Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Devlet elindeki fazladan olan lüks herşeyi çıkarmalı (kiralık araç, satın alınmış araç vs, uçak ne varsa), yeni devlet memuru almamalı (malesef bunada eşi yada kendi öğretmenlik okuyan kızıyor ama gerçek bu, şuan ciddi masraf kapısı çünkü, polis olacaklar içinde aynısı geçerli). Hiç ama hiç desteklemesemde evet bedelliye devam edecekler çünkü para harcamak yerine para aldığı bir sektör haline döndü devletin. Bakında mahkumiyetini satmasınlar insanların yakında af ayağına. Geçen defa BMC, vs birçok devlet iştirakini sattılar Katarlılara satmaya devam edecekler mecbur çünkü paraya ihtiyacı var. Son sürat yap işlet devret projeleri üretmeye devam etmesi lazım. Alıştılar havaalanından köprüye kadar parasız yapıpta hzimet anlayışı üretmeye (tabi akıllandılarsa ütopik geçiş adetleri ile sözleşmede kendilerini düzdürmezler)
Tüm bunlara ek olarak mecbur abi faizi artırmaya.
Yalnız malesef şunu herkes anlamalı; ne yaparsa yapsın her attığı adım artık taviz vermek bu satten sonrası. Yani İFFET filmi ama pozisyonun niteliği ve ne kadar gireceği değişen. Yoksa hepsinin sonunda baktığında zaten sikiliosun
Devlet memuru almak mı masraf kapısı devlet için. Yapmayın allah aşkına ihtiyaç varsa alınacak 3 kuruş maaşı var bu kişilerin zaten.
Gereksiz alınan arabalar uçaklar yapılan saraylar varken. Toplanan vergiler birilerinin cebine inerken kusura bakmayın komik bu yazdığınız.
yapılan koprulerde doviz üzerinden borclanıp garanti geçiş ücreti verilirse daha da batar bu ekonomi. hiç bir şey tesadüf değil. Sebep sonuç ilişkisi her şey.
Devlet memuru almak mı masraf kapısı devlet için. Yapmayın allah aşkına ihtiyaç varsa alınacak 3 kuruş maaşı var bu kişilerin zaten.
Gereksiz alınan arabalar uçaklar yapılan saraylar varken. Toplanan vergiler birilerinin cebine inerken kusura bakmayın komik bu yazdığınız.
yapılan koprulerde doviz üzerinden borclanıp garanti geçiş ücreti verilirse daha da batar bu ekonomi. hiç bir şey tesadüf değil. Sebep sonuç ilişkisi her şey.
Valla alınmasın hocam hiçte komik değil gayette mantıklı..
Vergi Dairesine gidiyorsun gişede 2 kişi veznede 2 kişi çalışıyor arka tarafta 3 kişi solitare oynuyor 3 kişi çaya gitmiş 2 kişide gıybette.. 5 kişinin yapacağı iş için 15 kişi bulunuyor ki bu bir çok devlet kurumunda böyle.. Bankamatik Memuru olarak adlandırılan ve kadrosu olmadan maaş alanları saymıyorum bile...
Bütün bunları topladığın zaman o 3-5 kuruş maaş oluyor sana dev rakamlar.. Her dönemin adamı kendi çevresini devletin bir birimine yerleştiriyor ve her yıl emekli olan memurdan çok daha fazla alım yapılıyor.. Plansız iş yapılıyor.. Bunun bedeli ağır oluyor..
İşini hakkıyla yapan kaç memur var ? Gittiğiniz zaman size çözüm odaklı yaklaşan ? Ne gerek var abi vergi dairesine gidiyorum oraya buraya en kolayı internet abi. Zaten şuan 25-40 yaş arası bir çok insan bence online işlem yapıyor ne orda ağız kokusu çekerim ne sıra beklerim.
Bencede şuan devletin sırtında yük olan ne varsa azaltılmalı , buna kızacak arkadaşlar olabilir ama kendilerinin geminin yükselen tarafında sanmasınlar en son onlarla birlikte yine batacağız hani ben uyandırayım.
Sevgili kardeşim; tasarruf her anlamda tasarruftur. 20.000 öğretmen alımı yapalım demişler 25.000 almışlar 2017 de, 13.000 polis alımı yapalım demişler 20.000 kişi almışlar yine 2017 de. Senden ricam şunu hedsaplarmısın ortalama memur destek maaşları ile 50.000 yeni memurun maaşsal yükünü? ben senelerce almamalı demiyorum gerekiyorsa 1-2 sene bu sayılarda malesefki istemeyerekki belki alımı durdurmalı. Önlemlerden bahsettiklerimden sadece biri diyorum aşi öğretmen olan tabi kızar diyorum. Zaten adamlar haklarına geçire geçire bu hale geldik evet. Gereksiz yere Vakıflar kurup paraları oraya akıtarakta akladılar kendilerine parayı evet. İnşallah dururlar artık diyorum
Sevgili kardeşim; tasarruf her anlamda tasarruftur. 20.000 öğretmen alımı yapalım demişler 25.000 almışlar 2017 de, 13.000 polis alımı yapalım demişler 20.000 kişi almışlar yine 2017 de. Senden ricam şunu hedsaplarmısın ortalama memur destek maaşları ile 50.000 yeni memurun maaşsal yükünü? ben senelerce almamalı demiyorum gerekiyorsa 1-2 sene bu sayılarda malesefki istemeyerekki belki alımı durdurmalı. Önlemlerden bahsettiklerimden sadece biri diyorum aşi öğretmen olan tabi kızar diyorum. Zaten adamlar haklarına geçire geçire bu hale geldik evet. Gereksiz yere Vakıflar kurup paraları oraya akıtarakta akladılar kendilerine parayı evet. İnşallah dururlar artık diyorum
Doktorda devlet memurudur öğretmende veznede gişede duran da. Ben sizin yazdığınızı anlıyorum ancak bu ülkede en çok ihtiyacımız olan kaliteli kalifiyeli öğretmenlerdir. Yeni nesili yetiştirecek olan onlar.
Bana kalırsa eski ve emekliliği yaklaşmış öğretmenlerin emekli olup yerlerine yeni ve azimli öğretmenlerimizin gelmesidir. Aynısı doktorlar ve polisler içinde geçerlidir. Nufusumuz 80 milyon bvüyük bir ülkeyiz benim dediğimde buna gelene kadar israfı önleyecek çok fazla kalem var. Öncelik olarak saraylar dan siyasilerin kullandığı gereksiz arabalardan başlayabiliriz.
eskilerin bi sözü var üstteki 2 postu okuyunca aklıma geldi ve cukoldu :D
babamın adı reşit sen söle sen eşit
Maltepe nüfus idaresine gittim bayramdan önce.. Kimlik çıkartmam gerekiyordu kızıma..
09.16'da numaramı aldım. Numaratöre göre önümde 4 kişi vardı..Kimlik çıkartmaya 1 ve 2 numaralı gişeler bakıyormuş. 10.16'da 1 numaralı gişede "boş" olan bayana gidip bir problem olup olmadığını sordum; yok dedi. 10:30 gibi sıram geldi. Boş durumda olan 1 numaralı gişenin ışığı yandı. İşlemim 5-6 dakika sürdü.
2 gişe; kişi başı 5 dakikalık işlem, sıradaki 4 kişi ve 1 saatten uzun bekleme süresi..
Bütün bunlar rahatlıktan.. Bak bakalım işten çıkarılma korkusu olsa oradaki memurlar bu kadar rahat oluyor mu..
memur karşıtlığınızı anlıyorum haksız da değilsiniz
ama halkın cebine girebilecek parayı keserseniz sadece krizi büyütürsünüz
yapılması gereken gereksiz harcamaları kesip o parayı piyasa sokarak piyasaya hareket getirmektir
aksi takdirde resesyona daha uzun sürer
bizim sorunumuz dışa bağımlılık ülke içinde dolaşan paranın hacmini arttırmak özellikle kobilere ve esnaflara ilaç olur
benim önerim asgari ücretin en az 2000 çıkması ve istihdam sağlayana prim muafiyeti olurdu
Maltepe nüfus idaresine gittim bayramdan önce.. Kimlik çıkartmam gerekiyordu kızıma..
09.16'da numaramı aldım. Numaratöre göre önümde 4 kişi vardı..Kimlik çıkartmaya 1 ve 2 numaralı gişeler bakıyormuş. 10.16'da 1 numaralı gişede "boş" olan bayana gidip bir problem olup olmadığını sordum; yok dedi. 10:30 gibi sıram geldi. Boş durumda olan 1 numaralı gişenin ışığı yandı. İşlemim 5-6 dakika sürdü.
2 gişe; kişi başı 5 dakikalık işlem, sıradaki 4 kişi ve 1 saatten uzun bekleme süresi..
Bütün bunlar rahatlıktan.. Bak bakalım işten çıkarılma korkusu olsa oradaki memurlar bu kadar rahat oluyor mu..
Yukarıda yazdım abi devlet memuru sadece veznede gişede duran değil doktor, öğretmen, polis vs.
Yoksa bende biliyorum sıkıntıların sorunların olduğunu vergi dairelerinde vesaire. Ama bu ülkenin kaliteli ve kalifiyeli öğretmenlere savcılara hukukçulara ihtiyacı var.
Memurların katagorizasyonu ve yaptıkları işlere göre daha spesifik maaş alacakları bir devlet işçi sistemi olması gerekiyor bence.
SekoLive
28-08-2018, 16:00
Ama bu ülkenin kaliteli ve kalifiyeli öğretmenlere savcılara hukukçulara ihtiyacı var.
aynı fıkırdeyız, sen huzurun formulunu yazmışsın ama sokaktaki arkadaşıma sölediğimde haklısın bro fakat dış güçler bunu istemiyor diyip işin içinden çıkıyor.
Niteliksiz memura, kadrolasmaya bence de hayır,
Vergi kaciranin da tepesine inmeli devlet büyük küçük demeden
i-vtec07
28-08-2018, 16:11
Bence takılmamız gereken daha önemli şeyler var benim yaşadığım ilçe baya küçük bi yer . Merkeze yakın sayılır ama ilçe küçük yani . Arada çevre yolu falanda var tarımsal bi yer.
Belediye başkanımız passat 2.0 tdi gırtlak dolu araca biniyor.
Gittiği en önemli yer düğün ve mevlütler.
Ne gerek var ? Ufacık belediye yahu. Birde fluence var siyah özel plaka . Lan sen ufacık belediyesin..
Ver bi tane dizel boş paket siyah megane sedan. Yarı yarıya düşür maliyeti . Ne cehenneme gidiyorsa gitsin
Kaç bin tane belediye var düşunsenize her belediye aracında 100 bin lira devletin kasasında kaldıgını . Ki daha pahalı araçlara binenler var s class viano vs.
Anlaş fabrikayla oyak vs her belediyede aynı araçtan ver dizel egea megane sedan gibi
Başkanın yalakalık derecesine göre passattan s class a kadar çıkıyo.
Önce bunlar kısılmalı . Saray vs konusunu zaten konuştuk bu söylediğim araç la alakalı olarak
memur parayı içeride harcıyor ekonomiyi çeviriyor
ama senin taahhütlü köprülerini yapanlar, vergi borcunu sildiklerin vs. gidip yurt dışından mülk alıyor kendini kurtarmak için
sen ise cumhuriyetin lale devrini yaşıyorsun saraylar, makamlar, özel uçaklar vs. şatafat içerisindesin
doğru yere odaklanmak lazım bırakın memurun işçinin lacağı 3-5 lirayı
memur işçi o parayı alamazsa esnaf siftah bile yapamaz
individual
28-08-2018, 16:24
Bence takılmamız gereken daha önemli şeyler var benim yaşadığım ilçe baya küçük bi yer . Merkeze yakın sayılır ama ilçe küçük yani . Arada çevre yolu falanda var tarımsal bi yer.
Belediye başkanımız passat 2.0 tdi gırtlak dolu araca biniyor.
Gittiği en önemli yer düğün ve mevlütler.
Ne gerek var ? Ufacık belediye yahu. Birde fluence var siyah özel plaka . Lan sen ufacık belediyesin..
Ver bi tane dizel boş paket siyah megane sedan. Yarı yarıya düşür maliyeti . Ne cehenneme gidiyorsa gitsin
Kaç bin tane belediye var düşunsenize her belediye aracında 100 bin lira devletin kasasında kaldıgını . Ki daha pahalı araçlara binenler var s class viano vs.
Anlaş fabrikayla oyak vs her belediyede aynı araçtan ver dizel egea megane sedan gibi
Başkanın yalakalık derecesine göre passattan s class a kadar çıkıyo.
Önce bunlar kısılmalı . Saray vs konusunu zaten konuştuk bu söylediğim araç la alakalı olarak
Tmm ufak bir yer haklisin ama fluence begenmezler.
Adamlar passati begenmiyor :)
YouTube (https://youtu.be/F_iSLVGbS2g)
almanya dediğimiz ülke dünya kadar işsizlik maaşı veriyor
bir çok almancı türk çalışmadan o parayla geçimini sağlıyor keza hollanda fransa da aynı şekilde
iç ekonomiyi çeviren paralar bunlar bunun sisteme bir zararı yok
dünyanın en büyük sosyal devleti almanya bu yıl 370 milyar euro dış ticaret fazlası verecek
ama almanya da 30 yıl garantili köprü ihalesi ya da merkele yeni başkanlık sarayı göremezsiniz
veya 150 bin nüfuslu şehire 2 milyon kapasiteli ve yolcu garantili hava alanı yapmazlar
sorun eğitim ile başlıyor diğerleri ile devam ediyor
kabul edelim biz artık bir orta doğu ülkesiyiz
hemde bir çok orta doğu ülkesinden gerideyiz açın oecd raporlarına bi göz atın
Eşimin maaşını sen ver o zaman abi hali hazırda ingilizce öğretmeni. Özel kolejde asgari ücrete çalıştırıyorlar,isteyen yanlış anlasın istemeyen yanlış anlamasın hizmetli görevlisiyle aynı paraya sözleşme yaptık şu anda. Bahsettiğim yerde kurumsal bir okul.
Kpss'ye girdi bakalım atanacak mı,atanamayacak mı mülakatta reis kimdir diye mi soracaklar Allah büyük. Benim sürekli vergi dairesiyle işim oluyor ve bastonla gezecek adamlar hala memur o konuda haklısınız. Emeklilik yaşını indirsinler o zaman,ya da kardeşim sen zaten emekli olmuşsun yaşın gelmiş kaldır o poponu koltuktan gencecik donanımlı insanlar otursun diyebilir. Milletin emeklilik yaşı gelip geçiyor hala çalışıyor ekmek elden su gölden.
Sistemin o kadar açığı ve saçmalığı varken memur alınmaması ne demek ? Kendilerinden kıssınlar,50.000 liralık çanta taşımasınlar ,kaymakamların odası saray odası gibi olmasın vs.
Biz daha içimizde bile halkın boğazından geçecek ekmek azalsın düşüncesinde olursak,sırtımıza çöken çok olur. Zaten bu yüzden ortak bir kanıya varıpta sesimizi duyuramıyoruz.
Ben gitmiş olduğum tüm kurumlarda genç çalışanlardan çok memnunum,siyasi düşüncesi zaten yüzlerinden belli oluyor çoğunun ama hepsiyle bir şekilde anlaşabiliyorum;ama yaşlılarla anlaşamıyorum çünkü işi artık bırakmaları gerekiyor. Emekli ol huzurla yaşa ömrünün geri kalanını,karşına geliyorum klavyeden bir şeyler yazacaksın seni beklerken ömrümden ömür gidiyor.
Memur ve işçi kadroları gençleştirilmeli,ya da yaş sınırıyla ve yasalarıyla oynamaları gerekiyor.
emekli olmak güzel bir şey gibi yazıyorsunuz. emekli olanların yükü tüm çalışanlara ve işverenlere biniyor. gençlerin iş bulamama sebebi yaşlıların emekli olması değil herkesin üniversite mezunu olması. sanayide herkes çalıştıracak adam arıyor. ben kendim çalıştıracak personel bulamıyorum. iş bolluğu olduğundan değil çalışacak adam kalmadı. hepsi mühendis, öğretmen, tasarımcı vs.
i-vtec07
28-08-2018, 17:12
emekli olmak güzel bir şey gibi yazıyorsunuz. emekli olanların yükü tüm çalışanlara ve işverenlere biniyor. gençlerin iş bulamama sebebi yaşlıların emekli olması değil herkesin üniversite mezunu olması. sanayide herkes çalıştıracak adam arıyor. ben kendim çalıştıracak personel bulamıyorum. iş bolluğu olduğundan değil çalışacak adam kalmadı. hepsi mühendis, öğretmen, tasarımcı vs.
Avrupa tr den daha eğitimli insan var ama gayette iş buluyolar.
Çevremde 100 insan varsa 10 tanesi okumuş kalan 90 tanesi lise orta okul vs mezunu. Ülkenin istatistikleri belli
Adam 1600 liraya akşama kadar kan ter içinde çalışmak istemediği için işçi bulamıyoruz
Şuan bizde bulamadık işçi kendim yapmaya çalışıyorum .
Neden bulamıyoruz biliyomusun tek sebeb şu 1600 lira iş veren için fazla işçi için az bi para . Yada 2000 lira diyelim . Adam bu parayla çocuk mu okutsun kira mı ödesin elektrik mi ödesin mutfak ihtiyacını mi alsın ?
Çalışıpta aç kalmaktansa bizim insanlar çalışmadan aç kalmayı tercih ediyolar.
Sen çok iyi para kazansan yada ben iyi kazansam 3 lirada maaş veririm 4 lirada . Çünkü kazancım yüksek o para koymaz. İşçide mutlu olur, mutlu olunca daha iyi çalışır daha iyi para kazandırır
Problem şu paramızın değersiz olması böyle olunca para ka-za-na-mı-yo-ruz. Olay tamamen ülke ekonomisi hocam eğitimli insanlar için gerek li iş imkanları yok çünkü ürerim yok fabrika yok .. sadece inşaat var
Yanlışım varsa düzelt lütfen sonuçta yaşca büyüksün tecrübelisin benden vs
Hayırlı işleri olsun herkezin
Para kazanmak çok zor iş
Malesef öyle
İşçi içinde iş veren içinde
Ben klonlanmak isterdim
Yapılacak çok iş var ama iş vermek isteniyorum
Sgk primi afrası tafrası
Günde 18 saat yakın çalışıyorum
Keşke klonlanabilsem mükemmel olurdu :)
Avrupa tr den daha eğitimli insan var ama gayette iş buluyolar.
Çevremde 100 insan varsa 10 tanesi okumuş kalan 90 tanesi lise orta okul vs mezunu. Ülkenin istatistikleri belli
Adam 1600 liraya akşama kadar kan ter içinde çalışmak istemediği için işçi bulamıyoruz
Şuan bizde bulamadık işçi kendim yapmaya çalışıyorum .
Neden bulamıyoruz biliyomusun tek sebeb şu 1600 lira iş veren için fazla işçi için az bi para . Yada 2000 lira diyelim . Adam bu parayla çocuk mu okutsun kira mı ödesin elektrik mi ödesin mutfak ihtiyacını mi alsın ?
Çalışıpta aç kalmaktansa bizim insanlar çalışmadan aç kalmayı tercih ediyolar.
Sen çok iyi para kazansan yada ben iyi kazansam 3 lirada maaş veririm 4 lirada . Çünkü kazancım yüksek o para koymaz. İşçide mutlu olur, mutlu olunca daha iyi çalışır daha iyi para kazandırır
Problem şu paramızın değersiz olması böyle olunca para ka-za-na-mı-yo-ruz. Olay tamamen ülke ekonomisi hocam eğitimli insanlar için gerek li iş imkanları yok çünkü ürerim yok fabrika yok .. sadece inşaat var
Yanlışım varsa düzelt lütfen sonuçta yaşca büyüksün tecrübelisin benden vs
Hayırlı işleri olsun herkezin
maaşla hiç alakası yok bu işin. biz 45 senedir iş vereniz. ben 33 yaşındayım, 15 senedir işin içindeyim, yüksek maaşlı da işçi yok düşük maaşlı da yok. Boktan adama iyi para veriyoruz ben bu işi yapmam değerli adamım diyor , düşük maaş veriyosun bu paraya çalışılır mı diyor, kısacası Türk milleti çalışmıyor kardeşim. Herkes götünü rahata koyup haybeden para alma peşinde. Bir de işsizlik maaşı o maaşı bu maaşı yok yoksulluk yok hastalık bir sürü para dağıtıyorlar, daha kimse çalışmıyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi herkes mühendis - müdür - operatör bilmem ne , usta yok , kalifiye adam yok , çırak yok adam çırak olmadan ustayım ben diyor. Bu tamamen eğitim sistemiyle ve insanlara empoze edilen kültürle alakalı maalesef, çok derin mevzu , 2-3 kelimeyle konuşulacak veya çözülecek bir şey değil.
İşsizlik var diye esenyurt kıraç sanayi bölgesine gelsin bana 5 tane duvarında vasıflı vasıfsız işçi alınacaktır afişi olmayan fabrika göstersin söylediklerimi tek tek yutarım.
avrupa’da ihtiyaca göre eğitim kurumu açılır. mesela eğitim fakülteleri neye göre açılıyor belli bir kriteri var mı ülkemizde? devlet okullarına 5 yıl sonra şu kadar öğretmen lazım olacak biz buna maksimum %10 fazlası öğrenci alalım gibi bir değerlendirme yapılıyor mu? her ile 2 üniversite kurarak eğitim verilmiyor. oradan mezun olanlarda avrupa kalitesinde donanımla çıkmıyorlar.
avrupa’da ihtiyaca göre eğitim kurumu açılır. mesela eğitim fakülteleri neye göre açılıyor belli bir kriteri var mı ülkemizde? devlet okullarına 5 yıl sonra şu kadar öğretmen lazım olacak biz buna maksimum %10 fazlası öğrenci alalım gibi bir değerlendirme yapılıyor mu? her ile 2 üniversite kurarak eğitim verilmiyor. oradan mezun olanlarda avrupa kalitesinde donanımla çıkmıyorlar.
bizde meslek lisesi yapacaklarına imam hatip yaptılar. O kadar camiye imam lazım çünkü. Zaten rezil haldeki eğitim sistemini toptan bitirdiler el ele verip. Yeni gelen nesil facia durumda , Neyseki teknoloji gelişiyor , endustri 4.0 a geçen firmalar bir şekilde yırtacak bu durumdan. Ama el emeği ve insan gücüyle iş yapanların vay haline.
Malesef mezun kadar her yıl iş imkanı yaratamıyoruz. Devletin kapasitesi belli. Geriye kalanları özel sektör alıyor. İşe alırken de biliyor bu kişi devlete girememiş, işe ihtiyacı var. Veriyor asgari ücreti (bakınız öğretmen örneği).
Devlet bordrolu çalışandan daha maaşı cebine girmeden vergisini veriyor. Ama serbest meslek sahipleri vergi kaçırmanın yollarını arıyor. Büyük vergi borcu takarsan devlet seni affediyor bu memlekette. Ben trafik cezamı bile vaktinde yatırıyorum, yatırmayan adamın faizi siliniyor, ana para bilmem kaç taksit yapılıyor. Bunu adalet?
Asgari ücretinde 1600-2000 TL olmasına karşıyım ben. Çünkü gelir vergisi dilimleri asgari ücretin katları olarak belirleniyor. Asgari ücret artınca ben daha çok vergi veriyorum, aldığım hizmet ise aynı. 1000 TL'den 1300 TL'ye çıkınca ben %30 fazla vergi verdim örneğin. Keza 1600 TL olunca da aynı oranda fazla vergi veriyorum. Ama esnaflardan yapabilen kaçırıyor.
Maaşımdan SSK primi kesiliyor ama özel sağlık sigortası yaptırmak zorundayım devlet imkanlarının yetersizliğinden dolayı.
Gönül ister ki maaşımdan gelir vergisi, SSK, işsizlik fonu vb kesintiler yapılmasın. Ben kendim emekliliğimi, sağlık hizmetlerimi kendim halledeyim.
BES'te %25 devlet katkısı var. Ama bu katkı payını devlet kendi değerlendiriyor ve ilk günden beri yıllık enflasyon altında artıyor. Halbuki ben değerlendirsem ne güzel olur.
Asgari ücret tanımına gelirsek, “İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücret” olarak yapılan tanım, Asgari Ücret Yönetmeliği'nin 4. Maddesinin (d) bendinde yer almaktadır.
işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını diyor. Ailesinin ihtiyaçları demiyor.
Devlet memurunun da özel sektör gibi atılma korkusu olsa işler tıkır tıkır yürür devlet dairelerinde. Ama nerede, hepsi iktidarın bir şekilde tanıdığı, yakını vs.
Konu uzar gider.
Kahvehanelere kek ve çay ustası gerekecek..
Mekan başı 2 kişi..
Al sana işsizliğin yarısı ortadan kalktı..
Kitaplık sorumlusunu saymıyorum bile..
Kurtuluş Savaşı verilirken bile Maarif Kongresi'nin toplandığı günlerden,öğretmen almayarak tasarruf edilmesi gerektiği düşünülen günlere...
bizde meslek lisesi yapacaklarına imam hatip yaptılar. O kadar camiye imam lazım çünkü. Zaten rezil haldeki eğitim sistemini toptan bitirdiler el ele verip. Yeni gelen nesil facia durumda , Neyseki teknoloji gelişiyor , endustri 4.0 a geçen firmalar bir şekilde yırtacak bu durumdan. Ama el emeği ve insan gücüyle iş yapanların vay haline.
endüstri 4.0 için kullanılacak makineleri bu nesil mi geliştirecek. 3 liralık mal için 3 milyon euro’luk aletler alınacak yurt dışından. Türkiye 4.0’ı kaçırmayacak diyorlar. napıyoruz onu bilmiyorum. insansız üretim robotları filan geliştiriyoruzda benim mi haberim yok.
kunteper
28-08-2018, 18:20
Teknolojiyi gelistirme imkanimiz ne yazikki yok. Ama Ilginctir sanayi odasi baskani vs kisiler 4.0i yakalayacagiz diye demecler veriyor 2 yildir.
4.0 icin muhendisten cok teknikere ihtiyac var benim gorusum, teknolojiyi yurtdisindan alip, kendi teknikerlerimizle uretim sureclerini robotize edecegiz muhtemelen. (Atiyorum kaynak yaparken, yurtdisindan alinan robot teknikeri izleyecek, sonra o robot ayni kaynagi defalarca yapabilir hale gelecek)
GokhanRS
28-08-2018, 18:28
Teknolojiyi gelistirme imkanimiz ne yazikki yok. Ama Ilginctir sanayi odasi baskani vs kisiler 4.0i yakalayacagiz diye demecler veriyor 2 yildir.
4.0 icin muhendisten cok teknikere ihtiyac var benim gorusum, teknolojiyi yurtdisindan alip, kendi teknikerlerimizle uretim sureclerini robotize edecegiz muhtemelen. (Atiyorum kaynak yaparken, yurtdisindan alinan robot teknikeri izleyecek, sonra o robot ayni kaynagi defalarca yapabilir hale gelecek)
O robotlar izleyerek değil programlanarak öğreniyor çoğu, yani en çok yazılım mühendisi ihtiyacı olacak, benim tahminim yazılım mühendisliği çok farklı dallara ayrılacak gibi görünüyor. Birkaç robotik fuarına katılmışlığım var. Teknikeri izleyip öğrenen robot yapay zeka anlamına gelir ki öyle birşey henüz yok.
Ancak şu var. Makinalari sen elinle yönlendirip öğretebilirsin.
Yinede ciddi mühendis ihtiyacı var, en azından yazılım yapabilen yazılımlar çıkana kadar. Sonra onlarada ihtiyaç azalır gibi hissediyorum.
kunteper
28-08-2018, 18:47
O robotlar izleyerek değil programlanarak öğreniyor çoğu, yani en çok yazılım mühendisi ihtiyacı olacak, benim tahminim yazılım mühendisliği çok farklı dallara ayrılacak gibi görünüyor. Birkaç robotik fuarına katılmışlığım var. Teknikeri izleyip öğrenen robot yapay zeka anlamına gelir ki öyle birşey henüz yok.
Ancak şu var. Makinalari sen elinle yönlendirip öğretebilirsin.
Yinede ciddi mühendis ihtiyacı var, en azından yazılım yapabilen yazılımlar çıkana kadar. Sonra onlarada ihtiyaç azalır gibi hissediyorum.
Oyle makineler var, Tesla fabrikalarinda da kullaniyor hatta. O teslanin fabrikasi demeyin asil amac o seviyeyi yakalamak zaten.
Makinelerin programlanmasi aslinda tekniker seviyesinde bir is, yazilim muhendisi; teknikerin makineyi ayarlarken kullanacagi platformu hazirlayacak kisi olacaktir. Makinenin neyi nasil yapmasini tam olarak bilen, makineye komut veren tekniker olmali. Cunku isin nasil yapilmasi gerektigini o biliyor. Bu sekilde dusunmek gerek.
GokhanRS
28-08-2018, 19:16
Oyle makineler var, Tesla fabrikalarinda da kullaniyor hatta. O teslanin fabrikasi demeyin asil amac o seviyeyi yakalamak zaten.
Makinelerin programlanmasi aslinda tekniker seviyesinde bir is, yazilim muhendisi; teknikerin makineyi ayarlarken kullanacagi platformu hazirlayacak kisi olacaktir. Makinenin neyi nasil yapmasini tam olarak bilen, makineye komut veren tekniker olmali. Cunku isin nasil yapilmasi gerektigini o biliyor. Bu sekilde dusunmek gerek.
Cnc operatörü mantığın doğru değişen birşey yok ama yinede dediğim gibi, devir yazılımcı devri. Senin dediğin operatör olacak.
Örneğin bende teknikerim, biraz yazılım bilgimden dolayı(Autocad solidworks v.b) mühendislerin işini yaptirsalarda onların ürettiği tasarladığı test ve hesap kitap cihazları olmasa şimdiye anca kablo çeken tesisatçı olurduk :)
Teknoloji geliştikçe mutlaka farklı iş imkanları doğacaktır ancak, kendini geliştirmeyip devlette kadrolu temizlikçi olurum hayali kuranlar zamanla işsiz kalacaklardır. Yoksa teknikere mühendise teknisyene öğretmene askere doktora kendini gelişime açık tuttukları sürece bir iş çıkacaktır.
Benim tek dileğim ülkemizin artık yazılıma yatırım yapması. Bugün hiç bir cihaz bile üretmeden en hızlı büyüyen firmalar yazılım şirketleri. Örneğin ben olsam yurtdışına yazılım satabilecegine inanan herkesi minimum 3 yıl şartsız desteklerdim. Ancak bizde *****, muhtemelen sesli kuran yazılımı alırdı önemli teşvikleri.
i-vtec07
28-08-2018, 20:33
maaşla hiç alakası yok bu işin. biz 45 senedir iş vereniz. ben 33 yaşındayım, 15 senedir işin içindeyim, yüksek maaşlı da işçi yok düşük maaşlı da yok. Boktan adama iyi para veriyoruz ben bu işi yapmam değerli adamım diyor , düşük maaş veriyosun bu paraya çalışılır mı diyor, kısacası Türk milleti çalışmıyor kardeşim. Herkes götünü rahata koyup haybeden para alma peşinde. Bir de işsizlik maaşı o maaşı bu maaşı yok yoksulluk yok hastalık bir sürü para dağıtıyorlar, daha kimse çalışmıyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi herkes mühendis - müdür - operatör bilmem ne , usta yok , kalifiye adam yok , çırak yok adam çırak olmadan ustayım ben diyor. Bu tamamen eğitim sistemiyle ve insanlara empoze edilen kültürle alakalı maalesef, çok derin mevzu , 2-3 kelimeyle konuşulacak veya çözülecek bir şey değil.
İşsizlik var diye esenyurt kıraç sanayi bölgesine gelsin bana 5 tane duvarında vasıflı vasıfsız işçi alınacaktır afişi olmayan fabrika göstersin söylediklerimi tek tek yutarım.
Insanımız rahatı seviyo abi evet haklısın o konuda, calışmayı sevmeyen bir nesil yetiştirildi
Neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıcak yanlış bir değil ki düzeltelim
Gardas basgan diye gezinen hiyarlarin 3/4 populasyonu olusturdugu yerde diyorsunuz ki otonom uretim bantlari, karanlik fabrika, endustri 4.0.
Abilerim yapmayin.
turbo&quattro
28-08-2018, 21:02
Gardas basgan diye gezinen hiyarlarin 3/4 populasyonu olusturdugu yerde diyorsunuz ki otonom uretim bantlari, karanlik fabrika, endustri 4.0.
Abilerim yapmayin.
LOL bende bir an Isvicrede fln yasiyoruz sandim .
atma ziya.
senin 18 saatinin 10 saati forumda geçiyo.
seni klonlarsak forumda kimseye post atmaya fırsat vermezsin.
orjinalin kendini mükemmel sanıyo , çakmasıyla hiç uğraşılmaz.
Günde 18 saat yakın çalışıyorum
Keşke klonlanabilsem mükemmel olurdu :)
atma ziya.
25 yaşındayım 2 tane üniversite bitirdim. Ulaştırma ve lojistik mezunuyum ve derece ile mezun oldum, yabancı dilimde mevcut ama ben mesleğimi yapmıyorum. Mesleğimde ilerlemem kısa olacağı için ve sermayem olmadığından diplomam cebimde duruyor. Anadolu Lisesi okurken grafik ve baskı işlerine merakımdan okuldaki arkadaşlarıma fotokopi çekip sattığım dükkana zorlayarak işe başladım. Şuan meslekte 10 senem tertemiz... 3 sene bavacılıklada uğraştım ama şuan copy centerda devam ediyorum. Aile mesleğim ise ahçılık, 15 yaşında 20 kilo döner kesiyordum günde...Bakın bizim insanımız ve gençlerimiz çalışmıyor! Çalışmayı, emek vermeyi, üretmeyi, hergün birşeyler öğrenmeyi sevmiyor... 1996 ve 2005 arası nesil bitik durumda size bunu çok emin olarak söylüyorum! Heryer üniversite ve çocukların tek amacı yatarak diploma alayım derdinde. Yahu fotokopi çekecek spiral takabilecek eleman yok. Hayır birde iş küçümseme iş beğenmeme var. Ya elemanımız vardı 2400 lira maaş veriyorduk adam ben burda ileryemem burdan bişi yapamam dedi ayrıldı bekçi olacakmış, ya arkadaşım çalışsana öğrensene emek versene işi büyütelim daha çok kazanalım yada şube açalım yok abi ben bekçi olcam, emekli olur yatarım. Düşünce bu abilerim kardeşlerim, bizim memleketi siyaset falan konuşmadan önce bu mantığı, insanımızı düzeltmemiz lazım... Yigit abi gibi kendimden 3 4 tane klonlasam off off hersene ev alırım...
atma ziya.
Yalan söylüyorsan tüm forum kaysın bana
Ben ispatlarım yarın bir vlog çekeyim
Yalan söylemiyorsam ne olacak onu söyle :)
25 yaşındayım 2 tane üniversite bitirdim. Ulaştırma ve lojistik mezunuyum ve derece ile mezun oldum, yabancı dilimde mevcut ama ben mesleğimi yapmıyorum. Mesleğimde ilerlemem kısa olacağı için ve sermayem olmadığından diplomam cebimde duruyor. Anadolu Lisesi okurken grafik ve baskı işlerine merakımdan okuldaki arkadaşlarıma fotokopi çekip sattığım dükkana zorlayarak işe başladım. Şuan meslekte 10 senem tertemiz... 3 sene bavacılıklada uğraştım ama şuan copy centerda devam ediyorum. Aile mesleğim ise ahçılık, 15 yaşında 20 kilo döner kesiyordum günde...Bakın bizim insanımız ve gençlerimiz çalışmıyor! Çalışmayı, emek vermeyi, üretmeyi, hergün birşeyler öğrenmeyi sevmiyor... 1996 ve 2005 arası nesil bitik durumda size bunu çok emin olarak söylüyorum! Heryer üniversite ve çocukların tek amacı yatarak diploma alayım derdinde. Yahu fotokopi çekecek spiral takabilecek eleman yok. Hayır birde iş küçümseme iş beğenmeme var. Ya elemanımız vardı 2400 lira maaş veriyorduk adam ben burda ileryemem burdan bişi yapamam dedi ayrıldı bekçi olacakmış, ya arkadaşım çalışsana öğrensene emek versene işi büyütelim daha çok kazanalım yada şube açalım yok abi ben bekçi olcam, emekli olur yatarım. Düşünce bu abilerim kardeşlerim, bizim memleketi siyaset falan konuşmadan önce bu mantığı, insanımızı düzeltmemiz lazım... Yigit abi gibi kendimden 3 4 tane klonlasam off off hersene ev alırım...
selam
ahçı : ah alan kişi
aşçı : yemek pişirebilen kişi.
iyi akşamlar.
Uberde 12 saat
Kalan 6 saatte mining emlak oto alım satım
Bende yalan olmaz
Hatta uyumak zorunda olmasam 24 saat çalışmam gerek
Ama bünye iflas ediyor
selam
ahçı : ah alan kişi
aşçı : yemek pişirebilen kişi.
iyi akşamlar.
Abi süpersin valla bu saatte bu kadar oluyor :) aşçılık aynen ;)
Teşekkür ederim :)
Yalan söylüyorsan tüm forum kaysın bana
Ben ispatlarım yarın bir vlog çekeyim
Yalan söylemiyorsam ne olacak onu söyle :)
olum sana sene 2011 de bütün forum kaydı zaten .
18 saat çalışıyorum diyerek nefes almadan çalışıyorum imajı vermen ayrı.
18 saat işimin başındayım ama foruma girip goygoy yapmayada vaktim var ayrı.
çiftlik banktaki tavukları yemlemekte 18 saate dahil miydi?
olum sana sene 2011 de bütün forum kaydı zaten .
18 saat çalışıyorum diyerek nefes almadan çalışıyorum imajı vermen ayrı.
18 saat işimin başındayım ama foruma girip goygoy yapmayada vaktim var ayrı.
çiftlik banktaki tavukları yemlemekte 18 saate dahil miydi?
18 saat maden ocağında çalışmıyorum orası doğruda
Arada foruma girip yazacak vakte çok şükür sahibim
2011 de ne oldu acaba merak ettim :)
Birde çiftlikbank mağdur olmadığım için suçlumu oldum?
Benim öyle saçma sapan şeylere çok para atmışlığımın olması kimseyi ilgilendirmez
Konu amacındanda çıkıyor ayrıca
Benle kişisel sorunlarını bu konuda yazman diğer arkadaşların konuyu gereksiz yerlere çekmeni okumak zorunda bırakıyor. Hak geçmesin onlara
Turkiye’nin Suriye’de maaşa bağladığı savaşcılar TL’deki duşuşten rahatsız - Dunyadan Son Haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkiyenin-suriyede-maasa-bagladigi-savascilar-tldeki-dususten-rahatsiz-2596776/)
18 saat maden ocağında çalışmıyorum orası doğruda
Arada foruma girip yazacak vakte çok şükür sahibim
2011 de ne oldu acaba merak ettim :)
Birde çiftlikbank mağdur olmadığım için suçlumu oldum?
Benim öyle saçma sapan şeylere çok para atmışlığımın olması kimseyi ilgilendirmez
Konu amacındanda çıkıyor ayrıca
Benle kişisel sorunlarını bu konuda yazman diğer arkadaşların konuyu gereksiz yerlere çekmeni okumak zorunda bırakıyor. Hak geçmesin onlara
tek tek cevap vericem.
18 saat maden ocağında çalışıyorum imajı verip krallar gibide sefasını sürüyorum şeklin var benim çokta sikimde orası ayrı.
forumu pampalarınla kopyaladığın açığa çıktığında burda muhabbet ettiğin çoğu dostun baya baya kalaylıyodu seni. 2nci seni çok rahatsız etmicektir.(yukarıdaki posta binaen
çiftlikbank mağduru olup olmamanda sikimde değil. insan olarak mağdur olmanıda istemezdim ayrı konu.
bu forumda yüzlerce kişi senin yaptıklarını yapıyor zaten ama en çok dillendiren sensin.
son cümlene sonundan başlıcam. madem hakka bu kadar önem veriyosun ben her foruma girdiğimde senin bilgi paylaşıyormuş gibi yazdıklarını okumak zorunda mıyım. bu konudada yalnız olmadığımı düşünüyorum ayrıca.
seninle kişisel sorunumda yok sadece bende insanların gözümdeki yerleri post sayılarıyla birlikte yükselmiyor dolayısıyla sen seninle kişisel sorunum var sanıyosun.
tek tek cevap vericem.
18 saat maden ocağında çalışıyorum imajı verip krallar gibide sefasını sürüyorum şeklin var benim çokta sikimde orası ayrı.
forumu pampalarınla kopyaladığın açığa çıktığında burda muhabbet ettiğin çoğu dostun baya baya kalaylıyodu seni. 2nci seni çok rahatsız etmicektir.(yukarıdaki posta binaen
çiftlikbank mağduru olup olmamanda sikimde değil. insan olarak mağdur olmanıda istemezdim ayrı konu.
bu forumda yüzlerce kişi senin yaptıklarını yapıyor zaten ama en çok dillendiren sensin.
son cümlene sonundan başlıcam. madem hakka bu kadar önem veriyosun ben her foruma girdiğimde senin bilgi paylaşıyormuş gibi yazdıklarını okumak zorunda mıyım. bu konudada yalnız olmadığımı düşünüyorum ayrıca.
seninle kişisel sorunumda yok sadece bende insanların gözümdeki yerleri post sayılarıyla birlikte yükselmiyor dolayısıyla sen seninle kişisel sorunum var sanıyosun.
2011 de forumun sql dosya açığı vardı onu gün yüzüne çıkardım. Suç mu :)
18 Saat 12 saati fiziki 18 saati zihni anlamda çalışıyor olmama inanmıyorsun. Suçlu yine ben :)
Ben sivri dilliyim başkaları gibi sessiz kalmıyorum yazıyorum diye birilerinin hoşuna gitmiyor diye suçluyum.
100.000 post sayısına ulaşana r35 gtr verecek doktor
Ondan kasıyorum
Sen ve senin gibilerle ben senelerce cevap veriyorum
Değişen hiçbirşey yok olmayacak da biliyorum
Yeni üyelerde görsün diye yazıyorum.
Ben sivri dilliyim :hahaha::hahaha::hahaha:
gece gece güldürdün.
SON DAKİKA: Moody’s Turk bankaları icin kararını acıkladı - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-moodys-20-turk-bankasinin-notunu-indirdi-2596698/)
Güzel haberler devam ediyor bu arada
Benim eşim bilkent amerikan dili edebiyatı mezunu. Ayrıca 4 senelik bankacılık ve sigortacılık mezunu. Yok öyle okudım ben devlet bana iş verssin felsefesi. Gereğinden fazla okuyan var bu ülkede. Benim eşim özel tşebüste 10 yıldır dış ticaret uzmanlığı yapıyor. Öyle baasının yada benim şirketlerimde de değil. Yeteneğinle yapabilirliğinle öne çıkıyor. Siz pespembe hayallerle Türkiyem de yaşayamazsınız o halde. Bak o kanırarak yaşanır o hayat , eğer dayın yoksa. Sorarlar adama bürokrat eşin dostun yoksa neyime güvenerek öğretmenlik okudun diye. Komunizm ilemi yönetiliyoruzki, her okuduğun mesleğe devlet sana ii bulacak?? Devletin ideolojisini savunduğumdan değil. Keşke maden okuyana maden, arşiv okuyana kütüphane kursa bu devlet. Ama sen kendi ülkeni bilmeden bölüm tutturayım okuyayım dersen. Devlet hele ne *** yiceği belli olmayan Türk devleti sana napsın
Tarkan abi son zamanlarda yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Eşinizin nerden mezun olduğu beni ilgilendirmiyor, maddi durumunuz elverişliymiş ve bilinen bir okuldan mezun çıkmışsınız. Zaten ondan sonra da bazı kapılar ister istemez açılıyor. Biz ne yapalım ölelim mi ? Mesela normal bir üniversiteyi kazanıp ingiliz dili edebiyatı okumasaydı da ne yapsaydı ne önerirdin ? Kendini geliştirmesi ve ilerletmesi konusunda diyorsan haklısın.
Ama yandaş bir rektörün "Okuyan nesil bizim işimize gelmiyor." açıklamasından farksız geliyor söylediklerin. Resmen okumayın, dayınız amcanız yok ise devlet kadrolarına bulaşmayı hayal etmeyin gibi şeyler yazıyorsun. Sen zaten yenilgiyi en baştan kabul etmişsin .
http://www.tcmb.gov.tr/bilgiamackur/201808/28082018.xml
dolar euro yok
Eğitim sistemimiz kötü , torpil olmadan bir yerlere gelinememesi kötü daha saymakla bitmeyecek kötü şeyler var tamam kabul sadece yetenek ve geliştirme kısmında hak verdim.
Diğer yazılanlar , "yaşayabilen yaşasın başa çıkamayan ölsün kafasında" . Tam da istedikleri gibi işte :) topluma bir şekilde empoze ettiler bunu. Eğitim sisteminin kötü olmasının suçlusu halk , cezası okumamak. Kim hangi mesleğe daha yatkın, hangi yetenekleri var , hangi dallarda iyi olabilir bu insanlar , bunun da suçlusu halk cezası pespembe Türkiye'de yaşamak.
Kimse keyfinden üniversite okumuyor,her çocuğa küçüklüğünde büyüyünce ne olmak istiyorsun diye soruyorlar. Belki hiçbirinin aklında mühendis olmak, doktor olmak, öğretmen olmak yok.
Tüm bu sorunların sebebi halkmış gibi konuşuluyor ben de buna tutuluyorum. Tüm ders ve eğitim branşlarında dünyada gerideyiz, sorumlusu halk mı sadece ?
Memur alınmasın, çok okuyan var kimse okumasın, zaten işsiz insanlara maaş bağlıyordu değil mi devlet ? :)
5,90-6,10 bandında bayram öncesi dolar tavsiyesi vermiştim
orta vadede çıkış 6.60
erken bozmaya gerek yok
orta vadede çıkış 6.60
erken bozmaya gerek yok
5.90'dan alım yapan bugün 6,34 günaydın dedi
Dolar başı 0,44 kr azımsanacak bir rakam değil
orta vadede çıkış 6.60
erken bozmaya gerek yok
Ben de bayram öncesi aldım tutuyorum %50 %50.
6,10a kadar alanların zarar etmesi çok zor
öldüm bittim dese yeni dip 6.10
daha enflasyon açıklanacak
üstüne birde merkez faiz arttırmazsa eylülü 7 üstünde bile kapatabilir
Kubarettin sıkı tut Eylülde lazım olacak :D
3 günden beri durmadan yukarı hareket ediyor aşağı hareket için hiç bir neden ve olumlu durum söz konusu değil gibi
tahminim 7 TL civarları yeni stabil seviye olur ama 8 TL ye doğru tırmanırsa şu ekonomik şartlarda hiç şaşırmamak gerekli
Bu işler coşku vererek video ile yeni sarayla saltanatla olmuyor.
Bugun usd den oglen gibi cikip tekrardan alim sansi gelir diyenler var ne dersin
Bugun usd den oglen gibi cikip tekrardan alim sansi gelir diyenler var ne dersin
maceraya gerek yok derim :)
ztn bankalardan işlem yapıyorsunuz makas çok açık bırakın kalsın elinizde
bgn düşmesini gerektirecek bir veri de yok
düşse bile babalar gibi ağustos enflasyonu gelecek
bence en fazla kar realize edenler olur o kadar
Kubarettin sıkı tut Eylülde lazım olacak :D
Babacım 8 eylülde evlendikten sonra vericem coşkuyu gelsin GTR'lar gitsin 911'ler. Sonra bi bakmışım kapıda Civic RS
turbo&quattro
29-08-2018, 09:04
10 gun once fln hizla inerken biraz satis yaptim iki gun once zararin neresinden donersen kardir mantigi ile sattigimin dahada ustune geri aldim, baya kaybim var:) gerek yok maceraya fln .
Babacım 8 eylülde evlendikten sonra vericem coşkuyu gelsin GTR'lar gitsin 911'ler. Sonra bi bakmışım kapıda Civic RS
Çeyrek olmuş 400 sahtesi 150 dikkatli ol :D
RS yerine 1.6 LPG air alırım o zaman. Saygılar.
Ek onlemler aciklanicak.
Daha once yazdigim gibi,dovizin dususunu bekleyenler,hic bir elle tutulur gerekce olmadan bekliyorlardi. Dovizin masil dizginlendigi ortada.
Ayrica 6.60 yada 6.10 gibi seviyeler suan icin anlamsiz.
Al sat yok,sadece al var(di).
Piyasalar yerine oturmadan yapilan islemler uzer,kendinizi koruyun.
bugün açıklanan verilerde tihalat %9 azalmış
2019 2. çeyrekte beklenen resesyon 2018 son çeyrekte başlayabilir
endüstri 4.0 için kullanılacak makineleri bu nesil mi geliştirecek. 3 liralık mal için 3 milyon euro’luk aletler alınacak yurt dışından. Türkiye 4.0’ı kaçırmayacak diyorlar. napıyoruz onu bilmiyorum. insansız üretim robotları filan geliştiriyoruzda benim mi haberim yok.
Abilerim yapmayin.
LOL bende bir an Isvicrede fln yasiyoruz sandim .
Bu kadar karamsar olmayın , sonuçta bugün de Türkiye'de parasını verdikten sonra her şey var.
Öyle veya böyle geçilecek o teknolojilere , benim tanıdığım bildiğim sanayiciler var şu an yatırımlarını yapan veya oturup planlamasına başlayan.
Biz bile enjeksiyon makinelerine robot kolları düşünüyoruz artık.
Yani işin özü mecbur kalınarak geçilecek , çünkü gerçekten çalıştıracak insan 10 yıl sonra şu ankinden belki %50 belkide daha fazla oranda azalacak. Yeni gelen neslin halinden bu çok net görülüyor. Tüm dünyadaki trend bu , insanlar hizmet sektöründe çalışıyor , kimse ağır işlerde çalışmak istemiyor.
Avrupa şu an 5.0 ın planlarını yapıyor biz en az 50 sene geriden geliyoruz zaten.
Yeşil inşaat grubuyla ilgili bir duyumu olan var mı .
İnşallah şu durumlara düşmeyiz.
Tuhaf Ama Gercek auf Twitter: "Kolombiya ile Venezuela arasındaki Simon Bolivar Koprusu. Aclıktan, işsizlikten kırılan Venezuela halkı karınlarını doyurabilmek icin Kolombiya'ya kacıyor.… https://t.co/MCIJH3Xtch" (https://twitter.com/TuhafAmaGercek/status/1034463328737943552)
ruudvan :D
ProjectCars Turkey (http://web.archive.org/web/20110128191151/http://projectcarstr.com/)
i-vtec07
29-08-2018, 10:21
İnşallah şu durumlara düşmeyiz.
Tuhaf Ama Gercek auf Twitter: "Kolombiya ile Venezuela arasındaki Simon Bolivar Koprusu. Aclıktan, işsizlikten kırılan Venezuela halkı karınlarını doyurabilmek icin Kolombiya'ya kacıyor.… https://t.co/MCIJH3Xtch" (https://twitter.com/TuhafAmaGercek/status/1034463328737943552)
Bu görüntüyü tr de görmen imkansız abi bize kimse kapısını açmaz. Kime gidicez araplaramı ? Bir lokma ekmek verirlerse bişey bilmiyorum.
Ben Katardan villa alıcam sokağa RTE ismini verdirticem orada koloni kurucam. YTD.
Bu görüntüyü tr de görmen imkansız abi bize kimse kapısını açmaz. Kime gidicez araplaramı ? Bir lokma ekmek verirlerse bişey bilmiyorum.
mevzu bahis bir yerlere gitmek değil,kimsenin almayacağını ben zaten biliyorumda. Açlık,işsizlik gibi sorunların yaşanmaması.
@<a href="http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=9931" target="_blank">ruudvan</a> :D
ProjectCars Turkey (http://web.archive.org/web/20110128191151/http://projectcarstr.com/)
bu site selçukların kurduğu site yalnız
benim ki direk komple forum sql ile kurulu tüm üyeler mesajlar filan oz admin filandı yani sen bile üyeydin :)
https://www.youtube.com/watch?v=qGA5vdCKja4
Tarkan abi son zamanlarda yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Eşinizin nerden mezun olduğu beni ilgilendirmiyor, maddi durumunuz elverişliymiş ve bilinen bir okuldan mezun çıkmışsınız. Zaten ondan sonra da bazı kapılar ister istemez açılıyor. Biz ne yapalım ölelim mi ? Mesela normal bir üniversiteyi kazanıp ingiliz dili edebiyatı okumasaydı da ne yapsaydı ne önerirdin ? Kendini geliştirmesi ve ilerletmesi konusunda diyorsan haklısın.
Ama yandaş bir rektörün "Okuyan nesil bizim işimize gelmiyor." açıklamasından farksız geliyor söylediklerin. Resmen okumayın, dayınız amcanız yok ise devlet kadrolarına bulaşmayı hayal etmeyin gibi şeyler yazıyorsun. Sen zaten yenilgiyi en baştan kabul etmişsin .
Abicim bende seni anlıyorum. Benim eşim araba boyacılığı yapıyor ya haberlere defalarca çıktı. Özel ünv mezunu olsa ne olur. Ya kadro açardı bilkentte kalabilirdi yada okuduğu dille match yapacağı yeteneklerini birleştirip özel sektöre atılım yapmalıydı. Herkes gibi öylede oldu.
Konu nerden nereye geldi; memur alınmasın değil benim yazım. 1 sene almasın mesela devlet ne olur nekadar tasarruf eder. Verdiğim sayılar sadece polis ve öğretmen. 2017 de 50.000 kişi ya. Bunun gümrük memuru var, temizlik işleri var, danışman var danışman karısı var. Esas kalemler ne boka danışıldığıda bilinmeyen sonsuz yaratılan devlet kadroları. Müsteşarmış, müsteşar ney abi ne?? karuısına kadar araba tahsis edilen bir kadro. Kardeş para tasarruf başlanacaksa artırılan milletvekili sayısı ve onlara hizmet etkemle görevlendirilen adı sanı belli olmayan müsteşar ve danışmanlarla olmaz. En son nokta tabiki senede 100-200 bin memur alımı
mevzu bahis bir yerlere gitmek değil,kimsenin almayacağını ben zaten biliyorumda. Açlık,işsizlik gibi sorunların yaşanmaması.
Açlık sınırında yaşayan insan sayısı azımsanmayacak kadar fazla ülkemizde, işsizlik konusunda girmiyorum bile :)
6 sene öncesine gidelim
Genc kadının yoksulluk intiharı - Son Dakika Haberler (http://www.milliyet.com.tr/genc-kadinin-yoksulluk-intihari-gundem-1515722/)
10 gun once fln hizla inerken biraz satis yaptim iki gun once zararin neresinden donersen kardir mantigi ile sattigimin dahada ustune geri aldim, baya kaybim var:) gerek yok maceraya fln .
ne bılem kanka amacım usd adedını artırmak bıraz olabıldıgı kadar
NakkaSss
29-08-2018, 10:47
%50 yi hesapta zor tutuyorum
GokhanRS
29-08-2018, 10:53
%50 yi hesapta zor tutuyorum
tutma harca gitsin.
http://i.capsspot.com/s/40/10/1068526.jpg
Gerçekten para kazanmak isteyenler. BTC şu son 2-3 haftada ciddi arttı. Ancak şimdilerde düzeltmede yapacak. Zaten dolar karşılığı ile değerlendirildiği için düzeltme sonrası alanlar ciddi kazanç sağlayaccaklar. Şuan 7000 dolar, tahmini 6300dolara kadar geriler oda en acı halinle. Sonrası yıl sonuna dek her türlü 10k dolar üstü
Suriyeli Aşiretler Hukumete Destek İcin 500 Bin Dolar Bozdurdu (https://www.sondakika.com/haber/haber-suriyeli-asiretler-hukumete-destek-icin-500-bin-11184542/)
Teşekkürler memleketimizin kurtarıcıları aslanları
ruudvan :D
valla sana helal olsun.
ilk direnç 58-60 bandı
beni dinlerseniz 60larda da hepsini satmayın kademeli satın
(paraya ihtiyacı olan varsa)
6,47 oldu şuan hiç dizginlenicek gibi değil yeni sabit yer buralar olabilir mi acaba ?
Hadi şimdi katar yardım etti sonra ahmet, mehmet peki ya sonra beni düşündüren kısım bu ? Şuan doların çıkmasını engelleyecek tek birşey göremiyorum ben. Faizleri nereye kadar arttırabilirler ülke olarak nereye gidiyoruz gerçekten merak ediyorum. Eskiden işe arabayla gidip gelirdim şimdi motorsiklete geçme vakti geldi galiba. Hoş en azından gidebildiğimiz bir işimiz var.
6,47 oldu şuan hiç dizginlenicek gibi değil yeni sabit yer buralar olabilir mi acaba ?
Hadi şimdi katar yardım etti sonra ahmet, mehmet peki ya sonra beni düşündüren kısım bu ? Şuan doların çıkmasını engelleyecek tek birşey göremiyorum ben. Faizleri nereye kadar arttırabilirler ülke olarak nereye gidiyoruz gerçekten merak ediyorum. Eskiden işe arabayla gidip gelirdim şimdi motorsiklete geçme vakti geldi galiba. Hoş en azından gidebildiğimiz bir işimiz var.
Ben evi işe 2 km mesafeye taşıdım şahane oluyor 21 dk da yürüyorum hem sağlık hem ekonomi :)
iş bu noktada kardeşim
bundan sonraki nokta en azından maaşımızı alabiliyoruz noktası
ondan sonra en azından açıkta değiliz elbet bu da geçer noktası var
umarım 3 aydır et yemiyoruz noktasına gelmeden bu iş çözülür
benim tahminim; geçen seneki alım gücüne ulaşmamız iyi politikalarla en az 7 sene sürecektir
TorqueTuning
29-08-2018, 13:25
Reis faize karşı, faizin enflasyonun sebebi olduğunu düşünüp tüm dünya'nın konuyu yanlış bilidiği konusunda ısrarlı. Faiz-enflasyon Sebep sonuç ilişkisi kurması konusunda olaya tersten bakıyor. 24 Haziran'da seçilmeden önce de zaten alenen millet benden hesap soruyor ben seçilmiş kişiyim, kimse bağımsız değildir diye ilan ve beyan etti. Bunun ışığında zaten TCMB son 2 toplantısında hiçbir faiz arttırım aksiyonu almadı, alamadı. Tahvil faizleri %30'lara dayandı, risk primi uçtu gitti, ama bir aksiyon yok. Benzer şekilde de 13 Eylül toplantısında da piyasayı memnun edecek bir artış olmayacağı görüşündeyim, asıl ondan sonra bence USD şovu Eylül sonu Ekim gibi başlayacak! Piyasa beklentisi min +%5 baz puan ki dediğim gibi bence imkansız. Haa bu arada damat önceki toplantılar öncesi 2 kere piyasada beklenti yaratıp insanları ters köşede yaptı, bence onun bile antipatisi henüz fiyatlanmadı. Özetle; bu USD düşmez ve bence bunlar halen iyi günlerimiz.
Dolar bi ara 7l'eri gördüğü için 6.47lere şimdi kimse ses etmiyor. Böyle böyle alistirdilar işte hepimizi
iş bu noktada kardeşim
bundan sonraki nokta en azından maaşımızı alabiliyoruz noktası
ondan sonra en azından açıkta değiliz elbet bu da geçer noktası var
umarım 3 aydır et yemiyoruz noktasına gelmeden bu iş çözülür
benim tahminim; geçen seneki alım gücüne ulaşmamız iyi politikalarla en az 7 sene sürecektir
Gerçekten yardıma ihtiyacımız var hemde öyle böyle değil zor günler bizleri bekliyor ama bize müstehak (%52) adamların umurlarında değil ya gerçekten ya ben aptalım , yada onlar çok zekiler gerçekten görebildikleri birşey var . Burda okuduklarım ve kendi araştırmalarımı anlatıyorum konu arasında yok ya ne alakası var öyle birşey mümkün değil diyorlar. Herkez şaşırmış kendini :D
Ben evi işe 2 km mesafeye taşıdım şahane oluyor 21 dk da yürüyorum hem sağlık hem ekonomi :)
Ne yapıcaz bilmiyorum koray abi yemin ediyorum işyerimin 100 mt ilerisinde benzinlik var adam benim arabayı görünce 50 tl yazıyor direk, hiç sormuyor bile varmı yokmu :D
Daha başlamadı henüz
Eylül sonu bakalım neler olacak bu ülkede
Gerçekten yardıma ihtiyacımız var hemde öyle böyle değil zor günler bizleri bekliyor ama bize müstehak (%52) adamların umurlarında değil ya gerçekten ya ben aptalım , yada onlar çok zekiler gerçekten görebildikleri birşey var . Burda okuduklarım ve kendi araştırmalarımı anlatıyorum konu arasında yok ya ne alakası var öyle birşey mümkün değil diyorlar. Herkez şaşırmış kendini :D
ben geri kalan %48inde çok akıllı olduğunu düşünmüyorum
şimdi mart ayında "aman belediyemiz gitmesin" diye koşa koşa oy vericez
sonra "muhalif" partiler karınlarını doyurabilecek kadar belediye kazanacak
ve biz bu basiretsiz muhalefete muhtaç devam ederken ülkede kıtlık da olsa akp iktidarını kesintisiz sürdürecek
bizim iktidar sıkıntımız yok muhalefet sıkıntımız var
iktidar silahlarını kullanması gerektiği gibi kullanıyor muhalefet bir boka derman değil sorun burda
Muhalefet kavramı bu ülkeyi terk edeli uzun zaman oldu bence.
Muhalefet yapabilecek birileri olsa belki bu hallere düşmezdik.
ben geri kalan %48inde çok akıllı olduğunu düşünmüyorum
şimdi mart ayında "aman belediyemiz gitmesin" diye koşa koşa oy vericez
sonra "muhalif" partiler karınlarını doyurabilecek kadar belediye kazanacak
ve biz bu basiretsiz muhalefete muhtaç devam ederken ülkede kıtlık da olsa akp iktidarını kesintisiz sürdürecek
bizim iktidar sıkıntımız yok muhalefet sıkıntımız var
iktidar silahlarını kullanması gerektiği gibi kullanıyor muhalefet bir boka derman değil sorun burda
Okadar haklısınki. Nekadar akp muhalifiysem aynı derecede İzmir chp muhalifiyimde. Arkadaş ne buradan milletvekili seçtirdiği insanlar İzmirli, ne belediyelerin kendileri ve yönetimleri izmirli. Çoğu izmiri tatil yöresi olarak görmüş kişiler. Bana ne yatırım yapabilirki? Zaten ne yatırım yapıyorlar senelerdir? Aman Cumhuriyet elden gitmesin aman Atatürkü unutturacaklar basma kalıp laflarının ardına sığınmaktan bıkmadılar.
Tüm belediye ihalelerini kendi öz oğluna veren bir Büyükşehir belediyesi düşünün, ama konuşmaya geldimi akp yi ve yöneticisini suçluyor. Hepsi aynı bokun laciverti ve asla benim oyumu hak etmiyorlar. Hakkaniyet ve hizmet götürme işlevlerini o derece kaybetmişlerki sadece koparmak için yaşıyorlar
TorqueTuning
29-08-2018, 13:47
24 Haziran 2018 milattır, daha oy kullanmam bu ülkede.
Mevcut muhalefet zaten ya amerka ile işbirliğinde ya da iktdar ile . Muhalefet yok zaten :) .
güzel bir senaryo var , sezon finali yapmadan soluksuz bir şekilde ilerliyor bize de izlemek düşüyor.
Muhalef hiçbirşey yapamaz
Birşeyler düzelecekse insanlar 1 ekmeğe muhtaç kalacak ilk önce
ondan sonra o uykudan kalkacak ve gereğini yapacaklar
muhalefetlik bir durum yok
alım yapılır mı ne diyorsunuz ?
ekleme yapmayacaksam bu seviyeden girmezdim ben
trade etmiyorsanız geri çekilme bekleyebilirsiniz
bu 6.60tan 6.45e olur ya da 6.90 dan 6.60a olur bilinmez ama ilk giriş için geri çekilme beklemek daha sağlıklı
Geri cekilme neye dayanarak bekliyorsun?
Yada 6.90'i?
Suan seviye vermek resmen falcılık.
Sadece siyaseti izleyin, Tayyip konuşmadan alin,aksam kapanisa dogru satin...
Ben artık bu oyunun bir parçası da piyonu da olmayacağım. C.Başkanlığı seçimlerinde jübilemi yaptım.
Zaten oyunun içinde olup olmamam farketmiyor. Başkalarının dediği oluyor. Oy kullanmak için harcadığım benzine yazık..
Pusulaya, pusulaya bastığım mühürdeki mürekkep in parasına yazık.
İlk ama ilk fırsatta, zerre tanesi büyüklüğünde bir ışık gördüğümde yaşıma başıma bakmadan vın turizm..
turbo&quattro
29-08-2018, 15:13
Ben artık bu oyunun bir parçası da piyonu da olmayacağım. C.Başkanlığı seçimlerinde jübilemi yaptım.
Zaten oyunun içinde olup olmamam farketmiyor. Başkalarının dediği oluyor. Oy kullanmak için harcadığım benzine yazık..
İlk ama ilk fırsatta, zerre tanesi büyüklüğünde bir ışık gördüğümde yaşıma başıma bakmadan vın turizm..
Ben baya SIKILDIM Tr ye tasinayim fln diye dusunuyordum ama zor gibi bu aralar ;)
abi bu piyasalarda falcılık diye bir şey yok sen neye göre her yazdığıma falcılık diyorsun?
geri çekilme için şu an beklentim yok yukarıda dedim ki "bu seviyeden giriş riskli ekleme yapmayacaksanız giriş için geri çekilme kovalayın"
mesela 6.90 oluruz faiz hamlesi gelir sonra girersiniz kademeli olarak
bu falcılık söylemi benim hoşuma gitmiyor ben bütün gün piyasa takip ediyorum başka işim yok sayılır
trendler, direnç/destek seviyeleri, beklentiler, indikatörler, haber akışı vs hepsini kullanıp birde gün içinde okuyabildiğim kadar ekonomistleri ve yatırım şirketlerini okuyorum
piyasayı az çok takip eden herkes nerelerde destek var nerelerde direnç var bilir ekonomi öyle falla filan olacak şey değil
seviye verirken ztn her postumda sebepte belirtiyorum mesela 6.60-ağustos enflasyonu gibi
Ben baya SIKILDIM Tr ye tasinayim fln diye dusunuyordum ama zor gibi bu aralar ;)
Sıkıldıysan gel? Burada hep bir aksiyon, her an ultra değişik bir gelişme, her an heyecan var. Sıkıntıya birebir gelir :D
Merkez Bankası'ndan yeni hamle (Son dakika) - Haberler (https://www.haberturk.com/merkez-bankasi-ndan-yeni-hamle-2121727-ekonomi)
https://www.youtube.com/watch?v=Bxse-kG94-0
Kopuyoruzzz
Yeliz de isyan etmiş @yelizyesilmen on Instagram: “Kısa bir İstanbul molası iyi geldi.Ama cok uzulduğum şeyler var dile getirmem lazım.Artık alışveriş Turk millleti icin hayal olmuş .Tum…” (https://www.instagram.com/p/BnDimw7nQ-b/?taken-by=yelizyesilmen)
Cimmeria
29-08-2018, 16:38
Ben hedefi 2019 mart olarak koydum, karımı kızımı alıp umuyorum ki uzunca bir süre dönmemek üzere çıkacağım ülkeden...
Rahat Batmasımı :D
hahah tabı ısın sakası oranında zorlugu ayrı. farklı bır dunya.. ama yanı dunyalıgını yaptıysan tr de para sıkıntın olmucaksa
Tum zengınlerın topcuların popcuların dedıgı gıbı raki guzel sıs kebap guzel Turkıye cennett.
Ben hedefi 2019 mart olarak koydum, karımı kızımı alıp umuyorum ki uzunca bir süre dönmemek üzere çıkacağım ülkeden...
Vatan haini olarak yargılanabilirsin abi forumda aman diyim. Duygu ve düşüncelerini kendine sakla :)
İyi olacak her şey de , biz güçlüyüz de :)
Falcılık nedir yada neye falcilik dedim ben?
Ve sen beni anlamadan neye cevap verdin? :(
"Piyasanin bu haline yorum yapmak falcilik"
Tayyip cikar,eyy amerika der,senin verdiğin direncler kum tanesi olir, Trump derki, Türkiye muttefikimiz sorunlar asilir,destekler tuzla buz olur.
Suan piyasa calkantili bir deniz gibi,suyun nereden vuracagi belli degil. Direnc destek yada cogu yalanci ve tetikci olan ekonomist bozuntulari ise yaramaz...
"Tek" takip edecegin siyaset ve siyasetcilerdir. Varsa benim gibi ust duzey tanidigindan,bilgi almaya calis. Yoksa,yayinlanan resmi gundemlerden sicak haber kovala.
6.10 ve 6.60 diye direnc destek yok suan,trade yapmak icinde net bilgiler gerekir.
Yani faiz hamlesi gelirse,yok swap daha sikarsa yada kredi limitini artirirsa vs vs... inan iki dudak kadar etkisi olamaz...
abi senin dediklerin doğru lakin arkadaş da yanlış şeyler söylemiyor. Verdiği rakamlar 3-5 kuruş oynayabilir.
2 çeşit analiz yöntemi var. Temel analiz ve teknik analiz.
Temel analiz yönü belirler. Misal abd krizi oldu dolar çıkar. Faiz artışı geldi dolar düşer. Senin söylediklerin temel analiz.
nereye kadar çıkacağını ve nereye kadar düşeceğini de teknik analiz belirler.
Peki hiç direnç destek yoksa neden 7 tlden geri döndü? yada neden 5,70 lerden yukarı çıkmaya devam etti.
Bu rakamlar fibonacci altin oran ile bulunuyor.
https://invst.ly/8gtpp
üsteki linkte kırmızı çizgi trend çizgisi. Pazartesi trend çizgisine değdikten sonra yukarı çıkmaya başladı. Trendin başlangıç noktası da merkez bankasının faiz arttırmadığı toplantı tarihidir. Uzun bir trend.
https://invst.ly/8gtpx
bu üstteki linkteki yatay çizgiler de fibonacci seviyeleri. Otomatik bulunan seviyeler bunlar. Doların hangi seviyelerden sekdiğine dikkat edin.
bu arada altın oran 1,618 dir. diğerleri onun oranlarıdır.
Yahu bana anlatmayin bunlari,93 yilindan beri birsayla ilgileniyorum. 2001 krizinde cok buyuk paralar kaybetmis,kitabi bilgisi iyi olan biriyim. Bunlar matematiksel gercekler.
Gelelim matematik olmayan şeylere,ileride bana hak vericeksiniz;
Temel analiz degil,siyaset dir o konular. Temel analizden cok doga ustu bir olay. Rahip uzun zamandan beri tutuklu,neden birden kriz yarayildi. Hangi temel analistci bekliyordu? Kimse....
Neden 7 den dondu cunku onlemler alinmaya baslandi,onceden bu kadar sert alinsa 7 yi gorurmuyduk?
Yada amerika 6 gun sessiz kalmasaydi 6 nin altini gorurmuyduk?
Bugun ki ziplamanin teknik cevabini bana verebilirmisin,merak ediyorum?
Merkez bekletindahilinde faiz artirsaydi aylarrr once,uzerine tayyip ilimli olsaydi? Yada ekonomi yonetiminiddiali yapsaydi? Bunları teknikle aciklamak mumkun degil.
Bak gece sekeri dussun,sabah abd nin elcilik insatini durdurdum desin,hadi teknikle acikla bana?
Yahu bankalarda dolar kalmadi,teknik falan kalmadi mi. Suni oldu biara hersey,millet islem kapatti. Hatta kocaaa carsi kapandi,bunun teknikle aciklamasi olamaz ki.
Teknik olmuşu guzel yorumlar ,bak burasi cok onemli, "bunun gibi asiri sisli" ortamlarda malesef hic bir sey calismqz.
Bol bol icerden bilgi ve yakin siyasi takip gerek....
Ismi uzerinde "kriz" zamanlari. Bir cok kisi parasini suan evde ,isyerinde falan tutuyor...
Amerika agustos u da iyi kapatti.
Borsalar rekor....
Ticari savaslar kasimda tufana yol acabilir,aman dikkat...
Amacım tartışmak değil ama sorduğun sorularda temel ve teknik konuları karıştırıyorsun.
Ben neden 7den döndü diye sormamdaki amaç farklıydı. Neden 8 değil yada neden 9 değil manasındaydı.
Pazar gecesinden zaten müdahale başladı. Düşüş ne zaman başladı? salı günü.
Kaldı ki yapılan müdahale doları düşürmek için değil doların sert bir şekilde yükselişini engellemek içindi.
neden 7 küsürden döndü? neden 8 yada 9 değil. yada neden 7.5 değil? işte bu sorunun cevabını yukarıda paylaştığım grafik cevaplıyor. O grafikte çizgileri ben tek tek elimle çizmedim. otomatik çizilen cizgiler. Mum çubuklarının düşüşe yada çıkışa başladığı seviyeler fibo seviyeleri.
Sen rakam verirken neye göre veriyordun? Yatırım danışmanlarından aldığın rakamlar değil miydi? onlar neye göre o rakamları belirliyor peki?
merkez faiz arttırmadı zaten ve fitili ateşledi. Ardından abd krizi geldi devam etti. Sonsuza kadar çıkacak değil ya. Bir yerden dönecek. nereden dönecek peki?
7.22li rakam rast gele oluşmadı onu demek istiyoruz. Bu rakamı kırsaydı bir üst dirençten dönecekti.
Ana dirençler var ara dirençler var. Şuan ki durumda ara direnç dinlemez kırar geçer. Ana direnci de kırar ama illa bir dirençte durur.
Dediğin önlemler alınsaydı 7.22den değilde grafikte görünen daha aşağıdaki seviyelerden dönecekti.
kur neden bu seviyelere çıktı ile kur neden 7.22yi gördü soruları arasında temel ve teknik olarak fark var. Rakam rast gele oluşan bir rakam değil.
Dolar tarihi zirve gördüğü yerde müdahale geldiği için düştü
Orda teknik oluşması için bir kaç günlük düşüşler çıkışlar gözlenmeli
Şuan dolar teknik pek işliyormuş gibi değil
Benim şahsi fikrim dolar şuan nefesleniyor yeni rekor için
Özellikle Eylül sonuna doğru yeni rekor gösterecek gibi gelecek kötü veri haberleri baz alırsak bir mucize olmaz ise
GokhanRS
29-08-2018, 23:16
2023 den önce bozdurmayı unutmayında.
Bence seviyeli gittikten sonra aynen tartışmaya devam edin. Şu konu açıldığı günden bu yana ciddi çok şey öğrendim, eskiden fransızdım. Sayenizde öğreniyoruz. Tartışmalarınız olmasa her söylenene inanırdık. Şimdiyse piyasaların ne kadar kıvrak ve değişken olduğunu, hiç bir zaman tek yerden değil herkesten bilgi almak gerektiğini bunları kafamızda harmanlamayı öğrendik.
Ya arkadaslar uzun yazdigim icin mi anlasilmiyor,arada kayniyor?
Ben seviyeleri neye gore veriyordum? Siyaset olmadigi zaman teknige gore. Ok
Ama burda en az 20 belki 30 kez cogu yukari olmak uzere ataklari yazdim,nasil? Teknik mi. Ne teknigi arkadas,bildigin siyasi enformasyonla :)
Bu tablolari yorumlamak kolay,zaten program indikatorleri otomatik çıkarıyor,yani? Zengin olmak kolay.... Olurdu ama degil.... Turkiye gibi ulkelerde matematigin yaninda malesef elle tutulmayan şeylere de ihtiyac var....
Sen dersin 6.60 direnc,orayi kiramaz yada guclu vs,donerse şuradan alınır ama "biri" cikar sadece 2 kelime eder,o 6.60 sirrnc ken destek olur.....
Yani isler olması gerektiği gibi giderken yada sutliman iken dogru,bunlar her zaman calisir ama Yeni Türkiye,hedef 2023 de uzaya otoyol...
http://i.hizliresim.com/EDBkzz.jpg
6.55 TL
Bu adam hergün böyle 1 saat konuşsun eylül sonu 10 TL garanti
Bu adamlar ile ilgili hiç birşey bilmiyorum , okumadım , araştırmadım. Planları nedir bilen arkadaşlar yazabilir mi ? Tutturmuş bi 23 23 23 ne var amk 23ünde. Gerçekten inanılmaz derecede merak ediyorum başımıza ne s.k gelecek diye.
SekoLive
30-08-2018, 08:09
Bu adamlar ile ilgili hiç birşey bilmiyorum , okumadım , araştırmadım. Planları nedir bilen arkadaşlar yazabilir mi ? Tutturmuş bi 23 23 23 ne var amk 23ünde. Gerçekten inanılmaz derecede merak ediyorum başımıza ne s.k gelecek diye.
umarm galatasarayımızın 100.yılı gibi olmaz.
Bizler için sağlıklı ve güzel yarınlar planlamadıkları kesin :)
umarm galatasarayımızın 100.yılı gibi olmaz.
Hiç kestiremiyorum serkan abi.
Bizler için sağlıklı ve güzel yarınlar planlamadıkları kesin :)
Valla anıl orda hem fikiriz ben sadece merak ediyorum yani bu 23 te ne olcak abi neden 23 neden 22 deil yada yarın değil neyin mayasını yapıyorlar yıllardır neyi hazırlıyorlar.
Bireysel silahlanmak bile aklıma gelmiyor dersem yalan olur. Herşey çıkar bu ülkeden.
Hiç kestiremiyorum serkan abi.
Valla anıl orda hem fikiriz ben sadece merak ediyorum yani bu 23 te ne olcak abi neden 23 neden 22 deil yada yarın değil neyin mayasını yapıyorlar yıllardır neyi hazırlıyorlar.
Bireysel silahlanmak bile aklıma gelmiyor dersem yalan olur. Herşey çıkar bu ülkeden.
Çok şey var da konuşulacak,her şey burada konuşulmaz.
Çok şey var da konuşulacak,her şey burada konuşulmaz.
Pm bekliyorum, olmadı telefonu vereyim :D
1 kişi görmedim ki 2023 te ne olacağını bilsin..
Hep aynı laflar.. Büyüme, gelişme, en büyük bilmem kaçıncı ekonomi falan filan..
Çok merak ediyorum yandaşlar biraz bilgi versin diyecem de onların sa bir şey bildiğini sanmıyorum..
Hep aynı laflar.. Büyüme, gelişme, en büyük bilmem kaçıncı ekonomi falan filan..
Çok merak ediyorum yandaşlar biraz bilgi versin diyecem de onların sa bir şey bildiğini sanmıyorum..
2023'de beşinci günün şafağında doğuya bakın,gandalf geleecek abi :D
i-vtec07
30-08-2018, 08:39
2023 te lozan barış anlaşmasının süresi dolucak. Aslında bi s.k olacağı yok .
Bu herifler lozanı başarısiz gösterip dolaylı yoldanda Atatürk ü tabi.
Güven ve oy kazanmaktan başka bi şey yapmadılar.
Yanı 2023 görebilirsek . Yeni bi anlaşma düzenlenir aynı maddelerle ki bu ekonomiyle daha kötü bi anlaşma önümüze sürerlerse seve seve kabul ederler. 100 yıllık imzayı atarlar.
2 sene sonra kaldırıldım der .
Haydiii geçmiş olsun.
Hayır napıcaklar yani batı trakyayla 12 adayi geri mi vericek yunanistan. Bor desen zaten çıkıyo. Bi bor(k) a yaradığı yok
Lozan lehimize sonuçlanan bi anlaşmadır. Tabi sonradan boğazlar sorununun çözülmesi ve hatay 'ın katılmasıyla birlikte.
Istanbul kurtuldu. İç işlerimizden ellerini çektiler.
Evet benim gözümde tek kayıp 12 ada. Ama şartlar onu gerektiriyodu. Sıfırdan bi ülke kurtarmak kolay değil. YapabileceÄ£inin en iyisini yaptı atatürk.
He bide unutmadan osmanlının kalan borçlarını ödediler
Olay bu yani Gunkut abicim :)
Evet abi net olarak birşey söyleyecek kimse yok anladığım kadarıyla, belki kendileri bile bilmiyor olabilirler mi acaba ?
Yanı 2023 görebilirsek . Yeni bi anlaşma düzenlenir aynı maddelerle ki bu ekonomiyle daha kötü bi anlaşma önümüze sürerlerse seve seve kabul ederler. 100 yıllık imzayı atarlar.
Haydiii geçmiş olsun.
Hayır napıcaklar yani batı trakyayla 12 adayi geri mi vericek yunanistan. Bor desen zaten çıkıyo. Bi bor(k) a yaradığı yok
Lozan lehimize sonuçlanan bi anlaşmadır. Tabi sonradan boğazlar sorununun çözülmesi ve hatay 'ın katılmasıyla birlikte.
Evet benim gözümde tek kayıp 12 ada. Ama şartlar onu gerektiriyodu. Sıfırdan bi ülke kurtarmak kolay değil. YapabileceÄ£inin en iyisini yaptı atatürk.
Anlıyorum, fakat olay ada yada toprak, bordan ibaret değil bence bunların daha büyük planları vardır diye düşünüyorum. Geçen bir yerde okudum çok saçma geldi ama insan düşünmüyor. Kanal istanbul projesiyle işte trakyayı ayırmak filan diye yazılmış. hoş çok mümkün olmadığını biliyorum ama bunlar herşeyi satıyorlar :D
2023 te lozan ant biteceği için bor madenleri bize ait ve serbest kalıcak. Dünyadaki Bor madeni açısından en zengin topraklar bizde . Bilindiği üzre bor madenide inanılmaz kıymetli Bir Maden. Hem kıymetli hemde pahalı. Onu üretip
Dünyaya hakim olma planı var cb nın.Yanlısım varsa düzeltirsiniz ama benim bilgim bu şekilde.
turbo&quattro
30-08-2018, 09:00
2023 te lozan ant biteceği için bor madenleri bize ait ve serbest kalıcak. Dünyadaki Bor madeni açısından en zengin topraklar bizde . Bilindiği üzre bor madenide inanılmaz kıymetli Bir Maden. Hem kıymetli hemde pahalı. Onu üretip
Dünyaya hakim olma planı var cb nın.Yanlısım varsa düzeltirsiniz ama benim bilgim bu şekilde.
Her mahallede olan 10 tane imamhatipten cikan mezunlarla islerler bor madenlerini.
i-vtec07 Bilgileriniz hatalı,böyle bir bitiş tarihi söz konusu değildir.
https://youtu.be/EcQUv-JxYvY
https://youtu.be/COysHkgOTes
Günkut Evrenoz Bu da sizin için. :)
https://youtu.be/TNM7xqSM_6Q
2023 de Türkiye Cumhuriyeti
Tam bir sömürge devleti olacak
Tam dışa bağımlı ve borçlar yüzünden başka milletlerin egemenliğinde olacak
Ben ABD İsrail olur diyorum bakalım göreceğiz
Lozan antlaşmasının herhangi bir süresi yoktur.
Dalgasına mı yazdınız bilmiyorum ama;
Bor madeni zaten serbest ve çıkarılıyor sürekli kamyonlarla. Öyle kıymetli ve pahalı bir maden değil, 2023 ile falan da alakası yok. İşin içine teknolojiyi sokup işleyip satabilirseniz kıymetli olur, ki ABD bunu yapıyor. Yoksa bizim gibi deterjan falan üretirsiniz bor katkılı. Bunlar hep deterjan lobisinin oyunları. Bor'u çıkartıp en güzel beyazlatan deterjanı üretmemizi engelliyolllar.
Bayramdan sonraki döviz artışına neden müdahale edilmiyor? Benim ekonomi bilgim yok. Gündemi de tvden takip ettiğim için kaçırmış olabilirim. 6.00'dan 6,60lara gelmiş bir dolar var örnek olarak söyledim. Neyi ya da nereye çıkmasını bekliyorlar müdahale için? Bilen bir aydınlatabilir mi? teşekkürler.
Octavia RS
30-08-2018, 09:31
Arkadaşlar lozanın herhangi bir bitiş tarihi yoktur, gizli maddesi v.s yoktur. Lozan bir nevi ülkemizin tapusu gibidir.
Sagda solda YAZILAn çizilen üzrinden konustum topa tutmayon hemen :)
i-vtec07
30-08-2018, 09:56
220T şimdi araştırdım biraz daha, haklıymışsınız 100 yıl diye gizli bi madde yok anlaşmada.
Anlaşmanın bi önceki postunda yazdığım maddeleri kesinlikle doğru .
Ama süre konusunda yanılmışım .
E o zaman bu 2023 'ün hiç bi anlamak yada dayanağı yok .gizli madde ler falan var demişler o zaten yalan.
@<a href="http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=10567" target="_blank">220T</a> şimdi araştırdım biraz daha, haklıymışsınız 100 yıl diye gizli bi madde yok anlaşmada.
Anlaşmanın bi önceki postunda yazdığım maddeleri kesinlikle doğru .
Ama süre konusunda yanılmışım .
E o zaman bu 2023 'ün hiç bi anlamak yada dayanağı yok .gizli madde ler falan var demişler o zaten yalan.
Bende onu diyorum işte ne olcak acaba :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=PmQPT34_8MA
Bende yıllar önce ya okudum ya duydum. İsmet İNÖNÜ ülkeyi 100 yıllığına kurtardık gibi bir sözü var diye bir şey söylemiş. Aslı astarı nedir bilmem sadece böyle bir şey anımsıyorum... Muhtemelen hatalı bir bilgidir yoksa Türkiye ayağa kalkardı herhalde...
ilk direnç 58-60 bandı
beni dinlerseniz 60larda da hepsini satmayın kademeli satın
(paraya ihtiyacı olan varsa)
6.60a geldik
Bir miktar kar realize edilip 6.45-6.40 beklenebilir
Ama 6.40ları bir daha görmeye de biliriz uzun vadecilerin riske girmesine gerek yok
Yeni pozisyon açacaklar geri çekilme beklerlerse daha sağlıklı olur
6.60 ı kırınca ilk hedef 6.90
6.90da sağlam bir direnç var bir süre oyalanabiliriz
Lozan'ın metni aşağıdadır.
http://sam.baskent.edu.tr/belge/Lozan_TR.pdf
Lozan'ın metni aşağıdadır.
Bir bütün olarak antlaşmalar böyle yayınlanabilir mı? Yoksa devlet sırrı olarak gizli bir şekilde bazı maddeleri yayınlanmayabilir mi?
Bir bütün olarak antlaşmalar böyle yayınlanabilir mı? Yoksa devlet sırrı olarak gizli bir şekilde bazı maddeleri yayınlanmayabilir mi?
Hangi konuda,hangi ülkelerle ve hangi siyasi şartlar altında gerçekleştiğine bağlıdır.Devletler elbette ki gizli antlaşmalar yapabilir.Buradaki husus,birçok ülke temsilcisi ve dünyanın gözü önünde gerçekleşmiş Lozan'ın,çok kıdemli araştırmacılar tarafından da teğit edildiği üzere,gizli maddesinin olmadığıdır.
Birçok antlaşmanın orijinal metnine ulaşmak mümkün.
Teyit yazacaktım yanlış oldu.
Tesla / Model X / 100D / Sahibinden "0" km Tesla Model X sahibinden.comda - 554615660 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tesla-sahibinden-0-km-tesla-model-x-554615660/detay)
Bu kur ile bu araçları nasıl satacaklarına inanıyorlar anlayamıyorum
Dikkat eden var mı bilmiyorum döviz ile alakası yok ama ben 32 yaşıma kadar 30 ağustos un bu şekilde coşku ile kutlandığını görmedim. Reis e bişey oldu
GokhanRS
30-08-2018, 11:11
Dikkat eden var mı bilmiyorum döviz ile alakası yok ama ben 32 yaşıma kadar 30 ağustos un bu şekilde coşku ile kutlandığını görmedim. Reis e bişey oldu ��
bir şey olduğu yok yine seçim yatırımı, adamlar yerel seçim çalışmalarına başladı bile.
Her seçim yaklaştığında en koyu Atatürkçüler onlardır. bunu minimum 20 defa yaptı. Seçim yoksa Atatürk ile alakalı tüm bayramlarda hasta olurlar.
Arkadaşlar 100 yılı çıkaramayan okadar çok ülke varki. Örneğin SSCB koskoca Rusya federasyonu 1930 lardan 1990 ı çıkaramadı. Yugoslavya 6 ya bölündü. Avrupada yeni küçük ülke ler kuruldu tanındı. Suriye ve ırak hatta lübnan bile bu anlaşmadan sonra oluştu :))
kim kiminle 100 yıllık anlaşma yapabilir??? Hadi yaptın. Sen 1974 de gidiosun dünyanın sana ait olmadığı yere gşrip yeni ülke oluşturuyorsun adı Kıbrıs. Nerde anlaşma?? kuzey ırakta tampon bölge oluşturuyorsun nerde anlaşma?? yok böyle bi dünya
Tesla / Model X / 100D / Sahibinden "0" km Tesla Model X sahibinden.comda - 554615660 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tesla-sahibinden-0-km-tesla-model-x-554615660/detay)
Bu kur ile bu araçları nasıl satacaklarına inanıyorlar anlayamıyorum
Doviz kazanan biri içi oldukça kolay. x7,5 hesabı ile çoğu şeyin içinden çıkılmıyor ne yazıkki.
Dikkat eden var mı bilmiyorum döviz ile alakası yok ama ben 32 yaşıma kadar 30 ağustos un bu şekilde coşku ile kutlandığını görmedim. Reis e bişey oldu ��
Reyissss dolar 6.60 lara dayandı
Ne yapacağını şaşırdı yine
Yerel seçimleri nasıl alacağız diye saldırıyor sağa sola
6.60 kırıldı artık 6.90lara dayanırız yarın
GokhanRS
30-08-2018, 13:44
önümüzdeki haftalarda iyi bir şeyler olma ihtimali ve geri çekime ihtimali hakkında düşüncen var mı?
Kim bilir yarında da yakın
TorqueTuning
30-08-2018, 13:59
Reizzz belli ki bayramda USD'ler toplamış etrafına toplatmış, 30 Ağustos'ta yeri gelmişken ona buna 2 sallarım rantıma bakarım dedi. Adam konuşuyor kur min +%5!!! spor gazetesi. Devletin başının manipülasyon yaptığı tek ülke biziz sanırım!
6.85 i gorduk malesef
Bu kış çok sert geçecek belli Ağustos en ölü aydı tatil matil böyle olduysa
Biten stoklarla yeni kurla girecek stoklarla ticaret batma noktasına gelir
Eylülde gelecek haberlerde tuzu olur
İzliyoruz birşey yapamıyoruz ya muhalefet olarak daralıyoruz
Sokaktaki iktidar yanlısı hala iyiyiz diyor filan
Vallaha beynim yanıyor :)
Haydiii geçmiş olsun.
Lozan'ın 100 yıllık bir antlaşma olduğu hangi maddede yazıyor?
Çok gizli maddelerde yazıyor abi:)))))
Kötü konuşmak doğru değil ama bugün 7 yi atlarsa yarın ciddi sıkıntı yaratır . 10 u geçtim 12 lere bile gidebilir
Almanci Tane-R
30-08-2018, 14:29
Merkez bankası Başkan yardımcısı Erkan kilimci görevinden ayrılmış. Kurda çıkıyor biseyler oluyor yine görelim bakalım neler olacak
LOZAN ANTLAŞMASININ ŞARTLARI
Fransızlarla imzalanan Ankara Anlaşması'nda çizilen sınırlar kabul edilmiştir.
Irak Sınırı: Musul üzerinde antlaşma sağlanamadığı için, bu konuda İngiltere ve Türkiye Hükûmeti kendi aralarında görüşüp anlaşacaklardı.
Türk-Yunan Sınırı: Mudanya Ateşkes Antlaşması'nda belirlenen şekliyle kabul edildi. Meriç Nehri'nin batısındaki Karaağaç istasyonu ve Bosnaköy, Yunanistan'ın Batı Anadolu'da yaptığı tahribata karşılık savaş tazminatı olarak Türkiye'ye verildi.
Adalar: Gökçeada ile Bozcaada özerk bir yönetime tabi tutulmak şartıyla (Türkiye antlaşmanın bu maddesini uygulamadı) Türkiye'de, diğer Ege Adaları İtalya'ya kaldı. İtalya'nın Türk sınırına yakın adaları silahsızlandırması kararlaştırıldı. Sevr Antlaşmasıyla Oniki Ada İtalya'ya diğer adalar Yunanistan'a bırakılmıştı. Oniki Ada ve Rodos 1945 yılında müttefiklerin eline geçti ve Nisan 1947'de resmen Yunanistan'a teslim edildi.
Türkiye-İran Sınırı: Osmanlı İmparatorluğu ile Safevî Devleti arasında 17 Mayıs 1639'da imzalanan Kasr-ı Şirin Antlaşması'na göre belirlenmiştir.
Kapitülasyonlar: Tamamı kaldırıldı.
Azınlıklar: Lozan Barış Antlaşması'nda azınlık, Müslüman olmayanlar olarak belirlenmiştir. Tüm azınlıklar Türk uyruklu kabul edildi ve hiçbir şekilde ayrıcalık tanınmayacağı belirtildi. Antlaşmanın 40. maddesinde şu hüküm yer almıştır: “Müslüman olmayan azınlıklara mensup Türk uyrukları, hem hukuk bakımından hem de uygulamada, öteki Türk uyruklarıyla aynı işlemlerden ve aynı güvencelerden yararlanacaklardır. Özellikle, giderlerini kendileri ödemek üzere, her türlü hayır kurumlarıyla, dinsel ve sosyal kurumlar, her türlü okullar ve buna benzer öğretim ve eğitim kurumları kurmak, yönetmek ve denetlemek ve buralarda kendi dillerini serbestçe kullanmak ve dinsel ayinlerini serbestçe yapma konularında eşit hakka sahip olacaklardır.”[6] Batı Trakya'daki Türklerle, İstanbul'daki Rumlar dışında, Anadolu ve Doğu Trakya'daki Rumlar ile Yunanistan'daki Türkler'in mübadele edilmeleri kararlaştırıldı.
Savaş tazminatları: İtilaf Devletleri, I. Dünya Savaşı nedeniyle istedikleri savaş tazminatlarından vazgeçtiler. Sadece Yunanistan savaş tazminatı olarak Karaağaç bölgesini verdi.
Osmanlı'nın borçları: Osmanlı borçları, Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrılan devletler arasında paylaştırıldı. Türkiye'ye düşen bölümün taksitlendirme ile Fransız frangı olarak ödenmesine karar verildi. Düyun-u Umumiye idare heyetinde bulunan yenik Alman İmparatorluğu ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu devletlerinin temsilcileri idare kurulundan çıkartılmış ve kurumun faaliyeti devam ettirilerek antlaşmayla birlikte yeni görevler verilmiştir. (Lozan Barış Antlaşması madde 45,46,47…55, 56).
Boğazlar: Boğazlar, görüşmeler boyunca üzerinde en çok tartışılan konudur. Sonunda geçici bir çözüm getirilmiştir. Buna göre askeri olmayan gemi ve uçaklar barış zamanında boğazlardan geçebilecekti. Boğazların her iki yakası askersizleştirilip, geçişi sağlamak amacıyla başkanı Türk olan uluslararası bir kurul oluşturuldu ve bu düzenlemelerin Milletler Cemiyeti'nin güvencesi altında sürdürülmesine karar verildi. Böylece Boğazlar bölgesine Türk askerlerinin girişi yasaklandı. Bu hüküm, 1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile değiştirilmiştir.
Yabancı okullar: Eğitimlerine Türkiye'nin koyacağı kanunlar doğrultusunda devam etmesi kararlaştırıldı.
Patrikhaneler: Dünya Ortodokslarının dini lideri durumundaki patrikhanenin siyasi yetkilerinden arındırılarak İstanbul'da kalmasına izin verildi.
Dolar düşer ama inşaat yaparak daire satarak değil. Hyundai zamaninda bir inşaat sirketiymis, Samsung ise tarımsal ürünler satiyormuş. Zamanın bitik ekonomisi guney kore simdi dunya devlerinden. Üretmek ve dünyaya satmak zorundayız. Bakıyorum bizim buralarda herkesin bir an önce Merdecese binesi var. Bu işler ösym sinavlarinda 40 matematikten 3,9 Türkiye ortalaması ile olmuyor. Doların düşer belki ama biz goremeyiz o ayrı. Onun dışında kısa vadede dalgalanmalar olabilir ama düşmesini beklemek simdilik hayalden bir adım öteye gitmez
burada hepsi mevcut
önümüzdeki haftalarda iyi bir şeyler olma ihtimali ve geri çekime ihtimali hakkında düşüncen var mı?
Bu saatten sonra bütün dünya faiz arttırımı bekler
Artık öyle yan yoldan gidelim reisi kozdırmayalım diye bir şey kalmadı
Yan yol bizi 1 hafta idare etti yine kucağa oturduk
Bizim acil dövize ihtiyacımız var ama bu faize hiç bir yabancı yatırımcı gelmez
Kur artışını engellemek istiyorlarsa politika faizi %30a çekilmeli
Aksi takdirde bu hızla seneye yaza kadar 10ları bile aşabiliriz
Bunlar inşaat yürüsün diye bütün ülkeyi aç bıraktılar
Birilerinin vatana ihanetten yargılanacağı günleri görürüz inşallah
Faiz atmazsa 13 eylülde 8lere yürürüz
Ne yapıp edip 6.90ı kırdırmamaları lazım
Ama merkez bankası başkanı şu an benim gibi resmi tatilde ve eline kumandayı almış baksırla maç özeti izliyor kesin
Çetinkaya şu an suç işliyor sonsuza kadar bu hükümet kalmayacak elbet.
Teknık sevıye veren arkadaslarım,hatta gecılmez yada kırılmaz denen,belkı dırenc vs dedıgımız sevıyeler? Indıkatorler fibocular?
6.81 falan sanırım,olmuşu yorumlamak kolay.
Bu gıbı sisli havalarda teknık calısmaz,yarın onemlı yoksa yenı rekor tazelerız.
İşin boktan tarafı elımızde kı cash miktarı cok tutamaz pıyasayı.(katar dan gelen)
Halk olarak bırlık olup bozmustuk,bozamayan vatan haini idi,hatırladınız mı? Ama ortalama 6.5 lardan bozup ortalama 6 lardan yerıne koyan bır devlet kurulusu soylesem?
Neyse,al sat cılar sabah bozabılır ama %2-3 gordunuz mu yerıne koyun.
Faiz artırımını fınanase edıcek halımızde yok buarada,dusuk kur yuksek faız bu saatten sonra calısmaz.
6.60 idi sımdı 90 mı? :)
Anacım,sevıyelere takılmayın,ınan 5 dakıka surmez yıne.
Cuma sabah onemlı,bızımkı konusucak yıne.
SON DAKİKA/Reuters: Merkez Bankası başkan yardımcısı istifa etti - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/reuters-merkez-bankasi-baskan-yardimcisi-istifa-etti-2600050/)
Suriye de beslediğimiz ve aylık verdiğimiz askerleler artık turklirası degil,suriye parası uzerınden maas almak istıyorlarmıs ve isyan cıkarmıslar...
İşin skandal yanı ise su; 800tl 100.000 suriye parası yaparken,2 ay icinde 40.000 e dusmus!
Bu ulke savasta arkadaslar,bırakın dışguçler masalını...
Ne diyosunuz kısacılar?
Bu seviyelerden satalım mı :)
Ne diyosunuz kısacılar?
Bu seviyelerden satalım mı :)
Bugün tayyibin konuşması vardı galiba o konuştuktan sonra satıcam ben :D
bence satım yeri 6.90 olabilir şu an 6.52de işlem görüyor ben ekleme yapıcam
TorqueTuning
31-08-2018, 08:26
Vadeli mevduatlarda DTH'ların stopajını kısa vadede %20 yapıp TL'de %5'e düşürmüşler.
GokhanRS
31-08-2018, 08:26
Asın bayrakları.
Tamamdır bu iş, dolar yarın 2 liralara kadar düşer, seneye 1 dolar 50 kuruş olur.
Alınan önlemler fenaa...
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/08/8-maddede.jpg
atilla yeşilada çok güzel özetlemiş mevzuyu "orman yangınına işedik"
pozisyon eklenebilir
TorqueTuning
31-08-2018, 08:58
Ticaret => İFLAS
6.80-6.90 piyasa tatildeyken gördüğü değerin bir önemi yok. Açılacağı 6.55 civarı olur deniştim. Şimdi 6.50 zaten. Bugün dönem faizlerini, vergileri hatta jesilen büyük montanlı çeklerin son günü. Dbs lerin ve diğerlerinin son günü. Tüm babayiğit firmalar elinde dolar varsa bile bozmalıydı. Artacaksa şimdi öğleden sonra artar ödemeleri bitince. Küçük kar yapmaya razı olanlar riski göze alıp dolar alabilir
Şu ortamda altı ay ve üzeri vadeli TL hesabı kullanan kaç yatırımcı vardır ki?Tüm TL mevduatlarına yansıtılsa daha iyi olurdu.
CB gibi eyyyy teknikciler bak işe yaramıyor diyenlere bir sorum var.
7tl seviyesinde müdahale geldi düştü dediniz. Peki 6,8 lerden ne oldu da dün düştü? düşüş sebebini sormuyorum. neden 6,82 rakamı? neden 6,93 falan değil?
sokaktaki 10 yaşındaki çocuğa da sorsak o da dolar çıkacak der. Burada kimse aksini iddaa etmedi. Ama nereye kadar çıkacak? sonsuza kadar çıkacak hali yok.
Bu işi usulu ile yapan insanlar işleme girmeden önce giriş ve çıkış seviyesini önceden belirlerler. Örneğin dolar 6,4 iken giriş seviyesi olarak 6 tl belirler. çıkış olarak da 6,5 der işlemi kapatır.
Bizler acemi olduğumuz için düşüş gördüğümüzde ooo doların işi bitti bu daha düşer 5 in altına kadar diyip dolar almıyoruz. Sonra dolar çıkışa başlıyor bekliyoruz taa ki zirveye kadar. Dolar daha çok çıkar diye 7 tl seviyesinden dolara giriş yapıyoruz. Tam satış seviyesinden girdiğimiz için terste kalıyoruz.
Bu arada ben herhangi bir rakam seviye vermedim. Sadece tekniğin çalıştığını anlatmaya çalıştım. Teknik olarak önceden 3-5 kuruşluk hareketler vardı. Şimdi 30-50 kuruşluk hareketler var. Dalga boyları uzadı. Hepsi bu. Gene teknik seviyelerden alış satışlar yapılıyor. Bu seviyeden kesin çıkacak veya düşecek diye kimse bir garanti veremez.
6,3 kritik rakamdı. Kritik seviyeler geçilince alış satışlar hızlanır. 6,82 de fibo seviyesidi. Dün ilk satış yediği ve düştüğü 6.57 seviyesi de, sabah düştüğü 6,4 seviyesi de fibo seviyeleri . 1 tane fibo seviyesi yok ki? Bu seviye kırılmayacak diye birşey yok. Biri kırılırsa bir sonraki hedef olur. . Ama dün 6,8i 5 kere denedi kıramadı. Sabah gene denedi kıramadı.
grafik okumayı bilenler için aşağıdaki grafikte bunun ispatı var. Sol taraftaki rakamlar fibo seviyeleri. Kısaca teknik çalışıyor. Grafiğe işlem tavsiyesi içermez. YTD yani.
https://invst.ly/8hcc3
Bu arada Venezuella para birimi dolar karşısında bir yılda %2.5 milyon değer kaybetmiş. Evet bunun tekniği yoktur. Umarım bizde bu yolda gitmeyiz.
Herkes farklı seyıye verıyor. Fibo acaba bugun kı yenı mevduat onlemını bılıyormuydu? Yada tayyıbın bugun kı konusmasında yumurtlayabılıcegı bırseyleri? Yukarda yazdım,sabah “acılısta’ satanlar %2+gordu mu yerıne koysun.
Sırketler tl ıhtıyacı oldugundan emın olun bor o kadar dovız ıhtıyacı var.
Suan hava sisli,teknık ıle iş yapmak bır sure uzer sızı. Ha buarada yorum yapmak guzelde,asıl soyledıgınızı hayata gecırıryormusnuz? O onemlı. Yazmanın riski yok...
Bakın tekrar edıyorum,bu iş teknıkde kı gıbı “hocam 6.60 dırenc bak ordan dondu” yanı sat... 6.20 destek yanı al gıbı olsaydı,bırcok mılyonerımız olurdu.
Ben yukarı bir atak yıne beklıyorum ama bu sefer daha farklı fiziki onlemler olucak. Hatta bızı yanına cekmek ısteyenler(ulkeler) den gelecek bu yardım... Basımızda kı cok memnun,insallah bızde oluruz.
Dolar geldiği yeri unutmaz
şimdi seni ikna etmek için bu puslu havada kazandığımız paranın miktarını mı yazmamız lazım abi?
sen neden bize muhalefet oluyorsun ki sen yaz fikirlerini geç sürekli bi "falcısınız uyduruyorsunuz" takılıyorsun
benim hem trendlerim hem macd çatır çatır çalışıyor 2 haftada viopta sermayemi 3e katladım
bu tartışmadan da sıkıldım herkes fikrini yazsın geçsin kimse ben daha çok biliyorum havasında değil
hem çevremde hem burada akıl verdiğim herkes para kazandı daha da kazanacaklar sıkıntı yok devam ben 3 günde öğrenmedim bu işi
haber gelir geçer illaki indikatörler soğuyacak bak 52 ve 42 den ekleme yaptım yukarı da yazdım ekleme yapılabilir diye çünkü boş hamleler bunlar piyasanın neye ne tepki verebileceğini de hesap edebilecek seviyedeyiz çok şükür
umarım artık bu muhabbetlere de bir son veririz bir arada milliyetçilik vatan hainliği tartışıyorduk
60 tan bir miktar kar alınabilir trade edenler için.
http://i67.tinypic.com/xddssy.jpg
7 hareketini saymazsak kur gayet başkanlık sistemine uygun zıplaya zıplaya gidiyor
bu trendi bir tek sağlam bir faiz artışı bozar o da bir ihtimal..
http://i68.tinypic.com/rm2r7p.jpg
7 hareketini de buradan daha geniş görebilirsiniz
turbo&quattro
31-08-2018, 10:01
Surada para, dolar, yatirim vs birseyleri sizler sayesinde ogrendik & ogreniyoruz. Siz yapmayin bari .
Bu arada enpara alis satis ucurum yani yukarida tepede sat dipte al mumkun degil. Bu ing midir nedir makasi ucuk olmayan yurtdisinda fln sorunsuz kullanabilecegim banka varmidir ?
Teknik işe yarar, yaramaz bilmem de;
Mesela "incirliği kapatıyoruz" veya "thy'nin 7 milyarlık uçak alımını iptal ettik" dese bugün, onu da hesaplayabiliyor mu bu teknik?
TL de makas daralması imkansı kimse o riske girmez :)
Yine birşeyler yaptılar ama fayda etmeyecek malesef
Teknik işe yarar, yaramaz bilmem de;
Mesela "incirliği kapatıyoruz" veya "thy'nin 7 milyarlık uçak alımını iptal ettik" dese bugün, onu da hesaplayabiliyor mu bu teknik?
o bilgiler temel sınıfına girer
teknik sadece grafikte işe yarar özellikle de robotlar kullanır
mesela thy siparişi iptal etti diyelim
teknik sana düşebileceği seviyeleri gösterir
ona göre pozisyon alırsın bi seviyeyi kırarsa bir sonraki seviyeye gider mesela faizlerde vergi düzenlemesi yapmasalar 6.60 üstünde 6.90lara yol alıyorduk
şimdi pazartesi ağustos enflasyonu var ben bugün 6.60 üstüne atarsak pazartesi 6.90 beklerim ama yeni olumlu/olumsuz haber gelirse 6.40 ta olabilir 7.20 de o yüzden sürekli haber akışı önemli
yoksa sadece "aha macd al dedi alalım" diye işlem yapmaz kimse
murat abiyle anlaşamadığımız konu bu ben haber akışına göre trend takip ediyorum indikatör kullanıyorum
reis eline mikrafonu alınca artacak diye bir şey de yok
reis "piyasaları anlıyorum gerekeni yapacağız" dese dolar 5.90a kadar çekilebilir de
Surada para, dolar, yatirim vs birseyleri sizler sayesinde ogrendik & ogreniyoruz. Siz yapmayin bari .
Bu arada enpara alis satis ucurum yani yukarida tepede sat dipte al mumkun degil. Bu ing midir nedir makasi ucuk olmayan yurtdisinda fln sorunsuz kullanabilecegim banka varmidir ?
Akbank kullanıyorum 10 puan oluyor genelde gün içinde.
turbo&quattro
31-08-2018, 10:17
Akbank kullanıyorum 10 puan oluyor genelde gün içinde.
App e girdiginde cep teline sifremi gonderiyor yoksa direkt giriyormu?
KingoAtmo
31-08-2018, 10:17
Şimdi Reis konuşunca artacak mı azalacak mı?
Şimdi Reis konuşunca artacak mı azalacak mı?
Azaldığı hiç görülmedi,genelde arttı.
Erdoğan: Ekonomide teknik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz- Bloomberg HT
60 ı kıramazsak bu açıklamadan dolayıdır
daha önce de piyasanın reisin konuşmalarına + tepki vermişliği var
hele hele dünkü arjantin tepkisinden sonra piyasa merkezden de bir şeyler bekliyor
Şuan ki düşüşün habercisi dündü zaten. Düşüş aslında dün başladı.
Kaldı ki bu düşüş değil düzeltme. Yani kar realize ediliyor.
7 den 5,7 düşmesi de kar realizesiydi. Düşüş değil.
doların yönü uzun bir süre yukarı.
Faiz arttırmak çözüm değil sadece zaman kazandırır dedik. Hatta geç kalınırsa yoğun bakımdaki hastaya ağrı kesici vermeden farkı olmaz dedik. 4.92de faiz arttırdılar 2-3 ay bizi idare etti.
Arjantin dün %45ten %60a çıkardı faizi ve dün para birimi %30 değer kaybetti.
Bizimkilerde inatla faiz arttırmamak için uğraşıyor. Her yolu denediler. Artık iş işten geçme noktasına doğru ilerliyor.
Tl başı boş bırakılmış durumda. Bankanın müdahale yapmayacağını herkes bildiği için rahatlıkla dolar alınıyor.
2 hafta sonra merkez toplantısı var. Faiz artışı gelmezse yukarılarda çok acayip dolar hedefleri var. Piyasaların faiz artışı geleceğine dair güveni yok.
Şuan durumu toparlamak için faizleri %25-30 yapmak gerekiyor. Bu rakam inşaatı ve otomotivi sektörünü bitirir. Ama adamlar ülkenin en önemli sektörünü inşaat olarak gördükleri için 0.98 kredi ile konut kampanyası. Hala üretime değil betona yatırım devam ediyor. Bu nedenle ekonomiye dair herhangi bir olumlu beklenti kalmadı.
katılıyorum
ayrıca en kötü senaryo 2 sene sonra dolarda 20 li rakamları bile gösterir bize
usd/ars 2014te 5.80 di şimdi 38.60
bizim arjantinden farkımız daha önce hiç moratoryum ilan etmedik
yani piyasada bir güvenimiz var borç ödeme konusunda
fakat geçen hafta bizim cdsler(borç ödeme riskleri) arjantinden yüksekti
%30 faiz bizi resesyona sokar ama gelen para akıllı kullanılabilirse 2 sende bu işin içinden çıkabiliriz
ama ne %30 faiz verecekler ne de gelen parayı inşaat dışında harcama niyetleri var
bu süreci yaşayarak öğreneceğiz
şifre gelmiyor, hesapta para varsa direkt olarak alıp satabilirsiniz.
60bin TL ye az önce 21.5 dan teb de günlük 3 ay sabit faiz ile bağlattık. Eğer devlet TL mevduatının vergisini sıfıra düşürüyorsa 1 yıllık demek ki 2-3 ay sonra mevduatlar fırlamaya devam edecek. Aynı dolar ve eoruyo indireceğiz dediğinde fırlaması gibi :D Neye müdahale edeceğiz derse ona yatırın
GokhanRS
31-08-2018, 10:55
Şuan ki düşüşün habercisi dündü zaten. Düşüş aslında dün başladı.
Kaldı ki bu düşüş değil düzeltme. Yani kar realize ediliyor.
7 den 5,7 düşmesi de kar realizesiydi. Düşüş değil.
doların yönü uzun bir süre yukarı.
Faiz arttırmak çözüm değil sadece zaman kazandırır dedik. Hatta geç kalınırsa yoğun bakımdaki hastaya ağrı kesici vermeden farkı olmaz dedik. 4.92de faiz arttırdılar 2-3 ay bizi idare etti.
Arjantin dün %45ten %60a çıkardı faizi ve dün para birimi %30 değer kaybetti.
Bizimkilerde inatla faiz arttırmamak için uğraşıyor. Her yolu denediler. Artık iş işten geçme noktasına doğru ilerliyor.
Tl başı boş bırakılmış durumda. Bankanın müdahale yapmayacağını herkes bildiği için rahatlıkla dolar alınıyor.
2 hafta sonra merkez toplantısı var. Faiz artışı gelmezse yukarılarda çok acayip dolar hedefleri var. Piyasaların faiz artışı geleceğine dair güveni yok.
Şuan durumu toparlamak için faizleri %25-30 yapmak gerekiyor. Bu rakam inşaatı ve otomotivi sektörünü bitirir. Ama adamlar ülkenin en önemli sektörünü inşaat olarak gördükleri için 0.98 kredi ile konut kampanyası. Hala üretime değil betona yatırım devam ediyor. Bu nedenle ekonomiye dair herhangi bir olumlu beklenti kalmadı.
İnşaatı kesin aşırı etkiler ama isteseler otomobili etkilemesini engellerler. Zaten aşırı ötv var otomotivde. indirilebilir.
En azından türk yedek parça kullananlar için ötvler yarı yarıya indirilebilir.
İnşaat sektöründe de ilk evi olacak insanlar için vergiyi tamamen kaldırıp, ayrıca devlet bankaları sayesinde düşük faiz verirse yine bir şekilde ayakta tutar.
Faiz artışı olsun demiyorum ama olmadıkça da böyle ileri gidecek. Realist önlemler devreye girip karşılığını bulana kadar birkaç sene bu şekilde toparlayabilirlerdi diye düşünüyorum. Ancak ben önlem alınmamasını bilerek yapıldığını, artık beyefendinin yükseliş miladının dolduğunu ve artık asıl görevi olan ilgili projeye başlandığını düşünmeye başladım. Sürekli bilerek konuşup yükseltmesinin de başka anlamı yok.
TorqueTuning
31-08-2018, 10:56
"Game Over" olmadan çıkamayız işin içinden. Ülkeyi bunca yıldır yönetenlerden farklı bir şey zaten beklemek aptalca. 2002-2008 arası yükseliş, 2008-2013 arası duraklama, 2013-2018 arası gerileme 2018-2023 arası da çökme olarak devri olarak adlandırabiliriz.
şifre gelmiyor, hesapta para varsa direkt olarak alıp satabilirsiniz.
aynen , oldukça kullanışlı.
Hsbc makası şuan makul duruyor. dalgalı makas kullanıyor 1 kuruştan 5 kuruşa kadar çıkıyor. Sitesinden baktığım bu. Her bankaya da güvenmeyin. En paradan , Türkiye finans katılım bankasına geçtim tfx uygulaması için. Sürekli sistemi kilitliyor. Yetmiyor hesabı kilitliyorlar. Hsbc cazip geldi bana.
GokhanRS
31-08-2018, 11:05
"Game Over" olmadan çıkamayız işin içinden. Ülkeyi bunca yıldır yönetenlerden farklı bir şey zaten beklemek aptalca. 2002-2008 arası yükseliş, 2008-2013 arası duraklama, 2013-2018 arası gerileme 2018-2023 arası da çökme olarak devri olarak adlandırabiliriz.
2002 1,15le başlayıp, 2008i 2,15 ile kapattık :D
Ülkenin yükseliş dönemi diye düşünülen dönemlerinde bile dolar hep yükselmiş. az az yükseldiği için rahat etmişiz galiba. Ancak düşürmeye yönelik hiçbir şey yapılmamış anlamına gelir bu da. Artan sadece dolar olsa gene laf etmicem amerika çok iyi gitmiş deriz ama hemen hemen tüm ülke kurları yükselmiş bizim TL nin karşısında.
Aynen öyle kemal dervişin mirasını yediler
Ülkeyi peşkeş çektiler
Hazine arazilerimi tokiye ordan özel sektöre yandaşlara peşkeş çektiler
Şimdide o daireleri birirlerine çakma derdinleler ellerinde kaldı
Bu ekonomi dip görmeden bu iş bitmez
Bizim insanımız ekmek kuyruğuna girmeden bu iş bitmeyecek
Bu hızla 2023 e gerek kalmayabilir
TorqueTuning
31-08-2018, 11:11
2023'te "Tayyip Republic" olarak yeni bir bayrak ile yoluna devam eder bu çomar sürüsü.
2023'te "Tayyip Republic" olarak yeni bir bayrak ile yoluna devam eder bu çomar sürüsü.
Bence İngiltere ABD İsrail 3 lüsü sömürge devleti oluruz
O kafadaki gider
1 yıl önce altının onsu 1325 dolarmış bugün 1200 dolar. Yani düşmüş.
1 yıl önce Türkiye'de gram altın 145 TL imiş bugün 255 TL.
1 yıl önce dolar 3.4 TL miş bugün 6.6 TL.
1200 dolar eder yaklaşık 8000 TL bugün.
1 ons ise yaklaşık 28 gr.
1 gram altın 280-285 gram olmalı gibi.
Neden böyle değil?
individual
31-08-2018, 17:53
1 yıl önce altının onsu 1325 dolarmış bugün 1200 dolar. Yani düşmüş.
1 yıl önce Türkiye'de gram altın 145 TL imiş bugün 255 TL.
1 yıl önce dolar 3.4 TL miş bugün 6.6 TL.
1200 dolar eder yaklaşık 8000 TL bugün.
1 ons ise yaklaşık 28 gr.
1 gram altın 280-285 gram olmalı gibi.
Neden böyle değil?
Ons fiyatı kullanarak gram altın hesaplama
[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] = 1 gram altın fiyatı (dolar cinsinden)
Daha sonra bu elde ettiğimiz dolar cinsinden 1 gram altın fiyatını, dolar/tl kuru ile çarpınca türk lirası cinsinden 1 gram altının fiyatını hesaplamış oluruz.
[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] x [Dolar/Tl] = 1 gram altın fiyatı (tl/gr)
Bu formül bize 1 gram 24 ayar altının fiyatını verir.
Örnek olarak hesaplayacak olursak:
Altının ons fiyatı (1300 $ olsun) / 31.1034768 x Dolar kuru (2.12) = 88.61 olur.
Ons fiyatı kullanarak gram altın hesaplama
[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] = 1 gram altın fiyatı (dolar cinsinden)
Daha sonra bu elde ettiğimiz dolar cinsinden 1 gram altın fiyatını, dolar/tl kuru ile çarpınca türk lirası cinsinden 1 gram altının fiyatını hesaplamış oluruz.
[Altın Ons Fiyatı] / [31,1034768] x [Dolar/Tl] = 1 gram altın fiyatı (tl/gr)
Bu formül bize 1 gram 24 ayar altının fiyatını verir.
Örnek olarak hesaplayacak olursak:
Altının ons fiyatı (1300 $ olsun) / 31.1034768 x Dolar kuru (2.12) = 88.61 olur.
Oki. Ons gramını yanlış almışım :)
şimdi seni ikna etmek için bu puslu havada kazandığımız paranın miktarını mı yazmamız lazım abi?
sen neden bize muhalefet oluyorsun ki sen yaz fikirlerini geç sürekli bi "falcısınız uyduruyorsunuz" takılıyorsun
benim hem trendlerim hem macd çatır çatır çalışıyor 2 haftada viopta sermayemi 3e katladım
bu tartışmadan da sıkıldım herkes fikrini yazsın geçsin kimse ben daha çok biliyorum havasında değil
hem çevremde hem burada akıl verdiğim herkes para kazandı daha da kazanacaklar sıkıntı yok devam ben 3 günde öğrenmedim bu işi
haber gelir geçer illaki indikatörler soğuyacak bak 52 ve 42 den ekleme yaptım yukarı da yazdım ekleme yapılabilir diye çünkü boş hamleler bunlar piyasanın neye ne tepki verebileceğini de hesap edebilecek seviyedeyiz çok şükür
umarım artık bu muhabbetlere de bir son veririz bir arada milliyetçilik vatan hainliği tartışıyorduk
60 tan bir miktar kar alınabilir trade edenler için.
Sana muhalefet degilim.
Sana karsi bir lafim hic olmadi.
Kazandigin parayi merak etmiyorum.
Ben fikirlerimi yazıyorum.
Sende fikirlerini "yaz gec"
Senin verdiklerini,yazdiklarini kabul etmek durumda degilim
Sende benimkileri.
Bana alisini ve satisini burada göstersen de bizde gercekten para kazansak mesela? Yada en azindan bende o kervana katilsam?
3 gunde ogrenmen gerekeni ogrenmedigin acik.
Ben gayet ilimli ve fikrimi anlatmaya calisiykrum ama sen nedense ispat derdine dusmussun. Kazandigin para,kazandirdigin para...
Bak tekrar yazayim;sen 3 gunde ogrenmedin ya,suan cok milyon dolarin olurdu diger milyonlarca insan gibi. Bu grafik ve verileri yorumlamayi ogreten bir cok yer var.
Bugun 6.39 ile 6.78 arasinda hareket etti dolar.
Teknik olarak bir aciklamasi yok
Ama islemlerin saatine bakarsak siyasi olarak aciklamasi cok acik...
Haftaya cok hareketli olacagiz,tanidiginiz hizli islem yapan doviz burosu varsa aranizi iyi tutun.
Filler tepisirken,bizler ezilmeyelim. Tani trade yapanlar icin lafim,yoksa kesinlikle dokunmayin. Sahsi tavsiyemdir...
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2018/08/8-maddede.jpg
İlk iki madde de "... aya kadar" diyor kararnamede.Bu görselin ilk iki maddesi hatalı,yani durumu yanlış anlatıyor.
Bugünkü karar sonrasında bankalar, müşteriye haber vermeksizin vadeli mevduat oranlarını değiştiriyor,bilginiz olsun.
Varlık fonu yönetim kurulu üyesi gazeteci yiğit bulut nam-ı diğer jöleli
Halkbank'da neler dönüyor anlayan var mı? Adamlar 3.88 den dolar sattı millet çatır çatır aldı.
Biraz önce twitter da gördüm gerçekmi anlamadım ama halkbankasına hemen girdim işlemler durdurulmuştur diyor.. gerçekse birileri milyonlarına milyon kattı bir saatte helal olsun..
Var mı aramızda alabilen bir talihli?
http://i.hizliresim.com/r1D387.jpg
Birileri birşey deniyor
Halkbank’tan Şaşırtan Kur Rakamı: Dolar 3,72, Euro 4,32 (https://www.sondakika.com/haber/haber-halkbank-tan-sasirtan-kur-rakami-dolar-3-72-11193721/)
Ekonomi forumları çalkalanıyor
GokhanRS
31-08-2018, 23:43
anlık bir hatadır olmuştur, o kurdan işlem yaptırmamışlardır. hemen komplo teorileri yazmayalım. :D
anlık bir hatadır olmuştur, o kurdan işlem yaptırmamışlardır. hemen komplo teorileri yazmayalım. :D
Alan var kankaaaaa :):)
Dekontlar var :)
Dediğim gibi bende twitterda bi alım belgesi gördüm ama sonra silindi tweet. Ciddide bir rakamdı. Bi açıklama olurmu? Hiç sanmıyorum :))
GokhanRS
31-08-2018, 23:47
Alan var kankaaaaa :):)
Dekontlar var :)
cidden gözünle gördün mü? yoksa sosyal medyada mı gördün? alan olduysa bile ters işlem yaparlar diye düşünüyorum. yani hack mack söz konusu ise kimseye yedirmezler heralde. baksana altın bile 142 tl görünüyor.
Almanci Tane-R
31-08-2018, 23:50
arkadaşlar az önce halkbank şubesinin önünden geçtim içeride personel vardı biseyler dönüyor ama sonu hayır olur inşallah
Sistem izin vermiş
Banka hiçbirşey yapamaz
Sorumlulukların işine son verirler
Şu an açılmıyor internet şubesi zaten
Birileri 1.49'u deniyor herhalde. :)
https://youtu.be/rRASiag5p4Q
S.Özeren
01-09-2018, 00:15
Eti madencilik ile yıllardır bor çıkarılıyordu , bursa kütahya da falan ama islicek fabrika olmadığı için ham şekilde satılıyor . Lozan ile alakası yok yani
kunteper
01-09-2018, 01:21
batacak diye icini mi bosaltiyoar acaba ???
kunteper
01-09-2018, 01:22
batacak diye icini mi bosaltiyoar acaba ???
(ABD davasi ile ilgili bir havadis fln geldi diye)
kunteper
01-09-2018, 01:30
Halk bankasi aciklama yapmis, alanlar aldigi ile kalacak, yuzde 50 indirim yaptik kaciranlat yansin, indirimli stoklar bitince
Bunlar en son dolar 5 e düşürüp biz düşürdük g0çlü Türkiye deyip özerklik getirebilir.Bu paranoya inşallah gerçekleşmez..
Gökhan Kavuştu
01-09-2018, 07:28
Lozan Antlaşmasının 2023 yılında biteceği söylentileri hurafeden ibaret, Lozan Antlaşmasında böyle bir madde yok.
M U R A T
01-09-2018, 08:16
Lozan Antlaşmasının 2023 yılında biteceği söylentileri hurafeden ibaret, Lozan Antlaşmasında böyle bir madde yok.
ne demek yok gizli madde o siz bilmezsiniz :p
Halkbankası 8 dakıka bu yanlısı yaptı.
Alanlardan ozur dılenıp,ıade ıslemı yapılacak.
Sorumlu ekıp ıse işine son verılecek...
individual
01-09-2018, 09:16
Halkbankası 8 dakıka bu yanlısı yaptı.
Alanlardan ozur dılenıp,ıade ıslemı yapılacak.
Sorumlu ekıp ıse işine son verılecek...
Aslinda abi alanlardan nasil geri alinacak ?
Alanlar demezmi ben o islemi yaptim benim hatam degil dese dava acsa kazanamazmi ?
Yaptıkları işlem hatalı olduğu için zaten alanlar hataya düştü derler bence alanlar hiçbir hak talep edemezler sebepsiz zenginleşme
Alanlar demezmi ben o islemi yaptim benim hatam degil dese dava acsa kazanamazmi ?
kimi kime şikayet edecek yahu :)
i-vtec07
01-09-2018, 09:28
Hata yapmışlar demek :) kıyamam :)
Benzer bir konudan örnek vereyim: Bazı satış sitelerindeki elektronik ürünlerde çok uygun fiyatlar çıkıyor bazen.450 liralık SSD 69 liradan satılıyor görünüyor.Bu fiyat, aslında döviz karşılığındaki değeri.Siz bu fiyattan sipariş veriyorsunuz,sonra iptal ediliyor.Mahkemeye verenler oldu.Mahkeme,bu malın bu kadar düşük fiyattan satılamayacağı,alıcının da art niyet sahibi olduğuna karar verilmişti.
individual
01-09-2018, 10:30
Benzer bir konudan örnek vereyim: Bazı satış sitelerindeki elektronik ürünlerde çok uygun fiyatlar çıkıyor bazen.450 liralık SSD 69 liradan satılıyor görünüyor.Bu fiyat, aslında döviz karşılığındaki değeri.Siz bu fiyattan sipariş veriyorsunuz,sonra iptal ediliyor.Mahkemeye verenler oldu.Mahkeme,bu malın bu kadar düşük fiyattan satılamayacağı,alıcının da art niyet sahibi olduğuna karar verilmişti.
Hadi bakalim insallah.
Cok umudum yok acikcasi.Halkbankasi aciklamasi biraz hallettik sorun yok iptal edicez siz raaat olun bizde gibiydi.
by_hayali
01-09-2018, 11:23
geçen senelerde yine bir bankanın bankamatiklerinde şöyle bir sorun olmuştu para çekiliyor ama bakiyeden düşmüyordu ve baya baya para çekenler oldu farkedilene kadar :D sonuç kimseden paraları geri alamadılar :)
Halk yakalayamadım ona üzülüyorum
Ufak bir meblağ vardı :) takla attırırdık :)
Hotiç konkordato ilan etmiş , tamamen iflas bayrağını çekmesi an meselesi.
Olsun bizim de Allahımız var
GokhanRS
01-09-2018, 12:46
çok şeetmemek lazım. kahrolsun amerigaaa. dost almanyaa.. :D
Daha başlangıç (ulan bu klişe lafada ayar oluyorum ya neyse). Daha inşaat firmalarında, demir çelik firmalarında vs kimler var kimler. Hükümet izin vermiyor açıklama yapmalarına. Sıranı bekle diyorlar şuan. Ardın sıra haber patlatıp domino etkisi olsun istemiyorlar.
Akbank kullananlar hesaplarını ve kartlarını bir kontrol etsin,şikayetler var.
GokhanRS
01-09-2018, 13:28
Sonunda makarnada zamlanacak. Bakalım makarna artınca, usd bizi etkilemiyora devam mı?
Un çuvala sığmıyor
95 liraya satılan unun çuvalı 175 lira oldu. Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Polat dayanacak güçlerinin kalmadığını açıkladı.
Hiç AVM ler de falan Hotiç mağazası gezen oldu mu ? Fiyatlar vs. ne durum da ?
i-vtec07
01-09-2018, 13:54
Akbank kullananlar hesaplarını ve kartlarını bir kontrol etsin,şikayetler var.
Bin lira param vardı akbank ta bu hafta ici atm ler inatla parayı vermedi. Farklı farklı akbank atm lerini denedim sürekli hata verdi yada kod u okumadı.
Dün bankaya gitmeden deneyeyim dedim bi kaç denemede çekebildim zar zor .