Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Tl si olan kademeli alsin derim ama sunu unutmayin,onumuzde risk cok. Kimi lehimize kimi alehimize.
Ozellikle.petrol deki siyasi oyunlar ve amerika nin hazirliklari.
3 gundur uzagim,haftaya bakip yorumlarım.
rebelh
Bütün gün 15-16 larda gezindi ama yine bir Cuma akşamını 20 üzerinde kapattırdılar. Hareketli dönemde çok oluyordu bu durum hatırlıyorum mesajlarını bu yönde
İbrahim33
30-11-2018, 18:20
en düşük ihtiyaç kredisi hangi bankada şu anda ? ing den 50 bin tl ye 12 ay , 2.34 oran aldım.
6.43 ten alan var ben gibi, onları düşünüp rahatlayın bence :)
Şaka bir yana ihtiyacınız yoksa dursun kenarda bende o sebeple almıştım bir miktar inşallah zor duruma düşüpte bozmak zorunda kalmam :)
6.70 den alımım var 7 olana kadar bekleyecem isterse 2 yıl geçsin bozmam :)
Amerika dolarin degerini dusurmek icin elinden geleni yapiyor
Morgan Stanley de bugün FED’in açıklamalarını destekleyerek, 2019 ve 2020’de doların düşeceğini açıkladı. Yarın’dan sonra yeni bir düşüş dalgası görebiliriz. Artık Dolar’ın 5 TL’nin altına inme beklentileri daha kuvvetli. Çarşı karışmaya devam edecek.
Dolarin inmesi bizle alakali degil velhasil.
Fena işler olucak,hayirlisi
Murat Abim doların değer kazanmasından dolay amerika ekonomisi 5 trilyon dolar zarar etmiş bu bilgi doğrumu ?
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=i8c2eXzotxY)
Dogrudur...
Bugun makas 5.15-5.25 aradıymıs,vay be....
Dogrudur...
Bugun makas 5.15-5.25 aradıymıs,vay be....
Teşekkürler Cevabınız İçin......
Sektöre ömrümüzü verdik :)
Sektöre ömrümüzü verdik :)
Foruma alkol aldıktan sonra giriyorsun galiba hep paylaşımların efsane
Foruma alkol aldıktan sonra giriyorsun galiba hep �� paylaşımların efsane
Bende arkadaşın machine learning denemesi yapan birine ait bot olduğunu düşünüyorum :D
snan1910
01-12-2018, 19:35
İhtiyaç kredisi kullanmayı düşünüyorum ama Aralık ayında faizlerde değişim olur mu sizce?
Dusuyor zaten kredı faızlerı ama yıne de cokk pahalı malıyetler...
Bende arkadaşın machine learning denemesi yapan birine ait bot olduğunu düşünüyorum :D
Ben çok gülüyorum.. Geçen NTV Canlı yayın atmıştı kendileri :D :D :D alkjsadkjlasd
Ben çok gülüyorum.. Geçen NTV Canlı yayın atmıştı kendileri :D :D :D alkjsadkjlasd
Gahahah işte ondan diyorum ya, yani foruma video linki atması gerektiğini öğrenmiş sadece yada ne bileyim konudaki kelimelerden seçip anlamlı bir cümle kurmayı öğrenmiş :D
Euro ile ilgili görüşler nedir ? Aralık ayı boyunca ve 2019 ilk 6 aylık süreçte ne yönde bir hareket izlemesini bekliyorsunuz ?
Takip ederken hangi ekonomik verileri izlemek gerekir ?
Teşekkürler.
Petrolde ki sıyası baskı farklı boyuta geldı,dıkkatlı olmakda fayda var....
Euro ıcın bırlık ulkelerınde sıyaset onemlı. Mesela fransa da kı bu olayların devamı.ıtalya nın durumu,almanya secımlerı vs takıp edılmelı.
individual
03-12-2018, 09:29
Tüketici Enflasyonu Kasımda %1,44 Düştü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi
rakamlarını açıkladı:
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,44 düştü
TÜFE’de (2003=100) 2018 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,44 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %20,79, bir önceki yılın aynı ayına göre %21,62 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,63 artış gerçekleşti.
Aylık en yüksek artış %2,37 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan, sağlıkta %0,57, konutta %0,47, lokanta ve otellerde %0,41 ve alkollü içecekler ve tütünde %0,17 artış gerçekleşti.
Aylık en fazla düşüş gösteren grup %6,46 ile ulaştırma oldu
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan ev eşyasında %2,85, eğlence ve kültürde %2,08, çeşitli mal ve hizmetlerde %0,96 ve gıda ve alkolsüz içeceklerde %0,74 düşüş gerçekleşti.
Yıllık en fazla artış %32,73 ile ev eşyası grubunda gerçekleşti
TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre çeşitli mal ve hizmetler %27,87, gıda ve alkolsüz içecekler %25,66, konut %24,76 ve eğlence ve kültür %21,18 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.
Aylık en yüksek artış %0,15 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari)’de oldu
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %23,59 ile TRA2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %25,06 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %17,50 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde gerçekleşti.
Kasım 2018’de endekste kapsanan 407 maddeden; 38 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 261 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 108 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
Tuketici Enflasyonu Kasımda %1,44 Duştu Yazar eBorsaHaber (https://tr.investing.com/news/economy-news/tuketici-enflasyonu-kasmda-144-dustu-544373)
Kasım ayı enflasyon rakamları hakkında yorumlarınız nedir?
Rakamlaron nasil oluştuğu da onemli. ***** makyaj akiyor heryerden.
Ama vatandas iyice sikti kendini,harcama yapmıyor.
Ekonomi yavaslayarak enflasyona yansiyacak,ancak zaten yuksek.
Zaten enflasyon rakamının düşeceğini yazmıştık. Yalnız beklentinin tersi hareket etti dolar. 5.17 -18 lerden 5.16 ordan 5.22 yaptı. Şimdi bu düzeltme kaç saate yayılacak ona bakmak lazım. Düşme olmuyorsa şunu belirteyim burası artık destek noktamız 5.16 altını göremeyiz. Olumlu haber dahi gerekli düşümü oluşturmuyor artık demek. Birde beklediğimiz spekulasyonlardan herhangi biri olursa yön yukarı. Bu arada geldiğimiz kur seviyesini düşünün; çin, abd uzlaşmaya varıyor, ticaret savaşlarına ara veriliyor bu bile bizim kura etki etmiyorsa biz bu kadar muz cumhuriyetiyiz :D
By CrAzY
03-12-2018, 11:20
2018 kasım aralık enflasyon oranları açıklanmadan vergi ve harçlara %23.75 zam yaptılar. Ama memur ve emekli maaş zamları için ısmarlama kasım ve aralık enflasyon oranları bekleniyor. Tam bir komedi...
Dövizdeki hareketlenmenin bir açıklaması da vadeli hesaplara uygulanan stopajın eski orana dönmesi olabilir.
beklenti alınır gerçek satılır
herkes enflasyonun düşeceğini bekliyordu ona göre pozisyon aldı enflasyon açıklanınca da beklenti bitti pozisyon değişti
düşen trend 5.28den geçiyor halen daha düşüş kanalındayız alım için kanalın aşılması şart
individual
03-12-2018, 14:12
sene sonuna girdik.firmaların bütceleri bitti.yeni bir alım falan olmuyor.zaten yurt dışıda yeni yıl telaşında.bu sene bu kur değerleri ile kapanış olucak bence.2019 ocak içinde seçim maratonu başlıyacak.devlet tarafında zaten eskisi gibi çok bir alım yapılmıyor (tecrübe ettim kemer sıkın sene sonuna kadar hiç birşey almayın denmiş).
YTD.
Gece kapanışında muhtemelen kanalı aşmış olacağız ilk olarak 5.50-5.55 seviyeleri hedeflenebilir
Doviz.com iki saattir hatalı gösteriyor.Televizyon 5,27 , site 5,22 gösteriyor.
6,01 den bir miktar usd almıştım, şu an uygun fiyata bir araç denk geldi bu seviyeden bozmak ne kadar mantıklı olur?
yaklaşık 5k küsür zarar, bir o kadar da araçtan kar olacak, dengede gibi..
6 seviyelerine tahmini ne sürede çıkar
Mutalak bekleyın,en azından ocak ayını.
31 Marttan sonra dolar euro öngörüsü olan var mı?
Atilla Yeşilada: Turkiye'de Siyasi Sistemi Değiştirecek Kadar Derin Bir Deprem Yaşayacağız ! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=9Yqtyt3EdQM&t=584s)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rpo9uv-QNbQ)
301 olsan çekilmessin.....
31 Marttan sonra dolar euro öngörüsü olan var mı?
Yiğit Jön Türkmüsün :))
Yiğit Jön Türkmüsün :))
:):)
Not:4 mesaj ard arda attığın için flood yaptın diye ceza kesebilir yönetim dostum
:):)
Not:4 mesaj ard arda attığın için flood yaptın diye ceza kesebilir yönetim dostum
Teşekkürler....
youtube (https://www.youtube.com/watch?v=rpo9uv-qnbq)
allah belanizi versin...
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Lr1q8ud2ygI)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Lr1q8ud2ygI)
Aahuuhahuahuahah çok iyi , Ertem Şener'in gerginliğinden ötürü yarın sabah 7.40 ları görürüz gibi geliyor..
Abi ne alaka allah aşkına :D :D :D
ANAN sikile emi
Dünkü Enflasyon verisi sonrası Doların yükselme sebebi , "enflasyon düşüyor öyleyse yakında faizler düşecek" bunu öngören fonların Tl satması!!
Faizleri mutlaka indirecekler.. Doların yukarı gitmesi için de faiz indirimi şart.. Faiz indirmezler ise de çözüm değil çünki yine Dolar belli seviyenin altına geldiği anda fonlar dipten alıyor .. Bu sebeple Mb daha önce sattığı Döviz rezervlerini dolduruyor şu anda ki faiz indiriminden sonra müdahale için yeterli cephanesi olsun...
Bu sene değil ama 2019 yine hareketli geçicek...
Dünkü Enflasyon verisi sonrası Doların yükselme sebebi , "enflasyon düşüyor öyleyse yakında faizler düşecek" bunu öngören fonların Tl satması!!
Faizleri mutlaka indirecekler.. Doların yukarı gitmesi için de faiz indirimi şart.. Faiz indirmezler ise de çözüm değil çünki yine Dolar belli seviyenin altına geldiği anda fonlar dipten alıyor .. Bu sebeple Mb daha önce sattığı Döviz rezervlerini dolduruyor şu anda ki faiz indiriminden sonra müdahale için yeterli cephanesi olsun...
Bu sene değil ama 2019 yine hareketli geçicek...
TL faiz stopaj kesintisi alınmaması de sona erdi galiba. Millet dolara kayıyor olabilir bu nedenle de.
Dun ki olay tamamen beklentının alınması(ocak) gerceklerın satılması(enflasyon rakamları)
Noel tatılı yakın,bu bıze avantaj getırecek ama yıne de kısa vadede fazla secenegımız yok. Bu iyimser havayı fırsat bılıp,kucuk bır faız ındırımı ıle pıyasaya mesaj vermek gerek.
Ama gercekler bambaska. Mart-temmuz arası olayları tekrar gorecegız....
Mart 2018-temmuz 2018 de yasananları tekrar gorecegız*
By CrAzY
04-12-2018, 11:30
Mart 2018-temmuz 2018 de yasananları tekrar gorecegız*
İmzamı atarım bu yoruma marta kalacağını düşünmüyorum abi :)
Redfish16V
04-12-2018, 11:41
vergi dairelerinde talimat var,mart 2018 sonrası için taktik yok direk.. bu da benden küçük not olsun :)
İmzamı atarım bu yoruma marta kalacağını düşünmüyorum abi :)
Yok yok,hatta orayı tekrar yazmamın amacı suydu; noel tatılınden ıtıbaren mart 2018 den temmuz 2018 e ne yasadıysak tekrarını beklıyorum. Yanı az kaldı....
vergi dairelerinde talimat var,mart 2018 sonrası için taktik yok direk.. bu da benden küçük not olsun :)
Malesef bu da dogru kardesım,buyuk bır tasfıye hatta servet el degısımı olucak....
Hesaplasmaları bıtmedı anasını satım.
Gece kapanışında muhtemelen kanalı aşmış olacağız ilk olarak 5.50-5.55 seviyeleri hedeflenebilir
aylar sonra düşen kanalı aştık
bunda enflasyon verisinin düşük gelmesi etkili oldu
tüm dünya reisin faiz karşıtı olduğunu biliyor
enflasyon düşük gelince 13 aralıkta merkezin faiz indirebileceği ihtimali konuşulmaya başlandı
ilk hedef 5.54 artık alım pozisyonuna girildi denilebilir
13 ünde faiz düşümü olacak bence. olmasada farketmez aynı faiz artırımındaki tavrı sergileyecekler, indirilmezse topu merkez bankasına atacaklar. Gel gelelim zaten piyasa reel faizi geriliyor görüyoruz. Şimdi kredi derecelendirme kuruluşlarından olumlu rapor bekliyorum, onun etkisiyle ne düşer ona bakmak lazım. Yalnız yine söylüyorum 5.04 bu işin tabanı yani normalde olması gerekeni, biz defaaten 5.16 ları gördük buda burası artık destek oluşturdu diyebiliriz. Yani iyi haberler bile bizi oralara anca çeker artık. Mart olayına şu şekilde çok katılamıyorum (artış olacak bu arada ama önceki mart gibi değil), çünkü orada zaten lastik patladığı için erken seçim kartı oynandı, zaten oynanmasıda balonun iyice tekrar şişmesini tetikledi güven ortamöı bozulduğundan. Şimdiyse erken seçim değil beklenen tarih var ve devletin baya rezervleri yönetecek bütçesi olmuş olacak. Mart sonrası ise tablo ne olursa olsun döviz patlayıp gidecek. akp olsun yada olmasın
Otomobilkurdu
04-12-2018, 13:16
BTC yatırımcısı var mı aramızda :D
BTC yatırımcısı var mı aramızda :D
Burada var mı bilemem ama benim arkadaş vardı kayboldu :)
Dolar, küresel piyasalarda düşüş yaşarken TL karşısında yükselişte
Dolar, kuresel piyasalarda duşuş yaşarken TL karşısında yukselişte Yazar Investing.com (https://tr.investing.com/news/forex-news/dolar-kuresel-piyasalarda-dusus-yasarken-tl-karssnda-yukseliste-544656)
Dünya gider Mersin'e biz gideriz tersine :D
Dolar, küresel piyasalarda düşüş yaşarken TL karşısında yükselişte
Dolar, kuresel piyasalarda duşuş yaşarken TL karşısında yukselişte Yazar Investing.com (https://tr.investing.com/news/forex-news/dolar-kuresel-piyasalarda-dusus-yasarken-tl-karssnda-yukseliste-544656)
Dünya gider Mersin'e biz gideriz tersine :D
dolar güçlenirken de tl dolar karşısında zaman kazanmıştı
son 3 ayda gördüm ki bizdeki dxy hareketleri çok kısıtlı eur/usd de işlem yapnlar için önemli dxy yada petrol ve altın gibi ürünlerde
bizde kur hareketlerinin %90ını iç piyasa belirliyor
By CrAzY
04-12-2018, 15:13
Düşüş trendi kırıldı diyebilir miyiz Rebelh hocam
muzurasd
04-12-2018, 15:51
dolar güçlenirken de tl dolar karşısında zaman kazanmıştı
son 3 ayda gördüm ki bizdeki dxy hareketleri çok kısıtlı eur/usd de işlem yapnlar için önemli dxy yada petrol ve altın gibi ürünlerde
bizde kur hareketlerinin %90ını iç piyasa belirliyor
hocam nasıl iç piyasa belirliyor ? kendi eliyle kendi boğazını mı sıkıyor millet
Öyle işte babalar., Dövizini birkaç gün önce Altına çeviren karda.. 2019'da Dolardan çok diğer paralara bakın veya Altına ki şu zararlarınız gitsin üste kara geçin 488 Abinizi dua ile anın bolca..
Öyle işte babalar., Dövizini birkaç gün önce Altına çeviren karda.. 2019'da Dolardan çok diğer paralara bakın veya Altına ki şu zararlarınız gitsin üste kara geçin 488 Abinizi dua ile anın bolca..
Altın veya Eur için halen alım yeri midir? :soru:
Ben BTC yatırımcısıyım mesela. Ciddi bir portfoyum orada ;)
By CrAzY
04-12-2018, 16:56
Durumlar kötü. 2019 Türk milletinin hakkında hayırlısı olsun. Dolar 15 günde aldığını 12 saatte verdi.
Yükselmee
http://i.capsspot.com/s/20/10/1280979.png
Dolar alınırmı diyen arkadaşlar.. Hasbel kader 7 Tl'nin üstünü görmüş ve sonra 5.13'lere gelmiş bir para bizimkisi yani kabaca %40'a yakın değerlenmiş...
Peki bu işin kuralı ne ? Düşeni al çıkanı sat değilmi? %40 değerlenmiş birşeyi almak yani Tl'de kalmak ne kadar mantıklı sizce? Sorunun cevabı bu
Faizle ayakta kalınmaz, o sebeple yakında seçim öncesi mutlaka bir hareket gelicektir.. Peki işe yararmı? Bence ters tepicek ki milyon kez denenmiş bir şeyi 1 miyon birinci defa deneyecekler
VTec_king
04-12-2018, 17:13
5.47 mi? neler oluyor?
hocam nasıl iç piyasa belirliyor ? kendi eliyle kendi boğazını mı sıkıyor millet
Ödenmesi gereken vadesi gelmiş milyar dolar borçlar var
Hem bankaların hem firmaların
Olası kur ataklarında panik havası hakim olduğu zaman herkes dolara yükleniyor
Hükümet 10 ağustos için abd saldırısı dedi diye abd saldırısı anlamına gelmiyor bu
Hükümet halkı manipüle ediyor işin dışındaki bilmeyen kesimde bunu yiyor pazarlıyor
10 ağustosta kur atağını en önemli sebebi ismi lazım değil Bir banka sahibinin yurt dışına 10 milyar usd çıkartmasıydı
Bunun üstüne panikle irili ufaklı herkes kura yüklendi ve tarihi zirve gördük
Sonra olay papaza falan evrildi
Kuru yükselten şey dövize olan taleptir safsatalar değil
Burada 2.5 haftadır yazıyorum,euro alın kademelı dıye.
Sımdı alanlar satabılır yada 2.dalgayı beklıyebılırsınız.
Ozel mesajlarda yazdıgım arkadaslar,yenı aldıklarınızı satın,eskı malıyetler ıcın bekleyın.
Suan tek sorun yada olan kısım yuksek faız ıcın gelen para geldıgı para bırımıne donuyor. Adam geldı 6.2-5.8-5.5 lerden bozdu. Koydu tl faizine. Hem dolar bazından hem tl den kazandı...
Birleri yine kırbacı vuruyor
Hızlı bir atak yaşadık yine ufaktan panik var
Herkesin aklında bu atağı kaçırmayalım düşüncesi..
Cdslere bakınca kur hareketi bu sefer Cds ile ters kaldı
Eskisi gibi hergün %2-3 kur artışı öngörmüyorum
5.55 önemli kırılırsa 5.75
Yıl sonunu 5.75 gibi kapatmamız olası tabi ppk da "acayip" bir karar çıkmazsa..
3 haftadırTL ters hareket edıyordu. Dolar dısarda gucluyken sadece tl karsısında deger kaybettı. Neden? Elle tutulursebeb yoktu,tek sebeb sıcak para.
6.10 ları kırdıktan sonra kademelı alıs yaptım sureklı. Buraya da defalarca yazdım
Ben bır mıktar sattım,ilk kar satısımdı 1 aydır,parıte de bıraz kar satısı oldu...
İzlemeye devam,sımdılık guzel gectı.
GokhanRS
04-12-2018, 18:29
P.clik yapayım mı :)
Dolar gördüğü zirveyi unutmaz. Bu yorumu yanlış algılayıp kimse tavsiye olarak görmesin. Sadece uzun vade saklamak isteyenlere ipucu.
Hâlâ faiz iyi bu işlerden anlamayanlara. Bence 3 ay daha faizin keyfini çıkarın. Sonrası brazzers ihtimalleri var. Kaynaklarimda bizzat benim :)
Hayaller 4,88 TL
Gerçekler 5,47 TL
Asıl Gerçek 10 TL
:)
Not: Aralık sonuna kadar özel sektör kısa vade ödemeleri var demiştik.
Not2: 31 Mart 2019 gecesi yatıp 1 Nisan da şaka gibi yeni bir yolculuğa çıkacağız
Not3: Kemer sıkmayla ekonomi düzelmez.Satmakla hiç düzelmez.
YTD
akşam 6 dan sonra stabil giden piyasa sabah 9da tekrar alıma geçiyor
acaba dış güçler bizimle aynı saatte mi uyanıyor?
bilemedim ya kesin abd bize oyun oynamak için gecenin bir yarısına alarm kuruyor ki talebin iç piyasadan olduğunu sanalım :D
yerli talebini durduramazsanız daha çok kur atağı yaşarsınız safsatalarınıza da yalnıza ahaber kafası inanır
saba 9.00 kur 38,80
sabah 10.30 kur 45.10
aman treni kaçırmayalım mevzusu
Spekülasyon bekliyorum spekulasyon bekliyorum deyip durdumda bana şuna ele avuca gelecek spek. göremedim artış için. Bu safsata eğer 13 ünde faiz indirimi olacağının ve TL aylıklara verilen faizin vergi indiriminin sona ermesi ile %5 artıyorsa bu işte bir yanlışlık var. Faiz indirimi gelmez ise güzel bir düşüş gelir çünkü geri kalanda olumsuz bir hava yok halen
TorqueTuning
05-12-2018, 09:47
Erken seçim kararı sonrası 2018 ilkbaharında herkes sonbahar-kışa girerken bu yıl bir kriz (cik)! bekliyordu, peki sermaye ne yaptı, en olmadık yerde turizm sezonun göreceli olarak yüksek döviz girdisi çok olan ve normalde sakin ve yatay geçen yaz başında bombayı patlattı, USD kuru 4,70'lerden birden 7,20'lere zıpladı 3 haftada! Sonra düştü düştü, papaz gitti, o bu, sattık, verdik paket fiyonk silkelene silkene 5,13'ler düştü USD. Herkes yerel seçimden sonra bomba bekliyor ama yine ama yine düğmeye erken basılmasın?!
Dediğim gibi muz cumhuriyeti olmaya devam. Bizi doların global hareketi falan bağlamıyor, baya baya bağımsız bir dolar alım satım aralığımız var :D Merkez bankası içi dolu olmayan siyasi basit basbasit bir açıklama yapıyor ve dolar 1 saatte 10 kuruş gevşiyor :D
Dediğim gibi muz cumhuriyeti olmaya devam. Bizi doların global hareketi falan bağlamıyor, baya baya bağımsız bir dolar alım satım aralığımız var :D Merkez bankası içi dolu olmayan siyasi basit basbasit bir açıklama yapıyor ve dolar 1 saatte 10 kuruş gevşiyor :D
Peki size göre bu hafta yön ne olur?
Spekülasyon bekliyorum spekulasyon bekliyorum deyip durdumda bana şuna ele avuca gelecek spek. göremedim artış için. Bu safsata eğer 13 ünde faiz indirimi olacağının ve TL aylıklara verilen faizin vergi indiriminin sona ermesi ile %5 artıyorsa bu işte bir yanlışlık var. Faiz indirimi gelmez ise güzel bir düşüş gelir çünkü geri kalanda olumsuz bir hava yok halen
Yön ile alakalı yorumum burada
Yön ile alakalı yorumum burada
Faiz konusu 13 ünde netlik kazanmasından dolayı bu haftayı sormuştum.Bilgilendirme için teşekkürler...
Grimlord
05-12-2018, 12:11
ekonomik ohal yetkisi - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/ekonomik-ohal-yetkisi--5866231?a=popular)
“finansal sistemin bütününe sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin finansal istikrar ve kalkınma komitesi tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye cumhurbaşkanı yetkili olup ilgili bütün kurum ve kuruluşlar belirlenen ve tedbirleri derhal uygulamakla yetkili ve sorumludur.”
Benim anladığım isterlerse bankalardaki paraları da çekecekler hesaptan, doğru mudur?
Her şeyi yapabilirler ama bankalardaki mevduata el koyamazlar
Onu yapacaklarsa komünizm ilan etmeliler
Bütün mevduatlar reise feda olsun be.
Doların yada dövizin yönünü bilmek demek ömür boyu zengin olmanın garantisi demek :D sadece tahmin edilebilinir. Şöyle diyeyim 5.16 lara defalarca değip destek yaptığına göre ısrarla o noktalara dek düştüğüne göre oralar gerçekci bir seviye. Sadece TL ye olan vergi kesintisinin kalkması ve reel sektörde faiz oranlarının düşmesi ile 2 günde %5 artış oluyorsa buda gerçekci bir artış değil. Tüm bunların üzerine sadece TCMB basit bir açıklama yapıp ben 2019 da planlarımda müdahale ederim demesi (müdehale edecekti ya etmeyecekmi zaten işi bu) de 10 kuruş düşürüyor ve hemen ardından tekrar 5 kuruş yükselip şimdilerde yine ilk düştüğü yere düşüyorsa . Döviz güçlü hareket etmiyordur ve bana göre çokta artamayacaktır. Yani asla buralardan alın demem. Döviz tekrar bir dip yapıp sonra yükselecek. BU ARADA CÜMLELERİMİZ ARDI ARDINA OKUYUP SIRAYLA ALGILANMASI ZOR BİLİYORUM AMA SIRALAMA ÖNEMLİ :D.
Dun bozalim dedim,bozan arkadaslar yarin alabiliriz.
Bu yazdiklarim trade yapanlar için,uzun vadeciler ocakdan sonra bakicagiz.
Ayrica ekonomik olaganustu hak yetkisi buyuk skandal,dedikodu diyorduk malesef gercek oluyor.
ekonomik ohal yetkisi - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/ekonomik-ohal-yetkisi--5866231?a=popular)
“finansal sistemin bütününe sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin finansal istikrar ve kalkınma komitesi tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye cumhurbaşkanı yetkili olup ilgili bütün kurum ve kuruluşlar belirlenen ve tedbirleri derhal uygulamakla yetkili ve sorumludur.”
Benim anladığım isterlerse bankalardaki paraları da çekecekler hesaptan, doğru mudur?
döviz mevduat hesaplarında kuru istedikleri rakama sabitleyip ''bozuyorsan kur bu ''diyebilirler ama mevduatın tamamına el koymaya kalkacaklarını sanmıyorum.
Günaydın
Fitch 2018 için 5.80
2019 için 5.90
2020 için 6.00 beklenti açıklamış
Aynı raporda enflasyon beklentisi ise %20-%17%10
2018i bir kenara bırakırsak 2019 ve 2020 rakamları tutarsız
Sonuçta enflasyon bir ülkenin parasının değer kaybı oranıdır
Bu kursların bu enflasyon karşısında gerçekleşmesi için de abd nin 2019da %15 2020de %9 enflasyona sahip olması gerekir
Gerçi fithce göre sene başında 2018 kur beklentisi de 3.80di :)
Enteresan işler bunlar
Bizim milletim bankadan öyle parasını alırsa eğer
Bu ülke tarihinin en büyük iç savaşını görür
Halk devlete yürür
Öyle bir şey yapmaya cesaret edemezler
Devlete yürüse ne olacak atta diyip gider 500milyon dolarlık başkanlık 747'siyle.
By CrAzY
06-12-2018, 10:03
Dun bozalim dedim,bozan arkadaslar yarin alabiliriz.
Bu yazdiklarim trade yapanlar için,uzun vadeciler ocakdan sonra bakicagiz.
Ayrica ekonomik olaganustu hak yetkisi buyuk skandal,dedikodu diyorduk malesef gercek oluyor.
Abi yazılarına göre hareket edince. 28 Ortalama 45 den verildi. 32 ortalama 38 den verildi. Bugün 34 alım var bakalım ne göreceğiz.
Ben 3 haftadır euro alıp satıyorum. İlk satısımı da 2 gun once yaptım tl uzerınde.
Parıte olarak da hareketlıydı,guzel bıraktı.
Bugun 6.07 den bıraz aldım,hedefım 6.02 idi. Bakalım oralara gelırse tekrar alıcagım.
Dolar da guzel bıraktı ama yerıne koymak ıcın ben olsam acele etmezdım. Bana %2 ler ilac gıbı gelıyor.
VTec_king
06-12-2018, 12:57
bankların opsiyon diye bir yatırım aracı varmış
50000$ veya 100000 $ üzeri tutarlara bu işlemi yaptırıyorlarmış
biraz bilgisi olan anlatabilirmi?
Faiz değişmedi diye geri mi düştü şimdi Dolar?
Faiz değişmedi diye geri mi düştü şimdi Dolar?
Umduğunu bulamadı, küstü :)
Doların yada dövizin yönünü bilmek demek ömür boyu zengin olmanın garantisi demek :D sadece tahmin edilebilinir. Şöyle diyeyim 5.16 lara defalarca değip destek yaptığına göre ısrarla o noktalara dek düştüğüne göre oralar gerçekci bir seviye. Sadece TL ye olan vergi kesintisinin kalkması ve reel sektörde faiz oranlarının düşmesi ile 2 günde %5 artış oluyorsa buda gerçekci bir artış değil. Tüm bunların üzerine sadece TCMB basit bir açıklama yapıp ben 2019 da planlarımda müdahale ederim demesi (müdehale edecekti ya etmeyecekmi zaten işi bu) de 10 kuruş düşürüyor ve hemen ardından tekrar 5 kuruş yükselip şimdilerde yine ilk düştüğü yere düşüyorsa . Döviz güçlü hareket etmiyordur ve bana göre çokta artamayacaktır. Yani asla buralardan alın demem. Döviz tekrar bir dip yapıp sonra yükselecek. BU ARADA CÜMLELERİMİZ ARDI ARDINA OKUYUP SIRAYLA ALGILANMASI ZOR BİLİYORUM AMA SIRALAMA ÖNEMLİ :D.
beklemeye devam. Daha gelecek iyi olarak adlandırılan haberler gelecek. Alım için bence hala beklenebilir YTD
Faizler ile ilgili konu ayın 13 ünde değilmiydi ? Son durum nedir şuan faizlerin düşme ihtimali var mıdır ihtiyaç kredisi kullanacağım bekliyorum şuanda bilgilendirirseniz sevinirim .
Bugun yildaydim, haftaya satilanlar geri konulabilir.
Abd 10 Yıllık faizleri hızla düşüyor ve haliyle Altın ve diğer emtialar yükseliyor.. 2019 için doğru tercih dolar değil.. Altın/Eur
https://i.hizliresim.com/v6g47D.jpg (https://hizliresim.com/v6g47D)
Altin zamani,bende artik hak veriyorum....
Sen cok erken girdin.
Hatta farkli gelişmeler bekliykrum 2019 da.
Abi faiz işine girmediğim için benim enstrüman kısıtlı.. Malesef faiz bu işin olmazsa olmazı, o sebeple Altın biriktiriyorum ben.. Zaten öyle kilo kilo altınım yok, çoluk çocuğa 3-5 ne bırakabilirsem..
baskan96
07-12-2018, 22:06
Abi faiz işine girmediğim için benim enstrüman kısıtlı.. Malesef faiz bu işin olmazsa olmazı, o sebeple Altın biriktiriyorum ben.. Zaten öyle kilo kilo altınım yok, çoluk çocuğa 3-5 ne bırakabilirsem..
Ağam be ne güzel yerde yaşıyorsun aldırsana bizi de yanına..
Hepimiz refah ülkesindeyiz.. Biz özel bir milletiz
Bu yıl btc nin beyler :)ulaşabileceği en alt seviye olan 2800-3000 dolar seviyesine geliyor. Sonrası roket, demedi demeyin :)
bahaceliks
08-12-2018, 08:34
Altın fiyatları hazır düşmüşken alıp almamak arasında kararsız kaldım :D
Bir miktar dolarım var, euro yapayım diyorum son yorumlara güvenerek :).
Para iş bankasında.
Arbitraj hakkında bilgisi olan var mı?
Önce TL yapıp sonra euro almak 2 kat zarar aslında.
İş bankasında böyle bir imkan göremedim. Bilen var mı?
Banka ile de görüşebilirsin., Talimat ile arbitraj yapılıyor bilgin olsun...
Konuda ölüm sesizliği hakim. Noluyor herkes portföyünü mü yönetiyor harıl harıl buraya yazacak fırsat bulamıyor : ))
Bir kaç kısa vade tavsiye süper olurdu bu ara için.
Özellikle yıl osnuna kadar dolar / altın öngörüleriniz ne. Yazabilecek varsa çok sevinirim.
kısa vadelik işlem hacmi yok piyasada
genel beklenti yıl sonu kapanış kurunun 5.70 üzeri olması
Ben 488vectracalibra abimizi dinliyorum ve altından gidiyorum.
altına girenlerin vadesi nedir ? altına girenin vadesi ne olmalıdır ?
altına girenlerin vadesi nedir ? altına girenin vadesi ne olmalıdır ?
Fiziki altındayım ben yaklaşık 60.000TL kadar.
Cari fazla vermişiz, etkisi nasıl olacak bakalım.
Cari fazla rekor kırdı - Haberler (https://www.haberturk.com/cari-fazla-rekor-kirdi-2256178-ekonomi)
63owen63
11-12-2018, 09:25
Ben konudaki hareketsizliği bu öngörülemezlik kestirilemezliğe veriyorum, çünkü herkes şuan var olanı, altında dövizde nerede ise oynatmaya korkuyor.
allah daha cok versınde :D ben vadeyı soruyorum ne zamana kadar tutulmalı ne zmaan bozulmalı gıbı.
Ben su 2 haftada 1 kez alisat yapabıldım.
Sattıgım euroyu 6.07-6.02 aralıgından gerı koydum.
Bır dalga geldı,az da olsa kazandırdı. Bu stabıl gıdıs bır sure devam edecek. 1 atak daha beklıyorum gecen hafta gıbı,belkı orada da al-sat fırsatı gelır,o kadar.
Ocak ayı hareketlı gecıcegı asıkar.
Şöyle bir soru sorayım,
Oğlan özel okulda.
Okul dedi ki erken kayıt yaparsanız ve %75 parayı peşin öderseniz ocak ayında %11 zam yapacağız. Ağustos ayını beklerseniz %25 zam yapacağız.
Hangi seçeneği tercih etmek akıllıca olur?
Ben al-sat yapmıyorum. Hep al-al yapıyorum :).
5.55 e kadar taşımaları lazım
ilk direnç 5.45
5.55i kuvvetli aşarsa 5.75..
5.55te tekrar bakma lazım
Geçen hafta bir miktar dolar aldım. Yıl sonuna kadar 5.70 görürse satma hedefim var. Ardından daha düşük seviyeden alma fırsatı bekleyeceğim(5.40 civarı). TL vadeliden daha iyi getireceğini düşünüyorum. Sonrasında 2019 yılı için %30 altın ve %45 dolar ağırlıklı sepet yapma planım var. Arada güzel getiri yakalarsam %5 kadar bitcoin saklamayı düşünüyorum. Hedefim dolar bazında artış sağlamaktan çok TL bazında 5 ayda %30-40 arası karlılık yakalamak. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Geçen hafta bir miktar dolar aldım. Yıl sonuna kadar 5.70 görürse satma hedefim var. Ardından daha düşük seviyeden alma fırsatı bekleyeceğim(5.40 civarı). TL vadeliden daha iyi getireceğini düşünüyorum. Sonrasında 2019 yılı için %30 altın ve %45 dolar ağırlıklı sepet yapma planım var. Arada güzel getiri yakalarsam %5 kadar bitcoin saklamayı düşünüyorum. Hedefim dolar bazında artış sağlamaktan çok TL bazında 5 ayda %30-40 arası karlılık yakalamak. Tavsiyeleriniz nelerdir?
5.70ten 5.40a tekrar düşeceğine olan öngörünüzün sebebi nedir?
5.70ten 5.40a tekrar düşeceğine olan öngörünüzün sebebi nedir?
Yıl sonu öncesi baskılama çabası olarak yapmaya çalışacaklarını düşünüyorum. Herhangi bir grafik çalışması yapmadım.
Yıl sonu öncesi baskılama çabası olarak yapmaya çalışacaklarını düşünüyorum. Herhangi bir grafik çalışması yapmadım.
yanlış anlamayın ben o tepkiyi 5.55te bekliyorum o yüzden sordum
eğer 5.55te bir tepki satışıyla geri çekilme yaşarsak tekrar yıl sonu için 5.30ları görebiliriz sonrasında 5.75lerde satış erken olur
elliotun 3. ve en güçlü dalgasına denk gelirsiniz onunda tepkisi 6 üzerine kadar olur
5.55i iyi izlemek lazım
Erdem K.
11-12-2018, 12:48
adam vadeyi sormuş sen paranla şov yapmışsın Q50 lover ...
Deponuzdaki görüntüyü ben ekliyorum size zahmet olmasın :ninca:
https://cdn.ianvisits.co.uk/blog/wp-content/uploads/2015/02/IMG_4234.jpg
yanlış anlamayın ben o tepkiyi 5.55te bekliyorum o yüzden sordum
eğer 5.55te bir tepki satışıyla geri çekilme yaşarsak tekrar yıl sonu için 5.30ları görebiliriz sonrasında 5.75lerde satış erken olur
elliotun 3. ve en güçlü dalgasına denk gelirsiniz onunda tepkisi 6 üzerine kadar olur
5.55i iyi izlemek lazım
Estağfurullah, yanlış anlaşılma yok. İşte olduğum için biraz kısa yazmak durumunda kaldım. Uzun bir süredir takip etmediğim için fazlasıyla cahil kaldım piyasalara. İşin özü yeni bir araba aldım. Belirlediğim değer aslında eski arabamın üstüne verdiğim farkı çıkarmak için hedeflediğim değerdi:)
Deponuzdaki görüntüyü ben ekliyorum size zahmet olmasın :ninca:
https://cdn.ianvisits.co.uk/blog/wp-content/uploads/2015/02/IMG_4234.jpg
Ahahaha 3 avuç altın bile etmiyor hacı amca :D
2019'da Doları olan 1 Vuruş., Eurosu olan 1.5 vuruş , Altını olan 2 vuruş yapıcak. ))
Tl'si olan ise vurdurmaya devam
2019'da Doları olan 1 Vuruş., Eurosu olan 1.5 vuruş , Altını olan 2 vuruş yapıcak. ))
abı yaya kalmayalım, maalum ?
abı yaya kalmayalım, maalum ?
Al sen de altını fiziki koy kenara aklın yolu bir.
Derdim polemik çıkarmak değil lütfen yanlış anlamayın.
5-10 sayfa önce söylenenler den sizin bu söylediğinizin farkı nedir ? Burada Dolara , Euro ya destek çıkanları hain ilan ettiniz şimdi de TL de olan vurduracak diyorsunuz. Hani nerede kaldı 4.88 ?
Hiç bir şey olmamış gibi yorumlarınıza devam ediyorsunuz ama bir özür dilediniz de biz mi veya ben mi göremedim.
4.88 den dolarlarınıza talibim ağlarsınız sonra dediniz , şimdi doğru limanın dolar ve euro olduğunu belirtiyorsunuz. O dönem size yanılıyorsunuz diyenlere yerden yere vurdunuz.
Kandırıldınız mı ? Yoksa sizin vatan haini dedikleriniz haklı mı çıktı ?
Sevgiler
6.8 - 7.0 Tl'den Dolar aldınız da ne oldu? Kaç kere ikaz ettim...
5.13'e kadar geldi, Seneye de yükseleceğini söylüyorum...
Evet o dönem birşeyler söyledim ama özür dilenilmesi gereken kişiyim!!! Özür dilemesi gereken değil....
Hain dediğim kısımlar belli, Twitter'da da yazdım ve engellendim "Fetocu Elvan Aktaş" paylaşımı yapılmıştı burada...
Şimdi 7 Tl iken 5.13'e geliyor ve ben haksız oluyorum , 5.13/4.88 = %5 sapma ile!! Kaldıki daha sene sonuna hala vakit var!!! Ama sizler yanılmış olmuyorsunuz değilmi millete %40 yukarıdan dolar aldırarak.. ))
%40 Yukarıdan Dolar aldınız ve ilaveten geçen her ay için neredeyse aylık %2.5'da finansman maliyeti yediniz.. Bunuda ilave ederseniz kaybınızı gerçek anlamda görürsünüz...
Ben öngörülerimi paylaşıyorum., Dayanaklarını da yazdım neden Tl'nin değer kaybedeceğini neden Altının yükseleceğini... Bende yanılabilirim elbette ama benim yorumlarımı,diğer kişilerin yorumlarını okuyup bildikleri ille birleştirip helal parasını korur veya üç beşte üstüne koyar..
semprimena
11-12-2018, 16:46
Bu brexit olayı euro'yu olumsuz etkilemezmi, ingilizlerin ab'den ayrılması ?
Brexit yeni birşey değil o sebeple fazla etkisi olmaz.. Euro'yu biz bile negatif etkiledik çünki Ab ile ticari ortaklığımız var ve birlikte görülüyoruz..
6.8 - 7.0 Tl'den Dolar aldınız da ne oldu? Kaç kere ikaz ettim...
5.13'e kadar geldi, Seneye de yükseleceğini söylüyorum...
Evet o dönem birşeyler söyledim ama özür dilenilmesi gereken kişiyim!!! Özür dilemesi gereken değil....
Hain dediğim kısımlar belli, Twitter'da da yazdım ve engellendim "Fetocu Elvan Aktaş" paylaşımı yapılmıştı burada...
Şimdi 7 Tl iken 5.13'e geliyor ve ben haksız oluyorum , 5.13/4.88 = %5 sapma ile!! Kaldıki daha sene sonuna hala vakit var!!! Ama sizler yanılmış olmuyorsunuz değilmi millete %40 yukarıdan dolar aldırarak.. ))
Şuan dolar 5.35,
Ben kimseye 6.8 dende , 7.0 dan da dolar aldırmadım. Sanırım siz alttan toplayıp spekülasyonlarla milyonları vuran siyasilerden bahsediyorsunuz 7 den bozup ta Devlet - Millet el ele diye gezenler ortada.
Siz neyi bildiniz Allah aşkına ? Devletin , milletin yanında olalım. Devlet ile hükümet'i karıştırmayalım dediniz, amerikanın battığı, Amerika şöyle kötüye gidiyor deyip duruyordunuz. Ee peki sonuç ? Tıpış tıpış götürdük rahibi verdik , el salladı bize. Nerede o dik duruş , nerede o devletin yanında olmak ? Neden hala dik durmuyorsunuz ? Neden TL de kalan vurdurur diyorsunuz. O dönem öyle dememiştiniz , dolar alanlara hain dediniz. Bozsanıza dövizlerinizi ?
Devletin hata yaptığını söyleyenleri, bizim Amerika ya aşık atamayacağımızı söyleyenleri hain ilan ettiniz aslında gerçekleri söylediler nitekim de hepsi haklı çıktı,siz haksız çıktınız.
Cumhurbaşkanın sussa,rahip salınsa, Amerika yaptırımlarını geri çekse bu memlekette ki olaylara kafası basan birisi doların reel değerinin 5-5.50 arası olacağını , 7 lere ulaşmasının ortamın çok kızışmasından doğduğunu herkes biliyordu.
Siz bir türlü bunu anlamadınız , biz devletin yaptığı hatalardan bahsettikçe siz bizi hain ilan ettiniz ama gördüğünüz gibi burada ki herkes haklı çıktı. Devlet, devlet diye bütün ahaliyi hain ilan ettiniz, ahanda devlet uçuverdi Brunson :)
Şimdi de hiç bir şey olmamış gibi yazıp, çiziyorsunuz. Ek olarak hala insanlara dolar aldırdılar diye savunuyorsunuz ama kimse kimseye açık açık git şuradan dolar al demedi.. Hükümetin bu tutumu devam ederse bizi kötü günler bekliyor diye 50 tane alıntı bulurum ama uğraşmaya gerek yok. Görünen köy kılavuz istemiyor.
Hiç bir yaptığınız analiz de bana realist gelmiyor, 4.99 da bile duramadı dolar, 4.88 den dolara talip olmaya devam edin siz %5 sapmayla , 3 ay sonra tekrar alıntılayacağım. Yani zaten siz savunduğunuz şeyde haksız çıktınız ve yanıldınız. Eğer ki bugün, bu başlığa yorum atanlardan birine sorsalardı "Rahip salınsa,yaptırımlar ortadan kalksa, Amerika ile işler düzelse" dolar kaç olurdu diye zaten aşağı yukarı şuan ki değerleri verirdi. Ben hep arkadaş çevreme 5.50 TR nin olması gereken değer , spekülasyon diye yorum yapıyordum. Yani sizin burada attığınız 3-5 grafik , analiz vs. kusura bakmayın ama hiç bir önemi yok. Siz zaten en baştaki savunduğunuz şeyin arkasında duramayıp ta nasıl oluyor da hala TL de kalan vurdurur diyorsunuz ben anlamadım. Millete 6.80 den dolar aldırdınız dediniz ya , millete dolar 4.88 olacak diye bozdurdunuz adam şimdi aynı parasını yerine koyamıyor , Siz ne yapacaksınız ? Marttan sonra uçuşa geçince hala Sapma payım %5 diyebilecek misiniz ? 3 ay sonra tekrar geleceğim :)
İyi akşamlar.
Sana cevap verme gibi bir zorunluluğum yok.. Kaale de almıyorum seni
Brunson meselesine gelince en koyu Akp'li bile küfür ediyor.. Onu salanın a. q
https://youtu.be/HueLQF6YG7I
Senin adam olmaya niyetin yok mu?
Atıldın, başka nickle geldin. Onda da atıldın, utanmadan yine geldin.
Ortalığı karıştırmayacaksan hadi izin verelim yazsın dedik, yine başladın boş konuşmaya
Cimmeria
12-12-2018, 08:46
Ben şimdi gördüm ya 488 olmasının sebebi nickin doların 4.88 olması mı? adasdasda büyük resmi anca gördüm...
hey allahım ya ne enteresan insanlar var...
Abi bi de şu forumu misafirlere kapatın ya :)
arabasızadam
12-12-2018, 09:17
Senin adam olmaya niyetin yok mu?
Atıldın, başka nickle geldin. Onda da atıldın, utanmadan yine geldin.
Ortalığı karıştırmayacaksan hadi izin verelim yazsın dedik, yine başladın boş konuşmaya
A7 li postacımı bu ?
Aslında vectra yada 488 dondugunde sanki aydınlanmıs gıbıydı,bır kac yorumuna begenmıstım.
O da bılıyordu gercegı,sanırım o donem oyle yazmak “zorundaydı”. Bu kadar rahat yazmasının hatta hıcbırsey olmamıs gıbı yazmasının sebebı de buydu,dogruyu o da bılıyordu.
Buarada forumu hıc ummadıgınız kısıler okuyor,bılgınıze. TT yı yabana atmayın...
4.88 TL olana kadar uzaklaştırmalı yazacaktım ki
Adalet verici gelmiş adaleti vermiş
Alkışlar adalete...
bist 91300u aşağı kırdı
bu 96dan dönüşün teyidi demek
eğer bist tepki alımıyla 91300 üzerine atamazsa bunun kura yansıması da 40 üzerine atmak olur ilk etapta
Şahsi bir tanışıklığım olmadı Sinan abi ile (Banlanan 488) ama buradan bir yardım talebim olmuştu hasta bir bebek için, o zaman en çok desteği veren ve bir tıbbi cihaz konusunda sayesinde çok yol kat etmiştik.
Buradaki fikirlerinin bazıları bana da enteresan geliyor açıkçası. Ama iyi adamdır benim nazarımda çok çaba sarf etti o dönem. Kendi adıma müteşekkirim.
Netice de burası da özel bir alan yapacak bir şey yok, ya kabul edersin ya gider ya banlanırsın.
Arada farklı renkler iyidir zaman zaman.
TorqueTuning
12-12-2018, 14:33
Bir dönem (!) ağır saçmalamasına karşın aslında iyi bir arkadaş idi. Fikirleri ve görüşleri olan bir arkadaşımız, ki bunlar kıymetli şeyler, günümüzde insanların %80'ı beyinleri olmadan omurilik soğanı ile yaşıyor, bu açıdan bakınca kafatası içersindeki organını kullanma yetisi olan bir arkadaşımızdı.
bist 91300u aşağı kırdı
bu 96dan dönüşün teyidi demek
eğer bist tepki alımıyla 91300 üzerine atamazsa bunun kura yansıması da 40 üzerine atmak olur ilk etapta
borsa aşağı kırılırken varlık fonunun 1 milyar usd borç alacağı haberi duyuruldu bloomberg tarafından
Yaslamışlar mı yine varlık fonuna yani? rebelh
borsa aşağı kırılırken varlık fonunun 1 milyar usd borç alacağı haberi duyuruldu bloomberg tarafından
Yani ne demek oluyor hocam bu?
"AKP, ABD'de gizli goruşmelerle para arıyor ancak veren yok" | GriHat (http://grihat2.com/akp-abdde-gizli-gorusmelerle-para-ariyor-ancak-veren-yok/)
Twitterini Melih Gökçek, Nedim Şener, Özgür Özel falan takip ediyormuş.
Merhabalar.
Derinlemesine bilgim olmamasına rağmen bu gün ppk toplantısından sürpriz bir karar çıkacak gibi geliyor bana. Piyasayı faizlerde değişiklik olmayacak şeklinde sartlandirdilar. Bence bir miktar düşecek faizler. Sizler ne düşünüyorsunuz?
TorqueTuning
13-12-2018, 09:04
Reis ne derse o olur! Şüphesiz ki bugünkü kararı bilen AK çomarlar-troller çoktan pozisyonlarını aldılar.
Öyle bir hal aldık ki piyasalar duman insanlar işten cıkartılıyor daha saymakla bitmez ama hiç bir yerde ülkenin durumu ile ilgili olumsuz haber yok neden çünkü reis
herşeyin içinden geçti :)
TorqueTuning
13-12-2018, 09:16
"Kriz var" diyeni FETÖ'cü ilan edip içeri alıyorlar yada işten attırıyorlar!
"Kriz var" diyeni FETÖ'cü ilan edip içeri alıyorlar yada işten attırıyorlar!
Kul hakkı championship
Diktatör nedır? Diktatörlük rejimi nasıl bırseydir?
Hep merak ederdım.... dun aksam bıraz daha euro,az mıktarda dolar aldım.
Bızımkıler 3 yıldır her yerden para arıyor zaten...
Merhabalar.
Derinlemesine bilgim olmamasına rağmen bu gün ppk toplantısından sürpriz bir karar çıkacak gibi geliyor bana. Piyasayı faizlerde değişiklik olmayacak şeklinde sartlandirdilar. Bence bir miktar düşecek faizler. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle şunu anlamak gerekiyor. BDDK diye bir kurum var ve hiçbir görevini yerine getirmiyor. REEL sektör dediğimiz yani gerçek piyasa zaten yavaş yavaş düşürü düşüre gidiyor faizi. Yani sen toplantı yaptın istersen düşüm açıklama. Piyasa düşürmüş zaten. Tabiki çıkar sende "evet şu kadar bp düşürdüm" dersen sadece piyasada ince kıpırdanma olur yukarı doğru. Düşürmedim dersede bu kıpırdanma aşağı yönlü olur ama kıpırdanma diyorum bakın
Yani ne demek oluyor hocam bu?
bir varlık fonu bilgiseli hazırlayacağım yakında bizde nasıl normalde nasıl şeklinde olacak
ama basit anlatımıyla söylemek gerekirse normalde varlık fonu dış ticaret fazlası veren ülkelerde oluşturulur ve fazla para değerlendirilir
bizde ise varlık değil asıl adı "teminat gösterip ipotek ettirme kurumu" diyebiliriz
içerisindeki ürünler teminat gösterilip karları temlik edilerek kısa vadeli borç bulmaya çalışıyoruz
son 3 aydır para bulma şekilleri değişti
normalde bankalar devlet kontrolü altında gidip 5 yıllık 10 yıllık kredilerini çekip gelip içeride satarlardı
şimdi bankalara verilen sendikasyon kredilerinin hem vadesi kısaldı hem faiz oranı %60 civarında yükseldi
bunun üstüne bizim ekonomi yönetimi değişik ve allengirli yollara saptılar
mesela piyasa faizleri %22lerde ve devlet tahvili %20 civarındayken işsizlik fonundaki 30 milyar tlye devlet bankalarından %10 faizle tahvil aldırdılar
katarlar yüksek faizli swap anlaşması imzalayıp gelen parayı 1 yıl vadeli piyasaya sürdüler
en son varlık fonuna pttyide katıp fonu teminat göstererek 1 milyar usd borç aldılar
daha aklıma gelmeyen şeyler var şaşırıp şaşırıp alışıyoruz
bu yapılanların vadesi hep 1-2 senelik günü kurtarma amaçlı hamleler
neyse uzun uzun konuşuruz şimdi merkez eğer faiz indirmeye kalkarsa piyasa şok tepkiler verebilir
tüh elimizde papazda yok eski dostumuz faiz lobisine geri dönücez demekki
ztn alt yapısı da hazır "pkkya operasyon yapacağımızı duyunca yine lobiler harekete geçti"
şahsi olarak faizlere dokunulmasını beklemiyorum sağlıklı da bulmuyorum
Cevabınız için teşekkür ederim.
bir varlık fonu bilgiseli hazırlayacağım yakında bizde nasıl normalde nasıl şeklinde olacak
ama basit anlatımıyla söylemek gerekirse normalde varlık fonu dış ticaret fazlası veren ülkelerde oluşturulur ve fazla para değerlendirilir
bizde ise varlık değil asıl adı "teminat gösterip ipotek ettirme kurumu" diyebiliriz
içerisindeki ürünler teminat gösterilip karları temlik edilerek kısa vadeli borç bulmaya çalışıyoruz
Norveç'in böyle bir varlık fonu hikayesini okumuştum. Adamlar genç nesillere nasıl yatırım yapmış, yapıyor. Bazı şeyleri baştan keşfetmeye gerek yok, hazır önünde duruken aramayada gerek yok bence. Elbette ülkenin kültürü, ekonomisi ve coğrafyası, ülkenin dünya siyasetinde ki yeri bunları etkiler ama... Aması var işte.
piyasa el yakıyor
30u yakalayan yakaladı
tabi banka palformlarında zor biraz o işler
bir kaç saat içinde stabil piyasaya döneriz tekrardan hedef 40 olur bence üstü 45-55
55e kadar mal taşırım
muzurasd
13-12-2018, 15:40
piyasa el yakıyor
30u yakalayan yakaladı
tabi banka palformlarında zor biraz o işler
bir kaç saat içinde stabil piyasaya döneriz tekrardan hedef 40 olur bence üstü 45-55
55e kadar mal taşırım
yatay seyrediyor
teknik olarak 5.30da stop uygulanabilir
ytd
Herkese Merhabalar,
Bu aralar kendi çapımda al sat kısmında baya bir aktifim.
Değişik kademelerden girişlerim oldu.
5,31'den girdiklerimi ne zaman satabilirim sizce? Öngörüsü olan varsa çok sevinirim.
40-45-55 dirençleri var
40ı 2dir kıramadık 3.de kırma ihtimalimiz yüksek
kademeli olarak bu dirençlerde çıkıp geri dönüşlerde tekrar girebilirsiniz
yazın yurt dışı tatili yapacak olupta kurdan endişe duyan var mı aramızda?
yazın değilde mart 31 - nisan 2 tarihleri arasında gidicem ben, neden sordunuz?
endişe de duyuyorum tabiki de bu arada :)
ta kendisiyim. Salı günü pasaportumu aldım. Para biriktirmeye başladım.
yazın değilde mart 31 - nisan 2 tarihleri arasında gidicem ben, neden sordunuz?
endişe de duyuyorum tabiki de bu arada :)
bende yaza ingiltereye gidicem
ben işlemlerimi hep viopta yapıyorum ama viopta gbptry ya da gbpusd kontratları yoktu
bende ciddi bir kur atağı gelirse diye vize için harcamalar için falan sterlini hep 8-9 dan falan hesaplıyordum
şansa bugün gbpusd kontratlarını açtı bist
bu sayede sterlini kendime 6.77ye sabitledim şimdi kafam rahat :)
tabi dolar tl 4 lira gbpusd 1.10 falan olursa zarardayım ama kendimce önlem aldım
1000 lira gibi bir teminatla 6-7 bin tl için kuru belli bir komisyonla sabitleyebilirsiniz
euro bölgesine 500 lira teminat yeterli
bende yaza ingiltereye gidicem
ben işlemlerimi hep viopta yapıyorum ama viopta gbptry ya da gbpusd kontratları yoktu
bende ciddi bir kur atağı gelirse diye vize için harcamalar için falan sterlini hep 8-9 dan falan hesaplıyordum
şansa bugün gbpusd kontratlarını açtı bist
bu sayede sterlini kendime 6.77ye sabitledim şimdi kafam rahat :)
tabi dolar tl 4 lira gbpusd 1.10 falan olursa zarardayım ama kendimce önlem aldım
1000 lira gibi bir teminatla 6-7 bin tl için kuru belli bir komisyonla sabitleyebilirsiniz
euro bölgesine 500 lira teminat yeterli
güzel çok mantıklı bir işmiş aslında ama ben çok kalmayacağım için küçük küçük koymaya çalışıyorum kenara, miktar büyük olsaydı kesin yapardım dediğinizi. bilgilendirme için teşekkürler bu arada :)
Var Mayıs ayında 4 yaşında kızımla İtalyaya giceğiz. Uçak biletlerini aldık. 1 hafta kalacağız ailecek. Otelleri-araç kiralama işini bu gün yarın halledeceğiz. Ben kur korkusundan bu aydan ittibaren her ay 200€ kenara atmaya başladım €'yu düşük yakaladıkça.
Ama Mayısa kadar bana maliyet, ne olur bilmiyorum. VOIP gibi bişi vardı mesajlarınızda ondan mı yapalım : ) Yapılacaksa da adım adım anlatırsanız sevinirim. Bilgim sıfır.
Var Mayıs ayında 4 yaşında kızımla İtalyaya giceğiz. Uçak biletlerini aldık. 1 hafta kalacağız ailecek. Otelleri-araç kiralama işini bu gün yarın halledeceğiz. Ben kur korkusundan bu aydan ittibaren her ay 200€ kenara atmaya başladım €'yu düşük yakaladıkça.
Ama Mayısa kadar bana maliyet, ne olur bilmiyorum. VOIP gibi bişi vardı mesajlarınızda ondan mı yapalım : ) Yapılacaksa da adım adım anlatırsanız sevinirim. Bilgim sıfır.
mayıs kontratı yok ama şubat ayı eurtry kontratını alabilirsiniz
6.40 gibi bir rakama satış mevcut şu anda
bu ne anlama geliyor ve nasıl yapacaksınız?
her banka viopta işlem imkanı sunuyor al/sat yapmayacağınız için komisyon oranı çok önemli değil
1 kontrat ile kenara 1000 euro atmış gibi işlem yaparsınız
200 euroyu şu an bozdunuz diyelim 6.10dan tl olarak 1220 tl alacaksınız
bunu viopa atıp 2000 euro harcama için 2 adet şubat kontratı alırsınız 6.40tan
1200 tlnize aylık %22 civarı bir fazi alırken euro şubat sonunda 6,40-8,00=1,60*kaldıraç(100) =1600, 1600*2=3200 tl kazanmış olursunuz
tabi euro zamanla artacağı için viopta paranızda zamanla artacak ve faiz geliriniz de ona göre artacak
bu sayede şubat ayı için tatilinizi 1200 tlye 6,40 kuruna sabitlemiş olacaksınız
ayrıca güncel kur farkı ile kontrat farkını da faiz olarak alacaksınız :icon_tup:
şubat bitince aynısını mayıs kontratı içinde yapabilirsiniz
mayıs kontratı yok ama şubat ayı eurtry kontratını alabilirsiniz
6.40 gibi bir rakama satış mevcut şu anda
bu ne anlama geliyor ve nasıl yapacaksınız?
her banka viopta işlem imkanı sunuyor al/sat yapmayacağınız için komisyon oranı çok önemli değil
1 kontrat ile kenara 1000 euro atmış gibi işlem yaparsınız
200 euroyu şu an bozdunuz diyelim 6.10dan tl olarak 1220 tl alacaksınız
bunu viopa atıp 2000 euro harcama için 2 adet şubat kontratı alırsınız 6.40tan
1200 tlnize aylık %22 civarı bir fazi alırken euro şubat sonunda 6,40-8,00=1,60*kaldıraç(100) =1600, 1600*2=3200 tl kazanmış olursunuz
tabi euro zamanla artacağı için viopta paranızda zamanla artacak ve faiz geliriniz de ona göre artacak
bu sayede şubat ayı için tatilinizi 1200 tlye 6,40 kuruna sabitlemiş olacaksınız
ayrıca güncel kur farkı ile kontrat farkını da faiz olarak alacaksınız :icon_tup:
şubat bitince aynısını mayıs kontratı içinde yapabilirsiniz
Peki şöyle bir soru sorayım. € maks 6,30 lara kadar çıktı. O zaman zararda mı kalıyorum
Peki şöyle bir soru sorayım. € maks 6,30 lara kadar çıktı. O zaman zararda mı kalıyorum
10 kuruştan 100 lira zarar yazarsınız tek lotta
2 lotta 200 lira
sanki 40 desteğini bu kez kıracak gibi
rusya faiz arttırdı buda bizde tlnin satış yemesine vesile oldu
yani bakış şu "trden %24 faiz alacağıma rusyadan 7.75 faiz alırım"
tabi kısıtlı bir bakış açısı olacaktır ama kurda hareketi tetikleyen haber bu oldu şimdi 5.45 hedef olur tabi 40 üzeri tutunmak önemli
rusya faiz arttırdı buda bizde tlnin satış yemesine vesile oldu
yani bakış şu "trden %24 faiz alacağıma rusyadan 7.75 faiz alırım"
tabi kısıtlı bir bakış açısı olacaktır ama kurda hareketi tetikleyen haber bu oldu şimdi 5.45 hedef olur tabi 40 üzeri tutunmak önemli
5,31 leri 5,45 gibi bozalım mı. Yerine koyacak fırsat verir mi? ne dersiniz. Hatta bir miktar 5,33 de var.
hocam ben tavsiye vermem haddime değil
ben analizlerimi yapar yorumlarımı paylaşırım
karar alıcının/satıcının
kurun ne yapacağını tahmin etmeye çalışmak mantıklı değil ne yaparsa ne yaparım diye düşünmemiz gerekir hiç birimiz kain değiliz
ben 40ta bir miktar kar aldım sonra baktım kıracak aşağı sarkmıyor az üstünden geri yerine koydum
ama burada satın yazsam siz sattığınızla kalacaksınız çünkü anlık karar alıyoruz genelde
sabah ta dediğim gibi 45-55 dirençleri var önümüzde (40 üzerinde kalıcı olursak tabi)
ya 55ten ya 67-75 arası bir satış yiyeceğiz ama nerede yiyeceğimizi bilmiyorum
bu arada euro/usd paritesi 13 altına geldi
bazı euro yorumlarını okudum sayfada benim düşüncemle çelişiyor
1.17de euro/usd paritesinin satış yiyeceğini belirtmiştim şu an 1.1290larda
bence abd faiz arttırımları bitene kadar en yüksek getiri hala dolarda olacak
hazirana kadar dolarda kalmak daha mantıklı geliyor
altının da(ons) buralardan tekrar satış yiyeceğini düşünüyorum
çeyrek kazandırmaya dolar kaynaklı devam edecektir
19unda yine fed toplantısı var faiz arttırımı devam edecektir abd bizim gibi seçilmişlere göre politikalarını değiştirecek bir ülke değil trumpın isteklerinin fedin gözünde bir önemi yok fed verilere bakmaya devam eder
hocam ben tavsiye vermem haddime değil
ben analizlerimi yapar yorumlarımı paylaşırım
karar alıcının/satıcının
kurun ne yapacağını tahmin etmeye çalışmak mantıklı değil ne yaparsa ne yaparım diye düşünmemiz gerekir hiç birimiz kain değiliz
ben 40ta bir miktar kar aldım sonra baktım kıracak aşağı sarkmıyor az üstünden geri yerine koydum
ama burada satın yazsam siz sattığınızla kalacaksınız çünkü anlık karar alıyoruz genelde
sabah ta dediğim gibi 45-55 dirençleri var önümüzde (40 üzerinde kalıcı olursak tabi)
ya 55ten ya 67-75 arası bir satış yiyeceğiz ama nerede yiyeceğimizi bilmiyorum
bu arada euro/usd paritesi 13 altına geldi
bazı euro yorumlarını okudum sayfada benim düşüncemle çelişiyor
1.17de euro/usd paritesinin satış yiyeceğini belirtmiştim şu an 1.1290larda
bence abd faiz arttırımları bitene kadar en yüksek getiri hala dolarda olacak
hazirana kadar dolarda kalmak daha mantıklı geliyor
altının da(ons) buralardan tekrar satış yiyeceğini düşünüyorum
çeyrek kazandırmaya dolar kaynaklı devam edecektir
19unda yine fed toplantısı var faiz arttırımı devam edecektir abd bizim gibi seçilmişlere göre politikalarını değiştirecek bir ülke değil trumpın isteklerinin fedin gözünde bir önemi yok fed verilere bakmaya devam eder
Euro usd paritesini bende bugün 1.12 görünce sabah şaşırdım açıkcası.
Ben çok amatörce bolca araştırıp okuyarak bir takım ufak girişler çıkışlar yapmaya başladım. Bunu 4-5 ay gözlemledikten sonra maddiyat ile yapmaya başladım.
Gözlemlediklerim tahmin ettiklerim genelde tutunca ufak ufak al sat yapmaya başladım ve çok keyif veriyor. Ama bu işte çok yeni ve acemi olduğum için öngöremediğim konular için sizin gibi piyasanın içinde olan insanlardan fikir almak istedim.
Yoksa sizlerin YT vermeyeceğini biliyorum ve vebala girmek istemenizi anlıyorum. Ben sadece fikrinizi merak etmiştim. Cevap vermiş olduğunuz için çok sağolun.
Euro usd paritesini bende bugün 1.12 görünce sabah şaşırdım açıkcası.
Ben çok amatörce bolca araştırıp okuyarak bir takım ufak girişler çıkışlar yapmaya başladım. Bunu 4-5 ay gözlemledikten sonra maddiyat ile yapmaya başladım.
Gözlemlediklerim tahmin ettiklerim genelde tutunca ufak ufak al sat yapmaya başladım ve çok keyif veriyor. Ama bu işte çok yeni ve acemi olduğum için öngöremediğim konular için sizin gibi piyasanın içinde olan insanlardan fikir almak istedim.
Yoksa sizlerin YT vermeyeceğini biliyorum ve vebala girmek istemenizi anlıyorum. Ben sadece fikrinizi merak etmiştim. Cevap vermiş olduğunuz için çok sağolun.
benimde senden pek bir farkım yok hocam bende 1 senedir işin içindeyim o kadar :)
40 ın üstüne tutunamadı gibi ...
40 ın üstüne tutunamadı gibi ...
Aynen tam satıcaktım bir miktar. 45 leri görsün dedim.Düştü şans artık başka sefere.
bahaceliks
14-12-2018, 15:28
Arkadaşlar 12 bin liraya bir sistem topladım. Dolar olarak şu 2500 dolar yapıyor. Şu an toplamak mantıklı mı daha fazla bekleyeyim mi düşmesini :P
an itibari ile dxy son 1 buçuk yılın zirvesini kırmaya oynuyor
bu diğer tüm para birimleri ve emtialar hatta abd borsası dahil tüm borsalar için kötü bir haber
yalnızca abd tahvilleri ve usd için pozitif
piyasa fedin faiz arttırımını fiyatlamaya geçti
speedy34
15-12-2018, 14:14
Ah şu dolar. Her şeyi mahvediyor :D
Ben olsam dusen yerden Euro alırdım.
Evet arkadaşlar. Önünüzdeki hafta ile ilgili öngörüleriniz var mi?
uzun vadede hepsi artıcak, kısa vadede al sat yapmayanlar kuru takip edip yorulmasına gerek yok bence
En tehlikeli dönemden geçiyoruz. SEBEBİ şu? Fitch puan açıkladı, dolar kıpırdamadı, bütçe bu ay artı verdi olumlu yansımadı, işsizlik verisi arttı tepki vermedi, sanayi üretimi yavaşladı verisi geldi yine kuruş oynamadı. Kısacası ziki tutacağımız bir haftadayız. Hiçbir veri seni kurunu şuan oynatmıosa büyük bomba var demektir.
Bugün açıklanan sanayi üretimi verisi, Ekim'de aylık %1,9 ve yıllık %5,7 azalma gösterdi. Başarısız darbe girişiminin yaşandığı Temmuz 2016'da %4,9 düşüş yaşayan endeks, Ekim'de 2012 Aralık ayından sonraki en sert düşüşü yaşadı.
TCMB, Kasım ve Aralık toplantısında iktisadi faaliyette yavaşlama olduğunu ve iç talepte de azalma görüldüğünü belirtmişti. Bugünkü sanayi üretimi rakamları da iç talepteki azalmanın en belirgin göstergesi oldu.
Üreticiler, kurdaki yükselişin ardından üretim için gerekli ara mamül ithalatını azalttı, haliyle ihracat artarken ithalat azaldı, ancak bu üretimin de azalmasına neden oldu. Buna bağlı olarak üretim azalınca çalışan sayısı da azaldı ve işsiz sayısı Eylül'de 330 bin kişi artarak 3 milyon 749 bin kişi oldu, oran da %11,4'e yükseldi.
Fed'in genişlemeci politika uyguladığı dönemde USD/TRY kuru da 1,5-1,7 aralığında fiyatlanıyordu ve gelişen ülkelere akan sermaye ile tabir yerindeyse GOP'larda bahar dönemi yaşandı. Bu süreçte kurun uygun seviyelerde olması yurt içi üreticiyi gerekli ürün temininde ithalata yönlendirdi. Fed'in sıkı para politikasına başlaması, gelişen ülkelere akan sermaye musluğunun kısılması ve küresel risklerin de artması ile dolar yükseldi, yurt içi gelişmelerin de etkisiyle kurdaki yükseliş hızlandı ve Ağustos'ta kur, tarihi yüksek seviyeye çıktı. Sonrasında bir miktar gerileme olsa da bu seviyelerin dahi ithalatı zorlaştırması üretimi de dara düşürdü.
Dönüp dolaşıp aynı sonuca varılıyor maalesef! Üretici, uygun fiyatta ithal olarak temin edebiliyorsa elbette bu seçeneği kullanacaktır, ancak yönetimin hazır süreç uygunken yurt içi üretimi destekleyecek adımlar atması gerekiyordu. Şimdi ise kurdaki yükseklik üreticinin üretmesini zorluyor. Ayrıca faizin yüksek olması kredi desteğini de zorluyor. Haliyle bu ekonomide yavaşlamaya neden oluyor.
Sanayi üretimi, işsizlik oranı, imalat, kapasite kullanımı, cari fazla gibi göstergeler yılın son çeyreğinde daralma olasılığını yükseltirken 2019 için de iyi bir tablo çizmiyor.
Gostergeler, ekonomide yavaşlama sinyali veriyor | Investing.com (https://tr.investing.com/analysis/gostergeler-ekonomide-yavaslama-sinyali-veriyor-200221107)
biraz geç kaldı sanki söylemek için
muzurasd
17-12-2018, 15:34
uzun vadede hepsi artıcak, kısa vadede al sat yapmayanlar kuru takip edip yorulmasına gerek yok bence
hayırdır sen kimsin bilir kişi misin ?
TorqueTuning
17-12-2018, 15:42
Fırtına yaklaşıyor! :D
GokhanRS
17-12-2018, 15:51
İşin acı yanı, bu adamla dalga geçerlerdi, bu adamdan beter oldular.
https://im.haberturk.com/galeri/2015/06/29/ver1437141223/449947/dd74e90471d8b3a9fda0526d6a2b0dcd_k.jpg
31 marttan sonra yeni bir çağ başlıyor.
Bu yeni çağ hepimize kol böreği gibi girecek
YTD
Yatay olmasının tek sebebı suan sıcak para cıkmadı,onların cıkmaya baslandıgı zaman oynaklık cok olucak.
Ayrıca dovız cınsınden tahvıl satısı dramdır,hem dovız tutanı terorıst ılan et hem de vatandasına dovız uzerınden Devlet tahvili sat!
Ha buarada bu tahvıller yabancıya %7.5 dan satıldı bıze 4.5 dan!
Yatay olmasının tek sebebı suan sıcak para cıkmadı,onların cıkmaya baslandıgı zaman oynaklık cok olucak.
Ayrıca dovız cınsınden tahvıl satısı dramdır,hem dovız tutanı terorıst ılan et hem de vatandasına dovız uzerınden Devlet tahvili sat!
Ha buarada bu tahvıller yabancıya %7.5 dan satıldı bıze 4.5 dan!
Bankadan fazla faiz veriyor dewlet döviz ve altına. Bankalar ne yapar bu durumda?
Resmen 3 ay daha nasıl iadere ederiz diye
90 larda yapılan şeyi tekrarlıyorlar :)
Hiçbirşey işlemiyor
Abiler 6.700 den alımım var tahmini ne kadar beklerim fikri olan var mı?
Kıt ekonomi bilgimle şöyle bir çıkarımda bulundum;
FED toplantısından dolayı ABD endeksleri %2 düşüş yaşamış.
Dolar biraz geri çekilmeye başladı sabah saatlerinden ittibaren.
Sanki alım fırsatı verecek gibi ne dersiniz?
site açıldı sonunda :)5.33e kadar çekildik aşağıda 5.30 ve 5.25 var
esas mevzu fedin faiz arttırımı
eylül ayında faiz arttırımı günü grafiğine baktığımda karar açıklanana kadar eurusd ve gbp usd de yükseliş karar sonraki hafta ise düşüş trendi görünüyor
şu anda yine pariteler yükselişte eurusdnin bu yükselişini 1.1540lara sürdürme ihtimali var sonrası faiz arttırımı gelirse benim için şort demek
eylül ayında da faiz kararı sonrası parite 1.18 üzerini gördü sonra 1.12lere kadar geri çekildi
bizde ise eylül faiz arttırımı mikro olarak fiyatlanmış, o dönem hem haber akışı hem volatilite o kadar yüksekti ki faiz artışı sonrası usdtry 16 kuruş bir düşüş gösterdi
ben usdtrynin %90 ağırlıklı ulusal haberlere bağımlı olduğunu düşünüyorum küresel haberlere anlık tepki veriyoruz daha çok
bugün 5.33lere gelirken trendi bozduk ama trend 5.13ten yeni oluşmaya başladığı için çok belirgin değil
o yüzden aşağıda 5.30 yukarıda 5.40 kırılmadıkça bu bantta harekete devam diyorum..
GokhanRS
18-12-2018, 14:05
şuan ki durumdan çok memnunum, uzun süre daha burada tutunsa güzel olur. piyasa oturmaya başlar. insanlar harcama yapmaya başlar. ancak umudum var mı derseniz, fakirin ekmeği derim. umarım 3-5 ay durur burada.
kurun 10 olmasında da 5 olmasında da aynı sıkıntı mevcut
likidite..
1 yıl içerisinde oluşacak dış ticaret açığını ve vadeli borçları toplarsak 202 milyar usd bulmamız lazım
ağustostan bu yana 17 milyar usd rezerv erittik ve o dönemde de açık finansman kaynağımız 190-200 milyar usd civarındaydı
yani 17 milyar usd eriterek 3 ay süre kazandık ve şu anda 16 milyar usd civarı bir net döviz stoğu kaldı merkez bankasının
ağustos sonrası borçlanmalar öncekilere göre daha kısa vade ve daha yüksek faizli
yani gelecek sene merkez rezervlerini sıfırlasa ve kur 7-8 lira olsa dahil yine 200 milyar usd civarı bir borç ile kalabiliriz
bütün sorun bu denli büyük parayı nasıl finanse edeceğimizde
daha önce yaptığımız gibi borcu borçla kapatıp vade uzatmamız da artık zor
kur düşse bile cds(kredi risk primleri) düşmüyor geri ödeme riskimiz çok yüksek o yüzden seneye bu faiz oranlarından bile borç bulamayabiliriz
hadi bakalım artık ödeyin dedikleri zaman ne yapacağız? esas problem burada
ekonomi tartışıyorsak bunları tartışalım isterim sizin çözümünüz ne olabilir?
benim çözümüm imf anlaşması ve parasal sıkılaşma
bu da ekonominin iyice durması, bir çok firmanın batması ve yüksek işsizlik demek (kaos)
imf anlaşması süresinde eğer ki dünya yeni bir parasal genişlemeye girerse elde edilecek (imf garantörlüğünde) ucuz kredileri katma değere yönlendirmek ve kademeli olarak ihracatı arttırmak
yeni fabrikalar, hayvancılık ve turizm teşvikleri, kooperatifçiliğin gelişmesi vs, vs,
eğer imf ile anlaşmazsak yine ekonomi duracak, işsizlik artacak, bir çok firma batacak ama farklı olarak üstüne hem enflasyon hem kur artacak hem ucuz kredi bulma şansın kalmayacak hemde küçülme sürecek
peki neden imf? imfnin özelliği bu gibi durumlar için kurulmuş ve piyasa şartlarından daha uygun faize ve vadeye borç verebilecek bir kurum olması
ayrıca imf olduğu zaman gereksiz bir çok harcama kısılacak hatta bir çoğumuzun maaşı enflasyonun altında artacak fakirleşeceğiz ama kimse saray yaptıramayacak yeni mercedesler sipariş edemeyecek yeni uçaklar alıp ihale peşkeş çekemeyecek 600 tane vekile o kadar maaş ödenmeyecek
çünkü tüm harcamalarını imf kontrol edecek ve yönlendirecek
açık konuşmam gerekirse 5-10 sene içerisinde ülkede bir gelecek göremiyorum tek gördüğüm kaos kargaşa fakirlik ve zulüm...
rebelh Söylediklerine harfi harfine katılıyorum,kaos'un ötesinde bir kıvılcım ile parçalanma nedeni olmaz inşallah.
Ne hallere geldik yaklaşık 6-7 aydır para harcarken ödeme yaparken bir çok şeyi düşünerek hareket etmek zorunda kalıyorum ki daha ne ev geçindiriyorum ne de başka bir şey evli çocuklu insanları düşününce işin içinden iyicene çıkamıyorum,yazık ne hallere düştük. 2019'u unutulmaz yıllarımız arasına yer vericez gibi duruyor.Allah herkesin yardımcısı olsun.
Cimmeria
18-12-2018, 16:04
kurun 10 olmasında da 5 olmasında da aynı sıkıntı mevcut
likidite..
1 yıl içerisinde oluşacak dış ticaret açığını ve vadeli borçları toplarsak 202 milyar usd bulmamız lazım
ağustostan bu yana 17 milyar usd rezerv erittik ve o dönemde de açık finansman kaynağımız 190-200 milyar usd civarındaydı
yani 17 milyar usd eriterek 3 ay süre kazandık ve şu anda 16 milyar usd civarı bir net döviz stoğu kaldı merkez bankasının
ağustos sonrası borçlanmalar öncekilere göre daha kısa vade ve daha yüksek faizli
yani gelecek sene merkez rezervlerini sıfırlasa ve kur 7-8 lira olsa dahil yine 200 milyar usd civarı bir borç ile kalabiliriz
bütün sorun bu denli büyük parayı nasıl finanse edeceğimizde
daha önce yaptığımız gibi borcu borçla kapatıp vade uzatmamız da artık zor
kur düşse bile cds(kredi risk primleri) düşmüyor geri ödeme riskimiz çok yüksek o yüzden seneye bu faiz oranlarından bile borç bulamayabiliriz
hadi bakalım artık ödeyin dedikleri zaman ne yapacağız? esas problem burada
ekonomi tartışıyorsak bunları tartışalım isterim sizin çözümünüz ne olabilir?
benim çözümüm imf anlaşması ve parasal sıkılaşma
bu da ekonominin iyice durması, bir çok firmanın batması ve yüksek işsizlik demek (kaos)
imf anlaşması süresinde eğer ki dünya yeni bir parasal genişlemeye girerse elde edilecek (imf garantörlüğünde) ucuz kredileri katma değere yönlendirmek ve kademeli olarak ihracatı arttırmak
yeni fabrikalar, hayvancılık ve turizm teşvikleri, kooperatifçiliğin gelişmesi vs, vs,
eğer imf ile anlaşmazsak yine ekonomi duracak, işsizlik artacak, bir çok firma batacak ama farklı olarak üstüne hem enflasyon hem kur artacak hem ucuz kredi bulma şansın kalmayacak hemde küçülme sürecek
peki neden imf? imfnin özelliği bu gibi durumlar için kurulmuş ve piyasa şartlarından daha uygun faize ve vadeye borç verebilecek bir kurum olması
ayrıca imf olduğu zaman gereksiz bir çok harcama kısılacak hatta bir çoğumuzun maaşı enflasyonun altında artacak fakirleşeceğiz ama kimse saray yaptıramayacak yeni mercedesler sipariş edemeyecek yeni uçaklar alıp ihale peşkeş çekemeyecek 600 tane vekile o kadar maaş ödenmeyecek
çünkü tüm harcamalarını imf kontrol edecek ve yönlendirecek
açık konuşmam gerekirse 5-10 sene içerisinde ülkede bir gelecek göremiyorum tek gördüğüm kaos kargaşa fakirlik ve zulüm...
Toplam 186 ( yüzseksenaltı) defa değiştirilmiş bir ihale kanunu ile çalışan bir hükümetin imfden destek alabileceğine inanacak kadar naif olmak güzel bir şey :)
IMF buna izin vermez, şu an kurulu yandaşlama sistemi IMFye izin vermez, sonsuz döngü yani...
Toplam 186 ( yüzseksenaltı) defa değiştirilmiş bir ihale kanunu ile çalışan bir hükümetin imfden destek alabileceğine inanacak kadar naif olmak güzel bir şey :)
IMF buna izin vermez, şu an kurulu yandaşlama sistemi IMFye izin vermez, sonsuz döngü yani...
inandığımdan değil de kendime göre çözümümü aktardım
normal şartlarda olsa çoktan önlem alınırdı imf ile belli görüşmeler yapılırdı ama bahsettiğiniz şartlardan dolayı bu yapılmıyor
ama maalesef o şartlar da bizim bugünkü huzurumuz da sonsuz döngü içerisinde olmayacak
Ben üretimin her kısmı için var olan üreticilerin hepsine devlet teşviğiyle ihracat yaptırılması taraftarıyım. Buda nasıl, misal; asansör üeticilerini toplasın bir kooperatif oluştursun, hepsinden ortak üretim ürün gamı çıkartıp bu ürünlere dünya piyasasında pazarlayacağı müşteriyi bulma konusunda destek olsun, ihalelerde kooperatiflerin arkasında dursun vs. gibi. Bunu her sektöre bu şekilde uygulayabiliriz. Ben her ne kadar istemeden de olsa, devaluasyon olmuşken bundan faydalanılması gerektiğini düşünüyorum.
Tüm bunların dışında yazılım sektörü ve servis ihracatının üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Yani elinde bilgi olan beceri olan kalifiye bir sürü yazılımcımız var ve çoğu ya dışarı kaçıyor yada vizyonsuzluktan çöp oluyor ama bilişim patronlarına imkan/destek verilse, yurtdışındaki her piyasadan bağlantılar sağlansa; müşteri bulduktan sonra servis ihracatı ülkemiz için en maliyetsiz ve hızlı yol olacaktır. Çünkü yatırım istemez, sermaye istemez sadece bilen insanı ister. Taşınma maliyeti yoktur, saklanma maliyeti yoktur ihracatına geçilebilmesi için tek ihtiyaç müşteridir, elektrik ve internettir.
arabasızadam
18-12-2018, 20:07
En son biz ımf 'ye borç vermiyormuyduk ya ,ben konuya biraz uzak kalmışım sanırım?
En son biz ımf 'ye borç vermiyormuyduk ya ,ben konuya biraz uzak kalmışım sanırım?
Olay, 2018 Türkiyesinde geçiyor ve çok hızlı cereyan ediyor. Sürükleyici bir hikaye :D IMF 1/10
Kredı musluklarının acılması yada ucuz kredı ıcın hukumetın yada sıstemın degısmesı gerek.
Kımse bız o kadar borc verıp,batırmaz.
Yanı tek adamlık,bızı bu cukura ceken sey 2013 den berı yapılan hersey.
Yazdık,soyledık hatta 2017 mayısında tutuklandık,eee? Hala aynı sey....
Duzelme olmayacak tabı,nasıl olabılır? Rebel senın adın neydı,oyle hıtap etsem cok ıyı olucak.
Sımdı stand by yaptık,20m dolar aldık,kısa vade rahatlama ıcın,sonra? Hanı sarkıda dıyor ya "ya sonra"?
Istedıgın gıbı sıkılasma yap,suan kı duzende bu kredı muslukları catların ıcınden akıppp gıdıcek...
Ulkenın dıbe vurup,belki 1 sans,ayılması gerek. Istedıgı herseyı verdı bu halk(belkı aldı) verdıkce kotuye gıttık...
Baskanlık gelıcek,ulke ucucak falan dedı,beterın de beterı olduk.
Artık sunun anlasılması gerek,bundan daha kotusu yok. Akp dahıl tum partıler degısım ıcıne gırmelı....
Esnafa 250 milyar tl kredi kullandırıldı da ne oldu
Ülke çıkılmaz çukurda
31 marttan sonra görücez o çukurun ne kadar dipsiz olduğunu
bizde oy kullanım oranları neden yüksek biliyor musunuz?
tam bir demokrasi aşığı bir milletiz de ondan :D
hayır tabiki de mevzu çıkarlar
bizde tüm siyasi partilere oy verenlerin çıkarı var ben dahil
ha çıkarı maddi olan var olmayan var mesela benim çıkarım çocuğuma iyi bir gelecek sunabilmek ama bunun için herhangi bir parti üyesi değilim o günün şartlarına göre hareket ediyordum ama artık siyasi bir beklentim kalmadı..
diğer bütün kitlesel partilerin çoğunun ve halkın çok büyük kısmının oy verme sebebi maddi çıkarlar
en basit sözleşmeli işçisi bile belediye değişirse ben işimden olurum korkusuyla oy veriyor
kaldı ki burada yorum yapan arkadaşların çoğu metropollerde oturuyor ben son 7 senemde 2 küçük kasabada yaşadım ve kasabalıların neden oy verdiğini kendimce anladım
herkesin payına düşen bir çıkar var kiminin küçük kiminin büyük bu akp için de chp için de diğerleri için de böyle
biri ülkenin sahibi ona göre pay dağıtıyor
diğeri izmirin Beşiktaşın kadıköyün çankayanın sahibi ona göre pay dağıtıyor
gelişmiş ülkelerde seçime katılım %60 civarında-büyük bir tepki olmadıkça
çünkü adamlarda bir çıkar yok bir gelecek korkusu yok kim seçilirse seçilsin belirli bir hizmet yapacağını ülkenin kimyasını değiştirmeye çalışamayacağını hukukun en büyük güç olduğunun farkında
onun için parisi şu almış lyonu bu almış londrayı babam yönetmiş çok önemli değil
bu sebepten dolayı ben hiç bir şekilde akpnin seçim kaybedeceğini düşünmüyorum
ola ki bir kaza oldu kaybetti(7 haziran) o seçim hukuka aykırı şekilde yenilenir(1 kasım) ve daha iyi bir oyla kazanırlar
artık ekonomik sebepler temelli olarak 5 sene sonra daha da artan baskı, fakirlik, yasaklar ve yoksullukla yüzleşeceğiz
halk sokağa da çıkamayacak fransa gibi bir ülke değil burası sokağa çıkanların sonu ölüm, baskı, fişleme, hapis gibi şeyler oluyor
artık hak arayabileceğimiz bir ülkede yaşamıyoruz
bu arada adım hüsnü, murat abi :)
kurda da 5.33 destek olmuş durumda onu da takip edebiliriz ama faiz kararı doları baskılıyor(faiz artışı öncesi beklentinin fiyatlanması ve kar alma durumu)
Merhabalar.
Dolar 5.32 lere geriledi bu sabah. FED toplantisi mi fiyatlanıyor. Toplantı sonrası daha da düşer mi yukselir mi. Bana göre toplantı sonrası artacak. Bir miktar almayı dusunuyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
GokhanRS
19-12-2018, 09:52
düşsün ya :) ben faizdeyim 8ine kadar bağlı :D artmasın. zaten 8i olsun döneceğim dolara, ya uçarsa modunda hep tırsıyorum. hiç iyi şeyler olmuyor.
Sepet yaptım da dolara basmıyorum dolar yatışta şu an çoğunluk faizde
Hisse senetleri hakkında paylaşımlık fikri olan var mı? THYao hisseleri özellikle.
Husnu,analızlerın cok dogru. Emınol bunu basımızdakıler de bılıyor,işin skandal kısmı bu aslında...
Her gecen gun bır oncekınden daha kotu oluyor. Sırf ekonomık olarak dusunmeyın,sosyal ve genel yasam....
Hisse senetleri hakkında paylaşımlık fikri olan var mı? THYao hisseleri özellikle.
Paylasım yapılsın. Zengin Fakir belli olsun :D
kunteper
19-12-2018, 13:03
Ne kadar gercektir ne kadar dogrudur bilmem.. bir varsayim, duyum benimki
THYnin disarida bir yere teminat gosterildigi ve bu yuzden fiyatinin dustukce arttirilip, dolar bazda sabit tutulmaya calisildigi
THY nin varlık fonundan katarlılara satıldığını düşünüyorum ben
:)
Varlık Fonu yatırımı adı altında
portföyün 3te 1ini stop oldum
daha aşağıdan yerine koymak dileğiyle..
kesinlikle yıl sonu yaklaşıyor. Dolarda güzel gerileme var. Alım noktaları geliyor
Toplantı sonrası artacak diye son anda 5.32 den girdim su an investing 5.25. Hadi hayırlısı :))
Toplantı sonrası artacak diye son anda 5.32 den girdim su an investing 5.25. Hadi hayırlısı :))
bende 39 alımla çıkacak diye beklerken ters köşe oldum...
30 kırılınca hemen 25e geldik
Şimdi 35ten toparlamaya çalışacak kur
O yüzden teknik önemli dirençler destekleri doğru bulmak lazım
Sabah tekrar bakarız akşam fed gelecek daha
Ama bistle Korelasyon bakarsak 25ten dönebilir bist te 92600lere geldi orasıda bist için direnç
Yarın alım ıcın uygun sevıyeye gelır dolar...
Hayırlısı ne diyorum. Ben çok yeni girdim bu al sat Işın’ı. Muhakkak gozden kaçırdıklarım vardır. Ama kaybedecek olsamda bana keyfi heyacanı yetiyor :)
bende 39 alımla çıkacak diye beklerken ters köşe oldum...
Flood oldu kusura bakmayın. Bir önceki mesajı bu mesaj icin alıntılanmaya çalışmıştım.
Hayırlısı ne diyorum. Ben çok yeni girdim bu al sat Işın’ı. Muhakkak gozden kaçırdıklarım vardır. Ama kaybedecek olsamda bana keyfi heyacanı yetiyor :)
Heyecan zarar girince kendi adima can sıkıcı oluyir 😁😁😁
Fed faizi 0.25 artırdı.
Usd euro paritesi düşer mi yarın?
Fed faizi 0.25 artırdı.
Usd euro paritesi düşer mi yarın?
Bana göre yarin bir miktar artacak. Faiz arttırımından sonra dusuk kalmasının uzun vadede çok mümkünatı yok bence. Daha bileğini arkadaşlar detaylı yorum yapar elbet.
free-hifi
19-12-2018, 22:44
Abd yine neyin peşinde acaba
Trump Abd tarihinin en tehlikeli başkanı olacak sanırım.
Yakındır bu kasırgalar
Paritede ki fiyatlamalar cokdan yapıldı,suan 2019 takvimi,brexit,italya ve amb nin adimlari fiyatlaniyor.
2018i nasil kapaticagimiz belli oldu gibi...
rebeloghy
20-12-2018, 08:33
Küresel anlamda cirosu 4-5 Milyar euroluk bir alman firmasında gelen 3 aylık öngörü 6.35-6.40 bandı imiş. Taze bilgi paylaşayım dedim.
Küresel anlamda cirosu 4-5 Milyar euroluk bir alman firmasında gelen 3 aylık öngörü 6.35-6.40 bandı imiş. Taze bilgi paylaşayım dedim.
dolar için mi euro için mi acaba?
Bugün ufaklık hasta biraz onunla ilgilenicez
5.35 üzerine atarsa yükselişe tekrar girebilir atmazsa tekrar 5.25 deneyebilir
Bugün ufaklık hasta biraz onunla ilgilenicez
5.35 üzerine atarsa yükselişe tekrar girebilir atmazsa tekrar 5.25 deneyebilir
Çok geçmiş olsun. Bir an evvel toparlaması dileğiyle. Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederiz.
5,24 lerde şu an dolar. Bu gün zarar yazdık haneye : )
Daha önce düşüş vermiştim. Şimdi ise gerekli zamanın geçmesi (yani zaman olabildiğince aktı ve yıl sonun abile geldik) ve artık en alt seviye olan 5.16 ların kırılma olasılığının güç olması sebebi, önümüzde süreci olumsuz etkileyecek tonla batma haberi ve kgf kredi patlamaları yaşanacağı için. Her seviye bence alım olarak değerlendirilebilir. Seçime kadar doları tutmak isteselerde olsun, biz daha uzun vadeyi düşünüyoruz artık.
5.23e kadar sarktık
5.13te döndüğümüz trenden dönmüş sayılırız 5.23 aşağı kırılmazsa
Bu da 5.45 in elliotun 1. Dalgası 5.23 dönüşünün 2. Dalgası olduğu anlamına gelebilir
Bunun için önce 5.35 daha sonra 5.45 aşılmalı
1. Dalgayı ben 5.55te bekliyordum buraya da hep 5.55e kadar alım önerdim
Ama eğer 5.23ten döner ve 5.35-5.45i kırarsa elliotun en uzun 3. Dalgasına girmiş oluruz onunda hedefi 5.75-5.90 arası bir yer olur
Bilgisayar başında değilim yarın detaylı bakarım
Eurusd de 15.40 A yol alınabilir bist ise 92600den döndü dolar TL 5.23ü aşağı kırmadıkça bistin 92600ü alacağını sanmıyorum
Hay senin gibi akıllı klavyenin ya :D
rebeloghy
20-12-2018, 15:32
dolar için mi euro için mi acaba?
Euro idi belirtmeyi unutmuşum
Alım ıcın ıstedıgım sevıyeye gelmedı.
5.16-5.20 dolar alınabılır.
Parıte tam ıstedıgım noktaya geldı sayılır. 1.1515 lerde dolara donulebılır.
Haberlerde,15-29 yaş arası gençler üzerine yapılan araştırmada, bu kitlenin %80'inin ekonomiyle hiç ilgilenmediği sonucunun çıktığını söylediler.
Konuyu okumayanlar belli oldu. :D
tequila818
20-12-2018, 19:51
Bu seviyede dolardan gram altına geçmek mantıklı olur mu? Bıkkınlık geldi doların düşmesinden. Düsştükçe alıyoruz hep zarar :)
snan1910
20-12-2018, 21:10
Kredi cekicem ama faiz oranları ufakta olsa düşer mi diye bekliyorum, değişiklik olmadı hiç, var mı önerisi olan? Tüketici kredisi faizleri yakın zamanda düşer mi?
Konut da kamu bankaları bır ates yaktı ama tuketıcı kredısıne yansıması bıraz daha uzun surer.
Konut da kamu bankaları bır ates yaktı ama tuketıcı kredısıne yansıması bıraz daha uzun surer.
İş bankası da 0.98 vermeye başladı ama kendi ortak projelerine.
Sonuçta riskini müteahite değil, sana yıkıyor.
Kamu bankaları da kendi ortak oldukları projelere düşük faizli kredi veriyor galiba..
Başka bir projeden en alacağım dersen yüksek faiz çekiyor.
streetracer_nos
20-12-2018, 22:48
Anlaşmali projelere veriyorlar o orani su an
bundan öncede projeler kendisi anlasmai ise .99 la kullanabiliyordunuz
hatta standart apt. Dairesindede bu oranla anlasmali bina vardi bunu tam anlamiya reklam etmeleri sektoru ufaktan canlandirdi ihtiyaç da vardi guzel oldu acikcasi pek umudum yok ama rayina sokarlarda mevduat faizleride dusus trendine girer piyasaya hareket lazim
Konut kredilerinde Özellikle ilk 2019-3 ayda daha da düşme durumu söz konusu mu?
Faizlerim amacı ev sahibi yapmak değil
Kalan evleri birilerine kitlemek
Amaç şirketlerın batmaması için
Tüketici için yapılsaydı genel yapılırdır
Yapılandırılmalara izin verilirdi