Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Focus4171
20-08-2019, 11:21
bu arada takip ettiğim diğer hisse de TKFEN onda da bugün hareket güzel ancak dönüş teyiti henüz yok, takibe devam bir miktar pozisyon açıyorum.
TKFEN takip etmiyordum, şimdi inceledim. Güzel bir noktada. 22,00 üstünde güzelleşir ve 24,00-25,00 arasını hedefler gibi. Bende inceledikten sonra aldım açıkçası :) Teşekkür ederim...
VESTL'de de 2019 başından bu yana gelen kanal çizgisi içine atarsa kendini orada da güzel bir görünüm oluşacak gibi duruyor. 10,30 üstü oda güzelleşir...
KOZAA'da güzel 7,90 üstü farklı bir boyuta geçebileceğini yazmıştım ve beklediğimden erken bir sürede geçti de. Fakat buralardan alıma cesaret edemem :) Düzeltirse tekrar bakarız. Bu tespit için senide tebrik ederim.. pirasa
Focus4171
20-08-2019, 12:03
TolgaUs bayramdan önce senden PARSN grafiği rica etmiştim. O günden sonrada bakmadım, araya bayram girdi vs. sana da cevap yazmayı unuttum, kusura bakma kardeşim. Kısaca özet geçeyim;
PARSN iyi bir hissedir. Biraz ışık aldığım için yazmıştım. 13,60 iken sormuştum, 15,00+ üstüne kadar çıktı çok kısa bir sürede ve tekrar şuan 14,00'lerde. Dediklerin doğru çünkü sahipli bir hisse. Trendi de yok değil var ve tekniğe uygun bir şekilde ilerliyorlar. Fakat hareketleri çok sert. Bu tarz hisselerde çok fazla aç gözlü olunmamalı ve kademeli ilerlenmeli...
USDTRY biraz yavaş, düzelte düzelte git :)
turbo&quattro
20-08-2019, 12:14
$$$ tahminleri alalim cogumuz borsadan anlamiyoruz hic ;)
kamu bankaları savunmaya geldi..
hadi bakalım nereye kadar
Focus4171
20-08-2019, 12:25
$$$ tahminleri alalim cogumuz borsadan anlamiyoruz hic ;)
5,75'e kadar hızlı bir şekilde çıktı. Biraz düzeltme gerekli 5,63 seviyesine geri çekilebilir. Oralarda tutunup tekrar yukarı yol alabilir diye düşünüyorum...
ben 63e kadar gevşeyeceğini sanmıyorum buraya ztn 63ü kırıp geldik..
haftalık grafikte trend kanalı dibinden dönüş sinyali verdi, 17,30 üstü bugün ve yarın kapatırsa kv kar bırakır. şuan için 15,50 Stop ile taşıyorum
https://i.ibb.co/Tg3Hgs7/1-Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/ZMDhM0F)
TKFEN takip etmiyordum, şimdi inceledim. Güzel bir noktada. 22,00 üstünde güzelleşir ve 24,00-25,00 arasını hedefler gibi. Bende inceledikten sonra aldım açıkçası :) Teşekkür ederim...
VESTL'de de 2019 başından bu yana gelen kanal çizgisi içine atarsa kendini orada da güzel bir görünüm oluşacak gibi duruyor. 10,30 üstü oda güzelleşir...
KOZAA'da güzel 7,90 üstü farklı bir boyuta geçebileceğini yazmıştım ve beklediğimden erken bir sürede geçti de. Fakat buralardan alıma cesaret edemem :) Düzeltirse tekrar bakarız. Bu tespit için senide tebrik ederim.. pirasa
TKFEN de alış yaptığına sevindim, hızlı hareket oldu çok şükür bugün de endeksi yendik
https://i.ibb.co/CPL4gTX/1-Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
5,75'e kadar hızlı bir şekilde çıktı. Biraz düzeltme gerekli 5,63 seviyesine geri çekilebilir. Oralarda tutunup tekrar yukarı yol alabilir diye düşünüyorum...
Bencede bu cikisin hafif bir inisi olup tirmanması icten bile degildir
Cepteteb mobil kullanabilen var mı?
Cepteteb mobil kullanabilen var mı?
Çalışıyor bende
Çalışıyor bende
Bende üç gündür "Şu an işleminizi gerçekleştiremiyoruz." uyarısı veriyor da.
BİST dünkü kazanımlarının bugün kar satışı ile geri verdi, hisse bazlı hareketler devam ediyor. Sabah Aselsan dan gelen açıklama ile hissede hızlı hareket yaşandı
95.000 -95200 ler destek olma çabasında, günsonunda 95000 altı kapanış olmadığı sürece kar satışı olarak kalacaktır. bu durumda yukarı hareketin devamı gelebilir
şu an için endekste 94.000 stoploss ile hisse taşımaya devam
yurtdışı tarafı görece iyimser, ABD endeksleri ve tahvilleri yukarıda, brent petrol de alımlar altında satış var. €/$ da alıcı seyir izliyor
$/₺ yurtdışı kaynaklı olumlu devam ediyor.
yurtdışı desteği devam ederse BİST te tekrar alıcı seyir izleyebiliriz
ytd olarak endekste seksen binlerin gelmeye başladığını düşünüyorum.
10 gün içinde 20k € yapmam lazım. Şimdiden yapıyım diyorum yanlış bir karar vermiş olur muyum ?
1 ay sonra 30-35 bin tl civarı param faizden çıkacak faizde mi kalayım altın mı alayım.
1 ay sonra 30-35 bin tl civarı param faizden çıkacak faizde mi kalayım altın mı alayım.
1 ay çok uzun süre.
1-2 gün kala sor derim.
bugnkü almanya 30 yıllık tahvillerinde tahvil alanlar devlete yılda %0.11 faiz ödeyecekler :)
danimarkada mortgace faizleri eksiye döndü ev alana faiz veriyorlar :)
bir çağ kapanıyor 1-1 buçuk yıla abd resesyona girer nereden çıkarttığı merak edenler abd 3 yıllıkları ile 10 yıllıkları arasında negatif ayrışmazlığın oluştuğu tarihleri incelemeliler en son 2007 de olmuştu mesela..
emtialar ve blockchain için güzel bir dönem başlıyor
usdcny izlenmeli
rubiniyi gören var mı ne diyor? :D
galiba kapitalist sistemin kısmi bir çöküşünü izleyeceğiz mimarı trump gibi görünecek olsa da sürekli büyümeye dayalı bu sistemin bir yerde büyüyemeyeceği belliydi ya büyük bir düzeltme ya da kısmi bir çözülme olacaktır
evi olmayanlar için iyi haber aslında ev fiyatları bir kaç sene daha reel olarak hatta böle bölge nominal olarak bile artmayacaktır
"ulan zamanında ne paraydı şu ev be" diyebiliriz
yine bi alman manyak çıkıp büyük bir savaş başlatır mı acaba?
neden olmasın ki bu buhrandan güzel bir savaş çıkartır bizi aslında ama o zamanda popülasyon azalır :s
en mantıklısı az tüketeni öldürmek olsa gerek hem savaş ekonomisi sisteme bir canlılık getirir hem de fazlalıklardan kurtuluruz
sonuçta kapitalizm herkesin istediği ayakkabıyı giyme özgürlüğü değil miydi? kim insanca yaşama taahhütü verdiki :D
bir yatırımcı neden negatif faiz geitirili tahvil alır ki? ev alsa ya pursaklardan yakında metro da gelecekmiş çok değerlenir oralar şimdi :D
Emeklilik fonları için ne dersiniz?
* Dolar-euro ağırlıklı fonlar
* USA-Avrupa borsaları ağırlıklı fonlar
* BRIC ülkeleri borsaları
* Türk borsası (BIST 100)
* Kısa vadeli faiz ağırlıklı fonlar
* Orta-uzun vadeli faiz ağırlıklı fonlar
* Altın
Altın gidecek gibi.
Faizler inmeye devam edecek gibi bu nedenle faiz ağırlıklı fonlar da tercih edilmemeli gibi. Bugüne kadar iyi getirmiş bu fonlar, yıllık %25-40 aralığında, yılbaşından bu yana ise %14-16 aralığında.
Döviz ağırlıklı ve yurtdışı borsa ağırlıklı fonlar için ne diyorsunuz? Döviz Türkiye'de artacak gibi ama USA-Euro bölgesi borsalar inecek gibi.
BRIC borsaları yıllık eksi (- %3) getiri sağlamış, yılbaşından beri %13 gibi bir getirisi var.
Bu konularda ilgilenenler var mı?
ben emtia falan yazdım da alman 30 yıllıklarını alanlar salak mı - getirili tahvil alıyorlar da altın almıyorlar?
hangimiz 100k para verip 30 yıl sonra 99,89 k almayı kabul ederiz?
ben emtia falan yazdım da alman 30 yıllıklarını alanlar salak mı - getirili tahvil alıyorlar da altın almıyorlar?
hangimiz 100k para verip 30 yıl sonra 99,89 k almayı kabul ederiz?
Eğer paranın değerinin daha da düşeceğini öngörüyorsan neden olmasın? Ülkelerde eksi faiz verme normalleşmeye başladı artık. Kaç ülke eksi faiz veriyor bankaya koyduğun paraya.
Mesela ev fiyatları hala balon diyorlar. Sen aldığın evin fiyatının düşeceğini bile bile bugünkü fiyattan, faiz oranından kredi alıp ev alır mısın?
Eğer paranın değerinin daha da düşeceğini öngörüyorsan neden olmasın? Ülkelerde eksi faiz verme normalleşmeye başladı artık. Kaç ülke eksi faiz veriyor bankaya koyduğun paraya.
Mesela ev fiyatları hala balon diyorlar. Sen aldığın evin fiyatının düşeceğini bile bile bugünkü fiyattan, faiz oranından kredi alıp ev alır mısın?
almam tabiki de
10 yıl vadeyle hele si*seler almam en az 30 yıl olacak ki gireyim mortgage işine
benim demek istediğim ben emtia falan diyorum da bu adam salak mı altın almak yerine - getirili tahvil alıyor
demekki altına gümüşe falan da güvenmiyor, gayrimenkule ztn güvenmiyor
e büyüme olmazsa kapitalizm olmaz?
bugün dünyayı taşıyan 3 büyük güç var abd - çin - almanya
trump az ewel twit atmış resesyona gireceğimizi söyleyenler yanılıyor ekonomimiz çok iyi diye :D b*k iyi ekonomin şu an en büyük gücün dolar ona da güven kalmazsa diye piyasayı yoklayıp duruyorsun
almanya ztn küçülüyor çin desen o koca ekonomi tüketim düşünce ne işe yarar ki? sen abdye abye mal satamazsan 3 trilyonluk rezervinde bir halta yaramaz 3 senede açlıktan kırılır o nüfus
em ülkeleri ztn sıra ne zman bize gelecek diye bekliyor arjantin ve trden sonra
uzun bir tartışma konusu en temizi yaşadığın zamanın tadını çıkartmak
bugnkü almanya 30 yıllık tahvillerinde tahvil alanlar devlete yılda %0.11 faiz ödeyecekler :)
teorik olarak böyle olsa da pratikte durum bu şekilde olmuyor
evet bu durum son dönemde çok soruluyor neden negatif faize yatırım yapılır diye
bugünkü ihalenin en önemli özelliği tarihte ilk defa bir ülke 30Y tahvil ihalesine %0 ile çıktı hedeflenen satış 2mlr Eur olsa da talebin az olması ve beklenen faizin düşük olması sebebiyle 0.85 mlr eur ve -%0,11 ile ihale tamamlandı.
biliyorum bu durumu TR yaşayan bizlerin idrak etmesi çok zor çünkü hepimiz yüksek enflasyon ve yüksek faizler ile doğduk, yaşıyoruz ve korkarım bu şekilde de öleceğiz
bugün -%0,11 ile 30Y tahvil alanlar AB de ve Almanya da tabiki işlerin daha da kötüye gideceği, resesyonun geleceği ve önümüzdeki 6ay-18 ay arası bir vadede tahvil faizlerinin çok daha düşük olacağı için şimdiden trade amaçlı alıyorlar. -0,11 de alayım -0,25 de satarım böylece 30Y gibi uzun bir vadede süper kar yazarım mantığı ile alınıyor.
bu arada şu anda dünyada negatif faizli tahvillerde bulunan fon büyüklüğü 17trilyon usd ye ulaşmış durumda bu tarihin en yüksek seviyesi ve giderek artıyor.
ons bazlı altın grafiği ile birlikte çizildiğinde kolerasyon neredeyse %100 :-)
yani olaya
bugün 100.000 eur yatırayım 30 yıl sonra 97.000 alırım, gibi yatırım mantığı ile değil de
bugün 100.000 eur luk tahvil alayım 12 ay sonra 100.100 dan satırım diye trade mantığı ile bakılıyor
hep YTD mi yazıcaz, bu da YT olsun
varsa 24 aylık yatırım yapmak isteyen, ben günlük trade yapmam hisse %10 düşse de gece uykum kaçmaz diyen varsa
işte fırsat
https://i.ibb.co/mtZGpLc/Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/bLwPtSK)
bu grafik 22 yıllık fiyat hareketlerini gösteriyor yeşil çizgiye 22 yılda sadece 5 kere gelmiş buradan alım yapanlar 12-24 aylık vadede min %40 kazanmışlar.
bu sefer 6. gelişi bakalım tekrar %40 yapacak mıdır?
not bu grafik USD bazlıdır yani %40 TL değil min %40 USD bazlı getiriyi ifade ediyor
varsa 24 aylık yatırım yapmak isteyen, ben günlük trade yapmam hisse %10 düşse de gece uykum kaçmaz diyen varsa
işte fırsat
https://i.ibb.co/mtZGpran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/bLwPtSK)
bu grafik 22 yıllık fiyat hareketlerini gösteriyor yeşil çizgiye 22 yılda sadece 5 kere gelmiş buradan alım yapanlar 12-24 aylık vadede min %40 kazanmışlar.
not bu grafik USD bazlıdır yani %40 TL değil min %40 USD bazlı getiriyi ifade ediyor
Neyin grafiği bu?
BİST30 içindeki bir şirket kendi sektörünün lider firması, TR deki sektörün tüm üretimi içindeki payı %25 civarında
yani olaya
bugün 100.000 eur yatırayım 30 yıl sonra 97.000 alırım, gibi yatırım mantığı ile değil de
bugün 100.000 eur luk tahvil alayım 12 ay sonra 100.100 dan satırım diye trade mantığı ile bakılıyor
tabiki öyle onun farkındayım bir neyi hedge ediyorlar kendilerini ama neden - tahvilde hedge ediyorlar kafama takılan o ve bu işin alm tarafında olması
79 kritik
79 üstü kapanış olursa uzun süredir tl long olan yabancıların pozisyonuna bakılmalı
seçim sonrası 6.24 hareketinde bile yabancının hala tl long olduğunu biliyorduk ama 79 üzeri pozisyonlar kapatılırsa hareket hızlanır
muzurasd
22-08-2019, 14:10
BİST30 içindeki bir şirket kendi sektörünün lider firması, TR deki sektörün tüm üretimi içindeki payı %25 civarında
sanayi verileri çok kötü geliyor abi bu durum biraz tezat değil mi
birde altın ons düşüyor ilerisi nasıldır
Matriks i satın aldığımdan beri endeks düşüyor dsadasadsdas :D Ne bahtsız adamım ya.
104 bin deyken satın aldım
endeks oldu 94000
Taaa 91 bin lere gidecek yolu var destekten döner inşallah :D
pgsus sizcede sanki bu senenin aselsanı olacak gibi durmuyor mu?
120 lira hedef veren var :D
pgsus sizcede sanki bu senenin aselsanı olacak gibi durmuyor mu?
120 lira hedef veren var :D
:-)
evet TEB yatırım coştu dün 120 TL beklentisini açıkladılar tüm piyasa dünden beri bu haberi konuşuyor bakalım bekleyip göreceğiz
evet sanayi verileri, tüketici verileri , firmaların finansalları kötü geliyor 3. çeyrek de pek parlak olmayacak bu sektörlerde ancak her hissenin bir ederi vardır uzun vadede mutlaka bu değerler gelir.
piyasa her zaman ekonomik verilerden önce hareket eder yani ekonomik verilerin en kötü olduğu dönem borsa için alım zamanı, verilerin çok iyi olduğu dönem karları cebe alma zamanıdır. piyasa tabiri ile "beklentiyi satın al, gerçekleşmeyi sat".
kv de üzebilir ancak uzun vadede dediğim gibi 12-24 ay süre içinde USD bazlı güzel getiri potansiyeli mevcut
Matriks i satın aldığımdan beri endeks düşüyor dsadasadsdas :D Ne bahtsız adamım ya.
104 bin deyken satın aldım
endeks oldu 94000
Taaa 91 bin lere gidecek yolu var destekten döner inşallah :D
reis açığa satsana ne diye uğraşıyorsun. tahtayı incele baktın düşüş başladı ver açığa gitsin aşşadan kapanırsın.
evet sanayi verileri, tüketici verileri , firmaların finansalları kötü geliyor 3. çeyrek de pek parlak olmayacak bu sektörlerde ancak her hissenin bir ederi vardır uzun vadede mutlaka bu değerler gelir.
piyasa her zaman ekonomik verilerden önce hareket eder yani ekonomik verilerin en kötü olduğu dönem borsa için alım zamanı, verilerin çok iyi olduğu dönem karları cebe alma zamanıdır. piyasa tabiri ile "beklentiyi satın al, gerçekleşmeyi sat".
kv de üzebilir ancak uzun vadede dediğim gibi 12-24 ay süre içinde USD bazlı güzel getiri potansiyeli mevcut
yukarda grafik vermişssin bende gözükmüyor hangi hisse o 22 yılda 5 kere değen
Bu kadar hazırcılık yapmayıp biraz araştıralım yahu. E diyim gerisini sen tamamla.
https://i.imgyukle.com/2019/08/22/oSEu6P.png
Altın düşmüyor, düzeltme yapıyor diyelim. 1 ayda 1413'den 1500'e gelmiş. Daha ne yapsın?
1600 yolu var.
eksi 0.1 -0.2'leri düşüş olarak yorumlamak hatalı bence.
USD'de artıyor, gram altın katmerleniyor.
muzurasd
23-08-2019, 07:40
E ile başlayan hisseyi tabibe alıcam tolga hayırlısı bakalım
https://i.imgyukle.com/2019/08/22/oSEu6P.png
paşam kurumda engelleme var o yüzden grafikleri yüklediğiniz yerlerde göremiyorum :D görsem tanırdım zaten 6lardan kar ettiğimiz senetler :D teşekkür ederim
redbull35
23-08-2019, 09:43
Dolar a bu seviyeden girilir mi
hisse açığa çıktı :-)
bugün %4 primli ancak halen yüksek potansiyel var, düşüşler alım fırsatı olur
-tfxctarget kullanan arkadaşlar uygulamada 2 3 gündür makaslar açık mı? **eur/try 6,3953 6,4247 285pts** **usd/try 5,7444 5,7677 235 pts*** sterlinde 355 pts. Portföye göre yazılımsal makas mı uyguluyorlar diye düşünmedim değil...
2senedir duran altini 258den bozdurup uzerine borcla araba aldik. Altin 280i gecti :D
Yahu bir suru mesaj gelmis,ben 5.85 max gordum. 6.30 falan dolarda öyle fiyat yok. Sakin olun.
Oralara cikarsa ben satarim.
İyi geceler.
Haaydaaa çokomelli yine yanlış tuşa bastı heralde.
Birileri durduk yerde 6.20 den dolar bozdurdu. Olmadı şimdi bu.
Kimin cebe gitti acaba bu paralarsssss...
https://i.hizliresim.com/P77Z1N.png
emresener
26-08-2019, 06:46
hey maşallah dün gece bir ekşın dönmüş. 6.38 görülmüş. güne 5.80 civarı başlayacağız.
acaba gün için 6 ve üzeri görülebilir mi ?
nassıı yanii ??
abi dün gece 01:25 - 01:30 saatleri arasında dolar 6.38 seviyelerini gördü.
yani senin hamsiler 5 dakkalığına çupra oldu :D
vay alüminyum su uyur dolar uyumaz :D
yıldırımbyzt
26-08-2019, 08:02
Altın da durum ne olur ufak bir düzeltme ile 153x seviyesi gelebilir mi
Gece yine bir halkbankası operasyonu yapıldığı söyleniyor :)
Altın da durum ne olur ufak bir düzeltme ile 153x seviyesi gelebilir mi
Zaten 1540 seviyelerined şu an.
5,47'den yakalayıp da almayan kafama s...
Almadığım her seviye pişmanlık olarak geri dönüyor, 5,83'ten aldım artık
yıldırımbyzt
26-08-2019, 08:35
Zaten 1540 seviyelerined şu an.
X dediğim yer benim fikrimce 5 ve altı yani 6 dolarlık bir düşüş
vay alüminyum su uyur dolar uyumaz :D
Sabah sabah iyi guldum
Birileri yine fena cukkaladı
Matrixte günlük en yüksek 6,33 görünüyor.
gece operasyonluk bir durum yok
sığ piyasada sert hareketler oldu yuanın değer kaybından dolayı
demekki yatırımcı tlyiz zayıf varlık olarak görüyor en büyük pozisyon kapatmalar tlde görüldü
ztn operasyon çekip 6.30dan dolar alacak salak yoktur heralde
5.98den yakaladım sattım tfx den ama cok kısa bı ara ızın verdi..
Bugün Londra tarafı kapalı bildiğim. Piyasalar çok sığ yani. Kıstat alınmayabilir bugün.
Yarına bakalım derim.
2008de abdnin başına gelen şey şimdi bütün dünya ekonomisinin başına gelecek
ve ne fedin ne de diğer merkez bankalarının müdahele edebilme imkanı pek yok
arabasızadam
26-08-2019, 09:50
Gece voleyi vuranlar online mı ?
Tam bu seviyeden girilmez diyorum,5 tl artıyor
Tam alcam diyorum,bakıyorum gene fırlamış. Bekliyim düşsün diyorum gene çıkıyor
Alsam düşecek eminim
Alsam düşecek eminim
Yalnız değilsin :(
hisse açığa çıktı :-)
bugün %4 primli ancak halen yüksek potansiyel var, düşüşler alım fırsatı olur
çok fena bir kriz çıkmazsa hissede gelecek görüyorum bende fakat ortalık karışacak diye düşünüyorum. bundan 1 asır önce bütün dünya devlet yöneticileri asker komutan iken şuan çoğu siyasi yavşaktan başka birşey değil. rusyanın putin gibi ajan geçmişi olan bir adamına karşı amerikanın sarı pipisi bizim belediye başkanı falan. ve bunların ağzından çıkan her kelimeye anlam yüklemeye çalışan stratejiciler.
Alsam düşecek eminim
aynen 6TL'den mi ne giriş yapmıştım yatırdım :)
eylülde 200-250 bp indirim bekleniyordu şimdi muhtemelen bu beklentiler revize edilecek
bakalım ne zaman tekrardan faiz arttımına başlayacağız..
Bu dünya bu Trumpı unutmayacak.
Adam tam bir milliyetçi be helal olsun...
Çin Rusya'yı susturup İran'a dalacak bunlar.
Hemde bizi kullanıp bana öyle geliyor
Karışacak her taraf
altının gramı ay başından bu yana 28 TL arttı. bu seyirde seyreder mi, sizce aşağı iner mi tekrar?
hem dolar hem ons fiyatı arttı
ben doların yükselmeye devam edeceği ama altının 1560tan döneceği kanısındayım
üretim maliyeti 850 dolar olan bir ürünü 2 katına satın almak mantıklı değil ama işte telp olunca yapacak bir şey yok..
üretim maliyeti 850 dolar olan bir ürünü 2 katına satın almak mantıklı değil ama işte telp olunca yapacak bir şey yok..
Basıyorum dolara
Basıyorum dolara
79 üzeri kapanacak mıyız o önemli
İşin kötü yanı dünkü hareket hedefe ulaştı belki bir miktar daha geri esneyebilir
Ama kısa vadeli değilsen basılır
79 üzeri kapanacak mıyız o önemli
İşin kötü yanı dünkü hareket hedefe ulaştı belki bir miktar daha geri esneyebilir
Ama kısa vadeli değilsen basılır
Bastım gitti 5.83ten. Bakalım ne olacak :)
Vergi muhabbeti var işin kötü yanı,bozarken de alacak mı bu vergiyi
Bastım gitti 5.83ten. Bakalım ne olacak :)
Vergi muhabbeti var işin kötü yanı,bozarken de alacak mı bu vergiyi
Hayır, tlden yapılan cambio kaçışlarında vardı hatırladığım kadarıyla sadece. Tlye geçerken yok.
Savaş çıkarsa buralar ucuz bile kalır.
Sarı saçlı bir gece ansızım tahran eyaletini alırsa izle samatayi :)
Savaş çıkarsa buralar ucuz bile kalır.
Sarı saçlı bir gece ansızım tahran eyaletini alırsa izle samatayi :)
amerika ırağa girdiğinde dolar 2 yıl düşüş göstermişti. ne zaman ırak kaynaklarını kullanmaya başladı o zaman dolarda yükseliş başladı.
dolar düşüyo mu ? çıkalım mı ? ne kadar geri gelir ?
Dayıcım 5 post yukarı bak
muzurasd
27-08-2019, 08:53
Dayıcım 5 post yukarı bak
adam otomatik post atıyor her seferinde açıklama yapılıyor :)
Dolar cok dustu,buyuzden cıkıyor.bende almak ıcın satayım dıyorum. Hazır düşmüşken alayım,***** cok yukseldı.
Cok daha yukselmesı muhtemel,tahmınım dusmesı yonunde. Bundan sebeb alım onerıyorum ve satın...
dün 79 üzeri kapattık teknik olarak yükselmesi gerekiyor
eğer göstergeler düzgün şekilde çalışmaya devam ederse ilk yolculuk 5.99 gibi görünüyor
Bazen trollemek amaçlı postları attığını düşünüyorum abi :D
turbo&quattro
27-08-2019, 10:12
Abi senin hamsiler yakinda balina olacak gibi bekle biraz :D
Bazen trollemek amaçlı postları attığını düşünüyorum abi :D
yookbe kardeşim tamamen yaşlılık la alakalı unutkanlık diyelim :D
Abi senin hamsiler yakinda balina olacak gibi bekle biraz :D
hadi bakalım inşallahh :D
aynı muhitte aynı veya benzer dairelerin son 5 sene içerisinde farklı tarihlerdeki satış fiyatlarını hatırlayan var mı?
tüm şehirler dahil olarak soruyorum
örnek olarak mesela ben annemlerin siteyi vereyim;
5 sene önce 220 civarına giden evler şimdi 240-250 bandında alıcı buluyor
bu şekilde piyasasını net olarak bildiğiniz ev satışları var mı?
aynı muhitte aynı veya benzer dairelerin son 5 sene içerisinde farklı tarihlerdeki satış fiyatlarını hatırlayan var mı?
Beylikdüzü bizimkent 2012 senesinde 220 ye aldık şuanda tadilata göre 700 binleri buluyor.
free-hifi
27-08-2019, 12:54
birde bazı kansızlar var krediler düştü diye evine 50 - 100 k zam yapan biz genelde onları görüyoruz
Ankara için söylemek gerekirse dediğiniz gibi çok değişiklik yok.
Ama geçen gün İzmir'deki arkadaşımın aynı apartmanda hemen yanındaki satılık daireyi soralım dedik, 4'te 1inden fazlasını koymuştu üstüne. Öyle 5 yıl falan da değil 3 sene olmadı.
Zonguldakta 1.5 sene önce 245e aldık,şuan 450 civarı gidiyor.alt katımız 420ye satıldı
Beylikdüzü bizimkent 2012 senesinde 220 ye aldık şuanda tadilata göre 700 binleri buluyor.
daha yakın tarihleri merak ediyorum ve birde satış gören fiyatları
700 de ister 3 milyon da ister önemli olan alıcının ne verdiği
Ankara için söylemek gerekirse dediğiniz gibi çok değişiklik yok.
Ama geçen gün İzmir'deki arkadaşımın aynı apartmanda hemen yanındaki satılık daireyi soralım dedik, 4'te 1inden fazlasını koymuştu üstüne. Öyle 5 yıl falan da değil 3 sene olmadı.
satıldı mı peki?
benimde bir arkadaşım arsasına 300-350 değer biçiyordu geçen gün konuştuk 230a satmış
800 lira kira getirisi olan evi 150 ye bırakıyorum arayan yok, babam emlakçılıkla uğraşıyor yaprak kıpırdamıyor eğer biri sıkışıp değerinin %50 altına satmıyor ise.
Acil satan olunca öldürüp alma peşinde millet.
800 lira kira getirisi olan evi 150 ye bırakıyorum arayan yok, babam emlakçılıkla uğraşıyor yaprak kıpırdamıyor eğer biri sıkışıp değerinin %50 altına satmıyor ise.
Acil satan olunca öldürüp alma peşinde millet.
ideal kira çarpanına geliyoruz ülke olarak yavaş yavaş
mesela yukarıda 700 isteniyor denen evlerin ortalama kirası 2000-2500 arası
geri dönüşümü 300 ay civarında
senin dediğin ev ise 180 ay civarı tolore ediyor yani senin evi almak daha mantıklı
ama arayan yok diyorsun işte..
bu arada 79 üzeri kapanışta yabancılar tl shortlarını kapatırlar demiştim;
CITI: We are closing our short EURTRY initiated on August 7 at 6.1550. The spot is now trading at 6.4932 (09:07 BST 27th of August) with the total loss of -4.8%.
CloudGrey
27-08-2019, 13:23
2011 de evi satılığa çıkarttığımda 550 bin tl veriyolardı
2018 aralıkta 710 verdiler vermedim kafamı si..
2011 de evi satılığa çıkarttığımda 550 bin tl veriyolardı
2018 aralıkta 710 verdiler vermedim kafamı si..
hangi semt?
6 yı görmeden dolara gireyim diyorum, bu iş için enpara kullanan var mıdır ? Ya da çıkarken çok zarar ettirmeyecek makasın çok açık olmadığı bi öneri ?
6 yı görmeden dolara gireyim diyorum, bu iş için enpara kullanan var mıdır ? Ya da çıkarken çok zarar ettirmeyecek makasın çok açık olmadığı bi öneri ?
kuveyt senin bankan kullanıyorum ben. makas aralığı düşük,gece de işlem yapabiliyorum. tavsiye ederim
satıldı mı peki?
benimde bir arkadaşım arsasına 300-350 değer biçiyordu geçen gün konuştuk 230a satmış
Satılmadı ama satılır,
Bakıra dokunsam altın oluyor çünkü, favorimde ne kadar ev varsa satıldı, attım dolara bekliyorum.
İzmir'in emlak piyasası diğer illere göre farklı çalışıyor.
CloudGrey
27-08-2019, 14:34
hangi semt?
istanbul/beşiktaş
kanashibari
27-08-2019, 14:36
Bir aydır ev bakıyorum. Bizim milletimiz harbi tam çakal.
Takibimde olan evler favorilerimden takip ettiğim.
Örneğin adam 1 yıldır satamıyor ilan yenilenip duruyor bu arada adam dediğim emlakçı da ev.
Krediler biraz 30ar 40 ar 50 şer hemen üstlerine evlerinin eklediler. Fırsatçılık yapıyorlar.
daha yakın tarihleri merak ediyorum ve birde satış gören fiyatları
700 de ister 3 milyon da ister önemli olan alıcının ne verdiği
satıldı mı peki?
Üst katım 670 e sattı. Ben tok satıcıyım acelem yok. 700 e gırgırına koydum. Veren olursa gerekeni yaparız. Bi ev için saçma sapan paralar dönüyor.
muzurasd
27-08-2019, 14:37
Zonguldakta 1.5 sene önce 245e aldık,şuan 450 civarı gidiyor.alt katımız 420ye satıldı
merkez mi kozlu yoksa orman işletmenin oralar mı
Örneğin adam 1 yıldır satamıyor ilan yenilenip duruyor bu arada adam dediğim emlakçı da ev.
Krediler biraz 30ar 40 ar 50 şer hemen üstlerine evlerinin eklediler. Fırsatçılık yapıyorlar.
serbest piyasa ekonomisi işine gelirse :D temiz beyaz honda 1,6 vti lazım 30-35 var mı bildiğin çökek :D
merkez mi kozlu yoksa orman işletmenin oralar mı
Merkez,stadın üstü hemen
Geçen sene bu zamanlar 170'e 2 kez tarafımıza gelen evi yeterli nakit olmadığı için alamamıştık,
alan kişiye bu sene içerisinde sordum satar mısın diye 240 isteyince hayırlı işler dileyip ayrıldım :)
Çerkezköy
2012 - 3+1 - 125K
2019 - 3+1 - 195K
2013 senesinde yatirim olsun diye 1+1 daire aldim 102k usd civarina su an 350 lira veren olsa hemen satarim.
Boyle bir yatirim anlayisi yok.Bir daha TR de oturmayacagim ev disinda hicbir konuta yatirim yapmam.Hayali bir havuz var,fiyatlandirmalar hicbir mantik dogrultusunda degil.Insaat yapmaya calismis olan vatandaslarin konu ile ilgili yakidan uzaktan bir alakasi yok.Ahmet gel sen dolap isini yap 1 daire,Mehmet sen gel elektrik isini yap al bir daire.3 daire de bana kaldi hemen galeriden bir range rover.Bu mantikla kendini is yapan akilli adamlarin hepsi milletin basina bela oldu.Kimisi kirasini alamadi evinden oldu kimisi ortada kaldi,kimisi iskan pesinde kosuyor gibi.Ben Mimarim 10 senedir de y.disinda TR nin en buyuk insaat sirketlerinden birinde calisiyorum.Turkiye de insaat sektorune uzayli gibi bakiyordum ki mantikli bakan arkadaslarinda hali ise su an ortada.TR de herkes kisa yoldan birbirini keriz yerine koyarak para kazanmak istiyor.Isin ozeti Konut fazlasi var,alim gucu yok! sabaha kadar ben 300 istiyorum 500 istiyorum 1000 istiyorum.Istemek bedava kerizini bulursan ne ala...
Nisan ayında niyetlendiğim bir ev vardı. Kredi oranları düşünce Nisanda anlaştığımız fiyattan daha düşüğe aldım evi.
Biraz daha beklesem kuvvetle muhtemel ev sahibi duruma uyanır artırırdı fiyatı.
Ben 5489 yakalayip dun 5800 bozdurdum bana kalirsaniz bu aralar inis cikislarda yakalayip alim satim en guzeli
2013 senesinde yatirim olsun diye 1+1 daire aldim 102k usd civarina su an 350 lira veren olsa hemen satarim.
Boyle bir yatirim anlayisi yok.Bir daha TR de oturmayacagim ev disinda hicbir konuta yatirim yapmam.Hayali bir havuz var,fiyatlandirmalar hicbir mantik dogrultusunda degil.Insaat yapmaya calismis olan vatandaslarin konu ile ilgili yakidan uzaktan bir alakasi yok.Ahmet gel sen dolap isini yap 1 daire,Mehmet sen gel elektrik isini yap al bir daire.3 daire de bana kaldi hemen galeriden bir range rover.Bu mantikla kendini is yapan akilli adamlarin hepsi milletin basina bela oldu.Kimisi kirasini alamadi evinden oldu kimisi ortada kaldi,kimisi iskan pesinde kosuyor gibi.Ben Mimarim 10 senedir de y.disinda TR nin en buyuk insaat sirketlerinden birinde calisiyorum.Turkiye de insaat sektorune uzayli gibi bakiyordum ki mantikli bakan arkadaslarinda hali ise su an ortada.TR de herkes kisa yoldan birbirini keriz yerine koyarak para kazanmak istiyor.Isin ozeti Konut fazlasi var,alim gucu yok! sabaha kadar ben 300 istiyorum 500 istiyorum 1000 istiyorum.Istemek bedava kerizini bulursan ne ala...
Dolar ile kazanmayıp, TL ile ev alıp, dolar fiyatına göre değer biçmek bence doğru değil.
Sen TL'mi kazanıyordun bilmiyorum ama TL kazanıp ev alan kişi TL olarak kıyas yapmalı bence.
Yatırımlık ev aldığında, 20 yılda ev bedeli kadar kira almış olsan, evin bedelinin de yerinde saymayıp arttığını düşünürsen, düzgün yatırımlık bir ev iyidir.
Yoksa ben de ev aldım, 5 yılda fiyatı 3 katına yaklaştı ama evi aldığım gün dolar kuru ile kıyaslarsam doğru olmaz.
5,80 den dolar satıp çıktım off miss kafa rahat :D bakalım kısmet
tamam doların yükselişe geçmesi için tüm şartlar oluştu artık :D
tamam doların yükselişe geçmesi için tüm şartlar oluştu artık :D
aynen benim gibi bi bedevi yoktur ,yarın dolar 7 lira bakgör :D
kuveyt senin bankan kullanıyorum ben. makas aralığı düşük,gece de işlem yapabiliyorum. tavsiye ederim
Kuveyt Türk, Türkiye finans gibi bankalara alerjim var hocam tavsiye için teşekkür ederim yine de :) enpara pratik duruyor onu kullanacağım sanırım.
BuRaK_eFe
28-08-2019, 10:30
5.80 den çıkış yapanlardanım hadi gene iyisiniz kesin yolar 6 7 olur :D
turbo&quattro
28-08-2019, 10:41
Abi o bozdurdugun $$$ larla bir araba alda komple rahatlayalim ;D
Biraz açar mısınız abi?:):)
yani? artacak mı dolar alalım mı?
:D:D:D
Dolar ile kazanmayıp, TL ile ev alıp, dolar fiyatına göre değer biçmek bence doğru değil.
Sen TL'mi kazanıyordun bilmiyorum ama TL kazanıp ev alan kişi TL olarak kıyas yapmalı bence.
Yatırımlık ev aldığında, 20 yılda ev bedeli kadar kira almış olsan, evin bedelinin de yerinde saymayıp arttığını düşünürsen, düzgün yatırımlık bir ev iyidir.
Yoksa ben de ev aldım, 5 yılda fiyatı 3 katına yaklaştı ama evi aldığım gün dolar kuru ile kıyaslarsam doğru olmaz.
Doviz kazaniyorum doviz bazli dusunuyorum.Oturacagim evi alsaydim bu sekilde bir dusunceye sahip olmazdim.2013 kur paritesi ve su an ki pariteye gore paraniz cebinizde dursa hesap ortada.Yani ortada yatirimlik bir durum yok.
Abi o bozdurdugun $$$ larla bir araba alda komple rahatlayalim ;D
yani? artacak mı dolar alalım mı?
:D:D:D
ulan yaaa güldürdünüz :D :D
GokhanRS
28-08-2019, 13:47
ulan yaaa güldürdünüz :D :D
hamsi mi çupra mı abi? rakı hazır. dutyfree den ama olsun.
hamsi mi çupra mı abi? rakı hazır. dutyfree den ama olsun.
fiftiififtii :D
mikelazi
28-08-2019, 13:55
fiftiififtii :D
:))))))))))
Gümüşü kaçıranlar üzüldü.(ytd) :)
Emre hoca güzel analiz yapmış, tavsiye ederim
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=QDgVLddf8Xs)
4 yıldır yalovadayım son 1-1,5 yıldır ev alacağım için yakından takip ediyordum piyasayı en kötü dönemde dahi(kredilerin 2+ olduğu dönem) en fazla %5 civarı düştü fiyatlar Aralık’ta fiyat teklifi yaptığım ev bu gün %25 üstüne koymuş durumda. 0,99 sonrası full satılık olan apartmanların dolduğunu gördüm. Fiyatlar en azından bu bölgede düşmez ona ikna oldum. Gırtlak borca girip 15 yıllık kredi çekenleri anlayamıyorum
individual
28-08-2019, 23:24
konut kredisi dusunce ayni oranda ev fiyatlari artiyor.
faizler dustu millet kredi ile ev alir diyip cikiyor fiyatlar.
muzurasd
29-08-2019, 07:31
maltepe bölgesindede düşen ev fiyatları yok .Tv de konut fiyatları düşüyor düzmecesi var nerede o düşen ve arz fazla olan konutlar esenyurtta mı :) 1+1 eve 250 den aşağı alamıyorsun ,maalesef memleketin durumu
GokhanRS
29-08-2019, 08:14
Gırtlak borca girip 15 yıllık kredi çekenleri anlayamıyorum
ben anlayabiliyorum. çünkü bugün 2500 tl büyük para diyoruz ama taksitlerin 5nci yılında o para çereze dönüşüyor. En az 5 yıl işsiz kalmayacağının garantisi var ise kira ödemek yerine almak mantıklı. Ben kiracı iken bıkmıştım her ev değiştirmek zorunda kaldığımda eşya uydurmaktan. Bence her insanın 1 adet evi olmalı ama maalesef adaletsiz dünya. kiminin 2.000 adet dairesi var iken kiminin hiç yok.
4 yıldır yalovadayım son 1-1,5 yıldır ev alacağım için yakından takip ediyordum piyasayı en kötü dönemde dahi(kredilerin 2+ olduğu dönem) en fazla %5 civarı düştü fiyatlar Aralık’ta fiyat teklifi yaptığım ev bu gün %25 üstüne koymuş durumda. 0,99 sonrası full satılık olan apartmanların dolduğunu gördüm. Fiyatlar en azından bu bölgede düşmez ona ikna oldum. Gırtlak borca girip 15 yıllık kredi çekenleri anlayamıyorum
Merkezdeki sıfır daireler için milyon liraya yakın rakamlar konuşuluyor, yalova piyasası çok ilginç.
Oturduğumuz muhitte asgari ücret kadar kira veren araplar var, burada yaşayıp tl kazanan insanın işi çok zor.
Merkezdeki sıfır daireler için milyon liraya yakın rakamlar konuşuluyor, yalova piyasası çok ilginç.
Oturduğumuz muhitte asgari ücret kadar kira veren araplar var, burada yaşayıp tl kazanan insanın işi çok zor.
merkezde belirli bir yerden sonrası zaten arabic district olmuş durumda Türkçe konuşan yok, full MA plaka arabalar.
ben çiftlikköydeyim merkeze göre bir nebze daha iyi durumda
painkller
29-08-2019, 13:02
merkezde belirli bir yerden sonrası zaten arabic district olmuş durumda Türkçe konuşan yok, full MA plaka arabalar.
ben çiftlikköydeyim merkeze göre bir nebze daha iyi durumda
bizde çiftlikköye geçme niyetindeyiz. Yalova bahçelievlerdeyim, arabistan hudut kapısıdır Yalova'nın. Hiç bir türlü kadını erkeği çoçuğu adam olmayan araba tavizim yok, sabrım da kalmadı. Şuan bizlerden çekiniyorlar ama ilerde bu kırılacak, hatta kırılmaya başladı bile. Bizim mahallede ve özellikle Fatih caddesi boyunca dükkanlar genelde ya onların yada ortaklılar, kiralıkta değil mülk sahibi oldular. Ve senin benim dükkanımdan alışveriş yapmıyor kendilerinden olanları destekliyorlar.
Ayrıca mahallede fuhuş falan filan döndüğünü, nice abuk subuk işlere göz yumulduğununda duyumu geliyor. Yalova bundan 4-5 sene evelki gibi değil artık. İstanbul'dan daha karışık bir hal almaya başladı. Yerlisi olarak üzülüyorum ama bize müstahak içimize soktuk, yer sahibi yaptık ve biz kendi toprağımızda mülteci olduk.
Nkolay bono paraya doymuş artık anlaşılan.
Sürekli faiz düşürüyor. Şimdi baktım max koyabileceğin para da 750binden 500 bine düşmüş.
Paralarla oynayan abiler investaz bono için istihbarat alabiilirmi güvenilirlikleri açısından..
ChuckBartowsKi
30-08-2019, 13:36
Elimde 50.000€ var bozdurmayı düşünüyorum sizce mantıklı zaman mı? İhtiyaç için bozacağım ama 1 ay civarı daha bekletebilirim tahmin ön görüleri yüksek birileri var mı maalesef bugüne kadar her bozdurduğum da artış gösterdi...
77 lere kadar geri çekilme beklenebilir
eur/usd 1.10un altında seyrediyor 0.99, hatta 0.90 tezleri vardı bir ihtimal gerçekleşebilir
en azından dolara kıyasla euronun daha negatif olduğu kesin
arjantin sermaye kontrolü getirdi gelişen ülkeler için kötü haber ama teknik denen bir şey var
o yüzden biraz daha gevşeme sonrası 6-6.24 bandına hareket gelebilir
ekimde yüklü dış borç ödemesi var özel sektörün
endeks yeni aya/haftaya alışlar ile başladı. 97.500 - 97.600 seviyesinde bulunan ortalamaların üzerinde kaldığı sürece yönümüz yukarı
bugün ve yarınki gün sonu kapanışları çok önemli , aşağıda 95.000 altı kapanışlar görmediğimiz sürece trend değişmiş olmayacak.
94.000 Stoploss seviyesi ile pozisyon taşımaya devam
https://i.ibb.co/dWqCsVT/1.png (https://imgbb.com/)
Cimmeria
02-09-2019, 16:32
pound ne olur kısa vadede sizce ?
pound ne olur kısa vadede sizce ?
brexit karışık işçi partisi süreci 31 ocak 2020ye götürüp o sırada da erken seçim isteyecek gibi
bunlar hep pounda zarar brexit netleşmeden pound toparlamaz
77lere geliyoruz
belki bir ihtimal 74
74 altı kapanışta yön aşağı olur..
77lere geliyoruz
belki bir ihtimal 74
74 altı kapanışta yön aşağı olur..
aşşagının sonu ne olur ?
aşşagının sonu ne olur ?
74 altını beklemiyorum abi gelirse o zaman bakmak lazım
74 altını beklemiyorum abi gelirse o zaman bakmak lazım
alım için 74-75 diyorum uygun mu ? ***** ben sattımda 80 den :D
alım için 74-75 diyorum uygun mu ? ***** ben sattımda 80 den :D
oda kesin değil abi ya 77lerden ya da 74lerden döner diye düşünüyorum
yani 74 beklerken 77-78den dönmüş de olabilir
en iyisi 2 kademeye böl birazını 77-78 kalanını da 74-75 bandından al
aşağısını kırarsa bana sövme ama :D
mesaj açık ve nett :D anlıyorum
ahmetgurlek
03-09-2019, 12:36
endeks yeni aya/haftaya alışlar ile başladı. 97.500 - 97.600 seviyesinde bulunan ortalamaların üzerinde kaldığı sürece yönümüz yukarı
bugün ve yarınki gün sonu kapanışları çok önemli , aşağıda 95.000 altı kapanışlar görmediğimiz sürece trend değişmiş olmayacak.
94.000 Stoploss seviyesi ile pozisyon taşımaya devam
bi süredir takip ettiğim (halkbank, petkim, thy, kardemir gibi) ve sadece geçen haftadan bu yana % 5-6-7 getirisi olan hisseler oldu ama biz giremedik bi türlü :(
bundan sonra girilir mi beklemek mi lazım, acayip bi dilemma!!!
ve 5.74..
alınır be ztn 12 eylülde faiz indirimi var 250-300bp
bu riske değer sanki
yok mu hiç dolar yorumcusu yine tek tabanca takılıom hepiniz mi borsacı oldunuz? :D
muzurasd
03-09-2019, 14:42
euro'da daha fazla düşüş oldu .ekim ayında özel sektör dış borç ödemesi var durumlar ne olur. Altın yorumlayan arkadaşımız vardı buralarda ise el kaldırabilir mi
ve 5.74..
bu riske değer sanki
yok mu hiç dolar yorumcusu yine tek tabanca takılıom hepiniz mi borsacı oldunuz? :D
ben biraz daha bekleyelim diyenlerdenim :D
5.83ten girmiştim. benim çupra hamsi oldu 16EC813
aşşagının sonu ne olur ?
Efsane geri mi dönüyor?:)
ve 5.74..
bu riske değer sanki
işlerden pek takip edemiyorum gündemi beya :)
Yarın 14k TL gibi bir ödemem var.
Altın mı bozayım euro mu?
Euro birkaç günde çok düştü, altın nispeten sabit gibi.
Euro kazançlarını toparlar mı altının muhtemel/potansiyel getirisine göre?
Faiz indirimi olarak şahsen 250-300 bps değil de daha güvenli, ileri de tekrar düşürme imkanı veren 100-150 bps gibi bir değer veya başka değişle 250-300 puan düşerse tekrar arttırımın zor olacağı düşüncesine sahibim.
Altın 1560 doları kıramıyor bir kaç denemedir
Usdtl için ise buralardan geri dönmesini bekliyorum
Euro ve poundda brexitten dolayı işler karışık
Ben her şekilde her işin dolara yarayacağını düşüniyorum
Bizde ise bu seyenin altında kapanış lar yönü değiştirir daha aşağılara bir kırılma yaşanır yarını izlemek lazım
Altın 1560 doları kıramıyor bir kaç denemedir
Usdtl için ise buralardan geri dönmesini bekliyorum
Euro ve poundda brexitten dolayı işler karışık
Ben her şekilde her işin dolara yarayacağını düşüniyorum
Bizde ise bu seyenin altında kapanış lar yönü değiştirir daha aşağılara bir kırılma yaşanır yarını izlemek lazım
Yani "kol kesip" euro bozup mu ödeyim?
Focus4171 Abi senide iyi ki altın ile zengin edicez dedik. Altın çıktığından beri yoksun ortalıkta.
20 Ağustosdan beri yoksun. Şakası bi yana umarım sağlığın sıhhatin yerindedir. Özlendin abi.
Sana buradan bi mention bırakayim geldiğinde detaylı konuşuruz tekrar. :D
ISFIN geri dönüşümünü geçen haftaki volume leri ile onaylıyor. bu haftada fena sayılmaz bi volume var. Sence girsek mi ne yapsak ya. ucundan bi çıt alsak mı ?
Pazartesı bıraz altın bozdum... sebebı tl ıdı.
Dolar kendı yagında kavruluyor. 3 hafta oncekı yazılarım gecerlı. 6.04 tepe 5.60 dıp
Pazartesı bıraz altın bozdum... sebebı tl ıdı.
Dolar kendı yagında kavruluyor. 3 hafta oncekı yazılarım gecerlı. 6.04 tepe 5.60 dıp
bende ayni gorusteyim 5.48 girip 5.80 ciktim cunku bende suanda beklemedeyim
5,7406 dolar aldım hadi hayırlısı , çuprayı balina yapma çalışmaları sürüüyo :D
GokhanRS
04-09-2019, 08:11
Hamsi olacak, 4.8 yolda. Gizli kaynaklardan aldığım çok gizli bilgilere göre reis çok büyük supriz yapacak. O kadar gizli ki sat peşime düştü sızdırdım diye.
Yani "kol kesip" euro bozup mu ödeyim?
olabilir
şu an tüm pariteler öyle yerlerde ki yönü kimin belirleyeceğini kestirmek güç
dün ben onu yazdıktan sonra haberi gördüm muhafazakar partiden muhalefete geçen vekil olmuş muhafazakar parti meclis üstünlüğünü kaybetmiş bu durumda da büyük ihtimal brexit ertelenecek
dün düşen euro ve pound bugün dolara karşı daha primli
bir yandan da tl yükseliş trendini kırdı 5.64lere doğru bir hareket olabiir
zarf atıyor da olabilirler :)
Gümüş teki hareket hızlandı, Altın yatırımcısı portföyüne gümüşü de ekleyebilir. Kısa vadeli düzeltme gelir ise 18,50 USD/ons gibi alım düşünüyorum
emresener
04-09-2019, 09:47
5.67 geldi nereye kadar böyle gidecek !!!
Yahu dolar aynı bantta ılerlıyor. Nedır bu panık yada merak?
500k dolar ve ustu oynuyorsunuzdur,anlaırım ama %2 asagı yukarı her an hatta her dakıka olabılır Türkiye de....
5.50 gorsekde sorun yok,6.0 da.
450k$ var bende panik yapmayayim ozaman.
5.67 geldi nereye kadar böyle gidecek !!!
Nereye kadar gideceği belirsiz. Günlükte destek mestek kalmadı kırdı geçti heryeri.
https://i.hizliresim.com/9Yr6XO.png
Haftalıkta 5.44 yolculuğu yapıp geri dönebilir belki.
Ağustos ayındaki 6.40 a giden spekülasyonlu hareket herkesin grafiğini mahvetti. Kimse neyin ne olacağını bilmiyor şuan ^^
uzun vadede değişen bir durum yok trend yukarı ancak kv de en son ki yükselişin düzeltme hareketini yapıyor
en son yaşanan 5,45-5,85 yükselişin yaklaşık Fibo seviyeleri
%38,20 5,70
%50 5,65
%61,8 5,60
5,65 ten tepki gelmesi beklenebilir, gelirse hareket tekrar fazla zaman geçmeden yukarı sarar
bunun altında 5,60 son kale oradan da alımlar gelmez ise formasyon kv yükseliş trendinin düzeltmesinden çıkar ve düşüşe geçer
bu durumda da en uv hareketli ortalamalara gelir. 5,49 da güzel bir EMA desteği buraya gelirse ben tekrar alıcı olurum.
Altın onsu 1480-1520 desteklerini de dikkate alıp TL den dolar alımı yerine altın almak daha iyi karlar bırakabilir.
MGROS tarafında kanal direncini kırıyoruz, bu haftaya bu seviyelerde kapatırsak yeni kanal hareketi teyit edilir.
ilk güçlü direnç 21,60 sonrasında 22,50 gündeme gelecektir.
https://i.ibb.co/qptFZ8f/Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
65ten döndü bence artık hele birde faiz indirimi var onu da fiyatlayalım biraz
İstikbalimizle oynuyorsun abi:)
Piyasayı sn Albayrak ve sen belirliyorsun resmen:):)
Sen alıyorsun düşüyor,sn bakan konuşuyor yükseliyor.:):)
İstikbalimizle oynuyorsun abi:)
Piyasayı sn Albayrak ve sen belirliyorsun resmen:):)
Sen alıyorsun düşüyor,sn bakan konuşuyor yükseliyor.:):)
sorma yaa şansıma :D
allahtan paranın yarısıyla almıştım şimdi diğer yarısıyla da 5,69 aldım bakalım ne olacak bizim çipura :D
Focus4171 Abi senide iyi ki altın ile zengin edicez dedik. Altın çıktığından beri yoksun ortalıkta.
20 Ağustosdan beri yoksun. Şakası bi yana umarım sağlığın sıhhatin yerindedir. Özlendin abi.
Sana buradan bi mention bırakayim geldiğinde detaylı konuşuruz tekrar. :D
ISFIN geri dönüşümünü geçen haftaki volume leri ile onaylıyor. bu haftada fena sayılmaz bi volume var. Sence girsek mi ne yapsak ya. ucundan bi çıt alsak mı ?
iyiki bi isfin yazdık anasını satim. hemen şımarıyor ^^ Nazar değmezse ilerliyelim bakalım biraz isfin ile.
ZX-636R 1 günde %6 para kazanmak çok haz veren bir duyguymuş seni kıskanıyordum abi :D Bende tattım bugun bu duyguyu.
Başarılarının devamını dilerim
Saygılarımla ;
iyiki bi isfin yazdık anasını satim. hemen şımarıyor ^^ Nazar değmezse ilerliyelim bakalım biraz isfin ile.
ZX-636R 1 günde %6 para kazanmak çok haz veren bir duyguymuş seni kıskanıyordum abi :D Bende tattım bugun bu duyguyu.
Başarılarının devamını dilerim
Saygılarımla ;
İyi dileklerin için teşekkür ederim. :-)
Piyasa çok hızlı hareket eder, her yazın bir kışı her kışın bir yazı vardır bu yüzden mutlaka stoploss koyarak yatırım yapmanı tavsiye ederim. Grafikte 18.00 TL seviyesinde bulunan yatay çizgi stop seviyem.
Hep kazanan tarafta olan dileğiyle...
İyi dileklerin için teşekkür ederim. :-)
Piyasa çok hızlı hareket eder, her yazın bir kışı her kışın bir yazı vardır bu yüzden mutlaka stoploss koyarak yatırım yapmanı tavsiye ederim. Grafikte 18.00 TL seviyesinde bulunan yatay çizgi stop seviyem.
Hep kazanan tarafta olan dileğiyle...
ereglide iyi gidiyor başkan :D . kozaa da hiç tat yok bu aralar :(
450k$ var bende panik yapmayayim ozaman.
Allah daha cok versın. Guzel para
EREGL 6,40 lardaki sıkışmayı yukarı kırdı, bugün de 6.60 önemli şuan üzerinde hareket ediyor kapanışı buralarda yapabilirse hareketin devamı gelecektir.
TR CDS ler son 3 günde ciddi düştü, azalan risk algısı kamu hisselerine olumlu yansır PETKM de hızlanıyor
MGROS sağ olsun harekete devam ediyor bugün yine hızlı ilerliyoruz, son 3 günde %11 yaptı dirençlere yaklaşıyoruz
https://i.ibb.co/CM7dwpS/Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/SdnT6DZ)
KOZA tarafında GOLDUSD direnç seviyesine geldi, USDTRY de aşağı gelince satış geldi hisseye.
bir de son dönemdeki hızlı yükselişs sonrası karlar cebe alınmak istenmiş olabilir, PGSUS ta da benzer durum söz konusu karlar cebe alınıyor
geçen günkü fat finger boşa olmadı hissede :-)
GOLDUSD
https://i.ibb.co/g3qv51Q/Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/2yV8D2R)
asıl hareket gümüşte
GOLD/SILVER grafiğine bakarsak son dönemde gümüş çok ciddi değer kazandı altına göre
https://i.ibb.co/0JkLdJF/Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
Altın sene sonuna kadar ne olur bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim
fed 100 puam civarı faiz indirirse totalde, altın 1560ları kırar ve yoluna devam eder
100 bp faiz indirimine rağmen dolar da beklenildiği gibi düşmez
1560 dolar/ons fiyatı önemli..
Altın sene sonuna kadar ne olur bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim
Valla bunu bilecek guruhlar forumda değil bentleyinde, boğazdaki yalısında chivas ını yudumlayarak
boğaz turu yapan fakirlere el sallayarak vakit geçiriyor.
Burda anca tahmin edersin. Birinin söylediği tahmine dayanarakda para basmak pek akıllıca değil maalesef.
Akıllıca olan şey de sizin insiyatif göstererek burdan alınır dediğiniz rakamdan dolar alıp beklenilir.
Dolar yatırımımı kısıtlı tutuyorum ,faizde tuttuğum küçük miktar(30k) param var ve faizden çıkmak istiyorum çünkü git gide düşüyor, altın yatırımım var(100 gr kadar) buna ek yaparsam 4-8 ay kadar süre tutarsam faizden çok kazandırırmı onun kumarını oynuyorum ve bilgisi olan herkesten done alıp değerlendirmeye çalışıyorum
sepet en temizi her türlü faizden fazla getirir
ki şu an döviz fiyatları iyi seviyelerde
ya da dolar-altın sepeti olabilir 8 ay iyi bir zaman iyi bir atak sonrası çıkıp tekrar tl faizi düşünülebilir
free-hifi
06-09-2019, 00:38
Hamsi olacak, 4.8 yolda. Gizli kaynaklardan aldığım çok gizli bilgilere göre reis çok büyük supriz yapacak. O kadar gizli ki sat peşime düştü sızdırdım diye.
Dolar fiyatları üzerinden bir çok senaryo açıklanırken, kimsenin beklemediği kurumdan dolar fiyatları ile ilgili şok açıklama geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, doların 2 lira düşeceğini ileri sürdü ve bunun nasıl gerçekleşeceğini anlattı.
Feyzioğlu'na göre yapılacak bir kaç düzenlemenin ardından dolar fiyatları 2 TL düşecek ve 4 tl seviyelerinde dengelenecek.
"Dolar fiyatları 2 lira düşer"
TBB Başkanı Feyzioğlu, HSK yapısında yapılan değişiklikler ve peşinde Anayasa destekli değişim dolar fiyatlarında 2 lira gerileme meydana getireceğini belirtti. Yabancı yatırımcının hukukun üstünlğü kavramına inanması yeterli bir mesajdır
Canselmo
06-09-2019, 01:14
Twitter da birçok ekonomistlerin yazısını okudum bugün. Herkes doların ciddi düşeceğini yazmış. Piyasa analizi ile beraber.. Çok anlamamak ile birlikte birşeyler döneceğini düşünüyorum
REİS oyunu bozdu çünkü, herkeşler dağılabilir.
Bu dolar işi kafamı kurcalıyor güvenemiyorum çıksam mı zararda
Dolar fiyatları üzerinden bir çok senaryo açıklanırken, kimsenin beklemediği kurumdan dolar fiyatları ile ilgili şok açıklama geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, doların 2 lira düşeceğini ileri sürdü ve bunun nasıl gerçekleşeceğini anlattı.
Feyzioğlu'na göre yapılacak bir kaç düzenlemenin ardından dolar fiyatları 2 TL düşecek ve 4 tl seviyelerinde dengelenecek.
"Dolar fiyatları 2 lira düşer"
TBB Başkanı Feyzioğlu, HSK yapısında yapılan değişiklikler ve peşinde Anayasa destekli değişim dolar fiyatlarında 2 lira gerileme meydana getireceğini belirtti. Yabancı yatırımcının hukukun üstünlğü kavramına inanması yeterli bir mesajdır
Önümüzdeki seçimlerde Barolar Birliği Başkanı seçilemeyeceği garanti olan, gözünü Anayasa Mahkemesi Üyeliğine diken, Cumhurbaşkanlığı atama kontenjanıyla Anayasa Mahkemesi Üyesi olmak için birliğine ihanet eden birinin söylemiyle yola çıkılmaz.
Gkn55
tebrikler nokta atışı bi çözümleme iğrenç bir halaldı bu ülkede herşey
free-hifi
06-09-2019, 07:46
En çok tepki verendi biat etti artık
Pazar gecesi İmamoğlunu görevden alacak diyolarlar?
Dolar 7 olur o zaman
İç savaş çıkar muhtemelen
Bu dolar işi kafamı kurcalıyor güvenemiyorum çıksam mı zararda
bence çıkma
ama illa kafanda sıkıntı varsa bir kısmını çık düşerse aşağıdan yerine koyarsın
bence çıkma
ama illa kafanda sıkıntı varsa bir kısmını çık düşerse aşağıdan yerine koyarsın
Ben gene seni dinleyeceğim,çıkmıyorum :)
maliyetin ne?
birde para ne zamana lazım?
Aklıma Yiğit Bulut biryantinlisinin yırtınmaları geldi.1 dolar 1tl dedi.4 ün üzerine çıkmıştı.
Öncelikle kamuoyunun gözüne sokabilecek fiili bir terör bağlantısı yaratmaları gerek. Bunu yapmaları kendilerine zarar verir, o sebepten böyle bir olayın henüz gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Diğer türlü, mağduriyet ve mağrurluğun önünü açarlar. Bu işin iktidar ve koltuk kaybına kadar yolu olur bence.
altın yine 1560tan döndü 1510u destek yapabilir kırarsa 1490 eğer onu da kırarsa 13060lara kadar çekilebilir bu da küresel doların değerlenmesi demek
Dolar 7 olur o zaman
İç savaş çıkar muhtemelen
hiçbir şey olmaz. görevden aldılar diyelim sen çıkıp protesto eder misin? polisin sana kurşun sıkmayacağını düşünmeden çıkıp yürür müsün? seçimlerin iptali doları 8 lira yapar diyorlardı hiçbir şey olmadı. güzel güzel uyuyor ülke üstünü örtün iyice.
Böyle bir şey yaparsa imamoğluna 2023'teki seçimler hayırlı olur.
GokhanRS
06-09-2019, 10:23
ben yine derinlerin işbaşına geçtiğini düşünmeye başladım. sanırım yeni bir yol çiziyorlar. birileriyle işleri bitti yenisine yol açmak için gene kaos oluşturmasalar bari. her seferinde halka kaçıyor maliyet.
Böyle bir şey yaparsa imamoğluna 2023'teki seçimler hayırlı olur.
2023te seçimi kaybedince gideceğine olan inancınız nereden geliyor?
hayır gitmiyorum bırakmıyorum dese ne olur ki?
GokhanRS
06-09-2019, 10:27
2023te seçimi kaybedince gideceğine olan inancınız nereden geliyor?
hayır gitmiyorum bırakmıyorum dese ne olur ki?
abartmayalım, tamam illa pislik yaparlar efendice çıkmazlar ama seçimi kaybedip gitmiyorum diyemez. kaybeder mi tartışılır, olur da kaybederse, inmiyorum gibi bişi tartışılmaz. en fazla çatışma çıkar biraz pislikler olur ama mecbur bırakır.
Belki bundan sonra seçimler canım istediği zaman yapılacak der olur biter :)
abartmayalım, tamam illa pislik yaparlar efendice çıkmazlar ama seçimi kaybedip gitmiyorum diyemez. kaybeder mi tartışılır, olur da kaybederse, inmiyorum gibi bişi tartışılmaz. en fazla çatışma çıkar biraz pislikler olur ama mecbur bırakır.
walla o seçim de kesin tekrarlanır ama bu sefer daha büyük bir fark olur haliyle yine kaybeder
ama sonrası sıkıntı onu oradan indirebilecek bir güç yok kitlesine de "biz kazandık oyumuzu çaldılar" dese hepsi inanır döker sokağa
yani sancılı bir süreç
o yüzden parlementer sistem önemliydi
GokhanRS
06-09-2019, 10:36
walla o seçim de kesin tekrarlanır ama bu sefer daha büyük bir fark olur haliyle yine kaybeder
ama sonrası sıkıntı onu oradan indirebilecek bir güç yok kitlesine de "biz kazandık oyumuzu çaldılar" dese hepsi inanır döker sokağa
yani sancılı bir süreç
o yüzden parlementer sistem önemliydi
görüşüne saygı duyuyorum, ancak ben kaybedeceğini sanmıyorum. seçime 1 yıl kala terör patlak verir, vatan millet sakarya olayları başlar. sonra bir kaç chp li mezarlıkta rakı içerken yakalanır. ne de olsa gazeteciler sürekli mezarlıklarda şehitliklerde v.s nöbet tutuyorlar. tesadüfen yakalarlar. imamoğlunun kesin bu sefer israilli birileriyle fotoları çıkar gerçek miş gibi pompalanır. nasılsa iftira attı diye hapse giren yok, para cezaları da komik.
yani ben şimdiden o günlerin planını yaptıklarını düşünüyorum. bu post burada dursun. tarihe not olarak :) hatırlarsam alıntılarım :D
birde para ne zamana lazım?
Valla normalde lazım değil çok. 16sı gibi bi ödemem var ama onu bi şekilde hallederim,mühim olan zararsız kurtarmam :D 5.83 girdim
görüşüne saygı duyuyorum, ancak ben kaybedeceğini sanmıyorum. seçime 1 yıl kala terör patlak verir, vatan millet sakarya olayları başlar. sonra bir kaç chp li mezarlıkta rakı içerken yakalanır. ne de olsa gazeteciler sürekli mezarlıklarda şehitliklerde v.s nöbet tutuyorlar. tesadüfen yakalarlar. imamoğlunun kesin bu sefer israilli birileriyle fotoları çıkar gerçek miş gibi pompalanır. nasılsa iftira attı diye hapse giren yok, para cezaları da komik.
yani ben şimdiden o günlerin planını yaptıklarını düşünüyorum. bu post burada dursun. tarihe not olarak :) hatırlarsam alıntılarım :D
kesinlikle o günleri planlıyorlar
ama en kötü atlar uçağa giderler ya daha ne alacak geride bişi mi kaldı ki
açlık, sefalet, yoksulluk, kaos..
Valla normalde lazım değil çok. 16sı gibi bi ödemem var ama onu bi şekilde hallederim,mühim olan zararsız kurtarmam :D 5.83 girdim
bişi olmaz ya 5.83 dediğin nedir ki max 1 ay sabır ki haftaya da gelebilir :)
2023 secimleri hayal o zamana kalmasi imkansiz
Evvela kendi kendilerini imha edecekler dagilmalar tam gaz devam eder
Akabinde ekonomiyi duzeltmeleri imkansiz kis sert gecer
Birde yiyorsa Imamoglunu alsinlar bakalim gorevden atip tutmadan tehdit etmeden yerse yapsinlar..
Soylu'dan, 'pejmurde' ve 'İstanbul'a kayyum' sorusuna yanıt (https://www.birgun.net/haber/soylu-dan-pejmurde-ve-istanbul-a-kayyum-sorusuna-yanit-267511)
Nasıl bır mesaj?
Demokrasıye boyle mı sahıp cıkılır?
Tabıkı hakkımızı korumak ıcın ne gerekıyorsa yaptık,yıne yaparız.
Bu kadar baska ve hırsızlıga goz yumup,koyundan beter güdülmeye içiniz el verıyorsa,oturun rahat rahat.
Once vatan arkadalar,bu vatana 1 çivi çakanın arkasında oldugumuz gıbı,zararı olanında karsısındayız.
Sen yanmasam,ben yanmasam nasıl kavusur bu karanlıklar aydınlıga?
Soylu'dan, 'pejmurde' ve 'İstanbul'a kayyum' sorusuna yanıt (https://www.birgun.net/haber/soylu-dan-pejmurde-ve-istanbul-a-kayyum-sorusuna-yanit-267511)
Pazar günü tam denk geliyor aslında, yenikapıda açıklasın bence.
Böyle bir bilgi sen-ben gibi insanlara kadar indi ise, asparagastır :)
Aslında o bilgiyi paylaşan AliBabacanfan..
Doğruluğu, sonuçları vs bilemiyorum...
Ağustos ayı sıcak geçti bundan dolayı da elektriğe abandık klimalarla. Oturduğumdan beri ilk kez elektrik faturam 115.80TL ile 3 rakamlı geldi.
cananla ilgili karar bile 2 kuruş attı yukarı
tabi geri verecektir tepki sonrası ama istanbula kayyum kararı demekki çok ses getirir piyasada
entresan..
Ağustos ayı sıcak geçti bundan dolayı da elektriğe abandık klimalarla. Oturduğumdan beri ilk kez elektrik faturam 115.80TL ile 3 rakamlı geldi.
Bizim maks 120 gelmişti. Bu 167tl geldi.
ChuckBartowsKi
07-09-2019, 14:08
3.200 TL olan iş yeri faturamız 5.793 TL gelmiş...
iyi haftalar
Merkez bankalarının kararlarının yoğunlaştığı ve önümüzdeki kv/orta vadeli trende etkisi olacak kararların açıklanacağı bir döneme giriyoruz
12 Eylül Perşembe TCMB ve ECB
19 Eylül Perşembe FED , BOE ve BOJ
TL tarafında TCMB den 250-300bps faiz indirimi bekleniyor , swap piyasasında fiyatlanan indirim bu seviyelerde. Daha fazlasının gelmesini beklemem
eğer indirim beklentiler seviyesinde gelip sonrası geçen seferki indirimde gördüğümüz gibi USDTRY de sert yükseliş olursa bu tepki hareketi olacaktır.
bu durumda kv realizasyon yapılabilir ve daha aşağıdan alım fırsatı verir. 350-400 gibi abartır ise bu durumda çıkışın tepkiden ziyade trende dönüşmesini beklerim
bu durumda sat-al yapmak mantıklı olmayabilir.
herkese bol kazançlar
* FED 18 Eylül çarşamba BOE ve bOJ 19 unda
5,70'ler yeni sınır gibi duruyor aşağıya pek inecek gibi durmuyor YTD
eregli gidiyor başkan :D
21 ağustos ta özellikle YT diye yazmıştım. çok şükür SPK lisanslarım var başım ağrımaz :-)
21 ağustos gün sonu hisse kapanış fiyatı : $1,0724
bugün seans sonu kapanış fiyatı : $ 1,1863
12 iş gününde AL-SAT komisyonları düştükten sonra USD bazlı %10.
Allah bereket versin nerede böyle kar var. Umarım birilerine de faydalı olmuştur
https://i.ibb.co/7p7hNpp/1-Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/dpnZJpp)
işte fırsat
https://i.ibb.co/mtZGpLc/Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/bLwPtSK)
muzurasd
09-09-2019, 13:58
21 ağustos ta özellikle YT diye yazmıştım. çok şükür SPK lisanslarım var başım ağrımaz :-)
21 ağustos gün sonu hisse kapanış fiyatı : $1,0724
bugün seans sonu kapanış fiyatı : $ 1,1863
12 iş gününde AL-SAT komisyonları düştükten sonra USD bazlı %10.
Allah bereket versin nerede böyle kar var. Umarım birilerine de faydalı olmuştur
https://i.ibb.co/7p7hNpp/1-Ekran-Al-nt-s.png (https://ibb.co/dpnZJpp)
ereğli el değiştirmiş galiba %49'luk kısmı haber doğru ve gidicek gözüküyor
Şizofren bırını mutlu etmek ıcın 500 gıbı rakamlara ucarsa,6.04
Carmageddon
10-09-2019, 13:00
Şizofren bırını mutlu etmek ıcın 500 gıbı rakamlara ucarsa,6.04
Abi euro/dolar ile bono alım işlemi için eurobond alımı yapacağım değil mi? Mesaj kutun dolmuş bu arada.
Cimmeria
10-09-2019, 16:27
gün içi dalgalanmaya gel...
https://i.ibb.co/ZgzHRLd/ster.png
Abi euro/dolar ile bono alım işlemi için eurobond alımı yapacağım değil mi? Mesaj kutun dolmuş bu arada.
Aynen,son fıyatları nedır bılmıyorum ama hala guzel kazanc vardı.
hareket olumlu devam ediyor, günsonu 17,30 üstü kapatırsak hareket trende dönüşebilir
https://i.ibb.co/TTdbQ4v/1.png (https://imgbb.com/)
hissede 16,40 larda 2 li dip oluşumu tamamlandı, ve yukarı hareket başladı. ortalamalar dipten dönüşü onaylıyor
fiyat ortalamaların üzerinde kaldığı sürece ilk direnç 19, sonra 20TL gündeme gelecek
şu an için Stoploss 17,50 ile hisseyi taşımaya devam
https://i.ibb.co/9TfJNgZ/Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
arabasızadam
12-09-2019, 08:39
Selam 17bin kredi çekicem finanstan 24 ay 917 lira gibi ödeme planı verdiler sizce nasıldır, faizlerle ilgili bir değişiklik olucakmı biraz daha beklemelimiyim ?
Selam 17bin kredi çekicem finanstan 24 ay 917 lira gibi ödeme planı verdiler sizce nasıldır, faizlerle ilgili bir değişiklik olucakmı biraz daha beklemelimiyim ?
CEPTETEB İhtiyac Kredisi
24 Ay Vade ile 17000 TL
Hesaplama ve Faiz Oranları | ENUYGUN (https://www.enuygun.com/kredi/cepteteb/ihtiyac/ihtiyac-kredisi/24-ay-vade-ile-17000-tl/?ref=compare)
17.000 TL kredi çekimi 24 Ay 870 TL taksitli.
Şuan enuygunu bu.
dolardaki düşüş sürer mi ?
faizlerin kısa vadede düşeceği bir ortamda sabit faizli kredi kullanmak fizible olmaz. eğer 20-30 gün bekleme imkanı varsa
ekim ayında bugünkünden daha iyi bir oran ile kullanabileceğini söyleyebilirim
sanırım TKFEN in de zamanı artık geliyor.
hisse son dönemde negatif ayrışmıştı, alçalan üçgen direncini bu sefer kırabilir.
kırarsa 21.30 ve 22.30 gündeme gelir
https://i.ibb.co/C0yDt6Q/Ekran-Al-nt-s.png (https://imgbb.com/)
arabasızadam
12-09-2019, 12:05
faizlerin kısa vadede düşeceği bir ortamda sabit faizli kredi kullanmak fizible olmaz. eğer 20-30 gün bekleme imkanı varsa
ekim ayında bugünkünden daha iyi bir oran ile kullanabileceğini söyleyebilirim
Fizibile tam olarak nedir?
İlgili kelimeyi ingilizce (feasible) düşünüp türkçe yazmış heralde abimiz :)
Uygun olmaz demek istemiş kısaca.
individual
12-09-2019, 13:01
16.50% 325puan indirim geldi.
TCMB.
16.50% 325puan indirim geldi.
TCMB.
$ da düştü :D
karlı/mantıklı bir yatırım olmaz diyelim,
TCMB %3,25 faizini az önce indirdi bankalar bunu bireysel kredilerde yaklaşık 15-30 gün içinde
kurumsal/ticari kredilerde yaklaşık 2-5 gün içinde fiyatlarına yansıtır
o yüzden dedim çok çok acil değil ise 1 ay sonra kullanmak daha karlı olur.
İlgili kelimeyi ingilizce (feasible) düşünüp türkçe yazmış heralde abimiz :)
Uygun olmaz demek istemiş kısaca.
Türkçe yi de bozduk maalesef artık çoğu kelimeyi istemsizce de olsa kullanıyoruz :-)
Carmageddon
12-09-2019, 13:12
TCMB'nin peşine FED'de faizleri düşürürse belki bir miktar daha düşüş görebiliriz.
Ben artık kurun dengelendiğini düşünüyorum, dolar 5, euro 6 civarlarında olacak, enflasyonu bir şekilde düşürebilirlerse, en azından yıl sonuna kadar 2 tane ppk daha var ve faizleri %12 civarlarına kadar çekebilirler diye düşünüyorum.
ahmetgurlek
12-09-2019, 13:22
eveeet, napıyoruz şimdi? döviz mi alıyoruz? hangi mertebeden alıyoruz? yoksa borsaya mı giriyoruz?
TCMB'nin peşine FED'de faizleri düşürürse belki bir miktar daha düşüş görebiliriz.
Ben artık kurun dengelendiğini düşünüyorum, dolar 5, euro 6 civarlarında olacak, enflasyonu bir şekilde düşürebilirlerse, en azından yıl sonuna kadar 2 tane ppk daha var ve faizleri %12 civarlarına kadar çekebilirler diye düşünüyorum.
5.70'den 5 civarına inecek demek çok iddialı. Gerekçelerin neler?
4.88'e doğru ilerliyor dolar.
Carmageddon
12-09-2019, 13:39
5.70'den 5 civarına inecek demek çok iddialı. Gerekçelerin neler?
Benim anlatımımda sıkıntı olmuş. Demek istediğim dolar ne 7 lira olur ne 4 lira. Bizimkiler iç-dış siyasette çılgınca bir şey yapmadıkları sürece ki yapabileceklerini düşünmüyorum, dolar kurunun 5'li seviyelerini hükümette, biz de benimsedik artık. Elbette bu 5.50 olur 5.80 olur 5.30 olur.
Doların 3 liraya düşmeyeceğini herkes biliyor ama en azından belli bir denge yakalayıp faizler düşürülebilir.
4.88'e doğru ilerliyor dolar.
ben göremedim nerden iniyor :)
ben göremedim nerden iniyor :)
Yangın merdivenlerinden...
CloudGrey
12-09-2019, 13:51
nası yerler lan bura , hükümet faiz indiriyor , memlekette döviz düşüyor..
ekonominin temel taşlarına bile karşı çıkıyor bu çoğrafya