Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
2jzihtiyar
07-05-2020, 10:44
rica etsem bir link de ben alabilir miyim
rahmitanir
07-05-2020, 10:53
link alabilir miyim?
merhabalar daha önceden link rica ettim fakat gelmedi,yardımcı olabilecek varmıdır?
skaratas2
07-05-2020, 15:00
Dolar sabah yukseldi, simdi dustu kirilganlik nedir bilen var mi?Takip edemiyorum..nereye gidiyor?
GokhanRS
07-05-2020, 19:52
Altın beni kararsızlıklar alemine soktu. Hiç dolar euro alasım da yok.
https://youtu.be/Ihzr1cX4qOw
Ytd
baskan96
07-05-2020, 21:19
Altın beni kararsızlıklar alemine soktu. Hiç dolar euro alasım da yok.
Abi orası derin bir çukur düşünürken Kolpaçino Özgür gibi manyak oluyoruz :D
Yok mu şöyle брат, брат 2, бригада gibi dizi film önerileri. Rusça öğrenicez diye ne var ne yok hatmediyoruz :D
baskan96
07-05-2020, 21:20
Abi orası derin bir çukur düşünürken Kolpaçino Özgür gibi manyak oluyoruz :D
Yok mu şöyle брат, брат 2, бригада gibi dizi film önerileri. Rusça öğrenicez diye ne var ne yok hatmediyoruz :D
Hay a** kiril alfabesi ile şov yapayım dedim yemedi :D Brat serisi ve brigada gibi olacak
Elimde Şubat ayı corolla hb fiyatları var o zamanki dolar kuruna gore simdiki fiyat dolar gibi %10 civarında artış göstermiş. TL'nin degersizlesmesi böyle bir şey...
Cemil Çiçek ne demıs;Dolar ıyı oldugu ıcın degıl,bız battıgımız ıcın cıkıyor,halka dogruyu soyleyın...
Hadı ya....
Cemil Çiçek ne demıs;Dolar ıyı oldugu ıcın degıl,bız battıgımız ıcın cıkıyor,halka dogruyu soyleyın...
Hadı ya....
Her eski, eleştiriyor e dümende sen vardın bir tık geçmişte. O zaman herşey iyidi ?
GokhanRS
20-05-2020, 14:44
Hay a** kiril alfabesi ile şov yapayım dedim yemedi :D Brat serisi ve brigada gibi olacak
luçşe çem ludi
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=hSJKksEdQY4)
türkçe alt yazılı rusça olarak nette var tavsiye ederim.
Her eski, eleştiriyor e dümende sen vardın bir tık geçmişte. O zaman herşey iyidi ?
Kandırılmıştır belki neden kötü düşünüyorsun :D
GokhanRS
20-05-2020, 15:45
altın hakkında konuşalım dicem de onu da aldılar elimizden :D şaka maka çini geçicez.
Abiler ufak bir birikimim var, kar falan umurumda değil param pul olmasın yeter. Parayı bir iki yıldan önce kullanmayacağım muhtemelen. Bu işlerden hiç anlamıyorum alacağım kenarda duracak.Altın mantıklı mı sizce?
GokhanRS
21-05-2020, 20:43
Abiler ufak bir birikimim var, kar falan umurumda değil param pul olmasın yeter. Parayı bir iki yıldan önce kullanmayacağım muhtemelen. Bu işlerden hiç anlamıyorum alacağım kenarda duracak.Altın mantıklı mı sizce?
Ben bir iki yıl için altın aldım ama sana tavsiye etmiyorum zira tavsiye vermek yasak :)
Ben babamdan hep altına yatırım gördüm, nakitinin çoğunu dolara çevirir tutar ama her ay 1 gram bile olsa altını alır koyar. Bir bildiği vardır derim :)
Altından devam ediyorum ben de bir şeyler biriktikçe, ufak tefek düştü mü önemsemiyorum, anlık üşüp çıkmaları dert edeceksen o işi meslek haline getirmek lazım yoksa uğraşmak zor. Koy ve unut en güzeli, batacak bir liman değil diye düşünüyorum
GokhanRS
22-05-2020, 09:58
Nefes aldırmıyor adamlar.
Altın alım-satımına binde 2 vergi geldi - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/reuters-altin-alim-satimina-binde-2-vergi-geldi-5829190/)
skaratas2
24-05-2020, 13:36
Sadece bayram sabahına uyanmadık. Döviz alımlarında 5 katına çıkarılan vergiye de uyandık. Binde 2 olan vergi %1’e yükseltildi. Artık 100 dolar kendiniz için alırken 1 dolar da devlete alacaksınız.
Bugunki resmi gazetede...
Sadece bayram sabahına uyanmadık. Döviz alımlarında 5 katına çıkarılan vergiye de uyandık. Binde 2 olan vergi %1’e yükseltildi. Artık 100 dolar kendiniz için alırken 1 dolar da devlete alacaksınız.
Bugunki resmi gazetede...
Satış için geçerli galiba bu vergi, alım için değil.
Cimmeria
25-05-2020, 15:35
devlet baba diyorki yani sen 1000 dolar aliyorsan 10 dolar da bana atacaksin :)
ercan26esk
25-05-2020, 20:06
bildiğin haraç kesiyor devlet kısaca net...
https://twitter.com/uzancc/status/1264514931417890817
M U R A T
28-05-2020, 09:06
bende link rica edebilir miyim
Arkadaslar, gecen hafta aracimi sattim ve bir sure arac almayi dusunmuyorum. Paranin bir kismi ile altin, bir kismi ile de dolar alayim diyorum ancak bunun muhafazasi ve satin alimi konusunda tereddutlerim var.
Acaba direkt bankadan islem mi yapmali yoksa fiziksel altin mi almali? Tercihim fizikselden yana, lakin bunun muhafazasi icin de sizce bankadan mi kasa kiralamali yoksa biraz paraya kiyip eve bir kasa mi almali?
Aydinlatabilirseniz cok sevinirim..
gespenster
31-05-2020, 16:55
Arkadaslar, gecen hafta aracimi sattim ve bir sure arac almayi dusunmuyorum. Paranin bir kismi ile altin, bir kismi ile de dolar alayim diyorum ancak bunun muhafazasi ve satin alimi konusunda tereddutlerim var.
Acaba direkt bankadan islem mi yapmali yoksa fiziksel altin mi almali? Tercihim fizikselden yana, lakin bunun muhafazasi icin de sizce bankadan mi kasa kiralamali yoksa biraz paraya kiyip eve bir kasa mi almali?
merhaba fiziksel altın, dolar alıp bankadan kasa kiralamak en mantıklısı. bankadan aldığın dolar altın çok makas atacak, o yüzden gerek yok.
Banka kasasına vereceğin parayı da hesaba katmalısın.
Ya paranı eminönünde falan dövize çevirip, öyle bankaya yatıracaksın veya direkt bankadan altın-döviz hesabı açacaksın.
Alım satım fiyat farkları eminönünden farklı elbette ama anladığım kadarıyla al-sat değil, saklama istiyorsun.
MASAK'tan flaş kripto para acıklaması: 100 milyon TL tespit ettik (https://uzmancoin.com/kripto-para-masak-100-milyon/)
Banka kasasına vereceğin parayı da hesaba katmalısın.
Ya paranı eminönünde falan dövize çevirip, öyle bankaya yatıracaksın veya direkt bankadan altın-döviz hesabı açacaksın.
Alım satım fiyat farkları eminönünden farklı elbette ama anladığım kadarıyla al-sat değil, saklama istiyorsun.
Al-sat olmasa da Eylül-Ekim gibi biraz değerlenme ile satabilecegimi dusunuyorum. Bankalar cok fark koyuyor, ozellikle döviz alım satımlarında. Sanırım Kapalıçarşı'dan alım yapıp, banka kasasında tutmak en makul hareket olacak.
Aslında biraz daha fazla ücretle eve de kasa kurdurulabilir ancak onun eve gelmesi, kurulmasi vb. konular hic guvenli gelmedi zira ilgili kisi su eve kasa kurdum dese, direkt fişlenmiş oluyorsunuz.
GokhanRS
01-06-2020, 09:43
Hırsızların kıramadığı çalamadığı kasa yok. Bence araştırıp makası en makul online bankacılığı seçin.
Telegram ekonomi grubu içinde habersizce alt grup mu kuruldu?
Sorry, yanlış bilgi ve alarm.
İşimize bakalım biz :)
Ferhat_V
01-06-2020, 16:37
ekonomi grubunda geyik/karikatür/muhabbet vs. fazla dönmesin diye bir muhabbet grubu var..muhabbetler bu gruptan dönüyor.
isteyen istediği grubu kursun sıkıntı yok babamızın malı değil ya :)
ekonomi konusu kaynamaya başlayınca muhabbet grubu açıldı bir tek diye biliyorum
ama spek hisse falan kovalayan varsa beni de alın bizde el atalım :D
CloudGrey
03-06-2020, 15:02
abiler burayı çok boşladınız.
altın hakkında yorum nedir ?
sabah 371den biraz aldım 1 aylık bir param var 300-500 çorba parası çıkar diye.
bakalım ne olacak
ben 374ten toplamaya başladım düştükçe toplarım artık analizi bıraktım neyi ucuz görürsem onu alıyorum biraz kar gelince veriyorum
döviz ve altın işlemlerinde 2 ay kurtardılar bakalım sonra ne olacak
CloudGrey
04-06-2020, 10:56
bu kent gıdaya noldu yavv 19 martta 136 iken 29 mayısta 560a dayanmış bugun 517 wtf
https://youtu.be/7sn7-xDf438
Yalan dostum yatirim diye birşey yok...
1 cin yuani 1tlye esit sonunda, fakat adamlarin mavi yaka geliri aylik 8500 yuanlara cikmis, bizim beyaz yaka geliri 5000tl. Ayrica araba ev vs daha ucuz. Cin'den kotu durumda alim gucumuz yani. Cok iyi degil mi.
öyle deme şimdi birisi çıkar "bayilerde araba yok" der görürsün :D
öyle deme şimdi birisi çıkar "bayilerde araba yok" der görürsün :D
Bu bayilerde araba yok ve 2.el pompasının arkasından devlet tarafından yol verilmiş kartel hikayesi çıkarsa hiç şaşırmam.
Destek versen de vermesen de bu süreç bizi batırır çünkü adet yapılacak stok elimizde yok ve sağlanması da mümkün değil. Sen bize bakma biz sektör olarak kol kola girip karlılığı hiç olmadığı yerlere çekip iş tutarsak bu cendereden kurtuluruz gibi...
Doğuş 2019 ilk çeyrek yaklaşık 60mio zarar
Doğuş 2020 ilk çeyrek yaklaşık 120 mio kar açıkladı. Hem de stok olmadığı halde... Ne kadar ilginç değil mi ? =)
Bu bayilerde araba yok ve 2.el pompasının arkasından devlet tarafından yol verilmiş kartel hikayesi çıkarsa hiç şaşırmam.
Destek versen de vermesen de bu süreç bizi batırır çünkü adet yapılacak stok elimizde yok ve sağlanması da mümkün değil. Sen bize bakma biz sektör olarak kol kola girip karlılığı hiç olmadığı yerlere çekip iş tutarsak bu cendereden kurtuluruz gibi...
Doğuş 2019 ilk çeyrek yaklaşık 60mio zarar
Doğuş 2020 ilk çeyrek yaklaşık 120 mio kar açıkladı. Hem de stok olmadığı halde... Ne kadar ilginç değil mi ? =)
zarar kaleminin nereden olduğuna bakılmalı bilanço işi karşık otomobil satışından doğuşun zarar edebilme şansı yok bozulup çürüyen bir şey değil sonuçta
zarar kaleminin nereden olduğuna bakılmalı bilanço işi karşık otomobil satışından doğuşun zarar edebilme şansı yok bozulup çürüyen bir şey değil sonuçta
Bu durumda direkt olarak aynı dönemlerin faaliyet karlarına (brüt) bakmak daha doğru bir kıyas olacaktır. 2019'un zararı muhtemelen finansman gideri kaynaklıdır.
Araç bulunamayan bir dönem, önceki döneme kıyasen %60+ fazladan faaliyet karı elde etmek için sanıyorum ki çarpım işleminin diğer değişkeni olan karlılık yukarı hareket etti.
2019 İlk çeyrek 254.739.000
2020 İlk çeyrek 415.293.000
Önsezilerime itfahafen ünlü ekonomist rasim öztekinden bir kesit paylaşayım :)
https://www.youtube.com/watch?v=EP4POVRnnRc
ayrıca asuman o astsubayla kesin evlenmiştir
tarihte ilk kez bulgaristandan bile daha fakir olduğumuza göre hala 0 km araba sırasına girmeyen kaldı mı?
https://pbs.twimg.com/media/Eb_pxOdWAAIyyAp?format=jpg&name=medium
GokhanRS
03-07-2020, 18:21
tarihte ilk kez bulgaristandan bile daha fakir olduğumuza göre hala 0 km araba sırasına girmeyen kaldı mı?
https://pbs.twimg.com/media/Eb_pxOdWAAIyyAp?format=jpg&name=medium
Bulgaristanın fakirliği tarihte kaldı, artık orası Avrupa, 3-5 seneye bizi kaça katlarlar gelir seviyesi olarak bakacağız artık. Örneğin alman malında made in German yazarken Bulgaristan made in Europe yazıyor. Resmen ortalama fiyata Avrupa malı ayağına Türk firmalardan bile yatırım alır oldular.
Bulgaristan bey diyeceksiniz..
Borsa ile ilgili tavsiyesi olan var mı?
CloudGrey
13-07-2020, 16:10
bu kent gıdaya ne oluyor abi ? ne dönüyor burda ?
100 ken 500 oldu, ulan çok şişti alınmaz dedik 600 oldu..
atı alan üsküdarı geçti dedik 900 oldu.
cuma 930du şimdi 1030.
burdanda alınmaz diye düşündüğümüz her noktada hala üstüne koyarak gidiyor...
dayanamayıp giricem 200 olucak bak iyi izleyin..
cuma 930du şimdi 1030.
https://twitter.com/ykaratepe/status/1282585469046403073?s=20
Şekerlemeci dediği kent gıda........
cuma 930du şimdi 1030.
iddaa bitince bi ara bütün iddaacılar borsaya geldi
sonra baktılar burada daha çok para var bırakmadılar
devletimizde destek çıktı verileri falan güzelleştirdi açığa satış yasakları getirdi herkes para kazandı :)
geçen ekmek un vs bi federasyonun sitemi vardır ekmeklik "buğday %20 arttı ucu kredi çeken buğday alıp 1 ay sonra %10-15 karla satıyor zor durumdayız" diye
o ekonomi bakanlığında yönetimde üst mevkilerde bir tane iktisatçı kalmadı mı acaba bunları hesap edebilecek?
yine yazayım da içiniz kararsın ; bunlar hal iyi günlerimiz :D
Yatırım tavsiyesi almak icin WhatsApp grubuna uye olmak suc sayılabilecek - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/spkdan-whatsapp-karari-5929163/)
cuma 930du şimdi 1030.
"Temmuz ayı itibariyle BİST grupları değişti.Bu değişiklik en çok Kent Gıda'ya yaradı.Daha önce normal seanslarda işlem göremeyen Kent Gıda Bgrubu hisseleri arasına girerek sert yükseliş yaşadı.Bu olumlu haberin yanın da bir de kahve grubunu sattı."
Böyle bir haber var.
CloudGrey
14-07-2020, 19:35
"Temmuz ayı itibariyle BİST grupları değişti.Bu değişiklik en çok Kent Gıda'ya yaradı.Daha önce normal seanslarda işlem göremeyen Kent Gıda Bgrubu hisseleri arasına girerek sert yükseliş yaşadı.Bu olumlu haberin yanın da bir de kahve grubunu sattı."
Böyle bir haber var.
bugunda 1130 oldu ulan almadığım her gün üstüne yüzde 10 koyuyor deliricem.
AMA ALMICAM İNAT ETTİM
bugunda 1130 oldu ulan almadığım her gün üstüne yüzde 10 koyuyor deliricem.
AMA ALMICAM İNAT ETTİM
bende 600 tl civarı iken alsam mı acaba diyordum,fırladı gitti. Bosch fren de aynı şekilde oldu.
RafetAraç
17-07-2020, 00:50
dolar 2 aydr sabit şuan almak mantıklı olurmu acaba. yükşelişe geçecek gibi artık..
Youtube da takip ettiğim ekonomi kanallarında great reset muhabbeti dönüyor çok. Bana komplo teorisi gibi geliyor ama sizler ne düşünüyorsunuz?
Hangi bankanın Altın hesabını kullanmak mantıklı sizce,
kuveyttürk ve tr finans..
reis açıklama yapmış : â2002 yılında 184 lira olan net asgari ücreti bugün 2 bin 324 liraya biz çıkardık. Asgari ücretin satın alma paritesine göre, AB'ye üye ve aday ülkeler arasında 13. sıradan 8. sıraya yükseldikâ
https://pbs.twimg.com/media/Edg9mwHX0AAfliO?format=jpg&name=small
https://pbs.twimg.com/media/Edg_79AXsAEtCqd?format=jpg&name=900x900
https://pbs.twimg.com/media/Edg_79BWoAAsvVP?format=jpg&name=small
ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin..
Oran yanıltıcı olabilir. Vergi kaçırmak için çok şirket asgari gösteriyor.
Ama tl nin günden güne eridiği net bir gerçek.
keşke tutar üzerinden değil de alım gücü üzerinden hesap yapılsa
2002 asgari ücreti ile kaç kg siyah zeytin, beyaz peynir, kırmızı et, deterjan alınabiliyor
2020 asgari ücreti ile kaç kg siyah zeytin, beyaz peynir, kırmızı et, deterjan alınabiliyor
a haberin benzin haberine dönü bu. Beyinsizler 5-6 ülkenin benzin fiyatlarını tl ile vermiş Ülkemizde benzin ucuz diyor.
almanyada 8 tl
italyada 7 tl
gibi yazmıs. Beynini sevdigimin habercisi niye tl ye ceviriyosun. Birime birim haber yapsana. Asgari ücretli kac lt benzin alıyor orada onu desene. Yada desene almanya da asgari ücret (1557Eur) 12.300 TL oldu diye. Sen bana 12 bin asgari ücret ver ben razıyım benzini 10 tl den almaya.
Mal halka boyle siyaset.
toplam çalışma oranı yanıltıcı olabilir evet ama birde şöyle bir veri var 2002de ortamala bürüt ücretin asgari ücrete oranı %30 civarıyken şimdi %70 civarı
yani günden güne asgari ücretli hale geliyoruz bu gerçek
onun dışında diğer 2 veri euro ve dolar bazlı zaten
artık yurt dışında ucuza tatil yapabileceğimiz ülke kalmadı pek..
Asgari ucret ile ortalama ucret makası hızla daralıyor (https://www.haberturk.com/asgari-ucret-ile-ortalama-ucret-makasi-hizla-daraliyor-2548119-ekonomi)
bi 10 sene daha sürerse başkanlık sistemi müteahhitler ve galericiler hariç hepimiz asgari ücret alıcaz ztn
neyse bebeyi dersaneye özel okula gönderme derdinden kurtulduk en azından
toplam çalışma oranı yanıltıcı olabilir evet ama birde şöyle bir veri var 2002de ortamala bürüt ücretin asgari ücrete oranı %30 civarıyken şimdi %70 civarı
yani günden güne asgari ücretli hale geliyoruz bu gerçek
onun dışında diğer 2 veri euro ve dolar bazlı zaten
artık yurt dışında ucuza tatil yapabileceğimiz ülke kalmadı pek..
Asgari ucret ile ortalama ucret makası hızla daralıyor (https://www.haberturk.com/asgari-ucret-ile-ortalama-ucret-makasi-hizla-daraliyor-2548119-ekonomi)
bi 10 sene daha sürerse başkanlık sistemi müteahhitler ve galericiler hariç hepimiz asgari ücret alıcaz ztn
neyse bebeyi dersaneye özel okula gönderme derdinden kurtulduk en azından
tabi 2003te asgari ücretli oranı/çalışan oranı %9du
bugün %43
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/744582
verilerle destekleyeyim de salladık sanılmasın
bu çalışma 2003 2018 arası yapılmış..
Yakın arkadaşım Almanya münih'te çalışıyor. Aldığı maaş 2600 Euro asgari ücret 1600 Euro ve yeni başlayan polis memurunun aldığı maaş'ın 2400 Euro civarı olduğunu söyledi. 101 oktan dediğimiz kaliteli benzinin litresini 1.50 küsür Euro'dan alıyor bu arkadaşım. Şimdi düz hesap arkadaşım tüm maaşı ile benzin alsa 2600/1.50=1733 Litre yapıyor... Şimdi Türkiye için hesaplarsak 1733 Litre benzin almam için 1733*6,38=11.000Tl yapıyor. Yani benim bu arkadaşımla aynı standartta yaşamak için 11.000 birim kazanmam lazım. 11.000/2.600= 4.23 kat daha kötü alım gücümüz mevcut.... Matematik basit...
Yakın arkadaşım Almanya münih'te çalışıyor. Aldığı maaş 2600 Euro asgari ücret 1600 Euro ve yeni başlayan polis memurunun aldığı maaş'ın 2400 Euro civarı olduğunu söyledi. 101 oktan dediğimiz kaliteli benzinin litresini 1.50 küsür Euro'dan alıyor bu arkadaşım. Şimdi düz hesap arkadaşım tüm maaşı ile benzin alsa 2600/1.50=1733 Litre yapıyor... Şimdi Türkiye için hesaplarsak 1733 Litre benzin almam için 1733*6,38=11.000Tl yapıyor. Yani benim bu arkadaşımla aynı standartta yaşamak için 11.000 birim kazanmam lazım. 11.000/2.600= 4.23 kat daha kötü alım gücümüz mevcut.... Matematik basit...
Gel de A habere ve izleyici kitlesine anlat. Aradaki fark 8-10 olduğunda belki anlayacaklar.
kanashibari
22-07-2020, 15:19
Ne kadar güzel özet geçmiş ülkenin ekonomisini.
Bugünler de alınacak olsa Dolar mı, Euro mu, Altın mı alınmalı. Tutar yüksek değil sadece alıp bir kenara koymak için.
ghibli06
23-07-2020, 22:13
çeyrek altın 1.000 tl olursa kimse düğününe adam beklemesin, kesin bir işleri çıkar :D
çeyrek altın 1.000 tl olursa kimse düğününe adam beklemesin, kesin bir işleri çıkar :D
Yarım gram altın çıktı zaten.
O zaman 1/8 gram altın piyasaya çıkar yakında...........
Veya klasik usül para takılır............
Biz hep 50tl lik takıyoruz tayfası çıkar bu sefer..
Bugünler de alınacak olsa Dolar mı, Euro mu, Altın mı alınmalı. Tutar yüksek değil sadece alıp bir kenara koymak için.
Evet bende bunu merak ediyorum. İyi kötü biraz birikim var onu nerede tutsak daha iyi olur acaba
uzun vadeyse en temizi altın ama ons namuzsuzu gevşemiyor bir türlü
ben olsam yarı altın yarı dolar yapardım altın gevşedikçe de dolarları altınla değişirdim
emresener
24-07-2020, 09:34
Geçen hafta 399’dan almadığımız hurmalar şu an bir tarafımızı tırmalıyor :(
Şimdi iş işten geçtimi yoksa nasıl olsa kullanmayacaz bağlasak gitse mi?
Bu ege sularında mevzularda kafa kurcalayan cinsten.
Dolar oynamıyor altın euro çıkıyor.
uzun vadede alınır
ons gevşerse %5-10 civarı bir kayıp olur ama sonra toparlar yine ederine gelir
GokhanRS
27-07-2020, 21:31
Vayyy beee. Garanti bana kredi verdiğine pişman oldu :)
Birikimi ve 100bin de krediyi altına gömdüm, neredeyse faizini çıkardı.
GokhanRS
27-07-2020, 21:37
Rebelh inde fikrini almıştım, 380 iken acil ihtiyaç olmayacaksa hiç düşünme demişti. Bende az düşünüm geçtim çünkü dolarda yaprak kıpırdamıyordu
Allah bereket versin hacım
Genel olarak borsa altın dolar vs telegramda konuşuyoruz
Gözünden kaçan varsa davet linki atabilirim
Buraya direk koymuyoruz yabancı gelmesin diye bilginiz olsun
telegram girişi için nasıl bir yol izleniyor?
CloudGrey
28-07-2020, 11:42
abi yağıştır bi link bu aralarda kuruduk
abi yağıştır bi link bu aralarda kuruduk
yağ sen bunca zaman nerelerdeydin ya :D
geliyor linkler ortam şenleniyor zaten ufaktan
Gönder gelsin bari. para yok da okumaya gireyim bari :D
Mümkünse bende link istiyorum
Mümkünse bende link istiyorum
dm kutusu dolu hocam
Link alabilir miyim ben de? teşekkürler şimdiden
Bende link alabilirmiyim.
yilmazcatalbas
29-07-2020, 12:20
bir link almamız mümkün mü acaba
burakkaradag
29-07-2020, 21:36
Ben de link alabilir miyim size zahmet?
Grimlord
29-07-2020, 21:38
Link alabilir miyim bende, en azından takip edelim :)
https://www.youtube.com/watch?v=cU2cieRE_Ho
Sanki Beşiktaşım şampiyonlar ligine 3. torbadan mı yoksa 4. torbadan mı katılacak diye beklerken uefaya bile 3 ön elemeyle gidiyormuş gibi..
Bende link alabilir miyim ?
Bende link alabilir miyim
34btr1907
30-07-2020, 10:55
cahilliğimi maruz görün ne linki bu ? borsa ile ilgilimi ? ınvestın vb sayfalarda herkes ıstedıgı gıbı konusuyor yasakmı geldı haberım yok :D
CloudGrey
30-07-2020, 11:01
Sanki Beşiktaşım şampiyonlar ligine 3. torbadan mı yoksa 4. torbadan mı katılacak diye beklerken uefaya bile 3 ön elemeyle gidiyormuş gibi..
yav dayımın oğlu, bunu böyle salıyorsun siteye bi açıkla bu nedir yav :)
ben yazayım ;
gdp : gross domestic product yani gayri safi yurtiçi hasıla ; belirli bir zaman dilimi içinde (genelde 1 yıl) üretilen ürünlerin, piyasa değerindeki ekonomik ölcüsü.
erdem325
31-07-2020, 21:02
Beyler ben de link alabilirmiyim?
Evet bende bunu merak ediyorum. İyi kötü biraz birikim var onu nerede tutsak daha iyi olur acaba
408 den aldım bir miktar, sonra küçük bir araç aldım. Bu denli hızlanacağını tahmin edebilsek tümüyle altın alırdık. Şuan dahi altına girerim aracı satıp.
Telegram linki rica edebilirmiyim?
ufak bir birikimim mevcut şuan tl de, bana da bir tavsiye verir misiniz? :)
tr_select
01-08-2020, 22:50
Ben de isterim tavsiye :)
Ben de isterim tavsiye :)
+1 10krktr
ufak bir tasiye yazayim: altınları dolara çeirebilirsiniz ons iyş fiyatlarda
tlde kalmayın..
gokhan_205
05-08-2020, 11:03
bende bir link alabilirmiyim :)
CloudGrey
05-08-2020, 12:01
https://i.hizliresim.com/X7DaZ0.jpg (https://hizliresim.com/X7DaZ0)
Bende link alabilirmiyim acaba :) belirli bir miktar nakitim var 3 aydır TL de duruyor eriyip bitecek yakında böyle giderse
Bende link alabilirmiyim acaba :) belirli bir miktar nakitim var 3 aydır TL de duruyor eriyip bitecek yakında böyle giderse
TL'de para tutanları hele hele 3 ay gibi bir zaman tutanları malesef alamıyoruz :)
Edit: Arkadaşlar yufka yürekli davranıp, zararın neresinden dönerse kardır diyerek almışlar :P
Arkadaslar link alabılır mıyım yazmayın lutfen
GokhanRS
05-08-2020, 16:04
TL'de para tutanları hele hele 3 ay gibi bir zaman tutanları malesef alamıyoruz :)
Edit: Arkadaşlar yufka yürekli davranıp, zararın neresinden dönerse kardır diyerek almışlar :P
3 ay TL de para tutmak, insanın saçları ağarır yahu, 3 aydır görmediğin adam 30 senedir görmediğini sanır :D ağlanacak halimize gülüyoruz.
Mebla büyük olmadığı için daha saç ağartmadık :) arkadaşlarda sağolsun aldılar
Altın 470TL
Dolar 7,1127
Euro 8,4491
Sterlin 9,3868
Batıyoruz galiba..
orkuteren
06-08-2020, 11:38
Çok fena akşama kadar dahata beterleşir.
bu olaylardan pek anlamayan ben için kullandığım bankadan döviz hesabı açıp almak mı yoksa gidip fiziki bi döviz bürosundan bişeyler almak mı mantıklı neyi nasıl yapabilirim? biraz aydınlatabilecek var mı?
bu olaylardan pek anlamayan ben için kullandığım bankadan döviz hesabı açıp almak mı yoksa gidip fiziki bi döviz bürosundan bişeyler almak mı mantıklı neyi nasıl yapabilirim? biraz aydınlatabilecek var mı?
bankadan alıp döviz bürosundan satmakmantıklı şu an :D:D:d
imprezaWRC
06-08-2020, 14:26
Ülkedeki turistlerin anlık durumu
I quit! I open my own hotel! | EuroTrip (2004) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=FvRn0rF687E)
https://www.youtube.com/watch?v=FvRn0rF687E
Az önce 2 kişi koştur koştur resepsiyona geldi ara ödeme yapmaya kur 8,60 üzerine atınca :D
imprezaWRC
06-08-2020, 15:12
Döviz, altın umrumda değil, sallanıyorum, rahatsız etmeyin. :D (gülüyorum ama sinirden)
https://www.youtube.com/watch?v=KorN6b-EuDI
kid on the swing - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KorN6b-EuDI)
Döviz, altın umrumda değil, sallanıyorum, rahatsız etmeyin. :D (gülüyorum ama sinirden)
https://www.youtube.com/watch?v=KorN6b-EuDI
kid on the swing - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KorN6b-EuDI)
İnşallah senin poliçelerin/sözleşmelerin/alacak taksitlerin döviz bazındadır, yoksa muhtemel sıkıntı...............
Altın hesabı açık altını bankanın altın hesabında tutmak mı mantıklı kuyumcudan almak mı?
CloudGrey
06-08-2020, 16:42
Altın hesabı açık altını bankanın altın hesabında tutmak mı mantıklı kuyumcudan almak mı?
kuyumcudan almaya giderken yürümek ile koşmak arasında 3 tl oynuyor , bence bankadan al
Cimmeria
06-08-2020, 23:07
4.88 ses verdi, dolar alan yaya kaldi... huloggg
nerde o 4.88 olacak diyen arkadas yaw?
dün telegramda konuşuluyordu vectradan inip corsaya binmiş küçülmeye gitmiş o da diye :D
daha sonra corsa nickiyle gelip yine banlanmıştı
MPower's
07-08-2020, 09:55
Sizce suan altin alinir mi bu seviylerde yuklu olarak 2 kg kadar?
ons artık ucuz değil
tl bazında kayıp olmayabilir belki ama dolar bazında kayıp olabilir
alınır ya da alınmaz demek zor
ons hakkında vadelere göre okuyabildiğiniz kadar beklenti okuyun ona göre karar verin derim ama üretim maliyeti 1000usd civarı olan bir emtia göz ardı etmemek lazım
denizhandinc
07-08-2020, 10:06
Uzun vadede altına her seviyeden girilir. Sonucta agustos temmuzdan daha iyi oldu, eylülde agustostan iyi olacak
dün telegramda konuşuluyordu vectradan inip corsaya binmiş küçülmeye gitmiş o da diye :D
daha sonra corsa nickiyle gelip yine banlanmıştı
Banı açılsın bence; tavsiyelerini okuyup tersini yapmak isterim
kambio muamele vergisi gelmiş,döviz alayım dedim 100 kusur lira vergi kesiyor şaka gibi
imprezaWRC
07-08-2020, 11:57
Yarım dolar 3,6 TL :D :D Belki o yarım doların ederini söylemişti, anlayamadık, bilemedik.
Döviz ve altın ile ilgili simpson'larda veya economist'te subliminal birşeyler döndü de biz mi kaçırdık acaba ?
Boost Up
07-08-2020, 12:39
Yarım dolar 3,6 TL :D :D Belki o yarım doların ederini söylemişti, anlayamadık, bilemedik.
Döviz ve altın ile ilgili simpson'larda veya economist'te subliminal birşeyler döndü de biz mi kaçırdık acaba ?
0.1 gram altın 48TL!!!!!! hüloğğğğğğğğğğğğğ :hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:
Cimmeria
07-08-2020, 13:14
artik dolarinizla daha fazla turk lirasi alabiliyorsunuz!!!! daha ne istiyoruz ya adami anlayamadik :)
yatırım soran arkadaşlar vardı bence bu fiyatlardan alınır...
otomobil fiyatlarıyla ilgili fikir alışverişine yönelik bir tartışma başlatasım var
twitterda beğendiğim, takip ettiğim, fayda sağladığım bir kaç kişiden ev ve otomobil fiyatlarının tl bazında bile düşeceğine dair yorumlar okudum son zamanlarda
ben usd bazlı düşüşe eminim ama tl bazlı düşüş için biraz daha fazla bilgiye ihtiyaç var bence
bu noktada araçların 2019 aralık-2019 haziran ve güncel fiyatlarını euro bazlı hesaplayarak talepten kaynaklı karı bulabiliriz bence net olmasa da basit bir şekilde aşağı yukarı..
misal 3008e biz aralıkta 190.000 lira fiyat almıştık şimdi aynı paket araç 340.000 liste fiyatında belki sahibindende daha yüksekten satış görüyor bile olabilir
euro kuru(TRye girene kadar ki maliyeti euro olduğu için) o zaman 6,50; yani bu araç o gün bize 190.000-6,50den 29,230 euroya geliyor
euro kuru bugün 8,50 olduğu için aracın trye giriş maliyeti; 29,230*8,50=248.460 lira
arada 340.000-250.000 fark var dersek kabaca 90.000 tl talepten dolayı extra bir kar olduğunu düşünüyorum
yani bence bayi bu aracı 250 bine satsa yine aralıktaki oranda kar ediyor ama bayi şu an bu aracı 340 bine sattığı için arz/talep eğrisi kaynaklı daha fazla karı var
bu 90 bin extra karın içinde kabaca 60 bini devlete ait yani bayinin extra karı büyük ihtimalle 1/3ü
gerçi burada extra satışları var aracın fiyatını şişiren belki bayi karı 1/3ten biraz daha fazla olabilir
ama yinede bu 90 bin extranın 60nini devletin aldığını var sayarsak ekonomi yönetimi pompaladığı ucuz kredilerle kendisine extra bir gelir sağlamış oluyor tabi bunu yaparken dış ticaret açığını ve kuru artırıyor
devlet kar mı etti zarar mı bir tartışma konusu bu kısma da değinelim istiyorum
ben araç fiyatlarında önce 0kmlerin, sonra da 2. ellerin düşüş trendine gireceğini düşünüyorum hemde tl bazlı
öngörüme dayanağım talebin azalması olacak, çünkü yıl ortasında araç satış beklentisi 450 binlerde falandı şimdi bayiler bunu 800 küsür binlere çekmiş durumda
bu talebi yaratan da düşük faizler ve sürekli artan spek fiyatlardı
düşük faizi devlet yarattı, spek fiyatı ise bayinin elinde o sırada zaten az olan aracı toplayıp bir sonraki parti gelene kadar üstüne 30-40 k koyan esnaf yarattı
haliyle bayide "benim 190a sattığım aracı sen 230a satıyorsan bende 250ye satarım" mantığıyla yeni partiye zam yaptı ve kur artışı da bu zamları destekledi insanlar kurlar arttığı için arabaların bu kadar arttığını ve bir daha bu fiyatlara alamayacakları düşüncesiyle, düşük faizi de görünce extra bir talep oluşturdu
benim görüşüm faizlerin artması bu döngüyü kesinlikle kıracak
konu çok geniş bir konu ama bir de değinilmesi gereken önemli bir nokta alım gücü
evet tr 90lı yıllarda %100 enflasyon falan gördü doğru ama o zaman tüik bunu %100 açıklıyordu ve para o oroanda devalüe oluyor ona göre gelirimiz dengeleniyordu
şimdi ise yaşadığımız reel enflasyon ile bizim gelir artışımız arasında ciddi bir fark var rakamların manipüle edilmesi kaynaklı bu da bizim alım gücümüzü düşürüyor yani talebi azaltan ciddi bir faktör de bu
konuyu başlatmış olayım farklı ve özellikle de sektörden kişilerin fikirlerini ve hesaplamalarını merak ediyorum ben dışarıdan birisi olarak kabaca hesapladım gözümden kaçanlar varsa düzeltirlerse sevinirim
amacım forumda al/sat yapan arkadaşların işini baltalamak falan değil ki öyle bir gücüm de yok :) üstün körü absürt yorumlara da gerek yok konuyu geniş çaplı ele almak en azından iyi bir sohbet olur
Bir miktar etki de vergilendirme diliminden kaynaklanıyor olabilir.
Yani aralıkta 190k tl olan arabai euro ile memlekete geldiği için, geldiği günün kur değeri ile TL'ye çevrilince, üst vergi matrahına girmiş olabilir.
Bu da diğer tüm vergileri etkileyerek, fiyatın durduğu yerde artmasına neden olmuş olabilir.
Bir miktar etki de vergilendirme diliminden kaynaklanıyor olabilir.
Yani aralıkta 190k tl olan arabai euro ile memlekete geldiği için, geldiği günün kur değeri ile TL'ye çevrilince, üst vergi matrahına girmiş olabilir.
Bu da diğer tüm vergileri etkileyerek, fiyatın durduğu yerde artmasına neden olmuş olabilir.
talepten katnaklı fiyat artışını daha kesin hesaplamak için bayi çalışanı arkadaşlardan yardım alabiliriz
mesela e200d amg nin aralık 2019 fiyatı 490bin tl idi şimdi liste fiyatı 642 bin
490/6,50=75.380 euro çıkıyor onu da 8.50 güncel kurla çarpınca 640bin tl çıkıyor
yani mercedeste oranlar liste fiyatı bazında tam olarak kur maliyetine denk artmış
yani bir e serisi mercedes 150 bin lira zamlanırken peugeot 3008 de 150 bin lira zamlanıyor nominal bazda
demek ki mercedes daha mantıklı hale gelmiş :)
Investing te dünden beri hisseleri göremiyorum, sizde de aynı mı?
Turkiye Hisse Senedi Piyasası - Investing.com (https://tr.investing.com/equities/turkey)
talepten katnaklı fiyat artışını daha kesin hesaplamak için bayi çalışanı arkadaşlardan yardım alabiliriz
mesela e200d amg nin aralık 2019 fiyatı 490bin tl idi şimdi liste fiyatı 642 bin
490/6,50=75.380 euro çıkıyor onu da 8.50 güncel kurla çarpınca 640bin tl çıkıyor
yani mercedeste oranlar liste fiyatı bazında tam olarak kur maliyetine denk artmış
yani bir e serisi mercedes 150 bin lira zamlanırken peugeot 3008 de 150 bin lira zamlanıyor nominal bazda
demek ki mercedes daha mantıklı hale gelmiş :)
Evet buradan yola çıkınca Mercedes'te sorgulanacak bir şey yok gibi
Peugeot'daki örnekte diğer arkadaşın söylediği vergi dilimi mevzusu geçerli olabilir, VW grubundaki araçlarda öyle şeyler olunca duyuluyordu genelde, detaylar aklımda kalmamış ama ilgilenmediğim için :D
Ben faizler yükselecek, sonrasında üretim kapasiteleri eski haline gelecek ve bu seneki yok satmalar dolayısıyla da önümüzdeki yıl, TR distribütörlerininin fabrikalara tavan sayıda sipariş geçmeye başlamasıyla otoparktaki sıfır araç sayısı da artınca o zaman düşüşler meydana gelebilir diye düşünüyorum. Üretim kapasiteleri düştü araç başı maliyet arttı diye biz çok etkilendik artan kurlarla da beraber.
He ama seneye üretim maliyeti düşer, gavurlar bunu fiyatlara %10-15 yansıtsa da kurlarımız buna izin verecek mi, "lan hazır fiyat düşmüş, ben şu ÖTV'yi bi tık daha çıkarayım" diyen bir babamız olur mu başımızda, bunu zaman gösterecek :)
Türkiyeye girişi 119.999 liralık araba % 50 vergi dilimde olur. Yani Vergilerle fiyatı : 212400 TL bu araca 2 TL opsiyonla sticker yapıştırsan . 226.602TL oluyor.
Altın düşüşe geçti. 475 civarında bozduk altını. Şuan 452. Kaça kadar düşer, kaç olunca tekrar alış yapalım ?
Bende ilk etapta vergi dilimi mevzusuna katılırdım ama Mercedes hesabında vergi dilimi işlemiyor
Kaldı ki işlese bile total fiyatı %10dan fazla etkilememeli
34btr1907
11-08-2020, 20:19
Altın düşüşe geçti. 475 civarında bozduk altını. Şuan 452. Kaça kadar düşer, kaç olunca tekrar alış yapalım ?
abd de $ basımı söz konusu,bu gercekleşirse yukselişe gecer ön görüsü var altın da.
Madem Peugeot'tan örnek verildi bende vereyim. Bende 3008 var zaten. Eşimin 208 ini 2008 ile değiştirmeyi düşünüyordum. 160 bin tl lik araç 260 bin TL oldu 2020 yılı içinde. Yeni 2008 in il satışı Ocak sonu Şubat başı olduğu için geçen sene fiyatı yok ama hem zamlar hem kur hemde fiyatın artması ile ÖTV'de bir üst basamağa geçmesi yanında ciddi talep sebebiyle stokta olmayan araca 1 ayda listesine 3 kere zam geldi. Son 15 günde 2 zam daha geldi. Ayrıca pandeminin en cafcaflı zamanı olan mart haziran arasında doları 6.85 civarında devlet baskısı ile tutarken Euro da ona yakındı ama o zamanda zam görüldü. Ve liste üzerinden yapılan indirim ve kampanyalar bitti. Reelde %50 ye yakın zam oldu TL fiyatında. Bayi ve distribütör karını arttırdı. Bende vazgeçtim araç değiştirmekten. Zaten 3 ay sonrasına teslim ve ne donanım ne renk garantisi var. Ne gelirse onu alırsın diyorlar. 2021 de işler bence de tersine dönecek ama bu sefer kur yüzünden gene çok pahalanacak.
Bende ilk etapta vergi dilimi mevzusuna katılırdım ama Mercedes hesabında vergi dilimi işlemiyor
Evet pejo biraz extra zam yapmış gibi ama merso'da vergisiz fiyatı yükseldiği halde matrah artışından etkilenmemiş olabilir. Zira vergisiz fiyatı da sınırlar üstünde olabilir.
1600 cm3 silindir hacmine kadar, Vergisiz satışı 70.000 TL'ye kadar olan araçlarda %45 ÖTV
1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, Vergisiz satışı 70.000 TL - 120.000 TL arası araçlarda %50 ÖTV
1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, Vergisiz satışı 120.000 TL üzeri olan araçlarda %60 ÖTV
1600 - 2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve Vergisiz satışı 170.000 TL'ye kadar olan araçlarda %100 ÖTV
1600 - 2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve Vergisiz satışı 170.000 TL üzeri olan araçlarda %110 ÖTV
2000 cm3 üstü silindir hacmi olan ve Vergisiz satış tutarı sınırı olmayan araçlarda %160 ÖTV alınacaktır.
https://www.koalay.com/blog/detay/yeni-otv-oranlari
Evet pejo biraz extra zam yapmış gibi ama merso'da vergisiz fiyatı yükseldiği halde matrah artışından etkilenmemiş olabilir. Zira vergisiz fiyatı da sınırlar üstünde olabilir.
1600 cm3 silindir hacmine kadar, Vergisiz satışı 70.000 TL'ye kadar olan araçlarda %45 ÖTV
1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, Vergisiz satışı 70.000 TL - 120.000 TL arası araçlarda %50 ÖTV
1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, Vergisiz satışı 120.000 TL üzeri olan araçlarda %60 ÖTV
1600 - 2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve Vergisiz satışı 170.000 TL'ye kadar olan araçlarda %100 ÖTV
1600 - 2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve Vergisiz satışı 170.000 TL üzeri olan araçlarda %110 ÖTV
2000 cm3 üstü silindir hacmi olan ve Vergisiz satış tutarı sınırı olmayan araçlarda %160 ÖTV alınacaktır.
boltladığım kısmı hesaba katınca vergi dilimi en lattan en üste çıksa bile aracın maliyetini tl bazında %10dan fazla etkilemiyor büyük ihtimalle pejoda
yani 90 bin talep karı demiştik yukarıda 20 bin vergi için düşsek bunun yine 70 bini talepten kaynaklı kar yani köpük bence
evet tr 90lı yıllarda %100 enflasyon falan gördü doğru ama o zaman tüik bunu %100 açıklıyordu ve para o oroanda devalüe oluyor ona göre gelirimiz dengeleniyordu
şimdi ise yaşadığımız reel enflasyon ile bizim gelir artışımız arasında ciddi bir fark var rakamların manipüle edilmesi kaynaklı bu da bizim alım gücümüzü düşürüyor yani talebi azaltan ciddi bir faktör de bu
Bence asıl ve en etkili faktör sizden alıntıladığım kısım, bayiler kendi karını büyütüyor olabilirler ama bu aşılamayacak bir durum değil veya vergi dilimi vs. hatta vergi oranın arttırılması bile bence bir problem değil çünkü enflasyon doğru hesaplansa bu kalemlerin hepsi enflasyon oranına etkide bulunacak, e bu enflasyon kalemine göre de herkesin gelir düzeyi yukarı taşınacak. Fakat şuan ki durum herkesi vuruyor, sadece çalışanı değil, patronundan okul işletmecisine, işletmeciden amelesine, ameleden mülk sahibine; çünkü bilindiği üzere bir çok sözleşmede zam kalemleri enflasyon baz alınarak yazılır ve üstüne çıkılmaz, günümüzde yaşanan sıkıntının tam olarak sebebi bu bence. Bir çok kalem sadece açıklanan oranda zamlanıyor ve biz de gelirimizi adapte edebildiğimiz oranlardaki zam kalemlerini pek hissetmiyoruz(veya normal karşılıyoruz), fakat bazı kalemlerin kontrolü yasaların elinde olmadığı için bu kalemlerdeki fiyat artışları reel oranlarda gerçekleşiyor ve bu sebepten ötürü bize sanki orantısız zamlanmış gibi geliyor.
Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, bence en etkili sebep bu. İlerleyen dönemde bende fiyatların en azından döviz bazında aşağı yönde ilerleyeceği düşüncesindeyim fakat bu sefer de hayat koşulları/faiz/döviz vs. sebebiyle yine erişilemez olacağını düşünüyorum.
Hatta yayalaştırıyoruz, çok çevreciyiz vs. ayağına kasko,mtv,sigortaya ciddi zamlar yaparlarsa şaşırmam :)
https://youtu.be/-zwVoUTlCmo
Güzel anlatmış
abd de $ basımı söz konusu,bu gercekleşirse yukselişe gecer ön görüsü var altın da.
Usd yi bozsam mı abi ozaman? Bir miktar usd tutuyorum paramı, kısa süreli olarak
34btr1907
19-08-2020, 17:08
Usd yi bozsam mı abi ozaman? Bir miktar usd tutuyorum paramı, kısa süreli olarak
altın bugun çakıldı resmen,$ da ındı ben şunu bunu yap dıyemem,cuma surprız var demiş tayyip,ya uzaya cıkartır ya düşüşe devam eder kıymetli kagıtlar,metaller,$ 2 yaz öncesi seviyelerinde su an,ne kadar var elinde bılmıyorum ama altına cevırıp yılbasına kadar rıske belkı gırılebilirmi ? çıktımı ıyı cıkıyor öngoruler de yılbasına kadar dalgalana dalgalana 500 ler dıyorlar,anne baba beklerde bız kaşınıyoruz ya zarar edıyoruz ya az kar görünce satıyoruz :)
Strich Acht
20-08-2020, 09:22
boltladığım kısmı hesaba katınca vergi dilimi en lattan en üste çıksa bile aracın maliyetini tl bazında %10dan fazla etkilemiyor büyük ihtimalle pejoda
yani 90 bin talep karı demiştik yukarıda 20 bin vergi için düşsek bunun yine 70 bini talepten kaynaklı kar yani köpük bence
Geçen gün dikkatimi çekti de sıfır araç fiyatlarında da ciddi bir saçmalık var. Biz 2012 başında 1800 kmde sıfır sayılacak şekilde E90 3.20d almıştık 42500 € idi karşılığı sıfırları da 46-47 bin € civarıydı. 5 bin € daha üstüne F10 5.20i alınıyordu.
Şu an bu paralara mümkün değil, yanından bile geçmiyor. Ama yurtdışında kasa yenilendikçe fiyat genelde artmıyor veya çok cüzi artıyor.
kendimden alıntı yapıyorum bu ay başında ben de bu konuya benzer bir örnek kıskanma favorilerini paylaş konusunda vermiştim.
Bayiler ve galericiler kötü geçen son 2-3 yılın acısını misliyle çıkardı.
kendimden alıntı yapıyorum bu ay başında ben de bu konuya benzer bir örnek kıskanma favorilerini paylaş konusunda vermiştim.
Bayiler ve galericiler kötü geçen son 2-3 yılın acısını misliyle çıkardı.
ben ponzi gözüyle bakıyorum piyasaya
son tutanın mutlaka elinde kalacak..
sabit kura geçilir mi sizce? geçilir ise artısı ve eksisi neler olur acaba?
konu çalışıyor mu acaba
son postu okuyamıyorum
Arkadaşlar herkese selam.
Merak ettiğim bir konu var. şimdi tatil zamanı, fabrikalar bakımda, üretim minimum seviyelerde. Covid-19 mart ayında hayatımıza girdiğinden beri ikinci dalga gelecek, eylül ekimde ikinci dalga yaşanacak dendi (1 hazirandan itibaren vaka sayıları çok arttı).
Eylül ayına az kaldı, piyasalar ikinci dalga için reaksiyon verecek mi?
hisvarlar
28-08-2020, 15:30
Ülkemizde ve dünyada vaka sayıları artmaya tekrardan başladı. Grip mevsimi geldiğinde insanlar daha da panik olacak ve tekrar evden çalışma düzenine geçeceğiz. Tabiki fabrikalarda yine üretime ara verecek. Bu sebeple kışın yine sıfır araç temin sorunu başlayacak diye düşünüyorum. Benim Eylül 2. hafta teslim aracım şimdiden 2 hafta gecikti bile fabrika 1 hafta ara verdiği için.
Bu süreçte yine devletler para basıp vatandaşa dağıtacağı için değerli metaller ve ithal mallar değerlenecektir diye düşünüyorum.
pandemide 2. bir dalgadan ziyade bitmeyen bir dalga var gibi daha çok ve herkesin bildiği bir şey mart ayındaki kadar şok fiyatlamalara sebep olmayacaktır
Ha borsalardan bahsediyorsanız zaten olmaları gerekenin çok çok üzerindeler o yüzden iyi bir bahaneyle gelecek ilk satışa ben kar satışı derim pandemi krizi demem
işler bu defa daha da karışacaktır tabi çünkü borsaları ayakta tutan basılan paralar
Peki o paralar çöpe giderse ne olacak? daha mı fazla para basılacak? o zaman sınırsız para basalım herkese verelim bütün dünya refah içinde yaşasın :D
Pandemi ilk başladığında burada sistemin çökmesi ihtimalinden bahsetmiştik süreç ona uygun bir şekilde ilerliyor
Bezosun serveti pandemi sırasında 2 katına çıkmış :hehe:
Fakirler ölsün yaşasın sermaye sınıfı:icon_rule
Otomobil fiyatlarına ise yukarıda değindim şu an fikrim "artabildiği kadar artsın amk" şeklinde
Devlet borca girebilecek veya elinde boşta parası/dövizi olandan extra vergi alma yolu buldu. Alsın kullansın güle güle harcasın 40 yaşında emekli olup sefa sürenleri görmekten sıkıldım 3 liralık arabayı 10 liraya satsın devlet ona aradaki 7 liranın 6sı bütçeye vergi olarak giriyor sonuçta
Bütçe için olumlu :)
https://twitter.com/eozpeynirci/status/1295303754984628226
Euro sanırım olayı yanlış anladı hazirandan bu yana ay sayıyor ve ay başına kendine 1tl ekliyerek ilerliyor bu gidişle 2021yılına bangladesh alım gücüyle giriyor olacağız..
Bakalım altın ne zaman fırlayacak? Ons düşük
34btr1907
28-09-2020, 15:58
Bakalım altın ne zaman fırlayacak? Ons düşük
58 den 72 gördu bugun, ons yukselmedıgı halde,ons yukselirse dedıgı gıbı marsa fırlıcak gibi
buradan sonrası bana ürkütücü geliyor
1 yılda usd %36 euro %47 arttı
1 yılda %50 fakirleşen bir ülkenin vatandaşlarıyız artık asgari ücretimiz çin seviyesinde
başka ülke vatandaşları bizim için "günde 10 dolar" kazanıyorlarmış diye konuşacaklar
ve bunun engellemenin hiç bir yolu kalmadı artık
Birazdan 500 bin kelime harcanıp, nasıl hiç bir şey anlatılmaz, bunu izleyeceğiz.
Kısaca "boş konuşma sanatı" da deniyor buna. Öyle herkes beceremez haaaa, gülmeyin.
by_hayali
29-09-2020, 10:41
altın öngörünüz nedir bu seviyelerden alım işlemi mantıklımıdır
Önceki konuşmalarına göre biraz daha az buçuk "somut" konuşuyor sanki, hayret :)
Ama yaramadı tabi, detay vermiyor hiç ya, öyle olacak böyle olacak. İyi de nasıl?
CloudGrey
29-09-2020, 11:50
Ama yaramadı tabi, detay vermiyor hiç ya, öyle olacak böyle olacak. İyi de nasıl?
umudun mu var abi ?
kurun 1.30 - 1.50 falan olması artık bizde sonraki neslin " benim babamın/dedemin zamanında " diye anlatacağı bir anı..
ben hayatta kalmak adına alternatifler arıyorum artık , tavsiye ederim...
umudun mu var abi ?
kurun 1.30 - 1.50 falan olması artık bizde sonraki neslin " benim babamın/dedemin zamanında " diye anlatacağı bir anı..
ben size formülü yazıyorum ne diye canınızı sıkıyorsunuz.
euro şimdi 9.16mı? ne kalmış 10a? emin ol 3-5 aya 10dayız eeeee zamanında 6 sıfır atan 1 sıfırmı atamayacak? :) geldikmi yine 1.2lere?
abi sanki zamanındaki 1.2 gerçekten 1.2miydi yooo hepsi fake oğlu fake zaten, bunlar 6 sıfırı atarkende göğüsünü gere gere sanki uzaya roket yollamış gibi anlatmıyormuydu? kendilerinin düşündüğü birşeymiş gibi?
hiç tarihe baktınızmı ilk kim bunu yapmış diye? cvp İsrail 86 hatta okadar kopyaladıkki adamların tanımlaması bile eski shekel yeni shekel aynı bizim yeni tl eski tl gibi
Old Israeli shekel - Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Old_Israeli_shekel)
Israeli new shekel - Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_new_shekel)
eee nolacak euro isterse 100tlye çıksın atarlarrrrr 2 sıfır adınıda koyarlar YEP YENİ TL oldu bitti..
34btr1907
29-09-2020, 12:24
Geçtiğimiz ay alınan karar doğrultusunda İsviçre'nin batısında bulunan Cenevre kantonunda dünyanın en yüksek asgari ücreti için halk referandumda oy kullandı. Oy kullanan seçmenlerin %57.8'i Cenevre kantonunda saatlik asgari ücretin 23 İsviçre frangına yani yaklaşık190 Türk lirasına yükselmesine evet dedi. Böylelikle Cenevre kantonu dünya üzerinde asgari ücretin en yüksek olduğu bölge unvanını kazandı. Cenevre'de asgari ücret aylık 4 bin 100 İsviçre frangı yani 33 bin 880 TL oldu.
4 kişilik isviçreli bır grup genç ege bölgesıne yerleşseler,ülkelerinde de 4 ayda 1 vardiya usulü çalışarak (senede 3 ay kafa bası) gelip türk halkının %70 ınden iyi yaşarlar.
yaşı genç olanlar götü nasıl kurtaracaklarını düşünsünler
bugünden daha iyisi olmayacak..
umudun mu var abi ?
Ya olmaz ya belki dedik ama... Yok...
Öyle valla, Allah sonumuzu hayır etsin.
Kambiyo vergisi kaldırıldı. 1000de 2 oldu eskisi gibi bakalım neler olacak =)
Kambiyo vergisi kaldırıldı. 1000de 2 oldu eskisi gibi bakalım neler olacak =)
bu alandan bir halt anladığım yok ama bu Dolar,Euro karşısında TL için dahada kötü bir adım değilmi?
benim aklıma direk millet dolara,euroya saldıracak ve iniş çıkışları değerlendirip ek bir balon kazanç daha sağlayacak demek
bu alandan bir halt anladığım yok ama bu Dolar,Euro karşısında TL için dahada kötü bir adım değilmi?
benim aklıma direk millet dolara,euroya saldıracak ve iniş çıkışları değerlendirip ek bir balon kazanç daha sağlayacak demek
Ben de çok anlamam ama dün bi yorum vardı, yanlışsam arkadaşlar düzeltsin, bu vergi galiba döviz bozmada da almada da geçerli, o yüzden faiz artırımına rağmen döviz bozdurmaya bi grup yanaşmadı, bu yüzden de vergiyi düşürdüler gibi bir muhabbet okudum.
Bugün 7,69'a kadar gerilemesinin olayı nedir peki?
Dovizden tlye geçişte vergi yok. 1% sadece alımda vardı.
Dovizden tlye geçişte vergi yok. 1% sadece alımda vardı.
bildiğimden değil ama eminmisiniz? sanki satış içinde geçerliydi diye hatılıyorum
Sadece alımda geçerliydi. Sanayi sicil belgesi olan firmalar ve bir kaç istisnai durumdaki işletmeler ödemiyordu.
bildiğimden değil ama eminmisiniz? sanki satış içinde geçerliydi diye hatılıyorum
Eminim. Ben de parayla oynayan, broker vs. değilim :) ama banka işlemlerinde TL'ye geçişte hiç vergi ödemedim
dolar 7,93TL hayırlı olsun
dolar 7,93TL hayırlı olsun
Hamdolsun şahlanıyorduk, uçuşa geçtik komple... Dolar kaldırdı geliyor.
Kimseden hala hiç ses çıkmıyor, adamların bala bak ya.
Zamanında dolarda ufak bi değişimle kriz havaları estirip hükümet değiştirirlerdi yav... Vay anasını ne günlere kaldık.
ChuckBartowsKi
08-10-2020, 12:50
Hamdolsun şahlanıyorduk, uçuşa geçtik komple... Dolar kaldırdı geliyor.
Kimseden hala hiç ses çıkmıyor, adamların bala bak ya.
Zamanında dolarda ufak bi değişimle kriz havaları estirip hükümet değiştirirlerdi yav... Vay anasını ne günlere kaldık.
Kimsenin ses çıkarmaya cesareti yok.
Bir elin parmağını geçmez yazar kasa fırlatabilecek esnaf.
Kimsenin ses çıkarmaya cesareti yok.
Bir elin parmağını geçmez yazar kasa fırlatabilecek esnaf.
Öyle vallahi maalesef.
Ancak "yetkili" veya "üst"lerin olmadığı her toplantıda yaklaşık son 1 senedir "yandaş" veya "seçmen" diyeceğimiz kişiler bile isyanlarda. Hoş, dediğin gibi, "üstler" gelip o toplantıya katılınca hiç kimse orada bile sesini çıkarmıyor. Ancak arkadan sövüyorlar devamlı. Ortam böyle değişmiş vaziyette aslında ama herkes kafayı kuma gömmüş vaziyette, durumun farkında ama ses çıkarmadan ne olacak diye bekliyor.
Fx ile ilgili bir sorum var.
Fx işine gireceğim. Bir süredir TR’den bir firma aracılığı ile demo hesapta işlem yapıyorum vs.
Şimdi sıra ufak tefek oynamaya geldi ama bddk sağolsun min. 50k ₺ yatırma şartı getirmiş ve bende o para yok :)
Yurtdışı fx firmalarından;
Güvenilir
Kar payı normal seviyede olan
Vergileri ütopik olmayan
Alt limit şartı olmayan bir firma tavsiye eder misiniz?
Prg olatak metatrader4 kullanıyorum
FX için coolvtec abi ile görüşmen daha sağlıklı olur
o çok detaylıca hakim bu konuya
Bekledıgım dusme geldı ama cılız kaldı,bu gafta sattıklarımı yerıne koyamazsam gulerım.
Jön Türk
26-10-2020, 08:59
Ve dolar 8 TL yi aştı
Ve dolar 8 TL yi aştı
Dolarla mı mayiş alıyorsunuuuzzzzzzzzzzzzzz......
ghibli06
26-10-2020, 09:31
ben zaten dolara bakmıyorum, o bana bakıyor...
ekonomi yönetimini dolardan bağımsız hale getirmeyi başaranların ellerine sağlık, artık ekonomi programları bile döviz adını ağzına alamıyor, ne güzel, kafalar tertemiz...
muratburunce
26-10-2020, 09:53
"Biz geldiğimizde dolar 1 liraydı. AKP sayesinde dolar 8 ₺ oldu." deseler, alkışlayacak milyonlarca insan var ne yazıkki...
34btr1907
26-10-2020, 10:38
Kendi fikrim çeyrek altın 4-5 aya 1000 tl geçer %30 luk bi fark güzel yatırımlık olabilir,ons hala yükselmemişken.
dolar 8.07 hayırlı olsun
Şahlanmayı falan geçtik ya... Komple uçuyoruz. Da yere çakılması fena olacak bunun.
muratburunce
26-10-2020, 15:32
Şahlanmayı falan geçtik ya... Komple uçuyoruz. Da yere çakılması fena olacak bunun.
neyseki yere çakılıp zarar görmeyelim diye doların düşmesine izin vermezler :icon_wave
GokhanRS
26-10-2020, 16:41
durun yahu daha boykot yapacadık. ne doları ne eurosu müslümanlığı savunduk diye oldu hepsi. adamlar ilerde müslümanlığı savunacağımızı hissedip yaptırım zaptırım ve saptırım yapıp önceden dolar euro yükselttiler.
emresener
27-10-2020, 10:14
Anya olmuş 8.13
Konya olmuş 9.61
Artı birde fransız renoları kullanmayın emri gelmiş. Kçö yıl sonuna kadar uzamış. Virüs aslında yoğğmuş ama biz kalabalık durup arttırıomuşuzz. 2020 bir bit be
arabasızadam
27-10-2020, 10:59
Anya olmuş 8.13
Konya olmuş 9.61
Artı birde fransız renoları kullanmayın emri gelmiş. Kçö yıl sonuna kadar uzamış. Virüs aslında yoğğmuş ama biz kalabalık durup arttırıomuşuzz. 2020 bir bit be
2020 fragman olabilir.
muratburunce
27-10-2020, 11:23
bende her sene kötüye gidiyoruz 2021 yerine 2019'a geri dönsek sıfıra kadar yolu var
GokhanRS
27-10-2020, 13:22
ben 2005e dönmek istiyorum. kendi görüşüm bu hükümette yaşadığımız en güzel seneydi belki de.
ben 2005e dönmek istiyorum. kendi görüşüm bu hükümette yaşadığımız en güzel seneydi belki de.
bende 2009'a dönüp ülkeden s... olup gitmek istiyorum
ghibli06
28-10-2020, 08:07
2 gündür gazetelerde döviz haberi yok, 7.90 dan 8.20 ye gelmiş psikolojik sınır aşılmış ama kimse bir şey yazamıyor...
muratburunce
28-10-2020, 08:26
2 gündür gazetelerde döviz haberi yok, 7.90 dan 8.20 ye gelmiş psikolojik sınır aşılmış ama kimse bir şey yazamıyor...
ilk yazan aramızdan elenir o yüzden yazmaya bir kamyon yürek ister
HaberTürk ve Sözcü yazıyor :D
muratburunce
28-10-2020, 11:10
güncel olarak 8,26 hayırlı olsun hepimize
güncel olarak 8,26 hayırlı olsun hepimize
Bu hafta daha da hızlandı ya... İyice dikine gidiyor.
Damat da açıklama yapıyor, bilmemneyin ucu göründü, yatırım geliyor cart curt. La hani nerede, aksine, sanki kaçıyor gibi :)
ghibli06
28-10-2020, 12:12
Bu hafta daha da hızlandı ya... İyice dikine gidiyor.
Damat da açıklama yapıyor, bilmemneyin ucu göründü, yatırım geliyor cart curt. La hani nerede, aksine, sanki kaçıyor gibi :)
hala ucunda mıyız? vah halimize dibini düşünemiyorum !!!...
livaneli
28-10-2020, 12:35
Yakın zamandaki bir açıklamasında "dalga... kabaran..." benzeri sözcükler vardı.Ekonomist olmadığım için mecaz ve argo anlamlarıyla yorumladım ben ; dikkat etmek lazım diyorum.
onn_dear
28-10-2020, 13:21
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor!” diyen Albayrak, “Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde %4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi.” ifadelerini kullandı. :)
CloudGrey
28-10-2020, 13:56
en çokta neyi anlamıyorlar biraz açıklayayım.
ben ekonomi mezunu falan değilim az çok bildiğim kadarı ile yazayım.
hatta bildimide s*ktir edin sadece yaşadıklarımı yazayım.
şirketim kücülmeye gitti ***** kur yüzünden..
bende işsiz kaldım.
Benimde borcum var , devlet bana para kazanıcak ortam yaratabilmeliki bende borcuma ödedeyim demi ?
aksi halde ne olacak yazayım ;
emlak vergimi , cevre vergimi , mtv 'mi ödeyemicem , zatende ödemeyeceğim.
gelir vergisini kaynaktan kesmeslerdi bir çalışan olarak onuda ödemezdimde , ona yapabilcek birşey yok.
***** sistemimiz patron sevici olduğundan patron %20 gelir vergisi öderken ben sene sonunda %25'lik dilimi giriyorum.
mk sisteme bak ya ÇALIŞAN olarak PATRONDA daha ÇOK vergi veriyorum , şaka gibi ya.
ee hal böyle olunca neşeli olamayacağımdan içip eğlenemeyeceğim.
baam , gitti benden sigara alkolden alacağın ötv.
iş böyle oluncan hadi 3-5 ay daha dayanırım kredimi ödemeye , sonra oda yok.
malımı satıpta hiçbirşeyde ödemem. benim ödediklerim ile milletvekili maaşımı ödenecek ?
- yok öyle dünya.
alacaklılar verirler mahkemeye 10 yıl uğraşırız.yatarı varsa yatarım , 5 lira vermem.
arabamıda saklarım bir arkadaşım otoparkına plakaları söküp, olur biter....
Umarım dahada beter oluruz.
livaneli
28-10-2020, 15:45
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor!” diyen Albayrak, “Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde %4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi.” ifadelerini kullandı. :)
Endeks 0-200 arası hesaplanıyor bildiğim kadarıyla, öyle %100'e yaklaşmış diye düşünmeyelim.Yani yarının altında hâlâ. Bir de bunu en güvenilir (!) kurum olan TÜİK'in hesapladığını düşünürsek keyif çayını içtik demektir.
imprezaWRC
28-10-2020, 17:10
en çokta neyi anlamıyorlar biraz açıklayayım.
ben ekonomi mezunu falan değilim az çok bildiğim kadarı ile yazayım.
hatta bildimide s*ktir edin sadece yaşadıklarımı yazayım.
şirketim kücülmeye gitti ***** kur yüzünden..
bende işsiz kaldım.
Benimde borcum var , devlet bana para kazanıcak ortam yaratabilmeliki bende borcuma ödedeyim demi ?
aksi halde ne olacak yazayım ;
emlak vergimi , cevre vergimi , mtv 'mi ödeyemicem , zatende ödemeyeceğim.
gelir vergisini kaynaktan kesmeslerdi bir çalışan olarak onuda ödemezdimde , ona yapabilcek birşey yok.
***** sistemimiz patron sevici olduğundan patron %20 gelir vergisi öderken ben sene sonunda %25'lik dilimi giriyorum.
mk sisteme bak ya ÇALIŞAN olarak PATRONDA daha ÇOK vergi veriyorum , şaka gibi ya.
ee hal böyle olunca neşeli olamayacağımdan içip eğlenemeyeceğim.
baam , gitti benden sigara alkolden alacağın ötv.
iş böyle oluncan hadi 3-5 ay daha dayanırım kredimi ödemeye , sonra oda yok.
malımı satıpta hiçbirşeyde ödemem. benim ödediklerim ile milletvekili maaşımı ödenecek ?
- yok öyle dünya.
alacaklılar verirler mahkemeye 10 yıl uğraşırız.yatarı varsa yatarım , 5 lira vermem.
arabamıda saklarım bir arkadaşım otoparkına plakaları söküp, olur biter....
Umarım dahada beter oluruz.
Bireysel konkordato ilan et. Yani borcum borç nah alırsınız demeye getir. Ne oldu konkordato ilan eden firmalara birşey oldu mu? Hotiç konkordato ilan etmemişmiydi bak halen ayakta devam ediyorlar. Ne oldu arka planda bilmiyoruz.
Şirketler batar, patronlara bir mok olmaz. Olan çalışanlara olur.
Bu memlekette zaten zırt pırt vergi affı çıkardıkları içinde artık düzenli ödeyen bile kendini enayi hisseder oldu.
Kaç yıl önceydi hatırlamıyorum. Altunizadede bir otoparkta Jaguar X Type yatıyordu ama alanında bir haltına yaramasın diye ne içi vardı ne de motoru, şanzımanı vardı.
imprezaWRC
28-10-2020, 17:18
bende 2009'a dönüp ülkeden s... olup gitmek istiyorum
O zaman kendi işimizde değil dışarıda çalışıyordum. Bende çalıştığım şirketin yurtdışındaki fabrikalarından birine gidebileydim iyi olurdu. O zaman tek tük rotasyon isteyenler olmuştu. Biri Portekiz'e biri Fransa'ya biri Almanya'ya ...vs'ye gitmişti. Haliyle hiçbiri de dönmemişti. Ha bir tanesi sadece bizimle vaşak geçmek için 2 defa şirkete gelmişti. Her geldiğinde de yüzü gülüyordu.
ChuckBartowsKi
29-10-2020, 13:08
Bence dolar 10 euro 11-12 arası bir rakam görür yeni yıla girerken.
muratburunce
30-10-2020, 16:44
deprem oldu dolarda etkilendi heralde 8,37 anlık olarak
GokhanRS
30-10-2020, 17:08
deprem oldu dolarda etkilendi heralde 8,37 anlık olarak
şimdi seçim zamanı bunuda kullanırlar. fransaya kafa tuttuk, covid 19 belası geldi, deprem oldu, ortadoğuda terörle uğraştık, azerbaycana ermenistan saldırdı, yan yattı ve çamur battı... dı dı dı.
çok ballı adamlar. Herşey üst üste geldi, AKEPE ülkeyi kurtardı hiç ekonomik hata yapmadı.
:D
muratburunce
31-10-2020, 08:09
şimdi seçim zamanı bunuda kullanırlar. fransaya kafa tuttuk, covid 19 belası geldi, deprem oldu, ortadoğuda terörle uğraştık, azerbaycana ermenistan saldırdı, yan yattı ve çamur battı... dı dı dı.
çok ballı adamlar. Herşey üst üste geldi, AKEPE ülkeyi kurtardı hiç ekonomik hata yapmadı.
:D
harbiden adamlar ne ballı yanlış bişi yaptıkları her an bir olay çıktı olayı ona bağladılar böyle böyle suç bize kalacak sanırım halk olarak :D
Dolar 4.88 olmuş, orta sınıf arabalar 100 bin TL.
sonra uyandım
muratburunce
02-11-2020, 08:44
sonra uyandım
darısı ülkenin başına inşallah uyanırız ülkecek
sonra uyandım
Sen vergiyi de kaldırmışsın :D
sonra uyandım
Vectra B ve sonraki güzel aynaları olan kasa vardı bizde, özledim ya o arabayı :D
Sen vergiyi de kaldırmışsın :D
Kaldırarak uyanmış :P
Herkes Rolls Royce, Ferrari ve Aston'a biniyor. E serisi yeni Passat olmuş :cool:
yok ben golf alabileyim yeter, gözüm yok mercedes'de bmw de
4.88 değil de 8.44 yakın gibi
Faiz arttırımı ve ardından 20-30 kuruş düşüş gelir mi?
TRY kanadında değer kaybı bir yana hammadde kanadında arz kısıtı , talep çokluğu bi tutam da fırsatçılık sebebi ile döviz bazında zamlar geliyor. Ara stokları biten malzemelerin fiyat değişimleri şok etkisi yaratabilir...
muratburunce
02-11-2020, 16:40
şuan itibari ile 8,44
sabah teyzem aldı ziraat'den 300 dolar yanındaki kadına vermek üzere o zamandan bu zamana 2 kr daha yükselmiş. piyasa 8,46 iken 8,50'den satıyordu bilginize.
ulan memuriyete ilk başladığımda maaşım 960 usd falandı
şimdi 480 usd amk
ben ne yaptım da bu kadar ucuza çalışır bir adam oldum
şu saatten sonra diplomalı ve bekar olup kpssye çalışana saygı duymam..
GokhanRS
03-11-2020, 12:49
ulan memuriyete ilk başladığımda maaşım 960 usd falandı
şimdi 480 usd amk
ben ne yaptım da bu kadar ucuza çalışır bir adam oldum
şu saatten sonra diplomalı ve bekar olup kpssye çalışana saygı duymam..
anlatamıyorsun insanlara. diyorum dil çalışın bişi çalışın kpss çalışana kadar. yok illa memlekette kalacaklar, sırtlarını devlete yaslayacaklar.. özgürce düşüncelerini istedikleri her ortamda paylaşamayacaklar. yeterki iş garantisi olsun. halbuki dünya da bir çok ülkede çok çok fazlasını kazanırsın aynı oranda yorularak. he birde yanlışlıkla bilmemneci olup .... yoluna da gitme riski var halbuki.
8,50 ve 9,96 koptu gidiyor
TRY kanadında değer kaybı bir yana hammadde kanadında arz kısıtı , talep çokluğu bi tutam da fırsatçılık sebebi ile döviz bazında zamlar geliyor. Ara stokları biten malzemelerin fiyat değişimleri şok etkisi yaratabilir...
Metal sanayisinde üreticiler ihraçat yapmayı tercih ediyor. Yurtiçi ikinci planda. Önceden 1 hafta da özel sipariş profil geliyordu şimdi 3 hafta oldu, o da rica minnet üzerine. Yoksa 1 ay olacak.
Metal sanayisinde üreticiler ihraçat yapmayı tercih ediyor. Yurtiçi ikinci planda. Önceden 1 hafta da özel sipariş profil geliyordu şimdi 3 hafta oldu, o da rica minnet üzerine. Yoksa 1 ay olacak.
Euro Dolar böyle olunca metal sanayi yurt dışı için çok cazip hale geldi. Siparişleri patlamıştır kesin.
ChuckBartowsKi
03-11-2020, 16:34
Dolar kuru çok düşük seviyelerde gelen kiracımız o zamanın kuruyla 2.000 Dolar depozito vermişti. ( Sene 2014 ) şimdi çıkıyor bu ay 6 yılda toplam kira zammı ( bizim tercihimiz genelde yormadık ) 1.000 TL civarı sanırım 1 yıl falan bedava oturmuş oldu kendisine söyledim samimi arkadaş olduk artık zaten gülüyor ülkeye bak :D
Metal sanayiinde yurtdışı işler çok yoğun. Yabancılar ödemede iç piyasadakiler gibi değiller. Adam yurtiçine 3 kuruşa iş yapıp 6 ay paranın peşinde koşmak istemiyor. Kesim, büküm, kaynak, torna... özellikle iyi kaynak işçiliği olan firmalar kafayı kaşıyacak durumda değiller.
İş yaptığımız bir firma var. 4-5 senedir dibi gördü görecek durumdaydı. Durumu kurtarmak için eskiden iş yaptığımız bir kaç yabancı firmayla bağlantı kurduk, şimdi kendi işimizi hatrımız olduğu için yapıyorlar :)
Kendi durumum karışık olmasa bir kaç bağlantıda kendim kuracağım ama... her şey terse gidiyor benim tarafta :D
Metal sanayiinde yurtdışı işler çok yoğun. Yabancılar ödemede iç piyasadakiler gibi değiller. Adam yurtiçine 3 kuruşa iş yapıp 6 ay paranın peşinde koşmak istemiyor. Kesim, büküm, kaynak, torna... özellikle iyi kaynak işçiliği olan firmalar kafayı kaşıyacak durumda değiller.
İş yaptığımız bir firma var. 4-5 senedir dibi gördü görecek durumdaydı. Durumu kurtarmak için eskiden iş yaptığımız bir kaç yabancı firmayla bağlantı kurduk, şimdi kendi işimizi hatrımız olduğu için yapıyorlar :)
Kendi durumum karışık olmasa bir kaç bağlantıda kendim kuracağım ama... her şey terse gidiyor benim tarafta :D
Aynen otomotiv yan sanayi ve metal sektörü bu şekilde. Hatta otomotiv yan sanayi fabrikalar tekrar başlayınca adamlar coştular, 3 vardiya yapar hale geldiler.
Hanım amcası ile çalışıyor onlar da söylediğin şekildeydi, bu aralar devamlı iş geliyor.
piyasa kapanınca dolar fiyatının düşmesini ben Çin'e bağlıyorum.
Tayvan basını: Erdoğan, Cin'''in baskısıyla deprem sonrası attığı tweeti sildi - BBC News Turkce (https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-54792741)
Borusan'dan sanayi borusu alabilmek bile mucize şu sıralar =) Elindeki ruloyu plaka yapmak için 7-15 gün termin veren tüccar mı dersin yoksa 1,5-2 ay termin veren hammadde imalatçısı mı?
Sanırım Haziran-Ağustos civarından günümüze sac malzeme %20+ usd bazında zamlandı. TRY bazında nereye gittiğini yazıp can sıkmıyorum :D Bu arada iç piyasaya iş yapıp vadeli çalışan kaldı mı ? Kendi kendini batırır mı insan?
abi moody's score'umuzu B2 olarak güncelledi birkaç ay evvel yani yatırımcının güven anlamında aralığı minimum scorun 5 altında bir score.
dahası Mısır,Rwanda ve Jamaica ile aynı kefedeyiz :) tek kelime ile şaka gibi..
rahmitanir
06-11-2020, 13:57
ABD seçim sonuları netleştiğinde ne yapmak lazım?
Altını satıp, dolara mı geçelim, euroya mı?
8.56 ve 10.16 oldu, abi nereye gidiyor bu iş?
muratburunce
06-11-2020, 15:22
battı balık yan gider hesabı diyorlar heralde hiç bir ses hiç bir tepki yok bu sessizlik hiç hayır değil
Abi madem kuru salacaktınız Merkez'deki dolarları niye sattınız. En azından kur yükseldikçe Merkezdeki para'nında değeri artardı.
Şimdi hepsi kül oldu gitti. Hem dolar kalmadı hem kur fırladı. Hepimize geçmiş olsun.
Ülkemizin bu ÇOKÖNEMLİ durumunda bir devlet büyüğünün merak etmeyin demesini görmek isterdim kendi adıma.
yakında İsviçreli 12 yaşında bir afacan 1 aylık harçlığıyla bizim burada böbrek satın alabilecek görünen o
muratburunce
06-11-2020, 15:53
yakında İsviçreli 12 yaşında bir afacan 1 aylık harçlığıyla bizim burada böbrek satın alabilecek görünen o
yada almayanda 3000 euro maaş alan işçi sınıfı tr'ye geldiğinde artık otellerin kral suitinde kalacak arapları hiç saymıyorum onlar direk oteli alıyor
yada almayanda 3000 euro maaş alan işçi sınıfı tr'ye geldiğinde artık otellerin kral suitinde kalacak arapları hiç saymıyorum onlar direk oteli alıyor
abi şöyle düşün bugün kanadada standart ve kimsenin yüzüne bakmayacağı işsizlik ödemesi haftalık 573 dolar (kanada) ayda 4.5 hafta olduğunu düşünürsen 2500 dolar civarı ediyor yani 16,500tl :)
şaka gibi...
muratburunce
06-11-2020, 16:17
abi şöyle düşün bugün kanadada standart ve kimsenin yüzüne bakmayacağı işsizlik ödemesi haftalık 573 dolar (kanada) ayda 4.5 hafta olduğunu düşünürsen 2500 dolar civarı ediyor yani 16,500tl :)
şaka gibi...
oranın işsizi bile bizim ülkede kral bey sınıfında bizde 10.000 TL alan biri orda işsiz sınıfından bile alt seviyede üzücü bir durum
https://www.youtube.com/watch?v=8BLq08uKr4I
Aha biz
muratburunce
06-11-2020, 16:31
https://www.youtube.com/watch?v=8BLq08uKr4I
Aha biz
ahhahahhaah yakında bizde öyle olacaz sanırım artık 5centle araba alıp satacaklar burda
Bu saatten sonra ne yapmalı biraz birikmişimiz var dolar için geç kaldık diye düşünüyorum altın alma fikrim var saçma mı
olur diyeceğim ama durdukça artıyor herşey