PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

turbo&quattro
01-09-2018, 14:11
Hiç AVM ler de falan Hotiç mağazası gezen oldu mu ? Fiyatlar vs. ne durum da ?

Dun hoticten cok guzel bi ayakkabi aldim 179tl mi ne . Derimod, kemal tanca vs hepsi ayni fiyat denkleminde. Benim gordugum kadariyla 120tl den baslayip 400e kader yolu var.

Spor ayakkabilarim & kiyafetlerim genelde under armour. Dun ugradim UA @ mall of istanbul. Amerikada $30-40 aldigim ayakkabilar 800tl fin di, $8 lik tshirtler 300tl fln .

ulas79
01-09-2018, 14:17
İlginc iddia!.. 'DOVİZE KARŞI MALİYE SOPASI' (https://sarizeybekhaber.com.tr/doviz-satin-alanlar-dikkat?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle)

Anıl E.
01-09-2018, 14:25
Dun hoticten cok guzel bi ayakkabi aldim 179tl mi ne . Derimod, kemal tanca vs hepsi ayni fiyat denkleminde. Benim gordugum kadariyla 120tl den baslayip 400e kader yolu var.

Spor ayakkabilarim & kiyafetlerim genelde under armour. Dun ugradim UA @ mall of istanbul. Amerikada $30-40 aldigim ayakkabilar 800tl fin di, $8 lik tshirtler 300tl fln .

Fiyatlara bak şaka gibi. Hayatını dolar ile devam ettiren de insan bizler de insanız.

Aslında iyi yaşıyoruz ha bu ülkede , ödül verilmesi gerekiyor bu ülkede yaşayanlra.

GokhanRS
01-09-2018, 14:27

beni uber şoförü yap başkan, geleyim florida sahillerine :D

turbo&quattro
01-09-2018, 14:32
Fiyatlara bak şaka gibi. Hayatını dolar ile devam ettiren de insan bizler de insanız.

Aslında iyi yaşıyoruz ha bu ülkede , ödül verilmesi gerekiyor bu ülkede yaşayanlra.

Ben $$ kazanip TL harciyorum bana hic koymuyor hatta Tl ye cevirdigimde hersey cok ucuz geliyor. Ama birim fiyat olarak bakildiginda hersey inanilmaz pahali. Kendi evimiz var, babam emekli, kislik cogu yiyecegi yazin canakkalede yapiyor bizimkiler . Ona ragmen uzerlerinden elimi ceksem batacaklar cogu kisi gibi. Gecinemiyoruz diyorlardi bende nasil gecinemezsiniz diyordum surekli ki haklilar hersey ates pahasi.

turbo&quattro
01-09-2018, 14:34
beni uber şoförü yap başkan, geleyim florida sahillerine :D

Foruma soru basi $100 e danismanlik hizmeti verecegim ;)

GokhanRS
01-09-2018, 14:40
Foruma soru basi $100 e danismanlik hizmeti verecegim ;)

şaka bir yana ben moskovada gayet iyiyim ama bir çok kişi dediğim gibi kahrolsun ameriga diyip amerikaya gitme peşinde. gerçi insanlarda haklı. şu yüzyılda ekmek nerdeyse vatanın orası oluyor artık.

8bin özbek vatandaşı dolar yükselince 1 ayda terk etti türkiyeyi ve rusyaya kaçtılar. gerçi bir açıdan 8bin kişilik iş açılmış oldu türklere :)

turbo&quattro
01-09-2018, 14:46
şaka bir yana ben moskovada gayet iyiyim ama bir çok kişi dediğim gibi kahrolsun ameriga diyip amerikaya gitme peşinde. gerçi insanlarda haklı. şu yüzyılda ekmek nerdeyse vatanın orası oluyor artık.

8bin özbek vatandaşı dolar yükselince 1 ayda terk etti türkiyeyi ve rusyaya kaçtılar. gerçi bir açıdan 8bin kişilik iş açılmış oldu türklere :)

Ben bir ortamda yada yeni tanistigim kisilere muhabbeti gecerse Amerikada yasadigimi soylemiyorum yurtdisinda yasiyorum deyip gecistiriyorum taaki israrci oluncay kadar . Herkes bir sekilde kacma derdinden en paralisindan tut fakirine kadar. Yarin 20senelik bir arkadasimla bulusacagim gemileri yakti Amerikaya gidecek fikir alisverisi yapacagiz. Uzuntu verici ama yapacak birsey yok vatanin doydugun yer dogdugun degil en azindan ben oyle dusunuyorum.

997TT
01-09-2018, 15:03
Kısaca yazayım;cok yakın akrabagım halkbankasında ust duzey yonetıcı. Bu olay oldugunda yanyanaydık.
Deım kı abı,reisin yakınlarını zengın ettınız,haberı olan mart fıyatlarıyla tl yı dovıze dondu,insan haber vermez mı...
Gayet rahat sekılde,sıstemde yanlıslık oldu,mısterılerımızde ozur dıleyıp ıslemı gerı alacagız. Bu kadar basıt.
Dedım nasıl olucak?
Bankadan parayı cıkartmadıgı takdırde her turlu tasaruf bıze aıt,ozur dılerız ve ıslemı gerı alırız.
Ha eger atm den dovız cektıyse gorev zararı yazarız ama bunu yapabılıcek ımkan kısıtlı.
Baska bankaya da gonderemez,olur boyle seyler muratcım,neler yasanıyor dedı ve konu 1 dakıkada kapandı.
Bu aksam yenekteyız,uzun zamandır konusmuyorduk,bazı bılgıler alacagım. Eger sormak ıstedıgınız soru varsa yazın,sorarım.
Ben en cok pıyasaya verebılıceklerı sıcak para ve hala planları olup olmadıgını soracagım....

ozoozo
01-09-2018, 15:04
turbo&quattro valla genelde inci & hotiç & kemal tanca & derimod falan bunların spor rugan ayakkabıları hoşuma gider ve alırım hani bu durumdan ötürü ekstrem bir fiyat politikası varsa göz atayım diyecektim , gerçekten kaliteli oluyor.

İşin o 700-800-1000 tl kısmına hiç girmicem , evlat acısı gibi :) Ben San Diego dan MK dan tanesi 65-70$ a tshirtler , gömlek vs. almıştım burada Beymen de tanesi 750-1000 arası gömleklerin , resmen tecavüz :) tommy miş , dkny , boss , guess, nautica vırt zırt falan para değildi zaten

Bizim birader arada Türkiye ye geldiğinde komple ailenin elini cebine atmıyor resmen dağıtıyor :D Arada dolar yükseldikçe whatsapptan taştaş geçiyor ; "Bundan sonra her sabah uyandığında bana bir fıkra anlat gülersem 100$ ateşlerim maaşının yüzde bilmem kaçı yapar" diyor nasıl zoruma gidiyor :)

individual
01-09-2018, 15:31
Halkbankasi bu doviz olayina bu kadar rahat bakiyorsa abd davasi viz gelir tiris gider :)

997TT
01-09-2018, 16:55
Aslında yasanan buyuk skandal fakat kamuoyuna boyle yansıtıyorlar.
Aklımda bır suru soru var,aksam soracagım...

baskan96
01-09-2018, 17:18
Aslında yasanan buyuk skandal fakat kamuoyuna boyle yansıtıyorlar.
Aklımda bır suru soru var,aksam soracagım...

Ağabey sen ve forumdaki pek çok diğer ağabeylerimden kıymetli bilgiler alıyoruz. Benim merak ettiğim husus; kredi ile aldığım aracımı satıp fırsat buldukça dövize dönmek uygun mudur?(Ödemeyi çok şükür yapabiliyorum.)
Herhangi bir faiz hamlesine karşılık 20.000 TL gibi bir parayı kredi olarak alıp anı geldiğinde dövize dönmek uzun dönemde ne tür bir kazanç-zarar yaratabilir?
Yakın bir zamanda akrabam ev almak istiyor. Aracını satıp üzerini kredi ile tamamlamak istiyor. Halkbank'tan yakın zamanda düşük faiz hamlesi gelecek mi?
Bir de herkesin aklındaki o ***** soru var tabii, halimiz ne olacak?

slowmotion
01-09-2018, 18:48
Abi halkbankasi abd den agir bir ceza gelirse batma yada finans zorluğu cekme ihtimali varmi?

997TT
01-09-2018, 22:28
Bu aksam aklımdakı herseyı sordum,sormaz olaydım.
Bır cok pislik ogrendım malesef. Bılerek actırılan ıtıraz davaları,anlasmayla 10 a bıtırılecek borc davalarının rusvetle 16 ya bıtırılmesı. 15 alacakken,borclunun borcunu 10 a kapama vs vs....
Geleım bu işe,malesef umdugumdan kotu bır olayın bahanesı olarak kullanıcak bır fahiş hata...
Bankanın ıcının bosaltılması boyle ufak tefek ıslerle mumkun degıl . ***** mevduatta Turkıye 2.si halkbank. Amaa bu yapılan işin yada skandalın,adına ne dersenız bankaya zararı buyuk olucak.
Sızlere yazmıstım,haftaya baya bırseyler olucak ama ıyı beklentı/haberlerın dogrulugunu sorgulamaya basladım.
Dolar alınır mı? Duserse 6 lara ok ama baskası olmaz. Kredı ıle borclanıp dovız almak gectı artık,faızler cok yuksek. Konut faızlerı hala uygun.
Abd dedn gelıcek ceza halkbankasını bıtırmez,yerel banka olur,yurtdısı faalıyetlerı kısıtlanır,swıft yapamaz vs ama devlete zararı buyuk olur.
Buarada katar 15mılyar doları verırım dememıs. Sen bana bunun karsılıgında mal verırsen ulkeye sokarım demıs. Suan harıl harıl satacak mal sırket vs aranıyor. Ayrıca yurtdısı fonların tr den kacmasının en onemlı sebebının tayyıbın ıyıce keskınlesıp guven ortamını yıtırmesı olarak goruyor akp yonetıcılerı. Eger bu ortam tesıs edılemezse doların 10 olması bıke dogal dıyorlar. Ama iş 2013 yılına donerse kısa zamanda 4 olur dıyorlar....
Daha not cok ama bu ozet yeter sanırım.

Vtec_2
01-09-2018, 22:45
Avm ler kışın ısinmak icin , yazın serinlemek icin kullaniliyor artik. Eskisi gibi artik dukkan icine girip birseyler almayi birakin dolaşan dahi yok. Elektrik ve dogalgaza gelen zamlardan sonra bakalim ne olacak. Vatandaşin sabri ile iyice taşak gecer oldular.

GokhanRS
01-09-2018, 22:58
panik yok. yakında her şey güzel olacak. gerekli çalışmalar başladı. kurtlar vadisi wallstreet çekimleri başadı.

https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2016/09/en-iyi-caps-ler-caps-fotograf-1572033.jpg

Low-Rider
02-09-2018, 09:26
Bu aksam aklımdakı herseyı sordum,sormaz olaydım.
Bır cok pislik ogrendım malesef. Bılerek actırılan ıtıraz davaları,anlasmayla 10 a bıtırılecek borc davalarının rusvetle 16 ya bıtırılmesı. 15 alacakken,borclunun borcunu 10 a kapama vs vs....
Geleım bu işe,malesef umdugumdan kotu bır olayın bahanesı olarak kullanıcak bır fahiş hata...
Bankanın ıcının bosaltılması boyle ufak tefek ıslerle mumkun degıl . ***** mevduatta Turkıye 2.si halkbank. Amaa bu yapılan işin yada skandalın,adına ne dersenız bankaya zararı buyuk olucak.
Sızlere yazmıstım,haftaya baya bırseyler olucak ama ıyı beklentı/haberlerın dogrulugunu sorgulamaya basladım.
Dolar alınır mı? Duserse 6 lara ok ama baskası olmaz. Kredı ıle borclanıp dovız almak gectı artık,faızler cok yuksek. Konut faızlerı hala uygun.
Abd dedn gelıcek ceza halkbankasını bıtırmez,yerel banka olur,yurtdısı faalıyetlerı kısıtlanır,swıft yapamaz vs ama devlete zararı buyuk olur.
Buarada katar 15mılyar doları verırım dememıs. Sen bana bunun karsılıgında mal verırsen ulkeye sokarım demıs. Suan harıl harıl satacak mal sırket vs aranıyor. Ayrıca yurtdısı fonların tr den kacmasının en onemlı sebebının tayyıbın ıyıce keskınlesıp guven ortamını yıtırmesı olarak goruyor akp yonetıcılerı. Eger bu ortam tesıs edılemezse doların 10 olması bıke dogal dıyorlar. Ama iş 2013 yılına donerse kısa zamanda 4 olur dıyorlar....
Daha not cok ama bu ozet yeter sanırım.

2013te ne olmuştu? Hatırlayamadım ben

uygarr
02-09-2018, 09:28
Peynir ekmek gibi BMW satılan ulke eşekten nasıl duştu? - Barış Soydan - T24 (http://t24.com.tr/yazarlar/baris-soydan/peynir-ekmek-gibi-bmw-satilan-ulke-esekten-nasil-dustu,20214)

997TT
02-09-2018, 10:22
2013 e kadar su gıbı yabancı “ozel” fon akıyordu....

coolvtec
02-09-2018, 10:39

Hotiç batmış sanırım.

halukunal
02-09-2018, 10:45
Son dakika haberler: Halkbank'tan ucuz dolar hakkında ilk acıklama geldi - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-halkbanktan-cok-onemli-ucuz-dolar-aciklamasi-40943969) Son dakika... Halkbank'tan çok önemli 'ucuz dolar' açıklaması

Halbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları kaydetti:

*Kur bilgisi hatalı girilmiş değil. Ülkeler arası faiz makasının yanlış girilmesinden oldu. 22.01'den itibaren başlıyor. 22.39'a kadar devam ediyor. Bu 10-15 dakika içinde fark ediliyor. Müşterilerinin hesaplarına bloke konuldu.

İŞLEMLER İPTAL EDİLDİ

*İşlemler iptal edildi, müşteri hesapları eski haline geri döndü. Toplam 1763 müşteri 4,6 milyon dolarlık döviz alım işlemi yapıldı.

İNCELEME İSTEYECEĞİZ

*Hacklenme ve siber saldırı henüz tespit edilmedi. Döviz sağlayıcı firma üzerinde acaba farklı bir durum, kötü niyet var mı? Gerekli mercilerden inceleme isteyeceğiz.

turbo&quattro
02-09-2018, 10:48
Hotiç batmış sanırım.

Bende burada okudum, magazadayken fln birsey demediler.

onursumer
02-09-2018, 11:02
Ben bir ortamda yada yeni tanistigim kisilere muhabbeti gecerse Amerikada yasadigimi soylemiyorum yurtdisinda yasiyorum deyip gecistiriyorum taaki israrci oluncay kadar . Herkes bir sekilde kacma derdinden en paralisindan tut fakirine kadar. Yarin 20senelik bir arkadasimla bulusacagim gemileri yakti Amerikaya gidecek fikir alisverisi yapacagiz. Uzuntu verici ama yapacak birsey yok vatanin doydugun yer dogdugun degil en azindan ben oyle dusunuyorum.

herkesde bi soğukluk stres soz konusu daha bu olaylar yaşanmadan kuzenim yerleşti burdaki duzenini bırakıp ki çok büyük bir firmada çok iyi yerlerdeydi şimdi daha bu sene evini aldı çocuğu oldu vs green kart işlemleri başlatıldı artık duzenini orda kurdu herkesin derdi gelecek kaygısı

TaGo
02-09-2018, 11:04
Birkaç sayfa geride "katardan geleceği söylenen para gelmediki" yazmıştım. Birde "adamlar 15 milyar doları nşye hibe etsin, geçen defalarda bmc den Türk telekomdan hisse aldı. Bu tipte peşkeş çekilebilecek bir şirket yada yap işlet devret projesi vermesi gerek hükümetin" :)) kahinlik değil bu arkadaşlar. Piyasada dönen parayı verior zaten tüm borsa siteleri.

Para yok, bildiğin yooook. Sen buradan birşey satmazsan gurbetcisi yada arabı sana ne parası gönderebilir. Geçmişte Ecevit hükümeti sadece gurbetcilere özgü özel faizli mark ve dolar faizi veriyordu yıllık. Az göndermedik bizde. Tabi bunlar geçici subvanse hareketler.

Yalnız dolarda farkındaysanız şişeceği limitin sonlarına geldi. 7 ye doğru şişmeler yapsada 6.50 lere çekilme yapıyor sürekli. Şimdi gelelim iyi ve kötü haber konularına. Amerika kötü haber çıkarırsa biraz daha şişer ama çok yükselebileceği bir spekülatif haber ne olur bu saatten sonra tahmin etmek zor. Türkiyem sevgili ülkem bir reform bulabilir ıygularsa 6 düzler hatta yüksek 5 lere ilerleriz. Yoksa yatay seviyelerimiz bunlar artık

AhmetKadir
02-09-2018, 11:18
herkesde bi soğukluk stres soz konusu daha bu olaylar yaşanmadan kuzenim yerleşti burdaki duzenini bırakıp ki çok büyük bir firmada çok iyi yerlerdeydi şimdi daha bu sene evini aldı çocuğu oldu vs green kart işlemleri başlatıldı artık duzenini orda kurdu herkesin derdi gelecek kaygısı

Insanlar is bulabilir yurtdisina gidebilir calisabilir boyle seylere karsi değilim herkes ekmeginin derdinde. Ama bence bi yere kadar olmali. Ulke maddi olarak kotu duruma girdi diye gelecek endisesi duyup ilk firsatta ulkenin basina cebelles olan ulkeye gidip ora icin calismaya baslamak bence cok hos bi tarz degil. Memlekette maddi sikinti cikinca bunu yapan savas ciksa memleketten gelen esini dostunu tanimazdan gelir herhalde.
Kizdigimiz sovdugumuz suriyelilerden bi farkimiz olmali diye düşünüyorum.

997TT
02-09-2018, 11:21
7 limit degil.
Reform vs ile anca uzun vadede.
Eger bu filmse,daha giris bolumundeyiz.
Ama sunu unutmayin,her gelicek dalga illa kotu olmaz.
Sicak para gelmiyecek diye de birsey yok,ne faiz vaadleri var fonlara.

onursumer
02-09-2018, 11:35
Insanlar is bulabilir yurtdisina gidebilir calisabilir boyle seylere karsi değilim herkes ekmeginin derdinde. Ama bence bi yere kadar olmali. Ulke maddi olarak kotu duruma girdi diye gelecek endisesi duyup ilk firsatta ulkenin basina cebelles olan ulkeye gidip ora icin calismaya baslamak bence cok hos bi tarz degil. Memlekette maddi sikinti cikinca bunu yapan savas ciksa memleketten gelen esini dostunu tanimazdan gelir herhalde.
Kizdigimiz sovdugumuz suriyelilerden bi farkimiz olmali diye düşünüyorum.

öyle zaten kuzenimin 2 yılı kriz oncesi herşey iyiyken gitmişti o zaten , gitme sebebi ama gelecek kaygısıydı çocuklarının yaşam kalitesi vs , gorduğum kadarıylada dediklerini yakaladı ve başardı

diğer turlu yandık bittik diyip gitmek doğru olmaz imkanı olan zaten burda tutunuyor benim gitme imkanım var ama burdayım misal :)

GokhanRS
02-09-2018, 12:50
Neyse bugün pazar. Birazcık eğlenelim. Bu fotoğrafı görünce olayın 997TT ve tanıdığı arasında geçtiğini düşündüm.

:D

https://2.bp.blogspot.com/-YtX3GLULfSQ/W3H5qzH7XQI/AAAAAAABRPg/wO9DrmGelQwTVx7BRwwuwW1-AmdZdeF1QCLcBGAs/s1600/beratbey.jpg

997TT
02-09-2018, 13:53
Gecen sene agustos ayi gibi yazmistim,hukumetin olusturdugu bir ekip fonlarin parayi ulkeyi cekmek icin yuksek faiz vermek suretiyle ulkeye çekmeye çalışıyor vs diye.
%15 oraninda basarili olmuslardi,simdi bu cok daha gerilerde.
Ha sicak para yok degil,sadece cok zor artik.
Reform vs ile olmaz kisa zamanda....

yesil
02-09-2018, 14:25
ne kadar kötü olursa olsun kendi ülkende yaşamak güzeldir. yabancı memlekette ne kadar gelişmiş, imkanları iyi olursa olsun rahat edemezsin. misafir gibi hissedersin kendini. ben 15 gün yurt dışına çıktım, havaalanına toprağı öpecek modda indim. uzun vadede belki alışılır ama her şeyi bırakıp gitmek o kadar kolay değil.

dicaser
02-09-2018, 14:57
ne kadar kötü olursa olsun kendi ülkende yaşamak güzeldir. yabancı memlekette ne kadar gelişmiş, imkanları iyi olursa olsun rahat edemezsin. misafir gibi hissedersin kendini. ben 15 gün yurt dışına çıktım, havaalanına toprağı öpecek modda indim. uzun vadede belki alışılır ama her şeyi bırakıp gitmek o kadar kolay değil.

yazınızı okuduktan sonra ilk aklıma gelen "https://youtu.be/DT5V2tYuvS0?t=155"

o 15 ünlük yurt dışı gezinizle , öbürü ayrı şeyler , o para o para değil yani :D

utkunoa
02-09-2018, 16:13

1 euroyu heryerde 8 ile çarptığın için toprağı öpmüş olabilirsin

yesil
02-09-2018, 16:40
1 euroyu heryerde 8 ile çarptığın için toprağı öpmüş olabilirsin

bu toprağa ayak basabilmem için canını veren yüz binlerce insan olduğu için öpmüş olabilirim. yahudilerde 1 euro’yu 8 le çarpıyor muydu acaba gaz odalarında ölürken. cahilliğimizin sonucu 1 euro’yu 8’le çarpmak. cahil toplum cahil, çıkarcı ve saçma ideolojiler peşinde bir yönetim. yine de vatan toprağı.

997TT
02-09-2018, 17:15
Yasadıgın ulkeyı,bırı zorla hatta bıle ısteye batırıyor. Sen demokratık olarak herseyı yapıyorsun ama turlu bızans oyunlarıyla adam basta kalıyor...
Adam caresız,kalan omrunu cocuklarını ıyı yasatmak ıstıyor,ne yapsın. Kendı hatası olmayan işler yuzunden ulkesı batmıs,yasam kalıtesı dusmus,artık hayatı bıle her dakıka garantı degıl....
Hatta bu ıktıdarın adamları bıle ozellıkle amerıka avrupa dan mal mulk almıs,sırketlerının ıcını bosaltarak kacmıs,cocukları yabancı vatandas olmuş...
Kım hain sızce?

997TT
02-09-2018, 17:16
Buarada bu hafta cok renklı gecıcek,yazmayı unutmusum.
Nefret ettım artık sanayıcı olmaktan. Keske paraları yatırım yerıne faıze yatırıp kolay para kazansaymısız.....!

utkunoa
02-09-2018, 17:27
bu toprağa ayak basabilmem için canını veren yüz binlerce insan olduğu için öpmüş olabilirim. yahudilerde 1 euro’yu 8 le çarpıyor muydu acaba gaz odalarında ölürken. cahilliğimizin sonucu 1 euro’yu 8’le çarpmak. cahil toplum cahil, çıkarcı ve saçma ideolojiler peşinde bir yönetim. yine de vatan toprağı.

gittiğiniz yerlerdede canını toprak için vermiş olanlar vardır bence. 1 euronun 8 tl olması ile şu an bu söylediğinizin ne alakaıs var cidden açıklarsanız sevinirim. İlk defa çıktınız sanırım yurtdışına

yesil
02-09-2018, 17:35
gittiğiniz yerlerdede canını toprak için vermiş olanlar vardır bence. 1 euronun 8 tl olması ile şu an bu söylediğinizin ne alakaıs var cidden açıklarsanız sevinirim. İlk defa çıktınız sanırım yurtdışına

onu size sormak lazım. ben vatan toprağı başkadır ne olursa olsun diyorum siz 1 euro 8 tl olmuş diyorsunuz. amaç ne? bana bunu söylemenin mantığı ne? siz açıklayın. ben yurt dışında yaşayana da laf etmiyorum hain muamelesi de yapmıyorum kendi görüşümü belirttim. yok ilk defa yurt dışına çıktın bilmem ne gereksiz muhabbet yapmayalım.

utkunoa
02-09-2018, 17:58
Vatan toprağının başka olmasını burda herkes biliyor. Döviz konusunda bunu yazmanız bana göre yersiz. 1 euro 8 tl olmuş, amaç burası döviz konusu olduğu için olabilirmi :D. Gereksiz muhabbet yok kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem.

yesil
02-09-2018, 18:10
Vatan toprağının başka olmasını burda herkes biliyor. Döviz konusunda bunu yazmanız bana göre yersiz. 1 euro 8 tl olmuş, amaç burası döviz konusu olduğu için olabilirmi :D. Gereksiz muhabbet yok kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem.

döviz konusunda bu konuyu açan ben değilim. önceki sayfaları bir inceleyin ben zaten konuşulan konuya yazıyorum. yurt dışında yaşamak schengen vizesi vs bir dünya şey konuşuldu. konuşulan konuları belirleme yetkisini kendinizde görüyorsunuz madem gidinde konuyu başlatana sarın.

GokhanRS
02-09-2018, 18:18
abi adam bir türlü susmuyorki piyasa bir kendine gelsin. yine gitti konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye- Kırgızistan iş forumunda konuştu.
Erdoğan: Pazartesi günü önemli kararlar alacağız
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Hyatt Otel'de düzenlenen "Türkiye- Kırgızistan İş Forumu"ndaki konuşmasına,

neyse devamı dış güçler kahrolsun ameriga modu v.s

Ancak konuşmasını yaptığı Otel amerika merkezli değil mi? ironiye bak! XoR başkan sen bilirsin, nerenin bu hyatt otelleri?

GokhanRS
02-09-2018, 18:23
Bu arada Halkbankası hata yapmamış, verileri bloombergten alıyormuş. Hatayı bloomberg yapmış mış.

Bu arada bu mesaj için üzgünüm. Ben yazmadım, kuzenim yazmış.

997TT
02-09-2018, 18:43
Haftayi renkli televizyon kivamin da geciregiz,4 dur yazıyorum.
Aman dikkat.

xILuciferIx
02-09-2018, 18:56
Halkbank İngiliz Sterlini ( GBP) Alış Satış Kuru / Fiyatları (https://finanswebde.com/doviz/banka/GBP/Halkbank) Bu nedir aga sterlin 5.26

XoR
02-09-2018, 19:06
abi adam bir türlü susmuyorki piyasa bir kendine gelsin. yine gitti konuştu.

neyse devamı dış güçler kahrolsun ameriga modu v.s

Ancak konuşmasını yaptığı Otel amerika merkezli değil mi? ironiye bak! XoR başkan sen bilirsin, nerenin bu hyatt otelleri?

Amerigan Jewish :)

The Hyatt Hotel Corporation is owned by the Jay and Donald Pritzker families. Several websites state that the Pritzker family is Jewish.

jeffy
02-09-2018, 19:07
Halkbank İngiliz Sterlini ( GBP) Alış Satış Kuru / Fiyatları (https://finanswebde.com/doviz/banka/GBP/Halkbank) Bu nedir aga sterlin 5.26

sistemsel hata..

Bazı alımlar oldu ama olur o kadar...

yarınki açıklama :)

DOHC
02-09-2018, 19:16
https://www.youtube.com/watch?v=LzDXHLJX9tM

EOZDAG
02-09-2018, 19:16
Buarada bu hafta cok renklı gecıcek,yazmayı unutmusum.
Nefret ettım artık sanayıcı olmaktan. Keske paraları yatırım yerıne faıze yatırıp kolay para kazansaymısız.....!

Abi son inşaata başladığımızda dolar 3.10 idi, şuan inşaat bitti satış yok. Eğer o dönem dolar alsaydık, 3 aşağı 5 yukarı aynı kar marjını elde edecektik ve sanki 6-8 ay iş koşturmamışsın, iş biter bitmez bütün daireleri, dükkanları pazarlıksız yazdığın fiyattan satmışsın gibi.

997TT
02-09-2018, 22:09
Gecikmis alicaklarimin yillik faiz geliri,firmanin 1 senelik kazancindan fazla!
Ben bu boku niye yiyorum diye soruyor insan?

pirasa
03-09-2018, 07:59
Gecikmis alicaklarimin yillik faiz geliri,firmanin 1 senelik kazancindan fazla!
Ben bu boku niye yiyorum diye soruyor insan?

bende borsa için aynısını düşünüyorum :D

rebelh
03-09-2018, 08:18
6,90 bandı benim kar al seviyem
5.90-6.10bandında girenler 6.90da kar alabilirler

turbo&quattro
03-09-2018, 08:37
6,90 bandı benim kar al seviyem
5.90-6.10bandında girenler 6.90da kar alabilirler

Bu haftaki tahminler nedir?

Skyhawk34
03-09-2018, 08:46
Surüyeli gibi davran. Her tarafta rahat edersin.

rebelh
03-09-2018, 08:51
Bu haftaki tahminler nedir?

haftalık tahminim yok abi sadece birazdan ağustos enflasyonu açıklanacak o sırada bi 6.90 yapabiliriz
ondan sonra ppk fiyatlanırsa geri çekilme olabilir
anlık ekran başında olmak önemli

bad cat
03-09-2018, 08:53
Onu bunu bilmem de bu sene gelen gurbetçi akrabalarda durum bu :)

https://youtu.be/XRvHQG19woc

GokhanRS
03-09-2018, 08:57
Keşke bim ve a101 el atsa şu dolara :D

https://img.a24.com.tr/resimler/galeri_resim/2018-08/11754/dolar-ve-euro-yukselirken-capsler-de-patladi-712229_7699_19_b_792x600_43132801533972439.jpg

rebelh
03-09-2018, 09:04
haftalık tahminim yok abi sadece birazdan ağustos enflasyonu açıklanacak o sırada bi 6.90 yapabiliriz
ondan sonra ppk fiyatlanırsa geri çekilme olabilir
anlık ekran başında olmak önemli

beklentiden 1 tık iyi geldi rakamlar bu bantta gideriz gibi

STP
03-09-2018, 09:11
beklentiden 1 tık iyi geldi rakamlar bu bantta gideriz gibi

gormeyecez sanırım 6.90ları

rebelh
03-09-2018, 09:22
gormeyecez sanırım 6.90ları

bence şu an keriz silkeliolar
veriler iyi değil
beklenti dahilinde geldi sadece
14 yılın zirvesi %17ye oturduk
bence bu fiyatlanır 13 eylüle kadar

Yigit-Y
03-09-2018, 09:25
17,90 çıkmış

Yalan söyleyeni tüm tükiye miksin :)

Bunlar ağır mıçtılar ne yapacaklarını şaşırdılar

Günü kurtarmaya çalışıyorlar

Günkut
03-09-2018, 09:39
Nerelerden alım yapmak lazım sabah 6.65 gibi bozduk

rebelh
03-09-2018, 09:42
kademeli olarak her seviyeden alınabilir normal şartlarda ama mb faiz arttırımı sinyali verdi az önce şu an belirsiz ortalık

rebelh
03-09-2018, 09:46
6,52den tepki için bir miktar alınabilir 6.60larda geri verirsiniz ama kısmi alım yapın

Quantum
03-09-2018, 09:59
Bu gün enflasyon açıklanıyor mu?

Yigit-Y
03-09-2018, 10:00
Bu gün enflasyon açıklanıyor mu?

17.90 açıklandı

Quantum
03-09-2018, 10:02
Açıklanmış.. %17.90. E bu rakam "bana göre" çok çok yanlış?
Bunun doğruluğunu kim denetliyor?
Enflasyon %5 dese ki diyebilir, kim ne diyebilir buna?
gülüyorum artık ya :)

rebelh
03-09-2018, 10:06
enflasyon rakamının içerisinde bir sürü ürün var aslında tam olarak çarpıtıldığını söyleyemeyiz
zeynel balci auf Twitter: "Ağustos Ayında Fiyatı En Fazla Artan ve Duşen Urunler..........… " (https://twitter.com/zeynelbalci/status/1036513882762821632)

Quantum
03-09-2018, 10:17
enflasyon rakamının içerisinde bir sürü ürün var aslında tam olarak çarpıtıldığını söyleyemeyiz
zeynel balci auf Twitter: "Ağustos Ayında Fiyatı En Fazla Artan ve Duşen Urunler..........… " (https://twitter.com/zeynelbalci/status/1036513882762821632)

Oradaki değişim oranlarının yanlarındaki rakamlarının doğruluğundan nasıl emin olabiliyorsun?
25 sene önce üniv de gördüğüm istatistik derslerindeki tüm konular mıh gibi aklımda unutmadım. %17.90 oranını çıkarmak hiç zor değil.
Şuna itirazım var. Tüme varım yöntemini değil de, tümden gelim yöntemini kullanıyorlar :)

997TT
03-09-2018, 10:21
Enflasyon rakamlarinin boyle cikacagi (cikartilacagi) belliydi,sabah 6.73 gormemizin sebebi cuma gece ki sorun.
Suan faiz artisi fiyatlaniyor. Sabah boz dedigim arkadaslar,takip edin habere kadar.

997TT
03-09-2018, 10:22
Alim icin takip edin.....

rebelh
03-09-2018, 10:22
Oradaki değişim oranlarının yanlarındaki rakamlarının doğruluğundan nasıl emin olabiliyorsun?
25 sene önce üniv de gördüğüm istatistik derslerindeki tüm konular mıh gibi aklımda unutmadım. %17.90 oranını çıkarmak hiç zor değil.
Şuna itirazım var. Tüme varım yöntemini değil de, tümden gelim yöntemini kullanıyorlar :)

ben nasıl hesaplandığını hangi tarihin baz alındığını bilmiyorum walla
ama ztn gıda enflasyonu falan %24 seviyelerinde
bilgim yok ama bu işin uluslararası çapta bir standartı olmalı

BARR
03-09-2018, 10:29
60XX seviyelerinden çıkayım mı ne dersiniz?

BARR
03-09-2018, 10:30
6,6X seviyelerinden olacaktı Murat abi yorumlarınız neler?

KÖROĞLU
03-09-2018, 10:46
Açıklanmış.. %17.90. E bu rakam "bana göre" çok çok yanlış?
Bunun doğruluğunu kim denetliyor?
Enflasyon %5 dese ki diyebilir, kim ne diyebilir buna?
gülüyorum artık ya :)

İstatistik mini etek gibidir, çok şey gösterir ama en önemli şeyi göstermez demişti farklı bir konuyla ilgili bir büyük.

%17 kime göre neye göre, enflasyon kalemlerinin içindekiler önemli. onlar da aşağıdaki linkte,

http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1345

Açıklanan enflasyonun gerçek hayatla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum şahsen, %25'in altı olduğuna inanmıyorum.

rebelh
03-09-2018, 12:03
tüik fiyatları ayın 10unda ve 20sinde alıyormuş
20si bayrama geldiği için fiyat alamamışlar ve direk 10undaki fiyatları vermişler
ztn üfe 33 ken tüfenin 18 çıkması saçmalık
muhtemelen eylül enflasyonunda şovu göreceğiz

TaGo
03-09-2018, 12:23
Al-sat yapacakların hedefledikleri karlılık oranları nedir?

Bu saatten sonra bomba patlamaz ise bir öncekiler gibi düşüşte yok çıkışta çünkü

STP
03-09-2018, 12:33
Al-sat yapacakların hedefledikleri karlılık oranları nedir?

Bu saatten sonra bomba patlamaz ise bir öncekiler gibi düşüşte yok çıkışta çünkü

ben 6.098den aldım kanka suan aynı sekıl hareketsız duruyorum

rebelh
03-09-2018, 12:34
bugün 6.90ı görürdük ama enflasyon verisinden hemen sonra mb "faiz arttıracağız" dedi. ben yine 13 eylülden önce 6.90ı göreceğimizi düşünüyorum onu belirteyim şimdiden
mevzu 13 eylülde ne olacağı, 3 senaryo var; beklenti dahilinde faiz arttırımı, beklenti haricinde ufak bir faiz arttırımı ve faiz arttırmama
geçi reisin "faiz sebep enflasyon netice" teoremine göre =>Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz sebep enflasyon neticedir | Ekonomi Haberleri (http://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/cumhurbaskani-erdogan-faiz-sebep-enflasyon-neticedir_ID1446136/)
başkanlık sisteminde enflasyon arttıysa faiz indirmek gerekir o da ayrı bir muamma :)
3 senaryonun ilki gerçekleşirse kur 6.20-6.50 bandına oturur diğer 2si gerçekleşirse 7ler normalimiz olur
ünlü ekonomist tarihçi bilim insanı fizikçi kimyager siyasetçi belediye başkanı reisimizin dediği yapılırda faiz indirilirse 8 ler normalimiz olur

ulas79
03-09-2018, 12:35
Altın ne olur beyler bu saatten sonra

TorqueTuning
03-09-2018, 12:43
Damat bundan önceki 2 toplantıda yaptığı gibi gaz alma seanslarına başladı: acayip, inanılmaz öyle böyle değil bir bağımsız bir TCMB'miz var. B-C-D_F-...Z planlarımız var, piyasalara rahatlatacak her türlü önemli olacağız vb.vb. At yalanı ..kesinler inanı! Sözüm ona telkin ile piyasayı rahatlatacak ancak kredibilitesi çoktan bitti hatta onun konuşmaları da artık Recep gibi ters tepiyor ve ters fiyatlanıyor, çünkü çok basit yalan söylüyor!

rebelh
03-09-2018, 12:47
hafta sonuna girmeden arjantin pezosu ciddi bir değer kaybı yaşadı takip eden vardır
biraz kurcaladım boş vaktimde
usd/ars 2014 te 4.80 pezoyken geçen hafta 40.80den işlem gördü imf ile anlaştıkları halde
4 yılda 8 katından fazla değer kaybetmiş
arjantinin toplam borç yükümlülüğü ise 120 milyar usd civarı
venezüellaya baktım biraz hiper enflasyon var adamlarda ama en büyük sıkıntıları abd ambargosu yoksa dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip bir ülke ve dış borcu toplamda sadece 17 milyar usd
bize geldiğimizde ise bizim 1 yıllık vadede ödenmesi gereken dış borcumuz 224 milyar usd , totalde ise 460 küsür milyar usd civarı
imfye sıcak bakmıyoruz ve petrol rezervimiz yok arjantinden tek + tarafımız daha önce hiç moratoryum ilan etmedik piyasada bir güvenimiz var
ama hala sağa sola saray yaptırım ihtişamlı harcamalar, ejderha suyu vs peşindeyiz
bu verilere göre 3 sene sonra ne olabileceği hakkında bir fikriniz var mı?
şunu da es geçmeyelim Türkiye potansiyeli çok büyük bir ülke tek sıkıntı bu potansiyel yıllardır betona, ortadoğululaşmaya ve popülizme gömüldü

TorqueTuning
03-09-2018, 12:49
Bunlar faiz arttırmak dışında her türlü dolambaca girer benim kanaatim, arttırsa da beklenti gibi min %5-6 gibi bir oran olamaycağı için zaten bir manası da yok, dolaysıyla Recep de buna karşı olduğundan zaten de artmayacak. Ben de düşüşler maliyet oluşturmak amaçlı alım fırsatı olarak görüyorum ve Eylül ile birlikte artık yeni seviyelere yelken açacağımızı düşünüyorum.

TorqueTuning
03-09-2018, 12:52
Vizyon değişmediğine göre, ne bekliyorsun?!? Bu ülke 24 Haziran'da seçimini yaptı, monarişye %52,5 kabul oyu verdi. Gelecek artık yok, bu ülke 3.sınıf demokrasiye sahip araplaşan bir ülke ortadoğu ülkesi oldu/oluyor/olacak!

Ome_RS
03-09-2018, 13:50
Bugün öğlen yemeği yediğimiz loktantaya malzeme geldi. Çuval un 110Tl yazmışlar faturaya. Mekan sahibi toptancıyı aramış tartışıyordu. Yahu daha gecen 80 tl den 99tl ye çıkarttınız tamam dedik şimdi göndermişsiz 110Tl'den. Biz fiyatlara bunu yansıtamıyoruz millet nasıl yemek yiyecek bu olmaz diye.
Sonu ne olacak bilmiyorum. 4 ayda 2 defa 1'er Tl fix menü yemek fiyatını arttırdılar hala maliyetler kurtarmıyor diyordu.

i-vtec07
03-09-2018, 13:56
Faiz arttırmak istememelerinin sebebi nedir sizce ?

Bu arada konuya yazan herkeze teşekkürler güzel bi ekonomi tartışma ortamı var .. tabi keşke ekonomi değilde eskisi gibi rolling konuşabilsek o ayrı konu neyse...

rebelh
03-09-2018, 14:11

Bu arada konuya yazan herkeze teşekkürler güzel bi ekonomi tartışma ortamı var .. tabi keşke ekonomi değilde eskisi gibi rolling konuşabilsek o ayrı konu neyse...

faiz iyi değildir ekonomi durma noktasına gelir alım gücü düşer satışlar düşer küçülme başlar işsizlik artar alım gücü düşer vs.
ama bizim gibi dış borç/gsmh oranı yüksek olan ülkeler borçlarını çevirmek için daha fazla borçlanmalılar ve bunun içinde riske göre daha yüksek faiz vermeliler
biz 2 ucu boklu deynek dediğimiz yerdeyiz ülkenin en şanslı dönemi akplilere denk geldi ya da getirildi
oluk oluk sıcak para aktı bizde oluk oluk inşaat yaptık
şimdi sıcak para geri gidiyor inşaatlar elimizde kaldı katma değerleri yok dışarı ihraç edemiyoruz
haliyle borçları da çeviremiyoruz

leon45
03-09-2018, 14:31

salça %25 diyor ama gerçekte %100 arttı

B16
03-09-2018, 15:35

inşaat yapıcağına paranı faiz'e koyar daha fazla kazanırsın.
araba alıcaksın diyelim 50 bin tl'ye 10 bin tl ödemek var bir de 35 bin tl ödemek. faiz arttıkça piyasa gelişmez. borçlanarak bişey almazsın

individual
03-09-2018, 15:52
Altın ne olur beyler bu saatten sonra

ons da çok büyük bir düşüş yok.

bizde dolar çıktığı sürece altın yukarı gider abi.

ytd

uygarr
03-09-2018, 16:05
Mümkün olduğunca da döviz bürolarından para bozdurmayın

Kuveyttürk bankasında gişeden bozabilirsiniz piyasa ile hemen hemen aynı değerden bozuyor

TorqueTuning
03-09-2018, 16:11
Mümkün olduğunca da döviz bürolarından para bozdurmayın

Kuveyttürk bankasında gişeden bozabilirsiniz piyasa ile hemen hemen aynı değerden bozuyor

Neden? Elinde efektif döviz varsa bürodan bozdurmanın ne zararı olabilir ki? Kurlar da saçma sapan düzeyde değilse. Bayramda Bodrum'a gittim, manzara çok komik, döviz bürosu adı da şaka gibi: "DÜRÜST DÖVİZ" bayram boyunca 5,90-6,00 seviyelerinde seyreden USD'yi 5,40-5,50'den alıyordu. USD'te 50 kuruş EUR'da 60 kuruş düşük kurdan toparlıyordu, yersen!

i-vtec07
03-09-2018, 16:20
rebelh B16 teşekkürler, sorma sebebim benim aklıma millet bankaya faize para yatırmasın para piyasada kalsın (inşaat/betonlaşma devam etsin) gibi bişey ler gelmişti yani o yüzden faiz arttırmıyolar diye düşünmüştüm .

997TT
03-09-2018, 18:35
Bugun cuma aksam ki skandalin fiyatlarinyansidi,sonra ppk 14 eylul dedi,hoop 6.51. sonra berat aldi sazı eline,giy giyda giygiy dedi sonra 6.71 oldu yine.
Bu hafta dusus yonlunda devam ederiz eger tayyip konusmazsa. Seviye teknik falan yok simdilik.
6.50 kuvvetli alici geldi,hedef 6.30 lar al... Ben olsam yeni bir atakda bozardim.
Altin spekulatorlerin elinde,bu yuzden uzun zamandir dusuyor. Amcak 1180 ler baya kuvvetlendi. Eger bir uluslararasi kriz beklentiniz varsq alin derim...
Buarada yarin tayyip ne yumurtlayacak bilmiyorum ama eller al-sat butonunda olsun.

uygarr
03-09-2018, 19:55
Erkek egemen bir sektör siyaset bakalım sonu neyi göstergecek....

uygarr
03-09-2018, 21:00
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=E2_DwD3VKz4)

_opeth
04-09-2018, 07:40
Bugun cuma aksam ki skandalin fiyatlarinyansidi,sonra ppk 14 eylul dedi,hoop 6.51. sonra berat aldi sazı eline,giy giyda giygiy dedi sonra 6.71 oldu yine.
Bu hafta dusus yonlunda devam ederiz eger tayyip konusmazsa. Seviye teknik falan yok simdilik.
6.50 kuvvetli alici geldi,hedef 6.30 lar al... Ben olsam yeni bir atakda bozardim.
Altin spekulatorlerin elinde,bu yuzden uzun zamandir dusuyor. Amcak 1180 ler baya kuvvetlendi. Eger bir uluslararasi kriz beklentiniz varsq alin derim...
Buarada yarin tayyip ne yumurtlayacak bilmiyorum ama eller al-sat butonunda olsun.

bugün programı boş gözüküyor bakalım

rebelh
04-09-2018, 08:14
günaydın
dün viopta eylül vadeli usdtry kontratlarından yaklaşık 100bin adet satış yapmış merkez bankası 6.66 ortalama ile
ne amaçlandı kestiremedim ama görücez yakında çıkar kokusu

BARR
04-09-2018, 08:50
6.09'dan alınan da kar alıp çıkayım mı?

997TT
04-09-2018, 09:02

Bunu kımse cevaplayamaz ama ben olsam satıp,daha asagıdan yerıne koyardım.

rebelh
04-09-2018, 09:09

teknik olarak 60-66 bandına sıkıştı parite yukarı kırarsa 72 aşağı kırarsa 56-52 var
veri akışı olmadığı için gezeriz biraz

997TT
04-09-2018, 09:11
günaydın
dün viopta eylül vadeli usdtry kontratlarından yaklaşık 100bin adet satış yapmış merkez bankası 6.66 ortalama ile

Dun sadece mb badeli doviz satti ve baya yuklu
Yoksa 6.90 hikaye 7 yi kirardik... dun ki beklentim buydu.
Ben sana kokuyu simdiden söyleyim :)

rebelh
04-09-2018, 09:14
Dun sadece mb badeli doviz satti ve baya yuklu
Yoksa 6.90 hikaye 7 yi kirardik... dun ki beklentim buydu.
Ben sana kokuyu simdiden söyleyim :)

ihale ile sattıklarını mı diyorsun abi?
benim bahsettiğim bu: Dr. Nuri Sevgen auf Twitter: "Aşağıdaki ekrandaki gun sonu işlem dağılımı size de garip gelmiyor mu? MATriksHaber MATrikstrader
Ben yine de sorunun nerede olduğunu soyleyeyim
Satıcı kısmında TCMB var ama siz gostermemişsiniz
Sağdaki ekran başka bir data sağlayıcı ekranı ve orada bu durum net
Peki neden?… https://t.co/E5ti66DsHs" (https://twitter.com/nurisevgen/status/1036837436066816000)
direk 100bin lot 6.66dan shortlamış

_opeth
04-09-2018, 09:33
6,66 oldu dolares

https://img.discogs.com/6Hkt_SMIDvDCNymZQMgDThiM4uY=/fit-in/472x473/filters:strip_icc():format(jpeg):mode_rgb():qualit y(90)/discogs-images/R-2790104-1301150727.jpeg.jpg

_opeth
04-09-2018, 09:37
investing'deki 1 yıllık değişim yazısı ne kadar kötümser geliyor bana

1 Yıllık Değişim 93,55%

BARR
04-09-2018, 09:39
6,66 da tutacak dış güçler güç gösterisi olarak satanist şeytanlar.

Tunacan
04-09-2018, 09:42
Hala anlayamayanlar var.
6,66 diyoruz....

BARR
04-09-2018, 10:28
68 dyiro vereyim gitsin mi coşkuyu :)

207_TR
04-09-2018, 10:35
6.70 den satış emri verdim. 6.00 bandına düşerse yeniden alırım 1170 dolar
Euro da 7.80 üstüne çıkmasını bekliyorum 500 Euro için.

BARR
04-09-2018, 10:36
Ben çıktım abiler 69dan şimdi alım için bekliyorum :) 50K dolardan güzel bıraktı allah bereket versin.

rebelh
04-09-2018, 10:42
ben pek geri çekileceğini sanmıyorum
tekrardan 6.10ları görmemiz zor
kar alanlar kademeli olarak toplayabilirler geri çekikmelerde
6.40 görürsek ne mutlu

207_TR
04-09-2018, 10:42
Ben çıktım abiler 69dan şimdi alım için bekliyorum :) 50K dolardan güzel bıraktı allah bereket versin.

Hayırlı olsun ��
Hangi bankanın Web ini kullanıyorsun

BARR
04-09-2018, 10:45
Alım-satım benim için en uygun oranlar İşbankasında.

B16
04-09-2018, 10:53

72 oldu.
Teşekkürler kuBar :(

BARR
04-09-2018, 10:55
Sayemde gençler :D

220T
04-09-2018, 11:45
İçinde 20 milyar dolar ile ülkeden çıkmaya teşebbüs eden bir uçak olduğunu iddia etmiş gazeteci:

Dolar dolu ucak indirildi mi? - Murat İDE (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/dolar-dolu-ucak-indirildi-mi-48721yy.htm)

rebelh
04-09-2018, 11:49
ABN amto yıl sonu doalr kuru tahminini 8.2 ye revize etti
daha önce s&p 6.94e revize etmişti ki 6.94 çok iyimser faizr arttrımları gelirse ancak gerçekleşebilecek bir rakam

aybarsdnr
04-09-2018, 13:40
2-3 gun icinde benim icin yuklu miktarda euro bozucam. Var mi bir ongorunuz? Sabah 7.70 ten bozmadim simdi 7.68

rebelh
04-09-2018, 13:45
7.68 sizi kurtarıyorsa bozun gitsin 3e 5e bakmayın beklentiler günlük değişebiliyor

GokhanRS
04-09-2018, 14:09
millet bozuyor benimse yine alım yapmam lazım. 1 hafta önce alsak ne olurdu sanki? belli ki her hafta bir önceki haftayı aratıyor. hep bir umut belki bu hafta susar diye bekleyip aptallık ediyoruz.

individual
04-09-2018, 14:15
millet bozuyor benimse yine alım yapmam lazım. 1 hafta önce alsak ne olurdu sanki? belli ki her hafta bir önceki haftayı aratıyor. hep bir umut belki bu hafta susar diye bekleyip aptallık ediyoruz.

Valla bana soran cevreme bu anlamda şunu diyorum.

Alıcak olanlara : Şuan alman lazımsa bugün için al bekleme.

Satıcak olanlara : ihtiyacın varsa sat yoksa tut elinde.

Ben mesela bayramdan sonra 2 tane çeyrek altın almam lazımdı 1 hafta sürem vardı bekledim kumar yaptım kendimce zarar ettim.

YTD.

gemsazr9
04-09-2018, 14:53
Seçim neden erkene alınmıştı ve hurda araba yasası önceden 1 yıl oluyor bu sefer iki yıl ? Kafam karıştı ?

coolvtec
04-09-2018, 14:55
ABN amto yıl sonu doalr kuru tahminini 8.2 ye revize etti
daha önce s&p 6.94e revize etmişti ki 6.94 çok iyimser faizr arttrımları gelirse ancak gerçekleşebilecek bir rakam

yakında revize tutmayacak bizim "TL vs xx" kurlar...

rebelh
04-09-2018, 15:23
yakında revize tutmayacak bizim "TL vs xx" kurlar...

13 eylül önemli hocam ama ben yine beklentinin altında kalacağımızı hatta pas geçeceğimizi düşünüyorum o yüzden 8.20 mantıksız gelmiyor
daha bayram öncesi burada 5.90-6.10dan alınır mı konuşuyorduk

Yigit-Y
04-09-2018, 15:38
http://i.hizliresim.com/dBrP5p.jpg

Bu küçük paragraf herşeyi özetliyor

Trump iş adamı kimliği milliyetçi oluşu meyvelerini verdi vermeye devam ediyor

Ülkeleri savaşla değil iç karışıklık dışa bağımlılık politikası ile yönetim anlayışına gidildi

Bu yüzden üretemeyen dışa bağımlı her ülke yüksek kurlarla uğraşmak zorunda olacak

Ben Dolar için sene sonu tahminleri 10 TL olarak revize ettim :)

Bugün sanayide idim far temizlettim adamlar hala abd dıj güj diyor

16 yıldır 100 yıllık sanayi tarımı yıkarsan olacağı budur.

Dünyanın 1 numaralı gücü bir tweetle mahveder adamı

onur_si
04-09-2018, 15:46
burada çok bilgi arkadaşlar var onlara bir danışayım hemen :)
benim çocuk için breysel emeklilik yapmıştım 4 senede en alt seviyeden ödediğim için 4-5 lira para birikti.
amacım bu paraya 15 sene daha dokunmayıp çocuğun üniversite zamanı kullanmak.
malesef ülkemizin geldiği durum sonucu tl ye hiç güvenim kalmadı, emekliliği bozdurdum.
soru şu:
15 yıl daha bu paraya dokunmayacağım ve her ay ufak ufak ekleme yapmaya devam edeceğim
altın mı döviz mi garanti olmalı, her ay düzenli alım yapacağım.
altın hesabı açıp her ay 1 gram altın alayım diyorum yada başka önerisi olan varmı.
borsadan falan anlamam, bitcoin de demeyin ondan acı tecrubem var :)

individual
04-09-2018, 15:55
benim çocuk için breysel emeklilik yapmıştım 4 senede en alt seviyeden ödediğim için 4-5 lira para birikti.
malesef ülkemizin geldiği durum sonucu tl ye hiç güvenim kalmadı, emekliliği bozdurdum.
soru şu:
15 yıl daha bu paraya dokunmayacağım ve her ay ufak ufak ekleme yapmaya devam edeceğim
altın hesabı açıp her ay 1 gram altın alayım diyorum yada başka önerisi olan varmı.

Dolar = Altın (bence aynı)
Euro
Borsa = (temettü veren hisseler olabilir örnek olarak tüpraş mesela)

Bunlardan alırken örnek olarak emeklilik sistemine ne kadar yatıyorsunuz ona göre bunlardan'da alım yapabilirsiniz.

Mesela borsa hisseden temmettü olarak yıllık 30,000TL-40,000TL üstü alanlar var.Hissede değerleniyor bir o kadar.

Yanlız ben borsadan korkarım uğraşamam diyorsanız bir hesap açıp her ay dolar,euro yada altın alıp biriktirebilirsiniz.

YTD.

B16
04-09-2018, 15:55
300.000 TL 120 ay kredi çeksek İş bankasın'dan geri ödemesi 693 bin TL yapıyor.

Önümüzde ki dönem büyüme göremeyiz sonra ki dönemler de daralma görürüz.

Bu faiz oranları ile ev, araba almak, iş yeri açmak, ithalat yapmak çok zor gözüküyor.

BARR
04-09-2018, 15:56
Kredi çekemeyen kek yesin.

individual
04-09-2018, 15:58
300.000 TL 120 ay kredi çeksek İş bankasın'dan geri ödemesi 693 bin TL yapıyor.

Önümüzde ki dönem büyüme göremeyiz sonra ki dönemler de daralma görürüz.

Bu faiz oranları ile ev, araba almak, iş yeri açmak, ithalat yapmak çok zor gözüküyor.

Zamanında düşük faiz'den kredi çekip döviz alındı.Devlet yeni uyandı yükseltti.

2-3 sene bu şekilde gider faizler.

_opeth
04-09-2018, 15:58
soru şu:

uzun dönem için dövizde de kalınabilir altında da kısa dönem için takip şart ama uzun dönem için çok gerekli değil. Hatta koymuşken vadeli faiz hesabına koyun faiz de işlesin.

B16
04-09-2018, 16:00
Zamanında düşük faiz'den kredi çekip döviz alındı.Devlet yeni uyandı yükseltti.

2-3 sene bu şekilde gider faizler.

Devlet faiz karşıtı abi bence senin bi yanlışın var.
Faiz netice enflasyon sonuç diyip faiz yükseltmemek için uğraşmıyor mu?

rebelh
04-09-2018, 16:06
günaydın

aynı zamanda ekim vadelilerinden de 70 bin lot satış açmışlar 6.81den
burada ne amaçlanıyor çok garip merkez bankası tarihinde ilktir bu olay
faiz arttırsa iş dolandırıcılığa girer
piyasayı tutmaya çalışıyorsa bunun yeri viop değil ztn döviz satım ihalesi açıyorsun
viopun amacı hedge etmek şirketlerin kendini koruması ama sen buna çomak sokuyorsun
geçen hafta 60-65 kuruş farkla işlem gören 12. ay kontratlarında fark 39 kuruşa kadar indi
bu açıdan bakıncada ucuza alım fırsatı verilmiş oluyor merkez eliyle

individual
04-09-2018, 16:09
Devlet faiz karşıtı abi bence senin bi yanlışın var.
Faiz netice enflasyon sonuç diyip faiz yükseltmemek için uğraşmıyor mu?

Valla ne yaptigini anlamak guc.

Bundan 1-2 sene once gidip ihtiyac cekip dovize yatiran cok.

Swap kisitlamasida buna benzer bir durum aslinda.

Arabalardada durum boyle 2 sene once sifir arac kredisi ceken biri aracinin borcu bittiginde sattinda faiz farkini odemis bide cebine para kalmis oluyor.

MBuğra
04-09-2018, 17:35
Bu aralar bana mı denk geliyor bilmiyorum ama bankamatikten çektiğim paraların %99'u yepisyeni. Nedenparabasıpborçödemiyoruzkicilerin duaları kabul oldu galiba.

Bakkal zihniyeti ile yönetilince böyle oluyor. Karşılığı yoksa yok, koy a.ına bas gitsin.

GokhanRS
04-09-2018, 17:39
Bu aralar bana mı denk geliyor bilmiyorum ama bankamatikten çektiğim paraların %99'u yepisyeni. Nedenparabasıpborçödemiyoruzkicilerin duaları kabul oldu galiba.

Bakkal zihniyeti ile yönetilince böyle oluyor. Karşılığı yoksa yok, koy a.ına bas gitsin.

zaten basıp duruyorlar. bu halde olmamızın ufak sebeplerinden biri de o.

MDeniz
04-09-2018, 18:09
işin en gıcık yanı albayrak çıkıp gevrek gevrek sırıtarak birşeyler anlatması

Onurkk06
04-09-2018, 18:16
Bu katarla 15 milyar dolarlık anlaşmayla beraber acaba Karadeniz komple katara satılır mı? Aman pardon doları euroyu düşürücü etkisi olurmu bozduralım mı parayı?

TaGo
04-09-2018, 18:24
Size geçen hafta btc alın demiştim. O an 39.000 tl imiş. Bugün 49.000 tl yivurdu :)

İbrahim33
04-09-2018, 19:04
vadesiz hesaba en yüksek faizi hangi banka veriyor şu anda (ing dışında).

220T
04-09-2018, 19:13
vadesiz hesaba en yüksek faizi hangi banka veriyor şu anda (ing dışında).

TEB marifetli hesap 20,5 veriyor 3 ay süreyle.

İbrahim33
04-09-2018, 19:26
tebde hesabım vardı kapattım. başka bankalara bakıyorumda birşey bulamadım.

220T
04-09-2018, 19:40
Vakıfbank Arı Hesap 19,25 100 günlük hoş geldin oranlı. İbrahim33

Ouz
04-09-2018, 19:41
Odeabank oksijen hesaba bakabilirsiniz.

Oksijen Hesap | Mevduat Urunleri | Bireysel | Odeabank (https://www.odeabank.com.tr/tr-tr/bireysel/mevduat-urunleri/sayfalar/oksijen-hesap.aspx)

turbo&quattro
04-09-2018, 20:02
Tr de ev alma planim var al kosede kalsin mantigi. Su an nakit alabilirim ama bir sene fln $$ yada TL faizde kalip fiyatlarin dibe vurmasinimi beklesem, guzel firsat gelirse hemen alsammi. $$ , altin indi cikti bilmemne dusunmeden al kenarda kalsin yapsammi yoksa daha vakit varmi?

GokhanRS
04-09-2018, 20:26
Tr de ev alma planim var al kosede kalsin mantigi. Su an nakit alabilirim ama bir sene fln $$ yada TL faizde kalip fiyatlarin dibe vurmasinimi beklesem, guzel firsat gelirse hemen alsammi. $$ , altin indi cikti bilmemne dusunmeden al kenarda kalsin yapsammi yoksa daha vakit varmi?

Kesinlikle bekle. 3-4 ay sonra al. 8 aydır evini satamayan var. Yakında herkes farkına varacak. Ev fiyatlarının nasıl balon gibi sönecegini

individual
04-09-2018, 20:44

Beklemekde fayda var.2016 yilinda 1sene satamayip kiraya veren var.

Dairede karsisi 240Bin tl satilmisti daire sahibi 275bin tl istiyordu.

6 ay sonunda 250Bin tl teklif geldi satmadi.3-4 ay daha durdu sonra kiraya verdi.

Beklemekde fayda var.Birde limitiniz ne kadar ?

Ytd

turbo&quattro
04-09-2018, 20:55

6 ay sonunda 250Bin tl teklif geldi satmadi.3-4 ay daha durdu sonra kiraya verdi.

Ytd

Su an icin 350k tl ama kacmaz bir firsat olursa dahada cikar.

R.I.P
04-09-2018, 21:00

favorilerimdeki ilanların neredeyse tamamı son 1 aydır fiyat kırmaya başladı. hatta aynı gün içerisinde iki defa ve toplamda %15 civarı fiyat kıran oldu. birkaç ay daha bekleyip nakitle daha da aşağılara alınabilir bence.
komşu bazı bina ve sitelerdeki dairelerin camındaki satılık yazılarının renkleri soldu hala tık yok. mesela bir tanıdık 3-4 ay öncesi 16 dairelik bir bina bitirdi şimdiye kadar 1 tane daire satıldı arayıp soran dahi yok

individual
04-09-2018, 21:09
Su an icin 350k tl ama kacmaz bir firsat olursa dahada cikar.

Bu rakamin biraz daha ustune cikip avcilar tarafinda dublex daireler zorlanabilir.

Yada 2.3 kat. (Normalde dogma buyume sislide oturdum evlilik sonrasi esimin isine yakin diye avcilara tasindik)

Avcilardan alabilirsin. (Yeni apartman bu arada)

Birde mahalle olarak daire bakmalisin bence.Sitedeki aidatlar cok yuksek kiracilar bu durumdan cok dertli.

Karar senin ama beklemekde fayda var.

Ytd

997TT
04-09-2018, 22:52
Teknikcıler de ikna olmuş gundemın dovız fıyatlarını belırledıgını.
Sıan merkez asırı zorlanıyor kuru tutmaya ancak guvendıklerı beklentıler var....
Suan kı ortam da kesınlıkle yorumcuları vs dınlemeyın. Hepsı satılmıs durumda.
Artık mal satın alma vaktı yaklasıyor,ahlaksız teklıfler kabul gormeye baslıyor...
Cok fazla pislik ayyuka cıkıcak....

hakotech
04-09-2018, 23:01
Hey gidi heyy konuya bak kaç sayfa olmuş :D murat abi sen baya baya prof olmuşsun be abim 😬

uygarr
04-09-2018, 23:29
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rixLkBiVFFc)

Ulan bu memlekette türk telekom denen şirketimizi soydular ve göz göre göre hala bu millet deli gibi bu yönetim biçimini alkışladı
Allah belanızı versin

Günkut
04-09-2018, 23:59
Evde ki fiziki altınlarımızı bankaya yatırıp bundan faiz alabileceğimiz atıyorum 3-6 ay sonra geri alabileceğimiz bir sistem- olay varmıdır?

yıldırımbyzt
05-09-2018, 00:03
Evde ki fiziki altınlarımızı bankaya yatırıp bundan faiz alabileceğimiz atıyorum 3-6 ay sonra geri alabileceğimiz bir sistem- olay varmıdır?

Var teb %1 civarı veriyor galiba

Yigit-Y
05-09-2018, 00:03

Fiziki altınları grama denk getiriyorlar altın hesabı açılıyor

Bankaların anlaşmalı kuyumcuları değer biçiyor

Garanti bankasında bir kaç bankada var

Tavsiye edermiyim

Fiziki altın sayısal altından iyidir

Benim bankacılık sektörüne gram güvenim yok

Şahsi fikrim

yıldırımbyzt
05-09-2018, 00:05
Flood oluyor ama fiziki yazılmış dikkat etmedim garanti yapıyor bu işi anlaşmalı olduğu kuyumcular ve bazı şubelerden alım satım gerçekleşiyor

powERS
05-09-2018, 07:38
Enparanın durumu ortada. Nereye geçilmeli.

Dünki işlemlerde bile adamlar kısıtladı. O makasla hareket edebilen oldumu ? ben cesaret edemedim.

Banka önerisi olan ?

_AS_
05-09-2018, 07:48
Bana da biraz fikir verebilirmisiniz.

1-2 sene içinde evimi satmayı planlıyordum (2+1'den 3+1 e geçiş)
Komşumun kardeşi Almanya'da oturuyor ev alma planı varmış teklif verdiler ki gayet piyasa değerinde. Satıp vadeli mevduatta bırakmayı düşünüyorum risk almamak için. O süre zarfında da para biriktiririm biraz.

Mantıklı mı yaptığım?

BARR
05-09-2018, 07:54

Dünki işlemlerde bile adamlar kısıtladı. O makasla hareket edebilen oldumu ? ben cesaret edemedim.

Banka önerisi olan ?

İşbankası.

fussy
05-09-2018, 07:54

Banka önerisi olan ?

işbankası - kuveyt

Günkut
05-09-2018, 08:20
Var teb %1 civarı veriyor galiba
1 nasıl oluyor acaba bugün araştırayım ben onu. Atıyorum toplam 30 bin tl lik altın var , onun faiz getirisi ne olacak acaba ?

Fiziki altınları grama denk getiriyorlar altın hesabı açılıyor

Bankaların anlaşmalı kuyumcuları değer biçiyor

Garanti bankasında bir kaç bankada var

Tavsiye edermiyim

Fiziki altın sayısal altından iyidir

Benim bankacılık sektörüne gram güvenim yok

Şahsi fikrim

Benimde güvenim yok ama orda duracağına bankada dursun 3-5 getirisi olur birde evde saklamaktan daha güvenli geliyor bana bankada saklamak en azından 100 bine kadar birşeyin güvencesi altındaydı, banka hortumlansa bile yanlış hatırlamıyorsam.

Flood oluyor ama fiziki yazılmış dikkat etmedim garanti yapıyor bu işi anlaşmalı olduğu kuyumcular ve bazı şubelerden alım satım gerçekleşiyor

Teşekkürler.

Ormanci
05-09-2018, 08:21

Ytd

Daha beklenmeli mi yav? Cidden merak ettiğim için soruyorum.

Geçtiğimiz sene Erenköy'de Cadde'ye 1.paralelde 3.500-3.700 istenen daireyi 2.200'e zor kiraya verdi arkadaşlar.

Yine geçen sene 2.750 olan kiramız, piyasanın 2.500'lerde dolaşması sayesinde artmadı. Ev sahibine daha cümleyi kurarken adam "evet evet, artırmayalım anladım" dedi :D Bu sene yine artmama potansiyeli var, çünkü çıksak 2.300'den zor verecek. İndirim istesem yeridir :D

Tabi ben sırf kira üzerinden konuştum ama, Kozyatağı'nda 1.300.000 TL'den 250'ye indirmeye çalışıldığında burun kıvıran 200m²'lik ev sahipleri şimdi 875 bin TL'ye alıcı arıyor. Piyasa çok enteresan.

Balon söndü diyordum ama daha da sönecek diyorsunuz. Keşke diyorum. Gerçi doğru, kiralar hala düşüyorsa satış fiyatları da düşecek.

individual
05-09-2018, 08:32
Daha beklenmeli mi yav? Cidden merak ettiğim için soruyorum.

Geçtiğimiz sene Erenköy'de Cadde'ye 1.paralelde 3.500-3.700 istenen daireyi 2.200'e zor kiraya verdi arkadaşlar.

Yine geçen sene 2.750 olan kiramız, piyasanın 2.500'lerde dolaşması sayesinde artmadı. Ev sahibine daha cümleyi kurarken adam "evet evet, artırmayalım anladım" dedi :D Bu sene yine artmama potansiyeli var, çünkü çıksak 2.300'den zor verecek. İndirim istesem yeridir :D

Tabi ben sırf kira üzerinden konuştum ama, Kozyatağı'nda 1.300.000 TL'den 250'ye indirmeye çalışıldığında burun kıvıran 200m²'lik ev sahipleri şimdi 875 bin TL'ye alıcı arıyor. Piyasa çok enteresan.

Balon söndü diyordum ama daha da sönecek diyorsunuz. Keşke diyorum. Gerçi doğru, kiralar hala düşüyorsa satış fiyatları da düşecek.

Bence daha cok sonucek.

2-3 ay once sisli merkezde 3+1 daire 145metre kare 670bin tlden satildi.

Bence yine yuksege gitti ama sahibi bi 6 ay bekledi.

Balon fiyatlar sonucek.

Arkadaslar yanlis anlamayin beylikduzunde 1.500,00TL daire satmaya calisan varya.

Neymis siteymis havuzu varmis.

Ya beylikduzu roketle 5dk hesabi.

Sislide 1.250,000TL 15 senelik binaya isteyene aciyorum.

BARR
05-09-2018, 08:40
Sizin bu balonlar İstanbul-Ankara için geçerliydi onlar dönücek. İzmir gibi illerde çatır çatır gidiyor zira mantıklı fiyatlar.

anıl turan
05-09-2018, 08:42
Bana da biraz fikir verebilirmisiniz.

1-2 sene içinde evimi satmayı planlıyordum (2+1'den 3+1 e geçiş)
Komşumun kardeşi Almanya'da oturuyor ev alma planı varmış teklif verdiler ki gayet piyasa değerinde. Satıp vadeli mevduatta bırakmayı düşünüyorum risk almamak için. O süre zarfında da para biriktiririm biraz.

Mantıklı mı yaptığım?

hemen sat derim, zaten bu piyasada gurbetcilerden baska mulk alan olmaz.
1 hafta once bende bir mulkumu gurbetci bir amcamiza sattım 3une 5ine bakmadan...

individual
05-09-2018, 08:49
Kimse yanlis anlamasin.

Kira kötü bir dert.

Sagolsun bizim ulkemizde bu doviz krizi 3-4 yilda bir oluyor.

Adamin 10-15 tane dairesi var.Bunlari kiraya verip kiradan gelen parayi dovize koyup.

Nasil olsa doviz krizi patlad bir tane daha o parayla daire alirim devirleri bitti.

Yatirim yapmasi iş kurmasi lazim.

_opeth
05-09-2018, 08:49
ing'den memnunum ben

_opeth
05-09-2018, 08:54
Radyolarda konutların reklamları düşük faizli kredi reklamları dönüyor daha da düşmeleri muhtemeldir. Sadece yanarım yanarım 600bine aldığımız eve yanarım.

rebelh
05-09-2018, 08:56
bu ülkede en büyük yük yatırım yapan eleman çalıştıran kobinin omzunda
parayı faize koyan çatır çatır kazanç elde ederken iş yeri açan vergilerle kirayla kurla elemanla cebelleşiyor

individual
05-09-2018, 09:01
Radyolarda konutların reklamları düşük faizli kredi reklamları dönüyor daha da düşmeleri muhtemeldir. Sadece yanarım yanarım 600bine aldığımız eve yanarım.

Oturuyorsunuz suan kiradan kurtulmussunuz yapicak birsey yok.

Boyle dusunun.

Benim dusuncem su ya surdan daire alalim yatirimlik ilerde degerlenir diye birsey yok.

Cok ev var dukkanda ayni sekilde.

Mutahitler israrla apartman altini dukkan yapiyor.

Yahu dolu bos dukkan var mahallede yeni apartman yapiyor altini dukkan yapiyor.

Sonrada kiziyor kiraci yok satilmadi diye.

Shadow_Dancer
05-09-2018, 09:02
Emlak balonu sönmüyor reel fiyatlarına geliyor.. Uçan kaçan 5 liralık malına 10 yazan, para piyasada ucuzken burnundan kıl aldırmayan davarların hakimiyeti bitiyor o kadar.. Satıcı merkezinden alıcı merkezine kayıyor.

_opeth
05-09-2018, 09:08
Oturuyorsunuz suan kiradan kurtulmussunuz yapicak birsey yok.

Boyle dusunun.

Benim dusuncem su ya surdan daire alalim yatirimlik ilerde degerlenir diye birsey yok.

Cok ev var dukkanda ayni sekilde.

Mutahitler israrla apartman altini dukkan yapiyor.

Yahu dolu bos dukkan var mahallede yeni apartman yapiyor altini dukkan yapiyor.

Sonrada kiziyor kiraci yok satilmadi diye.

Ya Esenyurtta 160bin liraya aldığım site içerisinde 240 dairelik blokta bir dairem vardı bu aldığım Maltepe'deki 600bin liralık ev kadar sorunla boğuşmadım orada ondan yanarım yanarım modundayım açıkçası. Biraz annemin sürprizi oldu.

individual
05-09-2018, 09:30
Şimdi bir örnek verelim.

Yatırımlık olarak daire düşünülüyor.

500.000TL bu işe bütceniz var. 2Adet daire aldınız.Bu arada işinizde var esnafsınz kablo alıp satıyorsunuz.Sermayenizin yarısından fazlasını bu daireye verdiniz.

Aradan zaman geçti bir iş geldi büyük iş ve nakit lazım.Şimdi asıl soru.

Bu daireleri satmakmı gerek ?

Satılsa hemen alıcı cıkacakmı ?Çıkan alıcı zaten 250.000TL aldığınız daireyi kesin düşük fiyata hemen alırım diyecek (araba galeri işi).Eee sizde haklı olarak ulen zarar edicem en iyisi gidim kredi çekeyim diyeceksiniz.100.000TL için TL 250.000TL geri ödeme diyecek banka :) sizde haklı olarak ulen bana 100.000TL lazım bu ne faiz dersiniz.Sonra gidip ben en iyisi DOVİZ kredisi çekeyim zaten finans firmaları bu sene çok yükselmez dedi.Krediyi dolar 2.95'iken çekmişsiniz şimdi dolar olmuş 6,70TL sizin borcunuz 2-3 katına çıktı.Dairelerin fiyatlarıda aynı kaldı.Sonrada işin içinden çıkamayıp iflas verdiniz.

Kısacası iş hayatında çoğu türk iş adamının yaptığı hata bu.

(bunu bu işlerden anlayan çok iyi bilen 2-3 tanıdığım patron yaptı)

kunteper
05-09-2018, 09:41
Şimdi bir örnek verelim.

500.000TL bu işe bütceniz var. 2Adet daire aldınız.Bu arada işinizde var esnafsınz kablo alıp satıyorsunuz.Sermayenizin yarısından fazlasını bu daireye verdiniz.

Satılsa hemen alıcı cıkacakmı ?Çıkan alıcı zaten 250.000TL aldığınız daireyi kesin düşük fiyata hemen alırım diyecek (araba galeri işi).Eee sizde haklı olarak ulen zarar edicem en iyisi gidim kredi çekeyim diyeceksiniz.100.000TL için TL 250.000TL geri ödeme diyecek banka :) sizde haklı olarak ulen bana 100.000TL lazım bu ne faiz dersiniz.Sonra gidip ben en iyisi DOVİZ kredisi çekeyim zaten finans firmaları bu sene çok yükselmez dedi.Krediyi dolar 2.95'iken çekmişsiniz şimdi dolar olmuş 6,70TL sizin borcunuz 2-3 katına çıktı.Dairelerin fiyatlarıda aynı kaldı.Sonrada işin içinden çıkamayıp iflas verdiniz.

Sizce bu durumda nasil davranilmali ?

BARR
05-09-2018, 09:42
Şimdi bir örnek verelim.

Ciddi derece salaklarmış :)

_opeth
05-09-2018, 09:45
doların 1 yıllık değişimi %93,97

Şu an hiç bir yatırım döviz kadar yükseliş göstermedi. Ondan dolayı ihtiyaçlar haricinde yatırımlık ev-arsa işine pek sıcak bakmıyorum.

Tabiki ytd :)

individual
05-09-2018, 09:47
Sizce bu durumda nasil davranilmali ?

Sermaye nakit tutmak 3 e bölmek.artık ne alıp satıyorsanuz örnek olarak dolar ağırlıklı çalışıyorum ben ürünlerim dolar üstünden geliyor deniyorsa dolarda ağırlıklı tutmak.

Olay şu aslında senin elinde bir para var 500.000TL sen bu parayı tekbir noktaya örnek olarak daire arabaya yatırırsan o paranın içinden sana 100.000TL lazım olduğundan pastayı bölemezsin.Arabanın 4/1 satayım yada dairenin diyemezsin.

individual
05-09-2018, 09:50
Ciddi derece salaklarmış :)

doviz kredi sorunu sence neden bu kadar sıkıntı oldu sanıyorsun.adamın elinde sermaye yok eve arabaya yatırmış.nakit ihtiyacı olunca malları satmaya kıyamıyor zarar ederim diyor tl faiz çok diyor gidip doviz kredi çekiyor.

997TT
05-09-2018, 09:52
Hey gidi heyy konuya bak kaç sayfa olmuş :D murat abi sen baya baya prof olmuşsun be abim 😬

Yok be kardesim,sadece yillarin getirdigi birikim,tecrube yada gote yenen parmak diyelim.
Birde cevremi biliyorsun,cok cabuk ulasiyorum bilgiye.
Ama durum karanlık, sadece gunu kurtariyoruz...

rebeloghy
05-09-2018, 09:52
bu ülkede en büyük yük yatırım yapan eleman çalıştıran kobinin omzunda
parayı faize koyan çatır çatır kazanç elde ederken iş yeri açan vergilerle kirayla kurla elemanla cebelleşiyor

Bir de ek olarak bordrolu çalışanları eklemek lazım. Esnaf canı ne zaman isterse, lazım olursa fiş keser. Esnaftan kastım bakkaldan başla, terzi, tadilat-dekorasyon, kuaför, oto yıkama, aklınıza gelen her çeşit iş yeri vergi kaçırıyorken bordrolu çalışanın maaşından peşin peşin kesiliyor vergisi.
Sonra bizde oluşmuş kazanmak istiyorsan kendine iş yapacaksın kavramı doğmuş.
Ailece gittiğimiz diş hekimi mesela altında sıfır E serisi, çeşmede yazlık ıvır zıvır ama gel bir de o vergi levhasına bak! Adama acır üç kuruşa sabahtan geceye çalışıyor dersin.
Yada sokağımızdaki annemin arkadaşı bayan kuaförü, 10 senede aileden tek bir lira görmeden 2 araba 1 ev alabiliyor kazancıyla. 10 senede ödediği vergi arabanın kapısın almaz :)
Örnekler çoğalır ancak bordrolu çalışanların yenen hakkı da bir dip not olsun..

997TT
05-09-2018, 10:00
Dairenize ailici varsa,hemen satin. Kiraya cikin ve ucuz daire arayin. Suan 2milyonluk daireye 1, 1 lik daireye 600 teklif edin. Satis neredeyse yok.
Altini bankaya koymak için once ekspertiz yaptiricaksiniz. Ama mutlaka once kendi yakin tanidiginiz kuyumcuya gidin. 24 18 22 vs ne kadar altin varsa baksin,kac gr oldugunu soylesin. Atiyorum 478gr. Bankanin ekspertizide 470 dedi,kabul edin. Suan altina %3 e kadar almaniz gerek.

cnzdmr
05-09-2018, 10:11
Bankada altın hesabı açtırırsanız fiziki olarak altınlarınız durmaz bankada. O günki gram altın altın fiyatından dönüştürülür ve altına endeksli olarak artar azalır.

Paranızı çekmek istediğinizde nakit olarak çekebilirsiniz altın olarak çekemezsiniz.

drago
05-09-2018, 10:17
Bankada altın hesabı açtırırsanız fiziki olarak altınlarınız durmaz bankada. O günki gram altın altın fiyatından dönüştürülür ve altına endeksli olarak artar azalır.

Paranızı çekmek istediğinizde nakit olarak çekebilirsiniz altın olarak çekemezsiniz.

Veren bankalar vardi eskiden, kalkti mi o sistem?

_opeth
05-09-2018, 10:24
Ejder meyveli smoothie eşliğinde ekonomik kriz (https://www.birgun.net/haber-detay/ejder-meyveli-smoothie-esliginde-ekonomik-kriz-229285.html)

TaGo
05-09-2018, 10:36
Geçen Ticaret Odasının Onur belgesi paylaşımını yapmıştım. İşte şirketlerinizden bilmem nekadar vergi verdiğiniz için plaket vs. Tamam aga bu gurur verici birşey. PEKİİİİ sevgili devletim bana bunların karşılığında ne verdi?? Hiçbirşey. Ulan hani kaç defadır torba yasada vergi indirimi ödülü vardı nerede?

Banka bile özel kredi yatırım kredisi dağıtılacağı zaman ilk bizi arıyor. Bende diorumki Allah razı olsunda bize gelene kadar kimler kimler NEFES yada bilmem ne kredisi alır diyorum. Banka Müdürü diyorki abi herkesi borcu var devlete senin yok senin işlemin ilk günden rahat olur.

Yani dürüste vergi ödeyene, bu devletimiz bakmıyor arkadaş. Ben ciddi mali cebelleşme çekiyorum. Adam çıkarmayayım, vaktinde otomatik ödemelerle herşey ödensin diye ama artık ödenmeyecek seviyeye geliyor. Devlet diyorki boşalt firmanın içini ödeme vergini kimsede senden birşey alamasın. Yakıştıramıyoruz işte kendimize

GokhanRS
05-09-2018, 10:44
Ejder meyveli smoothie eşliğinde ekonomik kriz (https://www.birgun.net/haber-detay/ejder-meyveli-smoothie-esliginde-ekonomik-kriz-229285.html)

hani bu forumda hep bahsediyorlar ya, adam sırf gösteriş için batmak üzerede olsa range alıyor (müteahhitleri filan kast ediyorlar galiba).

Bu da devletin taktiği sanırım, davetlilere görün bakın ne kadar zengin ülkeyiz hesabı :D

Cimmeria
05-09-2018, 10:57
Geçen Ticaret Odasının Onur belgesi paylaşımını yapmıştım. İşte şirketlerinizden bilmem nekadar vergi verdiğiniz için plaket vs. Tamam aga bu gurur verici birşey. PEKİİİİ sevgili devletim bana bunların karşılığında ne verdi?? Hiçbirşey. Ulan hani kaç defadır torba yasada vergi indirimi ödülü vardı nerede?

Banka bile özel kredi yatırım kredisi dağıtılacağı zaman ilk bizi arıyor. Bende diorumki Allah razı olsunda bize gelene kadar kimler kimler NEFES yada bilmem ne kredisi alır diyorum. Banka Müdürü diyorki abi herkesi borcu var devlete senin yok senin işlemin ilk günden rahat olur.

Yani dürüste vergi ödeyene, bu devletimiz bakmıyor arkadaş. Ben ciddi mali cebelleşme çekiyorum. Adam çıkarmayayım, vaktinde otomatik ödemelerle herşey ödensin diye ama artık ödenmeyecek seviyeye geliyor. Devlet diyorki boşalt firmanın içini ödeme vergini kimsede senden birşey alamasın. Yakıştıramıyoruz işte kendimize

Birebir tanıdığım bir ajans sahibi bundan 4 sene önce devlete sgk ve vergiden 3 milyon lira borç yaptı. Adam senelerce ne sgk ödemiş ne vergi ödemiş. Altında q7si, nişantaşında evi, bmw motoru var. İki defa vergi affından yapılandırmaya girdi onları da bozdu ödeme yapmadığı için. Bu adamın ne mallarına haciz kondu ne de bir işlem yapıldı. Yurt dışına çıkış yasağı bile yok, elini kolunu sallaya sallaya geziyor, amerikaya gidiyor vs. Geçen işten çıkarıp tazminat vermediği bir elemanla konuştuk, avukata gitmiş bunu mahkemeye vermek için, adam şirketin içini boşaltmış başkasının üstüne de geçirmiş. Avukat diyor ki şu anda bu şekilde içi boşaltılmış binlerce şirket var, sahiplerinin dünya umurunda değil...

Biz arabanın vergisini 1 ay geciktirsek mesaj yağar yolda polis çevirir böyle adamlara hiç bir şey olmuyor

Mutu
05-09-2018, 11:16

Banka önerisi olan ?

türkiye finans makas gayet 2 - 3 kuruş arasında idi takip ettiğim kadarıyla. Ben de enparada birikim faizi yüksek diye tutmaktayım. Yoksa son makas olayından sonra gözden düştü. :)

Evrenoz
05-09-2018, 11:20

Daha bu sabah ziraat katılım genel müdürü best fmdeydi.
Fiziken çekilebileceğini söyledi.
Ben de diğer bir çok bankadan çekilebilir diye biliyorum.

hak_on
05-09-2018, 12:20
Birebir tanıdığım bir ajans sahibi bundan 4 sene önce devlete sgk ve vergiden 3 milyon lira borç yaptı. Adam senelerce ne sgk ödemiş ne vergi ödemiş. Altında q7si, nişantaşında evi, bmw motoru var. İki defa vergi affından yapılandırmaya girdi onları da bozdu ödeme yapmadığı için. Bu adamın ne mallarına haciz kondu ne de bir işlem yapıldı. Yurt dışına çıkış yasağı bile yok, elini kolunu sallaya sallaya geziyor, amerikaya gidiyor vs. Geçen işten çıkarıp tazminat vermediği bir elemanla konuştuk, avukata gitmiş bunu mahkemeye vermek için, adam şirketin içini boşaltmış başkasının üstüne de geçirmiş. Avukat diyor ki şu anda bu şekilde içi boşaltılmış binlerce şirket var, sahiplerinin dünya umurunda değil...

Biz arabanın vergisini 1 ay geciktirsek mesaj yağar yolda polis çevirir böyle adamlara hiç bir şey olmuyor
bu ülkede hep biz dürüst insanlar kaybediyoruz. üni zamanı kyk dan aldıgım parayı odicem diye hayatımdaki herseyi erteliyorum. ne vergi borçluları var dünya umrunda değil. evlendiğimden bu yana devlete calısıyorum resmen eşimin ve benim vs vs devlete var olan borcları nedeniyle. sgk da haciz sistemi yok. neden yok mesela? günü gününe borcunu odiyen insanın ne günahı var? adalet yok adalet!

Yigit-Y
05-09-2018, 12:22
Şuan dövizle işi olmayıp kredi kredi kartı takılanların bankası enpara

sorugusuz sualsiz 50.000 TL verdi bana kredi kartı 4000 tl di 10.000 TL yapalım mı pampa dediler

enpara kafa açtı

döviz işlerini halkbankasından yapıyorum :D daha karlı

b.arica
05-09-2018, 12:37
Bugün Garanti Bankası aradı. 16.000 tl kredim hazırmış. Önce bir güldüm 2.xx faizlerle kredi çekicek kadar salak olduğumu mu düşünüyorsunuz dedim üstelik kredi kartı limitim hala 500 tl iken. Söyleyecek bir şey bulamadı. Teşekkür ettim kibarca kapattım.

cnzdmr
05-09-2018, 12:50
Daha bu sabah ziraat katılım genel müdürü best fmdeydi.
Fiziken çekilebileceğini söyledi.
Ben de diğer bir çok bankadan çekilebilir diye biliyorum.

Eğer çekilebilecek şekilde bir hesap varsa banka tüm bu altınları kasasında saklamak zorunda. Bu banka için pek mümkün olan bir yöntem değil ama ziraat ile hiç çalışmadığım için bilmiyorum.

Ben geçen sene Garanti, Yapı kredi ve Akbank a sormuştum onların bana ilettiği yöntem hep aynı idi.

Eksper geldikten sonra subede beraber açıp bakıyorsunuz altınlara gramajına değerine vs herseyine. Oradaki eksper bilezikleri özel bir makasla kesmişti ve içine bakmıştı.
Neden diye sorduğumda o kadar farklı insanlarla karşılaşıyoruz ki bileziğin dışı altın kaplama ama içi demirden olanlar var demişti.

Bu tür yolsuzlukların önüne geçmek için tüm altınları toplayıp eritiyoruz bu sebeple siz fiziki olarak altın tutamıyorsunuz bankada demişti.

Ormanci
05-09-2018, 13:09
Bir de ek olarak bordrolu çalışanları eklemek lazım. Esnaf canı ne zaman isterse, lazım olursa fiş keser. Esnaftan kastım bakkaldan başla, terzi, tadilat-dekorasyon, kuaför, oto yıkama, aklınıza gelen her çeşit iş yeri vergi kaçırıyorken bordrolu çalışanın maaşından peşin peşin kesiliyor vergisi.
Sonra bizde oluşmuş kazanmak istiyorsan kendine iş yapacaksın kavramı doğmuş.
Ailece gittiğimiz diş hekimi mesela altında sıfır E serisi, çeşmede yazlık ıvır zıvır ama gel bir de o vergi levhasına bak! Adama acır üç kuruşa sabahtan geceye çalışıyor dersin.
Yada sokağımızdaki annemin arkadaşı bayan kuaförü, 10 senede aileden tek bir lira görmeden 2 araba 1 ev alabiliyor kazancıyla. 10 senede ödediği vergi arabanın kapısın almaz :)
Örnekler çoğalır ancak bordrolu çalışanların yenen hakkı da bir dip not olsun..

Kesinlikle katılıyorum.
Ağlayan esnafa bakın ne vergi veriyor diye.
Bende net maaş 5.000 küsür TL'yi geçsin, brüt üzerinden 6.ayda kesilen tutar 3.000 TL'yi buluyor, haram zıkkım olsun ne diyeyim. Düşünün elime geçen para 5 bin, hani 10-15 geçse de 3 vergi alsa neyse diyeceğim.

Futbolcu örneği var, o örneği var, bu örneği var... Önceden millet fatura vereyim mi, abi fiş bilmemne yapayım mı dediğinde adamları tanıyorsam iyilik olsun diye yok yok derdim. Şimdi "ver, evet kullanacağım" falan diyorum. Kes fişini, faturanı, vergini ver pezevenk, benimki çatır çatır daha parayı almadan gidiyor :D

Ormanci
05-09-2018, 13:12

Ya arkadaşım kredi çekebilmek için kaç senelik şirkete ilk defa kâr göstermiş. Çalıştığım kurum da aidatı geçirmiş kârı görünce :D
Adam gelmiş sövüyor, bin küsür TL aidat mı olur diye. Eee dedim, o kadar sene ödemediğine say.

%100 katılıyorum.

Ormanci
05-09-2018, 13:17

Taksit taksit okuyup mesajlara ayrı ayrı cevap verdim kusura bakmayın;

Bir arkadaşım bu yüzden battı resmen.
Adamlara kaç ay önce söylemişler paraları kaçırmaya başlayın, malları kaçırmaya başlayın diye.
Yok demiş biz öyle şey yapar mıyız, olmaz öyle şey, itibarımız cart curt...
İş patlayınca elleri ayakları bağlandı. Makineler gitmesin de üretim yapabilelim borçlarımızı ödeyelim diye onları kaçırdılar.

Dürüst oldun mu olmuyor. Devlet dürüstü ve üretim yapanı çok güzel cezalandırıyor.

Ya herşeyi geçtim, ben vergimi 1 ay aksatmadan vermişim, bilmemne yapmışım. Aynen dediğin gibi, bu adamlar bi *** ödemiyor etmiyor, affa uğruyor. Affedileni de ödemiyor adam ya?!! Aksine sen bu adamdan faiziyle haşırt diye alacaksın arkadaş. Bi daha da yapılandırma bilmemne yapamayacak.

Arkadaşın biri övüne övüne söylüyor, ben hiç trafik cezası ödemedim. Hep affedildi, hep bilmemne oldu... Aferin iyi *** yedin. Ama boku yiyen biz olduk hep zamanında ödeyerek.

emrhn28
05-09-2018, 13:53
Valla senelerdir vergilerimizi ilk gününde öderiz ailecek, bizim için vergi vermek bir vatandaşlık görevi, bir ödev. Ama ödemeyip seneler sonra cezasız faizsiz ödeyenleri görünce keriz gibi hissediyorum. Bir tane cezam var inat ettim ödemiyorum duruyor öyle, dursun.

GokhanRS
05-09-2018, 14:05
Valla senelerdir vergilerimizi ilk gününde öderiz ailecek, bizim için vergi vermek bir vatandaşlık görevi, bir ödev. Ama ödemeyip seneler sonra cezasız faizsiz ödeyenleri görünce keriz gibi hissediyorum. Bir tane cezam var inat ettim ödemiyorum duruyor öyle, dursun.

valla ceza konusunda ben ödemeyenlere kızamıyorum, kimseninde kızmaya hakkı yok. Bu konuda kızılabilecek tek merci devlet kurumları ve devletin hükümetin kendisidir.

Ben arabamı sattıktan sonra 500 küsür tl ceza geldi. sen 3 yıl cezayı beklet. Sonra en yüksek noktadan faiz işlet. Sonrada gel benden 2000 tl iste. Salakmıyız biz? Satış yapılamasa zaten zamanında öderdim faiz girmeden. Hayır cezanı kesiyorsan, 15 gün içinde iletirsin, maksimum 3 ayda süre verirsin. Süre dolar dolmaz ilk çevirde 15günlük bir uyarı, ödenmemesi halinde araç trafikten mendir diyor. Herkes ipe ipe zamanında öder.

3 yıl nedir arkadaş? neyse sonra af çıktıda ana paranın bile altında ödedik ama çözüm değil yani, ödemeyen af çıksada ödemiyor çoğu zaman. 15 yıl yakalanmadan vergi borcunu ödemeyip sonra zaman aşımı muhabbetiyle şimdinin 300-400 bin tl borcunu sildiren adam var tanıdığım.

Sen bunları tahsil edeme, sonra masum işçinin daha maaşını eline alamadan yarısını vergi ve primlere öde. Yemin ediyorum sgk ya ödenen primleri özel bir sigorta şirketine ödesek, hastalandığımızda evimizin balkonuna bile helikopter indirirler.

individual
05-09-2018, 14:44
Bu hafta sizce nasıl geçicek ?

rebelh
05-09-2018, 15:02
merkez viopta tarıyor tüm kontratları
canına okudular bütün tahtaların
bu haftaya öngörüm yok bant hareketi devam eder diye düşünüyorum ama 13 eylülde faiz gelmyecek ya da beklentinin altında gelecek gibi
yoksa bu hareketlere girişmezlerdi heralde çözemedim :s

rebelh
05-09-2018, 15:14
bir miktar 60lardan alınır
60 kırılırsa 52..

B16
05-09-2018, 16:24
bir miktar 60lardan alınır
60 kırılırsa 52..

6,90 kar satışı diyordun 60-63 bandına sıkıştı. 13 Eylül'de sanırım dananın kuyruğu kopacak.

rebelh
05-09-2018, 16:31
6,90 kar satışı diyordun 60-63 bandına sıkıştı. 13 Eylül'de sanırım dananın kuyruğu kopacak.

Satış demedim ztn 6.60 için alım dedim 6.60ı gördük
dün kar almak için 6.72 demiştim orada bir miktar çıkanlar bgn 6.60tan yerine koyabilirler anlamında

13 eylüle kadar eğer gelirse; 6.60-6.52 ve 6.40 alım yeridir,
6.66-6.72 satım yeri
bu bantta işlem yapabilirsiniz

XoR
05-09-2018, 16:39
13 Eylül kısmını kaçırdım kusura bakmayın. rebelh nedir 13 Eylülde açıklanacak/olacak ?

TorqueTuning
05-09-2018, 16:40
TCMB PPK faiz kararı açıklanacak.

XoR
05-09-2018, 16:41

Teşekkür ederim :)

Çelik don siparişini verelim o zaman :D

rebelh
05-09-2018, 17:03

Abi telefondan girdim direk önüme bu çıktı nabız 180
Açıkta pozisyonum var Bi heyecan olmadım değil 😀

uygarr
05-09-2018, 17:05
6 sıfır attık paramız değerlendi diye dövünüp durdular şimdi ne değişti

207_TR
05-09-2018, 19:46
13 Eylül ün sonuçları hakkında öngörülerinizi alabilir miyiz

997TT
05-09-2018, 19:48
Yahu 6.60 dı dırenc sonra 6.90 oldu yahu :)
6.60 ı hıs kaale almadı,90 lara gelmeden 2 gun ustuste ucuz fıyattan sattı.
Neyse,bu iş grafıkle yapılsaydı,milyonlarca zengınımız olurdu.
Gelelım gerceklere; gozumuz aydın,rahıp bırakılıyor,hemen degıl ama işin ucunda bırakılıcak. Savcı degıstı.
Almanya ıle bırlık kesajı verılecek,yarın borsa yukarıda.
Bır mıktar daha gevseyecek. Alım ıcın hazırız eger bozan varsa...

rebelh
05-09-2018, 19:50
Rahip davasındaki savcının yeri değişmiş
Olumlu fiyatlayabiliriz alım için beklemekte fayda var
Ayrıca merkezin viopta basması piyasayı baskılıyor ne kadar daha devam eder görücez

rebelh
05-09-2018, 19:52
Yahu 6.60 dı dırenc sonra 6.90 oldu yahu :)
6.60 ı hıs kaale almadı,90 lara gelmeden 2 gun ustuste ucuz fıyattan sattı.
Neyse,bu iş grafıkle yapılsaydı,milyonlarca zengınımız olurdu.
Gelelım gerceklere; gozumuz aydın,rahıp bırakılıyor,hemen degıl ama işin ucunda bırakılıcak. Savcı degıstı.
Almanya ıle bırlık kesajı verılecek,yarın borsa yukarıda.
Bır mıktar daha gevseyecek. Alım ıcın hazırız eger bozan varsa...

Bu işte çatır çatır yapılıyor grafikle
Sen özel bilgilerine yap abi
Ztn o kadar teknik eğitimlerini boşa alıyoruz biz

rebelh
05-09-2018, 19:53
Ben sıkıldım bu işten ya
Geçen hafta adamın hakkını yiyorsunuz diye kızdığım arkadaşlar vardı haklarını helal etsinler yanılmışım

207_TR
05-09-2018, 20:07
Kağıt üzerinde teknik eğitimlerle öngörü yerine milyonları yöneten insanların öngörüleri benim için daha önemlidir.

rebelh
05-09-2018, 20:29
teknik olarak 60-66 bandına sıkıştı parite yukarı kırarsa 72 aşağı kırarsa 56-52 var
veri akışı olmadığı için gezeriz biraz

Aynen teknik meknik yok bam bam bam
60-66 bandı ne ya kaldı mı öyle bantlar yok 72 den satacakmışız da 60ı kırarsa 56ya çekilirmişte bunların hepsi fal
5.90-6.10bandından alanlar da ztn şansa aldılar

2 oldu tekniğe laf ediliyor komik olmayın rahip salınınca o zaman 3e düşecek heralde yoksa nerede duracağını size göre bir tek "içerideki tanıdıklar" bilir

Neyse benim yazdıklarıma verdiğim seviyelere laf etmeyi bırakın ben kimsenin yazdığına *** atmıyorum şurada 5-10 kişi var takip eden dm atan onlar okusa yeter babanızın konusu değil ya herkes yazar isteyen okur

MK8800
05-09-2018, 20:56
Kağıt üzerinde teknik eğitimlerle öngörü yerine milyonları yöneten insanların öngörüleri benim için daha önemlidir.

Talihsiz bir yorum olmuş,

Kağıt üzerinde teknik eğitim olarak küçük gördüğünüz analiz mantığını kavramak için insanlar aylarını belki yıllarını harcıyor.

Gelelim milyon olayına , dolar/euro gram anlamam milyonu var diye saygı duyulan abilerinize bende milyar seviyesinden giriş yapayım bari konuda adminlik versinler

Tunacan
05-09-2018, 20:59
Yastık altındaki dövizi bono olarak nasıl değerlendirebiliriz?

TaGo
05-09-2018, 21:09
Teknik ne ya temel ne :)

hep deli saçması bunlar

hak_on
05-09-2018, 21:17
Bende analiz vs takip ederim okurum ama birebir uygulamam. Ne zaman parçalı alım ve kendi hissiyatımı öne cıkardım o zaman kazanmaya basladım. Kimin ne yazdıgı belli bir süreden sonrada umrumda olmadı açıkcası. Para alışverişi bu herkesin kendi insiyatifinde olmalı.

cookies
05-09-2018, 21:21
Tabi ki doğru ve reel olan bilimsel sistemler, grafikler..
Ama olağan gidişatı olan ülkeler için daha gerçekçi yaklaşımlar 'kafadan atma' 'sallama' kavramları..
Neymiş bu yapısal reformlar...
Vestall var venus var..

Yigit-Y
05-09-2018, 21:54
Karamsarlık yok beyler

Bu ülke dıj gujlere boyun eğmeyecek

Allah bizim yanımızda

Görüşmeler sürüyor Allah yakında gavurları yakıp yıkacak

Anlaşmaya az kaldı

Kaynak : Yakında AHAber Bülteni

Bu yazdığım yere kadar gidin bir kahvehaneye anlatın

İnanan insanlarla karşılaşacaksınız

Aklıma şu video geldi

Bizi bu o. Eyşanlar mahvettiii

https://www.youtube.com/watch?v=riBYoP3iE5o&feature=share

207_TR
05-09-2018, 23:34
Tekniği hiçe sayıp saygısızlık yapmıyorum. Benim görüşüm teknik hesaplardan ziyade piyasayı daha yakından takip eden gündemi iyi süzen kişilerin özellikle kendi parasını yönetenlerin benim için daha belirleyici olduğudur.

Yoksa tabiki teknik üzerine insanlar eğitim alıp yıllarını harcıyorlar.

Ama türkiye piyasası için daha doğrusu Turkiye nın son yıllardaki işleyişi için teknik daha işlevsel denemez.

Kimse saygısızlık olarak algılamasın ama teknik verilere göre yada en azından sadece teknik verilere göre yatırım yapılacak bir ülkede değiliz

207_TR
05-09-2018, 23:36
Bu arada milyar seviyesindeki abilerden cevremde çok var sizin için bir övünç kaynağı olacaksa :)

997TT
05-09-2018, 23:50
rebel,senın sorunun ne bılıyormusun? Tahmınlerının yada grafık yorumlarının sureklı cıkmaması. Cıkmıyacakta,bu sırecte nasıl cıksın,bana anlatsana? Gundemde “sıyası” akıs o kadar fazla kı,senın ısrarla verdıgın 6.60 ı lenlebı cekırdek gıbı 74 lere kırdı sadece ‘1’ atakda. E o zaman neden yanılmısım yazmadın? Yada gevsemelerde,ozellıkle 5.97 ye geldıgınde...
Bak ne oluyor,tahmın yada sevıyeler tutmayınca “sundan dolayı olmuş” baslıklı bır yazı yazıyorsun yani olmuşu yorumluyorsun. E bunu herkes yapıyor.
Ben sana arkadasın yada sıradan bırı olarak yazıyorum ama sunu unutma cıddı “tecrube” ıle yazıyorum. Ben 3 buyuk krızıde yasadım,hepsınde de guzel para kaybettım. Kaybedınce emın ol daha cabuk ogrenıyorsun.
Suan kı oldugumuz durumda,bu verdıgın sevıyeler gecıcı olarak calısır,yanı ya acıklama yoktur ya eylem yoktu r ama emın ol ya gece yarısı yada hıc beklenmedık anda %8 hareket ıle kendıne gelırsın. Sunana kadar 17 kez hareket etmıs yanı bu krızın basladıgı anda. E o zaman bu grafıklerı okuyan binlerce insan var,bak baya binlerce... yanı yenı mılyonerlerımız olmalı,haksızmıyım?
Bu zamanlarda sevıye yada yön vermek galcılıktan ote gıtmez.
Acayıp derecede pazarlıklar devam edıyor,bızımkılerın elı sıkıstı yenı fon gelmıyor. Suan almanya ıle buyuk umitlerimiz var,hoş gecen sene referandumda yaptıgımız çirkeflıgın bedelini odetıcekler ama bızımkıler yarabbı sukur demeye alıskın...
Çok konusmayı sevmem reklam amaclı ama prof.Özer Ertuna dan A- ile “Finans Uzmanlığı” vermiş bir adamım,bir şey yazıyorsam herkesle aynı tarafdayım,boşa kürek çekmem...

997TT
06-09-2018, 00:02
Bu arada milyar seviyesindeki abilerden cevremde çok var sizin için bir övünç kaynağı olacaksa :)
Rakam konusmak kolaydır,onemli olan onu kullanabılmektir. :)
Onceki postuma ek olarak,bızım rusya dan bellı bır maddı yardımtalebımız var,s400 ler fiilen gelmeden de yollamıyacaklar. Abd korkumuz devam edıyor,halkbankası ıcıngereklı tavızler verılmıstı ama dedıgım gıbı elımız sıkısık...
Almanya da bızı tampon olarak kullanmak ıstıyor. Dılım varmıyor konsomatrıse donduk...
Sunuda soyleyım,tl nın degerı neredeyse 94 krızınde kı halıne kadar dustu,yanı cıddı ucuz...
Bu hafta nasılkapanıcak cok merak edıyorum,yapılıcak herseyı yapıyorlar ama umit edılenden daha az etkı gosterıyor...
Insallah daha fazla zarar gormeden bu iş sona erer,cok fırma zorda suan...

207_TR
06-09-2018, 01:04
Euro kredi alan bazı müşterilerimiz var. Öyle 300.000 - 500.000 falanda değil 35 milyon 40 milyon.

Bu tür müşteriler şuan çok zorda. Batmaz, ülkeyi satın alır, bu Tayyip’le aynı uçakta yemek yiyenlerden vsbdenilen firmalar var. Bu tür firmaların birer birer devrilmesi kapanamaz yaralar açacak ülkede.

0.29 0.30 larla Euro kredi kullanan müşteriler vardı. Çoğu filosunu satma derdinde.

İşte bu koca koca firmaların CFO ları finans direktörleri teknik dediğiniz yöntemleri bilmiyormuydu sizce.

Bir siyasi atışmada bütün teknikler bam bam bam :)

Murat abinin dediği gibi parayı telaffuz etmek kolay. Yönetmek zor.

Tek başına teknik yeterli değil.

Neyse konumuzun özüne dönelim.

Kasım ve Aralık ayında firma merkezimizin bazı öngörüleri var ki çok keskin tedbirler alındı.

Şu Euro dolar 10 olacak hikayesini yaşayacağız gibi

GokhanRS
06-09-2018, 08:09
Bence devlet veri açıklanmasını da yasaklasın artık... Her şey güllük gülistanlık zannederek yaşamaya devam edelim.

"Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, Türkiye'de bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyip borcu devam eden kişi sayısı 3 milyon 230 bin 317 kişiyi buluyor. Vatandaşın 11.4 milyarı lirası tüketici kedilerinden, 6.2 milyar lirası bireysel kredi kartlarından olmak üzere 17.6 milyar liralık batık hacmi var. "

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) günlük bankacılık sektörü raporuna göre, takipteki alacaklar 29 Ağustos itibarıyla 78 milyar 977 milyon liraya ulaştı. 29 Haziran'da biten haftada batık kredi hacmi 3.7 milyar liralık bir sıçrama ile haftalık bazda değerlendirildiğinde 15 yılın en büyük yükselişini gerçekleşti."

rebelh
06-09-2018, 08:12
rebel,senın sorunun ne bılıyormusun? Tahmınlerının yada grafık yorumlarının sureklı cıkmaması. Cıkmıyacakta,bu sırecte nasıl cıksın,bana anlatsana? Gundemde “sıyası” akıs o kadar fazla kı,senın ısrarla verdıgın 6.60 ı lenlebı cekırdek gıbı 74 lere kırdı sadece ‘1’ atakda. E o zaman neden yanılmısım yazmadın? Yada gevsemelerde,ozellıkle 5.97 ye geldıgınde...
Bak ne oluyor,tahmın yada sevıyeler tutmayınca “sundan dolayı olmuş” baslıklı bır yazı yazıyorsun yani olmuşu yorumluyorsun. E bunu herkes yapıyor.
Ben sana arkadasın yada sıradan bırı olarak yazıyorum ama sunu unutma cıddı “tecrube” ıle yazıyorum. Ben 3 buyuk krızıde yasadım,hepsınde de guzel para kaybettım. Kaybedınce emın ol daha cabuk ogrenıyorsun.
Suan kı oldugumuz durumda,bu verdıgın sevıyeler gecıcı olarak calısır,yanı ya acıklama yoktur ya eylem yoktu r ama emın ol ya gece yarısı yada hıc beklenmedık anda %8 hareket ıle kendıne gelırsın. Sunana kadar 17 kez hareket etmıs yanı bu krızın basladıgı anda. E o zaman bu grafıklerı okuyan binlerce insan var,bak baya binlerce... yanı yenı mılyonerlerımız olmalı,haksızmıyım?
Bu zamanlarda sevıye yada yön vermek galcılıktan ote gıtmez.
Acayıp derecede pazarlıklar devam edıyor,bızımkılerın elı sıkıstı yenı fon gelmıyor. Suan almanya ıle buyuk umitlerimiz var,hoş gecen sene referandumda yaptıgımız çirkeflıgın bedelini odetıcekler ama bızımkıler yarabbı sukur demeye alıskın...
Çok konusmayı sevmem reklam amaclı ama prof.Özer Ertuna dan A- ile “Finans Uzmanlığı” vermiş bir adamım,bir şey yazıyorsam herkesle aynı tarafdayım,boşa kürek çekmem...

konuya yapıcı olarak mayısta girdim açıp mayısa kadar yazdıklarıma bir baksana
6.60 diye bir şey yok diosun 3 gündür 6.60-6.66 bandını kırmaya çalışıyoruz ama onu napçaz?
ben yukarıdaki gibi afaki bilgi yazmıyorum bant veririm hedef veririm direbç derstek noktası veririm kuru belirleyen güncel olaylara göre de ya dirence ya desteğe gideriz
benim yazdıklarım gayet net ve anlaşılır

milyar seviyesinde abiler de bu piyasada 5 kuruş etmez günlük dolar hacmi dünyada 5 trilyon dolar
koca merkez bankası 3 gündür tahta yapmaya çalışıyor yaklaşık 400bin lot sattı tüm kontratlarda kuru 6 kuruş düşürdü
öyle 50-100 milyonu olan adamın belirleyebileceği bir piyasa yok anında eline verirler malı basarlar aşağı

şimdi ben seviyelerimi yazmaya devam edeceğim istemeyen okumaz
konu kilit.

rebelh
06-09-2018, 08:26
ısrarla 6.60a tutunuyoruz
3 gündür bu bantı kırramadık 3 defa yukarı 1 defa aşağı denedik kırılmadı ama güncel olaylara göre kırılması muhtemel artık
daha öncede anlattım teknik tek başına bir tek btc piyasasında çalışır
para piyasalarında işin içine temel bilgileri de katmalısınız bilgilere ve büyüklüklerine göre yönü ve hedefi belirlersiniz
for example1; merkez dün gece 800bp şok bir faiz arttırsaydı 5.50 hedefine giderdik
for example 2; merkez dün gece 300 bp şok bir faiz arttırımı yapsaydı 5.90-6.10 bandına inerdik
for example 3; merkez 13 eylülde faize dokunmazsa bu seviyelerden 7 üzerine atmaya çalışır hatta 7.20yi bile hedef olarak alabiliriz

gelelim neden 6.90ları henüz göremedik;
ben işlemlerimi viopta yapıyorum hafta başından beri merkez tahta yapıcılığına soyundu
viop nedir? viop kısaca şirketlerin kur risklerini hedge etmek için kurulmuş bir piyasadır
misal dolar borcunuz var 12. ay ödemeli ama kurun düşeceğine güveniniz yok hatta artacağından korkuyorusunuz
viop sie 12 ay vadeli dolar alma imkanı sunar ve kaldıraç uygular bu sayede az sermayeyle çok dolar alıp zararınızı hedge etmiş olursunuz
hedge etmek: belirli bir zararı göze alıp daha fazlasına izin vermeyecek pozisyon açmak diyebiliriz anlaşılabilir bir dille
bgn viopta 31 aralık vadeli dolar/tl kuru 6.96 dan işlem görüyor
size göre yıl sonu 6.96nın üstüne kalacaksa vioptan alış pozisyonuna geçersiniz
eğer 6.96 olmaz aşağıda kapatır diyorsanız 6.96dan satış işlemi yapabilirsiniz forex gibi çift yönlü işlem imkanı var

gelelim merkeze merkez 3 gündür spot piyasayı 5-6 kuruş düşürmek için viop kontratlarında satıl koyuyor
teorik fiyata göre 7.15 olması gerekn 12. ay vadeyi 7.07 den satıyor bankalarda satışları karşılıyor
elinde binlerce ucuz lot olan bankalar spot doları tutma ihtiyacı duymuyor ve piyasaya satıyor bu sayede de dolar 6 kuruş düşüyor
ilk başta merkez için mantıklı tl karşılığı pozisyon açtığı için rezervleri zarar görmüyor peki ya vade sonu gelince ne olacak?
aradaki zararı piyasaya tl basarak karşılayacak sonuçta kağıt bol depoda bu da tl arzını arttıracak ve tlnin değerini düşürecek
yani merkez faiz arttırmamak için yine yeni bir yan yol buldu bakalım ne olacak

ha bu arada 13 eylül kararının bilgisini önden alabilecek bir babayiğit varsa bizle de paylaşsın da ona göre pozisyon açalım
ekran başında tırnaklarımızı yemeyelim haybeye

öskür
06-09-2018, 08:40
ısrarla 6.60a tutunuyoruz
3 gündür bu bantı kırramadık 3 defa yukarı 1 defa aşağı denedik kırılmadı ama güncel olaylara göre kırılması muhtemel artık
daha öncede anlattım teknik tek başına bir tek btc piyasasında çalışır
para piyasalarında işin içine temel bilgileri de katmalısınız bilgilere ve büyüklüklerine göre yönü ve hedefi belirlersiniz
for example1; merkez dün gece 800bp şok bir faiz arttırsaydı 5.50 hedefine giderdik
for example 2; merkez dün gece 300 bp şok bir faiz arttırımı yapsaydı 5.90-6.10 bandına inerdik
for example 3; merkez 13 eylülde faize dokunmazsa bu seviyelerden 7 üzerine atmaya çalışır hatta 7.20yi bile hedef olarak alabiliriz

gelelim neden 6.90ları henüz göremedik;
ben işlemlerimi viopta yapıyorum hafta başından beri merkez tahta yapıcılığına soyundu
viop nedir? viop kısaca şirketlerin kur risklerini hedge etmek için kurulmuş bir piyasadır
misal dolar borcunuz var 12. ay ödemeli ama kurun düşeceğine güveniniz yok hatta artacağından korkuyorusunuz
viop sie 12 ay vadeli dolar alma imkanı sunar ve kaldıraç uygular bu sayede az sermayeyle çok dolar alıp zararınızı hedge etmiş olursunuz
hedge etmek: belirli bir zararı göze alıp daha fazlasına izin vermeyecek pozisyon açmak diyebiliriz anlaşılabilir bir dille
bgn viopta 31 aralık vadeli dolar/tl kuru 6.96 dan işlem görüyor
size göre yıl sonu 6.96nın üstüne kalacaksa vioptan alış pozisyonuna geçersiniz
eğer 6.96 olmaz aşağıda kapatır diyorsanız 6.96dan satış işlemi yapabilirsiniz forex gibi çift yönlü işlem imkanı var

gelelim merkeze merkez 3 gündür spot piyasayı 5-6 kuruş düşürmek için viop kontratlarında satıl koyuyor
teorik fiyata göre 7.15 olması gerekn 12. ay vadeyi 7.07 den satıyor bankalarda satışları karşılıyor
elinde binlerce ucuz lot olan bankalar spot doları tutma ihtiyacı duymuyor ve piyasaya satıyor bu sayede de dolar 6 kuruş düşüyor
ilk başta merkez için mantıklı tl karşılığı pozisyon açtığı için rezervleri zarar görmüyor peki ya vade sonu gelince ne olacak?
aradaki zararı piyasaya tl basarak karşılayacak sonuçta kağıt bol depoda bu da tl arzını arttıracak ve tlnin değerini düşürecek
yani merkez faiz arttırmamak için yine yeni bir yan yol buldu bakalım ne olacak

ha bu arada 13 eylül kararının bilgisini önden alabilecek bir babayiğit varsa bizle de paylaşsın da ona göre pozisyon açalım
ekran başında tırnaklarımızı yemeyelim haybeye

Dostum slm,yazdıkların bilmeyenler için çok açıklayıcı bilgiler.yanlız mb sı vadeli piyasada 200mil usd lık kontrat sattı,aslına bakarsan çok bi rakam deil ve tek alıcı da TEB.
yazdıgın sevıyelerde tamamen dogru,daha kabaca 5.75 kırılmadıgı surece usd ın tyukarı trendı bozulmaz,gelişmeler,haberler yönü belirler,sEVİYELERİ DEİL...
kolay gelsın

DOHC
06-09-2018, 08:43
Bu işi yapabilmek için bence hem teorik hem pratik bilgi lazım.
Örneğin bir kaç konu önce bir arkadaş kombi sorusu sormuş.
Bu soruyu cevaplayabilmek için konuyu/hesap yöntemini bilmek lazım. Hesap yöntemi ise üniversitede 1 dönemde anlatılıyor projesi ile birlikte.
Bu arkadaşın sorusuna gerçekten net cevap verebilmek için binanın yapı bileşenleri, ısı iletim katsayıları, kaçıncı kat ise kat zammını, dairenin cephesini, altında çıkma alan var mı yok mu bilgisi, alt-üst katta daire var mı bilgisi, tesisat çekilirken düz boru miktarı, yerel dirençler, bunların yarattığı kayıplar vs vs vs bilimum şey bilmek lazım. Doğru yöntem bu. Ama böyle hesap yapılırsa bir darenin hesabı 1 günden fazla sürer. Ama bu bilgiler bilinmeden hesap yapılamaz.
Pratiğe gelirsek artık iller bazında yaklaşık ısı kaybı değerleri mevcut. Eve gidiyorsun, bakıyorsun kaç m2, hop yaklaşık ısı kaybını buluyorsun. 1 mtül 600x1000 PKKP tip 22 radyatörün verdiği ısı belli. Burdan radyatör boyunu buluyorsun, oluyor bitiyor.
Diyeceğim teori de önemli pratikte önemli.
Belli zaman sonra artık alışınca teorik bilgileri kullanmıyorsun. Grafiğe bakıyorsun elliot dalgalarını görüp, hemen yorum yapabiliyorsun detay inceleme yapmadan.
Murat kardeşimiz "cheat" kullanarak hükümete yakın yerlerden bilgi alma imkanına sahip ki bu da çok önemli aslında. İmkanım olsa ben de yaparım. Bir nevi pratik olmuş durumda artık. Ne mutlu ki bizimle de paylaşıyor.

rebelh
06-09-2018, 08:52
Dostum slm,yazdıkların bilmeyenler için çok açıklayıcı bilgiler.yanlız mb sı vadeli piyasada 200mil usd lık kontrat sattı,aslına bakarsan çok bi rakam deil ve tek alıcı da TEB.
yazdıgın sevıyelerde tamamen dogru,daha kabaca 5.75 kırılmadıgı surece usd ın tyukarı trendı bozulmaz,gelişmeler,haberler yönü belirler,sEVİYELERİ DEİL...
kolay gelsın

hocam kaldıraçlı piyasada kumar oynuyor artık merkez
tüm vadelerde(eylül ekim aralık) yaklaşık 370 bin lot satışı var benim hesapladığım 3 günde
sıkıntı yok karşılıyor bankalar hatta ucuz kontrat alma fırsatı doğuyor uzun vadeciler için
ben trade ettiğim için daha çok zorlanıyorum

benim kafamda 2 soru var bu hamleden sonra
merkez bunu faiz arttırmamak için mi yapıyor?
hesapları ekside kapatırsa eğer piyasaya süreceği tlnin etkisini hesapladılar mı?
her türlü kumar bedelini yine halk ödeyecek

997TT
06-09-2018, 08:56
Euro kredi alan bazı müşterilerimiz var. Öyle 300.000 - 500.000 falanda değil 35 milyon 40 milyon.

Bu tür müşteriler şuan çok zorda. Batmaz, ülkeyi satın alır, bu Tayyip’le aynı uçakta yemek yiyenlerden vsbdenilen firmalar var. Bu tür firmaların birer birer devrilmesi kapanamaz yaralar açacak ülkede.

0.29 0.30 larla Euro kredi kullanan müşteriler vardı. Çoğu filosunu satma derdinde.

İşte bu koca koca firmaların CFO ları finans direktörleri teknik dediğiniz yöntemleri bilmiyormuydu sizce.

Bir siyasi atışmada bütün teknikler bam bam bam :)

Murat abinin dediği gibi parayı telaffuz etmek kolay. Yönetmek zor.

Tek başına teknik yeterli değil.

Neyse konumuzun özüne dönelim.

Kasım ve Aralık ayında firma merkezimizin bazı öngörüleri var ki çok keskin tedbirler alındı.

Şu Euro dolar 10 olacak hikayesini yaşayacağız gibi
Defalarca anlatmaya calıstıgım bu zaten. Benım sırketımde kı fınans muduru kadın odtu mezunu,bogazıcınde master yapmıs mesela. Kendı ekıbını kurmasına ızın verdık,altında calısanlarda işlerınde cok ıyı. Ama ne bızım sırket kur zengını ne kendılerı. On gorulerı var,ellerınde baya da para var ama bu zamanlarda gemı dümeni dinlemiyor,fırtına yön verıyor.
Benım sektorumde 4 tane fırma cıddı zorda,2 siyle de ilşkilerımız var,artık bankalar %1 in pazarlıgını yapıyorlar,baska bankadan borc alıp dıgerını kaparıyorlar vs vs... tıpkı sıradan vatandaslar gıbı.
Malesef bir cok fırma var duymadıgınız,batan yada odeyemıyorum dıyen. Kımı kucuk kımı orta yada buyuk...
Merkez bır cok sey yapıyor kendınce ama yangın hala devam...
Suan doların seyrını etkıleyecek tek sey cok guclu “fızıkı” adımlar. Gerısı yalan. 5.97 lere geldıgınde cıddı guclu faız artırıp,onlemlerı hayata gecırseydı trend kırılırdı belkı....

997TT
06-09-2018, 09:06
kolay gelsın
Ooo,doktor gelmiş. Ekranların efendisi:cool:
rebel milyarlık abılerin kur belırledıgını kım yazdı,ben mı?baskası bıle degıl...
Hırslı yazma,rahat ol. İsteyen okur okumaz falan gıbı sacma sinirlerın buraya faydası yok yerıde yok:icon_tup:
Ayrıca 5 trilyon dolar ıse bu pıyasa. Neden merkez cerez nıyetıne 3 gundur işlem baglıyor? Yada 3-5mılyar satıyor... onunda anlamı yok kı 5 trılyonda...
6.60 bandını gecen hafta kırdık,daha dun yıne 6.72 deydık 50 lere ındık vs. Hatta sen 6.60 dırenc dıyordun orayı kaale bıle almadı gecen hafta.
Tekrar yazayım,bu son olsun;fırtınalı havada,bu kadar farklı uluslararası sıyası krizin oldugu bır ortamda teknık sevıye ıle ıslem yapamazsın. Kur 17 kez %4 un ustunde hareket etmıs gecen ay. Allah askına ulkenın durumunu kabul et. Emınım bunlarda gecer “yahu” dan sonra,imsallah teknık sevıyelerın ve indakatörlerın gecerlı oldugu pıyasamız olır...

MK8800
06-09-2018, 09:42
35/40 Milyon kamu işlerinde iş bitirmenin teminatı bile sayılmaz rakamlar o paralarla tayyiple aynı uçakta yemek yiyorsalar bizimkiler bugüne kadar boşa proje bitirmiş :d

Ayrıca finans danışmanları da teknikten ziyade eşek olması lazım ki o krediler banka insiyatifi ile değil alıcı şartlarıyla da belirlenir örneğin temin edileceği gün kur’u 4.5 ise sözleşmeye ortalama faiz baz alınarak 5.2 girilir altı/üstü zaten vergilendirme piyasasında 2 taraf içinde “vergi kaçırmaya” girer bunu da master yapmaya gerek yok veznede 10.000 ihtiyaç kredisi veren bankacılık myo mezunu bilir.

Neyse murat abi yazmış tanımakla,bilmekle olmaz elde varsa konuşmak lazım herkese hayırlı cumalar :)

TaGo
06-09-2018, 09:43
Bazı kimseler ile tartışmak istemediğim için yorum yapmıyorum. Ama sadece bir soru sormak istiyorum. Yahu rebelh nikli kardeşim teknik analiz yapıyor. Gayette iyi yapıyor çek edebiliyor olduğum için. Ayrıcada diyorki. BÜYÜK YAZIYORUM, AYRICADA DİYORKİ BU TEKNİK ANALİZİM TEMEL ANALİZ BOZMAZ İSE GEÇERLİ. TEMELanaliz neydi. İşte anlayacağınız dille basitçr yazayım, ülke gündemi. Amerikamı bizr hamle yaptı, bizmi yaptık, biz beklenmedik reformmu yaptık vs. Adam ne yapsın Recepin ne yapacağınımı bilecek? Yada sştede bilenmi var?

bakın evveli hafta ben doların 5.65-5.75e gevşemesini umıyorum yazdım. Millet kahkaha attı. Neden? e anlamıyor adam kızayımmı bilmiyor diye? ama ekledimde bunun olabilmesi için tam reformun açıklanma zamanı aynı zamanda amerikada hatta trumpta kötü haber yayınlamamalı. Şimdi bakın bu teknik seviyeleri demekki birkaö kişi bekliyor. Ama bakın temel analiz izin verirse.

Neyse yine anlaşılmayacak biliyorum. Abiler eğlnin işte ya :)

emresener
06-09-2018, 09:49
Bazı kimseler ile tartışmak istemediğim için yorum yapmıyorum. Ama sadece bir soru sormak istiyorum. Yahu rebelh nikli kardeşim teknik analiz yapıyor. Gayette iyi yapıyor çek edebiliyor olduğum için. Ayrıcada diyorki. BÜYÜK YAZIYORUM, AYRICADA DİYORKİ BU TEKNİK ANALİZİM TEMEL ANALİZ BOZMAZ İSE GEÇERLİ. TEMELanaliz neydi. İşte anlayacağınız dille basitçr yazayım, ülke gündemi. Amerikamı bizr hamle yaptı, bizmi yaptık, biz beklenmedik reformmu yaptık vs. Adam ne yapsın Recepin ne yapacağınımı bilecek? Yada sştede bilenmi var?

bakın evveli hafta ben doların 5.65-5.75e gevşemesini umıyorum yazdım. Millet kahkaha attı. Neden? e anlamıyor adam kızayımmı bilmiyor diye? ama ekledimde bunun olabilmesi için tam reformun açıklanma zamanı aynı zamanda amerikada hatta trumpta kötü haber yayınlamamalı. Şimdi bakın bu teknik seviyeleri demekki birkaö kişi bekliyor. Ama bakın temel analiz izin verirse.

Neyse yine anlaşılmayacak biliyorum. Abiler eğlnin işte ya :)

abi bence konuyu kısaca özetleyip. iki tarafında aslında savunduğu şeyleri yazmışsın.

tartışılacak bi konu yok aslında. tahminler ve ytd ler devam :D

hayırlı işler.

207_TR
06-09-2018, 09:55
35/40 Milyon kamu işlerinde iş bitirmenin teminatı bile sayılmaz rakamlar o paralarla tayyiple aynı uçakta yemek yiyorsalar bizimkiler bugüne kadar boşa proje bitirmiş :d

Ayrıca finans danışmanları da teknikten ziyade eşek olması lazım ki o krediler banka insiyatifi ile değil alıcı şartlarıyla da belirlenir örneğin temin edileceği gün kur’u 4.5 ise sözleşmeye ortalama faiz baz alınarak 5.2 girilir altı/üstü zaten vergilendirme piyasasında 2 taraf içinde “vergi kaçırmaya” girer bunu da master yapmaya gerek yok veznede 10.000 ihtiyaç kredisi veren bankacılık myo mezunu bilir.

Neyse murat abi yazmış tanımakla,bilmekle olmaz elde varsa konuşmak lazım herkese hayırlı cumalar :)

Başkan mesela 30-40 milyon meselesi değil ben bir firmanın çektiği bir krediden örnek verdim sen kendini yüceltecek bir şekilde alıp harmanlıyorsun. Maalesef isim veremediğim için benim örneklerim bende kalacak.

Rebel arkadaş gayet güzel yorumlar yapıyor mantıklı temellere dayandırıyor. Ama mantık çerçevesinde ilerlemeyen bir piyasa olduğunu belirtmek istedim ben.

Neyse önümüzü göremediğimiz bir durum var. Ama bizim sektör ciddi önlemler almaya devam ediyor.

CEMAL
06-09-2018, 09:55
Abimlerim kardeşlerim.

Gereksiz tartışmalar yerine bilgi paylaşımlarını çoğaltalım ki herkes daha çok bilgi sahibi olsun.

Bizim türk insanımızın en büyük sıkıntısı " en iyi ben bilirim" mantığı.Bu mantıktan kurtulmamız lazım. Herkes kendince belli kısımları doğru biliyor. Benim bilmediğim yanlıştır demek buradaki insanlara yakışmıyor.

Benim bu konuya yazmamdaki amaç daha çok bilgi alış verişi sağlamak. Daha çok bilgi alma taraftarıyım.

teknik inceleyen de haber akışına göre pozisyon alan da doğru yapıyor. Kimse bu 2 analizin yanlış olduğunu söylemedi.

Şimdi teknik çalışmıyor dediniz geçen sefer bir grafik paylaştım. Fibo seviyesinden alış geldi dedim. Bakın link muhtemelen çalışıyordur. Eski postlarım da link vardı. Aynı fibo seviyesinden gene alış geldi. 6,57-6,58 bandı. Kimse bu bant kırılmaz diyemez. Yukarıda 6,72 seviyesini tam 3 gündür deniyor kırılamıyor. düşmesi normal. 6,82yi 2 gün denedi düştü. 7.03 seviyesini 2 gün denedi düştü. Hatta çok önceden 4.80 seviyesi 4 gün denenmişti sonra gene düştü. Bir direnç uzunca bir süre geçilemiyorsa düşüş başlar. Yukarıda alıcı yok çünkü.

Zaten şuan dolar öyle bir seviyede bekliyor ki habere göre bir yere kıracak. Ateşe hazırlanmış silah gibi duruyor. Normalde düşüş başlaması lazımdı fakat insanların merkez bankasına güveni yok. Faiz artışının gelip gelmeyeceği, gelecekse ne kadar geleceği belirsiz.

önümüzdeki ay enflasyon %20 üzerinde olacak. Bizim gibi ülkelerin %3 reel faiz vermesi gerekmektedir. Şuan ki oluşan kötü algıdan dolayı bizim %5 vermemiz gerekiyor ki parayı buraya çekelim. Bunun için faizin %23-25 arası olması gerekiyor.

Şimdi senaryoya göre eğer faiz bu seviyelere gelmezse ateşlenmeye hazır silah patlar. 7 nin üzerine çıkarız. muhtemelen 7 de satış gelir. ama ileriki günlerde 7 nin çok üzerinde bir seviyelere doğru yol alırız. Şuan ki oluşmaya çalışan çanak formasyonu umarım iptal olur.

eğer faiz 23-25 gibi bir seviyede olursa o zaman hızlıca 6 liranın altına geliriz. 5,70 dip olabilir.

Gördüğüm kadarıyla 997tt abimizin kulağı delik. Güzel haberler alıyor. Bununla alakalı haber alırsan bizi de bilgilendirirsen sevinirim.

Son olarak bu hafta olmasa da, tcmb faiz kararından 1-2 gün önce bir satış dalgasının başlayacağını ve 6,4 seviyesine doğru geri çekileceğini düşünüyorum. Bu sadece bi tahmin.

Shadow_Dancer
06-09-2018, 09:59
Bence Rebelh'le 997TT bilek güreşine tutuşunlar kim kazanırsa onun lafı geçerli olsun..

Bu ne la, lise kavgası gibi.. Daha burda insan doğasının en temel fonksiyonu olan bilgi paylaşımını çözememişiz ki bi nebze eğitimli insanlarız, sonra da ülke niye böyle ?

BARR
06-09-2018, 10:02
VIP üyeliğim ile siz de kazanacaksınız. IBAN için PM.

individual
06-09-2018, 10:07
https://www.youtube.com/watch?v=Q6jNnMLHMTo

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Q6jNnMLHMTo)

Tam üstüne denk geldi bu video kimse üstüne alınmasın.

aRSLaN
06-09-2018, 10:08
Teknik analiz her zaman çalışmaz ama olması gereken yeri gösterir. Kur hareketi olmadan önce bile bu seviyelerin olacağı bekleniyordu. Sadece Ağustos ayında hareket beklentisi yoktu. Temelsiz teknik olmaz. Tekniksiz temel de paranızın değerini korumada yardımcı olmaz. Algoritma peşinde koşup fx'te alt üst değeri belirleyen kişiler bile ter attıysa durum başka demektir. Çok tecrübeli değilim, çocukluğumdan beri (Yiğit Bulut'un CNN Türk'te finans analiz programını sunduğu zamandan) piyasayı izlemişimdir. Şunu gördüm. Herkes beklenti oluşturur, konuşur da konuşur. Direnç, destek seviyeleri, yön tahminleri vs. Bir gelişme olur, konuşulan onca laf boşa çıkar. Ya da kısa vadeli işlemlerde kaç kişi tepe ve dip noktalarını yakalayabiliyor ki?

Örnek mi? 2001 krizi öncesi 2000 kasımda kur hareketi yaptı. 13 yaşımdaydım ve iyi kötü hatırlıyorum. Bankalarımız güçlü, Türkiye güçlü mesajları vardı. Kimse çoklu hazine sistemini, 99 depremi sonrası ekonomiye bindirmiş olduğu yükü, güven kaybı gibi unsurları dillendirmiyordu. Ki o zamanlar yaygın bir internet sistemi yoktu. Paraya ulaşmak o kadar kolay değildi. Paralarda karşılık oranı bu kadar düşük değildi. Devletin borcu vardı ama sahip olduğu varlıklar da çoktu. Kitapçık ile herşey patladı. Destek, dirençler ne oldu? Ezerek gitti. Şişen piyasa yön buldu. Ya da pound'daki sözüm ona tombul parmak hatası.

Dip not: Harçlıklarımdan biriktirdiğimi babamın yönlendirmesi sonrasında 1 ay öncesinde Dolardan B tipi likit fona çevirmiştim. Ondan sonra aklımın yettiğince okuyup araştırmaya çalıştım.

Kırıcı ya da agresif değil, yönlendirici yapıcı olmaya çalışalım. Saygıyı bir kenara bırakmayalım. Şu işsizlik ve boğucu piyasada zaten herkesin agresif olması doğal.

997TT
06-09-2018, 10:13
Burada kı sorun ben tekniği kabul edıyorum ama suan kı kriz ortamında tejnıge dayanarak iş yapmak kaybettırır dıyorum. Ama rebel nedense bunu kabul etmıyor. Olmuşa yorum çok olur,bınlerce grafikle güzelleme de yapılır ama önemli olan ön görudur. Malesef öngörülebilir bır ulke degılız suan. Bu yuzden cok ihtiyatlı ve matematıge dayanmayan piyasa yapıcı haberlerı takıp etmek gerek...
13 eylul e kıtlendı pıyasa ve aşırı beklenti olustu,buda hoş degıl.
Neyse bakalım,tayyip suan kime yanasacagını sasırdı,insallah dogru adımlar atarız ama emınım ki yıne husran ve fatura bize cıkacak...

rebelh
06-09-2018, 10:13
benim kimseye bişi dediğim yok arkadaşlar ben diyorum ki "bana bir şey demeyin"
biri çıkar vatan haini der biri çıkar falcı der vs..

teknik farklı şey temel farklı şey 2sini harmanlamadan işlem yapıyorsanız zarar yazarsınız
temel bilgisi olan varsa açıkça yazsın da bizde faydalanalım
yoksa bizde eşşek değiliz biliyoruz idlip operasyonlarının bile kura etki edeceğini

207_TR
06-09-2018, 10:27
Kesinlikle yukarıdaki arkadaşların yapıcı konuşmalarına katılıyorum.

Faiz artırımı yapılmadığı takdirde ve ABD ile olan ilişkiler düzelmediği takdirde kur hangi seviyelere yükselir.

Savcı değişti ama ben Hükümetin Brunson u bir süre salacağını düşünmüyorum.

Brunson u vermek için ne isteyeceğiz acaba ABD den

BARR
06-09-2018, 10:27
Ben YTD dersleri veriyorum internet üzerinden foruma özel XOR kodu ile %15 indirim yapıcam.

997TT
06-09-2018, 10:55
Brunson isinde eminim sacma pazarliklar devam ediyordur.tek korkum rusya ile ucak krizinde oldugu gibi kim cekerse onun yanina giderek kaybetmemiz...

TorqueTuning
06-09-2018, 11:04
Brunson isinde eminim sacma pazarliklar devam ediyordur.tek korkum rusya ile ucak krizinde oldugu gibi kim cekerse onun yanina giderek kaybetmemiz...

Dış politikada 16 yıldır neyi doğru yapabildik yada becerebildik ki bunu yapsınlar? Ülkenin tüm itibarı ve duruşu yok oldu. Ortadoğu'nun aptal fakir dilencisi modunda bir onun bir diğerinin altına yatıp duruyoruz, rüzgar nereden eserse?! Ne ittifak kaldı, ne müttefik, bu döneklik yüzündendir ki NATO müttefikin bile Suriye'de sana güvenmiyor ve seninle işbirliği yapmak yerine orada 3-5 peşmergeye silah veririm işimi öyle görürüm diyor. Bunun gibi nice beceriksizlik, vizyonsuzluklarla dolu somut örnekler var dış politikada AKP dönemine yazılabilecek. En beceriksiz oldukları yer de burası zaten bence...

STP
06-09-2018, 11:21
brunson davasının hakımlerı savcıları degısmıs. sankı salacaklarda yol yapıyorlar