Orijinalini görmek için týklayýnýz : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaþýmý..
GokhanRS
21-12-2018, 07:50
ölüm kalým aciliyeti yok ise tüketici kredisi çekmemenizi tavsiye ederim... hele araba için filan çekiyorsanýz hiç gerek yok...
Ben bu faizlerin düþmesi olayýna çok itibar edemiyorum, faizi düþürüp kredi talep edene kýl tüy sebepler yüzünden kredi vermedikten sonra, tabelada 0,98 ya da 0,30 yazmasýnýn bir manasý yok.
0,98 le sattýðýn parayý daha yüksek bir maliyetle elde ediyorsun, ticari açýdan bu temel fýkrasý gibi oluyor, emel bakkal açar 10 a alýp 8 e satar ama sürümden kazanýr gibi bir absürd lük çýkýyor ortaya.
Banka da netice de bir ticaret hane. Ayrýca kamu bankalarýna bu þekilde müdahale etmek serbest piyasa ekonomisinin mantýðýna aykýrý deðil mi ?
Sen zarar yazarsýn kamu bankasý olarak tamam da özel sektör bankacýsý bu rakamlara kredi satamaz, rekabete de aykýrý. Faizin yüksekliðini savunmuyorum elbette ama mantýksýz geliyor.
GokhanRS
21-12-2018, 08:08
Ben bu faizlerin düþmesi olayýna çok itibar edemiyorum, faizi düþürüp kredi talep edene kýl tüy sebepler yüzünden kredi vermedikten sonra, tabelada 0,98 ya da 0,30 yazmasýnýn bir manasý yok.
0,98 le sattýðýn parayý daha yüksek bir maliyetle elde ediyorsun, ticari açýdan bu temel fýkrasý gibi oluyor, emel bakkal açar 10 a alýp 8 e satar ama sürümden kazanýr gibi bir absürd lük çýkýyor ortaya.
Banka da netice de bir ticaret hane. Ayrýca kamu bankalarýna bu þekilde müdahale etmek serbest piyasa ekonomisinin mantýðýna aykýrý deðil mi ?
Sen zarar yazarsýn kamu bankasý olarak tamam da özel sektör bankacýsý bu rakamlara kredi satamaz, rekabete de aykýrý. Faizin yüksekliðini savunmuyorum elbette ama mantýksýz geliyor.
kaçýrdýðýnýz noktalar var, aslýnda 0.9 filan diye bir oran yok. özel sektörde de var bu faizler. hatta "0" faiz ile kredi var. bunlarýn tamamý kandýrmaca ve zenginin egosunu okþama oyunlarý. evin fiyatý 2.milyon yazmýþ sýfýr faiz. aslýnda nakit alsan ev 1.5 milyon. Yani sadece faizi sen deðilde satan firma ödüyormuþ gibi görünse de aslýnda kol gibi alýcý ödüyor. þuan araç kampanyalarýda var, bilmem kaç ay 0 faiz, nakit alýrsan 8bin tl indirim yapýyor :)
günaydýn
kuru 5.25te bisti 91800de kapattýlar
kur + açtý muhtemelen bist satýcýlý açacak
daha önce de faiz kararý sonra dolarýn hareketlerini izlemiþtim 1 hafta sonra faize göre þekillenmeye baþlýyor genelde
bakalým bu seferde öyle mi olacak
5,23 altýna düþersek her þey deðiþir kur yeni bir satýþ dalgasýna girebilir
daha önceki sayfalarda 5.40ta satalým mý diye soran arkadaþ olmuþtu bende 3. denemesi kýrma ihtimali daha yüksek demiþtim onu kýramayýp aþaðý döndük 5.30u kýrdýk :D
ben geçen aylarda terste kalýp aylýk bazda bir miktar zarar yazdým
onu çýkartacaðým hýrsýna alýp alýp kar satýþýný yapmýyorum bu da kazancýmý ciddi ciddi etkiliyor
illa 5.55i beklememek gerekiyordu özeleþtiri olarak 5.45te bir miktar verilip aþaðýdan bir daha alýnabilirdi
hýrs iyi bir þey deðil külliyen zarar
ama þimdide düþüncem baþtan söyliim(5,23 kýrýlmazsa tabi) eliiotun 3. dalgasýna girdik bu sefer hesaba göre ilk hedef yine 5.55 :)
özet olarak orta vadeciyseniz 5.55 beklenebilir
benim gibi al-satçýysanýz bir yerlerde vedalaþmak gerekiyor hemde sattýktan sonra artacaðýný bilerek
yoksa kar edilmiyor hammal gibi mal taþýyoruz
kar al noktalarým: 5,35-5,40-5,45-5,55
5.55e kadar kar aldýðýnýz her malý biraz aþaðýsýndan geri yerine koymaya çalýþmalýsýnýz
aþaðýda ise 5.23 stop olarak izlenebilir
Faizleri indirmek ýstýyorlar ama ellerýnde degýl cunku pýyasada ki para býzým degýl.
Kamu bankalarýný ve kendý guclerýný hep spekule hareketler ýcýn harcýyorlar,yuzlerce ornegý var.
Ýþlerýn duzelmesý ýcýn topyekun savas gerek ama hep gunu kurtardýk. Býze yok ama kendýlerýne var.
Halk zaten mutsuzdu,dar gelýrlýydý. Hala ayný buyuzden en azýnda kendýlerýnden býrý baþta,buyuzden bellý býr kesýmýn oyu kemýklestý.
Yapýlýcak cok sey var,buyuzden basarýsýz oluyoruz....
Vatandas olarak yapmamýz gereken,kendý butcemýzý cok sýký sýkýya takýp etmek.
hazine, yatýrýmcýlardan gelen talep göz önünde bulundurularak, baþlangýçta 17-21 aralýk 2018 tarihleri için duyurulan euro ve dolar cinsi tahvil ihracýnda talep toplama döneminin 24, 25 ve 26 aralýk 2018 tarihlerinde de devam etmesine karar verildiðini açýkladý. söz konusu senetler yine 28 aralýk 2018 cuma günü yatýrýmcýlarýn hesaplarýna aktarýlacak.
merkez bankasý haftalýk menkul kýymet istatistiklerine göre, yurt dýþýnda yerleþik kiþiler, 14 aralýk haftasýnda net 70,3 milyon dolarlýk hisse senedi, 63,2 milyon dolarlýk devlet i̇ç borçlanma senedi (dibs) ve 14,2 milyon dolarlýk þirket borçlanma senetleri (þbs) sattý. böylelikle, geçen hafta yurt dýþýnda yerleþik kiþilerin di̇bs stoku 18 milyar 323,7 milyon dolardan 17 milyar 849,2 milyon dolara, þbs stoklarý da 630,8 milyon dolardan 616,7 milyon dolara düþtü.
günaydýn
kuru 5.25te bisti 91800de kapattýlar
kur + açtý muhtemelen bist satýcýlý açacak
daha önce de faiz kararý sonra dolarýn hareketlerini izlemiþtim 1 hafta sonra faize göre þekillenmeye baþlýyor genelde
bakalým bu seferde öyle mi olacak
5,23 altýna düþersek her þey deðiþir kur yeni bir satýþ dalgasýna girebilir
daha önceki sayfalarda 5.40ta satalým mý diye soran arkadaþ olmuþtu bende 3. denemesi kýrma ihtimali daha yüksek demiþtim onu kýramayýp aþaðý döndük 5.30u kýrdýk :D
ben geçen aylarda terste kalýp aylýk bazda bir miktar zarar yazdým
onu çýkartacaðým hýrsýna alýp alýp kar satýþýný yapmýyorum bu da kazancýmý ciddi ciddi etkiliyor
illa 5.55i beklememek gerekiyordu özeleþtiri olarak 5.45te bir miktar verilip aþaðýdan bir daha alýnabilirdi
hýrs iyi bir þey deðil külliyen zarar
ama þimdide düþüncem baþtan söyliim(5,23 kýrýlmazsa tabi) eliiotun 3. dalgasýna girdik bu sefer hesaba göre ilk hedef yine 5.55 :)
özet olarak orta vadeciyseniz 5.55 beklenebilir
benim gibi al-satçýysanýz bir yerlerde vedalaþmak gerekiyor hemde sattýktan sonra artacaðýný bilerek
yoksa kar edilmiyor hammal gibi mal taþýyoruz
kar al noktalarým: 5,35-5,40-5,45-5,55
5.55e kadar kar aldýðýnýz her malý biraz aþaðýsýndan geri yerine koymaya çalýþmalýsýnýz
aþaðýda ise 5.23 stop olarak izlenebilir
5.40 ta saatlim mi diyen bendim :) satamadýk 45 i beklerken. 40 dam kademeli çýksam olurmus. Elimde baya 5.31-5.33-5.34-5.38-5.40 dan girdiklerim kaldi. Öncelikle bunlarý üstünü gördüðüm an çýkarsam elden. Ama öncelikle Yapý kredideden HSBC ye geçmem menfaatime olacak. Çünkü Enparada da bir miktar var. 100.000 altýna dövize vade vermesi süper. hsbc de alt limit var mi bilgisi olan var mi.
Mobil azizligi. Minnacýk ekranda ezbere yazýyoruz. HSBC de makaslar az ondan geçmeme gerek yazmýþtým. Baþka makasý az olan tavsiyesi olan varsa alabilirim
Banka makaslarý hakkýnda benim pek bilgim yok
Finansbankýn bir uygulamasýndan bahsediyorlar ama hatýrlamýyorum þimdi nedir
Banka kullanan arkadaþlar cevaplarlar daha iyi olur
https://www.youtube.com/watch?v=xYG13y1bk1o
Banka makaslarý hakkýnda benim pek bilgim yok
Finansbankýn bir uygulamasýndan bahsediyorlar ama hatýrlamýyorum þimdi nedir
Banka kullanan arkadaþlar cevaplarlar daha iyi olur
Siz iþlemleri nereden yapýyorsunuz?
Finansbankin en para diye sanal bankacýlýk uygulamasý var. Düþük Meblalarda bile döviz faizli var. Fakat makaslar YKB gibi.
Finansbankin en para diye sanal bankacýlýk uygulamasý var. Düþük Meblalarda bile döviz faizli var. Fakat makaslar YKB gibi.
tfx target Türkiye finans düþük makas 5x24saat iþlem
ben vioptayým
forex gibi farklý bir platform
tfx target Türkiye finans düþük makas 5x24saat iþlem
Onda bildiðim kadarýyla min iþlem limti gelmiþ son zamanlarda. Alt iþlem limiti nedir?
Ben bu gün benim bankam mýdýr nedir ona baþvurdum.
HSBC de fena deðil oradan da hesap açacaðým.
Onda bildiðim kadarýyla min iþlem limti gelmiþ son zamanlarda. Alt iþlem limiti nedir?
Ben bu gün benim bankam mýdýr nedir ona baþvurdum.
HSBC de fena deðil oradan da hesap açacaðým.
evet 1500 oldu
Trump dayýnýn yeni Tweete ne yapar?
5 altýna iner mi?
Trump dayýnýn yeni Tweete ne yapar?
5 altýna iner mi?
Tweeti de paylaþsaydýn bari.
Tweeti de paylaþsaydýn bari.
Trump, açýklamasýnda, "Az önce Türkiye Cumhurbaþkaný Erdoðan ile uzun ve verimli bir telefon görüþmesi yaptýk. DEAÞ'ý, Suriye'deki ortak giriþimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaþ ve oldukça koordineli þekilde geri çekilmesini ele aldýk. (ABD birlikleri) Uzun yýllar sonra eve dönüyorlar." ifadelerini kullandý.
Trump ayrýca, yapýlan görüþmede iki ülke arasýndaki ekonomik iliþkilerin de ele alýndýðýný kaydederek, "Geniþletilmiþ ticaret konularýný da konuþtuk." ifadesini kullandý.
individual
23-12-2018, 23:44
Dolar'ýn bu kadar deðerli olmasý trump'ýn hoþuna gitmiyor (kendisi tüccar ticareti seven biri).
Dolar'ýn düþmesi ticaretin eski haline gelmesini istiyor.Daha öncesinde bir kaç amerikan firmasý satýþlarýmýz düþtü diye açýklamasý var (apple).
YTD
Dolar'ýn bu kadar deðerli olmasý trump'ýn hoþuna gitmiyor (kendisi tüccar ticareti seven biri).
Dolar'ýn düþmesi ticaretin eski haline gelmesini istiyor.Daha öncesinde bir kaç amerikan firmasý satýþlarýmýz düþtü diye açýklamasý var (apple).
YTD
euro usd paritesi 1. 137 lerde sabah euro geçiþ mantýklý, sanýrým
individual
23-12-2018, 23:53
euro usd paritesi 1. 137 lerde sabah euro geçiþ mantýklý, sanýrým
burdaki yorum benim kiþisel yatýrým tavsiyesi gibi algýlamayý bence.
iliþkileri her ülke iyi tutmak ister.bakalým görmek lazým mart seçimlerinden sonrasý önemli olan.
Trump, açýklamasýnda, "Az önce Türkiye Cumhurbaþkaný Erdoðan ile uzun ve verimli bir telefon görüþmesi yaptýk. DEAÞ'ý, Suriye'deki ortak giriþimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaþ ve oldukça koordineli þekilde geri çekilmesini ele aldýk. (ABD birlikleri) Uzun yýllar sonra eve dönüyorlar." ifadelerini kullandý.
Trump ayrýca, yapýlan görüþmede iki ülke arasýndaki ekonomik iliþkilerin de ele alýndýðýný kaydederek, "Geniþletilmiþ ticaret konularýný da konuþtuk." ifadesini kullandý.
Bu konu çok tartýþýlýr. Ne olduðunu bilemiyoruz. Fýrat'ýn doðusunda USA ile çarpýþmamamýz için bu karar alýnmýþ olabilir, USA silahlarý YPG-DEAÞ vb unsurlara býrakýp çekiliyor olabilir, Ýsrail Netenyahu reise "düþman diktatör" diye sataþtý dün. Demek ki israil pek memnun deðil.
DEAÞ ile savaþmak tek bize kalmýþ olabilir vs vs vs.
Yakýnda çýkar kokusu.
Benim þahsi görüþüm Bize patriotlarýn satmasý Suriye'de kalmalarýndan daha çok kar saðladý bu yüzdende çekilme üzerine anlaþýldý.Bir de kafama takýlan asýl soru þu.Sanki akþam misafirliðne gidilecek gibi günler öncesinden gireceðiz ,yok zýrhlýlar sýnýra sevk edildi filan pek mantýklý gelmiyor bana
Trump ýn tek bir söylemi var. Hatýrlatmak isterim
“ Only America , Great America”
Adam ticaret adamý çok farklý
Reyisinde dediði gibi 2019 çok farklý bir yýl olacak :)
GokhanRS
24-12-2018, 08:35
Benim þahsi görüþüm Bize patriotlarýn satmasý Suriye'de kalmalarýndan daha çok kar saðladý bu yüzdende çekilme üzerine anlaþýldý.Bir de kafama takýlan asýl soru þu.Sanki akþam misafirliðne gidilecek gibi günler öncesinden gireceðiz ,yok zýrhlýlar sýnýra sevk edildi filan pek mantýklý gelmiyor bana
:) Çekilmek mi :D
yorum yok.
Cekýlme cýkýsý stratejýk.
Euro ya degýl 14 lerden dolara gecmek gerekýrdý.
Euro bolgesý cýddý karýsýk.
Amerýka yený býr planý ýsýtýyor,ne oldugunu zamanla goruruz heralde....
Elimde bir miktar dolar ve euro var.
Dolarý euro'ya taþýyacaktým. Sabah okuduðum haberlerden dolayý vazgeçtim.
Dolar da geri çekilebilir diye düþünüyorum.
Altýna mý dönelim þimdi : )
Anlaþma þu
Trump seçimler var bana biraz güzellik yap
Bende senin adýna güzellikler yapayim
Olay bu seçimlerden sonra bakarýz demiþtir
Ben böyle gördüm
Elimde bir miktar dolar ve euro var.
Dolarý euro'ya taþýyacaktým. Sabah okuduðum haberlerden dolayý vazgeçtim.
Dolar da geri çekilebilir diye düþünüyorum.
Altýna mý dönelim þimdi : )
Okuduðun haberi paylaþabilirmisin? ben gözden kaçýrdým sanýrým.
abd noel tatilinde piyasalar 1 hafta stabil olur
yýl sonu bilançolarý hesaplanacaðý için bizde de pek bir hareket olmaz diye düþüþnüyorum
ben ufak karlarý cebe koyucam bu hafta sakin geçeriz
Amerika'nýn Suriye den çekilmesinin olasý nedenlerini Erol Mültecimler yorumlamýþ.
http://https://www.youtube.com/watch?v=YWSNDtlvTsY
günaydýn
dün abd borsalarý iyi darbe yedi
hatta yýllar sonra en büyük çöküþlerinden birini yaþadý
burada mevzu borsadan çýkan paranýn nereye gideceði
abd bizim gibi deðil bizde halkýn çoðu yatýrýmýný kura yapar ama abd de halkýn %60ý en az bir hisse sahibi
ilk etapta altýnýn ons fiyatýnda bir deðiþiklik görülebilir ama fedin daha 2 defa faiz arttýracaðý bejklentisi yerini korurken kimsenin altýnda kalýcý olacaðýný düþünmüyorum
benim tahminim abd borsasý darbe yedikçe faiz avantajýndan dolayý tahvillere bir talep gelebilir
bu da dolar endeksini yukarý çeker
abd borsalarý 2008 den beri neredeyse düzeltme yaþamýyordu
fed bu düþüþlere düzeltme gözüyle bakýyor ve düzeltmeler saðlýklý büyümeler için önemlidir balonlarý engeller
tabi bu durum trumpýn hoþuna hiç gitmiyor dün " ekonominin önündeki tek engel fed" diye twit attý
çünkü hisse senetlerinin kaybettirmesi trumpa da kaybettirebilir bunun farkýnda sonuçta kendisi ekonomik büyüme vaadiyele "daha iyi bir amerika" vaadiyle geldi
bize yansýmasý illaki olacaktýr bu durumun ama beklenti dahilinde bir yansýma söz konusu olur..
arabasýzadam
25-12-2018, 10:13
Asgari ücret tahminleri alalým ?
2020 açýklandý
bence güzel adým
%26 zam yapýlmýþ
hükümet de farkýnda halka parasýný vermezsen tüketemez ve ekonomi çöker
2020 açýklandý
bence güzel adým
%26 zam yapýlmýþ
hükümet de farkýnda halka parasýný vermezsen tüketemez ve ekonomi çöker
Sence farkýnda diyemi yoksa CB yede ayný zam oraný yapýldý ve halkada yapýlmalý sloganý çok atýldý diyemi :D
GokhanRS
25-12-2018, 10:36
tamamen seçimlerin sayesinde diye düþünüyorum ben, þimdi ne kullanýrlar bunu. sanýrsýn 400 tl deðil 400 euro zam yapmýþ gibi.
Sence farkýnda diyemi yoksa CB yede ayný zam oraný yapýldý ve halkada yapýlmalý sloganý çok atýldý diyemi :D
2si birden olabilir ama önümüzde seçim olmasaydý bu oraný yapmayacaklarý kesindi
%26ya denk getirip hep halka biraz para daðýttýlar hemde "bakýn istediðinizi veriyorum" mesajý verdiler
akpye kýzgýn bir çok akpli asgari ücretli þuan "helal olsun reise" diye geziniyordur
bununda ekmeðini yerel seçimlerde yerler
ama enflasyon faiz ve kur için negatif bir hamle oldu bu kesin
GokhanRS
25-12-2018, 10:41
2si birden olabilir ama önümüzde seçim olmasaydý bu oraný yapmayacaklarý kesindi
%26ya denk getirip hep halka biraz para daðýttýlar hemde "bakýn istediðinizi veriyorum" mesajý verdiler
akpye kýzgýn bir çok akpli asgari ücretli þuan "helal olsun reise" diye geziniyordur
bununda ekmeðini yerel seçimlerde yerler
ama enflasyon faiz ve kur için negatif bir hamle oldu bu kesin
neden negatif olsun ki? bence az bile yaptýlar, daha üstünü de yapsalar altýndan kalkýlabilir, nasýlsa 2019 içinde eriyip gidecek hesaplarý vardýr onlarýn.
En hayran olduðum açýklama "ya dahada artsýn bu birþeymi?" :D
Arkadaþlar size basitce bir iþçinin maliyetini aþaðýya aktarayým
2020 TL net maaþ + 1000 TL sgk primi (15x26 gün=)390 TL yemek + minumum günlük 4 çay 3 kahve 200 TL + BES zorunluluðu tabandan 200 TL= 3810 TL bu daha baz. Bu adamýn çýkýþýnda çýkýþ parasýnýda ayarlamýþ olman gerekiyor. Biraz büyük iþletmeysen servis ücretinide karþýlamakla yükümlüsün. Birde Asgari Geçim safsatasý varki oldunmu bir adam için 4500 TL
VASIFSIZ ADAM ÇALIÞTIRMAK 4500 TL þuan iþveren için ANLIYORMUSUNUZ :d
GokhanRS
25-12-2018, 10:57
iyide bu hesabý öyle yaparsan tüm iþ yerleri batmasý gerekir. adamýn aldýðý fazlalýk 400-500 her ne ise tekrar o iþ verene gidecek, 20 tl ye sattýðýný 25 tl ye satacak, 1600 tl iken olan ne süt ne salça ne de araba parçalarý ayný fiyatta deðil. sen bu kalemleri artan maliyetleri mecbur yansýtacaksýn ürünlerine. halâ döviz bazýnda aldýklarý ücret erimiþ durumda.
1 yýl önce bir iþçinin maliyeti kaç usd idi? þuanda kaç usd?
Gökhancým senin hesabýnýn doðru olabilmesi için; maaþlarda dolar olmalý, vergilerde dolar olmalý, kiralarda öyle. Biz dolarla ithal edip TL ile mal satan bir ülkeyiz. Keþke senin dediðin gibi olsa
GokhanRS
25-12-2018, 11:07
Gökhancým senin hesabýnýn doðru olabilmesi için; maaþlarda dolar olmalý, vergilerde dolar olmalý, kiralarda öyle. Biz dolarla ithal edip TL ile mal satan bir ülkeyiz. Keþke senin dediðin gibi olsa
kendi açýndan haklý olabilirsin, bazý konularda iþverenlerde çok sýkýntýya düþürülüyor, ancak zam sadece maaþlara gelmiyor anlatmak istediðim bu. maaþlara gelenin çok daha fazlasý elektrikten doðalgaza arabadan giyeceðe, yediðimiz içtiðimiz her þeye geliyor. dolayýsý ile iþverenlerde zam yapmak zorunda.
örneðin ben iþverenlerin (özellikle sanayicilerin) bir þeylere isyan edecekler ise en çok geçtiðimiz aylarda yapýlan resmen soygun seviyesindeki sanayi elektriði ve doðalgazýna yapýlan zamma isyan etmeleri gerektiðini düþünüyorum. hiç gýklarýný çýkarmadýlar nedense. bir iki homurdandýlar o kadar.
senin ithal ettiðin þeylerde de örnein plasti dip, artýk 10 tl ye almak hayal :D mecburen 50 vereceðiz belki fazlasýný.
TorqueTuning
25-12-2018, 11:11
Kesinlikle seçim yatýrýmý.
neden negatif olsun ki? bence az bile yaptýlar, daha üstünü de yapsalar altýndan kalkýlabilir, nasýlsa 2019 içinde eriyip gidecek hesaplarý vardýr onlarýn.
negatif derken ülke ekonomi için negatif
bir iþçinin iþverene maliyeti 600 tl arttý mecburen iþsizlik artacak
iþçi çýkartamayacak firmalar için ise(tuvalet kaðýdý misal) maliyet artacak haliyle fiyatlarý arttýracak bizde el mahkum kullanacaðýz bu da enflasyonu arttýracak
enflasyon artýnca paranýn deðeri azalacak haliyle kur artacak
ayný zamanda enflasyon faizleri de arttýracak
tabi bunlar aðustostan beri girdiðimiz kýsr döngünün sonuçlarý
bu tarz popülist yaklaþýmlar sadece sonucu hýzlandýracak
ama hatýrlatýrým 2019 marttan sonra uzun bir süre seçim yok
isteyen intihar etsin isteyen aç kalsýn kimsenin umrunda olmayacak..
GokhanRS
25-12-2018, 11:17
iþçi çýkartamayacak firmalar için ise(tuvalet kaðýdý misal) maliyet artacak haliyle fiyatlarý arttýracak bizde el mahkum kullanacaðýz bu da enflasyonu arttýracak
bunun farkýnda olduðum için zaten þuan ne koparýldýysa büyük kâr anlamýnda söylüyorum. yoksa bu dediklerin asgari ücret ayný kalsaydý bile olacak. asgari ücret ayný kalsa faizler düþmeyecek, dolar 3 lira olmayacak. yani hiçbir þey düzelmeyecek. hiçbir vasfý olmayan ama oy kullanýrken senin kaderini çok rahat deðiþtirme yetkisine sahip insanlarýn bir çoðu iþsiz kalacak. dediðin gibi uzun süre seçim olmadýðý için zaten zamlarla verileni her seferindeki gibi kat kat alacaklar.
Sanayici yada iþveren cok kazaniyordu,bu asgari ucret artisi iyi oldu.
Buda otomaktikman tum urunlere zam olarak yansiyacak.
Zenginlesmedi,bu artis ile bircok seye zammin önü acildi...
Sanayici yada iþveren cok kazaniyordu,bu asgari ucret artisi iyi oldu.
Buda otomaktikman tum urunlere zam olarak yansiyacak.
Zenginlesmedi,bu artis ile bircok seye zammin önü acildi...
þu benzin zammý konusunda 20 iþçi çalýþtýran bir petrolün maliyetlerini bir yazar mýsýn abi :)
kafadan aylýk 12000 tl iþçi maliyeti arttý
gelir nasýl artacak? bunu nasýl karþýlayacak?
bazý sektörleri çok kötü etkileyecek
hizmet düþecek güvenlik önlemleri düþecek huzursuzluk artacak vs vs..
yakýnda takas yöntemi ile alýþveriþ yapacaðýz
Bir þey merak ediyorum düþüncenizi söylerseniz sevinirim.Herkes seçim diyor belirsizlik evet haklýsýnýz ama bu yerel bir seçim neden bu kadar önemseniyor sizce?
Ýktidar partisi kazanýrsa veya kaybederse ekonomik sonuçlar hangi yönde olur acaba?
Calicak, çalan daha cok calicak...
Ýsletmelerin ayakta kalmasi mumkun degil.
Bakalým kurumsal firmalar % kaç zam yapacak çalýþanlarýna %26 asgari ücret zammý enflasyon beklentisi açýklama %18-%20 özel sektör ne yapýcak görücez.
Bir þey merak ediyorum düþüncenizi söylerseniz sevinirim.Herkes seçim diyor belirsizlik evet haklýsýnýz ama bu yerel bir seçim neden bu kadar önemseniyor sizce?
Ýktidar partisi kazanýrsa veya kaybederse ekonomik sonuçlar hangi yönde olur acaba?
ekonomik sonuçlar artýk deðiþmeyecek
ben ülkeye demokrasi gelince ekonominin düzeleceðine inananlardan deðilim
sadece süreci kýsaltabilir yapýsal reformlar o da 10 yýl deðil de 9 yýla çeker :)
onun dýþýnda þu sistemde beni baþkan yapsanýz bende demokrat bir insan olmam, sonuçta Mustafa Kemal ATATÜRK gibi bir insan deðilim zaaflarým, tutkularým, zayýflýklarým, kaybedeceklerim var
o yüzden yok muharremmiþ yok kemalmýþ yok þuymuþ buymuþ hikaye
3 büyük þehirin 2sini alan parlementer sistemde iktidarý alýrdý normalde ama artýk bu da mümkün görünmüyor
yerel seçimleri önemli kýlan þeyin rant paylaþýmý olduðunu düþünüyorum
kaldý ki bir önceki dönem nasýl hdpli belediyelere kayyum atandýysa ve ses çýkmadýysa bu dönem ayný kayyumlar izmire Beþiktaþa çankayaya da atanabilir artýk yeterki reis istesin kimse hayýr diyemez..
Canselmo
25-12-2018, 12:23
Her iþletme sahibi için geçerli deðil bu söylediklerim fakat çevremde Orta derecede olan iþletmelerin, ayda 200-300 bin tl kar edip tüm çalýþanlarýný asgeri ücretle çalýþtýran iþletme sahipleri çok var. Burada böyle insanlar var mý yok mu bilmiyorum fakat hergün cevremde onlarcýsýna tanýk oluyorum.
Adam gecelik 3-5 bin tl eðlenceye harcayabilirken, çalýþanýn aldýðý 400 tl zamma küfürler eden , nasýl olcak bu iþletme nasýl döncek diyen insanlar var. Dediðim gibi her iþletme ve iþletme sahibi için geçerli deðil bu olaylar ama türkiye'nin geneli de böyle malesef.
mert_can 41
25-12-2018, 12:23
iyide bu hesabý öyle yaparsan tüm iþ yerleri batmasý gerekir. adamýn aldýðý fazlalýk 400-500 her ne ise tekrar o iþ verene gidecek, 20 tl ye sattýðýný 25 tl ye satacak, 1600 tl iken olan ne süt ne salça ne de araba parçalarý ayný fiyatta deðil. sen bu kalemleri artan maliyetleri mecbur yansýtacaksýn ürünlerine. halâ döviz bazýnda aldýklarý ücret erimiþ durumda.
1 yýl önce bir iþçinin maliyeti kaç usd idi? þuanda kaç usd?
Abi normalde zam iyi bir þey ama þu piyasada þu devirde 2020 lira gerçekten büyük kriz demek. Dolar kuru yüzünden çok iþletme maf oldu ürünler fazlasýyla pahlýlaþtý adamýn 3 tl ye aldýðý ürün 5 lira oldu insanlar bu yüzden zorunlu alýþveriþi azalttý malý mülkü olan piyasa yükselince zam yaptý zam görenler kendi sattýklarýna zam yaptý piyasa iyice þiþti þimdi birde bir eleman çalýþtýrma istihdam saðlama 4500 tl oldu bu adam ayakta kalmak için zam yapýcak 5 liralýk ürün en az 7 lira olucak bu asgari ücrette bu þartlarda iþe yaramýcaðý gibi zaten ayakta zor duran iþ veren kesin olarak patlýcak þuan bile çoðu büyük firma maaþ ödeyemiyorken bu maaþý vermek çok zor. Ýþ verenler kapanmaya baþlar veya iþçi çýkarmaya baþlýcaklar þimdi. Ýþsizlik fena þekilde artýcak kapanacak kurumlarý geçtim bile kýsaca 2019 dan çýkabilirsek 2020 de allah yardýmcýmýz olsun 2021 i ne yazýkki düþünemiyorum.
Çoðu arkadaþýmýz çalýþan olduðu için yazdýklarýma kýzabilir. Ancak madem dünyada HAKKANÝYET diye bir kavram var herkes kendini sorgulamalý. Arkadaþlar DÖVLET BABA diye bir kavram yok Türkiyede. Burada tek baba var oda iþveren. Peki bunu neye dayanarak yazýyorum; senin sgk 1 ay yatmasýn devlet baban sana bakýyormu??? bakmýyor "git iþverenin senin sgk ný yatýrmamýþ" diyor. Ulan banane iþçimin saðlýk sisteminden yararlanmasýndan. Banane ilerde emekli olduðunda emekli maaþýný benim yatýrdýklarýmla almasýndan. Ben iþverenim yahu, benim yükümlülüðüm iþ sahasý içinde adamýn saðlýðýna birþey olmamasýný kapsamalý. Yada emekli olacaksa vereceðin maaþý niye devlet baba benden alýyor?? Evladý çalýþansa niye devlet hastanesinde bile bakmýyor adama iþveren sgk ödemedi diye. Bittimi? bitmediiii. Kýçýndan asgari geçim indirimi diye aslý astarý olmayan siktirici bir gelir kapýsý daha açýyor. Yok iþçi evlimi, deðilmi, kaç çocuðu var vs vs vs LAN BANANE AQ. Adamý benmi everdim, gerdeðe benmi soktum hesabýný bana kestirip birde üzerinden bana prim daðýttrýyorsun. Madem adamýn babasý sensin sen öde AQ. yOK ÖDERMÝ HÝÇ?? ÖDEMEZZZZ. Yine bitmedi. Ulan zaten adamýn emeklisinde ödenecek parasýný biz yatýrdýk, ssaðlýkdan yararlansýn diyede para yatýrdýk, adam emekli olursa yýllarýn yýpranmasýnýda bize dayadýn EH aq bu adamýn BES denilen isteðe baðlý emeklilik primini niye ben yatýrýyorum aq.
Tüm bunlarý yapan esas baba gibi baba (kimsenin babasý yapmaz bukadarýný ya neyse) her mevzuda ÝPNE ÝÞVEREN konumunda olmakta neyin nesi onu hiç anlamýyorum
En hayran olduðum açýklama "ya dahada artsýn bu birþeymi?" :D
Arkadaþlar size basitce bir iþçinin maliyetini aþaðýya aktarayým
2020 TL net maaþ + 1000 TL sgk primi (15x26 gün=)390 TL yemek + minumum günlük 4 çay 3 kahve 200 TL + BES zorunluluðu tabandan 200 TL= 3810 TL bu daha baz. Bu adamýn çýkýþýnda çýkýþ parasýnýda ayarlamýþ olman gerekiyor. Biraz büyük iþletmeysen servis ücretinide karþýlamakla yükümlüsün. Birde Asgari Geçim safsatasý varki oldunmu bir adam için 4500 TL
2020 net maaþ diyorsun. Ýþverene ilave masrafý %15,5 SGK iþ veren payý, iþsizlik sigortaýs iþveren payý, ikisi son zamlý hali 450 TL eder. 1000 deðil.
Yemek, servis vermen þart deðil. Zorunlu olursan verirsin.
BES ise iþverene masrafý yok, iþçi maaþýndan kesilecek zaten. Alt sýnýr %3, buda eder 60-70 TL, 200 deðil. Dediðim gibi sana masrafý yok, iþçi maaþýndan kesilecek.
Sana maliyet 4500 deðil, 2020+450 eder 2470 TL.
Daha þuanki asgari ücret rakamý ile bile 690 TL asgari ücret sgk sý ödüyorduk, artýþla birlikte nasýl 45o tl ye düþecek o ayrýntýlý yazarmýsýnýz??
Ýþverene verilen 25-30 tane teþviki de unutmayalým. Nette var teþvik listeleri. Ýþveren her koþulda avantajlý yine de.
Çok yuvarlak cevap olmadýmý bu þimdi?? Nasýl bir teþvikse biz sgk yý yarýnýn altýnda ödetecek. Bizim mali müþavirimiz konuya fransýz heralde
Daha þuanki asgari ücret rakamý ile bile 690 TL asgari ücret sgk sý ödüyorduk, artýþla birlikte nasýl 45o tl ye düþecek o ayrýntýlý yazarmýsýnýz??
1603 TL için iþçiden yapýlan kesintiler toplamý 578 tl, iþverenden kesilen toplam ise 355 TL.
Ýþçi payý ayrý, onu brüt maaþýndan iþçi veriyor. Sen adama brüt maaþýný net versen bile devlet yine o parayý iþçiden alacak zaten. Onun için iþçi payýný sen ödüyormuþ gibi düþünme.
Sana 1 asgari ücretlinin kesinti maliyeti 355 TL (315 TL SGK iþveren payý, 40 TL iþsizlik iþveren payý).
Sana þu açýdan hak veriyorum, gelir vergisi dilimleri asgari ücret katlarýna göre belirleniyor ve son 5 yýldýr asgari ücretten daha az artýyor. Yani ben 5 yýl önce maaþýmýn %70'ni net olarak alýyosam bugün %64'ü net olarak cebime giriyor. Benden daha çok vergi alýyor devlet ve bunu artýk heryýl yapýyor.
Ben asgari ücret %16-17 artar yeter diyordum ama ***** seçim arifesi......
Çok yuvarlak cevap olmadýmý bu þimdi?? Nasýl bir teþvikse biz sgk yý yarýnýn altýnda ödetecek. Bizim mali müþavirimiz konuya fransýz heralde
Mesajlarýma alýntý yaparak cvp verirsen sevinirim. Takibi zor oluyor böyle.
https://datassist.com.tr/wp-content/uploads/2018/05/Y%C3%BCr%C3%BCrl%C3%BCkteki-SGK-Te%C5%9Fvikleri-ve-Uygulamalar%C4%B1-%C4%B0YS-13.pdf
2018 SGK Teþvikleri (http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/kenanozdemir/001/)
2018 Torba Yasa Teşvikleri - iskanunu.com (http://iskanunu.com/kanun-ve-yonetmelikler/son-degisiklikler/2018-torba-yasa-tesvikleri/)
Burda biri yazmýþtý, iþyeri açacakken muhasebecisi hakký olan teþviki bilmediði için maðdur olduðunu.
Muhasebeci bu, bilemeyebilir. Sen de araþtýrabilirsin.
Mesajlarýma alýntý yaparak cvp verirsen sevinirim. Takibi zor oluyor böyle.
https://datassist.com.tr/wp-content/uploads/2018/05/Y%C3%BCr%C3%BCrl%C3%BCkteki-SGK-Te%C5%9Fvikleri-ve-Uygulamalar%C4%B1-%C4%B0YS-13.pdf
2018 SGK Teþvikleri (http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/kenanozdemir/001/)
2018 Torba Yasa Teşvikleri - iskanunu.com (http://iskanunu.com/kanun-ve-yonetmelikler/son-degisiklikler/2018-torba-yasa-tesvikleri/)
Burda biri yazmýþtý, iþyeri açacakken muhasebecisi hakký olan teþviki bilmediði için maðdur olduðunu.
Muhasebeci bu, bilemeyebilir. Sen de araþtýrabilirsin.
her iki tarafýn da haklý olduðu bir þeyi tartýþýyorsunuz
sonuca varmanýz çok zor..
Bakalým kurumsal firmalar % kaç zam yapacak çalýþanlarýna %26 asgari ücret zammý enflasyon beklentisi açýklama %18-%20 özel sektör ne yapýcak görücez.
kurumsalda çalýþýyorum, tahminler yüzde 17-18 yönünde bakalým reelde ne olacak
her iki tarafýn da haklý olduðu bir þeyi tartýþýyorsunuz
sonuca varmanýz çok zor..
Haklýsýn ama arkadaþ rakamlarý abartýp yazýnca, iþçinin maaþýndan vereceði kesintileri (BES vb) kendisi ödüyormuþ gibi yazýnca tutamadým kendimi.
Ben de isterdim asgari ücret %15-17 artsýn ama olmadý.
Bakalým biz zam alabilecek miyiz.
Gelir vergisi oranlarý artýþý haksýzlýðý da ayrý konu benim için zaten.
%26 zam ilave iþsizlik, ürünlere zam vb þekilde piyasayý etkilemez "umarým".
Haklýsýn ama arkadaþ rakamlarý abartýp yazýnca, iþçinin maaþýndan vereceði kesintileri (BES vb) kendisi ödüyormuþ gibi yazýnca tutamadým kendimi.
Þimdi SGK online sitesinden yaptýðým ödemeyi atýyorum. Bir firmamda 2 kiþi asgari ücretli olarak çalýþýyor (diðerlerindeçeþitli maaþlarda olan olduðu için ortalama yatýrdýðýmý çýkarmak zor olur diye bu firmada olaný atýyorum)
2 kiþi için online sistemden ödediðim 1559 tl. 2 çalýþan 60 gün yazýyor kocaman. yarýsý napýyormuþ? 779.5 TL. ben bunu muhasebeciye deðil direkt devletin online sitesine ödüyorum. Neyi abartýyorum aceba??
kesinlikle etkileyecek :D
2019 yýl sonu enflasyonu %35 is coming...
Ülkemizde alýnan vergiler dolaylý yollarla alýnmaktadýr yok benzinden yok arabadan yok çalýþandan/iþverenden vs. asýl vergi usulümüz gelir üzerinden olmalý ancak bizim milletimiz iþçi/iþveren/memur/ bebesi dedesi dadasý nerde çalmak çýrpmak var aklýmýz ona çalýþtýðý için ve devletimiz bunu denetleyemeyecek kadar basiretsiz olduðu için bu kavga dövüþ ortaya çýkýyor her sene böyle ekonomide düzelmez. Emin olun gelir üzerinden vergi alýnsa þu anki iþverenler ödediði verginin 3 yada 4 mislisini devlete ödemek zorunda kalýr, ben bir iþçi çalýþan olarak bakýyorum atýyorum 1000 birim kazanýyorum 10000 birimlik bir araba alýrken 1800 birim + ötv vergi ödüyorum 100.000 birim kazanan iþverende aynýsýný ödüyor nerde eþitlik ?
rebeloghy
25-12-2018, 13:05
Tartýþmaya kalksak tartýþýlacak o kadar boyutu var ki 3-5 satýra sýðmaz bence de. Ülke bokun içine batýnca herkesin haklýlýðý kendine kadar oluyor.
Þöyle bir laf etsem; Asgari Ücret nedir ey güzel iþveren ?
Devlet diyor ki minimum ücret budur. Ýyi güzel.
Ýþi güzel gider, ekonomi daha iyi iken daha güzel kazanan hangi iþveren; asgari ücret ile çalýþtýrabildiði bir kiþiye daha fazla maaþ veriyor ?
Asgari yani minimum ücret sýnýrý bizde öyle bir kalýplaþmýþ ki alt sýnýr deðil ideal rakam kabul edilip çalýþanýn çok büyük oranýna verilen sabit maaþ tutarý olmuþ.
Herkes kendini rahatsýz edince alttakine doðru basýyor..
Þimdi iþçilik maliyet hesaplarýna girmeyin, biz de gýda iþletmesiyiz ihracat yapýyoruz. Ýþçilik maliyetleri arttý deyip yurtdýþýna fiyat artýþý falan yansýtmak kolay iþ deðil. Zaten yýrtýyoruz kendimizi fiyat tutturmaya çalýþýrken, bir de iþçilik artýþý elbette güzel deðil.
Ancak sadece düþünülsün diye deðindim, minimum maaþ o. Devlet kimseye bu maaþý öde daha fazla verme diye elini baðlamýyor ama elbette daha fazla kim niye versin..
Tartýþmaya kalksak tartýþýlacak o kadar boyutu var ki 3-5 satýra sýðmaz bence de. Ülke bokun içine batýnca herkesin haklýlýðý kendine kadar oluyor.
Þöyle bir laf etsem; Asgari Ücret nedir ey güzel iþveren ?
Devlet diyor ki minimum ücret budur. Ýyi güzel.
Ýþi güzel gider, ekonomi daha iyi iken daha güzel kazanan hangi iþveren; asgari ücret ile çalýþtýrabildiði bir kiþiye daha fazla maaþ veriyor ?
Asgari yani minimum ücret sýnýrý bizde öyle bir kalýplaþmýþ ki alt sýnýr deðil ideal rakam kabul edilip çalýþanýn çok büyük oranýna verilen sabit maaþ tutarý olmuþ.
Herkes kendini rahatsýz edince alttakine doðru basýyor..
Þimdi iþçilik maliyet hesaplarýna girmeyin, biz de gýda iþletmesiyiz ihracat yapýyoruz. Ýþçilik maliyetleri arttý deyip yurtdýþýna fiyat artýþý falan yansýtmak kolay iþ deðil. Zaten yýrtýyoruz kendimizi fiyat tutturmaya çalýþýrken, bir de iþçilik artýþý elbette güzel deðil.
Ancak sadece düþünülsün diye deðindim, minimum maaþ o. Devlet kimseye bu maaþý öde daha fazla verme diye elini baðlamýyor ama elbette daha fazla kim niye versin..
Onunda kanunu varki. Bir adamý 2 sene maks asgari ücret basamaðýndan maaþlandýrabiliyorsun. 3. sene devlet seni sorgulama yetkisine sahip sen niye bu adam hala tabandan maaþ ödüyorsun diye.
Ayrýca þunuda kabul edelim bizde VASIFLI ama vasýfsýz çoook çalýþan var. Bir iþletme neden iþçi çalýþtýrýr? Ana maddesi kiþinin sana katma deðer kazandýrmasý. Bizde çalýþanlarýn birçoðunluðu ise; evde oturmayayým, kimsenin gözüne batmayayým, sgk da ödensin saðlýk sisteminden yararlanayým. Eh iþte parada deðil ama cebime 3-5 tl kalsýn diye çalýþýyor. Þirketine katma deðer kazandýrran adam zaten zamanýndan önce terfide alýyor, gerekirse primde alýyor
Þimdi SGK online sitesinden yaptýðým ödemeyi atýyorum. Bir firmamda 2 kiþi asgari ücretli olarak çalýþýyor (diðerlerindeçeþitli maaþlarda olan olduðu için ortalama yatýrdýðýmý çýkarmak zor olur diye bu firmada olaný atýyorum)
2 kiþi için online sistemden ödediðim 1559 tl. 2 çalýþan 60 gün yazýyor kocaman. yarýsý napýyormuþ? 779.5 TL. ben bunu muhasebeciye deðil direkt devletin online sitesine ödüyorum. Neyi abartýyorum aceba??
Tamam, 100'er TL devlet teþviki düþülmüþ hali bu galiba. Aslýnda gerçek rakam 1759 TL, böl 2'ye 880 TL. Bu rakam iþçi+iþveren kesintileri toplamý. Ýþçi kýsmýný sen ödüyor görünebilirsin ama bu iþçinin maaþýndan kesilen para aslýnda. Ýþçinin cebine brüt maaþý girmeden sen onun adýna, onun maaþýndan devlete yatýrýyorsun.
Ayný þeyleri söylüyoruz ama iþçi kesinti paylarýný sen cebinden ödüyor gibi düþündüðün için sorun oluyor. Aslýndan devlet iþçi kesintisini iþçiden kesiyor ama maaþ daha yatmadan kestiði ve sen ödediðin için kafa karýþýyor.
İşveren maliyeti budur asgari ücretin. + AGİ
https://i.hizliresim.com/nQmMRM.jpg (https://hizliresim.com/nQmMRM)
2019 İşveren Maliyeti : 3.005,65 TL
2018 İşveren Maliyeti : 2.384,66 TL
Artış: %26
Yan haklar (servis gibi zorunlu değil) Ama yemek en kötü 15 TL ödersin. + agi vs derken bu rakam 3500'ün altına inmez.
Şahsi beklentim kurumsal firmada beyaz yaka ve kobi işletmecisi olarak. Firma bu sene zam yapmaz bize (beyaz yaka) (Üst yönetim yani Müdürlerler hariç)
asgari ücretli kısım için de çalışan sayısını azaltır bütçesini denkleştirir gibi duruyor.
Zaten üÜretim yok şuan kısa süreli çalışma yapıyorlar. Sene başından itibaren üretimdeki adamların 3 te 1 ini çıkartırlar gibi duruyor.
Reel sektöre yansıması çalışan azaltmak ve aynı işi kalanlara yüklemek olarak sonuçlanacağını düşündüğüm bir artış olmuş.
Artış rakamı beklentimin çook üzerinde geldi, seçim yatırımı olarak kullanılacağına dair de bir endişem yok %100 kullanılır.
Meydanda %26 nın dayanılmaz cazibesi ile o toplanırken arka tarafta çıkışı verilenleri kimse görmeyecek nede olsa.
Edit geri gelsin
Ýþveren maliyeti budur asgari ücretin. + AGÝ
https://i.hizliresim.com/nQmMRM.jpg (https://hizliresim.com/nQmMRM)
2019 Ýþveren Maliyeti : 3.005,65 TL
2018 Ýþveren Maliyeti : 2.384,66 TL
Artýþ: %26
Yan haklar (servis gibi zorunlu deðil) Ama yemek en kötü 15 TL ödersin. + agi vs derken bu rakam 3500'ün altýna inmez.
Þahsi beklentim kurumsal firmada beyaz yaka ve kobi iþletmecisi olarak. Firma bu sene zam yapmaz bize (beyaz yaka) (Üst yönetim yani Müdürlerler hariç)
asgari ücretli kýsým için de çalýþan sayýsýný azaltýr bütçesini denkleþtirir gibi duruyor.
Zaten üÜretim yok þuan kýsa süreli çalýþma yapýyorlar. Sene baþýndan itibaren üretimdeki adamlarýn 3 te 1 ini çýkartýrlar gibi duruyor.
Reel sektöre yansýmasý çalýþan azaltmak ve ayný iþi kalanlara yüklemek olarak sonuçlanacaðýný düþündüðüm bir artýþ olmuþ.
Artýþ rakamý beklentimin çook üzerinde geldi, seçim yatýrýmý olarak kullanýlacaðýna dair de bir endiþem yok %100 kullanýlýr.
Meydanda %26 nýn dayanýlmaz cazibesi ile o toplanýrken arka tarafta çýkýþý verilenleri kimse görmeyecek nede olsa.
Tamam, 100'er TL devlet teþviki düþülmüþ hali bu galiba. Aslýnda gerçek rakam 1759 TL, böl 2'ye 880 TL. Bu rakam iþçi+iþveren kesintileri toplamý. Ýþçi kýsmýný sen ödüyor görünebilirsin ama bu iþçinin maaþýndan kesilen para aslýnda. Ýþçinin cebine brüt maaþý girmeden sen onun adýna, onun maaþýndan devlete yatýrýyorsun.
Ayný þeyleri söylüyoruz ama iþçi kesinti paylarýný sen cebinden ödüyor gibi düþündüðün için sorun oluyor. Aslýndan devlet iþçi kesintisini iþçiden kesiyor ama maaþ daha yatmadan kestiði ve sen ödediðin için kafa karýþýyor.
Abi tamamda brütünden kesiyor netinden deðilki. Ben bunu ödüyorum benim cebimden çýkýyor, üzerine maaþýn netinide ödüyorum. Yukardaki hesabýmdada zaten net rakamlarý vermiþim. Tamam biz salak bir iþletmede olabiliriz bunu kabul ediyorum. Ben BES i biz yatýrýcaz olarak ayarladým kendimi. Adamýn netinden kesememki ben besini. Asgari geçim indirimini vermek zorundayým (vermeyen binlerce iþletme varmýþ, ona ben karýþamam). Ben net olarak kendi asgari ücretlimin bana maliyetinden bahsediyorum. Bu rakamlar NET olarak çýkýyor iþletme sahibinin cebinden. Geriye ise birde TOTOÞ iþveren ifadesi kalýyor. Ýþçi demiyorki Avrupa Yýpranma tazminatýný kaldýrdý, yemek yol asla vermiyor demiyor. Benim Annem Siemens almanya emeklisi bide. Kadýn topu topu 450 Euro maaþ alýyor. 20 küsür sene mesaisi var ve maaþý 60 da baðlandý yýpranmada almadý. Biz iþimize geldimi Avrupalý oluyoruz iþimize geldimi Türkiyeli
Diyorumki biraz olsun Hakkaniyetli olalým
Abi tamamda brütünden kesiyor netinden deðilki. Ben bunu ödüyorum benim cebimden çýkýyor, üzerine maaþýn netinide ödüyorum. Yukardaki hesabýmdada zaten net rakamlarý vermiþim. Tamam biz salak bir iþletmede olabiliriz bunu kabul ediyorum. Ben BES i biz yatýrýcaz olarak ayarladým kendimi. Adamýn netinden kesememki ben besini. Asgari geçim indirimini vermek zorundayým (vermeyen binlerce iþletme varmýþ, ona ben karýþamam). Ben net olarak kendi asgari ücretlimin bana maliyetinden bahsediyorum. Bu rakamlar NET olarak çýkýyor iþletme sahibinin cebinden. Geriye ise birde TOTOÞ iþveren ifadesi kalýyor. Ýþçi demiyorki Avrupa Yýpranma tazminatýný kaldýrdý, yemek yol asla vermiyor demiyor. Benim Annem Siemens almanya emeklisi bide. Kadýn topu topu 450 Euro maaþ alýyor. 20 küsür sene mesaisi var ve maaþý 60 da baðlandý yýpranmada almadý. Biz iþimize geldimi Avrupalý oluyoruz iþimize geldimi Türkiyeli
Diyorumki biraz olsun Hakkaniyetli olalým
Onu diyorum iþte. Ayný þeyi deðiþik kelimelerle söylüyoruz.
Bu arada adamýn BES'ini netinden deðil brütünden dewlet kesecek merak etme sen :).
Yukarýda arkadaþ koymuþ benim dediðim rakamlarýn 2019 halini. 3005 TL düz iþçi maliyeti, 4500 TL deðil :).
Servis, yemek sana kalmýþ. Dilersen ver F30'u bir iþçiye, 4 kiþi gidip gelsinler :P .
rebeloghy
25-12-2018, 13:34
Onunda kanunu varki. Bir adamý 2 sene maks asgari ücret basamaðýndan maaþlandýrabiliyorsun. 3. sene devlet seni sorgulama yetkisine sahip sen niye bu adam hala tabandan maaþ ödüyorsun diye.
Ayrýca þunuda kabul edelim bizde VASIFLI ama vasýfsýz çoook çalýþan var. Bir iþletme neden iþçi çalýþtýrýr? Ana maddesi kiþinin sana katma deðer kazandýrmasý. Bizde çalýþanlarýn birçoðunluðu ise; evde oturmayayým, kimsenin gözüne batmayayým, sgk da ödensin saðlýk sisteminden yararlanayým. Eh iþte parada deðil ama cebime 3-5 tl kalsýn diye çalýþýyor. Þirketine katma deðer kazandýrran adam zaten zamanýndan önce terfide alýyor, gerekirse primde alýyor
Tarkan abi, söylemek istediðimi tam olarak anlatamamýþým sanýrým. Bir iþletme asgari ücret verdiði x birim insaný, 500 lira 1000 lira daha üstü maaþ vererek çalýþtýrýp ayakta kalabilecek dahi olsa, devlet daha aþaðýda maaþ ödemek için bir sýnýr vermiþken kim gidip fazla para veriyor çalýþanýna ?
Ýþveren tarafýnda bu söylediðimi tam anlamamýþ olman bana normal geliyor. Tekrar altýný çizeyim;
Bundan daha az ücret ödeyemezsin rakamýdýr asgari ücret.
Sana böyle bir hak verdim, hadi çalýþanlara bu kadar ver üstünde kazandýðýn sana kalsýn rakamý deðildir.. Ama piyasa güzelken kar edilsin arabalar villalar, piyasa kötüyken bu asgari ücretle batarýz biz.
Ýþçi sýnýfý da diyor ki yüzerken sen yüzüyordun, ben boðulmamaya çalýþýyorum anca, batarken gel batalým ne fark eder.
Ben farklý bir noktaya deðinmek istedim, konudan çok uzaklaþtýrdým baþka bir yorum yazmayacaðým konuyu daðýtmamak için.
(Çalýþan kesimin yarýsýndan fazlasý reel vasýfsýz, iþe gelip giden sadece göze batmayacak düzeyde iþ yapan insanlarla dolu burasýna da katýlýyorum fakat yarý bir konu bu)
Ýþte ilk yazýmý okusanýz aslýnda ÝÞVEREN olarak ASGARÝ ÜCRET çok deðil, devletin üstüne üstlük tüm diðer ödemeleride iþveren yýktýðý için. Bu bedelin nerdeyse 2 katýna mal olan tüm ücretlerden mesul olanýn yine ÝÞVEREN niye olduðunu yazdým.
Yani bana göre 3000 TL olsun asgari ücret ama ben diðer hiçbirþeyden mesul olmayayým. ÝÞÇÝ nin sgk katkýsýndan, emekliye ayrýlacaðý zamanki alacaðý maaþdan, asgari geçim indiriminden, bes inden neden ÝÞVEREN mesul olsun. DEVLET eðer babaysa; biz kiþinin maaþýný veriyorsak geri kalan þeyleri yüklenmeli. Devlet elini en ufak þekilde bile cebine atmýyor
kurumsalda çalýþýyorum, tahminler yüzde 17-18 yönünde bakalým reelde ne olacak
Manisa organizede %30 a varan yapan yabancý firmalar var bizim %20 civarý beklentimiz.
Manisa organizede %30 a varan yapan yabancý firmalar var bizim %20 civarý beklentimiz.
umarým beklentinizin/mizin bi týk da olsa üstü olur
Ýþte ilk yazýmý okusanýz aslýnda ÝÞVEREN olarak ASGARÝ ÜCRET çok deðil, devletin üstüne üstlük tüm diðer ödemeleride iþveren yýktýðý için. Bu bedelin nerdeyse 2 katýna mal olan tüm ücretlerden mesul olanýn yine ÝÞVEREN niye olduðunu yazdým.
Yani bana göre 3000 TL olsun asgari ücret ama ben diðer hiçbirþeyden mesul olmayayým. ÝÞÇÝ nin sgk katkýsýndan, emekliye ayrýlacaðý zamanki alacaðý maaþdan, asgari geçim indiriminden, bes inden neden ÝÞVEREN mesul olsun. DEVLET eðer babaysa; biz kiþinin maaþýný veriyorsak geri kalan þeyleri yüklenmeli. Devlet elini en ufak þekilde bile cebine atmýyor
Sebebi þu, devlet gerçekten kazanandan almasý gereken vergiyi alamýyor.
Burada hep bahsediyorum yeri geldiðinde, adam villa da oturuyor altýnda 300 binlik q7 ile geziyor. Ama totalde ödediði vergi senden benden az.
Kurumsalda çalýþan beyaz yaka ve asgari ücretli sistemi finanse ediyor bir noktada. Kaynaðýnda kesindi (stopaj) devlet diyor ki iþverene kardeþim sen iþçiye bu kadar para vericen ben ondan bu kadar vergi alýcam, ama ben biliyorum bu kerata bana bu parayý ödemez en iyisi sen bana bunu her ay düzenli olarak muhtasar beyanname ile bildir, ve akabinde öde.
Hoop daha para cebe girmeden devlete gidiyor. Ben vergi ödemeye karþý deðilim, nasýl ki parkta bahçede gezerken, akþam çöplerin alýnmasýný isterken bunlarýn bir maliyetinin olduðunu biliyorsam buna katkýda da bulunmam lazým.
ama benden kat be kat fazla kazanan iyi yaþayan adamlarýn ben kadar vergi ödemediðini bilmek aðrýma gidiyor. Sýkýntý burada.
VERGÝ ADALETÝ YOK.
Adalet olmayýnca poþetten, ötv gibi ucube bir sistemden kaynak beklersin iþte böyle.
Bazen babama takýlýyorum hadi diyorum aldýn yine emekli maaþýný benim sayemde :) ödediðim vergi ile aldýðý rakam o kadar yakýn ki birbirine. Benim cepten çýkýyor onun cebe giriyor gibi oluyor.
Not: 35 yaþýnda insanlarý emekli eden sistemi kuranlara hakkýmý helal etmiyorum.
Bizde de 25-30 arasý beklenti.
umarým beklentinizin/mizin bi týk da olsa üstü olur
%26 asgari ücrete yapýlýyor bize de ayný oranda yapýlmasý lazým en az mantýken ama öle olmuyor. Ýç piyasa bitik, ihracatla dönüyor büyük firmalar o da olmasa hepimiz evde GTA oynarýz.
ChuckBartowsKi
25-12-2018, 15:15
Bundan 5 sene önce büyük ölçekli bir firmaydýk alanýnda Almanya'dan gelip incelemeler yapýp çalýþmak istiyorlardý baya ödüller falan çalýþan sayýsý 120 3 vardiya þeklindeydi alanda çalýþtýrýlan iþçi sayýsý genelde 30-50 arasý þu an bir kýsmýný devrettik diðer kýsmýnda 28 iþçi var ve 1 ocaktan itibaren 15 iþçiye düþeceðiz.
Personel müdürümüz genel sektörde 2500 TL maaþ alýnýyordu ayný maaþtan baþladý bugün görüþtük minimum maaþ beklentisi þu seviyelerde:
1600 TL asgari ücret zamaný
ustalarýmýz 2.250 ile 5.500 TL arasý
usta baþý 6.500 TL
satýþ elemanlarý 2.500 4.000 TL + %10 prim
karþýlama kurumsal aðýrlama web sitesi sosyal hesaplar gibi iþlerle ilgilenen çalýþan 2.600 TL
1 müdür 7.000 TL yardýmcýsý 5.000 TL
ile çalýþýyordu bugün bir çoðu ile görüþüldü minimum beklenti %25 civarý yani kimse eski maaþý ile çalýþmak istemiyor haklýlar asgari ücret yüzünden peki geçen seneden bu yana ne oldu? Satýþlar %32.8 azaldý kar marjýmýz %17 lerden %9 lara düþtü ve son çeyreðini yýlýn zarar ile kapattýk ben bu firmayý neden devam ettireyim? 10.yýlý dolan ve TÜV TSE gibi sertifikalarý olan Türkiye'de alanýnda lider sayýlabilecek ihracat yapan iç anadolunun alanýnda en büyük firmasý ve hiç bir teþvik kredi kullanýlmadan ciddi emekler ile bu hale gelen firmayý 2019 ilk çeyreðinde devir etmeyi ardýndan da kesinlikle üretim gibi bir sektöre girmemeyi düþünüyoruz
Ben asla haksýzlýktan yana birisi olmadým hiç bir çalýþanýmýz ile aramýz kötü deðildir ne maaþ gecikir ne prim ne de sosyal haklar en basit örneði evimizde ne kullanýlýyorsa iþ yerinde yemeklerde de bu kullanýlýr bunu çevremizde yapan firma yok sýrf 1 günlük yemek masrafý inanýlmaz rakamlara ulaþýyor ama ben 2020 TL asgari ücret ödeyemem küçülmeye gitsem bile satýþlar eski halini almayacaðý için insanlar madur olacak tazminatlar ödemeler derken bu ilk çeyrekte mutlaka firma satýþý yapmalýyýz almak isteyen kiþilerin de yabancý sermaye ortaklý olmasý gerçekten üzücü
Kimse kolay kolay o paralarý ödeyemez bundan belki 2-3 sene önce ödenebilirdi ama þu bir gerçek hem beyaz yaka hem mavi yaka çalýþtýran firmalar bu iþin altýndan kalkamayacak.
Þimdi benim anlamadýðým bi nokta var
Extra primleri devlete biz vericez extra maaþýda biz vericez devlet elini taþýn altýna koymýycak ama çýkacak asgari ücreti þu kadar yaptýk diye show yapýcak he
Afedersiniz iþverenler gerizekalý falan mý zaten bu ülkede üretim yaparak gerizekalý konumundayýz.
Baþlarým böyle iþine gücüne..
asgari ücret çalýþan olarak kendi maaþýma bir adým daha yaklaþtý.
VTec_king
25-12-2018, 15:56
bir örnek de benden
bekar bir sgk lý ,daha bügün yaptým ödemesini.
https://i.hizliresim.com/dvZbmZ.jpg
ChuckBartowsKi
25-12-2018, 17:45
Evet ekstra bir bomba daha geliyor bugün asgari ücretle çalýþanýmýz araç kredisi için kefil arýyordu... gerçekten 2000 TL yi duyan ben zaten geçiniyordum üstü ile araç alacaðým diyor... mükemmel ekonomi.
Calýsan arkadasým cok var,iþvern sanayýcý olarak yazacaklarým kýrýcý gelebýlýr.
Ustu ortulu yazayým.
Sektorumuzde 40 yýla yakýndýr varlýk gosterýyýruz,7 bolgeye hýzmet verýyoruz,býr cok bayýmýz ve iþortaklýgý yaptýgýmýz sýrket var.
Cýromuza baksanýz,off offf,týkýrýnda dersýn. Satýslar son 2 ay harýc fena degýldý. Tankerler,ýstasyonlar vsvs kagýt ustunde býr kale,canavar vs...
E hadý kumbaraya bakalým,iþin sonunda ne kalýyor?
Bu hukumet sayesýnde son 4 yýkda “zorunlu” masraflarýmýz %140 arttý(lýsanlama-yonetmelýk-sorumlu mudurler-otomasyon zorunluluklarý(ýstasyon,tanker,tank vs)-adr yonetmelýgý-sofor egýtým ve lýsanslarý-secg-sgs vs vs vs ohoo,o kadar cok masraf kapýsý actýlar ký. Ha bu belgelerýn cogunu tabýký yandaþ fýrmalardan alýyorsunuz.
Satýslar ýyý dýyelým ama kar? Brut karýmýz %9 net %3...
Bununla ben %26 artmýs asgarý ucretý odeyecegým,calýsanlarýmý odeyecegým,hukuký zorunluluklarýmý odeyecegým yada yatýtýmlarýný yapacagm,guvenlýk yatýrýmlarý ve yenýlemelerý yapacagým,tamýr bakým yatýrýmlarýný yapacagým(zorunlu olan). Bakýn daha yený yatýrým yada gelýr artýrýcý býrsey yapAmadým.
Hadý para kalýrsa bayý ve ýstasyon yatýrýmý yapmalýyým....
Yuzlerce kýsýye ekmek veren sýrket olarak ben nasýl yapacagým bunu?
Beným ýhracaatým yok,devletle akcelý ýsým yok,duzenlý ýhale gelýrým yok...
Ne yaparsam o kadarým....
Sýmdý ben ne yapayým?
Beným karým her gecen sene zamlar ve yonetmelýkler yuzunden erýdý býttý ama hala sen beným sýrtýmdan þov yapýyorsun!
Bre cahil,ona buna atar gýder yapýyorsun,secmenlere hava atýyorsun,krýz yasamadýgýn ýcýn baskalarýnýda kendýn gýbý sanýyorsun... Sen hýc hayatýnda yatýrým yapýp,ulke rýskýný alarak calýsanlarýna ekmek verdýn mý? Zarar ederek yýnede ayakta kalmam dýyerek uykusuz kaldýn mý? Rakýplerýn hukumet tarafýndan kayýrýrldýgý ýcýn daha fazla zararý goze alarak tutunmaya calýstýn mý?
Kendý cebýnden 2 kýsýyý doyurmamýs adam,baskasýnýn sýrtýndan ahkam kesýyor....
Allah sonumuzu hayýr etsýn ama 2019 da ký kapanan fýrma sayýsý 2018 i gecýcek...
Son 3 ayýmýz var eðlenelim hep beraber :)
Hali hazýrda iþsizim. Babam inþaat malzemesi satýþý ile uðraþýyor. Çok þükür borçlu deðiliz, yaklaþýk 10 yýldýr iþçi çalýþtýrmayý da býraktýk. Babam her geçen gün cebinde kalan parayý dükkana harcýyor. Hele ki o stopaj baþýmýzýn en büyük belasý. Böyle olmayacak araba alýp satalým imkanlar dahilinde dedik. Öncelikle 3 araba kotasý koydular. Sonrasýnda kotayý 2 arabaya düþürdüler. Baþka ne iþ yapabiliriz diye arayýþa girdik. Nereden bilgi alýrsak alalým sonuç hüsran. Otomotiv sektörü çalýþanlarý ile görüþtük. Piyasa çok kötü. Ýnþaat dekorasyon iþi yapalým dedik , piyasa kötü.
Atadan dededen kalma ufak tefek yerler var , onlara sahip çýkalým dedik. Ýmar planý açýklandý. %65 ile yerlerimizi resmen hiç etti( Sayýn Gökçek). Tapuya gidelim imar tapularýný alalým dedik. Bir baktýk tabak gibi dümdüz alanda olan yerimiz daðýn yamacýna kaydýrýlmýþ. 1 dönüm olan yer parçalara ayrýlmýþ. Orada da hakkýmýz yendi. Gidip dava açtýk, sonuç hüsran.
Baþka bir konu ise:
Bu ülkede müslüman topluluðun yüzdesi %99 imiþ. Bu yaþananlardan sonra bu oranýn gerçek olmadýðýný anladým.Her þey sahte.Ýnandýklarýný sandýklarý dini dahi bilmiyorlar.
Maalesef ki yaþadýðýmýz ülkede herkesin oy hakkýnýn bulunmasý, karar verici çoðunluðun her þeyden bir haber olmasý, farklý görüþlerden insanlarýn anlattýklarýný dinlememesi, yöneticilere tapar derecede bakmasý beni çok üzüyor. Kusura bakmayýn uzattým, yazacak o kadar çok þey var ki..
Calýsan arkadasým cok var,iþvern sanayýcý olarak yazacaklarým kýrýcý gelebýlýr.
Ustu ortulu yazayým.
Sektorumuzde 40 yýla yakýndýr varlýk gosterýyýruz,7 bolgeye hýzmet verýyoruz,býr cok bayýmýz ve iþortaklýgý yaptýgýmýz sýrket var.
Cýromuza baksanýz,off offf,týkýrýnda dersýn. Satýslar son 2 ay harýc fena degýldý. Tankerler,ýstasyonlar vsvs kagýt ustunde býr kale,canavar vs...
E hadý kumbaraya bakalým,iþin sonunda ne kalýyor?
Bu hukumet sayesýnde son 4 yýkda “zorunlu” masraflarýmýz %140 arttý(lýsanlama-yonetmelýk-sorumlu mudurler-otomasyon zorunluluklarý(ýstasyon,tanker,tank vs)-adr yonetmelýgý-sofor egýtým ve lýsanslarý-secg-sgs vs vs vs ohoo,o kadar cok masraf kapýsý actýlar ký. Ha bu belgelerýn cogunu tabýký yandaþ fýrmalardan alýyorsunuz.
Satýslar ýyý dýyelým ama kar? Brut karýmýz %9 net %3...
Bununla ben %26 artmýs asgarý ucretý odeyecegým,calýsanlarýmý odeyecegým,hukuký zorunluluklarýmý odeyecegým yada yatýtýmlarýný yapacagm,guvenlýk yatýrýmlarý ve yenýlemelerý yapacagým,tamýr bakým yatýrýmlarýný yapacagým(zorunlu olan). Bakýn daha yený yatýrým yada gelýr artýrýcý býrsey yapAmadým.
Hadý para kalýrsa bayý ve ýstasyon yatýrýmý yapmalýyým....
Yuzlerce kýsýye ekmek veren sýrket olarak ben nasýl yapacagým bunu?
Beným ýhracaatým yok,devletle akcelý ýsým yok,duzenlý ýhale gelýrým yok...
Ne yaparsam o kadarým....
Sýmdý ben ne yapayým?
Beným karým her gecen sene zamlar ve yonetmelýkler yuzunden erýdý býttý ama hala sen beným sýrtýmdan þov yapýyorsun!
Bre cahil,ona buna atar gýder yapýyorsun,secmenlere hava atýyorsun,krýz yasamadýgýn ýcýn baskalarýnýda kendýn gýbý sanýyorsun... Sen hýc hayatýnda yatýrým yapýp,ulke rýskýný alarak calýsanlarýna ekmek verdýn mý? Zarar ederek yýnede ayakta kalmam dýyerek uykusuz kaldýn mý? Rakýplerýn hukumet tarafýndan kayýrýrldýgý ýcýn daha fazla zararý goze alarak tutunmaya calýstýn mý?
Kendý cebýnden 2 kýsýyý doyurmamýs adam,baskasýnýn sýrtýndan ahkam kesýyor....
Allah sonumuzu hayýr etsýn ama 2019 da ký kapanan fýrma sayýsý 2018 i gecýcek...
Abi seninde taktýðýn þeye bak. Yap sende sattýðýn mala %26 zam. Oldu bitti. Bunumu hesaplýyamýyorsun yani ayýp
Abi seninde taktýðýn þeye bak. Yap sende sattýðýn mala %26 zam. Oldu bitti. Bunumu hesaplýyamýyorsun yani ayýp
Onun öyle yapma þansý yok :)
Hülümet ona izin vermiyor çünkü
Yapýlacak tek þey herþeyi satýp tl vadelide yananlarý izlemek
Ýnsan kýyamýyor o kadar kaç yýllýk emeði beceriksizler yüzünden satýlmasýna
Hali hazýrda iþsizim. Babam inþaat malzemesi satýþý ile uðraþýyor. Çok þükür borçlu deðiliz, yaklaþýk 10 yýldýr iþçi çalýþtýrmayý da býraktýk. Babam her geçen gün cebinde kalan parayý dükkana harcýyor. Hele ki o stopaj baþýmýzýn en büyük belasý. Böyle olmayacak araba alýp satalým imkanlar dahilinde dedik. Öncelikle 3 araba kotasý koydular. Sonrasýnda kotayý 2 arabaya düþürdüler. Baþka ne iþ yapabiliriz diye arayýþa girdik. Nereden bilgi alýrsak alalým sonuç hüsran. Otomotiv sektörü çalýþanlarý ile görüþtük. Piyasa çok kötü. Ýnþaat dekorasyon iþi yapalým dedik , piyasa kötü.
Atadan dededen kalma ufak tefek yerler var , onlara sahip çýkalým dedik. Ýmar planý açýklandý. %65 ile yerlerimizi resmen hiç etti( Sayýn Gökçek). Tapuya gidelim imar tapularýný alalým dedik. Bir baktýk tabak gibi dümdüz alanda olan yerimiz daðýn yamacýna kaydýrýlmýþ. 1 dönüm olan yer parçalara ayrýlmýþ. Orada da hakkýmýz yendi. Gidip dava açtýk, sonuç hüsran.
Baþka bir konu ise:
Bu ülkede müslüman topluluðun yüzdesi %99 imiþ. Bu yaþananlardan sonra bu oranýn gerçek olmadýðýný anladým.Her þey sahte.Ýnandýklarýný sandýklarý dini dahi bilmiyorlar.
Maalesef ki yaþadýðýmýz ülkede herkesin oy hakkýnýn bulunmasý, karar verici çoðunluðun her þeyden bir haber olmasý, farklý görüþlerden insanlarýn anlattýklarýný dinlememesi, yöneticilere tapar derecede bakmasý beni çok üzüyor. Kusura bakmayýn uzattým, yazacak o kadar çok þey var ki..
yazýlýr da yeri burasý deðil ,havalarda soðuk gerek yok.
2004 yýlýnýn sonlarýnda ortaklarýmdan ayrýldýðýmdan beri home office olarak tek çalýþýyorum. Vergi levham evde ve 13 yýldýr vergi mükellefiyim. Biliþim sektörünün teknik hizmet iþindeyim. Dýþarýdan bakýldýðýnda masrafým sýfýr. Çantaný tak omzuna sermaye senin beynin mantýðý. Ama çok ciddi bir vergi yükü ile karþý karþýyayýz ben ve meslektaþlarým. Hizmet sektörünün kanayan yarasý gösterilemeyen maliyet girdileri. Üretim yapan onlarca müþterim var. Hepsi kan aðlýyor ihracatçý 1-2 firma hariç.
2018 ilk çeyrekte bende 13 yýldýr tek çalýþmanýn verdiði bazý dezavantajlardan (tatillerin sürekli diken üstünde olmasý, uzun tatil yapamama, yorgunluk vs.vs.) sýkýlýp ve birazda iþleri ve pörtföyü büyütüp 2019 da bir ofis açýp 2 teknik çalýþan almayý düþünüyordum. Birisi orta kalifiye, diðeri yeni mezun yetiþtirmek üzere gibi. Allah var yukarýda kafamda düþündüðüm rakam orta kalifiye için 3500 TL idi, yetiþtirmek için olana 2000 TL idi. Ýlerisi için 2 tane scooter ile mobil hale getirmek hedefimde vardý. Þimdi benim henüz var olmayan çalýþanlarýma bile kafadan 500er TL maaþlarýna ek yapmam lazým hesaplarýmda. Zaten 2019'da o kadar kötü bir tablo bizi bekliyor ki müþterilerimden kapatmayý düþünenler yada benim ücretimin pahalý geldiði için alternatif araþtýranlar vs.vs. yüzünden planýmý askýya aldým. Çünkü 2 senedir doðru dürüst kimseye zam yapamýyorum. Çünkü saat gibi ödeme yapan en güvendiðim müþteriler bile ödemelerini aksatýyorlar.
Tüm bu müþterilerimin personel giderleride %26 asgari ücret zammýndan etkilenicek. Asgari ücrete %10 zam yap ama kalkýpta elektriðe doðalgaza 1 yýlda %40 zam yapma. Senin hükümet olarak görevin mevcut paranýn alým gücünü korumak. Seçim propogandasý için zaten zamlarla kürek ile geri alacaðýn paranýn yükünü iþverene yükleme.
GokhanRS
26-12-2018, 07:24
valla her fýrsatta dile getiriyoruz, acýmýyorum artýk beter olsunlar hak ediyorlar filan diyoruz ya hani?
iþte bu laf demek ki iþ veren içinde geçerli, kusura bakmayýn ama her ne kadar cahil kesime yüklenilse de bu ülkede iþverenlerde sanayicilerde ellerinde büyük bir güç olmasýna raðmen toplanýp birlik olup seslerini çýkaramadýlar hiçbir þeye.
yani demem o ki, o cahil kesim neyi hak ediyorsa demek ki patronu iþvereni sanayicisi hepsi ayný þeyi hak ediyordur. çýkaraydýnýz sesinizi... sen düzgün ben düzgün. kim bu yalaka ve p.çler? artýk herkes biraz da çuvaldýzý kendine batýrsýn.
TorqueTuning
26-12-2018, 08:17
valla her fýrsatta dile getiriyoruz, acýmýyorum artýk beter olsunlar hak ediyorlar filan diyoruz ya hani?
iþte bu laf demek ki iþ veren içinde geçerli, kusura bakmayýn ama her ne kadar cahil kesime yüklenilse de bu ülkede iþverenlerde sanayicilerde ellerinde büyük bir güç olmasýna raðmen toplanýp birlik olup seslerini çýkaramadýlar hiçbir þeye.
yani demem o ki, o cahil kesim neyi hak ediyorsa demek ki patronu iþvereni sanayicisi hepsi ayný þeyi hak ediyordur. çýkaraydýnýz sesinizi... sen düzgün ben düzgün. kim bu yalaka ve p.çler? artýk herkes biraz da çuvaldýzý kendine batýrsýn.
Yukarýda yazdýklarýn bir bakýþ açýsý ile doðru, ama bu ülkeden koþarak kaçmamýz gerektiðini 3 ay evvelki damat ekonomi sunumu yaparken ilk sýrada oturan ve ülkenin en büyük aðababalarýnýn gözünün içine baka baka taþtaþ geçtiðini, göz göre göre sunum sonrasýnda bir de ona yalakalýk yarýþýna girdi ya milyar dolarlarý yöneten patronlar, o gün dedim kendi kendime bu ülke bitmiþ. Hepsi acaba benim vergi borcu cezamý da sýfýrlar mý damat bey telaþýnda (!), hepsi önümüzdeki ihalelerde bana da ekmek çýkar mý derdinde ve ülkesini seven yada ülkesi adýna bir þey hisseden tek bir zat bile yok!
Güzel söylüyorsun da, adamlar gezi de yaralýlarý aldýlar diye baþlarýna gelmeyen kalmadý.
Resmen ticari hayattan aforoz edildiler. Farklý þirketlerine ütopik rakamlarda cezalar kesildi.
Ýþin içinde olan bir adam olarak söylüyorum, hesaplarýnýzý kitaplarýnýzý istediðiniz kadar net ve doðru tutun, ceza yazmak isteyen adam kanunlardaki yorum farklarýndan bile size ceza yazar, kilit vurdurur.
Öyle birlik olalým olaylarý 2002 öncesindeydi. Var mý bir delikanlý aramýzda çýksýn bir tane pos cihazýný fýrlatsýn cuma çýkýþýnda.
Net söylüyorum önce kendisinden sonra 7 sülalesinden kan alýrlar. Kaldý ki o kadar yakýna yaklaþmasýna bile izin vermezler.
Bunlar romantik hayaller, iþveren olarak damadýn sunumunda ön sýralarý kaplayanlarýn sunum sonrasý konuþmalarýný bir izlemeni öneririm, rezillik ötesi, bu kadar olmaz demiþtim izlerken.
Önümüze konan ne ise onu yiyeceðiz iþçisi de iþvereni de.
Bunu da aman rantýmýz bozulmasýn, aman dindar parti aman þu aman bu diye diye oy veren bizler yaptýk.
16 sene de bu ülkeye verilen zararý gidermek için belki 36 sene gerekecek þuan bilmiyoruz.
Nereden tutsan elde kalan bir durum var, ama okumayan cahil cühela kesime göre her þey çok güzel.
Bir röportaj vardý hatýrlayýn Resmi gazetede yayýnlanan bir durumu paylaþýyordu spiker amca da inanma diyordu, resmi gazeteye inanma diyen adamlarýn çoðunlukta olduðu ülkede azýnlýk olarak acý çeker, burasý gibi platformlarda yazarak kendimizi rahatlatýrýz ancak.
Bizim toplumun gerçeði bu amca ve benzeri insanlar.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=F7-uslGuIKk)
GokhanRS
26-12-2018, 08:50
Bir çok konuda hemfikiriz ancak þunu demek istiyorum, kusura bakmasýn ama kimse kendisine ucu deðene kadar kazýða sesini çýkarmadý. Sýrasý ile önce chpli sonra fetullahçý sonra akpli olan çok büyük þirketler biliyorum. Birde hiç siyasilere bulaþmayanlar biliyorum. Ancak o siyasilerden nemalananlar kadar hiç siyasete bulaþmayanlar da ses etmediler haksýzlýklar karþýsýnda. Örneðin kimisi sen misin benim maliyetimi arttýran dedi iþçi primlerini kaldýrdý kaybettiðini iþçiden tazmin etti, sen misin maliyetimi arttýran hükümet dedi gitti cezasýný personele kesti maaþlarý düþürdü v.s v.s böyle uzar gider tonla örnek var.
Tabii ki burada en büyük suç iþçi kesiminin, kimse hakkýný aramadý, arayanlarda çok erken pes etti. Ancak iþverenlerde hakkýný aramadý, o kadar laf söylediðimiz hakkýný aramaktan bir haber iþçi kadar iþverenlerde hiç bir zaman ses etmedi edemedi veya kiminin de iþine geldi bana dokunmayan bin yaþasýn dedi. Þimdi ucu dokununca iþverenlerden de ses çýkmaya baþladý. Belki ben bile iþsiz kalýrým þu olanlar yüzünden ama açýkçasý artýk kimseye de acýmýyorum. Daha düne kadar özellikle sanayicilere üzülürdüm, adam faiz yemek yerine o kadar emek versin etsin, yandaþ bir al satçý ondan kat kat fazla kazanýyor haksýzlýk bu diyordum. Haksýzlýkta sesleri çýkmadý hiç. Bu adamlarda öyle bir güç var ki aralarýnda anlaþýp 2 gün üretim durdursalar herkesi dize getirirler ama kimse kendine girmeden ses etmedi o yüzden artýk sadece kendime üzülürüm zor duruma düþtüðümde.
TorqueTuning
26-12-2018, 08:57
24 Haziran 2018 bir milat idi, rejim deðiþti. Ülke fillen artýk bir kiþi tarafýndan yönetiliyor. "T.C." artýk sadece kaðýt üzerinde, o damadýn sunumu sonrasý ise T.C. benim için artýk sadece 2 harften ibaret!
GokhanRS
26-12-2018, 09:53
neyse konumuza dönelim, 5.27 kadar zorladý, 5.25 zorlama ihtimali nedir sizce 1 hafta içinde? yeni yýlýn ilk haftasýndaki hareketleri izleyip vadeliden dövize dönme planýndayým, bu aralar týrsmaya baþladým çýkarsa vadelinin esprisi kalmayacak diye.
Tavan fýyat var,zam yapamazsýn. Zaten bu kadar kacakcýnýn oldugu sektorde ne zammý. Yandaþ olanlar gumbullarýný dolduruyor.
Gecen sene sýrketý satýyordum,ucundan dondu. Hersey hazýrdý ama sýyasetde tek adamlýga donunce adamlar we r sorry dedýler ve gýttýler...
Hadý 2019 a da hazýrýz ama 2020 hakkýnda en ufak ongorum yok. Bu ulkede yanlýzlarý oynuyoruz.
Yukarda yazmýslar,dýkdurmadýlar,sesýný cýkarmadýlar.
2013 de sesýmýzý cýkardýk,ne oldu? Lýsansýmýz ýptal edýldý. Gerekcesýný yazsam gotunuzle gulersýnýz. 2015 sesýmýzý cýkardýk,ne oldu yuklu cezalar aldýk,gerekceyý yazsam yok aq,bu kadar da olmaz dersýnýz....
Sanýrým burda hem fiili hem sozlu olarak beným kadar rýsk alýp badýreler atlatan yoktur. Buna gecen sene evýmden alýnmam dahýl....
Keþke tam olarak býlsenýz,nasýl býr atesden gomlek var uzerýmýzde. Yukardakýler her gun damla damla benzýn dokuyor....
GokhanRS
26-12-2018, 10:19
Tavan fýyat var,zam yapamazsýn. Zaten bu kadar kacakcýnýn oldugu sektorde ne zammý. Yandaþ olanlar gumbullarýný dolduruyor.
Gecen sene sýrketý satýyordum,ucundan dondu. Hersey hazýrdý ama sýyasetde tek adamlýga donunce adamlar we r sorry dedýler ve gýttýler...
Hadý 2019 a da hazýrýz ama 2020 hakkýnda en ufak ongorum yok. Bu ulkede yanlýzlarý oynuyoruz.
Yukarda yazmýslar,dýkdurmadýlar,sesýný cýkarmadýlar.
2013 de sesýmýzý cýkardýk,ne oldu? Lýsansýmýz ýptal edýldý. Gerekcesýný yazsam gotunuzle gulersýnýz. 2015 sesýmýzý cýkardýk,ne oldu yuklu cezalar aldýk,gerekceyý yazsam yok aq,bu kadar da olmaz dersýnýz....
Sanýrým burda hem fiili hem sozlu olarak beným kadar rýsk alýp badýreler atlatan yoktur. Buna gecen sene evýmden alýnmam dahýl....
Keþke tam olarak býlsenýz,nasýl býr atesden gomlek var uzerýmýzde. Yukardakýler her gun damla damla benzýn dokuyor....
benim yazýlarýmýn hedefinde sen yoksun açýkçasý, lafým sanayicilere, senin sektör bambaþka bir sektör. ne zam yapabilirsin nede zararýna bedava daðýtacam diyemezsin. hükümet saðolsun kazan muratcým derse kazanýrsýn, hoop dur cebinden harca kazanmak filan yok diyip sopayý vurunca da elinden bir þey gelmez. ancak þu konuda tabii ki eleþtirebilirim, maalesef senin sektörününde oyuncularý çokta birlik deðiller. her sektörde olduðu gibi nemalancak kapý gördü mü hepsi birbirini satma yarýþýna giriyorlar. zaten eleþtirim genelleme, arada sen gibi birkaç numune çýkmasýyla ülke düzelmez. çoðunluk ses çýkarmýyorsa genelleme yapmak gayet normal.
ozyt1000
26-12-2018, 10:26
Bence yeni yatýrým yapmýþ firmalarýn durumu malesef dahada içler acýsý,
2018 in baþlarýnda olduðunuzu düþünün; iþinizi büyütmek için yatýrým yapacaksýnýz.
Týr, iþ makinasý veya ekipman yatýrýmý için 5 sene amortisman öngörüp kredi aldýnýz.
Aðustos 2018 de kur fýrladý, sonrasýnda iþleriniz durma noktasýna geldi. Firma olarak küçüldünüz, hadi iþçide çýkardýnýz hatta tamamen iþleri durdurdunuz diyelim.
Kredi ödemeleriniz malesef devam edecek, iþler tamamen durduðu için bir süre varsa birikimlerinizi kullanacaksýnýz, peki ya sonra ?
Varlýklarýnýzý elden çýkarmaya çalýþacaksýnýz üç otuz paraya, o kredilerle zar zor aldýðýnýz ekipmanlarýnýz, deðerli sanayi arsalarýnýz satmaya kalktýðýnýzda para etmeyecek.
Malesef bugünlerde organize sanayi bölgelerinde çok sayýda satýlýk fabrika, depo vs. var, ticari araçlarda ikinci el araç sayýlarýndada ciddi artýþ var.
Ýþin en acý yaný sermayesini üretimde deðilde yatýrým araçlarýnda deðerlendiren kesim bu dönemi gene güzel deðerlendirip maliyetinin çok altýnda zor durumda olan bu firmalarýn mallarýný toplayacak.
Daha çok söylenecek var ama bu ortamda hala üretim yapabilen, istihdam saðlayan firmalara saygý duymak lazým.
Bence yeni yatýrým yapmýþ firmalarýn durumu malesef dahada içler acýsý,
2018 in baþlarýnda olduðunuzu düþünün; iþinizi büyütmek için yatýrým yapacaksýnýz.
Týr, iþ makinasý veya ekipman yatýrýmý için 5 sene amortisman öngörüp kredi aldýnýz.
Aðustos 2018 de kur fýrladý, sonrasýnda iþleriniz durma noktasýna geldi. Firma olarak küçüldünüz, hadi iþçide çýkardýnýz hatta tamamen iþleri durdurdunuz diyelim.
Kredi ödemeleriniz malesef devam edecek, iþler tamamen durduðu için bir süre varsa birikimlerinizi kullanacaksýnýz, peki ya sonra ?
Varlýklarýnýzý elden çýkarmaya çalýþacaksýnýz üç otuz paraya, o kredilerle zar zor aldýðýnýz ekipmanlarýnýz, deðerli sanayi arsalarýnýz satmaya kalktýðýnýzda para etmeyecek.
Malesef bugünlerde organize sanayi bölgelerinde çok sayýda satýlýk fabrika, depo vs. var, ticari araçlarda ikinci el araç sayýlarýndada ciddi artýþ var.
Ýþin en acý yaný sermayesini üretimde deðilde yatýrým araçlarýnda deðerlendiren kesim bu dönemi gene güzel deðerlendirip maliyetinin çok altýnda zor durumda olan bu firmalarýn mallarýný toplayacak.
Daha çok söylenecek var ama bu ortamda hala üretim yapabilen, istihdam saðlayan firmalara saygý duymak lazým.
Valla yapýyoruz yapmasýna da ihracat sayesinde yapýyoruz. Rusya ve Fransada fabrika kurulumu arazi alýmý vs herþey güzel ok. Ama 2.fabrikadan mavi yaka iþçi çýkardýk 70 kiþi. Neden? Ýç piyasa bitik stoklar duruyor.
Resmi gazetenin bugünkü sayýsýna göre, yurt dýþýndan ticari ithalat maksadý dýþýnda getirilecek olan televizyon, radyo, video, uydu alýcý, cep telefonu gibi ürünlere 1 avro ile 20 avro arasýnda bandrol karþýlýðý tahsis edilecekmiþ. Bir defaya mahsus 2019 yýlý için.
kaynak: T.C. Resmi Gazete (http://www.resmigazete.gov.tr/default.aspx#)
benim yazýlarýmýn hedefinde sen yoksun açýkçasý, lafým sanayicilere, senin sektör bambaþka bir sektör. ne zam yapabilirsin nede zararýna bedava daðýtacam diyemezsin. hükümet saðolsun kazan muratcým derse kazanýrsýn, hoop dur cebinden harca kazanmak filan yok diyip sopayý vurunca da elinden bir þey gelmez. ancak þu konuda tabii ki eleþtirebilirim, maalesef senin sektörününde oyuncularý çokta birlik deðiller. her sektörde olduðu gibi nemalancak kapý gördü mü hepsi birbirini satma yarýþýna giriyorlar. zaten eleþtirim genelleme, arada sen gibi birkaç numune çýkmasýyla ülke düzelmez. çoðunluk ses çýkarmýyorsa genelleme yapmak gayet normal.
Benim sektorun en buyuk sorunh kacakcilik(hem fiili hemde fatura) bu kwri yapanlarda hukumete yakin adamlar yada hersene sirket kuranlar.
Biz durust calisanlarin sesini dinleyen yom,dinleselerde umurunda degil cunku geliri sabit. 3-4 tane yandas var,onlarinda iþleri nedense(anlayin iþte) tikirinda.
Biz hala yeni yatýrýmlar ve ticaretler peþindeyiz,belkj "1" gun karsiligini aliriz ama yakin gelecekte zor...
By CrAzY
26-12-2018, 13:52
Yanýnda çalýþan 10 iþçi ile 100 adet tesbih üreten bir tesbih üreticisi tanesini 50 liradan satýp
50x100=5.000 lira gelir elde eder.
Üretici bir sonraki ay bir iþçi çýkarýp
90 tesbihi 60 liradan satar;
90x60=5.400 lira gelir elde eder.
Üretici gelirini beþbinden, beþbin dörtyüze çýkardýðý için %8 büyümüþ görünür.
Oysa:
Üretim 100 den 90’a düþtüðü için
Reel büyüme % -10 dur.
Tesbih fiyatýný 50 den 60’a çýkardýðý için Enflasyon %20 dir..
Ýþçi sayýsýný 10’dan 9’a düþürdüðü için istihdam %10 azalmýþ,
iþsizlik artmýþtýr.
Yani sürekli batýyoruz kaðýt üzerinde büyüyor gibi gösterilen þeylere aldanmamak lazým.
Aklý selim her iþveren iþ yerini satar þöyle bir zamanda. Tabi alýcýsýný bulsa satar. Hemde evveli sene teklif edilenin yarýsýna satar
ChuckBartowsKi
26-12-2018, 16:31
Ses çýkarma olayýna þöyle basit bir cevap vermek istiyorum bu devirde bu hükümete ses çýkarmak isteyen çok kiþi var ama atladýðýmýz durum þu an bunu yapabilmek imkansýz? Maddi olarak zarar veremese manevi olarak verirler ya bir tanýdýðým ki kendisinin kesinlikle fetö olaylarýyla falan alakasý olamaz ve siyasi görüþünü býrakýn inandýðý din farklý bir din kendisi geçen yýl fetö ayaðýna içeri alýndý ve hala içeride sebep maddi olarak zaten yeterince iyi durumda herhangi bir þekilde dokunmalarý zor kýzý sýrf iyi eðitim verdiði ve arkadaþlarý olduðu için dönemin en iyi dershanesine gidiyor 1 yýl ve bu durumda o dershane bank asya hesabý üzerinden ödeme aldýðý için 2 aylýðýna aktif hesaplarý oluyor sonra çýkýyor zaten kapanýyor hesap bu sebepten içeride ne sesi çýkarmayý bekliyorsunuz imkan mý var?
TorqueTuning
26-12-2018, 16:42
Damat da bu okullarda eðitilip yetiþmedi mi? O piþman aldatýldý, vatandaþ Ali Bey bihaber bir þekilde bile olsa bunlarla ticari bir iþi olduysa terörist muamelesi görüyor. Ýleri demokrasi!!
Bank asya nýn onunden gecen kamera kaydý var dýye tutukladýlar,sýz nelerden bahsedýyorsunuz....
Ses cýkarMA...
Yanýnda çalýþan 10 iþçi ile 100 adet tesbih üreten bir tesbih üreticisi tanesini 50 liradan satýp
50x100=5.000 lira gelir elde eder.
Üretici bir sonraki ay bir iþçi çýkarýp
90 tesbihi 60 liradan satar;
90x60=5.400 lira gelir elde eder.
Üretici gelirini beþbinden, beþbin dörtyüze çýkardýðý için %8 büyümüþ görünür.
Oysa:
Üretim 100 den 90’a düþtüðü için
Reel büyüme % -10 dur.
Tesbih fiyatýný 50 den 60’a çýkardýðý için Enflasyon %20 dir..
Ýþçi sayýsýný 10’dan 9’a düþürdüðü için istihdam %10 azalmýþ,
iþsizlik artmýþtýr.
Yani sürekli batýyoruz kaðýt üzerinde büyüyor gibi gösterilen þeylere aldanmamak lazým.
Bilale anlatýr gibi anlattýn
Ancak bu kadar güzel anlatabilir durumu
Ama sana troll cevap atayim :)
O da baþka iþ yapsaymýþ pehhh der hüloglar akabinde :):):)
Biz bi þekilde yuvarlanýp gidiyoruz. Rabbim evlatlarýmýza acýsýn. Bundan 15-20 yýl sonrasýný gerçekten kestiremiyorum. Ekonomi, mülteciler, suçlar, vasatlýðýn yüceleþtirilmesi, sistem of of...
TorqueTuning
27-12-2018, 08:09
Biz bi þekilde yuvarlanýp gidiyoruz. Rabbim evlatlarýmýza acýsýn. Bundan 15-20 yýl sonrasýný gerçekten kestiremiyorum. Ekonomi, mülteciler, suçlar, vasatlýðýn yüceleþtirilmesi, sistem of of...
Ýþte tam da bu yüzden buralardan gitmek lazým zaten, kendim için deðil, çocuðumun çaðdaþ bir ülkede okuyup yetiþmesini istiyorum.
15-20 yýl mý?
Eskýden 3 ýla 5 yýllýk planlar yapardýk,sýmdý yýllýk býle yapýnca 10 yýlmýs gýbý gelýyor...
Bana 2 yýl sonraya projeksýyon verecek adamýn elýný operým.
AhmetKadir
27-12-2018, 12:35
Parasý imkani olan gidecek de gucu yetmeyen bu memlekette memleket icin mucadeleye devam. Gitmeyi goze alanlara saygi duyuyorum herkesin kendi kararidir sonucta ama yillarca bu topraklardan kazanip sonra baska topraklarda yerken o kazandiklarinizi kendi vicdaniniz rahat edicek mi? Simdi kýzdýðýmiz suriyeliler gibi dalga gecmezler mi bizle gittigimiz yerde diye dusunmeden edemiyorum
TorqueTuning
27-12-2018, 13:37
Çalýþkan adam yerde kazanýr ve saygý görür. Bu ülkede kimleri gibi avanta, beleþ rant ile bir þey kazanmadýk, yada baþkalarýnýn hakkýný da gasp ederek bir yerlere gelmedik.
Parasý imkani olan gidecek de gucu yetmeyen bu memlekette memleket icin mucadeleye devam. Gitmeyi goze alanlara saygi duyuyorum herkesin kendi kararidir sonucta ama yillarca bu topraklardan kazanip sonra baska topraklarda yerken o kazandiklarinizi kendi vicdaniniz rahat edicek mi? Simdi kýzdýðýmiz suriyeliler gibi dalga gecmezler mi bizle gittigimiz yerde diye dusunmeden edemiyorum
Abi iyi güzel diyorsun ama konuya birde þu açýdan bakmak lazým, ben vatandaþ olarak bu hallere düþmemek için elimden geleni yaptým hem bireysel, hemde vatandaþlýk görevleri olarak lakin yinede bu hale geldik. Þimdi ben bu hale gelmemek için elimden gelen emeði vermiþim ama yinede sürekli fakirleþmiþim, sýkýntý çekmiþim hemde sýrf birileri kayýrýlacak, daha fazla yiyecek, daha fazla kazanacak diye. Bana kýyak yapýlmadý, yolum açýlmadý, hediye verilmedi. Aksine herþeyim tam olduðu zamanlarda bile zorluklar çýkarýldý. Maddiyat dýþýnda baþý açýk olana ya kiralýk, ya satýlýk denildi bu ülkede yada ayyaþ denildi yani bu ülkenin yarýsý 15 senedir dýþlanýyor ve kötü muamele görüyor yani sen mutlu olabilirsin ama bunlar insanýn aidiyetini etkileyen durumlar, bunlarýda anlamak anlayabilmek lazým. Giden mültecilik yapmaya gitmiyor ki, hakkýnýn verildiði yere gitmek istiyor, kim dalga geçecek ki bununla yada vicdaný neden rahatsýz olsun bu durumdan. Þunuda söyliyim ekonomik açýdan; avrupalý yaþýtlarýmý gördükçe þunu da çok iyi anlýyorum, evlada býrakýlabilecek en güzel miras Alman/Avusturya pasaportu çünkü hiç bir kaygýlarý yok kafalarý çok rahat(Almancýlardan deðil direk almanlardan bahsediyorum). Yani bu benim bakýþ açým. Ha bu kadar savundum ama kendi hedeflerime gelecek olursak gidipte temelli kalmak isteyenler arasýnda deðilim ama uluslar arasý alanda ihracat yapmek kendi çevremi geliþtirmek / oluþturmak adýna avrupada 3-4 yýl aðýmý saðlam bir þekilde kurduktan sonra Türkiye'de yaþayýp sadece dýþ piyasaya çalýþmak ama dediðim gibi alýp baþýný gitmek isteyeni çok iyi anlýyorum.
Bes ile ilgili bilgisi olan var mý? Kendi ödemelerimin net %25ini alamamýþým gibi gözüküyor.
Bes ile ilgili bilgisi olan var mý? Kendi ödemelerimin net %25ini alamamýþým gibi gözüküyor.
gecenlerde býrseyler soylenýyodu fonlarla alakalý zarara ugrandýgýna dair.
AhmetKadir
27-12-2018, 16:14
Abi iyi güzel diyorsun ama konuya birde þu açýdan bakmak lazým, ben vatandaþ olarak bu hallere düþmemek için elimden geleni yaptým hem bireysel, hemde vatandaþlýk görevleri olarak lakin yinede bu hale geldik. Þimdi ben bu hale gelmemek için elimden gelen emeði vermiþim ama yinede sürekli fakirleþmiþim, sýkýntý çekmiþim hemde sýrf birileri kayýrýlacak, daha fazla yiyecek, daha fazla kazanacak diye. Bana kýyak yapýlmadý, yolum açýlmadý, hediye verilmedi. Aksine herþeyim tam olduðu zamanlarda bile zorluklar çýkarýldý. Maddiyat dýþýnda baþý açýk olana ya kiralýk, ya satýlýk denildi bu ülkede yada ayyaþ denildi yani bu ülkenin yarýsý 15 senedir dýþlanýyor ve kötü muamele görüyor yani sen mutlu olabilirsin ama bunlar insanýn aidiyetini etkileyen durumlar, bunlarýda anlamak anlayabilmek lazým. Giden mültecilik yapmaya gitmiyor ki, hakkýnýn verildiði yere gitmek istiyor, kim dalga geçecek ki bununla yada vicdaný neden rahatsýz olsun bu durumdan. Þunuda söyliyim ekonomik açýdan; avrupalý yaþýtlarýmý gördükçe þunu da çok iyi anlýyorum, evlada býrakýlabilecek en güzel miras Alman/Avusturya pasaportu çünkü hiç bir kaygýlarý yok kafalarý çok rahat(Almancýlardan deðil direk almanlardan bahsediyorum). Yani bu benim bakýþ açým. Ha bu kadar savundum ama kendi hedeflerime gelecek olursak gidipte temelli kalmak isteyenler arasýnda deðilim ama uluslar arasý alanda ihracat yapmek kendi çevremi geliþtirmek / oluþturmak adýna avrupada 3-4 yýl aðýmý saðlam bir þekilde kurduktan sonra Türkiye'de yaþayýp sadece dýþ piyasaya çalýþmak ama dediðim gibi alýp baþýný gitmek isteyeni çok iyi anlýyorum.
Gitmek isteyeni ben de cok iyi anlýyorum. Sana da hak veriyorum. Ben de gitsem rahat edicem. Belki evladim da rahat edicek ama burasi benim vatanim. Belki klasik edebiyat olacak ama kurtulus savasinda gidenler degil kalanlar bu memleketin kaderini belirledi. Ayrýca ülkenin genel hali beni de mutlu etmiyir aksine endisendiriyor. Ben de dislanan kesim icindeyim. Boyle bi hassiktir cekip birakip gidesi geliyor insanin anliyorum ama ben beceremeyeceklerdenim.
gecenlerde býrseyler soylenýyodu fonlarla alakalý zarara ugrandýgýna dair.
Galiba bende zarar edenlerdenim. %18 gibi bir pay almýþým. Fonu neyle deðiþtirmek lazým? Nedir bunun yolu?
Takas istanbul cep uygulamasý var, indir, kontrol et.
BES DEVLET KATKISI ALT HESABI kalemini kontrol et veya ay ay yatýrýlan paralara bakacaksýn firma sitesinden.
Galiba bende zarar edenlerdenim. %18 gibi bir pay almýþým. Fonu neyle deðiþtirmek lazým? Nedir bunun yolu?
Deðiþtiremezsin, onu dewlet sana veriyor, kendi deðerlendiriyor.
Sen sadece senin yatýrdýðýn para ile alýnacak yatýrým araçlarýný deðiþtirebilirsin.
Dewlet katkýsý %25 ama getirisi az olduðu için eriyor haliyle.
Gitmek isteyeni ben de cok iyi anlýyorum. Sana da hak veriyorum. Ben de gitsem rahat edicem. Belki evladim da rahat edicek ama burasi benim vatanim. Belki klasik edebiyat olacak ama kurtulus savasinda gidenler degil kalanlar bu memleketin kaderini belirledi. Ayrýca ülkenin genel hali beni de mutlu etmiyir aksine endisendiriyor. Ben de dislanan kesim icindeyim. Boyle bi hassiktir cekip birakip gidesi geliyor insanin anliyorum ama ben beceremeyeceklerdenim.
Þuanda yaþanan durumun Kurtuluþ savaþý ile hiç bir alakasý yok. O zaman Osmanlý yýkýlmýþ, kaybetmiþ, iþgal edilmiþ, yeni bir ülke kurmaya çalýþýyorsun. Tabi ki savunacaksýn vatanýný. Burada herþeyi kendi kendimize yaptýk. Toplum yozlaþmýþ, herkes kayýrýlsýn diye bekliyor. Bozulmuþ toplum, berbat eðitim sistemi, hatalý ekonomik hamleler... Biz kendi kendimize yaptýk herþeyi... bundan 5-6 sene önce bende kalýp kurtarmak mý? Kaçýp kurtulmak mý? Diye yazýyordum ama yok iflah olmaz artýk bu toplum. Toplum diyorum dikkat ederseniz, öyle hükümet deðiþsin falan deðil benim düþünceme göre olay siyasi deðil... Herþey toplumda bitiyor sonucu ise siyasete kadar gidiyor...
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=keKmOrz3o4E)
Hemde evet köküne qadar..........
Yapay Zeka + Bitcoin : Loadinq ====>>>>99
EN GÜZELÝ DE BU YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DS5XDsLMcks)
BAÞARICAÐIZ......
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=0yvcFdnLG-8&t=9s)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6bxbhE8NdRY&t=28s)
uygarr
Christmas bayramýn kutlu olsun kardeþim.
muzurasd
28-12-2018, 09:40
488 banladýnýz hadi ok uygar neden banlanmýyor yönetim !!!
GokhanRS
28-12-2018, 10:09
banladýlar, sonra ban süresi doldu. sanýrým uyanmamýþ halâ :)
GokhanRS
28-12-2018, 11:03
5.25 altýný zorlayacaðýz galiba derken 5.25i biraz erken gördük. dirense de yeni yýl sonraki haftasýnda 5.20 dener diye düþünüyorum. Güzel alým seviyeleri gibi geldi bana.
Sizlerin fikirleri nedir?
Ben son gun olan 31 inde almak ýstýyorum,yýlý ýyý kapatmalarý gerek.
Ocak ayýnda alým fýrsatý gelýr mý,tam olarak býlemýyorum...
Buralar artýk alým yeri arkadaþlar. Neden alým yeri? Yýlý kapatýyoruz tamam bitti gitti 2018. 2 Ocak 2019 sabahýna kalktýðýmýzda Öðlene kadar bir ton büyük ve milyon tane küçük ölçekli firmanýn battýðý mallarýný taþýdýðý haberlerini almaya baþlayacaðýz. Bizim insanýmýz statiko görüþlü kýt. Batmak ve kaçmak için bile 31 Aralýðý bekler hep. pEKÝ BUNLARIN SÝKTÝRÝP GÝTMESÝ NEYE SEBEP OLACAK, BANKALARIN ZARAR OLASILIÐI FÝYATLANACAK HEMEN. Hükümet istediði kadar tutmaya çalýþsýn ben Ocakta en az 5.75 ler bekliyorum düzeltmelerini yapana kadar, zaten 31 Mart sonrasý ne olursa olsun Dolar çýkýþa geçecek. Kýsacasý kýsa vadeli olmayan birkaç ay yatýrým yapabilecek yatýrýmcý buradan toplamaya baþlasýn.
YTD
5.75 ler uzak degýl ký. %6 býr marj var oraya. Býzým gýbý ulke ýcýn leblebý cekýrdek.
Daha kýsa vade once son dolar ýslemýný(satýs olarak) 84 lerden yaptýk ve euro ya gecmýstým.
Eger sen 2 ocak gunu bu beklentýler ýcýndeysen,elýný korkak alýstýrma,cok hýzlý cýkarýz...
Ama sunuda unutmamak gerek,abd borsasýndan cok fazla para cýkýsý oldu,býr mýktarý altýn kaydý ama cogu bosta. Mýllet tahvýl alýyor. Belký kucuk kýsmý býzým gýbý pýyasalara gelebýlýr.....
Ben pazartesý son alýmý kovalýyacaktým ama hukumet tatýl yaptý....
5.75 ler uzak degýl ký. %6 býr marj var oraya. Býzým gýbý ulke ýcýn leblebý cekýrdek.
Daha kýsa vade once son dolar ýslemýný(satýs olarak) 84 lerden yaptýk ve euro ya gecmýstým.
Eger sen 2 ocak gunu bu beklentýler ýcýndeysen,elýný korkak alýstýrma,cok hýzlý cýkarýz...
Ama sunuda unutmamak gerek,abd borsasýndan cok fazla para cýkýsý oldu,býr mýktarý altýn kaydý ama cogu bosta. Mýllet tahvýl alýyor. Belký kucuk kýsmý býzým gýbý pýyasalara gelebýlýr.....
Ben pazartesý son alýmý kovalýyacaktým ama hukumet tatýl yaptý....
Pazartesi tatil mi?
Tweeter dan oyle býr acýklama gecmýstý...
Banlandý banlanmasýna ama
istesek hiç ban atmayýz
Kamu kurumu mu burasý öyle ünlemle münlemle hesap soruyorsun?
8.000rpm
30-12-2018, 11:44
Bankacýlýk tarafýnda hýzlý bir þekilde katýlým bankacýlýðý oluþumlarý var *****
Bunlarý iyi izlemek lazým
Buðday baþaðý logolu devlet kurumu bankanýn þemsiyesi altýnda bir büyük proje olabilir
Hatta bu proje içine fon yaratmak için önce zorunlu BES farklý bir senaryo ile önümüze gelebilir , ardýndan da arada sýrada göz kýrpýlan meþhur kýdem tazminatý fonunun bes tarafýna tamamen kaydýrýlmasý konusu bir bakmýþýz bir gece saat 02 veya 03 gibi oylanýp pat küt bitmiþ..
Bu katýlým bankacýlýðý sistemine dahil olmayan markalara da dikkat edelim derim , arada bir o markalar da o ya da bu þekilde zayýflatma veya çamurlama eðilimlerine maruz kalabiliyorlar
Bu bahsettiðim þey olduðunda hem çok ciddi bir nakit gücü olan , hem de tamamen tek bir merkezden sahipliði e yönetimi olan alternatif bir bankacýlýk sistemimiz olacaktýr
Ha bu arada off the record bir bilgi , cep telefonu operatörlerinden böcekli logolu olaný , bir iki yýl önce kredi verebilme kredi satabilme yetkisi aldý , bunu þimdiye kadar bayilerde cihaz satýþýný kendisi kredilendirmek için kullandý.
Þimdi bu firma , hazýr elinde para satma para kullanma yetkisi de varken hooop diye faizsiz bankacýlýk sistemi olan katýlým bankacýlýðýna evrilmeye hazýrlanmaya karar verdi..
E ***** bu bahsettiðim kurum da ne kadar güce sahip ne kadar hükümet kontrolünde biliyoruz..
Geliþmeler aslýnda birbiri ile örtüþüyor
Tiyatroyu iyi okuyup bütünsel bakabilmek lazým
TechTurkey ekonomi bakanlýðý baþlýðýna bir sorum olacak:
%10 KDV indirimi, %10 Enflasyonla topyekun mücadele indirimleri 31 aralýkta süresi bitiyor. Bu indirimler biter mi? uzatýlmasý söz konusu mu?
Ýndirimler bitince piyasa eskisi gibi olur mu?
Ekonomide her þey dolara, avroya endeksli olduðu için bütün kapýlar buraya açýlýyor diye düþünüyorum.
8.000rpm
30-12-2018, 12:30
Yýlsonu / yýlbaþý etkisini mart seçimlerine kadar bertaraf etmek gerekecektir muhakkak
Dolayýsý ile benim beklentim geçici güzelliklerin 3.aya kadar devam ettirileceði yönünde
31 Marta kadar güzel günler göreceðiz
Ama son güzel günler olacak.
Ondan sonra hayatýnýzda görmediðiniz en büyük þeyi göreceðiz
Korkmayýn sakýn
turbo&quattro
30-12-2018, 21:28
Tr de haberleri pek takip etmiyorum ne var 31 martta?
Belediye ve yerel seçimler
31 mart da tabiki fazlasiyla verici olucaklar.
31 mart dan sonra bu kadar bonkor olma sanslari fiziken yok tabi.
Deprem olmaz ama hissettigimiz seyin daha derinlerde hissedilecegide asikar.
Aha böööyle bi delik var,içinde de...
https://youtu.be/Pc_eXxUB0bc
Arkadaþlar bu gün bir miktar dolar bozmam gerek.
Bu saatler iyi midir? Bana göre bir miktar düþüþ olabilir. Yoksa bekleyeyim mi gün sonu / ortalarýný.
Tavsiyede bulunanlara þimdiden teþekkür ederim.
10-11-12-13-14-15
saatleri sat baþlarýný ortalama alarak 12.18 vadelilerinin ve yýl sonunun kapanýþ kurunu belirler merkez bankasý
bunu da 15.30da açýklar
piyasanýn sýð olmasý sebebiyle açýkta pozisyonu olan bankalar saat baþlarýný yüksek göstermeye çalýþabilir(güçleri yeterse)
saat baþlarýna dikkat edin bozdurmak için
Çok kýymetli bilgi edindim sayenizde.
Teþekkür ederim.
Benim bekledigim kapanis olmayacak,sasirttilar beni.
23 bekliyordum dolarda.
kapanýþ kurlarý yarým saat sonra açýklanacak bir çok kontrat ve repo satýþý bu fiyattan sonranacak
ayrýca 2018 yýlý resmi kur kapanýþlarý da bu fiyatlar olacak
benim tespitlerim 5,2902-6,0526 bakalým denk gelecek mi
kapanýþ kurlarý yarým saat sonra açýklanacak bir çok kontrat ve repo satýþý bu fiyattan sonranacak
Çarþamba ve sonrasý için nasýl bir tepki olur piyasada hocam?
Çarþamba ve sonrasý için nasýl bir tepki olur piyasada hocam?
5,27 nin altýnda günlük kapanýþ yapýlýrsa stop olunur
yukarýda 5.35-5.40 dirençleri var
3 ocakta aralýk enflasyonu ve total yýl sonu enflasyonu açýklanacak
aralýk eksi bekleniyor yine yýl sonu da 21 civarý çýkabilir
bunlar pozitif sayýlýr ama ztn fiyatlarýn içinde olduðunu düþünüyorum
artýk yavaþ yavaþ 2019 riskleri fiyatlanýrsa 5.55 tepkisini yapabilir kur
*MERKEZ BANKASI'NIN BELÝRLEDÝÐÝ ALIÞ/SATIÞ KURLARI DOLAR 5,2810/5,2905, EURO 6,0422/6,0530 TL
buna göre: dolar/tl 5,2858, euro/tl 6,0476 ortalamasý ile kapattý
hayýrlý uðurlu olsun..
Yalnýz merkez bankasý beklentisini altýnda kapattýlar bi þekilde :)
Döviz Kuru Beklentileri
2018 yýl sonu döviz kuru (ABD Dolarý/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 5,64 TL iken, bu anket döneminde 5,44 TL'ye
gerilemiþtir. 12 ay sonrasý döviz kuru beklentisi ise ayný anket dönemlerinde sýrasýyla 6,37 TL ve 6,25 TL olarak gerçekleþmiþtir
Yalnýz merkez bankasý beklentisini altýnda kapattýlar bi þekilde :)
Döviz Kuru Beklentileri
2018 yýl sonu döviz kuru (ABD Dolarý/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 5,64 TL iken, bu anket döneminde 5,44 TL'ye
gerilemiþtir. 12 ay sonrasý döviz kuru beklentisi ise ayný anket dönemlerinde sýrasýyla 6,37 TL ve 6,25 TL olarak gerçekleþmiþtir
bu beklenti merkez bankasýnýn deðil
anketin yapýldýðý ekonomi kuruluþlarýnýn beklentisi
adý "merkez bankasý yýl sonu dolar kuru beklentisi" sadece
yani merkezin kapanýþ fiyatýný tahmin eden kurumlar belirliyor
merkezin beklentisi deðil hedefleri olur onu da baþkan açýklar ama bizde pek bir anlam ifade etmez
buraya bakarak söylemiþtim.Bilgilendirme için saol hocam.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/085d78c0-9809-4b33-a6b6-21e0a22a6405/BA-Rapor-Int.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=ROOTWORKSPACE-085d78c0-9809-4b33-a6b6-21e0a22a6405-munUpj5
buraya bakarak söylemiþtim.Bilgilendirme için saol hocam.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/085d78c0-9809-4b33-a6b6-21e0a22a6405/BA-Rapor-Int.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=ROOTWORKSPACE-085d78c0-9809-4b33-a6b6-21e0a22a6405-munUpj5
her ay yapýlýr bu anket ve açýklanýr
merkez bankasýnýn da kuru kontrol etme görevi yoktur aslýnda merkez bankasýnýn ilk hedefi enflasyonu kontrol etmektir görevi budur
kur hareketleri enflasyonu kontrol etmek için bir araçtýr sadece merkez bankasý için
ama tabi baþarýlý olmadýðýný hepimiz görüyoruz
Akbank mobilde þuan dolar 4.99 almak isteyen akbankta hesabý olan deðerlendirsin neden bu kadar düþtü bi hata mý var acaba ?
Akbank mobilde þuan dolar 4.99 almak isteyen akbankta hesabý olan deðerlendirsin neden bu kadar düþtü bi hata mý var acaba ?
O bakanýn döviz kuru aktif deðilken yaptýðý alýmdýr. :) Yani müþteri adýna satýþ banka adýna alýþ.
Mutlu Deðerli
01-01-2019, 09:38
Dün akbank bi donut yaptý neydi o ?
O bakanýn döviz kuru aktif deðilken yaptýðý alýmdýr. :) Yani müþteri adýna satýþ banka adýna alýþ.
Banada sattýkar ama online 4.99dan yýlbaþý hediyesi verdiler bana
Akbanktan baya alým yapan olmuþ 2 saate yakýn 4.99dan alýma müsade edilmiþ. Sabaha doðru da alanlarýn paralarý geri iade edilmiþ diye ekþi'de okudum.
Akbanktan baya alým yapan olmuþ 2 saate yakýn 4.99dan alýma müsade edilmiþ. Sabaha doðru da alanlarýn paralarý geri iade edilmiþ diye ekþi'de okudum.
Bazen bahis firmalarýnda da olur bu. Yanlýþ bet der, alýr parayý geri. 1 ile çarpýp. :)
Bende sabaha karþý aldým ama henüz iade yok atm paramý yuttu geçen gün hala onu vermedi onu versinler önce :)
Bu hafta bazý seylerýn ayak seslerýný duyabýlýrýz...
By CrAzY
01-01-2019, 20:20
Abi biraz açabilir misin? Senin için sýkýntý deðilse.
Aynen abi sýkýntý deðilse açabilir miyiz ?
Sene sonu rakamlarý cýkýcak,tabý cogu makyajlý olarak.
Bunlarda 2019 ýcýn buyuk gosterge olucak.
Berat yýne unýversýtelý ogrencý gýbý acýklamalar yapýcak.
Bunun sonucunda yýne býr mýktar fon cýkýsý olucak. Sýrketlerýn cogu ýcýný bosalttý,kayyum konkordato yada borc ertelemeler buyuzden.
31 marta kadar býr cok sacma rusvetler havada ucusucak,varsa borc harc yada vs ýsler halledýn derým devlet ýle)
2018 sonuclanan býr cok sey 2019 da ký suraganlýgý ýsaret edýcek...
free-hifi
01-01-2019, 23:17
Ekonomist Mahfi Eðilmez, dolar kurunun 2019 yýlýnda 7.5 TL olacaðýný öngördüðünü söyledi. Eðilmez, yeni yýlda IMF'nin dolar kuru beklentisinin ise 10.21 TL olduðunu belirtti.
Ne diyor bu
Bir takým ekonomistler Brexit'te anlaþmalý "boþanma" olmayacaðý için euro olumsuz etkilenecek, dolar ister istemez daha fazla deðer kazanacak diyorlar 2019'da.
Petrol fiyatlarýnýn da USA oyunlarý ile düþeceði, bunun da Ýran ve Rusya'ya olumsuz etkisi olacaðýný da ekliyorlar.
Siz ne düþünüyorsunuz?
Ekonomist Mahfi Eðilmez, dolar kurunun 2019 yýlýnda 7.5 TL olacaðýný öngördüðünü söyledi. Eðilmez, yeni yýlda IMF'nin dolar kuru beklentisinin ise 10.21 TL olduðunu belirtti.
Ne diyor bu
Kendi twitter hesabindan bu aciklamalari yalanladi Mahfi hoca.
Ne diyor bu
31 Mart tan sonra bu rakamlar iyimser kalabilir
Çok büyük peþ peþe devülasyon bekleniyor
Þu an 100 günlük seçimi kurtarma paketi uygulamasý var
Bitince hepimiz göreceðiz dinazor daþdaþlarýný
O kadar cok senaryo var ki,insan neyi ongorucegini sasiriyor...
Ama su gerçek,31 mart yuzunden hersey makyajli ve baski altinda.
GokhanRS
02-01-2019, 02:50
Bende 2019un kötü geçeceðini ama sanýlan kadar kötü senaryolar gerçekleþmeyeceðini çünkü perde arkasýnda amerikaya büyük tavizler verildiðini peþkeþler çekildiðini duydum. Tek korkum bu kaaaapece tavizler yüzünden tekrar ruslarla bozusmalari, zira bizim firma Rusya sayesinde ayakta þuan. Ýç piyasa bitik. Umarým orta yolu bulurlar. Ancak abdye verilen sözleri seçimden sonra tutmazlarsa tekrar ipleri çekerler, tutarlarsa da Rusya ile ters düþeceðiz. Orta doðuda yine kullanýlacaðýz, Ýþsizlik, kriz, hiç birþeye üzülmem, limon satarým gerekirse ama askerimize üzülüyorum, yine masum suçsuz bi haber askerlerimiz canlarýyla odemezler umarým siyasilerin koltuk sevdasýný. B.k var geldin 2019.
muzurasd
02-01-2019, 08:23
Banlandý banlanmasýna ama
istesek hiç ban atmayýz
Kamu kurumu mu burasý öyle ünlemle münlemle hesap soruyorsun?
yönetici iseniz tabiki forumdakiler nedenini sorar.
istesek hiç banlamayýz nedir ? kafanýza göre mi veya adamýna göre mi banlanýyor yoksa kurala göre mi
yönetici iseniz tabiki forumdakiler nedenini sorar.
istesek hiç banlamayýz nedir ? kafanýza göre mi veya adamýna göre mi banlanýyor yoksa kurala göre mi
Kafamýza göre
Var mý baþka sorun?
Beyler ayný dediðim gibi; 31 Aralýktan 2 Ocaða fiili geçemeyecek çok firma olacak, haftasonu millet içini boþaltýp kaçacak demiþtim. Bende bugün sabahtan bankayla iþim var danýþmanlarla görüþücem hepsinde ayný telaþ "abi lkusura bakma hiç beklemediðimiz firmalar yürümüþ gitmiþ, merkez bizden rapor bekliyor" :D lan zaten her sena ayný mevzu ama bu defa baþka. Bu defa çok çok fazlasý var çünkü. Demem oki iyi senaryolarý bir tarafa býrakýn, tabiki ultra felaket senaryolarýda fýss çýkar ama Dolar ve Euro buradan yürümeye baþlar arkadaþlar.
YTD
Þu an yükseliþte altýn ve dolar, bir miktar bozdurup ekonomik verilerin açýklanmasý sonrasý almým yapýla bilir mi
35 direncine geldik
kýrýlýrsa yukarý hareket onaylanmýþ olur
40-45-55 var yukarýda
35 direncine geldik
40-45-55 var yukarýda
Tam yazýcaktým siz yazmýþsýnýz. Bankalar ile ilgili þifre o bu sabahtan beri sorun yaþýyorum. Havale emirlerini yeni tamamladým. Birazdan al sat hesabýma geçmiþ olacak bir miktar param.
1 hafta ihtiyacým yok. Kýsa vadeli al sat fýrsatý verir mi gidiþat.
30 lardan yakalayamadýk ama nereden yakalarsak kardýr.
piyasayý kestirmek bana fal bakmak gibi geliyor açýkçasý
ben sadece uzun vade beklentileri yönünde teknik iþleme döndüm
35ten satar 40tan geri alabilirim sýkýntý yok çünkü yön uzun vadede yukarý bundan eminim..
Valla 5 birim alacaktým bankadan. toplamda 20 birim alacaðým gün içinde. 10 defaya yakýn ekran hata verdi aldýrtmadý. Devamlý kur güncellendi banesi. Ýþlemleri hiç bekletmedim ona raðmen hata verdi durdu. Böyle bir þeye ilk defa denk geldim. En fazla 2-3 uyarý ile döviz alýrdým. Hal böyle olunca daha da artmadan gözü kararttým 10 birim aldým :)
banka sizin alýþ satýþýnýza karýþmamalý aslýnda
sonuçta siz ne kadar çok emir girerseniz onlar o kadar çok kazanýyorlar makas sayesinde
siz 33ten bankadan aldýðýnýzda banka 31 den spottan alýp size satýyor aradaki farký kar yazýyor
Valla 5 birim alacaktým bankadan. toplamda 20 birim alacaðým gün içinde. 10 defaya yakýn ekran hata verdi aldýrtmadý. Devamlý kur güncellendi banesi. Ýþlemleri hiç bekletmedim ona raðmen hata verdi durdu. Böyle bir þeye ilk defa denk geldim. En fazla 2-3 uyarý ile döviz alýrdým. Hal böyle olunca daha da artmadan gözü kararttým 10 birim aldým :)
Hangi banka?
YKB, Akbank, Enpara var bende normalde.
Makas hepsinde fazla
Kuveytürk benim þube midir nedir. Hesap açtým onda.Makas daha az diye onda gerçekleþtiriyorum iþlemlerimi bugünden ittibaren.
Flood oldu kususra bakmayýn.
Bu arada dolar yükseliþte. Þu an makas farkýný kapattý benim açýmdan. Artarsa bir yerlerden kar satýþý yapabilirim artýk.
YKB, Akbank, Enpara var bende normalde.
Makas hepsinde fazla
Kuveytürk benim þube midir nedir. Hesap açtým onda.Makas daha az diye onda gerçekleþtiriyorum iþlemlerimi bugünden ittibaren.
Ziraat Bankasý makas bakýmýndan diðerlerinden daha uygun gibi
Ziraat Bankasý makas bakýmýndan diðerlerinden daha uygun gibi
Kuveyt ile çok benzerler ziraat bir miktar daha iyiymiþ.
Kuveyt dolar makas þu an: 0,0332 TL
Ziraat: 0,0241
Kuveyt ile çok benzerler ziraat bir miktar daha iyiymiþ.
Kuveyt dolar makas þu an: 0,0332 TL
Ziraat: 0,0241
Kuveyt Türk senin bankan kullanýyorum
Þuan baktým
Senin bankan 19
Ziraat 24
Senin bankan daha avantajlý normal Kuveyt Türk u bilemem
Mevduat faýzlerý dusuyor dovýz ve tl de.
Dovýzde yon yukarý onaylandý boyle. MB yakýnda faýz ýndýrsek mý acaba dýye kamuoyu yoklamasý yapýcak.
Eger cýddý tepký gelýrse vazgecýcek,gelmezse guzel secým yatýrýmý olucak.
TorqueTuning
02-01-2019, 15:13
Bence %6,25'lik son artýþý geri indirsin TCMB. Nassýsa enflasyon da düþiii, Yersenkirchen'den devam!
Kuveyt Türk senin bankan kullanýyorum
Þuan baktým
Senin bankan 19
Ziraat 24
Senin bankan daha avantajlý normal Kuveyt Türk u bilemem
An ve an deðiþiyor ben de seninbankan kullanýyorum
35 direncine geldik
40-45-55 var yukarýda
rebelh 40 geliyor. Çýkýþ yapma vakti geldi mi sizce.
bugün biraz dolar biraz altýn aldým çok fazla olmamakla birlikte,hata mý yaptým görücez :D
rebelh 40 geliyor. Çýkýþ yapma vakti geldi mi sizce.
iþin bu kýsmý kumar
bir miktar çýkýp aþaðýyý kovalayabilirsiniz ama siz çýkarsýnýz pat diye 45 olur bunu kestirmek güç
alýcýlar-satýcýlar kavga edecek birisi kazanacak
ben kýsmen çýkýp düþerse almaya çalýþýyorum
An ve an deðiþiyor ben de seninbankan kullanýyorum
Evet bazen makas normal bankadan daha yüksek oluyor
Ama çoðu zaman diðer bankalara göre iyi ben enpara dan geçtim
Talimat verme var
En parada yok tu
enpara ya göre usd euro paritesi çok kötü enpara da euro usd makasý daha düþük
bu arada 45e geldiði zaman satýþ önermem
45 aþýlýrsa elliiota göre 3. dalgada olduðumuz anlamýna gelir bu
buna göre de hedefler 55-67 75 vs olabilir
hatta 45 aþýldýktan sonra alým yapýlmasý da önerilebilir
turbo&quattro
02-01-2019, 17:53
Enpara app giremiyorum sifreniz hatali diyor surekli. Musteri hizmetlerini aradim hesap actirirkenki telefon numarama sifre gondererek alabilecegimi soyledi ama oyle bir numara yok, taa kac sene once Tr ye geldigimde birkac haftalik kullanmalik almistim. Butun bilgilerimi dogrulayip mail atin dedim olmaz, sisteminizdeki numarayi su anki guncel numarama degistirin olmaz, yurt disi numarami kullanayim olmaz... Ee nasil kullanacagim ben app i? Islem yapmk istediginizde biziarayin yardimci oluruz.. Oldu canm sene 2019 ben hergun sizi ariyim Ameriadan. Nasil alacagim bu sifreyi, bilen vamidir?
Enpara app giremiyorum sifreniz hatali diyor surekli. Musteri hizmetlerini aradim hesap actirirkenki telefon numarama sifre gondererek alabilecegimi soyledi ama oyle bir numara yok, taa kac sene once Tr ye geldigimde birkac haftalik kullanmalik almistim. Butun bilgilerimi dogrulayip mail atin dedim olmaz, sisteminizdeki numarayi su anki guncel numarama degistirin olmaz, yurt disi numarami kullanayim olmaz... Ee nasil kullanacagim ben app i? Islem yapmk istediginizde biziarayin yardimci oluruz.. Oldu canm sene 2019 ben hergun sizi ariyim Ameriadan. Nasil alacagim bu sifreyi, bilen vamidir?
enpara'da bi arkadaþým var, destek olabilecek mi diye yönlendirdim haber bekliyorum üstad, bilgi gelirse pm'den iletiþim bilgilerini paylaþýrým.
Gündüz 222 liradan aldýðým altýn gramý þuan 230 gözüküyor ama alýþ ve satýþ arasýndaki farký çok arttýrmýþlar. Bu hep böyle mi oluyor? Alýrken ikisi de çok yakýn seviyelerdeydi
turbo&quattro
02-01-2019, 18:10
enpara'da bi arkadaþým var, destek olabilecek mi diye yönlendirdim haber bekliyorum üstad, bilgi gelirse pm'den iletiþim bilgilerini paylaþýrým.
Tesekku ederim.
8.000rpm
02-01-2019, 18:16
Ticarilerin fatih köprüsünden geçiþine izin verilmiþ
Bunu sevinçle karþýlamýþ olabiliriz
Ancak köprünün bu hamleden sonra çift yönlü ücretlendirileceðini de düþünmemek saflýk olur diye düþünüyorum
Zaten tüm altyapý geçen yaz kuruldu okuyucular kameralar vs vs
Þimdi önce fatih köprüsü araç sayýsýný arttýralým , sonra da çift yön ücretli geçiþ..
3.köprüye haksýzlýk olmasýn ki zaten onun da kabahati yok , döviz çok arttý maalesef
Skyhawk34
02-01-2019, 18:59
Gündüz 222 liradan aldýðým altýn gramý þuan 230 gözüküyor ama alýþ ve satýþ arasýndaki farký çok arttýrmýþlar. Bu hep böyle mi oluyor? Alýrken ikisi de çok yakýn seviyelerdeydi
mesai bitimi makas açýlýyor döviz ve altýnda
Altýn alanlar gunlerýnýz geldý. Ben gecen hafta býraz daha alayým dedým ama almamakla hata ettým.
Ben olsam dolar ý býraz daha tutardým....
5.45 aþýlýrsa hedef 5.75 olur bence
Akþam 40 üzerini gördük kapalý piyasada
Bu arada bugün Aralýk ayý ticaret verilerinin açýklanmasý gerekiyordu açýklanmadý
Aa Bi baktýk ki güle oynaya artan ihracattan bahsederken bakanýmýz Aralýk ayýnda ihracat aylýk bazda %10 yýllýk bazda %1,6 düþmüþ
4. Çeyrekte küçülme kesin artýk
2019 1. Çeyrekte de büyük ihtimal küçüleceðiz ve imf tanýmlarýna göre resmi olarak krizde olacaðýz (2 çeyrek üst üste küçülme)
Bu gece ilginç bir þey keþfettim. Benim bankam uygulamasý gece makas açmýyor görünürde. Alým satým yapmadým ama diðer bankalara göre makas çok makul.
An irtibariyle.
Dolar
5.37
5.41
salih_560
03-01-2019, 00:01
Araba almak için ufak bir meblað euro ve dolarým var bozayým mý yoksa beklemeye devam mý ??
VTec_king
03-01-2019, 00:34
5.63 su anda neler oluyor
Þaþýrtmadý. 2019 un ilk günlerinden itibaren boyle olcagý belliydi
Kahretsin ya ne kadar zamlar gelsede ötv indirimi ile ufakta olsa umudum vardý. Borsanýn þu haline bak naaptýnýz yine eliniz ayaðýnýz dursun artýk. Bi anda peak yapmalara çýldýrýyorum yine bi yerde bi vukuat iþleniyor izlenimine kapýlýyorum
kalipson
03-01-2019, 00:58
Vay arkadaþ
Çok acaip seyler oluyor bu gece tfx sistemi kapatýp duruyor makas 30 kurus dolarda 10 kurus gr da
6 mý oldu yanlýþ mý görüyorum
6 mý oldu yanlýþ mý görüyorum
Döviz borsa. Com az önce gösterdi
VTec_king
03-01-2019, 01:26
Müdehale geldi..
Uzakdoðudan haber geldi
Çin pmi endeksi beklenti dýþý rakam açýkladý
Yani bize yaramadý
31 Mart gel bir an önce
Bir haberler nasýlda uzuyor namuzsuz :)
Vakýf 247 gösteriyor altýný
Dün gece acayip bir fýrlama var 1 saat süren. Kuru kabul eden bankalardan sat yapanlar iyi kar etti.
acayip þeyler oluyor bu sabah
Dün 5,33-5,35 parçalý aldýklarým þuan 5,45 den çýkarsam mý diye düþünüyorum.
Nolcak bakalým bekleyelim görelim.
Gece saðlam aksiyon olmuþ piyasalarda. Birkaç aydýr full TL 'de yim o yüzden bir miktar kafam rahat.
Gelecek kaygýsý paramýzýn itibarsýzlaþmasý ve deðer kaybý konularýda olmasa çok daha rahat olacaðým.
Alým satým yapanlar dikkatli olsun.
Dün gece acayip bir fýrlama var 1 saat süren. Kuru kabul eden bankalardan sat yapanlar iyi kar etti.
acayip þeyler oluyor bu sabah
Dün 5,33-5,35 parçalý aldýklarým þuan 5,45 den çýkarsam mý diye düþünüyorum.
Nolcak bakalým bekleyelim görelim.
Benimde 5 ile 5.20 arasý aldýklarým vardý bozsam bi daha yükselmeden alabilir miyim diye týrsýyorum 2019 çok hýzlý baþladý
Alýþ 207
Satýþ 247
Bu ne saçma bi farktýr yahu?
Benimde 5 ile 5.20 arasý aldýklarým vardý bozsam bi daha yükselmeden alabilir miyim diye týrsýyorum 2019 çok hýzlý baþladý
Benim 3 gün sonra ödemem için ayýrdýðým para vardý. Kesin yükselir dedim. Ondan dolayý bir miktarda dün 5,35-5,36-5,38 den aldým.
Ben daha önce daha düþük seviyelerden aldýðýmý ödemelerim için bozuyorum. O yüzden kafam rahat þimdilik.
Dün 5,35-5,38 arasý aldýklarým kalsýn þimdilik : )
Yanlýz ülke olarka halimize üzüldüm. Dolar 7,2 olana kadar al sat ile hiç iþim olmazdý.
O günden beri konuyu takip ve araþtýrmadayým. Aktif olarak yaklaþýk 3 ay önce yoðun olarak 5.12.2018 tarihinde baþladým halimize bak neler konuþuyoruz.
evet geve uçmuþ ama en azýndan benim çalýþtýðým bankada satýþ 5,30 du rebelh hocam ne diyosun?Nasýl bi pozisyon alýnmalý?
þimdi açtým ekranlarýmý
herkese günaydýn
gece olan biten þu; japonya tatilde piyasalarý kapalý, asyalý diðer abilerimizde tl shortlamayý biraz abartýnca iþin içine logaritmalar giriyor
sonuçta piyasa 5 gün 24 saat açýk ama sýð.
yani tr saati ile gün içinde 5 milyar usdye yapacaðýnýz iþlemi sýð piyasada bunun 10 da 1iyle yapabiliyorsunuz
4 satlik grafiðime baktýðýmda 5.72 hareketini saymazsak piyasa stabil artmýþ diyebiliriz
bu da bizi þu an itibariyle 5.45 seviyesi üzerine çýkartýyor
5.45 üzeri hedefim 70-75 bandý bunu yazmýþtým,70-75 bandýndan sonra 60-55 civarýna bir düzeltme bekliyorum
yani al-satçý deðilseniz bence satmak için 70-75leri bekleyin orada bir düzeltme yaþanabilir bunun riskini kendiniz belirleyin
al-sat yapýyorsanýz da elinizde mutlaka mal olsun
10 birim malýn 5 birimi ile gün içi þansýnýzý deneyin 5 birimini taþýyýn derim
muhtemeldir ki yüksek volatiliteli günlere giriyoruz tekrardan
daha önce de yazdýðýmý hatýrlýyorum ben seçime kadar kuru baskýlayacaklar seçimden sonra göreceðiz gibi bir düþünce taþýmýyorum
elinde net 16 milyar usd kalan merkez bankasý büyük abilerin yanýnda çýrýlçýplak geziyor
biri çizmek isterse kimse baskýlayamaz burada büyüklerin tercihini kestirmek gerekiyor birde traderlarýn ve algo robotlarýn pozisyonlarýný..
seçimden önce 6 üzerine atabilir ve oralarda tutunabiliriz buna kimse þaþýrmasýn
þimdi açtým ekranlarýmý
herkese günaydýn
gece olan biten þu; japonya tatilde piyasalarý kapalý, asyalý diðer abilerimizde tl shortlamayý biraz abartýnca iþin içine logaritmalar giriyor
sonuçta piyasa 5 gün 24 saat açýk ama sýð.
yani tr saati ile gün içinde 5 milyar usdye yapacaðýnýz iþlemi sýð piyasada bunun 10 da 1iyle yapabiliyorsunuz
4 satlik grafiðime baktýðýmda 5.72 hareketini saymazsak piyasa stabil artmýþ diyebiliriz
bu da bizi þu an itibariyle 5.45 seviyesi üzerine çýkartýyor
5.45 üzeri hedefim 70-75 bandý bunu yazmýþtým,70-75 bandýndan sonra 60-55 civarýna bir düzeltme bekliyorum
yani al-satçý deðilseniz bence satmak için 70-75leri bekleyin orada bir düzeltme yaþanabilir bunun riskini kendiniz belirleyin
al-sat yapýyorsanýz da elinizde mutlaka mal olsun
10 birim malýn 5 birimi ile gün içi þansýnýzý deneyin 5 birimini taþýyýn derim
muhtemeldir ki yüksek volatiliteli günlere giriyoruz tekrardan
daha önce de yazdýðýmý hatýrlýyorum ben seçime kadar kuru baskýlayacaklar seçimden sonra göreceðiz gibi bir düþünce taþýmýyorum
elinde net 16 milyar usd kalan merkez bankasý büyük abilerin yanýnda çýrýlçýplak geziyor
biri çizmek isterse kimse baskýlayamaz burada büyüklerin tercihini kestirmek gerekiyor birde traderlarýn ve algo robotlarýn pozisyonlarýný..
seçimden önce 6 üzerine atabilir ve oralarda tutunabiliriz buna kimse þaþýrmasýn
Süper açýklama. Teþekkür ederiz.
Buralar artýk alým yeri arkadaþlar. Neden alým yeri? Yýlý kapatýyoruz tamam bitti gitti 2018. 2 Ocak 2019 sabahýna kalktýðýmýzda Öðlene kadar bir ton büyük ve milyon tane küçük ölçekli firmanýn battýðý mallarýný taþýdýðý haberlerini almaya baþlayacaðýz. Bizim insanýmýz statiko görüþlü kýt. Batmak ve kaçmak için bile 31 Aralýðý bekler hep. pEKÝ BUNLARIN SÝKTÝRÝP GÝTMESÝ NEYE SEBEP OLACAK, BANKALARIN ZARAR OLASILIÐI FÝYATLANACAK HEMEN. Hükümet istediði kadar tutmaya çalýþsýn ben Ocakta en az 5.75 ler bekliyorum düzeltmelerini yapana kadar, zaten 31 Mart sonrasý ne olursa olsun Dolar çýkýþa geçecek. Kýsacasý kýsa vadeli olmayan birkaç ay yatýrým yapabilecek yatýrýmcý buradan toplamaya baþlasýn.
YTD
29 Aralýktaki yazým. Ýsteyen beklenti desin isteyen öngörü. Ama bir gerçek var bu denli hýzlý olmasý biraz dýþ piyasalarýn etkisi. Esas etki bizim iç rakamlar açýklandýðýnda olacak
TorqueTuning
03-01-2019, 08:43
Genel beklentinin tersine hareket edecek piyasa ki küçük yatýrýmcý panik yapsýn ve elindekini kaptýrsýn. Geçen yýl herkes Ekim-Kasým'da patlama beklerken yaz ortasýnda patlattýlar kuru, þimdi herkes seçim sonrasý diyor ama oraya hiç kalamayabilir, 2 olumsuz haber ve geliþme ile iþler bir anda terse dönebilir ve yalancý bahar sona erebilir. Ne demiþti 100 günlük kalkýnma planýnda damat: "Yapýsal reformlar, yapýsal reformlar... Neymiþ bakalým bu yapýsal reformlar!?!" Üzerinden 5 ay geçti, goy goy haricinde bir icraat gören oldu mu???
Bu gün toplantý sonrasý durum ne olur. Bana düþecekmiþ gibi geliyor. Ama ters bir kararla tam bir kriz olup yönünü iyice yukarý da dikebilir.
Var mý fikri olan?
Enflasyon bilgileri açýklamaya baþlanmýþ.
Son dakika: Enflasyon rakamları acıklandı! İşte Aralık ayı enflasyonu - Haberler (https://www.haberturk.com/son-dakika-enflasyon-rakamlari-aciklandi-iste-aralik-ayi-enflasyonu-2280133-ekonomi)
enflasyon ile 45e kadar çekildik
riskiniz kendinize ait olmak üzere bir miktar alým girilebilir zaten beklenilen oranlar açýklandý
enflasyon ile 45e kadar çekildik
riskiniz kendinize ait olmak üzere bir miktar alým girilebilir zaten beklenilen oranlar açýklandý
Hpcam ön görün aþaðýda stop ne olmalý?
Hpcam ön görün aþaðýda stop ne olmalý?
benim taþýdýklarým için stopum 25
25 aþaðýsýna gelirse bir þeyler terse dönmüþtür deriz
birazdan tekrar 45 üzerine tepki bekliyorum sabah çýktýklarýmý buralardan geri koydum bakalým ne olacak
Seçim öncesi kriz olmaz
31 martta kadar bu tarz anlýk görürüz
Allah bizi cezalandýrýyor daha bitmedi
Daha beter günler göreceðiz
Az sabýr
Dun gece ký sýg pýyasada yen hareketlý ýslemler gorduk.
Kuresel bazý beklentýler kaynaklý.
Secýme kadar bu týp ataklar cok yasýyacagýz ama elýmýzde fazla cephane yok.
Trade yapmak ýsteyenler 18-30 arasý aldýklarýný satmak ýcýn fýrsat kovalýyabýlýr.
Ben olsam sabah satardým ama uyanamadým ama yýne gelýcektýr.
Peki abilerim elimde 5.20 civarýndan aldýðým dolar var bugün 5.45 civarýndan bozsam geri kaçtan tekrar dolar almalýyým dolar alma seviyelerine geri düþer miyim ?
benim taþýdýklarým için stopum 25
25 aþaðýsýna gelirse bir þeyler terse dönmüþtür deriz
birazdan tekrar 45 üzerine tepki bekliyorum sabah çýktýklarýmý buralardan geri koydum bakalým ne olacak
45 üzerine attýk
burada 2 strateji izleyebilirsiniz;
10 birim mal vardý sabah 5ini 47-48den sattýnýz 42-43ten geri koydunuz diyelim o zaman 10 birim malý 55-56lara kadar taþýyabilirsiniz
yada 5 birim mal vardý 42-43 te aldýnýz 10 birim oldu diyelim bu seferde sonradan aldýðýnýz 42-43 bandýndaki 5 birimi 48-49 da bozmak ve kar almak mantýklý
aç gözlülüðün anlmaý yok kýsa günün karý diye 200-300 500 ne denk geldiyse koyun cebe..
bakrasýnýz bir daha düþer bira daha alýrsýnýz belli olmaz
tolga_55
03-01-2019, 12:06
bir dalga geliyor sanki saat 13:00 dan itibaren
45 üzerine attýk
burada 2 strateji izleyebilirsiniz;
10 birim mal vardý sabah 5ini 47-48den sattýnýz 42-43ten geri koydunuz diyelim o zaman 10 birim malý 55-56lara kadar taþýyabilirsiniz
yada 5 birim mal vardý 42-43 te aldýnýz 10 birim oldu diyelim bu seferde sonradan aldýðýnýz 42-43 bandýndaki 5 birimi 48-49 da bozmak ve kar almak mantýklý
aç gözlülüðün anlmaý yok kýsa günün karý diye 200-300 500 ne denk geldiyse koyun cebe..
bakrasýnýz bir daha düþer bira daha alýrsýnýz belli olmaz
Bugün enterasan bir gün oldu. Benim gibi bir acemi bile banka makasý ile sabah gir öðlen çýk öðlen düþünce tekrar gir þeklinde teþebüslerim oldu. Ve güzel para býraktý.
44 bandýndan aldýklarýmý 50 üstünden parçalý çýkaracaðým birazdan. Kýsa günün karý. Daha 5,33 lere dokunmadým bile.
3 gün sonra ödeme yapacaðým meblam vardý. Onu döndürdük durduk : )
Bugün enterasan bir gün oldu. Benim gibi bir acemi bile banka makasý ile sabah gir öðlen çýk öðlen düþünce tekrar gir þeklinde teþebüslerim oldu. Ve güzel para býraktý.
44 bandýndan aldýklarýmý 50 üstünden parçalý çýkaracaðým birazdan. Kýsa günün karý. Daha 5,33 lere dokunmadým bile.
3 gün sonra ödeme yapacaðým meblam vardý. Onu döndürdük durduk : )
50 yi de kýrdý
55-56 yý bekleyebilirsin
50 yi de kýrdý
55-56 yý bekleyebilirsin
kýrmamýþ :D
çok hareketli piyasa ama bugün 55-56 görürüz diye düþünüyorum
kýrmamýþ :D
çok hareketli piyasa ama bugün 55-56 görürüz diye düþünüyorum
Bencede çok keyifli bir gün geçiriyorum : )
Allahtan iþte yoðun bir günde deðilim..
lucky Jackal
03-01-2019, 12:15
benim 5.49 dan dolar, 6.11 den euro alýmým var. Uzun vadeceyim. Seçim sonrasýný beklemek mantýklý geliyor. Sizce de mantýklý olan bu mu?
By CrAzY
03-01-2019, 12:17
51 den satýþý verdim karý realize etmek her zaman iyidir. Gevþemede tekrar kademeli alýma baþlayacaðým.
51 den satýþý verdim karý realize etmek her zaman iyidir. Gevþemede tekrar kademeli alýma baþlayacaðým.
Ben artýk satýþ kademeli yapamýyorum. Bankamda 9 iþlem yapmýþým bu son iþlem olacak. Bunu öngördüðümden Sabah kar yazýp TL ye döndüklerimin bir kýsmýný makasa raðmen en paraya attým. Oradan iþlemlere devam ama þu an makas handikap. 5,55-5,6 lazým : )