Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..
GokhanRS
02-07-2018, 21:58
Hangi banka yahu o bana niye rakamý vermiyorlar
adamýn þirketi ilk 500de ondan olmasýn :)
Bize bankayý devretmeleri lazým o zaman
GokhanRS
02-07-2018, 22:25
Bize bankayý devretmeleri lazým o zaman
sana memleketi devrederiz ama aday olmuyorsun ki.
sana memleketi devrederiz ama aday olmuyorsun ki.
http://i.hizliresim.com/7DgGo5.jpg (http://hizliresim.com/7DgGo5)
Grama yatýrým yaptým. SAt rakamý þuan aldýðým rakamdan 10 tl aþaðýda. Ben yatýrým yaptýðým için çakýlan altýndan ötürü altýna yatýrým yapanlardan özür dilerim. :D :D
Bilmiyordum;)
Bilmiyordum;)
býzým gorcegýmýz 14 15 max býlemedýn cok para 16
vectra-tuner
03-07-2018, 08:27
Okuyun abiler.,
Ekonominin baþýna getirilicek diyen pekçok ödülü olan Daron bey ne demiþ ,
Prof. Acemoğlu: Turkiye ekonomisi hızlı bir şekilde iyileşmeyecek - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201807031034116077-daron-acemoglu-erdogan-kabine-turkiye-ekonomi/?utm_source=https://t.co/qi3Ik6SJcr&utm_medium=short_url&utm_content=hVS2&utm_campaign=URL_shortening)
asscutter
03-07-2018, 08:42
odeabank oksijen hesapta %18.75 puan faiz þuan.Orayý kullanabilirsiniz
Odeabank,denýzbank,halk bank vs bankalardan buna yakýn alabýlýrsýnýz.
Oksýjen de 200býn tl ye kadar o faýzý alabýlýrsýnýz,ustu 18.25.
Buarada daha fazla rakam alýrdým ama zamaným yoktu.
18-19 civarý seyrediyor faizler.ICBC ve Burgan en yüksek verenler okuduðum kadarýyla.Teb marifetli 18,5 veriyor.Vakýfbank ile pazarlýða oturan da çok kiþi var,18 civarý onlarýn da oraný.
vectra-tuner
03-07-2018, 09:34
Dün T-Bank aradý bizi,
21 Verdikleri müþteri olduðunu söyledi..
Son açýklanan enflasyon verisi sonrasý Gösterge faiz rekor kýrdý yine., Þu anda 19.71 ... 20'yi geçicek gibi malesef
býzým gorcegýmýz 14 15 max býlemedýn cok para 16
17.5 veriyorlar rakam 1.700k
Rakamlar çok þaþýrtýcý. Nerelere geldik, %20 ye 1 adým kaldý.
Seçim bitince ekonominin düzeleceðini düþünen var mýydý gerçekten
Bakýn net bi þekilde söylüyorum çaktýrmadan adým adým ülkece batýyoruz
Mevcut yönetimin düzeltebilme ihtimali %0 olsaydý zaten seçimlerden önce birþeyler yapmaya çalýþýrlardý ama ne yaptýlar bol bol para daðýtarak göz boyadýlar
Bu durum yeni yeni oluþan bir durum deðil seneler içinde parayý betona yatýrmakla oldu yandaþa aktarmayla oldu üretmeyerek bol bol tükettirerek oldu üretimi yok etmeyle oldu çiftçiyi bitirmekle oldu
Kimse gördümü yok ne zaman görürler ay sonu emekli maaþýný alamayýnca yardým paralarýný alamayýnca bu millet walking dead gibi dolaþýr etrafta ama fazla dolaþan olursa içerde volta atarak devam eder hayatýna..
17.5 veriyorlar rakam 1.700k
ne kadar süre ?
hangý banka ?
ahmetgurlek
03-07-2018, 10:09
yýllýk tüfe % 15,4
yýllýk üfe % 23,7
ikisinin ortalamasý % 19,55
gýda enflasyonu % 18,9
ulaþtýrma enflasyonu % 24,3
bunlar devletin istatistik kurumunun açýkladýðý veriler. muhtemelen gerçek verilerin 2-3 puan altýndadýr. ben normal enflasyonun 20'nin üzerinde olduðunu düþünüyorum. dolayýsýyla reel faiz hala ekside. ciddi bir hayat pahalýlýðý var ülkede :(
Pinpon topuna bile zam gelmiþ sanýrým.
Haziran ayý yýllýk enflasyon rakamý %15,39. Beklentinin baya baya üzerinde geldi. 13-14 arasý beklenti vardý.
Son 14 yýlýn zirvesine gelmiþ.
Bir sonraki ay bu rakamýn çok çok daha üzerinde geleceðini düþünüyorum. Seçim öncesi bir çok þeyin zamlarý seçim sonrasýna ertelendi. Benzin fiyatýný sabitlendi mesela. Seçim sonrasý yapýlan köprü,doðalgaz zamlarý vs. hepsi temmuz ayýndaki enflasyon verisinde belirgin bir þekilde artýþ saðlayacaktýr diye düþünüyorum.
vectra-tuner
03-07-2018, 10:21
Üfe %24'e dayanmýþ yani üreticinin maliyeti daha fazla artmýþ ama yansýtamamýþ... Kýsaca o üfedeki artýþ kýsým kýsým yansýyacak...
Birde erken seçimi doðru bulmuyoruz açýklamasý geldi bu da þu anlama geliyor ekonominin eli kulaðýnda olduðunu biliyorlar ve zamlarý zorunlu olarak dayayacaklar... Yoksa erken belediye seçime gider birkaç ay daha populizm yaparlardý ..
Gündemimizde yok demiþ Mahir Ünal. Erken yerel seçim geliyor, hayýrlý olsun. O arada da zamlarý daha kolay dayarlar bence. Cehape zamanýnda çöp daðlarý vardýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý derken doðalgaza %20'yi geçirecek, diðer yanda benzine falan, oooh mis.
Gündemimizde yok demiþ Mahir Ünal. Erken yerel seçim geliyor, hayýrlý olsun. O arada da zamlarý daha kolay dayarlar bence. Cehape zamanýnda çöp daðlarý vardýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý derken doðalgaza %20'yi geçirecek, diðer yanda benzine falan, oooh mis.
O zaman kesin erken seçim var.
ne kadar süre ?
hangý banka ?
TEB 32gün 17.5 baðlattým 10 gün oluyor belki artmýþtýr yine.
mikelazi
03-07-2018, 13:55
iþ bankasý
3 aylýk 16
senelik 14,5 dedi
turbo&quattro
03-07-2018, 15:09
$$ dan cikip TL faize gecilrmi yoksa $$ kalmak dahami mantikli?
19 haziranda baðlamýþtým 32 güne %16 ile Enpara vade dolunca yenisine bakacaz artýk. Her vadede banka deðiþtiriyorum kim yüksek verirse :)
ahmet3425
03-07-2018, 16:24
$$ dan cikip TL faize gecilrmi yoksa $$ kalmak dahami mantikli?
ben gecen hafta 4,56 dan 13,6 k almýstým suan galiba 64 günlük vadeye eþit geliyor paradaki deðerlenme.
70 i görsem tl ye geri donup beklemeyi dusunuyoum ama hayýrlýsý bakalým.
Yahu 19 dan asagi baglamayin...
yüksek miktarlarda 19-19,2 arasý veriyorlar
yüksek miktarlarda 19-19,2 arasý veriyorlar
Ne kadar yüksek mesela?
M_PROJECT
04-07-2018, 10:29
Ne kadar yüksek mesela?
500.000 TL ustune rahat alirsiniz
individual
04-07-2018, 10:45
Zaten 500.000TL üstü bir para vadesiz hesabýnýzda 1 günden fazla dursun þubeden biri illaki arar.
Bu parayý hemen deðerlendirelim güzel faiz oranlarýmýz var diye.
Peki sizce daire satilip para faize yatirilirmi ?
Bosta duran bi dairem var uzun yillardir pek prim yapmadi yapacaginida ongoremiyorum
Ne yapmali ?
vectra-tuner
04-07-2018, 12:11
Faizler daha da yukarý gidecek,
Ankara'da 1 Milyon Tl'lik dairelerin kirasý yerine baðlý olmakla beraber ortalama 2.500 tl
2.500 X 12 = 30.000 Tl eder --- Kabaca %19 faizde ise 190.000 Tl getiri elde edilir bir kýsmý vergiden iner ... Ancak þunu da söyleyeyim faiz mi döviz mi derseniz ben olsam sene sonuna doðru Tl'de kalmazdým... Siz bilirsiniz yinede , Ben Altýncýyým ancak tabiki Altýn faiz getirmez... Dolara da %4.5 - %5 verenler var sanýrým... Aslýnda bunu yazmak bile hoþ deðil ama aklýnýzýn köþesinde bulunsun.
Hiç kimse faizler bu seviyedeyken ev almayacaðýndan ev fiyatlarý düþer... Piyasada faizler aþýrý yükseldiði zaman ve para kýymetli oldukça sýkýþan herkes Evini satarcaðýndan arz fazlalaþýr ve birde bu sebepten fiyatý düþer...
Daha Kriz yeni yeni kabulleniliyor ama asýl bunaltýcý etkisi son baharda görülür..
individual
04-07-2018, 14:37
Peki sizce daire satilip para faize yatirilirmi ?
Bosta duran bi dairem var uzun yillardir pek prim yapmadi yapacaginida ongoremiyorum
Ne yapmali ?
Ben olsam satýp 3'e bölerdim.
Dolar Euro ve Fiaz yapardým parayý.
Zaten prim yapmadýðýný belirtmiþsiniz.
Bundan 1.5 sene önce kiraladýðým evi 240.000TL ev sahibi almýþtý.Karþý daire arsa sahibinden 2 ay sonra ilana koydu.275.000TL'den gelen bakan çok oldu ama kimse almadý.
Aradan 8-9 ay geçti biri 250.000TL peþin alayým demiþ yok demiþti.
Kiraya verdi þimdi kira alýyor ayda 1.100TL
250.000TL en para aylýk 3.314TL net faiz veriyor.
YTD
200.000 liralýk dairesine aylýk 800 lira kira alan arkadaþýma apar topar sattýrdým faiz oranlarýndan haberi yoktu.
Yarým yamalak aldýðý kiraya artý olarak kiracýnýn zar zor ödediði aidat ile uðraþýyordu. Þimdi 230.000 liraya 3000 liraya yakýn geliri oldu
vectra-tuner
04-07-2018, 14:57
Faiz artýþýný önceden haber veren sn. bakan
Zeybekci: Bundan sonra birinci onceliğimiz enflasyonla mucadele - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2135917-zeybekci-bundan-sonra-birinci-onceligimiz-enflasyonla-mucadele)
200.000 liralýk dairesine aylýk 800 lira kira alan arkadaþýma apar topar sattýrdým faiz oranlarýndan haberi yoktu.
Yarým yamalak aldýðý kiraya artý olarak kiracýnýn zar zor ödediði aidat ile uðraþýyordu. Þimdi 230.000 liraya 3000 liraya yakýn geliri oldu
adamý helalden caydýrýp harama yönlendirmiþsin abi :D
helal 1 lira haram 2 liradan bereketlidir :)
Bu ülkede bu saatten sonra böyle bir gelir bence oldukça mübah :)
ahmet3425
04-07-2018, 15:47
ulkenin icinde bulundugu bu ekonomik ortamda turk parasýnýn degeri surekli duserken, biriler paralarý cukkaya indirip zenginliðine zenginlik katarken evimin deðeri doðru oranda artmýyor kredi faizleri tavan yapmýsken bende olsam satar parayý faize gömerim benim malýmýn deðeri çöp olurken haram deðil paramýn deðerlenmesini saðlamak mý haram ?
Emrecan-R
04-07-2018, 16:05
faizin nesi haram anlam veremiyorum
Ben de babama ayný þeyi söyledim. 250 bin dolar edebilen dükkan var Ankara'da Karum'da, deðeri düþmediyse tabi. 500-750 bin TL diyelim ya da, þimdiki kurla 250 bin dolar etmez :)
Dükkandan 3.000 TL kira alýyor, sat dükkaný faize koysana dedim. 3 yerine 5 alýrsýn. Hele þu faiz oranlarýyla 6-7 bile alabilir artýk herhalde.
Orasý zaten hýzla deðer kaybediyor, kaybedecek, çok kallavi bi müteahhit gelip orayý komple yýkýp "buraya yeni avm yabacaz" demediði sürece de bu böyle olmaya devam edecek. Ne zaman nasýl kime kiraya vereceksin de adam 3.000 TL verecek diye uðraþacaksýn. Ara ara da aksatýyorlar zaten. Uðraþmaya deðmez.
vectra-tuner
04-07-2018, 16:33
Faiz sömürü sistemi olduðu için Haram.. Yani insaný köleleþtiren bir sistem aslýnda almak da Haram vermek de Haram ancak bugünkü koþullarda istemeden de olsa faiz her þekilde hayatýmýzýn her yerinde..
Þimdi Bankalarý düþünün ve onlarýn ezilen müþterilerini düþünün adam cebinde para yok harcýyor Karttan.. Sonra astronomik rakama ulaþýyor borcu Mesela Mb'nin yaptýðý Kredi kartý faizlerindeki deðiþiklik Bankalara göbek attýrdý... Adam bir karttan nakit avans çekiyor gidiyor diðer kartýn asgarisini yatýrýyor ve bu borçlar ödenemez hale geliyor ve pekçok insanýn yuvasý yýkýlýyor..
Buradaki sorun sadece Faiz deðil, Ýslamiyet'te pekçok kural vardýr , Ýslami kurallar gerçekten uygulansa zaten aç kalmaz ortada.,
Ülkeyi yönetenlerin düþük faiz isteme sebebi Din ile alakalý deðil, 2000'li yýllar hatta daha öncesini bilenler mutlaka vardýr burada ... %145 faizler olduðunda herkes evini arabasýný satýp faize yatýrýyordu kimse çalýþmýyordu.. Hatta 10 Liraya vadeli mal alýp 9 liraya nakit satýp faize yatýranlar vardý... Kýsaca faiz tüm ticareti bitirir ve sermayenin belli kimselerde toplanmasýný saðlar iþsizliði patlatýr.. Siyasilerin korkusu Ýþsizliktir çünki aç adamýn korkacaðý hiçbirþey kalmamýþtýr en tehlikesi odur.
Faiz sömürü sistemi olduðu için Haram.. Yani insaný köleleþtiren bir sistem aslýnda almak da Haram vermek de Haram ancak bugünkü koþullarda istemeden de olsa faiz her þekilde hayatýmýzýn her yerinde..
Þimdi Bankalarý düþünün ve onlarýn ezilen müþterilerini düþünün adam cebinde para yok harcýyor Karttan.. Sonra astronomik rakama ulaþýyor borcu Mesela Mb'nin yaptýðý Kredi kartý faizlerindeki deðiþiklik Bankalara göbek attýrdý... Adam bir karttan nakit avans çekiyor gidiyor diðer kartýn asgarisini yatýrýyor ve bu borçlar ödenemez hale geliyor ve pekçok insanýn yuvasý yýkýlýyor..
Buradaki sorun sadece Faiz deðil, Ýslamiyet'te pekçok kural vardýr , Ýslami kurallar gerçekten uygulansa zaten aç kalmaz ortada.,
Ülkeyi yönetenlerin düþük faiz isteme sebebi Din ile alakalý deðil, 2000'li yýllar hatta daha öncesini bilenler mutlaka vardýr burada ... %145 faizler olduðunda herkes evini arabasýný satýp faize yatýrýyordu kimse çalýþmýyordu.. Hatta 10 Liraya vadeli mal alýp 9 liraya nakit satýp faize yatýranlar vardý... Kýsaca faiz tüm ticareti bitirir ve sermayenin belli kimselerde toplanmasýný saðlar iþsizliði patlatýr.. Siyasilerin korkusu Ýþsizliktir çünki aç adamýn korkacaðý hiçbirþey kalmamýþtýr en tehlikesi odur.
Valla bir zamanlar faizsiz bankacýlýk denen sistemi gözlemledim. Bir arkadaþým da bu bankalardan birinde çalýþýyor.
Her ne hikmetse yatýrýlan para hep diðer bankalarýn verdiði faiz kadar artýyor her sene. Adý faizsiz ama geliri faiz/enflasyon kadar ne hikmetse.
Ben þeyi merak ediyorum. Bu sözde haramsýz kazanç saðladýðýný düþünülen bankalarda krediler neden faizli?
vectra-tuner
04-07-2018, 17:19
Banka = faiz
Katýlým bankasý kendini kandýrmaktan baþka birþey deðil.,
Hac finansmaný - Umre finansmaný var ona bile kar payý alýyor :D
Katýlým bankalarý parayý direk size vermiyor, diyelim birisinden mal alacaksanýz faturayý ibraz ediyorsunuz parayý ona ödüyor ve sizden de Bankadaki gibi kredileri ödemenizi istiyor.. Vadesinde ödemez iseniz Ceza diye sizden para kesiyor normal Bankada ise bunun adý faiz... Kýsaca kendinizi kandýrmaktan baþka birþey deðil
GokhanRS
04-07-2018, 19:03
bende faiz haram deðildir diyen müslümanlarý anlamýyorum. ya inanýrsýn ya inanmazsýn, þahsen ben islamýn gerektirdiði hiç bir þeye inanmadýðýmdan faiz bana haram deðil.
saðda solda elhamdülilah müslümaným diye bir þey de söylemiyorum. yani haram deðilse bana deðil.
elhamdülillah müslümaným diyen herkese faiz haramdýr. he umursuyor musunuz tabi ki umursamýyorsunuz :D
tabi bu durum bana çok eðlenceli geliyor. Düþünsene ateistim desem beni aþaðýlayacak olan adam benden kat ve kat fazla faiz kazancý ve haram yemekte. ancak domuz yemiyor cumaya gidiyor ateisti aþaðýlýyor. adamsýnýz :D
cidden bu haline bile saygý duyuyorum bu insanlarýn ama gerçekten seyretmesi eðlenceli muhteþem savunmalarýný.
vectra-tuner
04-07-2018, 19:30
Faiz haram deðildir demek inkara girer aman dikkat.. Faiz alýp vermekten beterdir bu çünki Allah'ýn Kitabýný inkardýr bu..
ulkenin icinde bulundugu bu ekonomik ortamda turk parasýnýn degeri surekli duserken, biriler paralarý cukkaya indirip zenginliðine zenginlik katarken evimin deðeri doðru oranda artmýyor kredi faizleri tavan yapmýsken bende olsam satar parayý faize gömerim benim malýmýn deðeri çöp olurken haram deðil paramýn deðerlenmesini saðlamak mý haram ?
Paranýzý farkli bir sekilde degerlendirerek kazanc elde edebilirsiniz buda helaldir. Ancak parayi kullanmadan hicbirseye katki saglamadan baska insanlarin uzerinden haksiz kazanc saglarsaniz bu islam dinince haram oluyor. Ulke sartlarindan dolayi bende boyle yaaprim demek dusene bir tekme de ben vururum deyimiyle ayni kapýya cikiyor. Herkesin kendi tercihidir saygi duyulur ancak bu bir seylerin arkasina gizlenme durumu faizi helal kilmaz. Ýnce bir durum iyi arastirmak gerekli inkar etmeden.
Skyhawk34
04-07-2018, 21:15
Banka = faiz
Katýlým bankasý kendini kandýrmaktan baþka birþey deðil.,
Hac finansmaný - Umre finansmaný var ona bile kar payý alýyor :D
Katýlým bankalarý parayý direk size vermiyor, diyelim birisinden mal alacaksanýz faturayý ibraz ediyorsunuz parayý ona ödüyor ve sizden de Bankadaki gibi kredileri ödemenizi istiyor.. Vadesinde ödemez iseniz Ceza diye sizden para kesiyor normal Bankada ise bunun adý faiz... Kýsaca kendinizi kandýrmaktan baþka birþey deðil
Bir nevi vicdan rahatlatma.
driver_can
04-07-2018, 22:45
Dolar tekrar 71lerden 66ya geriledi alým seviyesi nedir bu iþle ilgilenen arkadaþlara göre yüksekten alýp terste yakalanmakta var iþin ucunda çünkü.
Dolar tekrar 71lerden 66ya geriledi alým seviyesi nedir bu iþle ilgilenen arkadaþlara göre yüksekten alýp terste yakalanmakta var iþin ucunda çünkü.
tavsiye gýbý olmasýnda. ben olsam bu durumda 55-58 arasýný gormeden dolara gýrmem.
Paranýzý bankaya koyarak aylýk faiz getirisinde karlýyým gözüyle bakmamak lazým.
Atýyorum 100.000 TL üzerinden gidelim. güncel faiz üzerinden gitsek %18 diyelim stopaj kesintisi sonrasý 15.3'e düþer yani yýllýk 15,3 kTL para alýrsýnýz hiç faizini kullanmazsanýz yaklaþýk 7-8 yýlda anapara kadar olur. Ancak ülkemizde yýllýk %15 enflasyon olduðunu var sayarsak aslýnda paranýzý deðer kaybýndan korumuþ oluyorsunuz aslýnda kazancýnýz yok.
Gelelim bu para ile gayrimenkul alýmý yapsanýz misal arsa/tarla yada ileriye dönük tapu alabileceðiniz 2B arazisi gibi 7-8 yýl beklendiði takdirde en kötü 3-4 katý deðerlenir.
Yani banka faizini gelir olarak görmemek lazým. Ülkenin enflasyon deðerlerinden paranýzý koruyorsunuz o kadar.
Örnek vereyim 10 sene önce Antalya'da 1.000.000 TL ile petrol istasyonu alýnabiliyordu.
Þuan o petrol istasyonu 7-8 mTL bankaya koymuþ olsan paranda yaklasýk 2 mTL civarý olmuþtu.
Siyasilerin korkusu Ýþsizliktir çünki aç adamýn korkacaðý hiçbirþey kalmamýþtýr en tehlikesi odur.
Þimdi siyasinin korkusu yok, Patronlarýn korkusu var çünkü rantý çok güzel döndürüyor taraflarýna o giderse rant biterse deðil aç kalmak lüx gider, dolayýsýyla benzin olmuþl 193919 lira dolar vergi þu bu zaten istedikleri gibi kaçýrýyorlar...adam kendinden emin.
Paranýzý bankaya koyarak aylýk faiz getirisinde karlýyým gözüyle bakmamak lazým.
Atýyorum 100.000 TL üzerinden gidelim. güncel faiz üzerinden gitsek %18 diyelim stopaj kesintisi sonrasý 15.3'e düþer yani yýllýk 15,3 kTL para alýrsýnýz hiç faizini kullanmazsanýz yaklaþýk 7-8 yýlda anapara kadar olur. Ancak ülkemizde yýllýk %15 enflasyon olduðunu var sayarsak aslýnda paranýzý deðer kaybýndan korumuþ oluyorsunuz aslýnda kazancýnýz yok.
Gelelim bu para ile gayrimenkul alýmý yapsanýz misal arsa/tarla yada ileriye dönük tapu alabileceðiniz 2B arazisi gibi 7-8 yýl beklendiði takdirde en kötü 3-4 katý deðerlenir.
Yani banka faizini gelir olarak görmemek lazým. Ülkenin enflasyon deðerlerinden paranýzý koruyorsunuz o kadar.
Örnek vereyim 10 sene önce Antalya'da 1.000.000 TL ile petrol istasyonu alýnabiliyordu.
Þuan o petrol istasyonu 7-8 mTL bankaya koymuþ olsan paranda yaklasýk 2 mTL civarý olmuþtu.
Kesinlikle ayný bakýþ açýsýndayým. Ama arsa dýþýndaki yatýrýmlarda.
Örnek evi kiraya vermek, kriz döneminde ödeme almaya çalýþmak riskli. Yada ev alýp deðerlenmesini beklemekte uzun soluklu bir durum. Biraz sakal býyýk durumu söz konusu...
vectra-tuner
05-07-2018, 08:49
Gösterge faiz %20'yi geçti ...
mikelazi
05-07-2018, 09:02
bir tanýdýðým 2011 senesinde süper lotodan 1,2milyon almýþtý.
o zaman bankacýnýn ýsrarýyla paranýn yarýsýný dolar yapmýþtý(700dolar)
geri kalan parasýyla 2 ev,1 yazlýk aldý.üzerine tl si kaldýmý bilmiyorum.
parayý yatýrdýðý bankada 2011,0km i20 almýþtý.halen biniyor
geçen konuþuyoruz abimizle 700bin dolarý halen bankada duruyormuþ...hesabýný siz yapýn :)
mikelazi
05-07-2018, 09:05
geçen konuþuyoruz abimizle 700bin dolarý halen bankada duruyormuþ...hesabýný siz yapýn :)
parantez içine 700dolar yazmýþým.700bin olucaktý :)
o zaman bankacýnýn ýsrarýyla paranýn yarýsýný dolar yapmýþtý(700k dolar)
30 Ocak 2011'de 2.18 miþ USD kuru :D çarpamadým mavi ekran verdi beynim :hehe:
altugkocer
05-07-2018, 09:14
O zaman lotodan para çýkanlarýn hepsi kötü durumda, bakýn baþýna neler geldi, lotodan para çýktý hayatý zindan oldu tarzý haberler doðru deðil :D
GokhanRS
05-07-2018, 09:16
pis fakir. sen git gezicileri otelinize alýp tedavilerini üstlen. hükümranlýðýnýz bitti, kürtaj yapmayacaðýnýz artýk. rusyayý 2 saatte alacak nesil geliyor.
Ekonomýden sorumlu kiþi ne diyor;eger dýkkatlý olursak,yumuþak iniþ mumkun. Yaný iþin turkçesi;þuan yere çakýlacagýz,bari hasarý azalralým.
Yahu,senin basýnda ký adam israf ekonomýsý içinde,1 ay hýcbýrseye karýþmasa piyasalar duzelmeye baslar...
mikelazi
05-07-2018, 09:27
senede yanýlýyor olabilirim.
çünkü daha düþük rakama almýþtý.
Dolar icin erken.
Ozel mesajlara burdan cevaplayým,faiz beklentisi var dunden berý. Alýs ýcýn beklemede kalýn.
senede yanýlýyor olabilirim.
çünkü daha düþük rakama almýþtý.
Benim baktýðým piyasa kuruydu yüksek alýmda ekstra düþükte almýþtýr muhtemelen :)
ahmet3425
05-07-2018, 10:35
Ozel mesajlara burdan cevaplayým,faiz beklentisi var dunden berý. Alýs ýcýn beklemede kalýn.
dün tl ye döndüm beklemedeyim :)
700.000 dolarý dolar faizine yatýrmamýþ mý? :D
lotodan daha çok kazanmýþ yani
individual
05-07-2018, 12:42
Lotodan toto'dan parayý bulup sonra batanlarýn hepsi arap yaðý bol bulunca baþýna kýçýna süren tipler benim görüþüm.
Ondan sonrada vay ben battýn beni bitirdiler.
Aga o nasýl bir eli sýkýlýktýr be. :)
Lotodan toto'dan parayý bulup sonra batanlarýn hepsi arap yaðý bol bulunca baþýna kýçýna süren tipler benim görüþüm.
Aynen, parayý faize koysan bile batmazsýn.
Git mülk al, biþey al, bunlar salak saçma harcayýp bitiriyorlar genelde :)
Bu örnekteki abi güzel yapmýþ :)
individual
05-07-2018, 13:23
Aynen, parayý faize koysan bile batmazsýn.
Git mülk al, biþey al, bunlar salak saçma harcayýp bitiriyorlar genelde :)
Bu örnekteki abi güzel yapmýþ :)
Bu loto toto'dan çýkan para kimse yanlýþ anlamasýn artýk çok büyük paralar deðil.
Bakýn geçen hafta loto 741.431,64 TL devretmiþ.Hadi haftaya 2 katý olsa bugün istanbul'da sýfýr bir yeni daire merkezi yerden anca yeter.(40 -50 senelik binalardaki dairelere bu parayý istiyorlar)
Þiþli'de evler olmuþ yeniler 1.250.000TL.(Baðdat caddesi yazmýyorum bile)
Millet para çýkýnca off hayatým kurtuldu diye saldýrýyor ama çýkan para anca (büyükþehirde oturanlar için diyorum) merkezi yerden anca bir daire ve güzel bir hadi comfortline golf parasý aldýrýyor üstü olmaz.
Onun için çalýþmaya devam :)
Emrecan-R
05-07-2018, 13:32
1.250.000 parayla baðdat caddesinden alýnýr þuanda normal ev
vectra-tuner
05-07-2018, 13:57
Merkez Bankasý Brüt rezerv (Orjinal Link: Merkez'in brut doviz rezervleri 4.5 milyar dolar duştu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2136211-merkez-in-brut-doviz-rezervleri-45-milyar-dolar-dustu))
TCMB Haftalýk Para ve Banka Ýstatistiklerine göre, 29 Haziran ile biten haftada, Merkez Bankasý brüt Döviz rezervleri 4 milyar 563 milyon dolar azalarak 75 milyar 566 milyon dolara indi. Brüt döviz rezervleri, 22 Haziran ile biten haftada 80 milyar 129 milyon dolar seviyesindeydi.
Yükümlülüklerini düþünce Mb'nin Döviz rezervi 27.5 Milyar Usd.
vectra-tuner
05-07-2018, 14:00
Bu da 2. Haber
05 Temmuz Perþembe 14:45 BEREKET ENERJÝ 4 MÝLYAR DOLAR CÝVARI BORÇ ÝÇÝN GÖRÜÞÜYOR-BN
Kimbilir daha kimler var., Peþpeþe gelicek haberler yakýnda...
mikelazi
05-07-2018, 14:06
kartalda 30 senelik köfteci
ev kira-dükkan kira-araba hayali bile kuramýyordum diyordu.
1 seneden fazladýr görmüyorum.tek kýzý vardý.damat þanslý :)
individual
05-07-2018, 14:17
kartalda 30 senelik köfteci
ev kira-dükkan kira-araba hayali bile kuramýyordum diyordu.
1 seneden fazladýr görmüyorum.tek kýzý vardý.damat þanslý :)
Abi senin anlattýðýn olay'da doðru yapmýþ abi.
Benim anlatmak istediðim lotodan para çýkan herkez ooofff hayatýmýnýz kurtuldu dur bir bmw çekelim dur bi þunu alalým dur bacanak iþ yapacak manyak kafasý çalýþýr ona para vereyim dur kayinço kyani diye birþey varmýþ ordan parayý vurmuþ bize'de gelin dedi oraya para yatýralým tarzýnda bir hayat yaþanýrsa o para hiç birþey'e yetmez.
Çýktýmý para hemen 1-2 banka ile görüþüp arkadaþ bende þuan nakit birmilyon TL var ne faiz veriyorsun diyip parayý güzel deðerlendireceksin.
Nakit parayala öyle büyül alýþveriþler yapmayacaktýn.
1.000.000TL mi çýktý 250.000TL hadi bir ev al kalaný bankayada dolar euro fiaz yapýcaksýn.
750.0000TL net standart özel oransýz aylýk getirisi 9,920TL.
Aç gözlü olmamak lazým.
hazýra dað dayanmaz.
ANAFÝKÝR : Hazýrdan yemeye dað kadar para olsa da dayanmaz. Onun için bir yandan yerken, bir yandan da kazanmalýyýz.
Merkez Bankasý Brüt rezerv (Orjinal Link: Merkez'in brut doviz rezervleri 4.5 milyar dolar duþtu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2136211-merkez-in-brut-doviz-rezervleri-45-milyar-dolar-dustu))
TCMB Haftalýk Para ve Banka Ýstatistiklerine göre, 29 Haziran ile biten haftada, Merkez Bankasý brüt Döviz rezervleri 4 milyar 563 milyon dolar azalarak 75 milyar 566 milyon dolara indi. Brüt döviz rezervleri, 22 Haziran ile biten haftada 80 milyar 129 milyon dolar seviyesindeydi.
Yükümlülüklerini düþünce Mb'nin Döviz rezervi 27.5 Milyar Usd.
ooo varmýþ..
bozdurucaksýn ordan bi 10 milyar dolar..
sonra þaaak diye bi 10 milyar daha..
ooo varmýþ..
bozdurucaksýn ordan bi 10 milyar dolar..
sonra þaaak diye bi 10 milyar daha..
Þak Þak bozdursunlar da fakir düðünü gibi 2 týkda bitiyor .D
mikelazi
05-07-2018, 15:05
Abi senin anlattýðýn olay'da doðru yapmýþ abi.
Benim anlatmak istediðim lotodan para çýkan herkez ooofff hayatýmýnýz kurtuldu dur bir bmw çekelim dur bi þunu alalým dur bacanak iþ yapacak manyak kafasý çalýþýr ona para vereyim dur kayinço kyani diye birþey varmýþ ordan parayý vurmuþ bize'de gelin dedi oraya para yatýralým tarzýnda bir hayat yaþanýrsa o para hiç birþey'e yetmez.
Çýktýmý para hemen 1-2 banka ile görüþüp arkadaþ bende þuan nakit birmilyon TL var ne faiz veriyorsun diyip parayý güzel deðerlendireceksin.
Nakit parayala öyle büyül alýþveriþler yapmayacaktýn.
1.000.000TL mi çýktý 250.000TL hadi bir ev al kalaný bankayada dolar euro fiaz yapýcaksýn.
750.0000TL net standart özel oransýz aylýk getirisi 9,920TL.
Aç gözlü olmamak lazým.
hazýra dað dayanmaz.
ANAFÝKÝR : Hazýrdan yemeye dað kadar para olsa da dayanmaz. Onun için bir yandan yerken, bir yandan da kazanmalýyýz.
aynen
kadýköy gibi bir yerde.dükkanýný satýp,2. eþindende boþanýp . 1,5-2 senede parasýný sýfýrlayanda var.
çeþit bol bizim buralarda
vectra-tuner
05-07-2018, 15:33
https://www.youtube.com/watch?v=vRpye4Vk-PE
Tekrar bi ivmelenme var gibi..carsamba gunu neyken dun ne oldu..
Henuz býr sey yok,sakin. Alým için son gunler gelýyor...
Yýne ayný tip cok ozel mesaj gelmýþ. Sýzlere yazdýklarýmý buraya da yazayým,her zaman anýnda cevap veremýyorum.
Piyasa suan faýz beklentýsý,ohal kalkmasýný fýyatladý. Pazartesý uzerýne býrsey koyacaklar ama nedýr býlmýyorum. Bu beklentýyý takýp edýp edýn ve alýn. Eger 55 lere yaklasýrsa,ben olsam alýrým ama o an durumu takýp edýn.
Pýayasa al sat ýcýn cok volatil ve iþin ehli degýlsenýz cok hareket yapmayýn.
vectra-tuner
06-07-2018, 10:39
Bddk açýklamasý vardý sabah, "kredi takip oraný son 15 yýlýn zirvesini gördü" kaldý ki Türk telekom hisselerinin %55'ini verdiði batýk kredi karþýlýðý bankalar satýn almak için harekete geçti... Normalde çoktan takibe alýnmasý gerekiyordu ki bunlarda eklenirse gerçek resim ortaya çýkar... Hemen bu haberden sonra Bereket enerji 4 Milyar Usd kredi borcunu yapýlandýrmak istediði haberi geldi.. :) Daha kimbilir kimler var... Buradan benim anladýðým Tl çok riskli!!!
Dün Fed tutanaklarý yayýnlandý ve içerisinde geliþen ülkeler ve Fed politikasýndan en çok etkilenen ülkeler yer alýyordu, normalde ülkeler alfabetik sýraya göre yazýlýr ancak Arjantin,Türkiye þeklinde yazýlmýþ ... Arjantinin durumunu sanýyorum biliyorsunuz
Abd Çin'e ticaret savaþý baþlattý ve þimdi Çin'de karþýlýk vericek... Buda bana Altýnýn hepsinden saðlam olduðunu söylüyor...
Bunlar benim fikirlerim tabiki..
vectra-tuner
06-07-2018, 10:42
Henuz býr sey yok,sakin. Alým için son gunler gelýyor...
Aynýsýný düþünüyorum abi ... Sonumuz hayr ola
4,55-60 seviyesinden alýmdan sonra eylül beklentisi ne olur?
GokhanRS
06-07-2018, 15:15
ptesi beklenir diyen var mý :D
Yazmistim zaten pazartesi diye....
Sonra alim icin bakariz.
Mevcut durum nedeni ile dýþ yatýrýmcýya güven vermek adýna ekonomi ekibine iþi bilen ve yabancýnýn desteklediði kiþilerin getirileceði dolayýsý ile kýsa vadede pozitif olsa da uzunda negatif görünüm ve neticesinde imfli günlere döneceðimiz þeklinde bir görüþ aldým bilindik bir ekonomistten. Kabineyi ise merakla bekliyorum
Yazmistim zaten pazartesi diye....
Sonra alim icin bakariz.
Valla 100k alacam yorumunu bekliyorum üstad.
excellency23
07-07-2018, 11:50
bakanlarin cb yardimcilarinin kim olacagi cok önemli. piyasa onu bekliyor zaten.
esi dostu yandas is adamlarini doldurursa dolar yukari dogru devam eder. saglam kadro aciklanirsa 20-30 kurus bile dusebilir ama sanmam. :)
ahmet3425
07-07-2018, 11:55
Valla 100k alacam yorumunu bekliyorum üstad.
bende 100 k ile girecem pazartesiyi bekliyorum hayýrlýsý...
Bi tanýdýðým tesadüfen bu konuyu görmüþ
5 dolarla baþlamýþ þimdi 300 milyon dolarý var tek hamle yapacakmýþ pazartesini bekliyor
Özellikle buradan tüyolarla mutlaka yapýlmalý
Pazartesiyi deðil salý gününü beklemek daha doðru olur. Çünkü pazartesi akþamý kabine açýklanacak ve piyasalar ekonomiden kimin sorumlu olduðunu görmek istiyor. Liyakat sahibi biri olursa eðer salý günü piyasa bunu olumlu fiyatlar ve dolar biraz daha düþebilir. Aslýnda kiþi bahane. Yönetim þekli deðiþmedikten sonra baþa kim gelirse gelsin birþey deðiþmez. Ama dolarýn iniþ çýkýþý oyun gibi. yükseltip düþürmek için hep bir bahane lazým.
Yüksek enflasyon ile dolar 4.72 ye gitti. Zeybekçi, TCMB gerekeni yapacak dedi ve faiz sinyali verdi. Dolar 4.66ya geriledi. Baþbakan, son khk yayýnlanacak ohal kalkýyor dedi 4.57ye geriledi. Tabi bunlara ek olarak ticaret savaþlarý sebebiyle dolar globalde neredeyse bütün para birimlerine karþý deðer kaybetti. Yani rüzgarý arkamýza aldýk ve iyi bir düþüþ saðlandý.
Tabi bu arada borsayý yükselttiler. Her zaman ayný senaryo. Borsayý yükseltip , dolarý düþürüyorlar. Yabancý elindeki kaðýtlarý yüksekten bizim türklere satýp düþükten dolar alýyor ve ülkeden çýkýyor. Borsanýn %60dan fazlasý yabancýlarýn elinde. Adamlarýn bir kerede çýkýp gitmesi zor. Bu nedenle bu senaryoyu çok göreceðiz.
Seçimden sonraki gün bizim yerli yatýrýmcý, dolarý satýp borsaya girdiðinde, yabancýlar ellerindeki mallarý yüksekten bizimkilere çaktý ve düþükten dolarý alýp çýktý. %64 civarý olan borsadaki yabancý payý bir günde %63ün altýna düþtü. %1 az diye düþünmeyin bir kaç milyar dolarlýk bir miktar bu.
Þuan tl güçlendi havasý var piyasalarda ama henüz ticaret savaþlarýnýn etkisi bize kadar gelmedi. Dün Amerika'da FED tutanaklarý yayýnlandý. Ticaret savaþlarý geliþmekte olan ülkelere büyük zarar verir dediler ve bir kaç ülke ismi listelediler. Listenin baþýndaki ülke ismini siz tahmin edin. Global kriz ortamýnda, bizim gibi riski yüksek olan ülkelerden para çýkýþý olur ama þuan giriþ var. Bakalým nereye kadar para giriþi olacak.
bu arada 4.53-4.55 de güçlü bir destek var daha önce buradan çok sekti. Buranýn altýna gelirse 4.45-.4.46 ya kadar düþebilir. Yükseliþ trendini görmeden girmemeniz daha iyi olur.
YTD
4.55-4.40 arasi alim
4.30 ise asiri guclu bir yer.
ahmet3425
07-07-2018, 20:51
4.30 lar hayal olur 4.50 nin altina dusmesi bile bence cok zor...
Dolar mý Euro mu alalým ?
4.55-4.40 arasi alim
4.30 ise asiri guclu bir yer.
4.30 un asýrý guclu yer oldugunu yazmýsým. Trade ýcýn sevýyede vermýsým.
Pazartesý aksam sapkadan tavsan cýkmak zorunda. Bunu 1 haftadýr yazýyorum...
Yarýn sabah býr cok sey bellý olucak.
Görüldüðü gibi dolar da kale saðlam.
Euroda öngörüsü olan varmý ? Girilmelimi ?
...
Abi altýn konusunda ne dersin su anda burdan nereleri gözlemlemek gerekir ?
vectra-tuner
09-07-2018, 08:40
Daha önce yazdým, Altýn alýp kenarda tutan ihya olur... Benim fikrim bu þekilde , ben Dolarý sadece iþim için alýyorum ancak Dolar sadece bir araç.. Dolar ile mal aldýðým için bir nevi emtia almýþ oluyorum.. Abd Çin'le Avrupa ile böyle uðraþýrken Dolar tutmak yerine Altýn tutmak çok daha mantýklý olacaktýr... Birde þunu unutmamak gerekir ki düþen alýnmalý, Altýn 1800 Usd'lerden buralara geldi.. 1800 Usd'li fiyatlarý Fed para bastýðý dönemde gördü, Dünya tekrar global krize gidiyor ve Global krizde hem Tl deðer kaybeder hemde Altýn uçar gider... Fed tutanaklarýnda da vardý geliþen ülkelerden bahsediyor ve Türkiye'nin de adý geçiyordu üstelik Arjantin,Türkiye þeklinde yazýlmýþ normalde hep Alfabetik sýraya göre yazýlýr ülke adlarý!!! Bu sefer risk durumuna göre yazýlmýþ bence.. Þimdi geliþen ülkelerden hatýrý sayýlý borcu olan bir ülke temerrüde düþtüðünde dahi yeni global krizin yavaþ yavaþ baþlamasý demektir.
Dolar için yarýn beklenmeli mi, yoksa bugün alayým mý?
Fikirlerinizi paylaþýrsanýz sevinirim.
Þimdi arkadaþlar kabine açýklanmasý vs vs birkaç daha iyi haberde olsa dolar en fazla kaça düþerdi??? 4.45 olsun olmaz zor ya belki çok az altýnada sarksýn. Peki güzel haberler ile diyoruz, dolar nereye gitmek istiyor?? tabiki yukarýya bunu zaten her düzeltme sonrasý týrmanýþ hareketinden gördük. Þimdi 4.50 iken sizler 4.43 yada 7-8 kuruþluk baþka birþeyi bekleyerek en fazla ne kazanabilirsiniz.
Gidiþat özel ekonomik paket açýklanmaz ve yürülüðe konmaz ise 4.70 lerden aþaðý görmesi zor artýk
vectra-tuner
09-07-2018, 12:38
Kimse kimseye buradan al veya sat demiyor direkt olarak.,
Son kararý kendiniz verin, bugün hem Globalde deðer kaybediyor hem Ohal kalkýyor, akþama Cb töreni var ve yeni kabileyi açýklýyacaklar...
1) Mb'nin de mutlaka müdahalesi vardýr çünki olasý kabilede yer alan Ekonomi bakanlýðýna atanacak isimler beðenilmez ise Kurun olabildiði kadar bastýrýlmasý gerekir.
2) Piyasada Kaldýraçlý iþlem yapan fonlar var ve bunlar þu anda Dolar shortlayarak para kazanýyor ancak unutulmamasý gereken bu tarz iþlemler kýsa sürelidir..
Yalnýz tek bir tavsiye verebilirim hiçbir zaman tek parçada iþlem yapmayýn, parça parça kademeli olarak..
Cb. Baþkanlýðý için bizzat törene katýlacak ülkeler þu þekilde ... Umarým sizlere ýþýk tutar gelicek açýsýndan
https://www.aa.com.tr/tr/gunun-basliklari/cumhurbaskanligi-goreve-baslama-torenine-22-devlet-baskani-katilacak/1198053
Kimse kimseye buradan al veya sat demiyor direkt olarak.,
Son kararý kendiniz verin, bugün hem Globalde deðer kaybediyor hem Ohal kalkýyor, akþama Cb töreni var ve yeni kabileyi açýklýyacaklar...
1) Mb'nin de mutlaka müdahalesi vardýr çünki olasý kabilede yer alan Ekonomi bakanlýðýna atanacak isimler beðenilmez ise Kurun olabildiði kadar bastýrýlmasý gerekir.
2) Piyasada Kaldýraçlý iþlem yapan fonlar var ve bunlar þu anda Dolar shortlayarak para kazanýyor ancak unutulmamasý gereken bu tarz iþlemler kýsa sürelidir..
Yalnýz tek bir tavsiye verebilirim hiçbir zaman tek parçada iþlem yapmayýn, parça parça kademeli olarak..
Cb. Baþkanlýðý için bizzat törene katýlacak ülkeler þu þekilde ... Umarým sizlere ýþýk tutar gelicek açýsýndan
https://www.aa.com.tr/tr/gunun-basliklari/cumhurbaskanligi-goreve-baslama-torenine-22-devlet-baskani-katilacak/1198053
Teþekkür ederim bilginizi paylaþtýðýnýz için.
vectra-tuner
09-07-2018, 13:02
Þimdi arkadaþlar kabine açýklanmasý vs vs birkaç daha iyi haberde olsa dolar en fazla kaça düþerdi??? 4.45 olsun olmaz zor ya belki çok az altýnada sarksýn. Peki güzel haberler ile diyoruz, dolar nereye gitmek istiyor?? tabiki yukarýya bunu zaten her düzeltme sonrasý týrmanýþ hareketinden gördük. Þimdi 4.50 iken sizler 4.43 yada 7-8 kuruþluk baþka birþeyi bekleyerek en fazla ne kazanabilirsiniz.
Gidiþat özel ekonomik paket açýklanmaz ve yürülüðe konmaz ise 4.70 lerden aþaðý görmesi zor artýk
4.45 - 5.525 veya 4.55 - 5.25 ... 4.5 Altý imkansýz deðil ama çok zor, inerse de orada kalmaz..
Bu arada dýþarýdan hala para giriþi yok iþin ilginç tarafý.. :o 10 Yýllýk faizler aynen yerinde sayýyor.. Þaþýrdým diyim
_muhaRRem
09-07-2018, 14:48
aselsan satýlacak gibi deðil , petkim 2020-21 5$ belkide olur.
_muhaRRem
09-07-2018, 14:50
4.45 - 5.525 veya 4.55 - 5.25 ... 4.5 Altý imkansýz deðil ama çok zor, inerse de orada kalmaz..
Bu arada dýþarýdan hala para giriþi yok iþin ilginç tarafý.. :o 10 Yýllýk faizler aynen yerinde sayýyor.. Þaþýrdým diyim
4.44 görebilir altýn 180 den alýnabilir
aselsaný yaðmalýyolar resmen.. bugun yabancý boþaltýyo muhtemelen kabineyi bekleyecek..
ben uv düþünüyorum.
_muhaRRem
09-07-2018, 14:53
dolar bazda bist ucuz
vectra-tuner
09-07-2018, 14:57
aselsan satýlacak gibi deðil , petkim 2020-21 5$ belkide olur.
Borsada olsam alacaðým tek hisse Aselsan olurdu., :)
ahmet3425
09-07-2018, 15:06
abi gazlamayýn 22 liradan girmedim diye sac bas yoluyorum zaten :D
abi gazlamayýn 22 liradan girmedim diye sac bas yoluyorum zaten :D
Þuan ne kadar oldu aselsan ?
ahmet3425
09-07-2018, 15:34
Þuan ne kadar oldu aselsan ?
27,5 ki 10 gün öncesinden bahsediyorum cok eski deðil.
GokhanRS
09-07-2018, 15:48
teptikmi fýrsatý ?
sanmýyorum. yarýndan umutluyum. hem milyonluk alým yapmayacaksanýz 4-5 kuruþun bir önemi yok, zengin etmez kimseyi.
ahmet3425
09-07-2018, 15:51
bi ara gözümü baska yere cevirdim 3 puan yukselmis ya la :D
ahmet3425
09-07-2018, 15:52
edit!! nasýl 4,60 oldu bu ya birden bire 5 dakika once 4,54 tu saka gibi :S
GokhanRS
09-07-2018, 15:53
selam verdiðim yaþamýyor :D
hadi aslaným ha gayret yap deparýný :D
Dolar o kadar hareketliki takip etmek imkansýz artýk... Biri birine selam verse yükselip düþüyor :D
vectra-tuner
09-07-2018, 15:56
Tcmb baþkan yardýmcýsýný Tcmb baþkanýna danýþmadan kendileri atayabilecek... Yani Faiz indirip bindirmek Cb'ye baðlý olacak bir þekilde ... Þimdi böyle olunca Türkiye'ye döviz bozdurup girecek yabancý , Faiz indirimi yapýldýðýnda Tl'nin deðersizleþmesi sonucu tekrar çýkarken zarar etme ihtimaline karþý korkar.. gibi gibi ... Bunu bilen Fonlar bunu öngörüp Döviz alýyor olay bu... Birde sabah yazmýþtýk F/X'te Dolar shortlayanlarýn bir kýsmý bu haberle terste kalýp patlamýþ olabilir... Bu F/X olayý bu yüzden çok tehlikeli getirisi büyük ama götürüsü de öyle yani kumar.
GokhanRS
09-07-2018, 16:04
bence doðru fiyatlamayý yarýn yapmaya baþlar gibi geliyor bana. fedinde faiz arttýracaðý ön görülüyor. sanýrým hafta sonuna kadar neyin ne olacaðý belli olur.
bende alýmý az olmayanlarýn diðer üstadlarýn dediði gibi kademeli alým yapmasý mantýklý diyorum.
ben yüksekken tamamen tesadüfi þekilde bozdum transfer yapmam gerekiyordu komisyon muhabbetleri. sonra bugünde düþükken aç gözlülük yapmiyim diyerek geri aldým. yoksa benimde 4.45 zorlama umudum vardý yarýn için ama bir garantisi yok ters tepebilir. sonuçta bizimkiler 3-4 kuruþ ama bu ani iniþ çýkýþ furyalarýnda ciddi rakamlar dönüyor. bizimki anca eðlence olur. yinede 1 yýldýr genel olarak þanslýyým. muhtemelen faize yatýrsam da ayný kazanýrdým ve stresim olmazdý ama tecrübe kazanamazdýk hiç.
ahmet3425
09-07-2018, 16:14
içimden bir ses treni kacýrdýk diyor :S
3 hafta üst üste tl, dolar karþýsýnda deðer kazandý. Haftalýk kapanýþlar anlamýnda diyorum. Bu tarihte çok az rastlanýr bir durum.
Ayrýca günlerdir hiç dolar alýcýsý olmadan tl deðer kazanýyor. Gün içerisinde hiç yükseliþ yapmadan sürekli düþüyor. Bütün destek noktalarýnda duraksama yapmadan dolar aþaðý geldi. Paraþütsüz düþtü desek yeridir. Bu bende bir þüphe uyandýrdý.
Birde piyasalarda þu vardý " beklentiyi al, gerçekleþeni sat ". Yani kabine açýklanýnca dolar çýkarsa hiç þaþmam. Çünkü günlerdir tl deðer kazanýyor ve herkes bu duruma þaþkýn. Zaten þuan ki sistem bildiðiniz modern padiþahlýk sistemi gibi birþey. Herþeyin kararýný Cumhurbaþkaný verecek. TCMB baþkanýna kadar kendisi atayacak. Bu hiç hoþ karþýlanmaz. Henüz piyasalar buna yeteri kadar tepki vermedi bence.
Bir diðer mesele de þu; piyasalar herkesin beklentisinin tersine hareket edebiliyor. Yani þuan tüm Türkiye pusuya yatmýþ 4.45ten dolar almak için bekliyor. oralarý görmeden yükselirse þaþýrmam. Veya 4.45 altýna atýp milleti terste býrakabilirler ki bu olasýlýk biraz zor gibi
Son bir kritik geliþme de þu. Fitch sanýrým cuma günü bizimle alakalý açýklama yapacak. Not indirimi gelebilir. Bu da dolarý ateþleyebilir. Bloombergte haberi vardý.
excellency23
09-07-2018, 19:54
berat albayrak ekonomi bakani diyorlar :D
dogruysa yarin cok degisik seyler görebiliriz :)
4,67 oldu direk.
Güçlü Türkiye emin adýmlarla ilerliyor.
Venezuella baþkanýndan taktikte almýþlardýr. Boþuna davet etmediler ya adamý
imf ile bir çay içermiyiz ne dersiniz?
individual
09-07-2018, 22:05
Fena firladi dolar euro %2,50 artti.
Yarin sabah tr piyasalar acilinca ne olucak acaba.
Ekonomi resmen þaha kalktý yeni kabine ile :)
4.7 olmuþ. Yazana kadar 1-2 daha kuruþ atýyor
Hazine ve maliye bakaný : berat albayrak ver müzüðü
individual
09-07-2018, 22:08
Suan %3 artti cok hizli cikiyor
4,7 sabaha ne olur piyasa etkisi nasil gorulur
Kademeli girelim diye bekledik bi kisim aldik gene 4,55 ten 51 de 4 kurus ufak olur dedik meer iyimis :)
emresener
09-07-2018, 22:19
Ekmek hala 1 tl abiler panik yok :)
vectra-tuner
09-07-2018, 22:22
Mb kaç haftadýr rezerv eritiyor.. Tezimiz doðru çýktý Kuru olabildiðince aþaðý bastýlar ki Kabile açýklamasý sonrasý 4.7'den baþlayacaðýna 4.55'ten baþladý.. Yarýn faizler uçar banka hisseleri baþ aþaðý gider sanýrým endeksi ayakta tutmak için Aselsan Thy gibi hisseleri alýrlar.. Ekonominin baþýna kim gelirse gelsin sonuç deðiþmez.. Yalnýz bir þeye çok kýrýldým adýmý arattým ancak Kabilede ben yokum Kademeden þaþmayýn hiçbir zaman alýrkende satarkende.. Bence Dolar hala doðru bir tercih deðil ben Altýncýyým
Hazine Bakanýna bak.. Berat... Titretir artýk piyasalarý damat..
Tek kelimeyle söyleyince okumakta ve anlamakta güçlük çekiliyor. Açýklamakta fayda var.
Artan borçlanma maliyetleri, artan üretim maliyetleri, artan fiyatlar, düþen tüketim, düþmeyen girdi maliyetleri, artmayan karlýlýk. Durgunluk, enflasyon, iþsizlik.
Tehlikeli sulardayýz.
Umarým sað çýkarýz.
GokhanRS
10-07-2018, 02:55
gerçekten bu adama ilaçlý bir þeyler mi içiriyorlar acaba? þu krizde yaptýklarýna bak ya.
Daha dün saat 13:30 gibi demiþtim demek istemiyorum. Ancak o 4.50 nin altýný tabiki görmedi, göredebilirdi ama ne kadar? çok düþemez çünkü çýkarken orada duraksadýðý direnç seviyesi pek yok. Onu bir tarafa býrak kabine olmasý artýk fiyatlandý bile derken herkesin ters köþeye yattýðý bir tepki aldý piyasa ve iþlem yapýlamayan saatlerde 4.9 lara kadar bile çýkan bankalar oldu. 4.7 ve üzerini sabah görenler kesinlikle satmalýydý...
Þimdi düþerek devam eder peki nerelere kadar?? artýk 4.50 ler ancak ekonomik reform paketi ile gelir, altý yine olmaz. Dolarýn þuan sevdiði nokta 4.70 bu seviyelerin az aþaðýsý ve yukarýsý olaðan hali
Adamýn skinde mi sizce, zaten seçimlere kadar vakti var, ne kadar batarsa batsýn en ufak kafayý kaldýrmasýnda zaten kitlesinden desteði görür. Misal yýllardýr kitlenin gördüðü ekonominin çok iyi oluþu, dolarýn sürekli düþüþü (1den 5e geldi biliyorum).
GokhanRS
10-07-2018, 10:02
þöyle 2-3 ay daha 4.5 - 4.65 arasý tutabilseler çok güzel olacaktý ama saçma sapan bir kabine çýktý ortaya. birde yetkilerini çok hýzlý kullanmaya baþladý. onu çýkar bunu al v.s
piyasanýn nasýl tepki göstereceðini açýkcasý ben hiç ama hiç öngöremiyorum. siz üstadlarýn fikrini meraktayým.
vectra-tuner
10-07-2018, 10:40
10 Temmuz Salý 11:37 ALÝ AÐAOÐLU: AKTÝFLERÝN %4-5'ÝNÝ SATARAK BORÇ AZALTACAÐIZ-BN
Bloomberg haberidir, Kurun yükselme sebebi þimdide bu..
Sýra Ýnþaat sektörüne gelmiþ vay anasýný satim.,
10 Temmuz Salý 11:37 ALÝ AÐAOÐLU: AKTÝFLERÝN %4-5'ÝNÝ SATARAK BORÇ AZALTACAÐIZ-BN
Bloomberg haberidir, Kurun yükselme sebebi þimdide bu..
Sýra Ýnþaat sektörüne gelmiþ vay anasýný satim.,
Boþuna borsaya %4/5 satarsak bile bizi idare eder mesajý vermesin
Ipini çoktan çektiler , hatta kendisi çekti gidip de külliyenin danýþmanýna posta koyarak ( 2018 Þubat )
Kaçarsa þaþýrmayýn
Kýzýyoruz ama eðer iþ zaten inþaat iþine gelirse esas batarýz. Tamamen inþaat sektörü bazlý bir ülkeyiz artýk. Birçok iþi gücü býraktý müteahitliðe soyundu, birçok baþka firmada kendini bu sektöre yedek parça ve türevi üretmeye endeksledi. Sektör bir duraksarsa domino etkisi bile olmaz. Direkt batarýz.
Hoþ bu kredilerle ve bu arz talep dengesizliði ile zaten alýmda yoktu artýk ama, Allah korusun hepimizi
vectra-tuner
10-07-2018, 10:57
Aðaoðlu'na üzülmem zerre , buradaki olay bu haber sonrasý alacaklý olan Bankalarýn peþpeþe bu kadar bataða karþý ne yapacaklarý.. Dikkat ediyorsanýz artýk Bankalar sýkýntýya girmeye baþladý.. Türk Borsalarýný taþýyan Bankacýlýk hisseleri .. Çok ah aldý Bankalar , çok haksýz kazanç elde ettiler.. Cb çýkýþ servetinizin içindeki haram temizleniyor derse yeridir yani
GokhanRS
10-07-2018, 13:32
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/07/turkiii.jpg
güzel manþet olmuþ :)
vectra-tuner
10-07-2018, 13:43
Takip etmenizi þiddetle öneririm :D
https://www.youtube.com/watch?v=WFL0C229muw
free-hifi
10-07-2018, 14:07
o kadar insan öldü kazada yasý býrak adam þow yaparak ilk padiþahlýðýný reklam etti. tbr oy veren yada ... verenler.
videoyu izledim. Yemin ederim tam bir gerizekalý. Ama iþte bu adamý ekonomi profu falan zanneden hadda ekonominin mehdisi sanan bile vardýr.
ahmetgurlek
10-07-2018, 15:27
borsa % 3 civarý eksideyken, bankacýlýk hisseleri genelde % 3,5-%4 arasýnda düþmüþken garanti bankasý hisselerinin % 7'ye yakýn deðer kaybetmesinin, benim elimde az da olsa garanti hissesi olmasýndan baþka makul bi sebebi var mýdýr acaba?
Black_Eagle
10-07-2018, 15:39
borsa % 3 civarý eksideyken, bankacýlýk hisseleri genelde % 3,5-%4 arasýnda düþmüþken garanti bankasý hisselerinin % 7'ye yakýn deðer kaybetmesinin, benim elimde az da olsa garanti hissesi olmasýndan baþka makul bi sebebi var mýdýr acaba?
merily linc 35 milyon lot garanti sattý. Mehmet þimþeðin kabine dýþý kalmasýnýn cezasýný kesti bence. Mehmet Þimþek merily linchten gelme :D
ahmetgurlek
10-07-2018, 15:43
neden garantiye kestiler peki cezayý, garanti mi kabine dýþýnda býraktý mehmet þimþek'i?
Black_Eagle
10-07-2018, 15:50
neden garantiye kestiler peki cezayý, garanti mi kabine dýþýnda býraktý mehmet þimþek'i?
Demekki elinde en çok garanti vardý. Cezayý garantiye deðil aslýnda bize kesiyor satýp çýktýðý para bizdeki para hangi hisseyi sattýðý önemli deðil. Bankacýlýk hisseleri sonuçta endeksin tamamýný etkiliyor
ahmetgurlek
10-07-2018, 15:59
hadi merry linch elindeki 35 milyonu sattý, hacim þu anda 250 milyon oldu, geriye kalan 215 milyon da mý cezayý garantiye kesti. kabineyi garanti mi kurdu abi, niye herkes elindeki garanti hissesini satýyor, yüzlerce þirket var borsada, milyarlarca hisse... neden garanti yani?
vectra-tuner
10-07-2018, 16:09
Abiler herkes birþeyler yazýyor þu gelse bu gitse ekonominin baþýna ... Hepsi hikaye hiçbirþey deðiþmez
Þimdi Doktor size deseki 6 ay ömrün kaldý ama Diyet yap 8 aya çýksýn... 6 Ay Kebap mý yersiniz yoksa 2 ay süreyi uzatmak için yeme içme gezmeden uzakmý durursunuz? Olay kýsaca budur
Black_Eagle
10-07-2018, 16:11
hadi merry linch elindeki 35 milyonu sattý, hacim þu anda 250 milyon oldu, geriye kalan 215 milyon da mý cezayý garantiye kesti. kabineyi garanti mi kurdu abi, niye herkes elindeki garanti hissesini satýyor, yüzlerce þirket var borsada, milyarlarca hisse... neden garanti yani?
Bu arada tekrar baktým 50 milyon olmus merrill lync sattýðý daha da kuyrukta var deniliyor. Arkasýndan gelen 10 milyon falan satmýþ ama bu iþler biraz ordino gibi gören satýyor.
ahmetgurlek
10-07-2018, 16:23
Bu arada tekrar baktým 50 milyon olmus merrill lync sattýðý daha da kuyrukta var deniliyor. Arkasýndan gelen 10 milyon falan satmýþ ama bu iþler biraz ordino gibi gören satýyor.
vay anasýný arkadaþ. olan bizim 3 kuruþ hissemize oldu. mehmet þimþek'in kabine dýþý kalmasýnýn bedelini bizim garanti hisseleri ödedi ya la.
8 tl'de bi direnç var gibi, ordan dönüyor bi þekilde. maliyet düþürmek için alýnýr mý acaba? aldýktan sonra ay sonuna kadar bekleyebilirim, daha fazla bekleyemiyorum bi ödemem var çünkü. yoksa g.te giren þemsiyeyi daha fazla zorlamamalý mýyým? ne dersiniz?
Borsanýn þu aþamada saðlýklý yükselmesi çok zor. Yükseliþleri satýþ fýrsatý olarak görmek gerekir. Dün yazmýþtým, borsayý yükselterek yerli yatýrýmcýyý çekmeye çalýþýyorlar ve yabancýlar ellerindeki kaðýtlarý çýkartýyorlar.
Dolarda dikkatimi çeken bir þey var. 2 haftadýr sabah 8:00-8:30a kadar acayip bir þekilde alýþ-satýþ baþlýyor. Saniyede 2 kuruþ inip çýkýyor. Nedenini bilen var mý? yada hangi kurumun alýp-sattýðýný?
Bu gün 4,75-4,77 bekliyordum aslýnda ama çok fazla satýþ geliyor ve kar satýþý olduðunu düþünmüyorum. Merkez bankasý ha bire repo , döviz ve tahvil ihalesi yapýyor. Bu gün piyasa 10 milyar tl para sürdü. Vaktinde bu müdahaleleri yapsalardý belki bu gün böyle olmazdý.
Bu cuma fitch, bizimle alakalý açýklamada bulunacak. Not indirimi gelmese bile, negatif izleme kararý almalarý muhtemeldir. Bu da kuru etkileyebilir.
Yeni sistemde CB herþeyi kendi baþýna atýyor. Meclisin hiçbir yetkisi yok gibi duruyor. TCMB, bbdk vs gibi bir çok kurumlarýn baþkan ve yardýmcýlarýný kendisi atayacak. Ayrýca ekonomide iþler kötü giderse CB duruma bizzat müdahale edebilecek. Yeni KHK'da bunlar yazýlý. Bunlar ekonomi için çok olumsuz þeyler. Tüm bunlar raðmen dolarýn 4.70 olmasýný çok iyimser buluyorum. Fýrtýna öncesi sessizlik.
TCMB baþkanýnýn görevden alýnýp alýnmayacaðý ve faizi arttýrýp arttýramayacaðýný piyasalar henüz tam olarak konuþulmaya baþlanmadý. 24 temmuzda merkez bankasýnýn toplantýsý var ve bu toplantýda kesinlikle faiz arttýrmalarý gerekiyor. 150-250 baz puanlýk bir artýþ bekleniyor. Gösterge faizi þu %20,4 seviyesinde. TCMB faizi bunun çok altýna %17.75. Piyasalar , merkez bankasýnýn bu artýþý yapmasý için dolarý muhtemelen yükseltecek, olur da faiz artýþý gelmezse o zaman dolar uzaya roket fýrlatýr.
Tek kelimeyle söyleyince okumakta ve anlamakta güçlük çekiliyor. Açýklamakta fayda var.
Artan borçlanma maliyetleri, artan üretim maliyetleri, artan fiyatlar, düþen tüketim, düþmeyen girdi maliyetleri, artmayan karlýlýk. Durgunluk, enflasyon, iþsizlik.
Tehlikeli sulardayýz.
Umarým sað çýkarýz.
Çok anlamlý býr ozet.
Ayrýca ekonomýnýn basýna,pýyaslarýn guvendýgý býr ýsým gelseydý bugun 4.70 olan dolar 4.40 ýn altýný zorluyordu...
Adam herseye karýsýyor... 4 yýllýk sýradan uni býle býtýrsen hakim olabýlýceksýnýz,bugun cýktý bu. Tek sart cbaskaný ýsteyecek,o kadar. Hukuk fakuktesý býtýrmeye ne gerek var aq!
ahmetgurlek
11-07-2018, 09:07
garanti bankasý iflas mý etti? 2 günde % 15 kayýp hayatýn olaðan akýþýna uygun mu?
GokhanRS
11-07-2018, 09:49
bist 94lerde sürünüyor. dahada iner diyor bir çok ekonomi dergisi yorumlarýnda. bu dolarýnda uçacaðý yorumlarýný destekliyor sanki.
Black_Eagle
11-07-2018, 10:26
garanti bankasý iflas mý etti? 2 günde % 15 kayýp hayatýn olaðan akýþýna uygun mu?
merill satmaya devam ediyor 21 milyon lot daha sattý.
O kadar zor býr donem býzý beklýyor ký,gardýnýzý alýn....
Merill satýyor yuklu mýktar...
Bu seviyeden dolar alýmý Eylül'e kadar korumacý (deðer kaybý önleyici) bir hame olur mu 100K civarýnda?
mikelazi
11-07-2018, 10:34
dingonun ahýrý olduk.
Financial Times'tan Carpıcı Berat Albayrak Analizi - Kozmopolitik (http://kozmopolitik.com.tr/haberler/financial-timestan-carpici-berat-albayrak-analizi-11072018.html)
Black_Eagle
11-07-2018, 10:36
merill satmaya devam ediyor 21 milyon lot daha sattý.
27 milyon lot oldu satýþ. Dün 50 milyon lot sattý bugün 42 43 milyon lot satmasý bekleniyor. Neredeyse 100 milyon lot tek baþýna sattý 800 milyon TL eder. Bu kadar malý alabilecek biri varsa garanti hissesi baþýný kaldýrabilir diye düþünüyorum ama öyle biri var mý? Garanti hissede lokomotif olduðu için ancak varlýk fonu bunu alabilir tabi onlarda da para kaldýysa
Cuma günü Fitch'in Türkiye deðerlendirmesi var muhtemelen seans sonrasýna gelir. Yabancýnýn iki gündür haraç mezat garanti satmasý... Bilemiyorum Altan!!!
Doðuþ grubunun borç yapýlandýrmasýnda anlaþamadýklarý söyleniyor. Bankalarý olumsuz etkileyebilir. Ama tabi tek satan yabancý ve hala daha satýyor. Saðlam ordino var herhalde. Þu an garantide Merrill 27.5 milyon lot eksi. Diðer bankalarda da satmýþ ama bu kadar yoðun deðil. Sanki fonlardan biri inceden uzuyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Black_Eagle
11-07-2018, 10:40
Cuma günü Fitch'in Türkiye deðerlendirmesi var muhtemelen seans sonrasýna gelir. Yabancýnýn iki gündür haraç mezat garanti satmasý... Bilemiyorum Altan!!!
Doðuþ grubunun borç yapýlandýrmasýnda anlaþamadýklarý söyleniyor. Bankalarý olumsuz etkileyebilir. Ama tabi tek satan yabancý ve hala daha satýyor. Saðlam ordino var herhalde. Þu an garantide Merrill 27.5 milyon lot eksi. Diðer bankalarda da satmýþ ama bu kadar yoðun deðil. Sanki fonlardan biri inceden uzuyor.
Özelikle merillin satmasý kesinlikle tesadüf deðil. Mehmet Þimþek etkisi diyorum
Mobius: Turkiye ticaret savaşından fayda sağlayabilir | NTV (https://www.ntv.com.tr/ekonomi/mobius-turkiye-ticaret-savasindan-fayda-saglayabilir,U2pcMlF640m0XMhWnA4Tpw)
81lik dedeme kaç para veriyorlar acaba :)
Özelikle merillin satmasý kesinlikle tesadüf deðil. Mehmet Þimþek etkisi diyorum
Þöyle bir durumda var Merrill in takasýnda bu mal yok yarýn belli olur nerden çýkacaðý fakat Garanti bankasýnda Citibankda 940 milyon lot Deutsche de 815 milyon lot mal var. Ýkisinden birinden gelir o mal. Söylemek istediðim bu satýlan mal yabancýnýn toplam elindeki malýn yüzde 5 i filan. Tabi tek bir fonda deðildir daðýnýktýr ama ipler malesef yabancýlarýn elinde. Satýþ devam ederse sýkýntý büyük.
ahmetgurlek
11-07-2018, 13:53
dostlar tamamen bilmediğimden soruyorum; bu adamlar bu kadar lot'u nasıl satıyor? kim alıyor bu kadar lot'u?
ikincisi; garantinin mevcut piyasa değeri 31.5 milyar tl, adamların sattığı 800 milyon tl yani % 2.5 falan. nasıl oluyor da % 2.5 oranındaki hisse satışı % 20'ye yakın değer kaybına yol açıyor?
üçüncüsü; bu adamlar fon değil mi, kar amacı gütmüyorlar mı? nasıl oluyor da haraç mezat satıyorlar? kallavi zararda olması lazım adamların, yani mantığım öyle diyor. hatta kazık 2 kere giriyor bi taraflarına afedersiniz: misal adam 100 milyon usd ile geldi, 4.30'dan bozdurdu, elde var 430 milyon tl. gitti ortalama 8.50'den garanti aldı kabaca 50 milyon lot. şimdi bunları 7.50'den haraç mezat satıyor, hadi ortalaması 8 tl diyelim 50 milyon lot oldu mu sana 400 milyon tl. E tl'yi de şimdi 4,75'ten dolara çevirmesi lazım kabaca 85 milyon usd. gitti 15 milyon usd. benzer bi hesapta merrill lynch'in 30 milyon usd falan kaybetmiş olması lazım. kimse bi şey demiyor mu buna? nasıl bi şey bu?
ahmetgurlek
11-07-2018, 13:54
dostlar tamamen bilmediðimden soruyorum; bu adamlar bu kadar lot'u nasýl satýyor? kim alýyor bu kadar lot'u?
ikincisi; garantinin mevcut piyasa deðeri 31.5 milyar tl, adamlarýn sattýðý 800 milyon tl yani % 2.5 falan. nasýl oluyor da % 2.5 oranýndaki hisse satýþý % 20'ye yakýn deðer kaybýna yol açýyor?
üçüncüsü; bu adamlar fon deðil mi, kar amacý gütmüyorlar mý? nasýl oluyor da haraç mezat satýyorlar? kallavi zararda olmasý lazým adamlarýn, yani mantýðým öyle diyor. hatta kazýk 2 kere giriyor bi taraflarýna afedersiniz: misal adam 100 milyon usd ile geldi, 4.30'dan bozdurdu, elde var 430 milyon tl. gitti ortalama 8.50'den garanti aldý kabaca 50 milyon lot. þimdi bunlarý 7.50'den haraç mezat satýyor, hadi ortalamasý 8 tl diyelim 50 milyon lot oldu mu sana 400 milyon tl. E tl'yi de þimdi 4,75'ten dolara çevirmesi lazým kabaca 85 milyon usd. gitti 15 milyon usd. benzer bi hesapta merrill lynch'in 30 milyon usd falan kaybetmiþ olmasý lazým. kimse bi þey demiyor mu buna? nasýl bi þey bu?
alým fýrsatý versýn dýye beklerken, bekledýgýmýz her an bize elektrýk su dogal gaz olarak gerý donus yapacak.
S.Özeren
11-07-2018, 14:08
Ben baya kademe yaparak aldým herkese benden çay :)
realize etmelimiyiz ? Beklemelimiyiz ? varmý öngörüsü olan ?
Ben baya kademe yaparak aldým herkese benden çay :)
ne zamandan ?
26sýndan sonra bende bý kac yaptým ole en son 55 sevýyesýnden gýrdým az ýste daha salsýn dýye beklerken kaldýk :) sýmdýde bakýyoruz ole her baktýgýmz anda 1 1 cýkýyo :D korkanýn cocugu olmuyor :D
S.Özeren
11-07-2018, 14:16
Secimdeen beri yapýyorum ayný þekilde , herþeyi gomdum beklemedim 60 danda var 55 de 67 de 72 de :)
dostlar tamamen bilmediðimden soruyorum; bu adamlar bu kadar lot'u nasýl satýyor? kim alýyor bu kadar lot'u?
ikincisi; garantinin mevcut piyasa deðeri 31.5 milyar tl, adamlarýn sattýðý 800 milyon tl yani % 2.5 falan. nasýl oluyor da % 2.5 oranýndaki hisse satýþý % 20'ye yakýn deðer kaybýna yol açýyor?
üçüncüsü; bu adamlar fon deðil mi, kar amacý gütmüyorlar mý? nasýl oluyor da haraç mezat satýyorlar? kallavi zararda olmasý lazým adamlarýn, yani mantýðým öyle diyor. hatta kazýk 2 kere giriyor bi taraflarýna afedersiniz: misal adam 100 milyon usd ile geldi, 4.30'dan bozdurdu, elde var 430 milyon tl. gitti ortalama 8.50'den garanti aldý kabaca 50 milyon lot. þimdi bunlarý 7.50'den haraç mezat satýyor, hadi ortalamasý 8 tl diyelim 50 milyon lot oldu mu sana 400 milyon tl. E tl'yi de þimdi 4,75'ten dolara çevirmesi lazým kabaca 85 milyon usd. gitti 15 milyon usd. benzer bi hesapta merrill lynch'in 30 milyon usd falan kaybetmiþ olmasý lazým. kimse bi þey demiyor mu buna? nasýl bi þey bu?
Abi þimdi þöyle ki garanti bankasý borsada likiditenin en yüksek olduðu hisse. Yerli, yabancý, küçük yatýrýmcý, fon vs. herkes takip eder. Endeks yüzde 2 düþmüþ bu hisse 3-5 eksi gözüküyorsa millet alýr bunu her türlü çünkü göreceli olarak ucuz. Satýþ bu kadar devam etmeseydi ilk gün alanlar iyi para kazanacaktý. Ama tabi bu kadar satýþa iyi dayandý bence.
Ýkincisi piyasa deðeri hesaplamasý sermayesindeki nominal deðerli paylarýn hisse fiyatýyla çarpýmý þeklinde oluyor.
Yani 4.200.000.000 * 7.33 = 30.786.000 deðiþiyor tabi sürekli. hisse 10 lirayken 42 milyardý ona çok takýlmamak gerek saðlýklý bi gösterge deðil. 4.2 milyar hissenin 2.4 milyarý borsada ve bu 2.4 milyarýn yüzde 70 civarý yabancý yatýrýmcýda buna dikkat etmek gerek.
Bu bahsedilen fonlar devasa fonlar. Geliþmekte olan piyasa olduðumuz ve kredi notumuz pek iç acýcý olmadýðý için belki o fonun yüzde 1 i 2 si bizim payýmýz. Öyle baktýðýnda çok aman aman bir zarar yok. Büyük ihtimal hedge yapmak için tl shortlamýþlardýr zaten.
vectra-tuner
11-07-2018, 15:48
Makro ekonomik olarak (Aslında yazmanın da mantığı yok ama yinede yazalım)
Dün bilindiği gibi Ağaoğlu açıklamalarda bulunarak akılları bulandırdı...
Bankaların üstüne çok fazla yapılandırma talebi yağıyor, söylediklerine göre Cb seçim öncesi açıklanmasını istemiyormuş...
Bankalar neden düşüyor derseniz aslında cevabı belli, bildiğiniz üzere Türk telekom borçlarını ödeyemedi ve uzun süredir takibe bile alınmadı... Normalde kanunen çoktan takibe alınması gerekiyordu... Baktılar olacak gibi değil sonunda Hisseleri devir almak üzere başvuruda bulundu.. En büyük alacaklılar ise bilindiği üzere Akbank,Garanti sonrasında diğer bankalar..
Tam bu haberden sonra Bereket enerji 4 Milyar usd yapılandırma talep etti.. Dikkat etin işin püf noktası burada, anlaşılıyorki önce birini halledelim piyasaya olumsuz yansımasın panik havası olmasın diye...
Şimdi makro ekonomik olarak hiçbir işletme hem Döviz şokunu hem faiz şokunu kaldıramaz, belki aradan sıyrılan hatta fırsata çevirenler olabilir ama %5 taş çatlasın %10 olsun ...
Bu faizler ile ticaret tamamen duracaktır, ne araç satılır ne konut nede başka birşey... Hiçbir iş adamı %30 faiz ödeyip %10 ile mal satmaya çalışmaz... Bunun yerine küçülmeye gider borçlarını kapatır , kapatamayacak durumda zaten iş işten geçmiştir.. Bu şirketler büyük ise hemen haberimiz olmaz ancak bu büyük Fonların haberi olur.. Hükümetten haber alırlar
Bankaların düşmesinin 2. sebebi , Bankalar kısa vadeli mevduatlar ile uzun vade kredi verdiler... Konut 0.81 hatta daha altı ile taşıt %1 ve altı... gibi gibi... Şimdi zarar ediyorlar bundan ...
Şöyle düşünün, işsizlik arttıkça adam bankadan aldığı krediyi nasıl ödesin? Dolayısıyla şu anda Bankalar çok büyük stres altında... Açık söyleyeyim her ne kadar bu duruma bizi bu hükümet getirdi ise de Cb'den korkmasalar bankalar milletin anasını ağlatırlar... Ama işte piyasa dediğiniz şey Bankaların milletin anasını ağlatmasını ister her daim...
Şimdi diğer sorun , Faiz artışı sonucu ticaret tamamen durunca ; 1) Vergiler düşecek 2) Finansman ve kur maliyeti enflasyona etki edicek ... Şimdi bunları öngörmek için Alim olmaya gerek yok kısa süre sonra enflasyon rahatlıkla %20'leri geçicektir.. Hal böyle olunca faizlerin çok daha yukarı gideceği beklentisi ve kurun iyice ateşleniceği beklentisi sonucu hem içerideki halk hem dışarıdaki aşırı faiz isteyen fonlar bu faiz oranları kabul etmiyorlar.. Kısaca artık tren raydan çıktı hatta vagonların bir kısmı devrildi diğerlerini de sallamaya başladı...
Başkanlık sistemi sonucu hiçkimse Türkiye'ye fabrika kurmaya kesinlikle gelmez, günü birlik aşırı yüksek faiz seven risk alan fonlar gelir o da bir gecede çıkar gider...
Dolar ne olur derseniz dolardan birşey olmaz , Tl değer kaybetmeye devam eder tabiki ve sonbahara doğru tamamen ipin kopacağını düşünüyorum , o zaman seviye vermek akıl karı olmaz çünki 7 lirada olur 10 lira da olur.. Ama sonrasında bir şekilde bir yerler ile Kredi anlaşmaları imzalanır karşı taraf ağır şartlar sunar eni konu mecburen kabul edilir bu şartlar ve dolar ondan sonra geri gelir...
Şimdi çevremde gördüğüm kadarı ile biz Memuruz bize hiçbirşey olmaz diyen arkadaşlarımız var.. 2001'de 1994'te de paramızı çatır çatır aldık diyorlar... Diyorlar ama birşeyi atlıyorlar Türkiye hiçbir zaman böyle bir borcun altına girmemişti, krizlerden çıkışın tek yolu var o da harcama... Peki ne ile yapıcaksın harcama?
Tl değer kaybetmeye devam eder., Neden derseniz %21 faiz olsa dolara %5 olsa 21-5 = 16 eder ki kaba hesap vergi vs. hesap etmedim bile... %16 için aklı başında hiç kimse bu riske girmez.. Şu anda Mevsimsel olarak Doların en düşük olması gereken aylardayız yarın kış gelicek ve doğalgaz yakacağız, Araçlarımız daha fazla benzin tüketecek, Meyve sebze fiyatları artıcak.. Dış borç ödemeleri sene sonuna doğru iyice artıcak.. Kaldıki Petrol fiyatları globalde yükseliyor ve Cari açığın çoğu Petrolden kaynaklanıyor.. Yani öyle bir çıkış ben göremiyorum gören varsa fikirlerini yazsın bizlerde nasiplenelim...
vectra-tuner
11-07-2018, 15:49
Makro ekonomik olarak (Aslýnda yazmanýn da mantýðý yok ama yinede yazalým)
Dün bilindiði gibi Aðaoðlu açýklamalarda bulunarak akýllarý bulandýrdý...
Bankalarýn üstüne çok fazla yapýlandýrma talebi yaðýyor, söylediklerine göre Cb seçim öncesi açýklanmasýný istemiyormuþ...
Bankalar neden düþüyor derseniz aslýnda cevabý belli, bildiðiniz üzere Türk telekom borçlarýný ödeyemedi ve uzun süredir takibe bile alýnmadý... Normalde kanunen çoktan takibe alýnmasý gerekiyordu... Baktýlar olacak gibi deðil sonunda Hisseleri devir almak üzere baþvuruda bulundu.. En büyük alacaklýlar ise bilindiði üzere Akbank,Garanti sonrasýnda diðer bankalar..
Tam bu haberden sonra Bereket enerji 4 Milyar usd yapýlandýrma talep etti.. Dikkat etin iþin püf noktasý burada, anlaþýlýyorki önce birini halledelim piyasaya olumsuz yansýmasýn panik havasý olmasýn diye...
Þimdi makro ekonomik olarak hiçbir iþletme hem Döviz þokunu hem faiz þokunu kaldýramaz, belki aradan sýyrýlan hatta fýrsata çevirenler olabilir ama %5 taþ çatlasýn %10 olsun ...
Bu faizler ile ticaret tamamen duracaktýr, ne araç satýlýr ne konut nede baþka birþey... Hiçbir iþ adamý %30 faiz ödeyip %10 ile mal satmaya çalýþmaz... Bunun yerine küçülmeye gider borçlarýný kapatýr , kapatamayacak durumda zaten iþ iþten geçmiþtir.. Bu þirketler büyük ise hemen haberimiz olmaz ancak bu büyük Fonlarýn haberi olur.. Hükümetten haber alýrlar
Bankalarýn düþmesinin 2. sebebi , Bankalar kýsa vadeli mevduatlar ile uzun vade kredi verdiler... Konut 0.81 hatta daha altý ile taþýt %1 ve altý... gibi gibi... Þimdi zarar ediyorlar bundan ...
Þöyle düþünün, iþsizlik arttýkça adam bankadan aldýðý krediyi nasýl ödesin? Dolayýsýyla þu anda Bankalar çok büyük stres altýnda... Açýk söyleyeyim her ne kadar bu duruma bizi bu hükümet getirdi ise de Cb'den korkmasalar bankalar milletin anasýný aðlatýrlar... Ama iþte piyasa dediðiniz þey Bankalarýn milletin anasýný aðlatmasýný ister her daim...
Þimdi diðer sorun , Faiz artýþý sonucu ticaret tamamen durunca ; 1) Vergiler düþecek 2) Finansman ve kur maliyeti enflasyona etki edicek ... Þimdi bunlarý öngörmek için Alim olmaya gerek yok kýsa süre sonra enflasyon rahatlýkla %20'leri geçicektir.. Hal böyle olunca faizlerin çok daha yukarý gideceði beklentisi ve kurun iyice ateþleniceði beklentisi sonucu hem içerideki halk hem dýþarýdaki aþýrý faiz isteyen fonlar bu faiz oranlarý kabul etmiyorlar.. Kýsaca artýk tren raydan çýktý hatta vagonlarýn bir kýsmý devrildi diðerlerini de sallamaya baþladý...
Baþkanlýk sistemi sonucu hiçkimse Türkiye'ye fabrika kurmaya kesinlikle gelmez, günü birlik aþýrý yüksek faiz seven risk alan fonlar gelir o da bir gecede çýkar gider...
Dolar ne olur derseniz dolardan birþey olmaz , Tl deðer kaybetmeye devam eder tabiki ve sonbahara doðru tamamen ipin kopacaðýný düþünüyorum , o zaman seviye vermek akýl karý olmaz çünki 7 lirada olur 10 lira da olur.. Ama sonrasýnda bir þekilde bir yerler ile Kredi anlaþmalarý imzalanýr karþý taraf aðýr þartlar sunar eni konu mecburen kabul edilir bu þartlar ve dolar ondan sonra geri gelir...
Þimdi çevremde gördüðüm kadarý ile biz Memuruz bize hiçbirþey olmaz diyen arkadaþlarýmýz var.. 2001'de 1994'te de paramýzý çatýr çatýr aldýk diyorlar... Diyorlar ama birþeyi atlýyorlar Türkiye hiçbir zaman böyle bir borcun altýna girmemiþti, krizlerden çýkýþýn tek yolu var o da harcama... Peki ne ile yapýcaksýn harcama?
Tl deðer kaybetmeye devam eder., Neden derseniz %21 faiz olsa dolara %5 olsa 21-5 = 16 eder ki kaba hesap vergi vs. hesap etmedim bile... %16 için aklý baþýnda hiç kimse bu riske girmez.. Þu anda Mevsimsel olarak Dolarýn en düþük olmasý gereken aylardayýz yarýn kýþ gelicek ve doðalgaz yakacaðýz, Araçlarýmýz daha fazla benzin tüketecek, Meyve sebze fiyatlarý artýcak.. Dýþ borç ödemeleri sene sonuna doðru iyice artýcak.. Kaldýki Petrol fiyatlarý globalde yükseliyor ve Cari açýðýn çoðu Petrolden kaynaklanýyor.. Yani öyle bir çýkýþ ben göremiyorum gören varsa fikirlerini yazsýn bizlerde nasiplenelim...
vectra-tuner
11-07-2018, 16:00
iþte bu ortamda yabancýnýn bir korkusu daha var o da eski hükümetlerin yaptýðý gibi Para basmak ... Bu yol ile Memura - Emekliye verilen zamlar ve bayram öncesi verilen 1.000 liralar geri alýnýr.. Ama buda halk tabiri ile Dolarýn uçmasý - Faizlerin uçmasý anlamýna gelir ... Peki yabancý bu riski görmüyormu? Gördüðü için gelmiyor ... Adam diyorki %20 faiz bile olsa Dolar bir gecede 6 liraya giderse adam zarar eder..
Bakýn arkadaþlar 2008 Krizini inceleyin, þu anda faizler 2008 krizi seviyesinden çok daha yukarýda... Ama kriz yok deniliyor, aslýnda var ancak kabul edilmilyor.. Hükümet diyorki "biz krizden Imf'yi anlarýz" ..
Son benzin mazot fiyatlarýndaki OTV indirimi, emekliye verilen paralar, seçim için harcanýlan paralar + piyasadaki aþýrý kur ve faiz artýþý sonucu düþecek Vergi gelirleri sonucu Hükümet er yada geç PARA BASMAK ZORUNDA kalýcak..Aslýnda basýlýyor ama çok fazla deðil bu da enflasyonu faizleri uçuracak ayný zamanda da kuru tabiki...
Faiz bu ortamda düþmez daha da artar çünki Devlet vergi gelirleri azaldýkça Hazine yolu ile çok daha fazla borçlanýcak ve aþýrý para talebi de faizleri yukarýya itecek..
vectra-tuner
11-07-2018, 16:06
Bu arada yazým bozukluklarým ve noktalama hatalarým var farkettim,
Bankalar Türk telekom hisselerini devr alýnca Batýk kredi yazmaktan ve o krediyi takibe almaktan Kaðýt üzerinde kurtuluyorlar.. Ancak bu durum yabancýlarý kandýrmaya yetmiyor aksine afedersiniz Eþeðin aklýna karpuz kabuðunu düþürmek oluyor.. Çünki rakamlar ile oynayarak gizleme/makyaj yapmýþ oluyorsunuz..
Bankalara zerre acýmýyorum, o bahsi geçen Bankalar hepimizin canýný çok yaktý, hýrsýz gibi paralarýmýz gasp etti itiraz bile edemiyoruz.. Ýþte Ýlahi Adalet her zaman tecelli eder.. Yaradan yarýna býrakýr ama yanýna býrakmaz.. Emin olun herkes bir þekilde cezasýný çekicek
ahmetgurlek
11-07-2018, 16:14
deðerli yorumlar için teþekkür ediyorum. lakin hala kafama yatmayan þeyler var. piyasalarla ilgili, bankacýlýk sektörü ile ilgili yazdýðýnýz þeyler son 1 haftadýr, hatta 15 gündür, 1 aydýr hep olan þeyler, bilinen þeyler. benim anlamadýðým son 1 aydýr garanti hissesi hep 8 tl, 8.20tl, 8.50 tl vs. son 1 haftadýr da ufak ufak yüksele yüksele 8.78'e kadar çýktý. en son, kabine açýklanmadan 3-5 saat önce 8.78 oldu. o zaman da faizler % 20 idi, enflasyon rakamý yeni açýklanmýþtý korkunçtu. yapýlandýrmalar vardý, biliniyordu, þartlar tamamen aynýydý. ona raðmen hisse fiyatý ufak ufak gidiyordu yukarý: 8,30 sonra 8,40, 8,50, 8,70 vs vs.
noolduysa kabine açýklanýnca oldu. günlük 80-100 milyon lot olan hacimler 300 milyona çýktý, endeks 2-3 puan düþerken garanti 7-8 puan düþtü. 2 günde 5 yýl önceki rakamlara düþmüþ. 5 yýllýk verilerine baktým nerdeyse, böyle bi þey görmedim. baþka bi þey var burda, baþka bi operasyon. neden garanti anlayamýyorum bi türlü?
demek istediðim dýþarýdan bakan birisi zanneder ki 2 gün önce faizler % 5 idi, yapýlandýrma vs hiç bi sýkýntý yoktu sektörde, enflasyon kontrol altýndaydý, bankalar para içinde yüzüyorlardý, istedikleri orandan kredi veriyor, istedikleri orandan mevduat buluyorlardý; sonra bi el geldi pazartesi gecesi faizleri % 20'ye çekti, enflasyonu % 25' yaptý, milyarlarca dolar borç yapýlandýrmasý icat etti, 1 gecede milyarlarca tl kredi batýrdý vs vs
yani öyle radikal bi durum var ortada, bi türlü mantýðým almýyor
vectra-tuner
11-07-2018, 16:17
Onuda izah edeyim efendim,
Hatýrlarsanýz Mehmet Þimþek ile Mb baþkaný Ýngiltereye gitti ve fonlarla görüþtü , iddia edilene göre görüþme Merill linç denen fona ait yerde yapýldý ve sözler verildi.. Korkmayýn kazanacaksýnýz faiz artýrýmý yapýlacak denildi ve yapýldý.. Aslýnda bu bir suç bunu da söyleyeyim...
E hali ile Kabine açýklanýnca anlaþmayý yapan adam Kabine dýþýna çýkýnca olanlar oldu...
Ama yine olucaktý sadece vakit uzayacaktý az biraz.. Yukarýda örneðini vermiþtim
vectra-tuner
11-07-2018, 16:21
Ýnsanlarýn anlayamadýlarý þu ;
Þimdi diyelim Dolar 4 lira ve ben bunu düþürmek istiyorum gidiyorum Ýngiltere'ye ve birilerine diyorum ki sen gel ben sana yüksekten döviz bozdurma imkaný tanýyacaðým ve sana %17 faiz vereceðim ama %5 dolarý yukarýdan satýcaksýn ve sana söz veriyorum çýkarken de yine sana uygun bir kurdan çýkýþ imkaný tanýyacaðým... Þimdi Halk o zaman %17'yi görür perde arkasýndaki o %5'i görmez... Ýþte bu þekilde ekonomi yönetirsen sürekli borçlarýn artar artar artar ve ödenemez noktaya gelir.. Kapitülasyon gibi düþünün
ahmetgurlek
11-07-2018, 16:27
Onuda izah edeyim efendim,
Hatýrlarsanýz Mehmet Þimþek ile Mb baþkaný Ýngiltereye gitti ve fonlarla görüþtü , iddia edilene göre görüþme Merill linç denen fona ait yerde yapýldý ve sözler verildi.. Korkmayýn kazanacaksýnýz faiz artýrýmý yapýlacak denildi ve yapýldý.. Aslýnda bu bir suç bunu da söyleyeyim...
E hali ile Kabine açýklanýnca anlaþmayý yapan adam Kabine dýþýna çýkýnca olanlar oldu...
Ama yine olucaktý sadece vakit uzayacaktý az biraz.. Yukarýda örneðini vermiþtim
o zaman burda merrill lynch tarafýndan garanti'ye yapýlan bi operasyon var. açýk ve net. bunun piyasa veya sektörle izahý yok bana göre
peki bu saatten sonra nolacak abi? hisse günde 7-8 puan deðer kaybediyor. bu gidiþle 2 haftaya 1 liraya falan düþecek. baþý sonu nedir bunun?
ahmetgurlek
11-07-2018, 16:29
piyasa veya sektörle izahý yok derken, tamamen siyasi olduðunu demek istiyorum bu arada. merrill lynch bunu thy'ye veya aselsan'a da yapabilirdi ama heralde elinde garanti hissesi vardý onlardan yoktu, o yüzden garantiye yaptý operasyonu
piyasa veya sektörle izahý yok derken, tamamen siyasi olduðunu demek istiyorum bu arada. merrill lynch bunu thy'ye veya aselsan'a da yapabilirdi ama heralde elinde garanti hissesi vardý onlardan yoktu, o yüzden garantiye yaptý operasyonu
Adam sana güvenmiyorsa piyasalarýn bozacaðýný düþünüyorsa satýp çýkmasý normal deðil mi?
vectra-tuner
11-07-2018, 16:43
Az önce CB. Açýklama yaptý hem Döviz hem Faiz düþecek diye... %30 Yakýttan tasarruf %40 Güç artýþý gibi bir kelime..
Yabancýlarýn ne giriþi siyasi nede çýkýþý ... Sen nasýl kaybettikçe öfkeleniyorsan o adamlar da senin gibi benim gibi insan ... Parasýný kaybetme korkusu ile kaçýyor
ahmetgurlek
11-07-2018, 16:43
yok satýp çýkmasý normalde garantiyi diðerlerinden kat kat fazla satýp çýkmasý anormal geliyor. yapýkredi % 2.5 ekside mesela. akbank dendi demin % 5 ekside, iþbankasý da ayný. ama garanti nerdeyse % 10 oldu. bunlarýn hepsi ayný ülkenin ayný piyasanýn bankalarý ama ne hikmetse bi tek garanti böyle. bana normal gelmeyen bu sadece.
ahmetgurlek
11-07-2018, 16:47
Az önce CB. Açýklama yaptý hem Döviz hem Faiz düþecek diye... %30 Yakýttan tasarruf %40 Güç artýþý gibi bir kelime..
Yabancýlarýn ne giriþi siyasi nede çýkýþý ... Sen nasýl kaybettikçe öfkeleniyorsan o adamlar da senin gibi benim gibi insan ... Parasýný kaybetme korkusu ile kaçýyor
var abi o 1.6 fsi motordan 1.4 tsi motora geçmek gibi bi þey, motor hacmini küçültüp turbo takacakmýþ ekonomiye baþgan...
Dolar kehaneti gibi son taahüt. :) http://i67.tinypic.com/rrpjki.jpg
Maþallah dolar kilosundan bile hýzlý arttý. :)
Borsayý sadece dolarla olan kolerasyonu sebebiyle endex fiyatý olarak takip ediyor. Þuan ki 91000 seviyeleri uzun bir yükseliþ trendinin alt bantý oluyor. Burayý aþaðý kýrarsa paraþütsüz düþer.
Borsanýn 90binlerden 100binlere kadar çýkýp dolarýn 4.5 seviyelerine düþürülmesi tamamen toz pembe bir ortam yaratýlmaya çalýþýlmasýydý. Bunu daha önce belirttim.
Dolarýn þimdiye kadar çoktan 4.8 üzerine atmasý gerekiyordu. Fýrtýna öncesi sessizlik demiþtim. Ama bekleyip birden 4.75den 4.85 atmalarýný beklemiyordum. Hatta önce bir 4.8 yapýp sonra 4.7lere düzeltme yapmasýný bekliyordum. Tam tersini yaptý.
4.8 üzeri kapanýþ olursa ki olacak gibi duruyor. Dolar eski zirveyi test edebilir.
Þimdi olaki bu yabancý fon hisse satýþýna devam eder ve baþka fonlarda eþlik ederse dolarýn çýkýþý hýzlanýr.
Üstüne birde bizim yerliler " eyvah dolar 5 lira olacak " diye paniðe kapýlýp dolar almaya baþlarsa durum çýð gibi büyür.
üstteki senaryo oluþursa ve 4.9-5 gibi müdahale gelirse ( ki umarým gelir ) 4.7lere geri çekilir. Sonra gene çýkýþ olur.
eðer üstteki senaryo olmazsa, 4.7lere bir geri çekilme yapýp tekrar yukarý gidebilir.
Þimdi bir çok kiþi bu fiyattan dolar alýnýr mý diye soracak.
Al dersin , bir faiz artýþý gelir veya sözlü müdahale gelir 10kuruþ düþer zarar edersin bize söversin.
Alma dersin, dolar 5tl olur. Ben alacaktým senin yüzünden almadým diye gene bize söversin .
Bu nedenle herkes kendi kararýný kendisi versin.
Ama þu altýn kuralý unutmayýn. Dolar gördüðü zirveyi hiçbir zaman unutmaz ve hiç kimseyi uzun vadede zarar ettirmez. Sadece biraz zaman kaybedersiniz.
GokhanRS
11-07-2018, 19:53
reis el attý sakin beyler. 3 liraya düþene kadar almayýn. sonra gökhan söyledi inanmadýk dersiniz :D :D
Cumhurbaþkaný Erdoðan dolar kuru ve faizler hakkýnda flaþ açýklamalarda bulundu. Erdoðan, "Birileri bu iþi týrmandýrmaya çalýþsa da, bunun düþtüðünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuþuyorum." dedi.
vectra-tuner
11-07-2018, 20:54
Var Boyle Tipler on Instagram: “Hayalim 3 kelime o da şoyle; DOLAR DUŞSUN ARTIIIK (melodisiyle okuyunuz) #DolarBey” (https://www.instagram.com/p/BjJ34wuhcq3/?taken-by=varboyletipler)
GokhanRS
11-07-2018, 22:11
dolar mý basacak ??
dalga geçiyorum aslýnda ama söylediðim mümkün mantýklý düþünürsek, dolar 10 tl olunca 1 sýfýr atar yine. 3 liraya çýkan tuvalet otomatikman 30 kuruþa düþerr.
sonra da eyy halkým eyy, tuvalet 1 milyondu 30 kuruþa düþürdük der :) bu cehape zihniyeti devam etse sýcamayacadýnýz der.
dayýnýnda dediði gibi yerim onu ben, ýsýrýrým :D
4,87
gece gece noldu bu yýlanoðluna yine
Sabaha 9 a kadar dolar 5 olucak sanýrým
driver_can
11-07-2018, 23:33
Noluyor böyle gece gece ya 4.70den bozduk dün sabah dolarý müdahale gelir diye nerelere geldi cidden varmýþ herþeyde Bi kýsmet demek ki.
Shadow_Dancer
11-07-2018, 23:36
Yabancý sermaye çýkýyor ülkeden.. Çok kötü günlere gebe..
Döviz mi at yarýþý mý belli deðil. :)
00:25
Dolar : 4.89
Euro : 5.71
00:35
Dolar : 4.98
Euro : 5.82
Yarýn sýkýntýlý olucak
GokhanRS
11-07-2018, 23:38
4,93
ben 5.5 bekliyorum ama bu hafta deðildi. tahminim 1-2 ay þaþacak galiba bu gidiþle. Keþke alsaydým geçen gün teklif edilen krediyi.
GokhanRS
11-07-2018, 23:39
az önce 5i mi gördü o noluyoz lan gece gece. sabahý bekleyeydiniz amg.
Valla bu sefer geliyo yýlanoðlu
5 dakika için de nasýl bu kadar oynayabiliyor ? Ve asýl sebebi ne bu iki günde 30-40 kuruþ oynamamýn kabine dýþýnda?
yabancý sermiyeyeyi seçmeni sandý :)
GokhanRS
12-07-2018, 00:13
5 dakika için de nasýl bu kadar oynayabiliyor ? Ve asýl sebebi ne bu iki günde 30-40 kuruþ oynamamýn kabine dýþýnda?
dolar deðer kaybetse bile artar. yabancý yatýrýmcýlarýn büyük oyuncularý çekilme sinyalleri verdiler. ýþýðý gören kaçýyor. umarým panikle daha çoðu kaçmaz. kaçarsa yolculuk 2 rakama doðru gider.
23 mayýsta 4.9247 den almýþým ,sabah müdahale gelmeden kurtulursam þu dolardan çok mutlu olcam.
Piyasa kapalýyken alýþ satýþ yapmanýn bi çaresi var mý? Enpara utanmasa 3 liradan alcak.
excellency23
12-07-2018, 03:44
kabine deyip gecme onumuzdeki 5 senenin yol haritasi ciziliyor. bugun cb tekrar faizi dusurecegini ima edince biraz daha artti tabi. merkez bankasi gereken faiz arttirimini yapmasin 30 kurus daha artar. gereken faiz arttirimini yapsa bile cb deliye dönecek habire faiz arttiriyorlar dolar durmuyo diyecek. merkez bankasi baskanini faiz lobiciligiyle suclarsa sasirmayin. hop merkez bankasina bi mudahele(yardimcilarini kendi atayabiliyor son khk ile) faizi indirin bi de öyle bakalim diyecek. ver elini 6tl. yapmaz demeyin 5 senedir söylüyor ikna olacagini sanmiyorum bu saatten sonra.
trilyon dolarlik fon sirketleri var. bu fonlarin düsündügü gibi düsünmeye calisin. binlerce calisaniniz var her ülkede kus ucsa haberiniz oluyor. gidip dolar ile google hissesi mi alirsiniz yoksa türk lirasi ile herhangi bi türk bankasinin hissesini mi? :)
yarin 2-3 yetkili kisiden merkez bankasi bagimsizdir ne yapacagina kendisi karar verecektir tarzi aciklamalar duyariz tansiyon biraz duser.
Valla bu sefer geliyo yýlanoðlu
Yazayým mý ne dersin tutamýyorum kendimi ? :)
Deli gibi büyümek ruhumuzda var..
Yazayým mý ne dersin tutamýyorum kendimi ? :)
þuan düþüyor. dolar dip yaparken sus pus olan ekþici moduna geç hemen :D
Mutlu Deðerli
12-07-2018, 08:18
4.90 güncel
4.90 güncel
Senin kaynaklar komisyon koymuþ 4.82 þu an.
NakkaSss
12-07-2018, 08:56
fýrtýna öncesi sessizlik bu daha büyük þeyler olacak
https://pbs.twimg.com/media/DTMrCpXXkAA2ZFE.jpg
CloudGrey
12-07-2018, 09:07
http://i.hizliresim.com/VDPadV.jpg (http://hizliresim.com/VDPadV)
Dolarýn düþmesi benim dolar almama baðlý diyenler burada mý? Þahsen ben alsam 3.9 larý görür kesin
Dolarýn düþmesi benim dolar almama baðlý diyenler burada mý? Þahsen ben alsam 3.9 larý görür kesin
Alýrsan ve düþerse 100 dolar veririm.
vectra-tuner
12-07-2018, 09:32
Abiler baþýmýza ne iþ geliyorsa Halifemiz olmadýðýndan , birde iþler ehil kiþilere verilmiyor.. Mesela þu amcayý Tarým Bakaný yapsan ülke ihya olur
https://www.youtube.com/watch?v=4PdGdtM8w0I&t=7s
Almadan önce haber ver baride.. :D
https://www.youtube.com/watch?v=295dRMG_0aU
Ruhi bile Bilal'e anlatýr gibi anlatmýþ ama baþýmýzdakiler hala rerörerö
gece noldu bu yýlanoðluna bi coþtu 4.97 falan test etti þimdi düþüþlerde. vectra-tuner
Gece bu kadar yukselmesý dogal,***** derýnlýk yok hacým dusuk.
Ancak cok hýzlý yabancý cýkýsý var,satýlan hýsseler bugun valor ýle dondugu ýcýn dolar olup cýkýyor.
Suan cok fazla dolar talebý var ve dolar kalmayan burolar oldu.
Ee,baþkanlýk gelýnce ekonomý ucucaktý ya,uçuyoruz iþte....
yarin 2-3 yetkili kisiden merkez bankasi bagimsizdir ne yapacagina kendisi karar verecektir tarzi aciklamalar duyariz tansiyon biraz duser.
...Bakan Albayrak açýklamasýnýn devamýnda "Merkez Bankasýnýn baðýmsýzlýðýnýn ve karar alma mekanizmalarýnýn spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez" dedi.
Þöyle bir :)
excellency23
12-07-2018, 11:07
Albayrak: MB bağımsızlığının spekulasyonlara konu edilmesi 'kabul edilmez - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2138113-albayrak-aa-ya-aciklamalarda-bulundu)
- "Hiç olmadýðý kadar etkin bir Merkez Bankasý"
Merkez Bankasýnýn, fiyat istikrarýný saðlamak ve para politikasýnýn etkinliðini belirlemek açýsýndan önemli rol oynayan sorumlu aktör olduðunu hatýrlatan Albayrak, Bankanýn baðýmsýz bir kurum olarak, ekonominin gerçekleri ve piyasa koþullarý neyi gerektiriyorsa onu yapacaðýný vurguladý.
Albayrak, "Merkez Bankasýnýn baðýmsýzlýðýnýn ve karar alma mekanizmalarýnýn spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez." diye konuþtu.
Fiyat istikrarý ve enflasyonla mücadelede özellikle yapýsal kanallardaki týkanýklýklarý açarak ve politika eþgüdümünü güçlendirerek Merkez Bankasýnýn hareket alanýný geniþleteceklerini vurgulayan Albayrak, "Hiç olmadýðý kadar etkin bir Merkez Bankasý, yeni dönem politikalarýmýzýn temel hedefleri arasýnda yer alacak." ifadesini kullandý.
sunlari da suraya birakayim lazim olur;
YouTube (https://youtu.be/6ucB7Np8S9Y?t=7m53s)
YouTube (https://youtu.be/llEtrP7Wcmc?t=14m52s)
Alýrsan ve düþerse 100 dolar veririm.
alma düþüncem bile düþürdü dolarý 100 dolarý görelim
vectra-tuner
12-07-2018, 12:53
B16 Gece hacim düþüyor ve ayný zamanda bizim piyasalar kapanýyor.. Gece yarýsý ise Japon ablalar abiler devreye giriyor çünki onlarýn piyasasý açýlýyor ve bilindiði üzere Japon ablalarý Tl çok üzdü bir zamanlar sürekli Tl'ye para yatýrýp iyi kazanýyorlardý..
Ýkincisi ; Sabaha doðru içeriden Bankalar açýlmadan Döviz satýþý yapýlýyor kuvvetle muhtemel bu Dövizi frenlemek adýna yapýlan bir iþlem, Bugünkü hareketleri takip edince içeriden bir kuvvetin Borsanýn daha fazla düþmemesi dolarýn dizginlenmesi için müdahalelerde bulunuyor... Haftaya bu haftaki Mb rezervleri açýklandýðýnda çok büyük ihtimalle rezervin erimeye devam ettiðini göreceðiz.
2) Hükümet Belediye seçimlerini erkene alýcaktý ve tüm hazýrlýklar bu yönde idi ve muhalefet de destek veriyordu ki bu Hükümetin iþine yarayan bir tuzaktý, týpki bir önceki genel seçimler gibi bitti gittiye gelicek ve sonrasýnda benzine mazota a-z ne varsa var gücü ile yükleniklerdi.. Sonra Muhalefetten uyananlar oldu ve erken seçim istemiyoruz denildi ki þimdi Hükümet köþeye sýkýþtý çünki Ekonominin dayanamayacaðýný ve daha da kötü duruma gelmesini bekliyor muhalefet... Þimdi yerel seçimlere kadar Hükümet emekliye 1.000 liralarý vermek zorunda..!! Çok tepki çekmemek zorunda ama imkansýz... Þimdi yerel seçimlerde hükümet çok kötü bir sonuç alýrsa iþler orada iyice karýþacak.. Ancak ben her zaman söylüyorum oy oraný ne olursa olsun Hükümet hep baþýmýzda olucak sadece huzursuzluklar daha da artýcak..
3) Þimdi size link veriyorum, 10 Yýllýk tahvil faizleri ... Þu anda Mýsýrý dahi geçmiþiz ve tamamen batmýþ olan Arjantin'i sollayacaðýz az kalmýþ..
fatih sezer auf Twitter: "10 yıllık tahvil faizinde uzun suredir takip ettiğimiz Mısır’ı geride bırakarak dunya piyasalarında liderliğe oturmuşuz. Bizden sonra en fazla faiz getirisi olan ulkeler;
Mısır:%17,6
Uganda:%16
Nijerya:%14
Kenya:%13,1
Brezilya:%11,1
Srilanka:%10,8
Namibya:%10,6
Pakistan:%9,5… https://t.co/3vx56paI3x" (https://twitter.com/58fatihsezer/status/1017345914019762176)
Özet olarak ayný þeyi 100 kere yazmak istemiyorum., Daha dibe yaklaþmadýk bile.. Son baharda ipin kopacaðýný düþünüyorum
ahmetgurlek
12-07-2018, 14:39
B16 Gece hacim düþüyor ve ayný zamanda bizim piyasalar kapanýyor.. Gece yarýsý ise Japon ablalar abiler devreye giriyor çünki onlarýn piyasasý açýlýyor ve bilindiði üzere Japon ablalarý Tl çok üzdü bir zamanlar sürekli Tl'ye para yatýrýp iyi kazanýyorlardý..
Ýkincisi ; Sabaha doðru içeriden Bankalar açýlmadan Döviz satýþý yapýlýyor kuvvetle muhtemel bu Dövizi frenlemek adýna yapýlan bir iþlem, Bugünkü hareketleri takip edince içeriden bir kuvvetin Borsanýn daha fazla düþmemesi dolarýn dizginlenmesi için müdahalelerde bulunuyor... Haftaya bu haftaki Mb rezervleri açýklandýðýnda çok büyük ihtimalle rezervin erimeye devam ettiðini göreceðiz.
2) Hükümet Belediye seçimlerini erkene alýcaktý ve tüm hazýrlýklar bu yönde idi ve muhalefet de destek veriyordu ki bu Hükümetin iþine yarayan bir tuzaktý, týpki bir önceki genel seçimler gibi bitti gittiye gelicek ve sonrasýnda benzine mazota a-z ne varsa var gücü ile yükleniklerdi.. Sonra Muhalefetten uyananlar oldu ve erken seçim istemiyoruz denildi ki þimdi Hükümet köþeye sýkýþtý çünki Ekonominin dayanamayacaðýný ve daha da kötü duruma gelmesini bekliyor muhalefet... Þimdi yerel seçimlere kadar Hükümet emekliye 1.000 liralarý vermek zorunda..!! Çok tepki çekmemek zorunda ama imkansýz... Þimdi yerel seçimlerde hükümet çok kötü bir sonuç alýrsa iþler orada iyice karýþacak.. Ancak ben her zaman söylüyorum oy oraný ne olursa olsun Hükümet hep baþýmýzda olucak sadece huzursuzluklar daha da artýcak..
3) Þimdi size link veriyorum, 10 Yýllýk tahvil faizleri ... Þu anda Mýsýrý dahi geçmiþiz ve tamamen batmýþ olan Arjantin'i sollayacaðýz az kalmýþ..
fatih sezer auf Twitter: "10 yýllýk tahvil faizinde uzun suredir takip ettiðimiz Mýsýr’ý geride býrakarak dunya piyasalarýnda liderliðe oturmuþuz. Bizden sonra en fazla faiz getirisi olan ulkeler;
Mýsýr:%17,6
Uganda:%16
Nijerya:%14
Kenya:%13,1
Brezilya:%11,1
Srilanka:%10,8
Namibya:%10,6
Pakistan:%9,5… https://t.co/3vx56paI3x" (https://twitter.com/58fatihsezer/status/1017345914019762176)
Özet olarak ayný þeyi 100 kere yazmak istemiyorum., Daha dibe yaklaþmadýk bile.. Son baharda ipin kopacaðýný düþünüyorum
bence kenya ve uganda haketmedikleri bi faizle terbiye ediliyorlar, dýþ mihraklarýn iþi olmalý...
vectra-tuner
12-07-2018, 15:21
Abiler þimdi Borsayý doðruyor yabancý abiler.. Þimdi bu sattýklarý hisselerin parasýný aldýklarýnda Dolara dönerlerse iþ kötü..
Kýsaca 5'li seviyeleri yakýnda rahatça görürüz zorlanmadan.,
30.000 lira kadar bir param var. Þuan 14.5o'den mevduatta ne yapmak lazým? Altýn mý? Dolar mý? Tabiki ytd deðil ben karar vereceðim ama ne yapýlabilir? Kafam karýþýk...
Black_Eagle
12-07-2018, 15:53
30.000 lira kadar bir param var. Þuan 14.5o'den mevduatta ne yapmak lazým? Altýn mý? Dolar mý? Tabiki ytd deðil ben karar vereceðim ama ne yapýlabilir? Kafam karýþýk...
14.50 nedir yav 19 20 den aþaðý baðlamayýn
14.50 nedir yav 19 20 den aþaðý baðlamayýn
TEB'de param, 100.000 üstüne 18.50 dedi. Garanti 13.50 verdi. Bakmak lazým aslýnda diðer þubelerede haklýsýnýz.
TEB'de param, 100.000 üstüne 18.50 dedi. Garanti 13.50 verdi. Bakmak lazým aslýnda diðer þubelerede haklýsýnýz.
ing e-turuncu kullanýyorum ben günlük fiaz istediðin zaman çekebilmek de cabasý
driver_can
12-07-2018, 16:34
TEB de de istediðiniz zaman çekebiliyorsunuz marifetli hesap ismi 18,50 veriyor þuan.
erdem325
12-07-2018, 22:10
Valla ben de parami euro olarak kazaniyorum. Bir miktar euro var elimde, beklesemmi bozsammi bilemedim..
Teb e sordum 100.000 üstü dedim, illaki paramý alacaðým demek gerekiyor galiba. Yarýn gidip bir görüþeyim. Teþekkür ederim yorumlar için
ing e-turuncu kullanýyorum ben günlük fiaz istediðin zaman çekebilmek de cabasý
gunlukte ne kadar alýyorsun
gunlukte ne kadar alýyorsun
ciddi az param var 1000TL kadar filan o yüzden tam gösterge olmaz. þöyle hesaplayabilirsin.
[ana para x faiz oraný (%16,5 ise 0,165 ile çarpýlacak)]/360= günlük kazanýlan faiz tutarý
tabi bundan bir vergi kesiliyor oransal mý sabit tutar mý onu bilmiyorum. https://www.ingbank.com.tr/tr/sizin-icin/ing-turuncu-hesap/e-turuncu buradan inceleyebilirsin. (bu arada 17,5 olmuþ faizi)
TEB ile pazarlýk vs. yapmanýza gerek yok.Ýnternetten Marifetli Hesap açarsanýz direkt olarak 18,50 verir.50 bin lira altýnda 2.500;100 bin liraya kadar 3.500 lira vadesiz hesapta tutmak zorunlu.Bu durum,oraný etkiliyor tabii ki onu da gözden kaçýrmamak lazým.
Enpara günlüðe 14 veriyor bana.
asscutter
13-07-2018, 09:37
odeabank 19.25 alýyorum þuan
GokhanRS
13-07-2018, 10:30
ben olsam þu krizde her bankayla çalýþmam. þahsi fikrim ve tavsiyem güvenilir bankalarla çalýþýn. bir daha eski bankacýlýk olaylarýna tabi ki dönmeyiz ama ben sütten dilim yanmadan üfleyerek yemeyi tercih ediyorum.
Erdem K.
13-07-2018, 10:52
Enpara günlüðe 14 veriyor bana.
ooo zenginsin ya ondandýr, az veriyormuþ :D
ziraat 16,5 veriyor ama tutar önemli
vectra-tuner
13-07-2018, 11:19
Çok saðlam bir arkadaþým aylýk %10 veriyor ancak tanýnmasýný istemiyor.. Þayet ilgilenen olursa paralarýnýzý bu arkadaþta deðerlendirim derim... Parayý ise size vereceði adreste çöp bidonunun yanýna koyuyorsunuz ve oradan gelip alýyor.. Sonra 6 ay içerisinde %60 kar payý ile birlikte size ayný yere parayý getirip koyuyor.. Düþünün derim
ooo zenginsin ya ondandýr, az veriyormuþ :D
ziraat 16,5 veriyor ama tutar önemli
Zencisever günlüðe 16,5 veriyorsa iyiymiþ, enparada normal mevduat ki istediðinde çekebiliyorsun tam faizi bozulmadan 16,75.
Denizbanl 20.1 ýle baglýyabýlýrsýnýz paranýn mýktarýna gore....
Kullanýcý
13-07-2018, 11:47
Bugün Dolardan satýp çýkalým mý? yoksa bekleyelim mi
Elime bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta güzel miktarda para geçecek. Anadolu yakasýnda Göztepe tarafýnda ev almayý düþünüyorum ama seçim öncesi yaptýklarý faiz ve KDV indirimi sebebiyle fiyatlar 50-100 tl kadar prim yapmýþ. Eylül ayýndan sonra fiyatlarýn yeniden eski seviyelere düþeceðini öngörüyorum. Normalde dolar vadeliye para baðlamayý planlýyordum ama kabine sonrasý tepkiyi tahminimden daha kýsa sürede verdi ki haftaya alým fýrsatý bakýmýndan geç kalýnmýþ olabilir. Yatýrým tavsiyesi olarak deðil de güncel pozisyon ve yýl sonuna kadar öngörüleriniz neler? Vadeli Tl þuan için en zayýf halka gibi duruyor.