmeden almamak gibi?

Buna ben de bir ekleme yapmak istiyorum. Düğün sonrası elimizde bir miktar altın var. Bu seviyelerde bozup vadeliye mi geçmeli, yoksa 6 ay - 1 sene dokunmak yok planımızda altın olarak dursun mu dersiniz uzun vadede ?

Focus4171
05-07-2019, 14:12

Buna ben de bir ekleme yapmak istiyorum. Düğün sonrası elimizde bir miktar altın var. Bu seviyelerde bozup vadeliye mi geçmeli, yoksa 6 ay - 1 sene dokunmak yok planımızda altın olarak dursun mu dersiniz uzun vadede ?

Altının onsunda kısa vadede teknik olarak 1350$'a kadar gerileme gerçekleşebilir. Buda gram bazında yaklaşık 240-245 TL aralığına tekabül eder. Alım için bana göre uygun bölge olarak bu aralık kovalanabilir.

Orta ve uzun vade tutacaklar için ons 1600$+ fiyatları muhtemelen görecektir. Şuan orta ve uzun vadeli pozitif görünüm devam etmekte. Sadece kısa vadede bir miktar düzeltme gerekiyor, sonra yola devam...:icon_tup:

Wromm
05-07-2019, 15:47
Dolar 5,64'ü aşmayı deniyor..

drago
05-07-2019, 15:52
Altının onsunda kısa vadede teknik olarak 1350$'a kadar gerileme gerçekleşebilir. Buda gram bazında yaklaşık 240-245 TL aralığına tekabül eder. Alım için bana göre uygun bölge olarak bu aralık kovalanabilir.

Orta ve uzun vade tutacaklar için ons 1600$+ fiyatları muhtemelen görecektir. Şuan orta ve uzun vadeli pozitif görünüm devam etmekte. Sadece kısa vadede bir miktar düzeltme gerekiyor, sonra yola devam...:icon_tup:

şu an 1389'a kadar düştü, 1 miktar almamak için zor tutuyorum :)

DOHC
05-07-2019, 15:55

Keşke ons ve dolar olarak alınıp saklanabilse.
Ons düştü ama dolar arttı bugün.
Gram altın 3 aşağı 5 yukarı aynı kaldı fiyatı.

drago
05-07-2019, 15:58
Keşke ons ve dolar olarak alınıp saklanabilse.
Ons düştü ama dolar arttı bugün.
Gram altın 3 aşağı 5 yukarı aynı kaldı fiyatı.

Doğru, ama hem doların hem ons'un düşmesini bekleyerek almak daha zor

1387ye geldi

Focus4171
05-07-2019, 16:13

Altın düşmek için benim yazmamı bekliyormuş demek ki :) Dolarda aynı şekilde bugün ilk kez alıma başla onayı vermemi bekliyormuş :)

Biraz sabret, almak için acele etme, düzeltme bitsin. 1350$-1290$ aralığını bekle, orada işlem yaparsın...

Zaten doların yükselme potansiyelini de hesaplayarak 240-245 civarını hedef olarak verdim. 5 TL opsiyonlu olarak bekle, ilerisi güzel gözüküyor :)

_opeth
05-07-2019, 16:24
icbc'de 23,20 oran ile yaptım 32 günlükte 31 mayısta

22,95 ile bağladım bu sefer

Focus4171
05-07-2019, 17:17
Yukarıda ki paylaşımlar biraz fazla karışık oldu gibi. Toparlamak için kendi analiz ve fikirlerimle kısa bir kapanış haftası değerlendirmesi yapmak istiyorum;

1) Dolarda artık taban oluşumu sinyalleri mevcut. Artık sona yaklaşıyor gibi. Sabah ilk toplanabilir uygunluğunu bildirmiştim. 5,58 desteği beklediğimiz üzere şimdilik çok iyi çalıştı. Haftaya da aynı performansı sürdürmesi gerekli. Ufak bir opsiyonla 5,45-5,55 aralığına kadar yine pay bırakarak şuanda toplanmaya başlanabilir. Faiz indirimi olasılığı beklentisi bu aralar satın alınacaktır muhtemel.

2) Altın onsunda 1350$ hedefli olarak 1290$'a kadar pay bırakılarak işlem yapılabilir gibi gözüküyor. Orta ve uzun vade grafikleri gayet iyi gözüküyor. Kısa vadeli bir düzeltme normal karşılanmalı. 240 TL civarı alım için fena gözükmüyor(3-5 TL aşağı yukarı). Tabi dolarla eşdeğer olduğu için gram fiyatı vermek çok zor oluyor altında. Onsa göre hareket etmek daha mantıklı bu noktada.

3) Borsayla ilgilenen çok yok gibi, fakat olabilir diyerekten yaklaşık 96.000 civarında bir gap bıraktı arkasında. Orayı muhtemelen önümüzdeki hafta doldurabilir. Şimdilik bankacılık endeksi hisseleriyle yükseliyor. Sonra sıra muhtemelen sınai hisselerine gelecektir. Çok ucuz olan hisse senetleri kovalanabilir. Önümüzde ki ay bilanço zamanı. O zamana kadar her düşüş toplama fırsatı olarak görülebilir. İlerisi borsa için aydınlık gözüküyor kısmetse...

Yukarıda ki tüm yazılarımı al-sat-tut tavsiyesi olarak değil, bu işle uğraşan bütün arkadaşlarla, kardeşlerle ve büyüklerimizle fikir alışverişi yapmak için paylaşıyorum. Herkes kendi süzgecinden geçirerek faydalanabilsin diye. Eksikliklerimizi ve yanıldığımız noktaları burada hep beraber telafi edebiliyoruz. Herkese hayırlı akşamlar ve hafta sonları dilerim...

aybarsdnr
06-07-2019, 06:14
Faiz indirimi garantilesti gibi. Merkez bankasi baskani gorevden alindi.

ZX-636R
06-07-2019, 07:27
Bizim kadar gaza gelen millet yoktur.
Trump gazı verdi FED başkanını görevden alırım dedi
O hala görevde bugün bizim başkan görevden alındı
Uganda ya hoşgeldiniz.
TL SAT YP AL pozisyonu artık başlayabilir

Yigit-Y
06-07-2019, 07:36
RTE hala ben ne dersem o kafada.

Babacan bir bedel odeticek 2023 de belki erken seçim de

New Akp loading...

ZX-636R
06-07-2019, 07:36
Damat görevinde,
başarılı maliye politikasına devam ederken
TCMB Başkanı günah keçisi seçildi

dorukky
06-07-2019, 09:53
Faiz indirimini bu hafta fiyatlamaya baslar herhalde

kado
06-07-2019, 10:27
Bir kaç yerde merkez bankası başkanının damadın arkadaşı olduğu ve atanması için çeşitli düzenlemeler yapıldığını okumuştum. Buna göre damadın arkadaşına yol verdilerse damatta yolcu olabilir mi?

997TT
06-07-2019, 10:30
Damat gorevde,belkı bakanlıgı ıkıye ayırabılırler...

berkaym
06-07-2019, 10:36
Damat enerjiye dönüyor tekrar diye duydum

dorukky
06-07-2019, 16:10
Para basma makinalarinin vardiyasi artacak deniyo. Onumuzdeki donem daha yuksek kur dusuk faiz donemimi basliyo?

kado
07-07-2019, 11:46
Erdoğan, Murat Cetinkaya’nın neden gorevden alındığını acıkladı: Gerekeni yapmadı (https://t24.com.tr/haber/erdogan-murat-cetinkaya-nin-neden-gorevden-alindigini-acikladi-gerekeni-yapmadi,829465)

Dolarcılar hadi iyisiniz, reis yetişti imdadınıza.

997TT
07-07-2019, 11:59
Reise bak be,hem ekonomıst,hem ogretmen,hem ısadamı,hem doktor,hem akademısyen,hem ımam. 10 parmagında 20 marıfet aq!
Herseyı bılen cahıllerın ılkeyı dusurdugu duruma bak...

Canselmo
07-07-2019, 12:02
Bu demek oluyor ki faizler dusurecekler... Ee ne olucak dusunce doviz yine firlamicak mi ? Yeni kur soku.. Tufe de artis.. Gecen seneyi yasatcaklar yine.. Merkez bankasi bagimsizdi sozde baskana da gerek yokmus..herseyi yoneten tek kisi var ulkede

Yigit-Y
07-07-2019, 13:02
Ters köşe yapıp faizleri arttirlarmi
MB para bastirir mi darphaneye

Dolar çakılır mi

Neden olmasın tek bir adama kalmış

Tüm ülkenin geleceği

dorukky
07-07-2019, 14:52
3 5 gece araliksiz dolar bassak sonra o dolarlarla katardan altin alsak sonra o altinlari ambargoyu delip iran uzerinden isvicreye aktarsak o altinlarla rolex saatler alip beverly hillste satsak ekonomi duzelir.

Kafa insaat kafa faiz dussun emlak canlansin bizim millet faizler dusuk olsun dolar 10tl olsun gider sifir golfe 300 bin tl verir 120 ay vadeyle aylik 3 3 oduyom der.Bence su saatten sonra dolarin 5 olmasi 10 olmasi artik biseyi degistirmez zaten semsiye icerde

DOHC
07-07-2019, 22:09
Lira off 2.9% in early trade.

997TT
07-07-2019, 22:56
İlk tepki 5.80...
Faız ındırmıyor dıye baskanı gorevden alırsan 3 haftada zor geldıgımız yeri 1 saatte mahvedersın...

GokhanRS
08-07-2019, 05:44
Yemin ediyorum sussa konuşmasa bu kadar tepki gelmezdi.

gan
08-07-2019, 08:15
Kartlar tekrar dağıtıldı. Oyun kuralları değişmiş bir şekilde yeniden başlıyor.
İşler iyice enterasan bir boyut aldı.
5,58 i kaçırdıktan sonra Cuma korka korka 5,62'dan yüklü bir kademe daha yaptım ortalama düşürmek için.
Ki herkes 5,50 ler konuşuyordu. Belkide gelirdi yada hala gelir. Short açtığım pozisyonlarda aradığımı bulamazsam longa taşırım diyerek risk aldım.
Ama MB olayı işin seyrini değiştirdi.

Şimdi kar satışı yapmaya bile elim gitmiyor. Bakalım bir borsa açılsın ona göre işleme devam.

YTD.

rebelh
08-07-2019, 08:42
büyük yatırımcıların çoğu tlde shortta
hem tl değerlendi hem faiz aldılar
ama bu tarz hareketler hiç işlerine gelmiyor en azından onlar yön değiştirene kadar
her tepki onlar için çıkış şans olur artık ve 100 bp yerine 300 bp faizi fiyatlamaya başlarız..

16EC813
08-07-2019, 08:55
büyük yatırımcıların çoğu tlde shortta
hem tl değerlendi hem faiz aldılar
ama bu tarz hareketler hiç işlerine gelmiyor en azından onlar yön değiştirene kadar
her tepki onlar için çıkış şans olur artık ve 100 bp yerine 300 bp faizi fiyatlamaya başlarız..

bu ne anlama geliyo

_opeth
08-07-2019, 08:59
tcmb başkanı görevden alma bu seferden farklı olarak bir tek darbe döneminde olmuş. çok ironik değil mi

rebelh
08-07-2019, 09:01
bu ne anlama geliyo

yani faizden sonra 7 lerden tl satın aldılar dolar satıp sonra hem tl değerlendi hem faiz aldılar
şimdi 300 bp falan indirim gelirse hepsi tl satarlar haliyle bi cazibesi kalmıyor

Gkn55
08-07-2019, 09:03
İki gündür düşünüyorum. Bence gerçekten bilerek yapıyor ya. Bu hamlelerin neticelerini kestirmemek mümkün değil. Kaldı ki daha sert ataklar gelmesi için bir de peşine Merkez Bankası bağımsız değildir açıklaması yapılıyor.

16EC813
08-07-2019, 09:06
yani faizden sonra 7 lerden tl satın aldılar dolar satıp sonra hem tl değerlendi hem faiz aldılar
şimdi 300 bp falan indirim gelirse hepsi tl satarlar haliyle bi cazibesi kalmıyor

yani çupranın parayı dolara basammı :D

rebelh
08-07-2019, 09:07
kuru salacaklar dış ticaret açığının düşmesi de işlerine geldi
herkes 6lı rakamlarada psikolojik olarak hazır ama faiz bu noktadayken ekonomi işlemiyor
bir de böyle deneyecekler ama tutmayacağı kesin çünkü hala sorunun ne olduğunu bulamadılar ya da resie kimse anlatamıyor reis ciddi ciddi lobiler işliyor sanıyor olabilir
sonuçta 20 senedir tek başına bir ülke yönetiyorsun haliyle gerçekleri görme şansın kalmıyor he riyi şeyi kendinin kötü şeyi de başkalarının sanıyorsun danışmanların sana toz kondurmuyor..

pirasa
08-07-2019, 09:18
garip garip konuşmayın düşcek mi çıkacak mı ? ytd olarak söyleyin :D

dorukky
08-07-2019, 09:21
Rahmetli nin filmindeki gibi sabah bi hisimla uyanip koyluyle beraber koyu satiyom demesin

rebelh
08-07-2019, 09:23
çıkacaktır tabi neyi fiyatladığımız önemli s400ler bile bir şekilde yumuşamışken 5.50lere sarkmışken mb başkanını faiz indirmiyor diye görevden alırsan yeni gelen faiz indirecek hemde bizim istediğimiz gibi yapacak anlamı taşır bu
e faiz de inerse tl değer kaybeder kurlar artar..

dorukky
08-07-2019, 09:25
Son zamanlardaki ataklar hep amerika acilislarinda oluyo bizim acilislarda pek etki yok gibi yukari yonlu.Vatandas dolar almaya arami verdi acaba

997TT
08-07-2019, 09:32
Atak uzakdogu acılısında oluyor,amerıka degıl.
Başkanlıga oy verenler bagımsızlıgın ne kadar onemlı oldugunu anladı mı acaba?
80 darbesınde bıle olmadı bu iş...
Bıle ısteye yapılsa ancak bu kadar olur.... Yazık,ulke cıftlıge dondu.

rebelh
08-07-2019, 09:41
yalnız başkanlık sistemine geçildiğinden beri ülke gün yüzü görmedi walla
1900lü yıllarda ne güzel bir sistem inşa etmiş Atalarımız da bugüne kadar ekmeğini yedik
1 sene oldu düştüğümüz duruma bak..

rebeloghy
08-07-2019, 09:50
yalnız başkanlık sistemine geçildiğinden beri ülke gün yüzü görmedi walla
1900lü yıllarda ne güzel bir sistem inşa etmiş Atalarımız da bugüne kadar ekmeğini yedik
1 sene oldu düştüğümüz duruma bak..

Uçacaktık halbuki..

fussy
08-07-2019, 10:52
Uçacaktık halbuki..

Uçuyoruz..

Dibe.

GokhanRS
08-07-2019, 11:10
2023e kadar sabredemediniz. 1 günde herşey değişecek, yılbaşı gecesi birçok şeyi kutlayacağız. çılgın çılgın projelerin meyvesini yiyeceğiz. yerli arabamız efsane deli satış rekorları kıracak. havaalanında apronda rehin kalan yerli uçak yolcuları sonunda uçağa binecekler. uçağımızı da görünce trump şaşkına dönecek putin intihar edecek arap şeyhleri yarabbel alemin diyip şekş partisi yapmayı bırakacak imana gelecekler.

Herşey harbiden güzel olacak yav.

GokhanRS
08-07-2019, 11:11
sonuna A Haber yazmayı unutmuşum az önceki mesajımın kusura bakmayın.

ahmetgurlek
08-07-2019, 12:24
doların düşmesi adamın işine gelmiyor, bu kadar net. trade mi ediyor, paraları dövize döndürüp yurtdışına mı çıkarıyor, ne b.k yiyorsa artık, döviz düştüğü an müdahale ediyor adam, akla mantığa sığmayan şeyler yapıyor. bunun başka bi açıklaması yok, ben bulamıyorum...

free-hifi
08-07-2019, 12:25
doların düşmesi adamın işine gelmiyor, bu kadar net. trade mi ediyor, paraları dövize döndürüp yurtdışına mı çıkarıyor, ne b.k yiyorsa artık, döviz düştüğü an müdahale ediyor adam, akla mantığa sığmayan şeyler yapıyor. bunun başka bi açıklaması yok, ben bulamıyorum...

cevabı sorunun içinde gizli :D