Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
o zaman ikinizde video koyucaksınız kaçarı yok :)
Naman bu mesajım sana,
geçen hafta baskı balatamı değiştirdim gönderdiğin güncel kodlu parça ile ama ilk kalkarken titreme başladı..nedendir?parçamı sıkıntılı acaba,üretim hatası olabilirmi?parçayı yetkili servisten aldım takan kişide 207 gt ve rc üstüne doktora yapmış biri yani takılırken bir problem olma olasılığı dahi yok...acil cvbını bekliyorum...
Parça uyumsuz olabilir.. Ama söylemeden edemem; ne profesörler gördüm ben. O yüzden işçilik hatası da olası ve daha yüksek ihtimal.. Şanzımanı kapatırken sırkma torklarına uygun anahtarla harfiyan uyulmalı. El yordamıyla hissederek olcak iş değil. Fazla sıkıldı mı hem titreme yapar hem de sıfır kit deforme olur, çatallar eğrilir.
Bu arada servislerde kampanya varmış..
Aklımda kaldığı kadarıyla,
Fren balata, diskler ve birşeyler daha %20
Tüm filtreler %15
İşçilikte %10 indirim varmış.
Maximum karta 5 taksit + 2 ay taksit öteleme de varmış. Tabi maximum la anlaşması olanlarda.. Ziraat maximumları geçerliymiş.
Oranları veya parça gruplarını yanlış yazmış olabilirim. Üstün körü billboard a baktım şöyle bir 2 sn kadar. Okuyamadığımı eski tecrübelere dayanarak salladım. Ama genelde tutar :D
yn_lemans
11-05-2012, 00:28
Video icin soz de,benim araba cikana kadar sen egzosu takarsin bence :)rolantide cok sessiz ,gaza dokundugunda kukredigini belirtiyim :)
Parça uyumsuz olabilir.. Ama söylemeden edemem; ne profesörler gördüm ben. O yüzden işçilik hatası da olası ve daha yüksek ihtimal.. Şanzımanı kapatırken sırkma torklarına uygun anahtarla harfiyan uyulmalı. El yordamıyla hissederek olcak iş değil. Fazla sıkıldı mı hem titreme yapar hem de sıfır kit deforme olur, çatallar eğrilir.
Naman;parçayı takan arkadaş yetkili servisten yeni ayrılan biri,tüm gt ve rc eğitimlerine sadece onu gönderdi servis yani gözü kapalı aracı dağıtıp toplayacak birisi ona güvenim tam,parça sıkıntısı gibi geliyor bana,yarın sabahtan sökücez bakalım ne çıkacak :(
göktan volant kontrol edildimi acaba ? titremeyi ondan da yapar..
Antalyalogy
11-05-2012, 15:11
Muuenede mutlu son. Aslında 30 dk lık iş ama bizim Antalya da salıdan buyana trafik şube sitemindeki bakım çalışması nedeniyle işler durma noktasında ilerliyordu.
Aracın ruhsatını 4 kişilik olarak güncelledik (daha araca kızım haricinde 3.kişi binmemişti :D:D:D)
orj kati taktık muyeneden geçtik , tekrar sanayiye downpipe geriye takılsın diye bıraktık vs vs :)
Sitedeki yavuz364 nickli arkadaştan uzaktan kumandalı cut-out aldım.Varex + komple 63 lük boru 1700-1800 Tl yi bulacaktı.Bu cut-out 275 TL +montaj
Hafta içi taktırmış olurum montajlanmış halinin fotoğrafını paylaşacağım..
Bu akşam bir aksilik olmaz ise stage 2 yazılım ve orj susturucum ile kankimin cooper s ile deneyeceğiz (sonradan atacağım stage 3 farkını görmek için)
Hafta içi de cut-out ve stage 3 lü halini deneriz bakalım fark olacakmı.Önceden missfire yüzünden tekrar stage 2 ye dönmüştük..:(
Antalyalogy
11-05-2012, 15:12
Belki gözünüzden kaçmıştuır diğer bir konuya Deniz Hocam yazmış ;
Kimse alınmasın ama bu EP motorlarını özellerde elletmemek lazım.
EP motorları Peugeot'nun ürün gamının diğer motorlarına pek benzemez. Bir takım kuralları vardır, uyulmazsa affetmez.
%80'i sıkıntılı olan motor aynı zamanda 4-5 senedir üstüste 1600-1800cc klasının en iyi motoru ödülünü alıp duruyor.
Tecrübeye saygım sonsuz ancak her motor aynı değildir. Kendi bölgemde özellerin geberttiği motorlardan çok güzel paralar kazanmış biri olarak söylüyorum bunları.
Özgür kardeşimin dediği gibi bakımları 'nizami' olan araç kaymak gibi gider.
göktan volant kontrol edildimi acaba ? titremeyi ondan da yapar..
yarın kontrol edicez kardeşim ihtimaller arasında
Muuenede mutlu son. Aslında 30 dk lık iş ama bizim Antalya da salıdan buyana trafik şube sitemindeki bakım çalışması nedeniyle işler durma noktasında ilerliyordu.
Aracın ruhsatını 4 kişilik olarak güncelledik (daha araca kızım haricinde 3.kişi binmemişti :D:D:D)
orj kati taktık muyeneden geçtik , tekrar sanayiye downpipe geriye takılsın diye bıraktık vs vs :)
Sitedeki yavuz364 nickli arkadaştan uzaktan kumandalı cut-out aldım.Varex + komple 63 lük boru 1700-1800 Tl yi bulacaktı.Bu cut-out 275 TL +montaj
Bu akşam bir aksilik olmaz ise stage 2 yazılım ve orj susturucum ile kankimin cooper s ile deneyeceğiz (sonradan atacağım stage 3 farkını görmek için)
Hafta içi de cut-out ve stage 3 lü halini deneriz bakalım fark olacakmı.Önceden missfire yüzünden tekrar stage 2 ye dönmüştük..:(
cut-out bende alıcam hafiften doldurmaya başlıyorum hayırlısı bakalım...
Antalyalogy
11-05-2012, 15:43
cut-out bende alıcam hafiften doldurmaya başlıyorum hayırlısı bakalım...
sonunda beeeeeeeeeeee :D:D:D:D:D
yn_lemans
11-05-2012, 16:47
Hayırlı olsun abi ,guncel mod resim ve videolarini bekliyoruz
Antalyalogy
11-05-2012, 17:47
İsmail in verdiği linkten iletişim bilgilerine mail atmıştım corbymotorsport un ;
Şimdi son durum şöyle ;
GAS marka sertliği ayarlanabilir Peugot 207 RC/GT modeline özel coiloverın üreticinin site fiyatı ; 532£
Corbymotorsport da 490£.
Ben grup alımı yapıcaz özel indirm yaparmısınız demiştim.Gelen cevap şöyle ;
Hi
Total price incl shipping would be £454.= 1271 TL civarı
Let me know if you wish to go ahead and i will set your forum/club up on
our system at that price and send you the link.
Regards
Mike
Yanlışım varsa düzeltin kargo bedeli dahil 454 sterlin demiş ilgilenirsek siteye özel indirim linkini atacak :)
Kargo işi kolay İngiliz yerel postası ile 1er hafta ara ile gönderiririz en fazla PTT ye %10 harç ödeyip alırız.
Ne diyorsunuz..?Bana gayet cazip geldi bu coillerin feedbackleri de fena değil..
akşama gelde konuşalım abi projeleri.... :)
yn_lemans
11-05-2012, 23:48
Abi fiyat gayet guzel bu konuyu netlestirelim benim en onemli eksigim o suan :)
Antalyalogy
11-05-2012, 23:56
Denemeyi yaptık.Ben 5 e atana kadar 1 boy önde oluyorum benim 5 e attığım sırada kankim
( fmic+cai+downpipe+meth+yazılım 2008 cooper s) 6 ya atıyor ve geliyor yanıma 220 gibi kafa burun oluyoruz. Mini cooperımıza da MaşAllah bir kaç ufak dokunuşa ihtiyacı var.:icon_tup:
6 vitesin rollde çok avantajı var onu da görmüş olduk.
Aracımda cut-out sökülmüş halde orj son susturucu ile denedik. 5-6 deneme oldu 1 lt meth/su bitirmişim.
Hafta içi Baştaş da Erkan Ustam yeni cut out ı (önceki yerinden daha spirale yakın) monte edecek ve stage 3 yazılım yapacağım.
Arkadaşımın müsait olduğu bir gece yine deneyip sonucu buraya yazarım.
Şu anki hali de çok iyi MaşAllah.Umarım daha iyi olur.
Antalyalogy
11-05-2012, 23:58
Abi fiyat gayet guzel bu konuyu netlestirelim benim en onemli eksigim o suan :)
Son yazılan fiyattan en ez %5-7,5 daha indirim olur diye düşünüyorum.
Kimler almayı düşünürse bu mesajı alıntı yapsın lütfen ona göre yazayım adamlara :icon_tup:
Belki gözünüzden kaçmıştuır diğer bir konuya Deniz Hocam yazmış ;
Kimse alınmasın ama bu EP motorlarını özellerde elletmemek lazım.
EP motorları Peugeot'nun ürün gamının diğer motorlarına pek benzemez. Bir takım kuralları vardır, uyulmazsa affetmez.
%80'i sıkıntılı olan motor aynı zamanda 4-5 senedir üstüste 1600-1800cc klasının en iyi motoru ödülünü alıp duruyor.
Tecrübeye saygım sonsuz ancak her motor aynı değildir. Kendi bölgemde özellerin geberttiği motorlardan çok güzel paralar kazanmış biri olarak söylüyorum bunları.
Özgür kardeşimin dediği gibi bakımları 'nizami' olan araç kaymak gibi gider.
Ekleyeyim, mesajdaki %80 ibaresi, ilgili konuda GT'leri %80'i sıkıntılıdır diyen arkadaşın %80'idir. Benim görüşüm değildir.
yn_lemans
12-05-2012, 02:44
Son yazılan fiyattan en ez %5-7,5 daha indirim olur diye düşünüyorum.
Kimler almayı düşünürse bu mesajı alıntı yapsın lütfen ona göre yazayım adamlara :icon_tup:
100 de 10 olsa efsane olur :) hayirlisi olsun benim arabanin isleri yapilirken gelse onuda taktirp oyle cikartirdm sanayiden bomba olur :)
Antalyalogy
12-05-2012, 09:46
Yazdım forum indirimi ile ilgileniyoruz diyerek..
evet akşam tatlı tatlı bır rollıng oldu çok da zevklıydı fakat şu type-r ve spec c subaru bız rollıng yaparken bize saplamasalardı hıç yoktan taş yememiş olurduk bilmem anlatabildim mi :) özgür kardeşimin arabası 2-3- ve 4 vites gerçekten çok etkılı daha sonrasında kendım bızzat kullandım arabasını eğer rollıngden önce kullansaydım denememıze gerek kalmazdı :) fark barız hıssedılıyor zaten.Özgüründe dediği gibi ne zaman istersek yıne deneriz arabalar bizim :)
Bu arada rollıng yapıpta bırbırırıne atar yapmayan nadıde üyelerdenız :) kardeşim çok güzel olmuş aracın kazasız belasız cezasız günlerde kullanman dileğiıyle...
yusufsert
12-05-2012, 10:48
Özgür abi aracına mahşallah diyerek cesaretinden ötürü kutluyorum..Rc ye biyerine bişe olurmu arıza çıkarır mı diye korkmadan stage 2 stage 3 yazılımla uğraşıyorsun...
Bu arada birşey dikkatimi çekti sanki satılan rc lerin çoğu Antalya ve İzmire satılmış..07 plaka rc ve gt çok piyasada. :)
yn_lemans
12-05-2012, 11:52
Yazdım forum indirimi ile ilgileniyoruz diyerek..
sabırsızlıkla bekliyorum abi :D
yelgecak
12-05-2012, 12:11
S.a Herkeze merhabalar
İsmim Osman Yelgeç Konyalıyım 33 yaşındayım 2008 model beyaz Rc sahibiyim.
Aracıma İlk olarak İzmir Bestservis Muzaffer abiye chip yaptırdım. Chipden sonra araç 1 ve 2. vitesde 4000 devirden sonra kudurmaya başladı deyim yerindeyse :) 1. vitesde 4000 devirden sonra 2 ye atmak için nerdeyse vitesi zor yakalıyorsun. Sadece Chip yükli iken aracımı denemek için 2010 model seat cubra ile deneme yaptık. Seat cubrada chip ve eksoz var nasıl bir eksoz var onu bilmiyorum. 5-6 deneme yaptık 400 metre seat cubranın 0-400 metre standart stock araç için sanırım 14.3 olması lazım ve f1 vites.
Denemelerim sonuncunda 1 ve 2. vites sonunda 1,5 boy geride kalıyor 3. vitese ben atar atmaz yaklaşıyor ve 400 metreye bitiminde ibiza 1 metre kadar önde bitirdi.
dünde aracıma kat iptali ve eksoz yaptırdım. Aracım belli derecede 1-2 ve 3 vitesde daha cabuk topladığını farkına vardım. ama cumra ile deneme fırsatım olmadı henüz.
araştırmalrım sonuncunda 1 ve 2. vitestedi gibi aracın sünmesi için şanzımanın kısatmam gerektiği söylendi sizinde fikirlerinizi almayı düşünündüm.
Bu arada ayın 27 sinde yarışlar var konyaya gelen arkadaşlar olursagörüşürüz. aracımı 13 saniye felan düşürebilirsem bende katılacağım yarışa.
Herkeze teşekkürler şimdiden.
mehmeterdi
12-05-2012, 12:59
Mehmet bahsettigin 1 viteste sert yüklenip 2 atarken ki ses bizim araclardaki kronik sorun diye biliyorum ama yanlış bilgide olabilir benim araç 32 binde daha bendede 1 den sert yüklenip 2 geçirirken bazen yapıyor ama normalde hiçbir sorun yok.
bilmiyorum fakat kötü bir durum:(
Arkadaşlar video falan yok mu hiç? Bi seslerini duyalım araçların. Ya da egzoz yaptıranlar video çekip eklesin biraz canlansın ortalık :)
Şu jantlarım satılsa direk İskendere gidicem airmassı takmaya...
mehmeterdi
12-05-2012, 17:04
bir müsait olup video çekip koyabilsek süper olucak ama malesef:(
yelgecak
12-05-2012, 21:41
S.a Herkeze merhabalar
İsmim Osman Yelgeç Konyalıyım 33 yaşındayım 2008 model beyaz Rc sahibiyim.
Aracıma İlk olarak İzmir Bestservis Muzaffer abiye chip yaptırdım. Chipden sonra araç 1 ve 2. vitesde 4000 devirden sonra kudurmaya başladı deyim yerindeyse :) 1. vitesde 4000 devirden sonra 2 ye atmak için nerdeyse vitesi zor yakalıyorsun. Sadece Chip yükli iken aracımı denemek için 2010 model seat cubra ile deneme yaptık. Seat cubrada chip ve eksoz var nasıl bir eksoz var onu bilmiyorum. 5-6 deneme yaptık 400 metre seat cubranın 0-400 metre standart stock araç için sanırım 14.3 olması lazım ve f1 vites.
Denemelerim sonuncunda 1 ve 2. vites sonunda 1,5 boy geride kalıyor 3. vitese ben atar atmaz yaklaşıyor ve 400 metreye bitiminde ibiza 1 metre kadar önde bitirdi.
dünde aracıma kat iptali ve eksoz yaptırdım. Aracım belli derecede 1-2 ve 3 vitesde daha cabuk topladığını farkına vardım. ama cumra ile deneme fırsatım olmadı henüz.
araştırmalrım sonuncunda 1 ve 2. vitestedi gibi aracın sünmesi için şanzımanın kısatmam gerektiği söylendi sizinde fikirlerinizi almayı düşünündüm.
Bu arada ayın 27 sinde yarışlar var konyaya gelen arkadaşlar olursagörüşürüz. aracımı 13 saniye felan düşürebilirsem bende katılacağım yarışa.
Herkeze teşekkürler şimdiden.
yokmu cevap arkadaşlar ?
Antalyalogy
12-05-2012, 22:34
Aracınızın şanzımanını elletmeyin derim.Drag için yanlış araç seçmişsiniz bence..
Aramızdan kimse bugüne kadar drag spec RC/Gt hazırlamadığı için cevap gelmemiş olabilir.
Ancak sitede project cars da konusu olan RCkid nickli Mustafa arkadaşımız 206 RC (şanzımanı 207 rc ile aynıdır) drag kovalamıştı ondan yardım isteyin derim..
yn_lemans
13-05-2012, 00:45
Aracınızın şanzımanını elletmeyin derim.Drag için yanlış araç seçmişsiniz bence..
Aramızdan kimse bugüne kadar drag spec RC/Gt hazırlamadığı için cevap gelmemiş olabilir.
Ancak sitede project cars da konusu olan RCkid nickli Mustafa arkadaşımız 206 RC (şanzımanı 207 rc ile aynıdır) drag kovalamıştı ondan yardım isteyin derim..
Katiliyorum,1300 kilonun ustunde bizim arablar,herseyini sokmek lazim toprpido koltuklar bakalitler fiber bagaj kaput,1/2 disli bronz balata belki ozmaan biseyler olabilir,ne yaparsan yap 90 model honda crx gelir 800 kusur kilo araba deler gecer soluyim malesef :)
Antalyalogy
13-05-2012, 14:37
Şu an stage 3 yazılımı atıyorum ....
http://img607.imageshack.us/img607/2416/stage3n.jpg
yusufsert
13-05-2012, 15:13
Şu an stage 3 yazılımı atıyorum ....
http://img607.imageshack.us/img607/2416/stage3n.jpg
Özgür abi stage 3 sonucu değerler ne olacak... Bir de dikkatimi çeken e tuners in yazılımı mı bu ? Kendinmi atıyorsun? ben Gazihan a yaptırıyorsun zannediyordum yazılımı....
Mustafa gecen gun sanzumani kirdi maalesef, pek yardimlik bisi yok sanirim :)
Ben sanzimani dunyada kimsenin zorlamadigi kadar zorlamisimdur. 40000kmdir turbo haliyle dolasiyorum ki 4 drag da yasadi sanziman bence 450hplere kadar sapasaglam sorunsuz bir sanziman:)
kirdigim anda araba hic olmadigi kadar gucluydu:)
Ben sanzimani dunyada kimsenin zorlamadigi kadar zorlamisimdur. 40000kmdir turbo haliyle dolasiyorum ki 4 drag da yasadi sanziman bence 450hplere kadar sapasaglam sorunsuz bir sanziman:)
kirdigim anda araba hic olmadigi kadar gucluydu:)
Ondan suphemiz yok :) masallah diyelim o zaman saglam bir sanzumanmis demek :)
Antalyalogy
13-05-2012, 15:44
Özgür abi stage 3 sonucu değerler ne olacak... Bir de dikkatimi çeken e tuners in yazılımı mı bu ? Kendinmi atıyorsun? ben Gazihan a yaptırıyorsun zannediyordum yazılımı....
Yükledim , kısa bir tur attım.Bir önceki stage 2 göstergem hatalı göstermiyorsa(onu da lionheart ile yolda laptop bağlı iken kesinleştireceğim) 1.1 peak atıp 0.9 cont. diye gidiyordum.
Stage 3 de 1 ve 2 1.0 peak atıyor 3 de 1.2 peak 4 ve 5 de 1.4 peak yapıyor cont a bakamadım yol müsait değil di..
Evet etuners in yazılımı kendilerinin geliştirdiği bir program (flasherTHP) ile yazıyorsun yazılımı.Mehmet in yazılımı ile 2 sene yürüdü aracım en ufak sıkıntı yaşamadan TR deki herkeze de tavsiye etmişimdir ve ediyorum MegaChips i :icon_tup:
Ben İstanbul da olmadığım için Mehmet ile yazılımı geliştiremedik maalesef.
O yüzden hazır yapılmışını aldım Stelios dan..:D
95 oktan (onlardaki 98-100 oktan bizde olmadığı için özellikle ben öyle istedim) ve methanole göre stage 2 + ve stage 3. Orj. turbo ile yürüyebileceğinin en iyisi TR benzini ile şu anki hali.
İddaalı RC ve R56 s lerle Antalya ya yolları düşerlerse deneyelim ;);) (stock turbo olacak ama)
yusufsert
13-05-2012, 16:03
Yükledim , kısa bir tur attım.Bir önceki stage 2 göstergem hatalı göstermiyorsa(onu da lionheart ile yolda laptop bağlı iken kesinleştireceğim) 1.1 peak atıp 0.9 cont. diye gidiyordum.
Stage 3 de 1 ve 2 1.0 peak atıyor 3 de 1.2 peak 4 ve 5 de 1.4 peak yapıyor cont a bakamadım yol müsait değil di..
Evet etuners in yazılımı kendilerinin geliştirdiği bir program (flasherTHP) ile yazıyorsun yazılımı.Mehmet in yazılımı ile 2 sene yürüdü aracım en ufak sıkıntı yaşamadan TR deki herkeze de tavsiye etmişimdir ve ediyorum MegaChips i :icon_tup:
Ben İstanbul da olmadığım için Mehmet ile yazılımı geliştiremedik maalesef.
O yüzden hazır yapılmışını aldım Stelios dan..:D
95 oktan (onlardaki 98-100 oktan bizde olmadığı için özellikle ben öyle istedim) ve methanole göre stage 2 + ve stage 3. Orj. turbo ile yürüyebileceğinin en iyisi TR benzini ile şu anki hali.
İddaalı RC ve R56 s lerle Antalya ya yolları düşerlerse deneyelim ;);) (stock turbo olacak ama)
Helal olsun valla tebrik ediyorum seni araca çok kafa yoruyorsun ...Ben aracın vidasını sökmeye korkuyorum sen kendi başına yazlım yüklüyorsun:) ...Bide hızlanma videosu eklersen süper olur.....
Antalyalogy
13-05-2012, 16:35
Helal olsun valla tebrik ediyorum seni araca çok kafa yoruyorsun ...Ben aracın vidasını sökmeye korkuyorum sen kendi başına yazlım yüklüyorsun:) ...Bide hızlanma videosu eklersen süper olur.....
Yazılım işini gözünüzde büyütmeyin buyrun örnek video ;
l8-HsuN7il8
etuners FlasherTHP - Peugeot 207 1.6 Turbo - reading ECU - YouTube (http://youtu.be/l8-HsuN7il8)
Önümüzdeki günlerde kamerayı güzel bir açı ile monte edip çekerim.Şu anda bir tek cut-out montajı kaldı.
Birde filtre borum işlevsel olarak iyi ama görüntüsü içime sinmiyor , forge tarzı krom yapsam iyi olacak ama :soru:
Hangi versiyonun modlusu bu?
Antalyalogy
13-05-2012, 20:05
Hangi versiyonun modlusu bu?
Valla bende etuners stage 2 + vardı bu bile 4-5.viteslerde missfire yapıyordu rollerde rahat rahat basamıyorduk tüm keyfim kaçmıştı.
Ufak ilizyondan :D sonra stage 2 ile Cuma akşamı sonuna kadar (top speed) bastık 4-5 kez hiç bir sıkıntı yok Allahıma şükür.
Bugün yüklediğim daha önce yükler yüklemez eskisine döndüğüm stage 3 .(aşırı missfire yüzünden)
Bunda da sıkıntı yok gibi - çok deneyemedim ama
Şunu belirtmeliyim agresif tabir edebileceğimiz bir yazılım için FMIC (intercooler uptade ) şart. Sonra düzen tutmuyor araç yürümüyor demeyin :)
Yok yani versiyon derken sonuçta bunlar sıfırdan yazılma map'ler değil. Baz olarak aldığı fabrika mapleri var. 3-5 ay evvel de yeni fabrika mapleri çıktı bu stage 3 acaba onun üstüne mi yapılmış onu merak ettim.
Şu yeni fabrika mapini merak ediyorum aslında ben. Ama bu map e geçersem sıfırdan yazılım araştırmasına geçmek zorunda kalıcaz diye üşeniyorum.
yusufsert
13-05-2012, 21:14
Abi bu missfare ne oluyor ateşleme ile alakalı birşey mi ?
Antalyalogy
13-05-2012, 22:30
powerflex motor kulağımı bu hafta taktırdım motor vibrasyonu azaldı ayrıca sehiriçi ayagı debriyaşdan hızlı cekmelerde gelen vuruntu sesi yok oldu denebilir parca eskı motor kulağının üstüne tam oturuyor yanlız soyle bişey var mesala kaymak beton olan ,yerlerin parlak oldugu alısveriş merkezlerinde lastıklerden sürtünme sesi gibi bi ses cıkar araçdan normal kalkışlarda oyle bı ses oluştu sankı sanırım parca alısınca gecer kutunu ıcınde yag gibi bişey cıktı onu surduk takarken parcanın dış yüzylerine oda ses cıkartıyor olabılır tam cözemedim gecmezse acar bakarım tekrar şimdilik ilk izlenimler bu yönde
Özay cım bu konuda son yorumun nedir?Biraz önce bende aldım da ebay den :D:D
Antalyalogy
13-05-2012, 22:38
Yok yani versiyon derken sonuçta bunlar sıfırdan yazılma map'ler değil. Baz olarak aldığı fabrika mapleri var. 3-5 ay evvel de yeni fabrika mapleri çıktı bu stage 3 acaba onun üstüne mi yapılmış onu merak ettim.
Şu yeni fabrika mapini merak ediyorum aslında ben. Ama bu map e geçersem sıfırdan yazılım araştırmasına geçmek zorunda kalıcaz diye üşeniyorum.
Bendeki yazılım hiç güncellenmemişti .Orj yazılımın üstüne Gazihan yazılım vardı onu okuyup gönderdim ben 2 adet map gönderdi Stelios..
Antalyalogy
13-05-2012, 22:50
Abi bu missfare ne oluyor ateşleme ile alakalı birşey mi ?
Yusuf olay bu ; zamanında yazmıştım ;
Stelios mail atmış ,
Missfire problemine şöyle yaklaşıyor .
Bu problem bize aracın üstündeki malzemeler ile limitlerini aştığını gösteriyor .Yeni nesil 1.6thplerde bu problem valve float (=misfiring) yok !! Sebebi de son subap yaylarının daha farklı bir sertlikte olması.
Biz daha önce aftermarket ateşleme sistemi test ettik , farklı bujiler test ettik ama sonuç değişmedi .Tek çözümü subap yaylarının yeni olan seri ile değişmesi..
Bir diğer çözüm de büyük turbo .Büyük turbo iyidir egzoz gaz akışı ve bu tür problemlere yol açmaz demiş.
Bu da valf yayının gezinmesi - valve float =missfire videosu ;
_REQ1PUM0rY
Valve Float - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_REQ1PUM0rY)
yn_lemans
13-05-2012, 23:31
Yusuf olay bu ; zamanında yazmıştım ;
Stelios mail atmış ,
Missfire problemine şöyle yaklaşıyor .
Bu problem bize aracın üstündeki malzemeler ile limitlerini aştığını gösteriyor .Yeni nesil 1.6thplerde bu problem valve float (=misfiring) yok !! Sebebi de son subap yaylarının daha farklı bir sertlikte olması.
Biz daha önce aftermarket ateşleme sistemi test ettik , farklı bujiler test ettik ama sonuç değişmedi .Tek çözümü subap yaylarının yeni olan seri ile değişmesi..
Bir diğer çözüm de büyük turbo .Büyük turbo iyidir egzoz gaz akışı ve bu tür problemlere yol açmaz demiş.
Bu da valf yayının gezinmesi - valve float =missfire videosu ;
_REQ1PUM0rY
Valve Float - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_REQ1PUM0rY)
Abi aftermarket olarak ornek colombo&barani gibi markalarin daha sert subap yay lari mevcut degil mi?
Antalyalogy
14-05-2012, 00:02
Abi aftermarket olarak ornek colombo&barani gibi markalarin daha sert subap yay lari mevcut degil mi?
Gerek yok Peugeot OEM olarak çözüm üretmiş zaten şuraya bir bak ;
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=305)
Yay misfire konusunda büyük bir etken olsa da tek etken değil tabi.
Bazı koşullarda çözüm getiremeyebiliyor.
Antalyalogy
14-05-2012, 00:32
Yay misfire konusunda büyük bir etken olsa da tek etken değil tabi.
Bazı koşullarda çözüm getiremeyebiliyor.
Deniz rica etsem bu bazı koşulları biraz açabilirmisin ?:soru:
Bujiler bobinler egsoz flow(turbodan ötürü) herşeye rağmen yetersiz. 200'lüğün bujisi de bence bu noktada çözüm değil.
Şu DS3 Racing'in motoruna el atmak lazım Internetten ama vakit yok o kadar maalesef.
Antalyalogy
14-05-2012, 10:16
Arkadaşlar Stelios la yazışıyorum .
R56 coopers , DS3 1.6 THp , 207 GT / RC yani 1.6 thp (ep6dt ve ep6dts ) araçlar için önce İstanbul a oradan da Antalya ya (İzmir i de ekleyebiliriz belki) gelebilir önmüzdeki günlerde.
Fiyat konusu net değil ben 200 Euro civarı bir fiyat teklif ettim (orada 350 euro ya yapıyorlar)
Tr de 650-800 Tl arası yapıldığını biliyorum bizim araçlara ..
Teklifle ilgilendiğini uçak biletlerine bakıp ona göre fiyat veceğini söyledi.
Bildiğiniz üzere etuners -Stelios dünya üzerinde ep6dt ve ep6dts motorları üzerinde fabrikadan sonra en çok ar-ge yapan sorunlar ve iyileştirmeler için çözüm önerisi geliştiren kişi.
Bugüne kadar yapılmış en güçlü 1.6 THp ler garajından çıkmış durumda.
Yaptığı uyugulamalara buradan bakabilirsniz .
etuners : Tuning (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=14&qv=&model=Peugeot)
Kimler ilgilenir. ?
Aracın üzerindeki malzemelere göre TR benzini ile yapılabilecek en iyi yazılımı gerçek yol şartlarında geliştirip yapmayı vaat ediyor kendisi.
Türkiye de işin ehli yazılımcı arkadaşlarımız tabii var ama birebir kendi geliştirdiği yazılımlar ile etuners bu işin nirvanası :)
NOT: Benim hiç bir çıkarım ve sorumluluğum yok.Antalyadan cooper s i olan bir arkadaşım alternatif bir yazılım arayışı içerisine girmişti geçen akşam otururken geldi fikir aklımıza mail attım olumlu döndü Stelios.
karsiyakaliozi
14-05-2012, 10:22
kardeşim bu motor kulak parcalarını takınca esneme payı azalıyor arac ılk kaldırısda motor daha az esnedıgı ıcın hafıf bır ses cıkarıyor ses gecmıyor zamanla ama alısıyorsun ılk kalkısda motor vıbrasyonu azaldı bence mesala naman taktı sevmedı cıkardı sanırım motor esnene payı azalıp sertlestıgınden dolayı keske ona sorasaydı onun elınde kullnılmamıs vardı sanırım
karsiyakaliozi
14-05-2012, 10:25
bu arada c.tesi muzo abi benım guncellenmıs oem yazılıma gore yenı yazılım yukledı sanırım konyalı arkadasa yukledıgı yazılım benzerı daha oncekı yazılımlara gore daha stabıl bı yazılım ozellıkle 5. vıtes ıyı olmus hızlanma barız ıyı ancak 6. vıtes eksıklıgı hat safhada bellı oluyor bızım araclarda
Antalyalogy
14-05-2012, 10:30
kardeşim bu motor kulak parcalarını takınca esneme payı azalıyor arac ılk kaldırısda motor daha az esnedıgı ıcın hafıf bır ses cıkarıyor ses gecmıyor zamanla ama alısıyorsun ılk kalkısda motor vıbrasyonu azaldı bence mesala naman taktı sevmedı cıkardı sanırım motor esnene payı azalıp sertlestıgınden dolayı keske ona sorasaydı onun elınde kullnılmamıs vardı sanırım
Vallahi aklıma gelmedi hiç ..
Sonuç olarak fayda/performans indeksinden memnun musun ?
karsiyakaliozi
14-05-2012, 10:32
ben memnunun debrıyaja ılk basışdaki ilk hareketdekı sarsıntı azaldı sayılır
R56 coopers , DS3 1.6 THp , 207 GT / RC yani 1.6 thp (ep6dt ve ep6dts ) araçlar için önce İstanbul a oradan da Antalya ya (İzmir i de ekleyebiliriz belki) gelebilir önmüzdeki günlerde.
Fiyat konusu net değil ben 200 Euro civarı bir fiyat teklif ettim (orada 350 euro ya yapıyorlar)
Bildiğiniz üzere etuners -Stelios dünya üzerinde ep6dt ve ep6dts motorları üzerinde fabrikadan sonra en çok ar-ge yapan sorunlar ve iyileştirmeler için çözüm önerisi geliştiren kişi.
Kimler ilgilenir. ?
Aracın üzerindeki malzemelere göre TR benzini ile yapılabilecek en iyi yazılımı gerçek yol şartlarında geliştirip yapmayı vaat ediyor kendisi.
Türkiye de işin ehli yazılımcı arkadaşlarımız tabii var ama birebir kendi geliştirdiği yazılımlar ile etuners bu işin nirvanası :)
NOT: Benim hiç bir çıkarım ve sorumluluğum yok.Antalyadan cooper s i olan bir arkadaşım alternatif bir yazılım arayışı içerisine girmişti geçen akşam otururken geldi fikir aklımıza mail attım olumlu döndü Stelios.
özgür merhaba,
Stelios Antalyaya gelirse bana uyar, listeye ekleyebilirsin benide ;)
Antalyalogy
14-05-2012, 11:36
Güncel Liste ;
1-NHT69 - Antalya
2-meSs - Antalya
3-GOKTAN -Antalya
yelgecak
14-05-2012, 11:55
Teşekkürler özgürcüm. Listeye benide ekleyebilirsin
RC dişli çapı 19 x 75 bunu yerine Partner olacak 16 x 61
Beyler, Peugeot'nun giriş seviyesi yeni benzinlileri belli oldu.
Yüzyıllardır süregelen TU serisi motorlar kalkıyor yerine 3 silindirli EB'ler geliyor:
EB0: 1000 cc, 68bg@6000rpm, 97Nm@3000rpm, emme/egsoz vti.
EB2: 1200 cc, 82bg@5750rpm, 116Nm@2750rpm, emme/egsoz vti.
EB2M: 1200 cc, 70bg@5500rpm, 110Nm@3000rpm, vti yok.
Ortak özellikler:
- 3 silindir.
- €5
- TU serilerine göre 25 kg daha hafifler ortalama
- Endirekt enjeksiyon
- Islak triger: Triger kayışı haznesinde sürekli olarak yağ buharı var daha az gürültü ve daha iyi tüketim sağlaması planlanıyor bununla.
Ayrıca,
EB2'de 3 silindirden dolayı oluşan döner tork'un(atalet torku diyen de var buna) elimine edilmesi için krank mili yanında 2. bir dengeleyici ve ters tork uygulayan bir mil mevcut. Ancak bu mil sadece EB2'de var, EB0 ve 2M'de yok. Haliyle bu motorlarda az miktarda güç kaybı oluşacaktır ki yukarıda yazan beygirler zaten bu kayıpların düşülmüşünü yansıtmaktadır.
Bakım periyodları aynıdır. Triger biraz da ıslak olmasından dolayı 180bin km rahat rahat gitmektedir(TU'larda 80bin idi bu rakam).
Bu motorlar 208'de ve daha ileride çıkacak araçlarda kullanılacak. 107'ye de gelebilir.
107'ye gelsin bu motorlar. 3 silindir olmasına rağmen sessiz olur ise eğer düşünebilirim. :)
Antalyalogy
14-05-2012, 15:18
Osman Bey Yazılım için olan listeye mi ?
yelgecak
14-05-2012, 15:25
özgür beyi felan boş ver :)
ilk sayfadaki listeye diyecektim kusura bakma.
benim yazılım 10 numara şu anda teşekkürler.
volkan 207 gt
14-05-2012, 16:41
özgür abi benide listeye ekle ilk sayfadaki:) volkan keskin yaş:29 2009 207 gt alev kırmızı nick: volkan 207 gt:heyoo:
Yokmu 207RC'ci yazılımlı arkadaşlarda BMW 3.35i bobini kullanan ?
Kimler ilgilenir. ?
Özgür Hocam,
Kendisine sorabilir misin?
Gelişi kesinse ve bulabiliyorsa yanında DS3 Racing'in(207 bg'lik EP6DTS 5FD veya 5F04) 96 774 469 80 referanslı bujilerinden getirebilir mi yanında sipariş versek?
Türkiye'de ben daha bulamadım bu bujileri..
Hah iyi hatırlattın valla unuttum ben o konuyu tamamen :(
Antalyalogy
14-05-2012, 21:18
özgür abi benide listeye ekle ilk sayfadaki:) volkan keskin yaş:29 2009 207 gt alev kırmızı nick: volkan 207 gt:heyoo:
Liste ye ekledim ..İlginize teşekkürler..:icon_tup:
Antalyalogy
14-05-2012, 21:23
Güncel Liste ;
1-NHT69 - Antalya
2-meSs - Antalya
3-GOKTAN -Antalya
Son hali şu an için böyle..
Antalyalogy
14-05-2012, 21:25
Özgür Hocam,
Kendisine sorabilir misin?
Gelişi kesinse ve bulabiliyorsa yanında DS3 Racing'in(207 bg'lik EP6DTS 5FD veya 5F04) 96 774 469 80 referanslı bujilerinden getirebilir mi yanında sipariş versek?
Türkiye'de ben daha bulamadım bu bujileri..
Tamam dır Deniz Hocam sorarım yarın mailden..Biraz daha kalabalık olursa gelir diye düşünüyorum..
yn_lemans
14-05-2012, 23:24
Bunu deniyen kullanan varmi ? Maliyet ve performans olayi nasil ?
yn_lemans
14-05-2012, 23:25
Program listesine benide ekle abi uyar ama nezaman gelicek ?
yn_lemans
14-05-2012, 23:26
Tamam dır Deniz Hocam sorarım yarın mailden..Biraz daha kalabalık olursa gelir diye düşünüyorum..
Bu bujileri arastirmistim,turkiyede yok sadece yurtdisindan topluca getirmek lazim ,
yn_lemans
15-05-2012, 00:33
OZgur abi,gaz coilover'lardan indirimle alakali bi ses seda yokmu daha ?
Antalyalogy
15-05-2012, 09:11
OZgur abi,gaz coilover'lardan indirimle alakali bi ses seda yokmu daha ?
Var sabah gelmiş , :D
Hi
That price does include shipping. (454 £)
I will add your forum to our forum section with the kit so members can purchase.
I will send over the link later on today.
Regards
Mike
Antalyalogy
15-05-2012, 09:13
1-NHT69 - Antalya
2-meSs - Antalya
3-GOKTAN -Antalya
4-yn lemans -İstanbul
5-Antalyalogy - Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
Zaman ve gelip gelemiyeceği net değil her şey araç sayısına bağlı.
Hi
I will add your forum to our forum section with the kit so members can purchase.
Regards
Mike
Özgür bir tanede 106GTI'lı arkadaşımız GOLD yada GGH serisi coilover istiyor. Onada bir indirim olur mu diye sorarmısın. :)
Antalyalogy
15-05-2012, 10:18
Özgür bir tanede 106GTI'lı arkadaşımız GOLD yada GGH serisi coilover istiyor. Onada bir indirim olur mu diye sorarmısın. :)
Olur sanırım çünkü corbymotorsport un sitesi için TechTurkey.com a özel bir indirm kodu verecek..
kod gelsin sorayım hemen. :icon_tup:
yelgecak
15-05-2012, 10:41
Osman Bey Yazılım için olan listeye mi ?
Özgür rica etsem intercooler nereden nasıl bulabilirim bilgi verebilirmisin.
yn_lemans
15-05-2012, 13:03
Hi
Regards
Mike
454 euro mu ?
yn_lemans
15-05-2012, 13:13
Snow Performance Water Methanol Injection Kits (http://www.aptuned.com/nitrous/snow-performance-water-methanol-injection-kit)
bizim makinalara uygun olan stage 1 ve stage 2 heralde ?
Güncel Liste ;
1-NHT69 - Antalya
2-meSs - Antalya
3-GOKTAN -Antalya
Bro benide ekle listeye.
Hah iyi hatırlattın valla unuttum ben o konuyu tamamen :(
NAsıl yani bende araştırıyorsun diye biliyorum. Ben önümüzdeki ay alacağım bobinleri.
Antalyalogy
15-05-2012, 14:55
Özgür rica etsem intercooler nereden nasıl bulabilirim bilgi verebilirmisin.
Osman cım. Intercooler ı Seat yetkili servislerden temin ediyoruz.en son soran arkadaşlara 2 ay sonraya gün vermişlerdi ama sormak lazım tabii.Stok tutulan bir parça değil çünkü..
özgür merhaba,
ilk sayfadaki liste için bende pm atmıştım sana ama ulaşmadı heralde?
benide ekleyebilirmisin? ;)
Yalın KILIÇ Antalya Yaş:28 2008 207 GT Alev Kırmızı Nick : meSs
NAsıl yani bende araştırıyorsun diye biliyorum. Ben önümüzdeki ay alacağım bobinleri.
Haklısın. Tamamen benim hatam. Zamanla yarıştığım birkaç projeden ötürü evden çıkamaz oldum.
yn_lemans
15-05-2012, 19:07
Haklısın. Tamamen benim hatam. Zamanla yarıştığım birkaç projeden ötürü evden çıkamaz oldum.
bu olayı acıklıcakmısınız ? :D
Antalyalogy
15-05-2012, 19:14
özgür merhaba,
ilk sayfadaki liste için bende pm atmıştım sana ama ulaşmadı heralde?
benide ekleyebilirmisin? ;)
Yalın KILIÇ Antalya Yaş:28 2008 207 GT Alev Kırmızı Nick : meSs
Hallettim..:icon_tup:
yn_lemans
15-05-2012, 19:36
bobin aldıgında pekı kablo ve bujı ne kullanılıyo ?
Antalyalogy
15-05-2012, 22:19
Bugün aracın üstündeki fabrika lastikleri olan potenzaları Continental ContiSportContact 5 lerle değiştirdim.Conitental in son deseni kendileri..;)
Lastikler 2012 8. hafta üretimi. Orjinaller 2008 üretimli idi ..
Önlere ve arkaya 34 psi hava bastık.
Ya bir lastik bir arabayı bu kadar mı yumuşatır :) Potenzaların kanallarının içi çatladığı için değştirdim daha diş derinliği gayet iyiydi :( (19.300 KM)
Lastiklerin tanesini 350 TL (12 taksit) aldım :eek::eek::eek:
http://img69.imageshack.us/img69/3254/fotoraf0249n.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/959/fotoraf0248.jpg
Güle güle kullan :)
RunFlat almışsın o yüzden yükselmiş fiyat biraz
lastiklerle ilgili daha fazla bilgi verirmisiniz yol tutuşu yumuşaklık potenza arasındaki fark arkadaşımdada 207 rc var lastik almayı düşünüyoruz bizde
Antalyalogy
15-05-2012, 22:47
Güle güle kullan :)
RunFlat almışsın o yüzden yükselmiş fiyat biraz
Teşekkür ederim Deniz cim.Gece gece içime kurt düşürdün runflat lasitk istemiyordum çünkü ; Continental in global sitesine girdim ,
ContiSportContact 5 de 45 yanak da 205 taban için runflat yok :icon_tup: 225 ve üzerinde var..
Continental Tires -ContiSportContact™ 5 (http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/automobile/themes/car-tires/summer-tires/contisportcontact-5/contisportcontact-5,tabNr=4.html)
Fiyatlar şöyle ;
1 lastikçi tane 420 dedi
1 lastikçi (aldığım) önce 395 dedi
1 lastikçi tane KK na 383 nakit de 365 dedi
Aldığım lastikçi :D 12 taksit 350 den verdi :cool:
Fiyat yüksek ama lastik bence bir araçtaki en önemli unsur.Bunu da (Allah ım kaza bela vermesin) bir 3 sene kullanırım satmazsam diye düşünüyorum..
Zaten runflat olsa yumuşa hissedemezdim yanak setliğinden dolayı.Continantal de bir kampanya vardı 1 yıl boyunca acil yol yardım çekici hizmeti bedava bir kaç ıvız zıvır daha var bakınca yazarım..
Antalyalogy
15-05-2012, 22:50
lastiklerle ilgili daha fazla bilgi verirmisiniz yol tutuşu yumuşaklık potenza arasındaki fark arkadaşımdada 207 rc var lastik almayı düşünüyoruz bizde
Vallahi Bismillah bugün aldım 10 km yapıp eve getirdim.Ama yapınca testini yazarım buraya ..
şimdiden kazasız patlaksız kullanman dileğiyle :)
Maşallah... 350 de iyi rakam hani :( , avrupada ne kadar acaba ingilterede felan
Hallettim..:icon_tup:
çok thank you :D
karsiyakaliozi
16-05-2012, 08:29
banada lastık laızm gecen servisden fıyat aldım mıchelın pılot ıcın 1650 tl verdıler 100 tl yakıt cekı verıyolarmıs yanında 1550 tl ye gelıyor yanı ama cok geldı gozume varmı etrafında ıyı fiyat alabılecek lastıkci tanıdıgı olan izmir tercih edilir
Teşekkür ederim Deniz cim.Gece gece içime kurt düşürdün runflat lasitk istemiyordum çünkü ; Continental in global sitesine girdim ,
ContiSportContact 5 de 45 yanak da 205 taban için runflat yok :icon_tup: 225 ve üzerinde var..
Continental Tires -ContiSportContact™ 5 (http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/automobile/themes/car-tires/summer-tires/contisportcontact-5/contisportcontact-5,tabNr=4.html)
Fiyatlar şöyle ;
1 lastikçi tane 420 dedi
1 lastikçi (aldığım) önce 395 dedi
1 lastikçi tane KK na 383 nakit de 365 dedi
Aldığım lastikçi :D 12 taksit 350 den verdi :cool:
Fiyat yüksek ama lastik bence bir araçtaki en önemli unsur.Bunu da (Allah ım kaza bela vermesin) bir 3 sene kullanırım satmazsam diye düşünüyorum..
Zaten runflat olsa yumuşa hissedemezdim yanak setliğinden dolayı.Continantal de bir kampanya vardı 1 yıl boyunca acil yol yardım çekici hizmeti bedava bir kaç ıvız zıvır daha var bakınca yazarım..
Sen haklısın kardeşim. Ne hikmetse FR'yi RF olarak algılayıp bombalamışım :) Tekrar güle güle kullanman dileğimle.
Bu lastiğin R53 MCS'te 2. versiyonunu kullanmıştım İstanbul'da. Ben çok memnun kalmıştım. Hatta kar performansı da beni şaşırtmıştı. Tabi bunda LSD'nin de payı var.
Karda güvenli bir şekilde Kayışdağından inip, Göksu evlerine tırmanmıştım 4 kişi :)
ContiSport 2 böyleyse 5'i düşünemiyorum. :)
Michelin Pilot 3 ü ben kullanıyorum ama ne kadara aldım hatırlayamadım şimdi :(
Michelin de talebe yetişememe gibi bir durum var. Kara borsa resmen lastikler. O yüzden biraz da pahalılar. Millet bulamadığından yüksek stok çalışmaya başladı.
Pirelli'den sonra çok konforlu geldi bu lastik bana :)
TolgaErtem
16-05-2012, 14:54
banada lastık laızm gecen servisden fıyat aldım mıchelın pılot ıcın 1650 tl verdıler 100 tl yakıt cekı verıyolarmıs yanında 1550 tl ye gelıyor yanı ama cok geldı gozume varmı etrafında ıyı fiyat alabılecek lastıkci tanıdıgı olan izmir tercih edilir
Ben yeni taktım Bridgestone Potenza S001 yeni seri. 4'üne Rot ayarları da yapılmak üzere toplam 1640 TL verdim. Kesinlikle tavsiye ederim. 10 Numara lastik.
powerflex motor kulağımı bu hafta taktırdım motor vibrasyonu azaldı ayrıca sehiriçi ayagı debriyaşdan hızlı cekmelerde gelen vuruntu sesi yok oldu denebilir parca eskı motor kulağının üstüne tam oturuyor yanlız soyle bişey var mesala kaymak beton olan ,yerlerin parlak oldugu alısveriş merkezlerinde lastıklerden sürtünme sesi gibi bi ses cıkar araçdan normal kalkışlarda oyle bı ses oluştu sankı sanırım parca alısınca gecer kutunu ıcınde yag gibi bişey cıktı onu surduk takarken parcanın dış yüzylerine oda ses cıkartıyor olabılır tam cözemedim gecmezse acar bakarım tekrar şimdilik ilk izlenimler bu yönde
özgür slm,
powerflex'i ebaydan bende alıcamda aldığın link mevcutmu elinde, bi kac tane buldum Türkiye'ye ücretsiz shipping fln varda acaba aynı yermi? fiyat nekadardı?
özay slm,
montaj kaç TL tuttu sadece onumu değiştirttin yoksa bakım fln yapılırken arayamı kaynattılar?
bu sarı parça motor kulağındaki siyah plastik bi zımbırtı var onu cıkartıp onun yerinemi takılıyor yoksa üzerinemi geçiyo nasıl biseyki? bide etuners'da hotglue uygulaması var aynı bu iş için, acaba dayanım olayı nasıldır ikisi arasında, powerflex daha dayanıklıdır heralde ;) geçen servise girdiğimde motor kulağında yırtık varmış değiştirdiler, o poerflexin olduğu yer tam olarak siyah plastik parçada hafif bi yırtık varmış. değişti ama yinede garantiye almakta fayda var.
karsiyakaliozi
16-05-2012, 15:53
mess kardeşim montajda bısey yok dırek motor kulagının ıcıne gecıyor lıfte kaldırıp sokmek gerek 5 dk iş
mess kardeşim montajda bısey yok dırek motor kulagının ıcıne gecıyor lıfte kaldırıp sokmek gerek 5 dk iş
wayyy iyimiş kardesim, zahmetsiz iş olduğuna sevindim.. bu arada 1 adet yeterli oluyormu bizim araçlara? sen nerden almıştın ürünü? ebay'sa kargo tutarı falan filan biraz anlatırmısın olayların gelişimini :rolleyes:
karsiyakaliozi
16-05-2012, 16:20
e-baydan 3 adet aldım hatta namanda biri kullanmıyorsa ondan alabılrısın kullanmıyorum demısdı bana ucretsiz kargo vardı zaten e-baydakı shop powerflex ın kendı shop u sıkıtı olmaz yanı
1 yeter tabi
Ya ben şirketi kapatırken attım onları :(
karsiyakaliozi
16-05-2012, 17:21
Ya ben şirketi kapatırken attım onları :(
:o sağlık olsun
Tuh yaw :s sans iste bende ugrasmayalim kargo margo seyleriyle diycektim :s ozgur senin siparis kargolandimi? Kargolanmadiysa ek yapabiliyomuyuz 1-2 tanede bana getirtelim nasilsa antalyadayiz ikimizde hallederiz bi sekilde ;) uyarmi?
TolgaErtem
16-05-2012, 21:06
Özgür'cüm slmlar. Bir arkadaş vasıtası ile Evo 8 kullanılmamıs turbo buldum. Turboyu büyütme kararı aldım tekrar. Sadece kafamda bir iki soru işareti var. 280 hp lerde ateşleme bobinleri yetersiz kalır deniyor. Bunun için bildiğin önerebileceğin bir alternatif var mı? Bir de yağlama hortumu vs. cekilecek, extra yedek karter vs takmak lazım mı ne diyosun? Buji meselemiz hala çözülememiş gördüğüm kadarı ile. Bu güçleri destekliyecek buji bulabilecek miyiz RC için ne dersin? Arkasından tabiki yazılıma girecek araç.
yn_lemans
16-05-2012, 21:30
Özgür'cüm slmlar. Bir arkadaş vasıtası ile Evo 8 kullanılmamıs turbo buldum. Turboyu büyütme kararı aldım tekrar. Sadece kafamda bir iki soru işareti var. 280 hp lerde ateşleme bobinleri yetersiz kalır deniyor. Bunun için bildiğin önerebileceğin bir alternatif var mı? Bir de yağlama hortumu vs. cekilecek, extra yedek karter vs takmak lazım mı ne diyosun? Buji meselemiz hala çözülememiş gördüğüm kadarı ile. Bu güçleri destekliyecek buji bulabilecek miyiz RC için ne dersin? Arkasından tabiki yazılıma girecek araç.
Abi hayirli olsun :) turbo tamamda buji ve bobon muammada kaldı sehir efsanesi :)
Antalyalogy
16-05-2012, 23:08
Ben yeni taktım Bridgestone Potenza S001 yeni seri. 4'üne Rot ayarları da yapılmak üzere toplam 1640 TL verdim. Kesinlikle tavsiye ederim. 10 Numara lastik.
Ya arkadaş ben pahalı aldım lastikleri diyordum benden cesurlar varmış :D:D
Piyasasını bilmem ama aracın motoruna 5 k harcayıp sonra adı sanı duyulmamış lastik alanları anlamıyorum..:icon_tup:
Hayırlı olsun ağabey..Güle güle kullan..
Bu arada aklınızda bulunsun continental de Runflat in ismi srs
Tuh yaw :s sans iste bende ugrasmayalim kargo margo seyleriyle diycektim :s ozgur senin siparis kargolandimi? Kargolanmadiysa ek yapabiliyomuyuz 1-2 tanede bana getirtelim nasilsa antalyadayiz ikimizde hallederiz bi sekilde ;) uyarmi?
Valla konusu popülerken almıştık sonra 2 sene boyunca kimse bir daha konusunu açmayınca atılcakların arasına salladıydım ben de onları :(
Antalyalogy
16-05-2012, 23:19
Ben powerflexleri buradan aldım..
http://www.ebay.com/itm/270912884620?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
@Tolga Ağabey ,
Evo 8 in girişi çıkışı kaçlık bilmiyorum benim alacağım turbo şu ;
Turbocharger TD05H Big16G 8cm SUBARU Impreza WRX ARASHI | eBay (http://www.ebay.com/itm/370600557496?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649)
Ben olsam hazır denenmişini alırdım daha büyük turbo( -linkteki evo 3 turbosu evo 8 illaki daha büyüktür ) daha çok lag demek .Turbo 5 binde geldikten sonra bir anlamı yok bence..
Şİmdi her şeyi Stelios a bağlıyor diyeceksiniz haklı olrak ama benim akıl hocam o:)
Bana attığı pmlerden alıntı yapıyorum yorum sizin ;
I would recommend getting a TD05 turbo from JAWarehouse.
That is where I have gotten my turbos from.
They have very good prices and the Arashi turbos seem to work
very well.
I doubt it will be worth sending you the oil and water lines, since you can have them manufactured in Turkey for a lot less than they will cost here.
You will also need a custom A-tube, to install the Audi S3 bov relocation kit. And that has to be made there, as well.
Hi Ozgur,
This is the turbo I was telling you about.
I have seen it on two of our cars so far and it works very well.
My own turbo was from JAWarehouse and I have done
more than 50.000km without problems.
(burada yukarda paylaştığım linki atmıştı bana)
Antalyalogy
16-05-2012, 23:25
Şimdi o diyen kişiler daha önce bizim araçta turbo büyütüp bobinlere takılmışlar mı ?Yoksa teorik olarak mı konuşuyorlar ? (gerçekten bilmediğimiden soruyorum)
Bujilerde RCZ 200 lükler gayet güzel bence sıkıntısız.Bende niye şu an missfire yok madem bobinler ,bujilr yetersiz ? :)
Buji meselesine gelince şimdi sizin kafanıza takılan şu bujiler,ateşleme vs yetecek mi ?
Buna da cevabı bu şekilde ;
Hi Ozgur,
Yes, I have seen misfire problems at high rpm many times before.
In fact, if you increase the boost too much at the rev limit, on a stock 207 RC, it will misfire.
This is why it is necessary to have the largest exhaust, the best air intake and the best valve springs.
If you cannot change the valve springs, I strongly recommend using the map that worked best with your car.
More boost will cause you problems on your current setup.
And if you check with lionheart, you will see that misfiring is totally different to knocking. It is caused by
the inability of the engine to make proper combustion because the valves fail to close properly - and this
happens at high rpm.
You can check youtube for "valve float" and you will see in the videos exactly what I mean. The softer the
valve springs, the easier you get valve float (=misfires).
Best regards,
Stelios
Enjektörler ve internaller (ateşleme dahil) 300 hp ye kadar dayanıklı bizim motorlarda.Sadece daha fazlası için kol ve piston gerekiyor.
Valla konusu popülerken almıştık sonra 2 sene boyunca kimse bir daha konusunu açmayınca atılcakların arasına salladıydım ben de onları :(
saglık olsun kardesim yapıcak bisey yok, bende bugun siparisimi veriyim bari.. :D
bide arkadaslar gecen gün cevirmeye girdim, admalar tutturdu yok omu yok bumu bilmemne, camlar filmmi? yok dedim orjinal tavana baksana aynı renk :D anlamadılar sagolsunlar :D :hahaha: gaz ver biraz fln dediler egsozu dinliyolar :D dedim ah kocaman bi egsoz olsaydi simdi suratlarına patata çutata patlatsaydım kalktıklarında simsiyah suratla sac baş dağılmış görseydim onları :D :D :D :D. egildiler bide aracın altına bakıolar cutout arıyolardı heralde :S
ya bende tam cutout almayı dusunuyodum kurt dustu içime, varmı boyle bisey yaw.. ona bile yazabilirlermi?? bide ucuz yollu nerden teminedebiliriz?
ozgur kardesim onceki postlarda gordugum kadarı ile kendiniz yapmıştınız bitane dimi? nasıl saglıklımıydı? projenin yapım aşamaları mevcutmu :D :D (hemende kendime yapıcam aynısından :P :icon_wack :D :D)
Antalyalogy
17-05-2012, 10:06
saglık olsun kardesim yapıcak bisey yok, bende bugun siparisimi veriyim bari.. :D
bide arkadaslar gecen gün cevirmeye girdim, admalar tutturdu yok omu yok bumu bilmemne, camlar filmmi? yok dedim orjinal tavana baksana aynı renk :D anlamadılar sagolsunlar :D :hahaha: gaz ver biraz fln dediler egsozu dinliyolar :D dedim ah kocaman bi egsoz olsaydi simdi suratlarına patata çutata patlatsaydım kalktıklarında simsiyah suratla sac baş dağılmış görseydim onları :D :D :D :D. egildiler bide aracın altına bakıolar cutout arıyolardı heralde :S
ya bende tam cutout almayı dusunuyodum kurt dustu içime, varmı boyle bisey yaw.. ona bile yazabilirlermi?? bide ucuz yollu nerden teminedebiliriz?
ozgur kardesim onceki postlarda gordugum kadarı ile kendiniz yapmıştınız bitane dimi? nasıl saglıklımıydı? projenin yapım aşamaları mevcutmu :D :D (hemende kendime yapıcam aynısından :P :icon_wack :D :D)
Ben siteden yavuz364 nickli arkadaştan 63 lük aldım bu hafta 275 TL iki adet uzaktan kumadan falnşlar montaj için herşey var.
Ama aracın altına eğilip bakmaları biraz abes olmuş.Senin araca benze bir araç için ihbar mı aldılar acaba?
Şu Stelios ile yazışmalarını birde türkçe açıklarsan kısaca özgürcüm senı daha çok seveceğim..
Antalyalogy
17-05-2012, 11:14
1-NHT39 - Antalya
2-meSs - Antalya
3-GOKTAN -Antalya
4-yn lemans -İstanbul
5-Antalyalogy - Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
Zaman ve gelip gelemiyeceği net değil her şey araç sayısına bağlı.
Arkadaşlar Stelios - etuners e yazılım yaptırmak isteyen arkadaşların güncel listesi bu şekildedir.İsteyen arkadaşlar konuya yazsın ekliyeyim..
Ayrıca kesin midir liste adam geldiği zaman sıkıntı yaşarsak çok ayıp olur.Geliş tarihi Haziran içi gibi olacak muhtemelen.Herkez için uygun mudur ?
Antalyalogy
17-05-2012, 11:17
Şu Stelios ile yazışmalarını birde türkçe açıklarsan kısaca özgürcüm senı daha çok seveceğim..
Diyor ki ; uygun sertlikte olmayan yaylar özellikle yüksek devirlerde basınç fazla olursa missfire -valflerin gezinmesi -tam kapanmaması sıkıntısı yaşatır.
Bu yüzden büyük egzost ve soğuk hava emiş sistemi ve doğru valf yayları çok önemli..
Şimdi bizim araçlarda basınç açıldığı zaman araç kesiyor mı kesiyor. O zaman -genel temayül ne yapıyorlar aracı daha kısık basınçta (kesmeyeceği basınç) ayarlıyorlar ve bu araç bu kadar yürür diyorlar.
Ancak valf yaylarını değiştirseniz ne kesiklik kalıyor ne de başka bir sorun.
Bu kadar basit..
Ben siteden yavuz364 nickli arkadaştan 63 lük aldım bu hafta 275 TL iki adet uzaktan kumadan falnşlar montaj için herşey var.
Ama aracın altına eğilip bakmaları biraz abes olmuş.Senin araca benze bir araç için ihbar mı aldılar acaba?
sanmıyorum yaw ihbar olcaını, sakin sakin gidiodum.. bence onların canı çorba çekmiş :D adamlar utanmasalar lastik havalarına bile bakmaya kalkıcaklardı :D
egildiler sesi dinliolar, altına bakıyolar fln tam lauranın biraz gerisinde :D neyse filmlerden iyi yırtık tavan sağolsun :D
Diyor ki ; uygun sertlikte olmayan yaylar özellikle yüksek devirlerde basınç fazla olursa missfire -valflerin gezinmesi -tam kapanmaması sıkıntısı yaşatır.
Bu yüzden büyük egzost ve soğuk hava emiş sistemi ve doğru valf yayları çok önemli..
Şimdi bizim araçlarda basınç açıldığı zaman araç kesiyor mı kesiyor. O zaman -genel temayül ne yapıyorlar aracı daha kısık basınçta (kesmeyeceği basınç) ayarlıyorlar ve bu araç bu kadar yürür diyorlar.
Ancak valf yaylarını değiştirseniz ne kesiklik kalıyor ne de başka bir sorun.
Bu kadar basit..
o zaman bende değiştireyim yayları kardeş mıssfıredan kurtulmak için bizimkilere de uyuyor mu senın aldıkların yoksa farklı mı?kestane kebap acele cevap :)
karsiyakaliozi
17-05-2012, 12:51
yay değiştirmek sorun deyılde işcilik baya ugrastırıyor komple kapak acılıyor iş yanı
Ben powerflexleri buradan aldım..
POWERFLEX BUSH Peugeot 207 PFF50-509 | eBay (http://www.ebay.com/itm/270912884620?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649)
@Tolga Ağabey ,
Evo 8 in girişi çıkışı kaçlık bilmiyorum benim alacağım turbo şu ;
Turbocharger TD05H Big16G 8cm SUBARU Impreza WRX ARASHI | eBay (http://www.ebay.com/itm/370600557496?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649)
Ben olsam hazır denenmişini alırdım daha büyük turbo( -linkteki evo 3 turbosu evo 8 illaki daha büyüktür ) daha çok lag demek .Turbo 5 binde geldikten sonra bir anlamı yok bence..
Şİmdi her şeyi Stelios a bağlıyor diyeceksiniz haklı olrak ama benim akıl hocam o:)
Bana attığı pmlerden alıntı yapıyorum yorum sizin ;
I would recommend getting a TD05 turbo from JAWarehouse.
That is where I have gotten my turbos from.
They have very good prices and the Arashi turbos seem to work
very well.
I doubt it will be worth sending you the oil and water lines, since you can have them manufactured in Turkey for a lot less than they will cost here.
You will also need a custom A-tube, to install the Audi S3 bov relocation kit. And that has to be made there, as well.
Hi Ozgur,
This is the turbo I was telling you about.
I have seen it on two of our cars so far and it works very well.
My own turbo was from JAWarehouse and I have done
more than 50.000km without problems.
(burada yukarda paylaştığım linki atmıştı bana)
ozgur teşekkür ederim link için,
bugün sabah powerflex'i aldım, adamlar öğlene kargoladılar bile.. hızlı kargo mutlu müşteri :D
Cooper S için iyice araştırın derim ben şanzımanı yazılımı komple farklı bir araba.
Antalyalogy
18-05-2012, 09:50
Arkadaşlar Stelios mesaj yazmış.Hiç bir problem yok gelecekmiş.Fiyat da okay :)
Şu aralr biraz ailevi işleri varmış.2 hafta sonra gelsem olur mu diyor ama benim ve nihat ın turbo 2 haftaya gelmez sanırım.Ona göre bir zamanlama yapmamız lazım..
Antalyalogy
18-05-2012, 10:04
Arkadaşlar Stelios - etuners e yazılım yaptırmak isteyen arkadaşların güncel listesi bu şekildedir.İsteyen arkadaşlar konuya yazsın ekliyeyim..
1-Antalyalogy - Antalya -15 Haziran sonrası için uygun
2-NHT39 - Antalya -15 haziran sonrası için uygun
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
5-yn lemans -İstanbul -15 haziran sonrası için uygun
6-ErK_aY -İstanbul
Ayrıca kesin midir liste adam geldiği zaman sıkıntı yaşarsak çok ayıp olur.Geliş tarihi Haziran içi gibi olacak muhtemelen.Herkez için uygun mudur ?
cooper s için iyice araştırın derim ben şanzımanı yazılımı komple farklı bir araba.
özgürüm sende okudun mu naman kardeşimizin açıklamasını ne diyorsun şanzıman vs. Demiş
yn_lemans
18-05-2012, 10:59
1-Antalyalogy - Antalya
2-NHT39 - Antalya
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
5-yn lemans -İstanbul
6-ErK_aY -İstanbul
haziran 15 sonrası uygundur benim için
TolgaErtem
18-05-2012, 11:32
Şimdi o diyen kişiler daha önce bizim araçta turbo büyütüp bobinlere takılmışlar mı ?Yoksa teorik olarak mı konuşuyorlar ? (gerçekten bilmediğimiden soruyorum)
Bujilerde RCZ 200 lükler gayet güzel bence sıkıntısız.Bende niye şu an missfire yok madem bobinler ,bujilr yetersiz ? :)
Buji meselesine gelince şimdi sizin kafanıza takılan şu bujiler,ateşleme vs yetecek mi ?
Buna da cevabı bu şekilde ;
Hi Ozgur,
Yes, I have seen misfire problems at high rpm many times before.
In fact, if you increase the boost too much at the rev limit, on a stock 207 RC, it will misfire.
This is why it is necessary to have the largest exhaust, the best air intake and the best valve springs.
If you cannot change the valve springs, I strongly recommend using the map that worked best with your car.
More boost will cause you problems on your current setup.
And if you check with lionheart, you will see that misfiring is totally different to knocking. It is caused by
the inability of the engine to make proper combustion because the valves fail to close properly - and this
happens at high rpm.
You can check youtube for "valve float" and you will see in the videos exactly what I mean. The softer the
valve springs, the easier you get valve float (=misfires).
Best regards,
Stelios
Enjektörler ve internaller (ateşleme dahil) 300 hp ye kadar dayanıklı bizim motorlarda.Sadece daha fazlası için kol ve piston gerekiyor.
Özgür bahsettiğim kişiler 12-13 tane r56 Motor Cooper yapmıslar. Fakat is bizim RC ye gelince ufo görmüs gibi bakıyolar. Sırf bu yüzden soğuyorum bu isten zaten ben. Ben de teorik olarak etuners vs den bizim stock internal lerle 300 hp ye kadar sorunsuz geliştirme olduğinu biliyorum:soru: Yok abicim koca memlekette kaç senedir 207 RC büyük turbo yapan usta vs yok iste... Lanet olası. Sonunda paketlicem Stelio ya ben aracı o olcak:ofk:
Antalyalogy
18-05-2012, 13:50
Özgür bahsettiğim kişiler 12-13 tane r56 Motor Cooper yapmıslar. Fakat is bizim RC ye gelince ufo görmüs gibi bakıyolar. Sırf bu yüzden soğuyorum bu isten zaten ben. Ben de teorik olarak etuners vs den bizim stock internal lerle 300 hp ye kadar sorunsuz geliştirme olduğinu biliyorum:soru: Yok abicim koca memlekette kaç senedir 207 RC büyük turbo yapan usta vs yok iste... Lanet olası. Sonunda paketlicem Stelio ya ben aracı o olcak:ofk:
Ağabey sen İsmail ile birlikte benim gönderdiğim linkten turboyu alın bence.Yaptığı bütün araçlarda kullandığı turbo kit ;Neden özellikle bu turbo dersen ;
Choosing the turbo - Mitsubishi TD05-big16G
The turbo chosen for the kit was the Mitsubishi TD05-big16G.
It is big enough to provide up to 370hp at 25psi. It is also small enough to start spooling at 2400rpm on the 207.
Both its compessor and turbine housings are small in diameter, making it ideal to fit between our stock manifold and the radiator.
It uses water/oil feed and return lines which are located in very convenient places.
Because it has a thrust bearing, it can be repaired.
My own turbo was from JAWarehouse and I have donemore than 50.000km without problems.
Sadece yağlama kısmının yeri değişecek ona uygun boru hattı yapılacak , A borusu (turbodan intercooler a) yapılacak , turboyu bizm manifolda bağlayacak uygun flanş yapılacak ve downpipe başka bir kesme biçme yok.
bu falanş ıkargo dahil 30 euro ya gönderiyor. Ben istedim.
Bana bugün Stelios un yardımı ile indirimli alım için özel link yollayacak JarewareHouse .
Stlios da gelecek zaten işi bilien bir garaja (custom garage,peak garage,powershop) turbo yu taktırın gelsin yazılımı yapsın bitsin bu iş :)
Sıkıntı yok yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.
Biz Antalya dan 2 adet alıyoruz Turbo (mini cooper s ve RC için ):icon_tup:
Bu da
Antalyalogy
18-05-2012, 13:51
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
Herkezin yanına uygun olduğu tarihleri yazalım diyorum..
karsiyakaliozi
18-05-2012, 14:46
basta özgür olmak üzere turboyu buyuten arkadaşlara sorum aracın dığer kısımlarına nasıl iyilieştirmeler düşünüyorsunuz aktarma şanzuman frenler v.s ..
Herkezin yanına uygun olduğu tarihleri yazalım diyorum..
bana her pazar uyar, c.tesilerdende haziran ayı içerisinde 8haziran, 22 haziran uyar anca beyler.. c.tesileri çalışıyorumda 2 haftada 1gün c.tesileri off'um..
Antalyalogy
18-05-2012, 15:49
bana her pazar uyar, c.tesilerdende haziran ayı içerisinde 8haziran, 22 haziran uyar anca beyler.. c.tesileri çalışıyorumda 2 haftada 1gün c.tesileri off'um..
8 ve 22 cumaları yalnız ?
Şu MCS konusu ile şöyle bir şey söyleyeyim.
Piyasada İzmir-İstanbul-Ankara çok bilinen, meşhur, popüler ve gerçekten çok iyi işlere imza atmış yerler var. İsim vermeye gerek yok sonuçta uzun süre, bir çoğundan daha da uzun süre aynı sektörden ekmek yedik.
Savunduğum nokta şu: Her ne kadar motorlar aynı olsa da hatta aynı fabrikadan çıkıyor olsalar da bazı temel yedek parçaları haricinde bağdaştırmamak gerekir.
Eski konumumdan ötürü çok bilinen yerlerin bile bozduğu, toparlamak için neredeyse aracın değeri kadar masraf yapılması gereken, üzerinde deneme-yanılmalar yapılan(örn., izolasyonları sökük turboyu bilinçli kızartma suretiyle kaput altındaki plastik aksamların erimesi vb.) araçlar gördüm, gördük, uğraştık, bir kısmını toparladık bir kısmı neredeyse ayıplı mal statüsünde.
Bu demek değildir ki bu arkadaşlarımız RC/GT yapamıyorlar. Aksine, çok kişinin aracını kullandım ve bir çoğu 'süpriz' yaratacak derecede iyi yürüyorlar. Demek istediğim, her MCS uzmanı RC/GT uzmanı anlamına gelmemelidir. Bu konuda da yazılanların MCS'e uyumu için bence oldukça iyi bir araştırma yapmak gerekir. Ters yönde de aynen.
Sübap yayları için durup dururken kapak açmak MCS için gereksiz olabilir. Birsürü noktadan ölçüm yapıp ona göre hareket etmek daha doğru olur. Yoksa durup dururken motorda 'kapak/motor açılmış' damgası yenir ki bunu da çok araç sahibi istemez.
Her üst devir kesikliğinin sebebi sübap ta değil. Yazılımı kıytırık olduktan sonra başka bileşenlerinde sıkıntılar olduktan sonra sert yay yerine araya takoz sıkıştırsanız da kesmeye devam edecektir. Ama bu da sübap yayını sertleştirmenin işe yaramadığı anlamına gelmemeli.
Birçok senaryoda birçok yazılımda renk kodu olmayan 'daha sert' yaylar daha olumlu sonuçlar veriyor. Orası kesin.
:)
yn_lemans
18-05-2012, 17:04
abi buyuk turbo ısıne gırıcegımız ıcın , sıparıs edılıp gelmesı hazıran 15 ve cıvarı olucak ki herkes 15 sonrası demıs anladıgım kadarıyla, 1 temmuz gıbı herkeze gelmesi gereken parcalar gelıp elımızde olur,en azından setup hazır olucagı ıcın program ısını tek seferde halletmıs oluruz... bu tabıkı benım dusuncem...
Antalyalogy
18-05-2012, 17:15
basta özgür olmak üzere turboyu buyuten arkadaşlara sorum aracın dığer kısımlarına nasıl iyilieştirmeler düşünüyorsunuz aktarma şanzuman frenler v.s ..
RC ler de bildiğin üzere diskler ve kaliperler büyük GT lere göre bence yeterli olur.
Biz araçları piste göre hazırlamıyoruz ki ,şahsım adıma şehir içi trafikte gazlamam.Sadece rollinglerde ve önü boş çevre yolu vb yerlered limitlere çıkıyorum.
Ha pist kullanımı için fren geliştirme şart.
Şanzımanda ben problem olacağını düşünmüyorum.Belki ileride Quaife LSD alabilirim.
Benim zaten büyük turbo ile kazanımım 40-50 hp krank olacak .
Spesifik olarak bizden önce yapmış ve yürüyen araçları örnek alıyorum henüz yansımış bir ciddi problem yok bildiğim..
Yürüyen için de GAZ coilver alacağım.Aşağıda techturkey e özel kargo dahil fiyata alabileceğimiz link mevcut ;
Tech Turkey - Coilover, BC Racing, GAZ, HSD, KW, Road & Track Coilover Kits (http://www.corbymotorsport.com/tech-turkey-c-2148_4224.html)
489£ = 1375 TL civarı yapıyor..
Antalyalogy
18-05-2012, 17:20
http://i.ebayimg.com/00/s/NDkzWDYwMA==/$%28KGrHqEOKpgE5YvRkNP!BOhY2mLIlg~~60_12.GIF
Göktanla biz aldık gayet güzel bir ürün..Düşünenler için link aşağıda 10 günde geldi ..
PEUGEOT Folding Remote Key Case Shell Protective Cover | eBay (http://www.ebay.com/itm/160642839814?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649)
Antalyalogy
18-05-2012, 17:23
abi buyuk turbo ısıne gırıcegımız ıcın , sıparıs edılıp gelmesı hazıran 15 ve cıvarı olucak ki herkes 15 sonrası demıs anladıgım kadarıyla, 1 temmuz gıbı herkeze gelmesi gereken parcalar gelıp elımızde olur,en azından setup hazır olucagı ıcın program ısını tek seferde halletmıs oluruz... bu tabıkı benım dusuncem...
Turbo için benden haber bekleyin ebay den alacağımız satıcı bize özel indirimli alabileceğimiz linki bana email atacak paylaşırım burada..
Bu arada arashi turbodan alacaklar buraya yazsın manifold için flanş isteyeceğim stelios dan shipping dahil 30 euro olacak fiyatı .Veya kendiniz de yaptırabilrisiniz ama bundan pahalı olur tornacıda..
karsiyakaliozi
18-05-2012, 17:24
http://i.ebayimg.com/00/s/NDkzWDYwMA==/$%28KGrHqEOKpgE5YvRkNP!BOhY2mLIlg~~60_12.GIF
Göktanla biz aldık gayet güzel bir ürün..Düşünenler için link aşağıda 10 günde geldi ..
PEUGEOT Folding Remote Key Case Shell Protective Cover | eBay (http://www.ebay.com/itm/160642839814?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649)
kırmızı ıstedım 3 ay once mavı geldı uckagıtcı cınlı :D
karsiyakaliozi
18-05-2012, 17:29
özgür sanzumanın 5 ileri olması bence oldukca sıkıntılı aktarmada dıfrensıyel v.s kayıp fazla fren olarak belkı rcz nın 200 luklerını dısk ve kalıperlerı olabılır onlar bıraz daha buyuk ama pot sayısı artmadıkca kalıper buyutmek veya dısk buyutmek cok etkılı deyıl sonucda bir araçda %30-40 guc artısının ustune cıktınmı yukarda saydığım herşeyin güçlendirilmesi gerekir aracı yolda kullansan pist ıcın hazırlamasan bile
TolgaErtem
18-05-2012, 17:52
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
Özgür fiyat benim için ok. Büyük turbo siparisin gelmesi, montaj, ıvır zıvır biterse bende yaptırmak isterim yazılımı Stelio ya... İsmail (yn_ lemans) ile birlikte yapıyoruz eş zamanlı...
TolgaErtem
18-05-2012, 18:07
Ağabey sen İsmail ile birlikte benim gönderdiğim linkten turboyu alın bence.Yaptığı bütün araçlarda kullandığı turbo kit ;Neden özellikle bu turbo dersen ;
Choosing the turbo - Mitsubishi TD05-big16G
The turbo chosen for the kit was the Mitsubishi TD05-big16G.
It is big enough to provide up to 370hp at 25psi. It is also small enough to start spooling at 2400rpm on the 207.
Both its compessor and turbine housings are small in diameter, making it ideal to fit between our stock manifold and the radiator.
It uses water/oil feed and return lines which are located in very convenient places.
Because it has a thrust bearing, it can be repaired.
My own turbo was from JAWarehouse and I have donemore than 50.000km without problems.
Sadece yağlama kısmının yeri değişecek ona uygun boru hattı yapılacak , A borusu (turbodan intercooler a) yapılacak , turboyu bizm manifolda bağlayacak uygun flanş yapılacak ve downpipe başka bir kesme biçme yok.
bu falanş ıkargo dahil 30 euro ya gönderiyor. Ben istedim.
Bana bugün Stelios un yardımı ile indirimli alım için özel link yollayacak JarewareHouse .
Stlios da gelecek zaten işi bilien bir garaja (custom garage,peak garage,powershop) turbo yu taktırın gelsin yazılımı yapsın bitsin bu iş :)
Sıkıntı yok yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.
Biz Antalya dan 2 adet alıyoruz Turbo (mini cooper s ve RC için ):icon_tup:
Bu da
OK dir Özgür. Turboyu burdan alıcaz tsk...
yn_lemans
18-05-2012, 19:09
Turbo için benden haber bekleyin ebay den alacağımız satıcı bize özel indirimli alabileceğimiz linki bana email atacak paylaşırım burada..
Bu arada arashi turbodan alacaklar buraya yazsın manifold için flanş isteyeceğim stelios dan shipping dahil 30 euro olacak fiyatı .Veya kendiniz de yaptırabilrisiniz ama bundan pahalı olur tornacıda..
özel linki bekliyoruz tolga abi (tolga ertem) ile, özel manifold flans bize yarar bıdaha ugrasmıs olmayız
Antalyalogy
18-05-2012, 22:56
kırmızı ıstedım 3 ay once mavı geldı uckagıtcı cınlı :D
Özay aynı satıcı mı ?
Antalyalogy
18-05-2012, 23:00
Son güncel liste (zamanlama 1 temmuz dan sonraki günler ?)
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
7-Tolgaertem-İstanbul
Antalyalogy
18-05-2012, 23:16
özgür sanzumanın 5 ileri olması bence oldukca sıkıntılı aktarmada dıfrensıyel v.s kayıp fazla fren olarak belkı rcz nın 200 luklerını dısk ve kalıperlerı olabılır onlar bıraz daha buyuk ama pot sayısı artmadıkca kalıper buyutmek veya dısk buyutmek cok etkılı deyıl sonucda bir araçda %30-40 guc artısının ustune cıktınmı yukarda saydığım herşeyin güçlendirilmesi gerekir aracı yolda kullansan pist ıcın hazırlamasan bile
Yazdıklarının altına imzam atarım. Dediğim gibi belki ileride linteki parçalardan takarız
FRONT Brembo Max Brake Discs Peugeot 207 1.6 16V Turbo Hatchback -- [2006-2011] | eBay (http://www.ebay.com/itm/330700807473?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649)
8 ve 22 cumaları yalnız ?
ozaman 9 ve 23 ü :D çok pardon :rolleyes:
15inden sonrası diyorsak eğer 16 Haziran Cumartesi aksam 19:00 civarları anca gelebilirim ama ondada test et bilmemne çok geçe kalırız tahminimce, pazarda yaparım derseler eger 17si tamamen uyar bana.. 23 Haziran Cumartesi full off'um.
yn_lemans
19-05-2012, 12:43
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
7-Tolgaertem-İstanbul
Tolga abiyle ayni zamanda getiricez parcalari,1 temmuz daha uygun gibi bizim icin
Cunku,1/5 haziran arasi siparis vericez gelmesi 7/10 gun takma isleri falan ,aksilik olursa program olayini kacirmak istemem ben sahsen
yn_lemans
19-05-2012, 12:45
Bobun olayini nedense kimse konusmak istemiyo bu aramizdaki. Sı oldu heraldde :)
Antalyalogy
19-05-2012, 13:21
Tolga abiyle ayni zamanda getiricez parcalari,1 temmuz daha uygun gibi bizim icin
Cunku,1/5 haziran arasi siparis vericez gelmesi 7/10 gun takma isleri falan ,aksilik olursa program olayini kacirmak istemem ben sahsen
Valla gelmesi en iyi ihtimal 15 gün normal olarak 21 gün sürer :D
yn_lemans
19-05-2012, 16:19
Valla gelmesi en iyi ihtimal 15 gün normal olarak 21 gün sürer :D
ozaman en ıyı ıhtımalle 1 temmuz bızı anca paklar :)
yn_lemans
19-05-2012, 16:24
1 temmuz ve sonrası ıyı gıbı
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
hop hop hop yavaş olun :D bende mail attım kendisine bu konudan haberim yoktu,gelicem dedi.şimdi de bunu gördüm.
ankaradan 2 araba cıkartsam gelirmi?bi konusayım madem.fiyat konusunda ne dedi pm alabılırmıyım :) hazirana cok az var
RCZ 200'lük frenlerini takamazsınız. En az 18 jant lazım. Araç 5 bijon. Vs.vs.vs. :D
Antalyalogy
19-05-2012, 20:53
hop hop hop yavaş olun :D bende mail attım kendisine bu konudan haberim yoktu,gelicem dedi.şimdi de bunu gördüm.
ankaradan 2 araba cıkartsam gelirmi?bi konusayım madem.fiyat konusunda ne dedi pm alabılırmıyım :) hazirana cok az var
Selam ,
Bizim bu konuda her şey şeffaf kimse kimseden bir şey saklamadan bilgilerini,tecrübelerini paylaşıyor en güzel tarafıda bu tabii:icon_tup:
Fiyat gizli değil :) 200 euro.
Ankarayı bilemiyorum , belki Antalya ya gelebilirler.??
Antalyalogy
19-05-2012, 21:00
RCZ 200'lük frenlerini takamazsınız. En az 18 jant lazım. Araç 5 bijon. Vs.vs.vs. :D
Benim verdiğim link için mi söyledin acaba ?207 için diyor orda ama :soru: RCZ için mi onlar ?
Benim verdiğim link için mi söyledin acaba ?207 için diyor orda ama :soru: RCZ için mi onlar ?
Yok başka bir arkadaş demiş ya RCZ 200'lük freni mi takmalı motoru güçlendirince diye. Ona istinaden söyledim.
Yazdıklarının altına imzam atarım. Dediğim gibi belki ileride linteki parçalardan takarız
FRONT Brembo Max Brake Discs Peugeot 207 1.6 16V Turbo Hatchback -- [2006-2011] | eBay (http://www.ebay.com/itm/330700807473?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649)
abi ben bu diskleri 106 gti'mde denemiştim ebc balatalarla hiçbir fark olmamıştı...
Selam ,
Bizim bu konuda her şey şeffaf kimse kimseden bir şey saklamadan bilgilerini,tecrübelerini paylaşıyor en güzel tarafıda bu tabii:icon_tup:
Fiyat gizli değil :) 200 euro.
Ankarayı bilemiyorum , belki Antalya ya gelebilirler.??
anlıyorum.bende bi tane a3 var
bi tane de leon ayarlamaya calısıyorum.bulursam 1 araba daha ayarlayacagım.3 araba olursak muhtemelen gelir.steliosa mail attım.olmadı istanbula gelirim en kötü.med17 den anlayacagını dusunuyorum
Antalyalogy
20-05-2012, 16:06
anlıyorum.bende bi tane a3 var
bi tane de leon ayarlamaya calısıyorum.bulursam 1 araba daha ayarlayacagım.3 araba olursak muhtemelen gelir.steliosa mail attım.olmadı istanbula gelirim en kötü.med17 den anlayacagını dusunuyorum
Valla en iyisi mail ile sormak Ankaralılar için en uygunu İstanbul a gitmek zaten yazılım 400-500 km sonra oturuyor döndüğünüzde hazır olur :D
yn_lemans
20-05-2012, 22:20
Big turbo lar gersin artik :)))
karsiyakaliozi
21-05-2012, 08:52
zaten buyuk dısk takmanın cok fazla avantajı yok ayrıca spor dıskler fazla hassas darbelere ıslanmaya v.s karsı onemlı olan kalıper bence rcz nın buyuk oldugunu gormusdum derınlemesıne arastırmadım oem fren bence yeterlı cok yuklenmezse arac
Antalyalogy
21-05-2012, 10:10
Big turbo lar gersin artik :)))
Fiyat geldi ;
Normalde 429 ürün + 35 shipping = 464 x 2 = 928 Sterlin olan 2 turbo için
384+ 30 = 414 x 2 = 828 Sterlin olarak 2 turbo için ayarlamış %11 indirim yapmış.bende linki gönder alalım dedim.
Fatura 90 usd (2 turbo için de ) kesilecek ve üzerine numune ürün yazacak.
Ödeme çıktısını isterlerse de paypal çıktısını alır değiştiririm artık ne yapalım :D
TolgaErtem
21-05-2012, 12:14
tolga ertem abimizin polo gti'e sapladıgı vıdeo :D :D :D
207 RC TOLGA / POLO GTİ AKİF ROLL DAY | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?v=2187303538291&set=vb.1718157227&type=2&theater)
İsmail keşke Akif'e sorupta koysaydın bu videoyu. Ayıp oldu şimdi:soru:
yn_lemans
21-05-2012, 12:37
İsmail keşke Akif'e sorupta koysaydın bu videoyu. Ayıp oldu şimdi:soru:
abi video da ole cıddı bısy olmadıgını dusundugum ıcın , makara olsun dıye attım zaten polo bızım arabaları gecıyo :)
arkadaşlar baskı balata işine geri dönelim dedim :D
geçen gün aradılar geldi parçalar getirin takalım diye.. işte beklenen liste :P
1201.N1 turbo soğutucu su pompası
2052.P7 debriyaj seti
3121.44 aks keçesi
3121.46 aks keçesi
9730A2.12 şanzuman yağı
totalde toplam 580,60 TL
işçilik dahil fiyatları balaban servisin 1120 TL :S bu nedir yaaaaaa.....
parçalar 580 TL, işçilik 540 TL olaya gelin :S
Antalyalogy
22-05-2012, 09:14
arkadaşlar baskı balata işine geri dönelim dedim :D
geçen gün aradılar geldi parçalar getirin takalım diye.. işte beklenen liste :P
1201.N1 turbo soğutucu su pompası
2052.P7 debriyaj seti
3121.44 aks keçesi
3121.46 aks keçesi
9730A2.12 şanzuman yağı
totalde toplam 580,60 TL
işçilik dahil fiyatları balaban servisin 1120 TL :S bu nedir yaaaaaa.....
parçalar 580 TL, işçilik 540 TL olaya gelin :S
Antalya Akdeniz sanayiide Mehmet Turhat arkadaşımız var.8 yıldır Balaban da mekaniker olarak çalışıyordu.Şimdi kendi servisini açtı. 1.6 THP ler konusunda uzman.
telefonu 0 533 396 15 67 selamımı söylersen yardımcı olacaktır.Gönül rahatlığı ile gidebilirsin.
Parçalar için de pm attım..
Antalyalogy
22-05-2012, 09:52
Turbolar hayırlı olsun :)
eBay - The UK's Online Marketplace (http://www.ebay.co.uk/itm/370615833626?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649)
Antalyalogy
22-05-2012, 10:19
İsmail senin veya Tolga Ağabey in ebay üyellik nickine ihtiyacım var sizin için de aynı şekilde bir ürün satışı açacak.
Benden gelecek kullanıcı ismine göre satışı onaylayacak..
Arkadaşlar hayırlı olsun yeni turbolarınız öncelikle güle güle kullanın inş ,
merak ettiğim bu turbo ve intercooler vs.. hedeflenene hp ve tork nedir acaba ? Motor içine girecekmisiniz ?
Antalyalogy
22-05-2012, 15:33
Arkadaşlar hayırlı olsun yeni turbolarınız öncelikle güle güle kullanın inş ,
merak ettiğim bu turbo ve intercooler vs.. hedeflenene hp ve tork nedir acaba ? Motor içine girecekmisiniz ?
Teşekkürler iyi niyetleriniz için.Türkiye benzini ile hedef 270-280 HP.Bu setupla motor içine girmeye gerek yok şimdilik.
HP den daha önemlisi bu turbo bize limitöre kadar kesintisiz güç sağlayacak.Orj turbo üst devirlerde ve belirli boostlarda fön makinesi oluyor çünkü..:icon_tup:
2 gün yalnız bıraktık hemen turbolarınıza dalmışsınız :D
Hayırlısı olsun şimdiden, sonuçlarınızı bekliyoruz, yazın bol bol :)
yn_lemans
22-05-2012, 18:44
İsmail senin veya Tolga Ağabey in ebay üyellik nickine ihtiyacım var sizin için de aynı şekilde bir ürün satışı açacak.
Benden gelecek kullanıcı ismine göre satışı onaylayacak..
abi bugece ebay üyeliğimi acıcam,tolga abının turbosunuda ben sıparıs edıcem, sen flans sıparıs ettın mı bızım ıcın ?
yn_lemans
22-05-2012, 18:45
2 gün yalnız bıraktık hemen turbolarınıza dalmışsınız :D
Hayırlısı olsun şimdiden, sonuçlarınızı bekliyoruz, yazın bol bol :)
allah razı olsun :) sonuçları bende beklıyorum :D
yusufsert
22-05-2012, 19:37
Yaz geldi forum haraketlendi...207 rc konusunda sağlam usta bulma noktasında baya bi fakir olan ülkemde turbo işine giriştiğiniz için sizleri tebrik ederim....MAhşallah konu spartacus gibi :) büyük bi zevkle takip ediyorum...
TolgaErtem
22-05-2012, 21:26
Turbolar hayırlı olsun :)
eBay - The UK's Online Marketplace (http://www.ebay.co.uk/itm/370615833626?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649)
Özgür'cüm saolsun İsmail benim adıma ikimiz için de ilgileniyor. İşlerimin yoğunlugu yüzünden sık giremiyourm TT ye. Sana da ayrıca tesekkür ediyorum. Bakalım beklediğimiz sonucları tutturabilicez mi? Hayırlısı artık:)
[QUOTE=Antalyalogy;5885135]Antalya Akdeniz sanayiide Mehmet Turhat arkadaşımız var.8 yıldır Balaban da mekaniker olarak çalışıyordu.Şimdi kendi servisini açtı. 1.6 THP ler konusunda uzman.
telefonu 0 533 396 15 67 selamımı söylersen yardımcı olacaktır.Gönül rahatlığı ile gidebilirsin.
Parçalar için de pm attım..[/QUO
özgür abi tavsiyelerin için teşekkürler.
ep6 motorları ve sorunları ile ilgili hertürlü konuda herkeze yardımcı olmak isterim.
forum sitesini sürekli takip edemiyorum. sorunu ve sorusu olan arkadaşlar hiç çekinmeden arayıp bilgi paylaşımı yaparım.
yn_lemans
22-05-2012, 22:37
Fiyat geldi ;
Normalde 429 ürün + 35 shipping = 464 x 2 = 928 Sterlin olan 2 turbo için
384+ 30 = 414 x 2 = 828 Sterlin olarak 2 turbo için ayarlamış %11 indirim yapmış.bende linki gönder alalım dedim.
Fatura 90 usd (2 turbo için de ) kesilecek ve üzerine numune ürün yazacak.
Ödeme çıktısını isterlerse de paypal çıktısını alır değiştiririm artık ne yapalım :D
abi en önemlisi bu kutunun ıcıne orjınal faturayı koymucak dımı cunku bazen gumrukte ıcıne bakıp fatura kontrol edıyolar ? 90 dolar kolıye yazsada bazen ınanmayıp kutunun ıcıne bakıp orjınal faturayı buluyolar ve patlıyorz :)
Abi hayırlı olsun yeni turbolar diyeyim öncelikle, vites kutularınız stock mu? uzatan var mı TR'de şanzımanını son dişli yada 5 değişerek?
yn_lemans
22-05-2012, 23:03
Abi hayırlı olsun yeni turbolar diyeyim öncelikle, vites kutularınız stock mu? uzatan var mı TR'de şanzımanını son dişli yada 5 değişerek?
ben son dişliyi en uzun olanından taktım :)
peki vites başına son hızlar ne alemde şuan? :)
yn_lemans
23-05-2012, 00:31
Suan bilmiyorum ama 5 max 260 orjinal turboda oluyo,bunda 280ler olur heralde :)
yn_lemans
23-05-2012, 00:36
Aem menthanol kitimi dun teslim aldım,arabaya herseyi birlikte taktigim icin farklarini anliyamicam teker teker ama guzel olucagini dusunuyorm ,kullaninca direk paylasicam izlenimlerimi
Suan bilmiyorum ama 5 max 260 orjinal turboda oluyo,bunda 280ler olur heralde :)
225 civarı değilmiydi stokta:beuj:
yn_lemans
23-05-2012, 00:54
Standart disli 228 benim taktigim 260 civari stok turboyla,big turbo 7500 dolu ceviriyo,tahminim 280 gormesi lazim en uzun disliyle
Antalyalogy
23-05-2012, 08:45
İsmail senin iletişim bilgilerini Ichiro ya verdim Mail adresi olarak profilindeki hotmail i verdim oraya satın alacağın linki gönderdim.
Stelios bugün döndü.Atina dışındaymış maillerine cevap verememiş.flanş adaptörler bu hafta içinde elinde olacakmış.
Antalya ya 2 det İStanbul a 2 adet gönderecek.İstanbul için bana pm den adres gönderin lütfen..
Bugün tam olarak S3 bov relocation kit lazım mı yksa elimizdeki internalleri s3 internali ile değişmiş stock bov yeterlimi onu öğreneceğim ama şöyle yazmış tercüme eden olursa sevinirim ..
You can use the HKS bov you already have instead of the S3 adapter - don't worry about that.
But if you need to use the S3 bov relocation kit, you can get it from an Audi dealership.
yn_lemans
23-05-2012, 08:53
Hks blow off taktim ben insallah bi skıntı vermez,bizim o isi anladigim kadariyla forge dumpvalve cozucek gibi ,mail adresini yolladim abi, flans adresi icin de sana kule gergisi icin adres yollamistim hepsini bir gonderebilirsin :)
karsiyakaliozi
23-05-2012, 09:06
Standart disli 228 benim taktigim 260 civari stok turboyla,big turbo 7500 dolu ceviriyo,tahminim 280 gormesi lazim en uzun disliyle
kardeşim 5. vites dişlisini değiştirince alt devirler hızlanma ve 1,2,3 vitesler ne yönde değişti ara hızlanmalar değiştimi düşmüş olması lazım sanki yakıt sarfiyatı ne yönde değişti ayrıca volanda değiştirmişdin sanırım o konuda tecrübelerin nasıl bilgi verirsen sevinirim
yn_lemans
23-05-2012, 09:19
Duzgun bi test yapma sansim olmadi araba sanayide cunku,karbon isleri
Bitmedi,ben volani degil,baski balatayi degistirdim,bronz balata caktirdim,1/2/3/4 altlarin dusucegini sanmiyorum,4 ten 5 e geciste olursa olur belki,yakitin dusucegi soyleniyo,ben alta krank kasnagi taktim hafif,alt devirleri canlandirdigi soyleniyo , +\ - nedir test edince anlasilcak
Antalyalogy
23-05-2012, 09:23
İsmail sizin flanşlar direk size gelecek..Bizimkiler de bana.Öyle ayarladım..
ebay den link gelince pm atarım sana..
Bu arada yazılım için güncel liste aşağıdaki gibi isteyen arkadaşlar olursa ekleyebiliriz ;
Fiyat 200 euro..
1-Antalyalogy - Antalya -207 RC
2-NHT39 - Antalya -R56 Cooper s
3-meSs - Antalya-207 GT
4-GOKTAN -Antalya- 207 GT
5-yn lemans -İstanbul - 207 RC
6-ErK_aY -İstanbul- 207 RC
7-Tolgaertem-İstanbul- 207 RC
R56 coopers , DS3 1.6 THp , 207 GT / RC yani 1.6 thp (ep6dt ve ep6dts ) araçlar için önce İstanbul a oradan da Antalya ya gelebilir önmüzdeki günlerde.
Fiyat 200 Euro .
Bugüne kadar yapılmış en güçlü 1.6 THP ler garajından veya ar-ge desteği verdiği garajlardan çıkmış durumda.
Kimler ilgilenir. ?
yn_lemans
23-05-2012, 09:40
[QUOTE=Antalyalogy;5888491]İsmail sizin flanşlar direk size gelecek..Bizimkiler de bana.Öyle ayarladım..
ebay den link gelince pm atarım sana..
tamamdır abi , haber bekliyorum. TURBO linkinide ayrıca bekliyoruz
karsiyakaliozi
23-05-2012, 09:47
Duzgun bi test yapma sansim olmadi araba sanayide cunku,karbon isleri
Bitmedi,ben volani degil,baski balatayi degistirdim,bronz balata caktirdim,1/2/3/4 altlarin dusucegini sanmiyorum,4 ten 5 e geciste olursa olur belki,yakitin dusucegi soyleniyo,ben alta krank kasnagi taktim hafif,alt devirleri canlandirdigi soyleniyo , +\ - nedir test edince anlasilcak
dişli ne taktınız etuners sın onerdıgınımı 307 dişlisiydi sanırım son olarak cruise kontrol ne durumda calışmasında sıkıntı varmı
İsmail senin iletişim bilgilerini Ichiro ya verdim Mail adresi olarak profilindeki hotmail i verdim oraya satın alacağın linki gönderdim.
Stelios bugün döndü.Atina dışındaymış maillerine cevap verememiş.flanş adaptörler bu hafta içinde elinde olacakmış.
Antalya ya 2 det İStanbul a 2 adet gönderecek.İstanbul için bana pm den adres gönderin lütfen..
Bugün tam olarak S3 bov relocation kit lazım mı yksa elimizdeki internalleri s3 internali ile değişmiş stock bov yeterlimi onu öğreneceğim ama şöyle yazmış tercüme eden olursa sevinirim ..
You can use the HKS bov you already have instead of the S3 adapter - don't worry about that.
But if you need to use the S3 bov relocation kit, you can get it from an Audi dealership.
özgür burda demişki, s3 adapter yerine HKS bov kullanabilirsin, sorun yok. ama yinede s3 ünkini kullanmak istersen audi servislerinden relocater kit alman gerekir demiş.
yn_lemans
23-05-2012, 11:55
özgür burda demişki, s3 adapter yerine HKS bov kullanabilirsin, sorun yok. ama yinede s3 ünkini kullanmak istersen audi servislerinden relocater kit alman gerekir demiş.
hks blow off kullanınca s3 dumpvalve ıptal mı oluyo ?
yn_lemans
23-05-2012, 11:58
dişli ne taktınız etuners sın onerdıgınımı 307 dişlisiydi sanırım son olarak cruise kontrol ne durumda calışmasında sıkıntı varmı
cruıse kontrol kullanmıyorum normalde,uzun dısliyi takınca iptal oluyomus ama program atılırken tekrar ayarlanabılıyomus taktıgım uzun dıslının kodu, 2344 F2
hks blow off kullanınca s3 dumpvalve ıptal mı oluyo ?
zannetmiyorum, bende ikiside var su anda, s3'ün internallerlarını taktım, alt devirlerde basıncın salınım sesi gelmeye basladı daha onceden yoktu.
ya arkadaslar, aracımda bluetooth kit yok... ama istiyorum :D :D servis dısında orjinalindeki sistemi nasıl kurabiliriz? parçalar nelerdir nasıl takılabilir seması tablosu sablonu olanlar bilenler varmı aramızda?
karsiyakaliozi
23-05-2012, 14:16
ya arkadaslar, aracımda bluetooth kit yok... ama istiyorum :D :D servis dısında orjinalindeki sistemi nasıl kurabiliriz? parçalar nelerdir nasıl takılabilir seması tablosu sablonu olanlar bilenler varmı aramızda?
derdinin ılacı benım ama zor bir iş yaklasık 1250-1500 arası malıyetı var ama 10 numara sıstem oluyor ıpod usb bellek v.s herseyı okuyor dıreksıyondan kontrol yolbılgısayarı ekranından takıp vs var
özgür kardeş inşallah benım şu an araç üzerinde takılı olan forge dumpvalve bigturbo olayında yalan olmaz ***** biliyorsun en son aracı ıstanbul'a gönderdiğimde taktırdım powershop'tan hks blowoff ve s3 dumpvalve söktüm hayrına verdım dostlarıma..Bu arada sızden şanzıman olrak farkım ben 6 ileri manuelim artıları eksıklerı neler olur :)
slm kardeş. orjinal bluetoot taktırmak sana çok pahalıya gelir. bende serviste takılan bluetoot kiti var. parrot marka tamamen peugeot fullcan araçlara uyumlu hiç bir kablo kesmeden radyonun araya bir soket bağlayarak monte ediliyor. ekranından tel rehberi numara çevirme gibi özellikleride mevcut. eşleştirdiğin zaman araca binince otomatik bağlanıyo. vs... şu anda aracımda takılı kullanıyorum. görmek istersen haberleşebiliriz..
karsiyakaliozi
23-05-2012, 16:42
slm kardeş. orjinal bluetoot taktırmak sana çok pahalıya gelir. bende serviste takılan bluetoot kiti var. parrot marka tamamen peugeot fullcan araçlara uyumlu hiç bir kablo kesmeden radyonun araya bir soket bağlayarak monte ediliyor. ekranından tel rehberi numara çevirme gibi özellikleride mevcut. eşleştirdiğin zaman araca binince otomatik bağlanıyo. vs... şu anda aracımda takılı kullanıyorum. görmek istersen haberleşebiliriz..
aracda jbl donanım varsa tum parrot kıtler uyumsuzdur
aracda jbl donanım varsa tum parrot kıtler uyumsuzdur
jbl donanım gt lerde çok nadir var. antalyada sadece 1 araçta vardı. hatta o aracın koltuklarıda full deri..
Sadece bluetooth handsfree isteniyorsa pahalı değil aslında. Ama yanında Bluetooth'tan mp3 çalma + USB girişleri filan isteniyorsa işin şekli değişiyor.
Tabi sadece bluetooth olan kitin parçaları da kolay bulunamayabilir. Eskidi biraz.
Antalyalogy
24-05-2012, 08:07
İsmail , Ichiro (Jarwarehouse) sana mail agöndermiş ancak henüz cevap vermemişsin..Cevap bekliyor senden..
aynen kardesim istediğim olayda bu zaten.. görüşmek isterim. özgür telini vermişti senin, müsait bi zamanımda ariycam seni.. teşekkürler.
özgür çeviriyi gün içinde yollarım sana bu arada powerflex geldimi sana? benimki az once ulastı elime.. montaja beraber gidebiliriz?
karsiyakaliozi
24-05-2012, 09:52
aynen kardesim istediğim olayda bu zaten.. görüşmek isterim. özgür telini vermişti senin, müsait bi zamanımda ariycam seni.. teşekkürler.
parrot dusunursenız sahıbındende ılanım var parrot 9100 benım aracda jbl oldugu ıcın kullanamadım satıyorum selamlar
Antalyalogy
24-05-2012, 09:54
özgür çeviriyi gün içinde yollarım sana bu arada powerflex geldimi sana? benimki az once ulastı elime.. montaja beraber gidebiliriz?
Yuhh..:D:D:D Benimkinden ses yok daha sen benden sonra verdin siparişi yahu :p:p:p
Montaja doğğğruu Mehmet Turhat a gideceğiz de benimki gelmedi daha :)
Yuhh..:D:D:D Benimkinden ses yok daha sen benden sonra verdin siparişi yahu :p:p:p
Montaja doğğğruu Mehmet Turhat a gideceğiz de benimki gelmedi daha :)
puhuahahahah.. en hızlı RC ama kargoda geride kaldin :P :D:D bide aynı linkten aldık yaw :D kargoda fln takılmış kaybolmuş olmasın? :S adamlar air mail ile yolladıklarından tracking number'da vermiyolar :S
eee silsile bozulmasın dersen benim powerflexi veriyim sana seninki gelince bana verirsin :P :D
tamam dostum Mehmet Turhat a gidelim, bide onun şu bluetooth işine bakiyim ;)
Bu arada bu süratlerde(245+) arabayı nasıl stabil tutmayı planlıyorsunuz? Spoyler filan düşünecek misiniz?
TolgaErtem
24-05-2012, 14:11
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
6-ErK_aY -İstanbul
7-Tolgaertem-İstanbul
Tolga Ertem - İstanbul - 15 Haziran / 30 Hazirana kadar uygun.
1 Temmuz itibariyle İstanbul da yokum, şirketi kapatıp tatil yapıyoruz. Dolayısı ile yazılım için 15-30 Haziran arası uygunum.
yn_lemans
24-05-2012, 15:54
İsmail , Ichiro (Jarwarehouse) sana mail agöndermiş ancak henüz cevap vermemişsin..Cevap bekliyor senden..
bu aksam cvp atıyorum abi
arkadaşlar elimde benim 207 RC den kalan direksiyon simidim var.
sadece güzelce bi kaplanması gerekiyor. orjinal 207 rc nin spor direksiyonudur. rc direksiyonu daha dolgun ve spor bir görüntüsü var.
GT si veya düz 207 si olan arkadaşlara hediye edebilirim.
alıpta, satıcak arkadaşlar lütfen istemesin...
http://img294.imageshack.us/img294/8857/36798944.jpg
yusufsert
24-05-2012, 17:06
Arkadaşlar uygun fiyata kazasız 2009 ve üzeri RC arıyorum...İhtiyaçtan satan olursa ilgilenirim...
arkadaşlar elimde benim 207 RC den kalan direksiyon simidim var.
sadece güzelce bi kaplanması gerekiyor. orjinal 207 rc nin spor direksiyonudur. rc direksiyonu daha dolgun ve spor bir görüntüsü var.
GT si veya düz 207 si olan arkadaşlara hediye edebilirim.
alıpta, satıcak arkadaşlar lütfen istemesin...
http://img294.imageshack.us/img294/8857/36798944.jpg
PM gonderdim...
volkan 207 gt
24-05-2012, 20:08
Arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun...
yn_lemans
24-05-2012, 20:28
Bu arada bu süratlerde(245+) arabayı nasıl stabil tutmayı planlıyorsunuz? Spoyler filan düşünecek misiniz?
coilover - kule gergisi - s001 lastik- yeterli olur dıye dusunuyorum
yn_lemans
24-05-2012, 20:30
Herkesin kandili mübarek olsun , hayırlı kandiller...
Antalyalogy
24-05-2012, 21:17
Valla ben şu an stock 5.vites dişlisi ile devam edeceğim taktırırsam da 245 liği taktırırım diye düşünüyorum..
yusufsert
24-05-2012, 22:07
Hayırlı Kandiller..Gecemiz mubarek olsun...
Antalyalogy
24-05-2012, 22:08
Herkesin kandili mübarek olsun..
yn_lemans
24-05-2012, 22:12
valla ben şu an stock 5.vites dişlisi ile devam edeceğim taktırırsam da 245 liği taktırırım diye düşünüyorum..
abi 5. Vites dişlisi gerekicek bence orjınalı cok kısa ama denemek lazım tabi
yn_lemans
24-05-2012, 22:15
Ichiro 'YA CVP YOLLADIM LİNKİ BEKLİYORUM ABİ,
yn_lemans
24-05-2012, 22:16
Flans sıparısını sen verdın dımı abi ?
buyur gel kardeşim beklerim..
Arkadaslr mrb bu flans alanlar yada yaptranlar olculerini ne yapyor bijon olayini nasil halledyorsunuz ?
Antalyalogy
24-05-2012, 22:37
Flans sıparısını sen verdın dımı abi ?
İsmail cim flanş siparişini Stelios vermiş bu hafta elimde olacak diyordu.Haber bekliyorum..
yn_lemans
25-05-2012, 00:08
İsmail cim flanş siparişini Stelios vermiş bu hafta elimde olacak diyordu.Haber bekliyorum..
Tamam abi haberlesriz
yn_lemans
25-05-2012, 00:24
[QUOTE=CafCaf;5893575]Arkadaslr mrb bu flans alanlar yada yaptranlar olculerini ne yapyor bijon olayini nasil halledyorsunuz ?[/QUOErhabTE]
Merhaba biz turbo flanşı icin yazisiyoduk,spacer bende dusunuyorum coilover takicagim zaman ona gore max inik ve o dusukluge gore ayarlaticam,camurluklara lastik surtmucek sekilde,bijon jant lastik satan yerler temin ediyo
özgür abi bir pm attım ama yardımcı olurmusun yada burda yazıpta sorabilirim aynı durumu ?
bnde arkalarda 1.5 cm flans var şimdi onu öne alıp arkaya 2 cm yaptırmak istiyorumda bijonlar uzanmıyor ondan sordum.
yn_lemans
25-05-2012, 12:43
td 05 turbo 'ya ext wesgate takabılıyomuyuz abı ? ayrıca evc şart dıyolar ?
Antalyalogy
25-05-2012, 12:56
td 05 turbo 'ya ext wesgate takabılıyomuyuz abı ? ayrıca evc şart dıyolar ?
Ne alakası var EVC için anlamadım.? Stock ecu ile kontrol edeceğiz biz basıncı..
ext wastegate takılır mı bilmiyorum açıkçası..
özgür mail ulaştımı dün gece gondermistim?
dünyadan özgüre mail ulaştı mı kardeş? :)
Antalyalogy
25-05-2012, 19:08
özgür mail ulaştımı dün gece gondermistim?
Ulaşmadı dostum bir daha gönderirmisin rica etsem ?Başka adres deneyelim .
antalyalogy@gmail.com
Antalyalogy
26-05-2012, 08:34
Yorgolar , stage 3 RC ye egzantrik takmışlar ,sonuçlar çok güzel..
At 1.1bar, maximum power was 237 PS @ 5750 RPM
Maximum torque: 370 Nm @ 2800 RPM
At 1.4 bar, maximum power was 257 PS @ 5200 RPM
Maximum torque: 410 Nm @ 2600 RPM
etuners : Tuning (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=13&t=379)
yn_lemans
26-05-2012, 09:09
Yorgolar , stage 3 RC ye egzantrik takmışlar ,sonuçlar çok güzel..
At 1.1bar, maximum power was 237 PS @ 5750 RPM
Maximum torque: 370 Nm @ 2800 RPM
At 1.4 bar, maximum power was 257 PS @ 5200 RPM
Maximum torque: 410 Nm @ 2600 RPM
etuners : Tuning (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=13&t=379)
Rakamlar cok iyi,hangi marka ve kac derece bilgisi yok galiba goremedim ?
yusufsert
26-05-2012, 11:32
Ya kafayı yiğecem sinir oluyorum...Şu Yorgalar RC/GT nin kitabını yazdılar...Biz arabayı bi tuning atölyesine götürsek ufo görmüş gibi bakıyolar araca...
Orjinal camshaft'lerin derecelerini değiştirmişler sanırım
Ulaşmadı dostum bir daha gönderirmisin rica etsem ?Başka adres deneyelim .
antalyalogy@gmail.com
Gonderdim kardesim... ;)
yn_lemans
26-05-2012, 13:22
Orjinal camshaft'lerin derecelerini değiştirmişler sanırım
onu istanbul da yapan bırısı var da guvenemedım
slowmotion
26-05-2012, 14:01
Arkadaşlar uygun fiyata kazasız 2009 ve üzeri RC arıyorum...İhtiyaçtan satan olursa ilgilenirim...
benim eski aracım var 35tl. araç şu an ankarada füme 2009 31000km de
yusufsert
26-05-2012, 22:06
benim eski aracım var 35tl. araç şu an ankarada füme 2009 31000km de
Arkadaşım ilgin için teşekkürler...Fakat sadece kırmızı veya beyaz arıyorum...Belirtmeyi unutmuşum kusura bakma..Fiyat da maximum32.000 tl var...
yakın arkadasımda 2009 model 60.000 kmde beyaz cam tavanlı rc var satmayı düşünüyordu. bilgi almak isterswn 0552 696 13 64 bu numaradan ulaşabilirsiniz.ismi BURAK.
yusufsert
28-05-2012, 18:55
yakın arkadasımda 2009 model 60.000 kmde beyaz cam tavanlı rc var satmayı düşünüyordu. bilgi almak isterswn 0552 696 13 64 bu numaradan ulaşabilirsiniz.ismi BURAK.
60.000 km normal de düşük ama benim içn çok arkadaşım...Aracı elimden çıkartırken km sinin fazla olmasını istemiyorum..İlgin için teşekkür edeim..
millet nerde yaw.. bi suskunluk cokmus herkeze :)
arkadaslar yakıt tuketimleriniz ne alemde? yol bigisayarı verileri kac gosteriyor?
gecenlerde 60tl yakıt aldım 310 km gösterdi, destination ayarladım 300e bakalım nolcak diye. sakin kullanıyorum normal arac gibi 70 km fln yaptım yol bigisayarı 250 gosteriyo su anda, ortalamam 8.3lerde. gt için nasıl tuketim, sizin gt/rc ler ne alemde?
Antalyalogy
29-05-2012, 10:08
1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
29/05/2012 08:03:35
coming soon .Allah ım inşAllah sıkıntı olmaz :)
1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
29/05/2012 08:03:35
coming soon .Allah ım inşAllah sıkıntı olmaz :)
Hadi hayırlı olsun bakalım :)
yn_lemans
29-05-2012, 13:27
turbo mu ?