Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..
kutpoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo +1
TRANSTÜRK acun hissedar oldu kağıt para eder oldu be heyyy gidi heyy :D
_muhaRRem
01-12-2015, 16:41
Boğalarımız gelmiş :) kutpo yarın daha heyecanlı olmalı :))
kunteper
02-12-2015, 07:26
heyecann derken yukari yonde mi asagi mi :))
Dolar 2,86 yı aşağı kırarsa 2,81-2,75 desteğine 2,93 ü yukarı kırarsa 2,97-3,00.. Teyit alması için 3 kapanış yapması lazım Y.t.değildir.
emre_277
02-12-2015, 11:02
Cuma gunu gelecek veriler hakkinda yorumunuz var mi ?
Arkadaslar,dolar hakkında fazla teknık yorum yapmayın.Ulkemıze ınanılmaz bır dovız gırısı var.Kaynagı bellı olmayan net hata noksa ucmus durumda.
Yanı dunya batsa,gıdebılıcek yerı bellı. Dovızın gırıs kaynagıda bellı malesef... Yanı uzun sure trand asagı gıbı duruyor bu kaynagı bellı olmayan(Olan aslında) gırıs devam ettıkce...
Arkadaslar,dolar hakkında fazla teknık yorum yapmayın.Ulkemıze ınanılmaz bır dovız gırısı var.Kaynagı bellı olmayan net hata noksa ucmus durumda.
Yanı dunya batsa,gıdebılıcek yerı bellı. Dovızın gırıs kaynagıda bellı malesef... Yanı uzun sure trand asagı gıbı duruyor bu kaynagı bellı olmayan(Olan aslında) gırıs devam ettıkce...
diyorsunuz ki dolar girişi var ve bu durum devam ederse dolar birazdaha gevserr..
Cuma günkü veriler hakkında tahminim yok maalesef...
Teknik herzaman çalışır. Tekniği büyük haber bozar. Altın kural bu.
flexamin
02-12-2015, 16:37
altında cuma günü durum ne olur sizce ?
hakotech
02-12-2015, 16:46
Beyler forex olayını tamamen bıraktığımı sölemek istiyorum... psıkolojımı ciddi biçimde etkiledi... ticaret candır diyorum.. :)
Beyler forex olayını tamamen bıraktığımı sölemek istiyorum... psıkolojımı ciddi biçimde etkiledi... ticaret candır diyorum.. :)
hayırlısı olsun, o zaman ticari tiyolarını bekliyoruz :)
hakotech
02-12-2015, 17:00
hayırlısı olsun, o zaman ticari tiyolarını bekliyoruz :)
Ev alıp tadilat yapıp faiş fiyata satmayı düşünüyorum :D işin makarası hakaten ev alıp tadilat yapıp satmak istiyorum,aile işim beni tatmin etmiyo ne yazıkki,bu forex hakkında bir gün detaylı yazı yazıcam inşallah, benim yaşadıklarımı yaşamasını istemem kimsenin,belki hata bendeydi bilemiyorum ama forex ciddi bilgi birikiminin yanında sağlamda bir psikoloji istiyor..
_muhaRRem
02-12-2015, 17:05
Arsaları alıyorsun huzurlu uyku uyuyorsun..Benden sana tavsiye :)
hakotech
02-12-2015, 17:07
Arsaları alıyorsun huzurlu uyku uyuyorsun..Benden sana tavsiye :)
Aynen muharrem benim ne işim var forexle bilmem neyle,torpah candır yav :D
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
[Dolar] Aylık
Dolar üzerinde geleceğimiz parlak görünüyor. Aylık grafiklerde ilk test edeceğimiz nokta beyaz çizgi olan 2,1235 dir.
Barlarda Aylık periyodunda yeşil çizgimiz yukarı çapraz yaptığı için piyasa orta vade zamanda geriye gelecektir.
http://i68.tinypic.com/2u8xo20.png
Ya abiler yaslanın arkanıza Teknik bunu diyor koskoca dolar tl endeksi yalanmı söyleyecek.
_muhaRRem
02-12-2015, 17:09
Aynen muharrem benim ne işim var forexle bilmem neyle,torpah candır yav :D
ben hobi amaçlı borsa falan bakıyorum, hakikaten iş değil..
beklentili yerlerden al arsa , topraktan daire al bunlar. Garanti iş daireyi satamassan kiraya verirsin :)
arsadan zarar eden görmedim.Ben etmedim en azından :)
_muhaRRem
02-12-2015, 17:12
bu arada arsan ın hareketide iyyidi :D
hakotech
02-12-2015, 17:13
ben hobi amaçlı borsa falan bakıyorum, hakikaten iş değil..
beklentili yerlerden al arsa , topraktan daire al bunlar. Garanti iş daireyi satamassan kiraya verirsin :)
arsadan zarar eden görmedim.Ben etmedim en azından :)
Aynen yaaa,paslaşalım muharrem,altınşehir tarafı için ne düşünüyosun? Ve arnavutköy ?
_muhaRRem
02-12-2015, 17:14
Aynen yaaa,paslaşalım muharrem,altınşehir tarafı için ne düşünüyosun? Ve arnavutköy ?
özelden yazıoreee
_muhaRRem
02-12-2015, 17:17
yazamadım kutun dolu :D
hakotech
02-12-2015, 17:37
yazamadım kutun dolu :D
Hemen boşaltıyorum muharrem :)
Black_Eagle
03-12-2015, 08:31
Ev alıp tadilat yapıp faiş fiyata satmayı düşünüyorum :D işin makarası hakaten ev alıp tadilat yapıp satmak istiyorum,aile işim beni tatmin etmiyo ne yazıkki,bu forex hakkında bir gün detaylı yazı yazıcam inşallah, benim yaşadıklarımı yaşamasını istemem kimsenin,belki hata bendeydi bilemiyorum ama forex ciddi bilgi birikiminin yanında sağlamda bir psikoloji istiyor..
Forex ile ilgili yazınızı merakla bekliyorum bende. Masanın diğer tarafında bulunan biri olarak yatırımcı görüşleri çok önemli bizim için.
Hakan abi forexle maceran acı tecrübe oldu anladığım kadarıyla. Borsa ya ne diyorsunuz peki ? Ben baya ilgiliyim ama uzaktan :D
Garantiden yatırım hesabı açayım diyorum ufak ufak alıp satmayayım.
erhanarici18
03-12-2015, 10:14
Boğalarımız gelmiş :) kutpo yarın daha heyecanlı olmalı :))
dün değilde bügün daha heyecanlı oldu kutpo
çıkış kaç olmalı daha bekleyelim mi
Forex adamın altından donunu alır haberin bile olmaz. bi bakmışsın don yok.
Borsa Bugun 20 liradan alırsın hisseyi yarın 5 lira oldu. beklersin 3 4 sene yine paran geri gelir temettüsüydü bedelsiziydi. Şirket kapanmadığı sürece sıkıntı yok.
Ben daha bir kişide duymadımki allaha şükür forex oynuyorum dediğini. Herkes ağlıyor.
5000 tl ile altın alma planım var paraya dokunma niyetim yok ne dersiniz?
_muhaRRem
03-12-2015, 12:31
Ayen ............
_muhaRRem
03-12-2015, 12:51
dün değilde bügün daha heyecanlı oldu kutpo
çıkış kaç olmalı daha bekleyelim mi
Yarısını verki hızlansın...
hakotech
03-12-2015, 17:26
Forexde para falan kaybım olmadı, aksıne kazancım oldu,olay psıkolojık etkılenme.. bi ara yazıcam :)
yucelebeci
03-12-2015, 17:42
Euro da olan varmıydı, ya da böyle bir atış bekleyen varmıydı, yine ters köşe yaptılar milleti
Greentiger01
03-12-2015, 17:48
Euro da olan varmıydı, ya da böyle bir atış bekleyen varmıydı, yine ters köşe yaptılar milleti
Yarın akşama dogru biraz daha düşsün de alım yapim dedim bir anda patladı
hakotech
03-12-2015, 18:04
Bennnnnn :D
merttepe
03-12-2015, 18:32
Euro neden böyle fırladı, çok stabil gidiyordu?
yucelebeci
03-12-2015, 18:47
Bennnnnn :D
Kanka sende patagonyanın parası bile vardır, dövizci adamsın seni saymıyorum :)
erhanarici18
03-12-2015, 23:55
http://finans.mynet.com/haber/detay/dunya/fed-baskanindan-faiz-aciklamasi/111926
bu haber neyi nasıl etkiler
acaba eurodaki hareket buna mı bağlı yerel saate göre kaçta yapıldı bu açıklama
Greentiger01
04-12-2015, 10:47
Dünyanın kumarhaneye döndüğünün örnekleri bunlar
Cok güzel dusuyor borsa beeee:)
erhanarici18
07-12-2015, 10:37
130K değil -130K olcak bu endeks
bu transtürk nereye kadar gidecek böyle
_muhaRRem
07-12-2015, 18:00
endex - ikende kazandıran hisseler oluyormuş ..
kutpo-orge-katmr gibi...
yarında kront gerel ve avod bakalım neler yapıcak..
euro 3.00-3.04 civarındayken bir miktar euro aldım. yılbaşında da yurtdışında olucam. yükselme trendindeyken satmak mantıklı mı, yılbaşından sonra daha yükseği görür mü?
BNTAS yakın takibe aldım bugünki dipten sonra YTD.
erhanarici18
08-12-2015, 11:29
bossa beklettiğine değdi sonunda
darısı anacm ve yatas ın başına
_muhaRRem
08-12-2015, 15:35
Ayen ............
Güzel gitti maşallah ..
Borsa ne güzel düştü yine :D
Hadi bakalım Dolar madurları ralliye başlıyoruz :D
yucelebeci
11-12-2015, 10:32
Guzel gidiyorda insani urkutuyor bu gidis, acaba nerden doner? Ben kac olursa olsun 16 araliga kadar satmayi dusunmuyorum
Altın düşermi?
bistte kan gövdeyi götürüyo herkes tuttuğunu öpüyor
Altın fiyatı ons cinsinden düşük olmasına rağmen dolar destekliyor.
Dolarda geri çekilme olursa anca düşer
galiba dışarıdan dolar akışı durdu
Bist'te yeni sistem olmadı,yaramadı. Bi değişik oldu düşüşler falan. Bu yılı düşüşle kapar gibi. Şubatta umarım rally olur. Yatırım tavsiyesi değildir.
ya fırsat ya batak bilemedim gitti :( önümü göremiyorum
bistte kan gövdeyi götürüyo herkes tuttuğunu öpüyor
Altın fiyatı ons cinsinden düşük olmasına rağmen dolar destekliyor.
Dolarda geri çekilme olursa anca düşer
96 yada 97 ye düşse yeter oralardan alıp 100 veya 101 den satıyordum üç beş kazanıyordum birşeyler
Bist'te yeni sistem olmadı,yaramadı. Bi değişik oldu düşüşler falan. Bu yılı düşüşle kapar gibi. Şubatta umarım rally olur. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yerli yatırımcıya pek yaramadı maksimum lotun kalkması 10 lira üzerindeki hisselerin kademe aralığının azaltılması Birde tek seansa düşüldüğü için millet sabahtan dolduruyor açık satışları akşama kadar tahtada kalıyor.
Yabancı yatırımcı baya memnunmuş artık doğrudan kendileri emir yollıyabiliyor eskiden aracı kurumlara ordino yollıyarak yapıyorlardı ama şimdi doğrudan kendileri işlem yapabiliyormuş.
Dediğin gibi düşüşler çok hızlı algoritmik emirler yüzünden olabilir diyorlar.
96 yada 97 ye düşse yeter oralardan alıp 100 veya 101 den satıyordum üç beş kazanıyordum birşeyler
valla abi dolar dün 2.91 lerdeydi şu an 2.9560 çok hızlı gitti yazarken 96 oldu sen düşün :D
geri çekilirmi hiç bilmiyorum 9615 oldu
FED yüzünden 2016 dan itibaren geri geleceğini düşünmüyorum.
emre_277
11-12-2015, 11:22
Dolardaki Bu anlik artisin sebebi nedir ? Trafikteyim tkaip edemedim
En mantıklı açıklama borsadan çıkan yabancı yatırımcının dövize geçmesi olabilir.Dün Meksa yatırım ve Credit suise sadece garanti bankasında 20 milyon lot sattılar 150 milyon tl ye yakın sadece bir hisseden para çıkışı oldu çok büyük ihtimal yabancıdır
Yabanci çıkışı var ralli çok hizli mübarek
Bofa merrİll lynch: Fed'İn yapacaĞi faİz artiŞindan yoĞun olarak etkİlenen gÖrÜŞÜmÜze gÖre, altin fİyatlarinin 2016 baŞlarinda ortalama 950 dolar/ons olmasi beklenİyor *
En mantıklı açıklama borsadan çıkan yabancı yatırımcının dövize geçmesi olabilir.Dün Meksa yatırım ve Credit suise sadece garanti bankasında 20 milyon lot sattılar 150 milyon tl ye yakın sadece bir hisseden para çıkışı oldu çok büyük ihtimal yabancıdır
En büyük hata şunu anlamıyoruz. Çıkan varsa girende vardır. Havuza boş lotlar toplanmıyor. Ki herşeyi geçtim 150 milyon tl lik türkiyede alım yapacak kimsede bulunmuyor. Yabancılar tatildeyken görüyoruz borsa yerinden kıpırdamıyor. Hep sağ cepten sol cebe geçirip halkın elindeki malı panik yaptırarak toplayıp pahalıdan coşkuda gömüyorlar.
_muhaRRem
14-12-2015, 00:06
bossa beklettiğine değdi sonunda
darısı anacm ve yatas ın başına
Yataş da kalmakta fayda var , hiçama hiç acele etme.
borsa da thy daha duser mı dusuncelerınız nedır?
emre_277
14-12-2015, 13:46
Dolaaaaar.
erhanarici18
14-12-2015, 18:35
Yataş da kalmakta fayda var , hiçama hiç acele etme.
bekleyelim abi bayaadır bekliyoz zaten
geçen haftalarda bi çıktı indi ama o çıkığı yerde anca maliyetti :D
Endeks 65000 gelirmi acaba
erhanarici18
14-12-2015, 19:22
Endeks 65000 gelirmi acaba
kesin gelir
_muhaRRem
14-12-2015, 20:00
Araplar sata sata bitirdi galiba bugun son çıkışlardı...
Katmr ileri geri ileri geri trade devam.
Ralli yaptılar bugün yemliyorlar mi yoksa gercekten mal mi aliniyor kestirilemiyor:)
_muhaRRem
15-12-2015, 23:21
Yataşşşşşşş
Banvit ,kervit,vestel,kront yarın bunlar takipte ... Ytd
erhanarici18
15-12-2015, 23:53
Yataşşşşşşş
Banvit ,kervit,vestel,kront yarın bunlar takipte ... Ytd
abi yatas güzel fırladı
peki nereye kadar fırlar ne kadar beklenmeli
daha önceki yorumlarında yatas 2.40'dan sonra hızlanır demiştin.
bu rakamları görürmü
_muhaRRem
16-12-2015, 15:45
abi yatas güzel fırladı
peki nereye kadar fırlar ne kadar beklenmeli
daha önceki yorumlarında yatas 2.40'dan sonra hızlanır demiştin.
bu rakamları görürmü
belki 2 3 unut bunları daha büyük düşün :)
_muhaRRem
16-12-2015, 15:46
katmr 11 olurmu beklmekteyiz..
orge 4 hedefine gidiyor.
olucakk olucakk :D :D
katmr bugün fenaydı. dün 8.10lardayken emir verdim ama net kötüydü iletilmemiş. o an alsaydım baya nefes aldıracaktı :)
Tarihi an tarihi gün dediler şu hale bak :) Tarımdışında bile daha hareketli kazançlıydı. Neler yaptınız beyler ?
Pıyasada okadar konusuldu kı,etkısı onceden sonduruldu.
Bakalım bırsa sert tepkı verecekmı...
Hatta dolar dusuyor arkadas...
piyasa aylardır beklediğinden fiyatlamıştı bunu. şu an 2,92 civarı. bakalım 2.90ı kıracak mı
_muhaRRem
16-12-2015, 21:19
Endex yavaş yavaş gitsin daim gitsin . Hızlı giderse korkutur.
Yarın piyasa yukarı kopar. Yıl sonu beklenti USD 3.15 diyen , fed faiz arttırırsa en büyük etkiyi Türkiye görür diyen kurumlar en azından şu an için yanılmış görünüyor.
Ters kose mi yapacaklar yine acayip işler dönüyor yine bizde :)
hakotech
16-12-2015, 23:20
Dünya dumur oldu biz olmuşuz çok mu beee... :) :)
arkadaşlar bir kez daha gördük ki endex 70.000 altı tüm riskler de göz önüne alınsa TR piyasası için ucuz
uzun vadeli biriktirme seviyelerindeyiz. hemen alın 1 ay sonra satın vs demiyorum. BES te olan arkadaşlar için
portföy dağılımlarını borsa ağırlıklı olarak değiştirme dönemi. endex 90.000 olduğunda portföy ağırlığını değiştirmek yerine şimdi bu kararı almak gerekir.
arkadaşlar bir kez daha gördük ki endex 70.000 altı tüm riskler de göz önüne alınsa TR piyasası için ucuz
uzun vadeli biriktirme seviyelerindeyiz. hemen alın 1 ay sonra satın vs demiyorum. BES te olan arkadaşlar için
portföy dağılımlarını borsa ağırlıklı olarak değiştirme dönemi. endex 90.000 olduğunda portföy ağırlığını değiştirmek yerine şimdi bu kararı almak gerekir.
Merhabalar, BES yatırımım var, biraz daha açabilirmisiniz düşüncenizi? Yatırımı tam olarak nereye yönlendirmek lazım?
Saygılarımla
merhaba,
kendimden örnek vereyim. Şuanda endexin bulunduğu seviyeyi de dikkate alıp BES fonlarımın %100 ünü büyüme amaçlı hisse fonunda değerlendiriyorum. sistemden zaten kısa vadede çıkmayı düşünmüyorum. Fiyatlar da endexin geçmiş yıl fiyat ortalamalarına göre düşük seviyelerde, şimdi BES te borsaya yatırım yapmayacaksak ne zaman yapılır?
gördüğüm kadarı ile profilde belirttiğiniz yaşınız 23. BES te tam uzun vadeli yatırım yapması gereken yaşlardasınız
BES yatırımcısı için en doğru tavsiye; fon yatırımlarının sisteme giriş yıllarında ağırlıklı hisse fonlarında olması, emeklilik yaşlarına doğru ise(56) portföyün daha az riskli fonlarda değerlendirilmesidir.
merhaba,
kendimden örnek vereyim. Şuanda endexin bulunduğu seviyeyi de dikkate alıp BES fonlarımın %100 ünü büyüme amaçlı hisse fonunda değerlendiriyorum. sistemden zaten kısa vadede çıkmayı düşünmüyorum. Fiyatlar da endexin geçmiş yıl fiyat ortalamalarına göre düşük seviyelerde, şimdi BES te borsaya yatırım yapmayacaksak ne zaman yapılır?
gördüğüm kadarı ile profilde belirttiğiniz yaşınız 23. BES te tam uzun vadeli yatırım yapması gereken yaşlardasınız
BES yatırımcısı için en doğru tavsiye; fon yatırımlarının sisteme giriş yıllarında ağırlıklı hisse fonlarında olması, emeklilik yaşlarına doğru ise(56) portföyün daha az riskli fonlarda değerlendirilmesidir.
BES'te 3. yılımı doldurdum. İlk kayıt olduğum anda Büyüme amaçlı hisse senedi idi ama 2 ay önce döviz yükselecek diye dövize yönelttim. Şuan tekrar Büyüme amaçlı hisse senedine dönüyorum? İlginiz için çok teşekkür ederim :) Çok güzel bir sistem devlet katkısı ile çok daha mantıklı oldu.
Saygılarımla
BES'te 3. yılımı doldurdum. İlk kayıt olduğum anda Büyüme amaçlı hisse senedi idi ama 2 ay önce döviz yükselecek diye dövize yönelttim. Şuan tekrar Büyüme amaçlı hisse senedine dönüyorum? İlginiz için çok teşekkür ederim :) Çok güzel bir sistem devlet katkısı ile çok daha mantıklı oldu.
Saygılarımla
ewet Devlet katkısı çok pratik oldu, eskiden bordrolu çalışanların vergi avantajı alması zordu, vergi levhası olanların alması daha bir zordu:)
şimdi direkt %25. 3.yıl ve sonrasın da ise kademeli olarak hak kazanılıyor.
siz 10. yıl doldurduğunuzda(devlet katkısı almaya başladıktan sonra 10 yıl ) yaşınız yaklaşık 33 olacak.
Böylece sistemden 56 yaşından önce bile ayrılsanız devlet katkısının %60 ını alabileceksiniz.
bu da yatırdığınız enstrümanlar hiç değer bile kazanmasa %25 x %60 = %15 yıllık kar elde etmiş olacaksınız :icon_tup:
ewet Devlet katkısı çok pratik oldu, eskiden bordrolu çalışanların vergi avantajı alması zordu, vergi levhası olanların alması daha bir zordu:)
şimdi direkt %25. 3.yıl ve sonrasın da ise kademeli olarak hak kazanılıyor.
siz 10. yıl doldurduğunuzda(devlet katkısı almaya başladıktan sonra 10 yıl ) yaşınız yaklaşık 33 olacak.
Böylece sistemden 56 yaşından önce bile ayrılsanız devlet katkısının %60 ını alabileceksiniz.
bu da yatırdığınız enstrümanlar hiç değer bile kazanmasa %25 x %60 = %15 yıllık kar elde etmiş olacaksınız :icon_tup:
Çok saolun tekrardan. Yarın itibari ile Büyüme amaçlı hisse senedine dönüyorum tekrardan :) Valla 56 yaşına kadar dokunmayacağım.
Saygılarımla
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/1010092_999160126807362_1331709781294620880_n.jpg? oh=428640ce93d958b973e79725357b8370&oe=57153D61
Yanlış yatırım sonucu kaybettiğimiz %45lik yatırım :( takip etmek için 1 lot almıştım ::/( kafamı nerelere vursam bilmiyorum
Bes deyim 5 senedir benim portföy
GA KAMU DIS BORCLANMA ARACLARI %50
IKINCI GA ESNEK. EYF %50
Bu sekilde degerlendiriyorum.
Garanti den yaptirdim her ay detayli bir mail gelmekte.
Birde metlife dan var ordaki ufak ama gun gelecek vay br paralar iyi birikmis diyecez insallah sistem cokmez ise :)
Beyler ben dolardan geçen gün çıkışımı yaptım, güzel kar bıraktı. 3 parti alım yapmıştım 2 parti satım yaptım toplamda.
Son partide 2,91'den aldım 2,984'ten sattım. Diğerlerinin kar marjları daha iyiydi. Şimdi Enpara faizdeyim kafayı dinlicem biraz aylık tıkır tıkır :D
Yok efendim dolar 2.7'lere düşer, seçim sonrası bir daha 3 leri görmez vs vs analizler teknikler uçuşturanlara da sevgiler gördük neyin ne olduğunu. 6 aydır ne dediysek çıktı :D
YTD.
_muhaRRem
17-12-2015, 11:52
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/1010092_999160126807362_1331709781294620880_n.jpg? oh=428640ce93d958b973e79725357b8370&oe=57153D61
Yanlış yatırım sonucu kaybettiğimiz %45lik yatırım :( takip etmek için 1 lot almıştım ::/( kafamı nerelere vursam bilmiyorum
10.41 şu an :) :)
_muhaRRem
17-12-2015, 20:26
Parsn,karel,ayen,akgrt ve logo yarınki takipler..
Ve dohol kaymagini aldim cok şükür bugun ciktim borsa doviz isleri bitmistir benim icin
Herkese bol kazanclar
halilcakir
17-12-2015, 22:47
Niye millet tek tek bırakıyor bu işleri merak ediyorum
Yazarken herkes kar ediyor gibi yazıyor sadece ama yazmayı bırakanlar bu işler bitmiştir diyenler sebep nedir?
Tek Hakan sinirini stresini çekemiyor psikolojik olarak çok zor dedi ki çok haklı
Diğer bırakanlar?
hakotech
17-12-2015, 22:52
Yazarken herkes kar ediyor gibi yazıyor sadece ama yazmayı bırakanlar bu işler bitmiştir diyenler sebep nedir?
Tek Hakan sinirini stresini çekemiyor psikolojik olarak çok zor dedi ki çok haklı
Diğer bırakanlar?
Valla ben tek tek nedenlerimi yazıcam ama inan halilim yazarken bile canım sıkılıp bırakıyorum.. vallahi bak kaç hafta oldu oynamayalı ellerşmin ayaklarımın ense kökümün uyuşması geçti... yazıcam inşallah kuvvet bulursam :)
halilcakir
17-12-2015, 22:53
hahahahaahahahah :D
iyi olmuş bıraktığın o zaman sağlığın açısından cidden
ama filmlerde bile traderlar genelde kokainmandır falan ya :)
Diğer bırakanlar?
Ara verdik diyelim :)
Alım fırsatları ve uzun vadeli planlar devrede tabiki.
Ara verdik diyelim :)
Alım fırsatları ve uzun vadeli planlar devrede tabiki.
Savas riski görüyorum.
Aynen alim firsati da cabasi
Dohol 0.47 0.50 arasina geldigi an alacagim yine o zamana kadar benim kumarim burada biter
:)
_muhaRRem
19-12-2015, 20:57
Alyag-karel-kervt ptesi bakcezzz
Strich Acht
21-12-2015, 11:42
Bu hafta icin dolar beklentiniz nedir ?
_muhaRRem
21-12-2015, 19:34
Alyag-karel-kervt ptesi bakcezzz
Karelde yarın inşallah
_muhaRRem
22-12-2015, 09:49
Yavaşş yavaş yataşşşşşiş
streetracer_nos
23-12-2015, 14:35
Forexte 1e 100 var.
1-Kazanılan tutardan komisyon vs. kesintisi var mı ?
2-İşlem yapmak için bi süre sınırı var mı atıyorum 1000$ yatırdım bunu kaldıraçla 100 000 yaptım .3-5 ay bekletebiliyor muyum?
3-100000 dolar kaldıraçlı işlemde diyelim ki kur düştü ve ben bozdurmak istiyorum.Karda olduğu gibi zarardada 100.000 üzerinden mi hesaplama yapılıyor?
Anonymous'un saldırıları Akbank ve Garantiyi vurmuş, yarın sabah çok eğlenceli olucak :)
streetracer_nos
25-12-2015, 08:07
Forexte 1e 100 var.
1-Kazanılan tutardan komisyon vs. kesintisi var mı ?
2-İşlem yapmak için bi süre sınırı var mı atıyorum 1000$ yatırdım bunu kaldıraçla 100 000 yaptım .3-5 ay bekletebiliyor muyum?
3-100000 dolar kaldıraçlı işlemde diyelim ki kur düştü ve ben bozdurmak istiyorum.Karda olduğu gibi zarardada 100.000 üzerinden mi hesaplama yapılıyor?
forexciler nerdesiniz
forexciler nerdesiniz
Bugün noel tatili forexciler de kafa dinliyo :D
Sercan AKCAN
27-12-2015, 09:32
Anonymous'un saldırıları Akbank ve Garantiyi vurmuş, yarın sabah çok eğlenceli olucak :)
ne dersin alınırmı ? yeniyim biraz ama ucundan bizde kaymagını yiyelim :)
Black_Eagle
28-12-2015, 09:00
forexciler nerdesiniz
1- Kazanılan tutardan komisyon kesinti yok
2- Süre sınırı yok. 1000 doları 100.000 yap istersen 15 dakikada hesabında. Veya açık pozisyonun vadeli cfd değilse istediğin kadar açık tutabilirsin ama dolartl de ciddi bir swap yükü vardır
3- Tam anlamadım ama 1000 usd lik bir hesapta, Dolartl de 1 lot pozisyon alırsan 100.000 usd üzerinden kar zarar hesaplanır ama zararın hiçbir zaman yatırdığın parayı geçmez.
Şöyle anlatıyım kur 2.90 diyelim seninde 100.000 usd var yani TL karşılığı 290.000 TL. Kur 2.91 olduğunda senin paran 291.000 TL oluyor dimi. İşte FX bu 1000 tl lik karı vermek için 100.000 usd ye ihtiyaç duymuyor. 1000 usd ile de aynı pozisyonu alıp aynı karı elde edebiliyorsun. Ama 2.91 yerine 2.89 a düşerse de 1000 TL zarar oluyor. Bu arada satış tercihi yaparsan bu sefer düştükçe kazanıyorsun. Yani amaç yönü bulmak. Ama bu kadar kolay gelmesin gözüne çünkü ciddi bir kayıp oranı var. Bence FX piyasası %30 teknik ve temel analiz %30 psikolojiyi iyi ayarlamak %40 riski kontrol altında tutmak. 1000 usd ile 1 lot açarsan full kaldıraçla yüksek risk almış olursun bununda kumardan farkı olmaz.
Şöyle anlatıyım kur 2.90 diyelim seninde 100.000 usd var yani TL karşılığı 290.000 TL. Kur 2.91 olduğunda senin paran 291.000 TL oluyor dimi. İşte FX bu 1000 tl lik karı vermek için 100.000 usd ye ihtiyaç duymuyor. 1000 usd ile de aynı pozisyonu alıp aynı karı elde edebiliyorsun. Ama 2.91 yerine 2.89 a düşerse de 1000 TL zarar oluyor. Bu arada satış tercihi yaparsan bu sefer düştükçe kazanıyorsun. Yani amaç yönü bulmak. Ama bu kadar kolay gelmesin gözüne çünkü ciddi bir kayıp oranı var. Bence FX piyasası %30 teknik ve temel analiz %30 psikolojiyi iyi ayarlamak %40 riski kontrol altında tutmak. 1000 usd ile 1 lot açarsan full kaldıraçla yüksek risk almış olursun bununda kumardan farkı olmaz.
Ek olarak bildiğim kadarıyla 1000lirayla 2.90dan 100 kaldıraçla yükseleceğine pozisyon açıp 2.89a indiği an paran sıfırlanır, elinde bir şey kalmaz, isterse 2.8899dan geri yukarı dönsün.
streetracer_nos
30-12-2015, 12:27
1- Kazanılan tutardan komisyon kesinti yok
2- Süre sınırı yok. 1000 doları 100.000 yap istersen 15 dakikada hesabında. Veya açık pozisyonun vadeli cfd değilse istediğin kadar açık tutabilirsin ama dolartl de ciddi bir swap yükü vardır
3- Tam anlamadım ama 1000 usd lik bir hesapta, Dolartl de 1 lot pozisyon alırsan 100.000 usd üzerinden kar zarar hesaplanır ama zararın hiçbir zaman yatırdığın parayı geçmez.
swap yükü kısmını ve kur düşerken nası para kazandığımızı anlamadım:confused:
streetracer_nos
30-12-2015, 12:28
Ek olarak bildiğim kadarıyla 1000lirayla 2.90dan 100 kaldıraçla yükseleceğine pozisyon açıp 2.89a indiği an paran sıfırlanır, elinde bir şey kalmaz, isterse 2.8899dan geri yukarı dönsün.
bunu hiç anlamadım:)
arkadaşlar 31.12.2016 endex tahminleriniz nedir?
ben nokta bakiye olmamakla birlikte 2015 kapanışından min%20 üzeri kapanış bekliyorum
bu da demek oluyor ki +85.000 :D
_muhaRRem
03-01-2016, 02:22
Orta ve uzun vade fiyat hedefleri .. Ytd
Yataş 4-4.50
Pengd 4
Gerel 6.50-7
Kervt 100
arkadaşlar 31.12.2016 endex tahminleriniz nedir?
ben nokta bakiye olmamakla birlikte 2015 kapanışından min%20 üzeri kapanış bekliyorum
bu da demek oluyor ki +85.000 :D
Belli olmaz, jeopolitik olaylar tersine de döndürebilir trendi...
Bi savasa bakar 40 50 aralığı beyler havalar o kadar güzel gözükmüyor.
Sise Cam
Yapi Kredi
Bunlar takibimde 2016 da :)
Ewet çok fazla risk var doğru ama unutmayın risk yoksa kazanç da yoktur. Riskin olması bizi tahmin yapmamızdan alıkoymaz. Seneiçinde dalgalanmalar olabilir biz yılsonu tahminlerimizi paylaşalım.
Yiğit, YKB yi tavsiye etmem not:bir dost:)
2,97 vs 70518............
Ewet çok fazla risk var doğru ama unutmayın risk yoksa kazanç da yoktur. Riskin olması bizi tahmin yapmamızdan alıkoymaz. Seneiçinde dalgalanmalar olabilir biz yılsonu tahminlerimizi paylaşalım.
Yiğit, YKB yi tavsiye etmem not:bir dost:)
YKB için detaylı bir pm istesem musait bir zamanda merak içine düştüm şimdi :D
Dolar hesabinda hesap isletim ucreti iadesi alabiliyor muyuz yoksa yasal olarak boyle bir hakkimiz yok mu ? Benden 25 dolar para kesmis akbank.
Dolar hesabinda hesap isletim ucreti iadesi alabiliyor muyuz yoksa yasal olarak boyle bir hakkimiz yok mu ? Benden 25 dolar para kesmis akbank.
bireysel müşteriyseniz tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz
ticari müşteriyseniz ttk tabi olduğunuzdan mahkemeye başvurmanız lazım
aynen akbankla görüştüm şubeye uğrayacağım yarın bireysel müşteri v.s demeden direkt öğrenci hesabı ile ilgili bilgilendirip iade yapılır dediler bakalım göreceğiz.
Bankamızda 16-26 yaş müşterilerin öğrenci belgelerini ibraz ederek Akbank Öğrenci Hesabı açmaları durumunda, bu müşteriler Exi26 kapsamında değerlendirilmekte ve 5TL Hesap İşletim Ücreti yansıtılmaktadır
Brent petrol varil fiyatı 35 doların altına gelerek 2004 deki fiyatlarını gördü
aha patlıyoduk dolardan az kaldı 2.92den çıkışı yapmıştık.
dolar sadece 1-2 haftalık gecikmeyle 3'ü aştı. Aralık'da bekleniyordu ancak ocak başına sarktı...
free-hifi
06-01-2016, 14:42
Brent petrol varil fiyatı 35 doların altına gelerek 2004 deki fiyatlarını gördü
Bizde hala 5 lira :D
Ocakda 3 lira diyenleri tebrik ediyorum.
Ralli ne zaman borsada beyler :)
Brent petrol 32 dolar civarında
2014 de 110-115 dolar arası gidip geliyordu siz düşünün artık :D
Ocakda 3 lira diyenleri tebrik ediyorum.
Ralli ne zaman borsada beyler :)
şuan rally başladı ama etap sıkıntılı hep iniyoruz. :) düze bari cıksak
_muhaRRem
11-01-2016, 10:06
Yavaşşş yavaş yataşşşşş
Yataş battımı beyler ?
hisse çakılmış
Malını yükleyen cıktı şimdi para sayıyor
sadece kar satışı o zaman :D
birtanakbala
12-01-2016, 15:06
Öğrenci belgesi götürüp hesabını düzelttirebilirsin ben o şekilde yapmıştım.
_muhaRRem
12-01-2016, 17:49
Orta ve uzun vade fiyat hedefleri .. Ytd
Yataş 4-4.50
Pengd 4
Gerel 6.50-7
Kervt 100
Hadi sıra sende gerel :)
Tekrar konu kirliliği olmaması için buradan bilgili abilerim ve arkadaşlarıma sormak istiyorum :
Ufak ufak artık yatırım yapmak ileriye dönük hisse senedi almak bazen ay bazen hafta bazında ayrıca al/sat da yapabilirim takip ettiğim sürece.
Şimdi hem beni akıllıca yönlendirebilecek hem masraf kesinti vs az olacak şekilde sizinde kullandığınız aracı kurum veya banka paylaşabilirmisiniz artı ve eksileri ile ?
Şirketim garanti bankası ile çalışıyor ve yatırım hesabı açarsam işlem ücreti almayacaklar. Yapacağım işlemler küçük olacağı için kesintinin burada çok bi önemi yoksa garantiden de açabilirim ne önerirsiniz ?
http://onedio.com/haber/2256-yilindan-gelip-borsada-rekor-kazanc-saglayan-andrew-carlssin-470849
_muhaRRem
15-01-2016, 22:06
http://onedio.com/haber/2256-yilindan-gelip-borsada-rekor-kazanc-saglayan-andrew-carlssin-470849
Efsanedir ...
blackdeath
15-01-2016, 22:28
oo zenginler toplanmış :D
ne oldu bu dolaraa yaaaaa
Dolar, euro, pound beklentileri neler?
_muhaRRem
27-01-2016, 23:34
endex yarın yani bugün 73000 görür bence, belkide 73100 de olur :) tamamen sallamasyon
Borsada kağıt önrrisi alayım. Şuan basit bir kağıtla %7 kazanıkır
endex yarın yani bugün 73000 görür bence, belkide 73100 de olur :) tamamen sallamasyon
Abi var mı dikkatini çeken kağıtlar?
_muhaRRem
28-01-2016, 19:35
Yataş çok dikkat çekici değilmi :) illa 3 mü olması gerekiyor :)
Dolar hangi seviyeye kadar düşmeye devam eder ? Bir sonraki fed toplantısı mart 13-15 arası. hangi seviyeden alım yapmak mantıklı ?
_muhaRRem
03-02-2016, 12:10
Dolar 288 olur mu acaba yakın zamanda ..
yarında endex 74800 olsa hiç fena olmaz :))
VTec_king
03-02-2016, 15:28
dolara yatırmış paraları benim daire alıcılarım hepsi patates oldu dairelere kapora verdiler kaporalarıda patlamak üzere..
_muhaRRem
03-02-2016, 22:14
Ney 75xxx mi :)
Dolar 288 olur mu acaba yakın zamanda ..
yarında endex 74800 olsa hiç fena olmaz :))
2.91'de desteğim var henüz test etmedi bile. sanmıyorum 2.88i yarın göreceğimizi. Yapılan tahminler şu anlık ekstrem bir durum olmazsa 75000 üzeri ile açılır endeks.
Çok fena düştü dolar. Ödemesi olup dolarda bekleyenlere Allah sabır versin diyorum. Can sıkıcı durum. Finans tv haberlerinde 3,10 -3,15 olur diyenlerin de etkisi var maalesef.
emre_277
04-02-2016, 09:59
DOLAR TL düşüş devam eder mi nasıl görüyorsunuz
Beyler bilmediğimiz birşey mi var bu ne böyle yaw sabah daha 106.982 idi?
Altın
112,119
S.Özeren
08-02-2016, 16:22
113.5 şuanda yastık altını patlama vaktidir artık
_muhaRRem
08-02-2016, 21:48
yarın endex 72800 üstü kapanış inşallah..
_muhaRRem
12-02-2016, 01:31
çalkantılı bir hafta daha geliyor yinee .FULL malda olmamak lazım , en azından gün sonu nakitle kapamalı.
altınlar çamura düşsede yine değerinden birşey kaybetmez..
yataş-tire-golts -mardin çok güçlüler şu an favorilerimiz. Ame benim en favorim YATAŞ :)
MARDİN 444 geçemezse geri döner.
rheag 150 geçmeli geçemezse tekrar geri gelir , geçerse 180 lere kadar yolu açık.
boluc bilançodan sonra değerlemede çıkan değer 7 .Gidermi gitmezmi bilinmez.
Kront gelen bilanço 5.50 diyor ama dikkatli olmak lazım mal kucakta kalmasın :)
BJK DESP VE ORGE SAT KONUMUNDA
Uzun vade INDES güzel duruyor.
krstl-tspor-flap-anacm-nthol-tire-anelt-izmdc-tkfen-arsan-buluc-rheag-doas-enka-deva-şişe-mrdn mal alımı olanlar
TSPOR Haftaya salıya kadar 178 de kalmaz altında kaparsa saman alevi olur dikkatli olmak lazım , Bana göre tspor zaten amaçsız yürüyor.
nugyo 400 altı stop üstü kalırsa her an sürprizi yapabilir , alan 20 kademe üstüne satış emri girebilir :)
OTKAR 89 Değerse alınabilir.
GOODY 68 Değerse kademeli alınabilir.
_muhaRRem
12-02-2016, 01:32
Karayılan yakalanmıştır inşallah...
Piyasanin icine fena ettiler :)
Kchol
Tupras
Yapi kredi
Dohol
Koc grubu guzel bir kar aciklayacak
Dohol ay sonu enerji ihalesi var belki padişah hediye verebilir 5n1k röportaj verdi beyfendi zaten kagit borsada 420 trilyon reelde 2.5katrilyon bedava :)
Petrol uzun vadede alinabilir emtia olarak
Altin peak yaptı bence
Dolar tamamiyle japonya cin suriye gelismelere endekslendi 3 gelecek gibi tekrardan
Benim şahsi görüşüm bu yönde
Ytd.
1 sene kadar beklicek sekılde şu an dolar almak mantıklımıdır?? Altın zaten uctu dahada cıkacagını dusunmuyorum ?!?!
Tupras geldi cok sukur :)
Bu işte usta olmuş arkadaşlarım abilerim, garanti bezdirdi beni yatırım hesabı açayım dedim açılacak diyorlar açılmıyor git gel yoruldum uğraşmaktan bıraktım kendi haline.
Şimdi bir aracı kurum kullanayım diyorum güvenilir, günlük pickleri bana sms olur notification olur gönderebilecek aracı kurum tavsiyeleriniz nelerdir ?
Birde alt limit olmaması iyi olur çünkü ilk etapta çok ufak miktarlar yatırarak başlayacağım.
Teşekkürler.
Birisi şu altına bir dur desin artık ne yapacagımı şaşırdım valla
Bu işte usta olmuş arkadaşlarım abilerim, garanti bezdirdi beni yatırım hesabı açayım dedim açılacak diyorlar açılmıyor git gel yoruldum uğraşmaktan bıraktım kendi haline.
Şimdi bir aracı kurum kullanayım diyorum güvenilir, günlük pickleri bana sms olur notification olur gönderebilecek aracı kurum tavsiyeleriniz nelerdir ?
Birde alt limit olmaması iyi olur çünkü ilk etapta çok ufak miktarlar yatırarak başlayacağım.
Teşekkürler.
Denizbank la çalışıyorum herhangi bir sıkıntı yasamadim
Komisyon konusu paranin buyuklugu ile dogru orantili her yerde
haberler de petrolün %4 arttığı söyleniyor.
Denizbank la çalışıyorum herhangi bir sıkıntı yasamadim
Komisyon konusu paranin buyuklugu ile dogru orantili her yerde
Ata online ile görüştüm içime sindi gibi bakalım oraya başlıyacağım.
Arkadaşlar iyi geceler herkese. Köklü ve geniş yetkili aracı kurumda çalışmaktayım. Minimumu tutar olmaksızın elimden geldiğince iyi spread'lerle çalışmanızı sağlayabilirim. Özelden ulaşırsanız en kısa sürede dönüş yaparım.
_muhaRRem
24-02-2016, 00:43
Flap -kartn-yataşş yine salladım bakalım tutarmı :)
Ons cok garıp hareketler içinde 1234 u kıramadığı surece daha ılerlemez gorusundeyım buralarda cok sıkıştı tahmınımce aşağı yonlu kırılmalar gorur bu hafta ama tabıkı bu sadece bı tahmın :)
Bugün Dolar alıyorum artık. Hiçbir haber dövizi hareketlendirmiyor
Türk piyasası bence olaylara karşı çok tepkisizleşti. Gökten meteor düşse pek umursamayacak gibi. Volatilite çoğunlukla ABD ve EURO bölgesi kaynaklı datalarla oluşmakta. EURO'dan kaçanların USD'yi tercih etmesi arttırıyor USDTRY'yi kanımca. Altında da gevşeme olmazsa 1240 seviyesinde bu haftayı kapatırız gibi geliyor.
GBPUSD'de yatay seviyede haftayı kapatırız sanırım. EURUSD'yi sabah DAX'ın açılışı belirleyebilir sanırım. Biraz toparlanma başladı bi iki gündür fakat öngörüm orta-uzun vadede 1.08 olacağı.
GBP epeyi düşünce bir miktar aldım.Umarım ters köşe yapmaz bizi.
_muhaRRem
06-03-2016, 23:57
Aygaz,bjk,flap,şişe,karton,yataş bu hafta izlenmeli.
flap ve yataşı yakından izlicem ..
fb bana göre favori , ufak ufak kenara atılmalı
Bugünde naksan holding de 9 kişi gözaltına alındı.Bu baskınlar bitmeyecek devamı gelecek.
Sizce bu durumlar ekonomiye nasıl etki eder ?
Bugün Dolar alıyorum artık. Hiçbir haber dövizi hareketlendirmiyor
Enişteme telefon getirtttim dolar üzerinden. Önce dolar olarak aldım, enişte gerek yok tl olarak da verebilirsin dedi. 3 saat sonra sattım 650 dolardan hiç zarar etmedim. Çok oynak piyasa. En iyisi uzun süreli olmadıkca bulaşmamak =)
Ben 2.91 den aldım tekrar 3 ü gördü. Şuan tekrar 2.90 tam para kazanmalık hareketler
monsterdriver
15-03-2016, 15:58
Merhaba arkadaşlar ing bank ta biraz param var altın hesabı açtırıp iniş çıkışları takip edip kazanç sağlamayı düşünüyorum. Altın hesabı ile ilgili tecrübem yok bilgili arkadaşlar konuyla ilgili aydınlatırlarsa sevinirim tavsiyelere açığım şimdiden teşekkürler.
_muhaRRem
17-03-2016, 17:52
rheag > flap > yataş
Ben ziraat yatırım kullanıyorum , App i de çok verimli bir de her sabah klasik kağıt önerisi atıyorlar genelde tutturuyorlar özellikle ayağı yere basan kağıtları öneriyorlar.
Bugün sabah KRDMD 1.24 Al 1.34 sat gönderdi , aldım sabah şu an 1.29 örneğin.
_muhaRRem
19-03-2016, 00:16
Ben ziraat yatırım kullanıyorum , App i de çok verimli bir de her sabah klasik kağıt önerisi atıyorlar genelde tutturuyorlar özellikle ayağı yere basan kağıtları öneriyorlar.
Bugün sabah KRDMD 1.24 Al 1.34 sat gönderdi , aldım sabah şu an 1.29 örneğin.
buradan paylaşırmısın sana gelen mesajları merak ettim açıkcası.. endex durağan olduğundada tavsiye hisselerin hareketlerini merak ediyorum
_muhaRRem
21-03-2016, 22:41
Yarının hissesi tukaş rheag ve yataş olabilir ytd :)
buradan paylaşırmısın sana gelen mesajları merak ettim açıkcası.. endex durağan olduğundada tavsiye hisselerin hareketlerini merak ediyorum
Mesajı şimdi gördüm.
Dün ve bugün Vakıf yatırım , ziraat yatırım ikisi de sıctı sıvadı.
Endeks çok dengesiz halkbank yapıkredi hepsi deli gibi iniyor.
Bu haftanın bombası KRSTL idi. 2 hafta önce 1.30 al 1.49 sat yaptım.
Tekrar 1.38 lere indi en son dün ya da önceki gün 1.51 gördü.
Didi ihalesi haberleri vs açıklandı onlar fiyatlandı . Bu saatten sonra yenecek ekmek kalmadı KRSTL de.
YTD.
_muhaRRem
23-03-2016, 17:00
İş işten geçmeden önce paylaşırsan belki bizlerde faydalanırız :)
Bundan sonra sana msj falan gelirde eş zamanlı paylaşırsan sevinirim .
İş işten geçmeden önce paylaşırsan belki bizlerde faydalanırız :)
Bundan sonra sana msj falan gelirde eş zamanlı paylaşırsan sevinirim .
mail adresi gönderirsen mailer forward ederim ama bu aralar BIST patates safi zarar :(
_muhaRRem
23-03-2016, 22:51
Tukaşşş iyi gözüküyor izleyelim
_muhaRRem
24-03-2016, 19:39
Yarın kapanış 80934 üstü olmalı..
SASA birşeyler yapabilir.. Ytd
Doviz tahminleriniz nedir?
_muhaRRem
24-03-2016, 20:48
Doların gözü aşağıda ama ne olur kestirmk zor ama yine 84-85 lere gerileyebilir.
Raza öterse borsa 60 lara gelir dolarda 3.20 beyler
Bende böyle düşünüyorum ytd
Raza öterse borsa 60 lara gelir dolarda 3.20 beyler
Bende böyle düşünüyorum ytd
Sence konuşmama şansı varmı?
Altin neden birden 112 ye dustu onumuzdeki gunlerde dusermi yoksa yine 115 civarina cikabilirmi?
Raza bize kara para getirmis diyorlar altin olarak kriz zamani
_muhaRRem
29-03-2016, 20:24
Dolar iyi gevşedi .. Borsa kazandırmaya devam eder
Dolar alınıcak yerlere gelındı sanırım?
Dolar alınıcak yerlere gelındı sanırım?
Bu seviyelerde her türlü alınır küçük pozisyonlarda. Doların şu anki gevşemesi akşam saatlerinde Yellen'in yaptığı güvercin açıklamalarla "Doların daha fazla değerlenmesine müsaade etmeyeceğiz" açıklamasının altının çizilmesi gerektiğini düşünüyorum. Enflasyonun da yüzde 2'yi ve daha üst seviyelerinin sorun olmadığı belirtildi. Sanırım G20 zirvesinde yapılan görüşmelerde Çin ve para birimi Yuan üzerine düşülmesi gündeme gelmiş. Bununla alakalı olarak da kur savaşları, parasal genişleme veya daralmadan ziyade faiz silahını devreye soktular. CDS'lerde pek iyi durumda değiliz fakat bu seviyeler USDTRY pozisyonları için kademeli alım yapılabilir görünüyor bana. Şu an 2.8370 seviyelerinde RSI 70 civarında. Tepki alımları görülebilir, yatırımcılar tarafından bu seviye alım yapılabilir olarak görülebilir.
Saygılar.
_muhaRRem
30-03-2016, 00:26
güzel hisseler var . dolarla % +0.5-1 hiç tatmin edici değil.
hakotech
30-03-2016, 04:04
ben olsam (kendi fikrim,yatırım tavsiyesi olarak düşünmeyin ) şuan dolar alırdım :) hatta bu seviyelerden yine mi girsem bu işe diye düşünmüyo da değilim hani.. Piyasa değişik,birileri çok acayip para kazanıcak bu dolardan,bakalım o kervana kimler girecek :)
2.81 guzel seviye alim icin.
Peki ucuz yada prim yapicak kagit kaldi mi? Ytd olmadan yazarsaniz,satis gelirse almak isterim...
Dohol 0.53 den almistim 2 hafta once
Po davasi akp nin sindirme davasi fos çıkacak ki ilk tepsiki 0.59 0.61 leri bekliyorum.
Raza konusursa ilk hedef 1 lira gider.
Akp giderse 2.50 lira olur :)
Kağıdın piyasa degeri. 2 lira zaten
Yalakalik yapmadığı için burada .
Raza işi bize sicrarsa uçar kenarda azda olsa tutulabilir.ytd.
_muhaRRem
30-03-2016, 20:57
Deva izleyelim ....
_muhaRRem
31-03-2016, 00:15
fmizp de güzel duruyor yapabilir birşeyler
bist 100'ün satışa geçeceğini düşünüyorum. 84.000'i görmeden iner gibime gelmekte.
yakın zamanda yüklü miktarda euro alıcam, bu seviyedeyken mi almalıyım yoksa bekleyeyim mi ? piyasayı hiç takip etmiyorum.
ahmetgurlek
31-03-2016, 15:58
epeydir döviz almıyorum. 3-4 kere denedim hep zarar edip satmak zorunda kaldım. lakin 2.81-2.82 falan iyi gözüküyor. yarını da görüp dolar alsam mı diyorum? yarın da belki biraz düşer. sonra pazartesiden itibaren toparlanır gibime geliyor. ne dersiniz? daha da düşme ihtimali var mı, 2.80 in altına gelir mi?
Dolares çakıldı :D Alım için ne diyorsunuz.
fatihdurutuna
31-03-2016, 20:07
yarın bir açıklama daha var , ince bir çıkış yapıcak gibi. Sabah bugünkü kapanış rakamı gibi olursa dolar yapıcam biraz .
Bugun 2,818 sevıyesınden dolar aldım,eger 2.80'ı kırarsa,2,78 ı bekleyecegım...
ahmetgurlek
01-04-2016, 08:45
Bugun 2,818 sevıyesınden dolar aldım,eger 2.80'ı kırarsa,2,78 ı bekleyecegım...
ben de sabah 9'dan beri bakıyorum, 2.82'nin altını hiç görmedim, görsem alacaktım. siz çok iyi almışsınız 2,818'den...
Dün Akın Tekstil şov yaptı hisselerden.
_muhaRRem
05-04-2016, 22:46
Kartn ve flap takip hareket bekliyoruz
Arkadaşlar yılbaşından hemen önce yazmıştım 2016 TL nin yılı olacak diye . endex 70.000 ken senesonu min 84.000 demiştim. Şartlarda daha hızlı iyileşme yaşandı. Bu yıl TL bazında rekor gelmesi beni şaşırtmayacak. $/TL de ise yılsonu 3.06 nin altında kapanış bekliyorum.
Arkadaşlar yılbaşından hemen önce yazmıştım 2016 TL nin yılı olacak diye . endex 70.000 ken senesonu min 84.000 demiştim. Şartlarda daha hızlı iyileşme yaşandı. Bu yıl TL bazında rekor gelmesi beni şaşırtmayacak. $/TL de ise yılsonu 3.06 nin altında kapanış bekliyorum.
Tahminlerin 3.20 yılsonu olduğunu görüyoruz, bazı kurumlar FED müdahaleleri ve bizim faizi düşürmemizle daha da yükseleceğini öngörüyor. Düşünceleriniz isabetli bence. Korelasyonu devam ettirebilirseniz iyi miktarlar kazanırsınız :) BİST 30.000 USD civarına dayandı. Burdan düşerse soluğunu 70-72.000 puan seviyesine düşecek gibi bence. Temkinli olmakta fayda var.
Bu borsadaki çıkış bana nedense suni geliyor.
Bence bu balon yakında patlar .
Suan paranin yuzde 25 i ni dolarda kalanini mevduatta tutmak mantıklı
Abd den gelecek yolsuzluk reza haberi buralari başımıza yıkma riski çok yüksek.
YTD
Arkadaşlar asıl soru aldığınız malın gerçek değerini bilmek\bilememek . ben piyasayı uzun vadeli fiyatlarının altında görüyorum. Bu demek değil ki KV de aşağı gelmez. Genel görüşüm bu yıl TL de olanlar kazanacak. İlk 3 ay bize bunu gösterdi.
_muhaRRem
10-04-2016, 23:56
Anele bmeks flap afyon ekranda.
Seçimden sonra ralli deniliyordu.
Istikrar ile 130.000 ler bile telafus ediliyordu.
Bugün ki tabloda suni para pompalıyor.
Borsada avlanma var olarak görüyorum.
Piyasada esnaflar kepenk kapattikca işler durdukça suriye dış politikada sorunlar bitmesikce
Bu borsanin çıkması saçmalık olur.
Reza buraya sicrarsa ben 60.000 altını gorururuz.
Halk bank tahtadan kaldırdılar düşüncesi var.
Her inişin bir çıkışı olduğuna göre nakit kraldir düşüncesi hakim bende.
Bu pembe dizi bir gun biter fikrindetim ytd :)
_muhaRRem
11-04-2016, 09:33
Rheag bulunsun bi kenarda
Seçimden sonra ralli deniliyordu.
Istikrar ile 130.000 ler bile telafus ediliyordu.
Bugün ki tabloda suni para pompalıyor.
Borsada avlanma var olarak görüyorum.
Piyasada esnaflar kepenk kapattikca işler durdukça suriye dış politikada sorunlar bitmesikce
Bu borsanin çıkması saçmalık olur.
Reza buraya sicrarsa ben 60.000 altını gorururuz.
Halk bank tahtadan kaldırdılar düşüncesi var.
Her inişin bir çıkışı olduğuna göre nakit kraldir düşüncesi hakim bende.
Bu pembe dizi bir gun biter fikrindetim ytd :)
O HalkBank'ın ben mk
O HalkBank'ın ben mk
Altınları gelirken herşey cok güzeldi Reza işleri halkbanktan yaptığı için işler moka bağladı malesed
Arkadaşlar borsa her zaman beklentileri satın alır. Bahsettiğiniz olumsuzlukları sağır sultan bile duydu. Yani hepsi fiyatların içinde zaten.
Ama küçük bir iyi haber piyasayı harekete geçirir
Sevdiğim bir piyasa profesyonelinin sözü ile bitireyim
"Hep kazanan tarafta olmanız dileğiyle"
_muhaRRem
11-04-2016, 23:42
Endex 200-300 puan artsın veya düşsün . Bankaların sert yukarı yaptığı günleri hiç sevmiyorum .
_muhaRRem
12-04-2016, 11:52
Klmsn takipte
PaSHa-brk
13-04-2016, 08:24
İlkkez bi atraksiyon yapıp 2.94 ten dolar aldım.alır almaz düşmeye başladı şuan 2.84 civarında sizce bozmalımıyım yoksa bekliyimmi.
_muhaRRem
13-04-2016, 11:05
Tcell ve katmr dipten dönenler . Katmr maliyet 744 bugun portföye girdi
İlkkez bi atraksiyon yapıp 2.94 ten dolar aldım.alır almaz düşmeye başladı şuan 2.84 civarında sizce bozmalımıyım yoksa bekliyimmi.
Miktar ne kadar? Gerçi az da çok da olsa doların bozdurulması ya da pozisyonun korunmasını söylemek pek doğru değil ama merak işte :D
Bugun verıler ıyı gelırse,2,88 lerı asıcagız gıbı....
282 maliyetle aldım biraz ama cok param yoktu hedef 2.92
_muhaRRem
14-04-2016, 14:57
282 maliyetle aldım biraz ama cok param yoktu hedef 2.92
Vaaay pire için yorgan :)
Vaaay pire için yorgan :)
çık artık borsadan zengin oldun heralde:)ne aldıysan yuzde 10 kazandıgına göre:))
Tcell ve katmr dipten dönenler . Katmr maliyet 744 bugun portföye girdi
Varmı kağıt tavsiyesi
MAks 6 liraya kadar olan kağıtlar.
hatta öncelik 1.20 1.50 aralığı almışken yüklü lot almak lazım.
mertacar
14-04-2016, 15:54
0,92 maliyetle AKENR ye devam. Ytd
EKGYO Temettü verene kadar dursun bakalim :)
YTD
_muhaRRem
15-04-2016, 12:06
%10 çizerken haber ver abi önceden alttan alalım :)
_muhaRRem
15-04-2016, 12:06
Varmı kağıt tavsiyesi
MAks 6 liraya kadar olan kağıtlar.
hatta öncelik 1.20 1.50 aralığı almışken yüklü lot almak lazım.
Katmr topluyorum şu an 35-55 aralığında alımlarım var
_muhaRRem
15-04-2016, 12:08
Yataşa devam :)
Doha'daki toplantıdan arzı dondurma yönünde haber çıkacağı bekleniyordu. Bu olmayınca WTI 39.50 seviyelerinde gap'li açtı. Brent ne yapacak acaba 5 dakika sonra göreceğiz :)
mertacar
19-04-2016, 14:38
AKENR ' den çıktık. Jantsa devam. Ytd
_muhaRRem
19-04-2016, 22:27
Fener biraz sekse yukaro hiç fena olmaz
Aloo merkez, orda mısın :)
driver_can
29-04-2016, 20:43
Dolardaki bu düşüş nereye kadar sürer?Ben bi yerden sonra toparlanıp yukarı yöne geçiceğini düşünüyorum kendi tahminimce yanılıyor muyum?Birileri iyi paralar kazanacak bu şekilde düşürüp.
Ben bi nebze 2.83ten bir nebze de 2.81den aldım. İçimde patladı, daha da patlamaz umarım. =)
Ben 2,7974 den aldım,2,87 sutlarım....
_muhaRRem
03-05-2016, 01:37
Orge kutpo derim ve karel. Yarinin iddaali kağıtları i
free-hifi
03-05-2016, 16:54
Ben 2,7974 den aldım,2,87 sutlarım....
hEDf yaklaşıyor abi :D
Kar realızasyonu gelıcektır.Hazıran yaklastıkca baskı artabılır.Hedef bellı,alım yapanlar cıkabılır...
Tarım dışı kötü gelirse patates oluruz yanlız. Altında gbpusd de terste kaldım ben bugünki harekette çıkamadım da.Bakalım cumaya kadar neler olcak..
Ben kısa degıl ama 2-3 ayda guzel yerlerden satma fırsatı verecegını dusunuyorum.
***** sıyasette ısındı....
By CrAzY
04-05-2016, 21:16
Dolar 2.88 den direk 2.95 e fırladı durumlar sakat dikkatli olsun fx ciler.
Istikrar sagolsun, kongre var
Davidin biletini kestiler.Bakalım yarın borsa açılmasıyla fiyatlama nerelere tırmanıcak.