Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
Bugün iyiydi. Dün akşam 40 lardan girdim. 49 dan yarısını sattım. Döğer yarısını olabilecek 50 üstü icin tutuyorum.
Anayasayi dahi takmayan bir olusum var ama hala biz muhalefeti elestirelim.
Tutun ki bunlar hic bir sey yapmiyor,ok?
Yahu adam yasadigin ulkeyi her santimiyle mahvediyor. Bu bile yeterli degil mi?
YouTube (https://youtu.be/wOZNlFT-czw)
Youtube ta şu videoya denk geldim isim soyisimde paylaşıyorlar yalan yanlışsa devlet yetkililerinden açıklama gelir diye tahmin ediyorum fakat eğer gerçek ise alın size hükümet alın size muhalefet rebelh hocam çok haklı herkes kendi cukkası peşinde
Altın için öngörüsü olan var mı ? 220 bandına düşer mi bilmiyorum ama 223-225 bandından kazandırır mı ?
222den aldım. Yüksek miktarda alsaydım dedirtiyor. Uzun vadede bozdurmayacağım,hatta biraz düşerse gene alacağım
Ons olarak islem yapin.
Genelde altin yukseldiginde,dolar dusuyor...
İyi haftasonlari millet. Dolar haftayı son saate sert Yükseliş ardından düşüşle kapattı. Haftaya öngörüm bir miktar daha düşebilir. YTD.
SiZin haftaya öngörüleriniz nedir. Alım yeri 40 başları mi olur. 37 lerr kadar geri çekilme yaşanır mi?
Bu hafta ppk toplantısı var çarşamba günü
Faiz indirimi ihtimalinden dolayı tekrar bi 55 hareketi yapabilir diye düşünüyorum
Çarşamba gününe kadar elimi boşaltıp çarşamba günü gin içi dalgalanmayı kovalayacağım
Sonrasında faiz kararına göre yeniden pozisyon açarım
Bu hafta ppk toplantısı var çarşamba günü
Faiz indirimi ihtimalinden dolayı tekrar bi 55 hareketi yapabilir diye düşünüyorum
Çarşamba gününe kadar elimi boşaltıp çarşamba günü gin içi dalgalanmayı kovalayacağım
Sonrasında faiz kararına göre yeniden pozisyon açarım
14 Ocak 2018 Brexit var ayrıca. Ne derece etkiler bilemiyorum. Elimi boşaltacağım dememden kasıt dolara mi geçeceksiniz?
14 Ocak 2018 Brexit var ayrıca. Ne derece etkiler bilemiyorum. Elimi boşaltacağım dememden kasıt dolara mi geçeceksiniz?
Pozisyonları ı kapatacağım TL de durup faiz kararına göre hareket edeceğim
GokhanRS
14-01-2019, 06:12
Yine birşeyler olabilir, sarı kafa yine tehdit etti ekonomi ile.
evet trumpın tehditi işleri değiştirebilir
"kürtelere saldırırlarsa türkiye ekonomisi büyük sıkıntılar yaşar" minvalinde bir şey söyledi
bu durumda elimdeki pozisyonların hepsini kapatmam
düşmesini göze alır taşımaya devam ederim çünkü trumpın sağı solu belli olmaz
TorqueTuning
14-01-2019, 08:13
Trump başkan yaa, adamım! :D
adam konsolosa elçiye vs söylemesi gereken şeyi direk tüm dünyaya twit atarak duyuruyor
hiç sinsilik falan yok net adam düşündüğünü söylüyor
bgn en azındn bi 5.55 tepkisi gelir diye düşünüyorum sonrası karışık siyasilerin açıklamalarını da takip edeceğiz
evet trumpın tehditi işleri değiştirebilir
"kürtelere saldırırlarsa türkiye ekonomisi büyük sıkıntılar yaşar" minvalinde bir şey söyledi
bu durumda elimdeki pozisyonların hepsini kapatmam
düşmesini göze alır taşımaya devam ederim çünkü trumpın sağı solu belli olmaz
ben onu kastetmedim vs der çıkarı işin içinden belli olmaz :)
Geçen hafta 43ten alımım vardı 51den bozdum az önce, çarşambaya kadar 4x lerden alım yapıp 55ten dönmeyi düşünüyorum.
Geçen hafta 43ten alımım vardı 51den bozdum az önce, çarşambaya kadar 4x lerden alım yapıp 55ten dönmeyi düşünüyorum.
Bilmediğimden soruyorum.Sizce 4x rakamlara düşürecek olumlu bir haber var mı?
kar almak isteyenler buralardan alabilirler
saat sonuna doğru tekrar bi 55 görebiliriz 10a 5 kala falan
Bilmediğimden soruyorum.Sizce 4x rakamlara düşürecek olumlu bir haber var mı?
48 altta görebilir ama oda gün içi olur mu emin değilim. rebelh yorumlarsa daha doğru olur.
48 altta görebilir ama oda gün içi olur mu emin değilim. rebelh yorumlarsa daha doğru olur.
açıklamalarda sukünet hakim olursa 45lere kadar geri çekilme olabilir
ama karşılıklı atışma devam ederse bu yeni bir papaz krizi gibi bir durum olur
ve kurun bundan sonraki hareketlerini bu mevzu üzerinden "dış güçler"e bağlarız
gün içi açıklamaları takip edip 55te verilen malı yerine koymak mantıklı olabilir
yani bu kur öyle ya da böyle yürüyecek şimdi bahanesi de doğmuş oldu..
"Dış güçlerin oyunu" numarasindan devam edebilirler
Bu sebeple restlesme devam edebilir.
Bu politika yariyor inanan kisi sayisida ciddi..
Tahmin sadece
TorqueTuning
14-01-2019, 09:09
Trump'a tweeti Recep attırmış bile olabilir, ne de olsa bir suçlu bulmak lazım. Ama aynı numarayı geçen seçimde çekildi AKP seçmeni buna inanır mı? Ufak modifikasyonlarla bence tutar!
sanayi üretimi %6.5 eksi geldi kasım ayı
dünya bankası Tr için 4 çeyreklik resesyon bekliyor
bunların hepsinin bir karşılığı olacak
16 ocakta faiz indirimi beklmiyorum çok erken
ama indirirlerse kurlar şov yapar
Suan ıcın hedef 55 ama bızımkıler hemen alttan aldı ama 42 olamadıkca ben olsam yıne 75 lere kadar izlerdım. Ppk yuzu hurmetıne...
Ha bu havada faız dusurmeyıp,bırde bız pıyasayı kontrol edıyoruz ulen gerekırse artırırız derse 5.31 e kadar yolu var. Sonrası allah kerım... 5.18 den yıne alırız.
Ha tayyıp ogle yemegını gec yer,şekerı duserse party hard...
Sanayi uretimıde sınyali caktı ama emınım daha fazladır duşuş....
Hadi bakalım.
Cumhurbaşkanlığından Trumpa Tweet atılmış.
Habertürk haberi sert tweet olarak geçmiş bende bekliyorum ortalık şenlenecek. Çok bir sert tarafı yok bence. ((: Olması gereken yazılmış...
Tweet şöyle:
Kalın, "Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız. Teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor" açıklamasında bulundu.
Trump gerekeni yapıyor kendine göre
Abd nin tek bir hedefi var
Only America Great America
Digerlerinin canı cehenneme
Modundalar
O yüzden abd dediğine değil
Yaptığına bakın hep
Yalan onlar için sıradan
Bizim bizden başka dostumuz ve düşmanımız yok
Dolar ne olacağını yazmaya gerek yok sanırım
Olayları gerecekler. Kuru bence zıplatacak bahane aranıyor.
Trump'a yanıt
Stratejik ortaklar Twitter sosyal medya üzerinden konuşmaz.
sanayi üretimi %6.5 eksi geldi kasım ayı
dünya bankası Tr için 4 çeyreklik resesyon bekliyor
bunların hepsinin bir karşılığı olacak
16 ocakta faiz indirimi beklmiyorum çok erken
ama indirirlerse kurlar şov yapar
Suan ıcın hedef 55 ama bızımkıler hemen alttan aldı ama 42 olamadıkca ben olsam yıne 75 lere kadar izlerdım. Ppk yuzu hurmetıne...
Ha bu havada faız dusurmeyıp,bırde bız pıyasayı kontrol edıyoruz ulen gerekırse artırırız derse 5.31 e kadar yolu var. Sonrası allah kerım... 5.18 den yıne alırız.
Ha tayyıp ogle yemegını gec yer,şekerı duserse party hard...
alım için kaç seviyeleri beklemeli sizce, biliyorum öngörülecek bir ortam yok ama parçalı da olsa alınabilir mi şu anki seviyeden?
alım için kaç seviyeleri beklemeli sizce, biliyorum öngörülecek bir ortam yok ama parçalı da olsa alınabilir mi şu anki seviyeden?
ben 48-49lardan başlayıp 45lere kadar tekrar toplamayı düşünüyorum
gelirmi görücez..
gelirmi görücez..
Aynı şeyi düşünmüşüz ben de kademli al emirlerini 49 dan ittibaren verdim bugün.
adam bi twit atıyor, bizimkiler sıralı açıklama yapıyor. ulan sende bi twit at çıkıp niye üst düzey açıklama yapıyorsun. sonra bide biz müttefiğiz mesajı veriyorsun.
Bence çok uzun bir süre 48-49 seviyelerini göremeyeceğiz açıklamalar sert devam ediyor
gelirmi görücez..
Cevabınız için teşekkürler, hazır belirttiğiniz seviyelere düşmüşken bir miktar giriyorum. ytd.
Ben olsam gırmezdım,48 in altından alırdım. Tam tersi,yumusatıyoruz ortalıgı,gune basladıgı yere doner saat 8 gıbı...
"Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi, yurt içi pazardaki talep daralması nedeniyle ocak ayında 6 gün, şubatta 8 gün, martta 8 gün ve nisan ayında 4 gün üretime ara verme kararı aldı."
Ben olsam gırmezdım,48 in altından alırdım. Tam tersi,yumusatıyoruz ortalıgı,gune basladıgı yere doner saat 8 gıbı...
Su an 48. Paçalı girmeye başlıyorum ben kaça kadar gevşet acaba?
bordeaux
14-01-2019, 19:40
Olumlu haber geldi düşüyor kur
Olumlu haber geldi düşüyor kur
Walla bana olumlu 52 den sattıklarını geri koydum bir güzel. 49-48 den az bir şey almıştım. Piyasa inanılmaz Durulmuştu var bunda bir şey bekleyeyim diyordum ki haber çıktı.
Bu akşamki alımlar söylenildi bende
5,48987
5,4886
5,4943
5,4927
5,4844
5,47985
5,46938
5,4647
5,45844
5,452
5,4555
Bir miktar daha tutuyorum. Daha da düşerse giricem artık var yok :)))
YT kesinlikle değildir.
Su an 48. Paçalı girmeye başlıyorum ben kaça kadar gevşet acaba?
43 de suan,tahmın ettıgım gıbı devam edıyor. Yarın alırız...
GokhanRS
14-01-2019, 20:29
Ben 43 ve 41 talimat girdim, umarım iner sabah.
ulan şansıma :D işin kötüsü babayı da soktuk bi miktar :)
43 de suan,tahmın ettıgım gıbı devam edıyor. Yarın alırız...
43 ten de aldım bir miktar. Ben sakin kalamıyorum. Ya çıkarsa diye alıyorum.
Siz yükselmeyeceğine nasıl eminsiniz.
Zira su an 44 dem 45 e geldi.
bordeaux
14-01-2019, 21:58
Walla bana olumlu 52 den sattıklarını geri koydum bir güzel. 49-48 den az bir şey almıştım. Piyasa inanılmaz Durulmuştu var bunda bir şey bekleyeyim diyordum ki haber çıktı.
Bu akşamki alımlar söylenildi bende
5,48987
5,4886
5,4943
5,4927
5,4844
5,47985
5,46938
5,4647
5,45844
5,452
5,4555
Bir miktar daha tutuyorum. Daha da düşerse giricem artık var yok :)))
YT kesinlikle değildir.
sormasam olmayacak, takip ettiğim kadarıyla küçük bir meblağ ile döviz al sat yapıyorsunuz. Bu kadar kademeli girişler de alim miktarınız ne kadar kabaca? Bende küçük meblağ ile trade yapıyorum ama kademe yapınca kar çok düşük oluyor
sormasam olmayacak, takip ettiğim kadarıyla küçük bir meblağ ile döviz al sat yapıyorsunuz. Bu kadar kademeli girişler de alim miktarınız ne kadar kabaca? Bende küçük meblağ ile trade yapıyorum ama kademe yapınca kar çok düşük oluyor
Evet tahmin ettiğiniz kadar ufak meblalar. Ama illa mevlayı merak ettiyseniz buradan yazmam hoş olmaz özelden yazayım.
Elimde ev peşinatı parası var korkumdan onla oynamiuorum batırırsam diye.
Ama söyle söyleyim. Elimdeki mevlayı 3 haftada yaklaşık %10 büyüttüm. Güncel duruma excelimden bakmam lazım.
Bana kae yetiyor şimdilik. İleride TFX e geçerim ya da yerse foreks.
Bu yaptığımı da foreks demo hesabı gibi görüyorum zaten.
dün telefon görüşmesinden sonra 45 bandına indik ama her sabah olduğu gibi yerli talebi biraz yüksek açmamıza sebep oluyor
yakın zamanda 5.55 bandının kırılacağını düşünüyorum ama yarın ppk öncesi 5.55 görürsem satacağım elimdekileri
ppk sonrası 55i kırarsa da yapacak bir şeyim yok faiz kararına göre trene bir yerden binmeye çalışırız
daha önce de dediğim gibi ne olacağını tahmin etmek yerine ne olursa ne yaparım diye karar vermek daha mantıklı
ekim işsizliği 11.6, eylül rakamı 10.3 tü
ekim bu işleri daha yeni yeni hissettiğimiz aylardan biri
acaba 2019 nisan-mayıs işsizlikleri ne seviyede olacak
çok önceleri konuştuğumuz şey geliyor;
ekonomide resesyon, büyüme verilerinde küçülme, işsizlikte sürekli artış..
hadi hayırlısı
TorqueTuning
15-01-2019, 09:38
Komutan logar bilinmeyen bir cisim yaklaşiii
43 ten de aldım bir miktar. Ben sakin kalamıyorum. Ya çıkarsa diye alıyorum.
Siz yükselmeyeceğine nasıl eminsiniz.
Zira su an 44 dem 45 e geldi.
Piyasadaki işlem yapanlar sana on tahmınlerı verıyor.
Ve malesef ulkemde sıyaset ekonomıyı belırlıyor,eger sıyasetı yakından ızlıyorsa elin cok kuvvetlenıyor. Belkı de cevre edınmelısın.
Dun trump tehdıtı savurdu,aksam saatlerınde telefon gorusmesınde neden bunu yaptıgı bellı oldu. Bızden yapmamızı ıstedıklerını bır bır sıraladı. Bızımkılerde kuzu gıbı man efendım,tamam efendım,secım var efendım,yıne yedıremem bu eyyy ameriga olayını efendım dıyerek ne derse evet dedıler.
Kısacası,kurdustanın genıslemesı gerekıyor(petrol bolgesınde) bunun ıcınde onbınlerce tır askerı malzeme ve sılah gıtmıstı. Sımdı bızde habıre bır gece ansızın gelebılırız dıyoruz ya, neredeyse gun ve saat vererek,sen bıraz yavas gel dedı amerıka.
Secımden once mutlaka harekat yapmalı ***** oy toplamalı. “3-5mehmetcik” cenazesine katılınmalı(mumkunse tabut omuzlanmalı),kurtlere ve dunyaya gider yapılmalı,faizlere savas acılınmlaı(muhafazakar kesım ıcın),kucuk esnafa kredı ve bılumum rusvetler verılmelı(1 ay once yazmıstım gecen hafta onaylandı),bor kac etekli ve makyajlı kadın ıle Ataturk sohbetlerı yapılmalı,chp den ve iyi partı ıle küsmüş bır kac kısıyle Turkıye eskıden neydı sımdı ne oldu konusması yapılmalı,suprız fıyat ındırımlerı olmalı(kopru,yakıt vs)muhtarlara işkedıklerı gunahları affettırmek ıcın odenek,hacca gıtme yada bu tıp rusvetler verılmelı,ysk baskanını son 1 hafta kala cıkan haberler yalan,ben burdayım ve dın allah kıtap dedırtmelı...
Sonra dinimiz amin,istiklal marsı ve kapanış....
TorqueTuning
15-01-2019, 10:00
Eğitimsiz topluluklar yok olmaya mahkumdur, yeni Türkiye'nin yaşayacağı da maalesef budur.
Son dakika... Bakan Albayrak acıkladı: Butce acığını tutturduk - Sondakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-bakan-albayrak-acikladi-butce-acigini-tutturduk-41083397)
Damat açıklamış.İçim rahat etti kesilen trafik cezaları yerini bulmuş.Bu gece rahat uyuyabilirim!!!!
keşke tutturmayıp daha düşük çıkartsaydık.
5.40 ları göreceğini düşünüyorum.
teknik olarak son yükselen trendin dibi buraya denk geliyor
kırarsa 40
onu da kırarsa stop..
yani 5,40 dan alım yapalım mı ?
"görürse al ama aşağı kırarsa 37-38den sat
ama trend bu seviyeden geçiyor 5.40 göremeyebilir istersen bir kısmını buradan al yine 5.40ı aşağı kırarsa stop olur zararına çıkarsın ama kırmazsa 5.55 hedefi var"
gibi bir anlam çıkartabilirz abi :)
5.40 ı kırarsa 5.31 i test etmek isteyecektir.
muzurasd
15-01-2019, 12:18
Evet tahmin ettiğiniz kadar ufak meblalar. Ama illa mevlayı merak ettiyseniz buradan yazmam hoş olmaz özelden yazayım.
Elimde ev peşinatı parası var korkumdan onla oynamiuorum batırırsam diye.
Ama söyle söyleyim. Elimdeki mevlayı 3 haftada yaklaşık %10 büyüttüm. Güncel duruma excelimden bakmam lazım.
Bana kae yetiyor şimdilik. İleride TFX e geçerim ya da yerse foreks.
Bu yaptığımı da foreks demo hesabı gibi görüyorum zaten.
mevlayı biliyorlar meblayı merak ediyolar :)
Piyasadaki işlem yapanlar sana on tahmınlerı verıyor.
Ve malesef ulkemde sıyaset ekonomıyı belırlıyor,eger sıyasetı yakından ızlıyorsa elin cok kuvvetlenıyor. Belkı de cevre edınmelısın.
Dun trump tehdıtı savurdu,aksam saatlerınde telefon gorusmesınde neden bunu yaptıgı bellı oldu. Bızden yapmamızı ıstedıklerını bır bır sıraladı. Bızımkılerde kuzu gıbı man efendım,tamam efendım,secım var efendım,yıne yedıremem bu eyyy ameriga olayını efendım dıyerek ne derse evet dedıler.
Kısacası,kurdustanın genıslemesı gerekıyor(petrol bolgesınde) bunun ıcınde onbınlerce tır askerı malzeme ve sılah gıtmıstı. Sımdı bızde habıre bır gece ansızın gelebılırız dıyoruz ya, neredeyse gun ve saat vererek,sen bıraz yavas gel dedı amerıka.
Secımden once mutlaka harekat yapmalı ***** oy toplamalı. “3-5mehmetcik” cenazesine katılınmalı(mumkunse tabut omuzlanmalı),kurtlere ve dunyaya gider yapılmalı,faizlere savas acılınmlaı(muhafazakar kesım ıcın),kucuk esnafa kredı ve bılumum rusvetler verılmelı(1 ay once yazmıstım gecen hafta onaylandı),bor kac etekli ve makyajlı kadın ıle Ataturk sohbetlerı yapılmalı,chp den ve iyi partı ıle küsmüş bır kac kısıyle Turkıye eskıden neydı sımdı ne oldu konusması yapılmalı,suprız fıyat ındırımlerı olmalı(kopru,yakıt vs)muhtarlara işkedıklerı gunahları affettırmek ıcın odenek,hacca gıtme yada bu tıp rusvetler verılmelı,ysk baskanını son 1 hafta kala cıkan haberler yalan,ben burdayım ve dın allah kıtap dedırtmelı...
Sonra dinimiz amin,istiklal marsı ve kapanış....
Az biraz çevrem var. Ekonomist üst düzey yönetici/direktör.
Fakat dost sohbetinde bu konularla kirletmek istemiyorum kimi zaman.
Söylediklerinize katılıyorum. Dünkü olaylar al sat zemini hazırladı bana. Sadece o. Ekonomiyi ve politikayı mecburen çok yakın takip ediyorum. Faydası çok.
En yüksek TL faizini hangi banka veriyor? TEB ile çalışıyordum hoşgeldin faizi gibi bir faiz oranı ile yüksekti ama şimdi düşecek günlük için hangi bankaya önerirsiniz
individual
15-01-2019, 13:44
https://www.youtube.com/watch?v=dn0yWM15YZ0
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dn0yWM15YZ0)
YTD
https://www.youtube.com/watch?v=dn0yWM15YZ0
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dn0yWM15YZ0)
YTD
ilk başlarda dedim ki "bu söylediklerini babannem de söyler ben mert yılmazdan hedge etme önerisi beklerdim"
sonra 3 . dakikada "aa helal olsun adam çok doğru bir öneride bulunmuş" :D
ha ben hedge ederken para kazanıyorum o ayrı bir mevzu :)
Bugün dolar 5,41 leri görmedi sanırım.
Şu anda yükselişe geçti.
İlginç şu noktadan altına inerse zarar yazarım. Bir hayli girdim kendimce.
Komple dolara döndüm sayılır. Bir kaç atımlık kurşun saklıyorum duruma göre hareket edeceğim.
ziraatta şuan da 5,45 den satış 5,41 den alış yapıyo
ne dersiniz 5,45 den alım yapayım mı ?
yoksa paranın yarısıyla alıp biraz daha mı bekliyeyim
Berat dediki "2018 de kiekonomimizin saglam durusu ve mali disiplini devam edicek mis"
İcimden 2019 icin eyvah dedim...
Berat dediki "2018 de kiekonomimizin saglam durusu ve mali disiplini devam edicek mis"
Hahahah aslında yalan söylememişler buda bir şey :D
yilmazcatalbas
15-01-2019, 17:28
Abi çok afedersin de bu diğer bir yandan da s..tık sıvayacağız anlamına gelir mi?
Arkadaslar merhabalar. Investing den izlediğim portföye CDS de ekleyecektim. 6 Aydan 10 yıla kadar bir sürü seçenekler var. Ekonomi bültenlerinde ve bazen burdan bahsediliyor. Siz hangi süreliğine bakıyorsunuz bu değerin.
Şimdiden teşekkürler.
Brexit reddedildi.
Eur-usd tekrar 1.150 dener mi?
Bugün faizler düşer mi bir miktar.
Bence 100 baz puan düşecek.
Sabahtan kendime göre yüklü alım yapacağım bu öngörüme göre. YTD.
Bugün faizler düşer mi bir miktar.
Bence 100 baz puan düşecek.
Sabahtan kendime göre yüklü alım yapacağım bu öngörüme göre. YTD.
yanlış bir strateji
bunu yaptığınız zaman bu iş trade etmekten çıkıp kumar oynamaya dönüyor
gelin ostimde yazı turaya götüreyim sizi daha karlı çıkarsınız
heyecanı da cabası :D
yanlış bir strateji
bunu yaptığınız zaman bu iş trade etmekten çıkıp kumar oynamaya dönüyor
gelin ostimde yazı turaya götüreyim sizi daha karlı çıkarsınız
heyecanı da cabası :D
Aslında doğru diyorsunuz. Kendimce biraz fazla risk almaya başladım.
Fakat bir çok kişiyi takip ediyorum.
Yorumlardan edindiğim intiba ve kendi öngörülerime göre doların yönü çok kısa vadede yukarı.
5,43 seviyeleri eğer 5,41 i test etmez ise kısa sürede 5,50 üzerine atacak sanki.
Aslında doğru diyorsunuz. Kendimce biraz fazla risk almaya başladım.
Fakat bir çok kişiyi takip ediyorum.
Yorumlardan edindiğim intiba ve kendi öngörülerime göre doların yönü çok kısa vadede yukarı.
5,43 seviyeleri eğer 5,41 i test etmez ise kısa sürede 5,50 üzerine atacak sanki.
ona lafım yok
43ü kıramazsak yukarı dönecek o mecbur
ki bugün faiz indirilmesi ihtimali azda olsa fiyatlanabilir o yüzden karardan önce biraz yukarı hareket yaşayabiliriz
ama faiz kararını tahmin etmeye çalışmayın derim
o bizim işimiz değil bizim işimiz ona göre pozisyon almak
siz indirim beklersiniz yüklü girersiniz 300 bp bi arttırırlar full terste ciddi zarar yazarsınız
625 bp öncesi ünlü bir trader(yabancı) merkez için 350 üzeri arttırsın mesleği bırakırım demişti :D
bırakmadı ama itibar kaybetti tabiki
şöyle bir taktik izlenebilir;
merkez kararları sırasında piyasada kademeler boşalır hacim düşer herkes karar sonrası tepkiyi bekler
merkezden genel olarak faizi sabit tutması beklenirken az olmakla birlikte indirmesini bekleyen de var
artış beklentisi hiç yok zaten çok acayip bir sürpriz olur arttırması
kademeye emir verebiliyorsanız saat 2ye doğru tekrar konuşalım piyasaya göre ama 5.35e emir sallayabilirsiniz ya tutarsa diye
düşük hacimde panikle 5.35lere kadar saniyelik bir çekilme 5.55lere kadar da yükseliş olabilir
5.35 alış 5.55e de satış emri sallayabilirsiniz
faiz kararı değişmezse -ki en büyük ihtimal- piyasa tekrar 45lere gelip oradan yoluna gidecektir diye düşünüyorum
Aynen biraz yanlış aktarımışım söylemek istediklerime. Ben duruma göre pozisyon almaya çalışıyorum. Kur fena gevşedi
5,3x lere çekilme yaşanabilir her an.
Öngörüm doları düşürmeye çalışıyor MB. 5,3x lere çekip biraz faiz düşürerek tekrar 5,4x - 5,5x lerden devam.
Tabi buna göre işlem yapmak çok riskli farkındayım.
Ben tam tersı olacagını dusunuyorum,38 lerden alırız. Dun bekledıgım hareket bugun olucak gorunuyor.
Brxitödaha cokkk su kaldırır. gan magdem heyecan sevıyorsun,portfoye sterling de ekle...
merkez henüz piyasada yok
dünde çok aktif değildi normalde 10de gelirdi hemen viopa bugün henüz teşrif etmedi beyefendiler
ben bu hareketin ayı tuzağı olduğunu düşünüyorum "aha düşüyor faiz arttıracaklar" diye mal sattırıp ucuzdan toplayabilirler
pozisyonlarımı elimde tutacağım ve 34-35lere basarlarsa ekleme yapacağım
beklediğim yükseliş hareketi gelmedi gibi görünüyor
Merkez bankasının puan olarak az da olsa faiz indirimi için uygun zemin hazırlanıyor gibi
RSI ve Stokastik RSI'ye göre doların genel pozisyonunu(seviyesini) yorumlamak istesek, gösterge zaman aralığını ne olarak seçmeliyiz? rebelh
RSI ve Stokastik RSI'ye göre doların genel pozisyonunu(seviyesini) yorumlamak istesek, gösterge zaman aralığını ne olarak seçmeliyiz? rebelh
hangi vadede işlem yapacağınız önemli burada
uzun vadeciyseniz minimum günlük göstergeleri kullanmalısınız
kben kısa vade al-sat da h4 ve h1 kullanıyorum ama genel olarak h4
bazen piyasanın çok hareketli olduğu günlerde 30 dakikalık göstergelere de döndüğüm oluyor
bu arada 43 fibo %50 düzeltmesiydi kırdık şimdi 40 seviyelerindeyiz
40 seviyeleride h4 te bollinger alt bandı
bollinger alt bantları yüksek alım ve yüksek satım tavsiyeleridir genelde banttan dönerler
ama bugün faiz kararı olduğu için bant altına anlık sarkma mümkün..
baskan96
16-01-2019, 09:26
İhtimali yazı-tura oynarken dik gelmesi gibi ama, ya merkez düşük de olsa faiz artırımına giderse?
şöyle bir taktik izlenebilir;
merkez kararları sırasında piyasada kademeler boşalır hacim düşer herkes karar sonrası tepkiyi bekler
merkezden genel olarak faizi sabit tutması beklenirken az olmakla birlikte indirmesini bekleyen de var
artış beklentisi hiç yok zaten çok acayip bir sürpriz olur arttırması
kademeye emir verebiliyorsanız saat 2ye doğru tekrar konuşalım piyasaya göre ama 5.35e emir sallayabilirsiniz ya tutarsa diye
düşük hacimde panikle 5.35lere kadar saniyelik bir çekilme 5.55lere kadar da yükseliş olabilir
5.35 alış 5.55e de satış emri sallayabilirsiniz
faiz kararı değişmezse -ki en büyük ihtimal- piyasa tekrar 45lere gelip oradan yoluna gidecektir diye düşünüyorum
Biraz önce aklıma geldi şu an doları çekiyorlar baya aşağıya. Bir de faizi arttırırlarsa doları dib yaptık diye seçime yürümek de isteyebilirler. Bilmem piyasa açısından mantıklı olur mu bu ama her şey mümkün.
Ben tam tersı olacagını dusunuyorum,38 lerden alırız. Dun bekledıgım hareket bugun olucak gorunuyor.
Brxitödaha cokkk su kaldırır. gan magdem heyecan sevıyorsun,portfoye sterling de ekle...
Heyecan seviyorum. Bu gün işlem yaptığım portföyü 2,2 katına çıkardım. Zaten yerimde duramıyorum. Dün tam brexit öncesi sterlin almadığıma pişmanım. Sonrasında direkt yükseldi zaten. Ama brexit daha çok su kaldırır. Dediğiniz gibi bence hala alım için geç değil. Ama tek dolar takip ediyorum bir de sterlin eklersem ya mesaimde verimli olamam ya da sabak havlatılarım akşam dinlenme vakitlerim de dolara verdiğim al sat emirleri için bir de sterlin eklenir. Neredeyse x2 zaman benim için. Ama bugün için sterlini takibe alabilirim. Portföyümün yarısı ile de sterlin alımı yapacağım sanırım heyecan olsun (:
İhtimali yazı-tura oynarken dik gelmesi gibi ama, ya merkez düşük de olsa faiz artırımına giderse?
o zaman kısmet :)
pozisyonları zararda kapatır shorta geçeriz
ama sanmıyorum faiz ekonomiye büyük zarar verdi kaçınılmaz bir resesyon var önümüzde süresi kesin olarak uzar faiz artarsa
Bende tam olarak bunu kastediyorum
[QUOTE=özgür67;8544107]Bence tam olarak tersi olacak
Bankalar zaten faizleri aşağı çektiler son bir ayda
Seçime gider ayak şirin gözükmesi
Kura baskı için faiz arttırımı gelebilir
Her yol mübah mantığı
Gevşeme bu yüzden olabilir
13 aralıktaki ppk da faiz sabit kalmasına rağmen açıklama sırasında 38 olan kur boş kademeler ve düşük havimle anlık olarak 31e kadar çekilmiş sonrasında 36ya kadar tekrar tepki vemiş
öncesinde ise bugünkü gibi aşağı yönlü değil de yukarı yönlü 33ten 38e tepki vermiş
ben 34e bir miktar alım yazacağım ya tutarsa hesabı..
faiz öncesinde veya faiz sabit bırakıldığında 51 görürse veririm elimdekileri
faiz öncesinde veya faiz sabit bırakıldığında 51 görürse veririm elimdekileri
Bende 38 den ittibaren emir açtım. 35-34 bandına gelirse elimdeki tüm TL dolara dönmüş oluyor. Nasip bakalım : ))
Son 36 dakika heyecan dorukta...
individual
16-01-2019, 12:25
Evet faiz için düşünceleriniz nedir ? Ben aynı oranda kalıcak diyorum indirim yok artış'da yok.
Sizin yorumlarınız nedir ?
YTD
Çok düşükte olsa düşürecekler bence kaynak deli hislerim :D
Ayrıca benim bildiğim kadarıyla faiz saatinde bankalar makas açıyor.
Bizim talimatlar boşa gitmez mi?
individual
16-01-2019, 13:01
Evet faiz'de değişiklik yok.
Çok düşükte olsa düşürecekler bence kaynak deli hislerim :D
Ayrıca benim bildiğim kadarıyla faiz saatinde bankalar makas açıyor.
Bizim talimatlar boşa gitmez mi?
Banka makas açmadı.
Enpara bi anda 4 kurusa cektı makası.
Enpara bi anda 4 kurusa cektı makası.
Senin bankan açmadı
şu an şu dakika bu sonuç bize neyi gösteriyor? hafta başında ki yada geçen cumadaki fiyatlara mı otururuz bir süre yeniden?
bizde boş geçtik bomboş bi gün bekle dur şimdi
bizde boş geçtik bomboş bi gün bekle dur şimdi
Aynen sanki alım fırsatı veriyor gibi. Ama biraz temkinli olmak lazım sanırım.
şuanda ziraatta 5,4067 alış 5,3825 satış
emre_277
16-01-2019, 13:23
Alım yapılır mı düşüş devam edermi ?
Aynen sanki alım fırsatı veriyor gibi. Ama biraz temkinli olmak lazım sanırım.
34e kadar çekilme olabilir bir ihtimal
metinde tlyi destekleyici cümleler var
faiz'de değişiklik olmaması doları ne yönde etkiler
alım yapalım mı ? yoksa bekleyelim mi ?
33-34 lere kadar gelebilir eğer 38 i kırarsa. ben 39-40 girdim bi mikar. Son kurşunumu 33-34 e saklıyorum. Düşerse alırım. YTD
bordeaux
16-01-2019, 14:20
Fena terste kaldık
Uzun vadede terste kalmanız imkansız sabırsızlık ve ihtiyaç duyulmayana para ile girdiyseniz
yani karar beklenti dahilinde
kur sabah açılışından veya dün kapanışından 3 kuruş aşağıda
nasıl ve ne kadar terste kalmış olabilirsiniz ki?
yani karar beklenti dahilinde
kur sabah açılışından veya dün kapanışından 3 kuruş aşağıda
nasıl ve ne kadar terste kalmış olabilirsiniz ki?
Aynen terste kalmak şimdilik biraz zor. Aşağıda 10.01.2019 tarihinden ittibaren elimde tuttuğum doların giriş bedelleri var. Ortalamam bu gün önceki işlemlerim harici ortaya 1,3 katı para sürdüğümden dolayı 5,4394. Hem de 49 alımlar olmasına rağmen. Kısa vadede terste kalmam gibi duruyor ama bu işlerde hep bir süpriz faktörü olabilir. Bu işe yeni giren arkadaşlara acemi tavsiyesi vermek isterim. Bir excele mutlaka aldığınız sattığınız tarihleri kurlarla beraber not edin. Biraz formül yazıp alım satım anlarında karlarınızı görün. Hatta ben excele param günlükte kalsa ne kadar getirirdi diye bile hesaplatıyorum. Günlük faiz oranını geçmiyorsa pek satış vermiyorum. YTD.
5,48987
5,4886
5,4943
5,4927
5,4844
5,47985
5,46938
5,4647
5,45844
5,452
5,4555
5,439
5,5314
5,5314
5,4481
5,4461
5,44998
5,45411
5,4511
5,4299
5,41975
5,42301
5,41189
5,41646
5,42174
5,42132
5,40316
5,40818
5,41257
5,4135
5,4155
gan hocam nakitim % kaçı dolarda?
gan hocam nakitim % kaçı dolarda?
Sorma hocam. Bu gün hisslerime yenildim. Artık %100. Biraz daha beklemem gerekirdi. 33 seviyeleri hala mümküm olabilir. Ama bir an 40-41 görür gibi oldu ben de daha da durmaz bu yerinde dedim komple döndüm dolara (: O da bizi taklaya getirmez inşallah ((:
Sorma hocam. Bu gün hisslerime yenildim. Artık %100. Biraz daha beklemem gerekirdi. 33 seviyeleri hala mümküm olabilir. Ama bir an 40-41 görür gibi oldu ben de daha da durmaz bu yerinde dedim komple döndüm dolara (: O da bizi taklaya getirmez inşallah ((:
Ufak ufak altlar test ediliyor.
paramın yarısıyla 5,3741 den dolar alışı yaptım
paramın yarısıyla 5,3741 den dolar alışı yaptım
Gursel emice bende yaptim. Diger yarisiylada crx topluyorum :D
Gursel emice bende yaptim. Diger yarisiylada crx topluyorum :D
kafanı ziikem o zaman :D
Bende altına bastım gene :)
Bende altına bastım gene :)
paranın yarısını benimde altına basasım var ama biilemedim dolar düşerse alttan alırım diye tutuyom
kafanı ziikem o zaman :D
Phewww Cok para var sikinti yok emice :D
paranın yarısını benimde altına basasım var ama biilemedim dolar düşerse alttan alırım diye tutuyom
paranın tamamını hiç bir şeye bağlamayın derim
sonra eliniz kolunuz bağlanır hiç işlem yapamazsınız
5.38 den aliriz demiştim,tam da o yerlere geldi.
Ben 36 ve 38 den biraz daha aldim.
Mercedes bmw falan bizimmis ya,buyuzden kafam rahat.
Abi tüm parayla işlem yapma derim,daha da düşer zarar edersin gereksiz hamle olur. Ben uzun vadeli aldığım için her düşüşte alıyorum,bozduracak seviyelere de çıktı ama gerek duymadım düşmez diye. Onun da düşesi geldi :))
paranın tamamını hiç bir şeye bağlamayın derim
sonra eliniz kolunuz bağlanır hiç işlem yapamazsınız
Çok doğru laf. 5.36 yi görünce artık bunu da kullanmam dediğim portföyümde olmayan para İle işlem yaptim. Bu da bana bugun ders oldu.
34ü gördük ama piyasa bizde kapalı
Bakalım 34 altına sarkacak sabah alım fırsatı verecek mi
34 kırılırsa 31..
bordeaux
16-01-2019, 18:40
Kademeli alım ve asla paranın tümünü kullanmamak. Yeni başlayanlar için çok çok önemli 2 ip ucu. Yaşayarak öğreniyoruz..
34ü gördük ama piyasa bizde kapalı
Bakalım 34 altına sarkacak sabah alım fırsatı verecek mi
34 kırılırsa 31..
Kuveyt Türk senin bankan da 5 gün 24 saat işlem yapilabiliyor bilginize.
Kuveyt Türk senin bankan da 5 gün 24 saat işlem yapilabiliyor bilginize.
Al-sat emri var mı bu bankada?
bordeaux
16-01-2019, 21:13
Var. Hatta çok iyi bir özelliği var avantajlı kur diye. 5.50 dem satış talimatı vermiştim 5.54 den satmış. Ani yükselişlerde bir süre satmadan bekliyor. Daha önce akbank ile çalışmıştım hem mobil uygulaması hemde döviz işlemleri açısından başarılı.
Var. Avantajlı kır uygulaması da var. Al sat yaptıkça mail de düşüyor. Limit 15 yanlız.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. gan bordeaux
Dolar ilginç bir hal aldı. Daha dışarı var mi. Ne oluyor tam olarak. Birisi bizlere özet geçebilir mi?
ChuckBartowsKi
16-01-2019, 22:45
Dolar kuru bir miktar daha düşebilir Suriye konusunda talepleri kabul ettik.
Yarın ufaklıklayım pek online olamicam ama 31in aşağısı pek olası değil bence bu haftayı da 40 altı kapatırız gibi geliyor
Bir süre daha 35-55 bant hareketi olabilir
ahmetgurlek
17-01-2019, 09:24
borsada hisse önerisi olan var mı? kardemir hisseleri epey düşük seviyede öngörünüz nedir, alınır mı bu seviyeden?
GokhanRS
17-01-2019, 10:10
borsada hisse önerisi olan var mı? kardemir hisseleri epey düşük seviyede öngörünüz nedir, alınır mı bu seviyeden?
bu konuda öneri vermek çok tehlikeli maalesef. özellikle şuan ki piyasada kimse öneri vermek istemez. ekonominin en iyi olduğu dönemde bile insanlar çekinerek öneride bulunuyordu.
ahmetgurlek
17-01-2019, 10:16
bu konuda öneri vermek çok tehlikeli maalesef. özellikle şuan ki piyasada kimse öneri vermek istemez. ekonominin en iyi olduğu dönemde bile insanlar çekinerek öneride bulunuyordu.
o yüzden kardemir, aselsan, tüpraş gibi sanayi hisselerine yönelmek lazım diye düşünüyorum. banka, havayolları gibi oynak hisselerden canım yandı bir kaç kere. kardemir hisseleri AB'den gelen kısıtlama haberleri ile yarı yarıya düşmüş durumda, son 1.5 yılın en düşük seviyelerinde. buralardan toplanır gibime geliyor ama ytd tabiki
Dun ki alislarimi bugun ki hareket teyit edrse satisa hazirlaniriz.
Ama farkindaysaniz bir bahar havasi estiriliyor(yalanci bahar) tipki 2018 mart-haziran i tekrar yasiyoruz...
Aman dikkat.
Dun ki alislarimi bugun ki hareket teyit edrse satisa hazirlaniriz.
Ama farkindaysaniz bir bahar havasi estiriliyor(yalanci bahar) tipki 2018 mart-haziran i tekrar yasiyoruz...
Aman dikkat.
yanii ?? alalım mı satalım mı
On\off degil her sey. Ulke zaten karisik,etrafimiz karışık.
Cok hizli hareketlerin olacagi bir donemdeyiz.
Abd nin kurtlere devlet huluasi,rusyanin suriyede ki sert durusu,cin in ekonomik kararlari,trumph in on gorulemez ticaret savasi ataklari,abd nin icinde bulunduğu siyasi kaos,brexit den dolayi EU da ki heyecan ve secim....
Esas risk orta vadede disa bagimli olan bizim, resesyona girerken hicbirsey yapmamamiz...
Ben olsam 31-40 arasi dolar toplarim,zaten altni yukseltmistik,biraz daha risk alarak biraz daha euro alirdim.
Zaten aralik ayinda ana pozisyonu aldik,kapadik. Trade yapanlar fena kazanmiyor. Hersey beklenen gibi geçiyor....
yanii ?? alalım mı satalım mı
Abi sen daha yeni aldın dur hele
50 üzerine atana kadar da satma bırak kalsın
On\off degil her sey. Ulke zaten karisik,etrafimiz karışık.
Cok hizli hareketlerin olacagi bir donemdeyiz.
Abd nin kurtlere devlet huluasi,rusyanin suriyede ki sert durusu,cin in ekonomik kararlari,trumph in on gorulemez ticaret savasi ataklari,abd nin icinde bulunduğu siyasi kaos,brexit den dolayi EU da ki heyecan ve secim....
Esas risk orta vadede disa bagimli olan bizim, resesyona girerken hicbirsey yapmamamiz...
Ben olsam 31-40 arasi dolar toplarim,zaten altni yukseltmistik,biraz daha risk alarak biraz daha euro alirdim.
Zaten aralik ayinda ana pozisyonu aldik,kapadik. Trade yapanlar fena kazanmiyor. Hersey beklenen gibi geçiyor....
tamamen dolar mı yoksa yarı dolar yarı yuro mu ? dün zaten paramın yarısıyla dolar almıştım diger yarısıyla yuro mu altın mı ? alayım
tamamen dolar mı yoksa yarı dolar yarı yuro mu ? dün zaten paramın yarısıyla dolar almıştım diger yarısıyla yuro mu altın mı ? alayım
Abiii bence leylaya bas :D
Abiii bence leylaya bas :D
zamanında leylayada sulu tarlayada çok bastık paraları ama geri dönüşüm sıfır oldu :D artık yaş kemale erdi
Aralik ayinda euro ve altin icin kac kez oneri verdim.
Dun bir miktar daha altin ama %5 bile degil.
Bugun dun ve bugun ki alislarim teyit edildi gibi. gan paund al demistim ya,bu aksam boz bence.
Aralik ayinda euro ve altin icin kac kez oneri verdim.
Dun bir miktar daha altin ama %5 bile degil.
Bugun dun ve bugun ki alislarim teyit edildi gibi. gan paund al demistim ya,bu aksam boz bence.
Ah be abicim almadık. Kafa zaten yeterinde dolmuştu işle güçle. Pound araştırmak için vakit ayıramadım. Var yok dolardayım şu an : )) Bir dahakine tavsiyene kesin uyacağım.
Bu arada Abd - Philadelphia Fed İmalat Endeksi açıklandı.
Beklenti 9,7
Gerçekleşen 17
Açıklamadan sonra dolar 36-37 gel gitini bıraktıi 5,3864 iu an 39 a yol alıyor. Hayırlısı tersten kurtuluyorum.
Merkez bankası sağolsun iyi heyecan yaşattı bana şu son 2 gün elindeki döviz rezervini satarak.
Yıne satıs geldi...
Cok heyecan yapma,burası Turkiye. Neler neler degısır...
Yıne satıs geldi...
Cok heyecan yapma,burası Turkiye. Neler neler degısır...
Haklısın daha serin kanlı kalmak lazım :))
Kuru frenlemek için satis MB mi yapiyor.
Aksam geldı tl ye alıs. Anlamadıgım borsaya ıyı para soktular.,bakaljm ne zaman cıkıcak.
Altında da düşüş devam ediyor,nereye kadar acaba
ahmetgurlek
18-01-2019, 12:48
kardemir'i de kaçırdık 2 günde % 6 verdi :(
ahmetgurlek
18-01-2019, 12:52
Altında da düşüş devam ediyor,nereye kadar acaba
ons fiyatı biraz daha düşerse 215 tl civarından altına girmeyi planlıyorum ama nasip...
ons bazında konuşuyorum
bence onsun artık tekrar aşağı gelmesi gerekiyor 1290ı aşamadı ki aşması da beklenmiyordu
5.31 i test etmek istiyor gibi ama bakalım
31 altı benim stopum
aşağısı derin 15lere kadar çekilebilir
31 lere düşerse bi miktar daha alım yapıp ortalamayı düşürmeyi planlıyorum
5,35-5,37 bandı fena halde baskılanıyor. Önemli olan bu baskı ne kadar sürecek. Bunu kestirmek benim için zor. Cuma'yı bu şekilde kapatmak istiyorlar bana göre.
Önümüzdeki hafta ilk saatleri yükselişle başlar herhalde. YTD.
GokhanRS
18-01-2019, 13:54
düşüş iyi oldu. 10 gün boyunca sürekli talimat girdim sonunda hepsi gerçekleşti. şimdi düşsün artsın çok umrum değil
ben faiz işine daha girmiyorum TL olarak. bundan sonra 3 kuruşumuz var o da USD faiz akar.
düşüş iyi oldu. 10 gün boyunca sürekli talimat girdim sonunda hepsi gerçekleşti. şimdi düşsün artsın çok umrum değil
ben faiz işine daha girmiyorum TL olarak. bundan sonra 3 kuruşumuz var o da USD faiz akar.
30 altına aman dikkat, hala tehlike geçmedi. Ben olsam portföyümün bir kısmını 30 altı için rezerv ederim. YTD.
GokhanRS
18-01-2019, 14:10
30 altına aman dikkat, hala tehlike geçmedi. Ben olsam portföyümün bir kısmını 30 altı için rezerv ederim. YTD.
zaten 40-50 gibi bir birikimim var onla oynaşıp duruyordum ama işler öyle yoğunlaştı ki uğraşamıyorum artık. riske gireceğime stress yaşayacağıma kuveyte 3 civarından bağlıyorum. aylarca da ihtiyacım yok. 1 yıl boyunca her ay maaşın artanını tr ye aktarabildikçe üstüne eklerim diye düşünüyorum.
1.5 yıl ufak rakamlarla işi öğrenmek için sürekli al sat yaptım. hiç zarar etmedim ama iş bıraktıracak kadar da kazandırmadı. stresine değmiyor benim için.
zaten 40-50 gibi bir birikimim var onla oynaşıp duruyordum ama işler öyle yoğunlaştı ki uğraşamıyorum artık. riske gireceğime stress yaşayacağıma kuveyte 3 civarından bağlıyorum. aylarca da ihtiyacım yok. 1 yıl boyunca her ay maaşın artanını tr ye aktarabildikçe üstüne eklerim diye düşünüyorum.
1.5 yıl ufak rakamlarla işi öğrenmek için sürekli al sat yaptım. hiç zarar etmedim ama iş bıraktıracak kadar da kazandırmadı. stresine değmiyor benim için.
kesinlikle bende öyle düşünüyorum, kazandırdığı para girdiğim strese değmedi 1 senedir benimde. bu iş 2 haber okumakla olmuyor gerçekten tecrübe ve bilgi lazım,en önemlisi zaman ayırıp uğraşmak lazım onu iyice anladım. benim gibi panik insan işi değil :D sırf şu an dövize yatırdığım paraya uzun bir süre ihtiyacım olmadığı için zararı umursamıyorum, + konuma gelir gelmez çıkıp bi daha da girmem gibi yakın zamanda hiçbirşeye :)
bordeaux
18-01-2019, 19:23
yaklaşık 2 ayda 5.13 ve 5.55 yakaladım mesai saatleri içinde. onun dışında al satlardan aldığım kar hesapladığımda cidden komik rakamlar. uzun vade ihtiyaç duymadığınız para ile keyifli.
Dolar düşüyor daha düşecek gibi. TL ye geçme gibi bir düşüncem yok.
5,37 ortalamam var.
Portföyümün yarısını sterlin yarısını Euro yu geçirmeyi düşünüyorum.
3 e de bilebilirim. Stop loşa yapıp kalan 3 ye 1 İle Tl ye donup daha dusukten dolar almak da mantıklı. Şimdi sterlin/dolar
Euro/dolar inceliyorum. Baya dip gibi.
Haftaya da yukselecek gibi duruyor.
Özellikle
rebelh
997TT
Bu iste acemi birine tavsiyeleriniz var midir. Teşekkür ederim şimdiden.
Sterlini gecen hafta demıstım,yıne o sevıyelere geldı.
Brezit i yakından takip et,ozellıkle parlemento gorusmelerını.
Tr ıcındolar her zaman ucuz.
31 guzel suprız oldu ama alıslarımız yukarda degıl. ***** 20 lerden cok malıyetımız vardı.
Sterlini gecen hafta demıstım,yıne o sevıyelere geldı.
Brezit i yakından takip et,ozellıkle parlemento gorusmelerını.
Tr ıcındolar her zaman ucuz.
31 guzel suprız oldu ama alıslarımız yukarda degıl. ***** 20 lerden cok malıyetımız vardı.
birleşik krallık’ın avrupa birliği üyeliğinden çıkarsa ne olur ? çıkmassa ne olur ? sterlin açısından ? düşer mi yükselir mi ?
bende bir miktar sterlin almayı düşünüyorum da
birleşik krallık’ın avrupa birliği üyeliğinden çıkarsa ne olur ? çıkmassa ne olur ? sterlin açısından ? düşer mi yükselir mi ?
bende bir miktar sterlin almayı düşünüyorum da
Bende doları Euro ve sterline geçirecektim. Araştırırken gece 12 yi geçmiş işlemler Pazartesi gününe kaldı. Hakkaten ne olursa ne olur bunlari bilirsek duruma göre tam pozisyon alırız. Ben yarin aklımla biraz yorum yapabiliyorum Brexit olaylarını fakat ısı bilenden okursak daha hoş olur.
Halk oylamasi yapildi,malesef katilim cok dusuk oldu ve genelde egitimi dusuk kesim ve kucuk bolgelerde katilim oldu.
Kucuk bir farkla cikalim cikti.
Sonra paund cok deger kaybetti,euro da.
Sonra siyasi bosluk buldular. Muzakere doneminde anlasmali mi anlasma olmadan mi cikalim diye. Ayrica yuklu ceza odeyecek ingiltere.
Eger tekrar referanduma goturebilirlerse ki suan ruzgar o yonde,hayir cikma sansi var...
Ama surec sicak ve hizli...
Ayrica cikmasi diger ulkelerede emsal okucaktir...
Dolar düşüyor daha düşecek gibi. TL ye geçme gibi bir düşüncem yok.
5,37 ortalamam var.
Portföyümün yarısını sterlin yarısını Euro yu geçirmeyi düşünüyorum.
3 e de bilebilirim. Stop loşa yapıp kalan 3 ye 1 İle Tl ye donup daha dusukten dolar almak da mantıklı. Şimdi sterlin/dolar
Euro/dolar inceliyorum. Baya dip gibi.
Haftaya da yukselecek gibi duruyor.
Özellikle
rebelh
997TT
Bu iste acemi birine tavsiyeleriniz var midir. Teşekkür ederim şimdiden.
Trde her işlem dolara endeksli yapılır
dolar düşerse onlarda düşer dolar çıkarsa onlarda çıkar
kendi aralarındaki paritelerde büyük oynaklıklar zor ve uzun vadeli olacağı için stop olacaksanız başka bir alım seviyesini bekleyin geri yerine koyun derim
Trde her işlem dolara endeksli yapılır
dolar düşerse onlarda düşer dolar çıkarsa onlarda çıkar
kendi aralarındaki paritelerde büyük oynaklıklar zor ve uzun vadeli olacağı için stop olacaksanız başka bir alım seviyesini bekleyin geri yerine koyun derim
Evet haklısınız. Hepsi dolar ile eşgüdümlü çalışıyor. Çapraz satış daha da sıkı takip gerekebilir hem de iş 2 katına çıkıyor. Her pariyeti kendi içinde bileceksiniz. Geleceğini yorumlayıp posizyon açacaksınız. Beni şimdilik aşabilir.
Biraz biraz hareketlenmeye başladı. 37 yi kırarsa tersten çıkarım zaten. Benim açımdan sorun kalmadı pek.
Evet haklısınız. Hepsi dolar ile eşgüdümlü çalışıyor. Çapraz satış daha da sıkı takip gerekebilir hem de iş 2 katına çıkıyor. Her pariyeti kendi içinde bileceksiniz. Geleceğini yorumlayıp posizyon açacaksınız. Beni şimdilik aşabilir.
Biraz biraz hareketlenmeye başladı. 37 yi kırarsa tersten çıkarım zaten. Benim açımdan sorun kalmadı pek.
hocam ekrana 1 ay bakma zaten karda çıkarsın
sen bütün parayı mala gömdüğün için panik halinde işlem yapma sakın
bu kur 5.13e gelse de bir süre sonra 5.55i kıracak mutlaka
31de stop olmak da stop olmadan taşımak da risk içeriyor
benden sana tavsiye malın yarısını maliyete gelince çık gerisi kalsın
en azından kafan rahat olur
hocam ekrana 1 ay bakma zaten karda çıkarsın
sen bütün parayı mala gömdüğün için panik halinde işlem yapma sakın
bu kur 5.13e gelse de bir süre sonra 5.55i kıracak mutlaka
31de stop olmak da stop olmadan taşımak da risk içeriyor
benden sana tavsiye malın yarısını maliyete gelince çık gerisi kalsın
en azından kafan rahat olur
Aynen düşündüğümü söylemişsin. Yarısını bile değil %30 çıkıcam. Gerisi ile işlemlere devam. İşlem yapmamakta 1 hafatdır sıktı artık : ) Tek pozisyon iyi olmuyor.
At yarisi izler gibi ekrani aman izlemeyin.
Dolara endeksli tqbi ama sterlin deger kazandigi zaman(sadece içsel sebeblerden) pariteden dolayi deger kaybedicektir .
Dolar zaten majör para birimi,dolarin kendi icinde ki deger kazanci yada kaybi tum dunya para birimlerini etkileyecek.
Simdi gundem takip etme zamanlari.
euro için bu değerlerin dip olduğunu söyleyebilir miyiz? :soru:
Halk oylamasi yapildi,malesef katilim cok dusuk oldu ve genelde egitimi dusuk kesim ve kucuk bolgelerde katilim oldu.
Kucuk bir farkla cikalim cikti.
Sonra paund cok deger kaybetti,euro da.
Sonra siyasi bosluk buldular. Muzakere doneminde anlasmali mi anlasma olmadan mi cikalim diye. Ayrica yuklu ceza odeyecek ingiltere.
Eger tekrar referanduma goturebilirlerse ki suan ruzgar o yonde,hayir cikma sansi var...
Ama surec sicak ve hizli...
Ayrica cikmasi diger ulkelerede emsal okucaktir...
Abi benim takip ettigim su gercek de var, İngiltere tekrar oylamaya goturse bile bu sefer Avrupa ulkerinde aksi bir ruzgar var, fransa vs.. artık cıkıp cıkmama kararı donemi gecti, kesin cıkacaklar onu tekrar gozden gecirme gibi bi durum yok diyor. Bundan sonraki surec tamemen ayrılmanın kanlı mı kansızmı olacagı benim okudugum kadarı ile.
IMF açıklamasına rağmen dolar hala neden geri çekiliyor?
Kısmen katılıyorum. Ingıltere de sıyasıler ıstemıyor,buyuzden halkın oyuna sunmak ıcın bahane arıyorlar.
Cekılme anlasmalı mı anlasmasız mı olucak ıse ayeı dava. Cunku cezası var...
Sımdı bu gelısmeler ıle bır cok kez sterlin hareket edıcek. Bu sayede tradecıler e gun dogacak.
Buarada gundemde ki sakınlık hayra elamet degıl.
Kısmen katılıyorum. Ingıltere de sıyasıler ıstemıyor,buyuzden halkın oyuna sunmak ıcın bahane arıyorlar.
Cekılme anlasmalı mı anlasmasız mı olucak ıse ayeı dava. Cunku cezası var...
Sımdı bu gelısmeler ıle bır cok kez sterlin hareket edıcek. Bu sayede tradecıler e gun dogacak.
Buarada gundemde ki sakınlık hayra elamet degıl.
Bu sabah ufak bir kıpırdanma ile başlamış. Tavsiyenize kulak vereceğim. Ekran ile temas süremi azaltmam lazım. Dediğiniz gibi at yarışı gibi izliyorum.
Ama bu hatta investing anlık formunda ve dövizborsa.comda da sıkça yapılıyor.
Piyasa durgun olunca burasıda durgun oluyor :D
ChuckBartowsKi
22-01-2019, 22:06
Bu duvarın bütçesi hazine muhabbetleri falan tam olarak nedir bilen birisi aydınlatabilir mi :)
Kesinlikle DÖVİZ alım seviyeleri. Artış vadeside maksimum 3 ay. Yıllık faiz oranı kadarını alır cebinize koyarsınız
YTD
5,29 geldi. Alım yapalım mi biraz. Yoksa 24 u de kırar mi. Ne dersiniz.
5.29 4.99 bandı arasında bir süre gezinir diye düşünüyorum
5.29 4.99 bandı arasında bir süre gezinir diye düşünüyorum
4.88 dir o 4.99 değildir :)
ben yarı yarıya doluyum
5.15lere kara işlem yapmam
gelirse 5.15lerden alır ortalamamı düşürürüm
Ben €/$ paritesini takip edip olabildiğincedüşükten yarı varlığımı Euro'ya taşıdım. geçtiğimiz günlerde.
Daha sonra € da tat vermeyince Sterlin/€ yu takibe aldım. Olabildiğince düşükten oraya zıpladım.
Şu an yarı dolar yarı sterlindeyim.
Keşke daha önce 997TT ' yi dinleseymişim. :)
Sterlin şimdilik fena gitmiyor. Hiç değilse al sat yaptıracak gibi duruyor dolar durgunken. Çok yükselirse dolar da düşerse satar dolar alırım. Ya da abritaj yaparım duruma göre.
Bu işlemleri yaptıkça kendime inanasım gelmiyor. Neticede 2 ay öncesine kadar al satım yok. : )
ah şu vergiler olmasa
Ford Ranger 2.2 TDCi XLT
2016 Ford Ranger 2.2 TDCi 145.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 647601588 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ford-gala-motors-dan-2016-ford-ranger-offroad-4x4-aksesuarli-647601588/detay)
pardon yanlış konuya attım
ah şu vergiler olmasa
Ford Ranger 2.2 TDCi XLT
2016 Ford Ranger 2.2 TDCi 145.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 647601588 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ford-gala-motors-dan-2016-ford-ranger-offroad-4x4-aksesuarli-647601588/detay)
yeni yılla beraber iflas haberleri artmaya basladı!
Konkordato talebi reddedilen Pamukkale resmen iflas etti - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201901241037270606-pamukkale-yolcu-ulasimi-iflas/)
Eur usd paritesi mantıklımı sizce
Euro geçmemi önerir misiniz?
driver_can
25-01-2019, 11:33
Dövizle ilgilenen arkadaşların öngörüsü nedir acaba?Bu seviyelerden alınır mı?Kısa vade de kazanç elde edebilir miyim?
Cok sıcak para gırdı....
Tahmın yapmak sıkıntılı.
kunteper
25-01-2019, 14:26
Her ay 25inde bu oluyor valla, euroyu dolari dibe vuruyorlar, benim de hep euro bozdurmam gerekiyor yildim valla :)
Cok sıcak para gırdı....
Tahmın yapmak sıkıntılı.
Nereden girdi niye girdi bilgi var mı acaba?
Cok sıcak para gırdı....
Tahmın yapmak sıkıntılı.
Katar'ın vaat ettiği 15 milyar doların bir kısmı Turkiye'ye geldi - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201901171037151592-katar-turkiye-yatirim/?utm_source=https://t.co/Ynr3LHmMeA&utm_medium=short_url&utm_content=k4R6&utm_campaign=URL_shortening)
Bir de her sene genelde Şubat 1-14 arası kur iyice aşağı iner. pc alma durumlarında genelde bu dönemde pc alıyorum ben o yüzden
Katar'ın vaat ettiği 15 milyar doların bir kısmı Turkiye'ye geldi - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201901171037151592-katar-turkiye-yatirim/?utm_source=https://t.co/Ynr3LHmMeA&utm_medium=short_url&utm_content=k4R6&utm_campaign=URL_shortening)
Borsa ve diger entrumanlar uzerinde parayi katlayip cikicaklar....
Dolardan zararı yazdım çıktım şimdilik. Tam düşüş noktasına gelmeden bir daha alım yapmayacağım. Su an sterlindeyim. Fena girmiyor sanki. Hiç değilse zarar ettirmedi.
coolvtec
26-01-2019, 17:33
Forex işlemleri yapan var mı acaba aramızda? Aracı olarak hangi firma ile iş yapıyorsunuz?
Altın çıkış yapmış biraz. Haftaiçi ne olur acaba. Yüklü bi giriş yaptık
Altin i gecen ay alim icin cok onermistim. Haftaya satmaya baslarim. Eger almadiysan iyi arastir derim... gan sana demistim sterlin i,dedigim zaman alsaydin,daha cok mutlu olurdun. Ama emin ol, acayip isler olucak. Hem asagiya hem yukariya...
driver_can
27-01-2019, 00:21
Altin i gecen ay alim icin cok onermistim. Haftaya satmaya baslarim. Eger almadiysan iyi arastir derim... gan sana demistim sterlin i,dedigim zaman alsaydin,daha cok mutlu olurdun. Ama emin ol, acayip isler olucak. Hem asagiya hem yukariya...
Murat abi,elimde 225 maliyetli gram altın 5.44 maliyetli dolar var tahminin nedir bu hafta zararı nötrleyince çıkıp vadede değerlendirmek mi daha güvenli yoksa artıya geçer miyim bekleyip?
997TT yanlış anlama. YT ne güvenmediğinden değil sterlin hiç takibimde değildi. Grafik incele biraz trendinin yönünü çözmeye biraz siyasi olayları tam analiz edelim derken ancak alabildik. Neticede 0 Bilgi ile girmek istemedim. Ama gözümü kapatıp alsaymışım tam yeriymiş. Dur bakalım sterlin mutlu edecek gibi. 6,90 a mal ettim. Cuma 95 gördü. Su aralara 6,9460.
Sizlerden sterlinn özel yorumlarınızı da her zaman beklerim.
Herkese iyi haftasonları dilerim.
Gram degil,dolar olarak altinda islem yapin.
Gram da hem dolar\tl hemde ons dan gol yersiniz. Ve genelde ters korelaeyon calisirlar.
Paund icin suan sadece siyaset izlenmeli. Hem may,hem eu...
Skyhawk34
27-01-2019, 20:11
Dolar 5.10 seviyesinde
kanada dolarımı o ?
Dolar 5.10 seviyesinde
Altın ons da 1310 olmuş.
Euro sakin.
İlginç.
OnurÖzden
27-01-2019, 20:27
Şuan İnvesting'de 5.11, çoğu sitede 5.27 anlam veremedim.
Dolar Lira Kurları | USD TRY Analizleri - Investing.com (https://tr.investing.com/currencies/usd-try)
free-hifi
27-01-2019, 21:01
5.25 civari
İyiki bir gün tatil dedik bakmadık :D Olanlar olmuş yine
İnvestingi kaynak almayın
Sabah geçen hafta kaldığı yerden devam eder
Bu saatlerdeki işlemlere itibar etmemek lazım, piyasa cok sığ olur. Sabah 4 ten sonra da devam ederse o vakit analiz edilir.
ne diyosunuz dolar icin :)
dolar uzunca bir süre artış göstermeyek gibi geliyor bana
6,90 dan geçen hafta aldığım sterlin an ittibari ile 6,98. Ne yazık ki kuvveyt yürk dolar euro makasında iyi de olsa sterlinde hiç acımamış. Kazancın bir kısmı makasa gidiyor hem de hatrı sayılır.
Ne yazık ki bir kısmının vadesi bugüne kadar olması lazım. Ödemeler için bir kısmını bozacağım. Buna da şükür tam kar bırakmaya başladığı gün bozmak zorunda kaldım. 16,30 a kadar sürem var. Artabildiğine artsın o zamana kadar : ))
Kalan kısmını daha tutacağım düşmeye başladığı güne kadar. Ondan sonra dolar mı olur, euro mu yoksa altın mı gün gelsin kararımızı veririz.
Nerden geri iner bu dolar yada iner mi?
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Gram da hem dolar\tl hemde ons dan gol yersiniz. Ve genelde ters korelaeyon calisirlar.
Abi vakıfbankta ons olarak alım gibi bi buton vs göremedim .
Zararsız şekilde çıkış yapacağım ve farklı bi bankadan işleme devam edeceğim. Tavsiye var mıdır?
Bugun sterlin 7.02 kapadi,satis yapilabilir yarin.
Dolar dahil,zipladi. Aslinda normal de. Borsa da güzel satış oldu,millet de aldi. Adam girmis 90binden,cakmis mali...
bu nası yapıcaz benim ziraar ta böle bi seçenek yokk ??
editt
bunu nasıl yapıcaz benim ziraat ta böle bi seçenek yok
Dolar dahil,zipladi. Aslinda normal de. Borsa da güzel satış oldu,millet de aldi. Adam girmis 90binden,cakmis mali...
Sterline ben yarısını uzun tutabilirim. Ama bir miktarını satmam lazım. Uzun kalırsam beklentiler neler. Ne kadar sürede ne olabilir. Öngörüyor musunuz?
Uzun derken baya uzun. Seçimden sonra çok zıplarsa verebilirim. Ev alımım olacak mart gibi o zaman verebilirim. Ya da ev alımı olmayacaksa 2019 da hiç elimden bile çıkarmam.
Dolar hani düşüyordu
Kısrak gibi zıplıyor yukarı doğru
muzurasd
29-01-2019, 09:28
Dolar hani düşüyordu
Kısrak gibi zıplıyor yukarı doğru
piyasalar fed i bekliyor
Bugun satis yapanlar yarin yada ertesi gun akabiliriz ...
Ansam ve yarin dokari 27 bekliyorum 35den...
lnd_samet
29-01-2019, 17:49
seçim dönemlerinde doların hali ne oluyor.
vadem martın sonu cuma günü bitiyor. öyle denk getirdim. cuma günü dolara geçip seçimi bekleyeyim dedim. mantıklımı?
Cepten daha da yazmam,bu ne aq ;)
Kendı yazdıgımı okurken anlamadım be....
5,27 nin altı alım için uygun mu yoksa daha bekliyelim mi ?
Akşam 22.00 de Fed var. Fed faiz arttırırsa olabilecekler az çok belli.
Peki artırmaz ise ne olur. Onu çok gözüm kesmiyor. Dolar çok düşer mi. Az bir düşüşten sonra dengeye mi gelir. Yoksa piyasa faiz arttırımı olmamasının kararıni çoktan fiyatladı mi. O durumda hiç oynamaması lazim. Var mi öngörüsü olan.
Soyledim demek istemiyorum ama 35 iken 27 bekliyorum demistim.
Bugun sattigimin yarisini geri koydum.
Yapanlar izlemeye devam etsin piyasayi. Biraz satis firsati bekliyorum (aksama dikkat)
Fed faiz arttırmadı ve hızla düşüşe geçti. Ben topluyorum düştükçe. Daha ne kadar düşer öngöremiyorum su an.
Daha doğrusu ufak alımlar yapıyorum. Asil alımlarımı yükselişe geçince yapacağım. Flood oldu. Kusura bakmayın.
Forever New bayan giyim markası bir gecede Türkiyede çekilmiş yani parayı koyup kaçmış diyorlar :)
Forever New bayan giyim markası bir gecede Türkiyede çekilmiş yani parayı koyup kaçmış diyorlar :)
Buyuk fırma mı? Hıc duymadım.
Dolar al benı dıye bagırıyor ama sıcak para gırısıde devam.
5.16-20 arası malıyet yapmak gerek.
Buarada rebelh ne oldu sana,nerlerdesın? Yada bilgisi olan...
abi burdayım ya
piyasa çok tatsız öle boş boş takılıyorum
37-38 maliyetim var alım için 13-15 bandında 2li dip yaparsa diye bekliyorum
yukarıda yine hedefim 50-55
buralardan da alım aslında uygun bu kadar düşük kur kimsenin işine yaramıyor
carry trade imkanı artıyor buda bizim için zarar
buda.pest
31-01-2019, 10:32
Merhabalar,
5.45 dolar maliyetim var,birkaç gün takip edemeyince kaçırmışız treni. Sizce dolarla altına geçmek şu durumda mantıklı olur mu yoksa dolarda beklemeli mi ?
Merhabalar,
5.45 dolar maliyetim var,birkaç gün takip edemeyince kaçırmışız treni. Sizce dolarla altına geçmek şu durumda mantıklı olur mu yoksa dolarda beklemeli mi ?
paraya ihtiyacını yoksa bekleyin derim
altına geçecekseniz dün geçecektiniz fedin faiz arttırmayacağı belliydi bu fiyatlandı şimdi altın tarafında bir kar satışı gelir
abi burdayım ya
ben de 5,37 den alım yapmıştım paramın yarısıyla şimdi 5,20 için alım yapayım mı yoksa daha da düşer mi ?
konuya bi genel geçeyim...
dünya trade pazarı londra üzerinden yürür her para londrada işlem görür ve fiyatlanır bu sebeple de londrada her para ile borçlanabilir ona göre faiz ödeyebilirsiniz
swap dediğimiz değişim piyasasının kalbi londradır hatta venezula almanyadan borçlanmak için teminat olarak londra merkez bankasına bilmem kaç ton altın gönderdi ama ingiltere o paraya çöktü ve venezula almanyadan kredi çekemedi ve enflasyon oluştu
tabiki bunu isteyen abd kaldı ki ingiltere 1. dünya savaşı öncesi bizimde 2 gemimize çökmüştü ve ödediğimiz paraları da geri vermemişti az puşt değiller konu kapitalizm ve kendi çıkarları olunca
ingiltere bize hala borçludur o konuda..
neyse gelelim swap piyasasına;
şu anda tl hem londrada hem türkiyede işlem görüyor
londra swap piyasasında tlnin faiz oranı %21.6 civarında bu oran arz/talep ilişkisine göre şekilleniyor
bizde iste tl faizi ***** %24 civarından dolayısıyla dolarını bize getirip tlsine %24 faiz alan birisi o tlyi londraya götürüp dolara çevirdiği zaman %3.4 civarı bir garanti para kazanıyor
bu da bir çok kişinin londradan tl borçlanıp trye usd olarak getirmesine sebep oluyor bu da kuru düşürüyor
bu carry trade dediğimiz şey devam etiği sürece ben kurun 5.55leri kolay kolay aşabileceğini düşünmüyorum tabi çok eztrem bir olay(trump,savaş vs..) olmadıkça
birde %24 faize şöyle bakın bu karar alındığında kur 6.20-6.40 seviyelerindeydi
orada parasını tlye çevirip %24 faiz alan bir kişi aynı zamanda tl/dolar paritesinden de kazandı
bunlar tl için kısa vadede çok olumlu şeyler ama bu faizi bir de ödemesi var işin o noktası karışık çünkü hem enflasyon devam ediyor hemde küçülme ve resesyon bekleniyor
üstüne tüketim ve güven iyice düştü
toplamak gerekirse ben kurda 5.15lerin kolay kolay kırılamayacağını ve kimsenin de kırılmasını istemediği kanaatindeyim o yüzden buralardan alınır
aynı zamanda mb faiz indirimine gitmediği sürece de 5.55lerin yukarı kırılamayacağını düşünüyorum dolayısıyla bu banda göre hareket ediyorum
"5 kuruştan ne olacaka kanki s.ktir et al gitsin" modunda 5.21den portföyümü doldurdum ama kar görünce veririm mesela 5.25te falan
ilk aldığım 37 maliyetli malı da 45-50-55 bandına kadar tutarım elimde
seçime kadar bu şekilde hareket edip seçim sonrası tekrar duruma bakacağım...
ben enden hep dolar konuşuyorum? çünkü dolar/tl grafiğine hakimim ve trde işler genelde dolar üzerinden yürür diğer paritelerde buna kıyasla dolar ile kendi aralarındaki endekse göre fiyatlanır
ama fedin faiz arttırımını azaltması ve dünkü açıklamaları sonrasında artık ibre euroya dönüyor kaldıki ecb de 2020de euro işin parasal sıkılaşma yani faiz arttırımına başlayacağını duyurdu
yani parite uzun vadede 1.20 üzerine atacaktır
ben de 5,37 den alım yapmıştım paramın yarısıyla şimdi 5,20 için alım yapayım mı yoksa daha da düşer mi ?
abi paraya ihtiyacın yoksa al bekle
ama 1 ay sonra ihtiyacın varsa ihtiyacın olmayacak kadarıyla al
kur 1 haftada da artabilir 1 aydada bunu kestirmek güç burada önemli olan şey bozmak zorunda olmayacağın parayla işlem yapmak
satmadıkça zarar yoktur..
yani bi miktar yuro alsak olur mu ? daha dogrusu alalım mı ?
yani bi miktar yuro alsak olur mu ? daha dogrusu alalım mı ?
bence bugün dolar
çünkü euro/doalr dün tepki gösterdi 1.15lere çıktı
ben tekrar bi kar satışı yiyeceğini ve 1.1420lere çekileceğini düşünüyorum
bu da doların size şu an için eurodan daha çok kazandıracağı anlamını taşır
ama 1.1420lerden sonra doları bozup euroya geçebilirsiniz
Soru: 5.16 nın altında kapanış yaparsa dolar ve bir süre buralarda heraket ederse 4.88 trendine girmesi ne kadar olası ?
bence çok olası değil
her şey iyi gitse bile şu an kurulu olan denge 5.40 civarına kurulu
her ürünün fiyatı ihracak/ithalat bu fiyatlardan kuruluyor
az ewel jp morgan mb den hazirana kadar faiz indirimi beklemediğini belirtti
bence 5 in altına sarkarsa faiz indrimi söz konusu olur
fakat şubat-mart aylarında yüklü ödemelerimiz var
hem ödemeler hem faiz indirimi kuru zıplatır o yüzden bu denge korunarak bir süre yol alınacaktır diye düşünüyorum
alım-satım sinayli olarak h4 bollinger bantlarını genelde kullanırım
alt sınıra geldiği zaman yukarı üst sınıra geldiği zaman aşağı çoğu zaman tepki verir
şu an h4 bollinger alt tabanında buradan almak isteyenler alabilirler riskleri kendilerinde saklı olmak üzere
kısa vadeciler 5.25-5.27 bandında kar alabilirler
Benim hanım seviyordu abi :) hemen hemen İstanbulda çoğu avmde mağazaları var
konuya bi genel geçeyim...
dünya trade pazarı londra üzerinden yürür her para londrada işlem görür ve fiyatlanır bu sebeple de londrada her para ile borçlanabilir ona göre faiz ödeyebilirsiniz
swap dediğimiz değişim piyasasının kalbi londradır hatta venezula almanyadan borçlanmak için teminat olarak londra merkez bankasına bilmem kaç ton altın gönderdi ama ingiltere o paraya çöktü ve venezula almanyadan kredi çekemedi ve enflasyon oluştu
tabiki bunu isteyen abd kaldı ki ingiltere 1. dünya savaşı öncesi bizimde 2 gemimize çökmüştü ve ödediğimiz paraları da geri vermemişti az puşt değiller konu kapitalizm ve kendi çıkarları olunca
ingiltere bize hala borçludur o konuda..
neyse gelelim swap piyasasına;
şu anda tl hem londrada hem türkiyede işlem görüyor
londra swap piyasasında tlnin faiz oranı %21.6 civarında bu oran arz/talep ilişkisine göre şekilleniyor
bizde iste tl faizi ***** %24 civarından dolayısıyla dolarını bize getirip tlsine %24 faiz alan birisi o tlyi londraya götürüp dolara çevirdiği zaman %3.4 civarı bir garanti para kazanıyor
bu da bir çok kişinin londradan tl borçlanıp trye usd olarak getirmesine sebep oluyor bu da kuru düşürüyor
bu carry trade dediğimiz şey devam etiği sürece ben kurun 5.55leri kolay kolay aşabileceğini düşünmüyorum tabi çok eztrem bir olay(trump,savaş vs..) olmadıkça
birde %24 faize şöyle bakın bu karar alındığında kur 6.20-6.40 seviyelerindeydi
orada parasını tlye çevirip %24 faiz alan bir kişi aynı zamanda tl/dolar paritesinden de kazandı
bunlar tl için kısa vadede çok olumlu şeyler ama bu faizi bir de ödemesi var işin o noktası karışık çünkü hem enflasyon devam ediyor hemde küçülme ve resesyon bekleniyor
üstüne tüketim ve güven iyice düştü
toplamak gerekirse ben kurda 5.15lerin kolay kolay kırılamayacağını ve kimsenin de kırılmasını istemediği kanaatindeyim o yüzden buralardan alınır
aynı zamanda mb faiz indirimine gitmediği sürece de 5.55lerin yukarı kırılamayacağını düşünüyorum dolayısıyla bu banda göre hareket ediyorum
"5 kuruştan ne olacaka kanki s.ktir et al gitsin" modunda 5.21den portföyümü doldurdum ama kar görünce veririm mesela 5.25te falan
ilk aldığım 37 maliyetli malı da 45-50-55 bandına kadar tutarım elimde
seçime kadar bu şekilde hareket edip seçim sonrası tekrar duruma bakacağım...
ben enden hep dolar konuşuyorum? çünkü dolar/tl grafiğine hakimim ve trde işler genelde dolar üzerinden yürür diğer paritelerde buna kıyasla dolar ile kendi aralarındaki endekse göre fiyatlanır
ama fedin faiz arttırımını azaltması ve dünkü açıklamaları sonrasında artık ibre euroya dönüyor kaldıki ecb de 2020de euro işin parasal sıkılaşma yani faiz arttırımına başlayacağını duyurdu
yani parite uzun vadede 1.20 üzerine atacaktır
Daha dün düşündüm rebelh nerelerde. Herhalde bizim gibi çömezlerle takılmaktan sıkıldı dedim : ) Özlettin kendini. Süper toparlayıp özetlemişsiniz durumu.
Ben de dün akşamdan beri ufak ufak alıyorum. Çeyrel portföyü dolara döndüm. Çeyreği sterlinde. Diğer kalan 1/4-1/2 ile de dolara döneceğim.5,20 altı gelirse diye temkinliyim şimdilik.
slowmotion
31-01-2019, 15:56
5,18 seviyesi dip midir? bekleyelim mi?
abi burdayım ya
Konuda gormeyınce merak ettım.
Ben keyıflı ısler yaptım,her yaptıgım hamleyı de yazdım.
35 lerden sattıgımı bıraz 25 den bıraz da 18lerden koydum.
Altınımı bıraz satmıstım,onslarımın %70 i de bugun sattım. Bıraz da parıteden dolara dondum.
Bekledıgım hersey allaha sukur oldu. Kasım sonu euro dedım,aralıkda altın. Onların karlarını koydum. Dolar zaten asansor gıbı.
Yone bu sevıyelerden alınıp 35 e kadar satılır.
Ama altın ve parıte çok keyıflıoldu be :)
Konuda gormeyınce merak ettım.
Ben keyıflı ısler yaptım,her yaptıgım hamleyı de yazdım.
35 lerden sattıgımı bıraz 25 den bıraz da 18lerden koydum.
Altınımı bıraz satmıstım,onslarımın %70 i de bugun sattım. Bıraz da parıteden dolara dondum.
Bekledıgım hersey allaha sukur oldu. Kasım sonu euro dedım,aralıkda altın. Onların karlarını koydum. Dolar zaten asansor gıbı.
Yone bu sevıyelerden alınıp 35 e kadar satılır.
Ama altın ve parıte çok keyıflıoldu be :)
dünkü açıklama altını da pariteyi de beklenti üstüne attı abi
dolar da çakıldı haliyle
buralar uzun vade için güzel yerler artık "daha aşağı gelse nereye gelecek ki" moduna girdik :)
Bekledıgım buydu. Guzel oldu ama. Hatırlarsan gectıgımız ayda ısrarla yazdım. Insanın dort gozle bekledıgı ana yatırımın hedefe ulasması kadar huzurlu bırsey yok:o
Dun 5.28 İle basladigim alim seruvenine saat 24.00 e kadar 5,1800 İle noktayı koydum. Ortalamam 5,22 şimdilik. Gece 12 ye kadar bankadaki günlük işlem limitimi doldurduğum icin işlem yapamayacağım. Çok zor da kalırsam ekstrem seyler olursa telefon bankacılığı ancak ama sanmam. Bakalım yarin ne olacak. Bana göre ayin 31 ini dusuk dolarla kapadigimiza göre yarin biraz yukselir. YTD
Farkında mısınız?
Ülke çok iyiye gidiyor : ))
Sabahtan beri 2 süper haber geldi.
1. si - Cumhuriyet tarihinin usulsüz sanal bahis operasyonu yapılmış - Algı yönetimine bakar mısınız. Cumhuriyet tarihi kaç senelik. Sanal bahis kaç senelik. 1940 larda sanal bahis mi oynanıyordu da bizim mi haberimiz yoktu acaba?
2. si - SMA hastaları bugünden ittibaren ilaçlarını alabilecek - Ya zaten olması gereken bu değil midir? Neyse bunu da geçtik.
Perşembe ve Çarşamba başlıkları
1- Avrasya tüneli zammı ve geri çekilmesi - Komedi.
2-17 Aralık kumpasında 25 sanığın mühebbet haips istemi - : ))
3-AK partinin 11 maddelik seçim manifestosu
4-3500 TL üzeri cep telefonu kredilerine 12 ay daha tam gaz devam
5-Sultanbeyli de 850 kg eroin yakalandı
6-Pet şişe getirene kontör kampanyası
7-Mülki idare amirlerinin özlük hakları çözüme kavuşmak üzere
8-TSK da 7 ayda 1076 personel ***** sebeplerden açığa alındı
9-Kara havacılıkta 63 kişi gözaltı
Neyse bunları bu adam neden üşenmedi yazdı. Piyasa çok karışacak. Doları olabildiğince düşürmeye çalışıyorlar ki minimum zarar görelim. Bence kötü bir strateji değil.
Yalancı bahar havası estiriliyor resmen.
Ama bu kadar iyi gelişmeye emniyetin hükümetin bu kadar üst üste iyi açıklama yapmasına alışık birisi değilim. Umarım ben art niyetliyimdir. Bundan dolayı portföyünüzü yönetirken gündemi de çok sıkı takip edin derim.
Söylediklerimin YT hiç değildir.