Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

Evrenoz
17-08-2018, 11:38
Pakistanlı, Hindistanlı, Katarlı.. Koşup Tl alıyorlar ki devrilmeyelim diye.. Suud ise Tl satımını yasakladı Abd kuklası olduğu için.. Sizler ise dolardan kaç lira kar ederim derdindesiniz.. Tüm Postlarımın arkasındayım.. Seçim sonrası dahi hükümet aleyhine postlarım aynı yerinde duruyor.. Facebook ve twitter da da..

Altın alıyorsun bildiğim kadarıyla..

Gram alıyorsan, nasıl belirleniyor o gram fiyati bi anlatır mısın öğrenelim.

İşin içinde dolar olmadan nasıl altından kâr edilir sorusunun cevabını alalım..

Günkut
17-08-2018, 11:44

Tam ben yazacaktım Evren abi önce davranmışsın. Altın alınca vatan haini olunmuyor mu. Konu çok farklı mevcut durumumu korumak mı vatan hainliği yoksa boykot var deyip amerikan arabalarıyla gezmek mi vatan hainliği?

B16
17-08-2018, 11:48
2 gün güzel düşüyordu yine 6.20 oldu.
Bi şey anlamadım bu işten

individual
17-08-2018, 11:52
şuan dalgalı gidiyor.tam forexden işlem yapan büyüklerin istediği.

6.00dan al 6.10çıkart.dolat çıkıyor diye saldırsın herkez 6.30dan sat.

BARR
17-08-2018, 11:54
Gaza gelip panik işlem yapmayın az bekleyin anasını satayım ne panik insanlar var ya.

XoR
17-08-2018, 12:00
Taarruz var resmen şuan deli gibi alıyor millet

B16
17-08-2018, 12:02
Taarruz var resmen şuan deli gibi alıyor millet

Sana yarar 6,90'dan girmiştin yanlış hatırlamıyorsam :D

XoR
17-08-2018, 12:03
Sana yarar 6,90'dan girmiştin yanlış hatırlamıyorsam :D

Yok 6,02 kademelim :D

Ama yarar falan deme sonra vatan haini diyolar :D

individual
17-08-2018, 12:04
euro/usd 0,01 şuan

PiscocuK
17-08-2018, 12:07
Şuan alınırmı?

VTec_king
17-08-2018, 12:12
6.0 larda gzinip 6.4 ları gordu simdi 6.27
trumpun açıklamasına gore yaptırımların devamı gelicek,bayramda sanki yükselicek gibi gorunuyor dolar

rebelh
17-08-2018, 12:12
hızlı yükseldi kar satışı gelebilir 6.10lara kadar geri çekilebilir belki
tl o kadar güçsüz ki günlük 40-50 kuruşluk oynamalara alıştık
bir süre sonra günlük 1 liralık oynamalara alışacağız
birileri 9-10 liralardan yine dolat bozdurup şov yapacak
bizde vatan haini olduğumuzla kalacağız
yersen.

B16
17-08-2018, 12:14
6.0 larda gzinip 6.4 ları gordu simdi 6.27
trumpun açıklamasına gore yaptırımların devamı gelicek,bayramda sanki yükselicek gibi gorunuyor dolar

Trump biz uyurken tweet attı ve sabah dün ki kapanış seviyelerin'den açtı. Öğlen'e doğru noldu da bir anda 30 krş oynadı

Anıl E.
17-08-2018, 12:14
mhp ekibi dolar mı aldı acaba neden yükseldi.

GokhanRS
17-08-2018, 12:15
Don`t worry, No panic! Endişelenmeyin, panik yok! Türk polisi dolar bozdurma sırasına girdi. Yakında düşer :)

O değilde bizim memurlar dolarla mı maaş alıyor acaba? % oranına vurunca memur kesiminin dolar oranı işçiye halka göre 4 katı fazla!

http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/760x456/Archive/2018/8/17/1057699_1_cover.jpeg

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/1057699/1/Parasini_dovize_yatiran_polisler_bozdurmak_icin_si raya_girdi.html

PiscocuK
17-08-2018, 12:17
Şerefsizler yaa.Vatandaş yararlanmasın diye cuma vakti doları yükselttiler :D

rebelh
17-08-2018, 12:21
yerlinin dolara yatırım yapması ülke için kötü bir şey değil iyi bir şey
ülkeye kaynak sağlıyorsunuz
diyelim 1000 liranızı tl de tuttunuz kur 10 lira olsa da olmasa da 1000 lira sokabilirsiniz piyasaya
ama 1000 liranızı dolarda tutarsanız kur 10 lira olunca bozar piyasaya 3000 lira sokarsınız (rakamlar farz-ı mahal)
"ayşe teyzenin dolarla ne işi var" derken algı yaratılıyor
siz ayşe teyzenin mi tl satıp dolar almasını tercih edersiniz yoksa londradaki traderların mı?
ülkenin her yerinde leş bir manipülasyon var
kendi mezarımızı kendimiz kazanıyoruz
benim kazandığım paraların hepsi bu ülkede dolaşıma girecek
dünyadaki günlük dolar işlemi hacmi 5 trilyon dolar
ayşe teyze ve biz denizde kum bile sayılmayız yerli ve küçük yatırımcının piyasaya neredeyse hiç bir etkisi yok
sen yabancı büyük sermayeyi nasıl inandıracaksın onu düşün

rebelh
17-08-2018, 12:24
kurun yükselişini açıkliim size: ab piyasaları açılınca s&p beklentisi dolayısıyla tl satıldı bir miktar
bu miktar trend üzerine atınca algo robotlar girdi devreye
6.25e kadar çizdiler piyasayı şimdi kar alıyorlar
artık büyük firmalar robotlarla işlem yapıyor

VTec_king
17-08-2018, 12:27
6.13 ne kadar geriler acaba

rebelh
17-08-2018, 12:29
hacimli kırarsa 5.90 a kadar gelir
ihtiyacı olmayan kademeli alabilir 6.10dan

emir91
17-08-2018, 12:36
Garanti dışında otomatik al-sat talimatı olan makası daha uygun bir banka varmı

B16
17-08-2018, 12:37
kurun yükselişini açıkliim size: ab piyasaları açılınca s&p beklentisi dolayısıyla tl satıldı bir miktar
bu miktar trend üzerine atınca algo robotlar girdi devreye
6.25e kadar çizdiler piyasayı şimdi kar alıyorlar
artık büyük firmalar robotlarla işlem yapıyor

Kur düşerken alsak daha da düşüyor yükselirken satsak daha da yükseliyor ama bu aralar 6.20 yukarı yönlü hareket varken 6.05 oldu.
sterlin almam lazım dün bi miktar aldm ama şimdi yine yukarı yönlü
kafamı karıştırdı
daha önce dolar'dan ufak kar büyük zarar yaptığım için dokunamıyorum iki ucu boklu değnek bu

GokhanRS
17-08-2018, 12:38
Garanti dışında otomatik al-sat talimatı olan makası daha uygun bir banka varmı

makası düşük tutan banka kalmadı boşa arayışa girmeyin. o makas olayı ekonomi çok iyi gitse bile 1 aya anca düzelir.

rebelh
17-08-2018, 12:41
Kur düşerken alsak daha da düşüyor yükselirken satsak daha da yükseliyor ama bu aralar 6.20 yukarı yönlü hareket varken 6.05 oldu.
sterlin almam lazım dün bi miktar aldm ama şimdi yine yukarı yönlü
kafamı karıştırdı
daha önce dolar'dan ufak kar büyük zarar yaptığım için dokunamıyorum iki ucu boklu değnek bu

muhtemelen daha önce dolar aldığınızda ihtiyacınız olan parayla aldınız ve sonrasında düştü
sizde ya daha düşerse diye korkuya kapılıp bozdunuz.
yoksa şu piyasada dolardan zarar etmek kolay iş değil

HaKo
17-08-2018, 12:43
muhtemelen daha önce dolar aldığınızda ihtiyacınız olan parayla aldınız ve sonrasında düştü
sizde ya daha düşerse diye korkuya kapılıp bozdunuz.
yoksa şu piyasada dolardan zarar etmek kolay iş değil

aksama kadar yükselip alçalma olur mu sizce ? şu almayı düşünüyorum 6,10 dan.

vectra-tuner
17-08-2018, 12:47

Evet burada doğru söylüyorsunuz...

Altını Faize bulaşmadığım için ve Dolardan çok daha güvenli olduğu için alıyorum.. Altın aldığım zaman Tl'nin değeri düşüyor haliyle yani Mb Altın satsa Dolar düşer diğer anlamıyla... Ancak ben bunu en başından beri söylüyorum ben faize para yatırmıyorum diye..

2) Dolar almak demek Abd hazinesine "0" faiz ile para vermek demektir... Dolar yakmak dahada beterdir

Ben baştan beri anlatmak istediğimi bir türlü anlatamadım... Diyorumku şu anda Aleni bir saldırı var ki eski postlarımda bunu çok önceden yazdım F/X yolu ile, Twittler ile,Sözlü yönlendirmeler ile,ambargolar,yaptırımlar vs. ile üzerimize geliyorlar.. Böyle bir zamanda Trump vurdu gol oldu diyen, Oh mis mis yazan adamlar oldukça benim gibi düşünen insanlar haliyle öfkelenir..

Yoksa Akp'nin ne olduğunu inkar mı ettim.. Kaç kere yazdım defaatle ,

Bu kansızlar piyasalar kapalı iken hacim düşük iken bastırıyorlar Tl'ye.. Bunu görememek anlayamamak işte ben bunu kabul etmiyorum... Bak Kurban bayramı geliyor piyasalar kapalı takip edin o alçaklar boş durmayacak.. Belki ikna olursunuz

rebelh
17-08-2018, 12:52
aksama kadar yükselip alçalma olur mu sizce ? şu almayı düşünüyorum 6,10 dan.

bence 6.10 alım yeri hocam
kademeli olarak bir sürprize karşı 5.90dan almak içinde bir miktar ayırabilirsiniz
gelip gelemeyeceğini görücez 5.90a

GokhanRS
17-08-2018, 12:54
vectra-tuner

abi tamam biz seni anladık, bize de göster şu sevinenlerin postlarını, biraz vakit alacak ama alıntılayıp koy bakalım kim nasıl sevinmiş.

acaba ironi yapanları yanlış algılayıp vatan hainliğiyle suçlamış olamaz mısın? yani bizde aynı yazıları okuyoruz ancak sende nasıl bir etki yapıyor da öyle düşünüyorsun.

acaba biz mi gereğinden fazla iyi niyetli düşünüp yok canım batmasını istemiyordur laf sokuyor sadece diye düşünüyoruz. yoksa gerçekten dediğini düşündürecek postlar mı var?

şu saydığın lafları bazıları için söylesen anlardım ama forumdan birilerinin amerikan askeri vatan haini olduğunu iddia ettin. bunu da açıklığa kavuşturman gerekir. belki doğru belki yanlış anladığın o postları alıntılarsan bizde tekrar okumuş olup düşünelim bakalım cidden amerikan askerliği yapanlar mı var mış aramızda.

he yok sırf dolar alıp satıp kâr ediyorlar diye bu damgalamayı yaptıysan maalesef aynaya karşı yapmış durumuna düşersin.

senin o yazdığın postun mantığınla 30 usd ile 6 tl kâr ettim diye sevinen vatandaşıda hainlikle suçlamış durumuna düşersin ki o benim gözümde sadece çocukca bir eğlence. 30 usd ile vatan batırılıyorsa zaten kepenkleri kapatalım gidelim.

Eworen
17-08-2018, 12:54
Uzun vade düşüncesi varsa 6 Tl civarı ( 5.9-6.10) alım noktası sayılabilir
Hepimiz biliyoruzki önümüz her manada kış..

Cimmeria
17-08-2018, 12:58
dolar şu anda işi bilmeyenler için çok riskli yatırım aracı, hiç bir yerde günlük %5-6 oynama yapan yatırım aracı olmaz, çok dikkatli olun, bu aralıklarda çok canınız yanabilir.

orta vadede her şekilde dolar yükselecektir fakat günlük al sat yapanlar dikkatli olsunlar ytd :)

B16
17-08-2018, 12:59
vectra-tuner

abi tamam biz seni anladık, bize de göster şu sevinenlerin postlarını, biraz vakit alacak ama alıntılayıp koy bakalım kim nasıl sevinmiş.

acaba ironi yapanları yanlış algılayıp vatan hainliğiyle suçlamış olamaz mısın? yani bizde aynı yazıları okuyoruz ancak sende nasıl bir etki yapıyor da öyle düşünüyorsun.

acaba biz mi gereğinden fazla iyi niyetli düşünüp yok canım batmasını istemiyordur laf sokuyor sadece diye düşünüyoruz. yoksa gerçekten dediğini düşündürecek postlar mı var?

şu saydığın lafları bazıları için söylesen anlardım ama forumdan birilerinin amerikan askeri vatan haini olduğunu iddia ettin. bunu da açıklığa kavuşturman gerekir. belki doğru belki yanlış anladığın o postları alıntılarsan bizde tekrar okumuş olup düşünelim bakalım cidden amerikan askerliği yapanlar mı var mış aramızda.

he yok sırf dolar alıp satıp kâr ediyorlar diye bu damgalamayı yaptıysan maalesef aynaya karşı yapmış durumuna düşersin.

senin o yazdığın postun mantığınla 30 usd ile 6 tl kâr ettim diye sevinen vatandaşıda hainlikle suçlamış durumuna düşersin ki o benim gözümde sadece çocukca bir eğlence. 30 usd ile vatan batırılıyorsa zaten kepenkleri kapatalım gidelim.

yiğite kızdı sanırım

rebelh
17-08-2018, 13:01
dolar şu anda işi bilmeyenler için çok riskli yatırım aracı, hiç bir yerde günlük %5-6 oynama yapan yatırım aracı olmaz, çok dikkatli olun, bu aralıklarda çok canınız yanabilir.

orta vadede her şekilde dolar yükselecektir fakat günlük al sat yapanlar dikkatli olsunlar ytd :)

bitcoin piyasasını geçmiş durumda şu an dolar/tl

yesil
17-08-2018, 13:03
vectra-tuner ülkeyi bu hale sokanlar getirsinler dolarlarını yurt dışından tl'ye çevirsinler, muharrem ince seçim dönemi beyan ettiği dolarları tl'ye çevirsin vatandaşta satsın dövizini ekonomiye faydası olacaksa. iç işleri bakanı ve adalet bakanının amerika'da neden mülkü var mesela. onlar yapıyorsa ben neden yapmayayım enayi miyim ben?

serkanokan
17-08-2018, 13:04
2002 Gr. Altın : 17TL
2018 Gr. Altın : 230TL
Altın 14 kat değerlenmiş.

2002 1 Dolar : 1.5TL
2018 1 Dolar : 6TL
Dolar 4 kat değerlenmiş.

vectra-tuner
17-08-2018, 13:06
vectra-tuner ülkeyi bu hale sokanlar getirsinler dolarlarını yurt dışından tl'ye çevirsinler, muharrem ince seçim dönemi beyan ettiği dolarları tl'ye çevirsin vatandaşta satsın dövizini ekonomiye faydası olacaksa. iç işleri bakanı ve adalet bakanının amerika'da neden mülkü var mesela. onlar yapıyorsa ben neden yapmayayım enayi miyim ben?

İçişleri ve Adalet bakanının Abd'de mal varlığı yok... İşte biz buyuz haberin başını okuyup analiz etmez araştırmaz sonra ana avrat küfür ederiz... Abd'nin bu kararı uygulama amacı Türk Bakanlarına yaptırım uygulayıp Türk ekonomisine dolaylı olarak ateş etmesi...

rebelh
17-08-2018, 13:08

bakanların mülkü yok
o yaptırımın sembolik bir anlamı var :)
bizim dolar bozmamız bir işe yaramaz popülizmden başka bir şey değil
yabancının gelip dolarını bozup türkiyeye yatırım yapması gerek
daha önce bunu yapana gecelik swap veriyordun yabancıda tl alıp borsaya giriyordu
sırf reis istemiyor diye faiz arttırmamak için swapı kıstın
bir süreliğine doları düşürdün ama borsanın .mına koydun

jokey
17-08-2018, 13:10
"Binlerce dansöz var" diyen Serdar Ortaç'ı sevgiyle anıyorum...

B16
17-08-2018, 13:11
İçişleri ve Adalet bakanının Abd'de mal varlığı yok... İşte biz buyuz haberin başını okuyup analiz etmez araştırmaz sonra ana avrat küfür ederiz... Abd'nin bu kararı uygulama amacı Türk Bakanlarına yaptırım uygulayıp Türk ekonomisine dolaylı olarak ateş etmesi...

borsa'nın %60'ı yabancının elinde amerika istese orda ki yabancıları çıkartıp bize ekonomik darbe vuramaz mı?
acaba %60'ın içinde %'lik olarak ne kadar amerikan var ona bakmak lazım

XoR
17-08-2018, 13:13
Ne olur kaça iner, kaça çıkar bilemiyorum o kadar da bilgim yok zaten :) ama bayramda bizim piyasalar kapalıyken TL'de kalmak mantıklı gelmiyor bana.

Nereden nasıl vuracakları belli değil

TaGo
17-08-2018, 13:15
Şükür biri ana konuya değindi.

Arkadaşlar zaten Türkiye havuzundaki Dolar ve TL (HAVUZUNDDAN KASTIM BU ANA KARADAKİ SINIRLAR İÇERİSİNDEKİ PARANIN MEBLASI) mebla zaten %80 e yakın bilinmekte. Bilinmeyen kısmı genelde bu yastık altı gibi değerlendirilen kara para. Kayıt altında bilinmeyen kısım. Buradaki TL ile sen dolar al, veya TL sat çok fazla Dolar TL paritesini değiştiremessin. Değiştiren kısmı; bizim ana karamızda olmayan Dolar yada Euronun sınırı geçip burada TL ye dönmesi. Yada para yine bizim ana karamızdadır adam Dolar yapar ve yatırımcı parasını bu havuzdan dışarıya çeker. Budur esasen parite farkını yaratan
,
Biz al sat ile bu değişimden sadece paramızı nispeten sabit tutarız.

Doların düşmesi için sen gurbetçiye yalvaracaksın ve diyeceksinki "gardaşım gel buradan mülk al" "gardaşım atölyeni buraya kur, buraya fabrika yap"

anlaşılmayan kısmı varmı?

çok basit anlattım, ama

vectra-tuner
17-08-2018, 13:19
borsa'nın %60'ı yabancının elinde amerika istese orda ki yabancıları çıkartıp bize ekonomik darbe vuramaz mı?
acaba %60'ın içinde %'lik olarak ne kadar amerikan var ona bakmak lazım

Kime satacak hisseleri? Türkün elinde paramı var o kadar hisseyi alacak :)

vectra-tuner
17-08-2018, 13:22
Arkadaşlar Papaz Brunson Abd özel kuvvetlerinde Subay... Zamanında Irak işgal edildiğinde görev yapmış ve elinde Irak'ın külçe altınıyla fotoğrafları var..

https://www.youtube.com/watch?v=Ij9ThcUXKsk

yesil
17-08-2018, 13:23

ben iç işleri bakanının açıklamasını hatırlıyorum gazetecilere söylüyordu, aradım bulamadım. sanırım ben fetö için yaptığı kinayeyi yanlış anlamışım. sonuç olarak demek istediğim şey değişmiyor. herkes dolarını bozdursa tüm sıkıntılarımız çözülmüyor. çözülecekse vekiller, bakanlar bozdursun arkasından takip ederiz.

Yigit-Y
17-08-2018, 13:24
Bir tane yabamcı yatırımcı

Hisse alacağım demişti 2 gün önce mesela

O şunu demek istiyor

Ey türk halkı bak mal alacağım borsa uçacak sende al

Mesajı veriyor demeçte asıl dediği

Salaklar girinde başınıza mal vurayim diyor

Sazan avı yani

Olay şu yabancılar bist de malı çakacak adam bulamıyor

Bulsa çakacaklar :)

Kendi kendilerine uzun zamandır çakışıyorlar bıktılar

Faiz daha güzel şuan :)

GokhanRS
17-08-2018, 13:30
Arkadaşlar Papaz Brunson Abd özel kuvvetlerinde Subay... Zamanında Irak işgal edildiğinde görev yapmış ve elinde Irak'ın külçe altınıyla fotoğrafları var..

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Ij9ThcUXKsk)

papazın ne b.k olduğunu bilmeyen yok abi. emin ol en muhalefet adam da bunu biliyor. ben kesinlikle bırakılmasını istemem, hatta 1000 yıl gibi ütopik bir ceza almasından yana gönlüm, ancak göreceksin ki almayacak.

şimdi papaz ekonomiyi nasıl bozuyor onu açıklayabilir misin? papaz giderse dolar 3 liraya düşer mi? sayın c.başkanın şovlarını cidden ona inanarak mı paylaşıyorsun?

şuandaki giydirmelerinin atarlarının kaç ay arkasında duracağına inanıyorsun? cidden inanıyor musun bir anda düzeldiğine ve vatan millet TÜRK sevdalısı olduğuna?

neyse en merak ettiğim kısmı papazın ekonomiyi nasıl 2-3 tl bozabildiği, papaz olmasa nasıl ekonomi 2-3 tl bozulmazdı? bir anda ülkeye giren dolar oranı mı artar? artarsa nasıl artar?

rebelh
17-08-2018, 13:32
galiba herkes papaz hakkındaki iddianameyi ve savcı mütalaasını okumuş, delilleri görmüş
hangi sayfadan ulaşabiliriz link atar mısınız?

B16
17-08-2018, 13:32
bu papaz 2016 yılında tutuklanmadı mı?
2018 yılında neden geri istiyolar biri onu açıklasın hele
ayrıca, trump ilk tweet attıktan sonra papaz, hapishane'den ev hapsine geçti

vectra-tuner
17-08-2018, 13:35
Videoyu onun için paylaşmadım... Abd'deki pisliğin konuşmasına dikkat edin diye

Türk ekonomisi hasta, Abd Türkiye'ye tamamen finansmanı keserek terbiye etmeye çalışıyor.. Sözünün arkasında durmaz ise Cb'nin itibarı 2 paralık olur dahası Papazı salarsa bir tık düzelirsin sonra s400 der, sonra G.Güneydoğu ...

Adamı nasıl savunayım Türk ordusunu lağv etmiş yerine Fetocuları doldurmuş adamlar..

buraek4
17-08-2018, 13:41
Videoyu onun için paylaşmadım... Abd'deki pisliğin konuşmasına dikkat edin diye

Türk ekonomisi hasta, Abd Türkiye'ye tamamen finansmanı keserek terbiye etmeye çalışıyor.. Sözünün arkasında durmaz ise Cb'nin itibarı 2 paralık olur dahası Papazı salarsa bir tık düzelirsin sonra s400 der, sonra G.Güneydoğu ...

Adamı nasıl savunayım Türk ordusunu lağv etmiş yerine Fetocuları doldurmuş adamlar..

İtibarmı kaldı abi Allah aşkına. Düşen rus uuçağı için emri direk ben verdim diyip sonra r yapılamadımı. Ozaman itibar zedelenmedi de şimdi mi zedelenecek. Ben de rahibin bırakılmasından yana değilim. Ama şuan salmama sebepleri itibar değil kuyruğu dik tutma çabaları.

vectra-tuner
17-08-2018, 13:44
Pazaz salınırsa yaptırımlar kalkmayacak.. Abd'ye fırsat oldu sadece , bu saatten sonra salarsa yenilgi anlamına gelir ve daha fazla üzerimize gelirler..

GokhanRS
17-08-2018, 13:54
Tasarruf bizim işimiz...

https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/08/odenek.jpg

rebelh
17-08-2018, 13:55
ya yazıp yazıp siliyorum allah aşkına siyaseti başka sayfaya taşıyalım
2 gündür bunu yazıyorum ekonomiye dönelim diye burada bişi öğrenmeye çalışan insanlar var pm atıyorlar soru soruyorlar belki bişiler öğreniyorlar
tamam siz öğrenmek istemeyebilirsiniz ama onlara engel olmayın bari

Ome_RS
17-08-2018, 13:58

ne derece doğrudur bilmem. ABD nin papazı içerideyken rabbiyle buluşturma planları yaptığını ve böylelikle daha çok ortalığı karıştıracağını bu yüzden güvenlik amaçlı papazın ev hapsine alınarak bu riskin azaltıldığı söyleniyor.

Tunacan
17-08-2018, 14:00
Katılıyorum,

siyaset ve türevi konular muz cumhuriyeti başlığı altında konuşulmalı..

yesil
17-08-2018, 14:07

Trump'ın iddaası bu. ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem.

bbc.com

ABD Başkanı Perşembe günkü kabine toplantısında da, Türkiye için bir kişinin, adını vermediği bir ülkede serbest bırakılmasını sağladığını ancak buna rağmen Brunson'ın serbest bırakılmadığını söylemişti:

"(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın) birisini bir yerden çıkartmak konusunda yardıma ihtiyacı vardı, bana geldi. Harika pastörümüzü ise tutmak istiyorlar. Adil değil. Doğru değil."

rebelh
17-08-2018, 14:08
mahkeme reddetmiş
6.40 üstüne atarız birazdan

mikelazi
17-08-2018, 14:09
bu papaz 4 senedir ülkeye yüzlerce kez giriş çıkış yapmış.

bizimkiler daha yenimi farketmişler bunu

individual
17-08-2018, 14:10
ons son 1 yılda 1353den 1182 gerilemiş.

rebelh
mahkeme reddetmiş

ytd
teyid bekleniyor muhtemelen

yesil
iddaa değil addia yanlış yazdım düzeltemdim.

rebelh
17-08-2018, 14:12
Trump'ın iddaası bu. ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem.

İsrail'de tutuklanan Ebru Ozkan serbest bırakıldı - Dunya - T24 (http://t24.com.tr/haber/israilde-tutuklanan-ebru-ozkan-serbest-birakildi,670021)

individual
17-08-2018, 14:20
S&P nasil gelicek onuda beklemek gerek.

yesil
17-08-2018, 14:20
İsrail'de tutuklanan Ebru Ozkan serbest bırakıldı - Dunya - T24 (http://t24.com.tr/haber/israilde-tutuklanan-ebru-ozkan-serbest-birakildi,670021)

türkiye ile amerika arasında yanlış anlaşılmadan kriz çıktı diye bir haberde vardı. trump salınacak dediğini sanmış, ev hapsi kararı çıkınca yaptırım kararı vermiş filan yazıyordu.

rebelh
17-08-2018, 14:21
1 mayıstaki bir önceki açıklamadan beri kur %47 artmış
enflasyon %46 artmış
cari açık sabit kalmış sayılır %6 lık bir artış var
bütçe açığı %85 artmış

HaKo
17-08-2018, 14:31
mahkeme reddetmiş

siz daha iyi biliyorsunuz tabi ama ben dışarıdan takip ettiğim kadar söyleyim böyle bi twite lafa söze uçma kaçma işleri bitti bence kontrol altına aldılar iyi kötü gibi.

rebelh
17-08-2018, 14:38
siz daha iyi biliyorsunuz tabi ama ben dışarıdan takip ettiğim kadar söyleyim böyle bi twite lafa söze uçma kaçma işleri bitti bence kontrol altına aldılar iyi kötü gibi.

benim öle bi iddiam yok hocam :)
konu olduğu için rahat rahat yazıyorum sürekli ekran başında olduğum içinde forum içinde çok vakit geçiriyorum
sermaye kontrolü sağlandı ama bu hacmi düşürür sadece yüklü bir tl ile çok sert işlemler yapılır
dava ile ilgili olarak demekki 5.77den 6.25e gelirken birileri haberi fiyatlamış
dediğiniz gibi pek etki etmedi gibi görünüyor

rebelh
17-08-2018, 15:06
devlet insider tradingi (içeriden bilgi alarak oynama) 31 ağustosa kadar serbest bırakmıştı
devletimize helal olsun papazın salınmayacağı bilgisini birilerinin yabancıya satmasına vesile oldu
ha serbest bırakmasa nolur ki koca aselsanın bölünme haberini sattılar vaktinde milletin elinde 43-44 liradan aselsanlar kaldı hep

oguzedr
17-08-2018, 15:39
Arkadaşlar lütfen ülkenin şu kötü zamanında muhalefet olmayalım , birçok kişinin şu durumla ilgili demeçlerine baktım kemalistler örneğin Nihat genç , Metin Feyzioğlu, Erol mütercimler , vs Ergenekon’dan balyozdan içerde yatanlar bile komuşmaları şuanda Erdoğan dan taraf olma birlik beraberlik olmak yönünde bana da ilginç geldi

Dünde söyledim dolar rezerv az , Swap işlemleri ile kontrol altında kötüye gidiş var lütfen biraz duyarlı olalım

X veya y parti ile ilgisi yok

BARR
17-08-2018, 15:45
Bayram öncesi bu seviyeden alıma yorum nedir?

Evrenoz
17-08-2018, 15:46
Evet burada doğru söylüyorsunuz...

Altını Faize bulaşmadığım için ve Dolardan çok daha güvenli olduğu için alıyorum.. Altın aldığım zaman Tl'nin değeri düşüyor haliyle yani Mb Altın satsa Dolar düşer diğer anlamıyla... Ancak ben bunu en başından beri söylüyorum ben faize para yatırmıyorum diye..

2) Dolar almak demek Abd hazinesine "0" faiz ile para vermek demektir... Dolar yakmak dahada beterdir

Ben baştan beri anlatmak istediğimi bir türlü anlatamadım... Diyorumku şu anda Aleni bir saldırı var ki eski postlarımda bunu çok önceden yazdım F/X yolu ile, Twittler ile,Sözlü yönlendirmeler ile,ambargolar,yaptırımlar vs. ile üzerimize geliyorlar.. Böyle bir zamanda Trump vurdu gol oldu diyen, Oh mis mis yazan adamlar oldukça benim gibi düşünen insanlar haliyle öfkelenir..

Yoksa Akp'nin ne olduğunu inkar mı ettim.. Kaç kere yazdım defaatle ,

Bu kansızlar piyasalar kapalı iken hacim düşük iken bastırıyorlar Tl'ye.. Bunu görememek anlayamamak işte ben bunu kabul etmiyorum... Bak Kurban bayramı geliyor piyasalar kapalı takip edin o alçaklar boş durmayacak.. Belki ikna olursunuz

Faize para yatırmamak dini nedenlerden mi merak ettim. Eğer öyle ise; sanırım çalışmadan, hak etmeden gelen gelir olduğu için..
Durum bu ise, altından gelen gelirin de pek farkı yok.

Durum bu değil ise, nedir merak ettim.

Altın almaya gelince; onsu dolarla belirlenen bir şey.. Ha dolar, ha altın.. Pek fark görmüyorum..

Son olarak, saldırı var doğrudur. Lakin bu dönemde millete vatan haini, abd askeri falan demek kabul edilemez. Dolar çıktı diye gerçek anlamda sevinen kimse yok burada. Seviniyor dediklerinin düşüncesinin "size üretmeyen bir iktidardan fayda gelmez dedik dinlemediniz, aha şimdi geldiniz lafımıza" veya bunun türevi olduğundan da eminim.

Zira bu forum, bir siyasi partinin satılık köpeği olup da elalemi şikayet eden babası belirsiz kansızlar harici bir kansız türü içermez. Türk ve türkiye düşmanı hiç içermez.

BARR
17-08-2018, 15:59
6.15 tenaldım 50K bayramda sağsol belli olmaz %50 %50 yaptım :)

vectra-tuner
17-08-2018, 16:11
Evrenoz,

Ben bu postu atmamak için kendimi tuttum epeyce.,

Çok önce F/X yolu ile saldırıyorlar denilince üzerime üşüşenler oldu hatta yeni yetme birkaç tanesi Çomarlıkla dahi suçlamaya çalıştı.. Ne oldu peki? Şimdi sağda solda söylemiş olduğum ıspat edildiğine göre hakiki çomarlar onlar..

2) Herkesin kendi parasını korumaya gemisini kurtarmaya hakkı vardır... Ancak yine o dönemde olabildiğince Dolar konularında spekülasyon yapmamak gerektiğini söyledim ki haklıydım.. Prof bilmemne vs. hepsinin amacı belli Abd tetikçisi %100 emin olun artık buna... Ekonomi yönetimi bunun için de geçde olsa tedbir aldı Dolar spekülasyonu yapanları incelemeye aldı..

Ben faiz yemiyorum Dini sebeplerden dolayı., Dinen Altın almak kesinlikle günah değil , tefecilik yapmak günah.. Faiz haram değildir demek, faiz yemek ile kıyas edilmeyecek kadar büyük günahtır bu benim inancım! Birisi günahtır diğeri Allah'a meydan okumak sözlerini kabul etmemektir çünki.. Bende günah işliyorum faiz ödeyerek ancak mücbir sebeplerle yapıyorum ve günah olduğunu asla inkar etmiyorum!

997TT
17-08-2018, 16:42
ons son 1 yılda 1353den 1182 gerilemiş.

Altinnsicak catisma riskini sever. Cok kez altini tavsiye etmedim. Ayrica miymetli magdenlerde ki dususde etkili oldu ama spekülatörlerin etkisi cok fazla.
Ben olsam bu seviyelerden "ons" bazinda alirdim.
Asil faiz sever suan ki hukumet ve zihniyetidir. Bu acik...
Bakin,yatirim finans denen kurum en buyuk spamulasyonu yapiyor,kim bu kurum? Kim yönetiyor...
Yazik cok yazik...
Ama gorun,bugun amerika ya küfreden yarın yine kicini opmezse serefsizim!

arda35
17-08-2018, 16:58
vectra-tuner

Faiz haram değildir. Ben az miktarda paramı faizde tutuyorum. Para kazanmak için değil, değerini korumak için tutuyorum. Bugün sözde dine uygun diyerek katılım bankasından borç alırsanız çatır çatır faizini alır sizden. Adı faiz olmaz, o başka.

Ayrıca dinen bu işe karşı olan bir kimse, ne faiz alır ne de verir. Ölür gene vermez. Daha evvel de örnek vermiştim. Bir müşterimiz 6 ay vadeyle ürün satıyorsa, parasını da 6 ayda tahsil ediyor bankadan. Komisyon ve faiz ödememek üzerine kurulu anlaşmalarının tümü. İşte bu adam faize karşı gelebilir. Ama sistemin tüm olanaklarını kullanan biri gelip ''faiz günah'' diyemez. İnandırıcı olmuyor çünkü.

GokhanRS
17-08-2018, 17:08
abartmayın yav, adamın inancına mı karışıcaz :D

isteyen haram desin isteyen serbest desin, sürekli ayet paylaşan tayfadan da bu konuda dolar mı euro mu alalım diyen postlar oldu :D

Bırakın millet istediği gibi yaşasın inancını. Benim fikrimi soran olsaydı insan oğlu özgürdür. İyiyi kötüyü ayırt etmek için dinlere ihtiyacı yok. Zekaya ihtiyacı var derdim.

CEMAL
17-08-2018, 17:14
tcmb yıl solu tüfe beklenti anket sonucu %16,45 . TCMB faizi ise %17.75.

Reel faiz %1,30. Bu oran bizim gibi olan ülkelerin bir çoğunda ortalama %3tür.

Faiz arttırımı gelmeden kuru kontrol altına alınamayacağını gördük. Zaten attıkları adımların çok büyük yan etkisi olacak. Ben bayram sonunda etkisini görürüz diye düşünüyorum.

Faiz arttırımı gelmeden ülkeye sıcak para çekemeyiz. Tl'den kaçış devam eder. Bunu yapmak zorundalar artık. Ve yüksek bir arttırım artık gelmeden güven sağlayamazlar. Türk halkı bile artık tl'de durmak istemiyor. Yabancı niye dursun.

Faiz artışı şart lakin attıkları adamlar göz önüne alındığında faiz artışını son çare olarak düşünüyorlar sanırım.

Yanılmıyorsam önümüzdeki ayın 5inde TCMB toplantısı var. O zamana kadar bir aksiyon olmayabilir. Ama kur böyle devam ederse olağan üstü toplantı yapıp faiz artışına gidebilirler , dikkatli olmakta fayda var. Her an artış gelebilir. Sonra terste kalmayın.

Günkut
17-08-2018, 17:18
abartmayın yav, adamın inancına mı karışıcaz :D

isteyen haram desin isteyen serbest desin, sürekli ayet paylaşan tayfadan da bu konuda dolar mı euro mu alalım diyen postlar oldu :D

Bırakın millet istediği gibi yaşasın inancını. Benim fikrimi soran olsaydı insan oğlu özgürdür. İyiyi kötüyü ayırt etmek için dinlere ihtiyacı yok. Zekaya ihtiyacı var derdim.

Kimsenin dini, inancı bizi ilgilendirmez ama benim dikkatimi çeken ne kadar sakallı ,hacı,hoca var ise hepsinin altında çok iyi araçlar var. Ben çok nadir görüyorum altında clio megane ne bileyim orta değer araç sahibi hacı hoca. Yani hepsi mi anadan babadan zengin yada ticaretle buraya kadar geldiler diye sormadan edemiyorum kendime.

vectra-tuner
17-08-2018, 17:27
Trump kapanışta twit attı kansız.. Kasten hacmin düştüğü saatleri seçiyorlar... Şu Bayramı atlatırsak hayırlısı ile..

semavi
17-08-2018, 17:37
Vectra bazı söylediklerine katılsam da ABD bin Türkiye yı o kadar ciddiye aldığını düşünmüyorum... Turkiye İran ambargosunu delmeye başladıktan sonra zaten güvenilirliğini yitirdi Batıya karşı... Sonrasında ***** "IŞİD petrolleri ve teröre destek belgelerini BMye vereceğim " diyen Rusya'dan aynı hafta özür dileyerek ikili oynamaya başladı...

Diplomasınin dili ağırdır... Zalım Esed çıkışı yapınca Rus basın sözcüsü Erdoğan'ı canlı yayında fırça atarak "açıklama bekliyoruz hemen" dedi ve 2 gün sonra Erdoğan özür diledi... Yani Türkiye nin diplomatik seviyesini sozculer seviyesine indirdiler... Bu diplomatik tecavuzdur ama maalesef içeride hamaset söylemi ile kapatıyorlar her şeyi... Çünkü muhalefet dahil ellerinde ..

Hükümetin en iyi yaptığı şey hamaset... Mükemmel yapıyorlar ve bu konuda rakipsiz olduklarını söyleyebilirim... Akademik kadroları dahil bunun üzerine çalışıyor ...

Yazık oluyor ulkeme

DOHC
17-08-2018, 17:46
Altinnsicak catisma riskini sever. Cok kez altini tavsiye etmedim. Ayrica miymetli magdenlerde ki dususde etkili oldu ama spekülatörlerin etkisi cok fazla.
Ben olsam bu seviyelerden "ons" bazinda alirdim.
Asil faiz sever suan ki hukumet ve zihniyetidir. Bu acik...
Bakin,yatirim finans denen kurum en buyuk spamulasyonu yapiyor,kim bu kurum? Kim yönetiyor...
Yazik cok yazik...
Ama gorun,bugun amerika ya küfreden yarın yine kicini opmezse serefsizim!

Sıra altına da geliyor mu yani artık ufaktan ufaktan?

GokhanRS
17-08-2018, 17:47
sorun yok üstadlar. sabah.com.tr okuyun gününüz güzel geçsin. boşa strese giriyorsunuz. her akşam 1 saat sabah.com.tr iyi gelir. ayriyetten aganiginaganigi :=)

_opeth
17-08-2018, 19:03
kuruluşa gittim bi sıçrama olmuş treni kaçırmışım. 3TL kazanamadım tüh :P

DOHC
17-08-2018, 19:07
Arkadaşlar lütfen ülkenin şu kötü zamanında muhalefet olmayalım , birçok kişinin şu durumla ilgili demeçlerine baktım kemalistler örneğin Nihat genç , Metin Feyzioğlu, Erol mütercimler , vs Ergenekon’dan balyozdan içerde yatanlar bile komuşmaları şuanda Erdoğan dan taraf olma birlik beraberlik olmak yönünde bana da ilginç geldi

Dünde söyledim dolar rezerv az , Swap işlemleri ile kontrol altında kötüye gidiş var lütfen biraz duyarlı olalım

X veya y parti ile ilgisi yok

Gayette parti ile ilgili, 16 yıldır tek başına, kimsenin uyarılarını takmayan partinin eseri bu.
Gemi de %52 ve %48 hepimiz olduğu için haliyle %48'de kurtarmak için elinden geleni yapıyor.
Kurtulunca, %48'i yok sayıp yine kendi bildiğini okumaya devam ederler mi, neden etmesinler derim ben......

Ranthor
17-08-2018, 20:40
konuyu kişiselleştirmeden, siyasete çok da kaptırmadan, hele hele dine hiç bulaşmadan devam

erdem325
17-08-2018, 20:51
Beyler.
ben pek bu al sat islerinden falan anlamam. ama yabanci bir firma icin calisiyorum ve parami euro olarak kazaniyorum, bu nedenle euro var elimde.
3 ay icerisinde 30bin tl kadar bir odeme yapmam lazim, kardesim ve bi arkadasimin bedelli askerlik parasini odeyecegim.
size sorum eger siz olsaydiniz bu odemeyi yapmak icin zamanlamanizi nasil ayarlardiniz? yani ne zaman euro bozmaliyim diye dusunuyorum.
Tamam kimse su gun boz demez ya da demek istemez ama ben sadece fikirlerinizi onemsiyorum, sonucta hemen hepiniz piyasayi benden daha cok takip ediyorsunuz.

DOHC
17-08-2018, 20:57
Beyler.
ben pek bu al sat islerinden falan anlamam. ama yabanci bir firma icin calisiyorum ve parami euro olarak kazaniyorum, bu nedenle euro var elimde.
3 ay icerisinde 30bin tl kadar bir odeme yapmam lazim, kardesim ve bi arkadasimin bedelli askerlik parasini odeyecegim.
size sorum eger siz olsaydiniz bu odemeyi yapmak icin zamanlamanizi nasil ayarlardiniz? yani ne zaman euro bozmaliyim diye dusunuyorum.
Tamam kimse su gun boz demez ya da demek istemez ama ben sadece fikirlerinizi onemsiyorum, sonucta hemen hepiniz piyasayi benden daha cok takip ediyorsunuz.

Borç olarak veriyorsan, istediğin zaman boz. Kaç euro bozduysan o kadar euro olarak geri al zamanı gelince.
Ama Eylül de 6 ekim de 9 milyar borç ödemesi var. Ekim ayı kur bazında riskli gibi.

erdem325
17-08-2018, 21:02
Borç olarak veriyorsan, istediğin zaman boz. Kaç euro bozduysan o kadar euro olarak geri al zamanı gelince.
Ama Eylül de 6 ekim de 9 milyar borç ödemesi var. Ekim ayı kur bazında riskli gibi.

euro olarak borc vermeyecegim, tl olarak verecegim, tam borc da sayilmaz yani para geri gelmeyecekmis gibi dusunebiliriz.

borc odemesi ve risk dediginiz kismi sanirim anlamadim.

DOHC
17-08-2018, 21:32
euro olarak borc vermeyecegim, tl olarak verecegim, tam borc da sayilmaz yani para geri gelmeyecekmis gibi dusunebiliriz.

borc odemesi ve risk dediginiz kismi sanirim anlamadim.

TC olarak eylülde 6 milyar dolar, ekimde 9 milyar dolar vadesi gelen borcumuz var. Kasa tamtakır kuru bakır olursa euro artacaktır. Onu demek istedim. Eylülde ve ekimde artabilir borç çevirme kapasitemize bağlı olarak.

cookies
17-08-2018, 21:32
Arkadaşlar devletler arası borç ödemesi nasıl gerçekleşiyor? Mesela 9milyar doları nakit elden sayıp mı vereceğiz : )

uygarr
17-08-2018, 21:33
trump ciddi ciddi son attığı sosyal medya mesajlarıyla tehdit ediyor daha yapacaklarmız bitmedi diyor aman allahım vatandaşlar olarak bizim suçumuz ne bu ne biçim bir karar mekanizması kim bu ülkelerle bu noktaya gelmemizi sağladı ne olucak bu gidişat

GokhanRS
17-08-2018, 21:37
Arkadaşlar devletler arası borç ödemesi nasıl gerçekleşiyor? Mesela 9milyar doları nakit elden sayıp mı vereceğiz : )

arıyoruz, baba gözünün yağını yiyim çekimi yazdırma, ver onu yeni çek verem vade uzat diyoruz. yok nabacan canımı mı alacan filanlar işte :D

şaka bir yana herhalde nakit değildir genelde. çünkü merkez bankası rezervinin bile hepsi kasada nakit değil :D ülke sınırları dışında bazı varlıklarımız.

erdem325
17-08-2018, 21:43
TC olarak eylülde 6 milyar dolar, ekimde 9 milyar dolar vadesi gelen borcumuz var. Kasa tamtakır kuru bakır olursa euro artacaktır. Onu demek istedim. Eylülde ve ekimde artabilir borç çevirme kapasitemize bağlı olarak.

anladim tesekkur ediyorum.

DOHC
17-08-2018, 21:48

Aslında piyasada nakit para dolaşmıyor ki. Sadece senin yaptığın işten dolayı kazandığın paran olsun yeter bankada. Bir EFT-Western Union iş tamam.
Şakası bir yana, sen bir yere havale-eft yapınca senin şubenin banka memuru parayı alıp, havale-eft yaptığın şubeye götürüp ordan kargo kuryesine atm'ye yatırsın diye falan vermiyor ki zaten.
Senin hesabında karşılığı var, senden düşüyor, karşı tarafa yazıyor.
Borç ödeme de böyle, ödeyecek paran varsa kasanda, verebilirsin zamanında. Zırhlı araçla nakit taşıma falan yok :).

Güvenc
17-08-2018, 21:49
S&P saat kaçda açıklama yapıcaktı?

cookies
17-08-2018, 21:52
Aslında piyasada nakit para dolaşmıyor ki. Sadece senin yaptığın işten dolayı kazandığın paran olsun yeter bankada. Bir EFT-Western Union iş tamam.
Şakası bir yana, sen bir yere havale-eft yapınca senin şubenin banka memuru parayı alıp, havale-eft yaptığın şubeye götürüp ordan kargo kuryesine atm'ye yatırsın diye falan vermiyor ki zaten.
Senin hesabında karşılığı var, senden düşüyor, karşı tarafa yazıyor.
Borç ödeme de böyle, ödeyecek paran varsa kasanda, verebilirsin zamanında. Zırhlı araçla nakit taşıma falan yok :).

1000 lik $ olayı tamamen efsane o zaman :)

XoR
17-08-2018, 21:56
S&P saat kaçda açıklama yapıcaktı?

Standard & Poor's | Americas (https://www.standardandpoors.com/en_US/web/guest/ratings/press-releases)

Güncel açıklanan rapor yok henüz

Güvenc
17-08-2018, 22:02
Standard & Poor's | Americas (https://www.standardandpoors.com/en_US/web/guest/ratings/press-releases)

Güncel açıklanan rapor yok henüz

Aynen, bugün bi açıklama yapıcaktı diye hatırlıyorum , bakalım ne saçmalıklar çıkartacaklar...

DOHC
17-08-2018, 22:09
Aynen, bugün bi açıklama yapıcaktı diye hatırlıyorum , bakalım ne saçmalıklar çıkartacaklar...

"S&P.com will be conducting routine maintenance Friday at 8pm through Sunday at 5pm, New York time. Site performance may not be optimal during this time. In addition, there may be a period of time when there will be no ratings updates. We apologize for the inconvenience and thank you for your patience."

yazıyor sitesinde.
Gerçi saat orda 8 pm olmadı ama biz yine hayırlısı diyoruz.

GokhanRS
17-08-2018, 22:12
1000 lik $ olayı tamamen efsane o zaman :)

Efsane değil kullanımdan kaldırıldı.

$1000
https://ekonomist.co/wp-content/uploads/2016/04/1000-dolar-g%C3%B6rsel.jpg
1000 Dolar
22. ve 24. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Grover Cleveland temsili yer alan 1000 dolarlık banknotlar 1969 yılına kadar kullanılmış ve aynı tarihte kullanımdan kaldırılmıştır.

$5000
https://ekonomist.co/wp-content/uploads/2016/04/5000-dolar-g%C3%B6rsel.jpg
5000 Dolar.
ABD’nin 4. Başkanı James Madison’ın nitelendirildiği 5000 dolarlık banknotlar kullanımda olsa da yaygın olarak kullanılmıyor ve kalan sınırlı sayıdaki banknotlar para koleksiyoncuları arasından değerinin çok daha üstünde el değiştiriyor.

$100.000
https://ekonomist.co/wp-content/uploads/2016/04/100000-dolar-g%C3%B6rsel.jpg
100.000 Dolar.
ABD’nin şimdiye kadar bastığı en yüksek değere sahip banknot 100.000 dolar. Hiçbir zaman dolaşımda olmadı fakat ABD’nin federal sistem transferleri için sıkça kullanıldı. Elektronik para sisteminin yaygınlaşmasından sonra artık bu banknotlarda federal sistem içinde kullanılmıyor.

individual
17-08-2018, 22:14
Standard&Poor's Turkiye'nin kredi notunu duşurdu - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2149636-standard-poor-s-turkiye-nin-kredi-notunu-dusurdu)

individual
17-08-2018, 23:41
Moody's Turkiye'nin notunu indirdi - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2149639-moody-s-turkiye-nin-notunu-indirdi)

individual
17-08-2018, 23:53
Bu swap islemler kisitlandigi icin gecen haftalardaki gibi buyuk kur ziplamalari olmayacak.

(Patlayan biri bu İngiliz bankanın dolar oyununu BDDK bozdu (https://www.yenisafak.com/ekonomi/ingiliz-bankanin-dolar-oyununu-bddk-bozdu-3390223) )

Bir kac tane trader da ters kose olmus.

GokhanRS
18-08-2018, 00:06
Bu swap islemler kisitlandigi icin gecen haftalardaki gibi buyuk kur ziplamalari olmayacak.

(Patlayan biri bu İngiliz bankanın dolar oyununu BDDK bozdu (https://www.yenisafak.com/ekonomi/ingiliz-bankanin-dolar-oyununu-bddk-bozdu-3390223) )

Bir kac tane trader da ters kose olmus.

abd abd diye çığırıp duruyorlar ama hep ingiliz biplemeye çalışıyor gizliden gizliden.

vectra-tuner
18-08-2018, 14:46
Esnaf arkadaşlar Kgf çıkıyor şimdiden belgelerinizi bilançonuzu hazırlayın hazırlıklarını yapın ve jet hızıyla başvurun çıktığında ki sona kalmayasınız.. Ziraat bankası ile mutlaka çalışın

individual
19-08-2018, 09:33
YouTube (https://youtu.be/NkfLtnC1PWo)

Kamu bankalari ile ilgili soyedikleri cok dogru.

Yigit-Y
19-08-2018, 10:58
https://www.youtube.com/watch?v=IjHzrkwh2Qg&feature=share

Trump bayram mesajı vermiş biz türklere

uygarr
19-08-2018, 11:14
Trump Madafaka moduna girdi giller boşuna uğraş veriyor bu azgın domuz trump 'la baş etmemiz zor gibi duruyor

997TT
19-08-2018, 13:13
After President Donald Trump threatened to impose more sanctions on the NATO partner for refusing to release Christian pastor Andrew Brunson on Thursday, currency rating agencies S&P Global and Moody's labeled the Turkish lira's credit rating closer to "junk status."

mertxx
19-08-2018, 13:23
After President Donald Trump threatened to impose more sanctions on the NATO partner for refusing to release Christian pastor Andrew Brunson on Thursday, currency rating agencies S&P Global and Moody's labeled the Turkish lira's credit rating closer to "junk status."

Vay be, sonunda çöp te olduk ya :(

997TT
19-08-2018, 15:12
Adamlar %60 devaluasyonu,papazi gostererek kamufle ettiler ve amerikaya attilar iyimi! Adamlar palavra konusunda cokkkk basarili...

semavi
19-08-2018, 16:49
"Darbe" ile muhaliflerini yok etmeyi kamufle ettikleri gibi...

DR059
19-08-2018, 17:24
"Darbe" ile muhaliflerini yok etmeyi kamufle ettikleri gibi...

Konuyu bulandırmak istemem ama buz gibi kansızi şerefsiz teröristleri ekonomik durumları bahane ederek ''Muhalif'' gibi gösteremezsiniz.
Bu ülke o şeref yoksunu cemaatler yüzünden pırıl pırıl nice subayını kaybetti balyoz ve ergenekon gibi kumpaslarla...

997TT
19-08-2018, 20:25
Katar 100milyar dolar verecekmis...
Nelere kaldik.

2jz
19-08-2018, 20:39
Nelere kaldik.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, konuşulan bir diğer hususa değinerek, "Türkiye hiç olmadığı kadar cazip bir ülke. Şu anda elinde 40 milyar doları bulunan bir grup gelse Türkiye'deki şirketlerin 4'te birini satın alabilir. Kur pozisyonu itibariyle ki bunu Cumhurbaşkanımız da ifade etmişti, bir daha bulamazsınız tarzında. Bu da bizim önümüzdeki süreçle ilgili konuştuğumuz şeyler." ifadelerini kullandı.

MUSİAD Başkanı ulkenin değersizliğini ovdu (https://www.birgun.net/haber-detay/musiad-baskani-ulkenin-degersizligini-ovdu-225329.html)

aRSLaN
19-08-2018, 20:40
Nelere kaldik.

Bir de araplar gerçek dost mavrası atıyorlar. Geçmişte Avrupalı dediniz yardımımıza araplar koşuyor diye. Gelen para yatırıma dönüşmezse çıkışı olmayacakmış gibi.

Octane
20-08-2018, 01:18

Junk neymis ya...
Bence durum su: tamam yanlis politikalar nedeniyle battik, batiyoruz kabul. Hala daha hata yapiliyor bu da kabul. Ama bu ipneler de hic sucsuz degil yani. Algiya bak. Junk statusmus.

997TT
20-08-2018, 01:36
Katar la swap anlasmasi yaptik ya,15m dolarlik...
Acaba kimin parası gelicek ulkemize, düşün düşün kudur...

GokhanRS
20-08-2018, 11:45
şunu 5e inderemeyecekler gibi görünüyor. gene ara ara artmaya çalışıyor. umarım birşeyler olur da düşürebilirler.

yani sevenlerine hiç acımıyorum desem de hepimize giriyor. çok çok hak etmelerine rağmen beter olun diyemiyorum hepimiz beter oluyoruz.

individual
20-08-2018, 12:24
Hepimiz bu gemide yolcuyuz.

Dolar 6 liranin altina indirmiyorlar.

En alt seviye benim gorusum 5.80

turbo&quattro
20-08-2018, 12:56
Simdi cektim:)

https://s3.eksiup.com/75fc233a968.jpeg (https://eksiup.com/75fc233a968)

coolvtec
20-08-2018, 13:30
Hepimiz bu gemide yolcuyuz.

Dolar 6 liranin altina indirmiyorlar.

En alt seviye benim gorusum 5.80

Geminin arka kısmında bir takım kişiler için üstünde kocaman bir "H" harfi yazan pist var ama...

GokhanRS
20-08-2018, 13:31
Simdi cektim:)

https://s3.eksiup.com/75fc233a968.jpeg (https://eksiup.com/75fc233a968)

afiş on numara ama gözlükler hep ithal maalesef :( keşke bir rayban v.s kalitesinde ve modellerinde türk malımız olsa.

mikelazi
20-08-2018, 13:39

bu yazın çok imalı geldi bana...

HaKo
20-08-2018, 14:11
afiş on numara ama gözlükler hep ithal maalesef :( keşke bir rayban v.s kalitesinde ve modellerinde türk malımız olsa.

konu dışı ama bu pek mümkün değil zamanında deneyen büyük gözlük toptancısı akrabağalarım oldu , ithal olanlarla başa çıkamadılar ne yazıkki. onlar da çinden alıyor artık. yeni ithalat kotaları geldi gözlüğede belki şimdi çıkar üretcilier meydana.

GokhanRS
20-08-2018, 14:20
konu dışı ama bu pek mümkün değil zamanında deneyen büyük gözlük toptancısı akrabağalarım oldu , ithal olanlarla başa çıkamadılar ne yazıkki. onlar da çinden alıyor artık. yeni ithalat kotaları geldi gözlüğede belki şimdi çıkar üretcilier meydana.

gerçekten ben yerli almak için çok uğraştım. belki 20 farklı mağaza gezdim. yerlilerin hepsi ya çöp, yada sağlam gözükse modeller b.ktan.

yani bi RB yada Emporio Armani gibi en markaların biraz daha benzer modelleri ne kadar zor olabilir bilmiyorum. Ancak bu merete mecburum. Aldım mı da çerçevesi 6-7 sene dayansın istiyorum ve maalesef yerli malı bu konuda bulamadım çabalarıma rağmen.

Yoksa hiç memnun değilim bir gözlüğe dolar euro ile bağımlı olup 700-2000 tl aralığında fiyatlar bayılmaktan.

Onu bırak yerli camlar bile çizilimi 3 ay sürmüyor. İthal var 2 sene - 3 sene hor kullanmaya rağmen çizemediğim.

DOHC
20-08-2018, 14:43

Türkiye'de miller "sahte" dolar yakıyor tepki için ama Katar'dan gelen dolarlara seviniyor. Ne biçim bir durum :) Dolar aynı dolar değil mi.

TaGo
20-08-2018, 16:53
Ama daha önce anlattık ya. Konu biixim burada bu topraklardaki dolarla tl yi takas etmemiz değil. Bunlar zaten aynı havuzda pariteye etki etmez. Konu bu toprakların dışındaki doların gelip senden hizmet, taşınmaz, yada ihracat değeri olan birşey alıp. O getirdiği paranında bu tıpraklarda kalması

997TT
20-08-2018, 18:21
bu yazın çok imalı geldi bana...
Ima yok,direk soyluyorum.
Katar a kim ne zaman para yollamis hatta himaye almis,simdi aklanip sisteme girecek mesela....

Yigit-Y
20-08-2018, 20:16
Ima yok,direk soyluyorum.
Katar a kim ne zaman para yollamis hatta himaye almis,simdi aklanip sisteme girecek mesela....

Bence çıkan para bir daha gelmez

Gelirse salaklık yanlışlıkla koltuk bi gitti adamı soda şişelerine oturturlar direk

Toki değerli arsaları peşkeş çekecek

Özelleştirme idaresi birşeyleri verecek bunlara

Gelen para şöyle olacak koltukdaki yine alıp götürcek

Nereye diye soramdan yazayım tabi ki de İngiltere

Kraliçeyi çok sever koltukdaki

:)

Uberde bütün gün inen binenle konuşuyorum

Pilot 3 ay sonra ülkeyi terk ediyorum.Çine gidecek

Doktor ocak ayında gidiyorum. Canada gidiyor

Ticaretle uğraşanlar bayramdan sonra daha kötü olacak diyor

Bana soruyorlar vallaha çok iyi işler diyorum

Şaşırıyorlar:)

Nankörlük değil mi bunların yaptığı

Hahahaha

uygarr
20-08-2018, 22:43
Dışarıdan bakınca sıradan bir araba | İcine gorenler şoke oldu - Sayfa 4 - En Son Haber (https://www.sabah.com.tr/yasam/2018/08/20/disaridan-bakinca-siradan-bir-araba-icine-gorenler-soke-oldu?paging=4)

Haber olarak sunduğu haber konusu....

Günkut
20-08-2018, 23:57
Dışarıdan bakınca sıradan bir araba | İcine gorenler şoke oldu - Sayfa 4 - En Son Haber (https://www.sabah.com.tr/yasam/2018/08/20/disaridan-bakinca-siradan-bir-araba-icine-gorenler-soke-oldu?paging=4)

Haber olarak sunduğu haber konusu....

yanlış konuya yazdınız galiba

_opeth
21-08-2018, 07:13
Bence çıkan para bir daha gelmez

Gelirse salaklık yanlışlıkla koltuk bi gitti adamı soda şişelerine oturturlar direk

Toki değerli arsaları peşkeş çekecek

Özelleştirme idaresi birşeyleri verecek bunlara

Gelen para şöyle olacak koltukdaki yine alıp götürcek

Nereye diye soramdan yazayım tabi ki de İngiltere

Kraliçeyi çok sever koltukdaki

:)

Uberde bütün gün inen binenle konuşuyorum

Pilot 3 ay sonra ülkeyi terk ediyorum.Çine gidecek

Doktor ocak ayında gidiyorum. Canada gidiyor

Ticaretle uğraşanlar bayramdan sonra daha kötü olacak diyor

Bana soruyorlar vallaha çok iyi işler diyorum

Şaşırıyorlar:)

Nankörlük değil mi bunların yaptığı

Hahahaha

bir caddenin ismi daha Katar'lı olacak (bkz. Katar bayırı cd.)

uygarr
21-08-2018, 14:03
6.1 TL bayram seyran dinlemiyor dinlemezde allah din iman edebiyatlarına karnı tok galiba

997TT
21-08-2018, 18:30
6.1 TL bayram seyran dinlemiyor dinlemezde allah din iman edebiyatlarına karnı tok galiba
6.1 icin artti demek olmaz ki...
Suan stabil herşey.

uygarr
22-08-2018, 09:54
Bolton’dan rahip Brunson acıklaması: Koşulsuz bırakırlarsa kriz hemen biter - Dunyadan Son Haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/boltondan-rahip-brunson-aciklamasi-kosulsuz-birakirlarsa-kriz-hemen-biter-2587350/)

Memleketimizin vatandaşlarımızın için herşeyin hayırlısı

MK8800
22-08-2018, 09:58
Rahibi bırakırsalar memleketi de direk abd ye devretsinler

uygarr
22-08-2018, 10:05
Rahibi bırakırsalar memleketi de direk abd ye devretsinler

MK8800 bende bilemedim ne yazacağımı ne uygularlar bilmiyorum Ama bu vahşi saldırdan domuz inatlı trump la başetmek inatlaşmak trumptan da hariç abd devleti ile inatlaşmak ülke açısından hiç iyi değil gibi duruyor son zamanlarda yaşadıklarımızda yansıması

997TT
22-08-2018, 10:10
Bu krizden sonra kedi gibi Amerika nin ayaginda dolanmazlarsa ben de zil takil oynarim....
Senaryo yu soyleyim;amerikaya heyetler gidicek,onlardan gelicek,gorusmelerin sonunda biz abd ye lutfedip birakacagiz. Amerika da bu ise cok sevinecek, "stratekjik ortaklik" bunu gerektirir laflari olucak. Amerika dan ust düzey adamlar buraya gelecik, A haber kilikli basin bakin "ayagimiza" geldiler yazicak.vs vs oyunlar ile devam edicek.
Herkes siyasi rantini devsiricek....

ulas79
22-08-2018, 11:51
Bu arada Trump un başı amerikada fena dertte
https://www.bundlehaber.com/detay/77757169-e0c8-4b31-a8e8-c7f7c317af33?l=1

Octane
22-08-2018, 14:57
Yeni ekran kartı rtx2080ti çıkmış. ABDde1299 liraymış. Dolar 1 tl olsa gümrük vergisiyle bir yaklaşık 2bin tl olurdu burada. Ama dolar 6 lira olduğu için vergisiyle birlikte 10bin TL olacak. Bir ekran kartının fiyatı.
Hani dolar bizim hayatımızı etkilemiyor diyenler için bir örnek vereyim dedim.

GokhanRS
22-08-2018, 15:15
Yeni ekran kartı rtx2080ti çıkmış. ABDde1299 liraymış. Dolar 1 tl olsa gümrük vergisiyle bir yaklaşık 2bin tl olurdu burada. Ama dolar 6 lira olduğu için vergisiyle birlikte 10bin TL olacak. Bir ekran kartının fiyatı.

halâ etkilemedi. dolar bizi etkilemiyor diyen adamın rtx2080ti ile ne işi olur :D tavuk döneri oyunları full fps oynamadan yiyemiyor mu o adam :D

Octane
22-08-2018, 15:32
halâ etkilemedi. dolar bizi etkilemiyor diyen adamın rtx2080ti ile ne işi olur :D tavuk döneri oyunları full fps oynamadan yiyemiyor mu o adam :D

işte etkilese keşke, gamsız herifler :D

GokhanRS
22-08-2018, 15:38
işte etkilese keşke, gamsız herifler :D

hani bir laf var. mikersin darılmaz da, i.bne dersin kızar :D

neyse ki cam filmlerinde amerikaya muhtaç değiliz. yoksa çoktan isyan videoları gelirdi :D

Yigit-Y
22-08-2018, 17:19

Sokakdaki adama şu örneği anlat

Polisi arar rte küfür etti diye :):)

Kim anlar 2080ti yi :)

vectra-tuner
23-08-2018, 12:32
https://youtu.be/OJwKG6TqZ-o

vectra-tuner
23-08-2018, 14:29
Şeytanın sonu geliyor yavaştan

Trump: Azledilirsem piyasa coker - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/amp/abd/201808231034873805-trump-azil-sureci-piyasa-coker/?__twitter_impression=true)

uygarr
23-08-2018, 14:44
Hemen slow motion eşliğinde çırpınırdı karadeniz mercedes bmw audi posche scania bağaj açma eşliğinde TÜRK BAYRAKLARI *** trump şok

vectra-tuner
23-08-2018, 15:09
Şu Koskoca forumda Abd'nin hırpalanmasını, çöküşünün hızlanmasını, karışmasını isteyen bir benmiyim..

uygarr
23-08-2018, 15:13
China olayına takıldılar bence ondan stop trump yapıyorlar

Grimlord
23-08-2018, 15:22
Şu Koskoca forumda Abd'nin hırpalanmasını, çöküşünün hızlanmasını, karışmasını isteyen bir benmiyim..

Abi yanlış anlama da sana kalsa tüm forum Amerikan mandasını savunuyor, herkes "Trump'ın kıçının kılıyım" diye geziyor.
Burada insanların söylemeye çalıştıkları çok farklı şeyler, senin de bahsettiğin gibi Amerika bize karşı savaş açmış olabilir, nitekim domates kafa Trump zaten bunu kendi de söylüyor. Bunu bu forumda herkes kabul ediyor zaten.
Lakin bu ekonominin böyle olacağı belki 10 yıl öteden belliydi, bağıra bağıra geldi zaten. İsraf ekonomisiyle, sıfır üretimle, sıfır teşvikle zaten bu hale gelecekti.
Şimdi "bu ülkede hiçbir suçlu yok, tek suçlu ABD ,tek suçlu faiz lobisi" denilirse aklı fikri olan insan buna güler geçer zaten.
İnsanlar bu şekilde yaklaşınca sen hemen herkesi ABD dostu olarak görüyorsun. Hiç alakası yok halbuki.

GokhanRS
23-08-2018, 15:23

sanırım bir ben vatan sever kaldım gibi hisse kapılıyorsun yavaş yavaş abi, ancak emin ol trumpı seven 1 tane adam yok.

sadece artık kimse yemiyor böyle şeyleri. filler tepişir halk ezilir. boşa umuda kapılıyorsun ne trumpa herhangi birşey olur, ne de ondan sonra gelen adam Türkiye aşığı olur. Amerikaya birşey olursa eyy Hollanda olur, onlarla barışsak, almanya ayağını denk al olur.

bu oyunları 41 yıllık hayatında kim bilir kaç defa izledin. Halâ şartların lehimize dönüyor umudunu taktir ettim.

Ben sana umudunun karşılıksız olmadığını söyliyeyim. 70 personel işten çıkardık. Tüm personele de 15 günlük ücretsiz izin yazıldı. Ücretsiz izin yazılanların yarısı neyse ki gönüllü çalışacaklar sadece 15 gün çalışmamış gibi görünecekler.

Birileri ödemeleri 3-4 ay daha tekrar ileri atarsa da aylık 100 tl internet faturasını dahil iptal edip mümkün olduğunca fatura ödememek için bu foruma dahi girmeyeceğim eğer tr ye dönmek durumunda kalırsam.

Evrenoz
23-08-2018, 15:56

Üretmeyen, gelişmeyen, bilinçlenmeyen bir toplum için

Trump gitse, mrump gelir..
ABD gitse, BCD gelir..

Üretiyor muyuz ki ABD hırpalandığında biz gelişelim?
Üretiyor muyuz ki ABD çöktüğünde biz zengin olalım?
Üretiyor muyuz ki ABD karıştığında biz eğitimde çağ atlayalım?

Gökhan çok güzel yazmış yukarıda.. Bu kafayla Eeeeyyy ABD gider, Eeey Hollanda gelir, Almanya gelir..

Yigit-Y
23-08-2018, 16:07
ABD ye kim gelirse gelsin

ABD’nin BOP devlet politikasıdır.

Gelen her kişi her yolu deneyerek başarmak zorundadır.

ABD yi Muz Cumhuriyeti sananlara söylüyorum

Bizim ekonomimizin papazla bozulduğunu sananlara söylüyorum

ABD papaz bahane üretim yok tüketim çok

Babam ne demiş misss gibi tespit

“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk

vectra-tuner
23-08-2018, 18:58
Gökhan, Senin yazdıkların zaten doğru orada ayrışmıyoruz.. Madem biz gelişemiyoruz bizimle uğraşan şeytanın da bir an önce sıkıntıya girmesini istemek yanlışmı? Ki sonu yavaş yavaş geliyor.. Ben burada bazı kişiler ile sittin sene anlaşamam zaten.. İnsanımız cahilde olsa, kötüde olsa bu vatanı seviyorum ben..

Evrenoz
23-08-2018, 19:12
Kendin gelişmek yerine rakibinin geriye düşmesini beklersen yok olursun..

Bugün ABD kötü olsun, yarın Almanya kötü olsun, sonra uganda kötü olsun, yetmezse çin kötü olsun...

Ben iyi olayım, ben gelişeyim yok.. Ben güçlü olayım ki onlar benle uğraşamasın yok..

Aşağıdakini fıkra zannederdim, meğer gerçekmiş.

"Fıkra bu ya; Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış. İlk gün doğal olarak oryantasyona ayrıldığından diğer bir kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış. Tabi bizimki yeni ve meraklı her şeyi öğrenmek istiyor. Bakmış derin bir kazanın başında 5zebani bekliyor.
- Bu ne demiş ?
Diğer zebani cevap vermiş;
- Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor...
Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş. Bizimki yine dayanamamış
- Peki burada niye 3 zebani bekliyor?
Diğer zebani;
- Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani de yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.
Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;
- Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu?
Diğer kıdemli zebani artık bıkkın bir şekilde cevaplamış;
- Ha o mu yok yok o Türklerin kazanı. Orada boşuna görevli zebaniye gerek duymuyoruz. Zaten içlerinden birisi çıkmak için çaba sarf ettiğinde diğerleri anında bunu fark edip birlik olarak hemen onu aşağıya çekiyor.

emrhn28
23-08-2018, 19:19
Bayram tatili için sao paulo'ya geldim. Eşim thy de görevli o sayede bayağı uyguna geldik yoksa bende nerde o para :) bursnın para birimi real bile liramızdan değerli. 1 real 1.50 tl yapıyor. Burası tam anlamı ile zengin ve fakir ülkesi orta sınıf tamamen yok ama... Adamlar yemek soslarına kadar kendileri üretiyorlarmış ve siyasi olarak hep ayakta kalmaya dik durmaya çalışıyorlarmış. Burada konsoloslukta görevli bir Türk ile muhabbet etme şansımız oldu biraz... Ekiyorlar, yetiştiriyorlar fabrika kuruyorlar dedi, ezidmemeye çalışıyorlar kendilerini dedi. Ve evet şehirler pahallı, fakirler çok fakir çadırda yaşıyorlar. Ama tüketim çılgınlığı peşinde değiller. Heryer mercedes bmw kaynamıyor, vw fiat Renault... Rahip falan hikaye, üretmiyoruz! Adamlar bir kahveden kalkındırmışlar ülkelerini.

individual
23-08-2018, 19:36
ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde hakkında çıkan "yargılanacak" iddialarına cevap vererek, "Size şunu söyleyeyim: Eğer herhangi bir şekilde hakkımda yargı yolu açılırsa piyasalar çöker ve herkes fakirleşir." dedi

Son Dakika: Trump bu kez de ABD'yi tehdit etti - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/trump-bu-kez-abdyi-tehdit-etti-40935780)

Trump sasirdi iyice :)

vectra-tuner
23-08-2018, 19:58

Bugün ABD kötü olsun, yarın Almanya kötü olsun, sonra uganda kötü olsun, yetmezse çin kötü olsun...

Ben iyi olayım, ben gelişeyim yok.. Ben güçlü olayım ki onlar benle uğraşamasın yok..

"Fıkra bu ya; Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış. İlk gün doğal olarak oryantasyona ayrıldığından diğer bir kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış. Tabi bizimki yeni ve meraklı her şeyi öğrenmek istiyor. Bakmış derin bir kazanın başında 5zebani bekliyor.
- Bu ne demiş ?
- Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor...
Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş. Bizimki yine dayanamamış
Diğer zebani;
- Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani de yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.
Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;
- Ha o mu yok yok o Türklerin kazanı. Orada boşuna görevli zebaniye gerek duymuyoruz. Zaten içlerinden birisi çıkmak için çaba sarf ettiğinde diğerleri anında bunu fark edip birlik olarak hemen onu aşağıya çekiyor.

Aynı şeyi söylüyoruz ama yine ona rağmen anlaşamıyoruz.. Eldeki mal bu.. Bizim işimiz her daim Allah'a kalmıştır ve her seferinde bir şekilde yırtıyoruz bende onu diyorum.. Ben kalben inanıyorum, kimisi de bu söylediğime güler ki birşey demiyorum.. Sonuç olarak zaten tespitler 3 aşa 5 yukarı aynı

DOHC
23-08-2018, 20:29
Şeytanın sonu geliyor yavaştan

Trump: Azledilirsem piyasa coker - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/amp/abd/201808231034873805-trump-azil-sureci-piyasa-coker/?__twitter_impression=true)

Tanıdık geliyor mu?

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=hHP4fc5MyQw)

Altın ne zaman fırlayacak ya? Can sıkmaya başladı bu sürekli düşüşü ve düşük değeri......

HaKo
23-08-2018, 21:34
amerikada seçimler her zaman formalite icabıdır. halkın seçme seçilme hakkını hissettirmek her demokratik devletin zaten asli görevidir.

Trump gider Mrump gelir jack gelir david gelir.

Devlet politikası değişmez , amerikayı ve dünyayı yönetenler biraz araştıran herkes biliyor zaten. Trump sadece talimatı uygulayan oraya oturtulan vekil.

vectra-tuner
23-08-2018, 21:35
Altın için az bir zaman kaldı.. Daha önce yazmıştık Abd'den peşpeşe kötü veriler gelicek diye ve gelmeye başladı bile.. Trump ektiğinin meyvelerini toplamaya başladı bile, Çin bugünde vergi açıkladı Abd için.. Abd'nin kuduz köpek gibi saldırması agrerifleşmesi Abd devletinin artık gerileme devrine girdiğini çok iyi bildiği için.. Altının çıkarma maliyeti 1150 Usd zaten (Ons) Dolar alanlar karda olduğunu sanıyor halbuki diğer paralara bir baksalar anlayacaklar.. Şimdi herkes bir enstrümandan bezmeye başladıysa bilki onun sırası gelmiştir.. Az sabır... Patlıyacak a... Kodumun Abd'si.. İnşallah bir an önce siyasi istikrarsızlık başlar ve Altın uçar hemde biz azda olsa nefes alırız..

997TT
23-08-2018, 21:37
Vay he,amerikanci da yaptin bizi...
Suan bu savundugun adamlar dune kadar kic opmeye abd ye giderdi. Cogu da Amerika bağlantılı. Nasil mi? Ya kendisi ya cocugu amerikada okumuştur,evi kesin vardir,cogunun oturma izni var. Hatta aralarinda vatandas bile var...
Amerika ya gidince ahaber gibi yavsAK medya,aramiz soyle iyi,trump bize sevgi dolu bakti,elimizi sikti,kicimizi elledi haberleri yapilir.
Ama 3 yildir sadece bascavus karsiliyor,won ziyaretlerde stajyer karsiladi...
Amerika seytan oyle mi? Eger cidden durustsen once bu seytani sevenleri,paye verenleri ve ulkeyi ona surgun edenlerden hesap sor,zaten gerisi gelir.
Baja bir tane Turkiye topraklarinda Amerika ya bir yaptirim soylermisin? Usler vizir vizir,elcilik binasi 3 vardiya insaat da. Sonra? Amerika seytan,hmm anliyorum....

uygarr
23-08-2018, 21:43

- Bu ne demiş ?
Diğer zebani;

Siz Baştacısınız....!!!!

vectra-tuner
23-08-2018, 21:51
Vay he,amerikanci da yaptin bizi...
Suan bu savundugun adamlar dune kadar kic opmeye abd ye giderdi. Cogu da Amerika bağlantılı. Nasil mi? Ya kendisi ya cocugu amerikada okumuştur,evi kesin vardir,cogunun oturma izni var. Hatta aralarinda vatandas bile var...
Amerika ya gidince ahaber gibi yavsAK medya,aramiz soyle iyi,trump bize sevgi dolu bakti,elimizi sikti,kicimizi elledi haberleri yapilir.
Ama 3 yildir sadece bascavus karsiliyor,won ziyaretlerde stajyer karsiladi...
Amerika seytan oyle mi? Eger cidden durustsen once bu seytani sevenleri,paye verenleri ve ulkeyi ona surgun edenlerden hesap sor,zaten gerisi gelir.
Baja bir tane Turkiye topraklarinda Amerika ya bir yaptirim soylermisin? Usler vizir vizir,elcilik binasi 3 vardiya insaat da. Sonra? Amerika seytan,hmm anliyorum....

La havle vela kuvvete illa billa.. Abi ne zaman Amerikancısın dedim.. Herkes kendince haklı Hükümete sövmeyen kalmadı haklılar eyvallah.. Ekonomi Bekaa sorunu ve artık şunu kabullenin Cb Abd emriyle zamanında çok büyük hatalar yaptı ve U dönüşü uzun yıllar sonra.. El Bab harekatı,Fırat kalkanı harekatı Abd'nin tüm planlarını alt üst etti ve aşırı öfkeliler..Böyle bir zamanda bana muhalif olarak çenemi kapamak Devletimin yanında yer almak düşer dedim hepsi bu.. Kol kırılır yen içinde kalır

MK8800
23-08-2018, 22:02
Ya boş boş konuşuyorsunuz

Abd’ye karşı gelebilecek bir tane güç,kişi,parti,ekip gösterin oy vermeyen destek olmayan şerefsizdir

Şurada yarım asır da kaç darbe , darbe girişimi , iktidar muhalefet kavgaları , derin devlet oyunları yaşandı,yaşanıyor

Herkes yazıyor da yazıyor şu şöyle olmaz bu böyle olmaz bilmem ne şunu dış politika yapsın bunu iç politika yapsın vs vs.

Bıraksan mahallede bakkal dükkanı idare edemeyecek adamlar bana burada derin,prof, vs ayağı da çekmesin

Beğenmeyen de gitsin nerenin mandası hoşuna gidiyorsa onun altına girsin

bad cat
23-08-2018, 22:41
Arkadaşlar Amerika'nın müdahalesi ve rahip krizi olmasaydı doların şu anki fiyatı ve yıl sonu fiyatı nelerde olurdu? Kimseyi ikna etme ve yerme düşüncesi olmadan soruyorum. Eylül sonu kardeşimin düğünü var. Bir miktar altın alımı yaptım ama belki düşer düşüncesi ile birazı için beklemedeyim. Teşekkürler

997TT
23-08-2018, 22:54
Erdogan U dönüşü yaptı öyle mi?
Ok,bu yazini unutma... Sana onlarca ornek veremiyecegim ne U donusler yapti tayyip...
Kitap olur...
Ecevit zamaninda usleri kapatip,amerika ya cidden karsi gekmisti,biraz tarih okuyun. Ustune kibris harekati yapildi.
Ne guzel dedin,bakkal yonetemiyecek insanlar suan epdk,tubitak yada bir cok üst duzey devlet makamini yonetiyor. Hele tek ozelligi imam hatip mezunu olan yuzlerce kisi ise devlet dairelerinde mudur yada amir...
Devletin yanindayiz,hukumetin degil.
TC yi tabelalardan neden kaldirdinjz diye sordugumuz da,yerimiz dar diyen bir zihniyetin yanindayiz oyle mi?
Sunu unutmayalim;bizi bu duruma kim? Ve kurtaracak olan kim?
Yillarca ben yaptim oldu de,yanliz basina ye ic ama simdi hesap gelince gel ortak ol diyorsun. Arapca bilmem,sevmemde ama Allah bizlere sabir versin!

MK8800
23-08-2018, 23:13
Erdogan U dönüşü yaptı öyle mi?
Ok,bu yazini unutma... Sana onlarca ornek veremiyecegim ne U donusler yapti tayyip...
Kitap olur...
Ecevit zamaninda usleri kapatip,amerika ya cidden karsi gekmisti,biraz tarih okuyun. Ustune kibris harekati yapildi.
Ne guzel dedin,bakkal yonetemiyecek insanlar suan epdk,tubitak yada bir cok üst duzey devlet makamini yonetiyor. Hele tek ozelligi imam hatip mezunu olan yuzlerce kisi ise devlet dairelerinde mudur yada amir...
Devletin yanindayiz,hukumetin degil.
TC yi tabelalardan neden kaldirdinjz diye sordugumuz da,yerimiz dar diyen bir zihniyetin yanindayiz oyle mi?
Sunu unutmayalim;bizi bu duruma kim? Ve kurtaracak olan kim?
Yillarca ben yaptim oldu de,yanliz basina ye ic ama simdi hesap gelince gel ortak ol diyorsun. Arapca bilmem,sevmemde ama Allah bizlere sabir versin!

Oy verdiğim halde söylüyorum evet doğruya doğru

Kadrolar ve yerel yönetimler o kadar boş ve sadece torpili olan iş bilmez gereksizlerle dolu ki , ileri gitmeyi geçtim mevcut imkanlarla hergün geriye gidiyoruz .

Ben diyorum Rte olmasa kesinlikle oy vermem ve yönetimsel anlayışlarından da son dönemlerde memnun değilim

Benim gibi düşünen bir çok seçmen de gösterebilirim,Mersin’e bakarsak seçimlerde başkanlık ile vekil oyları arasında %12 gibi bir fark var 81 il de ortalama bu şekil bakınca tayyip gitse kesinlikle seçim alamayacağı aşikar

vectra-tuner
23-08-2018, 23:14
Çok derinlere dalarsak yine işin içinden çıkamayız..

1) Akp'yi kapatma davası
2) Tuncay Özkan'ın sürekli Tv kanalında Ordu göreve ordu göreve söylemi
3) Askerin sözlü tehditleri
4) Anayasa mahkemesinin Chp etkisinde olduğu ve yapılan iş doğru da olsa yanlış da olsa sürekli yargı kararı ile bloke etmesi
5) E-Muhtıralar

Bir ara oturup 100 tane madde yazarım, Türkiye'nin eski hali çok da iyi değildi bugünden...

Cb o kadar yere çomak soktuki artık medyayı elinde bulundurmak ve baskı yönetimi ile hareket etmek zorunda aksi takdirde sıradan bir başbakan bunları yapsa adamı yaşatmazlardı.

Dikkat etmediğiniz husus şu anda Akp değil Akp + Mhp koalisyonu.. Çözüm süreci vs. denedikleri anda biterler..

Abd Rahibi sal döviz krizi bitsin diyor.. Bu iyi haber çünki kendileri de tutuşmaya başladı.. Geri adım asla bu saatten sonra atılmaz.. Atarsa hep birlikte küfür ederiz.. Hakan Atilla veya Halkbank karşılığı için salınırsa eyvallah o başka...

Ben sizlerle şunun için anlaşamıyorum, Abd'yi ilah gibi görenler var.. Emin olun bir şekilde bu iş lehimize çözülecek.. Bizim millet kaç kere ipten döndü

997TT
24-08-2018, 00:06
Tayyibin kav torunu var? Aralarında abd vatandasi olan var mi? Kabinede 1.derece akrabagsi(kizi oglu vs) amerikan vatandasi olan var mi?
Neyse uzatmayim,adamin torununu bile orada doğurtuyor,milleti imam hatibi gösterip havarisini amerika da okutuyor. Sonra seytan abd? Hahaha, Allah askina,biraz izan... Bizi caresizlige yada bu duruma sokandan kurtar masini bekliyorsun. Sen 3 ayda güzel döndün,umarim hakli sebeblerin vardır ama sunu unutma yakinda abd ile sarmas dolas olmazlarsa forumda yuzume tukur!
Akp keske kapatilsaymis,akp nin kendi içinde onlarca skandali var. Emin ol bir tanesi bile kapatilma sebebi. Mesela ülkeye darbe yapan "piclere' canak tutup yardim ve yataklkk etmesi,cemaatle orduya kumpas kurmasi,kozmik odayi cia ye satmasi,teror orgutuyle kardes olmasi,bilerek ulkeyi bombalara mahkum etmesi vs vs.... neyse.
Buarada,hatirlarmisin 2010 da ki referandumu,feto bile mezardakiler kalkip evet demeli demisti. Neyse,yargiya asil darbe vuruldu,sayisyay danistay ve yuksek yargiya bir cok atama yapti Tayyip. Hatta bircok savci hakim degisti. Onlarin neredeyse hepsi suan tutuklu biliyormusun?
Bak yukarda arkadasim ne guzel yazmis,bakkal dahi yonetemeyecek insanlar.... Devlet yonetiyor be devlettt...
Sen 100 madde yazamazsin ama ben sana guce divanlik onlarca skandal sayarim. Bir tane sucluluk duymadi,hesap bermedi kimse. Hatta ulkeyi batiran onlarca skandalda "kandirilmisim" deyip kendince isin icinden siyrildi.
Yahu bu islerin 1 tanesi bile her hangi bir hukuk ulkesinde buyuk ceza.
Bak seytan amerika da secime fon toplarken usulsuzluk yapildi diye azledilme tehlikesi yasiyor! Bizde? Devlet batir,sonra eyy ameriga de,din allah kitap,iki avrupaya salla,sonra secim rusvetleri ver,hoopp iktidar...
Sen oyle bir hale gelmissin ki,basın özgürlüğü olmayan bir durumu savunuyorsun. %90 i ayni baslikta cikiyor ve sen buna "zorunda" diyerek normal gormemizi hatta baski rejimini benisememizi istiyorsun. Bu kafaya erismek icin ne gerek? Hic asagilama,hesap sorma derdim yok,bana anlat bende gireyim su ortama.
Seninle anlasamiyoruz cunku amerikanci olan pesinde yeni kosmaya başladığın adam,ailesininamerika da okut,torunlarini orada dogurt,aman amerikan baskani karsisinda bacak bacak ustune atti diye hava at vs vs...
Buarada ilah olarak degil,patron olarak goruyorlar...

vectra-tuner
24-08-2018, 00:15
Tarihlerde hatan var abi dikkat etmiyorsun.. Şayet bahsettiğim olaylar olmasa idi Akp o kadar beslenemezdi.. Zaten yazıyorum Abd emri ile yapıldı herşey Ergenekon, Balyoz vs. memleketin anasını sittiler ona da eyvallah diyorum.. Seçimde M. İnce'ye oy verdim Parti olarak İyi partite verdim diyorum.. Hala beni suçluyorsun.. Yazdıklarımın tümünün arkasındayım.. Ancak hakikati inkar etmek niye? ABD aleni olarak saldırıyor bize.. Tamam suç yine bizim bünye zayıf virüs gaddar ancak ülkeye birşey olursa hepimize yansıyacak..

997TT
24-08-2018, 00:44
Amerika ya defol desin,tayyibin yaninda yer almayan pic olsun,pkk dölü olsun!
Bak bu kadar acik, net,temiz yazıyorum...
Ulkeme saldiran karsisinda bizi bulur amaaa ulkemide boka sokana boyun eğmem. Yahu benin konumumda ki adam basina gelicekleri bile bile böyle yaziyorsa anla artik...
Ümidim yok ama insallah bu kez ama en azindan hayatindan "1" kez U dönüşü yapmaz ve dolar 25tl olsa da,arkasinda dururuz ...

Yigit-Y
24-08-2018, 00:55
https://www.dw.com/image/39541306_7.png

Bu tabloda ABD nedir kimdir

Türkiye nedir kimdir

Hepsi bellidir

Sen tanıdığın senden güçlü adama gider yapıyorsun

O adamda sana gül çiçek verecek diye bekliyorsun

Türkiye olarak biz güçlü bir ülke değiliz

Kendimizi kaldırıyoruz AHaber izleyerek (Ben gibiler hariç)

Üretim olmayan yerde refah beklentisine girmek ahmaklıktır cahilliktir

Abd Çin i 2 dk da batırabilir.

Doları kaldırdım der.

Altın rezv göre başka bir para birimi sürer

Adolf neden yakmıştır bu kadar insanı bunu bir araştırın

İsraili ve BOP biraz araştırın

ABD tarihinide araştırın

Ondan sonra düşünün Türkiye yi nasıl yok edebilirsiniz diye

Biz kendi kendimize yetecek güçtü tek ülkeyiz bu coğrafyada

Ama 1938 den beri lağam çukurunda bataklıkda debeleniyoruz

Rakip bile değiliz

Adamların savunma bütçesi bizim bütçemize denk

Başka birşey yazmama gerek yok trump papaz olarak olaylara bakmaya devam edeceklere

Daha çok hayal kırıklığı bekliyor

Özellik 2023 de olacakları iyi izleyin

Forum baki kalırsa yazarız yine belkide yazamayız :)

GokhanRS
24-08-2018, 05:39
O değil de adam başarmış. Gerisi yalan. İnsanlar Erdoğan olmasa AKP ye oy vermezdim diyor :)

Ülkeyi sanki bu duruma düşüren AKP zannediyorlar.

AKP diye bir parti yok, hiç var olmadı. Ülkeyi bu hale sokan bizzat başındaki adamdır.

Yani bizzat asıl oy verdiğiniz C.Baskanı dır.

Hatta azıcık odaklanın, 1-2 hafta konuşmasa bile ülkede istikrar oluyor.

Siz sevmeye devam edin. Nasılsa günü geldiğinde eyvah dersiniz ama çok geç olur.

Unutmayın AKP diye bir parti yoktur. Gördüğünüz o tüm hatalar bizzat partinin sahibinin hatalaridir. Kimse partinin sahibinden habersiz tuvalete bile gidemez onlarda.

GokhanRS
24-08-2018, 05:44
Kabul etmesenizde CIA tarafından yazılmış bir sisteme koşa koşa gidip evet verdiğiniz için bu ülke çok büyük acılar çekecek.

Birgün o eveti verenlere yine evet verdiğini inkar edenler vatan hainliği suçlaması yapacak.

Birbirlerinin anasına sövüp şimdi vatan millet Sakarya ayağı ile kardeş olanların siz memleketi bolusmek söz konusu olduğunda birbirlerine düşmeyeceklerini sanacak kadar mı körsünüz?

dicaser
24-08-2018, 06:42
El Bab harekatı,Fırat kalkanı harekatı Abd'nin tüm planlarını alt üst etti ve aşırı öfkeliler.

dünyanın 1 numaralı ordusuna sahip bir ülkenin planını bozduk öylemi ,

dip not: ordusunun 1 senelik harcaması dünyanın diğer 2,3,4,5,6,7,8. büyük ordularının toplamından daha fazla olan bir ordudan bahsediyoruz, keza aynı şekilde 300 milyon halkıyla ürettiği ve kazandığı para , 1.7 milyarlık çinin üretiminden ve kazandığından daha fazla kazanan olan bir ülke bahsedilen hatırlatalım

bir anlık kendinizi abd vatandaşı yerine koyun , valla insanın içinden dötüyle gülesi geliyor :)

Yigit-Y
24-08-2018, 08:14
Bunlar hep A Haber izlemekten oluyor

Nükleer santralleri yapılacak ya

Konumlarına bir bakın derim Türkiye Haritasından

Neden batı kuzey güney uçlarına yerleştirilmiş

http://i.hizliresim.com/GDXkZN.jpg

Bu bile bir proje amaç elektrik değil

Rüzgar güneş ile rahatlıkla temiz enerji üretebilecek topraklara sahip iken

Bu berbat şeyin kurulmasının tek nedeni Türkiye yok etmek

Bazı ince noktalar var kör olana söylesen duyar anlar sağar olana göstersen görür

Kör ve sağar olana birşeyleri anlatmak artık zulüm geliyor :)

B16
24-08-2018, 09:49
Atatürk mezar’dan çıkıp gelmedikçe gelen başbakan, cumhurbaşkanı mevcut jeopolitik konumumuz itibariyla ya doğu ile yada batı ile iş birliği yapmak zorundadır.
Suriye konusu bunun en büyük örneğidir.
Biz ne zaman bi taraf’a yönelsek diğer taraf burası çok güzel gelsene diyor. O tarafa gitmezsen silah vermem, dolar krizi yaparım diyor. Diğer tarafa gitsek bu sefer doğalgaz vanaları kısıyor.

Biz tüketmeye devam ettikçe, bağımsız yargımız olmadıkça, sırf müslüman diye ne idüğü belirliz mültecileri şehirlerimize aldıkça daha çok Abd, fetö falan konuşuruz.

GokhanRS
24-08-2018, 10:02
Arkadaşlar 5 dakika dayanmak zor geliyorsa eğer, lütfen 20 ila 30 saniye arasındaki 10 saniyelik kısmı izleyip kapatın isterseniz.

Yani isteyen istediği yerini istediği kadar yırtsa da, neden bizlerin yurt dışına kaçmak istediğimizi, kimisinin tabiri ile vatan hainliği yaptığımızı anlasınlar istiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=yG-q7m7ZAIA

Bu çok küçük basit bir örnek. Neden ülkemizi terk ediyoruz?

vectra-tuner
24-08-2018, 10:15
dünyanın 1 numaralı ordusuna sahip bir ülkenin planını bozduk öylemi ,

dip not: ordusunun 1 senelik harcaması dünyanın diğer 2,3,4,5,6,7,8. büyük ordularının toplamından daha fazla olan bir ordudan bahsediyoruz, keza aynı şekilde 300 milyon halkıyla ürettiği ve kazandığı para , 1.7 milyarlık çinin üretiminden ve kazandığından daha fazla kazanan olan bir ülke bahsedilen hatırlatalım

bir anlık kendinizi abd vatandaşı yerine koyun , valla insanın içinden dötüyle gülesi geliyor :)

Daha çok toysun, Ülkeni çok fazla küçümsüyorsun.. Höt diyene al sana buyur emmi dilediğini yap dersen ayağındam ayakkabını da başka şeylerini de alırlar.. A Haber izlemekten oluyor diyenler var, sen ne kadar nefret ediyorsan bende o kadar nefret ediyorum.. Türkiye hiçbir şekilde ne Abd
nede başka bir ülke tarafından Asla İşgal Edilemez.... Bunu artık kafanıza sokun

Anıl E.
24-08-2018, 10:17
Vectra_Tuner ....Aslan abim benim , amerika denen illet senin topraklarında ki tohuma kadar ele geçirmiş. Seni kanser yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Buna kimler göz yumuyor,kimler izin veriyor zaten yasal olarak belli. Sen hâla Allah onların belasını verecek diyorsun. Keşke verse , neden her işimizi Allah'a bırakıyoruz biz akıllı olup hatalardan ders çıkarıp bir şeyler yapsak ?

Bazen gaza gelip insanlara amerikan askeri yakıştırmasını yapsan bile içinde kötülük olmadığına eminim;ama gerçeklikten uzak hırslı düşüncelerin mantığın önüne geçiyor,ve uzaktan komik görünüyor.

amerika insanının suçu yok;ama amerika yönetimi bu dünyaya çok kötülükler yapmışlardır. Sadece birkaç senede ya da 10-20 senelik bir planlama değildir bu. 1870-1900 lü yılların başından adımlar atılmıştır. Sen kendin bizim ülkemiz için derin devlet iması yaptın;ama onlarda ki yapılanmayı araştırıp okusan bizimkisi amatör çekim sıfır bir dizisiymiş dersin.

adamlarda ki dünya insanı düşmanlığı. Yukarıda da örneğini verdim seni önce hasta yapmak için uğraşıyorlar , hasta yaptıktan sonrada ilaçları kendileri veriyor nasıl tezgah ama ?

Yeryüzüne gelmiş tehlikedir yönetenler. Sarı saçlı adamda yönetmiyor orayı , top diye oynarlar onunla. Lütfen biraz oranın geçmişini araştır,nasıl ve ne şekilde dünyada yapılanmaları var öğren abi. Biz yönetim olarak onlara nerelerde ve nasıl kucak açmışız onları da kapsamlı şekilde araştır.

Papaz bahaneydi onu bizimkiler kasıtlı olarak öne sürdü, ekonomi kötüye gidecekti bizim kadar onlarda biliyordu ve erken seçim kararı aldılar,daha sonra işlerin kötüye gideceği zaman papaz çıktı ortaya. Ve yine suçu amerikaya atarak görev tamamlandı. Şimdi herkes bu kötü gidişatın sebebinin , amerikanın bize açmış olduğu ekonomik savaş zannediyor .

Haşhaş geçilen Rahmetli Ecevit'ten önce veya sonra gelen tüm isimler amerikanın istediği tarzdaydı. Menderes çok severdi, bayılırdı mesela amerikaya. Ben o dönemlerde elbet yaşamadım ama okumış olduğum tarih ve siyaset araştırmaları bunu söylüyor. Sen çıkıp ortak koalisyondan bahsediyorsun,onun bile o şekilde yürütülmesinin arkasında bu herifler var :)

Biraz araştırıcı olmakta ve gerçekleri görmekte fayda var .

MK8800
24-08-2018, 10:17
bana bu memleketi mükemmel yönetebilecek parti ve liderini yazar mısınız ?

Bu liderin ekibini, varsa daha önceden yaptığı çalışmaları da belirtin bilelim

Yigit-Y
24-08-2018, 10:19

Beni seç yegen

Bana 1 ay verin birde

Ülke nüfusu 35.000.000 gelecek ama aşağı yukarı 1 ay sonunda

Kimse kızmasın bana

Size söz kapın açık evinde uyuma imkanı vereceğim

Yapamazsam taştaşlarımdan asın beni

bason
24-08-2018, 10:25
Daha çok toysun, Ülkeni çok fazla küçümsüyorsun.. Höt diyene al sana buyur emmi dilediğini yap dersen ayağındam ayakkabını da başka şeylerini de alırlar.. A Haber izlemekten oluyor diyenler var, sen ne kadar nefret ediyorsan bende o kadar nefret ediyorum.. Türkiye hiçbir şekilde ne Abd
nede başka bir ülke tarafından Asla İşgal Edilemez.... Bunu artık kafanıza sokun

İşgal etmek isteyen kim ki? Adamlar bizim Suriye veya Irak gibi olmadığımızı biliyorlar. Çok güzel oynuyorlar bizimle. İnsanoğlu aynı hatayı 3. kez yapmak istemez, bundan dolayıda zamanında oluşmuş bir dengeyi korumaya çalışır. Bizim gibi ülkelerde mutlaka birilerinin kucağına oturur. Bunun ideoloji ile ya da yönetimle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kim gelirse gelsin yapacaklarının sınırlı olacağını düşünüyorum. Ancak mevcut yönetimin çok hata yaptığıda aşikar... ABD politikası kim gelirse gelsin değişmez sözünede katılmıyorum. Trump zaten belli etmişti böyle bir şey yapacağını o yüzden de içeride onu kontrol altına almak isityorlar. ABD'yi de bir şekilde saçma sapan bir pozisyona koydu. Sadece ülkemiz değil dünya genelinde de ciddi bir istikrarsızlık olacağını düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda, saçma sapan olaylar olmadan dengeye oturur politika. Çünkü artık ekonomiler o kadar büyüdü ki, herkesi peşinde sürükler nitelikte. Dünya her anlamda muhteşem bir bağ içinde dönüyor. Ülkeler arası, bireyler arası, kültürler arası inanaılmaz bir etkileşim söz konusu. Zaten herşeyin sebebide bu bence...

MK8800
24-08-2018, 10:31
Atatürk mezar’dan çıkıp gelmedikçe gelen başbakan, cumhurbaşkanı mevcut jeopolitik konumumuz itibariyla ya doğu ile yada batı ile iş birliği yapmak zorundadır.
Suriye konusu bunun en büyük örneğidir.
Biz ne zaman bi taraf’a yönelsek diğer taraf burası çok güzel gelsene diyor. O tarafa gitmezsen silah vermem, dolar krizi yaparım diyor. Diğer tarafa gitsek bu sefer doğalgaz vanaları kısıyor.

Biz tüketmeye devam ettikçe, bağımsız yargımız olmadıkça, sırf müslüman diye ne idüğü belirliz mültecileri şehirlerimize aldıkça daha çok Abd, fetö falan konuşuruz.

Atatürk’ten sonra neden bir arpa boyu bile ileri gidilememiş bakın 2 kısımda özetlenmiş.

80Milyon nüfusun 79 milyonu ‘kolay kazanç,sürekli tüketim,gösteriş’ derdinde olduğu sürece kusura bakmayın bi skim olmayacağını herkes biliyor ama birine yıkmak lazım tabi suçu.

Hadi iktadarın ayrı muhalefetin ayrı amk diyorum ben burada elinizdeki telefonu,interneti bırakın gönüllü 16 saat memleket için fabrikalarda çalışalım desem google’a girer mülteci yunan’a nasıl geçerim yazarsınız ama bırada memleket kurtarıyorsunuz :D

Bende size gülüp geçerim göstermelik vatan aşkınızla devam edin

GokhanRS
24-08-2018, 10:35

Bana göre amerika ile arayı düzeltiyor gibi görünüp alttan alttan haddini bildirebilecek aktif siyasettekiler arasında bir tek muharrem ince var dı. Onu da zaten Akpnin muhalefetteki ajanları mundar edecektir.

Ancak medyaya hiç bir şekilde çıkarılmayan, aktif siyasete girmesine izin verilmeyenler arasında ise en az 4-5 kişi var adam gibi ülkeyi yönetebilecek ama onlarında maddi gücü ve desteği yok şimdilik.

Ancak tabi iş işten çoktan geçti. Bu saatten sonra tek dileğim bir sonraki adamı daha beter birini seçmeyin. Çünkü Cumhurbaşkanınız nasılsa bu dünya ya çivi çakmayacak. Yaşlanıyor illaki hakkın rahmetine kavuşacak. Ben akplilerin sonraki seçiminin çok daha beter olacağından korkuyorum.

Kahn23
24-08-2018, 10:36
Atatürk’ten sonra neden bir arpa boyu bile ileri gidilememiş bakın 2 kısımda özetlenmiş.

80Milyon nüfusun 79 milyonu ‘kolay kazanç,sürekli tüketim,gösteriş’ derdinde olduğu sürece kusura bakmayın bi skim olmayacağını herkes biliyor ama birine yıkmak lazım tabi suçu.

Hadi iktadarın ayrı muhalefetin ayrı amk diyorum ben burada elinizdeki telefonu,interneti bırakın gönüllü 16 saat memleket için fabrikalarda çalışalım desem google’a girer mülteci yunan’a nasıl geçerim yazarsınız ama bırada memleket kurtarıyorsunuz :D

Bende size gülüp geçerim göstermelik vatan aşkınızla devam edin

Koyu yazan yer efsane :D

Yigit-Y
24-08-2018, 10:56
Bu ülke üretimden önce ilk önce gerçek vatan hainlerinin idam edilmesiyle temizlenmeli

Cemaat ve bütün yandaş kardolar tasfiye edilip suriyelilerin sınır dışı etmeli

Din ile iş ve siyaset yapanlar anında idam ettirilmeli

Dini kesin olarak devlet işlerine karıştırılmadan yönetim sağlanmalı

Vergi kaçıranların usulsüz ihale alanların hepsinin şirketlerine kayyum atanmalı

Tarım ve hayvancılık için istanbul gibi büyük şehirlere göç eden tüm köylüler köylerine geri gönderilmeli

Tarım arazileri ücretsiz kullanım tahsis edilmeli

Kabul etmeyen kişilerin idam edilmeli

Ne kadar illegal suç işleyen varsa kesinlikle idam edilmeli

Bu idam işleri bitince

Zaten ülke otomatik düzelecek

Bu idamlar yapılmadan önce ab ile süreç durdurulmalı

Bütün uyum yasaları acilen hayata geçirilmeli

Tüm camiler tek merkezden ezanı okutulmalı

Gereksiz imam kadrolarının işine son verilmeli

Diyanet bütçesi TSK ya aktarılıp sanayi savunma için harcanmalı

Köy enstitüleri tekrar kurulmalı

İmam hatipler gerekli din görevlisi kadar mezun verecek şekilde sayısı azaltılmalı

İmam hatiplerde inkilap tarihi, atatürk ve yurttaşlık dersleri zorunlu olmalı

Andımız her okul ve iş yerinde işe başlanmadan okunması zorunluluğu getirilmeli

Irkçılık yapan her kimse vatandaşlık çıkartılmalı

Tecavüz sapık işlere bulaşmış kişiler halk tarafından idam edilmeli

Gelelim komşulara kesinlikle sınırlarımız dışında en ufak müdahele söz konusu olmada

Sınırlarımızı güçlendirerek korumaya devam edilmeli

İçerde terör eğiliminde olanlar tv lerde canlı yayında idam edilmeli

Teröristler bunu görünce ya kaçıp gidecekler yada teslim olacaklardır

Geçmişte başarılı oldu

Durum şu bunlar gerçekleşirse ülkece bütün pisliklerden kurtuluruz

Ülke huzura kavuşur

Bu eylemleri yapacak adam yer altında bomba mermi işlemeyecek bir yerde saklanmalı

Aksi halde abd rusya çin ab bu başkanı öldürmek için herşeyi yapacaktır :)

Bizim ülkemiz başka türlü düzelmez

Atatürk bile gelse onu bile hain ederler şuan ki toplum emin olun

Allahımız var çok şükürde

Tevekkül edecek hareket yapmazsan Allah bu kullanıran bir mucize daha sunmaz

Eworen
24-08-2018, 11:12
Fenerbahce sampiyon olamasa hoca istifa yonetim istifa futbolculara yuhh..
Ulke kume dusmus hocaya laf yok yonetime laf yok oyunculara (milletvekilleri ) laf yok
Dusunsenize FB sampiyon olamamis bunlar hep GS nin BJK nin oyunlari bizi bu hale onlar getirdi diye aciklama yapiliyor tum taraftarda yuru be helal olsun diyor..
Kardesim siz ulkece bizle dalga mi geciyosunuz kusura bakmayinda ulkenin bu hale gelmesinin tek sorumlusu ve sorumlu gurubu vardir o kadar sacma sapan kurtaj yapan ( roportaj ) adam gibi aciklama ve yorum yapilmasina hastayim
Dis gucler yeni mi cikmis zamaninda tankla topla gelmisler denize dokmusuz devir degismis ekonomik savas mi acmislar sen ne *** yedin bu zaman kadar ? Ne urettin hangi uretenin yaninda oldun sadece caldin cirptin hizmet edicem ayagina kendi yandasina esine dostune milyarlar akittin tasa topraga
Kimle iyi oldun nerde dost ulken anlasmalarin kimle katar la mi arabistanla mi la onlarin derdi dini imani paradir sana yardim ederler mi cikarsiz avrupada dost yok doguda yok guneyde kuzeyde yok yok..
Herseyde sifirsiniz tum veriler yerlerde ulke resmen dibe batik
Hani taraftar uyuma varya hah iste taraftar uyumayi gecmis ölmus..
Kesin ve net taraftar agziyla soyluyorum yonetim istifa..

Anıl E.
24-08-2018, 11:14
Fenerbahce sampiyon olamasa hoca istifa yonetim istifa futbolculara yuhh..
Ulke kume dusmus hocaya laf yok yonetime laf yok oyunculara (milletvekilleri ) laf yok
Dusunsenize FB sampiyon olamamis bunlar hep GS nin BJK nin oyunlari bizi bu hale onlar getirdi diye aciklama yapiliyor tum taraftarda yuru be helal olsun diyor..
Kardesim siz ulkece bizle dalga mi geciyosunuz kusura bakmayinda ulkenin bu hale gelmesinin tek sorumlusu ve sorumlu gurubu vardir o kadar sacma sapan kurtaj yapan ( roportaj ) adam gibi aciklama ve yorum yapilmasina hastayim
Dis gucler yeni mi cikmis zamaninda tankla topla gelmisler denize dokmusuz devir degismis ekonomik savas mi acmislar sen ne *** yedin bu zaman kadar ? Ne urettin hangi uretenin yaninda oldun sadece caldin cirptin hizmet edicem ayagina kendi yandasina esine dostune milyarlar akittin tasa topraga
Kimle iyi oldun nerde dost ulken anlasmalarin kimle katar la mi arabistanla mi la onlarin derdi dini imani paradir sana yardim ederler mi cikarsiz avrupada dost yok doguda yok guneyde kuzeyde yok yok..
Herseyde sifirsiniz tum veriler yerlerde ulke resmen dibe batik
Hani taraftar uyuma varya hah iste taraftar uyumayi gecmis ölmus..
Kesin ve net taraftar agziyla soyluyorum yonetim istifa..

Maçtan önce disko
otelde de kumar
şampiyonluk gitti
Aferin çocuklar aferin çocuklar ooooooo

Yigit-Y
24-08-2018, 11:27
Ekonominin durumu

🇹🇷 CADDE GARAGE TURKİYE(R) 🇹🇷 on Instagram: “Ne Diyorsunuz Bu İşe izleyin 😑 keşfetten gorenler takip'e alalım 🖤🖤🖤 #caddegarageturkiye #sixpack #abs #cute #jdmgram #followme #like4like…” (https://www.instagram.com/p/Bm1WJ0Dnq4O/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1p8mwzqco1jx6)

GokhanRS
24-08-2018, 12:52
Kıskanç Fransızlar, kıskançlıktan kuduruyorlar. Bence abd ile ara düzeldikten sonra Fransızlar saldırır bize... :D

Ortalama fiyatlar baz alındığında Paris'te asgari ücretle çalışan bir kişi İstanbul'da 17 gece otelde kalabiliyor. İstanbul'da asgari ücretle çalışan biri ise bir gece bile Paris'te kalamıyor! Paris'te çok pahalı otellerin bulunması bu şehrin fiyatını yukarı çekiyor.

buda.pest
24-08-2018, 19:53
Bizim ülkemiz başka türlü düzelmez

Atatürk bile gelse onu bile hain ederler şuan ki toplum emin olun

Tam olarak bu !

emrhn28
25-08-2018, 00:14
3 gündür brezilyadayım, gelmeden önce aman dikkat edin tehlikeli aman heryerde gasp var, şöyle kötü böyle kötü... Valla anlatıyorum şimdi size, 3 günde 5 kere Korna sesi duydum, trafikte şerit değiştiren adam yok gibi millet gayet stabil yolunda gidiyor, fakir çok fakir zengin çok zengin diyorlar ama! Bmw mercedes audi belki 30 tane ancak gördüm, arabalar hep vw Renault grubu değişik biçimsiz özelliksiz ama yeterli arabalar bakın tüketimi minimuma indirmiş adamlar! Klima teyp tamam sür gitsin. Yol yapıyoruz köprü yapıyoruz falan arkadaş adamların 6 şerit otoyolu var, bizim millete sor beğenmez buraları. Benzin 3.8 realden 5 real e kadar gidiyor. Bizim tertemiz 7 tl. 1 real 1.5 tl olmuş, eskiden bizim para çok değerliymiş.
Toplu ulaşım tıklım tıklım öyle özel kullanım çok yok. Bir kere daha gördüm ki çok müsrif, lüksü ve boş harcamayı seven toplumuz. Siyaseti ülkeyi yöneteni 40 kere değiştirsekte halkın kafa yapısı bitik!

sagi
25-08-2018, 01:30
Hükümet, artan konut stoku nedeniyle zor durumdaki inşaat sektörünü kurtarmak için gayrimenkul sektörü hakkında yeni düzenlemeler yapacak. Konu ile ilgili olarak yabancıya ev satışları ihracat olarak sayılacak. Konut satışlarının ihracat sayılması ile birlikte KDV iadesi ve harç istisnası da sağlanacak. Bu durum, hayali ihracat yolsuzluklarını akla getirdi.

Kaynak AKP'nin muteaahitleri kurtarma planı: Yabancıya satılan ev ihracat sayılacak - Cumhuriyet Ekonomi Haberleri (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/1063333/AKP_nin_muteaahitleri_kurtarma_plani__Yabanciya_sa tilan_ev_ihracat_sayilacak.html)

DOHC
26-08-2018, 16:37
Bayram sakin geçti. 6 ile başladık 6 ile bitti.
Şimdi önümüzde neler var?

16EC813
26-08-2018, 17:21
şimdi yılbaşına kadar dolar düşer mi kalkar mı ,yani cepler dolarmı boşalırmı :D

bason
26-08-2018, 17:39
Düşerde kalkarda, ama benim cebim dolmaz. Her açıdan doların yükselmesi benim alım gücümü, sosyal hayatımı etkileyecek ondan eminim. Doların yükselişinden kazanacak insanlar kim merak ediyorum. Ya da nasıl kazanıyorlar, hiç bir fikrim yok.

TaGo
26-08-2018, 18:03
Eğer Amerika yeni bir hamle yapmaz ise, yani dozajı artıran bir açıklama yapmaz ise.ben 5.60 lara dek çekilme bekliyorum. Zaten umut değilmi insanı yaşatan :)

hak_on
26-08-2018, 18:19
Önümğzdeki hafta pek bir hareket beklemiyorum ben ama eylül büyük sıkıntılı gecicek fed faiz arttırımı yapıcak yüksek ihtimalle. Dolarla ilgilenen herkes aynı seyi söylüyor dolar cıktıgı yeri unutmaz 7 leri elbet bir gün gorucez tekrar malesef...

997TT
27-08-2018, 03:38
Duyduklarim gerceklesirse pek hos olmaz ama ellerinde sicak para var,bir müddet piyasayi tutarlar ama asil sorun getirdikleri swap ve diver kisitlamalar. Tl yokluğunda faizler korukleniyor. Bu hafta baya on sevisme yaşayacağız....

997TT
27-08-2018, 03:39
Buarada hareket beklemeyen yada dusus bekleyen arkadaslar,piyasa nasil dizginlendi,haberiniz var mi?

maxima
27-08-2018, 06:42
Hala daha dolardan yapacağınız 3 kuruş karımı duşunuyorsunuz?...........

rebelh
27-08-2018, 09:16

ne yapalım?
sen ne yapıyorsun?

Yigit-Y
27-08-2018, 09:30

Geçen yerden 10 kuruş gördüm aldım

Bir kaç kişi güldü adam yerden 10 kuruşu almaya tenezzül etti.

Mesele 10 kuruş değildi Mustafa Kemal Paşanın resmi vardı

Saygıdan yerden aldım

O gülen götler yüzünden dolar 6 lira 7 lirada

Böyle bir hikaye anlattım

Mesele bu ülkeyi bu hale getirenleri idam ettirmekti ama insanlar kör olduğu için dolardan 3 krş kazananlar hedef oldu

Cimmeria
27-08-2018, 09:44
Buarada hareket beklemeyen yada dusus bekleyen arkadaslar,piyasa nasil dizginlendi,haberiniz var mi?

Merhaba,

bizden daha içeriden bilgiler alabiliyorsunuz gördüğüm kadarıyla, neler yapıldı biraz bilgi verebilir misiniz?

aRSLaN
27-08-2018, 09:48
Dolar kurunu konuşurken asıl hareket altında gerçekleşebilir diye düşünmekteyim. Grafiklere baktığım kadarıyla ilk hedef 1180$ ardından 1400$ civarı hedef belirleyebilir. Bugün vadeli hesabın süresi bitti. Altın, dolar vadeli ve vadeli tl olarak sepet mi yapsam? Yoksa bir ay daha mı riske atıp vadeli tl beklesem? Asıl bozgunun Ekim ayında geleceğini düşünmekteyim. YTD.

STP
27-08-2018, 10:34

cıddımı yazdın ıronımı ? ona gore yazıcam

TaGo
27-08-2018, 10:49
Karşılığı olduğu söylenen bir miktar para basıldı. Bu tabiki zaten TL nin değerini düşürür. Ancak diğer taraftan radikal diyebileceğimiz önlemler hatta hereketlerde geliyor. Örneğin artık inşaat da ihracat sayılacak. Bu şu demek yurt dışındanm para gelsin diye ciddi hamle yapılıyor, inşaatcı artık sattığı malın karşılığınıda teşvik kullanabilecek yada giderinden ciddi düşüm yapabilecek

tequila818
27-08-2018, 10:55

Ben de tam olarak bunu merak ediyorum. Bir anda 7 lere fırlayan dolar nasıl olursa 6 larda seyreder. Doların düşmesi için kalıcı önlem mi alındı yoksa geçici mi?

Eğer geçici ise tekrar çıkacaktır diye anlıyorum.

TorqueTuning
27-08-2018, 11:22
Kalıcı yada yapısal bir önlem benim gördüğüm yok, damat sözüm ona TR'nin en büyük patronları ile taştaş geçti hepsi böm böm izledi ve alkışladı. Sonra tipik bir yasakçı zihniyet ile önce tüm türev işlemler vb piyasalar işlem yapılamaz hale getirildi. Bankalara talimat gitti ve 2 kuruş seviyelerinde gezen alış satış farkları yurtiçi yerleşikler işlem yapamazın diye 15-25 kuruşlara çıktı, ala alla! Çok basit herkesin rahatlıkla görebileceği önlemler ilk etapta bunlar. Yapılsal birşey var, benim gördüğüm/okuduğum yok. Araplara peşkeş ile sağlanan bir 3 milyar USD peşin 15 milyar USD vardı. AKP kabilesi adeta bir dileci sürüsü gibi, her biri ayrı memlekete gidip bağlantı kurup para dileniyor. Müthiş bir kadro, acayip tuttum bu kabineyi, spor gazetesi!!!

ozoozo
27-08-2018, 12:24
Karşılığı olduğu söylenen bir miktar para basıldı. Bu tabiki zaten TL nin değerini düşürür. Ancak diğer taraftan radikal diyebileceğimiz önlemler hatta hereketlerde geliyor. Örneğin artık inşaat da ihracat sayılacak. Bu şu demek yurt dışındanm para gelsin diye ciddi hamle yapılıyor, inşaatcı artık sattığı malın karşılığınıda teşvik kullanabilecek yada giderinden ciddi düşüm yapabilecek

Böylece memlekette aklı her türlü üç kağıda basan, ülkenin gidişatını, ekonomisini zerre düşünmeyen her türlü teşvikte, iyileştirmede aklı çakallığa basan yurdum insanı hayali ihracatlara başlayacak :)

Anıl E.
27-08-2018, 12:29

Tarkan abi yıllardır esnaflık yapıyorsun sanırım,nasıl oluyor da hayali ihracatı mantıklı buluyorsun aklım almıyor :) . O şekilde çözüm yoluna gidilmez gidilse bile getirisi mantıklı olmaz da ,açık açık dolandırıcılığın seviyesi artırılıyor.

kunteper
27-08-2018, 13:00
Abiler bu artis devam eder mi ?. Euro 7.25e dayandi

TaGo
27-08-2018, 13:19
Tarkan abi yıllardır esnaflık yapıyorsun sanırım,nasıl oluyor da hayali ihracatı mantıklı buluyorsun aklım almıyor :) . O şekilde çözüm yoluna gidilmez gidilse bile getirisi mantıklı olmaz da ,açık açık dolandırıcılığın seviyesi artırılıyor.

Tamam bak güzel açıklıyoruz "aklı her türlü ipneliğe çalışan bizim halkımızın yapacağı ilk şey hayali ihracat olur". Abi mutlak surette yapanda olur ama bunun oranı yine devletin denetlemesinin elinde. Konu aynen COİN piyasasının kara para aklamasında kullanıldığı yorumuna gelir. Lan bukadar aklayan olsa coin piyasası artar uçar gider herkes coin alırdı, aha alan varmı ? :D

GokhanRS
27-08-2018, 15:10
Eğer Amerika yeni bir hamle yapmaz ise, yani dozajı artıran bir açıklama yapmaz ise.ben 5.60 lara dek çekilme bekliyorum. Zaten umut değilmi insanı yaşatan :)

Üstad ne zaman 5,60 olur? Tam dolar alacaktım ki bunu okudum bekleyeyim dedim. Acil almam lazım, şunlara rica etsekte bir an önce 5.60 olsa :)

Şaka bir yana ben 5.60lara hiç umutlu değilim. Keşke olsa. Benim de dolar ihtiyacım var ancak bu kurlardan almak zorunda kalacağım. Böyle umutla yaşarsak o gün hiç gelmeyebilir :)

rebelh
27-08-2018, 15:18
5,60a gelmek için 13 eylülde en az 500bp faiz arttırılacağı sinyali verilmesi lazım
şu an için kurun yönünü ağustos enflasyonu ve 13 eylül belirler ana kalem olarak

TaGo
27-08-2018, 15:27
Üstad ne zaman 5,60 olur? Tam dolar alacaktım ki bunu okudum bekleyeyim dedim. Acil almam lazım, şunlara rica etsekte bir an önce 5.60 olsa :)

Şaka bir yana ben 5.60lara hiç umutlu değilim. Keşke olsa. Benim de dolar ihtiyacım var ancak bu kurlardan almak zorunda kalacağım. Böyle umutla yaşarsak o gün hiç gelmeyebilir :)

İlk beklentim 6.14 dü biliyorsun. Onu zaten kendine artık destek direnç noktası haline getirdi. Gidip gelip bu rakama kendini endeksliyor.

Yalnız şunu unutmayalım; bu adamlar boş durmayacak, gerçekten para sokacaklar dışardan içeriye. Sana bana yurt dışındakiler alsın diye ev sattıracak. İhracatın önünü nispeten açıp vergi indirimi tasarısını görüşüyorlar şuan. Üretime verilecekj desteklerden bahsetmiyorum, çünkü üreticek markalar başvuracakta, desteği alacakta benim cari açığıma etkisi olacak onlar ölme eşşeğim ölme hamleleri olacak. Çok uzun vadeli. Ancak gayrimenkul satışları, ,ihracata vergi indirimi vs bu hamleler onaylandığında ciddi para akışıda sağlatır. Bu aşamalarda biz not düşümüne ağır takılmazsak yada Trump saçmalamaları bir adım ileri taşımaz ise 5.60 ları bekliyorum. 1 hafta-10 gün tabi bu kararların onaylanmasına müteakip dediğim

rebelh
27-08-2018, 15:31
İlk beklentim 6.14 dü biliyorsun. Onu zaten kendine artık destek direnç noktası haline getirdi. Gidip gelip bu rakama kendini endeksliyor.

Yalnız şunu unutmayalım; bu adamlar boş durmayacak, gerçekten para sokacaklar dışardan içeriye. Sana bana yurt dışındakiler alsın diye ev sattıracak. İhracatın önünü nispeten açıp vergi indirimi tasarısını görüşüyorlar şuan. Üretime verilecekj desteklerden bahsetmiyorum, çünkü üreticek markalar başvuracakta, desteği alacakta benim cari açığıma etkisi olacak onlar ölme eşşeğim ölme hamleleri olacak. Çok uzun vadeli. Ancak gayrimenkul satışları, ,ihracata vergi indirimi vs bu hamleler onaylandığında ciddi para akışıda sağlatır. Bu aşamalarda biz not düşümüne ağır takılmazsak yada Trump saçmalamaları bir adım ileri taşımaz ise 5.60 ları bekliyorum. 1 hafta-10 gün tabi bu kararların onaylanmasına müteakip dediğim

bu saydıklarınız bize 1 yıl vadede 220 milyar usd kazandıracak mı sizce?
kazandırmayacaksa orta vadeli borçları nasıl ödeyeceğiz?
bu kadar düşük faiz verirken hangi keriz parasını tlye çevirip burada yatırım yapar?

GokhanRS
27-08-2018, 15:36
Başkan ben bu anlatıklarının düşürebileceği konusunda umutlu değilim.

Bende rebelh gibi faiz artışı olmadan düşürmenin zor olduğu kanaatindeyim. Kaldı ki faiz arttırmadan bu seviyede tutabilmelerinin yolu varsa şuan ki seviyede tutsalar ona da razıyım. Faizde iyi bir şey değil.

Keşke bugünü kurtarmak yerine yıllar sonrasını düşünüp sağlam adım atsalardı da bugün bu halde olmasaydık. Ancak sağlık olsun, dış mihrak fedö v.s işte ne yapalım, hökömötömözün yanında olayım en iyisi. :)

O usd 1 kere 7yi gördü. rahat durmazlar, büyük ağa babaları kokuyu aldı bir kere. unutulmaz o seviye. umarım haklı çıkarsın da kısa sürede olsa biraz düşer.

rebelh
27-08-2018, 15:38
geçen sene 100 bin usd paranız vardı 3.50 den bozdunuz geldiniz 350 bine daire aldınız
bu sene satmak istiyorusunuz 350 bine alıcı yok faizler uçmuş piyasa ölü ama diyelim ki siz birini buldunuz ve diyelim ki işi bilmeyen bir adama(kibar tabir) 400 bine sattınız ülkenize döneceksiniz
400bin / dolar kuru(6 kabul edelim) =66 bin usd
şimdi parası böyle eriyen ve kısa/orta vadeli yükümlülükleri ağır olan bir ülkeden hatta ve hatta maaş ödemek için karşılıksız para basması dillendirilen bir ülkeden; hangi KERİZ gelip ev alır?

GokhanRS
27-08-2018, 15:41
geçen sene 100 bin usd paranız vardı 3.50 den bozdunuz geldiniz 350 bine daire aldınız
bu sene satmak istiyorusunuz 350 bine alıcı yok faizler uçmuş piyasa ölü ama diyelim ki siz birini buldunuz ve diyelim ki işi bilmeyen bir adama(kibar tabir) 400 bine sattınız ülkenize döneceksiniz
şimdi parası böyle eriyen ve kısa/orta vadeli yükümlülükleri ağır olan bir ülkeden hatta ve hatta maaş ödemek için karşılıksız para basması dillendirilen bir ülkeden; hangi KERİZ gelip ev alır?

arap yağı bol bulunca lafı tanıdık gelmiştir. bizimkiler gayet arap kerizler bulurlar satarlarda. hemde sağlam satış yaparlar ama o ihracat çakallığı yine de hiç bir işe yaramaz. bir oturup hesaplayalım kaç bin ev satacaklar kaç tanesinden devlet ne kadar kazanacak.

Hatta normalde kazandığı vergi kısmınıda ihracat gözükmesi sebepli iade edecek müteahhite. Tamamen içeri giren bir paradan dolayı yıl sonu girin para miktarı yükselecek ancak dolar düşmeye yetecek oranda yine olmaz.

Kerizinde bir limiti miktarı sayısı var. Tamam arap keriz bulunurda altı üstü kaç tane bulunur :D

TaGo
27-08-2018, 15:43
bu saydıklarınız bize 1 yıl vadede 220 milyar usd kazandıracak mı sizce?
kazandırmayacaksa orta vadeli borçları nasıl ödeyeceğiz?
bu kadar düşük faiz verirken hangi keriz parasını tlye çevirip burada yatırım yapar?

1 yıl vadede dış barcun yarısını birebir getirirmi? emin olarak cevap vermek zor tabiki. Rakam tahmini getirinin büyüklüğünü ve zamnını direkt bilebilmek kahinlik boyutunda olur o kadar iddiada bulunamam. Ancak tecrübesel yaklaşıyorum bu hamleler boşa tasarlanmadı. arz talepin direkt piyasası yaratılıyor şuan. Bu bayram tatilinde bile ne gurbetçiler ne iş adamları taşındı firmalar tarafından. Emlakçılar bildiğin çalıştı tatilde gurbetciye özendirip yer satabilmek amaçlı.

Sanayi üretiminin alacağı ihracat vergi desteği ise daha kıstasları belli olmadığı için faydası öngörülemiyor. Bu arada TODD yani otomobil distr.derneğinin ve diğer büyük ölçekli otomotiv devlerinin ÖTV indirimi ve kampanya talepleri zaten ortada. Yani doğmamış çocuğa don biçmek tabiki doğru değil. Ancak doların tek atımda fırladığı yerde onun gerçekci değeri değildi yoksa 7 lerde takılır kalırdı.

Kısacası az bilmek daha güzel :) benimki umut benim beklentim 5.50 lar 5.60 larda yeter

rebelh
27-08-2018, 15:49
1 yıl vadede dış barcun yarısını birebir getirirmi? emin olarak cevap vermek zor tabiki. Rakam tahmini getirinin büyüklüğünü ve zamnını direkt bilebilmek kahinlik boyutunda olur o kadar iddiada bulunamam. Ancak tecrübesel yaklaşıyorum bu hamleler boşa tasarlanmadı. arz talepin direkt piyasası yaratılıyor şuan. Bu bayram tatilinde bile ne gurbetçiler ne iş adamları taşındı firmalar tarafından. Emlakçılar bildiğin çalıştı tatilde gurbetciye özendirip yer satabilmek amaçlı.

Sanayi üretiminin alacağı ihracat vergi desteği ise daha kıstasları belli olmadığı için faydası öngörülemiyor. Bu arada TODD yani otomobil distr.derneğinin ve diğer büyük ölçekli otomotiv devlerinin ÖTV indirimi ve kampanya talepleri zaten ortada. Yani doğmamış çocuğa don biçmek tabiki doğru değil. Ancak doların tek atımda fırladığı yerde onun gerçekci değeri değildi yoksa 7 lerde takılır kalırdı.

Kısacası az bilmek daha güzel :) benimki umut benim beklentim 5.50 lar 5.60 larda yeter

abi tüm bu hamleler başkanlık sisteminin getirdiği bir sonuç olarak reisin faiz arttırımına karşı durması sebebiyle tasarlandı
yoksa aklın yolu 1 vaktinde 100er bp faizler arttırılsaydı tren kaçmadan, kimse bugün 2yıllıklara %28 ödemezdi
ben faiz sevdalısı bir insan değilim bu kriz 3 gün önce başlamadı 5 senedir adım adım geldi sonunda patladı
faiz bize sadece zaman kazandırır ekonomi yavaşlar kriz devam eder
ama faiz arttırıldığı kriz mi yoksa tek adam krizimi derseniz kesinlikle faiz arttırıldığı krizi tercih ederim
her türlü kötü olanı yaşayacağız şüphem yok yıl sonu beklentimin 7+ olmasından da şüphem olmadığı gibi
ama kurtarılabilir olanı yaşamamız gerekiyorsa aklın yolunu tercih etmeliyiz

barisy
27-08-2018, 16:51
merkez bankasının en önemli silahlarından biri olan faiz arttırımı opsiyonunu elinden aldığınızda sonuç kaçınılmaz oluyor.

Octane
27-08-2018, 17:44

Dogru mantik boyle bir sey iste.

Kes para icin de bir ornek ben vereyim, neden yabanci yatirim girmiyor ulkeye diye.

Merkez bankalari tahvil satarlar. Ve merkez bankasi her zaman gunu gelince borcunu oder, gerekirse para basar yine oder.
Diyelim ki sizin bugun 1 milyon euronuz var. Bir milyon euro bugun 7 milyon 150bin tl. Siz bununla tahvil aldiniz. Tahvile gore 2 sene sonra size tcmb 10milyon tl verecek mesela. Oyle bir tahvil orani yok ama neyse.
Ee 2 sene sonra euro kuru mesela 12 olunca ne olacak? Sizin 10milyon tl 1 milyon euro bile etmedi, yani koydugunuz paradan zarardasiniz, ustelik 2 sene de zaman kaybi var.

Direk tahvil almasin mesela. Adam yurtdisi firma olsun buraya insaat yapsin diyelim. Adam harcadi 10 milyon euro, bugunun parasiyla 71.7 milyon tl. Satip 100 milyon tl topladi. O zamana kadar euro 12tl oldu. Eee patladi adam. Hem nakit olarak zararda hem zaman olarak.

Guvenli ve stabil piyasa ister yatirimci. Boyle bi gunde 1 lira kur artisi degil.

Hala daha koylu zihniyetiyle duygusal duygusal olaya yaklasan var. Sene 2018. Cok acaip.

arda35
27-08-2018, 19:31

Mahfi Hoca bu hususta bir sıkıntı olmadığını yazdı (karşılığı olmayan para basılması). Bayram dönemlerinde nakit para ihtiyacı arttığı için basılmış. Bayram ertesinde piyasadaki fazla para çekiliyormuş gene.

TaGo
27-08-2018, 20:33
Abi karşılığı ne belirtcen, karşılıksıza düşer o her türlü :)

o yazılarda temenniden öteye geçmez. Bastıysan parayı eksiye gşdersin bu böyledir :)

997TT
27-08-2018, 23:15
Radikal onlem bu nasil olur?
Onlem,ulkede uretilebilicek seyleri disardan almamaktir.
Ulkeyi sadece betona mahkum etmemektir.
Kara parw merkezi yapmamak gerek.
Her yil.secim yapmamak gerek.
Ucan kusa atar gider yapmamak gerek.
Radikal onlem,tl yi zorla kisip ama son 3 ayda 2 yillik para basmakaktir...

vectra-tuner
28-08-2018, 07:00
İyi gaz veriyorlar ama...

https://www.youtube.com/watch?v=2kPAL_1H9b4

KÖROĞLU
28-08-2018, 07:12
Çok enteresan tedbirler gerçekten :)

İhracatın mantığına ters bir durumu sen kalk ihracatın içine dahil et, kimse de çıkıp dememiş fiziken sevk edemediğim bir malı nasıl ihraç edersin :)

Döviz artırıcı işlemler için inovatif çözümler üretmek yerine yer yurt toprak satmayı tercih ediyorlar ve insanlar şak şak alkışlıyor.

Stratejik derinliğinize hayran oldum gerçekten, adam demiyor ki ya biz şu kadar ürünü uluslararası pazardan temin ediyoruz.

Bunu ülkede yapmanın yolunu bulalım, ya da katma değeri yüksek ürünlerin üretimini teşvik edip ihracatına destek olalım.

Varsa yoksa beton, 3-5 yıl sonra köprüleri de ihraç eder bunlar :)

1-2 aylık bir beklentim vardı çöküş için 1 ayı geçti neredeyse eylül sonu gibi daha netleşecek bence tablo.

i-vtec07
28-08-2018, 07:19
İyi gaz veriyorlar ama...

[video=youtube;2kPAL_1H9b4]https://www.youtube.com/watch?v=2kPAL_19b4[/vido]

Video yapmakla, i phone kırmakla yere kola dökmekle dolar yakmak la ekonomimiz düzelticez ben inanıyorum.

Yigit-Y
28-08-2018, 08:50
Şu videoyu gerçek zannedenler bile var bu ülkede

Sokakta izlet bir kaç kişiye

Bak parayı buldu getiriyor yakında dolar düşecek der diyecek insanlar var

Skyhawk34
28-08-2018, 09:36
Her zaman aldığım sek cam süt 1 litre 4.75 iken bi günde 6.45 e çıktığınıda gördüm. Bu pek zamcık gibi gelmedi.

Eren G.
28-08-2018, 09:52
Yurtdisi ogrenim icin ailem belli bir miktar tl verdiler bugun. Euro yapmam lazim aslinda fakat bu yukselis trendi devam eder mi ? Yoksa 7nin altini gorur mu yeniden karar veremedim paraya da yazik etmek etmek istemiyorum.

_opeth
28-08-2018, 10:10
bayramdan önce dolara yatırsaydım 20kr yükselmişti. yine döviz yukarı yönlü seyirde bence bir an önce almaya bak Eren G.

Anıl E.
28-08-2018, 10:17
Her şeye zam geliyor;ama video ile gazlanıyoruz .

bas çek patlasın,ver gazı yanlasın. bababababababa

XoR
28-08-2018, 10:27
Yükseliş gösteriyor ki Katar Matar gelen paralar suyunu çekti, hakkımızda hayırlısı.

individual
28-08-2018, 10:33
mütahitler yabancılara ev satıcak denince aklıma bu video geldi.

şimdi yabancı yatırımcı gelip burdan ev alırmı ?

https://www.youtube.com/watch?v=BoXBK0RxP5I

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=BoXBK0RxP5I)

997TT
28-08-2018, 10:39
Pazar gunu yazmistim....
Ne diyim,hakkimizda hayirlisi.
Ekonominin buraya gelicegini defalarca söyledik,kahin falanda olmadik.
Yapilan onlemler belli,cahilce isler. Hatta vay be,tl yi koruyorlar,helal olsun diyenler bile oldu...
Piyasayla kavga edilmez,senin suyun biter ama piyasanın bitmez.
Vatan millet sakarya meselesi degil artik bu! Anlayin Allah aşkına (anlamamakda israr edenler icin)

individual
28-08-2018, 10:43
Pazar gunu yazmistim....
Ne diyim,hakkimizda hayirlisi.
Ekonominin buraya gelicegini defalarca söyledik,kahin falanda olmadik.
Yapilan onlemler belli,cahilce isler. Hatta vay be,tl yi koruyorlar,helal olsun diyenler bile oldu...
Piyasayla kavga edilmez,senin suyun biter ama piyasanın bitmez.
Vatan millet sakarya meselesi degil artik bu! Anlayin Allah aşkına (anlamamakda israr edenler icin)

Murat abi Piyasayla kavga edilmez çok doğru bir söz. Zamanında cillerde çok dalaşmıştı sonra kriz patladı.
.

909
28-08-2018, 11:56
Her zaman aldığım sek cam süt 1 litre 4.75 iken bi günde 6.45 e çıktığınıda gördüm. Bu pek zamcık gibi gelmedi.

3.50 ye aldığım döner 5 tl olmuş
25 tl lik domates salçası 40 tl olmuş

MBuğra
28-08-2018, 12:49
Yurtdisi ogrenim icin ailem belli bir miktar tl verdiler bugun. Euro yapmam lazim aslinda fakat bu yukselis trendi devam eder mi ? Yoksa 7nin altini gorur mu yeniden karar veremedim paraya da yazik etmek etmek istemiyorum.

2010-2014 arası Kıbrıs'ta üniversite okudum, okul ücreti Euro üzerindendi.

2016-2017 arası İngiltere'de yüksek lisans yaptım, doğal olarak yaşam ve okul giderleri sterlin üzerindendi.

2016 Eylül'de giderken paranın hepsini 4 liradan çevirmiş gitmiştim.

Şu anki bakıyorum da, kur şimdiki gibi olsa sittin sene okuyamazdım ben.

Allah yardımcın olsun dostum.

i-vtec07
28-08-2018, 12:55
Bitlisede sarayy yaptırıyomuş reis diğer konuda paylaştım.

Güne gene güzel başladık mk....

TaGo
28-08-2018, 12:59
2013 Şubat ayında VW girip 2 adet 0 VWCC aldım 1 ay sonrada Birmottan 3 adet yine 0 dolu Doblo aldım şirkete.

Şuan 0 araç alabilecek durum hiç yok :D

Eren G.
28-08-2018, 13:52
2010-2014 arası Kıbrıs'ta üniversite okudum, okul ücreti Euro üzerindendi.

2016-2017 arası İngiltere'de yüksek lisans yaptım, doğal olarak yaşam ve okul giderleri sterlin üzerindendi.

2016 Eylül'de giderken paranın hepsini 4 liradan çevirmiş gitmiştim.

Şu anki bakıyorum da, kur şimdiki gibi olsa sittin sene okuyamazdım ben.

Allah yardımcın olsun dostum.

Cok tesekkur ederim temennin icin. Durumlar gercekten cok kotu yurtdisinda okumaya calisanlar icin ama su dongunun icinden kurtulmak icin mecburen artik insanlar varini yogunu kacmak icin feda ediyor. Oglu bir iki sene yurt disinda okusun bir firsat bulup kurtarsin kendini diye babasi ev satan arkadasim var.

16EC813
28-08-2018, 14:03
Bitlisede sarayy yaptırıyomuş reis diğer konuda paylaştım.

Güne gene güzel başladık mk....

saraylarda yaşatıyoz milleti yine yaranamıyoz,sarayülke :D

rebelh
28-08-2018, 14:08
Cok tesekkur ederim temennin icin. Durumlar gercekten cok kotu yurtdisinda okumaya calisanlar icin ama su dongunun icinden kurtulmak icin mecburen artik insanlar varini yogunu kacmak icin feda ediyor. Oglu bir iki sene yurt disinda okusun bir firsat bulup kurtarsin kendini diye babasi ev satan arkadasim var.

bence yurt dışında okuyanlar durumu fırsata çevirebilir
okul ile birlikte çalışıp tl bazında güzel gelir elde edebilir tutumlu olursa
gittiği yere yerleşebilir oturum izni alabilir geri dönmeyebilir vs.

GokhanRS
28-08-2018, 14:09
Osmanlının son dönemleri gibi israf ekonomisine sürüklemeye çalışıyorlar sanırım bilerek. Neyse 2023e ne kaldı şurada.

Gerçi şimdiden çamura yatmaya başladılar. Yapıyorduk ki dış mihraklar ekonomimize saldırdı olacak.

Neyse cehape zihniyeti silivri projesine köstek olmuştur kesin. Yoksa 2nci boğazı bir açsak var yaaaa, yattığımız yerden devlet bize 10bin maaş verecekti de işte. Hep bu cehapeliler. O kemal yok mu, o kemal!

TaGo
28-08-2018, 14:11
Devlet elindeki fazladan olan lüks herşeyi çıkarmalı (kiralık araç, satın alınmış araç vs, uçak ne varsa), yeni devlet memuru almamalı (malesef bunada eşi yada kendi öğretmenlik okuyan kızıyor ama gerçek bu, şuan ciddi masraf kapısı çünkü, polis olacaklar içinde aynısı geçerli). Hiç ama hiç desteklemesemde evet bedelliye devam edecekler çünkü para harcamak yerine para aldığı bir sektör haline döndü devletin. Bakında mahkumiyetini satmasınlar insanların yakında af ayağına. Geçen defa BMC, vs birçok devlet iştirakini sattılar Katarlılara satmaya devam edecekler mecbur çünkü paraya ihtiyacı var. Son sürat yap işlet devret projeleri üretmeye devam etmesi lazım. Alıştılar havaalanından köprüye kadar parasız yapıpta hzimet anlayışı üretmeye (tabi akıllandılarsa ütopik geçiş adetleri ile sözleşmede kendilerini düzdürmezler)

Tüm bunlara ek olarak mecbur abi faizi artırmaya.

Yalnız malesef şunu herkes anlamalı; ne yaparsa yapsın her attığı adım artık taviz vermek bu satten sonrası. Yani İFFET filmi ama pozisyonun niteliği ve ne kadar gireceği değişen. Yoksa hepsinin sonunda baktığında zaten sikiliosun