Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
arıza kodlarını yazar mısın?
yusufsert
11-10-2012, 10:37
Arkadaşlar egeturbo e tuners in bayiliğini almış diye duydum..Böyle bişe varsa yazılım işi stelios un yanına gitmeden de halledilebilir burada...
Güzel soru, tam emin değilim biri 080 di sanırım
soru güzel ama cevabı net değil, gelen bütün arızaları not alıp hepsini söylersen belki yorum yapmamıza yardımcı olur. ;)
Bir ara chip atıldı yaz başında servise gittiğinde güncellemede gitti. Şuan tam anlamı ile stock
bende dün güncelleme yaptırdım ama sanırım yazılımım silinmedi.
ESP hala 50km/sa hızı geçsemde aktif olmuyor ve eskisi gibi köpek gibi gidiyor araba. :)
Erel servise gitmeni öneririm bir.
bende dün güncelleme yaptırdım ama sanırım yazılımım silinmedi.
ESP hala 50km/sa hızı geçsemde aktif olmuyor ve eskisi gibi köpek gibi gidiyor araba. :)
Erel servise gitmeni öneririm bir.
50km gecince esp nin sisteme girmesi yazılımsal bir olay degil malesef.. gt lerde sadece o durum soz konusu rc ve ds3 lerde zaten girmiyor devreye istediginizde kapatabiliyorsunuz..
güncelleme ile yazılım ya silinmiştir yada yazılımı güncelledik diyip geçmişlerdir :) silinmemesi imkansız diye biliyorum :)
karsiyakaliozi
11-10-2012, 16:32
yenı yazılım için eskisi silinir
Daha dün servisten çıktı araba tam olarak not almadığım için bilmiyorum ama en kısa zamanda kodları yazarım.
Bu arada güncelleme yapamıyorum yazılım güncel uyarısı veriyormuş zaten aracım,
gidişi benide tatmin ediyor bilmiyorum acaba gittimi gitmedimi yada bayadır yazılımsız olduğu için alıştım belkide :D
Arkadaşlar egeturbo e tuners in bayiliğini almış diye duydum..Böyle bişe varsa yazılım işi stelios un yanına gitmeden de halledilebilir burada...
Evet yaklaşık 3 ay önce aldılar bayiliği.Ben kendi megane aracımada yaptırdım.Hatta geçen gittiğimizde mini cooper 1.6 benzinli turboluya uyguladılar çok memnun kaldılar.Yazılımı yaptırırlarken stelios ile görüştürüp isteğinize göre hazırlatıyorlar ve steliostan geldiğine yazılımın birebir şahit oluyorsunuz gösteriyorlar.
etuners : Contact (http://etuners.gr/en/index.php?s=8) burdaki linktede zaten bayiler bölümünde ege turboda yer alıyor.
threshold
11-10-2012, 23:36
Evet yaklaşık 3 ay önce aldılar bayiliği.Ben kendi megane aracımada yaptırdım.Hatta geçen gittiğimizde mini cooper 1.6 benzinli turboluya uyguladılar çok memnun kaldılar.Yazılımı yaptırırlarken stelios ile görüştürüp isteğinize göre hazırlatıyorlar ve steliostan geldiğine yazılımın birebir şahit oluyorsunuz gösteriyorlar.
etuners : Contact (http://etuners.gr/en/index.php?s=8) burdaki linktede zaten bayiler bölümünde ege turboda yer alıyor.
bu gün egeturbo dan Arda ile konuştum bu iş kafama yattı Antalyalogy-Özgür Stelios tan memnunsa ben hayli hayli memnun kalırım :D:D ,İstanbul dan yaptıracak başka arkadaşlar varsa gelin beraber yaptıralım ok. dediğimizde Arda istanbula geleceğini söylüyor
ben de bugün dükkanlarındaydım geçenlerde disklermi almak için gittim istanbula gitmişler yazılım yüklemeye o yüzden bekledim gelsinler diskleri arda seçsin diye.Tek araba için bile kalkıp gidiyorlar hafta sonu bence e tuners türkiyede ses getirebilir
Merak ettim şu Etuners'ı sadece yazılımlı bir araç varsa(istanbulda) denemek isterim.
Tabi şu sorunlarımı hallettikten sonra :D
Antalyaya bekleriz denemeler için.. :)
antalyaya bekleriz denemeler için.. :)
akşam sanayıde olacağız yalın gelde rollıng yapalım :)
kıpırr üzer :D
rollingte bende aranızda olmak isterdim ama aracı işik car audio'ya bırakıyorum iş çıkışı,maalesef geçilmek gibi bir korkunuz olmayacak bu akşam :D yeni müzik sistemim coming soon :D
valla cok isterdim nihat ama baska bi yere sozum var bu aksam, keske daha onceden haberim olsaydı. ama zaten sonuç belli özgürün o haliyle sadece sentemiydi neydi artık bilemiorum tam gecen olusan o sorunla üzülmesinden sonra ben simdiden üzülürüm kendi halime :D :D yakında rc turbosu ile geliyorum bakalım o zaman bi deneme farz olur.. ama 6 ileri olayı sizdeki tamamen olayı tarafınıza cevriyor zaten :D bitane ds3 zaten simdiki haliyle üzdü beni :D seninlede sonuc cok farklı olmayacaktır inanıyorumki :D :D
ama hafta ici bi aksam müsait olursan cidden bi cıkalım hepberaber.. gecenki bulusma cok ani oldu biliyorum, gelemedin sende. ayarlayalim, loglarımızı alır iki sıkar keyfimize bakarız ;)
özgürle son durum noldu sorunlar cozuldukten sonra deneme sanısınız oldumu?
rollingte bende aranızda olmak isterdim ama aracı işik car audio'ya bırakıyorum iş çıkışı,maalesef geçilmek gibi bir korkunuz olmayacak bu akşam :D yeni müzik sistemim coming soon :D
coil lazım banada coiiiiillllll... :D arac cıkınca bi deneyelim sunu artık :D
bu arada hayırlı ugurlu bol bass'lı tiz'li günler diliyorum kardesim sana, anfi yanmasız companent patlamasız günlerde kullanırsın umarım..
Aşırı besleme basıncının ayar arızası P2263
naman kardesim
mturhat kardesim
bu soru size özel gelsin :)
simdi elimde bir rc turbosu var arac ***** biliyorsunuz gt, rc turbosunu takmak istiyoruz, nelere ihtiyacımız var? sadece turbo ve egsoz manifoldunu degistir yürümü, yoksa baska seylerede ihtiyacımız varmı?
kestane kebap acele cevap,
yardımlarınız icin simdiden tesekkurler..
mehmet montajda sendeyim haberin olsun.. :D :D
Aşırı besleme basıncının ayar arızası P2263
boost control valve diye tahmin ediyorum
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=247)
İlgine teşekkür ederim.
Az önce değiştirdik daha deneme imkanım olmado servisi daha yeni kapattık :)
Antalyalogy
12-10-2012, 18:01
Ege turbodan fiyat alan oldumu yazılım için ?
bugün ben ordaydım mini cooper geldi 450 TL fiyat aldılar.175 Tl s3 dump valve fiyata yaptırdılar.
threshold
12-10-2012, 23:59
Arda İstanbul için şehirdışı fiyatı 600tl verdi.
Yazılım düşünen arkadaşlar varsa hadi bayramdan önce halledelim şu işi-yok mu bana katılan ???
iyi haftasonları arkadaslarrr...
dün gece nasıldı Antalya ekibi???? :)
Antalyalogy
13-10-2012, 15:56
Fiyatlar gayet uygun arkadaşlar.Eğer bize yaptığı gibi sınırsız güncelleme desteği de veriyorsa 10 numara..
Deneme şansımız olmadı ama twınscroll turbomla ve bayramdan sonra takacağım jcw manıfold ve egzantrıkle yıne arka plakamı okumaya devam edecek,gerçi bu haliyle de okuyor ama :) (atar sana antalyalogy)
dün akşam göktan'ı evıne ben bıraktıp kupıırııın gidişine az çok gördü yorumu o yapsın :)
Antalyalogy
13-10-2012, 18:48
Deneme şansımız olmadı ama twınscroll turbomla ve bayramdan sonra takacağım jcw manıfold ve egzantrıkle yıne arka plakamı okumaya devam edecek,gerçi bu haliyle de okuyor ama :) (atar sana antalyalogy)
Kanka yeter ki senin plakanı okuyalım.
Bende vakit bulsam methanol ü tamir ettirip , log alıp yazılımı güncelleyeceğim ama
olmuyor maalesef..
Bu arada deneme km artık 75-80 oldu 2. vites :D:D:D
Antalyalogy
13-10-2012, 18:50
dün akşam göktan'ı evıne ben bıraktıp kupıırııın gidişine az çok gördü yorumu o yapsın :)
ha göktan arabayı bırakmış Erol abiye anlaşılan.Bu arada Göktan telefonundaki cevapsız çağrılarım .............:p:p:p
Antalyalogy
13-10-2012, 20:40
Güzel bir big turbo projesi Mitsubishi TD04-13T turbo
THP Big Turbo from Argentina - North American Motoring (http://www.northamericanmotoring.com/forums/off-topic-autos/237312-thp-big-turbo-from-argentina.html)
threshold
14-10-2012, 01:57
Fiyatlar gayet uygun arkadaşlar.Eğer bize yaptığı gibi sınırsız güncelleme desteği de veriyorsa 10 numara..
Özgür merak ettim Stelios yazılımını ilk yaptığında ne gibi güncellemelere ihtiyaç duydun??
naman kardesim
mturhat kardesim
bu soru size özel gelsin :)
simdi elimde bir rc turbosu var arac ***** biliyorsunuz gt, rc turbosunu takmak istiyoruz, nelere ihtiyacımız var? sadece turbo ve egsoz manifoldunu degistir yürümü, yoksa baska seylerede ihtiyacımız varmı?
kestane kebap acele cevap,
yardımlarınız icin simdiden tesekkurler..
mehmet montajda sendeyim haberin olsun.. :D :D
manifoldu değiştirmene gerek yok. rc ve gt manifoldları aynı. sadece turboyu değiştir, yazılım yaptır, ve gitmeye hazırsın. ;)
Antalyalogy
14-10-2012, 10:31
Özgür merak ettim Stelios yazılımını ilk yaptığında ne gibi güncellemelere ihtiyaç duydun??
guncelleme dediğim şu log alip alinan bilgiler işiginda yazilimi tekrar gözden gecirebilir.
veya araca yeni bir ekleme ( cutout ,downpipe , water -methanol ,buyuk turbo vb) yapildiğinda yazilimi ona göre ayarlatabilirsin...
şu ana kadar stage 2 stage 2+ , stage 3 , stage 4 test 1 , stage 4 test 2 olarak 5 adet yazilim aldim ekstra hic bir şey ödemedim örneğin :D
İlgine teşekkür ederim.
Az önce değiştirdik daha deneme imkanım olmado servisi daha yeni kapattık :)
Sorun boost control valvemi? sonuç nedir düzeldimi?
threshold
14-10-2012, 14:13
guncelleme dediğim şu log alip alinan bilgiler işiginda yazilimi tekrar gözden gecirebilir.
veya araca yeni bir ekleme ( cutout ,downpipe , water -methanol ,buyuk turbo vb) yapildiğinda yazilimi ona göre ayarlatabilirsin...
şu ana kadar stage 2 stage 2+ , stage 3 , stage 4 test 1 , stage 4 test 2 olarak 5 adet yazilim aldim ekstra hic bir şey ödemedim örneğin :D
Stelios a saygı duydum süper çalışmışınız :)
http://i48.tinypic.com/1z18cxt.jpg
uzun dişli ile polatlı-ankara arası;)
güzel ortalama. ters yönde durum ne oluyor?
Stelios a saygı duydum süper çalışmışınız :)
aynen, bendede stage1, stage3 yazilimlarini denedim, simdi turboyu degistirip logları alip gönderip bide üstüne stage 3+ isticez, sonrada water methanol kitle uzun dişli var aklimizda.. :) su ana kadar tek ücret 250€
Sorun boost control valvemi? sonuç nedir düzeldimi?
Aynan sorun o parçaymış değiştirttiğim günden bu yana sıkıntı yok kesmiyor.
Güzel bir big turbo projesi Mitsubishi TD04-13T turbo
THP Big Turbo from Argentina - North American Motoring (http://www.northamericanmotoring.com/forums/off-topic-autos/237312-thp-big-turbo-from-argentina.html)
ulan yerım senın bıg turbonu, delirtme benı :)
Antalyalogy
15-10-2012, 15:33
http://i48.tinypic.com/1z18cxt.jpg
uzun dişli ile polatlı-ankara arası;)
Cruise control iptal oluyor değil mi bu şekilde uzun dişlide...
sanirim evet :) ama stelios derki remap ile çözülebiliyormuş sanirim, üzcretsiz update bizi paklar bence :P :D
güzel ortalama. ters yönde durum ne oluyor?
ters yönde yokuş az olduğundan dahada ekonomik olması lazım 5.0 litreleri bulur herhalde
aynen iptal oluyor. Naman yazılımla tekrardan programlanması sölemişti.Vaktim olmadı.Servis yazılımı güncellemeden yapabilir mi acaba?
http://www.bestautophoto.com/images/tuning-peugeot-207-75-04.jpg
bu farları bilen gören duyan? :)
karsiyakaliozi
16-10-2012, 13:46
207tr de birileri almışdı sanki gördüm gibi
slowmotion
16-10-2012, 19:03
30a kadar kazasız beyaz rc yada lm satan varsa pm ulaşsın bana :)
207 gt Debriyaj balatasını değiştiren oldumu orjinalmı değiştiriniz veya stage 2 stage 3 tarzında seçenek varmı? önerisi olan ve fiyatları hakkında bilgi verirseniz sevinirim ? Tşk'ler şimdiden
207 gt Debriyaj balatasını değiştiren oldumu orjinalmı değiştiriniz veya stage 2 stage 3 tarzında seçenek varmı? önerisi olan ve fiyatları hakkında bilgi verirseniz sevinirim ? Tşk'ler şimdiden
yeni degistirdim sayılır, aynı şekilde göktanda.. ben orjinali ile degistirdim, stage 2-3 ürünler zaten bildigim kadarı ile yok, ankara işi bronz yaptırabilirsin ama gerek yok bence kardesim..
Eywallah yalın yakın zamanda Değiştiricem bende
Bu arada intercoolerı taktık bi ara görüşelim
Eywallah yalın yakın zamanda Değiştiricem bende
Bu arada intercoolerı taktık bi ara görüşelim
Hadi hayirli olsun bakalim kardesim :) ne taktiniz intercooler? Goruselim bi arada deniyelim bakalim sunlara, ne alemdeyiz.. ozgur goktan nihat flnda gelir toplasiriz hepberaber.. nihat tokatlar hepimizide bakalim yinede denesiriz :D bi ozgur hakkindan gelir onun :P
Beyler geçengün bahsettiğim arğrıza sonucu parça değimi yapıldı e yine aynı aynı olar
motor işletim sistemi arızası diyerek motor ışı yaktı araç yavaş hızlanmalarda basınç dalgalanması mı desem yoksa
gaz kesiyormu desem bilemedim ama bazen ya atmosferik yada gelgit yaşıyo basıncı saçmalıyor tahminim. Elektrovana denilen zımbırtı iptal edilme imkanı varmı :D
basıncı hiç dengelemese deliricem yine aynı arızadan servise gitmekten.
Fikir ve bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum :)
Beyler geçengün bahsettiğim arğrıza sonucu parça değimi yapıldı e yine aynı aynı olar
motor işletim sistemi arızası diyerek motor ışı yaktı araç yavaş hızlanmalarda basınç dalgalanması mı desem yoksa
gaz kesiyormu desem bilemedim ama bazen ya atmosferik yada gelgit yaşıyo basıncı saçmalıyor tahminim. Elektrovana denilen zımbırtı iptal edilme imkanı varmı :D
ds3 teki p2263 yüksek basınç hatası ile ilgili citroenin resmi bülteni
http://www.ds3spirit.com/InfoRapid/EP6_P2263_P0234.jpg
Elektrovananın tahliye hortumu ile ilgili bir problem var sanırım
yetkili servise B1CW0104Q0 no lu bülten bir info var deyin oraya bakıp hallederler
Hadi hayirli olsun bakalim kardesim :) ne taktiniz intercooler? Goruselim bi arada deniyelim bakalim sunlara, ne alemdeyiz.. ozgur goktan nihat flnda gelir toplasiriz hepberaber.. nihat tokatlar hepimizide bakalim yinede denesiriz :D bi ozgur hakkindan gelir onun :P
özgür değil big turboyla nos'la da gelse arka plakamı okumaya hep mahkum artık....ne zaman istersenız görüşürüz kardeş son dakıka değilde erken haber vermenız yeterlı benım için :)
özgür değil big turboyla nos'la da gelse arka plakamı okumaya hep mahkum artık....ne zaman istersenız görüşürüz kardeş son dakıka değilde erken haber vermenız yeterlı benım için :)
ahahahahahha :D :D şu 6 ileri sanzıman işi bi olursa çok fena şeyler bekliyo cooper ailesini :P :P :D
turbonun WG somunu hiç söküldü mü?
turbonun WG somunu hiç söküldü mü?
Hayır hiç sökülmedi sadece daha önce ben DV'i söktüm ama arıza verdikten sonra diyafram yırtılmış mı die bakmak için.
Tabi olur ne zmn bi buluşma ayarlıyalım yazılımda eksiklik var ama sanırım standart su anda :))
o zaman hepinizi bir akşam Baştaş Barbecu akşamına bekliyoruz :)
o zaman hepinizi bir akşam Baştaş Barbecu akşamına bekliyoruz :)
patlican salatasida olucakmi? :D
patlican salatasida olucakmi? :D
yok kaşarlı patlıcan olucak :heyoo::hahaha:
yok kaşarlı patlıcan olucak :heyoo::hahaha:
ne zaman bu akşammı yoksa ? :D
ne zaman bu akşammı yoksa ? :D
yok öyle bır hayal dünyası :)
Altta jcw ve rc turbosunun detaylı bilgileri mevcut beni şaşırtan parvane çapları vs herşey aynı! cooper works yazılım + motor içi daha geliştirilmiş doğrumudur?
http://i45.tinypic.com/34e7uo3.png
http://i45.tinypic.com/214d2d5.png
Juggernaut
19-10-2012, 22:41
Turbolar faklı diğer sitede yanlış yazılmış herhalde.
http://s14.directupload.net/images/120409/k8xmrw3w.png
Juggernaut
19-10-2012, 22:43
http://s7.directupload.net/images/120409/pikeotgz.png
part ve oem numaraları diğer sitede zaten farklı ,onemli olan turboları iç parçaları aynı :soru:
Juggernaut
20-10-2012, 11:30
Orda bir yanlışlık olabilir S lerin 37mm JCW nin 41mm olması lazım emme pali.Turbonun girişide daha büyüktü hatırladığım kadarıyla.Mini forumlarında yazıyordu.
Rc ile cooper s e yazılım,egsoz,filtre yapınca 220-230 civarı veriyor stock turbo ile bu güçlerin üstüne çıkamıyorsun nerdeyse.
Jcw'nin sıkıstırmasıda daha düsük olmasına rağmen fabrikadan zaten 200+hp çıkıyor yazılım egsoz yapıncada 260bg 270bg civarı oluyor.Aynı turbo,farklı yazılım kullansalar ikiside yazılımdan sonra aynı güçleri çıkarmaları lazım hatta jcw'nin biraz daha düsük bile çıkarması lazım sıkıştırmadan dolayı.. bu yoldanda düşünürsek turbo farklıdır diyorum ben:)
Orda bir yanlışlık olabilir S lerin 37mm JCW nin 41mm olması lazım emme pali.Turbonun girişide daha büyüktü hatırladığım kadarıyla.Mini forumlarında yazıyordu.
Rc ile cooper s e yazılım,egsoz,filtre yapınca 220-230 civarı veriyor stock turbo ile bu güçlerin üstüne çıkamıyorsun nerdeyse.
Jcw'nin sıkıstırmasıda daha düsük olmasına rağmen fabrikadan zaten 200+hp çıkıyor yazılım egsoz yapıncada 260bg 270bg civarı oluyor.Aynı turboy,farklı yazılım kullansalar yazılımdan sonra aynı güçleri çıkarmaları lazım hatta jcw'nin biraz daha düsük bile çıkarması lazım yani turbo illaki farklıdır bu yoldanda düşünürsek:)
emre nerde varki yazlımla 260-270 hp ve giden r56 jcw ben görmedim ama varmı yani sen yazınca merak ettim
sadece yazılımla o beygırler elde edilmiyor,kimse hayal kurmasın :) o zaman ben 300+ geziyorum :)
Juggernaut
20-10-2012, 20:22
emre nerde varki yazlımla 260-270 hp ve giden r56 jcw ben görmedim ama varmı yani sen yazınca merak ettim
Giden var mı bilmiyorum ben canlı görmedim.. yurtdışında aldıkları güçleri söyledim sadece.
ECU Remap (http://www.evolveautomotive.com/cooper-s-jcw_903/ecu-remap_913/)
Bitane burdada jcw yapılmıstı 270hp vermişti paşaoğlunda hatırladığım kadarıyla downpipe,egsoz yazılım olması lazım.
millet nerelerdesiniz,kimseden ses çıkmıyor?bu akşam aracımı teslim alıyorum,yarına yeni tesisatımın fotolarıyla sizlerleyim :)
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/136408-207-gt-rc-turbo-krom-borular.html
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/136405-hks-turbo-timer-sifir.html
http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/136413-206-rc-gti-207-rc-gt-oem-parcalar-sac-jant-yay-vs.html
arkadaslar aracımı sattığım için turbo boruları satılıktır krom alıpta takamadığım turbo timerde satılık düşünen arkadaslara yardımcı olurum ..
Rc veya gt kullanan arkadaşlar geçen hafta Clio Rs i verdim sonrasında ne alıyım bir türlü karar veremiyorum Rc mi alsam Gt mi alsam onun kararını bile veremedim. Biraz yardım alsam sizden , ne alalım , var mı çevrenizde bildiğiniz düzgün bir RC ya da GT.
Bu meşhur sente sorunu nedir ya da Esp arızası çözümü var mı ?
Bir çok konu buldum bununla ilgili ama ilk ağızdan daha sağlıklı bilgiler alacağımı düşünüyorum.
Haftasonu biniyorum araca , gazlamakta değil niyetim uzun yolda keyif alıyım , haftasonu araba sürmekten zevk alıyım yeter ; mümkünse bildiğiniz tavsiye ettiğiniz bir araç varsa yazarsanızda çok sevinirim.
karsiyakaliozi
23-10-2012, 09:15
Rc veya gt kullanan arkadaşlar geçen hafta Clio Rs i verdim sonrasında ne alıyım bir türlü karar veremiyorum Rc mi alsam Gt mi alsam onun kararını bile veremedim. Biraz yardım alsam sizden , ne alalım , var mı çevrenizde bildiğiniz düzgün bir RC ya da GT.
Bir çok konu buldum bununla ilgili ama ilk ağızdan daha sağlıklı bilgiler alacağımı düşünüyorum.
Haftasonu biniyorum araca , gazlamakta değil niyetim uzun yolda keyif alıyım , haftasonu araba sürmekten zevk alıyım yeter ; mümkünse bildiğiniz tavsiye ettiğiniz bir araç varsa yazarsanızda çok sevinirim.
imkan varsa rc tabi esp arızası nedır bılmıyorum sente sıkıntısıda çok yaygın deyıl bazı modellerde oldu su an sıkıntı yok rc gt ye gore daha sert bı arac uzun yolda yorucu haftasonu ıcın senı yormaz ama her yere gıdıyım gelıyım trafık yaparım dersen yorucu olur o donanımda basta aracda bulabılecegını sanmıyorum selamlar
arifenız mubarek olsun arkadaşlar....
ds3 alin bence ikisi yerine.daha guncel ve kat kat tarz bi arac.cokta keyifli
utku yaylar duruyo bilgin olsun :)
ds3 alin bence ikisi yerine.daha guncel ve kat kat tarz bi arac.cokta keyifli
ds3 6 ileri olamsından dolayı daha seri bi arac, standart hali neredeyse bizim stage 2 kadar gidiyor. ama soyeki yol tutus 207ye kıyasla rezalet, arac içi daha sıkıs tepis ve takır tukur malzeme kullanılmış kokpitte.. c2 lerin biraz gelistirilmisi.
207 gercekten cok yakısıklı bi araç, 208 in motor performansı ve kokpitteki daha güncel çizgileri olmasa dış kasa olarak bence önüne geçemez. ama rc mi gt mi dersen döşeme kumaşını sorarım sana sadece :) aralarında çooooooooooook bi fark yok motor olarak bence. var ama atla deve degil sonuçta. içi alcantaramı olsun derimi :D bide gt lerde tek sıkıntı esp nin tamamen kapatılamaması. rclerde o fark var. karar sizin. sente sorunu 2008 den itibaren yok varsada 200-300tl ye sonsuza kadar çözüme ulaşabiliyorsun. esp olayına gelirsek, gt lerde esp tamamen kapatılamıyor rclerde kapatılabiliyor. gt lerde benimki dahil beyin sorun cıkartabiliyor ama bi problem teşkil etmiyor sadece esp devreden cıkıyor. açıkcası ben devreden çıkınca seviniyorum bile "oh beaaa araç kendini buldu" diyerek :D :D ama tabikide her gt de sorun olacak diyede bisey yok. rcde bu problemi görmedim ama..
ds3 teki p2263 yüksek basınç hatası ile ilgili citroenin resmi bülteni
Elektrovananın tahliye hortumu ile ilgili bir problem var sanırım
yetkili servise B1CW0104Q0 no lu bülten bir info var deyin oraya bakıp hallederler
O parça ne işer yarıyor neyin vakumu bilemedim emmeye gidiyor sanırım başındaki plastiği söktüm. bu mesajı yazdığınız günden beri o şekilde geziyrum :D Arıza yakmadı daha servise de uğramadım :D
merhaba arkadaslar,
cut out' um bozuldu, bir arkadasimizdan almistik kendi imalatı, ama cut out üretimini birakmis heralde. konsutum kendisiyle bi bakiyim dedi ama haber halen yok. bi süredir parca bekliyorum ama bulamadim. sorun tespiti yaptik, beyin meyin degil elektrik motora kadar gidiyor ama tık yok. sadece motoru gidik yani.. cutout icin bircok soylenti var yok silecek motoru yok bilmemne motoru yok walkman motoru :D ne kullanılır bilemedigimden yardimlariniza acigim. tabikide ısıya oldukca dayanıklı olması gerekiyor. bana aciliyetten düzgün dayanakli cutout motoru lazim.. :(
Yalıncım kardeşim cut out konusunda söyle diyebilirim silecek moturu veya cam moturunun içindeki dişliler plastik ve bi süre sonra eriyor çok ısıya maruz kalıyor... benimde başıma geldi iki defa moturu değiştirdim ve şu anda 9 aydır kullanıyorum skoda cam moturu taktım bi sorun yok dişlileri plastik deil çünkü haberleşelim yardımcı olurum elimizde var fiyatıda motorum 35 40 lira civarı...
ds3 6 ileri olamsından dolayı daha seri bi arac, standart hali neredeyse bizim stage 2 kadar gidiyor. ama soyeki yol tutus 207ye kıyasla rezalet, arac içi daha sıkıs tepis ve takır tukur malzeme kullanılmış kokpitte.. c2 lerin biraz gelistirilmisi.
Sanırım c3 e baktınız :) arkadaşımın birinde 2008 207 gt diğerinde 2009 rc var.ds3 içi dar gibi duruyo ancak 5 kişi rahatlıkla seyahat edebilirsin(ki ettim),kokpit malzemesi 207yi sollar :) çünkü bu konuda çok hassasım çok dikkat ederim ve aracı alırken ettimde..yol tutuş konusunda bi yorum yapamam.denemedim çünkü 207yi..207 kesinlikle güzel araç ama kalite anlamında ds3 premium B sınıfında olduğu için doğal olarak önde.kıyaslamaya sokamayız bile..
diğer arkadaşa gelirsek ds3 al farkın olsun :) diyorum ben.. hele sarı üstü siyah veya kırmızı üstü siyah süper.
Antalyalogy
24-10-2012, 18:13
En güzeli ds3 dizel :)
Sanırım c3 e baktınız :) arkadaşımın birinde 2008 207 gt diğerinde 2009 rc var.ds3 içi dar gibi duruyo ancak 5 kişi rahatlıkla seyahat edebilirsin(ki ettim),kokpit malzemesi 207yi sollar :) çünkü bu konuda çok hassasım çok dikkat ederim ve aracı alırken ettimde..yol tutuş konusunda bi yorum yapamam.denemedim çünkü 207yi..207 kesinlikle güzel araç ama kalite anlamında ds3 premium B sınıfında olduğu için doğal olarak önde.kıyaslamaya sokamayız bile..
diğer arkadaşa gelirsek ds3 al farkın olsun :) diyorum ben.. hele sarı üstü siyah veya kırmızı üstü siyah süper.
Yooo arkadasimin ds3 thp156 sky edition'ina baktim.icerdeki lake boyali kisimlar fln tak tak plastik kapi cepleri vb ayni.. ha seninki farklidir bilemem.. antalyaya yolun duserse beraberde kiyaslayabiliriz....
yok dostum benimkide sky edition.ama o sert plastik dediğin kısım özellikle yapılmış ;) carbotech diye geçiyor.ki en arabadan anlamayan kişi bile aracıma bindiğinde ilk orayı okşuyo :) şimdi parça parça kıyaslamıcam tabi ama 207 gt veya rc sportif amaçlarla üretilmiş bi araç.ancak ds3 premium b sınıfı bi araç.yani mito fiat 500 veya mini rakibi.dolayısıyla iç ve dış olarak üstün olmak zorunda..
yok dostum benimkide sky edition.ama o sert plastik dediğin kısım özellikle yapılmış ;) carbotech diye geçiyor.ki en arabadan anlamayan kişi bile aracıma bindiğinde ilk orayı okşuyo :) şimdi parça parça kıyaslamıcam tabi ama 207 gt veya rc sportif amaçlarla üretilmiş bi araç.ancak ds3 premium b sınıfı bi araç.yani mito fiat 500 veya mini rakibi.dolayısıyla iç ve dış olarak üstün olmak zorunda..
ingilizler boşuna shitroen demiyolar yani :D
shitroen çok sorunsuz :P bi araç olduğu için deniyodur :)) hahah :D
shitroen çok sorunsuz :p bi araç olduğu için deniyodur :)) hahah :d
Hehe :D :D
multispace
24-10-2012, 20:33
beyler bildiğiniz ellenmemiş stock rc yada gt var mıdır .? tavsiye edebileceğiniz cam tavanlı ?
Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkürler. Bu gün itibari ile temiz , boyasız , kazasız tamamen orjinal , düşük kilometreli ve kırmızı bir gt bulunca aldım. Rc mi gt mi derken bi anda gt miz oldu.
Şimdi öncelikle ; salı günü , değişmiş olsun olmasın şu sente ile ilgili parçayı değiştirmek üzere servise bırakacam aracı. Başka aklınıza gelen ve yapmam gereken bir şey var mı ?
Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkürler. Bu gün itibari ile temiz , boyasız , kazasız tamamen orjinal , düşük kilometreli ve kırmızı bir gt bulunca aldım. Rc mi gt mi derken bi anda gt miz oldu.
Şimdi öncelikle ; salı günü , değişmiş olsun olmasın şu sente ile ilgili parçayı değiştirmek üzere servise bırakacam aracı. Başka aklınıza gelen ve yapmam gereken bir şey var mı ?
Olmazmiii.. :) s3 dv, cat iptali, seat sport ibiza cupra intercooler, cold air intake, upgraded boost pipes, wather methanol kit, turboback exhaust ve stage3 yazilim.. :D yok istemem dersen td05 big turbo stage 4 yazilim :D bunlari yaptirman lazim derim :D
Bu arada kazasiz belasiz cezasiz hayirli ugurlu olsun...
Olmazmiii.. :) s3 dv, cat iptali, seat sport ibiza cupra intercooler, cold air intake, upgraded boost pipes, wather methanol kit, turboback exhaust ve stage3 yazilim.. :D yok istemem dersen td05 big turbo stage 4 yazilim :D bunlari yaptirman lazim derim :D
Bu arada kazasiz belasiz cezasiz hayirli ugurlu olsun...
Teşekkürler. Aslında orjinal olarak binmeye devam edecem gibi ama siz şimdi bu mesajı yazınca yine içimde bişeyler kıpırdanmaya başladı :)
Şaka bir yana haftasonları sürerken zevk alacağım bir araç olarak binmek istiyorum o sebeble aldım bunu.
Siz yinede özelden telefonunuzu gönderirseniz irtibata geçelim 207 ye çok uzağım soracak soru çok :)
Hayırlı uğurlu olsun yeni aracın.ilk etapta kat iptali yap sadece bide orta susturucu iptali.bi süre sana ses anlamında yetecek bende olduğu gibi.zamanla diğerlerinide yaparsın
zincir gergisi güncel olanıyla değişmemişse servis ilk etapta zincir gergisini değiştirsin
parça kodu 0829G3 fiyatı 38 TL
Ardından sente ayarı kesin yapılması gerekir akabinde güncel olan yazılımı yüklemekte fayda var
Dumpvalve'ın diaframında yırtık olabilir yırtık yada deformasyon varsa yeni tip güncel olanını değiştirsinler parça kodu 037977 fiyatı 196 TL
Kontrol edilmesi gereken diğer bir nokta ise turbo emiş hortumunda (Hava filtresinden turboya giden boruda) kelepçelerin sıkıldığı kısımda yırtık olabilir
Daha sağlam güncellenmiş olan emiş borusunun parça kodu 1440S5 fiyatı da 70-80 TL
ilk aklıma gelen mutlaka bakılması gereken yerler bunlardır
etuners 1.6 THP motorlarıyla bayağı bir bilgi sahibi faydalı bilgiler mevcut
etuners : Technical File (http://etuners.gr/en/index.php?s=15&qv=&model=Peugeot&so=a)
Hayırlı uğurlu olsun yeni aracın.ilk etapta kat iptali yap sadece bide orta susturucu iptali.bi süre sana ses anlamında yetecek bende olduğu gibi.zamanla diğerlerinide yaparsın
Teşekkürler.
zincir gergisi güncel olanıyla değişmemişse servis ilk etapta zincir gergisini değiştirsin
parça kodu 0829G3 fiyatı 38 TL
Ardından sente ayarı kesin yapılması gerekir akabinde güncel olan yazılımı yüklemekte fayda var
Dumpvalve'ın diaframında yırtık olabilir yırtık yada deformasyon varsa yeni tip güncel olanını değiştirsinler parça kodu 037977 fiyatı 196 TL
Kontrol edilmesi gereken diğer bir nokta ise turbo emiş hortumunda (Hava filtresinden turboya giden boruda) kelepçelerin sıkıldığı kısımda yırtık olabilir
Daha sağlam güncellenmiş olan emiş borusunun parça kodu 1440S5 fiyatı da 70-80 TL
ilk aklıma gelen mutlaka bakılması gereken yerler bunlardır
etuners 1.6 THP motorlarıyla bayağı bir bilgi sahibi faydalı bilgiler mevcut
etuners : Technical File (http://etuners.gr/en/index.php?s=15&qv=&model=Peugeot&so=a)
İşte tam aradığım bilgiler :icon_tup: , çok teşekkürler dostum mutlaka kontrollerini yaptırıp değişmesi gerekiyorsa değiştirecem.
Teşekkürler.
İşte tam aradığım bilgiler :icon_tup: , çok teşekkürler dostum mutlaka kontrollerini yaptırıp değişmesi gerekiyorsa değiştirecem.
bana soracak olursan sadece zinciri degistirecegine tum kiti degistir kafan rahat olsun bidahada tampon sok tak bilmemne ugrasmamis olursun ki biliosun servis ucretleri saatlik ucret, 38tl parca belki ama tak cikar uzun surucek nerden baksan 70-80iscilik alicaklar, sonucta ayni seyler yapilicak nerdeyse kit olarak degistir derim..
dv isine gelince illaki degistiriceksin onu, isiya basinca dayanmayan orjinal dv yerine 100tl ye forumda bi kac tane var s3dv onu al tak derim ki illaki takicaksin bi daha ugrasmamis olursun hemde daha iyi basinc tutuyo. Sifir aliyim dersende 140 150tl arasi biseydi diye hatirliyorum.
Hava filtresine gelince dogru yirtik olusabiliyor ama bende ayni hataya dustum, 80tl verdim orjinal boruyu aldim simdi cikartip acik hava filtresini kullaniorum kuzu gibi yatito :D hic gerek yok kontrol ettir yirtik varsa acik hava filtresine gec yoksada aciga gecene kadar kullanirsin zaten :D
Zincir isinede cok takma kafani sente atlama olayi bariz belli ediyo kendini, arac gucten cekisten dusuyo basiyosun yurumuyo.. sarsintili calisiyo vb.... Yoksa olana kadar takil derim :D cunki motor yagi flnda degismesi lazim zincir seti degistiginde...
Bana sorarsan ilk is alt motor kulagini kontrol ettir kardesim o kirik olabiliyor benim 2 oldu kirdigim :D yagina baktir kotu durumduysa madem degisicek yag zincir setiyle beraber degistir.
lastiklerin orjinal lastikse ic taraft yanaklara baktir buyuk catlaklar olusabiliyor.
bana soracak olursan sadece zinciri degistirecegine tum kiti degistir kafan rahat olsun bidahada tampon sok tak bilmemne ugrasmamis olursun ki biliosun servis ucretleri saatlik ucret, 38tl parca belki ama tak cikar uzun surucek nerden baksan 70-80iscilik alicaklar, sonucta ayni seyler yapilicak nerdeyse kit olarak degistir derim..
dv isine gelince illaki degistiriceksin onu, isiya basinca dayanmayan orjinal dv yerine 100tl ye forumda bi kac tane var s3dv onu al tak derim ki illaki takicaksin bi daha ugrasmamis olursun hemde daha iyi basinc tutuyo. Sifir aliyim dersende 140 150tl arasi biseydi diye hatirliyorum.
Hava filtresine gelince dogru yirtik olusabiliyor ama bende ayni hataya dustum, 80tl verdim orjinal boruyu aldim simdi cikartip acik hava filtresini kullaniorum kuzu gibi yatito :D hic gerek yok kontrol ettir yirtik varsa acik hava filtresine gec yoksada aciga gecene kadar kullanirsin zaten :D
Zincir isinede cok takma kafani sente atlama olayi bariz belli ediyo kendini, arac gucten cekisten dusuyo basiyosun yurumuyo.. sarsintili calisiyo vb.... Yoksa olana kadar takil derim :D cunki motor yagi flnda degismesi lazim zincir seti degistiginde...
Bana sorarsan ilk is alt motor kulagini kontrol ettir kardesim o kirik olabiliyor benim 2 oldu kirdigim :D yagina baktir kotu durumduysa madem degisicek yag zincir setiyle beraber degistir.
lastiklerin orjinal lastikse ic taraft yanaklara baktir buyuk catlaklar olusabiliyor.
Şuanda hiç bir sorunum yok ama kafam rahat olsun diye değiştirecem dediğiniz gibi de komple trigeri değiştirmek daha mantıklı sanırım öyle yaparım. Boruları kontrol ettirecem ama onlarda da bir sıkıntı yok gibi araç zaten 30küsür binde benimde yapacağım senede 3000 max 5000 oluyor. Triger harici 30bin bakımı daha dün yapıldı. Lastiklerime gelince orjinal lastiği hala üstünde acilen bi takım lastik lazım.
Unutmadan tüm arkadaşlara ilgileri ve yardımları için teşekkürler.
volkan 207 gt
26-10-2012, 10:54
tüm tech ve 207 ailesi arkadaşlarım kurban bayramınızı mübarek eder aileniz ve tüm sevdiklerinizle güzel bir bayram gecirmenizi dilerim sevgilerle volkan... :heyoo:
Cumhuriyet ve kurban bayramınız kutlu olsun, nice mutlu bayramlara hep birlikte...
O parça ne işer yarıyor neyin vakumu bilemedim emmeye gidiyor sanırım başındaki plastiği söktüm. bu mesajı yazdığınız günden beri o şekilde geziyrum :D Arıza yakmadı daha servise de uğramadım :D
daha önce değiştirdiğin elektrovanaya gidiyor
boruyu değiştir gitsin 50 küsür liralık birşey:)
bu arada araca tekrar yazılım yüklendimi? bende de sadece yazılım var bir denemek isterim
Antalyalogy
26-10-2012, 19:45
Mübarek kurban bayramınız kutlu olsun arkadaşlar.
Öncelikle bayramınız mübarek olsun.Peşinden sıkıntımı ekliyrum
Aracım 2007 model 207 gt 38 binde aracta bır sıkıntı var ama servıs dahıl cozemedık sıkıntıyı sıze soyle anlatıyım aracı kullanıyorum gayet hersey normal ama bazen bırden bıre arac cekısten asırı derecede dusuyor sesı dahıl degısıyor boyle arac bosa bagırıyo gaz yemıyo ama 20-30 dk sonra kendı kendıne duzeldıgı oluyor.Ama dıkkat ettıgım bırsey var benzınım genelde az oldugu zamanlarda oluyor bu ısık yanmasına yakın bu sıkıntı daha fazla oluyor sebebını bır turlu anlamıs degılım.Sizce neden böyle oluyor ?
Aracım 2007 model 207 gt 38 binde aracta bır sıkıntı var ama servıs dahıl cozemedık sıkıntıyı sıze soyle anlatıyım aracı kullanıyorum gayet hersey normal ama bazen bırden bıre arac cekısten asırı derecede dusuyor sesı dahıl degısıyor boyle arac bosa bagırıyo gaz yemıyo ama 20-30 dk sonra kendı kendıne duzeldıgı oluyor.Ama dıkkat ettıgım bırsey var benzınım genelde az oldugu zamanlarda oluyor bu ısık yanmasına yakın bu sıkıntı daha fazla oluyor sebebını bır turlu anlamıs degılım.Sizce neden böyle oluyor ?
daha önce zincir gergisini değiştirip aracın sentesi ayarlandımı ? yapılmadıysa ilk etapta bu 2 işlem yapılmalı
araç çekişten düştüğünde arıza ışığı yakıp uyarı veriyormu ? uyarı verdiyse hata kodu da mevcuttur onu paylaşırsan iyi olur
bu arada servis ne yetkilimi ?
Zincir gergisi ve sente ayarı yapıldı diye biliyorum eskı sahıbı bir dostumuz onu tekrar sorum ekleme yaparım onun harıcınde araç çekişten dusunce arıza ısıgı yakmadı servis peugeot yetkili servisi ve dediğim gibi bu olay herzaman olmuyor ara sıra oluyor bir gelip bi gidiyor diyebilirim
kanister vanasına bakıldı mı? benzin buharını boost olmadığı zamanlarda emmeye gönderen bir valf bu. boost anında kapalı olması gerekir. kapatamıyorsa basınçlı hava depoya kaçıyordur.
aynen kanister vanası da olabilir özellikle de benzin az iken daha belirgin oluyorsa kanister vanası olma ihtimali yüksek
bayram dolayısıyla arabaya baktıramadım kanister vanası dedıgınız şey nedir değiştirsem ne kadar tutar ?
xplod açıklamasını çok güzel yapmış
Parçanın kodu 1563L4 fiyatı da 45 TL
benim arac 2011 ds 3 thp 156 lik.konuyu takip ediyorumda;benim biseye baktirmam gerekiyomu sizce ? aracim 23binde.tek karsilastigim sey ornegin 3te gazlarken anlik boost kesti.2kez oldu.onun disinda hic bisey yasamadim.tavsiyeniz varmi yoksa benim.motor guncel oldugu icin bu yazilanlara baktirmama gerek yokmu
ds3 lerde yük altındayken kesiklik sorunu yaşayan var elektrovana tahliye hortumu değişikliği uygulanıyor
citroenin resmi infosu aşağıdaki gibidir
aracınızın büyük ihtimalle garantisi devam etmekte servise gittiğinizde B1CW0104Q0 info bülten var deyin ona bakıp boruyu değiştirsinler
Bahsi geçen InfoFlash'i upload ettim: B1CW0104Q0.pdf (1,30 MB) - uploaded.to (http://uploaded.net/file/96tin86m)
icerigi nedir konu nedir bilmiyorum yalniz.
infoflash a gore bu sorun Üretim No.'su Peugeot'da 12014 ile 12573 arasinda degisen EP6DT ve EP6DTS motorlarinda var olan bir durummus. Üretim numaralarinizi Peugeot/Citroen farketmez, sol ön kapi icindeki etiketten ogrenebilirsiniz.
En sondaki Seri Çözüm dedigi de bu info flash in üretim sirasinda ne zaman uygulanmaya basladigini belirtir. Yani 12574'ten itibaren üretilen tüm ep6dt ve ep6dts 207'lerde bu info flash zaten uygulanik vaziyetteymis.
bu info flash 207 VTi'leri kesinlikle kapsamiyor onu da ayrica belirtmek lazim.
arkadaslar dün farkettim ki motor kapağı üzerindeki peugeot aslan logom düşmüş :( :( nasıl olur anlamadım gitti :S nerden bulabilirim nasıl tedarik edebilirim parça kodu ayrı varmıdır? illa üst kapağın komple degismesimi gerekiyor yoksa :( :S
onursoytam
29-10-2012, 10:28
şanssızlık valla :(
Ayri satiliyor olmasi lazim. Cunku logosuz kapaklar da var.. Mesela benimki kendinden logosuz :)
Ayri satiliyor olmasi lazim. Cunku logosuz kapaklar da var.. Mesela benimki kendinden logosuz :)
kendinden logosuz oda iyiymis yaw, hos bi kac sitede gormustumde thp diyilmiyli demistim kendi kendime ama varmis baksana..
Kardesim parca kodunu fln bulma sansin varmidirki yaw? ikitane uyduruk tirmagi var zimbirtinin cift tarafli bantlada yapistirmislar oda eridimi artik nolduysa :D ucmus gitmis.. umarim dismi misli biseylerin arasina kacmaz dusup gitmistir alttan..
Antalyalogy
29-10-2012, 19:36
yalin benimkide duşmuştu beraber alalim
yalin benimkide duşmuştu beraber alalim
Bro yazilimsal bi problem olabilirmi :D :D ahahhhahahaa.. valla bulalimda alalim kanka.. service box a baktim bugunde sadece ust kapak var, oda logosuz.. bulamadim baska :S
Arkadaşlar yarın servise verecem aracı şu sente atlamadan ne değişmesi gerekiyorsa değiştirecekler.Bu konuda parçaların listesini gönderen Tufan a çok teşekkürler.
İlerliyen zamanlarda yazılım mı yaptıralım box mı alalım ? Kim ne kullanıyor ve sorunları var mı motor arıza lambasını ne kadar sıklıkla yakıyor yazılımlılar ya da box kullanlar. Yazılımdan sonra hiç lambası yanmamış olan var mı. Biraz çok soru oldu sanırım :)
box almayalım da ne yaparsak yapalım...
Benzinli araçlar için box var mı ki ? Ben bilmiyorum. Zaten tek çözüm yazılım. Box olsa bile yazılım yaptır.
threshold
30-10-2012, 13:32
vayy süpermiş sende foto ya da herhangi bir link falan var mı??
genel olarak box dediğimiz zırıltı, rail basıncını ecuya yanlış göndermek suretiyle yakıt basıncını artırarak gücü yükselten bir ıbızıt. bizim arabada rail de var, basınç sensörü de. box yapılması zor bir olay değil bizim araba için. vardır muhakkak bir yerlerde...
ama hangi araba olursa olsun, box en son tercih olmalı bence. adam gibi yazılımlar varken, apaçi işiyle zaman kaybetmeye gerek yok derim.
Mehmet Gazihan
30-10-2012, 15:02
Box nerden çıktı yahu..
Dizelmi bunlar..
varlıklarından haberdar değildim, yanlış mı biliyorum acaba diyerek gugıl tanrısına sordum:
listedeki pug arabalara bir göz atın (http://www.obd2motor.com/nitrodata-chip-tuning-box-for-gasoline-cars-p-1203.html)
ama sanırım bunlar boost basıncını yanıltıyorlar.
RaceChip te var bi de ama hic ellesmiyoruz bunlara anlasildi :) Peki yazilimla sorun yasiyan oldumu ariza lambasi hangi sıklıkla yakiyor ya da hic yakmayan oldumu.
Şase no filtrasyonuyla servicebox'a bakmak lazım. Tabi girilen şasenin orjinal üretiminde logolu motor kullanılmış olmalı. Bazen filtresiz görünümde gözükmeyenler şase filtrasyonlularda görülebiliyor.
Yine olmazsa Motordaki logonun slaytını değiştirmişler demektir. Servise gittiğinizde Teknik Danışman arkadaşa Popaş'tan Türkay Bey'i arayıp mevzuyu iletmesini söylerseniz, servicebox'taki slaytı düzeltecektir.
Bu aslanlı slaytı daha önce gördüğümü çok net hatırlıyorum(ki benim birşeyi hatırlıyor olmam çok nadir görülen bir vakadır).
Bu arada kendi gözümle olmasa da Almanca içerikli birkaç sitede bu motorlar için box satıldığını görmüştüm.
RaceChip te var bi de ama hic ellesmiyoruz bunlara anlasildi :) Peki yazilimla sorun yasiyan oldumu ariza lambasi hangi sıklıkla yakiyor ya da hic yakmayan oldumu.
su anda etuners stage 3 yazılımını kullanıyorum hic bi sıkıntı yok, ne knocking ne ışık.. arıza ışığı hiç yanmadı.. tavsiye ederim..
hakanguclu
31-10-2012, 12:41
Arkadaşlar aracımı satıyorum şuan düşünen arkadaşlarımız varsa eğer yabancıya gitmesini istemem.
Peugeot 207 RC Le Mans 2009 Model 35.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 102876543 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2009-model-21000-km-hatasiz-lemans-102876543/detay/)
onursoytam
31-10-2012, 12:45
su anda etuners stage 3 yazılımını kullanıyorum hic bi sıkıntı yok, ne knocking ne ışık.. arıza ışığı hiç yanmadı.. tavsiye ederim..
bide unutmadan .. stock 207 ile stage 3 arasında 180 ne kadar 3 değil 5 değil 8 hiç değil tutunamamak kadar fark var :D
roolıng yapacak stage3 - stage4 207'cıler varsa irtibata geçelim.....
roolıng yapacak stage3 - stage4 207'cıler varsa irtibata geçelim.....
irtibata geçelim geçmesinede rolling işine girmeyelim derim 6 ileriler mide ağrısına yol açıyo bende kardesim :D :D
özgürle durum noluyo sizin yaw, o kadar meydan okumaya ses çıkmıyo :D
özgür sonuç bellimi yoksa? :D bi video patlatalım herkez görsün neler oluyo neler bitiyo? :D
irtibata geçelim geçmesinede rolling işine girmeyelim derim 6 ileriler mide ağrısına yol açıyo bende kardesim :d :d
özgürle durum noluyo sizin yaw, o kadar meydan okumaya ses çıkmıyo :d
özgür sonuç bellimi yoksa? :d bi video patlatalım herkez görsün neler oluyo neler bitiyo? :d
özgür mü?????????????????????*
Antalyalogy
31-10-2012, 19:27
http://www.iamantalya.tv/upload2/images/201204/27/lara-plaji.jpeg
http://www.iamantalya.tv/upload2/images/201204/27/lara-plaji.jpeg
bu ne demek simdi :D :D
Antalyalogy
31-10-2012, 20:48
Usta nin bir lafi aklima geldide ondan şeettim...
Mangal team yarın akşam ''erik's usta mangal evınde '' buluşalım mı?
evet mangal buluşması yapalım kaynaşalım karnımızı doyuralım :)))
207 RC LeMans Beyaz renkli ve üzerinde şeritleri olan bir modelini görmüştüm çok ama çok hoşuma gitmişti.
Allah hepinize kazasız belasız ve cezasız sürüşler versin ;)
evveettttttt :D:D:D
onursoytam
02-11-2012, 09:50
evveettttttt :D:D:D
akşam spor varrr :D
akşam spor varrr :D
BABAM sağolsun ben gündüzden kaçamak yapıp hallettım o işi :)
onursoytam
03-11-2012, 09:34
BABAM sağolsun ben gündüzden kaçamak yapıp hallettım o işi :)
iş yoğunluğundan biz gündüz gidemiyoruz en sağlıklısıda öğlen saatleride gitmek :(
Arkadaşlar aracımı satıyorum şuan düşünen arkadaşlarımız varsa eğer yabancıya gitmesini istemem.
Peugeot 207 RC Le Mans 2009 Model 35.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 102876543 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2009-model-21000-km-hatasiz-lemans-102876543/detay/)
Aracın boya durumunu ve dip bir pm alabilir miyim?
beyler gunaydınnn... herkez suskunlarda? hayırdır?
bugün motor yagı arastırırken soyle bisey gördüm..
castrol edge 5w-30 için bmw benzinli motorlarda kullanılmamalıdır.
"Castrol Edge 5w30 Tam sentetik motor yağı
Uzun süreli DPF ömrü ve yüksek teknoloji modern motorlarda aşınmaya karşı güçlü koruma.
En yüksek standartlarda motor temizliği sağlayarak çevreye zararlı emisyon değerini düşürür.
Motor supaplarında oluşan tortulara karşı koruma sağlar.
Performans seviyeleri: ACEA A3/B3, A3/B4, C3
Onaylar : MB -Approval 229.51, BMW longlife-04 (BMW benzinli motorlarda kullanılmamalıdır.) "
olay nedir acaba? bizim araclar içinde problem yaratırmı acaba? sonucta PSA-BMW ortak üretimi bir motor kullanıyoruz.. :S sizin motor yagı tavsiyeniz nedir?
Mehmet Gazihan
06-11-2012, 09:46
LIQUI MOLY TOP TEC 4600 5W-30 Sentetik Motor Yağı - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/liqui-moly-top-tec-4600-5w-30-sentetik-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otsonlm3756&categoryId=26005)
bayaa iyidir..
onursoytam
06-11-2012, 11:36
LIQUI MOLY TOP TEC 4600 5W-30 Sentetik Motor Yağı - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/liqui-moly-top-tec-4600-5w-30-sentetik-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otsonlm3756&categoryId=26005)
bayaa iyidir..
polo GTı lar gibi 5/50 kullansak nasıl olur..bilginiz varmı ?
Mehmet Gazihan
06-11-2012, 11:42
numaralarla hareket etmeyin,
markaların özel teknolojiler kullandığı özel yağlar var.. Marka çok önemli olduğu gibi onunda modelleri var..
Almanya da mobilin bir yağını 100k km kullanıyorlar ve 400€ kadar 10 litresi..
Castrol çok balon bir yağ markası Türkiye de.. Volkswagenleri mahfettiler geçtiğimiz senelerde..
Ben kutuları yurtdışında doldurulan yağları öneriyorum..
beyler gunaydınnn... herkez suskunlarda? hayırdır?
bugün motor yagı arastırırken soyle bisey gördüm..
castrol edge 5w-30 için bmw benzinli motorlarda kullanılmamalıdır.
"Castrol Edge 5w30 Tam sentetik motor yağı
Uzun süreli DPF ömrü ve yüksek teknoloji modern motorlarda aşınmaya karşı güçlü koruma.
En yüksek standartlarda motor temizliği sağlayarak çevreye zararlı emisyon değerini düşürür.
Motor supaplarında oluşan tortulara karşı koruma sağlar.
Performans seviyeleri: ACEA A3/B3, A3/B4, C3
Onaylar : MB -Approval 229.51, BMW longlife-04 (BMW benzinli motorlarda kullanılmamalıdır.) "
olay nedir acaba? bizim araclar içinde problem yaratırmı acaba? sonucta PSA-BMW ortak üretimi bir motor kullanıyoruz.. :S sizin motor yagı tavsiyeniz nedir?
Walla ben sürekli 10 60 kullanıorm gayet memlunum özel ve performans için güzel bir yag özellikle aracınızda yag eksiltme gibi bir problem warsa tamamen bu sorunu ortadan kaldırıyor ....
bayaa iyidir..
Tavsiyeye uyduk aldık bakalım hemen :)
Walla ben sürekli 10 60 kullanıorm gayet memlunum özel ve performans için güzel bir yag özellikle aracınızda yag eksiltme gibi bir problem warsa tamamen bu sorunu ortadan kaldırıyor ....
kardesim ben numara degistirme yanlısı degilim, bu konuda ayrıca hassasım acıkcası.. koca fabrikalar 5-30 tavsiye etmiş bizde uyalım bence.. yag numarası degistiripte motoru kucaklayan cok kisi var malesef :(
markaların özel teknolojiler kullandığı özel yağlar var.. Marka çok önemli olduğu gibi onunda modelleri var..
Castrol çok balon bir yağ markası Türkiye de.. Volkswagenleri mahfettiler geçtiğimiz senelerde..
peki bu yagı kac binde bir degismemiz gerekiyor? ben genelde 5000-6000de bir yag degistiriyorum aracımda.. (stage 3 gt)
karsiyakaliozi
06-11-2012, 14:20
fantaziye gerk yok ben 0/30 mobıl kullanıyorum 10/60 iddalı bence :)
Altına imzamı atarım. Bu çok doğru. Bazı markalarda bu farklı alt isimlerle ayrılıyor ama Türkiye'ye Premium seviye yağ pek getirilmediği gibi mevcutların da kalitesi çok iyi değil.
Dostum 10/60'ı neden kullanıyorsun aracında neler var bilmiyorum ama 10/60'tan dolayı motor patlatan çok gördüm. Özellikle 10/60.. Öyle 5/40 10/40 vb. değil.
Nedense piyasaya(daha çok sanayilere) bir 10/60 fırtınası esiyor şu aralar. Herkesin dilinde 10/60 yağ..
mesela hangi markalar?
Mehmet Gazihan
07-11-2012, 10:02
http://www.liqui-moly.com.au/wp-content/uploads/2011/12/liqui-moly_cluster-490x225.jpg
http://www.otocity.com/content_files/prd_images/Liqui%20Moly/LIQ-2640%20PP0.jpg
http://www.motoroil.cl/31-75-large/ceratec-antifriccionante.jpg
bu üçlü motor yağı konusunda çıtayı bihayli yukarıya çıkartır..
Dostum 10/60'ı neden kullanıyorsun aracında neler var bilmiyorum ama 10/60'tan dolayı motor patlatan çok gördüm. Özellikle 10/60.. Öyle 5/40 10/40 vb. değil.
Nedense piyasaya(daha çok sanayilere) bir 10/60 fırtınası esiyor şu aralar. Herkesin dilinde 10/60 yağ..
Kendimde sanayici oldugumdan sanırım oo fırtına bendede esiyor :) şunu söylemem gerekirse daha önce bmw m3 aracım wardı motorda terleme yapıordu 10/60 özellik olarak terlemeyi kesiyor ve araca performansına bir katkısı oluyor. Sonraki aracım subaru sti vardı gayet 500 / 550 hp civarı oldugundan performance acısındna 10/60 tercigh ettik sonucta arac sıcaklıgı oldukça fazla...
Şu anda 207 gt Aracım ve stage 4 olarak kullanıorm aynı şekilde aracımda terleme yapıordu onları kesti ve yag eksiltme gibi sorun yasıordum oda tamamen ortadan kalktı ve yag sıcaklıgı olarak baktıgımda 90 ları geçmio yani illa bu yagı kullanın demiorm sadece aracınız terleme yag eksiltme gibi sıkıntılar yaşıorsanız tercihiniz bu olsn diorum ...
Kendimde sanayici oldugumdan sanırım oo fırtına bendede esiyor :) şunu söylemem gerekirse daha önce bmw m3 aracım wardı motorda terleme yapıordu 10/60 özellik olarak terlemeyi kesiyor ve araca performansına bir katkısı oluyor. Sonraki aracım subaru sti vardı gayet 500 / 550 hp civarı oldugundan performance acısındna 10/60 tercigh ettik sonucta arac sıcaklıgı oldukça fazla...
Şu anda 207 gt Aracım ve stage 4 olarak kullanıorm aynı şekilde aracımda terleme yapıordu onları kesti ve yag eksiltme gibi sorun yasıordum oda tamamen ortadan kalktı ve yag sıcaklıgı olarak baktıgımda 90 ları geçmio yani illa bu yagı kullanın demiorm sadece aracınız terleme yag eksiltme gibi sıkıntılar yaşıorsanız tercihiniz bu olsn diorum ...
Terleme nerelerde oluyordu daha çok?
207 Plus geliyormuş.. Şekli şemalini bilmiyorum.
206'daki gibi bir yaklaşım olacaksa 207 Minus ismi daha mantıklı..
FlyingFinish
07-11-2012, 18:59
BMW Longlife 01 benzinli için. Servisler Edge Professional kullanıyorlar. Azcık daha farklı. M3 makinası ile 207 nin makinası o kadar farklı ki. :o Kıyaslamamanızı tavsiye ederim. Biz N53, N54, N63, N73 dahil edge professional BMW LL01 kullanıyoruz. Ama S makinalara (S85, S65 vs. ) TWS Motorsport kullanıyoruz. Yazdığım motorların hepsi güzel makinalar. Yanlız S ler farklı. ;) Üreticinin tavsiye ettiği yağı kullanın. Dışarıda dolan yağ konusuna katılmıyorum. Yağ aynı yağ. Teknik olarak farklı olduğu analizler sonucu tespit edilmişse ona birşey demem. O da mümkün değil bir çok otomobil firması garanti kapsamındaki araçlara konulan bu yağlara onay veriyor. Zaten garanti onların başlıca giderlerinden.
BMW Longlife 01 benzinli için. Servisler Edge Professional kullanıyorlar. Azcık daha farklı. M3 makinası ile 207 nin makinası o kadar farklı ki. :o Kıyaslamamanızı tavsiye ederim. Biz N53, N54, N63, N73 dahil edge professional BMW LL01 kullanıyoruz. Ama S makinalara (S85, S65 vs. ) TWS Motorsport kullanıyoruz. Yazdığım motorların hepsi güzel makinalar. Yanlız S ler farklı. ;) Üreticinin tavsiye ettiği yağı kullanın. Dışarıda dolan yağ konusuna katılmıyorum. Yağ aynı yağ. Teknik olarak farklı olduğu analizler sonucu tespit edilmişse ona birşey demem. O da mümkün değil bir çok otomobil firması garanti kapsamındaki araçlara konulan bu yağlara onay veriyor. Zaten garanti onların başlıca giderlerinden.
Zaten m3 le m5le vb makinelerle kimsenin kiyasladigi yok.. mini r56 motoru gt rc motorlariyla ayni onlari kiyasliyoruz. Zaten bmw psa ortak yapimi bir motor kullaniyoruz. Bmw kullanmayin demis benzinli araclarda, mini r56dada kullanilmiyormu dolayisi ile 207lerde onu sorguluyorduk kardesim..
FlyingFinish
08-11-2012, 12:06
Zaten m3 le m5le vb makinelerle kimsenin kiyasladigi yok.. mini r56 motoru gt rc motorlariyla ayni onlari kiyasliyoruz. Zaten bmw psa ortak yapimi bir motor kullaniyoruz. Bmw kullanmayin demis benzinli araclarda, mini r56dada kullanilmiyormu dolayisi ile 207lerde onu sorguluyorduk kardesim..
BMW-MINI yetkili servis atölye şefiyim ve 207 RC kullanıyorum aynı olduklarını gayet iyi biliyorum. LL04 dizel için LL01 benzinli için. Buradan yola çıkarak sorgulanan şeyin cevabı LL04 benzinli için LL01 i dizel için kullanmamak iyi olur.
BMW-MINI yetkili servis atölye şefiyim ve 207 RC kullanıyorum aynı olduklarını gayet iyi biliyorum. LL04 dizel için LL01 benzinli için. Buradan yola çıkarak sorgulanan şeyin cevabı LL04 benzinli için LL01 i dizel için kullanmamak iyi olur.
Kardesim pek guzel yerde calisiomussun iyi guzel masallahta bunu tartismioruz.. bilgini sorgulayanda yok.. madem oyle castrol edge hangisi bunlardan?
FlyingFinish
09-11-2012, 10:41
Kardesim pek guzel yerde calisiomussun iyi guzel masallahta bunu tartismioruz.. bilgini sorgulayanda yok.. madem oyle castrol edge hangisi bunlardan?
kardeş sağolasın. :) ikiside castrol edge. hatta başka markalarında ll01 ve ll04 onaylı yağları var. aslında bu yağ olayı karışık. ll04 ü avrupa birliği içinde benzinlide kullanabilirsin diyor avrupa birliği dışında yakıt kalitesinden dolayı onaylamıyor.
karsiyakaliozi
09-11-2012, 11:56
yav arkadaşlar şimdi castrol kullanalımmı kullanmayalımmı tam castrol e geceyim diyordum :) mobıl den sıkıldım
kardeş sağolasın. :) ikiside castrol edge. hatta başka markalarında ll01 ve ll04 onaylı yağları var. aslında bu yağ olayı karışık. ll04 ü avrupa birliği içinde benzinlide kullanabilirsin diyor avrupa birliği dışında yakıt kalitesinden dolayı onaylamıyor.
sıralama yapacak olursak speclerin daha iyisinden kötüsüne;
LL04>LL01>LL98 değil mi?
e öyleyse, LL04 duruken neden LL01 kullanıyoruz, sırf araç benzinli diye mi?
muhalefet olmak için değil, öğrenmek istediğim için soruyorum.
FlyingFinish
09-11-2012, 18:34
sıralama yapacak olursak speclerin daha iyisinden kötüsüne;
LL04>LL01>LL98 değil mi?
e öyleyse, LL04 duruken neden LL01 kullanıyoruz, sırf araç benzinli diye mi?
muhalefet olmak için değil, örenmek istediğim için soruyorum.
İkiside kullanılabilir. Ancak avrupa dışı ülkelerde yakıt kalitesinden dolayı LL04 ü benzinliye tavsiye etmiyor. Daha iyi daha kötü sıralaması doğru olmayabilir. Yeni nesil N makinalardan mesela N57 S dizel motora yine LL 04 kullanırken, N55 benzinli motora LL01 kullanılıyor. Bu makinalar çok yeni ve güncel makinalar. Otomobilin üreticisi o ülke için ne öneriyorsa bence o kullanılmalı. Farklı marka yağlar denenebilir. Ancak otomobilin km si, hava şartları, kullanım şekli ( mesela çok soğuk, çok sıcak hava, pist kullanımı gibi) farklı tip yağların kullanılmasını gerektirebilir. Mesela 106 gti ım varken en memnun kaldığım yağ Total Racing 15w/50 idi. :)
eibach 3.5cm / 5cm arasında karasız kaldım konfor açısından 5cmlik cok rahatsız edicimidir?
eibach 3.5cm / 5cm arasında karasız kaldım konfor açısından 5cmlik cok rahatsız edicimidir?
su an 5cm den kurtulmaya calisiyorum diyebilirim...
volkan 207 gt
11-11-2012, 15:57
bizim araclara kesinlikle 5 cm koymamak lazım ben koydum ertesi gün cıkarttım sağ olsunlar bana bırde kıyak yaptılar arkadakı 5 cm durdu öne 3,5 luk taktılar kıyak oldu cünki arkalarda 3,5 düşürmüyor cok fazla bide eger maddi durum iyiyse kesinlikle coilover takılması ilk tercihimdir çünki hem konfor hemde sürüş ve virjlardaki dengenin kaybolmaması gerekir.ben araştırma içindeyim fiyatlar ve marka konusunda ortalama 700 tl başlıyor ve ucu acık yükseliyor markalara göre...
(bu arada arkadaşlar fuarda 208 gtı ilk binen benim her halde sedefli beyaz konsep getirmişler 200 hp cok fena duruyordu:)) 156 lık alure de vardı sax mavi iiçi gri oda güzeldi kesinlikle iç döseme ve görseli iyi yapmışlar ve içi 207 lere nazaran daha bi geniş...)
Volkan hangi coil 700den başlıyor
volkan 207 gt
11-11-2012, 17:06
raceland 700- 750 tl arası
eibach 1000-1250 euro arası
technix 750-800 tl arası
fiyatlar iyiymiş :)
arkadaşlar bide burda çok bilgililer olduğu için sorayım..ds3 ile 207 nin alt takımları aynımı ? 207 yayları oluyor diye
öyleki 207 rc yay kodu 5002.SJ ,207 GT 5002.KE ,ds3 1.6 thp 5002.QV
Arkadaşlar selamlar ,
Öncelikle konu ile alakasız birşey soracağım.Yeni konu açmak istemedim kusura bakmayın.34 AYK 08 plakalı Le Mans ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
su an 5cm den kurtulmaya calisiyorum diyebilirim...
Teşekkürler, demekki 3,5 sipariş vereceğim.
bizim araclara kesinlikle 5 cm koymamak lazım ben koydum ertesi gün cıkarttım sağ olsunlar bana bırde kıyak yaptılar arkadakı 5 cm durdu öne 3,5 luk taktılar kıyak oldu cünki arkalarda 3,5 düşürmüyor cok fazla bide eger maddi durum iyiyse kesinlikle coilover takılması ilk tercihimdir çünki hem konfor hemde sürüş ve virjlardaki dengenin kaybolmaması gerekir.ben araştırma içindeyim fiyatlar ve marka konusunda ortalama 700 tl başlıyor ve ucu acık yükseliyor markalara göre...
(bu arada arkadaşlar fuarda 208 gtı ilk binen benim her halde sedefli beyaz konsep getirmişler 200 hp cok fena duruyordu:)) 156 lık alure de vardı sax mavi iiçi gri oda güzeldi kesinlikle iç döseme ve görseli iyi yapmışlar ve içi 207 lere nazaran daha bi geniş...)
Coilover kesinlikle tercihim olur fakat kaliteli markaların fiyatları baya yüksek. 3.5luk yayın aracın dengesini ne kadar etkıleyebilir acaba bende merak ettiğim konulardan biri. 3senedir standart kullanıyorum yol tutuştun çok memnunum. + - olarak kullananların yorumlarını merak ediyorum:soru:
fiyatlar iyiymiş :)
arkadaşlar bide burda çok bilgililer olduğu için sorayım..ds3 ile 207 nin alt takımları aynımı ? 207 yayları oluyor diye
öyleki 207 rc yay kodu 5002.SJ ,207 GT 5002.KE ,ds3 1.6 thp 5002.QV
utku daha öncedende söylemiştim,bizim 5 cm olarak kullandığımız yaylar zaten c2 ve c3 ün 5 cm yayları :) 207 gt-rc ye göre 5 cm eibach yok,al dedim sana bendeki yayları kaçırdın vallahi :) bu arada bende 5 cm eibach kullanıyordum ama hem çok sekiyordu hemde çok sertti,çukurlarda falan arabanın bi yeri çıkıyor gibi ses geliyordu,şimdi coilover taktım yerlerde süründürüyorum ama ne sekme var ne vurma konfor desen müthiş...imkan varsa coil %100 tavsiye benden :)
volkan 207 gt
11-11-2012, 22:33
ben ilk etapta bizim araçlar tabiri caizse leylek gibi yüksek olduğu için alcaltmak maksatlı taktırmıstım ama baktımki aracın kendi amortisörlerine bindirdiğimiz yükün haddi hesabı yok (bu arada bizim aracların orjinal amortisörleriyle uyumlu yay kullanan arkadaşlarında söylediği gibi voglant bile olsa sonuc bence aynı) uzman bir servis müdürünün tecrübelerine dayanarak bunları söylüyorum yanlış anlasılmakta istemem doğrusu ve bunun yanısıra hepimiz arabalarımıza gözümüz gibi bakıyoruz bıraz paraya kıymak gerekir gibime geliyor.mesela şöyle bir örnek aracın orjinal amortisörü boyu sabit kalıyor ve biz bu amortisöre gidip boyut olarak kısa spor yay taktırıyoruz sizcede aracın yükünden dolayı yay yapması gereken görevi yapamadığı için başlıyor ses gelmeler sertlik her yer f1 pisti değil ne kadar kaçabilirseniz kacın asfalt değişimlerinde bile o konfor kaybını hissediyorsunuz bu konuyla alakalı eminim diğer arkadaşlarımda bunlara katılacaktır...:icon_tup:
utku daha öncedende söylemiştim,bizim 5 cm olarak kullandığımız yaylar zaten c2 ve c3 ün 5 cm yayları :) 207 gt-rc ye göre 5 cm eibach yok,al dedim sana bendeki yayları kaçırdın vallahi :) bu arada bende 5 cm eibach kullanıyordum ama hem çok sekiyordu hemde çok sertti,çukurlarda falan arabanın bi yeri çıkıyor gibi ses geliyordu,şimdi coilover taktım yerlerde süründürüyorum ama ne sekme var ne vurma konfor desen müthiş...imkan varsa coil %100 tavsiye benden :)
sağlık olsun:) yaylar oturuyordur tahminimde ancak merak ettiğim 207 coil benim aracımla uyumlumudur ? çünkü yayların yeri değil bu sefer şasi ile bağlantı noktası önemli oluyor.bir tanıdığım raceland kullanıyor hondada 2 yıldır bi sıkıntı yaşamadı.700 tl de bedava valla.hadi takması İzmirde fiyat farkı derken 1000 olsun.alınır.şimdi bide şasi bağlantı noktaları aynımı ona bakacağız :) allahtan arkadaşta 207 rc var
kardesim bi deneyemedik senin su coilleri.. tek aklima takilan konfor iyi guzel ama sertlik ayari yok coillerde, yol tutus ne alemde? Sertlik olsa hiiiiicmi hic dusunmicemde sertlik ayari olmadan konforlu olabiliyorsa virajlarda savurma yada yatma gibi problemlerin olabilecegi dusuncesindeyim.. yorumlariniii eeeeen acilinden bekliyorum bro :D kafayi kirdim alicam.. test lazim ama :D bu ayin 20sinde muaynem var ama yaptiramiycam cok eksigim var, gelecek aya sarkicak malesef :( o aradada yay konusunu coille coziyim diyorum.. hos eibach lar tuv onayli sanirim ama adam bilmez onu yazar kusuru gecer :D park lambasi hiiiiic bi ise yaramazken agir kusur diye gecen memleketimizde tuv onayli oldugunu adamlara hayatta anlatamayiz :D
Göktan bu arada coiller ne marka ?
bugün ufaktan detailing yapmıstım bide son coilli fotolarımı paylaşiyim sizinle :) çok belli olmasada cupra lip yere 3 parmak :)
http://imageshack.us/a/img801/5177/20121111160312.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/3152/201211111604599999.jpg
kardesim bi deneyemedik senin su coilleri.. tek aklima takilan konfor iyi guzel ama sertlik ayari yok coillerde, yol tutus ne alemde? Sertlik olsa hiiiiicmi hic dusunmicemde sertlik ayari olmadan konforlu olabiliyorsa virajlarda savurma yada yatma gibi problemlerin olabilecegi dusuncesindeyim.. yorumlariniii eeeeen acilinden bekliyorum bro :D kafayi kirdim alicam.. test lazim ama :D bu ayin 20sinde muaynem var ama yaptiramiycam cok eksigim var, gelecek aya sarkicak malesef :( o aradada yay konusunu coille coziyim diyorum.. hos eibach lar tuv onayli sanirim ama adam bilmez onu yazar kusuru gecer :D park lambasi hiiiiic bi ise yaramazken agir kusur diye gecen memleketimizde tuv onayli oldugunu adamlara hayatta anlatamayiz :D
Bıraz sanş işi bende komple ss egzoz sistemi var downpipe dahil kimse bişey demedi:) gerçi 8ay oldu, pek fazla bakmıyorlardı değişmiş olabilir.
yn_lemans
12-11-2012, 11:42
konu yavaşlamış gibi :D
Yakında konu cortlar.....neyse aracım ıstanbul'da,dün gitti.bı süre orada olacak kendılerı gelınce bıg turbo,fındık turbo ya da herhangı bır stage farketmez bı rollıng meetıng yapalım derım :) kendı başıma rollıng yapmaktan sıkıldım :)
Vay benim atarli giderli kardesime...mesaj alinmistir heralde ;)
Bu arada ben pertıngen motorda servıs vs. Yaparken üşütmüşüm,akşam meetıng olursa gelemem buyuk ıhtımal ama size koko. Bulabılırım dükkandan gelip almak koşuluyla :)
sensiz aslaaaaaa :) :) :)
bro zaten metın usta hüso istanbuldalar... gelınce metın ustaya çökelım yenı upgradelı cupranın şerefıne :)
RC_Alper
17-11-2012, 11:05
konu yavaşlamış gibi :D
aynen:D istanbulda buluşma toplanma yokmu yada benimmi haberim yok.:D
demiştim en son kanister vanasına baktırın dedi forumdan bir arkadaş ondada sıkıntı yok ne yapıcagımı şaşırdım.
Yeniden söyle diyebilirim 2gün önce yine aynısını yaptı aracın turbosu devre dısı kaldı cekısten asırı sekılde dustu İstanbulda harun ustaya gittim bılgısayara bagladık arıza yok dıyor ama turbo calısmıyodu arızaları sıl dedı araba duzeldı ama arıza yoktu neden oldugunu hala cozemedık şuanda aracta bır sıkıntı yok ama neden öyle yaptıda turboyu korumaya aldı acaba ?
Göktan coiller ne marka
Coiller raceland marka
bro zaten metın usta hüso istanbuldalar... gelınce metın ustaya çökelım yenı upgradelı cupranın şerefıne :)
Bro ustaa bi gelsin bak nasil bi barbecu ayarliycam gor sen :)
demiştim en son kanister vanasına baktırın dedi forumdan bir arkadaş ondada sıkıntı yok ne yapıcagımı şaşırdım.
Yeniden söyle diyebilirim 2gün önce yine aynısını yaptı aracın turbosu devre dısı kaldı cekısten asırı sekılde dustu İstanbulda harun ustaya gittim bılgısayara bagladık arıza yok dıyor ama turbo calısmıyodu arızaları sıl dedı araba duzeldı ama arıza yoktu neden oldugunu hala cozemedık şuanda aracta bır sıkıntı yok ama neden öyle yaptıda turboyu korumaya aldı acaba ?
Elektrovana senin arizan kardesim...
Elektrovana senin arizan kardesim...
yarın ilk işim elektrovanaya baktırmak abim
yarın ilk işim elektrovanaya baktırmak abim
Ilk is yetkili bir servise git kardesim ve sorununu anlatip elektrovanadan kaynakli olabilecegini bwlirtmek.ayrica yaziliminida kontrol ettir ve en guncel versiyonu yuklet.son flas infolarida kontrol ettirip aracini mis gibi kullann :)
volkan 207 gt
17-11-2012, 23:03
Bu gun Benim makineye ufaktan tesisat icin alt yapi yaptirdim 2 takim mid icin arka tentenin oraya . Cift renk pandizot yaptirdim.kendi orj. Jbl ses sistemine ek olarak 38 cm Sony x plod subwoofer+ jbl gt 705 serisi anfi + 2 takim mid ekliyorum( midlerde karasiz kalddim butce 300_350 arasi bakiyorum).fotolari koyarim.
Ilk is yetkili bir servise git kardesim ve sorununu anlatip elektrovanadan kaynakli olabilecegini bwlirtmek.ayrica yaziliminida kontrol ettir ve en guncel versiyonu yuklet.son flas infolarida kontrol ettirip aracini mis gibi kullann :)
Bu yazılım güncellemeler ve son flash infoları için ücret talep ediyorlarmı ? (aracın garantisi bitti )
yn_lemans
18-11-2012, 16:19
burda bi meslek sırrı var :)
Etuners Tech Support • View topic - Launch control for 1.6T engines (RCZ/207/308/508/DS3/C4 etc) (http://forum.etuners.gr/viewtopic.php?f=3&t=1052&sid=186289bd885e28011bdebf20a9524384)
Bu yazılım güncellemeler ve son flash infoları için ücret talep ediyorlarmı ? (aracın garantisi bitti )
sanırım evet.
yusufsert
18-11-2012, 20:00
Arkadaşlar bi arkadaşım 206 rc arıyorken şu ilanla karşılaştık..Aracın fiyatı dipte siz ne düşünürsünüz bu araç için... Fiyatı çok uygun geldi alınırmı ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-fiyati-dusurdum-acil-satilik-orjinal-rc-52000-km-de-tertemiz-104747934/detay/
beni çağırdıklarında aracın garantisi bitmişti ve onlar yazılımı güncellediler ücretsiz olarak.
burda bi meslek sırrı var :)
Etuners Tech Support • View topic - Launch control for 1.6T engines (RCZ/207/308/508/DS3/C4 etc) (http://forum.etuners.gr/viewtopic.php?f=3&t=1052&sid=186289bd885e28011bdebf20a9524384)
Ozgur bu update i isteyelim bence bro :D
yusufsert
19-11-2012, 08:35
Arkadaşlar bi arkadaşım 206 rc arıyorken şu ilanla karşılaştık..Aracın fiyatı dipte siz ne düşünürsünüz bu araç için... Fiyatı çok uygun geldi alınırmı ?
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2009 Model 27.500 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 104747934 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-fiyati-dusurdum-acil-satilik-orjinal-rc-52000-km-de-tertemiz-104747934/detay/)
Arkadaşlar şu 207 RC için yorumlarınız nelerdir?
Yakında konu cortlar.....neyse aracım ıstanbul'da,dün gitti.bı süre orada olacak kendılerı gelınce bıg turbo,fındık turbo ya da herhangı bır stage farketmez bı rollıng meetıng yapalım derım :) kendı başıma rollıng yapmaktan sıkıldım :)
geçen çarşamba aracını karşılamış oldum Nihat. :)
http://c1211.hizliresim.com/13/m/g2cf1.jpg
yn_lemans
19-11-2012, 19:12
arkadaşlar yunanistana (YURTDIŞINA )arabayla çıkmak için negibi prosedürler ve gerekli evraklar isteniyo bilen varmı ?
triptik, ruhsat ve ruhsat sahibinden izin yeterli. girerken o ülkenin sigortasını yaptırman gerekecek.
Arkadaşlar şu 207 RC için yorumlarınız nelerdir?
gidip görmek lazım. servis geçmişini araştırmadan da almamak lazım. arabayı tanımayan birisinin ilana bakarak yorum yapması pek sağlıklı olmaz sanırım.
geçen çarşamba aracını karşılamış oldum Nihat. :)
http://c1211.hizliresim.com/13/m/g2cf1.jpg
sgl dostum arabamı yalnız bırakmadıgın ıcın:) bu arada cekıcıde bıle one gecegım dıye ugrasmıs:) bugun ecufastde before-aftere olayını görmek ıcın dynoya cıktı su an 230hp bakalım afterdan sonra kac hp olacak?
yusufsert
20-11-2012, 11:07
gidip görmek lazım. servis geçmişini araştırmadan da almamak lazım. arabayı tanımayan birisinin ilana bakarak yorum yapması pek sağlıklı olmaz sanırım.
Adam araçta 2 parça boya var serviste yapıldı diyor...Tramerde 4.500 tl gozukuyo hasar.. 2 parça boya bu kadar tutarmı kafammkarıştı..
Adam araçta 2 parça boya var serviste yapıldı diyor...Tramerde 4.500 tl gozukuyo hasar.. 2 parça boya bu kadar tutarmı kafammkarıştı..
tutar, hatta sigortadan ödenecek hasar için az bile tutmuş sanki. sol önden kazalı araba nihayetinde.
sgl dostum arabamı yalnız bırakmadıgın ıcın:) bu arada cekıcıde bıle one gecegım dıye ugrasmıs:) bugun ecufastde before-aftere olayını görmek ıcın dynoya cıktı su an 230hp bakalım afterdan sonra kac hp olacak?
bu arada senın ne işin var istanbulda :) ???
bu arada senın ne işin var istanbulda :) ???
bi kaç iş için gelmiştim. birazda gezmek için. işler bitti geziyor. fine tune oldu benim ds3 te :D ecufast imzalı :)
Bi yazılımsız ben kaldım heralde :) coile diktim bende gözü ama nerden bulcam ne yapcam bilemedim
volkan 207 gt
20-11-2012, 21:33
bu gün itibariyle yürüyen diskotek olduk:) mid lerimizde takıldı 2 takım montaj yapıldı ,son ses ayarları yapılacak falan filan:)))9
Antalyalogy
21-11-2012, 12:02
Huzur coilde :)
Huzur dizel de :D:D:D
Bi yazılımsız ben kaldım heralde :) coile diktim bende gözü ama nerden bulcam ne yapcam bilemedim
bende varım :D
bende dahilim yazılımsızlara ama coilim var :)
Huzur dizel de :D:D:D
yazılımda var,coıl de var,methanol de var... Huzur ısyanda :)
bi kaç iş için gelmiştim. birazda gezmek için. işler bitti geziyor. fine tune oldu benim ds3 te :D ecufast imzalı :)
hayırlı olsun yazılımın kardeş,memnun musun? farkı hıssettın mı?
turbon orjinalmi nihat ?
turbon orjinalmi nihat ?
evet dostum...bıg turboyu taktık yazılımını yapmadan gerı söktüm 1gun anca kullanmışımdır,sebebıne gelınce aldığımız turbo sıngle turbo, alt devırler çok ölu kalıyor,şu an üzerinde orjınal twınscroll turbo var ve çok daha keyıflı...bıg turbo yapacak olursam anca gt28 takarım onun içinde motoriçi yapmam gerekecek şu an gerek duymuyorum....allah korusun ne zaman motoru kırarsam toplarken gt28lı pistonlu vs yapar toplarım :)
evet dostum...bıg turboyu taktık yazılımını yapmadan gerı söktüm 1gun anca kullanmışımdır,sebebıne gelınce aldığımız turbo sıngle turbo, alt devırler çok ölu kalıyor,şu an üzerinde orjınal twınscroll turbo var ve çok daha keyıflı...bıg turbo yapacak olursam anca gt28 takarım onun içinde motoriçi yapmam gerekecek şu an gerek duymuyorum....allah korusun ne zaman motoru kırarsam toplarken gt28lı pistonlu vs yapar toplarım :)
anladım 230 dynamics de iyi ama :) 250 falan de sen normalde bence güzel güç :)
şimdilik neler yapıosun gidemiorum sanayiye gitsem öğrenirdimde merak ettim :)
anladım 230 dynamics de iyi ama :) 250 falan de sen normalde bence güzel güç :)
şimdilik neler yapıosun gidemiorum sanayiye gitsem öğrenirdimde merak ettim :)
Dynomıcs'de 210 çıktı zaten usta,özgün sen onu 230 olarak hesapla dediği için öyle dedim,ama çok isterım tr şartlarında bu yakıt kalıtesıyle dynomıcs'de 230 hp çıkmayı çok zor ama....Bakalım herşey bıttıkten sonra tekrar bı yazılım yapılıp çıkacak dynoya çok bi değişiklik olacağını düşünmüyorum sadece jcw manıfold takılacak extradan motora diğer yapılacak olanlar görsel biraz.. jcw shıftlıght,amerıcan dodık,m7 dıffusor genel bakım vs...manıfoldun da çok bı güç katacağı kanısında değilim bıraz daha avans açarız o kadar...
bı kaç foto ekleyeyim merak ettıysen bro :)
http://c1211.hizliresim.com/13/p/g4cur.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
çok zamandır aklımdaydı şerıt olayı :)
http://c1211.hizliresim.com/13/p/g4cvt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
TANINMAYACAK HALDE TAMPON YOK COOLER YOK FARLAR YOK :)
http://c1211.hizliresim.com/13/p/g4cw9.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
AMERICAN DODIKLERIMIZ
http://c1211.hizliresim.com/13/p/g4cwp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
JCW MANIFOLD
http://c1211.hizliresim.com/13/p/g4cwy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
JCW SHIFTLIGHT :)
http://f1211.hizliresim.com/13/p/g4cxg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Hadı konuya bıraz can gelsın :)
http://b1211.hizliresim.com/13/p/g4d87.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1211.hizliresim.com/13/p/g4d8q.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1211.hizliresim.com/13/p/g4d8z.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1211.hizliresim.com/13/p/g4d9j.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1211.hizliresim.com/13/p/g4d9u.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1211.hizliresim.com/13/p/g4db5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
karsiyakaliozi
21-11-2012, 15:37
JCW SHIFTLIGHT merak ediyorum ne kadar maliyetleri nht
Pm attım bro jcw shıftlıght için
Antalyalogy
21-11-2012, 16:01
yazılımda var,coıl de var,methanol de var... Huzur ısyanda :)
kurşun yedim sol yanımdan , yaralandım aneyyyy :D:D:D
bende metil alkol yok 70 lik yeni rakı var naber ???? o da sende yok :p:p:p
sende 70 lik rakı varda içecek ağız yok kanka,bi gün ayarlayalım da içelim ben cola zero sen rakiii erıks usta kendın pişir ye zıkkıklam oçakbaşısında :) :heyoo:
Cooper gelsın de bı deneyelim söz 6.vitese atmayacağım....( ben böyle atar ne gördüm ne duydum) şimdi gidip tekrar kumda oynayın fotosu yükleme de :)
ozi bu da örnek vıdeo link bakmak istersen
JCW Gear Shift Indicator - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=dGtfoim269o&feature=related)
maşallah nihat o zmn bakalım neler olcak :)
hepimize kazasız belasız kardeşim,bizimkisi hep keyfe keder şeyler kafa dağıtmalık....İçinde cinsellik içermeyen tek aşk ''mini'' biliyorsun :)
Dediğim gibi sadece manıfoldla fazla bır şey alamayız ama ne koparırsak kar :) sağlıklı günlük hayatta kullanabıleceğimiz yürüyen bır motor bu beygırlerde oluyor zaten fazlasını çıkamıyoruz...
Abi maşşallah allah utandırmasın emeklerinin karşılığını alırsın umarım
karsiyakaliozi
21-11-2012, 17:06
aslan sutu olmadan aslan olunmaz :D
Abi maşşallah allah utandırmasın emeklerinin karşılığını alırsın umarım
vayy Serdarım kardeşim sesın soluğun çıkmaz oldu özlettın kendını.....sağol çok teşekkür ederim iyi dileklerin için ..
Antalyalogy
21-11-2012, 17:43
sende 70 lik rakı varda içecek ağız yok kanka,bi gün ayarlayalım da içelim ben cola zero sen rakiii erıks usta kendın pişir ye zıkkıklam oçakbaşısında :) :heyoo:
Cooper gelsın de bı deneyelim söz 6.vitese atmayacağım....( ben böyle atar ne gördüm ne duydum) şimdi gidip tekrar kumda oynayın fotosu yükleme de :)
Kardeşim Rabbim gönlüne göre versin , tanıdığım en düzgün adamlar içerisindesin.
Şu an o kadar çok problemim var ki ne RC görüyor gözüm nede eriks usta mangal evini.
Aracımı 2 aydır yıkamadım diyim sen anla durumumu.
Ekim başında aldığım 200 tl yakıt dan halen çeyrek depo var araçta :)
Allah ın izni ile sıkıntılarımı atlatayım 2 günlük işim var sanayide ardından bir yazılım güncellemesi ondan sonra her zaman beraberiz.
Senin yaptıklarını kendim yapmış gibi mutlu oluyorum sen paylaştıkça bunu da sen biliyorsun zaten..:icon_tup::icon_tup:
karsiyakaliozi
22-11-2012, 10:59
arkadaşlar 5. vites dişlisini uzun olarak değiştiren arkadaşlar vardı galiba aramızda cruıse control kullanımında yapılan düzenleme varmı acaba dişli değişince kullanılamıyor sanırım cruıse yunanlı amcadan varmı bu konuda gelişme nedir son durum
Kardeşim Rabbim gönlüne göre versin , tanıdığım en düzgün adamlar içerisindesin.
Şu an o kadar çok problemim var ki ne RC görüyor gözüm nede eriks usta mangal evini.
Allah ın izni ile sıkıntılarımı atlatayım 2 günlük işim var sanayide ardından bir yazılım güncellemesi ondan sonra her zaman beraberiz.
Senin yaptıklarını kendim yapmış gibi mutlu oluyorum sen paylaştıkça bunu da sen biliyorsun zaten..:icon_tup::icon_tup:
Bro duygulandırdın benı vallaha çok zaman olmuştu duygulanmayalı..Problemler gelir problemler geçer kardeşim,unutmamak lazım kı ''hayatta her şey insanlar için'' hepimizin yaprak dökümü zamanı oluyor bu sefer sıra sende herhalde,en kısa zamanda düzlüğe çıkman dileğiyle...Bu arada rollıngler,atarlar hep işin samımıyet kısmı gerısı teferruat
karsiyakaliozi
22-11-2012, 11:07
özgür bro varsa yapılcak bişey pm at elimizden geleni koymayalım ardımıza kardeşim sıkıntılarını bilmiyorum ama umarım gelip gecicidir selamlar dostum
hadi bıraz daha can getireyim konuya :)
İskender downpıpemız.... bıg turbo için ***** başka bı downpıpe yapılmıştı ıdareten kullanıyorduk,yenı manıfoldumuza turbomuza yenı downpıpe :)
http://b1211.hizliresim.com/13/q/g558j.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1211.hizliresim.com/13/q/g559m.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://e1211.hizliresim.com/13/q/g55cc.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
manıfoldumuz yerıne yerleştırıldı :)
http://b1211.hizliresim.com/13/q/g559x.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1211.hizliresim.com/13/q/g55bg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
amerıcan dodıklerimiz takılmaya hazır :)
http://e1211.hizliresim.com/13/q/g55c3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Performans verileri hala yok ama 208 GTi resmi olarak karmada 5.9 lt/100km yakacakmış. 207RC 7.2 idi sanırım yanlış hatırlamiyorsam..
Yanlış hatırlamıyorum sanırım çünkü yine resmi verilere göre;
207'de de kullanılan 1.6 VTi atmosferik motor 208 üzerinde oto şanzımanla birlikte 6.7 yakıyormuş karmada..
Ama 156bg'lik 208 5.8 yakıyormuş yine karmada..