Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
Arkadaşlar RC'de short shift kullanan var mı ? Tavsiye eder misiniz ?
Uygulayan gördüm, senkromeçlerini dağıttı tüm dişlilerin. Tavsiye etmem
merhaba arkadaslar,
short shifter işini bende düsünmüstüm ama bu posttan sonra aklımdan cıkartıyorum tamamen :D
buarada naman arkadasımın önceki postlarının bitanesinde "bu denedigim besinci yazılım" gibisinden birsey hatırlıyorum. aklıma takıldıda, mesela bir arkadasımın ecusundan yazılımı kopyalayıp diger bir araca aktarabiliyormuyuz obd2 ile, yoksa hepsi her araca özelmi maplenmek zorunda?
FlasherTHP ile yazılımı çekip illaki onun üzerindemi oynamamız gerekiyor?
FlasherTHP ile cekilen ecu datalarını nasıl remaplayabiliriz yada aracta yazılım olup olmadıgını nasıl anlayabilirim dynoya cıkmadan?
aramızda wideband kullanan arkadaslarımız varmı? varsa ortalama degerler hard ve soft kullanımda kac civarlarında geziyor (remapped veya standart)? bilgi verebilirseniz sevinirim arkadaslar. benimki sakin kullanımda 16-17 aralığında, normal kullanımda 15-15,5-16 aralığı, dahada sıkıstırırsam 12-13lere kadar cıkıyor. normal degerlermi acaba?
slowmotion
02-04-2012, 17:37
merhaba arkadaslar,
short shifter işini bende düsünmüstüm ama bu posttan sonra aklımdan cıkartıyorum tamamen :D
buarada naman arkadasımın önceki postlarının bitanesinde "bu denedigim besinci yazılım" gibisinden birsey hatırlıyorum. aklıma takıldıda, mesela bir arkadasımın ecusundan yazılımı kopyalayıp diger bir araca aktarabiliyormuyuz obd2 ile, yoksa hepsi her araca özelmi maplenmek zorunda?
FlasherTHP ile yazılımı çekip illaki onun üzerindemi oynamamız gerekiyor?
FlasherTHP ile cekilen ecu datalarını nasıl remaplayabiliriz yada aracta yazılım olup olmadıgını nasıl anlayabilirim dynoya cıkmadan?
aramızda wideband kullanan arkadaslarımız varmı? varsa ortalama degerler hard ve soft kullanımda kac civarlarında geziyor (remapped veya standart)? bilgi verebilirseniz sevinirim arkadaslar. benimki sakin kullanımda 16-17 aralığında, normal kullanımda 15-15,5-16 aralığı, dahada sıkıstırırsam 12-13lere kadar cıkıyor. normal degerlermi acaba?
tam bilgim yok ancak immo bilgisinin yazılıma entegre olması lazım
Evet, zaten konuşulan 'yazılım'ların hepsi aslında araç üzerindeki yazılımın çekilip, değiştirilip geri kopyalanması ile oluyor kabaca..
Evet, zaten konuşulan 'yazılım'ların hepsi aslında araç üzerindeki yazılımın çekilip, değiştirilip geri kopyalanması ile oluyor kabaca..
yani ondan al buna kopyala yapamıyoruz :D tüh yaw... teşekkürler bilgi için..
afr degerleri hakkında yorumu olan varmı arkadaslar?
Mehmet Gazihan
04-04-2012, 12:55
şu sıkıntılı RC nin bujileri.. 1mm lik uç rahat giriyor araya..
http://g1204.hizliresim.com/w/4/42tzt.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/4/42u0c.jpg
http://g1204.hizliresim.com/w/4/42u0m.jpg
RCz leri taktık şimdi DP takıyoruz..
1 mm çoookmuş. Stock yazılıma rağmen gap arttıysa aracın üstünde ilk seri bujilerden(5960.92 ref no) var demekki.. Onlarda oluyordu bu.. Sonradan güncellediler bunları NGK kodu aynı ama bujilerde bu gap açılması olmadı hiç.. Bunlar da 5960.G4
Moralini bozmak istemem ama ILZK Irıdium bujiler(5960.L5)de hem GTlerde hem RC'lerde 4-5 tane tırnak kırılmasına şahit oldum custom yazılımla. Buna dikkat etmek lazım. Bir tanesi de kendi aracım.
Öte yandan http://www.techturkey.com/forum/5701373-post8404.html mesajına bakıp oradaki bujilerin daha mantıklı bir tercih olacağı görüşündeyim. Ben henüz araştırcak zamanı bulamadım nerden buluruzla ilgili. Konudaki diğer arkadaşlar da bulamadılar diye hatırlıyorum :(
Abi şaşe no içinde 5FX yazması gerekiyosa benim ruhsatımda 5FR yazıyor numaralar arasında.
Bu arada MK1 Leon Cupra lipimi bugün taktırdım..
Fikirleriniz?
Benim fikrim sanki tampona biraz küçük kaldı.bi eksiklik var ama nerde çözmeye çalışıyorum.
Orjinal lip daha kalındı. Özellikle tamponun alt beyaz kısmı kalın olduğu için lip ince gözüktü sanırım. yada biraz daha öne doğru mu takmam lazımdı acaba yada aksine geriye :D ? bu arada CuK oturdu resmen tampona. sadece kenarlardan sipiral ile almamız gerekti o kadar.
http://f1203.hizliresim.com/v/w/3wpjr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Doğru doğru ben karıştırdım €5 motor var sizde.. Onlar 5FR
yn_lemans
04-04-2012, 17:02
1 mm çoookmuş. Stock yazılıma rağmen gap arttıysa aracın üstünde ilk seri bujilerden(5960.92 ref no) var demekki.. Onlarda oluyordu bu.. Sonradan güncellediler bunları NGK kodu aynı ama bujilerde bu gap açılması olmadı hiç.. Bunlar da 5960.G4
Moralini bozmak istemem ama ILZK Irıdium bujiler(5960.L5)de hem GTlerde hem RC'lerde 4-5 tane tırnak kırılmasına şahit oldum custom yazılımla. Buna dikkat etmek lazım. Bir tanesi de kendi aracım.
Öte yandan http://www.techturkey.com/forum/5701373-post8404.html mesajına bakıp oradaki bujilerin daha mantıklı bir tercih olacağı görüşündeyim. Ben henüz araştırcak zamanı bulamadım nerden buluruzla ilgili. Konudaki diğer arkadaşlar da bulamadılar diye hatırlıyorum :(
abi ben citroen plazasından sordurdum boyle bı numara cıkmıyo :S bujı olayı hala cozulemedı bu arabanın...
Hiç ithal edilmediğindendir..
yusufsert
04-04-2012, 18:02
Deniz abi şimdi yazılımlı araç için rcz bujileri demi sıkıntılı işin özü bu mu abi?
yusufsert
04-04-2012, 18:06
Resimler için sağol DP sonrası alt devirlerde canlanmada araçta ciddi bi fark oluşur mu? İzlenimlerinizi paylaşırmasınız?
Mehmet Gazihan
04-04-2012, 18:40
Resimler için sağol DP sonrası alt devirlerde canlanmada araçta ciddi bi fark oluşur mu? İzlenimlerinizi paylaşırmasınız?
Araya Remap de sıkıştı hepsini bi seferde çıkardık..
ben düğün telaşı pek ilgilenemedim, yarın ödemenin eksiği için geldiğinde konuşur burada paylaşırım.. belki bide dyno yaparız..
yusufsert
04-04-2012, 18:49
ben düğün telaşı pek ilgilenemedim, yarın ödemenin eksiği için geldiğinde konuşur burada paylaşırım.. belki bide dyno yaparız..
Düğününüz hayırlı uğurlu olur inşallah...İzlenimleri bekliyoruz...
Deniz abi şimdi yazılımlı araç için rcz bujileri demi sıkıntılı işin özü bu mu abi?
Bence net çözüm değil.
Tebrikler, bir ömür boyu mutluluklar dilerim:)
Eyvallah kardeş bunuda düşünüp uygularım artık.:icon_tup:
Benimki karbon kutulu olarak akünün önündeydi, zar zor tam denk gelerek sığıyordu, en iyi performansı bu şekilde alırsın.
direk Turbo'nun girişine silikon boru ile bağlıydı...
Antalyalogy
05-04-2012, 13:47
Tebrikler, bir ömür boyu mutluluklar dilerim:)
Bende tebrik ederim. Allah bir yastıkta kocatsın.. :icon_tup:
Beyler,
Polen zamanı geliyor hatırlatayım dedim:
RC'lerin ve Le Mans'ların Polen Filtreleri diğer 207lerden(GT Dahil) farklıdır. Normal filtrenin yaklaşık 2-3 misli fiyata sahip olan carbon filtre kullanılır RC/Lemans'larda. Bakımlara gittiğinizde buna dikkat edin. Bir çok servis bu detayı atlarlar ve boyutları aynı olduğu için std. polen filtresi takarlar.
Servislerde bu ayrıntıya dikkat edin derim.
karsiyakaliozi
05-04-2012, 17:22
filtrelerin rengi biraz daha koyu oluyor sanırım ordan da ayırt edılebılır
Beyler,
RC'lerin ve Le Mans'ların Polen Filtreleri diğer 207lerden(GT Dahil) farklıdır. Normal filtrenin yaklaşık 2-3 misli fiyata sahip olan carbon filtre kullanılır RC/Lemans'larda. Bakımlara gittiğinizde buna dikkat edin. Bir çok servis bu detayı atlarlar ve boyutları aynı olduğu için std. polen filtresi takarlar.
Polen filtresinin malzeme kodu nedir?
Beyler,
Boyutlar ayniysa gt lerede olmazmi rc/lemanslarinki? Polen filtresi tam olarak ne ise yarar ve farkli olmasinin ne gibi bi artisi var acaba? Benim bildigim kabine gelen havanin filtresi o sanirim yanlismiyim?
207 gt e açık hava filitresi taktım fakat araçta blow of var gbi bi ses gelio filitre borusunun yalıtımı falan ek yerleri falan düzgün bi şekilde yapıldı hava kaçağı falan yok bu ses normal mi acaba
slowmotion
05-04-2012, 21:21
207 gt e açık hava filitresi taktım fakat araçta blow of var gbi bi ses gelio filitre borusunun yalıtımı falan ek yerleri falan düzgün bi şekilde yapıldı hava kaçağı falan yok bu ses normal mi acaba
evet normaldir
Polen filtresinin malzeme kodu nedir?
6479.90
vbhjkl
Boyutlar ayniysa gt lerede olmazmi rc/lemanslarinki? Polen filtresi tam olarak ne ise yarar ve farkli olmasinin ne gibi bi artisi var acaba? Benim bildigim kabine gelen havanin filtresi o sanirim yanlismiyim?
Tüm 207'lere uyar.. RC/Le Mans'larda sıfır km'lerde üzerinde bundan geliyor demek istedim.
tigervts
06-04-2012, 16:12
Benimki karbon kutulu olarak akünün önündeydi, zar zor tam denk gelerek sığıyordu, en iyi performansı bu şekilde alırsın.
direk Turbo'nun girişine silikon boru ile bağlıydı...
Bendede bmc karbon var dediğin sistemi yapmayı düşünüyorum, bakalım bizimki sığacakmı.
tigervts
06-04-2012, 16:16
Aracın orjinal hava emişi yani filtrenin ucunu orjinal hava emen yere taksam (panjurun oraya) sizce nasıl olur, daha iyi soğuk hava çeker mi?
Antalyalogy
08-04-2012, 00:36
Arkadaşlar bendeki Borla 57 mm susturucuyu bizden birisi alırsa omp ön kule gergisini (sıfır kullanılmamış) hediye edeceğim yanında
350 + 200 = 550 TL değil sadece 350 TL olacak...
İlanı burada var..
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/114793-borla-57-mm-egzost-ve-devil-uc.html
arabayı satmadan hemen önce aldığım ve hiç takmadığım, çançinçon marka bir navigasyon ıbızıtı var bende. ilgilenen olur mu acaba?
çançinçon (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-tum-peugeot-207ler-icin-navigasyon-multimedya-orjinal-dvd-gps-75836076/detay/)
Arkadaşlar bendeki Borla 57 mm susturucuyu bizden birisi alırsa omp ön kule gergisini (sıfır kullanılmamış) hediye edeceğim yanında
350 + 200 = 550 TL değil sadece 350 TL olacak...
İlanı burada var..
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/114793-borla-57-mm-egzost-ve-devil-uc.html
abi benim niyetim var biliyorsun, ama bir türlü toparlayamadım kendimi :o
hakanguclu
08-04-2012, 15:53
Eibach 5'cm kullananlar varmı aramızda arkadaşlar? herhangi vurma gibi sorunu oluyormu orj amortisör sistemi ile ? E10-70-010-01-22 eibach'ın yay kodu bumudur bizim arabalar için ?
TolgaErtem
09-04-2012, 19:51
Beyler acil lastikleri sıfırlıyorum. Su ankiler Potenza. Bridgestone Potenza S001 yeni seri ile ilgili bilgisi, deneyimi ya da yorumu olan arkadas var mı? Tesekkürler
hakanguclu
09-04-2012, 20:24
Beyler acil lastikleri sıfırlıyorum. Su ankiler Potenza. Bridgestone Potenza S001 yeni seri ile ilgili bilgisi, deneyimi ya da yorumu olan arkadas var mı? Tesekkürler
Arkadaşım S001 eski serisini kullanıyor onun söylediklerine göre ıslak performansı çok iyimiş.
Şu S001 kullanan RC sahibi varsa bende merak ediyorum.
Eibach 5'cm kullananlar varmı aramızda arkadaşlar? herhangi vurma gibi sorunu oluyormu orj amortisör sistemi ile ? E10-70-010-01-22 eibach'ın yay kodu bumudur bizim arabalar için ?
vermiş olduğun yay kodu Eibach Pro-kit'in yani 30-35mm alçaltan yayın kodudur
eibach'ın 207'ye göre 5lik yani Sportline yayı yoktur
hatta eibach'ın Online Kataloğunda RC için yay bile gözükmüyor diğer 207 modelleri için gözüküyor ama o da sadece Pro-Kit
Pro-Kit kullanmış biri olarak tavsiye ederim arabanın orj. haline çok yakın fakat pek bir düşüş sağlamiyor ama amacı da o değil zaten
C2'nin Sportline yayını 207 ye takanlar var ne kadar sağlıklı tartışılır
yn_lemans
10-04-2012, 09:39
vermiş olduğun yay kodu Eibach Pro-kit'in yani 30-35mm alçaltan yayın kodudur
eibach'ın 207'ye göre 5lik yani Sportline yayı yoktur
hatta eibach'ın Online Kataloğunda RC için yay bile gözükmüyor diğer 207 modelleri için gözüküyor ama o da sadece Pro-Kit
Pro-Kit kullanmış biri olarak tavsiye ederim arabanın orj. haline çok yakın fakat pek bir düşüş sağlamiyor ama amacı da o değil zaten
C2'nin Sportline yayını 207 ye takanlar var ne kadar sağlıklı tartışılır
c2 yayını 207 rc ye veya normal 207 bile takmayın ,aşağı yukarı c2 900-1000 kılo,207 1300 kılo aynı sertlıgı ve performansı vermesı ımkansız
yn_lemans
10-04-2012, 09:40
bizim arabalar ıcın en uygun h&r da var onu dusun bence :icon_tup:
TolgaErtem
10-04-2012, 10:34
Arkadaşım S001 eski serisini kullanıyor onun söylediklerine göre ıslak performansı çok iyimiş.
Genelde iyi yorumlar var S001 yeni seriyle ilgili
c2 yayını 207 rc ye veya normal 207 bile takmayın ,aşağı yukarı c2 900-1000 kılo,207 1300 kılo aynı sertlıgı ve performansı vermesı ımkansız
Doğru söze ne hacet :)
Antalyalogy
10-04-2012, 12:57
Borla egzost FaBeRgE -İbrahim arkadaşımıza 1 hafta süre ile revizedir..
tigervts
10-04-2012, 13:34
Arkadaşlar, geçmiş sayfalarda belirtilmiş ama tekrardan sormak istiyorum güncel şekilde. Cuma günü bakıma girecek araç bu yüzden bujileri değiştirmek istiyorum.Araç yazılımsız olup, orjinal bujimi takayım yoksa 200 lük RCZ bujisimi takayım.
+ , - bilgi veririmisiniz ??
karsiyakaliozi
10-04-2012, 14:00
rcz tak bence fıyatlar aynı sayılır
yusufsert
10-04-2012, 20:10
Acaba bujiler de hiç güncelleme yapıldı mı? 2007 modeldeki ile 2010 modeldeki aynı buji mi?
hakanguclu
10-04-2012, 20:18
yay ile cevap veren arkadaşlara teşekkürler.bende biraz araştırdım RC için genelde pek yay bulamadım voglant dısında.ama yayları alıcagım yer arkadasım distirbitör firmayı arayıp sordugunda 5 cm yay var denıldıgını soyledı rc oldugunu zannetmıyorum ama sahibinden'de satılık araçların acıklamalarına baktıgımda 5 cm takanların hepsı eibach yazıyor en iyisi ben 5liklerin kodunu istiyeyim almadan önce.
+ olarak aracın yakıtı konusunda şikayetçiyim. 10 litrenin altına birtürlü düşmüyor 50 liraya 90 km yapıyorum sehır ıcı ve sakın kullanımda Erkay ise 130 km'lerden bahsedıyor :) neleri incelemeliyiz arabada ? kilometremiz 11 bin küsür..
yusufsert
10-04-2012, 21:14
yay ile cevap veren arkadaşlara teşekkürler.bende biraz araştırdım RC için genelde pek yay bulamadım voglant dısında.ama yayları alıcagım yer arkadasım distirbitör firmayı arayıp sordugunda 5 cm yay var denıldıgını soyledı rc oldugunu zannetmıyorum ama sahibinden'de satılık araçların acıklamalarına baktıgımda 5 cm takanların hepsı eibach yazıyor en iyisi ben 5liklerin kodunu istiyeyim almadan önce.
+ olarak aracın yakıtı konusunda şikayetçiyim. 10 litrenin altına birtürlü düşmüyor 50 liraya 90 km yapıyorum sehır ıcı ve sakın kullanımda Erkay ise 130 km'lerden bahsedıyor :) neleri incelemeliyiz arabada ? kilometremiz 11 bin küsür..
Diğer arkadaşların yakıt değerlerini bende merak ediyorum bu aralar kaç lt yakıyolar acaba?
yn_lemans
10-04-2012, 22:12
Borla egzost FaBeRgE -İbrahim arkadaşımıza 1 hafta süre ile revizedir..
İbrahim mi ismail mi abi ?
volkan 207 gt
10-04-2012, 23:01
arkadaslar benim gt 3 hafta önce direk 5 cm yay taktırdım kesinlikle tavsiye etmem.ufacık yol değişimlerinde bile arabadan inanılmaz sesler alıyordum ve sanki hiç yay yokmuşcasına bir sürüş sergiliyordu.sonra onları cıkartıp bir şekilde yayları aldığım yeri ikna ettim ve yerine 3.5 luk taktırdım ve hem istediğim gibi düştü arac hemde inanılmaz sürüş farklılıkları gösterdi ve banada güven verdi.yine diyorum 5 cm kesinlikle görselde iyi fakat kullanımda f1 pisti olmadığı sürece kullanacağınız yollar yazık etmeyelim araçlarımıza zaten gözümüzden bile sakınıyoruz yeri geldiğinde...
tigervts
11-04-2012, 13:42
Arkadaşlar, geçmiş sayfalarda belirtilmiş ama tekrardan sormak istiyorum güncel şekilde. Cuma günü bakıma girecek araç bu yüzden bujileri değiştirmek istiyorum.Araç yazılımsız olup, orjinal bujimi takayım yoksa 200 lük RCZ bujisimi takayım.
Güncelll...
Bakım harici bir uygulama yapacaklarmış, "motor yağ sistem temizliği" adı altındaki bir uygulama. Bu işlem Karter, yağfiltre ve yağ dolum kapağı olmak üzere 3 yerden 45dk boyunca temizliği yapıyorlarmış.
Sizce bu uygulamayı yaptırayım mı? bu işlemi bilen yaptıran var mı??
tigervts
11-04-2012, 13:44
Güncel...
Bakımda bir uygulama yapacaklar servisin söylediği, "motor yağ sistem temizliği" adı altındaki bir uygulama. Bu işlem Karter, yağfiltre ve yağ dolum kapağı olmak üzere 3 yerden 45dk boyunca temizliği yapıyorlarmış.
Sizce bu uygulamayı yaptırayım mı? bu işlemi bilen-yaptıran var mı??
karsiyakaliozi
11-04-2012, 13:58
Güncel...
Bakımda bir uygulama yapacaklar servisin söylediği, "motor yağ sistem temizliği" adı altındaki bir uygulama. Bu işlem Karter, yağfiltre ve yağ dolum kapağı olmak üzere 3 yerden 45dk boyunca temizliği yapıyorlarmış.
Sizce bu uygulamayı yaptırayım mı? bu işlemi bilen-yaptıran var mı??
bu temızlıgı ben kendım yaptım kımyasallarını alarak zor bı ışlem deyıl faydasını gordum tabı peugeot un onerdıgı yontemse bu soylenen carbon clean turu bısey deyıl se bujı olarak ben rcz kullanıyorum normal bujıden daha toleranslı en azından kotu tarafını gormedım
MYST bana göre biraz fuzuli bir işlem
RCZ bujisi taksan da olur ancak günün birinde yazılım yaptırmak istersen yazılımı yapacak kişiye mutlaka bujilerin farklı olduğunu söylemen lazım.
tigervts
11-04-2012, 15:33
karsiyakaliozi ve Deniz bilgi için teşekkürler.
Evet Deniz MYST dediler, araç siyah duman atıyor gazlayınca bu işlemi yapınca düzelir sanıyorumda yada sence bu neden oluyor ?
Rcz bujiler yazılımsız bir araçda herhangi bir farklılık sağlamaz sanırım doğrumudur ?
Yazılım var mıydı arabada?
Siyah dumanı görmek lazım.. Dumandan ziyade egsozda oluşan kurum ise o normal
hakanguclu
11-04-2012, 17:20
arkadaslar benim gt 3 hafta önce direk 5 cm yay taktırdım kesinlikle tavsiye etmem.ufacık yol değişimlerinde bile arabadan inanılmaz sesler alıyordum ve sanki hiç yay yokmuşcasına bir sürüş sergiliyordu.sonra onları cıkartıp bir şekilde yayları aldığım yeri ikna ettim ve yerine 3.5 luk taktırdım ve hem istediğim gibi düştü arac hemde inanılmaz sürüş farklılıkları gösterdi ve banada güven verdi.yine diyorum 5 cm kesinlikle görselde iyi fakat kullanımda f1 pisti olmadığı sürece kullanacağınız yollar yazık etmeyelim araçlarımıza zaten gözümüzden bile sakınıyoruz yeri geldiğinde...
yaylarınız neydi peki merak ettim 5 cm düşük bir fotografı varmı aracınızın ?
volkan 207 gt
11-04-2012, 22:35
aracımda kullandığım yaylar coil-ex marka yaydır yol tutuşuda güzel nerdeyse orjinale yakın bir konfor sağlıyor.http://i43.tinypic.com/20929eg.jpg yandan görünüm http://i39.tinypic.com/so6aoi.jpg şimdiki görüntüsü aynen böyle...
volkan 207 gt
11-04-2012, 22:36
http://i41.tinypic.com/1t7grd.jpg[/IMG] buda direk 5 cm olan yaylı hali ön taraf ful yerde ön lip fena sürtüyordu :(((
tigervts
12-04-2012, 08:48
Yazılım var mıydı arabada?
Siyah dumanı görmek lazım.. Dumandan ziyade egsozda oluşan kurum ise o normal
Yazılım yok Deniz
Arkadaşların demesine dip yapınca normalden fazla duman atıyormuşum. Eksoz ucuda hemen kararıyor ve tamponda benek benek siyah noktalar oluşuyor kurum gibi. ilk çalışmalarda eksoz ucundan sanki yağmur yağar gibi su atıyor.
Bazıları zengin çalışıyor dedi.Servisde enjektörlerin verilerine baktırdım normal dediler, anlamadım ne yapmak lazım ?
FlyingFinish
12-04-2012, 09:08
Yazılım yok Deniz
Arkadaşların demesine dip yapınca normalden fazla duman atıyormuşum. Eksoz ucuda hemen kararıyor ve tamponda benek benek siyah noktalar oluşuyor kurum gibi. ilk çalışmalarda eksoz ucundan sanki yağmur yağar gibi su atıyor.
Bazıları zengin çalışıyor dedi.Servisde enjektörlerin verilerine baktırdım normal dediler, anlamadım ne yapmak lazım ?
Normal.. problem yok.. Daha iyi benzin olsa azalır kurum.
Ben yay olarak eibach 3 lük kullandım sonra HR taktım 3,5 luk .. Daha sonra arkası hıc dusmedıgı ıcın denemek için arkalara eibach c2nin 5 liğini taktım ve ön ile arka en azından uyumlu oldu. Şu an önde konı shocklar HR 3,5 luk yay arkada standart shock lar ve eibach 5 lik yay var :) Bızım arabalara 5 lik takmayın. Ben daha sonra C3 pluriel in 30 luk eibach yayını takmayı düşünüyorum.
Mehmet Gazihan
12-04-2012, 09:26
o kadar zengin yürümemesi lazım..
yazık günah benzini yola döküyorsunuz..
O2 sens ler sıkıntılı olabilir
5lik yay takamayacak miyiz simdi? 3,5 larda pek dusurmuyor Rc'yi
volkan 207 gt
12-04-2012, 12:45
şuan benim aracımında önler 3,5 arkalar 5 tam istediğim gibi oturdu.şimdi ön lipi değiştiricem cupra lip taktırıcam hafta sonu özgür abiden kıskandım valla:)))))
yusufsert
12-04-2012, 14:43
Yazılım yok Deniz
Üstad zengin karışım deyip geçiştirme yazık günah parana üzerine düş bence sorunun...
katalitik konvertör iptal ise dip gazda duman veya is normal değil mi zaten?
TolgaErtem
12-04-2012, 17:35
katalitik konvertör iptal ise dip gazda duman veya is normal değil mi zaten?
Normal degil. Ben de niye olmuyor? Fatih, servis biraz sallamıs bu isi bence. Umut a bi daha mı gitmeli acaba??
Hocam ilk çalıştırmada egsozdan yağmur yağar gibi su alıyorsan, çalışır çalışmaz devir çevirttiriyorsun demektir. Bence yeteri kadar ısınmadan yapma.
O egsozdan çıkan sıvıya da bakmak lazım.. Elle kontrolde yağlı gibiyse yakıttır değilse sudur ki bence su olması daha büyük ihtimal.
Siyah dumanı da görmek lazım ama katalitik iptali sonrasında birazcık atması olağandır. onun haricinde sente atmasında filan da duman atabiliyor.
Dumanın yoğunlaştığı devir de önemli. Örneğin daha 1500 d/d civarı ise sübap kurumlaşması veya turbo sıkıntısı işareti olabilir.
Bunlar sadece üfürük seviyesinde tahmin. Görmeden 'şudur' demek falcılık olur.
FlyingFinish
12-04-2012, 19:55
o kadar zengin yürümemesi lazım..
yazık günah benzini yola döküyorsunuz..
O2 sens ler sıkıntılı olabilir
Hiç bir şeyde sıkıntı yok.. Orjinal halinde bile oluyordu. Bu modeller böyle. :)
tigervts
12-04-2012, 20:08
Hiç bir şeyde sıkıntı yok.. Orjinal halinde bile oluyordu. Bu modeller böyle. :)
Bazı kişiler senin dediğin gibi söylüyordur inşallah normaldir
tigervts
12-04-2012, 20:14
Hocam ilk çalıştırmada egsozdan yağmur yağar gibi su alıyorsan, çalışır çalışmaz devir çevirttiriyorsun demektir. Bence yeteri kadar ısınmadan yapma.
O egsozdan çıkan sıvıya da bakmak lazım.. Elle kontrolde yağlı gibiyse yakıttır değilse sudur ki bence su olması daha büyük ihtimal.
Siyah dumanı da görmek lazım ama katalitik iptali sonrasında birazcık atması olağandır. onun haricinde sente atmasında filan da duman atabiliyor.
Dumanın yoğunlaştığı devir de önemli. Örneğin daha 1500 d/d civarı ise sübap kurumlaşması veya turbo sıkıntısı işareti olabilir.
Bunlar sadece üfürük seviyesinde tahmin. Görmeden 'şudur' demek falcılık olur.
Deniz, benim işyerim 1.5+1.5=3km günde yapıyorum, yani hareret yükselmiyor ve kesinlikle devirsiz kullanıyorum 2000-2500d/dk max. normal zamanda ise yağ göstergesi 80 ni geçmeden kesinlikle basmam basmadım da.
Eksozdan çıkana baktım suydu.
Kat yok araçda 1500d/dk yapmıyor sanırım, gazlayınca çıkıyor siyah duman.
tigervts
12-04-2012, 20:16
Normal degil. Ben de niye olmuyor? Fatih, servis biraz sallamıs bu isi bence. Umut a bi daha mı gitmeli acaba??
Tolga yarın sabah servisdeyim bakımı yaptırıp bu olayada bakıcam
Üst devirlerdeyse bende kötü yazılımlarla oluşan detonasyonlarda yapardı böyle. Ateşleme hataları yani
FlyingFinish
12-04-2012, 21:42
[QUOTE=tigervts;5772632]Bazı kişiler senin dediğin gibi söylüyordur inşallah normaldir[/QU
Kafana takma.. Rahatlaman için sadece bir link. ( bunlardan birçoğu mevcut.)
Exhaust very sooty in run-in! - MINI Cooper Forum - MINI2 Mini Cooper Forums (http://www.mini2.com/forum/second-generation-mini-cooper-s/155686-exhaust-very-sooty-run.html)
Otomobili yıkarken eksozu boşuna silmeyin bile diyorlar.. :) Bende tavsiye etmiyorum bezlere yazık... :)
http://i41.tinypic.com/1t7grd.jpg[/IMG] buda direk 5 cm olan yaylı hali ön taraf ful yerde ön lip fena sürtüyordu :(((
volkan slm bende 5 lik eibach c2 yayı kullanıyorum ama bu kadar düşük asla değil,yaylar ne markaydı,acaba ısıtıp basılmış falan olabilirmi ve ya başka bir model ?şu an kullanmıyorsan eğer önlerden çıkardığın yayları ben talip olabilirim :D:D
yusufsert
13-04-2012, 10:59
[QUOTE=tigervts;5772632]Bazı kişiler senin dediğin gibi söylüyordur inşallah normaldir[/QU
Kafana takma.. Rahatlaman için sadece bir link. ( bunlardan birçoğu mevcut.)
Exhaust very sooty in run-in! - MINI Cooper Forum - MINI2 Mini Cooper Forums (http://www.mini2.com/forum/second-generation-mini-cooper-s/155686-exhaust-very-sooty-run.html)
Otomobili yıkarken eksozu boşuna silmeyin bile diyorlar.. :) Bende tavsiye etmiyorum bezlere yazık... :)
Titiz insanlar için çok acayip bi durum...Tonla para veriyoruz araç siyah duman atacak egzost tan su damlıcak ... buda normal olacak... Biz her yerde peugeot u savunuyoruz adamların bize yaptığına bak...
volkan 207 gt
13-04-2012, 11:06
volkan slm bende 5 lik eibach c2 yayı kullanıyorum ama bu kadar düşük asla değil,yaylar ne markaydı,acaba ısıtıp basılmış falan olabilirmi ve ya başka bir model ?şu an kullanmıyorsan eğer önlerden çıkardığın yayları ben talip olabilirim :D:D
slm göktan önden cıkardığım yayları değiştrdiğim özel servis aldı zannetmiyorum versin ama bi sorar sana haber veririm.benim kullandığım yaylar coil-ex marka ilk taktığım 5 liller bu şekilde duruyordu ama tavsiye etmem cünki fren yapınca camdan cıkacakmışım gibi oldu ve kullanım cok sert dediğim gibi f1 pisti harıcınde kesinlikle tavsiye etmem:))) bu arada ısıtma filan yok direk tuningten alınıp sıfır kutusunda serviste takılmıştı:icon_tup:
Arkadaşlar Rc'ler için hafifletme ilgili fikirleri olan var mı ? Bu araba neden bu kadar ağır arkadaş. M3 CSL ile kiloları aynı neredeyse :D 1325 kg çok fazla...
Rc'nin muadilleri 1150 - 1200 kg civarında. O kilolara düşürülebilse iyi yürür bu araç.
Aynen öyle. Ruhsatta öyle yazıyor. Az önce sahibindende takılırken teknik verilere baktım, orda da öyle yazıyor.
2007 Peugeot 207 RC Price, Specs & More | RSportsCars.com (http://www.rsportscars.com/peugeot/2007-peugeot-207-rc/)
Bu linkte de 1250 yazmışlar. En sonunda kantara çıkıcam arabayla.
Antalyalogy
13-04-2012, 15:32
Arkadaşlar Rc'ler için hafifletme ilgili fikirleri olan var mı ? Bu araba neden bu kadar ağır arkadaş. M3 CSL ile kiloları aynı neredeyse :D 1325 kg çok fazla...
Rc'nin muadilleri 1150 - 1200 kg civarında. O kilolara düşürülebilse iyi yürür bu araç.
Ahahah bu konuyu daha önce gündeme getirmiştim TopGear dergisi bunu araştırdı ;
http://www.topgear.com/uk/assets/cms/b0836fad-b91f-45f7-988c-6e8bcad06ae9/670x377Image.jpg?p=100428_04:06
http://www.topgear.com/uk/assets/cms/ca4740a6-d67f-4530-b8e3-19d929d6e148/670x377Image.jpg?p=100428_04:07
http://www.topgear.com/uk/photos/how-fat-is-your-car?imageNo=8
http://www.topgear.com/uk/assets/cms/1c15b54f-49a9-4167-98a4-3bbd655a1b28/670x377Image.jpg?p=100428_04:09
http://www.topgear.com/uk/assets/cms/6da56c10-6170-47e0-a00e-35e9876fe35f/670x377Image.jpg?p=100428_04:12
http://www.topgear.com/uk/assets/cms/c661031b-9ec0-455c-bbfb-9f913c277f2d/670x377Image.jpg?p=100428_04:15
Sonuç özetle çok fazla ağırlık azaltımının özellikle kaygan zemin ve virajla birleştiği yerlerde dezavantaj yarattığı ve 207 RC nin dengesini bozduğu şeklinde.Aracın üstünde P-Zero lar varmış ve hafifletilmiş şase ile ıslak viraj performansları daha iyi olacağı yerde bozulmuş..
Stig in hesabına göre bu hafifletmeye uygun düzgün bir setup (şase,süspansiyon vb) ile tur başına 3 saniye daha hızlı olmalıymış normal haline göre ama olmamış..
Gerçekte kaç kg bu araba :D
Topgear'ın bu programıyla ilgili link var mı ?
Antalyalogy
13-04-2012, 15:44
1325 mi? :S
Topgear test yaparken aracı hassas terazide ölçmüş ;
With no driver and half a tank of fuel, it clocks 1,273kg
Sürücü yok depo yarım dolu şekilde 1.273 KG çıkmış. Sürücü koltuğu hariç herşeyi sökmüşler ;
Sonuç ; 1,149kg. We've saved 124kg,:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
http://www.topgear.com/uk/assets/cms/fd93596e-8bef-4ba5-aa03-1a4c83f62b64/670x377Image.jpg?p=100428_04:36
Antalyalogy
13-04-2012, 15:45
Buyrun resmin altındaki oklarla sağa doğru ilerleyin ;
How fat is your car? - BBC Top Gear (http://www.topgear.com/uk/photos/how-fat-is-your-car?imageNo=0)
Antalyalogy
13-04-2012, 16:06
Lan arakdaş insan bu kadar sahtekarda olmaz ki canım :)
Antalyadan Göktan kardeşimizin aracı İstanbul da satılığa çıkmış :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-tum-gozler-uzerinizde-kazasiz-takasli-81792770/detay
tigervts
13-04-2012, 16:32
Bu sabah 17000 km bakım yapıldı liste aşağıda sunulmuşdur bilginize,
Cinsi Fiyat (TL)
Yağ filtesi 12.98
Polen filresi 37.67
Değiştirme polen filresi 7.5
Balata temizleyici variac 4.81
Mekanik işçiliği 37.50
T.C çevre bak.teh atık imha 1.7
KDV 17,12
İskonto 7,05
TOPLAM 112,23
Aracın nitrojen lastik basınçları kontrol edildi.
Bujilere bakıldı yeni haldeler
Turbo kontrol edildi sorun yok
Bilgisayardan O2 sensörüne ve genel kontrolu yapıldı sorunsuz.
Dışardan Mobil 1 Esp Formula 5w-30 aldım servise koydurdum
4 lt si 115 TL
1 lt si 31 TL (yedek)
ANA TOPLAM 258,23
Duman atmayla ilgili hiçbirşey bulunmadı...
Lan arakdaş insan bu kadar sahtekarda olmaz ki canım :)
Antalyadan Göktan kardeşimizin aracı İstanbul da satılığa çıkmış :)
Peugeot 207 GT 1.6 THP 2007 Model 28.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 81792770 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-tum-gozler-uzerinizde-kazasiz-takasli-81792770/detay)
Evet arkadaşlar şikayet ederseniz sevinirim sahibinden'e.bu kadarda olmaz yaw...
volkan kardeşim senden haber bekliyorum yaylardan ses çıkarsa gönder hemen bana :) haber bekliyorum senden...
Boş ağırlığın 1270 kg olması lazım. Öyle kalmış aklımda da... TopGear'ın testi bize pek uygun değil aslında. Donanımlar farklı sağdan direksiyon olmasından kaynaklı bir takım donanım converter'li bir takımı da converter'siz. E bi de araba yeni kasalardan :) En basitinden cam krikoları farklı :) Bir de o arabada orijinal alarm var. Kendinden beslemeli bi alarm bu aküden kesilse dahi ötenlerden.
FlyingFinish
13-04-2012, 18:46
[QUOTE=FlyingFinish;5772939]
Titiz insanlar için çok acayip bi durum...Tonla para veriyoruz araç siyah duman atacak egzost tan su damlıcak ... buda normal olacak... Biz her yerde peugeot u savunuyoruz adamların bize yaptığına bak...
Eksoz dan su damlaması iyi bir şeydir ki zaten. Sağlıklı motorda olur. Benim verdiğim link mini için. ;) Savunmaya devam edin bence.. Problem yok, kafanızı takmayın.. :)
volkan 207 gt
13-04-2012, 18:56
tmm kardeşim hbr vericem bu arada sende lip var galiba göktan kaca aldın bide montajla alakalı bilgi verirmisin...
TolgaErtem
13-04-2012, 19:04
Beyler biz elimizdeki speclerle +35/40hp almak icin bi yerlerimizi yırtıyoruz. Adamlar 207 RC den stok turbo ile 264.9hp ve 367.3nm tork almıslar. Bunun izahını yapabilecek bir babayigit var mı Türkiye'de.
Benim de ayni extralarım var ama 210hp üzeri hayal. Biz yazılım isini bilmiyoruz. Bunun tek izahı bu bence.... Helal olsun adamlara. Link asağıda buyrun şölene....
DynoRun: Peugeot 207 1600cc 264.9hp 367.3Nm by OVERLOAD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qTXHjNFQMTQ&feature=related)
TolgaErtem
13-04-2012, 19:06
Beyler biz elimizdeki speclerle +35/40hp almak icin bi yerlerimizi yırtıyoruz. Adamlar 207 RC den stok turbo ile 264.9hp ve 367.3nm tork almıslar. Bunun izahını yapabilecek bir babayigit var mı Türkiye'de.
Benim de ayni extralarım var ama 210hp üzeri hayal. Biz yazılım isini bilmiyoruz. Bunun tek izahı bu bence.... Helal olsun adamlara. Link asağıda buyrun şölene....
DynoRun: Peugeot 207 1600cc 264.9hp 367.3Nm by OVERLOAD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qTXHjNFQMTQ&feature=related)
Özgür hadi beyinleri söküp gönderelim adamlara :rolleyes:
Antalyalogy
13-04-2012, 19:33
Nerdesin 208 GTI ?
Şöyle bir teorim var ..GT,RC 2007 de çıktı ama TR de RC ler 2007 olarak sanırım birkaç tane var ,2008 olarak daha fazla ama en çok 2009 da var sonra 2010 olarak azalıyor sanıeım 2011 yoktur..
208 ler Ağustos 2012 de geceğine göre GTI en erken 2013 yazında gelir diyorum ..
Yazılımdan o kadar mucize beklemeyin derim.
FlyingFinish
13-04-2012, 19:56
Saatten kaç bar bastığını gördünüz mü? 6000 devirde 1 bar... Siz herşey stock olarak 1 bar la 6000 devirlerde 260 beygir alınacağını düşünmüyorsunuz? Açıkçası bana doğru gelmedi.. :(
FlyingFinish
13-04-2012, 20:00
Tekrar baktım 3900 devirde 200 beygir almış. Başka bir şey demiyorum... :)
Antalyalogy
13-04-2012, 20:36
Özgür hadi beyinleri söküp gönderelim adamlara :rolleyes:
Ağabey öyle diyorsun da adamlar kendi sitelerinde sonuçları yayınlamış videodaki ile dağlar kadar fark var :D:D
http://www.overload-performance.gr/site/new-index.php?type=.&f=new-dbase_search
Tuned
Power: 175 PS 215 PS
Torque: 240 - 260 Nm 290 - 310 Nm
Tuned by: Overload
slowmotion
13-04-2012, 21:27
Aynen öyle. Ruhsatta öyle yazıyor. Az önce sahibindende takılırken teknik verilere baktım, orda da öyle yazıyor.
2007 Peugeot 207 RC Price, Specs & More | RSportsCars.com (http://www.rsportscars.com/peugeot/2007-peugeot-207-rc/)
Bu linkte de 1250 yazmışlar. En sonunda kantara çıkıcam arabayla.
Boş ağırlığın 1270 kg olması lazım. Öyle kalmış aklımda da... TopGear'ın testi bize pek uygun değil aslında. Donanımlar farklı sağdan direksiyon olmasından kaynaklı bir takım donanım converter'li bir takımı da converter'siz. E bi de araba yeni kasalardan :) En basitinden cam krikoları farklı :) Bir de o arabada orijinal alarm var. Kendinden beslemeli bi alarm bu aküden kesilse dahi ötenlerden.
bende ince stepne vardı +-10kg hassasiyetle 1240kg çıkmıştı. kağıdınıda siteye yüklemiştim.
TolgaErtem
13-04-2012, 21:28
Ağabey öyle diyorsun da adamlar kendi sitelerinde sonuçları yayınlamış videodaki ile dağlar kadar fark var :D:D
Chip Tuning - Overload Performance (http://www.overload-performance.gr/site/new-index.php?type=.&f=new-dbase_search)
Tuned
Power: 175 PS 215 PS
Torque: 240 - 260 Nm 290 - 310 Nm
Tuned by: Overload
Evet ... ama video insanın kanına fena giriyo:o:):D Çok sinir bozucu
Mehmet Gazihan
14-04-2012, 09:26
nos basmışlar orda ((:
Nerdesin 208 GTI ?
Şöyle bir teorim var ..GT,RC 2007 de çıktı ama TR de RC ler 2007 olarak sanırım birkaç tane var ,2008 olarak daha fazla ama en çok 2009 da var sonra 2010 olarak azalıyor sanıeım 2011 yoktur..
208 ler Ağustos 2012 de geceğine göre GTI en erken 2013 yazında gelir diyorum ..
Ben de diyorum neden Özgür parçalarını satmaya başladı hehe :D:D
208'ler Ağustos'ta tek tük gelir. Çoğu bayilere test aracı olur..
Zaten daha 156 bile yok ortada Fransa dahil.
karsiyakaliozi
14-04-2012, 12:07
208 de 207 karizması goremıyorum ben cok yumusak gorunumlu olmus araç nerde 207 nin karizması nerde bu :)
yusufsert
14-04-2012, 16:35
208 de 207 karizması goremıyorum ben cok yumusak gorunumlu olmus araç nerde 207 nin karizması nerde bu :)
Aynen katılıyorum 208 in içi güzel ama dışı 207 kadar agresif değil...207nin o egzost ucu yeter.. :) çok sexi beeeee.......
slowmotion
15-04-2012, 10:34
eski aracım 207rc satılık. aldığım gibi duruyor benden sonra 1000km anca yaptı. kapalı garajda tutuldu. araç ankarada düşünen olursa bana ulaaşsın. tamponlar dahil boyasız. bakımlarını en son yaptırmıştım satmadan önce...
http://i.imgur.com/EOK2y.jpg (http://imgur.com/EOK2y)
arabayı satmadan hemen önce aldığım ve hiç takmadığım, çançinçon marka bir navigasyon ıbızıtı var bende. ilgilenen olur mu acaba?
çançinçon (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-tum-peugeot-207ler-icin-navigasyon-multimedya-orjinal-dvd-gps-75836076/detay/)
sahibinden.com aracılığıyla satılmıştır. gerçi ilgilenen de yoktu ya, neyse... :D
TolgaErtem
18-04-2012, 00:09
Beyler ben de satıyorum. Temiz, kazasız, sigara icilmemis ve bi sürü extrası olan 2010 Model cam tavanlı 28.000km de beyaz RC isteyen olursa iletiverin olmazmı. Sahibinden.com da daha detaylı yazdım spectleri. Gerci bilen biliyor... Özgür' cüm Antalya da 207 RC arayan olursa haberin olsun burdan paketlerim ben. Yabancıya gitmesin üzülürüm:):D:)
Beyler ben de satıyorum. Temiz, kazasız, sigara icilmemis ve bi sürü extrası olan 2010 Model cam tavanlı 28.000km de beyaz RC isteyen olursa iletiverin olmazmı. Sahibinden.com da daha detaylı yazdım spectleri. Gerci bilen biliyor... Özgür' cüm Antalya da 207 RC arayan olursa haberin olsun burdan paketlerim ben. Yabancıya gitmesin üzülürüm:):D:)
takas dusunursen adanaya gelsın yabancı sayılmayız:D
TolgaErtem
18-04-2012, 17:44
takas dusunursen adanaya gelsın yabancı sayılmayız:D
Adanaya gitsin tabiki ama takas düsünmüyorum. :)
Adanaya gitsin tabiki ama takas düsünmüyorum. :)
ozaman guzel bır fıyat verırsenız özelden aracımı galerıye verip alabilirim..
Kurcalarken birşeyleri ESP cortladı.. yenisini taktık +30 bg daha geldi. ESP tuşuna da uzun basınca ışık mavi yanıyor. O zaman da spor ESP moduna giriyor. Viraja girdiğinde sistem otomatik kontra veriyor viraj sonunda buyur devam et diyor..
Müthiş...
(şaka içerikli mesajdır. Sadece ESP'nin cortlaması ve değiştirdiğim bilgisi gerçektir)
diğer bir deyişle GÜNCELLL :D
Kurcalarken birşeyleri ESP cortladı.. yenisini taktık +30 bg daha geldi. ESP tuşuna da uzun basınca ışık mavi yanıyor. O zaman da spor ESP moduna giriyor. Viraja girdiğinde sistem otomatik kontra veriyor viraj sonunda buyur devam et diyor..
Müthiş...
Nasıl yani. Ne diyorsun. Teves MK60 mı var sizdede ?
Yes.. Ama ufak 1-2 pini farklı SSP'den ötürü. Neden gitti nasıl gitti kimse anlamadı ama gitti. Aslında bir info flash var bununla ilgili ama o bilgide direksiyon hidroliği de durur mutlaka diyor.. bende hidrolik OK idi.. Sertliği normal idi.
Şunu da diyim.. Aslında ABS patladı ESP ona bağlı olarak gitti
karsiyakaliozi
20-04-2012, 06:33
e guzelmıs :) bızde ısterık
Müthiş...
DEniz neye bağlı olarak bu duruma gecti esp modu. ECu güncellemesinden sonrami yoksa en basindan beri olan bir durummu :S
yn_lemans
20-04-2012, 09:46
Müthiş...
bu nasıl oluyo abi daha açık konuşurmusun ? :D :D
Yes.. Ama ufak 1-2 pini farklı SSP'den ötürü. Neden gitti nasıl gitti kimse anlamadı ama gitti. Aslında bir info flash var bununla ilgili ama o bilgide direksiyon hidroliği de durur mutlaka diyor.. bende hidrolik OK idi.. Sertliği normal idi.
Şunu da diyim.. Aslında ABS patladı ESP ona bağlı olarak gitti
Ya bendede Teves MK60 var. Yapalım şunu nasıl olucak ya. :D Herşeye çok karışıyor diya Aralık ayında iptal ettim ESP'yi. ABS sorunsuz ama. Spor mod olsa iyi olur. :D
Ya bendede Teves MK60 var. Yapalım şunu nasıl olucak ya. :D Herşeye çok karışıyor diya Aralık ayında iptal ettim ESP'yi. ABS sorunsuz ama. Spor mod olsa iyi olur. :D
ABS'yi tutup ESP'yi nasıl iptal edebildin? Önemli bilgi bu.
Aslında spor modlu hatta 4 kademeli ESP var PSA'da.. Kendilerine patentlemişler: Grip Control 3008 5008 Partner'larda var..
Bu baya seçtiğin kademeye göre salıyor arabayı. Patinajı da aynen.
Bu bi şekilde uygulansa aslında fena olmaz.
ABS'yi tutup ESP'yi nasıl iptal edebildin? Önemli bilgi bu.
Aslında spor modlu hatta 4 kademeli ESP var PSA'da.. Kendilerine patentlemişler: Grip Control 3008 5008 Partner'larda var..
Bu baya seçtiğin kademeye göre salıyor arabayı. Patinajı da aynen.
Bu bi şekilde uygulansa aslında fena olmaz.
Bu püf noktasını vermek istemezdim ama söyliyim. Direksiyon kutusunu söküyosun. Direksiyon 360 derece çevirip kutuyu tekrar takıyosun. :D Araba direksiyon açı sensöründen yanlış bilgi geldiği gerekçesiyle ESP hatası veriyor her marşta. Ama ABS çalışıyor ESP çalışmıyo. ASR'de iptal yani. Mutlu hayat. :D
Bizdeki ESP calibrasyonu ömür törpüsü ufacık patinajda bile kısıyor avansı. Boğuluyor araba. Hala gazamı basıyorsun. Başlıyor frenleri ufak ufak basmaya ön tekerlere. Az tolerans ver canımı ye ama.
hakanguclu
23-04-2012, 19:11
Evet arkadaşlar alalı bıraz vakıt gecen arabamın resımlerını cekmek yenı kısmet oldu şimdilik nacizane Leman's ve Typer'ımız :)
http://b1204.hizliresim.com/w/r/4tnln.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1204.hizliresim.com/w/r/4tnlz.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bu püf noktasını vermek istemezdim ama söyliyim. Direksiyon kutusunu söküyosun. Direksiyon 360 derece çevirip kutuyu tekrar takıyosun. :D Araba direksiyon açı sensöründen yanlış bilgi geldiği gerekçesiyle ESP hatası veriyor her marşta. Ama ABS çalışıyor ESP çalışmıyo. ASR'de iptal yani. Mutlu hayat. :D
Bizdeki ESP calibrasyonu ömür törpüsü ufacık patinajda bile kısıyor avansı. Boğuluyor araba. Hala gazamı basıyorsun. Başlıyor frenleri ufak ufak basmaya ön tekerlere. Az tolerans ver canımı ye ama.
Biliyordum bunu ama 207 RC'lerde olmuyor SSP'den dolayı :( ABS'yi de kapatıyor. Dizel 207'de olmuştu(montaj hatasıyla farketmiştik:D)
Ben zannettim yazılımsal/devresel bir çözüm buldun..
Aslında yine 207 için ESP'ler RC'ler daha toleranslı ama yine tutuyor tabi bazen çok gereksiz.
206'da bir tek zaten RC'de olduğundan bu kıyaslamayı yapamayız..
Bir yerlerde 4-5 sene evvel ESP mapleri yapıldığını okumuştum. Yapan var aslında tolerans ayarını
Biliyordum bunu ama 207 RC'lerde olmuyor SSP'den dolayı :( ABS'yi de kapatıyor. Dizel 207'de olmuştu(montaj hatasıyla farketmiştik:D)
Aslında yine 207 için ESP'ler RC'ler daha toleranslı ama yine tutuyor tabi bazen çok gereksiz.
Bir yerlerde 4-5 sene evvel ESP mapleri yapıldığını okumuştum. Yapan var aslında tolerans ayarını
Amerika'da satılan VW GTI'ları yada ne bilim artık tuning sektöründe herşeyi üretilen araçların her tarz mapi felan artık yapılıyor. Bizim araçlar Avrupa ile kısıtlı olduğundan Reverse Engineering yapıcak kadar kaliteli tuning şirketlerinin ilgisini çekmiyor. Araç fiyatıda etken. Araba ucuz zaten bunu alan adam modlamaya para harcamaz yada çok harcamaz mantığında. :) Yoksa elektronik olarak herşey mümkün.
yusufsert
24-04-2012, 13:25
Abiler Teves falan ne oluyor ya...Ben bi futbolcu tevez i biliyorum o kadar :) Deniz abi şu Rc senden çektiğini hiç kimseden çekmemiştir...Mahşallah her yerinle oynuyorsun aracın. Peugeot seni ar-ge grubuna alması lazım. :)
yn_lemans
24-04-2012, 14:11
MCS r53 te bı arkdasım yaptırdıgını soylemıstı hatta satıp gp almıstı son durum nedır bılmıyrum ama ulasabılırsem sorucam ona bu konuyu
Antalyalogy
24-04-2012, 17:32
Çok güzel bir 207 Rc pist videosu (bol çarpışmalı vs)
VLN 3: Best of Cut #356 Peugeot 207 RC 14 May 2011 - YouTube (http://youtu.be/Z3gY95WjvAA)
Z3gY95WjvAA
mehmeterdi
24-04-2012, 19:23
arkadaşlar uzuunca bir konu olmuş bu konu bende dahil olmak isterim bende 207 gt aldım ve 2 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. çokta memnunum araçtan( 0,55 lira yakması haricinde:))
aracımda sadece güzel bir egzos var. yay ve kutu içi k&n i de bu ay koyucam üzerine nasipse.
Antalyalogy
24-04-2012, 20:47
arkadaşlar uzuunca bir konu olmuş bu konu bende dahil olmak isterim bende 207 gt aldım ve 2 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. çokta memnunum araçtan( 0,55 lira yakması haricinde:))
aracımda sadece güzel bir egzos var. yay ve kutu içi k&n i de bu ay koyucam üzerine nasipse.
Aramıza hoşgeldiniz ,Üyelerimiz bölümünde kendinizi tanıtın lütfen.Uyarı almadan :D
Antalyalogy
24-04-2012, 21:12
1.24 den sonrasına dikkat surge sesine ve ivmelenmesine hasta oldum.1.7 bardaki halini merak ediyorum :icon_tup:
N0yFCZGWj0U
PEUGEOT 207 GT 2860 RS - YouTube (http://youtu.be/N0yFCZGWj0U)
Antalyalogy
24-04-2012, 21:23
YGyATz6K4W8
PEUGEOT 207 GT TOP SPEED 260+ - YouTube (http://youtu.be/YGyATz6K4W8)
bayadir takibi biraktim konuyu. 1.4tsi vaglari golgede birakacak motor modifiyeleri mumkunmu artik :)
hayırlı olsun. çok az kullanılmış kutu içi k&n var bende ilgilenirsen. mayısın ortası gibi izmir'e dönmüş olurum sanırım...
mehmeterdi
25-04-2012, 18:50
hayırlı olsun. çok az kullanılmış kutu içi k&n var bende ilgilenirsen. mayısın ortası gibi izmir'e dönmüş olurum sanırım...
tamam alırım pm atarsan sevinirim.
Antalyalogy
26-04-2012, 09:24
Arkadaşlar linkteki markayı duydunuz mu ?Yabancı forumlarda fiyat/performansı iyi deniyor..
İngiliz malı.TUv onaylı sertliği de ayarlanabilen coilover üretiyor.Fiyatı makul ve bizm araca göre modeli var..
Peugeot 207 GTi (incl RC) Gaz Road & Trackday Coilover Kit [GHA505] - £532.80 : Gaz Coilovers, Gaz Suspension, Gaz Dampers. Online Store (http://gazcoilovers.com/peugeot-207-gti-incl-rc-gaz-road-trackday-coilover-kit-p-16.html)
http://gazcoilovers.com/images/gaz_gold_2.jpg
Fiyatına göre çok iyi markadır. Yani dandirik ta-technix raceland ile felan kıyaslanmasın. Rallilerde meşhur olan Leda Suspension ile şirket birleşmesi yapmışlardır. Çok fazla şampiyon 205 ve 106 kullanıyor bu süspansiyonu.
yn_lemans
26-04-2012, 14:27
Arkadaşlar linkteki markayı duydunuz mu ?Yabancı forumlarda fiyat/performansı iyi deniyor..
İngiliz malı.TUv onaylı sertliği de ayarlanabilen coilover üretiyor.Fiyatı makul ve bizm araca göre modeli var..
Peugeot 207 GTi (incl RC) Gaz Road & Trackday Coilover Kit [GHA505] - £532.80 : Gaz Coilovers, Gaz Suspension, Gaz Dampers. Online Store (http://gazcoilovers.com/peugeot-207-gti-incl-rc-gaz-road-trackday-coilover-kit-p-16.html)
ben ta- tecnıx sordum 900 tl ye kadar verıyolardı burda, orjınal sıtesıne maıl attım 207 rc ıcın uretımımız yok dedıler :) buyuk ıhtımal cın malı cakma coılover dolu pıyasa haberınız olsun ;)
karsiyakaliozi
26-04-2012, 16:46
coılover da cakma oldu yuh cinlilere bak yav
yn_lemans
26-04-2012, 17:10
coılover da cakma oldu yuh cinlilere bak yav
adamlar komple çakma araba yaptılar :) coilover'a şasırmamak lazım :D
Antalyalogy
26-04-2012, 19:06
Türkiye ye kargo yapıyorlarmı sordum cevap bekliyorum..
207oc den söyle bir yorum gelmiş (nasıldır GAZ diye sormuştum)
Alot of guys in Greece have put them already! Im only hearing good things about them, and im going for them next!
yn_lemans
26-04-2012, 22:01
Türkiye ye kargo yapıyorlarmı sordum cevap bekliyorum..
207oc den söyle bir yorum gelmiş (nasıldır GAZ diye sormuştum)
Alot of guys in Greece have put them already! Im only hearing good things about them, and im going for them next!
Abi tercume olarak ne diyolar,ayrica sertlik yumusaklik ayari varmiydi ?
Antalyalogy
26-04-2012, 23:39
İsmail yanlış anlama da sen yazılanları dikkatli okumuyorsun bence :)
Tercüme olarak da ''lot of guys in Greece have put them already! Im only hearing good things about them, and im going for them next!''
; Yunanistanda bir çok kişinin bu marka coillerden kullandığını ve kendisinin kullananlardan hep iyi şeyler,yorumlar duyduğunu söylemiş.
Antalyalogy
26-04-2012, 23:40
Focal in 207 lere özel ürettiği compenent kiti gelmiş TR ye ama çok pahalı yahu ,
PEUGOET 207 LERE ÖZEL YAPIM FOCAL IFP 207 - Araç Kolonu ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 83152103 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-peugoet-207-lere-ozel-yapim-focal-ifp-207-83152103/detay/)
Abiler Teves falan ne oluyor ya...Ben bi futbolcu tevez i biliyorum o kadar :) Deniz abi şu Rc senden çektiğini hiç kimseden çekmemiştir...Mahşallah her yerinle oynuyorsun aracın. Peugeot seni ar-ge grubuna alması lazım. :)
Yav dur öyle deme ben birşey yapmadım :) ESP bozulduğunda arabada motor yoktu bile :)
Benim yazdıklarımın hepsi kendi aracımda gördüklerim değil. Kendi aracım olduğunda belirtiyorum zaten, belirtmiyorsam başka arabalarda görmüşüm/yaşamışımdır. Sonuçta çoğunun testine ben çıkıyordum.
YGyATz6K4W8
PEUGEOT 207 GT TOP SPEED 260+ - YouTube (http://youtu.be/YGyATz6K4W8)
Kadran RC kadranı :S
Son vitesi de anlamadım. 6500'de mi 260 görmüş?
yn_lemans
27-04-2012, 08:27
İsmail yanlış anlama da sen yazılanları dikkatli okumuyorsun bence :)
Tercüme olarak da ''lot of guys in Greece have put them already! Im only hearing good things about them, and im going for them next!''
; Yunanistanda bir çok kişinin bu marka coillerden kullandığını ve kendisinin kullananlardan hep iyi şeyler,yorumlar duyduğunu söylemiş.
Abi sen bunlarla msn de falan da gorusuyosunya baska yorum varmi gibisinden sordum
Kadran RC kadranı :S
Son vitesi de anlamadım. 6500'de mi 260 görmüş?
5. vites dişlisinin en uzununu takınca bu orana denk geliyordu belki?
Antalyalogy
27-04-2012, 09:07
Abi sen bunlarla msn de falan da gorusuyosunya baska yorum varmi gibisinden sordum
Yok 207oc.com da konu açtım oradan geldi bu yorum ;
Login (http://www.207oc.com/index.php/topic,12140.0.html)
Antalyalogy
27-04-2012, 09:09
5. vites dişlisinin en uzununu takınca bu orana denk geliyordu belki?
Aynen ;
Peugeot 207 GT 5ft gear 47x35, 140km @ 3.500rpm, max 262 @ 6.600rpm
yn_lemans
27-04-2012, 22:56
İskender abi'den saat 21.00 gibi ciktim 70 mm downpipe (paslanmaz,sargılı)70 mm duz boru ve sonda hks 76 carbon : rolantide orjinal kadar sessiz,gazs dokundugunda kükrüyo diyebilirim :)
hakanguclu
27-04-2012, 23:01
güle güle çatırdatırsınız artık.yakın zamanda aynı ıslemler ıcın bende ugrayacagım ıskendere :) ne kadar bi fiyat cıktı acaba bu işlemler için ?
İskender abi'den saat 21.00 gibi ciktim 70 mm downpipe (paslanmaz,sargılı)70 mm duz boru ve sonda hks 76 carbon : rolantide orjinal kadar sessiz,gazs dokundugunda kükrüyo diyebilirim :)
acil videoo isterizzz...güle güle kullann:icon_tup:
yn_lemans
27-04-2012, 23:12
güle güle çatırdatırsınız artık.yakın zamanda aynı ıslemler ıcın bende ugrayacagım ıskendere :) ne kadar bi fiyat cıktı acaba bu işlemler için ?
Tskler, komple paslanmaz Oldugu icin ve sadece son susturucunun sıfırı 450 euro civari oldugu icin iyi tuttugunu soyluyebilirim ,rakam vermiyim tek sansim son susturucumu eski arabamdan sokmustum :)downpipe sargisi, yok flansi paa tutuyo amam sonuna kadar deger
yn_lemans
27-04-2012, 23:13
acil videoo isterizzz...güle güle kullann:icon_tup:
Tsk ederim, video en kisa zamanda yuklucem :)
hakanguclu
28-04-2012, 00:09
Tskler, komple paslanmaz Oldugu icin ve sadece son susturucunun sıfırı 450 euro civari oldugu icin iyi tuttugunu soyluyebilirim ,rakam vermiyim tek sansim son susturucumu eski arabamdan sokmustum :)downpipe sargisi, yok flansi paa tutuyo amam sonuna kadar deger
yanlış anlaşılma olmasın tabi :) bende fiyat almıştım iskender usta'dan 63'lük boru + down pipe için karşılaştırmak için.yoksa iskender ustaya daha önce bir iş yaptırmıslıgım yok ama giden kişinin memnun olmadan çıktıgını görmedim duymadım:) sonuna kadar hakettıgıne emınım :)
yn_lemans
28-04-2012, 09:49
yanlış anlaşılma olmasın tabi :) bende fiyat almıştım iskender usta'dan 63'lük boru + down pipe için karşılaştırmak için.yoksa iskender ustaya daha önce bir iş yaptırmıslıgım yok ama giden kişinin memnun olmadan çıktıgını görmedim duymadım:) sonuna kadar hakettıgıne emınım :)
Fiyatlar asagi yukari aynidir,bizim hesap biraz karisik ondan rakam vermedim,memnun olmamak icin piskolojik problemlerin olmasi lazim kendinle :)ben setup dolayisiyla 70 mm tercih ettim
yn_lemans
28-04-2012, 12:13
33 gunde 1300 km yapmisim,mobil 1 esp 5w30 koydum ama ses hosuma gitmiyo rolantide doldurmuyo gibi geldi son 2 gundur,ne yag koyabilirz , 10/60 daha iyi olmazmi ?
Sakın ha..
neden ? ben her 5000 km de bir castrol edge 10-60 kullanıyorum ustamın tavsiyesiyle,yanlışmı yapıyoruz,yağ değiştirme zamanım geldi acil açıklarsan sevinirim üstad...
yn_lemans
29-04-2012, 21:01
Ben s3 te 10/60 kullaniyodm,typer ve wrx i olan arkadaslarimda 10/60 kullaniyo,bizimkinin farki nedir ?
yn_lemans
29-04-2012, 21:06
Rolantide ozellikle cit cit seklinde ses ar sanki itecekleri tam doldurmuyomus gibi geliyo bana ,diger arkadaslarda dikkat eden yada ayni seyi yasiyan varmi bilmiyoum ama mobil 1 esp 5w30 tam bu arabaya uygun degil gibi geliyo bana sanki ince kaliyo :/
5-40 ile saran motor var arkadaşlar yapmayın etmeyin. 10-40 la da sarıyor. Yağ pompası bile sapıtıyor.
Hangi usta nasıl böyle birşeyi tavsiye edebilirki ben de bunu anlamıyorum..
rölantideki çit çit ses tamamen normal bir ses. Ama ilk soğuk çalıştırmada ilk 1 dk boyunca çok acayip bir şakırdama geliyorsa(devirle beraber artan bir ses) triger gergisinin 0829.G3 ile değişmesi gerekir. Ayrıca sente kontrolü de ister.
Bu motorlara uyan yağlar 0w30 ve 5w30'dur. Hatta sadece TAM sentetik yağlardan tercih edilmelidir. Yarı sentetiklerde de sübaplarda kavurma oluyor.
1998corsa
30-04-2012, 00:10
bu 207 gt ve rc ler bu kadar sorunlumu gerçekten ya veya nedir bu araçtaki bu kadar elektroniksel sorunlar... insanın gerçekten gözünü korkutuyo.
Antalyalogy
30-04-2012, 09:40
GAZ coilovers dan cevap geldi ,
533 sterlin ürün + 60 sterlin kargo.. 1.700 TL civarına geliyor ..
Bir de İngilizcesi iyi olan bir arkadaşımız aşağıdaki ürün açıklamasını çevirebilir mi?Benim anladığım kadarı ile arkayı ne kadar düşürmek istiyorsak ona göre bildiriyoruz o alçaklığa ulaşacak yayı takıp gönderiyorlar ?
Peugeot 207 GTi (incl RC) Gaz Road & Trackday Coilover Kit [GHA505] - £532.80 : Gaz Coilovers, Gaz Suspension, Gaz Dampers. Online Store (http://gazcoilovers.com/peugeot-207-gti-incl-rc-gaz-road-trackday-coilover-kit-p-16.html?zenid=8ohmuak3cmoa00ltubbdrmrd85)
karsiyakaliozi
30-04-2012, 09:46
özgür gümrük vergisini unutma
Antalyalogy
30-04-2012, 10:01
özgür gümrük vergisini unutma
Vergiyi hallederiz bir şekilde (en fazla PTT ye %10 verir alırız )
5-40 ile saran motor var arkadaşlar yapmayın etmeyin. 10-40 la da sarıyor. Yağ pompası bile sapıtıyor.
rölantideki çit çit ses tamamen normal bir ses. Ama ilk soğuk çalıştırmada ilk 1 dk boyunca çok acayip bir şakırdama geliyorsa(devirle beraber artan bir ses) triger gergisinin 0829.G3 ile değişmesi gerekir. Ayrıca sente kontrolü de ister.
Bu motorlara uyan yağlar 0w30 ve 5w30'dur. Hatta sadece TAM sentetik yağlardan tercih edilmelidir. Yarı sentetiklerde de sübaplarda kavurma oluyor.
üstad teşekkürler cvbın için,demekki biz şans eseri sorunsuz binmişiz,işin parasında değilim ama en pahalı en iyi yağları aldık tavsiye üzerine arabalarımızı seviyoruz çünkü ama hata yapmışız demekki,naman peki ben cumartesi genel bakıma giricem bana yağ markası ne numarasını tam olarak verirmisin,para hiç önemli değil...birde baskı balatamı değiştiricem parça numarasınıda verirsen sevinirim,şimdiden teşekkürler.
karsiyakaliozi
30-04-2012, 17:08
2 keredır 0/30 mobıl 1 kullanıyorum ama 5/30 daha ıyı olucak sankı surat gostergesindeki yag sıcaklıgı ıbresi sankı cabuk ortaya dayanıyor 0/30 da uzun sure yuksek hızlarda kullanınca gosterge ortada kalıyor ılerleme olmuyor ama gozum orda oluyor hep
Antalyalogy
30-04-2012, 19:27
Ben haftasonu yıllık bakımda mobil 1 5-30 kullanacağım.Tam adını o zaman yazabilirim..Ama galiba Mobil 1 ESP Formula 5W-30 idi
yn_lemans
30-04-2012, 22:05
Abi ben google translatede bakmistim,kac cm dusurmek istyosan extra ucret odemeden ona gore yay yolluyolarmis galiba,birkactane alirsak fiyatta indirim yaparlarmi acaba ?
yn_lemans
30-04-2012, 22:08
Abi sogukkn devamli sakirdama olmuyo ,gecen gun oldu isininca gecti,ben alta nin hafif kasnagini aldim bu hafta takarken gergiyide hallettiryim ozaman...
üstad teşekkürler cvbın için,demekki biz şans eseri sorunsuz binmişiz,işin parasında değilim ama en pahalı en iyi yağları aldık tavsiye üzerine arabalarımızı seviyoruz çünkü ama hata yapmışız demekki,naman peki ben cumartesi genel bakıma giricem bana yağ markası ne numarasını tam olarak verirmisin,para hiç önemli değil...birde baskı balatamı değiştiricem parça numarasınıda verirsen sevinirim,şimdiden teşekkürler.
Bence herşeye rağmen yağ tesisatını 2 kere sirküle edin. Yani önce uygun bir yağ değişimi yapın aracı 5-10 dk çalıştırıp tekrar sıfır yağ ile değiştirin. %100 temizlik değil elbet ama en maliyetsiz yöntem.
Ben hep total kullandım. Zaten total'in tek tip 5w30'u var..INEO 9000 filan diye geçer. 0w30 da bu motora uygun ama Antalya'da bence gereksiz ince olur o iklimde.
Debriyaj baskı balata = 2052.p7 komple kit.. Genelde stok yapılan bir kit değildir önceden alo de istersen geliyorum diye.
Pahalı olan her zaman daha iyi değildir. :)
2 keredır 0/30 mobıl 1 kullanıyorum ama 5/30 daha ıyı olucak sankı surat gostergesindeki yag sıcaklıgı ıbresi sankı cabuk ortaya dayanıyor 0/30 da uzun sure yuksek hızlarda kullanınca gosterge ortada kalıyor ılerleme olmuyor ama gozum orda oluyor hep
Abi bende de hep ortada, biliyon 5-30 total harici kullanmadım. Ama ne kadar sürede çıkıyor pek dikkat etmedim. Motor suyu sıcaklığının 90 seviyelerine geldikten bir 10 dk sonra filan sanırım ortayı buluyor.
Abi sogukkn devamli sakirdama olmuyo ,gecen gun oldu isininca gecti,ben alta nin hafif kasnagini aldim bu hafta takarken gergiyide hallettiryim ozaman...
Bu şakırdama çok bariz, dışarıdan da dikkat çekecek kadar çok ses yapan bir şakırdama ise, evet, değiştir. Ancak zaten aracın üstünde bu parça varsa değişime gerek yok.
Değişim yapılacaksa mutlaka ve mutlaka sente kontrolü de yapılmalı.. Nasıl yapılacağı konu içindeki mesajlarda yazıyor.
Zincir uzaması filan da bazen motorun tizden gürültülü çalışmasına sebep olabiliyor.
yn_lemans
01-05-2012, 09:42
Bence herşeye rağmen yağ tesisatını 2 kere sirküle edin. Yani önce uygun bir yağ değişimi yapın aracı 5-10 dk çalıştırıp tekrar sıfır yağ ile değiştirin. %100 temizlik değil elbet ama en maliyetsiz yöntem.
Ben hep total kullandım. Zaten total'in tek tip 5w30'u var..INEO 9000 filan diye geçer. 0w30 da bu motora uygun ama Antalya'da bence gereksiz ince olur o iklimde.
Debriyaj baskı balata = 2052.p7 komple kit.. Genelde stok yapılan bir kit değildir önceden alo de istersen geliyorum diye.
Pahalı olan her zaman daha iyi değildir. :)
Abi bende de hep ortada, biliyon 5-30 total harici kullanmadım. Ama ne kadar sürede çıkıyor pek dikkat etmedim. Motor suyu sıcaklığının 90 seviyelerine geldikten bir 10 dk sonra filan sanırım ortayı buluyor.
Bu şakırdama çok bariz, dışarıdan da dikkat çekecek kadar çok ses yapan bir şakırdama ise, evet, değiştir. Ancak zaten aracın üstünde bu parça varsa değişime gerek yok.
Değişim yapılacaksa mutlaka ve mutlaka sente kontrolü de yapılmalı.. Nasıl yapılacağı konu içindeki mesajlarda yazıyor.
Zincir uzaması filan da bazen motorun tizden gürültülü çalışmasına sebep olabiliyor.
abi tsk ederim,bunları yetkılı servıste yaptırmak en dogrusu olucak :)
mehmeterdi
01-05-2012, 10:16
arkadaşlar elimde k&n açık hava filtresi var onu benim 207 gt ye en uygun şekilde oturtmak istiyorum. aklımdaki düşünce şudur; bizim araçlar soguk havayı solda akünün önünden alıyor bildiğim kadarıyla. ben filtreyi oraya direk turbodan silikon boruyla çeksem orda muhafaza etsem sağlıklı olurmu? birde benim araç 56 binde şuan debriyaj kalkarken titreme yapıyor fakat kaydırma falan yok. sebebi nedir ki acaba? şimdiden teşekkür ederim
abi tsk ederim,bunları yetkılı servıste yaptırmak en dogrusu olucak :)
Egzantrikleri senkron eden özel bir takım var. Buna sahip özellerde de yaptırabilirsin. Yetkilide işçilik ücreti yüksek çıkabilir. Parça 30-40 tl bişey ama işçilik süresi uzun olduğundan 250-300'den başlayan işçilik maliyeti çıkarabilirler. Üst kapak da açılmak zorunda bu arada bilgine.
arkadaşlar elimde k&n açık hava filtresi var onu benim 207 gt ye en uygun şekilde oturtmak istiyorum. aklımdaki düşünce şudur; bizim araçlar soguk havayı solda akünün önünden alıyor bildiğim kadarıyla. ben filtreyi oraya direk turbodan silikon boruyla çeksem orda muhafaza etsem sağlıklı olurmu? birde benim araç 56 binde şuan debriyaj kalkarken titreme yapıyor fakat kaydırma falan yok. sebebi nedir ki acaba? şimdiden teşekkür ederim
Yapan var, oluyor. Filtre yukarıda olduğundan sesi de daha rahat duyuluyor. Ama randıman durumunu bilemiyorum. Benim kendim uyguladığım birşey değil.
Kaydırmadan titreme yapıyorsa ya baskıda yanıklar oluşmuştur ya da balata merkezindeki bilya kırılmıştır. İlk seri balatalarda sert kavramalarda torktan ötürü merkezi kırılabiliyor bu da balata üstündeki gerilimin yaylara iletimini zorlaştırdığından sarsıntılı kavramalar oluşuyor.
Maalesef debriyaj kitinin değişimi gerek.
Gerçi ben RC'ye göre yazdım GT'de de aynı mı mevzular bakmak lazım.
Yağla ilgili;
Forum Peugeot - Peugeot Motor Yağı Seçimi (http://www.forumpeugeot.com/content.php?129-Peugeot-Motor-Yağı-Seçimi)
mehmeterdi
01-05-2012, 16:55
Egzantrikleri senkron eden özel bir takım var. Buna sahip özellerde de yaptırabilirsin. Yetkilide işçilik ücreti yüksek çıkabilir. Parça 30-40 tl bişey ama işçilik süresi uzun olduğundan 250-300'den başlayan işçilik maliyeti çıkarabilirler. Üst kapak da açılmak zorunda bu arada bilgine.
Yapan var, oluyor. Filtre yukarıda olduğundan sesi de daha rahat duyuluyor. Ama randıman durumunu bilemiyorum. Benim kendim uyguladığım birşey değil.
Kaydırmadan titreme yapıyorsa ya baskıda yanıklar oluşmuştur ya da balata merkezindeki bilya kırılmıştır. İlk seri balatalarda sert kavramalarda torktan ötürü merkezi kırılabiliyor bu da balata üstündeki gerilimin yaylara iletimini zorlaştırdığından sarsıntılı kavramalar oluşuyor.
Maalesef debriyaj kitinin değişimi gerek.
Gerçi ben RC'ye göre yazdım GT'de de aynı mı mevzular bakmak lazım.
ewet gt dede aynı sorun mevcut peki bu debriyaj kiti dediğiniz baskı balata rulman haricinde parçaları içeriyormu?
mehmeterdi
01-05-2012, 21:23
220 tl fiyat verdi bir arkadaşımın şirketi var pejo parçası üzerine fiyat çok uygun geldi bana hangi takımı önerirsiniz?
yn_lemans
01-05-2012, 23:15
İstnbulda bu alete sahip pejo ozel servisi varmi bildiginiz ?Ust kapak acilmasi olayi buyultuyo ozman.orjinal baski balata kiti valeo mu ?
Üst kapak derken üstünde gri plaka bulunan kapak sadece silindir kapağı değil. Yani tepeden egzantriklerin bulunduğu alan açılıyor. Her arabada ota boka açılır :D
Fiyat güzel ama asıl önemli olan referans. Referans tam dediğim gibi olmalı..
2052.P7 olmak zorunda.. Muadili yan sanayisi yine aynı sıkıntıyı yaşatır.
Sonu P7 den farklıysa olmaz.. Eski jenerasyondur sıkıntı yaşarsınız.
Başında E harfi varsa olmaz, E'liler Eurorepar parçasıdır, orjinaldir ama kısa ömürlüdür 10-15bin km sonra biter.
Parçanın gerçekten benim dediğim parça olduğundan eminseniz fiyat güzel.
yn_lemans
03-05-2012, 08:36
Dun aksam arabayı cooler ,debriyaj,alta kasnak 5.vites dislisi icin sokmeye basladik, bu kodlu baski balata rulman seti valeo markami ? Bende parcacidan alicam ,bide krank kasnagini degistirirken diger arabalarin disinda bu arabada dikkat etmemiz gereken bisey var mi ? Tsk ederim
Hatırlayamadım bunu ama sanki Valeo idi
yn_lemans
03-05-2012, 19:16
dediğin koda sahip baskı balata kitini sipariş verdim, çıkardığım balatayı da bronz çaktırmak ıcın bıraktım, sıfır baskı ve bılya kullanmya gerek olmasada ıcım rahat etmedı,yarın aksam yetıstırebılırsek takıcaz yoksa pazartesıye kalıcak ,500 km rodaj yapmayı dusunuyorum cunku sonra yanma yapıyo ,
Antalyalogy
03-05-2012, 19:44
İsmail istediğin link aşağıda ;
http://www.techturkey.com/forum/1167256-post2507.html
yn_lemans
03-05-2012, 20:38
İsmail istediğin link aşağıda ;
http://www.techturkey.com/forum/1167256-post2507.html
Abi tskler :)
Bugün Aracıma custom down pipe 70 mm ve Cut out yaptırdım. Araçta müthiş derecede bir canlanma oldu.
Yanlız biraz gazladıktan sonra Depollution System Faulty diye bi arıza çıktı. ama 15 dk araç dinlendirdikten sonra arıza gitti kendiliğinden.
down pipe yapan bir kaç arkadaşım o arızayı yapar dedi çok sıkıştırınca sonra söner dedi. ve aynen dediği gibide oluyor.
Bunun hiç yanmaması için sensörleri yanıltma imkanımız varmı? Teşekkürler şimdiden...
Antalyalogy
04-05-2012, 08:15
Bugün Aracıma custom down pipe 70 mm ve Cut out yaptırdım. Araçta müthiş derecede bir canlanma oldu.
Yanlız biraz gazladıktan sonra Depollution System Faulty diye bi arıza çıktı. ama 15 dk araç dinlendirdikten sonra arıza gitti kendiliğinden.
down pipe yapan bir kaç arkadaşım o arızayı yapar dedi çok sıkıştırınca sonra söner dedi. ve aynen dediği gibide oluyor.
Bunun hiç yanmaması için sensörleri yanıltma imkanımız varmı? Teşekkürler şimdiden...
Mustafa tek çaresi yazılım ile bir daha çıkmayacak şekilde silinmesi (aslında yanıyor ama ekrana düşmüyor diyelim)
Yansa da performansa en ufak bir negatif etkisi yok..
mehmeterdi
04-05-2012, 12:36
vallahi ben bu 207 gt nin faulty ikazlarından bıktım:D:D ama alışıyorsun yaa.. aracın huyunu suyunu öğrenince tık dese burasında arıza var diyosun
yusufsert
04-05-2012, 22:27
vallahi ben bu 207 gt nin faulty ikazlarından bıktım:D:D ama alışıyorsun yaa.. aracın huyunu suyunu öğrenince tık dese burasında arıza var diyosun
2007 model se ilk seri olduğu için biraz sıkıntı olabililyor...Ama zevkli araba mutlusan geris iboş...
mehmeterdi
05-05-2012, 19:51
off mutluluk ne demek uçuyor uçuyor:)
yn_lemans
06-05-2012, 16:58
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242229/405051_2139338339191_1718157227_1063961_98804688_n .jpg) alta kasnak
yn_lemans
06-05-2012, 17:03
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242241/485768_2140027076409_1718157227_1064143_1048595358 _n.jpg)
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242244/530025_2139834871604_1718157227_1064078_2052853028 _n.jpg)
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242250/543034_2110290813021_1718157227_1056662_1114723494 _n.jpg)
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242251/577859_2139331579022_1718157227_1063953_149171220_ n.jpg)
yn_lemans
06-05-2012, 17:30
GAZ coilovers dan cevap geldi ,
533 sterlin ürün + 60 sterlin kargo.. 1.700 TL civarına geliyor ..
Bir de İngilizcesi iyi olan bir arkadaşımız aşağıdaki ürün açıklamasını çevirebilir mi?Benim anladığım kadarı ile arkayı ne kadar düşürmek istiyorsak ona göre bildiriyoruz o alçaklığa ulaşacak yayı takıp gönderiyorlar ?
Peugeot 207 GTi (incl RC) Gaz Road & Trackday Coilover Kit [GHA505] - £532.80 : Gaz Coilovers, Gaz Suspension, Gaz Dampers. Online Store (http://gazcoilovers.com/peugeot-207-gti-incl-rc-gaz-road-trackday-coilover-kit-p-16.html?zenid=8ohmuak3cmoa00ltubbdrmrd85)
PEUGEOT 207 GTi (inc RC) GAZ COILOVER CONVERSION KITCoilover, BC Racing, GAZ, HSD, (http://www.corbymotorsport.com/peugeot-207-gti-inc-rc-gaz-coilover-conversion-kit-p-3895.html) 490 euro
Antalyalogy
06-05-2012, 18:00
Ben düzelteyim ;
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242241/485768_2140027076409_1718157227_1064143_1048595358 _n.jpg
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242244/530025_2139834871604_1718157227_1064078_2052853028 _n.jpg
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242250/543034_2110290813021_1718157227_1056662_1114723494 _n.jpg
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242251/577859_2139331579022_1718157227_1063953_149171220_ n.jpg
İsmail hayırlı olsın egzos çok güzel olmuş.Yalnız down pipe ın sargısını kelepçelerle sıkmadınız mı fotoğrafta mı öyle çıkmış..
Yazılımı kim yapacak ?
yn_lemans
06-05-2012, 19:05
Ben düzelteyim ;
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242241/485768_2140027076409_1718157227_1064143_1048595358 _n.jpg
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242244/530025_2139834871604_1718157227_1064078_2052853028 _n.jpg
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242250/543034_2110290813021_1718157227_1056662_1114723494 _n.jpg
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-242251/577859_2139331579022_1718157227_1063953_149171220_ n.jpg
İsmail hayırlı olsın egzos çok güzel olmuş.Yalnız down pipe ın sargısını kelepçelerle sıkmadınız mı fotoğrafta mı öyle çıkmış..
Yazılımı kim yapacak ?
öncelikle resimleri düzelttiğin icin saol abı :) nasıl duzeltılıyo bı solersen bıdaha ugrastırmam senı :) abı sargı kelepcelerın dıbıne kadar teller sarılı, fotodanda kaynaklanmıs olabılır...yazılımı özgün yapıcak
volkan 207 gt
06-05-2012, 20:24
cila işleminden sonraki bir kaç yeni foto:))) http://i45.tinypic.com/e0o0w5.jpg http://i50.tinypic.com/qo80ms.jpg http://i46.tinypic.com/dcsk4.jpg http://i48.tinypic.com/5nvhp0.jpg http://i50.tinypic.com/eqyohv.jpg
yn_lemans
06-05-2012, 21:32
Masallah kirmizi can dır
yusufsert
06-05-2012, 22:18
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242241/485768_2140027076409_1718157227_1064143_1048595358 _n.jpg)
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242244/530025_2139834871604_1718157227_1064078_2052853028 _n.jpg)
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242250/543034_2110290813021_1718157227_1056662_1114723494 _n.jpg)
Hzl ve cretsiz Resim Ykleme Sitesi - hizliresimyukle.com (http://hizliresimyukle.com/showpic-242251/577859_2139331579022_1718157227_1063953_149171220_ n.jpg)
Artık rc modifiye noktasında baya şekillendi... Aracınız mahşallah çok güzel olmuş...Bakalım gidişi nasıl değişecek...
Antalyalogy
06-05-2012, 23:08
öncelikle resimleri düzelttiğin icin saol abı :) nasıl duzeltılıyo bı solersen bıdaha ugrastırmam senı :) abı sargı kelepcelerın dıbıne kadar teller sarılı, fotodanda kaynaklanmıs olabılır...yazılımı özgün yapıcak
Resim eklemek için resmin göründüğü sayfanın adresinin hepsini kopyalayıp ;
örnek
insert image linkine tıklayıp açılan kutuya yapıştırıyorsun..
Örnek ;
Bu resmin adresi ;
Buda resim ekleme linkine yapıştırılmış hali ...
Kasnağın etkisini merak ediyorum ben ama beraberinde çok şey değişiyor.
yn_lemans
07-05-2012, 08:24
Artık rc modifiye noktasında baya şekillendi... Aracınız mahşallah çok güzel olmuş...Bakalım gidişi nasıl değişecek...
Tsk ederim bende merak ediyorum
yn_lemans
07-05-2012, 08:26
Resim eklemek için resmin göründüğü sayfanın adresinin hepsini kopyalayıp ;
örnek
insert image linkine tıklayıp açılan kutuya yapıştırıyorsun..
Örnek ;
Bu resmin adresi ;
Buda resim ekleme linkine yapıştırılmış hali ...
Tskler abi
yn_lemans
07-05-2012, 08:28
Kasnağın etkisini merak ediyorum ben ama beraberinde çok şey değişiyor.
Bende merak ediyorum,tolga abinin arabasiyla ayni parcalar var,kasnak ve debriyaj farki olucak,yazilimda ayni yerden olucagi icin denemelerde anliyabilicez,
Antalyalogy
07-05-2012, 09:39
RC (EP6DTS) ve GT (EP6DT) arasındaki teknik farklar konusuna son noktayı koyuyorum ; :D:D:D
http://img72.imageshack.us/img72/317/fotoraf0213s.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/9549/fotoraf0222e.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/9877/fotoraf0214.jpg
http://img835.imageshack.us/img835/7223/fotoraf0220.jpg
http://img109.imageshack.us/img109/1885/fotoraf0218b.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/8853/fotoraf0216d.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/9282/fotoraf0217y.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/3885/fotoraf0219.jpg
http://imageshack.us/f/32/fotoraf0219.jpg/
http://img51.imageshack.us/img51/4549/fotoraf0215g.jpg
Antalyalogy
07-05-2012, 09:43
2 hafta önce yaptığımız detailing buluşmasından bir kaç kare;:icon_tup:
http://img232.imageshack.us/img232/6940/fotoraf0207y.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/9006/fotoraf0205.jpg
http://img140.imageshack.us/img140/6391/fotoraf0212j.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/2751/fotoraf0209n.jpg
yn_lemans
07-05-2012, 13:15
RC (EP6DTS) ve GT (EP6DT) arasındaki teknik farklar konusuna son noktayı koyuyorum ; :D:D:D
overboost meslek sırrı oluyo yani :) peki olması için 3 /4 veya 5 . vitesten herhangı bırısındemı o devir aralıgındamı gıdıcez yoksa 3 /4/5 te aynı devır aralıgındamı kullanıcaz ?
yusufsert
07-05-2012, 15:29
Özgür abi bide şu resimleri yorumlasan :)
İlk yorumu ben yapayım :)
Bu döküman bir hayli eski & buji sayfası yanlış :) bujiler NGK.. Tedarikçi de NGK.. Ama bayiler Peugeot'dan alır.
Bosch/delphi EP familyasındaki turbosuz VTi'lar için geçerli.
Antalyalogy
08-05-2012, 10:32
Arkadaşlar , koltuk muhabbetinden muayene tekrarı yapacaklar arasına ben de katıldım :(
Bir de orj. cat i takmam gerekiyor.Bu ikisi ağır kusur sayılıyor.Onun dışında ;
-Stepnenin olmaması
-Reflektörün olmaması
-İlkyardım çantasının olmaması
Hafif kusur geçiyor.
cold air intake e bir şey demediler..
İşin ilginç kısmı , arkadaşımın GT si (cat iptali) var geçti , 4 kişilik muhabbeti olmadı onda..
Yarın ruhsatı güncelleyip , cati takıcaz tekrar muayeneye..
Antalyalogy
08-05-2012, 10:33
Özgür abi bide şu resimleri yorumlasan :)
Aslında her şey açık yazıyor bence , aklına takılan özellikle bir yer varsa onu cevaplamaya çalışalım..:icon_tup:
yusufsert
08-05-2012, 13:15
Aslında her şey açık yazıyor bence , aklına takılan özellikle bir yer varsa onu cevaplamaya çalışalım..:icon_tup:
Hoşuma giden şey bazı bilgisayarlardaki overboost gibi 3.4.5 inci viteste tam yuklemede tork un 240 dan 260 nw a çıkması...Doğru mu anlamışım :)
yn_lemans
08-05-2012, 14:47
Teaser diyelim öyle olsun :cool:
http://img99.imageshack.us/img99/9152/030620091186.jpg (http://img99.imageshack.us/i/030620091186.jpg/) http://img99.imageshack.us/img99/030620091186.jpg/1/w648.png (http://g.imageshack.us/img99/030620091186.jpg/1/)
http://img197.imageshack.us/img197/1673/030620091187.jpg (http://img197.imageshack.us/i/030620091187.jpg/) http://img197.imageshack.us/img197/030620091187.jpg/1/w648.png (http://g.imageshack.us/img197/030620091187.jpg/1/)
eski yazısmalara bakıyodumda neler varmış neler
yn_lemans
08-05-2012, 14:49
Sağ olun arkadaşlar. Krank havalandırması için olan sensörün bizim ülkemizde kullanılması gibi bir mantık yok. Hatta çok saçma bir işlevi var :D Gelen sıcak yağ buharını 2. kez ısıtıyor :D Bugün Peugeotdakiler bile çok güldü. Hatta Peugeot 451 numaralı bülten çıkartıp bütün servislerine yollamış bu sensörün iptal edilmesi hususunda OK vermiş. Eğer arabanızda böyle bir problem olursa herhangi bir Peugeot servisi iptal ediyor. Sensör sadece soğuk memleketlerde aracın daha çabuk ısınmasını sağlıyor. Yani Ankara da bile iptal ediyorlarsa siz düşünün ne kadar soğuk gerekiyor o sensörün çalışması için... :D
Şimdi eğer yolda böyle bir durumlar karşılaşırsanız bizim ki biraz filtre takımına denk geldi. İlk başta yapmanız gereken (araç yürüyor fakat performans sıfır oluyor yani ölümcül bir hata kodu değil) kaputun altındaki sigorta tablasından 5 numaralı sigortaya bakmak. Eğer patlaksa bilin ki bu aptal sensör. :D Hemen oraya bir tane saplayıp patlarsa eğer. Sonra da koşa koşa servise. :D
Arkadaşlar bu sensör bütün EP6'larda iptal ediliyor. Onun için hiç sıkıntı yapmadan iptal ettirebilirsiniz. Umarım bilgilendirici olmuştur. Bizim kafamızı dün gece çok bozdu sizin de bozmasın istedim. Eğer;
1. Motor ışığınız yanarsa
2. Araç kendini korumaya alırsa
3. Çekişte düşüklük yaşanırsa
4. "Egsoz emisyon sisteminde ..." yazarsa
İlk önce 5. sigortaya bakınız. :D
Filtreye gelirsek müthiş bir olay ya Turbo olayını seviyorum. En az beni Evo'ya filtre yaptığım ilk gün kadar şaşırttı ve sevindirdi. Performans gerçekten hayret verici. :)
Filtre ve silikon hortum elimde mevcut aynı kit olarak borusuyla beraber satmayı düşünüyorum. Eğer isterseniz bende hepsi mevcut. ;) Filtre resimdeki filtre değil bu arada. :D
bunu ıptal eden varmı baska ?
Benimki iptal ama iptal derken içi boş. Dışarıdan gözle anlaşılmaz. Bende sorun olmadı.
Antalyalogy
08-05-2012, 20:01
Hoşuma giden şey bazı bilgisayarlardaki overboost gibi 3.4.5 inci viteste tam yuklemede tork un 240 dan 260 nw a çıkması...Doğru mu anlamışım :)
Aynen max tork 240 dan 260 çıkıyor ..:icon_tup::icon_tup:
Birde tork un geldiği devire baktığınız zaman hakıkaten çok alt devirde araç canlanıyor..
Antalyalogy
08-05-2012, 20:05
Herkes yaz uykusunda mı yahu.Bir ben bir İsmail uğraşıyor aracıyla..:)
Deniz Hocam sen ne yapıyorsun bu aralar,neyle meşgulsun?
yusufsert
08-05-2012, 20:48
Özgür abi şükürler olsun rc modifiyede bazı şeyler oturdu sabitlendi... Ic update,dump valve,down pipe, şanzıman dişlisi,gibi...Bi hava filtresine sağlam bi yer bulamadık :)
Bence artık şu turbo upgrade olayına girmek lazım artık..Tolga abi baya bi niyetlendi ama olmadı :beuj:
yn_lemans
08-05-2012, 20:52
:) abi bugun mekanik montaj bitti sayılır 1 tur attim fan direk calisiyo 90 inbi gıdım ustune cikti hareret,tampon demirinin oludugi yerde flans var,disari aldik ama yinede radyatorle cok yakin sebep bu olabilir mi ?
Antalyalogy
08-05-2012, 21:10
:) abi bugun mekanik montaj bitti sayılır 1 tur attim fan direk calisiyo 90 inbi gıdım ustune cikti hareret,tampon demirinin oludugi yerde flans var,disari aldik ama yinede radyatorle cok yakin sebep bu olabilir mi ?
Bence alakası yok çünkü intercooler havayı geçirmede engel değil radyotere :soru:
Arkadaşlar , koltuk muhabbetinden muayene tekrarı yapacaklar arasına ben de katıldım :(
Bir de orj. cat i takmam gerekiyor.Bu ikisi ağır kusur sayılıyor.Onun dışında ;
-Stepnenin olmaması
-Reflektörün olmaması
-İlkyardım çantasının olmaması
Hafif kusur geçiyor.
cold air intake e bir şey demediler..
İşin ilginç kısmı , arkadaşımın GT si (cat iptali) var geçti , 4 kişilik muhabbeti olmadı onda..
Yarın ruhsatı güncelleyip , cati takıcaz tekrar muayeneye..
sanırım arkadaşın gt'si ben oluyorum abi :D
yn_lemans
08-05-2012, 21:32
Bence alakası yok çünkü intercooler havayı geçirmede engel değil radyotere :soru:
Hava bugun 25 dereceydi,bende sanayinin icinde dur kalk yaptim normalde olabilir yola cikmak lazim :s
egsoz yapan yada olan arkadaşlar artık video çekebilirmi :) ciddi merak ediyorum egsozlu sesini araçlarımızın...
Antalyalogy
08-05-2012, 21:45
sanırım arkadaşın gt'si ben oluyorum abi :D
Çaktırma bilinmesin istedim aracında cat iptali olduğu :D:D:D aaa buraya da yazmışım :heyoo::heyoo::heyoo:
Baktın mı kaç adet emniyet kemeri var arkada?
Çaktırma bilinmesin istedim aracında cat iptali olduğu :D:D:D aaa buraya da yazmışım :heyoo::heyoo::heyoo:
valla unuttum abi bakmayı yarın ilk iş bakıcam :D
pampa,yeşilbayıramı gıttın muayeneye ?
Antalyalogy
08-05-2012, 23:08
pampa,yeşilbayıramı gıttın muayeneye ?
yep ,göktan oraya git dedi gittik..:D:D:D
Valla hocam ben şu an bambaşka işlerin peşindeyim. Şu an arabayla uğraşacak ne zamanım ne enerjim ne de param var :)
Okuyorum şu aralar sadece :)
Antalyalogy
09-05-2012, 00:36
Valla hocam ben şu an bambaşka işlerin peşindeyim. Şu an arabayla uğraşacak ne zamanım ne enerjim ne de param var :)
Okuyorum şu aralar sadece :)
Yine bir süprizle karşımıza çıkacaksın gibi geliyor :D:D ne okuyorsun demeye korkuyorum:p
Burayı okuyorum anlamında :D Başka bir yeri değil :)
Kaynaklarım da azaldı zaten *****, onu bunu hackleyerek dökümanlara ulaşıyorum :D
merhaba arkadaşlar tekrardan.
tekrardan diyorum çünki nişan koşuşturmasından dolayı bi süredir takip edemiyordum.
arkadaşlar bi sorum olucak sizlere,
aracı ilk çalıştırıp yürümeye başladıktan yaklaşık bi 25-30 saniye sonra (40-50mt sonra) düşük devirde ilerlerken (1500-1700rpm) bir kereligine gaz pedalından hissedilir şekilde tabiri caizse kıtırt diye bi ses gelio :D ayakta hissedilir birşey bu bide titreme gibi oluyo saniyelik sesle beraber. sanki zincirin dişliye oturması gibi bisey.. ama aracı stop edip tekrar çalıştırana kadar bidaha yok. sadece ilk çalıştırmalarda.
sizin araçlardada oluyomu bu tip bisey?
bide debriyaj kitini değiştiricem aklıma takılıp duruyo sanki yürümüo gibi gelio araç,devir artıyo arac sarıyo ama içerden sarıyo sanki tekerden diil gibi gelio. trafik ısıklarında dururken birinci vitese araç gecmekte zorlanıo, vites yarıda kalıyo tam oturmuyo bazen, debriyaj yenilemek zorunda kalıyorum. devriyaj kitindenmidir sorun? balaban servisten fiyat aldım baskı balata+turbo soğutma su pompası(tam emin diilim bu parçanın adından)+işçilik 1270 TL gibi bir fiyat çıkarttılar, doğrumudur sizce yoksa çokmu?
aslına bakarsanız adamların cıkarttıgı fiyat 4000TL civarı, lastiklerimin değişmesi gerekiomuş bilmemneymis oksijen sondalarının değişmesi gerekiomus. bende bu ikisine öncelik verdim onlarda 1270 gibi bi fiyat cıkarttılar.
bide bu 2 oksijen sondasının yaptığı iş nedir? acil değişilmelimi yoksa gerek yokmu? araçta cat iptali var motor arıza ışığı yanıyo ***** GT'lerde.
yusufsert
09-05-2012, 17:16
tekrardan diyorum çünki nişan koşuşturmasından dolayı bi süredir takip edemiyordum.
aracı ilk çalıştırıp yürümeye başladıktan yaklaşık bi 25-30 saniye sonra (40-50mt sonra) düşük devirde ilerlerken (1500-1700rpm) bir kereligine gaz pedalından hissedilir şekilde tabiri caizse kıtırt diye bi ses gelio :D ayakta hissedilir birşey bu bide titreme gibi oluyo saniyelik sesle beraber. sanki zincirin dişliye oturması gibi bisey.. ama aracı stop edip tekrar çalıştırana kadar bidaha yok. sadece ilk çalıştırmalarda.
bide debriyaj kitini değiştiricem aklıma takılıp duruyo sanki yürümüo gibi gelio araç,devir artıyo arac sarıyo ama içerden sarıyo sanki tekerden diil gibi gelio. trafik ısıklarında dururken birinci vitese araç gecmekte zorlanıo, vites yarıda kalıyo tam oturmuyo bazen, debriyaj yenilemek zorunda kalıyorum. devriyaj kitindenmidir sorun? balaban servisten fiyat aldım baskı balata+turbo soğutma su pompası(tam emin diilim bu parçanın adından)+işçilik 1270 TL gibi bir fiyat çıkarttılar, doğrumudur sizce yoksa çokmu?
aslına bakarsanız adamların cıkarttıgı fiyat 4000TL civarı, lastiklerimin değişmesi gerekiomuş bilmemneymis oksijen sondalarının değişmesi gerekiomus. bende bu ikisine öncelik verdim onlarda 1270 gibi bi fiyat cıkarttılar.
bide bu 2 oksijen sondasının yaptığı iş nedir? acil değişilmelimi yoksa gerek yokmu? araçta cat iptali var motor arıza ışığı yanıyo ***** GT'lerde.
Verilen rakam uçuk bi rakam değilmi ? Baskı balata o kadar pahalı değil diye biliyorum..Maliyeti turba soğutma su pompası mı artırıyor ?
valla banade oyle geldi ama bilemedim isin erbablarına soriyim dedim. turbo zımbırtısına 300 civarı dediler. ama ikisininde işçiliği çok uzunmuş falan filan işçilik dahil bu fiyat verdiler. 400-450 civarı debriyaj kiti 300 civarı turbo soğutma su pompası gerisi işçilik :S
valla banade oyle geldi ama bilemedim isin erbablarına soriyim dedim. turbo zımbırtısına 300 civarı dediler. ama ikisininde işçiliği çok uzunmuş falan filan işçilik dahil bu fiyat verdiler. 400-450 civarı debriyaj kiti 300 civarı turbo soğutma su pompası gerisi işçilik :S
Kardeşim bana ulaş,cumartesi günü çözelim sorunları olurmu...sağa sola gitme hiç...
Kardeşim bana ulaş,cumartesi günü çözelim sorunları olurmu...sağa sola gitme hiç...
saol kardesim, tanışmış oluruz hem, yolda cok karşılaşıoruzda tanışmak nasip olmadı. JN 607 :)
tel fln PM yollarsan haberleşelim h.sonu
fiyat BENCE iyi ama tr'de daha ucuza yaptirilacak yerler eminim mevcuttur.
volkan 207 gt
09-05-2012, 22:59
egsoz yapan yada olan arkadaşlar artık video çekebilirmi :) ciddi merak ediyorum egsozlu sesini araçlarımızın...
göktancım ben yapalı 2 ay oldu 51 lik düz boru orta iptal sonda otto slash kesik uç var bana yetiyor valla yakında ceker koyarım arkadaşlar iyi ötüyor diyor:)))şimdi araçta forge blow var onu hks blow of yapıcam ama kafam karştı araştırma içindeyim replika hks 230 tl dediler +işciliğe 250 dediler toplam 480 filan parcadan daha pahalıya geliyor işcilik ve yarım gün sürüyormuş dediler yoksa benımı keklediler anlamadım :soru: hafta sonu maslak sanayideyim ...
Araç kaçbinde ?
slowmotion
10-05-2012, 01:06
evet pedal olayı bendede oluyordu, şu anki polo aracımdada var.
Pedaldaki olay tüm 207'lerde var ilk çalıştırmadan sonra 20 km/s sürate ulaşınca oluyor.
Öte yandan tam içerik almadan fiyat yorumu yanlış olur. 1'e zor geçen araba eğer debriyajdan ötürü zor geçiyorsa aynı şekilde kaçırıyor da olması lazım. Eğer kaçırma sıfırsa senkromeç gitmiş olabilir.
Bu arada debriyaj pedalının altında kesinlikle paspas vb. benzeri birşey olmaması lazım. Varsa ondan da yapar.
Araç kaçbinde ?
2008 model 61000 km'de kardesim
Pedaldaki olay tüm 207'lerde var ilk çalıştırmadan sonra 20 km/s sürate ulaşınca oluyor.
Öte yandan tam içerik almadan fiyat yorumu yanlış olur. 1'e zor geçen araba eğer debriyajdan ötürü zor geçiyorsa aynı şekilde kaçırıyor da olması lazım. Eğer kaçırma sıfırsa senkromeç gitmiş olabilir.
Bu arada debriyaj pedalının altında kesinlikle paspas vb. benzeri birşey olmaması lazım. Varsa ondan da yapar.
kaçırmadan kastımız nasıl bir durum? sadece durur halde 1e girmede zorlanıyo, vites kolu yarım ilerliyo bir iki debriyaj yeniledimmi giriyo hemen ozamanda cok boş gibi giriyo vitese, bazende iyice ittirmek gerekiyo ozamanda 2 kademede giriyo gibi 1e. bi gariplerde anlamadım valla yaa :S
bide 1de yürür halde yüklendiğimde gaza sanki tam aktarmıyo gücü devir yükselio ama arac gitmio gibi normal bi hızlanma var yani ama 2ye aldıgımda gitmeye başlıyo güzel güzel :)
mehmeterdi
10-05-2012, 11:24
bendede debriyaj bitti sanırım aynı şekilde 1. vites te sıkıntı var. yanlız 1. viteste çok yüklendinmi 2 ye atarkende sıkıntı yapıyor. bu yüzden debriyajı acilen değiştiricem.
2008 model 61000 km'de kardesim
Masraflar çok geldi bu kmde bir araç için. Tamam belki sert kullanım ile debriyaj bitmiş olabilir. Yada şemsiyeleri yamulmuş olabilir ama bahsi geçen rakamlar pahalı geldi açıkçası.
volkan 207 gt
10-05-2012, 13:26
bendede debriyaj bitti sanırım aynı şekilde 1. vites te sıkıntı var. yanlız 1. viteste çok yüklendinmi 2 ye atarkende sıkıntı yapıyor. bu yüzden debriyajı acilen değiştiricem.
Mehmet bahsettigin 1 viteste sert yüklenip 2 atarken ki ses bizim araclardaki kronik sorun diye biliyorum ama yanlış bilgide olabilir benim araç 32 binde daha bendede 1 den sert yüklenip 2 geçirirken bazen yapıyor ama normalde hiçbir sorun yok.
Masraflar çok geldi bu kmde bir araç için. Tamam belki sert kullanım ile debriyaj bitmiş olabilir. Yada şemsiyeleri yamulmuş olabilir ama bahsi geçen rakamlar pahalı geldi açıkçası.
sadece debriyaj kiti 1300 TL değil, yanında turbo soğutma su pompasımıdır nedir oda var :) garip bi ismi var :) ikisi totalde 700-750 gibi bir fiyatı var ama işçilik serviste malesef debriyajın şemsiyesi gibi :) inşallah açılmadan şemsiye halledebiliriz :D
bide arkadaslar simdi beni aradılar bu bu fiyatlardan ama 10 günü bulur gelmesi ürünün yurtdısına sipariş vericez dediler ok dedim aldım arabayı bende, simdi egerki baska biyerde yaptırmaya karar verirsem yada ben debriyajı istemiorum bana turbo zımbırtısını tak desem.. boyle bi hakkım varmı yani adamlar benden onay alıp sipariş vermişler ben yok istemiorum artık diyebiliomuyum?
karsiyakaliozi
10-05-2012, 14:37
sadece debriyaj kiti 1300 TL değil, yanında turbo soğutma su pompasımıdır nedir oda var :) garip bi ismi var :) ikisi totalde 700-750 gibi bir fiyatı var ama işçilik serviste malesef debriyajın şemsiyesi gibi :) inşallah açılmadan şemsiye halledebiliriz :D
bide arkadaslar simdi beni aradılar bu bu fiyatlardan ama 10 günü bulur gelmesi ürünün yurtdısına sipariş vericez dediler ok dedim aldım arabayı bende, simdi egerki baska biyerde yaptırmaya karar verirsem yada ben debriyajı istemiorum bana turbo zımbırtısını tak desem.. boyle bi hakkım varmı yani adamlar benden onay alıp sipariş vermişler ben yok istemiorum artık diyebiliomuyum?
olmaz dıye bısey yok da etık olmaz ayıp olur bence
olmaz dıye bısey yok da etık olmaz ayıp olur bence
oylede simdi işçilik diye malın değeri kadar işçilik koyduklarında onlarınki ayıp olmuyomu :D
karsiyakaliozi
10-05-2012, 15:56
ona bısey dememde keske sıparıs verelımmı dıye sorduklarında pazarlık yapasaymıssın ıyımıs
ne biliim yaw, yetkili serviste pazarlık işlermi acaba? kurumsal diye işlemez düsünmüstüm :( işliosa zaten fatura kesilmeden önce yaparım pazarlığı :D yokmu haşim balaban serviste tanıdık araya sokabilecek :)
karsiyakaliozi
10-05-2012, 16:28
parcada genelde %15 olur işçilikde olmaz sanırım
saol kardesim, tanışmış oluruz hem, yolda cok karşılaşıoruzda tanışmak nasip olmadı. JN 607 :)
tel fln PM yollarsan haberleşelim h.sonu
ok kardeşim hatırladım plakadan,senin işini cumartesi çözüyoruz kimseye söz verme ok,cebini bana pm at bekliyorum ariycam seni.
göktancım ben yapalı 2 ay oldu 51 lik düz boru orta iptal sonda otto slash kesik uç var bana yetiyor valla yakında ceker koyarım arkadaşlar iyi ötüyor diyor:)))şimdi araçta forge blow var onu hks blow of yapıcam ama kafam karştı araştırma içindeyim replika hks 230 tl dediler +işciliğe 250 dediler toplam 480 filan parcadan daha pahalıya geliyor işcilik ve yarım gün sürüyormuş dediler yoksa benımı keklediler anlamadım :soru: hafta sonu maslak sanayideyim ...
kardeşim kat iptalmiydi sende?hakkaten biriniz artık bi video çekin elimde hks 60 lık var takıcam ama polisle sıkıntı yaşamaktan korkuyorum bir yandanda sesini merak ediyorum,patlıyomu,çatlıyomu nedir :D...çekin bi video koyunda merakımızı giderelim arkadaş :D
Naman bu mesajım sana,
geçen hafta baskı balatamı değiştirdim gönderdiğin güncel kodlu parça ile ama ilk kalkarken titreme başladı..nedendir?parçamı sıkıntılı acaba,üretim hatası olabilirmi?parçayı yetkili servisten aldım takan kişide 207 gt ve rc üstüne doktora yapmış biri yani takılırken bir problem olma olasılığı dahi yok...acil cvbını bekliyorum...
volkan 207 gt
10-05-2012, 21:33
ok kardeşim hatırladım plakadan,senin işini cumartesi çözüyoruz kimseye söz verme ok,cebini bana pm at bekliyorum ariycam seni.
kardeşim kat iptalmiydi sende?hakkaten biriniz artık bi video çekin elimde hks 60 lık var takıcam ama polisle sıkıntı yaşamaktan korkuyorum bir yandanda sesini merak ediyorum,patlıyomu,çatlıyomu nedir :D...çekin bi video koyunda merakımızı giderelim arkadaş :D
Kardeşim kat iptal değil ama sesi tok rolanti de iyi yapistirinca kukruyo mahalle arasında baska araçların alarmlari ben geçince ötmeye basliyo:):D benim kuzende honda 1000 rr var ben ara gazi verince aşka geliyor:)))
yn_lemans
10-05-2012, 21:51
kardeşim kat iptalmiydi sende?hakkaten biriniz artık bi video çekin elimde hks 60 lık var takıcam ama polisle sıkıntı yaşamaktan korkuyorum bir yandanda sesini merak ediyorum,patlıyomu,çatlıyomu nedir :D...çekin bi video koyunda merakımızı giderelim arkadaş :D[/QUOTE]
Benim arabanin mekanik isleri bitti karbon isleri icin bekliyo,yoksa catara patarali bi video koyucam :)