Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
evsahibi aysonuna evi satmaya karar verdi, birikmişim doları bozup eve mi yatırayım yoksa dolara dokunmadan konut kredisi çekip eve mi yatırayım, veya hiç olmadı yeni sahibi bekleyip kirada devam mı edeyim. ne dersiniz bende kafalar karışık:)
kirada bekleyin derim
3.6 ve altı alım fırsatı bence. çünkü buraların sonu tahmin edilenlerin bayağı üzerine çıkabilir. 4.6-4.8 uzak değil gibi geliyor bana.
söylediğiniz kadar dolar yükselebilir mi? 1 sene içinde 4.60ları görürmüyüz acaba?
vectra-tuner
21-03-2017, 12:15
http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/istanbul-genelinde-kira-fiyatlari-yuzde-25-geriledi-304910.html
Ev alan zarar eder.. Kiralar %25 gerilemiş ortalama , fiyatlar çok daha aşağı inecek.. Konut alma zamanı değil
Bimeks bimeks bu hafta ne güzel bir hafta yarabbbbb :)
Dolar alım zamanı şuan zaten. Maksimum gevşeme beklentisi 3.50 ye kadar ama siz onu olursa yakalarım diye beklemeyin. Bakın evet de çıksa hayırda çıksa Dolarda yön beklentisi genel anlamda yukarı. Kimse 3-5 ayda 4 olur diyemez. Bu beklenti tamamen gerçeğe dönse dolar alımlarıyla şuan zaten 4 ü geçer.Ancak sonuçta Dolar yükselecek.
evsahibi aysonuna evi satmaya karar verdi, birikmişim doları bozup eve mi yatırayım yoksa dolara dokunmadan konut kredisi çekip eve mi yatırayım, veya hiç olmadı yeni sahibi bekleyip kirada devam mı edeyim. ne dersiniz bende kafalar karışık:)
Önceliğim kira olurdu. Çok mecbur kalsam düşük faizle kredi bulur öyle alırdım. Nakitim olsa dokunmazdım.
Döviz ve altın için al-sat farkı en düşük olan mobilden işlem yapabileceğiniz en güvenilir yer neresi?
Bankalarda al sat farkı fazla oluyor.
Döviz ve altın için al-sat farkı en düşük olan mobilden işlem yapabileceğiniz en güvenilir yer neresi?
Enpara diye biliyorum makası en az olan. Ben dolar euro ve altın için kullanıyorum tamamen ufak birikimler o yüzden farka çok dikkat etmedim. Bir bakın isterseniz.
En para genelde serbest piysa, calistigim doviz burolari ile lfa goz gidiyor ama hizli islemler yada tersondurumlar oldugunda makasi aciyor ve sistem hatasi nedeniyle islem yapmaya izin vermeyip gecikme yasatiyor.
Cogu bankamatikte doviz islemi yok, ben genelde palldium yda istinye parki kullaniyorum, simdiler finansbank subeleride kullanilir oldu biraz daha rahatladi.
individual
21-03-2017, 15:30
TCMB, dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını yüzde 0,75'ten yüzde 1'e yükseltti. TCMB, 26 Aralık 2016'dan bu yana söz konusu faiz oranını yüzde 0,75 olarak uyguluyordu.
Merkez Bankası'ndan dolara karşı hamle - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/merkez-bankasindan-dolara-karsi-hamle-40402156)
Dolar 3,5936 3,5823 fark binde 3
Altın 142,69 141,69 fark binde 7
İş bankası cep şubede.
Binde 3'ten daha az mı fark istiyorsun sen?
darkmoon
21-03-2017, 15:48
TCMB, dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını yüzde 0,75'ten yüzde 1'e yükseltti. TCMB, 26 Aralık 2016'dan bu yana söz konusu faiz oranını yüzde 0,75 olarak uyguluyordu.
Merkez Bankası'ndan dolara karşı hamle - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/merkez-bankasindan-dolara-karsi-hamle-40402156)
yarın elektrik ekmek çay suya zamları duyarız enflasyonda otomatik haliyle yükselicek.. kısa bir süre dolar frenlensede ki istenilen sanırım refaranduma kadar uzun vadede doların çıkışını hızlandırıcakdır bu oranlar..
vectra-tuner
21-03-2017, 15:48
Dolar düşerken alınır.. Herkesin yaptığı hata hızlı çıkış anında kaçırmayın diye alması.. Düşerken de insanın eli gitmez kolay kolay almaya.. İnsan psikolojisi hep bu şekilde çalışır bu işten para kazananlar ise hepimizin psikolojisini iyi bildiği için hep üter.. Referanduma kadar ellerinden geleni yapacaklar dolar konusunda ... Bu arada faizler ciddi manada yükselmiş durumda .. Yüksek faiz konut satışını durdurur konut fiyatını düşürür..
darkmoon
21-03-2017, 15:49
uzun vadede doların çıkışını frenlemek yazdımda gitmemiş sanırım
Dolar 3,5936 3,5823 fark binde 3
Altın 142,69 141,69 fark binde 7
İş bankası cep şubede.
Binde 3'ten daha az mı fark istiyorsun sen?
Bendeki ekran şuan 3.5848 3.6054.
İş bankası daha iyiymiş.bankalara tek tek bakmak gerek demekki.
Yıne demıstım demek ıstemıyorum ama gerceklesıyor bır bır....
3,55'e yelken actık. 3,56'dan alınabılır.
Ancak uygulamalara bakıp 3.48 beklenebılır....
Onumuzde kı haftadan ıtıbaren dolar alınabılır...
Bana düşmez bunu biliyorum , burdaki insanların yazdıklarına da karışmak istemiyorum ,fakat bir konu beni çok rahatsız ediyor bu yüzden yazmadan yapamiyacagim.
Bu işleri bilmeyen benim gibi cahil biri sizlerin burda aylardır yazdığınız dolar 4 TL olucak söylemleri ile güvenip evini arabasını veya arsasını satıp dolar alsa şimdi zararını kim karşılayacak burda yazdıklarınızı büyük bir sorumluluk gerektirir. En azından vicdani olarak.
Black_Eagle
21-03-2017, 17:08
Bana düşmez bunu biliyorum , burdaki insanların yazdıklarına da karışmak istemiyorum ,fakat bir konu beni çok rahatsız ediyor bu yüzden yazmadan yapamiyacagim.
Bu işleri bilmeyen benim gibi cahil biri sizlerin burda aylardır yazdığınız dolar 4 TL olucak söylemleri ile güvenip evini arabasını veya arsasını satıp dolar alsa şimdi zararını kim karşılayacak burda yazdıklarınızı büyük bir sorumluluk gerektirir. En azından vicdani olarak.
Dolar alan yaya kalır - Ekonomi Haberleri (http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/03/07/dolar-alan-yaya-kalir#)
2015 Martta dolar alan yaya kalır (dolar 2.50) diyen cb yüzünden evini 250.000 TL ye satan x amca 100.000 dolar alabiliyorken cumhurbaşkanına güvenip almadı ve TL de bekledi . Dolar 1 buçuk yıllık süreçte 3.90 gördü ve artık x amca 64.000 dolar alabiliyordu. O zaman 250 bine alabileceği arabaları şimdi 400.000 e almasından veya TL de beklediği için paranın günden güne erimesinden hiç bahsetmiyorum bile şimdi senin söylediğin sorumluluk kısmına birde bu taraftan bak burada herkes kişisel görüşünü söylüyor ayrıca konuya bakarsan burada ki dolar alın tavsiyeleri 3 seviyesinden başlamış ortalamaya vurursan halen karda olur insanlar. 4 e gitmedi 3.95 den döndü bence tahminler tuttu. Ayrıca bunun 3.95 den nasıl bu seviyelere çekildiğini merkez bankası rezervlerine ve arttırılan gizli faizlere bakarsan anlarsın. Ekonomik olarak atabileceğimiz bütün kurşunları atıyoruz kurşunumuz bitince ne olcak düşündünüz mü?
vectra-tuner
21-03-2017, 17:08
Senin niyetin başka amca, hiç kimseye evini sat dolar al diyen yok...
Ersin ÖREN
21-03-2017, 17:10
İşte bu yüzden herkes yatırım tavsiyesi değildir yada ytd yazıyor zaten.
Arkadaslar;bugun 11 adet dolar ve euro hakkında mesaj aldım...
Lutfen yorumlarımı takıp edın,ayrı ayrı yazmak zor. Ayrıca dolara,altına nokta atısı yapabılıcek bırı olsam,suan buralarda olmazdım...
Sadece ıcerıden bılgı,takıp ve kısıel yorum yapıyorum.
Son kararı sızler verıceksınız...
Suan asırı baskılama var,akarken doldurun.gerceklerle yuzlesecegız,az kaldı...
Year One
21-03-2017, 17:13
zararı olana ''kandırıldık'' der işin içinden çıkar. ne varki bu durumdan sıyrılmaya.
Black_Eagle
21-03-2017, 17:14
Bu arada sizden dolar 2.50 iken dolar alan yaya alır lafına da bir yorum yapmanızı rica ediyorum. Sizce 2.50 iken dolar alan yaya kaldı mı ? Erdoğan sonuçta akp yi yani sizleri temsil ediyor aldığı kararlardan söylediği söylemlerden dolaylı olarak ona yetki veren sizlerde sorumlusunuz böyle bir durumda yukarıda kendinizin söylediği vicdani rahatsızlık sizde de mevcut mu ya da umurunuzda değil mi ?
Yazılanları okudunuz mu bilmiyorum. Eğer okuduysanız yanlış anlamışsınız. Burada kimsenin kimseye kolay yoldan zengin olma vaatleri yok. Kimsenin yatırım tavsiyesi verdiğide yok.
Konu genel olarak "elimde bir miktar birikmiş param var, emeklerimiz heba olmasın paramın değerini nasıl koruyabilirim" diye gidiyor farkındaysanız.
Bence dolarizasyon gibi kavramlara bakıp, neden Türk Lirası bu kadar değer kaybediyor ona bakın. Bu durumun sorumluları fotumdakiler değil çünkü
http://i.hizliresim.com/kbED6q.jpg
Bu tablonun şuçlusu kimdir ?
vectra-tuner
21-03-2017, 18:52
http://i.hizliresim.com/kbed6q.jpg
bu tablonun şuçlusu kimdir ?
fed ... :d
Feto yapmıstır fetoo...
Yemedı mı?
dıs guclerın ısı dıs guclerın..
Yemedı mı?
Faiz lobısının ısı,faız...
Yemedı mı?
Yok lan,bızım koyunlar bu kadar sormaz,cokdan "haaa,evet" demıslerdır...
Bu tablonun suçlusu hep 50 tl lik yakıt alanlar beyler
:)
vectra-tuner
21-03-2017, 19:04
2014 Senesinde ciddi anlamda istikrar başlamış bu grafiğe göre, 2015 - 2016 yıllarında istikrar artarak devam edip 2017'de Pik yapmış ama henüz daha sene başı.. Çok kuvvetle muhtemel bu sene sonuna kalmaz Gökdelen formasyonu göreceğiz dolarda... :D
vectra-tuner
21-03-2017, 19:11
https://www.youtube.com/watch?v=rpo9uv-QNbQ&t=78s
https://www.youtube.com/watch?v=3v186kxrch4
Seyfettin777
21-03-2017, 19:16
vectra-tuner
Abi bunu nasıl eklemedin bunsuz olmaz...
https://youtu.be/ZnsftqyDGLQ
Bu tablonun suclusu Kara MURAT!!
tequila818
22-03-2017, 07:24
şimdi enparaya baktım dolar alış 3.66, satış 3.58. Aradaki fark çok değil mi? Dolar alsam 10 kuruş artsa satsam aldığımız paraya satmış oluyoruz.
ChtArdARSL
22-03-2017, 07:35
Daha islemler baslamadi
şimdi enparaya baktım dolar alış 3.66, satış 3.58. Aradaki fark çok değil mi? Dolar alsam 10 kuruş artsa satsam aldığımız paraya satmış oluyoruz.
Aracı kurumlar işlem saati dışı alım satımlarda ciddi fark koyarlar
İşlem saati düzeldiğini görüceksiniz
Mesai daha başlamadı. 9'dan sonra bak........
ChtArdARSL
22-03-2017, 11:45
bıraz hareketlılık var devam edermı goruslerınız nedır 3.5xx rakmlar tekrar gelırlermı sızce
Dün 3.60'dan alım fırsatını kaçırdım, bu gün 3.62'den satış görürsem alacağım. Kimseyi yakmak istemem ama ben okuduğum, takip ettiğim kadarıyla almam gerektiğini düşünüyorum.
Turkıye bır cok konuda ambargo konuyor. Rusya'da bır cok ala konan ambargoyu kaldırmayacagını acıkladı.
Medya da duydunuz mu?HAYIR...
Amerıka bızı teror ıhrac eden lıstesıne aldı(Ucakdakı kısıtlama oyuzden) bundan dolayı 3.58 den dondu dolar...
çiftçi olduğum için senelik %6(devlet destekli) faizli 2 kişi toplam 300.000 kadar kredi çekebiliyorum. Kredi çekip dolar almayı ve dolarları faize yatırmayı düşünüyorum sizce böyle bir riske girmelimiyim dolar 4 4.5 tl yi görür mü 1 sene içinde?
.59 dan dun almadim iniş devam eder diye cuma'yı beklemek durumunda kalacagız sanırım
free-hifi
22-03-2017, 22:36
çiftçi olduğum için senelik %6(devlet destekli) faizli 2 kişi toplam 300.000 kadar kredi çekebiliyorum. Kredi çekip dolar almayı ve dolarları faize yatırmayı düşünüyorum sizce böyle bir riske girmelimiyim dolar 4 4.5 tl yi görür mü 1 sene içinde?
Bu şekil teşvik alan çiftçi ev araba aldı üretim yapmadı. Sen de yap sıkıntı değil. Düzene ayak uydurmak zorundayız. Sonra da buradan neden otu samanı ithal ediyoruz diye yazmasın. Sana bir lafım yok bu metinde yanlış anlama.
Bu arkadasımız gıbı yuzbınler var.Kosgeb sıfır faız kredı dahıl bır cok tesvıgı alıp yatırım yapmayıp dovıze yatırayım,3-5 para kazanayım dıye dusunenler var...
Bunu asılayan bu hukumet,ceremesınıde cekecegız.
Soyle dusun;dovızı aldın 3,60 dan. 4 oldu,sattın.Karı cebe koydun,borcu odedın.32.000 tl kazandın,eee? Sonra... Elde var hıv bır sey.
Sızlere ogretılen gunu kurtarmak ama yarıı dusunen kımse yok. Cunku sonra 4-5 senedır hep gunluk polıtıkalar yuzunden bu haldeyız.Bugun boyle yarın baska sey soyeyen yonetıcıler,halkın kımyasını bozdu....
Devlet bu kobilere çiftçiye verdiği kredileri takip etmeli. üretime yatırıma kullanılmıyorsa faizini işletmeli.
her yerde bunu duyuyorum imkanı olanlar sıfır faizli krediler çekip paradan para kazanıyor.
kobisi çiftçisi elma armut yetiştirecek diye dolar yetiştirmeye başlamış.
Sonra neden bu IPARD lar çıkmıyor? Neden ülkede üretim yok? Neden dışa bağımlıyız?
darkmoon
23-03-2017, 14:57
bırakın Allah aşkına .. hangi ülkede yaşıyorsunuz hadi gençler neysede orta yaşlılar iyi bilir bu ülkede ne zaman bu tür fırrsatlar yerini buldu ben hükümeti bana göre yaptığı büyük hatalardan çok eleştiririm ama iyi yaptığı işleride överim..
bu kosgeb olsun son dönemde iş verene siz çalıştırın maaşın yarısını ve ssk sını biz ödiyelimler olsun güzel şeyler ama türkiye realitesinde anlamsız şeyler.
süleyman demirel zamanı doğuya büyük yardım kalkınma paketi açıklandı doğu kalkınıcak dendi ne oldu ?? O zamanlarda alkış kıyametler gazetelerde dev başlıklar diyarbakır paris olucak falan diye.. Netice Adamlar gitti yalandan iki temel çaktı kredileri çekdi gittiler akdenizde 5 yıldızlı oteller kurdular o fiyatlara..
kosgeb aynısı olucağı dün gibi belliydi alan gitti büyük ihtimal dolara altına yatırdı parayı.. zaten kosgeb de yanlış hatırlamıyorsam 30 bin geri ödemssizdi 70 binde geri ödemeli .. 30 bine 70 bine iş kurup riske girip zarar etme batma riskini göze alıcağına gittse altına dolara yatırsa 3 tl den almışsa doları 3.7 de bozsa 7 bin tertemiz 2-3 ayda kar..
iş kursa bu karı yapamaz .. iş kurdunmu zaten 6 ay cepden yersin iş oturana kadar.. bunlarda belliydi ama unda hükümetinde bir suçu yok..
Mesela şu işver maaşın yarısını ssk sını ibz ödiyelim bir yıl boyunca mevzusuda nerde biticek devlet ssk sını ve maaşın yarısını ödemeyi kesince iş verence bence büyük ihtimal o çalışanı işden çıkarıcak..
bu ne yazık ki 90 lılardada vardı şimdide var.. insanımızda bitiyor iş..
Black_Eagle
23-03-2017, 15:10
Bu kredileri çekerek fx işlemi yapan ve kaldıraçlı olarak dolar alan 4 yatırımcım var sorsan namazında niyazında fanatik akp li Allah başımızdan uzun adamı eksik etmesin diyor.
55-57 arası uygun olur....
free-hifi
27-03-2017, 23:17
58 yapıp 62 gördü 70 li seviyeleri yakındır
Dolardaki geri çekilme ABD kaynaklı. Dolar tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor ( güney afrika randı hariç ordada maliye bakanı ile alakalı bi sıkıntılar var çok hakim değilim) Parite 1.09 merdiven dayadı. Ona rağmen dolar anca 60 lara kadar çekildi.
58'e degince yuklu alim geldi,biraz sabir...
58'e degince yuklu alim geldi,biraz sabir...
Murat abi sence alım için kaç beklenmeli?
55-57 arası uygun olur....
.............
düşüş olur mu 3.65e yaklaştı
Halkbankasının ust duzey yonetıcısı newyork da goz altına alındı.... Bakalım...
free-hifi
28-03-2017, 22:05
Guney Afrika merkez bankası ile de bir sıkıntı mi ne varmış
Her taraf laham kokmuyor mu :)
.59'dan girmeden .65 ile dolardan gene gol yedik arada bi islemden ufak bisi payimiza kalirdi :(
Normal bi ülke değiliz ki. Dolar tam dünyada değer kaybediyor burdada biraz gevşer dedik hop halkbank genel müdür yardımcısını paketlediler Amerika'da.
TorqueTuning
29-03-2017, 08:30
ABD'de FETÖ'cü Halkbank genel müdür yardımcısı masumdur ve acilen salıvermelidir! EYYY US.... EYYY......
darkmoon
29-03-2017, 16:46
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla Amerika'da tutuklandı... Bana göre Evet de çıksa Hayırda çıksa Deniz Kurudu Kara Göründü..
Son dakika: ABD'de şok karar.. Halkbank Genel Mudur Yardımcısı tutuklandı - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/abdde-sok-karar-halkbank-genel-mudur-yardimcisi-tutuklandi-40410152)
Halkbank Genel Mudur Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ABD'de tutuklandı | NTV (http://www.ntv.com.tr/ekonomi/halkbank-genel-mudur-yardimcisi-mehmet-hakan-atilla-abdde-tutuklandi,gczDxTmyS0iG6DisLCt59A)
Abd düğmeye bastı mı acabaaaa :)
Doları hangi seviyeden almalıyız? şu an 3,6285 civarında
1.5 ay önce falan vadenin günü var diye 3.67den bozdurmuştuk acilinden, baya yüksek bozdurmuşuz kısa vadede.
Ama uzun vade düşürsek her türlü tl olarak karlı çıkıcaz gibi
altın birden fırladı 148.00 satıcak olan varsa bana kalırsa satsın referandum öncesi düşüşe geçecektir
free-hifi
04-04-2017, 16:47
Dolar da birden gazlandi
dolar alınmalımı bu ara? referandum ıcın düşürmeye ynelık bişeyler yapıyorlar sanırsam ama referendum sonrası ne cıkarsa cıksın artıcagı görüşündeyim.siz değerli arkadaşların yorumları nedir.
free-hifi
04-04-2017, 17:14
Referanduma az kaldı 3.60 altını daha gormeyebilir
Bence dolar evet de olsa hayır da olsa 4 liraya uzayacak
Düşmesi için bir neden yok
Altın dolar kardeş zaten extra bir hareket yok
YTD
free-hifi
04-04-2017, 19:03
Tayyip konusuyor 3.70 e gidiyor
Sızlere yorum yazacagım yakında ama durum karısık. Ama 16 nısan sonrası karanlık....
darkmoon
04-04-2017, 22:38
Durumun iyi olucağını gösteren en ufak bir emare varmı.. haftasonu hayvancılık yapan arkadaşımla konuşuyordumki türkiyedeki az sayıdaki otomasyon sistemlerinden biri bu arkadaşda duyduklarıma üzüldüm memlekette nerdeyse süt üretimide çok azalmış yakında onuda yurtdışından alırsak şaşırmayın hiç ..
Sızlere yorum yazacagım yakında ama durum karısık. Ama 16 nısan sonrası karanlık....
Hayır çıkarsa terör-ekonomik kriz. Evet çıkarsa erken seçim-ekonomik buhran devam.Bence senaryo bu..
Edit:
Nisan ayı içi yeni tepe nokta 4.08-4.10 civarı görünüyo şimdilik..
darkmoon
04-04-2017, 23:19
Hayır çıkarsa terör-ekonomik kriz. Evet çıkarsa erken seçim-ekonomik buhran devam.Bence senaryo bu..
Evet çıkınca terör nasıl bitiyor.. ???
Evet çıkınca terör nasıl bitiyor.. ???
Ben biticeğini söylemedim.2015 hazirandan 1 kasıma kadarki süreci hatırlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Hayır yada Evet,ne cıkarsa cıksın ekonomık gerceklerle yuzlesecegız.
darkmoon
04-04-2017, 23:40
Hayır yada Evet,ne cıkarsa cıksın ekonomık gerceklerle yuzlesecegız.
Aynen Evet de çıksa Hayırda çıksa bencede netice aynı olucak ..
ortada bir matematik işlemi var istediğini koy çıkar netice aynı çıkar...
sonucu illa bir şeylere bağlamanın anlamı yok sonucu etkilemiycek çünkü .. matematik işlemi gibi neticeyi değiştiremessin yanlış işlem yapsan sağlamada gerçek sonuç ortaya çıkar..
Vadeli mevduat faizleri
Herşeyi söylüyor aslında
Garanti 12,25 lere kadar çıktı ve 10 günde bir yukarı çıkıyor
Bu şu demek kriz var demek :)
Evet veya hayırdan sonra 14 lere kadar gidecek sanırım
bana göre doların alım noktası 3,60 gibi altın ise 142,143 arası bence
Odeabank 13,75 verıyor.....
Odeabank 13,75 verıyor.....
Dandirikler daha fazla fibabank aktifbank odeabank dediğin gibi abi
Dolar sanırım uzuyor yavaştan :)
Dün fiba bankta bi ödeme yapıyordum 13 aldım ben 13.30 vermişsiniz amcama diye kavga cıkıyordu =) iyi yükselmiş.
Odeabank'a dandırık deme yaw,sahıbı cok buyuk rusya'da...
Buarada pıyasa karısık,dıkkat. Henuz hamle yok.
darkmoon
05-04-2017, 14:38
welcome 90's ....
darkmoon
05-04-2017, 14:40
bu işin sonu yakında şener şenin banker bilo filmindeki gibi ilyas salmanı almanya diye döndürüp dolaştırıp bindikleri yerde indirmelerine benzemesse bende bir şey bilmiyorum..
barakuda26
05-04-2017, 20:14
dolar yatırımı tavsiye ediyomusunuz? 3.70ten şimdi alsak sene sonuna kadar zarar etme şansımız varmı dolarda
GokhanRS
05-04-2017, 20:17
Zarar etme ihtimaliniz yok. Doların düşmesi için Türkiye yapması gerekenleri bugün yapsa meyvesini 20 sene sonra yeriz. 2023de kurtarmaz.
ChtArdARSL
05-04-2017, 20:31
58 den kendime fazla sayilcak sekilde aldim. Sizce daha dusme sansi varmidir? Gene bi satip tekrat almak gibi
GokhanRS
06-04-2017, 08:25
ben gene altın alıcaktım hafta başı ama altın çıkmaya başladı. hayırlısı. elimdeki az miktar değerlenmiş oldu ama biraz daha alıcaktım. besden iyidir :D
arkadaşlar 45bintl kenara koyugum param var.Yaklasık 1 sene kullanmayı düşünmüyorum kullanılırsa arac alınır zaten.Sizce dolardan mı altın mı girsem?
1 sene ıcın altın alırdım ben olsam
1 sene ıcın altın alırdım ben olsam
teşekkür ederim yorumun için hocam.
arkadaşlar 45bintl kenara koyugum param var.Yaklasık 1 sene kullanmayı düşünmüyorum kullanılırsa arac alınır zaten.Sizce dolardan mı altın mı girsem?
bence hiç düşünmeden altın alın referandum öncesi inişe geçerse piyasaları gevşek tutma açısından 143,144 arası alım yapabilirsiniz
Buara tavsiye veren arkadaslar,aman dikkat. Cok tersde kalabilirsiniz..
free-hifi
06-04-2017, 19:49
Buara tavsiye veren arkadaslar,aman dikkat. Cok tersde kalabilirsiniz..
Murat Abi Mikrofonlar sende netlesince bizi aydınlatır misin
Suan bıraz telasdalar,ıyuzden bu ısler hakkında bılgı alamıyorum lakin ulkenın bekası ıcın radıkal ısler olmalı...
darkmoon
06-04-2017, 22:25
Suan bıraz telasdalar,ıyuzden bu ısler hakkında bılgı alamıyorum lakin ulkenın bekası ıcın radıkal ısler olmalı...
4x4= ?
4x ? =16
? x4=16
Sonuç değişebilirmi ...
Duruma gore cıkıcak sonuc segısır.....
free-hifi
06-04-2017, 22:33
4x4= ?
4x ? =16
? x4=16
Sonuç değişebilirmi ...
4=rabia !!!
darkmoon
06-04-2017, 22:34
sonuç bence değişmez şahsi fikrim sadece kaçınılmaz sona giden süre oyalanma uzar... biraz daha oyalanılır.
Seyfettin777
07-04-2017, 06:36
Abd, Suriye'nin hava üslerine 50'den fazla Tow füzesi atmış, 20'den fazla tam isabetli atış olmuş.
Çeşitli noktalara da bombardıman yapmışlar.Dolar 3,73, altın da 151,3 civarında seyrediyor şuan, ortalık bayağı karıştı bir anda.
Bu yükseliş devam edermi bozalım mı eldekileri
emresener
07-04-2017, 08:28
bahtiımı seveyim ben ya. iki gün önce ev alcam diye neyim varsa boşdum şu duruma bak. altın 146.6 dan 151,7ye çıktı :(
http://i.hizliresim.com/YDQO6l.png
Görünen köy kılavuz istemez
:)
free-hifi
07-04-2017, 09:12
Altin gr da 10 tl koydu
Altın abd nin füzelerine bayılır
Birde karşılıklı olsun
Takip bile edemezsin artışı :)
Önümüzdeki hafta dolar 4 çıkar diye dolara yüklenir
Bizimkiler altın bir daha uçarsa şaşırmayın :)
YTD :)
Hersey planlı....
Bakalım altında kı gercek nedır. Kımse bu durumda kımyasal sılah kullanmazdı...
Abd nın de bu hamlesı kesınlıkle planlı.
Abd nin plansız bir işi oldu mu ki abi
Adam dünyanın en büyük devleti
İstediği yerde at koşturabiliyor
Öyleee eyyyyyy filan yok
Arıyor dağıt diyor oluyor
İcraat ülkesi
Dolar referandum öncesi uçuşa hazırlanıyor gibi
Çok kötü günler bekliyor bizi
Valla allah yardımcımız olsun
45bin ile tavsiyeleriniz üzerine altına giricem inşallah canımızı sıkmaz :)
Bence sepet yapın, dolar euro ve altını 3e bölün...
Tren biraz kaçtı biraz
Zaten burda kimse tavsiye vermiyor
Görüşlerini söylüyor sende kendince yorumlayıp
Yatırımını ona göre yap derim
Kimse ne zararını karşılar ne de karına ortak olur
Yatırım riskler üzerine kurulu
Öngörülü bir şekilde riske girmek gerekir
Bugün hatta 4 ay öncede ki tabloda aynı
Ben dolar altın euro fazilerin yukarı gitmemesi için herhangi bir neden yok
Bu yükseliş kesinlikle devam edecek. Sanki seçim sonuna kadar döviz önünde baraj kapakları var zor tutuyorlar havası var. Seçim biter bitmez yükselişine devam edecek bence kademeli olarak alıma devam edilebilir.
ytd.
Tren biraz kaçtı biraz
Zaten burda kimse tavsiye vermiyor
Görüşlerini söylüyor sende kendince yorumlayıp
Yatırımını ona göre yap derim
Kimse ne zararını karşılar ne de karına ortak olur
Yatırım riskler üzerine kurulu
Öngörülü bir şekilde riske girmek gerekir
Bugün hatta 4 ay öncede ki tabloda aynı
Ben dolar altın euro fazilerin yukarı gitmemesi için herhangi bir neden yok
Tabiki öyle sonucta para kazansamda kaybetsemde gelipte niye böyle bişey dediniz sızın yuzunuzden aldım dicek akıl fakiri değilim.Sadece gidişata göre benden tecrubeli olan arkadaşlardan yorum istedim.Teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için ikiye bölüp altın dolar olarakta girebilirm.
Peki banka olarak altın ve dolar alabiliceğim en mantıklısı yada sizin çalıştığınız problem yaşamadığınız önerebiliceğiniz banka hangisidir? Gün içinde alıp senekenara atmayı düşünüyorum.
free-hifi
07-04-2017, 10:06
Erdoğan'dan Trump'a tam destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın 'askeri müdahale' öneren açıklamalarını destekledi.
Eksen yine amerikaya kaydı demek. Rusya ile kusustuk
TorqueTuning
07-04-2017, 10:15
Yeryüzünde bizimkiler kadar kaypak/dönek, istikrarsız, yönsüz kalmış, kendi kendini yalnızlığa mahkum etmiş bir bir politikacılar yoktur. Ne ABD ne Rusya nede herhangi başka bir ülke bu saatten sonra TR ile işi olmaz olamaz olmamalı da. Aptal mı adamlar bugün böyle yarın şöyle diyen bir ağızla iş yapsın, gider senin terörist dediğin ile işini halleder, seni de kapı dışarı eder ama bizimkiler bunun adına birince etap gibi ilkokul çocuklarını bile ikna edemeyeceğin bir kulp takarlar ancak! Geçmiş olsun eski(!) güzel ülkem, bizim için artık game over vakti!!!
mikelazi
07-04-2017, 10:18
Erdoğan'dan Trump'a tam destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın 'askeri müdahale' öneren açıklamalarını destekledi.
Eksen yine amerikaya kaydı demek. Rusya ile kusustuk
naptımızı biliyormuyuz ki :)
Seyfettin777
07-04-2017, 10:46
Bizde bıçak kemiğe dayandı, onlarda 59 adet Tomahawk füzesine tekabül ediyor ilginç değil mi? :D
Devlet olmak böyledir, ben vururum toprak atarlar tadında hareket etmezsen kimse seni ciddiye almaz, hele bir de "ümmetin" bile dönüşlerinde hızına yetişemiyorsa.Yazık valla belleri kırılacak bir gün böyle.
Şimdi bu durum içerisinde iki olasılık var, ilki her şeyin danışıklı olduğu, ikincisi ise Amerika'nın bir başka demokrasi(!) girişimi.
Olayların oluşumu çok tanıdık.Bir diktatör yarat, kimyasal silah var de, halkına zulmediyor diye demokrasi getirmeye git.Ayrıca füze saldırısından sonra Işid, Palmira kentinde yoğun taarruza geçmiş, bu kısmı kafamı karıştırdı ama Amerikanlar'dan bağımsız gerçekleşmiş de olabilir.
Diğer olasılık olan, her şeyin danışıklı ve kasten yapılması ihtimali.Trump bildiğimiz üzere yüksek bir oy almadı.Kendi seçmenleri dışında bir başka kesime de hitap etmek için, bir icraat göstermek istemiş olabilir.Amerika güçler ayrılığı üzerine kurulu, birini arkanıza aldıktan sonra yürümeniz pek mümkün değil, fikirbirliği yani konsensus oluşturmak gerek, böyle manevralarla bunu deniyor olabilir.
Neden böyle düşünüyoruma gelirsek, Suriye'de S-400 hava savunma füzeleri konuşlandırıldı Rusya tarafından.Bizim uçak düşürme mevzusundan sonra olmuştu, yani gökyüzünde herhangi bir şeyin Rusya istemeden uçması mümkün değil.Fakat Abd füzelerine karşı hiçbir mukavemet olmamış, muhtemelen müdahale etmediler, hiç Rus askeri de ölmedi, birlikleri de çekmişler yani, tası tarağı toplayıp çekilmiş olabilirler.Ayrıca Trump ve Putin'in arası iyi, zaten Putin gibi bir psikopatla uğraşmaya da kimin maçası yer bilmiyorum.Tabi bu durumda arka planda ne pazarlıklar yapıldı orası tamamen meçhul, hem dediğim gibi Işid'in tekrar saldırması kafamda soru işareti bıraktı benim, durum bu olmayabilir.
Irak, Libya tadına bir durum yaşarsak, altın bence uzun vadede artar, ama ortada özel bir durum varsa, karşılıklı bir pazarlık varsa bence yakında normal seyrine döner, tabi bizim için referandum da var, bu süreç bizim için geçerli olmayacak, iki süreç birbirine bağlanacak muhtemelen.Zamanla göreceğiz, Abd tarihin en büyük yığınaklarından birini yaptı geçen Avrupa'ya, Işid'in tekrar saldırısı, bu kadar askeri hazırlık bana acaba dedirtiyor, yaşayarak öğreneceğiz...
Amerika'da Trump, Rusya'da Putin varken gerçekten böyle bir durum olursa 3. Dünya Savaşı bile mümkün, adam müdahale edebiliriz dedi ertesi gün bombaladı, aslında tam icraat adamı bize de böyleleri lazım...
Bu da geçen yapılan yığınak bu arada;
Son dakika: Soğuk Savaş'tan bu yana bir ilk! ABD askeri ve 80'den fazla tank... - Dunya Haberleri (https://www.google.com.tr/amp/m.milliyet.com.tr/amp/son-dakika-abd-ordusu-rusya-dunya-2377331/)
Hersey karsilikli bilgi dahilinde yapiliyor. Kimse basina dert acicak kimyasal silah kullanmaz...
altın ataga geçti desek yeridir yaww 144 alıp 147 görüp bozdurduk referandum öncesi iner tekrar alırız diye baksana thy gibi uçuşa geçti sanırım bundan sonrada dolar ataga geçicek
Arkadaşlar bizim site "kuruş dahi zarar etmek istemeyenler" diye tabir ettiğimiz profilden oluşuyor. Şurada 10 sayfa sadece gerisin geriye okuyun. Her açıklamada şiddetle 3.60 bile alım fırsatıdır dedik durduk. "yok efendim 3.55 gelirmi? yok 3.50 yi görebilirmiş dolar kaynım öyle söyledi". Gençler ytd değildir diyoruz ama tek söylenilen şey Evette olsa Hayırda olsa yön yukarı dedik. Millet en alt seviyeyi yakalayıp oradan birde ulaşabileceği en üst noktayı yakalamaya çalışıyor. Öyle kesin bilgi olsa kusura bakmayın hepimiz ultra zengin olurduk. Discovery veya National Ağaoğlu yerine bizim belgeselimizi yapardı
doların yada altının artacağını hepimiz biliyoruz. Ama kimse kimsenin vebalini almak istemiyor 127den bircok arkadaşıma altın almıştım zorla. Ben uzun vade altından zarar olmayacağını tahmin ediyorum ama kesin bilgi olsa buraya yazmak yerine evimi köyümü satar basardım. =)
Arkadaşlar bizim site "kuruş dahi zarar etmek istemeyenler" diye tabir ettiğimiz profilden oluşuyor. Şurada 10 sayfa sadece gerisin geriye okuyun. Her açıklamada şiddetle 3.60 bile alım fırsatıdır dedik durduk. "yok efendim 3.55 gelirmi? yok 3.50 yi görebilirmiş dolar kaynım öyle söyledi". Gençler ytd değildir diyoruz ama tek söylenilen şey Evette olsa Hayırda olsa yön yukarı dedik. Millet en alt seviyeyi yakalayıp oradan birde ulaşabileceği en üst noktayı yakalamaya çalışıyor. Öyle kesin bilgi olsa kusura bakmayın hepimiz ultra zengin olurduk. Discovery veya National Ağaoğlu yerine bizim belgeselimizi yapardı
Bunu bende birkaç arkadaşa sordum. Kaç dolar alacaksın da hesap yapmaya çalışıyorsun diye.
Dolar-altın aldın mı kafadan zararla başlıyorsun zaten. Böyle bilgiler olsa TV'lerde yorum yapanlar trilyonerdi şimdi......
Bu uzun soluklu bir iş. Ben yıllardır biriktiriyorum. Genel toplamda kardayım elbette......
GokhanRS
07-04-2017, 12:22
ben 144 ken kaçırmadım aldım. ertesi gün 143e düştü hiç üzülmedim. şimdi 151 oldu diyede sevinmedim. sonuçta ben kâr etsem ne fayda, altın dolar arttıkca ülkedeki alım gücü düşecek, sadece param değer kaybetmesin peşindeyim.
ama kâr etmek isteyenler malesef borsacılık oynasınlar. yada kimseye güvenip bu işlere girişmesinler. altın dolar uzun vade hep kazandırır. düşer beklemesi yapmayın. altının en erken düşme tarihi sonraki kış gibi geliyor bana.
Borsaya dolar daha düşer kafasıyla davrananlar hele hele hiç girmesin.
darkmoon
07-04-2017, 14:21
körfez ve arap sermayesine sırtını dayıyan çoğu zaman kaybeder... bunu türkiye için demiyorum bütün dünya ülkeleri için diyorum.. neye dayanarak söylüyorum çok değil azcık osmanlıya kadar gidin görürsünüz..
Şu anda suriyede kartlar yeniden karıştırılıyor tavşana kaç tazıya tut oynanıyor.. Rusya şimdi haberimiz yoktu diyicek amerikaya kafa tutucak amerika cevap vericek daha 3-5 sene önceki aynı hikayeler.. kısaca filler tepişirken olan çimenlere olur.. çimenide siz tahmin edin artık kimdir ben tahmin edemiyorum....
ben 144 ken kaçırmadım aldım. ertesi gün 143e düştü hiç üzülmedim. şimdi 151 oldu diyede sevinmedim. sonuçta ben kâr etsem ne fayda, altın dolar arttıkca ülkedeki alım gücü düşecek, sadece param değer kaybetmesin peşindeyim.
ama kâr etmek isteyenler malesef borsacılık oynasınlar. yada kimseye güvenip bu işlere girişmesinler. altın dolar uzun vade hep kazandırır. düşer beklemesi yapmayın. altının en erken düşme tarihi sonraki kış gibi geliyor bana.
Ben maaştan artanı ya dolar yada gram altına çeviriyorum. TL sıfır tutuyorum..... Hatta bugün TL gerekti, 2 gr altın bozmak zorunda kaldım. O derece......
benbde 146 dan altın 378 den usd almıstım. zarardaydı paso bekledım. suan altından eden karla usd nın zararını orttum
Haftaya dolarda düşüş yaşanır mı? Seçimden sonra doları 4tl nin üstünde görürmüyüz?
Haftaya dolarda düşüş yaşanır mı? Seçimden sonra doları 4tl nin üstünde görürmüyüz?
Allağ bilir :)........
Bakınız yukarıda yazılanlar.....
Dolar düşükken konuda ne tıkırtı var ne şıkırtı dolar fırlayınca ekonomi forumuna dönüyor buralar :)
Herkes kısa yoldan paranın peşinde :D
darkmoon
07-04-2017, 18:54
arabistanın amerikadan türkiyeye yollıycağı bir para vardıda amerika dondurdu o parayı sahi ne oldu o paraya ..
free-hifi
07-04-2017, 20:13
Bu hafta ici gelecek
Istıkrar tehdıtlerıne ınanmayın sakın...
Bu referandumun ıstıkrarla alakası yok,sureklı bunu anlatın...
vectra-tuner
07-04-2017, 22:03
Referandum öncesi %100 tl'de kalmak tehlikeli.. %100 Dolar da öyle.. Ancak 3.73'ten dolar alın diyemem çünki 3.6'larda bu seviyeler güzel diye burada söylendi.. Evet çıkarsa pazartesi günü doları düşürüp Borsayı yükseltecektir Hükümet.. Amaç algı yaratmak ve ekonominin motorunu marşlamaya çalışmak & Para kazanmak isteyen spekülatörler ise kaldıraçlı Tl long açıp fırsattan istifade para kazanmaya çalışacaktır.. Ancak dolar düşmeye başlayınca insanlar kolay kolay almaz.. Her zaman yükselirken panik halde alır ve sonra dolar düşer.. Ekonomi bakanı doların pazartesi günü sakinleyeceğini düşeceğini söylüyor ki bugün yoğun baskı altındaydı dolar ancak bir yere kadar.. Evet veya hayır sonuç değişmeyecek tl düşecek.. Tekrar söylüyorum dolar yükselicek demiyorum Tl düşecek diyorum ki dolar pekçok para birimine karşı ciddi değer kaybetti.. Bu arada Faizler ciddi anlamda yükselmiş durumda Mb kabaca Bankalara verdiği paranın faizini kabaca %40 artırdı.. Ortalama fonlama 12'ye ulaşırsa %50 artmış olacak.. Mb bu faizi indirmeye kalktığında asıl kıyamet kopacak.. Globalde olabilecek olumsuzluklar Tl'yi yine sarsacaktırki Rus'larla aramız düzelmemişken Reiz yine Abd safına geçti..
Akp lı olmak ne kadar kotu ve zor.
Dun kardesım dedıgıne bugun dusmanım dıyıp ertesı gun kardesım dıyebılıyor basındakı...
Evet cıkarsa hukumet yukseltmeyecek borsayı. Bu taleple yukselecek ve dovız dusecek. Bu sefer pıyasayı tutmalarına gerek yok. Ancakkkk,gercekler cokk cabuk yuzumuze vurucak,kısa vadede sert yukselısler olucak. Hayır cıkarsa daha cabuk. Ama hayır cıkarsa en azında zararımız daha az olucak cunku gecıken her gun zarar katlanıyor...
vectra-tuner
07-04-2017, 22:15
Altın dolardan çok daha sağlamdır.. Parası olan kısa vadede ihtiyacı olmayacaksa hele hele birkaç yıl bekleyecek durumu varsa ihya olur.. Her fed toplantısı öncesi alınır.. Fed faiz kararı öncesi Altın ons olarak düşer ama sorun şu ki Fed toplantısı öncesi dolar yükselir bu yüzden altın tl olarak düşmez.. %50 altın %50 dolar alınabilir.. Altın ile dolar birbirisine zıt 2 ayrı araç.. Yarın Abd'de bir problem olur Dolar endeksi çakılır (sakın yanlış anlaşılmasın dolar endeksi düştü diye tl değer kazanmaz ) Altın dolar bazında uçar gider..
vectra-tuner
07-04-2017, 22:33
997TT
Evet çıksa bile piyasaların uçacağını düşünmüyorum.. En fazla 3.5X'lerin gelebileceğini anlık 3.5 altına inse bile hemen kapılacağını düşünüyorum.. Hükümet algı oluşturmak için hava olumlu iken elinden geleni yapıp doları baskılayacaktır diye düşünüyorum.. Evet durumunda en fazla 1-2 hafta piyasalar rahatlar ondan sonra dahada beter olur.. Referandum sonrasına ötelenmiş çok büyük problemler var..
Amaaan adam ,derdinize bak evet çıkarsa şöyle hayır çıkarsa böyle .
ne çok gereksiz yere kafa yoruyorsunuz,herkes halinden memnun. Senin ekonomi düşüncen çok mu umrunda bazılarının ? Yok. Senin gelecek planları yapman çok mu umrunda bazılarının ? Yok.
Sabah osurarak uyanmak,çay zeytin peynir. Öğlen hayırlı cumalar mesajı arabayla, sosyal medyalarda gerekli dostların ve sayfaların paylaşımlarını beğenmek. Akşama çıtırdan bi referandum da farklı görüştekilere sözlü saldırılar. Hakaretin ve küfrün yanında basit kalacağı yakıştırmalar.
Akşam yemeğinden sonra geğirerek tv keyfi ya da dostlarla nargile qeyf.
Sabaha kadar plan program yap,şu çıkarsa böyle olur vay putin ,ulan trump vs.. komiklikten öteye gitmez . Siz de yukarıda bahsettiğim şeyleri uygulayın artık,ne çenenizi yorun ne beyninizi :). Yaşayın gitsin.
Bende bunu dıyorum ancak evet de daha asagısını beklıyorum fakat cok kısa vadede hayır ıle ulasıcagımız yere gelecegız....
Malesef cok donek hukumetımız var.Hıc bır konuda uzun vadelı polıtıkamız olmadıgı ıcın,kım nereye ceker,kım daha ıyı tehdıt edıp rusvet verırse oraya yalakalanırız...
vectra-tuner
07-04-2017, 23:25
Az gülelim o zaman..
https://m.youtube.com/watch?v=VGWG7ZWjTao
darkmoon
07-04-2017, 23:48
altında kocaman delik olan bir tekne düşünün .. biri pompayla suyu atmaya çalışıyor biri kovayla suyu atmaya çalışıyor biride üsttekilere "bakın yükseliyoruz su azalıyor git gide" rahat olun herşey yolunda diyor..
halbuki o alttaki delik duruyor ve alt katları hızla su basıyor..
altında kocaman delik olan bir tekne düşünün .. biri pompayla suyu atmaya çalışıyor biri kovayla suyu atmaya çalışıyor biride üsttekilere "bakın yükseliyoruz su azalıyor git gide" rahat olun herşey yolunda diyor..
halbuki o alttaki delik duruyor ve alt katları hızla su basıyor..
Abi artık beraber meşhur titanic pozu veririz .
free-hifi
08-04-2017, 07:42
''RUSYA'YI BİLGİLENDİRDİK''
Saldırıyı, “Esed’in dehşet verici saldırısına orantılı” olarak tanımlayan Davis, saldırı öncesinde gün içerisinde Rusya’yı bilgilendirdiklerini ve Rus askerlerinin o üste bulunduğunu bildiklerini söyledi. Rusların saldırıdan etkilenmemesi için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Davis, hava üssünün binasını değil sadece üssünü işleyemez hale getirecek unsurları vurduklarını ifade etti.
Gezen senaryo rusya nin da işine geldi rejime ucak satacak ?
Saldırıyı, “Esed’in dehşet verici saldırısına orantılı” olarak tanımlayan Davis, saldırı öncesinde gün içerisinde Rusya’yı bilgilendirdiklerini ve Rus askerlerinin o üste bulunduğunu bildiklerini söyledi. Rusların saldırıdan etkilenmemesi için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Davis, hava üssünün binasını değil sadece üssünü işleyemez hale getirecek unsurları vurduklarını ifade etti.
Yılmaz Ozdil: Tomahawk – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/tomahawk-1781262/)
Acaba?
Akp lı olmak ne kadar kotu ve zor.
Dun kardesım dedıgıne bugun dusmanım dıyıp ertesı gun kardesım dıyebılıyor basındakı...
Evet cıkarsa hukumet yukseltmeyecek borsayı. Bu taleple yukselecek ve dovız dusecek. Bu sefer pıyasayı tutmalarına gerek yok. Ancakkkk,gercekler cokk cabuk yuzumuze vurucak,kısa vadede sert yukselısler olucak. Hayır cıkarsa daha cabuk. Ama hayır cıkarsa en azında zararımız daha az olucak cunku gecıken her gun zarar katlanıyor...
Bir de kendi verdikleri önergeyi red etmeleri var ki. :D
darkmoon
08-04-2017, 12:50
bu saldırıyı çok büyüttüler gözde sembolik bir saldırıydı kimyasal ve toplu imhaya karşıyız türünden bir defalık bir tepkiydi duruşdu ..gene bizim yandaş basın olayı anormal abarttı.. gene sabahlara kadar programlar yok 3.dünya savaşı olurmu falan filanlar..
yabancı kaynakları açın saldırıdan önce defalarca rusyayla diyaloglara girildiği ve saldırı yapılmadan önce o havaalanında rusyanında uçakları mekanize zırhlı birlikleri olduğu için saldırıyı haber verdikleri yazıyor..
Haber vermekde zorundaydı amerika vermesse bu sefer orda esattan çok rus birlikleri uçakları ağır hasar ve ziyana uğrıycakdı haber vermediği içinde amerika suçlu olurdu... rusyada o zaman işte onun karşılığını misli misli verirdi ve vermekde hakkı olurdu.. yada amerika vermesin diye çok büyük tavizler vermek zorunda kalırdı..
rusya zaten saldırıdan önce uçaklarını araç edevatlarını alıyor çekiyor hatta denilene göre esatta çalışan ne kadar uçağı varsa alıp sağa sola saklıyor başka havalanlarına götürüyor..
Gerisi sahada kalan vurulduğu söylenen 20 kadar uçak zaten çalışmayan uçma yetisi olmayan arızalı bozuk uçaklar..
Yani kısaca olay inanılmaz büyütüldü..
BarışSever
08-04-2017, 12:53
arkadaşlar acil cevap lazım,birazdan 30 bin liralık altın almaya gidilecek beklenmeli mi birkaç gün daha...
Kimse birsey diyemez ama ben olsam beklerdim.
BarışSever
08-04-2017, 13:33
Kimse birsey diyemez ama ben olsam beklerdim.
kaça inmesini bekliyim hocam.990 dan cumhuriyet bekliyorum
mikelazi
08-04-2017, 14:57
ben olsam haftasonu altın almam.
vectra-tuner
08-04-2017, 17:38
Birşeyin fiyatı artarken alınmaz.. Şu anda Abd Rusya gerginliğinden dolayı Altın hem ons olarak yüksek hemde dolar tl karşısında yükseldiği için ekstra yüksek.. Artık referanduma kadar birşey yapmamak daha akıllıca olur, olurya evet çıkarsa ikinci kez kaybetmenin anlamı yok.. Evet çıkarsa piyaları birkaç gün izleyip alım yapılabilir.. Ne olur Dolar altın yükselirken değil gerilerken alın alacaksanız.. Uzun vadeli düşünüyorsanız elbette sorun değil.. Birde kısa vadede para ihtiyacınız olacaksa ne altına ne dolara girmeyin.. Şu anda Z.B. 0.91 oranlı 60 ay vadeli 250 bin tl Kgf kredisi veriyor gidin onu alın ..
Borsa yüzde 3 banka endeksi yüzde 5 yukarıda :)
Dolarda banane banane diyor
Yorum alalım bugün ki haraket neydi :)
Borsa yüzde 3 banka endeksi yüzde 5 yukarıda :)
Dolarda banane banane diyor
Yorum alalım bugün ki haraket neydi :)
Borsada yatırım finansman yine süpürdü ortalığı yabancıda baya alım yaptı sonuç bu.
Bankalar haricinde diğer kağıtlarda pek bi hareket yok
Yatırım finansmandaki bu büyük oyuncu için konuşulan 2 senaryo var biri hintli yada ingiliz bir fon olduğu diğeride yiğit bulutun kontrol ettiği bir para olduğu. Ne zaman piyasada pozitif bir ayrışma olsa altından bunun alışı çıkıyor. sanki buna bi 300-400 milyon para vermişler al bunla endeksi yukarda tutabildiğin kadar tut demişler. Not düştükten sonrada hayvan gibi mal almıştı 5-6 gün sonra satmıştı buraya da yazmıştım. çoğu zaman parada kazanıyor.
vectra-tuner
10-04-2017, 19:22
Para girişi felan yok.. Para girişi olsa idi dolar düşer faizler düşerdi.. Mb ortalama fonlaması %11.49!!! Piyasa eveti fiyatlıyor algısı yapılıyor ki zaten bunu yapacaklarını baştan beri konuşuyoruz.. Referandumdan evet çıkar diye düşünüyorum sebebi basit ; Hayır normalde %2-3 yukarıda olsa bile birşekilde hallederler.. Gerçekten hayır çıkması için hayırın %55-60 larda olması lazım.. Evet çıkarsa Rüzgarı arkasına alan Mb ve Kamu kurumları ve anlaştıkları yabancı fonlar varsa dövizi düşürmek için ellerinden geleni yapacaklar ki kısa vadeli para kazanmak isteyen spekülatörlerde devreye girecektir.. Evet çıkarsa Borsadaki arkadaşların olası karlarını alıp dövize geçmesi gerekir şahsi fikrim.. Evet hayır ne çıkarsa çıksın sona yaklaşıyoruz.. Seçimi kaybedeceksek te en azından üstüne para kaybedip 2 kere kaybeden olmayalım...
Faizler yukarı yönde
Kur miklemiyor
Borsa 3 yukarıda ise
Bunu devlet tezgahlıyor şahsi olarak
Kokusu çıkar yakında :)
Varlık fonu...
Amac algı.
Para gırısı yok.
Aldanmayın...
free-hifi
10-04-2017, 21:19
Seçime az kaldı huloogglarim
darkmoon
10-04-2017, 21:50
arkadaşımın 100 bin eksiği vardı konut kredisi çekiyim diye gitmiş bankaya 156 aya kadar taksitlendirmemiz var demişler bana 84 ay yeter demiş .. bekliyorum dedi 110-120 desinler neticede 120 ay 144 ay çekmiyorum .. kadın 150 bin tl demiş arkadaşda sağolun kalsın demiş çıkmış .. :)
kısaca faizler uçmuş toz duman etraf..
arkadaşımın 100 bin eksiği vardı konut kredisi çekiyim diye gitmiş bankaya 156 aya kadar taksitlendirmemiz var demişler bana 84 ay yeter demiş .. bekliyorum dedi 110-120 desinler neticede 120 ay 144 ay çekmiyorum .. kadın 150 bin tl demiş arkadaşda sağolun kalsın demiş çıkmış .. :)
kısaca faizler uçmuş toz duman etraf..
Yazdiginizi tam anlamadim ama ziraatte konut faizi baya dusuk. 3 yil 0.80 biz yeni 5 yil cektik 0.88. Parasi olan adam icin bile kredi mantikli. Mevduat faizleri kurtariyor kredi faizini.
free-hifi
10-04-2017, 22:01
Adaletsiz ibretler. Elimde birikmiş param var konut kredimi kapatacagim 2 seneye indirecegim yapılandırma ya izin yok
Adaletsiz ibretler. Elimde birikmiş param var konut kredimi kapatacagim 2 seneye indirecegim yapılandırma ya izin yok
Hangi banka bu
Bende düşünüyorum bu aralar yapılandırmayı vade çok uzun diye
darkmoon
10-04-2017, 22:41
Yazdiginizi tam anlamadim ama ziraatte konut faizi baya dusuk. 3 yil 0.80 biz yeni 5 yil cektik 0.88. Parasi olan adam icin bile kredi mantikli. Mevduat faizleri kurtariyor kredi faizini.
anlamıycak bir şey yok arkadaşım %1.03 gibi bir faiz ortalamasından hesaplamışlar sizin bankanız ziraat 0.88 den hesaplamış.. kredidir neticede her bankanın oranı faiz aralığı çekilen tutar heleki konutta konut kredisimi mortgage mı ne kadarını peşin vericeksin ne kadarını çekiceksin kiracılı mortgage mı yoksa normal mi yani çok denklem var liste fiyatları var birde şubede yapılan pazarlıkda var. bunların hepsi faiz oranlarında ve taksitlendirmede fark yaratır.
%0.88 de az değil aynı oranları ziraata vursan onun gittiği banka 150 bin demiş ziraata gitse %0.88 den 84 ay çekmeye kalksa 142 bin lirada orada bir hesap çıkardı.. 2012 de falan ben iyi hatırlıyorum faizleri %.0.57 -%0.60 lara kadar bulmak mümkündü. şu anki rakamlar yüksek..
free-hifi
10-04-2017, 23:29
Hangi banka bu
Bende düşünüyorum bu aralar yapılandırmayı vade çok uzun diye
Halkbank hani şu uzun kişinin sevdiği banka. Sonra der ki vay wfendim faiz lobisi ,
Halkbank hani şu uzun kişinin sevdiği banka. Sonra der ki vay wfendim faiz lobisi ,
Heeeee yakında ayva yiyecek olan banka
Benimki garanti bakam ne diyecekler yarın
free-hifi
10-04-2017, 23:33
Cevap belli bu oranlar sıfırdan kredi çekenler için sende bir yerinize sokun ben gidiyorum diyeceksin
turbo&quattro
10-04-2017, 23:39
Burada bir ark im iki gun once ev aldi kredi orani 4.1 den.
Burada bir ark im iki gun once ev aldi kredi orani 4.1 den.
Yıllık mı aylık mı bu yüzde 4,1 :)
Yıllık faiz oranı
Yıllık faiz oranı
Yeter daaaaa küfür bulamıyoruz artık
Abd ab de ki yurttaşları kınıyoruzzzzz lütfen bu tarz paylaşımlar yapmayınnnn :):)
Yeter daaaaa küfür bulamıyoruz artık
Abd ab de ki yurttaşları kınıyoruzzzzz lütfen bu tarz paylaşımlar yapmayınnnn :):)
Öyle deme ama. Abd'den fazla Amerikan Doları rezervimiz var. Kıskançlıktan yazıyorlar :D
free-hifi
11-04-2017, 07:11
Yanlış okumadım değil mi 100.000 tl ye karşı 4.100 tl!
Yanlış okumadım değil mi 100.000 tl ye karşı 4.100 tl!
USA açıklanan enflasyonu %2.7. Enflasyonun %52 fazlası bir faiz ile almış krediyi.
Türkiye'de de rakamlar benzer. Sadece bizde rakamlar büyük olduğu için yanıltabiliyor.
Borsada yatırım finansman yine süpürdü ortalığı yabancıda baya alım yaptı sonuç bu.
Bankalar haricinde diğer kağıtlarda pek bi hareket yok
Yatırım finansmandaki bu büyük oyuncu için konuşulan 2 senaryo var biri hintli yada ingiliz bir fon olduğu diğeride yiğit bulutun kontrol ettiği bir para olduğu. Ne zaman piyasada pozitif bir ayrışma olsa altından bunun alışı çıkıyor. sanki buna bi 300-400 milyon para vermişler al bunla endeksi yukarda tutabildiğin kadar tut demişler. Not düştükten sonrada hayvan gibi mal almıştı 5-6 gün sonra satmıştı buraya da yazmıştım. çoğu zaman parada kazanıyor.
Star'ın bugünkü manşetinden sonra yiğit blut teorisi güçlendi
http://gazetemanset.blob.core.windows.net/resim/egazete/2017/04/11/star/bb5e6533-b298-42e3-a05c-75edd25e6f24.jpg
Arkadaş bu star bizim yaşadığımız ülkede yaşamıyor kesinlikle =)
Arkadaş bu star bizim yaşadığımız ülkede yaşamıyor kesinlikle =)
Allah ömür versin yeter ki ,bu devran böyle gitmeyecek. Geri vites yapacaklar :)
vectra-tuner
11-04-2017, 12:11
Cuma günü son kurşunu atarlar (Algı amaçlı) Borsa yüksek dolar düşük olarak.. Hayır çıkacağına inanan varsa Cuma kapanışa doğru döviz alabilir.. Evet çıkacağına inanan ise bekleyecek, dövizi sabırla takip edip döviz gevşedikten sonra girilebilir.. :)
Cuma günü son kurşunu atarlar (Algı amaçlı) Borsa yüksek dolar düşük olarak.. Hayır çıkacağına inanan varsa Cuma kapanışa doğru döviz alabilir.. Evet çıkacağına inanan ise bekleyecek, dövizi sabırla takip edip döviz gevşedikten sonra girilebilir.. :)
Evet çıkarsa gevşeyecek mi ama. Bence evet çıkacak. Yani hayır çıksa bile evet çıkacak neyse o konu başka konu. Bence evetten sonra dolar 3.65lere bir inecek sonra diyecekler ki ta 4 liralardan geldi bak istikrar vs.
Arkadaşlar yarın Türkiye Ekonomisi dersinden sınavım var. Hazır sizi yakalamışken bir soru sorayım. Hocamızın soracağı soru şu; Ekonomi, dolar ve diğer veriler krizi gösterirken neden borsa yükselmeye devam ediyor?
Hoca ekonomik ve politik bir cevap istiyor. Kendisi ulusalcı görüşte. Tahminimce katar paraları, borsadaki herif, manipülasyonlarla ilgili bir cevap istiyor ama net bir cevabım yok kafamda. Sizce cevap nedir?
darkmoon
11-04-2017, 14:55
Evet çıkarsa gevşeyecek mi ama. Bence evet çıkacak. Yani hayır çıksa bile evet çıkacak neyse o konu başka konu. Bence evetten sonra dolar 3.65lere bir inecek sonra diyecekler ki ta 4 liralardan geldi bak istikrar vs.
evet çıksada hayır çıksada şu anda aynı otobandasın ve tek gişe var evet çıkarsa biraz manzarası güzel bir sapakdan gidersin sonrası gene aynı otoban hayır çıkarsa direk sapağa girmeden düz gişelere gidersin.. vel hasıl evet de çıksa hayırda çıksa aynı gişelerden geçiceksin... anlayana ....
evet çıksada hayır çıksada şu anda aynı otobandasın ve tek gişe var evet çıkarsa biraz manzarası güzel bir sapakdan gidersin sonrası gene aynı otoban hayır çıkarsa direk sapağa girmeden düz gişelere gidersin.. vel hasıl evet de çıksa hayırda çıksa aynı gişelerden geçiceksin... anlayana ....
Zaten öyle. İşin sonunda yine patlayacağız. Ben referandum sonucunu söylüyorum :) elden de bir şey gelmiyor, varım yoğum bir tane oyum var.
vectra-tuner
11-04-2017, 15:18
Evet çıkarsa 3.60 altına gelir .. Daha sonra 3.55X .. Beklemesemde 3.5'in altına anlık sarkma ve sonrasında yukarı...
vectra-tuner
11-04-2017, 15:23
Arkadaşlar yarın Türkiye Ekonomisi dersinden sınavım var. Hazır sizi yakalamışken bir soru sorayım. Hocamızın soracağı soru şu; Ekonomi, dolar ve diğer veriler krizi gösterirken neden borsa yükselmeye devam ediyor?
Hoca ekonomik ve politik bir cevap istiyor. Kendisi ulusalcı görüşte. Tahminimce katar paraları, borsadaki herif, manipülasyonlarla ilgili bir cevap istiyor ama net bir cevabım yok kafamda. Sizce cevap nedir?
1) Endeks 90.000'e vurduğu tarihteki Dolar kuruna bakın... Şimdiki dolar kuruna ve endekse bakın bariz olarak Dolara karşı değer kaybetmiş durumda ..
2) Enflasyon Endeksi yükseltir
3) Maniplasyon... Devlet Varlık fonu veya örtülü ödenek dahil kullanarak kendisine ait şirketlerin Borsada çökmesini / Spekülatif olarak açığa satış yapanları engellemek amacıyla kullanabilir.. Daha önce burada paylaşıldı birkaç sayfa geride son zamanlardaki Borsa yükselişinin Devlet ile Bankaların anlaşarak çıkarttığı haberi vardı.. Dikkat ederseniz yükselen Bankacılık hisseleri ki Not düşümü sonrası Bankacılık hisselerinin yükselmesi beklenilemez sebebi ise artık Türk bankaları dışarıdan daha zor ve daha pahalıya kaynak bulacak.. Çok fazla şey yazılıp çizilebilir.. Örneğin Fed'in parasal genişlemesi sonucu tüm dünya borsa ve emlak fiyatlarında balon oluştuğu gerçeği varki Fed'in en büyük kabusu da bu.
GokhanRS
11-04-2017, 15:58
evet çıkacağını hiç sanmıyorum.
ancak olduda çıktı diyelim, halk kendine kurşun sıktı eveti seçti var sayalım.
cidden doların 3.5 ve altını göreceğini mi düşünüyorsunuz? Neye istinaden düşünüyorsunuz? biryerlerden gelecek olan referandumu bekleyen bir para mı var? evet çıkarsa araplar servetlerini türkiyeye mi taşıyacak?
ben evet yada hayır her türlü kolingen olacağını düşünüyorum. çünkü sonuç hükümet için iyi olsa bile iş işten geçti nasılsa diyip borusunu öttürür. dolar her türlü uçar. 2 yıl sonra fetö yerine mitö diye bi terör örgütü icat ederler. halk yine unutur doların nerelerden 7 liraları gördüğünü.
Daha sonrada cami ve imamahatip furyası başlar yeniden. Zaten 2023 de görüceksiniz halk bölünmeyi oylicak onada evet vericekler buna evet verirlerse.
Daha önce bir konuda benzin 5 tl yi geçmezse gelip beni merter e5 de bilmem napın demiştim. Geçti mi? geçti. bunlarda tarihe benden not düşsün.
Evet cıkarsa 3.35 mumkun(en dıp) ama yon hep yukarı.
Hayır cıkarsa en azından zaman kaybetmeden gerceklerle yuzlesırız kı,zararı az olur.
Hocana benım yazdıklarımdan ornek ver,3-5 sayfa gerıde bıre bır ornekler verdım.
Amac algı,hele 2 gunluk hareket sırf manıpulasyon hemde hukumet kaynaklı...
vectra-tuner
11-04-2017, 19:00
Seçimler adil geçmeyecek , hatta tahminim bizim nesilin göreceği en şaibeli seçimler olacak.. O yüzden gerçekte olan %52 hayır bir anlam ifade etmiyor.. Benim başından beri söylediğim ülkenin sonu Moratoryum.. Geçen sene yine burada arkadaşlarla beraber stagflasyona gireceğini söylemişiz o da tutmuş.. Kaçınılmaz sonu siyaset içinde bulunduğumuz durumu çok iyi gördüğü için biran önce kendilerini kurtarmak istiyor olay bu.. Bu referandumdan evet çıkarsa Başkanın kim olacağını hepimiz biliyoruz peki ya sonrası? Sizce dışarıdan bir aday çıkmasına müsade ederlermi?
Muharrem C.80
11-04-2017, 19:21
https://youtu.be/OQ04YdyQPAc?t=1m57s
Muharrem C.80
11-04-2017, 19:23
1.57 den sonrasını izleyin.
Hayır cıkarsa en azından zaman kaybetmeden gerceklerle yuzlesırız kı,zararı az olur.
Hocana benım yazdıklarımdan ornek ver,3-5 sayfa gerıde bıre bır ornekler verdım.
Ben evet çıkacak diyorum
Çok sağlam istihbarat aldım
Bizim bahçede kediler vardı şimdi yok abi :)
olivera7
11-04-2017, 21:40
Abi 3.35 kadar satis gormez bence gunici bile belli bir nomtaya geldikten sonra alim gorur mutlaka dolar 3.50 assagisi olucagini pek dusunmuyorum
Yahu 1-2 gunde degıl,yapmayın. Zaten oraya ınmesı teknık olarak mumkun degıl.
Kısa vade de gorecegız.
Ama zararı buyuk olacak.
Buarada gorebılecegı en dıp nokta dıyorum,3,42 den de donebılır...
mikelazi
12-04-2017, 09:13
evet gelirse,eylül ekim gibi erken başkanlık seçimi olur.o zamana kadar dolar uçup kaçmaz bence.
Ben evet çıkacak diyorum
Çok sağlam istihbarat aldım
Bizim bahçede kediler vardı şimdi yok abi :)
bu iyiydi işte ....
bana kalırsada ewetde cıksa hayırda cıkma durum vahim piyasa tutturmuş bir referandum gidiyor kilit sekilde beklemede
bu iyiydi işte ....
bana kalırsada ewetde cıksa hayırda cıkma durum vahim piyasa tutturmuş bir referandum gidiyor kilit sekilde beklemede
Evet de çıksa hayır da çıksa daha tırık tutmaz şevki abi . Bodozlama gidiyoruz ,bir ton borç var ülke olarak bunun acısını biz çekeceğiz ama ne zaman tam tarih bilmiyorum. Çok sıkıntılı günler bizi bekliyor ama olsun ülkenin referandum gibi daha önemli bir konusu var . Çok ihtiyacımız vardı,yıllardır bugünlerin gelmesini bekliyorduk . Önce onu halledelim,ekonomi falan dediğin nedir ya çocuk oyuncağı.
Arkadaşlar Evet çıkacak zaten. Bunda şüphesi olan varsa sadece duygusal davranıyor derim.
Gelelim Dolar paritesine. 3.30 bencede çok ama çok zor aşağı direnç noktası. Tahmini düşeceği seviye 3.45-3.50 minumum. AAAMMMAAAAAAA bu noktayada düşse doların yönü yinede çıkacak. Bu düşüm sadece anlık güven fiyatlaması olacak. Hatta aynı hafta bile biz çıkışı izlemeye başlayabiliriz. Yani Doların şu hali bile vaktiniz varsa bir alım seviyesidir.
YTD
darkmoon
12-04-2017, 13:44
şu anda 90 lılardaki gibi bir faiz oranları ve enflasyon paritesi var pek dile getirilmiyor .. Evetini hayırını geçdim dolar düşerse şu anda kimseye bir faydası olmaz uzun vadede çok büyük zararı dokunur.. 3.30 falan deniyor olması bence normal koşullarda imkansız ama anormal koşullarda mümkün ..
3.30 olursa malını 3.50 den hammaddesini 3.50 paritesinden alan fabrika esnaf iş veren çok büyük zarar eder.. işte o zaman ağır ikinci bir enflasyon külfeti çıkar ortaya.. velhasıl uzun vadede bunun ceremesini herkes ne yazıkki ağır çeker.. zaten geçmişe bakarsanız böyle doğal sürecin işleyişine birileri kendi müdahele ettimi doğasını bozdumu o doğal süreç bir şekilde gene yolunu buluyor ama bedeli ağır oluyor.. aniden çekilen döviz bir bakıyorsunuz aniden inanılmaz rakamlara fırlıyor ...
şuana kadar gözlemledigim piyasayı rolantide tutuyorlar ben denizlide yaşıyorum pilot bir bölge şuan için tanıdıgım bir çok trafikçi polis tanıdıgım var kimseye ne ceza ne radar vs karışmıyorlar nedeni referanduma kadar kimseye işlem yapılmaması zabıta bir cok tanıdıgım var şuan için onlarda geri çekildi kimse karışmıyor kayınpederim marketçi bakkallar odası ekmegin fiyatını burda 1 liradan 80 kuruşa cektiler referanduma kadar sadece zaten kosgepten krdediler vs vs çıktı piyasaya normal bir algı kurmaya çalıştılar kurdularda top suan geride ama patlamasıda an meselesi şu önümüzdeki günler çok yakın ve acı gececegi kesin.... bunu biliyorum
devil_berk22
12-04-2017, 14:16
şuan yay gerildi ok ucunda bekliyor pazartesi gününden itibaren o ok fırlar ve dahada durmaz. 3.30-3.40 gibi bu saatten sonra imkanı yok olmaz. 3.55 lere gerilemeside zorakiden suni piyasa oluşturmak içindi ancak referandum bitince gerçekler gün yüzüne çıkıcak
vectra-tuner
12-04-2017, 15:16
Atladığınız kısım şu ; Evet çıktı diyelim bundan istifade etmek isteyen spekülatör kaldıraçlı olarak birden F/X piyasasında Dolar sat / Tl al işlemi açar ve tepeden doları satar dolayısıyla dolar başlar geri geri gelmeye.. Belli bir noktada dolar düşerken almaya cesaret edemezsiniz ve hatta panikle zararınada olsa siz satarsınız .. İşte tam o anda O doları yukarıdan bozdurup Tl'ye geçen spekülatör siz dolar satmaya başladığınız anda tekrar doları dipten alır ve tüyer!! Kalıcı bir düşüşten zaten bahseden yokki.. Aynı hatayı tekrar edip dolar düşmeye başlayınca dibi aramayın diye bunu yazdım.. Sonuç olarak 500 Milyar Usd borç yapmışmıyız? Cari açık kronik hale gelmişmi? Üretimmi var ? Enflasyon ne olacak? Evet çıkınca hangi babayiğit cesaret edip Türkiye'ye uzun vadeli yatırım yapmaya gelicek soruyorum.. Her sene Mayıs ayında dünya çapında bir olay olur üzerine globalde başlayan fırtına da eklenirse fünye ateşlenir.. Hiçbirşey olmaz ise Fünye yine ateşlenir ama zamanlama değişir sadece... :o
Bugün dolar yaptırdım 3.67den hayırlı olur inşallah
Uzun donem yatirim icin suan iyi oranlar, hizli haraket edenler, gecen haftalardan bu gune %20 cebine indirmistir.
Uzun donem yatirim icin suan iyi oranlar, hizli haraket edenler, gecen haftalardan bu gune %20 cebine indirmistir.
Benim 1 senelik bir zamanim var 1 sene icinde guzel yatirim olur insallah
Atladığınız kısım şu ; Evet çıktı diyelim bundan istifade etmek isteyen spekülatör kaldıraçlı olarak birden F/X piyasasında Dolar sat / Tl al işlemi açar ve tepeden doları satar dolayısıyla dolar başlar geri geri gelmeye.. Belli bir noktada dolar düşerken almaya cesaret edemezsiniz ve hatta panikle zararınada olsa siz satarsınız .. İşte tam o anda O doları yukarıdan bozdurup Tl'ye geçen spekülatör siz dolar satmaya başladığınız anda tekrar doları dipten alır ve tüyer!! Kalıcı bir düşüşten zaten bahseden yokki.. Aynı hatayı tekrar edip dolar düşmeye başlayınca dibi aramayın diye bunu yazdım.. Sonuç olarak 500 Milyar Usd borç yapmışmıyız? Cari açık kronik hale gelmişmi? Üretimmi var ? Enflasyon ne olacak? Evet çıkınca hangi babayiğit cesaret edip Türkiye'ye uzun vadeli yatırım yapmaya gelicek soruyorum.. Her sene Mayıs ayında dünya çapında bir olay olur üzerine globalde başlayan fırtına da eklenirse fünye ateşlenir.. Hiçbirşey olmaz ise Fünye yine ateşlenir ama zamanlama değişir sadece... :o
sanırım bahsettiginiz olay basladı..
free-hifi
13-04-2017, 09:24
Geçen sene bugün altin 112 tl şu an 152 hey yavrum hey
Rockford
13-04-2017, 09:26
doları kaçtan almak ideal şu an
vectra-tuner
13-04-2017, 09:42
wekoo,
Düşüşün bir kısmı global, Trumpun düşük faizden yanayım, Dolar çok güçlü gibi açıklamalar yapması Doları düşüren etkenlerden birisi... Çünki açıklamalar sonrası Abd 10 yıllık faizleri ciddi anlamda gevşedi.. Şu anda 10 Yıllıklar %2.245 .. Trump Başkan seçildiğinde bir ara %2.6'ların üzerine çıkmıştı..
Yarın duruma eğer gevşerse (Kapanışa doğru saat 17:00 - 17:30 arası ) bir miktar dolar alabilirim..
Altın Ons düşük olsaydı Dolardan ziyade Altın tercihim olurdu ancak şu anda 1280 Usd'lerde Altın.!!! Daha önce yine buralarda paylaşmıştık Altın dolardan çok daha sağlam diye... Altın Her fed toplantısı öncesi gevşediğinde alınabilir diye düşünüyorum..
Özetle yarın piyasa kapanışında Mb ve diğer devlet kurumlarının doları baskılayacağını düşünüyorum.. Hatta piyasa kapandıktan sonra hacim düşünce daha da aşağı indirebilirler ama ben yinede bir miktar döviz almayı planlıyorum...
Dolar alın Dolar alın Dolar alın
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Dolar alın
Bana kalırsa "Evet" çıkacağını düşünen pazartesiyi beklesin dolar almak için
"Hayır" bekleyenler cumaya kadar alsın
Yatırım tavsiyesi değildir
haha :)
bence bir şey almayın,yatırım da yapmayın pişman olabilirsiniz :)
Bıraz param var,ne yapmamı tavsıye edersınız? Altın yada dolar almayı dusunuyorum,fıkrınız nedır?
Euro çeyrek alıyom ben valla bu aralar
Sikinti yok
Hayır için az miktarda dohol aldım birde
O kadar YTD :)
Rockford
13-04-2017, 11:44
3.6530 dan bi miktar dolar aldık bakalım kısa vadede ihtiyaç olmayacak orta vadede bakarız gidişhatına.
Bıraz param var,ne yapmamı tavsıye edersınız? Altın yada dolar almayı dusunuyorum,fıkrınız nedır?
Borç verin. özellikle öde yat şeklinde olursa insanlar borçlanmayı çok seviyor 😀
Referandum beklentileriniz ne arkadaşlar hayır çıkma ihtimalide değerlendirilmeli bence.
Anketlere göre evet cepte gözükmüyor.
Referandum beklentileriniz ne arkadaşlar hayır çıkma ihtimalide değerlendirilmeli bence.
Anketlere göre evet cepte gözükmüyor.
kedi girer at girer bakmışsın oylara suikast düzenlendı kayboldu kesinlikle hayırı getirirler.
kedi girer at girer bakmışsın oylara suikast düzenlendı kayboldu kesinlikle hayırı getirirler.
Evet demek istedin herhalde :)
mikelazi
13-04-2017, 14:46
cuma akşamı arabayı ve motoru fulliyeyim yeter :D
vectra-tuner
13-04-2017, 15:04
Çevremdeki insanların büyük kısmı Hayır vereceğini ama Evet çıkacağını düşünüyor.. Mantık ile hareket edersek 7 Haziran Seçimlerinde alınan %40 oy var diyelim... %3 Mhp'den gelse 40+3 = 43 eder.. Yine %3 Akp'den fire verse 43-3 = 40 Puan diyelim yani eşitlendi.. 40 + 2-3 (Yani bu iki üç puan nerden gelir derseniz yazamam) .. eder 42-43
Ben Evet çıkabileceğini düşünüyorum ama Hayır çıkma ihtimali elbette var ancak son Ankara belediye seçimlerini hatırlarsanız Evet bir adım önde
Themis’in anketine göre; Türkiye genelindeki sonuçlar (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) şu şekilde:
EVET: % 46,1
HAYIR: % 53,9
İSTANBUL’DA FARK DAHA FAZLA!
Anketin İstanbul sonuçlarına göre rakamlar şu şekilde sıralanıyor;
EVET: %36,7
HAYIR: %48,5
Kararsızlar: %12,1
Kullanmayacaklar: %2,7
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra:
EVET: %43,1
HAYIR:% 56,9
Kımse bana yatırım tavsıyesı vermıyecek mı? Bızde bıraz kazanalım....
sen mazUtçu adamsın, mazUta yatır abi :))
Ozellıkle soruyorum,2 post uste pıyasayı tartısıp,hemen altına ne yapalım dıye soran arkadaslarıma selam olsun.
Motorınde zam sınyalı var,henuz kesınlesmedı
vectra-tuner
13-04-2017, 15:47
Altın Döviz Tl 3'e böl abi.. Mutlaka birisi kazandırır :D
Murat abi , tl mi var elinde ?
Nerde longsun onu yaz ? Ya da bana whatsapptan yaz koptuk ya resmen
+49152556594yirmiiki
M_PROJECT
13-04-2017, 15:54
Tayland'dan arsa alin ! Getirisi guzel , ciddiyim ! :D
Altın Döviz Tl 3'e böl abi.. Mutlaka birisi kazandırır :D
Ben cokdan pozısyonu mu aldım...
Murat abi , tl mi var elinde ?
Nerde longsun onu yaz ? Ya da bana whatsapptan yaz koptuk ya resmen
+49152556594yirmiiki
Ooo,kardesım nerdesın sen ya....
Elımde tl sadece yasayacak kadar var,bılerek yazıyorum :)
vectra-tuner
13-04-2017, 16:00
Şakasına söyledim 997TT abi.. , :D
Bende de Tl yok pek .. Son birkaç senedir ağırlık olarak dolardayım zaten işimde dolarla.. Şahsi olarak tek bir kuruş dolarım yok Altın biriktiriyorum.. Uzun vadede Altını olan ihya olacak diye düşünüyorum.
Ben cokdan pozısyonu mu aldım...
Ooo,kardesım nerdesın sen ya....
Elımde tl sadece yasayacak kadar var,bılerek yazıyorum :)
Abi Morgan Stanlede calisiyorum, hayatim ucak yolculugu Ile geciyor , bebek oldu evdeyim oyle girip yazabildim
* Morgan Stanley
Referandum hayir bekliyoruz biz , tahvil pozisyonunu sifirladik,$ kisa durasyon icin ideal bence
* Morgan Stanley
Referandum hayir bekliyoruz biz , tahvil pozisyonunu sifirladik,$ kisa durasyon icin ideal bence
Eyyyyyyyy morrrrrgannnnnnnnnn fetönünnnnnn uzantısıııııııı
Derler mi :)
free-hifi
13-04-2017, 16:29
japonya çin amerika grup yapıp koreye girebilirler ne olur ne olmaz. ben 40 gr bilezik aldım 4 taksitle ytd :D
Eyyyyyyyy morrrrrgannnnnnnnnn fetönünnnnnn uzantısıııııııı
Derler mi :)
Feto olmasa ayakta duramayiz :)
Feto olmasa ayakta duramayiz :)
Bist için öngörünüz ne kısa ve orta vadede
Bist için öngörünüz ne kısa ve orta vadede
Bazi kagitlarin pozitif ayrilacagini ama endeks anlaminda negatif bir trend bekliyoruz
$ yield yukari cikmasi enflasyon demek, bu da emtiaya, yabanci para cinsine pozitif yarar. Ben yabanci yatirimcinin ilgisinin bistten kaydigini dusunuyorum, ama bununla Beraber bazi hisselerin hala ucuz oldugunu ozellikle boya ve yapi malzemeleri ana faaliyet alani olan sirket kagitlarinin 2-3 ay icinde kar ettirecegini dusunuyorum
Telefondan yaziyorum yazim hatasi varsa kusura bakmayin
aybarsdnr
13-04-2017, 18:44
Bazi kagitlarin pozitif ayrilacagini ama endeks anlaminda negatif bir trend bekliyoruz
$ yield yukari cikmasi enflasyon demek, bu da emtiaya, yabanci para cinsine pozitif yarar. Ben yabanci yatirimcinin ilgisinin bistten kaydigini dusunuyorum, ama bununla Beraber bazi hisselerin hala ucuz oldugunu ozellikle boya ve yapi malzemeleri ana faaliyet alani olan sirket kagitlarinin 2-3 ay icinde kar ettirecegini dusunuyorum
Telefondan yaziyorum yazim hatasi varsa kusura bakmayin
Hocam neden boya ve yapı malzemeleri faaliyeti olan şirketlerden böyle bir yükseliş bekliyorsunuz ?
Hocam neden boya ve yapı malzemeleri faaliyeti olan şirketlerden böyle bir yükseliş bekliyorsunuz ?
e bizim hükümetin ekonomiden anladığı üretim değil, inşaat:)
Kendime göre yüklü dolar alımına geçiyorum. Bundan 4 ay önce Amerika dan ithalatım için 3.83 den almışım. Şuan alacağım dolar kuru bile ciddi daha düşük
Üstad sensin. Sen mi soruyorusun bide :)
Tedarikçilere bu gün çekler yazılıyor. Döviz fırlayacak duyumu aldık. Bende şansımı deneyeceğim.
Dün merkez bankası doları 3.6539 ten kapatmış Pazartesi HAYIRlısı...
Dolar sabahtan bu yana dahi %1 artış verdi. Herkes pozisyonunu almaya başladı. Türk parasına güven zaten %0. Bir yatırım aracı değil olarak görülüyor TL de pozisyon almak.
Dolar sabahtan bu yana dahi %1 artış verdi. Herkes pozisyonunu almaya başladı. Türk parasına güven zaten %0. Bir yatırım aracı değil olarak görülüyor TL de pozisyon almak.
Bugün de yaya kaldık, hamdolsun.
darkmoon
14-04-2017, 12:29
Tayland'dan arsa alin ! Getirisi guzel , ciddiyim ! :D
fiyatlar ne alemde bende düşünüyorum ucuz kelepir bir yatırım olursa.. yunan adalarına kıbrısa falanda bakıyorum..
Bu arada edit yapamadığım için cümlemin sonunu düzelteyim TL de pozisyon alın gibi olmuş. Tam tersi
Yani ben uzun vadeli birkaç aylık yatırım yaptığım için dolara geçiyorum şimdilik. Yani Evet çıksa düşüş yaşanır ve sonra yavaşça artar, hayır çıkarsa zaten uçar gider dolar *****. Vakit var ve ithalat yaptığım için kumarımı Doların bu seviyesinden yana kullandım.
halilcakir
14-04-2017, 13:33
Niyeyse bu gibi durumlarda hep şu taksici ve ceo hikayesi geliyor aklıma :)
Görünen o ki herkes dolar fırlayacak diye düşünüyor
Bugüne kadarki tecrübeler ise genelde herkesin beklediği değil tersi olur diyor
Bence bugünkü yükseliş risk almak istemeyen traderların pozisyon kapaması yani kar amaçlı değilde yüksek riskli ortamda gemide bulunmak istememesi.
Bakalım görelim
Tl özelinde dusunmemek lazım bence ,80 seviyesinden gelen bir $ endeksi var , bugün paskalya tatili olduğu için yükseliş çok sınırlı oldu bence , ptesi de keza tatil salı günü çok hareketli olacak diye düşünüyorum , Türk CDSlerini takip etmenizi tavsiye ederim herkese
darkmoon
14-04-2017, 15:11
nihayet biri paskalya olduğunu hatırlamış bekledim bekledim biri yazar diye.. bugün paskalya geçen 11 de pesah bayramı vardı .. yani şu sıralar doların düşük olması çok doğal.
nihayet biri paskalya olduğunu hatırlamış bekledim bekledim biri yazar diye.. bugün paskalya geçen 11 de pesah bayramı vardı .. yani şu sıralar doların düşük olması çok doğal.
Dolar düşük de değil zaten :)
Muhtemelen iç piyasa talebiyle 68-69 arası gidip geliyor şu ara
By CrAzY
14-04-2017, 15:16
Tl özelinde dusunmemek lazım bence ,80 seviyesinden gelen bir $ endeksi var , bugün paskalya tatili olduğu için yükseliş çok sınırlı oldu bence , ptesi de keza tatil salı günü çok hareketli olacak diye düşünüyorum , Türk CDSlerini takip etmenizi tavsiye ederim herkese
Tayfun abi tekrar seni görmek güzel buralarda :)