Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..
TorqueTuning
14-11-2018, 08:59
Farkýnda mýsýnýz Recep 2 aydýr hiç konuþmuyor, hiç bir yere atar yapmýyor, sus pus! Alla alla...
günaydýn
kanalla birlikte seviye de güden güne düþüyor bugün 5,51 üzeri kapanýþý beklicez
macd günlükte hala pozitif
rsi da alým gösteriyor
alým için kanal üzerinde kapanýþ daha garanti olacaktýr
dün londrada swap ihalesi açýldý gelen para bugün piyasaya girecek br ihtimal onunla baskýlayabilirler
kanal üzeri kapanýþta foruma yazacaðým
verdiðim bilgiler teknik bilgilerdir yatýrým tavsiyesi deðildir.
parayý biste sokmak yerine dövizi düþürmeye kullandýlar anlaþýlan
43te bir direnç var bakalým ne olacak
parayý biste sokmak yerine dövizi düþürmeye kullandýlar anlaþýlan
43te bir direnç var bakalým ne olacak
herþey yýlsonu enflasyonu olabildiðince düþük yapmakta. memur maaþý yükselmesin derdinde bence
herþey yýlsonu enflasyonu olabildiðince düþük yapmakta. memur maaþý yükselmesin derdinde bence
sanmýyorum maaþlarýn yükselmemesi hükümetin iþine gelmez tüketim iyice düþer ki biz tüketerek büyüyen bir ülkeyiz
fiyatlarý dengelemek dýna tüm güçlerini kuru baskýlamaya ayýrýyorlar kur düþerse enflasyonda düþer mantýðýnda olabilirler
ama üretici güven endeksi çok zayýf haliyle kurun artacaðýna olan inanç yüksek o yüzden fiyatlarda bir deðiþiklik yok
kaldý ki kendileri bile kur artýþýndan dolayý yaptýklarý elektrik ve doðalgaz zamlarýný geri almýyorlar
gitgide 94 krizindeki hatalara dönüyoruz günü kurtarmak için yüksek faizle daha çok ve daha kýsa vadeli borçlanýyoruz
bunun yanýnda birde batmýþ sektörlere kamudan destek verme planlarý yapýyoruz
evet bu müdahelelerle kuru düþürdüler ama sevinmeli miyiz? hayýr
en azýndan nasýl yaptýklarýný bilenlerin sevineceði bir þey yok
bu hareketler sonucunda kur 2020de diyelim 8 lira olacaksa þimdi 9 lira olacak...
ama kuru 5.30a düþürdük dimi pardon
padiþahým çok yaþa !!!
TorqueTuning
14-11-2018, 10:44
Popülizm bizim gibi geri kalmýþ ülkelerde her dönem her siyasetçinin en güzel enstrümaný olmuþtur. Toplumlar çabuk unutur, bugünü kurtar gerisini salla, 2020'de kur 15 TL olsa ne yazar, Gönül Yazar(!) Recep ona da bir hikaye yazar, sorumlu bir baþkasý olur!!!
Gecen hafta da yazmýstým,bugun de tekrarlýyorum,petrolde ký sýyasý baský cok,asýrý hareketler var.
Yansýmalarýna dýkkat,teknýk falan dýnlemez.
Hedeflerýne dogru gýdýyorlar....
Beyler biraz acil. 23.5 net faiz oraný üzeri hangi bankalar veriyor þuan. Ben ziraat den 200 bin tl için 22.5, 1 milyon için 23.5 alýyorum. Daha fazlasýna geçmem gerekiyor
forum neden kapanýyor ya sýkýntýdan yine forzadan ban yicem millete sarmaya baþladým :D
exclusive
14-11-2018, 15:04
kredi faizleri düşer mi sizce var mı herhangi bir görüşü olan. spot kredi kullanmayı düşünüyorum beklemeli miyim veya ?
forum neden kapanýyor ya sýkýntýdan yine forzadan ban yicem millete sarmaya baþladým :D
Dolar alan çýksýn, kasma yapýyor :P :D
Beyler biraz acil. 23.5 net faiz oraný üzeri hangi bankalar veriyor þuan. Ben ziraat den 200 bin tl için 22.5, 1 milyon için 23.5 alýyorum. Daha fazlasýna geçmem gerekiyor
icbc 23,7 faiz veriyor. ikinci yazýþým sanýrým.
Odeabank ve halkbank a bakin derim.
ali_utku
15-11-2018, 07:01
Halkbank 150.000 TL ye 23.75 verdi geçen Cuma.
Aktifbank þuan 27.50 lerde oran veriyormuþ diye duymuþtum geçen hafta. Sanýrým bonoya verdiði oran bu.
Halkbank þuan 23 lerde oran veriyor. Geçtiðimiz günlerde ihtiyaç kredileri faiz oranlarý ufak bir miktar düþtü. 23 lerin üzerinde oran almak þuanda zor abi.
Ýstediðini bulamayabilirsin.
buraya trendleri koyalým önce
1i dar 1i geniþ açý
1 ;
http://i66.tinypic.com/nqa6wn.jpg
2 ;
http://i66.tinypic.com/2yoyfll.jpg
direncimi bugün 5.4850-5.49 seviyelerinde
gece bir daha denemiþ yine kýramamýþ
2 aydýr arada deniyor kýramýyor kýramadýkça aþaðý kýrýlýyor
alým için hemen 5.50leri gördüðünde deðil de 5.50 üzeri kapanýþlarý beklemek önemli
macd rsi günlükte hala alým noktasýndan ama 240 dakikalýk grafikte macd satýþ diyor o yüzden tutarsýzlýk var
aþaðýda 5.43 ve 5.37 destekleri var yukarý kýramazsa buralara dokunabiliriz
4 gündür açýlýþ kapanýþ farký 4 kuruþ 45-49 arasý hareket etmiþiz sürekli uzun süredir bu kaar stabil kalmamýþtý kur
en geç daralan üçgen bitince bir yöne karar vereceði düþüncesindeyim
o da haftaya salýya kadar mutlaka karar verir gibi duruyor
yazdýklarým sadece teknik bilgilerdir hiç bir temel bilgi içermiyor yatýrým tavsiyesi deðildir
ben olsam alým için paritenin karar vermesini beklerim
Aktifbank þuan 27.50 lerde oran veriyormuþ diye duymuþtum geçen hafta. Sanýrým bonoya verdiði oran bu.
Halkbank þuan 23 lerde oran veriyor. Geçtiðimiz günlerde ihtiyaç kredileri faiz oranlarý ufak bir miktar düþtü. 23 lerin üzerinde oran almak þuanda zor abi.
Ýstediðini bulamayabilirsin.
Evet NKolay Bono diye geçiyor. Ufak bi miktar parayý denemek için yatýrdým. Ýstediðiniz gibi alýp-satýp çekebiliyorsunuz. Vade günü beklemeye gerek yok. Para ile aralarda oynamak gerekecekse, çekip-yatýrma açýsýndan deðerlendirilebilir gibi duruyor. Tabi daha yüksek miktarlarda ne olur ne biter, kazancýnýz diðer yatýrým alternatiflerine göre iyi midir deðil midir, biþey diyemiyorum.
buraya trendleri koyalým önce
1i dar 1i geniþ açý
1 ;
http://i66.tinypic.com/nqa6wn.jpg
2 ;
http://i66.tinypic.com/2yoyfll.jpg
direncimi bugün 5.4850-5.49 seviyelerinde
gece bir daha denemiþ yine kýramamýþ
2 aydýr arada deniyor kýramýyor kýramadýkça aþaðý kýrýlýyor
alým için hemen 5.50leri gördüðünde deðil de 5.50 üzeri kapanýþlarý beklemek önemli
macd rsi günlükte hala alým noktasýndan ama 240 dakikalýk grafikte macd satýþ diyor o yüzden tutarsýzlýk var
aþaðýda 5.43 ve 5.37 destekleri var yukarý kýramazsa buralara dokunabiliriz
4 gündür açýlýþ kapanýþ farký 4 kuruþ 45-49 arasý hareket etmiþiz sürekli uzun süredir bu kaar stabil kalmamýþtý kur
yazdýklarým sadece teknik bilgilerdir hiç bir temel bilgi içermiyor yatýrým tavsiyesi deðildir
Hocam þu ilk grafikte alttaki doðru, dolar fiyatýnýn baþtan beri geliþine baya uyarak geliyor. Yani orasý "olmasý gereken yer" gibi deðerlendirilebilir mi, yoksa bunun yorumu tamamen farklý mýdýr?
Piyasanýn tepkýsý,petrolde ký baskýnýn acýga cýkýcak netýcesýyle ortaya cýkýcak.
Bu ýsýn sonunda suudlar yada ruslar ne olur,gorecegýz. Sonrasý sýyaset ve ekonomý sekýllenýcek.
Rebelh,buraya petrolun son 2 aylýk grafýgýný koyarmýsýn?
4.88 hiç belli olmuyor Nick valla çok yaratýcý olmuþ :D
Hocam þu ilk grafikte alttaki doðru, dolar fiyatýnýn baþtan beri geliþine baya uyarak geliyor. Yani orasý "olmasý gereken yer" gibi deðerlendirilebilir mi, yoksa bunun yorumu tamamen farklý mýdýr?
tam olarak öyle diyemeyiz çünkü o trendi kýrdýðý zaman baþka bir trend çizmek mümkün
ama tabi geniþ açýdan bakýnca insan "7 tepkisi olmasa zaten gýdým gýdým buralara gelecekmiþiz" diyor
ki 7 tepkisinde þahenkin 10 milyar usdyi bir anda dýþarý çýkardýðý söylentisi var bunun üstüne panikte gelince sert bir hareket oldu
aksi takdirde o gün olmasa yýl sonuna doðru mutlaka bir 7 hareketi bekliyordum ben bunu da daha önce yazmýþtým
TorqueTuning
15-11-2018, 09:22
Ferrari modeli o, 488 Pista!!! :D
Piyasanýn tepkýsý,petrolde ký baskýnýn acýga cýkýcak netýcesýyle ortaya cýkýcak.
Bu ýsýn sonunda suudlar yada ruslar ne olur,gorecegýz. Sonrasý sýyaset ve ekonomý sekýllenýcek.
Rebelh,buraya petrolun son 2 aylýk grafýgýný koyarmýsýn?
brent- yeþil ortalama 500 günlük neredeyse oraya dokunmuþ ciddi bir düþüþ var
http://i66.tinypic.com/2wh2kg1.jpg
tam olarak öyle diyemeyiz çünkü o trendi kýrdýðý zaman baþka bir trend çizmek mümkün
ama tabi geniþ açýdan bakýnca insan "7 tepkisi olmasa zaten gýdým gýdým buralara gelecekmiþiz" diyor
ki 7 tepkisinde þahenkin 10 milyar usdyi bir anda dýþarý çýkardýðý söylentisi var bunun üstüne panikte gelince sert bir hareket oldu
aksi takdirde o gün olmasa yýl sonuna doðru mutlaka bir 7 hareketi bekliyordum ben bunu da daha önce yazmýþtým
Eyvallah, tahmin ettiðim gibiymiþ :) Evet tam öyle gibi görünüyor :) Teþekkürler açýklama için.
Sadece siyaset,bakalim etkileri neleri tetikleyecek...
Arkadaþlar 4-5 banka ile görüþtüm, vadeler 1.5 hatta 2 puan gerilemiþ bu hafta. Þimdi buna kim karar veriyor??? Tüm bankalar birbirini nasýl takip ediyor bu hususta?? Demekki vadeler bir haftada 2 puan kadar geriliyorsa bizde millet yavaþ yavaþ ne pozisyonu alýr??? Tabiki DÖVÝZ
TorqueTuning
15-11-2018, 10:01
Bankalara da faizleri indirmeleri yönünde büyük baský var da ondan.
Shadow_Dancer
15-11-2018, 11:27
4.88 hiç belli olmuyor Nick valla çok yaratýcý olmuþ :D
Kaçlýk zimpara kullaniyor acaba ?
ozan gülle
15-11-2018, 13:39
Gecen hafta da yazmýstým,bugun de tekrarlýyorum,petrolde ký sýyasý baský cok,asýrý hareketler var.
Yansýmalarýna dýkkat,teknýk falan dýnlemez.
Hedeflerýne dogru gýdýyorlar....
Abi hedeflerine doðru gidiyorlar derken ne demek istediðini anlamayadým
blumenberg
15-11-2018, 13:54
bugun bankadan beni aradýlar, 3000 dolar yüzde 17 faizle 5 yýllýðýna , yüzde 34 faizle 10 yýllýðýna.. baya mantýklý geldi bana
bugun bankadan beni aradýlar, 3000 dolar yüzde 17 faizle 5 yýllýðýna , yüzde 34 faizle 10 yýllýðýna.. baya mantýklý geldi bana
yanlýþýnýz olmasýn?
ya da yanlýþ yazmýþ olmayasýnýz?
ya da yanlýþ anladýnýz?
mutlaka bir yanlýþ var ortada :D
VTec_king
15-11-2018, 14:31
25000 dolara 32 günlük 87 dolar veriyor þu anda yapýkredi
5.43 ve 5.37[/B] destekleri var yukarý kýramazsa buralara dokunabiliriz
son durum
http://i67.tinypic.com/11sp0tt.jpg
37ye de dokunduk
eðer kýrýlýrsa bu sefer fibo 5.30a denk geliyor daha önce de oradan bir döndü tekrar dönebilir
trader ne yapar? 5.37de alýr bir kaç kademe yukarýda verir
çok tutmaz elinde çünkü aþaðý doðru baský var kendini belli ediyor
VTec_king
15-11-2018, 14:53
iþsizlik artmýþ ,rezervlerimiz azalmýþ peki dolar neden düþüyor?
Dolar düþüyorda sterlin pranga baðlamýþ bileðine. Ne oluyor ya hu? nazar deðmesin aman aman. Sterlin almak isterdim þuan
4.88 baþýný gösterdi tutmayýn ümmettiiii
Bir miktar dolarý bozdurmam lazým. Bugün mü yarýn mý pazartesi mi kararsýz kaldým.
Babalar ne olmuþ bu Dolara böyle, Euro desen 5 liraya ramak kalmýþ az bir destek atýnda yükselsin biraz.. Tersoyuz anlaþýlan Babbalar..
rebelh Hocam sterlin ile ilgili yorumun nedir þuan ki kriz sebebiyle aþýrý bir düþüþ gösterdi sanki fýrsat doðuyor gibi ?
rebelh Hocam sterlin ile ilgili yorumun nedir þuan ki kriz sebebiyle aþýrý bir düþüþ gösterdi sanki fýrsat doðuyor gibi ?
sterlin brexitten dolayý
euro da italya büyçesi ve almanya ekonomisinin küçülmesinden dolayý bir darbe yedi
3 ana para birimine bakýnca en güçlüsü dolar
daha önce uzun vade beklentilerini yazmýþtým hepsi dolar karþýsýnda deðer kaybedecek
sterlin/tl ne olur diye soruyorsanýz dolar/tl ve sterlin/dolar ý ayrý ayrý incelemek lazým
ülkede her þeyin fiyatý dolar üzerinden belirleniyor biz döviz dediðimiz zaman ana para her zaman dolar olmuþtur
o yüzden ben euro/tl veya sterlin/tl grafiklerine bakmam
dolar/tlye bakar sonra onlarýn kendi aralarýndaki kotasyonlarýna göre sonuç çýkarmaya çalýþýrým
dolarýn dip noktasý burasý dersek sterlin/tlnin de dip noktasý burasý diyebiliriz ufak sapmalar olur
yatýrým için tercih edilecekse bir süre daha diðer para birimlerine karþý dolar tercih edilmeli
37ye de dokunduk
eðer kýrýlýrsa bu sefer fibo 5.30a denk geliyor daha önce de oradan bir döndü tekrar dönebilir
trader ne yapar? 5.37de alýr bir kaç kademe yukarýda verir
çok tutmaz elinde çünkü aþaðý doðru baský var kendini belli ediyor
37 kýrýlýnca 30a kadar indik
5.30 seviyesi teknik olarak 3.38den 7.20ye giden yükseliþ trendinin fibo %50 düzeltme noktasý
burasý güçlü kýrýlýrsa aþaðýda 4.85 var
ben pek ihtimal vermiyorum ama pozisyon açarken 4.85e göre zarar hesabý açýp ona göre açmakta fayda var
7lerden gelen düþüþ trendi çok güçlü çýktý 3 ayý aþkýn süredir kuru teknik olarak baskýlýyor
M U R A T
16-11-2018, 09:35
beyler dalga geçtiniz ne oldu 4.88 geliyor :)
altugkocer
16-11-2018, 09:43
:D :D
http://i64.tinypic.com/qyhlqp.jpg
Yani dalga geçmekte haklýlardý çünkü ''4.88 olmaz''dan ziyade ''Nasýl 4.88 olacak?'' dediler ama pala abi biþey demedi kýllattý da kýllattý. Mesela ben bu iþlerden anlamam haliyle de bu baþlýkta düzenli yazan ''BÜTÜN'' kullanýcýlarýn fikirleri benim için önemli ama kehanetleri nasýl kýstas alalým þimdi ?
yarýn çok acil bi ppk toplayýp faizi 24ten 40a çýkarýn dolar 1 ay içinde 4 liranýn altýna gelmezse bende bir þey bilmiyorum
sonra o faizi nasýl ödeyeceksiniz?
Geliyor gönlümün efendisi.
Asla kimsenin öngörüsü ile dalga geçmedim geçmem. Ben minumum 5.65-5.80 e gerilemesini bekliyordum. 6.50 lerde belirtiyorudm bunu. Bunun olmasý için reform gerekli diyordum, reform geldide. Seviye 5.70 e bile gerilediðinde benim beklentim bunun altýna düþmeyeceði yönündeydi çok hýzlý geldi dedim. Bu seviyenin bile altýna geriledi. Ancak 5.10 seviyesinin altýna düþmesi teknik olarak nerdeyse imkansýz. Bakýn teknik olarak, çok ciddi temel analiz bir spekulasyon çýkar onuda görürüz. Ancak þunu hedap etmek lazým artýk. Devletimiz çok çok güzel para biriktirdi yaptýðý aflar ve bedelliler üzerine özelleþtirmeler ile. Bu hazýrlýk boþa gitmeyecek velevki batan borcunu ödeyemeyecek çok þirket var. Sen bankalarda bunlarýn finansörü hatta garantörüsün. Dýþ borcun yarýsýda bizim þirketlere ait olduðuna göre bizi çok süper vir ralli Ocak ayý bekliyor
Pala siz çarpýlmayýn diye çok þey söyledi.,
1) Herkesin beklediði birþey asla gerçekleþmez , herkes Dolar 10 Lira 15 lira olucak diye beklerken özellikle.. Bu mantýkla Bill Gates hiç uðraþmadan koþup Türkiye'ye gelir ve Tl sat Dolar al þeklinde pozisyon açýp servetini 3-4 ayda misli misli katlar.. Yine 5 Tl'nin altýna indiðinde meþhur ünlü ekonomistler Dolar 3 tl'ye inermi demeye baþladýðýnda ve halk/lokal þirketler buna inandýðý anda o dolar yeni rekor kýrar..
Anlamadýðýnýz þey burasý Türkiye.. Türkiye spekülatif bir piyasa çünki burasý bir Çin veya G.Kore yada bir Almanya deðil... Yüksek getiri için yabancý fonlarýn / spekülatörlerin cirit attýðý bir yer..
Benim dayanaðým aþýrý yüksek faiz sonucu dövizin bir yere gitmeyeceði, Abd ile bir þekilde anlaþýlacaðý idi.. Ve bunun dýþýnda aþýrý yükselen Dövizin ithalatý durduracaðý dolayýsýyla Cari açýðýn düþeceði idi ki bunlarý burada yazalý aylar oluyor ancak siz dinlemediniz çünki siyasi nefretiniz aklýnýzý örttü bu sebeple bedelini ödüyorsunuz..
Türkiye doðru dürüst üretimi olan bir ülke deðil borçla lüx içinde yaþayan bir yapý ancak birþeyi atlýyorsunuz, Türkiye'ye gelen mültecinin haddi hesabý yok ve herhangi bir þekilde savaþtan kaçan, az parasý olup Avrupa'ya kaçmak isteyen, Uyuþturucu vs. gibi þeylerin ticaretinin yapýldýðý karma karýþýk bir ülke.. Ýstanbul'da tonla banka gibi çalýþan Döviz bürolarý var, bunlar Irak'tan Suriye'den þurdan buradan para transferi yapýyorlar ve hepsi kayýt dýþý.. Siz bunlarý hesap edemediniz
2) Dýþ borç çok fazla doðru ancak yenilendiði sürece siz tamamen batana kadar sorun olmaz., Risk ne idi Abd baskýsý ile tekrar borç alamayacaðýnýz ve alamadýðýnýz anda da eskisini ödeyemeyeceðiniz için temerrüde düþme riskiydi.. Böyle birþey olsaydý genel olarak o zaman Dolar 10 lira olurdu belki .. Belki diyorum o da bir ihtimal çünki Türkiye'de Borsa dahil,Taþýnmazlar vs. pekçoðu yabancý eline geçti yani onlar da az uz kaybetmedi aslýnda ve Dolar 10-15 lira olsa bu adamlar da çýkýþ yapamazdý...
Neyse olan oldu artýk., Önümüzdeki maçlara bakacaðýz
Reform ne yaptý allah askýna “1” tanesýný soylermýsým?
Yada 100 gunluk eylem planýndan hangýsý hayata gecýrýldý? Cýdden merak edýyorum.
Bu kadar yuksek faýz verýrsen,tabýký adam gelýr dovýzýný yatýrýr 6 dan,alýr faýzýný ustune býr de kur farkýyla 5 lerden dolara donup gýder.
Sonra içi bos adamlar 4.88 der. Cýdden bu kadar cahilmýyýz?
Dunyanýn hangý ulkesýnde dolara bu kadar faýz veren ulke var? Hýc ýcýnýz acýmýyor mu? Smýrulmek hosunuza mý godýyor yoksa gormuyormuyormusunuz?
Yuksek faýz ýle kuru dusur,mýllet sevýnsýn. Cýller yaptý bunu,sonuclarýný býlmeyen arastýrýp okusun...
Ulkeye dovýsý uretým,ýhracaat ve turýzm ýle sokmaz isek,halýmýz cok daha kotu olucak. Cebýmýzde ký parayý emýyor bu vampýrler,sýzde alkýslýyorsunuz. Nasýl býr doneme denk geldým arkadas... sonra neden kotu soz soyluyorsun dýyorlar,bunca aptallýgý nasýl anlatayým,býlemedým ký... Ýþþizlýk tavan,uretým yerlerde,enflasyon cýldýrmýs ama dolar dustu!
Yahu daha gecen sene bugun dolar kactý sevgýlý kardesým,sýzler neye sevýnýyorsunuz? Olmýyecegýz sýtmaya razý olduk...
Abi hala neden Siyasete baðlýyorsun seni bir türlü anlayamýyorum.,
Hükümet destekçisi deðilim., Sadece olan biteni söylüyorum sende ne güzel yazmýþsýn iþte..
Burasý bu saatten sonra düzelmez böyle geldi böyle gider... Yeni bir Atatürk gelirse belki bir ihtimal o da ufukta gözükmüyor..
Pala siz çarpýlmayýn diye çok þey söyledi.,
ahahahah , iyiydi. :D ;) ;) ;)
Pala-Vectra abimizin hakkýnýn ben yendiðini düþünüyorum her ne kadar DÖRTSEKSENSEKÝZ goygoyu yapsak ta.
Abi hala neden Siyasete baðlýyorsun seni bir türlü anlayamýyorum.,
Hükümet destekçisi deðilim., Sadece olan biteni söylüyorum sende ne güzel yazmýþsýn iþte..
Burasý bu saatten sonra düzelmez böyle geldi böyle gider... Yeni bir Atatürk gelirse belki bir ihtimal o da ufukta gözükmüyor..
Bana yazýmda “1” tane yanlýs yer goster vectra?
Sýyaset degýl mý ekonomýyý batýran?
Yazdýklarýna itirazým tek bir konuda var., Beni hükümet destekçisi gösterdiðin kýsýmlar.. Onun dýþýnda fikren zaten farklý birþey düþünmüyoruz
Ancak halkýn da suçu var, bu kadar Ötv'ye Kdv'ye cezaya düdüklenmeye raðmen , Porsche parasý ödeyip 1.6 Bmw 520i alana da müstehak üstelik yollar lüx araçtan geçilmiyor.. Herkes hak ettðini yaþýyor .. Benzin 7 lira ama 150 Km ile giderken arkadan habire selektör atýyor herkes anlamadým gitti :) Demekki benzin fiyatlarý hala düþük bu aziz millet için....
M U R A T
16-11-2018, 10:58
siyasete baðlamayalým neye baðlayalým ülke hangi sebepten bu halde sanata baðlayalým serdaç ortaç bu sene hit çýkartamadý ondandýr
Ülkenin durumu ortada... Baþkanlýk (Padiþahlýk) sistemini ben seçmedim halk seçti.. Ben halkýn da aslýnda seçtiðine inanmýyorum çünki orada da bir katakulli var... Ben her zaman her yerde yazýyorum " Ben Osmanlý torunu deðilim" çünki Osmanlý Türkleri sevmezdi sürekli hakaret ederdi sadece savaþ zamaný akýllarýna Türkler gelirdi... Benim atam M.Kemal Atatürk ...
Yani kýsaca AKP'li deðilim., Ancak Kemalist'de deðilim benim için iki tarafýn uçlarý da ayný ...
Siyasete kýzýp pozisyon alýnýrsa zararla ziyanla sonuçlanýr, elin ecnebisi Dolarý 7 tl'den çaktý yatýrdý nerdeyse %30 faize ve yarýn birgün de 5 tl altýndan Döviz toplayacak ve yine korku salacak .. Bu sefer yine bizim millet Dolar alýcak yukarýdan.. Bu hep böyle sürüp gidecek
Bak yukarýda yazdým herkes ektiðini biçiyor., Fýrýncý 1 Liradan ekmek satýyor ki kurtarmaz .. Ama hükümet diyorki satacaksýn çünki ekmek garibanýn yiyeceði ve enflasyonu bu þekilde düþürmeye çalýþýyor eminim Ekmek fýrýnlarýnýn birçoðu hükümet yandaþý idi ancak þimdi küfür ediyor.. Dediðim gibi ben birþeye öfkeliyim o da siyasi tercihin ne olursa olsun aklý baþýnda hiçkimse refahým artacak diye "KUL" olma sistemini kabul etmemeliydi , ettiysede iþte böyle sonuçlarýna katlanýr..
GokhanRS
16-11-2018, 11:14
Ülkenin durumu ortada... Baþkanlýk (Padiþahlýk) sistemini ben seçmedim halk seçti.. Ben halkýn da aslýnda seçtiðine inanmýyorum çünki orada da bir katakulli var... Ben her zaman her yerde yazýyorum " Ben Osmanlý torunu deðilim" çünki Osmanlý Türkleri sevmezdi sürekli hakaret ederdi sadece savaþ zamaný akýllarýna Türkler gelirdi... Benim atam M.Kemal Atatürk ...
Yani kýsaca AKP'li deðilim., Ancak Kemalist'de deðilim benim için iki tarafýn uçlarý da ayný ...
Siyasete kýzýp pozisyon alýnýrsa zararla ziyanla sonuçlanýr, elin ecnebisi Dolarý 7 tl'den çaktý yatýrdý nerdeyse %30 faize ve yarýn birgün de 5 tl altýndan Döviz toplayacak ve yine korku salacak .. Bu sefer yine bizim millet Dolar alýcak yukarýdan.. Bu hep böyle sürüp gidecek
Bak yukarýda yazdým herkes ektiðini biçiyor., Fýrýncý 1 Liradan ekmek satýyor ki kurtarmaz .. Ama hükümet diyorki satacaksýn çünki ekmek garibanýn yiyeceði ve enflasyonu bu þekilde düþürmeye çalýþýyor eminim Ekmek fýrýnlarýnýn birçoðu hükümet yandaþý idi ancak þimdi küfür ediyor.. Dediðim gibi ben birþeye öfkeliyim o da siyasi tercihin ne olursa olsun aklý baþýnda hiçkimse refahým artacak diye "KUL" olma sistemini kabul etmemeliydi , ettiysede iþte böyle sonuçlarýna katlanýr..
sen akplisin denilerek ban yemedin hatýrlatýrým. ban sebebin konuda vatan hainlerinin var olduðunu iddia edip sonra da kanýtlamaman idi. þuan yazdýðýn gibi aklý baþýnda þeyler yazmadýn o aralar. 4.88 dedin diye de banlanmadýn, 4.88 iddianýn da sebebi muhtemelen daþdaþ geçiyor olmandý diye düþündüm ben.
forumun adalet bekçisi evrenoz ün sana ban sebebinle ilgili yazdýðý post gayet açýk. ya vatan hainliði iddianý doðrularsýn yada baný yersin diye post atmýþtý.
Pala'nýn kullaným hakký bendeydi yönetimi göreve davet ediyorum yoksa avatarýmý polat yapar eskiye dönerim deliye dönersiniz
Tþk
Iskender Buyuk
Az idare ediver Mikail kardeþ., En uygun avatar bunu bulabildim.. Sen Yeþili kullan istersen :)
Yeþil için de yaþýyor ama yüzü deðiþmiþ olabilirler diyor Mikail bence kullanýlabilir.
488
Altýn ne durumda yaw? Hala 1200-1210 $ takýlýyor nedense?
Altýncýydýn sen......
Ben sený akp lý degýl,akp nýn yaptýklarý destekledýgýn ýcýn destekcý dedým.
Ký yazýmda ýtýraz edýcegýn 1 noktadedým ,oda yok,
Sýmdý hemfýkýrýz dýyorsun. Beným fýkýrlerým dogru demýyorum ama dogruyu da gormek gerek.
Anlýyordun belký o donem ýsýne gelmýyordu.
E de bakalým,beklentýn nedýr?
Ben bugun euro agýrlýk olmak uzere býraz daga dovýz aldým...
Þimdi konuya dönecek olursak benim fikrim sene sonuna kadar ne yapar ne ederler bu Dolarý yatay/aþaðý götürürler ki önümüzdeki ay Ecnebiler Noel/Paskalya ývýr zývýr tatillerinde olacaklarý için hacim düþer ve hali ile hacim düþünce kuru kontrol altýnda tutmak ve aþaðý indirmek çok daha kolay olur.. 31.12.2018 Kur kapanýþý çok önemli neden
Diyelimki 1 milyon aktifi olan bir þirketin 100 Bin usd borcu olsun , Dolar 7 lira olursa borcu 700 bin , Dolar 5 tl olursa borcu direk 500 bine düþmüþ olur (Kaðýt üzerinde) ve aradaki fark küçümsenemeyecek boyutta çünki yüzdesel olarak çok ciddi bir rakam.. Bankalarýn bilançolarýnýn düzgün olabilmesi için bunu yapacaklardýr..
2019'a gelince Mart ayýna kadar pozisyona gireceðiz biz çünki iþimiz ithalat ve o tarihten sonra malesef yine ayný sarmala gireceðini düþünüyoruz.. Her sene Mayýs ayýnda bir olay olur ve bu sefer Ýran'la ilgili birþeyler olabilir çünki Abd þeytaný bir ülkeye saldýrmadan önce ambargolar ile iyice bir hýrpalar direncini kýrar sonra saldýrýr.. Türkiye'yi þu anda tamamen kaybetmek istemiyorlar, burada bizimle ilgili ise Erol Mütercimler'i ciddiye alýn derim.. Onun Türkiye ile ilgili biraz kötü düþünceleri var..
Altýn ile ilgili olarak zaten çýkartma maliyeti 1150 Usd olan bir emtia ve 2019 senesinde artýk Fed'in yavaþlayacaðý zaman zaman geri adým atacaðý bir dönem olacak diye düþünüyorum bu sebeple benim gibi faize para yatýrmayan kiþiler için kesinlikle 1. Öncelik olmalý en azýndan benim için çünki Altýný elinde tutan Global krizde köþeyi döner.. Ýran , Abd Çin ticaret savaþý, Abd Ab gerginliði vs... Ab'de ordu kurmak istiyor dikkat edin , demekki onlarda bir takým riskleri görmeye baþladýlar..
Bu arada söylemeyi unuttum, Ýlla Döviz alýnacaksa EURO almak Dolar almaktan çok daha mantýklý.. Unutmayýn Euro'nun düþme sebeplerinden biriside biziz çünki bizde resmi olarak gözükmesekde Euro bölgesindeyiz., Bize birþey olursa ilk AB etkilenir o sebeple
Merkez bankasý beklenti anketini bugün açýkladý yýl sonu tahmini 5.99 dan 5.64 e düþürdü. Þunun þurasý 1.5 ay var. Ben bu ankete göre %5 kazanmak adýna dolar almazmýyým mesela ???
O Anketi Mb çalýþanlarý yapmýyor.. Mb belli kiþilere soruyor onlarda söylüyor.. Dolar 7 tl iken de 5'li rakamlar veriyorlardý çünki birisi çýkýp 10 Lira olucak dese Pala aha orda duruyor :D cesaret ister yani..
Bende biliyorum MB nin yapmadýðýný zaten adý anket olmaz ozaman. Peki bugüne kadar hep beklenti anketinin üzeri çýkmadýmý? Çýktý. Peki o halde bu arkadaþlar 5.10 derlerdi yada 5 derlerdi yaranmak adýna öyle deðilmi.
Mb soracaðý kiþilerde sokaktan geçen adam deðildir herhalde.
ekonomistlere soruyor ama o ekonomistlerde londrada swap ihalesinin kaç faizden açýlacaðýný ya da iþsizlik fonunun bankalara nasýl aktralacaðýný bilmiyor
veya ödemesi gelen borçlarýn sendikasyon kredilerinin yeni faiz oranlarýný
bir dönem yýl sonu beklenti anketi 6.60 civarýndaydý
çok ciddi bir gösterge deðil anlayacaðýnýz direk onu referans alamazsýnýz kimse kahin deðil
Bende biliyorum MB nin yapmadýðýný zaten adý anket olmaz ozaman. Peki bugüne kadar hep beklenti anketinin üzeri çýkmadýmý? Çýktý. Peki o halde bu arkadaþlar 5.10 derlerdi yada 5 derlerdi yaranmak adýna öyle deðilmi.
Mb'nin sorduðu kiþiler 10 Lira olacaðýný net bilse bile doðruyu söylemez kimse , cesaret edemez..
Mb'nin yýllardýr enflasyon hedefi %5 ... Hiçbir zaman tutmadý ancak bugüne kadar sorun olmadý çünki Dünyada düþük faiz dönemindeyken görmemezlikten gelindi ancak artýk durum öyle deðil.
Mb o zamanlarda %5 hedefin tutmayacaðýný biliyordu ama iþi hayal satmak onunda ne yapsýn ;)
Hedef gosterge degýldýr,cýddýye almayýn. Ne zaman tuttu ki.
Vectra,31 aralýk yorumuna katýlýyorum ama o zamana kadar en az 2 dalga hareketý okur.
Petrolu yýne dusurerek hukumetýn ekmegýne yag suruyorlar. Buda elýmýzý kuvvetlendýrýyor.
Ben son 2 ýslemý,buraya yazdýgým gýbý,euro agýrlýk yaptým.
Petrolu ýzleyýn,cok uzaga kalmaz,býr kac ay sonra ortalýk senlenýcek.
Suudlar sayesýnde býz rahatladýk,tayyýp ýstedýgýný aldý ama uretým sýfýr. Isler yýne donerse bu kez daha agýr darbe alýrýz...
Suan ký durumdan faydalanýn.
Altýn ýcýn 8 aydýr ne soyledýysem cýktý,vaktýne daha var...
O kisim sacma olmus, ingilizlerin bol parcala yonet imparatorlu gitsin ulus devlet olsun mantigiyla ortaligi karistirmasindan baska bisey degil. Zaten koyun gitsin butun Araplar da bizi sirtimizdan vurmustur, Kurtler soyledir bu boyledir, Osmanli Turk'lerden nefret eder vb vb. carpitmanin geregi yok, hepsi ingilizlerin guzel islemis icraatleridir. Su Turkiye'den oncesini bicak gibi kesmeyi birakin lutfen, Osmanli Turklerin imparatorlugudur, Turkiye'de Turklerin Cumhuriyeti'dir.
Osmanlý Türkleri sevmezdi ve sürekli aþaðýlar hakaret ederdi bu inkar edilemez bir gerçek.. Padiþah eþlerine/Devletin yönetim kadrolarýna da bakarsanýz zaten Osmanlý'nýn Türk olduðunu iddia etmek komedi.. Sizin mantýðýnýza göre Ecdad Hans/Roxana/Ivan felan demek gerek :D
Türkler Osmanlýyý (Atatürk suçlanarak) yýkmakla suçlanýyor özellikle mevcut iktidara ait abuk sabuk adamlar dillendiriyor bunu , halbuki Osmanlý yýkýlýrken Atatürk doðmamýþtý bile.. Osmanlý daðýldý gitti sonuç olarak ve yeniden kurmak gibi birþey olamaz çünki dünya deðiþiyor geliþiyor artýk imparatorluklar yok..
Tekrar edeyim ben Osmanlý torunu felan deðilim Türküm... Atam ise M.Kemal Atatürk görüþüm sað olmasýna raðmen bunu söylüyorum
Osmanlý Türkleri sevmezdi ve sürekli aþaðýlar hakaret ederdi bu inkar edilemez bir gerçek.. Padiþah eþlerine/Devletin yönetim kadrolarýna da bakarsanýz zaten Osmanlý'nýn Türk olduðunu iddia etmek komedi.. Sizin mantýðýnýza göre Ecdad Hans/Roxana/Ivan felan demek gerek :D
Türkler Osmanlýyý (Atatürk suçlanarak) yýkmakla suçlanýyor özellikle mevcut iktidara ait abuk sabuk adamlar dillendiriyor bunu , halbuki Osmanlý yýkýlýrken Atatürk doðmamýþtý bile.. Osmanlý daðýldý gitti sonuç olarak ve yeniden kurmak gibi birþey olamaz çünki dünya deðiþiyor geliþiyor artýk imparatorluklar yok..
Tekrar edeyim ben Osmanlý torunu felan deðilim Türküm... Atam ise M.Kemal Atatürk görüþüm sað olmasýna raðmen bunu söylüyorum
Oyle bir yazmissiniz ki sanki oradaymis ve birinci sahitmis gibi :) Osmanli assagilardi nefret ederdi diye, o gorus kisiden kisiye degisir, ben Turk olduklarini iddia etmedim Turklerin imparatorluguydu dedim. Turklerin Osmanliyi yiktigini suclayan bir kesim var ama zaten gucunu kaybetmis ve yikilmis ulus devlete donecek bir imparatorluk var ve sonunda maalesef ulus devlete donmus, Turklerin imparatorluguymus ki Turklerin ulus devleti olmus..Ceddinizi reddetmeniz komik..
Her okudugunuza inanmamanizi tavsiye ederim ya da saygi duyuyorum istediginizi dusunmekte ozgursunuz..
Býraz gercek tarýh okuyup,býlmek kýmseye zarar getýrmez.
Zaten padýsah ve kardeslerýnýn analarýna bakarsak Turkler ýle munasebetýný ýyýce anlamýs oluruz.
Zaten saray halkdan ve anadolu dan izole býcýmde yasýyordu. Ayrýca ordularýn basý ve askerlerýn cogu devsýrmeydý.
Istanbul dan ýngýlýzlere kacan padýsah da gordu bu Turk ler... Daha nice seyler var,neyse. Konuyu saptýrmayalým...
selam konu dýþýna çýkmayalým lütfen
Bu grafik Brezilya realine ait (1 Yıllık grafik)
https://i.hizliresim.com/5a91Nd.jpg (https://hizliresim.com/5a91Nd)
Grafiği iyi incelerseniz Mayıs ayında değer kaybetmiş Real ve bunun dışında 4 Real 1 Usd olduğu dönemlerde direk bizim etkimiz var adamlara.. Gelişen ülkeler aynı değerlendirildiği için bizdeki olan bir olay direk onları , onlarda olan bir olay ise direk bizi etkiliyor..
Ve daha sonra Tl kısmen istikrara kavuştukça onların parası değer kazanmaya başladı, tabi onlarda risk fazla olmadığı için fon yöneticileri ilk olarak oraya giriş yaptı ki bu Tl'nin de daha sonradan değer kazanacağı anlamına geliyordu çünki Real yeterince değer kazanınca sırada diğer paralar vardı .. Ancak bunlar geçici etkiler bunu hiç unutmamak gerek
Buda Usd tl (1 Yıllık grafik)
https://i.hizliresim.com/LlPWGa.jpg (https://hizliresim.com/LlPWGa)
Mayıs ayındaki sıçramaya dikkat edin.. Bu her sene olur tüm Dünyada sebebini çözemiyorum ama istisnasız her sene bir olay olur.. Demekki Mart veya öncesi pozisyona girip Mayıs gibi pik yaptığında çıkmak gerekiyor..
Buda 5 Yıllık Usd tl grafiği, buna bakınca zaten resim netleşiyor...
https://i.hizliresim.com/DYX0GZ.jpg (https://hizliresim.com/DYX0GZ)
Buda en geniş tarih aralığına ait Usd grafiği
https://i.hizliresim.com/MVY3Bk.jpg (https://hizliresim.com/MVY3Bk)
Bu grafiklere dikkatli bakarsanız zaten önümüzdeki dönemde ne olacağını kestirirsiniz rahat bir şekilde..
Şimdi basitçe temel analiz olarak bakıldığında yapılan 1) Faiz artırımı 2) Fırıncıya zararına ekmek sattırma 3) İhracatçıya yurt dışından yaptığı tahsilatı (Doları) zorla bozdurmak gibi önlemler , ancak buradaki sıkıntı yapılanların bir kısmının mala el koymadan pek bir farkı yok yani bir tarafı tamir etmeye çalışırken başka bir taraf yıkılıyor.. Böyle olunca dışarıdan ülkeye gerçek yatırımcı gelmeyeceği için sıkıntı daha da büyür ve uzun dönemde daha da zorlaşır iş..
Erol Mütercimler'i dikkate alın dememin sebebi şu an yaprak kımırdamıyor ve faiz beladır çünki aşırı yüksek faizler sonucu üretim durmuş vaziyette , hiç kimse ne konut alır ne otomobil alır nede başka bir harcama yapar.. Alım gücünün de düştüğü yerde işten çıkarmalar çığ gibi büyür ve "İŞSİZLİK EN TEHLİKELİSİDİR" çünki Allah korusun Erol Mütercimler'in tezini doğrular.. Diğer konu ise harcama kesildiği için Devlet vergi geliri toplayamıyor ve sürdürülebilir bir durum değil.. Ben eskiden temel analiz kasardım ama şu yazdıklarım problemin %5'i bile değil o sebeple artık düzelmeyeceğini düşünerek bende fazla kafa yormamaya başladım.. ))
Bu grafik Brezilya realine ait (1 Yýllýk grafik)
https://i.hizliresim.com/5a91Nd.jpg (https://hizliresim.com/5a91Nd)
Grafiði iyi incelerseniz Mayýs ayýnda deðer kaybetmiþ Real ve bunun dýþýnda 4 Real 1 Usd olduðu dönemlerde direk bizim etkimiz var adamlara.. Geliþen ülkeler ayný deðerlendirildiði için bizdeki olan bir olay direk onlarý , onlarda olan bir olay ise direk bizi etkiliyor..
Ve daha sonra Tl kýsmen istikrara kavuþtukça onlarýn parasý deðer kazanmaya baþladý, tabi onlarda risk fazla olmadýðý için fon yöneticileri ilk olarak oraya giriþ yaptý ki bu Tl'nin de daha sonradan deðer kazanacaðý anlamýna geliyordu çünki Real yeterince deðer kazanýnca sýrada diðer paralar vardý .. Ancak bunlar geçici etkiler bunu hiç unutmamak gerek
Buda Usd tl (1 Yýllýk grafik)
https://i.hizliresim.com/LlPWGa.jpg (https://hizliresim.com/LlPWGa)
Mayýs ayýndaki sýçramaya dikkat edin.. Bu her sene olur tüm Dünyada sebebini çözemiyorum ama istisnasýz her sene bir olay olur.. Demekki Mart veya öncesi pozisyona girip Mayýs gibi pik yaptýðýnda çýkmak gerekiyor..
Buda 5 Yýllýk Usd tl grafiði, buna bakýnca zaten resim netleþiyor...
https://i.hizliresim.com/DYX0GZ.jpg (https://hizliresim.com/DYX0GZ)
Buda en geniþ tarih aralýðýna ait Usd grafiði
https://i.hizliresim.com/MVY3Bk.jpg (https://hizliresim.com/MVY3Bk)
Bu grafiklere dikkatli bakarsanýz zaten önümüzdeki dönemde ne olacaðýný kestirirsiniz rahat bir þekilde..
Þimdi basitçe temel analiz olarak bakýldýðýnda yapýlan 1) Faiz artýrýmý 2) Fýrýncýya zararýna ekmek sattýrma 3) Ýhracatçýya yurt dýþýndan yaptýðý tahsilatý (Dolarý) zorla bozdurmak gibi önlemler , ancak buradaki sýkýntý yapýlanlarýn bir kýsmýnýn mala el koymadan pek bir farký yok yani bir tarafý tamir etmeye çalýþýrken baþka bir taraf yýkýlýyor.. Böyle olunca dýþarýdan ülkeye gerçek yatýrýmcý gelmeyeceði için sýkýntý daha da büyür ve uzun dönemde daha da zorlaþýr iþ..
Erol Mütercimler'i dikkate alýn dememin sebebi þu an yaprak kýmýrdamýyor ve faiz beladýr çünki aþýrý yüksek faizler sonucu üretim durmuþ vaziyette , hiç kimse ne konut alýr ne otomobil alýr nede baþka bir harcama yapar.. Alým gücünün de düþtüðü yerde iþten çýkarmalar çýð gibi büyür ve "ÝÞSÝZLÝK EN TEHLÝKELÝSÝDÝR" çünki Allah korusun Erol Mütercimler'in tezini doðrular.. Diðer konu ise harcama kesildiði için Devlet vergi geliri toplayamýyor ve sürdürülebilir bir durum deðil.. Ben eskiden temel analiz kasardým ama þu yazdýklarým problemin %5'i bile deðil o sebeple artýk düzelmeyeceðini düþünerek bende fazla kafa yormamaya baþladým.. ))
Eger sený dohru anlýyorsam subat gýbý alýma gec?
Yada dolarýn dususu býr sure devam...
Zaten sýcak para sayesýnde bu hale geldýk.
Ben yýl sonu resmý kapanýsa kadar 1-2 hareket beklýyorum.
Bayiler deli gibi araç satýyorlar þuan. Anlamak güç, ancak baya vadesi kýsa faiz oraný düþük hatta olmayan kendileri kredi daðýtýyorlar. Alým artýyor. Ýmar affý sayesinde de satýþlarda duyuyorumki tapu dairelerinde bir hareketlenme olmuþ. Bunlar suni yardýmlada olsa ekonomik verilere direkt etki ediyor
Eger sený dohru anlýyorsam subat gýbý alýma gec?
Yada dolarýn dususu býr sure devam...
Zaten sýcak para sayesýnde bu hale geldýk.
Ben yýl sonu resmý kapanýsa kadar 1-2 hareket beklýyorum.
Biz bu sene için yurt dýþýna sipariþ avanslarýný daha yeni verdik çünki kur ve faiz aþýrý yüksekti.. Faiz düþtü gibi gözüksede hala aþýrý yüksek o sebeple stok erittik... Mart öncesi Döviz borçlarýndan kurtulacaðýz kýsmetse.. Þu anda bizde izlemedeyiz ancak martý beklemeyebiliriz duruma göre , en geç Marta kadar kapamalarý yapacaðýz.. Ben 2. Dalganýn daha büyük olacaðýný düþünüyorum , hükümet mutlaka faizleri bir þekilde indirmeyi deneyecektir yoksa bu þekilde ülkenin yarýsý iþsiz kalýcak.
Biz bu sene için yurt dýþýna sipariþ avanslarýný daha yeni verdik çünki kur ve faiz aþýrý yüksekti.. Faiz düþtü gibi gözüksede hala aþýrý yüksek o sebeple stok erittik... Mart öncesi Döviz borçlarýndan kurtulacaðýz kýsmetse.. Þu anda bizde izlemedeyiz ancak martý beklemeyebiliriz duruma göre , en geç Marta kadar kapamalarý yapacaðýz.. Ben 2. Dalganýn daha büyük olacaðýný düþünüyorum , hükümet mutlaka faizleri bir þekilde indirmeyi deneyecektir yoksa bu þekilde ülkenin yarýsý iþsiz kalýcak.
abi biþey söyliycem yanlýþsam düzelt lütfen. Sen seçim sonrasý yaþanan 7.50 leri gördüðümüz süreçte bunun Amerika yüzünden olduðunu , Devletin yanýnda yer almamýz gerektiðini yazmamýþmýydýn? Hatta banlanmana kadar giden süreç böyle baþlamamýþmýydý?
Þimdi o zamanki mesajlarýnýn üstüne þu alýntýladýðým mesajda yazdýðýn 2. dalganýn sebebi yine böyle bir krizmi olacak yoksa sana olayý sadece Amerika krizine baðlamamak lazým o bahane olarak yaratýlan bir gündem ekonomik olarak hiçbirþeyi doðru yapmýyoruz hatta yýllardýr yanlýþ üstüne yanlýþ yapýyoruz diyen arkadaþlarýn yazdýðýnýn devamý olan bir dalgamý olacak?
7.50'ler görülmedi, piyasalar kapalý iken 7 lira üzerine çýkýldý ancak bunlar aslýnda gerçek rakamlar deðildi .. Hatýrlarsanýz bankalar makaslarý çok fazla açmýþtý ve oralardan zaten satýþ yapma imkanýnýz yoktu..
Abd Türkiye ekonomisini çok ciddi bozdu.. Aslýnda bozdu demek de doðru deðil fitilini ateþledi diyelim en iyisi çünki biz üreten deðil borçla yaþayan ve borcu ödemek için yeni borca ihtiyaç duyan garip bir ülkeyiz.. O zamanki problem Bankalarýn yeni sendikasyon kredisi alamayacaðý ve bu sebeple ödeme yapýlamayacaðý korkusu ile aþýrý yüksek faize raðmen yabancý fonlarýn çekilmesiydi.. Sonunda da pes ettirdiler bizi zaten ancak o arada çok yýkýlan þirket oldu ve etkileri de devam ediyor malesef..
Þöyle düþünün , Þirketinizin 1 milyon tl borcu var Bankalara ve revize tarihi geldiðinde banka size getir paramý 1 hafta içinde derse düzgün bir þirket iseniz dahi batarsýnýz.. Ama banka kredinizi yenilerse bir sorun olmaz.. Ancak 1 Milyon borca karþýlýk elinizde karþýlýk olarak sadece 500 bin tl malýnýz varsa durum farklý..
Sonuçta 500 Milyar Usd'ye yakýn bir borcu var ülkenin ve hala saatli bomba olarak orada duruyor., Yarýn Abd yine çýkar S400 der baþka birþey söyler Dejavu olur.. Kýsaca þu anda çözülen birþey yok sadece ötelenen bir durum var..
Benim söylemek istediðim þuki Abd ekonomiye alenen saldýrdý ve sonucunuda aldý., Ruslara da aynýsýný yaptý ve Ruble %30'dan fazla deðer kaybetti ve bir müddet sonra toparladý ki Ruslarýn gazý var kendi ürettiði silahý uçaðý nükleeri var..
Abd isterse þu an Tl'yi olmasý gereken deðerin üzerine de taþýyabilir, gider kredi derecelendirme kuruluþlarýna peþ peþe olumlu açýklamalar yaptýrýr ve hedef gösterir ve sonuç olarak bir bahar mevsimi gelir kýsa süreliðine de olsa..
Bakýn arkadaþlar, Investing uygulamasýný indirin telefonunuza.. Rusya'nýn kýrýmý ilhak ettiði zamana bakýn Rus rublesi ne hale gelmiþ.. Trump twitlerinin tarihine bakýn ve ayný tarihteki Tl grafiklerine bakýn Tl ne hale gelmiþ..
Ben kendimce görevimi yaptým ve Devletimin arkasýnda durdum, ülke ekonomisi kötü yönetildi diyen arkadaþlar ise bu topiðin açýldýðý seneler öncesinde yazdýðým ilk postlara bakabilirler ki seneler önce biz burada yeni yazýlanlarý taaa o zaman yazdýk.. O dönemde Hakotech-997 TT Murat abi vardý, Muharrem vardý vs. bir kýsým arkadaþlar ise yazmayý býraktý
Türk ekonomisi sýcak para ile döner.. Bunun içinde uyuþturucu/insan kaçakçýlýðý/normal kaçakçýlýk/Jeopolitik konumumuzdan dolayý dýþardan aldýðýmýz tavizler vs. þeklinde özetlenilebilir.. Þayet biz Türkiye'de deðilde dünyanýn önemsiz bir yerinde bu kafayla yaþýyor olsaydýk çoðumuz aç kalýrdýk.. Yaþadýðýmýz topraklar o kadar kýymetliki bu sebeple yattýðýmýz yerden bir þekilde Lüx içinde yaþayabiliyoruz ancak madalyonun diðer kýsmý bunun bedelini kimi zaman çok aðýr ödüyoruz ki özellikle de garibanlar kanýyla canýyla ödüyor..
https://youtu.be/M5PqdaAxDuU
Bakýn arkadaþlar, Investing uygulamasýný indirin telefonunuza.. Rusya'nýn kýrýmý ilhak ettiði zamana bakýn Rus rublesi ne hale gelmiþ.. Trump twitlerinin tarihine bakýn ve ayný tarihteki Tl grafiklerine bakýn Tl ne hale gelmiþ..
Ben kendimce görevimi yaptým ve Devletimin arkasýnda durdum, ülke ekonomisi kötü yönetildi diyen arkadaþlar ise bu topiðin açýldýðý seneler öncesinde yazdýðým ilk postlara bakabilirler ki seneler önce biz burada yeni yazýlanlarý taaa o zaman yazdýk.. O dönemde Hakotech-997 TT Murat abi vardý, Muharrem vardý vs. bir kýsým arkadaþlar ise yazmayý býraktý
Türk ekonomisi sýcak para ile döner.. Bunun içinde uyuþturucu/insan kaçakçýlýðý/normal kaçakçýlýk/Jeopolitik konumumuzdan dolayý dýþardan aldýðýmýz tavizler vs. þeklinde özetlenilebilir.. Þayet biz Türkiye'de deðilde dünyanýn önemsiz bir yerinde bu kafayla yaþýyor olsaydýk çoðumuz aç kalýrdýk.. Yaþadýðýmýz topraklar o kadar kýymetliki bu sebeple yattýðýmýz yerden bir þekilde Lüx içinde yaþayabiliyoruz ancak madalyonun diðer kýsmý bunun bedelini kimi zaman çok aðýr ödüyoruz ki özellikle de garibanlar kanýyla canýyla ödüyor..
Üyelik tarihinle konu açýlýþ tarihin örtüþmediðine göre
Yönetim tarafýndan üyeliðin ban yemiþ yeni üyelik açmýþsýnýz
Doðru mu dur ?
Konumuzla alakasýz ama merak ettim :)
Konumuza dönüyoruz
Þahsi fikrim
ABD ile papaz anlaþmasý þudur
-31 Marttan sonraya býrakýldý herþey.
Yerel seçimleride kayýpsýz atlatýrsa zaten
Abd oyunu diyip milleti kandýran bir hükümet olduklarý için
Olay kapanacak
Þuan ki olumlu hava aslýnda fýrtýna öncesi sessizlik bence
Ben bu ülkede en ufak iyi bir sinyal göremiyorum.
Daha Aralýk sonu özel sektör yabancý para cinsi kýsa vade kredi borçlarý ödemesi var.
Milletin BES de birikmiþ parasýný bozdurmasý bile
Yakýnda kopacak kýyamete alamettir.
488 Niki benim kolayca tespit edilebileceðim bir nik sanýrým.. Altýnda da Refah ülkesi yazýyor.. Bunlarýn hepsi Ýroni bu arada, bu kullanýcý adýný alýp kayýt oluþturalý sanýrým 1 ay oluyor ancak bir iki gün önce yönetim tarafýndan onaylandý.. Yazmam istenmeseydi onaylamazlardý sanýrým çünki Nik kolayca anlaþýlýyor...
Daha önce söyledim Devletimin yanýndayým, açýk konuþayým Abd'nin yapmýþ olduðu hareket kanýma dokundu belki de gaza geldim birazda, ben baþtan Abd ile anlaþýlacaðý düþünüyordum ama öyle olmadý.. Daha sonra baktým Cb ciddi ciddi dik duruyor, dedim ki helal olsun bu sefer sonuna kadar gidecek.. Papazýn serbest kalmasý ile birlikte moralim bozuldu haliyle aþaðýlanma hissi.. Þahsi fikrim sonuna kadar pes edilmemeliydi çünki zaten olan oldu.. Pekçok zaten zorda olan þirket o arada kur faiz dalgalanmasýna/kredilerin kesilmesine dayanamadý.. Ancak sana da söyleyeceðim bir iki þey var, düzgün bir adam deðilsin aðzýn bozuk sürekli küfürlü konuþuyorsun, kumarbaz bir adamsýn ve bana söz söyleyebilecek son kiþisin.
Bayiler deli gibi araç satýyorlar þuan. Anlamak güç, ancak baya vadesi kýsa faiz oraný düþük hatta olmayan kendileri kredi daðýtýyorlar. Alým artýyor. Ýmar affý sayesinde de satýþlarda duyuyorumki tapu dairelerinde bir hareketlenme olmuþ. Bunlar suni yardýmlada olsa ekonomik verilere direkt etki ediyor
Araç satýþlarý %70 civarý düþtü o sebeple hýzlý bir karar aldýlar ancak bu sefer Dolar hemen tepki verdi çünki araç satýþý artmasý demek yeni araç/yedek parça ithalatý anlamýna geldiði için Cari açýðý büyüteceðinden bu sefer Tl deðer kaybeder.. Artýk her iki ucu da kötü bu iþin.. 2019 Senesinde en büyük risk aþýrý yüksek iþsizlik olucak malesef.. Ýþsiz adam birþey alamaz,aldýðý borcunu ödeyemez ve ülke büyüyemez.. Ben yinede üzülüyorum çünki herkesin çoluðu çocuðu var tuvalet kaðýdý bile olmuþ 40-50 Lira..
Size ilave bilgi vereyim , ithalatta para ödemesi yapmadýysanýz gümrükte KKDF ödüyordunuz devlete %6.5... Son alýnan karar ile bu kalkmýþ durumda , yani devlet diyorki yurt dýþýndan veresiye alýn döviz çýkartmayýn.. Ýthalatçý arkadaþlarýn bilgisine !!!!!
488 Niki benim kolayca tespit edilebileceðim bir nik sanýrým.. Altýnda da Refah ülkesi yazýyor.. Bunlarýn hepsi Ýroni bu arada, bu kullanýcý adýný alýp kayýt oluþturalý sanýrým 1 ay oluyor ancak bir iki gün önce yönetim tarafýndan onaylandý.. Yazmam istenmeseydi onaylamazlardý sanýrým çünki Nik kolayca anlaþýlýyor...
Daha önce söyledim Devletimin yanýndayým, açýk konuþayým Abd'nin yapmýþ olduðu hareket kanýma dokundu belki de gaza geldim birazda, ben baþtan Abd ile anlaþýlacaðý düþünüyordum ama öyle olmadý.. Daha sonra baktým Cb ciddi ciddi dik duruyor, dedim ki helal olsun bu sefer sonuna kadar gidecek.. Papazýn serbest kalmasý ile birlikte moralim bozuldu haliyle aþaðýlanma hissi.. Þahsi fikrim sonuna kadar pes edilmemeliydi çünki zaten olan oldu.. Pekçok zaten zorda olan þirket o arada kur faiz dalgalanmasýna/kredilerin kesilmesine dayanamadý.. Ancak sana da söyleyeceðim bir iki þey var, düzgün bir adam deðilsin aðzýn bozuk sürekli küfürlü konuþuyorsun, kumarbaz bir adamsýn ve bana söz söyleyebilecek son kiþisin.
Üyelik onayý yapýlýrken istihbarat yapýlmýyor.
Üyeliði onaylayan kiþiler, forumdaki tüm konularý ve konulardaki geliþmeleri bilmiyor.
Üyeliði onaylayan kiþiler, forumdan atýlmýþ birinin yüzsüzce tekrar tekrar geri gelmeyeceðini varsayýyor.
Dolayýsýyla "yazmamam istenseydi onaylanmazdý" gibi bir durum yok.
Dur bakalým þimdilik, azýtýrsan yollarýz yine..
https://youtu.be/UcuxEX8k9Ns
IMF ====>> Loadinq..... %99
31 Mart Vaka-i Hayriye olur inþallah memleketim için.........
Buradaki tek problem herkes 30 Mart seçimlerinden sonra komple patlayacaðýný bilmesi.. Bizim bunu bildiðimizi fon yöneticileri biliyor.. Yani bizim ne düþündüðümüzü biliyorlar o sebeple Kur Mart öncesi gevþerse orada pozisyon alacaðýz ama söylediðim gibi mart son tarih bizim için.. Ama þunu yapabilirler seçim öncesi kuru yükseltip seçim sonrasý gevþetip tuzaka düþürebilirler.. Seçim sonrasý kur düþünce paniðe kapýlýp satanýn dövizini toplayýp tüyerler.. Bari bu sefer çarpýlmayalým.. Bu noktadan sonra Döviz almaktan çok Döviz satmak daha riskli.. Bunlarýn hepsi þahsi fikrim
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JZ8QhI0pz1A)
Papazýnbýrakýlmasý soylenen onlarca yalan tepký sonunda,akp li senýn gýbý dusunebýlme yetýsý olan secmen buyuk hayal kýrýklýgý yasadý.
Ama beným umýdým yýne yok cunku yýnede oylarýný verýrler...
Ilerýsý ýcýn yorum yapmak ýstemýyorum ama vectra,torumlarýnýn buyuk bolumune katýlýyorum. Insallah býr kez daha donmezsýn.,..
Demiroren Medya İcra Kurulu Başkanı Soysal: Almanya modeli gibi televizyonları izlemenin bir ucreti olmalı - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201811181036202069-demiroren-medya-icra-kurulu-baskan-soysal-televizyon/)
'Demiroren'e Doğan Medya icin Ziraat Bankası'ndan 2 yıl odemesiz 10 yıllık kredi' - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201804071032942244-demiroren-dogan-ziraat-iki-yil-odemesiz-on-yillik-kredi/)
TorqueTuning
19-11-2018, 10:53
Mahfi hocam yine nokta atýþ yapmýþ:
KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları: Faizler Nasıl Duşurulur? (http://www.mahfiegilmez.com/2018/11/faizler-nasl-dusurulur.html)
Ýthalata baðlý ekonomide faizler zor düþer., Sebebi ise ben bir ürünü ithal ederken sipariþ avansý veriyorum yurt dýþýna ve hali ile kredi kullanýyorum.. Parayý ödediðim zaman faiz iþlemeye baþlýyor malýn üretimi yolda geçen zaman ývýr zývýr kabaca 3 ay içerisinde mal elime ulaþtýðýnda bugünki þartlarda %7.5 malýn üstüne biniyor.. Malýn depoda kalýþ süresi, malý sattýktan sonra da kabaca 120-150 gün arasý vade yapýyoruz ne etti 7-8 ay .. 7 Ay ile %2.5 çarpsak = %17.5 ediyor .. Peki ben bu finansman maliyetini nasýl karþýlayacaðým tabiki ürünün üzerine ekleyerek.. Ýþte bu bir kýsýr döngü halini alýyor, herkes Dolar düþtü mal fiyatlarý düþmedi diyor ama burayý göz ardý ediyor..
2. si , Devlet o kadar çok kaynak emiyorki piyasada para bulunmuyor buda faizleri artýrýyor., Misal vereyim benim çocukluðumda vergi senede bir kere ödenirdi sonra habire birþey çýkarttýlar en son geçici vergi halini aldý.. Yani her 3 ayda bir vergi veriyorum .. Diyelim Ahmet'e 6 ay vadeli mal sattým ama bu iþlemi martýn son günü yaptým... Devlet ben daha paramý almadan 5 ay önce vergisini nakdi olarak alýyor.. Ben ne yapýyorum çek bir kredi öde vergiyi.. Her ay Kdv'yi nakdi olarak alýyor Devlet, hatta diyelim Devletten 100 bin tl KDV alacaðýnýz olsun o para orda aylarca devreder asla mahsup etmez.. Yeni ithalat yaparken isterse Devlette 1 milyon alacaðýnýz olsun yeni getirdiðiniz malýn KDV'sini yatýrýr öyle çekersiniz gümrükten malýnýzý.. Diyelim Devletten milyon tl KDV alacaðýnýz olsun ama bir yerde 5 tl borcunuz olsun o Devlet icraya verir sizi... Yani her yer çarpýk çurpuk
Faizlerin düþmesi için Devletin böylesine hunharca kaynak emmemesi gerek bunun için ise çalma çýrpma iþinin olmamasý gerek, yoksa dayýya emmiye akrabaya zararýna kredi daðýttýrýrlarsa bu þekilde faizler daha da azar..
Þimdi size önemli bir bilgi vereyim., 2019'da "Tl" deðer kaybedecek eyvallah .. Ama Dolar'da globalde deðer kaybedecek o sebeple Euro veya baþka para birimlerine arbitraj yapýlabilir þimdiden.. 997 TT Murat abide Euro alýyordu... )) Doðrusu bence Dolardan baþka para birimlerine yönelmek (Uzun vadeciler için Altýn en iyisi)
Goldman: Dolar 2019'da yavaşlayan ABD ile duşebilir - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/piyasalar/haber/2173810-goldman-dolar-2019-da-yavaslayan-abd-ile-dusebilir)
TorqueTuning
19-11-2018, 12:33
Dolar'ýn 2019'da hala güçlü duracaðýný düþünüyorum zira FED 2019'da 3 tane faiz artýþý öngörüyor, EU zone ise ancak 2019 son çeyreðinden sonra parasal sýkýþlaþmada adým atýp faizleri adým adým arttýrabilirim dedi. Bu durumda 2019 son çeyreðine kadar parite sanki USD lehine olacak gibi sonrasýnda ise EUR güçlenecektir.
individual
19-11-2018, 12:40
Daha öncede yazmýþtým.Seçim sonrasýna bakmak lazým.
Þu aralar 31 Aralýða kadar ötv indirim düzenlemesi sürecek. Bu döneme kadar zatewn þuan Gebzede Þekerpýnarda yada Bursa açýk alanlarda gördüðümüz araçlarýn stoðu eritilsin diye yapýldý. Eriyorda zaten çünkü Egea, Doblo vs kalmamamay baþlamýþ stokta. Þimdi Distr salak deðilse Yeni ithalat açarken zaten yýlýn planlamasýný yapýp sayý azaltmasýna gidecektir. Çok sattým yine stoklarý doldurayým yapmazlar eðer ötv de birdaha dahada iyileþtirme haberi olmayacaksa. Kýsacasý evet zor bir durum var ama marta kadar çok sýkýntý yaþamayýz, artýþ olsada þuan bu balonu frenleyebilecek kadar vakitleri var. Yalnýz millet bu defa da balonu önceden patlatýrlarsa "bakýn döviz uçtu yine bize verin söndürelim" diyemeyeceklerini biliyor
Dolar'ýn 2019'da hala güçlü duracaðýný düþünüyorum zira FED 2019'da 3 tane faiz artýþý öngörüyor, EU zone ise ancak 2019 son çeyreðinden sonra parasal sýkýþlaþmada adým atýp faizleri adým adým arttýrabilirim dedi. Bu durumda 2019 son çeyreðine kadar parite sanki USD lehine olacak gibi sonrasýnda ise EUR güçlenecektir.
Bakýn ;
1) Trump Suudlar ile anlaþarak Opeci de kullanarak Petrol fiyatlarýný yükseltti ; Yükselen petrol fiyatlarý sonucu
a) Pekçok ürünün hammmaddesi petrol olduðu için Fed'in de istediði enflasyon yükselmeye baþladý
b) Yüksek petrol fiyatlarý ile de piyasadan para çekilmiþ oldu.. Trump araplarýn elinden parayý zaten birþekilde alýyor ama silah satýyor ama ben seni koruyorum diyor git Abd tahviline yatýr!!
Þimdi ise Trump petrol fiyatlarýndan rahatsýzým diyor!!! Petrol fiyatýnýn düþmesi Euro bölgesi lehine geliþir bu önemli unutmayýn
Petrol fiyatlarýnýn düþmesi Abd enflasyonun düþmesine dolayýsý ile Fed'in faiz artýrýmý temposunun düþmesine sebebiyet verir bu da çok çok önemli.. Trump'un kafasýnda da Fed'in faiz artýþýný yavaþlatarak Dolar'a globalde deðer kaybettirme fikri var çünki güçlü Dolar ihracata engel!!! Bu sebeple ben olsam Döviz tutacaksam mutlaka Dolar karþýsýnda diðer paralarý da incelerim.. Aslýnda buraya Euro,Ýsviçre frangý gibi paralarýn da grafiði konulabilir..
Son olarak bir Fed baþkaný Aralýk 2018 Faiz artýþý hata olur dedi (Haber linkini bulamadým ama haberi gördüm eminim.!!)
Tl'yi bambaþka bir alemde düþünün, Dolarýn düþmesi Euro'nun çýkmasý aslýnda bizi çok baðlamýyor çünki biz ne ettiysek kendimiz yaptýk.. Yoksa Fed faiz artýþlarý Tl'yi çok hýrpalamadý emin olun.. Brezilya kaç kere faiz indirdi ve parasý yýllar önce 4.2 Real 1 Usd idi en son bu sene bizim sayemizde yine ayný deðer kaybýný yaþadý ve düzeldi þimdi ise 3.75 Real 1 Usd!!!
Bitcoin 5.000 usd altýný gördü!!! Hatýrlarsanýz bir ara Bitcoin furyasý vardý ve kimisi 30 bin usd olacak kimisi 100 bin usd olacak demeye baþladý!!! Bu haberler çýktýðý anda satýp kurtulmasý gerekiyordu bu illete bulaþanlarýn.. Spekülatörlerin her zaman deðiþmez taktiðidir bu.. Ne zaman Usd düþecek þeklinde haberler çoðalýrsa bilinki tuzaktýr.. Önce haberi yayarlar sonra gerçekten de düþmeye baþlar sonra bir anda piyasadan o kadar hýzlý toplarlarki..
Ben2 haftadýr euro alýyorum....
"TL ve bazı EM paraları riskten kacış algısıyla yuzde 20 gerileyebilir" - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2173996-tl-ve-bazi-em-paralari-riskten-kacis-algisiyla-yuzde-20-gerileyebilir)
Dolar faiz artırımlarında yavaşlama endişesiyle 1 haftanın duşuğunu gordu - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/piyasalar/haber/2173999-dolar-faiz-artirimlarinda-yavaslama-endisesiyle-1-haftanin-dusugunu-gordu)
Cimmeria
20-11-2018, 09:38
Bitcoin 5.000 usd altýný gördü!!! Hatýrlarsanýz bir ara Bitcoin furyasý vardý ve kimisi 30 bin usd olacak kimisi 100 bin usd olacak demeye baþladý!!! Bu haberler çýktýðý anda satýp kurtulmasý gerekiyordu bu illete bulaþanlarýn.. Spekülatörlerin her zaman deðiþmez taktiðidir bu.. Ne zaman Usd düþecek þeklinde haberler çoðalýrsa bilinki tuzaktýr.. Önce haberi yayarlar sonra gerçekten de düþmeye baþlar sonra bir anda piyasadan o kadar hýzlý toplarlarki..
20 bin dolara kadar çýktý btc, kafasý çalýþanlar 4-5 binken aldý 15-17 aralýðýnda sattý, hep söylüyorum yatýrým yapacaksanýz konu hakkýnda bilgi sahibi olmadan yatýrým yapmayýn, grafik okumayý bilenler için btcnin 20 bin dolarlarý bile görmesinin ne kadar zorlama olduðu çok açýktý, büyük sürpriz deðildi yani düþmesi aslýnda.
Bir yatýrým aracý neden illet olsun onu anlamadým :)
19.000 dolarda alan adam 18500 dolara stop loss koysaydý madem. usd de kalýrdý parasý ;) Bitcoin þuan var olan coin piyasasýndaki 2000 coinden biri. Sadece bitcoine girip beklenerek para kazanýlmaz zaten. Kazanýlmaz demek yanlýþ oldu, bunlar arasýndaki pariteleri deðerlendirerek para kazanýlýyor demek istedim
20 bin dolara kadar çýktý btc, kafasý çalýþanlar 4-5 binken aldý 15-17 aralýðýnda sattý, hep söylüyorum yatýrým yapacaksanýz konu hakkýnda bilgi sahibi olmadan yatýrým yapmayýn, grafik okumayý bilenler için btcnin 20 bin dolarlarý bile görmesinin ne kadar zorlama olduðu çok açýktý, büyük sürpriz deðildi yani düþmesi aslýnda.
Bir yatýrým aracý neden illet olsun onu anlamadým :)
Dolar alýrsýn,Altýn alýrsýn,Euro alýrsýn,Jpy alýrsýn ve zarar etsen bile batma riskin yok!!! Bitcoin kumar ve tuzak... Altýlý ganyandan da para kazanan çoook.. Ama her kumarbaz mutlaka eninde sonunda varýný yoðunu kaybeder
Bak sistem hiç deðiþmedi aradan yarým asýr geçmesine raðmen ..
https://www.youtube.com/watch?v=tJEg-SbIUr4
37 kýrýlýnca 30a kadar indik
5.30 seviyesi teknik olarak 3.38den 7.20ye giden yükseliþ trendinin fibo %50 düzeltme noktasý
5.30 u 3. kez denedik yine olmadý bundan sonra olmasý gerek düþen trend çizgisine yol almak olmalý
bugün 5.40tan geçiyor düþen trend
5.29 stopla bir miktar alým yapýlabilir
fibo 50 noktasý olduðunu yazmýþtým yukarýda
daha önceki yýllarda da kur düzeltme hareketini fibo 50 noktasýnda tamamlamýþ
ytd
tequila818
20-11-2018, 12:12
arkadaþlar uzun vadede Euro/Dolar paritesi için ne diyorsunuz? Euro'ya geçmek mantýklý olur mu parite yapýp?
arkadaþlar uzun vadede Euro/Dolar paritesi için ne diyorsunuz? Euro'ya geçmek mantýklý olur mu parite yapýp?
dinamikleri çok farklý
fedin faiz arttýrýmý var
brexit var
italyanýn uyuþmazlýðý var
ticaret savaþlarý var
var oðlu var..
karasýzsanýz 50/50 sepet yapýn kafanýz rahat olsun
ben þahsen 6 ay-1 yýllýk vadede dolarý bir týk önde görüyorum
Low-Rider
20-11-2018, 12:34
Bir ara bu konuda halkbank cezasý gelirse öyle olur böyle olur deniyordu, ne oldu o iþ ?
Bugün vadem bitti stopaj kesintisinin %5 olduðu son ay. 92 gün yapmayý planlýyorum ki þuan %23 üstü alamadým.
Ya da dovize mi geçsem 3 aylýk süreçte vadeden fazla getirisi olur mu? 5.35'ten dolar alsam minimum 5.70 görmesi lazým fazla getirmesi için. Al sat yapacak grafik okuyacak vaktim olmuyor.
tutar 250.000 üstü.
$ için seçimlere kadar bu seviyelerde mi gideriz tahmini olarak ? Bir þekilde heralde ne yapýp ne edip kuru baskýlýcaklar heralde, tek umudum yeni yýlla birlikte geçen yýlý baz alýrsam bir artýþ yaþanmasý tabi bu benim görüþüm.
Bu sene sonu kapanýþýna kadar iþleri zor deðil (Kuru baskýlama anlamýnda) .. 2019 için 3 ay vakit var ama Mart son tarih ... Risk görenler bu sene sonuna kadar Döviz pozisyonuna girebilir, cesareti olanlar veya benim gibi kredi ile döviz almak durumunda kalanlar finansman maliyetini hesaba katarak son tarih Mart seçim öncesi olmak üzere pozisyon alabilirler ki biz öyle yapacaðýz.. pimi çekilmiþ saatli bomba gibi bir durumumuz var hangimiz bilebiliriz ki kaçýncý saniyedeyiz..
GokhanRS
20-11-2018, 13:31
Bir ara bu konuda halkbank cezasý gelirse öyle olur böyle olur deniyordu, ne oldu o iþ ?
al papazý ver papazý oldu o iþ. kayda deðer bir ceza gelmeyecek yüksek ihtimalle.
Bu sene sonu kapanýþýna kadar iþleri zor deðil (Kuru baskýlama anlamýnda) .. 2019 için 3 ay vakit var ama Mart son tarih ... Risk görenler bu sene sonuna kadar Döviz pozisyonuna girebilir, cesareti olanlar veya benim gibi kredi ile döviz almak durumunda kalanlar finansman maliyetini hesaba katarak son tarih Mart seçim öncesi olmak üzere pozisyon alabilirler ki biz öyle yapacaðýz.. pimi çekilmiþ saatli bomba gibi bir durumumuz var hangimiz bilebiliriz ki kaçýncý saniyedeyiz..
Her türlü döviz diyoruz yani doðru mudur? Her türlü yüksek seviyede artacak seneye?
Döviz ama Dolar deðil sadece., Ben Dolarý iþim için mecburi alýyorum Dolar bir araç benim için... Euro'ya da mutlaka bakýn derim
Seneye bu seneyi arayacaðýmýz zaten bilinen bir gerçek.. Bu seferki kriz 1994-1996-2001 tarzý birþey deðil., O dönemlerde Kriz olur Dolar faiz uçar sonra bir düzeltme olur yolumuza devam ederdik., Bu sefer herkes borçlu olduðu için bizi krizden çýkarabilecek bir kaynak yok, yani çok uzun sürecek bir kriz.. Seneye Bankalar daha da sýkýntýya düþer çünki batan her iþletme,iþsiz kalan her kiþi birbirine sirayet edicek.. Bugüne kadar Kgf kredileri ile þu veya bu þekilde idare edildi ama artýk pek alan kalmadý.. Konut kredi faizleri nerdeyse aylýk %3 kim bu ortamda kredi çekip ev alacak? Faizi düþürmeye kalkarsan faiz ters tepki verip daha da yükselicek.. Bir önceki sefer faizi artýrarak faizin düþmesini saðladýlar bakýn bu iþler böyle malesef.. Hükümet bu sene olmasa bile mutlaka faiz indirimini deneyecektir önümüzdeki sene baþý.. ama ters tepme olasýlýðý %90 üzeri malesef, o sebeple kendinizi kurtarýn .. Yüksek faizde çözüm deðildir bu arada, pekçok þirketin batmasýnýn ana sebeplerinden birisi finansmanýn aþýrý pahalý ve ulaþýlamaz olmasý
coolvtec
20-11-2018, 14:57
Bugün vadem bitti stopaj kesintisinin %5 olduðu son ay. 92 gün yapmayý planlýyorum ki þuan %23 üstü alamadým.
Ya da dovize mi geçsem 3 aylýk süreçte vadeden fazla getirisi olur mu? 5.35'ten dolar alsam minimum 5.70 görmesi lazým fazla getirmesi için. Al sat yapacak grafik okuyacak vaktim olmuyor.
tutar 250.000 üstü.
parçalara bölmek en mantýklýsý. sepete olayý :) bir kýsmý vadeli kalaný dolar ve euro. hepsi mantýklý bence.
punto_multijet
20-11-2018, 15:00
tutar 250.000 üstü.
3 hafta önce bir kýsým 25den baglamýstým. bugun baska bir meblayý anca dediðiniz gibi 23
suanda bana göre en mantýklýsý 92 gun falan baðlamak cunku her gecen gun dusuyor. hatta piþmaným keþke diger mevduatýda hazýr 25 oraný almýsken 92 ile baðlasaydým
Hala tl faýzlerý mýss,vergý de yok.
Ben sepet de euro yu artýrýyorum. Dovýz alýmý ýcýn bakýt cok. Ama mutlaka 1 dalga gelýcek.
Altýn ýcýn aylardýr soyledýklerým hala gecerlý.
Hala tl faýzlerý mýss,vergý de yok.
Ben sepet de euro yu artýrýyorum. Dovýz alýmý ýcýn bakýt cok. Ama mutlaka 1 dalga gelýcek.
Altýn ýcýn aylardýr soyledýklerým hala gecerlý.
Altýný bekletelim mi bozalým mý üstad
Altýn býr sure e asagý 5 yukarý devam eder. Ben tl tarafýna bakmam,buyuk aldatmaca...
Konut kredilerinde dün sabah itibarý ile gevþeme oldu, henüz kamu bankalarýndan ses yok, seçim öncesi otomotivdeki gibi destek amacý ile konut sektörüne faiz indirimi gibi ilave destekler gelebilir
free-hifi
20-11-2018, 22:08
Hem insanlara konut almayi teþvik et hemde 10 senede 100 e 300 al
Mutlaka izleyin..
https://youtu.be/AcGxUOBRAF4
5.30 u 3. kez denedik yine olmadý bundan sonra olmasý gerek düþen trend çizgisine yol almak olmalý
bugün 5.40tan geçiyor düþen trend
5.29 stopla bir miktar alým yapýlabilir
fibo 50 noktasý olduðunu yazmýþtým yukarýda
daha önceki yýllarda da kur düzeltme hareketini fibo 50 noktasýnda tamamlamýþ
ytd
günyadýn
dün kapanýþta 5.40a attýlar hatta 5.44ten döndük
þu an 3850 seviyelerindeyiz bugün için düþen kanalýn dibindeyiz açýlýþta alým gelirse yukarý atarýz
5.55 üzerine çýkabilirse kur 5.30lar için 2li dip denilebilir
hedef olarak önce yukarýda 100 günlük ortalamayý aþmak isteyeceklerdir (5.68)
yukarýda 5.55-5.68
aþaðýda 5.30(5.29 stop)
uzun vade için güzel seviyeler ama her gün ekrana bakan adama göre deðil
Buaralar risklere odaklý gýdýyor,bu sevýyeler kucuk býr acýklamayla býle anlamsýz kalabýlýr.
Ýpin ýstunde ki cambaz mýsalý býr durumdayýz. Aman dýkkat.
VTec_king
21-11-2018, 11:41
Mutlaka izleyin..
valla içim karardý,bu ekonomist kapaðýndaki gibi kap kara bir 2019 olmaz inþallah, adamlar planlarýný 100 yýl önceden yapýyor ancak Atatürk gibi biri çýkarsa bozuluyor,2019 un senaryosu 1988 de yazýlmýþ bu nasýl planlama,video dan sonra ofisi iyice küçültme kararý aldým..
Bakýn mutlaka 2019'da birþeyler olacak Globalde'de ... Aklýnýza kazýyýn her sene Mayýs ayýnda birþeyler olur.. Ýllümünatimi dersiniz, Müslümünatimi dersiniz bilmem ama aklýnýza kazýyýn..
Fed/Kaskari: Fed faiz artırımlarına ara vermeli, resesyonu tetikleyebilir - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2174497-fedkaskari-fed-faiz-artirimlarina-ara-vermeli-resesyonu-tetikleyebilir)
Bence 2019 Altýnýn senesi olacak., O sebeple elinde Dolar olan bir miktarýný Altýna çevirebilir.. Dolarý olan Altýn almam ben diyen bir miktar Euro'ya geçebilir..
2019'da Globaldeki bir sýkýntýya Türkiye dayanamaz., 2008 Krizinde Türkiye bakirdi halk borçsuzdu .. Þimdi artýk herþey farklý borç gýrtlak bu kadar yüksek faize raðmen hala Döviz giriþi umulan kadar deðil malesef.. Ancak bu kadar savaþ vermiþken bu kuru bu sene ne yapar ne ederler tutarlar global kaynaklý bir olay olmadýkça...
Petrol fiyatlarýndaki düþüþ muhakkak bir süre sonra herþeyi deðiþtirecek, Abd borsalarýný yükselen petrol fiyatlarý ile ayakta tutuyorlardý þimdi petrol düþtükçe Abd borsalarý da düþüyor.. Kýsaca artýk yeni bir kriz gerek ve herþey sil baþtan... Bu bir döngü zaten
Türkiye iyi haberler ile Dolarý baský altýna aldý þu ana dek. Neydi bu haberler; Brunson salýnmasý, Amerikanýn bize ambargosunu kaldýrmasý, dünkü Putin ile olan show beraberlik anlaþmalarý vs vs vs. Peki ne kadar düþtü Dolar. Durup durup 5.30 altýan gerileyemiyor þuan. Bunu bir tek þimdi Ekim-Kasým ayý enflasyon deðerleri bir nebze düþeceði için, Tüketici endeksi iyi geleceði için, Cari açýk düþüyor haberi yapýldýðý için gerilemesi lazým... peki sizce o nekadar geriletecek?? Bence minumum 520 lere gelebiliyor artýk altta saðlam destek buldu bu seviye. Esas sonrasý; yani bakýn 2 aydýr spekulasyon olmuyor ülkede. Herkes le iyiyiz. Biz bukadar iyi habere uzun süre dayanamayýz :D illa birþeyler patlak verecek ve patlakla döviz yine yürüyecekj
tequila818
21-11-2018, 14:28
Türkiye iyi haberler ile Dolarý baský altýna aldý þu ana dek. Neydi bu haberler; Brunson salýnmasý, Amerikanýn bize ambargosunu kaldýrmasý, dünkü Putin ile olan show beraberlik anlaþmalarý vs vs vs. Peki ne kadar düþtü Dolar. Durup durup 5.30 altýan gerileyemiyor þuan. Bunu bir tek þimdi Ekim-Kasým ayý enflasyon deðerleri bir nebze düþeceði için, Tüketici endeksi iyi geleceði için, Cari açýk düþüyor haberi yapýldýðý için gerilemesi lazým... peki sizce o nekadar geriletecek?? Bence minumum 520 lere gelebiliyor artýk altta saðlam destek buldu bu seviye. Esas sonrasý; yani bakýn 2 aydýr spekulasyon olmuyor ülkede. Herkes le iyiyiz. Biz bukadar iyi habere uzun süre dayanamayýz :D illa birþeyler patlak verecek ve patlakla döviz yine yürüyecekj
Amerika ambargoyu kaldýrdý ve aramýz düzeldi ise, Amerika'dan ithal ürünlere gelen ek vergiler de kalksa keþke...
Amerika ambargoyu kaldýrdý ve aramýz düzeldi ise, Amerika'dan ithal ürünlere gelen ek vergiler de kalksa keþke...
Tüm samimiyetimle söylüyorum o vergiler aslýnda uygulanmadý bile. Bende farklý segment deki ürünlerim vergi numarasýna göre takýlacaðý için ithalatý býraktýðýmý yazmýþtým. Mecburiyetten çektiðim için ürünleri demoraj yememek adýna uygulanmadýðýný gördüm
tequila818
21-11-2018, 14:49
Uygulanmadý ise süper. Benim gördüðüm kadarýyla kuruyemiþ (kaju 130 TL oldu), kozmetik ürünler ve viski fiyatlarýna yansýttýlar.
TorqueTuning
21-11-2018, 15:33
Baklavalar 100 TL, hurma 100-120 TL. Badem 90-100 TL. Topyekün mücadeleye devam spor gazetesi!!!
günyadýn
dün kapanýþta 5.40a attýlar hatta 5.44ten döndük
þu an 3850 seviyelerindeyiz bugün için düþen kanalýn dibindeyiz açýlýþta alým gelirse yukarý atarýz
5.55 üzerine çýkabilirse kur 5.30lar için 2li dip denilebilir
hedef olarak önce yukarýda 100 günlük ortalamayý aþmak isteyeceklerdir (5.68)
yukarýda 5.55-5.68
aþaðýda 5.30(5.29 stop)
uzun vade için güzel seviyeler ama her gün ekrana bakan adama göre deðil
tekrar 30a iniyoruz bu 4. deneme olacak bu
her denemede kýrma ihtimali daha güçlü olur
29 stop olmak kaydýyla alýnabilir tepki için ama kýrarsa önce 5.27 sonra 5.10 var
hükümet krizle deðil krizin sonuçlarýyla mücadele etmeye çalýþýyor bunun sonuçlarýný hep beraber yaþayarak göreceðiz
ama bahara kadar yetiþtirilemeyecek kuru soðaný sýrf fiyatlarý düþürüp seçime kadar þirinlik yapmak için depolardan toplarsanýz ve üreticilere de "stokçu" muamelesi yaparsanýz kuru soðaný karaborsaya düþürürsünüz
bakanýn sevindiði dýþ ticaret fazlasý rekoru ise asýl aðlamamýz gereken nokta
ekonomi küçülüyor bunun en büyük göstergesi zaten bu ekonominin fazla vermesi
kuru baskýlamak için rezevler eritiliyor, yüksek faizli borçlanýlýyor, fonlar bankalara peþkeþ çekiliyor vs
inþaat sektöründe yeni yapý ruhsatý baþvurularý %75 düþmüþ bu da 2 milyon kiþinin istihdam edildiði sektörde 1 buçuk milyon dolaylý/dolaysýz iþsiz demek
3. çeyrekte olmasa bile son çeyrekte kesinlikle resesyon göreceðiz..
Tago;iyi haberlerden gerilemedi doviz. Ýyi gecinmek zorunda birakildik. Bu sayede fonlar girdi,belirli bir kazancida soz verdik. Adam 5.80-6.0 arasi girdi%9 dan dolar faizine koydu yada bono ya,simdi bonolar yukseldi yada faizler dustu,5.30 dan alip gidicek. Dolar bazinda %17 en kotu cebine koyucak,ya sonra?
Dogrudan yatirim girmiyor. Salak damat da cari acik þöyle rekor kiricak diye ovunuyor ama hiç bir koyunda,bakanim uretim durduðu icin bu haldeyiz,ara mamul yada hammadde getiremiyoruz bundan dolayi böyle demiyir(diyir da halki uyutmak bunlarin secimi)
Ne oldu da herkesle aramiz birden iyi oldu? Ne oldu da savas acmaya hazirlanan amerika ile kolkolayiz? Yada trump tower i yikmayi dusunurken ne olduda kardes olduk?
Bakin petrol ýsýtýlýyor, Suriye paylaþýldý,iran icin alt yapi hazirlaniyor.
Vay be kura bak 5.30u kýrýyor 5.28den dönüyor
5.42ye çýkýyor sabah 5.38 açýyor
Bistte de durum ayný
Tahta yapýcýlar iþi hükümete býraktýlar her þey ayarsýz
GokhanRS
22-11-2018, 11:46
Hayýr gel Türkiye ye gelirini burada istediðin kadar düþük göster. Býrak tutuklamayý, zarrab gibi yýlýn iþ adamý ödülünü alýrdýn. Salak la bu gavur Ceo lar :D
Mitsubishi ittifakýnda neler olacak?
Dünya devi Renault-Nissan-Mitsubishi'nin baþýnda olan Carlos Ghosn gelirinden 44.6 milyon dolar daha az gösterdiði için tutuklandý. Ghosn'un yaptýðý mali ihlaller yüzünden ittifakýn faaliyet gösterdiði Fransa ve Japonya baþta olmak üzere Rusya'da da durumlar karýþtý ve Asya borsalarýnda da sert düþüþlere sebep oldu!
ne stop patlattýlar ya
küçük yatýrýmcýnýn elinden mal düþmedikçe maymun edecekler piyasayý
evet bakalým düþme nereye kadar ve nekadar süre olacak
kurun bu hareketi bizle ilgili deðil o yüzden sýnýrlý kalýyor
merkelin brexit ile ilgili olumlu sözleri dolara satýþ euroya alýþ getirdi bizde usd/try de ondan etkilendi
rain man
22-11-2018, 12:44
Þu konuya girince kendini çok cahil hisseden bi ben miyim :)
Evet berkecan o konuda sana çok haksýz davrandý buse diyesim geliyor.
Þaka bi yana piyasa öyle b.k oldu ki..eldeki üç beþ kuruþ altýný bozup benim arabayý satýp yenisini alayým diyordum hazýr yuksekken. Gramý 280ý geçen altýn yüzde 30 35 düþtü, alacaðým arabalar üstüne 10 15 koydu, sýfýr fiyatlarý arttý cocuk dogdu bezin tanesi 1.5 tl'yi buldu.
Her þey yerinde dur diyor ama durdukça sabit de duramýyoruz.
Þu konuya girince kendini çok cahil hisseden bi ben miyim :)
Evet berkecan o konuda sana çok haksýz davrandý buse diyesim geliyor.
Þaka bi yana piyasa öyle b.k oldu ki..eldeki üç beþ kuruþ altýný bozup benim arabayý satýp yenisini alayým diyordum hazýr yuksekken. Gramý 280ý geçen altýn yüzde 30 35 düþtü, alacaðým arabalar üstüne 10 15 koydu, sýfýr fiyatlarý arttý cocuk dogdu bezin tanesi 1.5 tl'yi buldu.
Her þey yerinde dur diyor ama durdukça sabit de duramýyoruz.
migrosta minies diye bir bez var sadece migroslarda satýlýyor sanýrým tanesi 50kuruþa denk geliyor
biz denedik memnun kaldýk ki bizim çocuk 2 yaþýnda çok hareketli
mecbur alternatif arayýþýna giriyoruz yapacak bir þey yok
Maxiboost
22-11-2018, 13:25
migrosta minies diye bir bez var sadece migroslarda satýlýyor sanýrým tanesi 50kuruþa denk geliyor
biz denedik memnun kaldýk ki bizim çocuk 2 yaþýnda çok hareketli
mecbur alternatif arayýþýna giriyoruz yapacak bir þey yok
+1
Bizde gunduz kullandýk sýkýntý yok, dun aksam itibariyle gece testlerine basladik. Ontex uretiyor, canbebe diger markalarindan birisi. :D eski bezi de pahali aliyomussun cok ztn ilac gibi gelir minies
migrosta minies diye bir bez var sadece migroslarda satılıyor sanırım tanesi 50kuruşa denk geliyor
biz denedik memnun kaldık ki bizim çocuk 2 yaşında çok hareketli
mecbur alternatif arayışına giriyoruz yapacak bir şey yok
Evyap'in Evybaby bezi de cok guzel. prima premium care begenmeyen bebis evybabyden gayet memnun. fiyat olarak da primanin 3/1i diyebiliriz.
ama 2 ay oncesinde 18tl olan bez suan en uygun markette 27Tl.
piyasaya diyecek birseyim yok eyyorlamam bu kadar :D
Siz bebek bezi fiyatlarýna baka durun 4.88 Vectra abim G30 530i ile kadran kýrmaca oynuyor. :D
488
Ne adamsýn :D
Burada dedim daha önce banladýlar anasýný satayým... Kadranlarý beraber kýracaktýk halbuki.. ))
Ýstanbul'da bir abim var onla da sohbet ederiz ara sýra , o da dolar aldý keyfi yerindeydi... Birgün aradý 10 Lira olucak duydum Hsbc ona göre plan yapýyormuþ vs. vs. dedi... Dedim aðbi iþine karýþmak gibi olmasýn ama düþecek... Bu sefer haksýssýn sen dedi bende üstelemedim.. Geçen aradýðýnda kur 5.5'un az altýndayken 300 bin tl kardan zarar ettim dedi ... :D
G30 5.30'u ben Passat parasýna aldým bu arada.. (Ýlk çýktýðýnda 1.6'lar gelene kadar kampanya yapmýþlardý) Bugünkü paralarý vermem samimi olarak söyleyeyim
530 ilk geldýgýnde elde,520 den ucuza verdýler.
Sýmdý uctu...
Kur hala yerýnde,heyecan yapmayýn yahu....
Sýmdý uctu...
Sen koskoca petrolcü adamsýn bizler garban dolar peþinde koþan minik yatýrýmcý biz de 530 yok. :(
streetracer_nos
23-11-2018, 12:04
Sýmdý uctu...
Sen koskoca petrolcü adamsýn bizler garban dolar peþinde koþan minik yatýrýmcý biz de 530 yok. :(
Öyle bi yazmýþsýn ki bak beyim sana iki çift lafým var diye baþlýyasým geldi:DMurat abim affýna sýðýnarak :)
Bak beyim sana iki çift lafým var
Koskoca petrolcü adamsýn paran var pulun var herþeyin var
Binlerce kiþi çalýþýyor emrinde
Yakýþýr mý sana 5 serisi fýrsatý kovalamak
5 20 parasýna 5 30 alýp kadran kýrmak
Anlamýyormusun beyim bu çocuklar ötv den 2000cc cc üstüne çýkamýyor 1.6 hacimlerle yanlayamýyor
Ama ben boþa konuþuyorum
3000 cc altýna düþmemiþ birine hacimsizliði anlatýyorum...
Hükümetimiz yanlýþ yapýyor., 1.6 hacim altý ve ucuz arabalardan vergi indirimine gidiyor.. O araçlarý kullananlar zaten oylarýný sorgusuz sualsiz veriyor., Halbuki yap M3-M5-Ferrari-Porsche alana vergi indirimi, çek OTV KDV'yi sýfýra.. Böylelikle ne olur hem oy alýnamayan kesimin gönlü kazanýlýr hemde yarýn birgün Ecnebi ülkelerin Devlet baþkaný gelince bir bakar her yer Ferrari Porsche.. Garibanýn altýnda ise 520 - 530... Ýtibarý bir düþünün :)
Öyle deme, üstünden yeþil kart bile çýkabilir. )))
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nst9L8le9Ds)
Ýleri bir tarihte çekilmiþ o günün ve koþullarýna dayanýlarak asgari geçim üzerinden hesaplanmýþtýr
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Q0DtKe81zIc)
streetracer_nos
23-11-2018, 16:48
Önümüzdeki günlere yönelik bir videoda ben paylaþayým
https://www.youtube.com/watch?v=sWLiTQvfmYU
Mutlaka izleyin..
SEX ON THE BEACH :d
Ýstanbul BB adaylaðýndan bu ülkenin yönetiminin ben sen o biz siz onlar da olsa farkeden bir þey olup olmadýðýný anlarýz vakit gösterecek ...
CÝNALÝ LOADiNQ.... >>>99.9
Kým petrolcu kým yandaþ yalaka býlemem ama bu ulkede keriz ve cahil çok....
Kýmse heveslenmesin.
Kým petrolcu kým yandaþ yalaka býlemem ama bu ulkede keriz ve cahil çok....
Kýmse heveslenmesin.
Ampute oömuþ onlar :D
Sýktý artýk mütercim midir nedir,ya da bir baþkasý
anca bülbül gibi ötüyorlar baþka hiçbir þey yok. Halk ne yapsýn anasýný satayým,bekleyip öleceðiz iþte.
Sýktý artýk mütercim midir nedir,ya da bir baþkasý
anca bülbül gibi ötüyorlar baþka hiçbir þey yok. Halk ne yapsýn anasýný satayým,bekleyip öleceðiz iþte.
Ýç savaþ çýkarsa ilk bu herifi indirirler inþallah. Münasip bi yerine de kýna týkarlar, tam olur. Tamam biz de hayal dünyasýnda yaþamýyoruz. Durumun vahametinin farkýndayýz. Ama her fýrsatta felaket tellallýðý yapan Erol'a fena halde kuruluyorum. Öyle bir anlatýyor ki, iç savaþ çýksa zil takýp oynayacak utanmaz.
Tedbir alnýmaz ise kaçýnýlmaz son.,
Suriye iç savaþýnýn baþlangýç yerleri Suriye hükümetinin zulmünün en yoðun olduðu yerler.. Ne zaman patlak veriyor Suriye parasý deðer kaybediyor ekonomi bozuluyor ve açlýk baþlayýnca tüm þartlar oluþmuþ oluyor..
Normalde pekçok þeye hep birlikte katlanýyoruz ses çýkartmýyoruz., Çözüm süreci denilen pislikte benim gibi düþünen insanlar ezildi.. Türk bayraðýnýn dahi yasak olduðu bir dönemdi hatta kýrmýzý renk kaný çaðýrýþtýrýyor diye bayraký deðiþtmeye kalkan bile oldu.. Tc ibareleri söküldü vs. , Atatürk düþmanlýðý vs...
Þimdi ekonomi iyi iken birþekilde ezilsenizde sesiniz çýkmaz., Ancak Allah korusun iþinizi aþýnýzý kaybederseniz yukarýda saydýklarým size birer sebep olur.. Þu anda ülkenin en az %50'si kendisi dýþlanmýþ hissediyor .. Bu sebeple böyle adamlarý dinlemez ve tedbir almazlar ise bu adamýn öngörüleri adres teslim olur ki burada çok kiþi güldü ama pekçok öngörüsü gerçekleþti..
Hangimiz ülkemizin daðýlmasýný isterki , gibin Bursa'ya Samsun'a þuraya buraya mevcut iktidarýn kaleleri bile artýk Suriye'liler gibi meselelerden dolayý öfkeli.. Normal zamanda yolsuzluk haksýzlýk hýrsýzlýk saraylar belki göze batmaz bir kesimin ancak aç kalýnca herþey terse döner...
Erol Mütercimler'den benim anladýðým aslýnda eskiden beri bizlerin de burada yaptýðý analiz, "Mevcut hükümetin seçimlerde kaybetse dahi gitmeyeceði ve bu sebeple bazý olaylarýn gerçekleþeceði" öngörüsü..
Irak - Suriye - Libya- Ýran'da da yer yer olaylar oluyor ve Abd düðmeye bastý zaten... Bunlardan sonra sýradaki ülke Türkiye bu belli..
Önlemi alacak kiþiler bellidir,bizler þahýs olarak hiçbir þey yapamayýz;ancak seçimlerde katkýmýz olabilir ,seçimlere de katkýmýz ortada.
bizim de ömrümüz bugünleri yaþamaya meyilliymiþ yapacak bir þey yok. Keþke farklý bir coðrafyada doðup,büyüseydik sorunsuz bir ülke . Tüm duygularýmýzý sömürdüler,hiçbir þey hissetmiyorum bu konularda. Ýnsanoðlu hayata bir kere geliyor bir kere ölüyor. Huzurlu ve mutlu bir þekilde yaþayýp hayata gözleri yummak gerekiyor;ama bizler için çok huzurlu ve mutlu geçmiyor sonumuzda öyle olmayacak gibi.
Öteki tarafta bir sual þansýmýz olursa sadece bir soru soracaðým öyle bir þans verirlerse neden biz diyeceðim :)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6bxbhE8NdRY&t=7s)
Bu hukumet zaten sayýsýz kez tehdýt ýle basta kalmadý mý?
Koalýsyon kurmamak ýcýn,secým sayýlýrken turlu hýke,oy ýcýn bomba... daha nler...
https://www.timeturk.com/derya-can-yarin-dunya-rekoru-deneyecek/haber-996757
AhmetKadir
25-11-2018, 07:43
Hükümetimiz yanlýþ yapýyor., 1.6 hacim altý ve ucuz arabalardan vergi indirimine gidiyor.. O araçlarý kullananlar zaten oylarýný sorgusuz sualsiz veriyor., Halbuki yap M3-M5-Ferrari-Porsche alana vergi indirimi, çek OTV KDV'yi sýfýra.. Böylelikle ne olur hem oy alýnamayan kesimin gönlü kazanýlýr hemde yarýn birgün Ecnebi ülkelerin Devlet baþkaný gelince bir bakar her yer Ferrari Porsche.. Garibanýn altýnda ise 520 - 530... Ýtibarý bir düþünün :)
saydiginiz arabalara binecek zenginleri kendileri yarattilar zaten :)
Onlar da yuksek hacimli arabalari sirket üstüne vs bur yolunu bulup zaten odemiyordur vergisini:)
Derya Can, yarın dunya rekoru deneyecek (https://www.timeturk.com/derya-can-yarin-dunya-rekoru-deneyecek/haber-996757)
Konu ile ne alaka?
NTV canlý yayýn konu ile ne alaka?
ABD'de imalat sektoru PMI 3 ayın en duşuk seviyesine geriledi - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2175427-abd-de-imalat-sektoru-pmi-3-ayin-en-dusuk-seviyesine-geriledi)
Abd Dolarý artýk güçlü kalamaz.. Gerek petrol fiyatlarý, gerek Abd'nin de týpký Türkiye gibi sürekli cari açýk vermesi gibi , gerek Dolarýn sürekli kazanmasý vs. vs.. elinde Dolarý olanlar baþka para birimlerine elindekileri kaydýrmayý iyiden iyiye düþünmeliler.. Eldeki dolarýn 1/2'sini Altýna kaydýrmak da son derece mantýklý ..
Altýn hala býraz daha erken,pýsýrýlen seyler var,kokusu cýkýnca alýrlar.
Suan ruzgara gore kosarak oyalanmak gerek.
By CrAzY
26-11-2018, 10:33
Yok stop loss, kademe hiç biþey fark etmiyor hep zarar yazýyor. Seçime kadar nefes aldýrmayacaklar anlaþýldý.
individual
26-11-2018, 10:41
Yok stop loss, kademe hiç biþey fark etmiyor hep zarar yazýyor. Seçime kadar nefes aldýrmayacaklar anlaþýldý.
1-2 ay önce þöylemiþtim.Seçim maratonu baþladý.Mart seçimlerine kadar düþüþ devam edicek.Sonrasýna bakmak lazým.
YTD.
Bakýn 1 aydýr haldýr haldýr yazýyorum. Adamlar iþi kuralýna göre oynuyor ekonominin bile bugunu buldular diye. Bugün tüketici endeksi cevaplarý geldi. Hoop 4 kuruþ daha gevþedi. Bu sadece gevþemesine sebep olmayacak, kredi kuruluþlarýda bunu olumlu deðerlendirmek ZORUNDA bakýn. Bu ayýn enflasyon deðeride MECBUREN gerileyince al sana bir düþüm daha. Bize þimdi yükselme olabilmesi için saðlam bir spekulasyon lazým. Onuda bu hükümet izin vermez, MHP ile bile arayý düzeltir mesajlar veriyorlar. Herþey güllük gülistanlýk
free-hifi
26-11-2018, 10:46
mhp kankalýðýný ispat etti yine
ChuckBartowsKi
26-11-2018, 14:18
Cidden MHP gibi bir partiyi nasýl stepne yaptý akp helal olsun ne diyeyim...
Bahçeli ittifak dedi,alkýsladýlar...
Bahçeli ittifak yok,kurt yanlýz yurur dedi,alkýsladýlar...
Banceli yine ittifak dedý,alkýsladýlar...
Yýllarca mhp ye oy vermiþ býrý olarak lanet edýyorum 2 yýldýr!
free-hifi
26-11-2018, 17:27
Kurucunun oðlu da rte yalaký çýktý abi ne hayýr gelecek artýk o partýden bahcelinin boyun eðmesi normal
coolvtec
26-11-2018, 18:20
Trend yonünde deðil de ters yönde iþlem açýnca maalesef çok stop patlatýyor.
Bahçeli ittifak dedi,alkýsladýlar...
Bahçeli ittifak yok,kurt yanlýz yurur dedi,alkýsladýlar...
Banceli yine ittifak dedý,alkýsladýlar...
Yýllarca mhp ye oy vermiþ býrý olarak lanet edýyorum 2 yýldýr!
Abi sende Akp'li oluyorsun.. Bende bu söylediðini yaptým Mhp senin benim oyumu Akp'ye verdiðine göre bizde dolaylý olarak oy vermiþ olmuyormuyuz?
imprezaWRC
26-11-2018, 19:31
Otomobil ile itibar mý satýn alacaðýz ?
Bu yazdýklarýmdan burnumu anladýnýz cidden?
Abi sende Akp'li oluyorsun.. Bende bu söylediðini yaptým Mhp senin benim oyumu Akp'ye verdiðine göre bizde dolaylý olarak oy vermiþ olmuyormuyuz?
Ýyi partýye verdim....
Son seçimde bende Ýyi partiye verdim ama umduðumu bulamadým.. Hem Ýnce hem Akþener hayal kýrýklýðý benim için
streetracer_nos
26-11-2018, 23:19
Dolar cakildi ufaktan faizlerede dokunsalar artýk ..
Acun ve Þeymanýn boþanmasý dolarý etkiledi son 3 ayýn en düþüðünde.
Trend yonünde deðil de ters yönde iþlem açýnca maalesef çok stop patlatýyor.
trende göre iþlem açýnca da stop patlatýyorlar hocam
misal 20.11 deki 5.42 zirvesi
bana göre en mantýklýsý akþam eve eli boþ gitmek kar da zarar da cebe
Acun ve Þeymanýn boþanmasý dolarý etkiledi son 3 ayýn en düþüðünde.
þimdi bundan sonra Þeyma paralarý yurtdýþýnda gezip tozarak yiyemeyeceði için para Türkiye'de kaldý, dolar nasýl düþmesin, döviz nasýl etkilenmesin? :D
ChuckBartowsKi
27-11-2018, 15:02
Son seçimde bende Ýyi partiye verdim ama umduðumu bulamadým.. Hem Ýnce hem Akþener hayal kýrýklýðý benim için
Neden böyle düþünüyorsunuz merak ettiðim için soruyorum lütfen yanlýþ anlamayýn bir çok seçmenden buna yakýn cevaplar alýyorum 2 partide de görev alan ve faal destek veren birisi olarak merak ediyorum neden böyle düþünüyorsunuz
Ben þimdiye kadar böyle bir seçim görmedim... Ne bir itiraz ne sandýk baþýnda nöbet hiçbirþey yok!!! M.Ýnce birkaç gün sonra çýkýp " Çalmýþlarmýdýr evet çalmýþlardýr ama sonuç deðiþmez diyor!!!" Meral Akþener ortada yok yine...
2 Saat içinde sonuçlanan ilk seçim bu!!!
Ümit Özdað gibi adamlarý görmek isterdim açýkçasý., Benim anladýðým þu anda sahnede olanlarýn hepsi tamamen birbirinin aynýsý ... Tek dertleri var makam mevki para pul
Benim bildiðim böylesine önemli bir seçimde herkes parti genel merkezinde olur ve seçim sonuçlarýný oradan takip eder gidip de Swissotel'de bir iki kadeh parlatýrsan iþte böyle olur.. Sakýn yanlýþ anlaþýlmasýn içmesi beni zerre alakadar etmez ancak böyle bir gecede içerse kusura bakmasýn
Ben þimdiye kadar böyle bir seçim görmedim... Ne bir itiraz ne sandýk baþýnda nöbet hiçbirþey yok!!! M.Ýnce birkaç gün sonra çýkýp " Çalmýþlarmýdýr evet çalmýþlardýr ama sonuç deðiþmez diyor!!!" Meral Akþener ortada yok yine...
Ümit Özdað gibi adamlarý görmek isterdim açýkçasý., Benim anladýðým þu anda sahnede olanlarýn hepsi tamamen birbirinin aynýsý ... Tek dertleri var makam mevki para pul
Benim bildiðim böylesine önemli bir seçimde herkes parti genel merkezinde olur ve seçim sonuçlarýný oradan takip eder gidip de Swissotel'de bir iki kadeh parlatýrsan iþte böyle olur.. Sakýn yanlýþ anlaþýlmasýn içmesi beni zerre alakadar etmez ancak böyle bir gecede içerse kusura bakmasýn
Valla tek bülüðü yeten Eren Erdem idi onu da Silivri'ye aldýlar.
coolvtec
27-11-2018, 18:06
trende göre iþlem açýnca da stop patlatýyorlar hocam
misal 20.11 deki 5.42 zirvesi
bana göre en mantýklýsý akþam eve eli boþ gitmek kar da zarar da cebe
Benim bakýþ açýma göre 20.11.2018 tarihinde trend hala aþaðý idi. Dolayýsý ile bahsettiðin 5.42 zirvesi ALIM ise trend yönünde iþlem olmuyor. Bakýnýz þekil a ve c :)
O günün birebir benzeri bugün yazaþabilir mesela.
https://charts.mql5.com/19/756/usdtry-h4-yat-r-m-2.png
https://charts.mql5.com/19/756/usdtry-h4-yat-r-m-3.png
ChuckBartowsKi
27-11-2018, 18:31
Teþekkür ederim düþüncelerinizi yazdýðýnýz için konu siyaset içerikli olmadýðý için sadece merakýmdan sormuþtum haklý olduðunuz yerler var :)
Tek dertleri var makam mevki para pul
Bugun tekrar euro aldým.
Mýllýyetcýlerýn verebýlýcegý TEK parý,iyi partý dir...
Kendý partýsýne býle oy vermeyen býr partýye oy verýlýr mý?
Her secým býr umuttur,olmesýný beklemek hýc býr sey yapmamaktýr...
Bu ülkenin ekonomisinin caný anca Twitter : realDonaldTrump Sadece bir twittinin elinde onun için indi kalktý reis vs diye kendimizi kandýrmayalým verir China China diye Turkey Turkey derse sýkýntý su andaki yöneticilerin herhangi bir fonksiyonu yok yazýk bu topluma
Hasar 100 milyar doları gecti, 10 buyuk bankanın 8’i sıkıntıda | Ahval (https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/ekonomik-kriz/hasar-100-milyar-dolari-gecti-10-buyuk-bankanin-8i-sikintida?amp)
Hasar 100 milyar dolarý gecti, 10 buyuk bankanýn 8’i sýkýntýda | Ahval (https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/ekonomik-kriz/hasar-100-milyar-dolari-gecti-10-buyuk-bankanin-8i-sikintida?amp)
Kuzu tandýr bu paragraf'da yatýyor Türkiyemiz için
Geçtiðimiz aylarda alýnan bir kararla, döviz kurlarýndaki artýþýn þirketler ve dolayýsýyla onlara borç veren bankalarýn batýklarýný artýrmamasý için dövizli kredilerin cari fiyat yerine, alýþ kurundan muhasebeleþtirilmesine olanak tanýndý. Böylece piyasa fiyatlarýna göre krediden kaynaklý kur farký zararý þirketleri batýrmýþ olsa bile, kâðýt üzerinde bu batýk engellenmiþ oldu.
Ancak bu kesin bir çözüm deðil. Dövizli kredilerin ödeme vakti geldiðinde ortaya çýkan kur farký zararlarý bir þekilde þirketlere ve oradan da bankalarýn bilançosuna yansýyacak.
Ýyi de bu sadece bilançoyu makyajlar...
Eger makaleyi okuduysa ,bankalarin batik kredileri sermayesini asmis durumda....
Ekonomiyi takip etmek ciddi derecede psikolojimi bozdu.
Sirketime ve aileme zarar gelmemesi icin 40 yeri arastiriyorum. Yahu nasil bir doneme denk geldik arkadas,yuzumuz gulse acaba kotu birþey mi olucak diye psikopata bagladik....
Hakkimizda hayirlisi olsun ama bu karabasan dan kurtulalim artik....
Ekonomiyi takip etmek ciddi derecede psikolojimi bozdu.
Sirketime ve aileme zarar gelmemesi icin 40 yeri arastiriyorum. Yahu nasil bir doneme denk geldik arkadas,yuzumuz gulse acaba kotu birþey mi olucak diye psikopata bagladik....
Hakkimizda hayirlisi olsun ama bu karabasan dan kurtulalim artik....
Valla benim þirketim yok heralde sizin mal varlýðýnýzýn 50'de biri filan bir mal varlýðým vardýr ben de ayn ý psikolojideyim, o yüzden siz rahat olun.
Dolarzede arkadaþlar 2019'da kara bile geçicekler.. Bu sefer fýrsatý deðerlendirirsiniz umarým
12. Aydan sonra Tl deðer kaybetmeye devam eder çünki her olumlu geliþme fiyatlandý piyasa tabiri ile.. Enflasyon düþecek beklentisi, Abd ile iyimserlik vs. vs. + petrol fiyatlarý düþüþü + eski yazdýklarýmýz..
En kýsa sürede faiz indirimi deneyeceklerdir (Bu sene deðil) ... Faiz indiriminden sonra Tl stabil kalýrsa hemen birþey olmadý demeyin sizi öyle bir uyuturlarki bir gecede piyasa kapanýþýna doðru toplarlar Dolarlarý geri..
Benim bakýþ açýma göre 20.11.2018 tarihinde trend hala aþaðý idi. Dolayýsý ile bahsettiðin 5.42 zirvesi ALIM ise trend yönünde iþlem olmuyor. Bakýnýz þekil a ve c :)
O günün birebir benzeri bugün yazaþabilir mesela.
hocam günaydýn
veri saðlayýcýnýz ne bilmiyorum ama düþen trend bende sizin gibi görünmüyor
ki bir kaç defa test ettik bu trendi hem geniþ hem yakýn plan koyuyorum fotoyu
aramýzdaki fark nereden kaynaklanýyor anlamadým
geniþ
http://i65.tinypic.com/103h1c2.jpg
yakýn
http://i65.tinypic.com/28mibno.jpg
teknik olarak kura gelecek olursak bendeki ekrana göre düþüþ trendinin üzerinde günlük ve 4 saatlik kapanýþ mevcut
risk belirleyip uzun vade için alým yapýlabilir
uzun vade çünkü kur ne zaman yürüteceklerine büyükler karar verecek
volatilite çok düþtü kurda çok düþtü ama hala bankalardaki döviz mevduatlarý istenilen oranda azalmadý
muhtemelen kasým ve aralýk enflasyonunu - getirecekler bakan bu konuda sert ve emin konuþtu
yýl sonu enflasyonunu faizin altýnda göstermeye çalýþacaklar bunlar tl için olumlu haberler
ama açýklanacak 3. çeyrek büyümesinde karþýlaþýlacak olasi bir resesyon krizin resmileþmesi anlamýna gelir 10 aralýkta 3. çeyrek verileri açýklanacak
resesyon beklentisi fiyatlanmaya baþlanýlabilir
buradan alým yapacak olanlarýn stop seviyesi olmamalý
kur yapmasý gereken düzeltmeyi %50nin de üzerinde yaptý tabi bundan %24.50 faizin ciddi etkisi oldu
alýp 6 ay 1 sene vade de unutulacak seviyeler kýsa vadeli ödemesi olanlar için mantýklý olmayabilir
Üstadlar Sterlin hakkýnda düþünceniz nedir?Ýngiltere avrupa birliðinden çýkma kararýna raðmen krallýk yeni anlaþmalar yaptý.3 aylýk dilimde fikriniz nedir?
cdsler 383 seviyesinde kurdaki gevþemeyi risk priminde göremedik diyebiliriz
artýk iþsizlik fonunun yarýsý "kriz döneminde" hükümet tarafýndan kullanýlacak
resesyon resmi kriz ilaný kabul görüyor
bunun dýþýnda piyasada nakit yok merkez bankasý bankalarýn altyapý ve konut kredilerini mankul kýymet kabul olarak kaðýtlaþtýrýp teminat olarak kabul edebilecek
bu da bir nevi parasal geniþleme demek
coolvtec
28-11-2018, 08:30
hocam günaydýn
veri saðlayýcýnýz ne bilmiyorum ama düþen trend bende sizin gibi görünmüyor
ki bir kaç defa test ettik bu trendi hem geniþ hem yakýn plan koyuyorum fotoyu
aramýzdaki fark nereden kaynaklanýyor anlamadým
geniþ
http://i65.tinypic.com/103h1c2.jpg
yakýn
http://i65.tinypic.com/28mibno.jpg
teknik olarak kura gelecek olursak bendeki ekrana göre düþüþ trendinin üzerinde günlük ve 4 saatlik kapanýþ mevcut
volatilite çok düþtü kurda çok düþtü ama hala bankalardaki döviz mevduatlarý istenilen oranda azalmadý
muhtemelen kasým ve aralýk enflasyonunu - getirecekler bakan bu konuda sert ve emin konuþtu
yýl sonu enflasyonunu faizin altýnda göstermeye çalýþacaklar bunlar tl için olumlu haberler
ama açýklanacak 3. çeyrek büyümesinde karþýlaþýlacak olasi bir resesyon krizin resmileþmesi anlamýna gelir 10 aralýkta 3. çeyrek verileri açýklanacak
kur yapmasý gereken düzeltmeyi %50nin de üzerinde yaptý tabi bundan %24.50 faizin ciddi etkisi oldu
alýp 6 ay 1 sene vade de unutulacak seviyeler kýsa vadeli ödemesi olanlar için mantýklý olmayabilir
Veri saðlayýcým Metatader4. Mum gafikler büyük olasýlýkla kapanýþ açýlýþ saatleri farký oldu için farklý. Ama þunu söylemek isterim ki asýl fark bakýþ açýmýzda. Ben sizin grafikte de düþüþ trendi görüyorum. Hareketli ortalamalar ve dikey trend çizgileri yanýltýsý olabiliyor. 50 günlü EMA atýnca trend aþaðý, 21 günlük EMA atýnca aþaðý oluyor. Dikey trend çizgileri için de ayný þey geçerli. Yýllar içinde boþ grafiðe bakarak karar vermenin en iyi sonuç verdini gördüm. (en fazla yatak seviyeler, örneðin destek dirençleri, bir de 5,00 -5,50 gibi yuvarlak rakamlar.)
coolvtec
28-11-2018, 08:33
Veri saðlayýcým Metatader4. Mum gafikler büyük olasýlýkla kapanýþ açýlýþ saatleri farký oldu için farklý. Ama þunu söylemek isterim ki asýl fark bakýþ açýmýzda. Ben sizin grafikte de düþüþ trendi görüyorum. Hareketli ortalamalar ve dikey trend çizgileri yanýltýcý olabiliyor. 50 günlük EMA atýnca trend aþaðý, 21 günlük EMA atýnca yukarý oluyor. Dikey trend çizgileri için de ayný þey geçerli. Yýllar içinde boþ grafiðe bakarak karar vermenin en iyi sonuç verdiðini gördüm. (en fazla yatay seviyeler, örneðin destek dirençleri, bir de 5,00 -5,50 gibi yuvarlak rakamlar.)
Bir de yazabilsem :)
Veri saðlayýcým Metatader4. Mum gafikler büyük olasýlýkla kapanýþ açýlýþ saatleri farký oldu için farklý. Ama þunu söylemek isterim ki asýl fark bakýþ açýmýzda. Ben sizin grafikte de düþüþ trendi görüyorum. Hareketli ortalamalar ve dikey trend çizgileri yanýltýsý olabiliyor. 50 günlü EMA atýnca trend aþaðý, 21 günlük EMA atýnca aþaðý oluyor. Dikey trend çizgileri için de ayný þey geçerli. Yýllar içinde boþ grafiðe bakarak karar vermenin en iyi sonuç verdini gördüm. (en fazla yatak seviyeler, örneðin destek dirençleri, bir de 5,00 -5,50 gibi yuvarlak rakamlar.)
hocam bi kontrol edermisiniz metatrader da 11 aðustos zirvesi kaç görünüyor
bir kaç veri saðlayýcýda farklý deðerler vardý o ara konuþulmuþtu bu
nisan baþýnda iþ için italya ya gideceðim þimdiden biraz euro almalý mý yoksa yýlbaþýný da bekleyeyim mi?
coolvtec
28-11-2018, 09:21
hocam bi kontrol edermisiniz metatrader da 11 aðustos zirvesi kaç görünüyor
bir kaç veri saðlayýcýda farklý deðerler vardý o ara konuþulmuþtu bu
Ýþyatýrým: 5.43766
BlueSuisse: 5.43794
Ýþyatýrým: 5.43766
BlueSuisse: 5.43794
11 aðustos hocam :)
bende 7.22 yani tarihi zirveden bahsediyorum
mesela ücretsiz platformlarda 7.40 gösteren var
bir de grafiðime bakarsanýz sizinki ile benimkini farklý gösteren nedir
logaritmik olarak da baktým bende sonuç deðiþmiyor zaten deðiþmemesi de lazým
grafiði günlükten baz aldým biraz daha farklý sonuç çýkýyor
þimdilik alým için biraz daha bekleyebiliriz ben aldým gerçi hayýrlýsý :D
Ben euro aliyorum,tavsiye icin de ben olsam euro alirdim sepete. Zaten portfoy iyice dolarizasyon oldu.
coolvtec
28-11-2018, 17:55
11 aðustos hocam :)
bende 7.22 yani tarihi zirveden bahsediyorum
mesela ücretsiz platformlarda 7.40 gösteren var
bir de grafiðime bakarsanýz sizinki ile benimkini farklý gösteren nedir
logaritmik olarak da baktým bende sonuç deðiþmiyor zaten deðiþmemesi de lazým
Swiss: 7.06052
Ýþ: 7.10913
nisan baþýnda iþ için italya ya gideceðim þimdiden biraz euro almalý mý yoksa yýlbaþýný da bekleyeyim mi?
bozma ihtimali yoksa bu fiyatlardan almak mantýklý bence. ne olacaðý kestirilemiyor. aþaðý da yukarý da olabilir.
Dolarda hemen hemen diplerdeyiz þimdilik... Buralardan bir miktar biz kurumsal olarak giriþ yapacaðýz bugün veya yarýn...
488 Italia yalan oldu galiba abi? 512 Testarossa'ya mý yöneliyoruz?
488 Yalan olmadý ancak bu iþin altýn kuralý kademeli giriþtir., Þu anda eldeki dövizi satmak almaktan daha riskli... Ama bu demek deðildir ki 5 tl altýna inmeyecek.. Þahsi fikrim bir þekilde kýsa süreliðine de olsa orayý da görücek .. Tek sorun þuki Spekülatörler de benim sizin ne düþündüðünüzü biliyor ve ona göre 10 Kuruþ yukarýdan harekete baþlayabilir veya 15 kuruþ.. Bu sebeple ihtiyacý olan riske girmeden aç gözlülük yapmadan kademeli girip Döviz borcunu kapatabilir.
Birde ben Dolarý alýp yurt dýþýna yolluyorum., Döviz tutacaksam kesinlikle Dolar olmazdý bu... Euro þu anda çok daha ucuz bana göre..
Dolarda bu sene daha öncede söylediðim gibi çok bir hareket olmaz çünki artýk yavaþ yavaþ sene sonu moduna gireceði için piyasalar hacim düþmeye baþlar ve bilanço makyajý için Mb'nin eli güçlenir .. Ýlaveten Dolarýn gevþemesi tüketici güven endeksini artýrýyor ve mal fiyatlarýnda geri çekilmeye dolayýsýyla enflasyonda düþüþ olacaðý beklentisi oluþturuyor.!!! Ancak bu saydýklarýmýn artýk çoðu Dolar fiyatýnýn içinde çünki bunlarý öngören fonlar Dolarlarý çoktan sattý
$ ciddi dip yaptý, marta kadar bakalým daha ne kadar inecek. Ülkede pozitif anlamda hiç bir olumlu geliþme yok ama globalde düþüyor diye heralde bizde yancý olarak kaymaðýný yiyoruz.
6 üzerine Mart sonrasý gelme durumumuz ne kadar gerçekçi sizce?
Bir devrik cümle kurmuþum, Dolarýn düþüþü ayný zamanda mal fiyatlarýnda düþüþü hýzlandýrýyor dolayýsýyla enflasyonda düþüþ beklentisi oluyor diyecektim... ))
free-hifi
29-11-2018, 10:51
Bir devrik cümle kurmuþum, Dolarýn düþüþü ayný zamanda mal fiyatlarýnda düþüþü hýzlandýrýyor dolayýsýyla enflasyonda düþüþ beklentisi oluyor diyecektim... ))
Tedarikçileri min hiç biri indirim yapmadý mesela yakýt hariç nerde oldu bu indirimler
Akaryakýtta indirim olmayabilir ancak elinde stok bulunduran kiþiler hemen fiyat kýrmaya baþladý pekçok sektörde..
Fiyatlarý zaten suni olarak çok fazla artýrmýþtý Aziz Türk milleti.. :D Dolar 10 lira olucak 15 lira olucak diye diye stokçuluk yapmaya baþlamýþlardý.. Þimdi ise akýllý olan o dönem malýný yüksek fiyattan elden çýkartan þu anda ihya oldu.. Tamah eden ise eldekinden de oldu..
Tedarikçileri min hiç biri indirim yapmadý mesela yakýt hariç nerde oldu bu indirimler
Genelde bi grup zaten fiyatlarý çaktý, henüz kimse indirmedi gerçekten, herhalde yýl sonunu bulacak veya geçecek... 1 aydýr falan fiyatlar ayný, hani kur etkisiydi peki? Herkes þerefsizlik için kolluyor resmen ya :) Etkisi biraz gecikmeli gelir diyorlar gerçi ama bakalým, göreceðiz.
Bu arada kimisi öyle mal ki, ya da fýrsatçý ki diyeyim;
Ýsim vermeyeceðim, bi sektörde "þu þu þu vergi gelecek" diye bi dedikodu yaydýlar, daha AB uyumlarý çerçevesinde soruþturma yemiþti olay, tartýþýlýyordu yani, sonucu belli olmadan sektör cart diye %25 vergiyi fiyatlara ekledi.
Tesadüfen bi toplantýlarýna katýldým, "sektörün büyüðü" denebilecek insanlar "haaa öle mi, ya bizde her kafadan bi ses çýktý, 5 firma ile görüþtüm hepsi farklý þey söyledi" dedi, bizdeki uzman 1-2 arkadaþ konuyu açýkladý, henüz soruþturma devam ediyor, vergi yok, olmayacak da büyük ihtimalle AB'den gelenlerde falan dediler.
Birisi dedi ki "e bize bilmemne firmasý %25'i yaptýýýýýýýýý???" dedi. Büyüklerden biriymiþ.
Gülümsedi herkes.
Adamlar kendi aralarýnda bile birbirlerine geçirmek için fýrsat kolluyor, gelmemiþ vergiyi ekleyip satýyor adam :D
Bir haftadýr saðlýk problemleri vs yazamýyordum girmediðimden. Dolar ince ince 5.04 alt seviyesine ilerliyor gibi. Tüketici güven endeksleri dediðim gibi açýklanmýþ bu arada. Hemde ciddi artýþla açýklandý. Geldikmi kasým ayý enflasyon deðerine, emin oda pik þeklinde düþüþ ile açýklanacak. Düþtümü iyice dolar en alt olmasý gereken seviye 5.04 lere kadar?? baya yaklaþacak. Bize þimdi spekulasyon lazým artýk beyler
ahmetgurlek
29-11-2018, 12:55
Bir haftadýr saðlýk problemleri vs yazamýyordum girmediðimden. Dolar ince ince 5.04 alt seviyesine ilerliyor gibi. Tüketici güven endeksleri dediðim gibi açýklanmýþ bu arada. Hemde ciddi artýþla açýklandý. Geldikmi kasým ayý enflasyon deðerine, emin oda pik þeklinde düþüþ ile açýklanacak. Düþtümü iyice dolar en alt olmasý gereken seviye 5.04 lere kadar?? baya yaklaþacak. Bize þimdi spekulasyon lazým artýk beyler
geliyor, geliyoor, 4.88 geliyoooor...
Aralýkta mb nýn faiz indirimine zemin hazýrlanýyor bence.
Erol Mütercimler gibi yapayým ben de o zaman gerçi tam zýttý olacak ama;
"Bu ülke dolarýn 4.88 olduðunu görecek. Ne kadar dayanýr o seviyede bilemem ama 5dk lýðýna da olsa 4.88'i gösterecekler bu ülkeye!!!!"
Suanki vadelide en iyi banka hangisi ?
Suanki vadelide en iyi banka hangisi ?
Teb den 23.5 aldik bugun, genelde 22-23 civarinda bankalar.
selam konu dýþýna çýkmayalým lütfen
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KNWyq7pIPs0)
#kenetleninbaþkatürkiyeyok
Amerika dolarin degerini dusurmek icin elinden geleni yapiyor
Morgan Stanley de bugün FED’in açýklamalarýný destekleyerek, 2019 ve 2020’de dolarýn düþeceðini açýkladý. Yarýn’dan sonra yeni bir düþüþ dalgasý görebiliriz. Artýk Dolar’ýn 5 TL’nin altýna inme beklentileri daha kuvvetli. Çarþý karýþmaya devam edecek.
Dolarin inmesi bizle alakali degil velhasil.
Fena iþler olucak,hayirlisi
6.14'den aldýðým dolarý ne yapayým peki zararýn neresinden dönsem kar mantýðýyla bozsam mý? bozup faize ekleyeceðim.
Low-Rider
30-11-2018, 08:03
Amerika dolarin degerini dusurmek icin elinden geleni yapiyor
Morgan Stanley de bugün FED’in açýklamalarýný destekleyerek, 2019 ve 2020’de dolarýn düþeceðini açýkladý. Yarýn’dan sonra yeni bir düþüþ dalgasý görebiliriz. Artýk Dolar’ýn 5 TL’nin altýna inme beklentileri daha kuvvetli. Çarþý karýþmaya devam edecek.
Dolarin inmesi bizle alakali degil velhasil.
Fena iþler olucak,hayirlisi
Sebebi ne peki dolarýn deðerini düþürmek istemesinin ?
Sebebi ne peki dolarýn deðerini düþürmek istemesinin ?
dolar güçlenirse abd menþeili ürünlerin fiyatý artar talep azalýr ekonomi küçülür
Amac dis ticaret uzun zamandýr. Merkez bankasida vatandasi dusunuyor,trumph bambaþka þeyleri...
rebeloghy
30-11-2018, 12:03
6.14'den aldýðým dolarý ne yapayým peki zararýn neresinden dönsem kar mantýðýyla bozsam mý? bozup faize ekleyeceðim.
+1 de 6.10 dan almýþ olup 4-5 ay daha bekleyebilecek durumdakine tavsiyeniz nedir ?
+1 de 6.10 dan almýþ olup 4-5 ay daha bekleyebilecek durumdakine tavsiyeniz nedir ?
6,02'de de ben oturuyorum ve hiç kýpýrdamaya niyetim yok :)
Süper acil bir ihtiyaç yoksa beklemek en mantýklý çözüm olarak geliyor bana
6,1'dan da ben bekliyorum aciliyetim yok ama þuan ki duruma göre zararsýz çýkmak zor gibi sanki
6,1'dan da ben bekliyorum aciliyetim yok ama þuan ki duruma göre zararsýz çýkmak zor gibi sanki
Süre biraz uzun olacak ama sabreden derviþ baþka çaresi yok :)
2.5 milyar dolarlık ‘otopark’ nefesi! - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/2-5-milyar-dolarlik-otopark-nefesi-41035925)
Ticaret Bakanlýðý, hem otomotiv sektörünü hem de ekonomiyi rahatlatacak karar aldý. Bakanlýk gümrüklerde bekleyen ve 31 Aralýk’a kadar çekilmesi zorunlu olan yaklaþýk 2.5 milyar dolar deðerindeki otomobilin ithalatý için istenen ek süreyi verdi. Düzenlemeye göre bu otomobiller 30 Haziran’a kadar çekilebilecek. Bu sayede yýl sonunda cari açýk ve döviz talebi patlamayacak.
6.43 ten alan var ben gibi, onlarý düþünüp rahatlayýn bence :)
Þaka bir yana ihtiyacýnýz yoksa dursun kenarda bende o sebeple almýþtým bir miktar inþallah zor duruma düþüpte bozmak zorunda kalmam :)
Bugün þirket için alým yaptýk...
Dolarýn düþmesini saðlayan ana etken AÞIRI YÜKSEK FAÝZLER !!! Ve þu anda piyasada yaprak kýmýldamýyor.. Þimdi iþi terse çevirecek olan Faizlerin düþürülmesi olacak ki konuluþmaya baþlandýðý anda Tl deðer kaybetmeye baþlar..
Þu anda ihracatçýda zor durumda çünki kurun ani fýrlamasý ne kadar zarar veriyorsa hýzlý geri çekilmeler de o þekilde zarar veriyor.. Kýsaca faiz indirimini bekleyin mutlaka yapacaklardýr ve yapmakta zorundalar bu þekilde 2019'da ülkenin yarýsý iþsiz kalýr ve isyan çýkar
M_PROJECT
30-11-2018, 15:43
Bugün þirket için alým yaptýk...
Dolarýn düþmesini saðlayan ana etken AÞIRI YÜKSEK FAÝZLER !!! Ve þu anda piyasada yaprak kýmýldamýyor.. Þimdi iþi terse çevirecek olan Faizlerin düþürülmesi olacak ki konuluþmaya baþlandýðý anda Tl deðer kaybetmeye baþlar..
Þu anda ihracatçýda zor durumda çünki kurun ani fýrlamasý ne kadar zarar veriyorsa hýzlý geri çekilmeler de o þekilde zarar veriyor.. Kýsaca faiz indirimini bekleyin mutlaka yapacaklardýr ve yapmakta zorundalar bu þekilde 2019'da ülkenin yarýsý iþsiz kalýr ve isyan çýkar
Issiz kalir da o " isyan" hic bir zaman cikmaz ....
Türkiye 15 sene önceki Türkiye deðil., Eskiden asgari ücretle geçinenlere köyden dayýsý emmisi anasý babasý birþeyler yollardý hep.. Þimdi herkes gýrtlaðýnda kadar borçlu ve yaþam standartý borçlada olsa þu veya bu þekilde eskiye göre kýyaslanmayacak derecede iyi.. Allah hiç kimseyi gördüðünden geride býrakmasýn.. Borç demek bunalým demektir, belki buradaki kesimin çoðunluðu belli bir standartýn üzerinde ve þimdiye kadar çok fazla etkilenmedi ancak 2019'da öyle olmayabilir ... Ýnþallah hiçbir zaman isyan çýkmaz ancak gidiþat iyi yönde deðil