Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Sever gıbı yapıp zikiyor bızı yine....
Focus4171
17-05-2019, 14:52
rebelh
Dolar 6,06'yı bir türlü kalıcı geçemiyor. Ben bu noktayı baştan beri çok önemsedim. Şimdi biraz şüphelendiriyor insanı. Yükselmeyen şey......acaba?
Aslında bugün çıkmayı düşünüyorum dün aldıklarımı hazır kardayken. Teknik olarakta yaklaşık 2 haftadır bazen dile getirdim pek güven vermiyor.
Senin görüşün nedir?
rebelh
Dolar 6,06'yı bir türlü kalıcı geçemiyor. Ben bu noktayı baştan beri çok önemsedim. Şimdi biraz şüphelendiriyor insanı. Yükselmeyen şey......acaba?
Aslında bugün çıkmayı düşünüyorum dün aldıklarımı hazır kardayken. Teknik olarakta yaklaşık 2 haftadır bazen dile getirdim pek güven vermiyor.
Senin görüşün nedir?
dünkü moodys açıklamalarından sonra bile tepki vermediğine göre demekki birileri bir süre kuru buralarda tutmak için taktik değiştirdiler
gece satmak yerine sabah alışları karşılıyor olabilirler daha kabul edilebilir olur ve kimsenin gözüne sokmazlar haftalık raporlar açıklanınca anlaşılır durum
abd ile kredi görüşmelerinden bir sonuç alamadılar muhtemelen ki ihtiyaç akçesini meclise sokacaklar gibi duruyor
genelde memura emekliye maaşını bayram öncesi verirlerdi bu bayram ondan da henüz ses soluk yok
bence 6.24ün düzeltmesi yapıldı biraz zamana ihtiyaç var gibi.. ama 5.95 hala bir ihtimal de biz piyasa açıkken görürmüyüz bilmiyorum
gelişmekte olan ülkeler 0,50 ile 1 puan arasında ekside dolar karşısında ama bizde 0,15cik artıda :)
torba yasada yedek akçe yer almamış şu anki düşüş onun tepkisi..
Focus4171
17-05-2019, 15:35
dünkü moodys açıklamalarından sonra bile tepki vermediğine göre demekki birileri bir süre kuru buralarda tutmak için taktik değiştirdiler
gece satmak yerine sabah alışları karşılıyor olabilirler daha kabul edilebilir olur ve kimsenin gözüne sokmazlar haftalık raporlar açıklanınca anlaşılır durum
abd ile kredi görüşmelerinden bir sonuç alamadılar muhtemelen ki ihtiyaç akçesini meclise sokacaklar gibi duruyor
genelde memura emekliye maaşını bayram öncesi verirlerdi bu bayram ondan da henüz ses soluk yok
bence 6.24ün düzeltmesi yapıldı biraz zamana ihtiyaç var gibi.. ama 5.95 hala bir ihtimal de biz piyasa açıkken görürmüyüz bilmiyorum
Teşekkür ederim görüşün için. Az önce çıkış yaptım. Artık hedeflediğim noktalara düşüş olursa veya 6,20'yi ne zaman kırarsa o zaman tekrar giriş yaparım. Bir süre sık bakmayacağım piyasalara. Ara ara bakarım fırsat veren olursa o tarafa geçerim artık. Nakit candır, gerisi heyecan :)
Focus4171
17-05-2019, 15:41
Koskoca Aselsan'ın grafiğine bakın, sanki tarihteki lale soğanı balonunun grafiğine bakar gibi hissediyor insan kendini. Her geçen gün göz göre göre eriyor...
17,48 uzun vade fibo son destek noktası. O noktada kırılırsa piyasada ne Asels kalır, ne de Borsa...
Aselsan'da geçen gün yazdığım uzun dönem Fibo desteğine tam dokunup dönmüş. +%4'te şuan. Biraz nefes aldırmış sonunda hissedarlarına :)
Yıne "bir his" ile bugun alıs yaptım....
Bu günkü tablonun sebebi ne ,sonrasında dikey seyir olur mu.
buralar böyle dutluk oldu
torba yasada yedek akçe yer almamış şu anki düşüş onun tepkisi..
Son tahmin paylaşımı 10 mayıs brobroker?
Dovız alımlarını kontrole baglamak ıstıyorlar. Buyuk hata olur....
Son tahmin paylaşımı 10 mayıs brobroker?
Kar almadık terste kaldık :)
swap piyasasına 150 bp faiz indirimi geldi..
86.200 aşağı kırılırsa kur da yukarı kırılır
önce 86.200..
86.200,,, 86.200...
eğer kırılırsa akşam abd satışa gelir gibi duruyor
mb faizleri tekrar 24 seviyesine indirdi
"bi deneyim bakayım yanıyor mu?" :D
https://www.youtube.com/watch?v=yixBCtfj6hs
lnd_samet
21-05-2019, 10:22
Neye güvenerek swap faizini indirdiler
reisin iktisatçı kimliğini unuttunuz galiba F.S.E.N. :)
ahmetgurlek
21-05-2019, 10:45
hocam bu borsa kırıldı gibi 86.200'den. noolur bundan sonra? 19 ortalamalı aselsan var bende, beklemek mi lazım yoksa bi yerde stop-loss mu yapmalı? paraşütsüz düşme durumu var mı?
hocam bu borsa kırıldı gibi 86.200'den. noolur bundan sonra? 19 ortalamalı aselsan var bende, beklemek mi lazım yoksa bi yerde stop-loss mu yapmalı? paraşütsüz düşme durumu var mı?
borsada Focus4171 daha iyi abi görünce daha teknik bilgiler verebilir
ben genelde stop-loss kullanmayan birisiyim belki bir miktar zarar yazılıp daha aşağıdan yerine konulabilir
ama kırıldı demek için 86.200 altında kapanış gerekir
Focus4171
21-05-2019, 12:34
Öncelikle rebelh 'e teşekkür ederim.
Borsada 2003 yılından bu yana gelen uzun dönem kanal desteği mevcut. Bu noktada yaklaşık 83.000'den geçer. Bu noktaya kadar olan sarkmalar normaldir. Bu kanal desteği sadece bir kez 2008 yılı krizinde kırılmış.
83.000 desteğinin takibi iyi yapılmalı. Kırılması halinde 70.000 - 73.000 'lere kadar geri çekilme görülebilir. Bu yüzden kademeli alım her zaman iyidir.
- Aselsan'da aslında herşey normal durumda. Bilançosu çok iyi geldi, satışları ve aldığı siparişlerde çok iyi durumda. Fakat hissede 3 ana büyük sorun var.
- 1)Endeks(Ona yapacak birşey yok), 2)Çok fazla küçük yatırımcının bulunması(Yeteri kadar dökme yapmadan hisseyi yukarı taşımazlar), 3)S400,s500 meselesi(Bu konuyu büyük ölçüde fiyatladığını düşünüyorum, fakat biraz daha geri çekilme olabilir).
- Teknik olarak; kısa vadede 20 günlük, orta vadede 50 günlük hareketli ortalamaları baz al. Ortalamalara dikkat edersek son dönemde (geçen günkü yükselişte dahil) 20 günlük hareketli ortalamadan dönmüş. 17,40'a kadar uzun vade desteğinde olduğu için kısa düşüşler sorun teşkil etmez.
- En kötü senaryo olarak; 17,40'ın aşağı endeksle beraber kırılması durumda 15'lere kadar geri çekilme yaşanabilir. Oradan sonrada artık yabancılar gelir herhalde. Koskoca ASELSAN bu, o fiyatlarda kalmamalı :)
- Sonuç olarak ne bekliyorsun dersen; Kademeli olarak Ekim ayına kadar toplarım Aselsan'ı. Aşağı giderek artan lot miktarıyla alım yaparım. Mesela bugün bir miktar Asels ve Thyao aldım. Aşağıya gelirse yine alıma geçerim. Yeter ki 83.000 desteği çalışsın :icon_tup:
Borsada 2003 yılından bu yana gelen uzun dönem kanal desteği mevcut. Bu noktada yaklaşık 83.000'den geçer. Bu noktaya kadar olan sarkmalar normaldir. Bu kanal desteği sadece bir kez 2008 yılı krizinde kırılmış.
83.000 desteğinin takibi iyi yapılmalı. Kırılması halinde 70.000 - 73.000 'lere kadar geri çekilme görülebilir. Bu yüzden kademeli alım her zaman iyidir.
- Aselsan'da aslında herşey normal durumda. Bilançosu çok iyi geldi, satışları ve aldığı siparişlerde çok iyi durumda. Fakat hissede 3 ana büyük sorun var.
- 1)Endeks(Ona yapacak birşey yok), 2)Çok fazla küçük yatırımcının bulunması(Yeteri kadar dökme yapmadan hisseyi yukarı taşımazlar), 3)S400,s500 meselesi(Bu konuyu büyük ölçüde fiyatladığını düşünüyorum, fakat biraz daha geri çekilme olabilir).
- Teknik olarak; kısa vadede 20 günlük, orta vadede 50 günlük hareketli ortalamaları baz al. Ortalamalara dikkat edersek son dönemde (geçen günkü yükselişte dahil) 20 günlük hareketli ortalamadan dönmüş. 17,40'a kadar uzun vade desteğinde olduğu için kısa düşüşler sorun teşkil etmez.
- En kötü senaryo olarak; 17,40'ın aşağı endeksle beraber kırılması durumda 15'lere kadar geri çekilme yaşanabilir. Oradan sonrada artık yabancılar gelir herhalde. Koskoca ASELSAN bu, o fiyatlarda kalmamalı :)
- Sonuç olarak ne bekliyorsun dersen; Kademeli olarak Ekim ayına kadar toplarım Aselsan'ı. Aşağı giderek artan lot miktarıyla alım yaparım. Mesela bugün bir miktar Asels ve Thyao aldım. Aşağıya gelirse yine alıma geçerim. Yeter ki 83.000 desteği çalışsın :icon_tup:
peki tüm bu trendlere bist için dolar bazında bakarsak ne çıkıyor? yine mi 83.000 civarı?
sonuçta hala bistteki yabancı payı %60 civarında
Focus4171
21-05-2019, 13:00
peki tüm bu trendlere bist için dolar bazında bakarsak ne çıkıyor? yine mi 83.000 civarı?
sonuçta hala bistteki yabancı payı %60 civarında
Evet 14.000 dolar civarında destek, yaklaşık aynı seviyeye denk geliyor. Bugünkü kurla yaklaşık 84.000 yapar. Dolar bazlı da asıl önemli destek 10.000 dolar seviyesinde aslında. Orası içinde dolar 7,** TL'ye çıksa, endeks 7*.000 olacak belirttiğim kötü senaryo ile yine aynıya tekabül ediyor.
Ellerinde ki paya gelince kime satacaklar ki, karşısında karşılayabilecek yerli yatırımcı yok,herkes korkuyor mal alan yok, mecbur endeksi biraz yukarı taşımaları gerekecek ellerinde biraz mal çıkarmaları için :) Yada kendi aralarında top çevirecekler...
Evet 14.000 dolar civarında destek, yaklaşık aynı seviyeye denk geliyor. Bugünkü kurla yaklaşık 84.000 yapar. Dolar bazlı da asıl önemli destek 10.000 dolar seviyesinde aslında. Orası içinde dolar 7,** TL'ye çıksa, endeks 7*.000 olacak belirttiğim kötü senaryo ile yine aynıya tekabül ediyor.
Ellerinde ki paya gelince kime satacaklar ki, karşısında karşılayabilecek yerli yatırımcı yok,herkes korkuyor mal alan yok, mecbur endeksi biraz yukarı taşımaları gerekecek ellerinde biraz mal çıkarmaları için :) Yada kendi aralarında top çevirecekler...
ben yabancı olsam pozisyon arttırırım
bedavadan şirket sahibi oluyorsun oyunun düzeni de bu değil mi ztn?
borsa %2 ekside ama dolar 0,50 artıda
bu işin sonunda net rezervleri çok merak ediyorum
Yabancilar daha ucuza alabilirler bu sene icinde bist için.
Focus4171
21-05-2019, 13:12
ben yabancı olsam pozisyon arttırırım
bedavadan şirket sahibi oluyorsun oyunun düzeni de bu değil mi ztn?
Aynen öyle, çok güzel tespit :icon_tup: Yüksekten dolarları boz, bedavadan ucuz şirketleri kap. Hem kurdan kazan, hem borsadan...
Bende aşağı doğru lot sayısını arttırarak alım yapmaya karar verdim bu seviyelerden. Toplayabildiğim kadar toplarım Ekim ayına kadar...
Aynen öyle, çok güzel tespit :icon_tup: Yüksekten dolarları boz, bedavadan ucuz şirketleri kap. Hem kurdan kazan, hem borsadan...
Bende aşağı doğru lot sayısını arttırarak alım yapmaya karar verdim bu seviyelerden. Toplayabildiğim kadar toplarım Ekim ayına kadar...
uzun vadeli yatırımcı olsam bende borsaya girerdim artık
ama uzun vadeye yatıracak kadar çok param yok :)
Focus4171
21-05-2019, 13:24
borsa %2 ekside ama dolar 0,50 artıda
bu işin sonunda net rezervleri çok merak ediyorum
Bende bu noktaları çok düşündüm. Bu yüzden geçenlerde 1 günlük macera sonrası risk almadan çıkış yaptım. Teknik olarak ta doların kısa vadede bu seviyeleri gereğinden fazla geldi bana. Ayrıca çok fazla negatif uyumsuzluk var. Belki üzerinde S400'ün primi de vardır. Bist'te de tam tersi pozitif uyumsuzluk çok fazla. Sanki zoraki düşürüyorlar, göstermelik.
Birde profesyonel düşündüğün için sorsam, dolar mı daha primli şuan endeks mi desem? Hangisi primli? Hangisi ucuz?
Bende bu noktaları çok düşündüm. Bu yüzden geçenlerde 1 günlük macera sonrası risk almadan çıkış yaptım. Teknik olarak ta doların kısa vadede bu seviyeleri gereğinden fazla geldi bana. Ayrıca çok fazla negatif uyumsuzluk var. Belki üzerinde S400'ün primi de vardır. Bist'te de tam tersi pozitif uyumsuzluk çok fazla. Sanki zoraki düşürüyorlar, göstermelik.
Birde profesyonel düşündüğün için sorsam, dolar mı daha primli şuan endeks mi desem? Hangisi primli? Hangisi ucuz?
borasanın ucuz olduğundan şüphe yok ama beklenti daha da ucuzlayacağı yönünde
dolar ise 1 ocak kurunu libora göre hesaplarsak 5.92 seviyelerinde olmalı ama ne ülke ne gündem 1 ocak ile aynı değil riskler daha yüksek, em'lerden çıkış yüksek, rezerv tartışmaları, s-400ler, seçim tekrarı, mb yedek akçe mevzusu, swap faiz kısıtlamaları vs, vs, hep neredeyse yeni konular bunlar
ahmetgurlek
21-05-2019, 14:43
dostum eline koluna sağlık. ziyadesiyle bilgilendirici ve doyurucu açıklamalar. hani bi şey kafama takılsa da sorsam diye düşündüm, bulamadım. benim çok ihtiyacım olan bi para değil çok şükür, çok büyük bi meblağ da değil. ben şimdilik aselsan'da kalıyorum, elime para geçerse maliyet azaltma amaçlı ufak ufak alıcam inşallah. y.t.d. diye de ekleyeyim şuraya.
borsa neredeyse 84 diyecek ama kuru milim kıpırdatmıyorlar :)
bugün yediğin hurmalar...
Megane'ın kırdığı pist rekoru doları nasıl etkiler? Borsada Mais hiseelerine girmek gerekir mi?
baskan96
21-05-2019, 22:11
borsa neredeyse 84 diyecek ama kuru milim kıpırdatmıyorlar :)
bugün yediğin hurmalar...
Yarın acil bozmam gerekiyor doları çok zararı olur mu?
Yarın acil bozmam gerekiyor doları çok zararı olur mu?
yani bozmanız gerekiyorsa ztn bozacaksınız boşverin zararı karı bozunişiniz görülsün sonra yine alırsınız elinize para geçince
endeksi bilmem ama tüm grafik analiz takipçileri 83.000 e kitlenmiş durumda. altında herkes ceplerini boşaltmayı düşünüyor. şuan %40 dolar %60 borsa durumunda portfoy. fakat takip ettiğim hisseler istediğim fiyatlara gelirse 80bin-90bin kısa vadeli hareketine %100 hisse ile girmeyi düşünüyorum. ardından ne yaparım hiç bilmiyorum.
Focus4171
22-05-2019, 12:50
endeksi bilmem ama tüm grafik analiz takipçileri 83.000 e kitlenmiş durumda. altında herkes ceplerini boşaltmayı düşünüyor. şuan %40 dolar %60 borsa durumunda portfoy. fakat takip ettiğim hisseler istediğim fiyatlara gelirse 80bin-90bin kısa vadeli hareketine %100 hisse ile girmeyi düşünüyorum. ardından ne yaparım hiç bilmiyorum.
Çünkü 83.000 uzun değil, çok uzun vadeli bir trend desteği. Bu yüzden çok çokta önemli dikkat edilmesi gereken bir nokta. Eğer baktın hacimli hızlı bir şekilde kırıldı, donup kalmamak lazım. Hemen zararda olsa acilen pozisyon boşalmak gerekebilir.(Ayı tuzağı hariç) Çünkü bu ülke şartlarında burası kırılmaz denilmesi çok zor. Bu yüzden kademeli alımın önemini sürekli belirtiyorum (toplu mal kesinlikle alınmamalı) ve özellikle buralardan az, aşağı doğru giderek artan miktarlarda alım daha iyi olacaktır.
Portföyün de keşke tam tersi olsaydı %60 dolar, %40 hisse :) Çünkü 6,09 kırılırsa kendimizi biranda 6,25'te tekrar bulabiliriz. Oradan sonrası da zaten bomboş düzlük otoban artık nereye kadar giderse. Borsada 83.000 altını işte o zaman görecektir...(Dolar rezervi yüksek olan hisseleri bu yüzden sık sık dile getiriyorum, güvenli liman olmasından kaynaklı)
tekrar seçim kararından sonra borsada işlem gören türk şirketleri;
https://www.youtube.com/watch?v=6FVZauofZOA
Focus4171
22-05-2019, 13:52
[QUOTE=rebelh;8575912]tekrar seçim kararından sonra borsada işlem gören türk şirketleri;
En çokta hükumet eliyle pazarlanan ve coşturulan hisseler bu durumda. Asels, Thyao, Petkm, Sasa, Halkb...
[QUOTE=rebelh;8575912]tekrar seçim kararından sonra borsada işlem gören türk şirketleri;
En çokta hükumet eliyle pazarlanan ve coşturulan hisseler bu durumda. Asels, Thyao, Petkm, Sasa, Halkb...
sasa iyi sasaya laf yok
2 defa bölündü bedelsiz falan verdi
hisse nerden baksan geçen sene 6 liraysa şu an 8-8,50 liralara falan tekabul ediyor neredeyse
patronu kaliteli birisi içeride insider'ımız var :D
geçen sene mart-nisan zamanı 6 liralardayken adam tüm köylülerine evlerini falan sattırıp hisse aldırttı
hedef 18 di yaklaşık 16ları gördük sonra bölünme, bedelsiz falan verdi %45
Focus4171
22-05-2019, 14:09
[QUOTE=Focus4171;8575925]
sasa iyi sasaya laf yok
2 defa bölündü bedelsiz falan verdi
hisse nerden baksan geçen sene 6 liraysa şu an 8-8,50 liralara falan tekabul ediyor neredeyse
patronu kaliteli birisi içeride insider'ımız var :D
geçen sene mart-nisan zamanı 6 liralardayken adam tüm köylülerine evlerini falan sattırıp hisse aldırttı
hedef 18 di yaklaşık 16ları gördük sonra bölünme, bedelsiz falan verdi %45
Hepsi aynı aslında. Devlet teşviği haberleriyle iyi şişirildi ve iyi de pazarlandı. Hala çok primli duruyor ve aşağıya daha çok yolu var gibi.
8,8 zirvesi ve şuan 5,10'lar da. %40 kayıp hiçte az sayılmaz. Tekrar eski yerine gelmesi için %75 prim yapması gerekir. Şuan ki ortamda çok zor...
Şu denilebilir kötünün iyisi mi evet. En azından ara sıra patron geri alım yapıyor sert düşüşlerde. Düzenli olarak temettüsünü yada bedelsizini ödüyor.
İnserdar ise her hissede vardır mutlaka ama çoklu olarak herkese yayılıyorsa kaçılmalı o hisseden :D
ve halatın düğüm olan yerine yaklaşıyoruz. bakalım neler olacak.
ahmetgurlek
22-05-2019, 14:52
Çünkü 83.000 uzun değil, çok uzun vadeli bir trend desteği. Bu yüzden çok çokta önemli dikkat edilmesi gereken bir nokta. Eğer baktın hacimli hızlı bir şekilde kırıldı, donup kalmamak lazım. Hemen zararda olsa acilen pozisyon boşalmak gerekebilir.(Ayı tuzağı hariç) Çünkü bu ülke şartlarında burası kırılmaz denilmesi çok zor. Bu yüzden kademeli alımın önemini sürekli belirtiyorum (toplu mal kesinlikle alınmamalı) ve özellikle buralardan az, aşağı doğru giderek artan miktarlarda alım daha iyi olacaktır.
Portföyün de keşke tam tersi olsaydı %60 dolar, %40 hisse :) Çünkü 6,09 kırılırsa kendimizi biranda 6,25'te tekrar bulabiliriz. Oradan sonrası da zaten bomboş düzlük otoban artık nereye kadar giderse. Borsada 83.000 altını işte o zaman görecektir...(Dolar rezervi yüksek olan hisseleri bu yüzden sık sık dile getiriyorum, güvenli liman olmasından kaynaklı)
83.000 de giderse panik olalım diye anlıyorum ben özet olarak ;) aselsan da 16'lara geldi netekim
83.000 de giderse panik olalım diye anlıyorum ben özet olarak ;) aselsan da 16'lara geldi netekim
panik iyidir hocam eğer ki panik olmazsanız diye yine çok sevdiğim bir sahne ile cevap vereyim ;
https://www.youtube.com/watch?v=e0bRNB8tPXc
Focus4171
22-05-2019, 15:10
ve halatın düğüm olan yerine yaklaşıyoruz. bakalım neler olacak.
Bu sefer bir başka geliyor :) Bende iyimser olmayı çok isterdim açıkçası fakat önümüzde ki günlere bakınca seçim bir yandan, yok füzesi bir yandan, enflasyon-kur-işsizlik bir yandan vs... derken iyi tarafından tutulacak bir dal bulamıyorum. Artık buralardan nasıl tepki verecek bir bakalım. 83.000 destek vermezse elimde bir miktar pozisyon var onları da satar, endeks 3.000-4.000'er puan geri geldikçe kademeli alırım artık.
Bu yüzden ''kasasında doları olan hisseler ile nakit para candır, gerisi heyecandır'' derim her zaman :D Böyle dönemlerde dahi rahat hissedersin kendini bir nebze de olsa :icon_tup:
Focus4171
22-05-2019, 15:25
Asels'in en güzel özelliği; endeks 1 Asels 3 düşer :D
Şaka bir yana 83.000'den aşağısını kırmadığı sürece toplar kırdığı zaman pozisyonu satar kapatırım demiştim. Amaç komple terketmek değil daha aşağıdan almak. Artık endeks'in de 3.000-4.000'er düşüşlerinde kademeli olarak alım yaparım Ekim ayına kadar böyle toplarım.
Benimde aldığım Thyao ve Asels var. Tabi uzun vade hisse toplama stratejim bu. Herkes korkmalı panik olmalı ki sistem işlesin. Sende ihtiyacım yok kısa vadede demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Tabi endeks aşağı kırarsa sat, dahada aşağıdan al orası da ayrı. Millet 2 TL zararım var diye satmadı, şimdi 20 TL zararda...
Bundan sonra artık ne zaman forumlarda ve hisse programlarında Asels az konuşulur, unutulur o zaman dönüş yapacaktır, sabırrr...
Focus4171
22-05-2019, 15:52
ahmetgurlek
Bu son gel gel operasyonu yaptıklarında mı aldın hisseyi, yoksa daha öncesinde var mıydı?
ahmetgurlek
22-05-2019, 16:33
ahmetgurlek
Bu son gel gel operasyonu yaptıklarında mı aldın hisseyi, yoksa daha öncesinde var mıydı?
gel gel operasyonu muydu bilmiyorum da 2 hafta kadar önce 19'a gelirse alayım, daha da düşmez diye aldım. 1 gün kısa bir süreliğine 19,1 oldu ondan sonra da tepetaklak düşmeye devam etti. ben o 19,1'de tabiki satmadım.
borsada altın kuraldır birşey düştü diye alınmaz artacak diye alınır..
Focus4171
22-05-2019, 16:58
gel gel operasyonu muydu bilmiyorum da 2 hafta kadar önce 19'a gelirse alayım, daha da düşmez diye aldım. 1 gün kısa bir süreliğine 19,1 oldu ondan sonra da tepetaklak düşmeye devam etti. ben o 19,1'de tabiki satmadım.
Anladım. Uzun süre olmamış alalı. Aselsan'da aslında herkesin 1,5 yıldır yaptığı hata buydu. Şuraya gelirse alırım, daha altına gelmez, burası dip vs.:) Elbette bir dip noktası var doğru fakat bunu biz bilemeyiz. Sadece ideal alım aralığını tespit edebiliriz. 15'lere kadar opsiyon koymamda ki neden buydu. Belki gelmez, belki bilemeyiz daha aşağısına da gelir fakat ilk önce o noktaya geldiğinde incelemek lazım. Alım için şartlar uygun mu değil mi.
Aslında dünkü ve daha öncele ki yazılarımda 17,40-17,48 noktalarını özellikle kalın ve altı çizili belirtmiştim. Orası kırıldıktan sonra satışlar sertleşti. Bazen yazıyorum ya stop-loss önemlidir diye. İşte bu yüzden gerekli. Benimde çok defa zararla çıktığım oluyor. Fakat her seferinde iyi ki çıkmışım demişimdir. Şimdi oralar geçti artık. 16,60'ı ve endeksi takip edelim...
Devlet ile bağlantılı veya devletin şirketlerinden uzak durmak bence daha az riskli nedense :D
facebook anılarda geçen sene de benzer durumla karşılaşmışım sanırım ondan "su uyur dolar uyumaz" demişim. 6.13'ten merhaba
ulan koca ekonomi trumpın bir twitine bakıyor ya..
olası şoklar için elde mutlaka bir miktar bulundurun
sabah tersinden kalkar twit atar pat..
bddknın 100k dolar üstüne t1 sınırı getirmesinin ardından borsadaki düşüşün kura etkisini sanki 1 gün sonra açılışta görüyoruz gibi..
muzurasd
23-05-2019, 11:00
6 bandına tekrar oturur mu
Focus4171
23-05-2019, 11:38
Borsada ki alışlar cılız. Sadece sağolsunlar kaçmak için fırsat yaratıyorlar. Her çıkış bir kaçış için fırsattır diyorlar herhalde...
Birde şu sağda solda malınıza sahip çıkın, satmayın yazanlar yok mu? Ne diyeyim bilmiyorum. Bu kadar körü körüne bağlanmanın ne gereği var. (3-5 hisseyi hariç tutuyorum.)
Dolar saatlik grafikte çanak oluşumuna doğru gidiyor (6,25). Bakalım yapabilecek mi?
yuklu dolar bozmam lazim, carsamba odemem var buyuk, ne dersiniz bekleyelim mi?
ivme peaketi ile duser mi sizce
An itibari ile CDS>500.............
kamu bankaları 6.15te tekrar dolar satışına geçmişler..
muzurasd
23-05-2019, 13:55
doları açığa satmak diye bişi varmı,birde 6 ya geri gelmicek galiba
doları açığa satmak diye bişi varmı,birde 6 ya geri gelmicek galiba
dolar verip tl alırsanız dolar satmış olursunuz
açığa satmak yok o borsada oluyor emanet mal alıp satıyorsunuz para birimlerinde bir şeyi satmak için karşılığında bir şey alıyorsunuz bistte ödünç aldığınız lotu satışa koyuyorsunuz ödünç aldığınız için açığa satış oluyor
big short filmini konuyla ilgilenenler için öneririm
ahmetgurlek
23-05-2019, 17:04
Borsada ki alışlar cılız. Sadece sağolsunlar kaçmak için fırsat yaratıyorlar. Her çıkış bir kaçış için fırsattır diyorlar herhalde...
Birde şu sağda solda malınıza sahip çıkın, satmayın yazanlar yok mu? Ne diyeyim bilmiyorum. Bu kadar körü körüne bağlanmanın ne gereği var. (3-5 hisseyi hariç tutuyorum.)
Dolar saatlik grafikte çanak oluşumuna doğru gidiyor (6,25). Bakalım yapabilecek mi?
bu aselsan bizi biraz yoracak gibi. endeks 1 düşerken 5 düştü, 1 çıkarken 1 bile çıkmadı :(
Focus4171
23-05-2019, 18:01
bu aselsan bizi biraz yoracak gibi. endeks 1 düşerken 5 düştü, 1 çıkarken 1 bile çıkmadı :(
Endeks ise 90.000 üstü kalıcı olmadıkça geri döndük demek zor. Zaten kısa vadede bu pek mümkün gözükmüyor. Böyle yükselişler tepkiden öteye geçmez.
''83.000 altı, 70.000'e kadar'' kapı açar...
Asels malesef biraz sıkıntılı. Bugün tepki vermemesi kötüydü. En ufak eksi endekste yine 3 katı daha çok düşerim demek istiyor Türkçesi. Bugün en azından Thyao iyiydi. Geçen gün aldıklarımı bugün çıktım. Asels'leri ise dün 17,40 kırılınca, 17,30'dan bir miktar zararına çıkmıştım. Tek hisse almamak bu yüzden iyidir. Ama zamanı gelince kısmetse hepsini kalıcı olarak toplamaya tekrar başlarız...
Asels aslında endeksle pek bağı olmayan bir hissedir, ta ki 2 yıl öncesine kadar. Ne zaman dillendi yayıldı ve her köşe başında birisi sahip oldu o zaman film koptu. Şimdi Aselsan'da 9 TL'den 15 TL'ye kadar bir çok uzun vadeli kanal desteği mevcut. Artık hangisinde durur, nasıl durur bakacağız. Bunu kimse %100 bilemez, sağda sola konuşulanlara pek kulak asma. Kimsenin net bir şey bildiği yok. Yabancıların maliyetleri hayal edemeyeceğimiz kadar düşüktür çünkü. Her fiyattan mal çıkabilirler...
Tek gerçek nedir dersen; ekonomik göstergelerde ne zaman iyiye işaret eder ve yabancı yatırımcı ne zaman ben yeteri kadar uygun fiyatlı mal topladım derse o zaman yeni rekorlar gelecektir. Endeks yeni rekorlara sığ hisselerle ulaşacak değil sonuçta...
İllaki bir hisseye yatırım yapmak istiyorsan, en azından şuan için çok fazla konuşulan, yoğunluğu fazla olan hisselere yatırım değilde ve kasasında dövizi bol olan, ihracat oranı yüksek hisselere yatırım yapmayı dene derim. Diğerlerinin de zamanı gelecek mutlaka fakat daha bir şeylerin değişmesi gerekiyor anlatabildim mi...
Focus4171
24-05-2019, 10:13
rebelh
Sasa'da patron bizi duydu galiba :) Senin insider nerede? Geç kaldı :D
Ve hala devam ediolar. Kaynak: reuters
rebelh
Sasa'da patron bizi duydu galiba :) Senin insider nerede? Geç kaldı :D
borsa ile iletişimi kestiğim için bu ara pek görüşmüyoruz :)
sasa için demiştim patronu sağlam diye adam hissesinin değerinin düşmesini kabullenemiyor
ne yapmış yine?
Ve hala devam ediolar. Kaynak: reuters
seçime kadar böle gider de araba aldım parasını ödicektim elimde mal kaldı anasını satiim
allahtan dün iyi bir kısmını boşalttım..
seçime kadar böle gider de araba aldım parasını ödicektim elimde mal kaldı anasını satiim
allahtan dün iyi bir kısmını boşalttım..
Seçim sonrasını mrk ediyorum. Gecen yaz gibi olursa şaşırmıcam
Focus4171
24-05-2019, 10:27
borsa ile iletişimi kestiğim için bu ara pek görüşmüyoruz :)
sasa için demiştim patronu sağlam diye adam hissesinin değerinin düşmesini kabullenemiyor
ne yapmış yine?
Dün akşam şirket hisse geri alım programı yapacağını açıklamış. Bende dün onu belirtmiştim, en azından patron sert düşüşlerde geri alım yapıyor diye, sesimizi duymuş almış :) ama devamı gelmeli. Güzel haberler bunlar...
Low-Rider
24-05-2019, 10:42
Cds fırlamış yine 515
7 ye hazırlık yapılıyor sanırım :D
ABD yine mermiyi sürdü namluya F35 ile ilgili
Anketlerde iktidar için hiç iyi gözükmüyor.
Seçim sonrasını mrk ediyorum. Gecen yaz gibi olursa şaşırmıcam
bir gün yine bir atak yiyecektir diye düşünüyorum
hatta mart sonunda yiyordu sanki de mb engel oldu gibi
bu 30 milyon yedek akçeden mi dagıtılacak ve kime dagıtılacak ??
Focus4171
24-05-2019, 11:15
Birde şöyle bir durumdan bahsediliyor;
Yabancı yatırımcılar TL varlıklardan çıkış yapıyor ***** hepimizin bildiği üzere. Bu durumda ellerine ilk etapta TL geçiyor ve bunu dövize çevirip çıkış yapmaları gerekiyor. Ara ara borsada yükselişler, yani gel gel durumları gerekli bu yüzden daha öncede belirtmiştim.
Durum kısaca şundan ibaret anlaşılan; doların yüksek maliyetine katlanıp çıkmak yerine, TL'yi olabildiğince uygun kurdan çevirip daha fazla dolarla çıkış yapmaya çalıştıkları söyleniyor. Yani kurun çok fazla yükselmesi onlarında işine gelmiyor anlaşılan. Aslında bizimkilerin de onlara bu ortamı sağlamaları çok doğru değil bence. Bırak yükselsin dolar yüksek kurun maliyetine onlar katlansın, çıkışları dahada zorlaşsın. Aksi takside istediklerini aldıklarında zaten doların olağan artış seyrinden kat ve kat daha fazla sıkıntısını çekeceğiz gibi gözüküyor malesef...
Serkan Erden auf Twitter: "#UsdTry
Dolar 6.20'yi canla başla savunmamız lazım...… " (https://twitter.com/serkanerden_/status/1131867601586524166)
görsele bakacak olursak ciddi ciddi 6.20 çok önemli ...
Bu global tutarsızlıklar, resesyon, ortadoğuda yaşanan gerilim, Çin-ABD ticaret savaşı... Bunlar büyük global yatırımcıların kripto piyasalara geçmesini sağlar mı? Sağlarsa ne gibi bir beklentiye girilir. Yoksa zaten geçeçcek adam geçerdi, değişen bir şey olmaz mıydı?
Doğu akdeniz meselesi hakkında arka planda dönen olaylardan Türkiyenin hamleleri vs yorumlayacak babayiğidos var mı?
ABD Senatosuna Turkiye’ye donuk yasa tasarısı maddesi (http://www.kokpit.aero/f35-s400-tasari-abd)
Adamlar baskıyı arttırıyor,bakalım bunun etkisi ne olacak
ABD Senatosuna Turkiye’ye donuk yasa tasarısı maddesi (http://www.kokpit.aero/f35-s400-tasari-abd)
Adamlar baskıyı arttırıyor,bakalım bunun etkisi ne olacak
bu işin sonu hukuki olarak dillendiremeyeceğim şeylere doğru gidebilecek bir yönde şu anda
ama insanın uyurken elini yastığının altına koyunca kendini güvende hissetmesi duygusu bambaşka olsa gerek
Almanci Tane-R
25-05-2019, 07:11
buraları ıssız ada gibi olmuş, dolar yukarı fırlayınca herkes kaçtan alayım hemen alalım mi diye sorular soruyor, işte böyle sessiz sakin zamanlarda alınmalı tabii bu benim fikrim
CloudGrey
27-05-2019, 08:19
bilgilendirici ;
Zeynep Gurcanlı: S-400 ve F-35 krizinde Turkiye’yi neler bekliyor? – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/zeynep-gurcanli/s-400-ve-f-35-krizinde-turkiyeyi-neler-bekliyor-4938370/)
''Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırılmasına karar verildiğini açıklamış.''
Buna bağlı olarak 6,05 lere çekildi kur.İşe yarar mı?süreç nasıl işler?Duayenlerden yorum alabilir miyiz?:)
işe yaramaz kısa süreli etkiler
net rezervlerin kalmadığından aslında eksilere düştüğünden konuşuluyor
bu vesileyle mb 4 milyar usd brüt rezerv yarattı kendine şimdi swap piyasasında onu da satacak
sonra?...
23 Haziran a kadar ne kadar can çekiştirsek kar diyorlar yani.
23 haziranı kazandıktan sonra ztn aç kalsanız da kimsenin umrunda değil
kimseye duyurma şansınız da yok
o yüzden 23 haziran önemli ama sonuç ne olursa olsun açlık baki :)
Moody’s’den Turkiye’ye dolar uyarısı! - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/moodysden-turkiyeye-dolar-uyarisi-4944019/)
Reisi yine kızdıracaklar
muzurasd
27-05-2019, 11:54
rebelh big short izledim müdür bi kaç ayrıntı var aklımda yeniden izlicem
rebelh big short izledim müdür bi kaç ayrıntı var aklımda yeniden izlicem
ben izleyeli baya oluyor
bu arada bütün bakanlıklarda 2. bir emre kadar mal alımı-ödemeler durduruldu...
Sağlık bakanlığından bu ay zaten para alamadık sgk vs ödemelerinden firmalara para kalmadı
Allah sonumuzu hayretsin...
ossun ehonomi çoh iyi dolar da düşüyo borsa da düşüyo :D
Baya ivmelendi aşağı doğru?
Focus4171
28-05-2019, 15:03
Dolar şuan kritik seviyelerde. 6,02 altı kapanışta, 5,85-5,88'e kadar çekilme görülebilir. Borsada 83.000 desteği iyi çalıştı, fakat devamının gelebilmesi ve düşüş trendinin bitti denebilmesi için 90.000 üstünde kalıcı olması gerekiyor...
piyasa testere gene. doğruyor fütursuzca.
Bayram öncesi keriz silkeleme operasyonu mu yapıyorlar?
kamu bankaları döviz satıyor kuru 6ının altına atmaya çalışıyorlar ama henüz başaramadılar
seçime kadar bu banttan çıkartmayacaklar gibi
6 tl saglam destek oldu yanlız. Altına indiği gibi atıyor kendini yukarı.
Focus4171
29-05-2019, 12:00
Dolar teknik olarak hala al sinyali üretmiyor!!!
SPK geçen gün standart fonlarda min. %10 hisse senedi bulundurulması konusunda değişiklik yaptı. Bu da demek oluyor yaklaşık 500-600 milyon TL Borsaya para girişi olacak Temmuz sonuna kadar. Buna benzer bir durumu geçen aylarda paylaşmıştım. 2016 Tüm varlıkların TL'ye çevrilmesi ile ilgili. Hatta buna benzer aklımıza gelmeyen bir önlem alınabilir mi bilmiyorum demiştim. Demek ki daha alınabilecek önlemler varmış...
kamu bankaları döviz satıyor kuru 6ının altına atmaya çalışıyorlar ama henüz başaramadılar
seçime kadar bu banttan çıkartmayacaklar gibi
seçimle beraber uçacağız ama hangi yöne :)
seçimle beraber uçacağız ama hangi yöne :)
Güçü Türkiye, tam bağımsız Türkiye, doğu akdenizde dimdik duran Türkiye.
Bugün biraz Ahber ve Beyaz TV izledim keyfim yerinde.
Dolar teknik olarak hala al sinyali üretmiyor!!!
SPK geçen gün standart fonlarda min. %10 hisse senedi bulundurulması konusunda değişiklik yaptı. Bu da demek oluyor yaklaşık 500-600 milyon TL Borsaya para girişi olacak Temmuz sonuna kadar. Buna benzer bir durumu geçen aylarda paylaşmıştım. 2016 Tüm varlıkların TL'ye çevrilmesi ile ilgili. Hatta buna benzer aklımıza gelmeyen bir önlem alınabilir mi bilmiyorum demiştim. Demek ki daha alınabilecek önlemler varmış...
Standart fonun tanımı nedir? Nette bulamadım bilgi.
Albayrak'ın finansman paketine "yanlış ve zamansız" eleştirisi
Albayrak′ın finansman paketine ″yanlış ve zamansız″ eleştirisi | EKONOMİ | DW | 25.05.2019 (https://www.dw.com/tr/albayrak%C4%B1n-finansman-paketine-yanl%C4%B1%C5%9F-ve-zamans%C4%B1z-ele%C5%9Ftirisi/a-48870373)
Focus4171
29-05-2019, 13:11
Standart fonun tanımı nedir? Nette bulamadım bilgi.
BES içerisinde biriken paranın değerlendirildiği 2 tip fondan 1 tanesidir standart fon. Diğeri ise para piyasası fonudur.
Standart fonlarda; min. %10 hisse senedi bulundurulması(eski oran yaklaşık %3'tü),
Para piyasası fonlarındaysa; %25 devlet iç borçlanma senetleri bulundurulması(Tahvil, bono vs.) konusunda değişikliğe gidildi.
Para varsa eğer altına basın derim şu anda baya baya düştü
BES içerisinde biriken paranın değerlendirildiği 2 tip fondan 1 tanesidir standart fon. Diğeri ise para piyasası fonudur.
Standart fonlarda; min. %10 hisse senedi bulundurulması(eski oran yaklaşık %3'tü),
Para piyasası fonlarındaysa; %25 devlet iç borçlanma senetleri bulundurulması(Tahvil, bono vs.) konusunda değişikliğe gidildi.
Benim anladığım, benim yarattığım şahsi portfoyümü etkileyen bir olay değil. Bende Türk borsası hiç yok ama BRIC vb borsalar var.
Olay, kontrolü ve değerlendirilmesi benim kontrolümde olmayan, devlet katkısı tutarının %10'unun borsada değerlendirilecek olması.
Yanlış mıyım?
Şirketler reyise gider yapmış.
Damatda BES deki devlet fonunu bist yonlendirdi yuzde 10 luk kısmı.
Çakallık da yabancılar kafası eserse o hisse senedi fonlari daha da zarar yazacak.
:)
Focus4171
29-05-2019, 13:41
Benim anladığım, benim yarattığım şahsi portfoyümü etkileyen bir olay değil. Bende Türk borsası hiç yok ama BRIC vb borsalar var.
Olay, kontrolü ve değerlendirilmesi benim kontrolümde olmayan, devlet katkısı tutarının %10'unun borsada değerlendirilecek olması.
Yanlış mıyım?
Aynen, doğrudur :icon_tup:
Bu tarz önlemler günü birlik etki yapacak şekilde düşünülmemeli. Biraz orta vadeye yayılacak şekilde olumlu etki yaratacaktır. Fakat uzun vadede bu avantaj sürecek mi, günü mü kurtaracağız? Göreceğiz...
Aynen, doğrudur :icon_tup:
Bu tarz önlemler günü birlik etki yapacak şekilde düşünülmemeli. Biraz orta vadeye yayılacak şekilde olumlu etki yaratacaktır. Fakat uzun vadede bu avantaj sürecek mi, günü mü kurtaracağız? Göreceğiz...
Sizin teknik bilginiz daha fazla mutlak ama bence ancak günü kurtarıcak hareketler. Demokrasi adalet olmadıgı sürece ibre daima yukarı bana gore
Focus4171
29-05-2019, 17:34
Sizin teknik bilginiz daha fazla mutlak ama bence ancak günü kurtarıcak hareketler. Demokrasi adalet olmadıgı sürece ibre daima yukarı bana gore
Estağfurullah. Elimden geldiğince bilgi vermeye, yaptığım teknik analizleri paylaşmaya çalışıyorum.
Temmuz sonuna kadar piyasaya yoğun bir para sürme politikası uygulanacak. Bu vadede dolar baskılanabildiği kadar baskılanıp, borsaya yüklenilecek. Neden bu vadeyi yazıyorum, çünkü çoğu kişi için bu süre uzun gelecek. Bu süre zaafında sıkılacak, bıkacak ve vazgeçecek çok kişi var. Daha öncede bu duruma benzer süreçler yaşadım...
Yabancılar profesyoneldir. Adalet, hukuk, insanlık vs. öncelikleri değildir. Öncelikleri paradır. Dünyada neresi ucuzsa mutlaka oraya uğrarlar, her türlü bir yolunu bulup anlaşırlar yönetimlerle. Sorun ise ne kadar süre kalıcı olup olmadıklarıdır...
Bizdeki asıl soru şu aslında; Yabancı şuan uygulanacak politikanın tam tersini izlerse ne olacak? Yani yükselen borsadan kademe kademe çıkıp, ucuz dolarları alıp çıkarlarsa???Muhtemelen de bu senaryoyu uygulayabilirler. Bu süreç ortada yokken, geçen hafta bir önceki sayfada bu noktadan bahsetmiştim...
Dolarda yineliyorum 6,02 dikkat... Bu noktanın altında uzun süre kalmamalı ve kapanış yapmamalı...
Suan bır cok yonden baskı yapılıyor. Bankacılık enstrumanları kullanılarak da sıkılastırma devam edıyor.
Ancak bu merkezın elının gucsuz oldugunu perdelıyemıyor.
Suan sunı bır ıyımserlık var,devam da edıcek. 5.95-6.04 arası alım yogun.
Bakalım gucu nereye kadar bu dalganın.
Kotu senaryo cızmek ıstemıyorum ama su 20 gunu ıyı gecırmek gerek.
arkadaşlar portföyünün %50si dolar biri olarak benim beklentim 5.70 dolarda. sonra ver elini 8-9 gibi düşünüyorum kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. borsada güzel bir yükselişle elindeki hisseyi satan yabancı yatırımcı dolar alarak kendini bir süre güvenli bölgeye taşıyacak diye düşünüyorum. yatırım tavsiyesi olarak almayın mantığınızı kullanın.
bayram öncesi satışları ve düşük hacim
5.95ten döner ya da oralarda kalır gibi
yarında böyle gider bayrmdan sonra işimize bakarız
biraz zaman kaybettik
Dolar şuan kritik seviyelerde. 6,02 altı kapanışta, 5,85-5,88'e kadar çekilme görülebilir. Borsada 83.000 desteği iyi çalıştı, fakat devamının gelebilmesi ve düşüş trendinin bitti denebilmesi için 90.000 üstünde kalıcı olması gerekiyor...
Tebrik ediyorum tahmiler tutuyor şu an Dolar 5.90
Bir anda 5.87 ye kadar gelmesinin izahını yapabilecek var mı ?
Abi dolar dediğin aralıkta şuan. helal olsun bende tebrik ederim. hep twitter, forumları takip ederim böyle bilgi veren yok nokta atışı mübarek. daha öncede demiştim abi nerden buluyorsun bu rakamları bi ortaya atıyorsun sonra oluyor diye. bundan sonra burada seni takip edeceğim :D tekrar sağol abi
Focus4171
30-05-2019, 15:12
Tebrik ediyorum tahmiler tutuyor şu an Dolar 5.90
Abi dolar dediğin aralıkta şuan. helal olsun bende tebrik ederim. hep twitter, forumları takip ederim böyle bilgi veren yok nokta atışı mübarek. daha öncede demiştim abi nerden buluyorsun bu rakamları bi ortaya atıyorsun sonra oluyor diye. bundan sonra burada seni takip edeceğim :D tekrar sağol abi
Hepinize teşekkür ederim, sizlerde sağolun...
Twitter vb. yerlerde bulamazsın bu yorumları, çünkü burası dışında başka yerde yazmıyorum :) Rahat rahat, gereksiz boş yorumlara maruz kalmadan ve en önemlisi güzel bilgili, anlayışlı kişiler arasında ne güzel görüşlerimi dile getiriyorum burada. Sakın ha burayı da twitter, investing gibi kalabalık forum ortamına çevirmeyin çünkü daha da yazamam :D
Konumuza dönersek; buradan tepki alımı gelebilir 5,95-5,98 aralığına kadar. Fakat genel trend hala aşağı yönlü. Artık ne zaman yukarı dönüş sinyali gelirse o zaman alım yapmakta fayda vardır. Kısa vadede tepki alımı dışında hala geri dönüş belirtisi yok...Bekleyip görelim nereden dönüş yapacak :icon_tup:
Türkiye CDS bugün %3 küsür artış ile 515 seviyelerinde. Maşallah .
4.88 geliyor mu şimdi :)
Not: Yakında buralar yanacak tedbir alın
Bayram öncesi hacim yok yerli nakit ihtiyacından dolayı tlye geçiyor bayram için
Fırsat bu fırsat kamu bankaları da dolar satıyor alıcı yok
Olağan hareketler sayılır olağan dışı olan şey kamu bankalarının satışı
Yoksa ekonomik kriz bitmedi daha başındayız alım için iyi fırsatlar seçim öncesinin 5.30 5.40ları buralar
Seçim sonrası 6.24ü gördük hatırlatırım
Bayram öncesi hacim yok yerli nakit ihtiyacından dolayı tlye geçiyor bayram için
Fırsat bu fırsat kamu bankaları da dolar satıyor alıcı yok
Olağan hareketler sayılır olağan dışı olan şey kamu bankalarının satışı
Yoksa ekonomik kriz bitmedi daha başındayız alım için iyi fırsatlar seçim öncesinin 5.30 5.40ları buralar
Seçim sonrası 6.24ü gördük hatırlatırım
Genelde bayram tatili öncesi hep düşüyor.
Onurkk06
30-05-2019, 23:36
Bir anda 5.87 ye kadar gelmesinin izahını yapabilecek var mı ?
Gene Bi fetöcüyü bıraktık trumpun isteği üzerine o yüzden
NASA da çalışan feto tutuklusu salındı.
Abd büyük ülke her zaman istediğini alıyor bir sekilde
muzurasd
31-05-2019, 08:29
NASA da çalışan feto tutuklusu salındı.
Abd büyük ülke her zaman istediğini alıyor bir sekilde
haklı isyan doğruya doğru
imfnin tanımına göre artık resmen ekonomik kriz içerisindeyiz
2 çeyrek üst üste eksi büyümeyi kriz olarak tanımlıyor imf
ama kur çok düştü aboooowww :allaalla:
muzurasd
31-05-2019, 09:54
imfnin tanımına göre artık resmen ekonomik kriz içerisindeyiz
2 çeyrek üst üste eksi büyümeyi kriz olarak tanımlıyor imf
ama kur çok düştü aboooowww :allaalla:
Turkiye ilk ceyrekte % 1.3 buyuyerek teknik resesyondan cıktı - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/turkiye-ilk-ceyrekte-13-buyuyerek-teknik-resesyondan-cikti-2222923)
şöyle bi haber var
Hepinize teşekkür ederim, sizlerde sağolun...
Twitter vb. yerlerde bulamazsın bu yorumları, çünkü burası dışında başka yerde yazmıyorum :) Rahat rahat, gereksiz boş yorumlara maruz kalmadan ve en önemlisi güzel bilgili, anlayışlı kişiler arasında ne güzel görüşlerimi dile getiriyorum burada. Sakın ha burayı da twitter, investing gibi kalabalık forum ortamına çevirmeyin çünkü daha da yazamam :D
Konumuza dönersek; buradan tepki alımı gelebilir 5,95-5,98 aralığına kadar. Fakat genel trend hala aşağı yönlü. Artık ne zaman yukarı dönüş sinyali gelirse o zaman alım yapmakta fayda vardır. Kısa vadede tepki alımı dışında hala geri dönüş belirtisi yok...Bekleyip görelim nereden dönüş yapacak :icon_tup:
Tahmininiz 5.85 inde altına ineceği yönünde mi ?
Turkiye ilk ceyrekte % 1.3 buyuyerek teknik resesyondan cıktı - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/turkiye-ilk-ceyrekte-13-buyuyerek-teknik-resesyondan-cikti-2222923)
şöyle bi haber var
benim hatam kusura bakmayın :icon_tup:
ahmetgurlek
31-05-2019, 10:03
"Türkiye ilk çeyrekte % 1.3 büyüyerek teknik resesyondan çıktı, ekonomi yıllık bazda % 2.6 daraldı"
bu nasıl oluyor? büyüdük mü küçüldük mü biz şimdi? ben bi şey anlamadım
"Türkiye ilk çeyrekte % 1.3 büyüyerek teknik resesyondan çıktı, ekonomi yıllık bazda % 2.6 daraldı"
bu nasıl oluyor? büyüdük mü küçüldük mü biz şimdi? ben bi şey anlamadım
yıllık bazda küçüldük çeyrek bazında büyüdük
bunun en büyük sebebi seçimler dolayısıyla %17lerden %31lere çıkan kamu harcamaları
devlet piyasayı daha çok fonluyor..
ahmetgurlek
31-05-2019, 10:20
yıllık bazda küçüldük çeyrek bazında büyüdük
bunun en büyük sebebi seçimler dolayısıyla %17lerden %31lere çıkan kamu harcamaları
devlet piyasayı daha çok fonluyor..
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.6 oranında daraldı.
hürriyet ve habertürk'te bu şekilde veriliyor haber. çeyrek olarak da daralma var deniyor???
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.6 oranında daraldı.
hürriyet ve habertürk'te bu şekilde veriliyor haber. çeyrek olarak da daralma var deniyor???
bir önceki çeyreğe göre büyüdük
çeyrek bazında kıyaslama 2018 1. çeyreke göre..
kafa s*kmek için ellerinden geleni yapıyorlar ya :D
yarın çıkar derler "hani kriz vardı madem kriz var nasıl büyüdük o zaman" :D
Focus4171
31-05-2019, 10:49
Tahmininiz 5.85 inde altına ineceği yönünde mi ?
Benim amacım dönüş sinyalinin oluşmasını beklemek. Yani bu rakam 5,85' te olabilir, daha altı veya daha üstü de olabilir. Şimdi neden buradan almak varken örneğin 5,90'dan veya üzeriden alacaksın diyebilirsin. Benim amacım burada zaman kaybetmemek. Mesela şimdi 5,85'ten aldım, 5,95 oldu diyelim fakat 2 ay buralarda bekledi, bu bir anlam ifade etmez benim için, sadece zaman kaybı olur. Yoksa 5,85 güçlü bir destek. Fakat dönüş yapacak mı ona bakmak gerekir...
Birde asıl önemli konu benim için; biraz daha aşağı bölgede kritik bir nokta var, dolar oraya doğru yol alıyor sanki. Mutlak buralardan dönüş yapması gerekir(5,85) yoksa aynı şekilde sert bir düşüş daha gelebilir önümüzdeki günlerde...
Borsada iyi gidiyor Maşallah. 90.000 üstünde kalmalı, o bölgeyi zorluyor. Eğer kalabilirse muhtemelen 93.000-94.000'e kadar yol alabilir :icon_tup:
s400 ile doğrudan orantılı. Şu saatte o fiyatlanıyor bence . Eğer gerçekten anlaşma iptal edilirse daha da düşer, direnç destek takmaz. Ha ekonomik baskı ile bugün füze alımını iptal ettiren, rahibini söke söke alan yarın neyini alır orasını bilemem. Rusya o saatte hem suriye de hem enerji ihtiyacı hem de tarım ticaretinde seni ne kadar rahat bırakır o da tartışılır. Ama aldık bitti o iş denirse , tükürdüğümüzü yalamayız denirse ( daha önce dendiği gibi) o zaman yaptırım listesine girip artık çift hane mi olur ne olur hep beraber görürüz. Zaten fazla değil 10 gün içinde göreceğiz.
Rusya sevkiyata hazırlamış bekliyor , Abd 10 gün süren var diyor.
ben s400lerin alınıp başka ülkelere kurulacağı düşüncesindeyim
Kktc ye kurulacak diye okudum
Bir kardesim BOTAŞ kağıt üstünde iflas etmiş
Dogalgaza secim sonrasi yüzde 40 zam gelecekmis
Varmi bir bilgisi olan
Kktc ye kurulacak diye okudum
Zamanında s-300 leri güney kıbrısa koydurmadık savaş sebebi saydık o yüzden kktc ye kurulması imkansız.
öyle acayip bir satış var ki sanki vioptan satıp tlyi alıp onu da piyasaya sürüyorlar gibi
viop kontratlarının hepsine istisnasız arbitraj oluştu
gün sonu göreceğiz kim sattı ama hem mb hem kamu bankaları ortaklaşa işlem yapıyor gibi bugün
normalde bir süredir sadece kamu satıyordu vioptan da türevini alıyorlardı
Zamanında s-300 leri güney kıbrısa koydurmadık savaş sebebi saydık o yüzden kktc ye kurulması imkansız.
Haberin detayı;
Turkiye S-400’leri Akdeniz’de konuşlandıracak - Dunya haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/turkiye-s-400leri-akdenizde-konuslandiracak-4997170/)
öyle acayip bir satış var ki sanki vioptan satıp tlyi alıp onu da piyasaya sürüyorlar gibi
viop kontratlarının hepsine istisnasız arbitraj oluştu
gün sonu göreceğiz kim sattı ama hem mb hem kamu bankaları ortaklaşa işlem yapıyor gibi bugün
normalde bir süredir sadece kamu satıyordu vioptan da türevini alıyorlardı
şöyle detaylandırayım;
bugün mayıs kontratlarının son günü mbnin açıkladığı kapanış kuruna göre ödeme olacak
şu an euronun ortalama kapanış fiyatı 5.56 civarında
ama birileri hala 5.5350lerden euro satıyor 1 buçuk saat bekleyemiyor
çok enteresan..
ahmetgurlek
31-05-2019, 12:59
bana s-400'leri alıp ırak'a falan gönderecekler karşılığını da ham petrol olarak tahsil edecekler gibi geliyor. tabi ırak kabul ederse. böylece 1 taşla 3 kuş vurulacak. rusya küstürülmemiş olacak, abd'nin gazabından kurtulunacak, maddi olarak da fazla bi kayıp yaşanmayacak
Focus4171
31-05-2019, 15:07
PETKM'ciler var mı aramızda? Biraz daha bastırın şu 4,82-83'e de mutlu sona ulaşsın, az kaldı gibi ha gayret :)
5,82 fiyatlanmaya başladı bence. Kademe yapmaya ugrastikca banka sistemden atıyor.
Geçen hafta hiç ilgilenemedim. Yurt dışındaydım. Modena ve marenello da ferrari müzelerini gezme fırsatım oldu bir fırsat bulursam bol fotolu kota düşmanı konu açacağım.
İnsallah kapanmadan alırız. 5 e doğru bayrama dolarla girmek isteyen garanticiler yüzünden bir miktar artış da olabilir. Ama tabi benim öngörüm bu.
beni dağıttılar ya
kur 20 kuruş düşerken 12. ay vadeliler 50-55 kuruş düşüyor arkadaş :D
araba al-araba sat vize mize derken piyasadan iyi kopmuşuz
Focus4171
31-05-2019, 15:31
beni dağıttılar ya
kur 20 kuruş düşerken 12. ay vadeliler 50-55 kuruş düşüyor arkadaş :D
araba al-araba sat vize mize derken piyasadan iyi kopmuşuz
Sıkma canını, bu açığı fazlasıyla kapatabilecek kapasiteye sahipsin. Burada döviz konusunda en iyi donanıma sahip kişisin sonuçta. Sen dağılırsan bizde dağılırız, iyi düşün, kendine hakim ol lütfen :)
Sıkma canını, bu açığı fazlasıyla kapatabilecek kapasiteye sahipsin. Burada döviz konusunda en iyi donanıma sahip kişisin sonuçta. Sen dağılırsan bizde dağılırız, iyi düşün, kendine hakim ol lütfen :)
:D eyw
ordan oraay ordan oraya zıplayıp duruyoruz
bayram sonrası en azından fiyatlar normale dönerse sıkıntı kalmaz..
Focus4171
31-05-2019, 16:03
:D eyw
ordan oraay ordan oraya zıplayıp duruyoruz
bayram sonrası en azından fiyatlar normale dönerse sıkıntı kalmaz..
İste bu yüzden para asla uyumaz derler. Filmi de vardı, orada çok güzel bir konuşma sahnesi vardı :)
''Para gece seninle birlikte yatağa uzanır, sana bakar, tek gözü açık, para asla uyumayan bir v.h.ş.dir ve kıskançtır. Eğer ona çook çok dikkat etmezsen bir sabah kalktığında sonsuza kadar gitmiş olabilir...'' Gordon GEKKO :D
İste bu yüzden para asla uyumaz derler. Filmi de vardı, orada çok güzel bir konuşma sahnesi vardı :)
''Para gece seninle birlikte yatağa uzanır, sana bakar, tek gözü açık, para asla uyumayan bir v.h.ş.dir ve kıskançtır. Eğer ona çook çok dikkat etmezsen bir sabah kalktığında sonsuza kadar gitmiş olabilir...'' Gordon GEKKO :D
Şu laf herşeyi özetlemiş.Para kazancam diye tutsak oluyor insan.
Ben bugun yine aldim. Simdi bayramda piyasa kapali,aksam saati piyasa sığ iken eminim kamu bankalari spekulatif satis yapicaklar, yada haftaya piyasa kapaliyken estiricekler...
Ama.piyasa acildiginda olayi gorecegiz.
Eger yapabilirseniz haftaya hafta ici uygun yerlerden alima devam...
Anlik fiyat hareketlerine kanmayin. Bu sefer yapicaklar.
GokhanRS
05-06-2019, 11:01
vay bee ne güzel düştü, enteresan şekilde henüz nası düşürdük diye hava atmaya başlamadılar. demek ki artış yakın. bayram sonrası yine sanki 1 liraya düşmüş gibi havalara girmezler ise uzun durmayacak demektir.
Bayramdaki trafik kazası bilançosuna,kalpten giden küçük yatırımcılar da eklenecek galiba.
GokhanRS
05-06-2019, 13:12
Bayramdaki trafik kazası bilançosuna,kalpten giden küçük yatırımcılar da eklenecek galiba.
Akıllı adam 30 kuruş düştü diye kalpten gitmez, düşüş trendine girince malı eritip aşağıdan yine toplar. Üzülenler işi bilmeden çok parayla alsat yapmaya çalışanlardir
Akıllı adam 30 kuruş düştü diye kalpten gitmez, düşüş trendine girince malı eritip aşağıdan yine toplar. Üzülenler işi bilmeden çok parayla alsat yapmaya çalışanlardir
Küçük yatırımcı ifadesini özellikle kullandım.Açıklamanıza en başta atıfta bulunmuş oldum esasında. :)
Ben bugun yine aldim. Simdi bayramda piyasa kapali,aksam saati piyasa sığ iken eminim kamu bankalari spekulatif satis yapicaklar, yada haftaya piyasa kapaliyken estiricekler...
Ama.piyasa acildiginda olayi gorecegiz.
Eger yapabilirseniz haftaya hafta ici uygun yerlerden alima devam...
Anlik fiyat hareketlerine kanmayin. Bu sefer yapicaklar.
Demistim demek istemiyorum ama durum bu.
Alabilen coksun....
Emre İlbi
05-06-2019, 20:53
Demistim demek istemiyorum ama durum bu.
Alabilen coksun....
Abi ben bir miktar 5.89 seviyelerinden alım yaptım, Cuma günü 5.70'lerden bir miktar daha almayı düşünüyorum
bordeaux
05-06-2019, 21:58
Halkbank hisse senedi alım satım için uygun mudur? Alım satım makasları hakkında bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.
Focus4171
05-06-2019, 23:44
- Dolarda alım için acele etmeyin derim! Tabi karar yine sizindir, saygı duyarım...
- Hisse senedi alım-satım işlemlerinde komisyon oranları ortalama %0,1 ile %0,2 arası değişmektedir. Bu oranlar işlem hacmine göre belirlenir. Bu aralıkta oran aldıysanız normal karşılanabilir. Bankaların yanında aracı kurumlara da bakabilirsiniz...
- Herkese Hayırlı Bayramlar dilerim...
5.71 görmüş bir doları ben alırım.
Sebebi de acik,hukumet eliyle satilan doviz...
Ha,eger piyasa açıldığında bu seviyelerden islem gorurse tamam. Ama bence cok zor.
Ben olsam alırdım. Hele s400 icin verilen süre haftaya dolarken....
Piyasalar pazartesi mi açılacak?
4,88 den alırısınız ekonomi düzeldi çünkü.
NoT: :D:D:D
individual
06-06-2019, 14:31
Piyasalar pazartesi mi açılacak?
cuma günü açılcak diye biliyorum ben.
Focus4171
07-06-2019, 00:13
Dolar 5,78'i geçebilirse, 5,88'e kadar tepki verebilir. Fakat bu düşen trendin sonlandığı anlamına gelmez. Böyle bir hareket gelirse eğer, muhtemelen bu hareketi gel gel yapmak ve mal boşaltmak için kullanabilirler. Düşüş trendinin bitti denilebilmesi için 5,95 üzerinde kalıcı olması gerekiyor...
Düşen kanal içerisinde benim için en güzel alım noktası ''5,45-5,55'' aralığıdır. Eğer o bölgelere gelir ve yukarı dönüş sinyali verirse o zaman toplanabilir. Eğer o bölgeyi ziyaret etmezse, bu sefer süreç uzatılıp uzun bir 5,65-5,85 aralığında yatay banda sarabilir. Bu da yatırımcı için zaman kaybı olacaktır...
Kısacası artık dönüş nereden olursa oradan almakta fayda vardır, rakamın kaç olduğu ile ilgili duygusal davranmaya gerek yoktur. Acele etmem, bekleyip göreceğiz artık hayırlısı olsun :icon_tup:
Rusyanin artik petrol , dogalgaz ve diger anlasmalarinda dolar yerine kendi parasini kullanma veya euro kullanacaz aciklamasinin dolara bir etkisi olurmu...
Suan 5.86. larda,5.75 lerden alanlar satiyor,aman dustu alayim diyenler aliyor.
Satarak dusuren ve suan satis yapan ayni kurum ve havarileri.....
Yazik.
Seviye vermedim hic bir zaman ama size bu düşüsu onceden yazmamda ki amac plan belliydi,bende duyduğumu ilettim...
Bu kadar aleni yapilmasi cok garip.
1 haftadir al sat yapanlar iyi kazandi. Surekli 10 kurus assa yukari yapiyo
emresener
07-06-2019, 17:51
Anerika F-35 eğitimindeki pilotların eğitimini durdurmuş. Dolar da bir hareketlenme oldu hemen
89’dan dolar aldık terste kaldık 79 oldu. Zararına satayım da yükselsin bari
:D
beni yerden yere vurdular
84 ken 8.20lerde dönen parite79 da 7.95lere düştü ellerinin ayarı yok..
Tanıdık dolar alim mi diye sordu aldırdım 89’dan şimdi kafamın etini yiyor
6 olsun diye dua ediyorum resmen
Drive Fast
10-06-2019, 12:47
Sizce 74-72 gibi rakamlara tekrar vururmu
GokhanRS
10-06-2019, 12:48
ya düşsünde biz zarar edelim hiç problem değil. bende 83den topladım ama en ufak üzülmüyorum. keşke düşüş süreklilik arz etse zarar eden ben olsam.
Tanıdık dolar alim mi diye sordu aldırdım 89’dan şimdi kafamın etini yiyor
6 olsun diye dua ediyorum resmen
burada en çok akıl verenlerden biriyim twitter hesabımda ortada o mahçubiyeti en iyi ben bilirim ama biraz sabır ilaç olacaktır sanırım
Sizce 74-72 gibi rakamlara tekrar vururmu
78de bi direnç var kırılırsa 68-66
işte bu 10 kuruşluk düşüşler benim çok canımı yakıyor çünkü viopta düşerken çok düşüyor çıkarken çok çıkıyor %1lik hareketler viopta %3lük oluyor bu da kazanırken iyi kaybederken kötü bir durum şu an kaybediyorum :D
Sonuç olarak ytd olmamak kaydıyla ne dersiniz dolar için ,yükselişe geçermi yoksa artık dibe doğru seyir halindemi.
elle tutulur bişey demek zor
şu düşüşün reel hiç bir açıklaması yok bayram tatili sırasında 66lardan işlem gördü
ne oldu da 6.20lerden buralara kadar düştü acaba?
kura böyle dışarıdan müdaheleler yapıldığı sürece doğru tahmin yapmak imkansız hale geliyor
Bende sene sonu lviv gidiyorum diye
Aldik buralardan bir miktar :)
O zamana kadar uçar kacar girmesin :)
redbull35
10-06-2019, 15:24
Çatşamba günü MB faiz indirimi yapabilir mi? 32 günlük %23 oran verdiler
indirim için erken aslında ama kuru bu kadar basınca insan "acaba faiz mi indirecekler de önünü alıyorlar" diye düşünmüyor değil..
GokhanRS
10-06-2019, 15:45
indirim için erken aslında ama kuru bu kadar basınca insan "acaba faiz mi indirecekler de önünü alıyorlar" diye düşünmüyor değil..
inmeyeceğinin söylentileri var. yani biraz daha düşebilir gibi. birde şu alım satıma vergi getirmeleri ne saçma oldu yahu. bugün biraz alım yaptım havadan para kazandı bazıları yine.
REK tarihi düşük seviyelerde
1994 ve 2001 İn bile altına inmişken USD/TL Nın 6.50 ve üstünde kalıcı olacağını trade edenler daha çok ters pozisyonda kalacaklar.
Long da olanların 2 umudu var içeride Çarşamba günü TCMB Nın faiz indirme sinyali.vermesi
Dışarıda Trump un sabah uykusunu almadan yeni Tweet atması
REK tarihi düşük seviyelerde
1994 ve 2001 İn bile altına inmişken USD/TL Nın 6.50 ve üstünde kalıcı olacağını trade edenler daha çok ters pozisyonda kalacaklar.
Long da olanların 2 umudu var içeride Çarşamba günü TCMB Nın faiz indirme sinyali.vermesi
Dışarıda Trump un sabah uykusunu almadan yeni Tweet atması
400 üstünde kalıcı olan cdsler?
1 yıl vadeli ödenmesi gereken 180 milyar $ civarı dış borç?
s400 meselesi?
kıbrısta doğalgaz meselesi?
tükenen net rezervler?
tarihinin en büyük dolarizasyonu?
vs.. bir sürü uzar liste
size 6.50 yi tavan olarak düşündüren nedir? call-put opsiyonlarını kontrol ediyor musunuz?
Dun aksam abd pilotlarımızın egıtımıne son verdi....
dun aksam abd pilotlarımızın egıtımıne son verdi....
kahrolsun şeytan abd-israil,kahrolsun bağzi şeyler.
:)
son bir buçuk yılda 60 milyar $ civarı abd tahvili satmışız
açıklamaya göre buradaki yatırım başka bir yere yönlendirilmiş ama neresi bilen yok
2 milyar $lık abd tahvili kalmış elimizde..
s400 meselesi?
tükenen net rezervler?
vs.. bir sürü uzar liste
size 6.50 yi tavan olarak düşündüren nedir? call-put opsiyonlarını kontrol ediyor musunuz?
Ahaber öyle demiyor kardeşim :D
sen nereye bakıyorsun :D
TorqueTuning
11-06-2019, 09:22
Deniz bitene ve 23 haziran gecene kadar kriz yok algi yonetimine devam. Ama az kaldi, bu yaz gecen seneyi aratabilir bile...
s400 meselesi?
tükenen net rezervler?
vs.. bir sürü uzar liste
bunlar bilinen ve fiyatlanan riskler, fiyatlanmayan risk oluşursa pozisyonları yeniden gözden geçiririz. ozamana kadar trend is my friend
unutmadan;
the darkest moment of the night is the closest moment to dawn
tüm bunlar ne anlama geliyo ,yani şimdi dolar düşcekmi kalkçakmı :D
bunlar bilinen ve fiyatlanan riskler, fiyatlanmayan risk oluşursa pozisyonları yeniden gözden geçiririz. ozamana kadar trend is my friend
ben s400 alımının değil de s400 iptalinin fiyatlandığı görüşündeyim
tabi bunun dışında kamu bankalarının işsizlik fonunu hiç ederek döviz sattığı da malumumuz
21 mart haftası nasıl ki olağan dışı hareketler izleyip bedelini 6.20lere kadar ödediysek bu hareketlerinde bir bedeli olacaktır diye düşünüyorum
trend iyi bir dosttur tabi ama düzeltmelerle trendleri birbirine karıştırmamak lazım derim ben
Tmsf den 150 küsür milyon tl hazineye aktarılmış,bu da etki eder mi piyasaya.
unutmadan;
the darkest moment of the night is the closest moment to dawn
Dogru da,ben sabahin yakin ildugu gorusunde degilim.
İnşallah isler duzelir ama cok keskinlesti hersey.
ne güzel iş ; 86binlerden 6.15li kurlardan çıkamayan yabancıya 93binlerden 5.80lerde çıkma şansı ver
bunu sırf belediyeden "bir avuç insan" nemalansın diye seçimler öncesi kur atağı yememek için yap
ne güzel iş ; 86binlerden 6.15li kurlardan çıkamayan yabancıya 93binlerden 5.80lerde çıkma şansı ver
bunu sırf belediyeden "bir avuç insan" nemalansın diye seçimler öncesi kur atağı yememek için yap
nereye kadar yapacak günü kurtarıyorlar :D
hiç kurtarmasalar daha iyi..
hiç kurtarmasalar daha iyi..
Şu anki durum şu aslında nükleer santral patlamış yetkililer herkese korkacak birşey yok herşey kontrol altında diyor.
En sonda gerçekler gün yüzüne çıkıyor.
Film bitmesine fazla birşey kalmadı zaten.
Yazı yatayda geçirir bu piyasa s400 olayını ABD ile aşarsa
Eylül'de party başlar
Yarın ekonomistler tarafından mb toplantısında faiz indirimi geliceği konusuluyor. Öngörünüz nedir?
Ben günü kurtaramıyorum, kim bu günü kurtaranlar acaba :)
Faız artırımı olmaz ama verılecek mesajlar onemlı.
Berat gıder,ersın ozınce gelır mı? Nerden cıktı sımdı bu......
beratın gideceğine hiç ihtimal vermiyorum abi
reis ekonominin başında güçlü bir isim görmek istemiyor ki yap dediğini yapacak ona itiraz etmeyecek birini istiyor
berattan iyisini bulamaz ekonomi bakanımız da haliyle bizzat reis
Berat'tan önce Ersin'e koltuk teklif edilmiş. Ersin tam yetki ve bağımsızlık isterim diyince bu iş olmamış diye okudum bir yerlerde.
başkanlık sisteminde hiç bir bakanın tam yetkisi ve bağımsızlığı yok
o yüzden "bakan"lar arada birilerinin çıkıp mikrafonlara bişiler sölemesi lazım her şeyi reisle konuşacak değiliz ya her bakanlığa bir sözcü gerekiyordu öyle oldu
Gelır gelmez bılemem.
Aklıma dustu dün,yoksa kim soylıcek bana bu bılgıyı.
23 hazıran sabahı neler olucak,gorecegız.
Insallah guzel gunler gormek nasıp olur artık.
Ersin Bey'in ismi bayadır gündemde. Berat Albayrak içinde Dış İşleri Bakanı olacak söylentisi var.
Ekonomi sorunu şüphesiz kendi tabanlarını da rahatsız ediyor, çözmek istiyorlardır.Murat abinin de aklına düştüyse bence kuvvetle muhtemel değişir :)
büyük ihtimal 78i kırıp 68e yol alırız
15.30daki abd tüfe önemli..
Low-Rider
12-06-2019, 13:08
Zaten beklenti faiz dusmeyecegi yönündeydi, neden düşüyor dolar şimdi?
bu 78 68 i pek anlamadım ?
bir miktar faiz indirimi fiyatlandı bu süre içinde dünkü 83e kadar ki hareketlerin sebebi buydu
birde "sıkı para politikasının korunması" ifadesi var metinde 68leri görebiliriz bir ihtimal bistte 95bin üzerine atar öyle olursa
TÜFE beklenti altında kalırsa o zaman resesyon fiyatlaması başlar.
EM ler özellikle bizim gibi yüksek borçlu bir ülke için KGF cansuyu kredisi gibi olur :-)
ben s400 alımının değil de s400 iptalinin fiyatlandığı görüşündeyim
tabi bunun dışında kamu bankalarının işsizlik fonunu hiç ederek döviz sattığı da malumumuz
21 mart haftası nasıl ki olağan dışı hareketler izleyip bedelini 6.20lere kadar ödediysek bu hareketlerinde bir bedeli olacaktır diye düşünüyorum
trend iyi bir dosttur tabi ama düzeltmelerle trendleri birbirine karıştırmamak lazım derim ben
doğru ama her düzeltme kendi içinde bir trend barındırır. olay sadece grafiğe hangi vade ile baktığın ile alakalıdır ;-)
rüzgar eserken yelkenleri doldurmaya bakalım bırakalım gerisini kayıkçılar yapsın
Tik
1m
5m
15m
1h
1D
1W
1M
uzun vade trend hep yukarı bence
kısa vadede ise bir sürü riski göz ardı edersek temmuz 25e kadar yön aşağı
ama olası bir caatsa yaptırımı her şeyi alt üst eder
s400ler ve abd tepkisi iyi takip edilmeli bu süreçte..
bu seviyelerden alım yapan var mı?
uzun vade trend hep yukarı bence
kısa vadede ise bir sürü riski göz ardı edersek temmuz 25e kadar yön aşağı
ama olası bir caatsa yaptırımı her şeyi alt üst eder
s400ler ve abd tepkisi iyi takip edilmeli bu süreçte..
cari açık vermeye devam ettikçe ki şimdi bu üretim modelini değiştirsek en az 4-5 yıl sürer meyvelerini toplamak,
bir de yüksek faiz yüksek enflasyon oluşturur (yani düşük faize odaklanılacak) anlayışı olduğu sürece ki
o da en az 4 yıl daha devam edecek uzun vade kur yukarı
bunda mutabıkız ;-)
cari açık vermeye devam ettikçe ki şimdi bu üretim modelini değiştirsek en az 4-5 yıl sürer meyvelerini toplamak,
bir de yüksek faiz yüksek enflasyon oluşturur (yani düşük faize odaklanılacak) anlayışı olduğu sürece ki
o da en az 4 yıl daha devam edecek uzun vade kur yukarı
bunda mutabıkız ;-)
sıkıntı şurdaki siyasi riskler sürdükçe kısa trendlere cesaret edemiyorum ben
bugün tüm rüzgar arkamızda tama dolar aşağı ama akşam s400lerle ilgili absürt bi açıklama yapılırsa o rüzgar terse döner altında kalırız
benim korkum krizin faturasını bu s400 "bağımsızlık" mücadelesine kesmeye çalışıyor olabilirler mi korkusu
evet çok hızlı olmak gerek yoksa terste kalınma riski yüksek, o yüzden arbitraj mantığı ile eş zamanlı pair trading yapıyorum.
seviyeden bağımsız miktar artışı sağlıyor :-)
Drive Fast
12-06-2019, 15:29
bu seviyelerden alım yapan var mı?
Ben reel para ile oynamıyorum sanal para ile öylesine takılıyorum sabah 80 de pozisyonumu kapattım 72 ye inmesini bekliyorum indiğinde pozisyon giricem dediğim gibi sanal parayla ama :)
evet çok hızlı olmak gerek yoksa terste kalınma riski yüksek, o yüzden arbitraj mantığı ile eş zamanlı pair trading yapıyorum.
seviyeden bağımsız miktar artışı sağlıyor :-)
en sağlıklısı o zaten her türlü kazanç sağlıyor
hele bu ara uzun vadelerin hepsinde 20 şer kuruş arbitraj var teorik fiyata göre
kanashibari
12-06-2019, 16:28
Bu seviyeler alım fırsatı mıdır beyler. ?
bordeaux
12-06-2019, 21:12
Ben reel para ile oynamıyorum sanal para ile öylesine takılıyorum sabah 80 de pozisyonumu kapattım 72 ye inmesini bekliyorum indiğinde pozisyon giricem dediğim gibi sanal parayla ama :)
hangi uygulama ile yapıyorsunuz?
Avrasya pompalar yuzde 70 calisiyor
Akkuyu da nukleer tesis temelinde 2 adet catlak olmus
Bein Sport liglerden çekileceği konusuluyor
Siyaset ise komple atom bombasi
Varken
Bu piyasa daha çok şeylere gebe.
Bana iyi birşey yazın varsa
Drive Fast
12-06-2019, 21:35
hangi uygulama ile yapıyorsunuz?
MetaTrader 5 programın ismi girişte 100 bin lira veriyor bende çözmeye çalışıyoruö ufak ufak :)
"Türkiye S400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik."
Bu yaz gene hareketli geçicek besbelli.....
Biraz geç olacak ama daha önce de böyle olmuştu.
Sabit tutulunca bir miktar geri çekiliyor. Tam alım fırsatı zamanı oluşuyor.
Ardından yükselişe geçiyor. Bakınız 5,84-83.
Bu sefer bız kapalıyken alıslar geldı.
İşin garıbı,amerıka s400 u alırsan oyarım dıyor,bız o iş bıttı kardesım,alıyoruz dıyoruz.
Pesıne,pılotlarını postaladım ama devam edersen ekonomık yaptırım uygularım dıyor,bızde sana ne,alırım almam dıyoruz.
Ama 2 haftadır borsa ucuyor,dovız dusuyor.
Bakın daha dıger ekonomık rısklerden bahsetmedım bıle....
Reis hallediyor işi arka planda okeyde hep kazanıyor Trump'a kumar borcu ödetiyor dolar düşüyor.
Bu sefer bız kapalıyken alıslar geldı.
İşin garıbı,amerıka s400 u alırsan oyarım dıyor,bız o iş bıttı kardesım,alıyoruz dıyoruz.
Pesıne,pılotlarını postaladım ama devam edersen ekonomık yaptırım uygularım dıyor,bızde sana ne,alırım almam dıyoruz.
Ama 2 haftadır borsa ucuyor,dovız dusuyor.
Bakın daha dıger ekonomık rısklerden bahsetmedım bıle....
Bugün borsa şelale olur diyordum açıklamalardan sonra.
Güne direkt - ile başladı.
Dahası da var gibi.
muzurasd
13-06-2019, 10:45
Avrasya pompalar yuzde 70 calisiyor
Akkuyu da nukleer tesis temelinde 2 adet catlak olmus
Bein Sport liglerden çekileceği konusuluyor
Siyaset ise komple atom bombasi
Varken
Bu piyasa daha çok şeylere gebe.
Bana iyi birşey yazın varsa
akkuyu projesinde yalan kaynak ben orada çalışıyorum
akkuyu projesinde yalan kaynak ben orada çalışıyorum
https://amp.dw.com/tr/akkuyudaki-çatlak-bilmecesi/a-48738842
Akkuyu ya müdür olarak Dyatlov un oğlu gelecekmiş doru mu?
https://amp.dw.com/tr/akkuyudaki-çatlak-bilmecesi/a-48738842
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yazılı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: “Kamu güvenliği açısından çok önemli bir tesis. Bir kaza olması durumunda telafisi olanaksız büyük felaketlere neden olacağı bilinen bir gerçek. Temel çatlağı gibi ileride büyük yıkımlara neden olabilecek teknik hataların yapılmış olması kabul edilemez. Çatlaklar TAEK tarafından tespit edildi, dolayısıyla yürütücü şirketin yalanlaması bir anlam ifade etmez. Bir felakete neden olunmaması için yapım çalışmalarının durdurulması gerek.”
TMMOB: Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (Türkiyede buraya kayıtlı olmadan mühendis olarak imza yetkin olmuyor)
TAEK:Türk Atom Enerjisi Kurumu
Yalan gibi durmuyor.
Çatlaklar eski haber, beton tekrar dökülmüş, umarım kontroller aynı hassasiyetle devam ediyordur
Rosatom yalan söylemek için tembihledi, denetçi atom enerjisi kurumu ve çatlak var diyor, müteahhit firma istediğini söylesin farketmez tutanaklar fotolar ortada
İstihbarat bilgisi bu da haber sitesi harici
muzurasd
13-06-2019, 12:36
beton çatlağı her zaman olur 'sizin anlayacağınız manada' sıkıntı yok iş devam ediyor
ne olucak rebelh hocam bu dalır aşığada salmıyorlar yukarıda bırakmıyolar
beton çatlağı her zaman olur 'sizin anlayacağınız manada' sıkıntı yok iş devam ediyor
Bir gün olurda birşey olursa foruma gir
Bir kaç kişi yazacaktır bu mesajina birşeyler ;)
dün faiz kararı sonrası 68e gevşer dioduk ama s400 çıkışı 78 altına sarkıtmadı
ben yavaş yavaş s400ü cidden alacağımıza inanmaya başladım piyasada da böyle bir inanış olursa ve abd yaptırımları fiyatlanırsa hızlı ataklar gelebilir
bu arada kur 0,60 puan artıdayken 12. ay vadeleri 1,50 puan yukarıdan fiyatlanıyor
ileriye dönük artan bir rsik söz konusu tl için
GokhanRS
13-06-2019, 13:01
dün faiz kararı sonrası 68e gevşer dioduk ama s400 çıkışı 78 altına sarkıtmadı
ben yavaş yavaş s400ü cidden alacağımıza inanmaya başladım piyasada da böyle bir inanış olursa ve abd yaptırımları fiyatlanırsa hızlı ataklar gelebilir
bu arada kur 0,60 puan artıdayken 12. ay vadeleri 1,50 puan yukarıdan fiyatlanıyor
ileriye dönük artan bir rsik söz konusu tl için
s400 zaten alınmalı, eksi postlarımda yazmıştım, s400lerden de geri vites yaparlarsa bu sefer silivri soğuk sıcak demem her türlü açık açık söverim demiştim.
muzurasd
13-06-2019, 13:04
Bir gün olurda birşey olursa foruma gir
Bir kaç kişi yazacaktır bu mesajina birşeyler ;)
zaten millet pusuda bekliyor olumsuz bişey olsada yazsak diye
maddiyatının ötesinde çok vizyoner bir iş kusursuz biterse bu boyuttaki iş büyük başarıdır
s400 zaten alınmalı, eksi postlarımda yazmıştım, s400lerden de geri vites yaparlarsa bu sefer silivri soğuk sıcak demem her türlü açık açık söverim demiştim.
ben işin teknik boyutunu bilemiyorum ama ekonomik olarak bir yaptırım uygulamaya kalkarsa abd bunu kaldıracak gücümüz yok
keşke s400 almasaydık deriz işin sonunda
ha tabi ekonomimiz ztn iyi değil ve sorunlar büyüyecek ama bana sanki bu s400 meselesi ekonomik sorunlara kılıf edilecek gibi geliyor
"bakın biz bağımsız bir ülkeyiz o yüzden abd bize yaptırım uyguluyor ama bizim için ekonomi kötü de olsa bağımsızlığımız ve beka daha önemli" vs vs..
her türlü 2 büyük fil bizim üstümüzde tepişecek bizde ezileceğiz..
zaten millet pusuda bekliyor olumsuz bişey olsada yazsak diye
maddiyatının ötesinde çok vizyoner bir iş kusursuz biterse bu boyuttaki iş büyük başarıdır
2019 yılında nükleer santral yapmak mı vizyoner iş?
muzurasd
13-06-2019, 13:13
2019 yılında nükleer santral yapmak mı vizyoner iş?
bu zamana kadar neden yapmadılar hocam
bu teknolojiyi sonuçta bilmiyoruz ve bu trene nereden binersek kardır
Yeşil enerji varken
Nükleer çok mantıklı bir iş
Diyorsun ya ahaber yayını gibisin
bu zamana kadar neden yapmadılar hocam
bu teknolojiyi sonuçta bilmiyoruz ve bu trene nereden binersek kardır
bütün dünya yenilenebilir enerjiye dönerken sen 50 sene öncesinin teknolojisini yapınca vizyoner oluyorsun
nükleer santralin tabanında çatlak oluşuyor ama sana göre millet olumsuzu yazmak için pusuda bekliyor
çatlağı yalanlamıştın ilk postunda sana link attılar cevap veremedin sonrada her zaman olur yazdın
wallaha sıkılıyorum artık ya ülkenin 20 yılı felaketlerle dolu tren kazaları, madenci ölümleri vs ama burada tabanı çatlayan nükleer santrale vizyoner yazabiliyoruz
tabanı çatlak mı değil mi? yoksa bu çatlaklar her nükleer santralde oluyor mu? kaç nükleer santral inşaatında çalıştın? o çalıştığın onlarca nükleer santral inşaatında çatlak olunca oradaki medya da en ufak ufacık bir olumsuzluğu haber yapıp hükümetini yıpratmaya çalışıyor mu?
dış güçleri bana sırasıyla sayabilir misin?
istanbul seçimlerinde chp oy çaldı mı?
imamoğlunun valiye it dediğini sende duydun mu?
M_PROJECT
13-06-2019, 13:46
Bu doru nukleerde catlak yok ben ordaki betonum catlamadim.
çatlayan varsa bence kıskananlardır..
neyse..
88-95-02 dirençleri var
Seri yükselişe geçti Dolar.
Detaylı son durumu merak edenlere
Türkiye’nin ilk nükleer santralinin kurulması için siyasi iktidarın tüm uyarı ve itirazları görmezden gelerek inşaat izni aldığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) üç gün önce bir skandal daha yaşandı.
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK) müdahalesiyle sorunun giderildiği, yetkililer tarafından “17 bin metreküp çimento basıldı” ifadesiyle açıklandı.
Nükleer santral gibi azami güvenlik gerektiren bir yapının zeminine dökülen betonun çatlaması yeterince ürkütücüyken TAEK yetkilisinin inşaatın sağlamlığını basılan çimento miktarına eşitlemiş olması inanılır gibi değil!
Yetkililerin, yer bilimci ve uzmanların Akkuyu zemininin karstik yapıda olduğunu, zeminin altının boş olduğunu söylemesine rağmen sesleri siyasi iktidar tarafından duyulmadı.
Nitekim 2016 yılındaki Akkuyu bilirkişi incelemelerinde davacı vekilleri 1983 yılında Akkuyu’da potansiyel bir nükleer santral inşaatına yönelik yapılan zemin etütlerinde basılan çimentonun 150 metre ötede denizden çıktığı bilgisini paylaşmıştı, bugün de bu paylaşımı yinelemekteler.
Esasen 2010’da AKP Hükümetinin Rusya ile hükümetlerarası anlaşma yapmasıyla başlayan Akkuyu NGS tarihine geriye doğru şöyle bir bakarsak yaşanan olayların arasına aynalar konmuş gibi olduğunu fark ederiz.
Her bir sorunun bir sonraki potansiyel soruna işaret ettiği olaylar silsilesi en iyi “Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir” atasözüyle açıklanabilir.
Dünyada yap-işlet-sahip ol modeliyle, yabancı bir devlete kendi ülke toprakları üzerinde nükleer santral kurma iznini, yeri ve yetkiyi veren ilk siyasi iktidar olma vizyonuna(!) sahip AKP iktidarı, projenin kendi idaresi dışında durdurulması ihtimaline karşı iki yıl önce nükleer santralleri mega proje kapsamına aldı.
Zira sivil toplum Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) onayının alındığı 2015 yılının öncesi ve sonrasında tüm gücünü seferber ederek siyasi kararlara karşı canhıraş mücadele etmiş, direnmiş ve davalar açmıştı.
Kronolojik olarak bakarsak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedilen Akkuyu NGS’nin ilk ÇED başvurusu 3000 sayfa haline getirilerek tekrarlanmıştı. Sivil toplumun itirazı için bir aylık süre tanınmasını Rusya Devlet Başkanı Putin’in ziyaretine denk getirilerek siyasi jest şeklinde aniden onaylanması izlemişti.
Bu arada ÇED başvurusundaki sahte imza skandalını, Akkuyu NGS’nin devletle ilişkilerini tesis eden Müdürü Fauk Uzel’in istifa ederken nükleer tesisin alt yapı hazırlık çalışmalarında eksikliklere veryansın ettiğini, Akkuyu NGS’nin sayısız temel atma törenleri silsilesinin ilk ayağında halka ve halkın milletvekiline karşı şiddet kullanıldığını da anımsayalım.
Öte yandan gerek Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (IAEA) gerekse Avrupa Parlamentosu’nun Akkuyu NGS’ye verilen ÇED onayını eleştiri yağmuruna tuttuğu malumunuzdur.
O IAEA raporu ki, meslek birlikleri ve odalar Akkuyu NGS yetkililerinden ve Enerji Bakanlığı’ndan aylarca talep etmiş olmasına rağmen sır gibi saklanmış, Hürriyet Gazetesi’nin ABD temsilcisi Tolga Tanış tarafından ortaya çıkarılana kadar kamuoyunun haberi olamamıştı.
Zira nükleer santrallerin kurulması yaygınlaşması için faaliyet gösteren küresel bir üst örgüt olan IAEA dahi, Akkuyu NGS’nin ve Türkiye’deki siyasi kültürün, bağımsızlık gerektiren yasal alt yapının nükleer santral kurmak için uygun olmadığını dünya kamuoyuna ilan ediyordu.
Diğer taraftan 80 kişinin müdahil olmasıyla 13 ayrı sivil toplum örgütü tarafından açılan davalarda Akkuyu NGS’nin 1978 yılında yer lisansının uygunsuzluğundan tutun da bölgenin depremselliği, yeni tespit edilen fay hatları, iklim değişikliği şartlarında gelecekte deniz seviyelerinin yükselmesi risklerinin siyasi iktidarın elinin tersiyle itilerek yok sayılması o güne dek yaşanan gelişmelerin yalnızca olağan bir sonucuydu.
Hatta OHAL kapsamında bir bilirkişinin değiştirilmesi nedeniyle jeolojik yapının ikinci kez tartışıldığı incelemelerde uzman ve davacı vekillerin zeminin uygunsuzluklarına dair sunduğu sayfalarca rapor yok sayıldı.
Nihai kararda ise sanki bu raporlar hiç sunulmamış, riskler açıklanmamış gibi ÇED ‘in uygunluğuna hükmedildi. Bu karardan bir gün önce Cumhurbaşkanı’nın nükleer santralin kurulmasının engellenemeyeceği yönündeki beyanı tüm olan bitenin nedenlerini somut olarak gösteriyordu.
Kısacası bugün çatlayan reaktör temelinin zeminine beton atılarak inşaata devam edilmesi geçmişte yaşananların doğal bir sonucu. Sorun şu ki, büyük resme baktığımızda her normalleşmenin arkasından yeni ve daha büyük bir sorun ortaya çıkarak çatlak giderek derinleşmekte.
Nükleer santrallerin işleyişini, radyasyon sınır dozlarının tayinini, radyasyona maruziyet konularını ilgilendiren, hak, alacak ve borç ilişkilerinin Cumhurbaşkanının başkanlık ettiği Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) eliyle düzenlenecek olması da yine bu çatlağı derinleştiren bir diğer neden.
Bu noktada 2015 yılında gerek IAEA’nin gerekse Avrupa Parlametosu’nun nükleer alanda yasal altyapı yetersizliğine dair eleştirilerin haklılığı aşikar. Bu nedenle sırf uluslararası standartlara şeklen uygun olsun diye NDK teşkilat yönetmeliğinin ikinci bölümünde NDK’nın denetlenebilir ve bağımsız olduğu “kuruluşun, idari ve hukuki yapısı için kurum kararlarının yerindelik denetimine tabi tutulmayacağı ve hiçbir organ makam, merci veya kişinin kurum kararlarını etkilemeye yönelik emir ve talimat veremeyeceği” ibaresiyle tanımlanmış.
Ancak, nükleer santralin siyasi kararla kurulduğu gerçeğiyle birlikte düşünülürse NDK’nın başkanı olan Cumhurbaşkanı’nın süreçteki eksiklikleri ve/veya sorunları kamuoyuyla paylaşması, halkı bilgilendirmesi olanaklı görünmüyor. Öte yandan aynı yönetmeliğin 17. maddenin 6. bendinin c fıkrasına göre NDK’nın çalışanların, halkın, çevrenin ve gelecek nesillerin radyasyona maruz kalma riskini içeren her türlü faaliyet nedeniyle maruz kalınabilecek radyasyon doz sınırlarını tayin edebileceği yazıyor.
Bu şekilde gerek nükleer santrallerin gerekse Cumhurbaşkanı’nın sadece bugünü değil gelecek nesillere sirayet edebilecek kararalar alabileceği açıkça kabul edilmiş bulunuyor.
Bugüne dek yaşananların yaşanacakların taahhüdü olduğu aşikar. Hukukun ve yargının bağımsızlığının söz konusu olmadığı; yurttaşın, sivil toplumun iradesini gösteremediği, gösterse de yok sayıldığı, şiddet gördüğü bir ortamda Türkiye’deki nükleer santral kurulum süreçlerine uluslararası kamuoyunun ve kurumların dikkatinin çekilmesi, uluslararası duyarlılıkla sürece müdahil olunması şart. Aksi halde gittikçe derinleşen bu çatlak yakın zamanda bu coğrafyanın karadeliği olacak.
ahmetgurlek
13-06-2019, 16:47
bu koduğumun borsası gene çakıldı. hani dolar çakılacaktı borsa uçacaktı? yalan mıydı her şey? :ofk:
Sımdı bu cıkısta neyın nesı demeyın,bırılerı ama bızlerden degıl,ıyı para goturdu. su son 3 gunluk ılsemlerı bırılerı koyabılır mı?