PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

ZX-636R
28-10-2015, 20:32
Yellen piyasayı yelledi :)

DOHC
28-10-2015, 20:33
2.93 oldu ama piyasalar kapalı ne hikmetse :)

vectra-tuner
28-10-2015, 20:38
Fed faiz artırmadı ama sinyali çaktı, dediki global gelişmeler bizi ırgalamaz.. O sebepten yükseliyor dolar Tamda Cuma günü ödeme yapıcam.. Ne güzel seçim öncesi hükümet basıyor fed faiz Artırmaz derken... Şans bu olmalı

ZX-636R
28-10-2015, 20:40
şaka bir yana henüz detaylı içeriği okuyamadım, özetle faiz artış sinyali vererek dolara destek verdi.
Faiz artışı için daha önceki görüşlerimi hatırlarsınız. Mart 2016 dan önce faizi arttırmayacak ve artış sinyali için açıklamayı da Aralık 2015 te yapacak. Bu akşam da beklentimize paralel açıklama yaptı. " hiçbir hareket yapmadan piyasaya müdahale etti" tek gelen açıklama " aralık ayında faiz artışını değerlendirmeye alabiliriz".
Aralık ayında gündeme alınacak ama artış aralık ta yapılmayacak.

€/$ 1.0910 a geriledi beklentim 1.0850 lerde.
Sepet/TL ye bakarsak %0.6 gibi yukarıda, seçim sonuçlarına göre bir miktar gevşeme olabilir
€/TL de artış yok
$/TL de dolar endeksinin yükselişine paralel artış %1.30 a yaklaştı

ACYV
28-10-2015, 20:51
Fed eliyle deflasyon yarattı kendi ülkesinde. Faiz artışı kaçınılmaz. Euro usd 1.09 şuan, 1.08 belki yarın belki yarından da yakın. Haftaya usd 3 üzeri....

Yigit-Y
28-10-2015, 20:52
Fed faiz artıracağını zannetmiyorum.

2016 içinde :)

vectra-tuner
28-10-2015, 20:53
Bugün altın ons 1.180 usd lere çıktı, Brent petrol %5'e yakın arttı.. Fed kararı sonrası altın 1.155 usd oldu Brent geri geldi, Fed'in normalleşmeden anladığı bumu? Dünya'da belirsizlik yaratıyorlar.. Enflasyon hedefi vs hikaye... Dünyada üretilen emtianın çok üzerinde dolar var ve bunu krize sebep vermeden ve yeni bir kriz çıkarmadan çekicekker tüm olay bu, Avcy nikli arkadaşta bir iki sayfa önce bunu yazdı.... Haa Abd enflasyonu %2 ye çıkarmak istiyorsa bizim uzuna akıl danışabilir.. Faiz sebep enflasyon sonuçtur hemşerim der ve oda faizi direk 2 ye çıkarır ve ertesi hafta enflasyon %2 olur... Ama nerde bu Amerikalılarda o kafa

vectra-tuner
28-10-2015, 21:04
Zx-636R
Sanırım artık her Abd verisi piyasayı aşağıya yukarıya sallayacak(veri durumuna göre), öyle veya böyle fed bir adım daha attı ama asıl önemlisi, Çin, gelişmekte olan ülkeler vs. bizi ilgilendirmez dedi ki herkes Abd nin gelişen ülkelerin durumundan dolayı faiz artırmayacağını hesaplıyordu, ama madalyonun bir başka yüzü de şu ; Abd şirketleri doların değerlenmesinden dolayı birçok ülkede şirket satın almışlar.. Bunada dikkat edin komplo teorisi gibi olucak ama adamlar Dünyayı tamamen ele geçiriyorlar.

ACYV
28-10-2015, 21:16
Heryerde usd kullanıldığından zaten dünya bir şekilde ellerinde. Bunun ötesinde dünya üzerindeki bütün altın kaç ton ve kaç trilyon usd para var. İlla bir gün değerli maden karşılığı para basımına dönecek bütün ülkeler. Altına yatırım en güzel yatırım. Fed illa arttıracak faiz, abd şuan deflasyona girdi. Kasım Aralık amerikan borsaları yüksek gider ve fed faizi arttırır. Euro usd 1.04 1.08 arası olur. Nisana kadar istanbul emlak piyasası çatırdar, Türkiye'de de gercek kriz patlak verir.

vectra-tuner
29-10-2015, 15:15
Abd büyüme verisi açıklandı %1.5 büyüme bence gayet iyi.. Abd 10 yıllık faizleri ise dünden bu yana tırmanıyor şu anda %2.16 yı gördü... Aslında fed sözlü olarak ufak ufak Faiz artırmış oluyor bu şekilde, ekonomileri yavaş gittiğinde ise yine sözlü yönlendirme ile piyasa faizinin düşmesini sağlıyorlar..Kimse buna dikkat etmiyor, Abd tahvil faizleri arttığında Usd kuru otomatik olarak yukarı gidiyor.

streetracer_nos
30-10-2015, 07:47
1 e 100 kaldıraçta dediğiniz gibi $1.000 başlangıç teminatı ile $100.000 pozisyon alınabiliyor ama long ve short aldığınız pozisyon %1 değer kaybetse 100.000*0.01=1.000 USD zarar olacağından tüm teminatınız sıfırlanıyor

1000 doları yukardaki şekilde kullanıp 3 ay bekletebiliyomuyum , bi sınırı var mı yani .Long ,short bu terimleri bilmiyorum

Kazandığın paradan forex komsiyonmu alıyor?

Teminat tutarından fazla zarar ettim diyelim o zaman nası bi yola gidiliyor?

vectra-tuner
30-10-2015, 10:29
Doların kuvvetlenmesi Abd'den gelicek iyi verilere bağlı , iyi veri Abd faizlerini otomatik yükseltiyor bunun için Abd 2 Yıllık ve 10 Yıllık faizlerine dikkat etmek gerekiyor..

Aşağıdaki linklere tıklayın , grafiğe bakın çok sert yükselme var fed kararı sonrası... Usd'ye baskı yapan bu ne kadar Usd düşürülmeye çalışıldıysa da Önce Dragi sonra Yellen bizim yöneticilerimizin planlarını bozdu malesef.

Abd 2 yıllık faiz

http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-2-year-bond-yield

Abd 10 yıllık Faiz
http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield

vectra-tuner
30-10-2015, 10:45
@Zx-636R ,

Elinizde bizimle paylaşabileceğiniz güvenilir bir anket sonucu varmı?

Batum
30-10-2015, 10:57
yıllardır çalıştığımız ** bankası ilkdefa arayıp ihr. €uro fazlası var diyip, piyasadanda ucuza fiyat teklif etti.!
songünler.. vardır bunda bir hayır :)

vectra-tuner
30-10-2015, 11:00
Dövize müdahale ediliyor , Borsa bi -80 sonra - 1 küsür... Dövize müdahale edildikçe borsa yukarı gidiyor... Sonra Usd yükseliyor borsa aşağı.. Müdahaleler olmasa zaten dibin dibini görürdük kuvvetle muhtemel...

barisy
30-10-2015, 11:15
Dövize müdahale ediliyor , Borsa bi -80 sonra - 1 küsür... Dövize müdahale edildikçe borsa yukarı gidiyor... Sonra Usd yükseliyor borsa aşağı.. Müdahaleler olmasa zaten dibin dibini görürdük kuvvetle muhtemel...

Ben de aynı fikirdeyim. Bir yerde yayı bırakacak mecbur. Çok Baskı altında USD.

yucelebeci
30-10-2015, 14:48
Bugun hislerime guvenip 50k usd aldim umarim patlamayiz :)

hakotech
30-10-2015, 14:52

Senin hissiyatına atlıym ben, iyi yapmıssın ama 2.86 dan alaydın keşkemmm :) :)

vectra-tuner
30-10-2015, 14:54
Borsaya bakarak seçimin Akp lehine geçmiyeceğini düşünüyorum, Çünki piyasa yapıcalar da kendi anketlerini başka başka yerlere yaptırıyorlar , eğer sonuç AKP lehine olsaydı sanırım borsa epey bi yukarıda olurdu... Bu kadar döviz satımına rağmen böyleyse durum kötü demektir abiler

ACYV
30-10-2015, 14:57

satışına order girilebiliyor mu alım sisteminizde/aracınızda?

vectra-tuner
30-10-2015, 14:58
Anasını sattımın doları rüyama girdi,,, Rüyamda 3.3 - 3.4 arası idi..:D Şaka yapmıyorum valla çıkarsa şaşırmam... Bu arada Abd piyasa faizleri hala yükselişte

hakotech
30-10-2015, 15:00
Anasını sattımın doları rüyama girdi,,, Rüyamda 3.3 - 3.4 arası idi..:D Şaka yapmıyorum valla çıkarsa şaşırmam... Bu arada Abd piyasa faizleri hala yükselişte

Hahahahahahaha sen olmuşsun abi kesin çıkar :D çıkarsa bi kayfe falımada bakarsın artık :D

vectra-tuner
30-10-2015, 15:05
Hahahahahahaha sen olmuşsun abi kesin çıkar :D çıkarsa bi kayfe falımada bakarsın artık :D

Abdala ***** olur derler :D ... Valla görücez pek vakit kalmasın çayımızı kahvemizi alıp pazar günü yazarız burdan.. Bu arada bugün Usd almam gerekiyordu ama malesef param gelmediği için alamadım... Artık stoklarla idare edeceğiz

vectra-tuner
30-10-2015, 15:08
Cübbeli Ahmet Hoca - "Dolar 4₺ Olup İç Ve Dış Savaş Olacak" Rüyası Çıkıyor 10.9.15

https://www.youtube.com/watch?v=g2omSRWCejo

yearone
30-10-2015, 15:14
Nakitteyim bekliyorum :D

yucelebeci
30-10-2015, 15:19
Senin hissiyatına atlıym ben, iyi yapmıssın ama 2.86 dan alaydın keşkemmm :) :)
Hissim simdi geldi kanka :) o zaman gelseydi o zaman alirdim

satışına order girilebiliyor mu alım sisteminizde/aracınızda?

Yok abi ykb netten aldim normalde pek isim olmaz dovizle ama icimden geldi diyim 92 den aldim bakalim ne zaman nerde saticamida bilmiyorum acikcasi sizin fikirlere yorumlara gore yolumu cizerim herhalde

ZX-636R
30-10-2015, 15:39
seçim anketi için özel bir çalışmamız yok biz de piyasadaki anketleri takip ediyoruz.

bu seçim içinde farklı farklı anket sonuçları piyasada konuşuldu benim şahsi fikrim sonucun çok değişmeyeceği
koalisyon bekleyen taraftayım.

Cübbeli Hocayı çok sevenlerdenim, söyledikleri bana çok samimi geliyor. Dediklerini de inanırım.
Burada güvendiği birisinin rüyasını aktarmış, izleyince açıkçası korktum.
4 TL birgün mutlaka olacak zaten enflasyon arttıkça doğal bir sonuç umarım kriz derinleşip 2016 da olmaz

vectra-tuner
30-10-2015, 15:49
Cübbeli Hoca'yı bende severim çünki iktidara dahi dalkavukluk yapmayan 3-5 beş kişiden birisi,, Aynı zamanda meslektaş sayılırız biz onla ; biz Çin'den malzeme getirip satırıyoruz , O da Fas'tan hatun getiriyo ama satmıo kişisel kullanım için sanırım... :D

ZX-636R
30-10-2015, 16:02
konuyu özünden saptırmak istemem ama bence hoca hiç kimseye dalkavukluk yapmayan ender insanlardan biri. Ne hükümet ne terör örgütleri. Bu ışid belasının çıkacağını 5 sene önce Fatih Altaylı nın programında söylediğinde hiçkimse inanmamıştı ardından herkes ışid in yaptıklarını görünce ilk tebrik eden Fatih Altaylı olmuştu

Aziz Yıldırımı hapse atan, hatta bu ülkenin genel kurmay başkanına terör örgütü kurmak ve yönetmek diye iftira atıp hapse atan güçlerin Cübbeli Hoca ya da iftira atması bana çok garip gelmiyor :)
Ülke öyle bir kuşatma altında ki tüm güçler ele geçirilmeye çalışılıyor. ordu, yargı, siyaset, spor...
Bence Cübbeli Hoca da aynı güçlere dalkavukluk yapmadığı için bu güçlerin hedefi oldu tıpkı Aziz Yıldırım gibi.

ZX-636R
30-10-2015, 16:06
neyse konuya dönelim borsa bugün come-back yaptı resmen.
henüz kapanışı görmedik ama 78.700 ve üzeri kapatırsa gün için oluşan teknik bozulma giderilmiş olacak.
aslında bugün kapanış ne olursa olsun resim, pazar günü açılan sandıklardan sonra netleşecek.

baretta
30-10-2015, 16:11
Borsa'da tam beklediğim şeyler oluyor... Akşama doğru kapanışta yükselirse yükseldi, yoksa hepten sıçtık diye bakınıyordum ki kapanışa doğru 79.000'in üzerinde...

hakotech
30-10-2015, 16:11
Yav bu dolar euro parıtesı nıye uctu yine ?

ZX-636R
30-10-2015, 16:12
€/$ de 1.0897 den gelen alımlar bugün güçlenerek devam etti.
1.106 üzerinde bugün kaptırsa(ki olası), 1.1125 ilk hedef sonra 1.1195 e kadar tepki sürebilir.

vectra-tuner
30-10-2015, 16:13
Borsa'da tam beklediğim şeyler oluyor... Akşama doğru kapanışta yükselirse yükseldi, yoksa hepten sıçtık diye bakınıyordum ki kapanışa doğru 79.000'in üzerinde...

Kapanışa doğru Merkez bankası döviz satım ihalesi oluyor... Ondan dolayı her akşam 2 senedir borsa yükseliyor... Rutin bu

vectra-tuner
30-10-2015, 16:14

Abd kişisel gelirler beklentinin yarısı kadar arttı... Olay bu

hakotech
Yine ters yakalandık..bunedir yaa

Yigit-Y
Kozaa ve dohol cok guzeldi bugunde

Pzt sabirsizlikla bekliyoruz :)

vectra-tuner
30-10-2015, 16:16
Yine ters yakalandık..bunedir yaa

Bende demo hesabında Usd lehine oynamıştım ve anormal bir getiri elde ettim.... Bugünde aynısını yaptım şimdi epey bi zarar gözüküyor ama bence dönücek birkaç güne., Demo hesabında ayrı yeten kalan parama full Dolar aldım... Bakalım hayali de olsa pazartesi günü köşeyi dönebilecemmi

ZX-636R
30-10-2015, 16:17

önceki görüşlerimde belirtmiştim, parite 1.1330 dayken, hedefin 1.11 olduğunu, sonra da 1.0850-1.0885 bandına kadar geri çekilme yaşanmasını beklediğimi. Parite 1.0897 den döndü.
halbuki FED faiz artışı için sinyal verdi doların güçlenmesi, paritenin düşmesi gerekmez miydi?

Cevap: buy the rumors sell the fact :D

_FrKn_
30-10-2015, 16:21
konuyu özünden saptırmak istemem ama bence hoca hiç kimseye dalkavukluk yapmayan ender insanlardan biri. Ne hükümet ne terör örgütleri. Bu ışid belasının çıkacağını 5 sene önce Fatih Altaylı nın programında söylediğinde hiçkimse inanmamıştı ardından herkes ışid in yaptıklarını görünce ilk tebrik eden Fatih Altaylı olmuştu

Aziz Yıldırımı hapse atan, hatta bu ülkenin genel kurmay başkanına terör örgütü kurmak ve yönetmek diye iftira atıp hapse atan güçlerin Cübbeli Hoca ya da iftira atması bana çok garip gelmiyor :)
Ülke öyle bir kuşatma altında ki tüm güçler ele geçirilmeye çalışılıyor. ordu, yargı, siyaset, spor...
Bence Cübbeli Hoca da aynı güçlere dalkavukluk yapmadığı için bu güçlerin hedefi oldu tıpkı Aziz Yıldırım gibi.

http://www.ensonhaber.com/ismailaga-cemaati-1-kasim-tercihini-acikladi-2015-10-30.html

abi, cübbeli'de ismailağa cemaatine bağlı değil mi?
cübbeliyi aziz'i içeri atan mevcut hükümetse, neden bu cemaat kendi adamlarını içeri atan partiye desteğini açıklıyor.
cübbeli'nin ismailağa'ya bağlı olduğunu, sizin herşeyi ele geçirmeye çalışıyorlar derken hükümeti kastettiğinizi farzederek yazdım,
yanlış anladıysam kusra bakmayın.

Uur
30-10-2015, 16:24
Bende demo hesabında Usd lehine oynamıştım ve anormal bir getiri elde ettim.... Bugünde aynısını yaptım şimdi epey bi zarar gözüküyor ama bence dönücek birkaç güne., Demo hesabında ayrı yeten kalan parama full Dolar aldım... Bakalım hayali de olsa pazartesi günü köşeyi dönebilecemmi

Günlük işlem olmuyormu forex'te bize bayanın anlattığına göre gün geçirdiğinde o günün bi maliyetini kesiyormuş sanırım o şekilde anlatmıştı. Aynı gün içerisinde sonlandırmalısınız işlemi demişti. Daha çok zarar yazabilirsiniz eğer böyleyse.

vectra-tuner
30-10-2015, 16:29
Oluyo tabi Swap maliyeti faiz gibi birşey... Ama demo hesap ;)

yearone
30-10-2015, 16:33
Kozaa ve dohol cok guzeldi bugunde

Pzt sabirsizlikla bekliyoruz :)

Nakitteyim ben de. 7 haziranda fena yakalanmıştım. Bekle gör taktiği yapıcam. Dilim yandı :D

ZX-636R
30-10-2015, 16:34
İsmailağa Cemaati 1 Kasım tercihini açıkladı (http://www.ensonhaber.com/ismailaga-cemaati-1-kasim-tercihini-acikladi-2015-10-30.html)

abi, cübbeli'de ismailağa cemaatine bağlı değil mi?
cübbeliyi aziz'i içeri atan mevcut hükümetse, neden bu cemaat kendi adamlarını içeri atan partiye desteğini açıklıyor.
cübbeli'nin ismailağa'ya bağlı olduğunu, sizin herşeyi ele geçirmeye çalışıyorlar derken hükümeti kastettiğinizi farzederek yazdım,
yanlış anladıysam kusra bakmayın.

kardeşim yanlış anlamışsın :)
ben siyasi içerikli yazı yazmıyorum konunun uzmanı da değilim zaten bu sebeple uzmanı olmadığım bir konuda fikirlerimi de açıklamam aslında uygun değil. Sadece hislerim doğrultusunda görüşlerimi paylaştım.

Yaşanan süreç sonrasında benim anladığım (yanılabilirim) birileri bahsettiğim gibi ülkedeki tüm güçleri gizlice ele geçirmeye çalıştı sonra hükümet bunu görünce tepki olarak bazı güçleri kurtarmak söylemiyle kendisi ele geçirmeye çalıştı :) spor ve dini konuları bunun dışında tutuyorum. Spora bence siyasi müdahale yok, dine zaten olmaması lazım

ZX-636R
30-10-2015, 16:36
Yiğit, yumurtaların hepsini aynı sepete koymuşsun :)
Dohol alınabilir bir risk ama Kozaa nın sonu Asyab gibi olabilir aman dikkat.

Yigit-Y
30-10-2015, 16:58
Kozaa yurtdisinda faliyet gösteriyor.

Akp battı ya oynadim bugun .1.40 dan aldim biraz belki 2 leri görürüm diye doğan zaten hedef en az 1 :)

vectra-tuner
30-10-2015, 16:58
Cübbeli Mhp'yi destekliyor, "Bizde Mhp'ye sempati duyduk" açıklaması var... Siyaseti boşverin, çocukluğumda herkes bir şekilde Gülen cemaatine destek veriyordu , adamlar hedeflerine bir bir ulaştı ve bir şekilde devleti ele geçirdi. Şunuda asla unutmamalıyız ki Gülen cemaati hep okumuş akıllı adamlardan oluşuyor ve hükümeti asıl yıkan onlar oldu. Ne Chp ne Mhp bunu başaramazdı., Hükümet de şimdi Cemaatin yolunu izliyor ondan öğrendiklerini hayata geçiriyor yani bundan sonra ister Mhp gelsin ister Chp ister başka parti, Devlet başkasının yönetiminde olucak... Chp de eskiden devleti ele geçirmişti zaten insanlardaki Chp nefreti buradan geliyor , kurban bayramlarında kurban derilerini milletten zorla toplayıp akşam bir güzel kameralar önünde içki içiyorlardı... Kim ne yaparsa yapsın hemen Askeri kullanarak istediklerini yaptırıyorlardı. Sakın yanlış anlamayın siyaset yapmıyorum bu ülke böyle ve ben artık kabullendim sistem bu şekilde işliyor

ZX-636R
30-10-2015, 17:06
Cübbeli Mhp'yi destekliyor, "Bizde Mhp'ye sempati duyduk" açıklaması var... Siyaseti boşverin, çocukluğumda herkes bir şekilde Gülen cemaatine destek veriyordu , adamlar hedeflerine bir bir ulaştı ve bir şekilde devleti ele geçirdi. Şunuda asla unutmamalıyız ki Gülen cemaati hep okumuş akıllı adamlardan oluşuyor ve hükümeti asıl yıkan onlar oldu. Ne Chp ne Mhp bunu başaramazdı., Hükümet de şimdi Cemaatin yolunu izliyor ondan öğrendiklerini hayata geçiriyor yani bundan sonra ister Mhp gelsin ister Chp ister başka parti, Devlet başkasının yönetiminde olucak... Chp de eskiden devleti ele geçirmişti zaten insanlardaki Chp nefreti buradan geliyor , kurban bayramlarında kurban derilerini milletten zorla toplayıp akşam bir güzel kameralar önünde içki içiyorlardı... Kim ne yaparsa yapsın hemen Askeri kullanarak istediklerini yaptırıyorlardı. Sakın yanlış anlamayın siyaset yapmıyorum bu ülke böyle ve ben artık kabullendim sistem bu şekilde işliyor

hariç hepsine katılıyorum :)

vectra-tuner
30-10-2015, 17:21
Zx-636R

Banka karları anormal düşmüş , İşbankasının geçen sene 3. dönem karı bu seneye kıyasla yarı yarıya hatta daha fazla düşmüş! Konu hakkında bir değerlendirme alabilirmiyiz? Devam edicekmi bu düşüş? Türk borsalarının itici gücü bankalar , Böyle giderse borsa yine yerlerde sürünmezmi?

997TT
30-10-2015, 19:16
Yahu,pıyasada ne alınıyor suan?
Borsada son 15 dakıkada ınanılmaz alıs oldu.
Dolara satıs geldı.Nedır hala cozemedım....
Tek basına ıktıdar mı beklenıyor,nedır?

vectra-tuner
30-10-2015, 19:28
Andy-ar anketine göre Akp 43.7 gözüküyor, akşam saatlerinde o yayınlandı.. Ama asıl kura acayip müdahale ettiler bugün, borsa öğlen bi -1 küsür oluyor sonra dolar gevşiyor ve -60 a geliyor, gün içi sürekli zikzak çizdi akşamda yükselişle kapattılar.. Biraz da Abd verisi destekledi tabi.. Pazar gecesi belli olur

997TT
30-10-2015, 19:49
Allahım herseyımız oyuna kaldı.
Hangı ulkede "1" partı oy calmasın dıye bırlık olur?
Eger %44'e yakın oy alırlarsa,bu ıs bıter....

coolvtec
30-10-2015, 19:56
Günlük işlem olmuyormu forex'te bize bayanın anlattığına göre gün geçirdiğinde o günün bi maliyetini kesiyormuş sanırım o şekilde anlatmıştı. Aynı gün içerisinde sonlandırmalısınız işlemi demişti. Daha çok zarar yazabilirsiniz eğer böyleyse.

Bu ücreti ödememenin de bir yolu var. Ben hesap açarken eğer fortföyünüzde tl pariteleri olmayan hesaptan açarsanız hiç bir şekilde swap ödemiyordunuz. Örneğin kaldıraçlı poz açtınız ve 6 ay tuttunuz pozu, herhangi bir gecelik ödeme (swap) yok, hala de öyle.

vectra-tuner
30-10-2015, 19:57
Artık hiçbir tahmin yürütmek mümkün değil, anket şirketini bile tehdit edebilirler bilemeyiz.. çok fazla bilgi kirliliği var ama sanırım bu seçimler kesinlikle temiz geçmeyecek.. Dolar da olsun sürekli müdahale edilerek algı operasyonu yapılıyor borsada da öyle.. Herkesin kafası karışık, hiç böyle bi seçim görmemiştim valla..

yearone
30-10-2015, 20:06
Artık herşeyi seçim belirleyecek. Tahminler sadece dayanaksız kalır.

vectra-tuner
30-10-2015, 20:17
Cb'nin yerinde olsam anketlere göre tek partiyiz seçime gerek yok derim, bu sizin için en hayırlısıdır olay bitmiştir... Son günlerde facebook ta öyle paylaşımlar yapıyorlarki çoğuda arkadaşım iş çevremdem olduğu için birşey de diyemiyorum.. "Bir kişi elinizden Kitabınızı almıyorsa bilinki o kişi hakkında söylenenler fitnedir... Hz.Ömer!!!" hayatımda hiç böyle bi hadis duymamıştım! Neyse onu da öğrenmiş oldum, diğer koyu hükümet yandaşı abimde işte Atatürk 'ün cumhuriyet kızları diye açık saçık kız resimleri koyup bizzat Atatürk'ün
Böyle yaptığını iddia ediyor ne diyim ben şimdi

yucelebeci
30-10-2015, 21:18
Bence alacagi oy 41 belki cok az ustu daha fazkasi olmaz, o yuzden korkulacak bisey oldugunu dusunmuyorum

Yigit-Y
30-10-2015, 21:58
38 40 arası benden olsun eger sandikta calmazlar ise

_muhaRRem
30-10-2015, 22:13
koalisyon olursa 2 hafta sonra yükselişe devam edebilir borsa..

tek parti gelirse endex hedefi 130

Yigit-Y
30-10-2015, 22:16
17-25 Yolsuzluk, kuvvetler ayrılığı,barış süreci silah gömme endeks 120

Onun dışındaki her olasık kısa vadede 90 uzun vadede kriz getirecek.

iktidar iktidar olsaydı zaten endeks 100 den inmezdi çalmaktan çırpmaktan buralara geldi kurda borsada...

Le10ur
30-10-2015, 22:24
borsa da fınans uygulaması olarak takıp te hangı uygulamayı kullanıyorsunuz

Yigit-Y
30-10-2015, 22:26
tekstilbankla çalışıyorum

matriks ekranından takip ediyorum.

https://www.matriksdata.com

anlık olarak mynet hisse senedi olarak işimi görüyor ofis dışında

Le10ur
30-10-2015, 22:29
tekstilbankla çalışıyorum

matriks ekranından takip ediyorum.

https://www.matriksdata.com

anlık olarak mynet hisse senedi olarak işimi görüyor ofis dışında

bende mynetten takıp edıyorum vkgyo kagıdı kanser edecek benı:D

_muhaRRem
30-10-2015, 22:37
Ben burda sadece bilgi paylaşıyorum , burayı siyaset meydanına çevirmeyin .

Yigit-Y
30-10-2015, 22:39
Ben burda sadece bilgi paylaşıyorum , burayı siyaset meydanına çevirmeyin .

++++++++++53

ZX-636R
31-10-2015, 01:55
Zx-636R banka karları anormal düşmüş , İşbankasının geçen sene 3. dönem karı bu seneye kıyasla yarı yarıya hatta daha fazla düşmüş! Konu hakkında bir değerlendirme alabilirmiyiz? Devam edicekmi bu düşüş? Türk borsalarının itici gücü bankalar , Böyle giderse borsa yine yerlerde sürünmezmi?

Milyon dolarlık soru!

Cevabı aşağıdaki grafiklerde saklı.
Bana aşağıdaki grafiğin 2015 yılsonu 2016-3 ve 2016-6. da nerede olacağını söyleyin sizin banka bilançolarının ve gelir tablolarının sonuçlarını söyleyeyim!

TR de benchmark olan Tahvilin günlük fiyatı (benchmark yaklaşık 2 yıl vadeli iskontolu tahvildir)
http://s6.postimg.org/poxy7ybbh/benchmark_today.jpg (http://postimg.org/image/poxy7ybbh/)

4 büyük özel banka ve borsada işlem gören 2 kamu bankası dahil bu 6 bankanın (Ahmet Mergen’ e göre Mahşerin 6 Atlısı :) bilançosunu incelediğimizde; Aktifin %60-65 i kredi + %15 i TCMB de tutulan Zorunlu Karşılık + %10-15 Tahvil-Bono + %5-10 da maddi duran varlıklar ve diğer aktiflerden oluşur. TCMB nin ZK lara uyguladığı faiz daha önce 0 dı daha yeni yeni faiz ödemesi yapıyor o da bankaların TCMB den borçlandıklarından çok daha düşük bir oranda. Sonuç olarak Aktifin Kredi+Tahvil+Bono portföyü yaklaşık %75 yapar ve bu aktiflerden elde edilen gelir tamamen piyasadaki faiz oranları ile birebir etkilidir. Tahvil-Bononun bilanço üzerindeki değerlemesi, incelenen dönemin başındaki değer ile son gün değeri mark to market yapılarak aktife güncel değer yazılır.

Gelelim en önemli aktif kalemi olan Kredilere. Bankaların müşterilerine kullandırdıkları kredileri ise bu şekilde olmayıp dönemlik gelir üzerinden bilançoya yansıtılır. Tabi bir de NPL dediğimiz Şüpheli Alacaklar var. Bunlar da sektörde kredilerin %3.5 i kadar yer tutar. Krediler ile mevduatı en son detaylandıracağım

Gelelim Pasif kalemlere; yine bu bahsettim 6 bankanın bilançosundaki pasiflere baktığınızda; %55-60 Mevduat +%15-20 YP Kredi(sendikasyon ve seküritizasyon dahil)+ %5 TCMB repo +%5 bankaların ihraç ettikleri Tahvil-Bonolar +%10 özkaynak +%5 de diğer pasif kalemleri yer alır. Bu bahsettiğin aktif ve pasif rasyoları büyük bankaların birbirleri arasında max %2-3 değişir.
Genelde bu gruptaki bankaların yurdışı borçlanma faizleri birbirine çok yakındır Libor+1, Euribor+1.15 gibi YP borçlanmaları vardır, hepsi piyasa yapıcısı olduğu için TCMB den aynı faizle borçlanır ve hepsinin Tahvil ihraçları birbirine yakındır(yıllık %0.25 max fark eder) Geriye kalan en büyük kalem mevduattır.

Not: Daha küçük ölçekli olan orta segmentteki bankalarda krediler aktifde daha fazla yer tutar neredeyse %75 e kadar, pasif içinde de mevduatın payı daha azdır. Bunun yerine fonlamada daha çok Kredi kullanımı görürüz(yani bankanın yurtdışı YP ve sermaye benzeri kredi kullanımı).

Şimdi kredi ve mevduat ilişkisine gelelim. Bu denklemi iyi anlayıp faiz oranlarının dünü-bugünü ve yarını olarak tahmin edip analiz yaparsak banka bilançolarının %65 i ve bankaların endex üzerindeki ağırlığını da düşünürsek en azından XU030 un %50 hareketini anlarız.
Sektördeki karlılığı en çok etkileyen ilişkilerden biri kredi-mevduat makası olarak adlandırılan bankanın krediyi sattığı faiz ile mevduata ödediği faiz arasındaki net faiz spreadi dir. Bu oran sektörde genelde %3.5-%4.25 arasındadır. Ancak bu fark size çok yakın gibi gözükse de bilançodaki krediler 150-200Milyar TL aralığında olduğundan net karı yıllık 1.5Milyar TL ye kadar etkileyebilir.

Asıl bankaların karını etkileyen unsur vade uyumsuzluğudur. Çünkü vade uyumsuzluğuna göre yukarıdaki spread artar yada azalır. Vatandaşa sorarsanız "faizin artması bankalara çok büyük karlar sağlar ve bankaların yüksek faizden yana olduklarını düşünürler". Bankalara sorarsanız "faiz artışından kendileri olumsuz etkilenir ve bankalar düşük faiz ortamını sever", derler
Bunların ikisi de doğru ve aynı zamanda ikisi de yanlıştır !
Çünkü bankaların müşterilerine kullandırdıkları kredilerin vade ortalaması yaklaşık 16 aydır.(son sektör raporunu incelemedim önceki dönemin ort verisini paylaşıyorum ama çok değişmemiştir) Peki müşterilerinden aslında borç olarak aldıkları mevduatın ortalaması nedir? Yaklaşık 50gün
İşte bu yüzdendir ki faizlerin artmaya başladığı ortamda kredilerin ort 16 ay olduğundan aslında kredinin faizi 16 ayda 1 kez değişiyor ama mevduat faizi 50 günde 1 kez değişiyordur.

Yani siz bankadan kredi aldınız vade 16 ay dolayısıyla piyasada faizler artsa bile banka faiz oranını değiştiremediğinden 16 ay size aynı fiyatı uyguluyor. Ancak siz ikinci krediyi 16 ay sonra aldığınızda banka size uyguladığı faizi arttırabilir ama siz bankaya mevduat olarak borç verdiğinizde faizler arttığında 50 günde bir mevduatınıza karşı bankadan daha yüksek faiz talep edebilirsiniz. Eğer istediğiniz fiyatı vermezse paranızı başka bankaya götürebilir ve oradan daha yüksek faizi talep edebilirsiniz.

Tam tersi durumda yani faizler düştüğünde ise banka size 16 ay boyunca yüksek faizden fiyatı sabitlemiştir yani sizden 16 ay yüksek faiz geliri elde eder ama sizin mevduatınıza ödediği faizin fiyatı piyasada faizler düştüğünde her 50 günde bir aşağı gelir.

İşte bu yüzden faizin artması bu fiyatlama değişimi açısından kısa vadeli olarak bankalar için kötü(ama uzun vadeli iyi), faizin düşmesi ise kısa vadede bankalar için iyi ama uzun vadede kötüdür.

Aşağıdaki grafik benchmark faizin 2014 yılı hareketlerini gösteriyor. 2014 yılına %10.10 gibi başlayıp 29 Ocak ve arından TCMB nin sert faiz artışı ile %11.60 lara kadar gelen gösterge faiz nisan ayından itibaren neredeyse hep düşerek yılı %8 gibi kapattı.
http://s6.postimg.org/a0wr15vpp/benchmark.jpg (http://postimg.org/image/a0wr15vpp/)

2015 in başında düşmeye devam eden faizler neredeyse %6.50 ye geldikten sonra Eylül 2015 te %11.90 a kadar yükseldi. Grafikte yeşil ve kırmızı olarak max-min seviyeleri gösterdim
http://s6.postimg.org/63e2phya5/benchmark_2015.jpg (http://postimg.org/image/63e2phya5/)

2014 ün başında olumsuz gibi olan faiz artışı yılın henüz başında gerçekleştiğinden kısa vadede bankalar için olumsuz oldu ve 2014-1 bilançosuna olumsuz 2.çeyrek bilançosuna nötr yansıyıp 3.ve 4. çeyreklerde faizin düşmesi ile pozitif yansıdı. 2015 te ise 1. çeyrek faizin düşmesi ile bilançoya olumlu 2.çeyrek nötr 3.çeyrek ise hızla artan faiz ile olumsuz oldu. Ekim hareketi de bize gösteriyorki 4.çeyreğin ilk ayı olumsuzluk devam etti. Tabi gözden kaçmaması gereken artan faiz artan sorun kredi alacağı da demek oluyor. Sektörde NPL ortalaması daha önce %3 ken mevcut durumda %3.5-3.6 lara geldi.

2014-09 ile 2015-09 konsolide bilançolara baktığımda( 9 aylık kümüle grup konsolide)
Garan -%5, Akbnk -%8, Ykbnk -%12 ve Isctr -%14 net kar düşüşü yaşamış. Evet İşbankası nın düşüşü normalden fazla bunun sebebi duran varlık satışı da olabilir, dediğim gibi detaylı bakmadım ama 2014 ve 2015 yanyana koyup detaylı incelersek yada google dan 2014 işbankası haberleri okunabilir :) mutlaka fark anlaşır. Mesela geçen yıl benzer etki YKB de olmuştur. YK Sigorta nın satışı ile tek seferlik 1.8milyar TL gelir yazdıkları için bir önceki yıla göre çok ciddi kar artışı yaşamışlardı. Benzer durum daha küçük ölçekli de olsa İşbankası nda olmuş olabilir. Yani 2014 ilk 9 ayında grup içindeki diyelim Şişecam ın hisselerinin bir miktarı satılıp 2014 karına katkı yapıp bu yıl aynı hisse satışı olmadığından geçen yıla göre daha az kar elde edilmiş olabilir. Ama ortalama olarak baktığımda büyük bankalarda geçen yıla göre ilk 9 ayda yaklaşık %8 kar azalması var. Üstelik aktif 1 yılda %35 krediler %30 dan fazla artmışken bankaların karı azalmış.

Tabi kur etkisini de unutmayalım hızla artan kur hem bankaların aktifinde %15-%20 aralığında olan YP borçlanmaları hem de mevduatın içinde %40 dan fazla paya sahip olan YP mevduata ödedikleri faizin TL karşılığı açısından olumsuz.
Aktif içinde de şüphesiz YP var ama mevduat ve alınan YP krediye göre çok az.
Yine kurun bir değer olumsuz etkisi bankaların ticari gelir-giderleri olan swap-forward-opsiyon gibi türev işlemleri ve spot kur alım-satımları. Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

Gelelim bundan sonra ne olur, içeride daha önce de paylaşmıştım gerek enflasyonun artmaya devam etmesi gerekse mevcut TCMB faiz koridoru ile piyasadaki faizler arasındaki uçurumun artması ile TCMB den faiz artışı bekliyorum.
Dışarıda ise FED in Mart 2016 da faiz arttırmasını bekliyorum ki TCMB zaten FED e göre faiz hamlesini kullanacağını söylemişti. Bu doğrultuda faizin şuanda bulunduğu seviyeden daha da artması olası olduğundan banka bilançolarında 2016-6.ay a kadar bozulmanın azalan şiddetle de olsa devam edeceği bu dönemde faizde ve borsada en kötü fiyatlamanın yaşanacağı sonrasında ise yılın kalan yarısında faizde gevşeme borsada yukarı hareket ile 2016 sonunu 2015 ten daha iyi kapatacağımızı umuyorum.
A-L-İ

vectra-tuner
31-10-2015, 09:43
Yorum çok güzel ama fiansçı olmadığımız için yazı dili tabiki biraz ağır ... Ama anladım

Yani siz bankadan kredi aldınız vade 16 ay dolayısıyla piyasada faizler artsa bile banka faiz oranını değiştiremediğinden 16 ay size aynı fiyatı uyguluyor. Ancak siz ikinci krediyi 16 ay sonra aldığınızda banka size uyguladığı faizi arttırabilir ama siz bankaya mevduat olarak borç verdiğinizde faizler arttığında 50 günde bir mevduatınıza karşı bankadan daha yüksek faiz talep edebilirsiniz. Eğer istediğiniz fiyatı vermezse paranızı başka bankaya götürebilir ve oradan daha yüksek faizi talep edebilirsiniz.

Zx-636R Yazısından alıntı yaptım, bizim anlayacağımız dilden özeti bu

vectra-tuner
31-10-2015, 09:56
Şimi benimde fikrim şu şekilde,

Kur yükseldikçe faizleri zaten otomatik olarak yukarıya götürüyor.., Yani siz faiz artırmasanızda piyasa artırırıyor faizleri... Bundan sonraki dönemde siyaseten böyle çekişmeli geçerse bugünleri de ararız, şu anda finansman yüküde üstümüze binmiş durumda birde üstüne aşırı artan Kur maliyeti... Ama işte Fed sözlü yönlendirme ile ufaktan artırdı bile faizleri ne zaman Abd faizleri yukarı gitse otomatik olarak Usd değer kazanıyor ve bizdede faizleri yukarı yönlü hareket ettiriyor... Bu saatten sonra Abd'den gelecek her iyi veriyi Kurlara baskı yapacak ve faizleride yukarıya iticek... Şu anda bankalara %12.80 ile mevduata para yatırılıyor ve bizlere kredi kullanmanın net maliyeti %20 leri geçmiş durumda (komisyonu şusu busu).., Onun için Borsacıların da kağıt alırken şirket seçimini çok iyi yapmaları lazım... Türk telekom gibi bir şirket gibi Döviz artışından kötü etkilenmiş , Önümüzdeki dönemde döviz cinsinden satışı olan şirketlerin seçilmesi sanki daha mantıklı gibi... Ben Borsadan hiç anlamam sadece fikir yürütüyorum bu arada

blumenberg
31-10-2015, 10:27
Ben yine dolar aldım baya bi miktar, sene sonuna kadar yükseleceğini düşünüyorum hala.

TaGo
31-10-2015, 10:44
Ev alacağım sizce beklemelimiyim. Hem ev fiyatı artıyor hemde kredi orani

vectra-tuner
31-10-2015, 10:59
Bence beklemeyin ama şunuda unutmayın, Para kımetleniyor... Kredi faizleri arttığında ev fiyatları düşer tersi durumda ise ev fiyatları yükselir...

Yigit-Y
31-10-2015, 11:04
Abi eve bulasma acayip bir balon var

Abd gibi bir kriz bekliyorum o sektorde

500.000 tl lik evde 1500 tl kira ile oturuyorum.

Evin 600.000 potansiyeli var ama benim gozumde max 350 eder

Bende ev almayi düşünüyorum ama suan zamani degil bence

ACYV
31-10-2015, 11:15
Merkezi yerdeki ev alınır, periferdeki pahalı evler için kriz beklenmeli derim. Merkezdekiler de düşer ancak perifer kadar olmaz.

DOHC
31-10-2015, 11:47
Cari açık diplerde; petrol daha en az bir yıl boyunca bu seviyelerde dolanacak deniyor. Bu da Türkiye'nin cebinde bir yıl daha fazladan 20 Milyar dolar kalması demek.

http://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/eylulde-dis-acik-3-7-milyar-dolara-geriledi

AKP kazanır ya da koalisyon olursa Dolar'ın pek şansı kalmaz.

Ortalığı bulandıran FED oluyor. Faizi arttıracağız diyor ama piyasalar kırılgan ve faiz artışı istemiyor. Bu yüzden de ha bu ay ha gelecek ay derken bıçak sırtında gidiyor her şey yurt dışında.

Kısaca hükümet kurulur diyorsan satacaksın; bir seçim daha olur diyorsan tutacaksın... :). Kararsız kaldım.....

vectra-tuner
31-10-2015, 11:57
Hangi hükümet gelirse gelsin Türkiye'nin işi zor.. Çünki borçlanmada artık Limitleri zorluyoruz yani makro dengelerimiz kötü.. 2011 senesi itibarı ile dolar sürekli yukarı yönlü.. Bundan sonra yeni bir dönem başlıyor artık abd faiz artırmasa bile piyasaya da para vermiyor...Doların yükselmesi için Fed'e ihtiyacımız yok ama Fed faiz artırırsa doları uçurur o kesin

vectra-tuner
31-10-2015, 12:26
Abiler uzun vade kredi çekilerek herşey alınır, artık faizler arta arta gidicek.. Ama dolarmı konutmu derseniz dolar derim...Kuşadası güzel çamlıda yazlığımız vardı Usd 2 tl iken 100.000 e satmıştık... Şimdi aynı ev 100-110 bin arası hesabı siz yapın... Tabi bu söylediğim yazlık onuda göz önünde bulundurun

vectra-tuner
31-10-2015, 12:32
Yeni Trend bu, Çin ile rekabet eden üreticilerimiz iin işi artık çok daha zor yani direkt bizim ihracatı vuracak;
http://m.haberturk.com/ekonomi/ekonomi/haber/1114631-dunyada-cin-iskencesi

ACYV
31-10-2015, 12:34
Doların artış trendinde her şey zarar ettirir, bu gerçek. kredi insanın geliri ne ise onun üzerinden olmalı bence, dolar kazanan dolar, tl kazanan tl kredi almalı. doların artış trendi var ise, usd kazanan tl ile kredi almalı derim, her türlü karda olur.

ZX-636R
31-10-2015, 13:40
elimden geldiğince sade yazmaya çalışmıştım :) tamam şimdi daha basit olarak örnek ile anlatmaya çalışıyorum. Aşağıda vereceğim gösterge faizleri tamamen ilgili günün gerçek verileri olup hesaplamalar doğru olacaktır.

Ben X bankasında CEO olarak görev yapıyorum Sermayedarlar da bana 100.000 TL sermaye verip şirketimizi kurmuşlar. ve sadece 2 tane müşterim var

K: Kobici Kemal amca, ham maddeyi 2 ay vade ile alıyor bunu işleyip ürün yapıp satıyor ve satışlarını ise 6 ay sonra tahsil ediyor. Faaliyeti için 6-2=4 ay kredi kullanması lazım. Üstüne işleri büyüdüğü için yeni tesis yatırımı da yapacak 12 ay vadeli de yatırım için ek kredi lazım
12+4= 16 ay vadeli kredi kullanması lazım Kredi ihtiyacı 600.000 TL

M: mevduat müşterisi, sanayici olan Mehmet amca fabrikasını Almanya menşeili dünya devi markaya 500.000TL karşılığında sattı ve artık yatırım yapmak istemiyor nakitini bankada mevduat olarak değerlendirecek.

Tarih:28 Ocak 2015 Piyasa gösterge faizi: %6.70

M: bize mevduat olarak 500.000 TL getirir ve derki" burası TR ne olur ne olmaz ben paramı uzun vadeli bağlamam benim mevduatımı 50 günlük yapın". piyasa faizi %6.70 olup mevduat faizini %6.50 tan bağlarız.(biz banka olarak aslında Mehmet amcadan 50 gün vadeli borç almış oluruz)

K: gelir derki yatırım yapacağım 600.000 TL 16 ay vadeli kredi lazım. piyasa faizi %6.70 tir biz deriz ki uzun vadeli istiyorsun ayrıca ülkenin risk primi ve müşterinin krediyi geri ödememe risk primini de düşünüp %10.50 ile kredi kullandırırız. Bunu banka olarak 500.000 Mehmet amcanın mevduatı +100.000 kendi sermayemizden fonlamış oluruz

Bankanın bilanço üzerindeki net faiz marjı(spread)= %10.50 - %6.50 = %4 (ilk yazımda demiştim hatırlarsınız kredi mevduat makası %3.50-%4.25 arasında diye) süper kar üretiriz, hisselerimiz 50 günde %10 artar.

50 gün sonra Tarih: 19 Mart 2015 Piyasa gösterge faizi: %8.50

Mehmet amca şubeye gelir, mevduatımı yenileyin der. tamam %6.50 ile devam ediyoruz derim. Mehmet amca sanayici eski kurt bunu yemez tabi derki gösterge faiz %8.50 olmuş. bana %8.25 vermezsen başka bankaya götürürüm parayı der. Mecburen %8.25 ile mevduatı alırız çünkü kredi verdiğimiz Kemal amcanın parayı ödemesine daha 14 aya yakın süre vardır.

Ve mart ayı bilançomuz çıkar: Krediden elde ettiğimiz gelir => 28 ocak ta krediyi verdik 31 Mart bilançosu çıkar. Aradan 62 gün geçmiştir.
600.000 TL * 62gün / 360 * %10,50= 10.850 TL

Mevduata ödediğimiz faiz, yani faiz giderimiz= 500.000 TL * 50gün / 365 * %6,50(ilk 50 günün faiz oranı) + 500.000 TL * 12gün / 365 * %8.25(faizler 19mart ta artmıştı kalan 12 günün faizi) = 5.808 TL

Net kar= 10.850 -5.808= 5.041 TL dir

Not: Her zaman kasa kazanır kuralı gereği Kredi hesaplamasında yıl=360, mevduat hesaplamasında yıl=365 alınır hatta artık yıllarda 366 tır :)

Sonuç: Mart 2015 bilançomuz iyi geçmiştir, bankamız karlı ve sağlıklı büyüyordur. Sermayedarlar beni tebrik eder, hatta prim de alırım.

Yıllıklandırırsak 3 ayda 5.041TL ise yılda yani 12 ayda 5041*12/3 = 20.164 TL kar elde etmişizdir. Çok başarılıyımdır Çünkü 100.000 TL sermaye yatırmışız karşılığında yıllık 20.164TL kar elde etmişizdir. Yani yıllık %20.16 net özkaynak karı . Tüm dünyada en önemli performans kriterlerinden biri olan ROE yada kısmen ROC denilen kavram budur.

50 gün daha geçer aradan Tarih: 8 Mayıs 2015 Piyasa gösterge faizi: %10.00
Mehmet amca ile aynı faiz pazarlığı yaparız çünkü kredi olarak verdiğim paranın bana dönmesine daha neredeyse 12 ay vardır ve sonuç mevduat faizi %9.75

50 gün daha geçer aradan Tarih: 26 Haziran 2015 Piyasa gösterge faizi: %9.75
Mehmet amca ile aynı konuşma ve sonuç mevduat faizi %9.50

Haziran ayı biter bizim bilançomuzda mart ayında ki başarıdan sonra olanlar, bankanın mevduata ödediği faiz yani maliyeti;
1 nisan ile 8 mayısa kadar %8.25 ile, 8 mayıs 26 haziran arası %9.75 ile sonrasında da %9.50 tir
Bu 3 farklı maliyetin ort ağırlıklı maliyeti %9,12 yapar

Yani mevduatı için Mehmet amcaya 90 günde ödediğimiz faiz 500.000 *90 / 365 * %9,12 = 11.243 TL olup bizden kredi kullanan Kemal amcadan 90 günde elde ettiğimiz faiz geliri =
600.000 * 90 /360 *%10,50 = 15.750 TL dir

Banka olarak 2015 2.dönem net karımız= 15.750 – 11.243 = 4.507 TL dir
Evet piyasa biraz bozulmuştur bizim karımız da geçen döneme göre %10 azalmıştır( ilk dönem net kar 5041 TL di)

2015 2. dönem net karımız yıllıklandırırsak 3 ayda 4.507 TL ise yılda yani 12 ayda = 18.028 TL kar elde etmişizdir. Yine başarılıyımdır Çünkü 100.000 TL sermaye yatırmışız karşılığında yıllık 18.028TL kar elde etmişizdir. Yani yıllık %18 net özkaynak karı.

50 gün daha geçer aradan Tarih: 16 Ağustos 2015 Piyasa gösterge faizi: %10.30
Mehmet amca ile aynı pazarlık ve sonuç mevduat faizi %10.25

Ve zurnanın son deliğine geliriz 2015 Eylül bilançomuz çıkar
1 Temmuz ile 16 Ağustos arası mevduat için %9.50 16 Ağustos ile 30 Eylül arası %10.30 faiz giderimiz vardır.

Mevduata ödediğimiz faiz, yani faiz giderimiz= 500.000 TL * 46gün / 365 * %9,50 + 500.000 TL * 45gün / 365 * %10.3 = 12.335 TL olup bizden kredi kullanan Kemal amcadan 91 günde elde ettiğimiz faiz geliri = 600.000 * 91 /360 *%10,50 = 15.925 TL dir

Banka olarak 2015 3.dönem net karımız= 15.925 – 12.335 = 3.590 TL dir
Evet piyasa daha da bozulmuştur bizim karımız da ilk döneme göre %29 geçen döneme göre %22 azalmıştır( ilk dönem net kar 5041 TL ikinci dönem 4.507 TL di)

2015 3. dönem net karımız yıllıklandırırsak 3 ayda 3.590 TL ise yılda yani 12 ayda = 14.360 TL kar elde etmişizdir. Sonuç düşen karlılık ve başarısızlık
Artık 100.000 TL sermaye karşılığında yıllık 14.360TL kar elde etmişizdir. Yani yıllık %14,36 net özkaynak karı. Yukarıda rakamlar ile ispatladığım örnekte Artan faiz ile bankanın karlılığı %20 lerden %14 lere gerilemiştir. Bu değerin bugün için gerçekte sektör ortalaması %10.50 lere gelmiştir.

Sonuç : Banka hisseleri değer kaybeder ve CEO nun işine son verilir.
Türkiye de bankacılığın özeti budur arkadaşlar.

ACYV
31-10-2015, 14:40
elimden geldiğince sade yazmaya çalışmıştım :) tamam şimdi daha basit olarak örnek ile anlatmaya çalışıyorum. Aşağıda vereceğim gösterge faizleri tamamen ilgili günün gerçek verileri olup hesaplamalar doğru olacaktır.

Ben X bankasında CEO olarak görev yapıyorum Sermayedarlar da bana 100.000 TL sermaye verip şirketimizi kurmuşlar. ve sadece 2 tane müşterim var

K: Kobici Kemal amca, ham maddeyi 2 ay vade ile alıyor bunu işleyip ürün yapıp satıyor ve satışlarını ise 6 ay sonra tahsil ediyor. Faaliyeti için 6-2=4 ay kredi kullanması lazım. Üstüne işleri büyüdüğü için yeni tesis yatırımı da yapacak 12 ay vadeli de yatırım için ek kredi lazım
12+4= 16 ay vadeli kredi kullanması lazım Kredi ihtiyacı 600.000 TL

M: mevduat müşterisi, sanayici olan Mehmet amca fabrikasını Almanya menşeili dünya devi markaya 500.000TL karşılığında sattı ve artık yatırım yapmak istemiyor nakitini bankada mevduat olarak değerlendirecek.

Tarih:28 Ocak 2015 Piyasa gösterge faizi: %6.70

M: bize mevduat olarak 500.000 TL getirir ve derki" burası TR ne olur ne olmaz ben paramı uzun vadeli bağlamam benim mevduatımı 50 günlük yapın". piyasa faizi %6.70 olup mevduat faizini %6.50 tan bağlarız.(biz banka olarak aslında Mehmet amcadan 50 gün vadeli borç almış oluruz)

K: gelir derki yatırım yapacağım 600.000 TL 16 ay vadeli kredi lazım. piyasa faizi %6.70 tir biz deriz ki uzun vadeli istiyorsun ayrıca ülkenin risk primi ve müşterinin krediyi geri ödememe risk primini de düşünüp %10.50 ile kredi kullandırırız. Bunu banka olarak 500.000 Mehmet amcanın mevduatı +100.000 kendi sermayemizden fonlamış oluruz

Bankanın bilanço üzerindeki net faiz marjı(spread)= %10.50 - %6.50 = %4 (ilk yazımda demiştim hatırlarsınız kredi mevduat makası %3.50-%4.25 arasında diye) süper kar üretiriz, hisselerimiz 50 günde %10 artar.

50 gün sonra Tarih: 19 Mart 2015 Piyasa gösterge faizi: %8.50

Mehmet amca şubeye gelir, mevduatımı yenileyin der. tamam %6.50 ile devam ediyoruz derim. Mehmet amca sanayici eski kurt bunu yemez tabi derki gösterge faiz %8.50 olmuş. bana %8.25 vermezsen başka bankaya götürürüm parayı der. Mecburen %8.25 ile mevduatı alırız çünkü kredi verdiğimiz Kemal amcanın parayı ödemesine daha 14 aya yakın süre vardır.

Ve mart ayı bilançomuz çıkar: Krediden elde ettiğimiz gelir => 28 ocak ta krediyi verdik 31 Mart bilançosu çıkar. Aradan 62 gün geçmiştir.
600.000 TL * 62gün / 360 * %10,50= 10.850 TL

Mevduata ödediğimiz faiz, yani faiz giderimiz= 500.000 TL * 50gün / 365 * %6,50(ilk 50 günün faiz oranı) + 500.000 TL * 12gün / 365 * %8.25(faizler 19mart ta artmıştı kalan 12 günün faizi) = 5.808 TL

Net kar= 10.850 -5.808= 5.041 TL dir

Not: Her zaman kasa kazanır kuralı gereği Kredi hesaplamasında yıl=360, mevduat hesaplamasında yıl=365 alınır hatta artık yıllarda 366 tır :)

Sonuç: Mart 2015 bilançomuz iyi geçmiştir, bankamız karlı ve sağlıklı büyüyordur. Sermayedarlar beni tebrik eder, hatta prim de alırım.

Yıllıklandırırsak 3 ayda 5.041TL ise yılda yani 12 ayda 5041*12/3 = 20.164 TL kar elde etmişizdir. Çok başarılıyımdır Çünkü 100.000 TL sermaye yatırmışız karşılığında yıllık 20.164TL kar elde etmişizdir. Yani yıllık %20.16 net özkaynak karı . Tüm dünyada en önemli performans kriterlerinden biri olan ROE yada kısmen ROC denilen kavram budur.

50 gün daha geçer aradan Tarih: 8 Mayıs 2015 Piyasa gösterge faizi: %10.00
Mehmet amca ile aynı faiz pazarlığı yaparız çünkü kredi olarak verdiğim paranın bana dönmesine daha neredeyse 12 ay vardır ve sonuç mevduat faizi %9.75

50 gün daha geçer aradan Tarih: 26 Haziran 2015 Piyasa gösterge faizi: %9.75
Mehmet amca ile aynı konuşma ve sonuç mevduat faizi %9.50

Haziran ayı biter bizim bilançomuzda mart ayında ki başarıdan sonra olanlar, bankanın mevduata ödediği faiz yani maliyeti;
1 nisan ile 8 mayısa kadar %8.25 ile, 8 mayıs 26 haziran arası %9.75 ile sonrasında da %9.50 tir
Bu 3 farklı maliyetin ort ağırlıklı maliyeti %9,12 yapar

Yani mevduatı için Mehmet amcaya 90 günde ödediğimiz faiz 500.000 *90 / 365 * %9,12 = 11.243 TL olup bizden kredi kullanan Kemal amcadan 90 günde elde ettiğimiz faiz geliri =
600.000 * 90 /360 *%10,50 = 15.750 TL dir

Banka olarak 2015 2.dönem net karımız= 15.750 – 11.243 = 4.507 TL dir
Evet piyasa biraz bozulmuştur bizim karımız da geçen döneme göre %10 azalmıştır( ilk dönem net kar 5041 TL di)

2015 2. dönem net karımız yıllıklandırırsak 3 ayda 4.507 TL ise yılda yani 12 ayda = 18.028 TL kar elde etmişizdir. Yine başarılıyımdır Çünkü 100.000 TL sermaye yatırmışız karşılığında yıllık 18.028TL kar elde etmişizdir. Yani yıllık %18 net özkaynak karı.

50 gün daha geçer aradan Tarih: 16 Ağustos 2015 Piyasa gösterge faizi: %10.30
Mehmet amca ile aynı pazarlık ve sonuç mevduat faizi %10.25

Ve zurnanın son deliğine geliriz 2015 Eylül bilançomuz çıkar
1 Temmuz ile 16 Ağustos arası mevduat için %9.50 16 Ağustos ile 30 Eylül arası %10.30 faiz giderimiz vardır.

Mevduata ödediğimiz faiz, yani faiz giderimiz= 500.000 TL * 46gün / 365 * %9,50 + 500.000 TL * 45gün / 365 * %10.3 = 12.335 TL olup bizden kredi kullanan Kemal amcadan 91 günde elde ettiğimiz faiz geliri = 600.000 * 91 /360 *%10,50 = 15.925 TL dir

Banka olarak 2015 3.dönem net karımız= 15.925 – 12.335 = 3.590 TL dir
Evet piyasa daha da bozulmuştur bizim karımız da ilk döneme göre %29 geçen döneme göre %22 azalmıştır( ilk dönem net kar 5041 TL ikinci dönem 4.507 TL di)

2015 3. dönem net karımız yıllıklandırırsak 3 ayda 3.590 TL ise yılda yani 12 ayda = 14.360 TL kar elde etmişizdir. Sonuç düşen karlılık ve başarısızlık
Artık 100.000 TL sermaye karşılığında yıllık 14.360TL kar elde etmişizdir. Yani yıllık %14,36 net özkaynak karı. Yukarıda rakamlar ile ispatladığım örnekte Artan faiz ile bankanın karlılığı %20 lerden %14 lere gerilemiştir. Bu değerin bugün için gerçekte sektör ortalaması %10.50 lere gelmiştir.

Sonuç : Banka hisseleri değer kaybeder ve CEO nun işine son verilir.
Türkiye de bankacılığın özeti budur arkadaşlar.

Güzel örnekleme olmuş, ellerinize sağlık ancak bir şey dikkatimi çekti, bankanın kredi verdiği kişi ve borç aldığı kişi sabit. Yani, gösterge faizi yükselirken de kredi veriyor bankalar, yine aradaki spread'in belli bir düzeyde tutulabilmesi gerekmiyor mu? Tabi bu sorum kredi verilebilir bir ortam söz konusu ise geçerli. Kendi soruma cevap gibi bir soru daha soracağım, şuan kredi veremiyor mu bankalar eskisi gibi? Hani bizim kulağımıza gelen bilgiler bazen hatalı ve abartılı olur ya; cidden bankalar kredi veremiyor mu?

ZX-636R
31-10-2015, 15:29
tabi ki hergün yeni müşteriden mevduat toplayıp diğer bir yeni müşteriye kredi kullandırıyoruz. Bazı müşterilerde mevduatını geri çekiyor, diğerleri de kredilerini kapatıyor Sürekli bilançoya etkisi oluyor bu durumun. Ben tüm bunların ortalama değerini verdim bir nevi ağırlık merkezi gibi düşünün.
Mevduat ve Kredili müşterinin 1 kişi olarak sabit olmasını şöyle de anlatabilirim, bilançodaki tüm kredi kullanan müşterileri düşünün kimi 1 ay yada 6 ay vadeli, kimisi de 1 yıl vadeli kredi kullanıyor ayrıca 10 yıl ve üstü de konut-yatırım proje kredisi kullanan müşteriler de var. Bu müşterilerin kullandığı tüm kredilerin ağırlıklı ort. vadesi 16 ay yaklaşık yani 5 milyon adet müşterinize farklı farklı vadelerde toplam 200 Milyar TL kredi vermişsiniz bunun ort vadesi 16 ay. Bilanço üzerinde hesap yaparken Matematiksel olarak Sanki 1 müşteriye 16 ay vadeli 200 Milyar TL kredi vermişsiniz gibidir. ben örnek kolay anlaşılması açısından bu şekilde sadeleştirdim.

Mevduat da benzerdir, bir müşteri günlük yapar diğer haftalık kimisi aylık yada 3 -6 aylık bazıları da yıllık mevduat bağlar. İşte müşteriden topladığınız tüm bu mevduatın ağırlıklı ortalama vadesi 45-50 gün arasındadır.
spread tabiki belli bir aralıkta ilk yazımda belirtmiştim %3,5- %4.25 gibi kredi mevduat farkı var ancak aradaki %0.75 farkı azımsamayın bunu 200 Milyar TL ile çarparsanız yıllık 1.5 Milyar kar farkı yapar.
Yani Garanti, İşbankası, Akbank ve Ziraat ten örnek verirsek bu bankaların yıllık net karları 3 milyar TL ile 3.75 Milyar TL arasında değişmektedir. yukarıdaki spreadin %4.25 ten %3.50 ye düşmesi bu bankaların her yıl yaklaşık 1.25 ile 1.50 Milyar TL daha az kar elde etmesi demektir.

ben 4 büyük özel ve 3 de kamu olarak 7 banka için örnek verdim orta ölçekli 3-5 bankayı da dikkate alırsak ülkemizdeki 10-12 mevduat bankasının bilançosu böyledir. Daha küçük bankalarda bilanço biraz daha farklıdır.

şuanda bankaların kredi verememesi gibi bir durum yok ellerinde bu kadar mevduat ve sermaye varken ve sermaye yeterliliği bu kadar yüksekken [ABD ve Avrupa dan çok daha iyi durumdayız] en çok bankalar ister kredi vermeyi çünkü elinde kalan nakiti ya TCMB ye %7.50 ile gecelik verecek ya Tahvil Bono olarak yıllık % 11 gibi hazineye verecek ama piyasa şartları bozulduğundan risk algısı çok hızlı değişti, her an her firma batabilir bu yüzden eskisi gibi risk firmalar ile çalışmak yerine daha kredibilitesi yüksek firmalara yönelindi. Riskli firmalarda kısmen limitlerin azaltılması ve kredi vadelerinin yenilenmemesi gündeme geldi.

bankanın 100.000 TL kullandırdığı ve müşterinin krediyi geri ödeyemeyerek battığını düşün.
Kredinin teminatı olarak da ipotek-araç rehni-mevduat-nakit rehin-çek-senet hiçbirinin olmadığı, kredi sahibinin de batmadan önce minareyi çalan kılıfı hazırlar ata sözü gereği tüm mal varlığını satıp nakit ile kaçtığı yada bir akrabasına devir ettiğini düşünün. Müşteriden hiçbir maddi varlık haczedilemiyor.
Bankanın net zararı 100.000 anapara üstüne personel avukat dava masrafları vs saymıyorum bile

şimdi bu 100.000 TL zararı çıkartmak için banka kaç TL yeni kredi vermesi lazım
cevap yıllık faiz spreadi %4 olduğundan 100.000 * 25 yani 2.500.000 TL yapar

başka bir değişle 2.5 Milyon TL nin yıllık net %4 faiz ile getirisi 2.500.000 * %4 100.000 TL yapar.

piyasa zaten bozuk 100.000 batırsan bu ortamda batmayacak 2.5 Milyon kredi verecek müşteri nasıl bulacaksın. Zaten batmayacak kadar sağlam olan tüm firmaların yatırım talepleri durmuş durumda, kimse yeni yatırım yapmıyor

işte bu sebeple son dönemlerde riskli müşterilerde faizler hızlı arttırıldı, yeni taleplerine ret geldi ve krediler daha az yenilendi.

ACYV
31-10-2015, 15:35
tabi ki hergün yeni müşteriden mevduat toplayıp diğer bir yeni müşteriye kredi kullandırıyoruz. Bazı müşterilerde mevduatını geri çekiyor, diğerleri de kredilerini kapatıyor Sürekli bilançoya etkisi oluyor bu durumun. Ben tüm bunların ortalama değerini verdim bir nevi ağırlık merkezi gibi düşünün.
Mevduat ve Kredili müşterinin 1 kişi olarak sabit olmasını şöyle de anlatabilirim, bilançodaki tüm kredi kullanan müşterileri düşünün kimi 1 ay yada 6 ay vadeli, kimisi de 1 yıl vadeli kredi kullanıyor ayrıca 10 yıl ve üstü de konut-yatırım proje kredisi kullanan müşteriler de var. Bu müşterilerin kullandığı tüm kredilerin ağırlıklı ort. vadesi 16 ay yaklaşık yani 5 milyon adet müşterinize farklı farklı vadelerde toplam 200 Milyar TL kredi vermişsiniz bunun ort vadesi 16 ay. Bilanço üzerinde hesap yaparken Matematiksel olarak Sanki 1 müşteriye 16 ay vadeli 200 Milyar TL kredi vermişsiniz gibidir. ben örnek kolay anlaşılması açısından bu şekilde sadeleştirdim.

Mevduat da benzerdir, bir müşteri günlük yapar diğer haftalık kimisi aylık yada 3 -6 aylık bazıları da yıllık mevduat bağlar. İşte müşteriden topladığınız tüm bu mevduatın ağırlıklı ortalama vadesi 45-50 gün arasındadır.
spread tabiki belli bir aralıkta ilk yazımda belirtmiştim %3,5- %4.25 gibi kredi mevduat farkı var ancak aradaki %0.75 farkı azımsamayın bunu 200 Milyar TL ile çarparsanız yıllık 1.5 Milyar kar farkı yapar.
Yani Garanti, İşbankası, Akbank ve Ziraat ten örnek verirsek bu bankaların yıllık net karları 3 milyar TL ile 3.75 Milyar TL arasında değişmektedir. yukarıdaki spreadin %4.25 ten %3.50 ye düşmesi bu bankaların her yıl yaklaşık 1.25 ile 1.50 Milyar TL daha az kar elde etmesi demektir.

ben 4 büyük özel ve 3 de kamu olarak 7 banka için örnek verdim orta ölçekli 3-5 bankayı da dikkate alırsak ülkemizdeki 10-12 mevduat bankasının bilançosu böyledir. Daha küçük bankalarda bilanço biraz daha farklıdır.

şuanda bankaların kredi verememesi gibi bir durum yok ellerinde bu kadar mevduat ve sermaye varken ve sermaye yeterliliği bu kadar yüksekken [ABD ve Avrupa dan çok daha iyi durumdayız] en çok bankalar ister kredi vermeyi çünkü elinde kalan nakiti ya TCMB ye %7.50 ile gecelik verecek ya Tahvil Bono olarak yıllık % 11 gibi hazineye verecek ama piyasa şartları bozulduğundan risk algısı çok hızlı değişti, her an her firma batabilir bu yüzden eskisi gibi risk firmalar ile çalışmak yerine daha kredibilitesi yüksek firmalara yönelindi. Riskli firmalarda kısmen limitlerin azaltılması ve kredi vadelerinin yenilenmemesi gündeme geldi.

bankanın 100.000 TL kullandırdığı ve müşterinin krediyi geri ödeyemeyerek battığını düşün.
Kredinin teminatı olarak da ipotek-araç rehni-mevduat-nakit rehin-çek-senet hiçbirinin olmadığı, kredi sahibinin de batmadan önce minareyi çalan kılıfı hazırlar ata sözü gereği tüm mal varlığını satıp nakit ile kaçtığı yada bir akrabasına devir ettiğini düşünün. Müşteriden hiçbir maddi varlık haczedilemiyor.
Bankanın net zararı 100.000 anapara üstüne personel avukat dava masrafları vs saymıyorum bile

şimdi bu 100.000 TL zararı çıkartmak için banka kaç TL yeni kredi vermesi lazım
cevap yıllık faiz spreadi %4 olduğundan 100.000 * 25 yani 2.500.000 TL yapar

başka bir değişle 2.5 Milyon TL nin yıllık net %4 faiz ile getirisi 2.500.000 * %4 100.000 TL yapar.

piyasa zaten bozuk 100.000 batırsan bu ortamda batmayacak 2.5 Milyon kredi verecek müşteri nasıl bulacaksın. Zaten batmayacak kadar sağlam olan tüm firmaların yatırım talepleri durmuş durumda, kimse yeni yatırım yapmıyor

işte bu sebeple son dönemlerde riskli müşterilerde faizler hızlı arttırıldı, yeni taleplerine ret geldi ve krediler daha az yenilendi.

Açıklama için teşekkür ederim. Kasa cidden hep kazanıyor :)

Yigit-Y
31-10-2015, 15:41
Bu yüzden turkiye borsada bankalar hep lokomotif hisse

Borç dan burnumuz kalkmiyor ki

Abd en değerli hisselerine bir bakin bankalarina bakin :)

Bankanin geliri ulkenin borclanmasina bağlı:)

vectra-tuner
31-10-2015, 15:45
Eskiden kefalet karşılığı heryerden alabiliyorduk az maliyeti yüksek oluyordu ama işimizede geliyordu.. Son 1 senedir seçim belirsizliği nedeni ile bankalar kendini korumaya aldı... 2. Seçim oluncada artık iyice dikkat emeye başladılar. Ama Bankaların da eskisi gibi piyasayı fonlama gücü azaldı, döviz aldı başını gitti hemen herkes anormal döviz yükselişinden kötü etkilendiki bankalarda buna dahil.. Birde herkes kredi ile kredi borcunu ödüyor, o yüzden ülkede büyüme olmamasına rağmen kredi borçlarımız artıyor... Bi yerde patlıycak ama ne zaman onu bilmem.

vectra-tuner
01-11-2015, 12:58
Çin imalat Pmi düşük gelmiş, Çin yuanı devalüe ederse yine Usd yükselişe geçecek, zaten Usd her sene sonu yükselir... Şimdiki gündemimiz seçim yani Usd fiyatlaması nasıl olucak bu gece görücez..

DOHC
01-11-2015, 13:53
Devalüasyon, yani paranın değer kaybı bir ülke için olacak en iyi şeylerden biri. İthalat azalır, ihracat artar, büyüme artar, işsizlik düşer felan filan. Bu yüzden şu anda dünyadaki tüm ülkeler parasının değerini düşürmeye çalışıyor. Gerçi bizde dolar dış piyasa etkenleri ile oynuyor. Borcumuzun nispeten uzun vadeli olması şimdilik avantaj ama elbette vadesi gelecek....

vectra-tuner
01-11-2015, 18:51
Piyasalar kapalı olmasına rağmen Ziraat bankası usd satışını 2.839'a çekti... Akp tek başına iktidar.. Mhp ise bitti

ZX-636R
01-11-2015, 18:53
2.75 e alış order girerim :)

vectra-tuner
01-11-2015, 18:56
Bakalım nasıl olucak kurlar, sonuçlar felaket bileydim oy vermeye gitmezdim... Bi dahaki seçimlerde istirahat edicem.. Tek Üzüldüğüm şu Hdp'nin meclise girmesi, Umarım Bahçeli de emekli olur artık... İstanbulda Hdp'nin gerisinde kaldık.

Yigit-Y
01-11-2015, 19:10
Battım sanırım :)

İlk fırsatta ülkeyi gerçek sahiplerine birakicam

Bu ülke bunlarin yaptiklarini hak ediyor.

Istikrar kelimesi hayirli olsun.

ZX-636R
01-11-2015, 19:13
Online olanlara baktığımda bütün spekülatörler şuanda bu sayfada :)
Yarın tüm piyasa çok hareketli olacaktır.

DOHC
01-11-2015, 19:20
Dolar ve gram altıncılar yarın sabah patlıyor mu şimdi?

halilcakir
Ben dolardayım inşallah patlamam

Ama bence iyi oldu saçma sapan kaos ortamı bitti

Siz sadece goy goy yapan kısıma bakıp küfredip duruyordunuz ki benimde yanlış bulduğum cümleler ve hareketler vardı ve hala var ama bunun dışında herkesin konuşmasının tamamını canlı dinledim her fırsatta (muhalefet hükümet hepsinin) ve medyanın halkı her zaman aptal yerine koyduğunu gördüm , konuşmalardan sadece neyi göstermek isterlerse onu gösterdiklerini , çarpıttıklarını anlayarak.

Ama yani tabi kim izleyecek saatlerce bu adam ne diyor falan diye :) Kolaydır 1 saatlik konuşmayı 1 cümlede anlamaya çalışmak :)

Ben ise asıl karar alan mekanizma için oy vermiştim hep ve şimdide yine öyle yaptım.Ali babacan memet şimşek gibi

Kendi tahminim

dolar önce çekilir

sonra yükselmeye devam eder çünkü zaten hükümetin yeni politikası benim tespitlerime göre düşük faiz yüksek kur idi ki bencede doğru olan politika bu

yüksek faiz dibs den başka neye yarar bir düşünün? yani devlete borç ver yüksek faiz al kaba tabiriyle

düşük kurda ithalattan başka neye yarar? i phone isterse 20 bin tl olsun ki aslında olsunda cidden parası olan alsın

10 senedir herhalde ali babacan söyleyip durur , döviz geliri olan döviz borçlansın başkası bulaşmasın diye ve yüksek kurda en çok döviz borca TL geliri olan kesimi vuracaktır

ha inşallah bu çekilme beni patlatacak kadar olmaz onuda ekleyim ama bakalım nolacak

_muhaRRem
tavana hazır olun.

doğan ve cemaat hisseleri taban

vectra-tuner
Piyasalar sürekli hareketli olucak, tek parti iktidarı bakalım oy verenleri kurtaracakmı? Zamlar pek yakındır, hatta duyduğuma göre zenci yöneticiler geliyo yolda... Uzun zamandır benzin dünyaya kıyasla epey ucuzdu... Bakalım neler olucak, ne güzel söylemiş Hz.Ömer her toplum hak etttiği gibi yönetilir diye

halilcakir
01-11-2015, 19:23
Ha şunuda belirtim

İçki içmem sigara içmem hatta namazda kılmam oruç tutmam yani ortalama hiçbir partili tanımına uymam :)

ne chp ne akp

sadece kendimce herkesi dinler en mantıklı geleni seçmeye çalışırım

ama herkesi tam anlamıyla dinlerim sadece gösterilmeye çalışılana bakmam

zaman ayırırım

Yigit-Y
01-11-2015, 19:24
Allah bugünleri aratmasın.

Devlet bahçeli istifa edecek mi ben artık oradayım:)

yucelebeci
01-11-2015, 19:25
Dolarin cekilmesi kacinilmaz ama bence kisa vade de tekrar bu seviyelere geri gelecektir

İbrahim33
01-11-2015, 19:27
Bahçeli yüzü nden ülke ne hallere düştü. çok yazık.

Yigit-Y
Dolarda bir haraket varmı

2.70 gibi filan birsey :)

vectra-tuner
@Halil çakır, kur önce gevşer sonra yine yükselir.. Artık Fed para basmıyor ve Abd faizleri yükseliyor Çin devalüasyonu tekrar yapılacak Çünki Avrupa bile parasının değerini düşürdü.. Ben bir ithalatçı olarak söylüyorum yüksek faiz düşük kur ülkenin anasını belledi... Ali Babacan teee 2006-2007 de söylemişti bunu ama işte siyaset işine geldiği gibi hareket etti.. Borçla büyüme olmaz ama bizim milletde sevdi bu durumu açıkçası... Şimdi bizdede ekonomi yönetimi Tl yi değersiz tutarak rekabet gücünü artırmaya çalışacak... Yarın usd alımı yapıcam kısmet olursa param gelirse.. İlk fiyatlamalar genelde sert oluyor... Son olarak Ülkemiz için inşallah hayırlısı olur

halilcakir
01-11-2015, 19:31
Yine diyorum

goy goy kısmından nefret ediyorum

yok baş örtülü bacım bilmem ne şu bu

kaçımızın burda annannesi falan baş örtülü değildi?

hangimiz monako merkezden geliyoruzda bununla prim yapılmaya çalışılıyor

çok yanlış

ama karşısındaki de onun tersi saldırıyor

saçma sapan şeyler

tamamen saçmalık

dediğim gibi ben asıl teknotratlar gitmesin o adamlara ihtiyacımız var diye oy verdim

inşallah erdem başcıylada uğraşmazlar

geçenlerde görev verilirse burdayım dedi

bu adamlar çok değerli beyinler

boş beleş siyasi söylemlere feda etmemek gerek

Yigit-Y
01-11-2015, 19:31
Allahtan biraz garanti almıştım para kazanamayacam ama ülke kaybediyor ona üzülüyorum.yarin para kazanacak olanlara hayirli olsun.

vectra-tuner
01-11-2015, 19:37
Erdem Başçı kur 1.92 olursa kimse şaşırmasın demesi sözlü müdahale idi yani hiç rezervleri azaltmadan yarı tehdit vari spekülatörlere karşı uyarı babında söylemişti onu... Garibim nerden bilsin 17-25 aralığı... Kabak onun başına patladı.Bence çok iyi bir yönetim gösterdi çünki adam kabak lastiklerle karda buzda arabayı teslim aldı, diğer Mb başkanları bahar yaz arabayı sürdü...

halilcakir
01-11-2015, 19:39
Hı mesela ali babacanın en az 3 konuşmasında canlı yayında

fed in verdiği bu paraları biz lükse konuta arabaya harcadık harcıyoruz bence yanlış biz üretiyormuyuz da böyle lüks tüketiyoruz dediğini gördüm sonra inşaat sektörüyle ilgili "zarf arkası hesabı" tabirini bu adamın konuşmasından öğrendim.

Sanayici binlerce sayfa fizibilite hazırlıyor inşaatcı zarf arkasında hesap yapıyor kardaysa atlıyor bu doğru değil dediğini dinledim

zaten sonrasında tayyiple sürtüşmeye başladılar falan

ali babacan aday olmasa vermezdim zaten bitti diye ama son anda zorla tekrar aday yaptılar vs vs

yani ben kendimce detaylarla takip ettim herşeyi

muhalefet zaten komple goy goy başka birşey değil

bir tane elle tutulur gözle görülür proje yok sadece boklama

muhaleletin kendini değiştirmesi lazım

vectra-tuner
01-11-2015, 19:40
Yiğit,
Aydın doğan ve diğer muhalifler bitti... Bulaşma boşver onlara..

vectra-tuner
01-11-2015, 19:45
Bahçeli yüzü nden ülke ne hallere düştü. çok yazık.

Yeni bir sağ parti lazım, Ben Mhp'ye verdim oyumu ama adamların tipe bakınca da zar zor veriyorum oyumu... Chp'ye gelince Atatürk'le zerre alakaları yok, içinde tonla Pkk'lı var.. Yeni oluşum lazım artık bıktık artık. Bir sonraki seçime gitmiycem tablo aynı olursa

Yiğit G.
01-11-2015, 19:53
Chp'ye gelince Atatürk'le zerre alakaları yok, içinde tonla Pkk'lı var..

benim bütün ailem en kötü yüksek lisans babam prof idi vs hepimiz chp liyiz bütün cevrem herkes okumuş etmiş ya öğretmen ya yönetici vs hepsi chp li forumdan tanıdıgım insanların %70 i chp li , chp nin içinden çok yakın dostlarımız var hepimiz dibine kadar atatürkçüyüz Hayırdır kim pkk lı ? Senin oy verdiğin parti asıl ülkenin a.ına koydu şu an.Mhp seçmenlerin %40 si akp ye kaydı nerdeyse %40 dönekmiş..Chp li seçmende hiç değişiklik yok en az kaypak seçmen chp de.Chp ye kimse laf edemez su seçimde.

vectra-tuner
01-11-2015, 20:03
Takım tutar gibi parti tutulmaz, Daha dün Gürsel tekinin videosu vardı adamın anasına avrada küfrediyor ki muhalefetteki hali böyleyse iktidarda kim bilir nasıl olur, diğer konu Hüseyin aygün gibi Pkk lı tonla milletvekili var Chp'nin. Türk milleti sola bu yüzden oy vermez birde herkes Chp ile Mhp koalisyon dönemlerini hatırlıyor özellikle yaşı 30 un üzerinde olanlar.. O yüzden bu iki partide başarılı olamıyor, aslında Türkiye'de hiçbir şey değişmedi eskiden Hüseyin soyuyordu şimdi ise Ahmet Mehmet..

ArMy
01-11-2015, 20:10
Beyler fazla da siyasete girmeyin güzelim konu uçmasın..Bende dolarla gircektim hile hurda yaparlar gümleriz diye korktum iyiki girmemişim.Gece ii noktadan yakalabilrsem short pozisyonda biraz kazanmaya çalışıcam. Malesefki halkın yarısı teröriste göz yumulmasını da memleketin soyulmasına da razı yapacak bir şey yok.

vectra-tuner
01-11-2015, 20:16
Dolarda tahmin ettiğiniz kadar düşük olmayabilir, alım fırsatı olarak değerlerilebilir.. Herkes maddi çıkarlarını ön plana çıkartarak oy verdi ama yanıldıklarını pek yakında görücekler. Herşeyde bir hayır var arkadaşlar hükümet düşse idi ekonomik krizi Mhp den bileceklerdi..

ES353
01-11-2015, 20:18
Deveyi diken insani s.ken yaranirmis. ***** partiye oy verenlerin Sehitlere, yuksek olan vergiye aglamaya, sizlamaya hakki yok, bunlara mustehak. Ins dolar 10 lira olur ins vergi %90 olur ins ulke bolunur o zaman gorucez biz bunlari. Adam 4 gun tatil verdi karı dedi iktidar oldu. Aysun kayacinin bi sozu vardi kadin gercekten hakli boyle insanlarla oyumuz bir olamaz. Komure makarnaya devam

Yigit-Y
01-11-2015, 20:19
Dolar 2.70 diyorlardi akp iktidar olursa gelirmi oraya kadar?

Zarari tolere edelim en azindan :)

exca-
01-11-2015, 20:21
Evet euro dolar ne olur diyorsunuz?

997TT
01-11-2015, 20:22
Siyasete ucundan dokunduracagim;
Yillarca mhp ye oy verdim. Ancak mhp %17'den buraya nasil dustu? En onemlisi 5 ayda 2,6milyon mhp'li secmen hangi yuz ve gerekceyle akp'ye dondu? Utaniyorum bu guruhdan! Akp ne soz verdi yada ne vaad ettiki gittiler?
Hdp den de 1.2milyon kaymis... Kurtlerde akp ye geri donmus...
Ayrica 7 haziranda saat 9'a kadar belli olmayan sayim,bu secimde nasil birden %90'lara ulasti?
Ve yorumcu arkadaslar:ilk gunler bir cok yerde tepki alim ve satimlari olucak ancak 3-4 gun sonraki beklentileriniz nedir?

hakotech
01-11-2015, 20:24
Siyasete ucundan dokunduracagim;
Yillarca mhp ye oy verdim. Ancak mhp %17'den buraya nasil dustu? En onemlisi 5 ayda 2,6milyon mhp'li secmen hangi yuz ve gerekceyle akp'ye dondu? Utaniyorum bu guruhdan! Akp ne soz verdi yada ne vaad ettiki gittiler?
Hdp den de 1.2milyon kaymis... Kurtlerde akp ye geri donmus...
Ayrica 7 haziranda saat 9'a kadar belli olmayan sayim,bu secimde nasil birden %90'lara ulasti?
Ve yorumcu arkadaslar:ilk gunler bir cok yerde tepki alim ve satimlari olucak ancak 3-4 gun sonraki beklentileriniz nedir?

Gece 12 eller tetıkte olsun,bir sözüyle işlem yapıcağım insanlar mevcut,bi ara konusalım abi :)

Kadyr
01-11-2015, 20:25
mhp acıklama yapmıs ıstıfa söz konusu değil diye adam ölene kadar orda geçmiş olsun.. bu sefer ysk yasağı erken kaldırdı
hdp baraj altında kalaydı iyiydi

ArMy
01-11-2015, 20:26
Gece 12 eller tetıkte olsun,bir sözüyle işlem yapıcağım insanlar mevcut,bi ara konusalım abi :)

1.02'de açılıcak diye biliyorum ben. 1 saat erkenden elleri yormayın :)

vectra-tuner
01-11-2015, 20:27
Asya piyasaları açıldı, 2.87 şu anda

yucelebeci
01-11-2015, 20:27
Hdp seçmenine bir şey demiycemde mhp seçmeni nasıl oy verir ben anlam veremiyorum tamam taban olarak birbirine çok yakın ama akp nin izlediği politikalar mhp nin savunduğu görüşlere çok zıt değilmi? Bu tablonun en buyuk sorumlusu mhp seçmenidir 80 olan milletvekili sayısının yarısını akp ye kaptırmıslar, ben aiilem hatta sülalem chp lidir o yüzden belkide bu kadar oynak seçmeni anlayamıyorum. Dolara gelirsek bence 2.8 in altına düşmez en kısa sürede de bu seviyeyi geçecektir

vectra-tuner
01-11-2015, 20:32
@997TT

Yok abi sonuçlar doğru, sandık görevlisi abilerimize sorduğumda Mhp de düşüş Akp de yükseliş vardı... Zaten bu kadar çok olaya rağmen %40 alıyorsa hadi birazda oy satın aldığını hesap edersek %45 le geliyorsa kabullenmek lazım..İmkan olsa ülkeyi terk etmeyi bile düşünen tonla insan var

hakotech
01-11-2015, 20:32
1.02'de açılıcak diye biliyorum ben. 1 saat erkenden elleri yormayın :)

Bize 12 diyelim ozaman :)) saol ellerımı düşğndüğün için :D arko kullanıyorum bu arada :d

yucelebeci
01-11-2015, 20:36
Bize 12 diyelim ozaman :)) saol ellerımı düşğndüğün için :D arko kullanıyorum bu arada :d

Hehe kanka o elleri o kadar sen düşünmedin, nasır tuttu o eller :D zalımsın

hakotech
01-11-2015, 20:36
Hehe kanka o elleri o kadar sen düşünmedin, nasır tuttu o eller :D zalımsın

Artık adam bıçaklamaya çalısmıyorum kanka bu eller kelem tutuyo :D

erhanarici18
01-11-2015, 20:37
gece bozuyoz mu dôlâr ları ?

vectra-tuner
01-11-2015, 20:42
Dolar alırken ve satarken panik yapmayın, panikle hareket ederseniz zarar edersiniz..

hakotech
01-11-2015, 20:43
Dolar alırken ve satarken panik yapmayın, panikle hareket ederseniz zarar edersiniz..

Abi çok heycanlıyım sanırım yanlış bişey yapıcam ne önerirsin :D yav bu gece içiyoz benim dolar molar yorumlarımı ciddiye almayın sakın :D

erhanarici18
01-11-2015, 20:43
no panik no panik :)
hedef yıl sonuydu zaten

yucelebeci
01-11-2015, 20:50
Abi çok heycanlıyım sanırım yanlış bişey yapıcam ne önerirsin :D yav bu gece içiyoz benim dolar molar yorumlarımı ciddiye almayın sakın :D

Kanka bi dünya dolar aldık son bir haftadır ama nedense rakının verdiği bi mutluluk var suan :) içimize kaçanın hesabını yarın yapıcaz :)

hakotech
01-11-2015, 20:51
Kanka bi dünya dolar aldık son bir haftadır ama nedense rakının verdiği bi mutluluk var suan :) içimize kaçanın hesabını yarın yapıcaz :)

Kanka hiç merak etme tırsmada..ulan 50 k dolar alıyosun,kardeşinin dövizcisinden almıyosun !! Alınayımmı ??

vectra-tuner
01-11-2015, 20:52
Döviz yükselicek, yarın gösterge faizlerinin düştüğünü görücez... MB ye faiz indirimi için baskı yapıcaklar yine.. Sonra Abd verileri ile gerçeğe dönücez.. Sonra oy verenler diycek niye birşey değişmedi? Benim yapacağım şey yarın dövize yatırım yapmak.. 11. Ay istatistiksel olarak dövizin yükseldiği ay.. 12. Ay zaten fed toplantısı vs. Şimdi Abd den iyi bir tdi gelirse iş tamamdır..

yucelebeci
01-11-2015, 20:59
Kanka hiç merak etme tırsmada..ulan 50 k dolar alıyosun,kardeşinin dövizcisinden almıyosun !! Alınayımmı ??

kankacım 50k olsa yine iyi amk, bi dahakine sana teslim edicem kanka söz valla bu anlık gelişti :)

yucelebeci
01-11-2015, 21:01
Ayrıca dediğim gibi ben çok düşeceğinide düşünmüyorum doların o yüzden çok kasmıyorum

vectra-tuner
01-11-2015, 21:02
Cb seçimlerinden önce kur 2.23 idi sonra anketler gelince 2.17 oldu ve seçimden sonra Cb nin zaferinden sonra kur 2.08 ken Usd aldım... Herkes dahada düşer derken usd bi fırladı 2.3 2.4 Cb sağolsun birazda Mb başkanını fırçalayınca oldu 2.6.... Yarın borsa herkesin sandığı gibi uçmayabilir... Cuma akşamı andy-ar anketi yayınlandı oradaki oran Akp 43.7 idi... Bir kısmı fiyatlandı yani..

halilcakir
01-11-2015, 21:02
Tabiki yarın ne olur bilemem ama

7 haziran gecesi 10 kuruş farkla açılmıştı asya piyasaları

Şimdi ilk sabit kalıp hatta çok çok az yukarda açılıp sonra 4 kuruş mu ne çekildi maksimum

Bakalım nolacak görelim

hakotech
01-11-2015, 21:03
kankacım 50k olsa yine iyi amk, bi dahakine sana teslim edicem kanka söz valla bu anlık gelişti :)

Canın saolsun kardeşim istediğin yerden oran al bide benden al hangisi uyarsa sana, kardeşim öpüyorum seni,burda geyik yapmıyak paranın amk kafamıza bakalım :D

vectra-tuner
01-11-2015, 21:17
Dolardan hiçbir şekilde korkmayın, rüya gördüm 3.4 olucak;), ama memleketin geleceği için bence korkun.. Kendilerinden olmayanları mahvedecekler...

Yigit-Y
01-11-2015, 21:52
Dolar bozunda alalım:)

Saka saka

Yigit-Y
01-11-2015, 22:09
2.83 de sanırım suan 2.70 e gelirmi beyler

hakotech
01-11-2015, 22:10
2.83 de sanırım suan 2.70 e gelirmi beyler

2.9112 kardesım dur.. yapma bişey :)

Yigit-Y
01-11-2015, 22:19
Asya kotasyonunda reis 2.8334 gördüm yanlismi mi gordum acep

DOHC
01-11-2015, 22:24
Doğru görmüşsün 2.8366

Yigit-Y
01-11-2015, 22:26
Borsa yarin 85.000 e direk gidermi peki garanti belki bana zarar yazdirmaz belki :)

DOHC
01-11-2015, 22:31
Yarın olmasada hafta içi 85000 ve 2.80 denenebilir bence.
Cuma günü ABD tarım dışı istihdam yukarı olursa yine FED faiz arttırıcak söylemleri dolaşmaya başlar.
Eğer düşük gelirse borsa 85000+, dolar 2.70 bile görebilir bence.

DOHC
01-11-2015, 22:32
Yarın olmasada hafta içi 85000 ve 2.80 denenebilir bence.
Cuma günü ABD tarım dışı istihdam yukarı olursa yine FED faiz arttırıcak söylemleri dolaşmaya başlar.
Eğer düşük gelirse borsa 85000+, dolar 2.70 bile görebilir bence.

Bir de Ali Babacan'ın ekonomi bakanlığı bekleniyor. Olmaz ise ralli kısa sürebilir bir ihtimal.........

_muhaRRem
01-11-2015, 23:04
84.xxx hızlı görebiliriz . Bilançosu güçlü hisseler iyi yükselişler görebiliriz.

Akp karşı olmayanlardan devam.

yearone
01-11-2015, 23:14
Dolar; 2,81 altına inerse 2,73 teknik analizi böyle.

Borsa; 81000, 81900, 83000, 83750, 84350 yukarı hedefler

ZX-636R
01-11-2015, 23:23
23 Ekim deki görüşümde değişiklik yok.

19 Ekim Pazar günü yaptığım yorumda; geçen hafta bozulan teknik görünüm sonrasında bu hafta Pazartesi ve Salı €/$ paritesi için çok önemli olduğu ve bugünlerde 1.1375 üzerinde kapanış olmaması durumunda 1.1270 ve 1.11 e kadar düşüş beklediğimi belirtmiştim. Bu hafta Pazartesi ve Salı teknik zayıflık devam etti ve kur gün sonu kapanışları 1.1330 bandında gerçekleşti. Üstüne beklendiği gibi Draghi nin konuşması(ki öncesinde piyasa zaten ECB yi bu yönde zorlamaya başlamıştı) sonrasında önce hızlıca 1.127 aşağı yönlü geçildi, bugün 1.11 deki son destek de hızlı satışlar ile kırıldı ve parite şuan itibariyle 1.1003 e kadar geriledi. Teknik olarak destek 1.0850 de bulunuyor ancak satışın son iki günde çok hızlı olması bu seviyelerde bir miktar tepki alımı gelmesine sebep olabilir. Şuan için 1.1275 te stop yapanlar için bir miktar beklemek ve Pazartesi günü kapanışı görmemiz gerekiyor. Bu piyasa için yapılacak en iyi strateji “piyasa ile asla inatlaşmamak olacaktır”

€/TL de ise kısa-orta ve uzun vade için önerdiğim short pozisyon doğrultusunda pariteye benzer hareket ile beklediğim ve daha önce grafiğini koyduğum 3.20 ye kadar geri çekilme hareketi gerçekleşti. Grafikteki 1 nolu büyük boşluk doldu bundan sonra Pazartesi ve Salı yakından izlenecek, tepki amaçlı bir miktar alım gelebilir ancak ben tepkilerin sınırlı kalmasını bekliyorum. Destek olarak 3.17 ve 3.1450 noktaları izlenecek.

€uro için beklentim Seçim sonrası +45 gün olan ilk koalisyon sürecini de kapsayan( yaklaşık 2 ay için), ve yılın son iki haftasında biraz da iyimser alımlar ve bilanço kapama-düzeltme hareketi mutlaka olacaktır. Yani yıl sonuna kadar ki vade için aşağıdaki 2 nolu boşluğun da dolması ve 3.05-3.08 bandının test edilmesi beni şaşırtmayacaktır.
Orta vadeli alım düşünülüyorsa bu seviyeleri beklemek gerekir.
http://s6.postimg.org/3k77a2cwd/EUR.jpg (http://postimg.org/image/3k77a2cwd/)

$/TL için daha önce verdiğim görüşte 2.88 in kırılma ihtimalin arttığı ve 2.8650-2.8350 arasındaki önceki boşluğun dolmasını beklediğimi ifade etmiştir. USDTRL bugün 2.86 ya kadar geriledi ve ardından dolarda genel bir güçlenme gördük. Önceki görüşümde değişiklik bulunmuyor yine yılsonuna kadar olan vade için önce 2.8350-2.84 ardından 2.75 seviyelerine kadar gerileme normal karşılanmalı. Orta vadeli alım düşünülüyorsa bu seviyeleri beklemek gerekir.

bu konuya görüşleri ile büyük katkı yapan arkadaşların son dönemde artık yazmadıklarını görüyorum bu ortamda artık benim de paylaşımda bulunmamın bir katkısı olmayacağını görüyorum. Bir süre uzaklardan takip edeceğim.
Selam sevgi ve saygılarımla
Ali

free-hifi
02-11-2015, 07:57
göreceğiz hükümetin adamlığını dolar 2,5 üstü spekülasyon diyorlardı

Yigit-Y
02-11-2015, 08:45
2.77 sanırım.2.70 geldigi gibi alicam beklemedeyim

gökan
02-11-2015, 08:49
altın düşermi yatırımlık alıcamda

Evrenoz
02-11-2015, 08:55
89'dan bozdurmuştum.. 76'ya geldi
75 altı, 70'e yakın yerler alım noktası benim için..

1.8 turbo
02-11-2015, 08:59
euro 3.45 ken bozmadık sımdı nerdeyse 3 tl ye gerılemıs. 6-7 bın zararım var. neyse sıkınyı yok ulke ekonomısı duzelsın de...

ılerleyen gunlerde bekletınız nedır?

halilcakir
02-11-2015, 09:04
Kimseyi yönlendirmeyimde arkadaşlar

7 haziran sonrasının aynısını sadece ters istikamette yaşıyoruz

o zamanda 15 kuruş oynamıştı şimdide aynısı

yani o zaman 15 kuruş yükselmişti şimdi düştü

sonraki hareketleride aynı olursa bugün açıldığı seviyeye geri yükselir sonra gap i kapatır

ha ama asla kimseye fikir vermesin

kendi adıma her 1 kuruş düşüş 3bin tl sokuyor şu anda bana mesela :)

Allah büyük

Şimdi tcmb işte hazır kurda düşmüşken faizi düşürmeli ki ilerde arttırması gerektiğinde fed başladığında elinde hareket edecek yer kalsın

O saçma salak siyasi ortam balonları bitti işte

Gerçek ekonomik gerçeklerle kur faiz vb hareket etmeli

Yigit-Y
02-11-2015, 09:07
0.50 den aldığım dohol 0.56 da. 1.32 den aldığım kozaa lari ayni rakamdan geri verdim.

Garanti de para kazandirdi.Biraz daha yukselir diye bekliyorum suan.

Laa yine batmadim:)

Dolar bekliyorum suan .2.70 oldugu ** dalicam

halilcakir
02-11-2015, 09:13
Şu anda 2.80

Sanırım dediğim gibi olacak

BARR
02-11-2015, 09:37
Şu anda 2.80

Sanırım dediğim gibi olacak

?? Tekrar yükselişe mi döner diyorsun

halilcakir
02-11-2015, 09:44
Ben size grafiği anlatim sadece ne anlarsanız

Rakamları yuvarlıyorum

5 haziranda gece kapanış 2.66

8 haziran gece açılış 2.75

8 haziran gün içi zirve 2.81

8 haziran gece kapanış yine 2.75

sonra yavaş yavaş her gün o gapi yani boşluğu kapatma

yani tekrar 2.65 e kadar düşüş

şimdi ise bana görünen yine aynısı sadece tam tersi istikamette oluşuyor gibi

buna sebep olan olayı düşününce

kimse tayyip gidecek diye beklemiyordu bu oldu

şimdide yine tayyip böyle kuvvetli gelecek diye beklemiyordu bu oldu

temel makroekonomik olaylar yönü belirler teknik ise seviyeleri yani nerelere kadar gider onu belirler , benim bildiğim bu

teknik analizde fiyatların hafızası vardır hipotezine dayandığına göre aynı hareketlerle devam eder sanırım tekrar çok büyük makro bir etken olmazsa

halilcakir
02-11-2015, 09:48
2,81 küsür mesela şimdide

BARR
02-11-2015, 09:58
Alım yapın bu seviyeden dermisin peki?

halilcakir
02-11-2015, 09:59
Koymayacaksa tekrar bir 10 kuruş çekilme falan alın

Yoksa almayın

Garantisi yok tekrar yükselişin en azından kısa vadede

vectra-tuner
02-11-2015, 10:07
Beklendiği kadar düştü , Cuma günü Tdi verisi çok önemli onu takip edin... Ordan sağlam bir veri gelirse işler değişir ama zayıf bir veri gelirse Tl desteklenir...

halilcakir
02-11-2015, 10:10
Hı birde arkadaşlar öyle bankanın web sitesinden online bankacılıktan falan takip ediyorsanız ohoo hiç bulaşmayın yani ki zaten aslında bu gibi günlerde işlem yapılmaz

zarar etmemek yeteri kadar başarıdır

banka 1 yada en iyi yarım kuruş spread ile satıyor zaten senin normal zamanda kısa vadeli işlemde kar diye kovalayacağın aralık o

onun dışında günü dibini 09.31 de gördü şimdi 5 kuruş artmış

bu grafiği live görmeden nasıl alıp nasıl satacaksın öyle banka web sitesinde f5 kovalayarak

BARR
02-11-2015, 10:11
2.69luk sepet duruyor, birde bu seviyeden yapayım diyorum ama bakalım haftasonunu bekleyelim :)

halilcakir
02-11-2015, 10:12
Adı üstünde forex = foreign exchange

döviz al satı burdan yapılır

sadece olmayan parayla zengin olmaya çalışmayın

bundan öncede yazmıştım ben kabaca bir marjin hesabı ve marjin hesabının fx in canı olduğunu

halilcakir
02-11-2015, 10:13
Ki ben kısa vadeci değilim asıl hedefim uzun

kısada bana göre fırsat varsa nadiren girerim

halilcakir
02-11-2015, 10:31
Şimdi trader görüşlerim dışında bence asıl yapılması gereken artık

Hem hükümetin hem tcmb nin yüksek kurun felaket olmadığını

asıl doğru olanın yüksek kur düşük faiz olduğunu topluma anlatıp ılımlı şekilde kuru serbest bırakmaları , paniğe neden olmadan

tüm dünya parasını değersizleştiriyor bizim dibs lerden başka TL ile satabileceğimiz nerdeyse hiçbirşey yok yani TL ile satın alınabilecek dolayısıyla TL ihtiyacı oluşturacak hiçbirşey yok ama bizde TL değerli

bence çok yanlış

kabaca anlatırsam

1 milyon doları amerikadan borçlanarak aldın yıllık %0.2 gibi bir faizle

geldin bunu bozdun 2.70 den TR de 2 milyon 700 bin tl

gittin devlet iç borçlanma senedi aldın 2 milyon 700 bin liralık kabaca örnek %10 faiz getirisi ile örnek vade 1 sene diyelim

1 sene sonra devletten 2 milyon 700 bin + bunun % 10 faizini geri aldın

kabaca 2 milyon 970 bin tl gibi birşey

işte kur hala 2.70 ise gittin 2 milyon 970 bin ile nerdeyse 1 milyon 100 bin dolar gibi birşey aldın

yani atasözüyle elin taşı ile elin kuşunu vurdun birde tavada tertemiz yedin

noldu ?

olan benim vergime oldu yabancıya faiz ödemesi oldu

ha bu arada faizler yüksek diye Türkiye'de krediler yavaşladı millet iş yapamadı vs o apayrı bir boyut

bizde kurun düşük olması sadece ve sadece yerli üretimle muhteşem ürünler üretilir onlarda TL ile satılır o yüzden yabancı gelip TL ile alım yapar ancak o zaman olmalı

bunun dışında üretimde mazot falan kullanan kesime güzel bir denetim mekanizma ile vergisiz yakıt verip kurla falan uğraşmamalı

böylece ithalat düşer , cari açık azalır

faiz ödemesine para kaptırmayız

sonra iş yapacak adam ucuza para bulabilir (buda çok önemli iyi denetimle arabaya eve değil istihdam yaratacak projeye kredi verilmeli)

böylece bu bizim geri kalmış ülke olarak kur hesabı yapmak kurla yaşamak hikayemiz bitmeli

TaGo
02-11-2015, 10:40
yüklüce dolar alan biri olarak bende saat 10 da şok oldum 2.75 ile ama balon kısa sürdü 2.82 leri görüyor şuan. Kısacası tamamen suni bir düdşüş oldu ve tolere edildi.

ACYV
02-11-2015, 10:45
Fed'den gelecek en ufak sinyal ile dolar 2.90ları geçer, 3'ü bulur. AKP'nin seçilmesi bir bakıma daha iyi oldu. Tek parti iktidarlarıyla işler sarpa sarınca gerçekleri anlayaktır Türk halkı.

vectra-tuner
02-11-2015, 10:51
Ben bugün Usd alıcam... Benim gibi düşünen pekçok ithalatçı var., Şimdi Halil'in söylediği doğru yüksek faiz düşük kur memleketin anasını belledi., Kurun düşük olması sadece ithalatçının işine gelir çünki içerde üretim yapanı ithalatçı düşük kur ile ezer., Son zamanlarda cari açığın bir miktar azalması tl'nin aşırı değer kaybetmesinden meydana geldi., Aslında hükümetin aklından geçen 1/1 bu... Sorun şu yüksek faiz ile Tl uzun yıllar çok değerli tutuldu ne olduysa ondan oldu , memlekette çikolata meyve ne ararsanız ithal ki bizim petrolümüz vs. yok.. Ekonomi bakanının da söylediği gibi Yunanistan ile aynı kaderi yaşarız söyleymi buradan geliyor ama geç kalında işte., Aslında Tl hala değerli , zaman içinde kademe kademe değersizleştirilse idi bugün bu kadar göze batmazdı.,

Ama asıl mesele işin Fed boyutu , 12. Ayda ne yapıcak ? Bu Cuma tdi verisi gelicek ve çok önemli bir veri... Bunun dışında 12. Ayda Avrupa Parasal genişleme yaparsa direk Usd değerlenir... Çin devalüasyon yaparsa direk Usd değerlenir...

halilcakir
02-11-2015, 10:57
TCMB şimdi faiz indirsin kur zart 3 lira olsun tekrar hatta isterse 3.2 olsun

Ekonomik olaylarla kur oynaması olağandır ve normaldir hatta iyidir

Bizdeki gibi muz cumhuriyeti olayları ile dünyada birşey yokken zıplaması çok tehlikeli ve tcmb nin işini zorlaştırıyor

TCMB siyasi bir oluşum gibi siyasi olayların sonuçlarını tölere etmekle uğraşmaktan canı çıktı

işte şimdi bitti

şimdi sadece ekonomiye odaklanıp hareket edebilir ve bence faiz indirsin ki FED gibi sadece faiz ile müdahele edebileceğin bir konuda elin kuvvetlensin

ayrıca 2.70 den dolar satıp nolacak

aksine satımı kesip alıma başlamalı

TL olarak zaten yeteri kadar kar etti

bilmiyorum kaçınız dikkat etti ama tcmb tr nin en büyük vergi rekortmen kurumu diye biliyorum ve nerdeyse sadece bu dolar al satlardan

şimdi dolar toplasın rezerv güçlendirsin

halka anlatılsın korkmayın kur yükselmesinden diye

martta vadeli mevduat %8 idi şimdi %12.20 %30 dan fazla artış demek bu

demek banka kredi verirken sana ; bu fark nasıl Allah bilir oturup hesaplayamam şimdi

R.I.P
02-11-2015, 10:58
kore-hindistan gibi ülkeler de devalüasyona gider diye düşünüyorum

ACYV
02-11-2015, 10:59
Ben bugün Usd alıcam... Benim gibi düşünen pekçok ithalatçı var., Şimdi Halil'in söylediği doğru yüksek faiz düşük kur memleketin anasını belledi., Kurun düşük olması sadece ithalatçının işine gelir çünki içerde üretim yapanı ithalatçı düşük kur ile ezer., Son zamanlarda cari açığın bir miktar azalması tl'nin aşırı değer kaybetmesinden meydana geldi., Aslında hükümetin aklından geçen 1/1 bu... Sorun şu yüksek faiz ile Tl uzun yıllar çok değerli tutuldu ne olduysa ondan oldu , memlekette çikolata meyve ne ararsanız ithal ki bizim petrolümüz vs. yok.. Ekonomi bakanının da söylediği gibi Yunanistan ile aynı kaderi yaşarız söyleymi buradan geliyor ama geç kalında işte., Aslında Tl hala değerli , zaman içinde kademe kademe değersizleştirilse idi bugün bu kadar göze batmazdı.,

Ama asıl mesele işin Fed boyutu , 12. Ayda ne yapıcak ? Bu Cuma tdi verisi gelicek ve çok önemli bir veri... Bunun dışında 12. Ayda Avrupa Parasal genişleme yaparsa direk Usd değerlenir... Çin devalüasyon yaparsa direk Usd değerlenir...

Çin'in işi çok zor,Fed bir şey yapmasa dahi, Çin'den dolayı USD değelernecektir. Avrupa parasal genişlemeye devam ediyor zaten, ben duracağına dair herhangi bir bilgi görmedim internette. Avrupa nufüsündan dolayı biraz kurtardı paçasını ancak Onlarda da işler hiç parlak değil. Euro/Usd 1.04-1.08 arasıne gelecektir yakın zamanda.
Buralardan dolar alınır mı, evet bal gibi alınır. Doların yönü belli.

vectra-tuner
02-11-2015, 10:59
Hindistan 1 hafta 10 gün önce faiz indirdi zaten , bi anlamda parasını değersizleştirdi... Dünyadaki yeni trend bu bu kurula uymayan batar

vectra-tuner
02-11-2015, 11:10
İş yatırımın güzel bir yazısı

Piyasalar 02/11/2015
Piyasalar istikrarı sever
Türkiye piyasalarının seçim sonuçlarının verdiği destek ile dünya piyasalarındaki tedirgin ortamdan ayrışarak haftaya başlamasını bekliyoruz. Gelişmekte olan ülkelere yönelik risk algısındaki bozulma ve devam eden politik belirsizlikler nedeniyle Türkiye piyasaları en kötü performans gösteren piyasalar arasında yer almıştı. 1 Kasım seçim sonuçları sonrası politik belirsizliğin azalması ile kısa vadede sert bir yükseliş göreceğiz.
Ak Parti’nin oyların yaklaşık yüzde 49,4’ünü alarak 316 milletvekili ile tek başına iktidar olmayı garantilemesi ile politik belirsizlik büyük ölçüde azaldı. Piyasadaki belirsizliğin azalması öncü gösterge olarak dolara karşı 2,80 civarına gerileyen Türk lirasında görüldü. Borsa İstanbul’da Türk lirasındaki değer kazancına paralel %4,0’ün üzerinde açılış bekliyoruz.
Piyasaların seçim sonuçlarına tepkisi konusunda iyimser olduğumuzu geçtiğimiz haftalarda yazmıştık. Haziran seçimleri sonrası piyasalar Ak Parti’nin iktidarı kaybetmesini sert bir satış dalgası ile karşılamıştı. 2 Kasım sabahı Türkiye piyasalarında tam tersine güçlü bir seyir bekliyoruz.
Küresel risk iştahının güçlü olduğu bir konjonktürde, politika cephesindeki belirsizliğin çözülmesi Türkiye piyasalarında Borsa İstanbul için 85.000, ABD doları için 2,80, on yıllık tahvillerde yüzde 9 seviyelerini hedefleyen bir yükselişi tetikleyebilir.
Ancak bu iyimser senaryonun önünde kısa ve orta vadeli engeller var: Kısa vadeli engeller ile başlayalım. Fed yetkilileri tarafından yapılan son açıklamalar, olası bir faiz artırımı için Aralık ayının halen potada olduğunu göstererek küresel risk iştahını bozabilir.
İki yıllık ABD tahvilleri geçtiğimiz hafta 10 baz puana yakın artarak yüzde 0,72’ye ulaştı. ABD ekonomisinden gelen verilerin güçlenmesi durumunda Fed’in Aralık toplantısında faizleri artırma ihtimali yüzde 50’nin üzerine çıkarak gelişmekte olan piyasalarda yeni bir satış dalgası yaratabilir. Yüksek betalı Türkiye Fed’in faiz artırımından olumsuz etkilenecek piyasalar arasında başta geliyor.
Orta vadeli engeller ile devam edelim. Büyümede kalıcı yavaşlama sinyallerinin geldiği, enflasyon dinamiklerinin bozulduğu ve yapısal reformların uzun süredir askıya alındığı bir ortamda ister tek parti olsun ister koalisyon yeni hükümetin uygulayacağı politikalar büyük önem taşıyor.
Gelişmekte olan ülkeler ile karşılaştırarak yaptığımız çalışma son yıllarda sağlanan kazanımlara rağmen Türkiye’nin halen kırılgan bir fay hattı üzerinde olduğunu gösteriyor. Orta sınıfın artan beklentileri ve ekonomideki yavaşlama arasında kalacak olan hükümetin yapısal reform adımları atmaktan imtina edebileceği ve popülist politikaları sürdürebileceğinden endişe ediyoruz.
Bu nedenle seçimler sonrasında piyasalardaki sert yükselişi sağlam temellere dayanan kalıcı bir boğa piyasası değil, daha ziyade bir boğa tuzağı olarak görüyoruz.

Isyatirim 2 Kasim 2015 gunluk bulteninden

ahmetgurlek
02-11-2015, 11:19
ben de koalisyon ön görüp 2.90 civarından az da olsa dolar alıp oyumu da o yönde kullanmıştım. sağlık olsun, sonuçta doların düşmesi memleket adına olumsuz değil diye düşünüyorum. panik yapmadan elime para geçerse düşük kurdan yine dolar almayı düşünüyorum. ortalama dolar kurunu 2.85 e çekebilirsem, elinde sonunda zarar etmeden elimden çıkartırım heralde.

Yigit-Y
02-11-2015, 12:15
Ikinci seans garanti tavan yapar insallah.

Iktidar ne guzelmisss beeee:)

Hahaha

Nefret ediyorum buna ragmen para kazandiriyorlar ama nefretim yinede dinmiyor.

Cok garip bir durum

7.70 den almistim garantiyi dohol 0.56 dan yazdik gitti cok sukur ikinci seans dohol sanirim bir taban daha gorucek kozaada kötü bir durum yok 1.30 dan aldigimi verdim.

Koalisyona oynadik ama zarar etmedim sukrediyorum bol bol :)

vectra-tuner
02-11-2015, 12:36
2.814 'ten Döviz aldım.... Devam edicem kısmetse parça parça

hakotech
02-11-2015, 13:01
Kendi para birimimi çıkarıyorum,isteyene 1 liradan veririz,adı hako !!! Euroya rakıp yaptık :D

vectra-tuner
02-11-2015, 13:13
Urfa dinarı varmı sizde?

hakotech
02-11-2015, 13:47
Malesef abi ona talep cok fazla taze bitti,ama istersen elazığ şilini veriym ?

ACYV
02-11-2015, 13:52
Elazığ şilini bu aralar çok horovelli ve şorikli :)

Yigit-Y
02-11-2015, 14:09
Garantiyide verdim.

İstikrar ne kadarda hoştir :D:D

Abi dolar satında alalım 2,70 den düşmedi istikrar bunada bahhsin :D

GökhanO
02-11-2015, 14:15
Garantiyide verdim.

İstikrar ne kadarda hoştir :D:D

Abi dolar satında alalım 2,70 den düşmedi istikrar bunada bahhsin :D
sen dolar alıcan diye bizmi zarar edelim amma satın satın diye dolaştın ha :D :D

Yigit-Y
02-11-2015, 14:16
sen dolar alıcan diye bizmi zarar edelim amma satın satın diye dolaştın ha :D :D

ne yapak 2,70 dediler hala bekliyik :D

şaka bir yanada dolar hala yüksek değil mi ?

ACYV
02-11-2015, 14:29
Doların düşeceği yer bu kadar tek parti iktidarı kararı ile. Zaten en büyük etki ilk gün olur, o yüzden daha aşağılara salınması için ciddi iyi bir şeylerin gelmesi lazım. Sabahki ilk düşüşten alanlar iyi yaptı.

GökhanO
02-11-2015, 14:32
ne yapak 2,70 dediler hala bekliyik :D

şaka bir yanada dolar hala yüksek değil mi ?

halil'in analiz cok mantıklı bence yuksek dusuk bilmem ben :D

Yigit-Y
02-11-2015, 15:17
ben önümüzdeki dönemde şunu söyleyebilirim

Dolar 3 avro 3,5 faizler 15 e gelicek.

Ve yine eyy faiz lobisi diyim gelmeye devam edecekler.

Bende bu işin faiz lobisinde olarak izleeceğim yuzde 15 güzel abi helal haram konusu açmayalım :D

bu ülkeden ne daire alınır ne ticaret yapılır kafasındayım ben.

Az olsun sağlam olsun

Fed 4. çeyrek şirket verilerine bakarak sanırım bu sefer hamle yapacak önümüzdeki sene başı

kur fiyatları cazip gibi şuan için

altında fena değil yatırım yapacaklar azar azar deneyebilir borsanın işi bitti çünkü yarın kar satışları gelebilir.

Sanırım seneye başkanlık için referandum olucaktır.Tekrar seçim var bence başkanlık için .

13 milletvekili satın alır bunlar referandum için 330 yetiyor cünkü

1.8 turbo
02-11-2015, 15:24
şimdi haberleri izliyorum buyuk vaadler vermıs akp. oncelıkle asgarı ucret 1300 tl olcak dıyorlar. özel sektore negatıf etkısı buyuk. şu an 1300 tl maas alan ınsan asgarı ucret alanla aynı maaşla calısmayacagına gore maaşlar yukselcek. gelır yukselmeden ödemeler yukselıyor, hadı devlet bu zararı karsıladı özel sektor ne yapcak bu yukun altında?

sadece bana etkısı ayda en az 15-20 bın tl ekstra ödeme yükü. zaten 1 senedır krız ortamında ucu ucuna goturuyorz işleri bakalım nereye gıtcek boyle

vectra-tuner
02-11-2015, 15:30
Merkez bankası şu anda 60 milyon Usd döviz satımı yapıyor.... :D

997TT
02-11-2015, 15:32
Ve etkisi kisitli oldu.
Hala satis neden?

ACYV
02-11-2015, 15:37
asgari ücret artınca SGK primleri de artacak ödeyeceğimiz, artsın da o Mercedeslere Audilere binmesin büyüklerimiz.

vectra-tuner
02-11-2015, 15:39
Ve etkisi kisitli oldu.
Hala satis neden?

Çabuk geçicek bir bahar havası, %50 ile iktidar olmaları riskli idi., Ülke dışardan çok kötü gözüküyor., Şu anda 2.7xx Seviyelerine indirip elini rahatlatmak istiyor hazır rüzgar arkasından eserken...

halilcakir
02-11-2015, 15:53
Bir anda keserse satışı hiçbir duyuru yada azaltma yapmadan , aha tamam merkezde demekki doların buraya kadar düştüğü yeter yükselsin artık diyor diye aşırı bir alım dalgasına neden olabilir serbest piyasadan vs

Birde merkez bankası gibi bir kurum sadece bir günde oluşan bir değişiklik ile hemen aksiyon alamaz almamalıda zaten trader gibi

Bence bu nedenlerden

halilcakir
02-11-2015, 15:56
Bu seviyeden bile 98 milyon dolar alım geldi

vectra-tuner
02-11-2015, 16:12
2.805'ten kendi çapıma göre yüklü sayılabilecek bir meblağ aldım...

vectra-tuner
02-11-2015, 16:15
Altın 1136 Usd !!! Fed'i faiz artıracağını fiyatlıyor diye düşünüyorum...

ACYV
02-11-2015, 16:29
Altın 1136 Usd !!! Fed'i faiz artıracağını fiyatlıyor diye düşünüyorum...

görse 900 leri, tası tarağı bağı bahçeyi, arabayı, tekneyi satıp altın alacağım :)

vectra-tuner
02-11-2015, 16:34
Kişisel yatırımımı altın yapıyorum... Yanlız döviz düştüğü için bir miktarınıda geri dövize çeviricem... 1/3 oranında döviz 1/2 oranında altın... Uzun vadeli yatırım yanlız benimkisi

vectra-tuner
02-11-2015, 16:37
www.ziraatbank.com.tr

Şaka gibi şu an kur 2.815 ama ben 2.805'den şimdi bi daha aldım , deneme maksatlı idi baktım kur değişmiyor bastım aldım :D

Yigit-Y
02-11-2015, 16:46
cuma günü koalisyona oynamam rağmen 7.200 tl kazandım.
demekki koalisyon olsa ne olucaktı.

benim bundan sonra işim doları beklemek 2,70 lere geldiği an dalacam ve untacam 3 olana kadar fed babalık yapacak inş :D

onursumer
02-11-2015, 17:03
cuma günü koalisyona oynamam rağmen 7.200 tl kazandım.
demekki koalisyon olsa ne olucaktı.

benim bundan sonra işim doları beklemek 2,70 lere geldiği an dalacam ve untacam 3 olana kadar fed babalık yapacak inş :D

ben okadar duşmesini beklemedim unuttum bekliyorum :D

vectra-tuner
02-11-2015, 17:12
Uzun süredir algı yönetimi uygulanıyor , Bloomberght.com'a girin oradaki haberlerde şu kurumun sene sonu tahmini 2.85 diyor sonra haberi açıp bi okuyorum , iyimser senaryo şöyle olursa böyle olursa diyor, ama 3 tl geçiceğinden de bahsediyor şu anda hep pozitif haberler verilmeye çalışılıyor... Şu anda herkes döviz sattığına göre bence alım zamanıdır... Rüyamın peşinden gidiyorum bu arada 3.3 - 3.4 idi :D

hakotech
02-11-2015, 17:55
Millet nasıl döviz satıyo ben onu anlamadım ? Bizden anasının nıkahı kadar dolar alımı yapıldı ?

vectra-tuner
02-11-2015, 18:20
Millet döviz satmıyor, ama döviz almasının önüne geçilmeye çalışılıyor.. Herkes biliyorki çok zor bir döneme giriyoruz.. Bugün dikkat ettiyseniz 2.80 çok sağlam direnç gösterdi oralardan çok alım geldi.. Tüm ithalatçılatın en çok dövize ihtiyacı olan 2 ay.. 11 ve 12.ay ayrıca Botaş ödemeleri Merkez bankası talebi üzerine devlet bankalarından karşılanmaya başlandı.. Şimdi sizler dövizcisiniz, halka dolar 5 tl olucak şeklinde yönlendirme yaparsanız dövizci kardeşlerimizede faydanız olur.

Ekrem_06
02-11-2015, 21:14
Ben yarın altın almayı planlıyorum yaza kadar tahminimce çok olmasa da güzel geri dönüşü olur. Ufak yatırımlar için bence doğru zaman

ACYV
02-11-2015, 21:33
Arkadaşım habertürk de çalıştı 1 yıl. Editörlük yaptı ve haberlerin nasıl manipule edildiğini anlatamam eksik kalır. O yüzden haberlere vs inanmayın yalan dolan.

_muhaRRem
02-11-2015, 22:15
1. Bİr İkİ seÇİm sonrasi Ülkemİzde sadece demokratlar ve cumhuriyetÇİler kalacak abd de olduĞu gİbİ.
2.dÜn akŞam mİllet Şunu sÖyledİ aŞiri uÇlari İstemİyorum ,ne kurt mİllİyetÇİlİĞİ ne tÜrk mİllİyetÇİlİĞİ bİze fayda saĞlamaz,beraber yÜrÜmeyİ ÖĞren
3.ÖnÜmÜzde yoĞun bİr gundem var,meclİsİn aÇilmasi yemİn tÖrenİ meclİs baŞkanlik ve dİvaninin seÇİlmesİ hÜkÜmetİn kurulmasi ve aralik ortasina kadar sÜrecek bÜtÇe gÖrÜŞmelerİ.anlayacaĞiniz yilbaŞina kadar sİyasİ kanadin İŞlerİ Çok yoĞun olacaktir
4..ama bu sakİn gÜnler anlamina gelmez,sandikla bozamadiklari huzuru terÖr İle bozmayi İsteyeceklerdİr.Öncelİk kamu gÜvenlİĞİ olacaktir
5.Şu saatlerde bİle ucaklarimiz sinir Ötesİnİ telabyadi bombalamakla meŞgulmÜŞler

6.kİmse bu bÖlgede gÜÇlÜ bİr tÜrkİye İstemiyor 7.rusu,acemİ,almani bu İŞİn İÇİnde olacaklardir
8.sİvİl anayasa gundeme gelecektİr.halk refandumu İÇİn bİr grup mutlaka İkna edİlecektİr
9.cİma ve ***** terÖr Örgutune yakin olan her tÜrlÜ yapilanma İle mÜcadele devam edecektİr,sÜreÇ buzdolaptan Çikmayacaktir dÜŞÜncesİndeyİm
10.2016 her manada zor olacaktir
11.pİyasa;bugun tarİhİ hacİm İle ov dİrencİne dayanan bİr pİyasa İzledİk,elİnde mal olanlar sert yukari Çektİler ve alicilarin bekledİler
12.dİrencİ kirma denemelerİ olsa da Şİmdİlİk ÜstÜnde kalma gÜcÜ benİm tahmİnİmce yoktur.gerİ Çekİlme olacaktir.hİsse deĞİŞİmlerİ yaŞanacaktir.sonra devam edİlecektİr.
13.dolar 275 İle sabah guzel alim firsati verdİ hedefİ ov 3.20-25 araliĞidir
14.saĞlam bİr ekonomi yÖnetİmİ bİzİ muhtemel ortadoĞu ve fed tehlikelerİnden koruyacaktir.

vectra-tuner
02-11-2015, 22:38
Yazınız güzel ancak bir sorun var.. Cumhuriyetçileri anladık ama demokratlar kim? Türkiye'nin dış politikası aşırı dercede yanlış, Cb bile artık kabul ediyor bunu Güçlü ordu olmadan olmaz demeye başladı... Bu coğrafyada yaşamak çok zor ve terörden tamamen kurtulmak gibi bir durum sözkonusu değil.. Ama işte bu ülkeyi hayalperestlikle boyundan büyük işlere sokmazlar umarım. Cezasını her yönden çekiyoruz

Yigit-Y
02-11-2015, 22:45
İstikrar cari açığı bakalım nasıl düzeltecek.

İstikrar doları 1.40 ile 1.80 araligina getirecek mi

İstikrar istikrar dedi bu oy verenler.

4 sene boyunca istikrar olacak bakalım 13 yılda kapatamadiklari cari açığı daha ne kadar daha açacaklar.

Türkiye her geçen gün zayiflamakta.

Ama bu saatten sonra banane diyorum :)

İşsiz aç parasız borcu varmış banane diyorum.

Bugün birisini daha işten çıkardık.Dedi abi neden dedim istikrar bunu gerektirdi.Asgariyi 1300 tl yapinca bakalim neler olucak.Tabi yaparlarsaaa:)

erh
02-11-2015, 22:49
Ne diyosunuz dolar mi altin mi alalim?

halilcakir
02-11-2015, 22:53
Cari açığın nasıl düşebileceğini dair fikrimi bir kaç post önce yazmıştım hemde öyle kur düşmeden aksine kur yükselerek

Ha bunu da ben bulmadım aksine zaten mevcut yönetimin bunu tercih ettiğini fark edip düşününce mantıklı olduğunu fark ettim.

Uygun şekilde faiz düşsün kur yükselsin ithalat azalsın

Sadece yerli üretim yapan ve kurdan etkilenen sektörle buna dair destek verilsin

Örnek çiftçiye yakıt indirimi vs gibi

Türkiyenin cari açık problemi olmadığı dönemleri inceleyin geçmişte , ithalat yoktu çünkü

Kendim bile kıçımda ki donuma kadar ithal ürün kullanıyorken ülkede cari açık nasıl olmasın?

halilcakir
02-11-2015, 22:58
Yani bu ülke yerli üretim yapıp bunuda TL ile satıyor olmadıktan sonra kurun düşük olmaması lazım

Birşey nasıl değerli olur? Talep varsa olur

TL ye talep oluşturacak ne var ülkede? Yani TL ile sattığın ne var?

HİÇBİRŞEY (devlet iç borçlanma senedi vs hariç)

O zaman???

Yıllardır çok yanlış bir algı oluşmuş

Dolar yükselirse kriz var

Aksine olması gereken bu

Bu ülke bu kadar zenginmi ya herkes audi bmw mercedes kullanıyor vs

vectra-tuner
02-11-2015, 23:04
Ülkeler aşırı ithalattan korunmak için bizimde uyguladığımız tarife dışı önlem yollarına başvurabilir yani Türkiyede üretilen bir ürün ithal ediliyorsa o ürün analize sokulur ve Analiz süresi boyunca mal gümrükte kalacağından ekstra ardiye masrafları analiz ücreti vs. Oluşur buda bir ölçüde üreticiyi korur.. Ama hem cari açık hem enflasyonu düşürmenin en sağlıklı yolu üretimi desteklemektir. Üretime teşvik için sgk ücretlerinin stopajlarının devlet tarafından karşılanması vergi muafiyetleri ve ekstra Vergilendirmeye tabi olmadan hammaddeye erişim gibi sıralayabiliriz.. Yapılırmı bence mümkün değil, millet o zaman oy vermez çünki bu söylediklerimi başarabilmek için müsrif devlet yapısının değiştirilmesi küçültülmesi gerekir.Farz edinki karar verildi, meyvesini çok uzun zaman sonra verir ki bizim milet sevmez böyle şeyleri... Ne demiş atalar 10 dönüm bostan yan gel yat osman...

erhanarici18
02-11-2015, 23:06
bugün canlı şahit oldum bence halk biraz panik durumunda
yakında nişanım var ben fırsat yakaladım diye düşünüp altın almaya koştum
millet deli gibi altın bozuyodu basit bi kuyumcu bile sabahtan öğlene kadar hiç bu kadar altın alışı yapmamıştık diyo
1-1.5 saat takıldım kuyumcuda 70-80 tane çeyrek bozdu :)

oKsEAt
02-11-2015, 23:15
Cuma günü 109'dan bozdurmadım, seçim geçsin de bakarsın artar dedim tam tersine dibi gördü :/

Tekrar artar mı acaba ?

ZX-636R
02-11-2015, 23:19
23 ekim tarihli yorumda belirttiğim seçim ve sonrası 45 gün hatta yılsonu rallisini de düşünerek vade senesonuna kadar belirttiğim, $\TL için 2.75-2.78 €\TL için 3.05-3.08 kadar geri çekilme bugün tam olarak gerçekleşti.
bir süre piyasayı izleyip arz-talep ve fiyatların oturması sonrasında analizlere devam edeceğim

herkese bol kazançlar

erhanarici18
02-11-2015, 23:20
Cuma günü 109'dan bozdurmadım, seçim geçsin de bakarsın artar dedim tam tersine dibi gördü :/

Tekrar artar mı acaba ?

kuyumcular bile artar yorumu yaptı ki bende aynı düşüncedeyim belki 109 olmaz ama artar
sunii bi düşüş var dedi sabah 7-8 gibi 101 olan altın öğlen 103 oldu tekrar

1.8 turbo
03-11-2015, 09:32
Millet nasıl döviz satıyo ben onu anlamadım ? Bizden anasının nıkahı kadar dolar alımı yapıldı ?

daha fazla duser dıye elden cıkarıyorlar dovızlerı. mıllet elden cıkardıkcada dolar dusuyor. bana kalırsa eksı noktasına gerı doner dolar. doların yukselmesı dunya krızı ıle alakalı. şu an bızdekı tamamen sunı pıyasa

997TT
03-11-2015, 13:44
@muharrem; Egeen icin yeni alim seviyesi nedir sizin icin?
Yakinlarda bilanco aciklayacak. 276-284 arasi bekliyelim mi?
Ve yeni tavsiyelerin var mi.... Tesekkurler.

vectra-tuner
03-11-2015, 13:56
Benim fikrim Uğur Civelek ile aynı... Yazıyı aynen aktarıyorum

dunya@dunyagazetesi.com.tr
Döviz kurlarının Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiler açısından taşıdığı önemin giderek arttığı bir süreçten geçiyoruz. Küresel ve bölgesel koşullar kademeli ve nispeten kontrollü bir şekilde olumsuzlaşarak, orta vadeli kırılganlık algısını güçlendiriyor. İçerideki kurumsal yapının bir kısmı ise her yolu kullanarak direnmeye, beklentilerin iyice bozulmasını engellemeye çalışıyor; fakat kısa vadeden öteye etkili olamıyor.

Türk Lirası küresel koşullardaki değişimin etkisiyle, iki yılı aşkın bir süredir dalgalı şekilde değer kaybediyor. Fiyat oynaklığının giderek artıyor olmasının yarattığı tahribat ise giderek görmezden geliniyor. Risklerini azaltmak isteyenler fırsat kollarken, döviz kurundaki eğilimin yönünü değiştirmeye çalışanlar amaçlarını destekleyecek yeni gerekçeler arıyor veya yaratmaya çabalıyor. Küresel koşullar değişmediği sürece, kısa vadeli iyimserlikler ve arkasındaki yapay beklentiler etkisiz kalıyor.

Eylül ayı genelinde yüzde 5’i aşan oranda yükselen döviz kurlarının Ekim’de kabaca aynı oranda gerilemesi, geleceğe yönelik beklentiler açısından olumlu bir görünüm sergilemiyor. Bu eğilimlere paralel olarak tüm güven endekslerinin önce çöküşe geçmesi ve ardından kısmen toparlamasını tesadüf saymamak gerekiyor. Kısa vadede kurların yönü ve şiddeti, küresel koşullar düzelmemiş olsa bile beklentiler üzerinde etkili olabiliyor.

Bu aşamada sormak gerekiyor: dış koşullar düzelmez, bulunduğumuz coğrafyaya ilişkin jeopolitik belirsizlikler artar ve Eylül ayına ilişkin güven endeksleri alarm verir iken nasıl oluyor da Türk Lirası seri bir şekilde toparlayabiliyor? Eğer söz konusu değişkenler dikkate alınıyor olsa, döviz kurları yatay bir bant içinde dalgalanıyor veya kısmen yükselmeye devam ediyor olabilirdi. Fakat böyle olmadı, dolaylı ve ısrarlı müdahaleler ile yeni ve daha iyimser beklentiler türetmek peşinde koşuldu! Bir anlamda, göle yoğurt tutsun diye maya çalınmaya çalışıldı!

Son iki hafta boyunca, gelişmiş ekonomilerin para otoritelerinin aldığı kararlar ve yaptıkları açıklamalar küresel koşulların olumsuz yönde değişmeye devam edeceğini düşündürüyor. Yabancı yatırımcılar bunu dikkate alarak Kasım ayı genelinde risklerini azaltmaya devam edebilir; işlerini piyasaların iyice sığlaştığı Aralık ayına bırakmaktan kaçınabilir. Eğer küresel koşullara ilişkin kırılganlık algısı tehlikeli olabilecek şekilde artmıyor olsa idi, öngördüğümüz şekilde olmayabilirdi! Bu tablo, içeride Genel Seçimlerden çıkan sonuçların beklentiler ve finansal piyasalar üzerindeki etkisini geri plana itiyor!

Ayrıca kabaca şekillenen seçim sonuçları ve Ekim ayı enflasyon rakamı sonrasında, bekle- gör dönemi sona erecek ve gerçekleşme ne olur ise olsun alınan kısa vadeli beklentiler satılmaya başlanacak! Olumlu mevsimlik koşulların sona ermiş olduğu gerçeği de zorunlu olarak hatırlanacak! Daha açık ifade etmek gerekirse, dolaylı ve ısrarlı müdahalelerin etkisi geri tepmeye başlayacak. Döviz kurunu biraz daha geriletebilmek için çok daha fazla rezervin kullanılması gerekecek, bu türden bir hesapsızlık güvensizlik ve kırılganlık algısının güçlenmesini engelleyemeyecek.

Beklentilerin biraz da olsa düzelmesi, Orta Vadeli Plan Hedefl erinin itibarının arttırılması, karasız seçmenler ve tüketicilerin koyun sürüsü gibi yönlendirilmeye çalışılması ve bu yolla Türkiye Ekonomisine ilişkin kırılganlık algısının azaltılması için son bir işgüzarlık yapanlar iyi niyetli olabilir! Fakat gerçekleri görmezden gelerek olmayacak işlere eyvallah demek bedelsiz olmuyor! Değişen koşullara uyum sağlamaya çalışmak yerine, koşulların bize uymasını bekleyecek şekilde hesap yapanların yaya kalması kaçınılmazdır.

Küresel koşulların olumsuzlaşmaya devam edeceği ve Türkiye Ekonomisi üzerinde belirleyici olacağı biliniyor olmasına rağmen, birileri herkesi ilgilendiren tüm konularda bir çeşit kumar oynadı! Ekim ayı genelinde döviz kuruna basarak beklentiler üzerinde operasyon yapmaya kalkıştı! Yılın geri kalanında kurların yeniden yükselmeye başlaması ve güven endekslerinin çatırdaması söz konusu olur ise, yalnız kafaların değil ortalığında iyice karışacağını dikkate almak gerekiyor!

typh10
03-11-2015, 15:21
Dolar endeksi yukari gittigi günlerde de su dolartl asagiya gelse de ünlü istikrari görsek !

vectra-tuner
03-11-2015, 15:26
Abd 10 yıllık faizler tırmanıyor , Umarım 2.50 ve üzerine giderde istikarı o zaman görürler

http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield

Buda 2 yıllık

http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-2-year-bond-yield

Buda dolar endeksi... İyi de bir tarım dışı istihdam gelirse istikrar o zaman gelir, birde üstüne 12. Ayda bi faiz artırımı müstehak olur

Umarım dolar endekside 100 ü geçer
Amerikan Dolar Endeksi - Investing.com (http://tr.investing.com/quotes/us-dollar-index)

halilcakir
03-11-2015, 15:29
Allah Allah çok ilginç ya :)

Güya burası okumuş eğitimli kesim ama hala TL nin değerli olmasının iyi birşey olduğu zannediliyor ki bence kendi çapımda kaç kere anlattım TL nin değerli olmasının saçmalık olduğunu

Yanlış olan hem FAİZİN hem DOLARIN yüksek olmasıdır

TL ile ne satıyorsun da TL ye talep olması lazımda TL değerli olsun?

1 günde 10 kuruş değer kaybetmesi yanlış olan yani bu kadar yüksek volatilite yanlış olan

diyeceklerki özel kesimin dolar borcu var

dolar gelirin yoksa dolar borcunda olmamalıydı arkadaşım bu binlerce kez söylendi

TL ile sadece devlet iç borçlanma senedi satarsın karşılığında faiz ödediğin yani benim vergimin faiz gideri olarak ödendiği...

Bu ülke süper talep gören yüksek teknoloji ürünü gibi şeyleri TL ile satmadıkca yani TL ye doğru bir talep olmadıkça TL nin değerli olmaması lazım

yüzyıllardır öyle güzel işlemişlerki hala dolar yükselirse kriz var

dolar bir anda saçma sapan nedenlerle zıplarsa daha doğrusu volatilite böyle artarsa kriz var

ama ekonomik gerçeklerle zamanla yükselirse bu olması gereken KATMA DEĞERLİ ÜRETİM YAPMAYAN bir ülke olarak

çok ilginç ve üzücü bence ekonomiyle ilgili olduğunu düşünen arkadaşların bile hala TL olmalı demesi

vectra-tuner
03-11-2015, 15:40
İstiktar isteyenlerin derdi , Döviz düşecek faiz düşecek , Kredi ile Bmw Mercedes Audi Lüx cipe binecek... En lüx villayı alıcak uzun vade işte böyle.. Yunan Spek yani. Usd artıcak ama işte faizi düşük diye bizim sektörde bile tonla adam Dolar Euro cinsi kredi aldı şimdi de ceremesini çekiyorlar , hadi onları düşünmesen bile onların batması ülkeyi etkiliyor.. Eskiden de Japon yeni ile ev kredisi alan grup vardı bizde... Kurun aşırı artması krizi tetikliyecek , Şu anda medyada haber olarak göremiyoruz ama Bankalar bile şube kapatıp personel çıkartıyor.

http://www.paramedya.com/mobil/devami/19499/%C4%B0%C5%9Fte+bankalarin+personel+%C3%A7ikartma+n eden%C4%B0

halilcakir
03-11-2015, 15:46
Ya onlar keko tayfa işte

O kekolarda sürünsün

Türkiye ekonomisini cidden merak eden adamlar

Ali babacanın canlı konuşmalarını kesilmeden biçilmeden sıkılmadan baştan sona hepsini dinleyerek anlamaya çalışsın

Şu tv deki yorumcularada inanmayın arkadaşlar

Çok biliyor olsa oturur kendi işlem yapar para kazanır keyfine bakar orda boğaz patlatmaz

Dikkat edin hepside mesela dolar yükselsin ooo süper gidiyor nerelere gidecek der

Düşmeye başlasın oooo nerelere düşecek der

kaba tabiriyle goy goy yani :)

En iyi karar kendin analiz edip ama herkesi dinleyerek sadece başlıklarla değil canlı canlı tüm yorumları dinleyerek en mantıklı geleni seçmektir.

dolar euro düşsünde gidim düşük faizle araba alim ayranım yokken içmeye trilyonluk havam olsun diyen keko sürünmeye mahkum ki sürünsün

adana mengerler adana yani adana mercedes ayda 45 araba satıyorum diyorum böyle birşey olurmu ya

ben baldızın arabayı alırken kredisiz nakit almıştık eski kafa stili diye

3 yıldır ilk kez kredisiz araba sattık diyordu satış müdürü

faizler düşsün

kredi istihdam yaratacak sektörlere verilsin eve arabaya değil

kur yükselsin ithalat azalsın

kurdan etkilenecek üretim yapan sektörlere çok iyi denetimle destek sağlansın

çiftçiye vergisiz yakıt vb gibi

bence doğrusu bu

ha kurda 1 gecede anasının nikahını görmesin yavaş yavaş yükselsin

_muhaRRem
03-11-2015, 15:57
EGEEN zirvelerde geziyor bi ara burada yazmıştım asuzu ile egeen bende o dönemden maaliyetle var , şu an zor bi soru bu alınır alınmaz bir şey diyemicem.

egser ,yataş ve orge deyim ben ..

yeni isimler gelirse tekrar paylaşırım..

vectra-tuner
03-11-2015, 16:06
Abiler daha 5 dakka önce 10 Yıllık faiz 1.80 iken 2.20 ye fırladı ... Çok dikkat edin abiler

ABD 10-Y (http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield)

barisy
03-11-2015, 16:09
Ülkede insanlar en iyi yatırımı 1+1 daire almak olarak görüyor. Haklılar da , adam 200 e alıyor ertesi sene 250 yazıyor. Arada kiradan faydalanıyor vs. Doğal olarak üretmek , istihdam sağlamak , ekonomiye katkı sağlamak anlamında bir atılım mevcut değil.

Tabi muhtelif bazı ülkeler gayrimenkul işini ticari bir faaliyet gibi görmüyorlar. Geçen belgeselimsi bir video izlemiştim, adama miras olarak şato kalmış , adam karalar bağlamış dert yanıyordu, vergisi yüzünden.

Bir şekilde parası olup suya sabuna dokunmakla uğraşmayan , 30-40 tane daire alıp kiraya veren , her ay yeni projelerden de birer ikişer almaya devam eden bir kesim oluştu. Nihayetinde beton yığınıdır, ekonomi kötüye gittiğinde avm ler inşaatlar bizi kurtarmaz gibi geliyor.

halilcakir
03-11-2015, 16:12
Ülkede insanlar en iyi yatırımı 1+1 daire almak olarak görüyor. Haklılar da , adam 200 e alıyor ertesi sene 250 yazıyor. Arada kiradan faydalanıyor vs. Doğal olarak üretmek , istihdam sağlamak , ekonomiye katkı sağlamak anlamında bir atılım mevcut değil.

Tabi muhtelif bazı ülkeler gayrimenkul işini ticari bir faaliyet gibi görmüyorlar. Geçen belgeselimsi bir video izlemiştim, adama miras olarak şato kalmış , adam karalar bağlamış dert yanıyordu, vergisi yüzünden.

Bir şekilde parası olup suya sabuna dokunmakla uğraşmayan , 30-40 tane daire alıp kiraya veren , her ay yeni projelerden de birer ikişer almaya devam eden bir kesim oluştu. Nihayetinde beton yığınıdır, ekonomi kötüye gittiğinde avm ler inşaatlar bizi kurtarmaz gibi geliyor.

Doğru

Önceki postlarımda söylemiştim zarf arkası hesabı tabirini

Sonra bunu dile getirdi diye tayyiple papaz oluşunu falan babacanın

yani bu konuyu baştan sona takip eden arkadaşlar anlatmak istediklerimi az çok anlamıştır sanırım

memleket tabiki daha düzgün evlere konfora düzene kavuşsun

rüzgar esse yıkılan evler olmasın

ama bunlar insanlara iş vermez

iyi ekonomi hatta bence gerçekten büyüyen ekonomi istihdam artan ekonomidirki fed de en çok buna dikkat ediyor

istihdam artışı + maaş artışı

hani çindeki gibi köle stiline değil

vectra-tuner
03-11-2015, 16:16
Eskiden millet parasını faize yatırırdı o yüzden de ülkede üretim olmazdı... Şimdi bu iktidar döneminde de tarihi bir fırsat yakalmıştık o da paralar betona arabaya gitti... Gidin bi Güney kore'ye bakın, dün neydiler bugün ne oldular... Sadece Samsungun ihracatı Türkiye'nin toplam ihracatının 2 katı... Almanya'dan 4-5 sene önce Abimlere firma ziyarete Türkiye'ye geldi, Adamın ilk dediği bu ne böyle her yer X5 bu kadarı Almanya'da yok... İşte durum bu Şimdi bedel ödeme zamanı... ;)

yearone
03-11-2015, 20:31
EGEEN zirvelerde geziyor bi ara burada yazmıştım asuzu ile egeen bende o dönemden maaliyetle var , şu an zor bi soru bu alınır alınmaz bir şey diyemicem.

LOGO'yu kaçırdım iyi mi :D Hala vesteldeyim. Dencm 11,20 geçerse başka boyuta geçecek YTD

erhanarici18
03-11-2015, 20:35
LOGO'yu kaçırdım iyi mi :D Hala vesteldeyim. Dencm 11,20 geçerse başka boyuta geçecek YTD

dencm yükselmeye devam mı eder

yearone
03-11-2015, 20:41
11,20 de direnç var hemde destek noktası tabiki. 11,20 üstünde 3 kapanış yapmalı. Çanak hedefi 15 gibi ama buraya ne zaman gelir bilinmez. 5 sene önce 25lerden inmiş. Ytd

Ekrem_06
03-11-2015, 20:48
bugün canlı şahit oldum bence halk biraz panik durumunda
yakında nişanım var ben fırsat yakaladım diye düşünüp altın almaya koştum
millet deli gibi altın bozuyodu basit bi kuyumcu bile sabahtan öğlene kadar hiç bu kadar altın alışı yapmamıştık diyo
1-1.5 saat takıldım kuyumcuda 70-80 tane çeyrek bozdu :)

aynen benimde önümüzdeki ay nişanım var bugün kuyumcuya gittiğimde 3-4 kişi bozdurmaya girdi. Bende vazgeçtim belki bi umut az biraz daha düşer diye :D Alıcağım çok bir şey değil ama olsun :D

_muhaRRem
03-11-2015, 20:52
ozgyo ekranlardan eksik etmeyin ..

997TT
03-11-2015, 23:43

Egeen de bugun yıne hareket vardı,garıp sekılde...
Inanılmaz yukselıyor,2 defa bındım o trene. Her seferınde tavana geldı,hadı satım dedım.Sonra tekrar tekrar tavanlarda gezdı....
Yatas ve egser ıyımıs :)
Pekı genel trend yorumun nedır?

_muhaRRem
03-11-2015, 23:57
83500-84000 direnç kalıcı kırılırsa 90 a yolculuk başlar

Bir tutam garanti iyidir.

_muhaRRem
03-11-2015, 23:58
Egeen hareketi bilançonun ayak sesleri , ama risk neticede. Örnek klmsn

S.Özeren
04-11-2015, 00:10

Tekrar artar mı acaba ?

Yalnız değilmişim :) seçimden bu sonucu beklemedigim için tuttuk bizde , aralık sonu ocak başıni bekleyin diyorlar

suk3b3
04-11-2015, 00:45
önümüzdeki 7gun dolarin durumu ne olur ? Yurt dışından parça alacağım. 2.60 lra düşer mi Sizce ?

oKsEAt
04-11-2015, 07:11
Yalnız değilmişim :) seçimden bu sonucu beklemedigim için tuttuk bizde , aralık sonu ocak başıni bekleyin diyorlar

Araba bakınıyordum, seçimden sonra bozdururum da alırım artık derken arabayı buldum şimdi de altın dip.
Vardır bi hayır bekleyelim bakalım :D

vectra-tuner
04-11-2015, 08:55
Moody's: Türkiye en kırılgan ülkeler arasındaKredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin en kırılgan ülkeler arasında olduğunu kaydetti

Borsaya girmek isteyen , Dövizini altınını bozdurmak isteyen abiler iyice bir düşünsün.... Moodys's açıklaması bu

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1833256-moodys-turkiye-en-kirilgan-ulkeler-arasinda

Önümüzdeki dönemde yine siyasi tansiyon artıcak , Başkanlık sistemi vs. medyada bol bol tartışıldığını göreceğiz... Seni Başkan yaptırmayacağız diye Türk geçinen kekolardan oy olan Demirtaş Başkanlık sistemi tarşılır demeye başladı , yani Türkçe meali Kürdistan kurulsun sana destek verelim ... Hdp'ye oy verenlere müstehak :)

vectra-tuner
04-11-2015, 09:06
Açıklamanın tam metni ;

Moody’s tarafından yapılan sunumda Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalar geldi.

Açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

- Türkiye dış kırılganlıklara büyük ölçüde açık; cari açık yüksek, cari açığın finansmanı endişe kaynağı, döviz rezervleri yeterli değil.

- Türkiye'nin cari açığı daraldı ancak yüksek; düşük enerji fiyatları daralmayı destekliyor.

- Cari açığın finansmanı dış borç ve portföy yatırımlarına dayanıyor.

- Türkiye'nin döviz rezervleri finansman gereksinimiyle karşılaştırıldığında görece düşük.

- Toplam dış borçtaki artış devletten ziyade özel sektörden kaynaklanıyor.

- Türkiye'nin ekonomi politikaları sonuçsuz kalan (Haziran) seçimden dolayı gecikti, ancak kamu maliyesi yeterli.

- Fed'in para politikasını sıkılaştırması kura yapacağı etki ve artan riskten kaçınma üzerinden Türkiye ve diğer gelişen ülkelere yansıyabilir.

- Finans piyasalarındaki oynaklık karşısında en kırılgan gelişen ülke Türkiye, ancak Brezilya da tam olarak korunamıyor.

- Dış borç yaratan akımlara bağımlılık geçen yıllarda belirgin ölçüde azaldı, ancak beş gelişen ülke arasında en çok Türkiye bağımlı.

- Düşük döviz rezervi Türkiye'nin kırılganlıklarına dikkat çekiyor.

yearone
04-11-2015, 09:24
Endekste 83900 düşen trendi kırması halinde hedef 86600-91800

vectra-tuner
04-11-2015, 09:34
Herşey şu anda fed'e bağlı... İyi bir Tdi verisi ve sert bir mesaj verirse işler dolar lehine borsa aleyhine... Ama tersi durumda borsa kısa vadede yukarı gidebilir ama yinede dikkat. :)

yearone
04-11-2015, 09:38
Herşey şu anda fed'e bağlı... İyi bir Tdi verisi ve sert bir mesaj verirse işler dolar lehine borsa aleyhine... Ama tersi durumda borsa kısa vadede yukarı gidebilir ama yinede dikkat. :)

Kıramazsa 83000-79400 arası gap. Teknik her zaman çalışır, tekniği anca büyük haber bozar.. Dikkat her zaman :)

997TT
04-11-2015, 10:38
Satis gelsede biraz kagit alsak...

ACYV
04-11-2015, 10:54

Fed, Çin ve Avrupa çok önemli parametreler.

vectra-tuner
04-11-2015, 10:58
Satis gelsede biraz kagit alsak...

Az sabır, ama borsa bence çok tehlikeli. Fed'in sağı solu belli olmaz ... Parite Dolar lehine güçleniyor dolar endeksi güçleniyor borsa direniyor şu anda... Cuma günü belli olur yönü