PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

_opeth
02-10-2018, 10:18
Beni danışman olarak alsınlar ekonomiyi 5 sene içersinde düze çıkartıcam. Çıkartamazsam görevimden ayrılırım. Aylık Maaş beklentim 50.000TL +THY Elite Plus + Yakıt.

+full akbil :D

rebelh
02-10-2018, 11:57
6,06 dan yine geri döndük
ya 6 da güç toplar bir daha deneriz ya da aşağı..

rebelh
02-10-2018, 13:04
uğur gurses auf Twitter: "Borsadan al İşsizlik Fonu haberini https://t.co/V335VK7zJ6 (https://twitter.com/ugurses/status/1047050653191852032) via @wordpressdotcom"
bankalar geçen hafta 10 milyar liralık tahvil ihraç etmiş
peki kime ne faizle?
işsizlik fonuna %10 faizle..
halkın parası bankalara aktarılıyor

rebelh
02-10-2018, 13:17
uğur gurses auf Twitter: "Borsadan al İşsizlik Fonu haberini https://t.co/V335VK7zJ6 (https://twitter.com/ugurses/status/1047050653191852032) via @wordpressdotcom"
bankalar geçen hafta 10 milyar liralık tahvil ihraç etmiş
peki kime ne faizle?
işsizlik fonuna %10 faizle..
halkın parası bankalara aktarılıyor

21-24 ve 26 eylülde yapılmış tahvil ihraçları
10.20 faizle 11 milyar tl
berat reisin yep açıklamasının hemen akabinde, yepten sonra 6.37leri görmüştük ama sonra nedense bir düşüş trendine girdik diyorduk sebebini arıyorduk
yep bir işe yaramayınca piyasa işsizlik fonuyla baskılandı demekki
aynı süreçte merkez bankası faizleri de 3.2 milyar usd azaldı
10 yıllık tahvilleri %18.65 ama işsizlik fonu %10.20den alıyor mükemmel..

ulas79
02-10-2018, 13:28
İki vatandaş konkordato ilan etti - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/iki-vatandas-konkordato-ilan-etti-2657461/)

Vatandaşta iflas öteleme alabiliyormuş ilginç

Yigit-Y
02-10-2018, 13:36
21-24 ve 26 eylülde yapılmış tahvil ihraçları
10.20 faizle 11 milyar tl
berat reisin yep açıklamasının hemen akabinde, yepten sonra 6.37leri görmüştük ama sonra nedense bir düşüş trendine girdik diyorduk sebebini arıyorduk
yep bir işe yaramayınca piyasa işsizlik fonuyla baskılandı demekki
aynı süreçte merkez bankası faizleri de 3.2 milyar usd azaldı
10 yıllık tahvilleri %18.65 ama işsizlik fonu %10.20den alıyor mükemmel..

bu varlık fonu bunun için kurulmuştu

adamlar kenarda kuytuda ne varsa boşaltıyorlar

son kuruşda bitince bakalım ne olacak o fonların sonu

rebelh
02-10-2018, 13:39
bu varlık fonu bunun için kurulmuştu

adamlar kenarda kuytuda ne varsa boşaltıyorlar

son kuruşda bitince bakalım ne olacak o fonların sonu

varlık fonlarının görevi yatırımdır bunu varlık fonu yapsaydı yanlış bir yatırım yapmış olurdu o kadar
ki bizim ülkemiz varlık fonu kuracak seviyede bir ülke değil hali hazırda açık veren bir ülkeyiz varlık fonu cari fazla veren ülkeler için tasarlanmış bir fondur fazla parayı yatırım olarak değerlendirmektir amaç
burada sıkıntı işzilik fonunun bu işi yapması
hukuken uygun değil normal bir demokratik ülkede iktidarı değiştirecek bir olay bizde bir gazetecinin bloğundan öteye gitmiyor
işsizlik fonu işçilerden kesilen paralardan oluşuyor ve amacı işsiz kalanlara destek olmak ama ztn hem sınırlı hem yetersiz uygulanıyor ve parasıda şimdi bankalara fon olarak aktarılıyor

TorqueTuning
02-10-2018, 13:50
İşsizlik yasası zaten öyle bir hazırlanmış ki devlete beleş fon sağlansın, işsizlikten ücret alabilmek için 80 tane kriter tutturman lazım ve ancak 10 ay süreyle asgari ücret seviysesinde maaş alabiliyorsun. Haliyle ayda orada 100 birim fon girişi oluyorsa ancak 2 birim ödeme/çıkış oluyor. Burada biriken milyarlarca TL de AKP'nin iştahını kabartıyor haliylei beleş para! Aynı şeyi şimdi BES'te de tezgahlıyorlar, 3 yıl zorunlu o bu!!! Spor gazetesi!!!

mikelazi
02-10-2018, 14:09
ingiltereye neden altın gönderdik

Kuramsal Aktarım ve Metin Aydoğan: İNGİLTERE’YE GİDEN ALTINLAR NE OLDU (https://kuramsalaktarim.blogspot.com/2018/09/ingiltereye-giden-altinlar-ne-oldu.html?m=1#more)

Ormanci
02-10-2018, 14:47
ingiltereye neden altın gönderdik

Kuramsal Aktarım ve Metin Aydoğan: İNGİLTERE’YE GİDEN ALTINLAR NE OLDU (https://kuramsalaktarim.blogspot.com/2018/09/ingiltereye-giden-altinlar-ne-oldu.html?m=1#more)

Merkez Bankasının Altınları Nerede? (https://www.paraborsa.net/i/merkez-bankasinin-altinlari/)

Bu yazıya bunu vermişler...

Buna benzer başka konuda başka bir yazı da okudum. Biraz fazla "solcu" yazılmış şeyler gibi geliyor, ara metinlerde yakalıyorsunuz. AKP'ye giydirirken özelleştirmelere, Özal'ın ekonomiyi serbestleştirmesine kadar falan geliyor. Eh ne yapacaktık, Kuzey Kore gibi mi yapacaktık?

Bir de şu anda dış borcun çoğunluğu, şirketlerin borçları, kredi borçları, döviz borçları vs diye geçiyor. Burada tek avantaj devletin borcunun bu sefer zor olması. Ama en büyük tehlike de piyasada resesyon.

Bunun haricinde devletin diğer kredi borçlarını falan ödemesi bana saçma geliyor, özel sektörün şunun bunun borcunu niye ödesin. Anca şu projeler, köprüler vs için teminat falan verilmişse onlar ödenebilir. Bu açıdan Mahfi Eğilmez'in yazısı daha mantıklı gibi geldi bana.

Ormanci
02-10-2018, 14:49
Buna benzer başka konuda başka bir yazı da okudum. Biraz fazla "solcu" yazılmış şeyler gibi geliyor, ara metinlerde yakalıyorsunuz. AKP'ye giydirirken, tarihte daha önce yapılan özelleştirmelere, Özal'ın ekonomiyi serbestleştirmesine kadar falan geliyor. Eh ne yapacaktık, Kuzey Kore gibi mi yapacaktık?

Bir de şu anda dış borcun çoğunluğu, şirketlerin borçları, kredi borçları, döviz borçları vs diye geçiyor. Burada tek avantaj devletin borcunun bu sefer az olması. Ama en büyük tehlike de, özel sektörün yaşayacağı sıkıntı yüzünden piyasada oluşabilecek resesyon.

Düzeltme yaptım

Yigit-Y
02-10-2018, 16:01
Şu olayları sol parti iktidarı yapmış olsaydı

Milyon kere iç savaş çıkmıştı sanırım

Bu nasıl bir cahillik okumamazlık anlamıyorum bir türlü

Ormanci
02-10-2018, 16:06
Şu olayları sol parti iktidarı yapmış olsaydı

Milyon kere iç savaş çıkmıştı sanırım

Bu nasıl bir cahillik okumamazlık anlamıyorum bir türlü

İyi ki Muharrem İnce seçilmedi :P :D

ozoozo
02-10-2018, 17:27
vectra abimizin selamı var , mynette editörlüğe başlamış. 2.88'den dolarlara talibiz :(

2050'nin en buyuk ekonomileri - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/2050-nin-en-buyuk-ekonomileri/214805/#15527744)

Muharrem İnce ile ilgili bir kaç şey yazmak istedim ;

İlk defa bu ülke de bir adamın sözlerine inanıp gittik oy attık , seçim günü kaybettiğini sms ile duyuracak adam bu ülkenin başı değil mahallenin muhtarlığı bile fazla. Bu kadar büyük sansasyonlarla , seçim propagandalarıyla seçime gireceksin %30 gibi ciddi ve iyi bir oy alacaksın ancak seçim gecesi kamera karşısına geçip 2 kelam etmeyen adam.. Tamamen hayal kırıklığı.

Eğer o gün delikanlı gibi çıkıp ta bugün kaybettik ama daha yeni başlıyoruz deseydi şuan belki de bambaşka yerlerde veya halkın göz bebeğiydi. Ancak oda klasik muhalefet gibi anca internetten sallıyor.

2jz
02-10-2018, 19:51
İki vatandaş konkordato ilan etti - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/iki-vatandas-konkordato-ilan-etti-2657461/)

Vatandaşta iflas öteleme alabiliyormuş ilginç

Evet mahkemeye başvuru yapabilirsiniz. Tüm alacaklıların kabul etmesi gerekiyor ama.

cookies
02-10-2018, 20:30
vectra abimizin selamı var , mynette editörlüğe başlamış. 2.88'den dolarlara talibiz :(

2050'nin en buyuk ekonomileri - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/2050-nin-en-buyuk-ekonomileri/214805/#15527744)

Mynet'te editörlük deyince.. :) Finans bölümü editörüyüm, haber ajanstan alınma tabi ki iha'dan .. Doğal olarak haberlerde denge kurmak gerekiyor..
Bir oradan, bir buradan gibi..

uygarr
02-10-2018, 21:35
varlık fonlarının görevi yatırımdır bunu varlık fonu yapsaydı yanlış bir yatırım yapmış olurdu o kadar
ki bizim ülkemiz varlık fonu kuracak seviyede bir ülke değil hali hazırda açık veren bir ülkeyiz varlık fonu cari fazla veren ülkeler için tasarlanmış bir fondur fazla parayı yatırım olarak değerlendirmektir amaç
burada sıkıntı işzilik fonunun bu işi yapması
hukuken uygun değil normal bir demokratik ülkede iktidarı değiştirecek bir olay bizde bir gazetecinin bloğundan öteye gitmiyor
işsizlik fonu işçilerden kesilen paralardan oluşuyor ve amacı işsiz kalanlara destek olmak ama ztn hem sınırlı hem yetersiz uygulanıyor ve parasıda şimdi bankalara fon olarak aktarılıyor

tulumbada su bitti.

uygarr
02-10-2018, 21:37
şu olayları sol parti iktidarı yapmış olsaydı

milyon kere iç savaş çıkmıştı sanırım

bu nasıl bir cahillik okumamazlık anlamıyorum bir türlü

anlamakmi anlasalar zaten bu yönetici sifatiyla duran devlet memurlari ayni konumda olabilirmi..

Yigit-Y
02-10-2018, 23:21
Vectra söyle 2050 olmaz 2071 olur

Yanlış takvim yılı

2023 de fiyaskosundan sonra işi 2071 bağlayacaklar

Dolar kur tahmini yapamıyoruz bile 3 hane mi olur artık bilemiyoruz

4,88 birşey kalmadı zaten

TorqueTuning
03-10-2018, 09:16
TÜFE aylık %6,50, ÜFE aylık %10,88. Enflasyon şov yapmış!!!

rebelh
03-10-2018, 09:28
%6.50 enflasyon demek faiz artışı çöp oldu demek
aralık gibi yeni bir faiz artışı beklenebilir 300-350 bp ama reis bu sefer izin vermez
11 de berat albayrakın konuşması varmış
bir kar satışı sonrası 6.06 üstü zorlanabilir beklentinin üstünde bir enflasyon geldi

individual
03-10-2018, 09:50
Yurt içinden Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı ve enflasyon aylık bazda %6,30 artarken yıllık ise %24,52'ye yükseldi ve Haziran 2003'ten sonraki en yüksek seviyeye çıktı

TUİK raporuna göre:

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %6,30 arttı

TÜFE’de (2003=100) 2018 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %6,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,37, bir önceki yılın aynı ayına göre %24,52 ve on iki aylık ortalamalara göre %13,75 artış gerçekleşti.

Aylık en yüksek artış %11,41 ile ev eşyası grubunda oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Eylül ayında endekste yer alan gruplardan, ulaştırmada %9,15, çeşitli mal ve hizmetlerde %7,42, eğlence ve kültürde %6,62 ve gıda ve alkolsüz içeceklerde %6,40 artış gerçekleşti.

Aylık en az artış gösteren grup %0,07 ile alkollü içecekler ve tütün oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Eylül ayında endekste düşüş gösteren grup olmadı. Ana harcama gruplardan alkollü içecekler ve tütün %0,07 ile en az artış gösteren grup oldu.

Yıllık en fazla artış %37,28 ile ev eşyası grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ulaştırma %36,61, çeşitli mal ve hizmetler %30,61, gıda ve alkolsüz içecekler %27,70 ve konut %21,84 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

Enflasyon, Eylul'de %24,52 ile 15 yılın zirvesine cıktı Yazar Investing.com (https://tr.investing.com/news/forex-news/enflasyon-eylulde-2452-ile-15-yln-zirvesine-ckt-535863)

997TT
03-10-2018, 09:52
Gercek enflasyon 32 cıvarı....

Ormanci
03-10-2018, 09:53
15 yılın zirvesi...

Adamlar bugüne kadar yaptıkları herşeyi silmiş oldular. Hoşgeldin 2001.
Hadi şimdi söylesenize "büyük başarı, böyüg egonomi"...

BARR
03-10-2018, 10:36
Yakında şöle bir söylem duyarsanız şaşırmayın. Devletin bekası ve büyüklüğü (burada devlet baştakiler ve haramileri) halkın tavizler vermesi gerekebilir. Bakınız Meksika-Brezilya vs gibi.

rebelh
03-10-2018, 10:37
bu işin 2-3 sene süreceğini sonra biteceğini düşünen var mı aramızda?
varsa eğer tüm planlarını en az 7-8 sene için revize etsin yıl sonu enflasyonu %30u aşacak büyük ihtimalle

BARR
03-10-2018, 10:47
Demekki 40 yaşına gelince toparlamaya başlasak 45 gibi filan nispeten lale devri 2 ye geçiş yapabilirim.

Ormanci
03-10-2018, 10:48
bu işin 2-3 sene süreceğini sonra biteceğini düşünen var mı aramızda?
varsa eğer tüm planlarını en az 7-8 sene için revize etsin yıl sonu enflasyonu %30u aşacak büyük ihtimalle

"Yapılması gerekenler yapılırsa" gibi bir söylem var. Ama yapılıyor mu, yaparlar mı, hiç güvenmiyorum :) Allah sonumuzu hayır etsin.

Venezuella'da mı ne o manyak enflasyon rakamı sayesinde insanlar maaşı alır almaz marketlere koşuyormuş ki, 3-5 gün sonra saçma sapan enflasyon yüzünden paraları eriyip zorda kalmamak için... Ama o rakamla da adamlara her ay zam mı yapıyor ne yapıyolarsa, anlamadım. İkinci ay elindeki para pul olur yav...

uygarr
03-10-2018, 10:50
Devlet istanbul taksilerine bile çeki düzen vermedi uber verdi sağolsun
Bırakından ekonomiyide onlar şekillendirsin :)

rebelh
03-10-2018, 10:58
"yapılması gereken" yapılırsa 7-8 sene sürer
bu hükümet yapamaz hükümet değişikliği gerekir
halkımız artık hükümeti devlet olarak gördüğü için değiştirmez zaten alternatifi de yok
yani bizde bu iş sürerde babam sürer
10 yıl sonra asgari ücreti 160$ a inmiş avrupanın ucuz işgücü ülkesi olarak yaşarız
torunlara anlatırız artık "eskiden yunanistanda masa donatıyorduk" diye
sonra "yerli ve millici 4.88 tayfa" gelir "biz devletimizi koruduk mevzu akparti değil siz terörist gezici pkklı ve fetöcüsünüz" derler
bizim burada gimsa(cemmatçi) ile çağdaş yanyana 2 dir çağdaşa gittiğimde kasada tartışma oluyor "siz fırsatçısınız çok zam yapıyorsunuz" diye
böyle gerizekalı insanlar türedi artık esnaf ile birbirlerine girecek soğan beyinliler

_opeth
03-10-2018, 12:00
yıllık enflasyon pinpon topu fiyatı değişmediğinden %24,52 çıktı sıcak para nasıl pompaladılarsa dolar 6,03

rebelh
03-10-2018, 12:12
6 ile 6.04 arası gap vardı
ben bugüne kadar kapanmayan bir gap görmedim döndük onu kapattık
şimdi ne olacak göreceğiz

i-vtec07
03-10-2018, 12:22
Şu da var; Marttaki seçimi de alıcaklar,çok bi oy kaybedeceklerini düşünmüyorum. M. İnce den ses seda yok zaten anca instagramda takılsın.

Marttan sonra asıl makoko olucak.

Sağlam bi muhalefet lazım, al birini vur ötekine..

Ormanci
03-10-2018, 12:41
Sağlam bi muhalefet lazım, al birini vur ötekine..

Zaten bu halde olmamızın asıl sebebi bu bence.

MHP coştu manyadı iyice. Bahçeli'ye "akıl sağlığı yerinde değildir" raporu ne zaman alacaklar merak ediyorum :) Hayır allahın hırbosu ne elde ettin bugüne kadar bu strateji ile, o da enteresan. Bakanlık bilmemne alamadın, ne aldın? Diyorlar ki memur kadrolarını falan verdiler. Çok sanmıyorum.

CHP yüzyılın saçmalamasını yapıyor. Ses çıkarması gereken yerde çıkarmıyor, mal mal şeylerle uğraşıyor, onlarda ses yükseltiyor. Şimdi sessizliğin sebebi Belediye seçimleri, işi gücü ülke meselelerini bıraktılar, Çankaya'da ne yapacağız, İzmir'de ne yapacağız, Kadıköy'de ne yapacağız'ın peşindeler.

Bunlara inat bu ilçelerde veya şehirlerde AKP'ye oy vermek lazım aslında. En azından belediye anlamında daha iyi hizmet alırız :D

Geriye de başka doğru düzgün muhalefet kalmıyor, İYİ parti de ölü doğdu. Zaten bakıyoruz, 20 sene önce ne varsa yine aynı adamlar, bunlardan kurtulunmadıkça olmaz bu iş. Taze kan gerekiyor. Muharremle falan da olmaz bu işler. Muharrem = Sarıgül. Sarıgül'ün ne olduğunu biraz biliyorsanız anlarsınız, farkı yok, binbir cambazlık yalan dolan ne ararsan var. Ama pazarlamayı bi Sarıgül kadar bile yapamadı.

Hepimiz AKP'ye sövüyoruz ediyoruz da, bir suçlu da bu diğer ...şaklar. Aynen katılıyorum, hepsini al vur ötekine.

Herifler rüşvet yolsuzluk diyor, Kadıköy Maltepe Belediyeleri rüşvetle dönüyor, inşaatlar, projeler vb... Diğer tarafta Hazinedar mıdır nedir öyle bişey çıkıyor, herif resmen "hazine" gerçekten. Her tarafta her pislikte ismi geçiyor. Eee hacı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

rebelh
03-10-2018, 12:55
hafta başından beri 6.06 üzeri saatlik kapanış diyorum
yükseliş trendine girebiliriz geri dönüşün tek sebebi gapı kapatmaktı
bu enflasyonla faizde çöp olur rahipte çöp olur

i-vtec07
03-10-2018, 12:58
hafta başından beri 6.06 üzeri saatlik kapanış diyorum
yükseliş trendine girebiliriz geri dönüşün tek sebebi gapı kapatmaktı
bu enflasyonla faizde çöp olur rahipte çöp olur

Yıl sonu görüşün ne abi ? Genel olarak?

rebelh
03-10-2018, 13:02
Yıl sonu görüşün ne abi ? Genel olarak?

faizden sonra 6.90a inmiştim bu enflasyonla birlikte 7.20leri beklemek lazım ama anlamlandıramadığım bir şekilde yurt içi yurt dışı 5.50 dillendirenler var
ve elimizdeki tek pozitif olay rahibin salınması
12 ekim geçsin duruma göre tekrara bakmak lazım ama şu an hala 6.90 ve üzeri bekliyorum

yesil
03-10-2018, 13:09
faizden sonra 6.90a inmiştim bu enflasyonla birlikte 7.20leri beklemek lazım ama anlamlandıramadığım bir şekilde yurt içi yurt dışı 5.50 dillendirenler var
ve elimizdeki tek pozitif olay rahibin salınması
12 ekim geçsin duruma göre tekrara bakmak lazım ama şu an hala 6.90 ve üzeri bekliyorum

almanya, ingiltere’den para giriş beklentisi yok mu? rahipte salınırsa düşebilir sanki

rebelh
03-10-2018, 13:11
almanya, ingiltere’den para giriş beklentisi yok mu? rahipte salınırsa düşebilir sanki

almanya ve ingiltere aptal ülkeler değil
katar bile para vermedi sadece 3 milyar usd karşılığı swap anlaşması yaptı

Mert-
03-10-2018, 13:13
Bence ileriki yıllarda toprak talebine gidecek bu ekonomik süreç. bop'un bir parçası olduğunu ve bilerek bu yolda gidildiğini düşünüyorum.

BARR
03-10-2018, 13:27
5 milyar dolar karşılığı Ayvalıkta zeytinlik ve denize sıfır 3 katlı ev (1 dönüme oturuyor) verebilirim Qatar'a. (Qatar airwaysten first class sınırsız bilet ayrıca)

Ülkeye katkımız olsun. ( Filistin gibi olalım sonra)

PROMINENT
03-10-2018, 14:16
Nazi artigi lafina cok takık almanlar. Yardim edeceklerini dusunmuyorum.

burkaykalyon
03-10-2018, 14:24
Zaten bu halde olmamızın asıl sebebi bu bence.

MHP coştu manyadı iyice. Bahçeli'ye "akıl sağlığı yerinde değildir" raporu ne zaman alacaklar merak ediyorum :) Hayır allahın hırbosu ne elde ettin bugüne kadar bu strateji ile, o da enteresan. Bakanlık bilmemne alamadın, ne aldın? Diyorlar ki memur kadrolarını falan verdiler. Çok sanmıyorum.

CHP yüzyılın saçmalamasını yapıyor. Ses çıkarması gereken yerde çıkarmıyor, mal mal şeylerle uğraşıyor, onlarda ses yükseltiyor. Şimdi sessizliğin sebebi Belediye seçimleri, işi gücü ülke meselelerini bıraktılar, Çankaya'da ne yapacağız, İzmir'de ne yapacağız, Kadıköy'de ne yapacağız'ın peşindeler.

Bunlara inat bu ilçelerde veya şehirlerde AKP'ye oy vermek lazım aslında. En azından belediye anlamında daha iyi hizmet alırız :D

Geriye de başka doğru düzgün muhalefet kalmıyor, İYİ parti de ölü doğdu. Zaten bakıyoruz, 20 sene önce ne varsa yine aynı adamlar, bunlardan kurtulunmadıkça olmaz bu iş. Taze kan gerekiyor. Muharremle falan da olmaz bu işler. Muharrem = Sarıgül. Sarıgül'ün ne olduğunu biraz biliyorsanız anlarsınız, farkı yok, binbir cambazlık yalan dolan ne ararsan var. Ama pazarlamayı bi Sarıgül kadar bile yapamadı.

Hepimiz AKP'ye sövüyoruz ediyoruz da, bir suçlu da bu diğer ...şaklar. Aynen katılıyorum, hepsini al vur ötekine.

Herifler rüşvet yolsuzluk diyor, Kadıköy Maltepe Belediyeleri rüşvetle dönüyor, inşaatlar, projeler vb... Diğer tarafta Hazinedar mıdır nedir öyle bişey çıkıyor, herif resmen "hazine" gerçekten. Her tarafta her pislikte ismi geçiyor. Eee hacı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Dediklerine imzamı atarım abi.

Her seçimde her oyunu çeşitli muhalefet partilerine vermiş biri olarak diyorum ki;

24 Haziran gecesindeki ortaya çıkmamalarına sonuç olarak ne CHP'ye ne İYİ Parti'ye bir daha günahımı vermem günahımı. Kendilerine oy veren 30 milyon vatandaşla resmen taştaş geçtiler o gece. (Spor gazetesi) öyle muhalefetin.

Oy vermek vatandaşlık görevidir. Vermek gerekir. Açık ve net söylüyorum. Bundan sonra her seçimde AKP'ye oy vereceğim. Madem veriyoruz, keyif almaya bakalım modundayım.

SekoLive
03-10-2018, 14:38
hala muhalefet sağlam olsa durumuna inanıyor musunuz beyler.

Muhalefet partilerine reis gelse o bile kazanamayabilir.

muhalif partiler toplumun yarısı tarafından hain veya dinsiz olarak nitelendirildi.

toplumun kalan yarısının yarısıda bizler gibi muhalefetten memnun olmayanlarla dolu

oyuzden millet karar değişmedikçe muhalefetin değişimi dekor olur. başka bişi olmaz.

individual
03-10-2018, 14:41
Prof. İlber Ortaylı bakanlık danışmanı oldu

Prof. İlber Ortaylı bakanlık danışmanı oldu - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2161207-prof-ilber-ortayli-bakanlik-danismani-oldu)

Ekonomik bir haber değil ama görünce paylaşmak istedim.

Bence bakan olmalıydı ama şuan yapıcak birşey yok.

Ormanci
03-10-2018, 15:14
hala muhalefet sağlam olsa durumuna inanıyor musunuz beyler.

Muhalefet partilerine reis gelse o bile kazanamayabilir.

muhalif partiler toplumun yarısı tarafından hain veya dinsiz olarak nitelendirildi.

toplumun kalan yarısının yarısıda bizler gibi muhalefetten memnun olmayanlarla dolu

oyuzden millet karar değişmedikçe muhalefetin değişimi dekor olur. başka bişi olmaz.

İnanıyorum, neden biliyor musun hocam, bu aptal oğlu aptallar haklı oldukları durumda bile kendilerini anlatamadılar.

Eh, bunun haricinde, meclise girsin AKP'nin sayısı azalsın diye HDP'ye şuna buna oy atan arkadaşım veya CHP seçmeni var. Sen bunlara yol açarsan, prim verirsen, bir de zaten anlatma özürlüysen, eh "adamlar haklı" derim ben de :) Madem öyle, o pozisyona düşmeyeceksin, düşürmeyeceksin kendini.

Düşün, karşında laf cambazı var, kitleleri etkileyen adam var, sen mal mal konuşuyosun, millet kıçıyla güler, kıçıyla dinler.

Ama Muharrem nasıldı? Kaç günde ne konuştu, CHP'nin 10 senede alamadığı oyu aldı adam :D Komik değil mi? Veya düşünülmesi gerekmez mi, nasıl oldu, nasıl aldı... O da laf cambazıydı çünkü.

Kafası az biraz çalışan, Reis kadar çalışan adam yetiyor demek ki :D

Geçende şu af mevzusuyla ilgili Meral Akşener MHP'ye süper bi laf soktu. Dümbüklerden gelen cevap full hakaret. Cevap bile verememişler. İYİ Parti'den tekrar bi açıklama gelmedi mesela. Ciddiye alıp cevap vermediler sanıyorum ama, adamlar hazır sana bi daha orta yapmışlar, masa tenisinde topu yanlışlıkla havaya çok açarsan rakip da smacı basar, hazır yakalamışsın, bassana kafaya bi daha... Desene "işte başka diyecek bişeyleri yok hakaret ediyolar anca, cevap vermiyoruz" falan de, veya daha yaratıcı bişey bul. Belli ki adamların zeka seviyesi devekuşu kadar.

Böyle böyle bu partileri bitirirsin...

Reis muhalefete geçse AKP diye bi parti olmaz :) Adam kendisinden sonra geleceği bile yetiştirmiyor. Partinin de öyle bi planı olduğunu sanmıyorum. Özal gibi olacak, öldüğünde parti bitecek. İddialıyım...

Ormanci
03-10-2018, 15:15
Prof. İlber Ortaylı bakanlık danışmanı oldu

Prof. İlber Ortaylı bakanlık danışmanı oldu - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2161207-prof-ilber-ortayli-bakanlik-danismani-oldu)

Ekonomik bir haber değil ama görünce paylaşmak istedim.

Bence bakan olmalıydı ama şuan yapıcak birşey yok.

Bu baya enteresan, adam (eğer o hesaplar gerçekse) muhalif görüşte olup aralarda giydirmiyor muydu? Yine de yakışır, böyle adamların olması lazım. Evet bakan bile olmalıydı aslında.

SekoLive
03-10-2018, 15:29
İnanıyorum, neden biliyor musun hocam, bu aptal oğlu aptallar haklı oldukları durumda bile kendilerini anlatamadılar.

Eh, bunun haricinde, meclise girsin AKP'nin sayısı azalsın diye HDP'ye şuna buna oy atan arkadaşım veya CHP seçmeni var. Sen bunlara yol açarsan, prim verirsen, bir de zaten anlatma özürlüysen, eh "adamlar haklı" derim ben de :) Madem öyle, o pozisyona düşmeyeceksin, düşürmeyeceksin kendini.

Düşün, karşında laf cambazı var, kitleleri etkileyen adam var, sen mal mal konuşuyosun, millet kıçıyla güler, kıçıyla dinler.

Ama Muharrem nasıldı? Kaç günde ne konuştu, CHP'nin 10 senede alamadığı oyu aldı adam :D Komik değil mi? Veya düşünülmesi gerekmez mi, nasıl oldu, nasıl aldı... O da laf cambazıydı çünkü.

Kafası az biraz çalışan, Reis kadar çalışan adam yetiyor demek ki :D

Geçende şu af mevzusuyla ilgili Meral Akşener MHP'ye süper bi laf soktu. Dümbüklerden gelen cevap full hakaret. Cevap bile verememişler. İYİ Parti'den tekrar bi açıklama gelmedi mesela. Ciddiye alıp cevap vermediler sanıyorum ama, adamlar hazır sana bi daha orta yapmışlar, masa tenisinde topu yanlışlıkla havaya çok açarsan rakip da smacı basar, hazır yakalamışsın, bassana kafaya bi daha... Desene "işte başka diyecek bişeyleri yok hakaret ediyolar anca, cevap vermiyoruz" falan de, veya daha yaratıcı bişey bul. Belli ki adamların zeka seviyesi devekuşu kadar.

Böyle böyle bu partileri bitirirsin...

Reis muhalefete geçse AKP diye bi parti olmaz :) Adam kendisinden sonra geleceği bile yetiştirmiyor. Partinin de öyle bi planı olduğunu sanmıyorum. Özal gibi olacak, öldüğünde parti bitecek. İddialıyım...

Hocam siz antep civarinda yaşadınız mı daha önce?

Ormanci
03-10-2018, 15:33
Hocam siz antep civarinda yaşadınız mı daha önce?

Yok hocam, oraya ait bi dinamikten bahsedeceksiniz galiba :)

997TT
03-10-2018, 15:33
Gecen hafta pıyasaya para gırdı,bu hafta da....

mikelazi
03-10-2018, 15:52

ne sattık acaba

BARR
03-10-2018, 15:54
ne sattık acaba

Düğünden gelen altınları bozuyoruz.

Ormanci
03-10-2018, 15:59

piyasa bize girecek...

:P :D

mikelazi
03-10-2018, 16:05
Düğünden gelen altınları bozuyoruz.

kurtarırmı dersin

BARR
03-10-2018, 16:08
kurtarırmı dersin

https://pbs.twimg.com/media/Dizrv0tWsAUGkCL.jpg

_opeth
04-10-2018, 07:38
6,07 ile günaydın. Bakalım bugün ne olacak.

Bu arada LDP veya TKP'ye vericem heralde oyu TKP çünkü yaşayan bir belediye var ve işleri çok iyi; neden LDP tek dobra konuşan muhalefet diyebiliriz. varsın oyu fazla olana yarasın.

TorqueTuning
04-10-2018, 07:48
24 Haziran sonrası artık oy kullanmayacağım, olur da yurtdışına yerleşme işim olursa ondan sonra da paso AKP'ye veririm, 100 EUR'ya gelir burada krallar gibi tatilimi yaparım ve aptal fakirler diye taştaşımı geçerim!!! :D

rebelh
04-10-2018, 08:15
6,07 ile günaydın. Bakalım bugün ne olacak.

Bu arada LDP veya TKP'ye vericem heralde oyu TKP çünkü yaşayan bir belediye var ve işleri çok iyi; neden LDP tek dobra konuşan muhalefet diyebiliriz. varsın oyu fazla olana yarasın.

bende twitterdan twit atıyorum bana da oy verin o zaman twit atmak için parti başkanı olmaya gerek yok
mesela ben chp vekili olsaydım en güzel twitleri ben atardım twitter fenosu olurdum oh ne güzel
"vekilim 3. hava limanı?" dur bir twit döşiim
"vekilim ekonomik kriz" dur bir twit döşiim espirili olsun çok rt alsın
"vekilim 400 milyon dolara uçak" dur onada uçan saray yazayım nasıl ama iyi olmaz mı?
twit atmak için vekillik yapan en büyük suçlusudur bugünlerin
sendikalarında siyasi partilerinde sivil toplum kuruluşlarının da başındakilerin allah belasını versin
şu durumda bize umut olacak 1 insanoğlu çıkmadı ... yerinde

_opeth
04-10-2018, 08:25
bende twitterdan twit atıyorum bana da oy verin o zaman twit atmak için parti başkanı olmaya gerek yok
mesela ben chp vekili olsaydım en güzel twitleri ben atardım twitter fenosu olurdum oh ne güzel
"vekilim 3. hava limanı?" dur bir twit döşiim
"vekilim ekonomik kriz" dur bir twit döşiim espirili olsun çok rt alsın
"vekilim 400 milyon dolara uçak" dur onada uçan saray yazayım nasıl ama iyi olmaz mı?
twit atmak için vekillik yapan en büyük suçlusudur bugünlerin
sendikalarında siyasi partilerinde sivil toplum kuruluşlarının da başındakilerin allah belasını versin
şu durumda bize umut olacak 1 insanoğlu çıkmadı ... yerinde

kime inanacağız napacağız bilmiyorum CHP'ye verdim şimdiye kadar da noldu. Bir tek Bülent Ecevit zamanında yüzüm güldü galiba

rebelh
04-10-2018, 08:43
kime inanacağız napacağız bilmiyorum CHP'ye verdim şimdiye kadar da noldu. Bir tek Bülent Ecevit zamanında yüzüm güldü galiba

wallaha oy vermeyeceğiz
önce muhalefet değişecek sonra iktidar değişir
iktidar bizi bu çöp muhalefete mahkum ediyor yıllardır
tüm belediyeleri akp alsın muhalefetin ekmeği kesilsin ki yeni bir muhalefet kurulsun
chpnin başına erdoğan dahi geçse olmaz bu iş
chp müze yapılsın

rebelh
04-10-2018, 09:16
cds tekrar 400ün üstüne atmış
abd 10 yıllıkları %3.23leri görmüş
dolar endeksi 96 larda
enflasyon %24lere çıkmış
kur bir şekilde 6.06da tutunuyor işte burada murat ebinin dediği "içeri kaynağı belirsiz para sokma" mevzusu var demektir
eylül sonu düşen kurun sebebi işsizlik fonundan fonlanan bankalarmış bunu gördük, acaba bu hafta bunu neyle baskıladılar yakında öğreniriz

öskür
04-10-2018, 09:41
cds tekrar 400ün üstüne atmış
abd 10 yıllıkları %3.23leri görmüş
dolar endeksi 96 larda
enflasyon %24lere çıkmış
kur bir şekilde 6.06da tutunuyor işte burada murat ebinin dediği "içeri kaynağı belirsiz para sokma" mevzusu var demektir
eylül sonu düşen kurun sebebi işsizlik fonundan fonlanan bankalarmış bunu gördük, acaba bu hafta bunu neyle baskıladılar yakında öğreniriz

MB sı viopda hayvan gibi usd kontratı satmaya devam ediyor...

997TT
04-10-2018, 09:42
Kaynağı belli paranın sadece kara para aklama ulkesı olduk...

997TT
04-10-2018, 09:56
ne sattık acaba

Camasır makınesıyız bız,cok guzel beyazlatıyoruz. Ak pak oluyor.

997TT
04-10-2018, 09:57
MB sı viopda hayvan gibi usd kontratı satmaya devam ediyor...

Koy damına,sat gitsin.

mikelazi
04-10-2018, 10:07
sabah muhasebecimden öğrendim.

3 ayda bir stopajla beraber ödenen damga vergisi,artık her ay ödenecekmiş.

B16
04-10-2018, 10:20
vectra abimin selamı var. Terste kalmayın diye uyarıyor ve hala 4.88'den talipmiş.

Dolar çıkarken sus pus olan vectra abim nerdesin?

TorqueTuning
04-10-2018, 10:30
Derken USD 6,20'leri geçti.. Hızlı bir atakla

rebelh
04-10-2018, 10:32
kar satışı gelebilir

powERS
04-10-2018, 10:32
Bu neyin zıplaması birden ?

B16
04-10-2018, 10:33
4,88 dersem çık 6,20 dersem çıkma vectra-tuner

6.20!

rebelh
04-10-2018, 10:35
tobo :)
6.09 üzeri patlaması gerekiyordu denedi denedi güç bulunca patladı
6.14 üzeri kalıcı olmaya çalışacağız

B16
04-10-2018, 10:46
benim twitter'a yazdıklarım orda twitter adresim şu girin bakın devletin yanında olmalıyız 4.88 ters kalmayın

rebelh
04-10-2018, 10:50
bundan sonra yön alım
dün yazmıştım "nasıl düştüğünü anlamadığımız gibi nasıl çıktığını da anlamayacağız"
baskı bitti tüm indikatörler alım gösteriyor biraz soğusun bi kar satışı gelsin 6.14 üzeri her seviyeden alınır teknik olarak
tek baskı rahip meselesi ona da daha 1 hafta var

207_TR
04-10-2018, 10:53
Dolar 6.19 Euro 7.15

HaKo
04-10-2018, 10:54
ne oldu şimdi birden bire , ben dün dolar bozdum ondan çıktı kafayı yememek elde değil :)

emir91
04-10-2018, 10:54
5.80 gelecek diye 92 den almadık sabah bile alınırmış valla yine silkeledi bu hafta şanssız gidiyoruz :)

individual
04-10-2018, 11:03
13.09.2018 deki faiz artışından sonra dovizini bozup TL faiz'e yatıranlar vardı.Enflasyon verisi yüksek geldiği için faizden gelen kazanç yeterli olmayacak.Tekrar doviz'e geçenler olucaktır.

YTD.

MDeniz
04-10-2018, 11:08
yükselirmi bilmem ama şuan 9bin kar 2 günde temiz para.

Skyhawk34
04-10-2018, 12:41
5.80 gelecek diye 92 den almadık sabah bile alınırmış valla yine silkeledi bu hafta şanssız gidiyoruz :)

ben 4.80 i bekliyorum

emir91
04-10-2018, 13:09
ben 4.80 i bekliyorum

Papaz televizyona çıkıp ben halimden memnunum türkiye çok güzel ben burada kalıcam derse gelir neden olmasın :D

rebelh
04-10-2018, 13:13
kar satışı geliyor 6.14 ve 6.10 önemli
6.10u aşağı kırarsa terse dönebilir piyasa

_opeth
04-10-2018, 14:07
4,88 dersem çık 6,20 dersem çıkma vectra-tuner

6.20!

ban'ı var ondan cevap veremez

TarikS
04-10-2018, 14:10
Un fiyatını düşürmek için un ithal edeceğiz şeklindeki parlak zeka ürünü açıklama sonrası dolar fırladı heralde bugün de :)

rebelh
04-10-2018, 16:43
13ten güç topladık
günü 7den beri süren düşüş trendinin üzerinde kapatacağız gibi duruyor
en son 6.56larda yükseliş trendinin altına inmiş ve bir daha o seviyeleri görmemiştik
burada kapanış tüm traderların ilgisini çekecektir
macd de günlükte al sinyali verecek gibi 6.56da sat vermişti..

emir91
04-10-2018, 16:57
13ten güç topladık
günü 7den beri süren düşüş trendinin üzerinde kapatacağız gibi duruyor
en son 6.56larda yükseliş trendinin altına inmiş ve bir daha o seviyeleri görmemiştik
burada kapanış tüm traderların ilgisini çekecektir
macd de günlükte al sinyali verecek gibi 6.56da sat vermişti..

Bist çok düştü bugün dolar anlamsız artıyor falan.. gene doları yalandan şişirip çakmasınlar yarın sabaha ? günlerdir ipleri sıkı tutulan dolar vardı biranda bugün böyle oynamasına neden izin verdiler acaba

_opeth
04-10-2018, 17:00
6.30'u görünce dolardan çıkış yapıp ing'den icbc'ye geçiş yapacağım. yarın olursa on numara olur bakalım.

997TT
04-10-2018, 17:16
Yarı ı gorup satıs yapılabılır.
Abd bonoları arttı,bır de faız ıle ılgılı acıklamaı ıle bızım gıbı ulkelerın paralarına satıs getırdı...

rebelh
04-10-2018, 18:45
Kesin konuşmamakla beraber bir daha 6.06ları görmeyebiliriz diye düşünüyorum
Sabah kaç ile açacağımız önemli 23ü takip etmek lazım

Yigit-Y
04-10-2018, 19:37
Bir anda kafasını kaldırdı yine

Nasılda gider yapıyor namızsız 4,88 cilere

Daha elektrik doğalgaz zamlarının dövizin etkileri tam gözlemleyemiyoruz

Aralıkta peak göreceğiz sanırım

997TT
04-10-2018, 21:46
Kesin konuşmamakla beraber bir daha 6.06ları görmeyebiliriz diye düşünüyorum
Sabah kaç ile açacağımız önemli 23ü takip etmek lazım

Bugun 22 de otomatık orderlar calıstı resmen,yanı teknıkcıler kazandı.
Yarın onemlı.

kunteper
04-10-2018, 22:36
cahilligime verin :)
22de, 23de dediginizde 6.23u mu kast ediyorsunuz ?

rebelh
05-10-2018, 08:02
günaydın
aşağıda 12.90 yukarıda 23
6.10 altına stoplu alım yapılabilir
23 üstü 33-48 hedefleri var

997TT
05-10-2018, 10:17
Ben olsam alım yapmam,satıs kovalardım. Alım sevıyesı bana gore 6.10 nun cok altında. Hızlı hareketler oluyor.
6.11 den aldıklarımı 20 den cıkarım dedım ama işim oldugu ıcın bakamadım dun.
Bugun 6.06 malıyetlerımı cıktım.

MDeniz
05-10-2018, 10:45
6,91 den euro aldım 350bin TL lik 7.15 den güle güle yaptım temiz kar 2 günde

individual
05-10-2018, 10:52

%24.5 faiz ile aylık getiri 7.171TL

Dovizden daha çok kazanç sağlanmış.

rebelh
05-10-2018, 10:53

2 gün?
%5 vergisi var birde net %23.20 civarı yapar 1 ay için

MDeniz
05-10-2018, 11:06

vade günü dolmuştu 1-2 sayfa geride de yazdım düşermi felan diye 6.88 den alamadım banka parayı yetiştiremedi. sonrasonda 6.91 den çektim 50615 euro tuttu. dediğiniz gibi banka 8500 veriyordu ben böyle 9030 aldım 2 günde şimdi geri vadeliye attım 8500 getirecek 32 günde. yani 1 ayda 17500 para gelmiş oluyor. 2400 ödemeli taksidim var 7 aylığı 1 ayda çıkmış oldu.

pirasa
05-10-2018, 11:20

yapı kredide almak istesen 6.91 olan kuru sana 7 den satıyor, zaten 7.15 de olan kuruda 7.05 den alıyor. resmen yapıkrediye para kazandırmış oluyorum. toplamda 24 kademe kurda oynama var fakat bunun 5inden faydalanabiliyorum. bu yüzden sık hareket yapmıyorum. sizde makas ne durumda ?

individual
05-10-2018, 11:25
2 gün?
%5 vergisi var birde net %23.20 civarı yapar 1 ay için

7.141TL

https://i.hizliresim.com/k6mW7m.jpg (https://hizliresim.com/k6mW7m)

Eworen
05-10-2018, 11:32
5.06 dan dolar almıştım dolar tam patlamadan hemen önce
uzun vadedeyim atılda duracak ama şimdi çıksam mı çıkmasam mı diye beklemedeyim faizler insanı cezbediyor ama doların ufak bi haraketi bi kaç aylık faize tekabül edebiliyor
Bilseydik 7.2 TL ye geldiğinde satsaydık ah ah..

emir91
05-10-2018, 11:50
Ben olsam alım yapmam,satıs kovalardım. Alım sevıyesı bana gore 6.10 nun cok altında. Hızlı hareketler oluyor.
6.11 den aldıklarımı 20 den cıkarım dedım ama işim oldugu ıcın bakamadım dun.
Bugun 6.06 malıyetlerımı cıktım.

Abi peki 12 sine diyelim rahip olayı çözülmedi tepki olarak dolar 6.4x seviyelerine hızla dönmez mi şuan herkes gideceğini düşünüyor o gün gitmiyor dedikleri anda asıl problemimiz rahip olmasa da kura yansıması nasıl olur sizce ?

uygarr
05-10-2018, 12:07
Allahın belası hükümet herşeye zam ekmeğe yok ulan sırf garibana yaranmak için aşşağılık herifler nasıl bir ahir zamana denk geldik arkadaş

‘Ben ekmeği 2 TL’den satacağım isteyen alır istemeyen almaz’ - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ben-ekmegi-2-tlden-satacagim-isteyen-alir-istemeyen-almaz-2664091/)

rebelh
05-10-2018, 12:09
7.141TL

https://i.hizliresim.com/k6mW7m.jpg (https://hizliresim.com/k6mW7m)

vergisiz 32 günde doğrudur
2 günde bu parayı almış ztn arkadaş

uygarr
05-10-2018, 12:09
Vatandaşa sokmadık zam kalmadı ekmekle uğraşıyorlar bunların bu memlekete vericek hiçbir gram faydası yok bir susam tanesi kadar bu insanların gözünde değerleri varsa onuda onlara değer veren TC vatandaşlarına sormak lazım

individual
05-10-2018, 12:12
vergisiz 32 günde doğrudur
2 günde bu parayı almış ztn arkadaş

aynen bende onu yazmak istedim karışıklık oldu :)

iyi takip etmek gerek.yanlız arkadaşlar bu paylaşımları görüp kesin bende kazanırım demek yanlış.

ytd.arkadaş risk almış şanslıymış çıkmış yukarı ya tam tersi olsaydı.

YTD.

MDeniz
05-10-2018, 12:13
yapı kredide almak istesen 6.91 olan kuru sana 7 den satıyor, zaten 7.15 de olan kuruda 7.05 den alıyor. resmen yapıkrediye para kazandırmış oluyorum. toplamda 24 kademe kurda oynama var fakat bunun 5inden faydalanabiliyorum. bu yüzden sık hareket yapmıyorum. sizde makas ne durumda ?

ben biraz daha yorucu oluyor. bankaya yatırıyorum hızlı bozmak için sonra parayı bozdurunca düştüğünde geri istiyorum TL olarak döviz bürosundan geri alıp geri yatırıyorum sık olmamak kaydıyla bu şekilde. makas ortalama 15 civarı

_opeth
05-10-2018, 13:20
https://s2.eksiup.com/c808d9ae4768.png (https://eksiup.com/c808d9ae4768)

grafik okurken ben

https://image.shutterstock.com/image-vector/hand-rock-sign-vector-illustration-450w-219174940.jpg

canatakann
05-10-2018, 15:20
Ayın 12sinde mevduatın vadesi doluyor aylık olarak değerlendiriyorum fakat faizler genel olarak düşük olacak gibi son zamanda 150.000 üstü ne teklifler aldınız mevduat süresi ve banka olarak paylaşabilir misiniz?

Evrenoz
05-10-2018, 15:30
Ayın 12sinde mevduatın vadesi doluyor aylık olarak değerlendiriyorum fakat faizler genel olarak düşük olacak gibi son zamanda 150.000 üstü ne teklifler aldınız mevduat süresi ve banka olarak paylaşabilir misiniz?

Düşük derken? 25-27yi yoldan geçene veriyorlar zaten

rebelh
05-10-2018, 15:37
istihdam kötü geldi stoplara dikkat..

HaKo
05-10-2018, 15:42
6.11 alınır mı ne diyosunuz ? salak gibi çıktım geçen hafta altıdan.

individual
05-10-2018, 16:26
dedigim gibi ayin gecen ayin 13 de faiz karari aciklandi.o karardan sonra parasini baglayan olmustur.simdi vade bitisini bekleyip hazir dusmusken diyip alim olabilir.birde rahip olayi var ne karar cikacak.karar sonrasi abd tutumu ne olucak.bunlari takip etmek gerek.

ytd

krscan
05-10-2018, 16:39
faizler 2-3 puan indirdi bankalar. Eski faiz oranlarını vermiyorlar.

Not: mTL üzeri için konuşuyorum.

canatakann
05-10-2018, 19:21

27 küsür olması lazımdı fakat düşürülecek gibi bir dedikodu duymaya başladım bu yüzden diğer bankaları merak ettim Evren abi

R.I.P
05-10-2018, 20:30
Bugün Akbank döviz hesabımı tl mevduata çevirmem halinde cazip bir faiz vereceğini bildirmek için aradı. Buradan nasıl bir yorum yapmak gerekir?

997TT
05-10-2018, 21:42
Tam 1 hafta var. Full radyasyon ve stres yasıyacagız.
İşin garıbı abd den hıc acıklama yok. Ne papaz ne baska bırsey hakkında...

MDeniz
06-10-2018, 07:56
Tam 1 hafta var. Full radyasyon ve stres yasıyacagız.
İşin garıbı abd den hıc acıklama yok. Ne papaz ne baska bırsey hakkında...

alım seviyesi tahmini varsa söylersen sevinirim üstad 500 bin tl lik daha alacağım. uzun vadeli bozmamak kaydıyla. 7.5 lara gelene kadar ki kesin gelir :D

uygarr
06-10-2018, 09:42
alım seviyesi tahmini varsa söylersen sevinirim üstad 500 bin tl lik daha alacağım. uzun vadeli bozmamak kaydıyla. 7.5 lara gelene kadar ki kesin gelir :D

Reyizzz en son açıklaması : Son Dakika Erdoğan: Dovizdeki Dalgalanmayı Kontrol Altına Aldık (https://www.sondakika.com/haber/haber-son-dakika-erdogan-dovizdeki-dalgalanmayi-11304648/)

uygarr
06-10-2018, 10:04
döviz kurundan haberi varmış gerçi hükümetin ekmekteki 0.25 ile 0.50 kuruşla uğraşıyor
Vatandaşa 250 girdi bunlar 0.25 peşinde :D

MDeniz
06-10-2018, 10:17
Reyizzz en son açıklaması : Son Dakika Erdoğan: Dovizdeki Dalgalanmayı Kontrol Altına Aldık (https://www.sondakika.com/haber/haber-son-dakika-erdogan-dovizdeki-dalgalanmayi-11304648/)

o zaman kesin artacak :D

_opeth
06-10-2018, 10:25
birde mckinsey ile bağlantıları koparın demiş. kesin artacak

uygarr
06-10-2018, 11:24
İstanbul’un duşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yılı - Son dakika son haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbulun-dusman-isgalinden-kurtulusunun-95inci-yili-2665514/)

emir91
06-10-2018, 12:09
tuik başkan yardımcısını da görevden almış reis pazartesi hareketli geçebilir

997TT
06-10-2018, 16:06
Bu hafta full aksıyon var. Dusuk buldugunuz sevıyeden alın.
Amerıkan sırketını para bulmak ıcın getırdık ama tabanları bıle rahatsız olunca yıne dansoz modlarına burunduler.
Kımse hukumete guvenmıyor ve para vermıyor. Bu kadar yuksek faıze ragmen olmuyorsa,sız dusunun...
Yazacak cok sey var ama nafıle....

individual
06-10-2018, 16:12
Amerıkan sırketını para bulmak ıcın getırdık ama tabanları bıle rahatsız olunca yıne dansoz modlarına burunduler.
Kımse hukumete guvenmıyor ve para vermıyor. Bu kadar yuksek faıze ragmen olmuyorsa,sız dusunun...

murat abi rahip için ne diyorsun ? serbest bırakılırmı ?

GokhanRS
06-10-2018, 18:12

NE diyorsun? 4.88 var daha sırada.

i-vtec07
07-10-2018, 00:21
"R" nedir ? Nasıl yapılır ?

Ufuk
07-10-2018, 09:04

Hangi banka 27veriyor abi ? Şuanda yapıkredideyim ama bende geçiş yapmayı düşünüyorum mevdatın bitmesine az bi zaman kaldı.

997TT
07-10-2018, 09:12
murat abi rahip için ne diyorsun ? serbest bırakılırmı ?

Son kozları o. Bu kadar yaladık amerıkayı,sanırım bırakacaklar ve bakın bızde yargı bagımsız dıyecekler. Gercı yargı henuz bırakıp kırakmayacagını bılmıyor,12 ekım sabahı ogrenıcek hakim. O kadar bagımsız...
488 cok guzel ve hızlı ama cok pahalı be,isterdim almak....
R bunların sahsıyeti,adı hatta soyadı.
Bırcok banka 27-29 arası verıyor. 2-3 puan dustu hukumetın tehdıtıyle.

Evrenoz
07-10-2018, 11:18
Hangi banka 27veriyor abi ? Şuanda yapıkredideyim ama bende geçiş yapmayı düşünüyorum mevdatın bitmesine az bi zaman kaldı.

25-26 civarından bağladım geçen ay TL,yi. Teb biraz daha yüksekti ben bağlarken. Bu ayın 15i gibi vade doluyor, yazarım tekrar kaçtan bağladığımı

PROMINENT
07-10-2018, 11:22
Akbank zorlunun hesaplarini dondurmuştu, hukumet araya gitti
Batik kredileri sebebi ile ciddi sikintida. Odeyemez ve de tekrardan dondurulursa ciddi sikinti olurmu piyasada ?

turbogsi
07-10-2018, 13:09
Yine 2 büyük hata yapıyorsunuz...

1) Mb'nin yaptığı dünkü hamle faizlerin sandığınız gibi artmasına sebebiyet vermeyecek, zaten yükselmiş olan piyasa faizlerini tasdik etti ve hemen CDS yani ülkenin riski düşmeye başladı ki bu adım hem faizleri hem dövizi düşürdü... Avans vuran motora avans vermek motoru kırar bunun gibi düşünün..

2) Cb konuşması ile fırlayan döviz Berat Albayrak'ın yönetiminde olan Mb'nin bağımsızlığı anlamına geliyor..Yani aslında mesaj verdiler biz Cb'yi dinlemeyiz Mb bağımsızdır diye... Buradaki ayrıntıya dikkat etmiyorsunuz yine.. Öylemidir değildir elbet ama mesaj önemli

Benim abim güzel abim iki Allah dedin diye sana etmediklerini bırakmadılar.. Bir insan her attığınımı vurur böyle helal olsun güzel abim.. Üzücü olan ümmeti Muhammed ayın 12'sinde rahibin serbest bırakılmamasını ve dolarda terste kalanların ve faizcilerin tüm umudunun rahip olması.. Bu nasıl iştir arkadaş.. Zaten İmam Şafi'nin de söylediği gibi tüm oklar kime karşı birleşiyorsa onun izinden gitmek gerekir..

8.000rpm
07-10-2018, 13:33
Türk Lirası'nın değerinin gerilediğini biliyoruz değil mi?
Üretmeyen , ithalat ağırlıklı , yüksek oranda dışa bağımlı bir ülkenin ekonomik iç dengesinin ne kısa ne orta ne de uzun vadede dengeli olamayacağını biliyoruz değil mi?
İçeride yaptığımız yegane faaliyetin hafriyat ve inşaat projeleri olduğunu , bu projelerin de esasen toprağımızın üzerine yaptığımızı ve projelerin genelde taliplerinin kendilerine yedek vatan yaratmaya çalışan bazı Arap yarımadası milletlerinden olduğunu biliyoruz değil mi?
Yabancılara satılan gayrimenkullerin ihracat sayılması için kararname çıkarttığımızı , bu vesile ile aslında toprağımızı yabancılara satmanın teşvik edildiğini biliyoruz değil mi?
Daha henüz kışa girmedik , doğal gaz kullanımı konusu hiç gündeme gelmedi. Bu kış biz kombileri yakmaya başladığımızda memleketimizin gaz ihtiyacı konusunun gündeme geleceğini biliyoruz değil mi?
Baklagilden una , yumurtadan ete , akaryakıttan doğalgazdan kömüre hatta orman ürünlerine kadar herşeyi ithal ettiğimizi biliyoru değil mi?
Borsamızın içinde dolaşan sıcak parada ciddi oranda yabancı sermaye olduğunu biliyoruz değil mi?
Ülkemizin sanayileşmesinin neredeyse tamamen yabancı şirketlerin montaj üssü olmamızdan ibaret olduğunu biliyoruz değil mi?
Dolayısı ile , asıl konuya gelirsek , doların euronun ya da altının gümüşün değerinin giderek yükselmesinin ne iktidardakinin kim olduğu ile , ne Merkel'in Putin'in bilmemkimin bir öyle bir böyle tavırları ile ne de rahip meselesi ile iligisi olmadığını biliyoruz değil mi?
YÜkselsin diyenlerin devlet düşmanı olmadığını , düşaün diyenlerin de öz Türk olmadığını , bu konuların bunlarla hiçbir ilgisi olmadığını biliyoru değil mi?
Döviz ucuzlamaz
Bizim paramızın değerli hale gelmesi lazım
Bu da ancak birşey üretmekle olur ki bu üretilmesi gereken şey yıl olmuş 2018 iken "araba" değildir

997TT
07-10-2018, 14:25
Bir bitmediniz,ger yerden çıkıyor bu cahil yavsAKlar...
Dun gomdugunuz adami bugun desteklemek yada dun desteklediğinizi bugun gömmek...
Allah,kitap, peygamber gibi dini ve uhrevi şeyler agziniza yakışmıyor,bari onlari kirletmeyin!

Yigit-Y
07-10-2018, 15:49
Benim abim güzel abim iki Allah dedin diye sana etmediklerini bırakmadılar.. Bir insan her attığınımı vurur böyle helal olsun güzel abim.. Üzücü olan ümmeti Muhammed ayın 12'sinde rahibin serbest bırakılmamasını ve dolarda terste kalanların ve faizcilerin tüm umudunun rahip olması.. Bu nasıl iştir arkadaş.. Zaten İmam Şafi'nin de söylediği gibi tüm oklar kime karşı birleşiyorsa onun izinden gitmek gerekir..

Ben senin yerinde olsam tuvalete çıkmam

Her geçen gün yazdıklarına bakılırsa

Beyninden hücre bırakıyorsun dışkı yoluyla

AKP destekliyor olabilirsin

Yanlışsınız

4,88 rüyanda bile göremeyeceksin

Öyle söyle ona de ki

Reyisin böyle giderse piyasada almak için dolar bulamayacağız

Rakam vermekten ziyade :)

Döviz bürolarının banka hesapları kapatılıyor

Bu zihniyet hala yazıyor

İnsanda biraz utanma kabullenme olur

İçine sıçtınız şimdi de sıvamasını yapıyorsunuz

Burada hakim bir abimiz var vectranın yanına gönderecek seni az kaldı

Başka account u hazırlayın hemen

GokhanRS
07-10-2018, 15:56
Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Konun başlığı döviz Forex Parite, bu konunun amacı zaten para faiz Vs.

Yani allah korkunuz varsa girmeyin arkadaşım bu konuya! Vectra ya kimse birşeyler yapmadı, kendisi kendine gol attı. Son dönem yanıltıcı bilgiler verdi duygusal davranarak.

Burda insanlar bildiklerini paylaşıp birbirine piyasalar konusunda fikir veriyor. Her ne kadar ytd yazsak bile insanlar buradaki yazılanların ışığında etkileniyor yatırım yaparken.

Milliyetçi duygularla, dini duygularla piyasa analizi yapılmaz, zira piyasaların dini imanı milliyeti yoktur.

Ayrica sizin dini anlayışınıza göre bu konu çok ters bir konudur. Dindarsan ne işin var kafir olarak gördüğün bizlerin arasında?

Senin istediğin şekilde milliyetçi ve dini duygularla tartışma olsun istiyor isen şehitlerimiz için konu açabilirsin ve orda tüm milli duygularımızla giydirebiliriz dış güçlere. Ancak onuda yapamazsınız çünkü kesin o konunun da ucu hükümete dokunur korkunuz var.

En iyisi susun ve bu konuya girmeyin. Unutmayın piyasa ve faiz kelimeleri ile Allah ismi hiç aynı cümlenin içine yakışmıyor. Bunu dinden uzak duran biri olarak söylüyorum. Inandiklarinizi bu konu ile kirletmeyin. Girmeyin ve tabirinizle imanınız sarılmasın.

Yigit-Y
07-10-2018, 16:03
Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Konun başlığı döviz Forex Parite, bu konunun amacı zaten para faiz Vs.

Yani allah korkunuz varsa girmeyin arkadaşım bu konuya! Vectra ya kimse birşeyler yapmadı, kendisi kendine gol attı. Son dönem yanıltıcı bilgiler verdi duygusal davranarak.

Burda insanlar bildiklerini paylaşıp birbirine piyasalar konusunda fikir veriyor. Her ne kadar ytd yazsak bile insanlar buradaki yazılanların ışığında etkileniyor yatırım yaparken.

Milliyetçi duygularla, dini duygularla piyasa analizi yapılmaz, zira piyasaların dini imanı milliyeti yoktur.

Ayrica sizin dini anlayışınıza göre bu konu çok ters bir konudur. Dindarsan ne işin var kafir olarak gördüğün bizlerin arasında?

Senin istediğin şekilde milliyetçi ve dini duygularla tartışma olsun istiyor isen şehitlerimiz için konu açabilirsin ve orda tüm milli duygularımızla giydirebiliriz dış güçlere. Ancak onuda yapamazsınız çünkü kesin o konunun da ucu hükümete dokunur korkunuz var.

En iyisi susun ve bu konuya girmeyin. Unutmayın piyasa ve faiz kelimeleri ile Allah ismi hiç aynı cümlenin içine yakışmıyor. Bunu dinden uzak duran biri olarak söylüyorum. Inandiklarinizi bu konu ile kirletmeyin. Girmeyin ve tabirinizle imanınız sarılmasın.

Babba ben bir de şunu söylemek istiyorum

Reyislerinin dediği gibi KRİZ YOK

Biz kriz var demiyoruz KERİZ ÇOK diyoruz...

_opeth
07-10-2018, 17:01
diyanet faiz geliri elde etmiş siz ne diyorsunuz :)

Evrenoz
07-10-2018, 18:12

Allah dedi diye ona etmediklerini bırakmadılar öyle mi?

Az daha devam et böyle gevşekliğe, iftiraya. güzel abinle dışarda takılırsınız.

ulas79
07-10-2018, 19:08
CB nın son açıklamaları nasıl etki yapar (bu gün de konuştu)

_opeth
07-10-2018, 19:10
https://s1.eksiup.com/248e844d9505.jpg (https://eksiup.com/248e844d9505)

16 dk ara ile kriz açıklaması

8.000rpm
07-10-2018, 20:06
Konumuza geri dönsek mi..
Geçen hafta son birkaç gün doların ağır ama düzenli hareketini analiz etmek lazım
Bir önceki hafta bitişindeki 5,94 seviyelerinden birer birer yürüdü
Şu an 6,1x seviyelerinde sakin gibi görünüyor fakat bu sakinliklerde esasen yeni zeminini tartıyor gibi geliyor bana
Ayrıca bankalardaki işlem kotaları makas aralığı talimatları gibi argümanlar daha ne kadar sürdürülebilecek asıl sıkıntı bu
Tedbirler veya müdahaleler yapılıypr ama esas konu bunların sürdürülebilirliği
Bu sürdürülebilirlik sağlanamadığı taktirde gerilmiş sapan etkisi kaçınılmaz

uygarr
07-10-2018, 22:31
Mckinsey doğru olanları söyle dedi söylediler söyleyenler kovuldu...

MDeniz
07-10-2018, 23:05
Ayın 22 sini bekliyorum. 350 binlik bir deneme yaptım 2 günde 9030 TL getirdi. Bu sefer 500binlik deneme yapacağım ilk alım seviyesi düşündüğüm noktada.

MK8800
08-10-2018, 06:58
Bende lisedeyken online kumar sitelerine girişimi 50 TL ile yapmıştım dost tavsiyesi pişmanlıktır :d

Shadow_Dancer
08-10-2018, 08:52
6.20 alım yeri midir beyler ? Bugun vadenin günü doluyor.. Ne dersiniz ?

rebelh
08-10-2018, 09:06
alın almayın demek büyük sorumluluk
riskinizi belirleyin 5.70lere çekilme 7lere çıkma ihtimali var
piyasada sürekli bir şey oluyor ve fiyatlanıyor
kademeli alacak olsanız bence 6.13leri bekleyin derdim(gelmeyebilirde)

MDeniz
08-10-2018, 10:58
alın almayın demek büyük sorumluluk
riskinizi belirleyin 5.70lere çekilme 7lere çıkma ihtimali var
piyasada sürekli bir şey oluyor ve fiyatlanıyor
kademeli alacak olsanız bence 6.13leri bekleyin derdim(gelmeyebilirde)

kesinlikle katılıyorum her kelimesine. şahsen ben de 6.97 leri bekliyorum euroda arkasından 7.5 ları yıl sonuna görmeyi bekliyorum. dediğim gibi olur ise 38bin kar elde ederim. 2 ayda. ama işte herşey olursa dan ibaret. insanları burada sen demiştine getirtmek yanlış olur.

rebelh
08-10-2018, 11:02
6.11-6.13 alım için uygun bir seviye ama 6.10un altında stop olmak kaydıyla
stop çalıştıramam vaktim yok diyenler için kademeli alım..

Yigit-Y
08-10-2018, 11:52
Dolar TL de inanılmaz satış baskısı var yoksa haftasonuna göre 6.2X görmemiz gerekirdi

yine tutuyorlar bakalım nereye kadar

turbogsi
08-10-2018, 12:28
Alın alın durmayın..

Buralar acayip alım yerleri.. 6.80 - 7.20'den aldıklarınızın ortalamasını düşürün :D :D :D

Ama unutmayın yüklüce bir miktarda 4.88 için para bırakın ki anca zararınız bir nebze hafifler..

_opeth
08-10-2018, 12:29
harbiden patlama bekliyordum yine ters köşedeyiz.

emir91
08-10-2018, 12:35
Yarın bakan albayrak enflasyon ile mücadele planı açıklayacak ufak bir hatırlatma :)

rebelh
08-10-2018, 12:45
enpara falan gibi yerlerde parasını günlük faize koyan var mı?
eğer parasını öyle değerlendiren varsa viopu öneririm
günlük net %21 faiz alırsınız paranızı da istediğiniz zaman kullanırsınız
devlet garantisinde..

_opeth
08-10-2018, 12:50
bugün icbc'de hesap açılımını yaptım. internet bankacılığından da vadeli açtım %25,7 net faiz ile 32 günlük vadeliye koydum. brüt faiz %33,8 koyduğum cücük kadar paraya rağmen bu faizi vermesi güzel bence

krscan
08-10-2018, 13:37
ing günlük %23 daha mantıklı bence.

rebelh
08-10-2018, 13:45
ve 11e değdik :cool:

_opeth
08-10-2018, 14:12
ing günlük %23 daha mantıklı bence.

1 seneyi doldurdum diye %10'a indirdi faizi ben de madem öyle güle güle yaptım.

HaKo
08-10-2018, 15:10
enpara falan gibi yerlerde parasını günlük faize koyan var mı?
eğer parasını öyle değerlendiren varsa viopu öneririm
günlük net %21 faiz alırsınız paranızı da istediğiniz zaman kullanırsınız
devlet garantisinde..

direk link alabilir miyim ?

rebelh
08-10-2018, 15:16
direk link alabilir miyim ?

direk link yok hocam bankanızdan viop hesabı açtıracaksınız
borsa döviz gibi bir hesap
parayı oraya atın devlet gecelik %21 net faiz veriyor paranız takasbanka duruyor ztn

mesela 100 bin lirası olupta dolar mı faiz mi karar veremiyorsunuz diyelim:
10 lot dolar alırsınız 12. ay vadeli 6700 lira teminatınız ayrılır kalan 93.300 liraya devlet faiz verir
10 lot 120 bin tllik dolara karşılık gelir kaldıraç sayesinde
ayda da 1627 lira faizden para kazanırsınız hemde paranız serbest kalır istediğiniz gün kullanıp geri yatırabilirsiniz faiz gecelik işler
diğer taraftanda paranızı sanki dolara yatırmış gibi kazanır/kaybedersiniz

pirasa
08-10-2018, 15:20
direk link yok hocam bankanızdan viop hesabı açtıracaksınız
borsa döviz gibi bir hesap
parayı oraya atın devlet gecelik %21 net faiz veriyor paranız takasbanka duruyor ztn

mesela 100 bin lirası olupta dolar mı faiz mi karar veremiyorsunuz diyelim:
10 lot dolar alırsınız 12. ay vadeli 6700 lira teminatınız ayrılır kalan 93.300 liraya devlet faiz verir
10 lot 120 bin tllik dolara karşılık gelir kaldıraç sayesinde
ayda da 1627 lira faizden para kazanırsınız hemde paranız serbest kalır istediğiniz gün kullanıp geri yatırabilirsiniz faiz gecelik işler
diğer taraftanda paranızı sanki dolara yatırmış gibi kazanır/kaybedersiniz

kardeşim senin dediklerinden niye ben pek bişey anlamıyorum. bize ekmek lazım diyoruz tıbbi gereçler satan yerden bişeyler alcakmışız gibi söylüyorsun.

rebelh
08-10-2018, 15:22
+ olarak banka makasıyla falan da uğraşmazsınız dolar işlemlerinde
çünkü viopta serbest piyasa var emirler biste gidiyor siz satıyorsunuz ben alıyorum ben satıyorum başkası alıyor aracı yok direk eşleşme üzerinden işlem görürsünüz
ama libor dediğimiz hesaplama var
şu an mesela yıl sonu dolar vadesi viopta 6,3583 ten işlem görmüş normal kurdan 20-22 kuruş daha yukarıda
satarken de aynı şekilde yine o 20-22 kuruş yukarıda satarsınız
tek dez avanlatajı kurun hiç artmayacağını veya düşeceğini varsayarsak 20 kuruş yukarıdan aldığınız için 20 kuruşluk bir zarar yazabilirsiniz sabit kalması durumunda o da lot başına 200 lira yapar

rebelh
08-10-2018, 15:29
kardeşim senin dediklerinden niye ben pek bişey anlamıyorum. bize ekmek lazım diyoruz tıbbi gereçler satan yerden bişeyler alcakmışız gibi söylüyorsun.

hocam dolar mı faiz mi kararsız isen bu dediğimi yapabilirsin :)
kafanı karıştıran kısım muhtemelen vadeli dolar alma kısmı
viopun açılımı vadeli işlemler opsiyon piyasası
amacı işletmeler için ileri dönemlerdeki kur riskini azaltmak
bunu nasıl yapıyorlar?
adam bakıyor 12. ayda 2 milyon usd ödemesi var
ve ekonomik gidişata güvenmiyor
vioptan 2 milyon dolara karşılık dolar işlemi açar 20 kuruş daha pahalıya
şu an viopta 6.35 diyelim 1 lot 12 bin tlye denk gelir 2 milyonluk işlem için 12 milyona denk gelecek işlem açması lazım
12 milyon / 12 bin tl =1000 lotluk bir işlem gerekir
1 lotu 670 lira teminatla açabiliyorsunuz o zaman bu şirket 12 milyon(2 milyon usd) liralık borcu için 670bin lira teminat ayırarak 12. ayda kuru kendisi için 6.35e sabitlemiş olacak
kur 12. ayda 7.35 olursa ne olur? bu şirket 6.35ten aldığı için aradaki 1 lira ona 1000 lira lık bir kar sağlar her bir lot için
bu kar sayesinde borcunu 6.35kuruna göre öder..

ulas79
08-10-2018, 23:30
Şimdi de başımıza sudi gazeteci olayı çıktı ve Trump yorum yapmış bakalım bir etkisi olacak mı piyasaya

997TT
09-10-2018, 06:49
Renkli isiklari yakmaya hazirmiyiz?
Aman kaldiracli islem yapmayin buaralar.
Bugun bazi bilgiler alabilirsrm yazacağım.

GokhanRS
09-10-2018, 08:11
Ben bugün aşağı yönlü bir kırılma olmasından umutluyum. sanırım faiz halâ en iyi seçenek. şu herifi de salarlar diye düşünmeye başladım. bekleyip göreceğiz, R nin kralını yaptılar zaten. Daha fazla R hiç bir şey kaybettirmez aksine kendilerini kahraman bile ilan ederler yandaş medyada, 3-5 kuruş doları düşürüp.

rebelh
09-10-2018, 08:13
kar satışı geliyor 6.14 ve 6.10 önemli
6.10u aşağı kırarsa terse dönebilir piyasa

günaydın
geçen hafta 6.20lere attığımızdan beri en önemli destek 6.10
6.10un altı düşüş üstü çıkış demektir
artık kelimelerime daha fazla özen göstereceğim çünkü bizim trade etmek dediğimiz ve hem alırken hem satarken para kazandığımız işlemlere, "vatan haini" damgası vurmaya çalışan muhbirler var forumda
tarih boyunca muhbirler hiç bir zaman saygı görmemiş ve adam yerine konulmamıştır, o yüzden hep birilerine yaranmaya çalışarak yaşamışlardır hayatlarını
yazık..

turbogsi
09-10-2018, 08:20
Elhamdulillah, Elhamdulillah

https://www.youtube.com/watch?v=_hulvBaPmwc

GokhanRS
09-10-2018, 08:21
günaydın
geçen hafta 6.20lere attığımızdan beri en önemli destek 6.10
6.10un altı düşüş üstü çıkış demektir
artık kelimelerime daha fazla özen göstereceğim çünkü bizim trade etmek dediğimiz ve hem alırken hem satarken para kazandığımız işlemlere, "vatan haini" damgası vurmaya çalışan muhbirler var forumda
tarih boyunca muhbirler hiç bir zaman saygı görmemiş ve adam yerine konulmamıştır, o yüzden hep birilerine yaranmaya çalışarak yaşamışlardır hayatlarını
yazık..

biz onlara muhbir değil o.r.o.s.p.u. ç.o.c.u.k.l.a.r.ı diyoruz :) bunu da şikayet etmezlerse (adam zaten değiller de) karı bile değiller. direk i.b.i.n.e.l.e.r.

BARR
09-10-2018, 08:25
4.88 az kaldı faizde bekliyorum.

turbogsi
09-10-2018, 08:29
biz onlara muhbir değil o.r.o.s.p.u. ç.o.c.u.k.l.a.r.ı diyoruz :) bunu da şikayet etmezlerse (adam zaten değiller de) karı bile değiller. direk i.b.i.n.e.l.e.r.

Kim sizi şikayet ediyor? Açık konuşursan sevinirim çünki biz böyle ortaya konuşunca "İftira attın" denilerek banlanıyoruz..

turbogsi
09-10-2018, 08:33
7.20'den 5.90'a inen = yani 1.3 tl değer kazanan tl , 5.90'dan 4.88'e kabaca "1 Tl" daha inmez imkanı yok diyorsunuz öylemi

7.20'den - 6.80'den aylar önce alıp elde tuttuğunuz Doların size maliyetini de düşünüyorsunuz değilmi? 1.3 Tl + Finansman maliyeti

Cimmeria
09-10-2018, 08:58
vay arkadaş 5.90a inen tl değer kazandı diye yorum da gördüm ya daha da bir şey yazamayacağım...
nasıl dünyalar nasıl kafalar bunlar...

he kardeş inecek 4.88e, ben faize para koydum 4.88e inince alacağım 500 bin liralık dolar.

GokhanRS
09-10-2018, 08:58
Kim sizi şikayet ediyor? Açık konuşursan sevinirim çünki biz böyle ortaya konuşunca "İftira attın" denilerek banlanıyoruz..

bilsek yakalayınca toplu aşk yapacağız zaten. bazı konuları kaçırmışsın demek ki. forumdan en az 3 kişi savcılığa çağrıldı şikayet üzerine. bunlardan biri de admin. yani bunun neresi ortaya konuşmak? senin ki iftira atmaktı vectra bey. çünkü vatan hainleri var dedin forum içinde ve kim olduğunu söylemedin. kim olduğunu bilmeden vatan haini olduğunu nasıl bildin?

7.20'den 5.90'a inen = yani 1.3 tl değer kazanan tl , 5.90'dan 4.88'e kabaca "1 Tl" daha inmez imkanı yok diyorsunuz öylemi

7.20'den - 6.80'den aylar önce alıp elde tuttuğunuz Doların size maliyetini de düşünüyorsunuz değilmi? 1.3 Tl + Finansman maliyeti

Sayın vectra üstad. 4,88 imkansız bir rakam değil. istense 1 tl ye kadarda çekilebilir. Bunun için yapılması gereken bir liste var topu topu 1 sayfa tutacak bir liste. Peki bu listedekilerden 1 tanesi bile yapıldı mı? Hayır yapılmadı.

Sen sanki koca Türkiyenin milyar dolarlık ekonomisini forumdakilerin toplamının hacmi 3-5 m. geçmicek işlemleriyle mi batırdığını düşünüp yanıltıcı bilgiler verdin vatan hainliğine kadar konuyu götürdün anlayamıyorum açıkcası.

4.88 imkansız olmasa da sanki bugün yarın 4.88 olacakmış gibi insanları yalan gaza getirmek doğru değil. 4.88 olması için gereken verilerden 1 tane bile mantıklı bir şey sunsan kimse daş daşa almaz oturur düşünürdü. Ancak öyle bir veri yok ve sen gerçekmiş gibi halâ 4.88 değil daha aşağı çektim filan diyorsun.

bilmediğimiz ne yapıldı ülkede? 7 küsürden 6ya düşmesi mümkünde 6 dan 5e düşmesi mi değil diyorsun. kaldı ki bunu artık çakallığına yaptığını düşünmeye başladım. gayet iyi biliyorsun ki 7 küsürler 10lara kadar da dayanabilirdi eğer şu çok çok geç kalınan önlemler alınmaya başlanmasaydı, yine ayrıca şuan ki seviyede tutmak için nelerden feragat ettiğimizi, ne tavizler verdiğimizi, faizlerin resmen piyasayı durdurma seviyesinde yükseldiğini, resmen artık ülke onurumuzla bile dalga geçilmesine göz dahi yumulduğunu göremiyorsan bir şey de demiyorum. para için her şey mübah ise başarılar diliyorum.

DOHC
09-10-2018, 09:00

Bırak allağını sewersen.
Dolar kaçtan 7.20'ye çıktı? 5.90'a düşmüşmüş. Kaçtan 5.90'a çıktı acaba neticede?
Kaç haftada fırladı bu kadar?
Buradan bakalım rakamlara.

TorqueTuning
09-10-2018, 09:08
Bu kafalar anca ona basıyor zaten, 4 TL rabbia diye taştaş geçerken nasıl bikaç içinde 7,20 TL nasıl olabilir diye düşünmeden 5,90 TL'a düştü diye davul zurna oynarlar, seni de hain ilan eder! Müthiş bir zeka!!!

TorqueTuning
09-10-2018, 09:09
31.12.2017 yani yılbaşı TCMB USD kuru 3,77 TL buraya not edelim. Başarı neye göre kime göre bilinsin.

turbogsi
09-10-2018, 09:23
Bırak allağını sewersen.
Dolar kaçtan 7.20'ye çıktı? 5.90'a düşmüşmüş. Kaçtan 5.90'a çıktı acaba neticede?
Kaç haftada fırladı bu kadar?
Buradan bakalım rakamlara.

Başarı var diyen olmadıki

Yazdığımı iyi okumadınız sanırım

turbogsi
09-10-2018, 09:33
bilsek yakalayınca toplu aşk yapacağız zaten. bazı konuları kaçırmışsın demek ki. forumdan en az 3 kişi savcılığa çağrıldı şikayet üzerine. bunlardan biri de admin. yani bunun neresi ortaya konuşmak? senin ki iftira atmaktı vectra bey. çünkü vatan hainleri var dedin forum içinde ve kim olduğunu söylemedin. kim olduğunu bilmeden vatan haini olduğunu nasıl bildin?

Sayın vectra üstad. 4,88 imkansız bir rakam değil. istense 1 tl ye kadarda çekilebilir. Bunun için yapılması gereken bir liste var topu topu 1 sayfa tutacak bir liste. Peki bu listedekilerden 1 tanesi bile yapıldı mı? Hayır yapılmadı.

Sen sanki koca Türkiyenin milyar dolarlık ekonomisini forumdakilerin toplamının hacmi 3-5 m. geçmicek işlemleriyle mi batırdığını düşünüp yanıltıcı bilgiler verdin vatan hainliğine kadar konuyu götürdün anlayamıyorum açıkcası.

4.88 imkansız olmasa da sanki bugün yarın 4.88 olacakmış gibi insanları yalan gaza getirmek doğru değil. 4.88 olması için gereken verilerden 1 tane bile mantıklı bir şey sunsan kimse daş daşa almaz oturur düşünürdü. Ancak öyle bir veri yok ve sen gerçekmiş gibi halâ 4.88 değil daha aşağı çektim filan diyorsun.

bilmediğimiz ne yapıldı ülkede? 7 küsürden 6ya düşmesi mümkünde 6 dan 5e düşmesi mi değil diyorsun. kaldı ki bunu artık çakallığına yaptığını düşünmeye başladım. gayet iyi biliyorsun ki 7 küsürler 10lara kadar da dayanabilirdi eğer şu çok çok geç kalınan önlemler alınmaya başlanmasaydı, yine ayrıca şuan ki seviyede tutmak için nelerden feragat ettiğimizi, ne tavizler verdiğimizi, faizlerin resmen piyasayı durdurma seviyesinde yükseldiğini, resmen artık ülke onurumuzla bile dalga geçilmesine göz dahi yumulduğunu göremiyorsan bir şey de demiyorum. para için her şey mübah ise başarılar diliyorum.

Benim aklımın ucundan şikayet etmek geçmedi,

Ekonomi kötüydü evet ama bu hale gelmesinde Abd'nin parmağının olduğu da aşikar, bu kabul etmek bu kadar zormu?

Şu anda Döviz talebinin en yüksek olduğu aydayız, seneye ne yapacak 6.80'den 7.20'den alan kişiler? Para kolaymı kazanılıyor kaldıki Kur 7.20'ye ve üzerine fırladığında buraya grafik koydum Trump Twitleri ile aynı güne denk geliyor..

Dövizin seviyesi ekonomik durumu tam ifade etmez çünki aşırı yüksek faiz verirseniz paranızı hak ettiğinden çok daha değerleri hale getirip geleceğinizden çalarsınız ki Türkiye'nin bugün yaşadığı durum bu geçmişin faturasını ödüyor ülke.. Yada olması gerektiğinden daha az faiz verirsin paran olması gereken değerin altına iner..

Ben yanıltıcı bilgi vermedim, tahminlerimi yazmadım sadece.. İlaveten Abd Türkiye'ye aleni olarak saldırınca döviz almayın dedim hepsi bu.. Baştaki adamı severiz sevmeyiz orası ayrı ancak birgün o da hasta olucak bu dünyadan göçüp gidecek ama burası ayakta kalmak zorunda, kalamaz Araplar gibi herkes birbirisinin arkasından hançerler ise Suriye/Irak/Libya yada Yugoslavya gibi olmak çok basit..

Herkesi fetocu vatan haini ilan etmedim, eski postlarda var Abd'deki Elvan Aktaş'ı burada överek Vectra-tuner'a saldıran hakaret etmeye çalışanlar oldu.. Bir ara alıntı yapıp koyacağım zaten nasılsa sitede var..

emir91
09-10-2018, 09:34
Hastayı ameliyat etmek yerine yara bandı yapıştırıp gönderildiği sürece 4 gelse 5 6 7 diye gene gidecektir neden bunu anlamak istemiyorsunuz ?

turbogsi
09-10-2018, 09:40
Doların seviyesini Türkiye'de sadece ekonomik durum belirlemez.. Baştaki "U" çeker Abd tek müttefikimiz der ve her istediğini kabul eder ;

1) Pkk / Feto ile mücadalenin sonladırılması
2) İsrail ile yakınlaşma
3) İran'a ambargo
4) S-400 alımının iptali

gibi gibi konularda eyvallah derse batık ekonominde bile Doları hiç ummadığın kadar düşük seviyelerde bulabilirsin..

Çok fazla hataları olsada şu anda Cb birşeyleri deniyor, Abd'ye karşı mücadale veriyor bir şekilde.. Elbette bu iş öyle kolay değil ancak bizden bakla Abd'ye diklenen bir tane Müslüman ülke yok.. Eskiden Abd höt dese yerimize otururduk, şimdi dayak yiyince oturuyoruz ancak.. Siyasi olarak savunmuyorum çok büyük hataları var çünki ancak Devletimin her daim arkasındayım yeterki ülke menfaatine göre iş yapsınlar..

MK8800
09-10-2018, 09:42
Dolar 7'den 5'xx'lere gerileyince tayyip büyük güç diye sevinen ile reel hayattaki çapı klavyeden öteye gitmemiş ama pc başında muhalif lideri kesilen yetersiz iq sahibi arkadaşları aynı kefeye koyuyorum :d

Evrenoz
09-10-2018, 09:44

Ekonomi kötüydü evet ama bu hale gelmesinde Abd'nin parmağının olduğu da aşikar, bu kabul etmek bu kadar zormu?

Şu anda Döviz talebinin en yüksek olduğu aydayız, seneye ne yapacak 6.80'den 7.20'den alan kişiler? Para kolaymı kazanılıyor kaldıki Kur 7.20'ye ve üzerine fırladığında buraya grafik koydum Trump Twitleri ile aynı güne denk geliyor..

Dövizin seviyesi ekonomik durumu tam ifade etmez çünki aşırı yüksek faiz verirseniz paranızı hak ettiğinden çok daha değerleri hale getirip geleceğinizden çalarsınız ki Türkiye'nin bugün yaşadığı durum bu geçmişin faturasını ödüyor ülke.. Yada olması gerektiğinden daha az faiz verirsin paran olması gereken değerin altına iner..

Ben yanıltıcı bilgi vermedim, tahminlerimi yazmadım sadece.. İlaveten Abd Türkiye'ye aleni olarak saldırınca döviz almayın dedim hepsi bu.. Baştaki adamı severiz sevmeyiz orası ayrı ancak birgün o da hasta olucak bu dünyadan göçüp gidecek ama burası ayakta kalmak zorunda, kalamaz Araplar gibi herkes birbirisinin arkasından hançerler ise Suriye/Irak/Libya yada Yugoslavya gibi olmak çok basit..

Herkesi fetocu vatan haini ilan etmedim, eski postlarda var Abd'deki Elvan Aktaş'ı burada överek Vectra-tuner'a saldıran hakaret etmeye çalışanlar oldu.. Bir ara alıntı yapıp koyacağım zaten nasılsa sitede var..

Grafik koyduğun mesajını alıntı yapmanı bekliyorum. Eski mesajlarına baktım, göremedim böyle bir grafikli mesaj.

Şunu da hatırlatmakta fayda var.

adama bak la çakma hesap açıp trollük yapıyor
40 küsür yaşında bir insan yapıyor bunu
kendisini küçük düşürmek için bu kadar hırs yapar mı bir insan ya

Çakma hesap dediğin hesaba bak bakalım kaç senesinde açılmış?

Senin utanman arlanman yoksa ben ne yapayım...

rebelh
09-10-2018, 09:49
Kaydımı silin lütfen... Yoksa ben sileceğim zaten

Doların seviyesini Türkiye'de sadece ekonomik durum belirlemez.. Baştaki "U" çeker Abd tek müttefikimiz der ve her istediğini kabul eder ;

2) İsrail ile yakınlaşma
3) İran'a ambargo
4) S-400 alımının iptali

gibi gibi konularda eyvallah derse batık ekonominde bile Doları hiç ummadığın kadar düşük seviyelerde bulabilirsin..

Çok fazla hataları olsada şu anda Cb birşeyleri deniyor, Abd'ye karşı mücadale veriyor bir şekilde.. Elbette bu iş öyle kolay değil ancak bizden bakla Abd'ye diklenen bir tane Müslüman ülke yok.. Eskiden Abd höt dese yerimize otururduk, şimdi dayak yiyince oturuyoruz ancak.. Siyasi olarak savunmuyorum çok büyük hataları var çünki ancak Devletimin her daim arkasındayım yeterki ülke menfaatine göre iş yapsınlar..

her geldiğinde forumu manipüle edeceksin
sonra kaydımı silin yoksa ben sileceğim diye posta koyacaksın
sonra başka bir hesap açıp 2-3 gün başkası gibi takılıp sonra tekrar kendi ağzından aynı saçma sapan rüyaları yazmaya devam edeceksin
sonra tekrar forumu manipüle edip tartışmalar çıkaracaksın
sen yokken biz burada bilgi paylaşımı yapıyoruz kendi aramızda sohbet ediyoruz fikir alışverişinde bulunuyoruz
sen gelince kavga edecek mevzu çıkaracak kendini vatansever gösterecek yer arıyorsun
bunu bu forumda yapma en azından bu sayfada yapma
son 100 postunun 90ı "ben vatan aşığıyım devletimin yanındayım" postu
bizim senin vatanseverliğinle işimiz yok
bilgin varsa yaz yoksa yazma
buraya yazıp yazıp birilerine "bakın ben ne kadar vatanseverim reisimin yanındayım" diye çıktı alıyorsun muhtemelen
yoksa kaydımı silerim diyip banlandığın foruma başka bir nickle girmenin bir anlamı yok

BARR
09-10-2018, 09:51
Berettanın bugünkü paketinden birşey bekleyen var mı?

turbogsi
09-10-2018, 09:52
https://i.hizliresim.com/VD15Yq.jpg (https://hizliresim.com/VD15Yq)

https://i.hizliresim.com/5y1rYM.jpg (https://hizliresim.com/5y1rYM)

https://i.hizliresim.com/WDLAbq.jpg (https://hizliresim.com/WDLAbq)

Sırasıyla Usd 1 yıl / 3 Yıl / 5 Yıl grafik... Şimdi bu pik yaptığı noktaya dikkat... Pik yaptığı noktalar " Trump twitleri ve Abd tehditleri ile tamamen pararel bir döneme denk geliyor... Öz eleştirimi yapıyorum, Bahsi geçen tarihlerde işim dış ticaret olmasına rağmen Döviz alımını kestiğim için suçluyum "

Cuma sonrası eski postlarımı bulup buraya koyacağım.,

Postumun tarihi 14 Eylül.. Sayfa 619

Zaten benim attığım postları göremiyorsunuz nasıl işse.. , Bu arada Trol dediğiniz hesap kaç yılına ait bir bakın isterseniz hu hesap kardeşimin onuda söyleyeyim..

i-vtec07
09-10-2018, 09:54
Berettanın bugünkü paketinden birşey bekleyen var mı?

Büyük hissediyomuş reis ciler .

turbogsi
09-10-2018, 09:54
Rebel hiiiç sen konuşma

Yazdığım hesap "19 Ocak 2006 tarihinde açılmış" kardeşimin hesabı

Vectra-tuner çoook daha eskiden , sen daha bu forumda yok iken açılmış bir hesap..

Sen milleti yakmaya devam et

turbogsi
09-10-2018, 09:56
Yine 2 büyük hata yapıyorsunuz...

1) Mb'nin yaptığı dünkü hamle faizlerin sandığınız gibi artmasına sebebiyet vermeyecek, zaten yükselmiş olan piyasa faizlerini tasdik etti ve hemen CDS yani ülkenin riski düşmeye başladı ki bu adım hem faizleri hem dövizi düşürdü... Avans vuran motora avans vermek motoru kırar bunun gibi düşünün..

2) Cb konuşması ile fırlayan döviz Berat Albayrak'ın yönetiminde olan Mb'nin bağımsızlığı anlamına geliyor..Yani aslında mesaj verdiler biz Cb'yi dinlemeyiz Mb bağımsızdır diye... Buradaki ayrıntıya dikkat etmiyorsunuz yine.. Öylemidir değildir elbet ama mesaj önemli

14 Eylül 2018 Sayfa 619 !!!

Elvan Aktaş'ı meth edip bana saydıranların da postlarını bulucam, konuda çok fazla sayfa var bakıyorum ...

B16
09-10-2018, 09:58

2) İsrail ile yakınlaşma
3) İran'a ambargo
4) S-400 alımının iptali

Hadi Amerika'ya karşı tek ses olalım lanet olsun Amerika diyelim diyelim de sana bu satırları yazarken kullandığım klavye'nin markası bile HP, ekonomi'yi bile Amerika'lı şirkete denetlettiriceklerdi baktılar tabandan ses var U yaptılar.
Hadi ülke çok iyi diyelim de geçen sene günlük 1.8 milyon TL saray gideri var. Ben hayatımda 1.8 milyon TL bir arada görmedim bu adamlar harcıyor. Diyanet 6 ay da bütçe bitiriyor, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği milyarlarca TL olmuş.
Hadi büyüme, şahlanıcaz diyelim de halkın bir kesmini alenen ve isteyerek kışkırtmak nedir? Fırıncılar 2 yıl önce ki fiyattan satmak istemiyoruz dedikçe hükümet kendi tabanı için baskılayarak gerekirse ruhsat iptali ile tehdit ediyor fırıncıları.

Biz daha kendi içimiz de birlik beraberlik sağlayamamışız kalkmış burda dayak, tokat tarzı hardcore fanteziler'den bahsediyorsun. Şu fırıncı olayı bile yeterlidir. Adamlar'a açık açık serbest piyasa ekonomisi olan ülke de fiyat baskısı var.

Bana şunu söyle; Amerika bizi bitirmek istiyor tamam eyv. ama alenen rüşvet alan eski bakan zafer çağlayan camii yaptırıyor ve hakkında soruşturma açılmadı. Hatta bi konuşmasın da ben ne yaptıysam Başbakanın haberi vardı diye yani sen şimdi dolar 7.20'den 6'ya düştü diye elhamdullillah diyorsun ya ben de sana siktir git lan diyorum.

Yurtdışı fonları hukuk'a bakar o ülke de hukuk iyiyse parasını getirir. Şimdi milyarlarca doları olan adamın parasının şakkadanak el konulmayacağının garantisini kim verir.
Bak bunları yazarken bile adam şikayet etse götaltına gittin Burak diye götüm yusufluyor he işte bunu hissettiğim ülke'de dolar 6 da olsa 3 de olsa huzur olmaz. Şimdi sen git dolar düşüş trendine girince geri gel. Ama olurda yukarılara giderse 6,50 ve üstünü görürse de gel ki ADAM ol. Adam olsan dolar yükselirken buralara gelirdin. Ne zaman düşüyor hop sen geliyorsun.

rebelh
09-10-2018, 10:04
kaydımı silin lütfen.. yoksa ben sileceğim ve kardeşimin hesabından yazmaya devam edeceğim

abd bize oyun oynuyor olmalı, hesaplar hackleniyor arkadaşlar dikkat edin

turbogsi
09-10-2018, 10:08
6.48in üstüne atar ve orada kalırsak -bugün için- 7.21lerden gelen düşüş trendini kırıyoruz
oralardan dönersek yeni bir aşağı trendi yakalar 6.20lere hedef koyabiliriz
dönmezsek 6.66 hedefimiz olur

Çok kar yaptınızmı? :D

turbogsi
09-10-2018, 10:10
Hadi Amerika'ya karşı tek ses olalım lanet olsun Amerika diyelim diyelim de sana bu satırları yazarken kullandığım klavye'nin markası bile HP, ekonomi'yi bile Amerika'lı şirkete denetlettiriceklerdi baktılar tabandan ses var U yaptılar.
Hadi ülke çok iyi diyelim de geçen sene günlük 1.8 milyon TL saray gideri var. Ben hayatımda 1.8 milyon TL bir arada görmedim bu adamlar harcıyor. Diyanet 6 ay da bütçe bitiriyor, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği milyarlarca TL olmuş.
Hadi büyüme, şahlanıcaz diyelim de halkın bir kesmini alenen ve isteyerek kışkırtmak nedir? Fırıncılar 2 yıl önce ki fiyattan satmak istemiyoruz dedikçe hükümet kendi tabanı için baskılayarak gerekirse ruhsat iptali ile tehdit ediyor fırıncıları.

Biz daha kendi içimiz de birlik beraberlik sağlayamamışız kalkmış burda dayak, tokat tarzı hardcore fanteziler'den bahsediyorsun. Şu fırıncı olayı bile yeterlidir. Adamlar'a açık açık serbest piyasa ekonomisi olan ülke de fiyat baskısı var.

Bana şunu söyle; Amerika bizi bitirmek istiyor tamam eyv. ama alenen rüşvet alan eski bakan zafer çağlayan camii yaptırıyor ve hakkında soruşturma açılmadı. Hatta bi konuşmasın da ben ne yaptıysam Başbakanın haberi vardı diye yani sen şimdi dolar 7.20'den 6'ya düştü diye elhamdullillah diyorsun ya ben de sana siktir git lan diyorum.

Yurtdışı fonları hukuk'a bakar o ülke de hukuk iyiyse parasını getirir. Şimdi milyarlarca doları olan adamın parasının şakkadanak el konulmayacağının garantisini kim verir.
Bak bunları yazarken bile adam şikayet etse götaltına gittin Burak diye götüm yusufluyor he işte bunu hissettiğim ülke'de dolar 6 da olsa 3 de olsa huzur olmaz. Şimdi sen git dolar düşüş trendine girince geri gel. Ama olurda yukarılara giderse 6,50 ve üstünü görürse de gel ki ADAM ol. Adam olsan dolar yükselirken buralara gelirdin. Ne zaman düşüyor hop sen geliyorsun.

dolar 7.20'den 6'ya düştü diye elhamdullillah diyorsun ya ben de sana siktir git lan diyorum.

Ben Ankara'dayım, İş yerim Akıncı üssünün karşısında, mutlak suretle bu söylediğini yüzüme karşı söylemeni bekliyorum... Mutlaka seni bekliyorum

rebelh
09-10-2018, 10:12
Çok kar yaptınızmı? :D

ben şahsen yapıyorum
hatta şaka değil bazen kafam bulandığında gelip foruma sakin kafayla yazdıklarımı okuyorum
bu konuda seninle sidik yarıştıracak noktada görmüyorum kendimi kusura bakma

B16
dolar 7.20'den 6'ya düştü diye elhamdullillah diyorsun ya ben de sana siktir git lan diyorum.

Ben Ankara'dayım, İş yerim Akıncı üssünün karşısında, mutlak suretle bu söylediğini yüzüme karşı söylemeni bekliyorum... Mutlaka seni bekliyorum

Ankara'ya ilk geldiğim de hayhay uğrarım yüzüne karşı söylerim.

turbogsi
b16 Not edildi... Erkek ise Avrat değilse bekliyorum...

turbogsi
09-10-2018, 10:13
Ankara'ya ilk geldiğim de hayhay uğrarım yüzüne karşı söylerim.

Mutlaka bekliyorum .... Bakalım ne kadar adamsın veya değilsin

Cimmeria
Rebel hiiiç sen konuşma

Yazdığım hesap "19 Ocak 2006 tarihinde açılmış" kardeşimin hesabı

Vectra-tuner çoook daha eskiden , sen daha bu forumda yok iken açılmış bir hesap..

Sen milleti yakmaya devam et

Adam defalarca açıklamalarım yatırım tavsiyesi değildir yazdı, neden böyle cümleler kurup adamı hedef yapmaya çalışıyorsun kocaman adamsın yakışıyor mu? Sen 4.88 oalcak dediğinden beri 6-6,5 bandında devam ediyor dolar, sana inanıp bekleyenler bizi yaktın dese ne diyeceksin?

Ayrıca mesajında mb bağımsız olduğunu kanıtladı falan yazdın, cbnından bağımsız hareket edecek yazdın, ülkenin hazine bakanı çıkıp danışmanlık alıyoruz ekonomi için dedi cb çıkıp iptal ediyoruz ben dedim danışmanlık almayın diye cümle kurup iptal etti. Bunu bağımsızlık tarafından bir yorumlayabilir misin?

Konuyu yine fetöye falan bağlamaya çalışıp bulandırma lütfen, burda amaç dolardan faizden vsden nasıl para kazanırız konusu, yok bunlardan para kazanmayın diyorsan zaten bu konuya yazmana gerek yok, ha fikrin hala 4.88 olacak ise, ne zaman olmasını beklediğini ve ne olunca bu rakamlara geleceğini de yazarsan onagöre de değerlendirme yapalım.

Evrenoz

Zaten benim attığım postları göremiyorsunuz nasıl işse.. , Bu arada Trol dediğiniz hesap kaç yılına ait bir bakın isterseniz hu hesap kardeşimin onuda söyleyeyim..

Turbogsi nickinin altına baktım, böyle bir mesaj yok. Tüm forumun başta tahmin ettiği gibi clone hesaptan yazmışsın. sonuç olarak
Çift üyelik olduğunu;
Kendi ağzından kendi kendine "vectra abim re re rö" dediğini, kendi kendine "vectra abimi allah dediği için banladınız" dediğini kabul ediyorsun yani.

Vectra Tuner nickinn 3 ay banı vardı, atılmış hesap sonrası farklı hesaptan yazmaya devam ettiğinden her 2 hesap da süresiz uzaklaştırıldı.

Hani biz çok adaletsiziz ya, hani biz görüşe göre adam atıyoruz ya..
turbogsi nickinin vectra-tuner nicki ile aynı olduğunu ilk andan bilmeme rağmen kendi ağzınla itiraf edecek noktaya gelene kadar sabretti sana bu forumun adaleti. İtiraf ettiğinde kesti cezanı.

mikelazi
09-10-2018, 10:27
ne 4.88 miş be

Günkut
09-10-2018, 10:28
Mutlaka bekliyorum .... Bakalım ne kadar adamsın veya değilsin

Avrat nedir ya ? Hangi yüz yıldasın bilader sen. Git önce neyse nasıl olsa gitmeyeceksin. Sen bak kendi gerçeklerini 4.88den mi alırsın amerikanın altınamı yatarsın ne yaparsan yap senin gibiler yüzünden insanlar işsiz kalıyor bu ülkede cahilsiniz ve cahil kalacaksınız.

rebelh
09-10-2018, 10:28
yukarıda bir alıntım var
beni takip ediyorsanız he zaman kademeli alım önerdiğimi bilirsiniz
ve fikir olsun amaçlı hep ucu açık yazarım
özel olarak telefonumla al-sat yaptırdığım kişiler var ama onlarla farklı bir hukukumuz var
burada hem birşeyler kazanalım hemde bir şeyler öğreneyim diye bulunuyorum

alım için en son 6.16-6.06 ve 5.90 seviyelerini vermiştim
6.16 ve 6.06 geldi 5.92den döndük
bu 2 alımı benim tavsiyemle yapan varsa 6.20lerden de "kar satışı gelir" yazmıştım
hatta dünde 6.20 alımmıdır? diye sorulmuştu
örtülü olarak 6.11i tavsiye etmiştim
6.20nin ertesi günü de 6.23 üzeri açarsak bir daha 6.06ları göremeyebiliriz diye yazmıştım ama 6.23ü aşamadık
sonra da hep 6.10 desteği dedim defalarca
hatta sabah dedim 6.10dan(09a kadar esneme olur) bir toparlanma geldi

kendi önerilerimden daha önce bahsettim
ben 3 seviye belirlerim kafamda oralardan alıma geçer kar satışı geleceği yerde malı veririm elimde tutmam
yaptığım işlemleri "refeans" olsun diye özellikle yazıyorum buraya ve fikrine değer verdiğim insanları okuyorum

benim öngörülerime güvenip zararda olan varsa özelden yazsın
ben doların kaç olacağıyla ilgilenen biri değilim benim işim "ne olursa ne yaparım" noktasında
10 liradan longa geçip 3 liradan shortada geçebilirim o günkü politika ve teknik ne derse onu yaparım..

Low-Rider
09-10-2018, 10:29
"kaydımı silin lütfen.. yoksa ben sileceğim ve kardeşimin hesabından yazmaya devam edeceğim"

Bu neyin kafası hacı abi ? Hesabını sildirip başka hesaptan yazmaya devam edeceğini söylemek nasıl bir masturbasyon ?

rebelh
09-10-2018, 10:33
piyasa sakinken buraya kendimce para kazanmak için bir kaç öneri sıraliim :D her piyasada kullanabilirsiniz bunları..
en önemlisi hatta altın kural: 1-ihtiyacınız olmayan parayla işlem yapın
2- kademeli alın, kademeli satın
3- portföy oluşturun tek bir kağıda/pariteye odaklanmayın
4- portföyünüzün en az %50 nakitte kalsın
5- riskiniz mutlaka pozisyon açmadan önce belirleyin(xxx fiyattan aldım max burada dibi görürsek bu kadar lotla ne kadar zarar yazarım)
6- gündemi iyi takip edin olayları iyi okuyun(temel analiz)
7- trend dışında işlem yapmamaya çalışın yapıyorsanız da stop seviyeni kısa olsun zarar kesmeyi bilin
8- tekniği mutlaka referans olarak kullanın göstergelerden faydalanın ama körü körüne inanmayın piyasa en büyük göstergedir
9- duyumlarla işlem yapmayın, mutlaka iyi ekonomistleri takip edin yazdıklarını öngörülerini okuyun araştırın
10- aç gözlü olmayın günlük, haftalık, aylık bir hedefiniz olsun optimum tutun hedefinize geldiğinde kar alın kağıdın arkasından bakmayın
bunları yaparsanız her seviyeden alır her seviyeden satarsınız ve zarar etme ihtimaliniz oldukça düşer
tabi 5 milyarı 1 günde 50 milyar yaptırmaz bunlar size ama 5milyar ile günlük 200 milyon kazanmanızı sağlar
ilk 5 madde benim altın kurallarımdır hepsi profesyonel trader davranışıdır "küçük yatırımcı" hataları barındırmaz

bunlar benim altın kurallarım
bu kurallar sayesinde 5 ten 7ye çıkarkende 7 den 5.70e inerkende kazanırsınız (shorta geçerek)
bunlara vakit ayıramayanlar için en temiz para koruma yöntemi faizdir

foruma yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir sadece beni bağlar fikir amaçlıdır.

GokhanRS
09-10-2018, 10:33
Turbogsi nickinin altına baktım.....

ya ben eskiden kendini ifade edemediğini, hep yanlış cümleleri seçtiğini filan düşünüyordum bu adamın. ne zaman turbogsi nicki övgülere başladı anladım ki cidden psikolojik bir problem var ortada. çünkü daha ilk andan itibaren kendisi olduğu çok belli oluyordu. yani neyi ispatlamaya çalıştığını da bir türlü anlamış değilim açıkçası. sanki doların yüksek olmasından mutluymuşuz gibi davranıp durmaya başladı.

ısrarla amerika yüzünden oldu diyor. ya bu amerikayı, euro kullanan ülkelerde sevmiyor ama onların parası dolardan daha değerli nasıl oluyor diye hiç sorduğunu görmedim.

rebelh
09-10-2018, 10:34
"kaydımı silin lütfen.. yoksa ben sileceğim ve kardeşimin hesabından yazmaya devam edeceğim"

Bu neyin kafası hacı abi ? Hesabını sildirip başka hesaptan yazmaya devam edeceğini söylemek nasıl bir masturbasyon ?

abi onu ben post ettim öyle bir şey yazmadı yanlış anlama olmasın şimdi arkasından günahını almayalım
onun yazdığını silip ironi yaptım kendimce

BARR
09-10-2018, 10:35
Beyler peki Altın konusunda ne diyorsunuz fiziki altında mı durmak mantıklı yoksa bunu çevirmek mi? Yoks Altın>TL>Faiz mi?

DOHC
09-10-2018, 10:41

Bu post senin mi vectra'nın mı?
Neyse uçmuşsun zaten ama mutlaka okuyorsundur.

rebelh
Beyler peki Altın konusunda ne diyorsunuz fiziki altında mı durmak mantıklı yoksa bunu çevirmek mi? Yoks Altın>TL>Faiz mi?

altında 2li hatta 3lü koreleasyon var bizim için
dxy*ons*tl
dxy yükselirse ons düşer ons yükselirse dxy düşer
tl yükselirse altın düşer dolartl düşer
dolar tl artarsa altın artar
ons artarsa altın artar
ons artar dxy düşerse sabit kalabilir vs.. karışık :)
uzun vadedeki beklentiye göre düşününce dxy yükselecek ons düşecek
miktarları önemli olmakla birlikte burada tlnin de ne yapacağı önemli
benim altın konusunda öngörüm doların altına kıyasla daha getirili olacağıdır
euro içinde aynı şey geçerli en azından 2019 ortasına kadar

GokhanRS

tavsiye olarak alıp sonra benim mahçup olmama sebep olmayın ama şahsi fikrim şuan halâ faiz. faizleri düşürmek istiyorlar ve bunun için ekonominin şuan ki seviyelerde veya biraz daha altında stabil kalabilmesi lazım, bunun için bazı çabalar ve çok aşırı tavizler veriyor maalesef ülkemiz bu yüzden halâ yüksekken ben olsam faizde kalırdım.

eğer başarılı olurlarsa ki seçim var ve trumpla tekrar kanki görünmeye çalışacaklar bu aralar tekrar patlak vermemesi için, bu yüzden yakın zamanda dolar ve altının traderlar dışında hesapta tutanlara pek bir getirisi olacağını sanmıyorum.

Low-Rider
09-10-2018, 10:43
abi onu ben post ettim öyle bir şey yazmadı yanlış anlama olmasın şimdi arkasından günahını almayalım
onun yazdığını silip ironi yaptım kendimce

O zama bu karikatürü bırakıyorum buraya :D

https://404store.com/2017/01/29/tumblr_o26quqcTiC1qef97no1_500.jpg

uygarr
09-10-2018, 11:35
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=3xJM0XalWuo)

mert_can 41
09-10-2018, 11:45
Turbogsi nickinin altına baktım, böyle bir mesaj yok. Tüm forumun başta tahmin ettiği gibi clone hesaptan yazmışsın. sonuç olarak
Çift üyelik olduğunu;
Kendi ağzından kendi kendine "vectra abim re re rö" dediğini, kendi kendine "vectra abimi allah dediği için banladınız" dediğini kabul ediyorsun yani.

Vectra Tuner nickinn 3 ay banı vardı, atılmış hesap sonrası farklı hesaptan yazmaya devam ettiğinden her 2 hesap da süresiz uzaklaştırıldı.

Hani biz çok adaletsiziz ya, hani biz görüşe göre adam atıyoruz ya..
turbogsi nickinin vectra-tuner nicki ile aynı olduğunu ilk andan bilmeme rağmen kendi ağzınla itiraf edecek noktaya gelene kadar sabretti sana bu forumun adaleti. İtiraf ettiğinde kesti cezanı.

Allah razı olsun abi elin dert görmesin bir tek kendi yazdıkları doğru herkesin yanlıştı kendi kendine yazsın daha mantıklı :)

rebelh
09-10-2018, 12:19
macaristan diyince benim aklıma aletta ocean geliyor ya..

Cimmeria
09-10-2018, 13:10
yurtdışında dünya çapında bir gıda devinde çalışan arkadaşım bir satın almasında kasım ayı sonu dolar kurunu 9lu rakamlar olarak öngörülediklerini söyledi, bu konuda duyum alan var mı?

rebelh
09-10-2018, 13:14
bence çok erken 9 ların dillendirilmesi için

rebelh
09-10-2018, 13:22
konuşma sonu kar satışı gelir haberiniz olsun
20 ve 23 güçlü dirençler

TaGo
09-10-2018, 13:25
Beyler zaten adam birşeyler saçmalasada içinden 3-5 güzel adlandırılacak açıklama yapacak. Kısacası dolar bi tık düşer. Esas bomba farkında deilsiniz adamlar dün tam 600.000 kişiye 15.000 tl den askerlik sattılar. Bu para TAK diye geçti hesaba 9 milyar TL cik. Devlet elini her türlü güçlendiriyor. Şirketler deseniz batmaları, konkordatoları vs leri ertelettiriyorlar. Bunun yanında yalnız yardım edecek bir kanunda çıkarmıyorlar. Doların uçarak çıkması biraz zor anlayacağınız

Cimmeria
09-10-2018, 13:36
ben rahatladım bu açıklamalardan, herkes yüzde 10 indirim yapacak ( devlet hariç), bu sayede ekonomi düzelecek. Kafam rahat bence herkes rahat olabilir.
Zaten dolardan çıkmıştım faize geçmiştim, bundan sonra da işim olmaz...

salih_560
09-10-2018, 13:38
Borsada kalkınma bankasını hisseleriniizleyen oldu mu geçen haftadan beri ??

TorqueTuning
09-10-2018, 13:39
%800 yapmış 1 ayda mübarek!!

TorqueTuning
09-10-2018, 13:40
Programa gel, çay demle!!! Bunlar ekonomi düzelecek diye beleş piskevit dağıtımından da vaz geçecekler korkarım!!!

rebelh
09-10-2018, 13:41
yakında verirler alıcıların kucağına
sonra "borsa tam bir kumar abi" derneğine yeni üye kayıtlarında patlama yaşanır

emir91
09-10-2018, 13:42
Allahını seven defansa gelsin tadında bir açıklamayı daha geride bıraktık :)

TaGo
09-10-2018, 14:01
İhracat yapanlar yine yaşadı. Adam kdv iadelerini mahsuplaşmaktansa bende devlet olarak hemen nakit öderim dio. Aq lar yani ihracata yüklenicez die die. 15 milyon tl altı kredileri ben 24 aya vadelendiririm dio ama (aslında bu haber evveli gün yayınlandı), krediyi veren banka kendi şartlarını koyar istediği faizi belirleri söylemio. kabzımalları topluca sikiolar anladığım bu çünkü HAL yassaı hazırlamışlar :D Gerisi zaten biliyorsunuz hep daha iyi olucaz, tasarruf, kemer sıkıcaz vs vs bla bla bla

B16
09-10-2018, 14:08
Serbest piyasa ekonomisi olan bir ülke'de devletin fiyatlara doğrudan müdahale ederek %10 indirim istemesi yanlış değil mi?

Sanırım istenen indirimler enflasyon'a doğrudan etki edecek kalemler ve bununla birlikte önümüzde ki ay düşük enflasyon amaçlıyorlar.

Bilen biri aydınlatsın.

Cimmeria
09-10-2018, 14:24
Serbest piyasa ekonomisi olan bir ülke'de devletin fiyatlara doğrudan müdahale ederek %10 indirim istemesi yanlış değil mi?

Sanırım istenen indirimler enflasyon'a doğrudan etki edecek kalemler ve bununla birlikte önümüzde ki ay düşük enflasyon amaçlıyorlar.

Bilen biri aydınlatsın.

Enflasyon sepetindeki ürünlerde indirim yapıyoruz dedi zaten :) Yılsonu enflasyonun düşmesi lazım sonuçta zamlar o enflasyona göre açıklanacak :)

DOHC
09-10-2018, 14:27

Bilen biri aydınlatsın.

Elektrik, doğalgaz, su da %10 ucuzluyor mu :) ?

Ormanci
09-10-2018, 14:28
Aktifbank NKolay Bono hakkında ne düşünüyorsunuz peki bu arada, biraz konu dışı olacak ama..

B16
09-10-2018, 14:29
Enflasyon sepetindeki ürünlerde indirim yapıyoruz dedi zaten :) Yılsonu enflasyonun düşmesi lazım sonuçta zamlar o enflasyona göre açıklanacak :)

MTV yine %25 zamlanmasın diye yapıyorlar. Kötü düşünmeye gerek yok :)

Elektrik, doğalgaz, su da %10 ucuzluyor mu :) ?

Yok ama yıl sonuna kadar zam yok gördüm. Bakalım bu devasa bütçe açığı nerden çıkacak. Petrol'den dolayı zaten baya bütçe açığı verdik bir de üzerine doğalgaz, elektrik girdi mi rahatlarız.

EOZDAG
09-10-2018, 14:32
Aslında işin içinde dolar, euro falan olmasa, herkesin %10 indirim yapması çok güzel olur. Ekonomi falan kalkınır düşünsene bugün sıfır 620k tl olan a5 62k tl olacak. :D

Pardon bu hesap %10 olmadı ama olsun herkes fiyatından 1 sıfır atsın falan işte ya toplarız :D

KÖROĞLU
09-10-2018, 15:39
İhracat yapanlar yine yaşadı. Adam kdv iadelerini mahsuplaşmaktansa bende devlet olarak hemen nakit öderim dio. Aq lar yani ihracata yüklenicez die die. 15 milyon tl altı kredileri ben 24 aya vadelendiririm dio ama (aslında bu haber evveli gün yayınlandı), krediyi veren banka kendi şartlarını koyar istediği faizi belirleri söylemio. kabzımalları topluca sikiolar anladığım bu çünkü HAL yassaı hazırlamışlar :D Gerisi zaten biliyorsunuz hep daha iyi olucaz, tasarruf, kemer sıkıcaz vs vs bla bla bla

Öyle diyor da nakit kdv iadesi alma sürecinden bahseden yok, çok sancılı bir süreç nakit iade almak.

Mahsuben iade de bile git gel defalarca uğraşıyoruz vergi dairesine. Allahtan geksis raporunu uzaktan pasife aldırabiliyoruz küçük yer diye nazımız geçiyor.

Büyük şehirde ağlatırlar nakden iade de.

Ufuk
09-10-2018, 17:41
Şuanda teb ve enpara 181 gün mevduat için %24ten veriyor. Daha yüksek oranlı banka var mı ?

salih_560
09-10-2018, 20:18
%800 yapmış 1 ayda mübarek!!

Evet aynen öyle oldu ki cuma günü kapanış 29.32 idi dün 35.6 çıvarı idi bugün bu halde yarın 50 üzeri benim tahminim ....

997TT
09-10-2018, 21:52
Kdv iadesini mahsup bile yapamıyoruz!
Serefsizligin onde gideni...
Vakuf halk icbc odea yüksek faiz veriyor.

rebelh
10-10-2018, 12:04
şu 6.10u bi kırsak da rahatlasak
2 gündür ekmek yok piyasada
rahip baskısı var

individual
10-10-2018, 12:15
rahip baskısı var

bende bu sakinliği rahip olayına bırakıyorum.serbest bırakılcak gibi geliyor bana nedense.

ytd.

rebelh
10-10-2018, 12:18
piyasanın serbest bırakılacağı yönünde olduğu görülüyor ama ben %50-50yim
adamlar 2 gün önce mckinsey överken 1 gün sonra vatan haini ilan edebiliyorlar
adını berat albayrak sayesinde öğrendiğimiz firmanın suçlusunu ismet inönü ilan edebiliyorlar
benimde arkamda koşulsuz destek olsa bende istediğim atı koştururdum heralde

rahip baskısı dolayısıyla 6.03lere kadar çekilebilirmişiz beklentisi var bende de
ytd..

rebeloghy
10-10-2018, 13:06

Tarkan abi ihracata tabii ki de yüklenmemiz gerekiyor. Çoook fazla miktarda hem de..
Fakat keşke öyle konuştukları gibi olsa. Her tür devlet yardımı - kosgeb - bakanlık ve vergi dairelerindeki işlemler resmen nakit çıkışını en iyi yavaşlatana madalya takıcaz felsefesiyle gidiyor. İade alan yaşadılık bir durum yok yani :)

i-vtec07
10-10-2018, 13:10
Bence abd rahip in arkasına pek düşmüyo gerçekten isteseler çok tan alırlardı yanlışmıyım ?

rebelh
10-10-2018, 15:08
piyasanın serbest bırakılacağı yönünde olduğu görülüyor ama ben %50-50yim
adamlar 2 gün önce mckinsey överken 1 gün sonra vatan haini ilan edebiliyorlar
adını berat albayrak sayesinde öğrendiğimiz firmanın suçlusunu ismet inönü ilan edebiliyorlar
benimde arkamda koşulsuz destek olsa bende istediğim atı koştururdum heralde

rahip baskısı dolayısıyla 6.03lere kadar çekilebilirmişiz beklentisi var bende de
ytd..

forexe ilk girdiğimde 20bin usd yatıranlara anlık öneri veriyordu gcm :D
2019 watsap grubuna üyelik alımlarımız başlamıştır aylık 100 usd yıllık 100usd karşılığı önerilerimize ulaşabilrisiniz..

şaka şaka 2 gündür piyasa sıkıcı forzadada şenol hocayı tartışıyor kamiller sıkıntı bastı

emir91
10-10-2018, 15:09
rahip baskısı var

Alım yeri neresi olarak öngörünüz varmı cumaya kadar beklenmeli mi ?

MDeniz
10-10-2018, 15:09
evi satıyorum. bankaya vadeliye atacağım kirada oturmayı planlıyorum.evimin değeri 590bin yıllık getirisi 137bin TL şuan için(artar yada düşer onu kıstas almıyorum). senelik 17bin TL sini kiraya versem 120 bin bana kalır. maaşım ve aracım durmaya devam edecek. bu faizler biraz zor düşer en azından4 sene sabreder isem 500 bin biriktirmiş olurum dokunmamak kaydıyla. ekstra harcadıklarımla beraber ortalama param 1milyon olur. faizler böyle devam ederse kiraya devam. etmezse kredi çeker ev alırım zaten o paralara. evi peşin 590 a bile bulsam geri 500 para biriktirmiş olurum. satılığa koyuyorum evi bugün itibari ile emlakçıya verdim.

MDeniz
10-10-2018, 15:14
kesinlikle katılıyorum her kelimesine. şahsen ben de 6.97 leri bekliyorum euroda arkasından 7.5 ları yıl sonuna görmeyi bekliyorum. dediğim gibi olur ise 38bin kar elde ederim. 2 ayda. ama işte herşey olursa dan ibaret. insanları burada sen demiştine getirtmek yanlış olur.

8ekimde dediğim rakama geldi biraz daha şartları zorlayalım 6.89 alım seviyem :D inerse 500binlik alırım.

rebelh
10-10-2018, 15:17
teknik olarak bakacak olursak buralarda biraz takılabiliriz hatta bir miktar alım gelebilir ama beklentinin tavan olacağı cuma 12 ekimde bi miktar daha geri çekilme yaşanabilir
şu an rahip baskısı o kadar çok ki piyasa yukarı kıramadığını "yapacağınız işi sikiim" diyerek aşağı kırdı artık
tepki alımı da gelebilir ama kademeli alacaksanız 1 kademe alınır buralardan
ytd...

Cimmeria
10-10-2018, 15:23
evi satıyorum. bankaya vadeliye atacağım kirada oturmayı planlıyorum.evimin değeri 590bin yıllık getirisi 137bin TL şuan için(artar yada düşer onu kıstas almıyorum). senelik 17bin TL sini kiraya versem 120 bin bana kalır. maaşım ve aracım durmaya devam edecek. bu faizler biraz zor düşer en azından4 sene sabreder isem 500 bin biriktirmiş olurum dokunmamak kaydıyla. ekstra harcadıklarımla beraber ortalama param 1milyon olur. faizler böyle devam ederse kiraya devam. etmezse kredi çeker ev alırım zaten o paralara. evi peşin 590 a bile bulsam geri 500 para biriktirmiş olurum. satılığa koyuyorum evi bugün itibari ile emlakçıya verdim.

Şu anda 590 bin liralık evi kimse 590 bin liraya almaz, aynı faiz hesabını herkes yapabildiğinden dolayı 400e falan düşerek satarsan belki bu faiz oranlarına rağmen nakidini eve bağlayacak birileri çıkar.

MDeniz
10-10-2018, 15:29
Şu anda 590 bin liralık evi kimse 590 bin liraya almaz, aynı faiz hesabını herkes yapabildiğinden dolayı 400e falan düşerek satarsan belki bu faiz oranlarına rağmen nakidini eve bağlayacak birileri çıkar.

90bini nakitim var 500bini evin değeri orayı düzelteyim. alır almaz acelemiz yok haybeye satacak malımızda yok. adananın en lüx semtinde en mükemmel konumlarından birinde ev. çıkarsa bir kişi hayhay çıkmazsa böyle zaten devam sıkıntı olmaz :)

gokberks
10-10-2018, 15:31

Katılıyorum, geçenlerde liste fiyatı 890 bin tl olan daireye 500 bin tl yazılı teklif yaptık. 650 bin dediler ama pazarlıkla 550-600 civarına düşeceklerdir.

MDeniz
10-10-2018, 15:34
Katılıyorum, geçenlerde liste fiyatı 890 bin tl olan daireye 500 bin tl yazılı teklif yaptık. 650 bin dediler ama pazarlıkla 550-600 civarına düşeceklerdir.

sizde biliyorsunuz ki 890 bin TL olan evin maliyeti max 150-200 bin TL. o kadar rakam düşmeleri normal nakte çevirmeleri şart. bizde acele yok hani olurda alan olursa diye yürüttüğüm bir fikir bu. illa o paralara gidecek diye demiyorum. ki ben zaten alt rakamları baz aldım. evin normal zamanda ederi 550-600 civarı ben 500 diyorum. olurda alırlarsa öyle yaparım mantığı beni dürttü.