PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

_opeth
13-07-2018, 14:37
Elime bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta güzel miktarda para geçecek. Anadolu yakasında Göztepe tarafında ev almayı düşünüyorum ama seçim öncesi yaptıkları faiz ve KDV indirimi sebebiyle fiyatlar 50-100 tl kadar prim yapmış. Eylül ayından sonra fiyatların yeniden eski seviyelere düşeceğini öngörüyorum. Normalde dolar vadeliye para bağlamayı planlıyordum ama kabine sonrası tepkiyi tahminimden daha kısa sürede verdi ki haftaya alım fırsatı bakımından geç kalınmış olabilir. Yatırım tavsiyesi olarak değil de güncel pozisyon ve yıl sonuna kadar öngörüleriniz neler? Vadeli Tl şuan için en zayıf halka gibi duruyor.

1.5-2 senedir satılamayan daireler olduğunu bildiğimden zorda kalan birileri ucuza satabilir iyi araştırmak gerek.

Bulgurlu, ünalan tarafları emaar'dan dolayı hızlı bir şekilde kalkınabilir ondan yatırımlık olarak o civardan daire bakılabilir.

krscan
13-07-2018, 16:03
Faiz yüksek diye her bankaya atlamamak lazım.

Zamanında İmar Bank'ta yüksek faiz verdi sonuç ortada

arm
13-07-2018, 16:07
Denizbanl 20.1 ıle baglıyabılırsınız paranın mıktarına gore....

Şirket hesabı için aynı oran söz konusu mu?

aRSLaN
13-07-2018, 17:43
1.5-2 senedir satılamayan daireler olduğunu bildiğimden zorda kalan birileri ucuza satabilir iyi araştırmak gerek.

Bulgurlu, ünalan tarafları emaar'dan dolayı hızlı bir şekilde kalkınabilir ondan yatırımlık olarak o civardan daire bakılabilir.

En aşağı 30 yıl oturmak için almayı planlıyorum. O yüzden Minibüs Caddesi ile Bağdat Caddesi arası hedef bölgem. 900k TL civarına doğru düzgün daire bulunabiliyor gibi. Kışın baktığımda pazarlık sonrası fiyat olarak 750-800k TL bandına çıkıyordu 1-2 yaşında binalarda. Yatırımlık olarak Ümraniye, Sancaktepe, Tuzla ve Avrupa Yakası Gülbahar/Şişli tarafı hedef bölgemde. Ona da üste para kalırsa niyetlenebileceğim.

997TT
13-07-2018, 20:15
Şirket hesabı için aynı oran söz konusu mu?

Miktar onemli,sırket yada bıreysel onemlı degıl.
Ha sırket kredı yada temınat musterısıdır,mutlaka jest yapılır.

aybarsdnr
13-07-2018, 21:11
En aşağı 30 yıl oturmak için almayı planlıyorum. O yüzden Minibüs Caddesi ile Bağdat Caddesi arası hedef bölgem. 900k TL civarına doğru düzgün daire bulunabiliyor gibi. Kışın baktığımda pazarlık sonrası fiyat olarak 750-800k TL bandına çıkıyordu 1-2 yaşında binalarda. Yatırımlık olarak Ümraniye, Sancaktepe, Tuzla ve Avrupa Yakası Gülbahar/Şişli tarafı hedef bölgemde. Ona da üste para kalırsa niyetlenebileceğim.

İlanlardaki fiyatlara bakma hocam. Şuan hem inşaat firmaları sahipleri hem de emlak işi yapanlar ciddi zor durumda. Özellikle Erenköy-suadiye-göztepe bölgesinde çok yüksek fiyatlara ve komisyonlarla daire sattılar. İnsanları sağlam evlerinden ettiler vs vs. Şimdi arz çokluğu oluştu ve o eski kazançlar yok dolayısıyla çok iyi pazarlık ortamı oluştu.

Biz imkan oldukça Erenköy minibüs yolu ve bağdat caddesi arasına yatırım yapıyoruz. 1.350.000 tl fiyatı olan bir yer 750.000 tl ye alındı. Çok iyi araştırmak ve biraz sabırlı olmak lazım. Şahsi fikrim önümüzdeki sene fiyatlar daha da düşecek. (erenköy-suadiye-göztepe hattı)

driver_can
13-07-2018, 21:12

Murat abi dolarla ilgili verdiğin bilgiler forumda birçok kişiye fayda sağlıyor en azından alım noktası hakkında bilgimiz oluyor.Sen bu ara alım için doğru zaman mı Yada merkez bankası toplantısı 24 Temmuz’a kadar mevduatta mı kalmak doğru olur?

vectra-tuner
13-07-2018, 22:18
Fitch notu düşürdü görünüm ise negatif.. Yok fiyatlandı cart curt diyen olursa kaale almayın.. Pazartesi günü Borsayı ayakta tutmak Dövizin sıçramasını kontrol etmek isteyeceklerdir.. Şayet Dolar düşüyorsa bu fiyatlandığından şundan bundan değil tuzak olayıdır.. Pazartesi Gösterge faizi 10 Yıllıkları kontrol edin sürekli.. Dolar düşüyor gibi gözükürken bir anda 5 liraların üzerinde bulabiliriz kolayca.. Size açık birşey söyleyeyim dövizdeki bu oynaklık ekonominin ne halde olduğunun en büyük kanıtlarından bir tanesi.. Şunu da söyleyeyim Fitch derecelendirme kuruluşların en yumuşak olanı.. S&P ve Moody's peşinden gelir kısa bir süre sonra.. Yani sıkıntı strese devam

997TT
14-07-2018, 01:58
Ben fiyatlandigini dusunuyorum,pazartesi aksam kapanisa bakariz.
Ataklarda bir miktat bozulabilir ama trade yapmiyorsaniz dovizi bozmayin.

2jz
14-07-2018, 09:15
TURKİYE CUMHURİYETİ 🇹🇷 on Instagram: “ya ₺€$ konusunda aydınlatalım diyoruz da, okuma huyları da yok ki, kendimizi o derecede yoralım.... cehaletinizde boğulursunuz inşallah...” (https://www.instagram.com/p/BlMnFiCHA-u/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1ak8qgphadqs2)

Vatandaşın dolara bakış açısı :)

excellency23
14-07-2018, 09:54

yerinde olsam altin-dolar yapip 1-2 sene beklerdim.

individual
14-07-2018, 10:02

Dogdugumdan beri sisli merkez mahallesinde yasadim.

Ev fiyatlari suan sacma sapan bir hal almis.

Eski evlere 800.900 bin istiyorlar yenilere 1.250.000 ve ustu onlarda kucuk daire.

Suan oturmaya bile param olsa vermem gider kirada otururum yine vermem valla.

Eski evlere bile 2.500tl kira istiyorlar icine temiz 15.000tl masraf yapma lazim.

Kocamansurda tek bir cift daireli bina vardi sahibi tek kisi.Bina yikildi yeni yapildi.

Hic birini satmiyor 4.500TL den kiraya vericekmis.

Dedim hayirli isler umut dunyasi.

arm
14-07-2018, 10:28

5m+ miktardan bahsediyoruz sanırım,

GokhanRS
14-07-2018, 10:47
bence milyonluk daireler şu krizde hiç mantıklı değil. çünkü ev yatırımı yaparken özellikle hem zaman içinde kiraların ve evin artışı göz önüne alınmalı.

ancak ben önümüzde ki 1-2 sene en azından ev fiyatlarının aşağı yönlü olacağını düşünüyorum. özellikle zaten doymuş yeni ev yapılamayan yeterince yükselmiş semtlerde. bahsettiğiniz bölgeler gelişebileceği kadar gelişmiş, daha yeni yeni yatırımlar alamayacak etrafına. ülkeninde krize gireceği aşikar, bence ya yerinde sayar yada aşağı yönlü gider genel olarak inşaat sektörü.

en güzeli güvenilir bankalarda faize bağlamak, veya dolar euro altın 3lüsü ile saklamak. şahsen 1+ mil. param olsa döviz faize koyardım. akmaz sadece damlar ama kurlar sayesinde yıllar sonra paranız değer kaybetmez. bakımı yok masrafı yok. yağ su elektrik benzin boya hiç bir masrafı da yok. şuan piyasada eskisi gibi 5 yılda 1e 2 kazandıracak ev çok yok. en azından istanbulda yok.

individual
14-07-2018, 10:54
bence milyonluk daireler şu krizde hiç mantıklı değil. çünkü ev yatırımı yaparken özellikle hem zaman içinde kiraların ve evin artışı göz önüne alınmalı.

ancak ben önümüzde ki 1-2 sene en azından ev fiyatlarının aşağı yönlü olacağını düşünüyorum. özellikle zaten doymuş yeni ev yapılamayan yeterince yükselmiş semtlerde. bahsettiğiniz bölgeler gelişebileceği kadar gelişmiş, daha yeni yeni yatırımlar alamayacak etrafına. ülkeninde krize gireceği aşikar, bence ya yerinde sayar yada aşağı yönlü gider genel olarak inşaat sektörü.

en güzeli güvenilir bankalarda faize bağlamak, veya dolar euro altın 3lüsü ile saklamak. şahsen 1+ mil. param olsa döviz faize koyardım. akmaz sadece damlar ama kurlar sayesinde yıllar sonra paranız değer kaybetmez. bakımı yok masrafı yok. yağ su elektrik benzin boya hiç bir masrafı da yok. şuan piyasada eskisi gibi 5 yılda 1e 2 kazandıracak ev çok yok. en azından istanbulda yok.

Katiliyorum kirayi odemedi cik dersin cikmaz mahkeme ile ugrasirsin.

Hic gerek yok 1milyon tl sisli bagdat caddesinden ev alip bekleyip yada kiraya verip kirayi bu ay odermi diye beklemek yerine koy bankaya faize aylik 13.000TL getirisi var.4bin tl al icinden kalani devam.

Enes-x
14-07-2018, 16:10
Katiliyorum kirayi odemedi cik dersin cikmaz mahkeme ile ugrasirsin.

Hic gerek yok 1milyon tl sisli bagdat caddesinden ev alip bekleyip yada kiraya verip kirayi bu ay odermi diye beklemek yerine koy bankaya faize aylik 13.000TL getirisi var.4bin tl al icinden kalani devam.

İşte ekonomik kriz dediğimiz tam olarak bu oluyor.

Tüketici Konut almak yerine faizi tercih ediyor, inşaatçı konut satamadığı için aldığı demirin parasını ödeyemiyor ,demirci ödeme alamadığı için önce yüksek faizli krediye başvuruyor sonra küçülmeye gidip işçi çıkartıyor bu arada bi bakmışsın aylık aldığın 13 bin tl faiz pul olmuş hiçbir işe yaramıyor.Kabaca olay bu :)

Tüketiciyi suçlamıyorum refleks hareketi bu elin yanarsa çekersin oda doğal olarak faize koşuyor.İnşaatçı üretici çaresiz.Aslında bu bahsettiklerimiz sonuç oluyor artık.Çok önceden devlet tarafından önlemler alınmalıydı yeni plan projeler üretilmeliydi.

büyük bi enkaz var ve uçuruma sürüklenmeye devam ediyoruz hala somut bi çözüm yok çözümü geçtim vaat yok proje yok.3. Havalimanı mı bizi kurtarcak yoksa dolar düşücek merak etmeyin diye telkin eden bakanlarımız mı.

M_PROJECT
14-07-2018, 16:16
İşte ekonomik kriz dediğimiz tam olarak bu oluyor.

Tüketici Konut almak yerine faizi tercih ediyor, inşaatçı konut satamadığı için aldığı demirin parasını ödeyemiyor ,demirci ödeme alamadığı için önce yüksek faizli krediye başvuruyor sonra küçülmeye gidip işçi çıkartıyor bu arada bi bakmışsın aylık aldığın 13 bin tl faiz pul olmuş hiçbir işe yaramıyor.Kabaca olay bu :)

Tüketiciyi suçlamıyorum refleks hareketi bu elin yanarsa çekersin oda doğal olarak faize koşuyor.İnşaatçı üretici çaresiz.Aslında bu bahsettiklerimiz sonuç oluyor artık.Çok önceden devlet tarafından önlemler alınmalıydı yeni plan projeler üretilmeliydi.

büyük bi enkaz var ve uçuruma sürüklenmeye devam ediyoruz hala somut bi çözüm yok çözümü geçtim vaat yok proje yok.3. Havalimanı mı bizi kurtarcak yoksa dolar düşücek merak etmeyin diye telkin eden bakanlarımız mı.

Var var , milli paralar ile ticaret . Rusya ile bunu konusmusuz , Iran ile baslamisiz , Cin ile de konusacakmisiz , bu sayede dolarin artisi engellenecekmis :D Adamlar calisiyo nankorluk yapmayin ahahhah ( yazarken kendimden tiksindim )

220T
15-07-2018, 10:17
İnsider trading iki aylığına suç olmaktan çıkarıldı, diye haber var.Ne bekliyor bizi? vectra-tuner

Tunacan
15-07-2018, 11:04
Can Ataklı: Battık da haberimiz mi yok? – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/can-atakli/battik-da-haberimiz-mi-yok-2521454/)

vectra-tuner
15-07-2018, 13:06
Insider trading zaten yapılıyordu.. İçeren bilgi sızdırmak suç değil, bir nevi herkesin parasını Borsaya çekmesini sağlamak amacı.. Buda spekülasyonun önünü açıyor yani Kurnazlar size yalan haber vererek Hisse almanızı daha sonrada pahalı hisseyi aldıktan sonra kucağınıza bırakmasını sağlar.. Zaten Borsa benim için kumar heleki bu saatten sonra

Yaş'a Ekonomi bakanı atandı yani Asker' de onun emrinde... Mb'de Ekonomi bakanına bağlandı...

Imf bence 2. Seçenek.. 1. Seçenek tıpkı Borcunu ödeyemeyen Büyük şirketlerin yaptığını yapacaklar gibi.. Yani ödemede kolaylık, bir kısım feragat istemek gibi.. Moratoryum oluyor... Ben biran önce ne olacaksa olmasını sonrada gıdım gıdım yıllar sürecek şekilde düze çıkmasını istiyorum.. Ama çok uzun zaman alıcak unutmayın

vectra-tuner
15-07-2018, 14:38
Insider trading kararı iptal edilmiş haberiniz olsun...

Yigit-Y
15-07-2018, 18:23
Bu ekonomi en az 300 milyar dolar gibi bir paranın

Hibe edilerek türk ekonomisine verilmesiyle düzelir.

Yani çalınanlar yerine konulması gerek

O da olmayacağına göre durmak yok son karış toprak satılıncaya kadar devam

STT 2023

Shadow_Dancer
15-07-2018, 18:29
Bu ekonomi en az 300 milyar dolar gibi bir paranın

Hibe edilerek türk ekonomisine verilmesiyle düzelir.

Yani çalınanlar yerine konulması gerek

O da olmayacağına göre durmak yok son karış toprak satılıncaya kadar devam

STT 2023

2023'de ne olacak?

Anıl E.
15-07-2018, 19:31
2023'de ne olacak?

Dünyanın başına geçeceğiz, bizim iznimiz olmadan Amerikadan kimse osuramayacak

Yigit-Y
15-07-2018, 19:52
2023'de ne olacak?

Son tüketim tarihimiz 2023

Cumhuriyetin bitimi

Şuan hazırlıklar tam gaz devam ediyor

Bu akşam ki showlar filan

Herşey süper gidiyor

Ölenlere üzülüyorum yazık günah birilerinin çıkarları uğruna gittiler bu dünyadan

Shadow_Dancer
15-07-2018, 19:55
Son tüketim tarihimiz 2023

Cumhuriyetin bitimi

Şuan hazırlıklar tam gaz devam ediyor

Bu akşam ki showlar filan

Herşey süper gidiyor

Ölenlere üzülüyorum yazık günah birilerinin çıkarları uğruna gittiler bu dünyadan

o iş olmaz rahat ol..

Yigit-Y
15-07-2018, 20:56
o iş olmaz rahat ol..

İnşallah da ben abd yerleşme programı içerisindeyim 5 yıl içinde :):)

Bence bu iş bitti

997TT
15-07-2018, 21:10
Haftabaşı doların dusmesını ve borsanın tepkı vermesını beklerken,bagımsız olması gereken kurum merkez bankası damata baglandı!
Bakalım yabancılar nasıl karsılayacak bu durumu.
Ayrıca askerlık dahi yapmayan damat YAŞ uyesi oldu!
Meleketi nasıl daha kotu yonetırız dıye ugrassanız bu kadar olamaz!

_muhaRRem
15-07-2018, 21:22
Cemtaş göz bebeği.

DOHC
16-07-2018, 07:15
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/koc-holdingin-de-kredi-notu-indirildi-2520606/

_opeth
16-07-2018, 07:21
2023'de ne olacak?

bor çıkaracağız :D

orkuteren
16-07-2018, 08:50
kirada oturuyorum şuan satılık evim vardı satıldı 200 bin tl nakitim var şuan ev almak için saldırmak mı lazım yoksa vadeli de veya dolar al sat ile kışa kadar beklemek mi lazım

yardımcı olan bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkürler şimdiden

_opeth
16-07-2018, 08:59
kirada oturuyorum şuan satılık evim vardı satıldı 200 bin tl nakitim var şuan ev almak için saldırmak mı lazım yoksa vadeli de veya dolar al sat ile kışa kadar beklemek mi lazım

yardımcı olan bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkürler şimdiden

biraz yukarıda dendiği gibi faizin getirisi şu an daha fazla. ev ihtiyacı varsa soteye yatıp ince elenip sık dokulabilir. e turuncu tarzı anında çekilebilir bir hesaba koyun derim.

mert_can 41
16-07-2018, 09:37
Insider trading zaten yapılıyordu.. İçeren bilgi sızdırmak suç değil, bir nevi herkesin parasını Borsaya çekmesini sağlamak amacı.. Buda spekülasyonun önünü açıyor yani Kurnazlar size yalan haber vererek Hisse almanızı daha sonrada pahalı hisseyi aldıktan sonra kucağınıza bırakmasını sağlar.. Zaten Borsa benim için kumar heleki bu saatten sonra

Yaş'a Ekonomi bakanı atandı yani Asker' de onun emrinde... Mb'de Ekonomi bakanına bağlandı...

Imf bence 2. Seçenek.. 1. Seçenek tıpkı Borcunu ödeyemeyen Büyük şirketlerin yaptığını yapacaklar gibi.. Yani ödemede kolaylık, bir kısım feragat istemek gibi.. Moratoryum oluyor... Ben biran önce ne olacaksa olmasını sonrada gıdım gıdım yıllar sürecek şekilde düze çıkmasını istiyorum.. Ama çok uzun zaman alıcak unutmayın

Merhaba abi dolar konusundaki düşünceleriniz nelerdir görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim :)

TorqueTuning
16-07-2018, 11:15
Bence T.C.'nin miladı 24 Haziran'da doldu zaten, artık Cumhuriyet rejimi ile yönetilmiyoruz. Yönetim şekli değişti, bu artık yavaştan KHK'larla ve yeni yasalarla tüm yollarıyla günlük hayata yansıyacaktır.

TaGo
16-07-2018, 11:21
Geçen haftalarda belirtmiştim en çok zaman geçirdiği düşerkende çıkarkende oyalandığı seviyeler 4.70-75 aralığı Doların. Şimdi 4.83 lerdeyiz, ancak bunda kabinenin beğenilmemesi ile verilen negatif göstergeninde etkisi var.

Şimdiiii, eğer bu aralar ciddi olarak algılanabilecek ekonomik bir paket açıklamazlar ise vede başka kuruluşlardanda olumlu bir not nota gelmez ise Dolarımız artık 4.80 ler. Bunlardan herhangi biri yada birileri olabilirse nispeten 4.70 lere gerileriz. Eğerki bu aralar bir açıklama olmaz, negatif göstergelerde devam ederse 4.83 leri baya özleriz ama unutmayın 5 piskolojik sınırı olmasın diye hÜkümet herşeyi yapar.

Bunu 1 sene 3.85 lerde sürtüp 4 ü görememmemizdeki hikayeye benzetenbilirsiniz

220T
16-07-2018, 11:58
Bence T.C.'nin miladı 24 Haziran'da doldu zaten, artık Cumhuriyet rejimi ile yönetilmiyoruz. Yönetim şekli değişti, bu artık yavaştan KHK'larla ve yeni yasalarla tüm yollarıyla günlük hayata yansıyacaktır.

Miat: Bir şey için tanınan süre,ömür
Milat: Bir olayın başlangıcı

Bilgilendirme amaçlıdır,yanlış anlaşılmasın. :)

vectra-tuner
16-07-2018, 12:26
Moody's açıklama yaptı, Bankaların batık kredi ortanında artış beklediklerini bunun da nota olumsuz yansıyacağını söylüyor... Aslında hepsi durumu çok iyi biliyor, kısaca peş peşe not indirimlerinin geleceği bir döneme giriyoruz.. Patlayan faizler ve dövizler piyasayı tamamen durdurmuş durumda ve artış toplu işçi çıkartmalar olacaktır ki en kötüsüde budur çünki Aile içi şiddet artar, toplumsal huzursuzluk artar, Allah korusun cana kıymalar olur.. Ama yapacakta birşey yok, Hükümetin ne olursa olsun bu konu üzerinde çalışması gerekir...

Tl daha çok değer kaybeder, 2 ay gibi süre kaldığını düşünüyorum... 5'leri yakın zamanda geçicektir, Temmuz PPK'da faiz artışı bekleniliyor ama yapmayacaklardır zaten yapsalar dahi ucuz döviz alma fırsatı sunar birilerini ve Halkta alır aldığı gibi artan faizler sonucu daralma daha fazlalaşır ve piyasada ödenmeyen krediler zaten çığ gibi büyürken üzerine benzin dökmek gibi olur.. Kısaca yapacak hiçbirşey yok çünki Cb 3. Köprü hava alanı , kanal istanbul vs. ısrar ediyor, Devletin jet hızıyla kemer sıkması lazım ama yapmazlar şayet yaparlarsa halk tepki koymaya başlarsa bir tık daha az zarar görür Memleket.

BARR
16-07-2018, 13:34
Sonuçta adam projelerle geliyor varsın artsın döviz birazcık nolacak alla alla.

vectra-tuner
16-07-2018, 14:13
Türkiye eski Türkiye değil., Nohutun Pirincin Buğdayın ithal edildiği yerde Dolar bulamazsanız parası olan da sürünür söyleyeyim.. Farzedin buldunuz Eve çıkartıran o malzemeleri komşunuzdan saklaya saklaya çıkartmak zorunda kalırsınız..

Bugün işsizlik rakamları açıklandı, Mevsimsel etki hariç işsizlik 0.4 puan artmış ki Kgf ile para saçıldığı dönemde olan bu.. Haziran bütçe açığı 25 Milyar tl... Üzerine sene sonunda yoğunlaşan Döviz borcu ödemeleri ve turizm gelirlerin azalmasını da koyunca ciddi bunaltıcak ...

B16
16-07-2018, 14:33
Milli para birimim olan Pound 6.45.
Başka sözüm yok.

BARR
16-07-2018, 14:36
Türkiye eski Türkiye değil., Nohutun Pirincin Buğdayın ithal edildiği yerde Dolar bulamazsanız parası olan da sürünür söyleyeyim.. Farzedin buldunuz Eve çıkartıran o malzemeleri komşunuzdan saklaya saklaya çıkartmak zorunda kalırsınız..

Bugün işsizlik rakamları açıklandı, Mevsimsel etki hariç işsizlik 0.4 puan artmış ki Kgf ile para saçıldığı dönemde olan bu.. Haziran bütçe açığı 25 Milyar tl... Üzerine sene sonunda yoğunlaşan Döviz borcu ödemeleri ve turizm gelirlerin azalmasını da koyunca ciddi bunaltıcak ...

Ya o değilde turizm yok yok diyorlar bütün lüks oteller çakılı dolu bütün sezon ben ne iş anlamadım.

B16
16-07-2018, 14:40
Ya o değilde turizm yok yok diyorlar bütün lüks oteller çakılı dolu bütün sezon ben ne iş anlamadım.

çilli ingilizler geliyo bu sene ***** 1.000 pound ile krallar gibi tatil yapabilirler. bari çok paracık getirsinlerde ucuzdan pound toplayayım :(

powERS
16-07-2018, 14:51

benimde aklımı kurcalayan, son dakka indirimi varmış bu sene yenı çıktı.. koklu acenteler cayır cayır reklam gecıyor ?!

BARR
16-07-2018, 14:56
çilli ingilizler geliyo bu sene ***** 1.000 pound ile krallar gibi tatil yapabilirler. bari çok paracık getirsinlerde ucuzdan pound toplayayım :(

Valla organizasyon şirketleri ile görüşüyorum Eylülde düğünüm var adamların boş zamanı yok yurtdışından çatır çatır ucuz diye adamlar düğün event yapıyor. Yani milletin işleri tıkınrında :) Ben 100.000 lira harcıyorum düğün için adam 20.000dolara işi bitiriyor oh babam.

vectra-tuner
16-07-2018, 15:26
Turizmdeki olay Kaliteli çok parası olan ve bizim ihtiyacımız olan Alman'ın, İngiliz'in gelmesi ancak parasız kaba Rus turistler geldiği için onlar gelmiyor.. Birde küsmüşler sanırım, yani fukara Turist geldiği için Turizme eskisi gibi faydası yok... Ama biz Türklere ana vatanımızda tatil yaptırmayan bizden fahiş ücret talep eden Turizmcilere selam olsun... Elimden gelse 1 Tl kazandırmam

TorqueTuning
16-07-2018, 15:53
Turizm sektörünün alayı batsa gram üzülmem. Kendi vatandaşını düdükleme peşinde olup, elin rusuna aynı hizmeti %30 fiyata veren sektörün ben spor gazetesi.

mikelazi
16-07-2018, 16:15
yeni turizm bakanımız çözer hepsini :)

powERS
16-07-2018, 16:21
Turizmdeki olay Kaliteli çok parası olan ve bizim ihtiyacımız olan Alman'ın, İngiliz'in gelmesi ancak parasız kaba Rus turistler geldiği için onlar gelmiyor.. Birde küsmüşler sanırım, yani fukara Turist geldiği için Turizme eskisi gibi faydası yok... Ama biz Türklere ana vatanımızda tatil yaptırmayan bizden fahiş ücret talep eden Turizmcilere selam olsun... Elimden gelse 1 Tl kazandırmam

Aynen budur..

gelen ıngılız sankı dovız bırakan tatıl gıbı tatıl yapan adammı ?

ha ınsanları asagıladıgımızdan degıl ama ıhtıyacımız olmayan turıst gelıyor.. adam 5 6 kısılık aılesıyle ıngılterede aynı donem aynı surede harcıcagı paranın 4 te 1 ını buraya gelerek harcıyor resmen.

ve şahit oldugum olaydır.

ıngılız markete gırer gazete alır ıcınden bulmaca ve bır kac sayfa daha cıkartır.. sorar ben bunları kullanmıycam 1.75 olurmu

2 lira gazete fiyatı !

gıbı gıbı..

997TT
16-07-2018, 18:46
Cok fazla para basıyoruz,bu yuzden tl nın deger kaybetmesı dogal.
Dusunun,81 il ve yuzlerce ilçede 15 temmuz gosterılerı yapıldı,bunun ginansmanı bıle dunya para...
İngıltere ye gıdıyoruz,sıcak para için...
Suan bır mıktar dusus beklıyorum ama spekulasyonla bır yere kadar...
Kasa da para yok... Ama israf ekonomısı devam edıyor. Mıllet memnun,suya bıle muhtaç kalsalar verenın aq!

Yigit-Y
16-07-2018, 20:44
Cok fazla para basıyoruz,bu yuzden tl nın deger kaybetmesı dogal.
Dusunun,81 il ve yuzlerce ilçede 15 temmuz gosterılerı yapıldı,bunun ginansmanı bıle dunya para...
İngıltere ye gıdıyoruz,sıcak para için...
Suan bır mıktar dusus beklıyorum ama spekulasyonla bır yere kadar...
Kasa da para yok... Ama israf ekonomısı devam edıyor. Mıllet memnun,suya bıle muhtaç kalsalar verenın aq!

O koltuğa kimi oturtursan oturt bu saatten sonra

Bu doları düşüremez

Tl yerine dolar basarsa damat işler değişir

Bunlar onuda denerler yakında :)

vectra-tuner
16-07-2018, 20:52
Erinmeyin baştan sona okuyun,

Link : Ekonomist Murat Muratoğlu: Esas patlama ağustos sonunda yaşanacak - Diken (http://www.diken.com.tr/ekonomist-murat-muratoglu-esas-patlama-agustos-sonunda-yasanacak/)

Mutlu Değerli
16-07-2018, 20:56
Çeyrek bozdum 310tl den, bilezik yapıcaz düğün için altın sayısı bile düşüyor hesaplar şaştı biraz bizim...

Ormanci
17-07-2018, 08:59

Aynen maalesef, Alman İngiliz bilmemne gelse de bizde sistem aynı olduğu için 50 Euro'ya Alman'ın dilencisi vs'si geliyor bir de.

Bu konuda duyduğum, biraz toparlanma olduğu yönünde, seneye düzelebilir diyorlar. Yeni Bakanın da etkisi olabilirse ne ala.

Bir de önceden kaliteli turist falan için işte Almanya'nın şuranın buranın kaliteli tur şirketleriyle bizimkiler anlaşıyormuş, bu geçtiğimiz senelerde adamlar anlaşmaları hep iptal etmiş. Küstürme dediğiniz buydu galiba. Öger Tours vs gibi büyük şirketler bu sene yazdan önce büyük anlaşmalar yapmışlar ama turist kalitesi olarak bişey diyemiyorum.

Örneğin Bodrum hala ağlıyor galiba, ama mesela Antalya'da kaldığımız otel Rus ağırlıklı popülasyona sahip olsa da gelen kitle çok kaliteliydi. Otel ve hizmet de çok iyiydi, baya şaşırdık, beklentimiz yerlerdeydi. Her tesis bu kaliteyi yakalarsa ne ala.

Bir de bizdeki sıkıntı oteli doldurmak için ucuz fiyatı dayayıp kalitesiz turisti çekmek. Adamlar geliyor, herşey dahil sistemi olunca otelden dışarı adım atmıyorlar, esnaf mesnaf kimse bişey kazanamıyor. En kötü sıkıntı o. Gerçi gezen yine geziyor ama, diğerlerini de dışarı çıkarmak lazım.

vectra-tuner
17-07-2018, 09:27
Turizmde geçmişten hatırladığım daha önce "herşey dahil" böylesine yaygın değildi, Turist akşamları çıkar dışarıda gezerdi ancak bizim memleketin insanı Turistleri sürekli dolandırması ve Turistlerin sürekli tacize uğraması sonucu Turist gelmez oldu.. Böyle olunca Herşey dahil sistemi geliştirildi ve dolayısıyla Turistler Otelden çıkmamaya başladı... Birde bizim sandığımız kadar bol paralar kazanmıyor Turizmciler çünki Uluslarası rekabet var adamlar inceliyor tüm ülkeleri ona göre kararını veriyor ve bedavaya tatil yapıyorlar.. Turizmciler ise acısını yerliden çıkartıyor... Dedim ya ben bu ülke insanının büyük bölümünü artık sevmiyorum çok büyük ihtimalle..

_opeth
17-07-2018, 09:35

Bu doları düşüremez

La casa de Berat :D

BARR
17-07-2018, 09:55
Vectra-Omega-Astra abimiz parti kursa oy veririm aynı düşünüyoruz :)

2jz
17-07-2018, 09:55

Bu doları düşüremez

Operation Bernhard :)

Bence mantıklı.

997TT
17-07-2018, 10:01
Turızm neden bu halde? Hatırlıyalım mı...
2015 de patlayan “24” adet bomba hele son ataturk havalımanı bombası tüy dikti.... Ustune abd nın doldurusuna gelıp rus ucagını dusurmemız ve baslayan ambargo. Uzerıne referandum da sırf gurbetcı oylarından bıraz daha fazla alabılmek ıcın almanya ve hollanda ıle bile isteye yaratılan krizler....
Hersey dahıl sıstemı 30 yıldır var hatta son yıllarda bu sıstemden kurtulan yada kısıtlayan bır cok ısletme mevcut.
Turkıye kalıtelı ve paralı turıstı 2000 li yıllardan ıtıbaren kaybetmeye basladı be o parlak gunlere donmek artık mumkun degıl. Her yer beton ve yozlastı. Parası olan adam bu carpık gelısımı ıstemıyor.
Ama kalıtelı tesıslerımız de var,onlarında cektogo turıst sayısı bellı.
1 paralı turıst 100 tane paçoz rus ve avrupalıya bedel harcama yapıyor...

BARR
17-07-2018, 10:03
Turızm neden bu halde? Hatırlıyalım mı...
2015 de patlayan “24” adet bomba hele son ataturk havalımanı bombası tüy dikti.... Ustune abd nın doldurusuna gelıp rus ucagını dusurmemız ve baslayan ambargo. Uzerıne referandum da sırf gurbetcı oylarından bıraz daha fazla alabılmek ıcın almanya ve hollanda ıle bile isteye yaratılan krizler....
Hersey dahıl sıstemı 30 yıldır var hatta son yıllarda bu sıstemden kurtulan yada kısıtlayan bır cok ısletme mevcut.
Turkıye kalıtelı ve paralı turıstı 2000 li yıllardan ıtıbaren kaybetmeye basladı be o parlak gunlere donmek artık mumkun degıl. Her yer beton ve yozlastı. Parası olan adam bu carpık gelısımı ıstemıyor.
Ama kalıtelı tesıslerımız de var,onlarında cektogo turıst sayısı bellı.
1 paralı turıst 100 tane paçoz rus ve avrupalıya bedel harcama yapıyor...

Düğünümü yapıcak olan Org firması 50.000-250.000 euro arasında paralara full çakılı bu sezon düğün doğum günü yıldönümü vs gibi şeyler için yabancılar tarafından tutulmuş. Oteller bakıyorum oteller büyüklü küçüklü dolu. Daha ne isteniyor ki :)

Ormanci
17-07-2018, 10:07
Turizmde geçmişten hatırladığım daha önce "herşey dahil" böylesine yaygın değildi, Turist akşamları çıkar dışarıda gezerdi ancak bizim memleketin insanı Turistleri sürekli dolandırması ve Turistlerin sürekli tacize uğraması sonucu Turist gelmez oldu.. Böyle olunca Herşey dahil sistemi geliştirildi ve dolayısıyla Turistler Otelden çıkmamaya başladı... Birde bizim sandığımız kadar bol paralar kazanmıyor Turizmciler çünki Uluslarası rekabet var adamlar inceliyor tüm ülkeleri ona göre kararını veriyor ve bedavaya tatil yapıyorlar.. Turizmciler ise acısını yerliden çıkartıyor... Dedim ya ben bu ülke insanının büyük bölümünü artık sevmiyorum çok büyük ihtimalle..

Hocam hem doğru hem yanlış.. Dünyanın her yerinde kapkaç, hırsızlık, dolandırıcılık şu bu illa ki bi şekilde var. Bu iş "pazarlama"da bitiyor bence. Bugüne kadar bizimkiler yanlış pazarladı bence. Arkadaşım Cape Town'a gitti yerleşti, hergün 5 kilit açıp kapatıyorum garajdan eve geçerken diyor. Ama gidip-gelen turist sayısını bi inceleyin. Turistik anlamda mekanın bilinirliğine bi bakın. Mısır vs. öyle. Arkadaşın anneannesinin çantasını kapıp kaçıyorlar falan filan... Bir sürü olay. Ama bizden çok turist alıyor adamlar :) Harcamalar da cabası.

Dediğiniz gibi adamlar ucuza verelim, öyle cazibe yaratalım moduna giriyor, derdi oteli doldurmak. Bizde üretici de böyle "fasoncu" mantığıyla çalışmaya çalışıyor, kafa çalışmıyor. Halbuki kaliteli turist gelse iş çözülecek. Aynen dediğiniz gibi adamlar bedava tatil yapıyor, işletmeci acısını yerli turistten çıkarmaya çalışıyor. Bakalım yeni Bakan ne yapacak, sektörden olması, ETS gibi bi firma olması iyi görünüyor, turizmciler de biraz ümitli gibi, izleyip göreceğiz.

997TT
17-07-2018, 10:10
Durum su;turizm de ulkeye kalan para onemlı.
Ucak sırketı yabancı-turızm sırketı yabancı-rehberlık hızmetlerı yabancı.
Bıze otele odenen para kalıyor. Buda zaten cok komık paralar. Yanı 5 yıldızdan da fazla tesıse adam gunluk 50 euro bıle odemıyor. Bız gotsek 130 euro en dandık oda(erken rez yapsan bıle)
Senın bahsettogın orglar cok var,haklısın ama toplam gelırın ne kadarı,ona bakmak gerek... 3 sene oncesıne kadar carsılar turıst doluydu,hos az para harcardı ama surumden goturuyordu esnaf işi be mallar çin menseili.... sımdı ıyıce azaldı.

CloudGrey
17-07-2018, 11:02
Erinmeyin baştan sona okuyun,

Link : Ekonomist Murat Muratoğlu: Esas patlama ağustos sonunda yaşanacak - Diken (http://www.diken.com.tr/ekonomist-murat-muratoglu-esas-patlama-agustos-sonunda-yasanacak/)

abi çok güzel bir yazı , teşekkürler

ChuckBartowsKi
17-07-2018, 11:05
Turizm sektörü dibin dibini gördü şu sıralar biraz açılma durumu var yine eski durumlar hayal önceden 100€ dan verdiğimiz odaları şimdiler de 40-50€ arasında veriyoruz çünkü zincir oteller de bile %50 ucuzlama oldu fakat bu açılma durumu 1-2 yıl daha istikrarlı sürerse ülkeye turist sayesinde para girişi olur çünkü patlayan bombalar siyasi krizler ve havalimanı olayından dolayı şu sıralar sadece ucuz tatil amaçlı turistler geliyor ve araplar.

mikelazi
17-07-2018, 11:23
3 sene önce erken rezervasyonla aldığım tatilin,bu sezon aynı otele %50 daha düşüğü bir fiyata gidiyorum...

B16
17-07-2018, 11:33
Turizm nasıl ucuzladı bizim için biri açıklayabilir mi?
Geçen sene Orange County'de 5k ödedik bu sene fiyat 8k'ya çıkmış.

BARR
17-07-2018, 11:40

Geçen sene Cundada Ortunç aynı dönemde 970TL iken gecelik şu an 1330TL, Muratreis 750TL'di bu sene 1000TL aynen dediğin oranda bir artış var.

GokhanRS
17-07-2018, 12:01
pis zenginler. 5k otele verip tatil yapıyorlar. halbuki konyaaltı belediye beach neyinize yetmiyor? suriye style florya sahili kcekmece v.s? en kötü reisimiz her yere süs havuzu yaptırdı, çıkar pantulu tişörtü gir don spec :D

ondan sonra ekonomi çok kötü gidiyah :D

ahmetgurlek
17-07-2018, 14:15
bu garanti daha ne kadar düşer, bi dibi var mı bu kuyunun? % 30 oldu değer kaybı..

mikelazi
17-07-2018, 14:26

erken rezervasyon fiyatımı bu.

2018 ağustosta çıkacağım tatili
2017 aralıkta aldım
taksitlerim bile biteli 1ay oldu :) :D:o

vectra-tuner
17-07-2018, 15:28
Borsayı belli başlı üç beş hisse ile ayakta tutmaya çalışıyorlar... Bankacılık hissesi alıp yükseltmek isteseler yabancı verir ellerine direk... Şu anda Tahvil faizleri yükselmeye devam ediyor yani kısaca para girişi felan yok.. 24 Temmuz PPK öncesi faiz artırmayacakları için Doları kısmen gevşetebilirler.. 4.78 - 4.75 bandına gelirse az bir miktar alacağız biz.. Borçlarımızın neredeyse tamamını kapattık.. Alacağımız miktar kalan %10'luk bölüm belki daha da aşağı..

Faiz artmaz bunu söyleyim size, çünki artış olursa ucuz döviz almak için hazır kıta bekleyen yabancıya kaçma fırsatı anlamına gelir zaten video paylaştım adamlar her halükarda kaçıyorlar.. Dövizi Mb PPK öncesine kadar aşağı basacaklarsa CUMA akşamını tercih ederler (Hacim düşükken)

Black_Eagle
17-07-2018, 16:09

2 sene önce Titanic deluxe bodrumda 5k ya kaldığımız yer şu an 11k bu fiyata son 3 oda diye de uyarı veriyor bende anlamadım nasıl ucuzlamış oteller

individual
17-07-2018, 16:16
Oteller suan 1-2 sene onceki fiyatinin 2 yada 3 kati artmis.

2.800TL aldigim odayi bu sene basinda ayni donem icin 8.600TL demisti.

Doviz ile orantili fiyatlari cekmisler ve otel full suan.

XoR
17-07-2018, 16:30
Dolar/Euro yükseldiği için yurt dışına gidemeyenleri TL bazında zikelim mantığıyla fiyatlar böyle.

997TT
17-07-2018, 16:33
Gecen hafta muthış cıkıs oldu borsa dan....
Onemlı bır adım atılmadan gerı gelmez bu para.
Cıkış derken cokkkk milyar lira...

ahmetgurlek
17-07-2018, 16:38
Gecen hafta muthış cıkıs oldu borsa dan....
Onemlı bır adım atılmadan gerı gelmez bu para.
Cıkış derken cokkkk milyar lira...

çıkış nerdeyse tamamen bankacılık sektöründen oldu muhtemelen. yoksa thy, aselsan, kardemir falan uçuyor. borsa topu topu % 10 değer kaybederken banka hisseleri % 25-30 değer kaybetti. bankacılık hisselerinin geri dönme şansı yok mu, ne yapmak lazım?

TorqueTuning
17-07-2018, 20:04
Neden 5 kuruş geri gelmiş bu USD?!?

vectra-tuner
17-07-2018, 22:07
6 Dakikadan itibaren sabırla izleyin..

https://youtu.be/IfzhZM5bqC4

997TT
17-07-2018, 22:13
çıkış nerdeyse tamamen bankacılık sektöründen oldu muhtemelen. yoksa thy, aselsan, kardemir falan uçuyor. borsa topu topu % 10 değer kaybederken banka hisseleri % 25-30 değer kaybetti. bankacılık hisselerinin geri dönme şansı yok mu, ne yapmak lazım?

Topu topu %10 mu :(
%10 cıddı buyuk rakam,zaten 2 aydır dusuyor...
Cıkan para baska hısseye gırmedı. Soz ettıgın kagıtlara,cıkan paranın sadece %19 u gırdı...
Yanı arkasına bakmadan cıktı...
Mutlaka gerı donec k ama once elle tutulur adımlar gereklı...

MDeniz
18-07-2018, 07:38
24ünde yanlış bilmiyorsan merkez Bankası açıklama yapacak tedbir alınırsa bir miktar daha düşüş olur galiba.

orkuteren
18-07-2018, 08:04
% 18,5 dan 32 günlük parayı bağladık .

KÖROĞLU
18-07-2018, 08:14
6 Dakikadan itibaren sabırla izleyin..

https://youtu.be/IfzhZM5bqC4

Güzel bir söz vardı,

Anlayana davul zurna saz, anlamayana sazı soksan az.

Saz yavaş yavaş duhûl etmeye başladı diye düşünüyorum.

Gelen fırtınadan kaçış yok hepimiz bu gemideyiz, bazıları kamaralarda ıslanmayacak ama sarsılacak, bazıları ıslanacak ama denize düşmeyecek.

Ve bazıları da o denize düşecek. Yaşayıp görelim.

Ormanci
18-07-2018, 08:48
Bir de bankalarla galiba dün toplantı yaptılar. Sakin olun çözecez dediler galiba :D

ahmetgurlek
18-07-2018, 09:18
şundan dolayı topu topu % 10 dedim. bankacılık hisselerinin kaybettiği % 25-30'u geri alması için borsanın da en az %20-25 artması gerekecek muhtemelen. yani borsanın % 10 artıp tekrar 100k seviyesine gelmesi gayet olası ama borsa 100k'ya gelse bile bankacılık hisseleri eski seviyesine gelemeyecektir.

şu durumda ucuzken biraz daha hisse alıp, ortalama fiyatı düşürmek mantıklı mı, yoksa daha fala para gömmeden 3 ay, 6 ay, 1 yıl neyse beklemek mi lazım zararı çıkartmak için?

ahmetgurlek
18-07-2018, 09:19
Cıkan para baska hısseye gırmedı. Soz ettıgın kagıtlara,cıkan paranın sadece %19 u gırdı...

şundan dolayı topu topu % 10 dedim. bankacılık hisselerinin kaybettiği % 25-30'u geri alması için borsanın da en az %20-25 artması gerekecek muhtemelen. yani borsanın % 10 artıp tekrar 100k seviyesine gelmesi gayet olası ama borsa 100k'ya gelse bile bankacılık hisseleri eski seviyesine gelemeyecektir.

şu durumda ucuzken biraz daha hisse alıp, ortalama fiyatı düşürmek mantıklı mı, yoksa daha fala para gömmeden 3 ay, 6 ay, 1 yıl neyse beklemek mi lazım zararı çıkartmak için?

ahmetgurlek
18-07-2018, 09:25

şundan dolayı topu topu % 10 dedim. bankacılık hisselerinin kaybettiği % 25-30'u geri alması için borsanın da en az %20-25 artması gerekecek muhtemelen. yani borsanın % 10 artıp tekrar 100k seviyesine gelmesi gayet olası ama borsa 100k'ya gelse bile bankacılık hisselerinin eski seviyesine gelmesi çok mümkün gözükmüyor.

ChuckBartowsKi
18-07-2018, 13:17
Tavsiyem eğer yapabiliyorsanız yani belli bir meblanın üstünde yatırım yapacaksanız sadece yurt dışı kaynaklı finans şirketleriyle çalışın istanbulda bazılarının merkez ofisleri var.

909
18-07-2018, 13:28
USD 24 Temmuz'a kadar mesai saati içinde 4,74 görür mü?
Tahmini olan varsa paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

909
18-07-2018, 13:30
USD 24 Temmuz'a kadar mesai saati içinde 4,74 görür mü?
Tahmini olan varsa paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

vectra-tuner
18-07-2018, 15:22
Vectra-Omega-Astra abimiz parti kursa oy veririm aynı düşünüyoruz :)

Düşünüyorum aslında, ama benim parti oy alırmı bilmiyorum

Demokratik Faşist parti olacak adı

vectra-tuner
19-07-2018, 13:51
Mb Net rezerv 27.5 Milyar Usd... Brüt rezerv (Bankaların Mb'de tuttuğu Döviz dahil) ise 78.5 Milyar usd

Merkez'in brut doviz rezervleri 78.5 milyar dolara geriledi - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2140240-merkez-in-brut-doviz-rezervleri-785-milyar-dolara-geriledi)

Yigit-Y
20-07-2018, 06:41
Mb Net rezerv 27.5 Milyar Usd... Brüt rezerv (Bankaların Mb'de tuttuğu Döviz dahil) ise 78.5 Milyar usd

Merkez'in brut doviz rezervleri 78.5 milyar dolara geriledi - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2140240-merkez-in-brut-doviz-rezervleri-785-milyar-dolara-geriledi)

Bu rakamlar doğruysa biz bitmişiz resmen :):)

997TT
20-07-2018, 09:32
Bende onundiyorum,%10 buyuk rakam ama sizin anlatiminiz %10 azmis gibi...
Suan borsa da kagit bazli alnsat yapmak gerekir. Bende aselsan vardi,itfa dan aldigim,sali gunu %80 i ni cimtim %40 a yakin para kazandim. Bir süre birşeye dokunmam.

TaGo
20-07-2018, 09:44
Banka hisselerine kimse yanaşmıyor zaten durumları ortada. Şimdide elden çıkarılan beton fabrikaları var, buda iş iyiden iyiye inşşaate sıçrıyor domino etkisi olur demek. Şuan yazılım bazlı yada dış ticarete bağlı firmalara yönelmek çok daha doğru olur.

Gel gelelim şu sakin seyirde 4.78 altına düşüş pek yaşanmıyor artık bu seviyeler normalimiz olacak belliki

aRSLaN
20-07-2018, 10:27
40 güne %19,1 oran aldım 2 gün önce. Sonrası kısmet. Ben konuşulanın aksine Doların Ekim ayına kadar ciddi bir hareket yapmayacağını düşünüyorum. Sonrası kader kısmet ki bu seviyelerden %25 prim yapsa bile 6 üzerine atar. Bu da panik havası oluşturur. Bunun da farkındalar gibi. Şirketler ve devletin dış borç kapatma döneminden önce kuru rahatlatacak adımlar atılacağını düşünüyorum. O dönemden önce üst bant 5,2ye kadar süründürebilirler yine. Nispeten düşük seviyelerden dolar toplarlar sonrasında ise ver coşkuyu. Sene sonu öncesi 15-20 gün gene baskılamaya çalış, görünümleri düzelt. Ocak ortasından sonra ivmeli artış. Zaten piyasada 30-60 gün vadeli mevduat artmaya başlamış gibi görüyorum. Bu benim tahminim tabi. Teknik analiz vs. yapılmamış teoridir. YTD hiç değil.

220T
20-07-2018, 10:52
"ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatörün, Türk hükümeti ABD vatandaşlarının haksız yere tutuklamaya son verene dek, "Türkiye'nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı" sunduğu belirtildi."

bason
20-07-2018, 11:13
Dolar turizm mevsimi nedeniyle yazı bu seviyelerde geçirip ekim gibi yine yükselişe geçer herhalde. Etkisini dördüncü çeyrekte daha da hissederiz. Allah sonumuzu hayır etsin...

vectra-tuner
20-07-2018, 11:13
Gösterge faiz 20.64 , yani hala para çıkışı var... Döviz kurunu PPK'ya kadar bir şekilde baskılayacaklar ve faiz artırımı olmayacak çok büyük ihtimalle..

Faiz artırımı hiçbir işe yaramaz ayrıca., Kurun 5 tl'yi geçiceğini düşünüyorum yakın zaman içerisinde..

TaGo
20-07-2018, 11:23
Arkadaşlar durum şu sebeple çok kötü siz ince ayrıntıyı kaçırıyorsunuz. 2 yıllık OHAL kalktı dün. Bu daha fiyatlanmamış birşey ve aslında çok önemli ekonomik etkisi olacak bir karardı. Peki ne oldu? HİÇBİRŞEY. Merkez bankası eriyor, gerekli baskılamayı yapamıyor, hem faiz hem dolar yürüyor. Bakalım g20 DE dÜNYAYI YÖNLENDİRECEK EKONOMİK KARARLAR SONRASI BİZE YANSIMA NE OLACAK. aMA GİDİŞAT dOLARIN GERİ GELEMEYECEĞİ İLE İLGİLİ

individual
20-07-2018, 11:32
Ohal kalkinca dolar euro gerilecek beklentisi bence cok yanlisti.

Sahsen benim boyle bir beklentim hic olmadi.

vectra-tuner
20-07-2018, 11:39
Ohalin kalkması hiçbirşeyi ifade etmez, şu anda valilere öyle yetkiler verildiki kaşın üstünde gözün var diye atarlar içeri..

Zaten şu anda rejim değişti yani sürekli ohal anlamına geliyor hatta daha fazlası..

_opeth
20-07-2018, 12:29
OHAL'in kalkmasıyla beraber iflas ertelemeler çoğalacak. millet borcunu yapılandırdığından nakit akışı minimum olacak filan gözüken o

vectra-tuner
20-07-2018, 13:22
İflas erteleme yine yapılıyor, Konkordato ilan ediyorlar bu seferde.. Bizimde başımızda var Ohal'den önce iflas erteleme istemişlerdi , Ohal geldi bu seferde mahkeme habire uzatıp uzatıp duruyor.. Yani bir nevi tepeden talimat geliyor , o sebeple değişen birşey olmaz.. Normalde Ülkerin, Doğuşun çoktan temerrüde düşmesi gerekirdi ama birşekilde engelliyorlar

hakotech
20-07-2018, 14:48
Artık foruma pek giremiyorum ama son sayfaları okudum,güzel görüşler,öneriler,paylaşımlar oluyor,daha sık girmeye çalışacağım :) nacizane bir görüşümü sunmak isterim sizlere,tabiki sadece ve sadece kendi fikrimdir bu,doların kasım,aralık ayı gibi 5.05 yada 5.1 seviyelerine yükseleceğini düşünüyorum,sebebi şu veya bu diyemem hissiyat işte 😬

_opeth
20-07-2018, 15:06
İflas erteleme yine yapılıyor, Konkordato ilan ediyorlar bu seferde.. Bizimde başımızda var Ohal'den önce iflas erteleme istemişlerdi , Ohal geldi bu seferde mahkeme habire uzatıp uzatıp duruyor.. Yani bir nevi tepeden talimat geliyor , o sebeple değişen birşey olmaz.. Normalde Ülkerin, Doğuşun çoktan temerrüde düşmesi gerekirdi ama birşekilde engelliyorlar

OHAL'den önce Kırkpınar lokantası iflas erteleme aldı Kayyum atadılar şimdi ise tamamen kapandı. Bu durumda Ülker'de filan kayyum mu var?

997TT
20-07-2018, 15:12
Ohal in kalkmasi cokdan fiyatlandi,olur mu oyle sey. Uzamayacak dendigi andan itibaren itibaren.
Ohal den ote somut adimlar bekliyor piyasa ve aticak halleri yok.
Cok para cikisi oldu gecen hafta,bu hafta nispeten devam ediyor...
Uretimi durduran politikalar sonucunda buraya geldik ama halkin %50 si memnun. Insallah dolar 10 olur,ne oyle fakur fakir tek basamakli rakamlar. Saraylarda yasayan yoneticimiz var,kiskansinlar. Canimiz,kicimiz feda...

CND
20-07-2018, 15:28
OHAL'den önce Kırkpınar lokantası iflas erteleme aldı Kayyum atadılar şimdi ise tamamen kapandı. Bu durumda Ülker'de filan kayyum mu var?

Aslında yok ancak normal şartlarda olması çok da şaşırtmazdı. Bahsi geçen iki firmanın da vadesi gelen ancak ödeyemedikleri kredileri var. Ülker tarafındaki krediler bankalar için o kadar önemli ki bankalar ortak bir yapı kurarak bu krediyi yapılandırdılar.

Yani "Bankaya 1000 $ borcun varsa bu senin sorunun, 1.000.000.000 $ ise bankanın sorunu" cümlesinin haklılığı bir defa daha ortaya çıktı.

Hatta Ülker tüm varlıklarını y.dışı merkezli çatı şirketi Pladis 'de topladıktan sonra bankalara bu teklifi yaptı. Bir bankanın yöneticilerinin toplantıyı sinirle terk ettiği çok konuşuldu ama günün sonunda anlaşma zemini buldular.

Ülker'e tanınan imtiyaz, tüm borçlu dev şirketler tarafından kullanılarak yapılandırma anlaşmaları yapıldı / yapılıyor. Hal böyle olunca o çok güvendiğimiz, yaşadıklarından çıkarttığı dersler / reformlar ile hep ayakta kalacağına inandığımız bankalarımız birer bomba halini almış oldu.

Sonuç olarak senin veya benim başıma gelse çok kısa sürede tüm şirketi yağmalayacak imkanları olmasına karşın yapmayıp, riski bankalar üstleniyorlarsa burada mutlaka bir engelleme olmalı diye düşünüyorum.

vectra-tuner
20-07-2018, 15:40

Kırkpınar nire Ülker nire... Arkadaş güzelce yazmış, Ülkerin sahibi olan abi Ülkerin hisselerini ingiltere'de bulunan Pladis adlı firmaya devrettikten sonra borcu ödeyemeceğini söyledi.. Rakam 6 Milyar usd bilinen... Bu kredilerin takibe düşmesine Hükümet de izin vermedi çünki bu yüzdürülen krediler resmiyete takipteki krediler şeklinde dökülürse Bankaların takipteki kredi oranları nerelere varır bir düşünün... Şimdi enerji sektörü haberleri var, Rakam ise 50 Milyar Usd...

Bankalar küçük orta işletmelerin ipini kolayca çeker ama büyüklerin ipini çekemez, adam zaten tedbir almış.. Herhangi bir el koymada İngiltere ile muhattap olursunuz...

GokhanRS
20-07-2018, 15:53
Kırkpınar nire Ülker nire... Arkadaş güzelce yazmış, Ülkerin sahibi olan abi Ülkerin hisselerini ingiltere'de bulunan Pladis adlı firmaya devrettikten sonra borcu ödeyemeceğini söyledi.. Rakam 6 Milyar usd bilinen... Bu kredilerin takibe düşmesine Hükümet de izin vermedi çünki bu yüzdürülen krediler resmiyete takipteki krediler şeklinde dökülürse Bankaların takipteki kredi oranları nerelere varır bir düşünün... Şimdi enerji sektörü haberleri var, Rakam ise 50 Milyar Usd...

Bankalar küçük orta işletmelerin ipini kolayca çeker ama büyüklerin ipini çekemez, adam zaten tedbir almış.. Herhangi bir el koymada İngiltere ile muhattap olursunuz...

Bankalara hiç ama hiç acımıyorum. Hepsi yalakalıktan devlet arkasında bu projelerin mantığıyla çok uçuk kredileri yandaşlara verdiler. Hatta özel bankalar dahi yukarıdan bir telefonla kredibilitesi o rakamlara mümkün olmayan firmalara finansman sağladılar. Liyakat yoksa özel sektörde olsa batış zaruri hale gelir.

Şimdiyse paralarıyla rezil oluyorlar. Hatta açıklayamayacağım bir yerden aldığım bir bilgiye göre yine böyle çok uçuk rakamlarda olan bir krediyi yapılandırırken, kredinin verilme dönemindeki faizinden çok daha aşağıda faizle yapılandırmak zorunda kalındı. Yani bankanın kar kısmı uçtuğu gibi aslında kredilerden zarar etmeye başladılar vade uzunluğu ve enflasyon sebepli.

Ana parayı kurtarsak yeter durumuna düşüyorlar şuanda. Bu bankalar için direk zarar demek.

Ben banka hisselerinin yakın tarihte toparlabileceğine inanmıyorum...

Olmaz ama yine de benim şahsi görüşüm tavsiyem, batması imkansız olan bankalar dışında her yere faiz yüksek diye yüklü para yatırmasın insanlar.

İşin sonunda hep alın teriyle 300-500 biriktirmiş adamlara olur olan. Büyükler işini bilir geçmişte ki gibi ömrünü geçirebileceği rakamlarla kaçar giderler.

Devletin liyakat esasına uymadan şirketlere destek çıkıp büyütmenin sonuçları çok kötü olacak. İnsanlar amaan onlar kodoman bişey olmaz bana ne kodomanların milyar dolarından modunda :D Canlarım benim bir bilseler bu batışların sonu batanı değil de hep halkı zor duruma soktuğunu.

Yigit-Y
20-07-2018, 20:44
Ülker ve Doğuş bu ülkenin en akıllı şirketleri

Çakallık buna denir

Borcum borç ama nah alırsın geldi aklıma

Müstehak

Bankalara birşey olmaz

Olan bize olur :)

McKrop
20-07-2018, 22:36
Ülkenin %50sinin akıllanması için aniden piyasa anormal rakamlarda çökmesi gerekiyor. Mesela dolar bir anda 8lira olmalı. Hani şok geçiren adama bi tane tokat yapıştırırsın kendine gelir ya aynen öyle öyle bi tokat lazım. Alıştıra alıştıra boğdukları için yüzdüklerini zannediyorlar.

GokhanRS
20-07-2018, 22:53
Ülkenin %50sinin akıllanması için aniden piyasa anormal rakamlarda çökmesi gerekiyor. Mesela dolar bir anda 8lira olmalı. Hani şok geçiren adama bi tane tokat yapıştırırsın kendine gelir ya aynen öyle öyle bi tokat lazım. Alıştıra alıştıra boğdukları için yüzdüklerini zannediyorlar.

Aha şuraya yazıyorum, dolar 10 tl görecek ve gördüğün diyecekler batının oyunları, savaşta alamadılar parayla ülkemizi almak istiyorlar diyecekler.

Bu halka birlik olma zamanı kemerleri sıkın diyecek. Bu halkta inanacak. Ben umudu kestim bu halktan. 10 tl filan hikaye.

Doların yükselmesiymiş fakirlikmiş hikaye. Hiç zengin olmadılar ki zaten :)

Çabuk unuttuğunuz için söylüyorum 2001 ocak ayında dolar 70 kuruştu sıfır atılmış olsa idi :) 7 kat artan dolar devirmedi bunları ne devirecek 10 kat olması mı?

997TT
21-07-2018, 00:28
Cok guzel yazmissin...
Malesef yalani guzel soylersen sorun yok,halk zaten inanmak istedigine inaniyor...
Dis gucler yalani guzel yalan... Bilmiyor ki uretmeyen ulkenin parasi degersizlesir... Gelde anlat...

GokhanRS
21-07-2018, 00:48
Cok guzel yazmissin...
Malesef yalani guzel soylersen sorun yok,halk zaten inanmak istedigine inaniyor...
Dis gucler yalani guzel yalan... Bilmiyor ki uretmeyen ulkenin parasi degersizlesir... Gelde anlat...

en kötü bi beş senede sabit kurla kandırırlar milleti. ondan sonra seyir eyle felaketi abi :)

senin fikrin nedir bu konuda? çok dillendirir oldular bu aralar. bana riskleri paramızın değer kaybetmesinden daha kötü gibi geliyor.

997TT
21-07-2018, 10:40
Damat bir donsun,bilgileri almaya calisayim,sonra bakariz ama bu yasadigimiz asil firtina oncesi,fragman gibi.
Inanilmaz.para basiyoruz arkadaslar, öyle böyle degil...

Yigit-Y
21-07-2018, 11:40
ahaber doların belini kırdık diyahhhhh

:D:D:D

Coming Soon Türkiyem :D

CEMAL
21-07-2018, 21:21
Doların 1-2 ay içerisinde 5 tl yi görmesini bekliyorum. Hatta şimdiye kadar görmemesi beni çok şaşırttı. Özellikle seçimden sonraki gelişmeler neticesinde gündüz vakti 5tl yi denemesini bekliyordum ama olmadı.

Kura müdahale edildiğini düşünüyorum. Nedenleri ise, kabinenin açıklanmasından önceki haftadan itibaren her sabah saat 8 itibari ile yağmur gibi satış geliyor. Sabah sert satış gelince insanlarda dolar düşecek algısı oluşuyor ve uzak duruyor ( Güzel taktik ). Gündüz dolar düşüyor, gece çıkıyor. Hatta satışlar o kadar kuvvetli ki , geçen hafta dolar globalde aşırı güçlü olmasına rağmen, dolara karşı değer kazanan tek para birimi TL idi. Ta ki Rahip Brunson davası sonucuna kadar.

Önümüzdeki salı günü TCMB ppk toplantısı var. Başkanlık sistemindeki ilk toplantıları ve çok kritik bir toplantı. geçen ay enflasyon %15.4 geldi ve önümüzdeki 1-2 ay bu enflasyonun biraz daha artması bekleniyor. %17.75 olan TCMB faizi bu enflasyon değerleri karşısında yetersiz kalıyor ve faiz artışı gerekiyor.

Dananın kuyruğu da burada kopuyor. TCMB artık damada bağlı çalışan bir kurum. Reisin de faize karşı olduğunu bilmeyen yok. Bankanın bağımsızlığı şuan sorgulanmakta. Eğer faiz arttırmazlarsa işler karışır. Normalde ekonomi bakanı " TCMB bağımsızdır ve gerektiği yerde gerekeni yapar" der ve faiz artışı sinyalini verir ( aslında bunu TCMB başkanı söylemeli ama bağımsızlık??) ve dolar düşmeye başlar. Ama damat böyle bir şey demedi. Deseydi, dolar şuan 4.70 seviyelerindeydi.

Gelişmiş ülkelerde bu iş nasıl oluyor peki. Daha 2 gün önce canlı örneğini yaşadık. Doların globaldeki aşırı güçlenişi sebebiyle Trump, twitter üzerinden amerikan merkez bankası FED'i eleştirdi. Bir kaç saat sonra Fed yetkililerinden açıklama geldi. Özetle: " Trump istediğini desin biz politikalarımızı sonun kadar uygulayacağız" dediler.

Şimdi PPK toplantısından eğer faiz artışı gelirse , faizin büyüklüğüne göre 4.70 civarına kadar geri çekilme olur. Beklentinin üstünde faiz artışı olursa 4.70 altına gelir ama 4.50 ler bence artık çok zor.

Diğer olasılık ise faiz arttırmaması. O zamanda dolar 5 tl yi görür.

Alarmınızı 24 temmuz saat 14:00 kurun ve karara göre pozisyon alın. Hatta bir kaç dk erkene kurun. Çünkü 14:01 olmadan herşey bitmiş oluyor ya çıkmış ya inmiş oluyor.

ytd

Yigit-Y
21-07-2018, 21:25
Dolar şuan faizle iniyor

Halkımız faize gidiyahhhh

Bizimkiler para basiyahhh

Yoksa 5.20i dik 290 hp lik hemide :)

vectra-tuner
23-07-2018, 14:20
Bugün bir miktar daha döviz alımı yaptık.. Yarın dananın kuyruğunun kopma tarihinin başlangıcı...

Faiz artarsa kurlar geri çekilir sonra geri yerine gelir, aşırı yüksek faizleri bir ilave daha yapılması demek ekonomiyi iyice daraltmak demek sonucu ise işsizliğin patlaması, satışların daha da durması, vergi gelirlerinin azalması, yabancıya daha fazla kar transferi verilmesi... Sonucu Big bang

Faizi artırmaz ise yine aynı şeyler olacak bu sefer faizi piyasalar yükselicek...

Her şekilde işimiz zor

CEMAL
23-07-2018, 18:49
Cumartesi günü bahsettiğim açıklamayı, pazar günü G20 zirvesindeyken damat yaptı ve " piyasalarla inatlaşmayacağız " dedi.

Piyasa bunu faiz artışı olarak algıladı ve dolar 4.73 e kadar geriledi. Ama hala bi şüphe var ya faiz artışı gelmezse diye.

Şuan faiz artışı kısmen fiyatlandı. Beklenti olan 100 baz puan artış gelirse 4.70 ve belki bir miktar altı gelir sonra kur tekrar aynı seviyeye gelir. Üstünde bir artış gelirse 4.65e kadar düşüş olabilir.

İçeride çok olumlu gelişmeler olmadan ve dolar globalde aşırı ucuzlamadan artık 4.50leri bir süre göreceğimizi düşünmüyorum.

ytd

Yigit-Y
23-07-2018, 20:36
Damat ne derse desin

Dolar 2 lira da görmek istiyorsa

Bütün kamu ihalesine katılan şirketlere kayyum atanacak

Satılan özelleştirilmesi yapılan her kurum kamu malı olacak

Ayakkabı kutuları yurtdışından geri getirilecek

Öyle faiz çıkarmakla matbaa dan para basmakla

O dolar düşmez o dolarda adamın başına bela olur

Dolar kurunuda sabitleyecekler bence

İzleyin görün bunlar kuzey kore modeli yönetim anlayışındalar

Kuzey kore hayali haberleri vardır tv kanallarında

Onun aynısı yaşanıyor şuan bu ülkede

Gidişat freni patlamış kamyon

Garantinin hisse fiyat grafiği herşeyi anlatıyor aslında

Yabancılar bu ortamda faiz yemini yemesini bekliyoruz

Dışardan başka türlü para gelmiyor :)

CEMAL
23-07-2018, 22:36
Faizi arttırmanın amacı doları düşürmek değil, doların ateşini söndürmek içindir. Yapısal düzenlemeler için zaman kazanmaktır. Yani ameliyattan sonra alınan ağrı kesici sizi nasıl iyileştirmiyor sadece acılarınızı bir süre dindiriyorsa, faiz artışı da böyle bir şeydir.

Faiz artınca insanlar faiz getirisi yüksek olduğu için döviz bozdurup faize geçerler. Özellikle carry trade yapan yüksek riski seven yabancı yatırımcı dolarını getirip ülkeye sokar, tl ye çevirir ve faize yatırır. Piyasada dolar fazlası olunca da fiyat düşer. Doların tekrardan ne zaman yükleceği belirsiz olduğu için yabancı parasını bir süre sonra tekrar dolara çevirip ülkeden çıkar. Bu aradaki süre için faiz artışı yapılıyor aslında.

Önemli olan bu süre zarfında ekonomi yönetiminin yapısal reformlar yaparak ekonomiyi tekrar rayına sokması gerekmekte. Asıl sıkıntı da burada çıkıyor. 16 yıldır bu reformları yap(a)mayanlar, dolar 4.92ye giderken gerekli müdahaleyi yapmayıp daha sonra yüzleri bile kızarmadan " artık piyasalarla inatlaşmayacağız" diyenlerin önümüzdeki 16 ayda bu reformları yapması beklenmez.

Şuan Merkez bankası hakkında çok büyük bir algı bozulması var. Mecbur kaldıkları ve bunu algıyı düzeltmek için faiz arttıracaklar. Yoksa faiz arttırmazlardı.

Hatta bu faiz artışının son kez yapılacağını düşünüyorum. Artık dolar 6tl yi görmeden müdahale yapacaklarını sanmıyorum.

997TT
23-07-2018, 23:15
16 yil dememek gerek,2007 yilina kadar dervis reformlarını uyguladık,sonra simardik. Ama bankalar cok guclu hale geldi.
Simdiki sorun asiri karsiliksiz para basmak-doviz getiricek isletmeletin azalmasi ve yerine yenisi gelmemesi. 2009 dan itibaren asiri betonlasmaya yatirilan paralar ve israf ekonomisi....
Halkda yalanci bir zenginlik oldu,emtialar dustu(basta petrol ve celik)yani herşey bu iktidarin lehineydi.
Malesef simardik ve ithalati ozendirdik.
Ama rüzgar dondu ve kicimiz acikta...
Reformalar yapilsin,en erken 1 seneye cevabı ni aliriz.
Yarın brklenti usyu olursa 60 dip...

Cimmeria
24-07-2018, 08:55
Damat ne derse desin

Dolar 2 lira da görmek istiyorsa

Bütün kamu ihalesine katılan şirketlere kayyum atanacak

Satılan özelleştirilmesi yapılan her kurum kamu malı olacak

Ayakkabı kutuları yurtdışından geri getirilecek

Öyle faiz çıkarmakla matbaa dan para basmakla

O dolar düşmez o dolarda adamın başına bela olur

Dolar kurunuda sabitleyecekler bence

İzleyin görün bunlar kuzey kore modeli yönetim anlayışındalar

Kuzey kore hayali haberleri vardır tv kanallarında

Onun aynısı yaşanıyor şuan bu ülkede

Gidişat freni patlamış kamyon

Garantinin hisse fiyat grafiği herşeyi anlatıyor aslında

Yabancılar bu ortamda faiz yemini yemesini bekliyoruz

Dışardan başka türlü para gelmiyor :)

doların 2 lira olması için sabit kur bile yetmez bu ülkede...

GokhanRS
24-07-2018, 09:28
garantinin yeni özelliği güzel olmuş.

dolar hedefini belirliyorsun. belirlediğin süre içinde belirlediğin tutarı görürse otomatik olarak satın alıyor. tüm gün ekran başında beklemiyorsun hedefini görünce almak için. ben sevdim.

B16
24-07-2018, 10:33
garantinin yeni özelliği güzel olmuş.

dolar hedefini belirliyorsun. belirlediğin süre içinde belirlediğin tutarı görürse otomatik olarak satın alıyor. tüm gün ekran başında beklemiyorsun hedefini görünce almak için. ben sevdim.

garantinin allah belasını versin havale bile 3,5tl
enpara vekalet ile işlem kabul etse şirket hesabını geçiricem direk

GokhanRS
24-07-2018, 11:06

doğrudur millet şikayetçi. ben havale eft herhangi birşeye herhangi bir ücret ödemediğimden bana kullanışlı bir banka.

individual
24-07-2018, 11:08
Garanti efsane ya :)

İsin sakasi selam versen borclu cikarsin.

Havale eft ucretsiz ama vdf kredi odemesi ucretliydi.

Sistemde havale eft yaptirmiyordu.Odeme bolumunden yapabilirsiniz diyordu.

O zmnda ucret kesiyordu.

B16
24-07-2018, 12:08
az önce eft yaptım 5,25 aldı akşam 4'den sonra yapınca 7,50tl almıştı sokarım öyle bankaya
sadece kredi kartını kullanıcam

GokhanRS
24-07-2018, 12:10
az önce eft yaptım 5,25 aldı akşam 4'den sonra yapınca 7,50tl almıştı sokarım öyle bankaya
sadece kredi kartını kullanıcam

senin yerinde olsam gider müdürlerinden randevu alır karşısına otururdum. bahsettiğin rakamlar çok uçuk. biz 1 kuruş bile ödemiyoruz. Esnaf filansan anlaşabilirsin. Boşa para ödüyorsun. İşçiysen de zaten direk banka değiştir.

B16
24-07-2018, 12:12
hızımı alamadım kredi kartını mecbur kullanıcam garantinin paypal var onda ama nah garanti ile çalışırım batsın ibneler svhis

B16
24-07-2018, 12:14
senin yerinde olsam gider müdürlerinden randevu alır karşısına otururdum. bahsettiğin rakamlar çok uçuk. biz 1 kuruş bile ödemiyoruz. Esnaf filansan anlaşabilirsin. Boşa para ödüyorsun. İşçiysen de zaten direk banka değiştir.

Şahıs şirketi artık mikro kobimi ne zikimse ondanız bi de pos cihazım var bunlardan ertesi gün hesabıma geçmesi şeklinde anlaştım bir kesiyolar bir kesiyolar kafayı yersin.
valla çıldırdım sokarım onların bankasına

BARR
24-07-2018, 12:51
Baştan sona dinlemenizi öneririm:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4Blkuiw0WI

Cimmeria
24-07-2018, 13:02
1 dakika içinde 4.75den 4.90a fırladı dolores... hadi geçmiş olsun

B16
24-07-2018, 13:03

faiz artışı gelmedi mi?

Cimmeria
24-07-2018, 13:04
faiz artışı gelmedi mi?

bence gelmedi ki böyle sıçradı ve gidiyor

GokhanRS
24-07-2018, 13:05
elim sat butonuna gidiyor. diğer elim tutuyor :D

vectra-tuner
24-07-2018, 13:06
Mb doğru hamle yaptı.,

Faiz artırsa idi kur gevşeyecek sonra apar topar alım gelicek ve kısa sürede hem dolar hem faiz patlayacaktı... Gerçi şimdi de pekbirşey değişmeyecek piyasa faizleri artırır otomatik olarak

Diğer türlü faiz artırımı yapsa idi bir süre sonra daha fazla faiz artışı talebi gelicekti piyasa dedikleri fonlardan...

B16
bence gelmedi ki böyle sıçradı ve gidiyor

Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2141299-merkez-bankasi-faiz-arttirdi)

link yanıtlmasın faizi sabit tutmuş merkez bankası

GokhanRS
faiz sabit kaldı açıklandı az önce. o yüzden fırladı birden zaten

imprezaWRC

Euro'da 5,74 TL oldu

VteC_MaNiaC
artış gelmedi sabit tuttular.. hadi geçmiş olsun

hayır piyasalarla kavga etmiycez diyip bunu yapmakta entresan tabi

GokhanRS
24-07-2018, 13:07
ben arttırması taraftarı değilim. bırakın dolar uçabildiği kadar uçsun.

B16
24-07-2018, 13:08
sterlinin ne günahı vardı allahsızlar ne güzel 6,24'de geziniyordu. :(

Octavia RS
24-07-2018, 13:08
Baştan sona dinlemenizi öneririm:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4Blkuiw0WI

Makro bilgisinden tavırlarına kadar sevdiğim nadir ekonomistlerdendir

Cimmeria
24-07-2018, 13:10
bankalarda faiz 18-19lara dayandı daha arttırsalar ortalıkta dönecek para kalmayacak :) valla yerel seçime kadar 5.50yi bulur bence, yerel seçimden sonra 5500den vtec açar kesici nerde keser bilmiyorum :)

vectra-tuner
24-07-2018, 13:14
elim sat butonuna gidiyor. diğer elim tutuyor :D

Ben eskiden bunu yapıyordum ara sıra, şimdi cesaret edemiyorum... Abd 10 yıllıklar da uçuyor ilaveten bu Borsadaki satılan hisse karşılığı yabancı parayı Dövize çevirir diye düşünüyorum.. Kısaca artık yüksek kura alışmak zorundayız çünki en azından ıvır zıvır ithalatı keser..

GokhanRS
24-07-2018, 13:21
Ben eskiden bunu yapıyordum ara sıra, şimdi cesaret edemiyorum... Abd 10 yıllıklar da uçuyor ilaveten bu Borsadaki satılan hisse karşılığı yabancı parayı Dövize çevirir diye düşünüyorum.. Kısaca artık yüksek kura alışmak zorundayız çünki en azından ıvır zıvır ithalatı keser..

yapacak birşey yok. bende al sat işini son 1-2 aydır bıraktım. eskisi gibi değecek kadar iniş çıkış yok. sürekli çıkış var yani. aslında %3-5 le bile dövizi bankaya koymak mantıklı. kar ettirmesin ama en azından 5 yıl sonra param aynı değerinde kalır TL ye kıyasla insanların gözünde bu kar ama işin aslı zarar etmemek.

son seçimden sonrada yemin ettim zaten kimseye üzülmüyorum. tl maaş alanlar düşünsün şimdi.

vectra-tuner
24-07-2018, 13:29
Mb'nin faiz artırmayacağı belli idi...

Aslında PPK öncesi Cb.'de söyledi, Bak bi daha bu fırsatını bulamazsınız bundan sonra muhattabınız biziz diye...

5 Lirayı kolay geçicez gibi duruyor...

CEMAL
24-07-2018, 14:15
piyasaların önünde olacağız, piyasalarla inatlaşmayacağız diyip insanları faiz bekletisine soktular. Bunun faturası ağır olur. 5 liranın önü açıldı artık. Fazla beklemeyeceğimizi düşünmüyorum.

997TT
24-07-2018, 15:07
Mb'nin faiz artırmayacağı belli idi...

Aslında PPK öncesi Cb.'de söyledi, Bak bi daha bu fırsatını bulamazsınız bundan sonra muhattabınız biziz diye...

5 Lirayı kolay geçicez gibi duruyor...

Buna katilmiyorumbu aciklamadan sonra doviz satisi oldu hatta 100puani fiyatladi endeks ve doviz.
Bu kadar sert hareket etmesinin sebebi,beklenti yaratip yapmamak...
Yoksa artirmasaydi ve beklenti yaratmasaydi(piyasa ile inatlasmiyacagiz) bu kadar sert hareket olmazdi.
Kamu harcalarini kisicakmis haspam,sarayin 1 aylik gideri memurlarin maasi...

vectra-tuner
24-07-2018, 15:21
Abi daha önce de yazdım Faiz artırmaz büyük ihtimal diye.,

Cb PPK öncesi konuştu ve aslında ipucu da verdi ama söylediğin gibi daha önce beklenti vardı artırıma dahil... En önemli noktalardan birisi de " İşsizliği tek haneye indireceğiz dedi" bundan sonra ekonomi yönetimi doğrudan bize bağlı dedi.. Faiz artırımı işsizliği artırır, dolayısıyla bu cümlesi bile anlayana tüyo bence..

Bence Mb doğru olanı yaptı, hatası bir önceki sefer yaptığı 500 Bp idi... Onun ceremesi çekiliyor şu anda... Bu İngilteredeki fonlar doymak bilmez

tuner faruk
24-07-2018, 15:39
15.000 TL kadar bir nakitim var 1-2 ay değerlendirmek için sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Sabah 4.74 USD kurunu gördüm alsammı alsammı diye tereddütte kaldım şuan pişmanım şuan için gemi kaçtı mı ? 2 ay sonra paraya ihtiyacım olacak tavsiyeleriniz nelerdir?

997TT
24-07-2018, 16:09
Simdi sen mantiken dusunuyorsun ve realistik bir ulkede bende senin gibi davranirim.
Ancak damat pazar gunu cikip,bundan sonra puyasalarin onunde olcagiz ve piyasalarla inatlasmiyacagiz dese ne anlarsin? Yada yurtdisinda paranin ana merkezlerinde tahviller yukseliyorken,normal bir piyasa oyuncusu ne anlar?
100puani fiyatladi ki pazartesi gorduk bunu ama bukadar beklenti olusturulup,uzerine "spekulasyon" yapar gibi artirmamak bize yakisirdi...
Tabiki artirmamali,yatirimlar ve uzun vade icin dogru ama girdi maliyetleri ve piyasa yapiliciligi yonunden buyuk handikap....

vectra-tuner
24-07-2018, 16:20
Abi sen haklısın ancak,

Ben dün paylaştım Döviz alımı yaptık diye, sebebi ise 1) Döviz gevşemişti 2) Faiz artsa idi kullandığımız kredinin maliyeti düşük kalacaktı 3) Artmasa ise Döviz fırlayacak kurdan kar edicektik..
"Piyasa ile inatlaşmayacağız" demesi ile bende bir an acaba dedim ama sonra düşündüm ki faiz artırmaz çünki 1000 kere denenmiş ve sonuç alınamamış birşey.. Sende biliyorsunki bu faizleri hiç kimse kaldıramaz, işsizlik patlar ki zaten şu an haber yapılmıyor Otomobil üreticileri vardiyaları azalttılar önümüzdeki dönem daha da kötü olucak yani birinci öncelik her ne olursa olsun işsizliğin önüne geçmek olmalı... Bu fonlara elini veren kolunu alamaz yarın daha da fazlasını isterler... Türkiye'nin sorunu 1)Hukuk 2) Üretimin olmayışı 3) Devletin çarçur etmesi bunlar dışında hepsi hikaye ne faiz ne döviz ... Bu saatten sonra çözümde yok, şu kadar şirket batacak kurdan diyorlar ama yapacak birşey yok.. Kangren olan yeri kesip atmak zorundasın şu an, ölmekten se sakat kalmak gibi birşey ama ...

997TT
24-07-2018, 18:28
Hukumet yada devlet bu sefer batmaz,neden? 2001 de borç devletin ustundeydi,suan 460miluar dolar borcun sadece 140milyar dolari devletin. Zaten akaryakittan,kayitli ekonomiden ve kesintikerden aldigi parayla yasar,olan ozel sektore olir. Olar da birbir bademlerin eline geçer, geçiyor da zaten. Yani bu sefer 2001 gibi olmayiz...
Ama bak gor,ne filmler donecek...

Yigit-Y
24-07-2018, 23:45
Simdi sen mantiken dusunuyorsun ve realistik bir ulkede bende senin gibi davranirim.
Ancak damat pazar gunu cikip,bundan sonra puyasalarin onunde olcagiz ve piyasalarla inatlasmiyacagiz dese ne anlarsin? Yada yurtdisinda paranin ana merkezlerinde tahviller yukseliyorken,normal bir piyasa oyuncusu ne anlar?
100puani fiyatladi ki pazartesi gorduk bunu ama bukadar beklenti olusturulup,uzerine "spekulasyon" yapar gibi artirmamak bize yakisirdi...
Tabiki artirmamali,yatirimlar ve uzun vade icin dogru ama girdi maliyetleri ve piyasa yapiliciligi yonunden buyuk handikap....

Damat direk spek yaptı zaten

Bundan sonra ne derse tersi algılamak gerek :):)

Yigit-Y
24-07-2018, 23:46
Faiz fiyatlanmıştı

Tayyep faize karşı olduğu için arttırmadılar

Piyasa bizimşe taştaş geçersen bu olur mesajı verdi

Aldı doları :)

excellency23
25-07-2018, 09:27
bu merkez bankasindakiler, faiz arttirimini önceden bilenler forexten ne para kaldiriyodur allah bilir. memur maasini bi senede milyon yaparlar valla :)

CND
25-07-2018, 10:12
En son içeriden bilgi edinerek elde edilen haksız kazanca (inside trader) verilen cezayı belli bir süre için kaldırmışlardı :) Acaba devlet memurlarını da kapsıyor muydu ? :)

909
25-07-2018, 10:21
4,7500 gelir mi? artık hayal mı?
Tahminlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Tahminlerinden dolayı kimseyi sorumlu tutma hakkım yok.Teşekkürler...

GokhanRS
25-07-2018, 10:29
umarım gelir benimde biraz dolar almam lazım ama geleceğini sanmıyorum. o yüzden ödeme günümde pahalı yüksek demeden alacağım.

Yigit-Y
25-07-2018, 10:31
doların düşmesi için

200 baz puan faiz arttırması lazım

yapamaz

dışardan dolar gelmesi gerek deli bulmaları lazım

deli yok gibi artık

düşmesi için bir neden yok yani

ama çıkması için tonlarca neden sayılabilir.

997TT
25-07-2018, 10:48
100 olsa yeterlydi,piyasaya ben burdayim mesaji verirdi...

B16
25-07-2018, 10:50
IMF ile el altından goruşuluyor mu?.. - Ahmet TAKAN (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/service/amp/imf-ile-el-altindan-gorusuluyor-mu-48252yy.htm)

IMF ile gizli'den görüşüldüğünü yazmış bir gazeteci ne kadar doğru?

vectra-tuner
25-07-2018, 11:48
997 TT abi seninle aynı şeyleri düşünüyoruz zaten,

Eskiden benim çocukluğumda Devlet bitikti ama orta halli kesim vardı ve beyaz yakalıların keyfi de oldukça yerindeydi...

Bu hükümet ilk geldiğinde kadroları çok iyiydi ve pekçok şeyde Devrim yaptılar.. Eskiden benzinlikler bile fiş vermezdi doğru dürüst arada sırada gider fatura alırdık ellerinde fazla faturaları olurdu.. Hemen pompalara otomatik fiş sistemini getirdiler her yerden vergi toparlamaya başladılar Devleti ayağa kaldırdılar.. Özelleştirmeler sayesinde haraç mezat satılmış olsada Devlet hem buradan gelir elde etti hemde 10 kişinin çalışacağı yerde 50 kişi çalışmasını bitirdi ... Ne olduysa 2. Dönem başlangıcında oldu herşey bozulmaya başladı geri

2008 Krizinde Imf ile ha görüştük ha görüşeceğiz diye Piyasaları sözlü yönlendirme ile CB ayakta tuttu ve her ne kadar krizden etkilenmiş olsakta bu bir başarıydı...

Fed'in para basması sonucu Dünyada faizler negatife inerken Dolar yağmuru sebebi ile Devlet bundan çok fazla yararlandı.. Bizim faizlerimiz o zaman da yüksekti ancak biz toplum olarak %145 senelik faizleri gördüğümüz için %10'lar bize bedava gibi geldi.. Herkes kredi çekerek borçlanınıp araba,ev,tatil,telefon ıvır zıvır alınca haliyle Devletin gelirleri deli gibi arttı... Bir yerden sonra da şaşırttılar iyice, Borç olduğunu düşünmeden her yere Mega proje, Köprü,Yol ıvır zıvır bastılar...

Bankalar kredi verdikleri zaman bu kredi üzerinden belirli bir miktarı zorunlu karşılık olarak Mb'ye yatırır.. Mb Zorunlu karşılıklara faiz vermeyi kesince o da bütçeye olumlu yansıdı ama maliyet kredi kullananlara yüklendi ancak yinede söylediğim gibi %145'lerden sonra düşünmedik bile bunu... Sonra Mb Zorunlu karşılık oranlarını artırdı ve haliyle Döviz rezervleri de biz borçlandıkça yukarıya çıktı onu da güçlü ekonomi Mb rezervlerine bakın edin diye yutturdular..

Sonra Gezi olayları başladı, ama Gezi'den hemen sonra Fed artık parasal genişlemeyi durduracağını açıkladı... Burdan sonra işler terse döndü ancak kimse kabullenmek istemedi, yine Mega projelere devam kararı alındı her yere döke saça para harcandı... Yap işlet devret şeklinde yapılan ihalelerde, ihaleyi alan kişi yurt dışından kaynak bulup yapıyı yapacak kar edecek sonra da devlete teslim edecekti bunun üzerine ihaleler yapıldı... Ancak bu kaynağı bulmaları mümkün değildi ve ihale sonrası İhaleyi alan kişiler yurt dışından kaynak bulsun diye geçiş garantileri gibi garantiler verildi ki yurt dışı ikna olsun.. Yine olmayınca bu sefer Devlet bankaları ve bazı özel bankalar devreye girdi ve krediyi de onlar verdiler... Ancak unutulmaması gereken HAZİNE kefil!!

Yani kısaca her ne kadar Özel sektör borçlu gözüksede asıl borçlu Devlet bunu unutmamak gerek... Bu saatten sonra da yapacak hiçbirşey yok,

Faizler şu anki koşullarda özel sektörü tamamen kilitlemiş durumda, İthalat enerji dışı düşüyor çünki hem faiz hem döviz patlamış durumda... Unutmayın ki Devletin en büyük gelir kaynağı KDV ve ÖTV'dir ... Araç satışları çakılmış durumda, Konut satışları durmuş vaziyette... Bu sebeple Devletin eskisi gibi vergi toplaması düşünülemediği gibi Tahakkuk eden Kdv ve diğer vergiler de ödenmiyor haliyle...

Şu anda bariz olarak para basılıyor basılmaya da devam edilecek... Devlet o kadar fazla borçlanıyorki Faizlerdeki yükselişin asıl sebebi bu... Bir şeye ne kadar fazla talep varsa o şeyin fiyatı o denli yükselir kaldıki Ekonomi Bakanı da artık Devletin kemer sıkacağını söylüyor ancak bir yandan da işsizliği artırmamak için faizlerin son sürat geriletilmesi gerekiyor.. Ama bunların hepsini yapması imkansız, bir yandan faiz artırıp bir yandan para basmak çok büyük ironi ama böyle idare etmeye çalışacaklar..

Dünkü Mb kararı son derece doğruydu düşüncemi yazmıştım önceden...

Şu anda benim gördüğüm Bütçe açığı jet hızıyla artıcak , Hazine nakit dengesi de hepten bozulacak çünki insanlarda para yok... , Birde hiçkimsenin dikkat etmediği şey Türkiye'de vadeli çek olayı var ve hiç kimse dolaşımdaki Çek senet miktarını tam bilmiyor... Bankalar kredi vermeyecek hale geldiklerinde Çeklerin senetlerin çoğu ödenmez ki Çek senet bir nevi para basmakla eş değer tek farkı ise parayı biz basıyoruz Çek tacirleri olarak.. Vadeli çek alıyoruz müşteriden ki belkide hatır çeki gidip onunla kredi kullanıyoruz ve alış veriş yapıyoruz devlet de vergi alıyor... Herşeyimiz çarpık ...

vectra-tuner
25-07-2018, 11:49
997tt abi seninle aynı şeyleri düşünüyoruz zaten diyecektim,
Adminlerden rica ediyorum en azından şu konu için editleme özelliği gelsin, bazen de yukarıdaki gibi karakterler çıkıyor okunmuyor konu..

brv
25-07-2018, 12:04
Şu konudaki gerçekli yaklamşımları görüyorum, işim düştüğü için gittiğim avmlerde peynir ekmek gibi satılan cep telefonlarını, full dolu yemek katlarını ve sinema kuyruklarını görüyorum...
Böyle başa böyle tarak, halk kendisi kemer sıkmıyorki devlet sıksın.

Yogi
25-07-2018, 12:14
vectra-tuner ilk satırı duzelttım, hata varsa bana yaz ben duzeltırım

_opeth
25-07-2018, 12:21
ülkenin ekonomik gücünü oradaki McDonalds fiyatına endeksleyebiliriz. 3-4 sene önce 15Liraya hamburger yerken şimdi kampanya yapıp iki hamburgeri 10TL'ye veriyorlar.

ChuckBartowsKi
25-07-2018, 12:35
ülkenin ekonomik gücünü oradaki McDonalds fiyatına endeksleyebiliriz. 3-4 sene önce 15Liraya hamburger yerken şimdi kampanya yapıp iki hamburgeri 10TL'ye veriyorlar.

Bu dediğinize hiç katılmıyorum dünyanın her yerinde üç aşağı beş yukarı fiyatlar aynı McDonalds ABD ekonomisi güçsüz sanırım 2-3$ a hamburger var...

Şu konudaki gerçekli yaklamşımları görüyorum, işim düştüğü için gittiğim avmlerde peynir ekmek gibi satılan cep telefonlarını, full dolu yemek katlarını ve sinema kuyruklarını görüyorum...
Böyle başa böyle tarak, halk kendisi kemer sıkmıyorki devlet sıksın.

Buna da katılmıyorum ülke ekonomisini AVM ye göre kıyaslamak saçma bir kişinin borcu olmaksızın geliri 2000 TL olabilir ve bunu gayet AVM de rahat olarak harcayabilir ekonomik kriz durumlarında restoranların satışları artıyor özellikle avm gibi fast food statüsünde satış yapanların sinema yemek kafeler bunlar kıstas değil.

brv
25-07-2018, 14:48
Bu dediğinize hiç katılmıyorum dünyanın her yerinde üç aşağı beş yukarı fiyatlar aynı McDonalds ABD ekonomisi güçsüz sanırım 2-3$ a hamburger var...

Buna da katılmıyorum ülke ekonomisini AVM ye göre kıyaslamak saçma bir kişinin borcu olmaksızın geliri 2000 TL olabilir ve bunu gayet AVM de rahat olarak harcayabilir ekonomik kriz durumlarında restoranların satışları artıyor özellikle avm gibi fast food statüsünde satış yapanların sinema yemek kafeler bunlar kıstas değil.

Saçma olan neresi?
Daralan piyasa ve azalan nakit akışını göre harcanan paranın azalması gerekiyor.
Esnafın kan ağlamasından, ödemelerin gelmediğinden, kapanan dükkanlardan bahsediliyor.
Fakat her taraf full gene maşallah.
Adamın cebinde her bankadan ayrı kredi kartı, batık limitler ve her ay asgarisi ödenen ekstreler var.
Geçtiğimiz yıllarda kara listeler temizlendi, niye kredi verecek adam kalmadığı için.
Dışarıda yemeğe verilen, özellikle fast fooda verilen para çöptür benim gözümde.

mikelazi
25-07-2018, 14:58

onunda sadece adı hamburger.içinde ne var allah bilir.bunların yüzünden olan küçük esnafa oluyor.piyasada lahmacuncudan çok pizzacı var.

2 senedir ne mc-ne burger.evde kendim yapıyorum mis.

_opeth
25-07-2018, 15:54
onunda sadece adı hamburger.içinde ne var allah bilir.bunların yüzünden olan küçük esnafa oluyor.piyasada lahmacuncudan çok pizzacı var.

2 senedir ne mc-ne burger.evde kendim yapıyorum mis.

en son zaten bi midem bulandı ondan beridir mc, burger uzak dursun. burger house, beeves, carls jr'a gidiyorum kırk yılda bir yiyince de çok dokunmuyor.

Yigit-Y
25-07-2018, 18:16
Mc Donalds ekonomisi

De ki inceyi çözemediniz ki

İktidarın ekonomi politikası o

Mc Donalds ekonomisi diye bir şey ve sadece türkiyede bu ekonomi

Abd nin bile haberi yok

ChuckBartowsKi
25-07-2018, 18:44
Saçma olan neresi?
Daralan piyasa ve azalan nakit akışını göre harcanan paranın azalması gerekiyor.
Esnafın kan ağlamasından, ödemelerin gelmediğinden, kapanan dükkanlardan bahsediliyor.
Fakat her taraf full gene maşallah.
Adamın cebinde her bankadan ayrı kredi kartı, batık limitler ve her ay asgarisi ödenen ekstreler var.
Geçtiğimiz yıllarda kara listeler temizlendi, niye kredi verecek adam kalmadığı için.
Dışarıda yemeğe verilen, özellikle fast fooda verilen para çöptür benim gözümde.

Ben diyorum ki ülke ekonomisinin iyi veya kötü olmasının dışarıda yemek yiyen veya sinemaya giden insan ile hiç alakası yok bu kısım saçma yani dışarıda 1000 kişi olunca ekonomi iyi 100 kişi olunca kötü mü? Bu kıstasa bakarsak Avrupa da iyi ve gelişmiş ekonomi sahibi ülkelerde dışarıda yemek yeme gezme dolaşma aktifliği Türkiyenin yarısından bile az bu ne demek?

Ülke ekonomisi 2015 ten beri 1 adım ileri hiç gitmedi hep dipte daha kötü ne olabilir ki dediklerimizi gördük bırakın sinemayı yemeği falan büyük şirketlerin piyasa durumlarına bakmak daha sağlıklı ve yeterli bence ülke de küçük büyük tüm şirketlerin kredi borcu var. %30 civarında krediler var bunlar duruken restoranlar kafeler kredi kartları iş mi yapar?

Kara liste yıllardır temizleniyor belli bir süre sonra 5 yıldı sanırım yeni bir şey değil sadece önceden bu kadar kredi çeken veya ödeyemeyen yoktu.

GokhanRS
25-07-2018, 20:02
sırbistanda burger king battı kapandı :D ucuzluğu işe yaramadı. çünkü normal esnaf hamburgeri aynı paraya 300 gr et koyuyor :D

Yigit-Y
25-07-2018, 22:24
sırbistanda burger king battı kapandı :D ucuzluğu işe yaramadı. çünkü normal esnaf hamburgeri aynı paraya 300 gr et koyuyor :D

Ordaki esnaf reyislere selam olsun

Burdaki esnaflarında :):)

Mutu
25-07-2018, 23:44
Ordaki esnaf reyislere selam olsun

Burdaki esnaflarında :):)

Buradakiler yolunda aş.

vectra-tuner
25-07-2018, 23:49
Arkadaşlar bugün dövizin gevşeme sebebi her ne kadar Papazın dolaylı yoldan (Ev hapsi) salınması gibi gözüksede asıl olay Imf ile stand by anlaşması yapılacağı haberi.. Şahsi düşüncem Imf ile anlaşma yapılacak haberi bizzat Hükümet tarafından kasıtlı olarak piyasaya sızdırıldı ki Fonlar kaçmasın.. Bunu Cb bizzat 2008 Krizinde sözlü olarak ha Imf ile anlaştık ha anlaşıyoruz diyerek başarmıştı ancak unutulmaması gereken hemen akabinde Fed bilanço genişletme kararı aldığı için Imf'siz kurtulmuştuk ve Cb epey ekmeğini de yedi seçimlerde.. Ancak bu sefer o beklenti gerçekleşmez ise bir anda tepe taklak gidebiliriz, Dövizde ayı tuzaklarına yakalanmayın düşüyor herşey güllük güllüstanlık derken terse döner aniden.. Bu sadece bir uyarı yaşım gereği hatırlıyorum dejavu gibi

997TT
26-07-2018, 00:32
Imf ile 2 haftadir gorusuyoruz.
Papaz meselesinden dolayi iliskiler yumusuyor beklentisi ama gidecegi yer belli...

MDeniz
26-07-2018, 06:10
Galiba birileri el altından doları sürüyor. Sırf Kılıçdaroğlu faizi arttırmada doları görelim lafını yedirmek için

GokhanRS
26-07-2018, 07:20
Arada hatırlayıp gülüyorum.

https://youtu.be/lf0kAVZGQNc

Sie liegt in meinen Armen...

vectra-tuner
26-07-2018, 09:04
Türkiye Dünyada tarih kitaplarında ders olarak gösterilmesi gereken bir ülke.,

Mb PPK kararı sonrası uçan kuru yatıştımak için 2 gün sonra salıverdi Rahibi... :D :D Arkasından da Imf ile görüşüyoruz haberini el altından piyasaya pompaladılar...

Ama beni dinleselerdi bugün Kur 2 lira idi...

Planım şu idi ; Hatırlarsanız yıllar önce Janet Yellen Fed başkanı iken İstanbul'a toplantı için gelmişti... İşte o zaman Yellen'ı tutuklasaydık bugün Abd parasal genişlemeden çıkıp faiz artıramazdı.. Ama dinlemediler beni sakalımız yokki sözümüze itimat edilsin

GokhanRS
26-07-2018, 09:13
Türkiye Dünyada tarih kitaplarında ders olarak gösterilmesi gereken bir ülke.,

Mb PPK kararı sonrası uçan kuru yatıştımak için 2 gün sonra salıverdi Rahibi... :D :D Arkasından da Imf ile görüşüyoruz haberini el altından piyasaya pompaladılar...

Ama beni dinleselerdi bugün Kur 2 lira idi...

Planım şu idi ; Hatırlarsanız yıllar önce Janet Yellen Fed başkanı iken İstanbul'a toplantı için gelmişti... İşte o zaman Yellen'ı tutuklasaydık bugün Abd parasal genişlemeden çıkıp faiz artıramazdı.. Ama dinlemediler beni sakalımız yokki sözümüze itimat edilsin

senin askerinin kafasına çuval geçiren amerikan askerleri için ailelerine sağ salim dönmeleri için dua ediyoruz diyen adamların fed başkanını tutuklamasını söylüyorsun. espiri yaptığını biliyorum ama ben 50 sene düşünsem böyle komik bir şaka bulamazdım :D

vectra-tuner
26-07-2018, 09:19
Ben o söylediklerini hiç unutmuyorum., Açılımlarını, Meğri meğrilerini say say bitmez zaten bezdim artık.,

Benim ailemde 1 Şehit 1 Gazi var, En son mezarlığa ziyarete gittiğimde bir baktım ne göreyim, Mezarlığın 1. Kapısının girişi 15 Temmuz Şehitleri olmuş ve diğerleri ortada yok .. Normalde 1. Kapının girişi uzun yıllar boştu., Şehit ayrımı yapan adamlardan ne hayır gelir ki... Çanakkale Şehitlerini bilmeyen adamlar, resmi rakam 90 bin Gayri resmi gerçek rakam 250.000 ki sakat kalanlar hariç... Nufüsün 10 Milyon olduğu bir dönemde 250 bin Şehit ve sayısız yaralı... Yani Ailesinden Şehit veya Gazi olmayan kalmamış...

Biz Şuursuz bir milletiz, fazla düşünmeye gerek yok.

Yigit-Y
26-07-2018, 09:31
İMF borç para alırsa varyaaaa

öfff diyorum

sıçıp sıvama 2001+ kriz loading diyorum direk :D

Uur
26-07-2018, 10:06
Dolar için şuan alış seviyesi olur mu ? Tecrübeli abiler bu gidişe göre alış fırsatı için beklemek mi lazım yoksa 4,82-4,85 arası alınır mı ? Gerçekten kestirmek çok zor en ufak haber yükseltmeye yetiyor düşürmeye yetmiyor ne yapmak lazım bilemedim.

vectra-tuner
26-07-2018, 11:03
Dolarda alım seviyesi kimse veremez, vermemelide..

Ancak altın kural şu Dolar çıkarken değil düşerken alınır ki insanların çoğu Doları düşerken almaz ve hata yapar...

Örnek vereyim , Kur 5.1 tl üzerini görse ve birkaç gün orada kalsa 4.98'den alınır kademeli olarak... Yani zirveden en az %5-6 aşağısından alacaksınız ki değsin... Kurban bayramı öncesi kısmet olursa biz Döviz borçlarımızın %100'ünü kapatmış olacağız Allah'tan bir aksilik çıkmazsa...

Şahsi olarak da PPK'dan bir gün önce Altın aldım., Ben Dolar almıyorum Altının ihya edeceğini düşüyorum çünki .

997TT
26-07-2018, 11:12
Altin in sana vefa borcu var 1340 lardan beri :)

vectra-tuner
26-07-2018, 11:19
Abi 1340'larda almadım., 1.300 Usd altı her yer alım için bana uygun., Birde geçmiş hareketleri atlıyorsun 1.200 Usd altı alımlarım da var.,

Ben Dolara kuruş yatırmam , Defalarca söyledim Dolar ile mal alıyoruz Dolar sadece bir araç bizim için.,

Şöyle düşünün Dolarda Abd'deki enflasyon kaybı kadar değer kaybediyor, Yani Dolarda eriyor bir anlamda yıllar içerisinde., Altının çıkarma maliyeti zaten 1.150 Usd.
Altın alarak hem faiz yememiş oluyorum hemde Mevduat faizinden çok fazla getirisi oldu bugüne kadar..

İlla Dolar alacağım faiz bana uyar diyenler için Dolar faizi %5 ... Tl'ye yatırmaktan çok daha mantıklı

vectra-tuner
26-07-2018, 11:23
Altin in sana vefa borcu var 1340 lardan beri :)

Tl Mevduatçıların senelerdir bu Aziz millete vefa borcu var., Ne demişler " Altın yere düşse değerini kaybedermi , tenekiyi parlatsan hiç çeyrek altın edermi" diyerek rahmetli Barış Manço abimizi de analım bu arada.

orkuteren
26-07-2018, 15:13
ileriki dönemde faizler için öngörünüz nedir tecrübeli arkadaşlar.

MK8800
26-07-2018, 15:22
458 sayfadır batıramadınız memleketi

Bi 458 sayfa daha batıramazsınız ne olsa çok kötüyüz bittik başka yorum yok

Yigit-Y
26-07-2018, 18:40
Ülke batmışda kimsenin haberi yok

Ekmek alamayacak duruma gelmeden de kimse anlayacak durumda değil

ChuckBartowsKi
26-07-2018, 21:10
458 sayfa önce Ferrari 458 fiyatı ile şuan ki fiyatını karşılaştırsak sanırım yeterli olur farklı bir bakış açısı hamburgerden sonra

uygarr
26-07-2018, 21:19
Etli Ve Kallavi Bir Şey Geliyor.......

Yigit-Y
26-07-2018, 21:22
458 sayfa önce Ferrari 458 fiyatı ile şuan ki fiyatını karşılaştırsak sanırım yeterli olur farklı bir bakış açısı hamburgerden sonra

O da değişik bir bakış açısı :)

Sakarya Akp Milletvekili daha iyi bir ona sormak gerek

O değil abd başkanı bir tweet atıyor

Ülkemizde dolar aniden 4.77 den 4.87 lere filan zıplıyor

Bu abd nasıl bir ülkedir

Bir rahip tweeti bir faiz puanı iki günde birileri güzel koydu

Oyuncağa döndürdüler hepten doları :)

vectra-tuner
27-07-2018, 09:03
Bu siteye üye olan kişilerin %80-90'ı bu ülkenin asla batmasını istemez batsa da geri çıkarız kimsenin endişesi olmasın, burnumuz sürtüyor az daha sürter ... Abd'nin Türkiye Cumhur başkanını tehdit etmesini ne hakiki Atatürkçüler ne iktidarı sevmeyen muhalifler nede aklı başında hiçkimse kabul etmez şiddetle reddeder.. Başımıza bu sebepten bir iş gelirsede herkes Cumhur başkanının yani Erdoğan'ın sonuna kadar arkasında durur ki bizim ülkemiz Abd karşıtlığının en yüksek olduğu ülkelerden birisi.. Biz arap değiliz dolayısıyla şuursuz bir millet değiliz her ne olursa olsun...

Başımıza gelmeyen kalmadı ve elbette bedelini ödüyoruz... Çok uzatmaya gerek yok gerektiğinde kenetlenmesini gerektiğinde de araya mesafe koymasını biliriz.. Bizim ülkemizde hala vatanını sonuna kadar savunacak insan sayısı azımsanamayacak kadar çok.. Abd'nin amına koyayım ilk defa açık küfür yazıyorum burada

vectra-tuner
27-07-2018, 09:06
Şunuda söyleyeyim, Yok Dolar almayın vatana ihanet etmeyin gibi söylemler salakça ve şuursuzca neden derseniz, Bizler uyanık olacağız ki elin Ecnebisine doları Altını ucuza kaptırmayacağız.. Ülkemizin ütülmesine müsade etmeyeceğiz, şimdi herkes bir düşünsün , 20 Liradan ecnebiden Halkbank hissesi alıp 3 sene elinde tutup 7 liranın altına gelen hisseyi hala elinde tutan adam mı ülkesine faydalı yoksa yabancının tuzağına düşmeden doları/hisseyi/altını ecnebinin elinden olabildiğince ucuza alan mı ülkesine hayırlı?

Yigit-Y
27-07-2018, 09:08
Abd ye eyyy abd diyerek yeneceğimizi zannetmek

Küfür etmek yada bağırmak hiçbirşeyi değiştirmeyecek

ABD ye söz geçirmek için ilk önce onunla aynı seviyede ülke olmak gerek

ABD ye tepki bile veremiyoruz. Şuan onun ürettiği telefondan yazıyorum :)

Gülüyoruz çünkü abd üretiminden geçen her markayı kullanmak zorundayız

Biz üreten bir toplum olmadıkça daha çok ahkam keserler

Bizde daha çok eyyy diye bağırırız

997TT
27-07-2018, 11:39
Yazik ediyirlar ulkeme,bilerek yapilsa anca boyke olurdu 3 senede...

TorqueTuning
27-07-2018, 12:06
24 Haziran sonrası => TC = 2 harf benim için (nokta).

Skyhawk34
30-07-2018, 08:13
Haftaya güzel başladı..

mert_can 41
30-07-2018, 09:44
Şunuda söyleyeyim, Yok Dolar almayın vatana ihanet etmeyin gibi söylemler salakça ve şuursuzca neden derseniz, Bizler uyanık olacağız ki elin Ecnebisine doları Altını ucuza kaptırmayacağız.. Ülkemizin ütülmesine müsade etmeyeceğiz, şimdi herkes bir düşünsün , 20 Liradan ecnebiden Halkbank hissesi alıp 3 sene elinde tutup 7 liranın altına gelen hisseyi hala elinde tutan adam mı ülkesine faydalı yoksa yabancının tuzağına düşmeden doları/hisseyi/altını ecnebinin elinden olabildiğince ucuza alan mı ülkesine hayırlı?
Abi dolar yükseliyor yine bir yorumun varmı acaba bu konu hakkında teşekkür ederim şimdiden.

vectra-tuner
30-07-2018, 11:13
Abd ile olan gerginlik var biliyorsun... Artık bu seviyeler anormal kabul edilmemeli 4.82 - 4.78 arası alım için uygun noktalar benim için... Ağustos içerisinde Kurban bayramına girmeden kalan az bir borcumuzu kapatacığ kısmetse... 5 Tl'ler artık çok yakın ve yapacak birşey yok..

Bu hafta enflasyon verisi de var,

individual
30-07-2018, 11:19
Abd ile olan gerginlik var biliyorsun... Artık bu seviyeler anormal kabul edilmemeli 4.82 - 4.78 arası alım için uygun noktalar benim için... Ağustos içerisinde Kurban bayramına girmeden kalan az bir borcumuzu kapatacığ kısmetse... 5 Tl'ler artık çok yakın ve yapacak birşey yok..

Bu hafta enflasyon verisi de var,

Katılıyorum abi bu saaten sonra 4.78 altı çok zor diyorum bende.

YTD.

vectra-tuner
30-07-2018, 12:24
Az önce Fitch açıklaması vardı... Türk bankalarına not indirimi getiren faktörler sürüyor diyor... Kısaca not indirimi gelebilir diyor ki anlamı " Abd ile zıtlaşırsan notun iner diyor kısaca siyasi"

Şimdi kötüyü yaşıyoruz daha kötüye gidiyoruz ... Ancak her gecenin birde sabahı vardır işte orayı kestirebilirsek asıl parayı ordan kazanırız.. Önce Devalüasyon sonra Revalüasyon .. Yani benim tahminim Tl epey bir değer kaybettikten sonra yeniden değerlenme sürecine de girecektir.. Orayı yakalarız Allah'ın izniyle

TaGo
30-07-2018, 12:28
Hep ekonomik paket açıklaması beklentisi dedik. Damat sanırım hala çalışıyor bir haber bile yaptıramadı yazık.

Güzel haber almaz isek ne olur demiştik?? Artık normal kurumuz 4.70-75 idi şimdi Normal kurumuz destek sınırını gayet 4.80-85 aralığına çıkardı. Şimdı not düştü haberi alırsak rahatlıkla 5i görürüz

vectra-tuner
30-07-2018, 12:32
Gösterge faiz 20.70 olmuş ... Dikkat etmemişim , hala para çıkışı var...

B16
30-07-2018, 12:33
"Şirketlerin coğu kanunen batık durumda" | Ekonomi Haberleri (http://www.businessht.com.tr/ekonomi/haber/2081368-sirketlerin-cogu-kanunen-batik-durumda)

-Spoiler-

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'deki şirketlerin çoğunun kanunen batık olduğunu ifade etti.

Dünya'ya konuşan Özdebir, "Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki işletmelerimizden çoğu Türk Ticaret Kanunu’na göre batık durumda. " dedi.

Özdebir, şirketlerin varlıklarından daha çok borçları olduğuna dikakt çekerek, "Hayatta kalabilmeleri için iş yapabilmeleri, bunun için de piyasanın hareketlenmesi lazım. Belki bu tedbirler 3-4 sene önce alınsaydı, faturası bu kadar ağır olmayabilirdi. Maliye politikaları ve KGF devreye sokuldu, 200 milyar liralık bir garanti karşılığında bankalarımız Merkez Bankası da biraz karşılıkları düşürerek, hem TL hem döviz anlamında daha fazla kredi vermelerini sağladı. Maliye Bakanlığı alacakların bir kısmından vazgeçti. ÖTV, KDV’yi bazı ürünlerde indirdi." dedi.

"TÜRKİYE'DE BAZI İŞLER YAPILAMAZ HALE GELDİ"

Nurettin Özdebir'in değerlendirmeleri şu ifadelerle devam etti:

"Tüketici enflasyonu yüzde 15 seviyesine geldi ama bagajımızda tüketici fiyatlarını daha yukarı taşıyabileceğimiz üretici enflasyonu var. Arada ciddi makas var ve bu öbür tarafa aktarılacak. Şu anda yaşanan talep değil, maliyet yönlü bir enflasyon. Türkiye ABD ve AB gibi tek paralı bir ekonomi değil, herkesin cebinde döviz var. Uzun süre yurt dışından fazla döviz geldi, TL değerlendi, ithal mal ucuzlayınca bunlara yönelik talep arttı ve Türkiye’de bazı işler yapılamaz hale geldi."

"İNŞAAT KATMA DEĞER YARATMIYOR"

Ayrıca Özdebir, inşaattak gibi imalata da destek olunmasına dikkat çekerek, "ASO olarak, inşaata yapılan desteğin, imalat sanayine de yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Üstelik, sanıldığının tam tersine, inşaat sektöründe binaları inşa ederken yaratılan katma değer de ithal girdi oranlarının artmasıyla beraber ekonomiye çok fazla bir şey kalmıyor. Her geçen gün de bu marj azalıyor. Burada para kimde varsa insanlar onların ihtiyaçlarına göre bina yaptılar, o lüks binaların satılacağı kişiler de sıkıntıya girmeye başladı. Bunların sayısı arzı karşılayamaz durumda. Fert başına düşen milli geliri 10 bin dolar olan ülkede, süper iş yapma, akıllı bina yapma, pazarın talebini aşan bir arz oluyor." dedi.

-Spoiler-

Ankara Sanayi Odası başkanı kötü tablo çiziyor.

Müsiad başkanı ise;

-Spoiler-
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada faiz artırmanın artık Türkiye'de kuru baskı altına alacak bir unsur olmadığını vurgulayarak "Kurda maksimum seviyenin 4,30 gibi olduğunu düşünüyoruz. Bunun üstü köpük oluyor. Şu anki kurun iş dünyası için ihracat açısından çok iyi bir yerde olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kaan, "Kuru, faizi artırmak için kullanıyorlar ama Merkez Bankası artık bunu gördü. Bundan sonra bu işlerin olmayacağını düşünüyoruz.Faiz konusunda özellikle hassasız. Birilerinin faizle piyasaya ayar vermesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmesine değinen MÜSİAD Başkanı Kaan, "Merkez Bankası ya da dövizle ilgili açıklamaların tek elden çıkması bizim için çok önemli' dedik." ifadesini kullandı.

"Ticaret savaşlarının bize faydası olacak, çünkü daha ekonomik ve köprü pozisyonu olan yerlere yatırım yapıyorlar" ifadelerini kullanan MÜSİAD Başkanı, vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini vurguladı "Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerek. İş adamı olarak bizler daha sade vergi sistemiyle hareket etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

-Spoiler-

Yigit-Y
30-07-2018, 12:41
Abd ile biraz daha papaz giderlerse 5.00 gelir yine

punto_multijet
30-07-2018, 12:42
Abd ile biraz daha papaz giderlerse 5.00 gelir yine

ethda 1000$ olursa :D

Yigit-Y
30-07-2018, 12:43
ethda 1000$ olursa :D

Ne güzel olur buralar :):):)

Yigit-Y
31-07-2018, 11:07
Az daha kardeş az kaldı

5.00 a :)

Damat harbi büyük adammış

İlk icraatı 5.00 olacak çindeki krediyi saymıyorum :)

TaGo
31-07-2018, 11:13
Biraz önce Merkez bankası yıl sonu enflasyon tahminini %8 den %13.4 e taşıdı. Aradaki farka bak aq. öyle 1-2 puan değil bildiğin tasarladığımın 2 katı enflasyon tahmin ediyorum şuan diyor. Tabi TEFE TÜFE de aynı şekilde. Ama dolar tahmini yok hala :S

ahmetgurlek
31-07-2018, 13:29
Biraz önce Merkez bankası yıl sonu enflasyon tahminini %8 den %13.4 e taşıdı. Aradaki farka bak aq. öyle 1-2 puan değil bildiğin tasarladığımın 2 katı enflasyon tahmin ediyorum şuan diyor. Tabi TEFE TÜFE de aynı şekilde. Ama dolar tahmini yok hala :S

Biz şirkette herhangi bir finansal analiz veya raporda bunun yarısı kadar sapma yaşasak, genel müdürden finans uzmanına kadar topumuzu kovarlar amk. bu yavrular da devlet yönetiyor işte: enflasyona 5 de 10'a revize et, dolara 3 de 5'e revize et, bilmem neye 10 de 20'ye revize et. vay anasını arkadaş...:ofk:

2jz
31-07-2018, 20:33

Çokta şey yapmamak lazım, olur öyle ufak hatalar :)

19.6.2013

http://sendika62.org/wp-content/uploads/2017/11/2018-kuru-5-yillik-plan.jpg

individual
01-08-2018, 18:09
Dolar 5 liraya dogru ilerliyor hadi bakalim.

Yigit-Y
01-08-2018, 18:12
Odeabank batmış diyorlar :)

Black_Eagle
01-08-2018, 18:22
ABD yaptırım listesi hazırlıyor diye haber çıktı sıçrama ondan olmuş

oguzedr
01-08-2018, 18:25
DOalr 4,9947

Skyhawk34
01-08-2018, 18:42
Haftabaşı güzrl başlamıştı zaten. Melih gökçekin başkanımıza oy verin bakın nasıl düşüyor tweeti aklıma geldi.

GokhanRS
01-08-2018, 19:28
Bugün idam gelirse onaylarim dedi. İyice bilerek mi yapıyor acaba? Seçim bitti gitti bundan sonra böyle modu mu?

oguzedr
01-08-2018, 19:28
Dolar : 5.02 psikolojik barajı geçti ama olsun biz tl ile alışveriş yapıyoruz

trgy
01-08-2018, 19:29
Küsüratsız dolar hayırlı olsun :)

Yigit-Y
01-08-2018, 19:30
Hedef 5.20i konusu sübnimal mesajmış meğersem

Saat 21:00 de fed den de bomba gelirse

Ooohhhhh yaşasınnnn yeni türkiye

Seviniyorum bazı hıyarlar var anlamıyor

Bu ülkeyi bu hale getirenlerin haksız çıkışına seviniyorum

Ben batıyoruz dedikçe hadi la ordan diyenlerin içinde her gün dolar rekoru patlamasına seviniyorum

Bu ülke bunları hak etti

Daha iyi günlerimiz

Sene sonu dolar borcu vadeleri gelince çok eğeleneceğiz

İMF ye hi bro i came diyeceğiz daha durun

Çekirdek kola time

PROMINENT
01-08-2018, 19:33
Ambargo bizi bitirir.

NakkaSss
01-08-2018, 19:35
ABD Ambargo listesini açıkladı veee dolar 5 TL Tatatataaammm.

individual
01-08-2018, 19:37
Listeyi paylasabilirmisiniz ?

NakkaSss
01-08-2018, 19:39
Listeyi paylasabilirmisiniz ?

U.S. Prepares List of Turkey Economic Sanctions Targets - Bloomberg (https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-01/u-s-said-to-prepare-list-of-turkey-economic-sanctions-targets)

S.Özeren
01-08-2018, 20:00
Herkese benden ice tea

MK8800
01-08-2018, 20:06
10 lira olsun nasılsa siz kar etmiyor muydunuz :d

Skyhawk34
01-08-2018, 20:14
Herkese benden ice tea

benimki yerli ve milli didi olsun

Evrenoz
01-08-2018, 20:34
Komik lan...

Bizler olacakları ön görüp "böyle olmaz, bunlarla olmaz. Seçerseniz sonrasında bunlar bunlar olur" dediğimizde bize siktir lan diyenler; dediklerimiz çıktığında yine bize laf ediyor.

Ne güzel kafalar :)

Yigit-Y
01-08-2018, 20:46
Komik lan...

Bizler olacakları ön görüp "böyle olmaz, bunlarla olmaz. Seçerseniz sonrasında bunlar bunlar olur" dediğimizde bize siktir lan diyenler; dediklerimiz çıktığında yine bize laf ediyor.

Etsinler ülkenin yarısı uyardı yarısı miklemedi

Bunun bedeli çok ağır olacak

Ama herkes bize birşey olmaz kafasında

Olur daha neler olucak neler

Kafama mıçayim diyecekleri günleri göreceğiz

Sevgili abim

İşin ucu hepimize dokunmasa keşke ama yapacak birşey yok

Dibi görmeden kurtuluş yok

Boğulacaz yine bir ata daha çıkarsa aradan kurtuluruz

Yoksa bu sefer savaşsız bitecek bu devlet

PROMINENT
01-08-2018, 20:55
Etsinler ülkenin yarısı uyardı yarısı miklemedi

Bunun bedeli çok ağır olacak

Ama herkes bize birşey olmaz kafasında

Olur daha neler olucak neler

Kafama mıçayim diyecekleri günleri göreceğiz

Sevgili abim

İşin ucu hepimize dokunmasa keşke ama yapacak birşey yok

Dibi görmeden kurtuluş yok

Boğulacaz yine bir ata daha çıkarsa aradan kurtuluruz

Yoksa bu sefer savaşsız bitecek bu devlet

Okadar da degil.. bu ulkeye 2 sey olmaz
1 batmaz
2 isgal edilemez.

CEMAL
01-08-2018, 21:24
Ben doları bilerek yükselttiklerini düşünüyorum. Kendilerinin ve yandaşlarının dolar alıp faiz arttırmayarak yüksekten dolar bozma gibi bir düşüncelerinin olduğunu düşünüyorum. Yoksa ilk okul çocuğuna bile sorsanız , faizi arttırmayınca kurun 5 seviyelerine dayanacağını bilir.

Birde Çin'den de 5 milyar dolar para gelecek. onu 4.50 den bozacak halleri yok ya.

aslında sabahki 4.94 ten sonra kurun aşağı doğru hareketi başlamıştı. haber direk yukarı çıkarttı. Çavuşoğlu ve pompeo görüşmesinden olumlu mesaj gelerek doların biraz daha düşmesini bekliyordum.

Akşam vakti bizimkilerde yangına körükle gitmiş. Bizde ABD ye yaptırım uygulacakmışız. ne uygulayacaksak artık.

muhtemelen bu olay ile doları biraz daha ateşleyip sonra tatlıya bağlayacaklar ve doları aşağı verecekler diye düşünüyorum. Ama kur hangi seviyede olay tatlıya bağlanır orasını piyasa yapıcıları bilir.

vectra-tuner
01-08-2018, 21:37
Arkadaşlar ne olursa olsun ülke bizim Devlet bizim.. Abd şeytanına karşı herkes birleşmek durumunda, olay bu Rahip meselesi felan değil Türkiye'nin Ruslarla yakınlaşması, S-400 alması gibi nedenler.. Bu saatten sonra Rahibi serbest bırakmak yenilgi ve teslimiyet anlamına gelir.. Rahibin başını kesip tencere içinde Abd'ye postasalar yapanın arkasında dururum.. Türkiye'ye bundan 7-8 önce Abd şeytanı parasıyla 6 tane Super kobrayı satmadı ki İsrail aleyhine güç dengeleri bozulur diye.. Bırakın Sihayı İha bile satmadılar.. İsrail'den heron alındı ilişkiler bozulunca parasıyla aldığımız ve bozulan İhaları teslim etmediler bize.. Şimdi Allah var İha Siha Taarruz helikopteri istemediğin kadar var elimizde.. Afrin harekatında çok büyük faydası oldu, Afrin harekatına çok iyi çalışıldı ve ha bire konuşan Yunan Irak başbakanı harekat sonrası dut yemiş bülbüle döndü.. Kısaca Ambargo kısa vadede can yakar ama uzun vadede çok faydası olur üretmeyi öğretir.. Rahmetli Ecevit zamanında herşeyi göze alıp Kıbrıs harekatını yapmasa idi şimdi hemen dibimizde Abd ve İngiltere olacaktı.. Ben Akp'li değilim çoğu politikalarından da nefret ediyorum ancak kimi zamanlar dirsek temasında olmak durumundayız..

Yigit-Y
01-08-2018, 22:22
Arkadaşlar ne olursa olsun ülke bizim Devlet bizim.. Abd şeytanına karşı herkes birleşmek durumunda, olay bu Rahip meselesi felan değil Türkiye'nin Ruslarla yakınlaşması, S-400 alması gibi nedenler.. Bu saatten sonra Rahibi serbest bırakmak yenilgi ve teslimiyet anlamına gelir.. Rahibin başını kesip tencere içinde Abd'ye postasalar yapanın arkasında dururum.. Türkiye'ye bundan 7-8 önce Abd şeytanı parasıyla 6 tane Super kobrayı satmadı ki İsrail aleyhine güç dengeleri bozulur diye.. Bırakın Sihayı İha bile satmadılar.. İsrail'den heron alındı ilişkiler bozulunca parasıyla aldığımız ve bozulan İhaları teslim etmediler bize.. Şimdi Allah var İha Siha Taarruz helikopteri istemediğin kadar var elimizde.. Afrin harekatında çok büyük faydası oldu, Afrin harekatına çok iyi çalışıldı ve ha bire konuşan Yunan Irak başbakanı harekat sonrası dut yemiş bülbüle döndü.. Kısaca Ambargo kısa vadede can yakar ama uzun vadede çok faydası olur üretmeyi öğretir.. Rahmetli Ecevit zamanında herşeyi göze alıp Kıbrıs harekatını yapmasa idi şimdi hemen dibimizde Abd ve İngiltere olacaktı.. Ben Akp'li değilim çoğu politikalarından da nefret ediyorum ancak kimi zamanlar dirsek temasında olmak durumundayız..

Askerimize çuval geçirmelerinden daha vahim bir küçük düşürme olamaz bence

Rahibi salmaları devede kulak

Büyük devlet ne yapar şu an

Get Out der

İncirliği tüm üsleri kapatır

Nerde o delikanlı :)

Mutu
01-08-2018, 22:52
Komik lan...

Dediğin çıktığında bir de sanki onun olmasında sen rol oynamışsın gibi yapıyorlar. Ülkede tek vatanperver kendileri çünkü. Aynı gemide değiliz sanki kötülüğünü isteyeceğiz ülkenin emenike.

GokhanRS
01-08-2018, 22:58
Arkadaşlar ne olursa olsun ülke bizim Devlet bizim.. Abd şeytanına karşı herkes birleşmek....

Abi şu yazdıklarını kim yazsa umrumda olmaz tebessüm eder geçerim. Sonuçta TV'lerde ne görüyorlarsa o kadar biliyorlar der cevap vs yazmaya tenezzül etmem.

Sen bile bu atışmaların gerçek olduğuna inanıyorsan işimiz zor gerçekten, halkın tamamı kesin inaniyordur şu olayların gerçekliğine diye düşünmeye başladım.

vectra-tuner
01-08-2018, 23:14
Gökhan kardeşim sen Asker çocuğusun bildiğim kadarı ile, bak daha 1 gün önce 11 Aylık bebeği Şehid ettiler hasiyetsiz şerefsizler.. Ben Akp'li değilim ancak çizgim belli fikirlerim hiç değişmedi.. Çok siyasete girmek istemiyorum ancak 11 Aylık Bebeği Şehit eden namussuz şerefsizlere ve bunların siyasi uzantılarına dahası meclise girmesi için yırtınan Demokrat Türk geçinen hainlere karşı mecburuz.. Abd Türkiye 'yi tuş etmek istiyor, Halkbank davası kozlarından bir tanesi ki elbette bu belayı başımıza bu hükümet açtı bu su götürmez bir gerçek.. Ancak Abd' nin yaptıklarını 'Gol' oldu vur Abd diyen Demokrat geçinen Bebek Şehit eden hasiyetsizlerin Vekillerini gördükçe benimde tahammül sınırlarımın çok dışına çıktı.. Şu anda çıkar yolumuz yok ve mecburuz bunu görmek kabullenmek durumundayız.. Bak ben İyi partiye oy verdim ancak 'Neden s400 alıyoruz gibi garip açıklamaları sebebiyle Akşener' e dahi güvenmiyorum.. O derece yani.. Halkbank davası düşürülmesi için talebimiz olmuş ki olması da gerekir çünki ağır bedeli olur onunda.. Kısaca Hükümeti asla Devlet gibi görmemek gerekiyor her ne olursa olsun.. Umarım birgün gerçekten vatan sever insanlar gelir ve Ülkemiz uçar

vectra-tuner
01-08-2018, 23:29
Gökhan kardeşim daha bir cevap yazarken,

ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen, Rusya'dan S-400 alan Türkiye'ye karşı, F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul'da da 87'ye karşı 10 oyla onayladı.

vectra-tuner
01-08-2018, 23:38
Arapların halini hepimiz görüyoruz, savaşmadılar kaçtılar birlik olmadılar.. Hem vatanlarını kaybettiler hem onurlarını gururlarını, karılarına kızlarına tecavüz edildi ve sömürge oldular.. Hepsinden nefret ediyorum tiksiniyorum ki sadece Peygamberimiz ve asabını hariç tutarak tabiki... Bizim milletimiz farklı Allah var, Çanakkale savaşı olsun diğerleri.. Dünyadaki ilk düzenli orduya sahip milletiz ki işte böyle zamanlarda yapacağımız Dirsek teması karşı tarafa daima göz dağı verir.. Yukarıda bir arkadaş yazmış 1/1 katılıyorum, Bizim ülkemiz işgal edilemez hiç kimse merak etmesin.. Biz öyle ne araplara nede başka milletlere benzeriz.. O sebeple bizide böyle ekonomik olarak terbiye yoluna gidecekler.. Ab de hasiyetsiz, benim çocukluğumda Pkk Asker şehit ederdi ve kimsenin gıkı çıkmazdı ki sınır ötesi harekat ile analarını bellediğimizde Alman yeşiller partisi koşup Diyarbakır'a gelir ve protesto ederdi ve bizden hiçbir siyasi parti gıkını çıkartamazdı.. İşte ben o günleri de hatırladığım için az farklı düşünüyorum

GokhanRS
01-08-2018, 23:44
Yakında adamlar 20 seneye dayanacak. Bugüne kadar artık bunların hiçbir kavgasını yemiyorum ben. Bugün kavga ediyorlarsa kapalı kapılar ardında Kimbilir neler veriyorlardır.
Azıcık haysiyetleri olsa incirligi abd 'ye vermezlerdi zaten. Hadi hata yaptılar şimdiye bir kameralar önünde mikmedigi kaldı ki galiba onuda yaptılar, yine kapatmadilar.

Bu konuyla alakasız ama şehit konusuna ben hiç girmiyim yorumlayabilecegim kelimeler Türkçede mevcut değil.

Ancak şunu söyleyebilirim ki tecrübeyle sabit inan bana, haberi gördüğünde her ne hissediyorsan emin ol hepsi virgül nokta toz zerresidir, ateş düştüğü yeri yakar sadece.

Siyasilerde gelir cenazede exp kasarlar sanki idam cezası gelse terör bitecekmiş gibi çok alakasız yerde parlamento önüme getirir ise ben idamı onaylarim diye saçmalar.

Saçma çünkü en uzun yaşayan terörist zaten 10-15 sene yaşıyor. Adamlar hapis cezasına rağmen teslim olmayıp çatışmada geberiyorlar, idam olunca eskisi gibi teslim olan nadirlerde catisarak gebermeyi tercih eder.

Yani emin ol abi göreceksiniz hepsi bir oyun. Ben daha çocukken neler anlattılar ise bugün hâlâ o plan tıkır tıkır işliyor.

Halkın yozlastirilmasi, cinayet ve tecavüzlerin artışına sebep olan politikalar, şehit siyaseti, dış politika, amerikayla bozusmalar, hatta Putin sırf amerikan düşmanlığından bizi dost yapmaya çalışmasına rağmen bizim şuan için dost gibi görünüp onları muhtemelen 3 gün sonra satışa getirecek olmamız. Ya yaklaşık 2000 madde filan sayabilirim yarısı olmuş diğer yarısında önümüzdeki dönemde olacaklar olarak.

Neyse ki adam yerine koyup ciddiye alan olmuyorda içeri girmiyoruz :)

vectra-tuner
01-08-2018, 23:51
Teröre karşı mücadele, Teröre bulaşan kişiler T. C. Vatandaşlığından çıkartılacak, ne Sağlık ne Emeklilik hiçbir haktan yararlanamayacak.. Özel sektörde dahi çalışmasına müsade edilmeyecek, Kaçak mal alan doğrudan Teröre destekten yargılanıcak ve işe Meclisten başlanılacak..

Ateş düştüğü yeri yakıyor elbette, Rahmetli dayım Şehit olduktan sonra Anne annem kanser oldu.. Evlat acısını biz anlayamayız ki vasiyeti üzerine Rahmetli olduğunda Dayımın kabrine koyduk.. ��

McKrop
01-08-2018, 23:55
Baba ne abdsi ne s400ü genç, kadın, bebek şehit düşmekte olduğunu görmekten aciz tuhaf bir adam var karşımızda. Hani suriyeye giricez savaş bitecek çiçekler açacaktı? varsa yoksa abd. Bugün abd ye posta koyanların abd de mallarına el konulmuş mu? Konulduysa oh olsun !! Dik dur eğilme haydi

vectra-tuner
02-08-2018, 00:03
Abd'de mal varlıkları yok bahse konu Bakanların.. Bizim milletin kötü tarafı haberi analiz etmeden doğru kabul etmesi.. Abd'nin amacı Türk bakanlarını suçlu ilan etmesi ve tehdit etmesi yani yaptırımın dozajını artırarak ekonomik baskıyı artırıyor..

GokhanRS
02-08-2018, 00:12
Neyse abi zaten kimin neli olduğu neci olduğu neyi savunduğu kesinlikle önemli değil. Akpli olsaydın ne olurdu sanki, değilim diye belirtmek zorunda kalmamız bile şu ülkede utançtır bence.

Benden kardeş tavsiyesidir, abd ile Türkiye kavgalarına hiçbir şekilde gerçekmiş gözüyle bakmayın, hep şüphe ile yaklaşın.

Gerçek kavga olduğunda genelde askerimize çuval geçirir, sonra özür dileriz hemen o terbiyesizi yargılayacağız derler, adam abdye dönünce yargılamak şöyle dursun madalya alır.

Yine aramız bozulunca, tatbikatta en az 5 farklı şifre girilmeden ateslenemeyen füze yanlışlıkla ateşlenir, donanmamizi vururlar askerlerimiz şehit olur, pardon teknik arıza oldu derler. Özür olarakta ellerindeki hurdalari özür hediyesi yarı fiyatına diyerek bize satarlar.

Bizim millet tv dışında hiç arastirmadigi o kadar bariz ki, wikileaks yıllar önce cia raporlarını yaydı internete. Raporlarda daha bu ülkede başkanlığın b harfini dile getirmezken iktdar, cia nın Türkiye için bir an önce suanki sisteme geçmesi için çalışmalara başlanması gerektiği yazıyordu. Muhalefet gaz alma partileri bile dile getirmedi bu raporları.
Adalet bakanın..... kod atlı Türkiye'nin uyuşturucu baronun ta kendisi olduğu yazıyordu. Yine bir iki int Gazetesi dışında yazan olmadı, o yazanlarda şuan kapalı.

O kadar çok şey dönüyor ki ben ipin ucunu kaçırdım ve bosverdim, herkes hak ettiği gibi yaşıyor moduna geçtim.