Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..
streetracer_nos
10-04-2018, 15:35
4,1250 hayýrlý olsunlar
vectra-tuner
10-04-2018, 15:36
Bak homurdanmaya baþladý bile Mb
TCMB/Cetinkaya: Yuksek enflasyon fiyatlama davranışları uzerinde risk oluşturuyor - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2110764-tcmbcetinkaya-yuksek-enflasyon-fiyatlama-davranislari-uzerinde-risk-olusturuyor)
Reisi yine ikna edip bir faiz artýþý daha yaparlarsa yine Dövizzede olursunuz... Verirler 4 liradan 4.10 dan size yatýrýrlar faize sonra düþer döviz 3.8'lere ordan da siz korkarsýnýz acaba 3.5'mu olacak diye derken yeni bir yükseliþ dalgasý daha gelir ve tarih sürekli tekerrür eder durur..
3,72-4,12 arasý karmarjý ciddi bir kar marjý
tamam tl faizleri yüksek ama þu durumda bakýlýnca tr faizinin 9-10 ayda vereceðini dolar daha 4 ay dolmadan verdi
bana þu an en temizi dolar faizi gibi görünüyor %4 faiz + kurdaki deðiþim karlý bir yatýrým olur
fakat mutlaka bu noktalarda dolara bir müdahele gelecektir
yýl sonunu düþününce cari açýk/kur/faiz/enflasyon gibi deðerleri yeni rekorlar bekliyor büyük ihtimalle
Merkez bankasý çýkýp olaðanüstü PPK'yý topluyorum dese dolar anýnda 4'ün altýna iner birkaç saniyede..
Ýlla almak istiyorsanýz elbette sizin bileceðiniz iþ.. Þu an Cb öfkeli Mb'na , artýrdýn faizi yine düþmedi kur eninde sonunda yükseldi diyor haliyle.. Ama bu kadar borca batýk ekonomide yüksek faiz zaten kaçýnýlmaz...
Seçimlere gelince, bu saatten sonra seçimler hikaye.. Sadece þu olur çok düþük bir oy ile yine tek baþýna bir þekilde iktidar olur ise karþý taraf ise sokak yürüyüþleri protestolara baþlarsa iþler karýþýr.. O yüzden elinden geleni yapacaktýr
Benim fikrim seçimlerden sonra iyice heryer karýþýr bugünleri de ararýz Allah bilir elbet.
walla abi 4ün altýný bulmazda 4.05-06 olur gibi
ama ppk toplansa bile piyasada reise raðmen faiz arttýramayacaklarý görüþü hakim
borsa 110binde
sasa tt olmuþ twitterda
25-50 puan faiz artýþlarýnýn etkisi sýnýrlý olacaktýr ayrýca
sýcak para bulmalarý lazým
walla abi 4ün altýný bulmazda 4.05-06 olur gibi
ama ppk toplansa bile piyasada reise raðmen faiz arttýramayacaklarý görüþü hakim
borsa 110binde
sasa tt olmuþ twitterda
25-50 puan faiz artýþlarýnýn etkisi sýnýrlý olacaktýr ayrýca
sýcak para bulmalarý lazým
kömür madenleri de satýlacak. þeker fabrikalarý satýldý yalnýz bu kadar sýcak para sokarken ayný anda ziraat bankasý ile demirören'e kredi veriliyor doðan grubu için
TorqueTuning
10-04-2018, 16:27
Yarýn bir bomba mý patlayacak acaba Halkbank davasýnda bizim bilmediðimiz birþeyler mi var?
vectra-tuner
10-04-2018, 16:28
Dava Mayýs ayýna ertelendi
Nasýl Bi müdahale abi?
Faizle oynayabileceklerini sanmýyorum
Yiðit G.
10-04-2018, 18:06
Ben size sölim bu herifler yani iktidardakiler ülkenin sonunu getirdiler.. Hepsi bir gece de yok olacak kaçacaklar bakýn sölemedi demeyin burada dursun mesajým.
free-hifi
10-04-2018, 18:36
Ben size sölim bu herifler yani iktidardakiler ülkenin sonunu getirdiler.. Hepsi bir gece de yok olacak kaçacaklar bakýn sölemedi demeyin burada dursun mesajým.
ada almýþ arap yarýmadasýnda , içinde dolar altýn olan hazýrda uçaðý varmýþ, antiakpler hep bunu söyler :D
TorqueTuning
10-04-2018, 20:27
Bence bu kez 0,5-0,75 baz puan faiz artýþý bile kurtarmayacak MB'yi. Goygoya devam etsinler hep birlikte, ülke batsýn ki düzen deðiþsin.
Bugünden itibaren bankada döviz mevduatý olanlara rahat uyku zor... El koymak bi KHK ya bakar...
streetracer_nos
10-04-2018, 22:30
Valla millet o þekilde dusunupte çekerse paralarý asil o zaman patlar sanirim
Valla millet o þekilde dusunupte çekerse paralarý asil o zaman patlar sanirim
O þekilde düþünüp çekecek olanlarý da çeþitli forumlarda aktroller aleni tehdit ediyorlar algý yaratarak. Bunu yapacak olanlar vatan hainidir; hepsi tespit edilir, reis cezayý keser gibi laflar söylüyorlar. Yani çeksen bi türlü, çekmesen öbür türlü. Ýki ucu boklu deðenek
Ülke batýyor anasýný satayým. Þu rakamlara bak birileri yine zengin oldu 2 gün içinde.
14.25 TL vadeli mevduat þuanda . 32 güne bu oraný verdiler
turbo&quattro
11-04-2018, 08:54
$ dan tl ye sonrasinda 169 dan altina girdim cok ciddi kazandirdi ama nereye gidiyor ulkenin durumu?
TorqueTuning
11-04-2018, 09:01
4,15 ve 5,15'e 1 týk kaldý. Pound 5,90'a dayandý. Maþallah ekonomi kol gibi þaha kalktý hergün 5 kuruþ-10 kuruþ üstüne koya koya gidiyor!
TorqueTuning
11-04-2018, 09:02
24 Nisan'ý beklerse TCMB 4,5 ile filan faiz artýþý müdahalesi olur :D
Black_Eagle
11-04-2018, 09:07
Birileri öyle çýlgýn paralar kazanýyor ki. Özellikle FX de. FX de bu piyasanýn en büyük yatýrýmcýlarýndan biriyle çalýþýyorum bir önceki kurumumuzda ciddi para býrakmýþtý kaldýraçlar düþünce yurt dýþýnda devam etmeye baþladýk eðer emirleri iletmeseydik þu an þirket kapýsýna kilit vururduk. Dolarýn böyle yükselebileceðini ön görenler son 2 haftada emekli ikramiyelerini ve bundan sonra çalýþmadan yaþayabilecekleri paralarý kazandý.
Ekonomik bir isyan çýkarsa eðer, bunu düþünen sorgulayan eleþtiren ve birþeylerin farkýnda olan kesim yapmayacak bence. Arka camýnda osmanlý tuðrasý olan doblosuna her zaman 50 liralýk aldýðý mazotun yetmediðini gören kesim çýkaracak. Orta kesim sosyal hayatýndan biraz feragat eder, her hafta sinemaya gitmez, 2 haftada 1 gider, biraz tasarruf eder, ciddi sallanýr ama yýkýlmaz. Asýl yýkýlacak olan alt kesim. Çünkü zaten açlýk sýnýrýnýn altýnda yaþýyorlar, bunun bi týk altý sefalet...
Temennim bu deðildir, umarým herþey bir an önce düzelir. Hepimiz bu ülkede yaþýyoruz para kazanýyoruz. Ýçinde bulunduðumuz gemi þuan su alýyor, batmasýný istemem. Aam gidiþat hiç iyi deðil.
TorqueTuning
11-04-2018, 11:27
O alt kesim varya o alt kesim, AKP zaten onlara çalýþýyor, 1 paket makarnaya oyunu satan, 3 kuruþa 180 "U" dönen gürühlar, tüm politikalar onlara göre þekilleniyor bu ülkede, ki %50 korunsun. Bol poh poh, max. din ve milliyetçilik sömürüsü üzerine kurgulanan siyatsetler, ucuz delikanlý kasýmpaþa aðýzlý it dalaþlarý ile yönetilen dýþ politikalar...
Titanic gibiyiz, Yardýmcý kaptanlar buz daðýný gördü, orta katta olanlar bizzat kokusunu aldý ama üst katta maskeli balo devam ediyor. Vur patlasýn çal oynasýn osmanlý kýyafetleri ile nutuklar atýlýyor. Dünyanýn nasýl da bizden korktuðu anlatýlýyor. Ýhaleler paylaþýlýyor, balo devam etsin diye elde kalan son þeyler de satýþa çýkýyor. En alttakiler de balodan gelen seslerle mutlu oluyorlar. Gemi daða çarptýðýnda en önce alttakiler boðulacak olsa da, çok uzaklardan gelen yemek kokusuyla doyup, müzik sesiyle dans ediyorlar.
( Ekþi sözlükten alýntýdýr, son zamanlarda gördüðüm en çarpýcý tespit )
vectra-tuner
11-04-2018, 13:04
Þimdiki yükseliþin sebebi
TRUMP: RUSYA HAZIR OLSUN ÇÜNKÜ FÜZELER SURÝYE'YE GÝDÝYOR-BN
Altýn bunun için en güzel yatýrým ...
TorqueTuning
11-04-2018, 13:04
4.17 !!! WOww sayýn seyircileri günlük %1.5 getiri!
Boþ yapýyor bence Trump. Rusya ile doðrudan savaþa girecek kadar delirmemiþtir ( diye umuyorum ). Esad kontrolündeki birkaç noktayý vururlar en fazla, tek bir Rus askerin burnu kanamaz. Doðrudan Suriye üssünü vurursa zaten 3.dünya savaþý baþlamýþ olur.
Uzun zamandýr ilk kez heyecanlanýyorum. Þöyle güzelinden bi savaþ çýksa da ya ölsek ya öldürsek. Ýki þekilde de deðiþik biþey olmuþ olur.
streetracer_nos
11-04-2018, 13:38
Boþ yapýyor bence Trump. Rusya ile doðrudan savaþa girecek kadar delirmemiþtir ( diye umuyorum ). Esad kontrolündeki birkaç noktayý vururlar en fazla, tek bir Rus askerin burnu kanamaz. Doðrudan Suriye üssünü vurursa zaten 3.dünya savaþý baþlamýþ olur.
bu yavsk amerika kafasýna göre saða sola giriyor orta doðuda her türlü haltý yiyor ama ülkesine tek bir mermi bile gelmiyor.deli putin þunlara 2 füze sallasa çok sevineceðim yada koreli
excellency23
11-04-2018, 13:47
rusya bu kadar atar gider yapmasa iyiydi. gecenki gibi 3-5 füze yollardi amerika olay biterdi.
ahmetgurlek
11-04-2018, 13:52
normalde deli deliyi görünce çomaðýný saklar diye öðretmiþlerdi bize ama bunlar bi deðiþik, gircekler bu gidiþle birbirlerine, boktan suriye yüzünden dünya savaþý çýkacak.
free-hifi
11-04-2018, 14:09
normalde deli deliyi görünce çomaðýný saklar diye öðretmiþlerdi bize ama bunlar bi deðiþik, gircekler bu gidiþle birbirlerine, boktan suriye yüzünden dünya savaþý çýkacak.
iran israil zaten tetikte bekliyorlar bakalým ne olacak
Black_Eagle
11-04-2018, 14:15
En son twitinde þunlarý yazmýþ
"rusya'yla iliþkilerimiz soðuk savaþ döneminden bile kötü ama buna gerek yok. rusya'nýn ekonomisini düzeltmesi için bize ihtiyacý var, bunu yapmak çok kolay. tüm ülkelerin iþbirliði yapmasý gerekli. silahlanma yarýþýný durduralým mý?"
Bu adam gerçekten þizofren. Az önce attýðý tweete bak bide buna. Süper güç kimlerin eline kaldý :D
bist 100 endeksini canlý görebileceðim bir yer var mý ?
dün dipten alýrým diye bugünü beklemiþtim. þimdi toplamaya çalýþýyorum ama kýl payý ditaþ ý falan kaçýrdým endeksi anlýk takip etmem lazým.
bist 100 endeksini canlý görebileceðim bir yer var mý ?
15 dk gecikmeli investing veya bigpara
Anlýklar genelde ücretli oluyor
15 dk gecikmeli investing veya bigpara
Anlýklar genelde ücretli oluyor
gerek kalmadý, borsa 106.600 den döndü :S
Mutlu Deðerli
11-04-2018, 15:37
Akdeniz ýsýnýyor, abd (sen hep ne alakaysan amk çocuklarý hep ortalýgý siz karýþtýrýyorsunuz) bizde oraya gelecegiz dedi ve onlarda gemilerini getirdi. Rusya tatbikat yapacakmýþ
''Devlet Baþkaný Vladimir Putin’e Suriye’ye saldýrý düzenlemesi halinde ABD füzelerini vurma çaðrýsý yaptýðýný, Rus ordusunun da füze imhasý için tatbikata baþladýðýný yazdý. ABD’de de Cumhuriyetçi milletvekilleri Baþkan Donald Trump’a Suriye’yi vurmasý için baský yapýyor.''
vectra-tuner
11-04-2018, 18:16
Kurdaki kýsmý yatýþma sebebi Baþbakanýn Mb gerektiðinde istediði tedbiri alýr cümlesi .. Dolayýsýyla Borsada kýsmen toparlandý , yani kýsaca bu gece bile Mb deseki PPK'yý topluyorum kur 4'ün altýna iner .. Ama Mb bekliyecektir Abd Rus gerginliðini ve boþa kurþun atmaz .. Asýl olay Altýn Ons 1.360 Usd'yi geçti, Dolar hikaye
Aynen altýn da yakýn gecmýste 1340 larý hatýrlýyorum. En para da oldugumdan kurlar arasý fark cok oldugu ýcýn almadým. Ama hala alýnabýlýr sevýyemýdýr?
turbo&quattro
11-04-2018, 21:11
Aynen altýn da yakýn gecmýste 1340 larý hatýrlýyorum. En para da oldugumdan kurlar arasý fark cok oldugu ýcýn almadým. Ama hala alýnabýlýr sevýyemýdýr?
Bende enparadan islem yapiyorum . Kur farklari aksam 5 sabah 8 arasi baya bi aciliyor . Ben 1-2 hafta once $$ in ilk 3.9x seviyeleri gordugunde herkes gibi $$ dan cikmistim o an yuksek olan 169 dan altina girmistim, bugun itibari ile ciddi miktar kazandirdi . Tabiki al alma diyemem ama benim takip ettigim kadariyla altinin daha gideri var .
buda.pest
11-04-2018, 21:31
yurtdýþýndan iþbankasý uygulamasý ile memleketteki hesaptan döviz satmak istiyorum ama makas aralýðý normalinden çok çok fazla.Ýnternette baktým ama düzgün bir bilgi bulamadým.Tüm bankalar böyle mi yoksa sadece iþbankasýna ait birþey mi acaba ? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.
yurtdýþýndan iþbankasý uygulamasý ile memleketteki hesaptan döviz satmak istiyorum ama makas aralýðý normalinden çok çok fazla.Ýnternette baktým ama düzgün bir bilgi bulamadým.Tüm bankalar böyle mi yoksa sadece iþbankasýna ait birþey mi acaba ? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.
Mesai saatlerinde fark kuruþ mertebesinde.
Sen saat kaçta bakýyorsun Türkiye saati ile?
17.00-08.00 arasýnda makas aralýðý yüksek olur. Þu aralar gece 15-20 kuruþ bile fark oluyor. Spekülatif yada ani dalgalanmada zarar etmemek için.
buda.pest
11-04-2018, 21:44
17.00-08.00 arasýnda makas aralýðý yüksek olur. Þu aralar gece 15-20 kuruþ bile fark oluyor. Spekülatif yada ani dalgalanmada zarar etmemek için.
Mesai saatlerinde fark kuruþ mertebesinde.
Sen saat kaçta bakýyorsun Türkiye saati ile?
Ben de öyle düþünüyordum fakat Türkiye mesai saatleri içinde de kontrol ettiðimde nerdeyse mesai saati dýþýndaki gibiydi makas aralýðý.
Mevcut altýný bozup mevduata geçilir mi? Altýnda yükseliþ sürermi?
Ben de öyle düþünüyordum fakat Türkiye mesai saatleri içinde de kontrol ettiðimde nerdeyse mesai saati dýþýndaki gibiydi makas aralýðý.
Son 2 gündür piyasalar hareketli, sabit durmuyor rakamlar.
Ama çok fark olmamasý lazým.
Yarýn bakar yazarým al-sat farklarýna.
Mutlu Deðerli
11-04-2018, 22:04
Canlı Yayın - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/tv)
buda.pest
11-04-2018, 22:16
Eyvallah hocam teþekkür ederim.Ben de yarýn orasý için mesai saatlerinde bakýp yazarým buraya.
Eyvallah hocam teþekkür ederim.Ben de yarýn orasý için mesai saatlerinde bakýp yazarým buraya.
Þu an saat 9:10
Gram altýn alýþ 180,24 satýþ 178,90
Dolar alýþ 4,1628 satýþ 4,1454
buda.pest
12-04-2018, 08:23
Åžu an saat 9:10
Gram altın alış 180,24 satış 178,90
Dolar alış 4,1628 satış 4,1454
Tamam hocam bende de aynı seviyelerde,teşekkür ederim tekrardan :)
Yukarda bir arkadaş altın için alım mıdır diye sormuş.Elimde biraz euro var,onu bozup altında beklemeyi düşünüyorum.Altın hakkında ne düşünüyorsunuz?
Þu an saat 9:10
Gram altýn alýþ 180,24 satýþ 178,90
Dolar alýþ 4,1628 satýþ 4,1454
Mesela saat 9:25 döviz al-sat farký 0,015 TL. Düþmüþ biraz.
Ýþ bankasý
þu dikkatimizden kaçýyor gibi
kur bizde yükseliyor ama dolar endeksi aþaðý yönlüyken yükseliyor
hem kur hem sepet hemde ons bazýnda altýn deðer kazanýyor
burada göze çarpan tlnin deðer kaybý
ki borsaya paralel bir kayýp söz konusu
yani kurun bu fiyatlamasý abd-rus savaþýyla ilgili deðil tamamen bizden kaynaklý
peki bunun baþlýca sebebi ne sizce?
benim hep dikkatimi çeken nokta reis ne zaman mb'ye savaþ açsa kur yükseliyor
reis bunu bilmiyor mu?
Black_Eagle
12-04-2018, 08:55
þu dikkatimizden kaçýyor gibi
kur bizde yükseliyor ama dolar endeksi aþaðý yönlüyken yükseliyor
hem kur hem sepet hemde ons bazýnda altýn deðer kazanýyor
burada göze çarpan tlnin deðer kaybý
ki borsaya paralel bir kayýp söz konusu
yani kurun bu fiyatlamasý abd-rus savaþýyla ilgili deðil tamamen bizden kaynaklý
peki bunun baþlýca sebebi ne sizce?
benim hep dikkatimi çeken nokta reis ne zaman mb'ye savaþ açsa kur yükseliyor
reis bunu bilmiyor mu?
Bu adamýn yazýlarýný seviyorum sürekli de takip ederim sizlerede tavsiye ediyorum. Senin sorunun cevabýný 2 gün önceki yazýsýnda yazmýþ.
KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları: TL'deki Hızlı Değer Kaybının Nedeni (https://www.mahfiegilmez.com/2018/04/tldeki-hzl-deger-kaybnn-nedeni.html)
mahfi hocayý severim takipte ederim
yazýya göre piyasa bizi rusya ve iran ortaðý olarak fiyatlýyor
ve her þekilde bu iþten zararlý çýkacaðýmýzý düþünüyor
olabilir zaten bu hükümetle herhangi bir iþten karlý çýkma þansýmýz yok
3. köprü, orhangazi, akkuyu nükleer vs bir sürü örnek var
%50 nakit %50 borsa þeklinde pozisyon aldým. uzun zamandýr risk almýyordum kan basýncým arttý resmen :D
Dolar almayý düþünüyorum , ben alýrsam kesin düþer haberiniz olsun :-)
Ülkenin selameti için senin gibi adamlar lazým :D
da aldýðýn seviyeyi yaz bari :D
Ben denedim olmadý. 3.97 den aldýðým dolar 50 lira býraktý :)
Bunlar hep dýþ güçlerin oyunu , açýn Türkiye'nin önünü durduramazsýnýz :D
Yunanistan savaþ uçaðý midilli yakonlarýnda düþtü, etkilermi bizim ekonomiyi?
Ne güzel hesap yapmýþlar, bu hesabý yapanlar evinin mutfak hesabýný yapýyorsa þimdiye açlýktan ölmüþ olmasý gerek.
https://i.hizliresim.com/MdMq12.jpg (https://hizliresim.com/MdMq12)
driver_can
12-04-2018, 14:15
En para da altýn 177.5 civarý bu seviyeden alýnýr mý Peki düne göre 4-5 lira gevþedi gramý.
En para da altýn 177.5 civarý bu seviyeden alýnýr mý Peki düne göre 4-5 lira gevþedi gramý.
Düþüþ devam ediyo. Eðri aþaðýda.. Eðer aklýnda bir rakam varsa oraya kadar bekleyebilirsin yada geldiyse al.
4,08 bekliyorum ben dolarda.
GokhanRS
12-04-2018, 15:15
satýn dolarlarý, 2 liraya düþecek çabuk çabuk çabuk :D panik panik.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/04/1-57.jpg
aslýna bakarsanýz 1,5 krþ hareket var ama eðriye bakarsanýz kýyamet gibi düþtü :)
Dolar Pazartesi ne olur tahmini olan var mý?
driver_can
14-04-2018, 17:47
Bende altýn ve dövizi pazartesi merak ediyorum ama o güne kadar ortalýk yatýþabilirde.Genelde bu tür olaylar açýklamalar haftasonu yapýlýyor.
enes_srb
14-04-2018, 17:48
Bu abinin þuanki durumuda yorumlamasýný isterdim ...
https://i.hizliresim.com/Vrjzpr.jpg (https://hizliresim.com/Vrjzpr)
individual
14-04-2018, 18:05
Pazartesiye kadar sular durulur.
Ben cok buyuk bir hareket beklemiyorum
Ytd.
vectra-tuner
15-04-2018, 20:28
Bende ayný fikirdeyim .. Hemen olmasa bile 4'ün de altýna ineceðine ve bir süre sonrada (sene sonuna doðru) kalýcý olarak 4 üstüne çýkacaðýný düþünüyorum .. Hep ayný hatayý yapýyoruz düþerken deðilde çýkarken panikle alýyoruz .. Þu anda Tl tarihinin en düþük seviyelerinde yani 2001 Krizindeki deðerinin bile altýnda.. Dolara bakmayýn sadece , diðer para birimlerine bakarsanýz daha net anlaþýlýr .. Bulgar parasý ile karþýlaþtýrýn mesela
turbo&quattro
15-04-2018, 20:50
Bende ayný fikirdeyim .. Hemen olmasa bile 4'ün de altýna ineceðine ve bir süre sonrada (sene sonuna doðru) kalýcý olarak 4 üstüne çýkacaðýný düþünüyorum .. Hep ayný hatayý yapýyoruz düþerken deðilde çýkarken panikle alýyoruz .. Þu anda Tl tarihinin en düþük seviyelerinde yani 2001 Krizindeki deðerinin bile altýnda.. Dolara bakmayýn sadece , diðer para birimlerine bakarsanýz daha net anlaþýlýr .. Bulgar parasý ile karþýlaþtýrýn mesela
Altin 200 leri gorurmu ? ;)
vectra-tuner
15-04-2018, 21:49
200 Tl'leri de görücek elbet ama ne zaman bunu söylemek zor.. Altýn yorumu daha zor çünki Hem Ons fiyatý ne olacak onu bilmek lazým hemde Dolar ne kadar olacak onu bilmek lazým.. Ama birþey söylemek gerekirse artýk ne Dolar ne Euro alma zamaný , Altýnýn zamaný geliyor .. Bir sürü sebebi var, Abd borsasý çok þiþkin 2008-2009 krizinden sonra 4 kat arttý ve artýk doyum noktasýna yakýn, Abd ekonomisi göründüðü gibi deðil devasa cari açýk veriyor ve bunu önlemek için her yolu deniyor önce Çin'i tehdit etti dediki Yuan'ýn deðerini artýr ve Çin Abd'nin söylediðini yaptý ama Abd tatmin olmadý, sonra Trump güçlü olarak istemiyorum dedi ve bir þekilde Dolarýn deðerini düþürdüler ama yine iþe yaramadý ve bunun da ters etkileri var çünki güçsüz Dolar emtia fiyatlarýnýn Globalde artmasý demek yani herkesin yanlýþ bildiði dolar endeksi yükselirse dolar yükselir yanlýþtýr .. Dolar endeksi yükselirse Dolar küresel kabul görmüþ Euro-jpy-frank-sterlin gibi paralara karþý deðeri artar ancak bu seferde emti fiyatlarý düþeceði için Türkiye gibi ülkelerin hayrýna olur .. Son olarak Trump Rusya'nýn ilerlemesinden rahatsýz oldu ve Ýngiltere Fransa gibi ülkeleri yanýna alarak Suriye'ye saldýrdý ki 2 amacý vardý , Birincisi Rus tekelini kýrmak ve oyuna yeniden dahil olmak ve S-400'leri test etmekti .. Þimdi bu kadar gerginliðin olduðu ortamda Altýn düþmez merak etmeyin zaten çýkarma maliyeti 1100 Usd ons .. Diðer konu Çin boþ durmaz mutlaka Abd'ye cevap vericektir ki Çin'in elinde trilyon dolar Abd tahvili var .. Yarýn Ruslara karþý yeni yaptýrým açýklayacak Abd kýsaca Altýna bir destekte burdan gelir ama asýl olarak Altýn alýp kenara koyan sabredebilen kiþilerin 200 Tl'lerin çok çok üzerine çýkacaðýný düþünüyorum..
163 ve 169'dan girdiðim bir miktar altýným var
177-178'den çýkmalý mýyým?
Uzun vadeli düþünür isek; 177-178'den çýk / düþerse yine al yapmalý mýyým yoksa kenarda kalmalý mý?
Alým yapacaðým zaman kaç para olduðuna bakmaksýzýn almalý mýyým?
Piyasa da belli bir donem bahar ruzgari esmeye baslar,sahsi kanatim. Ytd
excellency23
16-04-2018, 13:05
belli bir donem derken 15-20 günlük mü yoksa 5-6 aylik mi? nedir tahmin?
Abi bu merkez bankasý faiz arttýrma sinyalimi demek sence?
belli bir donem derken 15-20 günlük mü yoksa 5-6 aylik mi? nedir tahmin?
bence 5-6 ay zor
hatta ben bu dönemde bu kurlarý beklemiyordum
tr için zor olan kýsým yýlýn 2. yarýsý olacak deniyordu
nisanda baþladýk biz
TorqueTuning
17-04-2018, 08:16
Geçen yýlý hatýrlayýn, Aðustos sonu 3,49 dibi yaptýktan sonra yýl sonu 3,97 ile 50 kuruþluk atak yapmýþtý USD. 2018 tüm makro göstergeler daha bozuk, dýþ konjektür daha kötü ve her þey aleyhimize. Yaz aylarý savaþ filan olmazsa ve tansiyon daha da gerilmezse bence de sakin geçer, ancak sonbahar ile birlikte hele ki seçim muhabbeti de olursa yepyeni bir müthiþ yerlere ufuk açabilir tüm kurlar.
vectra-tuner
17-04-2018, 08:23
Zaten hepimizin söylediði Ramazan-Kurban bayramý arasý Tl'den çýkýp beklemek, sene sonuna kýyamet kopar %90 üzeri ihtimal ile..
Kur eskisi gibi rahat geri gelemiyor ve aþýrý oynaklaþtý, dünkü açýklanan Mart ayý 20 Milyar Tl Bütçe açýðý ne demek yahu , bütçe açýðý bu aylarda böyle olmaz aslýnda
Ben 4.15 ve 4.11 den býraz daha verdým.
Alým ýcýn beklýyorum...
997TT abi alým uzun vadelimi olacak sonbaharý bulurmu ?
4.15 uzakmý artýk ?
RTE böyle konuþmaya devam ederse
Yakýnda 4.50 yi görürürüz :)
maþa koca ayýya erken seçim çaðrýsý yapmýþ
muhtemelen kasýmda seçim olur
TorqueTuning
17-04-2018, 10:21
26 Aðustos erken seçim tarihi dillendirmiþ Bahçeli, hayýrlý olsun.
9 günlük bayram tatilinin son günü, çok ilginç. Onlarýn yandaþlarý gitmez tatile falan, verirler oylarýný.
TorqueTuning
17-04-2018, 11:03
Manidar elbette, tarihi iyi belirliyor bu AKP her zaman. Gerekirse kendi adamlarýný otobüslerle taþýrlar.
free-hifi
17-04-2018, 12:06
erken seçime gzü yemez anket yapýyorlar sürekli ýþýk görse yapacakta þu an zorr
GokhanRS
17-04-2018, 13:20
erken seçime gzü yemez anket yapýyorlar sürekli ýþýk görse yapacakta þu an zorr
bahçeli dötüden uydurmaz. biri ona söyle der, o da söyler. bin ali in ali gibi. tayyib amcasý söylemesini dillendirmesini istemiþtir...
ittifak olarak her türlü alýrlar
kimse hdp ile ittifak yapmaz
iþ 2. turageldimi kürtler ne iyi partiye ne chpye oy vermez
yine gider eski sevgililerine oy verir baþkaný seçerler
iþin içine kürt illeri hiç girmeseydi kazanamayabilirdi
Erdoğan: Erken secim 24 Haziran'da yapılacak - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2113563-erdogan-erken-secim-24-haziran-da-yapilacak)
vectra-tuner
18-04-2018, 15:14
Piyasalar erken seçimi olumlu karþýdý :D ... Yakýnda ekonomi bakaný vs. dolar düþtükçe yabancý seçimi fiyatladý istikrarý fiyatladý tarzýnda cümleler kuracak aslýnda olan ise
Seçim tarihi Haziran 25 olduðu için Meral Abla seçime giremeyecek haliyle Ýstikrar sürecek bu sebeple bir rahatlama olucak kýsa vade
2) Seçim tarihi ramazan bayram tatili sonrasýna geliyor kuvvetle muhtemel pek çok Vatan sever sol görüþlü abiler ablalar tatilde olucak
Kýsaca istediðiniz kýsa süreli Bayram havasý geliyor ama vakit kýsýtlý , doldurun ceplerinizi ki seçim sonrasý dayanma gücünüz olsun
Piyasalar erken seçimi olumlu karþýdý :D ... Yakýnda ekonomi bakaný vs. dolar düþtükçe yabancý seçimi fiyatladý istikrarý fiyatladý tarzýnda cümleler kuracak aslýnda olan ise
Seçim tarihi Haziran 25 olduðu için Meral Abla seçime giremeyecek haliyle Ýstikrar sürecek bu sebeple bir rahatlama olucak kýsa vade
2) Seçim tarihi ramazan bayram tatili sonrasýna geliyor kuvvetle muhtemel pek çok Vatan sever sol görüþlü abiler ablalar tatilde olucak
Kýsaca istediðiniz kýsa süreli Bayram havasý geliyor ama vakit kýsýtlý , doldurun ceplerinizi ki seçim sonrasý dayanma gücünüz olsun
Ramazan bayramý 15-16-17 haziran cuma-cmtsi-pazar.
Seçim 24 haziran.
Kimsenin birleþtireceðini sanmýyorum zira birleþtirmeden ziyade 1 hafta yýllýk izin kullanma olur bu havalar ýsýnmadan.
Cepleri altýnla mý fulleyelim?
vectra-tuner
18-04-2018, 15:31
Dolar almak için Mb PPK beklenilmeli (Benim fikrim) , Çünki Faiz artýþý yapacaðý spekülasyonu var.. Ve yapabilirde seçimi bahane ederler ve derler seçim sonrasý piyasa uçacak vs. vs.
Altýndan hiçbirþekilde korkmuyorum ben, ancak her koyun kendi bacaðýndan asýlýr... Seçime daha vakit var, fýrsatlarý deðerlendirmek lazým ancak bazý þeyler ortaya çýktýkça yazar paylaþýrýz...
Son dakika.. Meral Akşener: 10 Haziran’dan itibaren secime gireriz - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpden-ilk-secim-aciklamasi-2358499/)
Son dakika.. Meral Akþener: 10 Haziran’dan itibaren secime gireriz - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpden-ilk-secim-aciklamasi-2358499/)
Onun ne söylediðinin malesef bir önemi yok. Yasalarýn da bir önemi yok, tepedeki "girmesin" derse giremezler. Abdllah Gul A.k.p genel baþkanlýðýna aday olamasýn diye kurultayý 1 gün öne çektiler, hatýrlayýn. mühürsüz oylarý seçim devam ederken "geçerli" sayan Y.S.K dan bahsediyoruz, Y.S.K, I.Y.I Parti seçime giremez derse, ki diyecekler, ne olacak? Kimi kime þikayet edecekler?
Üniversite sýnavý ile ayný güne denk geliyor diye 10 dk içinde sýnavlarýn tarihi deðiþti. Ýþte size ileri demokrasi, iþte baþkanlýk.
Adam "ol" diyor, oluyor.
Panayýrda yaþýyoruz valla.
ahmetgurlek
18-04-2018, 16:42
Adam kendi besteliyor, kendi çalýyor, kendi söylüyor. hisseli harikalar kumpanyasý....
peký bu erime mesai bitince devam edermi sizce ?
free-hifi
18-04-2018, 17:30
Normal de erken seçim dolarý 4.50 yapmasi lazým degilmiydi
Piyasadaki geliþmeleri yorumlayabilecek arkadaþlara bir sorum var.
Dün Bahçeli erken seçimden bahsetti ve dolar hemen yukarý çýktý. Ekonomistler de erken seçim kararý alýnýrsa dolar daha da çýkar dediler.
Bugün ne oldu da dolar aþaðý düþmeye baþladý?
Erken seçim ile belirsizlik kýsa süre sonra son bulacak diyorlar. Bu sebeple dolar düþtü deniyor. Fakat dün dolar çýkar diyenler þimdi dolarýn düþmesi normal diyorlar.
Olmasý gereken dolarýn çýkmasý deðil mi?
Acaba baþýmýzdakiler oy kaybetmemek adýna dövizi kasýtlý mý düþürüyorlar. Seçime kadar " bakýn piyasalarda baþkanlýðý istiyor bu sebeple döviz aþaðý yönde ve tl güçlendi " diyerek oy toplamaya mý çalýþacaklar?
vectra-tuner
18-04-2018, 19:13
1) Mb önümüzdeki hafta faiz artýracak beklentisi var
2) Dolar daha fazla yukarýya gidemeyince satýþ için fýrsat oldu yabancýya çünki Dolarý elde tutmanýn bir maliyeti var
3) Cb erken seçim ilan ettiði anda Devletin diðer organlarý tarafýndan da desteklenir ki bak Ýstikrar gelicek Dolar Borsa olumlu tepki verdi denilir.
4) Meral ablayý seçime sokmayacaklar ise mevcut durumdan nemalananlar için istikrar sürecektir.. Yabancý da dahil buna
Þimdi derler ya piyasa þu adamý çok sevdi o yüzden dolar düþtü borsa kalktý va. Vs.. Aslýnda o adamýn sevilme sebebi yabancýya zarar ettirmemesi ve büyük paralar kazandýrmasý..
Sadece yazýk....
Etrafýmýzda o kadar cokk donek var ki,dun sýyah dedýgý seylere bugun beyaz dýyorlar. Daha 24 saat olmadan...
Ve bu donekler sadece 1 kýsýye hýzmet edýyor.
Býlmem tehlýkenýn farkýndamýsýnýz?
Dolar hakkýnda ön görüsü olan var mý peki seçime kadar ? Evet, tuhaf ama piyasa gevþiyor herhalde seçime kadar böyle mi devam edecek gibi , piyasaya mutlaka müdahale gelecektir diye düþünüyorum (kayýtsýz kuyutsuz para vs. gibi) çünkü seçime kadar herhangi bir artýþ & zam výrt zýrt olumsuz etkileyecektir. Bence, önümüzde ki günler alým fýrsatý yaratabilir , þahsen seçime kadar kendimce uygun gördüðüm yerlerde alým yapacaðým seçimden sonrasý felaket diye bekliyorum. Var mý düþüncesi olan , katýlan ? veya karþý yorumu ona göre bir yol izleyelim :)
Dolar hakkýnda ön görüsü olan var mý peki seçime kadar ? Evet, tuhaf ama piyasa gevþiyor herhalde seçime kadar böyle mi devam edecek gibi , piyasaya mutlaka müdahale gelecektir diye düþünüyorum (kayýtsýz kuyutsuz para vs. gibi) çünkü seçime kadar herhangi bir artýþ & zam výrt zýrt olumsuz etkileyecektir. Bence, önümüzde ki günler alým fýrsatý yaratabilir , þahsen seçime kadar kendimce uygun gördüðüm yerlerde alým yapacaðým seçimden sonrasý felaket diye bekliyorum. Var mý düþüncesi olan , katýlan ? veya karþý yorumu ona göre bir yol izleyelim :)
**Edit
Bundan sonra indirim haberlerini de görürüz diye düþünüyorum , akaryakýtta vs.
GokhanRS
19-04-2018, 00:15
Yazýklar olsun. Sülalede dahi tonla þu döneklige onay veren var. Siyaset böyle birþey, ülkenin çýkarý için 1 günde deðiþebilir diyorlar. Kilictarin aðzý sürçse 10 sene unutmayan adamlar bunlar.
Ne dinmis arkadaþ. Lailaheillallah Muhammedin resulullah cümlesinin tercümesini bilmeyen akrabam bile sýrf aðzýndan Allahý düþürmüyor diye oy veriyormuþ.
Daha beter olucaz farkýna varamiyorlar.
15 temmuz da erken seçime gidebilir
Dolar sene sonu 5 lira olmamasý içinde bir neden yok
Ýyi giden birþey yok
Herþeye hazýrlýklý olun
3. Dünya savaþý bile patlayabilir :)
10 Nisan da ki mesajým
Mecbur gidecek erken seçime yoksa seneye zor oy alýr diye
Merak seçime girmesin iç savaç çýkar
Bu dolarda kolay kolay düþmez
wallaha sizi anlamakta güçlük çekiyorum
adam lütfedip seçim koyuyor
yok efendim tarihi çok erkenmiþ
yok sýnav varmýþ yok iyi parti giremeyecekmiþ
yok ohalde seçimmi olurmuþ
hep þikayet hep þikayet
sizin bu þikayetçi zihniyetiniz yüzünden bu ülkede faiz lobisi dolar lobisi gezi lobisi yahudi lobisi hep iþ baþýnda
istese yarýn çýkýp ben baþkaným derdi taam mý demukrasi var bu ülkede her þeyden þikayet etmeyin
özgürlükler falan var güneyde kadýnlar bikini bile giyinebiliyor kimse karýþmýyor
1 kiþide ispat etsin baský olduðunu demukrasi olmadýðýný
dikatatör olsa seçim yaparmýydý?
dün piyasalara pozitif gelen þey erken seçim kararýndan sonra mutlaka faiz arttýracaklarý beklentisiydi
o yüzden 24üne kadar beklenip 24ünde dolar alýnabilir diye düþünüyorum
piyasa erken seçimi olumlu karþýladý diyemeyiz
bence karar açýklanana kadar fiyatladý
karar açýklanýnca normal seyrine döndü diyebilirim
individual
19-04-2018, 10:53
1) Mb önümüzdeki hafta faiz artýracak beklentisi var
2) Dolar daha fazla yukarýya gidemeyince satýþ için fýrsat oldu yabancýya çünki Dolarý elde tutmanýn bir maliyeti var
3) Cb erken seçim ilan ettiði anda Devletin diðer organlarý tarafýndan da desteklenir ki bak Ýstikrar gelicek Dolar Borsa olumlu tepki verdi denilir.
4) Meral ablayý seçime sokmayacaklar ise mevcut durumdan nemalananlar için istikrar sürecektir.. Yabancý da dahil buna
Þimdi derler ya piyasa þu adamý çok sevdi o yüzden dolar düþtü borsa kalktý va. Vs.. Aslýnda o adamýn sevilme sebebi yabancýya zarar ettirmemesi ve büyük paralar kazandýrmasý..
MB önümüzdeki hafta tarihi bellimi.
þuan doviz bence bu acýklamayý bekliyor.
hep þikayet hep þikayet
sizin bu þikayetçi zihniyetiniz yüzünden bu ülkede faiz lobisi dolar lobisi gezi lobisi yahudi lobisi hep iþ baþýnda
istese yarýn çýkýp ben baþkaným derdi taam mý demukrasi var bu ülkede her þeyden þikayet etmeyin
özgürlükler falan var güneyde kadýnlar bikini bile giyinebiliyor kimse karýþmýyor
hep þikayet hep þikayet
Ýnsan gerçekten hayret ediyor...
Kinaye nedir bilir misiniz :)
Kinaye nedir bilir misiniz :)
Kinaye ise peþinen rebelh 'den özür diliyorum :)
Merkez bankasý faiz artýrýcak dýye býrsey yok ama buyuk oyuncular faýz artýrýcak dýye kazaný kaynatýyor...
Basýmýzda ký sizofren faýz artýsý yok derse,belýrsýzlýk kalktý,ekonomý costu dýyen yavsaklar ters kose olucak.
Ben dun alým yaptým,guzel de kazandým....
vectra-tuner
19-04-2018, 12:57
MB önümüzdeki hafta tarihi bellimi.
þuan doviz bence bu acýklamayý bekliyor.
https://www.dunya.com/uploads/content/5247jpg_y0Ui7.jpg?v=1512459991
GokhanRS
19-04-2018, 13:00
Ben ne demiþtim? 3 Gün sonra bu o çocuklarý aldatýldýk, darbeyi Atatürkçüler yapmýþ derse þaþýrmayýn ve her þeye hazýrlýk olun dedim.
Ben artýk 2-3 sene yetecek kilot atlet v.s bakmaya baþladým. Olur ya sýrf Atatürk sevgimiz var diye içeri girersek lazým olacak. Sizde stok yapmaya baþlayýn.
Fetö OUT! Atatürkçüler IN!
Yeni Akit yazarý Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçý’nýn “Fethullah Gülen olsam” baþlýklý yazýsý gazete tarafýndan yayýndan kaldýrýldý.
Türbaný nedeniyle Meclis’te tartýþma yaratan eski Refah Partili Merve Kavakçý'nýn ve AKP Genel Baþkan Yardýmcýsý Ravza Kavakçý'nýn babasý olan Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçý, yazýsýnda Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesini istedi. Bununla da yetinmeyen Kavakçý, FETÖ için de “Bence bu teþkilat aslî hizmetine dönmeli ve saf ve temiz mensuplarýnýn güzel duygularýna baðlanmalýdýr” önerisinde bulundu.
15 Temmuz'da hayatýný kaybeden onlarca insaný yazýsýnda anmayan Kavakçý, Fetullah Gülen'in “Yanlýþ yaptýk, tevbe, hem de tevbe-i nasuh ile tevbe ediyorum” diyerek affedilmesini tavsiye etti. Kavakçý yazýsýnda “Türkiye'ye dönünce ve iktidar ile iyi münasebetlerini tesis edince, eminim, ona muamele de iyileþecek, böylece dýþ güçlerin tesirinden uzak olarak hayatýnýn son günlerini yurtta geçirecek” ifadelerini kullandý.
mikelazi
19-04-2018, 15:57
Ben ne demiþtim? 3 Gün sonra bu o çocuklarý aldatýldýk, darbeyi Atatürkçüler yapmýþ derse þaþýrmayýn ve her þeye hazýrlýk olun dedim.
Ben artýk 2-3 sene yetecek kilot atlet v.s bakmaya baþladým. Olur ya sýrf Atatürk sevgimiz var diye içeri girersek lazým olacak. Sizde stok yapmaya baþlayýn.
Fetö OUT! Atatürkçüler IN!
hiç þaþýrmam.
GokhanRS
20-04-2018, 11:11
alým için fikri olan var mý? aciliyeti yok.
TorqueTuning
20-04-2018, 11:24
Son sayfalar niye görünmüyor günceli?!
mikelazi
20-04-2018, 14:12
forumda çoðu sayfa uçmuþ
Ben aldým persembe gunu....
2 saat önce iran / tahran'a indim. 1 hafta 10 gün kadar önce sabit kura geçmiþlerdi. Ýner inmez karaborsacý iran azerileri çevirdi etrafýmý. "Abi abi döviz bozalým mý?" Diye. Resmi Euro kuru 50000 IRR civarýnda. Ben 55000 den 100 Euro bozdurdum; þehir merkezinde 60000 lerden bozduklarýný duydum...
Seçimden sonra sabit kura geçilirse eðer; ayný þeyler bizde de olacak anlaþýlan...
TorqueTuning
24-04-2018, 14:35
Yarýn artýþ gelir mi? Genel beklenti 0,5-0,75 baz puan artýþ yönünde. Sizin düþünceleriniz nedir? Þahsi fikrim; artýþ olmayacaðý yada 0,25 baz puan gibi cüzzi bir artýþ, sonrasý kurlarýn yukarý gideceði yönünde.
vectra-tuner
24-04-2018, 15:48
Bence Glp'yi artýrýp koz olarak elinde tutacaktýr.,
Faiz artýþý yapmaz ise Kur anlýk olarak fýrlar ancak öyle böyle geri gelir , yok faiz artýrýmý yapar ise sabýrlý olmak gerekiyor çünki uzun süredir Kur buralarda dolaþýyor ve maliyeti var., Seçim sonrasý her ne olursa olsun sene sonuna kalmaz epey bir sýçrama olur Kurlarda ama zamaný var daha., Ben Ramazan ile Kurban bayramý arasý Döviz borçlarýný parça parça alým yapýp kapatacaðým kýsmet olursa.,
Abd faizleri yükseliyor bu sebeple Altýn Ons olarak gevþiyor, Ýþi Dolarla olmayan için Dolar yerine Altýn almak daha mantýklý bence ancak sabýrlý olunmalý çünki Tl çok fazla düþtü biraz toparlanmasý beklenilebilir öte yandan her Fed faiz kararý öncesi Dolarda olanlar Altýna geçiþ yapabilir klasik taktik.
sabah kurlar çekilmeye baþladýðýna göre faiz artýþý haberi uçuruldu birilerine gibi
TorqueTuning
25-04-2018, 09:07
Karar 14:00'te açýklanacak kamuoyuna, bazýlarýna öncesinde bilgi verilebilir buna saygý duymalýyýz, onlar böyüklerimiz, aðalarýmýz, patronlarýmýz!
peki bu düþüþ kaçý gorur ? beklentý ne olmalý ?
kaç baz puan olacaðýna baðlý o da olursa
herkesin kafasý karýþýk þu an
individual
25-04-2018, 10:28
Seçim tarihi çok yakýn.Acýkcasý faiz kararýndan sonra bence çok büyük bir iniþ olmayacak.
Cevremde 1-2 yatýrým yapan kiþinin yorumu dovizden þuan çýkmam seçim bi olsun bakarýz yorumunu duydum.
(YTD)
Bende bir kaynaktan faiz düþürülecek duydum inþallah yanlýþtýr ytd
TorqueTuning
25-04-2018, 13:27
0,75 baz puan arttý. GLP : %12,75 => %13,50
individual
25-04-2018, 13:32
doviz çok bir tepki vermedi sanýrým.
TorqueTuning
25-04-2018, 13:37
Düþtü tekrar geri çýktý.
abiler yanlýþým varsa düzeltin
böyle durumlarda zaten beklentiyi fiyatlayýp beklenti gerçekleþince normal seyrini bulmasý gerekmez mi?
dolar 4.19 lardan 4.03lere geldi
onu getiren þey erken seçim kararý ile birlikte faiz arttýrýlacaðýnýn düþünülmesi deðilmiydi?
karardan sonra deðil karardan önce fiyatlýyor piyasa
o yüzden þimdi 4.10 seviyeleri normal deðil mi?
Bigpara:
ABD 10 yýllýk tahvil faizlerindeki yükseliþ paralelinde haftaya erken seçim kararý öncesi seviyelere yükselerek baþlayan dolar/TL, bu sabah güne 4.08 seviyesinde baþladý. Dolar kuru Merkez Bankasý'nýn faiz kararý öncesi 4.08 TL seviyesinin üzerinde hareket ederken, karar sonrasý 4.0335 TL'ye kadar geriledi. Dolar/TL saat saat 14.18 itibarýyla 4.0620 seviyesinde hareket ediyor.
Yazmýþ.
Yazdýðý sýrada dolar tekrar 4.10 kendi sitesinde.
18 dk mý düþürebildi Mb kararý dolarý :)
Black_Eagle
25-04-2018, 13:47
Aslýnda merkez bankasý üzerine düþeni yaptý ama bu yaptýðý önceden baþlamýþ yangýný üfleyerek söndürmeye çalýþmaya benziyor biraz. Sadece 4.05 altýndaki alýcýlara güzel bir fýrsat verdi. Bizim tek kurtuluþumuz üretmek ve ülkeye bir þekilde döviz sokmak ama sanayi bitik tarým bitik hayvancýlýk bitik. Samaný buðdayý bile almak için dýþarý döviz çýkýyor ülkede. Sadece inþaat bazlý büyümenin eninde sonunda patlayacaðý belliydi daha halen dýþarýya para çýkaranlarý tehdit edip dursunlar bu dýþarý çýkýþý daha da hýzlandýrýr. Bugün bir yatýrýmcým aradý soruyor seçim sonrasý dolar hesaplarýna el koyabilirler mi diye bankada dolarý varmýþ. Yok abi imkansýz diyemedim açýkçasý sonuçta bir khk ya bakar ama küçük yatýrýmcý bile bu korkuya girmiþse ülkenin halini siz düþünün
individual
25-04-2018, 14:23
evet euro 5 gördü yine dolarda 4.10 oldu.
Kýsaca yazayým,0.75 degýl tayyýp yuzunden 0.50 fýyatlanmýstý. Bu yuzden cok hýzlý dustu 4.03lere ký,3.94 e kadar yolu vardý. Gorucektý de....
Ancakkkk,onumuzde bekleyenbuyuk rýskler yuzunden bu dususu fýrsat bilen dolar borclu sýrketler,yatýrýmcý ve manýpulatorler,oyle hýzlý alým yaptý ký,at yarýsý gýbýydý...
Pýyasa ne dedý? Secýmler belýrsýz,ne olucagý belýrsýz,sýcak para yok. Guvenlý lýmana gýdeyým dedý...
Allahým konuyu býlýyorsun,daha kotusu olamaz yaný býrýlerý gýttý dýye daha kotu olamayýz,dinimiz amin...,
Alým için beklemedeydim ama o kadar hýzlý inip çýktý ki hiçbir þey yapamadým.
Faiz artýþý ve gerekirse ek sýkýlaþtýrma yapabiliriz açýklamalarýna raðmen dolarýn ateþini düþüremiyorlar. Sanýrým winter is coming. En ufak bir siyasi veya ekonomik sýkýntýda hemen yukarý gidecekmiþ gibi duruyor.
Seçime kadar sizce durum ne olur. Neresi alým fýrsatý yaratýr.
vectra-tuner
26-04-2018, 07:40
Faiz artýrýmý etkisini yavaþ yavaþ gösterecektir bence., Þu anda ABD 10 Yýllýklar uçuþta olduðu için fazla gevþemedi ama 0.75 faiz artýþý çok ciddi bir rakam.,
Ülkelerin uyguladýðý faize bakýn çok bariz olarak fark atmýþýz,
https://twitter.com/mahfiegilmez/status/989333906687131648
individual
26-04-2018, 08:45
Euro dolara gore baya dustu.
TorqueTuning
26-04-2018, 08:51
Ülkenin taþýdýðý risk ve belirsizlikler, artan global faizler ve yine global riskler sonrasý eski seviyeler bence hayal oldu, olmak üzere. "Rabia" forever, artan kýrýlganlýklarla birlikte yapýlacak yeni yanlýþlar hatalý politikalarla ise yeni zirvelere yelken açmamýza hizmet edecek.
Bazý hareketlere hazýr olun. Alým satým yapmayýn. Bir dost... ytd
GokhanRS
26-04-2018, 10:19
Bazý hareketlere hazýr olun. Alým satým yapmayýn. Bir dost... ytd
bu dolar çok kibirli yahu bi türlü düþmüyor :D
Bende bu aralar dolar alayým diyordum fakat almasam daha iyi sanýrým.
bu dolar çok kibirli yahu bi türlü düþmüyor :D
Hahahah,valla kardesim. Kibiri tavan yapmis.
Iyi guldurdun beni,helal. Ince gordun...
Alma,bekle.....
para mý kaldý:)
TorqueTuning
26-04-2018, 12:11
Roger that, affermative! ;)
Alma,bekle.....
Bekliyoruz abi :) alým zamanýný da söylersen babayý yönlendireceðim ona göre :) Yarýn sabah al demiþtim , mesajýndan sonra az daha bekle dedim.
Aportta bekliyorum hacý amca.
rahmitanir
27-04-2018, 07:52
Komutunuzu bekliyoruz valla.
bende para yok ama 1 dolar bende alcam sýrf merak :D
Durun,suprýzler var....
Abi dolar ve altýn için bekleyelimmi? þirket içinde 9 una kadar dolar almamýz lazým
bende para yok ama 1 dolar bende alcam sýrf merak :D
F serisi ile baþlayanlar daha ucuz haberin olsun
elinde olanlar ne yapmalý ne gibi bir sürpriz bu :d
salih_560
27-04-2018, 13:09
Durun,suprýzler var....
Hayýrlý haberlerini bekliyoruz abi ...
excellency23
29-04-2018, 12:07
10 gun once falan 2 aylik vadeliye attim parayi. secime kadar dövizin yukselmesine izin vereceklerini sanmiyorum.
Biraz altýným var bozup vadeliye atayým mý diyorum? Ne dersiniz?
GokhanRS
30-04-2018, 11:32
Euro düþüþe devam, Dolar tutundu kýpýrdamýyor. 4 lirayý görsem alacam diye bekliyorum ama bilmiyorum.
Keþke þu iþlerden anlasam yada biraz kendimi geliþtirmek için vaktim olsa da biraz kafa yorabilsem. Neyse umarým seçimlere kadar büyük bir sýkýntý çýkmaz. Haziran 20 gibi iþim biter dolarla diye umuyorum.
individual
30-04-2018, 12:38
euro çok düþtü ben ufak bir alým yaptým yine.
dolar çok iyi tutundu euro gerilemiþken aldým valla.
GokhanRS
30-04-2018, 14:41
bende mi euro alsam diye düþünmüyor deðilim ama þu diðer ülkelerin euroya geçme muhabbeti bir açýklanmadý gitti.
vectra-tuner
30-04-2018, 17:09
Tek bir cümle yazayým ; Gidiþat hiç hayra alamet deðil.. Dolar 4'ün altýna gelir kýsa süre kalýr ve yeni zirveleri görürürüz diye düþünüyordum ama pek olasý gözükmüyor malesef...
Hepinizin Kandili mübarek olsun bu arada .
Tek bir cümle yazayým ; Gidiþat hiç hayra alamet deðil.. Dolar 4'ün altýna gelir kýsa süre kalýr ve yeni zirveleri görürürüz diye düþünüyordum ama pek olasý gözükmüyor malesef...
Hepinizin Kandili mübarek olsun bu arada .
gram aldým bý mýktar ýyýmý ettik :)
vectra-tuner
30-04-2018, 22:46
Altin en saðlamý, þu anda üzerinde faiz baskýsý var Haziran Fed toplantýsý öncesi yine gevþer þayet kötü bir olay olmaz ise .. Ancak unutmamak gerekiyor ki her sene Mayis ayýnda Dünyada bir olay olur.. Zaten bu iþin mantýðý düþeni almak.. Dolardan çok birþey beklememek gerek.. Tl'nin iþi çok zor, secim yatýrýmlarý baþladý herkese bol keseden vaatler var.. Bu sene seçim sonuçlarý her ne olursa olsun pek hoþ olmayan Ekonomik olaylar yaþayacaðýz Allah herkese yardim etsin
Black_Eagle
01-05-2018, 11:26
Dün 4.03 bugün 4.10 insan gerçekten hayret ediyor...
3.96-4 alým hedefý malesef secým vaadlerýne takýldý.
Para yok,cep delýk desýk ama secým rusvetlerý olmayan para ýle dagýtýlýyor.
Bunun faturasý cokkkkk agýr olacak!
Kendý parasý degýl ký,ver gýtsýn aq!
Alim hedefiniz 3,96 4,00 tl lerdemiydi ?
Alim hedefiniz 3,96 4,00 tl lerdemiydi ?
3.96-4.02 ýdý . Hatta bunu bana ozel mesaj atanlara yazmýstým....
3.96-4.02 ýdý . Hatta bunu bana ozel mesaj atanlara yazmýstým....
Bundan sonrasý için öngörün nedir abi ? Beklemek mi , yoksa treni kaçýrmadan almak mý ? Zira bugün ataða geçti gibi.
Þirketler dolarla borçlanma hikayesi yarýn baþlýyor
Birileri kasalarý dolara çevirdi
Ondan çýkmýþtýr.
Düþmesi içinde bir neden yok zaten de neyse :)
vectra-tuner
01-05-2018, 22:42
Sp not indirdi ...
Seçimlere kadar bile dayanmayabilir ekonomi
Black_Eagle
01-05-2018, 23:09
Sp not indirdi ...
Seçimlere kadar bile dayanmayabilir ekonomi
S&P TL'nin notunu duşurdu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2116914-s-p-tl-nin-notunu-dusurdu)
Resmen sakin yatýrým yapmayýn seviyesine geldi dediðin gibi seçimlere dayanmaz bu ekonomi yarin borsayý merak ediyorum yabancý çýkmaya baslarsa neler olur acaba
Birseyin basladigi yada ataga gectigi yok, zaten uzun zamandir boyle ekonomi.
Adam bana oy verin duzelteyim diyordu,olmadi. Simdi ise baskan sectirin duzelteyim diyor,bir tane de adam cikip "elini tutan mi vardi,16 senedir neden yapmadin'diye sormuyor....
Birseyin basladigi yada ataga gectigi yok, zaten uzun zamandir boyle ekonomi.
Adam bana oy verin duzelteyim diyordu,olmadi. Simdi ise baskan sectirin duzelteyim diyor,bir tane de adam cikip "elini tutan mi vardi,16 senedir neden yapmadin'diye sormuyor....
illa faiz lobisine prim yaptýracaksýn abi
bak ne güzel bir cumhurbaþkanýmýz var
spordan siyasete ekonomiden bilime her þeyi biliyor
ama bu yahudi lobileri faiz lobileri yaptýrmýyor
ah bi tek baþýna iktidar olsa, cumhurbaþkaný falan olsa neler yapacakta adam oy vermiyorlar
TorqueTuning
02-05-2018, 20:15
Bir ülkenin daha nasýl ..ýna konabilir ki? 16 yýldýr geçir geçir valla yine iyi dayanýyor, kulak arkasýndan girip burun deliðinden çýkýyor. Müstehhak bu millete, durmak yok sýrada yeniden diriliþ var!
15 temmuz 2018 seçim zor.
3.5 ay kalýyor en az 6 ay öncesinden karalaþtýrýlmasý lazýmdý.
(Bence)
:):)
Dolar 5 olacak sanýrým sene sonuna kalmadan :)
individual
02-05-2018, 23:03
:):)
Dolar 5 olacak sanýrým sene sonuna kalmadan :)
Valla yigit bu secimle ilgili cok ters kose yaptilar.
Bu secim cok kiritik olucak iktidar aslinda belirsiz bir ortam olmasin diye bu kadar erken e aldilar.
Valla ben referandumdan 3 ay sonra hemen baskan ve genel secimi yapalim demistim.Niye 2019 bekliyoruz dusunmustum.
Ben 1-2 ulusal kanalin secim gecesi grafiklerini hazirlayacam.
Ýki ayagimiz bir pabuca gircek buyuk bir telasda var.
Belirsiz bit ortam olmasin diye deðil eger 2019 beklenseydi, seçilme sanslari iyice düþecekti...
Valla yigit bu secimle ilgili cok ters kose yaptilar.
Bu secim cok kiritik olucak iktidar aslinda belirsiz bir ortam olmasin diye bu kadar erken e aldilar.
Valla ben referandumdan 3 ay sonra hemen baskan ve genel secimi yapalim demistim.Niye 2019 bekliyoruz dusunmustum.
Ben 1-2 ulusal kanalin secim gecesi grafiklerini hazirlayacam.
Ýki ayagimiz bir pabuca gircek buyuk bir telasda var.
Ben 15 temmuz dedim ama meral abla daha önce telefuz ettiði için
Reyiscik girmedi dahada öne çekti
Merke bankasý kasasý bomboþ
Para basýlýyor þuan bu vaadler için dolar seçime kadar 4.50 larý bile görebilir
Müdahale edebilecek birþey kalmadý
Not düþürmeye devam edenlere baðýrýp çaðýrýr yine bugün
Bu enkazý alan nasýl temizler iþide zor
rekoru kýrdýk. daha yükseliþe devam edermi bu seviyeden alýnýrmý
Ben almazdim ama oyle belirsizlik var ki,alim hedefimin 0.1krs ustunden dondu. Yorum yapamiyorum.
TorqueTuning
03-05-2018, 09:14
4,22'yi aþtýk, enflasyon yüksek gelmiþ, bu TÜÝK de paralel ve FETÖ'cü kesin, burayý da bir temizlemek lazým. O kadar düzenleme yapýyorlar enflasyon düþük çýksýn diye, ama hala TÜÝK yüksek rakamlar açýklýyor. Demek ki bunlarda faiz lobisi ve paralel yapý ile iç içe geçmiþ vaziyette.
vectra-tuner
03-05-2018, 16:38
Kuvvetle muhtemel ABD'deki dava ile ilgisi var Tl'nin ve Borsanýn düþüþünün... Eli kulaðýnda gibi
4.30 4.40 4.50 bir ay içinde gelecekmiþ gibi bir his var içimde
4.30 4.40 4.50 bir ay içinde gelecekmiþ gibi bir his var içimde
Bankalardaki dövüzler zorla tl ye çevrilsin diye birþey çýkarýrlarsa
5 tl olur geçer bile
4.04 den alacaktým...
ah o týmlar..
imprezaWRC
04-05-2018, 09:30
4,25 TL'mi oldu ne oldu? Sene sonuna varmadan herhalde 5,00 TL olur.
Bankalardaki dövüzler zorla tl ye çevrilsin diye birþey çýkarýrlarsa
5 tl olur geçer bile
Böyle bir söylenti ciddi ciddi var.
individual
04-05-2018, 09:47
Böyle bir söylenti ciddi ciddi var.
Böyle birþey olursa ciddi kriz çýkar.
Böyle birþey olursa ciddi kriz çýkar.
Olmaz dediðimiz her þey oldu. Ýran geçen ay bunu yaptý. Þuan dolar euro karaborsada orda. Yanlýþ bilmiyorsam Yunanistan da yapmýþtý. Bu ülkede neler neler oldu kriz çýkmadý. Bir KHK ya bakar. Seçime kadar böyle bir hamle beklemiyorum ben. Ama seçimden sonrasý....
individual
04-05-2018, 09:56
Olmaz dediðimiz her þey oldu. Ýran geçen ay bunu yaptý. Þuan dolar euro karaborsada orda. Yanlýþ bilmiyorsam Yunanistan da yapmýþtý. Bu ülkede neler neler oldu kriz çýkmadý. Bir KHK ya bakar. Seçime kadar böyle bir hamle beklemiyorum ben. Ama seçimden sonrasý....
kuru sabitledi onlar.zamanýnda eskiden bizimde öyleydi.meþhur o doviz krizi ondan çýktý.bir sabah serbest býraktýlar fýrladý.
sabit doviz kuru bu saat'den sonra kurtarmaz daha çok batýrýr.
herkez bankadan çeker sokaklarda kara borsa dovizciler gezer.takip etmek zor olur.
(benim görüþüm)
kuru sabitledi onlar.zamanýnda eskiden bizimde öyleydi.meþhur o doviz krizi ondan çýktý.bir sabah serbest býraktýlar fýrladý.
sabit doviz kuru bu saat'den sonra kurtarmaz daha çok batýrýr.
herkez bankadan çeker sokaklarda kara borsa dovizciler gezer.takip etmek zor olur.
(benim görüþüm)
Þuan irandaki durum tam olarak yukarýda yazdýðýn gibi. Devlet bankadaki mevduatlar için de kuru sabitledi. Döviz olarak kimse parasýný çekemiyor. Devletin sabit kurundan bozup riyal olarak çekebiliyorlar. Karaborsada 1.5 kat daha yüksek. Her yer karaborsacý
imprezaWRC
04-05-2018, 11:59
4.27 mi...
Hayýr hayýr 4,2880
Elimde çekirdekle bloomberg izliyorum, aha yine yüskeldi, gel gel kaçýrdýn bak yine yükseldi...
Black_Eagle
04-05-2018, 12:01
Tayyibin üstünü çizdiler mi ne yaptýlar acaba. Hiç mantýklý deðil piyasa erken seçimi kesin kazanacaklar gözüyle görüp 4 e kadar geri çekildi hatta 4 altý bekleniyordu bir anda çok pis fýrladý. Þu anda sanki hükümet deðiþikliðini fiyatlýyor ya da yabancý bizim göremediðimiz bir þeyler görüyor ve biliyor o yüzden çýkma derdinde. Ama gerçek birþey var ki hergün fakirleþiyoruz
Kullanýcý
04-05-2018, 12:03
4.03'ten aldýðým dolarý ne yapsam bilemiyorum. Bide altýn için görüþleriniz nelerdir düþer mi yoksa bur dan alalým mý?
4.03'ten aldýðým dolarý ne yapsam bilemiyorum. Bide altýn için görüþleriniz nelerdir düþer mi yoksa bur dan alalým mý?
ihtiyacýnýz yoksa seçim sonuna 9-10 temmuza kadar tutun derim
sebp olarakta bence hükümet deðiþecek ve yabancý sermaye bunu fiyatlamaya baþladý
haziran ve kasým seçimlerinin kura yansýmasýna bakarsanýz böyle bir çýkarým desteklenebilir
individual
04-05-2018, 12:37
borsa fena düþüþte.
Seçime kadar para pompalarlar, dolar 3.90 lara kadar gelebilir diyordum. Durum o kadar kötü ki, þimdiden 4.30 à dayandý.
ahmetgurlek
04-05-2018, 12:42
bu kuyunun bi dibi var mý?
Bugüne kadar hükümet bir þekilde sakinleþtiriyordu piyasayý, dövizi baskýlayabiliyordu ( kýsmen de olsa ). Ama artýk yapamýyorlar. Ekonomi olarak geri dönüþü olmayan yol çoktan girdik.. yýllardýr aksýra týksýra yediklerinin yedirdiklerinin hesabýný kývýrýp bizim mabadýmýza sokuyorlar. 24 haziran siyaset, bizim, çocuklarýmýzýn geleceði ve ülkenin geleceði için son fýrsat.
Gram bu iþlerle alakasý olmayan babam dahi 10 gün önce aðustos sonuna kadar bekletmek için dolar alýmý yaptý , tam tarih hatýrlamasam da 29/30 Ocak olmasý lazým ki günün kuruyla aldý .
Buna yorumun nedir dayým :D
6 Þubat'ya yazmýþtým bu yorumu , 29 Ocak ( 3.7xx ) seviyesinden almýþýz .
Normal þartlarda babam vadeyi Aðustos 17/30 arasýna kadar tutmayý planlýyordu .
TL bazýnda kar istediðimiz seviyeye ulaþtýðý için de dün rakamýn bir kýsmýný nakit olarak almak istedik ; yatýrým temsilcimiz Bulgaristan'da olduðundan dolayý bugüne sarktý fakat öðleden önce tamamýný TL'ye döndük .
Normalde bu tarz al/sat'lar bizim iþimiz deðil fakat yine de en azýndan fikir sahibi olmanýz açýsýndan bizimkilerin görüþünü belirteyim .
Þubat/Mayýs arasý orta vade sayýlabilecek periyotta yakaladýðýmýz olumlu seyri artýk en azýndan kasým sonuna kadar beklemiyoruz .
ah o týmlar..
Almayýn durun didilerrr :redspotda , dün akþam babamla konuþtum adama da alma demiþtim vah vah çekip duruyor :slomo:
her seferinde alsam mý diyorum ve almýyorum. Dolarýn çýktýðýný gördükçe almadýðýma piþman oluyorum.
Ben alýnca düþer , satýnca çýkar.
Salý ya kadar kontra gelýcek.
Sýze hazýrmýsýnýz demýstým,oldu...
Bakalým kontra nasýl olucak.
driver_can
04-05-2018, 20:51
Murat abi bu kontra aþaðýya doðru olacak anladýðým kadarýyla doðru mu ?Peki herhangi bir beklentin var mý rakamsal olarak?
Ben suprýz faiz ve kara para beklýyorum.
Black_Eagle
04-05-2018, 21:33
Hazirmisiniz demistim oldu derken hatýrladýðým kadarýyla sizin beklentiniz aþaðý yonluydu 26 nisan da falan hatta almak isteyenlere alma bekle demiþtiniz. Açýkçasý dolartl dünyada tavsiye verilebilecek en kötü para birimi ne teknik ne temele bakiyor. Sizde söylemiþsiniz kara para vs mevzusunu anca böyle antin kuntin þeylerle etkilemeye çalýþýyorlar saçma sapan iþler
Ben asagý dedým,3.96-4.02 den alýn dedým ama 4.03 den dondu.
Sonrasý ýcýnde yukselýs dedým,yoksa neden al dýyým...?
Dolar tl degýl,tl ye tavsýye verebýlmek uzun zamandýr taktýkle degýl,icerden býlgýyle oluyor.
Cok onemlý ýsler oluyor 2 gundur,býraz ýpucu yazdým,bakalým nasýl patlayacak. Haftabasý cokkk onemlý.
turbo&quattro
04-05-2018, 21:44
Abi bir ay once fln 170 civarindan baya bi altin almistim iki hafta once gibi 178 gormustu satmamistim ama sonrasinda 169 a fln dusmustu. Simdi yine 178 lerde. Sat al yapilirmi ki ?
Abi bir ay once fln 170 civarindan baya bi altin almistim iki hafta once gibi 178 gormustu satmamistim ama sonrasinda 169 a fln dusmustu. Simdi yine 178 lerde. Sat al yapilirmi ki ?
Ben de ayný soruyu soruyorum
163 ve 168'den girdim
Pazartesi 178'den versek mi? 997TT
finans sektöründen arkadaþlarla lafladýk bugün biraz, yabancý yatýrýmcýnýn seçim sonuçlarýnda istikrarsýzlýðý fiyatladýðýna dair bir yorum var. Siz ne dersiniz?
Not: Siyasi görüþlerden baðýmsýzdýr.
finans sektöründen arkadaþlarla lafladýk bugün biraz, yabancý yatýrýmcýnýn seçim sonuçlarýnda istikrarsýzlýðý fiyatladýðýna dair bir yorum var. Siz ne dersiniz?
Not: Siyasi görüþlerden baðýmsýzdýr.
Ýstikrar diye diye sömürdük :)
Olay þu mb para basýyor seçim kazanmak için
Seçim akp kaybederse dolar yükselir borsa düþer ki öyle olacak gibi
Bu süreç sekteye uðramaz ise
Zaten gidiþat iyi deðildi
Türkiye krizleri atlatmasýný her zaman becermiþtir
Akp dýþý oluþacak hükümet ilk önce yandaþ þirketlere kayyum atarak el koyacaktýr
Yani 3. Havalimaný avrasya köprület hepsi kamu malý olacak
Diðer þeyleri söylemiyorum bile
Sonrasý dolar 3.50 direk düþer
Temizlik en az 10 sene sürer
Eðer namuslu bir baþkan gelirse akp dýþýnda dediklerimi yaparkarsa yýrtarýz
Mevcut iktidar kazanýrsa zaten bir daha seçim olmaz bu ülkede :)
Yani ölüm kalým seçimi
Þuan þirketler dolar alýp kaçýyor imajý var dediklerimi doðruluyor kayyum riskinden ötürü
vectra-tuner
04-05-2018, 23:05
Haziran Fed toplantısı yaklastikca Dolar güçlenir..
1) Hükümet çok ciddi karşılığı olmayan paket açıkladı, Emekliye toplam 2 bin lira ikramiye, esnafa vergi affı vs toplamda 300 Milyar tl büyüklüğünde kaynağı olmayan bir paket.. Şimdi kaynak yok ise bu para nasil bulunacak? Bütçe acigi, Nakit dengesi, Cari açık hepsi uçuşurken üstüne ilave gorulmemis buyuklukte bütçe açığı .. 2. Alternatif seçim sonrası eski hükümetler gibi yaparak para basmak sureti ile verdiklerini fazlasiyla alirlar ki not indirim sebeplerinden birisi bu...
Cb'nin milletimiz 7 Haziranda kararsızlık yaşadı ve bedeli ağır oldu gibi bir cümlesi var .. Yine Meral abla için imza verecekleri tehdit vs. Kısaca isleri kolay değil ama bir kere daha söylüyorum bu hukumet gitmez.. Sadece şu olur 7 Haziran gibi veya daha kötü bir sonuç çıkar ve seçimler bir daha tekrarlanır..
Brent petrol 75 Usd'lere dayanmışken bu Cari açık dusmez, cunki daha fazla döviz ihtiyacı demek..
Halk genel anlamda kriz beklentisi içinde ve ilk adres dolari görüyor.. bunun dışında Zarrab davasi , yapılandırma isteyen dev sirketler var ..
Şu anda gösterge faiz 15.30 ... Basit bir ornek Iran %18 .. G.afrika Hindistan Brezilya'nin 2 katı faiz ödüyoruz..
Şimdi diyelim seçim sonuçları çok kötü olursa sicak paranın bir kısmı çekilmek suretiyle halk terbiye edilmek istenilebilir...
Şayet erken seçim mevzusu olmasaydı aşırı yüksek faiz sebebi ile 4 tl'nin altını görmüş olacaktık.. Yine gormeyecegimiz anlamına gelmez ana çok bir düşüş beklemeyin.. Yaz bitini yeni rekorlar gelir en iyi ihtimalle
vectra-tuner
04-05-2018, 23:23
(Konu yok)
SY
Sinan Yavaþ <Sinan-Yavas@hotmail.com>
4.5.2018 (Cum) 21:20
Gelen Kutusu
Kime:
Sinan Yavaþ (Sinan-Yavas@hotmail.com);
Haziran Fed toplantýsý yaklastikca Dolar güçlenir..
1) Hükümet çok ciddi karþýlýðý olmayan paket açýkladý, Emekliye toplam 2 bin lira ikramiye, esnafa vergi affý vs toplamda 300 Milyar tl büyüklüðünde kaynaðý olmayan bir paket.. Þimdi kaynak yok ise bu para nasil bulunacak? Bütçe acigi, Nakit dengesi, Cari açýk hepsi uçuþurken üstüne ilave gorulmemis buyuklukte bütçe açýðý .. 2. Alternatif seçim sonrasý eski hükümetler gibi yaparak para basmak sureti ile verdiklerini fazlasiyla alirlar ki not indirim sebeplerinden birisi bu...
Cb'nin milletimiz 7 Haziranda kararsýzlýk yaþadý ve bedeli aðýr oldu gibi bir cümlesi var .. Yine Meral abla için imza verecekleri tehdit vs. Kýsaca isleri kolay deðil ama bir kere daha söylüyorum bu hukumet gitmez.. Sadece þu olur 7 Haziran gibi veya daha kötü bir sonuç çýkar ve seçimler bir daha tekrarlanýr..
Brent petrol 75 Usd'lere dayanmýþken bu Cari açýk dusmez, cunki daha fazla döviz ihtiyacý demek..
Halk genel anlamda kriz beklentisi içinde ve ilk adres dolari görüyor.. bunun dýþýnda Zarrab davasi , yapýlandýrma isteyen dev sirketler var ..
Þu anda gösterge faiz 15.30 ... Basit bir ornek Iran %18 .. G.afrika Hindistan Brezilya'nin 2 katý faiz ödüyoruz..
Þimdi diyelim seçim sonuçlarý çok kötü olursa sicak paranýn bir kýsmý çekilmek suretiyle halk terbiye edilmek istenilebilir...
Þayet erken seçim mevzusu olmasaydý aþýrý yüksek faiz sebebi ile 4 tl'nin altýný görmüþ olacaktýk.. Yine gormeyecegimiz anlamýna gelmez ana çok bir düþüþ beklemeyin.. Yaz bitini yeni rekorlar gelir en iyi ihtimalle
Ýstikrar diye diye sömürdük :)
Olay þu mb para basýyor seçim kazanmak için
Seçim akp kaybederse dolar yükselir borsa düþer ki öyle olacak gibi
Bu süreç sekteye uðramaz ise
Zaten gidiþat iyi deðildi
Türkiye krizleri atlatmasýný her zaman becermiþtir
Akp dýþý oluþacak hükümet ilk önce yandaþ þirketlere kayyum atarak el koyacaktýr
Yani 3. Havalimaný avrasya köprület hepsi kamu malý olacak
Diðer þeyleri söylemiyorum bile
Sonrasý dolar 3.50 direk düþer
Temizlik en az 10 sene sürer
Eðer namuslu bir baþkan gelirse akp dýþýnda dediklerimi yaparkarsa yýrtarýz
Mevcut iktidar kazanýrsa zaten bir daha seçim olmaz bu ülkede :)
Yani ölüm kalým seçimi
Þuan þirketler dolar alýp kaçýyor imajý var dediklerimi doðruluyor kayyum riskinden ötürü
Reyizim genelde hemfikiriz ama bold yaptýðým kýsýma dikkatini çekerim Türkiye'de o kadar kuvvetli bir yapýlanma yok
En azýndan gereði olmasa dahi ulusal kanallarý þirket yapýlanmalarýna dahil eden firmalar için yemez yani
Reyizim genelde hemfikiriz ama bold yaptýðým kýsýma dikkatini çekerim Türkiye'de o kadar kuvvetli bir yapýlanma yok
En azýndan gereði olmasa dahi ulusal kanallarý þirket yapýlanmalarýna dahil eden firmalar için yemez yani
Verdiðini alma operasyonu bunu yapmadan dolarda ekonomide düzelmez
O yüzden bazýlarý için ölüm kalým savaþý olacak bu seçim
:)
Bireysel emekliliðin %25'i borsa.
Borsa daha düþer mi, bu hafta artar mý?
Bir süreliðine çýkýp fon yatýrýmýný altýn-dolar olarak pay etmek mantýklý olur mu?
Konu garibana gelince kaynak muhabbeti alýp baþýný gidiyor.Her þeye iki,üç katý para ödeyip bu paralar nereye gidiyor demeyenler,kaynak sorgusuna düþmüþ.Bir arabaya iki araba parasý veriyorsun.2. araba nerede güzel kardeþim,kim kullanýyor o parayý?Emekliye bin lira ikramiye verilecek olmasýný kaynak sorgusu haline getirenlerin,2008'de emekli aylýðýnýn hesaplama yönteminin deðiþtirildiðini ve o günden beri neredeyse her emeklinin aylýk %50 zararda olduðunu;10 yýldýr,her ay emekliye verilmesi gerekirken verilmeyen bu paranýn nerede olduðunu sorgulamasý gerekmiyor mu?
Geçici denen ÖÝV kalýcý hale gelmiþ,al sana kaynak;bir araba iki,üç araba parasýna satýlýyor,al sana kaynak;akaryakýtta %60 vergi var,al sana kaynak;kendi vergileriyle yapýlmýþ eski-yeni köprü ve otobanlardan hala para ödeyerek geçiyor insanlar,al sana kaynak;kesinti yapýlan,para aktarýlan ama hiçbir vatandaþýn bilerek-bilmeyerek yararlanamadýðý fonlar var,al sana kaynak...
Rakıya secim zammı - Cumhuriyet Ekonomi Haberleri (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/969375/Rakiya_secim_zammi.html)
emekli ikramiyesinin kaynaðý belli oldu
Rakýya secim zammý - Cumhuriyet Ekonomi Haberleri (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/969375/Rakiya_secim_zammi.html)
emekli ikramiyesinin kaynaðý belli oldu
walla 1 yýldýr kendim yapýyorum
yeni rakýsý efesi zeybeki falan *** yemiþ
ne kusma ne baþ aðrýsý ne mide bulantýsý hiç biþi yaþamadým 1 yýldýr
millet litresini karaborsadan 40a satýyor
istersen 300 lira vergi koy o devir kapanýyor
Black_Eagle
05-05-2018, 23:03
bankalardaki dolar hesaplarına el konulması - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/bankalardaki-dolar-hesaplarina-el-konulmasi--5241266?a=popular)
Yurt dýþý bir aracý kurumda çalýþýyorum hergun bloomberg vs gibi ekonomi programlarýna çýkan bir ekonomistle ayný odada çalýþýyorum. 15 gün kadar önce bunu bana söyledi içimden lan bu herif de iyice paranoyaya baðladý falan dedim halen de cok mümkün görmüyorum ama yýllardýr yapýlanlarý görünce hicde uzak bir ihtimal gibi gelmiyor. Sonucta bir ara dolar tutanlara terorist yakistirmasi bile yapti bu güruh. Tabi yapýlýrsa ülkenin iflasýnýn ilaný olur bu ama bilemedim
GokhanRS
06-05-2018, 10:26
bankalardaki dolar hesaplarýna el konulmasý - gundem - ekþi sozluk (https://eksisozluk.com/bankalardaki-dolar-hesaplarina-el-konulmasi--5241266?a=popular)
Yurt dýþý bir aracý kurumda çalýþýyorum hergun bloomberg vs gibi ekonomi programlarýna çýkan bir ekonomistle ayný odada çalýþýyorum. 15 gün kadar önce bunu bana söyledi içimden lan bu herif de iyice paranoyaya baðladý falan dedim halen de cok mümkün görmüyorum ama yýllardýr yapýlanlarý görünce hicde uzak bir ihtimal gibi gelmiyor. Sonucta bir ara dolar tutanlara terorist yakistirmasi bile yapti bu güruh. Tabi yapýlýrsa ülkenin iflasýnýn ilaný olur bu ama bilemedim
bizim forumdada var dý, shokolata amca bu konuya girip girip vatan haini imasý yapýyordu bize :D ilk defa bir moruða o.ç yakýþtýrmasý yapmýþtým bende :D
Bu þuan mumkun degil,cok fazla yabanci sermayedar var.
walla 1 yýldýr kendim yapýyorum
yeni rakýsý efesi zeybeki falan *** yemiþ
ne kusma ne baþ aðrýsý ne mide bulantýsý hiç biþi yaþamadým 1 yýldýr
millet litresini karaborsadan 40a satýyor
istersen 300 lira vergi koy o devir kapanýyor
demeyin öyle biz ne kazanacaðýz :) (tekel bayim var)
artýk rakýyý da kendin yapamayacaksýn çünkü 2018 itibariyle etil alkolün içine katký koyuyorlar
Dolar hesaplarýna el koyamassýn. Ancak iþi dýþ ticaret olanlar iyi bilirler swift ve western un. Ýþlemlerinde son birkaç hafta inanýlmaz süre uzamasý olmaya baþladý. Buda extra denetime delalet. Ben yaptuðým ithalatlarýn parasý 2 gðnde hesaba geçiyorken bu ay 1 haftaya uzafý hemde farklý bankalar farklý alýcýlar hepsi
turbo&quattro
07-05-2018, 05:55
Ben asagý dedým,3.96-4.02 den alýn dedým ama 4.03 den dondu.
Sonrasý ýcýnde yukselýs dedým,yoksa neden al dýyým...?
Dolar tl degýl,tl ye tavsýye verebýlmek uzun zamandýr taktýkle degýl,icerden býlgýyle oluyor.
Cok onemlý ýsler oluyor 2 gundur,býraz ýpucu yazdým,bakalým nasýl patlayacak. Haftabasý cokkk onemlý.
Nasil bir pozisyon alalim abi?
Nasil bir pozisyon alalim abi?
Biz yüz üstü uzandýndýkta seni bilemiyorum yusuf :)
turbo&quattro
07-05-2018, 06:46
Hahah kahkaha attim valla gece gece :D
vectra-tuner
07-05-2018, 08:21
Kaynak yok demek para yok demek bu kadar açık...
Aşırı vergi alnıması milletin kaz gibi yolunması devletin kasasının dolu olduğu anlamına gelmez " Boş olduğu anlamına gelir" , tamam 1 araba alıp 1 araba parası devlete veriyorsun varını yoğunu alıyor devlet ama o paralar ile belirli bir kesimi besliyor ama yetmiyor.. Şöyle düşün 6-7 tl maaş alan ve yine 50.000 - 60.000 Maaş alan hiçbir vasfı olmayan tonla adam var, milyarlarca lira kaynak aktarılan özel işadamları var.. tek tek yazmanın lüzümü yok dibi yok , bu ülke hiç değişmedi eskiden de böyledi yine böyle yarın da böyle olacak taki millet gerçekten uyanana kadar.
Bütçe açığı ve hazine nakit dengesi para varmı yokmu belli eder ki her ikisi de berbat durumda.. O yüzden dağıtacağın para Tl'nin hepten değer kaybetmesine sebep olur çünki para basacağın anlamı taşır ki yabancı keriz değil varlığını değer kaybedek bir parada yani Tl'de tutsun... Ayrıyetten seçim sonrası misli misli geri alırlar bu paraları ama işin ilginç tarafı bu millet aynı oltaya sayısız kez takıldı ve hala devam ediyor.
Döviz tevdi hesaplarına el konulabilirmi? Evet, rahatlıkla yapılabilir olası Moratoryum durumunda vatan millet sakarya denilip koyabilirler çünki Devletin bekaası söz konusu olursa bunlar yapılır nasılki Seferberlik anında arabalarınıza el konulabiliyorsa bu da onun gibi... Ancak bu seferde paralar yastık altına gider ve güven kalmaz bu da ayrı bir boyutu
Dolar değil Altın zamanı , Altın almak istemeyenler için Euro-Frank veya başka para bir varlık alma zamanı diye düşünüyorum.. Ancak şu anda Tl'nin değeri çok düştüğü için her ne olursa olsun bu seviyelerden almam ki özellikle gösterge faiz %15.4 olmuş iken..
vectra-tuner
07-05-2018, 08:24
Arkadaþlar yazdýðým yazýyý gönderince yazý bozuluyor o yüzden 2. kez atýyorum , editle veya sil olmayýþý iyi olmadý
Kaynak yok demek para yok demek bu kadar açýk...
Aþýrý vergi alnýmasý milletin kaz gibi yolunmasý devletin kasasýnýn dolu olduðu anlamýna gelmez " Boþ olduðu anlamýna gelir" , tamam 1 araba alýp 1 araba parasý devlete veriyorsun varýný yoðunu alýyor devlet ama o paralar ile belirli bir kesimi besliyor ama yetmiyor.. Þöyle düþün 6-7 tl maaþ alan ve yine 50.000 - 60.000 Maaþ alan hiçbir vasfý olmayan tonla adam var, milyarlarca lira kaynak aktarýlan özel iþadamlarý var.. tek tek yazmanýn lüzümü yok dibi yok , bu ülke hiç deðiþmedi eskiden de böyledi yine böyle yarýn da böyle olacak taki millet gerçekten uyanana kadar.
Bütçe açýðý ve hazine nakit dengesi para varmý yokmu belli eder ki her ikisi de berbat durumda.. O yüzden daðýtacaðýn para Tl'nin hepten deðer kaybetmesine sebep olur çünki para basacaðýn anlamý taþýr ki yabancý keriz deðil varlýðýný deðer kaybedek bir parada yani Tl'de tutsun... Ayrýyetten seçim sonrasý misli misli geri alýrlar bu paralarý ama iþin ilginç tarafý bu millet ayný oltaya sayýsýz kez takýldý ve hala devam ediyor.
Döviz tevdi hesaplarýna el konulabilirmi? Evet, rahatlýkla yapýlabilir olasý Moratoryum durumunda vatan millet sakarya denilip koyabilirler çünki Devletin bekaasý söz konusu olursa bunlar yapýlýr nasýlki Seferberlik anýnda arabalarýnýza el konulabiliyorsa bu da onun gibi... Ancak bu seferde paralar yastýk altýna gider ve güven kalmaz bu da ayrý bir boyutu
Dolar deðil Altýn zamaný , Altýn almak istemeyenler için Euro-Frank veya baþka para bir varlýk alma zamaný diye düþünüyorum.. Ancak þu anda Tl'nin deðeri çok düþtüðü için her ne olursa olsun bu seviyelerden almam ki özellikle gösterge faiz %15.4 olmuþ iken..
Pozisyon belli. Varsa dovýzýn koru,tl faýzýe gýr.
Bugun de mudahale beklýyorum hatta agresýf býle olabýlýr. Faýz artýsý gýbý....
bence son zamanlarýn en iyi yorumu :D :D
vectra-tuner
07-05-2018, 10:11
TCMB ROM doviz imkanı ust sınırını duşurdu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2118255-tcmb-rezerv-opsiyonu-mekanizmasini-degistirdi)
Anlamý , Mb piyasadan Tl çekerek sýkýlaþtýrma yapacak yani faiz artýrýmýn baþka bir yöntemi...
Yakýnda Mevduat 17-18'lere çýkar, durum bu þimdilik ...
individual
07-05-2018, 10:29
SON DAKÝKA HABERÝ: Merkez Bankasý zorunlu karþýlýk oranlarýný deðiþtirdi. Böylece 2,2 milyar dolar bankalarýn kullanýmýna geçti.
TCMB, rezerv opsiyonu merkanizmasýnda (ROM) deðiþiklik yaptýðýný duyurdu.
Yapýlan açýklamada, ROM Döviz imkaný üst sýnýrýnýn yüzde 55'ten yüzde 45'e düþürüldüðü belirtildi.
ROM deðiþikliði ile yaklaþýk 6.4milyar TL likidite piyasadan çekilecek. 2.2 milyar dolar bankalarýn kullanýmýna geçecek.
Piyasada yükselen kura karþý Merkez Bankasý'nýn bir adým atmasý beklentisi vardý ancak hamleye karþý ilk tepki sýnýrlý oldu. Dolar / TL saat 11:15 itibarýyla 4.2502 oldu. Kur, gün içerisinde 4.27'nin üzerini görmüþtü
MÜDAHALE SONRASI DOLAR GERÝLEDÝ
Merkez Bankasý'ndan dolara hamle geldi. Merkez Bankasý'nýn hamlesi öncesi 4.2627 TL seviyelerinde hareket eden dolar kuru, hamle sonrasý 4.25 TL'nin altýný gördü. Kur þu dakikalarda 4.25 TL seviyelerinde hareket ediyor.
ABD tahvil faizlerindeki yükseliþ, not indirimi ve yüksek enflasyon olmak üzere Türkiye'ye özgü risklerle cuma günü tarihi zirveyi gören dolar/TL, yeni haftaya 4.25 seviyesinden baþladý. Gün içerisinde en yüksek 4.2712 TL'yi gören dolar kuru, Merkez Bankasý'nýn dolara müdahalesi öncesi 4.2627 TL'de hareket ederken sonrasýnda 4.25 TL'nin altýný gördü. Dolar/TL saat 11.17 itibarýyla itibarýyla 4.2505 seviyesinden iþlem görürken, Euro/TL ise 5.0738 seviyesinde bulunuyor.
Merkez müdahale etti, dolar düþer ve buna baðlý gram altýn da düþer diye düþünerek 178,83'ten bozdum altýnlarý.
Düþerse alýrým, düþmezse hanýmla kavga var :)
Demistim demek istemiyorum ama olan oldu ama ne kadar faydasi oldu?
Simdi bir mudahale daha bekleniyor.
Ozem.mesqj attigim arkadaslar,dediklerim oluyor ama bu demek degil ki hersey kontrol altinda. Allah askina ne yapaykm diye sormayin artik. Hepinize cevap yaziyorum,tek tavsiyem maliyeti asagida olan lutfen tutsun. Realizasyon yapin sadece.
Kontra nin ilki oldu,sita geldi 2.sine....
GokhanRS
07-05-2018, 10:50
10 kuruþcuk düþse ilaç olacak bana :)
umarým seçime kadar bari biraz baskýlarlar. bu kadar hýzlý çýkýþ hiç iyi deðil. dövizle maaþ almama raðmen üzülüyorum hopladýkca.
TorqueTuning
07-05-2018, 11:03
Bu müdahalenin etkisi çok sýnýrlý oldu, 1 kuruþ düþtü düþmedi, kurlar.
free-hifi
07-05-2018, 12:19
Bu müdahalenin etkisi çok sýnýrlý oldu, 1 kuruþ düþtü düþmedi, kurlar.
:D DAha fazla artabilir belki
individual
07-05-2018, 12:22
canlý takip ediyorum.çok düþmedi.direniyor inmemek için.
15:00 abd borsa açýlýþý ile ne olur onu takip etmek lazým.
canlý takip ediyorum.çok düþmedi.direniyor inmemek için.
15:00 abd borsa açýlýþý ile ne olur onu takip etmek lazým.
artýþ olacak gibi gözüküyor
individual
07-05-2018, 13:32
artýþ olacak gibi gözüküyor
15:00'dan sonra ne olucak.Ben onu bekliyorum.