PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

ACYV
04-11-2015, 11:00
Ya onlar keko tayfa işte

O kekolarda sürünsün

Türkiye ekonomisini cidden merak eden adamlar

Ali babacanın canlı konuşmalarını kesilmeden biçilmeden sıkılmadan baştan sona hepsini dinleyerek anlamaya çalışsın

Şu tv deki yorumcularada inanmayın arkadaşlar

Çok biliyor olsa oturur kendi işlem yapar para kazanır keyfine bakar orda boğaz patlatmaz

Dikkat edin hepside mesela dolar yükselsin ooo süper gidiyor nerelere gidecek der

Düşmeye başlasın oooo nerelere düşecek der

kaba tabiriyle goy goy yani :)

En iyi karar kendin analiz edip ama herkesi dinleyerek sadece başlıklarla değil canlı canlı tüm yorumları dinleyerek en mantıklı geleni seçmektir.

dolar euro düşsünde gidim düşük faizle araba alim ayranım yokken içmeye trilyonluk havam olsun diyen keko sürünmeye mahkum ki sürünsün

adana mengerler adana yani adana mercedes ayda 45 araba satıyorum diyorum böyle birşey olurmu ya

ben baldızın arabayı alırken kredisiz nakit almıştık eski kafa stili diye

3 yıldır ilk kez kredisiz araba sattık diyordu satış müdürü

faizler düşsün

kredi istihdam yaratacak sektörlere verilsin eve arabaya değil

kur yükselsin ithalat azalsın

kurdan etkilenecek üretim yapan sektörlere çok iyi denetimle destek sağlansın

çiftçiye vergisiz yakıt vb gibi

bence doğrusu bu

ha kurda 1 gecede anasının nikahını görmesin yavaş yavaş yükselsin

yazdıklarınızdaki özellikle ;

şu TV'deki yorumculara inanmayın arkadaşlar kısmını çok büyük fontlarla yazmak lazım. TV'ye çıkıp da gerçekleri adam gibi konuşan/konuşacak 1 kişi dahi yok. Haberler de, bilgiler de manipüle.

vectra-tuner
04-11-2015, 11:21
Türk ekonomisi artık düzelmez., İnsanlar neden oy verdi? Çünki İnşaat sektörü bitti Kur ve Faiz artışı sebebi ile konut satamıyorlar kar marjları daralıyor... Hükümet ise inşaatla tüketime dayalı büyüme modelini seçti. İnşaat sektörü çok sektörü besliyor.. Mobilya,hırdavat,kombicisi,kalorifercisi aklınıza ne gelirse.... Şimbi bu modeli bırakıp üretime geçebilmek için üretimin cazip hale gelmesi gerekiyor , üretimin cazip hale gelmesi için

1) SSK primleri stopajları devlet tarafından karşılanacak Üreticiler için
2) Mazot benzin fiyatları ucuzlatılacak (Çinden 1 Konteynır 500 Usd'ye hatta altına gelirken İstanbul'dan Ankara'ya 2.100 - 2.200 tl'ye gidiyor , siz öyle benzini satarsanız 5 tl'den üretici nasıl rekabet edicek ? Satmaz iseniz o devlete doldurduğunuz uçuk kaçık maaş alan adamlar nasıl geçinecek? Nasıl oy vericek size? Yani sistem birilerini beslemek üzerine kurulu.
3) Elektirik fiyatları fahiş , üretici rekabet edemez bu şekilde
4) Hammadde'ye vergi kalkıcak ve istisnalar sağlanıcak (Şöyle siz bir ürün üreticeksiniz ve satışınız %8 kdv oranı ile, ama hammadde alırken %18 ile alıyorsunuz hatta birde üzerine vergi koyan devletimiz var %6.5 gibi... ama bitmiş bir ürünü yurt dışından getirin çat diye sadece %8 kdv ile çekebiliyorsunuz...
5) Katma değer üretmeyen konut sektörüne rant vergisi gibi uygulamalar ile para üretime kaydırılacak , Şimdi siz İstanbul'da 5 kat müsade edilen bir yere 10 kata müsade ettiğiniz anda anormal bir rant elde ediyorsunuz ... Belli başlı kişiler bu yolla servetlerine servet kattı... Hatta 17 Aralık öncesi CB Bodrum sahillerini gezmeye başlamıştı , şahsi fikrim sıra tekrar oralara gelicek e para lazım )
6) Yüksek karlı yüksek teknoloji ürün üretmek için kaliteli eğitimli adam lazım, Ülke eğitim ortalaması ilkokul 4!!! Adamı nererden bulacaksınız ?
7) Sosyal yardımlar sayesinde çalıştırılacak adam bulunamıyor , adam da haklı poposunu kaldırmadan 400-500 tl alıyor bir şekilde , e gidip asgari ücretle bir işe başlasa alacağı 1000 tl ... Yol parası vs. derken diğer türlüsü daha mantıklı

Bu ülke düzelmez arkadaşlar, Chp li belediyelerden tutun Mhp lisinden devam edin , hepsinin altlarında son model Mercedes, Audi.... İşte bunları beslememiz gerekiyor, o yüzden bu yapısal reformlar yapılmaz... Ki artık rekabet gücünü vatandaşın varını yoğunu alan devlet yapısından dolayı iyice kaybetmiş bir Türkiye var., Ve artık devir değişti artık özelleştirilecek birşeyde kalmadı., Osmanlı'nın hazin sonu gibi en son saraydaki cariyeleri satmışlardı iş oraya doğru gidiyor.

Yigit-Y
04-11-2015, 11:23
Bu ülkede herşey olur istikrar var bir kere :D

Korkacak birşey yok yani :D

allah yüzde 50,52 ye sabır sağlık sihhat versin bundan sonra...

typh10
04-11-2015, 13:12
Usd kurunu da gz önüne alirsak ben borsanin hala ucuz oldugunu düsünüyorum. Spesifik kagit söylemekten ziyade 4. ceyrek banka karlarinin uctugu dönem oluyor türkiye'de. Özellikle 3. ceyrek kari fiyasko gelen bankalarin kagitlari para kazandirir. Garanti gibi mesela.

mert_can 41
04-11-2015, 13:25
doların düşüşü devam edicekmi sizce fikirleriniz nelerdir :)

vectra-tuner
04-11-2015, 13:41
Adam Başkanlık sistemi referandum vs. diyor ,,, oylar %50 olduğu için... Evdeki hesap o yüzden çarşıya uymaz şu adam bi sussa 3-5 ay samimi söyliyim ülke düzene girer... Kuruda faizide ilk tetiklleyen bizzat kendisi.

Eworen
04-11-2015, 13:59
Adam Başkanlık sistemi referandum vs. diyor ,,, oylar %50 olduğu için... Evdeki hesap o yüzden çarşıya uymaz şu adam bi sussa 3-5 ay samimi söyliyim ülke düzene girer... Kuruda faizide ilk tetiklleyen bizzat kendisi.

3-5 ay çok hatta çok çok çok..
7 Hazirandan sonra 1 hafta yoktu tüm Türkiye de bi sukunet huzur vardı dolarda uçmadı kaçmadı..
Gelişmemiş ülke ekonomisi işte pamuk ipliğine ve hatta en kötüsü siyasete bağlı Avrupa da gazete sayfalarında siyasi haber oranı muazzam düşük ilk sayfalarda skandal olmazsa bin bir ihtimal bi başkanı falan görürsünüz bizde normal günlük haber yok...
Gece beraber yatıcaz az kaldı usul usul gelicekler gibi..

Yigit-Y
04-11-2015, 15:09

Ben söylemiştim.

Hemen referanduma yeni anayasa ile beraber baskanlik getirme hayalleri..

Istikrar ne güzel mis yavvv

vectra-tuner
04-11-2015, 15:24
Abd'den güzel veriler geliyor ... Dolar endeksi 97.60 şu anda ivme yukarı

2 Yıllık faizler artıyor... Cuma eğer güzel bi tdi gelirse hayırlısı ile dövizcilerin yüzü güler.. Gelmez ise borsacıların

http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-2-year-bond-yield

vectra-tuner
04-11-2015, 16:23
Euro / Usd paritesi 1.08xx leri şu anda gördü... Dolar güçleniyor ;)

hakotech
04-11-2015, 17:24
Parite güldürdü :)

vectra-tuner
04-11-2015, 17:32
müdahale ediyorlar algıyı terse çevirmek için, dolar endeki 98'e geldi gelicek.... Şöyle bi 100 leri görsün birde Abd faizleri yukarı gidiyor ... O Zaman görücem
Parite bu sevilerdeyken Cari açık sittin sene düşmez, ihracatçılar çok duruma düştü Euro kurundan dolayı ama acımıyorum kimseye anasını satim sonunda insanlıktan çıktık

vectra-tuner
04-11-2015, 17:38
Şöyle bi karikatür gördüm paylaşıyım dedim,,, Usd düşsün araba alalım diyenlere gelsin

http://i.hizliresim.com/a0pnb4.jpg (http://hizliresim.com/a0pnb4)

vectra-tuner
04-11-2015, 21:05
Abd 2 yıllık Faiz bugün tam olarak %5.95 arttı ve şu anda 0.816 ilaveten dolar endeksi 98.10 eğer 100'ü geçerse içeride kim ne kadar dövize müdahale ederse etsin hiçbir işe yaramıyacak.. Umarım düşük döviz rezervleri ile gireceğimiz türbülanstan Tech üyeleri sorunsuzca kurtulur. Yarın borsa aşa usd yukarı gözüküyor... Dolar ebdeksini ve abd faizlerini çok dikkatli takip etmek gerekiyor...

ACYV
04-11-2015, 21:30
Abd 2 yıllık Faiz bugün tam olarak %5.95 arttı ve şu anda 0.816 ilaveten dolar endeksi 98.10 eğer 100'ü geçerse içeride kim ne kadar dövize müdahale ederse etsin hiçbir işe yaramıyacak.. Umarım düşük döviz rezervleri ile gireceğimiz türbülanstan Tech üyeleri sorunsuzca kurtulur. Yarın borsa aşa usd yukarı gözüküyor... Dolar ebdeksini ve abd faizlerini çok dikkatli takip etmek gerekiyor...
Amerika'da Faiz yükselmesi için piyasa şartları olgunlaşıyor gün geçtikçe. Panikle döviz bozanlara üzülüyorum. 3.xx ler çok yakın.

vectra-tuner
04-11-2015, 21:39
Döviz bozanlar ne yapsın sabahtan akşama kadar Tv'de dövizin düşeceği Haberleri yapılıyor.. Bi anlamda haklılar halk dolarize olmuş durumda.. Açık ve gizli Döviz satımları ile kura uzun süre müdahale ettiler ki tüketici güveni artsın halk harcamaya başlasın vs. vs. Dolara karşı yapabilecekleri birşey yok... Dikkat ediyorsanız Yellen yengede öyle yumuşak tatlı pozlar vermiyor artık... Ben Usd nin çok daha yukarılara gideceğini düşünüyorum..

ZX-636R
04-11-2015, 22:24
ewet arkadaşlar 23 ekim tarihli yorumda belirttiğim sene sonuna kadar €\$ için 1.0850-1.0880 bandına kadar geri çekilme hareketi de bugün beklentime paralel gerçekleşti.

$ , € ve TL de beklediğim büyük dönüşüm hareketleri gerçekleşti, şimdi biraz kenara çekilme ve ortaklıktaki toz dumanın dağılmasını bekleme zamanı. Bu enstrümanlar bize daha çok hareket yaptıracaktır.

Çok işlem yapmak çok kazanmak demek değildir. Bazen işlem yapmadan beklemek de size kazandırabilir.

Önemli olan trendi doğru tespit edip vagona erkenden binmek ve trenden ilk inenlerden biri olmaktır.

herkese bol kazançlar

vectra-tuner
04-11-2015, 22:30
Zx-636R Sizden Abd tdi verisi sonrası detaylı bir yazı bekliyoruz.. Hem teknik hemde reel sektör gözlemleriniz hakkında... Sürekli birkaç kişi yazıyor sadece, burada bu işleri bilen tonla adam var onlardan da biraz bilgi alsak faydalı olur

_muhaRRem
04-11-2015, 22:56
VAKFIN dikkat çekiyor ..

Dencm harekete devam diyor gibi ..

_muhaRRem
04-11-2015, 22:59
Katmr bilançonun ayak seslerini belli etti ve yarın gol olur . El sallıcaz

Yigit-Y
05-11-2015, 06:57
Fed aralikta faiz sinyali verdi...

Dolar vura vura geliyor yukarı

Borsa bugun cakılabilir...

Bu istikrar ne guzel birsey :)

vectra-tuner
05-11-2015, 08:09
Sene sonuna kadar eğenceli günler yaşayacağız gibi görünüyor , Usd kurları kar manzarası ile birlikte bloomberg ekranında yukarı gidişini izlemek ayrı bir keyif veriyor insana... Bugün Eur Usd paritesi 1.085 in altına inerse güzel olur.. Yarında güzel bir Tdi gelirse tamamdır , 11 ve 12. Ay zaten Döviz kurlarının yükseldiği dönem.

vectra-tuner
05-11-2015, 10:00
Parite 1.085'in altına indi ve beklenildiği gibi dolar endexi yükseliyor... Şu anda 98.17 ... Dolar endeksi güçlenmesi demek Abd de piyasa faizlerinin artması demek , Abd'de piyasa faizlerinin artması demek Doların Anavatanına geri gitmesi demek... Bizdeki etkisi ise Usd'nin yükselmesi ve borsanın düşmesi ilaveten faizlerin artması anlamına geliyor birde Türkiye'deki algı Dolar=Kriz olduğundan Tüketici güven endeksinin düşmesi demek.... Şu an itibarı ile Seçim öncesi en düşük seviyesini Usd bazında yakalamış bulunuyoruz ama birşey dikkatlerden kaçmasın Dolar+Euro/2= 3 tl şu anda... Yani düşük

Asıl problem Türkiye en büyük ihracatını Avrupa birliğine (Almanya en çoğu) yapıyor ve parite bu seviyelerde bile ihracatımızı bitirir., İlaveten bize Cari açık alarak olarak dönücek bu.. Ve Euro Dolar paritesine yapacak hiçbirşey yok... Şu anda Türkiye'yi örnek vermek gerekirse İrlandalı Boksör'ün karşıdındaki esnafa benzetmemiz mümkün ama bir farkla 20 kişi değil sadece tek kişi!!!;)

Bu saatten sonra Tüketimden vazgeçip Üretime geçmez isek direkt olarak Yunanistan'a benzeyeceğiz... Adamların Kişi başı geliri 25.000 Usd bizimki ise 9.000 Usd..!!!

TaGo
05-11-2015, 10:12
Bu seviye bile alım seviyesidir demek istemiş şair burada :D

ACYV
05-11-2015, 10:26
1.04-1.05 beklentim hala geçerli arkadaşlar, sonrasında hafif bir yükselme olacaktır ki usd/Euro dönüşümünden para kazanmayı düşünenler için fırsattır.

vectra-tuner
05-11-2015, 10:31
Sabırlıcı Uğur abimizi dinleyin, epey bir fikir sahibi olucaksınız

https://www.youtube.com/watch?v=pYIQNBUaM4E

vectra-tuner
05-11-2015, 10:32
Sabırlıcı yazmışım editleme olmadığı için, Sabırlı bir şekilde Uğur abimizi dinleyin demek istemiştim!

Yigit-Y
05-11-2015, 10:35
Ne guzelde caktilar

Dohol 0.49 gelirse alicam yine piraz...

vectra-tuner
05-11-2015, 10:45
Hacı amcanın bulunduğu köyü sel basmış.!!! Herkes kaçmaya başlamış birtek Hacı amca kalmış orada., Demişlerki gel Hacı boğulacaksın! Hacı demiş ben Allah'a dua ettim beni o kurtacarak diyip çağıran adamı geri yollamış., Sonra sular yükselmeye başlamış ve tekrar başka bir adam kayıkla gelmiş , Gel Hacı amca demişler bin gidelim , Hacı onuda geri çevirmiş demişki ben Allah'a tevekkül ettim sen git... Neyse sular artık iyice yükselince Hacı çatıya çıkmış... Derken Helikopter gelmiş hadi bin gidiyoruz, Hacı demişki yok gelmem, Allah beni kurtarır derken Hacı boğulmuş.... Neyse orada sorgu meleklerini görünce Hacı demiş ben 5 vakit namazımı kılıyorum orucumu tutuyorum Allah'a güvendim ama beni kurtarmadı deyince melek de demiş , Be adam ... Allah sana birisini gönderdi gelmedin , Sonra kayık yolladı ona binmedin, Son olarakta sana Helikopter yolladı onada binmedin Allah ne yapsın...

Yigit-Y
05-11-2015, 12:40
Istikrar demiş hacı niyee öyle diyinnn...

Hahahahaha :)

997TT
05-11-2015, 14:08
Altin su 1106 dolari asagi kiramadi. Biraz aldim,altin takip eden arkadaslardan yorum alabilirmiyiz?

_muhaRRem
05-11-2015, 14:25
Egser 4.15-4.20 alım yeri ytd

Black_Eagle
05-11-2015, 15:30
Altin su 1106 dolari asagi kiramadi. Biraz aldim,altin takip eden arkadaslardan yorum alabilirmiyiz?

Altın Fed sanki aralıkta kesin faiz arttırımı yapacakmış gibi hareket yapıyor. Uzun vadeciler için bence her türlü bu seviyeler alım için uygun. Alırım ben unuturum diyen 5000-10.000 usd arası hesaplara ben buradan 0.10 luk önerdim. Ben kendi adıma ilk alım için 1080 bekliyorum kademe için düşerse 1050 den tekrar alır 1180 e kadar unuturum. Bu arada FED aralıkta faiz arttırımı yapar mı derseniz kendi fikrim olarak amerikada şu an ne onu yapacak ekonomi ne de g.t var derim. Ama siz yinede kendi tercihlerinize göre işlem yapın :)

Yigit-Y
05-11-2015, 16:50
gram 110 a tekrar gelir fed faiz arttırması doların 3 e vurmasıyla ben tekrar 110 rahat görür diye düşünüryorum.

İstikrar bunu gerektirir :D

oKsEAt
05-11-2015, 19:23
gram 110 a tekrar gelir fed faiz arttırması doların 3 e vurmasıyla ben tekrar 110 rahat görür diye düşünüryorum.

İnşallah inşallah :D

mert_can 41
05-11-2015, 19:36

ağzından bal damlıyo abi :D :D

Yigit-Y
05-11-2015, 19:53
İnşallah inşallah :D

ağzından bal damlıyo abi :D :D

Istikrar bu gençler

Yigit Bulut ne dedi...

Vatandaşın 1 i 3 olacak...

Rahat olun bu ulkede istikrar var...

ACYV
05-11-2015, 19:55
Altın alacaklar fiziki altın alsın lütfen. Sertifika, kağıt değil.

997TT
05-11-2015, 20:08
Bugun Global ve Azimut'un davetiyle bana ozel bir toplantiya katildim.
Kisaca;bu tayyeap'in baskanligi tekrar isitmasi ve ulkeyi yine referandum-anayasa sarmalina sokmasi.
Abd'nin sanildigi kadar iyi olmamasi yada avrupa'nin bol para politikasi.
Cin'in sanilandan cabuk iyilesmesi.
Abd ve avrupa'nin hdp'yi desteklemesi.
Cari acik ve butcenin kesinlikle 2016 ya yetmemesi.
İhracaatin canlanmasinicin paramizin devalue olmasi vs vs vs...
Yani istikrar diye oy verenlerin,kicinda donu yokken oy verdiklerinin zevk-i sefa icinde yasamasi gibi,bizi zor bir 2016 bekliyor....

ACYV
05-11-2015, 20:33
AKP değil CHP seçilseydi yada koalisyon olsaydı da birşey değişmezdi. Konu Erdoğan değil bence. Ülkenin vizyonu sağlıklı değil. Çin'in iyileşmesi şuan için mümkün değil ki Avrupa da o durumda. Amerikan doları hâlâ lokomotif ve diğer para birimlerine göre çok daha sağlam.

vectra-tuner
05-11-2015, 20:38
Abi bugün video koydum, Uğur abide bizim burada söylediğimizi çok daha detaylı anlatıyor.. Pekçok şey gizli saklı yapılıyor, fed faiz artırdığı anda kopar kıyamet... Zaten kredi derecelendirme kuruluşları da açıkça söylüyor.. Hatırlarsanız bizim notumuz Cb Abd'ye gittiği gün artırılmıştı ve yine hatırlarsanız beyaz sarayda konuk olarak kalan tek Cb... Peki karşılığı ne idi? Abd istediği adamı 1 günde götürür.. Türkiye'nin sonu felaket ama müstehak artık hiç üzülmüyorum...

vectra-tuner
05-11-2015, 20:46
AKP değil CHP seçilseydi yada koalisyon olsaydı da birşey değişmezdi. Konu Erdoğan değil bence. Ülkenin vizyonu sağlıklı değil. Çin'in iyileşmesi şuan için mümkün değil ki Avrupa da o durumda. Amerikan doları hâlâ lokomotif ve diğer para birimlerine göre çok daha sağlam.

Siyasetçilerin hiçbirisine zerre güvenmiyorum , Chp ne yapıcak? Bence mevcut ekonomik durumdan dahi haberi yok.. Hepsi Cb dikatör diyor ama hiç kimsede koltuğundan kalkmıyor, oy verdiğim bahçelinin kaybettiği 14. Seçimmi öyle birşeymiş... Biz böyle hak aramayan cahil cuhela olursak kim gelirse gelsin aynı olur...

Yigit-Y
05-11-2015, 20:51
Başkanlık için son kez zar atacaklar.

Bursa bunlara çok yakın bir abim var.

Teşkilatta bu konu içinde bir çalışma var.

Hükümet kurulduğu gibi bütçe isini halledip

Anayasa ile beraber başkanlık gündemde.

Yani istikrar 2016 hepimizin zengin edecek.

Hepimiz paraya b.k diyecegiz.

Bunlara oy vermedigime pismanim bu millete mustehak bir istikrar ve iktidar :)

ACYV
05-11-2015, 20:55
Siyasetçilerin hiçbirisine zerre güvenmiyorum , Chp ne yapıcak? Bence mevcut ekonomik durumdan dahi haberi yok.. Hepsi Cb dikatör diyor ama hiç kimsede koltuğundan kalkmıyor, oy verdiğim bahçelinin kaybettiği 14. Seçimmi öyle birşeymiş... Biz böyle hak aramayan cahil cuhela olursak kim gelirse gelsin aynı olur...

Kritik eşik diye bir kanun vardır, toplum kritik eşiğe ulaşmadı. Siyaset üstü konuşuyorum, varolan hiçbir parti vatandaşı tam temsil etmiyor. Siyaset sadece erk sahibi olmak için yapılıyor. Osmanlı'nın çöküşünün sonunda kritik eşik aşılmıştı, toplumun her katmanı zarar görmeden kritik eşik aşılamaz. Alın teri dökmeden emeksiz para alıp satarak parasına para kalanlarla 1200 lira için günde 12 saat çalışan insanların hepsi zarar görmeden düze çıkılmaz.

vectra-tuner
05-11-2015, 21:44
Ekonomi bakanı bütçede en iyi 3 ülkeden biriyiz diyor... E tabi başka söyleyeceği olumlu hiçbirşey kalmadı... Ama herkes biliyorki bugüne kadar Bütçenin iyi gitmesi tamamen Fed kaynaklı idi... Fed yağdırdı dolarları bizde başladık görmemiş gibi harcamaya ki hakkaten görmediydik daha önce:D Arabadan falza ötv ödedik, 5 tl'den benzin aldık, saman ithal gübre ithal kdv aldık, Çikokata bisküvi bile ithal ve ithalden alınan vergiler öyle böyle değil derken konut sektörü sayesinde iyi Kdv topladılar insanlar istihdam oldu harcadılar hemde hesapcızca öyle vir hale geldiki para bolluğunda asgari ücretli bile koştu 30.000 tl kredi aldı iphone aldı araba aldı devlete tonla vergi gitti...İşler iyi gidiyordu irana amborgo koyulunca biz onlardan gaz aldık parasını da altınla ödedik yanlız birşeye dikkat!!!! Altını ihracat gibi gösterip cari açığı gizledik, yani borç ödemesini İhracat olarak gösteren tek ülkeyiz!! Tabi birşekilde zaman içinde bunlar anlaşıldı derken her tarafta israf başladı, ve bu kadar borçlandırılmamıza rağmen vergi gelirleri haliyle yetmemeye başladı... İlave vergiler koyuldu, milletin haberi yoktu ama sağlık paralı hale geldi işsiz adam bile habersizce sigortalandı ve borçlandırıldı.. Bu paralar bütçeye gelir olarak yazıldıki tahsili imkansız.. Şimdi bundan sonra ne ithalden vergi gelir, ne millet otomobil alır... Ama kesin bir gerçek var mahvedecekler bizi ve gireceğimiz krizden öyle eskisi gibi 1 senede çıkamayacağız.. Herkes hatırlar 2008 krizinde Türkiye %8 daraldı sonra kamu spotu adı altında halkı harcamaya teşvik eden reklamlar yayınlandı simit alın o da evine ekmek alsın, mehmet amca çocuğuna çikolata götürsün gibi.. Derken fed süreci sonrasında para bolluğunda haklarını yemeyelin tüneller,yollar,alt üst geçit vs. Bir kesim tarafından yapıldı... Halk bunları görmek istiyordu... Oy almanın da yolu bu, derken dev projeler gündeme geldi 3. Köprü hava limanı vs... Bunlarıda yapınca artık efsane bir iktidar olacaklardı, güya yap işlet devlet olacaktı yani kuruş devletin cebinden para çıkmayacaktı derken bi anda Fed çıkıverdi ortaya, artık fed para basmayı bırakacak ve dağıttığı o ucuz dolarları geri çekecekti.. Haliyle bu projelere finansman bulunamadı, baktılar olmayacak devlet garantisi getirildi.. Yani işi alan müteahhit batarsa parayı devlet ödeyecek... Neyse yine olmadı yeterli para bulunamadı ama bir kere inat edilmişti yapılacak... Seçim öncesi bu kredi içerden Devlet bankalarından bulundu laf söz olmasın diyede ufak miktarda 2 özel bankada var... Derken haliyle çok ciddi rakamlarda batağı olan devlet bankaları oralara para yetiştirmekten kendi esnafına kobisine kaynak sağlayamaz oldular...Herşeyi buradan yazamam arkadaşlar ama durum ciddi... Yazdıklarım siyaset olarak değil sistem olarak algılansın, geçmişte 15 sene önce Devlet bankalarından doğuda köpeğe kredi verildiğini hatırlıyorum şaka değil bu borçlu karabaş diye ne skandallar çıkmıştı.. Sonuç Türkiye bitti, çünki krizden çıkmak için harcama yapılabilmesi gerekir ama Türkiyede artık borcu olmayan yok yani herkes kredisini doldurmuş durumda ama şayet üreten bir ülke olsaydık bunların hiçbirisi başımıza gelmeyecekti..

Le10ur
05-11-2015, 21:55
Istikrar bu gençler

Yigit Bulut ne dedi...

Vatandaşın 1 i 3 olacak...

Rahat olun bu ulkede istikrar var...

ne alalım bız sımdı :) altın mı dolar mı hısse mı?

_muhaRRem
06-11-2015, 08:46
Petkim iyi duruyor :)

vectra-tuner
06-11-2015, 08:55
2016 Senesinde düşüncelerim şu şekilde ;

1) Döviz bulamayacağımızdan dolayı Cari açığımız azalacak.
2) Euro Dolar paritesinden dolayı İhracatımız iyice düşecek
3) Türkiye büyümesi beklentilerin çok altında kalacak
4) Vergi gelirleri azalacak (İthalden alınan K.D.V. ve İç tüketimden kaynaklanan vergi gelirleri azalması )
5) Bütçe açık vermeye başlayacak ve dolaylı vergiler artırılacak
6) Bankalar önünü göremediği için risk almak istemeyecek aynı şekilde özel sektörde birbirine mal satışlarında risk almak istemeyecek
7) İşsizlik artacak
8) Siyasi tartışmalar başlayacak , Başkanlık sistemi vs... Ek bakanlıklar da açılması gündemde mevcut bakanlıklar yetmiyor çünki hatırlı abiler var ve onlarada koltuk gerekiyor...
9) Faizler yükselecek , Bankalar iyice zayıflayacak
10)Döviz kuru artışından dolayı Gsyih daha da düşecek , Şu anda artık dünyanın en büyük 16-17. Ekonomisi değiliz, 18. Durumdayız ve döviz böyle artmaya devam ederse G20'nin bile dışına çıkacağız.

Aslında kriz için ne gerekiyorsa hepsine sahibiz ama siyasi otorite sağlam.... Hatırlarsanız 2001 krizi bir tane Anayasa kitabının Rahmetli Ecevit'e fırlatılması ile başlamıştı... Şu anda tek eksiğimiz fitili ateşleyecek birisi...

Yigit-Y
06-11-2015, 09:05
ne alalım bız sımdı :) altın mı dolar mı hısse mı?

Ben altın alırdım ki aldim biraz 101 den :)

Dolar kaçırdık 2.75 mis demekki dibi ben 2.70 ler belki gelir dedim.

Ama 2 dk rahat durmadilar baskanlik dediler fed hemen mikmeye gecti dolar biraz uçtu.

Altın suan mantikli kaldi yakinda o da 110 lari gorur dusuncesindeyim.

Borsada suan sadece dohol ve garan bakiyorum.

Dohol 0.49 0.50 den tekrar alabilirim.

Garan icin ise 8.00 den belki az birsey alinabilir.

Ama bu havada borsa bana riskli geliyor.

O yuzden ben bugun altina oy veriyorum.

vectra-tuner
06-11-2015, 09:13
Dolar 2.7 nerde vurdu? Forex piyasalarından belki alabilirdiniz ama Bankalardan almak imkansız , Makası öyle bir açıyorlarki.... Ben 2.814 ve 2.805'den alabildim... Kur düşük olduğunda param olmaz , Kur uçtuğunda elde param olur... Bu işler böyle. Kaçmış bir fırsat yok , Abd TDI verisini takip edin ilk fiyatlamalar sert olur eğer iyi bir Tdi gelirse hemen paniklemeyin , Kötü bir TDI gelirse yine paniklemeyin bir miktar alım yapılır sonra akşam alınır sonra pazartesi... Parça parça

997TT
06-11-2015, 09:17
Altinin yukarida gidecegi yer belli ama asagidaki marj daha fazla eger faiz artirimini yaparlarsa...
Cin sanildigi kadar kotu degil ve elinde kullanabilecegi silahlar var.
Asil sorun,bizim suan ki halimiz. Uretimi cogaltmazsak ve saticak pazarlar yaratamazsak biteriz. Cunku buyumenin %2,7 si tuketim kaynakli,uretim kaynakli buyume yok...

ido
06-11-2015, 09:29
merhabalar kenarda bırıkım hesapım var bugn bankada valoru doldu sızce dolarmı almalıyım ,yoksa altın'mı ? yakın vadede kullanmayı dusunmuyorum

vectra-tuner
06-11-2015, 09:30
Hiçbir şey yapamayız abi, Geçmişler ola... Bu kadar Memur,Bakan,Makam aracı her yerde israf var ... Hatırlarsanız Türkiye ilk Akp iktidarının 4 senesinde cidden iyiye gitti, Sebebi ise O dönemde herkes hatırlar bakanlıklar azaltıldı , İsraflar önlendi, Makam araçları satıldı , Lojmanlar vs... Hatırlarsanız bu iktidar öncesi de TRT'de 60 Yaşında balerinler vardı! :D Derken Özelleştirmeler sayesinde Kit'lerden gelirler elde edildi ve Bütçe açıkları yamandı, Ayrıca bu Kit'ler hep zarar ediyorlardı ve her sene bunlara hazineden para aktarılıyordu bundan da kurtulduk haa 10 liralık Kit satıldı 1 liraya orası başka bir mevzu... Bu elde edilen gelirler sayesinde devletin Borçlanmaya olan ihtiyacı azaldı ve direkt olarak Faizler düştü çünki herkes hatırlarki geçmiş yıllarda Devlet o kadar fazla borçlanıyorduki bize para kalmıyordu ve bir gurup insan sadece faiz ile hayatlarını idame ettiriyordu. Sonra ne olduysa oldu o yılları arar hale geldik.... Şimdi satıcak birşey de yok... Bence bu saatten sonra hep kaos

vectra-tuner
06-11-2015, 09:35
Altinin yukarida gidecegi yer belli ama asagidaki marj daha fazla eger faiz artirimini yaparlarsa...
Cin sanildigi kadar kotu degil ve elinde kullanabilecegi silahlar var.
Asil sorun,bizim suan ki halimiz. Uretimi cogaltmazsak ve saticak pazarlar yaratamazsak biteriz. Cunku buyumenin %2,7 si tuketim kaynakli,uretim kaynakli buyume yok...

Çinde'ki sorun şu ; Bizim gibi gelişmemiş ülkelerin para birimleri çok değer kaybetti ve Dolar bazında çok cidd alım gücümüz düştü... Yani eskisi gibi Çin'den mal alamıyoruz ve buda direk Çin'e yansıdı... Dün makale okudum , Abd'de bile Doların kıymetlenmesinden doları ihracatlarından azalma sorunu var ve durum ciddi... Yanlız Çin'in bir avantajı var, bugün kapılarını kapatsa Dünya'ya iç pazarı bile yeter onlara... Dolayısıyla İç pazarı canlandırma yoluna gidiyorlar şu anda.... Muhtemelen Yuan'ı tekrar devalüe edip ihracatı da bu şekilde artıracaklar... Çin malları Usd bazında %5 düştü yuan devalüasyonun sonra devam edip fiyatları kıracaklar... Ama burada bir sorun daha var , Zaten Tekstilcilerimiz vs. Çin ile rekabet edemezken birde Çin'in fiyatları düşürmesi bizi ne hale sokar bir düşünün...

hakotech
06-11-2015, 09:55
Bugun tsi 16.30 tdi açıklanacak...8 olası ıhtimalin 5 tanesi olumluymuş,ondan ziyade işsizlik verisi de çok önemli,veriler olumlu gelirse faiz arttırımı için yeşil ışık yanması baya bi olası.. gelmesse doları olana geçmiş olsun..

Dolar/euro parite olumlu gelmesi halinde 1.0720 yada daha altı muhtemel..olumsuzu düşünmek istemiyorum... hissiyatına güvenen 16.30 a kadar kararını iyi vermeli.. yaaa it gibi para kazanıcak millet ya da kaybedicek... make your choice loooo :D

vectra-tuner
06-11-2015, 10:02
Kumar bence, en iyisi veriyi beklemek.... Ya dik gelirse? Hiç o ihtimalden bahsetmemişsin :D

ACYV
06-11-2015, 10:09
Amerika faiz arttırmadan 3 ay daha gitsin, çok daha zor duruma düşer bence.

vectra-tuner
06-11-2015, 10:12
Dolar endeksi güçleniyor... Muhtemelen iyi bir veri gelicek... Boşu boşuna güçlenmez :D

picasso
06-11-2015, 10:13
altın mı dolar mı hangisini alalım bi net cevap yok mu yahu? :)

ACYV
06-11-2015, 10:27
her ikisi de kazandırır, dolar kısa vadede(1 ay) altın uzun vadede(min 6 ay).

barisy
06-11-2015, 11:09
Yeni trend para değersizleştirme. De bu üretimi olan ülkeler için geçerli ve faydalı. Bizde doları kendi haline bırakamıyorlar, çünkü bırakırsa kriz büyür. Dışa çok bağımlıyız maalesef.

Tüketim çılgınlığı konusunda da size çok hak veriyorum. Döviz arttıkça fiyatlar yükseliyor , fiyatlar yükseldikçe insanlar aldıkları ürünün daha değerli bir şey olduğunu zannediyor. Son günlerde talan edilen mağazalar manşetlerde *****. 500-600 TL civarında hatta fazlasına tShirt satan markalar var. Dolar 5 lira olursa tshirt fiyatı da 1000 TL olur. Bu defa alıcısı 1000 TL lik tshirt almanın hevesine düşüyor.

Bu kadar zengin bir ülke değiliz aslında. Bir de asıl büyük sorunun, halkın psikolojisinde yaşanacağını da düşünüyorum. Uzun süredir alışverişini rahat yapan , her istediğine ulaşan bir kesim var. Tüketime alıştırılmış durumdayız.

Yani bu yaşayacağımız kriz ( umarım hiç olmaz tabi) daha önce yaşanmış krizlerden çok farklı olacak BENCE .

R.I.P
06-11-2015, 11:17
Yeni trend para değersizleştirme. De bu üretimi olan ülkeler için geçerli ve faydalı. Bizde doları kendi haline bırakamıyorlar, çünkü bırakırsa kriz büyür. Dışa çok bağımlıyız maalesef.

Tüketim çılgınlığı konusunda da size çok hak veriyorum. Döviz arttıkça fiyatlar yükseliyor , fiyatlar yükseldikçe insanlar aldıkları ürünün daha değerli bir şey olduğunu zannediyor. Son günlerde talan edilen mağazalar manşetlerde *****. 500-600 TL civarında hatta fazlasına tShirt satan markalar var. Dolar 5 lira olursa tshirt fiyatı da 1000 TL olur. Bu defa alıcısı 1000 TL lik tshirt almanın hevesine düşüyor.

Bu kadar zengin bir ülke değiliz aslında. Bir de asıl büyük sorunun, halkın psikolojisinde yaşanacağını da düşünüyorum. Uzun süredir alışverişini rahat yapan , her istediğine ulaşan bir kesim var. Tüketime alıştırılmış durumdayız.

Yani bu yaşayacağımız kriz ( umarım hiç olmaz tabi) daha önce yaşanmış krizlerden çok farklı olacak BENCE .

yaşayacağımız kriz 500 liralık tshirt alamamak, iphone 9s alamamak, 100binlerce liralık arabaların ticari taksi olarak kullanılan albea sayısı ile yarıştığı duruma gelememek ve istanbulun gözbebeği xxx life'ta hayat başlayamayacaksa bence bir an önce krizi yaşamalıyız.
kimse üstüne alınmasın, 500 liralık tshirt giymek için 1 ay makarna yiyenlere lafım

hakotech
06-11-2015, 11:44
Kumar bence, en iyisi veriyi beklemek.... Ya dik gelirse? Hiç o ihtimalden bahsetmemişsin :D

Abi dik gelirse yani öle bişey olursa,bizede oturmak düşer artık :D

vectra-tuner
06-11-2015, 13:07
Okuyun Abiler , Bunun anlamı şu Devlet garanti etmese Halkbank Yurtdışından 200 Milyon dahi krediyi alamıyor..!!!

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Yatırım Bankası'ndan, Halk Bankası'na Hazine geri ödeme garantisi altında, 200 milyon Euro tutarında finansman sağlanmasına ilişkin bir garanti anlaşması imzalandığı bildirildi.

http://tr.investing.com/news/borsa-haberleri/halkbank-hazine-geri-%C3%B6deme-garantisi-alt%C4%B1nda-eib'den-200-mln-euro-finansman-sa%C4%9Flad%C4%B1-hazine-74517

emre_277
06-11-2015, 14:40
Veriler iyi gelirse dolarin peak yaptigi yerde cikis yapalim mi yoksa beklemek daha mi mantikli ?

997TT
06-11-2015, 14:45
Sanki veriler beklentiyi karsilamayacak ama hayirlisi bakalim...

vectra-tuner
06-11-2015, 15:05
Veriler iyi gelirse dolarin peak yaptigi yerde cikis yapalim mi yoksa beklemek daha mi mantikli ?

Veri iyi gelirse hapı yutmuş oluyoruz, Şu anda Başçı bile tir tir titriyordur.... :D

typh10
06-11-2015, 15:18
issizlik 5,1 kalir- tarim disida 160 k civarina olur diye düsünüyorum. Insallah gecen sefer ki manipüle edilip önden sacma bir data sonra revize gelmez.

vectra-tuner
06-11-2015, 15:21
Tdi Grafiği böyle... Abd de manipule ediyor verileri buna eminim

http://i.hizliresim.com/jjRVmD.gif (http://hizliresim.com/jjRVmD)

vectra-tuner
06-11-2015, 15:24
issizlik 5,1 kalir- tarim disida 160 k civarina olur diye düsünüyorum. Insallah gecen sefer ki manipüle edilip önden sacma bir data sonra revize gelmez.

Her seferinde aynısını yapıp piyasayı ters köşe yapıyorlar... Bu seferde millet panikle doları satıyor sonra 1 hafta sonra 1 revizyon ... Sonra Ucuza satılan dolar geri alınamıyor ;)

vectra-tuner
06-11-2015, 15:28
Bir yandan gözünüz Usd Euro paritesinde olsun.... Piyasa 1-2 dakka önceden fiyatlayabiliyor

emre_277
Simdi izlenecek yol nedir ?

typh10
Faiz artirimi icin 200 K üzeri olmasi lazim , sanmiyorum bu dönemde bu rakamlara ulasmasi. Temmuz agustosda tarim disi istihdamin yüksek gelmesi mümkün , cografik özellikleri göz önüne alindiginda düsük gelecegini düsünüyorum , bir de sanayi üretim Almanya'da %1,1 düstü bunun ABD'ye de bir etkisi oldugunu düsünüyorum. Herkese bol kazanclar dilerim.

vectra-tuner
06-11-2015, 15:30
veri iyi gibi....

typh10
06-11-2015, 15:30
elveda hayat oldu resmen .

vectra-tuner
06-11-2015, 15:31
Şimdi hapı yutmuş bulunuyoruz abiler... Başçı titriyordur şimdi Finansal krize doğru koşuyoruz....

vectra-tuner
06-11-2015, 15:35
271.000 Gelmiş ... Geçmiş olsun abiler felaket yüksek bir rakam... Doları olanlar beklesinler ama yinede son karar sizlerin...

vectra-tuner
06-11-2015, 15:40
Dolar endeksi 99.20!!!

100'ü geçtiği anda kıyamet kopar.

Amerikan Dolar Endeksi - Investing.com (http://tr.investing.com/quotes/us-dollar-index)

Hehehe :D

TaGo
06-11-2015, 15:42
abi ne oluyor tahsilat haftası dışardaydım doları satıyormuyuz düşüyormu çıkıyormu?

vectra-tuner
06-11-2015, 15:48
Söyleyim , Ekonomi yönetimi tir tir titriyor... Finansal krize gidiyoruz Fed 12. Ayda artırırsa faizleri işlem tamamdır... Bundan sonra olucaklar ise şu şekilde

Usd Faiz artırımı sonrası - 3.3 - 3.4 Rüyamda görmüştüm bunu :D
Varlık fiyatları düşecek - konut,içeride üretilen mallar,otomobil fiyatları (2.el ve) 0 otolar sanıldığı gibi fiyatı yükselmeyecek kardan feragat edicek...
İstikrarı hak ettiğimiz şekilde yaşayacağız...

Saygılarımla

vectra-tuner
06-11-2015, 16:14
Abd 2 yıllık faizi Tdi sonrası %9'dan fazla arttı!!!...Dolar endeksine dikkat!!! Alttaki linki ara sıra kontrol edin ... Fed çaktırmadan zaten faiz artışı yapmış oldu iyi gelen veriler ile birlikte... Pazartesi günü Faizler yukarı gidicek... Zaten Tdi verisi öncesi bile seçim öncesi durumuna gelmişti faizler... Döviz satımları da hiçbir işe yaramadı sadece Rezervler azaldıki ; Merkez bankası aralıkta fed faiz artırdığında umarım zor durumda kalmaz ama zor..

Amerikan Dolar Endeksi - Investing.com (http://tr.investing.com/quotes/us-dollar-index)

ahmetgurlek
06-11-2015, 16:18
dolar hakkaten sert tepki verdi istihdam verisine. seçim öncesindeki rakama geldi ve 5 günde -15 kuruş/1dolardan tapi oldum.

barisy
06-11-2015, 16:22
3,30- 3,40 hayal değil. Ayrıca piyasada şu an kiminle görüşsem tahsilat sıkıntısı yaşıyor. Herkes alacağının peşinde koşuyor. Şu ortamda konut, araba fiyatlarını arttırsan ne olur arttırmasan ne olur. Alıcı olmadıktan sonra. Ben aksine konutlardaki balonun da bir süre içerisinde söneceğini tahmin ediyorum.

Adamlar binayı yapıyor , 10 dairenin 3 tanesini sattı mı zaten masrafını çıkarıyor , kalanı satılsa da satılmasa da olur mantığı ile yüksek fiyat çekip yatışa geçiyordu. Zaten faizler de yükselirse kimse konut kredisi de almaz. Nakit para ile konut alan sayısı da çok değil.

BARR
06-11-2015, 16:23
Pazartesini ön görebilen var mı şuanda?

vectra-tuner
06-11-2015, 16:27
3,30- 3,40 hayal değil. Ayrıca piyasada şu an kiminle görüşsem tahsilat sıkıntısı yaşıyor. Herkes alacağının peşinde koşuyor. Şu ortamda konut, araba fiyatlarını arttırsan ne olur arttırmasan ne olur. Alıcı olmadıktan sonra. Ben aksine konutlardaki balonun da bir süre içerisinde söneceğini tahmin ediyorum.

Adamlar binayı yapıyor , 10 dairenin 3 tanesini sattı mı zaten masrafını çıkarıyor , kalanı satılsa da satılmasa da olur mantığı ile yüksek fiyat çekip yatışa geçiyordu. Zaten faizler de yükselirse kimse konut kredisi de almaz. Nakit para ile konut alan sayısı da çok değil.

Konut fiyatlarında balonuda Fed yarattı aslında , Dünyaya bol para dağılınca emtia fiyatları fırladı... Enflasyon vs. Hikaye Fed'in derdi kesinlikle bu değil., Fed'in derdi oluşan balonu çaktırmadan az az indirmek yani zorundalar... Konut fiyatları düşecek o kesin ... Reel sektör zaten krizde bankalar bile tonla şube kapattı ve eleman çıkartıyor , asıl sorun şimdi başlıyor Fed yetkilisinden bir tanesi faiz artırımının Aralıkta %80 ihtimale çıktığını söyledi ve bence yapacaklar zaten bu gelen verilerle Abd faizleri an ve an artıyor ben biliyorumda bunu Fed bilmiyormu sizce? Reel sektör krizinden Finansal krize gidiyoruz (Bankaları kapsayan bölümü) ...

TaGo
06-11-2015, 16:33
Arkadaş bende Pazartesi %1.15 den konut kredisi kullanıyorum iyimi :D Napalım evi kaçırmamak gerekiyordu. Şimdi faizler artacakmı azalacakmı?

vectra-tuner
06-11-2015, 16:34
Arkadaş bende Pazartesi %1.15 den konut kredisi kullanıyorum iyimi :D Napalım evi kaçırmamak gerekiyordu. Şimdi faizler artacakmı azalacakmı?

Kredi ile konut almak akıllıca,, Hatta alabiliyorsan 10 yıl vadeyle al ki para pul olsun... Faizler artıcak bence elini çabuk tut :D

BARR
06-11-2015, 16:36
Bencede mantıklı ama garanti gelirin varsa mantıklı Tarkan abi, iş ve kazandığın para riske girecekse endişen varsa girme kriz vs ortamında.

vectra-tuner
06-11-2015, 16:43
Nakit para bağlamak akıllıca değil ama Banka kredisi ile akıllıca .. Neden Çünki Tl'nin çok daha fazla değer kaybedeceğini artık sağır sultan duydu... Kaldıki Yükselen dolar otomatik olarak içerideki faizleri artırır.. Siz artırmaz iseniz Piyasa artırır... Merkez bankasına hata yaptırılmasa idi bugün bukadar zor durumda olmayacaktık , Merkez bankası avans veren motora avans verdi faizleri indirerek, öyle olunca faizler inmek yerine çıktı.. İşte bütün olay bu ; Hukukun olmadığı bir yere para gelmez çünki gelen paraya el koyabilirsiniz diye korkar , büyümenin olmayacağı yerede para gelmez neden çünki insanlar işsiz kalıp size olan borcunu ödemeyeceğinden....

Mogadişhu'dan bildirdim... :D

hakotech
06-11-2015, 16:44
Bugun tsi 16.30 tdi açıklanacak...8 olası ıhtimalin 5 tanesi olumluymuş,ondan ziyade işsizlik verisi de çok önemli,veriler olumlu gelirse faiz arttırımı için yeşil ışık yanması baya bi olası.. gelmesse doları olana geçmiş olsun..

Dolar/euro parite olumlu gelmesi halinde 1.0720 yada daha altı muhtemel..olumsuzu düşünmek istemiyorum... hissiyatına güvenen 16.30 a kadar kararını iyi vermeli.. yaaa it gibi para kazanıcak millet ya da kaybedicek... make your choice loooo :D

Ne demiştim 1.0720 miiiiiii :) bu arada hayvan gibi kaldıraçla sell yapıp paranın ırzına geçen varmı ? Varsa beraber miami yapalım ? :D

vectra-tuner
06-11-2015, 16:49
Ne demiştim 1.0720 miiiiiii :) bu arada hayvan gibi kaldıraçla sell yapıp paranın ırzına geçen varmı ? Varsa beraber miami yapalım ? :D

Şimdi yazıcaktım buraya , Hakotech ve ZX-636'dan parite yorumu rica ediyoruz diye.. :D Demo hesabında paranın A...dum (İkiye katlandı param)...Gerçekte ise hafta başında aldığım dolarlardan epey kar ettim.,

TaGo
06-11-2015, 16:49
Bencede mantıklı ama garanti gelirin varsa mantıklı Tarkan abi, iş ve kazandığın para riske girecekse endişen varsa girme kriz vs ortamında.

Eğer almazsam daha fazla risk alıcam. Yengen beni keser :D "alacaksın" diyor başka bir şey demiyor.

TaGo
06-11-2015, 16:50
Şimdi yazıcaktım buraya , Hakotech ve ZX-636'dan parite yorumu rica ediyoruz diye.. :D Demo hesabında paranın A...dum (İkiye katlandı param)...Gerçekte ise hafta başında aldığım dolarlardan epey kar ettim.,

Ben hafta başı düşüş devam edermi diye almayanlardan oldum bu defa. Ama en azından seçim haftası 2.86 dan aldığım doları zararla satmak durumunda kalmayacağım. Darısı sırasıyla 2.90 ve 92 den aldıklarımın başına.

997TT
06-11-2015, 16:58
Faiz artirmalari gerekicek ama dolarin suan deger kazanmasina birsey yapamiyacaklari ve ihtacaat icin iyi oldugundan bir sure bekliyebilirler.
Beklenen oldu,aralikda vazelin gerek bizimkilere...
Buarada istikrar diyorlardi,oy verdik dolarindusurduk diyorlardi,eee? Daha 1 hafta dolmadan eski yerinde hersey...

vectra-tuner
06-11-2015, 17:03
Abi çok iyi oldu... Müstehak diyorum başka birşey demiyorum... Son 100K bi döviz ödememiz var oda 3-4 ay öncesinden verdiğimiz siparişlerin ödemesi , ondan sonra dolar alımına devam edicem uygun aralıkları yakalamaya çalışarak ama yurt dışına yollamayacağız... Burada yazmıştım karar aldık stok azaltıyoruz nakite geçiyoruz... Fed aralıkta faiz artıracak beklentisi ile piyasaları test ediyorlar şu anda faizler zaten sözlü yönlendirme ve Tdi ile artıyor... Parite sanki Usd lehine değer kazanıcak gibi gözüküyor.. 11 ve 12. Ay zaten dövizin en çok lazım olduğu dönem...

hakotech
06-11-2015, 17:05

Valla abi ben yukarda aslında belli etmiştim ama kimsenin hesabına karısamayacagım için net yazamıyorum.. ben sell yaptım,verilerde harika geldi.. 16.30 da acıklanmasıda ayrı bı güzel oldu.. saatlerımızın amk tüm yapım ekıbının elıne saglık :D pazartesi düşüsğn süreceğine inanıyorum..zira piyasalar fed için zaten almış olduğu gazı spekülatif çıkara dönüstürüp ortalıgın anasını aglatıcaklar kanaatindeyim.

Yigit-Y
06-11-2015, 18:35
http://i.hizliresim.com/7PZqPY.jpg

İSTİKRAR ne güzelmiş kafama edem hisselerden çıkıp alamadım belki 2,70 lere gelir diye :D

kaçtı tren birazcık :D

vectra-tuner
06-11-2015, 18:45
Pazartesinden itibaren istikrar geldi döviz düşer diye alım yapmayanların paniklemesi sonucu kurlar dahada yukarı gidecek.. Onca dolara edilen açık gizli müdahale boşa gidecek ve kur 2.7 olabilir gibi T.v.lerde milleti yönlendirenler Vebal altına girecek ve algı tekrar bozulacak, Eur Usd paritesinden dolayı ihracat çok ciddi düşecek.. Faizler arta arta gidecek borsada olan zarar edicek.

ACYV
06-11-2015, 19:01
eur/usd 1.0745... Öngörümü hala koruyorum, 1.04-1.05 seviyesi yakındır.

yucelebeci
06-11-2015, 19:23
Ben demistim max bir haftada aynı seviyeye gelicek diye, bundan sonra da yükselis devam eder aralıktaki toplantıya kadar devam eder ki büyük ihtimalle faiz arttırımıda olacak o zamana kadar dolarda olmaya devam edicem bende hatta bir gayrimenkul satışı var olursa onunla da dolara girmeyi düşünüyorum

vectra-tuner
06-11-2015, 20:20
Arkadaşlar önümüzdeki dönem çok sıkıntılı geçecek, o yüzden özellikle Kredi kullanan arkadaşların Bch tarzı her an banka tarafından faizi değiştirilebilen ve çağırılabilen kredilerden ziyade sabit faizli ve olabildiğince uzun vade kredilere yönelmesini, ve mümkünse Ziraat bankasına yönelmesini tavsiye ediyorum.. Çünki devlet bankasına borçlu olursanız bir anlamda korunursunuz tabi bu gelicek dalga boyuna bağlı... Nakitinize sahip çıkın lüx ihtiyaçlarınızı erteleyin..

TaGo
06-11-2015, 20:25
Ben ticareti bıraktım. Alacaklarimi komple topluyorum. Basit işler kovalıyorum şu ara. Cari alacakları kapattiriyorum.

wekoo
06-11-2015, 20:46
Yaw arkadaş dolar düşecek derken tekrar atağa geçti

vectra-tuner
06-11-2015, 20:50
Kim dediki düşecek diye? Şu anda Bill gross vs. Gibi adamlar Fed aralıkta %100 faiz artışı yapacak demeye başladı bile... Yani işler tam terse döndü.. Bu haberler bile doların yükselmesine yeter... Önümüzdeki hafta Türkiyedeki finansal piyasa yorumcularının Asena gibi oynadığını görücez..

Yigit-Y
06-11-2015, 20:57
Yaw arkadaş dolar düşecek derken tekrar atağa geçti

Düştü ki dolar İstikrar ile görmedin mi 2,75 den döndü. İstikrar bu kadar mudahale edebildi.

Allah yuzde 50,82 nin yar ve yardımcısı olsun...

1.8 turbo
06-11-2015, 21:07
FED acıklamasından sonra EURO ne gıbı degısım gosterır? dolar 3.30- 3.40 olur demıssınız euro ıcın ne dersınız?

vectra-tuner
06-11-2015, 21:07
Şimdi bir soru sorucam, eğer koalisyon olsaydı bugünki Tdi verisi sonucu Usd ne kadar olurdu sizce?

Yigit-Y
06-11-2015, 21:10
Şimdi bir soru sorucam, eğer koalisyon olsaydı bugünki Tdi verisi sonucu Usd ne kadar olurdu sizce?

aynı olurdu :D:D

TaGo
06-11-2015, 21:10
Koalisyon olsaydı pazartesi dolar 3.10 olurdu. Bu veridende fazlaca etkilenmezdi

vectra-tuner
06-11-2015, 21:23
FED acıklamasından sonra EURO ne gıbı degısım gosterır? dolar 3.30- 3.40 olur demıssınız euro ıcın ne dersınız?

Euro Usd paritesine bağlı... Diyelimki Fed faiz artırdı, ilk hareket çok sert olur parite 1.04 e inerse dolarda 3.30 olursa 3.30 un %4 yukarısında olur Euro.. Ama bu düz mantık, parite usd lehine bu denli yükseldiği anda direk borsa satış yer para dövize kaçar, para çıkışı yaşanacağı için faizler fırlar...Çok sert fiyatlamalar olur aklımıza dahi gelmeyen rakamları telafuz edebilir hatta Cübbeli Hoca videosu koymuştum 4 tl diyor bi arkadaşı görmüş rüyasında... Dolar euro paritesi 1.04 1.05 olursa direkt olarak Yunanistandan beter oluruz.. İhracat durma noktasına gelir kaos olur...Bu günlere 1-2 senede gelmedik... Fed faiz artırdığında da aynı senaryo olur.. Fed=İrlandalı boxör & Türkiye = Oradaki en cılız esnaf müsabaka 12. Ayda ;)

ACYV
06-11-2015, 21:33
13 yıllık lale devri biter havuzlu lüks evlerimizde işsiz işsiz oturur, ellerimizde patlayan lüks araçlarımızla boş boş gazlarız. Üretmeden kazanıldı bu paraların çoğu. Bedelini ya biz ödeyeceğiz yada çocuklarımız çok daha ağır.

Ekrem_06
06-11-2015, 21:38
Ya korkmayın istikrar iyidir vergi zammıyla yeni kasa audi mercedesler alınır bizde izlemeye devam ederiz...Atalarımız ne güzel demiş.. Fakirin vergisi zenginin benzinini alır :D :D

vectra-tuner
06-11-2015, 21:40
12. Aya çok var daha, alım yapacağım zaman vuradan paylaşırım... Pazartesi günü piyasayı izleyip bakıcaz, ama artık taban 2.8X onu söyleyebilirim belki 1-2 kere daha alım fırsatı ya verir ya vermez... Döviz yükselişleri ani ama düşüşleri genellikle geç olur...

Yigit-Y
06-11-2015, 21:47
Dünya ya ne veriyoruz ki ne alıcaz.

Montaj yapan fabrikalarla övünmekten başka ne yapıyoruz.

Turizm bitirmek için savaşarız diyorsun suriye ile falan filan türbe muhabbetleri.

Turizmle ilgili gelirler ciddi düştü özellikle bu sene.

Tarıma ve sanayiye ne destek verdi ki samanı bile ithal eder olduk.

Sonrada dolar neden çıktı.

Daha güzel günler bunlar bence İSTİKRAR bir güzel mikmeye başlamadı henüz.

Allaha şükür akaryakıt dışında bana giren çıkan pek birşey yok.

Ondanda yırtarım aslında rizeye yerleşsem gürcüden çözerim :D:D

Bu ülkede neen kimse ticaret yapmaktansa bankadan faiz yada emlak sektöründen kira getirisi ile hayatına devam eder.

Çünkü biliyor nasıl g.t bir İSTİKRAR oldugunu Mega Center da alışveriş yaptım bu hafta ama İSTİKRAR dedim küfür etti.

Esnaflar tek tek kepenk kapatıyor yada dukkanlarını satıyorlar.

Yani olay şu işler b.ka karışıyor İSTİKRAR sayesinde.

Koalisyon olsaydı en azından VİCDAN larımızdaki İSTİKRAR sağlanırdı.

Biz çok kriz gördük ama önümüzdeki kriz o kriz yok denilen kriz bir gün çok felaket durumlara düşürecek.

Cari açıkta ki batık varken kur neden düşsün.

Sen borcu kapatmak için tasarruf yapman gerek iktidar elden gider diye sosyal yardım adında örtülü ödenek adında paraları saçtın.

Çoğunuda götürdün bir güzel.

Yunanistan beter olmamız mümkün ve bizim dostumuz yok bu dunyada ama bizim millet İSTİKRAR diyor hala :D

Le10ur
06-11-2015, 22:48
buraları okudukca fransız kalıyorum az bıraz borsa da var yerınde sayıyor kagıt satacam bu gıdısle dugun yapcaz altın artmasa barı:) kredı oranları artar mı arkadaslar dugun kredısı cekcez gıren semsıye ıyıce buyumesın sonra:)

DOHC
07-11-2015, 07:52
Bir bankada portföy yönetiminde arkadaşım var. Parayı bana ver ben yönlendireyim, al-sat emirlerinde sadece sana telefon edeyim (ses kaydı zorunlu imiş;) diyor. Borsa düşerken bile onların bazı mimlediği kağıtlar varmış, artış gösterebiliyorlarmış. Böyle bir tespitte bulunmak kolay mı? Örneğin borsa bir günde % 3-4 düşse, yine de artan kağıtlar olabilir mi? Güvenebilir miyim?

ACYV
07-11-2015, 08:15
Bir bankada portföy yönetiminde arkadaşım var. Parayı bana ver ben yönlendireyim, al-sat emirlerinde sadece sana telefon edeyim (ses kaydı zorunlu imiş;) diyor. Borsa düşerken bile onların bazı mimlediği kağıtlar varmış, artış gösterebiliyorlarmış. Böyle bir tespitte bulunmak kolay mı? Örneğin borsa bir günde % 3-4 düşse, yine de artan kağıtlar olabilir mi? Güvenebilir miyim?

Çok iddialı ve tehlikeli bir yaklaşım. Özel bankacılık da bile böyle bir yaklaşım olmuyor.

Yigit-Y
07-11-2015, 08:23
O arkadaşın bence telimi engelle:)

vectra-tuner
07-11-2015, 22:05
Tcmb Altın rezervleri, altın fiyatlarındaki Usf bazlı düşüş %'si kadar ilaveten gerileyecek.. İlaveten biz altına meraklı milletiz, fed faiz arttırdığında dolar bazında varlığımız azalacak.. Fed faiz artıracağına kesin gözüyle bakıldığı için yakında gelişen ülkelerden para çıkışı başlayacak, Kurlar ve faizler yükselecek,rezervler düşecek... Sonra gelişen ülkeler bir bir Faiz artırmaya başlayacak... Bir tanesinin gireceği kriz domino etkisi ile diğerlerinide vuracak... 2016 çok çok zor geçicek

Yigit-Y
07-11-2015, 22:26
Tcmb Altın rezervleri, altın fiyatlarındaki Usf bazlı düşüş %'si kadar ilaveten gerileyecek.. İlaveten biz altına meraklı milletiz, fed faiz arttırdığında dolar bazında varlığımız azalacak.. Fed faiz artıracağına kesin gözüyle bakıldığı için yakında gelişen ülkelerden para çıkışı başlayacak, Kurlar ve faizler yükselecek,rezervler düşecek... Sonra gelişen ülkeler bir bir Faiz artırmaya başlayacak... Bir tanesinin gireceği kriz domino etkisi ile diğerlerinide vuracak... 2016 çok çok zor geçicek

aynen öyle olacak İSTİKRAR lı bi miki film bizi bekliyor :D hahahahaha

Kadyr
07-11-2015, 22:33
çözüm ne olabilir acaba bu durumdan dolayı ?

Yigit-Y
07-11-2015, 22:37
çözüm ne olabilir acaba bu durumdan dolayı ?

full tasarruf yapılması bundan öncede bu hükümetin idam edilmesi gerekli

kemer sıkılıp oluşacak parasal rakamları teknoloji ve bacasız sanayiye yatırım yapılmalı.

Ama bu İSTİKRAR ile bir halt olmaz anca suriyelinin karnı doyar ayakkabı kutuları dolar başkada birşey olmaz.

Yol yaparlar bide :D

vectra-tuner
07-11-2015, 22:55
Kamyon devrildikten sonra yol gösteren çok olur.. Bu saaten sonra geçmiş olsun diycez. Fed para basması,internetin yaygınlaşması,dünyanın globalleşmesi vs. Eskiden devletler imf'den para alırdı şimdi ise Fed sayesinde dünyaya para yağdı... Güney Kore gibi sağanak halinde gelen dolarlarla fabrika kurmadığımız, o paralarla konut,otomotiv,lüx telefon ıvır zvır...işlere yatırdığımız ve aşırı derecede dünyada risk iştahı tabir edilen yani basitçe söylemek gerekirse bu para bolluğunda nasıl olsa öder diye yüklenilen ülkelerin başında geliyoruz.. Tüm ülkenin geliri bankalara kredi taksidi ödemelerine gidiyor ve öyle hesapsız gelirimizin üzerinde borçlanmışızki bu bile yetmiyor yeni kredi alarak eskisini ödüyoruz...Hiçbir şey üretmeyip dışarıdan ithal ettiğimiz için Döviz kurları artışı sonucu masraflarımız artmış olmasına rağmen gelirimiz artmamış olup hatta döviz bazında %30-40 son 1 senedir küçülmüş bulunuyoruz... Aslında gerçekte hiç büyümemiştik fed dünyayı paraya boğduğunda yüksek faiz vermemizden dolayı dolar kurundaki düşüşten dolayı kendimizi zengin sandık... Ne günlerdi ama, Forged piston 500 usd x tl 1.20 iken = 600 lira ediyordu.. 1.000 USD lik turbo 1.200 lira idi...

vectra-tuner
07-11-2015, 23:01
İşte piyasada para olmamasının nedeni yukarıda yazdıklarım, para kredilere gidiyor... O da yetmiyor eski krediyi ödemek için yeni kredi alıyoruz.. O yüzden de hiç büyüme olmamasına rağmen krediler büyüyor.. Kredi kart Limitleri de dolmuş durumda asgarisini ödeyerek decam ediyoruz... Geçen bir müşterimizin çeki yazıldı, 10 gün düzeltme süresi var biliyorsunuz.. Adamın cep telefonuna mesaj gitmiş resmi kurumdan yasal süre içinde ödeyin diye.. Yani 10 gün içinde öderse karşılıksız çek olarak gözükmeyecek :D Büyüklerimiz çok üretken, her türlü veriyi istedikkeri gibi modifiye ediyorlar.. Zekalarına hayran olmamak elde değil

ACYV
08-11-2015, 10:02
Çözüm son çıkan capital kitabında yazıyor; zenginlerden çok daha fazla vergi almak. Başka yolu yok. Zengin ya isteyerek verecek yada devletler isteyerek alacak :)

hakotech
08-11-2015, 10:20
Beylerrrrrrr çin ticaret dengesi verileri kötü geldi ayıksss olunuz :)

vectra-tuner
08-11-2015, 10:23
Tilki gibisiniz maşallah... Ben daha yeni uyandım çay ve sigara içiyorum... Şaka maka 2016 felaket geçicek.. Çin devalüasyon yapmak zorunda, yaparsa bizim tl iyice yerlerde sürünür

hakotech
08-11-2015, 10:46
Bana gecen ayın tarım dısı istihdamının manipüle edilmediğini anlatacak bir baba yiğit varmı ?

vectra-tuner
08-11-2015, 10:56
Manipulasyon kesinlikle var, veri açıklanmadan birkaç dakika önce euro usd paritesi usd lehine hareket etmeye başladı... Dolar endeksi önceden fiyatlama başladı... Şimdi herkes Abd dolarının değer artışının Abd ihracatını vurduğunu o yüzden Fed'in sözlü müdahale ile manipulasyon ile Usd değeribi düşürdüğünü defalarca gördük.. Bir veri açıklıyıyorlar piyasa ona göre hareket ediyor, sonra bir revizyon... Abd dolarının güçlenmesi ile Abd şirketleri dünyayı ele geçiyor.. Komplo teorisi de diyebilirsiniz ama benim düşüncem bu... Hatta faiz arttırdığında bizim gibi ülkelerin varlıklarına kolayca ucuzdan ulaşabilecekler.. Fikrim bu daha öncede söyledim

ACYV
08-11-2015, 11:37
veriler hakkında şöyle düşünüyorum; gösterilmek istenen oranlar veriliyor, piyasanın ihtiyacı olan veriler paylaşılıyor. yalan dolan değil ama dümen.

vectra-tuner
08-11-2015, 13:30
Dolarda yükseliş trendi yeni başlıyor, Kaan Sarıaydın'a göre Dolar Euro paritesi eşitlenicek hatta dolar euroyu geçicek.. Böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum, kuruş ihracat yaptırmazlar bize... Turizmin de anası ağlar iyice.. Yine Kaan Sarıaydın'a göre Çin Yuanı Kasım sonunda devalüe edecek... Bu durumda en iyi Kur tahminini Cübbeli Ahmet hoca yapmış olacak.. 4 tl hayal değil yani... Bakalım göreceğiz Allah nasip ederse... Borsadaki abilerim çok dikkatli olmalı.. Ne biliyim bir süre izlemede kalmak en iyisi sanırım

hakotech
08-11-2015, 13:33
Dolarda yükseliş trendi yeni başlıyor, Kaan Sarıaydın'a göre Dolar Euro paritesi eşitlenicek hatta dolar euroyu geçicek.. Böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum, kuruş ihracat yaptırmazlar bize... Turizmin de anası ağlar iyice.. Yine Kaan Sarıaydın'a göre Çin Yuanı Kasım sonunda devalüe edecek... Bu durumda en iyi Kur tahminini Cübbeli Ahmet hoca yapmış olacak.. 4 tl hayal değil yani... Bakalım göreceğiz Allah nasip ederse... Borsadaki abilerim çok dikkatli olmalı.. Ne biliyim bir süre izlemede kalmak en iyisi sanırım

1 dolar = 1 euro.... bana pek mümkün değil gibi geldi abi..

Aliburakb
08-11-2015, 13:36
aile de bir miktar dolar var bozdurmak mantıklı mıdır. yoksa beklenmelimidir sizce arkadaşlar

vectra-tuner
08-11-2015, 13:37
Kaan Sarıaydın söylüyor... Ama şunuda unutmayalım Son 1 hafta 10 gündür Abd faizleri hayvani arttı... 2 yıllık ve 10 yıllık.. Bence herşey mümkün dolar endekside el sallıyor.. Parite dahada aşağıya gidecek gözüküyor şahsi fikrim Almanyada veriler kötü geldi..

hakan308
08-11-2015, 13:38
Beyler kisacasi bu fiyatlardan 35k dolar alinirmi?

vectra-tuner
08-11-2015, 13:44
Şimdi alın yada satın diyemeyiz, çünki vebal var... Örnek vereyim seçim sonuçları açıklandıktan sonra insanlar panikle piyasa kapalıyken Usd bozdurduki, Tv de çıkan uzmanlar sayesinde epey bi zarar ettiler... Benim son bi ödemem var 100K civarı, tamamen dolarda olduğum için şu an Tl yok elimde... Yarın elime geçse tl artık seviyesine bakmadan alıcağım ve kurtulacağım, ama size diyememki kur 2.880 - 2.890 'a inmeyecek diye... Belki anlık oraları görür, ama trend yukarı yönlü ve asıl sıkıntının başındayız...

ACYV
08-11-2015, 13:47
Kaan Sarıaydın, güzel analiz yapıyor da şovmen tarafı ağır basıyor, özet bilgi vermesinde fayda var. Genel olarak tutarlı konuşuyor. 1 dolar=1 Euro olmaması için bir engel göremiyorum ben, uzak bir ihtimal değil. Avrupa birliği balonu söner yakın zamanda.

Aliburakb
08-11-2015, 14:03
artık şansımıza bekleyip görecez yani :)

Yigit-Y
08-11-2015, 14:38
Yunan tam batsaydi portekiz ispanya italya gelsin bu parite tersine dönerdi

997TT
08-11-2015, 18:53
Ben dolari yukari bekliyorum bu hafta...

VTec_king
08-11-2015, 19:07
2.95 e dogru yolu var bu işin iyileri yıl sonu 3.05. 3.10 diyorlar..

_muhaRRem
08-11-2015, 19:09
Hükümet belirsizliği ortadan kalktı.
Değerlendirme kuruluşları mevcut durumun devamını işaret ediyorlar.
Aslında fedin faiz artırımına karşı bizim faizleri artırıp dışarı dolar kaçışının önüne geçmemiz lazım ama mb nın bu konuda adım atmaması,fed’in 2015 te faiz artırımı yapmayacağına inandığını işaret ediyor.
Önümüzde ki hafta sonu G20 toplantılarına ev sahipliği yapacağız.Mülteci sorunu,Ortadoğu,lobal ekonomı konu başlıkları olacaktır.
Yeni hükümetin açıklayacağı ekonomı paketi beklentilerimiz arasında.Gübre ve bazı sektörlerde kdv nin sıfıra indirilmesi yazılıyor çiziliyor. Bazı sektörler öne çıkabilir.
Zorla güzellik olur.
“camii yıkılmış ama mihrap yerinde “diye bir deyim vardır.
yaşı ilerlemiş olmasına rağmen güzelliği hala yerinde olan ve "ulan hele gençken nasıldır bu" dedirten kadınlar için kullanılan bir deyim…
aynı bu durumdayız.
Eski binalara yapılan mantolamam misali…Ajda pekkan konumundayız.
81600 altı kapanışta kesin stopl ile,82300 aşımını bekleyeceğim.
Bu hafta yatayda olmamız büyük ihtimal.SAHOL ve FROTO işlemleri yakından takip edilmeli.
Kolay gelsin herkese , bol kazançlar .

vectra-tuner
08-11-2015, 19:27
Borsayı yukarı itmenin tek yolu var, o da üretime geçmek.. Çok sağlam teşviklerle Çin Kore gibi ülkeler örnek alınıp, halka doğruları anlatıp Türkiye'nin baştan sona herşeyini üretime aktarması gerekiyor... Şu anda betoncular faizlerin düşmesini bekliyorki konut satılsın.. O devir bitti paşam... Mevduatçılar faizlerin artmasını bekliyorki çalışmadan garanti getiri.. Malesef yine onlar kazanıcak..Merkez Bankası Faiz artırmasa dahi piyasa faizleri yukarıya gidiyor trend bu ve artık alışacağız.. Bence %99 ihtimalle bugüne kadar görmediğimiz bir krizle yüzleşeceğiz.. Dibe vurduktan sonra çıkışımız yıllar alacak.. Krizden çıkmanın tek yolu harcamaların artırılması, çünki biz üretken ihracat yapan bir ekonomi değiliz.. Sorun şu ki, artık herkes borçlu yani hareket alanı sıfır.. Geçmiş olsun diyim şimdiden

vectra-tuner
08-11-2015, 19:30
Kredi derecelendirme kuruluşlarına gelince, bence o kadar güvenmeyelim şahsi fikrim Türkiye'nin notu düşürülecek.. Suudi arabistanın kredi notu petrol fiyatlarındaki düşüş öne sürülerek düşürüldü... Şimdi fed faiz artırdığı anda hepsinin söylediği "Türkiye en kırılgan ekonomi" diyerek bir gece aniden düşürebilirler..

vectra-tuner
08-11-2015, 19:41
Bende Türkiye'yi Aysel Gürel'e benzetiyorum, ancak Zarhoş gelir onada yatırıma:)

Yigit-Y
08-11-2015, 20:45
Pempe tablo çizilir.

Ama bu sefer kalem bitti beyler bilginize.

Ne arac ne ev alin nakitte kalin yatirimi sadece altin ve dovizde degerlendirin ben kara tablonun 2016 tam olarak gorucez diyorum.

yTD :)

İstikrar çok guzel bu arada :)

vectra-tuner
08-11-2015, 21:24
Şimdi biraz fikir jimnastiği yapalım, diyelimki Merkez bankası faizleri artırdı.. Usd bir miktar geri çekildi, geri çekilmeden dolayı usd alamayanlar yada usd borcu olup pozisyon kapatmak isteyenler alım yapar.. Borsa faiz artırımı ile iyice çöker ve borsadan çıkış yapanlar fed faiz artırımına kesin gözle baktığı için dövize geçer... Zaten çöken ekomomizde kur artışı dışında faiz artışı ile beraber artık piyasalar tamamen kitlenir... Diyelimki Mb faizi artırmadı ama Fed 12.Ayda faizi artırdı, bu seferde kurlar yukarı doğru istekli bir şekilde gidecek ve Merkez bankasının Faiz artırımını bekleyecek.. Eğer yine Merkez bankasına baskı yapılır ve son ana kadar bekleyip kurun aşırı artışına sebebiyet verilirse gerektiğinden de fazla faiz artışı yaparki zaten her iki durumda da kurtuluşumuz yok.

Kadyr
08-11-2015, 21:28
bu olay sadece bizim ülkemizimi etkiliyor yoksa avrupa ülkelerinide etkiliyormu bu faiz arttırımları vs ?

vectra-tuner
08-11-2015, 21:30
Gelişmemiş, üretimi az olan borçla yaşayan ülkekeri.. En çok bizi ve Brezilyayı etkiliyor sonra Güney afrika gibi ülkeleri..

Kadyr
08-11-2015, 21:32
anladım pekı bu fed neden faiz arttırımına ihtiyaç duyuyor?
mesela bizim para brimimiz dolar olsa dolara çevirsek nasıl olur :)

öskür
08-11-2015, 21:36
Hükümet belirsizliği ortadan kalktı.
Değerlendirme kuruluşları mevcut durumun devamını işaret ediyorlar.
Aslında fedin faiz artırımına karşı bizim faizleri artırıp dışarı dolar kaçışının önüne geçmemiz lazım ama mb nın bu konuda adım atmaması,fed’in 2015 te faiz artırımı yapmayacağına inandığını işaret ediyor.
Önümüzde ki hafta sonu G20 toplantılarına ev sahipliği yapacağız.Mülteci sorunu,Ortadoğu,lobal ekonomı konu başlıkları olacaktır.

Yeni hükümetin açıklayacağı ekonomı paketi beklentilerimiz arasında.Gübre ve bazı sektörlerde kdv nin sıfıra indirilmesi yazılıyor çiziliyor. Bazı sektörler öne çıkabilir.
Zorla güzellik olur.
“camii yıkılmış ama mihrap yerinde “diye bir deyim vardır.
yaşı ilerlemiş olmasına rağmen güzelliği hala yerinde olan ve "ulan hele gençken nasıldır bu" dedirten kadınlar için kullanılan bir deyim…
aynı bu durumdayız.
Eski binalara yapılan mantolamam misali…Ajda pekkan konumundayız.
81600 altı kapanışta kesin stopl ile,82300 aşımını bekleyeceğim.
Bu hafta yatayda olmamız büyük ihtimal.SAHOL ve FROTO işlemleri yakından takip edilmeli.
Kolay gelsin herkese , bol kazançlar .

81.600 stop olmaz muharremim 80.000altı stop olur,okd fırsat olupta satmayanlar için tabi:)
ben şahsen 80.000-80.800 arası mal alır 83-84 arası yine satmayı denerim.

usd hertürlü yukarı gidicek,piyasa bunu ara ara iplemeyebilir.bilginize..

Yigit-Y
08-11-2015, 21:36
anladım pekı bu fed neden faiz arttırımına ihtiyaç duyuyor?
mesela bizim para brimimiz dolar olsa dolara çevirsek nasıl olur :)

Keske yapsalar :)

Ama ulkede kendi paramizin iki kati kadar dolar olmasi gerekir yoksa batariz:)

vectra-tuner
08-11-2015, 21:47
Fed'in para basma sebebi, Abd ekonomisini girmiş olduğu krizden çıkarmak içindi.. Faizler Abd'nin aşırı miktarda para basması sonucu 0'a yakın seviyede kaldı uzun yıllar.. Bu iktidarın da en büyük şansı bu oldu...Paraları geri çekme sebebini Abd ekonomisinin artık iyileştiği ve enflasyonun artacağı beklentisi ile faiz artıracaklar.. Ama gerçek bu değil, bu ucuz para tüm dünyada balon yarattı
..Örnek vereyim bir ara hatırlarsanız bankalar hesapsızca kredi veriyorlardı.. Kredi kartına nerdeyse 2 sene taksit yapan bankalar vardı. Her alış verişte sms yollayıp şu kadar daha taksit yapalım diyen hatta onun da asgarisini ödeyerek borçlanma ve gelecekte kazanılacak paranın erken harcanması diyelim.. İşte olay bu, şimdi paranın maliyeti bu kadar ucuz olunca herkes ev,araba aldı haliyle talep aşırı olunca 100 liralık ev oldu 200 lira çünki herkes gelecekte kazanacağı parayı bu şekilde kullandı.. İşte Fed bu işin artık içinden çıkılmaz hale geldiğini gördü ve parasal genişlemeyi kademeli olarak bıraktı ve şimide faiz artırarak o paraları geri çağıracak.. Ama asıl sorun burda başlıyor, kriz çıkarmadan yapması gerekiyor bunu, geçen hafta Fed tutanaklarından bir ibareyi çıkarttılar.. Gelişen ülkelerdeki durumu izliyoruz ibaresini.. Eskiden bu ifadelere güveniliyordu ama işte şimdi gelişen ülkeler bizi ilgilendirmiyor demeye getiriyor... Kısaca dünyada üretilen mal ve hizmetten çok daha Fazla para var... Yani ortalıktaki paranın karşılığı yok..

vectra-tuner
08-11-2015, 21:53
Şimdi bir soruda ben sorayım, Fed faiz arttırdığında ucuzdan altın almak istiyorum ama nasıl altın alayım? Fiziki altını saklaması dert.. Altından anlayan arkadaşlar görüşlerini yazarsa sevinirim. Uzun vadede altın kazandırır diye düşünüyorum (5-10 yıl diyelim)

Kadyr
anlaşılan tüm dünyaya dongüsel olarak girmiş birşeyler

Kadyr
bankada kasa kiralamak? ama ya banka batarsa olursa?

vectra-tuner
08-11-2015, 21:59
Bu sefer kriz çıktığında her haltı Amerikaya atanlar haklı olucak... Ameriganın oyunları bunlar yeğenim diyen bir sürü insan çıkıcak...

Yigit-Y
08-11-2015, 22:03
Ekonomiyi yahudiler belirliyor valla yapacak birsey yok

vectra-tuner
08-11-2015, 22:07
Şu ülke bi düzelmedi gitti anasını satim, bırak otomobil üretmeyi çocukluğumdan beri adamlar bize deterjan bile ürettirmedieler..Şaka demiyorum, calgon bildiğin tuz herifler nasıl sömürüyor bizi... P&G - Colgate - Unilever ilaç sektörü.. Bunlarıdamı yapamıyoruz? Demekki zerre bağımsız değiliz... Gün geçtikçede Türkün elinde birşey kalmıyor..

vectra-tuner
08-11-2015, 22:18
Bu aralar çok sık bir şekilde aşağıdaki e-mail geliyor, yapılmak istenilen ise halkın yastık altı altınlarına göz dikmiş durumdalar.... Yani fiziki altını veriyoruz hesaba geçiyor :D
http://www.ziraatbank.com.tr/tr/Bireysel/MevduatUrunleri/Pages/AltinVakti.aspx

SubieGuy
08-11-2015, 22:32
Bu aralar çok sık bir şekilde aşağıdaki e-mail geliyor, yapılmak istenilen ise halkın yastık altı altınlarına göz dikmiş durumdalar.... Yani fiziki altını veriyoruz hesaba geçiyor :D
Alt (http://www.ziraatbank.com.tr/tr/Bireysel/MevduatUrunleri/Pages/AltinVakti.aspx)

Bende konusu geçmişken bilenlere sorayım, ülkemizde fiziksel altın olarak Krugerrand gibi coin alınabilecek neresi var?
Bizim çeyrek-yarım vs altınlara yurtdışında çok şüpheli yaklaşıyorlar, bankadan borsadan sertifikalı gramlar yerine Güney Afrika Krugerrand'ı gibi altın paralar geçiyor. Bu sebeple soruyorum, bu şekilde fiziksel altın alınabilecek yerler var mı?

Mpower94
08-11-2015, 22:37
Fed'in para basma sebebi, Abd ekonomisini girmiş olduğu krizden çıkarmak içindi.. Faizler Abd'nin aşırı miktarda para basması sonucu 0'a yakın seviyede kaldı uzun yıllar.. Bu iktidarın da en büyük şansı bu oldu...Paraları geri çekme sebebini Abd ekonomisinin artık iyileştiği ve enflasyonun artacağı beklentisi ile faiz artıracaklar.. Ama gerçek bu değil, bu ucuz para tüm dünyada balon yarattı
..Örnek vereyim bir ara hatırlarsanız bankalar hesapsızca kredi veriyorlardı.. Kredi kartına nerdeyse 2 sene taksit yapan bankalar vardı. Her alış verişte sms yollayıp şu kadar daha taksit yapalım diyen hatta onun da asgarisini ödeyerek borçlanma ve gelecekte kazanılacak paranın erken harcanması diyelim.. İşte olay bu, şimdi paranın maliyeti bu kadar ucuz olunca herkes ev,araba aldı haliyle talep aşırı olunca 100 liralık ev oldu 200 lira çünki herkes gelecekte kazanacağı parayı bu şekilde kullandı.. İşte Fed bu işin artık içinden çıkılmaz hale geldiğini gördü ve parasal genişlemeyi kademeli olarak bıraktı ve şimide faiz artırarak o paraları geri çağıracak.. Ama asıl sorun burda başlıyor, kriz çıkarmadan yapması gerekiyor bunu, geçen hafta Fed tutanaklarından bir ibareyi çıkarttılar.. Gelişen ülkelerdeki durumu izliyoruz ibaresini.. Eskiden bu ifadelere güveniliyordu ama işte şimdi gelişen ülkeler bizi ilgilendirmiyor demeye getiriyor... Kısaca dünyada üretilen mal ve hizmetten çok daha Fazla para var... Yani ortalıktaki paranın karşılığı yok..

Abi peki bu fazla basılan paradan ziyade birde sanal olarak hiç karşılığı olmayan paralar da yok mu?

vectra-tuner
08-11-2015, 23:08
Paralar zaten genellikle sanal... Eskiden Abd dünyadaki altın karşılığı usd basıyormuş, şimdi öyle değil... Mesela bizde olan çok sakat bir sistem var vadeli çek... İstediğin meblağyı yaz yaz dur:D yani bizde para basıyoruz bu yolla

hakan876
08-11-2015, 23:29
Fed faiz arttırırsa dolara paralel olarak altında artarmı?2015 sonu ve 2016 ilk çeyreği için altın beklentiniz nedir?Gordugum ve takıp ettıgım kadarıyla onumuzdekı sene beklentı 3.20 ve ustu 3.80 dıyen kuruluslar bıle olmus altın bozup dolarak gecmek mantıklımıdır yada beklemekmı altında.

hakotech
08-11-2015, 23:43
Ben paranızı tuğlaya gömmemeniz yönünde tavsiye verebilirim..inşaat çok pahalıya geliyo :D :D

http://i.hizliresim.com/483OvQ.jpg (http://hizliresim.com/483OvQ)

hakotech
08-11-2015, 23:55
Şu altınlar benim olaydı klozet kaplattırır içine mıcardım :D

DOHC
09-11-2015, 07:07
http://www.ziraatbank.com.tr/tr/Bireysel/MevduatUrunleri/Pages/AltinVakti.aspx

Bu epeydir var. Ben kaç sene önce iş banksında yaptım bu işlemi. Goldaşla mı ne çalışıyorlardı. gittim, tarttılar, banka hesabıma geçti gram olarak.

DOHC
09-11-2015, 07:08
Fed faiz arttırırsa dolara paralel olarak altında artarmı?2015 sonu ve 2016 ilk çeyreği için altın beklentiniz nedir?Gordugum ve takıp ettıgım kadarıyla onumuzdekı sene beklentı 3.20 ve ustu 3.80 dıyen kuruluslar bıle olmus altın bozup dolarak gecmek mantıklımıdır yada beklemekmı altında.

Gram altında bir nevi dolar aslında ons fiyatını saymazsak. Ons çok değişmiyor uzun süredir......

vectra-tuner
09-11-2015, 08:11
Uğur Civelek'in yazısı aşağıda... Bizlerin buradan yazdığı fikirleri aynen 1/1 doğruluyor.. Kısaca yapılan şu idi , Seçim öncesi el altından dolara müdahale edildiki, bakın bizi seçerseniz ekonomimiz iyiyce gidecek, ve yine seçim sonrası aynen müdahale devam ettiki , bakın kurlar düşüyor gidin elinizdeki dövizleri daha fazla zarar etmeden bozdurun ve dolar almayın artık istikrar var zarar edersiniz, aynı şekilde parasını mevduata yatıranlara dendiki , bakın 30-32 gün ile paranızı bağlamayın uzun vade bağlayın yoksa faizler düşecek bir daha bu oranları yakalayamazsınız..!!! Tabi , her türlü müdahaleye rağmen 1 hafta dayanamadı, ekonomik gerçeklere göre hareket edenler kazandı , panik işlem yapanlar kaybetti...

dunya@dunyagazetesi.com.tr
Geride bıraktığımız haftanın son işgününde açıklanan ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri, gelişen ekonomiler açısından riskten kaçınma eğiliminin yeniden belirleyici olmaya başlayabileceğini düşündürüyor. Bu durum, seçim sonuçlarını olumlu ayrışmaya dönüştürmeye odaklanmış olan finansal piyasalarımızı çok zorlayacak ve kırılganlık algısını güçlendirecek gibi görünüyor.

Sene başından bu yana, iyimserlik yaratarak olumsuz algıları kırma peşinde koşanlar hep hüsran yaşamak zorunda kaldı ve risklerini azaltmak üzere harekete geçenler son gülen oldu. Bu iki kesim arasındaki son mücadele geçtiğimiz hafta genelinde yaşanmıştı. Hayal tacirleri hızlı ve etkili bir başlangıç yaptı, bunu fırsat bilenler tepki vermeye başlayınca durum dengelendi; beklenenden çok daha iyi çıkan ABD istihdam verileri ise ilk hamle yapan grubun umutlarını söndürür ve onları korkuları ile baş başa bırakırken, risklerini azaltmaya çalışanların kararlılığını arttırdı.

Döviz kurunu seri bir şekilde geriletip sermaye piyasasını uçurmaya çalışan kesimler, devamında beklentilerin düzelmesini ve faizlerin de buna bağlı olarak gerilemesini umuyordu; Merkez Bankamız ise söylemleri ile bu süreci destekleyen bir görünüm sergiliyordu. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı veya başka bir deyişle göl maya tutamadı; bastırılan kurlar geri tepti, sermaye piyasası ilk ivmenin devamını getiremedi, beklentiler düzelmedi, bankaların yükselttiği mevduat ve kredi faizleri gerileyemedi. Tam aksine, olumsuz eğilimlerin güçlenmesi söz konusu olmaya başladı.

Küresel koşullar alarm veriyor ve öncelikle kırılgan olarak bilinen ekonomileri önüne katıp hiç istemedikleri yönlere doğru sürükleyebilecek gibi görünüyor. ABD para otoritesinin Aralık ayında faizleri yükseltmesi olasılığı yüzde 70’lerin üzerine fırlıyor ve riskten kaçınma eğilimini güçlü bir şekilde destekliyor. Euro Bölgesi ise küçülme kararlılığını uygulamaya başlayan önemli bankalar nedeniyle, yeni riskler almak konusunda isteksiz olduğunu belirginleştiriyor; Avrupa Merkez Bankasının aksi yöndeki söylemleri etkisiz kalıyor. Kaynak konusunda arzın sert bir şekilde daralması sıkıntı yaratıyor; ancak arz bolluğunda ihtiyaçlarını karşılayabilen ve kırılgan olarak bilinen bazı gelişen ekonomilerin, ihtiyaçlarını karşılayabilmesi olanaksızlaşıyor.

Hemen yukarıda özetlemeye çalıştığımız dış koşullar Türkiye ekonomisini sarsarak kırılganlaştırıyor. Döviz kurları ile mevduat ve kredi faizleri dalgalı bir şekilde yükselmeye devam edecek, beklentiler olumsuzlaştıkça kırılganlık algısı çok tehlikeli seviyelere sıçrayacak gibi görünüyor. Olumsuzlaşma yönündeki bu eğilimleri seyretmekten başka bir şey yapamayan Merkez Bankamızın benimsediği yaklaşım ise güven kaybını hızlandırıyor. Seçim sandıklarından güçlenerek çıkan siyasi iradenin, bu türden gelişmelere karşı bilinen tahammülsüzlüğü ise olumlu düşünmeyi iyice zora sokuyor.

Bu aşamada sormak gerekiyor! 2016 yılına ilişkin Orta Vadeli Plan hedefleri ve seçim vaatleri ile küresel koşullar arasındaki büyüyen olumsuzluklar nasıl dengelenecek ve sonuçları ne olacak? Anlamsızlaşan plan hedeflerine göre şekillendirilecek para ve kur politikalarına ilişkin tasarımlar, güven bunalımının derinleşmesini önleyebilecek mi? Ekonomi cephesinden gelecek tepkilerin büyümesi, siyasi irade ile sistemi oluşturan kurumsal yapı arasındaki ilişkileri ne yönde etkileyecek? Bu türden sorulara kendi çıkarlarına uygun yanıt üretemeyenler ne yapacak veya neleri yapmaktan kaçınmak durumunda kalacaklar?

Çok yönlü olumsuzluklar tarafından kuşatılanlar, zaman içinde yalnızlaşmaktan ve bedel ödeyerek yıpranmaktan kurtulamıyor. Sorunları küçük iken çözmeye çalışmamış olmanın ve gerçekçilikten ısrarla kaçınmanın birikmiş faturası kapıyı çalarken, dış koşullar ile jeopolitik konulardaki olumsuzluklar hareket yeteneğini iyice daraltıyor; geçmişte iş birliği içinde olan kesimleri diğerleri üzerinde baskı kurmaya zorluyor. Bu koşullarda, kırılganlık ve güvensizliğin yeni rekorlara yelken açması engellenemiyor; aksi yöndeki zorlamalar kaçınılmaz olarak geri tepiyor.

TaGo
09-11-2015, 14:57
Hani dolara müdehalemi var yahu gram oynamıyor.

hakotech
09-11-2015, 15:14
Hani dolara müdehalemi var yahu gram oynamıyor.

Bugun önemli bi veri yok abi ondandır..

vectra-tuner
09-11-2015, 15:27
Bugün hafta başı Abd piyasaları yeni açıldı , Hayvani gelen Tdi verisi hazmedilmeye çalışılıyor... Dolar endeksi 100'ü geçerse sıkıntı başlar... İçerde Dövize edilen müdahalelerin tümü boşa çıktı, olan onca dövize oldu... Uyanık olan ucuzdan topladı o dolarları

Dolar Endeksini ve Abd faizlerini takip edelim..

Dolar endeksi
http://tr.investing.com/quotes/us-dollar-index

Abd 2 yıllık (Görüldüğü üzere bugünde yükseliyor ,,, Tl'yi baskılamaya başlar 3 vakte kadar)

http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-2-year-bond-yield

Abd 10 yıllık

ABD 10-Y (http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield)

vectra-tuner
09-11-2015, 15:30
TCMB Birazdan döviz satım ihalesi açtı 60 Milyon Usd.. O yüden kapanışa doğru hergün borsa az yukarı gidiyor... :D

vectra-tuner
09-11-2015, 16:06
Borsacı abiler, Pür dikkat lütfen... Abd faizleri fazla yükseldi :) Tech üyeleri zarar etmesin

vectra-tuner
09-11-2015, 20:03
Zx-636R, sizden yorum bekliyoruz.. Parite yorumu (fed faiz artırımı sonrası) ve piyasalar hakkında bilgi...Önümüzdeki dönemde bankaların yaklaşımı nasıl olacak? Gibi

vectra-tuner
10-11-2015, 08:27
Bloomberght'den alıntıdır orjinal haberi baştan sonra okumak için ; http://www.bloomberght.com/yorum/ahmet-oz/1833975-fed-olmasa-ne-guzel-olurdu

"Uzmanlar "dolar/TL"de gevşek seyir bekliyor" haberimize getirilen "dolara karşı yurtiçi bir satın alma ilgisini miniminize etmek için objektif yayıncılıktan uzaklaşıyorsunuz farkındamısınız bilmem ama güvenilirliliğinizi tamamen kaybettiniz başbakan danışmanı prof hanımefendi düşecekdediğihaberini yaptığınız gün dolar fırladı bu işler ayaküzeri konuşma ile olmaz acaba o hanımefendinin yüzü kızardımı hiçsanmam sizinki kızarıyormu hiç sanmam sizinhaberlerinize bakıp alışveriş yapana oluyor olan ben analist denen geri zekalılar yüzünden tam 70 bin tl kaybettim yazık vatandaşa" eleştiri de üzücü. Zira "dolara karşı yurtiçi bir satın alma ilgisini" neden minimize etmeye çalışalım? Bunu yapabilecek bir güç var mı bizde? Ya da böyle bir gücü olan var mı? Başbakan'ın başdanışmanı bir değerlendirmede bulunmuş ve biz de bu haberi almışız. Başbakan'a danışmanlık yapan birinin yorumları sizce haber değeri taşımaz mı? Başka kimin yorumunu alacaktık? Kanarya Sevenler Derneği Başkanı'nınkini mi?

ahmetgurlek
10-11-2015, 10:19
bugün dolar, euro, borsa, petrol ne varsa hepsi ekside. ne iş?

BARR
10-11-2015, 10:21
Bende anlamadım :)

ahmetgurlek
10-11-2015, 10:25
Bende anlamadım :)

istikrar mı?

Yigit-Y
10-11-2015, 10:27
Istikrar 2016 fed faiz arttirdiginda herkes iliklerine kadar hissedecek.

Mb dolar satti onun etkisidir.

oKsEAt
10-11-2015, 10:41
O bu değilde altın düşer mi artar mı ? :D

yearone
10-11-2015, 10:44
Arada bi yatay yapar. Herşey fiyatlandı şimdi sıra yön tahininde

vectra-tuner
10-11-2015, 11:07
Şu anda piyaslar yönsüz... Dövize müdahale mecbur ediliyor çünki Bugünde Avrupa komisyonu Türkiye ilerleme raporu yayınlandı... Ve olumsuz görüşler yer alıyor , Yok efendim neymiş Yolsuzlukla mücadele edilmiyormuş , Hukuksuzluk varmış vs... Buda şimdilik Borsamızı negatif etkiliyor.

Dolar Euro paritesi iki gündür yönsüz , bugün Dolar lehine parite aşağıya gitmeye çalışıyor ... Bakalım ne olucak? Bunu yorumlamak için teknik analizci bulmamız lazım ama ZX-636R yazmıyor...,,

Dolar endeksine ve Abd 2 yıllık ve 10 Yıllık faizleri takip etmemiz gerekiyor ve Euro/Usd paritesini... Euro/Usd paritesi şu seviyesiyle Türkiye için çok olumsuz , ve Pozisyonunu Dolar olarak almak isteyenler bu ay içinde bu işi bitirmesi gerekiyor çünki Aralık 17 sinde Fed faiz kararını açıklayacak... Önceden fiyatlamanın çoğu olacağı için erken davranmak gerekiyor.

Greentiger01
10-11-2015, 11:08
Şuan euro alımı yapmak mantıklımı acaba arkadaşlar

vectra-tuner
10-11-2015, 13:59
Borsacı abile çok dikkat, Döviz hala bir şekilde baskılanıyor ancak dışardan para girmediği için Faizler yükseliyor... Türkiye 10 yıllıkların faizide şu anda çift haneye ulaştı.. Yani işin özü suni müdahaleler işe yaramıyor ve Eur/Usd paritesi 1.06xx leri gördü ve dolar endeksi güçleniyor... :D Kesinlikle akıl vermek gibi bir niyetim yok, bunlar benim analizim tabi yanlış olma ihtimali de var...

TaGo
10-11-2015, 14:00
Ben 1 partimi bugün 2.90 dan bozdum. Özellikle 2.86 dan aldıklarımı bozdurduğumu varsaydım tabi :D

vectra-tuner
10-11-2015, 14:03
Ben 1 partimi bugün 2.90 dan bozdum. Özellikle 2.86 dan aldıklarımı bozdurduğumu varsaydım tabi :D

2.86'dan aldıklarınızı 2.861 den alabilirdim keşke bana bozdursaydınız :D ... 2.94-95 den aldıklarınızıda size zarar ettirmeden 12. Ayda fed sonrası alabilirim:D Yanlız bunu kimseye söylemeyin şimdi herkes atlar bende o kadar tl yok...

barisy
10-11-2015, 14:11
Dolar endeksi 99,37 şu an.

vectra-tuner
10-11-2015, 14:15
Dolar endeks 100'ü geçerse sıkıntı başlayacak... Anasını satim benimde ödemem var elde tl yok... Ödeyip kurtulayım diyorum para yok... Alacakları da alamıyoruz ne yapıcaz bilmiyorum, Allah hepimizin yardımcısı olsun

BARR
10-11-2015, 14:19

Tutsaydın keşke abi ben 3. parti 30.000dolar aldım 2.9'dan sabret biraz :)

vectra-tuner
10-11-2015, 14:24
G20 Zirvesi bitene kadar müdahale ederler, Dışardan aşırı baskı olmadıkça kuru çok oynatmak istemezler... Ama eni sonu belli kaçış yok.. Anca, Fed ters köşe yaptırırsa öyle olur

vectra-tuner
10-11-2015, 14:27
Parite 1.07 yi kırdı ... 1.06XX ... Teknik analizci gerekiyor daha iyi bir yorum için

ahmetgurlek
10-11-2015, 15:20
Parite 1.07 yi kırdı ... 1.06XX ... Teknik analizci gerekiyor daha iyi bir yorum için

paritenin bu kadar düşmesini kimse beklemiyordu. bu durumda fed faiz artırırsa paritenin 1.04 ün de altına düşmesi kesin gibi. dün goldman sachs in bi analizi vardı yılbaşından önce 1 usd=1 euro olabilir diye. başka kimse bu görüşü paylaşmamış ama çok da uzak ihtimal değil gibi bu durumda.

vectra-tuner
10-11-2015, 15:36
Her an herşey olabilir, Yanlız bizim ülkede çok acil reform yapılması gerekiyor... İşsizlik patlamış durumda ve bu parite ihracatçıyı çok kötü vurur... Acil olarak istihdamı artırmak için devletin yol köprü vs. tarzı işlere kaynak ayırmayı bırakıp Sgk desteği, vergi düşürmesi vs. birşeyler yapması gerekiyor.. Şimdi havalarda soğuyor ve Botaş ciddi döviz çekicek... Finansal krize gidiyoruz göz göre göre..

vectra-tuner
10-11-2015, 15:42
60 Milyon Usd satıyor Mb şuanda... Her akşam bu saatlerde borsa az toparlanıyor sonra yine aynı manzara... Hangi akla hizmet her akşam aynı saatte döviz satmak? Yarın Fed faiz artırdığında ne olucak? Onun yerine yap şu reformları kurtulalım...Taşıma suyuyla dönüyoruz

ACYV
10-11-2015, 15:53
Her an herşey olabilir, Yanlız bizim ülkede çok acil reform yapılması gerekiyor... İşsizlik patlamış durumda ve bu parite ihracatçıyı çok kötü vurur... Acil olarak istihdamı artırmak için devletin yol köprü vs. tarzı işlere kaynak ayırmayı bırakıp Sgk desteği, vergi düşürmesi vs. birşeyler yapması gerekiyor.. Şimdi havalarda soğuyor ve Botaş ciddi döviz çekicek... Finansal krize gidiyoruz göz göre göre..

Vergi indirimi vs yapılması çok zor, yaparlarsa bütçe çok açık verir, aksine ciddi zamlara yüklenecekler 2 hafta içerisinde başlayarak.

free-hifi
10-11-2015, 15:54
Hangi reform hocam

ACYV
10-11-2015, 16:00
paritenin bu kadar düşmesini kimse beklemiyordu. bu durumda fed faiz artırırsa paritenin 1.04 ün de altına düşmesi kesin gibi. dün goldman sachs in bi analizi vardı yılbaşından önce 1 usd=1 euro olabilir diye. başka kimse bu görüşü paylaşmamış ama çok da uzak ihtimal değil gibi bu durumda.

ulu orta değil ama piyasada konuşulan bir şey bu, ben 2 aydır bu forumda 1.04 e geleceğini yazıyorum, kahin değilim ben de duyumlarıma göre bilgi paylaşıyorum. Euro/Usd eşitlenmesi olabilir ki şuan oraya çok yaklaştık faiz arttırılmadan, arttırılsın o zaman eşitlenmesi an meselesi.

Yigit-Y
10-11-2015, 16:06
Vergi indirimi vs yapılması çok zor, yaparlarsa bütçe çok açık verir, aksine ciddi zamlara yüklenecekler 2 hafta içerisinde başlayarak.

Bencede bu şekilde İSTİKRAR bunu gerektirir milletin mikimesi gerekir ki bir daha İSTİKRAR olsun :D

Dolar düşmez 2008 herkes ABD battı derdi Şimdi kim battı bir aynaya bakmak gerek.

ABD nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu birkez daha gördük daha da görücez.

Savaşla yapamayacağı şeyi adam kağıt parçalarıyla yapıyor bir güzel...

vectra-tuner
10-11-2015, 16:07
Hangi reform hocam

Paranın inşaat sektörü ve otomotiv yerine direkt üretime kaydırılması

1) Rant Vergisi (Ali Babacan daha önce bunu söylemişti ama kabul görmedi) Şimdi diyelim sizin elinizde para var, İstanbul'da 5 katlı bir binanız var ve her daire 1 milyon etsin... Tekrar o binaya 10 kat müsade edildiği anda şimdi siz olsanız üretimmi yaparsınız yoksa binaya kat çıkıp milyonları kolayca cebemi indirirsiniz?
2) İhracat yapan insanlar K.D.V. iadesini devletten alamıyor , almaya kalktığında Vergi incelemesine varan türlü problem çıkartılıyor.
3) Krizdeyiz kimse inkar etmeyecek ve Sgk primleri gerekirse belirli bir süre için devlet tarafından karşılanıcak
4) Üreticiye ucuz elektrik sağlanıcak
5) Üreticiye kredi desteği sağlanacak , yani üretim yapanın kredi faizini devlet karşılayacak
6) Tarım ve Hayvancılık desteklenicek , Bu paralara mazot satılmayacak...

Gibi bir sürü şey....

Teşvik aslında belli başlı şeylerde var ama çok dikkatli olmak gerekiyor , Örneğin Kosgeb yurt dışı Fuar desteği veriyor ama bizden Ahlaksız olan grup parasını kosgebden alıyor ve Almanya'ya karı kız görmeye gidiyor...

Kısaca , Kafası çalışan Ticaret içinden gelmiş insanlar oturup baştan sona memleketi yapılandıracak

Yigit-Y
10-11-2015, 16:12
TOKİ diye birşey icat ettiler .

Yurt dışındaki örneğin aynısı almadan bu ülkeye AKP yorumu kattılar RANT dene şeyi bunlar icat etti.

Bugün emlak balonu var diyorsak tatamiyle bunların eseri.

DEVLET şunu yapmalı

Büyükşehirlere yatırımdan vazgeçmeli.

İSTANBUL gibi bir yere artık yatırım yapılmamalı inşaata bile izin vermemeli.

Göç önlenmeli ve ithal ettiğimiz öncelikle tarım ve hayvan ürünlerinin üretimi için dehşet teşvik verilmeli.

teknoloji ve Arge ye inanılmaz yatırım yapılmalı anca 20 yıl sonra belki dünyada ismi duyulunca oooo denilen bir ülke oluruz.

Yoksa bir b.k olmaz bu ülkeden :D

vectra-tuner
10-11-2015, 16:14

Bütçe rakamları bence doğru değil , Bütçe iyi olsaydı 3. köprüyü yapan 3 Firma zaten batmazdı... Paralarını zamanında alamadıkları için battı....
3. köprüde 3 firma iflas erteleme istedi (http://www.hurriyet.com.tr/3-koprude-3-firma-iflas-erteleme-istedi-29157593)

Devletle iş yapanlar şu anda para felan zaten alamıyorlar doğru dürüst..,

Başka yolumuz kalmadıki , ya üreteceğiz ve 5 yıl içinde krizden çıkacağız , yada komple batıp gideceğiz...

Reforma bir örnek daha ; 50.000 Tl'ye kadar olan araçlardan az vergi alınması , 100 bin den çok daha falza gibi.... Yani gariban ile süper zenginin aynı vergiyi vermesi çarpıklık ki ülkemizde malesef sistem öyle.

Caesar
10-11-2015, 16:21
Seçimden önce dolar almıştım. Akp %50 ile gelince o gece resmen titredim ama yine kazandırdı.

I Love You AKP çalmaya devam ki kazanalım.

Buram buram istikrar kokusuda önleyemedi doları.

vectra-tuner
10-11-2015, 16:23
Malesef yine kazanmaya devam edeceksiniz... Tv yayınlarında milleti panikletip döviz sattırdılar.. Sabah paylaştım burada Bloomberge tepki yağıyor

free-hifi
10-11-2015, 16:27
Piyasadan eski araclari cekip tr de uretilen araclara otv destegi yapsalar bile bir nebze hareket olur

vectra-tuner
10-11-2015, 16:31
Cari açığı artırmamak için Bireysel kredilerin sınırlandırılması gerekiyor ... Orda gereken yapıldı aslında ama asıl cesaret edilemeyen büyük reformlar gerekiyor ki işte Bütçe açığı veririz vs. diye yapılamıyor zaten bende yapılacağına inanmıyorum... Devletin küçültülmesi gerekiyor ki tam tersi yeni bakanlıklar vs. geliyor ... Mercedes - Audi vs. yasaklanmalı ki, hepsinin altında var en kıytırık birimde bile... Böyle olunca işte çıkış yolu gözükmüyor. ,

Yada Siyasetçi olup kurtulmak var , herhalde tek para kazanan onlar...

turbo&quattro
10-11-2015, 16:40
Tr de ev alma planim var yatirim amacli. Nakitmi almaliyim, kredimi cekmeliyim yoksa beklemelimiyim ?

Edit. Kazancim dolar.

vectra-tuner
10-11-2015, 16:44
Konut fiyatlarında ciddi anlamda balon var , Alacağınız yer neresi? Eskiden iş yerinin 10 yıllık kirası iş yeri bedeli kadar idi .... Ev ise 15 yıllık kira ile hesaplanıyordu.. Buna göre hareket etmek gerekiyor , ama hiçbir şekilde nakit ile almak akıllıca değil. Tüm varlık fiyatları geri gelicek ha istisnalar olabilir mesela süper zenginlere kriz dokunmaz... Onlar servetini katlar

Mert-
10-11-2015, 16:50
Fed faiz arttırı mı yapmaz ise dolarda ne yönde bir hareket olur? Şu anki durumundan aşağı iner mi?

vectra-tuner
10-11-2015, 17:22
S&P Den kötü haber!!! Türkçe Meali , Fed faiz artırırsa Türkiye'nin notu iner diyor... Ki Moody's de Türkiye'yi değerlendirecek 12. Ayda hemde fed sonrası

http://www.ntvpara.com/haberler/ekonomi/s-p-not-indirimi-daha-olasi

Türkiye Analisti Aarti Sakhuja Türkiye için not artırımındansa not indiriminin daha olası olduğunu söyledi.

NTV Para'nın sorularını yanıtlayan Sakhuja, Türkiye'nin gelişen ülkeler arasında Fed'in faiz artışına karşı en kırılgan ülke olduğunu belirtti. Türkiye'de bakanların atanması, yeni hükümetin politikaları ve reform sürecinin nasıl olacağına odaklanılacağını söyleyen Sakhuja, özerk kurumların bağımsızlığının kredi notu için önemli olduğunun altını çizdi.

S&P olarak reformların hızlanmasına odaklanacaklarını vurgulayan Sakhuja, bu dönemin kuruluş için bekle-gör dönemi olduğunu söyledi.

TaGo
10-11-2015, 18:47
Tüm bu olumsuz rakamları gogusleyecek kadar dolar satışı yapmaya devam edecekler. Piyasa istikrarı fiyatladi diyorsakta hükümet onayı geldigindede suni dolar dusumu olacak. Bu anın olduğu an dolar alınabilecek en alt seviye olacak. Sonrası onlenemeyen yükseliş zaten

vectra-tuner
10-11-2015, 19:04
Yapılmak istenilen seçim sonrası Usd yi 2.75 lere çekip, Medya ilede panik yaratıp halkın döviz tevdiat hesaplarını bozdurması, doların düşüşü ile tüketici güvenini artırma ve sonuç olarak tüketicilerin tekrar harcamaya geçmesi,faizlerin düşmesi borsanın yükselmesi.. Ne zeka ama adamlarda, yanlız işte Dragiyi birde Fed'i hesap edememişler demek.. Fed'e karşı durmak rüzgara karşı işemek gibi birşey...

Yigit-Y
10-11-2015, 19:25
Kimsenin şikayet etmeye hakkı yok.

Çünkü istikrar seçildi.

Şimdi zevk alma vaktidir.

Özlemiştiler ya işler açılcak tı ya hani şimdi zevk alalım:)

Greentiger01
10-11-2015, 19:41
Alımı ne zaman yapmalıyız ve dolarmı euromu ??

TolgaUs
10-11-2015, 22:16
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

[Dolar] Aylık
Dolar üzerinde geleceğimiz parlak görünüyor. Aylık grafiklerde ilk test edeceğimiz nokta beyaz çizgi olan 2,1235 dir.
Barlarda Aylık periyodunda yeşil çizgimiz yukarı çapraz yaptığı için piyasa orta vade zamanda geriye gelecektir.
http://i68.tinypic.com/2u8xo20.png

[Euro] Haftalık
Alttaki indicatorde beyaz çizginin sarı çizgiyi yukarı kırması sat anlamına gelmektedir.
Bu bağlamda Beyaz çizgi hedefi olan 2.8724 denemesi gerekmekte.
http://i67.tinypic.com/2ilo9pi.png

[Euro] Aylık
Yine dolardaki gibi yeşil çizgi yukarı çapraz atmış. Deneyeceği yer beyaz çizgi olan hedefidir.

http://i66.tinypic.com/24uyvf7.png

[Altın Gram] Aylık
Yeşil çizgi yukarı çapraz. Beyaz çizgi 95 lirada.
Ayrıca İndicatordede beyaz çizginin sarı çizgiye gitmesi düşüşü destekliyor.
http://i63.tinypic.com/2w5ivpl.png

DipNot : Başlarım la senin yeşil çizgine diyonuz demi. Demeyin la iyi para kazandırdı bana o.
Neredeyse her düşüşten haberim oldu. Günlerce emek verdim o kodu yazmak için.

DipNot2 : Sadece benim şahsi fikirlerimdir. Ne bir brokerim nede bir Teknikçiyim.

Özet : Ülkenin geleceği parlak. Sıkıntı yok gibin görüküyor.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yigit-Y
10-11-2015, 22:51
Bu grafikler nşa olsa eyw da.

Ben grafiklerin bu ülkede pek bir ise yarayacagi kanısında değilim.

Ama bu görüşlere tabi ki de onguru yapmaktan zarar gelmez.

Abd morgate gibi bir bataklik soz konusu olmayacagi hatta faiz arttirimina gitmeyi planlarken gelisen denilen aslinda kredi batağında olan ulklerde ozellikle dolar ons dan dolayi dolara bağlı altın yönü ozellikle gelecek sene yukarı görüyorum.

Borsa 90.100 hayta akp hayalperestler 130 diyorlar.

Ben dolarda eger 3.25 lere gelirse bu endeks istikrarı alır bu halkin bir yerine monte eder bu yabanci

Borsa illa islem yapacak olanlar tum mevduat larini gommesinler.

Ben şahsen borsa ile iliskimi kestim.

Döviz ve altin mantikli durmakta.

Bu ülke cari açıkla kredi karti ile donen vatandaslara sahip.

Kredi kartindan nakit avans cekerek asgari odeme yapan vatandaslara sahip.

Patlak lastigi sectigi icinde bakalim lastik jantdan ne zaman kurtulacak göreceğiz.

Bunun bedeli cok agir olacak 2016 ve 2017 bu kafayla saglikli görmüyorum.

Hakkimizda hayirli olsun da demiyorum.

Bir guzel batalim bu halk başı b.k girmeden göremiyor önünü çünkü.

Para nin bir kismi tl bir kismi dolar bir kismi altinda suan benim.

Beklemedeyim firtinaya karşı.

Ytd diyoruzda yine yt oluyor bir bakima :)

ZX-636R
11-11-2015, 00:54
arkadaşlar selam, geçen hafta yeni araç aldım, akşamları iş çıkışı hafif gazlıyorum, özlemişim araba ile apaçilik yapmayı :D şaka bir yana akşamları ekranı izleyemiyorum, son 2-3 sayfaya hızlıca göz attık sanırım parite için fikirlerimiz sormuşsunuz. şuanda çok vaktim yok yarın yazacağım bunun dışında sorduğunuz birşey varsa okuyamadım kusura bakmayın tekrar yazabilirseniz yarın fikirlerimi paylaşacağım, çok teşekkürler

ZX-636R
11-11-2015, 01:00
http://www.hurriyet.com.tr/3-koprude-3-firma-iflas-erteleme-istedi-29157593

bu bizim için eski bir haber, isim vermeyeceğim ama bu 3 firmanın biri mevcut müşterim, bizde riski var
biri eski müşterim ki zamanında çıkmıştık firmadan.

vectra-tuner
11-11-2015, 08:00
Öncelikle arabanız hayırlı uğurlu olsun , güle güle binin...

Haber eski biliyorum onun için koymadım., Şimdi bizim sizden öğrenmek istediklerimiz

1) Eur / Usd paritesi (Fed faiz artırırsa / artırmaz ise)
2) Reel sektör (Sıkıntı sadece bizdemi piyasadamı , bizim çalıştığımız bankalar artık öyle büyük hedefler verilmediğini,izlemede kaldıklarını piyasaların çok bozuk olduğunu,çok büyük ölçekteki firmalarda sorun olduğunu söylüyor)
3) 2016 Nasıl geçicek (Fed faiz artırırsa)

Yorumlamanızı istiyoruz.. Bunlar aklıma gelenler gelmeyenleride siz yazın lütfen

vectra-tuner
11-11-2015, 08:03
Dün bu videoyu izledim , Kaan Sarıaydın'a ait... Hakkaten biraz abimizin uslubu farklı ama anlattıkları %100 doğru sabırla izleyin

https://www.youtube.com/watch?v=DR49kPygqnc

vectra-tuner
11-11-2015, 10:56
Dolarda alım fırsatı geliyor...

Soma'da 100 ton altın rezervi çıktı

Güzel bir haber daha , Krizlerde hep böyle güzel haberler gelir...

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/somada-100-ton-altin-rezervi-cikti,65GIDmGf9E-MO1HZK7AKtg

Yigit-Y
11-11-2015, 11:22
2.89 gelme nedeni
http://m.haberturk.com/ekonomi/doviz/haber/1151712-eylul-ayi-cari-acik-rakamlari-aciklandi

Bu bile fayfa etmiyor artık...

Dolar düşmesi için 1000 ton altin gerekli :)

vectra-tuner
11-11-2015, 11:25
Döviz bulamayacağımızdan dolayı Cari açık zorunlu olarak düşecek.... Cari açıkın düşmesi demek Türkiye'nin büyüyemiyor olması demek. İşsizliğin artması, Kredilerin ödenememesi demek... İlaveten az önce bakan açıladı Asgari ücret Ocakta 1.300 Tl.... Yani işçi çıkartmalar başlar yakında

Yigit-Y
11-11-2015, 11:27
Döviz bulamayacağımızdan dolayı Cari açık zorunlu olarak düşecek.... Cari açıkın düşmesi demek Türkiye'nin büyüyemiyor olması demek. İşsizliğin artması, Kredilerin ödenememesi demek... İlaveten az önce bakan açıladı Asgari ücret Ocakta 1.300 Tl.... Yani işçi çıkartmalar başlar yakında

Ilk ceyrek bilançoları çok guzel gelecek desene :)

İstikrar ne güzel miş diyecek herkeş :)

vectra-tuner
11-11-2015, 11:32
Önümüzdeki ay Euro/Usd paritesinden dolayı İhracatımızın iyice gerilediğini görücez kuvvetle muhtemel....

Siyasete girmek istemiyorum hem yasak , hemde Türkiye'de hangi parti olursa olsun kendi menfaatleri için uğraşıyor ve bizler hakkımızı aramadığımız sürece değişmeyecek , 2050'de başka parti gelip aynı sistemi devam ettirecek...

_muhaRRem
11-11-2015, 11:55
Buralar çok siyaset kokmaya başlamış...

vectra-tuner
11-11-2015, 12:09
Siyasi içerikli mesaj yazmıyoruz şu anda... Ancak sistem eleştirisi yapıyoruz elbette.. Örneğin Cari Fazla verdik haberleri manipulasyon... Altın ihracatı ... Bu yorum siyasi değil sanırım

vectra-tuner
11-11-2015, 12:12
Usd alım seviyeleri diye düşünüyorum... Sadece benim fikrim bu yatırım tavsiyesi asla değil., Akşam Mb döviz satım ihalesini takip edin saat 16:30'da ... Birde Abd'nin açılması gerekiyor... Şu an Tl elimde olmadığı için ben alamıyorum... Dolarcıların arasına 1-2 günden katılırım inşallah hayırlısı ile :) Borsacı abilerimden de pür dikkat eller tetikte gözler kirişte olmalarını dikkatli olmalarını rica ediyorum.

_muhaRRem
11-11-2015, 12:16
goody-ulker ve thyao ekrana aldık , bakalım..

katmr 11 olurmu beklmekteyiz..

orge 4 hedefine gidiyor.

Yigit-Y
11-11-2015, 12:36
Siyasi istikrar sayesinde ekoniminin yönü tayin etmedikçe malesef siyaset bu ulkenin ekonomisine hep yon vericek.

ACYV
11-11-2015, 12:48
Allah'dan bankacılık sistemimiz sağlam, biraz daralma vs olur ama toparlarız 2 sene içerisinde.

1.8 turbo
11-11-2015, 12:56

sırf bunların secım kazanma hırsları yuzuden bır cok ıs veren zor duruma duscek. 1300 tl asgarı ucret demek butun malıyetlerı alt ust olması demek. zaten ucu ucuna gıdıyor uretıcı. ben kucuk bır ısletmeyım krız oncesı 80 su anda 60 calısanımız var. asgrarı ucret ıle calısan sayısı yaklasık 30 kadar. agsarı alan 1300 alcak, sımdı 1300 alan 1500-1600 ıstıycek, kaynak yaratmadan malıyet arttıran ekonomı krızden baska bırsey getırmez. zor gunler beklıyor bızı

vectra-tuner
11-11-2015, 13:38
sırf bunların secım kazanma hırsları yuzuden bır cok ıs veren zor duruma duscek. 1300 tl asgarı ucret demek butun malıyetlerı alt ust olması demek. zaten ucu ucuna gıdıyor uretıcı. ben kucuk bır ısletmeyım krız oncesı 80 su anda 60 calısanımız var. asgrarı ucret ıle calısan sayısı yaklasık 30 kadar. agsarı alan 1300 alcak, sımdı 1300 alan 1500-1600 ıstıycek, kaynak yaratmadan malıyet arttıran ekonomı krızden baska bırsey getırmez. zor gunler beklıyor bızı

Bizim oralarda bir söz var , Bi yerden sonra her gün kebap ye diye... Battı balık yan gider misali :D

vectra-tuner
11-11-2015, 13:49
Son bi 100K ödemeden sonra stok azaltımına gidiyoruz, Dolar Slikleri takıp kalkış yapmadan önce inşallah yetişip pozisyonumuzu bu sene için kapatıyoruz... Ondan sonra yapıcağımız 10 Dönüm bostan yan gel yat osman... Ne diyim artık üretici abiler istihdam yaratıp vatanı kurtarırlar inşallah... Asgrari ücret aslında 3.000 tl felan olsa daha iyi olur kanımca

tnc
11-11-2015, 13:52
altında düşüş sürer mi ?

vectra-tuner
11-11-2015, 13:59
altında düşüş sürer mi ?

Fed faiz artıracağı için , Altının da bir getirisi olmadığı için düşüş bekleniyor... Ons bazında düşer elbet ama ne kadar olur o bilinmez... Altın krizlerde iyi prim yapıyor, diyelimki Fed faiz arttırdığında ons %5 düştü ama dolar %10 yukarı gitti.. O zaman Tl bazında düşüş olmaz.. Yanlız şunuda unutmayalım , Herkes altın şöyle düşecek böyle düşecek denildiği zaman genellikle tersi olur.. Ben hala şahsi birikimimi altın olarak yapıyorum son zamanlarda 1/3 altın 1/2 Usd'ye çevirdim...

tnc
11-11-2015, 14:28
yani şuan almak mantıklımı yok bi kaç gün daha bekliyelim mi ?

ahmetgurlek
11-11-2015, 14:35
yani şuan almak mantıklımı yok bi kaç gün daha bekliyelim mi ?

bugün altın almak mantıklı gibi. hem dolar aşağı gidiyor, hem de altının ons u, ki genelde zıt yönlü hareket ederler. normalde güçlü dolar altını aşağı itiyor ama bugün dolar abuk sabuk nedenlerden dolayı (yok cari fazla, yok yeni altın rezervi vs) tl karşısında zayıflarken altın da aynı anda ons bazında zayıflıyor. ikisinden birinin yönü mutlaka yukarı dönecektir (muhtemelen doların). şahsi düşüncemdir...

ZX-636R
11-11-2015, 17:08
Arkadaşlar siyasi içerikli yazı yazmıyorum asgari ücret konusunda tek görüş yazacağım.
Bir tespit yapmakta fayda var. Objektif olmak ve Sezar ın hakkını Sezar a vermek adına yazma gereği duydum.
özellikle yurtdışı pazarlar ile rekabetin oluşması adına uzun yıllardır asgari ücretin olmaması yada en azından bölgesel bazda farklılaşması gerektiğine inanıyorum.
Son 2 gündür salt ekonomi içerikli olan gazetelerden birinde sürekli iş adamları çıkıp asgari ücret artışının kendilerine ek yük getireceği ve bu karardan vazgeçilmesi gerektiği konusunda görüşlerini paylaşıyor. Seçim öncesi asgari ücretin artması gerektiğini ilk söyleyen partiler CHP ve MHP diye hatırlıyorum. AKP de ilk seçimde beklediği oyu alamayınca biraz da popilizm yapmanın bütçeye olumsuz etkisi olmaz hatta vergi gelirleri de artar diyerek bu rekabete en düşük vaad ile 1.300 TL olarak katıldı. CHP ve MHP nin vaadleri 1.400 ve 1.500 TL di. Şimdi bu partilerden biri tek başına yada ikisi koalisyon ile hükümeti kursaydı zaten asgari ücret min 1.400 TL olacaktı. ( olmaması daha büyük bir kredibilite kaybı oluşturacak ve 90 ların siyasetini ülkeyi geri döndürecekti). Ozaman da iş adamlarından bu görüşler yükselecek miydi? Ben ozaman şunu sormak isterim. Neden seçim öncesi bu görüşler kamuoyu ile paylaşılmadı, Sonuçta hangi parti iktidar olursa olsun asgari ücretin artacağı kesindi. Ben seçim öncesi izlediğim hiçbir tv kanalında asgari ücret artışını eleştiren bir işadamı yada yazar görmedim. Bu şartlar altında AKP yi asgari ücret artışı konusunda eleştirmek haksızlık olur görüşündeyim.

ACYV
11-11-2015, 17:12
Piyasa zaten koalisyonu fiyatlamıştı, o yüzden her koşulda asgari ücrete zam yapılacaktı. Ben şuan ki yaygarayı gereksiz görüyorum.

ZX-636R
11-11-2015, 17:13
€/TL de seçim sonrasında yaşanan düşüş ile 3,08 e kadar geri çekilme gördük buradan gelen tepki ile 6 işgününde 3,15 e hareket yaşandı. Şuanda €/TL de pozisyonum yok ve almak için de acele etmem. Bugün 3,09 un altı test edildi. Görünüm kısa vadeli düşüş yönünde ancak 3,1350 ve 3,1550 yukarı kırılırsa kısa vadeli görünüm güçlenir . 3,08 in tekrar test edildiği gün karar verilecek eğer Draghi çıkıp parasal genişleme için extra sinyal verirse ilk etapta 3,01-3,0150 ye kadar yolu var.

1)Paritede bu haftanın destek bandı 1,0720-1,0675 görünüm kısa-orta-uzun vade aşağı ancak 1,0750 üzerinde kapanışlar olması min 2 gün sonrasında 1,09 a kadar hareket olabilir. Buraya kadar hareket normal ancak 1,09 üzerinde kapanış olursa ozaman güçlenme var ve tekrar 1,11 gündeme gelir. Şuana için al yada sat değil bekleme zamanı diye düşünüyorum. 1,0675 alında kapanış olursa 1,0460 a kadar satış yada 1,09 üzeri kapanış olursa 1,11 ve 1,13 e kadar alış yönünde pozisyon alınabilir.

Arkadaşlar FED faiz arttıracak bundan dönüş yok, benim beklentimi biliyorsunuz Mart 2016 . ama Aralık ayında bile olsa Faiz artmasından önce piyasada artış beklentileri artarsa ilk olarak 1,0460-1,05 e kadar geri çekilme olur(2015 yılı dip seviyesi, mart ayında test edilmişti) ve faiz artışı Aralık ayında olursa 1,0125 ve ardından 0,9999 ki psikolojik 1.0 altına kadar hareket olabilir (1999 yılı dip seviyesi)

FED aralıkta faiz artışını pas geçerse ozaman yine yukarıda paylaştığım 1,11 ve 1,13 gündeme gelir ki 1,13 e ben kısa vadede inanmıyorum. Bu seferde ocak sonuna kadar bahar eser 1,11 max görüldükten sonra ardından yine yukarı belirttiğim 1,0460 ve 1,0125 gündeme gelir.
Yani FED in aralıkta faiz artışı yapıp yapmayacağı sonucu değiştirmez sadece vadeye 2 ay ötelemiş olur sonuçta faiz artış sürecini hep birlikte yaşayaağız.

2)Seçim sonrasında faizlerde risk primi azalmasına bağlı %0,25 gibi çok sınırlı bir düşüş gördük şuan için tüm bankalar beklemede. Firmalarda sorun olduğu çok net belki kamuya iş yapan firmalarda bir miktar iyileşme izleriz bundan sonra. Çok büyük ölçek konusu bankadan bankaya şubeden şubeye değişir. Aktif yada ciro büyüklüğü 50 Mio TL olan bir firma kobi şubesi için çok büyük olabilir, ticari için normal hatta küçük firma olabilir. Benim genel tespitim çok büyük firmalarda hiçbir sorun yok. Bizim çok büyük olarak adlandırdıklarımız IMKB-100 de işlem gören firmalar, İSO yada İTO 100 deki firmalar gibi. Bunların isimlerini hepimiz biliyoruz. Sorun daha çok küçük ticari dediğimiz cirosu 50Mio TL ve altındaki firmalarda ve kısmen inşaat ve yan sanayi ile metal sektöründe sorun izliyoruz.

3)2016 da FED faiz arttırsa da arttırmasa da yurtiçine iş yapan(ithalat yapıp iç piyasaya satanlarda dahil) firmalar için 2015 ten daha iyi geçeceği görüşündeyim. Avrupa ağırlıklı ihracat yapan firmalarda parite etkisine de bağlı karlarda erime izleyebiliriz. 2015 gerek yurtiçi siyasi gerekse yurtdışı algılarının değişmesi açısından birçok yönü ile çok kötü bir yıl oldu bunun üzerine en ufak bir iyileşme bile olumlu hissedilecektir. ( 0 derede sudan çıkıp 5 derece suya girmek gibi sıcak hissedeceğiz ancak su soğuk olmaya devam edecek)

TaGo
11-11-2015, 17:22
MHP ve CHP gibi firmaların seçim beyanatları artık Cem Uzanın zamanında sarf ettikleri ile aynı kefeye konuyor. Gelselerdi bile bu kararlarından çark ederlerdi. AKP etmiyor, birde tüm faturayı işverene kesiyor. Hatırlarsanız diğer partiler bunda Devletin payını düşüretrek hareket edeceklerdi. Hatta TOBB başkanı bile bugün Şuanda bile 1500 tl olan Asgari ücret tutarının (devlete ödenen pay ile birlikte) yine aynı kalıp İşçiye 1300 tl sinin yinede ödenmesi teklifini sundu. Tabiki olumsuz yanıt alıyor devlet alacağı vergiden vazgeçermi??

Ama hesaplanmayan kısmı. İşveren bu son dönemde komple bitti. ZaTEN KAZANAMIYORDU SEN MAAŞ YÜKÜNÜ BİR SEÇİM VAADİ İLE %30 ARTIRDIN. demekki Ocak ayı öncesi ve devamında bolca işsiz sayısında artış göreceğiz.

Yigit-Y
11-11-2015, 17:31
Yaygaraya gerek yok.

Hepimiz alacaz bir dal kimse merak etmesin :)

Kadyr
11-11-2015, 17:56
bı altın alayım dedım düştü yahu netcez bozdurakmı çok düşmeden

vectra-tuner
11-11-2015, 18:22
Asgari ücret %30 artıyor, hükümeti bu yola iten Chp ve Mhp... Sorun sadece 300 tl değil sigorta pirimi ciddi anlamda artacak ve haliyle stopajda artacak.. Toplam işverenin cebinden ilave olarak 500 tl yada üzeri bir çıkış olucak.. Şeçim geçti ve en ufak bir hareketlenme yok, işsizlik dahada artacak...

Kadyr
11-11-2015, 18:26
şimdi habrlerde izledim patronlar istemiyor daha doğrusu destek istiyor. devletin asgari ücretten vergiyi en az alması lazım. biz maaşlı elemanız kayıtlıyız diye bütün vergi bizde. şu vergiyi bide zenginlerden adam gibi alsalar. adamlar işi biliyor herşey gider hep zarar. devleti dolandırdıklarından vergiler hep yüksek anasını satım.
o değilde altın düşermi kalkarmı :)

vectra-tuner
11-11-2015, 18:43
Seçim öncesi Maliye bakanı, patronlara asgari ücret ile ilgili görüşlerini söylemesini istedi.. Toplantıda salonda kimseden ses çıkmayınca anlaşıldı olabilir o zaman gibi bir söylemi oldu... Patronlarda belliki Akp yi istemiyordu.. Seçmene ödül patronlara ceza diye düşünüyorum.

vectra-tuner
11-11-2015, 18:51
Zx-636R, Araştırmaya göre en çok istihdamı ve gerçek üretimi Kobiler sağlamış, Patronlar ise tesislerini Çin'e kaydırdığı için üretim adı altında aslında bize ithal mal satıyorlar.. O patronlara öyle teşvikler veriliyorki zaten bizlerin faydalanması imkansız 500 milyon tl yatırım için geçerli olanlar.. Ki 500 milyonum olsa manyakmıyım bu ülkede üretim yapayım?

Yigit-Y
11-11-2015, 18:56
Dolar icin 2.75 altin icin gram 97 den girilir bu aralar bir gevşeme olursa ki buyuk sans olur ben suan tl de bekliyorum .

Ins gelirde alirik fed den sonra 3.10 altini 115 e gelecegini düşünüyorum

vectra-tuner
11-11-2015, 19:03
2.75 çok zor... Fed için fazla vakit kalmadı.. Ancak fed kaynaklı faiz artırımının olmaması vs. gibi bir haber gerekiyor... Hiç yaşamadığımız bir döneme giriyoruz... Fed bizi çok zorlayacak