Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Üstad sensin. Sen mi soruyorusun bide :)
Tedarikçilere bu gün çekler yazılıyor. Döviz fırlayacak duyumu aldık. Bende şansımı deneyeceğim.
Dün merkez bankası doları 3.6539 ten kapatmış Pazartesi HAYIRlısı...
Ozellıkle yazdım....
Yazdıgım halde hala yukarı okumayı usenıp soranlara...
vectra-tuner
14-04-2017, 23:02
dolar 3.75 şu anda..
investingten alarmla sıçradım neler oluyor harbiden ?
dolar 3.75 şu anda..
Ne oldu? Pıyasada haber akısı yok?
Kullanıcı
14-04-2017, 23:09
Murat abi merkez bankası kendisi yapmış olabilir mi? Pazartesi bakın doları oyununu hemen bozduk demek için?
Tayfun abi tekrar seni görmek güzel buralarda :)
Merhaba kardesim , biz eski gruptan herkese selam
Is guc hayat telasesi pek giremiyorum, vaktinde epey guzel kazaniyorduk hep Beraber:)
Local bankalardan arkadaslar da tl domine fixed income ne varsa bosalttik diyorlar , uzun vade altin bu yil is yapar , sene sonuna kadar - $ varsa ozellikle kuru dislayip alip satmak lazim FED toplanti takvimine Gore
Abi suan kiliside hristiyan toplulugu:)
Abukluk var ama,euro cok daha az artmıs,partıte oldugu yerde,sadece dolar artmıs.Arada %1 lık artıs farkı var?? Sacma bırseyler var...
Whatsapptan yazicaktim sana bebek agladi, babalik zormus ya iki yabanci bankanin blotterlar biz de isimlerini yazmayayim , 4 Milyar tl icin fiyat sormuslar bizim ofise aylik, normalde gecelik birakiyorlardi
Abi suan kiliside hristiyan toplulugu:)
Yahu tum dunya kapalı,hayrola?
Icerden oluyor , yukarida yazdim sebebini
tlusd volume gorece bit kadar fx piyasasinda, birkac Milyar hizli fiyat soruldugunda fiyat Boyle oluyor, normal yani , cok sukur kurtuldum turk piyasasindan:)
vectra-tuner
14-04-2017, 23:38
Abi beklediğimiz birşeydi.. Gün boyu Mb doları baskıladı tam kapanışa dakikalar kala spek gol attı.. Brezilya reali sakin Abd 10 yıllıklar düşüyor.. Globalde olan birşey değil.. Ya risk almak istemeyen ve veya kaçış hazırlığı yapan yabancı veya Mb hareketi..
TL inanilmaz manipule ediliyor, ve muthis cikis var
Yetmez ama evetcileri izlemek istiyorum...
Buna da bir aciklik getirelim, Londra daki bankalarin ofisleri hep acik ctesi haric ( libora fiyat verenler 10 banka, bizim kur diye gordugumuz aslinda onlarin aritmetik ortalamasi + kendi bankanizin spreadi)
Hakkaten insani uzen durumlar iktidar hevesi ile gereksiz bir ortam yaratiyorsun yabancilarda firsat bilip para birimi uzerinden memleketin irzina geciyorlar nasil vicdansizlik bu ya vallahi yazik ya
Yetmez ama evetcileri izlemek istiyorum...
Orgazm olmak mi istiyorsun git yine yap referandumunu noel tatilinde, ne bileyim olmaz ya Boyle birsey yuksek kur ihracatcinin isine geliyordu o da bitti anasini satayim
Ulke negatif buyumesin diye abanacaklar ic talebe, ic borclanma ile dayan insaata tokiye karayollarina, giren vatandasa, siyasi yorum yapmak hic tarzim degil, turkiyede yasamiyorum, yasamayi dusunmuyorum ama Beni bile incitiyor bu durum
Gercekten bakiyorum, alman denen irk, pratik zekanin psi yok, gecmisten gelen sistemi ile bizimle ayni nufusa sahip, turizm vs hicbirsey yok , bizim gayrisafinin 5 Kati buyuk, 70 yil once tas ustunde tas kalmamis, siyasi basari ile yine uzay koymus araya, hic cok caliskanlar falan demeyin yillik 6 hafta izin burada, bir rapor alinca 1 ay ise gelmiyorlar,kisisel hirslar tarih boyunca bizi ezmis bitirmis ayni sekilde devam ediyoruz cok yazik ya
Kurların bu kadar kolay bir şekilde manipüke edilebiliyor olmaı çok garip ve yazık. Referandumdan sonra bu oran daha da artacak gibi duruyor.. 3.6-3.8 bandında rahatça gidip geliyor..
Gercekten bakiyorum, alman denen irk, pratik zekanin psi yok, gecmisten gelen sistemi ile bizimle ayni nufusa sahip, turizm vs hicbirsey yok , bizim gayrisafinin 5 Kati buyuk, 70 yil once tas ustunde tas kalmamis, siyasi basari ile yine uzay koymus araya, hic cok caliskanlar falan demeyin yillik 6 hafta izin burada, bir rapor alinca 1 ay ise gelmiyorlar,kisisel hirslar tarih boyunca bizi ezmis bitirmis ayni sekilde devam ediyoruz cok yazik ya
Ne ırklar var be
Adamlar hitlerden kurtulup yine ab nin kralı oldular
Bizimkiler hitler yaratıp almanlar gibi olacağız zannediyor sanırım
Karıyı tarlaya gönderip kahvehanede okey batak devam ettik
Bir mok olmayacak bizim malesef çok gelir imkan olmasına rağmen
Beyinsiz dünyaya gelme sayısı çok yüksek
İnsanlar az çalışarak çok para kazanmak istemekteler
Akıllı telefonlarında ellerinden düşmeyerek her konuya hakimmiş kafasında fikir beyan etmeleri
Gibi bir çok embesilce hareketler mevcut
Önümüzdeki süreçte biçilecek tarla kalmadığında karılar evde olunca
İşte o zaman bizim durum tam anlamıyla bitmişlik olacak
Allah biz bu kullarına doğru yolu göstersin
Doğru yolda olmayanlarıda azrail gerekeni yapsın
Güzelim ülkenin içine etmekten başka birşey yapılmıyor
Hollandaya 30 yıllığına kiraya versek bu ülkeyi
Kendimize her gün küfür ederiz ne kadar malmışız diye :)
Doların çıkmaması için neden yok
Herşey yavaş yavaş sömürüldüğümden
Elde avuçda kalanlar bittiğinde bakalım ortalıkta başkan kalacak mı :)
halilcakir
15-04-2017, 09:32
Yalnız resmen dolar yükselirse konuya yorum var , dolar düşerse yada volatilite kısıldıysa konuda ses seda yok :)
Özetle herkes vole vurma peşinde sadece ama sorsan herkes vatan millet sakarya :D Bu nedenle bana hiç samimi gelmiyor bu tavırlar kimse kusura bakmasın.
Asıl trader yada yatırımcı ise volatilite az yani ne olacağı az çok belli zamanlarda işlem yapar kazanç sağlamaya çalışır
Bu gibi zamanlarda kendini korusa yeter bırak kar etmeyi
Böyle önemli günlerde her aracı kurum en azından mail atar müşterisine "spread açılabilir ani hareket olabilir teminat güçlendir yada pozisyon kapat" özetle dikkatli olun diye çünkü çoğu zaman stop loss bile girdiğin seviyeden çalışamayabiliyor.
Ama burada görüyorumki gerçekten işlem yapan sayısı çok az çünkü birebir kendi tecrübesi olmasa da en azından bu mailleri bile okumamış hiç.
Bu nedenle şaşırıyor böyle zamanlardaki ani sıçramalara ki bundan öncede 1 dk içinde 3.64 e falan çekilmişti ama ondan bahseden yok mesela :)
Ben şahsen ekonomik verilerle değilde siyasi olaylarla piyasa yönlenmesini hiç bir zaman sevmedim ve bıktım umarım ülkemiz için en iyi şekilde sonuçlanır herkes işine gücüne döner
Benim her zamanki mottomu yine tekrarlıyorum döviz gelirin yoksa döviz giderin olmasın hatta gelirin döviz olsa bile giderin döviz olmasın :)
Yalnız resmen dolar yükselirse konuya yorum var , dolar düşerse yada volatilite kısıldıysa konuda ses seda yok :)
Özetle herkes vole vurma peşinde sadece ama sorsan herkes vatan millet sakarya :D Bu nedenle bana hiç samimi gelmiyor bu tavırlar kimse kusura bakmasın.
Asıl trader yada yatırımcı ise volatilite az yani ne olacağı az çok belli zamanlarda işlem yapar kazanç sağlamaya çalışır
Böyle önemli günlerde her aracı kurum en azından mail atar müşterisine "spread açılabilir ani hareket olabilir teminat güçlendir yada pozisyon kapat" özetle dikkatli olun diye çünkü çoğu zaman stop loss bile girdiğin seviyeden çalışamayabiliyor.
Ama burada görüyorumki gerçekten işlem yapan sayısı çok az çünkü birebir kendi tecrübesi olmasa da en azından bu mailleri bile okumamış hiç.
Bu nedenle şaşırıyor böyle zamanlardaki ani sıçramalara ki bundan öncede 1 dk içinde 3.64 e falan çekilmişti ama ondan bahseden yok mesela :)
Ben şahsen ekonomik verilerle değilde siyasi olaylarla piyasa yönlenmesini hiç bir zaman sevmedim ve bıktım umarım ülkemiz için en iyi şekilde sonuçlanır herkes işine gücüne döner
Benim her zamanki mottomu yine tekrarlıyorum döviz gelirin yoksa döviz giderin olmasın hatta gelirin döviz olsa bile giderin döviz olmasın :)
maalesef az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde durum bu :(
Doların çekilmesini "Herif" yapıyor
Yatırımcı herifin yatırım finansmandan borsaya girenin kim olduğunu biliyor
O yüzden borsanın çıkması doların düşmesini baskı olarak nitelendiriyor
Çıkışını gerçek olarak izleyip yorumluyor
En çok Hükümet yanlıları doların çıkışına seviniyor
Çünkü en çok dolar onların ayakkabı kutularında
Buradaki arkadaşlar belki 1 aylık 3 aylık belki 6 aylık benzin parası için fikir alıyor
Milyon dolarla işlem yapacak kişi bu başlıktan fikir almaz zaten :)
Riskede kolay kolay gitmezler
O yüzden burada mütevazi yatırımcılar ağırlıklı şekilde
Kimse düşmelere inanmıyor suni hareket olarak adlandırılıyor
Gidişatı hiç parlak görmüyorlar o yüzden dolar çıkacak şekilde pozisyon alınıyor
Evet veya hayır sadece süre bazda etki edecek
Doların çıkmaması için bir neden söyleyin ama o cümlede istikrar geçmesin :)
YTD
Almanya çok büyük uygarliktir, bizle karsilastirilmasi haksizlik olur. Mozart , Bethoveen gibi muzisyenleri, Goethe , Kafka Nietzche gibi edebiyat adamlarini, Einstein, Leibnitz gibi bilimadamlarini cikarmistir.
Bizde ulkenin ortalamasi cok kotu, arada cok iyile var ama ortalama IQ 100 un altinda, aptallar cok cocuk yaptiklari icin daha da aptal cocuklar yapip toplumuzu daha da asagiya cekiyorlar.
Avrupada ise herkes vasat ustu, herkes isini yapabiliyor. Bizde ne usta duzgun tesisat yapabiliyor, ne muhendis program yazabiliyor , ne tamirci tamir yapabiliyor
darkmoon
15-04-2017, 14:55
bizim yıllardır başarız olduğumuz ve yapamadığımız tek şey yaşam kalitesi denen unsuru paraya endekslemek oldu.. bu yüzden geri kaldık ve kalıyoruz.
tek sorunumuz bu oldu ve hep bu olucak.. amerikada çiftçiye bak bizim çiftçimize bak.. almanyadaki taşrada yaşayan köylüye bak ingilteredekine bak bize bak..
Dolar 2 tl olsun ben zarar edeyim. Zaten çıkartılır bir şekilde. Masraflar düşecek vs. Bu bence herkesin temennisidir.
darkmoon
15-04-2017, 15:24
o halde iflas ertleme yasağı getirilmişdi .. en son iflas veren şirket sayısı 3 bin di şimdi Allah bilir kaç bin oldu .. ne oldu o şirketlere yada ne olucak .. bankaların borçları alacaklılar..
halilcakir
15-04-2017, 15:35
Dolar 2 lira olması için TL ye talep olması gerekir yada TL satıp dolar alınmaması gerekir yani dolar talebi olmaması gerekir.
Bunun için TL ile satılacak ürünler olması gerekir yani üretim gerekir sağlıklı ve sürekli bir fiyat dengesi için.
Ha çok vatan millet sakarya ya işte (bana samimi gelmeyen) dolar almayın arkadaşlar mesela görelim
En basitinden hane halkı talebi veya DTH diye adlandırılan şeyleri işte burada "kaçtan dolar alayım diyen" halk oluşturuyor madem bu kadar memleket sevdalısıyız
Tek kişi "ya aldığım alabileceğim bin dolar ben alsam nolur" diye düşünüyor olabilir ama böyle düşünen milyonlar olunca hanehalkı talebini oluşturuyor işte ki biraz merak eden herhangi biri her hafta açıklanan DTH rakamına bir göz atsın ve onlar olmasa dolar kaça kadar düşer kabaca bir hesap yapsın.
Esnaf ağzıyla herkes aslında ekmeğinin peşindeyken dediğim gibi bana bu söylemler inandırıcı gelmiyor.
Konunun özü şu
Hükümete yakın olanlar büyük götürüyor yakın olAmayıpda uzakta kalanlarda aslında götürmek istiyorda işte götüremiyor sonra söyleniyor
Kimse bana kendimi koruyorum falan demesin kendini korumak kendini geliştirmek yaptığın işi geliştirmekle olur
10 sene boyunca aynı işi yapıp sonra kazancım azaldı demek kendini kandırmaktır.
Ama bu tüm dünyada böyle sadece bize özgü değil
halilcakir
15-04-2017, 15:38
Ha buna bende dahilim onuda belirteyim ben sadece vatan millet sakarya yapmıyorum
Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.
Her gorus kendı zengınını yaratır...
Ha ıstısnalar vardı belkı ama genel durum bu. Belkı Ecevıt zamanında hırsızlık azdı. Ama genelde sag gorus partıler yonettıgı ıcın durum bu.
Farkındaysanız suan basımızdakılerın cocukları(Vekıller vs dahıl) hepsı tıcaretle ugrasıyor. Sanatla yada ogretmenlıkle ugrasan neredeyse yok gıbı....
Bu duzunde yasamak ıcın duzene ayak uydurmak hatta daha ıyısını yapmak gerek. Sureklı yenılemelı ınsan kendını....
Umarım su zor zamanlarda ve zorla ayıgımıza sıkarak geldıgımız su gunlerı atlatırız...
free-hifi
16-04-2017, 21:58
Şimdi durum dahada sıkıntılı mi.
Dediğiniz gibi bir kaç gün düşer sonra gerçeği görürmuyuz
3,62 ye geriledi
3.55 de destek var
3,50 altının görmesi imkansız diyorlar
Rte balkon konuşması gayet güzel dolar böyle konuşmaya devam ederse 4.00 yine gelir
Ülke başkan sistemiyle değil üreten ülke yolunda ilerlerse işler düzelir
Ohal kalksın iflaslar bir başlasın
Kosgeblerin kullanılan krediler 6 ay sonra bakacağız yine
Bakalım ekonomi ne olacak :)
Yani iyiye giden birşey yok olsa zaten dolar kendi kendine düşer
Yabancı yatırımcılar bu sonuca ne tepki verecek asıl soru bu :)
22 milyar dolardan 6 milyar dolara düştü yıllık yabancı yatırım girişi
Faizler çok fena şekilde devam ediyor ki 13,50 rakamlardan bahsediyoruz
Allah yardımcımız olsun
YTD
free-hifi
16-04-2017, 22:15
İlk icraat idam mis her şey boş
İlk icraat idam mis her şey boş
İdam demek AB üyeliğine giden yolu kapatmak demek
Euro almakta yarar var :)
Kafayı yemişler
Kendileri kaldırıyor sonra kendileri gündeme getiriyor
Hukuk adalet işlemediği diktanın olduğu yerde ekonomi konuşmak imkansız aslında :)
vectra-tuner
16-04-2017, 22:31
Kurda fazla gevşeme beklemeyin.. Abd Agit raporları açıklandıktan sonra yorum yapacağını söylüyor... Herkes herşeyin farkında, İstanbul Ankara Adana Mersin Antalya hayır derken Evet çıkması aslında çok kötü oldu.. Neyse sonuç olarak Tl değer kaybetmeye devam eder.. Sabah olumlu algı olması için dövizde düşüş Borsada yükseliş olur , max 3.57 'ye iner oradan da döner..
Piyasa kimin iktidar olduğuna bakmaz. İstikrar, piyasa için "eskinin devam etmesi, hamleleri tahmin edilebilir lider/parti" anlamına gelir. Sürprizler piyasayı zıplatır. Sürpriz olmadı aslında bu sonuç.
Bu günkü referandum sonuçları dövizi bu hafta biraz gevşetecektir, döviz az da olsa düşecek, borsa o oranda yükselecektir. Ancak kısa/orta vadede dövizde ciddi artış bekliyorum.
free-hifi
16-04-2017, 23:03
Oyun başladı 3.73 den 3.63 e dustu
halilcakir
16-04-2017, 23:05
Close 3.73130 imiş az önce ilk gelen fiyat yani açılış 3.63350
Eski kaldıraç oranları ile yüklü bir işlemde 10 kuruş adamı hoplatırdı valla :)
halilcakir
16-04-2017, 23:06
Başka bir aracı kurumda dahada düşük geldi
Spread 1.5 kuruş neredeyse bankalardan beter :D
3.73 u cıddıye almayın zaten. Kapanıs 3,65 mı neydı cuma aksam. Ona bakmak gerek....
Ama bu pılav daha cokk su kaldırır. Bakalım abd abı ne dıyecek. Sokaklarda durum ne okucak...
İdam demek AB üyeliğine giden yolu kapatmak demek
Euro almakta yarar var :)
Kafayı yemişler
Kendileri kaldırıyor sonra kendileri gündeme getiriyor
Hukuk adalet işlemediği diktanın olduğu yerde ekonomi konuşmak imkansız aslında :)
AB yolu diye bir yol kaldımıki bizim için?
Yarın seans açılmadanda oturmaz zaten :)
AB aslında sonuna kadar açılırdı
Suriye kozunu kullanamadılar
Ellerine yüzlerine bulaştı iş
İdam onaylanırsa borsa en az yüzde 5 siler direk :)
free-hifi
16-04-2017, 23:27
3.73 u cıddıye almayın zaten. Kapanıs 3,65 mı neydı cuma aksam. Ona bakmak gerek....
Ama bu pılav daha cokk su kaldırır. Bakalım abd abı ne dıyecek. Sokaklarda durum ne okucak...
Doğru yazdın abi abi zaten piyasa bunla kapandı gece bir dümen oldu. Bakalım yarın katar li abiler borsayı gezecek mi
darkmoon
17-04-2017, 01:16
aylardır konuşulan bilinen şeyler.. bir süpriz yok aylardır herkes aynı şeyleri söylüyordu bende dahil evet çıkıcağı biliniyordu .. olan yabancı yatırımcıya oldu onlar hayırı fonluyordu...
Hadi bakalım, dolarda göz boyama düşüşü başlasın......
darkmoon
17-04-2017, 09:25
the economistin cumartesi günkü yazısını okumanızı tavsiye ederim adamlar neticeyi biliyormuş sanki seçimler bitmiş gibi makale yazmışlar bayada ağır türkiye diktatörlüğe gidiyor diye başlık atmışlar..
Ocak ayı işsizlik oranı yuzde 13 oranında gercekleşti | İş-Yaş** Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1464141-ocak-ayi-issizlik-orani-yuzde-13-oraninda-gerceklesti)
Ne kadar güzel bir sabahhh değil miiiiii :)
olivera7
17-04-2017, 09:43
Evet cikmasina ragmen dolar cuma kapattigi yerde
daha düşer mi artar mı ne diyosunuz ?
vectra-tuner
17-04-2017, 11:26
Seçimlerde çok büyük bir şaibe oluştuğu için "Evet"'in de pek bir anlamı kalmadı.. Dikkat ediyorsanız, Koyduk şöyle yaptık böyle ettik diyen trol sayısında ciddi bir azalma var kaldıki , Hükümet de sonuçtan hiç memnun gözükmüyor... Şimdi Piyasa neyi bekliyor derseniz , herkes temkinli ; Dikkat ederseniz Abd Agit raporlarından sonra açıklama yapacağını söyledi... Putin aramadı vs.. Şayet Agit raporları kötü gelirse (bir düşünün nasıl gelir) ... İşler daha da kötüleşicek, Türkiye'ye bu saatten sonra yatırım gelmez .. Sadece kısa vadeli sıcak para giriş çıkışları olurki bir işe yaramaz.. Dünyadaki Türkiye algısı iyice bozulursa işler daha da kötüleşir..
free-hifi
17-04-2017, 11:31
Ohal uzadı kalksaydı dolar ne olurdu?
Hani Dolar paraşütsüz düşecek diyen arkadaşlar?
Mutlakaki yine biraz daha düşecek, ancak beklenen ani düşüm yok şuan. Hatta iş sıcakken dahi %1 civarı. bU ARADA cOMMERZ BANK almanya vs yıl sonu dolar tahminini 4 e sabitledi şuan.
darkmoon
17-04-2017, 11:44
Seçimlerde çok büyük bir şaibe oluştuğu için "Evet"'in de pek bir anlamı kalmadı.. Dikkat ediyorsanız, Koyduk şöyle yaptık böyle ettik diyen trol sayısında ciddi bir azalma var kaldıki , Hükümet de sonuçtan hiç memnun gözükmüyor... Şimdi Piyasa neyi bekliyor derseniz , herkes temkinli ; Dikkat ederseniz Abd Agit raporlarından sonra açıklama yapacağını söyledi... Putin aramadı vs.. Şayet Agit raporları kötü gelirse (bir düşünün nasıl gelir) ... İşler daha da kötüleşicek, Türkiye'ye bu saatten sonra yatırım gelmez .. Sadece kısa vadeli sıcak para giriş çıkışları olurki bir işe yaramaz.. Dünyadaki Türkiye algısı iyice bozulursa işler daha da kötüleşir..
sen on milyonlarca dolar harca devletin bütün imkanlarını sonuna kadar kullan şehirlerin her yerinde devasal pankartlar panolar kurdur sms ler telefonlar tv lerde sabah akşam reklamlar .. ala ala hepi topu %51 al ..
Karşı taraf hiç bir şey yapmasın ki bana göre çok başarısız bir muhalefet anlatımına rahmen %49 alsın ..
bunu ben sen görüyorsak iktidar görüyorsa avrupada görüyor.. iktidar şu sonuçdan memnun olucak bir hali bence olmamalı yaptığı yatırımın hakkı %51 değildi kesinlikle ... bunca şeye rahmen %51 çıkmışsa bana göre bence büyük başarısızlık.. bundan keyif alabilicekleri mutlu olabilicekleri bir sonuç yok..
Haa evet çıkdımı çıkdı bunu zaten hepimiz aylardır diyorduk evet çıkıcak diye..
bu kadar devlet imkanını parayı hayıra yatırsalar böyle başarısız bir muhalefete rahmen rahat %70 hayır çıkardı.. ve bence bunu iktidarda biliyor..
ahmetgurlek
17-04-2017, 12:10
sen on milyonlarca dolar harca devletin bütün imkanlarını sonuna kadar kullan şehirlerin her yerinde devasal pankartlar panolar kurdur sms ler telefonlar tv lerde sabah akşam reklamlar .. ala ala hepi topu %51 al ..
Karşı taraf hiç bir şey yapmasın ki bana göre çok başarısız bir muhalefet anlatımına rahmen %49 alsın ..
bunu ben sen görüyorsak iktidar görüyorsa avrupada görüyor.. iktidar şu sonuçdan memnun olucak bir hali bence olmamalı yaptığı yatırımın hakkı %51 değildi kesinlikle ... bunca şeye rahmen %51 çıkmışsa bana göre bence büyük başarısızlık.. bundan keyif alabilicekleri mutlu olabilicekleri bir sonuç yok..
Haa evet çıkdımı çıkdı bunu zaten hepimiz aylardır diyorduk evet çıkıcak diye..
bu kadar devlet imkanını parayı hayıra yatırsalar böyle başarısız bir muhalefete rahmen rahat %70 hayır çıkardı.. ve bence bunu iktidarda biliyor..
+1. cumhuriyet tarihinin açık ara en orantısız seçim kampanyası oldu. üstüne de özellikle chp'li siyasetçilerin akıllara ziyan, basiretsiz demeçleri ve konuşmaları.. hiç kimse hayır hakkında konuşmasa da muhtemelen bu kadar hayır çıkardı bence. hele adam akıllı bi hayır kampanyası yürütülse, kampanyanın başında tayyip erdoğan'ın yarısı kadar becerikli, basiretli biri olsa, kanun maddelerindeki akılsızlıklar, yanlışlar anlatılsa, çok daha iyi bir anayasa değişikliği yapılabileceği, yapılması gerektiği savunulsa % 60 civarı hayır çıkması işten bile değildi diye düşünüyorum.
caldılar boyle oldu yoksa sonuc ortada,tabıkı memnun olmayacaklar
doların gevsemeye başladı sanırım...
Dohol den çıktım
3,89 dan Euroya girdim çıtırdan bugün bakalım ne olacak :)
YTD
Black_Eagle
17-04-2017, 15:21
Son dakika… AGİT’ten referandum acıklaması geldi - Son Dakika Gundem Haberleri (http://mobil.hurriyet.com.tr/son-dakika-agitten-referandum-aciklamasi-geldi-40429714)
Agit raporu geldi abd ve ab bunu bekliyordu bu rapora göre yorum yapacaklardı. Seçim sonuçlarını tanımıyoruz diye bir açıklama gelirse şaşmayın
free-hifi
17-04-2017, 16:16
Merkez Bankası açıklamasında, "2017 yıl sonu döviz kuru (dolar/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 3.85 lirayken, bu anket döneminde 3.84 lira oldu. 12 ay sonrası beklentisi ise bir önceki anket döneminde 3.92 lirayken, bu anket döneminde 3.94 liraya yükseldi" denildi.
free-hifi
17-04-2017, 16:18
Son dakika… AGİT’ten referandum acıklaması geldi - Son Dakika Gundem Haberleri (http://mobil.hurriyet.com.tr/son-dakika-agitten-referandum-aciklamasi-geldi-40429714)
Agit raporu geldi abd ve ab bunu bekliyordu bu rapora göre yorum yapacaklardı. Seçim sonuçlarını tanımıyoruz diye bir açıklama gelirse şaşmayın
eyyyyy agit sen kimsin ya?
free-hifi
17-04-2017, 21:07
Dolar 3.75 euro 4 e gidiyor :))
Dolar 3.75 euro 4 e gidiyor :))
Başkanlık daha ilk gününde bir hayırcıya para kazandırdı :)
La nasıl bir ülkeyiz :)
free-hifi
17-04-2017, 21:23
Yalnız fena kazandilar sabah 3.63 gece 3.73
Ohal patlattılar 3 ay daha. Ne yapmaya çalışıyolar anlamıyorum artık.
free-hifi
17-04-2017, 22:28
Ohal patlattılar 3 ay daha. Ne yapmaya çalışıyolar anlamıyorum artık.
Planları vardir
Tencere tavalar büyür diye mi yoksa :)
Acıkca yazayım,ustune alınanında canı...
Bunlar soysuz ve hırsızlıgı desteklıyecek kadarr alcak! Azmetrıcılerı ıse bunlardan pislik!
Nerelere getırdıler guzel ulkemı,tez zamanda dunyadan sılınsenız keske....
Acıkca yazayım,ustune alınanında canı...
Bunlar soysuz ve hırsızlıgı desteklıyecek kadarr alcak! Azmetrıcılerı ıse bunlardan pislik!
Nerelere getırdıler guzel ulkemı,tez zamanda dunyadan sılınsenız keske....
doğru sözü ne hacet.
mikelazi
18-04-2017, 08:00
bu kadar çalmaya çırpmaya,muhtarları toplamaya,para pul,makarna,kömür dağıtmaya,tv ve gazeteleri kendi tekeline almaya,mühürsüz oylara rağmen genede %51 alabiliyorsa
umut var derim.
TorqueTuning
18-04-2017, 08:06
Düşüşün aksine yükseliş var, istikrarlı(!) bir şekilde hızla batarız inşallah, dibi görmeden çıkış olmayacak. Bu anlamda "evet" çok hayırlı oldu...
Bu arada edit yapamadığım için cümlemin sonunu düzelteyim TL de pozisyon alın gibi olmuş. Tam tersi
Yani ben uzun vadeli birkaç aylık yatırım yaptığım için dolara geçiyorum şimdilik. Yani Evet çıksa düşüş yaşanır ve sonra yavaşça artar, hayır çıkarsa zaten uçar gider dolar *****. Vakit var ve ithalat yaptığım için kumarımı Doların bu seviyesinden yana kullandım.
Güzel öngörü oldu benim için. Tabi birde şu var. EVET i fiyatlandırmayan piyasa OHAL uzatılmasını fiyatladı gibi. Bu çok ilginç. Bu hafta ve önümüzdeki hafta Dolarda ciddi çekilme bekliyorudm 3.50 lere yaklaşan ama şimdilik bir kıpırtı yok
patronumun doviz buroları birden fazla.Piyasa satışından daha uyguna gelicek yaklasık 50bin liralık dolar alıcam 6 7 aylık kenarda durmalık.Üzmiceğinden suphem yok :)
free-hifi
18-04-2017, 10:08
3.60 dan bağla bende 5000 usd alayım :)
Bizde patron kontenjanından yararlanabiliyormuyuz ? :D
Bellı bır lımıtın asagısı olamaz ve alıs kazancı yuksek mıktar olmalı.
Kım cebınden para vererek dolar satar kı sıze?
Altında sudan çıkmış balık gibi bir aşagı bir yukarı inip çıkıyo ne olacagını tahmin edebilen varmı?
Altında sudan çıkmış balık gibi bir aşagı bir yukarı inip çıkıyo ne olacagını tahmin edebilen varmı?
Bence cıkar hatta oranda vereyım %50 ıhtımalle cıkıcak....
slowmotion
18-04-2017, 12:34
Bence cıkar hatta oranda vereyım %50 ıhtımalle cıkıcak....
yatırımcı için iyi bir tavsiye abi teşekkürler
yatırımcı için iyi bir tavsiye abi teşekkürler
%50 demiş. yani çıkabilir de çıkmayabilir de:)
slowmotion
18-04-2017, 12:48
%50 demiş. yani çıkabilir de çıkmayabilir de:)
yatırım risktir, %50 bile bence ciddi rakam
altını hiç sormayın geçen 145,5 alıp 147 görüp bozdurdum şuanli tablo zaten anlatılmaz 152,3 :(
Kullanıcı
18-04-2017, 15:35
Bist uçtu, Dolar endeksi düşmesine rağmen dolar düşmüyor. jöleli abim parmakları oynatıyor mu yoksa? Arap sermayesi mi?
free-hifi
18-04-2017, 15:58
yatırım risktir, %50 bile bence ciddi rakam
51 e 49 diyelim :D
TL için düşünürsek 10 bin lira,her ay üzerine ne kadar koymalı ki erimesin?
slowmotion
18-04-2017, 16:20
TL için düşünürsek 10 bin lira,her ay üzerine ne kadar koymalı ki erimesin?
TL bazında yıllık %10.13
kaynak : Enflasyon rakamları acıklandı - Takvim
- 03 Mart 2017 (http://www.takvim.com.tr/ekonomi/2017/03/03/enflasyon-rakamlari-aciklandi)
inandırıcımı tabiki değil... sorunuzun cevabı bu
40k ile dolardayım 3,63ten.bugun 2 inip çıkıyor koydum kenara unuttum bakalım ne olucak :)
ben dolar alımı için 35xx gibi rakamları bekliyorum bakalımm...
individual
20-04-2017, 09:19
Valla bu altın işinde sene 2011 yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşımızın kardeşi arabasını sattı gelen parayla abisi gram altın al dedi aldı.Gram'ı o zaman 108TL'di çocuk aldıkdan sonra her hafta 2 liraya yakın değer kaybetti.Çocuk en son 99TL iken sattı iyikide satmış o zamanlar ons 1.750 idi.Sonrasında altın'ın gram'ı 80 TL falan gördü baya indi.
Bu altın'ı anlamak gerçekten zor.(Altın cidden uzun vadeli bir yatırım aracı)
Yatırım tavsiyesi değildir.
optimus_prime
20-04-2017, 09:48
beyler grafik okumayı bilen var mı 1 aydır aselsandayım 2 gundur iyi arttı
kısa bir süreliğine bugun thy ye girip beklesem mi yoksa aselsanda mı kalsam
Enpara.com üzerinden döviz alıp satmak ne kadar mantıklı bende bütçem dahilinde bazen alım satım yapıyorum,diğer bankalara oranla fiyat uygun gibi geldi de
Enpara.com üzerinden döviz alıp satmak ne kadar mantıklı bende bütçem dahilinde bazen alım satım yapıyorum,diğer bankalara oranla fiyat uygun gibi geldi de
Soruya ekleme yapayım: Hangi bankayı kullanmak lazım?Telefondaki döviz programına baktığımda Finans'ın alış-satış değeri aynı görünüyor.Diğer bankaların hepsinde alış-satış arasında fark var.
Ufak meblağlar için mantıklı. Alım satım makası ilk zamanlara göre biraz fazla ama yine de avantajlı diğer alternatiflere göre.
Yüksek tutarlar içinse döviz bürolarıyla pazarlık yapmakta fayda var.
Ufak meblağlar için mantıklı. Alım satım makası ilk zamanlara göre biraz fazla ama yine de avantajlı diğer alternatiflere göre.
Yüksek tutarlar içinse döviz bürolarıyla pazarlık yapmakta fayda var.
Yüksek değil hocam üniversiteye başladığımdan beri yaklaşık 3 yıllık birikimim var onunla işlem yapıyorum. Dediğiniz gibi iki bankada daha hesabım var en uygun fiyat burda. O zaman buradan devam edeyim. Sağ olun
İbrahim33
20-04-2017, 14:46
Döviz büroları daha uygun. 3.58 satıyor büro şu anda...
İbrahim33
20-04-2017, 15:00
yanlış oldu
3.58 miiiiii :)
free-hifi
20-04-2017, 16:03
YIKARLAR orayı bak YIKARLAR diyorum ( cem yılmaz )
free-hifi
20-04-2017, 16:12
Garanti ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum Sabahtan beri takipteyim 0,010 üstüne koyuyuyor.
Kendi sayfasındaki piyasa rakamı ile de çelişiyor. Hangi bankayı seçeyim.
http://i.hizliresim.com/kbp2gv.png
ayda yılda bir dolar yaptık çatır çatır düşmeye başladı gelde delirme :) bu düşüş sürer mi ne diyosunuz masterlar :)
Muharrem C.80
20-04-2017, 21:59
3.66 dan alım yapmıştım bir miktar dün 3.66 dan çıkardım tekrar elden. 3.40-45 bekliyorum gidişatı. 3-4 aylık vadede ben ibreyi çok yukarda görmüyorum. Alım yapılacaksa unutulacak şekilde yapılmalı kışa yada seneye ancak 4 seviyelerini görür diye düşünüyorum.
Muharrem C.80
20-04-2017, 22:12
3.40 alalala :)
Beğenemedinmi len :) Şaka biyana suni şekilde baskılayacaklardır ortalık durulmuş pozu vermek ve gerekli alımları yapmak-yaptırmak için
Beğenemedinmi len :) Şaka biyana suni şekilde baskılayacaklardır ortalık durulmuş pozu vermek ve gerekli alımları yapmak-yaptırmak için
La para varmı dolardan tl ye basacak :)
Vadeli faizlerini uçurdular dolar satsınlar diye
Yine tınlanmıyor :)
Bu dolar bir füzeye bakar abd bu aralar suriye iran kuzey kore ile ön sevişme yapmakta
Her an gol haberi gelebilir
Bu dış haber
İç haber iseee ooooooo sabaha kadar kötü haber yazılır :)
doları şuan bastırabildikleri kadar bastırmaya çalışıyor suanki verilere göre doların 3,70 görmesi gerekirken ortamda huzur var HAYIR geldi ya hani gerçi muamma nasıl geldiği ama kalan seçmeninede doları düşüruyoruz bakın havası verıyor.Ellerindeki stoğun çoğu bitti merkezde acaba ne kadar dha bu böyle sürecek delik cuvalı doldurmaya çalşıyorlar Allah sonumuzu hayır etsin.Doları tutucak ne bişey üretiyoruz ne bişey satiyoruz.
Black_Eagle
21-04-2017, 10:27
Burası sonuçta Türkiye'nin bir şekilde resmi dolar düştükçe burada bile birçok kişi dolar almaya devam ediyor. Ben aracı kurumda çalışıyorum aynı şekilde bizim yatırımcılarımızda her düşüşü alış fırsatı olarak görüyor. Sonuçta ülkenin durumu ortada kimse nakit tl sinin dolar karşısında erimesini görmek istemez. Üretim yok kendi kendine yeten tarım ülkesiyken bugdayından kıru fasulyesine kadar ithal eden bir ülke olduk, hayvancılık bitik 7 yıldır hayvan ithal ediyoruz. Tarım yok hayvancılık yok turizm bitik sanayide para dönmüyor dün haberlerde söylenene göre otomobil satışlarıda vergi ve kur zamlarından sonra yüzde 30 azalmış. Ayrıca hükümeti sokağa çıkanlardan çok hayır oyu verenlerin olası ekonomik boykotu korkutuyor. Çünkü ülkeye katma değer sağlayan nitelikli vatandaşlarının ve ülke ekonomisinin yüzde 70-80 ini oluşturan vatandaşlarının neredeyse tamamı hayır oyu kullandı. Bütçemizde vergi gelirlerinin yerine bakarsanız hükümetin vergiye ne kadar muhtaç olduğunu görürsünüz. Alın verin ekonomiye can verin söylemini neden yarattıklarınıda anlarsınız. Çünkü bizim ekonomiyi tamamen harcama ekonomisi üzerine kurdular. Ben şahsen artık sıfır araba almam sıfır telefon almam vergi vermemek için alışveriş bile yapmıycam açıkçası buda benim referandum kararına tepkim. Neyse konu dağılmasın üretmeyen bir ülke olduğumuz için doları ancak araplardan gelecek kaynağı belirsiz para ile suni olarak düşürebiliriz son 2 -3 gündür doların düşüşüde Tl nin değer kazanmasıyla ilgisi yok tamamen doların küresel değer kaybetmesi sonucu oldu. Eurusd paritesine bakarsanız anlarsınız. Bu yazdıklarımıda herhangi bir tavsiye olarak görmeyin ülke ekonomisi ile ilgili söylediklerim gerçekler ama beklentilerim tamamen tahmin sonuçta arka planda neler döndüğünü bilmek imkansız
vectra-tuner
21-04-2017, 17:08
Dolarda fazla bir düşüş beklemeyin.. Referandumdan çıkan "Evet" istikrar getirmez.. Şu anda Mevduat faizleri 14 ve üzeri.. Dolar faizleri içeride %4 ... Kısaca faiz artışı+döviz satışı vs. anca buralara geldi Dolar.. Yakında yönünü çevirir yukarı ... Cari açık veren sürekli borçlanan ülkelerin para birimleri elbette değer kaybeder, Bir paranın gücü = O ülkenin üretim gücüdür. Neden Abd doları pahalı çünki herşeyi Abd yapıyor... Neden Euro güçlü, Tüm avrupa ülkelerini toplayınca bir Abd'd onlar ediyor... Başkanlık sistemi ile birlikte dolardan faizden para kazananların sayısı artacak..
Dolarda fazla bir düşüş beklemeyin.. Referandumdan çıkan "Evet" istikrar getirmez.. Şu anda Mevduat faizleri 14 ve üzeri.. Dolar faizleri içeride %4 ... Kısaca faiz artışı+döviz satışı vs. anca buralara geldi Dolar.. Yakında yönünü çevirir yukarı ... Cari açık veren sürekli borçlanan ülkelerin para birimleri elbette değer kaybeder, Bir paranın gücü = O ülkenin üretim gücüdür. Neden Abd doları pahalı çünki herşeyi Abd yapıyor... Neden Euro güçlü, Tüm avrupa ülkelerini toplayınca bir Abd'd onlar ediyor... Başkanlık sistemi ile birlikte dolardan faizden para kazananların sayısı artacak..
Bunların hepsine katılıyorum. Sizce yükseliş ne zamana başlar, haftaya mı bir ay sonra mı tahmini ne zaman yani?
Ben bu arada öyle 'yok sen çıkar dedin diye biz dolar aldık vik cik' diyecek kadar düşük bir iqya sahip değilim. Kesin bilim olsa herkes zengin olur zaten. Ben sohbet amaçlı soruyorum.
vectra-tuner
21-04-2017, 17:23
Dolar Mayıs ayı içerisinde yükselir diye düşünüyorum, bayram öncesi dolarla girip çifte bayram yapılabilir.. :D
Zaman vermeyın ve zaman sormayın arkadaslar. Burası Turkıye...
Hele sızın gıbı analız yapan bırı mayıs ayı nasıl der,aman dıyım.
Ulkede kı gerceklerı yakın zamanda goruruz ancak suda var,ekonomı ılla doların sevıyesı ıle ıyı kotu nıtelendırılemez...
Genel trend yukarı ama ınanın Turkıye de 1 saat sonra ne olacagı bellı degıl.
vectra-tuner
21-04-2017, 18:49
Mayıs ayı derken aslında bir tahminde bulundum tabiki tutmayabilir elbette.. Mb rezervleri çok düştü ve artık doların daha fazla düşmesine müsade etmiyor.. Mb döviz swap ihalelerinde talep çok yüksek.. Referandum belirsizliği sonlandırmadığı gibi belirsizlik dahada arttı.. Kgf kredileri ile bankaların daha fazla kredi vermesi batak kredilerini devlete yıkması sonucu Bankacılık hisselerinin yükselmesinr sebep oldu bu yolla da Borsa yükselmiş oldu.. Lafa gelince faiz lobisi ama icraata gelince en büyük destek faiz lobisine.. Brn döviz alırken olabildiğince Borsanın yüksek olmasına dikkat ederim ki genellikle döviz almak için en uygun zamanlar Borsanın tepede olduğu zamanlar.. Dolarda dikkat ediliyorsa oynaklık çok yüksek hala ki buda benim için bir sinyal.. Trump yakında vergi indirimi paketi açıklayabilir ilaveten Fed bilançoyu daraltacağının hafif hafif sinyalini vermeye başladı.. Trump bir yandan dolar güçlü vs diyip doları düşürüyor ki bu söylediklerim gerçekleştiğinde dolar iyice uçup gitmesin.. Bu bilanço daraltması çok çok etkili olacak.. Mayıs ayında her sene dünya geneli birşeyler oluyor.. Zaman vermek elbette doğru değil ama bu sene ak koyun kara koyun ortaya çıkacak bakalım.
Bunlar tahmin, yani sohbet ediyoruz. Saağolsun cevapladı ya bana yeter :) Düşse bile sorun yok benim için.
darkmoon
21-04-2017, 23:48
çok fazla teknik analiz yapmanın bile mantığını göremiyorum.. ne üretiyoruz .. biri desin bana Allah aşkına.. japonya de bana sana 50 marka sayıyım.. amerika de 100 marka sayıyım.. avrupada herhangi bir ülke söyle hepsinden 5 er 10 er marka sayarım kendilerine ait dünya markaları.. hani finlandiya desen aklıma direk nokian geliyor ..
Türkiye de ne üretiyoruz milli uluslar arası hangi markamız var bilmediğimden soruyorum ??? montaj ülkesi olmamımızın ekonomiye ne kadar ölçekde katkısı var .. a markasının parçalarını alıp burda montajlayıp yeniden a markasına geri yollamanın bize ne getirisi var.. bana göre o a markası ve a markasının bulunduğu ülke bizim ucuz işçiliğimizden faydalanıyor o kadar.. bize bir faydası yok..
kurufasulye arjantinden kırmızı biber hindistandan mercimek kanadadan ki mericemek tohumunu kanadaya veren bizdik.. köprüler tüneller resmi verilere göre ben demiyorum resmi veriler internette girin araştırın benim bildiklerimin okuduklarımın hepsi zararda.. hani dedim en azından avrasya tüneli kar eder istanbulun göbeğinde istanbulda milyonlarca araba var elbet kar eder dedim o bile en son okuduğum resmi verilerde zarardaymış..
bugün duyduğum bir haber doğruysa güzelim çaykurumuzuda katara satmışız çok üzüldüm..
neyimiz kaldı ne üretiyoruz dünyaca ünlü ne markamız ne üretimimiz varki tarımda ithal ediyoruz hayvancılıkda bile canlı hayvanı ithal eder duruma gelmişiz kendimize bile yetmiyorken alt yapıda üst yapıda köprüler tüneller zarardayken hala burda o çıkar bu düşer diyoruz..
ben hala ekonomi nasıl dönüyor ona bile hayret ediyorum şaşıyorum..
Üretmediği malı tüketen toplum yok olmaya mahkumdur.
Patinaj dışında bir hareket yok batmaya başlamış bir ekonomi
Bankalar neredeyse hep yurt dışı şirketlerin
Hepsi halkımızı iliklerini soyup soğana çevirmekle meşgul
Ekonomi berbat ötesi ama banka karları tavan yapmakta
6 ay içinde ben doların yeni tarihi zirve yapmasını bekliyorum
Allah yardımcımız olsun
YTD
vectra-tuner
22-04-2017, 00:08
Biz birşey üreten ekonomi olmaktan çıkalı çok oldu.. Hükümetin kurmak istediği sistem aynı Dubai'deki gibiydi.. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Türkiye'nin insan kaynakları bir Güney Kore'deki veya Finlandiya'daki Çin'deki gibi değil.. Şimdi bir Cafe düşünün , gençler hergün gidiyor tıklım tıklım dolu deli para kazanıyor.. Bunu gören Alman Hollandalı veya İtalyan gelip o kafeyi satın alıyor.. Getiriyor Türkiye'ye dövizini dolayısıyla hiçbirşey üretmemiş olsanız bile döviz girdisi oluyor.. Bunun gibi yüzlerce örnek var, kimisi cafe alır kimisi simit sarayını alır kimisi kargo şirketinizi alır liste böyle uzar gider.. Buraya gelen yabancı konut alır araba alır vs.. Kısaca hizmet sektörü bu bahsettiğimiz.. Aslında en iyi döviz girdisi bu yolla sağlanır çünki herhangi bir olumsuzlukta yatırım yapan kaçamaz .. Ahmet emmi 100 bin liraya konut alır ve tapu masrafı ıvırı zıvırı 5 bin lira öder devlete .. Sonra Ahmet emmi evi tadilat etmek için usta çağırır, banyo mutfak tuvalet malzemesi alır dolayısıyla mobilyacısından ustasına hırdavatçısına kasar herkes para kazanır... Sonra Ahmet emmi evi 150 bine satar ve yine devlet vergi alır.. Bu sefer evi satan Mehmet emmi evi aynı şekilde tadilat yapar.. Görüldüğü gibi bu işlerden en karlı çıkan devlettir.. Ev 10 kere el değiştirse evin yarısı kadar para devletin kasasına girer.. Herkes mutludur .. O toplanılan vergilerin bir kısmı ile yol tünel vs. yapılır ama Mahmut emmi 1 liralık köprüyü 20 liraya yapar, Mahmut emmiyi vatandaş pek sever.. Yurt dışında da krediler ucuzlamış ve tarihi seviyelere düşmüştür.. Abd de %5-6 olan kredi faizleri %1'in altına inince para yağmuru başlamıştır..
vectra-tuner
22-04-2017, 00:17
2.
Komşu ülkede başlayan kargaşaya destek verilir.. Ülkesinde savaş çıkan zenginler komşu Devletlere kaçar, buna sermaye transferi denilir , böylece ülkeye döviz girişi olduğu için o ülkenin parası değerlenir ve daha ucuza bmw mercedes telefon tv alınır.. Zor durumda olan ülkeden kaçan gariplerin barınak ihtiyacı dolayısıyla kira fiyatları artırılır.. Böylece savaştan kaçan insanların sırtından haksız kazanç sağlanır ve hatta karıları kızlarına dahi göz konulur.. Sonra o savaştan kaçan insanlarda para kalmayınca ve ucuz olarak çalıştıkları için yan etki olarak ilgii ülkedeki işsizlik artar.. vs. vs. cep telden yazıyorum o yüzden imla hataları için kusura bakmayın
darkmoon
22-04-2017, 00:38
yazdığın şey dubai örneğidir bu doğru ama dubai nin koşulları ile türkiyenin koşulları uyumlu değil tekrar yazdığın gibi o yazdığın örnekdeki şeyler türkiyeye senkron olmaz en azından kar ediceği şekilde.. dubai nin en kötüsü petrol rezervleri kuyuları var oda bitse arkasında körfez arap sermayesi var..
suriyeden gelen değerli sermayeyi avrupa havada kaptı zaten. ilk dedilerki parası olan gelsin sonra dedilerki paranız yokmu sorun değil eğitimli beceresi olan kalifiye olanlar gelsin misal beyin cerrahı doktor v.b .. geri kalan parası olmıyanlar türkiye gibi ülkelerde kalsın.. sonra ne olur türkiye gider 25 milyar dolar sadece suriyelilere para harcar..
yabancılara satılan konutlar ayrı muamma sattığımız kimler ağırlıklı araplar .. araplar çokmu umursar çokmu onlara önemser bağlanmayı önemsemez bence yarın sıkıntı olsa malı mülkü bırakır gider.. o bağlayıcılık ingiliz alman desen onlara uyar çünkü çok kuralcı ve disiplinliler o kadar emlakdan çevrem var daha hiç ingiliz fransız alman gibi avrupalıların ev aldığını duymadım benim duyduklarım hep araplar..
bu anlatılan ekonomik çan eğrisi ile 100 milyon nüfuslu çok büyük harcamaları çok büyük devasal giderleri olan gene büyük projeleri olan bir yandan suriyede sınır ötesinde güneydoğuda teröristlerle savaşan ki savaş en büyük ekonomik giderdir su gibi para gider amerika bile sırf giderlerden ötürü ırakdan çekildi.. bir yandan dağ gibi işsiz sorunu olan ki buda yarın öbürgün çok büyük toplumsal bir sıkıntı olucak neyse bu kadar gideri olan bir ülke bir marangozla iki kahveyle üç beş frençayz ile ekonomiyi dönüyorsa helal olsun tek lafım budur.. boşuna endişe edip evhamlanıyorum demek ki.. çevremde hangi gençlerle konuşsam 5 gençden rahat diyorum 4 ü işsiz..
darkmoon
22-04-2017, 00:53
benim yaş 40 lılara yaklaşıyor valla diyorumki iyiki bu yaşdayım.. 15-25 arası gençlerle konuşuyorum her kesimden muhafazakarından tutda solcusuna kadar konuşduğum gençlerin çoğu yurtdışına kapak atma derdinde.. konuşduklarımın çoğunun ümidi yok geleceğe dair karamsar.. bazılarıda devlete kapak atar memur olurum diyor.. çok samimi söylüyorum üzülüyorum böyle olmaması lazım...
vectra-tuner
22-04-2017, 12:39
Çaykur'un %70'i 650 Milyon Usd borç karşılığı Katar'a teminat verilmiş... Haber linki
Twitter (https://twitter.com/halukpeksen/status/855683330007851008)
Dolar belli seviyeye gelince otomatik olarak yazılım/robot ile anında düşürülüyor.. Örneğin 3.65'i geçtiği anda sistem devreye giriyor...
Şimdi globalde oluşacak bir olay örneğin Trump'un vergi indirimi gibi, bu kurulan robot/yazılım'ı elbette ezer geçer ancak bunun dışında bir müddet daha kontrol altında tutarlar... O yüzden dolarda geri çekilmelerde toplanmalı diye düşünüyorum.. Sona çok yaklaşıştık :)
free-hifi
23-04-2017, 23:00
Saat 21 de altın. İn de dolar 3.60 a indi diyorlardı da inanmadim ne yüklediler piyasaya
İbrahim33
23-04-2017, 23:14
Görünen o ki bugün(pazartesi) oldukça çalkantılı olacak. alım fırsatı doğarsa bende dolara girmeyi düşünüyorum.
Pariteye baktiniz mi? Bizle alakasi yok,boyle basit seyleri kacirmayin...
free-hifi
23-04-2017, 23:21
Önümüzdeki günler neye gebe peki abi?
Ab çok sert gidiyor üyelik dondurmadan ziyade get out diyorlar
Euro sağlam 3,93
Dolar az bir gevşeme 3,61 civarı en dip 3,50 bence ama oraya kadar salmaları zor
Kısa dönem 100 milyar dolar ödeme var
Çaykur teminat verilmiş
6 ay 1 sene zarfında devlet bankalarından biride teminat olursa şaşırmayın derim :)
yakında bu köyüde bizide satmaya kalır dürzü.verilen cezaya razıyım admin.Affola...
vectra-tuner
24-04-2017, 08:00
Fransa seçimlerinden dolayı Eur değer kazandı dolara karşı.. Ancak Tl'nin değerlenmesi beklenemez normalde aksine Euro güçlendikçe Doları'da yukar taşıması gerekir ancak;
Yarın Ap kararı var (%99 olumsuz olacak)
2) Mb PPK kararı var
3) Çarşamba Trump vergi indirimi açıklması var...
Bu sebeplerden dolayı ön hazırlık olarak Dolar bizzat hükümet tarafından gevşetilecektirki olası olumsuz haberlerde zaten yukarı gideceği bilindiği için başlangıç noktası ne kadar aşağıda olursa o kadar iyidir.. Bu yazdıklarımı aslında ezberledik
free-hifi
24-04-2017, 11:32
3.595 den 20 lirakik girdim ben aldım diye 3.40 a iner
çok fena ters köşe yaptı şu an, çok fena para kazanıyor birileri
free-hifi
24-04-2017, 12:34
Bunu gören herkes alım yapıyorsa patlatirlar sanki
daha ne kadar düşecek küçük bi alım yapmak için yarını beklemek kayıp mı olur ?
Ortalık 56 oldu bu hafta cok fazla toplantı ve kararlar var 3.64 65 lersen büyük toplayanlar satıyor trumpn vergi indirimi dahada düsüse sebep olur ytd
Bundan daha fazla düşeceğini ben sanmıyorum.
3.595 den 20 lirakik girdim ben aldım diye 3.40 a iner
:)
bloomberg periscope yayınını izliyorum. Yetkili bi abla 3.55'ten* düşerse 3.40'a kadar yolu var dedi.
*Kırılma noktası da 3.50 de olabilir, tam anlayamadım. Yukarı yönde ise 3.61'i aşarsa yükseliş bekliyormuş.
Yarın Ab ile ilişkilerimizde çok kritik bir gün. Yarınki sonuca göre bu süreçte 35 yıl geriye gidebiliriz. Buda ekonomik ve sosyal anlamda hiç hoş olmaz.
vectra-tuner
24-04-2017, 20:40
Ben yarın alım yapacağım kısmstse, yarın Ab kararı ve çarşamba Mb kararı üzerine de Trump vergi paketi var.. Bu düşüş Türkiye'nin notunun düşürüldükten sonraki düşüşün aynısı.. Yarın kısmet olursa sabahtan alacağım.. 3.6 yı geçirmemek için uğraşacaklardır.. Bu arada mevduat faizleri 14-15 bandına..
vectra-tuner
24-04-2017, 20:48
Trump vergi indirimi açıklaması sonrası ve/veya Her fed toplantısı öncesi dolar güçlendiğinde Arbitraj ile Euroya geçebilirsiniz... Veya Altına .. Bu şekilde hiç Tl'ye bulaşmadan üç beş kuruşta olsa para kazanabilirsiniz..
free-hifi
24-04-2017, 20:48
:)
bloomberg periscope yayınını izliyorum. Yetkili bi abla 3.55'ten* düşerse 3.40'a kadar yolu var dedi.
*Kırılma noktası da 3.50 de olabilir, tam anlayamadım. Yukarı yönde ise 3.61'i aşarsa yükseliş bekliyormuş.
3.40 3.30 söylentisi hep vardı 55 45 olsa erken gelirdi ama takip etmeye zamanım yok aldım dursun 3.75 te bozar cikarim
darkmoon
24-04-2017, 21:08
fazla düşüceğini sanmam siyasi belirsizlik refanrandumdaki şaibeler avrupanın içine refandumun sinmemesi açıkcası bence şahsi fikrim hileli sonuçlar olduğunu düşünüyorlar okuduklarım verilen demeçler bu yönde.. ohalin uzatılması uluslar arası yapılıcak açıklamalar..
dolarcıların tam pusuya yatıcakları aralıklar bu rakamlar 3.57 - 3.55 burdan alırlar kanaatimce pusuya yatarlar burdan dahada düşüş olmaz gene kanaatimce ondan sonra hep çıkış..
darkmoon
24-04-2017, 21:10
birde televizyon kanalları bence hükümetle papaz olmamak için bazen fazlasıyla iyimser yorumlar yapıyorlar.. zira izlediğim ekonomi kanallarındaki ekonomistlerin yorumları çoğu zaman tutmuyor.
Ne rekor mu!
Utanmasa 100.000 olacak, derlerdi de inanmazdım ;-)
vectra-tuner
24-04-2017, 22:08
Zx sorması ayıptır hangi Hisseler yükseldi? Devlet eliyle yapılan manipulasyondan başka birşey değil.. Halkbank Thy Gb gibi belli başlı hisseler.. Borsada eli yanan varını yoğunu kaybeden pekçok kişi var..
vectra-tuner
24-04-2017, 22:29
Okuyun abiler
Hisseler duşerken Borsa yukseliyor: Manipulasyon kokan hareketler [Analiz: Semih Ardıc] - Tr724 (https://www.google.com.tr/amp/www.tr724.com/hisseler-duserken-borsa-yukseliyor-manipulasyon-kokan-hareketler-analiz-semih-ardic/amp/)
Öğrenci bütçesi ile biraz daha dolar alımı yaptım,bakalım neler olacak
vectra-tuner
25-04-2017, 08:28
Dolar alımı yaptım bu sabah... :)
Ben dün aldım biraz hadi bakalım forumca ya batarız ya cıkarız :)
Valla alıp almasam mı diye düşünüyorum daha düşermiki dolar
free-hifi
25-04-2017, 09:11
Dolar alımı yaptım bu sabah... :)
Bankadan mı alıyorsunuz fx mi
enes_srb
25-04-2017, 09:16
3.65 i aşarsa alıcam 30 k okul için bakalım hayırlısı
Açıkcası referandum öncesi Hayır çıkacağını düşünerek 3.65 den aldım. Şans yüzğme güldü Evet çıkmasına rağmen 3.70 görüldü. Peki bozdurdummu? tabiki hayır:). sanırım bu seviyelerden yine yüklü alım yapmak lazım
dolar alımlarını bugün için kaçdan yaptınız.?
dolar alımlarını bugün için kaçdan yaptınız.?
Ben enpara.com üzerinden aldım. Saat 9'da 3,582650'den alım yaptım.
Yarın Ab ile ilişkilerimizde çok kritik bir gün. Yarınki sonuca göre bu süreçte 35 yıl geriye gidebiliriz. Buda ekonomik ve sosyal anlamda hiç hoş olmaz.
Siyasi denetim sürecine alındık. Yazık oldu gerçekten.
free-hifi
25-04-2017, 14:48
Ben enpara.com üzerinden aldım. Saat 9'da 3,582650'den alım yaptım.
piyasa kaçtı peki en para be kadar koyuyor
piyasa kaçtı peki en para be kadar koyuyor
Ona dikkat etmedim hocam.
free-hifi
25-04-2017, 14:58
Siyasi denetim sürecine alındık. Yazık oldu gerçekten.
eyyy avrupa birliği sen kimsin ya sen kimsin 10 sene içinde dağılacaksın.
bu arada dolar gazlamaya başlıyor yavaştan
free-hifi
25-04-2017, 15:01
Ona dikkat etmedim hocam.
çünkü dün dolar 3,58 lerdeyken garanti 3,60 a kitlemişti kendini akbank ta 3,595
vectra-tuner
25-04-2017, 15:23
Ben Z.B. kullanıyorum Banka ... Makas olarak düşük olsun istersen Türkiye Finans kullanabilirsin veya az daha pahalı dolar satan Enpara ... Tfinans'ın özelliği 5 gün 24 Saat kullanabiliyorsun... Banka gibi akşam 17-30 - 18 gibi kapanmıyor... Ama ben açıkçası bulaşmadım hiç..
vectra-tuner
25-04-2017, 15:28
Şimdi Avrupa'nın bu kararını Hükümet bildiği için doları 3.6 altına çektiki kendisine müdahale edebilmek için bir alan açtı.. Bunu sistematik olarak sürekli yapıyorlar..
Dün akşam Atv'de denk geldim.... Borsa uçuyor, istikrar geldi ev alın fiyatları %20 artacak diye yayın yapıyorlardı.. Dün buraya link koymuştum Borsa ile ilgili.. Tamamen göz boyama.. Dolar elbet düşecekte çıkacakta ama Türkiye Cumhuriyeti reel sektörü krizdedir bunn aksini hiç kimse iddia edemez.. Finansal kriz henüz yaşanmıyor ve/veya şu anda biz bilmiyoruz... Finansal kriz Reel sektör krizine benzemez ne doları ne faizi hiçbirimiz böyle bir durumda tahmin bile edemeyiz.
TorqueTuning
25-04-2017, 16:25
Tez zamanda tüm krizler yaşanır ki taşlar yerinden oynar!
Ab kın kın kınamış yine :):)
darkmoon
25-04-2017, 17:05
git gide kötüye gidiyoruz siyasi denetim sürecinden zaten 2004 de çıkmışdık 13 yıl sonra tekrar geri girdik.
bu şu demek 13 yıldır avrupa birliğinde kazandığımız tüm kazanımları 13 yıl geriye gidildi.. Türkiye, üyelik müzakereleri görüşmelerinin artık gerisinde şu anda... denetim-sonrası diyalog sürecinde bulunuyorduk artık oda bitti .. şu anda ermenistan sırbistan moldova gibi siyasi denetim sürecinde olan ülkelerle aynı sınıfdayız..
bunun piyasalara etkisi ne olur siz düşünün..
çünkü bundan sonrasında vize antlaşmaları ve gümrük birliğide masaya yatırılıcakdır avrupa tarafından..
BarışSever
25-04-2017, 17:09
3,60 tan bende aldım biraz 4 olduğu an satıcam :D
çünkü bundan sonrasında vize antlaşmaları ve gümrük birliğide masaya yatırılıcakdır avrupa tarafından..
Gümrük birliği masaya yatırılır ve yaptırım uygulanırsa iş gücünün %80'i türkiye nufüsunun %60'ı bundan doğrudan ve çok ağır şekilde etkilenir.
darkmoon
25-04-2017, 18:03
Gümrük birliği masaya yatırılır ve yaptırım uygulanırsa iş gücünün %80'i türkiye nufüsunun %60'ı bundan doğrudan ve çok ağır şekilde etkilenir.
illaki ve illaki masaya yatırılıcakdır ..
siyasi denetim sürecine geri dönülmesi bile yabancı yatırımcıda olumsuz bir etki yaratıcakdır .. bazı yatırımcılar yatırımlarını geleceğe endeksli garanti olsun diye geri çekebilir bazı yatırım yapıcak yabancı yatırımcılar dondura bilir yada alternatif ülkelere yatırım yapabilir..
Arkadaşlar dolardan kar elde ettim diyebilmemiz için birkere maksimum 5 ayda 6 dememeli %10 kazanmalısınız. Yani 5 ay içinde dolar 4 tl olmalıki normal vadeliden bir tık önde olabilin. Oysa şuan altın daha kısa sürede daha fazla karlılık sunuyor. Bir defada %5 e yakın düştü. Tekrar ozisyonu geri alır. Tabi ayrıca yaz ayları geliyor altın alımının takılar yüzünden arttığı bir dönem. Kısaca altın alın kardeşlerim. 3-4 Ay arası tahmini %8 ler civarı kazanç sağlayabilirsiniz
Ytd
vectra-tuner
25-04-2017, 19:07
Doların globalde düşüş sebeplerinden birisi Abd Hükümet kapanma riski.. Bir iki sene önce yine aynısı olmuştu ve dolar düşmüştü... Olay şu kısaca
ABD'de harcama kanunu gecmezse hukumet kapanabilir - Bloomberg HT (https://www.google.com.tr/amp/s/www.bloomberght.com/haberler/haber-amp/2006361-abdde-harcama-kanunu-gecmezse-hukumet-kapanabilir)
free-hifi
25-04-2017, 21:26
Hükümet kapanması nr demek abi kepenk mi çekecek ler :)
Tayyip olağanüstü istedi direk akp ye başına geçiyor ramazandan önce
Kasıma kadar maddeleri bitirip
Erken seçime götürecek
Bence kesinleşti
Yoksa 2019 a kadar bu ekonomi onu bitirir
Kendini temizlemesi için son düzlükte
Dolar sene sonu 4,50 görürse şaşırmayın haaa
Hadi bye
YTD
darkmoon
25-04-2017, 22:30
seçim olsa erkenden başa gelse şu anki konjektürden ne farkı olucak.. şu andada zaten başda o zamanda başda olucak..
vectra-tuner
25-04-2017, 23:18
Hükümet kapanması nr demek abi kepenk mi çekecek ler :)
Valla orası Abd.. Detroit borcunu ödeyemedi diye tüm şehrin elektiriklerini kestiler.. Bu bütçe Mevzu Obama döneminde olmuştu, dolar 2 tl'nin altına inmişti o zaman daha sobra mevzu çözülünce dolar tekrar uçuşa geçmişti..
free-hifi
25-04-2017, 23:23
Valla orası Abd.. Detroit borcunu ödeyemedi diye tüm şehrin elektiriklerini kestiler.. Bu bütçe Mevzu Obama döneminde olmuştu, dolar 2 tl'nin altına inmişti o zaman daha sobra mevzu çözülünce dolar tekrar uçuşa geçmişti..
Alım için erken davranmış olabilirizde :)
Domates 7~10 lira olmuş bu da trump beyler :)
İstoç esnaf ziyaretlerim oldu bugün
Esnaf söviiii siz nediyinizzz :)
vectra-tuner
26-04-2017, 00:05
[QUOTE=free-hifi;8322656]Alım için erken davranmış olabilirizde
Birşey olmaz, Mutlaka bu seviyelerin üzerine çıkacaktır.. Şu anda Euro pahalı, Altın nispeten ucuzladı ama en ucuz dolar.. Dolar kıymetlenince bozar veya bozmadan Eur veya Altına geçilebilir.. Dolar jet hızıyla çıkıp kaplumbağa hızıyla geri dönen bir varlık.. Tıpki bir dalga gibi kıyıya vuruyor sonra geri çekiliyor sonra daha da şiddetli bir şekilde vuruyor.. Ben al sat yapmıyorum , işim dolarla o yüzden gözüme kestirdiğim seviyeden alıyorum.. Son 3-4 senedir Kredi kullanıp aldığım dolarlar hem kredi faizlerini ödedi üstünede kara geçirdi daha ne olsun yaşa Reiz
darkmoon
26-04-2017, 00:12
kapalı çarşıda kan ağlıyormuş eski avrupalı turistleri mumla arıyorlarmış..
Kapalıcarşı kan ağlıyor: Yuzlerce dukkan kapandı! - İndigo Dergisi (https://indigodergisi.com/2017/04/kapalicarsi-yuzlerce-dukkan-kapandi/)
TorqueTuning
26-04-2017, 07:49
Domates 7~10 lira olmuş bu da trump beyler :)
İstoç esnaf ziyaretlerim oldu bugün
Esnaf söviiii siz nediyinizzz :)
O esnafların ben amk, alayı ampülcü onların! :D
14.00da ppk toplantısı var
slowmotion
26-04-2017, 08:39
Ekonomi haberlerini takip edeceğim bir site varmı? ppk toplantısı dün avrupabirliği kararı abd vergi oranlarıyla ilgili haberlerde doğrudürüst birşey bulamıyorum.
TorqueTuning
26-04-2017, 08:41
Ekonomi ve Finans Haberleri, Piyasalarda Son Durum (http://www.bloomberght.com/) yurtiçi piyasa haberleri için. İngilizceniz varsa en güzeli yabancı siteler
Ekonomi haberlerini takip edeceğim bir site varmı? ppk toplantısı dün avrupabirliği kararı abd vergi oranlarıyla ilgili haberlerde doğrudürüst birşey bulamıyorum.
reuters ile İlgili Ekonomi Haberleri | Bigpara (http://bigpara.hurriyet.com.tr/arama//?page=1&startDate=04%2F11%2F2016%2007%3A34%3A37&endDate=04%2F11%2F2017%2007%3A34%3A37&s=reuters&kapHaberDahil=False)
Ben bu şekilde bakıyorum
Haydi bakalım hayırlı işleer :) dolar 3,56
darkmoon
26-04-2017, 13:15
hangi ekonomi görende detroit motor gibi devasal bir bölgede dünyaca ünlü otomobil arge araştırma geliştirme üretim merkezlerimiz var sanır.. görende silikon vadisi gibi dünya devi microsoft dell apple google gibi yazılım şirketlerimiz var sanır..
Görende en azından teknoloji üretemesekde dünyanın karnını doyuruyoruz tarım ürünleri sera ürünlerini dünyaya satıyoruz dünya lideriyiz o konuda sanır .. hadi en azından norveç somonda nasıl dünya lideri 3 tarafımız denizlerle çevrili olmasına rağmen bir iç denizimiz olmasına rağmen balık sektöründe bile bir dünya çapında numaramız yok..
hayvancılık zaten saymıyorum..
yani ne ekonomimiz var dünya çağında ne markamız ne üretimimiz var merak ediyorumki ne ekonomimiz olsun..
kağıt ekonomisi bana göre her şey kağıt üstünde icraat varmı benim gördüğüm yok bilen varsa göstersin bende göriyim.
individual
26-04-2017, 13:38
3.59'dan 3.56 düştü dolar dahada düşecek gibi sanırım.
3,57 den aldım bi miktar ah ulan şu sınavlar dolar ile olmasa ne güzel olacak ama
free-hifi
26-04-2017, 14:47
Biliyordum ineceğini ytd :)
individual
26-04-2017, 14:47
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8'de, gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 7,25'te ve gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 9,25'te sabit tutarken, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 11,75'ten yüzde 12,25'e yükseltti. Karar sonrasında hem dolar hem de euroda sert bir düşüş yaşandı.
Hurriyet alıntıdır.
free-hifi
26-04-2017, 14:51
Doları günlük vadede en parada tutabiliyor muyuz
darkmoon
26-04-2017, 15:15
2.80 den 3.90 lara kadar çıkarken ses etmeyenler 3.60 dan 3.59 -3.57 aralıklarına düşünce bayram havası yapıyorlarya şaşıyorum :) ... dediğim burdakiler için değil genelde yandaş kanalları açıyorum dolar 2.80 den 3.90 a çıkarken bir haber yok nasıl çıktığına dair ekonomiksel veriler olarak.. ama 3.60 dan 3.57 ye düşsün bayram havası dolardaki oyunu bozduk dolar çok büyük düşdü v.b .. :)
bu haberi yapdıkdan bir iki gün sonra gene 3.60-3.70 oluyor gene susuyorlar .. :)
yıldırımbyzt
26-04-2017, 15:22
Doları günlük vadede en parada tutabiliyor muyuz
32 , 92 , 181 gün dolarda abi
vectra-tuner
26-04-2017, 18:59
Bugün Dolar globalde yükseldi.. Brezilya Reali - Rus rublesi %2 değer kaybetti dolara ancak Mb faiz artırımı yaptı... Dolardaki baskıya daha fazla dayanamadı, onlarda biliyorlarki dolar satmayla bu işler olmuyor.. Şimdi kredi faizleri artıcak tekrar.. Dolarda ben hala Mayıs içinde de yükseliş bekliyorum.. Bu gece Trump açıklama yapacak vergi indirimi ile ilgili ve bunun için Mb faiz artırımı ile gardını aldı.. Herkesin beklentisi Mb'nin faiz artırmayacağı yönündeydi ancak Faiz artıracağını daha öncr net bir şekilde bilenler dolar shortlayarak para kazandılar.. Süresiz istikrar + faiz artırımı + Dolar satışı + Varlık fonu teminat gösterilerek alınan borçlar = kur 3.58 hala.. :)
BarışSever
26-04-2017, 20:48
şuanki dolar,gerilen ok misali :)
Durum ne olucak bu durum da düşmeye devam eder mi
darkmoon
26-04-2017, 22:52
imf türkiyenin yıllık büyüme oranını 0.4 puan aşağı çekti %2.5 cumhuriyet tarihinin en düşük değeri..
%2.5 büyüme ile işsizlik nasıl son bulucak üretimi nasıl arttırılıcak yatırım nasıl arttırılıcak ..
TorqueTuning
27-04-2017, 07:53
İnşallah (-%5 filan) büyürüz(küçülürüz), kriz iyice derinleşir ve işsizlik daha da tavan yapar. Bu millet aç kalmadan kafasına bazı şeyler dank etmiyor, nasıl 2002'de derin bir ekonomik krizle geldilerse 2019'da derin bir ekonomik krizle öylece giderler!
Katarlı abiler
Türk telekomdan vazgeçme kararı almışlar
Batmış la bu demişler :)
Onlarda uyandı :)
Mrkez bankası faiz artırımına gidio. Tüm dünyada dolar düşüyor. Referandumdan evet çıktı. Bizde hala Dolar düşmüyorsa daha fazla düşmeyecektir.
Yani 3.50 nin altları artık hangi haberi alacakta düşecek? En basitinden işler bile düzelecek olsa yurt dışından mal almak için ticaret yapan herkes dolar alacak. O şu demek oluyor Dolar bir şekilde yükselecek arkadaşlar
YTD
İnşallah (-%5 filan) büyürüz(küçülürüz), kriz iyice derinleşir ve işsizlik daha da tavan yapar. Bu millet aç kalmadan kafasına bazı şeyler dank etmiyor, nasıl 2002'de derin bir ekonomik krizle geldilerse 2019'da derin bir ekonomik krizle öylece giderler!
Dış mihraklar, faiz lobisi, haçlı ordusu diyip sıyrılırlar. Yine olan bize olur :)
TorqueTuning
27-04-2017, 10:37
Şu an AKP'de bence büyük panik var, kabine değişiyor, seçilmiş bakanlar/başbakanlar atama ile, aslında bu da bir darbedir(!), değişecek. Adına da yenileme tazelenme deriz olur biter. Kasımpaşa spec ile ona atar buna gider içeride kendi kitlesini tatmin etmeye devam ediyorlar ama o balon da patlayacak.
vectra-tuner
27-04-2017, 11:07
TCMB rezervleri azalmaya devam.. Borsayı sadece belli kurumların Hisselerini alarak ayakta tutuyorlar ... Mayıs ayı geliyor abiler sabır sabır ... Yolun sonuna geldik abiler
slowmotion
27-04-2017, 11:12
Herkes mayıs ayında birşeyler var diyor, yeni darbe var bizimmi haberimiz yok :)
Herkes mayıs ayında birşeyler var diyor, yeni darbe var bizimmi haberimiz yok :)
Akp olağanÜSTÜ kongre var onu diyilerr :)
slowmotion
27-04-2017, 11:26
Akp olağanÜSTÜ kongre var onu diyilerr :)
Bunu biliyorum ama zaten burada bir kaos olmaz ki, yani olurda piyasaya yansıtılmaz.
tequila818
27-04-2017, 11:51
Valla ben sinir harbi yaşadım zararına sattım. 3 kuruş kazanacağız diye sağlığımızdan olacağız. Kazanmak derken oturduğumuz yerde para erimesin...
Valla ben sinir harbi yaşadım zararına sattım. 3 kuruş kazanacağız diye sağlığımızdan olacağız. Kazanmak derken oturduğumuz yerde para erimesin...
altın mı dolar mı ?
4 aydır pıyasa hareketlerımın buyuk cogunlugu dogru hareketlerdı.
Allah bu hırsızlardan razı olsun.
Son olarakda gecen hafta ve dune kadar kı parıte hareketı guzeldı. Cogunu dolara dondum. Hareket 1.12 gorunuyor ama allah bereket versın....
mikelazi
27-04-2017, 16:35
referandum öncesi altın aldım
şimdi dolara yatıyorum.(3.565)
açaydım kollarımı almayaydım dün 3,57 den aldık :(
tequila818
27-04-2017, 17:02
altın mı dolar mı ?
dolar hocam. Üç kuruş para var indi mi çıktı mı stresten öldük. Sattım gitti.
free-hifi
27-04-2017, 17:10
açaydım kollarımı almayaydım dün 3,57 den aldık :(
ŞÜKRET 3,60 altını zor görürüz diye 3,595 den aldım :)
mikelazi
27-04-2017, 17:25
Allah sağlık sıhhat versin ben kasmıyorum yatırımım uzun süreli zaten.
3 aydır 80binle dolar al sat yapan arkadaşım var.3bin tl zararda şuan.
dolar hocam. Üç kuruş para var indi mi çıktı mı stresten öldük. Sattım gitti.
erken satmısınız hocam daha biraz sabredeydiniz iyiymiş
vectra-tuner
27-04-2017, 20:58
Bugün yine dolar aldım.. Dolar düşerken alınır.. Bu yazdığım al tavsiyesi değil elbet ancak ben yükseliceğini düşünüyorum... Ben faize para yatırmıyorum inançlarım gereği ama mevduat faizleri 14.30 - 15'e dayanmış durumda..
vectra-tuner
27-04-2017, 21:10
Mayıs ayında dünya geneli Globalde Borsadan kaçışlar olur.. Bir iki Abd verisi iyi gelirse Haziran Faiz artırımı fiyatlaması başlar... Mb rezervleri mum gibi eriyor, yabancı girişi vs. yok Ülkeye... Faizle döviz satışı ile tutmaya çalışıyorlar doları.. Hükümet yetkililerinden bir tanesi bugün açıklama yaptı "Dolardaki yükselişin enflasyonu artırdığını düşünüyoruz " diye... Günaydın demek lazım ama hani yüksek faiz enflasyonu yükseltiyordu? Kandırıldılar sanırım.. Babacan gelicek haberleri yayarak piyasaları yatıştırmaya çalışıyorlar.. Babacan gelse ne olacak? Babacan Türkiye'yi tek bir şekilde kurtarır cebinde varsa 150-200 milyar usd Türkiye'nin kısa vadeli borcunu öder:) Agit raporları ve Ab çok önemli .. Ab deseki ekonomik ambargo koyuyoruz işler iyice sarpa sarar.... Şimdi Reiz Trump görüşmesi öncesi T.S.K. teröristleri Suriye'de vurdu ki Cb'nin Trumpla görüşme öncesi elinde kozu olsun... %99 diyecekki bırak Zarrab vatandaşımı ellemeyim hatta kabul edeyim Suriye PKK'sını.. İnşallah yanıltır bizi en azından bu sefer
3.57 Den dolar alıp 3.55 oldu diye üzülüyorsanız, üzgünüm yanlış konudasınız :) arkadaşlar dolar günlük işlem için alınmaz. Hatta sağlam tüyo yoksa haftalık dahi alınmaz. Daha uzun vade işlemidir. İllaki çıkacaktır o yüden 3.83 den dahi aldıysanız satmayın. Hatta imkan varsa bu seviyelerden alınki ortalamanız düşsün
Kesinlikle dolar alabilirsiniz Merkez bankası hem bu yıl hemde önümüzdeki yıl için enflasyonm tahminini yarımşar puan artırdı. Yani geleceği dahi etkiler ve onaramaz görüyor.
slowmotion
28-04-2017, 10:41
Kesinlikle dolar alabilirsiniz Merkez bankası hem bu yıl hemde önümüzdeki yıl için enflasyonm tahminini yarımşar puan artırdı. Yani geleceği dahi etkiler ve onaramaz görüyor.
ama dolar hala düşüş trendinde
Farklı ekranlara bakıyoruz sanırım benim ekranımda bugün %0.30 da ve artışta. Ben uçacak gidecek demiyorum bakın arkadaşlar. Sadece Dolar çooook düşmeyecek. Düşmesini gerektiren tüm olumlu adımlar zaten atıldı ne oldu? 10-15 kuruş geriledi. Peki gerilemeye başladığı yer zatenh baskı ile tutulduğu yer değilmiydi? evet. Kısacası Doların yavaş yavaş ama her hafta artmasını önleyecek tek haber yurt dışı dolar alyhi haberlerdir.
GokhanRS
28-04-2017, 11:16
bencede süper alımlık seviyeye düştü. benim bu kadar düşeceğinden umudum yoktu. murat abi yazdığından inanmamıştım bie 3.50leri zorlayacağına ama sanırım kısa vadeli bu seviyede gezicek. biyerden para denk gelse düşünmez alırım şuan. hatta keşke ev taksidim olmasaydı. uzun vadede para biriktirme amaçlı kredi çekip yatırabilirdim.
Direnen 3.55bandı kırıldı 3.52 ler görülebilir
mikelazi
28-04-2017, 14:42
k.köy döviz bürosunda
satış 3.57
Ülkede son durum :D
http://i64.tinypic.com/6iabrn.png
3,550 hala alım için beklemedeyim..
darkmoon
29-04-2017, 01:53
bu gün sanırım 3.54 olmuş dolar bir ara arkadaş düşermi kardeşim dedi yok dedim 55 e geri çıkar yok yok dahada düşer bekliyim dedi yarım saat sonra geldi hayy şom ağızlı dedi gene 55 olmuş :D :D
turbo&quattro
29-04-2017, 04:53
Yukaridaki manset gercekm yahu Nasa dan gizlenen Konya ussu fln? ;)
Bir gece ansızın 83 boston 84 amsterdam 85 manchester 86 milano
şu aralar cidden ortalık çok karışık şu abd bi sert bi hamle yaparsa piyasalar ne olur bilinmez
997TT ' nin dediklerini dinlemiş olsaydım şuan puro eşliğinde viski içiyordum
Dolar test ettiği en yüksek rakamı mutlaka bir süre sonra aşmıştır. Yılsonu olmadan 4 lira olur bence
füzeler leblebi gibi
kuzey koreye yapacaklar sanki birşeyler :D
bizimki erken seçime gidecek parti başına geçsin hele
ula valla sandıktan bıktım her sene sandık mı olur hemde 2 kere :D
free-hifi
30-04-2017, 23:07
Amerika pyd desteği ne bakalım ne cevap verecek .
Sonuç bizim milyonlar Savasa akiyir
Bu hafta altın ne olur?Acil öngörü lazım.
Bu hafta altın ne olur?Acil öngörü lazım.
bana kalırsa 143,,144 gibi alım noktaları...
bana kalırsa 143,,144 gibi alım noktaları...
"Düşecek mi,artacak mı?" bilgisi lazım desem daha doğru olur o zaman.
"Düşecek mi,artacak mı?" bilgisi lazım desem daha doğru olur o zaman.
Bi tık daha kırılma olur düşüncesindeyim 141civarlari alinir yaz geliyor dügün sezonları acılınca 152ler görür ytd
Güzel gevçedi altın 140-143 aralığı alınabilir
Savaş patlak verirse fena olur :)
free-hifi
02-05-2017, 07:27
Güzel gevçedi altın 140-143 aralığı alınabilir
Savaş patlak verirse fena olur :)
Bencede alım fırsatı
Allahtan altını fazla yükselmesini beklemeden 150den bozdurmuştum yoksa küllüm zarardaydık şuan
mikelazi
02-05-2017, 08:38
altın en güvenli kapı bence
individual
02-05-2017, 09:21
50.000TL 1Yıl'da hangi yatırım aracı ne getirdi.
http://i.hizliresim.com/P0JpP7.jpg (http://hizliresim.com/P0JpP7)
Ersin ÖREN
02-05-2017, 09:29
aramızda bitcoin, etheryum mining yada borsası ile uğraşan var mı ?
altın fena düştü beylerrrrr.....
50.000TL 1Yıl'da hangi yatırım aracı ne getirdi.
http://i.hizliresim.com/P0JpP7.jpg (http://hizliresim.com/P0JpP7)
Bu kullandığınız mobil app mi ? Güzel birşeye benziyor ?
individual
02-05-2017, 10:22
Bu kullandığınız mobil app mi ? Güzel birşeye benziyor ?
Para garanti sitesinde var mobil'de var tabi.
Paragaranti | Yatırımın Garanti Yolu (https://www.paragaranti.com/)
Cep telefonumda ben Forex Charts | Currency Charts - free (http://www.netdania.com/) uygulamasını kullanıyorum.
Kullanıcı
02-05-2017, 10:58
Merkez bankası depo ihalesine 3.5 milyar dolar talep gelmiş hımmm:) TCMB 1.25 milyar dolarlık doviz depo ihalesi actı - 2.05.17 - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2008707-tcmbnin-depo-ihalesine-347-milyar-dolar-talep-geldi-20517)
Acaba dolar 3.50 altına inecek mi yoksa durmak yola devam mı diyecek?
Paso iniyor zaten dolar bi yükselişe geçmedi:)
dış ticaret açığı %15 arttı ve dolar kalmadı merkez bnk sında. peki niye hala yerinde sayıyor? çoktan patlaması lazım.
hala altın ve dolar alma taraftarıyım. yinede iyi tuyolara açığım
su an herkes arazi,
kucuk ozel adalarda dolarlarindan yaptiklari karlari guzel kizlarla gunlerini gun ederek harcayacaklar
arkadaşlar dolar ve altın konusunda biraz daha düşüş olacağı kanısındayım. Sebep derseniz besten gelen bir miktar para ile altın ve dolar aldım Kurun yükselmenin tek yolu elimdeki dolar ve altını bozdurmak.
individual
02-05-2017, 12:34
Altın bana sorarsanız Turkiyede şuan riskli.Çünkü bizdeki altın'ın değeri Doların TL ve Ons ile hesaplanıyor.Dolar zaten düşüş'de yurt dışında'da altın ons düşüşte altın'daki düşüş dolar ve euro'ya göre daha çok değer kaybediyor.
YTD.
Daha once dedıgım gıbı,3.46 hedef....