Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
Öncel bro ne zaman izne ayrılıyorsun bekliyoruz...
Yalın kanka iş güç çok yoğun bu aralar ocak ta yanına uğrayacağım kısmetse...
kanka bekliyorum valla.... kac zaman oldu bro....
Evet arkadaşlar fotoğrafını çektim benim elimdeki ürün bu.
http://img211.imageshack.us/img211/2804/dumpvalve1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/211/dumpvalve1.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img338.imageshack.us/img338/8347/dumpvalve2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/338/dumpvalve2.jpg/)
Made in Germany :)
http://img801.imageshack.us/img801/3822/dumpvalve3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/801/dumpvalve3.jpg/)
threshold
01-01-2013, 03:46
Can,parçaya talibim :) sana pm attım...
RC_Alper
02-01-2013, 15:37
yokmu buluşma yokmu roll :(
yokmu buluşma yokmu roll :(
Antalya da olsaydın hemen yapardık :)
RC_Alper
02-01-2013, 22:54
valla abi bu durumu gördükten sonra keşke antalyada olsaydım diyorum yani istanbul içler acısı :D
threshold
03-01-2013, 02:39
valla abi bu durumu gördükten sonra keşke antalyada olsaydım diyorum yani istanbul içler acısı :D
geçen haftasonu yağmura yakalandık-bi sonuç elde edemedik...
RC_Alper
03-01-2013, 10:37
geçen haftasonu yağmura yakalandık-bi sonuç elde edemedik...
havasıda garip bu memleketin dün güneşli gecede kuru bi hava vardı umarım haftasonuda aynı olur..
Can,parçaya talibim :) sana pm attım...
Kargo gönderildi.
slowmotion
03-01-2013, 14:03
arkadaşlar 34ygt plakalı satılık kırmızı rc bilen varmı?
threshold
03-01-2013, 15:03
havasıda garip bu memleketin dün güneşli gecede kuru bi hava vardı umarım haftasonuda aynı olur..
cumartesi yağmur pazar günü kar bekleniyor,pazartesi salı kar devam edecek sıcaklıklarda bariz düşme var ben hala yaz lastiklerine devam-konya ya gidecektim drift yapa yapa giderim onun için bikaç günlük gecikme olacak :confused:
threshold
03-01-2013, 15:05
Kargo gönderildi.
Sağolasın kardeşim:)
RC_Alper
03-01-2013, 17:04
cumartesi yağmur pazar günü kar bekleniyor,pazartesi salı kar devam edecek sıcaklıklarda bariz düşme var ben hala yaz lastiklerine devam-konya ya gidecektim drift yapa yapa giderim onun için bikaç günlük gecikme olacak :confused: karmı :S kötü oldu yaw napalım sağlık olsun :D
threshold
03-01-2013, 23:43
karmı :S kötü oldu yaw napalım sağlık olsun :D
:D:D anlaşılan sen bu iş için Antalya ya gitmek zorundasın
RC_Alper
04-01-2013, 14:58
:D:D anlaşılan sen bu iş için Antalya ya gitmek zorundasın
kendim giderimde arabayı nası götürürüm herşey masraf be abi :D
RC_Alper
04-01-2013, 15:05
bu arada aracı ufaktan toplamaya başladım.son 1 aydır kendini belli eden 2.vites cırtlama olayı benimde başıma geldi.uzun bi araştırma yaptım ve sorunun senkromeç olduğunu düşünüyorum dişlide herhangi bir sıkıntı yok.6000 devir üstü 1den 2 ye geçiş yapamıyorum.şanzıman açılacak.bakalım ne çıkıcak :(
Antalyalogy
04-01-2013, 17:00
bu arada aracı ufaktan toplamaya başladım.son 1 aydır kendini belli eden 2.vites cırtlama olayı benimde başıma geldi.uzun bi araştırma yaptım ve sorunun senkromeç olduğunu düşünüyorum dişlide herhangi bir sıkıntı yok.6000 devir üstü 1den 2 ye geçiş yapamıyorum.şanzıman açılacak.bakalım ne çıkıcak :(
Kardeşim aman diyeyim sakın açtırma.Bu BE şanzımanların kronik problemidir.
Çözümü red line a yakın vites atarken 1 den 2 ye biraz daha yavaş çekeceksin.
Boşu boşuna masraf yapma..
RC_Alper
04-01-2013, 18:54
pazartesi yaptırmayı düşünüyodum ama böyle dedin şaşırdım abi sadece senkromeç değişip kapatıcak ustanın dediğine göre 206 ile aynı şanzımanmış yani böyle büyük aman aman zor bi şanzıman değilmiş.değiştimeden kullansamda olur tabi ama performanslı kullanımda büyük sıkıntı 2nin yeri bi başka :D
75W-90 numaralı tam sentetik motul yada mobil gibi bir şanzıman yağıyla cırtlama olayı en aza indirilebilir
slowmotion
04-01-2013, 19:55
benim şanzımanda garantiden 1-2 dişli ve senkromeçleri değişti. cırlama dahada arttı. mobil 75w90 koydum cırtlamayı kesmemişti. rc lerde 1 den 2 ye cırtlamadan hızlı atmak imkansız gibi
RC_Alper
05-01-2013, 01:12
dişlide problem yok normal geçişlerde sıkıntı yok sadece 6000 üstü yapıyo özgür abinin kronik dediği sanırım bu olsa gerek.bu çok saçma bi durum rollerde idare ederiz ama draglarda yada 1. vites kesicide yavaşlamasına bekleyip öylemi vites atmalıyım valla peugeotdan soğuyorum...
threshold
05-01-2013, 05:19
Cırtlamadan bahsedildiğini duyuyorum hiç başıma gelmedi sebebi aracımın 2010 olması mı acaba??
belki abzürd gelicek ama ayağı çekmeden mi 1-2 yapıyorsunuz? ayağı gazdan çekerek çok güzel hızlı bir şekilde atılıyor da, 2-3 rc de deneme şansım olmuştu :)
belki abzürd gelicek ama ayağı çekmeden mi 1-2 yapıyorsunuz? ayağı gazdan çekerek çok güzel hızlı bir şekilde atılıyor da, 2-3 rc de deneme şansım olmuştu :)
Dediğin gibi atarsa yavaş kalır.Ayağı gazdan çektiğinde hızlı atabilirsin ama dbw olduğundan gaz tepkimesinde gecikme olur tekrar gaza koyduğunda çok ufakta olsa gecikir.Ben mesela sağ ayak dip gazda sol ayağı dizden kırıyorum,gazdan hiç çekmeden çok hızlı tekme atar gibi debriyaja basıp kaldırıyorum.Her türlü denedim.Benim denemelerime göre hızlı biçimde atmak istiyorsan en iyi yöntem bu.
RC_Alper
05-01-2013, 09:51
dediğiniz gibi yaptığımda güzel bir şekilde geçiyor ama ufuğunda dediği gibi çok yavaş kalıyor 0-100 de bariz hissediliyor bu durum.
RC_Alper
05-01-2013, 10:04
Dediğin gibi atarsa yavaş kalır.Ayağı gazdan çektiğinde hızlı atabilirsin ama dbw olduğundan gaz tepkimesinde gecikme olur tekrar gaza koyduğunda çok ufakta olsa gecikir.Ben mesela sağ ayak dip gazda sol ayağı dizden kırıyorum,gazdan hiç çekmeden çok hızlı tekme atar gibi debriyaja basıp kaldırıyorum.Her türlü denedim.Benim denemelerime göre hızlı biçimde atmak istiyorsan en iyi yöntem bu.
görünende ve bilininde genelde rollcülerin kullandığı en hızlı vites atma yöntemi :D 1-2 perfect shift yapmayı özledim :D
slowmotion
05-01-2013, 10:31
Cırtlamadan bahsedildiğini duyuyorum hiç başıma gelmedi sebebi aracımın 2010 olması mı acaba??
yavaş vites atıyorsunuz galiba :D biraz kasap olmak lazım :)
tigervts
05-01-2013, 11:42
Mehmetcim sen aracı ne zaman zorladın ki, redline bile yapmamışsındır. Onun için hızlı vites atmadığından başına gelmemişdir :D
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-sokkk-peugeot-207-gt-rc-sprintbooster-gaz-tepkisi-arttirmak-icin-109190221/detay/
PEUGEOT 207 GT RC SPRİNTBOOSTER
Aracımdan cıkardım almak istiyen olursa pm'den yardımcı olabiilirim...
threshold
05-01-2013, 16:17
yavaş vites atıyorsunuz galiba :D biraz kasap olmak lazım :)
eksik olan bu galiba haklısın :)
Mehmetcim sen aracı ne zaman zorladın ki, redline bile yapmamışsındır. Onun için hızlı vites atmadığından başına gelmemişdir :D
Fatih :eek: bu konuda son konuşacak adam sensin :)
bana fotoları yollamayı unuttun yolla artık :heyoo:
RC_Alper
05-01-2013, 17:05
işler iyice karıştı işçiliği çözsemde senkromeç çok pahalı bilginize...
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-sokkk-peugeot-207-gt-rc-sprintbooster-gaz-tepkisi-arttirmak-icin-109190221/detay/
PEUGEOT 207 GT RC SPRİNTBOOSTER
Aracımdan cıkardım almak istiyen olursa pm'den yardımcı olabiilirim...
Ne kadardir kullaniyordunuz ve neden cikardiniz? Memnun kalmadinizmi?
dediğiniz gibi yaptığımda güzel bir şekilde geçiyor ama ufuğunda dediği gibi çok yavaş kalıyor 0-100 de bariz hissediliyor bu durum.
yeni arabaların alayı dbw ufuk :) dediğin derecede kötü ise sprint booster takılmalı o araçlara bence. yani gazdan çekiyosun diye yavaş atmak değil demek istediğim, dediğin olayın uygulanışı sırasında topuk yerde ayağın ucunu gazdan kaldırıp geri koymak benim kastettiğim de.
tekmeleme arabayı bir de, vucut üyeleri hızlı çalışsın yeter :D
0-100 le ne işiniz var yahu :) 50-150 en güzel ölçüm değeri bence sizin güçlerdeki araçlar için :)
neyse sonuçta herkesin kendi arabası :D
Ne kadardir kullaniyordunuz ve neden cikardiniz? Memnun kalmadinizmi?
Gayet memlunum hala kullanırom ama proje değişligi için biraz nakite ihtiyacım war o yüzden satılık koydum sıfır fiyatı 600 civarı fiyatını baya baya düşük yazdım zaten aldıgınızda değişimde yaptırabiliriyorsunuz 100 lira gibi fiyat verip sıfırını veriyorlar.. 5 6 aydır kullanıorm
#10502 ürünün aynısından elimde sıfır hiç kullanılmamış mevcut isteyen olursa temin edebilirm
yn_lemans
07-01-2013, 13:56
ılan açmadan önce bızım bolume yazmak ıstedım bızım gruptan bırısı alırsa daha cok memnun olurum cunku , 2 son susturucumuda satıcam, magnex oval kafa ( en yakışıklı versıyonu) ve hks 76 carbon ve yanık uclu. isteyen olursa p.m. atsın ,ben hks yı kullanıyorum cok memnunum,tek problemım baştan sona 70 mm egzst var ve sabah 06.00 gıbı kardesımı işe bırakırken komsular rahatsız oluyo sırf bu sebepten dolayı varex alıcam. kımsenın aklına bısey gelmesın dıye detay yazdım.
yn_lemans
07-01-2013, 14:01
bu arada ds3 sanzumanı vardı yanlıs hatırlamıyosam antalyada 3 tane kazalı arabadan sokulmus, denıyen fıyat soran arastıran bılgı sahıbı olan varmı ?
RC_Alper
07-01-2013, 20:11
yeni arabaların alayı dbw ufuk :) dediğin derecede kötü ise sprint booster takılmalı o araçlara bence. yani gazdan çekiyosun diye yavaş atmak değil demek istediğim, dediğin olayın uygulanışı sırasında topuk yerde ayağın ucunu gazdan kaldırıp geri koymak benim kastettiğim de.
tekmeleme arabayı bir de, vucut üyeleri hızlı çalışsın yeter :D
0-100 le ne işiniz var yahu :) 50-150 en güzel ölçüm değeri bence sizin güçlerdeki araçlar için :)
neyse sonuçta herkesin kendi arabası :D
normalde bende vites atarken ayağımı gazdan çekiyorum ve vakit kaybetmiyorum ama 3-4 te lazım oluyo tabi dediğin gibi herkesin arabası tarzı vs vs :D kalkışta kondisyon kaybetmemek için arasıra deniyorum 0-100 tabikide 50-150 hatta 200 bizim güçteki araçlar için en iyisi en sağlıklısı
Herkes kabuğuna çekılmiş vaziyette ***** soğuktan herhalde :)
Herkes kabuğuna çekılmiş vaziyette ***** soğuktan herhalde :)
Ortalık Gar , Gış , Gıyamet wallla :))
Antalya Bile bu kadar soguksa diger illerdekiler napsın karda kışta :)
Bizde bu sogukta arabayı baskı balata bakıma bıraktık k04 turbomuzda perşembe günü gelio takılıoz hayırlısıyla bakalım :))):icon_tup:
threshold
09-01-2013, 14:13
Deniz (Naman) nerelerde hiç uğramadı uzun zamandır,gören raslayan var mı?
yasinkarahan
09-01-2013, 14:22
öncelikle herkese merhaba 4 aydır 207 rc sahibiyim arasıra meşhur depollution system faulty arızası veriyodu son zamanlar her hafta arızayı tekrarlar oldu aracın sentesi atmış onun için arıza veriyor dediler sente ayarını yaptırdım baya bi kaçmış aynı zamanda turbo hava hortumu yırtılmış onuda değiştirdim 3 hafta hiç bi sıkıntı yoktu dün yine aynı arızayı verdi kendinden soğutma çabaları devam ediyor ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum :(
normalde bende vites atarken ayağımı gazdan çekiyorum ve vakit kaybetmiyorum ama 3-4 te lazım oluyo tabi dediğin gibi herkesin arabası tarzı vs vs :D kalkışta kondisyon kaybetmemek için arasıra deniyorum 0-100 tabikide 50-150 hatta 200 bizim güçteki araçlar için en iyisi en sağlıklısı
1-2 de değişimi gazdan çekerek yapmak özellikle senkromeçler açısından önemli, 3-4 te sıkıntı yok lööp diye çekilir itina ile :)
RC_Alper
09-01-2013, 14:47
1-2 de değişimi gazdan çekerek yapmak özellikle senkromeçler açısından önemli, 3-4 te sıkıntı yok lööp diye çekilir itina ile :)
aynen usta bizde o şekil gidiyoruz :D
RC_Alper
09-01-2013, 14:49
öncelikle herkese merhaba 4 aydır 207 rc sahibiyim arasıra meşhur depollution system faulty arızası veriyodu son zamanlar her hafta arızayı tekrarlar oldu aracın sentesi atmış onun için arıza veriyor dediler sente ayarını yaptırdım baya bi kaçmış aynı zamanda turbo hava hortumu yırtılmış onuda değiştirdim 3 hafta hiç bi sıkıntı yoktu dün yine aynı arızayı verdi kendinden soğutma çabaları devam ediyor ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum :(
depollution system faulty bu arızayı benim araçta verdi bugünlerde. ben sorunun orj dv oldugunu düşünüyorum motor arıza ışıgıda sönmedi araç sürekli basınç kesip duruyor...
Orjinal katalitiği üstünde mi evetse lambda sensörün bozuktur yüksek olasılıkla.
arıza kodu önemli arıza kodu varmı? depollution faulty çok genel bir arıza çok şeyi kapsıyor
yasinkarahan
09-01-2013, 17:57
depollution system faulty bu arızayı benim araçta verdi bugünlerde. ben sorunun orj dv oldugunu düşünüyorum motor arıza ışıgıda sönmedi araç sürekli basınç kesip duruyor...
araçta blow off var orj DV yok bende sadece ilk yanınca bi tekleme oluyo daha sonra ışık yanık ama tekleme yok
yasinkarahan
09-01-2013, 17:58
Orjinal katalitiği üstünde mi evetse lambda sensörün bozuktur yüksek olasılıkla.
orjinal kat üzerinde araçta sonradan sadece hks blow off var
yasinkarahan
09-01-2013, 18:03
arıza kodu önemli arıza kodu varmı? depollution faulty çok genel bir arıza çok şeyi kapsıyor
arıza kodu yok yanlız arıza olarak karışım arızası deniyo ilk arız verdiği zaman pc'ye bağladığımızda 1. ve 3. piston çalışmıyo dendi ateşleme bobininden şüphelendik onu da değiştirdik ama hala aynı sorun devam ediyo
Lambda arizasi diyorum ben.Zenginlik düzenlemesi yapamiyor araç.
RC_Alper
09-01-2013, 18:08
araçta blow off var orj DV yok bende sadece ilk yanınca bi tekleme oluyo daha sonra ışık yanık ama tekleme yok
tufanında dediği gibi genel bi uyarı benim aracımda problem yoktu kardan önceki gece 2 kere sıkıştırdım aracı hemen basıncı kesti uyarı ışıgıda sönmedi.(doğrusu 2-3 gündür arabaya binmiyorum sönmüşte olabilir :D )
onursoytam
09-01-2013, 18:27
arkadaşlar kutup başını çıkartın 5 dakka bekleyin arıza ışığınız söner... orginal dump valve niz ve diğerininde oksijen sensörü arızalı.
onursoytam
09-01-2013, 18:29
oksijet sensörü arızası ola arkadaş yazılım yaptırınca düzelicektir
dumpvalvesi bozuk olanda s3 dumpvalve alınca rahatlkla gazlaya bilcektir
yasinkarahan
09-01-2013, 18:36
oksijet sensörü arızası ola arkadaş yazılım yaptırınca düzelicektir
dumpvalvesi bozuk olanda s3 dumpvalve alınca rahatlkla gazlaya bilcektir
blow off var ve o2 sensörü ateşleme bobini değişti anlamadım hala neden yaptığını :(
yasinkarahan
09-01-2013, 18:43
tufanında dediği gibi genel bi uyarı benim aracımda problem yoktu kardan önceki gece 2 kere sıkıştırdım aracı hemen basıncı kesti uyarı ışıgıda sönmedi.(doğrusu 2-3 gündür arabaya binmiyorum sönmüşte olabilir :D )
kendi adıma 3 ihtimal kaldı 1.yakıttan olabilirmiş 2.vvt selenoidi 3.akışmetre en son bunda karar kıldılar :(
bi arkadaşımda daha vardı oda RCZ asphalt (200 hp) modelinin bujilerini tak sorun çözülcek dedi
RC_Alper
09-01-2013, 19:59
kendi adıma 3 ihtimal kaldı 1.yakıttan olabilirmiş 2.vvt selenoidi 3.akışmetre en son bunda karar kıldılar :(
bi arkadaşımda daha vardı oda RCZ asphalt (200 hp) modelinin bujilerini tak sorun çözülcek dedi
bence buji değiştirmekle düzelecek sorun değil benzinde sadece çalıstırırken değil rolantide çalışırkende kendini belli eder.vvt selonidi hakkında bilgim yok bende o2 sensörü diyecektim ama onuda değişmişssin akışmetreye baktır derim.bizde subaru forester vardı sürekli arıza ışığı yanıyordu gidişinde fln bir problem yoktu.serviste değişti sorun düzeldi.bide akışmetre temizliği ile ilgili birsürü şey yazılmış internette.bi göz at istersen.
bıııııııyyyrrrrıııııınnn :)
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/143642-mini-mania-antalya-r56-cooper-s.html#post6530792
RC_Alper
11-01-2013, 18:04
arkadaşlar golf R intercoooler 6 lt bizim araçlara uyarmı acaba bilginiz varmı?
yasinkarahan
12-01-2013, 15:04
bence buji değiştirmekle düzelecek sorun değil benzinde sadece çalıstırırken değil rolantide çalışırkende kendini belli eder.vvt selonidi hakkında bilgim yok bende o2 sensörü diyecektim ama onuda değişmişssin akışmetreye baktır derim.bizde subaru forester vardı sürekli arıza ışığı yanıyordu gidişinde fln bir problem yoktu.serviste değişti sorun düzeldi.bide akışmetre temizliği ile ilgili birsürü şey yazılmış internette.bi göz at istersen.
bugün aracı pc'ye bağladık arıza kodu yok ama arızada tam olarak "aşırı besleme basıncı ayar arızası basınç düşük" yazıyor varmı daha önceden bu arızayı alan
turbo basıncını ayarlayan elektrovana olabilir
blow off'u söküp orjinal dumpvalve ile arıza veriyormu ?
bence ilk etapta orj. dumpvalve'ı takın hala hata veriyorsa elektrovana gibi gözüküyor
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=247)
yasinkarahan
12-01-2013, 15:29
turbo basıncını ayarlayan elektrovana olabilir
blow off'u söküp orjinal dumpvalve ile arıza veriyormu ?
bence ilk etapta orj. dumpvalve'ı takın hala hata veriyorsa elektrovana gibi gözüküyor
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=247)
orj. dumpvalve yok s3 dv taksak anlayabilirmiyiz yoksa orj. takıp denemek mi gerekiyor yine yaparsa demekki elektrovana bozuk
orj. dumpvalve yok s3 dv taksak anlayabilirmiyiz yoksa orj. takıp denemek mi gerekiyor yine yaparsa demekki elektrovana bozuk
dumpvalve olarak fark etmez yeter ki ikiside sağlam olsun yırtıkları vs. olmasın
yasinkarahan
12-01-2013, 17:21
dumpvalve olarak fark etmez yeter ki ikiside sağlam olsun yırtıkları vs. olmasın
tamam teşekkürler ben o zaman s3 dv alıp bi takalım bakalım neler olucak teşekkürler
Arkadaşlar diskleri ve balataları değiştiridm 1 gün sonra BRAKİNG SYSTEM FAULT diye arıza verdi aracım Ve ESP ABS FAULT'diyor .. Bugun sabah aracı çalıştırdıgımda direksiyon sertleşti hidrolik çalışmıyor ...
Daha önce başına gelen veya bilgisi olan varmı abs beyni filanmı cortladı yoksa ?
RC_Alper
13-01-2013, 19:27
bendede aynı yazı günde 15 kere çıkıyor hem balatalarım hemde hidrolik yağım bitti
katakunti
14-01-2013, 09:15
Arkadaşlar diskleri ve balataları değiştiridm 1 gün sonra BRAKİNG SYSTEM FAULT diye arıza verdi aracım Ve ESP ABS FAULT'diyor .. Bugun sabah aracı çalıştırdıgımda direksiyon sertleşti hidrolik çalışmıyor ...
Daha önce başına gelen veya bilgisi olan varmı abs beyni filanmı cortladı yoksa ?
ESP ABS Fault bende olmuştu eğer sildiğin halde tekrar çıkıyorsa abs beynin gitmiştir bende öyle olmuştu tamirine 400-500 tl civarı bir rakam sıkışmıştı...
Braking System Fault fren hidroliğiyle alakalı olabilir onuda bir kontrol ettirirsin.
Hallettik abs beyninin soketine gelen kabloda temassıklık varmıs saolsn ustafalar baskı balatyı değiştirken hafiften sıyırmışlar kabloyu--------------- :ofk:
onursoytam
15-01-2013, 15:46
bu hataların %95 i usta hatalarından kaynaklanmakta malesef :(
Millet neler yapiyosunuz nerelerdesiniz? Kimseden ses cikmaz oldu? Beyler forge'un tampon altina kadar inen filtre borusunu yaptiracak bi yer buldum birebir aynisini 200 tl'ye, isteyen olursa topluca yaptiralim? Bu arada 1 haftaligina gaziantepteyim, antepte kimse varmi bizden?
Millet neler yapiyosunuz nerelerdesiniz? Kimseden ses cikmaz oldu? Beyler forge'un tampon altina kadar inen filtre borusunu yaptiracak bi yer buldum birebir aynisini 200 tl'ye, isteyen olursa topluca yaptiralim? Bu arada 1 haftaligina gaziantepteyim, antepte kimse varmi bizden?
bro, o koca uuuupuzun boru bizim kazık spect süspansiyonlarla en ufak çukurda turboyu kaputtan fırlattırıverir valla :D herkezda coil yok :D
valla cok isterdim aslında ama daha muayneyi yaptıramadım yaw :S
nerde yaptırıcaksın bro, anteptemi antalyadamı? bu arada hayırdır napıyosun orda :D
eibach prokit 5cm ile takaslı vogtland 3,5cm yay aranıyor arkadaslar haberiniz ola.. :)
bro, o koca uuuupuzun boru bizim kazık spect süspansiyonlarla en ufak çukurda turboyu kaputtan fırlattırıverir valla :D herkezda coil yok :D
nerde yaptırıcaksın bro, anteptemi antalyadamı? bu arada hayırdır napıyosun orda :D
eibach prokit 5cm ile takaslı vogtland 3,5cm yay aranıyor arkadaslar haberiniz ola.. :)
Bro Haberleşelimde şu cihazı vereyim bana dert oldu walla.... Muane işini halledek senin cumartesi yaptıralım başkan
:)))
Bro Haberleşelimde şu cihazı vereyim bana dert oldu walla.... Muane işini halledek senin cumartesi yaptıralım başkan
:)))
varmı tanıdık bro, catoutu sökmeden yaptırabileceğimiz :D
Bro sikinti yok boruda saseye baglanti noktalari var tam camurluga inen noktada tam sabit duruyo yani boru.bu arada sakin 3.5 luk yay falan takma leylek gibi ben kislik spec yaptim 3 cm yukselttim araci resmen arabadan sogudum dondugumde direk dusurucem :)))) doner donmez goruselim arayi uzun tuttuk bu seferr...
varmı tanıdık bro, catoutu sökmeden yaptırabileceğimiz :D
Başkan cat out sökmeden geçirmiolar tanıdık warda benide geçirmediler direk düz boru takılcak basit o iş ....
k04 ü taktık bu arada bi ara binelim :P:heyoo:
Bro sikinti yok boruda saseye baglanti noktalari var tam camurluga inen noktada tam sabit duruyo yani boru.bu arada sakin 3.5 luk yay falan takma leylek gibi ben kislik spec yaptim 3 cm yukselttim araci resmen arabadan sogudum dondugumde direk dusurucem :)))) doner donmez goruselim arayi uzun tuttuk bu seferr...
way bro iimiş ozaman. ama şu ara sınıntılı, birazdaha bekliyim ben yaza doğru yazlık spect de takarız :D olm 5liktede cok vuruyo süspansiyonlar yaaa.. kaputtan fırlicak bigün süspansiyonlar diye korkuyorum. arkalar birazdaha yüksek duruyoya onlar aynı çukura düştüğünde okadar vurmuyo.. önlere 3,5 arkalara 5 taksak :D ama cidden sıkıldım dan dun dan dunn.. cok heveslendim bi ara coil alıcam diye hiçbiyerin elinde kalmamiş cok aradım bulamadım, simdide almaya para yok adamlara geldiyse bile :D aynen dediğin gibi çok uzak kaldık bu aralar.. görüşelim gelde kanka toplaşalım.. özleştik..
özgür bro yaşıyomusun? ocak bitti ugricaktın yanıma :D
Başkan cat out sökmeden geçirmiolar tanıdık warda benide geçirmediler direk düz boru takılcak basit o iş ....
k04 ü taktık bu arada bi ara binelim :P:heyoo:
kardesim benim orjinal orta susturucu duruyo onu takarım gecerim sorun diilde taktırmaya vakit yok bide downpipe i sökmek gerekicekmi acep yaa :S hay arkadas ne dertmiş.. catalitiğin cover'ı downpipe görünmicek kadar daraltsak göremeseler gecermiyizki :D buluşalım bi arada bakalim k04'e :D dynoya cıktınmı? kaca patladı proje?
way bro iimiş ozaman. ama şu ara sınıntılı, birazdaha bekliyim ben yaza doğru yazlık spect de takarız :D olm 5liktede cok vuruyo süspansiyonlar yaaa.. kaputtan fırlicak bigün süspansiyonlar diye korkuyorum. arkalar birazdaha yüksek duruyoya onlar aynı çukura düştüğünde okadar vurmuyo.. önlere 3,5 arkalara 5 taksak :D ama cidden sıkıldım dan dun dan dunn.. cok heveslendim bi ara coil alıcam diye hiçbiyerin elinde kalmamiş cok aradım bulamadım, simdide almaya para yok adamlara geldiyse bile :D aynen dediğin gibi çok uzak kaldık bu aralar.. görüşelim gelde kanka toplaşalım.. özleştik..
özgür bro yaşıyomusun? ocak bitti ugricaktın yanıma :D
kardesim benim orjinal orta susturucu duruyo onu takarım gecerim sorun diilde taktırmaya vakit yok bide downpipe i sökmek gerekicekmi acep yaa :S hay arkadas ne dertmiş.. catalitiğin cover'ı downpipe görünmicek kadar daraltsak göremeseler gecermiyizki :D buluşalım bi arada bakalim k04'e :D dynoya cıktınmı? kaca patladı proje?
Bro cok iyi bilirim o 5 cm eibachlari icim gidiyodu her cukura girdigimde arabanin bi yani kopuyo gibi ses geliyodu allahtan kurtuldum :-D bu arada k04 lu kardesim tanisamadik seninlede en kisa zamanda goruselim tanisalim.aracini merak ettim.turboyu direk big turbu k04 mu kullandin yoksa hybrit mi yaptin? Intercol dv egsoz ne kullandin? En onemlisi yazilimi kim yapti? Detayli acikalrsan sevinirim.sorunsuz sikintisiz binersin insallah.
Bro cok iyi bilirim o 5 cm eibachlari icim gidiyodu her cukura girdigimde arabanin bi yani kopuyo gibi ses geliyodu allahtan kurtuldum :-D bu arada k04 lu kardesim tanisamadik seninlede en kisa zamanda goruselim tanisalim.aracini merak ettim.turboyu direk big turbu k04 mu kullandin yoksa hybrit mi yaptin? Intercol dv egsoz ne kullandin? En onemlisi yazilimi kim yapti? Detayli acikalrsan sevinirim.sorunsuz sikintisiz binersin insallah.
bro, jantlar çatlıyo benim yaaa :s en ufak çukurda daaaaannn duuuuuuuuuuunnn.. bozuk yola girdinmi zangır zangır :S ilk fırsatta coil şart :D
bu arada yazılım ege turbo by stelios :) turbo hybrid. diger açıklamaları ibrahim yapacaktır ;)
bendeki rc turbosunuda gödersemde k04 mü yaptırsam yaw en hybrid'inden :D
bro, jantlar çatlıyo benim yaaa :s en ufak çukurda daaaaannn duuuuuuuuuuunnn.. bozuk yola girdinmi zangır zangır :S ilk fırsatta coil şart :D
bu arada yazılım ege turbo by stelios :) turbo hybrid. diger açıklamaları ibrahim yapacaktır ;)
bendeki rc turbosunuda gödersemde k04 mü yaptırsam yaw en hybrid'inden :D
Al bro valla coil sart bizim araclara.turbo nerede yapildi kim yapti? Hybride pek sicak bakilmiyo o yizden soruyorum.detaylarida bekliyor antalyaya dondugumde araci yakindan inceliycem.kanima giriyosunuz bende yapicam az kaldi
Al bro valla coil sart bizim araclara.turbo nerede yapildi kim yapti? Hybride pek sicak bakilmiyo o yizden soruyorum.detaylarida bekliyor antalyaya dondugumde araci yakindan inceliycem.kanima giriyosunuz bende yapicam az kaldi
owwwww hadi hayırlısı... :D ne zaman geliosun yaw çıkalım çok sıkıldım evde otur otur..
bu arada şöyle bi haber aldım ki forge nin senin yaptıralım dediğin borunun düz 6mt lik hali yaklasık 25-30 TL arasında alüminyum, kestir büktür kaynattır olsun 50-60 TL. ama sorun aynısı olacak sekilde büküm yerlerinin tespiti. bitane orjinal osla elimizde yanyana koyar ona göre büktürürüz. max 70-80TL ye hallederiz heralde bro.
turboyu izmir ege turboya yolladı orda yapıldı diye biliorum.
hybrid neden tavsiye edilmiyo bu arada? ne gibi sorunlarla karşılaşılmış ki?
ben paşa paşa rc turbosuyla devam ediyim en iyisi :D rc turbolu gt 'den 251 ps almış stelios, stage3+ stock engine.
yapılanlarda şöyleki;
100 RON fuel (bizde yok 97ye devam)
Upgraded full exhaust (cat out :D )
207 RC/GTI Turbo (ep6dt-s k03 ok)
Upgraded intercooler (Seat ibiza cupra ok)
Upgraded intake and boost pipes (alüminyum ok)
Upgraded air filter panel (aem dryflow ok)
sonuç:
At 1.4bar overboost, holding 1.3bar to the rev limit, the engine produced
Maximum torque: 380 Nm @ 4250 RPM
Maximum power: 251 PS @ 5600 RPM
100 oktan yok bizim 97lerde 95 kıvamında, bizimde olacağmız en fazla 220hp diye hayal kurmaktan alamıyorum kendimi :D :D :D
özgürlede konuşmuştum bunuda verdiği tepki şöyleydi : "çok beklersin" :D :D :D
owwwww hadi hayırlısı... :D ne zaman geliosun yaw çıkalım çok sıkıldım evde otur otur..
bu arada şöyle bi haber aldım ki forge nin senin yaptıralım dediğin borunun düz 6mt lik hali yaklasık 25-30 TL arasında alüminyum, kestir büktür kaynattır olsun 50-60 TL. ama sorun aynısı olacak sekilde büküm yerlerinin tespiti. bitane orjinal osla elimizde yanyana koyar ona göre büktürürüz. max 70-80TL ye hallederiz heralde bro.
turboyu izmir ege turboya yolladı orda yapıldı diye biliorum.
hybrid neden tavsiye edilmiyo bu arada? ne gibi sorunlarla karşılaşılmış ki?
ben paşa paşa rc turbosuyla devam ediyim en iyisi :D rc turbolu gt 'den 251 ps almış stelios, stage3+ stock engine.
yapılanlarda şöyleki;
100 RON fuel (bizde yok 97ye devam)
Upgraded full exhaust (cat out :D )
207 RC/GTI Turbo (ep6dt-s k03 ok)
Upgraded intercooler (Seat ibiza cupra ok)
Upgraded intake and boost pipes (alüminyum ok)
Upgraded air filter panel (aem dryflow ok)
sonuç:
At 1.4bar overboost, holding 1.3bar to the rev limit, the engine produced
Maximum torque: 380 Nm @ 4250 RPM
Maximum power: 251 PS @ 5600 RPM
100 oktan yok bizim 97lerde 95 kıvamında, bizimde olacağmız en fazla 220hp diye hayal kurmaktan alamıyorum kendimi :D :D :D
özgürlede konuşmuştum bunuda verdiği tepki şöyleydi : "çok beklersin" :D :D :D
Bro ben arkadasin 207 yi merak ettim.turbo konusunda sikinti yasayan cok duydum o yuzden soyledim ayrica konusuruz bu konuyu.gelince ariycam seni.
Walla Kardeşim geldiginge görüşrüz bakarız arabayı deneriz intercooler forgenin çift çıkış universal intercoolu war s3 dumpwalle var eksoz domwpipe düz boru 65 freefolow hiç bir susturucu filan yok cat out var allah ne verdiyse yani :P yazılımı steellos yaptı turboyu hybrit k04 ege turbo tarafından yapıldı su 1 hafta içinde dynosunu koyucam zaten ama aracta anlamadıgımız bişey war yürüsüşü çok iyi ama turbo felaket dolduruyo ona karsılık bişey eksik gibi kalıyor sanırım yakıt pompası filan enjoktor bişey gerekiyor yalın zaten açıklamaları yapmış ...
Turbo büyüdükten sonra en cok hosuma giden turbonun boşalma sesi wasgate sesi çok güzel
Walla Kardeşim geldiginge görüşrüz bakarız arabayı deneriz intercooler forgenin çift çıkış universal intercoolu war s3 dumpwalle var eksoz domwpipe düz boru 65 freefolow hiç bir susturucu filan yok cat out var allah ne verdiyse yani :P yazılımı steellos yaptı turboyu hybrit k04 ege turbo tarafından yapıldı su 1 hafta içinde dynosunu koyucam zaten ama aracta anlamadıgımız bişey war yürüsüşü çok iyi ama turbo felaket dolduruyo ona karsılık bişey eksik gibi kalıyor sanırım yakıt pompası filan enjoktor bişey gerekiyor yalın zaten açıklamaları yapmış ...
Turbo büyüdükten sonra en cok hosuma giden turbonun boşalma sesi wasgate sesi çok güzel
Kazasiz belasiz sikintisiz binersin insallah.turbonu merak ettim varsa eger elinde yapim asamasi veya geldiginde cektigin foto varsa koyabilirmisin?bizim araclara enjektor yakit pompasi falan gerekmiyor 300 hp belki daha fazlasi icin destekliyor bildigim kadariyla.gelir gelmez yanindayim kardesim gorusuruz.
Arkadaslar aracımda 1 haftadır '' esp & asr system fault'' yazısı cıkıyor ve esp ısıgı devamlı yanıyor kapatamıyorum. bilgisi olan varmıdır ?
Arkadaslar aracımda 1 haftadır '' esp & asr system fault'' yazısı cıkıyor ve esp ısıgı devamlı yanıyor kapatamıyorum. bilgisi olan varmıdır ?
Esp beynini kontrol ettir ilk is.buyuk bir ihtimal beyin gitti.insallah gitmemeistir ama.
benimde jantın birinde çatlak vardı, sürekli hava kaçırıyordu. lastikler arasında dengesizlikten dolayı sanırım hata veriyordu. en sonunda jantı değiştirdim stepne ile hiç hata yok o gün bu gündür. ilginç aslında :D bi lastik aşşada biri yukarda bilmemne diye denge noktasınımı ayarlayamıyo araç artık neyse :D hata verip duruyodu :D
benimde jantın birinde çatlak vardı, sürekli hava kaçırıyordu. lastikler arasında dengesizlikten dolayı sanırım hata veriyordu. en sonunda jantı değiştirdim stepne ile hiç hata yok o gün bu gündür. ilginç aslında :D bi lastik aşşada biri yukarda bilmemne diye denge noktasınımı ayarlayamıyo araç artık neyse :D hata verip duruyodu :D
benım önlerde 16 sac jant var onlardan olabılırmıkı :beuj: sende lastık uyarsııs verıyordur belkıde bende dırek esp acık konumda.
Esp beynini kontrol ettir ilk is.buyuk bir ihtimal beyin gitti.insallah gitmemeistir ama.
zannetmem esp beynı ıle oldugunu. şimdi gidip akü deniyecegım servis o2 sensörunden yapar dedi :o
tekerlerdeki hız sensörlerinden, kablosundan da olabilir. aksta boşluk varsa sensör okuyamayabiliyor, sebep bu da olabilir.
cihaza bağlandığında ne arıza verdi?
benım önlerde 16 sac jant var onlardan olabılırmıkı :beuj: sende lastık uyarsııs verıyordur belkıde bende dırek esp acık konumda.
Lan senin önde 16 mı var ?. Çapı arkadakilerden farklı mı. Ondan da yapar. Ama arabayı çalıştırır çalıştırmaz yapmaz hareket edince yapar.
zannetmem esp beynı ıle oldugunu. şimdi gidip akü deniyecegım servis o2 sensörunden yapar dedi :o
Allah askina hangi servis bu o2 sensoru diyen? Cihaza baglaninca hangi hatayi verdi? Ben yinede beyin diyorum ilk bakilmasi gereken olarak...insallah degildir ama tabii...
1 haftadır o abs faulttle bende ugrasıyorum yaptık antalyada olsan sana yardımcı olabilirim aracını kesinlikle işi filan bir usta tarafından cihaza baglanarak test yaptırman lazım.... esp fult verip kapatamıyorsun anladıgım kadarıyla ? abs arızası yakıyormu ? eger yakmıyorsa abs beyninde esp kontrol eden bi sensor var o arızalıdır ....
Bizim araçlara eski 207 lerin premium paketlerinde bulunan güzel koku difüzörlerinden nereden bulabilirim ? bulsam sıkıntısız montajını yapabilirmiyim bilen birisi varmı ?
1 haftadır o abs faulttle bende ugrasıyorum yaptık antalyada olsan sana yardımcı olabilirim aracını kesinlikle işi filan bir usta tarafından cihaza baglanarak test yaptırman lazım.... esp fult verip kapatamıyorsun anladıgım kadarıyla ? abs arızası yakıyormu ? eger yakmıyorsa abs beyninde esp kontrol eden bi sensor var o arızalıdır ....
abs devrede aracta.
Lan senin önde 16 mı var ?. Çapı arkadakilerden farklı mı. Ondan da yapar. Ama arabayı çalıştırır çalıştırmaz yapmaz hareket edince yapar.
senın lastıkler 205 45 17 mı onları bı takayım ya benım lastıkler martta gelecek :D yurtta 205/45/17 hankook lastık bulamıyorum 215 takıyım dedım oda yok :D
tekerlerdeki hız sensörlerinden, kablosundan da olabilir. aksta boşluk varsa sensör okuyamayabiliyor, sebep bu da olabilir.
cihaza bağlandığında ne arıza verdi?
aksla ılgılı bı sorun oldugunu zannetmıyorum boşluk olsa saga sola gıder yenıde rot balans ayarı yaptırdım ok gibi düz gidiyor :)
abs devrede aracta.
Abs Devrede İse dedigim gibi gene abs beyninde arızaolabilir esp'yi kontrol eden bi sensor var o arızalı tam net olarak konusmak için cihaza baglanıp arızayı silinecek esp tanıtıcak eger tanıma yapmıyorsa beyinde arıza vardır ... Bizde beyinden iptal ettik devamlı kapalı yoksa biliorsun bizde 50'den sonra acıyor bi zararı varmı diye sorarsan araç kayarken toparlamaz o kadar bide kalkışına aracın izin verir :)) cogunun istedigide o zaten 2 3 de sardıgından iptal etmek mecburriyiydi :P
bende lastik uyarıları iptal, esp asr system faulty yazıyordu tam olarak. abs devrede esp çalışmıyordu.
allah askina hangi servis bu o2 sensoru diyen? Cihaza baglaninca hangi hatayi verdi? Ben yinede beyin diyorum ilk bakilmasi gereken olarak...insallah degildir ama tabii...
:d :d :d :d :d
sorun anlasıldı arkadaslar lastiklerden kaynaklanıyormus. onler daha cok tur cevırdıgınden dıreksıyon uyarısı verıormus. :D
şimdi geriye kalan yazılım ile bronz baskı balata yapmak. 6 yapraklı 3 organık 3 bronz seklınde olacak trafıkte sıkıntı yaşamamak ıcın :)
ne yakıyo peki RC kaç kuruş yakıyo ?
sorun anlasıldı arkadaslar lastiklerden kaynaklanıyormus. onler daha cok tur cevırdıgınden dıreksıyon uyarısı verıormus. :D
şimdi geriye kalan yazılım ile bronz baskı balata yapmak. 6 yapraklı 3 organık 3 bronz seklınde olacak trafıkte sıkıntı yaşamamak ıcın :)
Cihaza baglıyarak direksiyon turunu açısını ayarlıyabiliyorsun o zmn ...
208 GTi Mayıs'ta çıkıyormuş.
208 GTi Mayıs'ta çıkıyormuş.
Buyuk bekleyis sona eriyo demekki :)))))
Antalyalogy
26-01-2013, 20:57
o değilde arkadaş allure bindim koltuğu en alta alıyorum dizim gene direksiyona değiyor rahat ettiğim posizyonda ve heralükarda direksiyon göstergelerin altını perdeliyor ayrıca 50.000 TL seviyesinde bir araçta ön göğüste ve kapılarda sert plastik kullanılması akıl karı değil..
Fransa sitesinde gti ın internetde gözüken fiyat 24.500 euro = 58.000 TL civarında
156 lık Allure 48.000 TL şu anda..
Bakalım GTi kaç TL den gelecek...
yn_lemans
27-01-2013, 11:40
Arkadaşlar aradım bulamadım telefondan giriyorum diyemi bilmiyorum, cupra ön lip alıcam parça kodu nu bilenler paylaşırsa sevinirim,alternatif istanbulda alabilcegim yer varsa oda olabilir tabi tesekkurler
yn_lemans
27-01-2013, 11:41
3/4 gun once mavi 208 gt önümde gazlıyodu hatta plakasıda 34 GT 'dı :) le mans la degıldim yoksa piskolojisini bozucaktım :)
3/4 gun once mavi 208 gt önümde gazlıyodu hatta plakasıda 34 GT 'dı :) le mans la degıldim yoksa piskolojisini bozucaktım :)
aynen abi bende çamlıca taraflarında raslamıştım o araca
yn_lemans
27-01-2013, 21:08
Cupra lip icin bi el atalım beyler :)
Arkadaşlar aradım bulamadım telefondan giriyorum diyemi bilmiyorum, cupra ön lip alıcam parça kodu nu bilenler paylaşırsa sevinirim,alternatif istanbulda alabilcegim yer varsa oda olabilir tabi tesekkurler
1ML 805 903 Cupra Lip ;)
Buyuk bekleyis sona eriyo demekki :)))))
owwww Göktan beylerde burdaymııışşşş :D pazar arıyodu kardesim Göktan yine aynı Göktan :D hoş pazar bisey değil geçen sene baskı balatayı değiştiricektik beraber haala arıycak :D :D :P
şaka makınası göktan .....
karsiyakaliozi
28-01-2013, 10:42
o değilde arakdaş allure bindim koltuğu en alta alıyorum dizim gene direksiyona değiyor rahat ettiğim posizyonda ve heralükarda direksiyon göstergelerin altını perdeliyor ayrıca 50.000 TL seviyesinde bir araçta ön göğüste ve kapılarda sert plastik kullanılması akıl karı değil..
Fransa sitesinde internetde gözüken fiyat 24.500 euro = 58.000 TL civarında
156 lık Allure 48.000 TL şu anda..
Bakalım GTi kaç TL den gelecek...
55 K dan gelir aksesuarla 60k yı gecer kı yuksek bır fıyat olur bence birde söylüyorum bu araba kız arabası olmuş :)
owwww Göktan beylerde burdaymııışşşş :D pazar arıyodu kardesim Göktan yine aynı Göktan :D hoş pazar bisey değil geçen sene baskı balatayı değiştiricektik beraber haala arıycak :D :D :P
Puhahaha bro oldurdun gulmekten beni yaaa...pazar gunu isten gucten firsat bulupta arayamadim seni gidemedik arkadasin yaninada haklisin valla.yarin ariycam seni konusucazzz :)))))))
şaka makınası göktan .....
Yarin msjimi bekle..msj alindi sanirim :D
yn_lemans
28-01-2013, 20:22
1ML 805 903 Cupra Lip ;)
cok tesekkur ederim ;)
volkan 207 gt
28-01-2013, 21:00
kardeşim ben gecen avek oto ya sormuştum cupra lip kdv dahil 110 tl demişlerdi bilgin olsun(bide önceden ara bi sor derim bazen olmuyo ellerinde) altta avek adres ve tel yazdım...:icon_tup:
TEM Otoyolu Tekstilkent Girişi Giyimkent Caddesi 10AN–10D.Atışalanı ESENLER
İSTANBUL
Tel: (0212) 440 25 25
Yarin msjimi bekle..msj alindi sanirim :D
free style yapacağız anlaşıldı :D
yn_lemans
29-01-2013, 18:33
kardeşim ben gecen avek oto ya sormuştum cupra lip kdv dahil 110 tl demişlerdi bilgin olsun(bide önceden ara bi sor derim bazen olmuyo ellerinde) altta avek adres ve tel yazdım...:icon_tup:
TEM Otoyolu Tekstilkent Girişi Giyimkent Caddesi 10AN–10D.Atışalanı ESENLER
İSTANBUL
Tel: (0212) 440 25 25
çok saol tesekkurler arıcam yarın ;)
Puhahaha bro oldurdun gulmekten beni yaaa...pazar gunu isten gucten firsat bulupta arayamadim seni gidemedik arkadasin yaninada haklisin valla.yarin ariycam seni konusucazzz :)))))))
senin ipinle kuyuya inilmez bro :D
nihat seni aradımı kardesim? :D sanmıyorum ama :D
Allah askina hangi servis bu o2 sensoru diyen? Cihaza baglaninca hangi hatayi verdi? Ben yinede beyin diyorum ilk bakilmasi gereken olarak...insallah degildir ama tabii...
şaka gibi ama dün yetkili serviste o2 sensörünü değiştirdim arıza söndü :D cihazda üst sonda okuma hatası verıyordu sürekli ve silinmiyordu. esp beynındede direksiyon açı mesafesi vardı. Jantlar yıne aynı sekıl ama o2 değişince esp ışıgımda söndü :)
çok saol tesekkurler arıcam yarın ;)
kardesim fiyatı bizimlede paylaşabilirmisin aradığında? bende düşünüyorumda...
senin ipinle kuyuya inilmez bro :D
nihat seni aradımı kardesim? :D sanmıyorum ama :D
göktan dün baştaş ekıbıne yanlış yaptı ...
buraktelek
30-01-2013, 15:36
Herkese merhaba uzun zamandır konuyu okuyordum yeni üye olabildim. Izmirde oturuyorum, yasar universitesinde ogrenciyim, 207 rc lemans sahibiyim.
Herkese merhaba uzun zamandır konuyu okuyordum yeni üye olabildim. Izmirde oturuyorum, yasar universitesinde ogrenciyim, 207 rc lemans sahibiyim.
hoşgeldın sefalar getırdın kardeş,bu arada kendını forumda da tanıtırsan ıyı olur :) sonra sıkıntı yaşamaman için söylüyorum :)
buraktelek
30-01-2013, 16:01
hoşgeldın sefalar getırdın kardeş,bu arada kendını forumda da tanıtırsan ıyı olur :) sonra sıkıntı yaşamaman için söylüyorum :)
Tanıttım hocam
göktan dün baştaş ekıbıne yanlış yaptı ...
Goktan istemeden yaninizda olamadi ve dun aksam hastaneye gitmis su an fena halde usutmus bir sekilde evde yatiyo...yoksa onca hazirliktan sonra orasi birakilip gidilmezdi....
Antalyalogy
31-01-2013, 08:57
Goktan istemeden yaninizda olamadi ve dun aksam hastaneye gitmis su an fena halde usutmus bir sekilde evde yatiyo...yoksa onca hazirliktan sonra orasi birakilip gidilmezdi....
Ahh kıyamam ben sana ..geçmiş olsun :)
yn_lemans
31-01-2013, 21:01
kardesim fiyatı bizimlede paylaşabilirmisin aradığında? bende düşünüyorumda...
105 tl fiyati var 2 gunde geliyomus, yarin teslim alicam :)
http://www.youtube.com/watch?v=1Q2oL087il4
arkadaslar insanın s2000 alası geliyor. :D keyifli bir 12 dk geçirdim :) paylasmak istedim
slowmotion
02-02-2013, 23:44
isteyen varsa 1 takım 2012nin başı üretimi hankook k110 var 205/40/17 800liraya veririm sıfır. aldım taktırmadım
pocket_rocket
03-02-2013, 11:42
Merhaba arkadaşlar, ben de yeni katıldım aranıza. Üyeler bölümünde kendimi tanıttım merak etmeyin :)
Bornova - İzmirdeyim. 2009 pug 207 rc var. 24 bin kmde daha yeni pzero nero taktırdım fabrika lastiklerini çıkarıp. 2-3 bir şey daha eklemek istiyorum. Farklı bir forumda Antalyalogy (Özgür) ile küçük bir bilgi alışverişimiz oldu. Sizlerin de yardımlarını beklerim...
Takdir edersiniz ki 560 sayfayı okumam mümkün değil bir çırpıda, zaman buldukça okuyorum ama ilk etapta arabaya intake kit düşünüyorum. Önceki aracım clio sport idi ve 57i serisi özel kit vardı oldukça memnundum. Şimdi de pipercross ve kn arasındayım. Önceki sayfalarda pipercross uygulaması vardı. Kit olarak (CAI) pipercrossun pug'a ürünü yok. Direkt olarak uygulanan pk345 adlı ürünü var. kn veya piprcrossun farklarını anlatabilirsineniz sevinirim. pk 345 takılan bir rc'nin youtubeda videosu var dinoda 180 küsür beygir görüyor alet...
http://www.youtube.com/watch?v=RaR016kQhBM&playnext=1&list=PL1E450CBF7D3EE5F7&feature=results_main
Ayrıca aşağıdaki videoda çıkan ses tam istediğim ses (genelde ralli arabalarında duyulan sestir). Adamlar dump valve'nin yayını sertleştirerek bu sesi elde ettiklerini söylüyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=b4Kb6T8nw-Q
pocket_rocket
03-02-2013, 13:22
Benim modifiye anlayışım araca düzgün nefes aldırmaktan başlar, sağlam bir intake kitten sonra düzgün bir egzos sistemi var aklımda...
PEUGEOT 207 GTI / RC 1.6i 16V (174 Hp) '08 ??, exhaust system (http://www.supersprint.com/en/prod-305-10481-peugeot_207_gti_2F_rc_16i_16v_174_hp__08_E28093E28 0BA.aspx)
yn_lemans
03-02-2013, 16:29
Benim modifiye anlayışım araca düzgün nefes aldırmaktan başlar, sağlam bir intake kitten sonra düzgün bir egzos sistemi var aklımda...
PEUGEOT 207 GTI / RC 1.6i 16V (174 Hp) '08 ??, exhaust system (http://www.supersprint.com/en/prod-305-10481-peugeot_207_gti_2F_rc_16i_16v_174_hp__08_E28093E28 0BA.aspx)
öncelikler merhaba, bu sıstemı tolga abı kullanıyodu,ben begenmedım,saçma pahalı, borunun başladıkltan sonra bazı yerlerde daralmalar genıslemeler var tabıkı dunyaca unlu bı marka ama ben o paraya cok daha performans alabılcegım ve ulkemızde cok daha unlu bı marka ( iskender ) sıstem yaparım :) ama tabıkı tercıh senın. not: tahmını konusuyorum supersprint e vericegın paraya heralde 3 tane rc ye yaptırabılırsın :)
pocket_rocket
03-02-2013, 16:30
S2000 Makas show - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1Q2oL087il4)
arkadaslar insanın s2000 alası geliyor. :D keyifli bir 12 dk geçirdim :) paylasmak istedim
Bu videodaki insanlar hakkında (s2000 sürücüsü, corvette ve transit) suç duyurusu yapıldı biliyorsunuz değil mi?
Ayrıca vsa devredeyken onları yapmak iş değil emin ol...
pocket_rocket
03-02-2013, 16:33
öncelikler merhaba, bu sıstemı tolga abı kullanıyodu,ben begenmedım,saçma pahalı, borunun başladıkltan sonra bazı yerlerde daralmalar genıslemeler var tabıkı dunyaca unlu bı marka ama ben o paraya cok daha performans alabılcegım ve ulkemızde cok daha unlu bı marka ( iskender ) sıstem yaparım :) ama tabıkı tercıh senın. not: tahmını konusuyorum supersprint e vericegın paraya heralde 3 tane rc ye yaptırabılırsın :)
Biliyorum iskenderi... Ben her zaman custom ile orjinal arasında kalmışımdır. Nasıl oluyor da x bir kişi veya kuruluşun yaptığı ürün, milyonlarca euroluk dolarlık vs... bir arge ve mühendis bilgisinin önüne geçiyor???
Mesela intake konusunda birisi kn veya birisi pipercross diyor... Neye göre? Bu adamlar bu arabaya özel kitleri çıkarırken bir bildikleri vardır herhalde değil mi?
NOT: Ayrıca İzmir'den kalkıp İstanbul'a gelip günlerce Maslak'da bu işlerle uğraşacak vaktim yok, pratiklik de fiyatta önemli bir etkendir.
yn_lemans
03-02-2013, 16:42
Biliyorum iskenderi... Ben her zaman custom ile orjinal arasında kalmışımdır. Nasıl oluyor da x bir kişi veya kuruluşun yaptığı ürün, milyonlarca euroluk dolarlık vs... bir arge ve mühendis bilgisinin önüne geçiyor???
Mesela intake konusunda birisi kn veya birisi pipercross diyor... Neye göre? Bu adamlar bu arabaya özel kitleri çıkarırken bir bildikleri vardır herhalde değil mi?
soyle soyluyım , tolga abı yanlıs hatırlamıyosam 14000 tl harcadı aracına ve hepsı bu tarz profesyonel markalar... (big turbo hariç full )aldıgı guc te 200/210 hp cıvarı...
bu parayı harcamadan sadece downpipe yazılım fıltre ıle 230 hp alanda var... tahmını 1000/1500 tl ye
fırmalar ar-ge calısmalar v.s. hepsı belırlı normlara belırlı lımıtlere gore urun uretıyolar...
ornegın 207 de olsa clıo da olsa golf r da olsa evo da olsa hepsınde bı sılındır kapak yapısı var ama port polish yaparak aynı kapaktan farklı gucler alabılıyosun, farbıka bunu uretırken yapamazmı yapabılır ama gıdıyoruz sanayıde kendımız yaptırıyoruz gibi...
pocket_rocket
03-02-2013, 16:49
soyle soyluyım , tolga abı yanlıs hatırlamıyosam 14000 tl harcadı aracına ve hepsı bu tarz profesyonel markalar... (big turbo hariç full )aldıgı guc te 200/210 hp cıvarı...
bu parayı harcamadan sadece downpipe yazılım fıltre ıle 230 hp alanda var... tahmını 1000/1500 tl ye
fırmalar ar-ge calısmalar v.s. hepsı belırlı normlara belırlı lımıtlere gore urun uretıyolar...
ornegın 207 de olsa clıo da olsa golf r da olsa evo da olsa hepsınde bı sılındır kapak yapısı var ama port polish yaparak aynı kapaktan farklı gucler alabılıyosun, farbıka bunu uretırken yapamazmı yapabılır ama gıdıyoruz sanayıde kendımız yaptırıyoruz gibi...
Neyse bu konu uzar gider, dediğim gibi 207 rc için orjinal üretilen bir parçayı kullanmak benim ilk tercihimdir. En azından parça yüzünden bir problem yaşadığında üreticinin kafasına atıp hakkını arayabilirsin, ama sanayi işi olduğu zaman "abi neden böyle oldu anlamadım, diğer arabalarda birşey olmamıştı..." cevabını alırsın...
pocket_rocket
03-02-2013, 16:54
Fabrika seri üretim bir arabada bu tip uygulamaları yapmaz çünkü o zaman işin içine maliyet denen olgu girer...
Bunu yaptığı zaman farklı modeller dolayısı ile yüksek fiyat ortaya çıkar...:)
volkan 207 gt
03-02-2013, 20:04
S2000 Makas show - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1Q2oL087il4)
bu aletin sahibi benim cok sevdiğim bir kardeşim olur plakada çok bilindik tir s2k lar arasında cok kabarık bir ceza fermanı vardır:)))
pocket_rocket
03-02-2013, 20:58
bu aletin sahibi benim cok sevdiğim bir kardeşim olur plakada çok bilindik tir s2k lar arasında cok kabarık bir ceza fermanı vardır:)))
Umarım kendisinden başka insanların canını yakmaz...
Ceza fermanı olması bir ayrıcalık sanırım modifiye dünyasında:soru:
Antalyalogy
03-02-2013, 22:02
Haluk hocam filtre , downpipe vb ekipmanları TR de custom yapmak bütçe açısından daha mantıklı.
Çünkü yurtdışında hazırı ile custom olanlar arasında dağlar kadar fark yok - işçilik çok pahalı oralarda.
Filtre olarak da bizim araçlar için en mantıklı çözüm sol arka far arkasına indirmek ( forge un sistemi yani)
İstediğin filtre,cap iptali ve egzost gibi soft tune ise markayı boşver derim.
Tabii yine sen bilirsin ama bence değmez..
pocket_rocket
04-02-2013, 08:07
Haluk hocam filtre , downpipe vb ekipmanları TR de custom yapmak bütçe açısından daha mantıklı.
Çünkü yurtdışında hazırı ile custom olanlar arasında dağlar kadar fark yok - işçilik çok pahalı oralarda.
Filtre olarak da bizim araçlar için en mantıklı çözüm sol arka far arkasına indirmek ( forge un sistemi yani)
İstediğin filtre,cap iptali ve egzost gibi soft tune ise markayı boşver derim.
Tabii yine sen bilirsin ama bence değmez..
Selam Özgür,
Evet haklısın tabii ki şu anda soft tune anca yapabilirim, hani arabayı doldurmak istesem de vaktim yok :(
Bana da forge'un sistemi mantıklı geldi, aslında pipercross pk345 alıp o bölümü custom airbox yapıp izole edebilir miyim diye düşünmüyor da değilim :beuj: Ama kit olmayınca da bu breatherdan yağ saçılması söz konusu :beuj: o da kafamı kurcalıyor...
Veya kn 57i-6035 alıp direk hiç uğraşmadan sağ üstten havayı almak var... Ters L şeklinde bir braket yapılıp hem su girişi önlenebilir hem de hava yönlendirilir ama onu da nasıl sabitleyeceğim... :beuj:
bu aracı tanırmısınız arkadaşlar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-alev-kirmizi-207-rc-112749647/detay/
bu aracı tanırmısınız arkadaşlar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-alev-kirmizi-207-rc-112749647/detay/
Araç için bi bilgim yok ama şunu diyebilirim araç zaten kırmızıyken neden kırmızı kaplama yapılmış altındaki boyanın durumu ne ak mı çıkar bo... çıkar belinmez :) ? ...
bu arkadaş benim 206 RC ye takas göndermiş bende neden olmasın biraz araştırayım dedim
pocket_rocket
04-02-2013, 18:52
Arkadaşlar yok mu intake konusunda yol gösterecek olan???
Arkadaşlar yok mu intake konusunda yol gösterecek olan???
turbonun ağzına bitane T pipe ve ondan sonrada Aem Dry Flow akü önüne. arayada oil catch tank derim ben. yani en azından ben öyle kullanıyorum :cool::p yani en güzeli custom hazırlamak. bende pipercross viper istiyodum aslına bakarsan ama maddi yönden gereksiz uçuk bir rakam olduğu kanısındayım. pipercross kadar AEM'de dünya devi bence ve altta kalacağınıda hiç sanmıyorum.
bir aralarda çıkma kaput alıp R56 scoop'u ile mini tarzı bir havalandırma almak istemiştim. alta filtre kullandım onun için R56'nın kullandığı yerde, pek fark yoktu aslında ama en iyi yer yinede sol ön çamurluk içi güzel bir havalandırma için.
pocket_rocket
05-02-2013, 11:01
turbonun ağzına bitane T pipe ve ondan sonrada Aem Dry Flow akü önüne. arayada oil catch tank derim ben. yani en azından ben öyle kullanıyorum :cool::p yani en güzeli custom hazırlamak. bende pipercross viper istiyodum aslına bakarsan ama maddi yönden gereksiz uçuk bir rakam olduğu kanısındayım. pipercross kadar AEM'de dünya devi bence ve altta kalacağınıda hiç sanmıyorum.
bir aralarda çıkma kaput alıp R56 scoop'u ile mini tarzı bir havalandırma almak istemiştim. alta filtre kullandım onun için R56'nın kullandığı yerde, pek fark yoktu aslında ama en iyi yer yinede sol ön çamurluk içi güzel bir havalandırma için.
evet mantıklı görünüyor... sizin uygulamanızın bir fotoğrafı var mı ve bu parçaları nereden temin edebilirim (breather filter, oil catch can ve aem filitre). benim aklımda güzel bir malzemeden bir airbox yapıp mandrel ile filtreyi bunun içine sallamak... kutuya ısı izolasyonu yapılabilir ayrıca :soru:
ersin_srndg
05-02-2013, 11:08
_FrK_ ilanını paylaşmış olduğun araca birkaç kere denk geldim çok yorgun duruyordu. rengi matlaşmış, eksoz yerinden oynuyor ve fosur fosur sigara içiliyordu içinde.
evet mantıklı görünüyor... sizin uygulamanızın bir fotoğrafı var mı ve bu parçaları nereden temin edebilirim (breather filter, oil catch can ve aem filitre). benim aklımda güzel bir malzemeden bir airbox yapıp mandrel ile filtreyi bunun içine sallamak... kutuya ısı izolasyonu yapılabilir ayrıca :soru:
valla catch can'i ebay'den aldım ben, diğerlerini bir arkadasımdan hazır set halinde aldım. ama aem dry flowebay formatlı türk sitelerinde 150 TL civarına satılmakta. T pipe 10-15$ biseydi ebay'de. sıkıntısız alışveriş yapılabilir bence. daha oncedende intercooler için silikon borular getirtmiştim, burda teki 150-200Tl iken 3tanesi 80TL civarına geldi ;)
pocket_rocket
05-02-2013, 16:55
valla catch can'i ebay'den aldım ben, diğerlerini bir arkadasımdan hazır set halinde aldım. ama aem dry flowebay formatlı türk sitelerinde 150 TL civarına satılmakta. T pipe 10-15$ biseydi ebay'de. sıkıntısız alışveriş yapılabilir bence. daha oncedende intercooler için silikon borular getirtmiştim, burda teki 150-200Tl iken 3tanesi 80TL civarına geldi ;)
Fotoğraf istemiştim ama sanırım göstermiyorsunuz motoru :soru:
Antalyalogy
05-02-2013, 18:48
yanlış anlama ama konuşma tarzın bana göre.çok itici
Yalın postuna cevap yazmış ve işyerinden yazmış . Yazdığı posta fotoğraf koymadı diye böyle laf sokmaya çalışırsan bu konudaki kimseden yardım görmezsin.herkezin işi gücü var tek derdimiz bu forum ve bu konu olmayabilir.
Biz 3 senedir tartışıyoruz senin sorduklarını amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Aynı tarzı bana pm atarkende yaptın sesimi çıkarmadım.
kendi adıma söyliyeyim bana daha soru sorma lütfen , postlarıma da yorum yapmazsan sevinirim.
saygılar..
pocket_rocket
05-02-2013, 19:27
Yalın postuna cevap yazmış ve işyerinden yazmış . Yazdığı posta fotoğraf koymadı diye böyle laf sokmaya çalışırsan bu konudaki kimseden yardım görmezsin.herkezin işi gücü var tek derdimiz bu forum ve bu konu olmayabilir.
Biz 3 senedir tartışıyoruz senin sorduklarını amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
kendi adıma söyliyeyim bana daha soru sorma lütfen , postlarıma da yorum yapmazsan sevinirim.
saygılar..
Hangi pm'de laf sokmaya çalışmışım ispatlar mısın?
Ben o arkadaşın işyerinden mesaj yazdığını nereden bilebilirim? Ayrıca neden fotoğraf koymadın diye arkadaşa kızmış mıyım? Rahatsız etmiş miyim?
Bazi araç sahipleri kaputlarını açıp motoru göstermezler (Ek bilgi)
Amerikayı ne şekilde yeniden keşfetmeye çalışıyorum ispatlar mısın? "Benim dediklerim kesinlikle doğru sizinkiler yanlış" demiş miyim?
Ayrıca bu forumda devrecilik mi vardır? Yeni gelenler bilgi edinmek için ne yapmalıdır? Eskilerin her söylediğine "evet haklısın" mı demelidir?
pocket_rocket
05-02-2013, 19:32
saygılar..
Eğer detailingturkey'den attığım pmler irrite ettiyse seni lütfen kopyalayıp yapıştırır mısın buraya benim için hiç bir sakıncası yok... Orada tek dediğim "mesajıma cevap gelmedi sanırım gitmedi" cümlesi idi...
yn_lemans
05-02-2013, 22:31
Hangi pm'de laf sokmaya çalışmışım ispatlar mısın?
Ben o arkadaşın işyerinden mesaj yazdığını nereden bilebilirim? Ayrıca neden fotoğraf koymadın diye arkadaşa kızmış mıyım? Rahatsız etmiş miyim?
Bazi araç sahipleri kaputlarını açıp motoru göstermezler (Ek bilgi)
Amerikayı ne şekilde yeniden keşfetmeye çalışıyorum ispatlar mısın? "Benim dediklerim kesinlikle doğru sizinkiler yanlış" demiş miyim?
Ayrıca bu forumda devrecilik mi vardır? Yeni gelenler bilgi edinmek için ne yapmalıdır? Eskilerin her söylediğine "evet haklısın" mı demelidir?
Bu bolum 3 senedir var ben 1 senedir aktif durumdayım.
Bana özelden desing yok design falan muhabbetine girdin,burası arkadaslarla bılgı paylasma yeri,millete laf sokma laf duzeltme alanı degıl,kımse hıcbırseye mecbur degıl (resım)v.s. Soru soruyosun ,cevap begenmiyosun pipercross bilmem ne,bu forumda ilk defa boyle muhabbetler oluyo nedense senden sonra basladı.devrecilik yok ,yeterki uslubuna dıkkat et. SAYGILAR İSMAİL
pocket_rocket
05-02-2013, 22:44
Bu bolum 3 senedir var ben 1 senedir aktif durumdayım.
Bana özelden desing yok design falan muhabbetine girdin,burası arkadaslarla bılgı paylasma yeri,millete laf sokma laf duzeltme alanı degıl,kımse hıcbırseye mecbur degıl (resım)v.s. Soru soruyosun ,cevap begenmiyosun pipercross bilmem ne,bu forumda ilk defa boyle muhabbetler oluyo nedense senden sonra basladı.devrecilik yok ,yeterki uslubuna dıkkat et. SAYGILAR İSMAİL
Pipercross bilmem ne nedemek onu anlamadım hangi marka iyidir diye bilgi almaya çalışıyoruz forumdan bunun nesi kötü? Her cevabı da beğenmek zorunda değilim ayrıca... Kendi fikirlerimi belirtirim, karşılıklı görüş alışverişi amaç burada...
Evet gözüme çarptı iyi niyetimle söyleyeyim dedim, sen de benim bir hatamı yazdın teşekkür edip düzelttim, ne var bunda pardon?
Şok geçiriyorum kötü niyetle bişey yapsam gam yemeyeceğim...:confused::confused::confused:
Burada rahatsızlık duyulan başka bir konu var ama çözemedim, çok da rahatsız oluyorsanız moderatöre şikayet edin incelensin mesajlarım (tarafsız incelenecekse tabii) banlanacaksam banlanırım umurumda değil...
arkadaşlar 200 lük rcz de neden yazılımdan düzgünce güç çıkmıyor ? üst devirlerde bi güç artışı yok ,5000 rpm e kadar stabil olan 275 nm tork , yazılımdan sonra dizel gibi oluyor 5500 devirden sonra yazılımla güç alınamamış.bu arabanın kapasitesi bu kadarmı ? bu araca göre üretilen takılabilecek parçalar varmı ? intercooler,forge wg gibi ?
mesela 175 lik mini den ne güzel güç çıkmış.Turbolar sizin gt lerle aynımı 200 rcz in ?
fotografı inip cekmem lazım eve gidince dünde kullanmadım aracımı, işyerinden ara ara giriyorum işyerindede foto yok kardesim... yardımcı olmaya calısıyoruzda her dediğinde aynı saniye olucak diye biseyde yok malesef.
arkadaşlar 200 lük rcz de neden yazılımdan düzgünce güç çıkmıyor ? üst devirlerde bi güç artışı yok ,5000 rpm e kadar stabil olan 275 nm tork , yazılımdan sonra dizel gibi oluyor 5500 devirden sonra yazılımla güç alınamamış.bu arabanın kapasitesi bu kadarmı ? bu araca göre üretilen takılabilecek parçalar varmı ? intercooler,forge wg gibi ?
mesela 175 lik mini den ne güzel güç çıkmış.Turbolar sizin gt lerle aynımı 200 rcz in ?
kardesim 200 lükleri bimiyorum ama 156'lıklar stage 1 için 98/100 oktan benzin(yurt dışı şartlarındaki 98/100 bu tabi :D ) ve stage 1 yazılımla aşağıdaki sonuçları veriyor.
Performance results
Maximum power (flywheel): 206 PS @ 4900 RPM
Maximum torque: 310 Nm @ 2500 RPM
...........................
kardesim 200 lükleri bimiyorum ama 156'lıklar stage 1 için 98/100 oktan benzin(yurt dışı şartlarındaki 98/100 bu tabi :D ) ve stage 1 yazılımla aşağıdaki sonuçları veriyor.
Performance results
Maximum power (flywheel): 206 PS @ 4900 RPM
Maximum torque: 310 Nm @ 2500 RPM
mesela abi
http://superchips.co.uk/curves/RCZ%201.6%20THP%20200bhp.pdf
5 bg alınmış yani dizel gibi alt devirlerde tork gelmiş sadece
rcz in oranları çok kısa ve vites attığında 5000 devir civarına düşse orjinal rcz i geçemeyecek bu araç ?
hayırdır nihat bro nolduuu nie stock'a dönüş? :s
bır eve bır cooper yeter desem :)
MELLBERG
06-02-2013, 16:22
selam arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum sayfayı kısmet bugüneymiş üye olmak 207 gt sahibiyim 1 yıldır keyfli sohbetler.
mesela abi
http://superchips.co.uk/curves/RCZ%201.6%20THP%20200bhp.pdf
5 bg alınmış yani dizel gibi alt devirlerde tork gelmiş sadece
rcz in oranları çok kısa ve vites attığında 5000 devir civarına düşse orjinal rcz i geçemeyecek bu araç ?
bildiğim kadarı ile superchips gibi firmalar oldukça soft yazılımlarla çalışmakta, sonuç olarak bölgesel atmosfer şartları (basınç, ortalama sıcaklık vb..) değişiklik göstermekte ve bu firmalar tüm dünyaya ürün pazarlamakta, dolayısı ile kullanıcılardan gelebilecek sıkıntılar özellikle araçlarında oluşabilecek mekanik hasarlar hem şirket ismini kötülemekte hemde açılabilecek dava vb durumlarda şirket zararına gitmekte. araca özel bir yazılım değil, seri üretim bir parça gibi düşünebiliriz. artık chipteki yazılımı neye göre yapıyorlar bilmiyorum ama tahminimce standart ortalama hava şartları ve stock araç setupları için.
fakat yapılabilecek özel remap'ler araç setup'ına göre hava şartlarına göre, benzin kalitesine göre vb şartlara göre özel düzenlenmekte olup sınırlar oldukça zorlanabilrmektedir, seri üretime göre kıyasala tabikide.
yani sonuç olarak kişisel setuplara göre yapılan remaplerle kıyasla superchips vb firmalar çok daha soft kalıyor.
özel bir yazılım yapılarak dahada üst seviyelerde performans sağlanabilir düşüncesindeyim.
göndermiş olduğun dyno sheet'de 200'lük motor standartta 227 bhp olarak görünüyor. varmı arkadaslar tanıdık stock dynoya cıkmış 200'lük RCZ? veriler doğrumu acaba? superchips'le 233hp görünüyor. 200lük motoru düz 200 desek 33hp güç artışı sağlanmış ama 227 dersek dedğin gibi 5hp komik duruyor :D hava filtresi taksan alırsın o gücü :P :P
selam arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum sayfayı kısmet bugüneymiş üye olmak 207 gt sahibiyim 1 yıldır keyfli sohbetler.
hayırlı olsun kardesim, kazasız belasız kullanman dileğimle.. hoşgeldin..
MELLBERG
06-02-2013, 16:46
Amin kardeşim teşekkür ederim arkadaşlıklar sohbetler çok hoşuma gitti inş hep böle sürer.
pocket_rocket
06-02-2013, 18:47
fotografı inip cekmem lazım eve gidince dünde kullanmadım aracımı, işyerinden ara ara giriyorum işyerindede foto yok kardesim... yardımcı olmaya calısıyoruzda her dediğinde aynı saniye olucak diye biseyde yok malesef.
Sağolasın uygun bir zamanında yollarsın o zaman...:)
yn_lemans
06-02-2013, 21:22
...............
volkan 207 gt
06-02-2013, 21:58
.................
buraktelek
07-02-2013, 04:41
s3 dump valve ile forge dump valve arasındaki fark nedir ? birde bunların adaptörü veya içi gibi parçaları var açıkçası kafamı çok kurcaladı bu konu, hangisini kullanmalıyız? maliyet açısından hangisi uygun olur ?
karsiyakaliozi
07-02-2013, 06:49
[QUOTE=buraktelek;6604763]s3 dump valve ile forge dump valve arasındaki fark nedir ? birde bunların adaptörü veya içi gibi parçaları var açıkçası kafamı çok kurcaladı bu konu, hangisini kullanmalıyız? maliyet açısından hangisi uygun olur ?[/QUTE]
forgenın 2 tıpı var adaptor gıbı olan pek işe yaramıyor ben s3 kulalnıyorum ıc mekanızma değiştirilip takılıabiliyor zaten sokunce bızımkının dandıklıgını goruyorsun ben s3 öneririm
bildiğim kadarı ile superchips gibi firmalar oldukça soft yazılımlarla çalışmakta, sonuç olarak bölgesel atmosfer şartları (basınç, ortalama sıcaklık vb..) değişiklik göstermekte ve bu firmalar tüm dünyaya ürün pazarlamakta, dolayısı ile kullanıcılardan gelebilecek sıkıntılar özellikle araçlarında oluşabilecek mekanik hasarlar hem şirket ismini kötülemekte hemde açılabilecek dava vb durumlarda şirket zararına gitmekte. araca özel bir yazılım değil, seri üretim bir parça gibi düşünebiliriz. artık chipteki yazılımı neye göre yapıyorlar bilmiyorum ama tahminimce standart ortalama hava şartları ve stock araç setupları için.
fakat yapılabilecek özel remap'ler araç setup'ına göre hava şartlarına göre, benzin kalitesine göre vb şartlara göre özel düzenlenmekte olup sınırlar oldukça zorlanabilrmektedir, seri üretime göre kıyasala tabikide.
yani sonuç olarak kişisel setuplara göre yapılan remaplerle kıyasla superchips vb firmalar çok daha soft kalıyor.
özel bir yazılım yapılarak dahada üst seviyelerde performans sağlanabilir düşüncesindeyim.
göndermiş olduğun dyno sheet'de 200'lük motor standartta 227 bhp olarak görünüyor. varmı arkadaslar tanıdık stock dynoya cıkmış 200'lük RCZ? veriler doğrumu acaba? superchips'le 233hp görünüyor. 200lük motoru düz 200 desek 33hp güç artışı sağlanmış ama 227 dersek dedğin gibi 5hp komik duruyor :D hava filtresi taksan alırsın o gücü :P :P
soft olsun abi o arabanın turbo basamıyor heralde.Bizim kötü turbolu 122 1.4 tsi da bile superchips in üstleri gayet gerekeni yapmışlardı yani
yn_lemans
07-02-2013, 10:53
1000 km kullandım heralde en fazla s3 dumpvalve hiçbir skıntı yok
tamamen ses için değişikliktir. 100 tl ye vericem maksat birinin işi görülsün,audi şenyıldızlardan almıştım ( nihat abimden forge'u aldım)
Ismail kardeşime 300km yol yapmamış port polıshlı jcw manıfoldu ve forge ses kıtı ve hortumlarıyla bırlıkte dumpvalve kıtını satmış bulunmaktayım,hayırlı olsun kardeşim iyi günlerde kullan hayrını gör :) 207'ciler sağa çekilin :)
birazdan paketliyorum ve kargoluyorum
yn_lemans
07-02-2013, 11:06
Ismail kardeşime 300km yol yapmamış port polıshlı jcw manıfoldu ve forge ses kıtı ve hortumlarıyla bırlıkte dumpvalve kıtını satmış bulunmaktayım,hayırlı olsun kardeşim iyi günlerde kullan hayrını gör :) 207'ciler sağa çekilin :)
saol abicim hepimize inşallah :D
yn_lemans
07-02-2013, 11:07
birazdan paketliyorum ve kargoluyorum
ismail bunu beğendi :D :D :D :icon_tup:
pocket_rocket
07-02-2013, 12:01
Selamlar sadece ses için s2 mi s3 mü önerirsiniz dv olarak? Ayrıca forge'un sesi gibi mi sesleri bu dv'lerin?
selam arkadaslar baya bi aradan sonra tekrardan aracıma el atmaya karar verdim. ilk olarak stelionun stage2+ yazılımını ege turbo arda arkadasımla telefon trafiginden sonra halledebildik. Devamlı debriaj bitmesinden yana sıkıntım vardı bunun içinde bronz baskı balataya karar verdim tam performans almak ve tam gücü aktarmak için. Orjınal baskının titremesınden kacırmasından sıkıldıgımdanda diyilebilir :) Bronz baskı içinde Ankaradan Oto Debriaj Şahin ustam ile baglantıya gectim cok sagolsun bronz debriaj hakkında her konuda beni bilgilendirdi. Şahin ustama ve Egeturbo Arda ya burdan birkez daha teşekkür ediyorum. :) bunlarda bi kaç resim debriajla ilgili. :icon_tup:
http://img560.imageshack.us/img560/1187/img2013020700091.jpg
http://img441.imageshack.us/img441/8315/img2013020700092.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/6760/img2013020700093.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/3180/img2013020700094.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/6722/img2013020700095.jpg
yn_lemans
07-02-2013, 16:06
http://img547.imageshack.us/img547/5296/40505121393383391919880.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/547/40505121393383391919880.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
orjınal ve r56 hafif alta kasnak....
ağarlık olarak aralarında gerçekten baya fark var....
yn_lemans
07-02-2013, 16:07
http://img545.imageshack.us/img545/5674/48576821400270764091048.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/545/48576821400270764091048.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
sıfır baskı balata seti almıştım, baskısını yeni kullandım.balatayı amerikan malı bronz balatayla çaktık,5 li tercih ettim
yn_lemans
07-02-2013, 16:08
http://img825.imageshack.us/img825/9173/74770268421748082997922.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/825/74770268421748082997922.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
sertlik yumuşaklık ayarlı koni'lerimiz ve yol arkadaşı 5 cm h&r yay :)
yn_lemans
07-02-2013, 16:12
http://img202.imageshack.us/img202/3076/48611227666266210062015.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/202/48611227666266210062015.jpg/)
yn_lemans
07-02-2013, 16:13
http://img855.imageshack.us/img855/4742/53703227666263409991873.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/855/53703227666263409991873.jpg/)
BERK SOMAY ELLERİNE SAĞLIK RESMEN DOKUDU ADAM
dei pahalı ama malzeme kalitesi olarak 1. sınıf gerçekten
yn_lemans
07-02-2013, 16:14
http://img94.imageshack.us/img94/8875/52654323556520668997858.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/94/52654323556520668997858.jpg/)
ufaktan bi poz :)
yn_lemans
07-02-2013, 16:15
http://img17.imageshack.us/img17/7938/55011327843249034521773.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/17/55011327843249034521773.jpg/)
kaliperleri temizlememiz koca bir gün sürdü, semih usta'yla benzin , balata spreyi,yağ çıkartıcı,jant temizleyici sprey,ve en etkılısı bulaşık yağ sökücü ve keçelerler saatlerce uğraştık ** değer :)
yn_lemans
07-02-2013, 16:16
http://img585.imageshack.us/img585/4600/42820027811915051198755.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/585/42820027811915051198755.jpg/)
jantlarımı 2 defa boyadık , 'lowrider custom florya' semih usta olayı bitirdi , ellerine sağlık...
jantlar piano black veya gunmetal degıldir.
yn_lemans
07-02-2013, 16:16
http://img209.imageshack.us/img209/8241/58241276662546097732498.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/209/58241276662546097732498.jpg/)
dei sargımız
THERMO-TEC turbo ceketi (kendiniz dikiyosunuz)
yn_lemans
07-02-2013, 16:17
http://img163.imageshack.us/img163/7397/29546627856907775988679.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/163/29546627856907775988679.jpg/)
KESİNLİKLE TAMAMEN BOYADIR !
söküp boyadığımız için sistemdeki bütün yağı boşalttık ve motul dot 5.1 ile değiştirdik
kaliper değip geçme , emeğe saygı :)
semih usta adamın dibisin :)
yn_lemans
07-02-2013, 16:20
http://img845.imageshack.us/img845/4798/54303421102908130211114.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/845/54303421102908130211114.jpg/)
iskender power :)
volkan 207 gt
07-02-2013, 20:45
http://img585.imageshack.us/img585/4600/42820027811915051198755.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/585/42820027811915051198755.jpg/)
jantlarımı 2 defa boyadık , 'lowrider custom florya' semih usta olayı bitirdi , ellerine sağlık...
jantlar piano black veya gunmetal degıldir.
ismail kardeşim jantları kaça ve nerde boyattın yardımcı olursan sevınırım ufaktan bende düşünüyorum.bu arada cok güsel olmuş allah nazardan saklasın..
RC_Alper
07-02-2013, 21:53
göstergelerde gözüm kaldı valla :D hayırlı olsun Allah nazarlardan saklasın :)
ibrahim1903
07-02-2013, 23:03
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kusursuz-rc-le-mans-108529669/detay
şu araç ne kadar eder piyasası nedir almayı düşünüyorumda şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
yn_lemans
08-02-2013, 00:02
göstergelerde gözüm kaldı valla :D hayırlı olsun Allah nazarlardan saklasın :)
Ebay den almıştım :) ALLAH daha iyilerini hepimize versin inşallah
yn_lemans
08-02-2013, 00:07
ismail kardeşim jantları kaça ve nerde boyattın yardımcı olursan sevınırım ufaktan bende düşünüyorum.bu arada cok güsel olmuş allah nazardan saklasın..
Amin ALLAH razı olsun, 500 tl ye boyattım kavga dovus cok sevdıgım abim boyadı,jantlar piano black te degıl gunmetalde,sadece son kata atılan boyanın kilosu 500 tl,ben gittim aldım ama farklı bı atılma tarzı var,istersen yaptırırz .jantları yarı fıyatınada boyucak adam bulursun ama adam 2 kere boyadı 2 ser gun beklettık pasta yaptık 8/9 gun takıldım kaliperlerle,böyle adam zor yanlş anlama :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kusursuz-rc-le-mans-108529669/detay
şu araç ne kadar eder piyasası nedir almayı düşünüyorumda şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
arac temiz duruyor yınede yetkılı servıse göstermek gerekır bence ,ıyı bır pazarlık yapılıp alınabilecek bir arac..
İsmail'im gördüğüm fotolar benı çok sevındırdı,başarılarının devamını dılıyorum kardeşim,istanbul'da olmanın kıymetını bıl dıyorum sana...Başka şehırde olsan bu işçilikleri .....sene yaptıramazsın...ALLAH'ım tekerine taş değdirmesın kazasız belasız cezasız günler dılıyorum :)
merak edenlere dip not : kaza falan yaptığım yok keyfe keder sattım parçalarımı,arabayı da keyfe keder satacağım....bır eve 2 mını fazla gelecek çünkü :)
poşetçay
08-02-2013, 18:57
arkadaslar stok 207rc de 14lt sehiriçi çok fazla degilmi sizin kaç lt
yn_lemans
08-02-2013, 19:12
İsmail'im gördüğüm fotolar benı çok sevındırdı,başarılarının devamını dılıyorum kardeşim,istanbul'da olmanın kıymetını bıl dıyorum sana...Başka şehırde olsan bu işçilikleri .....sene yaptıramazsın...ALLAH'ım tekerine taş değdirmesın kazasız belasız cezasız günler dılıyorum :)
Abi iki gundur bedaşta hayatım s...... , saol abi ALLAH razı olsun,istanbulda olmanın havasından suyundan faydalanmaya calısıyorum elimden geldıgınce,hepimize kazasız belasız günler inşallah :) , bu arada emanetleri aldım ,ılk olarak dump valve i takmaya calıstm ama basaramadım , bakalım nasıl olucak
yn_lemans
08-02-2013, 19:13
Td05 varken forge dump valve montajı için yardımcı olabılıcek kımse varmı ?
threshold
09-02-2013, 02:31
arkadaslar stok 207rc de 14lt sehiriçi çok fazla degilmi sizin kaç lt
sıkışık istanbul trafiği durkalkta bu değerlere ulaşman normal,ben stock halimde max 16,5 lt görmüştüm-mecidiyeköy yeniköy arası akşamüstü e5 trafiği...
selam arkadaslar baya bi aradan sonra tekrardan aracıma el atmaya karar verdim. ilk olarak stelionun stage2+ yazılımını ege turbo arda arkadasımla telefon trafiginden sonra halledebildik.
ne zaman deniyoruz?
volkan 207 gt
09-02-2013, 17:06
bu gün en sonunda cupra lip alıp montaj yaptırdım boch car servis chek up yapıldı,diag makine bağlandı hic bir sıkıntı ve arıza cod vermedi allahıma şükür tık yok maaşallah:)))farlara film çekildi.sisler sarı oldu:)tavsiye edilir.yaza ilk işim bide coil(göktan kardeşiminkinden).bide ismaille jantları hallettikmi tmm...
bu gün en sonunda cupra lip alıp montaj yaptırdım boch car servis chek up yapıldı,diag makine bağlandı hic bir sıkıntı ve arıza cod vermedi allahıma şükür tık yok maaşallah:)))farlara film çekildi.sisler sarı oldu:)tavsiye edilir.yaza ilk işim bide coil(göktan kardeşiminkinden).bide ismaille jantları hallettikmi tmm...
Yaz gelmeye baslarken herkeste bir hareketlenme maasallah :) kardesim gule gule kullan lipini coilde aldikmi tamamdir ama nerde fotolar? Yarin cek fotolarida koy bakalim merak ettikk
volkan 207 gt
09-02-2013, 19:44
Evlat garajda suan istanbulda hava yağmurlu (bu arada ilk defa aldığından beri yağmur,çamur gördü) yarın yıkayıp çekip koyarım kardesim tsk ettim a e o:))
ne zaman deniyoruz?
onumuzdekı hafta yapalım yerler kuru olursa. pazartesi yıne sanzıman ındırcez. debriaj cok yukarda kavradı. hafta sonuna kadar eksıklıkler bıter cıkıp denerız. :icon_tup:
Antalyalogy
10-02-2013, 15:16
onumuzdekı hafta yapalım yerler kuru olursa. pazartesi yıne sanzıman ındırcez. debriaj cok yukarda kavradı. hafta sonuna kadar eksıklıkler bıter cıkıp denerız. :icon_tup:
bro mesaj kutunu boşalt pm atamiyorum
pocket_rocket
10-02-2013, 16:20
Cumartesi günü SRK serviste universal K&N rc-3250 taktık araca.
http://imageshack.us/a/img593/5697/img0035rw.jpg
http://imageshack.us/a/img152/2145/img0036xk.jpg
Artık iş custom airbox yapıp yalıtkan malzeme ile sarmak ve havayı kırmızı okun olduğu yerden almaya kaldı (K&N burayı tavsiye ediyor ve mantıklı, alt devirde bir etkisi olmamakla beraber araç yüke bindiği anda en soğuk kavayı buradan alacaktır). BMC ve pipercross kitler mavi okun olduğu yerden alıyor orjinal intake'den. Orijinal intake de direkt kaputun içinden alıyor, sol farın orada herhangi bir açıklık yok.
Neden custom iş yaptığımı da açıklayayım;
K&N Apollo kit Elif Tuning'in sitesinde stokta görünüyordu. Telefonla açıp sorgulattım ellerinde olmadığını söylediler. Birlas'tan Caner Bey bu ürünü en erken Birlas yoluyla 3-4 ay sonra alabileceğimi bireysel olarak getirtmek istesem gümrükte tamamen işimin şansa kaldığını söyledi (5 sene önce Laser Tuning vasıtasıyla clio sport için 57i kit getirtmiştim 500 tl'ye mal olmuştu bana). Ben de riske girmek istemedim. Ebay'de de aynı sıkıntı olacaktı.
Direkt neden turbodan almadığımı sorarsanız, breather pipe ve sensor için T pipe ıvır zıvır ve işçilik gerekecektir (orjinalliği mümkün olduğu kadar bozmadan yapmak istedim). Sensörü iptal edip breather'a da pozitif karter havalandırma filtresi (PCV) takmak istemedim. Ayrıca direkt akünün önüne konan filtre turboya çok yakın olduğu için sıcak havayı çekecek, ancak mandrel ile aşağı sallanabilirdi filtre, onu da ben su çekebilir diye istemedim.
Yorumlarınızı bekliyorum...
volkan 207 gt
10-02-2013, 18:08
http://i46.tinypic.com/359e2wi.jpg UFAKTAN... http://i47.tinypic.com/nx04df.jpg garajda anca bu kadar:)) http://i48.tinypic.com/2ihuli9.jpg lipi taktırmadan önce...
bro mesaj kutunu boşalt pm atamiyorumtamamdır bro :o
yasinkarahan
11-02-2013, 00:14
herkese iyi geceler bizim bu rc'lere dump valve sadece forge olarakmı var s3 dumpvalve belli zaman sonra basınç kaçırıyomuş farklı bi ürün deniyen oldumu acaba
Cumartesi günü SRK serviste universal K&N rc-3250 taktık araca.
Artık iş custom airbox yapıp yalıtkan malzeme ile sarmak ve havayı kırmızı okun olduğu yerden almaya kaldı (K&N burayı tavsiye ediyor ve mantıklı, alt devirde bir etkisi olmamakla beraber araç yüke bindiği anda en soğuk kavayı buradan alacaktır). BMC ve pipercross kitler mavi okun olduğu yerden alıyor orjinal intake'den. Orijinal intake de direkt kaputun içinden alıyor, sol farın orada herhangi bir açıklık yok.
Neden custom iş yaptığımı da açıklayayım;
K&N Apollo kit Elif Tuning'in sitesinde stokta görünüyordu. Telefonla açıp sorgulattım ellerinde olmadığını söylediler. Birlas'tan Caner Bey bu ürünü en erken Birlas yoluyla 3-4 ay sonra alabileceğimi bireysel olarak getirtmek istesem gümrükte tamamen işimin şansa kaldığını söyledi (5 sene önce Laser Tuning vasıtasıyla clio sport için 57i kit getirtmiştim 500 tl'ye mal olmuştu bana). Ben de riske girmek istemedim. Ebay'de de aynı sıkıntı olacaktı.
Direkt neden turbodan almadığımı sorarsanız, breather pipe ve sensor için T pipe ıvır zıvır ve işçilik gerekecektir (orjinalliği mümkün olduğu kadar bozmadan yapmak istedim). Sensörü iptal edip breather'a da pozitif karter havalandırma filtresi (PCV) takmak istemedim. Ayrıca direkt akünün önüne konan filtre turboya çok yakın olduğu için sıcak havayı çekecek, ancak mandrel ile aşağı sallanabilirdi filtre, onu da ben su çekebilir diye istemedim.
Yorumlarınızı bekliyorum...
Orada daha fazla sıcak hava ceker gibime geliyor.Eğer dediğim gibi değilse bende oraya alıyım filtreyi :D
pocket_rocket
11-02-2013, 15:28
Orada daha fazla sıcak hava ceker gibime geliyor.Eğer dediğim gibi değilse bende oraya alıyım filtreyi :D
Valla SRK Garaj'dan Serkan RCZ ve RC'lere oraya uyguluyorum dedi. İlk başta ben de tereddüt ettim ama turbonun hemen yanından iyidir. Ayrıca K&N Apollo'yu, BMC kitin kazanını oraya koymuş. Alta'da cooper s için oraya yönlendirmiş filitreyi hep (gerçi onlar hood scoop'tan alıyor havayı) en uygun yer orası bence de :) Ben önümüzdeki bir kaç yüzyılda vaktim olursa ölçü alıp airbox yaptıracağım gerçek otoklavda imal edilmiş karbonfiberden :icon_tup:
NOT: Muhtemelen turbo, downpipe, manifold önde olduğu için orayı tercih ediyorlar, bencde de mantıklı zaten :)
bence en güzel filtre uygulaması bu şekilde.
birikinti suya tam gaz ile girmediğiniz sürece su çekmezsiniz. yaz kış bu şekilde kullanıyorum..
http://www.fotoyukle.net/?di=KK29
bence en güzel filtre uygulaması bu şekilde.
birikinti suya tam gaz ile girmediğiniz sürece su çekmezsiniz. yaz kış bu şekilde kullanıyorum..
http://www.fotoyukle.net/?di=KK29
bendede yazın bu sekılde :icon_tup:
forge'un kitini yaptırmak farz oldu anlaşıldı :)
forge'un kitini yaptırmak farz oldu anlaşıldı :)
ya arkadaş yaz kış tamponmu sökücez bi hava filtresi için.. intercoolerın görevi ne :D teker önü 10hp versin kaput içi 7 versin çok bişey değişmeyeceği kanısındayım. heleki yazın antalya sıcağında pişen asfaltın sıcağını direk almazmı teker önünden? ;)
en güzeli k&n in aldığı yer ama orasıda kış için sakat gel içime su dol dercesine biyer :D
pocket_rocket
13-02-2013, 16:29
ya arkadaş yaz kış tamponmu sökücez bi hava filtresi için.. intercoolerın görevi ne :D teker önü 10hp versin kaput içi 7 versin çok bişey değişmeyeceği kanısındayım. heleki yazın antalya sıcağında pişen asfaltın sıcağını direk almazmı teker önünden? ;)
en güzeli k&n in aldığı yer ama orasıda kış için sakat gel içime su dol dercesine biyer :D
Evet tampon söküp takmak bana da pek kullanışlı gelmedi her filitre temizlemesinde veya bir problem olduğunda. K&N'in aldığı yerden alacağım havayı airboxa ama su olayı için bir zihni sinir düşünüyorum bakalım nasıl olacak :D
KN kit nereye veriyor filtreyi ?
pocket_rocket
13-02-2013, 18:51
KN kit nereye veriyor filtreyi ?
Filtre benim taktığım yerde ama emiş borusunu sağ üst tarafa veriyor kaput altındaki...
http://img54.imageshack.us/img54/4958/apollokn207rc.jpg
Anladım ozaman emiş borusunu direk filtreye vermesek içeri uzatsak suyu cekmez ozaman ? :D
pocket_rocket
14-02-2013, 08:55
Anladım ozaman emiş borusunu direk filtreye vermesek içeri uzatsak suyu cekmez ozaman ? :D
Bu evde yattığımız yatakların yazlık - kışlı tarafı olur. Yazın o tarafını çevirirsin kışın kışlık yazan tarafını. Bu boru işi de öyle olacak sanırım :D
Aşağıya sallanabilir boru ama o zaman da sıcak hava olayı var. Arabayı lifte kaldırıp inceleyeceğim bir ara nereye sallanabilir diye :soru:
Tekerleği ve davlunbazı sökünce gayet rahat erişilebiliyor oraya. :D ben tamponu ayarlatmak için söktürmüştüm o resimde. filtre takmak için değil :D şimdi temizlik zamanları yada filtre değiştirceğimde 4 bijon ve 6 tane davlumbaz klipsi söküyorum tamam :D
207 lerde PCV sistemini iptal eden var mı ?
Direct injection sistemlerinin meşhur sorunu emme subablarının kurum bağlamasını ortadan kaldırmak için bu işe bi el atmak lazım arkadaşlar. Ben servisten gerekli parçaları aldım bu gün yarın bakacak servis. Zaten bu konuda bir servis bülteni varmış duyumlarıma göre. Var mı bilgisi olan ?
200 lük ve 156 lık motorlarda pcv borusu zaten iptal edilmiş pcv borusu yerine 2 tane tapa mevcut
bizim motorlarda yani 150 ve 175likler ilk fabrika çıkış yağında bir sorun vardı
servis bülteninde en son baktığımda pcv iptali yoktu ama TUNAP marka özel bir sıvı ile sübap temizliği işlemi mevcut
sübap temizliğini p1385 arıza kodu verdiğinde uygulayayın diyor
illa iptal edilecekse de etuners da anlatılmış
http://etuners.gr/en/index.php?s=12&t=299
bu da kurumlu emme sübapları
http://etuners.gr/en/index.php?s=12&t=357
Evet yenilerde iptal edilmiş doğru. Bizimkiler içinde iptalinde yarar var gibi yoksa kurum çok fazla ilerde subablar kompresyon tutmamaya başlar. Tfsi larda durum aynı hattaki onlarda daha fazla görülen bir durum sanırım.
5000km kadar kullandığım AP Coilover Setini satıyorum
patlağı çatlağı yağ kaçağı herhangi bir tamirat tadilat görmemiştir
ön amortisör çapı 51mm olan tüm 207 lere uyar (RC GT 1.6HDI) 51mm olan başka hangi model var bilmiyorum
ön amortisörler daha soğukken ilk hareket esnasında ve yavaş giderken ''luk luk'' tarzında bir ses yapıyor bazen de yapmıyor ama yol yaptıkça kesiliyor
fiyatı bu yüzden uygun yazıyorum sertliği konforu güzel ayarlanmış fiyat performans ürünü bir set
550 TL
ilk alındığından bir foto
http://imageshack.us/a/img402/7166/207apcoilover.jpg
ön amortisör çapı 51mm olan tüm 207 lere uyar (RC GT 1.6HDI) 51mm olan başka hangi model var bilmiyorum
ön amortisörler daha soğukken ilk hareket esnasında ve yavaş giderken ''luk luk'' tarzında bir ses yapıyor bazen de yapmıyor ama yol yaptıkça kesiliyor
fiyatı bu yüzden uygun yazıyorum sertliği konforu güzel ayarlanmış fiyat performans ürünü bir set
550 TL
canım musaıt oldugunda su tunap 133 lerın 2 sını alıyım senden. :D bırde özelden numaranı yazsana rehberım sılındı. :icon_tup:
Bugün benim arabayı babamın ihtiyacından dolayı ona vermiştim işyerine gitip arabayı park ettiğinde kaputtan dumanlar yükseldiğini görmüş.Kaputu acıp baktıgında (araba suanda komple orjinal sadece forge dv var ) Fotoğraflardaki gösterilen yerin yandıgını gormus cakmak cakmıs gibi alev almıs orası babam hemen sondurmus etmıs suan araba garajda yatıyo diyo acaba neden böyle birşey olmus olabılır ? turboya birşey olmusmudur ?
http://imageshack.us/a/img145/862/img0594o.jpg
http://imageshack.us/a/img836/4749/img0593obi.jpg
http://imageshack.us/a/img585/5347/img0595t.jpg
550 TL
Tufan cepten mesaj attım haber bekliyorum senden ;)
Geçmiş olsun. Turbo nun yağ rekorundan kaçırmış yağı sonrasında ad manifolda gelince alev almış yağ.
Suanda oraya gidemiyorum turbonun yağ rekorunu degıstırırsek sıkıntımız cozulurmu yanı ? Biraz daha açabilirmisiniz ?
edit
2 kere yollamısım postu
Thp motorlarda çok klasik bir durum üsteki rekordan yağ kaçırması , oraları sökün güzelce yağdan arındırın ve yeni rekorlar birlikte geri toplayın sıkıntı çözülür. Ama bu söylediklerim fotodan anladığım kadarı ile yinede usta güzelce baksın kaçaklara. Rekorun fiyatı 85 tl sanırım.
anladım teşekkürler arabayı suanda ustamın dükkanına götürüyorlar bakalım başka birşey cıkmaz umarım
canım musaıt oldugunda su tunap 133 lerın 2 sını alıyım senden. :D bırde özelden numaranı yazsana rehberım sılındı. :icon_tup:
o tunaplar yazdan kalma diğer ikisi arkadaş içindi işlerini yere getirip rahmetli oldular :)
numaram sıfır beşyüzyedi yediyüzsekiz yetmiş sekiz on sekiz ara beni boya beni :D
o tunaplar yazdan kalma diğer ikisi arkadaş içindi işlerini yere getirip rahmetli oldular :)
numaram sıfır beşyüzyedi yediyüzsekiz yetmiş sekiz on sekiz ara beni boya beni :D
2 kutu tekrar getırme durumun varmı canım :beuj: arayımda sıvasız badana boya olayına gırelim :)
2 kutu tekrar getırme durumun varmı canım :beuj: arayımda sıvasız badana boya olayına gırelim :)
mal patlayıcı ve kolay alev alabilir kategorisine girdiğinden dolayı uçakla gelme ihtimalleri yok ben onları geçen yaz almanyadan arabayla gelen bir akraba vasıtasıyla getirttim
Bugün benim arabayı babamın ihtiyacından dolayı ona vermiştim işyerine gitip arabayı park ettiğinde kaputtan dumanlar yükseldiğini görmüş.Kaputu acıp baktıgında (araba suanda komple orjinal sadece forge dv var ) Fotoğraflardaki gösterilen yerin yandıgını gormus cakmak cakmıs gibi alev almıs orası babam hemen sondurmus etmıs suan araba garajda yatıyo diyo acaba neden böyle birşey olmus olabılır ? turboya birşey olmusmudur ?
http://imageshack.us/a/img145/862/img0594o.jpg
http://imageshack.us/a/img836/4749/img0593obi.jpg
http://imageshack.us/a/img585/5347/img0595t.jpg
geçmiş olsun dostum..
teşekkürler araba suanda ustanın dükkanında.
Antalyalogy
15-02-2013, 14:29
Gökay geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın..
PCV iptali sonrasında rölantide duman atma problemi oluşabiliyor.
Mini cooper ve ds3'lerde bazı Peugeot'larda da gözükebilen bir durum. e-tuners'ta Stelios'ta yazmış neden kaynaklandığını anlamıyorum diye.
PCV iptali sonrasında rölantide duman atma problemi oluşabiliyor.
Mini cooper ve ds3'lerde bazı Peugeot'larda da gözükebilen bir durum. e-tuners'ta Stelios'ta yazmış neden kaynaklandığını anlamıyorum diye.
Fakat iptali daha verimli olacak gibi görünüyor. Yanılıyormuyum ? Yeni Thp motorlarda başka ekstra bir değişiklik olmadan iptal edilmiş görünüyor.
2 tane tıpa ile iptal ediyorsunuz 5 dk lık bir işlem. fakat bi süre sonra rölantide beklediğinizde aracınız beyaz duman atmaya başlıyor ve hiç kesmiyor bu dumanı..
tahmin olarak motor içindeki buharı intake üzerinden tekrar ememediği için bir şekilde eksoz tarafına geçip atması.
2 tane tıpa ile iptal ediyorsunuz 5 dk lık bir işlem. fakat bi süre sonra rölantide beklediğinizde aracınız beyaz duman atmaya başlıyor ve hiç kesmiyor bu dumanı..
tahmin olarak motor içindeki buharı intake üzerinden tekrar ememediği için bir şekilde eksoz tarafına geçip atması.
Motor içindeki buhar ekstra olarak karter havalandırmadan hava filtresine zaten bağlı değil mi ? Birde yeni THP lerde niye böyle bir sorun yapmıyorda biz iptal edince yapıyor o kısım kafamı karıştırıyor. Eğer dediğiniz gibiyse oil catch bağlayıp sonuca ulaşmak lazım aksi takdirde bana kalırsa bu sistemle subabların kurum bağlaması çok doğal bir sonuç.
Karter havalandırmasından bağlı değil galiba. Çok iyi anlamam ama ustanın sölediği bana bu şekildeydi. Oil catch takıp denedim. Oil catch'in üstünden de duman atıyodu resmen. Bir sonuç alamıyorsun yani. Yinede deneyebilirsin. Belki senin aracında aynı problemi yapmaz.