Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
arkadaslar arabasında kalkısta yada boşta dururken motorun sag tarafından gergi kayısın ordan cıyyy cıyyyyyyy diye ses gelen varmı ??? bende var ama neyden oldugunu bulamadık yarın tekrar servis yolları gözüktü kısaca. kayıstan yapmıyor baska ne olabılır. ?
arkadaşımın bi lafı var pejonmu var garantiyi bekleme ne yapacaksan yap nede olsa garantiye sokmazlar diye.
gercekten dogru hele servislerindekilerin alayı sadece konuşuyo,boş konuşuyorlar.
vallahi diyorum inanin şeytan diyor al arabayı saglam bir yere göm aracın pertinin perti çıksın ama can daha tatlı iyice doldum anladıgınız gibi.
tekrar diyorum pejomu tövbeler olsun.
bence servistekilerin yapabileceği birşey yok. peugeot garantiye sokmuyor.
bakım kitapçığındaki garanti şartlarını tamamen okursan nelerin garantiye girdiği yazıyor..
slowmotion
17-09-2010, 02:22
...........
demircan
17-09-2010, 22:58
arkadaşlar merhaba adım memiş antalyadan bir peugeot kullanıcısıyım yaklaşık 9 adet peugeot geçti 106 gtı 6 adet 207 gt 1 adet 207 rc 2 adet.bütün sorunların çözümü var.lütfen markaya bu kadar hakaret etmeyin bu araçlardan tr de 3,5 tane yok ben sıfır aldım sattım sonra pişman oldum tekrar aldım.sizce sizin beklentilerinizi bu fiyat aralığında başka araç tatmin edebilecekse lütfen yazın hangi araç alıpta hiç sorun çıkarmıyo her markada her şey garantiye giriyo lütfen yazın bu arada çözemediğiniz arızaların hepsin bana sorun .bu konu açıldığından beri takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum aracı kullanıcı olarak çok iyi tanıyorum..tel.532 427 99 27 nerdeyse yazdıklarınızın hepsinin cevabı var
Antalyalogy
17-09-2010, 23:19
arkadaşlar merhaba adım memiş antalyadan bir peugeot kullanıcısıyım yaklaşık 9 adet peugeot geçti 106 gtı 6 adet 207 gt 1 adet 207 rc 2 adet.bütün sorunların çözümü var.lütfen markaya bu kadar hakaret etmeyin bu araçlardan tr de 3,5 tane yok ben sıfır aldım sattım sonra pişman oldum tekrar aldım.sizce sizin beklentilerinizi bu fiyat aralığında başka araç tatmin edebilecekse lütfen yazın hangi araç alıpta hiç sorun çıkarmıyo her markada her şey garantiye giriyo lütfen yazın bu arada çözemediğiniz arızaların hepsin bana sorun .bu konu açıldığından beri takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum aracı kullanıcı olarak çok iyi tanıyorum..tel.532 427 99 27 nerdeyse yazdıklarınızın hepsinin cevabı var
Vay kankama bak be şimdi oldu:D:D:D Bu arada -Yararlı linkler-profil düzenle den aracını RC yap:cool::cool::cool:
Emrah dostum sen bu aracı bu kadar yerdiğin sürece burdan bir çok alıntı yapılır başka forumlara sende o istediğin fiyata biraz zor satarsın..:o
Yağ yakan 98 vteck ler hala 25 bine gidiyorsa vardır bir sebebi.Tamam motor çok sağlam da hiç mi yok o araçların kronik problemi vs...
Hiç böyle beddua etmiyor adamlar..Benim de ikinci 207 im ilki 1.4 hdi idi..
Evet belki başka markalar kadar sorunsuz değil ama Beddua edecek kadar da değil bence..:icon_tup::icon_tup:
Yine de iyisini doğrusunu siz bilirsiniz , sonuçta helal parayla alınmış araçlar bunlar inisanın canının sıkılmama şansı yok ..
sormadım ama pille çalışıyordur, radyo frekansı. bende sağlam çalışıyor ve çok hassas. ben memnunum. iptal ettirmem
Bildiğim kadarıyla kinetik enerji ile çalışıyor. Lastiklerin dönmesiyle beraber elektrikleniyorlar.. Şu pilsiz çalışan saatler gibi..
ben bu arabanın arızalarından arabadan iyice sogudum sakin kullanımda birden ASR/ESP SYSTEM FAULITY yazdı esp ışıgı yandı aracın ne freni tutuyor ne gaza basıyosun gaz yemiyor allahtan yol boştuda saga çektik yoksa allah muhafaza
ne aptal ne nazlı bi araç satıyım tövbe bidaha peugeot.
sizce bu arına neyin nesi fikri olan varmı.
Ne fren tutuyor derken ABS de mi gitti? Cruise çalışıyor mu? Bana sigorta arızası gibi geldi.. Bu fonksiyonların hepsi kaput altındaki sigorta tablasında tek sigortadan geçiyor.. 9F ti sanırım. Kullanma kılavuzunda yazıyor.
bende sogudum ıyıce suan servısteyım... amortisör takozla burclar bozulmus... onu bıle garantı dısı dıyorlar...balata gibi yansıtıyorlar kullanım diyorlar :D :D :D
koltuk sallanır ona garantı kapsamıyor derler buna derler ne anlamı kaldı garantının ben hala çözemedım. :icon_wack bizdemi var bi sorun acaba :soru:
Başka bir servise götürmeni tavsiye ederim.
207 nin fazla uzun anteninden sıkılanlara 807nin kendi orj. antenini aldım bugün
parça kodu: 6561N3
8TL fiyatı var fiyatı uygun kısa ve en önemlisi orjinal parça ;)
http://i55.tinypic.com/2co0hw7.jpg
Valla şahane.. Teşekkürler.
evet gördüğüm kadarıyla emme manifoldu egzantriğin biri egzantrik kasnakları beyin hepsi güncellenmiş:)
ECU hariç aynıları değiştireceğim sanırım.
arkadaslar arabasında kalkısta yada boşta dururken motorun sag tarafından gergi kayısın ordan cıyyy cıyyyyyyy diye ses gelen varmı ??? bende var ama neyden oldugunu bulamadık yarın tekrar servis yolları gözüktü kısaca. kayıstan yapmıyor baska ne olabılır. ?
Aracı ilk soğuk çalıştırdığınızda yaklaşık ilk 2 dk boyunca olan ses mi?
benim amortisör ve tabla garantiden değişti. ama ben tekrar söylüyorum PEUGEOTTA GARANTİ YOK!!!!!!
önceki sayfalarda çok dert yandım garanti yok diye. 10binde baskı balata bitermi? biter. garantiye girermi GİRMEZ!!!!!!!!!!!!! giren 475TL olur...
senkromeç değişir, 1den 2ye cırtlama problemi için götürmüştüm. senkromeç değişir SES 3 KAT ARTAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
rölantide kuş ötüyormuş gibi ses gelir, kayış komple değişir SES 2KAT ARTAR!!!!!!
lastiğime çivi girmiş, uyarı veriyordu. uzun yola gideceğimden sorun çıkartır diye patlak yaptırmaya gittim. birde ne göreyim sıfır gibi 4 jantımın 1 tanesinde lastiği çıkarırken 2 ayrı yeri ÇİZMİŞLER !!!!!!!!!!!!!!!! banlanırsam banlanayim, yaptığı işe SOKİM bunların
size yeminlen servisin beni tek memnun ettiği konu bagaj kapağımdaki sesi yağ sürerek geçirmesiydi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ALLAH BELASINI VERSİN HEPSİNİN ALLAHINDAN BULSUNLAR
aynen öyle:icon_tup:
Hocam sen bunları merkeze bir bir bildirdin mi?
eh bu da yalan değil...
-----------------
Garantilerle ilgili genel: Peugeot bildiğiniz üzere PSA'ya bağlı 2 markadan biri.. Diğeri Citroen.. PSA yeni bir satış sonrası denetim programını devreye aldı 2007'de.. CAP2010 adı.. 2 markayı da kapsıyor. Bu programın kırılımlarından biri de garanti harcamalarını 2010 sonuna kadar kadar 2007'ye oranla %30'lara indirmek.. yani 100TL yerine 30TL toplam maliyet.. Citroen bunu türkiye'de yakaladı.. Şikayet te oluşmadı.. Peugeot yakalayamadı. Peki Peugeot daha mı kıytırık? Bilakis..Sıkıntı yerel yönetimde maalesef.
Bu sıkı denetim sürecinden evvel, garanti adı altında sağlam parçalar bile değiştiriliyor hatta naylon işlemler yapılıp parçalar ayrıca satılıyordu. Benim başıma bile geldi. istanbulda beni tanımayan bir bayi fren hidroliği eklettirme amacıyla gittiğim bir günde komple debriyaj setini ve senkromeçleri de değiştirmişti. Garantiden yaptık size maliyeti yok gibi de havalı bir anlatıma girdilerdi. Bunların önüne geçmek amacıyla böyle bir program oluşturuldu, bence iyi de oldu, ancak daha önce hakkıyla garanti işi/takibi yapmayan arkadaşlar biraz patlamaya başladı. İşi zaten başından layıkıyla götürenlerde sorun olmadı.
Şimdi burada garanti konularınızla ilgili yorum yapmam tüm taraflarca sakınca doğurabilir, ama genel özetiyle durum yukarıdaki gibidir.
Garanti tamamen üretimsel ve tasarımsal(görselden ziyade endüstriyel ve mühendislik tasarım) sebeplerden oluşan sıkıntıları gidermeye yarayan üretici/distribütörün sağlamakla kanunen mükellef olduğu bir sistemdir ve aslında bir 'hizmet' olarak görülmemelidir.
Hizmet sayılabilecek olan garanti bu 2 zaruri sene sonrasında devam ettirilen; 'Müşteri Memnuniyeti(MM) Garantisi', 'Uzatılmış Garanti' vb. garantilerdir. Bu Uzatılmış Garanti BMW haricinde tüm markalarda uydurmasyon garantidir, üreticinin verdiği bir garanti olmadığı gibi hiçbir noktasına da karışmaz. Bir sigorta firması dosyayı inceler ve evet/hayır der. MM Garantisi ise çeşitli koşullar altında uygulanan anlık kolaylıktan ibarettir.
Peugeot Türkiye teşkilatında, müşterinin aracının arızasının tespiti, kullanıcı hatası olmayabilecek arızaların ulusal/uluslararası teknik danışman onayı ile tespiti, arızanın garanti işlem isteği olarak Peugeot Türkiye merkezine İSTENEN FORMATTA, DÜZGÜN, AÇIK ve gerekirse(genelde gerekir) fotolarıyla beraber iletimi, gelen yanıta göre onarımın Peugeot adına yapılması veya neden garantiye girmediğinin DÜZGÜN İZAH EDİLMESİ sorumluluğu bayilerdedir.
Aracın garantide olup olmadığı, garanti dışı kalıp kalmadığı(araca 3. parti yapılan işlemler sonrasında), arızanın garantiden karşılanıp karşılanmayacağı, MM garantisi uygulaması, garanti dışı olan arızaların neden dışarıda kaldığı sebebi eylemlerinden Peugeot Türkiye sorumludur.
Ayrıca garantiden değiştirilen parçalar hiçbir surette müşteriye verilmez, belli bir süre boyunca saklanır, aksi belirtilmediği sürece süre bitiminde kırılarak imha edilir. Peugeot bazen parçaları incelemek adına Fransa'ya yollanmasını isteyebilir.
mturhat'ın dediği gibi garanti koşulları oldukça ayrıntılı bir biçimde garanti kitapçıklarınızda yazar. Sıfır km araç alan tüm araçlarda kullanma kılavuzu eksik olsa bile bu kitapçık olmak zorundadır periyodik bakım takibi açısından. Ayrıca sanırım www.peugeot.com.tr de güncel versiyonları download edilebilir vaziyette. En güncelinde 'boya kalınlığı 50 ila 500 mikron arasında farklılık gösterebilir' ibaresi yazıyor.
Yukarıdaki yazıya ek:
Türkiye'deki tüm Citroen bayilerinin TSE ve ISO 9001'leri eksiksizdir. Bunu distribütör dayattı.. Ama eğiterek öğreterek dayattı.
Türkiye'deki Peugeot bayilerinin maalesef çoğunun bina ruhsatı bile yoktur. Bu yüzden TSE alamazlar. ISO'dan haberi olmayan da çoktur. Kanun her distribütörün her coğrafi bölgede en az 1 TSE belgeli yetkili servisi olacaktır der. Peugeot Türkiye'yi de bu asgari zorunluluk bağlar, ötesine karışmaz, çünkü 2-3 senede bir değişen üst yönetim şekli ile buna sıra gelmez. Ege'de Peugeot'yu ben kurtarıyorum :D Kaldı ki uzun süre ilk ve tek ISO 9001(ki alması en tırışka olan belgedir) belgeli Peugeot bayii idim. 'tek'liği kaybettim çünkü Diyarbakır bayii de aldı. He bu arada hizmet kalitesi olarak ta tek geçerim orayı.
Fark burada.. Bayiler hatalı gibi görünebilir, ama değildir, sıkıntı merkezi yönetimdedir. PSA'nın 2 markası, biri PSA'nın kendinde(Peugeot) diğerine de bildiğim kadarıyla ucundan ortak(Citroen).. Aradaki fark ortada.. Citroen bugün Peugeot'yu geçemiyorsa tek sebebi ülkenin markaya olan yabancılığından ve PSA öncesi imajındandır.
Örneğin EP6CDTX'li DS3 ciddi olarak hayallerimi süslemektedir :D
En güncelinde 'boya kalınlığı 50 ila 500 mikron arasında farklılık gösterebilir' ibaresi yazıyor.
Sıfır iken mi yapılan tamirleri için mi ? Çok fazla bir aralık bu.
Gece gece yazasım geldi:)
Sorunlu olduğuna dair genel fikir oluşmasına muhalefeten:
Aracım 52bin de.. Vakitsizlikten servise en son 40bin küsür de girdi. Şu an 4 fren+ön fren diskleri bitik.. Araba tren gibi duruyor. Arka tampona vura vura boyancak hale getirdiler hala onunla dolaşıyorum. Yağ seviyem 3/4'te.. Araçta stabil olmayan bir yazılım var. Alt motor kulağı kırık, rölantide bile sallanıyor araba, istanbulda yüksek süratte giderken göremediğim bir çıkıntı sağ önü takmamdan ötürü muhtemelen sağ ön amortisör gidik. Sol ön lastiktede 1 ay kadar çiviyle dolaştım. Ptesi ist-izm, Perş izm-ist yaptım. Tamamı karadan, deniz taşıtı kullanmadım. GPS açıktı full log tuttu. Full bastım. 3/4 depoya gittim tek yönde. 108 km ortalama sürat ile katettim. Honda'sından Porsche'sine yolda takılmayan kalmadı 2 yönde de. Panik frende Hondacı arkadaş rahat benden 5-6 metre önde durabildi. ömründen 10 yıl kaybetti. Tamam, yılda 30-40 kez katettiğimden iyi biliyorum yolu ama virajlarda eşlik edebilen bile olmadı.
Bu yolda çok çeşitli markaların çok çeşitli araçlarını aynı disiplinde kullandım. Bakımsız haline rağmen bana bu kadar güven veren başka bir araç olmadı. Güven demişken 2 kere otoyolda 210 gibi bir süratle yanaktan lastik te patlatmışlığım da vardır. Bir Peugeot 308 idi HDi 110bg , Continental hatayı kabul etti. Diğeri 210bg bir Boxster idi Michelin hatayı kabul etmedi.
İnanın RC'ler çıtkırıldım araçlar değildirler :D:D
Sıfır iken mi yapılan tamirleri için mi ? Çok fazla bir aralık bu.
Sıfır iken yapılan tamir derken aracın taşınması sırasında hasar alması durumuysa, evet. Ama sadece bu değil.
Parçanın durumuna, ölçen cihazın kalibrasyonuna, boyanın tipine göre olan değişikliklerden ötürü maalesef bu konuda çok bilgisiz olan halkımız çok fazla dava açtı. Daha da bilgisiz olan bilirkişi ve hakimler tüketici lehinde 5dk. celselerde kararlar da verdiler.. Arkadaşımın Pejosu 180 mikron bnmkisi ise 70mikron(arabalar farklı renk) diyip dava açan çok oldu. Veya plastik parçaların üstündeki kalınlık ile sacın üstndeki kalınlık farkından dava kazanan da çok oldu.
50-500 evet oldukça büyük bir aralık. Garanti olsun diye sanırım bu kadar yüksek bir aralık verildi.
Ama bu ibare sadece araç değişimleri için devreye giren bir ibare zaten. Kimsenin aa bnm arabam 30 mikron boyayın şunu garantiden diyeceğini zannetmem.
slowmotion
18-09-2010, 01:35
Vay kankama bak be şimdi oldu:D:D:D Bu arada -Yararlı linkler-profil düzenle den aracını RC yap:cool::cool::cool:
Emrah dostum sen bu aracı bu kadar yerdiğin sürece burdan bir çok alıntı yapılır başka forumlara sende o istediğin fiyata biraz zor satarsın..:o
Yağ yakan 98 vteck ler hala 25 bine gidiyorsa vardır bir sebebi.Tamam motor çok sağlam da hiç mi yok o araçların kronik problemi vs...
Hiç böyle beddua etmiyor adamlar..Benim de ikinci 207 im ilki 1.4 hdi idi..
Evet belki başka markalar kadar sorunsuz değil ama Beddua edecek kadar da değil bence..:icon_tup::icon_tup:
Yine de iyisini doğrusunu siz bilirsiniz , sonuçta helal parayla alınmış araçlar bunlar inisanın canının sıkılmama şansı yok ..
satılmasın abi, sorun değil. burdaki servisten memnun değilim. birde genel merkezden. arabadan memnunum. burada kötü yanlarını paylaşırım. iyi yönlerini biliyoruz zaten.
deniz dostum, genel merkeze ASLA iletmem. aradım 1 kere bayan çıktı derdimi anlatamadım. daha yetkili kişiye bağlayın dedim. en yetkili benim daha üstüm yok dedi. sonradan öğrendim ki kadının alakası yokmuş. ONLARDA KOLPA yani...
iletsemde 1 değişiklik olmayacak. napacaklar? beyfendi özürdileriz buyrun baskı balatanın parasını geri veriyoruz yada istanbuldan teknik elemanlar gelip kayış sesinizi hallediyoruzmu dicekler? Kim ne düşünür bilmiyorum pejoda garanti yok ve adanaya derdimi anlatsam bile istanbul garantiye derdimi anlatamıyorum. toyotada a-z herşeyi kendileri bakıyor garantiden değişiyorlar. MÜŞTERİ HİZMETLERİ süper. en azından müşteri hizmetleri var KOLPA'lar yok...
slowmotion
18-09-2010, 01:37
tekrar söylüyorum RC alınacak arabadır. Aşırı memnunum, zaten fiyatım en pahalılardan. o fiyata kimse almayacağının bende farkındayım. satılırsa bocanegra alacağım yada dizel birşey alıp + bir proje var kafamda...
tekrar söylüyorum RC alınacak arabadır. Aşırı memnunum, zaten fiyatım en pahalılardan. o fiyata kimse almayacağının bende farkındayım. satılırsa bocanegra alacağım yada dizel birşey alıp + bir proje var kafamda...
al bendende okadar ama ben üçüne beşine bakmıyacam satıcam.
2veya3 ayda kesin seat cupra alıcam pejonun servisinin önünden bile geçmiyecegim bitti.:ofk:
demircan
18-09-2010, 09:51
bir şeyi merak ediyorum bu araçlarda kullanılan motor mini s lerde yokmu,mini hiç servise gitmiyormu her parça garantiye giriyormu hakikaten merak ettim.sen bu araçla 230 hp lik tayyarı, stok cupra yı,2000 stok wrx, golf gtı,.vs araçları tokatla sonrada gel şikayet et bu saydığım araçlar 85.000 /120.000 tl lik araçlar o zaman gidin bu paralara bu araçları alın, sevenleri aslan'larıyla rahat bırakın BAKAMAYACAĞINIZ ASLANI KAPIDA BEKLETMEYİN...:icon_tup:
demircan
18-09-2010, 10:19
BU ARADA Cıv cıv cıv sesi su pompası yani devirdaim kasnağı bağlantı ayağı bilyalı bir parça krantan devirdaime akataran parça parça tr de yok france dan geliyor.... ;)
slowmotion
18-09-2010, 11:19
bir şeyi merak ediyorum bu araçlarda kullanılan motor mini s lerde yokmu,mini hiç servise gitmiyormu her parça garantiye giriyormu hakikaten merak ettim.sen bu araçla 230 hp lik tayyarı, stok cupra yı,2000 stok wrx, golf gtı,.vs araçları tokatla sonrada gel şikayet et bu saydığım araçlar 85.000 /120.000 tl lik araçlar o zaman gidin bu paralara bu araçları alın, sevenleri aslan'larıyla rahat bırakın BAKAMAYACAĞINIZ ASLANI KAPIDA BEKLETMEYİN...:icon_tup:
burada miniye borusan adana bakıyor. bir ara sürekli uğruyordum geçerken bmw/mini servisine. servis olarak tr genelinde pahalı ama iş yapıyorlar en azından.garanti tabiki geçerli. yetkili bmw servisinde motor sıfırlanan arabada bloktan kol çıkarınca garantiden sorgusuz sualsiz değiştiler sandık motorla. aynı şey peugeotta olsa yüzüne bakmazlar üstüne üstlük AZARLARLAR garanti için pejo kadar uğraştıran görmedim. dostum bende daha önce çok aslan sürdüm. daha önce 2 adet 205 gti vardı sahip olduğum. şu an rc var adanada ilk ben aldım. 1998 yılında 106gti incelemiş biriyim. pejo sevgim eskiden beri geliyor. sitemim arabaya değil zaten. emin ol 2. eli iyi olsa bakmayacağımız aslanı kapıda çoğu kişi bekletmez.
satılmasın abi, sorun değil. burdaki servisten memnun değilim. birde genel merkezden. arabadan memnunum. burada kötü yanlarını paylaşırım. iyi yönlerini biliyoruz zaten.
deniz dostum, genel merkeze ASLA iletmem. aradım 1 kere bayan çıktı derdimi anlatamadım. daha yetkili kişiye bağlayın dedim. en yetkili benim daha üstüm yok dedi. sonradan öğrendim ki kadının alakası yokmuş. ONLARDA KOLPA yani...
iletsemde 1 değişiklik olmayacak. napacaklar? beyfendi özürdileriz buyrun baskı balatanın parasını geri veriyoruz yada istanbuldan teknik elemanlar gelip kayış sesinizi hallediyoruzmu dicekler? Kim ne düşünür bilmiyorum pejoda garanti yok ve adanaya derdimi anlatsam bile istanbul garantiye derdimi anlatamıyorum. toyotada a-z herşeyi kendileri bakıyor garantiden değişiyorlar. MÜŞTERİ HİZMETLERİ süper. en azından müşteri hizmetleri var KOLPA'lar yok...
Bir şanssızlık serisi yakalamışsın gibi duruyor :( Şu burada konu olan yedek anahtar mevzundan İnanç merkeze soru sormuş telefonda, bana geri dönüşü şikayet şeklinde oldu bayaa bir yüklendiler milletin anahtarını mı gasp ediyorsunuz bile dediler :D
Adana'nın da aynen tepelerine çökmeleri lazım. Bence bir kez daha dene.
al bendende okadar ama ben üçüne beşine bakmıyacam satıcam.
2veya3 ayda kesin seat cupra alıcam pejonun servisinin önünden bile geçmiyecegim bitti.:ofk:
Şu Eworen'in satmaya çalıştığı JBL'li cam tavanlı RC'nin ilk sahibi Cupra kullanıcısı.. Cupra'nın yerine RC'yi aldı. Cupra'yı satamadığı için bir türlü RC'yi sattı, nakite sıkışıp.. Hep söyler, RC şimdi satılıyor olsa bir tane daha alırım. Sapanca'da oturup her gün Kozyatağı'na İstanbul'a gidip gelenlerden.. Full otoyol hayatı..
Bu konu aslında Türkçe içerikli tek 207 RC Satış Sonrası ve Modifiye AR-GE konusu. Deneme yanılmalar tecrübeler marka yüceltme kaygısı olmadan direkt paylaşıldığı için sanki sorunluymuş gibi yorumlanabiliyor ama olay aslında en optimum çözüme ulaşmak için katedilen adımlardan ibaret.
MCS kullanıcılarının büyük bir bölümü aracı 'olduğu gibi' kullandığı için Türkçe içerikli bu tip konular pek oluşmuyor. Ama yabancı forumlarda özellikle İngiliz forumlarında hem RC hem R56 MCS ve JCW ile ilgili bizimkine benzer konular mevcut, yüzlerce sayfa.. Hatta Türkçe yaygın bir dil olsa dünyada bu konudan o forumlara da çok alıntı gider. Oralarda hala 'problem' statüsünde olan burada 'çözüm'e dönüştürdüğümüz ufak tefek şeyler de mevcut.
karsiyakaliozi
18-09-2010, 17:11
arkadaslar sahsi görüşüm araba konusunun tamamen sans olduğu aldıgım arabaların hic birinde problem yasamadım hatta basıma benım yuzumden olusan hataları bıle servis garantıden halletti bıraz sans bıraz servise kalıyo butun iş ,mini forumlarınada takılıyorum arasıra ordada ıstanbulda servislerden sıkayetcı dunya kadar kullanıcı var özellikle bılınen buyuk servislerden ve cok basit problemler yuzunden ayrıca mınıyı bizim rc leri kurcaladıgımız kadar kurcalayan yok sanırım bu yuzden kaynaklanıyo sorunlar
demircan
18-09-2010, 18:27
sağol kardeşim ağzına sağlık sen bu kadar kurcala yay tak amortisör takma sonra amortisör patladı garantiye girmedi girmesin ne olacak 122tl
burada miniye borusan adana bakıyor. bir ara sürekli uğruyordum geçerken bmw/mini servisine. servis olarak tr genelinde pahalı ama iş yapıyorlar en azından.garanti tabiki geçerli. yetkili bmw servisinde motor sıfırlanan arabada bloktan kol çıkarınca garantiden sorgusuz sualsiz değiştiler sandık motorla. aynı şey peugeotta olsa yüzüne bakmazlar üstüne üstlük AZARLARLAR garanti için pejo kadar uğraştıran görmedim. dostum bende daha önce çok aslan sürdüm. daha önce 2 adet 205 gti vardı sahip olduğum. şu an rc var adanada ilk ben aldım. 1998 yılında 106gti incelemiş biriyim. pejo sevgim eskiden beri geliyor. sitemim arabaya değil zaten. emin ol 2. eli iyi olsa bakmayacağımız aslanı kapıda çoğu kişi bekletmez.
bence çok yanlış biliyosun. ben serviste teknisyenim, garanti kapsamında 280.000 kmde enjektör işemesinden piston delinip blok patlatan ticari bir aracın komple motorunu değiştirdim. söylese bu kmde hangi markalar komple motoru garantiye sokar. triger kayışından ses gelmesinden dolayı 100.000 kmde triger seti garantiden değişirmi? işte bunlar peugeotta.
bence çok yanlış biliyosun. ben serviste teknisyenim, garanti kapsamında 280.000 kmde enjektör işemesinden piston delinip blok patlatan ticari bir aracın komple motorunu değiştirdim. söylese bu kmde hangi markalar komple motoru garantiye sokar. triger kayışından ses gelmesinden dolayı 100.000 kmde triger seti garantiden değişirmi? işte bunlar peugeotta.
çalıştığınız servis nederece yardımcı olabiliyor onu bilemem ancak biz servisten mutlu değiliz.yanlış biliyorsun demek yanlış oluyor.yanlış bilecek birşey yok.
-araba var
-servis var
-problem var
çözüm YOK.
Emrah şuan belkide türkiyenin en temiz RC lerinden birine sahip.tabiri caiz ise KIL müşteri olması nedeni ile en ufak tıkırtıda servisten geri bildirim alır inceler.arabaya hala emekli formunda biniyor.bukadar bilinçli bir müşteriyi taşıma kapasitesine sahip olamamaları nedeni ile eleştriliyor zaten servis.GT ile RC farkını kavrayamamış servisten zaten ne beklenebilir ki??
Lastik patlağını yaparken oluşan çizik belkide 1 cm değildir.Ancak olmaması gerekir.araç rolantideyken gelen o kuş sesi giderilmeliydi vs vs.
Sorun her araçta olabilir.Buna itirazım yok.Ama giderilmemesi tek kelime ile hezimettir...
antalyaya bekliyoruz servisinden memnun olmayan arkadaşları..
slowmotion
19-09-2010, 16:37
sağol kardeşim ağzına sağlık sen bu kadar kurcala yay tak amortisör takma sonra amortisör patladı garantiye girmedi girmesin ne olacak 122tl
benim arabam yürüyen full stock, amortisör-tabla değişti? neden acaba? jantarımda 1 adet çukur lekesi yoktur, şehir içi 50yi geçmem? çukurlara dikkat ederim? parasında değilim ben madem garanti için lak lak yapacaklar aracın fiyatını düşsünler garantisiz diye satsınlar. ben garantisiz alırdım 122tl değil 200 yine verirdim. ucuz çünkü... hangi spor arabanın baskı balatası 300tl civarı acaba? parça ucuzluk yönünden şikayetim yok zaten
slowmotion
19-09-2010, 16:38
evet antalya iyiymiş garanti konusunda, sitemim zaten oraya değil açıkça yazmıştım. adana ve genel merkeze...
slowmotion
19-09-2010, 16:40
antalyaya bekliyoruz servisinden memnun olmayan arkadaşları..
bu sene tatil planlarım vardı, kısmet olmadı. gelmeden randevu alağım zaten. çok teşekkürler.
slowmotion
19-09-2010, 16:42
bana birisi acil 1. vitesten 2. vitese geçişte senkromeç cırtlaması ile ilgili yardım etsin :( garantiden değişti tekrar değişmiyorlar... ses dahada çoğaldı garantiden senkromeç değiştikten sonra. ne yapmalıyım?
bana birisi acil 1. vitesten 2. vitese geçişte senkromeç cırtlaması ile ilgili yardım etsin :( garantiden değişti tekrar değişmiyorlar... ses dahada çoğaldı garantiden senkromeç değiştikten sonra. ne yapmalıyım?
nasıl degısmıyorlar kardesımya öyle bır dunya yok... üstlerıne git. bende gt varken kac kere degıstı o parcalar sayısını hatırlamıyorum en sonunda bas edemedıler komple sanzıman getirdiler... imkanın vede vaktin varsa ankaraya göral peugeot servisine gitmeni tavsiye ederim :icon_tup:
leventrc
20-09-2010, 03:35
Peugeot'un malesef her servisi birbirini tutmuyor.Bence bu yüzden bu markanın kullanıcılarının yarı kesimi çok memnunken diğer yarısı çok şikayetçi.Şahsen bende memnun olan kısımdayım.11.000km de baskı balata gitti ve garantiden değiştirdim.Vites geçişlerimde sorun vardı.Götürdüm parça siparişi verdiler aracım 5 gün serviste bekletildi ve bana kullanmam için bir araba verildi.Daha sonra parçanın yanlış geldiği açıklandı ve tekrar parça beklemeye başladıklarını söylediler ve aracı bana geri verdiler.Bu şekilde 1 hafta kullandım ve vites kutusu komple gitti.Aracı tekrar çekiciyle servise götürdük.Aracım 10 gün kadar serviste parça bekledi ve parça sorunsuzca takıldı.Bu on gün içinde bana tekrardan kullanmam için bir araç verildi.Tek sorunum bu oldu fakat bu parçada garantiden değişti.Üstelik defalarca özür dilendi. Yani mağdur olmadım.En son bagaj kapağında sorun vardı götürdüm o da sorunsuzca halloldu.Ayrıca servise ne zaman gitsem çok hoş bir biçimde karşılanıyorum.Eğer genel merkeze veya fabrikaya götürdüğünüz servis hakkında şikayette bulunursanız sorunun çözülecek hale geleceğine inanıyorum.Cevapsız bırakılacağınızı sanmıyorum çünkü marka prestiji adına onlarında lehine bir şikayet olacağını düşünüyorum.Bu hatalara gelince:Sonuçta fiyat\performans olarak çok başarılı bir araca bindiğimizi düşünüyorum.Bu tarz hatalar her araçta oluyor.Bu yüzden Peugeot a durmaksızın suç bindirmenin yanlış bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum ; çünkü RC bunu haketmeyen , oldukça başarılı bir araç:).Yanlış anlaşılmak istemem altını çizerek söylemek isterim ki ben sadece kendi fikrimi söyledim kimseyi hedef almadım:)
slowmotion
20-09-2010, 03:55
Peugeot'un malesef her servisi birbirini tutmuyor.Bence bu yüzden bu markanın kullanıcılarının yarı kesimi çok memnunken diğer yarısı çok şikayetçi.Şahsen bende memnun olan kısımdayım.11.000km de baskı balata gitti ve garantiden değiştirdim.Vites geçişlerimde sorun vardı.Götürdüm parça siparişi verdiler aracım 5 gün serviste bekletildi ve bana kullanmam için bir araba verildi.Daha sonra parçanın yanlış geldiği açıklandı ve tekrar parça beklemeye başladıklarını söylediler ve aracı bana geri verdiler.Bu şekilde 1 hafta kullandım ve vites kutusu komple gitti.Aracı tekrar çekiciyle servise götürdük.Aracım 10 gün kadar serviste parça bekledi ve parça sorunsuzca takıldı.Bu on gün içinde bana tekrardan kullanmam için bir araç verildi.Tek sorunum bu oldu fakat bu parçada garantiden değişti.Üstelik defalarca özür dilendi. Yani mağdur olmadım.En son bagaj kapağında sorun vardı götürdüm o da sorunsuzca halloldu.Ayrıca servise ne zaman gitsem çok hoş bir biçimde karşılanıyorum.Eğer genel merkeze veya fabrikaya götürdüğünüz servis hakkında şikayette bulunursanız sorunun çözülecek hale geleceğine inanıyorum.Cevapsız bırakılacağınızı sanmıyorum çünkü marka prestiji adına onlarında lehine bir şikayet olacağını düşünüyorum.Bu hatalara gelince:Sonuçta fiyat\performans olarak çok başarılı bir araca bindiğimizi düşünüyorum.Bu tarz hatalar her araçta oluyor.Bu yüzden Peugeot a durmaksızın suç bindirmenin yanlış bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum ; çünkü RC bunu haketmeyen , oldukça başarılı bir araç:).Yanlış anlaşılmak istemem altını çizerek söylemek isterim ki ben sadece kendi fikrimi söyledim kimseyi hedef almadım:)
hangi servis bu dostum? serviste tanıdık varmı? benim servisinden tanıdığım var ona rağmen böyle... baskı balatamı bende değişti,garantiden imkansız değişmez dediler... hatta baskı balatayı söylemeyelim yoksa senkromeçleride garantiye almazlar dediler. güvendim tamam dedim... işte anlatmak istediğim bu çifte standart... rc ye kötü demedim, rc başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz zaten
leventrc
20-09-2010, 05:34
hangi servis bu dostum? serviste tanıdık varmı? benim servisinden tanıdığım var ona rağmen böyle... baskı balatamı bende değişti,garantiden imkansız değişmez dediler... hatta baskı balatayı söylemeyelim yoksa senkromeçleride garantiye almazlar dediler. güvendim tamam dedim... işte anlatmak istediğim bu çifte standart... rc ye kötü demedim, rc başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz zaten
Sakın beni yanlış anlamayın aracı kötülediğinizi kastetmedim ben:)yazdıklarımdada bahsettiğim gibi genel olarak düşüncelerimi yazdım sizi veya başka birini hedef almadım.Bahsettiğim servis-bayi nin adı aktif-iriyıl.Özel olarak birini tanıdığım yok orada.Fakat bu bizim ilk Peugeot'umuz değil.Yıllardır Peugeot kullanırız.Bu yüzden artık gidip gelerek oradaki birçok kişiyi tanıyor oldum.Sizin başınıza gelen büyük talihsizlik olmuş.Umarım yakın zamanda çözülür sorununuz.
slowmotion
20-09-2010, 11:27
Sakın beni yanlış anlamayın aracı kötülediğinizi kastetmedim ben:)yazdıklarımdada bahsettiğim gibi genel olarak düşüncelerimi yazdım sizi veya başka birini hedef almadım.Bahsettiğim servis-bayi nin adı aktif-iriyıl.Özel olarak birini tanıdığım yok orada.Fakat bu bizim ilk Peugeot'umuz değil.Yıllardır Peugeot kullanırız.Bu yüzden artık gidip gelerek oradaki birçok kişiyi tanıyor oldum.Sizin başınıza gelen büyük talihsizlik olmuş.Umarım yakın zamanda çözülür sorununuz.
servis konusunda çok şanslısınız. tebrik ederim imkanım olsa bende giderdim oraya...
Satış sonrası hizmetlerin satış hizmetlerinden çok daha önemli olduğunun göstergesi aslında yazılanlar..
karsiyakaliozi
20-09-2010, 15:47
tr de malesef boyle bu işler ,ıllaki seervisle kanka olmanız gerekıyor işiniz ıyı yapılsın dıye aslında firmalar tam araçdan para kazanacagı zaman musterıyı sanayıdekı ustalara kaptırıyorlar araç garantısı bıttımı musterıde kayıplara karısıyo bunu irdeleseler sorun çözülür aslında
demircan
20-09-2010, 18:56
kardeş 2007 yılında gt aldım şanzumanda prezerek bilyası nedeniyle oluşan ses için bile aracın şanzumanı indi ve garantiden değişti aynı zamandada 3 vites 5 vites dişlisi uğultu nedeniyle değişti.biz ant. haşim balaban peugeot sevisten son derece memnunuz işi bilen çok güzel bir kadro sayesinde bu araçlara zevkle biniyoruz bence tamamen servis sıkıntınız var:icon_tup:
ben zamanında garantisi 1 sene geçmiş arabaya sırf 18 binde diye egzoz kasnağı ve triger seti deiştirdim
biraz baskı yaparsanız sonuç alırsınız atarlı girin servise :)
Kaç devirde cırtlatıyorsunuz?
Antalyalogy
20-09-2010, 21:20
http://img195.imageshack.us/img195/5238/10563899.jpg
20 eurocuk + 3 euro kargo :cool:
Antalyalogy
20-09-2010, 21:26
Bu avrupa da olup da bizde olmayan opsiyonel navigasyonlu teybin parça kodunu nereden bulabiliriz?
http://i184.photobucket.com/albums/x89/wezzel98765/Pug%20207/08082010437.jpg
slowmotion
20-09-2010, 21:27
Kaç devirde cırtlatıyorsunuz?
6000den sonra her devirde, ama sadece 1den 2ye geçişlerde. senkromeç değişmeden yavaş atınca cırtlamıyordu yüksek devirlerde. şimdi yavaş hızlı farketmez devir yüksek olsun yeter :(
Antalyalogy
20-09-2010, 22:55
Ön çıta buradaki saxo nun çıtanın rengi ve parlaklığında olacak azz sonra..
http://www.msstudyo.com/cila/DSC07179.JPG
nereye konuyor bu baskanim :D
Aynen anlamadım ben de :D
Bu avrupa da olup da bizde olmayan opsiyonel navigasyonlu teybin parça kodunu nereden bulabiliriz?
RT3 bu.. Artık kullanılmıyor ve sıfır araç üretiminde sunulmuyor.. Ve de bu teyple beraber ekran şart.. Ekranın da değişmesi demek tüm kabin içi konfor beyninin değişmesi demek :D Tek renk bile olsa farklı bir tek renk ekranı var bunun..
Teybin Video destekli ve normal olmak üzere 2 versiyonu var. Fotodan hangisi olduğu anlaşılamıyor, torpido fotosunda RCA girişlerine bakmak lazım 3. sarı bir RCA varsa videoludur.
6574.93 videosuz
6574.A1 videolu - bunda fotodaki büyük ekrandan da almak gerekiyor.
Dediğim gibi 2-3 sene evvel bıraktı PSA bu aleti.. Rt4 ve türevi rt5 var rt serisinden.. 4 le 5 esasen aynı.. 2sinde de 10GB HDD var.. mp3 player olarak kullanılabiliyor böylece.. Hem simkart hem bluetooth telefon var(rt3'te bluetooth yok sadece simkart)
Şu an Türkiye'ye gelenlerde de 308CC Feline Plus ve 407 GT Line'da RNEG diye yeni jenerasyon geliyor.. RNEG'ler menu tasarımı olarak rt serisinden daha estetikler ancak özellik olarak eksikleri var.. rt3teki gibi simkart desteği yok.. Bluetooth telefon desteği var.. GPS mevcut.. Ancak video oynatamıyor.. HDD de yok... Haritayı SD karttan istiyor.. Şu an üretilen ve nerdeyse son 1,5 senelik üretimde sadece RNEG kullanılıyor.. rt'lerin tümü rafa kalktı diye biliyorum.
En gelişmiş olan ise NG4.. Her bi halt var bunda yukarıda saydığım.. Ayrıca NVIDIA chipset 3D işlemcisi var.. Bina modellemeli navigasyon filan yapıyor. Oyun, DVD oynatabiliyor vs. 207'de yok yalnız bu ve olmayacak. 308, 3008, 5008 de var diye biliyorum. 407'nin durumu nedir bilmiyorum.
Ticari Adlar:
rd4 - WIP AUDIO (Türkiye'deki tüm peugeot'larda standart olan teyp)
rt4/5 - WIP COM
RNEG - WIP NAV
NG4 - WIP COM 3D
olarak geçiyor ticari olarak.. WIP= World In Peugeot, rt3 çok eski olduğundan WIP ismi yok.. o zamanlar WIP'leri kullanmıyorlardı.
Rt4 ile 5 arasında sanırım bir DVD oynatabilme farkı var sanırım. Siluet olarak aynılar.
207 de NG4 hariç hepsi kullanılmış zamanında.. RD4 harici tüm teypler ekran değişikliği istiyor tek renk dotmatrix ekran olsa bile..
Ekranlar da sadece ekran değil.. Yol bilgisayarı beyni ıvır zıvır herşeyin beyni o ekrana gömülü..
Türkiye'ye gelen RNEG li modellerde TR haritası mevcut değil ama GPS ve Pusulası çalışıyor.. Türkiye şeklindeki bir çölde gidiyormuşsunuz gibi gösteriyor. Menulerinde Türkçe yok..Sesli navigasyonda da yok.. TMC desteği de mevcut ama TMC zaten Türkiye de kurulu bir hizmet değil :)
RNEG'lere TR haritası için bir ara bana geldiler şahsen tüm bağlantıları vs ayarladım ama sonra yönetim değişti vazgeçildi biz kendimiz hallederiz dendi ve kaldı.. Ne aşamadalar bilmiyorum.. Kasım'da RNEG için komple avrupa haritası çıkacak güncellenmiş olarak belki onda Turkiye gelir.. Haritaları Navteq sağlıyor.. Gelse de aşırı detaylı gelmeyecek o yüzden.. Ben Başarsoft la anlaşmıştım oysaki:D
4007'deki navigasyonun bu yazdıklarımla en ufak alakası yoktur. Onda Rockford'un 30GB'lı GPS li bir tesisatı(Fosgate sanırım adı) kullanılıyor 30 cm sublı çok sağlam bir setle satılıyor onlar dokunmatik ekranlı orjinal üretim olarak..
WIP serisindeki hiçbir ekran dokunmatik değil.
bende bu parcanın aynısıı var ama ugrasmaya fırsat yok dvd teyp filan hepsi hazır :D:D
kardeş 2007 yılında gt aldım şanzumanda prezerek bilyası nedeniyle oluşan ses için bile aracın şanzumanı indi ve garantiden değişti aynı zamandada 3 vites 5 vites dişlisi uğultu nedeniyle değişti.biz ant. haşim balaban peugeot sevisten son derece memnunuz işi bilen çok güzel bir kadro sayesinde bu araçlara zevkle biniyoruz bence tamamen servis sıkıntınız var:icon_tup:
aynı sorunlar bendede oldu hepsını halletmıslerdı. sımdı koltuk sırtlıgı 3cm öne gıdıp gelıyor bunu çözemyorlar :mad: merkezdekıler bıle çözemıytor yapsak bıle ılerde tekrar busorunla karsılasırsınız dıyor. THANK PEUGEOT İLERİYİ GÖRÜDÜGÜN İÇİN:D
Antalyalogy
21-09-2010, 09:44
Ehehehhe :D:D Sol ayak dayama yeri kankuşlar..:icon_tup:
bro bulmuşsun yine bişeyler:)
tampon olayına girişemedin mi hala?
demircan
21-09-2010, 10:38
canım kardeşim bunu bilmek için çok zorlanmadım ama senin parça birebir karşılamıyur yerini, vida delikleri orjinalinde sağda kalanlar köşede solda kalanlar ortaya yakın senin buduğun parçada her iki tarafta köşede:beuj::beuj:
Antalyalogy
21-09-2010, 10:46
Aynen anlamadım ben de :D
RT3 bu.. Artık kullanılmıyor ve sıfır araç üretiminde sunulmuyor.. Ve de bu teyple beraber ekran şart.. Ekranın da değişmesi demek tüm kabin içi konfor beyninin değişmesi demek :D Tek renk bile olsa farklı bir tek renk ekranı var bunun..
Teybin Video destekli ve normal olmak üzere 2 versiyonu var. Fotodan hangisi olduğu anlaşılamıyor, torpido fotosunda RCA girişlerine bakmak lazım 3. sarı bir RCA varsa videoludur.
6574.93 videosuz
6574.A1 videolu - bunda fotodaki büyük ekrandan da almak gerekiyor.
Dediğim gibi 2-3 sene evvel bıraktı PSA bu aleti.. Rt4 ve türevi rt5 var rt serisinden.. 4 le 5 esasen aynı.. 2sinde de 10GB HDD var.. mp3 player olarak kullanılabiliyor böylece.. Hem simkart hem bluetooth telefon var(rt3'te bluetooth yok sadece simkart)
Şu an Türkiye'ye gelenlerde de 308CC Feline Plus ve 407 GT Line'da RNEG diye yeni jenerasyon geliyor.. RNEG'ler menu tasarımı olarak rt serisinden daha estetikler ancak özellik olarak eksikleri var.. rt3teki gibi simkart desteği yok.. Bluetooth telefon desteği var.. GPS mevcut.. Ancak video oynatamıyor.. HDD de yok... Haritayı SD karttan istiyor.. Şu an üretilen ve nerdeyse son 1,5 senelik üretimde sadece RNEG kullanılıyor.. rt'lerin tümü rafa kalktı diye biliyorum.
En gelişmiş olan ise NG4.. Her bi halt var bunda yukarıda saydığım.. Ayrıca NVIDIA chipset 3D işlemcisi var.. Bina modellemeli navigasyon filan yapıyor. Oyun, DVD oynatabiliyor vs. 207'de yok yalnız bu ve olmayacak. 308, 3008, 5008 de var diye biliyorum. 407'nin durumu nedir bilmiyorum.
Ticari Adlar:
rd4 - WIP AUDIO (Türkiye'deki tüm peugeot'larda standart olan teyp)
rt4/5 - WIP COM
RNEG - WIP NAV
NG4 - WIP COM 3D
olarak geçiyor ticari olarak.. WIP= World In Peugeot, rt3 çok eski olduğundan WIP ismi yok.. o zamanlar WIP'leri kullanmıyorlardı.
Rt4 ile 5 arasında sanırım bir DVD oynatabilme farkı var sanırım. Siluet olarak aynılar.
207 de NG4 hariç hepsi kullanılmış zamanında.. RD4 harici tüm teypler ekran değişikliği istiyor tek renk dotmatrix ekran olsa bile..
Ekranlar da sadece ekran değil.. Yol bilgisayarı beyni ıvır zıvır herşeyin beyni o ekrana gömülü..
Türkiye'ye gelen RNEG li modellerde TR haritası mevcut değil ama GPS ve Pusulası çalışıyor.. Türkiye şeklindeki bir çölde gidiyormuşsunuz gibi gösteriyor. Menulerinde Türkçe yok..Sesli navigasyonda da yok.. TMC desteği de mevcut ama TMC zaten Türkiye de kurulu bir hizmet değil :)
RNEG'lere TR haritası için bir ara bana geldiler şahsen tüm bağlantıları vs ayarladım ama sonra yönetim değişti vazgeçildi biz kendimiz hallederiz dendi ve kaldı.. Ne aşamadalar bilmiyorum.. Kasım'da RNEG için komple avrupa haritası çıkacak güncellenmiş olarak belki onda Turkiye gelir.. Haritaları Navteq sağlıyor.. Gelse de aşırı detaylı gelmeyecek o yüzden.. Ben Başarsoft la anlaşmıştım oysaki:D
4007'deki navigasyonun bu yazdıklarımla en ufak alakası yoktur. Onda Rockford'un 30GB'lı GPS li bir tesisatı(Fosgate sanırım adı) kullanılıyor 30 cm sublı çok sağlam bir setle satılıyor onlar dokunmatik ekranlı orjinal üretim olarak..
WIP serisindeki hiçbir ekran dokunmatik değil.
Peki navigasyonu sallasak ben aslında o teybi ve ekranı istiyorum hazır abim de 3-4 gün fransada olacakken acaba 2.el falan bulabilirmyiz?:D
karsiyakaliozi
21-09-2010, 10:47
Peki navigasyonu sallasak ben aslında o teybi ve ekranı istiyorum hazır abim de 3-4 gün fransada olacakken acaba 2.el falan bulabilirmyiz?:D
e-bay fransada cok vardı satan yanlız iş ekranla bitmiyo namanın dediği gibi mesaketli iş baya bro
Antalyalogy
21-09-2010, 11:39
canım kardeşim bunu bilmek için çok zorlanmadım ama senin parça birebir karşılamıyur yerini, vida delikleri orjinalinde sağda kalanlar köşede solda kalanlar ortaya yakın senin buduğun parçada her iki tarafta köşede:beuj::beuj:
Vidalarık nolcek :eek::eek:
Antalyalogy
21-09-2010, 11:43
e-bay fransada cok vardı satan yanlız iş ekranla bitmiyo namanın dediği gibi mesaketli iş baya bro
Şöyle bir şey var mesela ..
http://annonces.ebay.fr/viewad/AUTORADIO-PSA-GPS-WIPNAV-RNEG-ECRAN-CARTE-EUROPE/5010113752
karsiyakaliozi
21-09-2010, 11:48
teyp after market gibi gorunuyo sankı
demircan
21-09-2010, 12:29
Vidalarık nolcek :eek::eek:
ne kadar ayıp hiç yakışıyomu,önce altına bir kalıp sonra yeni parçayı onun üstüne montaj tam bana yakışır proje:icon_tup:
slowmotion
21-09-2010, 13:25
p2263 arıza kodu neyden kaynaklanıyor?
http://img375.imageshack.us/img375/8739/adszpk.png
belki işinize yarar..
Antalyalogy
21-09-2010, 13:52
Bende roll akşamları rutinleşen arıza kodu..
Bende roll akşamları rutinleşen arıza kodu..
roll mü:soru: enson role çıkalı baya bi olmuştu sanırım:D
haberimiz olmadan akşamları çıkıp sıkıyomusun yoksa bro:)
Ehehehhe :D:D Sol ayak dayama yeri kankuşlar..:icon_tup:
Ya asıl buna benzer 'RC Parking Only' gibi bir tabela yaptırıp evin önüne asma projem var benim :D
Navigasyonu sallıyor isek amaç renkli büyük ekran mı? yoksa teybin özellikleri mi?
Çünkü rt3'ler RC'lerin çok az adetteki ilk üretimleri haricinde BSI ile uyumsuzlar.. rt4 ve sonrası lazım.. rt4/5'in görüntü olarak tek farkı Peugeot logosu bulunan tuşun boyunun biraz uzun olması..
Bununla ilgili fransız forumlarında bir takım çalışmalar mevcut.. Bir kere de Donanım Haber'de biri montajı gerçekleştirebilmişti.
Ama karsikyakaliozi'nin de dediği gibi biraz meşakkatli bir işlem. Komple dashboard bile inebilir aşağı..
karsiyakaliozi
21-09-2010, 14:13
naman caddede rc deyılde peugeot yazan bulmusdum 1-2 yerde
Ya asıl buna benzer 'RC Parking Only' gibi bir tabela yaptırıp evin önüne asma projem var benim :D
Navigasyonu sallıyor isek amaç renkli büyük ekran mı? yoksa teybin özellikleri mi?
Çünkü rt3'ler RC'lerin çok az adetteki ilk üretimleri haricinde BSI ile uyumsuzlar.. rt4 ve sonrası lazım.. rt4/5'in görüntü olarak tek farkı Peugeot logosu bulunan tuşun boyunun biraz uzun olması..
Bununla ilgili fransız forumlarında bir takım çalışmalar mevcut.. Bir kere de Donanım Haber'de biri montajı gerçekleştirebilmişti.
Ama karsikyakaliozi'nin de dediği gibi biraz meşakkatli bir işlem. Komple dashboard bile inebilir aşağı..
307 ye takmışlardı RT3 Color olanı. Yurt dışında RT3 leri 206'larada takıyorlar. BSI ayarı gerekmiyor ama bizde. Çok az adette 206 RC de RT3 navigasyonlu olarak satıldı.
evet 307 SW idi sanırım araba.. 206larda işlem daha basit.. Biz de renkli ekran takmasak ta stock teybin block lcd ekranını çok satırlı dotmatrix ekranlarla değiştirmiştik birkaç kez.. Gerçi kendi araçlarımızda yaptık sadece bunu.
karsiyakaliozi, evet Peugeot olanı sağda solda çok satılıyor ama RC ye özel birşeyler yaptırmak lazım sanki :)
karsiyakaliozi
21-09-2010, 15:41
evet 307 SW idi sanırım araba.. 206larda işlem daha basit.. Biz de renkli ekran takmasak ta stock teybin block lcd ekranını çok satırlı dotmatrix ekranlarla değiştirmiştik birkaç kez.. Gerçi kendi araçlarımızda yaptık sadece bunu.
karsiyakaliozi, evet Peugeot olanı sağda solda çok satılıyor ama RC ye özel birşeyler yaptırmak lazım sanki :)
kendı otoparkım olsa illakı yaptırıırm normal otoparkda zor olur kullanmam :D
Biz çok arkadaşa yol bilgisayarı taktık RC'de. Yanlız ben hep şey istiyorum. Bu RT3 lerin dotmatrix küçük LCD si var yol bilgisayarından az büyüp. Ama yeni tip yol bilgisayarı. Makyajlı 307 ile başlayıp 207 ile felan giden şekilde. Ondan takmak istiyorum ama teybi değiştirmek istemiyorum. Acep olurmu.
Antalyalogy
21-09-2010, 17:50
roll mü:soru: enson role çıkalı baya bi olmuştu sanırım:D
haberimiz olmadan akşamları çıkıp sıkıyomusun yoksa bro:)
Evet E46 m3 , evo 7 , rocco , stock rc vb :D:D:D
Antalyalogy
21-09-2010, 18:00
kendı otoparkım olsa illakı yaptırıırm normal otoparkda zor olur kullanmam :D
O zaman benim bayrak dan verelim..:D:D:D
http://img692.imageshack.us/img692/5466/dsc01619a.jpg
Biz çok arkadaşa yol bilgisayarı taktık RC'de. Yanlız ben hep şey istiyorum. Bu RT3 lerin dotmatrix küçük LCD si var yol bilgisayarından az büyüp. Ama yeni tip yol bilgisayarı. Makyajlı 307 ile başlayıp 207 ile felan giden şekilde. Ondan takmak istiyorum ama teybi değiştirmek istemiyorum. Acep olurmu.
Şu saati ekranın sol bölümünde büyükçe yazan, sağ tarafta yol bilgisayarı, radyo bilgileri veren ekranı diyorsun sanırım..
Denemek lazım.. Ama zannetmem olacağını.. Çok fazla farklılık var..
slowmotion
22-09-2010, 00:51
http://img375.imageshack.us/img375/8739/adszpk.png
belki işinize yarar..
teşekkürler
slowmotion
22-09-2010, 00:54
bugün servisi aradım 807 anten için parça kodu istediler, onsuz bulamıyorlarmış. yardımcı olacak varsa sevinirim
edit : buldum geçmiş sayfalardan tşkler
edit 2 : anten kalmamış...
bugün servisi aradım 807 anten için parça kodu istediler, onsuz bulamıyorlarmış. yardımcı olacak varsa sevinirim
edit : buldum geçmiş sayfalardan tşkler
edit 2 : anten kalmamış...
benim gittiğim servistede yoktu sipariş geçmişlerdi 3 günde gelmişti
bence anten için bu kadar uğraşmaya gerek yok arkadaşlar;ebay'den sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz...hem seçeneğiniz de daha çok olur...
Üstünden geçtiğim bir mazgalın içine çökmesinden ötürü aracım betona oturdu.. İstanbul'da bu da başıma geldi serisinin son bölümü yakında sinemalarda..
Betona oturmasından ötürü görsel olarak bir hasar oluşmadı allahtan..
Ancak oluşan darbeden fren pedalının konum sensörü(direksiyonun altında, pedalın hemen üstünde) yerinden fırlayıp boşa çıktı daha doğrusu çıkmış,farketmedim.
Arabayı çukurdan çıkartıp E5 üzerinden eve dönerken 150 gibi bir süratte yine emisyon diyip gazı komple kesince durumu farkettim. Kenara çektim. Motor çalışmasında hiçbir sıkıntı yokken gaz pedalım çalışmadı, motor pedala hiçç tepki vermedi. Gece saat 03 suları olduğundan birilerini arayasım gelmedi. O anda yanımda OBD de olmadığından aküden resetledim. Pedal kendine geldi. Arabaya binerken de fren lambalarının sürekli yandığını farkettim. O anda sensörde kıllık olabileceği aklıma geldi.
Saat 04 te E5 kenarında zifiri karanlıkta 2 metre boyumla direksiyon altına bir türlü sığışarak sensörü tekrar yerine sabitledim :)
Aklınızda olsun arkadaşlar, araç gazla beraber uzun süre fren yapıldığını düşünürse gaz pedalını komple iptal edip emisyon hatası veriyor. Bu dediğim sol ayak freni hareketleri için geçerli değil. Sensör yerinden çıkınca araç, sürücüsü sürekli frenle gaza aynı anda basıyor zannedip gazı devredışı bırakıyor.
Bugün de belediyeye gittim, meğersem sabah çok erken saatte zabıt tutmuşlar, suçlu konumuna ben düşmüşüm ve İSKİ'nin malına zarar vermişim. :S Avukatı aradım, aracı çukurdan çıkarmadan o şekilde sabah zabıt tutturman gerekiyordu dedi. Eyvallah dedim eve döndüm şimdi bu mesajı yazıyorum..
Şahane RC ile İstanbul günlerimden bir anı daha sizlere.. Bu İstanbul'a bir daha araçlı gelecek olursam Broadway'den şaşmayacağım. Hem ucuz hem de cip gibi yukarıdan yukarıdan giderim..
Geçmiş olsun. :( İyi alt traversi vurup airbag'lerin tamamına elveda dememişin.
Antalyalogy
23-09-2010, 23:07
Deniz geçmiş olsun..
slowmotion
24-09-2010, 01:29
geçmiş olsun :(
karsiyakaliozi
24-09-2010, 08:35
kardeşim cok geçmiş olsun dön artık köyden sehire bekliyoruz selamlar
Çok geçmiş olsun abi .İstanbul seni seviyor sanırsam. (:
Ben nefret ettikten sonra isterse aşık olsun :D
Antalyalogy
27-09-2010, 21:19
Bir ay falan önce Emre-G den aldığım kırmızı (kalıpları RC den alındı) kumaş paspaslarım , HongKong dan gelen metal Peugeot Sport çıkartmalarım..
http://i53.tinypic.com/34td9wk.jpg
http://i54.tinypic.com/x1j538.jpg
http://i52.tinypic.com/331op01.jpg
http://i53.tinypic.com/j8l9u9.jpg
http://i51.tinypic.com/egqx5u.jpg
http://i52.tinypic.com/2heit7o.jpg
http://i56.tinypic.com/142svvm.jpg
http://i54.tinypic.com/14wu2b4.jpg
http://i56.tinypic.com/2j51la8.jpg
http://i53.tinypic.com/wv8j2e.jpg
http://i55.tinypic.com/opppbb.jpg
http://i52.tinypic.com/2nv57np.jpg
Antalyalogy
27-09-2010, 21:33
Güzelmiş valla hepsi.
Teşekkürler valla Peugeot Sport ile ilgili ne bulursam alıyorum ebay den:D:D
Antalyalogy
27-09-2010, 21:40
Benim viraj içi ampulleri xenonlara uygun ne ile değiştirebilirim? bendekiler 8k yanılmıyorsam açık mavi aydınlatıyor
:S viraj ampülleri mi xenon? Fade out hareketini nasıl yaptınız?
:S viraj ampülleri mi xenon? Fade out hareketini nasıl yaptınız?
Kisa farlardaki xenonun rengine uygun ne ile degistirebilirim diye sormus sanirim :)
Paspaslar cok yakismis abi hayirli olsun.. Sen taa oralardan yaptirdin ben 1 senedir 3. arabaya gectim her gun gorustugum adama bi paspas yaptiramadim :hahaha:
Antalyalogy
28-09-2010, 07:27
Kisa farlardaki xenonun rengine uygun ne ile degistirebilirim diye sormus sanirim :)
Paspaslar cok yakismis abi hayirli olsun.. Sen taa oralardan yaptirdin ben 1 senedir 3. arabaya gectim her gun gorustugum adama bi paspas yaptiramadim :hahaha:
Yep..Kısalar xenon parklar beyaz ampul viraj farları sarı yanınca hoş durmuyor..:p
Yok benimde kalıp alınma süreci biraz uzun sürdü ama güzel oldu hakıkaten sağolsun Emre..:icon_tup:
jackal_JAZZ
28-09-2010, 09:12
Benim viraj içi ampulleri xenonlara uygun ne ile değiştirebilirim? bendekiler 8k yanılmıyorsam açık mavi aydınlatıyor
kanka ben mtec xenonlarla beraber mtec halojen white taktım viraj içi farlara.. 10numara 5 yıldız :icon_tup:
Antalyalogy
28-09-2010, 10:28
kanka ben mtec xenonlarla beraber mtec halojen white taktım viraj içi farlara.. 10numara 5 yıldız :icon_tup:
Ne taktın ampül nosu nedir kanka?
jackal_JAZZ
28-09-2010, 10:44
mtec super white diye geciyor modeli kanka.. benim xenonlar mtec 8000k.. 2si cok uyumlu oldu ;)
Yep..Kısalar xenon parklar beyaz ampul viraj farları sarı yanınca hoş durmuyor..:p
Yok benimde kalıp alınma süreci biraz uzun sürdü ama güzel oldu hakıkaten sağolsun Emre..:icon_tup:
bu kadar şey yaptırıp;xenonu takan adama sormamış olman garip bro :D ; xenonları satan adamın biliyo olması lazım;benim xenonları takan adam kendisi getirmişti yanında bunlar uyumsuz kalır sonra diye;kutusunu bulabilirsem bakar söylerim...
Antalyalogy
28-09-2010, 13:17
bu kadar şey yaptırıp;xenonu takan adama sormamış olman garip bro :D ; xenonları satan adamın biliyo olması lazım;benim xenonları takan adam kendisi getirmişti yanında bunlar uyumsuz kalır sonra diye;kutusunu bulabilirsem bakar söylerim...
Bro , doğru söylüyorsun..:icon_tup:Geç kaldık ama doğru yolu bulduk sonunda..Aslında o garip sis lambalarından da kurtulmak lazım da ben daha hiç sis farı yakma ihtiyacı duymadım ki?:rolleyes:
He ben yanlış anlamışım pardon :D
Bu arada ben paspasları göremiyorum açılmıyor fotolar bende :( IE9'dan sanırım.
Öte yandan aracı işlemeye başladık. 2. silindirin bujisi(stock, orjinal buji) seramikleri kırılmış. Silindire kadar açtık kalıntı yok. Zaten katalizör hata veriyordu. Şimdi ona bakacağız.
Bu PowerFlex'ler bende motoru aşırı kastı. en ufak motor titreşimini tüm kasadan almaya başladım. Sizde de öyle mi?
Temel işlemler bittikten sonra Stelios'un dediği güncellenmiş kayış gergisi ve egzantrik tutucularına girişicez.
Bu arada motor ilk çalıştığındaki sübap vurması gibi olan tizden sesin kesin çözümü bu gergi.. Bizimkiler ben İstanbul'dayken baya bir araçta bu değişikliği yapmışlar bir tanesi de kardeşimin EP6DT'li 308'i.. Onda da kesilmiş ses hemen.
LT plakaydı sanırım siyah bir Antalya'lı GT gelmiş bize.. Fotolarından gördüğüm kadarıyla blowoff, açık filtre, CAI, egsoz gibi hareketler var araçta bizden mi?
Antalyalogy
28-09-2010, 19:55
Sağolsun Can kardeşim kıyak yapmış oradayız tabii ki..
http://img823.imageshack.us/img823/7953/slalomkk.jpg
Temel işlemler bittikten sonra Stelios'un dediği güncellenmiş kayış gergisi ve egzantrik tutucularına girişicez.
Bu arada motor ilk çalıştığındaki sübap vurması gibi olan tizden sesin kesin çözümü bu gergi.. Bizimkiler ben İstanbul'dayken baya bir araçta bu değişikliği yapmışlar bir tanesi de kardeşimin EP6DT'li 308'i.. Onda da kesilmiş ses hemen.
ben de öyle bir sorun yok da söz konusu gergi alternatör kayış gergisimi acaba?
bir de egzantrik tutucu derken anlayamadım?
Antalyalogy
28-09-2010, 20:38
LT plakaydı sanırım siyah bir Antalya'lı GT gelmiş bize.. Fotolarından gördüğüm kadarıyla blowoff, açık filtre, CAI, egsoz gibi hareketler var araçta bizden mi?
Acil tarafından stabil bir yazılım ile FMIC bak gelecem İzmir e yada Denizli de buluşacağız :p:p:p
Antalyalogy
28-09-2010, 21:45
Düşüğüde bir başka güzel oluyor canım..
http://3.bp.blogspot.com/_PqZLNFqZ284/SwtyKkFb5dI/AAAAAAAABrc/OEPR6S_kqY8/s1600/207+gt.jpg
Bu açıdan çok güzel çıkmış bence içi RC nin..;)
http://www.omniauto.it/awpImages/photogallery/2008/7621/photos1280/peugeot-207-gti_9.jpg
abi ampul h7. xenon da takabilirsin... tabii ısınınca ferlenen xenonlarsan olmaz..
Düşüğüde bir başka güzel oluyor canım..
http://3.bp.blogspot.com/_PqZLNFqZ284/SwtyKkFb5dI/AAAAAAAABrc/OEPR6S_kqY8/s1600/207+gt.jpg
Bu açıdan çok güzel çıkmış bence içi RC nin..;)
http://www.omniauto.it/awpImages/photogallery/2008/7621/photos1280/peugeot-207-gti_9.jpg
özgür abi sen alt resimdeki rt3 nav. sormustun. antalyada bu ekran ve rt3 radyoyu yurtdısından çıkma getirten ve takan bir müsterim var. 407 ve 307 ye taktı. nav. hariç bütün fonksiyonları çalışıyordu. ayrıca eşinin 207sinede getirmiş onuda ya takacak yada satacaktı istersen araştırabilirim..
arkadaslar motorun sag tarafından gelen cıyyy cıyyyyyyy sesini çözdük. Sorunlu parca devirdaim. :) cuma günüde sag koltuk ıcın randevu aldım. iskeleti sökülüp bakılacak sırt bölgesındekı sallanma için inşallah bunuda çözecegiz. başka bir sıkıntım kalmayacak :D
ılk calıstırmadakı 1-2 dk surecdenmı bahsedıyorsun deniz :soru: degisen parca kayıs gergisimi ?
Evt o gergi.. 4 aylık süreçte nasıl olduysa çok araba gelmiş.. Bizimkiler de buna konuya eğilelim demişler.. Peugeot tamiratı resmen onaylamasa da(info flash yok) garantilerine onay vermiş..
Bu arada fotodaki RC'de araç içi parfümlendirme ve torpido kilidi de var.. Parfümlendirme bişi değil de torpido kilidi arabayı ilk aldığımda 570 TL idi :(
Özgür, paspasları çok merak ettim deniz æt irde kom tere ye mail atabilir misin sana zahmet olmazsa.. Nedense göremiyorum bir türlü :(
Antalyalogy
28-09-2010, 23:29
özgür abi sen alt resimdeki rt3 nav. sormustun. antalyada bu ekran ve rt3 radyoyu yurtdısından çıkma getirten ve takan bir müsterim var. 407 ve 307 ye taktı. nav. hariç bütün fonksiyonları çalışıyordu. ayrıca eşinin 207sinede getirmiş onuda ya takacak yada satacaktı istersen araştırabilirim..
Mehmet sen kendine alacakmış gibi bir araştır bakalım fiyatlar ne alemde?;)
Özgür, paspasları çok merak ettim deniz æt irde kom tere ye mail atabilir misin sana zahmet olmazsa.. Nedense göremiyorum bir türlü :(
tamamdır atıyorum şimdi..
Acil tarafından stabil bir yazılım ile FMIC bak gelecem İzmir e yada Denizli de buluşacağız :p:p:p
Adım adım gidiyorum :) Önce aracı stock ve güncel parçalarla ultra stabil hale getirmeye çalışıcaz.. Motorun 1-2 ufak işi kaldı tamiratla ilgili.. Sonra yürüyen aksam sıkıntılarım var istanbulun geberik yollarından ötürü onları halledicem.. Sonra parça güncelleme safhasına geçicez.. gerekirse egzantrik değişimine kadar ineriz.
Güncellenen ECU'nun da üreticisine versiyonuna vs bakıp yazılım attırılabilitesini araştırıcam.
Sonra tekrar modifikasyona girişeceğim. Hatta şu noktada bir sorum da olacak. Daha önce sormak istemedim ama bugün burda birkaç kişi birbirimize aynı soruyu sorunca sana sormak farz oldu :)
S3 IC ile turbo şarjında hiç lag oluşmadı mı boşaldıktan sonra tekrar doldururken? Gaza tepkisi özellikle altdevirlerdeyken zayıflamadı mı?
Bu arada şu katalizör testindeyim. Bujinin parçayı bulamadık ve katalizör son 15 gündür eksik verim hatası(ekrana tabi egzoz emisyon hatası diyor:)) veriyordu.. Sıfırladık tekrar verecek mi diye bekliyoruz. Yoksa katalizör de değişebilir.
Bu arada RT3'ün IMEI'sini kaydettirmek gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
Antalyalogy
28-09-2010, 23:42
Adım adım gidiyorum :) Önce aracı stock ve güncel parçalarla ultra stabil hale getirmeye çalışıcaz.. Motorun 1-2 ufak işi kaldı tamiratla ilgili.. Sonra yürüyen aksam sıkıntılarım var istanbulun geberik yollarından ötürü onları halledicem.. Sonra parça güncelleme safhasına geçicez.. gerekirse egzantrik değişimine kadar ineriz.
Güncellenen ECU'nun da üreticisine versiyonuna vs bakıp yazılım attırılabilitesini araştırıcam.
Sonra tekrar modifikasyona girişeceğim. Hatta şu noktada bir sorum da olacak. Daha önce sormak istemedim ama bugün burda birkaç kişi birbirimize aynı soruyu sorunca sana sormak farz oldu :)
S3 IC ile turbo şarjında hiç lag oluşmadı mı boşaldıktan sonra tekrar doldururken? Gaza tepkisi özellikle altdevirlerdeyken zayıflamadı mı?
Bu arada şu katalizör testindeyim. Bujinin parçayı bulamadık ve katalizör son 15 gündür eksik verim hatası(ekrana tabi egzoz emisyon hatası diyor:)) veriyordu.. Sıfırladık tekrar verecek mi diye bekliyoruz. Yoksa katalizör de değişebilir.
Fmic S3 değil Ibiza Cupra nın sen DV ile karıştırdın heralde .Litre olarak büyüdüğü için yaklaşık 900-1000 devir geç geliyor ama üst devirlerde yüksek güçlerde bariz rahatlama var.Burada Ic uptade olmadan yapılan tüm yazılımlı Gt ve RC ler yürümedi verimsiz oldular sahipleri mutlu olmadı..
Ha sadece IC takarsan 'Gaza tepkisi özellikle altdevirlerdeyken zayıflamadı mı?' bu olur ama yazılım ile o tepkiyi çok hızlandırıyoruz zaten.Eğer devrimdeysem ki bu 2 de 60 da ki devir hemen doluyor.Zaten rolling de düzgün brake-boost yaparsan o sorun da ortadan kalkıyor.Benim en çok hoşuma giden de yanımda ilk binen bir ivarsa 65-70 de 5 e atıyorum.Sonra şimdi izle deyip yapıştırıyorum çok kısa sürede 120-130 a çıkınca tabii yolcumun ağzı kulaklarında oluyor :p:p:p
Bu arada cati cat-off yap geç bence hiç uğraşma üst ve altın araya bir 70 lik krom boru tamamdır..
Eğer orada güzel tornacınız var ise ve sende yaptıracaksan şu turbodan IC a olan borudan bana da yaptır ben alacağım da kalıp verecek vakit yok..
http://www.prodigymotorsport.co.uk/catalog/images/FMHP207.jpg
http://cdn.images.pistonheads.com/aimg/1910/1910649-3.jpg
karsiyakaliozi
29-09-2010, 08:46
He ben yanlış anlamışım pardon :D
Bu arada ben paspasları göremiyorum açılmıyor fotolar bende :( IE9'dan sanırım.
Öte yandan aracı işlemeye başladık. 2. silindirin bujisi(stock, orjinal buji) seramikleri kırılmış. Silindire kadar açtık kalıntı yok. Zaten katalizör hata veriyordu. Şimdi ona bakacağız.
Bu PowerFlex'ler bende motoru aşırı kastı. en ufak motor titreşimini tüm kasadan almaya başladım. Sizde de öyle mi?
motor kulaklarına bakırlı gres surdunmu o bıraz kesıyo yınede tıtreşim özellikle ılk gazda kalkıslarda hıssedılıyor
karsiyakaliozi
29-09-2010, 08:49
Bu arada RT3'ün IMEI'sini kaydettirmek gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
o işde cok sorunluydu bı zamanlar telekonımıkasyon kurumu cıhazı tel olarak kabul etmıyor onay vermıyordu yakın zamanda gelişme olduysa bılmıyorum
karsiyakaliozi
29-09-2010, 08:50
bu paspasların e-bayda orjınal gıbı sabıtleme delığı olanlar var ama elaman tr ye yollamıyor nasıl dolandırdıysak elemanı güzel ülkem
karsiyakaliozi
29-09-2010, 10:20
değişen gerginin kodu bumu acaba 0829 G3
yukarıdaki gergi egzantrik zinciri gergisi söz konusu gergi sanırım alternatör kayışı gergisi
o da güncellenmiş bir parça ve güncel parçakodu da 5751 G9
Fmic S3 değil Ibiza Cupra nın sen DV ile karıştırdın heralde .Litre olarak büyüdüğü için yaklaşık 900-1000 devir geç geliyor ama üst devirlerde yüksek güçlerde bariz rahatlama var.Burada Ic uptade olmadan yapılan tüm yazılımlı Gt ve RC ler yürümedi verimsiz oldular sahipleri mutlu olmadı..
Ha sadece IC takarsan 'Gaza tepkisi özellikle altdevirlerdeyken zayıflamadı mı?' bu olur ama yazılım ile o tepkiyi çok hızlandırıyoruz zaten.Eğer devrimdeysem ki bu 2 de 60 da ki devir hemen doluyor.Zaten rolling de düzgün brake-boost yaparsan o sorun da ortadan kalkıyor.Benim en çok hoşuma giden de yanımda ilk binen bir ivarsa 65-70 de 5 e atıyorum.Sonra şimdi izle deyip yapıştırıyorum çok kısa sürede 120-130 a çıkınca tabii yolcumun ağzı kulaklarında oluyor :p:p:p
Bu arada cati cat-off yap geç bence hiç uğraşma üst ve altın araya bir 70 lik krom boru tamamdır..
Eğer orada güzel tornacınız var ise ve sende yaptıracaksan şu turbodan IC a olan borudan bana da yaptır ben alacağım da kalıp verecek vakit yok..
http://www.prodigymotorsport.co.uk/catalog/images/FMHP207.jpg
http://cdn.images.pistonheads.com/aimg/1910/1910649-3.jpg
Paspaslar şahaneymiş güle güle kullan :)
Anlattığın kadarıyla Cupra:D IC'si işini biraz daha sonraya bırakmam gerekecek sanırım. 300rpm için vites değiştiren bir adam olduğum için zaten Turboyu çok yoruyorum.
Sanırım Antalya'ya gelicem gözlem için :D
motor kulaklarına bakırlı gres surdunmu o bıraz kesıyo yınede tıtreşim özellikle ılk gazda kalkıslarda hıssedılıyor
Evet sürdük. Sanırım şanzıman tarafındaki kolda da sıkıntı var. Bugün aynı şikayetten bir Le Mans ta geldi servise..
o işde cok sorunluydu bı zamanlar telekonımıkasyon kurumu cıhazı tel olarak kabul etmıyor onay vermıyordu yakın zamanda gelişme olduysa bılmıyorum
+1
Telekominikasyon önce TRT bandrolü istiyor diye biliyorum.
bu paspasların e-bayda orjınal gıbı sabıtleme delığı olanlar var ama elaman tr ye yollamıyor nasıl dolandırdıysak elemanı güzel ülkem
+2 :)
karsiyakaliozi
29-09-2010, 13:43
le mans sa cözüm üretebildinizmi titreşim konusunda
Yok ben eksik yazdım düzelteyim;
Alt motor kulağının dışında bir sorun daha var. Ben alt kulaktan kaynaklanıyor sandım ancak şanzımanın ordaki kulakta da ayrıca deformasyon oluşuyor. Alt kulağı hallettikten sonra motor kendini sabitledi ancak sol önden tizden ve tek kez 'tak' gibi bir ses geliyor motor yüke bindiğinde/indiğinde..
Ona çözüm üretmeye çalışıyoruz şu an. bende de ve le mans da da şu an aynı tak sesi var. Parçanın fotolarını çektim birazdan buraya koyarım.
karsiyakaliozi
29-09-2010, 14:06
ok kardeşim ya benım araba sorunsuz ya ben duymuyom yada cok kıl kullanıyom umarım sorunsuzdur:)
Alt motor kulağının dışında bir sorun daha var. Ben alt kulaktan kaynaklanıyor sandım ancak şanzımanın ordaki kulakta da ayrıca deformasyon oluşuyor. Alt kulağı hallettikten sonra motor kendini sabitledi ancak sol önden tizden ve tek kez 'tak' gibi bir ses geliyor motor yüke bindiğinde/indiğinde..
Ona çözüm üretmeye çalışıyoruz şu an. bende de ve le mans da da şu an aynı tak sesi var. Parçanın fotolarını çektim birazdan buraya koyarım.
tak diye bir ses bendede var liftte daha cok belli oluyor sankı sanzımanın ıcınden gelıyormus gibi debriajdan ayagını sert kaldırınca yapıyor. bende sanzıman kulagından zannedıyordum degıstıkden sonra az bişi kestı ama var hala o ses.
karsiyakaliozi
29-09-2010, 14:14
bende tak sesı soguk calıstırmada oluyo bazen sankı altda tas varmıs ustunden gecmişşin gibi oyle bı ses mı
yok direk metal bir tak sesi ve tek kez oluyor. ilk kaldırırken, diğer kulaklarda sıkıntı varsa yani motor yerinde çok oynuyorsa vites değişimlerinde filan da yapıyor
karsiyakaliozi
29-09-2010, 15:12
bende sogukken ılk kalkısda oluyor 1 kez
Hmm dinlemek lazım o zaman..
Bu arada sıkıntıyı bulduk.. Kullanıma bağlı olarak motor kulağı biraz laçkalaşıp şase koluna vuruyor. Vuran kenarı biraz traşlayarak geçici çözüm mümkün, uzunca bir süre götürür bence. Daha da laçkalaştığında değişim şart.
karsiyakaliozi
29-09-2010, 15:54
gerci bende powerflexleri taktıkdan sonra o vuruntu sesi kayboldu sankı yakın zamanda duymadım gibi sanki tamda hatırlamıyorum kaldırıp bakmak lazım
karsiyakaliozi
29-09-2010, 16:03
bu değişen gergi 5751 G9 kodlu alternatör kayışı gergisi mi deniz
FlyingFinish
29-09-2010, 19:58
Selam herkese.. Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. Gayet keyifli ve bilgi içerikli mesajlar olması açısından herkese teşekkür ederim. 207 RC LM kullanıyorum. Serviste şanzuman kullağından ses gelmesiyle ilgili bahsi geçen arabanın sahibiyim.. İlerleyen mesajlarda daha detaylı olarak tanışma şansımızın olacağını umuyorum.. :)
karsiyakaliozi
29-09-2010, 20:17
dostum hosgeldin aramıza doğru yerdesin selamlar
Selam herkese.. Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. Gayet keyifli ve bilgi içerikli mesajlar olması açısından herkese teşekkür ederim. 207 RC LM kullanıyorum. Serviste şanzuman kullağından ses gelmesiyle ilgili bahsi geçen arabanın sahibiyim.. İlerleyen mesajlarda daha detaylı olarak tanışma şansımızın olacağını umuyorum.. :)
önce kendini üyeler bölümünde tanıtman gerekiyor;kurallar böyle...
demircan
29-09-2010, 21:24
arkadaslar motorun sag tarafından gelen cıyyy cıyyyyyyy sesini çözdük. Sorunlu parca devirdaim. :) cuma günüde sag koltuk ıcın randevu aldım. iskeleti sökülüp bakılacak sırt bölgesındekı sallanma için inşallah bunuda çözecegiz. başka bir sıkıntım kalmayacak :D
kardeşim slm benimde bugün parçalar değişti devirdaim kasnak bağlantı ayağı 3 parça birden kuş öldü artık...:heyoo:
FlyingFinish
29-09-2010, 21:35
önce kendini üyeler bölümünde tanıtman gerekiyor;kurallar böyle...
Tanıttım...
Tanıttım...
İyi yaptın;hoşgeldin...Can ben...
Antalyalogy
29-09-2010, 22:06
Fly hoşgeldin....
kardeşim slm benimde bugün parçalar değişti devirdaim kasnak bağlantı ayağı 3 parça birden kuş öldü artık...:heyoo:
aynen abi 3 parca iyi değiştirdiler sende bende sıkıntı yaratır dıye sadece devırdaım degıstık ses kesıldı sıkıntı yok :D
debriajdan dolayı arabası sirkileme yapan varmı ? parca guncellenmiş diye duydum bilgisi olan varmı ?
Debriyaj bilyasının dağılmasından araba 1inci viteste ilk kalkış anında titreşim yapar. Misal 206 RC'lerde kroniktir bu. Yeni debriyajdan hemen sonra 5000 km sonra başlar genelde. O yüzden ben başka marka alıcam.
yukarıdaki gergi egzantrik zinciri gergisi söz konusu gergi sanırım alternatör kayışı gergisi
o da güncellenmiş bir parça ve güncel parçakodu da 5751 G9
Arkadaşlar sesi olayını çözen zincir gergisi.. Alternatör değil.. Dolayısıyla parça 0829.G3
Merhaba, hoş geldin:) Sana sormadan, gerçi kimlik/plaka detayı da vermeden, aracının şikayetini paylaşmış oldum:D. İstersen kaldırabilirim tüm mesajları.
Bu arada bir gauge gördüm ama şöyle bir baktım emiş sensörüne hava hortumu ile bağlıydı. İçeri bakmaya fırsatım olmadı maalesef :( Neyi gösteriyor o?
debriajdan dolayı arabası sirkileme yapan varmı ? parca guncellenmiş diye duydum bilgisi olan varmı ?
Var.. Eski üretim kit varsa üstünde değişiminde güncellemesi var ve titreme yok. Daha da erken kavrıyor. 2052.P7 takılması lazım.
Debriyaj bilyasının dağılmasından araba 1inci viteste ilk kalkış anında titreşim yapar. Misal 206 RC'lerde kroniktir bu. Yeni debriyajdan hemen sonra 5000 km sonra başlar genelde. O yüzden ben başka marka alıcam.
207'de de var bu.. Acaba bu P7 kiti 206'ya da uyar mı bakmak lazım.. 206'da da güncellenmiş K1 olmuş.. Referansları çok yakın belki uyar.. P7'yle 207 de çözüldü çünkü.
Not: K1 kitini kendi gözümle görmedim. Ama 207'de eski kitle yenisi arasında fark çok fazla.
FlyingFinish
30-09-2010, 08:15
Hoşbulduk :) Şikayeti paylaşmakla ilgili sıkıntı yok, faydalı birşey yaptığını düşünüyorum. Aynı derde sahip olanlar için önemli. Turbo basınç saati için boru ve adaptör sorduğun. MAP sensörünün altına taktığım adaptör.
karsiyakaliozi
30-09-2010, 08:43
aynen abi 3 parca iyi değiştirdiler sende bende sıkıntı yaratır dıye sadece devırdaım degıstık ses kesıldı sıkıntı yok :D
değişen parcaların kodlarını paylaşabilirmisin dostum ilerde lazım olabilir selamlar
FlyingFinish
30-09-2010, 10:32
Bu arada bir gauge gördüm ama şöyle bir baktım emiş sensörüne hava hortumu ile bağlıydı. İçeri bakmaya fırsatım olmadı maalesef :( Neyi gösteriyor o?
Akşam parça gelirse ve aksilik olmazsa arabayı almaya gelicem. Oradaysan görüşürüz..
demircan
30-09-2010, 11:04
olurda debriyaj için servise gidersen komple baskı balata isteme garantiye girmez sadece baskı iste o zaman iyi olur, bu arada bilya garantiye giriyo.:icon_tup:
207'de de var bu.. Acaba bu K7 kiti 206'ya da uyar mı bakmak lazım.. 206'da da güncellenmiş K1 olmuş.. Referansları çok yakın belki uyar.. K7'yle 207 de çözüldü çünkü.
Not: K1 kitini kendi gözümle görmedim. Ama 207'de eski kitle yenisi arasında fark çok fazla.
Nasıl bulabiliriz uyarmı uymaz mı diye ?
Merhaba, hoş geldin:) Sana sormadan, gerçi kimlik/plaka detayı da vermeden, aracının şikayetini paylaşmış oldum:D. İstersen kaldırabilirim tüm mesajları.
Var.. Eski üretim kit varsa üstünde değişiminde güncellemesi var ve titreme yok. Daha da erken kavrıyor. 2052.K7 takılması lazım.
207'de de var bu.. Acaba bu K7 kiti 206'ya da uyar mı bakmak lazım.. 206'da da güncellenmiş K1 olmuş.. Referansları çok yakın belki uyar.. K7'yle 207 de çözüldü çünkü.
deniz 2052 k7 mı yoksa p7 mi bende p7 gözukuyor.service box dan bakınca:soru:
değişen parcaların kodlarını paylaşabilirmisin dostum ilerde lazım olabilir selamlar
120447 devirdaim kasnak - 120456 sürtünme - 1201H8 devirdaim :icon_tup:
gerci bende tek devirdaim değişti. demircan abide 3 ü değişti. :D
olurda debriyaj için servise gidersen komple baskı balata isteme garantiye girmez sadece baskı iste o zaman iyi olur, bu arada bilya garantiye giriyo.:icon_tup:
şaseden bi bakım benımkinde güncellenenmi eskisimi var ona göre gerekn işlemi uygulatırırız abi. bilya derken hangisi_?
Hoşbulduk :) Şikayeti paylaşmakla ilgili sıkıntı yok, faydalı birşey yaptığını düşünüyorum. Aynı derde sahip olanlar için önemli. Turbo basınç saati için boru ve adaptör sorduğun. MAP sensörünün altına taktığım adaptör.
Peki doğru ölçüyor mu?
Akşam parça gelirse ve aksilik olmazsa arabayı almaya gelicem. Oradaysan görüşürüz..
Sabahtan beri toplantıydaydım o yüzden takip edemedim. Şimdi çıktım, parça gelmiş sanırım teste çıkmışlar. Sadık direk kendi ilgileniyor o çıkmış.
Tabi debriyaja komple bakmak lazım.. Ben uzunca süre öyle idare ettiğim için ben de komple kit değişti.
Nasıl bulabiliriz uyarmı uymaz mı diye ?
Valla aslında şöyle bir senaryo var çok sık yaşanıyor: 206 geliyor(RC veya değil) debriyajım bitik diyor.. Peki diyoruz alıyoruz içeri. Parça elde kalmamış geçiyoruz siparişi, parça geliyor.. Sarf malzemesi olduğundan sürekli tedarikçisi/üreticisi tasarımı değişiyor parçanın bazen referansı aynı kalsa bile.. Takıyoruz.. Uymuyor.. heleki 2001 sonrası multiplexage'lılarda testsiz anlaşılmıyor. Diğerlerinde pedalın otomatik gergisi olmadığından direk pedala vuruyor abuk bir durum olduğu. Başlıyoruz İstanbulla başka bi tane yolla dialoglarına.. Eğer hiçbiri uymuyorsa başka kitleri biz deniyoruz bu sefer. Biri oluyor mutlak.. İyi de oluyor.. 50bin de debriyaj değiştirip 150bin e gidenini dahi gördük.
Aklımda kaldığı kadarıyla 206'larda bir tek oluyor bu. 206 RC lerde biri daha demişti sarsarak kavrıyor çok diye.. Aslında bunun bence başlıca sebebi motorun kendi.. Rölantisi zayıf karakterli.. Spor otomobil için normal ama kavrama anında 700rpm'in altına inen motor titreşimiyle bilyaları çok zorluyor bence.. 207 RC'lerde de sebep bence bu.. Sürekli gazlı kavrama istiyor.. Gerçi yeni kit bu sıkıntıyı aştı.
Ha bir de 2.2 benzinli 407'lerde gördüm ben bunu.. 6 ileri manuel bunlar ama klima açık rölantisi 725rpm'lerde zaten.. Gerçi satılmadı pek bizde vardı bi tane 25bin de mi ne bitti debriyajı..
deniz 2052 k7 mı yoksa p7 mi bende p7 gözukuyor.service box dan bakınca:soru:
Aynen.. Çok özür dilerim, kafa gidik hala bende.. 2052.P7 dir güncellenmiş kitin adı. Eskisi K3..
şaseden bi bakım benımkinde güncellenenmi eskisimi var ona göre gerekn işlemi uygulatırırız abi. bilya derken hangisi_?
Üretimde kullanılan parça referansları için üretim ve DAM no şart.. Ama bunlar olsa bile benim bildiğim kadarıyla Servicebox ile bunu öğrenmek imkansız.. Geri çağırma kampanyaları politikaları sebebiyle oluyor sanırım bu.
Aynen doğru söylüyorsun. Alt devir çok kötü. Araca boşta iken gaza basınca bile devir saati yerinden kalkmak istemiyor. Elektronik gaz kelebeği ve motorun boşta devir çevirmesini önlemek için engine load yok ise acaip şekilde isteksiz devir çeviriyor. Ama sonuçta bu bilyanın bu kadar çabuk bozulmaması lazım. Sanırım OEM'lere güvenimcem. 40 bin kilometredir bu titreşim ile sürüyorum yakında açtırcam şanzımanı. Helix felan bakıcam. İnşallah tekrarlamaz sorunu.
Bence de aynen senin dediğin gibi kelebeğin çok atik olması gereken devirlerde elektronik kelebekten ötürü motor o devirlerde gaz yemiyor.
Baskıda yanma izleri oluşuyor muydu peki hiç sende?
Ben daha açtırmadım şanzımanı RC'de. Ancak titreme sorunundan debriyaj değiştiren var. Aslında balata daha bitmemiş oluyor. Ama kavrama bilyası dağılmış oluyor. Arkadaş değiştirdikten sonra 5.000 km civarı hatta 10.000 olmadan başlıyor gene titremeye. Ben yazılım yaptıracağım sırada engine load'ın 0 olduğu anlarda bile %20 varmışçasına afr ve avansı ayarlatıcam.
Merhabalar bend 207 sportıum aldm ama koltukları rc ıstıyorum bulma ıhtımalım ve tabıkı fıyatı hakkında bılgınız varmı
karsiyakaliozi
30-09-2010, 16:35
Merhabalar bend 207 sportıum aldm ama koltukları rc ıstıyorum bulma ıhtımalım ve tabıkı fıyatı hakkında bılgınız varmı
arabanı ıyı gunlerde kullan dostum cıkma koltuk bulma ımkanın pek yok gıbı baska marka spor koltuk bakalbılırsın 1000 tl cıvarlarında olur kızak sorunu olabılır onu ayarlatman lazım orjınal koltuklar tahmınımca oldukca pahalıdır selamlar
saolasın iyi dıleklerın ıcın ..bask markalar baktmd rc daha guzel ve orjınal gıbı gozukcek diye istiyorum ama bakalım bulabılırsem arastırıyorum bask neler yapabılırım
saolasın iyi dıleklerın ıcın ..bask markalar baktmd rc daha guzel ve orjınal gıbı gozukcek diye istiyorum ama bakalım bulabılırsem arastırıyorum bask neler yapabılırım
bu sportium dediğin dizel olanlardan mı yoksa benzinli olanlardan mı?
benzinli tek kapı 120bg olan
karsiyakaliozi
30-09-2010, 16:44
cok secenek var butceyle ılgılı bırazda forumda srk shop var serkan arkadaşımızın izmirde dükkanı var modifiye üstüne her türlü ürünü ordan temin edebilirsin piyasadaki ürünlere göre o seni daha iyi yönlendirir
saolsun tanıstık serkan abıle musterıs oldum bile yayları degıstırdık 5cm eicbah taktık bide hava filtresi şimdilik gayette güzel oldu bakalım yavas yavas yapcaz bişeler
Bende 207 RC koltuğu arıyorum. Bulursam 206 RC koltuklarımı satıcam.
karsiyakaliozi
30-09-2010, 16:51
koltukda vardı serkanda sorsaydın yardımcı olur sana
saolsun tanıstık serkan abıle musterıs oldum bile yayları degıstırdık 5cm eicbah taktık bide hava filtresi şimdilik gayette güzel oldu bakalım yavas yavas yapcaz bişeler
eksoz olayına girebilirsin...dizel olsa idi yazılım diyecektim;ama bu motora yazılım ne kazandırır bilemiyorum...
Bende 207 RC koltuğu arıyorum. Bulursam 206 RC koltuklarımı satıcam.
neredeyse aynı koltukları;bence uğraşmana değmez...
rc koltugu ıcın zor dedı serkan abıde ama bakalım bi şans :) pıyasadakı modellere pek sıcak bakmıorum dogrusu sımdılık en azından bulamazsam o zmn
karsiyakaliozi
30-09-2010, 16:57
yok yav koltukda secenek cok ıyı araştır sparcoda falan guzel modeller var
su an hava fıltresındn cok guzel ses aldım ıcın bunun tadını alalım dedık daha sonra egzos yaptırcam tabıkı motorun onu acıkms yapılcak baya sey varmıs ama ımkan meselesı oldu ıcın yavas yavas chıpten baslıcaz sanırsm
karsiyakaliozi
30-09-2010, 17:02
atmosferık aracda chıp malıyetlı olur bence hepımız bu yollardan gectık:) hevesle saldırdık ama harcadıgın parala pek değmiyor alt devirler biraz canlanır 10 hp cıvarı guc artar belki o kadar hava fıltesıde keza oyle se duyarsın duydukca gaza gelir gaza basarsın olan benzıne olur görsel modifiyelere ağırlık ver bence xenon olabılır mesela
Bir de chip te dikkatli olmalısın.. Piyasada bilinen 120 bg lik VTi değil motorun.. Piyasadakilerin çoğu EP6'dır.. Seninkisi ise EP6C.. Bizde atlarlar bu tip detayları custom chip yapanlar.. Motorun çok çok yeni..
atmosferık aracda chıp malıyetlı olur bence hepımız bu yollardan gectık:) hevesle saldırdık ama harcadıgın parala pek değmiyor alt devirler biraz canlanır 10 hp cıvarı guc artar belki o kadar hava fıltesıde keza oyle se duyarsın duydukca gaza gelir gaza basarsın olan benzıne olur görsel modifiyelere ağırlık ver bence xenon olabılır mesela
bence eksoz yaptıktan sonra %10 bile getirisi olacaksa eğer;yazılım yaptırılabilir...ama gelecek beygirlerin bilincinde olup;fazla bir beklentiye girmeden olmalı bu...yoksa dediğine katılıyorum; fiyat/maliyet oranına bakacak olursak,biraz heves kırıcı gibi...
yok zaten ole aman aman guc olsun dıe bı beklentım tabıkı yokt elımden geldıkce keyıf ıcın yapıorum zaten sureklı kullanmıorum keyf ve haft sonu ıcın normald caddyım var onlaym :) xenonlar eft haft sonu taktırcam zaten ama merceklı far daha guzel olur dıe dusunuom sankı
Bir de chip te dikkatli olmalısın.. Piyasada bilinen 120 bg lik VTi değil motorun.. Piyasadakilerin çoğu EP6'dır.. Seninkisi ise EP6C.. Bizde atlarlar bu tip detayları custom chip yapanlar.. Motorun çok çok yeni..
atlanse ne olur peki? veya atlanmasa ne fark eder? Yapılan uygulamada değişen nedir?
demircan
30-09-2010, 18:09
debriyaj bilyası
slowmotion
30-09-2010, 18:12
atlanse ne olur peki? veya atlanmasa ne fark eder? Yapılan uygulamada değişen nedir?
elindeki hazır yazılımı araca uygulayanlar içindir bence. muhakkak uymaz.beyinleri farklıdır kesin. siz yazabiliyormusunuz?
debriyaj bilyası
yarın servisteyim abi bakalım neyin neyiymiş konu ilgilensinler. :D
demircan
30-09-2010, 18:15
slm yanlış hatırlamıyorsam 4600 tl diye bil.:(:(:beuj:
:eek: beni bozar fazlasıyla saol arkadasım ya bılgın ıcın
slm yanlış hatırlamıyorsam 4600 tl diye bil.:(:(:beuj:
abi sadece iskeletinden 1500 larda bahsedıyorlardı :D
demircan
30-09-2010, 18:24
bence eksoz yaptıktan sonra %10 bile getirisi olacaksa eğer;yazılım yaptırılabilir...ama gelecek beygirlerin bilincinde olup;fazla bir beklentiye girmeden olmalı bu...yoksa dediğine katılıyorum; fiyat/maliyet oranına bakacak olursak,biraz heves kırıcı gibi...
kesinlikle katılıyorum aracın önce daino sonucunu al bak bakalım sadece eksoz ne verecek çünki bazı araçlar eksozla bile güç kaybedebiliyor,eksozu aç tekrar daino sonrası atacagın yazılım takribi 14/19 gibi bir güç olacak tavsiyelere önem verirsen zararlı çıkmazsın:icon_tup:
demircan
30-09-2010, 18:25
abi sadece iskeletinden 1500 larda bahsedıyorlardı :D
onuda araştırmıştım dediğin gibi pahalı
yok yok o fıyatlar beni bozar saoln peki bu yan aynalar motorlu olma olasılıgı ?
demircan
30-09-2010, 18:31
yarın servisteyim abi bakalım neyin neyiymiş konu ilgilensinler. :D
bu arada yüksek devirlerde vites yüseltirken debriyajda motor kulağı kırık gibi sarsıntı varmı böyle zırıltı gibi ama ses olmadan
demircan
30-09-2010, 18:34
yok yok o fıyatlar beni bozar saoln peki bu yan aynalar motorlu olma olasılıgı ?
kardeşim sen ne kadar verdin bu araca:soru:
demircan
30-09-2010, 18:39
sana şöyle iyisinden 2008 2009 rc alsaydık keşke yinede çok geç değil
bende ole dusunuodmda Rc izmirdeki hic bir bayının elınde olmadı için öyle bi indırım yapmadılar bu arac ellerınde oldug ıcın 34500 31500 dustuler o yuzden direk sportium sımdılık gotursun bı sure hevesımı alayım sonra degıstırırım nasıpse
bu arada yüksek devirlerde vites yüseltirken debriyajda motor kulağı kırık gibi sarsıntı varmı böyle zırıltı gibi ama ses olmadan
öyle bir ses yok abide cof diye bir ses geliyor fıltreden turbodanmı onu kestıremıyorum.:beuj:
demircan
30-09-2010, 19:06
bende ole dusunuodmda Rc izmirdeki hic bir bayının elınde olmadı için öyle bi indırım yapmadılar bu arac ellerınde oldug ıcın 34500 31500 dustuler o yuzden direk sportium sımdılık gotursun bı sure hevesımı alayım sonra degıstırırım nasıpse
Alıntı:
RC'ON´isimli üyeden Alıntı
kesinlikle katılıyorum aracın önce daino sonucunu al bak bakalım sadece eksoz ne verecek çünki bazı araçlar eksozla bile güç kaybedebiliyor,eksozu aç tekrar daino sonrası atacagın yazılım takribi 14/19 gibi bir güç olacak tavsiyelere önem verirsen zararlı çıkmazsın
Techturkey.com Post 4424
ok. ama bunlara dikkat et...:icon_tup:
FlyingFinish
30-09-2010, 19:51
Aldım servisten arabayı.. sorun yok.. bayadır erteliyordum. rahatladım.. birazdan çıkıp gazlamayı planlıyorum :) bu arada ankara caddesine çıktım sanayinin oradan ( izmiri bilenler anlamışlardır neresi olduğunu) 3. vitesin sonuna doğru kesti patinajı :) ilginç sadece kulak değişti.. :)
Aldım servisten arabayı.. sorun yok.. bayadır erteliyordum. rahatladım.. birazdan çıkıp gazlamayı planlıyorum :) bu arada ankara caddesine çıktım sanayinin oradan ( izmiri bilenler anlamışlardır neresi olduğunu) 3. vitesin sonuna doğru kesti patinajı :) ilginç sadece kulak değişti.. :)
aracta ne varki 3 sonuna kadar patinaj cektin :o lastiklerinmi bitikki. belkide dogrudur ben hiç sıfırdan kalkıs yapmıyorum. 3 un sonuna kadar patinaj cekmen normaldır :beuj:
neredeyse aynı koltukları;bence uğraşmana değmez...
Koltuğu öne yatırma mekanizması yanda değil üstte tepede. Spor kumaş yerine komple alcantra. Daha koyu renk yani. Bir döşemeci ben üstten mandal olayını yaparım dese dışını kaplatıp renk değiştirmeyi düşünüyorum.
aracta ne varki 3 sonuna kadar patinaj cektin :o lastiklerinmi bitikki. belkide dogrudur ben hiç sıfırdan kalkıs yapmıyorum. 3 un sonuna kadar patinaj cekmen normaldır :beuj:
izmirin şu meşhur hiç tutmayan asfaltından olsa gerek
Antalyalogy
30-09-2010, 21:24
Aramızda hiç aracını dolduran var mı benim gibi şu anda?Veya neler yaptınız?
nerde o günler :D biz stock takılıyoruz :P
demircan
30-09-2010, 21:46
bu soruyu yakın zamanda tekrar soralım...:icon_tup:
özgür bey senin 5.viteside yapsak tr de tek olacaksın ama araştırmaya devam ediyorsun sanırım.:D
izmirin şu meşhur hiç tutmayan asfaltından olsa gerek
I do not know really how much asphalt :D
bu soruyu yakın zamanda tekrar soralım...:icon_tup:
abi cupracı bulamadım ama sahibinden 3 tane buldum adamlara acıkladım konuyu fakat dönen olmadı :o
demircan
30-09-2010, 21:49
özgür bey senin 5.viteside yapsak tr de tek olacaksın ama araştırmaya devam ediyorsun sanırım.:D
kardeşim sen enerjini sakla 5,6 takalım ne varsa:D:D
demircan
30-09-2010, 21:51
abi cupracı bulamadım ama sahibinden 3 tane buldum adamlara acıkladım konuyu fakat dönen olmadı :o
nerde tel yokmu
Antalyalogy
30-09-2010, 21:54
Mehmet çim ar-ge benim göbek adım..
Hayırlısı ile şu meth kit i taksak Yeni bir setup a geçebiliriz o zaman gerekli olur orta uzun 5 :D:D
:D:D
FlyingFinish
30-09-2010, 21:58
evet aynen grip çok az.. ama tabi her zaman kullandığım yol olması ve her zaman böyle olmaması açısından ilginç geldi... hava ile alakalı sanırım 4-5 aydır 20-22 derecelerde kullanmamıştım. chip li haliyle ilk kez bu havada kullandım....
demircan
30-09-2010, 22:05
Mehmet çim ar-ge benim göbek adım..
Hayırlısı ile şu meth kit i taksak Yeni bir setup a geçebiliriz o zaman gerekli olur orta uzun 5 :D:D
:D:D
bu arada meth kit den sonra yazılım değişecekmi:beuj:
Antalyalogy
30-09-2010, 22:19
bu arada meth kit den sonra yazılım değişecekmi:beuj:
money talks sanırım..:o:o
Antalyalogy
30-09-2010, 22:37
Alta USA edition R56 Cooper s ve JCW e 895 dolar a kandi beyin flash toollarını üretmişler ve 3 farklı setup la alabiliyorsunuz..20 ye yakın da map var ellerinde..
JCW de örn stage 3 dynosu şu şekil ;http://www.altaperformance.com/shared/images/dynos/r56/accessport/jcwstg3tunevsstock.jpg
Tek bir düğme ile stage1-2-3 yada iptal olabiliyor bence çok güzel bir alet..Amerikan forumlarında 650 usd 2.ele düşmüş bile...
http://www.altaperformance.com/products/show/683/ALTA-AccessPORT
Ben hala FMIC alternatifi peşindeyim. Bu arada borularla ilgili başka birşeyler düşünüyorum, şimdilik yazmayayım sonra yine RC'ler sorunlu muhabbeti oluşmasın :)
Öte yandan bende de motor sabitlendi sonunda.. Ama PowerFlex'leri henüz takmadım. Tamiratım henüz bitmedi.
katalizörüm tırtlamış vaziyette, zırıltı yapıyor ve şu an diag lambası birtek katalizör hatasıyla(P2263) yanıyor, onu değiştireceğiz. Sanırım bujinin parçaları parçaladı içini..
Sonra şu zincir gergisine ve ardından pulley'lere girişeceğim. Hangi parçalar değişecek siparişlerini oluşturuyorum, çünkü sadece gergi değişimi bile sente ayarı istiyor bi kere açalım istiyorum üstünü.. Belki emiş mili de değişecek.
Özgür bro, MCS'in ***** benzer dynolarını konuya ilk girdiğimde vermiştim. Bu setuplar araç stock spec'teyken 100 oktanı zorunlu kılıyor. Benzine çok bağlı bir duruma geliyor araç. Ama var ya bu setup'ları ilk 5500 rpm olsa dahi tecrübe etmeni isterdim. Flying'in dediği kaygan asfaltta 5'te bile araba kafa atıyor. Zaten bu yazılımı gördükten sonra başkası hiç tatmin etmiyor.
Alta'nın R56 için pulley'leri var mı? RC'ye uyuyor mu bilen var mı? R53 zamanı her işimizi ALta ile hallederdik yine öyle mi?
karsiyakaliozi
01-10-2010, 06:54
evet aynen grip çok az.. ama tabi her zaman kullandığım yol olması ve her zaman böyle olmaması açısından ilginç geldi... hava ile alakalı sanırım 4-5 aydır 20-22 derecelerde kullanmamıştım. chip li haliyle ilk kez bu havada kullandım....
dostum sende yazılım ne var muzo abıyemı yaptırdın
Antalyalogy
01-10-2010, 13:14
Öte yandan bende de motor sabitlendi sonunda.. Ama PowerFlex'leri henüz takmadım. Tamiratım henüz bitmedi.
katalizörüm tırtlamış vaziyette, zırıltı yapıyor ve şu an diag lambası birtek katalizör hatasıyla(P2263) yanıyor, onu değiştireceğiz. Sanırım bujinin parçaları parçaladı içini..
Özgür bro, MCS'in ***** benzer dynolarını konuya ilk girdiğimde vermiştim. Bu setuplar araç stock spec'teyken 100 oktanı zorunlu kılıyor. Benzine çok bağlı bir duruma geliyor araç. Ama var ya bu setup'ları ilk 5500 rpm olsa dahi tecrübe etmeni isterdim. Flying'in dediği kaygan asfaltta 5'te bile araba kafa atıyor. Zaten bu yazılımı gördükten sonra başkası hiç tatmin etmiyor.
Alta'nın R56 için pulley'leri var mı? RC'ye uyuyor mu bilen var mı? R53 zamanı her işimizi ALta ile hallederdik yine öyle mi?
Deniz cim kati hazır sökmüşten off yap geç araya bir 70 lik krom boru tamamdır..
Bende çok araştırdım Alta nın sitesinde 91 ve 93 oktan a uygun setuplar var - bizdeki karşılıklarını bilmiyorum?
Bu arada diyorlarki stage 3 için komple egzost,filtre,fmic uptade ve oktan yazıyor( ki buda water-meth kiti ile hallediliyor)
Zaten şu an için europen versionlara yok demişler forumda,çalışıyorlarmış.-ki ben avrupa ile usa versiyonların arasnda ne fark var bilmiyorum?
kat sökülü değil henüz :) bozuk katla dolanıyorum
karsiyakaliozi
01-10-2010, 13:48
deniz yarın dükkandamısın uğrayabılırım belki
Olurum tabi ama öğleden sonra gibi olabilir.
Antalyalogy
01-10-2010, 16:22
Cidii şekilde 2009 RC arıyoruz (temiz-kazasız-boyasız) İstanbul olursa pztesi alınıp dönülebilir Antalya ya..
Bu dediğimden şu çıkartılabilir eğer uygun ve dediğim gibi temiz olursa araç satılmıştır denilebilir..
DEBRİYAJ KİTLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ!!
Bugün aracımın geçmişine bakarken bana takılan kitin 2052.K3 olduğunu gördüm. Bu kit, aracın üstündeki kitin güncellenmiş haliydi(bundan eminim) ve bugune kadar bahsettiğim farklılıklarda hep K3'ü kastetmişim. Şu an 2052.P7 olarak gözüken kit, 2. bir revizyondur. Bendeki kitten de yenidir. Bu kiti ne fiziken gördüm ne de test ettim.
bilgilerinize,
İlgili SB ekranı aşağıdadır. Günclleme tarihi 16 Ağustos..
http://img833.imageshack.us/img833/3629/capturevt.jpg
karsiyakaliozi
01-10-2010, 17:05
benım aracdada aynısı var service boxdan şase grıp baktığımda bu cıkıyor 2052.K3 bu arada yarın öğlen o tarafa gelirim buyuk ihtimal muzaffer abiye uğramak istiyorum görüşürüz musait olursan bendeki kesikliği bir de sen gör istiyorum muzaffer abiye yazılımı orjınale cevirtirip denemek istiyorum yazılımdanmı baska yerdenmi diye kesiklik selamlar
Yok, K3'ten daha eski bir versiyon kit var sende de.. SB sadece en günceli ve bir öncekini gösteriyor. Araç hangi referanslarla üretilmiş SB bunu söylemiyor.
Pulley dedigimiz kasnagi degistirmek, R53 kasa Cooper S'lerin supercharger'li motorlarinda ise yariyordu.. Ne kadar kucultursen o kadar fazla basinc, guc..
Dolayisiyla R56 icin o tip seyler yok turbo motorlara ne yapiliyorsa aynen devam
Birilerinden duymuştum Alta'nın R56'lar için birşeyleri olduğunu
Birilerinden duymuştum Alta'nın R56'lar için birşeyleri olduğunu
Silikon hortumlari var epey tutulan : ) Filtre kiti var, IC var mi yok mu tam hatirlamiyorum..
DP ve komple egzoz var.. Gosterge falan da olabilir, ondan da emin degilim..
Aslinda Alta o kadar iyi bir marka degil, sadece Marka olmayi ba$ardigindan cok satiliyor, R53 icin ilk o cikip satilmaya ba$ladi, yayginla$ti vs. ama sonradan hep daha iyisi cikti
slowmotion
02-10-2010, 01:16
Cidii şekilde 2009 RC arıyoruz (temiz-kazasız-boyasız) İstanbul olursa pztesi alınıp dönülebilir Antalya ya..
Bu dediğimden şu çıkartılabilir eğer uygun ve dediğim gibi temiz olursa araç satılmıştır denilebilir..
abi düşündüğünüz fiyat ne?
FlyingFinish
02-10-2010, 10:04
dostum sende yazılım ne var muzo abıyemı yaptırdın
evet.. bu arada bende öğleden sonra uğrayabilirim..
ali için mi arıyosunuz bro:soru:
Antalyalogy
02-10-2010, 13:32
ali için mi arıyosunuz bro:soru:
aynen kardeşim..Bölece Antalya da bizdeki RC ler 3 olacak hele kırmızı olursa 3 adet kırmızı olacak zaten Memiş de dolduruyor yavaş yavaş.Ali de boş durmaz snırım gelsin 3 lü rollingler gitsin 3 lü rollingler :D:D
elindeki hazır yazılımı araca uygulayanlar içindir bence. muhakkak uymaz.beyinleri farklıdır kesin. siz yazabiliyormusunuz?
Elde hazır yazılım olupta atılma durumu cok eskide kaldı malesef.. Artık butun araclarda orjinal yazılımda haritalar bulunur, gerekli ayarlamalar yapılır ve araca yuklenir.. Yaptıgım rc mevcut evet anakrada.. komple eksoz, chip ve intake mevcut aracta.. yakında intercooler da yapmayı dusunuyoruz.. kullanımı cok keyifli bir arac ;)
35 KV burdan değil di mi?
Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. tarafından onaylanmış ürün gibi sunulan veya algılanan « SYSTEM CLEAN » ürünü hususunda dikkatinizi çekmek isteriz.
« SYSTEM CLEAN » ürünü kesinlikle Automobiles Peugeot veya POPAŞ tarafından onaylanmış bir ürün değildir.
« SYSTEM CLEAN » ürününü Pazarlayan ARGESAN firması ile POPAŞ arasında herhangi bir bağın olmadığı bilginize sunulur.
böyle birşey gelmiş Peugeot TR'den, aktarayım dedim.
karsiyakaliozi
04-10-2010, 08:38
benım aracda 1-2 haftadır ruzgar sesı gıbı uğultu şeklinde bir ses peydahlandı debrıyajdanmı baska yerdenmı tam bakamadım ne olabılır daha once basına gelen var mı acaba
genelde 200 üstü süratlerde ve çok rüzgarlı havalarda, kuvvetli yan rüzgar yediği zaman kapı fitillerinden anlık gürültü yapıyor.. Onun dışında benim uğultu gibi bir ses tecrübem olmadı.
karsiyakaliozi
04-10-2010, 12:04
o tur bı ses deyıl deniz normal suratdede duyabılıyorsun debrıyajdan sanki
o tur bı ses deyıl deniz normal suratdede duyabılıyorsun debrıyajdan sanki
frenlerden geliyor olabilir belki ? ; sürtme vs.gibi ?
karsiyakaliozi
04-10-2010, 15:28
frenlerden geliyor olabilir belki ? ; sürtme vs.gibi ?
olabıır bu aklıma gelmemişdi gerci ses motordan gelıyo gıbı sankı tınede bakmakda fayda var frenlere
olabıır bu aklıma gelmemişdi gerci ses motordan gelıyo gıbı sankı tınede bakmakda fayda var frenlere
haberlerini bekliyorum;olmadı ben de buradan bir kaç kişiye daha sorarım duruma göre;akşama yazarım...
karsiyakaliozi
04-10-2010, 15:34
haberlerini bekliyorum;olmadı ben de buradan bir kaç kişiye daha sorarım duruma göre;akşama yazarım...
dostum arac garajda hafta ıcı kullanmıyorum anca hafta sonu bakabılrıım sen yıne arastır haberleşiriz ugultu gıbı ruzgar sesi sandım once ama dusuk suratlerdede yapınca baska bısey oldugunu anladım
karsiyakaliozi
04-10-2010, 16:38
foto eklersen ıyı olur selamlar
Antalyalogy
04-10-2010, 22:19
http://i440.photobucket.com/albums/qq128/andy_s87/61251_437026022218_591097218_5411231_7900432_n.jpg
http://i440.photobucket.com/albums/qq128/andy_s87/46857_424892517218_591097218_5150843_1714376_n.jpg
http://i440.photobucket.com/albums/qq128/andy_s87/46857_424892512218_591097218_5150842_817704_n.jpg
http://i440.photobucket.com/albums/qq128/andy_s87/46610_424892472218_591097218_5150841_6636495_n.jpg
http://i440.photobucket.com/albums/qq128/andy_s87/38947_415579117218_591097218_4907657_2898035_n.jpg
[/quote]
Antalyalogy
04-10-2010, 22:31
Finish olarak genel görünüm böyle olacak ama ben ön çıtayı da piano black yapayım diyorum sizce iyi olur mu?
Siz buradaki ızgaraya takılmayn(shoplayana komple içini de siyah yapmış) ızgara siyah olacak ama arkada eşşek kadar intercooler gir olarak belli oalcak tabii ki :D:D
http://img35.imageshack.us/img35/5821/siyahn.jpg
::ZaFeR::
04-10-2010, 22:33
Spacer şart : )
Böyle aracın resmi maxi body kitine sahip yol araçları çok hoşuma gidiyor.
Antalyalogy
04-10-2010, 22:43
Böyle aracın resmi maxi body kitine sahip yol araçları çok hoşuma gidiyor.
ahh ahh fiyatı çok pahalı olmasa fıstık gibi body kit..:icon_tup::icon_tup:
Antalyalogy
04-10-2010, 22:47
Arkadaş bu fotoğrafı çok seviyorum ya arkadaki manzara da süper..
http://rallye-info.com/images/photos/general/2008Valais/740/Bouffier1.jpg
foto eklersen ıyı olur selamlar
Kafa kesinlikle gidik..
http://img706.imageshack.us/img706/504/snc00036m.jpg
Anti-Shake kapalıymış şimdi farkettim. O yüzden biraz flu çıkmış. Bu foto Flying'in aracına ait.. Arızalı parçanın sökülmemiş hali.. Görüldüğü üzere şase koluna sabit.
http://img175.imageshack.us/img175/2133/snc00039j.jpg
Bu da benim sökülmüşüm.. çıkıntı olan kısım normalde olmaması gerekiyor. Küp şeklinde yuvanın içinde oynayan bir mekanizma bu.. Ancak deformasyon sonucu fotodaki çıkıklığı yapıyor ve bu çıkıklık direk şase koluna çarpıyor.
(arkada aşağıda olan çıkıntı şaseye sabitleme vidası, onu demiyorum)
karsiyakaliozi
05-10-2010, 13:04
deniz nedır bu işlemin malıyetı benım garantı bıttı cok rahatsız edıcı olmasada bendede bu ses var belli belirsiz baska bı ses daha var yazdım c.tesi ugramak ıstıyorum sadık bı baksın bakalım
PowerFlex'ten borcum var sana abi sen gel ben hallederim. Gelmeden 1 hafta önce haber verirsen iyi olur ama parça stok yaptığım bir parça değil. Siparişini çekerim. Geldiğinde hazır olur.
Öte yandan Ekim ayı bakım kampanyası başladı tüm yetkili servislerde:
Ürün iskonto
Her türlü Filtreler % 15
Silecekler % 15
Fren balataları % 20
Fren diskleri % 20
Ateşleme bujileri % 20
Isıtma bujileri % 20
* Motor yağları % 20
Silecek suları % 45
şeklinde bakım parçaları indirimleri mevcut..
* Sadece TOTAL ve MOBIL yağlarda..
AYrıca işçilikte %10 indirim ve her 2 adet PIRELLI veya MICHELIN lastiğe 50TL TOTAL Yakıt Çeki hediyesi var.
Kampanya normalde 23 Ekime kadar aktif. Bu kampanya bu rakamlarla tüm yetkili servislerde aktif lakin kampanya bitiş süresi ve indirim oranları servisten servise göre değişiklik gösterebilir. Ama yukarıda yazılanlardan daha az bir indirim söz konusu olamaz.
Eski kampanyalardan farklı olarak debriyaj baskı balatalar, yaylar amortisörler bu kampanyaya dahil değil. Onlar için ayrıca daha güçlü indirim oranlarıyla kampanya düzenleniyor.
Normal yedek parçada indirim varmı ?
Bu kampanyada saydığım parçalar haricinde yok.
Kasım'da +4 yaş kampanyası bekliyoruz. Onda 2007 model ve daha eski araçların kaporta harici tüm parçaları indirimli olacak. Yine işçilik te aynen..
Bu kampanyada saydığım parçalar haricinde yok.
Kasım'da +4 yaş kampanyası bekliyoruz. Onda 2007 model ve daha eski araçların kaporta harici tüm parçaları indirimli olacak. Yine işçilik te aynen..
Sırf parça alabilecekmiyiz.
+4'te o olmuyor maalesef. Diğerinde mümkün.. Almak istediğiniz parçalar neler? Ve de adetleri?
arkadaşlar herkese selamlar... sonunda RC'min lastiklerini yeniliyorum, 215/40ZR17 PZerolarla; bir de aynı anda spor yay da taktıracağım; şimdi son olarak tavsiye nedir standart amortisöre en uygun yay olarak? 3.5cm'den fazla kesinlikle düşürmeyeceğim aracı, bunu da hesaba katarak marka-model önerinizi ve nereden almanın en mantıklı olduğunu bana yazarsanız gün içinde alacağım... şimdiden teşekkür ederim.
karsiyakaliozi
06-10-2010, 07:21
deniz şöyle yapalım sen parcaları cek bu hafta uğrayayım dediğim gibi başka bi ses daha var ona bakarız bu arada parcalar yetişirse değiştiririz olmazsa haftaya kalır
demircan
06-10-2010, 09:24
arkadaşlar herkese selamlar... sonunda RC'min lastiklerini yeniliyorum, 215/40ZR17 PZerolarla; bir de aynı anda spor yay da taktıracağım; şimdi son olarak tavsiye nedir standart amortisöre en uygun yay olarak? 3.5cm'den fazla kesinlikle düşürmeyeceğim aracı, bunu da hesaba katarak marka-model önerinizi ve nereden almanın en mantıklı olduğunu bana yazarsanız gün içinde alacağım... şimdiden teşekkür ederim.
şimdiden kolay gelsin,pzerolarla daha önce gt den biliyorum beklentilerini karşılamaz. yokahama advan da ebatlarının geleceğinden bahsediliyor araştır bence yay konusunda 3,5 cm voklant uygun 3 kez ayrı araçlarda kullandım ama şu anki araçta 5,00cm kullandığım için başka taktım bu araç her türlü sadece yayla yorar...:icon_tup:
karsiyakaliozi
06-10-2010, 09:35
lastikler ne civarda fiyat olarak selamlar
demircan
06-10-2010, 09:39
şimdiden kolay gelsin,pzerolarla daha önce gt den biliyorum beklentilerini karşılamaz. yokahama advan da ebatlarının geleceğinden bahsediliyor araştır bence yay konusunda 3,5 cm voklant uygun 3 kez ayrı araçlarda kullandım ama şu anki araçta 5,00cm kullandığım için başka taktım bu araç her türlü sadece yayla yorar...:icon_tup:
bu arda kesinlikle ebatını büyütme jantından taşarsa çok iğrenç bir görüntü oluyor 205 /45/ 17 bana güven pişman olursun :soru:
PZero'lardan ben çok memnunum yav.
karsiyakaliozi, ok.
lastik ebatını değiştirme,orijinal kalsın.
205 45 17 pzero 350 tl civarında.
karsiyakaliozi
06-10-2010, 11:50
PZero'lardan ben çok memnunum yav.
karsiyakaliozi, ok.
c.tesi kac gibi geleyim
resımlerı bi görelim abicim :D 5 cm bende düşünüyorum. eibach olarak
abi sen istanbula mı tasındın ankaradaydın sanıırm :D