PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91

Naman
17-02-2011, 19:52
naman 2. silindir altında bariz görünen bişey varmıydı işeme emaresi v.s olay enj ise bosuna buji peşine düşmeyelim

İşeme yok ama işte contaların durumu iyi değilmiş değiştirmişler. Ben İstanbul'daydım hiç göremedim enjektörleri filan. Bana söyleneni yazıyorum. Ve 100 km deyim tık yok şu an. Bir önceki mesajda yanlış yazmışım. 8 contadan içerde kalan 4 tanesi değişmiş ve 4'ü 1 TL imiş. :)

Bu arada BSI güncellemesi ile ilgili birşey daha farkettim: Bende içinde türkçe karakter bulan mp3lerin isimlerini bozuk gösteriyordu o düzelmiş.
Şu yakıt bitik tacizini de sürüş şekline göre değişiyor gibi gelmişti en başta ama diagla çıkınca farkettim. Son 5 lt'de her yarım litre azalışında sesli ve mesajlı uyarıyor.

xplod'un stopları da değişti. Araba önden arkadan komple 2011 GT görünümlü oldu 16 jantlı. Müthiş sessizleşti tabi :)

Antalyalogy
17-02-2011, 19:52
abi tt RS stock 340 hp yarış koltuklu filanda deişik bir araba :) türkiyedede hiç görmedim ztn olsada yanına yaklaştırmaz :)

he bu arada tts de 272 hp oda bayağı hızlıdır sanırım bizim kalemimiz 200 hp olanlar :)

çünkü ben 200 hp lik kat iptalli ve ss son susturuculu tt dsg ile denemiştim zamanında eski gp le 230 a kadar yanyana gidiodum ama yazılım yoktu tabi :)

bnm gp de senin 207 den hızlıdır die düşünüorum,keşke burda olsaydında bi deneseydik merak ettim bak şimdi :)

Evet evet kardeşim TTS yahu ttrs nerden çıktı 272 lik gece eve gelince teknik öz. ne bakmıştım netten..

Kardeşim biz şimdi RC ye binsek İstanbula gitsek gülerler.Ama sizler araçlarınıza binip Antalya ya tatile gelseniz kimse gülmez abi ortam nasıldı vs falan diye anlatırır dururlar bu arada biz de iyi ağırlarız yani..:p:p:p

Naman
17-02-2011, 20:02
yok normalde dsg tt 200 hp ttler bile gayet güzel gidiyor,272 hp tts 4 çeker olsada hatrı sayılır ii gider 200 hp den

Dostum 200lerin quattroları var mı bilmiyorum. En yakın arkadaşımda FWD TT DSG var 2.0 TFSi.. Penta'dan ABT yazılımı unuttuğum bir markadan komple 2x2 çıkış egsozu ve ayarlı süspansiyon kiti var. Belki bilen bilir 2 ayda bir folyo kaplamasını değiştirir çift renk dener vs :D gerçek rengi gridir, sabit spoylerli..

Onunla 4 ay boyunca deneştik. Bende o zamanlar sadece pek agresif bir yazılım vardı filtre bile yoktu. Arızaya geçmediğim sürece denk giderdik hata yapan arkada kalırdı. TTS'e de bu süreçte denk geldim ve arkadaşım da sağ koltuktaydı. Dondurma yetiştiriyoduk hızlıydık S'i görünce tabi heyecan yaptık ama arayı Polisi görene kadar açamadığını görünce hayal kırıklığı oldu tabi.

Sadece performans açısından bence aradaki fiyat farkına değmez demek istedim. Ya da biz çok yanar döner birşeyler beklemiş te olabiliriz :)

Sen bana göre GP ile heleki R53 ise 200-210 kms e kadar TT 2.0 TFSI tanımazsın gibi geliyor. Ama TT yolu boş buldu mu 265 e dayıyor yokuş aşağı

Naman
17-02-2011, 20:06
Evet evet kardeşim TTS yahu ttrs nerden çıktı 272 lik gece eve gelince teknik öz. ne bakmıştım netten..

Kardeşim biz şimdi RC ye binsek İstanbula gitsek gülerler.Ama sizler araçlarınıza binip Antalya ya tatile gelseniz kimse gülmez abi ortam nasıldı vs falan diye anlatırır dururlar bu arada biz de iyi ağırlarız yani..:p:p:p

RC tam satılmaya başlandı ben İzmir'e döndüm. Geçen sene 4-5 ay İstanbulda kaldım aralıksız. Kesinlikle gülmezler :) Çünkü çok çok az var toplasan 5 kere görmemişimdir:) Veyron u daha çok görmüşümdür yolda :)

Cem.B
17-02-2011, 20:09
Dostum 200lerin quattroları var mı bilmiyorum. En yakın arkadaşımda FWD TT DSG var 2.0 TFSi.. Penta'dan ABT yazılımı unuttuğum bir markadan komple 2x2 çıkış egsozu ve ayarlı süspansiyon kiti var. Belki bilen bilir 2 ayda bir folyo kaplamasını değiştirir çift renk dener vs :D gerçek rengi gridir, sabit spoylerli..

Onunla 4 ay boyunca deneştik. Bende o zamanlar sadece pek agresif bir yazılım vardı filtre bile yoktu. Arızaya geçmediğim sürece denk giderdik hata yapan arkada kalırdı. TTS'e de bu süreçte denk geldim ve arkadaşım da sağ koltuktaydı. Dondurma yetiştiriyoduk hızlıydık S'i görünce tabi heyecan yaptık ama arayı Polisi görene kadar açamadığını görünce hayal kırıklığı oldu tabi.

Sadece performans açısından bence aradaki fiyat farkına değmez demek istedim. Ya da biz çok yanar döner birşeyler beklemiş te olabiliriz :)

Sen bana göre GP ile heleki R53 ise 200-210 kms e kadar TT 2.0 TFSI tanımazsın gibi geliyor. Ama TT yolu boş buldu mu 265 e dayıyor yokuş aşağı

alla alla arkadaşınızdaki hemde yazılımlı tt ve yaıkın gidiosanız sizin 207 çok çok aşırı hızlı olması lazım 240 küsür hp lik cooper s i olan arkadaşımızın yanında 1 sn bile yanyana gidemeden açılıp gidiyordu yazılımlı tt hemde düz vites dsg de deil :)

full standart tt yi azda olsa geçerim belki ama yazılımlısıyla denemek için egzantirik,beyin,portpolish filan bunlar olsa belki biraz giderim yanında :)

dediğim sizin arkadaşın tt ya sorunluymuş yada sizin 207 rc felaket hızlı

Cem.B
17-02-2011, 20:11
bu arada 200 lüklerinde quattrosu var onalr biraz yavaş gerçekten

Naman
17-02-2011, 21:05
O anki yazılımın MCS'teki dynosu: http://www.allcartuning.com/fileadmin/scripts/fahrzeugliste/berichte/Mini%20Cooper%20S%20Turbo%20+%20LLK.pdf

100 oktanda sorun yok ama 97 oktanla 5750'de vites büyüttüğün veya 5750-6250 yarım throttle geçtiğin sürece sorun yok ama bu banda full girerse anında LIMP.. Bir tek bu yazılım vardı arabanın üzerinde filtre bile yoktu. Turboyu hiç ölçmedim nerde kaç bastığını bilmiyorum.

Naman
17-02-2011, 21:07
quattro 2.0lar için çok kişi aynını söylüyor evet ama virajlarda da FWD lara göre müthiş avantaj sağlıyor. Aynı pistte muhtemelen quattro daha çabuk döner gibi geliyor. FWD ESP kapalıyken arkayı bence erken bırakıyor.

slowmotion
17-02-2011, 21:51
ben oil catch tank merak ediyorum, herkes işe yaradığını söylüyor. bizim rc ye nasıl montajlarız bunu?

slowmotion
17-02-2011, 21:58
O anki yazılımın MCS'teki dynosu: http://www.allcartuning.com/fileadmin/scripts/fahrzeugliste/berichte/Mini%20Cooper%20S%20Turbo%20+%20LLK.pdf

100 oktanda sorun yok ama 97 oktanla 5750'de vites büyüttüğün veya 5750-6250 yarım throttle geçtiğin sürece sorun yok ama bu banda full girerse anında LIMP.. Bir tek bu yazılım vardı arabanın üzerinde filtre bile yoktu. Turboyu hiç ölçmedim nerde kaç bastığını bilmiyorum.

bu mcs de sadece yazılımmı var? tek yazılımla nasıl 220küsür olmuş?

yine aklıma gelmişken kıvanç dostum, jcw yi süper fiyata almışsın, borusanda çalışan kuzenim bile bu fiyatı vermedi...

Naman
17-02-2011, 22:02
Evet sadece yazılım ama minimum RON 98 istiyor altında işte benim yaşadığım sorunları yaşatıyor. Adam bunu yollarken highly dependent on RON98 at minimum dediydi msndeki mesajı aynen aklımda

Naman
17-02-2011, 22:03
Buna benzer bir artışı ABD'de de birileri yapıyordu sadece yazılımla Antalyalogy bulmuştu.

Antalyalogy
17-02-2011, 22:14
Evet sadece yazılım ama minimum RON 98 istiyor altında işte benim yaşadığım sorunları yaşatıyor. Adam bunu yollarken highly dependent on RON98 at minimum dediydi msndeki mesajı aynen aklımda

Deniz peki water/meth kitin oktan yükseltici özelliği var bildiğim..Bu sorunun önüne geçemezmiyiz?

karsiyakaliozi
18-02-2011, 08:08
İşeme yok ama işte contaların durumu iyi değilmiş değiştirmişler. Ben İstanbul'daydım hiç göremedim enjektörleri filan. Bana söyleneni yazıyorum. Ve 100 km deyim tık yok şu an. Bir önceki mesajda yanlış yazmışım. 8 contadan içerde kalan 4 tanesi değişmiş ve 4'ü 1 TL imiş. :)

Bu arada BSI güncellemesi ile ilgili birşey daha farkettim: Bende içinde türkçe karakter bulan mp3lerin isimlerini bozuk gösteriyordu o düzelmiş.
Şu yakıt bitik tacizini de sürüş şekline göre değişiyor gibi gelmişti en başta ama diagla çıkınca farkettim. Son 5 lt'de her yarım litre azalışında sesli ve mesajlı uyarıyor.

xplod'un stopları da değişti. Araba önden arkadan komple 2011 GT görünümlü oldu 16 jantlı. Müthiş sessizleşti tabi :)

conta bu kadar etkılermı oradan kacırmamı yapıyo bu arada bujıler ne durumda sıkıntı varmı bu hafta sehır dısındayım haftaya ayarlayalım yağ ve filtreleri değiştirelim benım arabada olmazsa benım enjektorlerıde kontrol ederız değişen duruma görede yazılımı güncelltirirz muzo abıye onumuzdekı hafta haberleşiriz

Naman
18-02-2011, 09:56
Deniz peki water/meth kitin oktan yükseltici özelliği var bildiğim..Bu sorunun önüne geçemezmiyiz?
Abi teorik olarak olur gibi geliyor ama bilmiyorum. Sonuçta bizdeki 97 bile çakma olduğundan sanki 95miş gibi davranmak lazım. En az +3 için biraz zor gibi geliyor.

conta bu kadar etkılermı oradan kacırmamı yapıyo bu arada bujıler ne durumda sıkıntı varmı bu hafta sehır dısındayım haftaya ayarlayalım yağ ve filtreleri değiştirelim benım arabada olmazsa benım enjektorlerıde kontrol ederız değişen duruma görede yazılımı güncelltirirz muzo abıye onumuzdekı hafta haberleşiriz
Bujileri gün gün söküp bakıyorum. Patlamadıkları sürece pırıl pırıllar, en ufak 'patlamak üzereyim' ibaresi yok.
Filtreleri halledelim OK ama enjektör kontrolü arabayı en az bir gün kitler ve ctesi bu ekstra zor olur abi, sarkar. ***** altta bizim enjektörler manifoldu filan indirmek gerekiyor aşağı. Ben bir kaç km daha zorlayayım ondan sonra duruma göre tekrar bakalım istersen.
Tabi yine de sen bilirsin :)

karsiyakaliozi
18-02-2011, 10:43
Abi teorik olarak olur gibi geliyor ama bilmiyorum. Sonuçta bizdeki 97 bile çakma olduğundan sanki 95miş gibi davranmak lazım. En az +3 için biraz zor gibi geliyor.

Bujileri gün gün söküp bakıyorum. Patlamadıkları sürece pırıl pırıllar, en ufak 'patlamak üzereyim' ibaresi yok.
Filtreleri halledelim OK ama enjektör kontrolü arabayı en az bir gün kitler ve ctesi bu ekstra zor olur abi, sarkar. ***** altta bizim enjektörler manifoldu filan indirmek gerekiyor aşağı. Ben bir kaç km daha zorlayayım ondan sonra duruma göre tekrar bakalım istersen.
Tabi yine de sen bilirsin :)

ok sen zorla bakalım bıraz daha baktık kesın bundan acarız benımkınıde yağ aldım muzo abıden mobıl 1 0-30 onu dolduralım fıltrelerı falan değiştirelim onumusdekı hafta ıcın konusuruz

merruse
18-02-2011, 18:27
Ah be hocam nasıl tırmalardık o zamanlar. SolidWorks'te valf modellediğimi bilirim iddia üstüne :D Daha 'forum' kavramı çok yeniydi o zamanlar. :) Şimdi bir biz kaldık sanırım forumlarda :)
Sus sus ihtiyarladığımız ortaya çıkacak.. :)
Vakti zamanında palio1.6 ya motosiklet karbüratörleri koyup haltech ateşleme modülü ile yürütecem diye az uğraşmamıştım. Haltech dediğimizde millet küfür ediyoruz sanıyordu.. O zamanlarda şu an bu forumda moderatör olan bir arkadaş atar gider yapmıştı. :)

Zaman gelip geçiyor... (Sene 2000 idi galiba. Şaka gibi.. 10 sene olmuş. )

tool
18-02-2011, 18:30
Vakti zamanında palio1.6 ya motosiklet karbüratörleri koyup haltech ateşleme modülü ile yürütecem diye az uğraşmamıştım. O zamanlarda şu an bu forumda moderatör olan bir arkadaş atar gider yapmıştı. :)

umutun unosuna denediginiz sistem mi?

Naman
19-02-2011, 19:33
Vakti zamanında palio1.6 ya motosiklet karbüratörleri koyup haltech ateşleme modülü ile yürütecem diye az uğraşmamıştım. Haltech dediğimizde millet küfür ediyoruz sanıyordu.. O zamanlarda şu an bu forumda moderatör olan bir arkadaş atar gider yapmıştı. :)

Hehehe aynı atar gider e ben de maruz kalmıştım :) ama gerçekten şaka gibi.. 10 senedir yazıyoruz ama hala aynı yerdeyiz :D

zekky
20-02-2011, 00:22
Bugün buluşmada emrah abi ile bi deneyelim dedik öylesine. Bende 4 kişi onda 3 kişi. 2 tır boyu falan oluştu:D Bende sadece egzos onda filtre chip var.
Bu arada dönüşte esp/asr faulity dedi esp yi off ladı açmadı. Hep off modda. Sonra biyere uğradım çıktım bu seferde esp devreye girdi park sensörü off moda geçti devreye girmedi. Neler oluyor biri bilgilendirsin:( Pazartesi ilk işim servise gitmek.

slowmotion
20-02-2011, 01:50
Bugün buluşmada emrah abi ile bi deneyelim dedik öylesine. Bende 4 kişi onda 3 kişi. 2 tır boyu falan oluştu:D Bende sadece egzos onda filtre chip var.
Bu arada dönüşte esp/asr faulity dedi esp yi off ladı açmadı. Hep off modda. Sonra biyere uğradım çıktım bu seferde esp devreye girdi park sensörü off moda geçti devreye girmedi. Neler oluyor biri bilgilendirsin:( Pazartesi ilk işim servise gitmek.

dostum sana chip ve açık filtre şart:icon_tup: farkı çok net anlayacaksın. burdaki gt nin birindede esp arızası vermişti. esp ile ilgili bir elektronik parça ve kablosu değişti ve bayağı pahalıydı :( gt lerde bu sorun oluyormuş. arkadaşım öyle söylemişti. park sensörüne anlam veremedim ama :( elektriksel bir sorun olmuş olabilir serviste çözümü bulacaklardır. geçmiş olsun bizide bilgilendir...

Antalyalogy
20-02-2011, 07:53
Emre torlak ın başına gelmişti ve zar zor garantiden değiştirmişti.Sonra da sattı aracını zaten..

Naman
20-02-2011, 10:07
ESP'nin bir çok sebebi olabilir ama tespiti kolaydır. Yalnız park sensörü ile esp yi pek ilişkilendiremedim. ESP ile park sensörünün ortak kullandığı tek veri vites konum bilgisi bildiğim kadarıyla.

ESP ile ilgili en çok sıkıntı direksiyon açı sensörüyle oluşuyor. Ama öyle kronik seviyede de değil bu.

zekky
20-02-2011, 10:36
Off moralim bozuldu. Yarin ilk bombasi patlicak desenize.

zekky
20-02-2011, 10:59
ESP'nin bir çok sebebi olabilir ama tespiti kolaydır. Yalnız park sensörü ile esp yi pek ilişkilendiremedim. ESP ile park sensörünün ortak kullandığı tek veri vites konum bilgisi bildiğim kadarıyla.

ESP ile ilgili en çok sıkıntı direksiyon açı sensörüyle oluşuyor. Ama öyle kronik seviyede de değil bu.

Rolantide calisirken oldu bideilginc olani. Gazladim geldim bise yok sonra arabanin yaninda muhbbt ediyoduk 20 dkka fln araba calisiyor sonra biip dedi yakti. Sonra kapatip actim sondu busefer park sensoru iptal oldu. 2 lastik inikti 4 gndr garajda inmis onun arizasida yaniyodu. Tam senlik yani. Ne kadarlik bi bela acarki..

merruse
20-02-2011, 11:21
umutun unosuna denediginiz sistem mi?
Umut falan çok daha sonra geldi. Vakti zamanında bana bi palio1.6 çakmışlardı. Anadolu otomotiv. Engin diye bir elemandı. Bravo almaya gidip, palio 1.6 alıp çıkmıştım.. Kafam epey güzeldi sanırsam.. :)
ABS olup klima olmayan "Boğaziçi" yeşili (bildiğin hacı yeşili.) bir arabaydı. Ona takmıştım. O zamanlar throttle bodies dediğin zaman millet vücut geliştirme salonu falan sanıyordu.. :)

Hehehe aynı atar gider e ben de maruz kalmıştım :) ama gerçekten şaka gibi.. 10 senedir yazıyoruz ama hala aynı yerdeyiz :D

Aynı yerde olsak razıyım. Geri gidiyoruz gibi geliyor bana... :)

slowmotion
21-02-2011, 05:17
Peugeot 207 RC lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/peugeot_207_rc.html)

http://img183.imageshack.us/img183/1852/file0009vp9.jpg

http://www.fastestlaps.com/cars/peugeot_207_150_turbo.html (207 gt)
yanlış anlamadıysam 2.linkte yazılım yapılmış 199cv lik rc test etmişler. ama 6700dd de 222,4 km/h bilgisi girilmiş. bunu anlamadım...

Naman
21-02-2011, 12:26
Kadran o devirde 227 okuyor zaten heralde GPS okuması yaptılar..

zekky
21-02-2011, 20:14
Bugün sabah kalktigimda ariza falan yoktu. Servise gittim bilgisayara baglattim fren müşiri mi ne o arizalanmis korklck bse yokmus nasi rahatladim.. 17tl ye hallettik:D Birde emrah abinin arabasinda gordugum antenden istettim (807 anteni) ilk defa servisten mutlu ciktim:)

Antalyalogy
21-02-2011, 20:34
Öncel kanka bana da geçsek bir 807 anten siparişi nasıl olur?:icon_tup:

ErK_aY
21-02-2011, 20:48
Öncel kanka bana da geçsek bir 807 anten siparişi nasıl olur?:icon_tup:

bro ne işiniz var 807 anteni ile. kısa metal bişi tak :D

zekky
21-02-2011, 21:14
bro ne işiniz var 807 anteni ile. kısa metal bişi tak :D

Aksesuarcıda 10tl den aşşa dandik kısa anten yok 807 anteni 7tl hemde çok orjin duruyo:)

doush
21-02-2011, 21:25
Bir de navigasyon vs. anteni o.. sadece radyo değil..

Naman
21-02-2011, 21:29
Navigasyonun anteni yok bir hata var sanırım.

doush
21-02-2011, 21:51
Navigasyonun anteni yok bir hata var sanırım.

Emrah abi bana öyle demişti.. Navigasyon anteni demişti.. Multi özellikli bi anten çekim şeysi daha iyiymş vs. diye hatırlıyorm.. Navigasyon nasıl bir şeyle uyduya bağlanıyor peki ?

Naman
21-02-2011, 22:04
Anten formunda olmayan bir tür alıcıdır çok kaliteli olanları küre şeklinde olur teknelerde gemilerde filan kullanılır araçlarda genelde düz plaket şeklinde olur ve genelde bagaj tarafının sağında veya solunda yer alır. Açık havada olması gerekmez.

Yalnız şimdi aklıma geldi: TMC anteni olabilir. TMC FM bandını kullanan bir veri sistemidir. Normal FM Radyo anteni Radyo ile meşgul olduğundan TMC için ayrıca anten gerekir. 807'de bu dışarıda sanırım. 308CC'de filan GPS+TMC ye rağmen dışarıda bir anten yok örneğin. Rezistanslardaki diken çizgiler aslında anten..

Bizim 207'lerde de öyle.. Tüm RC'lerde çift FM anteni var, arka camdaki dikey çizgiler de FM anteni tavandakiyle beraber :)

doush
21-02-2011, 22:11
Bir şeylerden bahsetti işte şu an tam hatırlamıyorum.. 3 tane aldı birini kendine, birini Ethem'e (ethm), birini de Sami abiye verdi.. Sami abi 206 GTI'na taktı.. Kendi görünce açıklar ne olduğunu (daha doğrusu bana ne dediğini), dediğiniz gibi TMC anteni olabilir.

Bilginize hayranım fun club açacağım yakında :D

ErK_aY
21-02-2011, 22:14
Aksesuarcıda 10tl den aşşa dandik kısa anten yok 807 anteni 7tl hemde çok orjin duruyo:)

7 tl inanmam :D

Naman
21-02-2011, 22:34
Valla öyle ama bulunmuyor anlaşılan 207rc piyasayı kurutmuş. 1 aydır gelecek :D

ErK_aY
21-02-2011, 22:39
benim anten iyi ya :D kısa metal hoş duruyor :P

zekky
21-02-2011, 22:46
7 tl inanmam :D
Daha bugün aldım hatta emrah abi 4 tl ye almış:)

İstanbulda vardı ordan istediler perşembe gelicek zaten parça siparişini veren direk bundan isteyelim orjinal kısa anten çok satılır bu dedi:)

Schumi
21-02-2011, 23:54
Bir de navigasyon vs. anteni o.. sadece radyo değil..

Antenin dibi değil sadece ucundaki çubuk. Farkı sağlayan dibi.

doush
22-02-2011, 00:01
hmmm bilmiyorum dediğim gibi Emrah abi konuya bakınca söyler neyse :)

slowmotion
22-02-2011, 01:06

vallaha servis fransa sipariş etti, 10 günde falan gelmişti...

Daha bugün aldım hatta emrah abi 4 tl ye almış:)

İstanbulda vardı ordan istediler perşembe gelicek zaten parça siparişini veren direk bundan isteyelim orjinal kısa anten çok satılır bu dedi:)

fiyatları reklam etmeyelim :)

hmmm bilmiyorum dediğim gibi Emrah abi konuya bakınca söyler neyse :)

vallaha geçmiş postlardamı okudum yoksa servis mi söyledi hatırlamıyorum.(poşetinin üstündede yazıyor olabilir) radyo, tv, araç tlf, navigasyon anteni olarak kullanılıyor denmişti (bağlanırsa)
deniz (naman) arkadaşımız doğrusunu bilir tabiki...

detaylara takılmayın bence, sonuçta hoş duruyor ve orj parça. çekim kalitesinde en ufak sıkıntı yaşamadım.

slowmotion
22-02-2011, 01:09
Kadran o devirde 227 okuyor zaten heralde GPS okuması yaptılar..

ama ben gps 5. vites 6500devirde(orj kesici) 230 küsür yapmıştım hatta fotosunu ekledim stockken? 6700dd de daha hızlı gitmesi lazım değilmi? kafam karıştı ya :(

slowmotion
22-02-2011, 01:10
Bugün sabah kalktigimda ariza falan yoktu. Servise gittim bilgisayara baglattim fren müşiri mi ne o arizalanmis korklck bse yokmus nasi rahatladim.. 17tl ye hallettik:D Birde emrah abinin arabasinda gordugum antenden istettim (807 anteni) ilk defa servisten mutlu ciktim:)

30.000 bakımına oraya gelmeyi düşünüyorum. birde orayı deneyelim...

Schumi
22-02-2011, 23:12
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://img150.imageshack.us/i/antenneex2.jpg/sr=1)

Şu resimdeki parça RT4 için GPS, TV felan filan cart curt için anten parçası. Yani dip kısmı bu işlevler için. Siz sadece ucundaki çubuğu alıyorsunuz kısa olsun diye. O yüzden GPS felan ile alakası yok.

doush
22-02-2011, 23:26
Anladım teşekkürler.. Zaten görüntü için alınmıştı.. Çok şık duruyor kısa anten :)

xplod
23-02-2011, 06:02
Aslında benim teşekkür etmem lazım. Sabırla bekledi :) Kaldı ki bi de son dk. b..ku yedik şahane down pipe ı dururken yanlış anlama veya doğru anlaşılamama sonucu katını boşalttık response olarak sağlık olsun dedi :( Sıfır farları da su aldı 2si birden.. Hala sabırlı ama sigaraya başlattık :(

O lastik işi bana bayi marifeti gibi geldi. Çünkü PremiumContact'ın takılı olduğu jant ta aslında dolma lastik jantı. Üstünde aman ha 50 yi geçme 80 km den uzun gitme uyarıları filan var. Lastik te eski üretim..
Muhtemelen bu araba sıfırken bir yerde dolma lastik lazım oldu aldılar yerine de bunu taktılar.

Ben o motoru ne zorladım ne zorladım :) Ve şimdi gerçekten zevk vere vere hızlanıyor. Oluşan ısıdan kaputu açamıyorduk :D Yanında ayrıca çok ta konforlu oldu. Yokuş yukarı tozlu rampada 9 sn olmadan 100 görüyor üstelik 2 kişi. Egsozu da sessizleşti mi iyi olacak. Gerçi o zaman bi miktar yavaşlayacaktır.

sigaraya başlamamın sebebi araba değil, inan Naman. ben sigarayı bıraktığımda arabaya benzin döküp yakma safhalarındaydım. uzun yıllar yoğun bir şekilde sigara tüketmemden dolayı vücudun nikotin regülasyonu iptal olduğu için hızla kilo alıyordum. evet, kilo vermek için en aptal yöntem, kabul ediyorum, ama 1 ayda 7-8 kilo, fena skor sayılmaz. ;)
kat mevzusuna gelince, yağ yakan motorun üzerinde 50k yapmış kat bugün değilse yarın tıkanacaktı zaten. asıl *** yemek, kalkıp bu küçük yanlış anlama için arıza lambası yakmak olurdu.

Olur öyle şeyler. Önemli olan niyet. Onun sigaraya başlamasının sebebi başka da buradan yazılmaz. Arabayla falan ilgisi yok.. :)

lastikler için, en azından dördü için teşekkürler Merruse. hakikaten araba acaip konforlu oldu şimdi.
sigaraya başlama mevzusu ise tahmin ettiğin sebepten değilmiş sanırım? ;) (yersen) :D

RCZ bujilerini taktım.
Hala IC düşünmüyorum :)
Kat ışığını söndüren yazılım gayet başarılı.. Sadece kat arızasını içeri yansıtmıyor. xplod ile DV soketini söküp çalıştırdık ona uyarıyı aynen verdi.

Bu arada xplod'un arabası da gün geçtikçe zevk vermeye başladı. 16 jant taktık. Gayet sessiz ve konforlu gidiyor. Kesintisiz de hızlanıyor. Ayrıca facelift yaptık arabaya :) . Ön tampon sisler farlar vs komple 2011 RC ile aynı oldu :)
xplod un kendisine söylemeyi unuttum ama sanırım jantlar hafifleyince fren performansı da oldukça arttı.

eski lastikler odun gibi olduklarından, ısınmadan tövbe tutmuyorlardı yolu. lastiklerin çapı biraz küçüldü, yumuşak hamurlu lastik takıldı... eh, arabanın değil de benim frenlerim mi iyileşseydi? :)

Evek.. Ziyadesi ile memnun performans konusunda.. Umarım daha fazla aksilik olmaz. Tekrar teşekkürler..

Bu arada yavşak fordu ayrıca tebrik ederim. O 5 lastik ve jantlar aynı arabadan çıkma. 2011 mondeodan söktüm onları. Alaşım jantlardaki dördünün PremiumContact-II olup stepnedekinin PremiumContact olması benim anlayabilme kapasitemi aşıyor..

Bence o arabaya IC gereksiz. Egzost tıkalı olduğu ve deli gibi EGT olduğu halde o motora birşey olmuyorsa daha da birşey olmaz.. :)

performanstan kat iptal + komple orjinal susturucu ile de gayet memnunum. ve motorun sağlamlığıyla ilgili dediğine katılıyorum. o araba o şartlarda bana mısın demediyse, benim altımda kırılırsa işte o zaman kötü şansa inanırım!

Dediğim gibi eğer ses için söylenmişse öyle çok güzel bir ses almayacaksınız. Daha çok düdüklü tencereyi ilk açtığınızda oluşan sese benzer bir ses veriyor bence sevimsiz.
Ayrıca şiddetle tavsiye edilen Audi DV sonucunda mevcut ciyuff sesini de kaybedersiniz. Aracınız sanki atmosferikmiş gibi ses verir.
Performans odaklı düşünüyorsanız, evet, DV değişimi faydalı olacaktır. Hem ucuz hem de sağlam DV için Audi'nin yukarıda referansı da yazan parçası en doğru hareket.

Ben bu parçayı xplod'un aracında tecrübe ettim. Araç GT stock yazılım, kutu K&N, neredeyse komple düz boru egsoz kat iptali dahil.. Bu gürültüye rağmen duyuluyor ama bence hoş bir ses vermiyor. Ani su buharlaşması gibi abuk bir ses veriyor bana göre ben sevmedim.
Aynı ürünü aynı araçta kat varken ve orta susturucu tıkalıyken de denedim fikrim aynı.
Şimdi stock egsoz yapıcaz onda daha da sessizleşecek ve blow off daha da dominant olacak o zaman xplod ta sökelim diyecektir diye tahmin ediyorum :D

terbiyesizliğim için herkesten özür diliyorum peşinen fakat çıkan sesi başka türlü anlatmama imkan yok. folafoş olmuş makatın gaz çıkarması gibi bir ses çıkarıyor bu cihaz. ha söker miyim? kutu içi filtre, orjinal egosttan sonra geriye sadece o ses kaldığı için sanırım çıkarmam bir süre. ses iyi olduğundan mı? Namanla hemfikirim, hayır!

Arabama tam 1 sene sonra tekrar kavuştum dün nihayet. durduğu yerden rutin giderlerine(mtv, kasko, trf. sig. vs) mi, sorun çözülene kadar çıkan masraflara(yaklaşık 6k) mı, yoksa 2. arabayı almak zorunda kalmama mı yansam bilmiyorum ama sonunda canını çıkarana kadar yol yapacağım, sıfır motorlu, konforlu, göreceli güçlü, yakışıklı bir arabam oldu. hadi biz buna hobby car diyelim de kendimi biraz avutmuş olayım. :)

Naman, JBL upgrade için en kısa zamanda tekrar geliyorum, bütün parçalar oradaysa muhtemelen önümüzdeki hafta olacak gelişim.
Tekrar emeği geçenlere çok teşekkürler, ellere sağlık.

Tanımayanlar ya da az tanıyanlar için not:
10a yakın farklı markalarda arabam oldu. hepsinin yetkili servislerinden hizmet aldım. diğer markalar ve diğer pug yetkili servisleri dahil, hiçbirinden, Naman'ın ve altındaki teknik ekibin gösterdiği ilgi, sabır ve maddi (indirim ve ödeme kolaylığı) destek görmedim. bir daha fransız almam bu tecrübeden sonra, fakat bu son 1 seneyi yaşamamış olsmaydım benim GT ile ve ilk arabam bir pug olsaydı ve ilk IRDE servisi tanısaydım, pugdan başka bir arabaya binmezdim, buna eminim.
izmir'de olup da IRDEyi denemeyen arkadaşlar varsa muhakkak denemelerini tavsiye ederim. fark gün gibi ortada, ilk seferde farkına varılacaktır eminim.
tekrar bolca teşekkürler Naman.

merruse
23-02-2011, 13:31
terbiyesizliğim için herkesten özür diliyorum peşinen

Özürle kurtaramazsın. Gelirken tatlı getir.

Antalyalogy
25-02-2011, 18:01
Aloooo ses seda yok yine kimsede..

Big turbo kit & 207 GT dyno VE video..bana çok ciddi hızlanmıyor geldi bakalım siz ne diyeceksiniz..

http://www.etuners.gr/en/index.php?s=13&t=285

slowmotion
26-02-2011, 13:38

Big turbo kit & 207 GT dyno video..bana çok ciddi hızlanmıyor geldi bakalım siz ne diyeceksiniz..

etuners : Tuning (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=13&t=285)

abi aynen bence de iyi hızlanmadı gibi ama gt şanzıman uzun ondan mı bayılmış acaba?

yusufaltintepe
26-02-2011, 13:48
red için ufak tefek değişikliklere başladık arkadaşlar amaç 200+ hp kısmetse yaza hazır

slowmotion
26-02-2011, 15:38
red için ufak tefek değişikliklere başladık arkadaşlar amaç 200+ hp kısmetse yaza hazır

Neler dusunuyosunuz mod olarak?

zekky
26-02-2011, 23:00

Takipteyim:)

yusufaltintepe
26-02-2011, 23:09
montaj yapıldıkça listeyi yazıcam arkadaşlar şimdilik iskender headers-düz boru ve hks son susturucu

zekky
27-02-2011, 00:43
montaj yapıldıkça listeyi yazıcam arkadaşlar şimdilik iskender headers-düz boru ve hks son susturucu

:O headers? fiyatı banada yazsan abi belki bende yaptırabilirim.
Borular ve son susturucu kaçlık?

slowmotion
27-02-2011, 01:14
headers'a bence riskli. orj headers bir takım hesaplamalar sonucu üretiliyor. el yapımı headers randımanlı olurmu tartışılır. iskender ustanın işçiliği çok iyiymiş. sonucu burda resimlerle paylaşırsanız seviniriz.

slowmotion
27-02-2011, 01:15
bu arada bizim pompa ve enjektörler kaç hp'ye kadar destekliyor/yetiyor ?

TarikS
27-02-2011, 02:20

Allah yolunuzu acik etsin, kulaga hos geliyor :)

Antalyalogy
27-02-2011, 08:24
bu arada bizim pompa ve enjektörler kaç hp'ye kadar destekliyor/yetiyor ?

Buyrun...

etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=162)

yusufaltintepe
27-02-2011, 09:48
:O headers? fiyatı banada yazsan abi belki bende yaptırabilirim.
Borular ve son susturucu kaçlık?

boru ve son susuturucu 90lık olacak zeki

yusufaltintepe
27-02-2011, 09:51
headers'a bence riskli. orj headers bir takım hesaplamalar sonucu üretiliyor. el yapımı headers randımanlı olurmu tartışılır. iskender ustanın işçiliği çok iyiymiş. sonucu burda resimlerle paylaşırsanız seviniriz.

mekanik olarak yükleme bittiğinde dyno ya sokacağım sonrada yazılım attırıp tekrar dynoya çıkacam beyinli ve beyinsiz farkı burda paylaşırım

yusufaltintepe
27-02-2011, 09:52
Allah yolunuzu acik etsin, kulaga hos geliyor :)

sağol tarık yapacaz bişeyler işte

zekky
27-02-2011, 13:29

90lik cok genis degilmi abi? Eray rc ye 76 lik takmisti o bile buyuk diyordu.

yusufaltintepe
27-02-2011, 13:47
90lik cok genis degilmi abi? Eray rc ye 76 lik takmisti o bile buyuk diyordu.

yok zeki denenmiş bir gt var o misal alınarak yapılıyor sıkıntı yok

zekky
27-02-2011, 13:54

Tamam o zaman abi headers fiyatı için pm bekliyorum eğer çok bişe değilse bende yaptırabilirim

TarikS
27-02-2011, 23:59

Internette inceleyebilecegimiz bir sayfasi var mi o denenmis GT'nin? 90mmlik egzoz borulari 200HP civari icin cok fazla buyuk diye biliyorum ben de :soru: Her ne kadar turbo arac olsa da 1.6lt :)

34tb9544
28-02-2011, 00:04
merak ettım bende sımdı yaaa elleyemıyorum bı turlu su 207 ımı ornek yok olsa bıraz ders alıcazda ufak tefek seyler ıcın ellemek ıstemıyorum ıntercooler var elımde takmaya usenıyorum acıkcası ona gırersem gerısı gelır dıye korkuyom masraftan kacınıyom ya yawas yawas parca topluycaz yada bırden gırcez ama redı merak ettım bende

yusufaltintepe
28-02-2011, 08:56
Internette inceleyebilecegimiz bir sayfasi var mi o denenmis GT'nin? 90mmlik egzoz borulari 200HP civari icin cok fazla buyuk diye biliyorum ben de :soru: Her ne kadar turbo arac olsa da 1.6lt :)

malesef tarık internetten incelebileceğin bir sayfa yok bizim arkadaşımızın aracı şahsen görüldü yani

yusufaltintepe
28-02-2011, 08:58
merak ettım bende sımdı yaaa elleyemıyorum bı turlu su 207 ımı ornek yok olsa bıraz ders alıcazda ufak tefek seyler ıcın ellemek ıstemıyorum ıntercooler var elımde takmaya usenıyorum acıkcası ona gırersem gerısı gelır dıye korkuyom masraftan kacınıyom ya yawas yawas parca topluycaz yada bırden gırcez ama redı merak ettım bende

1-2 ay içinde red %90 hazır ufak tefek eklemeler kalıcak kısmetse dynolar beyinli ve beyinsiz olarak burda paylaşılacak hatta kısmet olursa video olayınıda gireriz

Antalyalogy
28-02-2011, 10:36
Stelio ile yazışmalarımız sonucu buraya kadar geldi.Maliyet 1500 euro civarı (td016 turbo ,yağlama hortumları , remap) + Downpipe TR de yapılması gerekiyor..

Ama para yok bu aralar eheheheh..

Amcamlar obd2 portundan elm 327 cihazı ve laptop ile sofware atabileceğimiz sistemi geliştirmişler (uğraşıyorlardı zaten) - bildiğiniz üzere buna benzer bir sistemi R56 lar için Alta üretti ve satıyor hali hazırda..

tool
28-02-2011, 10:42

turbo ne olacak peki?

merruse
28-02-2011, 11:22
Amcamlar obd2 portundan elm 327 cihazı ve laptop ile sofware atabileceğimiz sistemi geliştirmişler (uğraşıyorlardı zaten).
Süpermiş. Evlatlık alırlarmı beni acaba :)

Naman
28-02-2011, 12:25

Big turbo kit & 207 GT dyno VE video..bana çok ciddi hızlanmıyor geldi bakalım siz ne diyeceksiniz..

etuners : Tuning (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=13&t=285)

Yaw bana da iyi hızlanıyormuş gibi geldi GT'ye göre :)

Hi Ozgur!

It is time to get started ;).
Our tuning tools allow us to remap your ECU and now we can complete the big turbo upgrade, without you having to move
your ECU or your car from Antalya.

The software is very simple to use and will allow you to change remaps using your laptop and the cable.

Best regards,
Stelios

Stelio ile yazışmalarımız sonucu buraya kadar geldi.Maliyet 1500 euro civarı (td016 turbo ,yağlama hortumları , remap) + Downpipe TR de yapılması gerekiyor..

Ama para yok bu aralar eheheheh..

Amcamlar obd2 portundan elm 327 cihazı ve laptop ile sofware atabileceğimiz sistemi geliştirmişler (uğraşıyorlardı zaten) - bildiğiniz üzere buna benzer bir sistemi R56 lar için Alta üretti ve satıyor hali hazırda..

Sadece ELM327'yi kaça veriyorlarmış? :)

Naman
28-02-2011, 13:47
ATP'den Boostport geldi az evvel; tavsiyesi için FlyingFinish'e teşekkürler. Gerçekten sağlam malzeme. Bence Alta yerine mutlaka ATP'den alınmalı.. Boyasız geliyor isteyen boya da atabilir üzerine. Böylelikle Forge'un VAG versiyon DV'ini takabiliyor olacağım. Lakin Muzaffer Türkiye turuna çıktığından DV odasında kaldı :) Gelince takacağımdır.

Naman
28-02-2011, 14:01
Güncel: Muzaffer Abi burdaymış ben görmemişim aldım DV'yi bugüne yetiştirebilirsek takacağım ancak yazılım işi haftaya kalacak yarın gidiyormuş yine

Antalyalogy
28-02-2011, 14:05

Sadece ELM327'yi kaça veriyorlarmış? :)

Bana sponsor olun ben yapayım big turbo kiti yükleyeyim software ri ondan sonra cihaz sizin olsun kafanıza göre takılın..:D:D (map parasını siz verin cihaz sizn olsun istemiyorum ben :p:p:p)

Bana dediği software 500 euro civarı (cihaz dahildir sanırım) ama her seferinde etuners e bağlanmak gerekiyor mu (copy-paste nin önüne geçmek için bilemiyorum)
sormak lazım eğer öyle bir koruma yoksa cihaz çok uygun (içinde yazlım da var çünkü) neden derseniz benim bildiğim bosch med-17 ye yazlım atabilen Slave cihaz (markasını unuttum şimdi) 500 euro civarında ve master cihaz gerekiyor kendi başına atamıyorsun yani..

elm 327 den med17 ye yazılım dünayda ilk :icon_tup:

Antalyalogy
28-02-2011, 14:10
editttttttttt

Antalyalogy
28-02-2011, 14:15

Ya bir de benim anlamadığım krank da deli güç alıyorlar tekerde fıs..Yani şimdi bu son araçta dyno sonucuna göre krank da ölçülen güç 282 hp yere verdiği (whell power 222 hp) ha tork muazzam o da ayrı tabii 403,6 NM

Güç 5400 -6800 arası neredeyse düz gitmiş bu da çok iyi.. 6800 e kadar ad 300 NM ve üstü.Bilmeyenler için söyliyelim standart GT de tmax tork (3-4-5 viteslerde overboost ise 260 NM peak)

http://www.etuners.gr/userfiles/Peugeot207_Rallye_1_6T-etuners_big_turbo_kit_No3-dynoplot.jpg

Naman
28-02-2011, 14:36
CMD'yi diyorsun sanırım. Ya ben yanlış anladım sanırım Alta'nın cihazını da.. Bu cihazlar(Alta veya Salex farketmez) kendi içlerinde bulunan hazır mapleri mi atıyor yoksa custom kendi kafana göre de yazabiliyor musun? Ben sanki 2.siymiş gibi algıladım. Bu cihazlarda da master/slave ilişkisi yok diye biliyorum. He eğer sadece içinde önceden yazılmış mapleri atıyorsa o zaman tabi bir takım copy/paste korumaları olcaktır veya zaten içinde encryption lı oluyorlardır. AMa zaten hazır mapleri yükleyen bir cihaz da bana anlamsız geliyor biraz.

slowmotion
28-02-2011, 22:34
deniz dostum 207 sportium hız kesicisine bakabildinmi?

Eyup Duygun
28-02-2011, 23:12
MED17 ecuyu basarılı bir sekılde bircok okuyup yazan cıhaz var ELM yaparmı bilemem ama sizin bahsettiginiz gibi calısan sirketler var.Size gönderdikleri flasherda bir tane hak var sizin aracınız secili geliyor zaten sizde oku komutunu verip okutuyorsunuz.Süreklı okuyup yazmak icin degildir sanıyorum.Eger öyle ise veli nimet bence aracı ile bu kadar ugrasan biri icin.Şuda var eger biri ile anlasabilirseniz Türkiye icinde size okutup dpsyayı verebilirse oda olur eger yunanlılar cihaz a para yazıyorlar ise.

Naman
28-02-2011, 23:27
Ah ewt baktım PM atmayı unuttum. Herhangi bir kesici yokmuş. Kusura bakma, geç yazdım. :(

slowmotion
01-03-2011, 09:23
ya yıllara göre GT / RC kaçar adet girmiş nereden öğrenebiliriz?

Naman
01-03-2011, 09:30
Yıllara göre satılan adet bulmak kolay ancak yıllara göre giriş adedi için tek adres POPAŞ.
Onlar da şu an taşınma halindeler pek karışıklar cvp verebileceklerini zannetmiyorum.

Neden böyle bir bilgi gerekti? :)

slowmotion
01-03-2011, 09:42
Yıllara göre satılan adet bulmak kolay ancak yıllara göre giriş adedi için tek adres POPAŞ.
Onlar da şu an taşınma halindeler pek karışıklar cvp verebileceklerini zannetmiyorum.

Neden böyle bir bilgi gerekti? :)

yok sadece meraktan :) peki satış adedini nasıl bulabilirmisin?

yusufaltintepe
01-03-2011, 09:52
redin borular 90lık değil 80lik olacak arkadaşlar düzeltme yapayım hemen bugun kısmetse iskender headers + iskender 80 lık düz boru ve hks hı power montajı yapılıyor akşama fırsatım olursa ses için bir video çekmeye çalışacam burda paylaşırım önümüzdeki hafta ise forge dump walve + nascar tipi açık hava filtresi + 55mm aem yay seti + rc bakla seti + greddy turbo göstergesi + forge manuel turbo boost + superchıp yazılım yapılacak bakalım sonuçları merakla bekliyorum

slowmotion
01-03-2011, 09:59
55mm aem yay seti + rc bakla seti

rc bakla seti nedir anlamadım? ayrıca yayın fotoları varmı?

34tb9544
01-03-2011, 10:42
redin borular 90lık değil 80lik olacak arkadaşlar düzeltme yapayım hemen bugun kısmetse iskender headers + iskender 80 lık düz boru ve hks hı power montajı yapılıyor akşama fırsatım olursa ses için bir video çekmeye çalışacam burda paylaşırım önümüzdeki hafta ise forge dump walve + nascar tipi açık hava filtresi + 55mm aem yay seti + rc bakla seti + greddy turbo göstergesi + forge manuel turbo boost + superchıp yazılım yapılacak bakalım sonuçları merakla bekliyorum

bunlar hepsı ıcın bı fıyat hepsı derken ıskenderdekı ısler ıcın headers duz boru yanı bı fıyat pm gonderırmısın sana zahmet ozel degılse

yusufaltintepe
01-03-2011, 11:01
rc bakla seti nedir anlamadım? ayrıca yayın fotoları varmı?

rc bakla seti dediğim rc nin triger seti olacak bakla sayısı gt ye göre daha az tabiri yanlış kullanmışım :)

yaylar süpriz ama basıklık on numara piyasadaki yaylar gibi değil :D

yusufaltintepe
01-03-2011, 11:03
bunlar hepsı ıcın bı fıyat hepsı derken ıskenderdekı ısler ıcın headers duz boru yanı bı fıyat pm gonderırmısın sana zahmet ozel degılse

parçaların hepsi ikinci el olacak o yüzden vereceğim fiyat sağlıklı olmaz ama şöyle söyliyeyim alacağımız arkadaş geçen sene iskenderde headers için 750 usd harcamış

34tb9544
01-03-2011, 11:30
Massallah baya iyi bı fiyat İskender uçmuş yine tak bakalım ne kadar fark edicek degicekmi o paraya acaba yaptirmamiz

merruse
01-03-2011, 11:44
alacağımız arkadaş geçen sene iskenderde headers için 750 usd harcamış

24 ayar altın falanmı?

yusufaltintepe
01-03-2011, 11:50
valla ben onun yalancısıyım edip etmiyeceği kişiye göre değişir ;)

34tb9544
01-03-2011, 11:56
Yurt disindaki fiyatlardan falan uçuk geldi baya bı etkisini merak ediyom açıkcası

TarikS
01-03-2011, 18:31

cok merak ettim valla bos zaman yaratip gormeye gelmeliyim mutlaka :D

Allah agiz tadiyla binmek nasip etsin, uzun sure sorunsuz kullanirsiniz umarim

bu arada turbo olarak ne kullanacaksiniz?

yusufaltintepe
01-03-2011, 21:28
sağol Tarık ne demek istediğin zaman kardeşim bir hafta sonu misafirim olursun hele bir araç bitsin gerisi kolay ;)

turbo için şuan bişey yapılmayacak ama yaza doğru inter. büyütebiliriz ilk etapta sonrada duruma göre turboya el atılır

Naman
01-03-2011, 21:54
Ateşleme sorunum devam ediyor ama bujiler patlamıyor. Onun yerine yakıtı egsozda patlatmaya başladım

Antalyalogy
01-03-2011, 22:08
Ateşleme sorunum devam ediyor ama bujiler patlamıyor. Onun yerine yakıtı egsozda patlatmaya başladım

ahahahah nedir bu RC nin senden çektiği:D:D:D:D

ErK_aY
02-03-2011, 00:42

egsozda patlatma normaldir sonuc olarak kat yok arabada. :)

bu arada benım kadar gezen yoktur. 2 ayda 8000 km :D :D
yarın yag değişimi yapacagım bujileride bi temizleriz :D

ErK_aY
02-03-2011, 00:46

benim gt de kat ve orda susturucu iptali sonda son susturucu ile 180 hp cıkmıstı dynoda. ankarada ölçüm yapılmıstı. hım birde hks blowoff vardı. sizin tahmini beklentiniz nedir? :)

zekky
02-03-2011, 01:34
benim gt de kat ve orda susturucu iptali sonda son susturucu ile 180 hp cıkmıstı dynoda. ankarada ölçüm yapılmıstı. hım birde hks blowoff vardı. sizin tahmini beklentiniz nedir? :)

:O kanka o dynonun çarpımı fazladır ya. 30 hp verirmi. Bende kat iptali 60lık boru kutu içi filtre var 165 hp çıksa göbek atarm:D Çıkıcam dynoya mersindeki açılmamış daha bugün sordum

ErK_aY
02-03-2011, 02:02
:O kanka o dynonun çarpımı fazladır ya. 30 hp verirmi. Bende kat iptali 60lık boru kutu içi filtre var 165 hp çıksa göbek atarm:D Çıkıcam dynoya mersindeki açılmamış daha bugün sordum

kanka öyle deme verirmi verir :D

ErK_aY
02-03-2011, 02:29
http://img30.imageshack.us/img30/6536/sdc10517zf.jpg (http://img30.imageshack.us/i/sdc10517zf.jpg/)
arkadasımız aracına coil yaptık suan üzerinde 195/65/15 jant lastik var. konfor olarak güzel fazla sert sekmesi yok. hala 3 cm indirme payımız mevcut. maşallahlarını esirgemeyin :) :icon_tup:

slowmotion
02-03-2011, 03:14

dostum adanaya bekleriz :)

Naman
02-03-2011, 08:25
egsozda patlatma normaldir sonuc olarak kat yok arabada. :)

bu arada benım kadar gezen yoktur. 2 ayda 8000 km :D :D
yarın yag değişimi yapacagım bujileride bi temizleriz :D

Yok ama bu klasik patırdama değil :D Bam güm şeklinde alarmları geçtim kaldırımdakiler zıplıyor :D lamba yandı zaten bu sefer

karsiyakaliozi
02-03-2011, 08:33
Yok ama bu klasik patırdama değil :D Bam güm şeklinde alarmları geçtim kaldırımdakiler zıplıyor :D lamba yandı zaten bu sefer

deniz grup n oldu senın araba desene :D

douu
02-03-2011, 08:43
Zeki haftasonu atla gel ;)

karsiyakaliozi
02-03-2011, 08:50
ErK_aY coıl ne marka fiyat ne kadar bılgılendır bızı montaj ayar nerde nasıl yapıdı

ErK_aY
02-03-2011, 10:59

lamba yanık 5 gündür dolasıyorum herhangi bir kesiklik yapmadı arac güç kaybı filan yok. patlama bende iyi :D arda arda kesilmeyen patlamalar var :D

yusufaltintepe
02-03-2011, 11:21

Valla benimki headers ile sizin şu halde aldığınız verse ben onada razıyım :D

Yazılım hariç max 170-175hp çıkar diye düşünüyorum ama belli olmaz azda olabilir çokta görecez o yüzden

yusufaltintepe
02-03-2011, 12:31

ustad ben yusuf'un kardesıyım adım yunus konuyu takıp ederken gördüm abımın hesabı kullanıyom bısı dıkkatımı cektı sadece kat ıptalı ve susturucularla yapılan ıslemler sonucu 30hp nasıl aldın ?

yusufaltintepe
02-03-2011, 12:32
dyno basında yasin okunmus galıba :) neyse ben hesabı abıme devredıyorum herkese ıyı forumlar :) ...

zekky
02-03-2011, 13:16
http://img30.imageshack.us/img30/6536/sdc10517zf.jpg (http://img30.imageshack.us/i/sdc10517zf.jpg/)
arkadasımız aracına coil yaptık suan üzerinde 195/65/15 jant lastik var. konfor olarak güzel fazla sert sekmesi yok. hala 3 cm indirme payımız mevcut. maşallahlarını esirgemeyin :) :icon_tup:
Bende coile geçicem bi iki haftaya. Chip parasını coile vericem ona üzülüyorum:( Ama bu haliylede araba çok sert en ufak bişeyde bam güm giriyo 50 yi geçmez oldum.

dostum adanaya bekleriz :)

Zeki haftasonu atla gel ;)
Abi çok sağolun. Ama adanaya gelip dynoya girmek en az 150 ye patlar coil için para denkleştiriyorum:( Ama doğuşada söyledim artık sizin olduğunuz buluşmaları kaçırmam:) Adanaya her gelişimde aricam sizi müsait olursanız sizi görmeden dönmicem.

zekky
02-03-2011, 13:17
.............

34tb9544
02-03-2011, 14:02
Zeki öndeki yayları bana yolla kardesim sert Mert 2haftadir araç garajda walla kıs diye cikartmiyom 50 60 giderim artik

zekky
02-03-2011, 14:04
Zeki öndeki yayları bana yolla kardesim sert Mert 2haftadir araç garajda walla kıs diye cikartmiyom 50 60 giderim artik

Tamam kanka ama biraz beklicen para denkleştiriyorum coili taktığım gün yollarım

RCpower
02-03-2011, 14:13
Valla benimki headers ile sizin şu halde aldığınız verse ben onada razıyım :D

Yazılım hariç max 170-175hp çıkar diye düşünüyorum ama belli olmaz azda olabilir çokta görecez o yüzden

headers yapılırken turbonun twin scroll olduğu göz önüne alınmaz ise eğer, yani borular eşit uzunlukta hazırlanırsa, pek birşey kazanacağını sanmıyorum. hatta zararı da olabilir?

resimde de görüldüğü üzere 1 - 4 silindir üsten yani geniş volüt den , 2-3 ise altta kalan dar olan volütten üflüyor.

artı turboyu büyütmedikten sonra daha geniş manifoldun ne gibi bir artısı olabilir ki? zaten turbine girişte yine daralıyor.

http://img140.imageshack.us/img140/6451/visuelenvironnements302.jpg

yusufaltintepe
02-03-2011, 14:23
headers yapılırken turbonun twin scroll olduğu göz önüne alınmaz ise eğer, yani borular eşit uzunlukta hazırlanırsa, pek birşey kazanacağını sanmıyorum. hatta zararı da olabilir?

resimde de görüldüğü üzere 1 - 4 silindir üsten yani geniş volüt den , 2-3 ise altta kalan dar olan volütten üflüyor.

artı turboyu büyütmedikten sonra daha geniş manifoldun ne gibi bir artısı olabilir ki? zaten turbine girişte yine daralıyor.

http://img140.imageshack.us/img140/6451/visuelenvironnements302.jpg

headers zaten hazır yapılmış denenmiş 1 sene sıkıntısız kullanılmış ve şuan araç orj. çevrildiği için çıkan parçaları biz alıyoruz orjinale çevrilen araç beyinli 210 hp civarlarındaydı bakalım bizde tablo ne olacak

DoDo_hamann
02-03-2011, 14:31
headers dediğiniz parça downpipe olmasın?

34tb9544
02-03-2011, 15:21
Tamam kanka ama biraz beklicen para denkleştiriyorum coili taktığım gün yollarım

Tamam yawrum beklerim ben sadece önleri yollasan yeter bana sekmeyi ozledim walla benim bu yaylar güzEl ama daha basik istiyom

Naman
02-03-2011, 18:42
Sizlere bir soru:

Akünün sağlığı ateşlemeyi ne derece etkiler? :)

slowmotion
02-03-2011, 19:04
Sizlere bir soru:

Araba calisirken gucu alternatorden almazmi? yoksa sorunun akudenmiymis?

Naman
02-03-2011, 22:57
Egsoz gümlediği sırada yanan lamba aküden.. Akü testi yaptık, onun cihazı ayrı, akü benden bu kadar mesajı verdi, sıfır akü taktık. Yürüdüm yine tık yok. Bu arada enjektörlerin yeri değiştiğinden beridir buji patlamıyor..

ErK_aY
02-03-2011, 23:31
Sizlere bir soru:

bitmiş olabılecegını var sayarak 2.3 sn ateşleyip gec calısma. akü ısıgı devamlı yanıp sönuyorsa pekte saglıklı olmadıgı kanatındeyım. kiii bende 4-5 gec calısmadan sonra komple gitti mars hiç basmadı.tık tık yapıyor. değiştirdim marsı bozmayalım.:)

JDM VTİ
02-03-2011, 23:33
bitmiş olabılecegını var sayarak 2.3 sn ateşleyip gec calısma. akü ısıgı devamlı yanıp sönuyorsa pekte saglıklı olmadıgı kanatındeyım. kiii bende 4-5 gec calısmadan sonra komple gitti mars hiç basmadı.tık tık yapıyor. değiştirdim marsı bozmayalım.:)

sen artık şu arabaya ufaktan bi map olayları ile filan giriş yapsan egzos çapını büyültsen nasıl olur be kankacım :)

ErK_aY
02-03-2011, 23:36
sen artık şu arabaya ufaktan bi map olayları ile filan giriş yapsan egzos çapını büyültsen nasıl olur be kankacım :)

aaa sen bendeki airmassı görmedin kanka ;)

slowmotion
02-03-2011, 23:44
Egsoz gümlediği sırada yanan lamba aküden.. Akü testi yaptık, onun cihazı ayrı, akü benden bu kadar mesajı verdi, sıfır akü taktık. Yürüdüm yine tık yok. Bu arada enjektörlerin yeri değiştiğinden beridir buji patlamıyor..

yani buji değişeceğimiz zaman rcz iridyum buji alabilirmiyiz :)

JDM VTİ
02-03-2011, 23:45
aaa sen bendeki airmassı görmedin kanka ;)

airmass mı taktın senide aldık Airmass grubuna yani :D

gelince dinleriz yavrum inşallah.

eski egzos sesine hastaydım,bakalım Airmass la nasıl olmuş inşallah yine çaprazı vermişindir :)

ErK_aY
02-03-2011, 23:50
airmass mı taktın senide aldık Airmass grubuna yani :D

gelince dinleriz yavrum inşallah.

eski egzos sesine hastaydım,bakalım Airmass la nasıl olmuş inşallah yine çaprazı vermişindir :)

yan yan :p

karsiyakaliozi
03-03-2011, 06:53

naman enj yer değiştirmeyle bujı arasındakı bağlantı nedır enj bozuk olsa taktıgın yerdekı bujıyı patlatması lazım oda olmuyor sanırım bobınlerde sıkıntı olabılırmı onlarında yerını değiştirdinmi

Naman
03-03-2011, 09:22
ewt bobinler enjektörlerden önce yer değiştirmişti ama ona rağmen 2. silindirdeki gidiyordu

Naman
03-03-2011, 09:23
yani buji değişeceğimiz zaman rcz iridyum buji alabilirmiyiz :)

en son fotosunu koyduğum buji iridyum rcz :) Platinumlarda sadece porselenler gidiyordu bunda toprak ucu kırıldı. He ama daha mı iyi? ewt kesinlikle.

karsiyakaliozi
03-03-2011, 09:39
akünün bu kadar cabuk gıtmesı normalmı sence naman 3 yıl anca olmusdur

Naman
03-03-2011, 14:57
2,5 sene oldu 65bin km ile.. 2-3 defa da dibini gördüm 4'lüleri açık unutmaktan ötürü.. Bence normal.. km çok ondan olmuştur.

karsiyakaliozi
03-03-2011, 15:56
ok sen ekstra yapmıssın senin sıkıntılar ne alemde o zmaan bu egsoz mu patırdıyo su an

Naman
03-03-2011, 17:42
Yok o olay o akşama özel oldu sabah biraz ıslak attı sonra zaten serviste topladık. Topladıktan sonra ve aküden sonra çok zorlamadım

xplod
04-03-2011, 08:38

yüksek devirde şarjı kesmiyor muydu alternatör? eğer öyleyse ve akü de kötü durumdaysa, ateşlemeyi etkiler derdim ben.

Naman
04-03-2011, 10:57
Benim de aklıma o ihtimal geldi zaten. 5500 den sonra net bir şekilde alternatör duruyor. Klima kompresörü filan da duruyor. Zaten üst devir ateşleme sıkıntıları da olursa tam bu devirden sonra oluyor.

Bu arada yeni BSi daha önceden AntiPollution dediği P kodlarına ECU Hatası demeye başladı. Antipollution'ı literatürden çıkardılar sanırım :)

xplod
06-03-2011, 07:06
ilginç... benim bsi da update edilmişti 2-3 ay önce, buna rağmen antipollution hatası veriyor hala. update edildiğinden eminim çünkü viraj içi aydınlatmalar update sonrasında çalışmaya başlamıştı. son 2-3 ay içinde bir update daha mı çıkardılar acaba...

zekky
07-03-2011, 20:10
Kimsede ses seda yok:)

ErK_aY
07-03-2011, 20:20
sesssss =)))

bu aksam soguktanmıdıır nedır araba bi aptal calıstı. gaz yememezlik yaptı çözemedim.... özellikle 800- 1500 devir arası yememezlik yaptı. büjilerdemi sıkıntı varki ?

fms
07-03-2011, 20:31
benim araçta tekrar chip li günlerine geri döndü. Yazılım atıldı.
öncesi 138 whp
sonrası 168 whp

şimdi lerde mini cooper jcw turbosunu araştırıyorum, direk bolt on oluyor bizim araçlara, türbin tarafı aynı compressorü büyük, üstdevirleri canlandıdır ama değermi acaba

turbo hakkında bilgiler sayfa 48 de mevcut
http://www.turbodriven.com/files/pdf/BWTS_2011_Catalog_SMALL.pdf

slowmotion
07-03-2011, 21:01
benim araçta tekrar chip li günlerine geri döndü. Yazılım atıldı.
öncesi 138 whp
sonrası 168 whp

şimdi lerde mini cooper jcw turbosunu araştırıyorum, direk bolt on oluyor bizim araçlara, türbin tarafı aynı compressorü büyük, üstdevirleri canlandıdır ama değermi acaba

turbo hakkında bilgiler sayfa 48 de mevcut
http://www.turbodriven.com/files/pdf/BWTS_2011_Catalog_SMALL.pdf

dyno çıktısını yüklermisin dostum? 168 teker hp si az geldi. aracında sadece yazılımmı var?

fms
07-03-2011, 21:19
araçta cai, miltek cat back, s3 bov var ilave
vakıt bulduğum zaman downpipe yapacaz bide.

fms
07-03-2011, 21:24
dyno çıktısını yüklermisin dostum? 168 teker hp si az geldi. aracında sadece yazılımmı var?

dynoyu yuklemeye calısırım.
krankta öncesi 160 hp
sonra sı 190 hp
tork 240nm sonra 295 falan oldu

banada düşük geldi hp ler üzülmedim desem yalan olur ama
aracın gidişi epey bi değişti çipten sonra, yağmurda 5. vites patinaja düşüyor, ben ilk defa turbo kullandığım için baya güzel geldi:eek:

sadece üst devirlerdeki isteksizlik canımı sıkıyor, atmosferik araca alıştığımız için garip geliyor

slowmotion
07-03-2011, 22:06
bence daha yüksek alabilirdiniz, bende sadece kutu içi filtre ve yazılım var. 199,7hp krank 312nm tork var. sizin aracın önü daha açık benimkine göre. yazılımınızı yeniletin bence. beygir vs takıntınız yoksa sorun değil. ama yazılım ile daha fazla güçler almanız gerekiyor.

dynoyun doğru ölçtüğüne eminmisiniz? 160hp krank az çıkmış. baskı balatanızmı eski acaba?

207KITCAR
08-03-2011, 00:01
baskı balata demişken hala bronz balata yaptırmıyomu kimse arkadaslar?

34tb9544
08-03-2011, 00:26
red nasıl oldu yusuf bılgılendırırmısın acaba bızı merakla beklıyoruz hıdırlı 207 gt yı ?

slowmotion
08-03-2011, 00:26
baskı balata demişken hala bronz balata yaptırmıyomu kimse arkadaslar?

bizim buralarda iyi bronz balata yapan yok. ztn yeterince sorun yaşadım baskı balatadan, birdaha yaşamak istemiyorum

fms
08-03-2011, 06:52
baskı balata kaçırma yapmıyor gibi,

vaktim olunca başka dyno ya çıkaracam, bakalım kaç beygir çıkacaz

yazılım biraz daha zorlanabilir ama şu an ki hali bile epey tatminkar

Antalyalogy
08-03-2011, 09:54
Bronz günlük kullanımad sıkıntı gibi geliyor bana..

yusufaltintepe
08-03-2011, 09:55
red nasıl oldu yusuf bılgılendırırmısın acaba bızı merakla beklıyoruz hıdırlı 207 gt yı ?

az kaldı az :D

34tb9544
08-03-2011, 14:26
az kaldı az :D

Merakla bekliyorum red i canlı canlıda gormek isterim haftasonu forum istanbuldaydi sanırım arac

leventrc
08-03-2011, 16:30
Arkadaşlar aracım trafikte biraz kaldıktan sonra debriyajı kaldırırken titreme yapıyor..Titreme dediğim az birşey değil fazlaca titriyor..Ama trafiğe girmemişsem hiçbir sorun yok. Bunun sebebi ne olabilir?

yusufaltintepe
08-03-2011, 16:47
Merakla bekliyorum red i canlı canlıda gormek isterim haftasonu forum istanbuldaydi sanırım arac

aynen forumdaydı birader geziyor :)

ErK_aY
08-03-2011, 18:55
Arkadaşlar aracım trafikte biraz kaldıktan sonra debriyajı kaldırırken titreme yapıyor..Titreme dediğim az birşey değil fazlaca titriyor..Ama trafiğe girmemişsem hiçbir sorun yok. Bunun sebebi ne olabilir?

debriyaj bilyandan dagılana kadar kullan :)

katakunti
08-03-2011, 23:17
sesssss =)))

bu aksam soguktanmıdıır nedır araba bi aptal calıstı. gaz yememezlik yaptı çözemedim.... özellikle 800- 1500 devir arası yememezlik yaptı. büjilerdemi sıkıntı varki ?

Senin soruna çare olur mu bilmiyorum ama en azından belki fikir verir gaz yememe turbonun devreye girip girmemesi sonucu aracın hızlanmasında problem yaşadığımda hata olarak zengin karışım demişti ve katalizör müşürüydü yanılmıyorsam temizlendi ve sıkıntı çözüldü aklında olsun...

ErK_aY
08-03-2011, 23:41
Senin soruna çare olur mu bilmiyorum ama en azından belki fikir verir gaz yememe turbonun devreye girip girmemesi sonucu aracın hızlanmasında problem yaşadığımda hata olarak zengin karışım demişti ve katalizör müşürüydü yanılmıyorsam temizlendi ve sıkıntı çözüldü aklında olsun...

ben suan bujiden supheleniyorum 900- 1500 arası yapıyor. dediğin gibi ondanda yapabilir müşürlerede bakacagım. :icon_tup:

207KITCAR
09-03-2011, 10:37
Bronz günlük kullanımad sıkıntı gibi geliyor bana..

değil be özgür.. bak seni temin ederim,of diceksin ya sanki bi 30hp daha almışsın gibi gelcek :) wrc gibi..
tak tak gecicek 0 kayıp tam prformans ;)

207KITCAR
09-03-2011, 10:40

bence sevise götür bir an önce,bilyenin dağılmasını bekleyene kadar volan,balata,çatal kısmınada zarar vericeksin.masrafın ve daha sonra yapılsada titremeler keyifsiz olucak..bence.

207KITCAR
09-03-2011, 10:42
ya birde temin ediyorum suankinden enaz 2lt az yakıcaksınız arkadaslar..
hemen hemen hepimiz performansa yönelik kullanıyoruz araclarımızı.zaten yakıtımız yüksek,balata ömrü kısa,işçilik zor ve benzin pahalı..

ErK_aY
09-03-2011, 22:24
hemen hemen hepimiz performansa yönelik kullanıyoruz araclarımızı.zaten yakıtımız yüksek,balata ömrü kısa,işçilik zor ve benzin pahalı..

kanka senın ortalaman nedir

207KITCAR
10-03-2011, 00:44
kanka senın ortalaman nedir

uzun yolda 130-140 6.5lt
s.içi-dısı tam gaz 11-12.5lt
s.içi orta tempo 9-10lt
s.içi max. ekonomi 8-9lt
aralıklarında.. ama özellikle tam gazda istikrarlı tüketim ve uzun süreli verimlilik
en büyük memnuniyet ;):icon_tup:

ErK_aY
10-03-2011, 00:48
uzun yolda 130-140 6.5lt
s.içi-dısı tam gaz 11-12.5lt
s.içi orta tempo 9-10lt
s.içi max. ekonomi 8-9lt
aralıklarında.. ama özellikle tam gazda istikrarlı tüketim ve uzun süreli verimlilik
en büyük memnuniyet ;):icon_tup:

hemen hemen aynı degerler :icon_tup:

207KITCAR
10-03-2011, 01:10
hemen hemen aynı degerler :icon_tup:

valla ben hakkını vererek kullanınca orjinal balata 9-10 bin de yandı bitti kül oldu..
tüketim 15 lere prfrmans dibe çöktü..
50000km bu ortalama ve güç kaybı olmadan dayanması ve artı ki bence enönemlisi bu: hızlanmadaki artısı ve verdiği keyif kesinlikle vazgecilmez..
20 hp yazılımdan kazancınız kısa sürede zaten ucup gidiyo..
bu,bu işin ve sporun temel taslarından bence..
saygılar..:icon_tup:

ErK_aY
10-03-2011, 01:24
valla ben hakkını vererek kullanınca orjinal balata 9-10 bin de yandı bitti kül oldu..
tüketim 15 lere prfrmans dibe çöktü..
50000km bu ortalama ve güç kaybı olmadan dayanması ve artı ki bence enönemlisi bu: hızlanmadaki artısı ve verdiği keyif kesinlikle vazgecilmez..
20 hp yazılımdan kazancınız kısa sürede zaten ucup gidiyo..
bu,bu işin ve sporun temel taslarından bence..
saygılar..:icon_tup:

ya sen gec haber verdin. yoksa yaptırırdım bende. aldık yaptık ettik. bilseydim bitne balatayı yollardım volantla yapardı banada neyse artık buda bitsin ondan sonra yapacagım. :icon_tup:

karsiyakaliozi
10-03-2011, 08:14
arkadaşlar dün naman la konusurken e tunersin yeni teknik dosya yayınladıgını soyledı etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=287) lınk burda basınc dalgalanmalırı ile ılgılı sıkıntıların burdanda kaynakalanabıleceğini söyliyor incelemeye değer diye düşündüm .

fms
10-03-2011, 20:25
arkadaşlar ben de tekrardan dynoya soktum benim aracı,
tekerde 190 hp cıvarı bi güç gözüküyor.

ancak şöyle bir durum var gözüme çarpan;
ölçümü yaparken hava soğuk olması nedeniyle fanı çalıştırmadılar, intake temperature baya yükselmişti, ben de uyardım fanı çalıştırarak tekrar ölçüm yapıldı,
iki ölçüm arasında 15 20 beygir fark oluştu, ölçümü yapan eleman bile şaşırdı.

burdan çıkan sonuç intercooler epey bi önemliymiş,
yaza kadar benimde bi cupra intercooleri edinmem lazım

RCpower
10-03-2011, 21:34
arkadaşlar dün naman la konusurken e tunersin yeni teknik dosya yayınladıgını soyledı etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=287) lınk burda basınc dalgalanmalırı ile ılgılı sıkıntıların burdanda kaynakalanabıleceğini söyliyor incelemeye değer diye düşündüm .

demek yakıt buharını bile yakmak için sistem yapılmış. çok hoş.:icon_tup:

arkadaşlar ben de tekrardan dynoya soktum benim aracı,
tekerde 190 hp cıvarı bi güç gözüküyor.

ancak şöyle bir durum var gözüme çarpan;
ölçümü yaparken hava soğuk olması nedeniyle fanı çalıştırmadılar, intake temperature baya yükselmişti, ben de uyardım fanı çalıştırarak tekrar ölçüm yapıldı,
iki ölçüm arasında 15 20 beygir fark oluştu, ölçümü yapan eleman bile şaşırdı.

burdan çıkan sonuç intercooler epey bi önemliymiş,
yaza kadar benimde bi cupra intercooleri edinmem lazım .

fatihim takınca bir deneyelim zır stok JCW ile :)

bu arada arkadaşlar "runflat" lastik isteyen olur mu acaba?
sıfır durumda continental 195.45.17 olacak elimde.
cumartesi arabayı aldığım gibi lastikçiye gidip sökecem üzerinden..

slowmotion
10-03-2011, 23:52
http://www.erkekadamiz.biz/yarisci-ruhlu-ds3-1732.aspx
şu ds3 202hp lik olan nasıl 2.2bar basıyor ya :D

fms
11-03-2011, 13:59
demek yakıt buharını bile yakmak için sistem yapılmış. çok hoş.:icon_tup:

fatihim takınca bir deneyelim zır stok JCW ile :)

bu arada arkadaşlar "runflat" lastik isteyen olur mu acaba?
sıfır durumda continental 195.45.17 olacak elimde.
cumartesi arabayı aldığım gibi lastikçiye gidip sökecem üzerinden..

deneyelim tabi ilk siftahı senle yapayım
sen ben den daha ii biliosun aracı ama:D
cooper ın gazına bi bas bakalım anlarsın sen denemeden sonucu aslında

fms
11-03-2011, 14:01
http://www.erkekadamiz.biz/yarisci-ruhlu-ds3-1732.aspx
şu ds3 202hp lik olan nasıl 2.2bar basıyor ya :D

bence yanlış yazmışlar
2.2 turbonun basınç oranıdır, oda 1.2 bar yapar

Naman
11-03-2011, 23:15
Enjektörlerden sonra buji patlaması kesildi. Ancak güç kaybı devam ve iyi birşey: P0299 hatası oluşuyor. Düşük turbo basıncı. Şu elektrovanayı deneyeceğim 40 liraymış.
Forge u da daha takamadım yoğunluktan.. 207 ve RC yazılarımı bile yapıştıramadım. Apaçi gibi dolanıyorum ortalıkta:D

Naman
12-03-2011, 18:40
Dün biraz BSi ayarlarıyla oynadım. Yakıt Pompasının voltajıyla ilgili bir ayar vardı onu yükseltmiştim. Bir de klima kompresör yönetim şemasını değiştirdiydim.
Klimayı denemek aklıma gelmedi. Ama bugün hiç kesiklik yapmadı. Ki dolu bir TT ye kafa tutmaya çalışıyordum.
Kesiklik olmamasına rağmen üst devirler stock a göre daha zayıf. Ama diğer yandan 4000deki tepkiye TT yetişmekte zorlandı Sonra uzadı bir kez de etrafımda tur attı :D

karsiyakaliozi
13-03-2011, 12:49
yakıt pompası voltajını yukseltmek ne sağlar bize naman ayrıca kesıklık sorunun gectı gıbı o zaman ust devır hızlanma sorununu yazılımla ılgılı oldugunu basdan berı bılıyoruz zaten

Naman
13-03-2011, 14:14
Von ModifiyeBursa.com gepostete Videos: Renault Clio'nun Arka Camındaki Devir Saati :) | Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=171992502851816&oid=454462685045&comments&ref=mf)

:D

zekky
13-03-2011, 16:53
Ahahah apaçi stylaaaaaa

UMUT_79
13-03-2011, 20:54
Arkadaşlar selamlar; sıra geldi debriyaj setini değiştirmeye; haziran'daki periyodik bakımında değiştireceğim. Tanıdık bir parçacı var, tüm setin veya ayrı ayrı parçaların isimleri ve kodlarını yazabilirseniz çok memnun olurum. Onlardan alıp serviste taktıracağım.

Naman
13-03-2011, 20:56
yakıt pompası voltajını yukseltmek ne sağlar bize naman ayrıca kesıklık sorunun gectı gıbı o zaman ust devır hızlanma sorununu yazılımla ılgılı oldugunu basdan berı bılıyoruz zaten

Kesiklik vardı ama buji patlamıyordu. Bu voltaj işinden sonra "şimdilik" kesiklik yok. Ama herşey OK olsa dahi bence bujiler bu yazılıma yetişemiyor.

Naman
13-03-2011, 21:02
Arkadaşlar selamlar; sıra geldi debriyaj setini değiştirmeye; haziran'daki periyodik bakımında değiştireceğim. Tanıdık bir parçacı var, tüm setin veya ayrı ayrı parçaların isimleri ve kodlarını yazabilirseniz çok memnun olurum. Onlardan alıp serviste taktıracağım.

http://img856.imageshack.us/img856/9871/capturekf.jpg

RCpower
13-03-2011, 21:08
Buji patlamasi dediginiz sey nedir? Nasil anliyorsunuz buji patlamasi
dediginiz seyi?
Bir de bu yakit pompasi voltaji nedir ne ise yarar?
Yakit pompasi, eksantrigin oradan tahrik alan mekanik calisan birsey degil mi?

Naman
13-03-2011, 21:49
Önceleri porselenler gidiyordu iridium da direk toprak bacağı kırıldı gitti. 3-5 sayfa önce iridium un fotosu olacaktı kırık haliyle.

Klasik bitik buji sesi geliyor kaput altından dip gazda. çıtçıtçıtçıt şeklinde.. Patlama şekline göre 3 silindire düştüğü de oluyor o zaman da en belirgini hareket olan rölanti düzensizliği ve sarsıntılı çalışma yapıyor.

Yakıt pompası voltajı nedir bilmiyorum. DiagBox'ta gördüm 5FX'ler ve Euro5'ler için açık olmalı yazıyordu. 5FX GT *****.. Bende kapalıydı açtım.

tuFAN
13-03-2011, 22:16
@Naman bir fikrin varmı acaba ?
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/78136-silkeleme-sorunu.html

ErK_aY
13-03-2011, 23:41
@Naman bir fikrin varmı acaba ?
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/78136-silkeleme-sorunu.html

kanka sen gittikden cıkmamıza yakın enjektör pompa işi yapan bi abimiz geldi. makina ile baska bir araca bakmaya benım aracıda gösterdik. sorunu bulduk.

sorun suan için: rail basınc sensörü. değer 20-40 arasında olması gerekirken. bendeki deger 11 onun dısında hersey normal gözüküyor.:)

Naman
14-03-2011, 12:25
Şu silkelemeyi daha detaylı tarif edebilir misin?

Yani devir azalıyor mu yoksa sadece devirlenme hızı mı değişken? Yoksa motor stop edecek gibi mi oluyor?

ErK_aY
14-03-2011, 14:05
Şu silkelemeyi daha detaylı tarif edebilir misin?

Yani devir azalıyor mu yoksa sadece devirlenme hızı mı değişken? Yoksa motor stop edecek gibi mi oluyor?

kanka her viteste 1000 - 2500arası silkeleme. boştada aynı devırde silkeleme. performansta bi kayıp yok ama üst devirlerde var ama cok asırı derece degıl... planet2000 de arıza bulamadık. detaylı gören bi makınada rail basınc sensörünü gösteriyor. işin tuaf yanı hiç arıza vermıyor. bu aksam benzın filtesinide değişecegim. sensör fiyatı aldım. ucuz bişi takacagız bakacagız yaparsa busefer rail borusunu değişiriz gibi düşünüyorum.

jackal_JAZZ
14-03-2011, 21:32

Selam dostum.. Kullandıgın Bronz balatayı nerden temin ettin, marka vs.. nedir? Biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim?

slowmotion
15-03-2011, 00:23
Selam dostum.. Kullandıgın Bronz balatayı nerden temin ettin, marka vs.. nedir? Biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim?

daha önceki sayfalarda yazmıştı, hazır değil bronz balata çaktırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. orj baskı balata ve volanın gitmesi gerekiyormuş işlem için.

207KITCAR
15-03-2011, 09:53
ankara pro shop tuning.aynen öyle baskı balata volanın gitmesi gerekiyor dostum.

slowmotion
15-03-2011, 10:29
rc den çıkma orjinal baskı balatam mevcuttur :D

Antalyalogy
15-03-2011, 10:51
rc den çıkma orjinal baskı balatam mevcuttur :D

Yaniiii ?:D:D:D:D

UMUT_79
15-03-2011, 17:31
http://img856.imageshack.us/img856/9871/capturekf.jpg

Süpersin; setin kodu "A7F 2 20A 35A" mı? İçindeki tüm parçaları ayrı ayrı belirtmek gerekir mi acaba?

ErK_aY
15-03-2011, 17:33
Süpersin; setin kodu "A7F 2 20A 35A" mı? İçindeki tüm parçaları ayrı ayrı belirtmek gerekir mi acaba?

2052 p7 olacak:icon_tup:

UMUT_79
15-03-2011, 18:57
2052 p7 olacak:icon_tup:

2052 P7 getirtin bana dediğimde tüm parçaları ile beraber gelecek yani öyle mi?

Naman
15-03-2011, 19:56
Evet, 2052.P7 siparişiyle

2004.EC
2055.HE
2041.A7

parçaları gelir ve bu parçaların tek alımından da daha ucuzdur, menü hesabı.

zekky
15-03-2011, 20:26
Ankarada ostimde bitane siyah rc varmış herşeyi orjinal baya sağlam patlamış çekicinin üstünde duruyomuş bikaç gündür siteden birinin değildir inş:(

Naman
15-03-2011, 20:55
Ankaralı bir tane siyah RC biliyorum ben streetfire da filan bir dünya roll videosu olan umarım o değildir. Can dı sanırım adı.

zekky
15-03-2011, 22:14
Peugeot 207 1.4 HDi Trendy 2007 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-manisadan-modifiyeli-207-emsali-yok-meraklisina-44948900/detay?keyword=207%20far)
Ya araba iğrenç öteside spoilerı çok hoşuma gitti:)

slowmotion
15-03-2011, 22:24
Yaniiii ?:D:D:D:D

abi alıp bronz çaktırabilirsiniz demek :D
Peugeot Yedek Parça Balata 125 TL (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-207-rc-baski-balata-29104290/detay)

jackal_JAZZ
17-03-2011, 14:35
Benim Bridgestone Potenzalar miladını doldurdu. 3marka arasında kararsızım, kullanan,deneyen arkadaslardan yardım bekliyorum

Pirelli P-zero nero
Michelin Pilot sport3
Continental sportcontact3

karsiyakaliozi
17-03-2011, 14:41
eski aracımda Michelin vardı memnundum yol tutus guzeldı cabuk ısınıyordu sehiriçi ideal kullanımı vardı ama pırelli denemek istiyorum yeni alırken

Dou
17-03-2011, 14:44
Benim Bridgestone Potenzalar miladını doldurdu. ^marka arasında kararsızım, kullanan,deneyen arkadaslardan yardım bekliyorum

Pirelli P-zero nero
Michelin Pilot sport3

P zero neroyu hiç denemedim yorum yapmayayım ama tarıks beğenmişti

Pilot sport 3 te kullanmadım ama kullananlar pilotsport 2 ye göre daha "konforlu" bir lastik olduğunu söylemekte. Ama pilot sport 2 nin meşhur kuru zemindeki yol tutuşu pilot sport 3 te yok diyorlar

Sport contact 3 ise iyi bir lastiktir, kurudada ıslakta da iyi yol tutar. Bu ard arda bitirdiğim 3. takım sport contact 3 ve diyebilirim ki 25.000 km den sonra artık lastik sertleşmeye başlıyor ve soğukta tutmamaya başlıyor ama bunun öncesinde gayet iyi bir yol tutuşu var (sürekli kullanılan yağmur çamur demeden kullanılan 25.000 km nin ardından)

Potenza S001 kullanıyorum lastik piyasaya çıkalı 1 sene olmadı sanırım, sportcontact 3 ten kuru zeminde daha iyi bir yol tutuşu var ve lastik kesinlikle yumuşak taban yapısına sahip soğuk zeminde de gayet güzel tutuyor adrenalinin aksine, öneririm. Kesinlikle bu yazdığınız alternatiflerin arasına s001 de ekleyin ben memnunum şu anda

Cimmeria
17-03-2011, 15:28
Peugeot 207 1.4 HDi Trendy 2007 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-manisadan-modifiyeli-207-emsali-yok-meraklisina-44948900/detay?keyword=207%20far)
Ya araba iğrenç öteside spoilerı çok hoşuma gitti:)

ek kasalara takılan type r spoilerı o spoiler sanırım

207KITCAR
17-03-2011, 16:40
pirelli pzero 215_40-17 diyorum,susuyorum ;) 2.takım 55.000km.. ;)

rcbrs
17-03-2011, 18:01
selamlar tarık ismim bursa dan,yaklaşık 2 hafta evvel 2. el bir rc aldım.köpekbalığı grisi 34 ua plaka idi eski plakası..leon fr ımı satıp bu aracı aldım ve pişman olmadım gerçekten tatmin ediyor.
burası rc olarak en çok paylaşım olan site yaklaşık 180 sayfayı 1 haftada okudum.
sonuç olarak cut off ile başlamak istiyorum.
cutoff a kaçlık boru yaptırmak en iyisi ayrıca bir çok egsozcu paslanmaz boruya kaynak zor ve malzeme yok diye burun kıvırıyor.sizce bu işlem için demir boru kullanılmalı mı yoksa paslanmaz ve kaç mm çap en uygundur?

FlyingFinish
17-03-2011, 19:55
benim düşündüğüm yokohama advan rft ... hem rft olması hemde pilot 3 den adet başına 100 lira ucuz olması cezbediyor. Stepneyi de çıkarabılırım. zaten zayıflatmak lazım, çok kilolu... :)

Antalyalogy
17-03-2011, 20:38
selamlar tarık ismim bursa dan,yaklaşık 2 hafta evvel 2. el bir rc aldım.köpekbalığı grisi 34 ua plaka idi eski plakası..leon fr ımı satıp bu aracı aldım ve pişman olmadım gerçekten tatmin ediyor.
burası rc olarak en çok paylaşım olan site yaklaşık 180 sayfayı 1 haftada okudum.
cutoff a kaçlık boru yaptırmak en iyisi ayrıca bir çok egsozcu paslanmaz boruya kaynak zor ve malzeme yok diye burun kıvırıyor.sizce bu işlem için demir boru kullanılmalı mı yoksa paslanmaz ve kaç mm çap en uygundur?

Aramıza hoş geldiniz kazasız belasız binin İnşAllah..Forumda yavuz kardeşimiz gayet kaliteli ve ekonomik cut-out sistem satıyor orj çapı 57 mm olduğuna göre o civarda yetecektir..

rcbrs
17-03-2011, 21:03
Aramıza hoş geldiniz kazasız belasız binin İnşAllah..Forumda yavuz kardeşimiz gayet kaliteli ve ekonomik cut-out sistem satıyor orj çapı 57 mm olduğuna göre o civarda yetecektir..

Saol antalyology kardes. Yavuz kardeşimiz bunları hazır mı yapıyor direk montajlimi kaymalıyım. Montajli paslanmaz ve cuk oturan bir sistem ise alabilirim

Antalyalogy
17-03-2011, 21:47
Saol antalyology kardes. Yavuz kardeşimiz bunları hazır mı yapıyor direk montajlimi kaymalıyım. Montajli paslanmaz ve cuk oturan bir sistem ise alabilirim

İşte link Özgür ben

http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/73895-elektrikli-egzoz-vanasi-cut-out-egzozunuzun-sesini-ayarlayin.html

jackal_JAZZ
17-03-2011, 22:09
İşte link Özgür ben

http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/73895-elektrikli-egzoz-vanasi-cut-out-egzozunuzun-sesini-ayarlayin.html

:icon_tup::icon_tup: bunun işciligi yaklasık ne kadar tutar kanka??

Naman
17-03-2011, 23:58
Benim Bridgestone Potenzalar miladını doldurdu. 3marka arasında kararsızım, kullanan,deneyen arkadaslardan yardım bekliyorum

Pirelli P-zero nero
Michelin Pilot sport3

PZerı Nero kullanıyorum orjinal ebatta.. 2007 üretimi.. 2009 da taktım. 40 küsür bin km yaptım. Zaten sana da söyledim diye hatırlıyorum. Kurusu Potenzalara göre çok daha iyi. Çok daha spor. Ama Potenzalara göre daha sert ve de sesli bir lastik. 170-180'den sonra ıslakta gidiyormuşsun gibi ses yapıyor kanalları. Beni lastikle ilgili rahatsız eden tek unsur bu. Islak performansı Potenza'dan bana göre 1 gıdım daha zayıf ama ben düz gitmeyi sevmeyen bir adam olduğumdan işime geliyor.

Güle güle kullanın. Zannediyorum aracı biliyorum İstanbul'dan. Bir önceki sahibi ile Burger King'te denk gelmiştim. Oldukça temiz duruyordu dışarıdan. Ben de çamur içindeydim biraz eziklik hissettiydim :)

benim düşündüğüm yokohama advan rft ... hem rft olması hemde pilot 3 den adet başına 100 lira ucuz olması cezbediyor. Stepneyi de çıkarabılırım. zaten zayıflatmak lazım, çok kilolu... :)

Abi İzmir'e pahalı lastik gereksiz para zaten.. Süper kaygan eriyik asfaltlarında sürtünme olmadığından Pzero gibi bi lastik 40bin km gitti altımda daha bi 7000 de gider. Hani sakin gittiğimi de gören olmamıştır ona rağmen :D

Stepne sende fulldü galiba.. Mantıklı olur.

UGR_16
19-03-2011, 00:03
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/78872-peugeot-207-rc-le-mans-bursa-team-bulusmasi.html

zekky
19-03-2011, 02:44
Peugeot Anahtarlk Aracnz in Herey (http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1126/Peugeot-Anahtarlik)

Naman
19-03-2011, 16:52
Forge'un DV'i takalım dedik uzun geldi. Sanırım Blow-off'suz takılamıyor.

karsiyakaliozi
21-03-2011, 07:40
Peugeot Anahtarlk Aracnz in Herey (http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1126/Peugeot-Anahtarlik)

fıyat abartı olmus e-bayda 5-10 $ almısdım gecen sene

karsiyakaliozi
24-03-2011, 08:09
arkadaslar bizim oem teyplerde aux 2 girişinden bağlantı yapan varmı aramızda ,nasıl kullanılır bılgıye ıhtıyacım var telefon kıtı bağlamayı planlıyorum ordan

öncel
24-03-2011, 08:31
arkadaslar bizim oem teyplerde aux 2 girişinden bağlantı yapan varmı aramızda ,nasıl kullanılır bılgıye ıhtıyacım var telefon kıtı bağlamayı planlıyorum ordan

aracınızdaki aux girişleri sadece harici ses cihazlarını (mp3 player,ipod v.s) aracın sistemi üzerinden dinlemenize olanak verir.bir ara kablo yardımıyla cihazı bağlayıp,aracın cd çaları üzerindeki source tuşuna yada direksiyon altındaki kumandanın uç tarafına bastığınızda ekranda giriş 1 yazısı belirir.bağlamış olduğunuz ses cihazındaki şarkıları bu şekilde dinleyebiliirsiniz.telefon kitini o girişlerden bağlayamazsınız bildiğim kadarıyla.

saygılar..

karsiyakaliozi
24-03-2011, 08:37
aracınızdaki aux girişleri sadece harici ses cihazlarını (mp3 player,ipod v.s) aracın sistemi üzerinden dinlemenize olanak verir.bir ara kablo yardımıyla cihazı bağlayıp,aracın cd çaları üzerindeki source tuşuna yada direksiyon altındaki kumandanın uç tarafına bastığınızda ekranda giriş 1 yazısı belirir.bağlamış olduğunuz ses cihazındaki şarkıları bu şekilde dinleyebiliirsiniz.telefon kitini o girişlerden bağlayamazsınız bildiğim kadarıyla.

saygılar..

dostum ılgıne tesekkur ederım bızım tayplerde 2 aux var aux 1 acık dedıgın gıbı kullanılıyor aux 2 dıye ayrı bır aux daha var oda servisde acılıyor ve mute kablosundan tetık alıyor dıye ogrendın arastırmalarımda ayrıca servis bılgısayarında mute baglantısı ıcın 3 farklı konumdan bahsedılıyor bunlardan biride parrot tel kıtı baglantısı yapılırsa bunu secın falan gıbı bısey sanırım oem tel kıtı oldugu zaman buradan gırılıyor sısteme o konuda bılgıye ıhtıyacım var

öncel
24-03-2011, 08:49
valla bidiğim kadarıyla dostum serviste satılan parrot kitlerle beraber araca uyygun bir ara kablo geliyo.teybi dışarı alıp bu kablo ile teybe bağlıyolar kitin beynini.( kesme biçme olmadan.) çağrı geldiğinde otomatik olarak sistem mute konumuna geçiyo.

karsiyakaliozi
24-03-2011, 08:55
valla bidiğim kadarıyla dostum serviste satılan parrot kitlerle beraber araca uyygun bir ara kablo geliyo.teybi dışarı alıp bu kablo ile teybe bağlıyolar kitin beynini.( kesme biçme olmadan.) çağrı geldiğinde otomatik olarak sistem mute konumuna geçiyo.

standart uygulama oyle zaten ama bende jbl donanım var sııntı yaratıyor su anda sorunumuz asırı motor sesı alma ve dıp ses buda hem parot da hem aracda anfi olmasından kaynaklanıyor ayrıca ana unıteden parrot a baglı ıpod a ses ayarı yapamıyoruz sadece kıt uzerınden ayarlanabılıyor aux dan gırersek ses ayarıda yapabılırız parrot uzerınde aux dan gırmek ıcı 2ayrı lıne var onları kullanmayı dusunuyoruz kafamda kurulumu tam oturtamıyorum sıkıntı o bu tel işleriyle ugrasmıs servis bılgısayarınada hakım bırınden bılgı almam lazım kı oda cok zor herhalde :(

öncel
24-03-2011, 09:04
zor gibi görünüyo:(

1 haftadır raporluyum şirkette olsaydım bizim elektronik işlerine bakan arkadaştan bilgi alabilirdim.zaten servis bilgisayarınıda baya iyi kullanıyo.

karsiyakaliozi
24-03-2011, 09:08
zor gibi görünüyo:(

1 haftadır raporluyum şirkette olsaydım bizim elektronik işlerine bakan arkadaştan bilgi alabilirdim.zaten servis bilgisayarınıda baya iyi kullanıyo.

oem tel kiti takmış biri varmı tanıdık o kişi beni daha iyi anlar sanırım :D aux 2 o iş için kullanılıyor aux 2 ye dırek ıpod gırdıgın zaman hem ıpod hem radyo hepsı aynı anda sesi sisteme veriyor 2 ses aynı anda duyuyorsun burdan anlıyorum ki aux a tetik lazım oda mute kablosu oluyor mute kablosuda telefon kıtlerınde oluyor genelde

öncel
24-03-2011, 09:19
oem kit takan arkadaşım var ama siteye üye değil.

karsiyakaliozi
24-03-2011, 09:44
oem kit takan arkadaşım var ama siteye üye değil.

dostum özelden link atıyorum pdf dosyası var incelermisin

yusufaltintepe
24-03-2011, 09:56
Ya bende bişey sorayım orjinal ana üniteye usb bağlama imkanımız varmı

karsiyakaliozi
24-03-2011, 09:56
malesef usb farklı bı olay auxdan gıremezsın sanırım cevırıcıler var yutrdısında onlardan alarak olabılır

slowmotion
24-03-2011, 10:19

ben mp3 bağladım, kablo kalitesizdi heralde ses çok zayıf geldi ayrıca direksiyon kumandasıda çalışmıyor.

slowmotion
24-03-2011, 10:24
Ya bende bişey sorayım orjinal ana üniteye usb bağlama imkanımız varmı

sahibindende vardı, bende bakıyorum. kullanan birisi olsa alacağım ama fiyat yüksek 175tl... güzel bir usb li pioneer parası :)

öncel
24-03-2011, 10:30
dostum özelden link atıyorum pdf dosyası var incelermisin

bakıyorum şimdii

karsiyakaliozi
24-03-2011, 10:34
ben mp3 bağladım, kablo kalitesizdi heralde ses çok zayıf geldi ayrıca direksiyon kumandasıda çalışmıyor.

aux da ses az gelır dıreksıyon kumandası calısmaz senın kullandıgın aux 1 arac teypden load tusunu aktif edersen ses artar ;)

öncel
24-03-2011, 10:51
şimdi servisten bir arkadaşımla konuştum.bana söylediği teybin arkasındaki soketi çıkarttıkları,bunun yerine tel kitinden çıkan kabloyu taktıkları.ve bu kabloyada teypten sökülen kabloyu taktıkları.her hangi bişekilde peugeot planetten configürasyon yapmadıklarınıda söylüyo.sistem otomatik olarak tanıyomuşyaptıkları işlem bundan ibaretmiş..siz takmaya çalıştığınız kiti servisten mi satın aldınız acaba?bizim serviste sürekli 207,3008,5008 model araçlara montaj yapılıyo.herhhangi bir sıkıntı yaşanmadı şimdiye kadar.

öncel
24-03-2011, 10:52
ayrııca araçta jbl sistem olup olmamasıda bişeyi değiştirmez diyolar.aynı şekilde bağlantı yapılabilir diyorlar...

karsiyakaliozi
24-03-2011, 10:53
bende oem kıt yok parrot mki 9100 var normalde sana anlattıkları gıbı oluyor ama bende jbl donanım oldugu ıcın sıkıntı yarattı jbl olmasa hıc sorunsuz calısıyor sana anlatılan yontemde aux kullanılmıyor ıso konektorden araya gırılıyor burda bılgısayardan herhangi bir işleme gerek yok

karsiyakaliozi
24-03-2011, 10:54
ayrııca araçta jbl sistem olup olmamasıda bişeyi değiştirmez diyolar.aynı şekilde bağlantı yapılabilir diyorlar...

oem kıt ıcın mı parot ıcın mı soyluyorlar

öncel
24-03-2011, 10:58
valla dostum daha fazla yardımcı olmak isterdim ama bende bir yere kadar çakıyorum bu işlerden :(

öncel
24-03-2011, 11:00
oem kıt ıcın mı parot ıcın mı soyluyorlar

oem olarak bahsettikleri parrot'un kitleri.araçların aksesuar kataloglarında hep parrot un kitlrri mevcut.parrot kutusundan bahsettiğim ara kablo çıkıyo.eğer servisten aldıysan kablo mevcuttur.

slowmotion
24-03-2011, 11:00
satılık ibiza cupra fmic var isteyen olursa son fiyat 650 sıfır :)

karsiyakaliozi
24-03-2011, 11:05
oem olarak bahsettikleri parrot'un kitleri.araçların aksesuar kataloglarında hep parrot un kitlrri mevcut.parrot kutusundan bahsettiğim ara kablo çıkıyo.eğer servisten aldıysan kablo mevcuttur.

kabloda sıkıntı yok o kabla var bende sıkıntı teknık parrot tr de kabul edıyor her kıtın farklı sıkıntıları var ben 3 kıt değiştirdim artık parrot uzmanı oldum :D hatta bu sorunuda kendı cabalarımla cozerım gıbı gelıyor cozersem, parrot tr cıkamıyor işin içinden cunku

öncel
24-03-2011, 11:08
inşallah çözersin problemi dostum:)

karsiyakaliozi
24-03-2011, 11:13
azımlıyım sıkıntı hıc yapılmayan bıseyı yapmaya calısmakda

UMUT_79
29-03-2011, 22:42
herkese selmalar;
İstanbulda benim aracıma yeni debriyaj kitimi minimum işçilik ücreti maksimum işçilik kalitesi ile monte edebilecek bir özel servis söyleyebilir misiniz? Resmiye gidip 2 katı işçilik ödemek istemiyorum en azından bu debriyaj işi için...

Antalyalogy
30-03-2011, 00:03
Sonunda 1.6THP flasher tool u çıkardı yorgolar..Açıklamalar ve video link de...

etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=291)

Gerekenler sadece obd to usb kablo laptop ve FlasherTHP...

bir group buy açsak mı acaba?:D:D

slowmotion
30-03-2011, 00:04

abi detay yazabilirmisin?

Antalyalogy
30-03-2011, 00:46
abi detay yazabilirmisin?

Detayda şunlar var.2 yıldır bosch med17 beyinleri karmaşık yada pahalı flash tool lar olmadan flashlamanın yollarını araştırıyorduk (alta accesport benzeri)
Şİmdi bulduk gerekenler kablo+laptop+yazılım (örn Tr de bizm araçları flashlayan yer çok az sebebi bu beyni okuyacak CMD cihazının 500-600 euro olması şimdi bu ortadan kalkıyor..

LionHeart da aynı şekilde obd portunda gerçek zamanlı diagonal testler yapıp log tutmaya yarıyor.İşin özü bu programı alınca sana isteğine göre mapi de maille atıyorlar..Anlıyorsan kendin de standart mapi okuyup istediğin gibi yazabilirsin..

Bence süper bir şey..Hondacılar k-proya birsürü para veriyorlar bizde gerek kalmıyor :icon_tup::icon_tup:

GOKTAN
30-03-2011, 00:55
özgür abi posta kutun dolu sanırım p.m gitmiyor......

Antalyalogy
30-03-2011, 01:15
özgür abi posta kutun dolu sanırım p.m gitmiyor......

come baby come :D:D:D:D

Yatsana kardeşim sabah işe gitmeyeceksin heralde..Ben yatıyorum yarın cepten görüşelim..:D:D:D

Schumi
30-03-2011, 01:22

Yaygınlığın gözü kör olsun. Benim araba için çıkmadıya şöyle bişey ne diyim ben artık.

slowmotion
30-03-2011, 01:22
Detayda şunlar var.2 yıldır bosch med17 beyinleri karmaşık yada pahalı flash tool lar olmadan flashlamanın yollarını araştırıyorduk (alta accesport benzeri)
Şİmdi bulduk gerekenler kablo+laptop+yazılım (örn Tr de bizm araçları flashlayan yer çok az sebebi bu beyni okuyacak CMD cihazının 500-600 euro olması şimdi bu ortadan kalkıyor..

LionHeart da aynı şekilde obd portunda gerçek zamanlı diagonal testler yapıp log tutmaya yarıyor.İşin özü bu programı alınca sana isteğine göre mapi de maille atıyorlar..Anlıyorsan kendin de standart mapi okuyup istediğin gibi yazabilirsin..

Bence süper bir şey..Hondacılar k-proya birsürü para veriyorlar bizde gerek kalmıyor :icon_tup::icon_tup:

anladım abi, iyiymiş bu olay hoşuma gitti:) peki hem okuma hemde yazma işlemi yaptığına göre orj haritanın üzerinde nasıl oynama yapıyoruz?