Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
emretorlak
15-07-2009, 21:59
Yay işi yaş iş.Tecrübe edildi:)
Stock iyidir
Antalyalogy
15-07-2009, 22:01
Yay işi yaş iş.Tecrübe edildi:)
Stock iyidir
:soru::soru::soru:
Kanka nooldu senin imza yaws:soru:
dün aksam 19.00 civarı kötü bir olay yasadım. sağ ön amortisorü saseye baglayan parca koptu.Civata kesmiş. Yetkili Servise cektirdim aracı..eibachlar takılırken sözünü ettigim civata haddinden fazla sıkıldıgı için kırılmıs servisin verdigi bilgiye göre.. İşin kötüsü RC sağ ön amortisörü tr stoklarda yok.bugün sipariş gecildi fransaya.Min 10gün serviste yatacak araba.. Daha önce vtsde de prokit kullanıyordum böyle birsey ne yasadım ne de duydum???
Bu arada aracıma takılan eibach prokitler citroen c2 diye geciyor(seri no.E10-22-003-01-22) 207nin kodu ise (E10-70-010-01-22) Rcde C2nin prokitini kullanan arkadaslar varsa yorum alabilir miyim?
inanç geçmiş olsun :eek:.. işallah en kısa zamanda hallolur problem..
dün aksam 19.00 civarı kötü bir olay yasadım. sağ ön amortisorü saseye baglayan parca koptu.Civata kesmiş. Yetkili Servise cektirdim aracı..eibachlar takılırken sözünü ettigim civata haddinden fazla sıkıldıgı için kırılmıs servisin verdigi bilgiye göre.. İşin kötüsü RC sağ ön amortisörü tr stoklarda yok.bugün sipariş gecildi fransaya.Min 10gün serviste yatacak araba.. Daha önce vtsde de prokit kullanıyordum böyle birsey ne yasadım ne de duydum???
Bu arada aracıma takılan eibach prokitler citroen c2 diye geciyor(seri no.E10-22-003-01-22) 207nin kodu ise (E10-70-010-01-22) Rcde C2nin prokitini kullanan arkadaslar varsa yorum alabilir miyim?
dostum büyük geçmiş olsun :( o civata kopunca nasıl anladın? araba dengesizleştimi?
birde arkadaşlar aranızda turbo timer kullanan varmı? markası nedir birde montajı kolay oluyormu?
emre arkadaşımızdan aldığımız yayı taktırdım bugün fena indi :)
ama rahat konfor bozulmadı alışkın olduğumuz için sorun yok.. :)
http://img188.imageshack.us/img188/594/207rc.jpg (http://img188.imageshack.us/i/207rc.jpg/)
http://img189.imageshack.us/img189/1691/2076rc2.jpg (http://img189.imageshack.us/i/2076rc2.jpg/)
geçmiş olsun kötü gerçekten
207 için eibach yayı BTG dahi önermedi arkayı daha fazla indirme ve çok az düşürme gibi bi problemi olduğundan bahsetti..
http://img188.imageshack.us/img188/594/207rc.jpg (http://img188.imageshack.us/i/207rc.jpg/)
http://img189.imageshack.us/img189/1691/2076rc2.jpg (http://img189.imageshack.us/i/2076rc2.jpg/)
çok güzel olmuş maşşallah.güle gle kullan.
Geçmiş olsun... Arabayı alırken o kadar paraya kıydık, şimdi süspansiyon sisteminde kıymamak bana çok ters geliyor arkadaşlar. Tekrar ediyorum 200-300 liralık yaylarla arabalarımızı bozmayalım.
Antalyalogy
16-07-2009, 08:59
dostum büyük geçmiş olsun :( o civata kopunca nasıl anladın? araba dengesizleştimi?
birde arkadaşlar aranızda turbo timer kullanan varmı? markası nedir birde montajı kolay oluyormu?
Greddy Full-Auto timer kullanıyorum.Kıvanç araç durduktam sonrada elektirkli bir motorun yağlamaya devem ettiğini bir süre söylemş ve gerek yok demişti.Bilemiyorum...
Haa taktırırsan sıkı gazlamalardan sonra ekstra güvenli olur(önce rolanti de timerle sonra elektirk motoruyla)
Minikslerde 50 TL ye var montaj basit.Anlayan bir elektirikçi yapabilir..Ben Maslak oto sanayiide Bosch Car Service e taktırmıştım..
jackal_JAZZ
16-07-2009, 10:50
Otoparkta parkederken sert bi ses geldi. Arabanın altını vurdum zannettim indim baktım hiç birsey yok.. Sonra kaputu actım, sağ ön amortisor üst tablası kopmus yan tarafa düşmüş..İnceledigimde civatanın kırıldıgını farkettim..
207KITCAR
16-07-2009, 13:11
geçmiş olsun kardeşim.. parca için pejo türkiyeyi arar müşteri hizmetlerindekilere rica ve birazda güzel bi üslupla konusursan daha kısa sürede geliyo bilgin olsun ucakla acil kargo istiyolar ;) denenmiştir..
207KITCAR
16-07-2009, 13:15
ayrıca ben daha öncede söledim ama üstünde drurlmadı fazla hepimiz iyi kötü masraf ediyoruz araclara,bukadarda cok seviyoruz hızlı gitsin istiyoruz tamam ama yapılan işin sağlıklı olması cok önemli,sonucta içinde kendi ve sevdiklerimizin canı var ;) o yüzden bu yay ve yol tutuş konusu diğerleri kadar önemli bence,sadece yay deil amortisörlerle birlikte değiştirilse çok daha güvenli,sağlıklı ve sağlam oluyo arkadaslar tamam coilover pahalı ama koni sertlik ayarlı müthiş performanslı.hem hem virajlı hemde cukurlu yollarda aklınızda rahat olsun arabanızda.slm lar.(buarada bu amortisöre en iyi uyum sağlayan yay ise 3.5-5cm h&R)
207KITCAR
16-07-2009, 13:26
ayrıca i.c müthiş olmus işçilik kalite muazzam..su yazılım işini çözelim hemen banada bi tane getirrelim olmazmı..;)özgür napıcaz abi nediiyosun stelyo için??
207GT icin Koni amortisor var mi TR'de hazirda?
emretorlak
16-07-2009, 13:47
Güle güle kullanın. Kuzenin Erdemdi sanırım. Selam söyle lütfen.
Aracı sadece kendisi kullanıyorsa sorun olmayacaktır.Yaylar çok yakışmış.
Antalyalogy
16-07-2009, 15:24
207GT icin Koni amortisor var mi TR'de hazirda?
İstanbul Maslak Oto sanayiide Powershop da var..Ben filtreyi ordan aldığımda kampanya var demişlerdi.Bir sorayım..
Antalyalogy
16-07-2009, 15:29
ayrıca i.c müthiş olmus işçilik kalite muazzam..su yazılım işini çözelim hemen banada bi tane getirrelim olmazmı..;)özgür napıcaz abi nediiyosun stelyo için??
Nedim , eğer arabaya map yazdıracak olan varsa tekrar söylüyorum.Bu işi dünyada en iyi yapan kişi Stelyo 205-230 arası aracın üstündekilere göre gayet verimli sonuçlar alıyorlar.İstanbul a gelmesi bence bir daha olmayacak bir frsat .Hem indirim de yaptı.
İsteyen arkadaşlar dyno ölçümlü olacak şekilde benim tavsiyem yaptırsın.Kafası rahat etsin...:):)
Antalyalogy
16-07-2009, 16:37
Ahahahah işte rezil yeni RC ;
http://www.motordesktop.com/peugeot/2009-peugeot-207-rc/
207KITCAR
16-07-2009, 16:53
aynen koni amortisör mevcut,çokta basarılı..powershop ta baycu yada yaman beyle görüşülürse yardımcı olucaklardır..
207KITCAR
16-07-2009, 16:54
valla özgürüm görüşelim abi adam bukadar iyi sağlam diyosanız napalım artık yaptırcaz..fiyat nediyo şimdi stelyo?? ve tahmini verimlilik için kanaati nedir ??
DoDo_hamann
16-07-2009, 16:58
Geçmiş olsun... Arabayı alırken o kadar paraya kıydık, şimdi süspansiyon sisteminde kıymamak bana çok ters geliyor arkadaşlar. Tekrar ediyorum 200-300 liralık yaylarla arabalarımızı bozmayalım.
Bu düşünceyle ozaman hiçbir parça takmayalım aracımıza.
emretorlak
16-07-2009, 17:02
Nedim , eğer arabaya map yazdıracak olan varsa tekrar söylüyorum.Bu işi dünyada en iyi yapan kişi Stelyo 205-230 arası aracın üstündekilere göre gayet verimli sonuçlar alıyorlar.İstanbul a gelmesi bence bir daha olmayacak bir frsat .Hem indirim de yaptı.
İsteyen arkadaşlar dyno ölçümlü olacak şekilde benim tavsiyem yaptırsın.Kafası rahat etsin...:):)
Peki daha sonra yazılım kaynaklı yaşanabilecek bir sorunda Stelyo Amcaya nasıl ulaşacağınızı da düşündünüz di mi Özgürüm?
Antalyalogy
16-07-2009, 17:03
valla özgürüm görüşelim abi adam bukadar iyi sağlam diyosanız napalım artık yaptırcaz..fiyat nediyo şimdi stelyo?? ve tahmini verimlilik için kanaati nedir ??
fiyat 500 avro gibi.Verimlilik için sen ne istersen onu yapacak.Ancak ellerinde sitelerinde yapıp denedikleri araçlar var.Ve çok da zorluyorlar.Ayrıca s3 DV yi , cupra FMIC i , buji değişimini hep bu adamlar araştırıp uyguladı.Başka da kayda değer çalışma yok benim bildiğim...
Ben bu fırsat bir daha gelmez diyorum o kadar.Zaten o da buraları ve bizleri merakından gelecek..211 Hp lik GT siyle :D:D
Antalyalogy
16-07-2009, 17:11
Peki daha sonra yazılım kaynaklı yaşanabilecek bir sorunda Stelyo Amcaya nasıl ulaşacağınızı da düşündünüz di mi Özgürüm?
Emre cim yazılım kaynaklı bir sorun olur yada standarta dönmek isteyen olursa yeniden yüklenebilir internet üzerinden..Mesela ben Antalya dayım zaten ya İstanbula gidicem TR de de yaptırsam yada onlar iş toplarlarsa gelecekler.Sonuçta usta nerdesin ben geliyorum durumu benim için geçerli değil..Denenmiş setuplar yapılacak..Fark sadece bizim benzine göre ayarlanacak.Misal Std oğlu std senin araca yapılacak stage 1 orda ne yaptılarsa burda da o olacak.Ha sen ben kaşınıyorum 2 araca geçildim bir ayar daha bir ayar daha yaptırıyım şeklinde olursan b.ku çıkar zaten..Artı önce ve sonra dyno olacak.Denenecek araçlar.
Ben bir problem olacağını düşünmüyorum çok.:heyoo::heyoo:
emretorlak
16-07-2009, 17:31
Emre cim yazılım kaynaklı bir sorun olur yada standarta dönmek isteyen olursa yeniden yüklenebilir internet üzerinden..Mesela ben Antalya dayım zaten ya İstanbula gidicem TR de de yaptırsam yada onlar iş toplarlarsa gelecekler.Sonuçta usta nerdesin ben geliyorum durumu benim için geçerli değil..Denenmiş setuplar yapılacak..Fark sadece bizim benzine göre ayarlanacak.Misal Std oğlu std senin araca yapılacak stage 1 orda ne yaptılarsa burda da o olacak.Ha sen ben kaşınıyorum 2 araca geçildim bir ayar daha bir ayar daha yaptırıyım şeklinde olursan b.ku çıkar zaten..Artı önce ve sonra dyno olacak.Denenecek araçlar.
Ben bir problem olacağını düşünmüyorum çok.:heyoo::heyoo:
Kıskanma benim arabamı.Stock King'im ben:) Geçtim geçildim yok bende yerim çipini mipini uğraşamam ben öle şeylerle:cool:
Bu arabanın turbosunun ömrü bittiği gün sen göreceksin modifiye nasıl yapılır :)
Güle güle kullanın. Kuzenin Erdemdi sanırım. Selam söyle lütfen.
Aracı sadece kendisi kullanıyorsa sorun olmayacaktır.Yaylar çok yakışmış.
aleyküm selam ;
teşekkür ederiz yaylar için sorunsuz ulaştı..
hafta sonu kullanabiliyor aracını zevk için sadece..
Ahahahah işte rezil yeni RC ;
http://www.motordesktop.com/peugeot/2009-peugeot-207-rc/
yeni RC bildiğim kadarıyla 185 hp olarak gelecek..
Yeni RC
http://www.netcarshow.com/peugeot/2010-207_rc/
GT'nin beyni sorunlu diye duydum Anil Dogru'dan.. 4-5 kez yenilenince pert oluyormus beyin.. Hic bulasmamak en iyisi veya yaptin mi 1 kere yapmak gerek..
Antalyalogy
17-07-2009, 00:17
Yeni RC
http://www.netcarshow.com/peugeot/2010-207_rc/
GT'nin beyni sorunlu diye duydum Anil Dogru'dan.. 4-5 kez yenilenince pert oluyormus beyin.. Hic bulasmamak en iyisi veya yaptin mi 1 kere yapmak gerek..
Benim beynim de sorunlu nolcak şimdi;?Bütün öğrendiklerim boşa mı gidecek??:D:D
Şaka bir yana ben duymadım daha önce...
Antalyalogy
17-07-2009, 08:17
Günaydın Stelyo nun GT sinin Dyno Sheet i..
http://www.carsinspections.com/images/207-1.6thp/dyno01-04-2009/salex-dyno-01april2009.jpg
Tekerde kayıp fazla ya :S
Bu düşünceyle ozaman hiçbir parça takmayalım aracımıza.
Merhaba; parçaların araçtaki işlevi ve önemine göre değerlendirip, modifiyeye ona göre bütçe ayırmak gerekiyor. Bu araçların en güzel özelliklerinden biri harika yol tutuşları ve sert süspansiyonları, mühendisler çalışmış, demekki biz bu sistemde bir parça değiştireceksek hakikaten kesenin ağzını açıp mevcut sistem içinde eğreti durmayacak bir parça almalıyız. Her parça için aynı hassasiyeti göstermek gerekmez ama hayati parçalar da gerekir demek istiyorum ;)
Antalyalogy
17-07-2009, 10:12
Merhaba; parçaların araçtaki işlevi ve önemine göre değerlendirip, modifiyeye ona göre bütçe ayırmak gerekiyor. Bu araçların en güzel özelliklerinden biri harika yol tutuşları ve sert süspansiyonları, mühendisler çalışmış, demekki biz bu sistemde bir parça değiştireceksek hakikaten kesenin ağzını açıp mevcut sistem içinde eğreti durmayacak bir parça almalıyız. Her parça için aynı hassasiyeti göstermek gerekmez ama hayati parçalar da gerekir demek istiyorum ;)
UMUT itiraf et peugeot da çalıştığını hahahahah..Sana katılıyorum ama tuner adam yaptığı modifiyenin getirisini götürüsünü hesaplayacak ona göre yapacak..;)Bunuda kesesine göre yapacaktır..:p:p
jackal_JAZZ
17-07-2009, 11:04
servisle şimdi konustum. Yaylar tablalara ters oturtulmus. Amortisor döndügü için tablayı şaseye baglayan civata kesme yapmıs. Yani tamamen işçilik hatası :ofk: Yaylarla ilgili kafamda bir problem kalmadı.. Sadece bekleyeceğiz artık..
207KITCAR
17-07-2009, 11:19
umut aynen katılıyorum bnm de demek istediğim buydu yoksa hepimiz mod yapıyoruz ve istiyoruz bu hepimizin tutkusu.tabiki keseye göre tabiki hızlı olsun işte iyi yol tutsun veya yere yakın olsun süper gözüksün ama öncelikle sağlıklı ve sağlam olsun..ayrıca tüm ark lar;ben bi toplantı yapalım diyorum..ist da.. yada engüzeli bana sorarsanız körfezde bi buluşma yapalım piste gidelim drag time trial bu sitede olmayan ark larda var onlarıda cağırırz yaklasık 20 rc-gt hem tanısalım hem yarısalım hem bol muhabbet ve fikir alışverişi olsun olmazmı,ben katıldığım organizasyonlarda aradım acıkcası söyle 207 li ark ama malesef bi kaç kişiyi gecmedi,hadi bi düşünün kuralım ortamı ;) saygılar...
207KITCAR
17-07-2009, 11:21
ayrıca bencede stelyo iyi bu konuda özgür ve kıvanc baya arstırdı konustuk bu konuyu.. ama bana sorarsanız bow+cooler+intake kit egzos +d.pipe hepsi yapılmalı ve yazılım öle atılmalı ki verimlilik max olsun alıncak bişi kalmasın..
servisle şimdi konustum. Yaylar tablalara ters oturtulmus. Amortisor döndügü için tablayı şaseye baglayan civata kesme yapmıs. Yani tamamen işçilik hatası :ofk: Yaylarla ilgili kafamda bir problem kalmadı.. Sadece bekleyeceğiz artık..
valla nası becermişler yani yuh!
ben de yayları taktırırken adamın başında durup bakmıştım sürekli nasıl takıyo diye, kıl olmuştu herif :)
nedim, stelyo gelince bence toplanalım, yazılım attırna attırmayan herkesi bekleriz istanbul a
Antalyalogy
17-07-2009, 12:13
Boruyu kaçlık çekecez ya orjinal 57 mm Borlanın girişte 60 lık (değiştirmem ben onu :D)
Kıvanç bekliyom montaj kitini unutma beni...:p
Şimdi önümüzdeki hafta DV me FMIC takılacak . Bir de downpipe ama para bitti beee..:Deli::Deli:
OoOo daha boost gauge var , scangauge 2 var offf..Re-Map var.Modifiye kredisi yok mu yahu;)
Bu arada Stelyo K04 takmış (sanırım s3 1.8 T turbosu) uçmuş iyice...
emretorlak
17-07-2009, 13:30
Boruyu kaçlık çekecez ya orjinal 57 mm Borlanın girişte 60 lık (değiştirmem ben onu :D)
Kıvanç bekliyom montaj kitini unutma beni...:p
Şimdi önümüzdeki hafta DV me FMIC takılacak . Bir de downpipe ama para bitti beee..:Deli::Deli:
OoOo daha boost gauge var , scangauge 2 var offf..Re-Map var.Modifiye kredisi yok mu yahu;)
Bu arada Stelyo K04 takmış (sanırım s3 1.8 T turbosu) uçmuş iyice...
Kanka İng Bank çok uygun oranlı ihtiyaç kredisi veriyor.Başvuru formuna yazarsın tuning için diye:)
Olmadı bende çok daha uygun oranlı arkadaş kredisi var hallederiz:evil:
DoDo_hamann
17-07-2009, 13:33
Artık bi 207 sever olarak yazıcam bu topic'e,red gitti :)
Hayırlı olsun dogukan, sırada ne var ? :)
ehehe hayırlı olsun gözün arkada kalmaz:)
DoDo_hamann
17-07-2009, 13:44
Hayırlı olsun dogukan, sırada ne var ? :)
Sağol kardeşim,bilmiyorum valla kısmetimiz bekliyordur bizi bir yerde:)
İnşallah inşallah Tarık cilaya boğucak arabayı:D
Antalyalogy
17-07-2009, 13:50
Doğukan hayırlı olsun kanka...Çok tatlı bir araç red.Tarık a da hayırlı olsun.KAza bela vermesin..
Konunun ilk mesajindaki ismi de degistirmek gerek :p
Senin de yardiminla beraber bakacagiz insallah.. ;)
İnşallah inşallah Tarık cilaya boğucak arabayı:D
Garaja sokamazsam o is yas 2 haftada 1 falan anca yapabilirim sanirim :D
Doğukan hayırlı olsun kanka...Çok tatlı bir araç red.Tarık a da hayırlı olsun.KAza bela vermesin..
Allah razi olsun, cumlemize..
iki tarafada hayırlı olsun :)
hayırlı olsun tarık güle güle kazasız belasız kullan
207RcLemans
17-07-2009, 15:38
Ulan dodo bizi gaza getirdin aldırdın sen sattın =)
Hayırlı olsun Tarık
Tesekkur ederim beyler :)
Ulan dodo bizi gaza getirdin aldırdın sen sattın =)
Satmadi, ben sattirdim :D Daha doyamadan arabasina.. :p
jackal_JAZZ
17-07-2009, 17:46
2 tarafa da hayırlı olsun.
jackal_JAZZ
17-07-2009, 17:52
valla nası becermişler yani yuh!
ben de yayları taktırırken adamın başında durup bakmıştım sürekli nasıl takıyo diye, kıl olmuştu herif :)
nedim, stelyo gelince bence toplanalım, yazılım attırna attırmayan herkesi bekleriz istanbul a
Kıvanç,
telefonda ustayla konusurken yanlıs anlamısım, servisten geliyorum simdi, durum şu ; Amortisorun üst tablasını saseye baglayan civatanın sagında ve solunda 2 delik var biliyorsun. Civata sıkılırken bu deliklerden birine anahtar sokulup amortisor dogru sekilde sabitlenip sıkılması gerekiyor.(207de böyle, arkadasın gtc turbosuna da h&r taktık opellerde sadece tırnak var civatayı sökünce amortisor komple düşüyor) Bu adamlar bunu yapmadan direkt sıkmıslar ve fazla sıkmanın sonucunda civata kesme yapmıs ve tabla kopmus!! sol amortisorde de durum aynı, bugün açıp düzeltmişler.. Şükürler olsun ki yüksek süratte ya da viraj alırken böyle bir durum başıma gelmedi..
Hayırlı olsun Tarık :D, Pug'cı seni... :D
heralde abi o delikleri boşuna koymamışlar oraya. tablayı o şekilde karşılıyor.
benim yayları takan ustaya söylemiştim o delikleri, bana biz bilmiyomuyuz sanki demişti artiz.
neyse allah korumuş daha kötüsü olabilirmiş
Hala gelemedi Tarık istanbula. ne yavaş arabaymış arkadaş bu 207 :D:p
90'a sabitlemis geliodur:D
2 tarafa da hayırlı olsun.
Sagolun :)
Hayırlı olsun Tarık :D, Pug'cı seni... :D
Eyvallah Onuralp :D
Olm az yaksin diye ugrastim ama pek yaramadi adapazarindan sonra asabim bozuldu bastim geldim artik :) Ortalama 7.8 yine de :)
90'a sabitlemis geliodur:D
oyle yapacaktim aslinda da arabada tek degildim egzoz sesinden suratlar asilmaya baslayinca yol kisa sursun diye basmak zorunda kaldim biraz..
---------------------------------
Arabada acik filtre var direk turbonun agzinda, stock RC'si olan bir arkadasla bulustuk az once biraz kurcaladik arabalari, filtrenin hava alabilecegi hic bir yer yok tamamen kaputun altinda sicakta kalmis durumda.. Yurtdisi forumlari biraz arastiracagim cozum onerileri icin ama bizden buna bir cozum bulan var mi?
Arkadasi da davet ettim, uye olmustu katilir yavas yavas buraya..
http://i25.tinypic.com/rmvbxs.jpg
jackal_JAZZ
17-07-2009, 23:01
Sagolun :)
Arabada acik filtre var direk turbonun agzinda, stock RC'si olan bir arkadasla bulustuk az once biraz kurcaladik arabalari, filtrenin hava alabilecegi hic bir yer yok tamamen kaputun altinda sicakta kalmis durumda.. Yurtdisi forumlari biraz arastiracagim cozum onerileri icin ama bizden buna bir cozum bulan var mi?
http://i25.tinypic.com/rmvbxs.jpg
Tarık merhaba,
Aynı sistemi kendi aracımda da kullanıyorum. Tek farkı simota lightweight carbon kutulu filtre kullanmam. Aracın orjinal scoopundan gelen soguk hava direkt açık filtrenin konumlandığı yere geliyor. Motor sıcakken elini sol ön farın arkasındaki boşluga koyarsan ne demek istedigimi anlarsın ;) Ve benim gibi karbon silindirli filtre kullanırsan motordan gelen sıcak havayı ciddi ölçüde engellemiş olursun. Emin olabilirsin ki orjinal scoop ile alınacabilecek en iyi verim bu şekilde.. Tabi sen tamponu delerim vs.. tarzında bi uygulama yapacaksan o başka :D
Tekrardan kazasız belasız, hayırlı olsun arkadasım.
Tarık merhaba,
Aynı sistemi kendi aracımda da kullanıyorum. Tek farkı simota lightweight carbon kutulu filtre kullanmam. Aracın orjinal scoopundan gelen soguk hava direkt açık filtrenin konumlandığı yere geliyor. Motor sıcakken elini sol ön farın arkasındaki boşluga koyarsan ne demek istedigimi anlarsın ;) Ve benim gibi karbon silindirli filtre kullanırsan motordan gelen sıcak havayı ciddi ölçüde engellemiş olursun. Emin olabilirsin ki orjinal scoop ile alınacabilecek en iyi verim bu şekilde.. Tabi sen tamponu delerim vs.. tarzında bi uygulama yapacaksan o başka :D
Tekrardan kazasız belasız, hayırlı olsun arkadasım.
Allah Allah :soru: Karanlikta telefon isiklariyla olabildigi kadar kurcaladik oralari ama filtreye hava giren bir delik goremedik :D Yarin dedigin yere bir bakayim fark var mi, gerci arabanin kaputu bile zor aciliyor sicakken ama, bir tarafimizi yakmazsak.. :p
Karbon kutulu filtre arastirayim o zaman.. Ses durumu nasil? Kendiliginden cufluyor mu seninki de?
Allah Allah :soru: Karanlikta telefon isiklariyla olabildigi kadar kurcaladik oralari ama filtreye hava giren bir delik goremedik :D Yarin dedigin yere bir bakayim fark var mi, gerci arabanin kaputu bile zor aciliyor sicakken ama, bir tarafimizi yakmazsak.. :p
Karbon kutulu filtre arastirayim o zaman.. Ses durumu nasil? Kendiliginden cufluyor mu seninki de?
Scoop var abi tamponun orada?:icon_tup:
DoDo_hamann
17-07-2009, 23:25
Tarık'ın gözler 2 numara bozuk,elimi scoopa bile soktum filtreyi yapım aşamasını anlatırkende pek oralı olmamış :D
leventrc
17-07-2009, 23:26
o zaman biraz daha bakmak gerekiyor Tarık.O karanlıkta ancak bu kadar:)
Scoop var abi tamponun orada?:icon_tup:
Tarık'ın gözler 2 numara bozuk,elimi scoopa bile soktum filtreyi yapım aşamasını anlatırkende pek oralı olmamış :D
Tamam yarin gunduz gozuyle tekrar bakacagim.. :Deli: :D
Heh geldin sonunda..
Onceki sayfadaki L plaka siyah RC'nin sahibidir Levent..
Hoşgeldin...
leventrc
17-07-2009, 23:31
Hoşgeldin...
hoşbulduk teşekkürler:)
jackal_JAZZ
17-07-2009, 23:33
scoop tam olarak sol farın hemen yanında ızgaradan bakarsan görürsün. Çuff sesi fenaaa ;) şiddetle tavsiye ederim
levent hoşgeldin.. bu zamana kadar nerelerdeydin
hemen seni de moda sokalım. yoksa sende mi stok king takılacan
scoop tam olarak sol farın hemen yanında ızgaradan bakarsan görürsün. Çuff sesi fenaaa ;) şiddetle tavsiye ederim
Tamam ses bende de guzel, o kaybolmayacaksa kutulu bir seyler atalim o zaman. :)
Kanina girdim ben onun yavastan.. :hahaha:
DoDo_hamann
17-07-2009, 23:38
ses bizimkindede fena kanka :)
jackal_JAZZ
17-07-2009, 23:39
Tamam ses bende de guzel, o kaybolmayacaksa kutulu bir seyler atalim o zaman. :)
kutulu dedigim kapalı kutu değil.. acık filtre Karbon kevlar silindirin içine yerlestirilmiş sadece ;) asagıdaki linkten inceleyebilirsin.
http://www.simota.com/main.htm?pid=23&Focus_ID=5&Class_ID=5&Sub_Class_ID=32&Brand_ID=&Prod_ID=200
jackal_JAZZ
17-07-2009, 23:40
ses bizimkindede fena kanka :)
kankacım motor sıcaklıgını absorbe etmenin en iyi yollarından biri carbon biliyorsun ;) ses+sağlıklı verim diyorum ben :D
VAG 2.0 tfsi DV den sonra o sese veda ettim ben..
yapacak bişey yok başka türlü 1.3 bar da yürünmüyor..
tamamdir bir kac secenek buldum, en ucuza satandan alalim hemen :)
http://www.modifiye.com.tr/tuning/3296-205-Simota-Karbon-Universal-Acik-Hava-Filtresi-251L.aspx
http://www.merttuning.com/index.php?p=show&pid=306&k_id=0&kn=
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4186&k_id=1800&kn=Hava+Filtresi
http://www.lastiknoktasi.com/store/ProductDetails.aspx?productId=64656
mert tuning'deki borulu olana gerek yok sanirim?
Bu arada depo kac litre? Bugun ibre en dipte sayilir bir konumdayken doldurdum 44 lt falan aldi.. Ibre en dibe geldiginde gercekten bitiyor mu? Genelde depo ceyrekte veya altinda gezecegim icin, kotu tecrube etmeden once sorayim dedim :)
leventrc
17-07-2009, 23:51
hoşbulduk kardeşim:) valla şu an araba 2000km de henüz yeni 10.000de falan bende giricem çıtırından.Tarık fena gaza getirdi beni:D
jackal_JAZZ
18-07-2009, 00:16
tamamdir bir kac secenek buldum, en ucuza satandan alalim hemen :)
http://www.modifiye.com.tr/tuning/3296-205-Simota-Karbon-Universal-Acik-Hava-Filtresi-251L.aspx
http://www.merttuning.com/index.php?p=show&pid=306&k_id=0&kn=
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4186&k_id=1800&kn=Hava+Filtresi
http://www.lastiknoktasi.com/store/ProductDetails.aspx?productId=64656
mert tuning'deki borulu olana gerek yok sanirim?
kit olana gerek yok.. Yalnız dikkat edecegin nokta lightweight carbonfiberin M yani medium boyunu alman. M2 ya da M3 olabilir. Bu ikisinde sadece ağız çapı farklı 65mm ve 70mm olarak.
kit olana gerek yok.. Yalnız dikkat edecegin nokta lightweight carbonfiberin M yani medium boyunu alman. M2 ya da M3 olabilir. Bu ikisinde sadece ağız çapı farklı 65mm ve 70mm olarak.
Sitelerin hicbirinde ayri boylar belirtmemis hepsi ayni gibi.. Iade edilebilir sekilde alirim artik, veya elden alacagim, olmazsa geri veririm..
jackal_JAZZ
18-07-2009, 00:22
Sitelerin hicbirinde ayri boylar belirtmemis hepsi ayni gibi.. Iade edilebilir sekilde alirim artik, veya elden alacagim, olmazsa geri veririm..
siteden alma istanbuldasın nasıl olsa git direkt tr distr. al. Düşünürsen bi arkadasımda var sadece 1gün kullandı R53 mcs de,orjinaline döndü sonra satıyor. İstersen konusayım..
Antalyalogy
18-07-2009, 01:24
Filtre önerisi ;
Eski hali ;
http://img218.imageshack.us/img218/9969/dsc01279u.jpg
http://img177.imageshack.us/img177/1279/dsc01280u.jpg
Son hali
http://img198.imageshack.us/img198/4502/dsc01291t.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/4076/dsc01294s.jpg
Filtre önerisi ;
Ben de boyle dusunuyorum ama filtre yolu uzadigindan gaz tepkilerinde bariz bir gecikme oldu mu?
Bir de ses nasil? :o
leventrc
18-07-2009, 02:26
Ben de boyle dusunuyorum ama filtre yolu uzadigindan gaz tepkilerinde bariz bir gecikme oldu mu?
Bir de ses nasil? :o
benim kafamdakide bu işte.:)
boru neden tırtıklı? düz olsa hava sürtünme direnci çok daha düşük olmazmıydı?
Antalyalogy
18-07-2009, 11:02
Şimdi orjinalden uzun değil onu söyliyeyim baştan.Kısa bir yolun sonu da sıcak hava olarak geri dönüyor.Zaten short air değil cold air bu.Ses ;
vakum sesini gayet net duyabiliyorsunuz.Tampon delmeden başka türlü soğuk hava almanın yolu yok bence bu sıkışık motor bölmesinde..:D:D
Antalyalogy
18-07-2009, 11:04
boru neden tırtıklı? düz olsa hava sürtünme direnci çok daha düşük olmazmıydı?
Boru gırtlaklı tabir edilen bir boru da geçtiği yerden düz boru tek parça geçmez ben de o kadar uğraşmak istemiyorum... ;)
Şimdi orjinalden uzun değil onu söyliyeyim baştan.Kısa bir yolun sonu da sıcak hava olarak geri dönüyor.Zaten short air değil cold air bu.Ses ;
cuf cuf yapiyor mu ? :D
Antalyalogy
18-07-2009, 17:00
cuf cuf yapiyor mu ? :D
Bende HKS SSQV olduğu için korna kullanmıyorum okaddar diyeyim :D:D
207RcLemans
20-07-2009, 07:16
Özgür bizde de var agustosta antalyada seramoni yaparız :D lara da falan polis baglamaz dimi arabayı :D
Bu arada ben ufaktan yeni kasa 3.20d bakmaya basladım. rc lemans isteyen olursa 5 bin km de hatasız forumdan bir arakdasa devredirim seve seve ;)
Antalyalogy
20-07-2009, 08:08
Özgür bizde de var agustosta antalyada seramoni yaparız :D lara da falan polis baglamaz dimi arabayı :D
Bu arada ben ufaktan yeni kasa 3.20d bakmaya basladım. rc lemans isteyen olursa 5 bin km de hatasız forumdan bir arakdasa devredirim seve seve ;)
Ferhatım aile spec mi yapıcan ne iş?Gel gel polis olursa seninkini bağatır ben kaçarım hahahhaha:D:D
207RcLemans
20-07-2009, 09:23
Sen ankaraya gelme abi polatlıda ektircem seninkini:D
Aile spec karizma spec schnitzer spec :D
Filtre konusunda karara vardim :)
Bendeki filtre su an bu durumda, tamamen mezar spec, hic bir delik yok hava almasi icin :)
http://i26.tinypic.com/4qj0uv.jpg
Yapmak istedigim sistem bu, ama bulabilirsem guzel fiyatlara..
http://i30.tinypic.com/2euq2s7.jpg
Antalyalogy
20-07-2009, 16:49
Filtre konusunda karara vardim :)
Bendeki filtre su an bu durumda, tamamen mezar spec, hic bir delik yok hava almasi icin :)
http://i26.tinypic.com/4qj0uv.jpg
Yapmak istedigim sistem bu, ama bulabilirsem guzel fiyatlara..
http://i30.tinypic.com/2euq2s7.jpg
Tarık pipercross düşünürsen PowerShop a bak bir...;)
207KITCAR
21-07-2009, 00:06
1.4 tsı leon motoru bu :):) o kadar geniş yeri bulsam kaç hafta önce yerleştirmiştim ama nerdeeee...... tarık olmaz abi oraya o filtre malesef ya daha küçük bişi lazım ki o da zamanda küçücük bi filtre oluyo yada diğer türlü olucak o zamanda yol uzuyo bölede hava almıyo diosunuz..:(özgür seninki suanda hangi pozisyonda bide memnunmusun abi??
Antalyalogy
21-07-2009, 00:13
1.4 tsı leon motoru bu :):) o kadar geniş yeri bulsam kaç hafta önce yerleştirmiştim ama nerdeeee...... tarık olmaz abi oraya o filtre malesef ya daha küçük bişi lazım ki o da zamanda küçücük bi filtre oluyo yada diğer türlü olucak o zamanda yol uzuyo bölede hava almıyo diosunuz..:(özgür seninki suanda hangi pozisyonda bide memnunmusun abi??
Abi forge de benim koyduğum yere koymuş.Boşuna nbakmayın başka temiz soğuk hava bu kaput içinde imkansızzz:)
http://www.forgemotorsport.com/images/blog/24.jpg
Peugeot 207 GTi Hard pipes and intake
03 June 2009
We had a 207 GTi in the workshop to look at replacing the very restrictive stock pipework from the turbo to the intercooler, and from the intercooler to the inlet manifold. We've come up with a design that not only looks good, but is functional too, being round mandrel bent pipe, offering far higher flow than stock.
We also addressed the problem of getting a good air filter setup in the restrictions of the 207's small engine bay. We've mounted the filter in the inner wing where it can get good cold air and is unaffected by the heat in the engine bay. The pipework is polished aluminium and complements our hard pipes. Both products available soon after some testing has been carried out.
şu halleriyle araçlarınız için hangi filtre pozisyonunun daha iyi sonuç vereceğinin anlaşılması için emme manifoldu sıcaklıklarının her iki pozisyon için karşılaştırılması gerekir.
hangisi daha iyi o zaman anlaşılır. bunun için cihazlar var.
ama benim düşüncem, siz istediğiniz kadar soğuk hava çekmeye çalışın, ne yazık ki stok intercoolerleriniz yeteri kadar soğutmadığı sürece tam verim alamazsınız.
O motorda turbonun yeri bizimkine benziyor diye aynidir sandim :) Cok da farketmez, bu kadar bos olmasa da bu filtrenin sigacagi kadar bir yer mevcut.. Ha 1-2 cm ufagi olur, saga sola temas eder, olabilir :)
Abi forge de benim koyduğum yere koymuş.Boşuna nbakmayın başka temiz soğuk hava bu kaput içinde imkansızzz:)
Filtreyi asagi indirecegiz de yagmurda ne yapacagiz? :) Filtre yukarida kalsin ucundaki boru asagidan soguk ceksin 7/24 kafa rahat gezeyim istiyorum..
Antalyalogy
21-07-2009, 11:51
O motorda turbonun yeri bizimkine benziyor diye aynidir sandim :) Cok da farketmez, bu kadar bos olmasa da bu filtrenin sigacagi kadar bir yer mevcut.. Ha 1-2 cm ufagi olur, saga sola temas eder, olabilir :)
Filtreyi asagi indirecegiz de yagmurda ne yapacagiz? :) Filtre yukarida kalsin ucundaki boru asagidan soguk ceksin 7/24 kafa rahat gezeyim istiyorum..
bu yazlık spec kışın yukarı alınacak...
207KITCAR
21-07-2009, 23:35
sulu turbo spec olmasında :) hayırlısı bakalım...;)
Juggernaut
22-07-2009, 01:00
http://www.forgemotorsport.com/images/blog/24.jpg
207 rc lerde maf sensörü yok mu
^^ Maf yok, iki adet map var.
bu da demek oluyor beyin senin ne tarz bir turbo kullandığını önemsemiyor.
yani büyük turbo da sıkıntı yok
207RcLemans
22-07-2009, 08:39
o.c arı gece 3 te arasın sol kapı camını kırıp girdiler alıcak bibokta yokki spor cantaısnı almıslar boz cuzdan vardı kartlarla nufus cuzdanı iptal ettirttim servise gidip cam taktırcam simdi...
karsiyakaliozi
22-07-2009, 08:42
o.c arı gece 3 te arasın sol kapı camını kırıp girdiler alıcak bibokta yokki spor cantaısnı almıslar boz cuzdan vardı kartlarla nufus cuzdanı iptal ettirttim servise gidip cam taktırcam simdi...
gecmiş olsun dostum camlar siyah olunca dıkkat cekıyo sanırım bı de sadece arkalarda olunca bişeyler var dıye girmişlerdir
ferhat geçmiş olsun kardeşim.
aynı şey benim başıma geldi geçen cumartesi.
aynı yerden girip herşeyi karıştırmışlar. işlerine yarayacak bişey bulamayıp çıkmışlar.
işin garibi açık otoparkta oluyo cesaret bak.
http://img401.imageshack.us/img401/8130/dscn4806.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/4500/dscn4805.jpg
Antalyalogy
22-07-2009, 08:58
Ferhat geçmiş olsun kardeşim...Allah belalarını versin...
Bizimkine de Bahçelide girdiler, sağ kelebek camını patlatıp girmişlerdi. Sadece bagajda ki motor montunu almışlar iyi aile çocukları...
geçmiş olsun...
ikinizede büyük geçmiş olsun, araçlarınızda alarm yok değilmi?
Juggernaut
22-07-2009, 13:34
^^ Maf yok, iki adet map var.
bu da demek oluyor beyin senin ne tarz bir turbo kullandığını önemsemiyor.
yani büyük turbo da sıkıntı yok
R56's lerde Maf var Rc lerde niye yok acaba?Bujiler de farklıymış önceki mesajlarda gördüm motor tamamen aynı değil mi ufak tefek farklar var mı yoksa
ikinizede büyük geçmiş olsun, araçlarınızda alarm yok değilmi?
emrahçım saol.. alarm yok.. bi dahaki sefere arabayı açık bırakacam bari en azından camı kırmasın lavuklar..
R56's lerde Maf var Rc lerde niye yok acaba?Bujiler de farklıymış önceki mesajlarda gördüm motor tamamen aynı değil mi ufak tefek farklar var mı yoksa
tam olarak farklılıkları bilemeyecem ama buji meselesini araştırdım.. bujiler r56 ile aynı fakat önceki mesajda yanlış belirtmişim..
rc ciler bujilerinizi arada bir kontrol edin..
ben mini r56 bujilerine geçmeyi düşünüyorum..
207RC = NGK PLZKBR7A-G
R56 = NGK ILZKBR7A-8G (part no: 12-12-0-035-531)
bu kod "r56 jcw (211hp)" bujilerine ait.
tabi stok rc lerde gerek yok, bizimki gibi mıncıklanmış rclerde missfire olayına karşı bu iridyum bujilerin takılmasında yarar var.
207RcLemans
22-07-2009, 18:10
Sagolun arkadaslar bugun farkettim kaıpıyı kanırtmıslar az bişi deüzlettiler serviste ama mercimek kadar göçük kaldı tavanda camda takıldı...
Cok gecmis olsun.. :( Sinir bozucu bir olay cok kayip olmasa da..
Bu arada bugun yine kafama takildi daha detayli bir 'delik' arayisina girdim filtrem icin; sonucta tatmin edici bir sey bulamadim.. Acaba spreyle isaretledigim bosluktan mi hava alabiliyor filtrem? Bugun biraz gezindikten sonra durdurup baktigimda filtrenin oralar ve asagisi biraz daha serin gibi geldi ama yaniliyor da olabilirim..
http://i29.tinypic.com/2zqzax5.jpg
Motor tarafindan goruntu;
http://i31.tinypic.com/14cqjcy.jpg
Farin arka tarafindan goruntu;
http://i27.tinypic.com/25aki3c.jpg
Cok gecmis olsun.. :( Sinir bozucu bir olay cok kayip olmasa da..
Bu arada bugun yine kafama takildi daha detayli bir 'delik' arayisina girdim filtrem icin; sonucta tatmin edici bir sey bulamadim.. Acaba spreyle isaretledigim bosluktan mi hava alabiliyor filtrem? Bugun biraz gezindikten sonra durdurup baktigimda filtrenin oralar ve asagisi biraz daha serin gibi geldi ama yaniliyor da olabilirim..
http://i29.tinypic.com/2zqzax5.jpg
Motor tarafindan goruntu;
http://i31.tinypic.com/14cqjcy.jpg
Farin arka tarafindan goruntu;
http://i27.tinypic.com/25aki3c.jpg
Tarık orası en güzeli, işaretlediğin yerde zaten scoop. Yani filtreyi aşağı almanda farketmeyecek. Hava aynı hava... :icon_tup:
Tarık orası en güzeli, işaretlediğin yerde zaten scoop. Yani filtreyi aşağı almanda farketmeyecek. Hava aynı hava... :icon_tup:
Oraya asagilardan yol geliyor yani ama hizli giderken serin hava gelebiliyor ancak :confused: Sehir ici trafikte yine sicak havaya maruz kaliyor bence, o kadar yoldan hava cekmek yerine motor sicagindaki havayi daha cok alir.. En iyisi yine asagiya indirmek :D :D
Bu arada;
Powershop'ta 207 icin olan KONI amortisorler pesin alimda 540 euro imis ve ellerinde varmis.. Bu aksam telefonla sordum.. Normal (sanirim taksitli) fiyat 620 euro civariydi.. (600'lu bir rakam)
emretorlak
22-07-2009, 20:09
Kardeşim filtren yolde ne var ne yoksa topluyor, turbo bittiği zaman sana Gt28 takarız drag roll alayını ağlatırsın:evil:
Antalyalogy
22-07-2009, 21:39
Kardeşim filtren yolde ne var ne yoksa topluyor, turbo bittiği zaman sana Gt28 takarız drag roll alayını ağlatırsın:evil:
Onun önüne yarın yapıcaz birşeyler..
Oraya asagilardan yol geliyor yani ama hizli giderken serin hava gelebiliyor ancak :confused: Sehir ici trafikte yine sicak havaya maruz kaliyor bence, o kadar yoldan hava cekmek yerine motor sicagindaki havayi daha cok alir.. En iyisi yine asagiya indirmek :D :D
Bu arada;
Powershop'ta 207 icin olan KONI amortisorler pesin alimda 540 euro imis ve ellerinde varmis.. Bu aksam telefonla sordum.. Normal (sanirim taksitli) fiyat 620 euro civariydi.. (600'lu bir rakam)
Teşekkür ederim fiyat için biraz daha da düşer 3-5 ay'a... :D
Teşekkür ederim fiyat için biraz daha da düşer 3-5 ay'a... :D
Yil basinda kampanya varmis 365 euro fiyat.. :( Simdi yok o kampanya diyor..
Hırısızlık olayları için geçmiş olsun... Yeni otomobillerdeki ön ufak camlar, hırsızlar için kolay kırılması ve az ses çıkarmasından dolayı büyük kolaylık oluyor, Muhakkak alarm taktırın, Arkadaşın 307'sini 7 kez patlattılar 1 senede... Airbagler genelde 1. hedefti... Alarmdan sonra daha kimse patlatmadı.
DoDo_hamann
22-07-2009, 23:23
Ferhat gecmis olsun kardesim serefsizler yapmis yapacagini.
Tarik sonunda scoopu bulmussun kardesim gozler acilmis:)
Tarik sonunda scoopu bulmussun kardesim gozler acilmis:)
Yok yine de filtreyi asagi almadan rahat edemeyecegim ben :hehe:
hadi hizli giderken soguk hava alsin da, sehir ici trafiginde oradan hava almasi kolay olmaz ki ? :soru:
Antalyalogy
22-07-2009, 23:46
Arkadaşlar bu raçta RC > kaput altında bir yerden soğuk hava aldıran arkadaşı tebrik edip alnından öperim.(münkün değilll)..:p:p
Ha temiz soğuk hava almak için aşağısı uygunmudur?Bana göre uygundur ..Başka yere koyup yapan arkadaşlar varsa payşalırlarsa seviniriz..:)
Arkadaşlar bu raçta RC > kaput altında bir yerden soğuk hava aldıran arkadaşı tebrik edip alnından öperim.(münkün değilll)..:p:p
Ha temiz soğuk hava almak için aşağısı uygunmudur?Bana göre uygundur ..Başka yere koyup yapan arkadaşlar varsa payşalırlarsa seviniriz..:)
en güzeli kaputa delik gibi görünüyor:D:D
207KITCAR
23-07-2009, 01:49
aynen bi kaputu scoop deneyelim abi takıcam ben bide yukarı kocaman bi filtre yatay hemde;) havayı almıcak asılıcak :))) yeter yaw nw olaymıs...
Antalyalogy
23-07-2009, 08:45
Ön logonun sağ üstüne bir delik açsak filtereyi de dayasak arkasına nasıl olur?
Bendeki filtre konumuna gore en uygunu o ama estetik olmuyor bence :soru:
207RcLemans
23-07-2009, 15:37
yokuş cıkarken cosuo bizim aletlerin yakısı bakamıyorum bilgi ekranına 15 20 30 :D
Yok yine de filtreyi asagi almadan rahat edemeyecegim ben :hehe:
hadi hizli giderken soguk hava alsin da, sehir ici trafiginde oradan hava almasi kolay olmaz ki ? :soru:
Zaten hava önden geliyor geldiği yer aynı :D, Şehir içi trafiğinde de önünde araba var zaten. Zaten tavana bile alsan filtreyi farketmez... :D
Sen scoop'un nereden hava aldığına bir bak istersen ;):icon_tup:
Ankara'da bir GT'de öyle... Ama çirkin duruyor bence...
emretorlak
23-07-2009, 19:38
Kırmızı olandan bahsediyorsun sanırım.Suratı façalı çocuklar gibi duruyor:) Hiç beğenmiyorum
Zaten hava önden geliyor geldiği yer aynı :D, Şehir içi trafiğinde de önünde araba var zaten. Zaten tavana bile alsan filtreyi farketmez... :D
Sen scoop'un nereden hava aldığına bir bak istersen ;):icon_tup:
la anlamadin sen beni :D 1. viteste giderken mesela asildigimda gazi deli gibi emiyor havayi o turbo, o kucuk delikten gelecek havayi emebilmesi bana mucize gibi geliyor :D
Antalyalogy
23-07-2009, 20:19
Kırmızı olandan bahsediyorsun sanırım.Suratı façalı çocuklar gibi duruyor:) Hiç beğenmiyorum
Resim vsarsa koyarmısınız rica etsem..:)
DoDo_hamann
23-07-2009, 20:32
arabanın orjinal boyasını soğuk hava alıcam diye bozmam :)
emretorlak
23-07-2009, 21:28
Resim vsarsa koyarmısınız rica etsem..:)
Kanka bulunca yollarım ama sana o arabayı hayatta kestirmem haberin olsun:)
arabanın sahibini biliyorum ve tanıyorum arabasınıda incelemiştim ama hava girişi işlevi olan bi olay deil sadece süs olarak kullanmış yane bi işe yaramıyo ;)
nightkids_han
23-07-2009, 21:54
ön tarafta kelebek cam olayı peugeot'ta yıllardır war salaklık yaw , 1 ara 307ye ön kelebek siparişini yetiştiremiyordu camcılar :D
dayımın 307nin ön kelebek artık değişmekten fitiller tutmuyor :D
la anlamadin sen beni :D 1. viteste giderken mesela asildigimda gazi deli gibi emiyor havayi o turbo, o kucuk delikten gelecek havayi emebilmesi bana mucize gibi geliyor :D
Olm şimdi konuşturma beni ç.k kadar turbo var zaten ne çekecek. :D
Adam uzaya roket gönderiyor sanki, sakin ol olm Tarık'ım biraz. :D Yorma kendini, boşuboşuna para harcama diye söylüyorum :icon_tup:
Olm şimdi konuşturma beni ç.k kadar turbo var zaten ne çekecek. :D
Adam uzaya roket gönderiyor sanki, sakin ol olm Tarık'ım biraz. :D Yorma kendini, boşuboşuna para harcama diye söylüyorum :icon_tup:
Tamam ulen 2. plana attim filtre isini.. Denk gelirse takarim artik bi ara..:rolleyes:
207'sine koni takan var mi acaba? Deger mi o kadar paraya? :soru:
Tamam ulen 2. plana attim filtre isini.. Denk gelirse takarim artik bi ara..:rolleyes:
207yi bilmiyorum ama benim 205de koni var, kule gergisiyle destekledik. sonuç mükemmel ki 207de düşünemiyorum. koni mükemmel bir marka. ama 207ye uygulanırsa çok sallar. 205 çok sallıyor.
Antalyalogy
23-07-2009, 23:45
207yi bilmiyorum ama benim 205de koni var, kule gergisiyle destekledik. sonuç mükemmel ki 207de düşünemiyorum. koni mükemmel bir marka. ama 207ye uygulanırsa çok sallar. 205 çok sallıyor.
Orj RC amortisörleri ne kadarmış acaba?
206 da mükemmel değil mesela. Bence İngiliz forumlarını araştırmadan koni almayın. 206 gibi olmasın sonra.
Biz fiyatın biraz düşmesini bekleyeceğiz. En azından standart'lar patlayana kadar. :D
Antalyalogy
24-07-2009, 16:57
Böyle bir uygulama var;
http://www.carsinspections.com/images/207-1.6thp/207gt-intake-08052009001.jpg
Burda da sağa akü önüne böyle bir kutu yapsak oraya bir delik açsak delikten boru geçse filtre içinde olsa hemen ordan da scoopdan hava çeksek projesi var..Bence mantıklı içinede gzüel bir yalıtım...:soru::soru:
http://www.imageshack.gr/files/upsgou4ex9tsoq8wsi9a.jpg
Antalyalogy
24-07-2009, 17:01
Stelio burda nedemek istemiş arkadaşlar..?
207 1.6 Turbo lambda sensors Reply with quote
Our 207s 1.6T ((meaning GT/150thp/RC/GTi-175 ) have two lambda sensors.
One on the downpipe and another one after the cat, in the lower section of the downpipe.
For the first generation of 207s, with the first MED17.4 ECU (with a tc1796 microprocessor), the front lambda sensor is a wideband lambda sensor. Second generation 207s MED17.4 (with tc1766) mostly have a narrowband sensor instead of the wideband.
The second lambda sensor is a narrowband lambda, and it is there only to check the catalyst for malfunction.
From the ECU's point of view, the front sensor checks and corrects the Air/Fuel ratio. If it gets leaner than desired, makes it richer. If it is richer, than is leans it out.
Wideband lambda sensors have a wider usable range in their measurements and a much better sampling rate than the narrowband. They are the ones most suitable for turbo cars, but they cost too much compared to narrowband sensors (that is why Peugeot got rid of them, once they had made sure their cars did not need them).
Wideband sensors are always used by tuners. Checking Air/Fuel ration is the only way to tell if something terribly wrong is happening or is about to happen to your engine.
Mehmet Gazihan
24-07-2009, 17:07
wideband sensörünün doğru yere takılması ile ilgili..
Antalyalogy
24-07-2009, 17:39
wideband sensörünün doğru yere takılması ile ilgili..
Hımm.Konuyu da takip ediyoruz..:p:p
Bende Dizelim.com u sıkı takip ediyorum..:):)
peugeot wideband kullanmaktan vazgeçmiş. Narrowband olanları zaten işlerini görüyormuş.
ztn şart oldu bana bi aem wideband.
Bunu turbonun hemen çıkışına bağlasak olur mu sizce? ne kadar uzağa takacaz?
Mehmet Gazihan
24-07-2009, 18:28
kat dan önce ye takılacağı kesin..
emretorlak
24-07-2009, 19:43
Tarık sana msn den bence iyi filtre yeri sol far arkası ama aşağıya doğru indirmeden demiştimya.Hani göbeğim çatlamıştı tarif edene kadar:)Anlatmak istediğim şeyi Özgür'üm sağolsun eklemiş.
peugeot wideband kullanmaktan vazgeçmiş. Narrowband olanları zaten işlerini görüyormuş.
ztn şart oldu bana bi aem wideband.
Bunu turbonun hemen çıkışına bağlasak olur mu sizce? ne kadar uzağa takacaz?
Madem Peugeot ta bir ara wideband kullanmış O2 sensörü olarak. O2 sensörüne yakın bir yere koyabilirsin düzgün bir ölçüm için.
valla bunun lambda sensörü hemen turbonun çıkışında, sonrasında da milltek kat başlıyor. artık oralara bi yere takacaz. yanmaz işallah ucu mucu
Tarık sana msn den bence iyi filtre yeri sol far arkası ama aşağıya doğru indirmeden demiştimya.Hani göbeğim çatlamıştı tarif edene kadar:)Anlatmak istediğim şeyi Özgür'üm sağolsun eklemiş.
Tamam ya orada kalsin o zaman araya ufak bi boru koyayim boyle uzatayim biraz,araya da yalitim yaparim artik. :rolleyes:
GT yada RC de intercooler yok mu? Filtre yeri neden bu kadara büyük sorun oldu? İntercooler zaten soğutuyor?
http://img91.imageshack.us/img91/4446/730hpga8.jpg
Bunda bile pek dert edilmemiş? :) :)
Antalyalogy
25-07-2009, 00:45
GT yada RC de intercooler yok mu? Filtre yeri neden bu kadara büyük sorun oldu? İntercooler zaten soğutuyor?
http://img91.imageshack.us/img91/4446/730hpga8.jpg
Bunda bile pek dert edilmemiş? :) :)
Kaput altı çok ufak ,dar ve aşırı ısınıyor.... Turbo ya soğuk hava aldırmazsak verim alamıyoruz..
Tamamdir olay anlasildi Safak sagolsun aydinlatti biraz :)
Turboya soguk hava gondermeye gerek yok, turbo cektigi havayi IC'a gonderirken isitiyor zaten, IC'dan gecerken soguyorsa problem yok.. Filtremi temiz tutsam yeter yani..
Yani bence öyle, Turbo ztn içinde sıkıştırıken ısıtıyordur o havayı, soğutma işini intercooler yapıyor asıl.
Örnek olarak daha birçok var...
şu halleriyle araçlarınız için hangi filtre pozisyonunun daha iyi sonuç vereceğinin anlaşılması için emme manifoldu sıcaklıklarının her iki pozisyon için karşılaştırılması gerekir.
hangisi daha iyi o zaman anlaşılır. bunun için cihazlar var.
ama benim düşüncem, siz istediğiniz kadar soğuk hava çekmeye çalışın, ne yazık ki stok intercoolerleriniz yeteri kadar soğutmadığı sürece tam verim alamazsınız.
bencede boşuna parmak yoruyosunuz filtre için :D
emretorlak
25-07-2009, 09:56
Tamamdir olay anlasildi Safak sagolsun aydinlatti biraz :)
Turboya soguk hava gondermeye gerek yok, turbo cektigi havayi IC'a gonderirken isitiyor zaten, IC'dan gecerken soguyorsa problem yok.. Filtremi temiz tutsam yeter yani..
Vay bee biz o kadar dil döktük olmadı, Şafak söyleyince konuyu kapatmış hemen adama bak:D
Şafak mantıken haklı ama kısmen katılıyorum. Stock intercooler sadece günlük kullanıma uygun.Yüksek bir verim beklemek yanlış olur.Bu yüzden yine de emişin soğuk olması gerektiğini düşünüyorum.
Kardeşim al bi kutu içi filtre düşünme artık:D
Antalyalogy
25-07-2009, 11:21
Vay bee biz o kadar dil döktük olmadı, Şafak söyleyince konuyu kapatmış hemen adama bak:D
Şafak mantıken haklı ama kısmen katılıyorum. Stock intercooler sadece günlük kullanıma uygun.Yüksek bir verim beklemek yanlış olur.Bu yüzden yine de emişin soğuk olması gerektiğini düşünüyorum.
Kardeşim al bi kutu içi filtre düşünme artık:D
Arkadaşlar aracın stock intercooleri sıcak hava çektirdiğiniz turbonun üflediği havayı bir yere kadar soğutur.Siz ben aracı yükleyeceğim derseniz intercooler uptade şart.
http://www.forgemotorsport.com/upload/images/R56graph.jpg
Antalyalogy
25-07-2009, 12:03
Lastiklere kaç psi basıyorsunuz?
Kapida 2.5 bar yaziyor karsiligi 36 psi hesapladim ben. Oyle basiyorum, ideal duruyor..
Antalyalogy
25-07-2009, 13:07
Emre de 36 dedi sonra sıcakta genleşir sen 35 bas dedi????
emretorlak
25-07-2009, 19:20
Arkadaşlar teker ölçüleriniz 205/45/17 ise 2,5 bar basacaksınız.
1 bar=14,4 psi
2,5x14,4= 36 psi
Can 38psi basıyorsa vardır bi nedeni, ezbere iş yapmaz o.Online olduğunda yazar neden 38 psi bastığını.
Can geleni geçeni delmenin sırrı lastik basınçların mı kanka yoksa:)
Benim kapıda 2.6 bar yazıo. Ben de duz mantık direk 38 basıyorum :) Ama farkı o yaratıo olabilir Emre :)
karsiyakaliozi
26-07-2009, 13:21
servisde 38 basıyo izmirde
jackal_JAZZ
26-07-2009, 14:19
Orj RC amortisörleri ne kadarmış acaba?
tanesi 120TL + KDV ;)
tanesi 120TL + KDV ;)
Ucuzmuş, istediğimiz gibi patlatabiliriz. :D
jackal_JAZZ
26-07-2009, 17:55
Benim kapıda 2.6 bar yazıo. Ben de duz mantık direk 38 basıyorum :) Ama farkı o yaratıo olabilir Emre :)
Can bende de 2.6 bar yazıyor. Bagajımda sürekli hava saati de tasıyorum:D servis 37 diyor ısrarla. Ben de onları dinliyorum ;)
jackal_JAZZ
26-07-2009, 17:59
Ucuzmuş, istediğimiz gibi patlatabiliriz. :D
Amortisor ucuz da servis işciligiyle kerkiyorlar adamı;) 4 yay değişimi için 150TL+KDV yazdılar. Gerçi faturayı yayları ilk taktırdığım yerden tahsil ettim :D:D:D
Ben orjinale döndüm, eibachları söktüm buarada. Leylek mode: ON takılıyorum
ORIGINAL RULAZZZ:D:D:D
Antalyalogy
27-07-2009, 10:28
Gt ye RC amortisörleri oluyorsa takılıp yaylanırsa keyifli olur kanımca..
207RcLemans
27-07-2009, 13:28
tüketim biraz canımı sıkmaya basladı bu ara aracta :D
emretorlak
27-07-2009, 13:47
Aracın kaç km de, ort. tüketim kaçı gösteriyor yol bilgisayarında?
207RcLemans
27-07-2009, 19:06
5 binde 10lt.
Gt ye RC amortisörleri oluyorsa takılıp yaylanırsa keyifli olur kanımca..
Takılır tabi ki niye takılmasın... Güzel de olur...
5 binde 10lt.
Az yakıyormuş, bizim ki daha fazla yakıyor.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Az yakıyormuş, bizim ki daha fazla yakıyor.
5 binde 10lt.
bence normal, benimkide 9lt civarı,ama trafiğin az olduğu saatler kullanıyorum.
leventrc
27-07-2009, 21:24
5 binde 10lt.
benimde 3500km de ortalamada 10.4 gösteriyo..
Antalyalogy
27-07-2009, 23:17
Bir roll akşamı git gel 30 ve 4-5 gazlamaya 50 tl lik bitiren yok heralde hahahaha..
Ya bizim araba da sıkıntı var galiba 10lt/100km altına töbe düşmüyor.
herkezin ortalaması 10 lt civarı..
R56 MCS çok daha az yakıyor..
fabrika verisi de RC ye göre az zaten..
BMW nasıl bi el attıysa mcs e :)
6 ileri manuel sanziman.. :)
leventrc
28-07-2009, 02:16
aynen:icon_tup:
fazla harcamı olduğunu düşünenlere tavsiyem bovlarınızı sökün, 97 oktan kullanın.
o kadar roll ve sıkıştırmadan sonra bile 10.1 deyim şu an, kokluyo maşallah
Antalyalogy
28-07-2009, 08:05
fazla harcamı olduğunu düşünenlere tavsiyem bovlarınızı sökün, 97 oktan kullanın.
Satılıkmı araç ? :D:D
emretorlak
28-07-2009, 08:48
BMW, THP motora da el attı ama şanzımana el atmadı:)
MCS'nin az yakmasının nedeni bu.
Arkadaşım Audi A3 1.4 TFSI 125 hp aldı. Alet 7 ileri otomatik şanzıman.Uzun yolda neredeyse dizel kadar az yakıyor.
Tabi şunu da unutmamak gerekir ne kadar ekmek o kadar köfte.Peugeot bu arabalara 6 ileri şanzımanı yerleştirseydi, bu kadar uygun fiyattan vermezdi:)
peugeot bazı modellerine manuel 6 vitesi entegre etmeye başladı
makyajlı RC de olsa idi fena olmazdıda gözükmüyor öyle bişey..
bizde 6 ileri var ama 15lt yakıyor :)
rc bakınıyorum hayırlısı ile :)
Doğru conem :D
BMW, THP motora da el attı ama şanzımana el atmadı:)
MCS'nin az yakmasının nedeni bu.
Arkadaşım Audi A3 1.4 TFSI 125 hp aldı. Alet 7 ileri otomatik şanzıman.Uzun yolda neredeyse dizel kadar az yakıyor.
Tabi şunu da unutmamak gerekir ne kadar ekmek o kadar köfte.Peugeot bu arabalara 6 ileri şanzımanı yerleştirseydi, bu kadar uygun fiyattan vermezdi:)
R56'lardan birer tane pert mi bulsak şanzıman+volan+debriyaj swap mı yapsak?:icon_tup:
Hiç 95 almadık ilk depo harici, cahillik işte :p
jackal_JAZZ
28-07-2009, 11:59
7000km deyim.. Ortalamam 8.5larda geziyor.. Sehir içi sakin+performanslı kullanım karısık..
7000km deyim.. Ortalamam 8.5larda geziyor.. Sehir içi sakin+performanslı kullanım karısık..
Bir fotoğraf çekip göndersene, hiç göremedik biz oraları :D
[QUOTE=
R56'lardan birer tane pert mi bulsak şanzıman+volan+debriyaj swap mı yapsak?:icon_tup:[/QUOTE]
manuel r56 şanzımanı bize cuk die olurmu acaba?
manuel r56 şanzımanı bize cuk die olurmu acaba?
Ben kaç yıldır bu camia'dayım filtreden büyük bir olayın cuk diye oturduğunu görmedim :D
Mesela;
Greddy'den cooler alıyorsun bolt-on diye sonra geliyor ve içinden çıkan uygulama kağıdında "kanka ben unuttum tamponu biraz kesecektin ya" tarzında bir olay da olabiliyor yani. :D
Ki; Bu başka bir araçtan uydurma sen düşün. :D Muhtemelen vites seçici ve çelik borularını da geçirmek lazım. Yani baya bir uğraşmak gerekebilir...
Uymasına uyar da, cruise controlu kaybederiz.
Future_King
28-07-2009, 13:39
Enterasan walla benim araç ort. şehir içi 8 lt yakıo normal kullanımda.
dikkatli kullanımda herhalde 7-7.5 fln olur tahminimce.
emretorlak
28-07-2009, 14:35
Aracın 170lik Golf ise çok azmış tüketimin.Çok iyi yani.Benim bile 7,6lt ortalamam var.Hiç basmasam anca 7 lt seviyesine iner herhalde
Future_King
28-07-2009, 15:27
Evet bende bu konudan cok memnunum.sattığım ibiza 1.4 sport u bile aratmıyor cidden.
Rc ler baya yakıyormuş ben düşüktür diye tahmin etmiştim.:(
Antalyalogy
28-07-2009, 16:00
Evet bende bu konudan cok memnunum.sattığım ibiza 1.4 sport u bile aratmıyor cidden.
Rc ler baya yakıyormuş ben düşüktür diye tahmin etmiştim.:(
Şehir içi dikkatli kullanımda(sağ ayak altında yumurta varmış gibi :p) 7,5-8,0 akıcı trafik
Şehir içi dikkatli kullanımda 9-9,5 sıkışık trafik
Şehirler arası 90'ı geçmeden , ikide bir hızlanıp yavaşlamadan 6,5-7
basarsan(sürekli sıkıştırma) ***** ağlatıyor ( ort 14-15 lt)
Bence performansa göre çok değil...
emretorlak
28-07-2009, 17:30
Şehir içi dikkatli kullanımda(sağ ayak altında yumurta varmış gibi :p) 7,5-8,0 akıcı trafik
Kanka arabada hesap makinası ile mi geziyorsun:hahaha:
Yol bilgisayarı bile senin kadar veri tutamıyordur herhalde:)
Future_King
28-07-2009, 22:52
Bu değerler iyi bence...benimki gibi işte.Şehirlerarası uzunda benimki 6-6.5 yakıyor fark o kadar..
asenyurt
28-07-2009, 23:00
15 litrelik benzinle yani şimdiki deyimle 50 liralık benzinle 150-180 km yapıyorum ve benim araç çok fazla yakıyor şimdi hesapladım bence çok yakıyo yada ben yanlış bişi yaptım araba 1.6 16v yakmaması lazım o kadar aslında
Enterasan walla benim araç ort. şehir içi 8 lt yakıo normal kullanımda.
dikkatli kullanımda herhalde 7-7.5 fln olur tahminimce.
Edit; Aldım cevabımı.
207RcLemans
29-07-2009, 07:45
ben kafaya koydum 2007 bmw 3.20d alacagım schnitzerları gömecegim 2009 rc lemans satılık forumdan düşünen olursa alo desin ;)
506 230 31 31
Antalyalogy
29-07-2009, 12:03
Ahanda Ferhat ı kaybettik...Bro bari başka bir hot-hatch e baksaydın ya. 320d ayrıca aşırı problemli bir makinaymış forumda yazılmıştı...Aklında olsun...
207RcLemans
29-07-2009, 12:07
hadi ya ne problemi varmış :S
benim poblemim yakıt ya ankarayı bilenler bilir ben tai ucak fabrikasında claısıyorum ankaraya 40 km git get 80 km gunde 100 km yol yapıyorum servis kullanmazsam ki servisle gitmezsem 1 saat fazla uyuyorum beni anca dizel keser yoksa rc den cok memnunum süper bir araç zaten su anda anca dillendiriyorum yoksa ilan verme olayım falan yok.
Antalyalogy
29-07-2009, 12:10
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=29711&highlight=320d
Bunu oku kanka...
O hatali olan motor makyajsiz 320d'de var ! Yanlis olmasin, Ferhat'in baktigi E90 kasa 320d..
Bariz bir problem yok E90 320d'lerde.. Alip guzelce binebilirsin..
bu 207 lerde turbo büyütmek gibi durumların olabiliritesi mümkünmü :) tabi arabayı komple başka bi araba haline getiremeden ufak tefek dokunuşlarla
k03 compressor salyangozu cnc de büyütülüp, türbin ve şaft aynı kalacak şekilde K04 pervanesi takılabiliyor
k03 compressor salyangozu cnc de büyütülüp, türbin ve şaft aynı kalacak şekilde K04 pervanesi takılabiliyor
sen analdığım kadarıyla bayağı bi araştırıosun max alınan hp ler nedir orj beyin ve orj turboyla
yada k04 pervanesi demişsin 250 hp lere çıkılma olasılığı varmıdır:soru:
birde r56 mcs için gt25 li kitler filan vardı bunların 207 e oluru varmı acaba
orj beyinle 230 + alınabilliyor.
şu an son ayarlarım yapılıyor. dayanabildiğimiz kadar dayanıyoruz.
dyno sonuçları yakın.
k04 le 250 stok internal larla mümkün.
gt 28 kitleri var evet onlar da basit modifikasyonlarla uyarlanabiliyor. bizde maf sensörü olmadığı için büyük turbo uygulamaları sıkıntı yaratmıyor.
deneyen yok sanırım. yaparsam ben k04 takarım
orj beyinle 230 + alınabilliyor.
şu an son ayarlarım yapılıyor. dayanabildiğimiz kadar dayanıyoruz.
dyno sonuçları yakın.
k04 le 250 stok internal larla mümkün.
gt 28 kitleri var evet onlar da basit modifikasyonlarla uyarlanabiliyor. bizde maf sensörü olmadığı için büyük turbo uygulamaları sıkıntı yaratmıyor.
deneyen yok sanırım. yaparsam ben k04 takarım
sanırım bende miniden vazgeçip 207 alabilirim şimdilik öyle düşünüyorum biraz araştırıyorum sen bayağı araştırmışsın team1907@yahoo.com eklersen sevinirim :)
Antalyalogy
29-07-2009, 16:04
Kıvanç bitmedi mi daha?Off off..Gel nazımım gel..:p:p
207RcLemans
29-07-2009, 16:20
e90 alacagım ben inşallah Özgür ya e 46 geçmişte kaldı =) kaç istesek rc lemansa :D
emretorlak
29-07-2009, 16:30
yaparsam ben k04 takarım
Aklını çeleyim biraz:evil:
K04 TURBO (http://www.sahibinden.com/k04_turbo-34WQQaXQQ12202194WQQpXQQdisplayitem&keyword=k04)
Antalyalogy
29-07-2009, 17:19
e90 alacagım ben inşallah Özgür ya e 46 geçmişte kaldı =) kaç istesek rc lemansa :D
Hayrlısı olsun Ferhat kardeşim...Sıfırı 42 civarı...Ona göre birşeyler yaz..
Hayrlısı olsun Ferhat kardeşim...Sıfırı 42 civarı...Ona göre birşeyler yaz..
ne zaman artmış yaw 2-3 ay önce son kalan rc lemans deil ama 36.900 pazarlıksız fiyatı vardı artmış demekki
emretorlak
29-07-2009, 18:38
38 Gt
41buçuk Rc
38 Gt
41buçuk Rc
artmış o zmn :)
satmaya değmez
çok ucuza anca satılır..
Bu viraj farlarini istege bagli olarak yol bilgisayarindan falan acip kapayabiliyor muyuz? Farlar yanikken viraj donmedigimiz yerde bile biraz direksiyonu cevirince zirt pirt yanmasini istemiyorum. Kitapcik yanimda degil bakamiyorum o yuzden soruyorum. :)
kapatabiliyorsun , şimdi unuttum gerçi de menüde driving assist lights ı deactivated moda alman lazımdı
emretorlak
29-07-2009, 19:42
Bu viraj farlarini istege bagli olarak yol bilgisayarindan falan acip kapayabiliyor muyuz? Farlar yanikken viraj donmedigimiz yerde bile biraz direksiyonu cevirince zirt pirt yanmasini istemiyorum. Kitapcik yanimda degil bakamiyorum o yuzden soruyorum. :)
Menü
Personalisation-Conf.
Define the vehicle parameters
Driving assistance
Directional headlamps on-off
Menü
Personalisation-Conf.
Define the vehicle parameters
Driving assistance
Directional headlamps on-off
Eyvallah hallettim. :)
Antalyalogy
29-07-2009, 21:10
Sizin türkçe olmuyor mu yol pc ya?
Dil secenekleri arasinda TR yoktu bugun baktigimda.
gt28 rs turbo kiti uyuyor bize.gt lerde yol bilgisayarının tr olmaması ilginç servise gittiğinizde bir ara yükletin tr menüyü.
emretorlak
29-07-2009, 23:28
İstersek oluyor:)
benimde olabilirmi accaba :D bukadar yıldır ingilizce kullanıyorum ama türkçe şaşırırım ben şimdi
Mehmet Gazihan
29-07-2009, 23:50
bikaç RC servisde yükletti TR yazılımı
benim de yolbilgisayarımda türkçe dil seçeneği yok servise gittiğimde bana 2008lere yüklenilmiyor dediler
2009larda zaten türkçe mevcut
mcs r53 veya r56 nın supersprint headers'ı bize uyarmı?
R53 kesinlikle olmaz...
leventrc
30-07-2009, 00:57
r53ün hiçbir şekilde uymayacağına eminim ama r56 yı istersen biraz araştır kardeşim olabilitesi yüksek;)
teşekkürler sitede birisi satıyorda merak ettim
207RcLemans
30-07-2009, 11:57
5600km ortalama 42 km/h 9.4litre normal mi tüketüm son 1000 km dir downpipe+bow+komple 70 lik krom egzozda var.
R56 nın headers ı yok ki s.s.
komple eksozu var.
artı headerslarımız twin scroll turboya göre dökülmüş.
1-4 ve 2-3 ayrı altlı üstlü üflüyor. buna göre bişey yapılması lazım.
http://img140.imageshack.us/img140/6451/visuelenvironnements302.jpg
kimmiş satan merak ettim
R56 nın headers ı yok ki s.s.
komple eksozu var.
artı headerslarımız twin scroll turboya göre dökülmüş.
1-4 ve 2-3 ayrı altlı üstlü üflüyor. buna göre bişey yapılması lazım.
http://img140.imageshack.us/img140/6451/visuelenvironnements302.jpg
kimmiş satan merak ettim
Zaten GP sahibi bir arkadaş satıyor. Yani araç R53. ;)
Bugun 120 km yol yaptim.. 80 kusuru otobanda sabit hizda, geri kalani full dur kalk diyebilirim.. 9.4 ortalama.. en cok gordugum 10.5 oldu bir ara.. ilk basta 6 ortalamaya kadar dusurmustum..
ayrica;
34 UK plaka siyah GT/RC var mi bize uye?
Antalyalogy
31-07-2009, 19:57
Filtre şöyle birşey olabilir.Tam kafamdakini yapmışlar 40 .sn den sonra dikkat..Surge de var..
http://www.youtube.com/watch?v=2CV_MqS51fI
Filtre şöyle birşey olabilir.Tam kafamdakini yapmışlar 40 .sn den sonra dikkat..Surge de var..
http://www.youtube.com/watch?v=2CV_MqS51fI
Hayvan gibi surge yapıyor yau. Yarı gazda gidemezsin bununla.:icon_wack
Peugeot Tr'den GT-RC arasi motor farkina dair sordugum soruya cevap geldi;
207 RC ile 207 GT nin motor iç yapısında herhangi bir farlılık
bulunmamaktadır. Ancak enjeksiyon sistemleri ve turboları birbirinden
ayrılır. Turbo hava giriş ağzı 207 RC de daha büyüktür.
Bunun yanında, motor beyinleri aynı gözükse de, yazılımları birbirinden
farklıdır. Ayrıca debreyajları da farklılık gösterir.
Amortisörleri de aynımıdır acaba:D
Antalyalogy
31-07-2009, 23:57
ee başka ne kalmış ki Allah tan fark yok :D:D
pistonlarıda farklıdır
kim yazdıysa bi farklılık yoktur diye pes doğrusu
daha ne olsun :)
emretorlak
01-08-2009, 09:05
Bir de şanzıman oranları farklı.Rc'de Gt'ye oranla kısa şanzıman var.
http://img444.imageshack.us/img444/3557/anzmanoranlar.jpg
emretorlak
01-08-2009, 09:10
pistonlarıda farklıdır
kim yazdıysa bi farklılık yoktur diye pes doğrusu
daha ne olsun :)
Çok emin yazmışsın.Bugüne kadar Gt vs Rc motor farklılıkları kaynaklara dayandırılamadığı için hep havada kalmıştır.
Tarık güzel bir adım atmış.
Gt ile Rc motorlarını söküp pistonları karşılaştırmadıysanız:) ki sanmıyorum, bu bilgiyi hangi kaynaktan edindin?
emretorlak
01-08-2009, 09:16
ee başka ne kalmış ki Allah tan fark yok :D:D
Olum piskopata bağlama hemen kimse arabana laf etmedi:hahaha:
Tarık merak etmiş , sağolsun araştırmış bilgi veriyor farklar hakkında.
Kimse fark yok demediki:)
Antalyalogy
01-08-2009, 09:23
Olum piskopata bağlama hemen kimse arabana laf etmedi:hahaha:
Tarık merak etmiş , sağolsun araştırmış bilgi veriyor farklar hakkında.
Kimse fark yok demediki:)
Emrecim bir ara birisi demişti diye hatırlıyorum fark yok diye..Bu arada ben o son sürati anlamadım..RC aha mı düşük GT den??:p:p
özgürüm cooler fotosu nerde eklemedinmi hala? :)
Emrecim bir ara birisi demişti diye hatırlıyorum fark yok diye..Bu arada ben o son sürati anlamadım..RC aha mı düşük GT den??:p:p
Fark yok diyen de var, ne var ne yok farkli diyen de vardi..
Son surat konusu da teorik sadece, GT ile 234 gorebilen var mi yokus asagi + ruzgar vs vs olmadan ? Yok diye biliyorum, hatta Emre imkansiz diyor..
Çok emin yazmışsın.Bugüne kadar Gt vs Rc motor farklılıkları kaynaklara dayandırılamadığı için hep havada kalmıştır.
Tarık güzel bir adım atmış.
Gt ile Rc motorlarını söküp pistonları karşılaştırmadıysanız:) ki sanmıyorum, bu bilgiyi hangi kaynaktan edindin?
daha öncede emin olarak yazmıştım eminim demekki ...;)
buyrun sağlam bi kaynak.. ;
http://www.angelfire.com/planet/ozangp/207RC.pdf