PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

_muhaRRem
16-10-2015, 17:18
Dencm trene binmiştik tşkler Muarrem:) ytd

adına sevindim ALLAH daha çok versin.. muhaRRem :)

mert_can 41
17-10-2015, 08:03
Dolar konusunda düşünceleriniz seçim sonuna kadar yatırım yapılsa üzermi ?

ZX-636R
18-10-2015, 22:34
Teknik olarak baktığımda; $/₺ için 2.88 destek seviyesi eğer kırarsa 2.8350 lere geriler bunu da kırarsa 2.7750 lere gelebilir ki bu seviyeden orta vadeli alım için düşünülebilir. Şu an için trend çok güçlü gözüküyor ve 2.88 i kırıp 2.84 e altına gelebilir bunu hem yurtiçi taraftan Bahçeli den gelen koalisyona yeşil ışık sinyali sonrasında 3.kez seçim olmayacağına doğrultusunda iç taraf, hem de ABD verileri sonrası faiz artışının en erken Aralık 2015 e ertelenmesi ile yurtdışı destekliyor. Ancak henüz buna karar vermek için erken, 2.88 deki işlem hacmi seviyesi çok önemli olacak, yakından takip etmek ve hacimli aşağı hareket olursa trend yönünde davranmak lazım.

€ için kısa vadede bekleme ancak hem orta hem de uzun vadede short pozisyonda olunması gerektiği görüşündeyim, bunun temel nedenlerini daha önce belirtmiştim bu görüşüm en az 2016 ı nın 2. çeyreğine kadar bu şekilde olacak. Dövizde long tarafta olunmak isteniyorsa € yerine $ tercih edilmesi

€/$ tarafında enson ki görüşümü koruyorum, şuan için alçalan direnç bugün için 1.13 te bulunuyor burası kırılırsa 1.1350 ve 1.1440 direçleri var, daha önce belirttiğim gibi 1.1350 ve üzerinden ben olsam kademeli short larım.( 1/3 1/3 1/3 gibi)
destek tarafında 23 Eylül de başlayan trendin yükselen desteği bugün için 1.1170 te
alçan direnç ve yükselen destek trendileri arasında hareket sıkışmaya başladı( üçgen formasyonu oluştu)
16.10.2015 e yani önümüzdeki 6 işgünü sonuna kadar trend bir yöne kırılır diye düşünüyorum. Bekleyip görelim

herkese başarılar.

9 Ekimdeki görüşümü sonrasında €/$ da 6 iş günü içinde beklediğim teknik kırılma yukarı yönlü yaşandı ve 1,13 in yukarı kırılması ile 1,1495 e kadar yükseliş oldu açıkçası 1.1450 den dönüş bekliyordum, beklentimin de ötesine geçti yükseliş. 1.1350-1.14 de 1.1450 den 1/3 1/3 1/3 olarak kademeli satış önermiştim ort. 1.14 yapar. Perşembe günü bozulan teknik görünüm sonrasında cuma günü zayıflık devam etti ve 1.1350 seviyesinden kapattı. Yarın teknik açıdan önemli bir gün olacak eğer gün sonu kapanışı 1.1375 üzerinde kapanış olmazsa ilk destek 1.1270 de sonrasında 1.11 var ancak şuan için erken yarını görmek sonrasında 1.1270 leri izlemek gerek.
http://s4.postimg.org/5ecmiyos9/EURUSD.jpg (http://postimg.org/image/5ecmiyos9/)

€/TL de orta ve uzun vadede short ta kalmak gerektiğini düşünüyorum, kv olarak 3.28 destek bölgesi ancak geçen hafta buradan gelen tepki çok kısa oldu ve 3.3690 dan dönüş oldu bu sefer de dönmesi durumunda tekrar 3.3550-3.36 ya kadar yükseliş olabilir ancak artık tepeler daha aşağıda oluşmaya başlıyor bu sebepler 3.36 da da güçlü direnç oldu(kv de yukarı geçilmesi bence daha düşük bir ihtimal) ve 3.28 in kırılması ile ilk etapta 3.20 ye kadar düşüş bekliyorum. grafikte gösterdiğim bölgede yükseliş sırasında büyük boşluk oluştu bu boşluğun düşüşte dolması çok büyük olasılık.

http://s18.postimg.org/9ruucvbvp/EUR.jpg (http://postimg.org/image/9ruucvbvp/)

$/TL de ise önceki görüşüm sonrası 2.88 den tepki gelerek 2.96 ya kadar hareket oldu buradan € da kine benzer bir sert hareket ile 2 günde tekrar 2.88 e kadar geriledi. Buranın kırılması ile ki bence bu sefer olasılığı daha da arttı Önceki görüşümü koruyorum 2.84-2.8350 ye gerileyebilir. 2.8650-2.8380 arasında büyük bir gap var burasının düşüş ile dolmasını bekliyorum.

http://s11.postimg.org/s1acf4mb3/USD.jpg (http://postimg.org/image/s1acf4mb3/)

997TT
19-10-2015, 00:03
Sanırım parıte ve dolar TL'nın dusmesını beklıyorsunuz bu hafta?

ZX-636R
19-10-2015, 01:05
€/$ de için yarın 1.1375 ve üzerinde kapanış olmazsa evet aşağı dönüş bekliyorum, bu görüşüm temel gerekçeler doğrultusunda zaten orta ve uzun vade için geçerli (FED in faiz artışı ile likiditeyi iyice kısması ve ECB nin en az Eylül 2016 sonuna kadar likiditeyi arttırması) ancak kısa vadede yoğun spekülatif hareketler ve haber akışı ile bazı durumlarda sapmalar yaşanabiliyor o yüzden teknik bozulmaya göre trende uygun davranmak gerekir. Pazartesi ve salı günü paritede yöne karar verilmiş olacaktır, muhtemelen aşağı.

$ ve € /TL için biraz daha uzun vadeli için yani 1 Kasım ve sonrasındaki haftayı da içeren önümüzdeki 3 haftalık vade için 2.84 ve altının görülmesini bekliyorum bunu temel ve siyasi ortam destekliyor. Aslına bakarsanız Suruç başta olmak üzere terör saldırıları olmasaydı zaten 2.84 ve altını görmüş olurduk.

Temel analiz bize fiyat/eder/ değer kavramlarını verir ve uzun vadede mutlaka fiyatlar ekonomik göstergeler doğrultusunda değerini bulur ama özellikle yoğun likiditenin bulunduğu spekülatif ortamlarda fiyatlar aşırı alım ve satım hareketlerine maruz kalır ve bu seviyeler farklılık gösterebilir bu bakımdan teknik analizi de takip edip zamanı kovalamak gerekir. Özetle Temel=>fiyat-değer, Teknik=>zaman ı söyler , daha iyi bir analiz için ikisini de takip etmek gerekir.

vectra-tuner
19-10-2015, 08:21
Güzel yorum, ama işte burası Türkiye, Merkel koşa koşa geldi 3 milyar euro başlangıç olarak kesenin ağzını açtı , korkuları ise şu ; Rusya-İran-Suriye birlikte tüm mualiflere saldırıyor ve 2 milyon Suriyeli mültecinin daha Türkiye'ye kaçarak geliceği tahmin ediliyor ve Türkiye'nin bunu engellemesi için de kesenin ağzını açtılar , anlaşma millete Türklere vize muafiyeti diye yutturulacak ama asıl olay bambaşka... Ayrıca Almanya'da şu veya bu şekilde giden göçmenler Türkiye'ye iade edilecek...

Şu anda Kur ***** olunduğu gibi bizzat hükümetimiz tarafından bastırılıyor ve Fed tdi rakamı sayesinde de 4 ayak üstüne düştüler, Aslında 2011 Senesinden bu yana ekonomi kötü gidiyor hatırlanacağı gibi cari açık %9 ların üzerini görmüştü ama o zaman Hükümet yetkililerimiz çıkıp Çin'den sonra en çok büyüyen 2. Ekonomi olduk diye yutturdu bize.

2011 Senesi sonrasında baktılar ki ekonomi battı, Bu sefer de Ortadoğu sefirliği işine soyunduk , Suudi Arabistan ve Katar bizi destekledi aslında hiç bulaşmamamız gereken bir işe girdik., Bi nevi mafya gibi olduk... Şimdi ise Abd öncülüğünde başlayan bu plan başarısızlıkla sonuçlandı ve artık Başımızdakini ABD 'de istemiyor...

Seçim sonrası çok karışacağını söyleyebilirim , Çünki Devlet Bahçeli bu seçimlerde Göreve hazırız vs. dedi ama ; Cb. nin hakaretlerinden sonra Cb'ye oldukça ağır hakaretlerde bu hafta sonunda bulundu., Seçim sonrası yine iyi olmayacak...

Ölye veya böyle , Usd tekrar tırmanıcak çünki sonuç olarak bir kere 3.07 seviyesini gördük yani şu anda bile %4 ten fazla düşmüş durumda... Bir miktar daha geri gelebilir belki ama sonrası yine yukarı. ,

Birde Usd de ani haraketler genellikle yurt dışından geliyor aslında , Bizde terör saldırıları vs. ilk etapta etkiledi ama şu anda Kur da Borsa da vurdumduymaz durumda , ilk başta tepki olsa bile gün içinde normale dönüyor.

dqn
19-10-2015, 08:55
Düşerse kötü, günden güne eriyoruz:)

vectra-tuner
19-10-2015, 09:06
Az önce Hindistan Mb başkanı konuşuyordu, Artık gelişen ülkeler borçlanmada sınıra dayandı diye , Süper bir tespit...

Dövizciler korkmasın , sene sonu olduğu için Allah kısmet ederse güzel kar yapıcaz , o kirli emellerimize ulaşıcağız inşallah... Şimdi borsacıların zamanı , sürekli değişiyor bu Dolarcılar mutlu oluyor , sonra dolar düşüyor borsacılar mutlu oluyor... Sıra bize geliyor yakında az sabır....

Bu haftayı da Usd alımında geçiricem kısmetse

vectra-tuner
19-10-2015, 09:13
Tap taze bir bilgi şu anda geldi , Çin ne durumda fikir verir sanırım....

erhabalar,

Navlunlar son yılların en dip seviyelerinde.

Analiman (Shenzhen Ningbo Shanghai) navlunlarımızı aşağıda bilginize sunarım;

20’DC : USD 100

40’DC : USD 100

40’HQ : USD 100

*Direkt Hat

hakotech
19-10-2015, 09:18
Bune ? Ben bi cacık anlamadım ... 40'HQ :usd 100 ne demek mesela ??

vectra-tuner
19-10-2015, 09:24
Çinden gelen en büyük Konteynır ;

20 lik - 30 m3
40 Hq -67 m3

Koskaca şu tırların dorsesinde gelen konteynır bu , Geçen sene 3.500 Usd den mal yüklettiğimizi hatırlıyorum , geçen sene ortalaması 2.000 usd lerde idi...,

Yakında üste para vericekler sanırım bize, Birde şöyle düşünün siz bu işi yapıyorsunuz senede 5.000 konteynır taşıma işi yapıyorsunuz 10 milyon Usd yıllık ciro 500.000 Usd ye düşmüş durumda yani , armatörler de batıcak...

Yani durum Çin açısından da , Hindistan açısından da , bizim açımızdan da , hatta ve hatta bu işin ucu gidip Amerika'ya dokunacak... Bana deselerdiki navlun 100 Usd ye düşücek hayatta inanmazdım , 2008 krizinde 800-900 usd lere düşmüştü...

hakotech
19-10-2015, 09:28
Anladım şimdi :D

ZX-636R
19-10-2015, 09:59
yanlış anlaşılmasın olur yada olmaz demiyorum, yaşanmış iki olayı bilgi amaçlı paylaşıyorum.

tarih şubat 2000, zamanın en büyük yatırım bankalarından birinin ceo su (yanlış hatırlamıyorsam Morgan Stanley) wall street teki ofisinden çıkıp öğle yemeğine gitmek için taksiye biniyor. taksi sürücüsü yolcunun giyimi ve hareketlerinden piyasa uzmanı bir üst düzey yönetici olduğunu anlayarak, yakın zaman önce tüm emeklilik fonlarını ve birikmiş yatırımlarını o günlerin rekor kıran yatırım aracı olan Nasdaq hisselerine yatırdığını kendisine övünerek anlatıyor.
Ceo birden aracı durdurup ofisine geri dönüyor ve tüm çalışanlara ellerindeki tüm hisse senetlerini satmaları talimatını veriyor. Kimse birşey anlamıyor çünkü bu sırada piyasa sürekli yükseliyor. Ceo kararlı bir şekilde talimatını uygulatıyor ve ilgili banka tüm hisse fonlarından çıkıyor. aradan yaklaşık 2-3 hafta geçtikten sonra piyasa birden büyük montanlı satışlar yemeye başlıyor. Satışlar neredeyse hiç durmadan devam ediyor ve piyasa öyle çok düşüyor ki o günlerde 5.000 puan üzerinde Nasdaq endeksi 2 yıl içinde 4 te 1 fiyatına iniyor ve 1.150 ye kadar geriliyor.
Piyasanın düştüğü gören tüm analistler bu kişiye düşüşü önceden nasıl bildiğini sorduğunda
"piyasa ile hiç alakası olmayan, tamamen sıradan bir çalışanın bile Nasdaq hissesini aldığını gördüğümde artık
piyasada gelebilecek tüm olumlu haberlerin yaşandığı, muhtemel tüm yatırımcıların son kuruşlarına kadar artık bu piyasaya yatırım yaptıklarını anladığını" söylüyor. Özetle tüm yatırımcılar aynı enstrümana yatırım yaptıkları ortamdan artık bu yatırımın artması mümkün değildir. Fizikte bunun karşılığı entropi yasası olması lazım. Şişmiş bir balonu artık daha fazla şişirmek için eskisinden çok daha fazla enerji gerekir.
Otomobil forumunda olduğumuzdan kolay anlaşılması için şöyle anlatayım; 1.6 turbo 180-200hp stok bir aracı 300hp yapmak için yaklaşık 8.000-10.000 TL harcama yapmak gerekiyorsa, yine 1.6 turbo 500hp bir aracı 600hp yapmak için belki 50.000 TL harcamak gerekir, çünkü artık araç limittedir, sizin ekstra güç içine bütçenizi 3-5 kat arttırmanız gerekir.

piyasada ne zaman büyük artış trendleri yaşansa aklıma hep bu olay gelir, Aralık 2011 de yakın çevremde altın ile hiç alakası olmayan kişiler sırf altın yükseliyor diye aralarında para toplayıp hatta bazılarının kredi kullanıp altın aldığını gördüğümde bu olay aklıma gelmişti ve arkadaşlarıma altınlarınızı satın demiştim. o günlerde altın +100TL/gr dı sonra biliyorsunuz 75TL/gr kadar geriledi, birdaha +100 TL/gr seviyesini de ancak 3 yıl sonra yakaladı o da altının değil $/TL nin yükselişi ile gerçekleşti :)

bu topicte uzun zamandır yazmıyorum ama yazdığımdan beri yani son 7-8 sayfadır gördüğüm, neredeyse tüm kişilerin yorumlarında $/TL de alım yönünde olduğunu ve son zamanlarda zirveden yaşanan %5 gibi bu kadar çok yükselmiş bir yatırım aracında son derece normal olan düşüşten sonra bazı arkadaşların zararda olduğunu görünce aklıma yukarıdaki olaylar geldi.

yazımın başında belirttiğim gibi $/TL de bu kadar büyük düşüş olur demiyorum ama sanki küçük yatırımcıların çoğu alım yapmış ve herkes trade yapıyor gibi hissediyorum. Siz siz olun alım yapmadan önce olası zarar durumunda stoplose seviyenizi belirleyin böylece zararınızı belirlemiş olursunuz.
Bu karın ağrısını/uykusuz geceleri zamanında çok yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki düşen piyasanın ardından çok sancılı günler yaşayabilirsiniz

rebelh
19-10-2015, 10:04
basit olarak soruyorum tavsiyeniz değil ama 2 haftalık periyotta özellikle 2 kasım sabahı için dolar/tl beklentiniz nedir?

vectra-tuner
19-10-2015, 10:13
ZX-636R - Bu hikaye doğru ama herkes Dövizde pozisyon almış değil, Korkanlar var.. Mesela bende Altın ile ilgili şöyle düşünüyorum ve topiğin başlarında var.. Herkes altının çok düşeceğini 1.000 Usd lerin altına gevşeyeceğini söylüyordu... Ama olmadı olmayacak da muhtemelen çünki herkes bekliyor.

Usd epey yukarı gitti ve her yukarıya doğru pik yaptıktan sonra belli geri çekilmeler oluyor ve haklısınız ki yükselmiş birşeyi almak mantıklı değil. Ama şunuda dikkate alırsak 2011 senesinden sonra Dolar eğrisi hep yukarı yönlü., Ve Son zamanlarda bakarsanız Türkiye'de makro dengeler de gitgide bozuluyor hatta en son 14 Milyar tl bütçe açığını maliye bakanımız emeklilerden kaynaklı vs. dedi ama olay o değil, Seçimin olmaması pekçok vergi gelirini törpülemiş durumda mesela şu anda benzinde dünya şampiyonu değiliz! Çünki seçim var. Ve Hindistan merkez bankası başkanının dediği gibi tüm gelişmekte olan ülkeler borçlanmada limite dayanmış durumda.. Bundan dolayı Usd nin yükseliceğini düşünüyorum.. Birde dolarizasyon başlamış durumda Konya-Yozgat-Niğde gibi yerlerde faiz hassasiyetinden dolayı insanlar tekrar dövize dönmüş durumda.. Merkez bankasının seçimlerden sonra dövize bu kadar müdahale etmeyeceğini de düşünüyorum , hergün 60 milyon dolar sat , üstüne botaşa yıllık 10 milyar usd sat nereye kadar?

burkaykalyon
19-10-2015, 10:19

erhabalar,

*Direkt Hat

Bu nereden geldi abi. Bende bir fiyat sunayım sana. :D

vectra-tuner
19-10-2015, 10:24
Bunu yollayan Kargoline... Komet ve Mars da var...

Sizde fiyatlar nasıl? ;) Üste para vericekler böyle giderse

burkaykalyon
19-10-2015, 10:26
Bunu yollayan Kargoline... Komet ve Mars da var...

Sizde fiyatlar nasıl? ;) Üste para vericekler böyle giderse

Nereden çıkış olacak abi? :D

vectra-tuner
19-10-2015, 10:27
Biz Shanghai , Qingdao çalışıyoruz genellikle...

burkaykalyon
19-10-2015, 10:34
Biz Shanghai , Qingdao çalışıyoruz genellikle...

Bu fiyatlar seviyelerinde abi tüm navlunlar.

Bir tek Çin değil tüm navlunlar en diplerde şu ara. Ortadoğu, Asya, Avrupa farketmiyor şu anda. Özellikle direk hatlar yalvaracak duruma geldiler. Yük yok ortada.

ZX-636R
19-10-2015, 10:35
arkadaşlar aman yanlış anlaşılmasın dediklerimin hepsi olacak ben yanılmam vs demiyorum, aksine daha önce çok yanılmış biriyim :) sadece fikirlerimi belirtiyorum

yatırım piyasasında sakın takım tutar gibi davranmayın çünkü bu piyasa çok kaygandır günün şartları bir değişir tüm beklentiler çöpe gider. mesela forumda bazı arkadaşlar körü körüne bir markaya tutkun, özetle hondacılar ve vw ciler gibi gruplar var işte araçlar için eğlenceli/keyifli olan bu rekabet tutkusu gibi yatırım araçlarına bakarsak kaybederiz ve genelde pozisyonlar zarar ile sonuçlanır.

Vectra-tuner; bahsettiğin bütçe açığı, dolarizasyon , TCMB nin piyasaya USD satması yeni haberler değil bunları herkes biliyor ve ben bu olumsuzlukların fiyatlara yansımış olduğunu düşünüyorum.
Şunu düşünün TC tarihinin en büyük terör saldırısı oluyor $/TL 2.89 dan 2.96 ya geliyor düşünsenize eski rekor seviyesi olan 3.07 nin %3.5 daha düşüğü halbuki Suruç ve Dağlıca saldırıları sonrasında kurda hep rekor seviyeleri görmüştük hiç teknik ve temel analiz yapmadan düz mantık ile bence bu bile trendin artık doyum noktalarına yakın olması açısından önemli bir sinyal. Bundan sonra kur yükselmez mi tabi ki yükselebilir ama benim demek istediğim bundan sonraki hareketler bana göre yıllık enflasyon artışı ile paralel olacak. Kabaca Risksiz faiz oranı brüt %11.75 hadi neti min %10 olsun, bu demek oluyor ki kabaca 2.90 olan bu seviyeler üzerinden bundan 1 yıl sonra $/TL eğer 3.20 ve üzerini beklemiyorsanız TL de kalın, beklentiniz daha yukarı ise $ de kalmak mantıklı.

FED in faiz artışını artık lise öğrencileri bile duymuş durumda bu sebeple piyasadaki etkisi çok sınırlı olacaktır ve TCMB nin de seçimden sonra TL faizleri arttırması TL nin değerlenmesine en azından değer kaybetmemesini sağlayacaktır.(tabi 50bps gibi komik artış yapmazsa ki piyasa beklentisi 200bps ve üzeri)

vectra-tuner
19-10-2015, 10:37
Bu fiyatlar seviyelerinde abi tüm navlunlar.

Bir tek Çin değil tüm navlunlar en diplerde şu ara. Ortadoğu, Asya, Avrupa farketmiyor şu anda. Özellikle direk hatlar yalvaracak duruma geldiler. Yük yok ortada.

Bizde işler geçen seneye göre nerdeyse yarı yarıya indi (Usd) bazında, peki sizde nasıl? Cirolar ne alemde? Geçen sene 3.000 Usd ye yük verdiğimi hatırlıyorum .. Birde çok dengesiz gidiyor navlunlar, Daha geçen hafta navlunlar uçacak hemen yükletin diye peş peşe mail yolladılar , Şimdide bu mail geldi? :) Yani nasıl iştir anlamadım. Gemi sayısı da epey bi arttı ama bu navlunlarla armatörler ne yapıcak? Allah sonumuzu hayır etsin., İşin Komik tarafı taa Çin'den bu paraya getiriyorlar kos koca konteynırı , İstanbul'dan Ankara'ya 2.100 tl + KDV Ödüyoruz 40 lığa.

vectra-tuner
19-10-2015, 10:41
ZX-636R siz tamamen haklısınız , zaten bizde kimseye aman gidin dolar alın demiyoruz.. 2.75 seviyesini bekleyenler de var.. Ama işte benim işim Dövizle bir taraftan kaybetsem diğer taraftan telafi ediyorum ve size %1 milyon hak veriyorum ki ; insanlar dolar 3 tl ye fırlayınca ne oluyo diyip dolara geçiyorlar ki bu sakat.. Altın örneği var millet ta nerelerden altın aldı ve nerden nereye geldi. , Ama işte yukarıda navlunlar pekçok şeyi açıklıyorki siz yazınızda Çin'in dönüp dolaşıp Aby'yi de vuracağını belirttiniz zaten., Ben Çin'in birşeyler yapıcağını düşünüyorum , Devalüasyona gidip piyasaları ters köşeye yatırabilirde.. Birde bizim paramız diğer gelişmekte olan ülkere kıyasla falz değer kaybetmedi ordan marjımız olduğunu düşünüyorum , nedenini daha önce yazdık sürekli dövize müdahaleler ile.

burkaykalyon
19-10-2015, 10:45
Bizde işler geçen seneye göre nerdeyse yarı yarıya indi (Usd) bazında, peki sizde nasıl? Cirolar ne alemde? Geçen sene 3.000 Usd ye yük verdiğimi hatırlıyorum .. Birde çok dengesiz gidiyor navlunlar, Daha geçen hafta navlunlar uçacak hemen yükletin diye peş peşe mail yolladılar , Şimdide bu mail geldi? :) Yani nasıl iştir anlamadım. Gemi sayısı da epey bi arttı ama bu navlunlarla armatörler ne yapıcak? Allah sonumuzu hayır etsin., İşin Komik tarafı taa Çin'den bu paraya getiriyorlar kos koca konteynırı , İstanbul'dan Ankara'ya 2.100 tl + KDV Ödüyoruz 40 lığa.

Bayramdan önceki hafta bu senenin en iyi işini yaptık. Sonra bıçak gibi kesildi. Kimseden ses seda yok. Geçen seneki cirolar hayal oldu kesin.

Abi örnek vereyim. Ambarlı-Mısır Parsiyel fiyatı 130 $ + Konşimento 3-4 cbm için. Ancak Erenköy'den Ambarlı'ya nakliye bedeli 1.000 TL :D 20'lik veya 40'lık değil bak. 3-4 cbm yük :D

Armatörler kan ağlıyor abi. İhracatta haftalık çıkış yapan çoğu gemi seferleri iptal etti. Yük toplayıp kalkıyorlar. İthalat uçmuş durumda. İhracattan çok ithalat talebi geliyor artık bize. Ancak o da bir yere kadar gelecek. Şişecek piyasa da.

Karayolu hepten facia. Hiç yok. Navlunlar orada uçuk. Irak fiyatları 10.000 $ falan hatta. Sebep: Bölge karışık.

Havayolu en mantıklı seçim gibi görünüyor. Ancak navlun ve kg durumlarından dolayı biraz uçuk o da.

Demiryolu için büyük ağa babalar görüşmeler halinde. Bakalım, elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.

vectra-tuner
19-10-2015, 11:13
Şaka gibi , Krediyi devlet veriyo...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile düzenlenen törende, 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzeygüney pistini kapsayan birinci etap yatırımları için Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, DenizBank, Garanti Bankası ve Finansbank ile İGA arasında 16 yıl vadeli finansman kredisi imzalandı. Konu ile ilgili basın bülteninde, ilk aşamada 6 milyar euroluk yatırımın hedeflendiği havalimanında yatırımların 4.5 milyar euroluk kısmının krediyle, yatırım tutarının yüzde 25'inin öz kaynaklardan karşılanacağı belirtildi. Havalimanının birinci etabın 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Devam� i�in: http://www.ntvpara.com/haberler/ekonomi/3-havalimani-icin-45-milyar-euro-kredi
Copyright © ntvpara.com

BaDCaT
19-10-2015, 11:15
Şaka gibi , Krediyi devlet veriyo...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile düzenlenen törende, 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzeygüney pistini kapsayan birinci etap yatırımları için Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, DenizBank, Garanti Bankası ve Finansbank ile İGA arasında 16 yıl vadeli finansman kredisi imzalandı. Konu ile ilgili basın bülteninde, ilk aşamada 6 milyar euroluk yatırımın hedeflendiği havalimanında yatırımların 4.5 milyar euroluk kısmının krediyle, yatırım tutarının yüzde 25'inin öz kaynaklardan karşılanacağı belirtildi. Havalimanının birinci etabın 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Devam� i�in: 3. havalimanı i (http://www.ntvpara.com/haberler/ekonomi/3-havalimani-icin-45-milyar-euro-kredi)
Copyright © ntvpara.com

Güzel Z*****lar yolda yılbaşına :)

typh10
19-10-2015, 12:07
Dolar shortta yakalanan Nomura tarzi bankalar cakmaya baslamis , 2,75 geliyormus. Sen naber ya :)

vectra-tuner
19-10-2015, 12:08
Dolar shortta yakalanan Nomura tarzi bankalar cakmaya baslamis , 2,75 geliyormus. Sen naber ya :)

Türkçe konuşun lütfen ;)

hakotech
19-10-2015, 12:10
Terste yakalandıkmı *** gibi isyeanlardayım..

vectra-tuner
19-10-2015, 12:12
1 1.5 Ay öncesine kadar Bloomberg cnbce türlü haber sitelerinde Usd için uçuk kaçık tahminler vardı sonra bi anda yok oldu.! :D Olay şu ; Algı yönetimi... Yani ekranlardan dolar uçucak haberleri sonrası milletin koşup dolar almasının önüne geçilmesi ... Şimdi de tersi yapılıyor koşun dolarınızı satın zarar etmeyin diye..

By CrAzY
19-10-2015, 12:12

Anlasildi merkez :D

vectra-tuner
19-10-2015, 12:18
Hımm. Japonlar Türkleri sever...

Şimdi aklıma geldi de bi ara Japon ev hanımları kocalarından aldıkları paraları birikimlerini yükselen süper güç Türkiye'ye yatırıyorları onlar ne oldu bu arada?

typh10
19-10-2015, 12:34
dolar iyidir ya türkcesi :)

ACYV
19-10-2015, 12:45
dolar yükselecek nokta net. gerisi boş.

vectra-tuner
19-10-2015, 12:48
Yahu bu ülkede rüşvet bile artık Dolar Euro ile ... Böyühlerimizin vardır bi bildiği :D

Ome_RS
19-10-2015, 13:58
dolar iyidir ya türkcesi :)

daha da basitleştirirsek bu balon haberlere inanmayın bu haberden kaynaklı kısa düşüşle birlikte dolarınızı alın yatırımınızı yapın diye mi yorumlamak gerek :)

vectra-tuner
19-10-2015, 17:09
Birkaç gündür dikkatle takip ediyorum , Dolar tam 2.90 a vuruyor bir güç aşağı itiyor..
Şu anda tüm gelişmekte olan ülke para birimleri zayıflıyor ama bizim Tl de tık yok şimdilik., Defalarca aynısı oldu seçim öncesi kurun tırmanması istenilmiyor gibi , Sanırım bu sefer kesici ile kalıcak Usd... Tabi sadece tahmin bu:D yanılabilirimde

vectra-tuner
19-10-2015, 17:45
Düzeltiyorum, bu sefer kesici ile kalkıcak demek istedim..

_muhaRRem
19-10-2015, 17:47
Temkinli bi şekilde portföyü azaltarak , bilançosu sağlamlardan devam..

Dencm-doas-yatas-logo

vectra-tuner
20-10-2015, 08:02
Borsacı abiler, Bugüne dikkat eller her an tetikte olsun :)

TaGo
20-10-2015, 08:46
Basit bir denklemle dahi; seçim sonrası Tek partili hükümet kurulma olasılığı şuan %10 larda. Yani ağırlıklı hemde yüksek oranlı ağırlıklı koalisyon gözüküyor. Buda hemen kurulamayacağına göre seçim günü ertesi buuuummmm diye patlayan bir Dolar izleyeceğiz.

hakotech
20-10-2015, 09:03
Bir daha bu sayfaya yazmama kararı aldım..sadece okuyucu olucam,nedeni;boş konuşup kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, bol kazanclar millet :)

997TT
20-10-2015, 09:15
Olur mu kardesim,sen yazmazsan ben yazmazsam,bilgiler nasil paylasilir...
Kararindan tez don derim...

Evrenoz
20-10-2015, 09:27
2,58'ler civarından aldığım dolarlarımı 2,89'dan bozdurdum..
Seçim sonrasında kısa vadeli bir yükseliş olsa da koalisyon sonrası kısa-orta vadede düşüş olacağını düşünüyorum.
2,75'lere geldiğinde bozdurduğum meblağnın tamamıyla alım yapma niyetim var. Uzun vadede 3'ü aşacağını düşünüyorum

hakotech
20-10-2015, 09:27
Olur mu kardesim,sen yazmazsan ben yazmazsam,bilgiler nasil paylasilir...
Kararindan tez don derim...

Yok abi ikidir ters köşeye yatıyorum..demekki daha öğrenecek çok şeyim var,biraz öğreneyim yazarım sonra :D

ACYV
20-10-2015, 09:29

erhabalar,

*Direkt Hat

tahliye limanı neresi bu fiyatlarda?

vectra-tuner
20-10-2015, 09:52
Marport - Kumport ...

vectra-tuner
20-10-2015, 09:57
2,58'ler civarından aldığım dolarlarımı 2,89'dan bozdurdum..
Seçim sonrasında kısa vadeli bir yükseliş olsa da koalisyon sonrası kısa-orta vadede düşüş olacağını düşünüyorum.
2,75'lere geldiğinde bozdurduğum meblağnın tamamıyla alım yapma niyetim var. Uzun vadede 3'ü aşacağını düşünüyorum

2.75 Biraz zor, O rakama gelebilmesi için Merkez bankasının sağlam faiz artırması gerekiyor, diyelimki artırdı o zaman da banka karları iyice törpüleneceğinden dolayı direk borsaya satış gelir , borsaya satış geldiğinde ise yine bu paraların bir kısmı dövize gider... Yani artık sarmalın içindeyiz

Siz birşeyi atlıyorsunuz , Geçen haziran seçimlerinden önce Borsayı yukarı götürebilmek için Merkez Bankası bankaların merkez bankasına yatırdıkları zorunlu karşılıklara faiz ödeyeceğini belirterek borsayı yukarı doları aşağıya itti..

Şimdi ise Dolara müdahale ederek borsayı yukarı itiyorlar, Türkiye'de en çok döviz borcu bankalara ait çünki ... Ve Türk borsaların gözbebeği bankalar ...

Patlama sonrası doların aşırı tepki vermemesi ise ; doğrudan dolara el altından müdahalelerden dolayı... Aslında Usd yükselişe geçmişti ama frenlediler

vectra-tuner
20-10-2015, 09:59
Bir daha bu sayfaya yazmama kararı aldım..sadece okuyucu olucam,nedeni;boş konuşup kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, bol kazanclar millet :)

O zaman bizlerin de yazması mantıklı değil , paylaşım olmayacaksa bizde yazmayalım... Sonuçta her insan özgür iradesi ile karar alıyor ve ister istemez yazdıklarımız birilerinin karar almasına bir şekilde olumlu olumsuz neden oluyor

hakotech
20-10-2015, 10:01
O zaman bizlerin de yazması mantıklı değil , paylaşım olmayacaksa bizde yazmayalım... Sonuçta her insan özgür iradesi ile karar alıyor ve ister istemez yazdıklarımız birilerinin karar almasına bir şekilde olumlu olumsuz neden oluyor

Siz yazın abi,ikidir terste yakalanıyorum,alışık olmadığım bişey..bi trader ın mabaadı kalktıysa biraz soluklanmalı :D bende biraz soluklanayım,gidişat iyi değil keza :)

ACYV
20-10-2015, 10:05
Marport - Kumport ...

bunlar anlık navlunlar, haftaya 5 katına da çıkabilir ki yerel "chineese owners" çinli armatörler tutunmak için veriyorlar bu navlunları. Maersk, MSC gibi firmaların navlunları bu seviyede değil çünkü baş edemiyorlar Çinliler ile. 100 dolarda bile kar var o yüzden üzülmüyorum konteynercilere. Esas sorun kuru yük piyasasında. Bir de şöyle bir sorun var deniz taşımacılığında; Talep'den fazla Arz var, yani gemi sayısı çok fazla şuan.

vectra-tuner
20-10-2015, 10:07
Hepimiz terste yakalanıyoruz , bu işler böyle ama
Ben dolar toplamaya başlayalı 2 sene oldu daha önce de buradan yazdım , serüven 1.9 larda iken başladı zaten işim gereği sürekli alıyordum..., Geçen sene 2.17 2.20 den aldığımda Cb seçimleri sonrası kur 2.080'e gitti... O an zarar ettim ... Panik yapıp bozduranlar oldu bende tekrar alıma geçtim... Zaten olay o piyasa ile aynı hareket etmemek ; ZX-636R ın dün söylediği gibi.., Sabrettim kur o zaman fırladı 2.50 2.60 lara , ordan da alım yaptım sonra tekrar fırladı 2.76 lara ordan da aldım bu sefer indi 2.56 lara ... Yine paniklemedim bekledim öyle öyle işte... Şimdi terste kaldınız ama sonuç ne olucak henüz belli değil ?

Faize para yatıranlar 3 senedir ters köşe oluyor ,

Borsa 3 senedir yerlerde sürünüyor , 90.000 iken kur 2.9 olmasına rağmen 80.000 i ite kaka zor gördü... Yani bi anlamda herkes ters köşe

vectra-tuner
20-10-2015, 10:09
bunlar anlık navlunlar, haftaya 5 katına da çıkabilir ki yerel "chineese owners" çinli armatörler tutunmak için veriyorlar bu navlunları. Maersk, MSC gibi firmaların navlunları bu seviyede değil çünkü baş edemiyorlar Çinliler ile. 100 dolarda bile kar var o yüzden üzülmüyorum konteynercilere. Esas sorun kuru yük piyasasında. Bir de şöyle bir sorun var deniz taşımacılığında; Talep'den fazla Arz var, yani gemi sayısı çok fazla şuan.

400 - 450 Usd lerde geziyordu , 2011 senesinde ilk ithalata başladığımda 5.000 usd lerden fazla idi... Hem gemi sayısı çoğaldı hemde dünya durgun , Bu fed ciddi anlamda dünayı etkiledi.

ACYV
20-10-2015, 10:13
400 - 450 Usd lerde geziyordu , 2011 senesinde ilk ithalata başladığımda 5.000 usd lerden fazla idi... Hem gemi sayısı çoğaldı hemde dünya durgun , Bu fed ciddi anlamda dünayı etkiledi.

Normal, daha kötü günler bekliyoruz denizcilikte.

burkaykalyon
20-10-2015, 10:28
Çok basit örnek size. Sabah MSC'deydim. Normalde orjinal B/L için en az yarım saat sıra beklerdik 5 dakikada işlemi hallettim çıktım. :D

Parsiyel yüklerde fiyattan değil cbm bazından pazarlık yapıyoruz. Fiyatlar dibin dibi.

yasarım
20-10-2015, 10:30
Yok abi ikidir ters köşeye yatıyorum..demekki daha öğrenecek çok şeyim var,biraz öğreneyim yazarım sonra :D

Bende tersteyim Hakan 2.928 le aldıgım malları kac gundur tasıyorum swap uztune swap bakalım nolcak ,
önümüzdeki haftadan umutluyum 28 29 ekim fed acıklamsı falanda var
herkese bol kazanclar

ACYV
20-10-2015, 10:34
Çok basit örnek size. Sabah MSC'deydim. Normalde orjinal B/L için en az yarım saat sıra beklerdik 5 dakikada işlemi hallettim çıktım. :D

Parsiyel yüklerde fiyattan değil cbm bazından pazarlık yapıyoruz. Fiyatlar dibin dibi.

hat kapanma noktasına gelinirse o zaman ortalık şenlenir.

burkaykalyon
20-10-2015, 10:39
hat kapanma noktasına gelinirse o zaman ortalık şenlenir.

Ki birçok hatta görünen tablo o şekilde. Uzatmalar oynanıyor çoğunda.

ACYV
20-10-2015, 10:43
Kapansın, benim işime gelir.

vectra-tuner
20-10-2015, 11:00
Bu sene Hindistan'dan mal getirtiyorduk , Sonra bizim malları getiren firma yüklüce bi para kaptırmış , Derken durum bize sirayet etti mal gümrüğe yanaştı ama ordinoyu alamıyoruz bir türlü , derken Telefonla bir yandan Hindistan'ı arıyoruz o topu buraya atıyor , burdaki yükleyiciyi arıyoruz o topu karşıya atıyor... Derken 20-25 gün sürdü bu durum sonunda çözüldü ama bir ton ardiye ve ardın da demuraj yedik, o değil malzemeler ihale teslimatıydı... Birde orda stres yaşadık...

Şimdi navlunlar böyle olunca artık bu işle uğraşan arkadaşların etkilenmesi söz konusu olduğu için taşıyıcı firmalardan korkar olduk

yearone
20-10-2015, 11:04
Borsacı abiler, Bugüne dikkat eller her an tetikte olsun :)

80350 yi kırması lazım. En baba dirence geldik.

ACYV
20-10-2015, 11:17
Bu sene Hindistan'dan mal getirtiyorduk , Sonra bizim malları getiren firma yüklüce bi para kaptırmış , Derken durum bize sirayet etti mal gümrüğe yanaştı ama ordinoyu alamıyoruz bir türlü , derken Telefonla bir yandan Hindistan'ı arıyoruz o topu buraya atıyor , burdaki yükleyiciyi arıyoruz o topu karşıya atıyor... Derken 20-25 gün sürdü bu durum sonunda çözüldü ama bir ton ardiye ve ardın da demuraj yedik, o değil malzemeler ihale teslimatıydı... Birde orda stres yaşadık...

Şimdi navlunlar böyle olunca artık bu işle uğraşan arkadaşların etkilenmesi söz konusu olduğu için taşıyıcı firmalardan korkar olduk

benim işim kuru yük olduğu için öyle sorunlar olmuyor bizde, daha büyük sıkıntılar çıkıyor. Bizde demoraj olduğunda 100,000 dolar 200,000 dolar gibi çıkıyor büyük işlerde. konteyner işi ayrı bir dünya ama oldukça basit, tek sıkıntı taşıyan firmanın güvenilirliği.

vectra-tuner
20-10-2015, 11:21
80350 yi kırması lazım. En baba dirence geldik.

Akşam Mb döviz satım ihalesinde o seviyeleri geçerse geçer... İzlemedeyim

hakotech
20-10-2015, 11:21
Bende tersteyim Hakan 2.928 le aldıgım malları kac gundur tasıyorum swap uztune swap bakalım nolcak ,
önümüzdeki haftadan umutluyum 28 29 ekim fed acıklamsı falanda var
herkese bol kazanclar

Hayırlısı olsun yaşar az önce durumu düzelttim ama şuan basmaya korkar oldum,el çekingenliği yaşıyorum,az daha teminat oranından pozisyonum kapanacaktı..

Ben öğlen gelecek verilerden sonra bi alım yaparım belki.. resmen tırstım..

burkaykalyon
20-10-2015, 11:32
benim işim kuru yük olduğu için öyle sorunlar olmuyor bizde, daha büyük sıkıntılar çıkıyor. Bizde demoraj olduğunda 100,000 dolar 200,000 dolar gibi çıkıyor büyük işlerde. konteyner işi ayrı bir dünya ama oldukça basit, tek sıkıntı taşıyan firmanın güvenilirliği.

Abi bana bilgilerini gönderebilir misin? Bize çok talep geliyor kuru yük, proje, roro vs..

ACYV
20-10-2015, 11:34
Abi bana bilgilerini gönderebilir misin? Bize çok talep geliyor kuru yük, proje, roro vs..

gönderdim.

halilcakir
20-10-2015, 13:19
Hayırlısı olsun yaşar az önce durumu düzelttim ama şuan basmaya korkar oldum,el çekingenliği yaşıyorum,az daha teminat oranından pozisyonum kapanacaktı..

Ben öğlen gelecek verilerden sonra bi alım yaparım belki.. resmen tırstım..

stop out a kadar düştün yani Hakan wow...

halilcakir
20-10-2015, 13:29
Ben şu ankara patlaması ile ilgili kendi görüşümü dile getireyim

Bence kaçırılan nokta şu

Piyasa ölü sayısına bakmıyor.

Suruç yanlış hatırlamıyorsam ilk büyük saldırı idi uzun bir süre sonra ve işte tekrar terör başladı güvenlik problemi başladı zaten hükümet bile yok dedirten olaydı

Ankara ise mevcut terör ortamı içinde biraz soluklanılmışken meydana gelen büyük çaplı bir olay idi ama bir starter değildi o yüzdende etkisi kısıtlı oldu ki kısıtlı dediğimizde 5 kuruş gap

Koalisyon sonucu çıkınca 15 kuruş gap olmuştu 13 yıllık hükümet yıkılmıştı yani onuda hatırlatim

hakotech
20-10-2015, 13:35
stop out a kadar düştün yani Hakan wow...

Aynen halil ramak kalmıştı..

Yigit-Y
20-10-2015, 13:40
Bakan vestel motor yapacak dedi kağıt tavan oldu.

:)

halilcakir
20-10-2015, 13:43
Aynen halil ramak kalmıştı..

şu 300 dolarlık deneme hesabındamı yoksa gerçek hesabındamı oldu bu?

hani gerçek hesabındada ona düşmen için baya bir kaldıraça girmiş olman gerek 1 e 30 falan minimum

free-hifi
20-10-2015, 13:46
Bakan vestel motor yapacak dedi kağıt tavan oldu.

buzdolabı motoru mu :D

Yigit-Y
20-10-2015, 13:47
buzdolabı motoru mu :D

Hahhahaha

Çakma yerli arabamıza motor yapacakmiş vestel...

Koç hadi koçum demiş bakana beni bulastirma:)

vectra-tuner
20-10-2015, 13:56
@Hakotech

Konuyu açma tarihiniz 19 Haziran 2015... O tarihte Merkez bankası Usd efektif satış 2.723 tl aradan tam 4 ay 5 gün geçmiş ve bugün kuru 2.89 baz alırsak %6 civarı dolar pirim yaptı , birde o tarihten sonra Usd 2.56 lara kadar inmişti , ordan da alım yapanlar yine %12-13 arası getiri elde etti, Siz hangi pozisyondaydınız ? Tl bazında 2.98 den yeniden pozisyon almış olsanız ; %-4 geri gitmiş olmanız gerekirdi ki yine toplamda zarar etmeniz çok zor... Usd euro arası parite bazlı işlem mi yapıyorsunuz?

hakotech
20-10-2015, 13:57
şu 300 dolarlık deneme hesabındamı yoksa gerçek hesabındamı oldu bu?

hani gerçek hesabındada ona düşmen için baya bir kaldıraça girmiş olman gerek 1 e 30 falan minimum

Kaldıraç 1.50 halil bende.. 74 kaldırac.. sen nekadar oldugunu az cok anlamıssındır.. :)

halilcakir
20-10-2015, 13:59
Kaldıraç 1.50 halil bende.. 74 kaldırac.. sen nekadar oldugunu az cok anlamıssındır.. :)

Anladım anladım

Neyse olur öyle vakalar Türk polisi yakalar :)

Bir süre uzak dur sakinleş bence

Buna dair tepki olarak yapacağın anlık refleksler daha büyük zararlara yol açabilir.

hakotech
20-10-2015, 14:17
Anladım anladım

Neyse olur öyle vakalar Türk polisi yakalar :)

Bir süre uzak dur sakinleş bence

Buna dair tepki olarak yapacağın anlık refleksler daha büyük zararlara yol açabilir.

Aynen halilim,dedim zaten bi müddet soğumaya bırakayım..deli parmak sendromu yaşıyorum,korku yoksa herzaman kaybedersin.. biraz korkmam lazımdı :) :)

vectra-tuner
21-10-2015, 16:21
Arkadaşlar fikir vermesi açısından yazıyorum,

Usd bugün diğer gelişmekte olan tüm ülkelerde ciddi anlamda yükselmekte

Güney afrika randına karşı %1.80
Rus rublesine karşı %1.52
Brezilya realine karşı %1.26 (Brezilyanın kredi notu düşürüldüğü için geçtiğimiz günlerde de epey bir değer kaybetti)

Borsamız bugün yaklaşık %1.5 aşağıya inmişken , akşam saat 16.45 Merkez bankası döviz satım ihalesi sonrası , %0.41 kayıpta şimdilik...

Söylemek istediğim şu son 1 hafta 10 gündür Türk piyasasında Usd gizli bir el tarafından bastırılıyor, günlük ve haftalık Usd tl grafiğine bakarsanız ne demek istediğimi anlaşılır sanırım.,

Bende artık bu topiğe herhangi bir yazı yazmayacağım , Sadece okumakla yetineceğim. Bu topiğe yazı yazarken bir trader gibi değil , gerçeklerin farkında olan ve burada olup , ülkemizdeki sistemin nasıl işlediğini bilmeyen arkadaşlara bilgi vermek (Özelliklede Reel sektör ile ilgili) , ve burada yazı yazan arkadaşlardan da bilgi amaktı.,

Saygılar

997TT
21-10-2015, 18:22
Yapa @vectra,sahsim adina konusayim,yorumlarini keyifle okuyorum.
Yazi dilinde guzel,yazmazsan ilk ben tepki veririm.
Alistirmasaydin kardesim :)
Saka bir yana,bilgi paylasimini birakmayalim...

MBuğra
21-10-2015, 18:33
Seçimden sonra dip yapar mı yoksa stabil kalacağını kestirmediğim için elimdeki THYAOları dün sattım.

Siz ne diyorsunuz bu konuda?

MBuğra
21-10-2015, 18:36
Seçimden sonra dip yapar mı yoksa stabil kalacağını kestirmediğim için elimdeki THYAOları dün sattım.

Siz ne diyorsunuz bu konuda?

Eksik yazmışım, seçim sonrası genel olarak borsa ne durumda olur, onu sormak istemiştim :)

vectra-tuner
21-10-2015, 18:56
Yapa @vectra,sahsim adina konusayim,yorumlarini keyifle okuyorum.
Yazi dilinde guzel,yazmazsan ilk ben tepki veririm.
Alistirmasaydin kardesim :)
Saka bir yana,bilgi paylasimini birakmayalim...

İnsanları buradan yanlış yönlendirmekten korkuyorum,birde artık yaza çize Türkiye'deki durumun ne olduğunu aşağı yukarı herkes anladı... Ben teknik analiz vs. Bu tarz şeylerden pek anlamam, ama Teknik analizin bu ülkede sağlıklı çalıştığını düşünmüyorum. Baştan aşa ülke vatandaşından en tepedekine kadar üçkağıtçı dolduğu için artık yazasım gelmiyor.. Kim bilir bugünkü ekonomide nelerin döndüğü önümüzdeki dönemlerde acı acı ortaya çıkar. İnşallah 2001 krizinden ders almışızdır.
Sitedeki arkadaşlar Uğur Civelek-Mağfi Eğilmezz-Hisse.net sitesinden makro ekonomi bölümünü takip ederek kendi kararlarını sağlıklı birşekilde verirler eminim. Bu arada yazmayacağım ama konuyu takipteyim.:)

997TT
21-10-2015, 19:12
Yazmayacagim dedin ama yazdin,artik yazmamazlik edemezsin derim...
Bu kinularda bastan asagi hakkisin. Bir sanayici olarak,4 yildir aci cekiyoruz...

Eren G.
21-10-2015, 19:32
Kendi adima konusursam sitede bu konu sayiesinde forexe Ve yatirim araclarina ilgim artti. Para biriktirmeye devam sderken biriken paramda hesapta bos bos yatmamis oldu deger kazandirabildim. Dolar al sat yapa yapa biraz biraz birseyler ogrendim on ayak oldu buraya yazanlar. Tum abilerimin paylasima devam etmesini isterim kendim adima.

Yigit-Y
21-10-2015, 19:34
Şerefsiz bakan insan bir sms atar vestel motor yaptiracam diye. Alirdik vestel bir güzel kagit fuze oldu be :)

vectra-tuner
21-10-2015, 19:36
Abi ne desem boş, biliyorsunuz ortam o kadar kayganki, birşeyler yazıp birilerinin aklını çelmek istemiyorum, herkes diken üstünde borsadaki korkuyor,dövizdeki aynı, reel sektör sanayicinin hali ortada, bizim durumlar da belli, Allah yardım etsin ama işte ülkenin durumu ortada Kriz tellallığı da yapmak istemiyorum ama işte birde gerçekler var.. O yüzden yazmama kararı aldım, bir karar alıncada tutarlı olmak adına uygulamak düşüyor bana, artık sizlerden ilham alıcam... ::)

ZX-636R
21-10-2015, 21:48
arkadaşlar ne oldu, bir şey mi kaçırdım? konuya en büyük katkı yapan arkadaşlar yazmama kararı almış.

maden konu sanayi şirketlerinden açıldı, bir katkı da ben yapayım
2015-9 geçici finansal veriler bu hafta gelmeye başladı, bilançolarda genel olarak gözlemlediklerim;
-Alacak vadelerinde artış
-Stok devir sürelerinin artması
-Alacak kalitesinin bozulmaya başlaması (donuk/şüpheli alacaklarda artış)
-artan kredi kullanım
-azalan özkaynak katkısı
-Net İşletme Sermayesinde azalma

Gelir Tablosuna Yansıyan olumsuzluklar
-ciro artışı çok sınırlı, kur etkisinden arındırdığımızda negatif
-özellikle artan kur etkisiyle maliyetlerde artış var ve piyasadaki talebin düşük olması sebebiyle firmalar pazardan pay kaybetmemek için henüz tam olarak maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtamamış durumda
-faaliyet giderleri artmaya devam ediyor
- finansman giderleri; hem artan işletme sermayesi ihtiyacı ile artan kredi kullanımı hem de artan faiz oranları ile hızlı artış göstermiş durumda.
-Azalan faaliyet karları
-Azalan EBITDA

Finansal olmayan göstergeler
-firmaların kredi limitlerinde doluluk, donukluk,
-firmaların fiyat hassasiyetinde azalma gözlemliyoruz
-küçük çaplı da olsa temerrüt kayıtları
vs...

özetle: 9 aylık finansal veriler beklentileri karşılamıyor, gerek kalitatif gerekse kantitatif göstergeler müşterilerimeze daha yakın olmamız gerektiği gösteriyor. Karlılık çok düşük olduğundan hiçbir kurumun tahsil kabiliyeti olmayan alacağa tahammülü yok.

TaGo
22-10-2015, 10:10
Borsanın, Altının, Varil fiyatlarının bu son 1 haftada yaklaşık dalgalı şekilde %5 inip çıkmasına rağmen. Dolar ve Euro nun vidalanmışcasına 1000 de 1 bile oynamaması zaten müdahale yapıldığının en bariz göstergesi. Müdahale olmasa ve herhangi negatif/pozitif haber dahi gelmese bu denli sabit kalması mümkün değil diye düşünüyorum.

Mert-
22-10-2015, 10:52
Ben de buraya yazılan yorum ve görüşleri zevkle okuyorum. Yazmamak değil de bundan sonra bir süre yatırım tavsiyesi vermeyeceğim diyebilirsiniz.

Yoksa gayet güzel gidiyordu bizde okuyup birşeyler öğreniyorduk.

ACYV
22-10-2015, 11:07
Burada hiç birimizin verdiği bilgiler doğru olacak diye bir durum söz konusu olamaz ki dünyada öyle biri yok. Herkes gördüğünü tarif etmeye çalışıyor. Bankacı olanlar bankacı gözüyle, ticaret ile uğraşanlar ticaret içinden gördüğünü tarif ediyor. O yüzden kimse paylaşımda bulunmaktan imtina etmese daha iyi olur kanaatindeyim.

G_TT_I
22-10-2015, 11:20
Abi ne desem boş, biliyorsunuz ortam o kadar kayganki, birşeyler yazıp birilerinin aklını çelmek istemiyorum, herkes diken üstünde borsadaki korkuyor,dövizdeki aynı, reel sektör sanayicinin hali ortada, bizim durumlar da belli, Allah yardım etsin ama işte ülkenin durumu ortada Kriz tellallığı da yapmak istemiyorum ama işte birde gerçekler var.. O yüzden yazmama kararı aldım, bir karar alıncada tutarlı olmak adına uygulamak düşüyor bana, artık sizlerden ilham alıcam... ::)
Yazilarinizi fikir almak yada islem yapmak acisindan deglendirmiyorum ama konuyu okuyorum, gecmisi takip edemedim ekonomi yada iktisat egitimi mi aldiniz? Genel olarak arkadaslar kapali carsi piyasa konumunda degerlendirme yaparken siz direk adam smith vs kuramlardan yola cikiyorsunuz.

halilcakir
22-10-2015, 12:23
İşin teori kısmıyla pratiği çoğu zaman çok farklı oluyor arkadaşlar bunu belirtim yada en azından para kazanmayı heyecanla bekleyen insanlar için.

Uzun vadede bilimsel gerçekler haklı çıkar hep ama o kadar sabırlı ve uzun vadeli olabilir mi çoğu kişi önemli olan o

Ben eğitim olarak da konuyla ilgili eğitim aldım pratikte de 3 senedir bir fiil işlem yapıyorum çoğu zamanda olması gereken değilde olmasını istenen oluyor

Unutmayın piyasa dediğin zaten sen ben fon yöneticisi denen insan o şu bu

Dünyadan ayrı birşey uzaylılar falan değil yani :)

Çinde hisselerin büyük bir kısmı mesela bireysel yatırımcının elinde

Bizler ise daha o olgunluğa erişemediğimiz için fonlar büyük montanları oluşturuyor ve bir adamın elinde büyük meblada para yada hisse olunca onun bir hareketi bile kısa vadeli bile olsa fiyat belirleyebiliyor

halilcakir
22-10-2015, 14:51
euro shotcular

draghi loves you şu anki konuşmasına göre :)

halilcakir
22-10-2015, 14:53
short olacaktı o

typh10
22-10-2015, 15:10
Allah razi olsun Draghi'den. Arabaya kislik teker+jant aldi bugün konusarak :)

halilcakir
22-10-2015, 15:18
Kısa vadeli en düşük desteği kırdırdı valla adam :)

Ne gerekirse yapacağız öyle kurla falan işimiz yok bizim hedeflerimiz önemli

Döviz bürosumuyuz lan biz der gibi:)

typh10
22-10-2015, 15:40
Ben Frankfurtta yasiyorum. ECB bizim semtin isletmesidir. Draghi'de sevdigimiz bir abimizdir.

Isin esprisi bir yana , ben paritenin 1 seviyesinin altini mutlaka test edecegini düsünüyorum. Güclü bir Dolar hegomonyasinin hakim olacagi bir dönem yasayacagimizdan eminim. 200 günllük üssel hareketin altina dogru geliyor , 1,0865'i test etmesi bana süpriz olmaz acikcasi.

ACYV
22-10-2015, 15:45
Yıl sonu projeksiyonu 1.08 zaten, ki bunun altına da gidecektir. Görüldüğü gibi birden tavandan döndü parite. 10 gün sonra da usd/tl 3.00'ı geçer ve dananın kuyruğu kopar.

yucelebeci
22-10-2015, 18:42
Suan euro alınmalımı yoksa beklemelimiyiz

free-hifi
23-10-2015, 11:07
DOLAR alım için öngörünüz nedir 10 gün kadar kısa bir süre içinde 3 ü geçer demek neye dayanıyor ?

TaGo
23-10-2015, 11:30
10 gün için kolay bir tahmin yapmak zor. Çünkü içerisinde Seçimi barındırıyor. Ama zaten yıl sonu tahmini bile 2.99

ACYV
23-10-2015, 11:44
Euro'ya hiç güvenim yok ve seçim sonrası doların 3.20 yi test edeceğini düşünüyorum. Euro orta/uzun vadede 1'e yaklaşacaktır.

BARR
23-10-2015, 11:48
Seçim sonrası ilk hafta koalisyon görüşmeleri olana ve netleşene kadar dolar 3-3.1 seviyesine gelecektir.

rcpyldz
23-10-2015, 12:08
doların düşüşü önümüzdeki haftada da devam edermi ?

bason
23-10-2015, 14:34
Başka alternatif al-sat yaptığınız para birimleride var mı? Hep euro ve dolar konuşuluyor... En kolay bulunan, alınan vs biliyorum ancak başka alternatiflerde vardır diye düşünüyorum. Bu konuda neler düşünüyor, neler yapıyorsunuz?

ACYV
23-10-2015, 15:03
hard currency olduğu için hep Euro/usd ile işlem yapılıyor, nadiren soft currency'ler ile işlem yapılıyor, benim çalışma tarzımda usd/eruo ve Tl'den başka bir şey yok, ilgilenmiyorum da.

ArMy
23-10-2015, 17:00
Başka alternatif al-sat yaptığınız para birimleride var mı? Hep euro ve dolar konuşuluyor... En kolay bulunan, alınan vs biliyorum ancak başka alternatiflerde vardır diye düşünüyorum. Bu konuda neler düşünüyor, neler yapıyorsunuz?

Altın ve brent de güzel kazandırır takip ederseniz. Dolar ile ters orantılı ilerliyor. Ben bazen onlarla da işlem yapıyorum.

ArMy
23-10-2015, 17:06
Altın ve brent de güzel kazandırır takip ederseniz. Dolar ile ters orantılı ilerliyor. Ben bazen onlarla da işlem yapıyorum.
Tabi para birimi demişsiniz yazdıktan sonra farkettim ama ben yatırım aracı olarak tavsiye ediyorum..

bason
23-10-2015, 17:44
Tabi para birimi demişsiniz yazdıktan sonra farkettim ama ben yatırım aracı olarak tavsiye ediyorum..

Sıkıntı yok... İlla para birimi olmasına gerek yok... Konu genelde dolar/euro/altın/tl bandında ilerliyor doğal olarak... Biraz alternatiflerede yer verilebilir diye düşündüm...

_muhaRRem
23-10-2015, 17:56
Temkinli bi şekilde portföyü azaltarak , bilançosu sağlamlardan devam..

Dencm-doas-yatas-logo

Doas-yatas ve logo bu hafta tatminkarlardı.

Dencm ov hedefine ulaşacak inş.

Ozgyo takipte

997TT
23-10-2015, 19:35
Dolarda ki harekete dikkat... Hafta basida devam edicek.

erhanarici18
23-10-2015, 19:42

Ozgyo takipte
logo iyi güldürdü
tşk'ler muharrem abi
takipteyim

ZX-636R
23-10-2015, 20:22
9 Ekimdeki görüşümü sonrasında €/$ da 6 iş günü içinde beklediğim teknik kırılma yukarı yönlü yaşandı ve 1,13 in yukarı kırılması ile 1,1495 e kadar yükseliş oldu açıkçası 1.1450 den dönüş bekliyordum, beklentimin de ötesine geçti yükseliş. 1.1350-1.14 de 1.1450 den 1/3 1/3 1/3 olarak kademeli satış önermiştim ort. 1.14 yapar. Perşembe günü bozulan teknik görünüm sonrasında cuma günü zayıflık devam etti ve 1.1350 seviyesinden kapattı. Yarın teknik açıdan önemli bir gün olacak eğer gün sonu kapanışı 1.1375 üzerinde kapanış olmazsa ilk destek 1.1270 de sonrasında 1.11 var ancak şuan için erken yarını görmek sonrasında 1.1270 leri izlemek gerek.
http://s4.postimg.org/5ecmiyos9/EURUSD.jpg (http://postimg.org/image/5ecmiyos9/)

€/TL de orta ve uzun vadede short ta kalmak gerektiğini düşünüyorum, kv olarak 3.28 destek bölgesi ancak geçen hafta buradan gelen tepki çok kısa oldu ve 3.3690 dan dönüş oldu bu sefer de dönmesi durumunda tekrar 3.3550-3.36 ya kadar yükseliş olabilir ancak artık tepeler daha aşağıda oluşmaya başlıyor bu sebepler 3.36 da da güçlü direnç oldu(kv de yukarı geçilmesi bence daha düşük bir ihtimal) ve 3.28 in kırılması ile ilk etapta 3.20 ye kadar düşüş bekliyorum. grafikte gösterdiğim bölgede yükseliş sırasında büyük boşluk oluştu bu boşluğun düşüşte dolması çok büyük olasılık.

http://s18.postimg.org/9ruucvbvp/EUR.jpg (http://postimg.org/image/9ruucvbvp/)

$/TL de ise önceki görüşüm sonrası 2.88 den tepki gelerek 2.96 ya kadar hareket oldu buradan € da kine benzer bir sert hareket ile 2 günde tekrar 2.88 e kadar geriledi. Buranın kırılması ile ki bence bu sefer olasılığı daha da arttı Önceki görüşümü koruyorum 2.84-2.8350 ye gerileyebilir. 2.8650-2.8380 arasında büyük bir gap var burasının düşüş ile dolmasını bekliyorum.

http://s11.postimg.org/s1acf4mb3/USD.jpg (http://postimg.org/image/s1acf4mb3/)

19 Ekim Pazar günü yaptığım yorumda; geçen hafta bozulan teknik görünüm sonrasında bu hafta Pazartesi ve Salı €/$ paritesi için çok önemli olduğu ve bugünlerde 1.1375 üzerinde kapanış olmaması durumunda 1.1270 ve 1.11 e kadar düşüş beklediğimi belirtmiştim. Bu hafta Pazartesi ve Salı teknik zayıflık devam etti ve kur gün sonu kapanışları 1.1330 bandında gerçekleşti. Üstüne beklendiği gibi Draghi nin konuşması(ki öncesinde piyasa zaten ECB yi bu yönde zorlamaya başlamıştı) sonrasında önce hızlıca 1.127 aşağı yönlü geçildi, bugün 1.11 deki son destek de hızlı satışlar ile kırıldı ve parite şuan itibariyle 1.1003 e kadar geriledi. Teknik olarak destek 1.0850 de bulunuyor ancak satışın son iki günde çok hızlı olması bu seviyelerde bir miktar tepki alımı gelmesine sebep olabilir. Şuan için 1.1275 te stop yapanlar için bir miktar beklemek ve Pazartesi günü kapanışı görmemiz gerekiyor. Bu piyasa için yapılacak en iyi strateji “piyasa ile asla inatlaşmamak olacaktır”

€/TL de ise kısa-orta ve uzun vade için önerdiğim short pozisyon doğrultusunda pariteye benzer hareket ile beklediğim ve daha önce grafiğini koyduğum 3.20 ye kadar geri çekilme hareketi gerçekleşti. Grafikteki 1 nolu büyük boşluk doldu bundan sonra Pazartesi ve Salı yakından izlenecek, tepki amaçlı bir miktar alım gelebilir ancak ben tepkilerin sınırlı kalmasını bekliyorum. Destek olarak 3.17 ve 3.1450 noktaları izlenecek.

€uro için beklentim Seçim sonrası +45 gün olan ilk koalisyon sürecini de kapsayan( yaklaşık 2 ay için), ve yılın son iki haftasında biraz da iyimser alımlar ve bilanço kapama-düzeltme hareketi mutlaka olacaktır. Yani yıl sonuna kadar ki vade için aşağıdaki 2 nolu boşluğun da dolması ve 3.05-3.08 bandının test edilmesi beni şaşırtmayacaktır.
Orta vadeli alım düşünülüyorsa bu seviyeleri beklemek gerekir.
http://s6.postimg.org/3k77a2cwd/EUR.jpg (http://postimg.org/image/3k77a2cwd/)

$/TL için daha önce verdiğim görüşte 2.88 in kırılma ihtimalin arttığı ve 2.8650-2.8350 arasındaki önceki boşluğun dolmasını beklediğimi ifade etmiştir. USDTRL bugün 2.86 ya kadar geriledi ve ardından dolarda genel bir güçlenme gördük. Önceki görüşümde değişiklik bulunmuyor yine yılsonuna kadar olan vade için önce 2.8350-2.84 ardından 2.75 seviyelerine kadar gerileme normal karşılanmalı. Orta vadeli alım düşünülüyorsa bu seviyeleri beklemek gerekir.

bu konuya görüşleri ile büyük katkı yapan arkadaşların son dönemde artık yazmadıklarını görüyorum bu ortamda artık benim de paylaşımda bulunmamın bir katkısı olmayacağını görüyorum. Bir süre uzaklardan takip edeceğim.
Selam sevgi ve saygılarımla
Ali

bad cat
23-10-2015, 22:22
ee konu kilit o zaman. Pek birikimim olmasa da konu takip etmesi faydalı oluyor. Paylaşımlarınızın devamını dilerim.

997TT
23-10-2015, 23:23
Yazmayanları,takıpcılerın sesı olarak kınıyor,buyuklerımı saygıyla,kucuklerımı zorla yazmaya davet edıyorum.
Yapmayın arkadaslar.....

_muhaRRem
24-10-2015, 08:58
Şu an full nakitteyim , seçimede borsada malla girmicem. Seçim sonrası Düşerse alttan alırız , yükselirse zaten , yükselen piyasalarda hertürlü kazanırız..

TaGo
24-10-2015, 08:59
Ben hep yazdım :D 2.87 dende dolar aldım gene süppper pazartesiyi bekliyorum :D

vectra-tuner
24-10-2015, 10:49
997TT - Abi bu ortamda nasıl birşey yazalımki , dün gördünüz neler olduğunu euro dolar paritesi bir anda nerden nereye gitti ? Tam yorum yapıyorum Petrol %16 arttı diye aynı günün gecesi %5 düşüyor bir sonraki gün geri artıyor... Dünyada vibrasyon va abi :D Siz daha önce ne güzel söylediniz burda kimse Usd 3.06 3.07 gittiğinde kimse sat demedi ama oralarda satılması gerekiyordu diye... Böyle birşey diyemezsiniz çünki 3.06 dan satan adam 3.15 olursa yanıltmış oluruz , o yüzden sizde korkuyorsunuz bildiğinizi söylemeye... Benim korkum şu insanları yanlış yönlendirip üç kuruş birikimleri de bizim yüzümüzden giderse vebal altında kalmak. En profesyonel olanların bile bu kadar yanıldığı bir ortamda yorum yapmak çok güç... Ben genellikle baştan beri sistemi işliyorum yani trendi vs. değil... Zx-636R'ın söylediği gibi piyasa ile inatlaşmamak gerekiyor yoksa herkes bizim ülkemizin ne halde olduğunu biliyor ergeç başımıza gelecek olanda belli...

Dün çalıştığım katılım bankası ile görüştüm ve taksidini ödeyemen öyle 3 firma saydıki korktum açıkçası... Saydığı firmalar ciddi anlamda çok büyük firmalar idi., Ankara'da yaşayanlar bilir , Ankara'nın sanayisi durumunda olan Ostim bitik durumda... Şu anda çoğu kişi Bloomberg vs. kanalları izleyip bir yol çizmeye çalışıyor ama oradaki insanlar da gerçekleri açıkça bilse dahi söyleyemez ki...

Buradaki topiği baştan aşağıya okuyan insanlar zaten üç aşa beş yukarı sistemi kavradı ama işte tecrübe hemen kazanılan birşey değil., Ben baştan beri dolarda alım tarafındayım , dünde aldım., Ama al sat yapmıyorum sadece Usd alıyorum ve yolluyorum Çin'e Hindistan'a mal getirip ekmeğimi oradan kazanıyorum.. Döviz al satından para kazanmak kolay değilki, pekçok insan böyle para kazanmak istiyor anladığım kadarı ile ... Ama işte bunun içinde çok iyi bir bilgi birikimi gerekiyor yani yönlendirme ile olacak bir iş değil., Pc nin başına oturup pür dikkat haberleri takip etmesi vs. hızlı bir şekilde doğru kararı verip hareket etmesi gerekiyor... Ben bu vebali almam

Merakımdan gidip Forex hesabı açtım ve deneme yanılma birşeyler yaptım... Ama son kararımı söyleyim ben asla Forex'e bulaşmam... Bildiğiniz kumar bu ve demo dışında buradan işlem yapmayı düşünmüyorum... Bankalardan al sat yapmak ise çok zor hem işlem saatleri kısıtlı hemde anormal durumlarda alım satım makası çok açıldığı için oldukça zor bir iş.

file:///C:/Users/sinan/Desktop/Statement.htm

vectra-tuner
24-10-2015, 10:50
Forex demo hesabı denemem , ama gerçek hesapla bunu yapmak söylediğim gibi kesinlikle çok çok tehlikeli

Halk Yatirim Menkul Degerler A.S.

Account: 910484597 Name: SÃNAN ...... Currency: USD Leverage: 1:100 2015 October 23, 17:23
Closed Transactions:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Close Time Price Commission Taxes Swap Profit
226391 2015.10.20 15:14:00 balance Deposit 5 000.00
226392 2015.10.20 15:23:02 buy 1.00 usdtry 2.89126 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:51:45 2.89328 0.00 0.00 -59.36 69.82
226393 2015.10.20 15:24:09 sell 1.00 usdtry 2.89156 0.00000 0.00000 2015.10.22 14:16:59 2.88673 0.00 0.00 34.51 167.32
227341 2015.10.22 14:15:31 buy 1.00 usdtry 2.88689 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:50:36 2.89234 0.00 0.00 0.00 188.43
227342 2015.10.22 14:15:48 buy 1.00 usdtry 2.88686 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:50:30 2.89234 0.00 0.00 0.00 189.47
227343 2015.10.22 14:15:55 buy 1.00 usdtry 2.88686 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:50:32 2.89232 0.00 0.00 0.00 188.78
227418 2015.10.22 15:51:06 sell 3.00 eurusd 1.11943 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:51:27 1.11877 0.00 0.00 0.00 198.00
227433 2015.10.22 15:52:34 sell 5.00 eurusd 1.11846 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:55:10 1.11823 0.00 0.00 0.00 115.00
227443 2015.10.22 15:57:24 buy 2.00 eurtry 3.23700 3.22300 0.00000 2015.10.22 16:20:42 3.22300 0.00 0.00 0.00 -972.18
227471 2015.10.22 16:21:16 buy 2.00 eurusd 1.11774 0.00000 0.00000 2015.10.22 16:23:18 1.11855 0.00 0.00 0.00 162.00
227472 2015.10.22 16:22:01 sell 1.00 eurtry 3.21767 0.00000 0.00000 2015.10.22 16:25:43 3.21580 0.00 0.00 0.00 65.07
227477 2015.10.22 16:22:31 sell 2.00 eurusd 1.11775 0.00000 0.00000 2015.10.22 16:26:13 1.11765 0.00 0.00 0.00 20.00
227514 2015.10.22 16:49:24 buy 2.00 eurusd 1.11652 0.00000 0.00000 2015.10.22 18:27:58 1.11502 0.00 0.00 0.00 -300.00
227541 2015.10.22 17:12:47 buy 1.00 usdtry 2.87447 0.00000 0.00000 2015.10.22 18:28:00 2.87418 0.00 0.00 0.00 -10.09
227655 2015.10.22 18:33:09 sell 3.00 eurusd 1.11560 11.70000 0.00000 2015.10.23 08:50:35 1.11138 0.00 0.00 1.20 1 266.00
227905 2015.10.23 09:00:50 buy 3.00 eurtry 3.18722 0.00000 0.00000 2015.10.23 11:06:11 3.19063 0.00 0.00 0.00 356.49
227959 2015.10.23 11:08:35 sell 3.00 eurusd 1.11103 0.00000 0.00000 2015.10.23 13:44:47 1.11012 0.00 0.00 0.00 273.00
227960 2015.10.23 11:09:16 sell 1.00 xauusd 1173.14 0.00 0.00 2015.10.23 13:44:49 1171.25 0.00 0.00 0.00 189.00
227996 2015.10.23 13:56:07 sell 5.00 eurusd 1.10904 0.00000 0.00000 2015.10.23 14:20:20 1.10815 0.00 0.00 0.00 445.00
228009 2015.10.23 14:32:53 sell 5.00 eurusd 1.11004 0.00000 0.00000 2015.10.23 14:38:33 1.10985 0.00 0.00 0.00 95.00
228052 2015.10.23 16:35:02 sell 5.00 eurusd 1.10450 0.00000 0.00000 2015.10.23 16:48:27 1.10358 0.00 0.00 0.00 460.00
0.00 0.00 -23.65 3 166.11
Closed P/L: 3 142.46
Open Trades:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Price Commission Taxes Swap Profit
No transactions
0.00 0.00 0.00 0.00
Floating P/L: 0.00
Working Orders:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Market Price
No transactions

Summary:
Deposit/Withdrawal: 5 000.00 Credit Facility: 0.00
Closed Trade P/L: 3 142.46 Floating P/L: 0.00 Margin: 0.00
Balance: 8 142.46 Equity: 8 142.46 Free Margin: 8 142.46

Yigit-Y
24-10-2015, 11:00
Koalisyonmu iktidarmi bence buna oynayin kisa vadede.

Koalisyon olucak o yüzden dohol deyim

0.51 den beri hedef 1.00 ki zaten suan mal toplamaya basladi yabanci kagit 0.62 de

Akp iktidar olmasi imkansiz hdp baraj alti kalamaz düşüncesindeyim

halilcakir
24-10-2015, 11:13

ilk bakışta gördüğüm 5bin dolarla 100 bin dolardan aşağı işlem yapılmamış :)

ve yine rağmen stop outa yakanılmayıp birde kar olmuş

valla başarı :)

bunun Türkçesi şu arkadaşlar

5000 dolar yani kabaca 15bin lira para ile

1 lot usd yani 100 bin dolar yani yine kabaca 300bin liralık alım yapılmış

stop out seviyesi %20 desek yani mevcut pozisyonlarınızdaki ZARARınız tüm paranızın %80 ini geçtiği an sistem otomatik en fazla zarardaki pozisyona öncelik tanıyarak kapatmaya başlar ve eksiye girmenizi engeller.

Onada basit örnekle

15 bin lira ile gittin 1 lot usd aldın yani 100 bin dolar aldın

atıyorum 2.90 dan aldın 100 bin dolar

dolar düştü 2.86 ya

2,9 - 2,86 = 0,04

0,04 x 100.000 = 4000 tl zarardasınız o an bu pozisyondan yani aldığınız 100 bin doları 2.86 dan satarsanız elinizde 11bin tl kalacak demektir

15bin liranın %20 si yani 5 de 1 i 3000 tl eder

yani 2,90 dan aldığınız 100 bin dolar 2,78 e düşerse mevcut zararınız 12bin tl olur ve stop outa yakalanırsınız

Ha ama 2.90 dan aldığınız dolar 2.88 e çekildi

o gün kapatmadınız pozisyonu o gün için swap ödediniz yani taşıma maliyeti diyelim kabaca 50 tl

sonra dolar oldu diğer gün 2.92

2000 - 50 = 1950 tl kar

marjin hesaplaması fx in canıdır bence

1 lira ile 100 lira alabiliyorum diye köşe olmaya çalışırsan 2 köşe olur kalırsın :)

halilcakir
24-10-2015, 11:16
Buradan vatan kurtarmak değilde meraklısına tecrübe paylaşmak olunca konu ben kendimce birşeyler yazarım

Umarım meraklısına fayda sağlar

vectra-tuner
24-10-2015, 11:18
HalilÇakır
Siz bundan para kazanırsınız tecrübeniz var, Ama bir başkası bu işte kolayca batabilir., bu iş çok tehlikeli ve benim için en güzeli en bereketli olanı Ticaret.,
Birde şöyle düşünün , farz edin ben dün Usd satsaydım ne olurdu, parite bir anda yanılmıyorsam çok sert bir şekilde ta 1.085 leri gördü., Orada sıfırlanırdım işte bir ömü boyu birikim yapıp kaybetmek çok kötü olurdu herhalde.., Türk milletinin genel özelliği çok çabuk zengin olup kurtulmak , yani siz tedbirli gidip para kazanırsınız ama vereceğiniz akıl ile bir başkası varını yoğunu kaybedebilir..

halilcakir
24-10-2015, 11:22
E tabi canım

Ben her zaman gerçekte varolan param kadar işlem yaparım

O an sistemde değildir ama bankadadır

15 dk içinde eft ile hemen işleme sokabilirim

Yani aslında ben ucuz spread ve sistemin avatanjına karşılık swapa katlanıyorum

Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte :)

halilcakir
24-10-2015, 11:27
Bankalardaki spread akıllara zarar

sonra yani grafiği görmeden nereden nereye gideceğini nasıl kestireceksin

yani şöyle söyleyim fx sisteminin ve metatrader programın avantajı için swapa katlanmak benim yaptığım

vectra-tuner
24-10-2015, 11:32
İşte bende acaba bu Forex'ten Usd alıp daha sonra aldığım Usd'yi kendi bankama yatırıp (Mesela Ziraat fx - Ziraatbank gibi) düşünceye kapıldım ama sonra düşündüm ve bu Forex'e bir bulaşırsam benim için hayırlı olmaz .. O sebepten dolayı da vazgeçtim... Şeytan dürter diye açıkçası kendime güvenemedim

Be

997TT
24-10-2015, 11:33
Surada yaniliyorsunuz;kimse surdan al surda sat demiyor,dememelide zaten.
Kendimden ornek vereyim;sahsi yorumumu yaziyorum. İnsanlar sizlerin bizlerin yazdiklari yorumu,kendi akljndan harmanlayil pozisyon aliyor.
Piyasaya ve buraya kusmeyin...

vectra-tuner
24-10-2015, 11:58
Şimdi ben hep olaya realist yaklaşmaya çalıştım , Şöyle ki

Dün mesela Pariteyi gördüğünüz tam bir felaket idi, ha bekliyorduk daha öncede yazdık Kur savaşları diye...,, Dragi taş atmadan parasını değersizleştirdi ben hemen buradan bize etkilerini düşünmeye başladım ki vardığım sonuç Usd Euro paritesinin dolar lehine olması yine bizi cari açık problemiyle karşı karşıya bırakacak ve ihracatçılar yandım anam demeye başladı bile Euro kurundan dolayı... Ama işte bu kalıcı olacakmı ? Sonuçta parite nerden nereye geldi? Şimdi fed de Usd'nin değerini düşürmeye çalışacakmı? Yani benim şu yaptığım yorum doğru bile olsa 1-2 gün sonra 1 hafta sonra değişebilir... Dünya sallantıda şu an

İkinci mevzu ; Benim buradan en iyi verebileceğim bilgi reel sektör zaten başından beri paylaşımım aslında bunun üzerine kurulu

Çin'de fiyatlar Usd bazında %5 geri geldi ki bu oran tam Çin devalüasyon oranına tekabül ediyor, Navlunlar yerlerde sürünüyor.Çin'in faiz indirmesi de Çin'in sıkıntıda olduğunun bariz göstergesi ama finansal piyasalar bunu farklı gözle görüyor.. Çin'den destek teşvik vs... İşte fark burada

Üçüncüsü ; Bankalardan kredi alırken özellikle son 1 senede çok zorlanıyoruz, Tüm bankalar kısa vadeli kredi verme taraftarı ve seçim nedeni ile beklemeye geçmiş durumdalar.,
Daha önce Rotatif krediyi 13 - 13.5 ile alırken , Türkiye'nin en büyük Devlet bankasından mail geldi oranlar arttı diye ve bu bankanın şöyle bir güzelliği var Internet şubesine girdiğinizde kullandığınız tüm kredilerin faizlerini komisyonlarını görebiliyorsunuz ki pekçok özel bankada rotatif kredide görme şansınız yok....
Neyse bir girdim sisteme baktım , 13 13.5 olan oranları 18 18.5 a çıkartmışlar ve üstüne de %1 ile %2 de komisyon eklemişler , Müşteri temsilcimi aradım ve tekrar oranları 13.5 14.5 arasına çektiler., Şimdi pekçoğumuz Rotatif krediyi kullanıyor ve burada %18 üzerine %2 komisyon demek , diyelim dönem sonu faiz 10.000 tl tuttu bunun %20 yani 2.000 tl olmak üzere komisyonla birleşince 12.000 oluyor ve oran 18/100*2= %21.6 ya geliyor!!!! Bunlara dikkat etmek gerekiyor

Son zamanlarda bankalar müşterilerine çek vermiyor nedeni ise çek başına getirilen 1.200 tl banka güvence bedeli , öylede olunca çek alamayan müşteri eskiden 5.000 tl gibi küçük küçük rakamlarla çek kesiceğine tek seferde 20.000 tl çek kesiyor ve haliyle daha uzun vadeye atıyor, Ödeme zamanı gelincede müşterilerimiz arayıp çeki ertele demeye başlıyor.,

Dünde Katılım bankasındaki abimizle konuşunca , öyle 3 firmadan bahsettiki batan işini kaybeden , açıkçası ben çok korktum arkadaşlar... O yüzden yapmış olduğumuz ithalatı azaltıp nakite geçmeye çalışıyoruz, inşallah geç kalmamışızdır.. Dolar aşa dolar yukarı derken bunu gözden kaçırmışız

_muhaRRem
24-10-2015, 12:34
Dolar euro alım satım dan oluşan kar beni hiç tatmin etmiyor :)

Borsada fırsatlar bitmez.

halilcakir
24-10-2015, 12:41
Bence 100 bin TL ile 100 bin dolar alınıp satılabilir güvenli bir şekilde

Şöyle düşünün

1 lot usd aldınız 2.90 dan

stop out için marjin seviyesi %20 desek

80 bin lira zarara sokarsa bu pozisyon sizi stop outa yakalandınız demektir

yani oda 2,9-0,8= 2,10

yani 2.90 dan aldın 100 bin doları ve kur öyle bir düştüki 2.10 oldu

yani sende herhalde eşek değilsin

önce tüm dünya gerçeklerinin yani temel makro ekonomik gerçeklerin değiştiğini sonrada teknikdede işin terse döndüğünü görür 2.1 e kadar düşmeden o pozisyonu zararla kapatırsın

Trade aslında en başta psikoloji işidir kanımca

2.90 dan aldığın dolar 2.95 oldu sattın 5bin tl kar

tabi işte bir fiil işlem yapmaya başlayınca Allah'ın ne hikmetidir take profit diye 2.95 girdiğinde 2.94970 den döndüğünü falan göreceksin orası ayrı konu :)

Ama stop loss girdiğinde ise nedense direk 2.85 e hemen dokunup çekildiğini de :)

Spike lar genelde hep zarara olabiliyor :)

İşte bu nedenle bir fiil mesai şeklinde ekran başında takip ve manuel işlem yapmak gerek kanımca yani bir nevi işin olarak aslında

Ne paniğe kapılıp heyecanla karar alacaksın (spekülatif hareketlerin heyecanı gibi) nede manevi bağ kurup pozisyonunla makro ekonomik gerçekler ve sonrasında teknik gerçeklere inat işlem yapacaksın.

Özetle kolay değil öyle para kazanmak her işte olduğu gibi

Yaşayacağın sinir stres zaten ayrı bir dünya

Filmlerde gördüğümüz traderlar boşa kokainman olmuyor valla :D

vectra-tuner
24-10-2015, 12:54
%100 Halil'e katılıyorum...

Ticarette olsun , döviz al sat , borsa hiç fark etmez... Olayın 1. Kuralı hırsa kapılmamak , Ticarette de böyledir bu aşırı risk almak yok eder.! Ancak hiç risk almaz iseniz de yaşama şansınız yok., 2. Kural ise Soğuk kanlı olmak ve panik hareketler yapmamak , ve 3. Kural tecrübe edinmek , 4. Kural ise Siyaseti ve dışarıyı takip etmek hatta dünyayı izlemek

hakotech
24-10-2015, 13:55
HalilÇakır
Siz bundan para kazanırsınız tecrübeniz var, Ama bir başkası bu işte kolayca batabilir., bu iş çok tehlikeli ve benim için en güzeli en bereketli olanı Ticaret.,
Birde şöyle düşünün , farz edin ben dün Usd satsaydım ne olurdu, parite bir anda yanılmıyorsam çok sert bir şekilde ta 1.085 leri gördü., Orada sıfırlanırdım işte bir ömü boyu birikim yapıp kaybetmek çok kötü olurdu herhalde.., Türk milletinin genel özelliği çok çabuk zengin olup kurtulmak , yani siz tedbirli gidip para kazanırsınız ama vereceğiniz akıl ile bir başkası varını yoğunu kaybedebilir..

Parite 1.085 leri göreydi ben şuan miami beachteydim :)

vectra-tuner
24-10-2015, 13:59
En güzeli Barbut, forex te neymiş ... Şaka maka bi tarafa bu forex bana göre değil yukarıda saydığım vasıflara sahip olmak gerekiyor... Asıl merak ettiğim ise şu ; Şimdi bu forexte diyelimki 20 milyon usd bulduk ve 1/100 kaldıraçla Tl satıp dolar alımı yaptık? Kurlar bir anda fırlar ordan da geri satıp güzel kar yapılır , heleki ben 20 milyon değilde 100 milyon usd si olan adam 1/100 kaldıraçla 10 milyar usd gibi bi alım yapabilirmi? Yani bu sistemin bu tarz şeylere karşı bir önlemi varmı? Abd dolarını manipule etmek imkansız gibi ama Türk lirası kolayca manipule edilir ... Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bunu bi açıklayabilirmi?

hakotech
24-10-2015, 14:02
En güzeli Barbut, forex te neymiş ... Şaka maka bi tarafa bu forex bana göre değil yukarıda saydığım vasıflara sahip olmak gerekiyor... Asıl merak ettiğim ise şu ; Şimdi bu forexte diyelimki 20 milyon usd bulduk ve 1/100 kaldıraçla Tl satıp dolar alımı yaptık? Kurlar bir anda fırlar ordan da geri satıp güzel kar yapılır , heleki ben 20 milyon değilde 100 milyon usd si olan adam 1/100 kaldıraçla 10 milyar usd gibi bi alım yapabilirmi? Yani bu sistemin bu tarz şeylere karşı bir önlemi varmı? Abd dolarını manipule etmek imkansız gibi ama Türk lirası kolayca manipule edilir ... Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bunu bi açıklayabilirmi?
Aylık işlem hacmi 5 trilyon dolar olan bir sistrm bu..kısaca kaldırır yani :) de o işi yaoan adamın yüreği kaldırırmı ayrı mesele .. :)

hakotech
24-10-2015, 14:05
Pardon günlük 6 trilyon dolarmış..

vectra-tuner
24-10-2015, 14:22
100 Milyon dolarla Türkiye piyasaları alt üst edilir bence kaldıraçla... Ama tabi hükümetten korkarlar orası ayrı

Şimdi benim fikrim şu şekilde , Ekonomi bakanı sözlü yönlendirme ile Usd'yi gevşetmeye çalıştı tıpkı Erdem Başçının Usd 1.92 olursa kimse şaşırmasın dediği gibi, olay şu Merkez bankasının net rezervleri çok az ve her akşam döviz satarak bunu sürdürme şansı yok üstüne bir de kış mevsimi geldiği için artan doğalgaz vs. sebebiyle döviz ihtiyacının artması.

Ama işte Draginin yaptığı sözlü müdahale Ekonomi bakanını da ters köşeye yatırdı , bizim en büyük ihracatımız Almanya'ya, ve Euronun düşük olup Usd nin yüksek olması çok aleyhimize ve otomatik olarak İhracatımız düşecek ve cari açığımız yine dert olucak., Buda kurlar üzerinde baskı yapacak gözüküyor.

Diğer konu ise ; 2 haftadır borsa suni bir şekilde döviz baskılanarak yükseltildi ki seçim öncesi seçmene mesaj babında , bize oy verirseniz kurtulursunuz yoksa ekonomi felaket diye. Şimdi Usd kurunda Tl bazında 2.75 lere gevşeme bekleyenler şunu düşünüyor ; seçimden sonra Merkez bankası faiz artıracak ve dolayısı ile Tl kıymetlenicek! Ama benim fikrim tam tersi ülkeyi mahfeden şey yüksek faiz ve düşük kur idi., Usd 1.15 1.20 Tl iken sanayicimiz çok duruma düştü ve birçoğu üretimi bıraktı.

Kur savaşları sonucunda Amerika ne yapıcak onu göreceğiz yakında, Ama şunuda unutmayalım bizler gece yatağında uyurken Çin bir devalüasyon yapabilir , ve Türkiye'nin mutlak suretle Euro kurunu ihracatçısı için yükseltmesi gerekiyor ama malesef bu mümkün değil çünki tüm Para birimleri Usd etrafında dolanıyor yani Euroyu yükseltip Usd yi düşürme şansımız yok , ben seçim sonucu ne olursa olsun bizim de para birimimiz tl'nin değerinin düşürüleceğini düşünüyorum çünki Dünyadaki yeni trend bu.

Birde şunu eklemek istiyorum , Artık bankalar fazla risk almıyor eskisi gibi değil, haklılar da... Zaten Usd bazında ülke olarak oldukça küçüldük otomatik olarak Bankalarımız da küçülmüş oldu.

997TT
24-10-2015, 18:02
Pazartesı gunu dolarda yukselıs beklıyorum.
Nedenını sormayın,hıs dıyelım...
Guzel yorumlamıssın,faız sılahını er yada gec kullanıcak ama secım sonucları onemlı.
Turlu kırlı oyunlar donuyor,son kozlarını oynıyacaklar...

vectra-tuner
24-10-2015, 18:55
İşte burada şöyle bir sorun var,şimdi faizi artırdı diyelim ve kur 2.75 e indi... Dolar alamayanlarda koşup dolar alıcak ve dolar yine yükselicek.. Geçmişte faiz artırıp kuru frenleseydi belki işe yarardı ama bu saatten sonra zor. Faiz artırınca borsayı besleyen banka karları azalıcak ve satış gelicek, Sanayici zaten borç harç içinde piyasa faizleri sürekli yükselirken bir darbede burdan alıcak. Büyüme iyice düşücek zaten ilk çeyrek ve 2. Büyümesi tamamen kur artışı olacağını bildiği için insanlarımızın koşup araba almasından kaynaklandı ve ilaveten seçim dolayısıyla Kamu harcamalarından yani buda böyle devam edemez. Birde açıkçası ben siyasi kanattan bazı kişilerin spekülasyon yaparak insanlarımızı harcamaya yönelttiğini düşünüyorum, Örneğin 1.6 araçlarda Ötv artışı söylentisinin yayılması gibi ki uzun süre bekleyip öyle yalanladılar.. Akıllıca bir hamle idi kendilerine göre çünki bu sene acayip lüx araç satıldı.. Pazartesi bende dövizin yükseleceğini borsanın düşeceğini düşünüyorum, ama işte sabah saatlerinde 9'a 5 kala döviz satıp nüdahale ediyorlar bir şekilde.. Yanlız bu durumda ortaya çıkıyor gibi çünki yabancı Girişi olmamasına rağmen Usd tüm gelişmekte olan Para birimlerine karşı hızla değer kazanırken bizde tersi oldu.. Bakalım be olucak

barisy
24-10-2015, 19:23
Serbest bıraksa 3,15-3,20 idi zaten. Allah borcu olanların yardımcısı olsun diyorum sadece. Yaşı 35 plus olanlar bu ülkede neler neler gördü. Para çekildiğinde elimizde gerçekte ne varmış hep beraber göreceğiz maalesef.

Amatör bir göz ile sadece şuna bakıyorum. Ülkemizde konut satışları geçen yılın aynı Dönemine göre %21 azalmış, bizim borsa yükseliyor. Bakıyorsun 100 kişi ölüyor katliam oluyor resmen, borsa stabil dolar az buçuk oynayıp geri geliyor.
Ama ABD konut satış bilgisi, istihdam vs geldiği anda ülkede yer yerinden oynuyor.

Finansal durum , içeride olanlardan bağımsız halde hareket ediyor.

ZX-636R
25-10-2015, 12:08
ekip geri dönmüş, yorumlara devam :D

son görüşümde değişiklik yok, geçen hafta €/$ €/TL ve Sepet teki hızlı düşüş sonrası bu hafta tepki alımları gelecektir.
$/TL geçen haftaki geri çekilme sonrası cuma kapanışa doğru kayıplarını geri aldı.
TL nin tüm para birimlerine karşı değerlenmesini bekliyorum, hedef seviyelerde değişiklik yok,
( $/TL = 2.75-2.78 €/TL= 3.05-3.08 €/$= 1.0850-1.0880 ) VADE: Yılsonuna kadar

vectra-tuner
25-10-2015, 13:03
Zx-636R
Şimdi bir sorum var size; Son 2 sene olmak üzere özelliklede son 1 sene herkes para yok diyor, alacaklarımızı tahsil etmek için aradığımızda aldığımız cevap bu, Çekini erteletmek isteyenlerin söylediği bu, hatta devlet kurumlarından aldığımız cevap da bu.... Peki bu paralar nerede ve kimde ?

Yigit-Y
25-10-2015, 13:16
Paralar kutuda gemide italyada :) hahahahah

Black_Eagle
25-10-2015, 13:16

ilk bakışta gördüğüm 5bin dolarla 100 bin dolardan aşağı işlem yapılmamış :)

ve yine rağmen stop outa yakanılmayıp birde kar olmuş

valla başarı :)

bunun Türkçesi şu arkadaşlar

5000 dolar yani kabaca 15bin lira para ile

1 lot usd yani 100 bin dolar yani yine kabaca 300bin liralık alım yapılmış

stop out seviyesi %20 desek yani mevcut pozisyonlarınızdaki ZARARınız tüm paranızın %80 ini geçtiği an sistem otomatik en fazla zarardaki pozisyona öncelik tanıyarak kapatmaya başlar ve eksiye girmenizi engeller.

Onada basit örnekle

15 bin lira ile gittin 1 lot usd aldın yani 100 bin dolar aldın

atıyorum 2.90 dan aldın 100 bin dolar

dolar düştü 2.86 ya

2,9 - 2,86 = 0,04

0,04 x 100.000 = 4000 tl zarardasınız o an bu pozisyondan yani aldığınız 100 bin doları 2.86 dan satarsanız elinizde 11bin tl kalacak demektir

15bin liranın %20 si yani 5 de 1 i 3000 tl eder

yani 2,90 dan aldığınız 100 bin dolar 2,78 e düşerse mevcut zararınız 12bin tl olur ve stop outa yakalanırsınız

Ha ama 2.90 dan aldığınız dolar 2.88 e çekildi

o gün kapatmadınız pozisyonu o gün için swap ödediniz yani taşıma maliyeti diyelim kabaca 50 tl

sonra dolar oldu diğer gün 2.92

2000 - 50 = 1950 tl kar

marjin hesaplaması fx in canıdır bence

1 lira ile 100 lira alabiliyorum diye köşe olmaya çalışırsan 2 köşe olur kalırsın :)

Sektörün içinden biri olarak söyleyebilirim çoğu sektör çalışanı bu kadar açıklayıcı anlatamazdi :)

Y.Emre
25-10-2015, 14:27
Forex'de kaldıraç oranını kafamıza göre ayarlayabiliyormuyuz? yoksa sabit oranlar mı var ?

Black_Eagle
25-10-2015, 14:28
Forex'de kaldıraç oranını kafamıza göre ayarlayabiliyormuyuz? yoksa sabit oranlar mı var ?
Türkiye'de standart 1/100 yurt dışında 1/400 e kadar var. Biz yatirimci kaç isterse o şekilde yapıyoruz

Black_Eagle
25-10-2015, 14:30
Bu arada spk lisanli kurumlar Türkiye'de 1/100 üzerine çıkamazlar. Hatta kayip orani çok fazla olduğu için spk bir düzenleme getirebilir. Kaldıraç 1/50 yatirim tutarında da alt limit belirleyebilir diye söylentiler var

vectra-tuner
25-10-2015, 14:38
Aman dikkat adam güzelçe yazdı yukarıya 100.000 tl ile max 100.000 usd işlem yapın diye yani kabaca 3- 3.5 katı geçmeyin diye.. Aksi takdirde çok tehlikeli. Ben demo hesabı ile işlem yaptım, gerçek hesap olsa idi bu kadar rahat hareket edemezdim...Bunu gözden kaçırmayın lütfen işi bilenlerden mutlaka bilgi ve tecrübe edinmeye çalışın.. Bu işin ehli olan abiler buraya madde madde bu işin kilit noktalarını yazarsa faydalı olur..

bason
25-10-2015, 15:08
Bu arada spk lisanli kurumlar Türkiye'de 1/100 üzerine çıkamazlar. Hatta kayip orani çok fazla olduğu için spk bir düzenleme getirebilir. Kaldıraç 1/50 yatirim tutarında da alt limit belirleyebilir diye söylentiler var

Size zahmet olmayacak ise Forex ile ilgili, kısa, bilgilendirici, bir nevi rehber, el kitabı, yeni başlayacaklara yol gösterecek sistem ile ilgili bir yazı yazabilir misiniz? Yani Forex nedir? Sorusuna bir kaç satırda cevap verebilirseniz sevinirim... sayfa sayısı oldukça yüksek eğer daha önce benzer bir post var ise onuda gösterebilirsiniz.

Y.Emre
25-10-2015, 17:30
Kendimiz belirleyebiliyor muyuz diye sormamın sebebi, kaldıracın 10'un üzerine çıkmasını istemememdi zaten. 3 kuruş paramız var yüksek oranla onuda anında araya veririz diye :)

halilcakir
25-10-2015, 19:36
Sektörün içinden biri olarak söyleyebilirim çoğu sektör çalışanı bu kadar açıklayıcı anlatamazdi :)

Birebir yatırımcı bakış açısı farklı birşey :)

Ama teşekkür ederim , bunu bir aracı kurum çalışanından duymak güzel

Bende ilk işlem yapmaya başladığımda bir kaç video dışında kimse böyle detaylı anlatmadı

Hatta ilk hedge işlemimi falan kendim keşfetip yapmıştım hatta:) Lan alıyorsam satmada var aldığım kadar satabilirimde vs diye :)

Her zamanki gibi en doğru en kıymetli bilgi birebir edinilen tecrübelerdir her konuda olduğu gibi

halilcakir
25-10-2015, 19:47
Aman dikkat adam güzelçe yazdı yukarıya 100.000 tl ile max 100.000 usd işlem yapın diye yani kabaca 3- 3.5 katı geçmeyin diye.. Aksi takdirde çok tehlikeli. Ben demo hesabı ile işlem yaptım, gerçek hesap olsa idi bu kadar rahat hareket edemezdim...Bunu gözden kaçırmayın lütfen işi bilenlerden mutlaka bilgi ve tecrübe edinmeye çalışın.. Bu işin ehli olan abiler buraya madde madde bu işin kilit noktalarını yazarsa faydalı olur..

Bununlada ilgili olarak benim şahsi fikrim

Demo ile programı öğrenin

Ama sonra (aracına kurumuna göre değişir minimum teminat seviyesi) minimum teminat ne kadar ise onunla gerçek işleme başlayın.

Gerçek anlamda paranla işlem yapmak 100tl bile olsa çok çok daha farklı birşeydir.

Zamanla baktın kendince bir strateji oluştururuyorsun ondan asla sapma ve sermaye arttırdın diye sakın gaza gelip daha çok kazanacağım triplerine girme

Aynı doğru yoldan şaşmadan aynı stop loss ve take profit hedefleriyle devam et ama en önemlisi işte bir fiil iş gibi yapıyor olman gerek çünkü çoğu zaman tıkladığın an bile fiyat değişti yeni fiyatı kabul ediyormusun diye uyarı geldiği olabiliyor

mesela çinin faiz indirdiği 14.15 de cuma günü

vectra-tuner
25-10-2015, 20:38
@Halil Çakır

Biraz konuyu açabilirmisiniz? Take profit nedir? Hedge nedir? Varsa başka bilinnesi gereken kavramlar bunları açıklarsanız faydalı olur

vectra-tuner
25-10-2015, 20:42
Mesela bu forex teminat hesabına Usd mi yatırılıyor, yoksa tl yatırılıp işlem yapılabiliyormu? İleri vadeli usd alımı yapılabiliyormu? Cevap bekliyoruz

hakotech
25-10-2015, 20:51
Ahh ulen bu kısa yoldan köşeyi dönme aşkı... vegas rüyası kimin.. forexın daşı torpağı altın dediydiler... oynayak dedik daşı sarıya boyamışlar meğersem.. kıssadan hisse,nasrettintin hoca mı olam ne yapam ?

halilcakir
25-10-2015, 20:52
@Halil Çakır

Biraz konuyu açabilirmisiniz? Take profit nedir? Hedge nedir? Varsa başka bilinnesi gereken kavramlar bunları açıklarsanız faydalı olur

Take profit türkçesi kar al yani atıyorum 2.90dan aldığın doları 2.91 görünce otomatik sat demek

Oda programda altta açık pozisyonlarında T/P olarak görünen kısma manuel olarak girebileceğin emir

hedge ise kelime anlamı korumaya almak gibi birşey

aldığın kadar satmak gibi düşünebilir

sattığın pozisyon kara geçince onu kapatırsın

aldığın pozisyon kara geçince onu kapatırsın

tabi bunlar olana kadarki katlanacağın swap maliyetinide hesaplaman gerek

bunlar basit kısımları

hedge belki trade tekniği denebilsede diğerleri meta trader programını kullanmak yani altı üstü onuda herhangi bir youtube tutorialında bile bulabilirsinizki , sanırım her aracı kurumda zaten anlatımlı videolar mevcut

önceleri TL teminat açılmıyordu pek ama bildiğim kadarıyla artık açan aracı kurumlar var

yani 100.000tl yatırıyorsun karını zararınıda tl olarak anlık görüyorsun

ileri zamanlı alım şu şekilde olabilir ki buda yine programın özelliği

buna bekleyen emir deniyor türkçesi

örnek dolar düşecek diye bekliyorsun

bekleyen emir giriyorsun

2.87 den şu kadar al diye

o seviyeye gelince program otomatik o emri uyguluyor

o bekleyen emirin içinede yine stop loss yani zararı durdur veya take profit karı al seviyeleri girebiliyorsun

bunlar basit kısımları olayın

dediğim gibi meta traderı kullanmak yani bu

milyonlarcada videolu anlatım bulabilirsiniz her yerden

vectra-tuner
25-10-2015, 20:55
Birileri para kaybedecekki başka birileri para kazansın, çabuk köşe olma fikri zaten hepimizi cezbediyor... Ama işte çabuk köşe olmak= çabucak batmak anlamına da geliyor..

ZX-636R
25-10-2015, 21:00
Zx-636R
Şimdi bir sorum var size; Son 2 sene olmak üzere özelliklede son 1 sene herkes para yok diyor, alacaklarımızı tahsil etmek için aradığımızda aldığımız cevap bu, Çekini erteletmek isteyenlerin söylediği bu, hatta devlet kurumlarından aldığımız cevap da bu.... Peki bu paralar nerede ve kimde ?

şimdi global olarak bakarsak para asla kaybolmaz, el değiştirir sadece :)
ülkenin makro ekonomisi olarak söyleyebilirim ki, Gelirlerimiz artmıyor. En büyük sorunumuz bu, zaten son dönemde çok bahsedilmeye başlandı orta-gelir tuzağına düştüğümüz artık herkes tarafından kabul edildi

Gelir in artması için = Kişisel tüketim +Yatırım + kamu harcamaları+(İhracat-İthalat) artması gerekiyor

Kişisel Tüketim
Maaşların enflasyona ezdirilmesi:birçoğumuz enflasyon endeksi +%1-2 maaş zammı alıyor ama bence endeks günlük gerçek ihtiyaçları yansıtmadığından zaten fiilen gelirimiz enflasyonun altında demektir.
bunun sonucu azalan net gelir
geçmiş yıllarda hepimiz ya ev ya araba yada başka bir yatırım yaparak kredi kullandık.Yüksek kredi kullanımı ile faiz giderlerimiz arttı
azalan tüketici güveni
sonuçta azalan kişisel tüketim ve azalan müşteri talebi

buarada, bireylerin borçlanma oranını azaltmak için alınan sıkı tedbirler kişisel harcamaları direkt ve sert olarak etkiledi. Özünde uygulamayı desteklemekle birlikte 2 yılda yapılması gereken kademeli geçiş 1 gecede uygulanmaya başlandı.

Yatırım
Şirketler için;
Azalan müşteri talebi
Artan rekabet
Düşen kar marjları
Artan faaliyet,amortisman,finansman giderleri
Azalan karlılık
Azalan özkaynak rasyosu sonucu işletme finansmanı ihtiyacının artması bu da ortaklar tarafından desteklenmediğinden ya tekrar kredi kullanımı ile(yine artan faiz giderleri) yada piyasadan borçlanma ile kapatılıyor(piyasa alımlarında vadenin artması ile). piyasada daha önce peşin olarak satın demir-çelik te bile vade ort 60 gün olmuş durumda. deri ayakkabı sektöründe vade 18-24 aya geldi şaka gibi :)

Kamu harcamaları
Aslında bunu en son yazmak lazım çünkü tek artan kalem bu. Hükümet yatırımı arttırmak için kamu harcamalarına tam gaz devam ediyor. 3.köprü, 3. hava alanı, otoyollar vs. Bunlar büyümeye destek vermek için ama yeterli olmuyor

İhracat-İthalat
İhracatın ithalatı karşılama oranı %65 lerde olduğu için zaten buradan yıllardır küçülüyoruz.( yani büyümeyi negatif etkiliyor) Yanlış hatırlamıyorsam sadece 2001 yılında başabaşa yakın oldu(o yıl turizm etkisiyle cari fazla vermiştik.)

şimdi yukarıda belirttiğim Gelir= Kişisel tüketim +Yatırım + kamu harcamaları+(İhracat-İthalat)
doğrultusunda kişisel tüketimde artış durmuş, sanayici ve yurt dışı yatırımcı beklemede olduğundan yatırımlar artmıyor(çok net söyleyebilirim ki müşterimizin büyük bölümü 2015 in ortasında yapacakları yatırımları 2016 ya ertelediler) kamu harcamaları artan tek kalem, ihracat ithalatı zaten karşılayamıyor.
Sonuç %2.5-2.7 beklenen 2015 büyümesi
Türkiye nin bu nüfus artış hızı ile gelirini reel olarak koruyabilmesi için min %4 büyümesi lazım.
büyüdük diye hepimizin hissedebilmesi için %5 büyümemiz lazım.

Yurtdışı etkileri de var tabiki bunlar da yatırım ve ihracatı olumsuz etkiliyor
Rusya krizi
ortadoğudaki siyasi kaos
Avrupa nın 2008 yılından buyana net büyüyememesi
üstüne FED in parasal genişlemeyi durdurması

yurtdışı tamamen bize olumsuz etki yapıyor üstüne biz de içeride siyasi olarak iyi yönetim sağlayamayınca paralar suyunu çekti. 2016, 2015 ten daha kötü olmaz diye düşünüyorum ama sadece siyasi belirsizliğin kalkması gelirimizi bir anda ve hızlıca arttırmayacaktır.

vectra-tuner
25-10-2015, 21:03
@Halil Çakır

Bilgiler için teşekkürler., Bu forexte para kazanmak isteyen kardeşlerimiz iyice yukarıda verilen tavsiyelere göre iyice demo hesaplarla sistemi kavrayıp, piyasaları anlayıp tecrübe edindikten sonra para kazanmaya çalışmalılar ve yüksek risk almadan... Aksi takdirde sistem bul karayı al parayı olayına döner ve sadece oyunu oynatan kazanır...

Black_Eagle
25-10-2015, 21:06
Size zahmet olmayacak ise Forex ile ilgili, kısa, bilgilendirici, bir nevi rehber, el kitabı, yeni başlayacaklara yol gösterecek sistem ile ilgili bir yazı yazabilir misiniz? Yani Forex nedir? Sorusuna bir kaç satırda cevap verebilirseniz sevinirim... sayfa sayısı oldukça yüksek eğer daha önce benzer bir post var ise onuda gösterebilirsiniz.

Klasik ilk kelimeden başlayalım o zaman dünyanın en büyük ve likit piyasasidir. Günlük işlem hacmi 5 trilyon dolardir. Karşılaştırmak için söylüyorum Newyork borsasinin islem hacmi günlük 20 milyar dolar civarındadır. Peki bu forexde ne yapiliyor ne alinip ne satılıyor dersen öncelikle ülkelerin para birimlerini alip satiyorsun bunun dışında petrol, gümüş, altin, platin, ve endekslerde de islem yapabiliyorsunuz. Size bir platform kurduruyoruz bunu ister akilli telefonunuza ister bilgisayariniza kurduktan sonra islemlere başlıyorsunuz. Tabiki once demo hesap üzerinden eğitim almaniz lazim platformu tanimak icin. Forex piyasasinin avantaji nedir dersen en önemlisi ve bu kadar ilgi çekici olmasi kaldirac olmasi yani senin 1000 usd ile 100.000 usdlik işlem yapabilmen. Peki bu avantajmi bazen evet risklimi cok riskli. Zaten sözleşmede ilk madde forex piyasaları çok riskli bir piyasadir ve riske edebileceğiniz paralarla islem yapin şeklindedir. Ama tabi bu riski kontrol etmek sizin elinizde. Benim 5 yildir yatirimci davranışlarında gördüğüm en çok hata Stop loss kullanmamalari. Yani bazen belli bir zararı kabul edip pozisyonu kapatmak gerekir. Kol kesme diyoruz buna. Bizim yatirimcilar genelde 15-20 dolar kar görünce kapatıyor ama pozisyon eksiye gidince kesinlikle kapatmıyor hesap stoplanincaya kadar bekliyor. Sürekli söylüyorum ama bir türlü yatirimcilara bunu kabul ettiremedim burdan telefon üzerinden sormak istedikleriniz olursa numarami verebilirim en azından cepten ararsaniz telefonunuz kurumlarin havuzuna düşmez ve surekli arayip rahatsız edilmezsiniz. Bu arada kurum seçimleri çok önemli market maker ve stp tarzi çalışan kurumlar var bunlarida bir ara anlatırım burada

Yigit-Y
25-10-2015, 21:12
beyler gündem spor konusu vardı uçtu mu be ya :D

vectra-tuner
25-10-2015, 21:14
Zx-636R
Yazınız için teşekkürler, inşallah 2016 2015 gibi olmaz çünki dayanacak hal kalmadı., Çoğumuz babadan dededen kalma birikimle idare ediyoruz.. Vadeler öyle böyle değil Üniversite hastaneleri içinde 2.5 senede ödeme yapanı var... Şimdi ***** euro dolar paritesi İhracatımızı epey vuracak böyle giderse ve bir sorunumuz daha oldu Yuanın devalüe edilmesi sonucu ithal ettiğimiz malların fiyatı %5 düşmüş durumda ve bu Türkiye'nin rekabet gücünü iyice zora sokacak Çin'le zaten baş etmek çok zor iken birde bu geldi üstüne ki Çin fed toplantısından sonrada yine yuanı devalüe ederse ki dünyada yeni Trend bu yönde biz ne yaparız? Ve kilit soru şu herkes parasının değerini düşürürken Amerika nasıl faiz artıracak?

ZX-636R
25-10-2015, 21:22
Bu arada türev işlemlerde biz banka tarafında geçen yıl vadeye göre kaldıraç sistemine geçtik.
Mesela yatırım vadesi 60 güne kadarsa 16 kaldıraç, 365 gün için 8 kat kaldıraç uyguluyoruz.
Yatırım tarafında max 40 kat kaldıraç uygulanıyor.

Hedge: aslında kelime anlamı olarak riski sıfırlamak için alınan pozisyon demektir. Bizde hedge yapmak olarak dilimize girdi. hedge kelime anlamı = bizdeki hedge yapmak :)

take profit: karı cebe indirmek

vectra-tuner
25-10-2015, 21:44
Bu arada BDDK kararları bence çok doğru ama geç kalınmış kararlar çünki eskiden Cep telefonuna 12 taksit ve üzeri yapan yerler vardı, Vatan computer den hatta öyle bi taksitli cep telefonu almıştık sonra bankadan cep telefonuma mesaj geldi şu kadar taksite bölelim diye e bi de bankanın taksitlendirmesinden sonra kartın asgarisini yatırdıkmı tam olur.. ;)

vectra-tuner
26-10-2015, 08:56
Evet arkadaşlar , bugünde manzara değişmedi Kur tam 2.90 ı geçiyor geri aşa, bi daha geçiyor bi daha aşağı.... Borsanın da yükselmeye takati yok., Yani şunun şurasında seçime 1 hafta kaldı bekleyip göreceğiz bakalım neler olucak.:)

Black_Eagle
26-10-2015, 09:07
Arkadaşlar demoda işlem yapmak isteyenler için link koyuyorum. Kurulum aşamasında size kişisel detaylar adı altında mail, telefon vs vs soracak kafadan atabilirsiniz. Doğru girerseniz kurum çalışanları sizi arayabilir o yüzden kafadan atın. Nasıl işlem yapılacağı konusunda da ben kısa bir eğitim verebilirim.

http://fx.gedikfx.com/setup.exe

vectra-tuner
26-10-2015, 09:13
Buraya Sadeleştirip herkesin anlayacağı dilden madde madde yazarsanız güzel olur... Herkes Fx'i aç buçuk öğrenmiş olur

Black_Eagle
26-10-2015, 09:23
Anlatma işi platform için zor olur biz genelde yatırımcı bilgisayarına bağlanıp direk platform üzerinde gösteriyoruz çünkü işlem açma, açılan işleme TP,SL koyma veya bekleyen emir açma sembolleri ekleme hacmi belirleme falan bunların hepsi aşamalı olduğu için mutlaka 1 e 1 etkileşim lazım

_muhaRRem
26-10-2015, 14:00
Gents ilgi çekici :)

vectra-tuner
26-10-2015, 14:24
Bugünkü işlemlerim de bunlar , Tabi demo hesap...

Account: 910484597 Name: SÃNAN YAVAÃ Currency: USD Leverage: 1:100 2015 October 26, 15:23
Closed Transactions:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Close Time Price Commission Taxes Swap Profit
226392 2015.10.20 15:23:02 buy 1.00 usdtry 2.89126 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:51:45 2.89328 0.00 0.00 -59.36 69.82
226393 2015.10.20 15:24:09 sell 1.00 usdtry 2.89156 0.00000 0.00000 2015.10.22 14:16:59 2.88673 0.00 0.00 34.51 167.32
227341 2015.10.22 14:15:31 buy 1.00 usdtry 2.88689 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:50:36 2.89234 0.00 0.00 0.00 188.43
227342 2015.10.22 14:15:48 buy 1.00 usdtry 2.88686 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:50:30 2.89234 0.00 0.00 0.00 189.47
227343 2015.10.22 14:15:55 buy 1.00 usdtry 2.88686 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:50:32 2.89232 0.00 0.00 0.00 188.78
227418 2015.10.22 15:51:06 sell 3.00 eurusd 1.11943 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:51:27 1.11877 0.00 0.00 0.00 198.00
227433 2015.10.22 15:52:34 sell 5.00 eurusd 1.11846 0.00000 0.00000 2015.10.22 15:55:10 1.11823 0.00 0.00 0.00 115.00
227443 2015.10.22 15:57:24 buy 2.00 eurtry 3.23700 3.22300 0.00000 2015.10.22 16:20:42 3.22300 0.00 0.00 0.00 -972.18
[sl]
227471 2015.10.22 16:21:16 buy 2.00 eurusd 1.11774 0.00000 0.00000 2015.10.22 16:23:18 1.11855 0.00 0.00 0.00 162.00
227472 2015.10.22 16:22:01 sell 1.00 eurtry 3.21767 0.00000 0.00000 2015.10.22 16:25:43 3.21580 0.00 0.00 0.00 65.07
227477 2015.10.22 16:22:31 sell 2.00 eurusd 1.11775 0.00000 0.00000 2015.10.22 16:26:13 1.11765 0.00 0.00 0.00 20.00
227514 2015.10.22 16:49:24 buy 2.00 eurusd 1.11652 0.00000 0.00000 2015.10.22 18:27:58 1.11502 0.00 0.00 0.00 -300.00
227541 2015.10.22 17:12:47 buy 1.00 usdtry 2.87447 0.00000 0.00000 2015.10.22 18:28:00 2.87418 0.00 0.00 0.00 -10.09
227655 2015.10.22 18:33:09 sell 3.00 eurusd 1.11560 11.70000 0.00000 2015.10.23 08:50:35 1.11138 0.00 0.00 1.20 1 266.00
227905 2015.10.23 09:00:50 buy 3.00 eurtry 3.18722 0.00000 0.00000 2015.10.23 11:06:11 3.19063 0.00 0.00 0.00 356.49
227959 2015.10.23 11:08:35 sell 3.00 eurusd 1.11103 0.00000 0.00000 2015.10.23 13:44:47 1.11012 0.00 0.00 0.00 273.00
227960 2015.10.23 11:09:16 sell 1.00 xauusd 1173.14 0.00 0.00 2015.10.23 13:44:49 1171.25 0.00 0.00 0.00 189.00
227996 2015.10.23 13:56:07 sell 5.00 eurusd 1.10904 0.00000 0.00000 2015.10.23 14:20:20 1.10815 0.00 0.00 0.00 445.00
228009 2015.10.23 14:32:53 sell 5.00 eurusd 1.11004 0.00000 0.00000 2015.10.23 14:38:33 1.10985 0.00 0.00 0.00 95.00
228052 2015.10.23 16:35:02 sell 5.00 eurusd 1.10450 0.00000 0.00000 2015.10.23 16:48:27 1.10358 0.00 0.00 0.00 460.00
228528 2015.10.26 09:03:49 sell 5.00 eurusd 1.10407 0.00000 0.00000 2015.10.26 09:07:07 1.10402 0.00 0.00 0.00 25.00
228547 2015.10.26 10:10:27 sell 3.00 eurusd 1.10359 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:48:12 1.10351 0.00 0.00 0.00 24.00
228563 2015.10.26 10:49:11 sell 1.00 xauusd 1163.22 0.00 0.00 2015.10.26 10:59:56 1163.08 0.00 0.00 0.00 14.00
228572 2015.10.26 11:00:26 sell 1.00 eurusd 1.10391 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:01:08 1.10357 0.00 0.00 0.00 34.00
228573 2015.10.26 11:02:47 sell 1.00 eurusd 1.10378 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:48:08 1.10353 0.00 0.00 0.00 25.00
228576 2015.10.26 11:03:34 sell 1.00 eurusd 1.10399 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:36 1.10381 0.00 0.00 0.00 18.00
228578 2015.10.26 11:05:12 sell 1.00 eurusd 1.10440 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:39 1.10395 0.00 0.00 0.00 45.00
228579 2015.10.26 11:06:10 sell 0.05 eurusd 1.10461 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:42:07 1.10384 0.00 0.00 0.00 3.85
228580 2015.10.26 11:09:02 sell 0.05 eurusd 1.10470 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:42:10 1.10390 0.00 0.00 0.00 4.00
228581 2015.10.26 11:09:24 sell 0.30 eurusd 1.10451 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:57 1.10393 0.00 0.00 0.00 17.40
228582 2015.10.26 11:10:54 sell 0.10 eurusd 1.10510 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:59 1.10393 0.00 0.00 0.00 11.70
228604 2015.10.26 11:53:32 sell 3.00 eurusd 1.10379 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:49 1.10373 0.00 0.00 0.00 18.00
228605 2015.10.26 11:54:21 sell 1.00 eurusd 1.10390 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:52 1.10378 0.00 0.00 0.00 12.00
228606 2015.10.26 11:57:47 sell 1.00 eurusd 1.10393 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:40 1.10377 0.00 0.00 0.00 16.00
228607 2015.10.26 11:58:10 sell 1.00 eurusd 1.10403 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:03:43 1.10388 0.00 0.00 0.00 15.00
228608 2015.10.26 11:58:24 sell 1.00 eurusd 1.10403 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:59:46 1.10389 0.00 0.00 0.00 14.00
228609 2015.10.26 12:00:32 sell 1.00 eurusd 1.10428 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:00:49 1.10406 0.00 0.00 0.00 22.00
228610 2015.10.26 12:00:53 sell 1.00 eurusd 1.10412 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:03:20 1.10386 0.00 0.00 0.00 26.00
228611 2015.10.26 12:01:11 sell 0.05 eurusd 1.10437 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:56 1.10378 0.00 0.00 0.00 2.95
228613 2015.10.26 12:07:46 buy 1.00 eurusd 1.10296 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:04:11 1.10323 0.00 0.00 0.00 27.00
228614 2015.10.26 12:08:19 buy 1.00 eurusd 1.10289 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:34:03 1.10295 0.00 0.00 0.00 6.00
228615 2015.10.26 12:08:36 buy 1.00 eurusd 1.10288 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:34:07 1.10296 0.00 0.00 0.00 8.00
228616 2015.10.26 12:11:00 buy 1.00 eurusd 1.10269 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:33:56 1.10303 0.00 0.00 0.00 34.00
228617 2015.10.26 12:11:45 buy 1.00 eurusd 1.10253 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:34:02 1.10295 0.00 0.00 0.00 42.00
228618 2015.10.26 12:12:00 buy 1.00 eurusd 1.10245 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:33:59 1.10294 0.00 0.00 0.00 49.00
228619 2015.10.26 12:15:45 buy 1.00 eurusd 1.10253 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:33:53 1.10305 0.00 0.00 0.00 52.00
228626 2015.10.26 12:48:32 sell 1.00 eurusd 1.10247 0.00000 0.00000 2015.10.26 14:54:06 1.10244 0.00 0.00 0.00 3.00
228627 2015.10.26 12:48:58 sell 1.00 eurusd 1.10267 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:52:04 1.10249 0.00 0.00 0.00 18.00
228629 2015.10.26 12:49:31 buy 1.00 eurusd 1.10269 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:04:09 1.10317 0.00 0.00 0.00 48.00
228631 2015.10.26 12:49:53 sell 1.00 eurusd 1.10251 0.00000 0.00000 2015.10.26 14:53:53 1.10247 0.00 0.00 0.00 4.00
228640 2015.10.26 13:04:27 sell 1.00 eurusd 1.10323 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:10:02 1.10275 0.00 0.00 0.00 48.00
228641 2015.10.26 13:04:38 sell 1.00 eurusd 1.10320 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:09:59 1.10277 0.00 0.00 0.00 43.00
228645 2015.10.26 13:12:44 sell 2.00 eurusd 1.10286 0.00000 0.00000 2015.10.26 14:48:18 1.10270 0.00 0.00 0.00 32.00
228648 2015.10.26 13:19:52 sell 2.00 xauusd 1166.12 0.00 0.00 2015.10.26 15:20:21 1166.01 0.00 0.00 0.00 22.00
228672 2015.10.26 15:02:08 buy 1.00 eurusd 1.10194 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:07 1.10218 0.00 0.00 0.00 24.00
228673 2015.10.26 15:02:33 buy 1.00 eurusd 1.10200 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:10 1.10218 0.00 0.00 0.00 18.00
228674 2015.10.26 15:03:06 buy 1.00 eurusd 1.10199 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:04 1.10218 0.00 0.00 0.00 19.00
228675 2015.10.26 15:03:38 buy 1.00 eurusd 1.10196 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:13 1.10218 0.00 0.00 0.00 22.00
228676 2015.10.26 15:04:32 buy 0.05 eurusd 1.10194 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:23 1.10210 0.00 0.00 0.00 0.80
228681 2015.10.26 15:11:14 sell 0.05 eurusd 1.10212 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:20:31 1.10202 0.00 0.00 0.00 0.50
228683 2015.10.26 15:15:17 sell 0.05 eurusd 1.10248 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:20:25 1.10191 0.00 0.00 0.00 2.85
228684 2015.10.26 15:16:24 sell 1.00 eurusd 1.10254 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:19:55 1.10230 0.00 0.00 0.00 24.00
0.00 0.00 -23.65 4 061.16
Closed P/L: 4 037.51
Open Trades:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Price Commission Taxes Swap Profit
No transactions
0.00 0.00 0.00 0.00
Working Orders:
No transactions

Summary:
Closed Trade P/L: 4 037.51 Floating P/L: 0.00 Margin: 0.00
Balance: 9 037.51 Equity: 9 037.51 Free Margin: 9 037.51

vectra-tuner
26-10-2015, 20:35
Seçim sonuçları hakkında tahminler nasıl? Sizce eskisinin aynısımı olacak? Fikirleriniz neler?

Yigit-Y
26-10-2015, 20:38
Akp 40 41 chp 26 27 mhp 15 16 hdp 12 13 diye tahminim mevcut benim

vectra-tuner
26-10-2015, 20:42
Bugün biraz kafam karıştı, maliye Bakanı vs. Açıklamaları koalisyon olursa 90 lara gidiyoruz dedi, bir başka büyüğümüz ise tek başına iktidar olmak için gereken oya ramak kaldı dedi, temkinli bir konuşmaydı... Anket şirketletine pek güven olmuyor

bason
26-10-2015, 20:42
Akp 40 41 chp 26 27 mhp 15 16 hdp 12 13 diye tahminim mevcut benim

Bende tahminlerimi vereyim... :D
AKP 40
CHP 30
MHP 15
HDP 10
+- 1 oynar... :D

Yigit-Y
26-10-2015, 20:44
Hdp 15 16 da alabilir kürt secmen kafayi komple kırıp akp den komple çekilirse mümkün bu arada o zaman çarşı pazar karışmış olur

bason
26-10-2015, 20:45
Ben HDP nin oy kaybedeceğini, oyların CHP ye kayacağını düşünüyorum. CHP-AKP koalisyonu da büyük ihtimal gerçekleşecektir... ülkemiz hakkında hayırlısı olsun...

Yigit-Y
26-10-2015, 20:48
Akp chp koalisyonu 17 25 den dolayi cok uzun surmez.

Akp iktidar olmazsa biter düşüncesi var bendede

Borsa istikrar sever.

Ben her turlu endeks 2 kasim aşağıda olur iktidar olmaz ise ki

Ben zaten dohol deyim.

Bu yuzden koalisyona oynadim

Borsa yerle bir olsada aydin dogana yarar koalisyon

Bu yuzden. Akpden cani yanmis sirket kagitlarina girilebilir

vectra-tuner
26-10-2015, 20:49
Güneydoğudaki müşterilerimizle konuşuyorum, hatta Hdp ye oy vermemeleri gerektigini vs. anlatmaya da çalışıyorum ama işte adamlar %100 destekliyor neredeyse
Türkiye'den ayrılıp Kürdistan kurmak isteyen Kürtler ne kadar diyorum, hepsi yemin ederek Kürtlerin sadece %15 lik kısmının bunu istediğini söylüyor.. Dediğiniz gibi bırakın %15 i, %12 oy bile alırlarsa berbat bir durum.

vectra-tuner
26-10-2015, 20:51
Ben HDP nin oy kaybedeceğini, oyların CHP ye kayacağını düşünüyorum. CHP-AKP koalisyonu da büyük ihtimal gerçekleşecektir... ülkemiz hakkında hayırlısı olsun...
Chp ile koalisyonu Cb kabul etmezki, Güçlü muhalefet olur ve içerden Akp yi yıkarlar.. Cb o riski almaz şahsi fikrim

vectra-tuner
26-10-2015, 20:53
Birde merakımdan soruyorum, bu Hdp nasıl parladı bir anda böyle? Okudukları seçim beyannamesi son derece profesyonelce birileri tarafından hazırlanmış belli... Benim kaçırdığım birşeymi var?

Yigit-Y
26-10-2015, 21:05
Kürtler akp nin yalanlarindan bıktı.
20 milyon yakin nüfus ve 3. Sınıf insan muamelesi devam ediyor.

Secmen sayisi yani rte bunlara 13 yıldır yardim ederek aldığı oylar vardiya onlarda bol bol bebe yaptılar.

5 sene sonra daha ciddi bir oy potansiyeli olacak.

Biz şunu atliyoruz izmir 7 cocuk yapsaydi zaten hicbir sıkıntı yok derler hep.

Hdp seçmeni kendi ırkı.

Akp iktidarı bunlarin oylari ile aldi.

Simdi ne olur.

Akp seçimden sonra dağılır.ikiye bölünür.

Babacan gelenekcileri toplar gul destekli bir parti kurar.

Chp akp olmazsa yine.chp azinlik hukumeti kurar mhp hdp destekli

Baraj ortadan kalkar.

17 25 daki herkes iceri tikarlar.

Rte ulkeyi terk eder.

Ulke de gucler ayrılığı ilkesi tekrar oluşturulur.

Teror eylemleri her zaman olacak bunu bitirmek için son 13 yilda yapilan hatalari temizlemek gerek

vectra-tuner
26-10-2015, 21:27
Peki ne olucak? Habire seçim mi olucak şimdi?

Yigit-Y
26-10-2015, 21:54
Bir daha seçim karari olursa ic savas çıkar.

Oyuncak değil bu secim iktidar olana kadar secim yaptiramaz o uzun adam

997TT
26-10-2015, 22:10
Hdp nın barajı gecmesı gerek,kurtlerı temsıl eden tek partı o.
Ha hulyası kurdıstansa,ona cevabım ayrı olur.
Ulkenın suan tek sorunu kendını herseyeden uste goren TEK adamdır...

vectra-tuner
26-10-2015, 22:26
Yanlız işler karışıyor yine, Akp Mhp ile koalisyon yapmak isteyecek, çünki Mhp Chp'ye göre daha kolay kontrol altına alınabilecek parti.. Geçen seçimlerde hatırlarsanız Cb CHP ile koalisyona itiraz etmişti Hele bi Mhp ile deneyin diye açık açık söylemişti.. Mhp de 17-25 aralık diye tutturursa ki tutturur yine koalisyon olmaz Herkes işin ucunun nereye gittiğini biliyor.. Cb kesinlikle Chp ile koalisyona izin vermez, Chp bunları bir şekilde devirir çünki ve Cb bunun farkında.. Son olasılık denize düşen yılana sarılır hesabı Hdp ile Koalisyon yapıp suçu da Mhp ve Chp'nin üstüne atarlarmı diye düşünmedim değil... Zor geçicek bir süreç açıkçası ve gözlerini de iyice karartmışlar anlaşılan ki, seçim arefesinde gidip Koza'ya el koydular.. Kredi kartına taksitte düzenleme vs. Deyip borsayı yukarı götürmeye çalıştılar ama bu ortamda kim niye böyle bir ülkeye para yatırsınki? Arabistandan bile Türkiye'yi Al jazera vs. Kanallardan izlerken insanın içi kararıyor..

Yigit-Y
26-10-2015, 22:34
Hukumet kurulduğu an 17 25 meclise gelir ve gecer.

Akp kimseyle koalisyon kuramaz.

Iktidar olana kadar secim diye diretirse.

Geziden beter şeyler olur Bu ulkede

vectra-tuner
26-10-2015, 22:45
Şimdi bu seçim yüzünden herkes beklemeye girmiş durumda, işimiz gereği kredi kullanıyoruz, kredi kullanırken de özellikle bch değilde uzun vadeli sabit faizli kredi kullanmaya gayret gösteriyoruz ancak Bankalar da özellikle son zamanlarda bu tarz uzun vadeli kredileri vermeye yanaşmıyorlar. Parasını mevduatta değerlendiren yine götürüp parasını 30-32 gün gibi kısa vadelerle bankalara veriyor sonuç olarakta piyasada çok aşırı bir parasızlık var. Bir seçim daha olursa çoğu firma bunu kaldıramaz..

_muhaRRem
27-10-2015, 08:56
Alcar güzel istikrarlı bilanço ..
Temettü alışkanlığı var takip .

vectra-tuner
27-10-2015, 09:11
Şahsi fikrim Borsadaki abilerimizin çok dikkatli olmaları gerektiği , Çünki Türkiye'nin kredi notu düşebilir ... Geçtiğimiz haftalarda Brezilya'nın kredi notu düşürüldü ve parası ciddi değer kaybetti, borsasıda aynı., Şimdi meseleye sadece Türkiye boyutu ile değil Gelişen ülkeler durumunda bakılırsa herhangi bir gelişen ülkede yaşanan büyük bir sorun hepimizi etkileyecek., Örneğin Hindistan faiz indirdi çünki durumu bize göre oldukça iyi ama Faiz artırsa idi para oraya gideceğinden direk bize negatif etki edecek ve bizdeki kurları yukarı itecek borsada aşağıya gelicekti.. Aynı şekilde Rusya faiz artırdığında ilk bizi etkiledi... Sistem böyle işliyor en çok faizi veren en risksiz ülkeye para gidiyor ve bu paranın çıkış yaptığı ülkede bir anda kurlar yükseliyor, kurların yükselmesiyle direkt olarak faizler yükseliyor borsalar aşağıya geliyor... Benim gözlemlediğim bu

Yigit-Y
27-10-2015, 14:00
Bizim borsada işler farklı biraz.

AKP yandaşı olan,olmayan,yabancı kağıtlar mevcut.

Secime oynanıyorsa farklı gidişata oynanıyorsa farklı seçenekler var.

Ben neden DOHOL deyim. Adama 990 tirilyon vergi cezası kilitlediler gık demedi.

Buna rağmen muhalif kaldı.Şimdi işler değişti ki. Koza Madencilik de bu hisseler arasında benim gözümde.

Ben akp nini işinin bittiğini düşünüyorum uzatmalar oynanıyor şuan.

Bittiği an Dohol Kozaa gibi kağıtlar borsa ile alakasız şekilde tavan göreceklerini öngörüyorum.

Kozaa taban taban gidiyor yarın da gidecek kesin bir kısım endeks sonu girmeyi düşünüyorum yarın için.

vectra-tuner
27-10-2015, 15:20
5.000 Usd forex hesabım bugün itibarı ile 10.600 Usd oldu, ama bugün ciddi zararla kapatıyordum nerdeyse, Usd Euro paritesi bir anda 1.1075 lere gidince zarara girdim ama neyseki parite Usd lehine geri döndü, ;) Çekirge hesabı işlem yapıyorum nasılsa gerçek para değil

Account: 910484597 Name: SÃNAN YAVAÃ Currency: USD Leverage: 1:100 2015 October 27, 16:15
Closed Transactions:
[sl]
228528 2015.10.26 09:03:49 sell 5.00 eurusd 1.10407 0.00000 0.00000 2015.10.26 09:07:07 1.10402 0.00 0.00 0.00 25.00
228547 2015.10.26 10:10:27 sell 3.00 eurusd 1.10359 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:48:12 1.10351 0.00 0.00 0.00 24.00
228563 2015.10.26 10:49:11 sell 1.00 xauusd 1163.22 0.00 0.00 2015.10.26 10:59:56 1163.08 0.00 0.00 0.00 14.00
228572 2015.10.26 11:00:26 sell 1.00 eurusd 1.10391 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:01:08 1.10357 0.00 0.00 0.00 34.00
228573 2015.10.26 11:02:47 sell 1.00 eurusd 1.10378 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:48:08 1.10353 0.00 0.00 0.00 25.00
228576 2015.10.26 11:03:34 sell 1.00 eurusd 1.10399 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:36 1.10381 0.00 0.00 0.00 18.00
228578 2015.10.26 11:05:12 sell 1.00 eurusd 1.10440 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:39 1.10395 0.00 0.00 0.00 45.00
228579 2015.10.26 11:06:10 sell 0.05 eurusd 1.10461 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:42:07 1.10384 0.00 0.00 0.00 3.85
228580 2015.10.26 11:09:02 sell 0.05 eurusd 1.10470 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:42:10 1.10390 0.00 0.00 0.00 4.00
228581 2015.10.26 11:09:24 sell 0.30 eurusd 1.10451 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:57 1.10393 0.00 0.00 0.00 17.40
228582 2015.10.26 11:10:54 sell 0.10 eurusd 1.10510 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:41:59 1.10393 0.00 0.00 0.00 11.70
228604 2015.10.26 11:53:32 sell 3.00 eurusd 1.10379 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:49 1.10373 0.00 0.00 0.00 18.00
228605 2015.10.26 11:54:21 sell 1.00 eurusd 1.10390 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:52 1.10378 0.00 0.00 0.00 12.00
228606 2015.10.26 11:57:47 sell 1.00 eurusd 1.10393 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:40 1.10377 0.00 0.00 0.00 16.00
228607 2015.10.26 11:58:10 sell 1.00 eurusd 1.10403 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:03:43 1.10388 0.00 0.00 0.00 15.00
228608 2015.10.26 11:58:24 sell 1.00 eurusd 1.10403 0.00000 0.00000 2015.10.26 11:59:46 1.10389 0.00 0.00 0.00 14.00
228609 2015.10.26 12:00:32 sell 1.00 eurusd 1.10428 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:00:49 1.10406 0.00 0.00 0.00 22.00
228610 2015.10.26 12:00:53 sell 1.00 eurusd 1.10412 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:03:20 1.10386 0.00 0.00 0.00 26.00
228611 2015.10.26 12:01:11 sell 0.05 eurusd 1.10437 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:04:56 1.10378 0.00 0.00 0.00 2.95
228613 2015.10.26 12:07:46 buy 1.00 eurusd 1.10296 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:04:11 1.10323 0.00 0.00 0.00 27.00
228614 2015.10.26 12:08:19 buy 1.00 eurusd 1.10289 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:34:03 1.10295 0.00 0.00 0.00 6.00
228615 2015.10.26 12:08:36 buy 1.00 eurusd 1.10288 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:34:07 1.10296 0.00 0.00 0.00 8.00
228616 2015.10.26 12:11:00 buy 1.00 eurusd 1.10269 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:33:56 1.10303 0.00 0.00 0.00 34.00
228617 2015.10.26 12:11:45 buy 1.00 eurusd 1.10253 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:34:02 1.10295 0.00 0.00 0.00 42.00
228618 2015.10.26 12:12:00 buy 1.00 eurusd 1.10245 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:33:59 1.10294 0.00 0.00 0.00 49.00
228619 2015.10.26 12:15:45 buy 1.00 eurusd 1.10253 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:33:53 1.10305 0.00 0.00 0.00 52.00
228626 2015.10.26 12:48:32 sell 1.00 eurusd 1.10247 0.00000 0.00000 2015.10.26 14:54:06 1.10244 0.00 0.00 0.00 3.00
228627 2015.10.26 12:48:58 sell 1.00 eurusd 1.10267 0.00000 0.00000 2015.10.26 12:52:04 1.10249 0.00 0.00 0.00 18.00
228629 2015.10.26 12:49:31 buy 1.00 eurusd 1.10269 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:04:09 1.10317 0.00 0.00 0.00 48.00
228631 2015.10.26 12:49:53 sell 1.00 eurusd 1.10251 0.00000 0.00000 2015.10.26 14:53:53 1.10247 0.00 0.00 0.00 4.00
228640 2015.10.26 13:04:27 sell 1.00 eurusd 1.10323 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:10:02 1.10275 0.00 0.00 0.00 48.00
228641 2015.10.26 13:04:38 sell 1.00 eurusd 1.10320 0.00000 0.00000 2015.10.26 13:09:59 1.10277 0.00 0.00 0.00 43.00
228645 2015.10.26 13:12:44 sell 2.00 eurusd 1.10286 0.00000 0.00000 2015.10.26 14:48:18 1.10270 0.00 0.00 0.00 32.00
228648 2015.10.26 13:19:52 sell 2.00 xauusd 1166.12 0.00 0.00 2015.10.26 15:20:21 1166.01 0.00 0.00 0.00 22.00
228672 2015.10.26 15:02:08 buy 1.00 eurusd 1.10194 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:07 1.10218 0.00 0.00 0.00 24.00
228673 2015.10.26 15:02:33 buy 1.00 eurusd 1.10200 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:10 1.10218 0.00 0.00 0.00 18.00
228674 2015.10.26 15:03:06 buy 1.00 eurusd 1.10199 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:04 1.10218 0.00 0.00 0.00 19.00
228675 2015.10.26 15:03:38 buy 1.00 eurusd 1.10196 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:13 1.10218 0.00 0.00 0.00 22.00
228676 2015.10.26 15:04:32 buy 0.05 eurusd 1.10194 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:10:23 1.10210 0.00 0.00 0.00 0.80
228681 2015.10.26 15:11:14 sell 0.05 eurusd 1.10212 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:20:31 1.10202 0.00 0.00 0.00 0.50
228683 2015.10.26 15:15:17 sell 0.05 eurusd 1.10248 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:20:25 1.10191 0.00 0.00 0.00 2.85
228684 2015.10.26 15:16:24 sell 1.00 eurusd 1.10254 0.00000 0.00000 2015.10.26 15:19:55 1.10230 0.00 0.00 0.00 24.00
228743 2015.10.26 17:30:52 sell 3.00 eurusd 1.10432 0.00000 0.00000 2015.10.26 17:41:00 1.10418 0.00 0.00 0.00 42.00
228744 2015.10.26 17:31:17 sell 3.00 eurusd 1.10448 0.00000 0.00000 2015.10.26 17:40:51 1.10423 0.00 0.00 0.00 75.00
228748 2015.10.26 17:31:57 sell 1.00 eurusd 1.10440 0.00000 0.00000 2015.10.26 17:40:57 1.10422 0.00 0.00 0.00 18.00
228751 2015.10.26 17:32:27 sell 1.00 eurusd 1.10448 0.00000 0.00000 2015.10.26 17:40:54 1.10423 0.00 0.00 0.00 25.00
228797 2015.10.26 18:22:22 sell 3.00 eurusd 1.10523 0.00000 0.00000 2015.10.26 18:26:07 1.10468 0.00 0.00 0.00 165.00
228799 2015.10.26 18:22:47 sell 3.00 eurusd 1.10517 0.00000 0.00000 2015.10.26 18:26:09 1.10468 0.00 0.00 0.00 147.00
229017 2015.10.27 08:55:51 sell 3.00 eurusd 1.10634 0.00000 0.00000 2015.10.27 09:40:59 1.10574 0.00 0.00 0.00 180.00
229019 2015.10.27 09:25:13 sell 1.00 eurusd 1.10609 0.00000 0.00000 2015.10.27 09:41:02 1.10575 0.00 0.00 0.00 34.00
229042 2015.10.27 10:55:49 sell 3.00 eurusd 1.10502 0.00000 0.00000 2015.10.27 11:54:31 1.10457 0.00 0.00 0.00 135.00
229044 2015.10.27 10:58:06 sell 1.00 eurusd 1.10508 0.00000 0.00000 2015.10.27 11:54:33 1.10462 0.00 0.00 0.00 46.00
229047 2015.10.27 10:59:07 sell 1.00 eurusd 1.10511 0.00000 0.00000 2015.10.27 11:54:36 1.10459 0.00 0.00 0.00 52.00
229048 2015.10.27 10:59:18 sell 1.00 eurusd 1.10519 0.00000 0.00000 2015.10.27 11:54:38 1.10456 0.00 0.00 0.00 63.00
229049 2015.10.27 10:59:30 sell 1.00 eurusd 1.10527 0.00000 0.00000 2015.10.27 11:54:40 1.10456 0.00 0.00 0.00 71.00
229050 2015.10.27 10:59:47 sell 1.00 eurusd 1.10529 0.00000 0.00000 2015.10.27 11:54:43 1.10455 0.00 0.00 0.00 74.00
229130 2015.10.27 15:08:48 sell 3.00 eurusd 1.10584 0.00000 0.00000 2015.10.27 15:55:50 1.10564 0.00 0.00 0.00 60.00
229131 2015.10.27 15:09:23 sell 1.00 eurusd 1.10582 0.00000 0.00000 2015.10.27 15:55:52 1.10564 0.00 0.00 0.00 18.00
229132 2015.10.27 15:10:07 sell 1.00 eurusd 1.10598 0.00000 0.00000 2015.10.27 15:13:52 1.10584 0.00 0.00 0.00 14.00
229134 2015.10.27 15:12:46 sell 1.00 eurusd 1.10593 0.00000 0.00000 2015.10.27 15:55:55 1.10561 0.00 0.00 0.00 32.00
229135 2015.10.27 15:15:09 sell 1.00 eurusd 1.10592 0.00000 0.00000 2015.10.27 15:55:57 1.10560 0.00 0.00 0.00 32.00
229136 2015.10.27 15:16:01 sell 1.00 eurusd 1.10600 0.00000 0.00000 2015.10.27 15:55:59 1.10559 0.00 0.00 0.00 41.00
229137 2015.10.27 15:16:42 sell 1.00 eurusd 1.10600 0.00000 0.00000 2015.10.27 15:56:02 1.10562 0.00 0.00 0.00 38.00
229176 2015.10.27 16:11:55 sell 1.00 eurusd 1.10617 0.00000 0.00000 2015.10.27 16:15:13 1.10594 0.00 0.00 0.00 23.00
229177 2015.10.27 16:12:08 sell 3.00 eurusd 1.10616 0.00000 0.00000 2015.10.27 16:15:15 1.10589 0.00 0.00 0.00 81.00
229178 2015.10.27 16:12:29 sell 1.00 eurusd 1.10649 0.00000 0.00000 2015.10.27 16:15:11 1.10606 0.00 0.00 0.00 43.00
229179 2015.10.27 16:12:36 sell 1.00 eurusd 1.10655 0.00000 0.00000 2015.10.27 16:15:18 1.10601 0.00 0.00 0.00 54.00
0.00 0.00 -23.65 5 624.16
Closed P/L: 5 600.51
Open Trades:
No transactions
0.00 0.00 0.00 0.00
Working Orders:
No transactions

Summary:
Closed Trade P/L: 5 600.51 Floating P/L: 0.00 Margin: 0.00
Balance: 10 600.51 Equity: 10 600.51 Free Margin: 10 600.51

hakotech
27-10-2015, 15:22
Gerçek hesapla oynarsan bigün abi mümkün değil okadar kolay sell,buy yapamassın.. bende demoda bir günde 2.5 m dolar kazandığımı bilirim :)

vectra-tuner
27-10-2015, 15:24
Gerçek hesapla oynarsan bigün abi mümkün değil okadar kolay sell,buy yapamassın.. bende demoda bir günde 2.5 m dolar kazandığımı bilirim :)

Yapmam ki , Gerçek param olsa tir tir titrer yanlış iş yaparım.... , En az bi 3 ay deneyim diyorum....

Birde kaldıraçsız risksiz uğraştığına deymiyor, yani 1/3 kaldıraçla kazandığım paralar 1 usd 2 usd ... anasını satim kafayı yersiniz

vectra-tuner
27-10-2015, 15:27
Bugünkü izlenimlerim şu şekilde , İşgüç olmadığı için sürekli kurları takip ediyorum ... Sabahtan beri 2.99 - sonra 2.96 ... 2.999 sonra 2.995 küsür vs. diğer Gelişmekte olan ülke para birimlerine baktım ne görüyüm yine aynı manzara rus rublesi %2.70 değer kaybetmiş , Güney afrika randı %0.75 hepsi böyleyken bizim Tl'nin maşallahı var... Nazar değmesin seçime kadar. ;) bende alım yaptım tabi bugünde fazla bir miktar olmasada...

hakotech
27-10-2015, 15:40
Yapmam ki , Gerçek param olsa tir tir titrer yanlış iş yaparım.... , En az bi 3 ay deneyim diyorum....

Birde kaldıraçsız risksiz uğraştığına deymiyor, yani 1/3 kaldıraçla kazandığım paralar 1 usd 2 usd ... anasını satim kafayı yersiniz

Valla bizim ülkede volatilite aşırı tepkiler veriyo,dış etkiler,iç etkiler,birinin ayağı taşa çarpsa ona..şuna,buna.. hakikaten çok zor oynamak,

Birde bizim ülkemizde vatandaşa yorum yazan,bilgilendireyim derken içine eden uzman çok fazla...tv'ye cıkıyo eleman,ne dese tersi bilmem nesi..ya da ekonomi forex sayfaları neyse onlara bakıyosun okuyosun tamamen vatandaşı ters köşeye yatırmak için aradan nemalanlak için yazılan yorumlar...

Valla çok afedersiniz genelde böyle konular da centilmen olunur..konu para ya hani :) de ben bu orspu çocuklarının alayının amk... seçim sonrasına kadar bi tarih koydum kendime, sonra bırakıcam bu lanet işi..

vectra-tuner
27-10-2015, 15:53
Uzman abilerimizin 2015 Kur Tahmini 2.40 dı, hatta Tl'nin değerlenmesini bekleyenler vardı, Az önce Sayın Ekonomi bakanımız açıklama yaptı " İhracata dönmez isek Yunanistan ile aynı kaderi paylaşırız diyo, birde Tl deki Spekülatif değer kaybının ortadan kalkması için Akp iktidarının şart olduğunu söyledi!" , Şimdi nasıl ihracat yapıcaz çok merak ediyorum? Üretim yapan firmaların çoğu zaten al sata ithalata geçti...

TaGo
27-10-2015, 15:55
Sen üretimi bitir, ondan sonra biz ihracata dönmeliyiz de. Oldu aq

vectra-tuner
27-10-2015, 15:59
Aslında Bilinç altında yatan kendilerinin çok iyi bildiği Yunanistan'dan zaten bir farkımız yokki! , Adamlar Gsyih 25.000 Usd anasını satim, Ab ye bizde kapağı atsak rahat ederiz ama almıyorlarki ... Yeni politikalara ihtiyacımız var , ençok İhracatı Almanya'ya yapıyoruz oradaki gurbetçilerimiz sağolsun... Şimdi oradaki Türk sayısını artırmamız gerekiyor, Hemen oraya gidip en az 25 Çocuk yapmalıyız dememiz lazım bildiğim kadarı ile Alman hükümeti çocuk başı parada veriyor böylece bizde ihracatımızı artırır 2023 hedeflerine ancak bu şekilde ulaşabiliriz.

özgür67
27-10-2015, 16:02
Valla bizim ülkede volatilite aşırı tepkiler veriyo,dış etkiler,iç etkiler,birinin ayağı taşa çarpsa ona..şuna,buna.. hakikaten çok zor oynamak,

Birde bizim ülkemizde vatandaşa yorum yazan,bilgilendireyim derken içine eden uzman çok fazla...tv'ye cıkıyo eleman,ne dese tersi bilmem nesi..ya da ekonomi forex sayfaları neyse onlara bakıyosun okuyosun tamamen vatandaşı ters köşeye yatırmak için aradan nemalanlak için yazılan yorumlar...

Valla çok afedersiniz genelde böyle konular da centilmen olunur..konu para ya hani :) de ben bu orspu çocuklarının alayının amk... seçim sonrasına kadar bi tarih koydum kendime, sonra bırakıcam bu lanet işi..

Seni çok iyi anlıyorum.Bende bir süre döviz ve altın al sat işi ile ilgileniyordum can sıkıntısına.Bir süre sonra hayatımı ciddi derecede etkilediğini gördüm.İşler iyi gidince hayat süper ters gidince dünyam yıkılıyordu ve ticaretime etki etmeye başlamıştı moralsizliğim.Sonra baktım olmayacak bitirdim.Çok şükür hayattan keyif alıyorum şimdi

hakotech
27-10-2015, 16:27
Seni çok iyi anlıyorum.Bende bir süre döviz ve altın al sat işi ile ilgileniyordum can sıkıntısına.Bir süre sonra hayatımı ciddi derecede etkilediğini gördüm.İşler iyi gidince hayat süper ters gidince dünyam yıkılıyordu ve ticaretime etki etmeye başlamıştı moralsizliğim.Sonra baktım olmayacak bitirdim.Çok şükür hayattan keyif alıyorum şimdi

Aynen psıkolojıyi bukadar etkıleyen bir başka meslek cerrahların yaptığı amelyatlardır heralde..

ACYV
27-10-2015, 16:28
piyasalar fed'in faiz arttırmaması için sanki elinden geleni yapıyor. Amerikan borsaları düşükken fed'in faiz arttırma şansı yok ancak, kasım ve aralık başından çok ümitliyim, fed az da olsa faiz arttıracak diye bekleyenlerdenim. seçim sonrası iç piyasamızın halini akp'nin alacağı yada alamayacağı 1-2 puan belirleyecek. Görünen %90 tek parti hükümeti imkansız ancak bu ülke son dakika gollerini çok sever.

vectra-tuner
27-10-2015, 16:34
Aynen psıkolojıyi bukadar etkıleyen bir başka meslek cerrahların yaptığı amelyatlardır heralde..

Cerrah başkasını ameliyat ediyor,, Yani pek sallamaz bence... Bu forex işi ile uğraşmayın boşverin uzun zaman içinde mutlaka kaybedersiniz bence.. En güzeli ticaret , Ben döviz sadece alıyorum satmıyorum , O bile yoruyoz bazen 2 kuruş ucuz alacağım diye Pc'nin başında takip etmek çok stresli. Şimdiki işyerim şehir dışında ara sıra dışarı çıkıyorum hava alıyorum valla stresine değmiyor. Yatırım amaçlı kişisel olarak sadece altın alıyorum çoluğa çocuğa bırakmak için en güvenlisi bu sanırım.

ACYV
27-10-2015, 16:40
forex sanki yapan için değil de yaptıran için karlı bir sistem.

hakotech
27-10-2015, 16:42
Cerrah başkasını ameliyat ediyor,, Yani pek sallamaz bence... Bu forex işi ile uğraşmayın boşverin uzun zaman içinde mutlaka kaybedersiniz bence.. En güzeli ticaret , Ben döviz sadece alıyorum satmıyorum , O bile yoruyoz bazen 2 kuruş ucuz alacağım diye Pc'nin başında takip etmek çok stresli. Şimdiki işyerim şehir dışında ara sıra dışarı çıkıyorum hava alıyorum valla stresine değmiyor. Yatırım amaçlı kişisel olarak sadece altın alıyorum çoluğa çocuğa bırakmak için en güvenlisi bu sanırım.

Benim işim gücüm ayrı zaten abi,bunu da iş olarak gördüğüm için beni çok yoruyo,keza öteki işimin geliri euro ve dolar, TL ile neredeyse hiç işimiz olmuyo,kişisel gereklilikler dışında..

ACYV
27-10-2015, 16:47
Fed faiz arttırsa, altın 900 lere gelse yatırım için çok ideal olacak orta ve uzun vade için. buralardan da alınır da, 900 lere bi gelse o zaman daha müsait bir ortam olur diye düşünüyorum.

hakotech
27-10-2015, 16:49

Aynen öle eninde sonunda kasa herzaman kazanır..bildiğin kumar ya :)

vectra-tuner
27-10-2015, 16:50
Fed faiz artırırsa altın ons olarak düşer eyvallah ama Dolar kıymetleneceği için yine zarar ettirmez diye düşünüyorum, birde Dünya ergeç yine patlıycak nasıl olsa...

vectra-tuner
27-10-2015, 16:54
Petrol fiyatları düşüyor , brent bugünde %2.5 düştü yani Arapların da işi zor artık.. Hiç böyle bir dönem görmemiştim ne Türkiye'de ne Dünyada...

Eskiden yıllar önce 90 larda Faiz %120 %140 larda iken , Tüccarlardan Spotçu tabir edilenler gidip bir malı 10 Liradan 90 gün vade ile alıp ertesi gün 9 tl ye nakit satıp bankaya faize yatırırdı.. O günler geli geliyor anasını satim... Ters valör diyorduk bu işleme işin enteresan tarafı bu işi yapanlar parladı çok büyük paralar kazandılar ama tanıdıklarımdan hepsi battı. Diyeceğim o ki ne faiz ne forex... Haydan gelen huya gider.. Hobi olarak takip edelim ekonomiyi , İşimiz için takip edelim ama gereksiz risklere girmeyelim

erhanarici18
27-10-2015, 18:33

Ozgyo takipte
dencm hedefine ulaştı sanırım
Ozgyo bekleniyo hâlâ :)

ACYV
27-10-2015, 20:08
Fed faiz artırırsa altın ons olarak düşer eyvallah ama Dolar kıymetleneceği için yine zarar ettirmez diye düşünüyorum, birde Dünya ergeç yine patlıycak nasıl olsa...

Benim alımım dolar bazında o yüzden TL karşılığı sıkıntı yaratmaz. Değerli madenler kesinlikle dip yapıp çok yüksek pik yapacak. Sebebim ise dünyanın toplam borcu 223 trilyon dolar. Dolaşımdaki para bunun 8 de biri olması lazım yani açık çok büyük. Değersiz kağıt basarak üzerine 100 usd yazarak olmuyor bu.

ZX-636R
27-10-2015, 23:35

kısa vadeli trader olarak işlem yapılıyorsa bir gün mutlaka ters köşeye yakalanıp tüm birikim kaybedilebilir
ancak uzun vadeli hedge amaçlı yapılırsa bence en karlı sistem olabilir.
nasıl mı? diyelim ihracat yapıyorsunuz? şuanda alıcıya fiyat teklifi vereceksiniz. satış sonrası alacağınız 120 gün sonra gelecek? genelde maliyetler $, satışlar € olduğundan (yada sizin maliyetiniz hangi para birimi ise)
Forward kur fiyatı alıp bu fiyat üzerinden maliyetinizi ve gelecek alacağınızı sabitleyebilirsiniz.
şuan spot kur 1.105, 120 gün sonrası da max 1.107 dir(iki ülke arası faiz marjı çok az olduğundan neredeyse kur aynı gibi isterseniz net fiyatları yarın online olarak yazarım)
alıcıya fiyat teklifi sundunuz, kabul edildiği an paranızın gelecek vadesi için €/$ kur short pozisyon alabilir, böylece o vadede $ geçebilirsiniz. ve maliyetiniz $ olduğundan maliyeti sabitlemiş olursunuz.

İthalat için tam tersi, bugün mal siparişi verdiniz. Ödemeyi 90 gün sonra $ olarak yapacaksınız diyelim
bugünden $/TL 90 gün vadeli forward long pozisyon alarak yine satın aldığınız malın fiyatını sabitleyebilirsiniz.

Özellikle ihracatçı firmalar son dönemlerde €/$ için tercih etmeye başladılar.

vectra-tuner
28-10-2015, 07:49
Zx-636R

Nasıl 120 Gün sonrası için Usd sabitleyebilirim? Forward işlemi yani, Demo hesabı kullanıyorum ama hangi menü ile bu işi yapabilirim?

Black_Eagle
28-10-2015, 08:56
Aynen öle eninde sonunda kasa herzaman kazanır..bildiğin kumar ya :)

Aslında forex piyasası için çok doğru. Hatta size şöyle söyliyim Türkiye'de FX işlemi yaptıran kurumların neredeyse tamamı müşteri kaybından kazanıyor. Yani müşteri kazanırsa kurumun cebinden çıkar müşteri kaybederse kasaya kalır. SPK bu konuda kurumları risk tercihinde özgür bırakmış. Zaten 3 kurum falan var müşteri emirlerini ileten. Yani sadece alış satış farkında kazanan. Benim çalıştığım kurum bile iki farklı sistemle çalışıyor biz etiler şube olarak iletiyoruz hatta bazen inanmayan zararını bize bağlayan yatırımcıları çağırıp gösteriyoruz açtığı emirlerin karşılığının yurt dışı büyük fiyat sağlayıcılarda açıldığını. Aracı kurum seçiminde bunu da göz önünde bulundurun.

TaGo
28-10-2015, 09:29
Arkadaşlar bakın mesai saati bitimiyle dolar hemen 3 kuruş değerleniyor. Mesayi başlar başlamazda geri pozisyona çekiliyor. Bu müdehalenin en büyük kanıtı. Ben naçizane alabildiğiniz kadar dolar almanız taraftarıyım. Çünkü bu müdahale şansıda kısıtlı *****. Eninde sonunda reel haline bırakılacak ve istikrarlı yükseliş devam edecek. Ama 3.10 olurmu onu bilemem tabi.

vectra-tuner
28-10-2015, 09:31
Benim Forexten anladığım şu ;

https://www.youtube.com/watch?v=R0ORngMnm0Y

vectra-tuner
28-10-2015, 09:40
Arkadaşlar bakın mesai saati bitimiyle dolar hemen 3 kuruş değerleniyor. Mesayi başlar başlamazda geri pozisyona çekiliyor. Bu müdehalenin en büyük kanıtı. Ben naçizane alabildiğiniz kadar dolar almanız taraftarıyım. Çünkü bu müdahale şansıda kısıtlı *****. Eninde sonunda reel haline bırakılacak ve istikrarlı yükseliş devam edecek. Ama 3.10 olurmu onu bilemem tabi.

Mecbur müdahale edecekler, İpek gurubuna yapılan operasyonun etkilerini yok etmek için , zaten müdahale ediyorlardı!, Dün Usd almak için epey zorlandım devlet bankasından... Tam kur istediğim seviyeye geliyor giriyorum nete ama D.B. Internet şubesi sitelerini aşırı ağırlaştırdılar dün, bu şekilde de müdahale ediyorlar... Başka Pc de de denedim sonuç değişmedi.

Yigit-Y
28-10-2015, 10:00
forex aynı videodaki gibi :D

hakotech
28-10-2015, 10:30
Bu aksam tsi 21.00 da yine kodumun fed toplantısının acıklaması var.. bi cacık cıkmaz ya haber verıym dedım :D

Yigit-Y
28-10-2015, 10:42
Birazdan tatile giriyoruz pazartesi insallah bekledigim gibi olur yaww :)

GKS
28-10-2015, 10:44
iddiayı tahmin etmek dovizden daha kolay

ZX-636R
28-10-2015, 14:26
Zx-636R

Nasıl 120 Gün sonrası için Usd sabitleyebilirim? Forward işlemi yani, Demo hesabı kullanıyorum ama hangi menü ile bu işi yapabilirim?

bugün gün içi spot seviye 2.8881-2.8946 olduğu bir anda vadeye göre forward fiyatları aşağıdaki şekildeydi.
not: forward fiyatlarını belirleyen en önemli kriter işlem yapılan iki para biriminin faiz oranlarıdır bunun yanında volatilite ve piyasanın genel risk alma iştahı da büyük etkendir.

http://postimg.org/image/4a1iqbhe5/
http://s6.postimg.org/4a1iqbhe5/forward_kur.jpg (http://postimg.org/image/4a1iqbhe5/)
[img=http://s6.postimg.org/4a1iqbhe5/forward_kur.jpg] (http://postimg.org/image/4a1iqbhe5/)

streetracer_nos
28-10-2015, 14:32
bu kaldıraç olayını açar mısınız biraz

misal hesapta bin dolarım var diyelim.Kaldıraç kullandığımda yüzbin dolarla işlem yapmış gibi mi oluyorum?

Forex firmaları işlem başı komisyon mu alıyor .

ZX-636R
28-10-2015, 14:48
bu kaldıraç olayını açar mısınız biraz

misal hesapta bin dolarım var diyelim.Kaldıraç kullandığımda yüzbin dolarla işlem yapmış gibi mi oluyorum?

Forex firmaları işlem başı komisyon mu alıyor .

1 e 100 kaldıraçta dediğiniz gibi $1.000 başlangıç teminatı ile $100.000 pozisyon alınabiliyor ama long ve short aldığınız pozisyon %1 değer kaybetse 100.000*0.01=1.000 USD zarar olacağından tüm teminatınız sıfırlanıyor

vectra-tuner
28-10-2015, 14:52
@Zx-636R

Oranlar fena değil , 120 güne %3-4 Kur farkı öderim dündem razıyım bile.,

Bu arada sizede bir ufak bilgi vereyim, Devlet bankaları teminata verdiğimiz müşteri çeklerinden kendi bankalarına ait olanların karşılığı yoksa yazmıyor... Kimi devlet bankası da şunu uyguluyor , bekliyor ve 10. Günün sonunda yazıyor ... Hatta bu yüzden batak olan bir alacağımızın çek bedelini tahsil edemedik bu yüzden üstüne su içtik. Çünki banka ile ilişkilerimizi bozmamak adına sineye çektik., Nasıl iştir bu anlamadım ...

ZX-636R
28-10-2015, 15:12
müşterisini korumak için yapıyor desem 1 günü anlarım da 10 gün çok uzun bir süre... kanunen bunu yapmaya hakkı yok çünkü çekte vade yoktur. eğer bu alışkanlık haline geldiyse çekleri çapraz olarak diğer bankalar arasında dağıtım. A kamunun çekini B kamuya, B kamunun çekini A kamuya tahsil/teminata verirseniz mecbur takasa sokacağından ilk gün saat 17.15 te takastan yazılır.

belirttiğiniz süresi geçen çekin keşide ili ile çek şubesinin ili aynı mı?
farklı ise yasal süre 30gündür.

vectra-tuner
28-10-2015, 15:21
İl aynı, Süreyi kaçırdık birşey de diyemedim....

Onu bırakın 2. Mevzuda şöyle oldu, Bir müşteri çekini (devlet bankası) aynı bankaya koymuştum neyse hesaplarımı da takip etmeme rağmen çek tahsil edilmiyor bende farkına varmadım açıkçası sonra aradan 3. ay geçti ve bankam yana yana beni aradı çek fiziken kayıp ama sistemde gözüküyor denetlemede ortaya çıkmış(Meblağ 2.500 3.000 gibi bi rakam) ... Müşterimin hesabında o tarihte para eksikmiş ve tahsil olunmamış, Müşterimden zar zor yazı aldım ve hesabıma havale olarak geçtiler :D Yani Allah'tan adamı tanıyorduk.

ZX-636R
28-10-2015, 15:29
bizim çek istirdadı havale dediğimiz yöntem ile çeki tahsil etmişsiniz ama firma talimatı verse alamazdınız.

çek tahsilatlarını günlük takip etmek lazım personel hataları da olabiliyor.

biz de ne mevzular var bunun gibi, daha dün gördük imzasız çek tahsil olmuş. tutar 120.000 TL :)

ZX-636R
28-10-2015, 15:31
bizim çek istirdadı havale dediğimiz yöntem ile çeki tahsil etmişsiniz ama firma talimatı verMEse alamazdınız

düzelttim..

Yigit-Y
28-10-2015, 15:47
Çekin vadesi yoktur.

Hesapta para varsa tahsili yapılır. :)

vectra-tuner
28-10-2015, 16:09
Bu arada Kanaltürk'ü kapattılar... Adam hararetli bir şekilde konuşurken fişini çektiler...

ACYV
28-10-2015, 16:15
Bu arada Kanaltürk'ü kapattılar... Adam hararetli bir şekilde konuşurken fişini çektiler...

siyasal İslamcılar birbirini yiye dursun, en güzeli buydu zaten. Laiklerin yapacağı bir şey yoktu. Birbirleriyle savaşırken kirli çamaşırlar da ortaya dökülüyor.

vectra-tuner
28-10-2015, 16:16
Çekin vadesi yoktur.

Hesapta para varsa tahsili yapılır. :)

Çekte normalde vade yok ama hükümet zamanında bununla ilgili bir düzenleme yapıldı ve şu anda tarihinden önce tahsil edemezsiniz., Bu kararın alınma sebebi şu ; Hepimizin bildiği gibi Çek kullanımı çok yoğun olan firmalar haklarında çıkacak asılsız bir dedikodu ile tüm alacaklıların gününden önce çekleri tahsil etmeye çalışıp firmayı batmayacakken batırması..

Yigit-Y
28-10-2015, 16:31
Çekte normalde vade yok ama hükümet zamanında bununla ilgili bir düzenleme yapıldı ve şu anda tarihinden önce tahsil edemezsiniz., Bu kararın alınma sebebi şu ; Hepimizin bildiği gibi Çek kullanımı çok yoğun olan firmalar haklarında çıkacak asılsız bir dedikodu ile tüm alacaklıların gününden önce çekleri tahsil etmeye çalışıp firmayı batmayacakken batırması..

Hala yapan yapan şube kankaysa halledip şirketi zor duruma sokuyorlar.

Sirketlerin muhasebelerin beceriksizliği yavruyu vadesizde tutarsa alırlar onu :)

ZX-636R
28-10-2015, 18:54
Hala yapan yapan şube kankaysa halledip şirketi zor duruma sokuyorlar.

Sirketlerin muhasebelerin beceriksizliği yavruyu vadesizde tutarsa alırlar onu :)

Vadesinden önce çeki tahsil etmek, çek kanununa muhalefettir. Çekin fotokopisi ve hesap extresi ile birlikte çek keşidecisi savcılığa suç duyurusunda bulunursa işlemi yapan bankacı direkt hakim karşısına çıkar.
Çok basit bir ornek eskisi gibi çekin uzeri hamiline yazın ve musterinize vetin. Sube ceki tahsil ederken kesin tutanak tutacaktır. 1 haftays kalmaz mahkeme celbi size ulaşır :-)

vectra-tuner
28-10-2015, 18:59
Peki birde bu üzerinde hamiline diye yazan çekler var, diğer söylediğiniz başımıza geldi ama banka işlem yapmadan bize çeki iade etti..

Yigit-Y
28-10-2015, 19:07
Bankanin bunun vadesinden once tahsil edemem demesi gerekirken neden tahsil ederler.

O tarihi adam atmış değilmi:)

Ama burasi türkiye iste

ZX-636R
28-10-2015, 19:07
Az önce haberleri izliyorum, sizin ifadeniz ile 2 grup birbirini yiyor.
Korumaya gelenler Mhp Chp ve Bdp milletvekilleri. Bence işin içinde başka iş var. Bu manzara gosteriyor ki ya Akp tek başına yada Chp+Mhp birlikte Bdp nin uzaktan desteği ile hukumeti kuracaklar.

turbo&quattro
28-10-2015, 19:08
Hic anlamam yatirim, borsa, doviz vs islerden. Yakin bir zamanda ev alma olanim var, dolar ne olur dersiniz 5-6 ay sonra?

Yigit-Y
28-10-2015, 19:10
1-İLERİ KEŞİDE TARİHLİ ÇEKLERİN İBRAZI 31/12/2017 TARİHİNE KADAR YASAKLANMIŞTIR.

Türk Ticaret Kanunu’muzda yer alan “çekte vade olmaz , çek görüldüğünde ödenir” düzenlemelerine rağmen keşideciler çekin üzerine düzenlenme tarihi olarak ileride gelecek olan bir tarihi yazarak, çekte vade uygulamasını fiilen gerçekleştirmektedirler. Hamil de çeki bu şekilde kabul ederek esasen çekin üzerinde yazılı vadeyi kabul etmiş olmaktadır. Ancak yaşanan genel ekonomik krizler esnasında hamillerin ellerinde bulunan ileri keşide tarihli çekleri Ticaret Kanunu’nun “çek ibrazında ödenir” hükmü gereğince bankalara (üzerinde yazılı keşide gününden önce) ibraz etmelerinin, keşidecilere dolayısıyla reel sektör ve ekonomiye etkisi sebebi ile 2009 yılından bu yana çıkarılan yasal düzenlemelerle ileri keşide tarihi taşıyan yani bir anlamda vade içeren çeklerin üzerinde yazılı gününden (vadesinden) önce ibrazı yasaklanmaktadır. Eski düzenlemeye göre 31/12/2011 tarihinde sona ermiş olan ibraz yasağı, bu yasa değişikliği ile 31/12/2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Değişmiş çekle ilgili durum.Tahsilat yasaklanmış demek ki en son 6 yil once çekle isimiz olduğundan:)

vectra-tuner
28-10-2015, 19:12
Bahçeli az önce radyoda konuşuyordu (Ntv).. Hdp ile asla koalisyon yok diyor.. Ama ben hiçbir siyasetçiye güvenmiyorum hepsi üç başa beş yukarı aynı.. Yanlız ülke karışacak gibi gözüküyor..

Yigit-Y
28-10-2015, 19:17
Akp kesin koalisyon yapmayacak.

Chp ye de yetki vermeyecekler.

Bir secim daha olucak denilecek.

Ic savas çıkacak ben suan boyle görüyorum

Tablo iyi değil yenilgiyi kabul eden bir pehlivan yok malesef

ZX-636R
28-10-2015, 19:19
Peki birde bu üzerinde hamiline diye yazan çekler var, diğer söylediğiniz başımıza geldi ama banka işlem yapmadan bize çeki iade etti..
Çok müşterimizin hakim karşısına çıktığını bilirim. Sizin durumunuzda işlem yapmayan personel aklınca müşterisini korumuş ama kendisi de çeki hamiline yazan keşideci kadar suç işlemiş. bilmiyor ki durum ortaya çıksa kendisi de çeki yazan gibi bildirmediği için aynı mahkemede yargılanacak :)

Çekin üzerinde çek basımı ile otomatik olarak hamiline yazan çeklerin üst bölümünde ki kutuda da Hamiline tacir yada hamiline tacir olmayan yazar. Bu çeklerin hesabı firmanın normal cari hesabı değildir. bunun için ayrıca bir hesap açılır ve bu hesaptan sadece bu çek ödemesi yapılabilir başka hiçbir bankacılık işlemini bu hesaptan yapamazsınız.
Böylece aslında devlet baba size derki hamiline çek kesmek yasak ama sen illa keseceğim dersen bunun için özel bir hesap üzerinden bu işlemi yapabilirsin. eğer ben de seni mali olarak incelemek istersem sadece bu hesabın hareketlerine bakar ve çok kolay bir şekilde kimler ile gayri resmi olarak ticaret yaptığını bulabilirim :)

1-İLERİ KEŞİDE TARİHLİ ÇEKLERİN İBRAZI 31/12/2017 TARİHİNE KADAR YASAKLANMIŞTIR.

Türk Ticaret Kanunu’muzda yer alan “çekte vade olmaz , çek görüldüğünde ödenir” düzenlemelerine rağmen keşideciler çekin üzerine düzenlenme tarihi olarak ileride gelecek olan bir tarihi yazarak, çekte vade uygulamasını fiilen gerçekleştirmektedirler. Hamil de çeki bu şekilde kabul ederek esasen çekin üzerinde yazılı vadeyi kabul etmiş olmaktadır. Ancak yaşanan genel ekonomik krizler esnasında hamillerin ellerinde bulunan ileri keşide tarihli çekleri Ticaret Kanunu’nun “çek ibrazında ödenir” hükmü gereğince bankalara (üzerinde yazılı keşide gününden önce) ibraz etmelerinin, keşidecilere dolayısıyla reel sektör ve ekonomiye etkisi sebebi ile 2009 yılından bu yana çıkarılan yasal düzenlemelerle ileri keşide tarihi taşıyan yani bir anlamda vade içeren çeklerin üzerinde yazılı gününden (vadesinden) önce ibrazı yasaklanmaktadır. Eski düzenlemeye göre 31/12/2011 tarihinde sona ermiş olan ibraz yasağı, bu yasa değişikliği ile 31/12/2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Değişmiş çekle ilgili durum.Tahsilat yasaklanmış demek ki en son 6 yil once çekle isimiz olduğundan:)

yaklaşık 10 sayfa önce yazmıştım tekrar yazmadan siz eklemişsiniz,

ZX-636R
28-10-2015, 19:24
aslında birbirimize yakın düşünüyoruz, Akp tek başına gelemeyecek, Mhp bu sefer hayırcı parti olmayacak
2 senaryo var, ya Mhp dışarıdan Akp yi destekleyecek yada Chp+Mhp dışarıdan Bdp desteği ile kurulacak.
yine kilit Mhp olacak diye düşüyorum.

45 gün içinde oldu oldu, olmadı bu kurları göremeyiz. Ben bu sefer öyle yada böyle bir koalisyon bekliyorum
bu yüzden kurda daha önce paylaştığım seviyeleri bekliyorum

Yigit-Y
28-10-2015, 19:37
Akp daha ilk gece erken secim karari almış

Koalisyon idam fermanlari meclisin calismasi onlari bitirir.

Isi yine uzatacaklar ye yine ayni sonuç çıkacak.

Erken seçim bekliyorum 2016 da kayip yil.

Dolarda 3.20 3.30 da benim beklentim.

Koalisyon yaptirmaz bunlar.

İnşallah ic savas çıkmaz.

G.dogu doguda ic savas cikma ihtimali görüyorum koalisyon olmazsa

vectra-tuner
28-10-2015, 19:44
Zx-636R
Şimdi Bahçeli kesin olarak Akp'yi dışardan desteklemeyeceğini söylüyor, yanlız az önce Ntv de Bahçeli Hdp için bölücü vs. dedi ama, Hdp'ye oy veren seçmenleri ayırdı, eskisi gibi tehditvari konuşmadı. Akp tek başına iktidar olmaz ise 3. Seçim yolda gibi... Sizin yaptığınız analizlerde bir yanlışlık yok ancak ülkede ne zaman ne olucağı belli değilki.Bakın bugün adamlar eski kankalarının holdingine çöktü, şimdi siz olsanız böyle bir ülkeye para getirip risk alırmısınız?Daha dün 2 farklı gruptan birbirini tanıyan abimizden koyu Müslüman Akp destekçisi olan diğer sol görüşlü abimize şaka ile karışık sen niye Ankara'daki patlamada eyleme gitmedin dedi, diğeride kızardı bozardı derken 2. Cümleyi kurdu yine şaka ile karışık 1 oy 1 oydur diye.. Bence artık çok dikkatli olmak gerekiyor..

ZX-636R
28-10-2015, 19:57
benim Teknik ve Temel yorumlarım NŞA da geçerlidir. Siyaset uzmanı değilim o yüzden tarafsız ve yalın analiz için siyasi durumları ve kararları hep nötr kabul edip yorumlamaya çalışıyorum.

Bu ülkede siyaset her zaman ekonomi üzerinde baskın olmuştur. Haklısınız hangimiz bilebilirdi 21 Şubat 2001 anayasa fırlatma krizini.

Not : NŞA: P=1, V=22,4, t=0 siz basıncı ve ortam sıcaklığı artırırsanız denklem bozulur :D

Yigit-Y
28-10-2015, 19:58
Turkiye ne zaman nşa dı ki :)

ZX-636R
28-10-2015, 20:15
her ülkenin kendi nşa sı vardır. bizimle avrupa bir değil, avrupa ile abd aynı şartlar altında değil.
Bence 2004-07 TR için nşa dönemi, 2009-2011 de kısmen iyi ortamdı.
ancak bir süre sonra piyasa ölümü gösterip sıtmaya razı edince ahh nerde o eski nşa lar diyoruz :)

şimdi Yellen teyzeye bakalım neler demiş sonra devam ederiz.

Yigit-Y
28-10-2015, 20:20
Kemal derviş plani bitti devamini sağlayacak çözüm bulamadilar.

99 da otv icat edildi bu devlet daha fazla vergi alarak kurtardi.

Simdide cari aciklari kredilerle donduruyoruz.

Akp bu ucurumu iyice açtı.

Yatirim ureten bir sanayi yerine yollara otobanlara gömdü.

Beton yiginlarina gomduler.

Ureten değil tuketen toplum olduk saman yurt dışından gelir oldu.

Olay şu bizim ekonomi durumumuz her gecen gun kotuye gitmek zorunda ureten bir toplum değiliz çünkü.

Gelisen bir ulke palavrasinada hic inanmiyorum.

Araba ev telefon alarak gelisme saglanmasi imkansiz

vectra-tuner
28-10-2015, 20:21
Ben biraz amatör olarakda siyaset ve coğrafyayı takip ediyorum. Türkiyede kur tahmini yapmak mümkün değil ama Trend artık belli.. Hükümet kurulsa dahi artık toplumsal olayların önüne geçmek mümkün değil, Analizi harbi tweeter hesabı bunu çok güzel anlatıyor, Pkk çok güçlendi diyor ve 2017 sonunda operasyonlar devam ederse 1.000 şehitle örgütün gücünün %90 azalacağını söylüyor, diğer taraftan çözüm süreci vs. Devam ederlerse Güneydoğu'da kesin olarak Kürt devleti kurulacak.. Birde ekonomimizin çöktüğü bu zamana denk geliyor bütün bu sorunlar. Üstelik Abd artık açık açık Pkk'yı desteklediğini söylüyor vs. Herşey aleyhimize emin olun kim gelirse gelsin artık herşey için çok geç... Cb 400 vekili neden istiyor çoğu farkında değil, Güneydoğu'yu eyalet sistemi ile kurtaracağını sanıyor.. Mümkün değil bu, çözüm derseniz malesef çözümüde yok bu illetin.. 10 sene önce düşüneceklerdi onu

vectra-tuner
28-10-2015, 20:27
Zx-636R, sizden Fed yorumu bekliyoruz.