Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Corvettelere 50.000TL veririm.
İlk iphone u kim parçalayacak bakalım :)
CloudGrey
14-08-2018, 12:07
aranızda hala iphone kullanarak entry girenleri görüyorum.
portakal bıçakladıkları gibi iPhone bıçaklarlarsa olur o iş ..
Valla şu an borcum olmasa biraz da makul fiyatlarda olsa inatlarına gidip iphone x alacam
bence şu an makul fiyatlarda :D
GokhanRS
14-08-2018, 12:23
aslında hanımın iphone bozulmak üzere. kozmetik olarak pırıl pırıl. onu bıçaklayıp video çeksem. sonra lağam suyunun içine atsam. bence kesin yeni bir iphone parası kaldırırım youtube dan.
bu arada forumdaşlarıma benden kıyak yeni bir iş fikri :D
şuan tam zamanı. çekin videoları paylaşın sonra 3-5 milyon görüntülenme garanti.
https://i.hizliresim.com/r1Nopa.png
https://i.hizliresim.com/r1Nopa.png
hem ülkenin anasını siktiler
hemde oradan ahkam kesiyorlar
bu piçlere yol olan kim varsa allah belasını versin
geçecekler "kandırıldık" muhabbetini
bedelini biz ödüyoz
i-vtec07
14-08-2018, 12:34
realdonaldtrump
President Donald J. Trump realdonaldtrump) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/realdonaldtrump/)
trump 'ın ınstagram hesabı bu
Ben bi konuşup çözmeyi deneyeceğim.
realdonaldtrump
President Donald J. Trump realdonaldtrump) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/realdonaldtrump/)
trump 'ın ınstagram hesabı bu
Ben bi konuşup çözmeyi deneyeceğim.
Tamam bekliyoruz kardeşim :D
turbo&quattro
14-08-2018, 12:43
Milyon dolarım yok olacaktı eksik olmuş :D
Nasil yani milyon $$$ in hala yokmu, fakir ;)
Nasil yani milyon $$$ in hala yokmu, fakir ;)
3850 Euro'ya iş verdik sana 2 dakika LAX'a uçup alamadın :D cebine koyup getirecektin altı üstü bir conta :D
Cumhurbaşkanlığı filosundaki o çokça gördüğümüz GMC yukonlar ne olacak ?
Apple boykot Halis muhlis Amerikan malı GMC ye devam mı ?
Tanesi 12.000 $ a Yukonları, Sedat Peker kasa Escalede leri alabilirim ...
Çakar sökülüp teslim edilirse 2.000$ düşerim ...
CloudGrey
14-08-2018, 13:05
6. filo karşı secde edenler şimdi eyyyyyy amerika diyip düşmanı oldular ahahahhahahahha
vatandaşı olmasak çok zevkli ülke lan bura
turbo&quattro
14-08-2018, 13:21
3850 Euro'ya iş verdik sana 2 dakika LAX'a uçup alamadın :D cebine koyup getirecektin altı üstü bir conta :D
Cnm ucusumun oldugu gun soyledin, bi gun once soyleseydin gecersim los angelese ;)
Cnm ucusumun oldugu gun soyledin, bi gun once soyleseydin gecersim los angelese ;)
Harbi kötü kaçtı moruk bedava business uçacaktın LAX üstünden :D
Çekirgeyi sıçramadan yakalayacaz inşallah :)
turbo&quattro
14-08-2018, 13:25
Harbi kötü kaçtı moruk bedava business uçacaktın LAX üstünden :D
Çekirgeyi sıçramadan yakalayacaz inşallah :)
Bi hafta oncesinden soylersin bundan sonra ;)
İş bankasına mail gelmiş bch kredileri %30seviyelerine çıkmış. Bireysel kredi %2,7-3 arası aylık. Bugün politika faizinde artış olacak diye mail gelmiş. Kesinliğini piyasalar kapanmadan göreceğiz diye düşünüyorum.
Tabi ki seviye tespit etmek bu şartlarda çok zor. Şu şartlarda analiz sonucu doğru veriler elde edilemiyor maalesef, bir nevi kumar gibi de haklısınız. Ama haftalık grafikte kırılan hatta göre düzeltmenin anlık da yapması gereken rakam diye çıkıyor. Kesişme noktası ve dip noktası olarak. Ekstrem gelişmeler olmadığı sürece.
Suan tek seviye 6.25 i asagi kirmasi...
Çin hükümeti tarafından yayımlanan "Çin ve Dünya Ticaret Örgütü" başlıklı beyaz kitapta, Türkiye ile gelişen ekonomik ilişkilere vurgu yapılırken, "Güçlerimizi birleştirelim" çağrısı yapıldı
böyle bir anlaşma sonunda yuan yukarı doğrumu aşağı doğru mu hareketlenir ? Yada herhangi birşey olur mu ?
gemsazr9
14-08-2018, 15:28
Arkadaşımı koskoca BP petrolleri işten çıkarmış . Türkiye de kuculcez demişler bu kadar erken mi başladı bu kriz in etkiler ?
Arkadaşlar 100bin tl altı vadeli mevduat icin su an vakifbankla çalışıyorum ama halk bank 2.5 puan fazla veriyor geçip gecmeme konusunda karar veremedim.Zarrap yüzünden cortlatirlar mi sizce?
GokhanRS
14-08-2018, 15:31
Arkadaşlar 100bin tl altı vadeli mevduat icin su an vakifbankla çalışıyorum ama halk bank 2.5 puan fazla veriyor geçip gecmeme konusunda karar veremedim.Zarrap yüzünden cortlatirlar mi sizce?
cortlasa nolur ki. olan parası olmayan faize yatıramayanlara olur. sana bişi olmaz. arkası devlet halkbankın.
Valla ben 20 gün kadar önce yapı krediden geçiş yaptım Halkbank'a. Aynı tedirginliği yaşadım ama geçiş yaptım. Diğer bankalara göre gayet iyi oran veriyor.
sekizsilindir
14-08-2018, 16:56
Halkbank mevduat faizi ne kadar?
https://i.hizliresim.com/MDBrMQ.jpg (https://hizliresim.com/MDBrMQ)
Tanesi 12.000 $ a Yukonları, Sedat Peker kasa Escalede leri alabilirim ...
Memati kasa e90 bmw'den polat kasa x5'den sonra bunu öğrendiğimde iyi oldu :D :D :D
herkese iyi aksamlar. yıl 2015 izlemenizi tavsiye ederim......
Flash Havadis - Bu adamın ulkenin başında olduğunu... (https://www.facebook.com/flashavadis/videos/893254350861597/)
canimrecepcim
14-08-2018, 17:33
herkese iyi aksamlar. yıl 2015 izlemenizi tavsiye ederim......
Flash Havadis - Bu adamın ulkenin başında olduğunu... (https://www.facebook.com/flashavadis/videos/893254350861597/)
İyi de bunu tahmin edemeyecek ne var ki ?
İnşaat yap.TL kazanır kazanmaz git Apple,Bmw,Range vb. dövizle giren kalemlerden satın al.Kazandıkça daha fazla al.
Asgari ücretle çalış, taksitle yine dövizle giren kalemlerden satın al.
Adam dolandır, yine aynı şekilde yapıştır gelsin.
Yani sürekli döviz karşılığı satın aldığımız şeyleri tüketiyoruz.Gıda, tekstil gibi ihtiyaç harici hiçbir şeyin yerli malı ikamesi yokken üzerine, yurt dışına pazarladığın dişe dokunur birşeyin yokken bunu 50 sene önce de söylesen tutardı yani.
Belki batmayız, belki batarız. Ama temennim burnumuzun iyi bir sürtmesi ve sanmıyorum ama gereken merciilerin, yaşadığı ve yaşattığı durumlardan dersler çıkarması.
Halkbank mevduat faizi ne kadar?
https://i.hizliresim.com/MDBrMQ.jpg (https://hizliresim.com/MDBrMQ)
80.000 için 18.75
aslında hanımın iphone bozulmak üzere. kozmetik olarak pırıl pırıl. onu bıçaklayıp video çeksem. sonra lağam suyunun içine atsam. bence kesin yeni bir iphone parası kaldırırım youtube dan.
bu arada forumdaşlarıma benden kıyak yeni bir iş fikri :D
şuan tam zamanı. çekin videoları paylaşın sonra 3-5 milyon görüntülenme garanti.
"Amerikan mallarına boykot" diyen bir... - Bunları Biliyor musunuz? (https://www.facebook.com/BiliyorMusunuzURD/videos/263344761152590/)
Acaba? :D
Ben bugun 20.20 den bagladim....
Dolar 4.60....
Bugünü alım fırsatı gibi görüp bi para bağladık, alır almaz daha da düştü anasını satıyım. Daha da düşer mi zararın neresinden dönsem kar mı ne dersiniz
İyi de bunu tahmin edemeyecek ne var ki ?
İnşaat yap.TL kazanır kazanmaz git Apple,Bmw,Range vb. dövizle giren kalemlerden satın al.Kazandıkça daha fazla al.
Asgari ücretle çalış, taksitle yine dövizle giren kalemlerden satın al.
Adam dolandır, yine aynı şekilde yapıştır gelsin.
Yani sürekli döviz karşılığı satın aldığımız şeyleri tüketiyoruz.Gıda, tekstil gibi ihtiyaç harici hiçbir şeyin yerli malı ikamesi yokken üzerine, yurt dışına pazarladığın dişe dokunur birşeyin yokken bunu 50 sene önce de söylesen tutardı yani.
Belki batmayız, belki batarız. Ama temennim burnumuzun iyi bir sürtmesi ve sanmıyorum ama gereken merciilerin, yaşadığı ve yaşattığı durumlardan dersler çıkarması.
belki yasın denk gelmeyebilir ama biz cocukken vardı bilmem hatırlayan olur mu yerli malı haftası kutlanırdı. o kadar onemliydi ki o şu an o kultanmıyor. her seferinde yinelenicek belki ama biz üretip yaratmazsak batmaya her daim mahkumuz. bu ülke hepimizin. ayrıca bu soylenmleri uzun süreden beri söyleyen tek kişi ozgur demirtaş. kimse bunları soylemedi uzun süredir. sattık sattık sattık. kolay yoldan para kazanmanın yolunu aradı bu ülkedeki herkes. bu ülkede hersey mevcut ama kafayı kullanmıyoruz. herseyimiz var ama işlicek çalışkanlık yok vs vs.
GokhanRS
14-08-2018, 19:18
belki yasın denk gelmeyebilir ama biz cocukken vardı bilmem hatırlayan olur mu yerli malı haftası kutlanırdı. o kadar onemliydi ki o şu an o kultanmıyor. her seferinde yinelenicek belki ama biz üretip yaratmazsak batmaya her daim mahkumuz. bu ülke hepimizin. ayrıca bu soylenmleri uzun süreden beri söyleyen tek kişi ozgur demirtaş. kimse bunları soylemedi uzun süredir. sattık sattık sattık. kolay yoldan para kazanmanın yolunu aradı bu ülkedeki herkes. bu ülkede hersey mevcut ama kafayı kullanmıyoruz. herseyimiz var ama işlicek çalışkanlık yok vs vs.
Andımızı kaldırıp şimdi en Türkçü biziz diye geçinende bunlar. Hadi akpnin ne halt olduğu belli, andımız kaldırıldığında en çok tepki gösterip vatan haini bunlar, Türk düşmanı bunlar diyen bahçeliye ne demeli? Malesef ülkemiz balık hafızalı.
Bu iniş 5.500'ü bulur mu? Veya en dip nereye kadar iner fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
GokhanRS
14-08-2018, 19:52
bu arada 6.40 başarıya bak. millet gene kazandı. 15 ağustosuda tarihe yazın ulen. tüm 15 ağustoslarda da metrolar v.s beleş olsun. yine döner ayran dağıtılsın.
ABD sene sonuna kadar ters gidilirse
10 TL üstü garanti
ABD ile bayram sonrasına bırakıldı
Cumaya sağ sağlim düşmek istiyor başkan :)
5.99 kapatsa ona 2. 15 temmuz destanı ilan edecek :)
En çok ne koydu biliyormusunuz
18 mart destanı olan Çanakkale de her yerde 15 temmuz pankartları vardı
Gülüyorum
mübah müstehak hatta biz hak ettik herşeyi
Dolar endeksi artıyor, onun etkisi olabilir mi bugünkü düşüş?
Altın ons artsın artık biraz.............
tuner faruk
14-08-2018, 21:24
Altın için düşünceleriniz nedir ? Bu hafta biraz nakit ihtiyacım olacak bayram sonrasınımı beklemek daha mantıklı yoksa şu fiyatlardan bozmakmı ?
Gerçekçi bir artmanın ötesinde dolar artışı var dı gibime geliyor. Yani evet zaten TL değer kaybetti, buna ardınsıra kötü haber ve medyada meydan okumalar destek verdi. Bir sağlam destekte dolar artıyor bizde bu trene binelimciler yarfımcı oldu. Ama şuan birdaha kötü haber alalım olmaz zaten en kötüleri duyduk. Tekrar çoook yüklü dolar alalım olmaz, alan aldı zaten. Hatta bozan bozdu, bozamayan hala elinde hodl yapıyor. Kısacası 7 üstü artık kolay değil, hatta düz 6 lar gelebilir diyorum ben. Çünkü kritik ve piyasaya çok para pompalanacak bir bauram tatiline giriyoruz. Herkesin para harcayacağı bir dönem
bayramdan sonra yükselişe geçer mi yine ne diyorsunuz ? düşüş biraz günü kurtarma gibi suni geldi.
GokhanRS
14-08-2018, 22:27
Doların bu ülkede gördüğü zirveyi hiç bir zaman unuttuğunu ben hatırlamıyorum der ve susarım.
Doların ben de 5'lere düşüp kalacağını sanmıyorum, istisnai düşse de en kötü 6.xx'i yer edinir artık. Düşmesi için o kadar akıllı ve şanslı olmamız lazım ki, ve de birkaç yıl lazım, o çalışmayla da anca birkaç sene sonra 10 olacağına 7'de falan tutmuş oluruz yani daha iyisi mümkün değil.
Mevcut manzarada hiç iyimser değilim ben, her görüşten makaleler okuyarak geçiyor günüm, bir sentez yapmaya çalışıyorum ve pozitif olamıyorum. Ya TR'de döviz kazanacağım, ya da döviz kazanacağım yere gideceğim. İlki için çalışmaya başladım hayırlısıyla.
Arkadaşımı koskoca BP petrolleri işten çıkarmış . Türkiye de kuculcez demişler bu kadar erken mi başladı bu kriz in etkiler ?
Hemen her kurumsal global ve Türk firmalarında arkadaşlarım var; en az 1 senedir küçülmeden dolayı işten çıkarılan arkadaşlarım oldu veyahut genişlemeyi durdurma kararı almıştı bir çok firma, globaller daha sert tedbir aldı. Yeni bir durum değil.
Doların bu ülkede gördüğü zirveyi hiç bir zaman unuttuğunu ben hatırlamıyorum der ve susarım.
yani doğru söze ne denir. 6 ya her türlü oturdu artık da. acaba şu felaket senaryoları olur mu bayramdan sonra. 8 ler 10 lar.
4.60 aldigim dolar faizi arkadaslar,oyle bir dolar kuru beklentim yok.
Suprizler henyz bitmedi ancak saba bir miktar bozdu .
Tahyip konustukdan sonra boZma firsati herzaman gelir...
Son dakika verdi trt 1 yaptırım koyduk abd’ye pirinç , alkol , taşkömürü,otomobil , makyaj malzemelerine , ek vergi getirildi. Umarım sert bir karşılık gelmez
Daha da jack daniels içen olmaz herhalde, %140 zam :)
Günün trendi ne olur gençler?
turbo&quattro
15-08-2018, 07:26
Bin tl fln olmustur heralde LOL
Dun bi ark a aldim duty freeden Abd de $21 mi ne . Ist da 26.5 euro .
1lt lik şişesiyle ilgili manedar düşüncelerim var da başımız ağrımasın ......:)
günaydın 6.34'ü gördük. yatırımcı için kötü ülkemiz için sevindirici.
Ben bu taktiğe Şükür taktiği diyorum.Doğru beklenen bir kriz vardı.Dışarıdan da etki var ama ortamı gerip tavan çekmek cb nın işi.5,5-6 olması gereken seviyeyken ortamı gerip 6,70-7,00 leri göreceğiz ki 6,00 lara gerilendiğinde yastık altındaki 100 dolarları bozduranlarla ekonomi zaferi kazanalım.halk kahraman rte baş kahraman olsun.çünkü ekonomiye dair hiçbir planları yok!!
13 Ağustosta dediğim gibi olmadı mı?:)
Bayram sonrası yeni hedef 10TL gibi davranıyor.İçki ve kozmetikle ambargo manedar.koruma araçlarını da değiştirecek mi acaba?GMC ve JEEPler yerine BMC mesela:)
Bayram sonrası yeni hedef 10TL gibi davranıyor.İçki ve kozmetikle ambargo manedar.koruma araçlarını da değiştirecek mi acaba?GMC ve JEEPler yerine BMC mesela:)
macbook ve iphone kısmı var daha gmc'ye gelene kadar :)
Bunlar bu kadar samimiyet yoksunu işte
Dacia duster yapsınlar jipleri yiyorsa
:):)
Alim icin beklesekmi, alsakmi napsak
papazı dün salmadıklarına göre s&p ile tokuşturacaklar bayramı kontrollü geçirmek için
hiç alamadım kaçırdım dememek için bir miktar alınabilir
yönü kestiremiyorum tam ama piyasa olumlu bişiler fiyatlıyor
kaç sabahtır takip ediyorum gece düşse bile sabah açılışta yerli yükleniyor bakalım sabah trade edebilecekmiyiz
Teknik olmadığı için içgüdüsel davranın alacaksanız
Bu dolar şuan çıkmasımı muhtemel inmesi mi
İnmesi için birşeyler yapılıyor mu yoksa günü mü kurtarıyorlar
Dolar ara ara düşmüştür geçmişten bugüne bakarsanız
Ama hep çıkmıştır.
Ben bayram sonrası özellikle eylül sonu çok büyük sıkıntılar olacağını düşünüyorum
Enpara da saçmaladı iyice.
Kurun 10 Kuruş üstünde satış
10 Kuruş altında alış 20krş makasmı olur.
GokhanRS
15-08-2018, 08:36
Bankaların çoğu öyle şuan. Enparaya özel değil. Garanti hiç yapmazdı onlarda aynı, 6.50 den satıyor neredeyse.
5.90-6.00 aralığına oturabiliriz
piyasa rahibi fiyatlıyor merkezin müdahelesi yok
rahip salınınca "aha bak yine arttı" demeyin
piyasa beklentiyi fiyatlar gerçeği satar.
slowmotion
15-08-2018, 08:51
6,17 alim seviyesimidir
uzun vadeyse 1/3 ile evet
bu piyasada en büyük kurtarıcınız kademeli alım
kademeli alıp kademeli satarsanız belki az kazanırsınız ama kaybetme ihtimaliniz çok düşük olur
bir de ihtiyacınız olmayacak parayla iş yapın
Artık bayrama kadar ılımlı politikaya döndüler gibi şuan ateşi yükselticeklerini sanmıyorum şahsi fikrim böyle giderse 6 gibi olur gün sonu bir miktar kardan zararla çıktım ben takipteyim ..ytd..
5.80-5.90 bekleniyor içeriden bilgilerle büyük oyuncuların adamlarından gelen bilgidir. YTD.
100.000dolar yatıştayım.
Mivec_4G63
15-08-2018, 09:17
Çakılıyor dolar siper alın
HardCore
15-08-2018, 09:20
Satis trenini kacirdim, kardan zarar sürüyor
Satmadık kardan zarara devam bekliyoruz :) Rahip bugün duaya çıkarsa diye :D
5 bandına düştüğünde tekrar alınabilir,çünkü nasıl olsa yükselecek.
KUR hala kendini bulamadı. Şu aşamada hangi rakamdan alınırsa alınsın risk. 6.50 seyirlerinden 6 nın altını gordu. Beklemekte fayda var. Ytd
slowmotion
15-08-2018, 09:32
4.60 aldigim dolar faizi arkadaslar,oyle bir dolar kuru beklentim yok.
Suprizler henyz bitmedi ancak saba bir miktar bozdu .
Tahyip konustukdan sonra boZma firsati herzaman gelir...
Abi, güncel borsadaki yabancı yatırımcı oranını nereden görebilirim? şu an %60 ların altına inmişmidir? Dolar için öngörü yapmak istiyoruz
Abi, güncel borsadaki yabancı yatırımcı oranını nereden görebilirim? şu an %60 ların altına inmişmidir? Dolar için öngörü yapmak istiyoruz
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/arastirma-raporlari/ArastirmaRaporlari/2_20180815094845575_1.pdf
slowmotion
15-08-2018, 09:44
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/arastirma-raporlari/arastirmaraporlari/2_20180815094845575_1.pdf
teşekkürler, bana genel toplami lazim bunu ararken googledan buldum
Satmadık kardan zarara devam bekliyoruz :) Rahip bugün duaya çıkarsa diye :D
https://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI
enes_srb
15-08-2018, 09:44
Keske bozsaydim pazartesi .Acaba faiz arttimi ve papazin verilmesi bi arada yapilirsa ne olur
Eğer Ağusto sonu Eylül başına kadar gerekli sıkılaştırma yapılmazsa, adımlar atılmazsa kurun 5li seviyelerde kalıcı olacağına inanmıyorum. Bu sadece Avrupa destekli bahar havası. Rahip bırakılsa bil etkisinin sınırlı olacağı düşüncesindeyim.
5.85 ten kademeli alınır mı acaba bu düşüş hiç normal değil ne oldu dünden bugüne
GokhanRS
15-08-2018, 09:46
5.85 ten kademeli alınır mı acaba bu düşüş hiç normal değil ne oldu dünden bugüne
1 hafta konuşmayacağını hep susacağını bilsem beklerim. konuşursa devam.
Mivec_4G63
15-08-2018, 09:50
Bu kadar oynak bi piyasa daha yoktur. Şuan herşey risk.
şu piyasada işlem yapılmaz
5.90 kırılırsa 5.60-.5.40 desteği var
çok kritik noktalar
Kaderime razı olup bekleyeceğim yapacak bir şey yok :) kademeli olarak 6'nın altına indiği her an bana kaçıyor :hehe:
GokhanRS
15-08-2018, 09:52
ikinci defa limit indirimi geldi swapa
Döviz takasında yeni düzenleme
BDDK, swap işlemleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Döviz takas işlemlerinin öz kaynak sınırı yüzde 50'den yüzde 25'e indirildi. Böylece döviz takas işlemlerinin hacmi kuru kontrol altına alma amaçlı daraltıldı.
Gerçekçi bir artmanın ötesinde dolar artışı var dı gibime geliyor. Yani evet zaten TL değer kaybetti, buna ardınsıra kötü haber ve medyada meydan okumalar destek verdi. Bir sağlam destekte dolar artıyor bizde bu trene binelimciler yarfımcı oldu. Ama şuan birdaha kötü haber alalım olmaz zaten en kötüleri duyduk. Tekrar çoook yüklü dolar alalım olmaz, alan aldı zaten. Hatta bozan bozdu, bozamayan hala elinde hodl yapıyor. Kısacası 7 üstü artık kolay değil, hatta düz 6 lar gelebilir diyorum ben. Çünkü kritik ve piyasaya çok para pompalanacak bir bauram tatiline giriyoruz. Herkesin para harcayacağı bir dönem
Çok erken gerçekleşti :D Şimdi elinde 6 küsürden dolar alanlar baya bir bekleyecek. Kimse bu denli düşüşlerde alım oluşturmasın arkadaşlar. Durun bakalım DESTEK seviyesi neresi oluşacak. YATAY seyretmesi gereken gerçekci rakam hangisi olacak. Bence ne dolar ne euro nede altın pozisyonu almayın şuan. Bu hafta elinde dolar euro olan halkın birçoğu hayvan kesimi, bayram alışverişi ve bayram tatili turizmi için döviz bozumu yapacak zaten. Bunların hepsi TL leyhinde işlemler olacak. Artık serüven bayram tatili sonrası diyorum ben
YTD
Mivec_4G63
15-08-2018, 09:56
O değil dolar 5.40 olduğu an dolar borcu olan herkes borcunu öder :)
GokhanRS
15-08-2018, 10:04
biraz fazla iyimsersiniz ama, dolarla kazanıyor olmama rağmen 5.40lara filan sevinirim. ancak bana çok iyimser rakamlar geldi. 6 gibi fiyatlarsa şaşırmam. gerçi ona bile umudum yok.
Mivec_4G63
15-08-2018, 10:06
Papazı bırakmıyorlar. Dolar 6.5 olur birazdan
Papazı bırakmıyorlar. Dolar 6.5 olur birazdan
Haber sonrası hafif yükselişe geçti sonra gene aşagı. PEK Etkilemişe benzemiyor
bir üst mahkeme bakacak
yani süreç devam ediyor
Faiz %28.. swap %25.. dünden bugüne gelişmeler olmuş aslında ama 6.12 ye geldi gene
GokhanRS
15-08-2018, 10:18
onu bunu bilmem iş gücün arasında takip etmek zor olduğundan ben garantiden kur hedefli talimat girdim denemek için. sistem güzel işliyorsa memnun kalırsam bundan sonra anlık takibi bırakıp kur hedefli talimat sistemiyle çalışacağım.
Faiz %28.. swap %25.. dünden bugüne gelişmeler olmuş aslında ama 6.12 ye geldi gene
Faiz haberi nerede?
onu bunu bilmem iş gücün arasında takip etmek zor olduğundan ben garantiden kur hedefli talimat girdim denemek için. sistem güzel işliyorsa memnun kalırsam bundan sonra anlık takibi bırakıp kur hedefli talimat sistemiyle çalışacağım.
Şunu bi enpara da yapsa iyi olur. Yoksa bende garantiden dediğiniz şekilde devam edeceğim. Takip etmek çok zorlaştı.
free-hifi
15-08-2018, 10:33
O değil dolar 5.40 olduğu an dolar borcu olan herkes borcunu öder :)
ben 4,50 de ödeyeceğim qrall :D
Civic RS'in piyasası ne oldu?
free-hifi
15-08-2018, 10:36
bu papaz pezevenkinin kilise hariç her yerde resmi var ırak suriye kandil pyd pkk o bu şu . salmasın bence R nin anlamı yok
Faiz haberi nerede?
Gosterge Faiz Oranı Gelişmeleri- Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/tahvil/gosterge-faiz)
canimrecepcim
15-08-2018, 10:38
Yerli malı ben ilkokuldayken de vardı.Ama asıl olayı öğretmenler dahi anlamamıştı.Yerli malı haftası aslında tabiri caizse bir propagandadır.İnsanları küçük yaştan itibaren yerli malına teşvik eder.İşte o mal öğretmenler yerli malı haftasını evden annelerin hazırladığı beleş yiyecek haftası olarak anlamayıp, işini düzgün yapsalar belki de üreten ve yetiştiren bir nesil olabilirdi.
Son cümlenizdeki gibi, bizim milletimizin çoğunluğu çalışmaya karşı.Hatta kısa dönem askerliğimin son ayında bütün herkes işsizlik maaşının hayalini kuruyordu.Düşünün arasında döndüğünde işi hazır olan, kurumsal firma çalışanları falan da var.Hep söyledim yine söylüyorum, eli ayağı tutan ve kalifiye olan bir adamın o maaşa tamah etmesin %100 haramdır.Devletin de bu parayı öyle saçma koşullarla şov için dağıtması büyük vebaldir.
Neyse tek tek konuşsak bu konular gılgamış destanı gibi uzar gider.
Saygılarımla,
Şuan ki düşüş faiz artışı gelebilir ve brunson serbest bırakılabilir beklentisiyle yapıldı.
Dün merkez bankası ihaledeki faiz oranlarını %17.75ten %19.25e çıkarttı. Beklentiyi bu oluşturdu. Henüz can benden çıkmadı ama el altından bir faiz artışı yapıldı.
Brunsonu serbest bırakmadılar ama üst mahkemeye taşındı olay.
Sabah ek vergiler geldi ve ABD'den henüz bir açıklama yok. Brunsonun için verilen süre bu gün doluyor. öğlenden sonrası kritik.
Çok iyi bir faiz artışı yapmadan ve ABD ile anlaşmadan 6'nın altında kalıcılık zor gibi. İkisi aynı anda olursa 5.50 altına o zaman geliriz.
Faiz haberi nerede?
Haber yok zaten sürprizi orada :D
_muhaRRem
15-08-2018, 11:20
Herkes heryerde dolar konuşmaya almaya başladı , böylr olduğu zaman genelde değer kaybı yaşanır. Ama tabikide kendi tahminim düşersede çıkarsada şaşırmam. Ne dolar alırım ne altın :)
1 -2 gün gecikmelide olsa 584 beklentime geldi.. fırsat sokaklara kadar inmez ..
GokhanRS
15-08-2018, 11:24
Aşağıdaki resim ilk bakışta nasıl görünüyor? Aslında sadece ev satma reklamı. İnşaat şirketleri bile ev satmak için vatan millet Sakarya modunda. Baktılar AKP bunu yaptıkça popüler oluyor.
Ülkede ticarethanelerde burdan giriyor artık.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/08/atis-yapi-mobil-adv-15-agustos18-880x487-471x261.jpg
Daha milli bir forum tek yürek yönetim için yönetime adaylığımı koyuyorum.
Bu bir kalkışma mı
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu "sağlık sorunları" gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın ev hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için yapılan itirazı yeniden reddetti
TTA Grup auf Twitter: "Bu ulke delilerle, gerizekalılarla, ruh hastalarıyla doludur.
Huseyin Nihal Atsız… " (https://twitter.com/TTAgrup/status/1029684756668186624)
Allahuakbar
TTA Grup auf Twitter: "Bu ulke delilerle, gerizekalılarla, ruh hastalarıyla doludur.
Huseyin Nihal Atsız… " (https://twitter.com/TTAgrup/status/1029684756668186624)
Allahuakbar
Sahte telefon ve beldeki anahtarlar harika :D
Son 2-3 saniyede çalan zil sesi müziğini duydunuz mu iphone :)
individual
15-08-2018, 13:29
Dünya borsaları açılış saatleri.
https://i.hizliresim.com/r1XYJN.jpg (https://hizliresim.com/r1XYJN)
Ne demek yönetime koyuyorum?
Paralel misin sen
individual
15-08-2018, 13:31
Foreks Haber auf Twitter: "Merkez Bankası brut doviz rezervi 1,65 milyar dolar azaldı; TCMB brut doviz rezervi 10 Ağustos itibarıyla 79,15 milyar dolar(Onceki $80,79Mlr) Altın rezervi 22,13 milyar dolar(Onceki $22,13Mlr) Toplam rezervi 10 Ağustos itibarıyla 101,3 milyar dolar(Onceki $102,9Mlr)… https://t.co/v26Z32GCAp" (https://twitter.com/ForeksTurkey/status/1029644077631987712)
Gosterge Faiz Oranı Gelişmeleri- Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/tahvil/gosterge-faiz)
Gösterge faiz bankaların mb tarafından borçlandığı baz alınan faiz oranı mıdır?
Bayram öncesi 6 altı kapatacak gençler ona göre vaziyet alın.
Ne demek yönetime koyuyorum?
Paralel misin sen
Sizin gibi faiz lobileri olduğu sürece bu memlekete huzur yok!11!!!1
Son 2-3 saniyede çalan zil sesi müziğini duydunuz mu iphone :)
Biri vermemiş :D
Sizin gibi faiz lobileri olduğu sürece bu memlekete huzur yok!11!!!1
Yallah sağ üst köşedeki x'e
Terbiyesize bak , ne diyor sizin gibi lobilere yaptırım uygulayacağız diyor. Yahuu senin her yerin yaptırım olsa ne yazar.
Eyyyyy Doktor musun kimsin nesin. Sizin o attığınız yazılımları iyi biliriz iyi.
Eyyyyy Doktor musun kimsin nesin. Sizin o attığınız yazılımları iyi biliriz iyi.
Doktor oz nicki olan şahıs
Nerde benim foma ( forumsal olaylara müdahale ajani ) 'larım
Sıkın lan şunların üzerine 6 aylık biber banı
Ya pardon kuzenim yazmış, kandırmışlar onu. Biz zaten yıllardır doktora yaptırıyoruz yazılımları vs. Hatta bilgisayarlarımızda bile Dr. yazılımlı Adobe programları var daha hızlı açıp kapatıyor render alıyor.
Kahrolsun XoR gibi forum haYinleri!
mikelazi
15-08-2018, 14:56
bence 1 eylül sonrası dananın kuyruğu kopacak
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=PCf-GgU5c3E)
bence 1 eylül sonrası dananın kuyruğu kopacak
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=PCf-GgU5c3E)
adamm ne güzel anlatıyo yaa insanın dinledikçe dinleyesi geliiyo :D
yarın ıcın ne dusunuyorsunuz ?
individual
15-08-2018, 16:23
Bu sessizlik hayra alamet degil.
Bu abd haftaya tatil oldugumuzu biliyor.
Bu cuma yada haftaya twettleri patlatirmi ne diyorsunuz.
Trump bu sessiz durmaz.
Şimdi herkes abd Başkan yardımcısı konuştu doları fitilledi diyor lakin konuşması sanırım temmuz 23 piyasalar da dolar pick yapmaya ağustos 8 den sonra başladı . Bir işler var ama ilginç
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=S8vXhj5VI_0)
Tavsiye ederim güzel bir söyleşi,
Katardan 15 mlyr dolarlık dogrudan yatırım desteği haberi ile dolar 5.90 a çekildi. Bayrama kadar büyük bir aksilik olmazsa dahada düşer sanırım
Üst üste atak yapmamıza rağmen ses seda çıkmadı trupm ve tayfasında korkutuyor bu sessizlik 5.90 oldu şuan dolar kafalar karışık insanlar düşünüyor
GokhanRS
15-08-2018, 17:19
Katardan 15 mlyr dolarlık dogrudan yatırım desteği haberi ile dolar 5.90 a çekildi. Bayrama kadar büyük bir aksilik olmazsa dahada düşer sanırım
Lafta gerildi. 5.94 hedefli otomatik alimim gerçekleşmedi. Bankalar nezdinde mesai bittiğinden kur 6.20 sabah görücez artık ne olacak. Umarım çok düşer.
Lafta gerildi. 5.94 hedefli otomatik alimim gerçekleşmedi. Bankalar nezdinde mesai bittiğinden kur 6.20 sabah görücez artık ne olacak. Umarım çok düşer.
makas sağolsun aldırmadı iş bank 6.12 ye sabitledi düştüğü anlarda
Katar haberinden önce 5.86 idisonra hemen 6 oldu.
Yatirim finans yani hukumetin sirketi acayip vole vurdu.
Tahmin dahi edemezsiniz kazanci.
Amerika tarafı çok sessiz,biz elimizden geleni yapiyoruz.
Unutmayin daha gecen sene dolar 3.60 idi,6 ya sevinir hale geldik.
Ayrica bbdk tatilde spekulasyonlari onlemek icin kaldiraci 1 e 1 oranina sabitledi...
5.50 ye gelme olasiligi var 6.18 i gecemezsek...
Fx te kaldıracak 1:1 oldu. Ayrıca swap faizi %30lara geldi. Tl karşı dolar tutmak maliyetli oldu.
Düşüş devam edebilir.
Bu adımları vaktinde atsalar böyle olmazdı.
Birileri iyi para kaldırdı işte. Bizim halka da 7 liradan dolar kitlediler.
Kim bilir hangi yerimiz satıldı :)
GokhanRS
15-08-2018, 17:30
6 ya sevinen halk olabilir anca, üretici sanayici tarafı için, 5 bile moral bozucu maalesef. Düşün bizim firmanın hâlâ yarısından fazla satışı yurt içine ve inşaat sektörü ciddi durma noktasında. Halka lamba uretmiyoruz ki. Halk sağolsun nalburdan 20-30 TL lik Çin malı lamba alma peşinde. Lafa geldi mi hepsi milliyetçi.
Eylül e kadar abd ile barış sağlanmazsa
Oyyy diyorummm oyy diyorum
Şuan düşmesinin nedeni abd den ses çıkmaması
Kur henüz piyasaya yansımadı bu kur buralarda gezinirse bile
1 ay sonra yeni stoklu mallar girdiğinde çarşı pazar karışacak
Şuan millet anlamadı mevzuyu :)
Onurkk06
15-08-2018, 19:56
Şok markette bugün etiketler değişiyordu çoğu şeye zam geldi şimdi görecem ben bu trolleri
Abd den açıklama geldi
Rahip serbest kalsın kalmasın
Vergiler baki demiş
Yani abd her türlü devam edecek
Abd den açıklama geldi
Vergiler baki demiş
ABD'den gelen haberlere göre işler daha da kötü gidecek gibi görünüyor.
Hala dolar dustu diye sevinenler var.
Ulan gecen haftayla bu hafta arasinda 1 tl kur farki olmasini gectim,
Eldeki tum imkanlari kullanip 6 liraya cekebildiler
Bu neyin havasi neyin sevinci dolar 6 lira su an.
Biz istiyoruz ki 1.5tl olsun, adamlar 6 liraya seviniyor.
Thanos hakli arkadas.
Şu ülkede Devletimiz kendi vatandaşlarımız hariç sadece yabancı vatandaşlarnın girebileceği kumarhane açsa örneğin İstanbul , İzmir ve Antalya gibi turizm in en önemli yerlerine net 1-2 milyar dolar kazanır
Örneğin Kıbrıs , Bulgaristan , Las Vegas, Monaco
Bir sürü önlem alarak kuru 6'ya indirdik ama gösterge faiz geldi % 28,3'e dayandı. Özetle kırk katır mı kırk satır mı kısmına geldik.
Mahfi Eğilmez
Durum vahim anlayacağınız
Bayramdan sonra euro gene 7 nin üstünde olur bence
8 gün önce merkez bankası net dolar rezervi 21 milyar dolardı Şuan itibari ile 15 milyar dolar yani bayram öncesi bişey olur mu olmaz mı net bişey söylemek zor ama bayram sonrası %95 sıkıntılı gibi
ghibli06
16-08-2018, 07:39
8 gün önce merkez bankası net dolar rezervi 21 milyar dolardı Şuan itibari ile 15 milyar dolar yani bayram öncesi bişey olur mu olmaz mı net bişey söylemek zor ama bayram sonrası %95 sıkıntılı gibi
120 milyar usd dendi gecen gun???
O rakam brüt rakam, altın ve diğer bankaların parası ile o rakam olabilir ama net dolar rezerv 15 milyar
Yakıta gelen ötv zammından sonra
Bayram ve sonrası gıda her türlü yakıta bağlı şeylere
Zam gelecek
Tefe Tüfe de uçacak enflasyon yerle bil oldu bile
Daha kötüyü görmedik bile
mikelazi
16-08-2018, 08:00
sigaraya zam dolar 3.2 iken gelmişti.
bayramdan sonra büyük patlıcaz gibi.
sayan yanlış saymış abi..
ghibli06
16-08-2018, 08:05
Ben onu bilmem de, haberlerde izledigim kadariyla Amerika borsasi batmis, Londradaki dolar spekulesi yapan banka batmis, TL nin hizli deger artisi piyasalari panikletmis, Katar 15 milyar getirmis...
Peki benim hakedisler neden durduruldu emenike???
M_PROJECT
16-08-2018, 08:07
Abi A haber mi izliyorsun :D
ghibli06
16-08-2018, 08:09
Abi A haber mi izliyorsun :D
Eskidendi o Ahaber geyigi, simdi CNN, HT,Ntv,Milliyet ve Hurriyet daha beterler...
Bildiğin battım emk :D büyük zarardayım kademeli 6 sıralı 6 ileri şanzuman olarak möte kaçtı :D
bildiğin battım emk :d büyük zarardayım kademeli 6 sıralı 6 ileri şanzuman olarak möte kaçtı :d
ay toldç yu nigga.
ay toldç yu nigga.
Mecbur bekleyecez artık, yapacak hiç bir şey yok :) Allah uçağımızın tekerine zeval getirmesin :D
M_PROJECT
16-08-2018, 08:38
Eskidendi o Ahaber geyigi, simdi CNN, HT,Ntv,Milliyet ve Hurriyet daha beterler...
Dogru diyosun suan bir farklari yok .
5.5 olur gibi 5.79 şuan alınabilir bence.
M_PROJECT
16-08-2018, 08:38
Mecbur bekleyecez artık, yapacak hiç bir şey yok :) Allah uçağımızın tekerine zeval getirmesin :D
Paniklemezsen uzun vadede zarari kar yazarsin , bana borc verdin say :D 6 ay icinde oderim .
5.76'ya düştü. bist sıfıra sıfır kalacak heralde. benzin zammına karşılık bekliyordum şaşırdım.
Bildiğin battım emk :D büyük zarardayım kademeli 6 sıralı 6 ileri şanzuman olarak möte kaçtı :D
4,80'den kız kardeşime dolar aldık. Zarar ettim diye üzülüyordu 4.90'ı görünce kanka satalım dedi bekle 5 görürüz dedim bakın görüyorsunuz. Şimdi güzel kar ettik diye sevindi :D
7 görürse ben bu sefer satarım :D
Paniklemezsen uzun vadede zarari kar yazarsin , bana borc verdin say :D 6 ay icinde oderim .
Öptüm say gömdüm bay gibi oldu bro :D
Tamam kendimi bu şekilde motive ediyorum :D :D
Abd den açıklama geldi
Vergiler baki demiş
Buna rağmen, Sanayi odalarından, sanayicilerden, imalatçılardan ses çıkmıyor hala. Neden herkes çok sakin ?
Yavaş yavaş kaynattıkları için herkes sanıyorki sıcak duş alıyoruz.. Halbuki kurbağa haşlama olduk :)
Seviye 5.50 gençler ona göre vaziyet alın.
M_PROJECT
16-08-2018, 08:44
Öptüm say gömdüm bay gibi oldu bro :D
Tamam kendimi bu şekilde motive ediyorum :D :D
Ozman bi 5000$ daha atesle , ucak bileti alacam :D
4,80'den kız kardeşime dolar aldık. Zarar ettim diye üzülüyordu 4.90'ı görünce kanka satalım dedi bekle 5 görürüz dedim bakın görüyorsunuz. Şimdi güzel kar ettik diye sevindi :D
7 görürse ben bu sefer satarım :D
Hanım frenlemese ben 7'de salacaktım ama umudum kurban bayramı :D
Ben bugüne 1-2 kupon yapayım ilk yarı / maç sonucu belki oradan kapatırız :D
Ozman bi 5000$ daha atesle , ucak bileti alacam :D
Az bekle 1-2 parça var gidecek beleşe yollarız seni :D
M_PROJECT
16-08-2018, 08:48
O tip durumlarda 1 gun onceden haber vermen yeterli :D
Seviye 5.50 gençler ona göre vaziyet alın.
Alınırmı bu rakamlara ...
O tip durumlarda 1 gun onceden haber vermen yeterli :D
Ya moruk işte çok anlık oluyor, dün gece 5 tane hand carry yapmışız. Sabah bi geldim herkes bir yerlere uçmuş gece :D
Bu rakamlara almayın. Benim seviyem hareketin seyrine göre 5.20-30 YTD.
ghibli06
16-08-2018, 09:07
Soner Yalcın: Damat ucuruma surukluyor – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/soner-yalcin/damat-ucuruma-surukluyor-2577160/)
Soner Yalcin guzel yazmis, ulkeyi dusunuyorsak nefret soylemlerini de birakalim ayni fikirdeyim...
mikelazi
16-08-2018, 09:09
elimde 10k var.
tavsiyeniz ne olur
turbo&quattro
16-08-2018, 09:09
Ben musaitim :D
Soner Yalcın: Damat ucuruma surukluyor – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/soner-yalcin/damat-ucuruma-surukluyor-2577160/)
Soner Yalcin guzel yazmis, ulkeyi dusunuyorsak nefret soylemlerini de birakalim ayni fikirdeyim...
Güzel yazı.
bu adamı da topa tutar o eleştirdiği kesim. Adam azcık geniş çerçeveden bakması bile yetmiş. Yıllardır birbirimize kırdırıyor herifler bizi , kendimizle kavgamız bitmiyor ki kafamızı kaldırıp oturup düşünüp bir şeyler yapalım.
GokhanRS
16-08-2018, 09:31
garanti talimat sistemi hakkında bilgi vereyim, denemek için 5.80e ayarlamıştım. az önce mesaj geldi, talimatınıza istinaden alınmıştır diye. sonra girdim baktım mesela makastan dolayı 5.83e geri çıkmış ben daha girip kontrol edene kadar.
yani mantıklı bir sistem miş. bu arada denemek için aldığım 20 dolar bişi, yoksa bu kurdan girin gibi bir tavsiyede bulunuyor değilim. herkes kendi fikrince alım satım yapsın şu saatten sonra tavsiyeler çok riskli.
bu adamı da topa tutar o eleştirdiği kesim. Adam azcık geniş çerçeveden bakması bile yetmiş. Yıllardır birbirimize kırdırıyor herifler bizi , kendimizle kavgamız bitmiyor ki kafamızı kaldırıp oturup düşünüp bir şeyler yapalım.
Amerikan arabasıyla gezmede sıkıntı yok di mi aman ha iphone kıran salaklar triplere girmesin :)
Şok markette bugün etiketler değişiyordu çoğu şeye zam geldi şimdi görecem ben bu trolleri
5lt yudum ayçiçek yagi 29tl den 35.90 a çıktı sürekli alış veriş yaptığım markette
Hanım frenlemese ben 7'de salacaktım ama umudum kurban bayramı :D
Hepimiz aynı durumdayız zoray bey :D sımdı bekle
https://pbs.twimg.com/media/CrmalJCXgAAVwpS.jpg
Amerikan arabasıyla gezmede sıkıntı yok di mi aman ha iphone kıran salaklar triplere girmesin :)
o yazıda i phone kıranlarla ilgili bir nokta görmedim ben ama ? Amerikan arabasına binmekle konumuzun ne alakası var ayrıca ? Espri yaptıysan anlamadım kusura bakma.
vectra-tuner
16-08-2018, 09:40
Kısa bir zaman sonra son postumu yazacağım ancak bu sefer bu siteye kayıt olduğum ilk günden beri yapmadığım bir şeyi yapacağım.. Etik olmasa bile ki en sevmediğim şey böbürlenmektir eski postlarımı tek tek getireceğim... Sanırım epey bir kişi utanacak..
Kısa bir zaman sonra son postumu yazacağım ancak bu sefer bu siteye kayıt olduğum ilk günden beri yapmadığım bir şeyi yapacağım.. Etik olmasa bile ki en sevmediğim şey böbürlenmektir eski postlarımı tek tek getireceğim... Sanırım epey bir kişi utanacak..
Allah utanacak dert vermesin abi, petrole ve diğer sektörlere yapılan zamlar ortada. Çok geçmeden tekrar yükselecek zaten rakamlar yalan söylemez.
Bunun bir başarı olarak görülmesi bile çok ilginç gerçekten.
vectra-tuner
16-08-2018, 09:47
Yine yanlış anlaşılmasın, getireceğim postların çoğu bu Devleti küçümseyen sürekli aşağılayanlara ders olucak ... Sanıyorum epey bir Türk görünümlü Amerikan askeri var ve yakında Devletimizin bu mücadeleyi kazandığında hallerini çok görmek istiyorum.. Çanakkale'de 10 milyon nüfüsumuz varken 250 Bin şehit vermişiz ve buraları bırakmadık ki çoğu çocuk yaştaydı.. Şimdi ise Abd iki tehdit etti twit attı Doların 10-15 Liraya gitmesini bekleyenlerin canı çok acıyacak
Seviyeler 5.80 hatta Cuma kapanışa dek dahada düşer ama uçurumdan düşer gibi değil makul düşer. Peki nerelere çıkar?? Şimdi bu çok bilinmeyenli bir denklem. Şöyleki bayramdaki dalgalanması bizi zaten alakadar etmiyor. Tüm islam aleminin turizme deli gibi para gömdüğü o dönemde bizi batırmak isteyecek dış mihraklarda pozisyon almayacaktır. Haber çıkarmayacaktır. Attığı kurşu boşa gitsin istemez kimse. Gelelim bayram ertesine, her halukarda artacak eğerki olaysız atlatır ve rutine dönersek bende 6-6.10 bizim yatay seviyemiz. Yok dış bombardıman başlarsa artık üst seviyeler bombaya göre değişir :)
dolar_euro_pound_forex_parite_bilgi_paylasimi konusunun milliyetçiliğe evrilmesi çok saçma
herkes öngörüsünü düşüncesini tesbitini beklentisini yazıyor buraya
ekonomi/yatırım gibi bir konuda miliiyetçilik muhabbetleri abes..
işine gelen alır işine gelmeyen almaz
kimseye vatan haini damgası yapıştıramazsınız..
GokhanRS
16-08-2018, 10:10
Yine yanlış anlaşılmasın, getireceğim postların çoğu bu Devleti küçümseyen sürekli aşağılayanlara ders olucak ... Sanıyorum epey bir Türk görünümlü Amerikan askeri var ve yakında Devletimizin bu mücadeleyi kazandığında hallerini çok görmek istiyorum.. Çanakkale'de 10 milyon nüfüsumuz varken 250 Bin şehit vermişiz ve buraları bırakmadık ki çoğu çocuk yaştaydı.. Şimdi ise Abd iki tehdit etti twit attı Doların 10-15 Liraya gitmesini bekleyenlerin canı çok acıyacak
abi sen iyi misin bugün? forumda kim 10 15 tl olmasını istiyor? Allahını seversen bana ekonomi adına iyi yaptıkları tek bir şey göster ki insanlar 10 liraları göreceğini düşünmesin? Ayrıca 2019 yılında görüşelim bu konuyu bence, eğer birileri 10-15leri iddia ettiyse hiçte hayal rakamlar değil. Sadece bu yıl böyle bir şey olmamasını yürekten diliyorum.
Sen halâ bu devlet diyip duruyorsun, şuan devlet değil hükümet var. Bu hükümette ekonomi politikaları gayet yanlış ve yetersiz. Şöyle bir ortamda açıkladıkları yol haritaları bile halâ beton üzerine.
Çıkıp kalifiye personel konusunda bir açıklamaları yok adam gibi. Fen liselerine halâ ısrarla sırtlarını dönüyorlar, üretim konusunda bilim konusunda ki destekler halâ hem çok yetersiz hemde tamamen anti liyakata dayalı.
Allah aşkına jöleli 1 tl olacak diyordu tam şuanda, bulunduğumuz anda, ülkenin tüm parasını teslim ettiğin adamın ön görüsünün tam 6 katı şuan dolar. Geçmiş postları okuyorum okuyorum hiç dediğin gibi amerikancılık yapan vatan hainliği seviyesinde post atan göremedim. Arada Yiğit biraz ayarsız giydirmiş ki giydirdiklerinin minimum %80 oranında haklı ve destekli.
Cidden kimlere niye kızdın nasıl böyle enteresan bir post attın merak ediyorum.
Şu tablonun savunulacak nesi var? Neyi ne kadar doğru yaptılar da bu grafik çıktı ortaya?
https://i.hizliresim.com/mog6W0.png
Ayrıca Çanakkale Destanı Türk askerinin halkının destanı olmasına rağmen, bunu sarıklılar kazanmış gibi dedikodu tarih yayan akpyi resmen açık açık destekler postuna Çanakkaleyi dahil ederek yazmana çok şaşırdım.
vectra-tuner
16-08-2018, 10:24
Gökhan,
Abd aleni olarak saldırıyor ve içeriden de Dolar 10 lira olucak 15 lira olucak şeklinde hızlıca spekülasyon yapılıyor... Abd doğrudan Dolar 7 tl olucak diye bilgi veriyor sonra yalanlıyor ancak bu direk hedef göstermektir.. Abd'de bulunan profesör geçinen alçak hainler de Dolar şu olucak bu olucak şeklinde halkı korku ve paniğe salıyor dolar almaya yönlendiriyor.. Bu su götürmez bir gerçek ve Hükümet karşıtı bile olsa böyle bir zamanda finansal teröristlere gerçek bir vatansever asla geçit vermez..
Hükümet hakkında postlarım orada duruyor ne twitter hesabımdan ne face hesabımdan bir tane bile silmedim... Ülkeyi bakkal gibi yönettiler, dayıyı emmiyi kayırdılar,Askeri bitirdiler vs. vs.
Ancak ben Vatanımı seviyorum.. Günün birinde Akp gidecek ama burası kalacak..
Benim işim ithalat olmasına rağmen bu saldırı varken 1 Usd bile almadım... Daha önceden aldım postlarımda var 4.45 - 4.70 arası diye yazmıştım...
Son söz " Kendi Askerine düşmanlık eden başkasına Askerlik eder" yani Kendi Devletine düşmanlık eden başka Ülkenin Askeridir...
Gökhan,
Abd aleni olarak saldırıyor ve içeriden de Dolar 10 lira olucak 15 lira olucak şeklinde hızlıca spekülasyon yapılıyor... Abd doğrudan Dolar 7 tl olucak diye bilgi veriyor sonra yalanlıyor ancak bu direk hedef göstermektir.. Abd'de bulunan profesör geçinen alçak hainler de Dolar şu olucak bu olucak şeklinde halkı korku ve paniğe salıyor dolar almaya yönlendiriyor.. Bu su götürmez bir gerçek ve Hükümet karşıtı bile olsa böyle bir zamanda finansal teröristlere gerçek bir vatansever asla geçit vermez..
Hükümet hakkında postlarım orada duruyor ne twitter hesabımdan ne face hesabımdan bir tane bile silmedim... Ülkeyi bakkal gibi yönettiler, dayıyı emmiyi kayırdılar,Askeri bitirdiler vs. vs.
Benim işim ithalat olmasına rağmen bu saldırı varken 1 Usd bile almadım... Daha önceden aldım postlarımda var 4.45 - 4.70 arası diye yazmıştım...
Son söz " Kendi Askerine düşmanlık eden başkasına Askerlik eder" yani Kendi Devletine düşmanlık eden başka Ülkenin Askeridir...
dolar son 3 gündür neden düşüyor açıklar mısınız?
vectra-tuner
16-08-2018, 10:32
Artık ben Dolar/Faiz/Genel analiz yazmayacağım .. Onu çok bilmiş yüksek yerlerde tanıdığı olan Tech Analistlerine sorun ...
Ben son olarak buradaki Postlarım silinmez ise vakti geldiğinde tektek alıntı yapıp paylaşacağım tabi bu siteden atılmaz isem...
mikelazi
16-08-2018, 10:34
doları olan hain
olmayan vatan severmi yani
ülkeyi yönetenlerin ne kadar doları var.veya bu işlerden nekadar cukkaladılar
GokhanRS
16-08-2018, 10:34
Gökhan,
Valla bi sen ülkenin ekonomisini sağlam raylara oturtursan kimsenin saldırısı bir işe yaramaz. Ama doların şuan ki seviyesinin sebebi kesinlikle saldırıya bağlanıp hükümetin bir suçu yokmuş gibi davranmakta hiç mantıklı değil.
Bahsetttiklerin muhtemelen doğru, amerika fırsatını buldumu her yere saldırır, biz ne ilkiz nede son. devir kapılarımızı açık bırakıp uyuyabileceğimiz devir değil.
Özgür Demirtaşın da dediği gibi, Sen fen lisesi açmaya kalktın da amerika mı engel oldu? Yol yapmak yerine fabrikalar kurdun da amerika mı engel oldu?
Amerika mı sayın cumhurbaşkanımıza imamhatipleri 10 katına çıkar diye talimat ver di? Biz ekonomiye yatırım yapmak yerine her yere gereksiz saray ve bina dikmeyi amerikanın talimatıyla mı tercih ettik?
Hayır bunları amerika talimatıyla yaptıysak bu sefer tablo daha vahim, aynı dediğin gibi içimizdeki pislikleri, başa getirdiklerimizi temizlememiz lazım önce.
Yok bunları tabi ki amerikanın lafıyla yapmadık diyorsan, tablo yine aynı başımızdakiler halâ kandırıldık yalanına sarılıp paralarımızı çarçur ediyor. O dolar 1 tl ye düşmeyecek abi, sen zaten biliyorsun okuyanlarda bilsin diye yazdım :) vatan haini değilim ama düşmeyeceğinden eminim maalesef.
vectra-tuner
16-08-2018, 10:38
Gökhan son yazdığın Posta %100 katılıyorum..
Bu arada sadece bir kişiden özür dilemem gerekiyor , ZX-636 Nikli Ali vardı .. Haklıymış adam
Artık ben Dolar/Faiz/Genel analiz yazmayacağım .. Onu çok bilmiş yüksek yerlerde tanıdığı olan Tech Analistlerine sorun ...
Ben son olarak buradaki Postlarım silinmez ise vakti geldiğinde tektek alıntı yapıp paylaşacağım tabi bu siteden atılmaz isem...
Bende senin gibi bekliyorum
O gün gelsede tek tek
Bende alıntılarla yazsam diye
Yatırımcı olmak vatan hainliği imiş
Zaten bu ülkede hükümete eleştri yaptığın an hain ve fetöcü oluyorsun
Bu ekonomiyi abd yönetmedi 16 yıldır
Akp iktidarı yönetti 16 yıldır.
Bedeli hepimiz ödüyorum. Burda sorun vatan devlet değil
Hükümet sorunlu ben ve saz arkadaşlarım eleştiriyoruz diye hain isek
Bize hain diyenler alayı gerçek hayin
Bu ülke elbet bir gün kış uykusundan uyanır ama iş iştem geçmiş olur
Kurtaran bir tane Atatürk de bu sefer çıkmaz
Yaşına hürmetim var abi,ama haddini aşacak şeyler yazıyorsun şu anda. Ben üzerime alınmadım ,ne döviz ile işim ne de döviz borcum var herhangi bir gelirim yok döviz ile alakalı o yüzden dövizin artması benim yararıma değil;fakat düğün yapacağım için zararıma. Her şey artıyor,altınlar zamlanıyor para tahsilatı yapacağım kişilerden para tahsilatı yapamıyorum . Üretimini,ithalatını dolar euro üzerinden yapan çoğu kişi zarara uğruyor neden sevinilsin ? Kimse sevinmedi.
ancak buralarda sosyal medyada ki paralı twitter kullanıcıları gibi,eleştiren insanları vatan haini gibi adlandırmak neden ? Tek sen misin Milliyetçi ? Belki eleştiren insan senden daha Milliyetçi ve Devletçi nerden biliyorsun ? Devlet ayrıdır,Devleti yönetenler ayrıdır. Ben burada kimsenin Devletine yan gözle bakacak,ya da kötü söz söyleyecek potansiyelde olduğunu zannetmiyorum ki eleştirilerin çoğu zaten yönetenlereydi.
Şimdi burada gelip insanları ayrıştıcı yazılar yazmanın sebebi nedir ? Eleştiren kişilere amerikan askeri deme cesaretini nereden buluyorsun ?. İnsanları ayrıştırmaktan vazgeçin abi.
neyse biz konumuza dönelim;
son 3 gündür yaşanan düşüşün sebebini açıklayabilecek bilgide olanların 2 ay sonrasına öngörüsü nedir?
CloudGrey
16-08-2018, 10:57
son 3 gündür yaşanan düşüşün sebebini açıklayabilecek bilgide olanların 2 ay sonrasına öngörüsü nedir?
slingshot olurmu ?
tl de beklıyorum suan. 2 ay kadar ıhtıyacım yok. ne onerırsın
bu para meselesini vatan millet meselesi yapmak saçma bence. bizim borsamızda yatırımların %60'ı yabancı kaynaklı. Bu adamlar vatan haini de mi türkiye borsasına para yatırıyor. Kimse kimseye yatırım yapmazsa yine biz zararlı çıkarız. Şu anda konu ne olursa olsun kutuplaşıyoruz farkındaysanız, konu para da olsa, seçim de olsa hatta hiç alakasız bedelli bile olsa insanlar hemen birbirini vatan haini ilan ediyor. Asıl bizi bölmek isteyenler bizi kutuplaştıranlar.
Bence ülke içinde dolar alan satanla uğraşmak yerine dünyaya düzgün bir imaj çizip daha fazla yatırım çekmeliyiz. Şuan ise tam tersi yapılıyor. Tartışmadığımız boykot etmediğimiz ülke kalmadı. Hollandayı boykot ettik, fransayı boykot ettik, almanyayı boykot ettik, şimdi de amerika. Dışardan görünen imajımız bu.
Şuan bunları yazarken bile tereddütle ve korkarak yazıyorum. Halimiz tam olarak bu.
tl de beklıyorum suan. 2 ay kadar ıhtıyacım yok. ne onerırsın
hep önerdiğim şeyi abi: kademeli alın
gösterge faizleri %28lerde
bu politika faizi beklentisini yukarı çekti
ayrıca bddk ve mb son 2 günde tam anlamıyla piyasadaki tl likiditesini kesti
tl sıkıntısı çeken özellikle ingiltere tl tahvillerini bozmak zorunda kaldı
bi yandan da mb gecelik repo ihalesi açmayıp fonlama maliyetini 19.50 lere çekti
bildiğimiz faiz artışı yaptı ama reisi üzememk için politika faizine dokunmadı
yorumlamamız gereken bundan sonra ne olabileceği
ben daha erkek resesyon bekliyorum hiperenflasyon yaşayacağız faizlerden dolayı
bunun yanında 7.20leri gören kırılgan bir kur var ne yurt içinde ne yurt dışında tl güveni yok cdsler(borçları ödeyememe ihitmali) 540 puanları gördü 2008in neredeyse 2 katı
kuru bu seviyede tutan 2 etmen var 1.si rahip 2. faiz beklentisi
peki ya 2si de olmazsa?
individual
16-08-2018, 11:18
SPK, Forex işlemlerinde kaldıracı geçici süre kaldırdığını açıkladı
Investing.com - Forex piyasası, kaldıraç özelliği nedeniyle hem çok cazip hem de riski oldukça yüksek. Türkiye'de Şubat 2017'ye kadar kaldıraç oranları 1/100 idi, ancak SPK, 'Bireysel yatırımcıların yüksek kaldıraca dayalı risk almalarının ve düşük tutarlı tasarruflar için yüksek kaldıracın yol açacağı muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi hedeflenmiştir' gerekçesi ile kaldıraç oranları 1/10 olarak güncellerken teminatı da 50.000 TL ve muadili olarak belirledi.
Şubat 2017'den itibaren Türkiye'de forex piyasası kaldıraç oranları 1/10 oldu ve çeyreklik açıklanan kar-zarar oranları da bu güncelleme sonrasında değişti. Daha önce %80 ve üzerinde müşteri zararı açıklayan aracı kurum ve bankalar, bu revizyonun ardından müşteri zararının %60 altına kadar indiğini açıkladılar.
Nisan ayndan itibaren TL tarafındaki volatilite arttı ve özellikle USD/TRY , EUR/TRY ve GBP/TRY kurlarındaki rekor yükselişlerin ardından bu paritelerdeki işlem sayısı da arttı, ancak gerek fiyatlamaların çok sağlıksız olması gerekse kaldıraç nedeniyle işlemlerdeki risklerin artması nedeniyle SPK kısa süreli değişikliğe gittiğini açıkladı.
Dün SPK'nın yaptığı açıklama şöyle:
Son dönemde, döviz piyasasında makul bir ekonomik veya finansal gerekçe ile açıklanamayan gelişmeler nedeniyle bir tarafını TL’nin oluşturduğu paritelerde ciddi fiyat hareketleri meydana gelmiştir.
'Fiyatların zaman zaman aşağı ve yukarı yönlü aşırı dalgalanması nedeniyle döviz piyasasında sağlıklı bir fiyatlama oluşmadığından, foreks piyasasında bazı durumlarda fiyat/spreadlerin piyasa koşullarına uygun olduğunu belirleme imkanı bulunmamaktadır. Bu kapsamda, ülkemizde piyasaların kapalı olacağı Kurban Bayramı tatili sonrasında foreks piyasasında işlemler başladığında ortaya çıkabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini teminen, mevcut açık pozisyonu olan müşterileri etkilemeyecek ve hedge işlemlerini aynı kaldıraç oranından yapabilmelerine imkan tanıyacak şekilde; 16.08.2018 tarihi öncesindeki pozisyonlar ve bu pozisyonların hedge edilmesi amacıyla yapılacak işlemler hariç olmak üzere, bir tarafını TL’nin oluşturduğu paritelerde yeni açılacak pozisyonlara ilişkin işlemlerde kaldıraç oranlarının 03.09.2018 tarihine kadar 1:1 olarak belirlenmesine karar verilmiştir.
Ayrıca, Kurban Bayramı tatili süresince ülkemiz piyasaları kapalı olacağından; yatırımcıların foreks piyasasında ve Borsa İstanbul Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası’nda spekülatif amaçlarla pozisyon almamaları ve mevcut pozisyonlarına ilişkin olarak ilave teminat yatırma yükümlülüğü ile karşı karşıya kalabileceklerini göz önünde bulundurarak ihtiyatlı ve basiretli davranmaları gereğinin hatırlatılmasında yarar görülmektedir.'
Yatırımcılar, herhangi bir paritede işlem açarken kar al ve zararı durdur emirleri girebilmekteler, ancak oynaklığın yüksek olduğu anlarda bu emirler belirlenen seviyelerde gerçekleşemeyebiliyor ve özellikle zararı durdur emrinin belirlenen seviyeden daha aşağıda olması yatırımcının hesapladığından daha fazla kayıp yaşamasına neden oluyor. SPK, yatırımcıların bu sağlıksız oynaklık süresince işlemlerindeki zararlarını en aza indirmek için 3 Eylül tarihine kadar kaldıraçları kaldırdığını açıkladı.
34btr1907
16-08-2018, 11:23
Yaşına hürmetim var abi,ama haddini aşacak şeyler yazıyorsun şu anda. Ben üzerime alınmadım ,ne döviz ile işim ne de döviz borcum var herhangi bir gelirim yok döviz ile alakalı o yüzden dövizin artması benim yararıma değil;fakat düğün yapacağım için zararıma. Her şey artıyor,altınlar zamlanıyor para tahsilatı yapacağım kişilerden para tahsilatı yapamıyorum . Üretimini,ithalatını dolar euro üzerinden yapan çoğu kişi zarara uğruyor neden sevinilsin ? Kimse sevinmedi.
ancak buralarda sosyal medyada ki paralı twitter kullanıcıları gibi,eleştiren insanları vatan haini gibi adlandırmak neden ? Tek sen misin Milliyetçi ? Belki eleştiren insan senden daha Milliyetçi ve Devletçi nerden biliyorsun ? Devlet ayrıdır,Devleti yönetenler ayrıdır. Ben burada kimsenin Devletine yan gözle bakacak,ya da kötü söz söyleyecek potansiyelde olduğunu zannetmiyorum ki eleştirilerin çoğu zaten yönetenlereydi.
Şimdi burada gelip insanları ayrıştıcı yazılar yazmanın sebebi nedir ? Eleştiren kişilere amerikan askeri deme cesaretini nereden buluyorsun ?. İnsanları ayrıştırmaktan vazgeçin abi.
bak bu çatlakta çanakkale hakkında bunları söylemişti sorsan cephede en önde gider! kaalemi alalım şimdi her yazıp çizeni !! parmaklarına yazık kardeşim
Celal Şengor'den yuzde 46 cıkışı (http://www.ensonhaber.com/celal-sengorden-yuzde-46-cikisi-2014-08-12.html)
Dolarin bu cikisindan kinler nemalanmis?
Borsa da pazartesi ve carsamba islemlerinin takas dokumune bakalim?
Ortalama 6 kurdan hangi vatan haini milyonlarca tl yi dolar yapmis dun?
Hukumet yaptigi yanlislari,yedigi rantlari ve zenginligi tek basina yaparken kimseye izahat sormadi,yaptim oldu dedi. Etrafini zengin etti,fakirlik artti ve son 5 senede yapilan fahis yanlislari heryerde anlatmakdan yorulduk. Ama simdi hesap geldi,birlikte odeyelim diyor. Hakli mi?
Memleket meselesi öyle mi? Neden kararlari alirken sahsi cikarlarina gore aldilarda,kiclari sikisinca memleket meselesi oluyor?
Çanakkale deniz savasi vibi bu ulkenin yoklukta zafer yazdigi destani,15 temmuz ile kiyaslayan zaarlar gibi suan ile nasil kiyaslarsin? Ayip,gunah,yazik.... O zaman vatanseverlik vardi,simdi cebini seviyor millet.
Otv ye zam yapildi ki,neredeyse bir bu kadar daha yapilicak. Bugun ki ekonomik cokuntunun sorumlusu kim? Disgucler ise konusulucak birsey yok.
Ama dersen ki,akp doneminde yapilan tum otoyol, köprü,tup gecit vs islerden buyuk yolsuzluk yapildi,fahis fiyatlardan tahaahut ler verildi,1 kopru parasina 8 köprü yapicak paralar harcandi,gecen gecmeyen herkes bunu oduyor,sehrin nufusundan fazla yolcu garantisi verildigi için havaalanlari buyuk zarar ediyor,buna bugce dayanmaz. Son 6 yildir 1 tane uretim tesisi acilmadi, olanla r da satildi,tum stratejik fabrika,liman ve isletmeler yabancilara satildi. Bunun gibi fahis hatalardan bu haldeyiz dersen bak senin tarafsizlogina inaniririm.
Buarada daha 5-6 ay once neler yaziyordun,son 2-3 aydor kalemin yumusadi,son 1 aydir hep bir tarafa yontuyor. Hayrola,bizi aydinlatirsan sevinirim. Bak ben hala ayni yerdeyim. Beyaza beyaz siyaha siyah diyorum ki,benim gibi sektorde olan adam ne guzellemeler yazmali,halinden memnun olmali......
individual
16-08-2018, 12:29
İngiliz bankanın dolar oyununu BDDK bozdu
Elinde Türk Lirası olmadan dolar operasyonuna girişen Londra bankası fena duvara tosladı. Edinilen bilgilere göre, önceki gün Londra merkezli bir banka yüklü miktarda açığa dolar aldı. Elinde TL olmadığı için pozisyon kapatamadı. TL pozisyon açığını kapatmak için piyasada para arayışına çıktı. Kimse TL vermeyince açıkta kaldı.
BDDK, swap işlemlerinde özkaynak sınırını yüzde 25'e düşürdü. Kurum, hafta başında dolardaki spekülatif saldırıları engellemek için bu oranı yüzde 50'ye çekmişti.
GokhanRS
16-08-2018, 12:34
İngiliz bankanın dolar oyununu BDDK bozdu
Elinde Türk Lirası olmadan dolar operasyonuna girişen Londra bankası fena duvara tosladı. Edinilen bilgilere göre, önceki gün Londra merkezli bir banka yüklü miktarda açığa dolar aldı. Elinde TL olmadığı için pozisyon kapatamadı. TL pozisyon açığını kapatmak için piyasada para arayışına çıktı. Kimse TL vermeyince açıkta kaldı.
BDDK, swap işlemlerinde özkaynak sınırını yüzde 25'e düşürdü. Kurum, hafta başında dolardaki spekülatif saldırıları engellemek için bu oranı yüzde 50'ye çekmişti.
merkez bankası ve bddk 5 yıl önce tamamen bağımsızlığa kavuşabilseydi şuan dolar ön görüm 2-2,5 tl olurdu. her şeyi iş işten geçtikten sonra yapmaları bana hiç iyi niyet sinyali vermiyor. Ben artık cidden bunların deli paralar kaldırmak için bilerek yapıldığını düşünmeye başladım. Halâ diyorum bunların amerikayla kavgaları bile sahteymiş gibi bir his var içimde ve bu hissi atamıyorum bir türlü.
hani şu döviz bozanların listesini bir görebilseniz, dersin ki bu koyu milliyetçi adamlarda bu kadar doların ne işi var mış. 7 lira olana kadar nerdelermiş dersin :D
individual
16-08-2018, 12:37
merkez bankası ve bddk 5 yıl önce tamamen bağımsızlığa kavuşabilseydi şuan dolar ön görüm 2-2,5 tl olurdu. her şeyi iş işten geçtikten sonra yapmaları bana hiç iyi niyet sinyali vermiyor. Ben artık cidden bunların deli paralar kaldırmak için bilerek yapıldığını düşünmeye başladım. Halâ diyorum bunların amerikayla kavgaları bile sahteymiş gibi bir his var içimde ve bu hissi atamıyorum bir türlü.
hani şu döviz bozanların listesini bir görebilseniz, dersin ki bu koyu milliyetçi adamlarda bu kadar doların ne işi var mış. 7 lira olana kadar nerdelermiş dersin :D
Valla bende bu açıkları görünce öğrenince yuh diyorum.
Yani böyle bir açıkla zaten iyi dayanmışız bu zamana kadar.
Çoğu yabancı bankaların böyle yapan trader ajanları var.Bu şekilde açıklarla neler kazanıyorlar.
Özetle doların 7 -6 olması kimsenin işine gelmez.Yukardan satanlar düşmesini bekleyecekler ve uzun bir süre (5 seviyesinde) kalması lazımki aradaı 3-4 liralık fark tad versin.
mikelazi
16-08-2018, 12:41
aynı düşünceye sahibim
kim hain şimdi
GokhanRS
16-08-2018, 12:44
aynı düşünceye sahibim
kim hain şimdi
maalesef sanırım benim o vatan haini. gavurun ülkesinden dolar kazanıp tr ye gelip harcıyorum onu.
yerli ve milli olanlar: Artiz auf Twitter: "Bu video da tum comarlar icin… " (https://twitter.com/Artizizm/status/1029697009022840832)
sonunu iyi izleyin :D
yerli ve milli olanlar: Artiz auf Twitter: "Bu video da tum comarlar icin… " (https://twitter.com/Artizizm/status/1029697009022840832)
sonunu iyi izleyin :D
çok uzun diyenler için dev hizmet: Artiz auf Twitter: "Bu iPhone sesi ne icin sjbjsjbh… " (https://twitter.com/Artizizm/status/1029699998995410944)
Burada kimin ne amaçla yazdığı çok açık tartışmaya lüzum yok,herkes yüz yüze bakıyor.
Ben AK Partliyim burada gelen geçen giydiriyor,yeri geliyor hakaret,küfür,bedduaya kadar gidiyor yorumlar kalkıp da bir şey diyor muyum?
Gerek yok, herkes kendine yakışanı yapar bunu böyle yazanların eşi dostu bir yere gelince ; onlara sahip çıkmasa onlara bile aynısını diyecek zihniyetle tartışmam bile ( ki bilen bilir boş vaktim çok :D )
Konunun amacına gelirsek görüşü ne olursa olsun ben tabiki ekmeğini kovalayan herkesin kazanmasını isteyen taraftayım,şahsen hainlik sezmediğim durumlarda da bilgi sahibi olmasam da elimden geleni yapmaya çalışıyorum mesela babamın totalde 7 aylık şubat alım / ağustos sonu tekrar TL’ye dönüş işlemini buraya yazmıştım uzun vadede birlerine yararı olur diye ( biz mayıs/haziran’da bozduk )
Demem o ki yorumları dışarıdan birisi bile okusa burada kimin neye sevinip neyi savunduğunu anlar .
Siz birbirinizi kırmayın zaten mahalle yanarken ****** saçını tararmış bugün yediği kaba sıçana yarın o kabı sokarlar :)
mert_can 41
16-08-2018, 15:02
Gerçekten yazdıklarınız çok komik burda kim doların 10-15 olmasını bekliyor dolar sadece bir yatırım aracı olarakmı görüyorsunuz analamdımki benim işlerim herşeyim durdu 13 liraya sattığım kağıt 1 haftada 20 liraya geldi bu. Benzinden tutun yicek yemek herşeye zamlar geliyor dahada gelecek doğal gazada gelecek kirada evi olan kirayada zam yapıcak niçin dolar yükseldiği için niçin birilerinin boş gideri yüzünden. Papayı madem aldık niçin sorgulamıyoruz adamlar verin diye bağrıyor onlarada vermiyoruz papaz bey klimalı evinde televizyonunu izleyerek gülerek halimize bakıyor. Reis vatan haini diye tutuyor sanıyorsunuz dimi papazı hayır merkez bankasının müdürünü amerikadan istediği için tutuyor çünkü o adam reisin kara kutusu yani birileri dertlerini kapamaya çalışıyorken bizim sizin gibi masum vatandaşlar bunların savaşı arasında eziliyor. Ben iş yapamaz hale geldim yeni bir işe giricektim o işimde iptal oldu benim gibi bir çok insan mağdur oldu bu inatlaşmada şimdi ses çıkarınca bağrınca karşıt olunca Amerikan askerimi oluyoruz gerçekten çok saçma yaa kafayı yicem.
Millete ne kadar kolay vatan severliğini falan sorgulayabiliyorsunuz ne kadar güzel herşeyi çıkarınıza çekebiliyorsunuz çanakkale destanı ile bu inatlaşmayı aynı kefede tutabiliyorsunuz. Çanakkale bir destandır topraklarımızı düşmandan kurtarmak için yapılan şuanki olay bundan çok farklı.
Burda kimse kimsenin görüşüne hakaret etmiyor. Ama sırf karşıt görüş olanlan insanlara amerikan askeri demek vs ayıp. Sizlisteyi yapın ifşa edin ama dikkat edin yarın öbürgün iki ülke dost olunca sizide burdaki insanlar ifşa etmesin. Zamanında israil için kola döktüler boykot ettik herkes almadı noldu geçen sene açılışını yaptık :)
mert_can 41
16-08-2018, 15:10
Burada kimin ne amaçla yazdığı çok açık tartışmaya lüzum yok,herkes yüz yüze bakıyor.
Ben AK Partliyim burada gelen geçen giydiriyor,yeri geliyor hakaret,küfür,bedduaya kadar gidiyor yorumlar kalkıp da bir şey diyor muyum?
Gerek yok, herkes kendine yakışanı yapar bunu böyle yazanların eşi dostu bir yere gelince ; onlara sahip çıkmasa onlara bile aynısını diyecek zihniyetle tartışmam bile ( ki bilen bilir boş vaktim çok :D )
Konunun amacına gelirsek görüşü ne olursa olsun ben tabiki ekmeğini kovalayan herkesin kazanmasını isteyen taraftayım,şahsen hainlik sezmediğim durumlarda da bilgi sahibi olmasam da elimden geleni yapmaya çalışıyorum mesela babamın totalde 7 aylık şubat alım / ağustos sonu tekrar TL’ye dönüş işlemini buraya yazmıştım uzun vadede birlerine yararı olur diye ( biz mayıs/haziran’da bozduk )
Demem o ki yorumları dışarıdan birisi bile okusa burada kimin neye sevinip neyi savunduğunu anlar .
Siz birbirinizi kırmayın zaten mahalle yanarken ****** saçını tararmış bugün yediği kaba sıçana yarın o kabı sokarlar :)
Kanka burda herkes seni tanır biride çıkıp sana karşı bir şey dedimi demedi niçin biliyorsun dimi sen yazarken karşıt görüş insanlarada saygı gösteriyorsun hakaret etmeden yazıyorsun. Burası bir forum tartışma alanı bir çok farklı görüşte adam var aramızda sen akp lisin ben chp liyim ( muharrem inceyi sevmem) hdp lisine kadar bir çok insan bir çok görüş vardır aramızda. Sen hakaret etmeden karşı partileri eleştirirsin bu senin en büyük hakkın ve kimse çıkıp sen şöylesin diye yazamaz sana bana bu onun ayıbıdır hangi partili olursa olsun. Burda sırf bu politikaya karşı diye insanlara amerikan askeri vs deniyor gerçekten hoş değil bu tarz yazma tarzları. Kimse inanmıyor biz burda bir birimizi yiyelim 6 ay sonra iki ülke mutluluk pozu verecek boşu boşuna herkes burda bir birine salıyor. Zamanında kolayıda boykot ettik bak geçen açılışını yaptık boşu boşuna yazıyoruz ama işte bir birimizin görüşlerine yazarken saygı göstersek kışkırtmasak daha hoş olucak.
https://i.hizliresim.com/DDWdE1.png (https://hizliresim.com/DDWdE1)
Hep bi ironi,hep bi milliyetçilik vectra bey..
https://i.hizliresim.com/JD8lYB.png (https://hizliresim.com/JD8lYB)
Ekonıminin eli kulağında olduğunu biliyorlar madem,savunduğunuz şeyin arkasında durun. Neden önlem almadılar ?????
mikelazi
16-08-2018, 16:59
işin komik yanı. kimseye hesap vermeden,16 senede ülkede ne var ne yok satan adam.
tv ye çıkmış birlik olalım,yerli malı kullanalım diye show yapıyor.
yeter biraz motorun soğusun yaa
Turkish anger at Donald Trump and US tariffs sees Turks smash iPhones, burn fake dollars - CBS News (https://www.cbsnews.com/news/turkey-anger-donald-trump-us-tariffs-turks-smash-iphones-burn-fake-dollars/)
Bende merak ediyorum, dön de dönelim durumunu...
Ulan su iktidar kayigina bir bizler binemedik heralde...
vectra-tuner
16-08-2018, 21:30
Pakistanlı, Hindistanlı, Katarlı.. Koşup Tl alıyorlar ki devrilmeyelim diye.. Suud ise Tl satımını yasakladı Abd kuklası olduğu için.. Sizler ise dolardan kaç lira kar ederim derdindesiniz.. Tüm Postlarımın arkasındayım.. Seçim sonrası dahi hükümet aleyhine postlarım aynı yerinde duruyor.. Facebook ve twitter da da..
Pakistanlı, Hindistanlı, Katarlı.. Koşup Tl alıyorlar ki devrilmeyelim diye.. Suud ise Tl satımını yasakladı Abd kuklası olduğu için.. Sizler ise dolardan kaç lira kar ederim derdindesiniz.. Tüm Postlarımın arkasındayım.. Seçim sonrası dahi hükümet aleyhine postlarım aynı yerinde duruyor.. Facebook ve twitter da da..
İnan bana bu zamana kadar 1 dolarım bile olmadı. Bu tarz şeylere para dahi yatırmadım ama hükümetin ekonomik yönde politikasının yanlış olduğunu görüyorum/düşünüyorum..Rusya ile uçak krizinden sonra rusya da bize yaptırımlar uyguladı,abd sırtını dönünce rusya ile kardeş olduk,can ciğer olduk. Yarın abd ile anlaşma sağlansa rusyaya sırt dönülecektir bende buraya imzamı atarım. Sonra ne diyeceksiniz? Siyaset bunu gerektirir mi? Siyaset bunu gerektirirse siyasete halk katılmasın,insanlar birbirine kaldırılmasın.
Cumhurbaşkanı aylardır döviz bozdurun diyor ama kur aşağılardayken kimse bozdurmuyordu,ne oldu da bozdurdu herkes? Ne değişti? 7 olmasını neden bekledi insanlar? Madem onlar milliyetçi..
Burda insanlara itham ederken kendinize de bakın ,beyaza beyaz,siyaha siyah diyemiyorsanız insanları yargılamayın. Son seçimde bende oyumu vermiş biri olarak söylüyorum bunları..
Maxiboost
16-08-2018, 21:56
Muhalif olmayan biri su grafigi aciklayabilir mi?
https://i.hizliresim.com/7DWaVm.png
Muhalif olmayan biri su grafigi aciklayabilir mi?
https://i.hizliresim.com/7DWaVm.png
8 harf tek kelime
İstikrar
SekoLive
17-08-2018, 01:08
Vectra abi sen bayaga insignia oldun bu aralar gelen guncellemeler ile.
kunteper
17-08-2018, 05:12
Arkadaslar MHP genel merkezinden geliyorum, reis 3.60 iken doviz bozdurun diyince bi duraksadik ama 7.00iken kendimize hakim olamadik, bozduru verdik. MHP bunu gerektirir.
Arkadaslar AKP genel merkezinden geliyorum, yani ihalelerde biraz sikinti yasayacagiz ama bize ilerideki zamanlar icin guzel sozler verdiler, suanki odemeler de dovizleydi zaten, cok zarara ugramadik, istikrar devam ederse seri koze devam ederiz, dolar 15 olsun da devlet mi batsin ?
Arkadaslar hicbir partiye uye degilim, ama cocugum diyor ki baba 15 yildir satiyorlar fabrikalari, bu sene akillarina geldi fabrika kurmamiz lazim diyorlar. Satarken cok guzeldi hersey, kurarken kuvayi milliye.
Ben bunlara ne diyeyim, 15 yildir halk bunlara inanmissa, inanmisliginin ceremesini cekmesin mi ?, Canakkale birsey degildi, 15 temmuzda neleri gorduk diyorsa, bahsedilen 80-90lardaki tup kuyruklari bu halka viz gelir. Zamaninda %15e kasa firlatan adam, %20e ekonomi guzel diyorsa, ekonomi iyidir. Bayramdan 2-3 ay sonra fakir kesimin gotunde patlar umarim da gercek canakkale savasini gorurler. 80-90lardaki ozal zenginligini degil.
Zenginler zaten tikirinda, mal varligi 1Milyon TL + olan cevap yazmadin bu yoruma
kunteper
17-08-2018, 05:24
Bu arada 3. paragraf sol partilere idi ama bi ekleme yapmak istedim, kendi icinde secim kurulu toplayip, demokrasi yapmiyorsun, koltuk sevdasina dusuyorsun. Ama birsey de diyemiyorum, burasi TC koltuklarda cok para var, cook, oturan birakmak istemiyor, AKp, CHP, MHP. Birakir mi kimse, Ama sen birak artik o koltugu secimle kim gelecekse ona, yoksa sen mecliste koltuksuz kalacaksin
Dün spor ayakkabı bakmaya gittim hep 200lük alıyordum 300den aşağı ayakkabı yok..
Kinetix mi çekeyim lan.. Kinetix mi!! dedim kendi kendime baktım150 lira.. Sonra kalitesine baktım dedim cilt kanseri eder bu adamı kanserli plastik kokuyor mx.
Neticede alamadım bugün hainlik edip kaliteli bir under amour almayı düşünüyorum..
Ben bu kadar düşünüp tartarken arap kardeşler ellerinde ayakkabı poşetlerini taşıyamıyordu mx.. Araplar alıyor Türkolar bakıyor..
Ben 300 liraya alacağım ayakkabıyı adam 50$ verip gidiyor.. Bizde 3 taksit çok 10 çok olur uğraş dur mx..
Ne yaptık lan en büyük hata bu memlekette doğmakmıydı..
Türkiye 10 yıllardır serbest piyasa ile yönetiliyor bunun ekmeğini de çok güzel yedi yıllarca
Ben iyi bir trader olmak için hergün 10 tane makale okuyup, indikatör çalıştırmaya çalışıyorken "dolar alan vatan haini" safsatası vız gelir
dolarda alırım dolarda satarım tl de alırım tl de satarım aynı işi pamuk, demir mısır, petrol vs için de yaparım
benim işim bir malı ucuzken alıp pahalıyken satmak
2 memur maaşı ile kapattığım ay oluyor bazen bunların hepsi devlet sisteminde kayıtlı vergilendirilmiş kazanç. 2 milyon tl hacim yaratıyorum para elime geçmeden biste vergisini ödüyorum
vatan millet edebiyatı kasanlar adım gibi eminim ki ülkede "israil tohumu haricinde tohum ekmenin yasak" olduğu bilmiyorlar tohumu bizzat tarım bakanlığından almak zorundasınız tarım bakanlığı da israilden alıyor
kendi tohumunuzu ekerseniz cezası var
ben yemem bu edebiyatları 17 yaşındayken yiyordum sonra evime internet girdi okuyacak araştıracak bol bol vaktim oldu değerlendirdim.
artık konunun özüne dönelim bilen yazsın bilmeyen okusun kalabalık olmasın
sidik yarıştırmanın alemi yok
http://i68.tinypic.com/29gft00.jpg
usdtry de 1 önceki haftanın yükselen kanal trendi çalışıyor şu anda
gün içi 5.72 altına gelirse trendin dışına çıkmış olur
trade için 5.72 alım yeri denilebilir
Cimmeria
17-08-2018, 09:00
Konunun başlığını okudun mu hiç? Bundan doğal ne var? Sen altından para kazanmaya çalışıyorsun, aldığın altınlar nereden geliyor? Bizim ülkenin madenlerinden mi çıkıyor sanıyorsun? TL ile mi satın alıyor devlet o altını yurtdışından sanıyorsun?
Kullandığın telefon yerli malı mı? Kullandığın bilgisayar, işletim sistemin, girdiğin siteler, liste uzar gider, ucuz milliyetçi söylemlerle insanları kendine güldürme bence.
Pakistanlı tl alıyor muş da hindistanlı tl alıyormuş biz batmayalım diye, bunca yıldır it sektöründeyim dünyanın hintlisiyle pakisiyle çalıştım bir tanesinin umurunda değiliz, ülkelerin yatırımlarının bu şekilde alakası olmaz ucuz milliyetçilikle, hepsi çıkar içindir. Katar dediğin ülkeden sana gelen para bile dolar :)
Dün spor ayakkabı bakmaya gittim hep 200lük alıyordum 300den aşağı ayakkabı yok..
Kinetix mi çekeyim lan.. Kinetix mi!! dedim kendi kendime baktım150 lira.. Sonra kalitesine baktım dedim cilt kanseri eder bu adamı kanserli plastik kokuyor mx.
Neticede alamadım bugün hainlik edip kaliteli bir under amour almayı düşünüyorum..
Ben bu kadar düşünüp tartarken arap kardeşler ellerinde ayakkabı poşetlerini taşıyamıyordu mx.. Araplar alıyor Türkolar bakıyor..
Ben 300 liraya alacağım ayakkabıyı adam 50$ verip gidiyor.. Bizde 3 taksit çok 10 çok olur uğraş dur mx..
Ne yaptık lan en büyük hata bu memlekette doğmakmıydı..
New Balance aldım
Bende starcity den 100 TL geçen sene 5 çift aldım farklı renklerde filan
Bu damı vatan hainliği
Çok ucuza almışım şuan uçmuş durumdalar :)
altugkocer
17-08-2018, 09:19
Aracımdaki amerikan parkları iptal ettirdim!11!! Ayrıca reis kır desin evimdeki amerikan mutfağı dümdüz ederim!!1!!
Aracımdaki amerikan parkları iptal ettirdim!11!! Ayrıca reis kır desin evimdeki amerikan mutfağı dümdüz ederim!!1!!
Ben ayrıca abd bayraklı kokuyu tr bayraklı ile değiştirdim
Milliyetçiliğin dibine vurdum
Hilton banyolara sıçmıyoruz işemiyoruz.
altugkocer
17-08-2018, 09:28
Ben ayrıca abd bayraklı kokuyu tr bayraklı ile değiştirdim
Milliyetçiliğin dibine vurdum
En büyük milliyetçiliği sen yapmışsın sanırım aramızda.
https://www.youtube.com/watch?v=eEEixsgvrFc
Eski papaz şarkılarından.
Hilton banyolara sıçmıyoruz işemiyoruz.
Hilton'da çalıştığım 12 yılın SGK'dan silinmesi için dilekçe verdim.
Yarın öbürgün piyasa iyice boka sardığında dolardan kar ettikleriyle gün geçirecek adam.
Maaşımın yattığı gün dolar alıp 5 gün sonra bozsaydım 300 TL kardaydım, kredi taksitim bedavaya gelecekti,
Ocak maaşım ile Temmuz maaşım arasında net 700 TL fark var, yaptığım işte aynı, devletten aldığım hizmette, ama maaşım daha az!
Devlet beni her alışverişimde kdv,ötv her yerimden öpüyor, ben 2 kuruş para kazanınca hain ben olucam!
800 milyarlık iş için 200 milyar rüşvet dağıtılmış, gene ben suçlu oluyorum,
Satan,yiyen,yediren, ezdiren hain değil, burada irili-ufaklı kar eden adam mı hain?
Fırsattır kullanır, ne var bunda?
mikelazi
17-08-2018, 10:03
yok usta etme eyleme.tüm yazdıklarını noktasına virgülüne kadar okurum.son zamanlarda yazdıkların bir değişik.
senin kafana göre dolar 7-7,5ları gördüğünde bozduranlar vatan sever oluyor ozaman...bir de ahabere çıkarlar vatan için bozdurduk naraları atarlar...birde kahraman olurlar.
bugünlerin geliceğini sende bas bas bağırdın.
bu arada yazılan yorumlardan kimse,kimsenin milliyeçiliğine,vatan sevgisine laf edemez.kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.
yorumlarını yaz bizde okuyalım.
akşam 23.10da s&p not açıklayacak
büyük ihtimal not indirimi gelecek
özellikle abd piyasaları açılınca fiyatlanacaktır diye düşünüyorum
benim "brunson ile s&pyi tokuşturabilirler" tezim bu akşam belli olacak
not: s&p nin not açıklama tarihi 1 sene önceden belliydi diğer tüm kuruluşlar gibi
not2: bu kurumlara not açıklasınlar diye biz para veriyoruz devlet olarak anlaşmamız var çünkü yabancı yatırımcı ciddiye alıyor canları sıkıldığı için veya tl'ye oyun oynamak için not açıklamıyorlar.
vectra-tuner
17-08-2018, 10:18
Güzel kardeşim, Ben Abd askeri var derken buradaki çoğu kişiyi kast etmiyorum emin olun.... Sürekli küfür ve hakaret eden birkaç kişi var.. Her Dolar uçtuğunda Oh mis olmuş gibi cümleler kuran ...
2) Akp bu ülkenin anasını ağlattı kabileye çevirdi ordusunu ekonomisini mahvetti buna hiçbir itirazım yok.... Akp seçimle gitmez dedim gittim Twitterda da yazdım ve hala orada duruyor
3) Şu anda Ekonomi bekaa sorunu haline geldi, eğer Devrilirsek hepimiz için çok kötü günler gelicek.. Suriye'ye bakın iç savaşın başladığı yerler en fakir yerler.. Irak'a bakın, Libya'ya bakın... Benim ısrarla anlatmaya çalıştığım şey Abd denen şeytanın finansal olarak bizi çökertmeye çalışması.. Şayet biz Devletimize destek olmaz isek hepimizin sonu kötü olucak..
Hayırlı Cumalarınız olsun
GokhanRS
17-08-2018, 10:20
Sp yi tanımıyorum, Fitch i tanımıyorum, anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum.
Türkiye'de hukuk var biz karışmayız.
Tanıdık geldi mi?
emresener
17-08-2018, 10:53
gidiyor gönlümün efendisi 5,96
bugun ıtıbarıyle alım yapsakmı?
ben viopta 1-2 lot koyucam bayram sonrasına
gün içi de trend'e göre trade ederim alım pozisyonunda
ama abd açmadan almak mantıklı
şimdi ab açtı 5.90 üstüne attık
kalıcı olurmuyuz 12.00-13.00 barını beklemek gerek
5,90 üstüne attık
5.90 alım seviyesidir
ilk direnç 6.05
ytd
ben direnci 6.14-15 gibi görüyorum tabi farklı yorumlamışta olabilirim.
Şuan çok suni yükselme geldi bana. Aslen 5.75 ler bekliyordum kapanışa yakın
Tam dediğim seviyeden döndü 6.14 den 6.08 diyor şimdi. Yalnız yinede yükseliş bana çok garip geliyor.
GokhanRS
17-08-2018, 11:32
6.10 hadi halay çekelim.
Bu arada fabrikanın yarısını 15 gün ücretsiz izne çıkarıyoruz bayram sonu. Onlar dönünce diğer yarısını.
O kadar mutluyum ki yakında işsiz kalabiliriz. Anlatamam sevincimi :)
Bu arada fabrikada 400 personelimiz mevcut. Ücretsiz izin sebebi de herşeyin çok yolunda olduğu devletimiz emeklisini madur etmemek için bizim paraları ileri attı ve o tarihte ham madde fiyatları zaten x2 oldu, maaşları yarım ödersek anca ayakta kalıyoruz.
Hele birde 15 TL filan olsa bildiğin göbek atarız, çünkü direk maaşları 4 ay ileri atmamız gerekirdi ve sağolsun vatan sever personel direk eyleme başlar ve batış. Biri de çıkıp hükümeti suçlamaz, hepsi patronumuza söver.
Neyse ben mezdeke eşliğinde Autocade de devam :)
GokhanRS
17-08-2018, 11:34
3000 - 5000 çalışanı olan firmalara kolaylık diliyorum. Zaten bu ara fabrika yangınları arttı, insan şüpheye düşüyor.
yükseliş garip değil ab piyasaları s&pyi fiyatlıyor
aynı fiyatlamayı abd açılınca da yaparsak 6.40 üstüne atarız
herkes not düşürüleceğini düşünüyor
Olum o bişeymi ben zaten geçen hafta işsiz kaldım :D elimdeki önceden fiyatları verilmiş stoktan harcadığım 3 araç yaptım biri hala atölyede. Bayram tatili sonrası kepenk açmamın hiçbir anlamı yok :D bildiğin deliliğe vuruyorum şuan. Bayram tatili planı yapmamıştım allahtan sanırım evde geçiririm :D