PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

ZX-636R
23-05-2017, 23:11
Sizce endex 100.000 olur mu :-)

Ersin ÖREN
23-05-2017, 23:13
Bitcoin işlemlerini hangi siteden yapıyorsunuz

Yerli BTCTurk Bitcoin Borsası - Kolayca Bitcoin Al ve Sat (https://www.btcturk.com/) Yabancı çok fazla alternatif var.

Ersin ÖREN
23-05-2017, 23:16
Yerli BTCTurk Bitcoin Borsası - Kolayca Bitcoin Al ve Sat (https://www.btcturk.com/) Yabancı çok fazla alternatif var.

Bu abiyi de dinlemekte yarar var.. Bitcoin Nereden Alınır? Bitcoin Nasıl Alınır? ✔ - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TKp5Y2sQt7U)

İbrahim33
23-05-2017, 23:26
Avanta peşinde gezen elindekindende olur. Bırakın o bitcoin falan işlerini. Madem öyle karlar var o arkadaşların burada ne işi var. miamide falan viskilerini yudumlayıp fakirlere bak diye gülmeleri lazım.

TolgaUs
23-05-2017, 23:28
Usta sen ne anlatıyorsun ilgimi çekti ama hiç bir şey anlamadım bir konu açabilirsen öğrenelim bizde.

Valla üstadım site ismi vermek doğrumu reklama giriyormu inanın hiç bir bilgim yok ancak bitcointalk.org da türkçe bölümünde 0 dan madencilik nedir öğrenebilirsiniz.
inanın anlatılcak en basit şekilde anlatmam gerekirse bir havuz var bilgisayarınızı kurup o havuza bağlıyorsunuz ve sistem en karlı coin hangisi ise onu kazmaya başlıyor. otomatik para kazanıyorsunuz.
olay bukadar aslında aman aman bir şey yok yani :D

Bitcoin işlemlerini hangi siteden yapıyorsunuz

Btcturk , koinim den (hangisinin işlem hacmi fazla ise ordan alım yapmanız tavsiye edilir.) alıyorsunuz ve herhangi bir yurtdışı exch. sisteme btc nizi çekip trade işlemlerinize veya yatırımlarınıza başlıyorsunuz.
Çekmek istersenizde oradan btc ye çevirip btcturk e çekiyorsunuz ve tl ye çevirip hesabınıza talep ediyorsunuz.

Ersin ÖREN
23-05-2017, 23:30
Avanta peşinde gezen elindekindende olur. Bırakın o bitcoin falan işlerini. Madem öyle karlar var o arkadaşların burada ne işi var. miamide falan viskilerini yudumlayıp fakirlere bak diye gülmeleri lazım.

Aynen kardeşim. sonuna kadar haklısın. Boş işler. salla sen boş boş konuşuyorlar işte.

TolgaUs
23-05-2017, 23:34

google a bitcoin miner yazıp ilgili görsellere bakar iseniz milletin nasıl milyon milyon dolarlar kazandığına şahit olursunuz.
Yatırım yapacak param olsa ve gümrükte işlerimi halledecek güvenilir birilerini bulabilsem gram durmam direk bitcoin madenciliğine başlarım.

Fiziki yatırım (esnaflar) artık bitti herkes uzatmaları oynuyor. batmaya mahkumlar.
Herşey dijital oldu artık. Ve çok geç bile kalındı. Ellerinde viski miami de güneşin doğuşunu ve batışını izleyen ilk girenler.
2009 yılında 10 bitcoin 100 TL iken yatırımlarını yapan akıllı insanlar..

Yigit-Y
23-05-2017, 23:37
1000 tl atacağım zar niyetine

Bakayim şunun tadına

1 sene sonra bakalım batmazsa bu zincir görücez :)

Hayal alıp hayal satacağız heyecanlı :)

Hesabı açtım btctürk den

TolgaUs
23-05-2017, 23:41
1000 tl atacağım zar niyetine

Bakayim şunun tadına

1 sene sonra bakalım batmazsa bu zincir görücez :)

Hayal alıp hayal satacağız heyecanlı :)

Hesabı açtım btctürk den

BTC fazla kar ettirmez 1000 TL ile.
Bitcoin den btc nizi alıp poloniex de cüzdan açıp oraya aktarıp oradan güzel bir coin yakalamanız lazım.

Yigit-Y
23-05-2017, 23:52
BTC fazla kar ettirmez 1000 TL ile.
Bitcoin den btc nizi alıp poloniex de cüzdan açıp oraya aktarıp oradan güzel bir coin yakalamanız lazım.

Diyelimki bu saçma sapan sıçrayış devam etti btc 1.000 tl kaç kira olur 1 sene sonra senin öngörüm nedir

TolgaUs
24-05-2017, 00:04
Diyelimki bu saçma sapan sıçrayış devam etti btc 1.000 tl kaç kira olur 1 sene sonra senin öngörüm nedir

Bunu maalesef hiç kimse bilemez. Sistem şöyle işliyor.

Zorluk = Fiyat.

Bitcoin Difficulty and Hashrate Chart - BitcoinWisdom (https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty)
Zorluk buradan takip edilebilir.
BTC-e BTC/USD Charts - BitcoinWisdom (https://bitcoinwisdom.com/markets/btce/btcusd)
Buradan da teknik analiz yapılabilir.
Teknik analiz der ki ; Haftalık BTC piyasasında macd ve rsi aşırı alım bölgesinde. Düzeltme ister.

Yani fiyat yükseldikçe çinliler daha çok makine aktif eder daha çok maden yaparlar.
Fiyat düştükçe makinalar kapanır küçülmeye gidilir. Ancak Zorluk = Fiyat taki denge herdaim korunur.

Ama dediğim gibi 2009 senesinde borsası yokken 10 BTC 100 TL idi. Şuan 1 BTC 9000 TL. yani 7 sene içersinde 10 TL nizi 900 TL yapmış BTC.
Ve BTC dediğimiz olgu gün gelecek tamamen kazılacak ve bitecek. ozaman işte 1 BTC milyon dolarlar edecek. 1 2 3 4 5 milyon $ geleceği çok açık.
Türkiyede de oldukça yaygınlaştı bir çok market btc kabul ediyor. telefonla hemen şipşak ödeme. Kredi kartını ortadan kaldıracak yegane sistem.

Yigit-Y
24-05-2017, 00:13
Ben sistemde bir tek şu sıkıntıyı görüyorum

Aracı kurum

Ben btc türk ten 1 btc aldım

Btc türk kapanmış sonra tekrar açılmış

Bu aracı kurum kapanırsa bizim 1 btc uçuyor mu?

TolgaUs
24-05-2017, 00:19
Ben sistemde bir tek şu sıkıntıyı görüyorum

Aracı kurum

Ben btc türk ten 1 btc aldım

Btc türk kapanmış sonra tekrar açılmış

Bu aracı kurum kapanırsa bizim 1 btc uçuyor mu?

Hayır Btcturk devlet zoruyla kapatıldı vergi mevzuatlarına aykırı işlem yaptığı için.
Daha sonra belgelerini tamamlayıp tekrar aktif edildi.
Sistemi kapatmadan yaklaşık 1.5 2 ay önce btclerinizi çekin diye hergün sms ve mail yağmuruna tuttular müşterilerini.
Gerçekten değer veriyorlar insanların parasına. Ama ben buna güvenmem kardeşim bilgisayarımda saklarım derseniz
Bitcoin - Acık kaynak P2P dijital para (https://bitcoin.org/tr/) buradan pcnize cüzdanı yükleyebilirsiniz. 2014 sezonunda 60gb falandı veri büyüklüğü
belkide şuan 100gb ları bulmuştur. isterseniz pc nizde saklayabilirsiniz.

Yigit-Y
24-05-2017, 00:26
Hayır Btcturk devlet zoruyla kapatıldı vergi mevzuatlarına aykırı işlem yaptığı için.
Daha sonra belgelerini tamamlayıp tekrar aktif edildi.
Sistemi kapatmadan yaklaşık 1.5 2 ay önce btclerinizi çekin diye hergün sms ve mail yağmuruna tuttular müşterilerini.
Gerçekten değer veriyorlar insanların parasına. Ama ben buna güvenmem kardeşim bilgisayarımda saklarım derseniz
Bitcoin - Acık kaynak P2P dijital para (https://bitcoin.org/tr/) buradan pcnize cüzdanı yükleyebilirsiniz. 2014 sezonunda 60gb falandı veri büyüklüğü
belkide şuan 100gb ları bulmuştur. isterseniz pc nizde saklayabilirsiniz.

Bitcoin miner nedir ?

TolgaUs
24-05-2017, 00:35
Bitcoin miner nedir ?

https://46qasb3uw5yn639ko4bz2ptr8u-wpengine.netdna-ssl.com/files/2014/01/mining-rig.jpeg
Bitcoin miner şu minik her ay bozulmadan etmeden binlerce dolar kazandıran ufak çipimsi makinelerdir.
Örnek verecek olur isek
BITMAIN (https://shop.bitmain.com/productDetail.htm?pid=000201705230322288532xnjMui4 06D6)
Şu minik makina 1161USD ve 13.5TH/s güce sahip. bu güç bize ne kadar BTC kazandırır ?
Zorluğun bu seviyede kalma şartıyla
Günde 0.005697 BTC (12.66$)
Haftada 0.03987 BTC (88.62$)
Ayda 0.1709 BTC (379.9$) kazandırır. Yani 3 ay gibi bir sürede amorti eder.
Gerisi bedeve para demek olur.
Ancak tabiki zorluk bu seviyede kalmayacak Her geçen salise zorluk artıyor.

Yigit-Y
24-05-2017, 00:39
İlla bu cihaz mı olması gerekir

Normal bir bilgisayarda olmuyor mu bu olay

TolgaUs
24-05-2017, 00:45
İlla bu cihaz mı olması gerekir

Normal bir bilgisayarda olmuyor mu bu olay

Normal pc ile derseniz benim pc gibi bi 1li 2li 3lü 4lü sistem kurup havuza bağlarsınız ama btc değil o an para eden coin kasılır.
gün sonu isterseniz btc ye çevirir cüzdana atarsınız. yani zaten bu makineler tr de yok o yüzden güvenilir bir gümrükçü lazım :)
Ama bu işle ilgilenirken gerçekten çok büyük keyif alıyordum. sürekli takiplemek. o makinanın bangır bangır çalışması..
50 60 tl gelen elektrik faturasının 500 tl ler gelince amaaan öderim gider diye gönül rahatlığı ile karşılayabilmek..
Gerçekten çok zevkli günlerdi benim açımdan.. Keşke param olsada başlasam tekrardan :)

Yigit-Y
24-05-2017, 01:31
Normal pc ile derseniz benim pc gibi bi 1li 2li 3lü 4lü sistem kurup havuza bağlarsınız ama btc değil o an para eden coin kasılır.
gün sonu isterseniz btc ye çevirir cüzdana atarsınız. yani zaten bu makineler tr de yok o yüzden güvenilir bir gümrükçü lazım :)
Ama bu işle ilgilenirken gerçekten çok büyük keyif alıyordum. sürekli takiplemek. o makinanın bangır bangır çalışması..
50 60 tl gelen elektrik faturasının 500 tl ler gelince amaaan öderim gider diye gönül rahatlığı ile karşılayabilmek..
Gerçekten çok zevkli günlerdi benim açımdan.. Keşke param olsada başlasam tekrardan :)

Bende bir buzhane internet ve bedava elektrik var

Bu kazma kürek işlemlerini nasıl yapabilirim

Hangi program kuruluyor donanım ne olmalı

Detaylı bir bilgi gerek youtube mal mal videolar

Net bilgi yok

Ben kazma kürek işini merak ettim

Gider sadece cihaz olacak benim için

Ayda 100 dolar bile gelse benim için yeter yani

Sen bilgilisin detaylı bir anlatım sistem nasıl kurulur şu program yükleyeceksin şunu yapacaksın tarzında

Bilgi paylaşırsan sevinirim

excellency23
24-05-2017, 01:39
bitcoin cok sisti bana göre. zamaninda meshur olup 1200 dolarlara ciktiktan sonra 200 lere düsmüstü unutulmasin. 2 ay önce bitcoin in yukselisini kacirdik litecoin mi alsam diye dusunurken o da 10 a katladi. kumar olarak görmek lazim alinacaksa.

CryptoCurrency Market Capitalizations (https://coinmarketcap.com/)

yanliz bu nedir gunde %500 prim yapan var. :)

TorqueTuning
24-05-2017, 08:47
24.05.2017:

Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Trump'ın bütçe taslağı küresel risk iştahını canlı tutmayı sürdürüyor. Ancak bu hava yerini kısa vadede kar realizasyonlarına terkedebilir.

Bugünün 3 önemli gündem maddesi var: FED toplantı tutanakları, ECB Başkanı Draghi'nin konuşması, ABD'de petrol stokları. Ayrıca, Brezilya Başkanı Temer'in soruşturmasına ilişkin gidişat da etkili olabilir.

USDTRY kurunda 3.50-3.55 bazlı dip arayışı sonrasında 3.63-3.64 seviyesinin yakın gelecekte bir kez daha test edilebileceğini tahmin ediyoruz.

Küresel mali piyasalardaki olumlu hava dün de korundu. Petrol fiyatlarındaki artış ile Trump'ın bütçe detaylarının bu tabloda etkili olduğunu söyleyebiliriz: Brent cinsi ham petrol varil fiyatı, OPEC'in arz kesintisini dokuz ay daha uzatacağı beklentisi sonrasında 54 dolar ile son beş haftanın en yüksek düzeyine ulaştı. Trump'ın stratejik rezervlerin yarısını satma talebi dahi bu tabloyu değiştiremedi. Öte yandan ABD'de Başkan Trump ağırlıklı olarak fakir nüfusa yapılan transfer harcamalarını azaltmak üzerine kurgulattığı pakette önümüzdeki 10 yılda toplam 3.6 trilyon dolarlık harcama kesintisine gitmek suretiyle bütçe denkliği elde etmeyi amaçlıyor. Bu iki teknik etkene ilave olarak, Trump'ın azli ihtimalinin çok fazla gerçekçi bulunmaması da bu eğilimde etkili oldu zira hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'nun Cumhuriyetçiler tarafından domine ediliyor olması bu ihtimali zayıflatıyor. Zaten, ABD Doları'nda son günlerde gözlemlenen sert değer kaybının dün itibariyle kesintiye uğramasını da bununla açıklayabiliriz. Yurtdışındaki bu olumlu eğilim doğal olarak Türk mali piyasalarına da sirayet etti. BİST100 endeksi %1.3 artışla yeni bir zirve gerçekleştirdi. USDTRY kuru gün boyunca 3.55-3.57 dar bandında hareket ettikten sonra günü bu bandın üst kısmından tamamladı.
Tahvil piyasasında ise faizlerde anlamlı bir hareket kaydedilmedi.

Dünün en önemli gündem maddesi AB ve ABD'den gelen makro ekonomik veriler
idi: Almanya'da ilk çeyrek GSYH büyümesi %1.7 olurken PMI ve IFO anketleri olumlu anlamda beklentilerin üzerinde sonuçlar verdi. Son dönemde Almanya kaynaklı ekonomik verilerin birçoğunda benzer bir tabloya şahit oluyoruz.
ABD'de ise dün açıklanan yeni konut satışları beklentilerin oldukça altında kalırken Richmond imalat sanayi endeksi de beklentileri karşılamaktan uzak kaldı. Merkez bankacılar cephesinde dün birçok FED başkanı açıklamada bulundu. Ancak son dönemde bu başkanlar arasındaki güvercin görünümlü olanların seslerinin daha yüksek çıktığını görüyoruz. Mesela, Bullard neredeyse faiz artırım ihtimalini ağzına dahi almamaya başladı. Kashkari, Haziran ayında faiz artırımı için gerekli şartların henüz oluşmadığını belirterek faizlerin değiştirilmemesi yönünde oy kullanacağının sinyalini verdi. Brainard ise çekirdek enflasyonda fazla bir gelişme görmediğini vurgulayarak güvercinvari bir duruş takındığını gösterdi. Bu görünümün ışığı altında yaklaştığımız 14 Haziran toplantısında faizlerin artırılması ihtimali hâlâ çok yüksek bir oranda fiyatlanıyor. Ancak, mevcut gidişat paralelinde (Trump'ın azli riski ve jeopolitik soru işaretleri) FED'in faiz artırımına gitmeme ihtimalini de düşünmekte yarar var. Bu yönde bir olasılığın fiyatlanması ABD Doları'nı küresel anlamda yeni bir satış dalgasına maruz bırakabilir.

Veri gündemi anlamında bugünün en öne çıkan maddesi TSI21.00'de yayımlanacak olan FED'in son toplantısının tutanakları olacak. Tutanaklarda bilanço daraltılması hususunun hangi ölçekte konuşulduğu takip edilecek.
Günün bir diğer önemli gündem maddesi TSI15.45'te konuşacak olan ECB Başkanı Draghi... Draghi herşeye rağmen daima güvercinvari bir duruş takılıyor çünkü kendisi sadece Almanya'dan sorumlu değil, tüm birlikten sorumlu. Unutulmamalı ki, ECB'nin mevcut para politikası duruşu Almanya için gevşek olsa da Yunanistan, İtalya gibi ekonomiler için sıkı dahi adledilebilir. Draghi'nin bugünkü konuşmasının bir önceki ile ne kadar farklılık içerdiği doğrudan piyasa yansıması yaratacaktır. Günün küresel anlamda üçüncü önemli gündem maddesi ise ABD'de açıklanacak ham petrol stokları olacak. Doğrudan petrol fiyatlarını etkileyebilecek olan veri bu yolla da küresel risk iştahı üzerinde belirleyici olabilir.

Güne şu an itibariyle çok fazla bir piyasa yansıması olmasa da orta vadede önemli adledilebilecek bir haber ile başlıyoruz. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Çin'in kredi notunu Aa3'ten A1 seviyesine düşürdü. Çin'in finansal gücünün gelecek yıllarda bir miktar yıpranacağı ifade edilen kararda, ekonominin genelinde borç miktarının artmaya devam ederek potansiyel büyümenin yavaşlayacağı belirtildi. Reformlarda devam eden ilerlemenin ekonomi ve finansal sistemi dönüştüreceği, bunun da borç miktarındaki artışı önleyemeyeceği vurgulanan açıklamada, durağan görünümle ilgili olarak ise ülkeye dair risklerin dengeli olduğu bilgisine yer verildi. Karar Çin borsasında %1'e yakın bir değer kaybına yol açsa da bölge piyasalarını çok fazla etkilemediği görülüyor. Ancak dikkatlerin yeniden Çin ekonomisine yönelik riskler üzerine çevirmesi durumunda önümüzdeki günlerde yansımaları olabilir. Bunun için herhalde küresel risk iştahının bozulması gerekiyor zira piyasalar risk iştahı olumlu iken her türlü haberi sadece olumlu yönüyle ele almayı yeğliyor.

Türkiye cephesinde hafta sonunda yapılan AK Parti olağanüstü kongresi sonrasında dikkatler önce parti organlarında sonra ise Kabine, yerel yönetimler ve teşkilatlar ile kamu kuruluşlarında (normal şartlarda Mayıs ayında yapılan genel kurullar Haziran ayına ertelendi) yapılacak olası değişikliklere çevrildi. Mali piyasaların bu noktada ilgileneceği temel husus ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı... Basına yansıyan haberlere göre ekonomi yönetiminin yeniden tek başlı bir yapı haline getirilme isteği kuvvetli. Ancak bunun bakanlık bazında değil de daha kapsayıcı bir formatta yapılmasının planlandığı kanaatindeyiz. Başka bir ifade ile tüm ekonomi yönetimini tek bir bakanlığa bağlamaktan ziyade bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir koordinasyon komitesi altında toparlamak amaçlanıyor gibi... Bu şekille de isimlere bağlı hale gelen ekonomi yönetiminin yeni dönemde isimlerden bağımsız bir yapıda şekillendirilmesi hedefleniyor olabilir. Bu değişikliklerin hafta sonunda ya da en geç önümüzdeki hafta başına doğru açıklanma ihtimali kuvvetli.
NATO Zirvesi ve sonrasında yapılması planlanan AB mini zirvesinin geride kalması ile iç taraftaki düzenlemelerin hayata geçirileceğini tahmin ediyoruz.

Küresel mali piyasalar yeni güne hafif satıcılı bir seyirle başlıyor. Bunda Moody's'in Çin kararı etkili oluyor gibi. Gün boyunca ABD Doları endeksinin küresel bazda izleyeceği seyre göre bir piyasa yansıması görebiliriz. Bu da yukarıda sıraladığımız 3 önemli gündem maddesine bağlı olacak: FED toplantı tutanakları, ECB Başkanı Draghi'nin konuşması, ABD petrol stokları... Türk mali piyasalarındaki iyimserliğin dünya ve Türkiye'nin ana ekonomik görünümü ile artık bir miktar uyumsuzluk göstermeye başladığına dün dikkat çekmiştik. Bu görüşü bugün de koruyoruz. USDTRY kurunda geçen hafta içerisinde 3.63-3.64 hedefimiz test edilmiş ancak hemen geri gelinmişti.
3.50-3.55 aralığı dip olarak düşünülmek suretiyle ilk etapta yine 3.63-3.64 seviyeleri hedeflenerek kısa vadeli bir strateji çizilebilir. Genel itibariyle daha temkinli bir duruş ile dünyadaki soru işaretlerinin giderilmesini beklemek daha doğru bir strateji olabilir. Bu kapsamda Brezilya Devlet Başkanı Temer ile ilgili soruşturmanın sürüp sürmeyeceği bugün belli olabilir. Ayrıca Trump soruşturmasında da her an yeni haber ya da bulgu gündeme gelebilir. Bu haberlerin küresel risk iştahında sert bir değişime yol açma ihtimallerinin yüksek olması, temkinli duruşumuzun ardındaki temel nedeni teşkil ediyor.

TolgaUs
24-05-2017, 10:01
Bende bir buzhane internet ve bedava elektrik var

Bu kazma kürek işlemlerini nasıl yapabilirim

Hangi program kuruluyor donanım ne olmalı

Detaylı bir bilgi gerek youtube mal mal videolar

Net bilgi yok

Ben kazma kürek işini merak ettim

Gider sadece cihaz olacak benim için

Ayda 100 dolar bile gelse benim için yeter yani

Sen bilgilisin detaylı bir anlatım sistem nasıl kurulur şu program yükleyeceksin şunu yapacaksın tarzında

Bilgi paylaşırsan sevinirim

4 ekran kartı girişi sağlayabilecek bir anakart.
2 veya 4gb ram . Ucuz yollu bi amd işlemci . 320 500 gb vs hdd . pc açılsın yeter.
Burda asıl rol oynayan şey ekran kartı ve powerdır. Benim zamanıöda hd7950 modaydı. Şuan r7 370 ler moda galiba. Onlardan 4tane alınır pc ye bağlanır. Ve power olarakda en az 1000lık 80+ gold veya plat bi alet lazım. Kurulan bu pcye cgminer yüklenip hash değeri yüksek daha fazla blok kıran bir havuza bağlanır. Sonra arkanıza yaslanıp paranın akışı seyredilir. Olay bundan ibaret :)

Yigit-Y
24-05-2017, 10:06
4 ekran kartı girişi sağlayabilecek bir anakart.
2 veya 4gb ram . Ucuz yollu bi amd işlemci . 320 500 gb vs hdd . pc açılsın yeter.
Burda asıl rol oynayan şey ekran kartı ve powerdır. Benim zamanıöda hd7950 modaydı. Şuan r7 370 ler moda galiba. Onlardan 4tane alınır pc ye bağlanır. Ve power olarakda en az 1000lık 80+ gold veya plat bi alet lazım. Kurulan bu pcye cgminer yüklenip hash değeri yüksek daha fazla blok kıran bir havuza bağlanır. Sonra arkanıza yaslanıp paranın akışı seyredilir. Olay bundan ibaret :)

Blockchain cüzdan oluşturdum.

bu cgminerdan kazandığımı buraya aktarıp

blockchainden btctürk alıp ordan çekebiliyormuyum :)

TolgaUs
24-05-2017, 11:14
Blockchain cüzdan oluşturdum.

bu cgminerdan kazandığımı buraya aktarıp

blockchainden btctürk alıp ordan çekebiliyormuyum :)

1sn olaylar karıştı :D
Şimdi şöyle örneklendirelim
Eth kasmaya karar verdik.
Cgminer ımızı açtık
-epool eu1.ethpool.org:3333 -ewal <Your_Ethereum_Address>.<RigName> -epsw x (hadi bana eth kas kodu)
bu kodu girip Home - ethpool.org - The Ethereum Mining Pool (http://ethpool.org/) üzerinden kendi sistemimizle blok kırıyoruz. ve payımızı bu siteye yatırıyorlar.
Daha sonra yatırılan bakiyemizi mesela poloniex e çekiyoruz. ardından orada bitcoin e çeviriyoruz ve elimizde bitcoin oluyor.
Bunu Bitcoin Wallet - Blockchain (https://blockchain.info/tr/wallet/#/) cüzdanımıza çekiyoruz. Ardından TL ye çevirmek içinde Btcturk teki cüzdanımıza çekiyoruz.
Ve Para çekme işlemini başlatıyoruz.

burak10
24-05-2017, 11:50
btc makinelere ortak olunur :D

Muharrem C.80
24-05-2017, 12:52
TolgaUs

Hakikaten kafam basmadığı için soruyorum.

Bu coinleri nakite çevirebiliyormusunuz yani banka hesabında harcanır çekilir hale geliyorumu? Oluyorsa nasıl olutor banka demiyormu nereden geliyor bunlar diye. Keza maliye de demiyormu?

R.I.P
24-05-2017, 12:57
Donanım üreticileri tarafından oluşturulmuş titan zinciri gibi geliyor anlamadığım için
Nereden kazı yapılıyor?
Neden o madende birikiyor?
Neden ekran kartları?
Bu ekran kartları ne yapıyor!
Knight online maden farm yapmadan farkı yok sanki

arda-m
24-05-2017, 13:09
Sanallaştırma yapılsa olmaz mı ?

TolgaUs
24-05-2017, 13:56
TolgaUs

Hakikaten kafam basmadığı için soruyorum.

Bu coinleri nakite çevirebiliyormusunuz yani banka hesabında harcanır çekilir hale geliyorumu? Oluyorsa nasıl olutor banka demiyormu nereden geliyor bunlar diye. Keza maliye de demiyormu?

evet btcturk e çevirip btcleri tl ye çevirip banka hesabınıza çekebiliyorsunuz.. Maliye göze çarpılmadığı ve şikayet olmadığı sürece karışmıyor.

Donanım üreticileri tarafından oluşturulmuş titan zinciri gibi geliyor anlamadığım için
Nereden kazı yapılıyor?
Neden o madende birikiyor?
Neden ekran kartları?
Bu ekran kartları ne yapıyor!
Knight online maden farm yapmadan farkı yok sanki

sizlerde coin oluşturup insanları çekebilirsiniz bu aman aman zor birşey değil. Zamanında bizde arkadaş ortamında arkcoin diye oluşturmuştuk ancak borsasını beceremediğimiz için batırdık :D
Ekran kartlarının ne yaptığını açıklayabilme şansım yok maalesef çünkü blok kırılıyor. Denilen şey ortada gezen fikir bu. Açıkçası araştırmadımda..

Sanallaştırma yapılsa olmaz mı ?

cloudvps de 2014 sezonunda bedava vps kampanyası vardı. Her üyeliğe 2 vps bedava idi. Ordan yaklaiık 60 makine kiraladım. Kurulumu yaptım ancal cpu nun pek faydası olmuyor. Cpu mining sadece bitcoin de faydalı oluyor. Diğer coinler ekran kartı istiyor.

Yigit-Y
24-05-2017, 13:59
1sn olaylar karıştı :D
Şimdi şöyle örneklendirelim
Eth kasmaya karar verdik.
Cgminer ımızı açtık
-epool eu1.ethpool.org:3333 -ewal <Your_Ethereum_Address>.<RigName> -epsw x (hadi bana eth kas kodu)
bu kodu girip Home - ethpool.org - The Ethereum Mining Pool (http://ethpool.org/) üzerinden kendi sistemimizle blok kırıyoruz. ve payımızı bu siteye yatırıyorlar.
Daha sonra yatırılan bakiyemizi mesela poloniex e çekiyoruz. ardından orada bitcoin e çeviriyoruz ve elimizde bitcoin oluyor.
Bunu Bitcoin Wallet - Blockchain (https://blockchain.info/tr/wallet/#/) cüzdanımıza çekiyoruz. Ardından TL ye çevirmek içinde Btcturk teki cüzdanımıza çekiyoruz.
Ve Para çekme işlemini başlatıyoruz.

bayağa çeltefilli iş

btctürk onayladım para attım bakalım 24 saate geçiyorlar ilk gönderimde bakalım

ne olacak ya batarık yada çıkarık yatırdığım para zaten çokda önemli değil

btctürk batmasında :D

beyler titan gibi değil altın gibi düşünün ama sanal gerçek birşey almıyorsunuz

bu sanal para talebe göre değerleniyor

geçen haftalarda hacker bitcoin fidye istediler diye uçtu gitti

ve gelecekte bunun gibi olayların dijitalleşme sürdükçe artacağını

terör tırmanacağını savaşlar çıkabileceği ihtimallerini baz alırsak bitcoin değerlenmeye devam edecek

ama asıl sıkıntı şu bitcoin yaratan fişi çekerse yada aracı kurum kapanırsa bunlarda işin riskleri

riske atacak param var diyenlere değişik bir yatırım risk fazla borsada kağıt almak gibi değil yada dolar altın almak gibi.

hayali alıp satıyoruz düşünün öyle bir para olacakki aman zar attık gelmedi diyecek şekilde :D

TolgaUs
24-05-2017, 14:20
Kapanmayacağını garanti edebilirim. Gelecek artık bu çünkü :)

2013 rakamlarına göre Satoshi Nakamoto da yani bitcoin yaratıcısında 1.000.000 btc bulunuyor. Buda şuanki rakamlara göre 9milyar tl ediyor. Yaratıcı zengin olduğu şeyi çöpe atarmı hiç :)

TolgaUs
24-05-2017, 14:21
Bitcoin uyuşturucu , kaçakçılık vs illegal işlerde takip edilemeyen para birimi olarak kullanılıyor genel işleyişi bu yani.

ZX-636R
24-05-2017, 15:48
onu bunu bırakın da borsa 100.000 olacak diyorlar ne diyorsunuz :-D

997TT
24-05-2017, 15:56
100 tabıkı olucak,amaç oraya getırırp propagandasını yapmak....

ZX-636R
24-05-2017, 15:58
aralık 2016 ocak 2017 de endex 72.000-75.000 aralığındayken 2017 yılında endex 100.000 olacak dediğimde birçok kişi bana gülmüştü
şimdi ben de endex fonlarıma bakarken mutluluktan gülüyorum :hihih:
proje parası çıktı

STP
24-05-2017, 16:00
aralık 2016 ocak 2017 de endex 72.000-75.000 aralığındayken 2017 yılında endex 100.000 olacak dediğimde birçok kişi bana gülmüştü
şimdi ben de endex fonlarıma bakarken mutluluktan gülüyorum :hihih:
proje parası çıktı

projeyı yapta barı bıraz tutunacak araban olsun ;) sımdıkı setupın uymuyo

997TT
24-05-2017, 16:01
Ben 90 ve 92 den çıktım. Gayet de mutluyum.
100.000'e nasıl geldıgı geldı,yanı teknık tahmın yada başka bırsey ıle bılmek mum degıl.
Bu suna benzer;yarın %50 oranında kar yagıcak.Yagmama oranıda %50....
Kım derdı kı hukumet fon kurup spekülatörlük yapıcak?

Yigit-Y
24-05-2017, 16:02
onu bunu bırakın da borsa 100.000 olacak diyorlar ne diyorsunuz :-D

Olur olur 110.000 de olur

Ama benim bist le işim olmaz

Karı hamile değil çünkü yastık koymuş :):)

Bir sabah bir bakmışsın aldığın kağıdı alacak tahtada alıcı yok

Dibi gösteren dirençlerin bir anlamı yok

Sen 100.000 olunca doların 3 lira altına düşecek diyenlerdenmiydin faizlerinde 6 nın altına filan

Yılların borsacısı babam bile 2 ay önce çıktı dolara girip vadeye gömdü

Bu borsayı 1 krş yatırmam diyor 2 defa kriz görmüş bir yatırımcı kendisi

Sen bu borsayı gerçekten 100.000 lerde görüyorsan sana kolay gelsin :)

İbrahim33
24-05-2017, 16:03
Alım yapmak için uygun zaman mıdır ?

ZX-636R
24-05-2017, 16:08
siyaset ile işim olmaz hesabımdaki karları görüyorum bu bana yetiyor :) :)

Yiğit, ocak ayındaki yazılarımı okursan endex, faiz ve dolar için tahminlerimi bulabilirsin
sen sanırım endeki 60.000 bekliyordun değil mi? dolar da 4 TL olacaktı galiba

ZX-636R
24-05-2017, 16:08
projeyı yapta barı bıraz tutunacak araban olsun ;) sımdıkı setupın uymuyo

bana yetiyor en azından stock FK2 yi geçiyorum :)

STP
24-05-2017, 16:12
bana yetiyor en azından stock FK2 yi geçiyorum :)

off topıc heee gecıyosun gorduk vıdeoları yayınlanmayan ;)

ZX-636R
24-05-2017, 16:13
ben görmedim yayınlasana bizde görelim :D

Yigit-Y
24-05-2017, 16:15
siyaset ile işim olmaz hesabımdaki karları görüyorum bu bana yetiyor :) :)

Yiğit, ocak ayındaki yazılarımı okursan endex, faiz ve dolar için tahminlerimi bulabilirsin
sen sanırım endeki 60.000 bekliyordun değil mi? dolar da 4 TL olacaktı galiba

4 ü göstermediler mi :)

Borsa balon bu yazılarımızda burda dursun

zamanı gelince hatırlatırız birbirimize :)

ZX-636R
24-05-2017, 16:15
şunu anladım ki bu konuya ne zaman teknik bir yazı yazsam temel ve teknik analiz yapsam ya güldüler ya sallıyorsun yada şansa tutturuyorsun dediler
şimdi bol bol makara yazıyorum böylesi daha iyi. :D :D

STP
24-05-2017, 16:16
ben görmedim yayınlasana bizde görelim :D

konu burası degıl neyse. elbet bırıyle basarsın ;)

ZX-636R
24-05-2017, 16:19
4 ü göstermediler mi :)

Borsa balon bu yazılarımızda burda dursun

zamanı gelince hatırlatırız birbirimize :)

senebaşında defalarca yazdım herkes yıllık kur ve borsa beklentisini yazsın diye kimse yazmadı. yazan varsa eski postları göndersin
sonra kur 3.93 e gelince herkes başladı 4.5 olacak 5 olacak diye
senin sen 4 TL olacak yazında bundan sonraydı.

borsa nın 60.000 olacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum gelirse lütfen bana hatırlatın mutlaka ev araba satıp hisse alırım.

dünyada herşey balon ne gerçek ki bircoin mi :)
birgün hepsi patlayacak bu kesin ama önemli olan balon şişerken nerede olup cebini ne kadar doldurduğundur.

Yigit-Y
24-05-2017, 16:26
senebaşında defalarca yazdım herkes yıllık kur ve borsa beklentisini yazsın diye kimse yazmadı. yazan varsa eski postları göndersin
sonra kur 3.93 e gelince herkes başladı 4.5 olacak 5 olacak diye
senin sen 4 TL olacak yazında bundan sonraydı.

borsa nın 60.000 olacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum gelirse lütfen bana hatırlatın mutlaka ev araba satıp hisse alırım.

dünyada herşey balon ne gerçek ki bircoin mi :)
birgün hepsi patlayacak bu kesin ama önemli olan balon şişerken nerede olup cebini ne kadar doldurduğundur.

Bitcoin den az daha riskli borsa şirket batmadıkça kağıdın bir değeri var tek artısı :)

Türkiye yi ahaberden takip ediyorsun sanırım sana iyi haber endeks 150.000 gidecektir ahaber öyle diyor çünkü

Bütün yerli oyuncular yurtdışına kaçıyor yatırımları yurtdışına yapıyor

Yabancıları hiç demiyorum

Sen bu 100.000 e inanıyorsan dediğim gibi çok uzun sürmez

Varlık fonuda dayanmaz

Bir sabah borsa 90 lardaki ve 2000 deki gibi yerle bir olmuş görebilirsin

O yüzden sen devam et bist te

:)

997TT
24-05-2017, 16:55
Bana o zaman ki birsa ve doviz yorumunuzu kotaliyarak atarmisiniz?
Sonucta borsa'yi 100.000 bekleyen de dolari 3,30'lar hatta alti bekler. Faizleri 7 falan bekler...
Haksizmiyim?
Borsa'nin kurdu tanidiklarim bile kagit almiyorken,hele varlik fonu islemlerinin bu kadar belirsiz oldugu ortamda neye dayanarak 100.000 dediniz? Yollarsaniz sevinirim.

ZX-636R
24-05-2017, 17:45
3,65 altı yok denirken 3,45 diye defaten yazdım. ocak ayı yazılarıma bakabilirsiniz
endex 100.000 dolar 3,45

dqn
24-05-2017, 18:09
Endeks 100 olurda kur 3.45 olur mu merak icersindeyim. Bu kadar yukselmeye kurun daha fazla dusmesi gerekmez mi? Kur hala 3.58

Onamdar
24-05-2017, 18:13
Reel ekonomik verilerle bist teki yükselişi açıklıyamaz kimse şu an.
Zaten bistteki yükseliş endekse ağırlıklı ortalamaya göre etkisi yüksek olan belli başlı hisselerle sınırlı. 15-20 kağıtla geldi endeks buralara.

Yigit-Y
24-05-2017, 18:27
Endeks 100 olurda kur 3.45 olur mu merak icersindeyim. Bu kadar yukselmeye kurun daha fazla dusmesi gerekmez mi? Kur hala 3.58

keşke düşsede sattığım malı alsam yerine koysam

Doların düşmesi için 1 neden yazılamıyor

borsanın çıkmasınada 1 neden yazılamıyor

Teknikmişşşş :)

Şahenk gitti ülker topbaş koç yurtdışında gidiyor yatırımları ülkeden nasıl çekeriz hesabındalar

tobb yalayıcısı yerli oto yaparız diye sallıyor reisine filan

Ya ahaber izlesek herşey günlük gülistanlık zaten.

Dolar düşmez özel sektörün kısa vadede dolar yükümlülükleri var

Dolar düşmez ülkede kısmi rejim değişiklik gerçekleşti

Dolar düşmez üretim yok

Dolar düşmez zarrab lağamı riski var

say say bitmez

Bana deyin ki Türkiye çok iyi nedenlerini yazın borsa 100.000 puanlara bu yüzden çıktı deyin eyw diyim

Teknikmiş o teknik 3.90 ları göremedimi diye sorarlar

Para kazanmak türkiyede uzun vadede her yatırımdan alırsın ne olduğu önemli değil

biz burda gerçekçi bakıp yorum yazıyoruz.

Doların 4 lira olmaması için hiçbir neden yok

Katardan gelen yatırım fonları bakalım kaç sene daha dayanabilcek

Varlık Fonu bakalım nasıl yetebilecek

Faizler bakalım yüzde kaçlara çıkabilecek

endeks 120.000 olsun dolar 3.50 3.60 gezdikçe alım gücü hep aynı kalacak

Borsanın çıkmasını devlet sağlıyor yatırımcı değil

yabancı girişi olsa borsa yükselirken doların düşmesi sağlanır

Merkez bankasına TL bastırıp borsaya gömdürüp suni ekonomi haberi yaptırmak anca devlete yarar.

DOLAR girişi yok turizm bitik insanlar para harcamaya korkar olmuş.

Ekonomi BİST den ibaret değil balon patlarsa birgün kimse kaybolmasın :)

Yigit-Y
24-05-2017, 18:36
Bitcoin uyuşturucu , kaçakçılık vs illegal işlerde takip edilemeyen para birimi olarak kullanılıyor genel işleyişi bu yani.

O işin diğer boyutu ben bugün bayağa baktım ettim ve birşeye rastladım ve hiç hoşuma gitmedi

https://i.hizliresim.com/GBdv5r.png

Altda yuvarlağa aldığım daireler hacimleri göstermekte

şuanki rakamlara suni şişirme ile gelmiş gözükmekte

hacimli bir artış olmamış tolga kardeşim

ben risk olayını yatırım yapılamaz noktasına getirdi

yanlışım varsa düzelt

bu hackerlar sayesinde biraz reklamlarla aşırı değer kazandı sadece

zaten benim dikkatimi bu şekilde çekmişti

ama tablo yakında sanki aşağı doğru sertçe gelecekmiş gibi durmakta

altcoinler ise bilinirliği ve işlemleri tr de yönetme adına biraz çeltefilli

ben yokum diyorum :)

GokhanRS
24-05-2017, 20:02
O işin diğer boyutu ben bugün bayağa baktım ettim ve birşeye rastladım ve hiç hoşuma gitmedi

https://i.hizliresim.com/GBdv5r.png

Altda yuvarlağa aldığım daireler hacimleri göstermekte

şuanki rakamlara suni şişirme ile gelmiş gözükmekte

hacimli bir artış olmamış tolga kardeşim

ben risk olayını yatırım yapılamaz noktasına getirdi

yanlışım varsa düzelt

bu hackerlar sayesinde biraz reklamlarla aşırı değer kazandı sadece

zaten benim dikkatimi bu şekilde çekmişti

ama tablo yakında sanki aşağı doğru sertçe gelecekmiş gibi durmakta

altcoinler ise bilinirliği ve işlemleri tr de yönetme adına biraz çeltefilli

ben yokum diyorum :)

bulaşma olum şöyle işlere. sonunda vuracak peder seni :D

R.I.P
24-05-2017, 20:38
çok derin olmasa da yüzeyel olarak araştırdım ama sonuç olarak xxxcoin türevleri için şinasi-titan zinciri vb. oluşum olduğuna dair ön yargım hala devam ediyor.

Yigit-Y
24-05-2017, 20:40
bulaşma olum şöyle işlere. sonunda vuracak peder seni :D

Yaş 30 olmuş baba olmuşuz ne babasi her koyun kendi bacağından asılıyiii :):)

997TT
24-05-2017, 20:47
Bende "defaten" endeks 85 olucak ama 110 ıhtımalı olucak yazayım. Aylar sonra bakarız....
Neyse,yarın kar yagabılır :)

DOHC
24-05-2017, 20:52
Bende "defaten" endeks 85 olucak ama 110 ıhtımalı olucak yazayım. Aylar sonra bakarız....
Neyse,yarın kar yagabılır :)

Tuttu sayabiliriz :)

Mayıs ayının sonlarında yağan kar şaşırttı (http://www.trthaber.com/haber/turkiye/sivasta-mayis-ayinin-sonlarinda-kar-yagdi-315801.html)

ZX-636R
24-05-2017, 20:53
Rakamlardan daha önemli olan trendin ne yönde olduğu ve trend ile birlikte hareket etmek. Kimse dibi ve tepeyi bilemez. Dipte alayım tepede satayım diye iddam yok ben dizde alırım omuzda satarım :)
Trend is your friend. pozisyon taşımaya devam

Yigit-Y
25-05-2017, 07:51
silah çektim vuruldum :D

ula bitcoin :D:D:D son 24 saatte olan biten beyler :D

https://i.hizliresim.com/dP1Xbn.png

bu nasıl bir tiyatrodur

TorqueTuning
25-05-2017, 08:51
FED toplantı tutanakları hafif şahince olmasına rağmen küresel mali piyasalar iyimser modundan çıkmak istemiyor!

Bugün başlayacak NATO Zirvesi ile OPEC toplantısı günün en önemli iki gündem maddesini teşkil ediyor.

Türk şirketlerinin yüklü montanlı hisse satımları hisse senedi piyasasına ilave bir arz getirerek yükselişi baskılayabilir.

Küresel finansal piyasaları devasa büyüklükte ve yükü ağır bir şilebe benzetebiliriz. Hatta, yükü normal standartların da üzerinde bir şilep. Bu geminin kaptanı kendisine olabildiğince düz bir rota çizer zira bu derece büyük bir aracın yönünü çevirmek zor hatta bazı durumlarda imkansızdır. Çok zorlarsanız gemiyi alabora etme riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bundan dolayı da kaptan bazı durumlarda yönünü çevirmektense riskli olduğunu bilmesine rağmen gemiyi rotasından döndürmemeyi tercih edebilir.
Ya da yönünü değiştirme kararı alsa da bunu oldukça kademeli bir şekilde yapmak zorundadır. Bu da şilebin yeni rotasına girmesini geciktirir, zamana yayar. Küresel mali piyasaların yükü de son on yılda oldukça fazla büyüdü.
Merkez bankalarının bilanço büyüklüğü tahayyül edilemeyecek seviyelere ulaştı. Dünyanın en büyük altı merkez bankasının bilanço büyüklüğü 3 trilyon dolardan 17 trilyon dolara geldi. Likidite koşulları aşırı derecede gevşedi, hatta geçen yıl bir aralar dünyadaki tahvil stoğunun %40'ından fazlası negatif faiz ile işlem gördü. Bu derece devasa bir şilebin yönünün değişmesi kolay değil. Bu nedenle olumsuz haberler gelse de, işlerin yolunda gitmediği fikri ağır bassa da, risklerin arttığına kanaat getirilse de bunun piyasa etkisi bazen olmayabiliyor ya da olsa bile oldukça gecikmeli oluyor ve bizler de o zaman buna neden bulmakta zorlanıyoruz. Bu olgu biz rapor yazanlar için büyük zorluklar sunuyor zira bu gibi durumlarda konjonktürü okumakta ve anlatmakta zorluk çekiyoruz. Normal şartlarda olması gereken etkinin tam zıttı yönde oluşan piyasa reaksiyonunu anlatmakta aciz kalabiliyoruz. Tıpkı dün olduğu üzere...

Dün gece saatlerinde Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) son faiz toplantısının tutanakları açıklandı. FED'in kararları piyasalar açısından her zaman önemlidir. Hele ki faiz artırımı ya da bilanço büyüklüğünün değiştirilmesi mevzu bahis ise... Dünkü toplantı tutanaklarına da bu gözle bakıldı. Tutanaklardan çıkan sonuçları temel anlamda dört başlıkta
özetleyebiliriz: a) Üyeler yılın ilk çeyreğinde ekonomide gözlemlenen yavaşlamayı ve Mart ayı çekirdek enflasyonundaki düşüşü geçici olarak nitelendirdi ve bunun gidişatta kalıcı bir değişikliğe işaret etmediğinin altını çizdi; b) üyelerin ekonomik gidişata ilişkin görüşünde bir önceki toplantıya oranla sadece çok ufak bir değişiklik kaydedildi; c) faizlerin "kademeli" bir şekilde artırılacağı görüşü aynen korundu; d) bilanço daraltılması sürecine bu yıl küçük rakamlarla başlanması ve şartlar oluşması durumunda üç ayda bir rakamın artırılması hususunda üyelerin tamamı mutabık kaldı. Bu yönde bir karara güvercinvari demek mümkün değil.
Hatta bilanço daraltılması hususunun biraz daha somutlaşması nedeniyle metni şahince dahi yorumlayabiliriz. Ancak gelin görün ki mali piyasalar metnin açıklanmasını ABD Doları satarak kutladı! Kaldı ki, FED'in bu yıl oy hakkına sahip üyesi Philadelphia FED Başkanı Harker'in Haziran ayında faiz artırma ihtimalinin kuvvetli olduğunu beyan ettiği saatlerde... Bu kapsamda, 2019 yılında oy hakkına sahip olacak St.Louis FED Başkanı Bullard'ın güvercin duruşunun 14 Haziran'da oy kullanacak Harker'e oranla daha fazla dikkate alınması ve ekranlarda daha fazla yer bulması büyük bir ironi. Ama, ilk paragrafta belirttiğimiz nedenlerden ötürü şaşırtıcı değil zira bu tarz anomalileri geçmişte de çokça gördük. Ancak unutulmamalıdır ki, ya FED şu anki duruşunu değiştirmek zorunda kalacak ya da piyasalar...
Lehman sonrası dönemde çoğunlukla ilki oldu. Ancak, FED'in eski başkanı Bernanke'nin 2013 yılı Mayıs ayında dile getirdiği "tahvil alımında azaltım
- tapering" ile ikinci senaryonun acı bir şekilde fiyatlandığı da unutulmamalıdır. Görünen o ki ABD'de önümüzdeki günlerde açıklanacak olan makro ekonomik veriler bu hususa daha fazla açıklık kazandıracaktır.

Küresel mali piyasalarda geçen hafta oldukça fazla etkili olan Brezilya'daki siyasi kriz dün itibariyle sokak gösterilerine dönüştü.
Çatışma şekline dönen olaylara müdahalede bulunmak üzere asker ve polisler devreye girdi. Başkan Temer'in rüşvet ve yolsuzluk suçlaması ile başlayan ve hakkında soruşturma açılması ile birlikte tırmanan siyasi krizde gelinen nokta itibariyle Temer'in soruşturmanın yeterli delil olmaması nedeniyle iptali talebine cevap bekliyoruz. Bu kararın çok kısa bir zaman içerisinde verilmesi bekleniyor. Mahkemenin Temer'in talebini haklı bulması Brezilya mali piyasalarında bir miktar rahatlamaya yol açıp gelişen ülke piyasalarına (EM) bir tur daha olumlu etkide bulunabilir. Aksi durumda ise hava tersine dönebilir. Dikkatlerin ekonominin dışına odaklandığı ülkelerden birisi de İngiltere. Manchester'da yaşanan elim terör saldırısı sonrasında güvenliği sağlamak adına askerler sokaklara inmiş durumda...
Fransa'da dün olağanüstü hal altıncı kez uzatıldı. Filipinler'in bazı bölgelerinde dün itibariyle sıkıyönetim ilan edildi. Kısacası, dünyanın birçok ülkesinde alışılmadık gelişmeler yaşanıyor. Bu arada ABD'de Başkan Trump'ın azlini gündeme getiren sürece son günlerde sessizlik hakim olsa da soruşturmayı yürütmekle görevlendirilen savcının çalışmaları sürüyor. Bu görünüm altında bugün NATO Zirvesi yapılacak. Bu zirveye ABD'nin taleplerinin damga vurması bekleniyor zira ABD bir süredir diğer ülkelerin de savunma harcamalarına daha fazla destek olunması çağrısında bulunuyor.
Trump'ın söylemlerinde yaşanan yumuşama nedeniyle bu taleplerin dile getirlme şekli çok sert olmayacaktır. Bu nedenle bu zirveden olumsuz bir sonuç beklemek doğru olmaz. Zirve, Türkiye açısından da önemli bir içeriğe sahip olabilir. Özellikle de Türkiye ile Rusya arasında gündemde olan silah anlaşmaları gölgesinde...

Türkiye cephesinde dün şirket bazlı önemli gelişmeler yaşandı. Öncelikle Koç Ailesi, Koç Holding'teki hisselerinden yaklaşık 1.7 milyar TL'lik kısmını satacağını açıkladı ve gece saatleri itibariyle bu satışın gerçekleştiğini duyduk. İkinci olarak Sabancı Ailesi 100 milyon dolarlık Holding hisse satışı yaptığını duyurdu. Hiç şüphesiz bu satımların arkasında somut bazı nedenler olabilir ancak adımların aynı anda ve borsanın TL bazda rekor seviyelerde iken gelmesinin ayrı bir anlamı olduğu aşikâr! Bu hisse alımları yabancı yatırımcılar tarafından gerçekleştirildiğinden ötürü bunların döviz satımı olabilir. Ancak dünün bir diğer şirket haberi olan Turkcell'in 3 milyar TL'lik temettü kararının bir bölümünün yabancı ortak ve yatırımcılara gideceği, bunun da döviz talebi dogurabileceği düşünülürse şirket kararları kaynaklı döviz kuru etkisinin nötr seviyesine yakın olabileceğini söyleyebiliriz.

Yukarıda da işaret ettiğimiz düzlemde küresel mali piyasalardaki iyimserlik sürüyor. Sabah Asya borsaları iki yılın zirvesine yakın seviyelerden işlem görüyor. Risk iştahındaki olumlu görünüm ABD Doları'nın değer kaydetmesine neden oluyor. Üstelik dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin temkinli bir para politikası izlenmeye devam edileceğine yönelik açıklamalarına rağmen. Bu bağlamda EURUSD paritesi 1.1240 ile son altı ayın en yüksek seviyelerine yakın rakamlardan işlem görüyor. Bu olumlu hava ana hatlarıyla Türk mali piyasalarına da yansımaya devam edecek. Ancak, yukarıdaki paragrafta ima ettiğimiz üzere şirketlerin hisse satışları yeni arz anlamına geliyor ki borsadaki yükseliş eğilimini zorlaştırabilir. USDTRY tarafında 3.50-3.55 bandındaki dengelenmenin bir ayağının daha yapılma ihtimali var. Ancak, nasıl ki yukarıda küresel mali piyasaların seyri için çekincelerimizi gündeme taşıdıysak bunu Türk mali piyasaları için de yinelemenin gerekli olduğuna inanıyoruz. Bugünün makro ekonomik veri gündemi sakin. Olaylar tarafında OPEC toplantısı ile NATO Zirvesi takip edilebilir.

ibozum
25-05-2017, 09:27
BIST hızla artıyor ama bu artışı hisse senetlerinde göremiyoruz 1 haftadır senet değerleri yerinde sayıyor.. Çok ilginç şeyler oluyor :S

Yigit-Y
25-05-2017, 09:34
silah çektim vuruldum :D

ula bitcoin :D:D:D son 24 saatte olan biten beyler :D

https://i.hizliresim.com/dP1Xbn.png

bu nasıl bir tiyatrodur

Özür 10.000 tl oldu :):)

DOHC
25-05-2017, 09:45
Özür 10.000 tl oldu :):)

Bitcoin 2,400 doların uzerine cıkarak rekor tazeledi - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2015760-bitcoin-2-400-dolarin-uzerine-cikarak-rekor-tazeledi)

Yigit-Y
25-05-2017, 10:05
Bitcoin 2,400 doların uzerine cıkarak rekor tazeledi - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2015760-bitcoin-2-400-dolarin-uzerine-cikarak-rekor-tazeledi)

Hissettim ama ahh ahhh :):):)

Yigit-Y
25-05-2017, 10:13
Fırtınaya hazırlananlar

Koc ve Sabancı ailelerinden hisse satışı | Borsa Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/borsa/haber/1506783-koc-ve-sabanci-ailelerinden-hisse-satisi)

997TT
25-05-2017, 10:42
Bu satıslar yabancı kaynaklı olanlarıda var. Dovız talebı artıcak...
Herkes dıkkatlı olsun.
Defaeten degıl gercekten... Bakın bıst 110 olabılır,85.000 de :)

TaGo
25-05-2017, 10:54
Varlık fonuna devrolan nekadar şirket varsa hissesini alın dedim. Burada %80 dalga geçti. Varlık fonuna devrolmak prestij kaybı dedi. Ben devlet kendi attığı adımı zarar ettirtmez yüklenir bu kağıtlara dedim gene dinletemedim. THY 2 ayda 5.00 den 8 e geldi. Vakıfbank ona keza uçtu gitti. Faiz yükselio ama Dolarda yükselio :D Borsa zaten kendi başına tavan yapıo.

Bırakalım bu zamanda yıllık tahmin yapmayı ortam günlük hareket için var. Ben alayım hisseyidde seneye satarım, yada seneye dolar nekadar olur geçelim beyler. Dolar Euro altın hepsi hergün %1-2 veriyor bunları kaçırmamak lazım.

Merkez bankası sene sonu tahmini bile 3.90 ken hangi 3.35 leri konuşuyoruz biz? Hangi arada oralara inecek 7 aydada tekrar 3.90 lara çıkacak?

TorqueTuning
25-05-2017, 10:56
Fırtınaya hazırlananlar

Koc ve Sabancı ailelerinden hisse satışı | Borsa Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/borsa/haber/1506783-koc-ve-sabanci-ailelerinden-hisse-satisi)

Gerçekten bunun arkasında yatan nedenleri merak etmiyor değilim. Ülkenin en büyük 2 sermayedarı aynı gecede hisse satışına karar veriyor ve düğmeye basıyor.

Yigit-Y
25-05-2017, 11:10
Bu satışlar bu borsa gömülecek

Biz aşağıdan alacağız belkide almayacağız

Kerizleri bekliyoruz diyorlar

Bist tam kumarhaneye döndü :)

Yahudi ticareti iyi yapar bu adamların şu hareketi

Bim satışı şahenk çıkışı

Bunlar hep ayak sesleri o fırtınanın

Merkez bankasının bastığı tl ile devlet hisselerini toplamakla ekonomi düzelmez

Devlet hisseleri tam kumar kağıdı bana göre

Garanti,Petkim,Koç ve Tüpraş ben bunlar dışında hepsini kumar görüyorum

vectra-tuner
25-05-2017, 11:12
Bu satıslar yabancı kaynaklı olanlarıda var. Dovız talebı artıcak...
Herkes dıkkatlı olsun.
Defaeten degıl gercekten... Bakın bıst 110 olabılır,85.000 de :)

++++ 1.000.000

Kimse hikaye anlatmasın artık... Yolun sonu açık ve net

Devlet bankalarının çok büyük oranda batık kredileri var.. %10 Civarı konuşulan rakam ki bu yüzden bir tanesi kredi dahi veremiyor şu anda ... Ama reklam veriyor çünki amaç yıkılmadım ayaktayım demek hatta mevcut manzarayı gizlemek...

2. Döviz kuru için yazanlara valla gülüyorum... Referandum öncesi 3.5X'lerde idi , Referandumdan sonra ekstra kimsenin beklemediği bir faiz artışı olmasına rağmen 3.7X'leri gördü 3.5X'lere gitti 3.6X'lere gitti geri geldi vs. vs. Euro Rabia'ya ulaştı... :D

Benim iddiam dolar uçacak kaçıcak değildiki (Doların değerini fed belirler) , Tl düşecek diyordum zaten düşüyor.. Birgün dolar 5 tl'de olacak elbette

TolgaUs
25-05-2017, 11:13
Gelecek bitcoin.. Daha çok insan pişman olacak :)
sizler gibi bilgili insanların bile haberi yok düşünün.
Gerçekten bankalara gelse bu birikim sistemi çok fena yükselir.
Altın yerine bitcoin alınmalı..

vectra-tuner
25-05-2017, 11:14
KGF ile Batık Banka kredileri Hazineye devredildi... Bu yolla Bankalara bedava kaynak aktarılmış oldu .. Düşününki batağınız var ve birisi gelip Batağınızı ödüyor size!!!

Yigit-Y
25-05-2017, 11:15
Halkbankası 79.000 tl kredi reklamı veriyor ya

Sabah gittim maaş müşterisiyim birde :)

Kefil ipotek istedi

Ne mikime reklam yapıyorsunuz dedim çıktım

Ula koca bir yalan bankası o halkbank

Görüceksiniz abilerim kardeşlerim bugünlerin ne kadar güzel yarınlarında bir o kadar içine mıçılmılığını

vectra-tuner
25-05-2017, 11:15

Farzedelim 1 milyon tl'lik Bitcoin aldık ve birde çöktü Bitcoin ve para 200 Bin oldu.. O zaman ne olacak?

Lütfen Kumara yönlendirmeyin insanları

Yigit-Y
25-05-2017, 11:16

2 gündür dot etti beni bu bitcoin 2000 tl yolumuzu bulacaktık :):)

Onamdar
25-05-2017, 11:20
KGF ile Batık Banka kredileri Hazineye devredildi... Bu yolla Bankalara bedava kaynak aktarılmış oldu .. Düşününki batağınız var ve birisi gelip Batağınızı ödüyor size!!!

Bildiğim mevcut batık krediler KGF ye devredilmedi. Referandum öncesi DAĞITILAN(!) kredilerin %85 i KGF teminatında.
Yanlış biliyor olabilirim tabi

vectra-tuner
25-05-2017, 11:38
Bildiğim mevcut batık krediler KGF ye devredilmedi. Referandum öncesi DAĞITILAN(!) kredilerin %85 i KGF teminatında.
Yanlış biliyor olabilirim tabi

Yok doğrudan devir sözkonusu değil... Diyelimki Benim borcum var ve ödemiyorum.. Bana bir KGF Kredisi çıkartılıyor ve diğer borcum kapatılıyor, Kgf kredisi de uzun vade taksitli.. Hem Banka batağını kurtarmış oluyor hemde eğer iyi niyetliysem durumumu düzeltebileceksem bende kurtuluyorum.. Ancak sanıldığı gibi değil bu Kgf olayı ile Bankacılık sistemi rahatlatıldı..

STP
25-05-2017, 12:00
bu 1 hafta 10 gun bandında elde olanla ne yapmak lazım? tl olarak duruyor

TaGo
25-05-2017, 12:05
10 günse 143 den altın yakala derim kardeşim

Yogi
25-05-2017, 12:38
Bu seviyelerden dolar alımı yapılırmı?

GokhanRS
25-05-2017, 14:20
doları boşverin beyler euro ne olur onu araştırmaya başlayın. 8 ülke daha euro kullanımına geçicek hazırlık yapılıyor.

sizce euro uçar mı aynı mı kalır yükselir mi?

bana sanki hepsi yakında geçerse euroya değerlenir gibi geliyor ama bir yandan aralarında fakir ülkelerde var onlar aşağı çeker mi? yada birbirini dengeler mi?

tüm avrupa ülkeleri söylendiği gibi bir anda euroya geçerse sonuç ne olur iyi analiz yapabilecek var mı?

Yigit-Y
25-05-2017, 14:25
https://i.hizliresim.com/NpzOWg.png

Kumarhaneye girdim dayanamadımmm :):)

burak10
25-05-2017, 14:32
kaç lira yatırmıştınız?

Yigit-Y
25-05-2017, 14:34
5000 tl attım

86 lira 10 dk kazandık :):)

Bu hızla ya parayı 2 katlar yada batırır :):)

Yigit-Y
25-05-2017, 14:38
https://i.hizliresim.com/Qa6p7r.png

118 tl çıkıyorda çıkıyor :)

TolgaUs
25-05-2017, 14:40
Btc de batma diye bir mevzu olmaz.
Tamam düşer eyv. Ama yükseleceği garantidir.
Bist yerine btc yi yeğlerim. En azından bir para birimi satın alıyorum

Yigit-Y
25-05-2017, 14:42
Btc de batma diye bir mevzu olmaz.
Tamam düşer eyv. Ama yükseleceği garantidir.
Bist yerine btc yi yeğlerim. En azından bir para birimi satın alıyorum

Ben buna geçen sene girseydim ahhhhh ahhhhh

160 tl oldu 20.dk bu nasıl bir tiyatrodurrr :):)

Gko
25-05-2017, 15:04
demo hesap açmıştım takılırım diye, 2023'ten aldım bitcoin, şuan 2691 oldu maşallah :D

yarına gerçek hesap açınca yukselmesi dileğiyle.. :D

Yigit-Y
25-05-2017, 15:19
demo hesap açmıştım takılırım diye, 2023'ten aldım bitcoin, şuan 2691 oldu maşallah :D

yarına gerçek hesap açınca yukselmesi dileğiyle.. :D

Dolara ayırdığım dışında kenarda umarsızca yatan 5000tl vardı

Hiçbir işe yaramıyor dün girseydim keşke ama

Bu nasıl bir tiyatro bakacaz

DOHC
25-05-2017, 15:23
Ulem bir bitcoin mesajı attım, trend oldu valla.......

Molev
25-05-2017, 15:27

sen hiç takip etme unut o parayı bir 5 sene sonra bir araba parası çıkar sana kanımca :)

Yigit-Y
25-05-2017, 15:30
sen hiç takip etme unut o parayı bir 5 sene sonra bir araba parası çıkar sana kanımca :)

Amin :):):)

Gko
25-05-2017, 15:34

bişeyler hep böyle keşke demediğimiz anlarda gerçekleşse keşke.. :D

Gko
25-05-2017, 15:38
yarına gerçek hesap açıcam 1000€'luk bakalım demo'daki kadar şansımız yaver gidicek mi..

https://i.hizliresim.com/8MVY1n.png

Yigit-Y
25-05-2017, 15:47
337 tl kazandım hala çıkıyor başımı duvarlara vurucam :)

STP
25-05-2017, 15:51
337 tl kazandım hala çıkıyor başımı duvarlara vurucam :)

kanka alıp cıkabılıomusun onu reel para olarak

Yigit-Y
25-05-2017, 15:57
kanka alıp cıkabılıomusun onu reel para olarak

Evet çıkışla alakalı bir sıkıntı yok şimdilik :)

TaGo
25-05-2017, 16:04
arkadaşlar bizede anlatında neyi napıonuz bizde kazanalım aq. bitcoin datası sıfır bende

Molev
25-05-2017, 16:08
bir konu acılıp detaylı bir anlatım gelse çok güzel olur.

Yigit-Y
25-05-2017, 16:09
5.500 oldu 2 saatte 5000 tl lik malı sattım

500 kar duruyor parayı çekiyorum :):):

Benim kumar bu kadar 500 tl lik bitcoin bakalım ne olur dahada bakmam

Valla benim kalbim ağırdı :)

Yigit-Y
25-05-2017, 16:18
Valla tolgaus ve bu bilgisayar korsanları sayesinde tanıştım

Youtube 4 tane video hatim ettim :)

BTCTürk şirketi üzerinden alınmakta bitcoin para birimi

Ama 3 iş günü sürüyor alım yapabilmeniz

İlk önce kayıt olunuyor sonra kimlik fotokopisi dilekçe ikametgah isteniyor

Sonra hesaplarına para gönderiyorsunuz ama bu da 1 günü rahat buluyor

Sonunda işlem yapmaya başlıyorsunuz bugün ilk deda yaptım 500 tl kaptım

Ama çok riskli sanal bir cisim alıp satılıyor

Ben kar ettiğim 500 tl yi sermaye yapıp çıktım

Yarın hesabıma geçecekler yatırdığım parayı

Şimdilik bir sıkıntı yok :)

arteus
25-05-2017, 16:23

Yaklaşık bir yıl önce 17 bitcoin alarak başlamıştım bende 890 dolardan dün sattım bende 2200 dolardan. Benim şahsi fikrim sağlam düşecektir.

Yigit-Y
25-05-2017, 16:27
Yaklaşık bir yıl önce 17 bitcoin alarak başlamıştım bende 890 dolardan dün sattım bende 2200 dolardan. Benim şahsi fikrim sağlam düşecektir.

Dün grafik paylaştım

Bu çıkışlar çok hacimsiz

Aynı düşüncedeyim çok suni bir çıkış var

Sıfır riske indirdim ufacıkda olsa dursun orda

Bir gün 1 bitcoin 1.000.000 usd olur diyenler için :):):)

arteus
25-05-2017, 16:32
https://i.hizliresim.com/7qlDgW.jpg (https://hizliresim.com/7qlDgW)

Fakat ben alım satımı bıraktım şimdi sadece madencilik yapıyorum

Ersin ÖREN
25-05-2017, 16:33
Fakat ben alım satımı bıraktım şimdi sadece madencilik yapıyorum

Ne kazıyorsunuz? BTC Etheryum ?

deeperblack
25-05-2017, 16:34
Bende hack mağduru olarak bitcoin almıştım. Üyelik olayı 1-2 gün sürdü para yatırma işlemide öyle. Adamlarda nasıl bir database var bilmiyorum ev adresimin 1 harfini bile yanlış yazsam kabul olmuyor.
Nüfus cüzdanı elinde dilekçeyle çekilmiş fotonu gönderiyorun. Uygun bulurlarsa onaylıyorlar.

Bugece bende bi açıp kurcaliyim.

arteus
25-05-2017, 16:35
Ne kazıyorsunuz? BTC Etheryum ?

Sadece btc

Yigit-Y
25-05-2017, 16:39
Kazma işi eskisi gibi değil diye bulaşmadım

Birazda karmaşık

Yoksa bedava elektrik soğuk oda mevcut bende :)

Ersin ÖREN
25-05-2017, 16:39
Sadece btc

bildiğim kadarıyla GPU ile kazılamıyor artık. nasıl bir donanım kurdunuz ?

Yigit-Y
25-05-2017, 16:40
Konu açsak mod arkadaşlar birşey derler mi acep :)

arteus
25-05-2017, 16:40
Hatta şöyle göstereyim
https://i.hizliresim.com/V0kDDv.jpg (https://hizliresim.com/V0kDDv)

arteus
25-05-2017, 16:41
bildiğim kadarıyla GPU ile kazılamıyor artık. nasıl bir donanım kurdunuz ?

www.bitman.com

TolgaUs
25-05-2017, 16:47
Arkadaşlar uyariyim. Hiçbir kontrol mekanizması yok bu işlerde. Borsadaki gibi hop napıyon birader diyecek bir kurum yada dolardaki gibi bir kurum yok. Bugun 1000 dolar yarın 1 dolar yada 100bin dolarda olabilir. Ama grafikler ortada her yıl muhakkak artıyor. Lütfen gaza gelmeyin. daha bu yaşımda bela okumayın bana.. Zaten başımda büyük bir bela var ^^ dilediğizi sorabilirsiniz. Yada bi konu açarsanız soru listesi hazırlarsınız ve herşeyi cevaplarım.

free-hifi
25-05-2017, 16:48
rte bahçeli sürtüşmesi
doları gazlar mı

buzel
25-05-2017, 17:15

.9:
evet dün bende gördüğümde 8500 tl idi şimdi oldu 11.000 tl :) sabah kayıt oldum imza fotoğraf vs. paparaya üye oldum ardından oda tamam deneyelim dedik para yatırdım ama yarın hesaba geçecek heralde hala coin alamadık :)

Yigit-Y
25-05-2017, 18:41
10.970 den çıktıktan sonra 9970 lere geldi

Çok sakat :):):)

997TT
25-05-2017, 23:57
Bit coin için konu acsanız?

Yigit-Y
26-05-2017, 08:04
Yönetime pm attık abi izin gelmeden açarsak başımız yanar :)

GokhanRS
26-05-2017, 08:13
konu açarsanız orda da belirtin. hiç bir garantisi yok. 1000 doların 1 dolarda olabilir 100bin dolarda diye yine belirtin o konuda kalın puntolarla. bizim millet kazanınca allahtan der, kaybedince tolga yaptı yiğit yaptı der.

Yigit-Y
26-05-2017, 08:18
konu açarsanız orda da belirtin. hiç bir garantisi yok. 1000 doların 1 dolarda olabilir 100bin dolarda diye yine belirtin o konuda kalın puntolarla. bizim millet kazanınca allahtan der, kaybedince tolga yaptı yiğit yaptı der.

İlk mesajın sol kelimesi YTD olacak

Hahahaha

TorqueTuning
26-05-2017, 08:23
26 Mayıs 2017:

Küresel mali piyasalara yönelik riskler artarken endekslerin hergün yeni bir rekor kırması ciddi bir uyumsuzluk anlamına geliyor.

NATO ve mini AB zirvesi sonrasında gündem Kabine revizyonu ile yerel yönetimlerdeki olası değişikliklere geldi. Piyasaların dikkati ekonomi yönetiminde olacak.

USDTRY kurunda son dönemdeki sıkışmanın aşılması için USDTRY kurunun aşağıda 3.52'nin altı; yukarıda 3.64'ün üzerine çıkması gerekiyor.

Küresel mali piyasalar dün sakin, hafif iyimser bir seyir kaydetti. Avrupa borsaları sınırlı oranda kayıplara sahne olurken ABD'de olumlu şirket kârları nedeniyle yön yukarı oldu ve S&P500 ile Nasdaq endekslerinde yeni zirveler görüldü. Döviz ve kıymetli maden piyasalarında önemli sayılabilecek bir hareket yaşanmadı. Dünün yurt dışında en önemli gündem maddesi OPEC toplantısı idi. Toplantıda tahmin edildiği üzere petrol üretim kesintisi dokuz ay daha uzatıldı. Ancak bunun piyasa yansıması olumsuz oldu ve ham petrol varil fiyatı %4'e yakın bir düşüş sergiledi. Bunun nedeni a) daha yüksek miktarda ve daha uzun süreli bir kesinti umudu; b) mali piyasaların temel prensibi olan "beklenti alınır, gerçekleşme satılır".
Türk mali piyasalarının ana gündem maddesini ise bazı şirketlerde gerçekleştirilen hisse satışları teşkil etti. Yeni arz anlamına gelen bu durum mevzubahis hisse fiyatlarına olumsuz yansırken BIST100 endeksinin de günü %0.6 düşüşle bitirmesine neden oldu. Döviz piyasası son dönemin aksine oldukça sakin bir gün geçirirken USDTRY kuru günün onemli bölümünü 3.56'lı rakamlardan geçirdi. Bono&tahvil piyasasında ise faizlerde çok sınırlı düzeyde bir düşüş kaydedildi.

Dün NATO Zirvesi gerçekleştirildi. ABD Başkanı Trump gerek davranışları gerekse de söylemleri ile Zirve'ye damgasını vurdu. Zirve'den çıkan en önemli mesaj NATO'nun DAEŞ ile mücadeleye katılacak olmasıydı. Ancak bunun muharip bir rol olmayacağı, istihbarat, eğitim ve lojistik gibi sahaları kapsayacağı belirtildi. Zirve'ye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda AB liderleri ile üçlü bir zirve gerçekleştirdi. AB Komisyonu Başkanı Juncker ve AB Konseyi Başkanı Tusk'ın katılımı ile yapılan toplantıda Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum ile ileriye dönük atılabilecek adımlar ele alındı. Mart 2016'da taraflarca imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanırken ilişkilerin yeniden canlandırılmasının önemine işaret edildi, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmenin gerekliliğine değinildi. Bu iki zirve esasında büyük önem kaydetse de basına yansıyan kısımları dilek ve temennilerin ötesine geçecek cinsten değildi. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde yaşanacak olası yansımaları üzerinden okumak ya da değerlendirmek daha anlamlı olacaktır. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun yurtdışı temasları da sona ermiş oldu ve bugünden itibaren dikkatler yeniden iç siyasete çevrilecek.

Bu hafta sonunun gündem maddesi Kabine'de gerçekleştirilecek olası revizyon olacak. AK Parti olağanüstü kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan seçilmesi ile başlayan süreçte MKYK da yeniden seçilmiş ve 50 kişilik kurula 19 yeni isim girmişti. Şimdi sıra MYK ve en önemlisi de Kabine'ye geldi. Kulislerde birçok isim konuşulmasına rağmen nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek ve onun da son ana kadar somut bir sinyal vermesi beklenmiyor. Mali piyasaların bu noktada ilgileneceği temel husus ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı...
Basına yansıyan haberlere göre ekonomi yönetiminin yeniden tek başlı bir yapı haline getirilme isteği kuvvetli. Ancak bunun bakanlık bazında değil de daha kapsayıcı bir formatta yapılmasının planlandığı kanaatindeyiz.
Başka bir ifade ile tüm ekonomi yönetimini tek bir bakanlığa bağlamaktan ziyade bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir koordinasyon komitesi altında toparlamak amaçlanıyor gibi... Bu şekille de isimlere bağlı hale gelen ekonomi yönetiminin yeni dönemde isimlerden bağımsız bir yapıda şekillendirilmesi hedefleniyor olabilir. Bu tarz bir tepkinin piyasalarca nötr karşılanacağı kanaatindeyiz.

Haftanın son iş gününe girerken piyasalardaki sakin görünüm bir enstrüman dışında korunuyor: Bitcoin. Dijital paranın fiyatı son günlerde hakikaten baş döndürücü bir hâl almış durumda... Bir hafta gibi kısa bir zaman diliminde 2000 seviyesini aşıp 2750'ye kadar yükselen Bitcoin dün %20'ye yakın bir düşüş sergileyerek 2250'ye kadar geldi. Sabah saatlerinde yeniden 2500'lü rakamlara geldiğini görüyoruz. Bu vahşi volatilitenin korkutucu seviyelere geldiğini not düşmekte yarar var. Bitcoin ile ilgili olarak birçok müsbet yorum yapılıyor ancak nedense bizim aklımıza hep tulipmania tarzı bir hikaye geliyor... Bu sabah saatlerinde İngiliz Poundu ve Çin Yuanı'nda da sert sayılabilecek hareketler yaşandı. İngiltere'de açıklanan bir ankette İşçi Partisi'nin farkı kapattığı haberi Pound'da değer kaybına; Çin'de borç seviyesinin korkunçluğuna yönelik bir açıklama ise Yuan'ın değer kaybetmesine neden oldu. Bugünün gündeminde ABD'de GSYH büyümesi ve Michigan tüketici güven endeksinin önemli bir yer tuttuğunu görüyoruz.
ABD'de 1Ç dönemine ilişkin ilk büyüme tahmini %0.7 olmuştu. Bu verinin hem kendisi hem de tüketim ya da deflatör gibi alt kırılımlarının revizyonu piyasa reaksiyonuna neden olabilir. Piyasa fiyatlamalarına gelirsek... ABD Doları'nın Euro karşısındaki değeri için 1.1250-60 seviyesinin aşılıp aşılamayacağı kritik. USDTRY kurunda ise 3.5500 seviyesinin altına inilmekte kaç gündür zorlanılıyor. İnilmesi halinde ilk etapta 3.5250 ön plana çıkabilir. Ancak, bu seviyelerin önemli bir direnç rolü oynaması durumunda yukarıda 3.63-3.64'e doğru bir hareketin önü açılacaktır. Hisse senedi piyasasında dün de belirttiğimiz düzlemde hisse satışı kararları zirvenin görülmüş olabileceği teyit ediyor. Tahvil faizlerinde de 5 Haziran'da açıklanacak enflasyon rakamları öncesinde önemli bir hareket beklemek doğru olmayacaktır. Son dönemdeki bültenlerde hep hissedeceğiniz üzere yurtdışı piyasaların görünümüne yönelik kaygılanıyoruz zira riskler ile piyasa rekorları arasındaki uyumsuzluk balon riski taşıyor. Bu nedenle temkinli ve tedbirli olmakta yarar var.

safaks
26-05-2017, 08:53
10.970 den çıktıktan sonra 9970 lere geldi

Çok sakat :):):)

Vay arkadas ya. En az bi 10 15 yil onceden haberimiz vardi. Hep duyuyorduk bu bitcoin fena degerlenecek diye. Dalga gecioduk. O zamandan alsaymisiz simdi parayi bulmustuk. Bitcoin artik kabul goruldu. Ben bunun deger kaybedicegini dusunmuyorum artik. Yakindir bizim bankalardada islemi baslamasi.

TaGo
26-05-2017, 08:55
STP dün altını dediğim seviyeden aldıysan bu öğlene doğru çıkar kardeşim elinden. Dediğim gibi %1-1.5 olsun bizim olsun

Yigit-Y
26-05-2017, 09:00
BTCTurk e yatırdığım 5000 tl yatırmıştım.

Dün çekme işlemi talebinde bulundum.

Az önce para hesabıma geldi.

Şu an için bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Ama bitcoin dün 11.000 leri görüp 9.400 lere geri geldi

Yani risk inanılmaz ben riski severim zar atarım diyenlere gelir

Kayıplar kazançlar şahsidir kimse sorumlu tutmasın beni

YTD

Yogi
26-05-2017, 09:01
Yigit-Y Bitcoin konusu açabilirsin

Yigit-Y
26-05-2017, 09:42
Yigit-Y Bitcoin konusu açabilirsin

Tşkler

Bu bizim reyis yine tükürdüğünü yalıyor alıştık

Almanya giderini yaptı Nato bende işid vurucağım dedi

Türkiye natoda olduğundan bütün üsleri nato ya açmak zorunda

Almanya nato üyesi olduğundan her üsse rahatlıkla girebilir

Bizimki yine halka oynuyor eyyyyy filan diyerek

Kuru sıkı o iş

Dolar sıkıştı kaldı bari satsalarda biz alsak

3.50- 3.54 arasını bekliyorum ama yapıştı kaldı

Fed açıklamaları çok etkili olmadı opec de öyle

Ama dünyanın hadi bir daha savaşalım gibi bir niyeti var sanki

Sular durulmuyor işin irana sıçrama riski var israil çok istiyor ama rusya ve çin sayesinde şuan bir operasyon yok

Dolar haber seviyor aslında abd borsaları iyi gidiyor bizde aşırı baskı var bunun bir açıklaması yok sanırım :)

997TT
26-05-2017, 10:24
Piyasa da yon orantısız,ters de kalmayın....
Yanı hıcbır sey yapmayın suan.

GokhanRS
26-05-2017, 10:32
Beyler euro işini sormuştum araştıran bilgisi olan yok mu?

Diğer Avrupa ülkeleride euro kullanımına geçme hazırlığında. Bir anda hızlı geçişten bahsediliyor. Bu bana birilerini zengin etme girişimi gibi geldi. Bizde nemalnırmıyız? Yoksa tren kaçarmı? Yada haberler geyik mi? Yada gerçekse bile etkisiz mi olur geçişleri bize?

darkmoon
26-05-2017, 10:51
Beyler euro işini sormuştum araştıran bilgisi olan yok mu?

Diğer Avrupa ülkeleride euro kullanımına geçme hazırlığında. Bir anda hızlı geçişten bahsediliyor. Bu bana birilerini zengin etme girişimi gibi geldi. Bizde nemalnırmıyız? Yoksa tren kaçarmı? Yada haberler geyik mi? Yada gerçekse bile etkisiz mi olur geçişleri bize?

trump alayını dize getirdi sizin yükünüzü amerikan vatandaşları ödemekden yoruldu .. kendi üyelik aidatlarınızı paralarınızı bile ödemiyorsunuz yıllardır ödemeyenler var falan dedi .. bütün avrupa liderleri karşısında ip gibi dizildi dinledi.. :)

997TT
26-05-2017, 16:52
Az kaldi,paritede hareketli gunlere yani al-sat da para kazanmaya hazir olun...

GokhanRS
26-05-2017, 17:48
Az kaldi,paritede hareketli gunlere yani al-sat da para kazanmaya hazir olun...

abi sence gram altınları satma seviyesi nedir?

997TT
26-05-2017, 19:36
Altında yukarı beklıyorum,eger gecen hafta realızasyon yapmadıysanız bekleyın....
Gecen hafta Dedıgım gıbı hareketlı gunlere gırdık...

GokhanRS
26-05-2017, 22:00
Bir ara 150 gördüğünde satıcaktım iş yoğunluğundan sattım sandım satmamışım. 2 gün sonra bir açtım aşağı hızlı inmiş. Güzel fırsattı kaçırdım. Bi kaç bin kar olurdu tekrat düşüşte almak ile.

Yigit-Y
27-05-2017, 00:01
trump alayını dize getirdi sizin yükünüzü amerikan vatandaşları ödemekden yoruldu .. kendi üyelik aidatlarınızı paralarınızı bile ödemiyorsunuz yıllardır ödemeyenler var falan dedi .. bütün avrupa liderleri karşısında ip gibi dizildi dinledi.. :)

Ama papa sevmediiii :):):)

Sunny Hundal - I keep watching this over and over, and it... (https://www.facebook.com/sunnyhundalorg/videos/1464227556980656/)

997TT
27-05-2017, 09:52
Guzel sahne yapmıslar...
Adam tayyıbın amerıkalı versıyonu.

darkmoon
27-05-2017, 10:57
o değilde nerenin cumhurbşkanını eliyle itişi yokmu tartaklar gibi bayıldım :D :D

darkmoon
27-05-2017, 10:59
ben şaşırmıyorum ben daha önce bir kanalda bu adamın bir belgeselini izlemişdim birde yeni national da verdiler oturun izleyin şaşırmassınız .. :D ... ama oyuna daha girmedi ısınıyor şu anda .. oyuna girsin bakın dünya nasıl olucak.. en çokda umarım tahminim tutmaz ama türkiyeye yaramıycak bu durum.

TorqueTuning
29-05-2017, 08:46
29.05.2017:

ABD mali piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu günde küresel bazda sakin ve yatay bir seyir öngörüyoruz.

Basında yer alan haberlere göre bankaların portföylerindeki KGF kapsamlı kredileri menkul kıymetleştirip TCMB'den fonlama sağlaması yönünde çalışmalar yapılıyor!

ABD'de yarın açıklanacak PCE enflasyonu ile Cuma günkü ortalama saatlik ücretler haftanın önemli makro verilerini teşkil ediyor.

Küresel mali piyasalardaki iyimserliğe Cuma günü ara verildi. Bunda petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü eğilimin yine sekteye uğraması ile ABD'den gelen kuvvetli makro ekonomik veriler etkili oldu: OPEC'in üretim kesintisini dokuz ay daha uzatmasına rağmen Brent cinsi petrol fiyatı 54 dolar/varil seviyesinden hızlı bir gevşeme kaydetti. Bunun nedeninin "beklenti alınır, gerçekleşme satılır" motivasyonu olduğunu belirtmiştik.
ABD'de yılın ilk çeyreğine ilişkin GSYH büyümesinin %0.7'den %1.2'ye revize edilmesi ise ABD Doları'ndaki değer kaybını tersine çevirdi. Hafta içinde
96.7 ile son yedi ayın en zayıf düzeyini gören ABD Doları endeksi (USD) hem petrol fiyatları hem de ABD büyüme verisi ile yönünü hafifçe yukarı çevirip
97.3 seviyesine geldi. İngiltere'de 8 Haziran'da yapılacak seçimler yaklaşırken iktidardaki May lehine olan farkın daralması sonucu İngiliz Poundu'nda kaydedilen değer kaybı da bu eğilimde etkili oldu. Türk mali piyasaları da Cuma günümü benzer şekilde dinlenerek, hafif kâr realizasyonlarına sahne olarak geçirdi. USDTRY kuru 3.5800 seviyesine yükselirken BİST100 endeksi günü %0.2 oranında düşüşle tamamladı. 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi 6 baz puanlık yükselişle %10.61'e gelirken Türkiye'nin kredi görünümü hakkında ipucu sunan 5 yıl vadeli CDS risk primi ise genel görünümün aksine düşmeye devam ederek 194 baz puan ile 2015 yılı Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Bunun Türkiye'ye özgü bir hareket olmadığını Rusya ve G.Afrika'nın da hemen hemen benzer nitelik ve nicelikte hareketler yapmasından anlıyoruz.

Bugün Amerikan piyasaları "Memorial Day" (savaşlarda hayatını kaybetmiş olan Amerikan askerlerini anma günü) tatili nedeniyle kapalı olacak. Bu nedenle de küresel mali piyasaların bugünü de sakin bir seyirle geçirmesini bekleyebiliriz. Bu haftanın sorusu Amerikan ekonomisinin gidişatının faiz artırım beklentilerini destekleyip desteklemediğidir. Bilindiği üzere, ABD'de ilgiyle takip edilen istihdam rakamları uzun süredir kuvvetli geliyor. Hatta, işsizlik oranı Nisan ayında %4.4 ile uzun süreli denge seviyesi olarak varsayılan düzeyin de altına geriledi. Ancak, işsizlik oranı gerilerken maaş ve ücretlerde anlamlı bir kıpırdanma olmaması ciddi manada kafa karışıklığına neden oluyor. Zira, teori der ki, işsizlik oranı geriliyorsa istihdam piyasasında ısınma yaşanıyordur ve bu da ücretlerde yukarı yönlü bir baskı oluşturur. Teorinin çalışmaması akıllara acaba işsizlik verisi doğru mu ölçülüyor ya da bu veri istihdam piyasasının ana görünümünü yansıtmada yetersiz mi sorularını getirdi. Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) güçlü istihdam tablosuna rağmen faiz artırmada gönülsüz davranmasını bununla açıklayabiliriz. Bu hafta ABD'de açıklanacak iki veri seti bu soruya cevap bulmaya çalışacak: Cuma günü açıklanacak Mayıs ayı istihdam raporunda tarım dışı bordrolu çalışan sayısı ya da işsizlik oranından ziyade ortalama saatlik ücretler verisine; Salı günü açıklanacak Nisan ayı kişisel gelir ve harcama raporunda ise PCE (kişisel tüketim
harcamaları) enflasyonuna odaklanacağız. Bu verilerin uzun süredir olduğu üzere sakin kalması piyasalardaki mevcut görünümü destekleyecektir. Ancak ola ki tahminlerin üzerinde bir enflasyon sinyali gelirse piyasalarda yeni bir fiyatlama eğilimine hazır olmakta yarar var.

Geçen hafta nispeten sakin kalan küresel siyasi gündem bu hafta yeniden ısınabilir. Öncelikle, ABD Başkanı Trump yurtdışı gezisini tamamladı ve ülkesine döndü. Rusya ile seçim sürecinde yakın işbirliği yaptığı, hatta çok gizli bilgileri paylaştığı iddiaları ile başlayıp azil taleplerine dönüşen sürece ilişkin soruşturma sürüyor. Bu arada basına yeni bilgiler de sızdırılıyor. ABD piyasaları ve dolayısıyla küresel piyasalar şu aşamada azledilme ihtimalini kuvvetli görmediğinden ötürü tepkisiz kalmayı yeğliyor. Ancak, azil riskini artıracak herhangi bir haber ya da olayın önemli bir piyasa yansıması yaratacağı unutulmamalı. Brezilya'da da süreç işliyor. Mankeme, Devlet Başkanı Temer'in rüşvet ve yolsuzluğa bulaşıp bulaşmadığını inceleyedursun Temer'e yönelik kamuoyu tepkisi her geçen gün biraz daha büyüyor. Olası bir azil ihtimali Brezilya piyasalarını derinden sarsabilir. Brezilya piyasalarının son bir yıldır kaydettiği muhteşem performansın ardından yaşanacak bu tarz bir skandal gelişen ülke piyasalarının geneli üzerinde olumsuz bir etkiye neden olabilir.
İngiltere'de 8 Haziran'da yapılacak seçimleri Muhafazakârların büyük bir farkla kazanması beklenirken Manchester'da yaşanan elim terör saldırısı sonrasında tablo değişmeye başladı. Son günlerde açıklanan anketlere göre ilk günlerde 20 puana varan fark şu an tek haneli rakamlara kadar gerilemiş durumda. Başbakan May'in Brexit görüşmelerinde elini rahatlatmak adına aldığı seçim kararı İngiliz Poundu'nda değerlenmeye neden olmuştu. Ancak, seçimin başa baş bir tablo ile sonuçlanması halinde May'in elinin rahatlaması bir yana daha da zorlaşacak olması son iki günde GBPUSD paritesini 1.30 seviyesinden 1.27'li rakamlara kadar itti. Yeni anket sonuçları önümüzdeki günlerde GBP'deki dalga boyunu daha da artırabilir.
Türkiye'de siyaset beklentilerin aksine hafta sonu sakin geçti. Bugün AK Parti MKYK'si Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin seçilmesi bekleniyor. Bu sürecin ardından artık gözler Kabine değişikliğine çevrilecek. Bu hususta hafta içerisinde adım atılması bekleniyor.

Türk mali piyasaları yurtdışındaki gelişmelere paralel olarak son dönemde iyimser bir görünüm kaydediyor. Ancak, reel sektördeki gidişatın aynı iyimserlikte olmadığı aşikar! Reel sektördeki ivme kaybını tersine çevirmek adına atılan KGF (Kredi Garanti Fonu) adımı kısa vadede işe yarasa da ekonomideki genel faiz seviyesini yukarı itmek suretiyle yan etkide bulundu. Kısa bir zaman diliminde 180 milyar TL'ye varan bir kredi garantisi bankacılık sektörü TL cinsi kredi/mevduat oranını %145 civarına itti. Kıt hale gelen TL fonlaması mevduat faizlerini hızla yukarı çekti (1 ay vadeli TL mevduat faizinin %15 seviyesine yaklaştığını duyuyoruz). Bu da doğal olarak, sadece KGF değil, tüm kredi maliyetlerini yukarı iterek reel sektör üzerinde yeni bir baskıya neden oldu. Yani, ekonomiye can suyu olmak adına atılan bir adım diğer taraftan ekonominin genelini olumsuz etkileyeme başladı. Habertürk gazetesinde hafta sonunda yayımlanan bir habere göre TCMB/BDDK bu hususta harekete geçmişler. Yapılan çalışmaya göre bankalar portföylerindeki KGF kapsamlı kredileri menkul kıymetleştirip karşılığında TCMB'den uygun koşullarda fonlama sağlayabilecek. Bu yönde bir uygulamayı sakıncalı buluyoruz. Öncelikle, enflasyona karşı mücadele eden TCMB böyle bir adım ile genişlemeci bir politika izlemiş olur ki bu ana duruşu ile tutarsızlık arzeder. İkincisi, bu tarz bit adım bankaların likidite rasyolarını düzeltmez. Üçüncüsü, ki en önemlisi, TCMB'nin dolaylı da olsa reel sektör kredi riskini alması para politikasının etkinliğini zedeler. Bu şartlar altında görülen o ki para politikası önemli bir açmaz ile karşı karşıya... Bu husustaki gelişmeler önümüzdeki dönemde piyasalar üzerinde etkili olabilir.

ABD ve Çin piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu güne Asya piyasalarının açık olanları sakin bir seyirle başlıyor. Bu eğilimin gün boyunca da korunması beklenebilir. Veri gündemi oldukça sakin. Neredeyse gündemde takip edilecek bir makro ekonomik veri olmadığını söyleyebiliriz.
İç tarafta AK Parti MKYK toplantısı izlenecek. Basında yer alan haberlere göre Kabine değişikliğinin Cuma günü yapılma ihtimali üzerinde duruyor ve revizyonun bir miktar geniş kapsamlı olabileceği belirtiliyor. Türk mali piyasalarının bugünün işlemlerde sakin ve yatay bir görünüm arzedeceği kanaatindeyiz.

STP
29-05-2017, 12:15
4 5 gunluk napalım varmı fıkır

DOHC
29-05-2017, 12:35
4 5 gunluk napalım varmı fıkır

TL'de kal.
Dolar/altın alsan zaten eksiden başlıyorsun. 4-5 günde toplayamayabilirsin bu zararı.

skunk11
29-05-2017, 13:41
Haziranın son haftası tamamen tası tarağı toplayıp yurtdışına taşınıyorum
Euro almam gerekiyor.. Sizce ne yapmalıyım? Beklemeli miyim?

GokhanRS
29-05-2017, 13:47
Haziranın son haftası tamamen tası tarağı toplayıp yurtdışına taşınıyorum
Euro almam gerekiyor.. Sizce ne yapmalıyım? Beklemeli miyim?

tavsiye değildir, ancak ben euronun düşebileceğini sanmıyorum. dolar bile sahte düşüşte ki euro ile ilgili yabancı kaynaklarda sürekli tüm avrupa ülkeleri 2017 bitmeden euroya geçicek haberleri dolanıyor. bu geçişin euroyu değerlendireceği kanaati oluşmaya başladı bende.

kaldı ki balkan ülkeleri bile dolar kullanmayın euro kullanın propagandası yapmaya başladılar döviz olarak, çünkü buralar zamanında amerikadan çok çekti ve dünyada ufak ufak amerika düşmanlığı başlıyor gibi hissediyorum, dolar uçmuyorsa bunlarında sebep olduğunu düşünmekteyim.

997TT
29-05-2017, 14:05
Bu hafta sakiniz...

skunk11
29-05-2017, 14:19
tavsiye değildir, ancak ben euronun düşebileceğini sanmıyorum. dolar bile sahte düşüşte ki euro ile ilgili yabancı kaynaklarda sürekli tüm avrupa ülkeleri 2017 bitmeden euroya geçicek haberleri dolanıyor. bu geçişin euroyu değerlendireceği kanaati oluşmaya başladı bende.

kaldı ki balkan ülkeleri bile dolar kullanmayın euro kullanın propagandası yapmaya başladılar döviz olarak, çünkü buralar zamanında amerikadan çok çekti ve dünyada ufak ufak amerika düşmanlığı başlıyor gibi hissediyorum, dolar uçmuyorsa bunlarında sebep olduğunu düşünmekteyim.

Bende bu şekilde düşünüyorum da.. ***** elimizde avucumuzda ki üç beş kuruş, onu da sırf TL/EURO dönüşünde piç etmek istememiştim ama geçti artık, son treni kaçırdım sanırım. 3.99-4.01 farklı değil gözümde :) Hayırlısı diyorum sadece..

Yigit-Y
29-05-2017, 14:55
Abd tatil sanırım :)

darkmoon
29-05-2017, 15:26
şimdi yeni trend pahalı nargile cafelerde böyle denize nazır kuruçeşme bebek falan o hizadakilerden bahsediyorum sabahdan akşama kadar bir köşeye çekilip tüm gün nargile içen zengin iş adamı abilerimiz kardeşlerimiz..

Onlarıda seviyoruz.. özellikle tüm gün oturdukları yerden ticaret önemli rızık ticarette diye ukalaca nasihat vermeleri beni benden alıyor..

darkmoon
29-05-2017, 15:50
16 Mayıs 2017 tarihinde ise Moody's'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Ülkeleri Başkanı Yves Lemay’ın katıldığı bir konferansta söylediği şu sözlerde dikkat çekiciydi..

“Türkiye'de yüksek siyasi risk kök salmışa benziyor; ayrıca referandum sonucu çok bölünmüş bir toplumu gösteriyor. Siyaset Türkiye'de işletmeleri ve tüketicileri etkilemeye devam edecektir.”

Bunuda buraya bırakıyımda beyfendinin ne demek istediğini artık herkes nasıl anlıyorsa anlar.

GokhanRS
29-05-2017, 15:53
16 Mayıs 2017 tarihinde ise Moody's'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Ülkeleri Başkanı Yves Lemay’ın katıldığı bir konferansta söylediği şu sözlerde dikkat çekiciydi..

“Türkiye'de yüksek siyasi risk kök salmışa benziyor; ayrıca referandum sonucu çok bölünmüş bir toplumu gösteriyor. Siyaset Türkiye'de işletmeleri ve tüketicileri etkilemeye devam edecektir.”

Bunuda buraya bırakıyımda beyfendinin ne demek istediğini artık herkes nasıl anlıyorsa anlar.

çekemiyorlar, 2023de, 25bin dolar kazanacak türk halkı, hepsi tutuştu ondandır. diye anlamayı çok isterdim.

TorqueTuning
29-05-2017, 16:01
N'oldu "idam isterük" diye goy goy yapanlar, önümüze gelirse imzalarız, hülooooğğğ... İmzalayalım herkes yoluna baksın, nerede?

TorqueTuning
30-05-2017, 08:35
30.05.2017 yazısı:

Küresel mali piyasalar tatil havasından kurtulurken Yunanistan kaynaklı endişeler yavaş yavaş gündemin ilk sıralarına tırmanıyor.

ECB Başkanı Draghi'nin temkinli duruşu ile Yunanistan riski bir araya gelince Euro geçen haftalarda kaydettiği kazançların bir bölümünü geri vermeye başladı.

Cuma günü yapılması beklenen Kabine revizyonu sonrasında hem ekonomi takımının kimlerden oluşacağı hem de ekonomi politikalarının kapsamı piyasalarca yakından takip edilecektir.

Küresel mali piyasaların önemli bir bölümü dün tatil nedeniyle kapalı idi.
Bu nedenle de oldukça sakin ve hacimsiz bir eğilim kaydedildi. Fiyat seviyelerinde anlamlı bir hareket yaşanmadı. Bugün tatilden Yunanistan ile ilgili haberlerle geri dönüyoruz. Basına yansıyan haberlere göre Yunanistan'ın yardım almaksızın bir sonraki borç yükümlülüğünü yerine getirmesi çok zor. Aslında bu alışkın olduğumuz bir durum ve 2011 yılından bu yana bu tarzda haberleri defalarca kez duyduk. Arasıra Yunanistan'ın uluslararası piyasalardan borçlanma yapabileceği yönünde haberler duysak da nihayetinde konu dönüp dolaşıp Yunanistan'a yardım noktasına geldi. Ne yazık ki yine bu noktadayız. Hatırlanacağı üzere AB'nin son toplantısında Yunanistan konusu üzerinde mutabakata varılamamıştı. Ancak, konunun Haziran ayı toplantısında yeniden gündeme gelmesi ve o noktada mutabakata varılması öngörülüyor. Buna da alıştık... Ancak, son yıllarda neredeyse moda haline gelen sorunların ötelenme alışkanlığının bir noktada başa bela bir sonuç doğuracağı da aşikâr! Ama ne zaman... Bu haberin ardından EURUSD paritesi 1.1120'li rakamlara geriledi. Euro'nun başta Japon Yeni olmak üzere diğer para birimlerinin tamamına karşı değer kaybettiğini görüyoruz. Ancak diğer finansal enstrümanlarda ve risk göstergelerinde henüz bozulma emareleri yok. Ya mali piyasalar Yunanistan riskini kanıksadı ya da nasıl olsa AB'nin adım atıp sorunu çözeceğine ilişkin inanç tam!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi dün Avrupa Parlamentosu'na konuştu. Draghi son dönemde dile getirdiği açıklamaları aynen yineledi:
Büyüme tarafında aşağı yönlü risklerin azaldığını belirtmekle birlikte parasal desteğin bir süre daha sürmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu yorumu dünkü Yunanistan haberinden bağımsız olarak ele aldığımızda büyük bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak, Yunanistan haberi bir kez daha gösterdi ki, Draghi sadece Almanya ya da Fransa'yı değil, Yunanistan'ı da dikkate almak zorunda. Bu da son dönemde sıklıkla dile getirdiğimiz görüşün bir kez daha ne derece doğru olduğunu teyit ediyor: Avrupa'da para politikası Almanya için gevşek ancak Yunanistan için sıkı... Bu da AB'nin parasal birlik özelliğini sorgulatan bir unsur. Euro Bölgesi altındaki ülkeler arasındaki ayrışmanın para politikası uygulaması açısından sorun doğurabileceğinin en yalın örneği ile karşı karşıyayız. Almanya'da başgöstermeye başlayan enflasyon sorununun daha da pekişmesi durumunda ECB'nin nasıl bit adım atacağı önümüzdeki dönemin en önemli sorularından birisi olacak. Bu noktada Yunanistan gibi sorunlu ekonomileri mi düşünecek ya da doğrudan Almanya'nın travmatik enflasyon korkusuna mı yönelecek. Euro'nun önümüzdeki dönemde değerleneceğini iddia edenler açısından bu soru çok kritik zira FED tek bir ekonomiyi dikkate alırken ECB'nin birbirinden farklı özelliklere sahip 19 ülkeyi dikkate alarak karar vermesi gerekiyor. Bu da yapısal bir zaaf. Bu nedenle de Euro'da kalıcı bir değerlenme beklemek şu aşamada çok doğru değil.

Bu hafta Amerikan ekonomisinin gidişatının faiz artırım beklentilerini destekleyip desteklemediği sorusuna cevap bulmaya çalışacağız. Bilindiği üzere, ABD'de ilgiyle takip edilen istihdam rakamları uzun süredir kuvvetli geliyor. Hatta, işsizlik oranı Nisan ayında %4.4 ile uzun süreli denge seviyesi olarak varsayılan düzeyin de altına geriledi. Ancak, işsizlik oranı gerilerken maaş ve ücretlerde anlamlı bir kıpırdanma olmaması ciddi manada kafa karışıklığına neden oluyor. Zira, teori der ki, işsizlik oranı geriliyorsa istihdam piyasasında ısınma yaşanıyordur ve bu da ücretlerde yukarı yönlü bir baskı oluşturur. Teorinin çalışmaması akıllara acaba işsizlik verisi doğru mu ölçülüyor ya da bu veri istihdam piyasasının ana görünümünü yansıtmada yetersiz mi sorularını getiriyor. Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) güçlü istihdam tablosuna rağmen faiz artırmada gönülsüz davranmasını da bununla açıklayabiliriz. Bu hafta ABD'de açıklanacak iki veri seti bu soruya cevap bulmaya çalışacak: Cuma günü açıklanacak Mayıs ayı istihdam raporunda tarım dışı bordrolu çalışan sayısı ya da işsizlik oranından ziyade ortalama saatlik ücretler verisine; bugün açıklanacak Nisan ayı kişisel gelir ve harcama raporunda ise PCE (kişisel tüketim
harcamaları) enflasyonuna odaklanacağız. Bu verilerin uzun süredir olduğu üzere sakin kalması piyasalardaki mevcut görünümü destekleyecektir. Ancak ola ki tahminlerin üzerinde bir enflasyon sinyali gelirse piyasalarda yeni bir fiyatlama eğilimine hazır olmakta yarar var. Bu durumda FED'in 14 Haziran toplantısına daha farklı bir bakış açısı ile gidiyor oluruz. Bu hafta içerisinde açıklanacak ABD verileri arasında ayrıca imalat sanayi ISM verisi de ön plana çıkarılabilir.

ABD'de uzun süredir FED'in faiz artırımlarını konuşuyoruz. Bu konuşmalara bu yıl itibariyle yeni bir unsur daha ekleniyor: Bilanço daraltılması.
Hatırlanacağı üzere 2008 krizi sonrasında FED hızlı bir niceliksel genişleme ile bilanço büyüklüğünü 700 milyar dolar düzeyinden 4.5 trilyon dolar civarına kadar çıkarmıştı. Bu stratejiyi kan kaybına uğrayan hastayı yaşatmak adına kan vermek şeklinde yorumlamıştık. Ancak hasta artık hızlı bir şekilde iyileşiyor ve kan kaybı da durdu. Bu noktadan itibaren hastaya yeni kan vermek damarlar üzerinde basınç yaratacaktır ki bunun ekonomideki karşılığı da enflasyon anlamına geliyor. Bu nedenle de FED bu yılın başından itibaren bilanço daraltılması konusunu gündemine aldı. Nisan ayı toplantısına ilişkin tutanaklara göre bilanço daraltılmasına bu yılın sonuna doğru başlanması bekleniyor. San Francisco FED Başkanı Williams dün yaptığı açıklama ile bu sürece bir miktar daha netlik kazandırdı. Buna göre bilanço daraltılmasına bebek adımları ile başlanacak. Bunun finansal sistem üzerindeki yansımaları değerlendirilmek suretiyle azaltım miktarı her üç ayda bir gözden geçirilecek. Ana amaç beş yıl gibi bir süre sonunda toplam bilanço büyüklüğünü yaklaşık 2.5 trilyon dolar düzeyine getirmek. Bu planın şu an çok prematüre olduğu ve gidişata paralel olarak major değişimlere maruz kalabileceği aşikâr. Görünen o ki, FED bu süreci olabildiğince zamana yayarak ve kademeli bir şekilde yapmayı amaçlıyor. Burada kritik nokta enflasyon olacaktır. Enflasyonun müsaade etmesi durumunda FED bilanço daraltılmasını uzunca bir süre erteleyebilir... Ancak, enflasyonun sorun haline gelmesi durumunda FED'in hızlı ve kararlı adımlar atması kaçınılmaz olacaktır. Şu an ilk senaryonun hakim olduğunu söyleyebiliriz.

İç tarafta siyasi gelişmeler gündeme hakim olmayı sürdürüyor. Dün AK Parti'nin MYK'sı da belirlendi ve sıra Kabine'ye geldi. Basına yansıyan haberlere göre Kabine değişikliğinin Cuma günü yapılması planlanıyor.
Kulislerde birçok isim konuşulmasına rağmen nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek ve onun da son ana kadar somut bir sinyal vermesi beklenmiyor. Mali piyasaların bu noktada ilgileneceği temel husus ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı... Basına yansıyan haberlere göre ekonomi yönetiminin yeniden tek başlı bir yapı haline getirilme isteği kuvvetli. Ancak bunun bakanlık bazında değil de daha kapsayıcı bir yöntemlr yapılmasının planlandığı kanaatindeyiz. Başka bir ifade ile tüm ekonomi yönetimini tek bir bakanlığa bağlamaktan ziyade bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir koordinasyon komitesi altında toparlamak amaçlanıyor duyumlarına sahibiz. Bu şekille de isimlere bağlı hale gelen ekonomi yönetiminin yeni dönemde isimlerden bağımsız bir yapıda şekillendirilmesi hedefleniyor olabilir. Bu tarz bir tepkinin piyasalarca nötr karşılanacağı kanaatindeyiz. Ancak, piyasalar açısından asıl önemli unsur Kabine'nin kimlerden oluşacağı değil de izleyeceği politikalar olacaktır. Son dönemde basında buna ilişkin ipuçları var. Buna göre, "Babacan-Şimşek ekolünün" izlediği mali disiplin esaslı politikalardan ziyade büyümenin ön plana çıkarılacağı bir model üzerinde duruluyormuş. Hiç şüphesiz ekonomi politikasının temel hedefi büyümedir.
Ancak, ne pahasına olursa olsun değil. Bu nedenle de büyümenin finansmanı daha da önemli bir husus. Bu bağlamda yeni hükümetin kuruluşu ve dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen 180 günlük yol haritası piyasalarca yakından izlenecektir.

Küresel mali piyasalar tatilden sakin bir eğilim ile dönüyor. Yunanistan kaynaklı endişelerin Asya piyasalarında çok fazla yankı bulmadığını görüyoruz. Ancak, Avrupa piyasaları açılınca etkisini daha net görüyor olacağız. Bugünün veri gündemi yoğun. Almanya'da TÜFE enflasyonu, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar ile buna ilişkin enflasyon göstergeleri önemli.
Türkiye cephesinde Mart ayı işsizlik oranı açıklanacak. İstihdam seferberliği sonrasında işsizlik oranında Mart itibariyle olumlu sinyaller görmeye başlayacağız. USDTRY kuru dar bant içerisindeki hareketini sürdürüyor. Son dönemde 3.55-3.58 aralığında salınan kurun hafta içerisinde 3.60'a doğru bir yükseliş kaydetmesi ihtimalini kuvvetli görüyoruz. Hisse senedi piyasasında coşku sürüyor. Koç ve Sabancı hisse satışlarının getirdiği yeni arza rağmen endeks sağlam duruyor. Bono&tahvil piyasasında ise neredeyse yaprak kımıldamıyor. Ancak, dünkü bültende de detaylı bir şekilde anlattığımız üzere banka senetlerinin TCMB'ye likidite sağlama yönünde işleme konulma planı uygulanır ise faizlerde bir miktar yukarı yönlü bir hareket olabilir. Son dönemde sıklıkla vurgu yaptığımız üzere yurtdışındaki risklerle piyasa fiyatlamaları arasındaki tezat bizi endişelendiriyor. Bu nedenle de temkinli ve tedbirli bir duruş izlenmesinde fayda görüyoruz.

ES353
30-05-2017, 15:23
Altın, dolar, euro düşüşte alınır mı? Yoksa biraz daha düşüş olur mu?

997TT
30-05-2017, 20:17
Bekleyın.....

Yigit-Y
30-05-2017, 22:17
İng e turuncu hesap kullanan varmı?

İng internet bankacığımdan açtım e turuncuyu

Para attım ama vade bağlama seçeneği yok

Faiz 13,50 yazıyor direk bağlanıyor mu?

Yoksa birşey yapmam gerekirmi?

R.I.P
30-05-2017, 22:39
3,55 ten beklemedeyim bir süredir. Sabah yaptığı harekette çıkmadım. İlk fırsatta çıkıp tekrar girmeli mi yoksa beklemeli mi?

TolgaUs
30-05-2017, 22:45
İng e turuncu hesap kullanan varmı?

İng internet bankacığımdan açtım e turuncuyu

Para attım ama vade bağlama seçeneği yok

Faiz 13,50 yazıyor direk bağlanıyor mu?

Yoksa birşey yapmam gerekirmi?

ing e turuncu kullanıyorum. faiz hesabına paranızı yatırdıysanız gecelik faiz işlemeye başlar.
Bu sabaha karşı 05 06 sularında faiz hesabınıza yansır.

997TT
31-05-2017, 00:37
Satıs kanalından cıktı
Alıs kollayın,o kadar yazıyorum ama okumadan aynı sorular gelıyor...
52-58 arası trade...

Yigit-Y
31-05-2017, 07:36
ing e turuncu kullanıyorum. faiz hesabına paranızı yatırdıysanız gecelik faiz işlemeye başlar.
Bu sabaha karşı 05 06 sularında faiz hesabınıza yansır.

Gördüm aga hemen geçmiş faizcik

Gecelik kendi kendine yapıyormuş biraz burda takılalım o zaman

Riski var mı peki ?

TorqueTuning
31-05-2017, 07:48
3,52'lere kadar sarkar mı acaba? İyi bir alım fırsatı olur...

Yigit-Y
31-05-2017, 07:50
İki haftadır bekliyorum 3.50-3.54 arasını

Biliyorlar şerefsizler oraya gelince 3,60-3,63 satanlar alacaklar

Sürünüyoruz ben beklemeye devam ediceğim illa biraz daha salacaklar

TorqueTuning
31-05-2017, 08:39
31.05.2017 tarihli yazımız (adam bile artık yorum yapmakta zorlanıyor ve spekülasyon lemmm bu hareketler demeye getiriyor!!-)

TL dün kendi klasmanındaki para birimlerinden net bir şekilde olumlu ayrıştı.

Bu eğilimin arkasında somut bir haber şimdilik yok. Ancak, dün yüklü bir döviz satışının olduğu aşikâr.

USDTRY kurunda 3.50-3.52 aralığına doğru bir geri çekilme teknik olarak mümkün görünüyor. Daha aşağısı mevcut konjonktürde zor.

Türk Lirası dünkü işlemlerde, uzun süredir görmediğimiz bir performans ile gelişen ülke para birimlerinden pozitif anlamda ayrıştı. G.Afrika Randı, Meksika Pesetası, Rus Rublesi gibi para birimleri günü %1 civarında kayıplarla tamamlarken USDTRY kuru %0.7'lik bir düşüş ile günü 3.5500'in altında, son iki haftanın en düşük seviyesinde tamamladı. Bu olumlu hareketin arkasında herhangi bir somut haber ya da gelişme yoktu. İki yabancı kurumun Türk Lirası alma yönünde tavsiyeleri neden olarak gösterilse de daha somut bir beklenti ya da gelişme olduğu kanaatindeyiz zira dün net mânâda ciddi bir döviz satışı olduğu aşikâr. Akıllara ilk gelen unsur Kabine revizyonuna ilişkin bazı beklentilerin rol oynamış olabileceği. Eğer sebep bu ise tablo birkaç gün içerisinde somutlaşacak.
Alternatif olarak büyük bir satın alma işlemi ile birlikte döviz girişi olmuş olabilir. Nihayetinde Türk Lirası'nda uzun süredir alışık olmadığımız bir hareket yaşandı ve teknik olarak da kurda daha düşük seviyeler hedef sahasına girdi. TL'deki bu iyimserlik alternatif piyasalara pek yansıyamadı. BİST100 endeksi günü %0.4 oranında düşüşle tamamlarken 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi sadece 4 baz puanlık bir düşüş kaydetti.
Sonuç itibariyle, TL'deki olumlu havanın bugün devam edip etmeyeceği daha net yorum yapabilmemize yardımcı olacaktır. Teknik olarak 3.50-3.52 aralığına doğru bir hareket olası görünüyor. Ancak, daha aşağı seviyeler için yeni bir hikaye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.

Döviz piyasasında son günlerin en dikkat çeken para birimi İngiliz Poundu (GBP)... Başbakan May'in kamuoyu yoklamalarına bakıp da açık ara bir fark ile önde olduğunu farkedip gerçekleştirmiş olduğu siyasi manevranın geri tepme ihtimali belirmiş durumda! Manchester'da gerçekleşen terör saldırısı sonrasında azalan kamuoyu desteği ile May'in seçimden büyük bir zaferle çıkma ihtimali azalmış durumda. Hatta, dün bir gazetenin saygın bir araştırma kuruluşunun analizine dayandırdığı habere göre May'in mevcut pozisyonunu dahi kaybedebileceği ifade ediliyor. Tablonun bu noktaya gelmeyeceğini düşünmekle birlikte May ve partisi Muhafazakârların açık ara bir zafer kazanma ihtimalini kuvvetlu göremiyoruz. Bu da GBP'yi olumsuz etkiliyor. Bu sabahın erken saatlerinde USDGBP paritesi 1.28 seviyesinin altına geriledi. Ancak, ABD Doları'nın son günlerdeki zayıf seyri dikkate alındığında GBP'nin asıl Euro karşısındaki hareketine bakmakta yarar var.
Bu kapsamda EURGBP paritesi bu sabah saatlerinde 0.8740'lar ile son iki buçuk ayın en yüksek seviyesini test etti. İngiltere seçimleri haftaya Perşembe günü gerçekleştirilecek ve o tarihe kadar GBP cephesinde sert fiyat dalgalanmalarına hazır olmakta yarar var.

Amerikan Merkez Bankası cephesinde de bu aralar entresan gelişmeler yaşanıyor. 14 Haziran toplantısına yönelik faiz artırım beklentileri korunurken ABD'de enflasyonun zayıf düzeyde kalması FED üyelerinin tahminlerini yeniden gözden geçirmelerine neden olabilir. Bu kapsamda, para politikası konusunda oy kullanma hakkına sahip olan Guvernör Brainard'ın dün yaptığı açıklamayı dikkate değer buluyoruz. Brainard, yumuşak enflasyonun para politikasının ileride izleyeceği yol konusunu yeniden düşünmesine neden olabileceğini söyledi. Bu demek oluyor ki, ABD'de enflasyon düşük düzeyde kalmaya devam ederse FED'in geleceğe ilişkin faiz tahminlerinde düşüş olabilir. Zaten, dün itibariyle %2.21 seviyesi ile son on günün en düşük düzeyine gerileyen Amerikan 10 yıllık tahvil faizi de bu kafa karışıklığını teyit ediyor. Kısacası, ABD'de yakın gelecekte açıklanacak enflasyon verileri ya da öncü göstergelerinin piyasalar açısından oldukça önemli olacaği kanaatindeyiz. Bu kapsamda dün açıklanan çekirdek PCE (kişisel tüketim harcamaları) enflasyonu yıllık bazda %1.5 ile tahminler düzeyinde kaldı. Politika yapıcıları penceresinden baktığımızda bu rakamın yakın gelecekte %2.0 ve üzerine çıkması gerekiyor. ABD'de Cuma günü açıklanacak Mayıs ayı istihdam raporunda yer alacak ortalama saatlik ücretler de aynı bakış açısı ile yakından takip edilecek.

Siyaset cephesi gerek içeride gerekse dışarıda bir miktar gündemin alt sıralarına geriledi. ABD ve Brezilya'daki soruşturmalara ilişkin yeni bir haber yok ve sanki biraz da bilinçli bir şekilde unutturulmaya çalışılıyor.
Ancak, konunun soruşturma aşamasında olduğu unutulmamalı ve her an yeni bir haber ile farklı bir boyuta taşınabilir. Türkiye cephesinde uzun süredir merakla beklenen Kabine revizyonunun bu Cuma günü yapılacağını ve dar bir çerçevede kalacağını tahmin etmeyi sürdürüyoruz. Kulis haberleri de bu görüşümüzü destekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç gündür dile getirdiği "metal yorgunluğu" betimlemesi de bu tahminimizi destekliyor.
Mali piyasaların bu noktada ilgileneceği temel husus ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı... Basına yansıyan haberlere göre ekonomi yönetiminin yeniden tek başlı bir yapı haline getirilme isteği kuvvetli. Ancak bunun bakanlık bazında değil de daha kapsayıcı bir yöntemlr yapılmasının planlandığı kanaatindeyiz. Başka bir ifade ile tüm ekonomi yönetimini tek bir bakanlığa bağlamaktan ziyade bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir koordinasyon komitesi altında toparlamak amaçlanıyor duyumlarına sahibiz. Bu şekille de isimlere bağlı hale gelen ekonomi yönetiminin yeni dönemde isimlerden bağımsız bir yapıda şekillendirilmesi hedefleniyor olabilir. Bu tarz bir tepkinin piyasalarca nötr karşılanacağı kanaatindeyiz. Ancak, piyasalar açısından asıl önemli unsur Kabine'nin kimlerden oluşacağı değil de izleyeceği politikalar olacaktır. Son dönemde basında buna ilişkin ipuçları var. Buna göre, "Babacan-Şimşek ekolünün" izlediği mali disiplin esaslı politikalardan ziyade büyümenin ön plana çıkarılacağı bir model üzerinde duruluyormuş. Hiç şüphesiz ekonomi politikasının temel hedefi büyümedir. Ancak, ne pahasına olursa olsun değil. Bu nedenle de büyümenin finansmanı daha da önemli bir husus. Bu bağlamda yeni hükümetin kuruluşu ve dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen 180 günlük yol haritası piyasalarca yakından izlenecektir.

Bugün Mayıs ayının son günü... Son 10 yılın 7'sinde küresel mali piyasaları etkisi altına alan "sell in May, go away (Mayıs'ta sat ve git)" eğilimi bu yıl gerçekleşmedi. Hatta, hisse senedi piyasaları ayın tamamını kazançlarla kapatmaya hazırlanıyor. Bu eğilimin arkasındaki temel etken merkez bankalarının piyasaya sürdüğü "ucuz ve bol likidite" imkanlarının bir süre daha koruyacağına ilişkin kuvvetli beklentiler... En azından FED cephesinde durum böyle! Haziran ayı makro ekonomi rakamları ile tablo daha da netleşebilir. Bugüne dönersek, Türkiye'de dış ticaret verileri; Avrupa bölgesinde perakende satışlar, istihdam ve TÜFE enflasyonu; ABD'de ise konut satış rakamları açıklanacak. Ayın son günü olması münasebetiyle bazı fixing işlemleri piyasalara ilave bir volatilite getirebilir. USDTRY kurunda teknik olarak yön aşağı. TL'deki değerlenme hisse senedi ve bono&tahvil piyasalarını olumlu etkileyebilir. EURUSD paritesinde 1.1250-60 yukarı yönde kırılana kadar 1.11'li seviyelerdeki sıkışma sürebilir.
GBP'nin seçime kadar dalgalı kalmayı sürdüreceğini tahmin ediyoruz ve değer kaybı yönünde bir hareket ihtimali kuvvetli.

skunk11
31-05-2017, 08:43
Allah yüzüme güldü de 4,00'dan çıktı en azından..

ZX-636R
31-05-2017, 09:00
bugünkü hareket çok hızlı , piyasa tabiri ile şelale formasyonu yada kısaca serbest düşüş diyebiliriz

yiiter
31-05-2017, 09:10
şu durumda hangi dövize girmek gerekir kısa süreli para boşta kalmasın diye

997TT
31-05-2017, 09:23
Az kaldı alım ıcın...

STP
31-05-2017, 09:23
bu sevıyeden altın alınırmı 5 6 gun ıcın ?

Yogi
31-05-2017, 10:11
Enpara dövizi yüksektenmi satıyor?

yiiter
31-05-2017, 10:16
Enpara dövizi yüksektenmi satıyor?

akbank dan ucuza satıyor

Yogi
31-05-2017, 10:20
şuan 3,543750 alış dolar

TorqueTuning
31-05-2017, 10:45
Enpara ilk çıktığında fiyat ve oranları çok rekabetçiydi. Sonrasında klasik, muadilleri çıkınca ve benzer satış kanalları türeyince şu anki fiyatlar ve oranları vasat ve ortalamalarda.

powERS
31-05-2017, 10:52
enparayı bılmıyorum ama ıng cok sacma

sıstemlerde gec yansıyo dıye 10 kurus farklı satıyolar alıyolar.

TaGo
31-05-2017, 12:02
Dolar altın alım zamanı arkadaşlar :D

ytd

S.Özeren
31-05-2017, 12:22
Yarın araba mı alsam full dolar mı yatirsam çok aradayim

Octane
31-05-2017, 14:46
Geçen sene 2.5 olan dolar 3.53e düştü ddiye seviniyorum işe bak yuh ya...

ES353
31-05-2017, 17:45
Dolar düştükçe düşüyor bu düşüşün hızlı bi çıkışı vardır heralde :) napalım daha bekleyelimmi alalımmı dolar ne dersiniz?

Yigit-Y
31-05-2017, 18:07
3.52 den yakalayamadım

Tatildeyim biraz daha bekliyikk bari :)

S.Özeren
31-05-2017, 20:08
3.52 den yakalayamadım

Tatildeyim biraz daha bekliyikk bari :)

Ben yakaladım , sattım ufak birşeyler bıraktı şuan yine o rakamlar da

darkmoon
31-05-2017, 20:56
46 Kahraman maraşın plaka kodu dimi ..

997TT
31-05-2017, 20:58
Az kaldı alım ıcın...

Az kaldı,almayın.

STP
31-05-2017, 21:33
Abi alinca tahmini kac gun sonra saticaz ?

997TT
01-06-2017, 00:46
Sevıye verıyorum sureklı,gun kım verebılır.?Veren varsa elını operım....

emre_277
01-06-2017, 08:44
Az kaldı,almayın.

Beklemedeyiz

TorqueTuning
01-06-2017, 09:18
1 Haziran:

Küresel manada risk iştahının canlı olduğu dönemlerde Türkiye'nin sunduğu yüksek faiz yabancı yatırımcının ağzını sulandırıyor. Bu da TL'de değerlenme şeklinde karşılık buluyor.

USDTRY kurunda 3.50-3.52 aralığı teknik manada oldukça önemli. EURUSD paritesinde ise 1.1250-60 seviyesi önemli. Bu seviyenin aşılması durumunda 1.1500'e doğru bir hareket başlayabilir.

Bugün Avrupa'da imalat sanayi PMI rakamları, ABD'de ise ISM verileri takip edilecek. Türkiye'de Istanbul bölgesi enflasyon verileri önemli olabilir.

Acımız büyük. Kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyor tüm Türk milletine sabır diliyoruz.

Küresel mali piyasalar dün göreceli olarak sakin bir eğilim kaydederken içeride Türk Lirası'nın (TL) değer kazanmaya devam ettiğini gözlemledik.
USDTRY kuru 3.52'ler ile bu yılın en düşük düzeyine geriledi. Tıpkı önceki gün gibi TL'nin kendi klasmanındaki para birimlerine göre olumlu ayrıştığına şahit olduk. Görünürde somut bir neden olmasa da TL'nin sunduğu yüksek faiz oranının yabancı yatırımcının ağzını sulandırdığını net bir şekilde biliyoruz. Öyle ki, Brezilya Merkez Bankası'nın dün 1 puanlık faiz indiriminin ardından TL'nin sunduğu faiz göreceli olarak daha da cazip görünmeye başladı. Tabii ki, yüksek faiz yan etkisiz bir ilaç değil.
Bankacılık sektöründeki kredi faizlerinin neden yüksek olduğu sorusunun bir cevabı da doğal olarak TCMB'nin %12 civarında tuttuğu ağırlıklı ortalama fonlama maliyetidir (AOFM). TCMB nasıl ki sene başında faiz artırmada geç kaldıysa şu an da faizleri gevşetmede gecikiyor olabilir. Şu an küresel finansal ortam musaitken TCMB'nin AOFM'yi bir miktar gevşetmeye başlaması faydalı olabilir. Aksi durumda, şu an limitlerinin ucunda kullanılan imkan (%12.25'lik geç likidite pencere faizi) küresel finansal koşullar bozulduğunda yeterli gelmeyebilir ve ilave faiz artırım baskısına neden olabilir. Bu adımın kısa sürede, muhtemelen Pazartesi günkü enflasyon rakamlarının ardından kullanılabileceğini tahmin ediyoruz. Dün TL'deki değerlenmeye bono&tahvil piyasası da eşlik etti. Özellikle uzun vadeli tahvillere yönelik ilgi sayesinde 10 yıllık tahvilin bileşik faizi 8 baz puanlık düşüşle %10.4'lü seviyelere geriledi. Hisse senedi cephesi dünü sakin bir eğilimle tamamladı. BİST100 endeksindeki artış oranı %0.2'de kaldı.

TCMB'nin Şubat ayı ortasından bu yana sağladığı reeskont kredilerinin TL olarak ödenmesi imkanı dün itibariyle sona erdi. Bu imkan ile reel sektöre destek olundu. Dün Hürriyet gazetesindeki köşesinde durumu değerlendiren Uğur Gürses dolaylı olarak 360 milyon TL'lik bir kur desteği yapıldığını hesaplamış. Bu adımın bir diğer olumlu etkisi ise kurlar üzerinde oldu. Bu imkan sayesinde reel sektör yaklaşık olarak aylık bazda 1.5 milyar dolar daha az döviz talep etti. Bunun doğal sonucu olarak da TCMB'nin döviz rezervlerinde azalma yaşandı. Ne tesadüftür ki, bu imkanın kullandırıldığı USDTRY kur seviyesi ancak dün görülebildi! Bugün itibariyle eski sisteme geri dönülüyor. Bu da yaklaşık 1.5 milyar dolarlık ilave bir döviz talebi anlamına geliyor. Şu anki piyasa koşulları ile bunun kurlar üzerinde belirgin bir etkisi olmayacağı kanaatindeyiz. Ancak, küresel piyasa görünümünün olumsuza dönmesi halinde döviz kurları üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturabilir. Öte yandan, TCMB yeniden döviz rezervi biriktirme şansına da sahip olacak.

Küresel mali piyasaların görünümü olumlu... Bu tablonun ardındaki temel unsur "ucuz ve bol likidite" koşullarının devam edeceğine yönelik kuvvetlenen inanışlar. ABD'de dün yayımlanan Beige Kitap da enflasyon görünümünün kuvvetli olmadığını teyit etti. Eğer ABD'de enflasyon kuvvetlenmeyecekse FED'in faiz artırımları da şu an beklenenden daha yavaş olabilir. Bu da küresel risk iştahını olumlu manada destekliyor. Ancak ironi o ki, daha birkaç ay önce ABD ekonomisi canlanıyor diye coşkulanan mali piyasalar şu an ABD ekonomisi o kadar da hızlı canlanmıyor ve dolayısıyla da faiz artırmakta zorlanacak beklentisi ile coşkulanıyor.
Ortada garip bir durum var! FED'in eski başkanı Greenspan'in ifade ettiği şekilde ortada "irrasyonel bir coşku" olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle de yurtdışı gelişmelere temkinli bir bakış açısı ile yaklaşmanın daha makul bir strateji olacağını düşünüyoruz. Bugün dünyada imalat sanayi PMI/ISM endeksi günü. Buna ilave olarak ABD'de açıklanacak ADP istihdam verisi de piyasa radarında olacak. Türkiye cephesinde ise İstanbul bölgesi enflasyon verilerini takip etmekte yarar görüyoruz.

Piyasalardaki iyimser havanın bugün de korunma ihtimali olası zira gündemde mevcut görünümü değiştirebilecek nitelikte bir haber ya da olay beklentisi yok. Küresel piyasalara hakim olan bu görünüm doğrudan Türk piyasalarını da olumlu etkiliyor. USDTRY kurunda teknik olarak 3.50-3.52 aralığı önemli. Bu seviyenin aşağı yönde kırılması düşüşe ivme katabilir. EURUSD paritesinde ise 1.1260 seviyesine dikkat etmekte yarar var. Bu seviyenin yukarı yönde aşılması 1.1500'e doğru bir hareketi başlatabilir. Ancak bu öngörüler için bahsedilen tetik seviyelerinin aşılması gerekiyor. ABD'de yarın açıklanacak kritik istihdam raporu bu seviyelerin aşılıp aşılmaması konusunda önemli bir rol oynayabilir.

TaGo
01-06-2017, 09:52
Daha önceki yorumları takip ediyorsanız kritik verilen alt seviye 3.52 di zaten. Şuandada 3.52. ama bunun ötesi düşüşü öngören bir tez yok ortada. Alıp vaktinizde varsa şuan alım zamanıdır. Çünkü bizim Türk halkında "baya düştü bizde alalım" mantalitesi baya var.

ytd

Yigit-Y
01-06-2017, 09:54
Daha önceki yorumları takip ediyorsanız kritik verilen alt seviye 3.52 di zaten. Şuandada 3.52. ama bunun ötesi düşüşü öngören bir tez yok ortada. Alıp vaktinizde varsa şuan alım zamanıdır. Çünkü bizim Türk halkında "baya düştü bizde alalım" mantalitesi baya var.

ytd

Ben halktan ziyade bankaların kısa vade yurtdışı borç ödemelerinden ötürü alım olabileceğini düşünüyorum

3,50 de halk devreye girer bence :)

Biraz daha bekleyemmi yoksa alayim mi düşünüyorum şuan :)

TaGo
01-06-2017, 09:57
2 kuruş sana ne kaybettirir, sence??
ben dün itibari ile toplamaya başladım. hatta alabileceğim basit kredileri bile değerlendiriyorum şuan dolar alımı için. bende geçen aydan 3.66 dan alınma dolar dahi var onun zamanını bekliyorum. 3-4 defa 3.55 ve 3.53 verdi 3.60 lara geldi kazandırdı. Ben bu defada buradan biraz yukarı alacağı kanısındayım.

ytd

free-hifi
01-06-2017, 10:28
Kredi çekmek mantıklı olabilir ing şu an en uygun bir hesap yapılabilir

STP
01-06-2017, 12:16
bankadan alım kuru 3,5375 suan alım kuru. almanın mantıgı kalmadı sankı

tremx
01-06-2017, 12:29
akbank 3.542 tam cakal bunlar alim firsati birakmiyorlar

aybarsdnr
01-06-2017, 13:30
Ben de farklı bir öneride bulunmak istiyorum.

Borsaya adım atmak isteyen, kendini geliştirmek, bakış açısını tazelemek vs. isteyenler için bir kitap önereceğim.

"Bir Borsa Spekülatörünün Anıları". Bu tarz yatırımlarla uğraşanların okumayı sevdiklerinden eminim. Mutlaka okunması gereken bir kitap

220T
01-06-2017, 18:04
30 Haziran itibarıyla Markafoni,faaliyetlerini durdurma kararı almış.

ZX-636R
01-06-2017, 18:49
O değilde ne olacak bu doların hali destek olmak lazım :-)

Hala aynı seviyeleri bekliyorum
+100.000 borsa
3.45 USDTL

DOHC
01-06-2017, 20:35
Ekonomi niye hala batmadı? (http://www.paraanaliz.com/2017/yazarlar/ekonomi-niye-hala-batmadi-11753/)

997TT
01-06-2017, 22:20
Ekonomı ıyı mı? Yada batması ıcın ne gerekıyor?
Ayaktaysak sebebı bız degılız. Ha ayaktayız ama bu demek degıl kı refah.

darkmoon
01-06-2017, 22:21
Ekonomi niye hala batmadı? (http://www.paraanaliz.com/2017/yazarlar/ekonomi-niye-hala-batmadi-11753/)

Yazılanları zaten ticaretin içindeki herkes biliyor.. orda bir şirket ismi söylemiş ben şirket ismi yazmamaya özen gösteriyorum ama o şirketin iyiye gitmediğini ve kredilerini ödiyemiyceğini bakın ödemediğini değil daha kredilerinin ödeme vakti gelmemişdi daha mart ayından yazmışdım isteyenler eski sayfalara baksın.

darkmoon
01-06-2017, 22:26
Ekonomı ıyı mı? Yada batması ıcın ne gerekıyor?

Altındaki araba porsche mercedes , evindeki tv lg samsung sony , üstündeki pantalon armani levis, ayakkabın nike newbalance adidas, üstündeki gömlek gucci etro, kolundaki saat rolex tagheuer, elindeki telefon iphone samsung, şu anda yazdığın bilgisayar lenovo sony yada asus ..

gücün olmasa tüm bunların çakmasını replikasını alternatif ucuz yollu markalarını alsan çin,taiwan,thailand ...

Para memlekette durmuyor ki ...

İbrahim33
01-06-2017, 22:44
kırk yılda bir dolar alayım dedim. 3.537 den aldım , ondada şansıma düştü :D yarın bi araba düşse alamayacağım.

997TT
01-06-2017, 23:02
Altındaki araba porsche mercedes , evindeki tv lg samsung sony , üstündeki pantalon armani levis, ayakkabın nike newbalance adidas, üstündeki gömlek gucci etro, kolundaki saat rolex tagheuer, elindeki telefon iphone samsung, şu anda yazdığın bilgisayar lenovo sony yada asus ..

gücün olmasa tüm bunların çakmasını replikasını alternatif ucuz yollu markalarını alsan çin,taiwan,thailand ...

Para memlekette durmuyor ki ...
Durması ıcın "1" sebeb goster.
Oncelerı ara mal uretırdık,sagolsunlar bıtırdı.
Tarımda cok ıyı ıdık,90 lı yıllar ıyıdı hatta buyudu.öama 2000 lıyıllarda elbırlıgı ıle batırdık...
Neden para dursun?

darkmoon
01-06-2017, 23:19
Durması ıcın "1" sebeb goster.
Oncelerı ara mal uretırdık,sagolsunlar bıtırdı.
Tarımda cok ıyı ıdık,90 lı yıllar ıyıdı hatta buyudu.öama 2000 lıyıllarda elbırlıgı ıle batırdık...
Neden para dursun?

Vefa :D :)

STP
02-06-2017, 00:40
kırk yılda bir dolar alayım dedim. 3.537 den aldım , ondada şansıma düştü :D yarın bi araba düşse alamayacağım.

Ayni kaderdeyiz, haftaya bisi olsa bari

zekky
02-06-2017, 02:27
Bende tam olarak ayni durumdayim 3.537 ye benide ekleyin abi :) ben biraz biraktim Allahtan 1 arabalik hak, uçuk bişey düşmezse 1-2 haftalık gücüm var :D

TorqueTuning
02-06-2017, 08:58
2 Haziran:

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik tam gaz korunuyor. MSCI dünya endeksi tarihi zirve seviyesinde...

Bugün ABD'de TSI15.30'da açıklanacak olan Mayıs ayı istihdam raporunda ağırlıklı olarak ortalama saatlik ücretlere bakacağız.

Hükümet revizyonunun bugün açıklanabileceği yönünde bazı kulis haberleri var. Olursa, piyasaların dikkati ekonomi takımı üzerinde olacaktır.

Küresel mali piyasalardaki iyimserlik dün de korundu. ABD'de güçlü gelen istihdam ve imalat sanayi ISM verisi ile Avrupa'da beklentileri aşan PMI rakamları sonrasında hisse senedi endeksleri yeni zirveler gördü. 46 ülkenin hisse senedi endeksinden teşkil olan MSCI dünya endeksi bu sabah saatleri itibariyle tarihinin en yüksek seviyesini gördü. ABD'de DJ Sanayi endeksi de tarihi zirve seviyesinden işlem görürken bu sabah Asya'da endekslerin son iki yılın en yüksek değerlerini aldıklarına şahit oluyoruz.
Sonuç itibariyle küresel risk iştahı tam gaz sürüyor. Dünün en önemli haberi ABD Başkanı Trump'ın karbon gazlarının salınımını kontrol altına almak adına dünyadaki hemen hemen tüm ülkelerin imzaladığı Paris Sözleşmesi'nden geri çıkma kararıydı! Bu karar Amerikan kamuoyundan da büyük tepki gördü. Bu karar öncesinde petrol fiyatları yukarı yönlü bir hareket kaydetmişti. Ancak, petrol stoklarının artması ve arz endişelerinin etkisini sürdürmesi nedeniyle karar sonrasında yönünü yeniden aşağı çevirdi. Brent cinsi ham petrol varil fiyatı şu dakikalarda 50 dolar seviyesinin hemen üzerinde, son dört haftanın en düşük seviyesinden işlem görüyor.

Türk mali piyasalarındaki iyimserlik dün de devam etti. Bir yandan küresel risk iştahının canlılığını sürdürmesi diğer yandan Türkiye'nin sunduğu yüksek faizin yabancı yatırımcının iştahını kabartması nedeniyle TL güçlü seyrini korudu. USDTRY kuru gün içerisinde 3.54'lere yükselse de akşam saatlerinde yeniden 3.52'li seviyelere geri döndü. Euro'daki değer kaybı dikkate alındığında TL'nin dünü döviz sepeti karşısında değerlenerek tamamladığını söyleyebiliriz. Hisse senedi ve bono&tahvil piyasaları dünü nispeten sakin bir seyirle geçirdi. BİST100 endeksi %0.2 oranında gerilerken 10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise dünü anlamlı bir değişim göstermeden tamamladı. Türk Lirası'na yönelik olarak son günlerde birçok kurum alım yönünde tavsiyede bulunuyor. Bu tavsiyelerin bir kısmı doğrudan ABD Doları'na karşı iken bir kısmı ise Rus Rublesi, G.Afrika Randı ya da Brezilya Reali gibi para birimleri karşısında veriliyor. Bu tavsiyelerin çoğunluğu TL'nin son yıllarda göreceli olarak ucuz kaldığına dayanırken bir kısmı ise doğrudan küresel risk iştahına vurgu yapıyor. İlk argümana biz de katılıyoruz zaten istatistikler de bunu rahatlıkla teyit ediyor. İkinci argüman ise bugün var ama yarın olmayabilir! Bu iki görüşün yanına bir üçüncüsü olarak Türkiye'de reel sektörde yaşanan ekonomik sorunları karşı argüman olarak ekleyebiliriz. Ancak görünen o ki yabancı yatırımcı şu aşamada bununla pek ilgilenmiyor.

Türkiye'de ekonomik ve finansal anlamda son yılların en önemli tartışma konusu faiz seviyesidir. Bu husus son bir aydır çok konuşulmuyor olsa da öncesinde siyasi otorite tarafından sıklıkla ele alınıyor ve yüksek olmasının neden olduğu sorunlar üst perdeden seslendiriliyordu. Hatta enflasyon ile ilişkisi genel ekonomik teorinin ileri sürdüğü tezlerin zıttı ile ele alınarak. O dönemde TCMB'nin faizleri göreceli olarak düşük tutması, başka etkenlerle de bir araya gelince, TL'de ciddi bir değer kaybına yol açmıştı. Sonrasında TCMB faizlerde radikal oranda artırıma gitti. Sene başına göre bakıldığı zaman ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti
(AOFM) 400 baz puan yukarı gitti. Üstelik bu süre zarfında küresel faiz hadleri anlamlı oranda geriledi: Mesela, sene başında %2.5 civarında olan Amerikan 10 yıllık tahvil faizi %2.2'ye geriledi. Mesela, Brezilya'nın politika faizi yaklaşık 3 puan indirildi. Böyle olunca da Türkiye'nin sunduğu faiz oldukça cazip görünmeye başladı. Daha beş ay önce carry trade işlemlerinde satılan para birimi özelliğine sahip olan TL şu an her raporda tavsiye edilen para birimi durumuna geldi. Bu eğilim değişikliğinin TL üzerinde neden olduği etki mutluluk verici. Ancak, bunun maliyeti ne? Bunun iyi irdelenmesinde fayda var. Son günlerde basına yansıyan tahvil geri ödemesini yerine getiremeyen kurumlar veya operasyonunu sonlandıran e-ticaret şirketinin performanslarına odaklanmakta yarar var. Genişlemeci maliye politikası ile bu riskler azaltılmaya çalışılıyor ama bunun uzun vadede sürdürülebilir bir durum arzetmediği aşikâr. Mesela, Hazine'nin nakit dengesi yılın ilk dört ayında 26.2 milyar TL açık verdi. Bu rakam 2016'nın aynı döneminde sadece 1.5 milyar TL idi. Hazine'nin nakit dengesindeki bozulma doğal olarak Hazine'nin borçlanma ihtiyacını yukarı çekiyor. Uzunca bir süre iç borç ödemesinin altında borçlanan Hazine (borç döndürme rasyosu %100'ün altında) bu yıl üzerine çıktı. Önceki gün açıklanan Haziran-Ağustos planına göre ortalamada %113 planlıyor. Bu durum küresel risk iştahının azaldığı dönemlerde tahvil faizleri üzerinde olumsuz etkide bulunabilir.

Yabancı yatırımcı yatırım kararında bulunurken esas itibariyle yatırım perspektifini belirler: uzun vadeli mi, kısa vadeli mi! Türkiye ne yazık ki yatırım yapılabilir notunu kaybettikten sonra uzun vadeli portföy yatırımı almada dezavantajlı hale geldi. Yabancı yatırımcı kısa vadeli portföy yatırımlarında ise reel tablodan ziyade kısa vadede ne kazanabileceğine bakar. Bunda da göreceli faiz oranları belirleyici rol oynar (Türkiye'deki bir yatırımcı için göreceli faiz enflasyondan arındırılmış faiz olarak nitelendirilebilecekken yabancı açısından başka ülkelerin faizleri ile farkı şeklinde tanımlanabilir). Eğer göreceli olarak yüksek faiz sunuyorsa o ülkenin finansal piyasalarına yatırım yapar. Mesela, yukarıda da işaret ettiğimiz düzlemde, 2016 yılında Türkiye ile Brezilya'nın sunduğu faizler Brezilya lehine 5 puandan fazla idi. Böyle olunca da Brezilya Reali, Türk Lirası'na göre %50'den fazla değer kazandı. Şu an durum tersine döndü. Türk Lirası, Brezilya Reali'ne göre daha fazla faiz veriyor. Bu da doğal olarak TL'de değerlenmeye neden oluyor. Ancak, bu noktada kritik bir husus var, o da yüksek faizin reel sektöre zarar verip vermediğidir. Yabancı portföy yatırımları kısa vadeli niteliklerinden ötürü buna çok fazla dikkat etmezler. Bu riskin artması sonucu da çıkıp giderler ve ülke büyük bir kırılganlığa maruz kalır. 1997 yılı Asya krizinde kısa vadelı fon hareketlerinin tersine dönmesinin ülke açısından ne derece yıkıcı etkilere sahip olabileceğine bizzat şahit olmuştuk. Şu an Türkiye'de 1 aylık mevduat faizi %14-15 civarında. Kredi faizleri de ortalamada doğal olarak en az bu seviyenin birkaç puan üzerinde. Bu derece yüksek bir faiz seviyesinin sürmesi reel sektör açısından hiç de hayra alamet bir duruma işaret etmiyor. İfrat ile tefrit dışında şıklar da var...

Bugünün gündemine dönersek... Günün en önemli gündem maddesi ABD'de TSİ15.30'da açıklanacak olan Mayıs ayı istihdam raporu. Eskiden bu raporun tarım dışı istihdam rakamı veya işsizlik oranına bakardık. O veriler oldukça iyileşip uzun vadeli denge noktasını aştılar bile! İşsizlik oranı
%4.4 ile kriz öncesi seviyeleri de aşağı yönde zorlamaya başladı. Ancak bu noktada teoriyle çelişen bir durum ile karşı karşıyayız. Teori der ki istihdam piyasası sıkılaşırsa önce ücretler sonra da enflasyon artar.
Ancak, gelin görün ki ücretler arzu edildiği ölçüde artmıyor. Elimizdeki en son yıllık veri %2.5 civarında. Bugünün en dikkat edeceğimiz noktası bu verinin ne olacağı yönünde. Piyasa tahminleri %2.6'ya işaret ediyor. Daha yüksek bir rakam piyasalarda olumsuz bir havaya; tersi ise olumluluğun pekişmesine neden olabilir. Bu nedenle TSI15.30'da ABD'de açıklanacak veri oldukça önemli. İç tarafta dikkatler hükümet cephesinde olabilir. Ankara kulislerinde hükümette revizyonun Cuma günü açıklanabileceği konuşuluyordu.
Bu söylenti nedeniyle bugün dikkatler Ankara kaynaklı haberler üzerinde olabilir. O cepheden gelecek haberlerde ise piyasanın dikkat edeceği tek husus ekonomi takımı olacak. Günün piyasa gündemine dönersek... Küresel bazda olumlu hava korunuyor. Amerikan verisine kadar nispeten sakin, sonrasında ise verinin işaret ettiği düzlemde bir hareket beklenebilir.

STP
02-06-2017, 10:49
ptesı salıya kadar 146 ve 3.56 olsa bana yeter :D

evren22
02-06-2017, 11:34
Bu dolar 4 tlyi görmicek galiba :)

ES353
02-06-2017, 12:28
Hala alım için bekliyor muyuz?

Yigit-Y
02-06-2017, 13:19
3.50 3.52 arasına bi salamadı

Ben beklemedeyim

STP
02-06-2017, 13:48
dusmesın fena zarar ederım :)

ahmetgurlek
02-06-2017, 15:14
3,52xx alım veriyor istihdam verisinden sonra. ama insan 3.50xx lere salar mı diye düşünmeden edemiyor

emre_277
02-06-2017, 15:18
3.52 den bolca toparladım bakalım nasıl olucak

STP
02-06-2017, 15:19
3,54 ten yakaladım ben dun malesef

220T
02-06-2017, 15:30
3,5244 hayırlısı.:)

darkmoon
02-06-2017, 15:32
Bekleyin kahraman maraş diyorum dondurması şahanedir tavsiye ederim :)

ES353
02-06-2017, 15:32
3.52 satış şuan. Bi karar veremedim beklesemmi alsammı diye

STP
02-06-2017, 16:12
sevıyenız geldı beyler yardırın

ZX-636R
02-06-2017, 16:40
eski görüşlerim sorulmuştu, ocak şubat aylarında yazdıklarıma bir göz attım da,

tarih 12 ocak 2017 sayfa 178

2017 borsa yılı olacağını düşünüyorum
Bes im %100 hisseder

USD/TL için yarın çok çok önemli bir gün olacak
3.82-3.84 üstü kapatmazsa 3.45 e kadar çekilme bekliyorum

USD nin neden düştüğü/düşeceğini anlatan diğer görüşüm

Şaşılacak birşey yok. TCMB piyasayı %11 den fonluyor
Geçen hafta %8 den dönmüyordu. 10 gün önce %8 olan ağırlıklı fonlama maliyeti %10.50 Ye yükseldi yani merkez faizi artırmadım diye hükümete şirin gözükse de aslında net %2.50 artış yaptı böyle ponzi game bozuldu yanı artık japon ev hanımları bu ülkede trade yapamıyor. Böyle olunca USD Ye rush sona erdi. Merkez kaleyi savunduğu sürece TL king kaleden açılırsa ozaman yeniden oyun başa döner

Ocak ayı başında görüşümü belirtmiştim aynı şekilde portföyümü koruyorum

Bu yıl borsa yılı

tarih 03 şubat 2017 sayfa 192

3.88 gibi yazdığım 3.45 hedefini koruyorum
3.70 ın altı görüldü.

Borsa da tarihi zirve 2017 de görülür.
6 haneli endexe hazır olun

tarih 19 şubat 2017 sayfa 203

USD de benim gördüğüm 3.67 ilk direnç asıl direnç 3.78
buralar geçilmediği sürece yön aşağı
3.45-3.50 arasına gelirse ki ben bekliyorum alım için imkan verir. Orta vadede daha aşağısını beklemiyorum buradan mutlaka alım gelip yönü tekrar yukarı çevirir

individual
02-06-2017, 17:44
3.50gorurse altina iner bence.Pazartesi Sali kritik gun bence.

997TT
02-06-2017, 17:57
Kac kez bekleyin yazmaliyim....?
Buarada dolarin teknikle taktikle alakasi yok. Seviyeci arkadaslarim,biraz piyasaya bakin lutfen.

wekoo
02-06-2017, 18:41
bence tam alım noktaları doların

Yigit-Y
02-06-2017, 18:41
Uçaktaydım yurtdışından yeni döndüm

Yetişmedi :)

Haftasonu birşey olur dolar çıkarsa üzülcem

Endeks şişirmeye devam etmiş

Baskı devam ediyor.

Bankalar sene sonu o dolar euro almadan nasıl kısa vade yükümlülüklerini kapatacak yurtdışının :)

Pazartesi fırsat bulursam almayı düşünüyorum :)

İbrahim33
02-06-2017, 19:12
Bizim uzun sağa sola bi posta koysana dolar yükselse yaa

excellency23
02-06-2017, 21:14
bist 100bin i göstertecekler bence. sirf sekil olsun baska amac yok. :)

vectra-tuner
02-06-2017, 21:59
Doların değerini Fed belirler.. Kim neye seviniyor anlamıyorum hala... Hani Euro 3.6 olacaktı? Hani 100 Liradan altın alan uzunca zaman beklemek zorunda kalacaktı? Sorunun muhatabı kendisini biliyor ... Konumuza dönersek Türkiye eski günlerine fazlasıyla döndü , yüksek faiz!!! Emeklilik yaşı 70 Küsüre çıkıyor bu arada... Abd elbette batsın hepimizin ortak arzusu bu.. Konumuza döner isek 1.2 tl den başlayan dolar aşama aşama 3.9X'lerr kadar gitti ve Trump'ın fos çıkmasıyla her yerle kavga etmesi sonucu global olarak değer kaybetti ki Altın bunun teyidi... Aslında ben şu oldu bu oldu demek istemiyorum, Abd'nin doları Altını Petrolü istediği gibi manüpüle ettiğini düşünüyorum... Sonuç olarak Dolar rezerv para .. Dolar Rezerv para olmaktan çıksın Abd'nin durumu da hiç parlak değil ki Trump'u bu yüzden başa getirdiler çünki yükselen bir Çin var ve Asya ülkeleri hızla gelişiyor ve Abd çöküş dönemine girmiş olmasa bile duraklama dönemine girmiş durumda.. Altın ons 1.900 usd lerden buralara geldi, ben faiz yemem Borsaya bulaşmam diyen varsa ilk adres Altın olmalı ki orta uzun vadede ihya eder...

free-hifi
03-06-2017, 03:20
Abd li komutan bile rusya ve Çin ile savaşa girmeye götümuz yok diye beyanat verdi amerika gözden mi düşüyor artık.

Emeklilik yaşı bunlar her zaman olduğu gibi bir algı yarattı koyun gibi kabul mu edeceğiz kendileri bir dönem de emekli oluyor. Sağlıklı olsa bile 70 sene yaşama garantisi kimde var hani 55 60 da bile yokta 70 te emeklilik nasıl olacak

darkmoon
03-06-2017, 03:59
Doların değerini Fed belirler.. Kim neye seviniyor anlamıyorum hala... Hani Euro 3.6 olacaktı? Hani 100 Liradan altın alan uzunca zaman beklemek zorunda kalacaktı? Sorunun muhatabı kendisini biliyor ... Konumuza dönersek Türkiye eski günlerine fazlasıyla döndü , yüksek faiz!!! Emeklilik yaşı 70 Küsüre çıkıyor bu arada... Abd elbette batsın hepimizin ortak arzusu bu.. Konumuza döner isek 1.2 tl den başlayan dolar aşama aşama 3.9X'lerr kadar gitti ve Trump'ın fos çıkmasıyla her yerle kavga etmesi sonucu global olarak değer kaybetti ki Altın bunun teyidi... Aslında ben şu oldu bu oldu demek istemiyorum, Abd'nin doları Altını Petrolü istediği gibi manüpüle ettiğini düşünüyorum... Sonuç olarak Dolar rezerv para .. Dolar Rezerv para olmaktan çıksın Abd'nin durumu da hiç parlak değil ki Trump'u bu yüzden başa getirdiler çünki yükselen bir Çin var ve Asya ülkeleri hızla gelişiyor ve Abd çöküş dönemine girmiş olmasa bile duraklama dönemine girmiş durumda.. Altın ons 1.900 usd lerden buralara geldi, ben faiz yemem Borsaya bulaşmam diyen varsa ilk adres Altın olmalı ki orta uzun vadede ihya eder...

Trumpla amerika çok çok daha iyiye gidicek ben o fos çıkdı tezine katılmıyorum.. siz bakmayın böyle konuşduğuna arkasında amerikanın en hardcore hatta cumhuriyetçilerin bile çekindiği bir tayfa var.. hepsi eski askerler generaller ve iş adamları falan.. söylemlerinin hepsinin bir amacı varki bunları uzun vadede görücez.

Böyle patavatsız konuşmasının bir sebebi var.. güçlü olmak istiyorlarsa eskisi gibi uzlaşmacı barışçıl bir amerika konseptinden amerikaya çıkartıp tekrar soğuk savaş mantığında dünyanın lideriyiz menfaatimiz neyse onu yaparız mantığında gitmeleri lazım.. iklim anlaşmasından çekiliceklerini söylemesi bunun en büyük kanıtı..

meksikaduvarını büyütücez demesi bunun en büyük kanıtı göçmenleri atmaya ve almamaya çalışması bunun en büyük kanıtı.. sıcak savaş olmaz ama parasal ekonomik soğuk savaş başlamışdır artık.. bundanda türkiyenin gram faydalı çıkıcağını düşünmüyorum hatta en çok zarar görücek ülkelerden biri olucaz bence neticede capitalimiz bütçemiz yaptığımız yatırımlar çekdiğimiz krediler ve dış borcumuz cari açığımız ortada..

trumpı anlamak isteyenler trumpın belgeselini oturup izlesin öyle boş bir adam değil aslında çok başarısız bir iş adamı ama hep bir şekilde görünmez eller onu kollamış.. batmak üzereyken ömür boyu yada 20-30 yıllık vergi affı vermişler zamanında.. amerika tarihinde bu affı alan ya tek yada çok az insandan biri belgesi izleyeli baya oldu tam hatırlamıyorum..

neyse kısaca bakarsanız arkasında görünmez sağlam bir kadro var.. her şey planlı hiç bir şey tesadüf değil trumpın gelme nedeni amerikanın ekonomisinin şahlandırılması ki bunu vergi reformuyla yapmaya başlası amerikada vergi afları ve gelire göre bireysel %20 %30 %40 vergi oranlarını %3 lere kadar düşürüceklerini açıkladılar.. bir sürü vergilerde düşüşler olucağını ve bazı vergileride artık almıycaklarını açıkladılar..

şirketlere çok büyük aflar indirimler yapılıcağı açıklandı .. bunlar tasarılar meclisden geçicek geçerde çünkü halkın çok istediği şeyler meclisden geçmesse bu sefer meclis halk düşmanı trump ise tam bir kahraman olur halkın gözünde..

trumpın kadrosunun bu tasarıyı açıklaması bile amerikada borsayı uzun yıllardan sonra ilk defa uçurdu.. kısaca trump varsa yoksa amerika diğerleri beni ilgilendirmez biz üreticez biz kazanıcaz biz zengin olucaz biz satıcaz herkese kafasında.. ve arkasındaki kadro ile bunuda yapar çünkü o kadronun bence trumpı seçme nedeni zaten bu gözünün kara olması..

çin büüyk bir ekonomi ama çokda gözde büyütülücek bir ülke değil en son verilerde hala askeri teknoloji olarak amerikanın 20 yıl gerisinde olduğu söyleniyordu.. amerika olmassa zaten çinde hiç bir şey kalır çünkü en büyük satıcısı amerika zaten yani bir yandan amerikaya göbekdende bağlı . kore amerika himayesinde zaten şu anda halada öyle oda amerikanın izin verdiği oranda hareket edebilir..

uzun oldu biraz ama trump boşa seçilmiş öyle tesadüf ile gelmiş biri değil.. şahsi fikrim sayın cumhurbaşkanımızlada anlaşamadı uzlaşamadı 20 dakika görüşme olmaz çünkü sadece fetösü,işidi,pyd si , yanan bir ortadoğusu sadece suriye değil iranı ırakı israili konuşulması gereken onlarca konu varken yani belki saatlerce konuşulması uzlaşılması gereken konu varken bırak 20 dakika 2 saat bile yetmiycekken 20 dakika görüşmeleri bence yıldızlarının barışamadığının göstergesi..

vectra-tuner
03-06-2017, 23:10
Abd devleti bizim gibi değilki her gelen devleti ele geçiremiyor.. Çin'i küçümsemeyin bence, Çin eskisi gibi sadece ürün taklidi yapmıyor yeni ürün teknoloji geliştiriyor... Çin'de fabrikası üretimi olan Abd ve Ab ülkelerinin teknolojisini kaptı çoktan ve Çin kapılarını tüm dünyaya kapatsa kendi kendisine yeter.. Ab artık yaşlanmış nüfusuyla dağılma sürecinde çünki eskisi gibi sömüreceği ülkeler birer birer yavaş yavaş da olsa uyanıyor.. Eskiden Bmw Mercedes vardı şimdi bakın araba üretmeyen ülke kalmadı neredeyse ve rekabet kıran kırana.. Abd'de satılan modifiye parçalarına bakın %90'ı Çin malı... Kısaca ne Ab'nin ne Abd'nin geleceği uzun vadede yok! Saddam neden devrildi? Kaddadi neden devrildi? Çünki her ikiside dolar ile alış veriş yapmayı sonlandıracaklarını açıkladı ki dolar dünyada rezerv para olmaktan çıktığı anda Abd hızla güç kaybeder.. Eskiden terör belası sadece Ortadoğu'da vardı şimdi bakın Brüksel İngiltere Paris her yerde var.. Hiçbir devlet sonsuza kadar yükselmez emin olun Abd'nin çöktüğünü göremeyecek olsak bile zayıfladığını göreceğiz...

Yigit-Y
03-06-2017, 23:56
Abd askeri yıllık bütçesi tüm dünyanın bütçesinden yüzde 15 daha fazla

Abd kimse yıkamaz beyler

Tüm dünya abd ye savaş açsa kazanamaz

Kaldırdığınız f16 ve füze sizi bombalar

Avrupayı özellikle ingiltereyi hiç yabana atmayın

Asker sayısı savunmada iş yapar saldırıda değil

O eskidendi şimdi adamlar uydularını radarlarını kitleyip bir bombalar yağdırır şaşar kalırız

O yüzden dolara birşey olmaz

997TT
04-06-2017, 00:13
Bu tip ulkelerin uzun vadeli politikalari var. 3-5 sene degil 60-70 vadeli politikalari. Yikmak zor ama yikilirsa bambaska seyler konusmak gerek ki ucu bucagi olmaz.
Suan konusulucak sey biraz dunya gundemi isinicak,altincilara tut demistim aynen devam.3 haftadan fazla oldu. Kar realizasyonu yapanlar,dolara gecip yeni kanala girersek onu takip edebilirler. Benim gibi portfoyun buyuk bolumu dovizde olanlar sabir,dolara donme vakti geliyor. Hos ben cogunu donmustum. 1.12 onemli. Buarada tl faizleri costu.

darkmoon
04-06-2017, 00:33
Bende onu diyorum abd uzun aradan sonra derin devleti tam istedikleri gibi bir adam buldular.. trumpun belgeselini izleyin ne demek istediğimi anlarsınız.. trump dediğiniz insan babadan zaten milyoner olarak doğuyor ve askeri okulda okuyor okuldada okul komutanı gibi bir şey.. onun döneminde devresindekilerin hepsi amemrikada gerek ordu gerek devlet kademeleri yada ticarette çok önemli noktalarda insanlar olmuş... belgeselini izleseniz anlarsınız..
öyle bir adamki kendi biyografisini kitabını yazan adam kitabı basmadan önce trumpa yollayıp efendim bir kontrol edermisiniz diyor trump okudum şahane olmuş falan gibi bir şeyler diyor kitap üretime geçiyor trump adama milyar dolarlık tazminat davası açıyor.. :) farklı bir karakter..

çine gelince çin teknoloji üretiyor ama ürettiği teknolojide hala stabil bir teknoloji değil bir çok şeyi öncü yapmaya çalışıp pazardan kar yapmaya çalışıyor ama hala ellerinde yeterince doğru düzgün arge olmadığı için ürettikleri ürünler sorunlar sıkıntılar arızalar çıkıyor.. misal parmak izi okuyucu çift kamera gibi özellikleri ilk çinli telefonlarda çıkmışdı ama yarım yamalak çalışıyordu iphone sonradan ekledi bu özellikleri ama kusursuz on numara çalışır şekilde ekledi.. basit bir örnek ..

kendine yetmeside göreceli çinin ekonomisi capitalist ama yönetim şekli hala sosyalist ne kadar kendi zenginlerini oluştursada yeni düzende hala sosyalist sistem altında milyarlarca insan yönetiliyor.. alım güçleri çok yok bunun dışında çinin üretim hammaddesi ağırlıklı geri dönüşüm ürünleri ve en büyük geri dönüşüm kaynağıda amerika..
çinin öyle kendine ait öz kaynağı yok fazla..

Avrupa dağılıyorda tamamen bir algı oyunu nüfusu yaşlanmış falan ben gözümü açdım bu avrupanın nüfusu yaşlandı geyiği dönerdi yıl 85-86 idi avrupa birliği 90 lı yılları görmez dağılır deniliyordu o zaman ekonomik topluluğumu neydi galiba işte tam aksine git gide büyüdüler hala dağılır yaşlandı deniliyor nüfusu ama adamlarda tık yok.. adamlarda nüfus yaşlandığı falan yok .. stabil tutuyorlar nüfuslarınıki insanların yaşam kalitesi yüksek olsun.. yoksa hintliler gibi sokakda yaşayıp 1.5 milyar nüfusun olmuş çinliler gibi 2 lokma ekmek için bir ay çalışıp ranzalarda yatsınlar gibi düşünmüyor adamlar.. adam diyorki benim bir bireyim doğdumu bu adam çalışmasada işi gücü olmasada bir yaşam standartı kalitesi olucak .. bir evi arabası geliri olucak.. buda bana bir gider bu gideri karşılamam lazım..
adamlar hesaplı kitaplı adamlar yoksa onlarda yurtdışından bir sürü ülkelerden kapılarını açıp 2 nesilde onları asimile ederler nüfuslarınıda çok rahat hızlı arttırırlar..

parçaların çinde üretilmesi başka bir şey o çinin büyük güç olduğunu göstermez tam aksine büyük firmaların giderlerini düşürmek için yaptığı stratejik taktikler.. kaldıki bir kural vardır üretimde özellikle ar-ge ve teknik tekolojisi yüksek amerikan japon firmaları falan kesinlikle yüksek teknolojilerini hala çinde üretmiyorlar.. çine sadece kaba parça chip duy lens anakart v.b gibi üretimi kaba teknolojik bir gizliliğide olmayan parçaları ürettiriyorlar.. gene gizli kendilerine ait özel teknolojilerin montajını çinden parçalar geliyor kendi ülkelerinde takıyorlar ... teknolojisi hırsızlığı yapılmasın diye.. o yüzden zaten çinliler taklit edemedikleri yerde eskiden o açığı kaptmak için radyo fener gibi şeyler eklerlerdi taklit ürünlerine..

abd ve avrupaya hiç bir şey olmaz.. avrupa denilen kıta tarih kadar eski ve birlik hep olmuş orda haçlılar falanda o çağların avrupa birliğidir.. çinde eski ama çinin kendi içinde kat etmesi gereken çok yollarda var aşırı fazla durduramadığı bir nüfusu var ve bu nüfusa bakmakla yükümlü.. çin zengin olabilir ama kendide çok iyi biliyorki parayı öyle harvurup harman savururlarsa gene 65 yılındaki büyük kıtlık gibi kıtlıklar çekerler..

Terör olayı bambaşka .. o konulara girersek iyicene siyaset olur.. sadece şunu diyim eğerki bir yerde varlık göstermek istiyorsan elinde yeterli neden ve kanıt olmalı.. her şey tv de izlenilenler gibi yada algı oyunlarıyla insanlara sunulanlar gibi olmaya bilir..

darkmoon
04-06-2017, 00:54
ben yazıyı yazarken bazı arkadaşlar yazmış araya yollayınca yazıyı gördüm .. eklemede yapıyım amerika askeri olarak ortalama çinden 20 yıl ilerde .. bunu her yerde açıp okuyabilirsiniz.. çinin askeri teknolojisi çok ileri değil eskiden rusya tabanlıydı orduları çoğu silahları kendi üretiyormuş gibi görünsede aslında rus menşeili özü rus teknolojisi olan silahlardı..

adamlar daha bir kaç sene öncesinde ilk yerli uçak gemisi indirdiler amerika ilk uçak gemisini kaç yılında yapmış indirmiş bir bakın.. çin daha yeni hayalet uçağını yaptı bu sene amerika 67-68 de ilk prototipleri yaptı hayalet uçağın..

kaldıki amerika ordu silah envanterini komple dönüştürüyor otomasyona.. artık her şeyi insansız yapmaya başlıycaklar ve çoğu yerde nasıl havada silahlı ihalar var yerdede silahlı robotik insansız tanklar araçlar gereçler olucak..

adamlar artık insana değer veriyor adam diyorki sallıyorum ürettiğim bir uçağın maliyeti bana 500 bin dolar profesyönel bir savaş pilotunun maliyeti ortalama 3 milyon dolar.. çünkü bir savaş pilotu profesyönel olana kadar 3 bin saat 5 bin saat belki uçması gerekiyor sıcak savaşa girmesi gerekiyor bunların hepsi maliyet.. adam diyorki uçağı kaybedersem yerini doldururum ama pilotu kaybedersem yerini dolduramam..

şimdi o yüzden en son normal savaş jet uçaklarının içinede robotlar koydular normal f22 f16 f18 lerden bahsediyorum o robotlar uçuruyor uçakları o robotlarıda yerin altından nükller silaha bile dayanıklı bir üstden profesyönel savaş pilotları uçuruyor.. pilotlara birebir uçak kokpiti yapmışlar o psikolojiyi yaşasın diye önünde led ekranlar var robotta kameralar var insan gözü gibi adam uçuruyor uçağı..

iyi yanı ne uçak düşsede pilot sağlam yatırım sağlamda onlara göre.. iyi yanı ne normal bir insanla u robot lu uçak karşı karşıya gelse robotlu uçak robot olduğu için g kuvveti falan yemiycek haliyle bir insanın çıkamadığı menzile çıkıp uçağın limitlerini istediği kadar zorlayabilicek.. bir insan belli bir yükseklikden sonra g kuvvetinden ötürü bayılır..

kısaca bugün üçüncü dünya savaşı çıksa emin olunki karşısınızda insan nerdeyse hiç görmiyceksiniz .. askerler üstünde robotik kıyafetler deneniyor bu kıyafetler kurşun geçirmiyor ve bir insanı normalden 10 katı daha güçlü yapıyor.. bunlarıda artık saklamıyorlar zaten belgesellerde yayınlıyorlar.. amerikalı asker tek başına üstündeki robotlu kıyafetle kaç yüz kiloluk obüs mermisini alıp kaldırıp rafa koydu.. bir kişi yaptı bunu normalde 5-6 kişi zor kaldırır o mermiyi..

kaldıki insansız silahlı robotların prototipleri hatta yük taşısın yada orman gibi yerlerde savaşsın diye hayvan görünümlü 4 ayaklı robotlar üstünde bile çalışıyorlar.. bunlar bize gösterilenler belgesellerde orda burda.. bunlar bize gösteriliyorsa gösterilmeyen Allah bilir ne konumdalar..

yahu adamlar ilk ışınlanmayı yaptılar hawaide bir adadan diğerine ışık hüzmesini ışınladılar.. kaldıki bu teknololojilerin hepsi ilerde askeri silahsal sistemlere adapte edilicek şeyler..

vectra-tuner
04-06-2017, 01:12
Nükleer gücü olan Askeri olarak güçlüdür, gerisi malesef hikaye... Konumuza dönelim , Cuma günü rotatif kredi kullandım ama oran sormamıştım bir kontrol edeyim dedim 16 + 1 Komisyon ... Sene başında 12 + 1 di.. Bu rakamlar kredibilitesi yüksek olan firmalar için geçerli.. Geçtiğimiz haftalarda Hazine 8 Milyar Usd borçlanacağını açıkladı ki doların gevşeme sebeplerinden bir tanesi bu .. Elbette 8 Milyar usd 'nin büyük bölümü eski alınan borcun ödemesinde kullanılacak ama 8 milyar usd geçmiş alınan kredi tutarından daha fazla .. Kabaca 3 Milyar usd ekstra giriş olacak veya oldu .. Ramazan sebebi ile gün içi takip etmiyorum.. Hazine borçlanması Usd üzerinden %6 -7 idi.. Son borçlanmasında faiz daha da yükselicektir yani 1 Milyar usd'ye karşılık yıllık 700-750 milyon usd ödenecek!!! Eskisi gibi faizden geçinen yeni bir zümre türedi içeride de .. Dolar her sene sonu yükselen yeni yılda düşen yaz sonu tekrar yükselen bir para... 3 Yıllık grafiklerine bakarsanız hep aynıdır ancak 17 Aralık - 15 Temmuz gibi olayların etkisini de unutmamak gerek... Bu seviyelerden dolar alınırmı derseniz kademeli olarak alınır bence ama altın kural parça parça almak , ancak Altın dolardan çok daha fazla prim yapacak.. Uzun vadeciler Altına yönelirse ihya olur , Altın alan aynı zamanda dolarda almış olur dikkat edilmesi gereken konu ise Fed toplantısı öncesi Altın gevşer ancak bu sefer nasıl olacak tahmin etmek güç ki Abd'den gelen son veriler iyi değil.. Ama hafta içi Fed başkanları çıkıp kötü veriler geçici derse dolar yukarı Altın aşağı gider ..

vectra-tuner
04-06-2017, 01:15
Düzeltme ; 1 Milyar Usd için ödenecek faiz 70-75 Milyon Usd olacak .. Özür dilerim

darkmoon
04-06-2017, 01:21
Nükller silah 1940 larda icat edilmiş artık 70 yıllık nerdeyse çok çok eski miladını doldurmuş ama caydırıcılığı yüksek olan bir teknoloji.. oda süper güçlere değil ikinci üçüncü dünya ülkelerine..

bu devirde nükller değil robotik gücü olan güçlüdür.. gerisi esas tefarruat.. :) nükleer silah insana tesir eder insanı etkiler... robota etmez.. robotik teknolojiye etmez.. nükler serpintinin olduğu yerde her tür robotik iha, savaş jeti ,tank insanlı robotik askerler v.b alanı savunmaya devam edebilir.. yıl olmuş artık 2017 ..

yıl 1960 değil artık .. nükller silah büyük etken ama üçüncü dünya ve ikinci dünya ülkelerine..

vectra-tuner
04-06-2017, 01:26
Nükleer silahı olan Kuzey kore gibi kıçı kırık bir ülkeye Abd dahi saldırmayı göze alamaz.. Nükleer silahlar kullanmak için değil caydırmak içindir.. Bizim ülke zaten belli, 90'lı yıllarda Saddam Türkiye'ye kimyasal silah düzenlerse diye tedbir almış bizimkiler, gazeteciler gidiyor bir bakıyor Irak'ın saldırı düzenleyebileceği köylerde kimyasal saldırıya karşı pencerelere naylon çekmişler ve halka yoğurt dağıtmışlar..

darkmoon
04-06-2017, 01:34
kuzey kore çok başka oda algı oyunu .. siz kuzey koreyi başlı başına bir güç sanıyorsunuz.. kuzey kore çinden izinsiz adım bile atamaz.. zira bütün öz kaynakları enerjiyi her şeyi çinden alıyorlar çinden izin alamdan habersiz hiç bir şey yapamazlar..

nasıl bizde kıbrıs var benzer muhabbet..

ZX-636R
04-06-2017, 04:50
Uzun yazmaya gerek yok
Soru kısa ve net
Ne olacak bu doların hali ?
Küçük yatırımcı yine zararda

Yigit-Y
04-06-2017, 08:00
Uzun yazmaya gerek yok
Soru kısa ve net
Ne olacak bu doların hali ?
Küçük yatırımcı yine zararda

Sana göre zarar etmeye devam edecek

Bizim ne dediğimiz bir önemi var mı :):):)

ZX-636R
04-06-2017, 10:49
Tabi senin tuzun kuru gülüyorsun kumardan/bit ten parayı götürdün :D :D
Küçük yatırımcı 3.65 lerden yüklendi malı şimdi kan ağlıyor

Yigit-Y
04-06-2017, 14:34
Tabi senin tuzun kuru gülüyorsun kumardan/bit ten parayı götürdün :D :D
Küçük yatırımcı 3.65 lerden yüklendi malı şimdi kan ağlıyor

3,65 mal alan bırakta batsın :)

Öyle yatırımcımı olur

Bitcoin çok hojdir şimdilik :)

evren22
04-06-2017, 17:13
3.60tan almistim suan zarar ediyorum ama daha 9 ay kadar paraya dokunmicam 9 aya kadar 4 tl olur mu yoksa bozdurup tl faizine yatirip zararimi karsilasam mi

997TT
04-06-2017, 20:00
Kac kez bekleyın,daha degıl yazmısım. Gecen ay trade aralıgı verdım. Al-sat acıkca da soyledım.
Ama 3,65 neye gore bır sevıye cok merak ettım...
3,60 kotu degıl ama bu haftaya bakıp alımları yaparız.

Yigit-Y
04-06-2017, 20:15
3.50-3.55 ile 3.60-3.65 çalışıyor dolar

Kısa vadede bu şekilde çalıştı

Ben buna istinaden beklemedeydim 3,54 den alıp 3,63 den çıkmıştım

Şimdi 3,50 inat ettim bakalım yarın ne olacak :)

ES353
04-06-2017, 20:26
Ben 3.52 den biraz aldım sabredemedim :) bakalım bu hafta ne olacak

997TT
04-06-2017, 20:28
3,5060 dan donduk.öbu hafta zorlıyacagız.
50-55
60-65'ı anlarım ama 65 sat tarafı,60 al tarafı...
Suan 50'den almalıydık ama pıyasanın gıdısatı kırıcak gıbı duruyoruz... Oyuzden ısrarla sabır yazıyorum.öaktında oyle.

997TT
04-06-2017, 20:29
Edıt:eger buyuk mıktarda almıyorsanız %3-4 luk sarkmalar endıselendırmesın.

vectra-tuner
04-06-2017, 21:16
3.50 Altına inersede kalıcı olmaz merak etmeyin... Sene sonu 4.2 diyorum Dolar için .. Kabaca Tl'nin %20 Değer kaybı .. Euro'da Altın'da şaşıp dolar tahmini ile sıkıştırmak isteyenlere gelsin bu rakamlar.. Pazartesi günü 3.50X görürsem veya altı direkt alıcam inadına

vectra-tuner
04-06-2017, 21:19
Son zamanlarda bazı kurumlardan Tl al tavsiye geliyor , Tl al tavsiyesi verenler Türkiye piyasalarında uzunca zamanır pozisyonu olup çıkamayan kurumlar... Adamlar da haklı sene sonu geliyor ve artık yavaş yavaş tüymek lazım

997TT
04-06-2017, 22:38
3,50 de fena sevıye degıl,onemlı olan ne kadar vade dusunuyorsunuz...
Ama al satcılar hala beklesın.
Euro alımı ıcın hala parıte gozlenmelı.(şaşan varsa)

TolgaUs
04-06-2017, 23:36
https://image.prntscr.com/image/372a76890404447281647c54652e176c.png
Güzel güzel haftalık destek çizgimiz 2 haftadır kırılıyor. 3. haftada kırılırsa trend bozuluyor allahın izniyle.
Düş aşşa koçum benim çok güzel bi noktada alıcam seni. Binicem üstüne vurucam kırbacı.

Yigit-Y
05-06-2017, 09:22
Garanti 3.5120 veriyor

Katar ile diplomatik kriz patladı mısır arabistan filan :)

Alak mı bekleyek mi yine kararsız kaldık :)

skunk11
05-06-2017, 09:38
Murat abi euro alalım mı.. bekleyelim mi daha