PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 [85] 86 87 88 89 90 91

ErK_aY
21-07-2014, 16:06
Buyuk igtimal biryerde ince bi kacak var.

s7158
21-07-2014, 16:15
Buyuk igtimal biryerde ince bi kacak var.

Egzoz? Emme? :)
Emmeden %99 eminim yok. :)

can_ank
21-07-2014, 16:16
Filtre orjinalse turbodan hava filtresine giden L şeklindeki borunun zamanla sertleşmesinden dönüş yeri çatlıyor ve basınç geldikçe kaçırıyor.
Benzer sorun bende de olmuştu

s7158
21-07-2014, 16:22
Filtre orjinalse turbodan hava filtresine giden L şeklindeki borunun zamanla sertleşmesinden dönüş yeri çatlıyor ve basınç geldikçe kaçırıyor.
Benzer sorun bende de olmuştu

Benim o boru haşat valla :) Allah'a emanet duruyor.

can_ank
21-07-2014, 16:24
Benim o boru haşat valla :) Allah'a emanet duruyor.

Direk bi silikon hortum + açık filtre ile tekrar denersen en azından ordan mı kaynaklı görmüş olursun. Ki ordan çıkma ihtimali yüksek :)

s7158
21-07-2014, 16:25
Direk bi silikon hortum + açık filtre ile tekrar denersen en azından ordan mı kaynaklı görmüş olursun. Ki ordan çıkma ihtimali yüksek :)

O zaman tubonun o girişi kaçlık?
Ben bi silikon hortum alayım hemen

ErK_aY
21-07-2014, 16:29
Egzoz? Emme? :)
Emmeden %99 eminim yok. :)

Turbodan cikis intercool giris cikis borulari intercool. Gevsekte olabilir. Bnlari bi kontrol etmende fayda var.

s7158
21-07-2014, 16:31
Turbodan cikis intercool giris cikis borulari intercool. Gevsekte olabilir. Bnlari bi kontrol etmende fayda var.

Tamamdır. Kontrol ederim ama tam turbo çıkışı dışındaki intercooler ve diğerlerinden eminim çok kontrol ettim :) Önceden map sensörünün dibinden kaçak vardı.

can_ank
21-07-2014, 16:55
O zaman tubonun o girişi kaçlık?
Ben bi silikon hortum alayım hemen

45 galiba. önceki sayfalarda biri foto koymuştu kumpasla ölçerken.

Antalyalogy
21-07-2014, 21:59
Iyi bir tuner turbo araci 12.0- 12.2 arasi yurutur :) :) Ama tr de pek yapmazlar ayri, cunku biz 700-800 liraya tunerlari satin aldigimizi dusunuyoruz, onlar da risk almiyorlar haliylen ama RC lerde durum farkli arkadaslar stok 12.1afr de.yuruyor limitorde bizim araclar bilginiz olsun.
Egt 900 dereceyi gecmedigi surece 12-12.1 afr oranindan biseycikler olmaz rahat olun.Daha ustundeki degerler riskli tabii ki ..

aldatmaca
21-07-2014, 23:46
bende de 4 vıtes sonu 6500 devırde yüksek basınç hatası verıyor bende de kacak mı var acaba..??..

Hakan-N
22-07-2014, 01:26
bende de 4 vıtes sonu 6500 devırde yüksek basınç hatası verıyor bende de kacak mı var acaba..??..

geçen bende de verdi aynı hatayı ustama gittim yazılımcın basıncı çok açmış biraz azaltsın dedi sendekide aynı hesaptır önemli bişey değil

İstanbulStock
22-07-2014, 07:10
arkadaşlar gunaydın daha rahat iletişim kurmak sohbet etmek için facebook'ta bir sayfa açtım sadece 207 rc- rc lemans- gt araçlarımızla ilgili şuan için gayet iyi diye düşünüyorum katılırsanız sevinirim.

https://www.facebook.com/groups/290622901110608/

can_ank
22-07-2014, 07:22
Iyi bir tuner turbo araci 12.0- 12.2 arasi yurutur :) :) Ama tr de pek yapmazlar ayri, cunku biz 700-800 liraya tunerlari satin aldigimizi dusunuyoruz, onlar da risk almiyorlar haliylen ama RC lerde durum farkli arkadaslar stok 12.1afr de.yuruyor limitorde bizim araclar bilginiz olsun.
Egt 900 dereceyi gecmedigi surece 12-12.1 afr oranindan biseycikler olmaz rahat olun.Daha ustundeki degerler riskli tabii ki ..

Alt limit ne peki??

s7158
22-07-2014, 08:35

Yazılımcım iyidir. Ondan bi şüphem yok. Ne yaptığını bilir. O zaman ben neden basınç basmadığım üzerine yoğunlaşmam lazım.
Teşekkürler.

Antalyalogy
22-07-2014, 16:08
Alt limit ne peki??

Alt limit derken ? AFR oranı mı ?

Masterpiece
22-07-2014, 18:16
Ard arda bi kaç sefer gazlayınca egzos emisyon arızası veriyor bazen , başına gelen varmıdır bi sıkıntı yaratır mı ?

s7158
22-07-2014, 20:58
Ard arda bi kaç sefer gazlayınca egzos emisyon arızası veriyor bazen , başına gelen varmıdır bi sıkıntı yaratır mı ?
Kat iptali varsa ve yazılımla iptal değilse ardarda basmada b1s2 arızası verebilir.

serti
22-07-2014, 21:02
Bilgi amaçlı paylaşmak istedim..
eğer geri vitese taktınızda geri vites ışıkları vepark ekranı gelmiyorsa yada tutukluk yapıyorsa bu sorunun sebebi 2257 59 kodlu geri vites müşürü olma ihtimali %99 dur.Parça fiyatı 20-30 tl dir..henüz değiştirmedim ama kesin b.ktan bi yerdedir :)

can_ank
22-07-2014, 21:09
Alt limit derken ? AFR oranı mı ?

Evet Afr de gormemiz gereken en dusuk deger nedir?

Masterpiece
22-07-2014, 21:15
Kat iptali varsa ve yazılımla iptal değilse ardarda basmada b1s2 arızası verebilir.

Dp var araçta , yazılım da var da yazılım yapılırken yazılımla iptal edilmiştir heralde diye düşündüm , ard arda sıkıştırınca sürekli oluyor 2. Sefer oldu geçen sildik bir daha yakmamıştı bugün yaktı

emirarslan34
23-07-2014, 06:15
Stage 3 tabirle setupa basladim arkadaslar filtre yeri icin herkesten farkli fikirler geliyo benim aklimdada cikma bi kaput alip kaputu kesip scoop girisiyle motor arkasina almak var yoksa kutu ici bi filtremi yapmak lazim?

Cooper cam önu scooplarina gozu diktim :)

Kardesim roll kovalayacaksan en guzeli custom forge filtre kiti yaptir podsuz 65 lik borudan.. Turbonun agzindan farin altina kadarda guzel bir yalitim yaptinmi buz gibi hava cekersin. Bosver kaputu scoopu falan. Bosuna bi dunya para. Ve Emin ol forge filtre kiti kadarda islevsel olmaz. Motora yakin oldugu icin forgeye gore sicak olur o kit. Ve 2 adet 90 derece kivrimi var.

Turbonun agzi 45 lik

Sen 45 girisli 65 cikisli samco silikon alicaksin egzoscuna gidip yaptiricaksin. Ucunada. Aem v2 yada mantar taktinmi tamamdir.

Serdar kardesimiz tampona scoop yapmis olmasi gereken en guzel filtre sistemini yapmis.

Gecmis sayfalarda resimleri mevcut hangi sayfa unuttum. O sistemi yap bence kesinlikle.

s7158
23-07-2014, 08:30
Kardesim roll kovalayacaksan en guzeli custom forge filtre kiti yaptir podsuz 65 lik borudan.. Turbonun agzindan farin altina kadarda guzel bir yalitim yaptinmi buz gibi hava cekersin. Bosver kaputu scoopu falan. Bosuna bi dunya para. Ve Emin ol forge filtre kiti kadarda islevsel olmaz. Motora yakin oldugu icin forgeye gore sicak olur o kit. Ve 2 adet 90 derece kivrimi var.

Turbonun agzi 45 lik

Sen 45 girisli 65 cikisli samco silikon alicaksin egzoscuna gidip yaptiricaksin. Ucunada. Aem v2 yada mantar taktinmi tamamdir.

Serdar kardesimiz tampona scoop yapmis olmasi gereken en guzel filtre sistemini yapmis.

Gecmis sayfalarda resimleri mevcut hangi sayfa unuttum. O sistemi yap bence kesinlikle.

RCde turbonun hava filtresinin girdiği kısım tam 45lik mi?

onursoytam
23-07-2014, 09:49
dün gece aracı test ederken deneme fırsatımız oldu :)

http://www.techturkey.com/forum/videolar/188462-bike-suzuki-gsrxf-600-amp-207-gt-gu.html

cffsymbol
23-07-2014, 10:14

Turbonun agzi 45 lik

http://i.hizliresim.com/AZqdoz.jpg (http://hizliresim.com/AZqdoz)
Forge sistemde bu resimdeki aklima yatiyo diger turlu far altina hava girisi biraz daha zor akıcak diye bi his var icimde :) yada scoopu tampona uygulayip fazla kivrim vermeden dedigin gibi yapmak hava yolunu cokta uzun tutmak istemiyorum tampon scoop uygulamasini arastiricam. Bulmaya calisicam simdi suan yapiliyo araba hazir egsozcudayken tampon sokulmusken onu cozmem gerek.

yasinkarahan
23-07-2014, 10:53

Turbonun agzi 45 lik

Tampona scoop olayını bende yapıcam ama o resmi bi bulamadım varmıdır sayfayı hatırlayan acaba ?

emirarslan34
23-07-2014, 15:40
RCde turbonun hava filtresinin girdiği kısım tam 45lik mi?

evet 45 lik :icon_tup:

öncel
23-07-2014, 15:55
scooptan ziyade erkay'ın arabadaki gibi bi sistem daha mantıklı

orhan_guney
23-07-2014, 15:57
:icon_tup: en mantıklı soğuk hava girişi.
scooptan ziyade erkay'ın arabadaki gibi bi sistem daha mantıklı

emirarslan34
23-07-2014, 16:00
filitre borusunu 70 liğe cevirmek istedim ve yaptık komple 70 lik krom boru kullandık. bizim araçlarda bence filitre hiç hava almıyor diye düşündüm ve tampona bazı işlemler yaptım.
http://i57.tinypic.com/2vvsy7m.jpg
http://i58.tinypic.com/20h12eb.jpg
http://i58.tinypic.com/2s00ac8.jpg
bir umut belki kanatlanır
http://i58.tinypic.com/faqy9x.jpg

bunu ötesinde bir filtre sıstemı yok 207 RC için yapılması gereken en mantıklı ve işlevsel sistem.

serdarın aracı big turbolu oldugu için 70 lik yapmıstır boruyu.

stock turbolu RC ler için 65 veya 63 lük boru yeterli olur.

orhan_guney
23-07-2014, 16:12
bu sistemde çok fazla su çekebilir ayrıca çokda toz çeker, ve kötü görüntü kanımca, en mantıklısı erkaydaki, deneme yapacagın zaman cevır boruyu ver dışarı çeksin havayı, 2007 senesinde yukardaki sistemi turbo vtec yaptım yolda giderken suya denk geldım kacamadım için motorun pistonlarında japon balığı besledim bilmem anlatabıldımmı.1 sanıye su cekmesi yeterli :)

s7158
23-07-2014, 16:37
evet 45 lik :icon_tup:

Ona redüktör hortum alacağım. 51-63lük kurtarır mı? 51lik hortum sıkılır herhalde.

emirarslan34
23-07-2014, 17:07
hayır abi ne gerek var 51 lige olmaz 51

45 girişli 63 çıkıslı samco'yu bu arkadastan alabılırsın çok ilgili , güvene bilirsiniz.

samco hortumlar , dirsekler , oıl tanklar , krom dirsekler vs vs işinize yarayacak baya bir malzeme var kendısınde.

şuan elınde 5 adet 45 girişli 63 cıkıslı samco var..

diger RC sahiplerıde sayfayı begensinler bence. fotograf'larından bakabilirsiniz samco lara.

https://www.facebook.com/tuningtorch?fref=ts

mannerboy
23-07-2014, 17:41
ölü fiyata lemans varmı pis ölücüyüm :D şaka bi yana arkadaşlar geçen seneki fiyattan lemans satan olursa görüşmek isterim tek parça değişene kabulum max o tek parçada boya olabilir insanlık hali sürtmüştür köpek çarpmıştır.

aldatmaca
23-07-2014, 18:49

45 girişli 63 çıkıslı samco'yu bu arkadastan alabılırsın çok ilgili , güvene bilirsiniz.

samco hortumlar , dirsekler , oıl tanklar , krom dirsekler vs vs işinize yarayacak baya bir malzeme var kendısınde.

diger RC sahiplerıde sayfayı begensinler bence. fotograf'larından bakabilirsiniz samco lara.

Bu sitede satis var mi ....

emirarslan34
23-07-2014, 18:53
Bu sitede satis var mi ....

var var arkadası ekle irtibata geç arkadasla. her türlü samco var elinde.

elinde olmayan parça varsada 1 hafta içinde getirtiyor.

cumadan cumaya verıyor siparişleri.

tr_select
23-07-2014, 22:09
Merhabalar arkadaşlar. Bu samimi, sıcak ortamı görünce dayanamadım... Üye oldum.

Hayırlısıyla yakın bi zamanda rc veya lemans alacağım. Şimdilik araştırma aşamasındayım.

Kısaca bahsetmek gerekir ise,

Oğuzhan-İstanbul-27-tbm mühendis- ve yıllarca motosiklet üzerinde olup arabalardan pek fazla anlamayan birisiyim ... Hayırlısı bakalım, zaman neler gösterecek bana.

Tekrardan merhabalar,

s7158
24-07-2014, 07:42

Süpersin valla.
Teşekkür ediyorum. :icon_tup:

Aranel Ciryatan
24-07-2014, 07:54
Arkadaşlar bende aranıza katıldım. her ne kadar aldığım arkadaş aracının yağını yeni değiştirmiş olsada ilk işim yağ değişimi olacak sanırım buradakileri okuduktan sonra. çünkü kaçlık yağ konulduğunu bilmiyor.

Egzoz sistemi konusunda buradaki okuduklarım sayesinde az çok kafamda bir şey oluştu hatta orhan saolsun kendi başlığımda biraz yanıtladı ama ben yine buraya da yazayım.

Egzoz konusunda aklımda 2 sistem var;

(Sırasıyla yazıyorum)
1- 65mm Downpipe + 65mm borular + spor orta susturucu + cutout + orj son susturucu.
2- 65mm Downpipe + 65mm borular + spor orta susturucu + çift çıkış orj Varex

Şimdi egzoz konusunda fikirlerinizi beklerken kafamı en çok kurcalayan ev aslında istediğim bilgiye "tam" ulaşamadığım filtre meselesi.

3. Soru-
Bu arabanın neden filtre kiti yok? :( ya da ben mi bulamadım? Varsa link atarsanız sevinirim.
Veya bana filtre konusunda önerileriniz nedir? PiperCross,KN Apollo gibi öneriler gördüm bunlar zaten universal ürünler. Bu tarz bir ürün kullanmam gerekiyorsa havayı polen filtresinin oradan mı almak daha iyi yoksa boruyu sol tarafa tamponun altına mı sarkıtmak daha iyi?

4. Soru- :D Turbo Borularılarını krom boru ile değiştirmeli miyim? değiştirmem gerekiyorsa üzerinde sensörler olduğunu gözlemledim İstanbul için önerebileceğiniz bir yer var mı?
İntercooler konusunda okuduğum kadarıyla Seat Ibiza Cupra 1.8T intercooler önerilmiş ilk postta bunun dışında uyan ve şunu almalısın diyebileceğiniz bir ürün var mı? BOV konusunda bazı şüphelerin var internette okuduğum kadarıyla bu araçta BOV'un performans yarattığı gibi yazılar gördüm fakat ilk postta oda önerilmiş deneyimlerinizi bekliyorum.

5. ve son sorum :D süsbansiyon sistemi. Aracımda arkalarda sanayi işi apexi önlerde ise orj yaylar var ve presslenmiş ben tabi ki hayatta bu şekilde binmem.

Koni + Eibach ya da Coilover düşünüyorum. internette araştırdığım kadarıyla bu araç için özel üretilmiş coilover markası baya yaz. Raceland coilover hakkında güzel yorumlar olduğunu gözlemledim. Bu ürün nasıldır ve 207 içinde aynı performansı sağlıyor mu?

Arkadaşlar şimdiden fikirleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Aslında yeni bir soru cevap olması için bu şekilde çıkardım. Diğer yeni gelen arkadaşlar içinde kolaylık olacaktır.

1108 sayfayı okumak çünkü gerçekten zordu :D soruların cevaplarını tek mesajda toparlayıp imzama eklicem yeni gelen arkadaşlara kolaylık olması için :D

Low-Rider
24-07-2014, 08:20
Kapatalım bu konuyu gidelim :)

Hocam konu içinde ki arama bölümünü kullanıp örnek filtre yazarsan karşına tüm cevaplar çıkacak.

Konu öyle böyle 5108 sayfa olacak yoksa :)

Coilover konusunda aramızda en deneyimli Tufan, 3 marka değiştirdi en son HR kullanıyor ve çok memnun.

Raceland falan görsel olarak işine yarar çok fazla birşey beklememek lazım bence
Boost boruları için Göktan antalya'da hazır yaptırmıştı ellerinde kalıpları var, ona yaptırtabilirsin

orhan_guney
24-07-2014, 08:24
3.35 bobinin güncel referans numarası 5970.64 bosch ?

halitilker
24-07-2014, 08:31
Bilgi amaçlı paylaşmak istedim..
eğer geri vitese taktınızda geri vites ışıkları vepark ekranı gelmiyorsa yada tutukluk yapıyorsa bu sorunun sebebi 2257 59 kodlu geri vites müşürü olma ihtimali %99 dur.Parça fiyatı 20-30 tl dir..henüz değiştirmedim ama kesin b.ktan bi yerdedir :)

evet bende tam bu sorunun cevabını arıyordum
geri vitese taktığımda ne ekranda bir görüntü nede ses geliyor
sesi ancak tıklattıktan sonra duyabiliyosun :)
müşürün yeri hakkında bilgiye ihtiyacım var benimde

Pug
24-07-2014, 08:33
Hayirli olsun kazasiz belasiz oncelikle

Benim bildigim ( yanlista olabilir ) 65 mm lik boru olcusu yok ki neden 65 mm downpipe yaptirmak istiyorsun ki ? Cogumuzun kullandigi sekil 70 mm downpipe akabinde 63.5 mm duz boru ve son susturucu olarak butcen ve istegin dogrultusunda birsey yapabilirsin. Ama downpipe 70 mm candir.

Boost pipeslari krom yapmanin ufakta olsa artisi elbet var , orjinal boruda cok girinti cikinti oldugu icin hava akiskanligi kromda ki gibi olmayacaktir. 60 mm veya orjinal olcude 51 mm lik krom boru kullanabilirsin. 60 mm yaptiginda orjinal silikonlar dar gelecegi icin uclarini 51 mm yapabilir egzozcun ha yeni silikon alirim dersen komple 60 mm yapar gecer.

Bu araca elbette farkli filtre kitleri var
Forge ve k&n in hazir kitleri var , bunun yaninda bmc cda ve dis modelleride universal olarak 207 de kullanilabilir.

Raceland fiyat ve kalite orantisi olarak en iyi secenek. Yanliz turkiyeye artik girmiyor. Jom blueline dan uzak dur. FK HIc kullanan olmadi. Raceland ve Rokkor ayni fabrikadan cikan farkli markalardir hicbir farklari yok. Cift isimle pazara girmisler. Ebay uzerinde uygun fiyat. Daha once de soylemistim yurtdisindan araciyla gelecek olan bi yakinin varsa onlarda getirebilir. FK nin kendi sitesindede fiyatlar oldukca uygun. Yukseklik sertlik ayarli ve viraj cubuklariyla olan pro street serisi bence cok iyi olacaktir. KW variant 1-2 ise olayin son noktasi ama fiyatida gayet iyi tuFAN nickli arkadasimiz kullaniyor. Variant 1 sadece yukseklik 2 ise yukseklik sertlik ayarlidir.

Yagini mobil 5-30 w full syntetic kullan arkana bakma.

Bov takma aracina bi faydasini gormeyeceksin. Hele ki ses icinse dusuncen GFB+ dumpvalve ve filtreylede ses alirsin. Yada forge in sesli tip dumpvalve kitide olabilir.

Pug
24-07-2014, 08:35
Kapatalım bu konuyu gidelim :)

Hocam konu içinde ki arama bölümünü kullanıp örnek filtre yazarsan karşına tüm cevaplar çıkacak.

Konu öyle böyle 5108 sayfa olacak yoksa :)

Coilover konusunda aramızda en deneyimli Tufan, 3 marka değiştirdi en son HR kullanıyor ve çok memnun.

Raceland falan görsel olarak işine yarar çok fazla birşey beklememek lazım bence
Boost boruları için Göktan antalya'da hazır yaptırmıştı ellerinde kalıpları var, ona yaptırtabilirsin

Olm tufan hr mi kullaniyo haha adama yetisemiyoruz :)

Aranel Ciryatan
24-07-2014, 08:38
Hayirli olsun kazasiz belasiz oncelikle

Benim bildigim ( yanlista olabilir ) 65 mm lik boru olcusu yok ki neden 65 mm downpipe yaptirmak istiyorsun ki ? Cogumuzun kullandigi sekil 70 mm downpipe akabinde 63.5 mm duz boru ve son susturucu olarak butcen ve istegin dogrultusunda birsey yapabilirsin. Ama downpipe 70 mm candir.

Boost pipeslari krom yapmanin ufakta olsa artisi elbet var , orjinal boruda cok girinti cikinti oldugu icin hava akiskanligi kromda ki gibi olmayacaktir. 60 mm veya orjinal olcude 51 mm lik krom boru kullanabilirsin. 60 mm yaptiginda orjinal silikonlar dar gelecegi icin uclarini 51 mm yapabilir egzozcun ha yeni silikon alirim dersen komple 60 mm yapar gecer.

Bu araca elbette farkli filtre kitleri var
Forge ve k&n in hazir kitleri var , bunun yaninda bmc cda ve dis modelleride universal olarak 207 de kullanilabilir.

Raceland fiyat ve kalite orantisi olarak en iyi secenek. Yanliz turkiyeye artik girmiyor. Jom blueline dan uzak dur. FK HIc kullanan olmadi. Raceland ve Rokkor ayni fabrikadan cikan farkli markalardir hicbir farklari yok. Cift isimle pazara girmisler. Ebay uzerinde uygun fiyat. Daha once de soylemistim yurtdisindan araciyla gelecek olan bi yakinin varsa onlarda getirebilir. FK nin kendi sitesindede fiyatlar oldukca uygun. Yukseklik sertlik ayarli ve viraj cubuklariyla olan pro street serisi bence cok iyi olacaktir. KW variant 1-2 ise olayin son noktasi ama fiyatida gayet iyi tuFAN nickli arkadasimiz kullaniyor. Variant 1 sadece yukseklik 2 ise yukseklik sertlik ayarlidir.

Yagini mobil 5-30 w full syntetic kullan arkana bakma.

Bov takma aracina bi faydasini gormeyeceksin. Hele ki ses icinse dusuncen GFB+ dumpvalve ve filtreylede ses alirsin. Yada forge in sesli tip dumpvalve kitide olabilir.

harika bilgiler çok teşekkürler. bu konu zaten başlı başına süper bir konu.

Filtre kiti konusunda hemen kontrol edicem yada en kötü ihtimalle trky_gt nickli arkadaşın sattığı bu boruyu alıcam. http://i60.tinypic.com/29xhpj5.jpg

trky_GT
24-07-2014, 08:50
Günaydın herkese.
Hoşgeldiniz aramıza 207 için ulaşamıycanız bilgi yok ve ortamı çok güzel bi konu faydasını çok görürsünüz.
Serdar topluyo parçaları benden gizli spec midir bilmiyorumda coolerında hayırlı olsun güle güle kullan dostum :D

Aranel Ciryatan
24-07-2014, 09:03
bu arada forge yi tavsiye ettiğiniz için teşekkürler. aslında kafamda bunu bunu ne yapsam dediğim bir çok parçanın orada aracımıza uygun olanları varmış. büyük bir soru işaretinden kurtuldum diyebilirim :D

tuFAN
24-07-2014, 11:50

KW variant 1-2 ise olayin son noktasi ama fiyatida gayet iyi tuFAN nickli arkadasimiz kullaniyor. Variant 1 sadece yukseklik 2 ise yukseklik sertlik ayarlidir.
KW Variant 1 olsa olsa orta sınıf vasat bir coilover alırken bende birşey zannettim adamlar reklamla pazarlamayla işi götürüyor 1000 € luk bir ürün kesinlikle değil

aldıktan sonra gümrük yollarını gözlersiniz distribütörüyle kanka olursunuz :)
lak luk gıcırtı patırtı yüzünden ön amortisörler 2 kere arka amortisörlerde 2 kere garantiden değişti

Variant 1 de AL-KO diye abuk subuk bir amortisör markası kullanılıyordu sanırım artık KW de bıktı onlarca sorun yüzünden ve amortisörleri artık kendi üretiyormuş :D

allahtan distribütörü çok efendi ve yardımcı birisi de sıkıntısız bir şekilde garantiden değiştiriyor

şu an aracımda H&R Monotube Coilover var ve çok çok memnunum
en ufak bir ses gürültü yok çok konforlu ve keskin tepkili
amortisörleri de BİLSTEİN zaten :icon_tup:
parasını son kuruşuna kadar hakeden bir ürün

son nokta da H&R - KW Clubsport serileridir
onlar da cadde kullanımı için sadece mastürbasyon olur

trky_GT
24-07-2014, 14:56
Son parçam filtrede Ufuk (cffsymbol) arkadaşıma hayırlı olsun güle güle kullanırsın.

serti
24-07-2014, 21:19
Elinde ön kapının iç tarafı sökük resmi olan varmı ?..kolon yerleri tam gözüken..nette baya araştırdım ama pek bişe bulamadım.

Low-Rider
24-07-2014, 21:20
tufan'da vardır kesin :D

serti
24-07-2014, 21:28
belki duyar sesimizi tufan kardeşimiz :D tam bilgileri toplayıp bi sefrede halletmek istiyorum.tam montaj aşamasında sıkıntı çıkmasın.

tuFAN
24-07-2014, 22:38
Elinde ön kapının iç tarafı sökük resmi olan varmı ?..kolon yerleri tam gözüken..nette baya araştırdım ama pek bişe bulamadım.

tufan'da vardır kesin :D

belki duyar sesimizi tufan kardeşimiz :D tam bilgileri toplayıp bi sefrede halletmek istiyorum.tam montaj aşamasında sıkıntı çıkmasın.
http://i.imgur.com/6P4gFb3.jpg
http://i.imgur.com/xAfRTTr.jpg
http://i.imgur.com/6C6ppAd.jpg
http://i.imgur.com/mK5GfHS.jpg?1

umarım işine yarar

serti
24-07-2014, 23:24
umarım işine yarar

yaramazmı hiç.10 numara oldu saolasın.

tr_select
25-07-2014, 02:05
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-cam-tavan-2008-rc-173241030/detay)

Araç sahibi buradamıdır ? Veya tanıyan, bilen, gören...

trky_GT
25-07-2014, 07:54
Focal'ın 207ler için ürettiği mit takımların montajını anlatan bi video vardı kapı döşemelerini açıyodu işinize yararmı.

https://www.youtube.com/watch?v=w_PcK1CGi1k

cffsymbol
25-07-2014, 10:18
Cooler ve ara krom boru sona 63 luk varex ve gosterge montajlarim bitti cok sukur bugun bobin ve yazilim var sirada :)
Filtreyide turkay saolsun bugun gonderdi onuda takicam sonra ins sikintisiz hayirlisi olur hersey:)
http://i.hizliresim.com/EQpNO9.jpg (http://hizliresim.com/EQpNO9)
http://i.hizliresim.com/V26NBV.jpg (http://hizliresim.com/V26NBV)
http://i.hizliresim.com/bQYp9V.jpg (http://hizliresim.com/bQYp9V)
http://i.hizliresim.com/NYWNGP.jpg (http://hizliresim.com/NYWNGP)

cffsymbol
25-07-2014, 10:19
İki kere paylasmisim yanlislikla..

orhan_guney
25-07-2014, 10:25
yazılımı kim yapıyor?
İki kere paylasmisim yanlislikla..

cffsymbol
25-07-2014, 10:28
yazılımı kim yapıyor?

Yazilimi eyup yapicak eyup duygun

tool
25-07-2014, 11:08
Yazilimi eyup yapicak eyup duygun

bobini eyup duygunmu istedi;
kendisi buraya uyeyse eger bobinlerin artilarini oem bobin neden olmuyor anlatsa keske :rolleyes:

cffsymbol
25-07-2014, 11:11
Bobini eyup istemedi gruptaki cogu ark tavsiye etti bende aldim ve coguda kullaniyo bilgi verilcektir mutlaka sizede

meSs
25-07-2014, 12:11
Stage4 kullanıyorum, aracımda büyük turbo var ve stock bobinlerle yürüyorum. yazilim sonrası üst devirlerde missfire olmadıktan sonra bobin gereksiz!

Hakan-N
25-07-2014, 13:28
Bobin olayı tam olarak nasıl oluyor bnm atesleme bobinleri oem kullanıyorum. Hangisini takmak lazım 0.65 e ayarlamak nasıl oluyor?

orhan_guney
25-07-2014, 13:52
gereksız derken bu zaman kadar takan herkes boşunamı takdı şimdi ?
Stage4 kullanıyorum, aracımda büyük turbo var ve stock bobinlerle yürüyorum. yazilim sonrası üst devirlerde missfire olmadıktan sonra bobin gereksiz!

meSs
25-07-2014, 13:54
Bobin olayı tam olarak nasıl oluyor bnm atesleme bobinleri oem kullanıyorum. Hangisini takmak lazım 0.65 e ayarlamak nasıl oluyor?

0,65 e ayarladığın buji dostum, bobin değil..

bobinlerin içerisindeki sarım/sargı sayısı değişiyor. ona görede zaten ateşleme gücü değişiyor. parça numarasından arattığında zaten 335 de m5 de aynı bobini kullanıyor. içindeki sarım sayısı farklı deniliyor ama net bisey yok tabikide.

ama kesin olan aftermarket bobinler var ki stocka göra 4 kat daha güçlü ateşmele sağlayan, parasıda ona göre tabikide. IP (Ignition Project) markalı ürün.

Cooper S | Ignition Projects (http://ignitionprojects.com/catalog/ip-coil/mini/cooper-s-mini-ip-coil)

meSs
25-07-2014, 13:56
gereksız derken bu zaman kadar takan herkes boşunamı takdı şimdi ?

faydasını gördüysen ne mutlu.... bence ilgili bir düzelme gördüysen stock olan bobinlerinin artık ateşleme günücü bi nebze bile olsa kaybetmesinden sonra onları yenileri ile değiştirmenden kaynaklıdır

öncel
25-07-2014, 13:58
faydasını gördüysen ne mutlu.... bence ilgili bir düzelme gördüysen stock olan bobinlerinin artık ateşleme günücü bi nebze bile olsa kaybetmesinden sonra onları yenileri ile değiştirmenden kaynaklıdır

aynen katılıyorum:)

orhan_guney
25-07-2014, 14:01
ben takmadım kullanmadım ama bugun satıın aldım akşam takıcam bakalım fark ne olacaak ust devırlerde kesılme oluyordu ısınınca .

meSs
25-07-2014, 14:07
ben takmadım kullanmadım ama bugun satıın aldım akşam takıcam bakalım fark ne olacaak ust devırlerde kesılme oluyordu ısınınca .

kesilmelerin bi cok sebebi olabilir.

yüksek iat: yeterli soğutma yakalayamamaktan, sıcak hava çekmekten ve onu soğutamamaktan.. ki bunun için methanol kit kullanılmakta en verimli ve rahat sekilde soğutma için
benzin pompasından: üst devirlerde yeterli enjeksiyon basıncını veremeyebilir
enjektörlerden: ***** benzin kalitemiz ve benzin filtresinin yakalayamadığı pisliklerin enjektoru nekadar az olursa olsun tıkaması
intake valflerinden: güncel sert yaylarla değiştirilmediğinden yada emme tarafındaki kurumlardan
yazılım: ki genellikle bundan oluyor...

gibi gibi gibi bir çok sebebi var... ki ısınınca dediğine göre iat nin yükselmeside büyük etken olabilir!

ErK_aY
25-07-2014, 18:32
Yalin brom adamsin. Cok net bi aciklama olmus. Tesekkurler :)

serti
25-07-2014, 20:03
bence iAT başlı başına bir sorun..coller uprage yaptımız halde gazlayınca 60 derecelere kadar cıkıyor..ya boost boruları fazla geniş yada coller soğutmuyor..seat cupra coller ın verdiği değerleri gören cok az kişi var sanırım.bu coller olayı üzerinde yoğunlaşmak lazım..soğuk hava motorun can damarlarından biri sonuçta.

bizim taktımız coller ve cupra collerın iç yapısını karşılaştırmak lazım.

cLone
25-07-2014, 21:00
arkadaşlar rica etsem hem sağ hemde sol farın yön ayar çubuğunun mümkünse resmini veya kaç santim disarida durması gerektiğinin ölçüsünü paylaşabilirmisiniz.

zira yuksekli ayari sanilip yön leri karıştırılmış. orjinal hale döndürsem iyi olacak.

https://imagizer.imageshack.us/v2/529x397q90/745/xkkI9f.jpg

tool
25-07-2014, 22:36
IAT sorunu icin aklima impreza ornegi geldi;
biliyorsunuz impreza wrx standart turbosu TD04 1.1 bar ustunde fön makinesi gibi calisir,
belkide RC ustundeki turbo chip sonrasi yuksek basincta verimsiz alanda kaldigi icin iat yukseliyor

not: tek seferlik dyno ustunde optimum kosullarda yuksek basinc yolda aldatici olabilir

Low-Rider
25-07-2014, 23:04
etuners sitesinde neredeyse yaptığı her arabanın dyno çıktısı var, ambient ve intake air temp değerleri yazıyor

araç speclerinde çoğuna meth kit gözükmüyor o yüzden yok kabul ediyorum. orj cupra coolerlı olupta 45c geçen görmedim, tek tek baktım hepsine

serti
25-07-2014, 23:21
ee mevzuda o zaten..45 derecenin üstüne çıkınca gazlıyınca ne anlamı kaldı coller büyütmenin.özgür senden sonrada cıktım dip gaz yaptım baya.sanki coller yok..derece tavan yapıyor.

tool
25-07-2014, 23:27
ee mevzuda o zaten..45 derecenin üstüne çıkınca gazlıyınca ne anlamı kaldı coller büyütmenin.özgür senden sonrada cıktım dip gaz yaptım baya.sanki coller yok..derece tavan yapıyor.

3. viteste kac barda yuruyor arabaniz kontrol ettiniz mi?

serti
25-07-2014, 23:30
0.9 -1 arası olması lazım..standart kullanımda 30 lu rakamlarda olan İAT gazlayınca devir saati gibi çıkıyor :)

meSs
25-07-2014, 23:57
Beyler hava 30C, sehir antalya, arac TD05H-16G ile 4. Vites sonu IAT max 48C.. 1.40bar basiyorum boost controller ayarli. gecen hafta olctum, SeatSport intercooler ile..........

serti
26-07-2014, 02:36
Beyler hava 30C, sehir antalya, arac TD05H-16G ile 4. Vites sonu IAT max 48C.. 1.40bar basiyorum boost controller ayarli. gecen hafta olctum, SeatSport intercooler ile..........

Iste sorun o ya zaten..bizdeki collerda bu degerleri goremiyoruz.ki senin turboda buyuk ve daha fazla basincla max 48 diyorsun.massallah.demekki bi yerde bi yanlislik var..ya collerda kullanilan malzeme ya giris cikis farki yada baskabise bilemiyorum.ama kisa zamanda bi care bulmak lazim..yoksa stock coller takalim en azindan fan sogutmasi var :D

serti
26-07-2014, 02:45
http://i.hizliresim.com/72X2va.png (http://hizliresim.com/72X2va)

Daha faydali olmasi acisindan buyrun log kaydi.tecrubeli ve isi bilen arkadaslar degerlendirirse sevinirim.hava sicakligi 25 derece.

sevo16
26-07-2014, 07:40
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/173241030)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/173092293)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/173390572)

araçların evveliyatı hakkında bilgisi olan var mı acaba özellikle istanbul eyüpteki beyaz araç eğer pert durumları yoksa fiyatları uygun gibi geldi yardımınızı bekliyorum bayram arifesi alalım bir rc teşekkür ediyorum şimdiden

sevo16
26-07-2014, 07:41

araçların evveliyatı hakkında bilgisi olan var mı acaba özellikle istanbul eyüpteki beyaz araç eğer pert durumları yoksa fiyatları uygun gibi geldi yardımınızı bekliyorum bayram arifesi alalım bir rc teşekkür ediyorum şimdiden

Cem.B
26-07-2014, 08:04
http://i.hizliresim.com/72X2va.png (http://hizliresim.com/72X2va)

Daha faydali olmasi acisindan buyrun log kaydi.tecrubeli ve isi bilen arkadaslar degerlendirirse sevinirim.hava sicakligi 25 derece.

bence iat normal seviyelerde methanol bassanız %100 20 derece daha düşer tahmini

biz r53 minide methanolsüz 100 dereceler görüyorduk ayardayken :) ama hava 10 dereceyken methanol basıp -5 derece görmüşlüğümüzde var

ama methanol alacağınıza isterseniz enjektörün yettiği kadar yakıt kullanın ısınma sorununu biraz çözecektir

Pug
26-07-2014, 08:52

3 . Linkteki aracta 10000 tl dolayinda hasar kaydi 1 parca degisen ve totalde 4 parca boya var

Low-Rider
26-07-2014, 10:02
bence iat normal seviyelerde methanol bassanız %100 20 derece daha düşer tahmini

biz r53 minide methanolsüz 100 dereceler görüyorduk ayardayken :) ama hava 10 dereceyken methanol basıp -5 derece görmüşlüğümüzde var

ama methanol alacağınıza isterseniz enjektörün yettiği kadar yakıt kullanın ısınma sorununu biraz çözecektir

177de 48c olmuş, 190da falan 53-54 olup yükselen trend de devam eder :D

stage 2 yazılım dp ve orj filtre orj cooler sahip bir araç 53-54c görüyorken, daha büyük cooler ile aynı dereceyi görmek normal mi ?

Cem.B
26-07-2014, 10:11
177de 48c olmuş, 190da falan 53-54 olup yükselen trend de devam eder :D

stage 2 yazılım dp ve orj filtre orj cooler sahip bir araç 53-54c görüyorken, daha büyük cooler ile aynı dereceyi görmek normal mi ?

hacı cooler işi handikaplı iş ama miniye ne cooler yapan firmalar gördük alta,m7,forge

hepsi orj coolerdan büyük ama çok daha fazla ısınan o yüzden büyüğü taktım orjinalinden çok iyi olacağını düşünmek yerine hakikatten testleri yapılmış bir markanınkine yönelmek daha ii bence yada x bir markada olsa soğutması testlerle tescillenmesi lazım kesin bence

Hakan-N
26-07-2014, 11:16
Stok turboda orjinal seat sport cooler kullanan birini bulup onun degerlerini olcmek lazım sorun coolerdamı nerde öğrenmiş oluruz

Ufuk
26-07-2014, 11:18
1 senedir rc bakınıyorum. Gittim başka araba aldım hala bakınıyorum :D Sanırım bakınmaya devam edeceğim. :)
33e kadar rc satan var mı ? Takas öncelikli ?

Low-Rider
26-07-2014, 11:23
Stok turboda orjinal seat sport cooler kullanan birini bulup onun degerlerini olcmek lazım sorun coolerdamı nerde öğrenmiş oluruz

Orhan ve Göktan var

cffsymbol
26-07-2014, 12:20
Bugun filtrem geldi bende takip yazilima gecicem bilgileri yazarim buraya
Ama bosunami koyduk biz bunu simdi madem stock turboyla bi ise yaramiycakmi :)

Hakan-N
26-07-2014, 12:21
Orhan ve Göktan var

O zaman sesimizi duysunlar bi el atsınlar ya da yakın olan kim varsa bi ara ölçüm yapalım. Benim tahminim sorun coolerdan kaynaklanıyor.

byspeedman
26-07-2014, 12:22
Cooler lar el yapımı kopy olarak seatınkiyle aynı öçüde tabi kazanların iç durumu montaj kaynağı yapısı önemli. Olabilecek en düzgün şekilde yapıldı kullanıyoruz ölçümleri göründüğü gibi kullandıkça teşhis ediyoruz.Bu tür el yapımı malzemede direk ölçüm yapılamıyor.

s7158
26-07-2014, 12:52

Stock turbo orijinal seat sport kullanıyorum.
Orijinal aracın kendi cooler ı ile hava 0 dereceyken 4. Vitesin sonunda iat 60 derecelerdeydi. Seat sport tan sonra hava 25 dereceyken 4. Vitesin sonunda iat 38 derece. Arad arada bastığım zaman 1 derece falan artıyor iat.

Bilgilerinize

Antalyalogy
26-07-2014, 13:16
Yeni aracımın konusu ; :) :)

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/188651-antalyalogys-208-thp-allure.html

Hakan-N
26-07-2014, 13:49
Stock turbo orijinal seat sport kullanıyorum.
Orijinal aracın kendi cooler ı ile hava 0 dereceyken 4. Vitesin sonunda iat 60 derecelerdeydi. Seat sport tan sonra hava 25 dereceyken 4. Vitesin sonunda iat 38 derece. Arad arada bastığım zaman 1 derece falan artıyor iat.

Bilgilerinize

Tahmin ettiğim gibi sorun coolerlarda çünkü senin dediğin değerler ile bizim değerler arasında dağlar var coolerların iç yapısı ve malzemesi seat sport gibi değil o zaman

serti
26-07-2014, 15:27
bence seat collerda hava girdiği gibi çıkmıyor.içerde biraz dolanıyor.kanallar mevcut sanırım..ama bizim collerda hava girdiği gibi çıkıyor.doğru emmeye

serti
26-07-2014, 15:30
Yeni aracımın konusu ; :) :)

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/188651-antalyalogys-208-thp-allure.html

valla hocam kusura bakma ama 208 ler çıktı çıkalı bir türlü içime sinmediler.207 rc ve gt ile mukayese bile bence edilemez. tek + sı saırınım 6 ileri olması hepsi o..

ama allah kaza bela vermesin.renk te beyaz pakette full.güle güle binmeyi nasip eder allahım sana.

Antalyalogy
26-07-2014, 15:54
valla hocam kusura bakma ama 208 ler çıktı çıkalı bir türlü içime sinmediler.207 rc ve gt ile mukayese bile bence edilemez. tek + sı saırınım 6 ileri olması hepsi o..

ama allah kaza bela vermesin.renk te beyaz pakette full.güle güle binmeyi nasip eder allahım sana.

Valla ben de çıktığı günden buyana çok beğeniyordum Rabbim nasip etti binmeyi..

Bence standart binmeyeceksen en başta KG artısı var :D:D yapınca zaten hep beraber göreceğiz ..:icon_tup::icon_tup: Ben 207 TRye geldikten 1 sene sonra Premium cam tavanlı 1.4 hdi aldım 1 sene olamdan sattım RC aldım. Yeterince 207 ye bindim diye düşünüyorum.
Ayrıca 207 RC ilk gözağrım ve şekil olsun gidişi konforu yol tutuşu olsun efsane bir araç bana göre o ayrı tabii.

Dileklerin için teşekkürler..

s7158
26-07-2014, 16:17
bence seat collerda hava girdiği gibi çıkmıyor.içerde biraz dolanıyor.kanallar mevcut sanırım..ama bizim collerda hava girdiği gibi çıkıyor.doğru emmeye

Valla seat sport hem malzeme kalitesi olsun hemde mühendisliği olsun elle yapılan cooler la karşılaştırılamaz. Tabi bu fiyatına yansıyor.

serti
26-07-2014, 16:39
Valla seat sport hem malzeme kalitesi olsun hemde mühendisliği olsun elle yapılan cooler la karşılaştırılamaz. Tabi bu fiyatına yansıyor.

elbette fiyat nerdeyse yarı yarıya..performansta yarı yarı ya :D ne kadar para o kadar köfte yani...

iki coller ın iç yapısını görmek lazım. şöle patlamış bi seat coller varmıdır bakaydık içine :D

serti
26-07-2014, 20:55
Cooler lar el yapımı kopy olarak seatınkiyle aynı öçüde tabi kazanların iç durumu montaj kaynağı yapısı önemli. Olabilecek en düzgün şekilde yapıldı kullanıyoruz ölçümleri göründüğü gibi kullandıkça teşhis ediyoruz.Bu tür el yapımı malzemede direk ölçüm yapılamıyor.

eko başkan sakın yanlış anlama.sana laf yok.sadece dereceler 50 üstüne cıkınca canımız sıkıldı..istenileni veremedi sanırım bu coller lar.şahsen bu şekilde bi sonuc vereceğini bilseydim 500 daha koyar seatsport takardım.tabi bu benim şahsi fikrim...bu coller ı yapan ustayla görüşme şansın oldumu..verdiğimiz arkadaşlar sıcaklık sorunu yaşıyor deme şansın oldumu hiç ?

s7158
26-07-2014, 21:08
elbette fiyat nerdeyse yarı yarıya..performansta yarı yarı ya :D ne kadar para o kadar köfte yani...

iki coller ın iç yapısını görmek lazım. şöle patlamış bi seat coller varmıdır bakaydık içine :D

Aynen öle para çokomel eğrisi :)
Ama ne olursa olsun kesinlikle orijinal coolerdan iyidir

emirarslan34
26-07-2014, 21:19
Orj cooler dan bi halt olmaz fabrika cikisli siyah renk cooler kendini yeteri kadar sogutamiyor. Yeni 208 thp lerde ve yeni dizel lerde fabrika cikisli boyasiz parlak coolerlar. Yurt disi testleri var saka gibi sonuclar. 208 Gti orj cooleri bizim 207 lere uyuyorsa birebir degistirmek gerekir en acilinden hemde..

Low-Rider
26-07-2014, 21:34
orj cooler orjinal kullanım için yapılmış, yükledikten sonra tabi ki verim bekleyemezsin

bu arada benimde lafım eko'ya değil kesinlikle zaten hergün konuşuyoruz neredeyse

tr_select
27-07-2014, 06:47
Abi ne çok yazmışsınız yahu. 203. sayfadayım şuan... Dua edin, sonuna gelebileyim :)

Aranel Ciryatan
27-07-2014, 19:04
intercooler olarak forge mi alayim? yoksa seat sport mu?

Antalyalogy
27-07-2014, 19:53
intercooler olarak forge mi alayim? yoksa seat sport mu?

Seat dan inidirimi olan biri üzerinden seat sport alın. :icon_tup:

byspeedman
27-07-2014, 21:04
Cooler icin gorustum ama el yapimi coolerlari test etme sansimiz yok deniyor simdilik bu elimden gelen bise olursa yapacagim bende de ayni cooler var. Sogutmamasinada anlam veremiyorlar

S.Ucar
27-07-2014, 21:10
Orjinal rc egsozum satılıktır fiyat 300 tl
http://i62.tinypic.com/2461760.jpg

serti
27-07-2014, 22:09
Cooler icin gorustum ama el yapimi coolerlari test etme sansimiz yok deniyor simdilik bu elimden gelen bise olursa yapacagim bende de ayni cooler var. Sogutmamasinada anlam veremiyorlar

eko usta sen ölçtünmü hiç İAT ı ? sendede bizim gibimi..

aldatmaca
27-07-2014, 22:42
dun öğlen 39 derece sıcaklıkta 4.vites sonuna kadar iat 30 derece idi boost borunun bırı orjınal di iki hafta önce boost boruları ful takılı ıken yıne öğlen vaktı 4 vites sonuna kadar sıcaklık 27 derece idi kaplama yaptırmıştım faydasını baya gördüm hatta log alan arkadaş bu kadar soğuk olmasına şaşırdı tekrar tekrar ölçtü.........şimdi dp ve turboyu kaplamayı düşünüyorum .....ve sonrada methenol AHH BİRDE STELİOS BİR EL ATSA YAZILIMA afr 11,25 ......

Low-Rider
27-07-2014, 22:47
filtre ne durumda ? tampon altınamı indirdin turbo ağzında mı ?

aldatmaca
27-07-2014, 22:49
turboda..... alta ındırmeyı düşünüyorum fakat eskı arabada da aşağıya ındırmıstım su cektı kolu yamultmuştum tırsıyorum açıkçası.......

Low-Rider
27-07-2014, 22:52
aşağı indirmek riskli bencede

dur kalk trafikte turbo ağzında ki filtre sıcağı olduğu gibi çeksede gazlarken yeterli havayı alıyor bence

doush
27-07-2014, 23:05

dur kalk trafikte turbo ağzında ki filtre sıcağı olduğu gibi çeksede gazlarken yeterli havayı alıyor bence

aşağıya indirip by pass valve ile garantiye alsanız olmaz mı ? Sizin arabya göre var mı bilmiyorum ama

aldatmaca
27-07-2014, 23:34

Ben on logo in solundan bit delik acip ordan hava almasini dusunuyorum yada cikma bir kaput ile kaputun ucundan aem in kiti vardi 1400 lira o sekilde de ola bilir ama maddi yonden zor iddaa sezonunu beklemek lazim 😎

aldatmaca
28-07-2014, 06:54
Bayramınız Mübarek olsun.....

ethm
28-07-2014, 12:32
Hayırlı bayramlar

ErK_aY
28-07-2014, 13:39
Hayirli bayramlar :D

tr_select
28-07-2014, 17:17
Hayırlı bayramlar arkadaşlar.

tr_select
28-07-2014, 18:17
Merhabalar arkadaşlar. Konuyu okurken gördümkü chip yapılınca intercooler şart deniliyor verimlilik açısından...

Yurt dışınca çalışıyorum, gelir gelmez aracı alacağım. Şimdiden bir liste yapmaya başladım.

Seat cupra intercooler şartmıdır yazılımla beraber ? Fiyatlar 1500-2000 civarı. Doğrumudur ?

Low-Rider
28-07-2014, 18:19
chip yapılınca cooler şart diye bireşy yok aslında, nasıl kullanmak istediğine bağlı.

yazılım dp ile orj cooler ile kullanabilirsin

s7158
28-07-2014, 22:38
İyi bayramlar...
Dün itibariyle açık filtreye geçtim. Simotta sünger filtre vardı elimde onu taktım. Yanlız inanılmaz bir ıslık sesi var gaza basınca :) acaba montaj hatası mı yoksa normal mi? Yada turbo cort? :) anlayamadım?? Önceki sayfalarda normal diyen olmuş ama bence çok kötü millet dönüp bakıyo sürekli :)

Low-Rider
28-07-2014, 22:41
yok yok o ıslık sesi filtre ile beraber normal :)

s7158
28-07-2014, 22:48
yok yok o ıslık sesi filtre ile beraber normal :)

Yapma yavvv. :) utanır oldum valla basmaya :) neyse artık bununla yaşamayı öğreneceğiz
Teşekkürler bu arada.

Low-Rider
28-07-2014, 22:54
Valla benim filtrede de var aynı ses, ilk taktığımda yoktu temizledikten sonra ıslık çalmaya başladı :)

s7158
28-07-2014, 23:04
Valla benim filtrede de var aynı ses, ilk taktığımda yoktu temizledikten sonra ıslık çalmaya başladı :)

Alla alla. Acaba geçirgenliği artınca mı geliyor o ses? İlginç. Yada takarken bi ufak açıklık mı kalıyor biyerde?

Low-Rider
28-07-2014, 23:06
Geçirgenlik mevzusu geldi benimde aklıma, geçenlerde orjinal filtreyi taktım bir sesten eser yok.Kesinlikle filtre.

s7158
28-07-2014, 23:08
Geçirgenlik mevzusu geldi benimde aklıma, geçenlerde orjinal filtreyi taktım bir sesten eser yok.Kesinlikle filtre.

O zaman yapacak bişey yok. Diğer kullanıcılarda durum ne?

Masterpiece
29-07-2014, 08:33
Benim araçta aynı short ram dandik bir filtre var , spoolla birlikte gelmeye başlayan ıslık güzel bence yakında kaliteli birşey alcam bakalım

Antalyalogy
29-07-2014, 17:51
Özgür sana gelsin ahahaha bu pug alem vallahi lan 207rc den beri aynı koltuğu DS3 R da da kullandılar şimdi gelmişler 208 GTI 30. yıl versiyonuna koymuşlar lan biraz kıyın paraya da recaro ile çalışıp özel bir şey yapın beee :) :D

Bir de bak ne güzel koymuşsun arkasına Alev kırmızı rengi komple kırmızı gti da üretsene be arkadaş :p:p:p

http://pbs.twimg.com/media/BrJcHF2CMAEJQkl.jpg:large

http://cdn.carbuyer.co.uk/sites/carbuyer_d7/files/styles/gallery_wide/public/peugeot-208-gti-30-front-cornering.jpg?itok=mmyCPSUj

http://cdn.carbuyer.co.uk/sites/carbuyer_d7/files/styles/w620/public/peugeot-208-gti-30-rear-static.jpg?itok=07axo3Zd

http://cdn.carbuyer.co.uk/sites/carbuyer_d7/files/styles/w620/public/peugeot-208-gti-30-badge.jpg?itok=yjEsY5WP

cffsymbol
29-07-2014, 18:29
Arkadaslar herkese selamlar

Stage 3 olarak butun parcalari koydum cooler borular bobin forge filtre altta
Sorun şuki yazilimda araba 5hp aldi ustunu vermiyo arac ariza yakiyo yolda giderken fakat dynoda yakmiyo yakmadigi halde dynoda 5hp fark var orj yazilimdan farkli yaşayan veya sorun hakkinda bilgisi olan varmidir ?

aldatmaca
29-07-2014, 19:12

Sorun şuki yazilimda araba 5hp aldi ustunu vermiyo arac ariza yakiyo yolda giderken fakat dynoda yakmiyo yakmadigi halde dynoda 5hp fark var orj yazilimdan farkli yaşayan veya sorun hakkinda bilgisi olan varmidir ?

Yazılımı kim yaptı şaka gıbı 5beygır bırde arıza kodu ne verıyor .....

serti
29-07-2014, 19:18

birincisi araç ne arızası yakıyor ? kodu ne ? önce ona çözüm bulmak lazım.ki yazlımcın sana söylemiştir nerde sorun oldunu yada şüphelendiği sorunları..

Low-Rider
29-07-2014, 19:37
Özgür sana gelsin ahahaha bu pug alem vallahi lan 207rc den beri aynı koltuğu DS3 R da da kullandılar şimdi gelmişler 208 GTI 30. yıl versiyonuna koymuşlar lan biraz kıyın paraya da recaro ile çalışıp özel bir şey yapın beee :) :D

Bir de bak ne güzel koymuşsun arkasına Alev kırmızı rengi komple kırmızı gti da üretsene be arkadaş :p:p:p

[IMG]http://pbs.twimg.com/media/BrJcHF2CMAEJQkl.jpg:large[/IMG

[IMG]http://cdn.carbuyer.co.uk/sites/carbuyer_d7/files/styles/gallery_wide/public/peugeot-208-gti-30-front-cornering.jpg?itok=mmyCPSUj[/IMG

[IMG]http://cdn.carbuyer.co.uk/sites/carbuyer_d7/files/styles/w620/public/peugeot-208-gti-30-rear-static.jpg?itok=07axo3Zd[/IMG

[IMG]http://cdn.carbuyer.co.uk/sites/carbuyer_d7/files/styles/w620/public/peugeot-208-gti-30-badge.jpg?itok=yjEsY5WP[/IMG

Demiştim bu koltuklarla gelecek diye :D Peugeot gördüğüm kadarıyla bu konularda baya tutucu, çok fazla yenilik yapma taraftarı değil. Aynı koltuk olsada kabulümüz ya düz koltuk yerine :D

Low-Rider
29-07-2014, 19:39

İlk defa böyle birşey duydum, en önemlisi önce arıza kodunun ne olduğu, ona bakmak lazım.

Eyüp almıştır arıza kodunu

Eyup Duygun
29-07-2014, 19:53
Yazılımı kim yaptı şaka gıbı 5beygır bırde arıza kodu ne verıyor .....

Bahsi gecen arac ile ben ugrastim bugun biraz.tum dunya biliyordur tune ile 5 hp den fazlasi alinabilenecegi.

Bahsi gecen arac zaten yazilimliydi.olculdu cok az cikti.daha sonra orjinale cevirp olctuk 5 hp farketti ozet budur.dunyayi yeniden kesfetmiyoruz hayirlisiyla persembe sonuca bagliyacagiz..selamlar Eyup

cffsymbol
29-07-2014, 20:18

Yanlis anlasilcak bisey olmasin eski yazilimli hali ve stock yazilimli aradaki fark bu yani bizim dynoda gordugumuz yeni guncelleme yapilmadi 5hp leri gordukten sonra ariza kodlarinin duzeltildikten sonra persemde yapilicak

aldatmaca
29-07-2014, 20:59
Yanlis anlasilcak bisey olmasin eski yazilimli hali ve stock yazilimli aradaki fark bu yani bizim dynoda gordugumuz yeni guncelleme yapilmadi 5hp leri gordukten sonra ariza kodlarinin duzeltildikten sonra persemde yapilicak

Bu şekilde daha anlaşılır olmuş ilk posta yazacağını şimdi yazmışsın Eyüp kardeşte yanlış anlamasın bizim niyetimiz uzum yemek bağcıyı dövmek değil paylaşım platformu burası ......

serti
29-07-2014, 21:51

baştan sölesene kardeşim.bizde stok yazılım üstüne yazılım yapılıp 5 hp alındı zannettik.

cffsymbol
29-07-2014, 22:02
Ben kimseyi kotulemek amacli yaZmadim Zaten oyle algilancigini dusunmedim 5 hp le bi sorun oldugu aşikar soruna yonelik bi cevap bekledim yanlis anlasilmasin soruna dair bi öneri veya kontrol edicegim parcalari bilirsem ona gore hareket edicez bizde

serti
29-07-2014, 22:09
hata kodlarını paylaşırsan gereken müdahale için fikir verebiliriz

cLone
29-07-2014, 22:13
sorumu yineliyorum arkadaslar.

arkadaşlar rica etsem hem sağ hemde sol farın yön ayar çubuğunun mümkünse resmini veya kaç santim disarida durması gerektiğinin ölçüsünü paylaşabilirmisiniz.

zira yuksekli ayari sanilip yön leri karıştırılmış. orjinal hale döndürsem iyi olacak.

https://imagizer.imageshack.us/v2/529x397q90/745/xkkI9f.jpg

aldatmaca
29-07-2014, 23:20
4. vites sonu viteste akarken.........
http://i.hizliresim.com/2v8Oq0.jpg (http://hizliresim.com/2v8Oq0)

byspeedman
30-07-2014, 00:00
Cooler neydi

aldatmaca
30-07-2014, 00:04
Cooler neydi

seat sport.........

cffsymbol
31-07-2014, 11:20
Dun harun ustaya ugradim arizada makinada " turbosuperchrgr " diye bi aciklama verdi
Harun usta 0379-77 bu referans kodunu verdi sanirim sorun elektrovanaymis dedigine gore ?

tuFAN
31-07-2014, 11:22
Dun harun ustaya ugradim arizada makinada " turbosuperchrgr " diye bi aciklama verdi
Harun usta 0379-77 bu referans kodunu verdi sanirim sorun elektrovanaymis dedigine gore ?
037977 OEM Dumpvalve'in parça kodudur
arıza kodu yokmu ?

cffsymbol
31-07-2014, 11:26
Dumpvalve arabada sanirim s3unki uzerinde audi vw logosu vardi bende forge blow takmistim onu söktum ariza silindi bastim tepkisi daha bi yerine geldi ama bugun yine yakti sakin kullanimda elektrovana parca no nedir peki ? Ariza kodu yaZmamisti sanirim turbosuperchrger yaziyodu

tuFAN
31-07-2014, 11:35
1922 V6 parça kodlu boost control valve'den de yapabilir

arıza kodu olmadan buradan sadece tahmin yürütürüz

cffsymbol
31-07-2014, 11:40
Suan filtrem farin altinda gelen pal sesi normalmi peki ama sanki atiyorum 3binde gaza oturuyosam 5binde o ses gidiyo :)

Kahn23
31-07-2014, 11:41
Avcılar Borusan'da bu sabah kırmızı bi RC vardı. Burdan mı acaba ? ;)

Low-Rider
31-07-2014, 11:50
Yunus emrenin arabasi ama üye değil sanırım

cffsymbol
31-07-2014, 11:59
Simdi tekrar baglaticam ariza kodlarini ogrenip umarim bi cozum buluruz

Hakan-N
31-07-2014, 12:03
bnm arabanın arka koltuğu altındaki benzin şamandıra pompası bozuldu daha önce başına böyle bişey gelen oldumu ? Tamir edilen bir parçamıdır bu?

Low-Rider
31-07-2014, 12:06
Suan filtrem farin altinda gelen pal sesi normalmi peki ama sanki atiyorum 3binde gaza oturuyosam 5binde o ses gidiyo :)

yüksek vites alttan basına turbodan filtreden gelen emiş sesi, normal

cffsymbol
31-07-2014, 12:40
P.0113
0238 arkadaslar ariza kodlarim suan biri sanirim hava akismetreyle ilgili onu duZellttik ama digeri hakkinda bilgisi olan varsa yardimlarinizi bekliyorum

cffsymbol
31-07-2014, 12:44
İnternetteki aciklamalar gore 113 olan iat derece yuksek giris
238 olan turbo sarj destek sensoru

serti
31-07-2014, 14:41
İnternetteki aciklamalar gore 113 olan iat derece yuksek giris
238 olan turbo sarj destek sensoru

İAT 113 derece miiiii ??? nasıl yani:soru:

Low-Rider
31-07-2014, 14:54
113 arıza kodu yahu :)

serti
31-07-2014, 15:04
113 arıza kodu yahu :)

haha he valla :D :D çok pardon o zaman

meSs
31-07-2014, 15:07
Simdi tekrar baglaticam ariza kodlarini ogrenip umarim bi cozum buluruz

aracta yazilim varsa eger, stock yazılımı yükleyip bir süre kullanıp oluşan arıza kodlarına bakmakta fayda var..

cffsymbol
31-07-2014, 15:18
iki elektrovanayi siparis ettim kafam rahat olsun ikisinide degistiricem bakalim ondan sonra tekrarliycakmi tatile cikicam yolda birakmasin bizi :)

serti
31-07-2014, 15:18
Faydası olması açısından arıza kodlarını içeren türkçe bi dosya yükledim face.
linki burdanda veriyim.site site gezip aramayın..kaynak belirttim dosya içeriğinde..

https://www.mediafire.com/?dvzy7dwj3m6wfyr

cffsymbol
31-07-2014, 22:30
Sorun cok komik cikti turboya giren hortum baya baya bostaymis turbo borulari degistikten sonra gevsedi sanirim tekrar bi bakalim dedik kelepceler bosta bi cektik cikti simdi sıktık hersey normal vanalarida kenarda sakliycaz artik

serti
01-08-2014, 11:15
Sorun cok komik cikti turboya giren hortum baya baya bostaymis turbo borulari degistikten sonra gevsedi sanirim tekrar bi bakalim dedik kelepceler bosta bi cektik cikti simdi sıktık hersey normal vanalarida kenarda sakliycaz artik

başıma geldiği için özellikle kelepçeleri kontrol edin demiştim.büyüklerin ustaların ve tecrübeli arkadaşların affına sığınarak bişe söylemek istiyorum..her 0299 hatası elektrovana değildir.öle cok cabuk bozulan bi parçada değil..

coller montajında sıkılan kelepçeler bi kere ısınıp soğudunda gevşiyor.kelepceler 8-9 tur daha sıkılıyor.tam 3 kere deneme yaparken boost borularını yerinden cıkardım.

ayrıca bi rivayete göre C4 dizelin elektrovanası baya baya sağlam iş görüyormuş rc lerde haberiniz ola.ama şehir efsaneside olabilir..

bu arada sorunun hallolmasına sevindim. o sıkıntıyı coğu 207 GT-RC kullanıcısı bilir.sinir bozucu bi durumdur..hadi gözünüz aydın.

orhan_guney
01-08-2014, 11:49
aracını denemek isteyen var ise deniyebilirim bu gece veya yarın.

Tuncay
01-08-2014, 12:18
aracını denemek isteyen var ise deniyebilirim bu gece veya yarın.

kanka cansın la denemicekmiydin çok keyifli deneme olur;)

orhan_guney
01-08-2014, 16:25
kanka cansın ile yarın deniycem kabul ederse sende gel.
kanka cansın la denemicekmiydin çok keyifli deneme olur;)

Backstage
01-08-2014, 20:22
207 GT nin yağ basınç değeri nedir ?

byspeedman
02-08-2014, 10:40
Gt nin tam nedir bilememde normal sartlarda rolanti 3 bar 2500 dd 6 bar olmalidir geneldir.

Hakan-N
02-08-2014, 22:39
elektrovanaların parça kodlarını bilen varmı?

uerbas
03-08-2014, 11:13
308 thp 140 lık aracım eksoz emisyon arızası verdi yakıttan mı bilemedim ama bi katkı aldım şimdi yakıtı bitirmeye çalışıyorum bu araçta arızayı nasıl sıfırlarım bilen var mı?

meSs
03-08-2014, 13:08
308 thp 140 lık aracım eksoz emisyon arızası verdi yakıttan mı bilemedim ama bi katkı aldım şimdi yakıtı bitirmeye çalışıyorum bu araçta arızayı nasıl sıfırlarım bilen var mı?

Obd uzerinden hata kodlarini silebilirsin..

FaBeRgE
03-08-2014, 13:26

bilgisayarı olan herhangi bir servis 5dk içinde silebilir.

tr_select
03-08-2014, 15:11
Oto elektirikçilerinde bile aletler var. Makinayı bağlayıp iki dakikada siliyorlar. 20-25 tl ücret istiyorlar...

Aranel Ciryatan
03-08-2014, 16:57
ELM327 herkese bi tane şart :D

aldatmaca
03-08-2014, 20:08
elektrovanaların parça kodlarını bilen varmı?

1922v6 boost selenoidi
güncel liste fiyatı 109 TL

1922v9 VVT elektrovanası
güncel liste fiyatı 129 TL

1563L4 depo kanister vanası
güncel liste fiyatı 53 TL

tuFAN
03-08-2014, 20:15
1922V9 Vanos Selonoidi güncellenmiş

Yenisinin parça numarası: V758776080 - 113 TL

aldatmaca
03-08-2014, 20:27
yenimi güncellenmiş..

tuFAN
03-08-2014, 20:37
1-2 hafta once sanirim

Hakan-N
04-08-2014, 00:40
1922v6 boost selenoidi
güncel liste fiyatı 109 TL

1922v9 VVT elektrovanası
güncel liste fiyatı 129 TL

1563L4 depo kanister vanası
güncel liste fiyatı 53 TL

tamamdır saolasın benzin pompasnı değiştirirken hepsini değiştireyim diyodm

Bu arada yüksek basınçlı benzin pompası kullanan varmıdır? Almışken yüksek basınçlı pompamı alayım kendi orjinal pompasınımı alayım fikri olan varmıdır?

Aranel Ciryatan
04-08-2014, 06:16
Selam arkadaşlar bugün filtre kiti ve Dump valve siparişini vericem. şu ürünleri almam sanırım direk bağlantılar için yeterli olacaktır dimi?

Forge Boost boruları : Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMHP207)

Bunu boost borularını aldığımda sanırım extra bir intercooler borusu almama gerek yok fotoğrafta orjinal borular ile kullanmışlar. İlerleyen günlerde intercoolerda değiştireceğim için şuanda o borulara extra para vermek istemiyorum.

Forge Filtre Kiti : Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMIND207)

filtre kitini alınca sanırım şu aşağıdaki boruları almama gerek yok. anladığım kadarıyla bu borula orjinal filtre ile kullanılan borular?

Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMINL207)

s7158
04-08-2014, 08:48
İyi haftalar..
Tatil dönüşü çalışanlara ayrıca iyi haftalar :)

Aranel Ciryatan
04-08-2014, 09:15
İyi haftalar..
Tatil dönüşü çalışanlara ayrıca iyi haftalar :)

yapma bunu yapma bunu :D hem tatil sendromu hemde pazartesi sendromu combosu yaşıyorum. 1 hafta Bodrum sonrası iş başı iyi gelmedi bana :D

s7158
04-08-2014, 09:18
yapma bunu yapma bunu :D hem tatil sendromu hemde pazartesi sendromu combosu yaşıyorum. 1 hafta Bodrum sonrası iş başı iyi gelmedi bana :D

:D hayat hard

Aranel Ciryatan
04-08-2014, 12:57
Yağ filtremize oil sandwich uyuyor mu?

SDR_07
04-08-2014, 14:29
http://i60.tinypic.com/o6mkpl.jpg

çarşamba günü istanbula getiriyorum arabamı hem dyno cıkartmak ne güçlerde görmek istiyorum ...

aldatmaca
04-08-2014, 14:54
tamamdır saolasın benzin pompasnı değiştirirken hepsini değiştireyim diyodm

Bu arada yüksek basınçlı benzin pompası kullanan varmıdır? Almışken yüksek basınçlı pompamı alayım kendi orjinal pompasınımı alayım fikri olan varmıdır?

benzin pompası nasıl bozuldu nerden anladınız bozuk olduğunu?...

byspeedman
04-08-2014, 15:29

depo içi pompa mı arızalı eper o ise yakıt basınç manometresi ile kontrol etmek gerekir.

yüksek basınç pompası ise teşhis cihazının parametre bölümünden istenen ile gerçekleşen parametre grafik kaydı almak gerekir.

Hakan-N
04-08-2014, 15:30

marş basıyor akü var fakat çalışmıyor bizde arka koltuğun altındaki depo pompasına tornavida arkasıyla vurduk bir kaç kere ve çalıştı fakat arabayı stop edince yine çalışmıyor zaten kontağı çevirince arabanın arkasından ince bi ses gelir hani pompanın elektrik sesidir o ses gelmiyor mesela burdan anladık kafama takılan soru : bu arkadaki benzin pompasını fabrika daha sonradan güncelledimi? güncellediyse parçayı değiştirecem 550 tl fiatı var ama güncellemediyse tamir ettiricem kadar para vermeyeym diyorum

Aranel Ciryatan
04-08-2014, 18:51
Hangisini almalıyım?

Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FM207V)
Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMDVR56A)

Masterpiece
04-08-2014, 19:23
Hangisini almalıyım?

Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FM207V)
Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMDVR56A)

Blow off valve kit dediği sesli versiyon , sessiz versiyonuna yani ilk linktekine göre basnç kaçırdığı söyleniyor , bendeki ilki yani sessiz versiyon onu tavsiye ederim.

Schumi
04-08-2014, 19:54
Hangisini almalıyım?

2 side değil. :)

tuFAN
04-08-2014, 19:56
forge kullanmadım bilmiyorum da yarı fiyatından daha ucuza GFB Dumpvalve varken forge almaya bence gerek yok

aldatmaca
04-08-2014, 22:14
bu bende forgenın seslı tıpı var bugun boruları kurcalarken boruların yerını değiştirdim çok güzel gulu gulu ses çıkardı bun un bır zarır olurmu hortumları değişik kombınasyonlarda taksam surge sesın zararı farmı..

Low-Rider
04-08-2014, 22:20
Hangisini almalıyım?

Neredeyse hepsini çok daha ucuza çözmek varken neden illa forge ? hadi dv anlarımda borulara o kadar para yazık günah

Aranel Ciryatan
04-08-2014, 22:55
Neredeyse hepsini çok daha ucuza çözmek varken neden illa forge ? hadi dv anlarımda borulara o kadar para yazık günah

çok zamanım olmuyor ilgilenecek. tak kullan mantığında olan hazır ürünler işime geliyor o yüzden. diğer türlü gidip yaptırcam bi yerlede istediğim gibi olmayacak pot olacak eğri olacak sonra ben stres olucam sinirlenicem :D

Eski aracımda bide pahalı olmasına rağmen ara boruları dahil supersprint atmıştım tüm egzoz sisteminin.

Aranel Ciryatan
04-08-2014, 22:56
2 side değil. :)

öneri var mı? :D hazırda çabuk emin edebileceğim bir şey olmalı ama.

Masterpiece
05-08-2014, 02:14
bu bende forgenın seslı tıpı var bugun boruları kurcalarken boruların yerını değiştirdim çok güzel gulu gulu ses çıkardı bun un bır zarır olurmu hortumları değişik kombınasyonlarda taksam surge sesın zararı farmı..

Gulu gulu sesinin zararı var diye biliyorum , tahliye edilmeyen kısım pallere geri dönüyor o da doğal olarak zarar veriyor..

Sizdeki gerçi sesli tip ama , forge üzerinden 2 ayrı hortum çıkıyor , sizdekiler orjinal midir ? Bunların iç ölçüleri lazım bana aslında yardımcı olabilirmisiniz ?

trky_GT
05-08-2014, 09:40
Arkadaşlar merhaba herkese. Sevdiğim bi kardeşim aracını rc veya lemansla takas yapmak istiyo kıriter belirtmedi temiz olması yeterli diyo kendi aracıda gayet temiz (su) clio rs182 takas yapmak istiyen burda veya çevrenizde kişiler varsa görüşelim.

aldatmaca
05-08-2014, 09:56
Gulu gulu sesinin zararı var diye biliyorum , tahliye edilmeyen kısım pallere geri dönüyor o da doğal olarak zarar veriyor..

Sizdeki gerçi sesli tip ama , forge üzerinden 2 ayrı hortum çıkıyor , sizdekiler orjinal midir ? Bunların iç ölçüleri lazım bana aslında yardımcı olabilirmisiniz ?

4 mm silikon hortum ....iç ölçüsü daha yeni sipariş verdim mavi...

uerbas
05-08-2014, 10:49
Obd uzerinden hata kodlarini silebilirsin..

bilgisayarı olan herhangi bir servis 5dk içinde silebilir.

sorunu çözdük bobinmiş sıkıntı :)

Hakan-N
05-08-2014, 16:26
207 rc lere wallbro ya a bosch benzin pompası takılabiliyormu arka koltugun altındaki yere bilen varmı?

meSs
05-08-2014, 21:30
Aeromotive 340 LPH kullanabilirsin....

Hakan-N
06-08-2014, 01:46
Aeromotive 340 LPH kullanabilirsin....

tamamdır teşekkürler bunu bulmak biraz zor olabilir walbro kadar yaygın değildir sanırım

FaBeRgE
06-08-2014, 02:56
walbro pompalara tek ısınamayan ben miyim ?

Aeromotive sanırım kat kat daha kaliteli.

Hakan-N
06-08-2014, 14:58
Pompa isini hallettim usta bana ealbro ya da turevleri olan pompanın tek basına performans vermiceni soyledi ondeki pompa ile birlikte enjektorler degismeden performansa katkı yapmaz dediler bnde bosch pompa taktım oem pompa ile aynı basıncta

s7158
06-08-2014, 15:01
Pompa isini hallettim usta bana ealbro ya da turevleri olan pompanın tek basına performans vermiceni soyledi ondeki pompa ile birlikte enjektorler degismeden performansa katkı yapmaz dediler bnde bosch pompa taktım oem pompa ile aynı basıncta

Mantıklı olanı yapmışsın. Çünkü öndeki pompa asıl görevi yapan pompa(yüksek basınç benzin pompası).

Hakan-N
06-08-2014, 15:53
Mantıklı olanı yapmışsın. Çünkü öndeki pompa asıl görevi yapan pompa(yüksek basınç benzin pompası).

Aynen senin dedigini soyledi usta 100 lira bosch pompa tuttu 100 lirada iscilik aldılar 200 e kapattım

gokayy
07-08-2014, 00:36
Kaputa scoop falan düşünenler vardı internette böyle birşeye denk geldim belki işinize yarar
Peugeot 207 Tek havalandırma davlumbaz, karbon fiber kaput-Motor Davlumbazlar-ürün Kimliği:546363686-turkish.alibaba.com (http://turkish.alibaba.com/product-gs/peugeot-207-single-vent-hood-carbon-fiber-hood-546363686.html)

Aranel Ciryatan
07-08-2014, 06:47
Selam Dostlar,

Salı günü Fidan Egzoz'a gittim ve 1 hafta sonrasına falan randevu aldım denebilir. Hafta başı arıcam tekrar hangi gün geleyim diye. Benim kafamdaki sistemi geçtiğimiz günlerde yazmıştım fakat o biraz değişiklik yaptı.

Benim düşümcem sırasıyla 70>60mm DP + 60mm boru + tüp orta + Cutout + OEM son susturucumuz. Amacım kapatınca sessiz olması idi.

Ahmet usta sırasıyla 70>60mm DP + 60mm boru + Cutout + OEM son susturucumuz olarak yapalım dedi yani orta susturucuyu çıkarıyor arada. kapatınca biraz homurtu olur ama etrafı rahatsız edecek düzeyde olmaz diyor. Ne diyorsunuz sadece son susturucu kapalıyken sessiz dolaşmam için yeterli olacak mı?

Ayrıca intercooler için bir alternatif önerdi bana. Ufuk ile görüştüm telefonda kesin buradandır oda. Antalya'da intercooler yapan birini önerdiler ve Seat Sport ile aynı ölçülerde yapıyorlarmış. Daha önce deneyen oldu mu?

Cevaplar için teşekkürler. Bu arada Ahmet ustanın ilgisi ve işçiliğide hoşuma gitti doğrusu.

S.Ucar
07-08-2014, 12:35
Antalyada üretilen intercooler a krom boru yaptırdılar intercoolerı bydpeedman nickli arkadaş ürettirdi bende büyük turbo var üretilen intercooleri kullanıyorum bir sıkıntı görmedim.

orhan_guney
07-08-2014, 12:37
hop hacı bir istanbul yapsana yahu :) yukledin okadar görelim Maşallah diyelim konuda acmadın :D
Antalyada üretilen intercooler a krom boru yaptırdılar intercoolerı bydpeedman nickli arkadaş ürettirdi bende büyük turbo var üretilen intercooleri kullanıyorum bir sıkıntı görmedim.

S.Ucar
07-08-2014, 12:53
Konu için resim topluyom açıcam yakında :) bide ayağımı sakatladım evde takılmam gerekiyo bu aralar ;)

serti
07-08-2014, 14:37
Selam Dostlar,

Salı günü Fidan Egzoz'a gittim ve 1 hafta sonrasına falan randevu aldım denebilir. Hafta başı arıcam tekrar hangi gün geleyim diye. Benim kafamdaki sistemi geçtiğimiz günlerde yazmıştım fakat o biraz değişiklik yaptı.

Benim düşümcem sırasıyla 70>60mm DP + 60mm boru + tüp orta + Cutout + OEM son susturucumuz. Amacım kapatınca sessiz olması idi.

Ahmet usta sırasıyla 70>60mm DP + 60mm boru + Cutout + OEM son susturucumuz olarak yapalım dedi yani orta susturucuyu çıkarıyor arada. kapatınca biraz homurtu olur ama etrafı rahatsız edecek düzeyde olmaz diyor. Ne diyorsunuz sadece son susturucu kapalıyken sessiz dolaşmam için yeterli olacak mı?

Ayrıca intercooler için bir alternatif önerdi bana. Ufuk ile görüştüm telefonda kesin buradandır oda. Antalya'da intercooler yapan birini önerdiler ve Seat Sport ile aynı ölçülerde yapıyorlarmış. Daha önce deneyen oldu mu?

Cevaplar için teşekkürler. Bu arada Ahmet ustanın ilgisi ve işçiliğide hoşuma gitti doğrusu.

Coller olayını ekrem ustamız hallediyor.konuyu görünce yazar zaten..coğumuz seat sport muadili olan bu coller ı kullanıyoruz.

egzoz olayına gelince..bende 700 mm dp orjinal düz boru ve orjinal son kullanıyorum..senin cat out suz modeli yani..ses gayet iyi ne rahatsız ediyor nede tam kesiyor.orta karar yani.

Aranel Ciryatan
07-08-2014, 14:40
Ufuk bana Ekrem'in numarasını vermiş zaten şimdi baktım telefondan :)

reeojen
07-08-2014, 18:25
Arkadaşlar merhaba fotoğraflarda çizgiyle belirttiğim kutu vakum tankımı ? Üzerindeki hortum boşa çıkmış bağlantısı neresidir ? 1922 V6 elektrovanayla bağlantısı varmıdır ? Yardımcı olurmusunuz.
http://i59.tinypic.com/2mw7036.jpg
http://i59.tinypic.com/sexbgz.jpg

Schumi
07-08-2014, 20:13
Selam Dostlar,

Bence ortaya susturucu mutlaka koy. Etrafı rahatsız etmez doğru ama bir polis bas gaza derse bağlar arabayı. Sertaç abinin arabanın sesini duydum bu gün. Avrupa yakasında sıkıntı olmaz ama Anadolu yakasında öttürürler. :D

halitilker
08-08-2014, 09:04
dün samsunda her yerde çevirme vardı
polis durdurduğu arabanın içine oturuyor gaz veriyordu :)
ses olayı cidden sıkıntı artık

byspeedman
08-08-2014, 10:00
Ufuk bana Ekrem'in numarasını vermiş zaten şimdi baktım telefondan :)

Günaydın hayırlı cumalar

Cooler 1 adet var istersen

tuFAN
08-08-2014, 10:47
Arkadaşlar merhaba fotoğraflarda çizgiyle belirttiğim kutu vakum tankımı ? Üzerindeki hortum boşa çıkmış bağlantısı neresidir ? 1922 V6 elektrovanayla bağlantısı varmıdır ? Yardımcı olurmusunuz.
http://i59.tinypic.com/2mw7036.jpg
http://i59.tinypic.com/sexbgz.jpg
http://i.imgur.com/9wpoi2F.jpg?1

aldatmaca
08-08-2014, 14:24
Arkadaşlar etuners steliosun cebi olan var mı paylaşabilirsiniz özelden veya genelden.....

reeojen
08-08-2014, 16:41
Dostlar selam. P1676 p0444. P0245. P0034 arıza kodlarını alıyorum. Arıza lambası sürekli yanıyor.

mturhat
08-08-2014, 17:02
Dostlar selam. P1676 p0444. P0245. P0034 arıza kodlarını alıyorum. Arıza lambası sürekli yanıyor.
ciddi bir sorun. dumpvalve, kannister,şarz dinamosu, turbo elekrvanası
bence sigortalarını bi kontrol etttirmelisin.

3rk4n
08-08-2014, 17:46
Selam ustalar bizim 207gt ile arkadasim tatile gitti 2100km yol yapti herangi bi sorun olmadi ama memlekete geldikten sora 3000rpm gibi araba patirdiyor sanki buji bozuk gibi ama ariza yakmiyor bijileri distirdik fark etmedive ariza da yakmiyor neden olabilir ustalar.

reeojen
08-08-2014, 18:05
ciddi bir sorun. dumpvalve, kannister,şarz dinamosu, turbo elekrvanası
bence sigortalarını bi kontrol etttirmelisin.

Bu parçaların hepsini değiştirdim sorunum çözülmedi. Dediğiniz gibi tesisatta sıkıntı var sanırım.Teşekkür ederim.

gokayy
09-08-2014, 08:47
Merhaba son zamanlarda benim araçta 2000 devire dogru sanki bi kesiklik oluyo arada sırada sonra rahatlıyor tekrar. Sente ayarını daha onceden yaptırdım buji veya bobinlerden olabilir mi ?

ErK_aY
09-08-2014, 08:55
yapısı geregı hepsınde mevcut fazla takılma gıt gel yapmasına :)

gokayy
09-08-2014, 09:42
yapısı geregı hepsınde mevcut fazla takılma gıt gel yapmasına :)

nasıl yani :D

ErK_aY
09-08-2014, 13:39
Bi cok gt ve rc de mevcut senin dedigin olay. Timingde ayar yapsan bujide bobinde degissen ayni olacak.

gokayy
10-08-2014, 21:28
Ya bende bi sorun daha var gerçi önceki sorun değilmişte :D
- Klimayı açtıgımda boşta dahil olmak üzere gaza biraz bastıgımda hırıltı sesi geliyor ön taraftan ama klima kapalıyken ses yok ? Ses sanki turbo arızalıymış gibi gaza dokundukca geliyor

ErK_aY
10-08-2014, 22:20
Klima ile turbo arasinda bi bag yokki. O dedigin bndede var buyuk ihtiml klima motorunun balansiyla ilgili zamnla olabilecek seyler. Bnim icin tek motorun sesi onmli. :)

gokayy
10-08-2014, 23:18
Klima ile turbo arasinda bi bag yokki. O dedigin bndede var buyuk ihtiml klima motorunun balansiyla ilgili zamnla olabilecek seyler. Bnim icin tek motorun sesi onmli. :)

Zaten sanki dedim hani o tarz bir ses cıkıyor hırıltı sesı ya gaza bastıkca yarın video ceker yüklerim

İstanbulStock
11-08-2014, 07:00
selam dostlar,

salı günü fidan egzoz'a gittim ve 1 hafta sonrasına falan randevu aldım denebilir. Hafta başı arıcam tekrar hangi gün geleyim diye. Benim kafamdaki sistemi geçtiğimiz günlerde yazmıştım fakat o biraz değişiklik yaptı.

Benim düşümcem sırasıyla 70>60mm dp + 60mm boru + tüp orta + cutout + oem son susturucumuz. Amacım kapatınca sessiz olması idi.

Ahmet usta sırasıyla 70>60mm dp + 60mm boru + cutout + oem son susturucumuz olarak yapalım dedi yani orta susturucuyu çıkarıyor arada. Kapatınca biraz homurtu olur ama etrafı rahatsız edecek düzeyde olmaz diyor. Ne diyorsunuz sadece son susturucu kapalıyken sessiz dolaşmam için yeterli olacak mı?

Ayrıca intercooler için bir alternatif önerdi bana. Ufuk ile görüştüm telefonda kesin buradandır oda. Antalya'da intercooler yapan birini önerdiler ve seat sport ile aynı ölçülerde yapıyorlarmış. Daha önce deneyen oldu mu?

Cevaplar için teşekkürler. Bu arada ahmet ustanın ilgisi ve işçiliğide hoşuma gitti doğrusu.

ahmet abi dediyse dusunme bende orda yaptirdim Çok memnunum

gokayy
11-08-2014, 09:11
Ya bende bi sorun daha var gerçi önceki sorun değilmişte :D
- Klimayı açtıgımda boşta dahil olmak üzere gaza biraz bastıgımda hırıltı sesi geliyor ön taraftan ama klima kapalıyken ses yok ? Ses sanki turbo arızalıymış gibi gaza dokundukca geliyor

Zaten sanki dedim hani o tarz bir ses cıkıyor hırıltı sesı ya gaza bastıkca yarın video ceker yüklerim

Günaydın ey ahali günceli :D

Naman
11-08-2014, 14:00

Selam,

2. linkteki benim aracım, ben satıyorum servis üzerinden. Ne merak ediyorsan yanıtlamaya çalışayım.

Pek giremediğim için şimdi gördüm mesajını.. PM de gitmiyor sana.

FaBeRgE
11-08-2014, 14:05
Selam,

2. linkteki benim aracım, ben satıyorum servis üzerinden. Ne merak ediyorsan yanıtlamaya çalışayım.

Pek giremediğim için şimdi gördüm mesajını.. PM de gitmiyor sana.

Servis ışığını neden söndürmediniz :) Sizin gibi aracına bakan biri için eksi bir durum sanki :)

Naman
11-08-2014, 14:30
Servis ışığını neden söndürmediniz :) Sizin gibi aracına bakan biri için eksi bir durum sanki :)

Güzel detay yakalamışsınız :) Kendi aracım ya hiç fotoları kurcalamamıştım :) arayayım söndürsünler bari.

ethm
11-08-2014, 17:39
Lastik havalarini 2.6 bar yaptigim zaman arac cok sert oluyor havasini dusurdugum zaman agriza isigi yaniyor .sizler kac barlik hava basiyorsunuz.

tuFAN
11-08-2014, 17:45
ben her daim soğuk lastiğe 2.6 bar basıyorum

lastik Conti Sport Contact 5 yürüyen H&R Coilover orj. halinden daha konforlu

ama bridgestone gibi lastik ve yay ile 2.6 bar basınçta araba çok sert oluyordu

Antalyalogy
11-08-2014, 17:56
Tufan selam, 208 için coilover arayışım var şu an sadece Bistein B14 bulabildim senin bildiğin başka marka varmıdır?

ErK_aY
11-08-2014, 18:44
Lastik havalarini 2.6 bar yaptigim zaman arac cok sert oluyor havasini dusurdugum zaman agriza isigi yaniyor .sizler kac barlik hava basiyorsunuz.

32 - bro serviste yada ozel serviste planet 2000 pugun orjinl programi olsun yeter. Programdan kapatabiliyorsun. Kislik lastk ebati var onu seciyordun. Sensorler devre disi kaliyor.

Schumi
11-08-2014, 19:17
Tufan selam, 208 için coilover arayışım var şu an sadece Bistein B14 bulabildim senin bildiğin başka marka varmıdır?

Başka bakınma direk al.

Antalyalogy
11-08-2014, 19:43
Başka bakınma direk al.

TR ye kargo yok, Almanyadan birinin getirmesi lazım :(:(

Masterpiece
11-08-2014, 20:42
Araçlarınıza ilaç kaçırmayın derim :)

http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/189399-spacer-peugeot-citroen-ford.html#post7582750

tuFAN
11-08-2014, 20:53
abi bilstein hiç kullanmadım ama onunla aynı çalışma prensibine ve amortisörlere sahip olan h&r'dan çok memnunum
sen de memnun kalırsın diye düşünüyorum

bilstein distribütörü ROTAŞ özel siparişle getiriyormuş

başka markaların şu anda üretimi yok sanırım ama zamanla çıkar piyasaya

Antalyalogy
11-08-2014, 21:05
abi bilstein hiç kullanmadım ama onunla aynı çalışma prensibine ve amortisörlere sahip olan h&r'dan çok memnunum
sen de memnun kalırsın diye düşünüyorum

bilstein distribütörü ROTAŞ özel siparişle getiriyormuş

başka markaların şu anda üretimi yok sanırım ama zamanla çıkar piyasaya

Az önce mail attım Rotaş a 10 dk sonra geri döndüler :D:D Almanyadaki izinlerden dolayı cevaplar gecikebiliyormuş önümüzdeki hafta içi dönecekler, birde bu 208 için üretilmiş b14 lerin 2 tipi var ön amortisör tablası çapı 47 mm ve 51mm olan diye nerden öğrenecek bunu ölçecekmiyiz?

tuFAN
11-08-2014, 21:16
aynen 207 deki gibi 47 ve 51 mm olmak üzere 2 tip var

150 175 ve 110'luk dizellerde amortisör çapı 51 mm

sendekiler %99 51 mm

ön amortisörlerin dış çapını ölçeceksin abi