Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
Low-Rider
15-01-2014, 09:09
aslında ortak bir yerde buluşabiliriz. tek seferde sadece 207 rc-gt-lemans lar olarak, bir hafta sonu bol bol denemeler videolar resimler çekeriz mangal yeriz :) Başkan el at bu olaya kavuştur bizi :)
Güzel fikir..
byspeedman
15-01-2014, 09:31
günaydın miilet yoktum bi kaç gündür
buluşma işi bana uyar...
Ekrem bi sayfa geri git , logolara adini yazdir toprak ;)
orhan_guney
15-01-2014, 10:39
beyler intercooler takar takmaz neler fark eder arabada ? mesala ilk hissetdiğiniz nedir?
beyler intercooler takar takmaz neler fark eder arabada ? mesala ilk hissetdiğiniz nedir?
150-160'dan sonraki hızlanma bariz bi şekilde artar.
Gorunum haha :)
orhan_guney
15-01-2014, 11:05
görünüm hoşuma gitmiyor büyük olduğu için, bu arada hafta sonu mangal keyfı demişsin hafta sonuna gerek yok cıkalım bu akşam anadolu yakasında bitirelim olm işi artık :) hazır arabamda yavaş geçersin beni :) 5 boy
Gorunum haha :)
byspeedman
15-01-2014, 11:06
Son durum ;
1 set Erkay
1 set Özgur
1 set Orhan (ilk isteyen Orhan :D)
1 set Serdar
1 Set Selçuk
1 set Emir
1 set Merthan
kaldı 2 :D:D:D
Eko stayla lütfen
görünüm hoşuma gitmiyor büyük olduğu için, bu arada hafta sonu mangal keyfı demişsin hafta sonuna gerek yok cıkalım bu akşam anadolu yakasında bitirelim olm işi artık :) hazır arabamda yavaş geçersin beni :) 5 boy
Filtreyi takmadimla daha tamponu sokmem gerek.
orhan_guney
15-01-2014, 11:18
filtre bende yok kutu kapalı ne olcak boşver filtreyı :)
Filtreyi takmadimla daha tamponu sokmem gerek.
seatsport intercooler taktigini varsayarsak, güc gelme devirin 1000rpm yukarı cıkıcaktır(tabiri caizse turbonun dolma deviri).
Steliosun görüşü şu şekilde, küçük intercoolar hem hacimen hemde bulundugu yer bakımından fazla ısınmakta, dolayısı ile yeteri kadar soğuyamayan hava motorlar gitmekte, buda vuruntu riskini özellikle sıkıştırarak kullanımda arttırmakta.
yazılımla desteklediğin sürece 1000 devirin pek manası kalmayacaktır. düsünmeden tak derim.
orhan_guney
15-01-2014, 12:46
Detaylar için teşekkür ederim,
seatsport intercooler taktigini varsayarsak, güc gelme devirin 1000rpm yukarı cıkıcaktır(tabiri caizse turbonun dolma deviri).
Steliosun görüşü şu şekilde, küçük intercoolar hem hacimen hemde bulundugu yer bakımından fazla ısınmakta, dolayısı ile yeteri kadar soğuyamayan hava motorlar gitmekte, buda vuruntu riskini özellikle sıkıştırarak kullanımda arttırmakta.
yazılımla desteklediğin sürece 1000 devirin pek manası kalmayacaktır. düsünmeden tak derim.
Antalyalogy
15-01-2014, 12:55
aynen şöyle hissettik eheuehuehuehueh :D:D:D:D
fotodaki öncel bizim..
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/22/dsc01312q.jpg
fotodaki öncel bizim..
bu takmadan ilk hissedilen brom :D aaıeaıejaıjeıaehuahe..
orhan_guney
15-01-2014, 13:30
Başkan baya sevinmişsin belli :)
fotodaki öncel bizim..
Başkan baya sevinmişsin belli :)
Cok sevinmistik:D
Egzoz sistemi olarak ne öneriyorsunuz? 70 lik downpipe,63'lük düz boru ve sona warex mi?
Ya da aynı şekilde gidip son susturucuya gelmeden cut out mu? Hangisini önerirsiniz?
Yazılımım şuan 1 bar,1.2 yapmak için downpipe,düz boru ve sona gelmeden cut out yaptırsam nasıl olur?
Ya da performans açısından başka düşünceniz var mı? Teşekkürler :)
Antalyalogy
15-01-2014, 17:27
en çok kullanılan egzos sistemi 70-76 dp devamına 63,5 lük düz sona warex veya 70-76 dp spiralden sonra cut-out.
ya da 70-76 dp sona kadar 70 lik düz boru ama bence turbo büyütmeden 70 e gerek yok..
Cut-out takarsanız alt devirler biraz cansız olur ama üst devirlerde bi o kadar canlı olur.
Masterpiece
15-01-2014, 18:09
Stock turboyla 63 mm dp daha iyi olmaz mı ?
Stock turbo 70 veya 76 mm dp ı yeterince doldurabilirmi ?
Stock turboyla 63 mm dp daha iyi olmaz mı ?
Stock turbo 70 veya 76 mm dp ı yeterince doldurabilirmi ?
Down pipe- Bu boru turbonun sicak tarafından çıkar, genellikle kartere kadar (ya da bazen biraz daha fazla) uzar. Downpipe boyu için iyi bir genel kural: daha büyük=daha iyi. Turbolar, çok fazla backpressure yaratır, bu yüzden gazları mümkün olduğunca çabuk dışarı atmak gerekir. İŞte bu yüzden yüksek güç üreten turbolu otomobillerin çoğunda komple egzoz sistemi yerine açık bi downpipe görürürz. Eğer komple egzoz da uygulayacaksanız aynı kural geçerli: daha büyük=daha iyi. Araştırmamda gördüğüm kadrıyla 2,5" egzoz, 300hp nin altındaki arabalar için yeterli. Ama büyük egzoz imkanınız varsa kaçınmayın.
***NOT: Her Downpipe birbirinin aynısı değildir ve üniversal de değildirler. Farklı manifoldlar, downpipe ı farklı yerlerde bulundurur. İyi bi araştırma yapıp setup ınıza uyan bi downpipe aldığınızdan emin olun.
Asiri besleme bolumunden alinti.
63 luk dp oldugunda tek fark katalitigi iptal etmis oluyoruz. orjinal boru ebati ayni kalmis oluyor.
Masterpiece
15-01-2014, 18:43
Down pipe- Bu boru turbonun sicak tarafından çıkar, genellikle kartere kadar (ya da bazen biraz daha fazla) uzar. Downpipe boyu için iyi bir genel kural: daha büyük=daha iyi. Turbolar, çok fazla backpressure yaratır, bu yüzden gazları mümkün olduğunca çabuk dışarı atmak gerekir. İŞte bu yüzden yüksek güç üreten turbolu otomobillerin çoğunda komple egzoz sistemi yerine açık bi downpipe görürürz. Eğer komple egzoz da uygulayacaksanız aynı kural geçerli: daha büyük=daha iyi. Araştırmamda gördüğüm kadrıyla 2,5" egzoz, 300hp nin altındaki arabalar için yeterli. Ama büyük egzoz imkanınız varsa kaçınmayın.
***NOT: Her Downpipe birbirinin aynısı değildir ve üniversal de değildirler. Farklı manifoldlar, downpipe ı farklı yerlerde bulundurur. İyi bi araştırma yapıp setup ınıza uyan bi downpipe aldığınızdan emin olun.
Asiri besleme bolumunden alinti.
63 luk dp oldugunda tek fark katalitigi iptal etmis oluyoruz. orjinal boru ebati ayni kalmis oluyor.
Backpressure olayı kafamı karıştırıyor birazda , neden derseniz yine bu konu içinde bu araçların biraz backpressure a ihtiyacı olduğu yazılmıştı benimde o aklımda kalmış o yüzden 2.5'' lik bi sistem var kafamda ,
bu konuya bi açıklık gelirse çok iyi olacak , yani bu araçların backpressure ihtiyacı varmı yoksa tamamen minimuma indirmek gerekli mi ? Tabiki stock turbo kullanılan sistemler için bahsediyorum..
Antalyalogy
15-01-2014, 18:45
Orjinal dp nin (katalik in) turbo agzi 70 lik alt taraftaki agzi 60 lik yani orjinalde de 60 lik cikis devami 57 lik.
208 156thp de dp cikis 57 devami 50 lik (abimin araci) dp herzaman egzos capindan buyuk olacak.
Masterpiece
15-01-2014, 18:48
Orjinal dp nin (katalik in) turbo agzi 70 lik alt taraftaki agzi 60 lik yani orjinalde de 60 lik cikis devami 57 lik.
208 156thp de dp cikis 57 devami 50 lik (abimin araci) dp herzaman egzos capindan buyuk olacak.
63.5 Dp devamı 60 mm olsa peki gereksiz küçük mü olur ?
Antalyalogy
15-01-2014, 18:50
Stok turbo 63.5 yeter
yn_lemans
15-01-2014, 19:05
70 down pipe 70 ara boru 90 varex var :)
en çok kullanılan egzos sistemi 70-76 dp devamına 63,5 lük düz sona warex veya 70-76 dp spiralden sonra cut-out.
ya da 70-76 dp sona kadar 70 lik düz boru ama bence turbo büyütmeden 70 e gerek yok..
Cut-out takarsanız alt devirler biraz cansız olur ama üst devirlerde bi o kadar canlı olur.
Abi peki cut out da cikan sesten nefret ediyorum,varex ile nasi ses cikiyor?
emirarslan34
15-01-2014, 19:23
bence 70 lik dp , 63 lük düz , 70 lik warex ( 70 lik warexlerın içi 63 lükmus zaten nerde okudum bilmiyorum ama. )
bence evlatlık bir warex al butce varsa ömür boyu kullan her aracında.
ilerde birde intercooler yaptınmı , güzel birde filtre sistemi şimdilik yeter.
Low-Rider
15-01-2014, 19:25
cutout gazlamadığın sürece sesi kötü evet ama gazlarken güzel, onun dışında hep kapalı kullanman lazım.
full sessiz bir araba keyif vermiyor bana
varex ile sesi duymak istersen ctesi maslakta görüşebiliriz
Merthan bende 70 dp 70 boru ve varex var.Bu hafta görüsürüz dinlersin sesi ve şuan 70lik agır geliyo diye düşünüyorum yazılımdan sonra daha saglıklı olucaktır.
bence 70 lik dp , 63 lük düz , 70 lik warex ( 70 lik warexlerın içi 63 lükmus zaten nerde okudum bilmiyorum ama. )
bence evlatlık bir warex al butce varsa ömür boyu kullan her aracında.
ilerde birde intercooler yaptınmı , güzel birde filtre sistemi şimdilik yeter.
Benim egzoz yapmaktaki amaç yazılımı 1.2-1.3 gibi yapmayı düşünüyorum.
Süreyya usta ile konuştum eğer tam performans istiyorsan qtp yapmak en mantıklısı dedi. Bende varex'te var istersen yaparız daha pahalı işime gelir ama varex'te az da olsa arabayı sıkıyor dedi bana. Varex dediğim custom varex tabi ama ekipman aynı :)
cutout gazlamadığın sürece sesi kötü evet ama gazlarken güzel, onun dışında hep kapalı kullanman lazım.
full sessiz bir araba keyif vermiyor bana
varex ile sesi duymak istersen ctesi maslakta görüşebiliriz
Müsait olursam gelirim tabiki duymak istiyorum bende. Full sessiz banada keyif vermiyor ama Şaşkınbakkal'da oturuyorum heryer polis kaynıyor hele hafta sonu akşam 9'dan sonra denk gelirsen hemen enseliyorlar daha merhaba demeden çekiciye işaret yapıyorlar. Öle olmasa direk Hks tip 70 lik koyardım,photoshop yapmıştım Subaru kadar olmasa da çok yakışmıştı.
Merthan bende 70 dp 70 boru ve varex var.Bu hafta görüsürüz dinlersin sesi ve şuan 70lik agır geliyo diye düşünüyorum yazılımdan sonra daha saglıklı olucaktır.
Kanka senin arabanın sesi biliyorum çok da beğenmiştim evet ama işte Varex için dediğim gibi aracı açık vaziyette bile birazcık sıkıyor dediler. Bunu diyen egzozcu tanıyormusun bilmiyorum Süreyya usta ama sıkı bi adamdır yani.
Yazılım zaten şart,intercooler'da almak lazım acaba yazın boost açınca avans vurur mu buda kafamı kurcalıyor.
yn_lemans
15-01-2014, 19:54
Benim egzoz yapmaktaki amaç yazılımı 1.2-1.3 gibi yapmayı düşünüyorum.
Süreyya usta ile konuştum eğer tam performans istiyorsan qtp yapmak en mantıklısı dedi. Bende varex'te var istersen yaparız daha pahalı işime gelir ama varex'te az da olsa arabayı sıkıyor dedi bana. Varex dediğim custom varex tabi ama ekipman aynı :)
Müsait olursam gelirim tabiki duymak istiyorum bende. Full sessiz banada keyif vermiyor ama Şaşkınbakkal'da oturuyorum heryer polis kaynıyor hele hafta sonu akşam 9'dan sonra denk gelirsen hemen enseliyorlar daha merhaba demeden çekiciye işaret yapıyorlar. Öle olmasa direk Hks tip 70 lik koyardım,photoshop yapmıştım Subaru kadar olmasa da çok yakışmıştı.
Kanka senin arabanın sesi biliyorum çok da beğenmiştim evet ama işte Varex için dediğim gibi aracı açık vaziyette bile birazcık sıkıyor dediler. Bunu diyen egzozcu tanıyormusun bilmiyorum Süreyya usta ama sıkı bi adamdır yani.
Yazılım zaten şart,intercooler'da almak lazım acaba yazın boost açınca avans vurur mu buda kafamı kurcalıyor.
daha önce 76 carbon hks vardı ses gerçekten çok kaliteliydi inanılmazdı ama mecbur ceza yedik varex e döndük
yn_lemans
15-01-2014, 19:58
özgür abi stage 5 400+ olan araba videosu varmı veya yorgolarla konuştunmu hangı arabaları geçmiş değermi motor içine girip bukadar para harcamaya yani tahmınım 10+ tl harcama yapmak 2750/3000 turbo piston kol 4000 kapak ppr 1800 civarı enjektör ? ortalama işçilik conta yağ ıvır zıvır 10 u bulur gecer gıbı... peki bu harcama bu guc ıcın degermı sence kişisel olarak
Orhan guneye rakip cikmadi hala :)
emirarslan34
15-01-2014, 20:35
Orhan guneye rakip cikmadi hala :)
orhan abiye seneye kavacık , şekerpınar farkı vericem :D
Antalyalogy
15-01-2014, 20:51
özgür abi stage 5 400+ olan araba videosu varmı veya yorgolarla konuştunmu hangı arabaları geçmiş değermi motor içine girip bukadar para harcamaya yani tahmınım 10+ tl harcama yapmak 2750/3000 turbo piston kol 4000 kapak ppr 1800 civarı enjektör ? ortalama işçilik conta yağ ıvır zıvır 10 u bulur gecer gıbı... peki bu harcama bu guc ıcın degermı sence kişisel olarak
İsmail im onu biz daha önce videolarınızı soruyolar diyerek istemiştik Stelios da çekeriz demişti.Aynen hangi araçlarla yürüyor diye merak ediyorlar bizim arkadaşlar dedik.
Piston cp 630 usd
Kol eagle 400 usd
Garrett GTX2867 , garret turbolar için geçen konu vardı Türkiye distribütöründen uygun fiyata alınabiliyormuş sormak lazım ne kadar diye.
ppr gerek yok,exhaust manifold da aynı
bir tek methanol de silindirlere 4 port enjeksiyon yapılacak
ayrıca 400 hp lik setup 98 ron a göre yani methanol kit ile vuruntu olmadan kullanılabilir.
Sen şu yazılımını ne zaman güncelleticeksin onu söyle :p:p:p
Bu arada Stelios halen argeye devam ediyor bu hafta Yalın a iki farklı map geldi alt devirleri daha canlı olan o da log bakıp geri dönüş veriyor, stabil ve mükemmel hale gelince daha da hızlanmış olacak..
Şu an kesiklik var vites geçişlerinde bu map de ama alt devirler atmo gibi gecikmesiz oldu diyordu..
Low-Rider
15-01-2014, 21:08
Çalışsın Stelios reiz :D
İsmail im onu biz daha önce videolarınızı soruyolar diyerek istemiştik Stelios da çekeriz demişti.Aynen hangi araçlarla yürüyor diye merak ediyorlar bizim arkadaşlar dedik.
Piston cp 630 usd
Kol eagle 400 usd
Garrett GTX2867 , garret turbolar için geçen konu vardı Türkiye distribütöründen uygun fiyata alınabiliyormuş sormak lazım ne kadar diye.
ppr gerek yok,exhaust manifold da aynı
bir tek methanol de silindirlere 4 port enjeksiyon yapılacak
ayrıca 400 hp lik setup 98 ron a göre yani methanol kit ile vuruntu olmadan kullanılabilir.
Sen şu yazılımını ne zaman güncelleticeksin onu söyle :p:p:p
Bu arada Stelios halen argeye devam ediyor bu hafta Yalın a iki farklı map geldi alt devirleri daha canlı olan o da log bakıp geri dönüş veriyor, stabil ve mükemmel hale gelince daha da hızlanmış olacak..
Şu an kesiklik var vites geçişlerinde bu map de ama alt devirler atmo gibi gecikmesiz oldu diyordu..
bro aynen dediğin gibi.. bu aralar kendisi özellikle şu son 2 gündür acayip yogun, cevap bile vermeyior cogu zaman, yada tek kelimelik kısa cevaplarla zaman tasarrufuna gidiyor :D iki map geldi aynen dediğin gibi, alt devirlerdede vuruntuyu kontrol etmemi istedi. Allaha şükür herhangi bir vuruntum yok alttada üsttede. biraz safe atmış yine sanırım afr üst devirlerde çok zengine kaçıyor. alt devirlerde dediğin gibi magic finger stelios konuşturmuş yine :D araç aynı atmosferik gibi, alt devirdede turbo sürekli spool haline galiba, hiç turbo lag yok neredeyse. lionhearttan gördüğüm dip gazda 2. ve 3. viteslerde 1,4 peak atıp 0,9-1,0 bara kadar kadar düşüyor. 4 ve 5de 1,4 peak, 1,3 cont. yürüyo arac. ama launch control zimbirtisini test ettiğimden sorunlu su anda yazilim. launch olayı İsmail'inde dediği gibi çatara patara diil gercekten, ama cidden cok iyi asılıyor araç. dünde dediğim gibi ama powerflex olmadan tavsiye etmiyorum :D launch control ün su anki sikintisi vites geçişleri. yüksek devirde vites geçişinde arac tekrar sanki tekrar launch a giriyo :S devir bi kesiliyo tekrar geliyo filan, sapıtıyo yani arac, vites geçiyorsunuz sanki debriyaj kavramamış gibi gaz yemiyo sonradan aklına geliyo gaza bastılar yaw gitmem lazım diyip gidio fln. ikinci yazılımla biraz daha giredi sorunları eskisine göre ama halen launck patch i yokmuşcasına gitmiyor arac. bende bakalım aynı yazılımın launch sız versiyonunu istedim simdi acaba kesmenin sebebi launch mı aracmı :D bekliyoruz. gelişmelerden haberdar ederim beyler...
Antalyalogy
15-01-2014, 21:20
Stelios reiz hahahahha koptum :)
yn_lemans
15-01-2014, 21:54
bro aynen dediğin gibi.. bu aralar kendisi özellikle şu son 2 gündür acayip yogun, cevap bile vermeyior cogu zaman, yada tek kelimelik kısa cevaplarla zaman tasarrufuna gidiyor :D iki map geldi aynen dediğin gibi, alt devirlerdede vuruntuyu kontrol etmemi istedi. Allaha şükür herhangi bir vuruntum yok alttada üsttede. biraz safe atmış yine sanırım afr üst devirlerde çok zengine kaçıyor. alt devirlerde dediğin gibi magic finger stelios konuşturmuş yine :D araç aynı atmosferik gibi, alt devirdede turbo sürekli spool haline galiba, hiç turbo lag yok neredeyse. lionhearttan gördüğüm dip gazda 2. ve 3. viteslerde 1,4 peak atıp 0,9-1,0 bara kadar kadar düşüyor. 4 ve 5de 1,4 peak, 1,3 cont. yürüyo arac. ama launch control zimbirtisini test ettiğimden sorunlu su anda yazilim. launch olayı İsmail'inde dediği gibi çatara patara diil gercekten, ama cidden cok iyi asılıyor araç. dünde dediğim gibi ama powerflex olmadan tavsiye etmiyorum :D launch control ün su anki sikintisi vites geçişleri. yüksek devirde vites geçişinde arac tekrar sanki tekrar launch a giriyo :S devir bi kesiliyo tekrar geliyo filan, sapıtıyo yani arac, vites geçiyorsunuz sanki debriyaj kavramamış gibi gaz yemiyo sonradan aklına geliyo gaza bastılar yaw gitmem lazım diyip gidio fln. ikinci yazılımla biraz daha giredi sorunları eskisine göre ama halen launck patch i yokmuşcasına gitmiyor arac. bende bakalım aynı yazılımın launch sız versiyonunu istedim simdi acaba kesmenin sebebi launch mı aracmı :D bekliyoruz. gelişmelerden haberdar ederim beyler...
Aynı gec güç gelmesi bendede var;arabayi almadım sanayide park halinde koltuk carbon montaji yapilcak;gecen hafta kuzenim vefat etti trafik kazasinda :( yazılım guncelleme yapıcam abi burda kafamı dagatıyorum yorgoyla yine akraba olucaz gibi gözüküyo; 5 uzun takinca adaptasyon yapmadim 5 dede belli bi devirde komple gidiyo takribi 160km sonrasi yok onu halledeyim yorgoyla güncellyip basıncı 1.45 yapicam
yn_lemans
15-01-2014, 21:56
4 port menthanol yapmak icin aem yeni versiyon mu almak lazım yada eski aemlede çözebiliyomuyuz ?
Antalyalogy
15-01-2014, 22:05
4 port menthanol yapmak icin aem yeni versiyon mu almak lazım yada eski aemlede çözebiliyomuyuz ?
valla onu bir powershop yada benzeri iyi bir yere sormak lazım kardeşim..Ama yapılır gibi geliyor daha büyük bir methanol deposu ile..
Antalyalogy
15-01-2014, 22:07
Aynı gec güç gelmesi bendede var;arabayi almadım sanayide park halinde koltuk carbon montaji yapilcak;gecen hafta kuzenim vefat etti trafik kazasinda :( yazılım guncelleme yapıcam abi burda kafamı dagatıyorum yorgoyla yine akraba olucaz gibi gözüküyo; 5 uzun takinca adaptasyon yapmadim 5 dede belli bi devirde komple gidiyo takribi 160km sonrasi yok onu halledeyim yorgoyla güncellyip basıncı 1.45 yapicam
Başınız sağolsun :(:(:(:( MEkanı cennet olsun İnşAllah..
Sen bayağı uzak kalmışsın ozaman dediğim gibi senin basınç 1.3 şuan daha 1.45 e gideri var 95 ron yazılm var o daha 98 olacak aradaki farka sen de inanmazsın
bu arada yalın üzerinden ilerlersen işlerin hızlı çözülür.. cebini whatsuptdan gönderiyim yoksa sende..
Low-Rider
15-01-2014, 22:17
ceketimin kolu yok bu işlerin sonu yok :D
İsmail başın sağolsun kardeşim
allah rahmet eylesin kardesim, başın sağolsun :( toprağı bol olsun.. :(
kesme işini bi cozemedi gitti.. bakalım o kesme işini soyleyince ilk mapte, çözüm kolay dedi ama yine aynı :D :D :D ahahha... sen vites geçiyosun ama sanki debriyaj sen ayagını çektikten 1sn fln sonra kavrıyo gibi :D cok degisik bi durum :D tamamen mekanik olan bir parçaya sanki yazılım müdahale ediyo gibi :D atıyorum vites geçtikten sonra 4500rpms den devam ederken bunda 3000e kadar düşüp tekrar geliyo gibi sapitik bisey oldu :D
adaptasyon nasıl yapıyosun uzun 5 takınca? yazılım güncellemesi yani?
basıncı açmadığın hata yaw simdiye kadar :D kaça ayarlıyodunki sen? özgür 1,50 peak yapıp öööööyle yürüyo maşşallah sonuna kadar :D :D
Aem eski tip e bakma derim , bi ara forumda yaklasik 20 farkli 2. El ilani vardi.
Nozzle ve baska bi konu ile ilgili kronik bi sorunu var diye okumustum biryerde
Zaten sonrasinda kumanda paneli gibi maf vs ayarlanabilir sekilde v2 cikti bildiginiz uzere.
Ki snow da bu zaten vardi. Yakin bi arkadasimda 1 senedir audi 1.8T sinde snow kullaniyor ve hic sorun yasamamis. Hatta montajinida kendi yapmisti
Kemal'in Borphorus nasildir nedir ne degildir bilemem
Antalyalogy
16-01-2014, 01:25
400+ olanda snow stage 2 kullanmışlar
Snow Performance : Stage 2 Boost Cooler (http://www.snowperformance.net/stage-2-boost-cooler.html)
Aem eski tip e bakma derim , bi ara forumda yaklasik 20 farkli 2. El ilani vardi.
Zaten sonrasinda kumanda paneli gibi maf vs ayarlanabilir sekilde v2 cikti bildiginiz uzere.
Ki snow da bu zaten vardi. Yakin bi arkadasimda 1 senedir audi 1.8T sinde snow kullaniyor ve hic sorun yasamamis. Hatta montajinida kendi yapmisti
bro, aem'in eski tipte pompa kesik kesik püskürtüyodu, çim sulama makinelerinde olanlar gibi. ilerleyen zamanlarda checkvalve kaçırıyor, nozzle damlama yapıyordu benim bildiğim.
ben bosphorus kullanıyorum, walla baglatana kadar canım cıktı :D :D, 1 ay git gel git gel telefon mail resim gönder tarif al olmadı silbastan canım cıktı resmen :D sagolsun yavuz cok ilgilendi ama.. sarjı bitene kadar desteklerini esirgemedi :) neyse sonunda taktık. nozzle kısmında nasıldir boost borusu içerisinden test edemedim ama performansı güzel.
tek sorunu nozzlelarda baslık var. yani 30-60-120-160-180 ml gibi degerlerinizi nozzle degismek yerine baslıgı degişip yapabiliyorsunuz. o başlıkta bi rezonanstan dolayı salma yapıpta borunun icine düşerde ne piston kol kalır ne gömlek valla, o konuda teklikeli biraz. bide alırsanız stage 2 alın kemaldende, nozzle 180-200 lük olsun, sonuçta full debisinden tutun ne zaman nasıl püskürtecegini ayarlayabiliyorsunuz. diğer türlü basınc geldimi full debi basliyo püskürtmeye, ayagı gazdan cekince full kesiyor bi anda.
yn_lemans
16-01-2014, 08:44
hepinizden ALLAH RAZI OLSUN DOSTLAR SAĞOLSUN....
yn_lemans
16-01-2014, 08:54
bende şuan aem var zaten , ya yeni versiyonu alıcaz ya snow bıraz daha butce ayırırsak aquamist
bende şuan aem var zaten , ya yeni versiyonu alıcaz ya snow bıraz daha butce ayırırsak aquamist
ismail bence değiştirmene gerek yok sistemi.
senin nozzle 375cc lik olması lazım AEM'in standarttı sanırım, 55-60cc lik 4 adet nozzle gerekiyor egerki 400-420 hp aralığı planlıyorsan direkt port için. sistemini aynı tutup araya T bağlantı atarak sistemi 2+2 olarak 4e bölüceksin. sadece pompa değişebilirsin ek olarak yeni tip pompalarda kesintisiz püskürtme saglıyo. tıkı tıkı tıkı tıkı milisaniyelik kesikliklerle diilde sürekli fısssssssssssssssss diye :D :D :D :D anlatılamıyoki dostum yazarak :D aheuahueha :D
gerisi aynı kalsın bana sorarsan.
snow performance yada devilsown dan 4 adet 55-60cc nozlle bide 2mt methanol hattı hortum ( kemallerdende temin edebilirsin hortumu ugrasmamak adına) getirttinmi işin bitmiştir. bana sorarsan pompayı bile degismene gerek yok ama illada degisicem dersen olabilir.
Not:
Nozzle olarak snow yada devilsown öneriyorum, çünki;
bosphorus nozzle asagıda gördüğünüz gibi, ucun motor içine kaçma sansı büyük nozzle i port actırıp vidasına oturtunca. yada vidanın altına bi platform yapılıp sadece konik ucun port içine girmsini saglamanız lazım benim yaptıgım gibi.
http://image5.sahibinden.com/photos/45/37/19/143453719d7s.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/45/37/19/143453719g8l.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/45/37/19/143453719zs0.jpg
diğer türlü snow yada dewilsown un nozzle larında bu uç problemi yok. somun yolu uç üzerinde oldugundan dolayı.
http://www.alcohol-injection.com/img/cms/Out-Nozzle-gen-2.jpg
orhan_guney
16-01-2014, 09:55
süreyya ustada takılma varex göstericem sana sesini begenceksin özelikle devir dönerken kornaya hiç gerek kalmıyor :) kumanda aç kapa şekli on numara ama, şunu söylıyım yazılımdanmı varexdenmi bilmiyorum bu hafta bakıcam, aracımın meşhur 5 vitesi kayboldu :( aksine 2-3 vitesler harika oldu, ama 5 vitesde beni 2 boy gecen arabayı yakalar rahat rahat ben 2 boy geçerdim, şimdi ise anca yetişiyorum gecemıyorum.
yn_lemans
16-01-2014, 09:55
ismail bence değiştirmene gerek yok sistemi.
senin nozzle 375cc lik olması lazım AEM'in standarttı sanırım, 55-60cc lik 4 adet nozzle gerekiyor egerki 400-420 hp aralığı planlıyorsan direkt port için. sistemini aynı tutup araya T bağlantı atarak sistemi 2+2 olarak 4e bölüceksin. sadece pompa değişebilirsin ek olarak yeni tip pompalarda kesintisiz püskürtme saglıyo. tıkı tıkı tıkı tıkı milisaniyelik kesikliklerle diilde sürekli fısssssssssssssssss diye :D :D :D :D anlatılamıyoki dostum yazarak :D aheuahueha :D
gerisi aynı kalsın bana sorarsan.
snow performance yada devilsown dan 4 adet 55-60cc nozlle bide 2mt methanol hattı hortum ( kemallerdende temin edebilirsin hortumu ugrasmamak adına) getirttinmi işin bitmiştir. bana sorarsan pompayı bile degismene gerek yok ama illada degisicem dersen olabilir.
Not:
Nozzle olarak snow yada devilsown öneriyorum, çünki;
bosphorus nozzle asagıda gördüğünüz gibi, ucun motor içine kaçma sansı büyük nozzle i port actırıp vidasına oturtunca. yada vidanın altına bi platform yapılıp sadece konik ucun port içine girmsini saglamanız lazım benim yaptıgım gibi.
http://image5.sahibinden.com/photos/45/37/19/143453719d7s.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/45/37/19/143453719g8l.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/45/37/19/143453719zs0.jpg
diğer türlü snow yada dewilsown un nozzle larında bu uç problemi yok. somun yolu uç üzerinde oldugundan dolayı.
http://www.alcohol-injection.com/img/cms/Out-Nozzle-gen-2.jpg
yada satıp yeni tipini alıcaz :) dedıgınde cok mantıklı ama devamlı puskurtmesı ıcın pompa degıstır nozzle al pek bısey kalmıyo aslında satıp yenısı almak daha mantıklı gıbı
yada satıp yeni tipini alıcaz :) dedıgınde cok mantıklı ama devamlı puskurtmesı ıcın pompa degıstır nozzle al pek bısey kalmıyo aslında satıp yenısı almak daha mantıklı gıbı
ya yenisinide alsan nozzle illali alicaksin 4 tane :D hepsi pre-intake olarak tasarlanmış tek nozzle sistemler ;)
oyüzden pompaya dediğim gibi gerek yok aslında, ama içim rahat olsun dersen degismen gerekebilir :D
komple sistem sök bidaha tak ayarla bilmemne girmektese ben olsam tek pompa degisir, cıkan pompayı satardım set satmak yerine, yada yedekte durabilir ileriki olası sorunlara karşı :D
DIY olarak forumumuzda direkt port çalışması yapan bir arkadasımızın konusunu paylaşmak istedim sizlerle, bir çok montaj resmi ve eglenceli bir dille detaylı anlatımı mevcut :)
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/114255-water-methanol-injection-ama-biraz-farkli.html
orhan_guney
16-01-2014, 11:12
ben hala methanol bağlatamadım güvenemıyorum baglantısına anadolu yakasında tavsiye edebilceğiniz bir yer varmı bağlantı için ?
Antalyalogy
16-01-2014, 11:50
ben hala methanol bağlatamadım güvenemıyorum baglantısına anadolu yakasında tavsiye edebilceğiniz bir yer varmı bağlantı için ?
Başgan bence biran önce bağlat emniyet için.Ayrıca egzos un 5.vitese olumsuz etki yapması da ilginç bir kaç yerde varex in açıkken bile sıktıgını okumustum acaba bir de cut out takıp denesen imkanın varsa çok iyi olur..
Masterpiece
16-01-2014, 14:29
An itibari ile aracımızı sattık cash elimizde le mans alacağız 30-40 bin km arası kazasız boyasız orjinal varsa hemen alalım ayrıca tavsiye araç da bekliyorum araç bulundumu alacağız aracı
yn_lemans
16-01-2014, 15:00
yağ eksiltme durumu nedir ? egzostun ıc capı kac mm ?
Başgan bence biran önce bağlat emniyet için.Ayrıca egzos un 5.vitese olumsuz etki yapması da ilginç bir kaç yerde varex in açıkken bile sıktıgını okumustum acaba bir de cut out takıp denesen imkanın varsa çok iyi olur..
Özgür abi anladığım kadarıyla methanol mutlaka öneriyorsun. Takmasıyla birlikte ne kadara mal oluyor? Ayrıca istediğimiz zaman sökebiliyormuyuz? Methanollü araba sağlık aćısından hep methanollu olmalı gibi söylemler duymuştum ondan sordum.
yn_lemans
16-01-2014, 15:17
bende yorum yapıyım menthanol kesınlıkle kullanılmalı aem yenısı us fıyatı 450 dolar cıvarı ıstedıgın zaman sokersın ama neden sokuceksın ki okadar güzel bişeyi :) egt düşmesi yanmanın kaliteleşmesini sağlar...sökmekten ziyade doğru takmak çok önemlı maf a belli uzaklıkta olmalı ;) istanbulda avrupa yakasında doğru montaj yapıcak sağlam bi arkadaşım var önerebileceğim istiyen olursa
bende yorum yapıyım menthanol kesınlıkle kullanılmalı aem yenısı us fıyatı 450 dolar cıvarı ıstedıgın zaman sokersın ama neden sokuceksın ki okadar güzel bişeyi :) egt düşmesi yanmanın kaliteleşmesini sağlar...sökmekten ziyade doğru takmak çok önemlı maf a belli uzaklıkta olmalı ;) istanbulda avrupa yakasında doğru montaj yapıcak sağlam bi arkadaşım var önerebileceğim istiyen olursa
ismail, o belirli uzaklık konusunda bilgi verirmisin biraz?
bide nozzle'i taktigin yerin fotosunu rica edebilirmiyiz?
yn_lemans
16-01-2014, 17:20
Tabiki arabanın yanına yarın gidicem cekip koyarım
AEM in yeni tip methanol kit pompa testi, eskiye göre farkı...
http://www.youtube.com/watch?v=XNIjps6bwqs
emirarslan34
16-01-2014, 21:18
canlar cigerler OZ ULTRA ları aldım 17 inç efe' nin 207 de olan jantların aynısı. jantları araca takarken spacer lazım olucakmı? orj bijonlar oluyormu bu jantlara.
Low-Rider
16-01-2014, 21:21
4*108 aldıysan ve peugeot ofsetli ise takarsın sorunsuz
aldatmaca
16-01-2014, 21:53
canlar cigerler OZ ULTRA ları aldım 17 inç efe' nin 207 de olan jantların aynısı. jantları araca takarken spacer lazım olucakmı? orj bijonlar oluyormu bu jantlara.
Hayirli uğurlu olsun benimde istedigim bir jant iyi gunlerde kazasiz belasiz kullan bu arada takaslamak isteyen olursa kulaginiz delik olsun bendeki ozlarla takaslarim bu arada bende spacer yaptiracam oneriniz nedir 5.vitesi aldim ama daha taktiramadim baharda inceden bir operasyon olacak ....
yn_lemans
16-01-2014, 21:55
oz ultrareggela candır hayırlı olsun
Antalyalogy
16-01-2014, 22:24
oz ultrareggela candır hayırlı olsun
fotolar nerde :D:D:D
orhan_guney
17-01-2014, 08:16
bende şu anda Allah şükür eksilme olmadı 6,500 km oldu. 5,000 km yazılımlı oldu.
yağ eksiltme durumu nedir ? egzostun ıc capı kac mm ?
yn_lemans
17-01-2014, 09:20
bende şu anda Allah şükür eksilme olmadı 6,500 km oldu. 5,000 km yazılımlı oldu.
alışmış olabilirsin yada yazılımla alakalı olabilir iç çapında sıkıntı yoksa,
orhan_guney
17-01-2014, 13:03
Boost borularını aldım,yarın takıcam bu gece Methanol baglıycam şimdilik su basacam gerçi ama olsun kafam rahat olcak, geriye filtre ile intercooler kaldı birde Turbo kaldı sırayla hepsi olacak inşallah :) Turbo sunu satmak isteyen varsa talip olabilirim.
Boost borularını aldım,yarın takıcam bu gece Methanol baglıycam şimdilik su basacam gerçi ama olsun kafam rahat olcak, geriye filtre ile intercooler kaldı birde Turbo kaldı sırayla hepsi olacak inşallah :) Turbo sunu satmak isteyen varsa talip olabilirim.
Hadi hayirlisi, methanol ve filtreden sonra yazilim guncellemesine gideceksin tabi, 10 boy orhan'a adim adim (:
Sistemde bence asla komple su yada komple methanol bulundurmayın. %50 karışım iyidir. Methanol den korkmayın. %100 methanol işe yaramıyor ayrıca.
Sistemde bence asla komple su yada komple methanol bulundurmayın. %50 karışım iyidir. Methanol den korkmayın. %100 methanol işe yaramıyor ayrıca.
ben yüzde yüz basıyorum hacı neden yaramıyor ?
Saf halinde püskürt metala. Birde su karışımlı püskürt anlarsın. Su ile karışında soğutucu etkisi ortaya çıkıyor.
Saf halinde püskürt metala. Birde su karışımlı püskürt anlarsın. Su ile karışında soğutucu etkisi ortaya çıkıyor.
bas diyorlar basıyoruz knkada ztn iat -5 derece okuyor aman daha soğumasın :)
dragon07
17-01-2014, 16:20
spacere ihtiyaç yok bilezik takılcak sadece hayırlı olsun kardesim.
bu arada mersinden aldıgım 207rc mide yagmur oto mehmet turhat ustama sattım 207için yapılabilinecek herşey yapılcak kol piston turbo intercooler...07fug35 bugünden plakayı cıkarttım.
bu arada mersinden aldıgım 207rc mide yagmur oto mehmet turhat ustama sattım 207için yapılabilinecek herşey yapılcak kol piston turbo intercooler...07fug35 bugünden plakayı cıkarttım.
hadi hayırlısı olsun kardeşim,aldım bu gün haberleri.
güzel bi makina çıkacak:)
Antalyalogy
17-01-2014, 17:35
fak yokmuydu plaka? :D:D:D Hayırlı olsun iki tarafada bayrak kaldığı yerden dalgalanmaya devam edecek.:icon_tup::icon_tup:
Parçalar bir gelsin project cars a açarız konusunu hayırlısı ile ..
Masterpiece
17-01-2014, 18:18
Düşük km Le mans gören duyan varsa ilgilebilir , şuan aklımızda bir araç var zaten haber bekliyoruz fakat olumsuz birşey olursa alternatif olsun..30 bin km civarlarında olursa çok iyi olur..
emirarslan34
17-01-2014, 18:22
herkeze tek tek teşekkür ederim.
efe 4 gözle bekliyorum aracı.. inşallah hayırlısıyla toplanır.. toplanırken her anının fotografını bekliyoruz. banada cok lazım olacak.
bana 1 spec ögretenın 1000 yıl kölesı olurum :D
emirarslan34
17-01-2014, 18:23
Düşük km Le mans gören duyan varsa ilgilebilir , şuan aklımızda bir araç var zaten haber bekliyoruz fakat olumsuz birşey olursa alternatif olsun..30 bin km civarlarında olursa çok iyi olur..
bursada 35 bınde var boyasız onu alın fiyatıda güzel. :)
emirarslan34
17-01-2014, 20:03
OZ ULTRALEGGEA ' 17X7 4X108
http://i.hizliresim.com/e7kEv5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://i.hizliresim.com/KDMV2O.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://i.hizliresim.com/x8g0DQ.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
2 FARKLI TARTI İLE TARTILMIŞ 205.40.17 Lİ OZ ULTRALEGGEA'LAR...
http://i.hizliresim.com/wb58DY.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://i.hizliresim.com/xGYnz7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
UFAK ANTENİMİZİDE TAKTIK İLK YAGMURUNUDA GÖRDÜ RC MİZ :D
http://i.hizliresim.com/x8gnMQ.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
205.45.17 li ORJ 207 RC JANT LASTİK lerimizide OZ ları taktıgım zaman tartarım. :)
Masterpiece
17-01-2014, 21:00
Bu araçlarda hangi yayları kullanabiliyoruz ? C2-C3-307 ?
2.el 5 cm lik yay arıyorum eibach başka markada değerlendirebilirim ama öncelik eibach.
Kısa süre içinde bulabilirsek çok iyi olur.
orhan_guney
17-01-2014, 21:08
dört gözle bekliyorum bir gün herkes r56 lı olacak :) demedi demeyin bu projeden sonra.
fak yokmuydu plaka? :D:D:D Hayırlı olsun iki tarafada bayrak kaldığı yerden dalgalanmaya devam edecek.:icon_tup::icon_tup:
Parçalar bir gelsin project cars a açarız konusunu hayırlısı ile ..
İsmail Allah razı olsun sayende çok iyi usta tanıdım şu an ordayım ve inan bana gerçekten mükemmel ustalar, işimi fazlasıyla gördüler.bundan sonra ustam olabilir :)
Antalyalogy
17-01-2014, 21:59
Nöbetçi danışmanlık hizmeti verilir :)
Antalyalogy
17-01-2014, 22:05
Arkadaşlar Türkiye den alınacak parçalar ;
wideband
egt saati
boost saati
boost controller (hks EVC 5 veya AEM tru-boost veya greddy profec spec b )
methanol kit
cut-out
Şİmdi bu konudaki arkadaşların yardımlarına ihtiyacımız var.
Kendinize alıyormuşçasına en uygun fiyatlı ve düzgün sorunsuz yukarıdaki saydığım malzemelerden temin konusunda yardımlarınız bekliyorum.Tanıdığınızda vardır, favorilerinizde vardır, tech de satanları tanıyorsunuzdur.
Diğerlerini Amerikadan temin edeceğiz (turbo, piston, kol, dp sargı, turbo ceketi ) krom işlerimizi de Ramazan usta ya yaptıracak sağolsun Göktan kardeşimiz (yaralı parmağa işeyecek :D )
Mekanik ve elektirik işlerini Mehmet Usta kendi yapacak
Yazılım tabii ki e-tuners
Boya koruma-aracı ilk günkü kondisyona getirme işini ben yapacağım.
Çok malzeme toplayacağız ama ben hepsi düzgün ve birbirine uyumlu olsun istiyorum.
Örn; iç saatlerde öncelik kırmızı-amber renk (her bir saat ayrı renk yanmasın değil mi ? :) )
Desteğinizi (lafta değil :) ) bekliyorum.
emirarslan34
17-01-2014, 22:10
abi istanbuldan elımden gelenı yaparım ne bilim kargo ya verırım gider alırım yollarım. şuna bak dersın gider bakarım arastırırım. sıkısırsınız hep birlikte para toplarız alırız o parcayı. yani elimden gelenı yaparım abi şuphen olmasın
yn_lemans
17-01-2014, 22:23
Bu araçlarda hangi yayları kullanabiliyoruz ? C2-C3-307 ?
2.el 5 cm lik yay arıyorum eibach başka markada değerlendirebilirim ama öncelik eibach.
Kısa süre içinde bulabilirsek çok iyi olur.
O yazdigin araclarim hepsi bizim arabalarla farklı kilolarda ,) ben h & r yay kullaniyorum 207 rc için olanı ;)
yn_lemans
17-01-2014, 22:24
İsmail Allah razı olsun sayende çok iyi usta tanıdım şu an ordayım ve inan bana gerçekten mükemmel ustalar, işimi fazlasıyla gördüler.bundan sonra ustam olabilir :)[/QUOTE]
Senden de razı olsun berk te hidayet te bomba adamlar bencede kaçırma ;)
yn_lemans
17-01-2014, 22:26
Arkadaşlar Türkiye den alınacak parçalar ;
wideband
egt saati
boost saati
boost controller (hks EVC 5 veya AEM tru-boost veya greddy profec spec b )
methanol kit
cut-out
Şİmdi bu konudaki arkadaşların yardımlarına ihtiyacımız var.
Kendinize alıyormuşçasına en uygun fiyatlı ve düzgün sorunsuz yukarıdaki saydığım malzemelerden temin konusunda yardımlarınız bekliyorum.Tanıdığınızda vardır, favorilerinizde vardır, tech de satanları tanıyorsunuzdur.
Diğerlerini Amerikadan temin edeceğiz (turbo, piston, kol, dp sargı, turbo ceketi ) krom işlerimizi de Ramazan usta ya yaptıracak sağolsun Göktan kardeşimiz (yaralı parmağa işeyecek :D )
Mekanik ve elektirik işlerini Mehmet Usta kendi yapacak
Yazılım tabii ki e-tuners
Boya koruma-aracı ilk günkü kondisyona getirme işini ben yapacağım.
Çok malzeme toplayacağız ama ben hepsi düzgün ve birbirine uyumlu olsun istiyorum.
Örn; iç saatlerde öncelik kırmızı-amber renk (her bir saat ayrı renk yanmasın değil mi ? :) )
Desteğinizi (lafta değil :) ) bekliyorum.
Abi yapabilcegimiz ne olursa elimizden geldigince yardimci olmaya çalışırız sen rahat ol ; bu arada aem v2 menthanol alın kesinlikle almisken
Masterpiece
17-01-2014, 22:27
O yazdigin araclarim hepsi bizim arabalarla farklı kilolarda ,) ben h & r yay kullaniyorum 207 rc için olanı ;)
5 cm lik midir kullandığınız yay ? Eibach için konforu diyorlardı onun için ona yöneldim eğer h & r da aynı şekildeyse oda uyar..
Basıklık nasıl oldu birde biraz basıcak birşey arıyorum en az eibach kadar olmalı yani
yn_lemans
17-01-2014, 22:30
5 cm lik midir kullandığınız yay ? Eibach için konforu diyorlardı onun için ona yöneldim eğer h & r da aynı şekildeyse oda uyar..
Basıklık nasıl oldu birde biraz basıcak birşey arıyorum en az eibach kadar olmalı yani
5 cm hr da cok konforlu orjinale göre ozellikle gerci ben sertlik ayarlı koni amortisör kullaniyorum ama hr cok kaliteli bi marka tavsiye ederim
yn_lemans
17-01-2014, 22:33
Arkadaslar wideband alıcaksaniz innovate wideband kullanin; aem cok yavaş kaliyo; inno cok daha kapsamlı; kalibre edebiliyorsunuz kendi cd programı var ;) ince ayar için candır
Masterpiece
17-01-2014, 22:41
5 cm hr da cok konforlu orjinale göre ozellikle gerci ben sertlik ayarlı koni amortisör kullaniyorum ama hr cok kaliteli bi marka tavsiye ederim
Nereden temin etmiştiniz acaba fiyatıyla birlikte öğrenebilirmiyim ?..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-peugeot-207-50mm-hr-helezon-yay-122246000/detay/)
Bu fiyata normal midir ?
yn_lemans
17-01-2014, 22:46
Nereden temin etmiştiniz acaba fiyatıyla birlikte öğrenebilirmiyim ?..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-peugeot-207-50mm-hr-helezon-yay-122246000/detay/)
Bu fiyata normal midir ?
Bu buyuk ihtimal dizel veya 207 1.4 için olabilir; diger 207 modelleriyle farkli bi yay kullaniyo powershop.maslak tan tam arabaya uygun olanini alabilirsin; onur abi yardimci olur
Masterpiece
17-01-2014, 23:01
Bu buyuk ihtimal dizel veya 207 1.4 için olabilir; diger 207 modelleriyle farkli bi yay kullaniyo powershop.maslak tan tam arabaya uygun olanini alabilirsin; onur abi yardimci olur
Tamamdır , teşekkürler..
tolgaaydın
18-01-2014, 00:47
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-rc-plaka-firsat-araci-120460591/detay/)
araç hakkında bilgisi olan var mı? uzun süredir ilanı mevcut. :)
EserBodrum
18-01-2014, 02:04
İyi günler THP motorla ilgili sorum olacaktı.
Arkadaşımda f10 5.20 i var arabanın twin turbo olduğunu iddaa ediyor. Ben tek turbo diye biliyorum doğrusu nedir ?
Birde top speed i nedir 8 ileri şanzıman 244 km/h görmeyi sağlarmı?
twin scroll u o twin turbo sanıyordur Eser :)
top speed bilemicem ama youtube da 260 gören 520d videosu var f10 kasa. :)
EserBodrum
18-01-2014, 02:38
twin scroll u o twin turbo sanıyordur Eser :)
top speed bilemicem ama youtube da 260 gören 520d videosu var f10 kasa. :)
Öğrendiğim iyi oldu Levent abi TwinPower Turbo diye bir olaymış. Teşekkürler.
THP stock olarak 244 görebilirmi bu motorun üstadlarından bilgi bekliyorum :D
yn_lemans
18-01-2014, 02:41
Öğrendiğim iyi oldu Levent abi TwinPower Turbo diye bir olaymış. Teşekkürler.
THP stock olarak 244 görebilirmi bu motorun üstadlarından bilgi bekliyorum :D
Görebilir ; biz standart 207 rc ye uzun 5. Vites dislisi taktığimızda o suratleri goruyo 5 ileri manuel 1.6 thp ile :)
Kici kirik 106 ile uzun 5. Vites dislisiyle 245 i gordum ben Trabzon sahil yolunda, bmw de gormesin mi :)
TD05 için son adımlar :D
Stelios downpipe ve turbo için flanslarımı yolladı, dün teslim aldım sağolsun :)
http://www.resimagaci.com/img/69v0f7l.jpg
http://www.resimagaci.com/img/1d9vrv3.jpg
orhan_guney
18-01-2014, 10:35
aldım haberini o konu hakkında rahatsız edıcem seni :)
Görebilir ; biz standart 207 rc ye uzun 5. Vites dislisi taktığimızda o suratleri goruyo 5 ileri manuel 1.6 thp ile :)
Hadi hayırlısı bende yakında gecicem Allah nasip ederse.
Stelios downpipe ve turbo için flanslarımı yolladı, dün teslim aldım sağolsun :)
http://www.resimupload.net.tr/?di=KHS1
http://www.resimupload.net.tr/?dt=86SD (http://www.resimupload.net.tr/?pt=86SD)
konuyu surekli takip ediyorum merakimdan soruyorum sadece fakat bir sey dikkatimi cekti neden Stelios seciliyor TR'de onlarca tuner varken. ornegin Oz gibi ?
EserBodrum
18-01-2014, 11:10
Degerli yorumlariniz icin tesekkurler , iyi forumlar :)
Antalyalogy
18-01-2014, 12:06
konuyu surekli takip ediyorum merakimdan soruyorum sadece fakat bir sey dikkatimi cekti neden Stelios seciliyor TR'de onlarca tuner varken. ornegin Oz gibi ?
Merhaba kendisi THP motorlarin gelistirilmesi, modifiye edilmesi ve cikan yada cikabilecek arizalari konusunda dunyadaki en bilgili Tuner.Bizde onun bu bilgilerinden yararlanmak istiyoruz.
Yaptigi dynosunu paylastigi onlarca arac bizim icn referans oluyor ve ayni zamanda sordugumuz belki de salakca seylere bile usenmeden cevap verip ilgileniyor.
Genel olarak boyle
Bu benim dusuncem.Turkiyede isinin ehli tunerlar var mutlaka ama biz etuners itercih ediyoruz.:icon_tup:
Kullanip memnun kalmayan olmadigi icn.
orhan_guney
18-01-2014, 12:29
o bile kurtaramıycak seni :D
Hks evc5 imizde geldi :D
tak artık şu turboyu bro:)
büyük turbolu birde gt miz olsun:)
o bile kurtaramıycak seni :D
Kol piston turbo ?
Kol piston turbo ?
sleeperrrrr :D:D:D
özgür
orhan_guney
18-01-2014, 14:16
:Deli::beuj:
Kol piston turbo ?
tak artık şu turboyu bro:)
büyük turbolu birde gt miz olsun:)
az kaldı brom :D
haftaya kısmetse özgürle downpipe işini yaptırıcaz. sonrası zaten *****, şuanda proje aracı olan 207 siyle ugrasan sevgili ustamız Mehmet Turhat'a bırakmaya hazır oluyoruz aracımızı :D günün hangi saati olursa olsun desteklerini ve yardımlarını gerek telefonla gerek araç başında bizlerden esirgemeyen 07Yagmur Oto'ya teşekkürü borç bilirim...
2haftada bir tatilim var benim cumartesiler için, o yüzden çok fazla ilgilenemiyorum :( ne takılcak ne yapılcaksa 2 haftada bir, bide hanım sıkıntısı var biliyosun "yinemi sanaaayyiiiiiii!!!!.. bi haftanıda bana ayır!!!!" gibisinden çemkirmeler yüzünden o ayda 1'e de düşebiliyor :D :D hahahaha.. bi gece cikalim dedik özgürde sende bende hanımlardan yemediğimiz azar kalmadı hahahahah :D :D
evlilik arifesinde olan arkadaslarımıza tavsiye, projelerinizi evlenmeden bitirin, sonra sıkıntıya giriyor iş :D :D :D :icon_tup:
Merhaba kendisi THP motorlarin gelistirilmesi, modifiye edilmesi ve cikan yada cikabilecek arizalari konusunda dunyadaki en bilgili Tuner.Bizde onun bu bilgilerinden yararlanmak istiyoruz.
Yaptigi dynosunu paylastigi onlarca arac bizim icn referans oluyor ve ayni zamanda sordugumuz belki de salakca seylere bile usenmeden cevap verip ilgileniyor.
Genel olarak boyle
Bu benim dusuncem.Turkiyede isinin ehli tunerlar var mutlaka ama biz etuners itercih ediyoruz.:icon_tup:
tesekkur ederim detayli yorumunuz icin.. kafamdakiler netlesmis oldu :)
Genel olarak boyle
+1000
kesinlikle katılıyorum!!
adam en ufak sorunda her türlü yardımcımız.
omu olucak bumu olucak nasıl yapalım soylemi boylemi.
yogunluktan dolayı maillere geç cevap alabiliyoruz bazı zamanlar salak sacma sorularımıza :D ama genel olarak başımız dertte oldumu saniyesine cevap dönüyo :D
başıma gelen bir olayı anlatiyim.
bi arkadasımızın aracına yazılım güncellemesi yapıyoruz. hersey yolunda.. yazılım yüklendi bitti marsa bastık tık yok :S önce kontakmı kapanıyodu programmı derken bi kere daha yükledik üstüne baktık yine tık yok :S bizim biyerler 3,5 atmaya basladı :D ahuehauheu :D
acaba dedik dosyadamı hata var :S anlattık konuyu 2dk geçmeden cevap geldi, yazılım kaynaklı bi sorun olmaması lazım diyerek. üstüne bi daha kontrol ettim dosyadada sorun yok dedi. üstüne bi daha mail geldi mailden indirirken hata olmuş olabilir dedi onu kontrol edin yine olmadı sıkıştırılmış dosyayı acarken hata olmuş olabilir dedi mapi tekrar yolladı. bu kadarda ilgili arkadasımız. bu arada biz denemeye devam ediyoruz :D :D bizim laptopun sarj bitti, gittik baska laptop aldık onla denedik bilmemne derken bizim 3 saat geçmiş. sonra bi baktık aracın akü bitikmiş :S :hahaha::hahaha::hahaha::Deli::Deli: akü takviye marş herşey tıkırında :D
byspeedman
18-01-2014, 15:40
Yaza baya hizli basliycaz anlasilan mehmet ustada bulasti sonunda hayirlisi olsun insallah
az kaldı brom :D
haftaya kısmetse özgürle downpipe işini yaptırıcaz. sonrası zaten *****, şuanda proje aracı olan 207 siyle ugrasan sevgili ustamız Mehmet Turhat'a bırakmaya hazır oluyoruz aracımızı :D günün hangi saati olursa olsun desteklerini ve yardımlarını gerek telefonla gerek araç başında bizlerden esirgemeyen 07Yagmur Oto'ya teşekkürü borç bilirim...
2haftada bir tatilim var benim cumartesiler için, o yüzden çok fazla ilgilenemiyorum :( ne takılcak ne yapılcaksa 2 haftada bir, bide hanım sıkıntısı var biliyosun "yinemi sanaaayyiiiiiii!!!!.. bi haftanıda bana ayır!!!!" gibisinden çemkirmeler yüzünden o ayda 1'e de düşebiliyor :D :D hahahaha.. bi gece cikalim dedik özgürde sende bende hanımlardan yemediğimiz azar kalmadı hahahahah :D :D
evlilik arifesinde olan arkadaslarımıza tavsiye, projelerinizi evlenmeden bitirin, sonra sıkıntıya giriyor iş :D :D :D :icon_tup:
inşallah istediğn gibi olur ağız tadıyla binersin bro.
bi dahaki buluşmada herkez net konuşsun hanımlarıyla:D
bizi gece beklemeyin gelmiyeceğiz diye:D:D
yengeler birbirleriyle tanışıyorsa hepsini bir yerde toplayın, gün yapsınlar evde siz de sanayide gün yapın :D
yengeler birbirleriyle tanışıyorsa hepsini bir yerde toplayın, gün yapsınlar evde siz de sanayide gün yapın :D
levenciğim gün yapsınlar ama bizim buluşmalar hanımlardan ses çıkmasa sabaha kadar sürecek:D
Antalyalogy
18-01-2014, 17:57
son durum ;
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/547/kjmz.jpg
son durum ;
Wuhuuuuu.. peoje hizli basladi :D
levenciğim gün yapsınlar ama bizim buluşmalar hanımlardan ses çıkmasa sabaha kadar sürecek:D
yarın geçiyorum abi alanyaya ben de, beni de çağırın öyle bi aksiyon olursa sabahlamalı sanayi işi :D
Masterpiece
18-01-2014, 18:47
Eibach yay ile FK coilover arasında kaldım , yarıyarıya fiyatları neredeyse almışken coil mi alsam diyorum..
İkisini karşılaştırırsak hangisi daha avantajlı konfor için sürüş için vs vs ?
Eibach yay ile FK coilover arasında kaldım , yarıyarıya fiyatları neredeyse almışken coil mi alsam diyorum..
İkisini karşılaştırırsak hangisi daha avantajlı konfor için sürüş için vs vs ?
Oyle bi sansin varsa coilden sasma kardesim..
+1000
kesinlikle katılıyorum!!
adam en ufak sorunda her türlü yardımcımız.
omu olucak bumu olucak nasıl yapalım soylemi boylemi.
yogunluktan dolayı maillere geç cevap alabiliyoruz bazı zamanlar salak sacma sorularımıza :D ama genel olarak başımız dertte oldumu saniyesine cevap dönüyo :D
başıma gelen bir olayı anlatiyim.
bi arkadasımızın aracına yazılım güncellemesi yapıyoruz. hersey yolunda.. yazılım yüklendi bitti marsa bastık tık yok :S önce kontakmı kapanıyodu programmı derken bi kere daha yükledik üstüne baktık yine tık yok :S bizim biyerler 3,5 atmaya basladı :D ahuehauheu :D
acaba dedik dosyadamı hata var :S anlattık konuyu 2dk geçmeden cevap geldi, yazılım kaynaklı bi sorun olmaması lazım diyerek. üstüne bi daha kontrol ettim dosyadada sorun yok dedi. üstüne bi daha mail geldi mailden indirirken hata olmuş olabilir dedi onu kontrol edin yine olmadı sıkıştırılmış dosyayı acarken hata olmuş olabilir dedi mapi tekrar yolladı. bu kadarda ilgili arkadasımız. bu arada biz denemeye devam ediyoruz :D :D bizim laptopun sarj bitti, gittik baska laptop aldık onla denedik bilmemne derken bizim 3 saat geçmiş. sonra bi baktık aracın akü bitikmiş :S :hahaha::hahaha::hahaha::Deli::Deli: akü takviye marş herşey tıkırında :D
:D O bir arkadaş kim acaba:)
Benim yazılımı yüklememizde ayrı bir maceraydı.
son durum ;
Hadi hayırlısı Allah utandırmasın.Mehmet Turata burdan selamlar Antalyada üstüne usta yok insanlığıda cabası.
:D O bir arkadaş kim acaba:)
Benim yazılımı yüklememizde ayrı bir maceraydı.
Ahahahha :) onur tabiki :D
Walla bro kac kere dedim sana dotunu kipirdatma baglanti kopuyo diye ahahaha :D walla dynoda before after alicaz kac kere denedik koptu koptu koltu koptu saat gecenin bi yarisi oldu adamlar kapaticak sarj bitmek uzere ahahaha :D
https://www.youtube.com/watch?v=EHtpPtaqZA8&feature=youtube_gdata_player
emirarslan34
18-01-2014, 19:58
Oyle bi sansin varsa coilden sasma kardesim..
FK mı? racelant mı ? sence ? bende bu ay alıcam. almısken coil alım diyorum
bu iki marka arasında kaldım fiyat yuzunden. raceland dan herkez memnunuz diyor FK kullanan varmı aramızda hiç ???
FK silverline olacaksa FK tercih edin derim. Bariz daha başarılıydı ben iki farklı araçta kullanma fırsatı buldum..
emirarslan34
18-01-2014, 20:04
son durum ;
işallah herşey yolunda gider aklım fikrim bu arabada. bakalım neler olacak :) en son jubile hard core yi ben yapıcm abi solim :D ustamızın allah yardımcısı olsun insallah.
emirarslan34
18-01-2014, 20:06
FK silverline olacaksa FK tercih edin derim. Bariz daha başarılıydı ben iki farklı araçta kullanma fırsatı buldum..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-peugeot-207-fk-automotive-coilover-kit-2006-2012-143592413/detay)
bu hacım alımmı bunu ?
Antalyalogy
18-01-2014, 20:09
Emir sen pek 2015 e kalmiyacaksin gibi geliyor bence jant coil derken basladin simdiden... :D
FK nin bir diger modelinde yuksekligin yanindada sertlik ayari var. ama oda piyasada satilmiyo. Gurbetci tanidiginiz var ise ilkbahar yaz a dogru arabasina atar getirir gercekte fiyat cok uygun.
Raceland piyasada yok en azindan ben bulamadim sormadigim yer kalmadi.
Jom blueline var onunda hakkinda pek iyi seyler duymadim
Fk : 1050-1100
Jom : 1200-1400
Dolaylarinda satiliyor
Antalyalogy
18-01-2014, 20:12
Bence sertlik ayari olmayan coil mantiksiz.sertlik yumusaklik yukseklik alcaklik ayari kadar gerekli...
Bence sertlik ayari olmayan coil mantiksiz.sertlik yumusaklik yukseklik alcaklik ayari kadar gerekli...
Sertlik ayarı olsun da abi ksport, d2 lerdeki gibi sağ-sol 12. kademede iken sağ 12, sol 22 de olmasın sertlik bakımından :)
iki tarafı da eşit çevirince eşit sertleşip eşit yumuşayan bişey lazım, onlar da iyi marka - iyi para :)
ki sertlik ayarı olmayan coiller de progressive yay barındırıyor genel olarak üstlerinde, basıklık derecesi ve yük durumuna göre spor helezonlarımız gibi sertleşip yumuşuyorlar :)
Şu konuda bayağı bilgi paylaşımı yapılmıştı bu durumla ilgili abi, faydası olur. Okunmasını tavsiye ederim.
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/146588-tein-super-street.html
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-peugeot-207-fk-automotive-coilover-kit-2006-2012-143592413/detay)
bu hacım alımmı bunu ?
bunlar yerine Raceland'lar daha başarılı.
FK'da 207 için bir de amortisör çapı 47 ve 51mm olan seçenekleri var, RC lerin hangisi uyuyor bilmiyorum ama uyanı sormak lazım tüm 207 lerin aynı değildir sanmıyorum yani aynı olacağını.
Tuning Shop | Gewindefahrwerk Silverline Peugeot 207 Bj. 04.2006- 51mm Federbein | online kaufen (http://www.fk-shop.de/Fahrwerk-Tuning/Gewindefahrwerk/Gewindefahrwerk-Silverline-Peugeot-207-Bj-04-2006-51mm-Federbein.html?filterFahrzeughersteller=Peugeot&filterFahrzeugmodell=207&verbose=true&catalog=true&searchparam=%2A&fnc=ajaxListLoader&cnid=9ea6d66418df7b1cb497f96cd449409d)
Şunlardan olmuş olsaydı al derdim direk.. Aslında 1500 tl + %20 gümrük vergisi ödenerek online olarak bile alınabilir diye düşünüyorum..
Masterpiece
18-01-2014, 21:05
Bende linkte ki FK için konuştum alırsam o olacak yani , fakat eibach 50 mm ile FK arasında kaldım , zaten eibachın basıklığı yeter benim için tercihim yay olacak sanırım..
Sertlik ayarı olsun da abi ksport, d2 lerdeki gibi sağ-sol 12. kademede iken sağ 12, sol 22 de olmasın sertlik bakımından :)
iki tarafı da eşit çevirince eşit sertleşip eşit yumuşayan bişey lazım, onlar da iyi marka - iyi para :)
ki sertlik ayarı olmayan coiller de progressive yay barındırıyor genel olarak üstlerinde, basıklık derecesi ve yük durumuna göre spor helezonlarımız gibi sertleşip yumuşuyorlar :)
Şu konuda bayağı bilgi paylaşımı yapılmıştı bu durumla ilgili abi, faydası olur. Okunmasını tavsiye ederim.
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/146588-tein-super-street.html
aynen öyle özellikle Schumi'nin post'u
bir coilde ne kadar çok ayar varsa o kadar yanlış ayar yapma ihtimali var
özellikle cadde'de kullanılan bir arabada sertlik kamber ayarlarını herkes kafasına göre ayarlıyor önleri sertleştirirsin arkayla uyumlu olmaz, arkayı biraz yumuşatırsın önle uyum sağlamaz vs vs.
Yurtdışındaki gibi Corner Balancing denilen olay olsa yani her teker başına düşen ağırlık ile hesaplanıp öyle ayarlansa anca öyle optimum verim alınır
Şimdi hocam süspansiyonda normalde bizim sertlik ve yumuşaklık tabir ettiğimiz ayar aslında tam olarak bahsettiğimiz gibi birşey değil. Konuyu da çok dağıtmadan anlatmaya çalışayım kısaca.
1 way, 2 way ve 3 way denilen 1 - 2 ve 3 yollu ayar sistemleri var. Çoğu süspansiyon sisteminde ayar bulunmaz. Bulunduğu vakitte 1 ayar bulunur Koni gibi. Oda rebounding ayarıdır.
İdeal olan ve ayar sisteminden beklenen ayar düğmesini/vanasını 1 klik çevirdiğin zaman sadece o düğmeye/vanaya ilişkin ayarın değişmesi diğerlerinin değişmemesidir. Vede gene beklenen şey en yumuşak ve en sert arasındaki aralığın (scale) izin verilen klik sayısı kadar eşit parçaya bölünmesi ve linear yani doğrusal olmasıdır.
10 kademeli bir ayar sisteminde en yumuşak hali ile en sert hali arasında 40 birim değişiklik oluyorsa her tur yada klikin 4 birim vede sadece ilgili ayarda değişiklik yapması lazım. Ama çoğu öyle değil 0-4-14-15-16-18-20-28-36-40 felan gibi saçma bir dağılım olabiliyor.
Ama piyasada servet ödemeden alacağınız süspansiyonlarında %99.9 da rebounding ayarını 1 tur çevirinde compressing ayarıda en az 3-4 tura eş değer şekilde değişiyor. O kadar durum vahim ki bir çok markada rebounding ayarının en sert haline 7-8 tur kala (32 kademeli olanlarda genelde) compressing ayarı istemsiz şekilde en serte gelmiş oluyor.
Ayrıca ayarların tekrar edilebilir olması lazım. Normalde ayarlı olmayan süspansiyonlar dyno üstünde ayarlanır. Tabi bu imkan bizde yok. O zaman en azından şunu bekleriz. 12 tıklık pozisyondaki sertlik değerine her seferinde ulaşmak.
32 tık ayarı olan bir süspansiyonda en yumuşağa getirip 12 tık serte çevirince elde ettiğiniz ayarı 32 tık en serte çevirip 20 tık geri gelince elde edemiyorsunuz. Hatta şöyle komik şeyler olabiliyor. 32 tur en serte çevirdikten sonra 32 tur en yumuşağa bile çevirseniz süspansiyon en yumuşağa geçmeyebiliyor. Tam terside geçerli.
Ve en önemli kısım eşleşme (matching). Bu problem Koni'lerdede var. Normalde büyük koni satıcıları ellerinde dyno olur. Sıfır süspansiyonların paketlerini açarlar. Ölçerler. Birbirlerine yakın çiftler oluşturup satarlar. Çünkü ayarlı olması sebebiyle fabrikadan hepsi aynı aralıkta çıkmaz. Koni gibi ciddi olmayan çançinçon markalarda öyle birşey yok. Paketle gönder. Sağ ve sol amortisörün birbiri ile eşleşmeyen dyno grafikleri ve hatta birisinin en sertinin diğerinin en yumuşak haline yakın olduğu görülen durumlardan.
Yoksa sertlik ayarını yapmak çok zor değil. Tabiki Ralli'de etap kasıcak derece süper bir pilotajınız vardır harika lastikler vardır ve sizi şampiyon olmaktan alı koyan tek şey süspansiyon ayarı değilse yol arabası için ayarı yapmak kolay. Yeterli ayarladığınız şeyi bilin ve ayarladığını zamazingo işini yapsın.
Tein'in bile ayarlı olanlarında bazı sıkıntılar var ama diğer markaların yanında gözünüz kapalı Tein'e güvenebilirsiniz.
D2-XYZ-KSport aynı fabrikada üretilen aynı teknolojili ürünler.
BC-Megane Racing gene aynı fabrikada üretilen aynı teknolojili ürünler.
Shunk2'yi kim üretiyor bilmiyorum ama sokak coiloverları ile Race coiloverları farkı firmalar üretiyor. Race olanları çok iyimiş ama bir o kadar pahalı.
Ben ise Bilstein'ciyimdir. Çok güvenirim kendisine. Ama onların bile B16 ayarlı serisi alınmayacak bir seri idi 2011'e kadar. Sonra yeni bir seri geliştirdiler ayar için ve isimlerine yakışır bir ürün oldu. Ama fiyatı baya bir tuzlu.
Eğer benim gibi bu konulara kafayı kıranlar varsa çok fazla bu konuda nette bilgiler var. Uzun uykusuz gecelere sebep olabilir. 1 tane örnek atayım.
Autocross to Win (DGs Autocross Secrets) - ATW Home Page (http://farnorthracing.com/autocross_secrets.html)
emirarslan34
18-01-2014, 22:03
Emir sen pek 2015 e kalmiyacaksin gibi geliyor bence jant coil derken basladin simdiden... :D
abi boş vaktim olsa dahada yapıcam bişeyler çıtırdan yavaş yavaş ama vakit yok konuyu bile okumada zorlanıyorum daha 210. sayfadayım :( daha ögrenmem gereken cok sey var sizlerden.
emirarslan34
18-01-2014, 22:13
FK , RACELAND , JOM 5cm yay falan filan derken bu işin sonu gelmicek anlasılan.
raceland bulabilirsen PUG banada haber ver 2 çift alalım berki indirimde yaparlar. FK da olabilir kafam iyice karıstı. napalım bilmiyorum
roll yaparken bizi uzmesın yeter. araba leylek gibi duruyor kıl oluyorum.
Masterpiece de alırsa 3 çift alalım raceland
blnterng
18-01-2014, 22:40
arkadaslar merhaba herkeze slm 1 ,6 rc lemans sahıbıyım aracımın bır sıkıntısı var calıstırdıgımda 4 bın 5 bın devır oluyor 6 bın oluyor arac turbo acmıyor gıtmıyor. lımıtore gırdıgınde ıse egzozz patlatıyor. saga cekıp stop edıp 3 4 dkıka belklıyorum ve araca asılıoyorum bu sefer cıldırıyor cok fena kacıyor bu neden olabılır bılgısı olan varmı .servıse goturdum egre ıptal edılmıs falan dedı orjınal halıne dondurulup arza tespıtı yapılması gerekıyor denıldı yardımlarınızı beklıyorum .
bunlar yerine Raceland'lar daha başarılı.
FK'da 207 için bir de amortisör çapı 47 ve 51mm olan seçenekleri var, RC lerin hangisi uyuyor bilmiyorum ama uyanı sormak lazım tüm 207 lerin aynı değildir sanmıyorum yani aynı olacağını.
Tuning Shop | Gewindefahrwerk Silverline Peugeot 207 Bj. 04.2006- 51mm Federbein | online kaufen (http://www.fk-shop.de/Fahrwerk-Tuning/Gewindefahrwerk/Gewindefahrwerk-Silverline-Peugeot-207-Bj-04-2006-51mm-Federbein.html?filterFahrzeughersteller=Peugeot&filterFahrzeugmodell=207&verbose=true&catalog=true&searchparam=%2A&fnc=ajaxListLoader&cnid=9ea6d66418df7b1cb497f96cd449409d)
Şunlardan olmuş olsaydı al derdim direk.. Aslında 1500 tl + %20 gümrük vergisi ödenerek online olarak bile alınabilir diye düşünüyorum..
RC ve GT lerde 51 mm amartisor capi
FK , RACELAND , JOM 5cm yay falan filan derken bu işin sonu gelmicek anlasılan.
raceland bulabilirsen PUG banada haber ver 2 çift alalım berki indirimde yaparlar. FK da olabilir kafam iyice karıstı. napalım bilmiyorum
roll yaparken bizi uzmesın yeter. araba leylek gibi duruyor kıl oluyorum.
Masterpiece de alırsa 3 çift alalım raceland
Raceland kullaniyorum kardesim % 100 tavsiye ediyorum fiyat performans ikileminde harika kesinlikle....
sleeperrrrr :D:D:D
özgür
Mehmetim hayirli ugurlu olsun aracinda projende...her daim yanindayiz
arkadaslar merhaba herkeze slm 1 ,6 rc lemans sahıbıyım aracımın bır sıkıntısı var calıstırdıgımda 4 bın 5 bın devır oluyor 6 bın oluyor arac turbo acmıyor gıtmıyor. lımıtore gırdıgınde ıse egzozz patlatıyor. saga cekıp stop edıp 3 4 dkıka belklıyorum ve araca asılıoyorum bu sefer cıldırıyor cok fena kacıyor bu neden olabılır bılgısı olan varmı .servıse goturdum egre ıptal edılmıs falan dedı orjınal halıne dondurulup arza tespıtı yapılması gerekıyor denıldı yardımlarınızı beklıyorum .
Elektrovanadandir....
byspeedman
18-01-2014, 23:53
FK mı? racelant mı ? sence ? bende bu ay alıcam. almısken coil alım diyorum
bu iki marka arasında kaldım fiyat yuzunden. raceland dan herkez memnunuz diyor FK kullanan varmı aramızda hiç ???
Bende raceland var ama onler bosluk yapiyo ayrica satis sonrasi hiZmet yok
Raceland kullaniyorum kardesim % 100 tavsiye ediyorum fiyat performans ikileminde harika kesinlikle....
Elektrovanadandir....
bro çok aktif gördüm seni gece gece:D
Low-Rider
19-01-2014, 00:38
stickerlar ufak olmuş biraz :D
Low-Rider
19-01-2014, 00:38
son durum ;
Hayırlı olsun abicim şimdiden, eminim ki süper bir araç çıkartacaksınzı ortaya.
Turbo td05 mi farklı birşey mi takacaksınız ?
stickerlar ufak olmuş biraz :D
Ahahaha bende gorunce ilk ayni tepkiyi vermistim, "yuhh nereye yapistircaz bunu tavanami" diye ahahaha...
:D kardeşim teşekkürler. 4x4 hevesimden vazgeçip,bir gün rc yapacağım derken aldık başladık bakalım, hayırlısı ile güzel bir araç çıkartmak istiyorum. bu konuda bana yardımcı olan özgür abimede şimdiden teşekkürler..
:D kardeşim teşekkürler. 4x4 hevesimden vazgeçip,bir gün rc yapacağım derken aldık başladık bakalım, hayırlısı ile güzel bir araç çıkartmak istiyorum. bu konuda bana yardımcı olan özgür abimede şimdiden teşekkürler..
Cikicak cikicak dostum hayirlisiyla :)
207 RC deneme - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=c35zON0HeBs&feature=youtu.be)
küçük bi deneme yapalım dedik depo full ses sistemi mevcut stepne takılı sökük bir durum yok.
birde dumpvalve orjinali takılı. diğer specler ise stage 2 yazılım filtre dp orta iptali. bu speclere yakın arkdaşlarımla müsait bir günde denemek isterim. dost çerçevesinde.
agungoren
19-01-2014, 23:00
Mehmet abi hayirli olsun aracin gule gule kullan..
agungoren
19-01-2014, 23:04
207 RC deneme - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=c35zON0HeBs&feature=youtu.be)
küçük bi deneme yapalım dedik depo full ses sistemi mevcut stepne takılı sökük bir durum yok.
birde dumpvalve orjinali takılı. diğer specler ise stage 2 yazılım filtre dp orta iptali. bu speclere yakın arkdaşlarımla müsait bir günde denemek isterim. dost çerçevesinde.
Serkan orjinal dv'le peak ve cont.gayet iyi gorunuyor.
Serkan orjinal dv'le peak ve cont.gayet iyi gorunuyor.
Eyw. Kardeşim sağol ırj. Dv de fena sayılmaz ama dediğin gibi forge şart :)
byspeedman
20-01-2014, 07:46
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
byspeedman
20-01-2014, 07:47
Günaydın miilet hayırlı haftalar
orhan_guney
20-01-2014, 08:30
günaydın herkese hayırlı haftalar.
Günaydınlar....
İyi Haftalar olsun...
Gunaydinlaaarr, iyi haftalar arkadaslar..
Gunaydin iyi haftalar brolar.
günaydınlar hayırlı işler hayırlı haftalar.
Low-Rider
20-01-2014, 09:16
İyi haftalar herkese
herkeze bol kazançlı ve iyi bir hafta diliyorum arkadaşlar.
Antalyalogy
20-01-2014, 11:23
Tünaydınnnn :)
emirarslan34
20-01-2014, 12:01
Hayirli haftalar.
Masterpiece
20-01-2014, 12:10
Hayırlı haftalar herkese , bi hareketlilik yok gibi bende şöyle bişi atıyım ortaya TR de stage 4-5 yapılan araçların hepsi aynı setupa sahip oluyor steliosun reçetesi flanşlar+TDO5 , neden farklı şeyler denenmiyor diye merak ediyorum açıkcası :)
Antalyalogy
20-01-2014, 12:28
Hayırlı haftalar herkese , bi hareketlilik yok gibi bende şöyle bişi atıyım ortaya TR de stage 4-5 yapılan araçların hepsi aynı setupa sahip oluyor steliosun reçetesi flanşlar+TDO5 , neden farklı şeyler denenmiyor diye merak ediyorum açıkcası :)
mesela ? :D
bencede mesela
Masterpiece
20-01-2014, 12:42
mesela ? :D
Araştırdığım , kafamda oluşan şeylerden örnek olarak yazıyım mesela manifold.
Turbo upgrade yapımı sırasında JCW manifoldu kullanmak oldukca yararlı olabilir standart manifolda göre %20-25 daha fazla flow değeri var. (Port-Polısh ile)
Motor hazır inmişken kapaktada Port-Polısh yapılması , oldukca yararlı olacak birşey , küçük hacimli araçlarda port-polıshın yararının çok daha fazla olduğu düşüncesindeyim.
Bu söyliyeceğim setupa , kişinin isteğine göre değişebilir , turbo konusu ; motor forgedlandıktan sonra örneğin ben olsam twinscrool bir turbo tercih ederim ve buna uygun bir manifold , alt-orta-üst her devirde canlı bir araç benim için daha zevklidir.
Bu yazdıklarım ''imkan vardıda bizmi yapmadık'' sonucuna bağlanabilir , TD05 ulaşabilirlik açısından rahat bir turbo sanırım nispeten , demek istediklerim yanlış anlamasın td05 tırbo yapanlara falan birşey dediğim yok yalnızca daha kapsamlı ince detaylı bir projede olsun diye umut ettiğimden :) saygılar..
Antalyalogy
20-01-2014, 13:19
Yazdıklarının hepsi yapılabilir şeyler ve tamamen bütçe ile alakalı.Sanırım Türkiye de çıkmaz öyle birisi (Emir hariç :D )
Turbo upgrade yapımı sırasında JCW manifoldu kullanmak oldukca yararlı olabilir standart manifolda göre %20-25 daha fazla flow değeri var. (Port-Polısh ile)
Motor hazır inmişken kapaktada Port-Polısh yapılması , oldukca yararlı olacak birşey , küçük hacimli araçlarda port-polıshın yararının çok daha fazla olduğu düşüncesindeyim.
Bu söyliyeceğim setupa , kişinin isteğine göre değişebilir , turbo konusu ; motor forgedlandıktan sonra örneğin ben olsam twinscrool bir turbo tercih ederim ve buna uygun bir manifold , alt-orta-üst her devirde canlı bir araç benim için daha zevklidir.
Bu yazdıklarım ''imkan vardıda bizmi yapmadık'' sonucuna bağlanabilir , TD05 ulaşabilirlik açısından rahat bir turbo sanırım nispeten , demek istediklerim yanlış anlamasın td05 tırbo yapanlara falan birşey dediğim yok yalnızca daha kapsamlı ince detaylı bir projede olsun diye umut ettiğimden :) saygılar..
dostum,
denenmiş örnekler aslında var Garrett GT2871, IHI VF34, Garrett GTX2867
Stage 5'de Garrett GTX2867 kullanılmış mesela, fakat şöyle bi durum var. bizim piston kol dayanımları 300 hp civarları, TD05'lede alınabilecek güçde max 350hp. yani demek istediğim zaten yetiyor turbo limitler için. diğer türlü maliyet olarakta diğer turbo fiyatları çok uçuk. Garrett GTX2867 3500TL civarı ki TD05'i maximum 1600-1700TL'ye güncel kurdan temin edebiliyorsun.
manifolt işine gelince twinscroll bi turbo kullanmadığımızdan çok gerek olmamakla beraber bizim manifoltu single scroll a traşlatıp cevirebilirsin.
JCW manifoltu ciddi pahalı ve temini çok zor. waymotorsport muadilini temin edebiliyor ama fiyat performans oranına vurunca gereksiz kalıyor benim gözümde.
zaten Stage5'de bile stock manifolt kullanmışlar.
port polish işine ben güvenemiyorum ya, sonuçta rektefiyecinin güvenilir olması gerekiyor bu konuda diye düşünüyorum. onun yerine emme manifoltunu 30.000 de bir kurum temizliği yaptırmak emmeden girebilecek havanın rahat geçişi için önemli, aracın ciğerli olması için.
kol piston girersekde eğer, o paralara stage5'e geçmek yerine (elinde turbosu olan arkadaslarımız için söylüyorum tabikide) aynı turbo ile 350hp civarlarında 2,2bar gibi diğer setupa göre çılgın basınçlara sahip bir araç elde etmiş olabiliriz.
Masterpiece
20-01-2014, 13:30
8 bindeki o orjinal aracada şahsen ben kıyamazdım motorunu açmaya falan :)
Bu arada sahibenden.com daki FK coiloverlar sipariş ile 3 gün içinde elimizde oluyormuş..
Edit : Yalın abi tabiki dediğimiz gibi bu işi sonu yok tamamen para/çokomel eğrisi..
8 bindeki o orjinal aracada şahsen ben kıyamazdım motorunu açmaya falan :)
Bu arada sahibenden.com daki FK coiloverlar sipariş ile 3 gün içinde elimizde oluyormuş..
Edit : Yalın abi tabiki dediğimiz gibi bu işi sonu yok tamamen para/çokomel eğrisi..
kesinlikle öyle :icon_tup:
orhan_guney
20-01-2014, 15:29
Şöyle 700 beygir bir 207 rc olsada binsek :)
Low-Rider
20-01-2014, 15:40
Şöyle 700 beygir bir 207 rc olsada binsek :)
bir rc parası yer herhalde
dostum,
denenmiş örnekler aslında var Garrett GT2871, IHI VF34, Garrett GTX2867
Stage 5'de Garrett GTX2867 kullanılmış mesela, fakat şöyle bi durum var. bizim piston kol dayanımları 300 hp civarları, TD05'lede alınabilecek güçde max 350hp. yani demek istediğim zaten yetiyor turbo limitler için. diğer türlü maliyet olarakta diğer turbo fiyatları çok uçuk. Garrett GTX2867 3500TL civarı ki TD05'i maximum 1600-1700TL'ye güncel kurdan temin edebiliyorsun.
manifolt işine gelince twinscroll bi turbo kullanmadığımızdan çok gerek olmamakla beraber bizim manifoltu single scroll a traşlatıp cevirebilirsin.
JCW manifoltu ciddi pahalı ve temini çok zor. waymotorsport muadilini temin edebiliyor ama fiyat performans oranına vurunca gereksiz kalıyor benim gözümde.
zaten Stage5'de bile stock manifolt kullanmışlar.
port polish işine ben güvenemiyorum ya, sonuçta rektefiyecinin güvenilir olması gerekiyor bu konuda diye düşünüyorum. onun yerine emme manifoltunu 30.000 de bir kurum temizliği yaptırmak emmeden girebilecek havanın rahat geçişi için önemli, aracın ciğerli olması için.
kol piston girersekde eğer, o paralara stage5'e geçmek yerine (elinde turbosu olan arkadaslarımız için söylüyorum tabikide) aynı turbo ile 350hp civarlarında 2,2bar gibi diğer setupa göre çılgın basınçlara sahip bir araç elde etmiş olabiliriz.
Mini lerin stelios u Revolution Motor Works(rmw) Thp Motorlar için kapak üretmiş testlerini yapıyormuş. Listelere eklenebilir :D
Antalyalogy
20-01-2014, 15:56
Mini lerin stelios u Revolution Motor Works(rmw) Thp Motorlar için kapak üretmiş testlerini yapıyormuş. Listelere eklenebilir :D
sen tekip ediyorsan çıkarsa buraya yazarmsın lütfen :icon_tup:
orhan_guney
20-01-2014, 16:02
bu iş 35 gibi bitermiş gibi geliyor bana panpa.
bir rc parası yer herhalde
Low-Rider
20-01-2014, 16:04
bu iş 35 gibi bitermiş gibi geliyor bana panpa.
ee işte bir rc parası :D
emirarslan34
20-01-2014, 16:22
700 hp yi bu motora sorunsuzca sokacaksak sokim 35 lirasina. Su seneyi bir atlatalim allah kerim. 8 bindeyse napalim abi mezarami goturecez. 3 gunluk gencligimiz var onuda cila sonra sigara yakarakmi gecirelim 650 , 700 hp lik bir PUG um olsun baska ne isterim. Ki insallah olucak.
Antalyalogy
20-01-2014, 16:25
700 hp yi bu motora sorunsuzca sokacaksak sokim 35 lirasina. Su seneyi bir atlatalim allah kerim. 8 bindeyse napalim abi mezarami goturecez. 3 gunluk gencligimiz var onuda cila sonra sigara yakarakmi gecirelim 650 , 700 hp lik bir PUG um olsun baska ne isterim. Ki insallah olucak.
+1:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
hahahahahha az önce gördüğüm bi sahneyi paylaşmak istiyorum :D
borusan otomotiv - ince zevkler, yüksek standartlar... :D :D :D
http://www.resimagaci.com/img/7j859pj.jpg
Masterpiece
20-01-2014, 16:30
Valla son noktayı koydun abi , doğru söylüyosun valla yarın RC yi aldıktan sonra bende bütcem elverdiği kadar yapmayı düşünüyorum bişiler inşallah , Allah yolumuzu açık etsin hepimiz için kazasız belasız günler inşallah..
selamun aleykummm 2.ailemmm nasılsınız bakalımmm keyifler nasılllll :))) aslan gitti sizi unuttuk sanmayın sadece artık eve pek ugramıyorum o yuzden net e pek giremiyorum(telden girmesi cok zahmetli)..
700 HP +2
Buralar sensiz sessiz ve kimsesiz
Antalyalogy
20-01-2014, 18:56
buralar sensiz sessiz ve kimsesiz
+1.000.0000 :d
blnterng
20-01-2014, 19:07
elektrovanaya baktırıcam egre den olabılır mı o aracta ıptal edılmıs .
blnterng
20-01-2014, 19:08
elektro vanaya baktırcam EGR ıptal ondan olabılırmıı
Antalyalogy
20-01-2014, 20:00
elektro vanaya baktırcam EGR ıptal ondan olabılırmıı
Egr valfi yok thp motorlarda nasil iptal ettiler acaba :D
Egr valfi yok thp motorlarda nasil iptal ettiler acaba :D
e iptal işte :D ondan yok :D fabrika iptal etmiş :D :D
yn_lemans
21-01-2014, 00:55
Ben jcw manifold a tial ext west takip kullaniyorum; arastirmalarin biraz geride kalmis ama suan motor icine gidip daha da buyuk bi turbo takmadan kullanmaya gerek yok; ön ceker gunluk kullanilan bi arac icin 300 hp cok keyifli; daha once 300 hp s3 sahibi olmuş biri olarak soyluyorum ; 800 kusur sayfadayiz biraz daha arastirmaya devam :) ;)
orhan_guney
21-01-2014, 07:44
Günaydın ağalar, koğuş kalk :D
ismail, o belirli uzaklık konusunda bilgi verirmisin biraz?
bide nozzle'i taktigin yerin fotosunu rica edebilirmiyiz?
Tabiki arabanın yanına yarın gidicem cekip koyarım
ismail noldu resimler?? :D
orhan_guney
21-01-2014, 10:20
ben koyum ismail ile aynı yere monte ettim bende.
orhan_guney
21-01-2014, 10:25
boğazın direk karşısına takdım ben.
http://i.hizliresim.com/eQl58A.jpg (http://hizliresim.com/eQl58A)
Orhan 5 boy hizlanmissindir hahaha :))
orhan_guney
21-01-2014, 11:48
canım onun testini denediğimiz zaman görüceğiz bari bu cumartesi R yapma bekliyorum seni anadolu yakasına, ayarını ben yaptırmadan, gel yoksa 5 boy 10 boy olacak :)))
Orhan 5 boy hizlanmissindir hahaha :))
canım onun testini denediğimiz zaman görüceğiz bari bu cumartesi R yapma bekliyorum seni anadolu yakasına, ayarını ben yaptırmadan, gel yoksa 5 boy 10 boy olacak :)))
Bnim denediklerimle kiskas al al onda sinra r yapma de vay beee. İyi bu hafta sonu gece 2 den sonra basalim. Gecen meganela bastik.
yn_lemans
21-01-2014, 12:06
İnan arabanın yanına gidip bakmadım almadım ; motorla geziyorum gidince direk cekicem
orhan_guney
21-01-2014, 12:16
senin denediğin kim ? megan ile basmışsın adam sonucunu soylemıyor sahıbıne sorun soylesın dıyor senin için diğer konularda, tamam ben hazırım bu hafta sonu kavacık ataşehir basarız, gece 2 olması daha guzel topspeed gopro şekli ohh mis üstünede demli çay :D
Bnim denediklerimle kiskas al al onda sonra r yapma de vay beee. İyi bu hafta sonu gece 2 den sonra basalim. Gecen meganela bastik.
senin denediğin kim ? megan ile basmışsın adam sonucunu soylemıyor sahıbıne sorun soylesın dıyor senin için diğer konularda, tamam ben hazırım bu hafta sonu kavacık ataşehir basarız, gece 2 olması daha guzel topspeed gopro şekli ohh mis üstünede demli çay :D
bende izlemeye geleyimmi kanka beklenmedik bir deneme ne de olsa :)
orhan_guney
21-01-2014, 12:27
sensiz olmaz kanka :) uzun zamandır merak edıyordun merakın gider gerçi erkayım bizi geçecek ama olsun canı saolsun :)
bende izlemeye geleyimmi kanka beklenmedik bir deneme ne de olsa :)
Ya birak yok jopla ne oldu yok ferle ne oldu. Zz nin konusunda baska degisik sorular :D topspeed yapacagiz zaten ;) o soylemiyorsa bnde soylemiyorum haha. Atasehir basacagiz ok. Es dost cagirma arkadan tunel munel yapiyolar akillari sira. He megane ile basarmisin tekrar deseler isim olmaz. Tunelden baska bi hareket goremedim.
orhan_guney
21-01-2014, 12:36
kimse olmıycak bro sen ve ben :) gopro olcak. neyse cumartesi görüşürüz :)
Ya birak yok jopla ne oldu yok ferle ne oldu. Zz nin konusunda baska degisik sorular :D topspeed yapacagiz zaten ;) o soylemiyorsa bnde soylemiyorum haha. Atasehir basacagiz ok. Es dost cagirma arkadan tunel munel yapiyolar akillari sira. He megane ile basarmisin tekrar deseler isim olmaz. Tunelden baska bi hareket goremedim.
Haha aynen kanka sen ben goprolar :)
cam tavanlı rc arıyorummm varmı satan....
orhan_guney
21-01-2014, 16:13
hayırdır gerimi dönüyorsun :)
Oysa hersey o kadar guzeldiki :) hahahaha
Masterpiece
21-01-2014, 16:37
An itibariyle Le mansı kapının önüne parkettim bursadan az önce geldik , resimleri en kısa zamanda atacağım..
An itibariyle Le mansı kapının önüne parkettim bursadan az önce geldik , resimleri en kısa zamanda atacağım..
Hayırlı olsun..
Allah ağız tadıyla sıkıntısız binmeyi nasip etsin..
orhan_guney
21-01-2014, 16:40
bursadaki fümeyi aldıysan , arac güzeldi hayırlı uğurlu olsun güzel bir secim yaptın .
Masterpiece
21-01-2014, 16:42
Hayırlı olsun..
Allah ağız tadıyla sıkıntısız binmeyi nasip etsin..
Allah razı olsun abi inşallah herkese nasip eder kazasız belasız binmek..
bursadaki fümeyi aldıysan , arac güzeldi hayırlı uğurlu olsun güzel bir secim yaptın .
Le mans aldım abi , Allah razı olsun..
hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız.....
Hayirli olsun sevindim, iyi oldu ;) gule gule kullan su galerideki 3xxxx kmde ki 36.500 tl den ilani olan araba sanirim bugun baktim yoktu ilani, kazasiz belasiz
Masterpiece
21-01-2014, 17:34
Hayirli olsun sevindim, iyi oldu ;) gule gule kullan su galerideki 3xxxx kmde ki 36.500 tl den ilani olan araba sanirim bugun baktim yoktu ilani, kazasiz belasiz
Çok teşekkürler abi , galerideki değil abi galerideki dün satıldı diğerini aldık km leri aynıydı zaten..
Edit:
hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız.....
Allah razı olsun abi bi ayağımız antalyada sayılır 1 saatlik yol biliyosun vakit oldukça gelip tanışmaya çalışacağım antalya ekibiyle..
alper1701
21-01-2014, 17:36
hayırlı olsun kazasız belasız :) le mans iyidir :)
Hayirli olsun, kazasiz belasiz binin insallah..
Low-Rider
21-01-2014, 18:50
Hayırlı olsun kazasız belasız
orhan babanın makina yaldır yaldır yanıyo:D
maşallah
http://www.techturkey.com/forum/7285490-post26803.html
Antalyalogy
21-01-2014, 21:49
Hayırlı olsun..Kazasız belasız İnşAllah...
Low-Rider
21-01-2014, 21:49
Nasıl bir filtre sistemi yapmış bu anlamadım bişi :D
http://farm8.staticflickr.com/7324/8730670985_23d6c2d31b_b.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7445/9113912879_015d439de9_b.jpg
Antalyalogy
21-01-2014, 21:54
Sevgili Orhan ve Erkay brolarım neden bu kadar uzattınız yahu alt tarafı bir denem ucunda Ölüm yok ya :)
Ha az birşey rekabet iyidir tabiiki :D
En güzeli sadece ikinizin olması.İstediğiniz gibi denersiniz.
Gidişatına göre güncellersiniz.
Bildiklerim ;)
Erkay ın denemediği ;
-cut-out egzost
-methanol kit : takıp söktü bildiğim
-98 ron map - 100 ron map
Orhan ın denemediği ;
-Methanol kit
-filtre
-İntercooler dan emmeye giden boru (diğerini taktı kör topal :D )
-yazılım güncellemesi
-intercooler
Buna göre Erkay ın alması gerek bence..Ama 5 boy Orhan da az değil bilemiyorum :D:D:D
Mart ayı içerisinde her şey istediğimiz gibi giderse bir İstanbul seyahatimiz gözüküyor. Dyno + sohbet muhabbet için. Oradaki tüm arkadaşlarım ile görüşmek isteriz İnşAllah..
Hayirli olsun kazasiz belasiz .35 s 8870 plakali aracimi aldiniz?
Low-Rider
21-01-2014, 21:57
Orhan yere bakan yürek yakan :D
Antalyalogy
21-01-2014, 22:10
teaser tadında ;
Very Bad Dirty Kia Sorento with DP (Drive&Protect) Detailing : Atas vinet + tchibo buharlı temizleyici + iman gücü :D :D
yarına taban ve tavan döşemesi kaldı, koltuklar tamam :) (7 sat sürdü -anam ağladı vallahi ama güzel oldu tabii ki de :D )
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/802/yvjh.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/855/vhuy.jpg
Low-Rider
21-01-2014, 22:11
her türlü halı kilim travel
elektriği akü'den mi aldın :D
Antalyalogy
21-01-2014, 22:24
her türlü halı kilim travel
elektriği akü'den mi aldın :D
Mehmet usta nın sattığı bir Navara dan sökülmüş bir çift daylight dan yapımış seyyar ın güç kaynağı o akü :D:D:D:D
Antalyalogy
21-01-2014, 22:54
bro kolay gele:)
Sağol bro..İlk profesyonel uygulamam olacak bitince ..Gerisi gelir İnşAllah..:icon_tup:
aldatmaca
21-01-2014, 23:43
hayırlı olsun ıyı mutlu gunlerde kullan........
Sevgili Orhan ve Erkay brolarım neden bu kadar uzattınız yahu alt tarafı bir denem ucunda Ölüm yok ya :)
Bildiklerim ;)
Erkay ın denemediği ;
-cut-out egzost
Orhan ın denemediği ;
-Methanol kit
-filtre
-yazılım güncellemesi
-intercooler
Buna göre Erkay ın alması gerek bence..Ama 5 boy Orhan da az değil bilemiyorum :D:D:D
Mart ayı içerisinde her şey istediğimiz gibi giderse bir İstanbul seyahatimiz gözüküyor. Dyno + sohbet muhabbet için. Oradaki tüm arkadaşlarım ile görüşmek isteriz İnşAllah..
Brom isin sakasindayiz biz bnim gecip gecilmekten tana bi sikintim olmadi hic bu zamana kadar. Denk gelemiyoruz bi turlu. Vaska seyler giriyor devreye. Eb kisa zamnda verecem orhana 5 boy haha :D
Eksiklikler bivturlu bitmiyor. Cumartrsi buji kontrol ettim. 2si 0.65 cikti 2 si 0.75 obu duzelttim patirdama gitti. Ufaktan bi kesme yapiyodu.
4 vites 60 dan bastim o sekilde log aldim. 2-3-4-5 alamadim onuda aliyim son guncelkemeyi yapiyim dayi oglunda :D sonra mal hazir. Td05 e gecmeden deneyecegim orhanla hehe :D
Antalyalogy
22-01-2014, 01:06
Brom isin sakasindayiz biz bnim gecip gecilmekten tana bi sikintim olmadi hic bu zamana kadar. Denk gelemiyoruz bi turlu. Vaska seyler giriyor devreye. Eb kisa zamnda verecem orhana 5 boy haha :D
Eksiklikler bivturlu bitmiyor. Cumartrsi buji kontrol ettim. 2si 0.65 cikti 2 si 0.75 obu duzelttim patirdama gitti. Ufaktan bi kesme yapiyodu.
4 vites 60 dan bastim o sekilde log aldim. 2-3-4-5 alamadim onuda aliyim son guncelkemeyi yapiyim dayi oglunda :D sonra mal hazir. Td05 e gecmeden deneyecegim orhanla hehe :D
Oooo çok sert :p:p tamam kuzen yardımcı olur sana :D :D
Alles klar..:icon_tup:
Masterpiece
22-01-2014, 07:53
hayırlı olsun kazasız belasız :) le mans iyidir :)
Hayirli olsun, kazasiz belasiz binin insallah..
Hayırlı olsun kazasız belasız
Hayırlı olsun..Kazasız belasız İnşAllah...
Allah razı olsun herkesden inşallah herkese nasip olur kazasız belasız binmek..
Hemen ilk sorumla başliyim :D
Henüz araca alışmadığımdan mı bilmiyorum vites değiştirdikten sonra debriyajı hafif hızlı bırakınca lak diye ses geliyo , debriyajın yukarlarında titremede var biraz ancak ayrıca sert sayılır debriyaj , oldukca yumuşak kullanırsam hiç sıkıntı yok , araç 35 binde baskı balata falan mı değişmeli acaba :soru:
byspeedman
22-01-2014, 08:06
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız aramıza hoş geldin...:icon_tup:
byspeedman
22-01-2014, 08:10
:D:DBölük günaydın
:D:DBölük günaydın
Sağol..... :D
Antalyalogy
22-01-2014, 08:34
Kogus kalk :)
Kogus kalk :)
kalktık bro çoktaan:)
sende iş başı yaptın herhalde detailing'e devam:)
orhan_guney
22-01-2014, 09:02
Teşekkürler başkanım :)
orhan babanın makina yaldır yaldır yanıyo:D
maşallah
http://i.hizliresim.com/KPogmQ.jpg (http://hizliresim.com/KPogmQ)
3g bağlantı ile izletecem sana bro :) hayırlısı neyse o olsun, elbet denk geliceğiz bir yerde, erkay beni geçer büyük ihtimal ama olurda ben geçersem çenemden kurtulamaz :D
[QUOTE=Antalyalogy;7286084]Sevgili Orhan ve Erkay brolarım neden bu kadar uzattınız yahu alt tarafı bir denem ucunda Ölüm yok ya :)
Bildiklerim ;)
Erkay ın denemediği ;
-cut-out egzost
Orhan ın denemediği ;
-Methanol kit
-filtre
-yazılım güncellemesi
-intercooler
bizim zamanında çok yüreğimiz yandı sıra bizde moruk :)
Orhan yere bakan yürek yakan :D
Td05 biraz belki senden hızlı davranabilirim hiç belli olmaz moruk :) öncelikle intercooler takım,şu mini dişliyide alım sonrası hemen Td05 :D
gececi olarak ben istirahate gidiyorum :)
vutututuuu :D orhan güneyden şekılleri kess :D
hayırlısı brom bende bu sene yaptım yaptım yapamadım cıkarırım elden arabayı ;)
yn_lemans
22-01-2014, 09:10
Gunaydin millet :) yeni arac alan kardesimize hayirli olsun kazasız belasız...
Tr.'den en güçlü 207 ( Rc-Gt-LeMans ) serisi hangisi desem cevap çıkar mı? :D
Hp olarak - ara hızlanmalar vs. gibi..