Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

yesil
08-07-2019, 12:54
doların düşmesi adamın işine gelmiyor, bu kadar net. trade mi ediyor, paraları dövize döndürüp yurtdışına mı çıkarıyor, ne b.k yiyorsa artık, döviz düştüğü an müdahale ediyor adam, akla mantığa sığmayan şeyler yapıyor. bunun başka bi açıklaması yok, ben bulamıyorum...

Danışmanları bile istiye hata yaptırıyor başka açıklama bulamıyorum ben. Yiğit Bulut gibi fantastik kafalılar ve feto artıkları kuyusunu kazıyorlar. Kendide bunu farkedemeyecek kadar eğitimsiz. Emperyaller Erdoğanın kontrolünü kaybettikleri için Babacan'la yeni düzen kurma peşindeler. İktidar değiştirerek Doğu akdeniz, Suriye gibi konularda geri adım attırmaya çalışacaklar. Yıllardır ekonomide hata üstüne hata yaptırılması başka nasıl açıklanabilir.

_opeth
09-07-2019, 12:31
artık neyden dolayı yükselip neyden dolayı sabit kaldığını anlamıyorum

997TT
09-07-2019, 12:44
Danışmanları bile istiye hata yaptırıyor başka açıklama bulamıyorum ben. Yiğit Bulut gibi fantastik kafalılar ve feto artıkları kuyusunu kazıyorlar. Kendide bunu farkedemeyecek kadar eğitimsiz. Emperyaller Erdoğanın kontrolünü kaybettikleri için Babacan'la yeni düzen kurma peşindeler. İktidar değiştirerek Doğu akdeniz, Suriye gibi konularda geri adım attırmaya çalışacaklar. Yıllardır ekonomide hata üstüne hata yaptırılması başka nasıl açıklanabilir.
Haha
Emperyal kim mesela?

yesil
09-07-2019, 14:09
Haha
Emperyal kim mesela?

Suriye'de kürt devleti kurmaya çalışanlar, ılımlı islam projesinin Türkiye ayağı olan fetö'yü besleyip büyütenler, akp'nin kuruluşuna ve büyümesine ön ayak olanlar. Komplo teorilerinden ve farazi şeylerden bahsetmiyorum. Amerika ve İsrail çıkarları uğruna bu planlar yapılmıyor mu?

GokhanK.
09-07-2019, 14:09
Haha
Emperyal kim mesela?

otv hakkinda ki dusunceniz nedir? 1.6 ya kadar olanlarda sifirlamaya giderler mi? yoksa 2.el e mi destek vericekler?

rebelh
09-07-2019, 14:16
Suriye'de kürt devleti kurmaya çalışanlar, ılımlı islam projesinin Türkiye ayağı olan fetö'yü besleyip büyütenler, akp'nin kuruluşuna ve büyümesine ön ayak olanlar. Komplo teorilerinden ve farazi şeylerden bahsetmiyorum. Amerika ve İsrail çıkarları uğruna bu planlar yapılmıyor mu?

hocam biraz kafa karışıklığı var sanırım
ılımlı islam dediğimiz şeyin en büyük temsilcileri ak parti ve ihvan harekatı ki şu an da ihvancıların bizden vatandaşlık aldığı dillendiriliyor sisiyi de tanıyorsunuzdur sanırım https://ilerihaber.org/icerik/musluman-kardesler-sisiden-kacan-800-kisiye-turk-vatandasligi-verildi-100286.html
amerika ve israil çıkarlarına gireceksek ztn bopun eş başkanı kimdi hatırlamamız lazım
yani aslında sizin bahsettiğiniz şeylerin hepsini yapması için bu iktidar görevlendirildi sonra suriyede kürt devleti işleri bozdu ihvanda kendi kafasına göre hareket edince abd ılımlı islam projesinden de vazgeçti
çok daha detaya girerseniz bu vazgeçişin etkileri olarak libya sudan fas gibi ülkelerdeki son zamanlarda yaşanan olayları da gözlemleyebilirsiniz ılımlı islama yakın iktidarlar hep devrildi/devriliyor..

yesil
09-07-2019, 14:23
hocam biraz kafa karışıklığı var sanırım
ılımlı islam dediğimiz şeyin en büyük temsilcileri ak parti ve ihvan harekatı ki şu an da ihvancıların bizden vatandaşlık aldığı dillendiriliyor sisiyi de tanıyorsunuzdur sanırım https://ilerihaber.org/icerik/musluman-kardesler-sisiden-kacan-800-kisiye-turk-vatandasligi-verildi-100286.html
amerika ve israil çıkarlarına gireceksek ztn bopun eş başkanı kimdi hatırlamamız lazım
yani aslında sizin bahsettiğiniz şeylerin hepsini yapması için bu iktidar görevlendirildi sonra suriyede kürt devleti işleri bozdu ihvanda kendi kafasına göre hareket edince abd ılımlı islam projesinden de vazgeçti
çok daha detaya girerseniz bu vazgeçişin etkileri olarak libya sudan fas gibi ülkelerdeki son zamanlarda yaşanan olayları da gözlemleyebilirsiniz ılımlı islama yakın iktidarlar hep devrildi/devriliyor..

farklı bir şey söylemedim. Kafa karışıklığım nerede anlamadım.

rebelh
09-07-2019, 15:24
farklı bir şey söylemedim. Kafa karışıklığım nerede anlamadım.

ben emperyalistler reisi yemeye çalışıyor manasında söylediniz gibi anladım
ama onun dışında evet katılıyorum reisin dik başlılığı yerine babacanı daha makul kıldı hem sermaye ile hemde yabancı ile arası iyi
chp hiç bir zaman diğer egemenler için cezbedici olmadı öünkü çok seslilik her an her şeyi bozabilecek güçete
emperyalistlere biat kültürüne razı insanlar lazım
sistem değişecektir ve imamoğlu-babacan ekseninde demokrat liberal bir siyaset izlenecektir diye düşünüyorum

Yigit-Y
09-07-2019, 15:32
Babacan ile İmamoglu 2023 de AKP nin baş belası olacak o kesin

Babacan eğer nette gezinen isimlerle yola çıkarsa
Akp iç savaşa girer sağlam isimler var.
Hani o sahsahlo ekonomi zamanı isimler
Halk unutmaz PR si yüksek isimler onlar :)

rebelh
09-07-2019, 15:34
bu sistemin 2023e kadar süreceğini sanmıyorum 2020de bir seçim görürüz
eğer babacan akpden iyi vekil alırsa meclis üstünlüğü muhalefete geçebilir

997TT
09-07-2019, 15:40

O emperyal dedigin güçler isterse tayyibi indirir ama suan daha da zayiflatarak isyediklerini aliyirlar. Tayyip de çanak tutuyor.
O guclerin Babacan gibi riske ihtiyaci yok.
Zaten ulkenin durumu belli.
Suna odaklanmak en guzeli;ulkeye bu denli zarar veren zihniyetten nasil kurtulunur?

997TT
09-07-2019, 15:41
otv hakkinda ki dusunceniz nedir? 1.6 ya kadar olanlarda sifirlamaya giderler mi? yoksa 2.el e mi destek vericekler?

2.ele destek hicbirseye yaramaz. Ben otv indirimi cikacagini bekliyorum. Sifirlama olmaz. Kasa da para yok. Tukettiler herseyi.

ahmetgurlek
09-07-2019, 15:45
ali babacan'ın önemli bir kesimi koparabileceği yönünde parti içinden bir duyum aldım. özellikle eskilerden ciddi destek varmış. biz ali babacan ve ailesiyle yakın tanışan bir aileyiz, gerçekten çok düzgün, ahlaklı insanlardır. ali babacan da gerek yurt içinde gerek yurt dışında, finans çevrelerinde, ekonomi çevrelerinde, bürokraside karşılığı olan bir insan. inşallah yeni bir başlangıç olur lakin benim tek korkum, daha doğrusu tek çekincem ali babacan her şeyiyle dört dörtlük olsa da siyasi olarak bir lider değil. kitleleri peşinden sürükleyebilecek, toplumun belli bir kısmını belli bir süre etrafında tutabilecek bir kişilik değil. bizim halkımız da ne yazık ki bu tarz insanlardan ziyade reyiz gibi kişiliklere prim veren bir topluluk. reyiz de benzer şekilde düşündüğü için ali babacan'I ve oluşumunu pek ciddiye almıyormuş an itibariyle, yine içerden aldığım duyum bu...

rebelh
09-07-2019, 15:49
ali babacan'ın önemli bir kesimi koparabileceği yönünde parti içinden bir duyum aldım. özellikle eskilerden ciddi destek varmış. biz ali babacan ve ailesiyle yakın tanışan bir aileyiz, gerçekten çok düzgün, ahlaklı insanlardır. ali babacan da gerek yurt içinde gerek yurt dışında, finans çevrelerinde, ekonomi çevrelerinde, bürokraside karşılığı olan bir insan. inşallah yeni bir başlangıç olur lakin benim tek korkum, daha doğrusu tek çekincem ali babacan her şeyiyle dört dörtlük olsa da siyasi olarak bir lider değil. kitleleri peşinden sürükleyebilecek, toplumun belli bir kısmını belli bir süre etrafında tutabilecek bir kişilik değil. bizim halkımız da ne yazık ki bu tarz insanlardan ziyade reyiz gibi kişiliklere prim veren bir topluluk. reyiz de benzer şekilde düşündüğü için ali babacan'I ve oluşumunu pek ciddiye almıyormuş an itibariyle, yine içerden aldığım duyum bu...

2002 seçimleri de herkes için büyük sürpriz olmuştu kimse akpnin tek başına iktidarını beklemiyordu
ama helal olsun öyle bir şekilde düzenlediler ki hem akp tek başına aldı hemde siyasi yasaklı birisi bir şekilde başbabakan oldu
iş birini o noktaya getirmekse buna chp bu konuda yine elinden geleni yapar :D
birilerinin 2002deki hatası bize 20 yıla mal oldu o yüzsüz yarım beyniyle hala vekil..

neyse babacanı da isterlerse istedikleri noktaya getirirler yıpranmamış bir yüz ha liberallerden bu ülkeye hayır gelmedi gelmeyecek ama yapacak bir şey yok buna biz karar vermiyoruz..

dqn
09-07-2019, 15:53
Ali Babacan’in yuzde 4 u gecebilecegine ihtimal vermiyorum. Ayrıca cok iyi bir siyasetci neden bu zamana kadar olanlara sesini cikarmiyor anlamista degilim. Yapabilecegi en basarili hamle iktidar partisinden vekil almak olur. Yoksa secimle vekil cikarmasi imkansiza yakin olur..

yesil
09-07-2019, 16:03
ben emperyalistler reisi yemeye çalışıyor manasında söylediniz gibi anladım
ama onun dışında evet katılıyorum reisin dik başlılığı yerine babacanı daha makul kıldı hem sermaye ile hemde yabancı ile arası iyi
chp hiç bir zaman diğer egemenler için cezbedici olmadı öünkü çok seslilik her an her şeyi bozabilecek güçete
emperyalistlere biat kültürüne razı insanlar lazım
sistem değişecektir ve imamoğlu-babacan ekseninde demokrat liberal bir siyaset izlenecektir diye düşünüyorum

Çok farklı yerlerde değiliz düşünce olarak. Bizimkinin vatan millet sevgisinden emperyal karşıtı politikalar izlediğini düşünmüyorum. Kendi çıkarlarının çatışmasından dolayı şu an durduğu nokta. İlk saldırıda karşıdan geldi zaten.

Plan yeni kurulacak parti ve muhalefet desteğiyle gül'ü cumhurbaşkanı yapmaktı muhtemelen ama imamoğlu çok parladı. Gelecek cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin ortak adayı imamoğlu olur gibi. Yoksa chp bir önceki seçimlerden Gül'e razıydı zaten.

yesil
09-07-2019, 16:11
O emperyal dedigin güçler isterse tayyibi indirir ama suan daha da zayiflatarak isyediklerini aliyirlar. Tayyip de çanak tutuyor.
O guclerin Babacan gibi riske ihtiyaci yok.
Zaten ulkenin durumu belli.
Suna odaklanmak en guzeli;ulkeye bu denli zarar veren zihniyetten nasil kurtulunur?

O kadar kolay değil. istedikleri an nasıl indirebilirler. Mesele sadece indirmek değil kendi yörüngelerinde olanları iktidar yapmak. Her istediklerini alıyorlar diyemeyiz. 50 yıllık projereleri bir günde çöp olma noktasına geldi. S400 meselesi var, suriye meselesi var, var da var. Bir tek brunson'ı isteyip aldı oda nasıl alındığı belli.

Yigit-Y
09-07-2019, 16:33
60 güne greve gidecek kamu personeli hadi buyrun :D

Enflasyon 17 ile zam nasıl 9 olur :D

dorukky
09-07-2019, 17:13
Babacandan da davut oglundanda bisey cikmaz.nekadar sevip desteklesekte imamoglununda gozlerine baktigimda erdogani goruyo gibiyim. Hayirlisi

Cimmeria
09-07-2019, 17:18

O yüzden mi yıllarca cemaat ile kol kola ülke yönetilirken hiç sesi çıkmadı mesela?

Yigit-Y
09-07-2019, 17:27
Ali Babacan Muhtemel Kadrosu
Mehmet Şimşek,Cemil Çiçek,Sadullah Ergin,Beşir Atalay,Abdüllatif Şener,Ahmet Davutoğlu,Lütfullah Kayalar,Ertuğrul Günay,Nihat Ergün, Haşim Kılıç
Abdullah Gül'ün de destek vereceğini
Bu isimler çoğu gelse ki süprizler olabilir deniyor.

Bu kadro 10-15 arası akp den çalar

dqn
09-07-2019, 17:49
Ali Babacan Muhtemel Kadrosu
Mehmet Şimşek,Cemil Çiçek,Sadullah Ergin,Beşir Atalay,Abdüllatif Şener,Ahmet Davutoğlu,Lütfullah Kayalar,Ertuğrul Günay,Nihat Ergün, Haşim Kılıç
Abdullah Gül'ün de destek vereceğini
Bu isimler çoğu gelse ki süprizler olabilir deniyor.

Bu kadro 10-15 arası akp den çalar

Bu isimler bence sendika yada dernek kursun, hepsinin kaderi aynı neticede :)

Yigit-Y
09-07-2019, 18:05
Bu isimler bence sendika yada dernek kursun, hepsinin kaderi aynı neticede :)

Bu kadro yalnız 2010 a kadar ekonomiyi iyi götürdü.
Akp tabanı seviyor bu isimleri

Oldurmesede yara verir

dqn
09-07-2019, 18:10
Bu kadro yalnız 2010 a kadar ekonomiyi iyi götürdü.
Akp tabanı seviyor bu isimleri

Oldurmesede yara verir

Muhakkak kötü isimler değiller lakin bana göre ikinci şansı hak edecek isimlerde değiller. 2002-2010 arasındaki TR ekonomik ivmesini tüm dünya ekonomisi özellikle abd ve ab baz alınarak incelersek üstüne de yapılan özelleştirmeler vs. bence çokta abartılmayı hak etmiyorlar.

Yigit-Y
09-07-2019, 18:16
Muhakkak kötü isimler değiller lakin bana göre ikinci şansı hak edecek isimlerde değiller. 2002-2010 arasındaki TR ekonomik ivmesini tüm dünya ekonomisi özellikle abd ve ab baz alınarak incelersek üstüne de yapılan özelleştirmeler vs. bence çokta abartılmayı hak etmiyorlar.

Öylede AKP ye oy verenler öyle görmüyor.
Zaten gören bir kitle olsa AKP ye oy vermez.

Sorun orada onlar gibi düşünmeyi denersen bu kadro iş yapar bence :D

dqn
09-07-2019, 18:20
Öylede AKP ye oy verenler öyle görmüyor.
Zaten gören bir kitle olsa AKP ye oy vermez.

Sorun orada onlar gibi düşünmeyi denersen bu kadro iş yapar bence :D

:D :D

Haklısın valla abi :)

DOHC
09-07-2019, 19:39
Ali Babacan’in yuzde 4 u gecebilecegine ihtimal vermiyorum. Ayrıca cok iyi bir siyasetci neden bu zamana kadar olanlara sesini cikarmiyor anlamista degilim. Yapabilecegi en basarili hamle iktidar partisinden vekil almak olur. Yoksa secimle vekil cikarmasi imkansiza yakin olur..

Yuzde 4 babacan, yuzde 2 davutoğlu bile olsa akp oyları yuzde 6 azalır sonuçta........... Az değil.

dqn
09-07-2019, 20:27
Yuzde 4 babacan, yuzde 2 davutoğlu bile olsa akp oyları yuzde 6 azalır sonuçta........... Az değil.

Eğer ittifak ile girilmezse secimlere baraji gecemeyeceklerinden gene ak partiye donecek oylar olur.

Dedikleriniz kagit uzerinde iyi ama ben acikcasi ihtimal vermiyorum. Meral annem bile ak partiden denilen kadar oy alamadi. Pusulayla baş başa kalinca isler degisiyor :)

rebelh
10-07-2019, 08:25
reis, müslüman kardeşlerin birer birer indirildiğini görünce sıranın kendisine de gelebileceğini sezdi ve yüzünü doğuya döndü
tabi nato üyesi ve ab ile müzakere yürütüyor olmak bu dönüşü sancılı hale getiriyor
abdnin bize patriot falan satmadığı hikaye ama s400 alıp bir diş göstermek için bu hikayeye ihtiyaçları vardı
trump boşuna "size bakınca hollywood aktörlerini görüyorum" demedi ztn sonrasında da reis "yaptırım olmayacağını trumpın ağzından da duymuş olduk" dedi ama şimdi yaptırımlara hazırlanıyorlar :)
o yüzden s400 mevzusu reisin siperidir bütün sıkıntıları bağlayabileceği bir bağımsızlık mücadelesi yani "20 yıl yaptıklarım hep doğruydu ama üyesi olduğumuz natonun karşısındaki rusyadan s400 alınca bağımsızlığımıza meydan okudular ekonomik bir savaş açtılar"a gelecek mevzu
bu çerçevede bu ülke insanının cebinde ne zaman parası eksilirse hükümetler bedelini ödemiştir istanbul ve ankara boşuna kaybedilmedi o yüzden babacan da davutoğluda bizim beklentimizden fazlasını alacaklardır ki babacanın daha iyi bir kadroyla geleceği konuşuluyor sermayesi de güçlü bir isim örgütlenmede de sorun yaşamaz sanmıyorum..

16EC813
10-07-2019, 08:32
peki şimdi son durum nedir ? basıyıoozmu paraları dolara :D şaka bi yana insan elindeki üçbeş kuruşu nasıl etsemde deger kaybetmesemim derdine düştü bırak kazanmayı gerçi her şekilde kaybeden biz oluyoruz da ehh işte züğürt tesellisi

ahmetgurlek
10-07-2019, 08:43
O yüzden mi yıllarca cemaat ile kol kola ülke yönetilirken hiç sesi çıkmadı mesela?

ben ali babacan'ın olası parti kurması olayının akp içindeki yansımaları ile ilgili bi iç duyumu ve kendi görüşlerimi aktarmışım, siz cemaatle kol kola ülke yönetilmesine ses çıkarmamasını falan sormuşsunuz. ben alakasını anlayamadım. bu soruyla neyi amaçladınız?

rebelh
10-07-2019, 08:56
of kıbrıs postasını da abye koyduk tamamdır
kavga etmediğimiz biri var mı?
çok pis bir "bağımsızlık" kılıfı hazırlandı forumda da buna sazanlama atlayacak bir sürü arkadaş var
"reis haklı istediğimizi yaparız buna karışamazlar" falan filan.. hadi bakalım tanıyalım muhalif görünüp de bu ayakları yiyecek saf arkadaşları..

gan
10-07-2019, 09:08
Babacandan da davut oglundanda bisey cikmaz.nekadar sevip desteklesekte imamoglununda gozlerine baktigimda erdogani goruyo gibiyim. Hayirlisi

Aynı şeyi düşünen bir tek ben değişmişim. Kendisini severiz destekleriz fakat konuşmasında gözlerinizi kapatın. Erdoğan V2 konuştuğunu duyacaksınız. Hitapet vs çok benzer. 2 side hırslı 2 side kitlelerin sevgisiyle beslenen liderler.

ahmetgurlek
10-07-2019, 09:08
of kıbrıs postasını da abye koyduk tamamdır
kavga etmediğimiz biri var mı?
çok pis bir "bağımsızlık" kılıfı hazırlandı forumda da buna sazanlama atlayacak bir sürü arkadaş var
"reis haklı istediğimizi yaparız buna karışamazlar" falan filan.. hadi bakalım tanıyalım muhalif görünüp de bu ayakları yiyecek saf arkadaşları..

burda yiyenlerden ne olacak, memleketin % 50'si yiyor bu ayakları maalesef. gene başlar "kimseye boyun eğmediği için iftira atıyorlar, yemeye çalışıyorlar, darbe yapıyorlar, bada bada bıdı bıdı..."

909
10-07-2019, 11:11
Alınır mı buralardan satmak için acelem yok.

997TT
10-07-2019, 11:29
Geçen hafta güzel düştü ve alim firsatiydi.
70 lerden itibaren dususlerde parca parca almistim.
Cok strese gitmeye gerek yok. Kisa vade al satcilar haric
Cok risk yok.
Tayyip daima suclar,hatasini baskasina yukler ve postalar.
Mutlaka kendine dusman yaratır,onunla mucadele ediyormus gibi gorunup herzaman MAĞDURU oynar.....
Bol para doneminde sermayeyi betona gomup,1tane uretim tesisi acmayanlar, üstüne herşeyi sattilar. Hem de BABALAR gibi....
Yani akp den kopanda icinde olandan da hayir gelmez....

16EC813
10-07-2019, 12:44
5,75 den dolar aldım hadi bakam çupra ya balina olcak yaa tavada hamsii :D

dorukky
10-07-2019, 14:12
Bukadar faiz indirilmesinin dillenmesi. Mb baskanini faiz indirmiyor diye gorevden almasins karsilik dolar gecen seneki gibi sert tepkiler vermiyo. Sanki faiz indirimi sonrasida 5 10 krs assa yukari oynucak gibi hissettiriyo

ZX-636R
10-07-2019, 14:31
Ali Kırca nın kulakları çınlasın. gerçek siyaset meydanı burası :-)

uzun zamandan sonra tekrar Dolar biriktirme zamanı geldiğini düşünüyorum.

her düşüş bir alış fırsatına doğru gidiyor, net kararımı 25 temmuz sonrası açıklanacak PPK toplantı tutanaklarını okuyup vericem

Gkn55
10-07-2019, 15:13
Sayın Cumhurbaşkanımız merkez bankasının 100 Milyar dolara yakın rezervi olduğunu açıklamış. Ayrıca işsizlik oranımız bir parça yükselmiş, İMF'ye de kapımız kapalıymış.

Hak-İş kendisiyle gurur duyuyormuş. Buyrun linki ;

https://www.youtube.com/watch?v=JmIiWIL2L_8

pirasa
10-07-2019, 15:41
nedense bana hep tahmini kolay şeyler olmayacak gibi gelir. 1-2 güne elimde ne var yok satmayı düşünüyorum sanırım bist de yüklü miktar gireceğim uzun vade. yatırım tavsiyesi kesinlikle değil.

Yigit-Y
10-07-2019, 17:01
AB bize gider yapamaz.

Reyis uyardı sığınmacıların parası niye hala gelmedi diye :D

Yani şunu der yap banada birşey o suriyelileri nasıl salıyorum üstüne :D

hahaaha bak burda oyunu güzel oynuyor

AB'den kınama gelir gelirse kına yakarız birşey olmaz :D

Nargile içen suriyeli ne işe yarar sadece bu işe yarar işte :D

BARR
11-07-2019, 07:28
Salalım gitsin ya ben vercem paralarını.

TolgaUs
11-07-2019, 08:42
Sanırım dolardan çıkma vakti geldi artık ufak ufak. Etraf çok olumlu gözüküyor.

axcel
11-07-2019, 10:09
5,75 den dolar aldım hadi bakam çupra ya balina olcak yaa tavada hamsii :D

erken basmışsın gürsel abi...şuan istavrit sanırım :D

muzurasd
11-07-2019, 10:18
rebelh altın fiyatlama olarak yukarı yönlü devam edermi yoksa dur noktası varmı fed sonrası ne olur sence

dorukky
11-07-2019, 11:02
100 tane mb 1 tane fed etmiyomus demekki. Adamlarin 0.25 faizi bizim 5 6 dan daha etkili.Onsu ucuruyo tl bile degerleniyo havadan. Yaptirimlar s400 kriz enflasyon issizlik mb baskani faiz indirimi soylentisi tl ye negatif etki etmiyo. Yabanci 25 ine kadar alacagi faizinmi pesinde acaba dolara gecmeden . 25 i de dolara etki etmezse dolar vitmistir derim ben

16EC813
11-07-2019, 11:07
erken basmışsın gürsel abi...şuan istavrit sanırım :D

hayy ben şansımın içinee ,bizim kutup ayısı çölde devenin üstünde öptü bizi desene alüminyum :D

rebelh
11-07-2019, 11:57
rebelh altın fiyatlama olarak yukarı yönlü devam edermi yoksa dur noktası varmı fed sonrası ne olur sence

akşamki verilere bakıp yorumlamak daha sağlıklı olur
hele bugün çocuk benimle iş yerinde ben hiç sağlıklı değilim bir şey yorumlamak için :D

CND
11-07-2019, 13:30
Az önce işyatırım ile görüştüm kaldıraç 1:1 için bile pozisyonu ertesi güne taşımam halinde swap maliyetine katlanmam gerektiğini iletti.

Piyasaya ve bankalara görece düşük spread aralığı, piyasalar açık olduğu sürece işlem imkanı ve işyatırımın bahsettiği gibi bir swap maliyetine katlanmadan nereden işlem yapabilirim ?

yıldırımbyzt
11-07-2019, 14:44
Az önce işyatırım ile görüştüm kaldıraç 1:1 için bile pozisyonu ertesi güne taşımam halinde swap maliyetine katlanmam gerektiğini iletti.

Piyasaya ve bankalara görece düşük spread aralığı, piyasalar açık olduğu sürece işlem imkanı ve işyatırımın bahsettiği gibi bir swap maliyetine katlanmadan nereden işlem yapabilirim ?

5/24 ise tfx yok saat 9.30-18.30 ise viop düşünebilirsiniz.
Saat 17 de olan powell konuşması nasıl bir etki eder daha doğrusu bir etki eder mi

mikelazi
11-07-2019, 14:54
yatırım amaçlı

75ten almıştım
bugünde 65ten aldım :)

Focus4171
11-07-2019, 15:33
- Dolar Pazartesi günü oluşan boşluğu kapatıyor. 5,65 üzerinde kalabilirse sırasıyla 5,73 ve 5,78 dirençlerini zorlayabilir. Eğer 5,65 altına giderse 5,58 yeniden gündeme gelir.

- Borsa Cuma günü bahsettiğim 96.000 seviyesindeki gap'ı kapattı ve tekrar yukarı döndü. 99.600 seviyesi önemli. Üzerinde kalamazsa yeniden aşağı yönlü harekete geçebilir. Aşağıda sırasıyla 94,500 ve 92,500 önemli destekler.

- Altın grafiklerden bağımsız kendi kafasına göre hareket ediyor. 1380-1440 dolar arasında yataya bağladı. Artık hangi yöne kırarsa yaklaşık 60$ kadar aşağı yukarı marjı var, ona göre pozisyon alınabilir. Kısa vadeli teknik göstergelerde ise hala negatif uyumsuzluk var. Bu yüzden 1350$ civarı hala gündemde. Eğer tersi durum olursa da 1440 geçilirse 1500$ görülebilir. Orta ve uzun vadede grafikler gayet iyi hala değişen bir şey yok.

Bu ay biraz hareketli olacak gibi. Artık neler olacağını bekleyip görelim :icon_tup:

VETTE
11-07-2019, 16:07
Şu an 5,66 larda heyecan dorukta kapanış bekliyeceğiz

Focus4171
11-07-2019, 17:07
Şu an 5,66 larda heyecan dorukta kapanış bekliyeceğiz

Koy 5,65'e stopu al. Eğer alım denenecekse buralardan alım denenir işte...

TGY
12-07-2019, 10:19
S400 sevkiyati basladi,gorelim bakalim neler olacak.

dorukky
12-07-2019, 10:26
Akceler hazineye devrediliyor etkisi negatifmi olur? Tl bollasiyo sonucta?

rebelh
12-07-2019, 11:03
Akceler hazineye devrediliyor etkisi negatifmi olur? Tl bollasiyo sonucta?

para basmak/parasal genişleme demek bu :)
s400 de geliyor ama birileri alışları karşılıyor kim acaba?
yakında çıkar kokusu ama sert hareketler yaşayabiliriz 1 twite bakar ab ile de sıkıntı büyüyor iyice..

16EC813
12-07-2019, 11:08
para basmak/parasal genişleme demek bu :)
s400 de geliyor ama birileri alışları karşılıyor kim acaba?
yakında çıkar kokusu ama sert hareketler yaşayabiliriz 1 twite bakar ab ile de sıkıntı büyüyor iyice..

yanii ,daha açık olurmusun lütfen :D

rebelh
12-07-2019, 11:48
yanii ,daha açık olurmusun lütfen :D

sert artışlar olabilir abi..

dorukky
12-07-2019, 12:03
Gecen sene bu sene grafigine bakinca 1 kere 6.2 yukselisi yapti bu ay icinde bi 6.2 ustu 6.5 gibi yapmasi gerekiyo gorunuyo

dorukky
12-07-2019, 13:32
Dogus hisse sabah +10yapti dolarda beklemekten ekrani izledik.

Yigit-Y
12-07-2019, 13:45
AB birşey yapamaz
Reyis salar 4 milyon suriyeliyi olur biter

ABD de birşey yaparsa usleri kapatırız.
Ecevit yapmıştı zamanında.

Reyis sever bu hareketleri rahat olun

Yalniz dolar hızlıca 6 olur mu olur yani

YTD

rebelh
12-07-2019, 13:46
AB birşey yapamaz
Reyis salar 4 milyon suriyeliyi olur biter

ABD de birşey yaparsa usleri kapatırız.
Ecevit yapmıştı zamanında.

Reyis sever bu hareketleri rahat olun

Yalniz dolar hızlıca 6 olur mu olur yani

YTD

yiğitçim kusura bakma
*** yapamaz
*** salarız :)

rebelh
12-07-2019, 13:54
hayır şimdi başımı belaya sokmak istemiyorum da sen kimsin ya herkese posta koyuyon dediğim dedik oynuyon 1 *** ürettiğin yok dünyaya faydalı 1 hamlen yok her adım attığın yerde boka batmışsın ekonomin çökmüş tarihinin en büyük işsizliğini ve en büyük ekonomik krizini yaratmışsın ki krizin daha başındasın ortadoğunun pinpon topu olmuşsun biri oraya vuruyor oraya gidion biri oraya vuruyor oraya gidion
neyin özgüvni bu ya? fikirtepedeki çözken inşaatlaramı güveniyoorsun? detarjan yaptığın bora mı? vergiler içinde boğduğun halka mı? okçular vakfına mı?
sana istediğini yaparsın ama bedel ödemezsin güvenini veren kim la walla çok merak ediyorum
göreceğiz ab ne yapacak abd ne yapacak yaşayarak göreceğiz öyle çocuk oyunu değil devlet yönetmek sana küstüm oyuncaklarımı vermiyorum diyemezsin

dorukky
12-07-2019, 13:57
Aksam trump twit atarsa s400ler hayirli olsun.hayirli cumalar gule gule kullanin. Cik isin icinden ::))))

BARR
12-07-2019, 13:59
Alayına gider ulan! 2 de 60'a kurdu reyiz bütün kanatlılara gider yapıyoruz N/A motorla.

rebelh
12-07-2019, 14:51
sadece akşama açıklama yapacağız dediler ve kur 5.76
söyleyin de salsınlar mültecileri :D

dorukky
12-07-2019, 15:14
Ptesi piyasa kapali dimi?. Haftasonu faizine gecenlerde bugun gecmez ptesi 6 li rakamlar gelir gibi hissediyorum

rebelh
12-07-2019, 15:17
Ptesi piyasa kapali dimi?. Haftasonu faizine gecenlerde bugun gecmez ptesi 6 li rakamlar gelir gibi hissediyorum

pentagon ne dicek o önemli ama kimse hayırlı bir şey diyeceğini düşünmüyor
abd bütün dünyaya kafa tutuyor koca çine yaptırım uyguluyor pazarlığa oturtuyor
sen gidip müttefiğinden değil rusyadan silah alıyorsun buna eyw mı diyecek?
hiç umrunda olmasa bile bütün dünya üzerinde bir prestiji var adamın sana çiğnetir mi?
reis krize kılıf buldu şimdi kimler kimler atlayacak bu kılıfa izleyin bakın

BARR
12-07-2019, 15:23
hiç umrunda olmasa bile bütün dünya üzerinde bir prestiji var adamın sana çiğnetir mi?

USA'dan da Patriot anlaşması yapmıştır G20'de ordan yumuşatır biter olay.

rebelh
12-07-2019, 15:28
USA'dan da Patriot anlaşması yapmıştır G20'de ordan yumuşatır biter olay.

yok öyle bir olay
yahu sen nato üyesisin ve rusyadan füze alıyorsun, bi mantıklı düşünelim
bunu neden yapıyorsun? bağımsızlık mücadelesi :D
abd ne diyecek? tamam bizden de patriot al ödeşelim mi diyecek? yolcu uçağı değil ki bu savaş silahı ve tüm yazılımı ruslara ait, abdnin en büyük düşmanına (beni beni bihterini)

Cimmeria
12-07-2019, 15:30
mülteciler için kapıyı açarız salarız diyoruz da, kapı tek taraflı değil karşıda da kapı var onların da açması lazım :) hiç onu soran yok,

şu bir gerçek ki maalesef bizim dış politikamızın mantıklı bir planı yok, ne kısa ne orta ne uzun vadede. Biz ne yazık ki en olmayacak şekilde raktif yaklaşıyoruz, oysaki proaktif olmamız lazım, özellikle zayıfsan ( borcun varsa ekonomin pamuk ipliğindeysee) reaktif olarak ne yazık ki hiç bir istediğine sahip olamazsın...

dorukky
12-07-2019, 15:42
Amariganin karsisinda iran yada rusya yok. Ciddiyetle yaptirim yapacaklari. Bizimkilere yaptirim yapiyoz deseler rwis bu sekilde ikna eder. Holywood yildizlari sonucta

BARR
12-07-2019, 15:50
yok öyle bir olay
yahu sen nato üyesisin ve rusyadan füze alıyorsun, bi mantıklı düşünelim
bunu neden yapıyorsun? bağımsızlık mücadelesi :D
abd ne diyecek? tamam bizden de patriot al ödeşelim mi diyecek? yolcu uçağı değil ki bu savaş silahı ve tüm yazılımı ruslara ait, abdnin en büyük düşmanına (beni beni bihterini)

Başka bişeyler için daha eğiliiriz derler merak etme.

rebelh
12-07-2019, 15:51
Başka bişeyler için daha eğiliiriz derler merak etme.

i don't think so !!

BARR
12-07-2019, 15:53
Bu kadar popülist bir politikada halkın gözünü boyamak için bu ufacık füzelerden çok daha fazlasını ülkenin alehine taviz verebilecek bir politikaya sahibiz şu an bence her şey mümkün hiç şaşırmam.

yesil
12-07-2019, 16:01
hayır şimdi başımı belaya sokmak istemiyorum da sen kimsin ya herkese posta koyuyon dediğim dedik oynuyon 1 *** ürettiğin yok dünyaya faydalı 1 hamlen yok her adım attığın yerde boka batmışsın ekonomin çökmüş tarihinin en büyük işsizliğini ve en büyük ekonomik krizini yaratmışsın ki krizin daha başındasın ortadoğunun pinpon topu olmuşsun biri oraya vuruyor oraya gidion biri oraya vuruyor oraya gidion
neyin özgüvni bu ya? fikirtepedeki çözken inşaatlaramı güveniyoorsun? detarjan yaptığın bora mı? vergiler içinde boğduğun halka mı? okçular vakfına mı?
sana istediğini yaparsın ama bedel ödemezsin güvenini veren kim la walla çok merak ediyorum
göreceğiz ab ne yapacak abd ne yapacak yaşayarak göreceğiz öyle çocuk oyunu değil devlet yönetmek sana küstüm oyuncaklarımı vermiyorum diyemezsin

akp ve başındakiyle ilgili tüm eleştirilerde sonuna kadar haklısınız. akp destekçisi olmadığımı tekrar baştan belirteyim. ekonomi, iç ve dış politikayla ilgili yapılan çok büyük hatalar var. Ama milli meseleleri akp düşmanlığıyla karıştırmamak gerekiyor.

https://i.hizliresim.com/od3VvR.jpg (https://hizliresim.com/od3VvR)

Bu harita yunanistan ve güney kıbrısın hak iddaa ettiği alanları gösteriyor. Bu harita kabul ettirilirse gemilerimizi ege'de ve akdeniz'de 100 metre ilerletemeyiz. Keşke sadece kendi iddaları olsa.

https://i.hizliresim.com/OrAD1A.jpg (https://hizliresim.com/OrAD1A)

Bu haritadaki mavi çizgiler ab'nin deniz alanlarındaki anlaşmaya varılamayan tek taraflı iddaa edilen sınırlarını gösteriyor. Bir resmiyeti var mı emin değilim ama kendi platformlarında yayınlıyorlar.

Akp hükümeti 2000'lerin başlarında kendi deniz alanları için mücadele edebilir, akdeniz kıyıdaşlarıyla sınır anlaşmaları yapmak için çabalayabilirdi. Tabi ki yapmadı ve şu an bu durumdayız. Rumlar çoğu ülkeyle sınır anlaşmalarını yaptılar. Hatta mısırla 2002 senesinde yapıldı yanlış hatırlamıyorsam. Yani avrupa ve amerika her şeyi doğru yapıp bize adaletli davransada biz mızıkçılık yapıyor olsak tamam haklısınız ancak olay böyle değil. Türkiye'nin akdeniz ve suriye planlarına karşı durmaktan başka seçeneği yok.

dorukky
12-07-2019, 16:10
Madem bukadar direttiler insallah sonunu getirirler. Cikarsinlar gazi petrolu isterse tum dunya ambargo uygulasin ben sahsen desteklerim
Ama her olayda oldugu gibi bundada geri vites yaparlar. Askere cuval gecirilmesi. Mavi marmara.rahip brunson. 2 gun sonra cikarlar gemi kaptanlari fetocuymus derler haberimiz.yok derler kandirildik derler. Derlerde derler adamlarin ciddiyeti yok. Cikarsinlar gazi.petrolu isterse tum dunya ambargo uygulasin. Keske iranin yuzde 1 i olabilseler.

rebelh
12-07-2019, 16:15
akp ve başındakiyle ilgili tüm eleştirilerde sonuna kadar haklısınız. akp destekçisi olmadığımı tekrar baştan belirteyim. ekonomi, iç ve dış politikayla ilgili yapılan çok büyük hatalar var. Ama milli meseleleri akp düşmanlığıyla karıştırmamak gerekiyor.

Bu harita yunanistan ve güney kıbrısın hak iddaa ettiği alanları gösteriyor. Bu harita kabul ettirilirse gemilerimizi ege'de ve akdeniz'de 100 metre ilerletemeyiz. Keşke sadece kendi iddaları olsa.

Bu haritadaki mavi çizgiler ab'nin deniz alanlarındaki anlaşmaya varılamayan tek taraflı iddaa edilen sınırlarını gösteriyor. Bir resmiyeti var mı emin değilim ama kendi platformlarında yayınlıyorlar.

Akp hükümeti 2000'lerin başlarında kendi deniz alanları için mücadele edebilir, akdeniz kıyıdaşlarıyla sınır anlaşmaları yapmak için çabalayabilirdi. Tabi ki yapmadı ve şu an bu durumdayız. Rumlar çoğu ülkeyle sınır anlaşmalarını yaptılar. Hatta mısırla 2002 senesinde yapıldı yanlış hatırlamıyorsam. Yani avrupa ve amerika her şeyi doğru yapıp bize adaletli davransada biz mızıkçılık yapıyor olsak tamam haklısınız ancak olay böyle değil. Türkiye'nin akdeniz ve suriye planlarına karşı durmaktan başka seçeneği yok.

resimler nedir ne değildir kim çizmiştir bilemem resmiyeti var mı onu da bilemem belki bizim dangalakların forumları gibi onlarda kendi forumlarda bu resimlerle milliyetçilik yapıyorlardır
ama kıbrısta kıta sahanlığı konusunda sıkıntı olan durum mağusa açıkları yoksa kuzey kısmına kimse bir şey demiyor o ayrı bir tartışma konusu
ben "s400ü alırız kimse bir şey yapamaz" popülizminden bahsediyorum
ekonomi donuna kadar ab ve abdye bağlı aç kalırız ve bunun tek sebebi de birilerinin brizi çözmek yerine kof milliyetçilikle krize kılıf bulma sevdası olur
akıl ile yönetilmemiz lazım eşşek gibi vergi veriyorum, paramın hiç bir değeri yok, pasaportumun hiç bir değeri yok, geleceğe dair ümidim yok ama iş kof milliyetçiliğe popülizme geldimi kimse mangalda kül bırakmıyor beyefendiler köşklerde oturum 1 milyon liralık arabalara biniyor osuruktan dernekleriyle milyonlarca lira çeviriyor

geçiniz efendim bu işleri kimse iktidarda sonsuza kalmak zorunda değil yapamıyorsa bıraksın yeni yönetim gelsin herkesle düzgün iletişim kursun ne ab ile ne abd ile ne de rusya ile sıkıntı yaşamayız

997TT
12-07-2019, 16:22
Kimse kör sağır degil.
Tayyip abd onayi olmadan adım atmaZ.
Ama gaz ve petrol işi farkli bir durum.
Masada güçlü kalmak için bu.
Mesela ingiltere YANLİSLİKLA arama gemisini fuzeyle vursa ne olur?

997TT
12-07-2019, 16:25
Buarada adalarimiza yunanlilar konarken nerdeydi bu akp?neyse,krize kilif bulundu. Tam da kisi basi gelir 15.000 dolar olacakken Dij gujler bizi engelledi....!

yesil
12-07-2019, 16:28
resimler nedir ne değildir kim çizmiştir bilemem resmiyeti var mı onu da bilemem belki bizim dangalakların forumları gibi onlarda kendi forumlarda bu resimlerle milliyetçilik yapıyorlardır
ama kıbrısta kıta sahanlığı konusunda sıkıntı olan durum mağusa açıkları yoksa kuzey kısmına kimse bir şey demiyor o ayrı bir tartışma konusu
ben "s400ü alırız kimse bir şey yapamaz" popülizminden bahsediyorum
ekonomi donuna kadar ab ve abdye bağlı aç kalırız ve bunun tek sebebi de birilerinin brizi çözmek yerine kof milliyetçilikle krize kılıf bulma sevdası olur
akıl ile yönetilmemiz lazım eşşek gibi vergi veriyorum, paramın hiç bir değeri yok, pasaportumun hiç bir değeri yok, geleceğe dair ümidim yok ama iş kof milliyetçiliğe popülizme geldimi kimse mangalda kül bırakmıyor beyefendiler köşklerde oturum 1 milyon liralık arabalara biniyor osuruktan dernekleriyle milyonlarca lira çeviriyor

geçiniz efendim bu işleri kimse iktidarda sonsuza kalmak zorunda değil yapamıyorsa bıraksın yeni yönetim gelsin herkesle düzgün iletişim kursun ne ab ile ne abd ile ne de rusya ile sıkıntı yaşamayız

Kıbrısın güney bölgelerine gemi gönderdik ancak oraların Türkiye deniz alanı olduğunu iddaa etmiyoruz. Kuzey kıbrıs türk tarafını tamamen yok sayıyor ama o alanlarda kuzey kıbrısında hakkı var. Türkiye kıbrıs türklerinin hakları için o bölgede.

rebelh
12-07-2019, 16:31
Kıbrısın güney bölgelerine gemi gönderdik ancak oraların Türkiye deniz alanı olduğunu iddaa etmiyoruz. Kuzey kıbrıs türk tarafını tamamen yok sayıyor ama o alanlarda kuzey kıbrısında hakkı var. Türkiye kıbrıs türklerinin hakları için o bölgede.

şimdi kıbrısta sorun bizim güneye gemi göndermemiz mi?
kıbrısta anlaşılamayan şey ne?

rebelh
12-07-2019, 16:37
şimdi biz güney kıbrıs açıklarında petrol arıyorken nasıl bu konuda haklı oluyoruz?
o zaman feth edelim arkadaşlar kıbrısı komple burası bizim diyelim

BARR
12-07-2019, 16:41
şimdi biz güney kıbrıs açıklarında petrol arıyorken nasıl bu konuda haklı oluyoruz?
o zaman feth edelim arkadaşlar kıbrısı komple burası bizim diyelim

https://www.youtube.com/watch?v=PWuO7Nhrf6U

Diyosun :)

yesil
12-07-2019, 16:43
şimdi kıbrısta sorun bizim güneye gemi göndermemiz mi?
kıbrısta anlaşılamayan şey ne?

Güney kıbrısın kıta sahanlığı olarak iddaa ettiği ve uluslararası şirketlerle anlaşma yaptığı alanların büyük kısmı türkiye'nin kendi iddaa ettiği alanlarla çakışıyor. Kıbrıs adasının güney tarafından suriye sınırına kadar olan bölgede iddaamız yok ama kıbrıs türklerininde rumlarla ortak hakları olduğunu iddaa ediyoruz. Ruslar dahil herkesin rumların egemenlik haklarıyla ilgili yaptığı son açıklamaların nedeni güney tarafına gemi göndermemiz. Avrupa ise çakışan sahalarla ilgili rumların yanında. Gaz ve petrol alanlarının rumların elinde olmasını istiyorlar çünkü gaz konusunda ruslara bağımlı kalmak istemiyorlar. Rumlarda bu konuda daha kontrol edilebilir ve avrupa üyesi olan bir ülke.

yesil
12-07-2019, 16:46
Bir sürü iddaa yazmışım. İddia olmalı pardon.

rebelh
12-07-2019, 16:57
Güney kıbrısın kıta sahanlığı olarak iddaa ettiği ve uluslararası şirketlerle anlaşma yaptığı alanların büyük kısmı türkiye'nin kendi iddaa ettiği alanlarla çakışıyor. Kıbrıs adasının güney tarafından suriye sınırına kadar olan bölgede iddaamız yok ama kıbrıs türklerininde rumlarla ortak hakları olduğunu iddaa ediyoruz. Ruslar dahil herkesin rumların egemenlik haklarıyla ilgili yaptığı son açıklamaların nedeni güney tarafına gemi göndermemiz. Avrupa ise çakışan sahalarla ilgili rumların yanında. Gaz ve petrol alanlarının rumların elinde olmasını istiyorlar çünkü gaz konusunda ruslara bağımlı kalmak istemiyorlar. Rumlarda bu konuda daha kontrol edilebilir ve avrupa üyesi olan bir ülke.

Hocam ben küçükken annem kardeşimle bana meyve hazırlardı 3 tane muz verirdi mesela birisi ortak derdi, ortağın sınırlarını çizmediği için ben hep ortak olandan başlar önce onu bitirir sonra rahat rahat kendi muzumu yerdim bizimki de o hesap yani adanın kuzeyi bizim güneyinde ortak öylemi :)

yesil
12-07-2019, 17:04
Hocam ben küçükken annem kardeşimle bana meyve hazırlardı 3 tane muz verirdi mesela birisi ortak derdi, ortağın sınırlarını çizmediği için ben hep ortak olandan başlar önce onu bitirir sonra rahat rahat kendi muzumu yerdim bizimki de o hesap yani adanın kuzeyi bizim güneyinde ortak öylemi :)

İki tarafta birbirini bağımsız ülke olarak tanımadığı için bu sıkıntı sanırım. Bizim türk tarafını kimse tanımıyor zaten. Zamanında bizim akp ve avrupa rauf denktaşın itirazlarına rağmen iki tarafı birleştirmeye çalışmıştı annan planı ile. Referandumda rumlar reddetmemiş olsa tek bir ülkeydi orası.

rebelh
12-07-2019, 17:09
İki tarafta birbirini bağımsız ülke olarak tanımadığı için bu sıkıntı sanırım. Bizim türk tarafını kimse tanımıyor zaten. Zamanında bizim akp ve avrupa rauf denktaşın itirazlarına rağmen iki tarafı birleştirmeye çalışmıştı annan planı ile. Referandumda rumlar reddetmemiş olsa tek bir ülkeydi orası.

2 sene yaşadım kıbrısta yerlilerin gözünde ztn işgalciyiz adamlar türkiyenin tüm haklarından vazgeçip gitmesini ve rumlarla birleşmeyi istiyorlar
Şimdi yine kof milliyetçiler gelip biz olmasak ile başlayan cümleler kuracaklar ama biz olmasak çok daha güzel yaşarlar bence de adamların pasaportunu dünyada tanıyan yok kurulduğundan beri ambargo altında öte yanda rumlara bakınca kral gibi yaşıyorlar çok zenginler

yesil
12-07-2019, 17:20
2 sene yaşadım kıbrısta yerlilerin gözünde ztn işgalciyiz adamlar türkiyenin tüm haklarından vazgeçip gitmesini ve rumlarla birleşmeyi istiyorlar
Şimdi yine kof milliyetçiler gelip biz olmasak ile başlayan cümleler kuracaklar ama biz olmasak çok daha güzel yaşarlar bence de adamların pasaportunu dünyada tanıyan yok kurulduğundan beri ambargo altında öte yanda rumlara bakınca kral gibi yaşıyorlar çok zenginler

Öyle düşünüyor olabilirler ama tarihimizi çabuk unutuyoruz. Türkiye müdahele etmemiş olsa adada bir tane Türk kalmazdı. Öldürülmeyen Türkler adadan atılırdı. Türkiye tamamen adadan çekilse ve ne olursa olsun karışmayacağını beyan etse türkler orada barınabileceklerini mi düşünüyorlar. Türkleri katleden eoka örgütününde güney tarafında hala aktif olduğu söyleniyor. Kıbrıstaki tüm tabelalara eoka yazmışlar yakın zamanda.

Cimmeria
12-07-2019, 17:20

Tarih bilmek önemli, o siz olmasanız mis gibi rumlarla yaşardık diyenlere onları kıtır kıtır kesen rumlar zamanından bir kaç fotoğraf göstermek lazım. Zamanında siyasal islamcıların dalga geçtiği Ecevit çıkarıp masaya koymasaydı adada türk kalmazdı...

dorukky
12-07-2019, 17:27
Aciklama noldu dolar suzulmeye basladi?

emresener
12-07-2019, 18:06
Aciklama noldu dolar suzulmeye basladi?

ABD Savunuma Bakan Vekili Mark Esper, F-35 programı hakkında pozisyonlarının değişmediğini ve gün içerisinde Türk mevkidaşıyla telefonda görüşeceğini açıkladı.

ABD daha önce Türkiye'nin #S400 alması durumunda F-35 programından çıkarılacağını duyurmuştu. (Euronews)

Twitterdan alıntı

dorukky
12-07-2019, 18:39
Mb baskani olayindada 78 gorup 60lara cekildi bugunde aynisi oldu. Bisi cikmaz yaptirimdan felan

CND
12-07-2019, 19:51
5/24 ise tfx yok saat 9.30-18.30 ise viop düşünebilirsiniz.
Saat 17 de olan powell konuşması nasıl bir etki eder daha doğrusu bir etki eder mi

Öneri için çok teşekkürler. tfx türkiye finansa ait olan platform değil mi ?

İlgili platform ile deneyiminiz oldu mu ? Ani kesintiler, hizmet donması gibi sorunlar yaşanıyor mu ?

yıldırımbyzt
12-07-2019, 20:02
Öneri için çok teşekkürler. tfx türkiye finansa ait olan platform değil mi ?

İlgili platform ile deneyiminiz oldu mu ? Ani kesintiler, hizmet donması gibi sorunlar yaşanıyor mu ?

Yaklaşık 1 ay alım satım yaptım ama makas düşük sayılmaz 2.20kr ler seviyesinde takılıyor. Donma mı denir kesinti mi bilemiyorum 2-3 defa işlem yapmadığı oldu

dorukky
12-07-2019, 20:18
Tfx kullaniyorum 4 5 aydir. Memnunum cok hizli islemleri. Makas 2.20 kurus piyasa kapaliyken soluyo gun icinde 1 kurus ila 1.40 kurus arasi degisiyo. Piyasadan dusuk satiyo dolari sebebini bilmiyorum.

yıldırımbyzt
12-07-2019, 20:22
Tfx kullaniyorum 4 5 aydir. Memnunum cok hizli islemleri. Makas 2.20 kurus piyasa kapaliyken soluyo gun icinde 1 kurus ila 1.40 kurus arasi degisiyo. Piyasadan dusuk satiyo dolari sebebini bilmiyorum.

Düşük değer ne kadar düşük 2-3 kuruş kadar mı uzun süredir bakmıyorum tfx tarafına

dorukky
12-07-2019, 20:59
Demin 5.7150 idi tfx 5.7040 dan satiyodu 1 kurus assasina satip 2 kurus assasina aliyo mantiken baktiginda makas 3 kurus oluyo gibi. Ama alirken 1kurus dusuk

dorukky
12-07-2019, 21:02
https://i.hizliresim.com/QPBzMg.png (https://hizliresim.com/QPBzMg)
https://i.hizliresim.com/an3NEg.png (https://hizliresim.com/an3NEg)

997TT
13-07-2019, 21:41
S400 fuzelerinin vurma yazilimi yada tetik mekanizmasi vs gelmeyeckmis yada bu tarz bir bilgi sahibi olan var mi? Yada haber linki?

mertxx
13-07-2019, 21:50
S400 fuzelerinin vurma yazilimi yada tetik mekanizmasi vs gelmeyeckmis yada bu tarz bir bilgi sahibi olan var mi? Yada haber linki?

Dekor olarak mı kullanacakmışız ? Zaten bi ibnelik var bu işte ya yakında çıkar kokusu. Fitch te puan düşürdü, TCMB de muhtemel faiz indirimi yapacak ama $ halen çok kıpırdamıyor enteresan.

free-hifi
13-07-2019, 23:52

Bir yerde 400 km değilde 250 km menzil yazıyor du

997TT
14-07-2019, 10:21
250km ye düşürüp mu yollamışlar?
Ben gecen ay makale okumustum,vurma yazilimi yada tetik sistemi vs gibi bir sey hemen verilmeyecek yada kontrol ruslarda olucak gibi birşey.
O nu bulamiyorum....

dqn
14-07-2019, 16:43
400km menzili olan özel bir versiyon(muş), bize gelen 250km menzilli. 400 olan sadece rusya'da kullanılıyormuş. Habertürk'te böyle haber yaptılar.

dorukky
14-07-2019, 16:49
S400 lerin maketi gelmis olmasin. Artik bunlarin hic bi isine guvenim kalmadi

muzurasd
15-07-2019, 17:17

http://asem.org.tr/tr/publication/details/6083/G%C3%BCney-K%C4%B1br%C4%B1s'ta-Bankac%C4%B1l%C4%B1k-Krizi

dorukky
15-07-2019, 18:48
Guvenilir bitcoin xpr vs al sat yapabilecegim kullandiginiz site onerisi var mi?

yesil
15-07-2019, 19:46
400 km menzilli fırlatıcılar gelse bile bu mesafeden savaş uçağı vurulamayacağı söyleniyor. Kargo uçağı, hawacs gibi manevra kabiliyeti düşük hedeflere karşı etkili olabiliyormuş. İhtiyaç duyulmadığı için alınmamış olabilir.

Tunacan
15-07-2019, 20:34
AB, Türkiye'nin KKTC karasularında gerçekleştirdiği sondaj çalışmalarını gerekçe göstererek bir dizi yaptırımı öngören paketi onayladı.

rebelh
16-07-2019, 08:29
volume yüksek 2 haftamız var
trade edenler ekran başından kalkmazsa iyi ekmek yerler

Yigit-Y
16-07-2019, 09:05
Türkiye'nin kuzey Kıbrıs'a yeni askeri üs ve askeri havalimani açması gerekiyor bugün itibari ile.

Ayrıca suriyelilerinde rum tarafına salmalari gerek.

Reyis bunları yapsa keşke :):(:

pirasa
16-07-2019, 09:18
şu shortçu arkadaşlar azcık kenara çekilebilir mi :D Focus4171 hocam anlatabilir misin bu hafta neler olabilir :)

Focus4171
16-07-2019, 10:17
şu shortçu arkadaşlar azcık kenara çekilebilir mi :D Focus4171 hocam anlatabilir misin bu hafta neler olabilir :)

İşi teknik boyutlarıyla değerlendirecek olursak sayın pirasa;

- Dolar lastik ısıtıyor gibi geliyor bana. 5,78 önemli direnç. Geçilmesi halinde sırasıyla 5,95 ve 6,02 seviyelerini test edebilir. Sadece ara direnç olarak 5,82 var. 5,78 geçilirse orası da geçilebilir diye düşünüyorum. Kısa bir süre içerisinde (max. 10-15 gün) bu hareketleri bekliyor olacağım. Muhtemelen oralardan tekrar satış gelecektir. Aşağıda 5,65 kati stop noktası.

- Borsada düzeltme beklentilerim dahilinde. Aşağıda 94,500 ve 92,500 seviyeleri toplama noktaları olarak görülebilir. 99,600 üzeri kapanış olmadıkça yukarı hareket etme olasılığı düşük. 96,500 ara destek seviyesi. 90.000 altı ise stop noktası. Orta vade 90.000-100.000 puan aralığında yatay seyredebilir. Destek ve direnç seviyeleri ile, aşağı yukarı zikzak şeklinde güzel alım-satım fırsatları yakalanabilir. Sadece stop noktalarına dikkat edilmeli her zaman. Birde kısa vadede banka hisselerine dikkat edilmeli, kısa vadede endeksi aşağı çekmede öncü olabilirler ;)

- İşin özü; doların satış zamanı geldiğinde, borsanın toplama zamanı gelmiş olacaktır. :icon_tup:

Herkese bol kazançlar dilerim...

CND
16-07-2019, 10:48
Guvenilir bitcoin xpr vs al sat yapabilecegim kullandiginiz site onerisi var mi?

İşlemleri hangi para bazında yapmak istediğinize göre değişir ancak TR bankaları kullanılarak en kolay btcturk üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Btc-eth-ltc-xrp-usdt gibi ana akım saydığımız kriptoları buradan alıp satabilirsiniz. Türk pazarı görece olarak daha sığ bir tahtaya sahip olduğu için buradan satın aldığınız birimleri yurtdışı borsalarına aktarıp ( örn. Poloniex ) işlem yapmak da bir çözüm olabilir.

dorukky
16-07-2019, 20:01
Bugun bi takip ettigim ekonomistlere bakim dedim youtubeden cogu hukumetin tl yi devalue edip piyasayi canlanirmak istedigini anlatmis.8 10 hatta 12 liralardan bahsedenler var.4 milyon konut stogunu eritmek ve yabanci cekmek icin birde dolarda olan vatandaslarin dolar bozmasi icin 8 lira ustleri beklendigi soyleniyo

yıldırımbyzt
16-07-2019, 20:27
Bugun bi takip ettigim ekonomistlere bakim dedim youtubeden cogu hukumetin tl yi devalue edip piyasayi canlanirmak istedigini anlatmis.8 10 hatta 12 liralardan bahsedenler var.4 milyon konut stogunu eritmek ve yabanci cekmek icin birde dolarda olan vatandaslarin dolar bozmasi icin 8 lira ustleri beklendigi soyleniyo

Zaman veren var mı içerisinde o kişilerin çünkü böyle kişiler çok fazla var 25 temmuz sonrası dolar 12 olucak veya ab yaptırımı sonrası açılışla birlikte 8 göreceğiz diyenler vardı

pirasa
17-07-2019, 07:55

Zaman veren var mı içerisinde o kişilerin çünkü böyle kişiler çok fazla var 25 temmuz sonrası dolar 12 olucak veya ab yaptırımı sonrası açılışla birlikte 8 göreceğiz diyenler vardı

o 8 diyen arkadaşların eski videolarına makalelerine bakarsanız verdikleri tarihler haziran bile değildi. martta seçimler biter bitmez devalüasyon olacaktı. seçimler iptal olursa direk 10lira olacaktı dolar. herşey oldu fakat dolar istenen seviyeye gelemedi. herkesin beklediği gerçekleşmiyor ve hiç olmaz denilen gerçekleşiyor buna inanıyorum. nasıl dolar bir gecede 5 lira olduğunda tamam bundan sonra 4.8 4.7 gelir biraz alırız dedik ve 3 günde 7 lira oldu. kimse 5 den 7 olmasını beklemiyordu. bitcoin kimse 13bin olmasını beklemiyordu ve oldu. yatırımlarınızı bölerek yaparsanız hepsinden kurtulmuş olursunuz. 100bin varsa 50bin faiz yap 50bin döviz. yada 30altın 30doviz 30faiz 10kripto para gibi. yatırım tavsiyesi değildir.

BARR
17-07-2019, 08:08
Yutub ekonomistlerini mi takip ediyorsunuz hala :)

yıldırımbyzt
17-07-2019, 08:13
o 8 diyen arkadaşların eski videolarına makalelerine bakarsanız verdikleri tarihler haziran bile değildi. martta seçimler biter bitmez devalüasyon olacaktı. seçimler iptal olursa direk 10lira olacaktı dolar. herşey oldu fakat dolar istenen seviyeye gelemedi. herkesin beklediği gerçekleşmiyor ve hiç olmaz denilen gerçekleşiyor buna inanıyorum. nasıl dolar bir gecede 5 lira olduğunda tamam bundan sonra 4.8 4.7 gelir biraz alırız dedik ve 3 günde 7 lira oldu. kimse 5 den 7 olmasını beklemiyordu. bitcoin kimse 13bin olmasını beklemiyordu ve oldu. yatırımlarınızı bölerek yaparsanız hepsinden kurtulmuş olursunuz. 100bin varsa 50bin faiz yap 50bin döviz. yada 30altın 30doviz 30faiz 10kripto para gibi. yatırım tavsiyesi değildir.

Benimde demek istediğim o aslında abi ortalığı velveleye vermek isteyenlerle dolu sosyal medya tamam elbette içlerinde bu işe yıllarını vermiş olanlar var ama insanları manipüle etmeye çalıştıklarina inanıyorum onun dışında kimse müneccim değil bir para birimi için kesin su olur kesin bu olur desin zaten biliyorsa voleyi vurur geçer seni beni bizi düşünmez

rebelh
17-07-2019, 08:57
wallaha bu ara bende hiç bir şey bilmiyorum
dün volume olur dedim tık demedi piyasalar
enteresan işler 25 temmuz ppksından sonrasına bakacağız oradaki faiz indiriminin boyutu piyasaya en büyük etkiyi yapacaktır
100-150 bp çok ekilemez ama üzeri etkiler diye düşünüyorum
ama bu ara düşündüklerim de tutmuyor..

997TT
17-07-2019, 09:16
Faiz sadece bak indirdik demek icin cok az indirilicek...
Sirf sizofren mutlu olsun diye...

baskan96
17-07-2019, 10:12
Faiz sadece bak indirdik demek icin cok az indirilicek...
Sirf sizofren mutlu olsun diye...

piyasaya etkisi nasil olur abi

Focus4171
17-07-2019, 10:16
Borsada banka hisseleriyle sanayi hisseleri yer değiştirmeye başladı. Bankalar satılmaya başlandı, ucuz kalan sanayi hisseleri alınmaya başlandı. Endeksi bu sefer sanayi hisseleriyle tutmaya çalışacaklar anlaşılan. Bu konudan geçen haftalarda özet olarak bahsetmiştim...

Dolarda korku verme senaryosu devam ediyorlar. Böyle olması daha iyi bence. Asıl tersi olsa bence daha çok korkulması gerekirdi. Yalnız ilk kar bölgelerinde satıp vermek gerekir. Çok fazla doyumsuzluk yapmamak gerekir. Yaklaşık 10-15 gün civarında süreç tamamlanır diye düşünüyorum. 5,65 aşağı kırılmadığı sürece bu senaryo devam eder. Kırıldığı takdirde stop olup, gemiyi terk etmek gerekebilir...

baskan96
17-07-2019, 10:19
Borsada banka hisseleriyle sanayi hisseleri yer değiştirmeye başladı. Bankalar satılmaya başlandı, ucuz kalan sanayi hisseleri alınmaya başlandı. Endeksi bu sefer sanayi hisseleriyle tutmaya çalışacaklar anlaşılan. Bu konudan geçen haftalarda özet olarak bahsetmiştim...

Dolarda korku verme senaryosu devam ediyorlar. Böyle olması daha iyi bence. Asıl tersi olsa bence daha çok korkulması gerekirdi. Yalnız ilk kar bölgelerinde satıp vermek gerekir. Çok fazla doyumsuzluk yapmamak gerekir. Yaklaşık 10-15 gün civarında süreç tamamlanır diye düşünüyorum. 5,65 aşağı kırılmadığı sürece bu senaryo devam eder. Kırıldığı takdirde stop olup, gemiyi terk etmek gerekebilir...

buralardan girmek faydali olur mu kisa vadede abi?

Focus4171
17-07-2019, 10:58
buralardan girmek faydali olur mu kisa vadede abi?

Dolarda soruyorsan kardeşim; 5,65'e stopunu koymak kaydıyla, yani aşağısına giderse satmak gerekebilirliği ile alım yapılabilir. Şöyle düşün, bu durumda zararın en fazla %0,5-1 arası olur. Buna karşılık yukarıda %4,5 arası bir kar marjı yakalanabilir. Alım satım tavsiyesinden ziyade bu veriler ışığında karar verebilirsin...

Borsada soruyorsan; bankalar haricinde, sanayi hisselerine giriş yapılabilir gibi gözüküyor şuanda. Bu aralar sanırım önümüzdeki ayın bilançoları satın alınmaya başlanıyor...

pirasa
17-07-2019, 11:09
Dolarda soruyorsan kardeşim; 5,65'e stopunu koymak kaydıyla, yani aşağısına giderse satmak gerekebilirliği ile alım yapılabilir. Şöyle düşün, bu durumda zararın en fazla %0,5-1 arası olur. Buna karşılık yukarıda %4,5 arası bir kar marjı yakalanabilir. Alım satım tavsiyesinden ziyade bu veriler ışığında karar verebilirsin...

Borsada soruyorsan; bankalar haricinde, sanayi hisselerine giriş yapılabilir gibi gözüküyor şuanda. Bu aralar sanırım önümüzdeki ayın bilançoları satın alınmaya başlanıyor...

heh şöyle borsadaki longunu göster :D

Focus4171
17-07-2019, 11:16
heh şöyle borsadaki longunu göster :D

Borsada ki longum hep belli benim :) Her zaman iyi olacağına inanıp dile getirmiyor muyum? :) Sadece hisseler yer değiştirir yoksa hep longuz :o

baskan96
17-07-2019, 12:47

ağabey tesekkur ederim. 5.68'lere değmeye basladi acaba asagilardan toplama firsatlari mi geliyor?

drago
17-07-2019, 13:47
Ben normalde aldığımdan daha cüzi bir miktar aldım, altının grafiği çok spiralli, güvenemedim ama geri kalmak da istemedim :)

Focus4171
17-07-2019, 16:36
ağabey tesekkur ederim. 5.68'lere değmeye basladi acaba asagilardan toplama firsatlari mi geliyor?

Dediğim gibi 5,65 stoplu alım yapılabilir bir süre beklemek kaydıyla. 5,65 altı yeni bir düşüş sürecine girer, oranın aşağısında zaten alım yapmanın bir mantığı yoktur. Alınırsa mantıklı olarak buralardan alınır ve 5,65 stopla beklenir. Benim görüşüm devlette doların çok düşmesini istemiyor gibi, büyük ihtimal ithalat-ihracat dengesi bakımından böyle olması gerekiyor. Yoksa şuan da bu ortamda doları çok daha aşağı rahatlıkla indirebilirlerdi.

Borsamız da bu haftayı 99,600 üstü kapatabilirse çok iyi olur. Şuan o bölgede büyük bir savaş var. Başarabilirse 3 gün üst üste kapatmış olur ve böylelikle yeni çıkışlar için bir yol açılmış olur...:icon_tup:

Neler olacağını kestirmek güç olsa da, herkes gibi benim de bir görüşüm var. Ay sonuna kadar her şey belli olur. Bekleyip görelim artık...

yıldırımbyzt
17-07-2019, 17:00
Dediğim gibi 5,65 stoplu alım yapılabilir bir süre beklemek kaydıyla. 5,65 altı yeni bir düşüş sürecine girer, oranın aşağısında zaten alım yapmanın bir mantığı yoktur. Alınırsa mantıklı olarak buralardan alınır ve 5,65 stopla beklenir. Benim görüşüm devlette doların çok düşmesini istemiyor gibi, büyük ihtimal ithalat-ihracat dengesi bakımından böyle olması gerekiyor. Yoksa şuan da bu ortamda doları çok daha aşağı rahatlıkla indirebilirlerdi.

Borsamız da bu haftayı 99,600 üstü kapatabilirse çok iyi olur. Şuan o bölgede büyük bir savaş var. Başarabilirse 3 gün üst üste kapatmış olur ve böylelikle yeni çıkışlar için bir yol açılmış olur...:icon_tup:

Neler olacağını kestirmek güç olsa da, herkes gibi benim de bir görüşüm var. Ay sonuna kadar her şey belli olur. Bekleyip görelim artık...

Ons tahminin varmıdır abi?

Focus4171
17-07-2019, 17:30
Ons tahminin varmıdır abi?

Ons 1380$ ile 1440$ arasında yataya bantta sıkıştı. 1440$ geçilirse alımlar gelir ve onsu 1500$ civarına kadar taşırlar. 1380$ aşağısında 1350$-1330$ civarına kadar gerileme görülebilir. Artık kırdığı yönde işlem yapmakta fayda var. Diğer türlü bir aşağı, bir yukarı yatay bantta zaman geçirecektir...

free-hifi
17-07-2019, 21:03
F35 programından çıkarıldık su 57 ye

GokhanRS
17-07-2019, 21:23
Karakterini sevdiklerim, yurtdışı çıkış puluna 3katindan fazla zam yaptılar.

dorukky
17-07-2019, 21:43
Karakterini sevdiklerim, yurtdışı çıkış puluna 3katindan fazla zam yaptılar.

Bu pul yurtdısından gelıp cıkan yabancıları da kapsıyomuydu onumuzdekı ay kalabalık mısafırım gelıcek bana kacıcak pul da :D

GokhanRS
18-07-2019, 00:01
Bu pul yurtdısından gelıp cıkan yabancıları da kapsıyomuydu onumuzdekı ay kalabalık mısafırım gelıcek bana kacıcak pul da :D

Sadece türk vatandaşlarını kapsıyor

Yigit-Y
18-07-2019, 00:17
ABD güçlü dolardan vazgeçebilir
Yuzde 10 değer kaybından bahsediliyor.
Rüzgarın yönü değişmiş olabilir

pirasa
18-07-2019, 07:49
şu açıklamalardan sonra doların en iyi ihtimalle 6 olması gerekiyordu. ama dolar düşüyor :D

rebelh
18-07-2019, 08:20
yeni merkez bankası başkanıyla birlikte örtülü bir sabit kur rejimine geçmişiz gibi duruyor..

16EC813
18-07-2019, 08:25
yeni merkez bankası başkanıyla birlikte örtülü bir sabit kur rejimine geçmişiz gibi duruyor..

bu tam olarak neyi ifade ediyor ,yani sabit mi kalacak dolar ?

rebelh
18-07-2019, 08:28
bu tam olarak neyi ifade ediyor ,yani sabit mi kalacak dolar ?

bilmiyorum abi
şöyle düşün; hiç bir verinin etki etmediği bir piyasa var tık demiyor
iyi ya da kötü diye bir şey yok ztn ilk büyük kur atağında bu hükümet artık sabit kura resmen geçebilir mevduatları kontrol edebilir kaybedecek hiç bir şeyleri yok artık..

Low-Rider

Surekli sabit tutmaya yetecek kaynak var mı?

Yigit-Y
ABD den dolayı dolar 5 lere kadar çekilebilir.
Bizimkilerde bunu fırsata çevirmek için faiz indirip enflasyon düşürüp olumlu hava yaratmak istiyor.

Dolar düşüşü bizlik değil ABD nin güçlü dolar stratejisinden vazgeçme arifesinde olduğundan düşmekte.

Ama biz üretim faaliyetlerinden uzak olacağımız için sistemsel sorun hep devam edecek.

rebelh
18-07-2019, 08:29
Surekli sabit tutmaya yetecek kaynak var mı?

senin benim dolarlarımız da mb nin brüt rezervinde bankaların karşılık oranları düşürüldü isterlerse onlarında büyük kısmını kullanabilirler..

emrhn28
18-07-2019, 08:33
Ne yapmak lazım pkei şuan,nasıl pozisyon alalım? Eldekileri bozalım mı? Altına mı dönelim?

BARR
18-07-2019, 08:34
Araba alın. Piyasa canlansın.

rebelh
18-07-2019, 08:35
walla şu an verecek aklım olsa kendime kullanırım :D
tr ztn tam olarak verilere dayalı bir piyasa değildi son değişiklikten sonra iyice verilerden koptu
kimsenin günahına girecek cesaretim yok benim izleme taraftarıyım :)

pirasa
18-07-2019, 08:40
Araba alın. Piyasa canlansın.

o zamanda hangi arabayı alacağına karar veremiyor insan :D altın alın desen daha kolay reaksiyon verecek yatırımcı.

dorukky
18-07-2019, 08:55
Bu sene icinde 60 milyar dolarlil abd tahvili satmis mb. Satista yuzde olarak ilk siradayiz arkamizda cin japonya var

BARR
18-07-2019, 09:16
o zamanda hangi arabayı alacağına karar veremiyor insan :D altın alın desen daha kolay reaksiyon verecek yatırımcı.

2015 Mavi A3 Sline sedan dizel alın ahahahahahaah :D

pirasa
18-07-2019, 10:11
2015 Mavi A3 Sline sedan dizel alın ahahahahahaah :D

tam yatırımcı arabası. hem audi premium. hem sedan aile aracı. hem dizel tasarruflu. hemde sline mavi sportif. ayrıca dövize endeksli bir piyasası var. yatırım aynı zamanda ihtiyaç gibi. galeride olsa galerici pazarlık bile yapmaz bu araba için. kasamdaki döviz gibi durabilir der.

16EC813
18-07-2019, 11:10
dolar biraz hareketlendi yukarı yönde ,noldu acaba ?

VETTE
18-07-2019, 11:29
ya biri öksürdü ya da hapşırdı:)
Piyasalar normalde tepki vereceği gelişmelere tepki vermediğine göre...

dorukky
18-07-2019, 11:41
Gumus takibe devam %7 yapti.su ara metaller daha avantajli duruyo

dorukky
18-07-2019, 13:47
Bloomda faiz %17 ye dusmus gorunuyo. Bu ne faizi oluyo? Suan 23 24 veriyo bankalar.

rebelh
18-07-2019, 13:49
Bloomda faiz %17 ye dusmus gorunuyo. Bu ne faizi oluyo? Suan 23 24 veriyo bankalar.

2 yıllık tahvil olması lazım

997TT
18-07-2019, 13:52
Dun grupta da yazdim. Hicbirsey beklemiyorum diye,etkisi olmaz.Bu açıklama sadece belli bir kesimi rahatlatmak içindi (pentagon tarafindan yapilan)
Alt metinde yine öptüler oksadilar,enistem neden bizi öpüyor bakalim...
Ama isin daha acisi, Volvo'nun tamamı 1.8 Milyar dolara satıldı.
S400 leri 2.5 Milyar dolara aldık.
Beynini s....tayyip....

rebelh
18-07-2019, 13:55
murat abi yakında konu açar "ifadeye çağırıldım" diye :)

pirasa
18-07-2019, 14:21
twitter da görmüştüm. "bu site sayesinde çok değerli insanlarla tanıştım. siber suçlardan engin amirim mesela. beni hangi ortalık çocuğu şikayet etti lan" diye :D

+soner
18-07-2019, 14:52
Vadeli mevduat oranları daha ne kadar böyle gider? Düşme çıkma ihtimalleri nedir ?

TolgaUs
18-07-2019, 15:01
Vadeli mevduat oranları daha ne kadar böyle gider? Düşme çıkma ihtimalleri nedir ?

Aktifbank nkolay ile sürekli düşüşlerdeyiz. %28 im yeni bitti. Önce %24 sonra %23.75 şimdide %23.25 ile yürümeye devam ediyoruz. İnşallah 24 seviyelerini tekrar görmemiz dileğim ile.

rebelh
18-07-2019, 15:02
mb faiz indirince tabiki düşecektir..

ZX-636R
18-07-2019, 15:08
gözler 25 temmuz a ve 31 temmuz a odaklanıyor. piyasada rüzgar TL ve diğer tüm EM ler için olumlu esiyor.

dün ekonomistler ile yapılan anket açıklandı, TCMB den beklenti faiz indirimi medyan 200bps, ancak piyasa beklentisi daha yüksek Swap piyasası 300bps faiz indirimini fiyatlamış durumda. Eğer TCMB 200-300 bps gibi bir indirim yaparsa TL varlıklarda alışlar devam eder. 350bps ve üstü için USDTL de sert yükselişler görebiliriz.
200bps altında da USDTL de sert düşüş görürüz. EMA200 5,56 dan geçiyor 5,57 de önceki dip var, buralar gündeme gelir.

26 Temmuz sabahı itibariyle TL mevduatta çok farklı fiyatlamalar olacak, en az 200bps altını beklerim. TL mevduatınız varsa ihtiyacınız da yoksa uzun bağlamanızı tavsiye ederim

USD mevduat da benzer olarak aşağı geliyor ki o da 31Temmuz sonrası aşağı gelecektir. Tabi TR CDS ler de aşağı geliyor o yuzden FED in 25bps lik faiz indirimi bizdeki banka mevduatlarını daha fazla aşağı çekecektir.

EUR mevduat zaten geberik, dün bir bankadan %1,92 alıp devam ettim ki çoğu bankada %0,70-0,90 arası
EUR için mevduat yerine DCD yapmak çok daha karlı olabiliyor, eğer EUR/USD de makul parite riski alırsanız %3-3,50 oranlar yakalanıyor

ZX-636R
18-07-2019, 15:09
gözler 25 temmuz a ve 31 temmuz a odaklanıyor. piyasada rüzgar TL ve diğer tüm EM ler için olumlu esiyor.

dün ekonomistler ile yapılan anket açıklandı, TCMB den beklenti faiz indirimi medyan 200bps, ancak piyasa beklentisi daha yüksek Swap piyasası 300bps faiz indirimini fiyatlamış durumda. Eğer TCMB 200-300 bps gibi bir indirim yaparsa TL varlıklarda alışlar devam eder. 350bps ve üstü için USDTL de sert yükselişler görebiliriz.
200bps altında da USDTL de sert düşüş görürüz. EMA200 5,56 dan geçiyor 5,57 de önceki dip var, buralar gündeme gelir.

26 Temmuz sabahı itibariyle TL mevduatta çok farklı fiyatlamalar olacak, en az 200bps altını beklerim. TL mevduatınız varsa ihtiyacınız da yoksa uzun bağlamanızı tavsiye ederim

USD mevduat da benzer olarak aşağı geliyor ki o da 31Temmuz sonrası aşağı gelecektir. Tabi TR CDS ler de aşağı geliyor o yuzden FED in 25bps lik faiz indirimi bizdeki banka mevduatlarını daha fazla aşağı çekecektir.

EUR mevduat zaten geberik, dün bir bankadan %1,92 alıp devam ettim ki çoğu bankada %0,70-0,90 arası
EUR için mevduat yerine DCD yapmak çok daha karlı olabiliyor, eğer EUR/USD de makul parite riski alırsanız %3-3,50 oranlar yakalanıyor

Low-Rider
18-07-2019, 15:24
Enpara 2haftada toplam 1.5puan kıpırtı zaten, bakalım 25 temmuz'da rakamlar ne olacak

dorukky
18-07-2019, 15:33
Benim sahsi fikrim 19.5 lere getircekler. Psikolojik.olarak 20 nin altini istiyolar.birde insaat firmalarinin kredilerinin patlayacagi dusunulurse o daireler ciklet parasina yabanciya satilmali.su sartlarda vatandas 500 liralik evi alip 10 yilda 1.3 milyon olarak geri odemek istemez. 25 ini herkes bekliyo dolar ucacak diye.ama bence saglam bi faiz indirimine bu piyasa cok bi tepki vermez gibi

muzurasd
18-07-2019, 15:49
101k mevduatı iş bankası 21 ile bağladı küçük bankalar daha fazla verebilir

dorukky
18-07-2019, 19:03
61 e degdı selale.65 64 63 sıralı Stoplarımızda patladı korkulur bunlardan :D

ulas79
18-07-2019, 19:12
Trampet efendi yaptırım düşünmüyorum dedim piyasa bi bulandı

pirasa
18-07-2019, 20:10
Trampet efendi yaptırım düşünmüyorum dedim piyasa bi bulandı

Şimdide karar vermedim diyor. Gelde çıldırma

TolgaUs
18-07-2019, 20:55
Doların daha çok düşmesi lazım.
Mermiler hazııır. Heyecanımız yüksekkk. İstediğim fiyata insin tatata sıkıcam mermileri.

TaGo
18-07-2019, 21:58
Bugün vadeli için bankam 3 aylıkta iyi oran veremeyeceklerini söyledi. Varmı öneriniz?

+soner
18-07-2019, 22:11
Beyler uzun vadede en cazip araç nedir diye araştırma yapıyordum. 2007lere kadar indim.

Geçmişte yaptığım , aile üyelerinin yaptığı alınan satılan herşeyi inceledim. Kaça ne alınmış sonuç ne olmuş gibisinden. Şuana kadar çıkardığım sonuç 'altın' en güvenli yatırım sanırım.

Ananeler babanneler haklı çıktı. :D

Sizin fikriniz nedir?

rebelh
19-07-2019, 08:21
Beyler uzun vadede en cazip araç nedir diye araştırma yapıyordum. 2007lere kadar indim.

Geçmişte yaptığım , aile üyelerinin yaptığı alınan satılan herşeyi inceledim. Kaça ne alınmış sonuç ne olmuş gibisinden. Şuana kadar çıkardığım sonuç 'altın' en güvenli yatırım sanırım.

Ananeler babanneler haklı çıktı. :D

Sizin fikriniz nedir?

altın eskiden bu kadar değerli bir şey değildi
2008 krizinde emtialar aşırı değerlendi bence hala pahalılar ama üretim maliyetleride arttı altın için üretim maliteyi 850$/ons gibi bir rakamdan bahsediyorlar şu an 1400lerden işlem görüyor aşırı karlı bir fiyat bana kalırsa
2008 sonrası bizde altının yükselişi ise doların yükselişine paralel hatta dolara göre daha düşük alttının ons fiyatı 2011lerde 1798$ fiyatına kadar çıkmıştı

pirasa
19-07-2019, 08:33
Focus4171 borsada dünkü çıkışın bugüne etkisi ne şekilde olabilir ? fikrin nedir başkan. ben 105bin civarı bi toparlanma yaptıktan sonra 110bine koşacağını düşünüyorum. ytd tabiki

Focus4171
19-07-2019, 09:19
Focus4171 borsada dünkü çıkışın bugüne etkisi ne şekilde olabilir ? fikrin nedir başkan. ben 105bin civarı bi toparlanma yaptıktan sonra 110bine koşacağını düşünüyorum. ytd tabiki

106.000 bölgesinde güçlü bir direnç var. O bölgenin hemen geçilebileceğini sanmıyorum. Biraz o bölgede oyalanıp düzeltmesini yaptıktan sonra, 112.000 hedefine gidecektir. Bu şekilde ara ara 4000-5000 puanlık düzeltmelerle yeni yeni rekorlara basamak basamak çıkacağız İnşallah...

Tabi bu çıkışa dolarında destek vermesi gerekiyor. Ben hala doların düşme konusunda çok istekli davrandığına inanmıyorum. Farkındaysanız 6+'dan bu yana doların sürekli düşüş sürecine girdiğini hatırlatarak ve alım için acele edilmemesi konusunda sürekli uyarı yapan biri olarak bu görüşümü paylaşıyorum...

Borsa 105.000'lere yaklaştıkça satıp dövize geçmeyi düşünüyorum kısa bir süreliğine. 5,93 hedef olarak. Muhtemelen az bir süre kaldı. Eğer tam tersi olur borsa 106.000'de oyalanmaz direkt direnci geçer ve dolarda orta vadeli en önemli desteği olan 5,58'i aşağı yönlü kırarsa zararına da olsa yön değiştirebilirim.

Birde herkes dolara küsmüş anlaşılan. Şimdide 3-4'cüler çıkmış piyasaya, tersinde 10-12'cilerin olduğu gibi :D Bu piyasalarda her şey mümkündür fakat unutmamak lazım bu piyasalarda rüzgarın yönü çok çabuk değiştirilebiliyor biliyorsunuz...:icon_tup:

rebelh
19-07-2019, 09:36
10 yıllıklar %16ya düştü
sanırım s400leri alınca kriz bitti hadi yine iyisiniz..

rebelh
19-07-2019, 09:45
muhtemelen 400 bp faiz indirilecek
piyasanın buna bu kadar hazır olması şaşırtıcı
bakalım haftaya nasıl işlemler olacak..

Tunacan
19-07-2019, 10:09
Faiz 400bp inerse döviz ne olur?

rebelh
19-07-2019, 10:13
wallaha düşer hesalde böyle böyle 4.88i göreceğiz sanırım :D
geyik yapıyorum
yabancı sermaye max 200-250 fiyatlıyor birde sanki son güne kadar faizden faydalanıp shortları açık tutmak istiyorlar gibi
bugün akşama doğfiyatlamaya başlarız haftayada konumuz faizler olur
ama birileri trumpın açıklamalarını doğru tahmin etti şimdilik poz..

BARR
19-07-2019, 10:22
Anlımız AK başımız DİK bekliyoruz.

VETTE
19-07-2019, 10:25
Anlımız AK başımız DİK bekliyoruz.

''D'' harfi joker sanırım ''S'' yerine de kullanılabiliyor.
Çünkü son zamanlarda başımıza hep o yağıyor:)

997TT
19-07-2019, 10:34
Dogru tahminden ote belliydi,hatta yazmistimda.
Burada oynanan bir tiyatro vardi. ABD Çin e karsi bile bu kadar sert isler yapmaya calismisken bizi es gecmesi mantikli degil.
Ne vaad edip verdik bilemiyorum ama borsa tarafi iyi yürüdü.
Simdi cilginlik yapip faizi fazla dusurur mu,sanmiyorum.
Yoksa almak gerek.

pirasa
19-07-2019, 10:34
fikirlerimiz ortak. bol kazançlar şimdiden :)

rebelh
19-07-2019, 10:41
Dogru tahminden ote belliydi,hatta yazmistimda.
Burada oynanan bir tiyatro vardi. ABD Çin e karsi bile bu kadar sert isler yapmaya calismisken bizi es gecmesi mantikli degil.
Ne vaad edip verdik bilemiyorum ama borsa tarafi iyi yürüdü.
Simdi cilginlik yapip faizi fazla dusurur mu,sanmiyorum.
Yoksa almak gerek.

ben takip ettiğimden beri iş yatırım hep mbnin faiz kararlarını tutturdu
bu seferde 400 bekliyorlar güveniyorum..

Focus4171
19-07-2019, 11:04
fikirlerimiz ortak. bol kazançlar şimdiden :)

Hisselerin bir kısmı geri dönüş sinyali vermeye başladı. Yeni haftaya Dolarsız girmemek lazım gibi görünüyor :)
Bende bol kazançlar dilerim...:)

pirasa
19-07-2019, 12:41
Hisselerin bir kısmı geri dönüş sinyali vermeye başladı. Yeni haftaya Dolarsız girmemek lazım gibi görünüyor :)
Bende bol kazançlar dilerim...:)

şahsen beni asıl korkutan kesintisiz yükselişler. ne kadar kesintisiz yükselirse o kadar korkuyorum.

16EC813
19-07-2019, 13:15

wallaha düşer hesalde böyle böyle 4.88i göreceğiz sanırım :D
geyik yapıyorum
yabancı sermaye max 200-250 fiyatlıyor birde sanki son güne kadar faizden faydalanıp shortları açık tutmak istiyorlar gibi
bugün akşama doğfiyatlamaya başlarız haftayada konumuz faizler olur
ama birileri trumpın açıklamalarını doğru tahmin etti şimdilik poz..

yani sizler şunu mu demek istiyorsunuz dogru mu anlamışım teyit amaçlı soruyom , dolara bastıgım paralar leylaya gitmiycek demi :D

ulas79
19-07-2019, 15:11
Halkbank eski genel müdürü tahliye oldu yine bi işler dönüyor bakalım etkisi ne olacak.

rebelh
19-07-2019, 15:13
Halkbank eski genel müdürü tahliye oldu yine bi işler dönüyor bakalım etkisi ne olacak.

onun bu tarihte tahliye olacağı aylar öncesinden belliydi cezası bitti adamın

ahmetgurlek
19-07-2019, 15:32
onun bu tarihte tahliye olacağı aylar öncesinden belliydi cezası bitti adamın

adam cezasını çekip çıktı di mi? 32 aydı galiba cezası. bu arada fitch 14 bankanın notunu indirmiş, borsaya olumsuz yansıyacaktır

997TT
19-07-2019, 15:38
Bu tip haberlerin olumsuz yansimasi icin,piyasa yapicisinin isine gelmesi gerek.
Yoksa yaprak kipirdamaz.
Ayrica borsa cok cikti denemez,***** 2 kez dusup buraya geldi.
400 olursa 5.84 olur...

dorukky
19-07-2019, 15:41
Ilk yukseliste cikalim ozaman dolardan. Suda var 6 dan tl alan bi yabanci 5 den dolara donse kar %20 dimi? Adamlarin faizi %2 zaten.tl ye yuklenicekler heralde

oxygen
20-07-2019, 12:46
6.3350den eur satan birisi var ve benim de pazartesi gunu ithalat icin eur transferim olacak.
Sizce 6.3350den cevireyim mi euroya, yoksa pazartesi asagi dogru bit inis olur mu?

ZX-636R
21-07-2019, 03:58

piyasada TL varlıklar için olumlu hava devam ediyor. Cuma öğlende sonra BİST te kar satışları izlense de momentum halen yüksek.
TCMB faiz indirimi tarafında fiyatlamalar daha yüksek faize doğru evrilmeye başladı. daha önce 250-300bps olan swap point fiyatlamaları 350bps ye kadar geldi.
TCMB den 350-400bps faiz indirimi gelmesi fiyatlamayı değiştirmeyecektir. 300 altı TL yi güçlendirir, çılgınlık yapıp 400 bps üzerine çıkmadığı sürece TL de kalmayı tercih ederim.

Mutu
21-07-2019, 09:12
Enpara günlük faiz 20.5 ten 19.5 e düştü 0.5 2 kademe halinde. KRedileri de 2.00 altına düşmüş.

pirasa
22-07-2019, 09:45
dolara geçişler başladı ufak ufak yükseliyor :D

997TT
23-07-2019, 09:16
Yukselme falan yok. 0.30 yukari yada asagi olmasi hic birsey ifade etmez. 5.85 e kadar sorun yok...

rebelh
23-07-2019, 09:19
taş yiyoruz taş
evde çoluk .ocuk ekmek bekliyor kur ne düşüyor ne çıkıyor uyuz uyuz hareketler deli ediyor beni..

pirasa
23-07-2019, 09:23
taş yiyoruz taş
evde çoluk .ocuk ekmek bekliyor kur ne düşüyor ne çıkıyor uyuz uyuz hareketler deli ediyor beni..

gel borsaya en azından günlük evin mutfak masrafı çıkar :D

rebelh
23-07-2019, 09:26
gel borsaya en azından günlük evin mutfak masrafı çıkar :D

walla niyetleniyorum da hala "simple is the best" doktirininden çıkmaya cesaretim yok
şimdi baştan hisse seç takibe al her gün araştırma yap forumlarda dedikodulara bak telegram gruplarına dala falan yorucu geliyor
şu faiz geçsin piyasanın bi tepkisine bakalım eğer her şey oturdu artık düşüncesine girersem borsaya dönerim artık

pirasa
23-07-2019, 09:36
walla niyetleniyorum da hala "simple is the best" doktirininden çıkmaya cesaretim yok
şimdi baştan hisse seç takibe al her gün araştırma yap forumlarda dedikodulara bak telegram gruplarına dala falan yorucu geliyor
şu faiz geçsin piyasanın bi tepkisine bakalım eğer her şey oturdu artık düşüncesine girersem borsaya dönerim artık

sen istiyorsun 1e 5 alayım :D dediğin gibi faiz indiriminden sonra daha stabil bir piyasa beklentisi herkesin düşüncesi ama dediğim gibi herkesin ortak fikri gerçekleşmesi en zor fikir bana göre.

rebelh
23-07-2019, 09:43
sen istiyorsun 1e 5 alayım :D dediğin gibi faiz indiriminden sonra daha stabil bir piyasa beklentisi herkesin düşüncesi ama dediğim gibi herkesin ortak fikri gerçekleşmesi en zor fikir bana göre.

1e beş almak eğil de al gülüm-ver gülüm benim olayım her çiçekten bal topliim ama çiçeğin dertleriyle ilgilenmiyim :D
thy ggeçen ay 12.80lere düşünce dedim bi alayım kalsın daha ne olacak? sonra 14lere doğru verdim şimdi yine 12.80
mal taşımak sağlıklı gelmiyor bana ama egeene hastayım uzaylılar bassa yine yükeselecek heralde :D

dorukky
23-07-2019, 10:17
Usd eur paritesi coh hos duruyo

909
23-07-2019, 11:53
Usd eur paritesi coh hos duruyo

Gireyim mi abi buralardan euro ya

dorukky
23-07-2019, 12:29
Gireyim mi abi buralardan euro ya

Valla gir girme diyemem ama beb elimdeki dolarla otomatik 1170 1180 arasi girip 1130 1140 arasi satis yapiyorum

_opeth
23-07-2019, 12:31
yön tayini verebilecek bir veri olmadığından alım veya satım yeri pek değil gibi

YTD

dorukky
23-07-2019, 12:33
Valla gir girme diyemem ama beb elimdeki dolarla otomatik 1170 1180 arasi girip 1130 1140 arasi satis yapiyorum

1230 1240 olacakti yanlis yazmisim

ahmetgurlek
24-07-2019, 09:42
dolar geçen hafta perşembe 5.62 görmüştü, yaklaşık 12 kuruş bir değerlenme var 4 işlem gününde. sanki mb'nın sert bir faiz indirimi yapacağı beklentisi satın alınıyor gibi geliyor bana. ne dersiniz? sanki yarına 5.85'lere doğru gidicekmiş gibi...

pirasa
24-07-2019, 09:43
dolar geçen hafta perşembe 5.62 görmüştü, yaklaşık 12 kuruş bir değerlenme var 4 işlem gününde. sanki mb'nın sert bir faiz indirimi yapacağı beklentisi satın alınıyor gibi geliyor bana. ne dersiniz? sanki yarına 5.85'lere doğru gidicekmiş gibi...

abd nin yaptırımı fiyatlanıyor. merkez bankası pazartesi fiyatlandı.

dorukky
24-07-2019, 09:48
Yanliz dolar eur a karsida degerleniyo. Onada dikkat edin.
Faiz ve yaptirimlarla ilgili cok farkli yerlerede gidebilir

pirasa
24-07-2019, 09:58

sizin başkan değişti muhafazakar başkanın yuroyu desteklemediğini düşünen birtek biz değiliz.

ahmetgurlek
24-07-2019, 10:01
abd nin yaptırımı fiyatlanıyor. merkez bankası pazartesi fiyatlandı.

hmmmm, doğru o da olabilir. 12 maddelik bir yaptırım paketinden en az 5 tanesinin uygulanacağından bahsediliyor. nedir bu 12 madde, var mı bir yerlerde listesi vs?

dorukky
24-07-2019, 11:05
sizin başkan değişti muhafazakar başkanın yuroyu desteklemediğini düşünen birtek biz değiliz.

Osmanli torunu. Yeni makam arabalari osmanli tugrali olacakmis

pirasa
24-07-2019, 12:47
o zaman kraliçeyi alsın gelsin aileler tekrardan bir tanışsın. gelirken de boş gelmesin bizim ingilterede olan altınları getirsin.

muzurasd
24-07-2019, 13:14

5.85 bandının üstüne çıkar mı

dorukky
24-07-2019, 13:44
Valla fikir verebilecek kadar bu isi takip eden biri degilim ve tersteyim dolarda :) beklentim yukselmesi yarinki faiz ksrarina gore yuksele bilir. Ama onemli.olan abd yaptirimlari gecen seneki brunson olayi.gibi olursa kuru ziplatabilir. Suda var swap vs dolayi.londra piyasasi tl ye yuklenmiyor oyuzden hareketler gecen seneki.gibi keskin.opmuyo

997TT
24-07-2019, 15:27
Ziplarsa ben olsam satardım...

ZX-636R
24-07-2019, 20:56
Daha önce de yazmıştım tekrar etmekte fayda var. Hem AB hem de ABD parasal gevşemeye geri dönüyor ve bu döngü 3-5 ayda değişmez. En az 18 ay gevşek para politası bekliyorum. Bu da en çok bizim gibi borcu yüksel ülkelere yarayacak.

rebelh
25-07-2019, 08:00
geçen sene 24 temmuzda 100-150 bp faiz arttırımına gitmediler krizin başlangıç adımlarından birine sebep oldular
bu sene 25 temmuzda piyasa 250 bp civarına hazır 400 bekleyen çoğunlukta fiyatlamalar 600-800 bpye göre fiyatlanıyor
yıl sonu enflasyon hedefi 15 cds 360 seviyelerinde em'lerde ortalama 300 bp faiz farkı olduğunu düşünürsek 250-300 bp iyi bir tercih olur
ha tabi yıl sonu 15 ne kadar gerçekçi bu da ayrı bir konu
neyse biraz hareket olsun da artık gerisini izleyip görürüz

turbo&quattro
25-07-2019, 08:42
geçen sene 24 temmuzda 100-150 bp faiz arttırımına gitmediler krizin başlangıç adımlarından birine sebep oldular
bu sene 25 temmuzda piyasa 250 bp civarına hazır 400 bekleyen çoğunlukta fiyatlamalar 600-800 bpye göre fiyatlanıyor
yıl sonu enflasyon hedefi 15 cds 360 seviyelerinde em'lerde ortalama 300 bp faiz farkı olduğunu düşünürsek 250-300 bp iyi bir tercih olur

Anlayqcagimiz dilden yazarsaniz seviniriz ;)

rebelh
25-07-2019, 08:44

abi fiyatlamalar çok karışık
bir faiz indirimi gelecek ama gelmesi gereken bence 250 bp falan
fakat piyasada viop ve usdtry vadeli kontratları 600-800 bp fiyatlıyor(bankalar)
benim tahminim ise iş yatırıma güvenerek 400 falan

16EC813
25-07-2019, 08:49
abi fiyatlamalar çok karışık
bir faiz indirimi gelecek ama gelmesi gereken bence 250 bp falan
fakat piyasada viop ve usdtry vadeli kontratları 600-800 bp fiyatlıyor(bankalar)
benim tahminim ise iş yatırıma güvenerek 400 falan

yanii :D dolarr dolarr

16EC813
25-07-2019, 08:49
editt : nolcakk ?? yukarı mı aşşa mı

rebelh
25-07-2019, 08:51
editt : nolcakk ?? yukarı mı aşşa mı

bilsem arabayı dün satar ona göre pozisyon açardım
koca bankaların traderları bilmiyor abi benden beklentini çok yükseltme bence :D

rebelh
25-07-2019, 08:59
bu arada mbnin faiz indirmesi demek piyasa faizlerinin ineceği anlamına gelmiyor
mevduat inecektir ama kredi faizlerinde bence beklediklerini alamayacaklar ve bu seferde bankalarla sıkıntı başlayacak
mevduat inip dolar hareketlenince haliyle döviz pozisyonlarında da artış olacaktır..
hele şu rakamı bi görelimde..

TarikS
25-07-2019, 09:13

yanii :D dolarr dolarr

bilsem arabayı dün satar ona göre pozisyon açardım
koca bankaların traderları bilmiyor abi benden beklentini çok yükseltme bence :D

hahahahahahaha siz çok yaşayın ya :D

Gevşeme varsa 50 eurom vardı bozayım bari çok zarar etmeyelim :D

TorqueTuning
25-07-2019, 09:29
%6.5 geri almaları gerek, Reizzz Eylül'den bu yana dilinde tüy bitti faizleri indirin enflasyon düşecek diye anlatamadı, sonunda çareyi başkanı şutlamakta buldu, şimdi Binali profilinde yeni başgan ile ekonomimiz şaha kalklacaktır!!

rebelh
25-07-2019, 09:32
en güzeli jp morganın önerilerine ihtiyaç olmayan para atıp 2 ay beklemek
2.15 ti ykbnk dediklerinde hedef 2.90 verdiler dün 2.81 gördü
ben 2. 75ten çıkardım taş attım da kolum mu yoruldu :)

pirasa
25-07-2019, 09:50
en güzeli jp morganın önerilerine ihtiyaç olmayan para atıp 2 ay beklemek
2.15 ti ykbnk dediklerinde hedef 2.90 verdiler dün 2.81 gördü
ben 2. 75ten çıkardım taş attım da kolum mu yoruldu :)

gel gel borsa güzel yer :D Focus4171 bu adam güzel bi kar alsa varya sabahtan akşama kadar trade eder.

rebelh
25-07-2019, 09:53
gel gel borsa güzel yer :D Focus4171 bu adam güzel bi kar alsa varya sabahtan akşama kadar trade eder.

o cafcaflı dönem geride kaldı viopta sanırım bi ara çok güzeldi ekonomiye can veriyorduk aylık 10 milyon üstünde hacmim oluyordu şimdi 300k bile yapmamışımdır bu ay eminim uykum geliyor artık :D
giricem borsaya ya kendimi ısıtıyorum yavaştan ama biraz daha sermayemin güçlenmesi lazım ben karlarımı hep harcadım anasını satayım

dorukky
25-07-2019, 09:59
Parite ongorunuz varmi fed oncesi sonrasi icin?

rebelh
25-07-2019, 10:04
Parite ongorunuz varmi fed oncesi sonrasi icin?

fedin faiz indiriminin feyk olabileceğiyle ilgili dedikodular var ya da max 25 olacağıyla ilgili
ama piyasa 50 bpyi çoktan fiyatladı bence her şey usd lehine
gbp ztn anlaşmasız brexiti fiyatlıyor 1,30lardan beri eur/usd 1.1110 ları aşağı kırabilir
size tavsiyem brexit netleşene kadar usd long olur
londrada future kontratlarına erişebiliyor musunuz? oradaki kotasyonları görelim bence mesela burda usd/gbp 12.19u 1,2850 lerden alabilirsiniz orada fiyatlar ne?

997TT
25-07-2019, 10:44
Tayyip 3 gündür nerede?
Pazar Marmaris e gidicekti. Bazi soylemler bagirsaklarinda yine kanama olmuş. Kimi 8cm.daha ameliyat ile.kisaltilmis...
İsi ileri götüren dis kaynaklar kalkp krizi dedi...

Focus4171
25-07-2019, 10:51
rebelh eski borsacılardan, eski Sasa'cı :) Yalnız alıp saklamaz, uzun vadeli yatırım yapmaz. Tıkır tıkır alıp satacak anladığım kadarıyla. Gelirse sevinirim, hacim olur borsamızda :) Ayrıca kendisinin de risklerin farkında olması güzel. Uzun zaman ayırmak, bol bol araştırma yapmak gerekiyor. Burada heyecan, sıkıntı ve stres var. Üçü bir arada ;)

- Bugüne gelirsek önemli bir gün. Piyasada gerek borsada, gerek dövizde yön konusunda kararsızlık var. Alıcı-Satıcı birbirine üstünlük kuramıyor. Ne yapılır bilemiyorum fakat ben kişisel olarak pozisyon taşımak istemiyorum açıkçası...

- Borsada teknik olarak; tepe noktalarda negatif uyumsuzluk var. Kısa vadeli zirveye yaklaştık ve şu ana kadar ki yükselişte faiz indirimi fiyatlanmış olabilir diye düşünüyorum. Artık bu noktada kısa vadeli düzeltme ile 99.***'li rakamlara geri dönülürse veya 106.000 hacimli aşılırsa tekrar alıma geçebilirim. Biraz daha buralarda tutunmak için kısa vadeli tek olumlu beklenti şuanda bilançolar gibi duruyor...

- Faiz indirimi beklenenin üzerinde olursa; dövizde, borsada bu fiyatların üzerine biraz daha koyabilir. Aksi takdirde beklenen faiz indirimi büyük ihtimalle şuana kadar fiyatlanmıştır. Artık alınacak karara göre yön çizmek daha faydalı gibi gözüküyor...

rebelh
25-07-2019, 11:39
alıntıdır katılıyorum ;

"Soru: Merkez'in Faiz İndirimi Dolar/TL'ye Nasıl Yansır?

Faiz İndirim Oranı (%) Dolar/TL
0-2 5.40-5.50
2-4 5.60-5.75
4-6 5.75-6.00"

Carmageddon
25-07-2019, 12:42
Ben TCMB'nin FED ve ECB bin alacağı muhtemel faiz kararları sebebiyle cesur davranabileceğini düşünüyorum. 400 puan indirim gelebilir bence.

rebelh
25-07-2019, 12:54
uyuştucu gibi yemin ediyorum şu faiz günleri :D

Carmageddon
25-07-2019, 12:56
Kurun şu anki hareketinden sanki 250 puan gibi duruyor.

individual
25-07-2019, 13:03
Murat Uysal Başkanlığı'ndaki ilk para politikası toplantısında politika faizi 425 baz puan düşürüldü

Bloomberg HT'nin anketine göre 250 baz puan indirim bekleniyordu.

Bu ay başında Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alınmış, yerine Başkan Yardımcısı Murat Uysal getirilmişti.

Merkez Bankası politika faizini son olarak 2015'in Şubat ayında indirmişti.

TorqueTuning
25-07-2019, 13:04
425 iyi oran 20nin alti olacak demis REIZ

dorukky
25-07-2019, 13:05
Beklentim gerceklesti 425 psikolojik 20 alti

Yigit-Y
25-07-2019, 13:08
MB şimdi adam oldu :)

Ekonomi düzeldi şimdi :)

Carmageddon
25-07-2019, 13:09
1/4 oranında eurodan TL'ye geçtim. 425 puanı fiyatlamış zaten piyasa, büyük bir tepki göremedim ben. Sırasıyla ECB ve FED kararlarıyla TL biraz daha değerlenecektir diye düşünüyorum.

ahmetgurlek
25-07-2019, 13:09
borsa artıya geçti...

döviz de eksiye...

ilginç şeyler yaşanıyor...

BARR
25-07-2019, 13:11
DOLARCILARRR TERS KÖŞE

diye başlıklar gelir m.a.l.u.m medyadan.

Tunacan
25-07-2019, 13:13
Oh be dünya varmış. İşler acayip açıldı. Kriz mriz kalmadı bak şimdi...