Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Vay bee emiratese bak sen. deniz bankı satın aldı.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/05/dwwdwd.jpg
Zaten Rusların değil miydi banka?
yüzde 96 dolardayım şükür... suisse bank ilede kurtarıorm paramı burdan..., Napalm burda tutalımda hırsız pezevenklermi çöksün üstüne bankalar batınca?... maymun iştahlı gavatlara kuruş yok!!
Emirhancakir
22-05-2018, 09:20
Hali hazırda 30 bin birikmişim var 4 senede anca biriktirdim. Bunu sizce nasıl yatırım olarak kullanabilirim? Forex vs.. alt sat hiç bir şeyden anlamıyorum. Ama bir keresinde birisinin telefonundan canlı olarak düşen yükselen dolar galiba alıp sattığını gördüm. Nedir bu ne değildir, riskli midir?
Fikir verirseniz çok iyi olur arkadaşlar. Hepinizin fikrine açığım.
halkbankası 1.18den ihtiyaç veriyor
bence cezadan önce bankanın içini boşaltıyorlar
aynı krediyi yapıkredi 1.69 garanti 1.89dan kullandırıyor
aynı tutar aynı vade
aynı tutar aynı vade
Çekelim biz de o zaman :)
Hali hazırda 30 bin birikmişim var 4 senede anca biriktirdim. Bunu sizce nasıl yatırım olarak kullanabilirim? Forex vs.. alt sat hiç bir şeyden anlamıyorum. Ama bir keresinde birisinin telefonundan canlı olarak düşen yükselen dolar galiba alıp sattığını gördüm. Nedir bu ne değildir, riskli midir?
Fikir verirseniz çok iyi olur arkadaşlar. Hepinizin fikrine açığım.
o işleri bilmiyorsan en sağlamı ing e-turuncu hesap. faizi de yüksek
Çekelim biz de o zaman :)
İmar bankası byebye yaptıgında kredı cekmıs olanlar da bayram yaptı ozaman dogrumu ?
İmar bankası byebye yaptıgında kredı cekmıs olanlar da bayram yaptı ozaman dogrumu ?
devlet her türlü o alacakları alır
içeride mevduatı olanlarsa yıllarca davalarda sürünür
aynı tutar aynı vade
Başkan oranlar 1.30-1.35 lerde. Acaba 1.18 den kullanmak için nereye başvuruyorlar?
şubeye gitti arkadaşlar nette 1.30-1.35 görünüyor şubede 1.18-1.23
mesaj gelmiş başvurdular şimdi öğlen imzaya gidecekler
Yaklaşık bir buçuk, iki senedir %50 fiziki altında duruyorum. Gram/tl 200 hedefim vardı. Sanırım Haziran sonu gibi hedefe ulaşacak. Yüzde 40 kadar işe yatırım yaptım. Altından çıkınca bir miktar kredi ile ev almayı düşünüyorum. Kurda 4,80-5 bandında oyalanma aralığı olarak düşünüyorum. Kısa vadeli al-sat yapmak da fazlasıyla stresli ve yorucu. Karar aşamasına yaklaştım, öneri sunabilecek ya da yol gösterebilecek olan var mı?
GokhanRS
22-05-2018, 11:24
Zaten Rusların değil miydi banka?
Evet sberbankindi Ruslarin iken bana iyiydi, rusyadan trye dolar aktarımı ucuzdu. Şimdi değişir.
GokhanRS
22-05-2018, 11:28
aynı tutar aynı vade
Üstad daha 3gun önce görüntülü aradım müşteri temsilcimi, 60bin TL için pazarlikla 1.36dedi garanti bankası.
Emirhancakir
22-05-2018, 11:36
o işleri bilmiyorsan en sağlamı ing e-turuncu hesap. faizi de yüksek
Bu işlerden anlayan uzman arkadaşlar yok mu acaba forumda hiç? Cidden yokluk içinde yokluktayım, 4 sene de 30 bin biriktirmek için her gün ek işe gidiyorum. Canım çıktı gece gündüz çalışmaktan, işi de bırakıcam bu haftalar iyice canımı sıkmaya başladılar 8 sene iyi sabrettim ama daha dayanamıyorum artık.
Üstad daha 3gun önce görüntülü aradım müşteri temsilcimi, 60bin TL için pazarlikla 1.36dedi garanti bankası.
bizim arkadaş araba aldı ihtiyaç kullandı 30 bine 1.89 verdi garanti
şimdi halktan çekip onu kapatacak
yapı kredide arkadaşıma sorgulattım 1.69 dedi tcye göre değişir mi bu kadar oranlar
Bu işlerden anlayan uzman arkadaşlar yok mu acaba forumda hiç? Cidden yokluk içinde yokluktayım, 4 sene de 30 bin biriktirmek için her gün ek işe gidiyorum. Canım çıktı gece gündüz çalışmaktan, işi de bırakıcam bu haftalar iyice canımı sıkmaya başladılar 8 sene iyi sabrettim ama daha dayanamıyorum artık.
kendi parasını çeviren çok kişi var da kimse kimseye akıl verme riskine giremez
zorlukla biriktirmişsin zaten piyasanın ne yapacağı anlık değişiyor biri sana a al dese alsan düşse vicdani sorumluluğu var
en garantisi mevduat olur en azından hem faizler yüksek hem de paranı belli bir seviyede koruyacağın garanti
TorqueTuning
22-05-2018, 12:15
TL mevduat sizin için en uygun araç, 32 güne bağlayın iyi bir oranla.
O zamanlar kredi mi vardı :)
emresener
22-05-2018, 14:03
4.63 gidiyor
Black_Eagle
22-05-2018, 14:06
4.65 oldu geçmiş olsun hepimize bir ülke nasıl batırılır hep beraber izledik bunlar ve bunlar sayesinde zengin olan yandaşlar kendilerini kurtaracaklar ihalelerden kazandıkları milyon dolarları yurt dışında istiflediler bile ama biz bunların soktuğu kazığı çıkarmak için yıllarca uğraşıcaz. Size şöyle birşey de söyliyim kıbrıs kumarhaneleri aracılığıyle 100 lerce milyon dolar yurt dışına akıyor ve bunlar araştırılsın hepsi yandaş çıkar akp sayesinde zenginliklerine zenginlik katan adamlar paralarını yurt dışına çıkarma derdindeler yani gemiyi ilk onlar terketti işte siyasal islam.
bankadan para çekip dolara yatırmak çok daha mantıklı geliyor :)
Halkbankası ihtiyaç kredisini 1.18 den veriyor yarın bizzat 20 bin çekip hepsiyle dolar alıcam borç bir şekilde ödeniyor en azından elimizin altında 20 lira paramız olsun.
By CrAzY
22-05-2018, 14:58
4,6630 nereye gidecek bu kadar ne aldırabiliyor ne sattırabiliyor.
Bu gidişle Türk lirasından bir 6 sıfır daha atıcaz.
Bu gidişle Türk lirasından bir 6 sıfır daha atıcaz.
Güldürdü :)
Güldürdü :)
youtube da şöyle bir video var. Sonumuz umarım böyle olmaz.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=7iWvHihYPnI)
youtube da şöyle bir video var. Sonumuz umarım böyle olmaz.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=7iWvHihYPnI)
Az önce izlemiştim, düşünülünce çok üst seviye bir hayat yaşayabiliriz :)
Dolar her gün 10 kuruş artıyor.
Acaba ne kadar daha artış olduğunda artık kriz konuşulacak.
1 ay önce dolar 4.5-5tl olur deniyordu da " hadi canım o kadarda değil" diyordum. Böyle giderse 5 tl hiç uzakmış gibi durmuyor.
Umarım Venezuella'nın içinde bulunduğu duruma düşmeyiz.
KKTC de başka para birimine veyahut sabit kura geçilme konusu tartışılmaya başlanmış.
Okuyun, okutturun..
Ekonomist Napier: Turkiye’nin iflası başladı (https://www.gazeteduvar.com.tr/ekonomi/2018/05/21/ekonomist-napier-turkiyenin-iflasi-basladi/)
vectra-tuner
22-05-2018, 21:42
Yavaş yavaş fizikiye geçmek mantıklı olacaktır diye düşünüyorum
vectra-tuner
22-05-2018, 21:55
Mevcut iktidarın değişme riskine karşı birtakım Kodomanlar çok büyük ihtimalle dışarıya para çıkarıyor ki hileli elde ettikleri varlıklarına el konulma riskine karşı.. Mevcut iktidar da aynısını iktidara geldiğinde yapmıştı.. Apar topar verilen ihaleleri iptal ettirmişti ve pekçok kişinin malına el koymuştu..
Bu kur seviyesine çoğu büyük ölçekli firma dayanamaz, iş işten geçti malesef çünki 4 tl seviyesinde iken müdahale etmiş olsa idi kimse dolar alamaz korkardı.. Şimdi ise faiz artırsa 4 liraya inse herkes Dolar alır ve dolar tekrar çıkar..
Şener şen filmindeki gibi mesaj veriliyor, hepinizin karnını ben doyuruyorum satarım köyü haa deniliyor demekki Anketler çok kötü ki Cb kısa zaman önce uyarmıştı, Milletimiz 7 Haziran seçimlerinde kararsız kaldı ve bedelini ödedi diye.. Çevremde birçok kişi tutuşmuş durumda korkusundan istikrar diyecek bir kısmı..
YouTube (https://youtu.be/4mDIAwInZGU)
Finans profesörü ne güzel anlatmıs
Bakalım yarın ki toplantı ne olucak.
Yukarısı kaynıyor...
vectra-tuner
22-05-2018, 23:44
Abiler ben tavsiye veremem çünki çok büyük vebal almış olurum.. Dolar al derim sonra Mb acil ppk der kur iniverir paldır küldür sonra küfür edersiniz.. Alma derim Mb seyretmeye devam eder seçim olur Cb sonucu beğenmez bir seçim daha ister dolar fırlar 6 liraya yine küfür edersiniz.. Hiçbir ekonomist şu anda Dolarda size al veya sat diyemez.. Kamyon devrildikten sonra yol gösteren çok olur ki her yerde Proflar ekonomistler konuşuyor..
Benim işim dış ticaret ve kendi kafama sürecek merhemim yok, 2 aydır sipariş vermiyoruz ve eski siparişlerin de parasını nasıl öderiz onu düşünüyoruz ki emin olun şu anda Cumhuriyetle yaşıt firma sahipleri de uyku uyuyamıyordur.. Bekleyip göreceğiz
Dolara ne oldu bilgi varmi gece gece firladi?
PROMINENT
23-05-2018, 00:22
4.82 oldu . Hayirli fakirlikler dostlar..
Octavia RS
23-05-2018, 00:28
Birden ciddi fırlama oldu anlayamadım.
Bu saatten sonra faiz arttırımı yapılsa bile nereye kadar düşürülebilir artık bu kadar şahsen tahmin etmiyordum öngörülerin bile üstüne çıktı şaka gibi..
Gece gece bukadar nasi firlarki biri disari yuklu dolarmi kacirdi ne yaptilar
4.72 şu an nası bsy bi nasıl bu kadar inip cıkabiliyor
hddsheriff
23-05-2018, 01:04
YouTube (https://youtu.be/4mDIAwInZGU)
Finans profesörü ne güzel anlatmıs
Kendisi en kral fetöcülerdendir , abd de hayatını sürdürüyor.
Dolar her yükseldiğinde x miktarlarla işlem yapıp da ‘üff ne kar ettik , bastık parayı , o yeaa’ diyen çok değerli ekonomist arkadaşlarımız oradan TL olarak kâr ettiğinizi sandığınız her kuruşun ülkenin genel ekonomisine zarar olarak döndüğünü ve yine sizden seve seve çıkacağını ne zaman anlayacaksınız meraktayım :D
Dolar her yükseldiğinde x miktarlarla işlem yapıp da ‘üff ne kar ettik , bastık parayı , o yeaa’ diyen çok değerli ekonomist arkadaşlarımız oradan TL olarak kâr ettiğinizi sandığınız her kuruşun ülkenin genel ekonomisine zarar olarak döndüğünü ve yine sizden seve seve çıkacağını ne zaman anlayacaksınız meraktayım :D
bence yanlış düşünce kaybeden tl değerini adam kurtarmaya çalışıyor bir şekilde, devlet çözüm sunamıyorsa napsın beklesinde parasımı erisin
Daha iyi günlerimiz
Mevcut iktidar devam etsin
Siz asıl dolar nedir nasıl 7 liraya gelir görücez
Çok ciddi sıkıntılar var
Mb faiz attırıyor zaten 17 olmuş 18 olacak
Bu hiçbir işe yaramaz
Çünkü mb para basıyor piyasayaa
Kasada 1 krş yok beyler haberiniz ola :)
Son 2 saatte 4.74 ten 4.77ye çıktı.
gram altın da güzel uçtu 2 günde.
buda.pest
23-05-2018, 06:40
Dün bu zamanlar 190 küsür olan altın şu an 197 küsür. 24 saat içinde nasıl böyle zıplayabilir?
Umarım bundan 30 sene sonra ekonomi ders kitaplarına girecek hale düşmeyiz.
su uyur dolar uyumaz olmuş ne olmuş böyle yav
Ahh rahmetli ecevit nasıl fırlatmışlardı kasayı önüne.
Ahh rahmetli ecevit nasıl fırlatmışlardı kasayı önüne.
o artık beledıye calısanı supurdugu agacın golgesınde yatsada para aldıgı ıcın umrundamı dunya ?
individual
23-05-2018, 08:27
Arkadaslar party hard.
Birde secim 2.tura kalirsa o zaman neler olucak o 2 hafta ne filmler olucak.
gece sahurda nasıl kaçırdılar paraları yurt dışına ama
Dün bu zamanlar 190 küsür olan altın şu an 197 küsür. 24 saat içinde nasıl böyle zıplayabilir?
Umarım bundan 30 sene sonra ekonomi ders kitaplarına girecek hale düşmeyiz.
bence şimdiden yazmaya başlamışlardır, yukarıda dolarla ilgili kardan bahseden arkadaş. 10 gün önce 600 dolar aldım 2500 tl idi şuan 3300 tl ve dahada çıkıyor zarar nerde söyleyebilirmisin ?
mikelazi
23-05-2018, 08:53
iyi boşalttılar
free-hifi
23-05-2018, 09:07
Bunlar hortumu gendilerine bağladılar gendilerine. ..
bence şimdiden yazmaya başlamışlardır, yukarıda dolarla ilgili kardan bahseden arkadaş. 10 gün önce 600 dolar aldım 2500 tl idi şuan 3300 tl ve dahada çıkıyor zarar nerde söyleyebilirmisin ?
Elinizdeki parayı TL ya da USD olarak değil de T.C sınırları içerisinde alım yaptığınız X birimi olarak nitelendirelim .
10 gün önce 0,5 X birime satın aldığınız ürün bugün 0,7 X birim olarak size mal olacak / satışa sunulacaktır .
Evet cebinizdeki paranın miktarı bir şekilde + olarak seyrediyor ama gider olarak nitelendirdiğiniz temel ihtiyaçlarımız dahi aynı yönde zamlandığı için o kazancı ben şahsen kar olarak görmeyelim diyorum , şahıs olarak kazanç ama genel olarak zarar .
Bu sanki 2015'de 50 liraya araç aldım hehehehe şuan 60'a satarım gibi bir durum , 60'a satarsında aynısını alabilir misin ?
2500 10 günde 3300 olur da 10 gün önce 2500'e aldığını bugün 3300'e aldıktan sonra ne anlamı kaldı ?
Kişisel doğru:Zarardan kâr
Mutlak Doğru: Zarar
Elinizdeki parayı TL ya da USD olarak değil de T.C sınırları içerisinde alım yaptığınız X birimi olarak nitelendirelim .
10 gün önce 0,5 X birime satın aldığınız ürün bugün 0,7 X birim olarak size mal olacak / satışa sunulacaktır .
Evet cebinizdeki paranın miktarı bir şekilde + olarak seyrediyor ama gider olarak nitelendirdiğiniz temel ihtiyaçlarımız dahi aynı yönde zamlandığı için o kazancı ben şahsen kar olarak görmeyelim diyorum , şahıs olarak kazanç ama genel olarak zarar .
Bu sanki 2015'de 50 liraya araç aldım hehehehe şuan 60'a satarım gibi bir durum , 60'a satarsında aynısını alabilir misin ?
2500 10 günde 3300 olur da 10 gün önce 2500'e aldığını bugün 3300'e aldıktan sonra ne anlamı kaldı ?
Evet bu açıdan kesinlikle doğru ama diğer taraftan bakınca 3300 e alabiliceğimiz malın en azından bir kısmını kenarda duran para ile karşılayabiliyoruz diye düşünüyorum. Atıyorum şuan benzin 6 tl 2 ay sonra tatile gidiyorum ve benzin 7 tl olacak 50 lt de oluşan 50 liralık farkı burdan karşılayacağım cebimden çıkmayacak. Sonuç olarak batıyoruz ve toplumun büyük kısmı hala farkında değil gibi, sonumuz hayır olur inşallah :)
dolar tekrar 4.80 bandının üstüne cıktı
individual
23-05-2018, 09:50
4.82 (%3,41)
Seçim'de 5 olur bence.
YTD
secım fılan degıl yarın 5 olur..
Böyle devam ederse ve herhangi bir müdahale gelmezse bu hafta bile 5 olursa şaşırmam.
Yazık paramız pul olacak.
ytd
bozuk para gibi oynanıyor memleketle. 2 dakika içinde 4.76 dan 4.84 e cıktı inanılır gibi değil.
individual
23-05-2018, 10:01
bozuk para gibi oynanıyor memleketle. 2 dakika içinde 4.76 dan 4.84 e cıktı inanılır gibi değil.
Birden fırlamış.
https://i.hizliresim.com/j6JV3n.png (https://hizliresim.com/j6JV3n)
Bence buraya rakam yazmayla uğraşmayalım. Rakam yazarken bile 2-3 kuruş saniyede çıkıyor. Soluksuz yükseliş var
Black_Eagle
23-05-2018, 10:03
yarın değil birazdan 5 olcak gibi 4.89 an itibariyle.
individual
23-05-2018, 10:04
4,91 ve 5 olucak bugün sanırım.
Senaryo belli ,seçimden önce birden bire düşürecekler insanlarda ''anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.'' paylaşımlarıyla gurur yapacak;ama seçimden sonra ?
CloudGrey
23-05-2018, 10:05
bu haberle biraz rölantide beklermi ?
Borsa İstanbul`dan döviz satışı - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com. (http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/borsa-istanbuldan-doviz-satisi/82000/82769/)
4.9282 Gördük, karşımda fin.md. oturuyor elleri kafasında ekrana kitlenmiş.
89 dan saymaya başladı, adam iptal.
Bu gidişle sanırım biz bile ağır sallanacağız. Geçmiş olsun.
Battık ülkece. Dolar 4 olunca Rabia falan diyoduk, çok değil, 1 ay önce... 4.9250 yi gördüm ekranda.
bu haberle biraz rölantide beklermi ?
Borsa İstanbul`dan döviz satışı - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com. (http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/borsa-istanbuldan-doviz-satisi/82000/82769/)
2016'da ımı ne tekrar yapmıştı bu hareketi...... Fossssss
Senaryo belli ,seçimden önce birden bire düşürecekler insanlarda ''anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.'' paylaşımlarıyla gurur yapacak;ama seçimden sonra ?
hocam öyle bir imkanları yok artık
batıyoruz hükümetin elinden hiç bir şey gelmiyor
kimse borç vermiyor ve ödenecek 225 milyar dolar borç var bu sene için
karşılıksız para basıyorlar piyasaya kur artıyor
halkın faizlerinin bu kadar düşmeside buradan geliyor
ama alan arkadaşlarımın hepsi dolar aldı :D
Emekli maaşları ve devlet memur maaşları ödenemez duruma gelecek bu gidişle. 24 hazirana kadar uyandık uyandık. Uyanamazsak hadi geçmiş olsun. Afrika'nın bilmem hangi ülkesinde kirli çıkısını doluran ***** sülale seçimden sonra kayıplara karışabilir..
4.9282 Gördük, karşımda fin.md. oturuyor elleri kafasında ekrana kitlenmiş.
89 dan saymaya başladı, adam iptal.
Bu gidişle sanırım biz bile ağır sallanacağız. Geçmiş olsun.
az çok takip ettiğim için o artış anına inanamadım zaten. 4.76 dan 2 dakika içinde 4.92 yi gordu. çok büyük oyunlar oynanıo ülke üstünde çooook
CloudGrey
23-05-2018, 10:27
güldürdü :)
https://i.hizliresim.com/b68JLZ.jpg (https://hizliresim.com/b68JLZ)
az çok takip ettiğim için o artış anına inanamadım zaten. 4.76 dan 2 dakika içinde 4.92 yi gordu. çok büyük oyunlar oynanıo ülke üstünde çooook
Ben de o anda ekrandan takip ediyordum pıtır pıtır yürüdü nefesimi tutup izledim resmen şaka gibi,
%5 artışla başladı güne inanılır gibi değil. Kaos ortamında yaşanması gereken durum resmen.
Bu saatten sonra şahsi kanaatim mb nın müdaheleci bir yaklaşımı olsa da durum değişmeyecek artışa devam.
Bu kadar dik bir ivmelenme gösterir mi bilmem ama gevşemenin çok daha yatay olacağını düşünüyorum.
bloomberg te sene başından beri tl nin %20+ değer kaybettiğini okudum. Ne yazsak boş bu saatten sonra,
bunu görüp seçimi erkene almış olmalarına rağmen ki piyasa olumlu fiyatlamıştı o zaman, buralara gelmek bilemedim.
izliyoruz acı içerisinde bir tebessüm ile. Makarnacılara selam olsun nokta
TorqueTuning
23-05-2018, 10:35
Bugün 5 TL, rabia +%20! helal 1-1,5 ayda valla AKP ekonomimiz müthiş şaha kaldırdı. FX grafiklerine bakınca kol gibi şaha kalkmış ekonomimizi görüyoruz.
Ulan tam evleneceğim sene buldu keşke erkene alsaydım ben de seçimi.
osmangazi köprüsünü yapan firmaya günlük 35$ + kdv den 40bin araç geçiş sözü var
ulan o kadar dedim babama "baba gel köprüyü biz yapalım çok kar edicez" diye dinlemedi
mikelazi
23-05-2018, 10:40
2gün önce arkadaşla konuşuyorduk hafta sonuna 4.7 seçim öncesi 5 olur diyorduk.bu ne hızlı yükseliştir.
Malesef çok kötü günler yaşıyoruz, en az bu kadar kötüsü de bizi bekliyor.
Olay TCMB'nin para politikasından da çıkıp daha çok TR'nin siyasi politikalarına bağlı oldu.
Özellikle Cumhurbaşkanı'nın 15 Mayıs'ta Bloomberg'e verdiği demeçler (TCMB'nin bağımsızlığıyla ilgili olan) TL'yi tam olarak uçurumdan atmış oldu.
Kısa vadeli ödenemeyecek olan dış borçlar, TCMB'nin hiçbir hamle yapamaması, seçim belirsizliği içeride; dolar endeksinin yükselmeye başlaması, petrolün yükselmeye başlaması, FED'in faiz artırım mevzuları da dışarıdan etkiledi.
Sonumuz hayrolsun diyeceğim de bu döviz kurlarıyla üretim nasıl devam eder, pozitif kalmak çok güç.
erhanarici18
23-05-2018, 11:01
Melih Gokcek Twitter'dan paylaştı: 24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca gorun gumburtuyu - Son Dakika Haberler (http://www.mynet.com/haber/guncel/melih-gokcek-twitter-dan-paylasti-24-haziran-dan-sonra-piyasaya-30-milyar-dolar-pompalayinca-gorun-gumburtuyu-4140874-1)
haberi okuduktan sonra istemsiz ağlamaklı bi gülümseme var yüzümde
https://www.youtube.com/watch?v=NRtqDGP1KZc
Halkbank maliyet hesaplamalarını 1 ay önce 4,80'e göre revize etmişti. Adamlar harbi ön görülülermiş. Yapı Kredi ticari kredileri kur hareketi başladığında sınırlama kararı almıştı ama Halkbank hala ucuza para dağıtıyor piyasaya(E tabi basılan para bir şekilde satılmalı). Özellikle sanatkar ve esnaf kredileri faizi inanılmaz uygun seviyede. 0,79'dan onaylanan başvuru var. Tek beklenti yüzde 30 karşılık yatırma. Bu şekilde devam edilirse zaten bozulmaya başlayan banka bilançolarını finansal krize doğru götürecek. Amerika'nın 2008'den önce yaptığı hatayı, gereksiz risk iştahını tekrarlıyoruz. Son hareket umarım trend bitiş hareketidir(Arka arkaya sert yükselişler trend dönüşünün habercisi olma ihtimali vardır.). Yoksa Erol Mütercimler'in de belirttiği gibi 7,5'lar ütopik olmaz. İşin bir de hazine boyutu var ki orada durum vahime yakın. Örtülü ödenekler ve geçiş garantileri fazlasıyla bel büküyor. Ekonomi alanında ortalık toz duman ve bu puslu havaya rağmen gündem fazla sessiz ve boş umarım bunların arkasından bir sosyal hareket gerçekleşmez.
Beyler en büyük darbe geliyor
10 milyar dolar halkbanksıma ceza
Abd den o gelirse ki gelecektir
İzleyin siz
2023 göremeyeceğiz bu gidişle /)
Melih Gokcek Twitter'dan paylaştı: 24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca gorun gumburtuyu - Son Dakika Haberler (http://www.mynet.com/haber/guncel/melih-gokcek-twitter-dan-paylasti-24-haziran-dan-sonra-piyasaya-30-milyar-dolar-pompalayinca-gorun-gumburtuyu-4140874-1)
haberi okuduktan sonra istemsiz ağlamaklı bi gülümseme var yüzümde
Nasıl yanı neredeymıs o 30milyar dolar ?
Ve hala bu yazıları bıle gorup bunlara oy verenler varsa, vah şehidim ah vatanım canım turkıyem dıyıp dolasmasın ülkede..
Bu yapılanın bır adı varda edebım el vermez boyle nezıh bır forum ortamında..
GokhanRS
23-05-2018, 11:33
Korkmayın be oluuum, sorun bizde değil onlarda.
Sabah. Com. Tr
https://iasbh.tmgrup.com.tr/f06b2a/414/218/0/0/1138/600?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2018/05/23/cete-is-basinda-1527060824434.jpg
FED'in 4. kez faiz arttıracağı konuşuluyor.
Altınada şöyle bu sabahtan bir haber paylaşayım:
Commerzbank: TCMB Haziran'ı beklerse dolar/TL (tahminen) 6.00'ı bulabilir - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2123218-commerzbank-tcmb-haziran-i-beklerse-dolartl-tahminen-600-i-bulabilir)
Tahtakale döviz satışını durdurmuş diye bir söylenti var doğrumu?
SULTANOGLU
23-05-2018, 12:30
Tamamen bilmedigimden soruyorum. Merkez bankasi sitesinde yazan kur neden bukadar dusuk?
Tahtakale döviz satışını durdurmuş diye bir söylenti var doğrumu?
dolar almak için 2 yere uğradım, dolar satmıyoruz dediler.
Tamamen bilmedigimden soruyorum. Merkez bankasi sitesinde yazan kur neden bukadar dusuk?
Bildiğim kadarıyla merkez bankası anlık kur işlemiyor sitesine bir sabah birde öğleden sonra işliyor galiba
15,30da gelir günlük tcmb kuru.
Bildiğim kadarıyla merkez bankası anlık kur işlemiyor sitesine bir sabah birde öğleden sonra işliyor galiba
Evet bunun nedeni o kura bağlı internet siteleri ve büyük şirketler.Anlık değişimde müdahalede gecikmeler olabiliyor.
tcmb sitesinde yazan 1 gün önce saat 15:30'da açıkladığı kur'dur. bugün'ün kur'u saat 15:30'da yazar.
SULTANOGLU
23-05-2018, 12:40
Cok sagolun arkadaslar :)
individual
23-05-2018, 13:35
döviz bürolarında son durum'u bilen varmı tahtakale yada.
free-hifi
23-05-2018, 13:36
döviz bürolarında son durum'u bilen varmı tahtakale yada.
tahtakale kepenk kapatmış sanırım
tahtakale kepenk kapatmış sanırım
Banka tarafinda da doviz cekme isteginde reddedilme yada 1 hafta sonra gelin gibi bir durum olur mu?
tekrar 4.90 ı buldu dolar
Sikinti yok secim oyunuymus kuru yukseltip reisi yeneceklerini dusunuyolarmis. Boyle dedikten 10 dk so ra dolar +10 kurus artti. Bence kasten yapiyolar bilerek yapiyolar her konustuklarinda dolar ucuyo. 3 lirayken basladilar bos bos konusmaya gelinen durum ortada
Banka tarafinda da doviz cekme isteginde reddedilme yada 1 hafta sonra gelin gibi bir durum olur mu?
Sabah dolar aldım herhangi bir sorun olmadı. Ancak şimdi durum nedir bilmem. 2 ay önce ham maddeyi dolarla alıyoruz. Kendi aramızda nakitleri dolara döndürelim fiyatları dolarla verelim artık dolar üzerinden işlem yapalım diye konuşuyorduk. Yapmadık pişmanız. Dolar dalgalanmaya başladığından beri (aşağı yukarı yılbaşı itibariyle hesaplıyorum) zararım 300.000TL'yi geçti bugün itibariyle.
Sabah dolar aldım herhangi bir sorun olmadı. Ancak şimdi durum nedir bilmem. 2 ay önce ham maddeyi dolarla alıyoruz. Kendi aramızda nakitleri dolara döndürelim fiyatları dolarla verelim artık dolar üzerinden işlem yapalım diye konuşuyorduk. Yapmadık pişmanız. Dolar dalgalanmaya başladığından beri (aşağı yukarı yılbaşı itibariyle hesaplıyorum) zararım 300.000TL'yi geçti bugün itibariyle.
Daha acı tarafı dün akşam kayın pederle konuşuyorum adam bana hala "Bu ülkede ne zaman bir şey iyi gitse dış güçler bu şekilde bozmaya çalışır" diyor. Ben "Ne şekilde?" diyorum. "İşte bu şekilde" diyor. "Bu şekil ne baba" diyorum net bir cevap yok... İnsanın yakınının hala bu şekilde düşünebiliyor olması da üzücü.
Daha acı tarafı dün akşam kayın pederle konuşuyorum adam bana hala "Bu ülkede ne zaman bir şey iyi gitse dış güçler bu şekilde bozmaya çalışır" diyor. Ben "Ne şekilde?" diyorum. "İşte bu şekilde" diyor. "Bu şekil ne baba" diyorum net bir cevap yok... İnsanın yakınının hala bu şekilde düşünebiliyor olması da üzücü.
Bende şok oluyorum. Tr üzerinde büyük oyun var, ekonomik darbe yapılıyor diyen insanlar aklının fikrinin yerinde olduğunu düşündüğüm insanlar fakat cidden buna inanmışlar.
Ayrıca hadi diyelim doğru, ortada bir oyun var ama lider olarak belirlediğiniz yada desteklediğiniz insan bu oyunu oynamayı beceremiyor bu ortada.
2 milyara yapilacak kopruyu krediyle 20 milyara yandasa yabanciya yaptir sonra gecisi garanti de cepten ode oda yetmezmis gibi bunun sucu dis gucler de . Ne dis gucmus arkadas dis guc basimizdakiler
Bende şok oluyorum. Tr üzerinde büyük oyun var, ekonomik darbe yapılıyor diyen insanlar aklının fikrinin yerinde olduğunu düşündüğüm insanlar fakat cidden buna inanmışlar.
Ayrıca hadi diyelim doğru, ortada bir oyun var ama lider olarak belirlediğiniz yada desteklediğiniz insan bu oyunu oynamayı beceremiyor bu ortada.
E kandırılıyolar. Ejnebıler kandırıkçı.
hedge edin zararınızı
ya forexte ya viopta işlem yapın yoksa çok zararda kalabilirsiniz mal alırken
böyle durumlarda viop kurtarıcı olabilir
ama yıl sonu vadesi 5.30 civarı şu an doların
hddsheriff
23-05-2018, 15:09
500 TL lik banknot basılıyormuş , devalüasyon is loading.....
La casa de papel mübarekkkk.
streetracer_nos
23-05-2018, 15:30
Üzerinde reisin resmi olmazsa darılırım
Hiç bir yerde haberi yok ama 500tl lik banknot'a da geçiyorsak karne günleri yakındır.
Avrupadan neyimiz eksik. Onlarin 500 luk banknotu varsa bizim 1000lik olsun.
1 aylık şu dönemde %20 olan dolar yükselmesi benim favorilerimdeki tl ile satılan araçlara yansımadı dikkat ediyordumda. Durum sizdede aynımıdır?
enes_srb
23-05-2018, 16:23
1 aylık şu dönemde %20 olan dolar yükselmesi benim favorilerimdeki tl ile satılan araçlara yansımadı dikkat ediyordumda. Durum sizdede aynımıdır?
Bayiilerden satilan araclarda ufak artmalar gordum ama cok daha fazla artmasi gerekiyodu bu yukselise gore . Ikinci el arac favorilerim icin konusuyorum ve uzun suredir satilmiyor ayni araclar.
imprezaWRC
23-05-2018, 16:25
https://pbs.twimg.com/media/Dd3QnM4V0AErw8s.jpg
PPK toplandı 20 kuruş düştü...
aybarsdnr
23-05-2018, 18:26
3 puan arttı faiz.
3 puan arttı faiz.
Kasada karşılığı var mı acaba?
Seçime kadar idare etmeyebilir 300 bps.
aybarsdnr
23-05-2018, 18:31
Kasada karşılığı var mı acaba?
Seçime kadar idare etmeyebilir 300 bps.
Yarın öğleden sonraya kadar idare eder sonra yine yükselişe geçer diye düşünüyorum.
hedge edin zararınızı
ya forexte ya viopta işlem yapın yoksa çok zararda kalabilirsiniz mal alırken
böyle durumlarda viop kurtarıcı olabilir
ama yıl sonu vadesi 5.30 civarı şu an doların
Hedge falan hic anlamam ne yalan söyliyim. Şuan bulabildigim kadar hammadde almak ve nakiti dolarda tutmak daha mantikli geliyor. Bazi demir urunlerine %25 ilave gumruk vergisi cikti birde ABD tarafindan. Istedigim ozelliklerde yuksek karbonlu çelik filmaşin buldugum yerde alıyorum. Cebimdeki nakit paradan ve dolardan daha değerli benim icin şuan. Bugünde kalan nakitimi dolara cevirdim. Mal alsamda dolarla aliyorum zaten giren çıkan birsey olmaz bu saatten sonra en azindan. TL bu saatten sonra yukselirmi derseniz bence zor. Imkan saglansa bile cok hizli inis cikislar dengeleri alt ust edebileceginden dolarin dusurulmesi zaman alacaktir. Hükümet ne derse tersi oluyor. Dolar bozmayan yaya kalir dediklerinde dolara yuklenmek lazımmış.
Hayatımda ilk defa dolar alayım dedim 4.92 den girdim hale bak :)
rahmitanir
23-05-2018, 18:45
Adama sorarlar, niye bugünü beklediniz diye????
Ülkece iyi silkelendik gene. Son vurgunlarını yapsınlar, eninde sonunda gidecekler.
aybarsdnr
23-05-2018, 18:47
Zamanında müdahele gelmedi. yabancı yatırımcı dolar gevşedikçe dolara geçip çıkış yapacak. hem borsa düşecek hem de döviz yükselecek.
İş artık ideolojik düşünceler, partizanlık vs. den çıktı. Gerçekten şuan ekonomik anlamda en büyük sorun dengesiz hükümet ve yönetim. Muharrem ince ile dalga geçiyorlar ama adamın dediği doğru. Seçilse, güven ortamı (şuana göre) oluşabilme ihtimalinden döviz biraz gevşer.
4.55e geriledi dolar. Merkez bankasi 300 baz puan arttırmış. Siyasi baskilara dayamamadılar baktilar olmuyor verdiler coşkuyu
Hayatımda ilk defa dolar alayım dedim 4.92 den girdim hale bak :)
Dostum keramet sendeymiş o zaman PPK, faiz arttırımı, tayyip felan hikaye... :D
Adama sorarlar, niye bugünü beklediniz diye????
Niye bu saati beklediniz diye.
RafetAraç
23-05-2018, 18:50
anlık düşüştür bu bence yükselmeye devam edecek sabit tutma yada düşüşe geçme gibi olayı yok doların bu şartlar altında
Peki önümüzdeki süreçte olası senaryolara göre 25 Haziranda piyasalardaki durum için öngörüleriniz nedir?
1) Cumhurbaşkanı = Mevcuttaki, hükümet = cumhur ittifakı
2) Cb = Mevcuttaki, hükümet = diğer
3) Cb = Diğer, hükümet= diğer
vectra-tuner
23-05-2018, 19:34
350 Bp az değil önceden de 0.75 yapmıştı etti 425 Bp.. Haziranda da artırırım gerekirse diyor.. Bence Dolar almak için sabırlı olmak gerek.. Çok geç kaldılar ve büyük hata yaptılar kur 4.9'ları görmemeliydi..
Sabah açılışı önemli ama uzun vadede piyasa çoktan güvenini kaybetti mbye Kaldıki beklenen Bi hamleyi geç kaldıkça fiyatlanmadı çıkıp ingilterede konuşmasa ve 200 BP arttırsalardı bile 4 lira seviyelerine gelirdi kur ama cb nin faize bakışını herkes biliyor artık o yüzden ben her geri çekilmenin alım fırsatı olduğunu düşünüyorum fiyatta risk görenler kademeli girebilirler
Çok acele ettiler arttırmak için. Sahuru bekleselerdi.
Kurun bu seviyeye gelmesine izin vererek zaten milleti zarara uğrattılar. Birde üstüne piyasalar kapalıyken faiz arttırıp 4.8-4.9 dan dolar alanları iyice zarara uğrattılar.
Gündüz vakti yapsalardı şu işi en azından insanlar dolarını satıp zararını bir miktar azaltmış olurdu.
baskan96
23-05-2018, 20:00
350 Bp az değil önceden de 0.75 yapmıştı etti 425 Bp.. Haziranda da artırırım gerekirse diyor.. Bence Dolar almak için sabırlı olmak gerek.. Çok geç kaldılar ve büyük hata yaptılar kur 4.9'ları görmemeliydi..
Sabırdan kasıt haziran ayındaki PPK'mı ağabey?
vectra-tuner
23-05-2018, 20:05
Bİrkaç gün paniklemeden izlemek lazım, Kur artıyor algısı verip çok hızlı aşağı indirebilirler ama bu noktadan sonra çok ümitli değilim... Düşüşlerde şirketler borç kapatmak isteyecektir bende bu gruba dahilim.. Seçim sonrası çok daha kötü olacak diye düşünüyorum..
CB çıkıp " Ey merkez bankası. Sen kimsin. Kime hizmet ediyorsun da faiz artırıyorsun " derse dolar gene gider yukarı :D
Ficth bu aralar bizi çok uyardı. Muhtemelen oradan bir kredi notu düşürme gelir.
Hazirandaki PPK ya kadar piyasalar bence merkez bankasını faiz artışı için zorlayacaklardır.
Bu hafta düşüş olur ama bence alımlar devam edecektir. Geçen sefer 75 baz puan arttırdıklarında düşüş çok sınırlı kaldı. Dolar endeksinin yukarı gitmesi, içi ve dış problemler vs yükselişe sebep olmuştu ki bu riskler hala devam ediyor.
ytd
Faız artırımını dun aksam beklıyordum olmayınca oglen bıraz dovız bozdum.
Hatta gruba 300 gelıcek dıye de yazmıstım.
Sımdı pıyasayı ızleyecekler,sonra tekrar...
Farkındamısınız 3 gundur tayyıp ortlarda yok,hemde en onemlı zamanlarda. Hıc konu bulamazsa muhtarları toplayıp konusurdu....
TorqueTuning
23-05-2018, 20:28
Bir delikanlı gazeteci çıkıp RTE'ye sorsa ya: " sayın rte bunlar yine faiz arttırdı hem de %3!, arkanızdan iş çeviriyorlar, ne düşünüyorsunuz??"
vectra-tuner
23-05-2018, 20:52
Başbakan Mb gerekeni yaptı diyor (arkasındayız mesajı) Cb'de Mb'ye Hakaret etmez ise (bence yapmaz) 4.5'un altına hızlıca gelir diye düşünüyorum... Yarın yabancı kurumlar da yavaş yavaş beklentilerini açıklar ve iyimser konuşurlarsa dahada iner
Şimdiye kadar dolar hangi seviyeyi yokladıysa o noktaya tekrar yükseldi. Ben tekrar 4,88 seviyeleri bekliyorum. Bu arada konu dışı ama bitcoinde hızlıca düşüyor. Fakat TL karşılığı sabit kalıyor dolar yükseldiği için. Alakasız ama ne zaman Türkiyede astronomik dolar yükselişleri olsa bitcoin bir o kadar düşüyor ilginç tesadüf :) kripto paralardan hiç anlamam ama açıp seviyelerine bakıyorum.
Çok acele ettiler arttırmak için. Sahuru bekleselerdi.
Kurun bu seviyeye gelmesine izin vererek zaten milleti zarara uğrattılar. Birde üstüne piyasalar kapalıyken faiz arttırıp 4.8-4.9 dan dolar alanları iyice zarara uğrattılar.
Gündüz vakti yapsalardı şu işi en azından insanlar dolarını satıp zararını bir miktar azaltmış olurdu.
Sahurda başka işleri var
Bakan Eroğlu, sahurda temel attı - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bakan-eroglu-sahurda-temel-atti-2423838/)
ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, Fed yetkililerinin haziran toplantısında faiz artırılmasını destekleyeceğine işaret etti.
Birileri cok guzell oyun oynuyorr
Bugün müdahale geliceği belliydi. O nedenle bende 4 civarı bozdum. Bence faiz yükseltme geçici çözüm tekrar aynı bandı gorucektir. Ama bu hafta bu aralıkta devam edicek. Haftaya tekrar zorlar diye düşünüyorum.
PaSHa-brk
23-05-2018, 22:13
Şimdi solar ne olur bende bugün n 4.72 den aldım iyi yaptım kötümü yaptım bilemedim 🤔
PaSHa-brk
23-05-2018, 22:19
Şimdi dolar ne olur?
bende bugün 4.72 den aldım iyi mi yaptım kötümü yaptım bilemedim
Edit;Telden yazınca harfler kaymış
Çıkmaya devam ediyor ki
Müdahale öncesi satanlar daha iştahlı alacaklardır
Faiz arttırarak gidiyor zannediyor ki dolar 3.xx gelecek :)
Bana 1993 krizini bizzat 2018 versiyonu gösteriyorlar
slowmotion
24-05-2018, 01:42
Faız artırımını dun aksam beklıyordum olmayınca oglen bıraz dovız bozdum.
Hatta gruba 300 gelıcek dıye de yazmıstım.
Sımdı pıyasayı ızleyecekler,sonra tekrar...
Farkındamısınız 3 gundur tayyıp ortlarda yok,hemde en onemlı zamanlarda. Hıc konu bulamazsa muhtarları toplayıp konusurdu....
Bahçıvan abimiz doğru bilmiş demekki :) abi geç kalınmış mb karari ilerde dovizi diger toplantiya kadar yukarı çekermi?
dolar sabahı artışla karşıladı.
4,68
By CrAzY
24-05-2018, 08:25
Sabah 58 den topladık 300 baz puanın o kadar düşüşte tekrar çıkacağı ap açıktı.
baskan96
24-05-2018, 08:34
İstikrar istikraaarrr diye çırpınanların istikrardan kastı bu mu şimdi? Faizi arttır 20 kuruş düşsün 4.9x'de satanlar çat yeniden alsın.. Allah Türk milletinin gözünü tez vakitte açar inşallah yoksa istikrar elden gidiyyeee...
piyasa güveni 0
en azından 7 hazirana kadar 55-66 seviyelerinde kalmasını bekliyorum
bu düşüş sonrası kur borcu olanlar yüklendi
kurun düşeceğine güvenleri olmadığı için 4.55ten alım ileri dönem borçlarını revize ettiler bence
yoksa 300 baz puanın üstüne bu tepki mantıklı değil
baskan96
24-05-2018, 08:46
7 Hazirandan sonra 4.4x optimum da 4.32 bandına inecek gibi.. Sonrası seçime kadar ufak rallilerle 4.5x-6x bandına gelir gibi..
4.71 i gördü. Faiz artışının etkisi fazla sürmeyecek herhalde
Birileri cok guzell oyun oynuyorr
oyun oynanıyor algısının yerine artık ülke iyi yönetilemedi hazır bitti ve batıyoruz algısını koymamız lazım
oyun falan yok hiç bir eşşek şu yönetime gelip yatırım yapmaz içeridekilerde eşşek durumuna düşmemek için kaçıyorlar
300 baz puan faiz arttırımının üstüne herkes koşmuş 4.69dan dolar almış
kimsenin hükümete ve safsatalarına güveni kalmadı herkes parasını koruyabilmenin ve daha az zarar etmenin peşinde
bu olanlar doğal hareketler
individual
24-05-2018, 08:50
:)
Yine yukseliyor yine 4.80 ustu gorucez.
Zaten dun herkez mrk faiz artirmasini bekliyordu.
4.88 ustunde cok cikan vardi faiz artsin dussun alicaz deniyordu.
Suan onu goruyoruz.
hddsheriff
24-05-2018, 08:52
Altın niye bu kadar fazla oynuyor dün 203-204 civarıydı sonra 190 oldu az önce 195 i gördü
:)
Yine yukseliyor yine 4.80 ustu gorucez.
Zaten dun herkez mrk faiz artirmasini bekliyordu.
4.88 ustunde cok cikan vardi faiz artsin dussun alicaz deniyordu.
Suan onu goruyoruz.
Faiz artışı yerine adam dolara yatırınca parayı daha hızlı kazanıyor ne yapsın :D
baskan96
24-05-2018, 08:53
Bugün ne zaman görür tavan değeri? Ben ilk tahmini yapıyorum 16.25'ten sonra 4.78 olur bence :D
uzun vadeli altın yatırımı yapılır mı?
2 yıldır düğün için biriktiriyorum 1 yıl önce cumhuriyet altın 1000 lirayı geçtiği için almayı bıraktım şu an 1310 liradan satılıyor burada. Tekrar almaya başlayayım mı, biraz daha beklemeli miyim?
Altın niye bu kadar fazla oynuyor dün 203-204 civarıydı sonra 190 oldu az önce 195 i gördü
Hem ons fiyatı hem de ons'un dolar olması nedeniyle oynaklık.
rain man
24-05-2018, 09:21
uzun vadeli altın yatırımı yapılır mı?
2 yıldır düğün için biriktiriyorum 1 yıl önce cumhuriyet altın 1000 lirayı geçtiği için almayı bıraktım şu an 1310 liradan satılıyor burada. Tekrar almaya başlayayım mı, biraz daha beklemeli miyim?
Uzun vadede altın kesinlkle dolardan daha iyi kazandırıyor. Benim görüşüm bu en azından.
GokhanRS
24-05-2018, 09:36
Yine yukarı hareketlendi, hem dolar hem faiz artmış oldu. Dış güçler mihraklar Avrupa Amerika üstümüze oyniyi, avrupayı kaç saatte alıyorduk? E alalım artık, tüm dünya TL kullanmaya başlasın.
3,94'e yaptığı hareketle benzer gibi gözüküyor. Reel sektör için kurun 4,6 civarı olması borçların ayakta kalabilmesi adına limit diye söyleniyor. Dün yapılan müdahale sonuna kadar doğru ve geç kalınmış bir müdahale idi. Bence faiz artışından öte Cumhurbaşkanının MB'na destek vermesi ve cari açık üzerine gidileceğini belirtmesi en önemli kısmıydı. Piyasanın da istediğini alt limitten verdi gibi. Eğer arkasını doğru aksiyonlarla doldurabilirse bir süre rahat nefes alırız. Eğer bütçe dengesini yeniden kurma odaklı hedefler oluşturulmazsa sadece borç döndürebilmek adına bir hareket gerçekleşmiş olur.
GokhanRS
24-05-2018, 13:52
o kadar bekledin de ne oldu? hem faiz artmış oldu hem dolar. gene uçuşa geçti anasını satayım. yok yav 5i aşmadan rahat edemicez biz.
Şimşek ve Cetinkaya 28-29 Mayıs'ta Londra'ya gidecek - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2123803-simsek-ve-cetinkaya-28-29-mayis-ta-londra-ya-gidecek)
bankalar mevduat faizlerini güncellediler mi?
By CrAzY
24-05-2018, 14:41
Enpara güncelledi.
TorqueTuning
24-05-2018, 14:52
+%0,50 çok düşük ve yetersiz.
Year One
24-05-2018, 17:40
Şimşek ve Cetinkaya 28-29 Mayıs'ta Londra'ya gidecek - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2123803-simsek-ve-cetinkaya-28-29-mayis-ta-londra-ya-gidecek)
icazet almaya mi acaba ?
aybarsdnr
24-05-2018, 18:17
icazet almaya mi acaba ?
dün yazdığım bu sebep için gidiyorlar. yatırımcıları kaybetmemek adına güven toplamaya. Ama nafile artık. borsa min. hedef 95 idi ama 80 ler konuşuluyor şuan
Zamanında müdahele gelmedi. yabancı yatırımcı dolar gevşedikçe dolara geçip çıkış yapacak. hem borsa düşecek hem de döviz yükselecek.
PunisheR
24-05-2018, 18:20
Merhaba,
Merkez Bankası tarafından artırılan faiz oranlarına paralel olarak Bankamız’daki rotatif kredilerinizin faiz oranlarında %3 artış gerçekleştirilmektedir. Konuyu bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla
Akbank TAŞ
PunisheR
24-05-2018, 18:22
Akbank'tan gelen mail. Rotatif kredilerde %3 artış geldi. Kamu bankalarında ses yok şu an.
E o zaman 6 olsaydı dolar da TL borçluları böle faiz vermeselerdi.
Sanki dolar kazanıp TL veriyoruz...
3-4 gundur dedıkodular vardı,***** tayyıp ıngıltere donusu bır kac gun ortadan kayboldu.
Ve dolar 1 haftadır hızla yukselıyor,asırı dolar talebı var,tahtakale de bıle dolar kalmadı bazı burolarda.
Bazı fareler gemı batıyor dıye,hızla dolara donuyormus. Hatta ıhracaat yapan gemılerın ıclerınde dolar kacırdıklarını ogrendım....
Allah belalarını versın bunların,destekleyen körler de haşa uyanmadıysa gram acımıyorum.
3-4 gundur dedıkodular vardı,***** tayyıp ıngıltere donusu bır kac gun ortadan kayboldu.
Ve dolar 1 haftadır hızla yukselıyor,asırı dolar talebı var,tahtakale de bıle dolar kalmadı bazı burolarda.
Bazı fareler gemı batıyor dıye,hızla dolara donuyormus. Hatta ıhracaat yapan gemılerın ıclerınde dolar kacırdıklarını ogrendım....
Allah belalarını versın bunların,destekleyen körler de haşa uyanmadıysa gram acımıyorum.
TCMB reeskont odemelerinde kuru sabitledi, Dolar/TL 4,70'in altını gordu Uzman Investing.com (https://tr.investing.com/news/forex-haberleri/tcmb-reeskont-odemelerinde-kuru-sabitledi-dolartl-470in-altn-gordu-524477)
Abi elindeki kozları hep kullandılar daha ne kozları kaldı?
GokhanRS
25-05-2018, 10:56
şimşek çıkıp diyor ki merkez bankası geç kaldı faiz arttırımında, demezler mi adama ben miyim adamı tehdit edip faiz arttırmaya korkutan?
geç kalındı tabi, zamanında önünü almadın, üzülürüm üzülürüm ki şuna üzülürüm, bu doların böyle hızlı artışının etkisinin ülkeyi vurması yaklaşık 3-4 ay sürer, yani doların adı hariç hakkında hiç birşey bilmeyen kesim maalesef acısını çok geç kalınca anlayacak. artık cidden anlıyorum ki bu akp çok zeki bir parti.
erken seçim yapmak istemeleri gerçekten doğru bir kararmış onlar için. adamlar resmen neler olacağını önceden görmüş. zamanında olsa bırakın %40 - 45 leri görmeyi, %20 görseler mucize olur muş. gel de bunu o kesime anlat. adamlar 3-5 aydan önce anlamayacaklar neler döndüğünü, ki kazanırsalar zaten tekrar güç ellerine geçeceği için 4-5 seneye olanları unuturlar. fish memory.
şimşek çıkıp diyor ki merkez bankası geç kaldı faiz arttırımında, demezler mi adama ben miyim adamı tehdit edip faiz arttırmaya korkutan?
geç kalındı tabi, zamanında önünü almadın, üzülürüm üzülürüm ki şuna üzülürüm, bu doların böyle hızlı artışının etkisinin ülkeyi vurması yaklaşık 3-4 ay sürer, yani doların adı hariç hakkında hiç birşey bilmeyen kesim maalesef acısını çok geç kalınca anlayacak. artık cidden anlıyorum ki bu akp çok zeki bir parti.
erken seçim yapmak istemeleri gerçekten doğru bir kararmış onlar için. adamlar resmen neler olacağını önceden görmüş. zamanında olsa bırakın %40 - 45 leri görmeyi, %20 görseler mucize olur muş. gel de bunu o kesime anlat. adamlar 3-5 aydan önce anlamayacaklar neler döndüğünü, ki kazanırsalar zaten tekrar güç ellerine geçeceği için 4-5 seneye olanları unuturlar. fish memory.
Koyu renkli kısım ülkenin genel durumunu çok iyi özetlemiş.
TorqueTuning
25-05-2018, 13:04
Hedef %40'ını tatmin edip tutmak. Onların erozyonunun önüne geçmek.
vectra-tuner
25-05-2018, 20:48
Sene sonuna doğru hepten gümler ekonomi, işin kötüsü Buğday bile ithal.. Ecevit Kıbrıs'ı kaybetmemek için dik durdu ve Ambargo yedi ülke hala onu sayıklıyorlar.. Şimdi ise kendileri aynı duruma düşmek üzere.. Yaradanın adaleti böyle birşey işte.. Bir kişiye ağır bir ceza vereceği zaman önce iyice yükseltip oradan aşağı atar zalimleri...
Son satır harıka ozet olmuş,tebrikler....
Bugün bir yerde okudu. Rivayete göre Türkiye'nin altın rezervinin bir kısmı İngiltere'deymiş.
vectra-tuner
25-05-2018, 23:51
Rivayet değil, finans piyasaları büyük fonlar İngiltere'den yönetilir Tl'yi bile İngiltere'den borçlanırsınız (döviz swap ihalelerine bakın).. Altınlar teminat amaçlı ve yakın zaman önce Abd'de bulunan Altınlarda Abd'den geri alındı.. Mb hergün haftalık Swap ihalesi düzenliyor diyorki 1 Milyar usd veriyorum %3 faizle ve karşılığında %17 faizle tl istiyorum.. (1 haftalığına) Aslında burda bahsi geçen Usd verilmiyor (Temimat olarak orada duruyor) sanal bir işlem gibi düşünün.. Altında bu şekilde teminat.. Problem bu döngünün aksamaması.. Bunun dışında devlet kağıtları var Hazine tahvilleri yabancı satıp kaçarken usd aldığı için usd yükseliyor ve tahvilden çıkış olduğu için tahvil faizi yükseliyor.. Şimdi hem döviz yıkıcı etki yapacak hemde artan faizler.. Yani şirketlere 2 misli yük binecek ki bunun da altından kalkamazlar... Mb ihracatçıların kullandığı kredilerin geri ödemelerini 4.2 tl'den sabitledi yani diyorki hem zarar etme hemde piyasadan döviz alarak dövizi azdırma.. Bu paralar hepimizin cebinden çıkacak, Mb'nin hedefi de 4.2 tl'ye getirmek olabilir..
vectra-tuner
26-05-2018, 02:05
Bu arada söylemeyi unuttum, Mehmet Şimşek ile Mb başkanı İngiltereye gidiyor biliyorsunuz, oradaki Fon yöneticilerine Mb'nin 7 Haziran'da yapacağı hamleyi çıtlatırlarsa Dolar gevşeyebilir...
Bilgi muazzam bir şey. Üstteki arkadaşın anlattığı gibi televizyon da anlatan bir kişi yok. Sadece merkez bankası sabitlendi diyor 4,20 ye neye göre kime gore sebebi neydi hiç bilgi yok.
Kktc ingilizlere satılmiş burada baya bir soylenti var,sürekli ingiltereye gelip geliyor buradaki hükümet büyükleri aynı şekilde tr'de de surekli gidilip gelinmesi buna işaret olabilir mi?
Ne zaman ortadan kayboldu ?
Ortadan kaybolması tam olarak nedir ?
Ortadan kaybolma kanısına nasıl vardınız ?
Döndüğünden 2.5 gun hicbir yere cikmadi.
Hic bir yerde gorunmemesi.
Hicbiryer de gorunmemesinden sonra.
Muharrem C.80
26-05-2018, 23:56
Döndüğünden 2.5 gun hicbir yere cikmadi.
Hic bir yerde gorunmemesi.
Hicbiryer de gorunmemesinden sonra.
Yok yok buralarda keneddy caddesi sabah akşam kapalı buara 100 araç konvoyu ve tepedeki sabit helikopteriyle beraber ziv ziv geziyor bu sabahta gitti yada geldi biyerlere
Korollacı
27-05-2018, 07:34
Kktc ingilizlere satılmiş burada baya bir soylenti var,sürekli ingiltereye gelip geliyor buradaki hükümet büyükleri aynı şekilde tr'de de surekli gidilip gelinmesi buna işaret olabilir mi?
zaten bu akape sayesinde rum ve yunanin dotu iyice kalkti orasindan burasindan haber uyduruyorlar...
Yok yok buralarda keneddy caddesi sabah akşam kapalı buara 100 araç konvoyu ve tepedeki sabit helikopteriyle beraber ziv ziv geziyor bu sabahta gitti yada geldi biyerlere
Ingiltere donusu,bakin tarihlere. Ben bosa yazmam.
Hatta son 10 gunluk doviz islemlerine bakin. Ve daha ilginc birsey soyleyim,pazartesi yani hafta basi artiricakken neden ertesi gun aksama kadar bekledin? Kimin islemleri yetismedi. Ben bu kadar vampir bir guruh gornedim. Vatan yada millet sevgisi yok bunlarda. Cok acimasizlar...
dasemert
27-05-2018, 07:59
Ana para birimi değişikliği konuşuluyor son zamanlarda sterline geçiş yapılırsa artık muhtemelen öyledir.Varsayalım söylentiler gerçek,bu ayaklanmalara sebep olmaz mıydı ?
KKTC İngilizlere mi satılmış?, yok artık :D
Watsaptan yalan dolan herşeyi paylaşan fanatik cehape teyze muhabbeti yapmayın yahu.
Aynen, para birimi değişikliği konuşuldu eyvallah da... Mantıklı olana "olabilir" diyoruz. Ne kadar çok saçma sapan bilgi uçuşuyor havada ya...
GokhanRS
28-05-2018, 09:17
evet kktc satıldı dedikoduları biraz abartı. para birimi değiştirmeyi düşünüyorlar. zaten hiç bir zaman tam anlamıyla bizim olamamış bir yeri satabilmemiz de komik olur. neyse ki ada da referandum filan yapılmıyor iyi ki. yoksa zaten biz istediğimiz kadar koruyup kollayalım canımızı feda edelim şehit olalım ama yarın öbür gün gemi batsın ilk terk edenlerden olur ada bu gemiyi.
ister kızın bana, ister sövün inanmayın hadi canım diyin. ada da bizi seven ne kadar çok ise, daha fazlası bir referandumda bizden kopmak için gözünü kırpmadan karşı oy kullanır, önce para birimi değişir yarın öbür günde başka şeyler denenir. önemli olan Türkiye'nin duruşu bu yüzden. yani adanın istekleri değil.
boş konuşmayacağımı, şehit asker oğlu olduğumu bildiğinizi umuyorum. yani bazı konular hakkında doğru bilgi alabildiğim büyüklerim var.
neyse biri bana dolar düşüyor görüyor musun yazmış. 5 lirayı gösterip 4.64e düşürmeyi başarı sanıyorlar. bende ittir lan dedim arkadaşa. nasıl bir kafası var bu yaratıkların anlamış değilim. 2002 de doların 1,5 tl olduğunu unuttu adamlar. 6 sıfır atınca kafaları yandı.
evet kktc satıldı dedikoduları biraz abartı. para birimi değiştirmeyi düşünüyorlar. zaten hiç bir zaman tam anlamıyla bizim olamamış bir yeri satabilmemiz de komik olur. neyse ki ada da referandum filan yapılmıyor iyi ki. yoksa zaten biz istediğimiz kadar koruyup kollayalım canımızı feda edelim şehit olalım ama yarın öbür gün gemi batsın ilk terk edenlerden olur ada bu gemiyi.
ister kızın bana, ister sövün inanmayın hadi canım diyin. ada da bizi seven ne kadar çok ise, daha fazlası bir referandumda bizden kopmak için gözünü kırpmadan karşı oy kullanır, önce para birimi değişir yarın öbür günde başka şeyler denenir. önemli olan Türkiye'nin duruşu bu yüzden. yani adanın istekleri değil.
boş konuşmayacağımı, şehit asker oğlu olduğumu bildiğinizi umuyorum. yani bazı konular hakkında doğru bilgi alabildiğim büyüklerim var.
neyse biri bana dolar düşüyor görüyor musun yazmış. 5 lirayı gösterip 4.64e düşürmeyi başarı sanıyorlar. bende ittir lan dedim arkadaşa. nasıl bir kafası var bu yaratıkların anlamış değilim. 2002 de doların 1,5 tl olduğunu unuttu adamlar. 6 sıfır atınca kafaları yandı.
Hocam Kıbrıs'ın hali, bize yaklaşımı, durumu vs. herşey ortada zaten. Kızan haksızlık etmiş olur.
Benim de baba Kıbrıs Gazisi. O da bişeyler anlatmıştı zamanında.
Adamlar İngiliz sömürgesi ve Rum topraklarında yaşıyor gibi yaşıyor... Halen... O zamandan kalma adetler ve Rum ada tembelliğine alışmışlar. Bir de bizden gidip "biz sizi kurtardık" muhabbeti yapınca ifrit oluyorlar. Hadi harekatı geçtim, Türkiye'den su gitmese ne yapacaklardı, bu kadar kaynak aktarılmasa ne yapacaklardı çok merak ediyorum.
Şimdi para birimi değiştireceklermiş, e buyurun değiştirin, zaten kimse de tanımıyor ki... Zaten çok büyük ihtimalle stratejik olarak burayı bırakmıyoruz, yoksa faydadan çok zararı var, geri alsalar umurumda olmaz sanıyorum. Harekatta şehit olana, bu kadar emeğe üzülürüm anca.
Dolar konusuna gelirsek, komedi çok. Adamlar neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum cidden :) Tamam AKP'li olana da lafım yok, tercihtir saygı duyarım ama bari şu troller gibi saçmalayanlar olmasa...
Bir de ortalık karıştırmaya yarayan mal mal paylaşımlar var işte, onlar daha da beter.
- Reis uçağa dolarları doldurmuş, seçimden sonra Malezya'ya kaçacakmış (Bu aralar durmadan yükleyip boşaltıp al-sat yapıyor olmaları lazım :D) (Aslında bu geçen seçimin lafıydı, ama hala devam ediyor)
- Tahtakale'de dolar bitmiş, ülkede dolar kalmadı, Merkez Bankası elindeki tüm dolarları satmış (Tahtakale'de bürolar o sıradaki manyak oynaklık yüzünden tahtayı kapatmış, dolar bitmedi, bi döviz bürosu birine sağlam sattıysa bile bitmiş olabilir, kriz yaratacak durum yok, bi büroda kaç bin dolar olabilir) (Merkez dolar ihalesi tarihlerini, miktarları belirledi, miktarları artırdığını açıkladı, dolar da basıyorlar galiba :))
- Seçimden sonra memur maaşları ödenemeyecekmiş (Dış borcun büyük çoğunluğunun özel sektör borcu olduğunu da bilmiyorlar sanıyorum).
- Halkbank'a 49 milyar dolar ceza gelecekmiş, şubede bankoda çalışan arkadaşıma telefon gelmiş o söyledi...
Daha artırabiliriz... Bunlardan mantıklı olanları da var, eyvallah diyoruz da, durmadan hergün bi watsap grubundan böyle şeyler gelince, yuh artık diyorum.
Hocam Kıbrıs'ın hali, bize yaklaşımı, durumu vs. herşey ortada zaten. Kızan haksızlık etmiş olur.
Benim de baba Kıbrıs Gazisi. O da bişeyler anlatmıştı zamanında.
Adamlar İngiliz sömürgesi ve Rum topraklarında yaşıyor gibi yaşıyor... Halen... O zamandan kalma adetler ve Rum ada tembelliğine alışmışlar. Bir de bizden gidip "biz sizi kurtardık" muhabbeti yapınca ifrit oluyorlar. Hadi harekatı geçtim, Türkiye'den su gitmese ne yapacaklardı, bu kadar kaynak aktarılmasa ne yapacaklardı çok merak ediyorum.
Şimdi para birimi değiştireceklermiş, e buyurun değiştirin, zaten kimse de tanımıyor ki... Zaten çok büyük ihtimalle stratejik olarak burayı bırakmıyoruz, yoksa faydadan çok zararı var, geri alsalar umurumda olmaz sanıyorum. Harekatta şehit olana, bu kadar emeğe üzülürüm anca.
Dolar konusuna gelirsek, komedi çok. Adamlar neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum cidden :) Tamam AKP'li olana da lafım yok, tercihtir saygı duyarım ama bari şu troller gibi saçmalayanlar olmasa...
Bir de ortalık karıştırmaya yarayan mal mal paylaşımlar var işte, onlar daha da beter.
- Reis uçağa dolarları doldurmuş, seçimden sonra Malezya'ya kaçacakmış (Bu aralar durmadan yükleyip boşaltıp al-sat yapıyor olmaları lazım :D) (Aslında bu geçen seçimin lafıydı, ama hala devam ediyor)
- Tahtakale'de dolar bitmiş, ülkede dolar kalmadı, Merkez Bankası elindeki tüm dolarları satmış (Tahtakale'de bürolar o sıradaki manyak oynaklık yüzünden tahtayı kapatmış, dolar bitmedi, bi döviz bürosu birine sağlam sattıysa bile bitmiş olabilir, kriz yaratacak durum yok, bi büroda kaç bin dolar olabilir) (Merkez dolar ihalesi tarihlerini, miktarları belirledi, miktarları artırdığını açıkladı, dolar da basıyorlar galiba :))
- Seçimden sonra memur maaşları ödenemeyecekmiş (Dış borcun büyük çoğunluğunun özel sektör borcu olduğunu da bilmiyorlar sanıyorum).
- Halkbank'a 49 milyar dolar ceza gelecekmiş, şubede bankoda çalışan arkadaşıma telefon gelmiş o söyledi...
Daha artırabiliriz... Bunlardan mantıklı olanları da var, eyvallah diyoruz da, durmadan hergün bi watsap grubundan böyle şeyler gelince, yuh artık diyorum.
Şahsi düşüncem yazdıklarınızda haklısınız. Bir tek bu özel şirket borcu kısmına karşı çıkıyorum. Sıkı para politikasını bırakalı çok oldu ve bütçe bozulmaya başladı. Bunu göz ardı etmemeniz gerekir. Örtülü ödenek, geçiş garantisi, orantısız bütçe dağılımı, Suriye meselesi ve cari açık kasa dengesini bozdu. Memur maaşları ödenemeyecek seviyeye gelinir mi? Sanmıyorum ama dış borç özel sektör borcudur diyip işin içinde sıyrılabileceğimiz bir durumda değiliz.
Ayrıca gece yaşanan kur hareketinde Japon yatırımcılarının yaptığı zarar kes sebebiyle olduğuna da ihtimal vermiyorsunuzdur umarım.
Şahsi düşüncem yazdıklarınızda haklısınız. Bir tek bu özel şirket borcu kısmına karşı çıkıyorum. Sıkı para politikasını bırakalı çok oldu ve bütçe bozulmaya başladı. Bunu göz ardı etmemeniz gerekir. Örtülü ödenek, geçiş garantisi, orantısız bütçe dağılımı, Suriye meselesi ve cari açık kasa dengesini bozdu. Memur maaşları ödenemeyecek seviyeye gelinir mi? Sanmıyorum ama dış borç özel sektör borcudur diyip işin içinde sıyrılabileceğimiz bir durumda değiliz.
Ayrıca gece yaşanan kur hareketinde Japon yatırımcılarının yaptığı zarar kes sebebiyle olduğuna da ihtimal vermiyorsunuzdur umarım.
Hocam çok fazla finans bilgim yok ama mantıklı gelen şeyleri söyleyebiliyorum anca. Devlet kaç defa kriz yaşadı, bi şekilde, alınan tedbirlerle vs. ile çıkılabildi. Ha bunun her seferinde cezasını bu adamlar yerine halk ve özel sektör çekti. Borç kısmını şunun için söyledim, verilere bakarsak daha önceki kriz ortamlarında ithalat-ihracat dengesi vs. haricinde devletin dış borcu ve özel sektörün borcu anlamında denge değişmiş.. Yani önceden devlet deli gibi borçlanırken, şimdi özel sektör borcu daha fazla görünüyor.
Ha ama dediğin gibi devlet bütçesi anlamında da sapıtma illa ki vardır. Adamlar zaten bugüne kadar yok Arap parası getir, yok bilmemne yatırımı yap, inşaat sat, fabrika sat, özelleştir, öyle çevirdiler, patladı... Ben de aynen bu anlamda dedim, devlet o aşamaya gelmez ama toparlamak için zorlanır. Yo kesinlikle sıyrılma anlamında demedim, üstte yazdığım gibi bunun cezasını yine küçük işletmeler çekecek, dayanabilen dayanacak, dayanamayan yok olacak maalesef bunların yüzünden.
Yok hocam Japonya falan hikaye, dış güçlerin oyunu bunlar :P :D
bugün dacia sandero 110 milyara satılıyorsa zaten çekiyoruz çekeceğimizi demektir
ne yapacaklar daciayı 200e mi satacaklar
16 yıldır halk vergileriyle yandaşları besledi
şimdi hükümet değişirse halkın bundan fazla çekeceği bir şey yok
yandaşlara akan muslukları kapatsak yeter
TorqueTuning
28-05-2018, 11:04
200 az 300 olsun. Zengin fakir belli olsun, benzin de min 10 TL olmalı.
canatakann
28-05-2018, 11:19
Konut almak için şuan dövizden çıkmak mantıklı mı veya seçim sonrası aynı düzenle veya değişen düzenle ne şekilde piyasa tahminleri olabilir ?
Var mıdır 3-4 aylık bir öngörüsü olan ?
Dolar düşüyor sizce bu durum nasıl karşılanmalı? Son yapılan pompalama işe yarar mı, yoksa geçici bir düşüş müdür ?
Kullanıcı
28-05-2018, 11:44
Bu seviyeden dolara girilir mi? yoksa 7 hazirana kadar beklemek mi lazım.
orta ve uzun vade için her düşüş alım fırsatı bence
ama kısa vadede beklenebilir de karar sizin
bugünkü ingiltere ziyareti ve 7 haziran kararları önemli
bence yeni dip 4.30-4.40 arası
ytd
budun abd borsası kapalı oldugu için merkez bankasının hamlesiyle 4.50 bandına gerilesede yarın bence 4.70 bandına gene geri donucektir. tabi piyasaları anlık takip etmekte fayda var. çok güven vermiyor özellikle cumadan bu yana...
individual
28-05-2018, 12:10
Ben şuan euro bakıyorum.
Euro'da alış hedef fiyat nedir ?
muharrem7791
28-05-2018, 13:58
Merhabalar arkadaşlar aranızda borsa viob forex konularında tecrübeli deneyimli yorumlar bilgiler görüyorum. Bilgilerinizden istifade ederek yatirim hesabı açmak istiyorum genelde yatırımım viob veya hisse senedi üzerine olacak?tr şartlarında forex yapmak imkansız aracı kurum olarak devlet bankası veya spk lisanslı aracı kurum düşünüyorum?hangisini tavsiye edersiniz önerirsiniz?kimileri devlet bankasını tercih et diyen oldu?Bu konuda araştırma yapıyorum bilgilerinizden istifade etmek istedim yardımcı olursanız sevinirim
Suan pıyasaya sabah saatı ıtıbarıyle para soktular. Zaten borsa ya gırdı dırek.
Kaynagı belırsız doyeyım,anlayın.
Ingıltere ye gıdılme amacı farklı,acık yazamam.
Sadece sunu sorun,faız artırmadan onece kı 3 iş gununde kım ne kadar bozmus?
Ayrıca faız cıpası neden bırden serbest bırakıldı?
Neyse,bozamayın doları ev mev ıcın.
Abi İngiltere ziyaretinin yansımasını beklemeyelim mi alım için?
Sanki 7 haziran ve sonrası için bazı taahhütler verilecek gibi
Garantıler verılecek ama bu garantıler ısler daha kotuye gıtmesın rusveti....
vectra-tuner
28-05-2018, 21:30
Ben birkaç gün daha bekleyip Dolar borçlarını kapatmaya başlayacağım.. Bu faizleri kimse kaldıramaz emin olun.. Seçim sonrası ortalığın karışacağını düşündüğüm için usd borçları kapayacağız.. Şu anki faizler korkunç derecede yüksek artık gelişen ülkelerle değil batmış ülke faizleri ile kıyaslanabilir..
ChtArdARSL
28-05-2018, 23:04
Bugun arac almak icin vorusana gittim 1.75 ten bahsettiler guldum :) esime gecen sene 0.80 ile almistim
TorqueTuning
29-05-2018, 08:23
O reizzz ondan daha iyi hiç kimse hiç bişiyi bilemez. Padişahtır, gazidir, başkomutandır, halifedir, hatta yarı peygamberdir o, bak iktisatçı, baş hakim, baş yargıç, baş ekonomist, TCMB başı, yürütme, yasama, yargı, herşeydir O!!!
ben yön konusunda 7 hazirana kadar baskılanacağını düşünüyorum
bugün ingiltere ziyareti işe yararsa 4.40-4.30 bandı hedef alınabilir
7 haziranda verilen taahhütler yerine getirilmezse şenlik olur 5leri görürüz
ama seçim öncesi bunu yapabileceklerini sanmıyorum
reiside faiz konusunda ikna etmişler gibi sanki 100-150 bp gelecek yine
sadeleşmeyle mevduat faizlerinin 17-18lere çıkması gerekiyor sanırım
bilgisi olan var mı?
Hani dolar yükseliyordu reis bi konuştu dolar düştü elhamdülillah zafer yakın selamlar konya amcamgillere buradan saygılar
emresener
29-05-2018, 09:06
Bugun arac almak icin vorusana gittim 1.75 ten bahsettiler guldum :) esime gecen sene 0.80 ile almistim
cumartesi koçfinans 1,99 verdi bize :D
streetracer_nos
29-05-2018, 09:37
ben yön konusunda 7 hazirana kadar baskılanacağını düşünüyorum
bugün ingiltere ziyareti işe yararsa 4.40-4.30 bandı hedef alınabilir
7 haziranda verilen taahhütler yerine getirilmezse şenlik olur 5leri görürüz
ama seçim öncesi bunu yapabileceklerini sanmıyorum
reiside faiz konusunda ikna etmişler gibi sanki 100-150 bp gelecek yine
sadeleşmeyle mevduat faizlerinin 17-18lere çıkması gerekiyor sanırım
bilgisi olan var mı?
Piyasa %15-20' yle mal satan esnaf boşa çalışıyor gibi olacak.Sonra herşeye niye zam geliyor..
GokhanRS
29-05-2018, 09:53
dolar alıyım diyorum ama beklemekten de çekiniyorum. geçen sefer 4.15e fırlayınca geri biraz iner derken bu seviyelere gelmişti. ben alıyım kesin 4.4 filan görür bu kur :D almazsam uçar gider.
sizin için kendimi feda edeyim bari :D
ben de sabahtan beri bekliyorum 4.57'den almadım 4.60'dan aldım şimdi :)
By CrAzY
29-05-2018, 11:38
Bist eksi açtı endex yüksek ne tutuyor acaba doları fikriniz varmı ? Euro mu tutuyor acaba eur/usd aralığını korumak için.
GokhanRS
29-05-2018, 21:01
Niye mesai saatinde düşmez ki bunlar :)
ingiltere görüşmeleri iyi geçmiş ki bugünde devam edecek
italya da kriz var ab parlamentoya müdahele ediyor euro için kötü
öte yandan abd de haziranda faiz beklentisi %90lardan %75lere düşmüş
buradan ve reelden döviz soran arkadaşlar oluyor akıl vermek zor çünkü veriler anlık değişiyor takip etmek önemli
7 haziranda bence 150 bp söz verildi ingilterede bu beklentiyle 4.30-4.40 bandına yaklaşabiliriz bugün 4.48leri görürmüyüz merak ediyorum
ayrıca yerli küçük yatırımcı(bence ky kesinlikle az parası olanı değil de bir zihniyeti temsil ediyor) 69-72 76 65 59 seviyelerinden "aha düştü alalım"mantığında girmeseydi kur ilk faiz arttırımında 4.55 lerde kalır dün bugünkü hareketler sonucu da 40 bandına inerdi
eğer ky nin panik satışı gelirse 4.20ler bile görülebilir belki
genel olarak bilen abilereme sorum var ekimden itibaren fedin her ay 50 milyar dolar daralmaya gitmesi bekleniyor bunun sonucunda küresel bir kriz doğabilir mi?
Sapkadan tavsan cıkıcak ama karsılıgında neler gıdıcek...
Bugun acıklamalar ustuste gelıcek. Modern kapıtulasyonlar...
Buarada dolar 4.24 e kadar dusebılır eger işler ıyı gıderse ve bunu basarı olarak sunacaklar... tayyıbı kullanmaya devam edıcekler...
GokhanRS
30-05-2018, 09:16
ben dolar alırsam düşer demiştim, 4.55 alım yaptım. gerçi mecburiydi. düşcek çıkcak diye bekleyip borç bekletmek ahlaksızlık olur.
ben dolar alırsam düşer demiştim, 4.55 alım yaptım. gerçi mecburiydi. düşcek çıkcak diye bekleyip borç bekletmek ahlaksızlık olur.
Cumhurbaşkanı adayı olabilirsiniz bence dolar sayenizde düştü Allah razı olsun başkanım oyum sana. :D
eskiden 550 vekilde tek başına 367yi hedef alan adam
şimdi ittifakla 600 vekilde 300ü hedef alıyor
ben meclisin muhalefein eline geçeceğini ama başkanlıkta karşı ittifakın -yavaş yavaş başladı bile- her zamanki gibi aptalca birbirine düşeceğini ve seçimi katılımın düşmesiyle birlikte 2. turda erdoğanın kazanacağını düşünüyorum
bu da yeni belirsizlikler demek bu ekonomiyle erken seçime gitmek demek
daha önce haziran kasım arasında ne yaptıysa aynısını tekrar farklı yollarla yapması demek
4,70 den dolar almıştım. patlatı iyimi. sizce dolar daha düşermi? bozdurmak mantıklımı zararın neresinden dönersek kar. seçime kadar beklemelimi yoksa?_
4,70 den dolar almıştım. patlatı iyimi. sizce dolar daha düşermi? bozdurmak mantıklımı zararın neresinden dönersek kar. seçime kadar beklemelimi yoksa?_
siz iyisiniz ben 4.89 dan aldım dahada düşecek böyle giderse
sormayın alın şuan bu seviye gayet iyi. bu olumlu haberin etkisinin geçmesi çok sürmez
Bugün 15.30 da ABD Tarım dışı istihtam değişikliği verisi acılanıcak. Bu acıklamanın durumuna gore ya sıçrıcak yada 4.40 ı zorlar bugün yarın. Beklemede kalın bence. Günlük al çık yapmak şu süreçte en mantıklı sey.
ben piyasaları anlık takip etmeyen ve belli başlı dinamikleri bilmeyen arkadaşların en kısa zamanda dövizden çıkması ve güncel mevduat faizine yatırımyapması taraftarıyım
en kısa zamandan kastım zararsız çıkmanız
tr gibi belirsiz piyasalarda beklentiler sürekli değişir ve çok fazla koreleasyon var
mevduat fazileri güzel seviyelerde daha da güzel seviyelere denk gelecek
2. olarak panik satışı yapmayın traderlar çuğu zaman para değil zaman kaybederler sizde zaman kaybetmişsiniz gibi düşünün ilk fırsatta mevduata geçin
GokhanRS
30-05-2018, 11:55
ben piyasaları anlık takip etmeyen ve belli başlı dinamikleri bilmeyen arkadaşların en kısa zamanda dövizden çıkması ve güncel mevduat faizine yatırımyapması taraftarıyım
en kısa zamandan kastım zararsız çıkmanız
tr gibi belirsiz piyasalarda beklentiler sürekli değişir ve çok fazla koreleasyon var
mevduat fazileri güzel seviyelerde daha da güzel seviyelere denk gelecek
2. olarak panik satışı yapmayın traderlar çuğu zaman para değil zaman kaybederler sizde zaman kaybetmişsiniz gibi düşünün ilk fırsatta mevduata geçin
bende 10-20bin usd gibi alım satım yapanların küsmeyip devam etmesi taraftarıyım. sonuçta bu işi öğrenmek için sürekli risk almak lazım. küçük rakamlar işi öğrenmek için süper görünüyor bana. bence bu işlerde risk milyona yaklaşan bütçelerde.
ben bu kadar düşük bütçelerle örneğin bir yılda %24 civarı kâr etmişim. aslında daha yüksekti de son rüzgarda saçma sapan hareketler yaptım v.s
he benim geleceğime en ufak katkısı olacak bir rakam değil. ancak işi bilmeden büyük oynamak deli cesareti. örneğin kullandığım bütçeden ayrı denemek için 60bin tl kredi çekip aldığım dolar ile faiz dahil tl yi krediyi kapatıp üstünede 6bin tl kâr ettim.
kimse karısının kızının takısını filan bozup bu işlere girmesin tabi ki, bu iş çiftlik bank tayfasına göre değil.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. kendi aldığım aptalca risklerdir!
7 haziranda bir faiz arttırımı daha gelecek gibi
1 ay once bu dolar 3,76ydi birden yukselince yandaslar kaybolmuslardi simdi azicik dustu yine ortaya cikmaya basladilar ahahah
Bu seviyelerden kıme yada neye dayanarak dolar aldınız?
7 hazıran da faız artısı neden?
Trend devam edıcek ama karsılıgını yıllarca odeyecegız....
Tarım dısında onemlı hareket yok,sadece hafıf tepkı verdı parıte....
Tl faızı dıye yırttım bır tarafımı,16.25 den bagladım parayı dun. Doların 5.25 i gecıcegını ınanıyorsanız dolar alın.
salih_560
30-05-2018, 18:12
Bu seviyelerden kıme yada neye dayanarak dolar aldınız?
7 hazıran da faız artısı neden?
Trend devam edıcek ama karsılıgını yıllarca odeyecegız....
Tarım dısında onemlı hareket yok,sadece hafıf tepkı verdı parıte....
Tl faızı dıye yırttım bır tarafımı,16.25 den bagladım parayı dun. Doların 5.25 i gecıcegını ınanıyorsanız dolar alın.
En para mı bağladığın yer ??
16.25 çok iyi, tabi muhakkak 400k ve uzeridir. Ben bugun 100k civarina 15.25 teklif aldım. Garantiden
16.25 çok iyi, tabi muhakkak 400k ve uzeridir. Ben bugun 100k civarina 15.25 teklif aldım. Garantiden
Ing 15.50 sekerbank 16 teb 16.50 (3.500 vadesizde kalirsa) isinize yarar belki hosgeldin faizleri :)
Odeabank ve denizbank. 500k tl ustu.
Her hangi miktar birakmadan.
vectra-tuner
30-05-2018, 20:55
Bugün itibarı ile Dolar alımına başladık biz..
Seçim sonrası ortalığın karışacağını, aşırı yükselen faizler sebebi piyasanın tamamen duracağınıı ve malesef çok fazla iflasların yaşanacağını bu sebeple yabancının kaçacağını düşünerek.. Çok az işletme %20 ve üzeri olan faize dayanabilir ki %30 la kredi saran Bankalar var ki Banka demek bile yersiz bunlar için..
Bıraz erken baslamıssınız,bız beklıyoruz....
aybarsdnr
31-05-2018, 00:32
Ben suan %40 vade %50 doviz ve %10 borsadayim. Hangi taraf isik yakarsa o tarafa yuklenicem. Biraz bireysel dusunmek lazim bu devirde. Tamamen kumara dondu son durum.
vectra-tuner
31-05-2018, 01:51
Bıraz erken baslamıssınız,bız beklıyoruz....
Abi kademeli olarak alıyoruz, yarın da devam edeceğiz.. 4.9'ları görmese idi sabır gösterirdik ama şu an pekçok şirketin döviz alımıma yöneleceğini düşünüyorum.. Halkta alır fırsatı kaçırmaz.. Bu arada Mevduata karşıyım ben ancak Tl mevduat 17-18 olsa bile dolar mevduat da %4 4.5 aralığında.. Hesap yaparken düz mantık gitmemek gerek... Ben şahsi olarak yine Altın tarafında olacağım / İsteyen Euro ve Altın sepeti yapabilir.. Euro büyük ihtimalle Dolardan daha fazla getirir
Euro ıcın bıraz erken.
Tl mutlaka tasımak zorundayız,bazı hareketler ıcın gereklı.
Dolar ıcın bır kac haberı beklıyoruz,sonra net alıslar baslar.
Hele 2.tur olursa....
Bugün itibarı ile Dolar alımına başladık biz..
Seçim sonrası ortalığın karışacağını, aşırı yükselen faizler sebebi piyasanın tamamen duracağınıı ve malesef çok fazla iflasların yaşanacağını bu sebeple yabancının kaçacağını düşünerek.. Çok az işletme %20 ve üzeri olan faize dayanabilir ki %30 la kredi saran Bankalar var ki Banka demek bile yersiz bunlar için..
Aynen katılıyorum. Var olan duruma Şimşek in İngiltereden getirdim dediği iyi haber ve üzerine üstlük Dolara TCMB nin yaptık dediği müdahalenin etkisi ancak ve ancak 4.45 leri getirdi. Bu nokta güzel bir alım seviyesi gibi duruyor. Buradan başka olumlu hareketler ile belki çok az daha aşağıda sarkabilir ama artık bu noktaların destek olduğu belli oldu. Kendi kişisel görüşüm bu ay bilemedik önümüzdeki ay çok rahat yine 4.8-4.9 lar gelecek
baskan96
01-06-2018, 10:42
Garanti Bankası'nda vadesiz döviz hesabı açarsam anlık olarak alım-satım yapabilir miyim, bilginiz var mıdır ?
By CrAzY
01-06-2018, 10:51
Takip ettiğime göre bu sitede bazı kullanıcıları takip edenin vay haline :) Longcu değilseniz çok saç yolarsınız aman dikkat :)
ve dolar 4.63. bu bandı yakalaması haftaya durumlara gore 4.70 i tekrar test ediceğinin gostergesi. seçime kadar ancak ufak tefek düşüşleri saglayabilir tcmb ama durduramıcaklar.
Garanti Bankası'nda vadesiz döviz hesabı açarsam anlık olarak alım-satım yapabilir miyim, bilginiz var mıdır ?
evet ben garanti bankasından yapıyorum
baskan96
01-06-2018, 11:19
evet ben garanti bankasından yapıyorum
Elimde diyelim 1000 tl param var. Bu parayı yatırdıktan sonra istediğim vakitte dolara çevirme istediğim vakitte tl'ye çevirme olayı var yani değil mi yanlış anlamadım?