Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
artış olacak gibi gözüküyor
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=5fs-ay6qax8)
borsadan zarar stop/loss yapmadım diye her gün pişman oluyorum arkadaş. ne oldu fabrikaların duvarları mı eriyor anlamadım gitti.
Defacto ve Boyner halka arzdan vazgeçmiş......
TorqueTuning
08-05-2018, 10:24
4.30'a bir tık kaldı!
doğru yabancı yatırımcı yeterli olmadığından vazgeçtiler
Bizim salak Aselsan da vazgeçmedi. Çok pis içeri aldı bizi çıkamıyoruz da. Hisseyi pul ettiler,
Bu havada mal alan harbi maldır yani :)
Şok da patlar gibime geliyor
Migros 1. Çeyrek zararından sonra :)
Ya bist balon diyorum son 2 senedir
Bana kıyamet seneryosu çiziyorsun diyenler vardı
Üretemeyen tüketen
Kredi ile günü kurtaran toplum
Elbette bir gün gümler
Dolar çıkması zam gelmesi normal
Bist 90.000 altına gelmiş olması gerekirdi
Yatırım finans pompalamaya devam etsin
Bakalım nereye kadar tutacaklar
Bu ekonomi rte dışında bir başkanla düzelir
Bütün yandaşlara kayyum atanıp
Bütün ihale edilen satılan herşey devlete kalacak şekilde getirilirse
Düzelir
Yani abdestle düzelir
Cenabet geziyor bu hükümet :)
Yalnız ülkenin hakkını verelim beyler. Ben tahminen 2013 ylından beri ülkenin gümlemesini bekliyorum takribi 5 yıldır hala bi şekilde çekip çeviriyorlar, yani şu sonu göremedik bir türlü :D Ben 2013 de yaptığım tl bazındaki cironun 4 de 1 ini yapamıyorum şuan bilmem kaç sektörde çalışarak.
Yalnız ülkenin hakkını verelim beyler. Ben tahminen 2013 ylından beri ülkenin gümlemesini bekliyorum takribi 5 yıldır hala bi şekilde çekip çeviriyorlar, yani şu sonu göremedik bir türlü :D Ben 2013 de yaptığım tl bazındaki cironun 4 de 1 ini yapamıyorum şuan bilmem kaç sektörde çalışarak.
O yüzden batışımız da büyük olacak maalesef :)
Sabit dolar kurundan farkı yok, herşey baskı altında şu anda, birileri tutuyor frenliyor, nereye kadar Allah kerim...
yiğit-Y Migros zararı çok normal, ebitdalar yerlerde zaten yıllardır, çok güzel nakit akışı sağlıyorlar. Migros her açtığı mağazada parasını cebine koyarak açıyor.
Ülker ile alakalı çıkan son haberler olmasaydı Şok'a daha büyük talep olabilirdi, ama Defacto - Boyner gibi olacağını düşünmüyorum...
bu batağın tek sebebi hükümetten kimin ne kadar nemalanıp kimin ne kadar nemalanamayacağı. şimdi ben haraç veriyorum düzenim var haracım sabit ona göre kazanıyorum, fakat seçim demek yeni mafya beni burda çalıştırmayabilir haracı katlayabilir belki haraç bile almaz eskisinden çok daha iyi kazanabilirim. ben ne diyorum bu durumda? o zaman şu ortalık durulana kadar ben küçüleyim. yatırım yapmayım mümkünse üretim ve stok da yapmayım. fırsat varken işçi çıkartayım. paramı toplayım bekleyim belki herşey ucuzlar daha ucuza hammadde alırım. yeni ortam kurulduğunda ona göre hareket ederim olur biter. şuan bunu yaşıyoruz ve şimdiye kadar hiç bu kadar değişim rüzgarı esmemişti. 15 senede kim kime ne kadar koz verdiyse şuan onsuz ne yapabilirimin peşinde.
4,30 da güç topluyor gibi.
9,60tan garana girdim çıkmak için bi hamle yapmalarını bekliyorum
tek hisse pişmanlıktır
düşen endekste alım yapmak da pişmanlıktır
allahtan beklenilebilir bi para
individual
08-05-2018, 16:37
Borsa bu haziran secimi bu hale getirdi.
Hakli olarak cogu yatirimci cikti borsada secim bi olsun ona gore pozisyon aliriz diyen yakin cevremde 1-2 kisi var.
Borsadan cikanda normal olarak Dolar ve euro aliyor.
Secim sonrasina odaklanmak lazim bu saaten sonra doviz in gerilmesi bence cok zor.
Ytd
Aksam 9 da senlık var....
rahmitanir
08-05-2018, 17:16
Girelim mi? Çıkalım mı abi?
8.000rpm
08-05-2018, 19:20
aha şenliğin özü ;
Son dakika iddiası: Trump, İran kararını telefonda acıkladı - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/trumpin-aciklamasi-oncesi-brukselde-kritik-toplanti-40830234)
vectra-tuner
08-05-2018, 19:23
Trump İran ile ilgili açıklama yapacak Tr saati 9.00'da.. MB'de bunu bekleyip PPK toplayabilir duruma göre.. Öyle böyle faiz artışı olacak zaten piyasa faizleri çoktan artırdı.. Ama seçim öncesi Cb korkusu var üzerlerinde.. Acil PPK derse dolar çok hızlı geri gelir..
8.000rpm
08-05-2018, 19:29
usd az sonra 4,32'yi kıracak
GokhanRS
08-05-2018, 19:33
Naptiniz la ekonomiye, Skoda favorit dayıyı çağırın bana!
Trump anlaşmayı iptal kararı aldı.
Hayırlısı..........
ABD niye büyük güçtür.
Bir kez daha alayınıza gider dedi :):)
Eyyyyy abdddd ne yapiyyysinnn
Doların hamına kaydı der mi yarın :)
Geçen haftadan beri 4.03 ten itibaren kademeli olarak 4.1, .4.2 , 4.25ten almadığım dolar , beni sürekli pişman etti ve sonunda 4.33 üstüne çıktı.
1 haftada neredeyse %10 arttı. Paramız %10 daha eridi.
İşin ilginç yanı kuru dizginlemek yerine, vergi ve ceza affı, emekli ikramiyesi vs gibi ekonomiye ek yük getirecek uygulamalarla doları iyice ateşlediler.
Üstüne doların küresel olarak güçlenmesi ve dünyada yaşanan olumsuz gelişmeler tuzu biberi oldu ve kur buralara kadar geldi.
Piyasada bir panik havası var ve pek kolay sakinleşecekmiş gibi durmuyor.
Merkez bankasının da müdahalede bulunmaması, seçime kadar (veya 7 haziran toplantısına ) kadar doların yönün dik bir şekilde yukarı olacak izlenimini veriyor bana. ytd
free-hifi
08-05-2018, 22:29
Siz bana rakip cikartirsaniz dolar 5 olur
Dolar daha da yükselecek mi yoksa bu seviyelerde bir süre devam eder mi ?
Merkez faızı 30 puan artırmalı....
Yakın zamanda 2.kontra gelıcek. Ama buda merhem olmayacak.
24 hazıran zeka testınden cok durustluk testi olucak. Yine %50 lere yakın oy alırsa,hayat tarzımı bastan asagıya degsıtırecegım....
usd az sonra 4,32'yi kıracak
şuan 4.34 sabaha ???
GokhanRS
09-05-2018, 01:11
5 olsa hesaplaması kolay olucak.
Artık biz hep $20 lık benzin alıyoruza döner durum :)
5 olsa hesaplaması kolay olucak.
Artık biz hep $20 lık benzin alıyoruza döner durum :)
Abi deme öyle ödemeler var biteriz :D
GokhanRS
09-05-2018, 01:34
Abi deme öyle ödemeler var biteriz :D
Fetöcü müsün? Neden TL nin değerlenmesini kaldiramiyorsun? Şimdi 1 dolar veriyorsun 4.3lira alıyorsun, 1 dolar verip 5 lira almamıza niye karşı çıkıyorsun... Ueynnnnn.
https://youtu.be/gxUeLRiEcW4
fakir daha fakir zengin daha sengin olan ülkemde dolar 4.32 olmuş ne farkeder olan orta direğe olur.
By CrAzY
09-05-2018, 08:27
An itibariyle 4,3707 sanırım 40 yolculuğu olur gibi.
driver_can
09-05-2018, 08:32
1 haftadır döviz veya altın almayı düşünüyorum fakat her seferinde daha da yükselmez sanırım diye vazgeçtim her seferinde de yanıldım.Bu seviyelerden daha da alınmaz sanırım treni kaçırdık.
4.30 4.40 4.50 bir ay içinde gelecekmiş gibi bir his var içimde
çok değil 4-5 gün önce yazmışım. 4.60 4.70 4.80 olarak güncelliyorum 1 ay için. Bilirkişi değilim, görünen köy & kılavuz ilişkisi sadece...
1 haftadır döviz veya altın almayı düşünüyorum fakat her seferinde daha da yükselmez sanırım diye vazgeçtim her seferinde de yanıldım.Bu seviyelerden daha da alınmaz sanırım treni kaçırdık.
1 hafta sonra da aynı mesajı yazabilirsin, hiç belli olmaz :)
driver_can
09-05-2018, 09:15
1 hafta sonra da aynı mesajı yazabilirsin, hiç belli olmaz :)
Gidişat onu gösteriyor haklısınız...
Bende 3.5lira dan bu yana aynı şeyi düşüyordum 4.5liraya geldi neredeyse..
Yine müdahale yaptı MB ama nafile...
individual
09-05-2018, 09:31
Merkez Bankası, yükselişi durmayan dolara karşı bir hamle daha yaparak TL döviz depo ihale tutarının 1.25 milyar liradan 1.5 milyar dolara çıkarıldığını açıkladı.
Son dakika... Merkez Bankası'ndan yeni dolar hamlesi - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-merkez-bankasindan-dolar-icin-yeni-hamle-40830555)
Dolar şuan 4.28 e düşmüş . Şuan dolar almak mantıklı mıdır?
vectra-tuner
09-05-2018, 10:02
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Külliye'de toplanıyor denildi ve paldır küldür inmeye başladı...
Daha önce burada konuştuk sanırım, eğer Mb Acil PPK derse dolar paldır küldür iner... Ama düşüş kalıcı olurmu derseniz elbette olmaz bu seçimler çok karışık kuruşuk geçicek
Görünen tabloda Cb 2.turda kazanıcak ama partisi kaybedecek yani Pirüs zaferi olucak... Cb bunu kabullenmez, seçimler bir şekilde tekrarlanır ve o arada döviz faiz harlanır kimbilir belkide bilinçli olarak yapılıyordur ... Bu da bir çeşit terbiye methodu
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Külliye'de toplanıyor denildi ve paldır küldür inmeye başladı...
Daha önce burada konuştuk sanırım, eğer Mb Acil PPK derse dolar paldır küldür iner... Ama düşüş kalıcı olurmu derseniz elbette olmaz bu seçimler çok karışık kuruşuk geçicek
Görünen tabloda Cb 2.turda kazanıcak ama partisi kaybedecek yani Pirüs zaferi olucak... Cb bunu kabullenmez, seçimler bir şekilde tekrarlanır ve o arada döviz faiz harlanır kimbilir belkide bilinçli olarak yapılıyordur ... Bu da bir çeşit terbiye methodu
Yine kuzu çevircekler külliyede :)
bende böyle düşünüyorum ama 2. turdan emin değilim
2. turuda kaybetme ihtimali nedir sizce?
Sizlere yazmıstım 2.kontranın gelecegını. Daha da dusecek,suan 4.29.
Hedef 4.20 ve altı.
Faız de hayırlı olsun.
Kaldı 1 kontra.....
Nasıl eglenıyormuyuz?
vectra-tuner
09-05-2018, 10:19
bende böyle düşünüyorum ama 2. turdan emin değilim
2. turuda kaybetme ihtimali nedir sizce?
Eskiler bilir Romanya'da Çavuşesko vardı onun tuttuğu takım maçı kaybediyorsa uzatmaya giderdi ve onun takım kazanana kadar maç devam ederdi ... :D
Bakan Ağbal "varlık barışı" acıkladı - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2119047-bakan-agbal-varlik-barisi-acikladi)
Aklamaya devam.....
Birileri satıp karı realize ettiler
bakalım köprüden önceki son çıkış mı bu gün
Günü kurtarırlar
Yılları değil
turbo&quattro
09-05-2018, 16:28
Azda olsa dusuler basladi gibi altinlari 178.5 civari satip sat al yapilirmi?
Dolar şuan 4.28 e düşmüş . Şuan dolar almak mantıklı mıdır?
bende aynı soruyu merak ediyorum
Beni dürtün, kaçırmayım fırsatı.
Black_Eagle
09-05-2018, 18:34
4.31 oldu tekrar. Ne yapsalar ise yaramıyor.
vectra-tuner
09-05-2018, 19:20
" Faiz ve Dövize tedbir alınacak" dedikleri için tekrar yükselişe geçti çünki Faize tedbir almak demek Tl'nin değer kaybı demek.. Ne yardan ne serden diyorlar.. Faiz artarsa inşaatçıları, döviz artarsa enflasyonu, döviz borcu olan şirketleri vuracak.. İkisi bir arada olmuyor malesef ki faiz artarsa herkes yine ucuz dövize çullanır.. Zaten bir çıkışı yok bu işin
Dovızın artması bundan degıl,panık alıslar. Alanlar ıse buyuk oyuncular ve yabancılar....
vectra-tuner
09-05-2018, 23:10
Faiz artmaz ise Tl değer kaybeder, EKK toplanıcak denildiğinde olası faiz artırıma yol verme/artırma kararına karşı sattı büyükler ama daha sonra Hem Döviz hem Faize müdahele edeceğiz denildi Dolar tekrar yukarı döndü çünki faiz artırımının olmayacağını düşünen ecnebiler tekrar Dolar almaya başladı ve yükselişi gören hükümet sakinleştirmek için Piyasa kuralları dışına çıkmayacağız dedi ve tekrar dizginledi doları... İşin içinden çıkamıyorlar artık
Büyüklerim, piyasayı takip edenler Elvan aktaş'ı tanıyor mu ? bazı tahminleri tutuyor. Sanki piyasa onun verdiği rakamlara göre işliyor. Çok garip.
BesiktasCRX
10-05-2018, 07:53
Büyüklerim, piyasayı takip edenler Elvan aktaş'ı tanıyor mu ? bazı tahminleri tutuyor. Sanki piyasa onun verdiği rakamlara göre işliyor. Çok garip.
Nerden takip ediyorsunuz kendisini?
Bir link var mi paylasabileceginiz?
Faiz artmaz ise Tl değer kaybeder, EKK toplanıcak denildiğinde olası faiz artırıma yol verme/artırma kararına karşı sattı büyükler ama daha sonra Hem Döviz hem Faize müdahele edeceğiz denildi Dolar tekrar yukarı döndü çünki faiz artırımının olmayacağını düşünen ecnebiler tekrar Dolar almaya başladı ve yükselişi gören hükümet sakinleştirmek için Piyasa kuralları dışına çıkmayacağız dedi ve tekrar dizginledi doları... İşin içinden çıkamıyorlar artık
hiç açıklama yapmasalardı kur bu seviyelere çıkmazdı beklenti ayakta tutulurdu
neden çıkıp saçmaladılar ki anlamış değilim
piyasadan bu kadar mı uzak adamlar var bu işin içinde
glpde 200 baz puanlık bir arttırım bekleniyor bloombergte dinledim hatta daha fazlası bile olabilir deniyor
vectra-tuner
10-05-2018, 12:36
Ziraat Bankası 500.000 Tl'ye olan Konut kredilerini 0.98'e indirdi.. Yani maliyet altı veriyor görev zararı olacak
Şahsi fikrim uygun zamanda Dövize geçilebilir ancak şu anda bence hala kurlar çok yüksek...
Ben Ramazan ile Kurban bayramı arası alım yapmayı planlıyorum... Ancak seçimler sebebiyle kafam karışık , belki seçim öncesi bir miktar uygun bulduğum yerden girebilirim (İş için alıyorum dövizi bu arada) ..
Şahsi olarak Altın dışında yatırım planlamıyorum...
Şu milyar dolarlık fonu yöneten iş ve tecrübeden bir haber finans uzmanları bizim konuyu ve yorumları takip etse hiç sıkıntı kalmayak , yazık :(
individual
10-05-2018, 12:44
Ziraat Bankası 500.000 Tl'ye olan Konut kredilerini 0.98'e indirdi.. Yani maliyet altı veriyor görev zararı olacak
Şahsi fikrim uygun zamanda Dövize geçilebilir ancak şu anda bence hala kurlar çok yüksek...
Ben Ramazan ile Kurban bayramı arası alım yapmayı planlıyorum... Ancak seçimler sebebiyle kafam karışık , belki seçim öncesi bir miktar uygun bulduğum yerden girebilirim (İş için alıyorum dövizi bu arada) ..
Şahsi olarak Altın dışında yatırım planlamıyorum...
abi bu konut faizlerinde indirim yapıyorlar ama bu sefer'de konut fiyatları çıkıyor.
faiz indirimi geldi herkez şimdi ev alır diye ev fiyatları çıkıyor.
Arkadaşlar sözüm o hep 50 tl lik alanlara olsun. Ben sürekli Amerika dan ithalat yapan bir firmayım. Genelde ürün portföyümü o ülkeden gelen mallar oluşturuyor. Plasti Dip, LLumar, Suntek, SunPro vs. Şimdi adamlar diyorya "ne oldu ya ne olduda fiyata zam geldi" eeee "aq mun çocuuu, Amerika da rafta 12 dolara satılan Plasti Dip spreyini biz burada kargo gönderimi dahil 37.5 tl ye sattık, sen hala pahalı diosun" ,,"llumar adamların kendi ülkesinde 300 dolardan başlıyor çekilmesi biz 350 tl dedik geçtiğimiz kış, pahalı dediniz" hadi şimdi ne kampanya kaldı ne indirim yapabilecek pay. Malları gücümüz yettiğince kendi ülkesindeki hallerinden bile aşağıya sattıık. Ne alabilcen bakalım yakında o 50 tl ile onu merak eidorum
Arkadaşlar sözüm o hep 50 tl lik alanlara olsun. Ben sürekli Amerika dan ithalat yapan bir firmayım. Genelde ürün portföyümü o ülkeden gelen mallar oluşturuyor. Plasti Dip, LLumar, Suntek, SunPro vs. Şimdi adamlar diyorya "ne oldu ya ne olduda fiyata zam geldi" eeee "aq mun çocuuu, Amerika da rafta 12 dolara satılan Plasti Dip spreyini biz burada kargo gönderimi dahil 37.5 tl ye sattık, sen hala pahalı diosun" ,,"llumar adamların kendi ülkesinde 300 dolardan başlıyor çekilmesi biz 350 tl dedik geçtiğimiz kış, pahalı dediniz" hadi şimdi ne kampanya kaldı ne indirim yapabilecek pay. Malları gücümüz yettiğince kendi ülkesindeki hallerinden bile aşağıya sattıık. Ne alabilcen bakalım yakında o 50 tl ile onu merak eidorum
50 tl lik alanın bu konuda ne işi var neye nutuk atıyon :D atv de füze atıyor adamlar
atv de füze atıyor adamlar
AHAHAHAHA güzel tespit.
F16 da böyle sorti kabiliyeti yok, yavaş dolar ciğerimizi söktün
GokhanRS
10-05-2018, 19:44
abi bu konut faizlerinde indirim yapıyorlar ama bu sefer'de konut fiyatları çıkıyor.
faiz indirimi geldi herkez şimdi ev alır diye ev fiyatları çıkıyor.
İşin komiği cidden hükümet çalışıyor dedi adamlar bu habere. ben evimi aldığımda 100bin tl nin geri dönüşünü 140-150 arasındaydı. şimdi bu kampanya ile 100 binin dönüşü 170bin :D
ne balık hafızalı milletimiz var anlayamıyorum.
İşin komiği cidden hükümet çalışıyor dedi adamlar bu habere. ben evimi aldığımda 100bin tl nin geri dönüşünü 140-150 arasındaydı. şimdi bu kampanya ile 100 binin dönüşü 170bin :D
ne balık hafızalı milletimiz var anlayamıyorum.
Kaç ay için 140 bin di geri ödeme. Ben geçen sene çektim 100 bin 120 ay 0'88 faiz ile 168k civarı geri ödeyeceğim.
GokhanRS
10-05-2018, 20:38
Kaç ay için 140 bin di geri ödeme. Ben geçen sene çektim 100 bin 120 ay 0'88 faiz ile 168k civarı geri ödeyeceğim.
benim 4 yılı geçti. 6 yıllık çektim ama bahsettiğim rakam 120 ay içindi. satıcı firmanın anlaşmalı olduğu bankayla gayet düşüktü rakamlar.
ben tabi 5 yıllık filan çektim 10 yıl o zaman bile bana fazla gelmişti. birde 100 bin değil 65bin çektim ancak dediğim gibi kampanya 10 yıl 100bin içindi.
GokhanRS
10-05-2018, 20:41
5 yazıcaktım üst satırda 6 yazmışım. klavye hatası :) yanlış anlaşılmasın.
Dolar Euro sormayacağım , kaç gündür mail geliyor ŞOK marketleri halka arz için , bugün son günmüş.ilk almak avantajlı olur mu yoksa yüksekten ilk arzı yapıp sonra düşürürler mi ? Kısacası alınır mı alınmaz mı :-)
Dolar Euro sormayacağım , kaç gündür mail geliyor ŞOK marketleri halka arz için , bugün son günmüş.ilk almak avantajlı olur mu yoksa yüksekten ilk arzı yapıp sonra düşürürler mi ? Kısacası alınır mı alınmaz mı :-)
Şahsi tavsiyem
Araştırın abd borsalarında bulunan global hisselere yatırım yapın derim
Bu ülkede her an herşey olabilir
Kayyum atanır lak diye kağıt pula dönüşür
Normal şartlarda ilk alanlar karlı olur, Hatta 1 hafta 10 gün içinde bile satıp iyi kar elde edersin.
Ama şok halka arzı erteledi, ilk açıkladığı birim fiyatı düşürdü, başvuru süresini arttırdı falan.
İşler karışık gibi. Ben almazdım.
Zira defacto , boyner vazgeçti biliyorsun.
bugünkü açıklamalar ve kur hareketlerinden sonra emin olduğum tek bir şey var: erdoğan hiç ekonomiye müdahele etmeseydi faiz maiz aflan diye popülist bir tavır takınmasaydı şu an tüm dış olaylara ve iç sıkıntılara rağmen kur 3.40 civarı falandı muhtemelen
streetracer_nos
11-05-2018, 14:55
Eskiden 2 ton domates verip 1 ayfon alıyoduk şimdi domateste yok.
Bana göre kurun oturacağı yer 4.50-4.60 kendi fikrim.
Kimse ithal maldan vazgeçmez ayrıca $ ödemeye mecbursun.Ama sana dolar gelmiyo.Nası dönecek çark
altugkocer
11-05-2018, 15:06
Gemiyi bilerek buz dağına sürdün, bir güzel çarptık ve batıyoruz. Gemiden atlamazsak onunla birlikte karanlık sulara doğru gömüleceğiz sanırım.
Fotoğraf 2006 yılına aitmiş.
http://i66.tinypic.com/2ueth6f.jpg
free-hifi
11-05-2018, 16:14
Gemiyi bilerek buz dağına sürdün, bir güzel çarptık ve batıyoruz. Gemiden atlamazsak onunla birlikte karanlık sulara doğru gömüleceğiz sanırım.
Fotoğraf 2006 yılına aitmiş.
http://i66.tinypic.com/2ueth6f.jpg
a ya sevdalı adam
ahmetgurlek
11-05-2018, 16:59
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=zbMstSpNJC4)
bu vidyo yeterince açıklıyor bence..
https://youtu.be/4mDIAwInZGU
ChtArdARSL
14-05-2018, 13:27
Dolar gene cikiyor durduramiyorlar..
individual
14-05-2018, 13:48
bence seçime kadar ara ara böyle yükselmeler olucak.
YTD.
free-hifi
14-05-2018, 16:24
Ben geldikten sonra düşecek demiş reis
Black_Eagle
15-05-2018, 06:51
4.40 hayırlı olsun
Mudahale gelir mi acaba bugün...
18 Mayıs 2010, dolar 1.52… Yiğit Bulut: “Merak etmeyin 1 dolar 1 TL olacak.”
27 Ağustos 2013, dolar 2.02… Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı: “Dolar yılsonunda 1.92 olacak.”
* * *
5 Mart 2015, dolar 2.58… Nihat Zeybekci: “Dolarla oynayanların ellerinde patlayacak ve elleri yanacaktır.”
6 Mart 2015, dolar 2.59… Tayyip Erdoğan: “Dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilir.”
7 Mart 2015, dolar 2.60… Tayyip Erdoğan: “Sakın dolar almayın, duvara çarparsınız.”
11 Mart 2015, dolar 2.62… Cemil Ertem: “Dolar şu anda en tehlikeli para birimi.”
15 Nisan 2015, dolar 2.69… Yiğit Bulut: “2.55'in üstündeki değerler piyasa gerçeklerine aykırı.”
* * *
7 Mart 2016, dolar 2.92… Yiğit Bulut: “Merak etmeyin, dolar düşecek“
4 Ağustos 2016, dolar 3.02… Cemil Ertem: “Yarından itibaren doların 3'ün altına geleceğini düşünüyorum.”
24 Ekim 2016, dolar 3.07… Yiğit Bulut: “Dolar başkanlık referandumuyla birlikte düşecek.”
2 Aralık 2016, dolar 3.50… Tayyip Erdoğan; “Dolarlarınızı bozdurun, altına, Türk Lirası'na çevirin.”
* * *
12 Ocak 2017, dolar 3.87… Tayyip Erdoğan: “Çağrı yapıyorum, kimse döviz biriktirmesin.”
13 Ocak 2017, dolar 3,80… Nihat Zeybekci: “Dolarda yaşanan hareketlilik spekülatiftir.”
31 Mayıs 2017, dolar 3,55… Yiğit Bulut: “3.50'den 3.80'den dolar alın diyen nokta noktalar neredesiniz?”
11 Eylül 2017, dolar 3.40… Cemil Ertem: ”Süreç tahribat yaratmadan atlatıldı, dolar 3'ün altına iner.”
27 Ekim 2017, dolar 3.82… Nihat Zeybekci: “Coşmuş olan bir ekonomimiz var. Dolardaki yükseliş geçici.”
16 Kasım 2017, dolar 3.88… Cemil Ertem: “Burada bir gerileme olacaktır.”
12 Aralık 2017, dolar 3.85… Tayyip Erdoğan: “Kur ekonominin gerçekleriyle uyumlu değildir.”
* * *
16 Mart 2018 dolar 3.90… Cemil Ertem: “Buralardan dolara el atanların eli yanabilir.”
23 Mart 2018 dolar 4.00… Cemil Ertem: “Dolar 4'e çıktı algısı yanlış.”
11 Nisan 2018 dolar 4.14… Nihat Zeybekci: “Kurdaki durum Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmıyor.”
12 Nisan 2018 dolar 4,09… Tayyip Erdoğan: “Dövizdeki ani artışın kitabına uygun hiçbir izahı yok.”
* * *
Nihayet 11 Mayıs 2018'de, dolar 4.30 seviyesinde… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Dolardaki artışı kabul etmiyorum” dedi, sert bir şekilde sözlü müdahale etti! Sahi düşüyor mu kabul etmeyince? Yine düşmezse, bence küfür edelim sülalesine! Zira bu konuda ben de çok kırgınım dolara!
Kaynak: Murat Muratoğlu: Uzmanlara gore “Dolar ne olacak?” – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/murat-muratoglu/uzmanlara-gore-dolar-ne-olacak-2407358/)
Bunu okuyan vatandaş hala bu hükümetin ekonomisine güveniyorsa
Allah tez zamanda belasını versin derim
NET
Lobiler yapıyor bunları bakınız;
http://www.emirroyal.com/icerik/resimler/lobi11.jpghttp://www.emirroyal.com/icerik/resimler/lobi11.jpg
TorqueTuning
15-05-2018, 08:07
Ampülün patlaması için hedef seviye nedir sizce? Ben seçime kadar 5-6-7 sırasıyla (USD-EUR-Pound) görürüz diyorum.
free-hifi
15-05-2018, 08:15
4.60 i görecek bence
Black_Eagle
15-05-2018, 08:37
merkez bankası bilmiyor aslında işi şimdi bi 10 milyar satsa sonra şakkadanak bi 10 milyar daha bi 10 milyar daha bak nasıl dağıtıyor piyasayı :D
ChtArdARSL
15-05-2018, 09:22
Murat ab bu son kontra dedigin ne znm gelir acaba?
biraz gec kaldik alim icin galiba
GokhanRS
15-05-2018, 11:26
bu doların bir daha düşemeyeceğinden çekinmeye başladım açıkcası.
Bugün denizbank ta satış açıkladı. Sberbank Türkiye`de umduğunu bulamadı.
dün'e göre %1 artış oldu. Güzel iş walla 1 mTL'lik alım yapsan 10 kTL para kazanıcan. Vadeliye koysan 1 ay bekle.
4.60 i görecek bence
Zaten hedef 4.64 olarak veriliyordu. Ben bile açıkcası Hükümetin daha fazla önlem ile bu seviyelere yaklaşmasını önleyebileceğini düşündüm, ama malesef engeller bir işe yaramıyor
merkez bankası bilmiyor aslında işi şimdi bi 10 milyar satsa sonra şakkadanak bi 10 milyar daha bi 10 milyar daha bak nasıl dağıtıyor piyasayı :D
ben merkez bankası olsam böyle yaparım
şaşırtırdım piyasayı bak nasıl düşüyor :D:d:D
free-hifi
15-05-2018, 12:38
ben merkez bankası olsam böyle yaparım
şaşırtırdım piyasayı bak nasıl düşüyor :D:d:D
batak oyununda koz mu çekiyoruz :D
TorqueTuning
15-05-2018, 12:44
4,40 da kırıldı, yeni hedef kaç?
Evdeki tv yi ütüyü let go'ya koyup, gelen parayı dolara basasım var.
Beyler merkez bankası para basıp
Ev kredileri ile satıyor
Tl bu yüzden değer kaybediyor
Fon çıkışlarıda var
Rte giderse gelecek hükümet
Hemen bütün banka hesapları yurtdışı çıkışlarını durdurmalı
Yandaş şirketlere kayyum atamalı
Aksi taktirde başkan olursa bu
Ülke 2023 görmeden telef olacak bu gidişle
4.43 e dayandı. 4.41 den çıkmalı mı şuan, bilemiyorum altan...
Herhalde eskisi gibi 1.5 1.6 tl kurlarını görmeye ömrümüz yetmicek.Allah yeni gelecek hükümetin yardımcısı olsun.Harabe bırakıp gidecekler resmen.
kurda yükseliş sizce devam eder mi? 5 gün içinde 20 kuruş artık oldu ona gore yatırım yapmayı planlıyorum.
Herhalde eskisi gibi 1.5 1.6 tl kurlarını görmeye ömrümüz yetmicek.Allah yeni gelecek hükümetin yardımcısı olsun.Harabe bırakıp gidecekler resmen.
hakkaten gelmek ısteyenler bu ekonomıden korkmuyormu hıc. nasıl duzeltecekler ne planları var. neyı degıstırecekler..
aslında sıkı yonetımle olur bu iş. zaten bız halk olarak bu vergılere alışığız sıkıntı yok ne yememızden ne gezmemızden ne cebımızden hıc bır fedakarlık yapmıyoruz.
ac olan hala ac zengın olan da zengın.. Şimdi bu vergileri öderken sesını cıkarmayanlar hukumet degısırsede odemeye devam edebılır sıkıntı cıkmaz yanı deme ?
depremle gelen ötv de kaldırılmasın, ekonomı duzelene kadar kaldırılmasın.. degısen bısey olurmu halk ıcın?
Kömürmü dagıtılcak. kadronu kur hakikatten ıhtıyacı olana 2 degıl 5 cuval ver, ama muhakkak kı evınde dogal gaz olanda ısteyecektır zaten.. balık orda kokuyor zaten... neyse..
5 yıl bu sekılde vergı odemeye devam edelım herseye.. ınanılmaz bır vergı akısı var.. bırde sırketlerden holdınglerden ne bıleyım sporculardan duzgun vergı alınırsa mesela
ama gıdanın dusurulse bu ınsanlar gene luxe vergı versın ne bıleyım arabanın hacmıne degılde faturasına gore vergılendırılse ama vergı memuru gormezden gelmese... gumruktekı memur aa o arkada da mı varmıs demese...ya o kadar cok sey varkı...
yanı kafa yapımızı degıstırsek bıraz.. olur cok degıl 5 sene 10 seneye bu ozverıyle calısılabılse calmadan cırpmadan... olur ya.. olur.. gulluk gulıstanlık olmaz belkı ama guzel bı nefes alınır.. cocuklara ne olacak dıye dusunmezsın belkı, ulke ıyıye gıdıyo dıyebılırsın..
sanırım mıllet olarak ulkemız ıcın bole demenın bedelını aynı sekılde vergı odeyerek katlanabılırız.. aynı zamanda tabıkı harcamlarında kısılması lazım.
sonra bı bakmıssın *** düzelmeye baslayınca vergilerde dusmeye baslamıs... paranın alım gucu cogalmaya baslamıs... dolayısıyla ınsanların yatırımları cogalmıs, çiftçiler yenı traktor almıs yenı tarak almıs bır defada daha verımlı toprak surmus ona gore tohum almıs daha az yorulmus hayat kalıtesı artmıs...
vay anasını bee..
bızım mılletımız calıskan ama harcamayı bılmıyo bılmedıgı ıcın para nereye gıdıyo nasıl gıdıyo farkında degıl..
hakkaten gelmek ısteyenler bu ekonomıden korkmuyormu hıc. nasıl duzeltecekler ne planları var. neyı degıstırecekler..
aslında sıkı yonetımle olur bu iş. zaten bız halk olarak bu vergılere alışığız sıkıntı yok ne yememızden ne gezmemızden ne cebımızden hıc bır fedakarlık yapmıyoruz.
ac olan hala ac zengın olan da zengın.. Şimdi bu vergileri öderken sesını cıkarmayanlar hukumet degısırsede odemeye devam edebılır sıkıntı cıkmaz yanı deme ?
depremle gelen ötv de kaldırılmasın, ekonomı duzelene kadar kaldırılmasın.. degısen bısey olurmu halk ıcın?
Kömürmü dagıtılcak. kadronu kur hakikatten ıhtıyacı olana 2 degıl 5 cuval ver, ama muhakkak kı evınde dogal gaz olanda ısteyecektır zaten.. balık orda kokuyor zaten... neyse..
5 yıl bu sekılde vergı odemeye devam edelım herseye.. ınanılmaz bır vergı akısı var.. bırde sırketlerden holdınglerden ne bıleyım sporculardan duzgun vergı alınırsa mesela
ama gıdanın dusurulse bu ınsanlar gene luxe vergı versın ne bıleyım arabanın hacmıne degılde faturasına gore vergılendırılse ama vergı memuru gormezden gelmese... gumruktekı memur aa o arkada da mı varmıs demese...ya o kadar cok sey varkı...
yanı kafa yapımızı degıstırsek bıraz.. olur cok degıl 5 sene 10 seneye bu ozverıyle calısılabılse calmadan cırpmadan... olur ya.. olur.. gulluk gulıstanlık olmaz belkı ama guzel bı nefes alınır.. cocuklara ne olacak dıye dusunmezsın belkı, ulke ıyıye gıdıyo dıyebılırsın..
sanırım mıllet olarak ulkemız ıcın bole demenın bedelını aynı sekılde vergı odeyerek katlanabılırız.. aynı zamanda tabıkı harcamlarında kısılması lazım.
sonra bı bakmıssın *** düzelmeye baslayınca vergilerde dusmeye baslamıs... paranın alım gucu cogalmaya baslamıs... dolayısıyla ınsanların yatırımları cogalmıs, çiftçiler yenı traktor almıs yenı tarak almıs bır defada daha verımlı toprak surmus ona gore tohum almıs daha az yorulmus hayat kalıtesı artmıs...
vay anasını bee..
bızım mılletımız calıskan ama harcamayı bılmıyo bılmedıgı ıcın para nereye gıdıyo nasıl gıdıyo farkında degıl..
Bence 24 hazirandan sonra başka parti iktidara gelsin.Dolar yada benzin 2 3 kuruş zamlansa şimdi sesi çıkmayanların alayı eylem yapar yazar kasa felan atmaya çalışır.Ne kadar koyuyo akrabalar 1000 sterlinle buraya 2 haftalık tatile geliyo en kral otelde kalıyo biz halen krediyi ödeyelim faturalar geçti aman ödeyelim ay başını zor getirelim.Her neyse millet alışmış.
Emrecan-R
15-05-2018, 14:04
zengin daha zengin oluyor.
Almanci Tane-R
15-05-2018, 15:01
Arkadaşlar şu aşama da yapılması gereken tek şey hiçbir şey yapmamak yerinde beklemektir. Şu an acayip şeyler dönüyor..
Arkadaşlar şu aşama da yapılması gereken tek şey hiçbir şey yapmamak yerinde beklemektir. Şu an acayip şeyler dönüyor..
ne gibi şeyle dönüyor?
Amaç,bana yakın olanlar zengin olsun değil de bu memleket kalkınsın olursa, her şey kısa sürede düzelir.Bordrolunun verdiği oranda vergiyi büyükbaşlar da verdiğinde her şey düzelir.İhalelerin,taahhütsüz,kredi kaynağı kamu bankaları olmazsa her şey düzelir.İhaleyi alanla yapan arasında 5 farklı şirket olmazsa her şey düzelir.Daha neler neler sıralanır. powERS
altugkocer
15-05-2018, 15:50
Resmen taşak oğlanı olduk
http://i64.tinypic.com/v7txub.png
Amaç,bana yakın olanlar zengin olsun değil de bu memleket kalkınsın olursa, her şey kısa sürede düzelir.Bordrolunun verdiği oranda vergiyi büyükbaşlar da verdiğinde her şey düzelir.İhalelerin,taahhütsüz,kredi kaynağı kamu bankaları olmazsa her şey düzelir.İhaleyi alanla yapan arasında 5 farklı şirket olmazsa her şey düzelir.Daha neler neler sıralanır. powERS
Aynen öyle, ihaleler filan şöyle dursun tabiki onlarda hakkıyla yapılacak. Mesela öncelikle gelir dağılımı ve vergilendirme tablosunu gelecek hükümetin düzeltmesi lazım. Öncelikle, sonrasında yapılan çalışmaları uygulamaları lazım.
Vergi vermeyelim demiyorum, düzgün yapılandırılsın diyorum.
12 milyon calışanın maaşı 3 bin TL’nin altında, yuzde 40 asgari ucretli - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12-milyon-calisanin-maasi-3-bin-tlnin-altinda-yuzde-40-asgari-ucretli-40680624)
Bunlar açıklanan rakamlar. Yani maaşın bu kısmı bankaya yatanlar.
Ülkenin %80'i 3200 TL altına çalışıyormuş.
Olay çok basit, aile aile devlet online olarak bakacak. Kredi kartı harcaması bu ay kaç tl, beyan edilen gelir kaç tl. Kredi kartı harcaması yıllık kaç tl, beyan edilen gelir yıllık kaç tl.
Fark gördüğü an tepesine binecek.
Nakit harcama oranının yüksek olduğunu düşünmüyorum.
Black_Eagle
15-05-2018, 18:07
Bir yıl içinde vadesi gelecek dövizli ödemeler toplamı 186 milyar USD + 55 milyar USD cari açık = 1 yıl içinde bulunması gereken dış finansman tutarı = 241 milyar USD. Bunun farkında mıyız?
Mahfi Eğilmez yazmış 241 milyar dolar çok çok ciddi bir rakam seçimin neden apar topar yapıldığının en somut örneği bence. 17 ay sonra normal zamanında seçim olsaydı muhtemelen bitik bir ekonomi her tarafta isyanlar, tavan yapmış işsizlik ve dsp kaderi yaşayacak bir akp olabilirdi. Açıkçası ülkede cahil cuheyla çok şu ekonomideki bir ülkeyi yönetmeye çalışmak yürek ister çünkü comarlarin söyleyeceklerini az çok tahmin ediyorum. Akp gitti ülke battı bilmem ne
dolar şu an 4.358 şu an almak mantıklımı sizce?
Nerede 4.358? Alalım hemen...........
Bankaların mesai saatleri dışındaki alış fiyatı olmasın o?
Dolar Lira Kurları | USD TRY Analizleri - Investing.com (https://m.tr.investing.com/currencies/usd-try)
:):)
Bankalar kapanıştan sonra alış rakamı ile satış rakamı makası açılır
Varsa alın.Pıyasaya mudahale gelıcek yıne. Zamanını haber alırsam soylerım her zamankı gıbı.
Fakat tekrar yon yukarı. Bır kac cok ıyı gelısmeye ıhtıyac var.
Bugün işsizlik rakamları iyi gelmesine rağmen rekor kırdı
Devlet başkanları bağırmaz icraat yapar
Laf doları düşürmez icraat düşürür
İcraatları bu hale getirdi
4,64 hedef var
Bir yabancı kuruluş sene sonu 4,89 olarak öngörü verdi bugün
Başımızdakiler sebebiyle Merkez bankasının eli kolu bağlı bence.
Bağımsız şekilde karar alsa bile yapabileceği bir tek faiz arttırmak. Piyasaya para sürüp kuru baskı altına almasına imkan yok . Çünkü döviz rezervi çok düşük. Kaldı ki böyle bir durumda herkes için döviz alım fırsatı doğar.
Sabah Cb bloomberge röportaj vermiş. Merkez bankasının kendisinin kararlarını dikkate alması gerektiğini söylüyor. Ekonomi kötüyse halk başkana hesap sorar bu nedenle benim dediğim olmalı diyor kısaca. Piyasalar da merkez bankasının artık faiz arttıramayacağını düşündüğü için kuru iyice ateşledi. Nitekim CB nin seçim sonrası faizleri düşüreceğim söylemleri vardı geçenlerde.
Faiz de arttırsalar , piyasaya para da sürseler bence çok kısa bir süre kur aşağı doğru hareket eder. Ülkenin bulunduğu ekonomik durum, seçim belirsizliği, jeopolitik riskler ve doların küresel anlamda güçlenmesi sebebiyle bence kuru çok fazla baskılayamazlar. Ki bence kur umurlarında bile değil. Tek düşündükleri düşük faiz ve inşaat sektörü.
Seçime kadar bu rally devam eder bence. ytd
Arkadaşlar büyük düşünün lütfen. 4.3 - 4.4 - 4.5 - 5.0 vs vs vs.
Hepsi oyunun parçası.
Dolar 10 TL olacak, reis 1 sıfır atacak, hop oldu size 1 tl 1 dolar.
Az sabredin yaw..........
Aha çözümü buysa oyum reize. Hüloğğğğğ
8.000rpm
15-05-2018, 21:43
Şu saatlerde 4,45'lerde geziyor
Sabah açılışta nispeten küçük açılıp hemen dakikasında 4,50yi devirip gün içinde de yatay gidebilir
Ama burası Türkiye , ne olacağı belli olmaz
Ama doların soğuması da hem çok az olur hem de uzun sürmez
Kısacası soğumaz soğuyamaz
Acele etmeyin,geliyor birseyler.
turbo&quattro
16-05-2018, 00:02
Ne geliyo abi ?
Acele etmeyin,geliyor birseyler.
Aşağı yönlü mü abi
Bankaların mesai saatleri dışındaki alış fiyatı olmasın o?
evet alışmış bi an heycana kapıldım :)
Cok acık yazamam ama yıne dıs gucler demeye baslarlar....
abi 200 mü 300 mü onu söyle bari :D
ChtArdARSL
16-05-2018, 10:34
Cok acık yazamam ama yıne dıs gucler demeye baslarlar....
Soyledigin asagi yonlumu murat abi? Dolar ile urun satiyorum ne zaman odeme alsam urun alsam sonuc bu oluyor.
streetracer_nos
16-05-2018, 10:42
dış güçler dediğine göre artıs olacak
faiz arttırımı demek istiyor murat abi
ama etkisi sınırlı kalacaktır yine
ne kadar geç adım atarsanız o kadar büyük adım atmanız gerekir
bizimkiler küçük adım atacaklar yine
imprezaWRC
16-05-2018, 11:02
https://pbs.twimg.com/media/DdTm5M4W4AAlft6.jpg
4,50 yi kırarsa ki kıracak bence, 4.60 4.70 4.80'e doğru gider diye düşünüyorum. gidişata bakınca yılsonu 5.50 çok uzak bir ihtimal değil
Suan dolar seviyesi verenlerini hayretle izliyorum.
Ne teknik nede bilimsel aciklamasi var,on goru sadece falcılık dan ote birsey degil.
Dolarin atesini sondurecek aciklama ve eylemler gelicek.ancak çorap sokulmeye baslandi....
Buarada cok sayida ozel mesaj gelmks, yukarıdaki yazim onlara da cevapdir arkadaslar,beni de mazur gorun. Farkli konular degil mesajlar.
free-hifi
16-05-2018, 11:49
4.05 ten beri hep almaya korktum ama 4,50 den dolar aldım diyenler var nasıl cesaret yarabbi!!!
Sabah sabah ne rally yaptı. 4.45ten 4.47 tekrar 4.45ten 4.5 sonra tekrar 4.45.birilri iyi kar etti.
Faiz arrtırsalar bu kadar etkili olmazdı sanki
mb başkanı genel merkeze gidiyormuş
nolursun bırak faiz arttırayım dicek
200-300 pu an bekliyorum ben şahsen ama reis izin vermez
:D:D:D
ulan şu hale bak
adam reisten izin alamazsa 50-75 puan falan arttıracak
piyasa da siklemicek
hem faizin arttığıyla hem kurun yükseldiğiyle kalacağız
tıpkı aylardır olduğu gibi
gerçi kur 4.20lere falan gelse bile reis çıkar bi canlı yayında "mb o kadarda bağımsız olmamalı tam başkanlık yetkisiyle faizleri indireceğiz faiz sebeptir" falan der
5 e doğru 4 şeritli otoban yolu açılır heralde
hddsheriff
16-05-2018, 12:34
Zarrap davasında karar günü , bankaların alacağı cezalar açıklanınca dolar daha da yükselir bence.
Korkunc oynak su an kur. Cumhurbaskanı merkez bankasıyla gorusucek dendiğinde 4.50 den bir anda 4.40 a düştü 10 dakka sonra 4.43 e yükseldi.
rahmitanir
16-05-2018, 12:49
noldu la öyle az önce:)
free-hifi
16-05-2018, 12:55
bir ateş geldi 4,40 şimdi 4,45 durmuyor du dolar :DD
GokhanRS
16-05-2018, 12:59
ya arkadaş saniyeler içinde nasıl değişiyor nasıl bir kafa bu. tam girip 4.41 den az bişi alıp ödeme yapıcam. onaya bastığımda kur değişti yazıyor. haydeee 4.45 :D
ödemiyorum lan borç morç. 5 liradan tl havale edicem aq.
Haberler çıktı, anlık düştü.
Haberi okumak için tıkladım.
Haber "Görüşme haberi sonrası dolar düştü"
Aynı sayfada dolara bakıyorum, yeşil ok yukarı gösteriyor.
Nasıl düştü anlamıyorum :)
TorqueTuning
16-05-2018, 15:26
KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları: Son 16 Yıl ve 2018 Falı (http://www.mahfiegilmez.com/2018/05/son-16-yl-ve-2018-fal.html#more)
bugünkü açıklamalar ve kur hareketlerinden sonra emin olduğum tek bir şey var: erdoğan hiç ekonomiye müdahele etmeseydi faiz maiz aflan diye popülist bir tavır takınmasaydı şu an tüm dış olaylara ve iç sıkıntılara rağmen kur 3.40 civarı falandı muhtemelen
Eski Merkez Bankası Başkanı: Dovizdeki dalgalanma bilincli olarak yapılıyor - Gundem - T24 (http://t24.com.tr/haber/eski-merkez-bankasi-baskani-dovizdeki-dalgalanma-bilincli-olarak-yapiliyor,629814)
başka bir izahı yok ama kendi ayağına sıkıyor farkında değil demek ki
Halkbank duruşması saat 17'de idi. Haberi olan var mı?
Nette birşey göremedim.
Mudahale gelicek demistim,karara gore faizin de miktari belli olucak.
Ama 4.32 hedef,ya sonra? Corap sokuldu....
Arkadaslar,sabah ki ozel mesajlari cavpladim,sonra buraya da yazdim. Wa grubun da da soyledim. Ama 17 adet ozel mesaj daha gelmis.
Dedim ya mudahale olucak diye. Mudahale ne demek? Asagi dusurmek icin. Bakın yanlış anlamayin beni ama,surekli yükselen dovize mudahele olucak dedigsem bu dusus olmaz mi?
Her yazani cevapladim ama hepsi ayni yonde sorular idi. Dusecek iste. Karara gore de faiz aciklanicak. Toplanti odasini dinleme sansim yok,olan zaten ben tanimam. Ben ogrendigim bilgilerin cogunu paylaşmaya çalışıyorum,elimden geleni de yapiyorum. Tesekkur mesajlariniz icinde sagolun. Ama direk yonlendirme yapamam.
Suan hedef soyleyemem fakat okursa ilk etap 4.32.
Burda onemli olan karar,hazretleri ciddi mana da faize takik
Ne yapalim?
Tl len varsa ve dolar ihtiyacin yoksa tl 32 günlük iyi
Tl len varsa dolar ihtiyacin varsa,bekle yarin belli olur yon.
Dolarin varsa oglen bozmadiysan,mudahaleyi izle.
Karar da cikti,2 yil 8 ay.
Bakalim tr ye ceza gelicek mi?
2 yıl 8 aydan 14 ay düşülecekmiş tutuklu olduğu süre.
Süleyman Aslan 'ın talimatını yerine etiriyordu demiş yargıç.
Aslan ve bankaya ceza da geliyor yolda
Arkadaslar,sabah ki ozel mesajlari cavpladim,sonra buraya da yazdim. Wa grubun da da soyledim. Ama 17 adet ozel mesaj daha gelmis.
Dedim ya mudahale olucak diye. Mudahale ne demek? Asagi dusurmek icin. Bakın yanlış anlamayin beni ama,surekli yükselen dovize mudahele olucak dedigsem bu dusus olmaz mi?
Her yazani cevapladim ama hepsi ayni yonde sorular idi. Dusecek iste. Karara gore de faiz aciklanicak. Toplanti odasini dinleme sansim yok,olan zaten ben tanimam. Ben ogrendigim bilgilerin cogunu paylaşmaya çalışıyorum,elimden geleni de yapiyorum. Tesekkur mesajlariniz icinde sagolun. Ama direk yonlendirme yapamam.
Suan hedef soyleyemem fakat okursa ilk etap 4.32.
Burda onemli olan karar,hazretleri ciddi mana da faize takik
Ne yapalim?
Tl len varsa ve dolar ihtiyacin yoksa tl 32 günlük iyi
Tl len varsa dolar ihtiyacin varsa,bekle yarin belli olur yon.
Dolarin varsa oglen bozmadiysan,mudahaleyi izle.
Karar da cikti,2 yil 8 ay.
Bakalim tr ye ceza gelicek mi?
Sen ve vectra-tuner burada yeterince açık yazıyorsun zaten. Kim, neyi anlamıyor, 17 mesaj yolluyor ilginç.
vectra-tuner altın 1300$ altına gelirse alın demişti örneğin ki o günlerde 1360 $ falandı. Şimdi geldi.
Siz ikinizin yorumları benim için değerli.
Özel mesajlara yazılanlar bizim içinde iyi olabilir. Özel mesaj yerine buraya yazılsa daha iyi olur.
Kısıler farklı ama bugun ogleden sonra gelen mesajların hepsı aynı ıcerıkdı.
Puslu gunlerden gecıyoruz,sunu unutmayın;bugunlerde ani hareket yapmayın....
Çok rica edicem batan ekonomiyi yine batıranlar toparlasın. Ülkenin içine edip edip kaybolmasınlar. Ama siz yinede filistine üzülün bağış falan yapın. Sanki burada yaşayabiliyomuş gibi..
free-hifi
16-05-2018, 23:30
Müdür ceza yedi açıklandı. Bankalar ile ilgili karar aciklanmadi. Belki var açıklama yapılmasın diyede anlaşılmış olabilir
Kinder supriz yumurta seven var mi aramizda?
Buarada ekonominin daha kotu olma sansi yok hatta tam tersi,herkesle kavga eden sahis gittigi zaman,bize yatirim ambargosu uygulayan bir cok devlet yaturum ve kredileri serbest birakicak.
Hatta iddiali söylüyorum,hibe krediler verilecek,oyle 3-5milyar degil....
ChtArdARSL
17-05-2018, 06:22
Adam oyle benimsediki yerineli ne tv ne gazate ne radyo baska aday varmi goremiyoruz bile. Devlletin cebindeki krediyi aldi tupcuye verdi unine un kattirdi.
Konuya donersen 2000 yillarindaki krizdeki reel kur endeksi en kotu hali 70 iken suan 80 lerde. Hala kendini avutuyor herseyi ben yapicam sevdasi hersey benim sevdasi bizi buralara getiriyor.
mikeemmel bir zıplama.. biz kucaktakiler olduk :(
adam ingilterede yatırımcılarla konuşurken "faiz arttırımı enflasyonu arttırır bunu artık öğrenin" demiş
bu ne özgüven yarabbi
karşındakiler de büyük fon yöneticileri
GokhanRS
17-05-2018, 11:07
dün bi de rüzgar yaptı gazeteler dolar düşüyor diye :D yavrum atacak başlık bulamıyorlar saatlik geçici haber yapıyorlar. al gene 4.45 :D
eyy eyy. utanıyorum aslında gavur gazetelerden ülkemi takip etmeye ama naparsın, adamlar artık günlük taciz cinayet v.s olaylarının bile %2 sini haber yapar oldular.
sanırsın dünyada en üst düzey mutluluk bizde. ulan eşlerimiz hava kararınca markete çıkamıyor sataşan olur diye.
Black_Eagle
17-05-2018, 11:14
Yurt dışı aşağıdaki habere bakılırsa reisin üstünü çizmiş. İlk başlarda tayyibin devam etmesi istikrar için önemli algısını yapıyorlardı, yurt dışındaki yatırımcı istikrara bakar ona göre yatırımını yapar deniyordu ama son söylemler bence tamamen tayyibin gitmesine yönelik. Sonuçta ekonomimiz, üretmeyen dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için yabancıların elinde. Adamlar yatırımları, hibeleri, kredi musluklarını bir keserse önce yüzde 40 ını elinde bulundurdukları borsa çöker ve domino taşı gibi tüm sektörlerimiz iflas eder. Erdoğanın bunu bilmemesi imkansız. Yabancı terk ederse ülkenin çökeceğini de biliyor ,zaten şu durumda ingiltereye gitmesi tamamen bununla alakalı bir şekilde bazı tavizler vaad edip yabancının yanında durmasını sağlamaya çalışıyor. İkna edemezse seçimi kazanma şansı yok. Mesela ben gül aday olmayınca biraz umudumu yitirmiştim oyları bölünmeyecek diye ama akp de önceki seçimlerdeki heyecanı, kazanma hırsını açıkçası göremiyorum bunu akpli bazı arkadaşlarımda söyledi. Neyse işte o haber
Bloomberg: Yatırımcıların Erdoğan'ın ekonomisine inancı kalmadı - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201805161033477440-bloomberf-erdogan-ekonomisine-inanc-kalmadi/)
GokhanRS
17-05-2018, 11:39
bence o haberlere hiç takılmayın. her seçim öncesi güyya tüm dünya tayyibi kötüler. bütün ülkelerle aramız bozulur v.s gibi algı yaratılır.
bence bu algı yaratma olayı tamamen akpye yarıyor. bizim insanımız gavur istemiyorsa kesin tayyip iyidir gözüyle bakar. halbuki gerçekler öyle değildir.
tüm dünyada türklere sor (ahaberci olan) hepsi reis amerikaya atar yapabilen tek adam helal olsun v.s gibi konuşurlar. özbekistandan tut da makedonyaya kadar tüm dünyada insanlar böyle sanıyor trt v.s izlediklerinden.
gerçekler öyle mi peki? incirliği kullanıma açan erdoğan bey değil mi? bir kere gerçekten abd ile arası kötü olsa kapatır geçer.
gerçekten israil düşmanı olsa her sene ticaretimizi arttırmaz. aslında ith. ihrc. farkına bakarsak israilden çıkarımız ticarette yıllık 1.5milyar dolar ki onuda gizli kapaklı silah ticaretiyle geri veriyoruz muhtemelen.
one minute yaptığımızın ertesi günü silah satın aldık adamlardan :D
bence kendi iç siyaseti güçlendirmek için sürekli yurtdışında hakkında kötü haber yapılması için uğraşıyor. bizdeki mantık düz. amerika almanya laf ediyorsa doğru yoldayız :D
Türkiye'ye yatırım yapan binlerce yabancı menşeli kuruluş var. Özellikle Avrupa menşeli bir çok fabrika vs , istihdam sağlamakta. Bu adamlar yatırımlarını da korumak istiyor nihayetinde. Ekonominin bu şekilde çalkantı içine girmesi, iktidarın içerideki seçmenine gaz vermek için sürekli olarak dış güçler , mihraklar , düşmanlar şeklinde hemen her ülke ile kavgalı hale gelmesi durumu çok zorlaştırdı. Akp seçmeni artık ülke üzerinde büyük oyunlar oynandığını düşünüyor, tüm dünya bize düşman olmuş gibi izlenim veriliyor. Zaten iktidar sabah akşam bunu pompalayıp , yıkılan ekonomiden tutun da ters giden herşeyin faturası için günah keçisini bulmuş durumda. İyi de düşman dediğiniz ülkelerin büyük bir ticaret hacmi vardı ülkemizle , bir sürü fabrikaları şirketleri , hatta yabancı vatandaşların bir sürü gayrimenkulleri var ülkede. Turizm vardı turizm. Zeytinyağı gibi üste çıkmak , her olumsuz olayda bahane üretmek, mızıkçı çocuklar gibi başkasını suçlamak utanç verici ve kaypakça. 100 yıl daha gelmeyecek bir parasal genişleme dönemi geçirdi bu iktidar. Dünyada para bolluğunun içine düştü. Bu süreçte dış güçlerin , düşmanların veya her kimse , ülkeye zarar verecek tüm oluşumlardan daha güçlü şekilde durup önlemlerini almak görevi idi. 16 yılda bunu başaramayıp sürekli mağduru oynamaları beni rahatsız ediyor. Ben hiç bir sorumluluğu bugüne kadar aldıklarına şahit olmadım. ( Kandırıldık falan dendi bir o işte var aklımda kalmış)
İstiyorum ki , gerçekten okumuş eğitim almış , branşında kariyer yapmış dinamik genç insanlar yönetsin ülkeyi. Tartışma adabını bilen , lisanı düzgün, dış siyasette çatır çatır konuşabilecek, iletişim becerisi kuvvetli vatan sevgisi olan insanlar olsun. Sokakta kürtaj videosunu hepimiz gördük. İnsanlar ( lafın gelişi) çok rahat birbirini sokak ortasında vatan hainliği ile suçlayabiliyorlar artık. Ekonomisini geçtim saygı kalmadı kimsede.
Son yıllarda gördüğüm en düzgün konuşmayı yapan kişi de Prof Özgür Demirtaş idi. Onun da söyledikleri ***** bazılarının işine gelmediği için artık programlara çağrılmıyor. Haber alma özgürlüğü , daha doğrusu kaliteli habere , tarafsız habere ulaşmak imkansız gibi birşey. Akit ne ise Sözcü aynı çizgide. Dolar almış başını gitmiş, 2 kuruş geri geliyor " Dolarda tarihi düşüş" diye manşet atan haber kanalları var. Durum zaten kötü de , daha da kötüye gidecek gibi görünüyor.
Basit örnekle , ekonomisi ekmek yemeğe müsait bir hanenin ödeyemeyeceği krediyi çekip ekmek yerine pasta yemesi bizim durum. Pastayı yerken herkes mutlu oldu tabi, önceden yoktu , bunlar geldi pasta yedik sevinci yaşandı. Şimdi geri ödeme vakti geliyor ve artık ekmek alacak para, pasta kredisinin geri ödemesine gidecek. Ekmekte yok yani.
Black_Eagle
17-05-2018, 12:17
bence o haberlere hiç takılmayın. her seçim öncesi güyya tüm dünya tayyibi kötüler. bütün ülkelerle aramız bozulur v.s gibi algı yaratılır.
bence bu algı yaratma olayı tamamen akpye yarıyor. bizim insanımız gavur istemiyorsa kesin tayyip iyidir gözüyle bakar. halbuki gerçekler öyle değildir.
tüm dünyada türklere sor (ahaberci olan) hepsi reis amerikaya atar yapabilen tek adam helal olsun v.s gibi konuşurlar. özbekistandan tut da makedonyaya kadar tüm dünyada insanlar böyle sanıyor trt v.s izlediklerinden.
gerçekler öyle mi peki? incirliği kullanıma açan erdoğan bey değil mi? bir kere gerçekten abd ile arası kötü olsa kapatır geçer.
gerçekten israil düşmanı olsa her sene ticaretimizi arttırmaz. aslında ith. ihrc. farkına bakarsak israilden çıkarımız ticarette yıllık 1.5milyar dolar ki onuda gizli kapaklı silah ticaretiyle geri veriyoruz muhtemelen.
one minute yaptığımızın ertesi günü silah satın aldık adamlardan :D
bence kendi iç siyaseti güçlendirmek için sürekli yurtdışında hakkında kötü haber yapılması için uğraşıyor. bizdeki mantık düz. amerika almanya laf ediyorsa doğru yoldayız :D
Dediğinizde haklısınız ama eğer bu söylemi siyasetçiler yapsaydı. Yani alman, ingiliz, amerikalı siyasetçiler erdoğanı kötülerse erdoğan bunu kullanır işte görüyorsunuz tüm dünya bize karşı vs vs ama yüksek montanlı fon yöneten yatırımcılar böyle konuşursa onlara gider yapamassın kötüleyemessin. Ne diycek ki aa bakın yatırımcılar bizi tercih etmiyor görüyorsunuz tüm yatırımcılar bize karşı gitsinler başka ülkelere yatırım yapsınlar o zaman mı diyecek. Finans piyasaları ile hiçbir lider savaşamaz savaşsa da kaybeder. Tusiad bunu çok önceden gördü sürekli uyardı ohali kaldırın yabancı bulamıyoruz yatırımcı bulamıyoruz diye bunlar inada bindirdiler bakmayın aslında çok daha önceden patlardık ama arap sermayesi bir şekilde akmaya devam etti yoksa bu kriz çoktan başlardı
excellency23
17-05-2018, 12:22
adam ingilterede yatırımcılarla konuşurken "faiz arttırımı enflasyonu arttırır bunu artık öğrenin" demiş
bu ne özgüven yarabbi
karşındakiler de büyük fon yöneticileri
adamin yatirim yapacagi varsa da yapmaz su olaydan sonra. :)
5 yildir su cahilce aciklamalari yapiyor faizle ilgili. bi tane danismani, ekonomi bakani cikip da anlatmiyor mu faiz nedir ne degildir enflasyon nedir diye harbiden anlamiyorum. kellemi alir korkusundan bisey diyemiyorlar heralde.
adamin yatirim yapacagi varsa da yapmaz su olaydan sonra. :)
5 yildir su cahilce aciklamalari yapiyor faizle ilgili. bi tane danismani, ekonomi bakani cikip da anlatmiyor mu faiz nedir ne degildir enflasyon nedir diye harbiden anlamiyorum. kellemi alir korkusundan bisey diyemiyorlar heralde.
faizle ilgili danışmanı yiğit bulut kardeşim
:D
Erdoğan ateşe benzin doktu - ParaAnaliz (http://www.paraanaliz.com/2018/guncel/erdogan-atese-benzin-doktu-23192/)
linkide bu times ın makalesini referans alıyor
adam fon yöneticilerine yatırımcılara ekonomi dersi veriyor
lise mezunu adam
okuduklarınıza şok olursunuz..
Erdoğan ateşe benzin doktu - ParaAnaliz (http://www.paraanaliz.com/2018/guncel/erdogan-atese-benzin-doktu-23192/)
linkide bu times ın makalesini referans alıyor
adam fon yöneticilerine yatırımcılara ekonomi dersi veriyor
lise mezunu adam
okuduklarınıza şok olursunuz..
Son çırpınışlarını dünyaya açık etmiş. Bu toplantıdan sonra artık kimse Türkiye'ye yatırım yapmaz.
TorqueTuning
17-05-2018, 14:21
Burada da her konuda olduğu gibi AKP algı operasyonu yapıyor, bal gibi yüksek faizin bir neden değil sonuç olduğunu RTE da gayet iyi biliyor. Haa kendi bilemez de ama etrafında bu işten anlayan bir ordu var, doçent olan ve ekonomi konusunda doktora yapmış. Neden bunu yapıyor, eriyen %50'sini telkin etmek ve oylarını kaybetmemek için bence. Varsa da bugüne kadar kendisine oy vermemiş farklı cahil cüheya onları da belki kafalarım mantığında.
Siz öncelikle şunu anlamalısınız. RTE nin sizler yada kafası çalışan kesim umrunda değil. Diklendikçe, millete posta koydukça onun haklı olduğunu düşünen, güya kötülere meydan okuduğunu zanneden bir CAHİL gerizekalı kesim var. Senelerce Demokrasi sisteminde AYDIN lara yatırım yapıldı. Bunun haklı bir sebebi vardı, şu demekti "bu aklı çalışan prof, yada sanatçı yada aydın bize oy veriyorsa, sen GERİZEKALI birey hayli hayli bize oy vermelisin". AKP ise sistemi çözdü ve dediki "Ey GERİZEKALILAR siktir edin bu aydınları biz birlikte çok daha fazlayız, sen hor görme kendini bırak sen yönet akıllıları". Kısacası Demokrasinin BUG unu bulduı adamlar
CloudGrey
17-05-2018, 15:00
Siz öncelikle şunu anlamalısınız. RTE nin sizler yada kafası çalışan kesim umrunda değil. Diklendikçe, millete posta koydukça onun haklı olduğunu düşünen, güya kötülere meydan okuduğunu zanneden bir CAHİL gerizekalı kesim var. Senelerce Demokrasi sisteminde AYDIN lara yatırım yapıldı. Bunun haklı bir sebebi vardı, şu demekti "bu aklı çalışan prof, yada sanatçı yada aydın bize oy veriyorsa, sen GERİZEKALI birey hayli hayli bize oy vermelisin". AKP ise sistemi çözdü ve dediki "Ey GERİZEKALILAR siktir edin bu aydınları biz birlikte çok daha fazlayız, sen hor görme kendini bırak sen yönet akıllıları". Kısacası Demokrasinin BUG unu bulduı adamlar
adamlar bug falan bulmadı, 2400 yıl önce platon demokrasi hakkındaki söylemini hayata geçirdi ;
"Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.''
EFLATUN - PLATON
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=utsrQOBXx9I&t=33s)
"Okuma oranı arttıkca beni afakanlar basıyor, ben açıkcası korkuyorum."
Rektörden bunu duyuyoruz, plan ortada değil mi? :)
2018 5. 4,4
2018 8. 4,9
2018 12. 5,25
2019 2. 5,5
2019 5. 5,6
2019 zirve 6
2020 ve sonrası mininum 7+ ytd
2018 5. 4,4
2018 8. 4,9
2018 12. 5,25
2019 2. 5,5
2019 5. 5,6
2019 zirve 6
2020 ve sonrası mininum 7+ ytd
Nasıl hesapladın bu değerleri? Hangi veri ve öngörülere göre?
2012 yılında eramusa giderken fotoğraf makinemi satıp 2.1 tl den euro almıştım. :D Acı bir anektod. :D
ben erdoğanın kuru helkı tehdit etmek için yükselttiği tezine katılmıyorum
bu tez ortaya atıldığı gün adam papaya kadar aradı para için
bugün dünya medyasında "erdoğan nakit arıyor" diye haberler çıktı
aksine erdoğan kaybediyor yatırımcı da hem erdoğana hem belirsizliklere yatırım yapmak istemiyor ülkeyi terk ediyor
yeni hükümet kurulunca ılımlı sölemler ve hukuka eğitime güven gibi meseleler yatırımcıyı tekrar buraya rahatlıkla çekebilir
ülkemizin ciddi bir potansiyeli var aslında yeterki buna yön verebilecek iyi bir politika izlensin
2004 te güney kore ile aynı seviyede olan bir ülkeydik
biri teknolojiye yatırım yaptı biri betona
sonuç ortada
paral genişleme rüzgarı ucuz faizli krediler çok kötü kullanıldı
kısa süreli politikalar uzun vadelere yayılmaya çalışıldı hep günü kurtardık
ama artık bu politikaların sürdürülebilirliği kalmadı
ekonomiyi az çok bilen herkes bunu görüyor
ve bu ülkede iktidarı her zaman ekonomik göstergeler değiştirmiştir
önümüzdekine bakınca 2008in harbiden teğet geçmiş olduğunu düşünüyorum
Nasıl hesapladın bu değerleri? Hangi veri ve öngörülere göre?
dolar son 6 yıl grafiğine 1 dakika bakmam yetti..
çok faktör var
son 6 yılda alınan çok karar var
yarın fed çıkıp güçsüz dolar istiyoruz dolar aşırı güçlendi derse 3.50 bile olabilir
bir kaç yıl sonrasını öngörmek bence zor
ama kısa vadede mb sessiz kalmaya devam edecekse yön yukarı diyebiliriz
o kadar
hatta ben lunu iddia ediyorum olası bir iktidar değişimi ve muharrem ince başkanlığı gelirse piyasa güven verilirse tekrar 4ün altına bile inilebilir bir süre sonra
tabi mbyi özgür bırakmak baskılamamak şartıyla
turbo&quattro
17-05-2018, 17:18
2012 yılında eramusa giderken fotoğraf makinemi satıp 2.1 tl den euro almıştım. :D Acı bir anektod. :D
2008 in baslarinda tum $ larimi 1.3 tenmi ne bozup su anki audimi almitim.
Haklısın, önümüzdeki 6 yıl, geçmiş 6 yıl gibi aynı gececek.........
vectra-tuner
17-05-2018, 20:04
Dolar kuru bilerek mi yukseltiliyor? İYİ Partili Durmuş Yılmaz'dan dikkat ceken sozler... (http://www.yenigaste.com/m/ekonomi/dolar-kuru-bilerek-mi-yukseltiliyor-iyi-partili-durmus-yilmaz-dan-h22737.html)
Resmen gerilip gerilip abanıyolar..
https://i.hizliresim.com/NZyP3g.png
Haklısın, önümüzdeki 6 yıl, geçmiş 6 yıl gibi aynı gececek.........
Daha iyi geçeceğine inanıyorsan bütün dolarlarını bozdur :)
Ekonomide böyle bi hesap ve tahmin şekli yok dostum.
Hee o yazdıklarından daha yüksek rakamlar da çıkabilir orası ayrı mesele...
vectra-tuner
18-05-2018, 22:39
Cb her faiz çıkışında hem Kur hemde faiz yükseliyor ki bunu bilmiyor olnası imkansız.. Üstelik kur 4.23'lere indiğibde tekrar konuştu ve kur faiz yine yükseldi.. Her faiz insin demeci sonrası faizler ve kur yükseliyor dolayısıyla bir süre sonra aşırı yüksek faizi ve değersiz tl'yi fırsat gören yabancı giriş yapıyor ve belli bir süre sonrada kur iyice düşünce abanıyor ucuz dolara.. Cb bunları çok iyi biliyor, ya kuru ve faizi yükselterek günü kurtartmaya çalışıyor ve/veya ben gidersem batarsınız mesajı veriliyor.. Sakın Cb'yi saf sanmayın
hddsheriff
18-05-2018, 22:52
Bir kaç yıl önce her şehit cenazesinde her konuştuğunda dolar yükseliyordu.
Bütün servetinin döviz olarak durduğunu söylememe gerek yok sanırım. 1 milyar doları olsa kabaca dolar 1 kuruş artsa kazancı siz düşünün. (1 milyar dolar çok çok iyimser bir tahmin sadece )
vectra-tuner
20-05-2018, 00:26
https://youtu.be/hlqIEs1DFII
4.52 ne ya; müsade et de bi gözümüzü açalım dolar bey
Sabah sabah bismillah 4.54xx, hayırdır?
By CrAzY
21-05-2018, 08:21
4,5651 Hey Maşallah :)
Pazar günü WAT ile ABD (Wisconsin) e gideceğim. Bi yandan kazanacağım para olarak sevinirken, ekim ayında geri döndüğümde ülkedeki herşeyin artık çok pahalı olacağını düşünerekten içim içimi kemiriyor. Haziran seçimleri inşallah bize hayırlı olur.
TorqueTuning
21-05-2018, 08:39
Piyasaları tii'ye almanın bedeli, olağanüstü toplantı yapıp sözüm ona gaz alıyorlar (!) ancak piyasaya hiçbir açıklama, yapılacaklara, alınacak önlem ve adımlara dair bir bilgilendirme gelmezse verilen düşüş misli ile geri alınır ve güçlenerek bir sonraki hedefe yöneliyor kur.
Delikli kuruşa mı muhtac oluyoruz - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/delikli-kurusa-mi-muhtac-oluyoruz-2419476/)
Bir kaç yıl önce her şehit cenazesinde her konuştuğunda dolar yükseliyordu.
Bütün servetinin döviz olarak durduğunu söylememe gerek yok sanırım. 1 milyar doları olsa kabaca dolar 1 kuruş artsa kazancı siz düşünün. (1 milyar dolar çok çok iyimser bir tahmin sadece )
hazır giderken en yüksek kurdan bozdurmak istiyor demekki
büyük ihtimalle fiyatı dolar bazında beirlenen emtiaları var
Ne güzelde geberiyoruz
O yazar kasayı atan ibne
Niye şimdi atmıyor acaba :)
severek takip ettiğim bir bankacı kardeşimdir
yatırımcı gözüyle bakmış türkiyeye
aşağıya doğru okuyunuz :D
0v3rm1nd auf Twitter: "Turkiye Cumhuriyeti benden kredi istese onaylatamam şu an. Durum oyle." (https://twitter.com/0v3rm1nd_/status/998457936707047429)
Ne güzelde geberiyoruz
O yazar kasayı atan ibne
Niye şimdi atmıyor acaba :)
Dolmuş parası kalmamış olabilirmi ?
Dolmuş parası kalmamış olabilirmi ?
En son çöpçüydü o şerefsiz
Müstehaktır Ülkeme
Yakışır yeni rekorlar
Milletime girmeli bu kur milletime yok istikbal
Vereceğiniz oyu mikeyim ülkenin hamına kaydı
İnanılmaz tl basılıyormuş
Darphane den dumanlar çıkıyormuş
tuner faruk
21-05-2018, 12:16
2001 krizinde Ecevit’e yazar kasa atan Ahmet Cakmak: Tabii ki 'evet' - Ahaber - Ahaber (https://www.ahaber.com.tr/gundem/2017/02/27/2001-krizinde-ecevite-yazar-kasa-atan-ahmet-cakmak-tabii-ki-evet)
Reisi bir daha atma demiş
GokhanRS
21-05-2018, 13:17
2001 krizinde Ecevit’e yazar kasa atan Ahmet Cakmak: Tabii ki 'evet' - Ahaber - Ahaber (https://www.ahaber.com.tr/gundem/2017/02/27/2001-krizinde-ecevite-yazar-kasa-atan-ahmet-cakmak-tabii-ki-evet)
Reisi bir daha atma demiş
Ahaberin bu röportajı para vererek yaptığına dair kalıbımı basarım.
https://www.youtube.com/watch?v=HKl82K6vR7k
https://streamable.com/je4aw
Rakama takılmadan izleyin kafalar pırıl pırıl :) Özgür hocanın tepkiler şahane.
Resmen ciğerimizi söktü ivmeye bak..
TorqueTuning
21-05-2018, 14:05
Merkez beklemeye devam ederse böyle Haziran toplantısına kadar Allah kerim 5 de olur 5,5 da.
TorqueTuning
21-05-2018, 14:06
4,59 maşallah hıza bak.
Arkadaşınla doları euro'yu konuşuyorsun,cümlen bitmeden 2-3 kuruş yükseliyor.
kıskanıyorlar len mq.
SULTANOGLU
21-05-2018, 14:10
Olay tamamen düğün lobisi ! düğünlerde dağıtılan 1 dolarları daha değerli hale getirip 5 tl ye yönlendirmeye çalışıyorlar
CloudGrey
21-05-2018, 14:12
sanki birileri hortumluyor :soru:
‘God Help Turkey,’ Says Brokerage as Lira Goes Into Meltdown - Bloomberg (https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-21/-god-help-turkey-says-brokerage-as-lira-goes-into-meltdown)
TorqueTuning
21-05-2018, 14:27
Bence bunların tamamı güzel haberler AKP belasından belki bu sayede kurtulabiliriz, bu hızla giderse seçime 34 gün var, kur güzel seviyelere gelir!
CloudGrey
21-05-2018, 14:36
Bence bunların tamamı güzel haberler AKP belasından belki bu sayede kurtulabiliriz, bu hızla giderse seçime 34 gün var, kur güzel seviyelere gelir!
nası kurtulucaksın abi ? , adamların seçmen tayfası gazate dergi okumuyor haberleri bilmiyor, "kur" ne demek onu bile bilen yoktur..
Black_Eagle
21-05-2018, 14:39
nası kurtulucaksın abi ? , adamların seçmen tayfası gazate dergi okumuyor haberleri bilmiyor, "kur" ne demek onu bile bilen yoktur..
adamların kitlesi dış mihraklar dolar ile darbe yapıyor erdoğanı indirmeye çalışıyor diyor. Ne dış mihrakmış lan bu zamanında ecevit kafayı kullanamamıs işte ekonomik kriz olduğunda at ortaya bir dış mihrak kurtul. Ne biçim iş ya ülke resmen iflasa gidiyor halen erdoğanı kurtarma derdindeler.
Hergun kar ettigimizi zannediyorlar. Amerikali 1 dolara aldigi ekmege dun 4.40tl veriyordu bugun 4.60 mantelite bu. Biz hala 1.5 tl ye aliyoruz.
yok ekonmıea bataayıııhhhh
dış mihraklar yapaayıııhhh
avrupa kısakanaayıııeehh
4.50 ye gunaydın ve oha dedım.. 54 oldu cus dedım. 58 oldu oluruna bırakıyoruz artık erıdık bıttık..
AKP seçmeni arkadaşlardan yorum bekliyorum ben.
Black_Eagle
21-05-2018, 14:57
Bakın yurt dışındaki adam a haber izlemiyor onların gördüğü iflasa giden bir Türkiye
Ekonomist Russell Napier Turkiye icin felaket senaryosu yazdı (http://www.internethaber.com/ekonomist-russell-napier-turkiye-icin-felaket-senaryosu-yazdi-1873360h.htm)
livaneli
21-05-2018, 15:02
...Ne biçim iş ya ülke resmen iflasa gidiyor halen erdoğanı kurtarma derdindeler.
Mahalle yanarken or... saçını tararmış.
TorqueTuning
21-05-2018, 15:25
İşsiz kalıp, aç kalınca, evine ekmek alacak para bulamayınca ancak dang edecek bazılarının kafalarına. Haa diğer yiyici/yardakçı/yancı destekçiler ise düzen tarafta olduğu için ölümüne dek savunacaktır. Onlar için AKP = RANT, onların kafa değişmez. Ama cahil cüheyla takımı var büyük bir kitle AKP'ye oy veren, onun aç kalması lazım işte. Patronu asgari ücretli çalışan bu elemanı işten atacak iş yok diye, 3 ay iş bulamayacak, kriz tüm çıplaklığı ile yüzünde patlayacak, o zaman kafa dang eder ancak!
Merkez beklemeye devam ederse böyle Haziran toplantısına kadar Allah kerim 5 de olur 5,5 da.
merkezin artık yapacak bir şeyi yok isterlerse 500 baz puan faiz arttırsınlar yabancının güveni bitti
artık yeni bir hükümet, yapıcı söylemler, demokrasi gelmeden kur aşağı gelmez
ya da erdoğan çıkacak merkez bankası "para politikasının tek söz sahibidir tamamen bağımsızdır kararları kendileri verir" falan diyecek
o kibir de onu dedirtmez
resesyon yakın
nakite dönüp sepet yapmak en mantıklısı bence
TorqueTuning
21-05-2018, 16:33
TCMB'nin başındaki "adam" olsa çoktan istifa ederdi zaten.
individual
21-05-2018, 16:35
Simsek aday listesinde yokmus.
Simsek aday listesinde yokmus.
Bulent Arınc’ın oğlu AKP’den aday - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bulent-arincin-oglu-akpden-aday-2421270/)
Nasıl,eglenıyormuyuz?
Bırseyler yazacagım ama ıcımden gelmıyor.
Egonomi cohh eyi...
TCMB'nin başındaki "adam" olsa çoktan istifa ederdi zaten.
Hükümet adam olsa bunca
Batışı görmeyen seçmeni adam olsaydı
Çoktan giderlerdi
Ama nerde adamlık eskidendi
Yavşaklık yavşamak bir gram menfaate yalamak moda
Müstehak
Shadow_Dancer
21-05-2018, 18:01
Nasıl,eglenıyormuyuz?
Bırseyler yazacagım ama ıcımden gelmıyor.
Egonomi cohh eyi...
Abi ALlah korusun Venezuela felan gibi olur muyuz ?
murat abi kısa kısa bilgilendirsen bizi
viopta pozisyon açıcam artık mbnin bişi yapacağı yok
yapsa da işe yarayacağını sanmıyorum
Altın'da da düşüş olmaz herhalde artık..
turbo&quattro
21-05-2018, 18:49
171 gbi aldigim altinlarin yarisi ile 4.384 den $$$ a gecmisgim gecen hafta carsamba gibi. Ciddi kazandirdi ama memleket nereye gidiyor? Batmamiz cok yakin heralde.
BesiktasCRX
21-05-2018, 19:08
murat abi kısa kısa bilgilendirsen bizi
viopta pozisyon açıcam artık mbnin bişi yapacağı yok
yapsa da işe yarayacağını sanmıyorum
Peki kafanizdki dolar hedefi nedir?
Burdan alis yapacaksiniz diye anliyorum (herhalde viop ta uzun pozisyon aciyorsunuz). Kaca kadar gidecegini dusunuyorsunuz?
Peki kafanizdki dolar hedefi nedir?
Burdan alis yapacaksiniz diye anliyorum (herhalde viop ta uzun pozisyon aciyorsunuz). Kaca kadar gidecegini dusunuyorsunuz?
4.66 ve 4.75 hedeflerim var seçime kadar vadeli tabi anlık kur hedeflerim bunlar ona paralel viopta işlem açacağım
artık merkezden bir beklentim kalmadı merkezin müdahelelerinin etkisinin sınırlı kalacağını düşünüyorum reis ekonomiye olan güveni bitirdi açıkçası ingiltere ziyaretiyle
ilk müdahele sonrası tepki alımı yapıcam bekliyorum şimdilik
long pozisyondaki ısrarım piyasanın her şekilde artık krizi fiyatladığını düşünüyorum resesyon gelecek ve imf ile masaya oturacağız gibi görünüyor 2 sene içerisinde
seçim sonrası ise 3 ihtimal var iktidar değişirse bir tepki satışı gelebilir kur politikalar netleşene kadar biraz rahatlayabilir
reis kalır meclis giderse erken seçim gelir ve bu da kuru yeni rekorlara taşır
eğer hem reis kazanır hem meclisi alırsa ben yabancının yeni düzende yine türkiyede durmayacağı kanısındayım yani yine yeni rekorlar ve resesyon
ben iyi partinin seçime girmesi ve muharrem incenin adaylığından beri yabancının değişimi fiyatladığını görüyorum
bu öngörülerimde hatalı olduğumu gören abilerim hatalarımı söylerse yeni birşeyler daha öğrenirim
https://i.hizliresim.com/EDnokA.jpg
Birileri var ya birileri çok piss kazanıyor çok pisss yani gemiler dolusu kazanıyor
vectra-tuner
21-05-2018, 21:00
Imf gel al şu parayı kapat borçlarını demez, Oturur anlaşma yapar derki Memura hiç zam yapmayacaksın, Emekli maaşlarında kesintiye gideceksin, hatta şu kadar Memuru çıkartacaksın gibi ağır şartları var... Artık herşey açığa çıktı hemen hemen herkes 3 aşa 5 yukarı kavradı ülkenin durumunu..Kriz bağıra çağıra geldi tetikleyicisi ise Ülker, Doğuş gibi devasa şirketlerin botçlarını ödeyemeceğini bildirip yapılandırma talepleri oldu.. Moratoryum'da ise dersinki ben bu borçları ödeyemiyorum bir miktarını silin ve tekrar yapılandıralım.. Kısaca hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.. Ben bu seçimlerden çok korkuyorum çünki mevcut iktidarın sonuç ne olursa olsun ayak direyeceğini düşünüyorum..
tarihsel süreçte erdoğan nasıl geldi ne yaptı ekonomik olarak sonuç ne oldu ve şimdi ne olacak
buyrun;
Yatırımcılar Turkiye hakkında neden artık urkek? (http://www.paraanaliz.com/2018/ekonomi/yatirimcilar-neden-turkiye-hakkinda-huzursuz-23279/)
maaşımı aldığım gibi dolara mı yatırsam diyorum da kredi kartını filan ödeyince belki 100 lira filan anca kalıyor. borç döndürmekle uğraşıyorum.