Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
byspeedman
09-07-2014, 08:31
Elektro vananın işi aç kapa bakmaz o basınca ECU ne derse yapar aç kapa basıncı basınç kaptorunden takip ederiz
aldatmaca
09-07-2014, 11:58
benzin pompası arıza yapan oldumu hiç.....
benzin pompası arıza yapan oldumu hiç.....
Bende bir tane çalışır durumda olacaktı ihtiyaç varsa dükkana bir sordurayım.
bu son modifiye yasasından sonra başı ağıran oldumu 207 camiasında ?
Masterpiece
09-07-2014, 15:06
bu son modifiye yasasından sonra başı ağıran oldumu 207 camiasında ?
Egzosdan 170 tl nasibimi aldım dün :)
Gerçi kendim kaşındım egzos açık geziyordum enselendim :)
İstanbulStock
09-07-2014, 15:25
peki trafıkten men yedın mi
:) vanalımı vardi ? gerçi orjinalede laf eder bunlar
Masterpiece
09-07-2014, 18:35
peki trafıkten men yedın mi
Yedik malesef ne yapcaz onu düşünüyorum 1 hafta sonunda..
:) vanalımı vardi ? gerçi orjinalede laf eder bunlar
Aynen kumandalı var , orjinal olsa belki yine bu kadar ses çıkmazdı yırtardık :)
benim bildigim 1.5 bar basıyor rcz-r, dv is gorebilir buyuk olasilikla uyarsa bizim araca ama arıza yakma olayı ecu programı ile alakalı, elektrovananın fazla basınçta arıza yakması ile ilgisi yok. sonuçta stage3 rc'de 1.40 - 1.50 basıyoruz arıza yakmıyor... tamamen programla ilgili.
1.60 olmami bro bnim saatmi bozuk yoksa ;)
Yedik malesef ne yapcaz onu düşünüyorum 1 hafta sonunda..
Aynen kumandalı var , orjinal olsa belki yine bu kadar ses çıkmazdı yırtardık :)
sıkıntı yok 1 günde alırsın arabayı.
Masterpiece
10-07-2014, 01:13
sıkıntı yok 1 günde alırsın arabayı.
Çekmediler Allahtan , artık o kadar berbatlaştıki bu durum hemen çekiyolar , izin kağıdı yazdı 1 hafta , egzosu sök git dedi onu düşünoyorum kara kara egzosu nasıl yapsam diye
Bir arkadaş tesisat için içeri nereden kablo alırım diye sormuştu. Bende wideband takacağım kabloyu nereden almalıyım?
dragon07
11-07-2014, 00:33
Yok oyle bi yaziyosunki dogan ile sen. Sanki sizin onunuzde yuruyecek rc yokmus gibi :D
Patirdayinca kesince gecersin eyv ama en basindan dersin bnim aracda boyle boyle sorun var. Keser patirdar ise birakirim diye. Ona gore cikilir denemeye.
Amma hersaman hak yerini bulur adalet saglanir ;)
Eski fer ile herzamn denerim. İyi ikiliydik istda. :)
erkayım senin ozamnanki yarıstıgın fer ile buradaki fer arasında min 5boy fark var :)
senin yarıstıgın ferde
oem dumpvalve vardı
oem buji bobin vardı
filtre yoktu
komple egzoz yoktu
yakıt yoktu
intercooler yoktu
boost pipes yoktu
ben 5 boy derken tevazü gösterdim ama 5den çok daha fazlası vardı 1.45 yakıtlı hali ;)
Gokalp-M
11-07-2014, 01:23
erkayım senin ozamnanki yarıstıgın fer ile buradaki fer arasında min 5boy fark var :)
senin yarıstıgın ferde
oem dumpvalve vardı
oem buji bobin vardı
filtre yoktu
komple egzoz yoktu
yakıt yoktu
intercooler yoktu
boost pipes yoktu
ben 5 boy derken tevazü gösterdim ama 5den çok daha fazlası vardı 1.45 yakıtlı hali ;)
o artık Antalya arabası çok daha hızlı maşallah :)
senin yarıstıgın ferde
oem dumpvalve vardı
oem buji bobin vardı
filtre yoktu
komple egzoz yoktu
yakıt yoktu
intercooler yoktu
boost pipes yoktu
ben 5 boy derken tevazü gösterdim ama 5den çok daha fazlası vardı 1.45 yakıtlı hali ;)efe bilmedigin seyler var bilmeden konusma kardesim. Ant geldigimde getirir deneriz cagirirsiniz cocugu.benim denedigim zaman fer ile Bende yakit yok ama ferde dibine kadar acik bir avans ile yakit vardi. Ona ragmen son denememizde bn fer e ferib klimasi acik 2 boy klimasi kapali 4 boy actim. Ki suan o denedigimden cok farkli bnim arac ozamn 1.3 basiyodum sindi 1.5. Ayikiyorsun ;)
Bndede ooem buji var. 3.35 bobiji ferpormans olarak dusunme. Tek eksigi cooler di fer in. Onuda pistonlu olmasina say :D
1 boy gececek ozamn beni :D
Bir arkadaş tesisat için içeri nereden kablo alırım diye sormuştu. Bende wideband takacağım kabloyu nereden almalıyım?
kardeşim geçirebileceğin en mantıklı yer bence araç içinden pedalların hemen üst ve solunda kaput açma teli var. oradan geçirebilirsin. ama içerden motora verebilirsin, motordan o delik görünmez, aralardan geçiyo.
delik ufak olduğu için müzik tesisat kablosu sığmaz:D
kardeşim geçirebileceğin en mantıklı yer bence araç içinden pedalların hemen üst ve solunda kaput açma teli var. oradan geçirebilirsin. ama içerden motora verebilirsin, motordan o delik görünmez, aralardan geçiyo.
delik ufak olduğu için müzik tesisat kablosu sığmaz:D
Ben wideband takıcam onun soketleri falan hiç geçmez o zaman. Peki en sağlıklı neresi delinir :)
Ben wideband takıcam onun soketleri falan hiç geçmez o zaman. Peki en sağlıklı neresi delinir :)
kardeş sokete yakın biyerden kes o delikten geçir, sonra tekrar bağlarsın. renkleride var karışmaz. ben soketin pimlerini çıkartıp da geçirdim ama biraz zahmetli bir iş.
kardeş sokete yakın biyerden kes o delikten geçir, sonra tekrar bağlarsın. renkleride var karışmaz. ben soketin pimlerini çıkartıp da geçirdim ama biraz zahmetli bir iş.
Tamamdır ustam. dediğin gibi yapayım. İşimiz ne zaten yavaş yavaş yaparım :)
halitilker
11-07-2014, 15:30
herkese selam,
207 Rc için eibach 5 cm mi yoksa 3,5 cm mi ?
internette araştırdığım kadarı ile 207 için eibach yay almak istediğinizde eibach 5 cm diye bir yay olmadıgını söylüyorlar. Eibachta 207 için 3,5 cm lik mevcut oldugunu
5 cm istediğimizde Citroen c3 için olan yay verildiği söyleniyor
konu ne kadar doğru bilmiyorum
yardımcı olursanız sevinirim.
orta karar da düşmesini istiyorum aracın
Arkadaslar intercooler isteyen varsa Onur Dilaver arkadasimizds var, sifir kullanilmamis kutusunda duruyo. Kendi DS3 ü icin almisti aracini satinca takamadi. Ekrem arkadasimizin yaptirdigi coolerdan, birebir olculerde.. ilgilenenler icin iletisim 0554 587 9587 Onur Dilaver
raceland veya o tarz marka coilover arıyorum elinde olupta satmak isteyen olursa özelden yazarsa çok makbule geçer :)
raceland veya o tarz marka coilover arıyorum elinde olupta satmak isteyen olursa özelden yazarsa çok makbule geçer :)
günaydın cümleten az önce face'te gezerken gördüm raceland coil satıyodu biri 207 grubunda bakabilirsiniz fiyat yazmamış ama.
Arkadaşlar elimde halen cooler (ekrem'in yaptırdıklarından) kutusundan 1kere çıktı kullanılmadan kutuya koyuldu, filtre borusu durmaktadır. İhtiyacı olan olursa msj veya Tel:05324567746 ulaşabilir.
dragon07
12-07-2014, 09:23
efe bilmedigin seyler var bilmeden konusma kardesim. Ant geldigimde getirir deneriz cagirirsiniz cocugu.benim denedigim zaman fer ile Bende yakit yok ama ferde dibine kadar acik bir avans ile yakit vardi. Ona ragmen son denememizde bn fer e ferib klimasi acik 2 boy klimasi kapali 4 boy actim. Ki suan o denedigimden cok farkli bnim arac ozamn 1.3 basiyodum sindi 1.5. Ayikiyorsun ;)
Bndede ooem buji var. 3.35 bobiji ferpormans olarak dusunme. Tek eksigi cooler di fer in. Onuda pistonlu olmasina say :D
dostum daha iyi anlaman için bidaha yazayım :)
senin gazladıgın ferde bozuk ve basınç kaçıran dupvalve vardı s3 bile degil oem...ben forge dumpvalve kit taktım.
senin gazladıgın ferin egzoz boruları oem kendi borularıydı 55lik...biz aldıktan sonra 63mm kroma döndük
senin gazladıgın ferin bujileri oemdi ben evo X bujisi taktım 335 bobin taktım aradaki farkı ben bilirim.performans olarak
intercooler yoktu artık var
filtre bile yoktu arabada
hee suan araç bnm degil bazı şeyler var burda söylenmemesi gereken benden cıktı araç kim kimi nekadar istiyorsa geçebilir bende aracın kendimdeki halinden mesulum daha plaka okutan olmamıstı bana.
bulabilirsen 2013 minicooper gp ile denersen ne kadar gittigini görmüş oluruz FB nin :)
bu arada siz 1lt yakıy koyarsınız ben 3lt yakıy koyarım fark var yani baya
Efe o gp oradaysa onunla deneyim kardesim. Araba sanki 20 boy hizlanmis gibi konusuyosun yaptiklarindan sonra :D
günaydın cümleten az önce face'te gezerken gördüm raceland coil satıyodu biri 207 grubunda bakabilirsiniz fiyat yazmamış ama.
Ona baktım da o coilin arka amortisorleri yok arkalarda sadece yay veriyo :)
NOT: Araç motor sıcaklığı 90 dereceye ulaştığında Yağ Basınç arızası vermektedir
207gt ilaninda yaziyor yukardaki cumle;
kronik ariza degilse sorun ne olabilir?
Efe o gp oradaysa onunla deneyim kardesim. Araba sanki 20 boy hizlanmis gibi konusuyosun yaptiklarindan sonra :D
Erkayım gelince araç sahibi oğulcan isterse deneme yapılır fark görülür.Ondan sonra tartışırız kaç boy nasıl hızlanmış ne yaptık diye.Burası antalya yavaş araba yok buralarda :D
evo X bujisi ve 335 bobin stock arabada işe yarar mı hazır değiştiricekken bu sekılde degıstersek mı ?
Masterpiece
12-07-2014, 16:55
Forge DumpValve mi satıyorum çevresinde arayan vs olursa bana ulaşabilir.
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/187738-mini-cooper-s-r56-jcw-207-rc-forge-dumvalve.html#post7550318
Kule gergisi arıyorum elinde olan varsa yazsın bana
Erkayım gelince araç sahibi oğulcan isterse deneme yapılır fark görülür.Ondan sonra tartışırız kaç boy nasıl hızlanmış ne yaptık diye.Burası antalya yavaş araba yok buralarda :D
Sabirsizliktan cikip simdi gelecegim ahaha. Ant calisiyor suphemiz yok o konuda ;)
Not; sizde baskalari gibi gizli specler yapmiyorsunuzdur umarim delikanliliga ters yani. Pal mall ;)
Sabirsizliktan cikip simdi gelecegim ahaha. Ant calisiyor suphemiz yok o konuda ;)
Not; sizde baskalari gibi gizli specler yapmiyorsunuzdur umarim delikanliliga ters yani. Pal mall ;)
Ustamız mehmet turhat sorarsın bıze ınanmazsan ne oldugunu ne yapıldıgını söyler..Gel bekliyoruz giderli aracını :D :D
Forge DumpValve mi satıyorum çevresinde arayan vs olursa bana ulaşabilir.
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/187738-mini-cooper-s-r56-jcw-207-rc-forge-dumvalve.html#post7550318
sesli versiyon mu ?
Ustamız mehmet turhat sorarsın bıze ınanmazsan ne oldugunu ne yapıldıgını söyler..Gel bekliyoruz giderli aracını :D :D
Kardesim benim bi iddaam yok sizin anlattiginiza gore sizin onunuzde yuruyen arac yok. Bn 6 senedir bu mk arabasina biniyorum sizin kadar iddali konusamadim. Denedigim arac ordan biliyorum. 2 - 3 aracla deneyip onunde giden rc yok diyosunuz. Oyle bisiyki bana bu soylenti geldi. Yalinin td05 li gt ye bile 5 boy yapmis sizin rc.
Senlede konustuk aradin gecen gun. Dediklerimi unutma bn rc turbolu gt ile yuklu rc i bir tutmam. Simdi bakin dalganiza. Sizin sattiginiz kadar giderli rc yok ok. Konu kapansin. Selametle. Ant gorusuruz. :)
Kardesim benim bi iddaam yok sizin anlattiginiza gore sizin onunuzde yuruyen arac yok. Bn 6 senedir bu mk arabasina biniyorum sizin kadar iddali konusamadim. Denedigim arac ordan biliyorum. 2 - 3 aracla deneyip onunde giden rc yok diyosunuz. Oyle bisiyki bana bu soylenti geldi. Yalinin td05 li gt ye bile 5 boy yapmis sizin rc.
Senlede konustuk aradin gecen gun. Dediklerimi unutma bn rc turbolu gt ile yuklu rc i bir tutmam. Simdi bakin dalganiza. Sizin sattiginiz kadar giderli rc yok ok. Konu kapansin. Selametle. Ant gorusuruz. :)
he kardeşim he.Yalının arabayla bırak denemeyı yanyana bıle gelmedim ortalığı karıştırma bence.Görüşürüz geldıgınde :heyoo:
Genelde hep oyle oluyor yqnyana gelmiyor ama gectim diye gizliden el altindan konusulur. :D
Erkay brom, td05 li halimle hic denemedikki biz eski fer le :D tamam ayni ortama girdik arac dogandayken ama onlar bi hakanin rx8 le bide polo gti ile denediler. Biz denemedik. Haa soyle bisey oldu benim aracta td05 yokken fer efe deydi. O zaman denedik efenin arac tampon boyu onumdeydi. Gt rc farklari olarak degerlendirirsek olayi ben cooook bile iyi yurumusum :D
Hatta son bi deneme yapilmis sanirim polonun biriyle, facebookta videolari vardi, saglam saplamis koymuslar videolari.. ondan sonra zaten arac ispartaya gecti 1hafta demeden yanlis hatirlamiyorsam..
Ya anlamadigim bisey var bu boy hesabi nasil yapiliyo? Santimetre hesabimi? O gun efe max 10-20cm onume kafa cikartti 5 boy nasil olmus ahahahah..
Onuda gectim arac dogandayken td05li halimi gectigi iddaa ediyolarsa soyle bi durum var onumu anladilar acaba. Benim arac shell de yatarken onlar hakanin rx le deniyolardi. Benim arac park halinde oldugundanmi acaba arkadan gelemiyo gorundu ahahaha..
Ya gecin bu isleri yaaa.... Td05li 207 nin nasil yurudugunu dunya alem biliyo....
Genelde hep oyle oluyor yqnyana gelmiyor ama gectim diye gizliden el altindan konusulur. :D
Sana kim dediyse selamlarımı ilet :) Demekki sana söyleyen kimse onunda kuyruk acısı var :D
Sana kim dediyse selamlarımı ilet :) Demekki sana söyleyen kimse onunda kuyruk acısı var :D
Kuyruk acisimi kimde nediye kuyruk acisi olsun? Kimi gectinizde kuyruk acisi olsun ya. Kendi kendinize selamlarinizi iletin ozman. ;)
Yazilacak cok sey var surdada yazmiyorum. Foruma girmeye yuzleri olmaz. Onun icin dogan konu kapatalim kardes. Dahada yazma.
Kuyruk acisimi kimde nediye kuyruk acisi olsun? Kimi gectinizde kuyruk acisi olsun ya. Kendi kendinize selamlarinizi iletin ozman. ;)
Yazilacak cok sey var surdada yazmiyorum. Foruma girmeye yuzleri olmaz. Onun icin dogan konu kapatalim kardes. Dahada yazma.
En kısa zamanda beklıyoruz.Hadı eyvallah..
Hatta son bi deneme yapilmis sanirim polonun biriyle, facebookta videolari vardi, saglam saplamis koymuslar videolari.. ondan sonra zaten arac ispartaya gecti 1hafta demeden yanlis hatirlamiyorsam..
Ben ne senınle denedim nede öyle bırsey dedım.Yazılımsızken polo gti benı gectı.Yazılımı yapınca gecen hafta denedım polo gti ile onu gormedınız galiba ?
Erkay brom, td05 li halimle hic denemedikki biz eski fer le :D tamam ayni ortama girdik arac dogandayken ama onlar bi hakanin rx8 le bide polo gti ile denediler. Biz denemedik. Haa soyle bisey oldu benim aracta td05 yokken fer efe deydi. O zaman denedik efenin arac tampon boyu onumdeydi. Gt rc farklari olarak degerlendirirsek olayi ben cooook bile iyi yurumusum :D
Ya anlamadigim bisey var bu boy hesabi nasil yapiliyo? Santimetre hesabimi? O gun efe max 10-20cm onume kafa cikartti 5 boy nasil olmus ahahahah..
Onuda gectim arac dogandayken td05li halimi gectigi iddaa ediyolarsa soyle bi durum var onumu anladilar acaba. Benim arac shell de yatarken onlar hakanin rx le deniyolardi. Benim arac park halinde oldugundanmi acaba arkadan gelemiyo gorundu ahahaha..
Ya gecin bu isleri yaaa.... Td05li 207 nin nasil yurudugunu dunya alem biliyo....
Brom antalyada ilk seninle deniyelim ya valla bni geceksin illaki sen bni gectigin icin herkes beni gecebilecek :D
Valla brom bu boy hesabi. Aracla denerken denedigin aracin arka tamponundaysan decamli 1 boy gecildin. Aradaki mesafeye araclari boy boy hesapla iste. 5 boyda 1.5 tir yapior neredeyse ahaha. Bozuk brom senin araban :P
Stock rc 1.1 basiyor vuuuuu :D
Bak hala yazan sensin :D :D Giderli arabanı görelim gelde :D kral sensın mk herkesle dalga yapıon gonzi monzi gelince goruselım yazdım uzatan yazan sensın :D
Bak hala yazan sensin :D :D Giderli arabanı görelim gelde :D kral sensın mk herkesle dalga yapıon gonzi monzi gelince goruselım yazdım uzatan yazan sensın :D
Mk yazilimsiz diyorsun. 1.1 diyorsun telde konusurken. Bnde bunu anlamiyorum polo mu yazilimsiz yazmak istedin ? Hayir kral sizsiniz ya mk.
Sanane bnim dalgamdan gonzimden mobzimden. Bn bazi seyleri gunyuzune cikartiyorum sadece ayiktinmi kardes. Diger arkadaslar bilinclensin burda diye.
Ahahahaha. 1.1 kimi 0.9 :D
Mk yazilimsiz diyorsun. 1.1 diyorsun telde konusurken. Bnde bunu anlamiyorum polo mu yazilimsiz yazmak istedin ? Hayir kral sizsiniz ya mk.
Sanane bnim dalgamdan gonzimden mobzimden. Bn bazi seyleri gunyuzune cikartiyorum sadece ayiktinmi kardes. Diger arkadaslar bilinclensin burda diye.
Ahahahaha. 1.1 kimi 0.9 :D
Yazılım guncellenmedı cooler taktıktan sonra basınc 1.1 e dustu araba fakire kalıyordu.Sana neden acıklama yapıyorsam :D :D poloyla denenmıs vıdeolarını koyda gorelım bı arabanı giderli kardeş :D ayıktır bizi ;);) çok guvenıyorsan kendıne ortada hemen bulusabılırız..
arkadaşlar yazık olmasın güzelim konuya boşu boşuna kapanacak bu kadar bilgi, paylaşım var özel mesaj yoluyla sorunu çözseniz daha iyi olmazmı insanlar bu konuya birşeyler öğrenmek için giriyor sizin kavganızı okumak için değil yanlış anlamazsanız isterseniz banada atar yapın sorun değil sizi tanımam etmem içimden geçenleri yazdım
arkadaşlar yazık olmasın güzelim konuya boşu boşuna kapanacak bu kadar bilgi, paylaşım var özel mesaj yoluyla sorunu çözseniz daha iyi olmazmı insanlar bu konuya birşeyler öğrenmek için giriyor sizin kavganızı okumak için değil yanlış anlamazsanız isterseniz banada atar yapın sorun değil sizi tanımam etmem içimden geçenleri yazdım
Kesinlikle +1
Dogan gp yidee ayarlayin poloyuda denerim no sikinti. Bnim poloyla denenmis bi videom yok ahahahah. Ant gorusuruzzzzz. Ahahaha. :)
Her harfi harfine haklisiniz. Ama sindiremiyorum bazi dolanbacli isleri soylentileri varolmayan seyleri. Onun icin tutamiyorum yaziyorum. Boyle degildi gercekten konumuz. Saolsun. Kimse alinmasin ustune ;)
Ben ne senınle denedim nede öyle bırsey dedım.Yazılımsızken polo gti benı gectı.Yazılımı yapınca gecen hafta denedım polo gti ile onu gormedınız galiba ?
valla görmedim dostum, bi video paylasabilirmisin öncesi ve sonrası olarak görelim hep beraber...
işte benimkiler!!!
öncesi
fF9aIuzTVLM
sonrası
o8AiNVI3ebU
iyi seyirler!!!
Ben hıc bır zman vıdeo cekmedım ki.. Yazılımım 1.1 guncelsız sekılde rx-8 le denedım onda gpro vardı.Eğer duruyorsa arkadasta videolar 1.1 yazılımlı araba fakire kaldıgı halde ne kadar önde gittiğimi görebilirsiniz.
Ben hıc bır zman vıdeo cekmedım ki.. Yazılımım 1.1 guncelsız sekılde rx-8 le denedım onda gpro vardı.Eğer duruyorsa arkadasta videolar 1.1 yazılımlı araba fakire kaldıgı halde ne kadar önde gittiğimi görebilirsiniz.
yazılımı guncelledikten sonraki videomu izlemedinmi dedin, simdide video çekmedim diosun anlamadımki ben bu işi.. hakanda video illaki duruyodur.. aracın 1.1 basıyodu orda ama overboost hatası vermisti hatırlarsan. daha sonra hata kodunu sildik ve tataaaaaaa.. bi okadarda geçilmiştin yanlismiyim?
Antalyalogy
13-07-2014, 11:42
Benim anlamadigim bir sey var bizim rc ler stok map le kac bar peak atiyor :)
Halen 0.9 veya 1.1 bar yazilim var diyen arkadaslar var :D
Ayik olun :) :) :)
Puhahaha :) buna cok guldum :D
erkay ben sna g.tumle gulcem :D gel sen.
aldatmaca
13-07-2014, 11:57
merhaba iyi pazarlar hıc bır pazar bu konu bu kadar haraketli olmamıştı benim yine siz ustalara bir sorum olacak aracım stage 3 methenol kit düşünüyorum bana bunu tam olarak açıklayacak varmı faydası zararı hangı kiti kullanmam lazım yazılım gunceletecek mıyım vs........aracın günde rahat 70 km si var gundelık kullanım......
Benim anlamadigim bir sey var bizim rc ler stok map le kac bar peak atiyor :)
Halen 0.9 veya 1.1 bar yazilim var diyen arkadaslar var :D
Ayik olun :) :) :)
abicim 1.5 basıncım buyuk coolerı taktıktan sonra 1.1 e dustu.O şekilde yürüdüm hep.Yanlıs olan nedir ?
merhaba iyi pazarlar hıc bır pazar bu konu bu kadar haraketli olmamıştı benim yine siz ustalara bir sorum olacak aracım stage 3 methenol kit düşünüyorum bana bunu tam olarak açıklayacak varmı faydası zararı hangı kiti kullanmam lazım yazılım gunceletecek mıyım vs........aracın günde rahat 70 km si var gundelık kullanım......
Stage 2+ olur araban 3 olmaz ilk önce :) methanol kit yüksek basınçta devreye giriyo günlük kullanımda bi problem olmaz basıncada egt sıcaklığını düşürür birde avans açabilirsin.
Erkay ın araba hariç bütün arabalar antalyada zaten erkay geldiğinde herkez bahane bulmaz gelir hem go pro takarız arkadan arabayla çekeriz yol kenarından çekeriz hem eylenmiş oluruz kim ne basiyosa bassın önemli olan önden giden
Antalyalogy
13-07-2014, 13:02
abicim 1.5 basıncım buyuk coolerı taktıktan sonra 1.1 e dustu.O şekilde yürüdüm hep.Yanlıs olan nedir ?
Sen uzerine alinma kardesim sana demiyorum ben:icon_tup:
Sen uzerine alinma kardesim sana demiyorum ben:icon_tup:
Tmmdır abi.
aldatmaca
13-07-2014, 13:09
Stage 2+ olur araban 3 olmaz ilk önce :) methanol kit yüksek basınçta devreye giriyo günlük kullanımda bi problem olmaz basıncada egt sıcaklığını düşürür birde avans açabilirsin.
yok benım araç normal de stage 3 artı methonol düşünüyorum yazılım guncellemesı yapmam gerekır mı bırde marka ??.....kullanan arkadaşlarında yorumunu almak ıstıyorum............
Benim bildiğim stage 3 te turbo değişikliği olması lazım ama bu stage lerde her sehrin geleneği göreneği gibi farklılık gösteriyo :)
Low-Rider
13-07-2014, 13:19
Turbo değişikliği ile stage4 oluyor diye biliyorum en azından stelios'un ayrımı o şekilde. cooler ile stage 3
aldatmaca
13-07-2014, 13:20
bende e tuners tan baktım stage kac olduğuna .....
E tuners bi baksanız benim araba stage kaç oluyo external wastegate manifold turbo komple motor içi cooler methanol vs var :)
ceyhun737
13-07-2014, 13:32
@meSs denenen rx8 hakan abinin aracı mı?
Low-Rider
13-07-2014, 13:45
E tuners bi baksanız benim araba stage kaç oluyo external wastegate manifold turbo komple motor içi cooler methanol vs var :)
Hacı sen stage dışı oldun :D bi Video çek yaw sesini acaip merak ediyorum
aldatmaca
13-07-2014, 13:47
methenolden sonra yazılım guncellenıyormu???
Yine 4 oluyo dostum.. 5 icin enjektor lazim ;)
methenolden sonra yazılım guncellenıyormu???
Sana kalmis guncellesende olur guncellemesende... Cok onemli degil... Guncellersen biraz daha acilabilir arac..
@meSs denenen rx8 hakan abinin aracı mı?
Aynen sevgili kardesim kadim dostum hakanin karakacani :D
Evet güncellenmesi gerek çünkü methanolle avans açabiliyor
aldatmaca
13-07-2014, 13:55
desene methenolden sonra 2 ay beklıcez stelıosu daha sımdıyı guncellemedı methenolden sonrada kurbana anca herhalde.......:=)))
Yine 4 oluyo dostum.. 5 icin enjektor lazim ;)
Hacı bu duruma göre sen stage 2 buçuk oluyon ne manifold var ne wagte ne kol piston var :))
Hacı sen stage dışı oldun :D bi Video çek yaw sesini acaip merak ediyorum
Konu açıcam yakında hacı videoları fotoları koyucam ;)
Hacı bu duruma göre sen stage 2 buçuk oluyon ne manifold var ne wagte ne kol piston var :))
Manifoltla wastegate in stage isine zaten bi katkisi yok dostum, su ana kadarki stage5dahil hicbirinde ekstra manifolt kullanilmadi ve gayet yeterli, sadece single scroll a cevrilmesi yeterli olacaktir. Kol pistonlada stage4de kaliosun, mehmetinkide stage4 olarak geldi yazilimi :D sadece basinci daha fazla acmana yarayacak kol piston. Stock kol piston limiti 1.45-1.50, forgedle stage4de 1.9 basiyoduk mehmetin aracinda.. havalar biraz sogusunda bakalim senin stage7 nekadar gidio :P
evo X bujisi ve 335 bobin stock arabada işe yarar mı hazır değiştiricekken bu sekılde degıstersek mı ?
????????????
????????????
Buji stockdan baskasini kullanmam, alacaksan rcz bujisi yada 208gti bujisi al.. evo mevo hikaye :D
Yazilimsiz aracta bobinede gerek yok ama ileriye yatirim olsun diyosan ve degisiceksen alinabilir.
Manifoltla wastegate in stage isine zaten bi katkisi yok dostum, su ana kadarki stage5dahil hicbirinde ekstra manifolt kullanilmadi ve gayet yeterli, sadece single scroll a cevrilmesi yeterli olacaktir. Kol pistonlada stage4de kaliosun, mehmetinkide stage4 olarak geldi yazilimi :D sadece basinci daha fazla acmana yarayacak kol piston. Stock kol piston limiti 1.45-1.50, forgedle stage4de 1.9 basiyoduk mehmetin aracinda.. havalar biraz sogusunda bakalim senin stage7 nekadar gidio :P
Havada bir problem yok herkez bu havada yarışıyo 3 gündür yarış var ufak tefek eksikleri kaldı bitince herkezle denicez zaten merak etme ;) manifoldun stage katkısı olurmu bilmem ama boy konusunda katkısı olcaği kesin ;)
aldatmaca
13-07-2014, 14:59
Rc savaşları :=)))..........
Dogan o gtnu sagda solda fazla guldurme kasilir sonra zorlanirsin !
Erkay ın araba hariç bütün arabalar antalyada zaten erkay geldiğinde herkez bahane bulmaz gelir hem go pro takarız arkadan arabayla çekeriz yol kenarından çekeriz hem eylenmiş oluruz kim ne basiyosa bassın önemli olan önden giden ��
Bana her sekilde uyar :D
ceyhun737
13-07-2014, 17:34
Aynen sevgili kardesim kadim dostum hakanin karakacani :D
Hakan abim ile bende denemek istiyorum uçuşlarından karada denk gelemiyoruz:D
Dogan o gtnu sagda solda fazla guldurme kasilir sonra zorlanirsin !
sen hele bi gelde kim kimi kastırıyor goruruz boş muhabbet yapma bana klavyeden..
slowmotion
13-07-2014, 17:53
sen hele bi gelde kim kimi kastırıyor goruruz boş muhabbet yapma bana klavyeden..
Kardeş konuyu germekten başka birşey yapmiyorsun, yasindan buyuklere saygisizlik yapiyorsun. Burasi ortak platform yeri, senin kötü yazdiklarini okumak zorunda degilim/degiliz. Biraz daha dikkatli olmani rica ediyorum. 1 avuç civata için değmez emin ol!
Haklısın kusura bakma.Yaşını başını almış ama adam olamamış arkadaş biraz.inşallah gelir antalyaya gorusuruz.Dahada yazmasın bana klavyeden konuşmasın.
Hakan abim ile bende denemek istiyorum uçuşlarından karada denk gelemiyoruz:D
Benide cagirin denemelere :D
slowmotion
13-07-2014, 18:18
Haklısın kusura bakma.Yaşını başını almış ama adam olamamış arkadaş biraz.inşallah gelir antalyaya gorusuruz.Dahada yazmasın bana klavyeden konuşmasın.
Hala uzatip terbiyesizlik yapiyorsun bence, erkayla birebirde görüşmedim ama iyi arkadaştır. Bence sende tanisan hakli oldugumu anlarsin. Hayirlisi olsun
Ne yani millet atar yapıyo klima açık 2 boy klima kapalı 4 boy diyo terbiyesizlik olmuyo bumu terbiyesizlik bence sende doğanı yakından tanısan nasıl biri olduğunu anlarsın
Antalyalogy
13-07-2014, 19:19
Erkay ne zaman geliyorsun :)
En kisa zamanda antalyadayim brom. bende sevmiyorum yazmayi neyapalim dogan antalyada yuzyuze gorusuruz. Seni burda kaile alip burda cevap vermek yanlis bikere.2 ay bindin rc ye kral oldun her konuda. Sakin kimse biyere ayrilmasin bn geldigimde !
Serkan bu terbiyesizlikmi oluyor kardesim 2-4 boy klima acik kapali olmasi ? Olani soyluyoruz kivirmiuoruz dansoz gibi.
Low-Rider
13-07-2014, 20:13
Ne yani millet atar yapıyo klima açık 2 boy klima kapalı 4 boy diyo terbiyesizlik olmuyo bumu terbiyesizlik bence sende doğanı yakından tanısan nasıl biri olduğunu anlarsın
Daha geçen gün fer'in eski sahibi Ferhat ile beraberdik Erkay ve ben, bu muhabbeti orada banada anlattılar güldük sohbet ettik.
Yaşanmış gerçek olayı yazmış Erkay.
Son 1 ayda konunun anasını belledi bazı hızlı arkadaşlar, problemi olan problemini özelden çözsün daha fazla bu konuyu baltalamasın.
Herkes hızlı maşallah klavyede, varsa video koyun alkışlayalım.
Ahaha ne gulduk ya ozgur. Ferhati seviyorum kani temiz bi kardesimiz. Bugun driftede beraberdik. Kosturduk baya. Keske diyo satmasaydim Cekereik yanyana diyo :D
dragon07
13-07-2014, 21:34
bikaç açıklama yapayım
yalın galiba araçları karıstırdı
bende şahzıma ait 5rc vardı 2si lemanstı :)
yalınla yarıstıgım araç
1.1 peak atıp 0.9 barla yürüyen egzoz bile olmayan FRR35 ti onuda tampon çamurluk neyse geçtim videolar kendilerinde var zaten isterlerse koysunlar ne kadar fark varmıs bom boş arabayla görelim :)
fer ile çok deneme yaptım çok iddaalı olanların videolarını koydum sadece digerleri dostum oldugu için koymadım
ferin şimdiki sahibi forge dumpvalve kiti söküyor ne takıcak merak ediyorum yani anlayamadıgım şeyler bunlar.
sonuç olarak erkay daha önce geldi geçti gitti adam ozamanlar çok iyi giden 207ler yoktu derenin altından çok sular aktı şimdi bidaha gelcek ozaman istedigi kadar basılır :)
Efem basalim istiyorum ben. Gercekten fer i benden iyi kimse bilemez. artisi illaki oldu. Bnimde artilarim var suanda zamanindakilere gore.
Seviyorum seni.
dragon07
13-07-2014, 22:17
aynen kardesim burdan ne yazsak herşey hava yani sen üstüne düşeni yaptın daha önce geldin herkesle denedin efendi gibi geçtin
dogru olanda bu yarısırsın geçersin yada geçilirsin tebrik ediceksin
Aynen oyle kardesim. Gecilirsek derim benden daha iyi yuruyenide varmis tebrik eder. calismalara baslariz :)
ceyhun737
14-07-2014, 00:37
Benide cagirin denemelere :D
Az once david people da denk geldik kalktigi masayi sagolsun bana verdi deneme konusunu citlattim yakinda hazir ol abi :D
bikaç açıklama yapayım
yalın galiba araçları karıstırdı
bende şahzıma ait 5rc vardı 2si lemanstı :)
yalınla yarıstıgım araç
1.1 peak atıp 0.9 barla yürüyen egzoz bile olmayan FRR35 ti onuda tampon çamurluk neyse geçtim videolar kendilerinde var zaten isterlerse koysunlar ne kadar fark varmıs bom boş arabayla görelim :)
fer ile çok deneme yaptım çok iddaalı olanların videolarını koydum sadece digerleri dostum oldugu için koymadım
ferin şimdiki sahibi forge dumpvalve kiti söküyor ne takıcak merak ediyorum yani anlayamadıgım şeyler bunlar.
sonuç olarak erkay daha önce geldi geçti gitti adam ozamanlar çok iyi giden 207ler yoktu derenin altından çok sular aktı şimdi bidaha gelcek ozaman istedigi kadar basılır :)
way arkadas boş aracı söyle dolu boyle dolu diye anlatip bizi mikmisin efe demekki... oyle bi anlatmissinizki fer sanmişiz baksana...
Az once david people da denk geldik kalktigi masayi sagolsun bana verdi deneme konusunu citlattim yakinda hazir ol abi :D
ok dostum hakanda telim var. alo demesi yeter ;)
günaydın hızlı arkadaşlar
en yavaşınız benim:)
cümleten günaydın hayırlı haftalar.
en yavaşı benim lütfen, zır stock, kalmamıştır tr.de:D:D
hadi canım:D:D
byspeedman
14-07-2014, 09:49
günaydın millet sukünet iydir ayaklar konuşsun babam zamanında bir amerikan aracının arkasında okumuştum makina canlıydı giderli,
MONEY TALK DOG WALK
A olurmu abi sendeki pacaliklar yeteer :D
utku3493
14-07-2014, 14:18
Merhaba arkadaşlar geçenlerde yıne yazmıstım aracımda bırkac sıkıntı var dıye sentesı bozulmus aparatla duzeltıldı yanlız suanda son sıkıntım kaldı aracım sarsıntılı calısıyor ve tam gaz yaptıgımda turbo kesıntı yapıyor ve atmosferık oluyor araba turbo elektrovanadan suphelenmıstık ama hıcbır arıza vermıyor cıhaza baglandıgında butun degerler normal tek skntı benzın basıncı asagı yukarı oynama yapıyor herhangı bır arıza gostermemesıne ragmen benzın pompasının arızalı olabılecegını soyledı goturdugum usta sızce nedır ne degıldır yasayanlarınız varmı daha once?
Merhaba arkadaşlar geçenlerde yıne yazmıstım aracımda bırkac sıkıntı var dıye sentesı bozulmus aparatla duzeltıldı yanlız suanda son sıkıntım kaldı aracım sarsıntılı calısıyor ve tam gaz yaptıgımda turbo kesıntı yapıyor ve atmosferık oluyor araba turbo elektrovanadan suphelenmıstık ama hıcbır arıza vermıyor cıhaza baglandıgında butun degerler normal tek skntı benzın basıncı asagı yukarı oynama yapıyor herhangı bır arıza gostermemesıne ragmen benzın pompasının arızalı olabılecegını soyledı goturdugum usta sızce nedır ne degıldır yasayanlarınız varmı daha once?
THP'lerde 2 adet benzin pompası var
bir adet yüksek basınçlı benzin pompası var (motor bloğunun sağ tarafına sabitlenmiş)
bir de deponun içinde pompa var ama ona kolay kolay birşey olmaz
yüksek basınçlı benzin pompasının arızalı olup olmadığını anlaman için yakıt basıncını gösteren bir diagnostik cihaz ile benzin basınç değerlerine bakman lazım
benzin rail basıncı 120 bar civarlarında olmalı
+ olarak sabah ilk çalıştırmada araba çok titreşimli ve ilk gaza bastığında gaz yemiyorsa y. basınçlı benzin pompası arızalıdır
değerlere bir bakın eğer pompa kesin arızalıysa elimde sorunsuz tamirsiz orj. pompa var kolay gelsin
utku3493
14-07-2014, 15:34
THP'lerde 2 adet benzin pompası var
bir adet yüksek basınçlı benzin pompası var (motor bloğunun sağ tarafına sabitlenmiş)
bir de deponun içinde pompa var ama ona kolay kolay birşey olmaz
yüksek basınçlı benzin pompasının arızalı olup olmadığını anlaman için yakıt basıncını gösteren bir diagnostik cihaz ile benzin basınç değerlerine bakman lazım
benzin rail basıncı 120 bar civarlarında olmalı
+ olarak sabah ilk çalıştırmada araba çok titreşimli ve ilk gaza bastığında gaz yemiyorsa y. basınçlı benzin pompası arızalıdır
değerlere bir bakın eğer pompa kesin arızalıysa elimde sorunsuz tamirsiz orj. pompa var kolay gelsin
araç bırkac defadır cıhaza baglanıyor zaten ama herhangı dıkkat cekıcı bısey bulamadık bugun parametrelerı kontrol ederken en altta tam ısmını hatırlamıyorum bır basınc degerı vardı o deger rolantıde 40 ıle 60 arasında oynamalar yapıyor aracta sureklı fan acma skntısı vardı son zamanda usta aracn boguldugunu ve fazla ısındıgını sanıp fan actıgını soyledı ve aractakı orantısız tıtremelerın bloktakı basınc pompasının gorevını tam yerıne getırememsınden kaynaklandıgını soyledı bızım elektrovanadan suphelendıgımız sorununda yuksek ıhtımalle bu basınc sorunundan kaynaklandıgını soyledı ama emın degılım az bır mevla degıl elınızdekı pompa ıcınde ozelden ıletısıme gecebılırız.
araç bırkac defadır cıhaza baglanıyor zaten ama herhangı dıkkat cekıcı bısey bulamadık bugun parametrelerı kontrol ederken en altta tam ısmını hatırlamıyorum bır basınc degerı vardı o deger rolantıde 40 ıle 60 arasında oynamalar yapıyor aracta sureklı fan acma skntısı vardı son zamanda usta aracn boguldugunu ve fazla ısındıgını sanıp fan actıgını soyledı ve aractakı orantısız tıtremelerın bloktakı basınc pompasının gorevını tam yerıne getırememsınden kaynaklandıgını soyledı bızım elektrovanadan suphelendıgımız sorununda yuksek ıhtımalle bu basınc sorunundan kaynaklandıgını soyledı ama emın degılım az bır mevla degıl elınızdekı pompa ıcınde ozelden ıletısıme gecebılırız.
özel mesaj yolladım
dragon07
14-07-2014, 22:48
way arkadas boş aracı söyle dolu boyle dolu diye anlatip bizi mikmisin efe demekki... oyle bi anlatmissinizki fer sanmişiz baksana...
aynen yalın sizi miktim okadar cahilsinki sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor
egzozmu vardı arabada dumpvalvemi vardı boostpipes mi vardı
yazılımıda the best king kankan antalyalogye sor gerçi sende vardın arabanın içinde 0.9 bastıgını görünce aglıyacaktın ben okadar methanol basıyorum cooler var neden beni bukadar geçti diye :))) yok azıcık geçtiysem o sakladıgınız videoları foruma koyarsın izleriz cesaretin varsa tabii
sen okadar cahilsinki lemansların rc lerden çok hafif olduguna inanıyosun
cd changerin karartmalı aynanın ağırlık yaptıgına inanıyosun.
senin bildiklerim bnm unuttuklarım yalın efendi sen beni hiç bir aracınla hiç biyerde geçemezsin çünkü buna IQ'n yetmez
benim daha önüme çıkan bir kara taşıtı olmadı plaka okutanda olmadı varsa yazsın buraya okuyalım
Okuman yazman olsa okurdun efe :D kimseden bisey sakladigimiz yok, o gun video cekende olmadi, varsa videon yayinla.. cahillik boyle konusanda, anca klavye basinda atma tutma dunyasi.. bebelerle isim olmaz.. zaten bi rc aldin forumun tadi tuzu kacti.. 2k ya td05 setup yapiodun, yemedi sattin araci. esnaf spect anca al sat zaten.. burasi tadiyla aracina binenlerin aracini sevenlerin yeri uzerinden para kazanmaya calisanlarin, patlak araclari alip iki susleyip millete kakalayanlarin yeri diil, satanlarinda burda hic yeri yok.. o yuzden su sayfayi kapat dahada ugrama buralara.. sattin araclari ekmegini yedin dahada ugrama kimseninde tadini kacirma.. sinekte kucuk ama boka konar mide bulandirir..
dragon07
14-07-2014, 23:13
Okuman yazman olsa okurdun efe :D kimseden bisey sakladigimiz yok, o gun video cekende olmadi, varsa videon yayinla.. cahillik boyle konusanda, anca klavye basinda atma tutma dunyasi.. bebelerle isim olmaz.. zaten bi rc aldin forumun tadi tuzu kacti.. 2k ya td05 setup yapiodun, yemedi sattin araci. esnaf spect anca al sat zaten.. burasi tadiyla aracina binenlerin aracini sevenlerin yeri uzerinden para kazanmaya calisanlarin, patlak araclari alip iki susleyip millete kakalayanlarin yeri diil, satanlarinda burda hic yeri yok.. o yuzden su sayfayi kapat dahada ugrama buralara.. sattin araclari ekmegini yedin dahada ugrama kimseninde tadini kacirma.. sinekte kucuk ama boka konar mide bulandirir..
video çeken oldu arkadan antalyalogy çekti ama ben isteyince bana küstünüz
benm sattıgım tüm RC sahipleri foruma üye bitanesine bana çürük mal sattın diyemez bilerek aldılar ben kar ettim onlarda kar etti hepsindede senin hiç bir zaman araçlarına takamayacagın malzemeler vardı varsa bi sıkıntı yazarlar buraaya
gtünde 2k diye uydurma 5k
patlak araç dedigin hangi araç yaz burda herkes bilsin bnm en fazla boyalı olan aracım fer di oda 2 parça boyalıydı seninki gibi felegin çemberinde best time yapmıs kore gazisi degildi
bu forum babanın degil sende mod degilsin sayemde 207 sahiplerinin araçları değerlendi 30 liralık arabalara 50bin istiyosunuz
bana bebe demişsin ciğerliysen gel bide yüzüme söyle sana bebeyi göstereyim
Havlayan it isirmaz.. host demeye degmezsin...
Biri tuzlu cekirdek alsinda gelsin ya :D
Bu mk arabasiyla tek ben mi 1.5 basiyorum ya :)
İnsanmiyim ben beresi burasi ahaha
Beyler bence cok uzatmayin, kimsenin agzinin tadi bozulmasin.efe fer'i sattigi gun yanimdaydi.araci alan arkadas bilincli olarak aldi.hatta efe isterse vazgecebilecegini soyledi.satisi yaptilar bitti gitti
cffsymbol
14-07-2014, 23:46
Megane rs mi rc mi derken RC ye karar verip aldim :)
Egsoz kullananlar dp duz boru orj son var aracta cutout mu yoksa dp duz boru son egsozmu verimli olur?
aldatmaca
14-07-2014, 23:54
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız dp duz boru son egsoz bence daha iyi.........
Antalyalogy
14-07-2014, 23:56
Beyler biz konumuza dönelim isterseniz, en hızlı hepinizsiniz daha da uzatmayın lütfen :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Uzatmak siteyen sohbet bölümüne en hızlı 207 konusu açsın orda döksün içini..:p
Aramızda yeni arkadaşlar var, konunun efsane sohbet-muhabbet yardımlaşma özelliğinden yararlanmak istiyorlar, onların hevesini kaçırmayalım. ,
Biz(konunun asıl sakinleri) hiç bir zaman birbirimize düşmedik :icon_tup::icon_tup:
Hayirli olsun kazasiz belasiz dostum. Duz boru son orj mntikli. Ses istiyosan 76 kik cift cikis varex ideall
Beyler biz konumuza dönelim isterseniz, en hızlı hepinizsiniz daha da uzatmayın lütfen :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Uzatmak siteyen sohbet bölümüne en hızlı 207 konusu açsın orda döksün içini..:p
Aramızda yeni arkadaşlar var, konunun efsane sohbet-muhabbet yardımlaşma özelliğinden yararlanmak istiyorlar, onların hevesini kaçırmayalım. ,
Biz(konunun asıl sakinleri) hiç bir zaman birbirimize düşmedik :icon_tup::icon_tup:
aklima takildi;
piston olmadan td05 uygulanmis 207 icin yaziyorum,
1 barda 95 oktan yetiyormu guc ve avans sorunu olur mu?
Antalyalogy
15-07-2014, 00:07
aklima takildi;
piston olmadan td05 uygulanmis 207 icin yaziyorum,
1 barda 95 oktan yetiyormu guc ve avans sorunu olur mu?
Hocam 1 bar derken stok yazılım soruyorsunuz sanırım valla ben bir süredir 1.45 barda kullanıyorum 95 katkılı benzin (97 kalktı çünkü) avans sorunum olmadı henüz, stok map de hiç olmaz.
Hocam 1 bar derken stok yazılım soruyorsunuz sanırım valla ben bir süredir 1.45 barda kullanıyorum 95 katkılı benzin (97 kalktı çünkü) avans sorunum olmadı henüz, stok map de hiç olmaz.
valla remap olsa bile bir sekilde boost controller falan 1barda surmek isterim;
ikinci el arabada onceki sahibinin yag degisim araligi soguk basmalar bilinmediginden falan riske girmiyim dedim
:rolleyes:
ikinci el arabada onceki sahibinin yag degisim araligi soguk basmalar bilinmediginden falan riske girmiyim dedim
Yag yag filtreni degisip. İcine birde motorsilk koyacaksin onunla yapacaksin 2000 km sonra aracanin calismasinin gidusinib farkettigini goreceksin. Soguk basmalardan kastin. Mars yapip sevam etmekmi.bende bu sekilde yapiorum bi anormallik yasamadim bunun icin. Hic bir sikinti olmaz pug motoru 2 dkda isiniyor :D
Low-Rider
15-07-2014, 07:30
Konunun tadını birdaha kaçıranı uzaklaştırıcam, hepimiz arkadaşız şurada. Sonra kimse beni aramasın kim banladı diye.
Low-Rider
15-07-2014, 07:31
Yag yag filtreni degisip. İcine birde motorsilk koyacaksin onunla yapacaksin 2000 km sonra aracanin calismasinin gidusinib farkettigini goreceksin. Soguk basmalardan kastin. Mars yapip sevam etmekmi.bende bu sekilde yapiorum bi anormallik yasamadim bunun icin. Hic bir sikinti olmaz pug motoru 2 dkda isiniyor :D
Yağ sıcaklığından bahsediyor hacı, yağ ısınmadan direk marş basıp gazlamak sağlıklı değil.
Yağ sıcaklığından bahsediyor hacı, yağ ısınmadan direk marş basıp gazlamak sağlıklı değil.
Himm knka bnim araba gercekten dogustan forgedli ozaman:D
Satacam dogustan forgedli bugune kadar piyadasaki full + full lerden daha full white king RC :D
Low-Rider
15-07-2014, 09:24
Himm knka bnim araba gercekten dogustan forgedli ozaman:D
Satacam dogustan forgedli bugune kadar piyadasaki full + full lerden daha full white king RC :D
hani diyon ya içini açsam mı diye, işte açarsan görücen soğuk basmanın faydalarını :D
hani diyon ya içini açsam mı diye, işte açarsan görücen soğuk basmanın faydalarını :D
Turbo vakimdan sonra dip gazda duman atma gitti knka. Motor inanilmaz derecede saglikli;)
agungoren
15-07-2014, 09:33
video çeken oldu arkadan antalyalogy çekti ama ben isteyince bana küstünüz
benm sattıgım tüm RC sahipleri foruma üye bitanesine bana çürük mal sattın diyemez bilerek aldılar ben kar ettim onlarda kar etti hepsindede senin hiç bir zaman araçlarına takamayacagın malzemeler vardı varsa bi sıkıntı yazarlar buraaya
gtünde 2k diye uydurma 5k
patlak araç dedigin hangi araç yaz burda herkes bilsin bnm en fazla boyalı olan aracım fer di oda 2 parça boyalıydı seninki gibi felegin çemberinde best time yapmıs kore gazisi degildi
bu forum babanın degil sende mod degilsin sayemde 207 sahiplerinin araçları değerlendi 30 liralık arabalara 50bin istiyosunuz
bana bebe demişsin ciğerliysen gel bide yüzüme söyle sana bebeyi göstereyim
Efe kardesim biraz sakin ol lutfen.ister istemez bu konuya elim kayiyor aliskanlik oldugu icin.
belki benim haddime degil ama bunu yazmak.
hepimiz zaman zaman yuzyuze bakan insanlariz anlik sinirle yazariz,cizeriz,konusuruz sonra yuzyuze gelince utaniriz yani en azindan ben boyleyim.
aldigin sattigin arabalar iyiydi kotu degildi hizliydi ama yalin yada ozgur abi bu iste uzun zaman kafa patlattilar denediler ve yaptilar araclar yuruyor ve gercekten guzel isler yaptilar saygi duyalim istersen..yine diyorum bana dusmez ama arkadas tawsiyesi diyelim..cunku bu konuya ve sizlere yakismiyor..
aldatmaca
15-07-2014, 10:09
Turbo vakimdan sonra dip gazda duman atma gitti knka. Motor inanilmaz derecede saglikli;)
merhaba bende de dıp gazda duman atıyor ne yaptında bunu kestın anlayamadım da ?
tamam şimdi anladım vakimdan derken bakımdan demek ıstedın yanlış harf
merhaba bende de dıp gazda duman atıyor ne yaptında bunu kestın anlayamadım da ?
tamam şimdi anladım vakimdan derken bakımdan demek ıstedın yanlış harf
Evet turbo bakimi yaptirdim. Tamir takimi ile paller degisti (orjinal) olarak. Yaptirdigim yer pal buyutmeyide konustuk hic saglikli bakmiyor. Estetik gibi diyor. :D
Low-Rider
15-07-2014, 10:43
Evet turbo bakimi yaptirdim. Tamir takimi ile paller degisti (orjinal) olarak. Yaptirdigim yer pal buyutmeyide konustuk hic saglikli bakmiyor. Estetik gibi diyor. :D
yapanlar var ama nolcek şimdi :D
yapanlar var ama nolcek şimdi :D
Supriz yumurta onlar kanki :D
dragon07
15-07-2014, 11:20
Efe kardesim biraz sakin ol lutfen.ister istemez bu konuya elim kayiyor aliskanlik oldugu icin.
belki benim haddime degil ama bunu yazmak.
hepimiz zaman zaman yuzyuze bakan insanlariz anlik sinirle yazariz,cizeriz,konusuruz sonra yuzyuze gelince utaniriz yani en azindan ben boyleyim.
aldigin sattigin arabalar iyiydi kotu degildi hizliydi ama yalin yada ozgur abi bu iste uzun zaman kafa patlattilar denediler ve yaptilar araclar yuruyor ve gercekten guzel isler yaptilar saygi duyalim istersen..yine diyorum bana dusmez ama arkadas tawsiyesi diyelim..cunku bu konuya ve sizlere yakismiyor..
doğru söylüyosun biladerim muhattap olmamam lazım gözlerinden öperim .ağzı olan konusuyor
onursoytam
15-07-2014, 11:27
apocum bende gözlerinden öpmek istiyorum güzel gözlüm :)
agungoren
15-07-2014, 12:15
apocum bende gözlerinden öpmek istiyorum güzel gözlüm :)
Bende seni opuyorum onurcum:heyoo:
Cok sukur mevzubahis olan gozlerim :)
agungoren
15-07-2014, 12:16
doğru söylüyosun biladerim muhattap olmamam lazım gözlerinden öperim .ağzı olan konusuyor
Eywallah efe :)
Bu arada sattigin her 207 bence temizdi onu atlamayalim lutfen..
İstanbulStock
15-07-2014, 12:30
beyler benım bı sorum olucak yazılımı 1.2 barda ayarladık bızım pistonlar kaça kadar dayanır 1.5 ta sıkıntı yaşanırmı veya bu basınç ideal mi ?
denizalpakinci
15-07-2014, 12:59
dragon07 Efe abinin sattığı beyaz 207 rc bende,ben anlamıyorum insanların arabalarını kötülemekteki amaç ne ? Araçta 1 parça boya var ve aldığımdan beri bakım masrafları hariç kuruş harcamadım arabaya.Size göre sizin araçlarınız dışındaki araçlar pert patlak.
yahu burasi araba sorgulama sayfasi degil;
biktim kisisel cekismelerinizden, giybet yerine teknik konussak keske
denizalpakinci
15-07-2014, 13:17
Kimse durduk yere gelip aracını anlatmıyor burada abicim.Milletin malını boklamak çok kolay kimse düşünmüyor yarın bir gün satmak isteyince insanların bu konuyu okuyup fikir edinmek isteyeceğini.
beyler benım bı sorum olucak yazılımı 1.2 barda ayarladık bızım pistonlar kaça kadar dayanır 1.5 ta sıkıntı yaşanırmı veya bu basınç ideal mi ?
onceki sayfada standart kol-piston limiti icin 1.5 yazilmis;
tabiki bu dogru sogutma dogru benzin en verimli ortamdaki halidir eminim.
guvenlik acisindan 1.2 evet olabilir ama kotu benzin gelir 1bardada kirilabilir sans isi bu :rolleyes:
Efe'nin sattığı 207 lere patlak diyenler olmuş,madem öyle bende bildiğim 1-2 bişeyi yazayım buraya.
Efe'den aldığım 07FRR35 plakalı lemansı almadan önce Antalya Peugeot yetkili servisinde heryerine baktırdım,yetmedi kendim boya makinasıyla bizzat gördüm boya durumunu.
Arka cam değişimi dışında arabada hata yoktu,hatta istanbul'da baktığım tüm lemanslardan daha iç-dış olarak çoook daha temiz ve diri duruyodu.
Eski sahibini dahi aradım dakikalarca konuştum.
Arabamı 2 ay önce falan Turgay isimli kardeşime sattım,satarken de yine Peugeot servisinde ekspertizi yapıldı bu sefer İstanbul'da yapıldı,durum yine aynı.
Arabayı aldığım günden beri gazladım. Tekleme,gaz yememe,gitmeme,arıza lambası vs kesinlikle hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sadece üzerindeki yazılım soft tu güncelleme yapma gereği duymadım çünkü okulumdan ötürü arabaya artık binememeye başladım.
Turgayla sürekli konuşuruz kendiside foruma üyedir ama pek yazıp çizmez,arabada 1 kere problem yaşamadı. Şimdi cooler aldı yavaş yavaş kendisine göre yükleyecek.
"Bana böyle araba sattığın için sana teşekkür ederim" dedi,hala da lafının arkasında.
07 plaka beyaz rc ye gelince,o arabayı en yakın arkadaşıma alıcaktık fakat nakit sıkıntısı yaşadığı için alamadık.
Denizalp'e ben söledim beyaz rc yi alabilirsin dedim,gitti baktı beğendi anlaştı ve arabayı aldı.
Denizalp'le de telefonda konuşuruz zaman zaman,bobinden kaynaklı patırdama sorunu yaşadı bobin aldı olayı çözdü.
Onun dışında bana söylediğine göre ne problem yaşadı ne başka bişey. Hala ilk günkü zevkle kullanıyor. Allah kaza bela vermesin.
Fer plakayı bilmem ama denilene göre 1 parça boya 1 parça değişen varmış,Efe'de zaten bunu söylerek satmış.
Kimse kimsenin koyduğu fiyata karışamaz. Lemans olarak 3 ay önce 37.000 TL'ye satmaya calıştığı aynı arabaya bugün 45.000 TL yazmış adam satılır satılmaz bu onun problemi.
Efe'nin avukatı falan değilim herkes kendinden sorumludur bu durum aslında benim pek umrumda da değil,kim kimin başını taşlara vuracaksa vursun ama eğer Efe'ye "patlak rc leri alıp millete satıyosun" denilirse bende ondan araba aldığım için konuya müdahele etmek durumunda kalırım.
Eğer varsa bildiğiniz Efe'nin patlak bi rc sattığına dair,o zaman burda plakasını yazarsınız.
He ayıp olursa plaka yazmak falan o zaman böyle bir genelleme yapmamanız gerekir,benim arabamı sattığım arkadaşım bu konuyu okusa durumu ona anlatmak kolay olmaz.
Ayıptır,günahtır bu işleri bırakmak lazım kimseye yakışmıyor.
Ben 1.5 barda kullanıorum arkadaslar yaklasık 3 aydır. Bir sikintisini görmedim 1.5 basmanın yada baska birseyin...
İyi kötü benzin arasında dunya fark var onun ıcın tek bir noktayı belirleyin ordan devamlı yakıt alın.
Gecen cumartesi corlu dönusu 95oktan aldım. 10 km sonra aracda gıtmemezlik isteksizlik ve vuruntu basladı ist a gelene kadar yusuf yusuf geldim . ista gelir gelmez hemen benzınlıge gırıp üstüne yine 95oktan benzin aldım ve aracı sıkıstırdım düzeldi.
Bana göre ideal basınc 1.3 barda kullanmak. (keyif verici)
Birde burda kımse kımsenın aracını kötülemiyor arkadaslar.
Herkes kendi malından sorumludur.
Burda tartısılan konu. Araclardakı motor içi işlemler ve basılan basınçlar ve yapılan hatalar. Birsey yaparsın ilk basta verim verir sonra arac beyni onu kabul etmez araba gitmez.
Lanet olsunkı bizim arabalar 28 derecenin üstü sıcaklarda yurumuyor. Bundan dolayı canı sıkılanda cok kişi var. Yazılıma baglayan kişiler var olayı.
Bugune kadar cok rc ile denedim stage3 iken bana en yakın gelen FER(ferhat)suan ogulcanda arac ile lemans UB(özgür)...
Söyle bir durumda var. Kendi aracım dahil 3 arac stocken tufan arkadasımın aracı benı 3 boy ve bahadır arkadasımın lemansı benı 5 boy gecıyordu. Bu sekılde 3-4 km yol devam ettıgımı biliyorum.
Aracların eksıklerı gıderıldıkce denemeler olacak kımse kımseye dıyemezkı ben senı gectım senınle daha denemem işim olmaz.
Ben her RC(s.turbolu) ile denemeye hazırım maksat gecmek değil aradakı farkı görmek... :icon_tup:
Not : Yalın td05brom senınle denemek sart tabikiii :D:p
Ben 1.5 barda kullanıorum arkadaslar yaklasık 3 aydır. Bir sikintisini görmedim 1.5 basmanın yada baska birseyin...
İyi kötü benzin arasında dunya fark var onun ıcın tek bir noktayı belirleyin ordan devamlı yakıt alın.
Gecen cumartesi corlu dönusu 95oktan aldım. 10 km sonra aracda gıtmemezlik isteksizlik ve vuruntu basladı ist a gelene kadar yusuf yusuf geldim . ista gelir gelmez hemen benzınlıge gırıp üstüne yine 95oktan benzin aldım ve aracı sıkıstırdım düzeldi.
Bana göre ideal basınc 1.3 barda kullanmak. (keyif verici)
Birde burda kımse kımsenın aracını kötülemiyor arkadaslar.
Herkes kendi malından sorumludur.
Burda tartısılan konu. Araclardakı motor içi işlemler ve basılan basınçlar ve yapılan hatalar. Birsey yaparsın ilk basta verim verir sonra arac beyni onu kabul etmez araba gitmez.
Lanet olsunkı bizim arabalar 28 derecenin üstü sıcaklarda yurumuyor. Bundan dolayı canı sıkılanda cok kişi var. Yazılıma baglayan kişiler var olayı.
Bugune kadar cok rc ile denedim stage3 iken bana en yakın gelen FER(ferhat)suan ogulcanda arac ile lemans UB(özgür)...
Söyle bir durumda var. Kendi aracım dahil 3 arac stocken tufan arkadasımın aracı benı 3 boy ve bahadır arkadasımın lemansı benı 5 boy gecıyordu. Bu sekılde 3-4 km yol devam ettıgımı biliyorum.
Aracların eksıklerı gıderıldıkce denemeler olacak kımse kımseye dıyemezkı ben senı gectım senınle daha denemem işim olmaz.
Ben her RC(s.turbolu) ile denemeye hazırım maksat gecmek değil aradakı farkı görmek... :icon_tup:
Not : Yalın td05brom senınle denemek sart tabikiii :D:p
28 derece ustunde illaki deneme yapilacaksa boyle NOS olabilir, temsili fotodur :D
http://i64.photobucket.com/albums/h168/airridept/Subaru/DSCN0726.jpg
İstanbulStock
15-07-2014, 14:31
şuan 1.2 barda ayarlı ama malesef benzın durumları hep tutarsız araçlarda 97 oktan benzınıde kaldırdılar hergün söüyorum etanol la yola devam edıcez gıbı :P
şuan 1.2 barda ayarlı ama malesef benzın durumları hep tutarsız araçlarda 97 oktan benzınıde kaldırdılar hergün söüyorum etanol la yola devam edıcez gıbı :P
Neden etanolla devam. Ben 95oktan alıyorum 1.5 barda kullanıyorum ?
Low-Rider
15-07-2014, 14:46
95oktana göre ayarlat yazılımını, ben öyle yaptım.
stelyopipis hazir map degilmiydi;
detaylar nedir :D:D
Low-Rider
15-07-2014, 15:07
stelyopipis hazir map degilmiydi;
detaylar nedir :D:D
hocu telefonuna bak arıyorum ikidir, pasta mı yapıyorsun :D
İstanbulStock
15-07-2014, 15:12
95 oktan fazla avans vurmuyor mu 97 ye nazaran
Low-Rider
15-07-2014, 15:19
95 oktan fazla avans vurmuyor mu 97 ye nazaran
ona göre kısacak arabanı işte
Sizin aldiğiniz yakıt bozuktur muhtemelen ülkemizedeki kalkmış olan 97 oktan bile 95 in az daha katkılısı sizin ne arabanıZ nede siz anlayabilirisiniz iyi yada kötü olduğunu tamamen piskolojik
Sizin aldiğiniz yakıt bozuktur muhtemelen ülkemizedeki kalkmış olan 97 oktan bile 95 in az daha katkılısı sizin ne arabanıZ nede siz anlayabilirisiniz iyi yada kötü olduğunu tamamen piskolojik
Eminmisin bndan ? Ne arabanin ne bizim anlayamayacagimizdan. Afr saatin varmi aracta. Veya takanlar bosami takiyorlar gormek icin. Yada bi arabada vuruntuyu anlayamiyormusun olup olmadigini
İstanbulStock
15-07-2014, 16:11
yakıt cok ama cok barız bellı edıyor kendını ben ılk yazılımda 97 aldım ıkıncıyı guncelledıgımde mecbur kalıp 95 aldım arada hissedılır fark var gidişinde bıle
Bende hem afr hem vuruntu göstergesi var ama bu tamamen yazılımcının ayarlaması gereken bi durum 2009 model bir araba beyniyle otomatik ayarlıyo afr yi küçük ayar yapıyo seninki çok bozuksa bu 97 yada 95 koymakla düZelmez ama bi evo yada vtec varsa fark eder onların beyni otomatik ayar yapmaz
emirarslan34
15-07-2014, 16:28
Megane rs mi rc mi derken RC ye karar verip aldim :)
Egsoz kullananlar dp duz boru orj son var aracta cutout mu yoksa dp duz boru son egsozmu verimli olur?
Hayirli olsun gule gule kullanin. :) Hangi RC yi aldiniz.
Kol pistona turbo buyutmeye giricekmisin , stock turbo ilemi kullanicaksin.? Mrs vs RC konusunda biseyler yapicaginizi soylemistiniz.
Onclikle soyle bir egzos sistmi yap demek yanlis olur , aracina neler yapacagini soylersen ona gore bir egzos recetesi yazarlar arkadaslar. :)
Bende hem afr hem vuruntu göstergesi var ama bu tamamen yazılımcının ayarlaması gereken bi durum 2009 model bir araba beyniyle otomatik ayarlıyo afr yi küçük ayar yapıyo seninki çok bozuksa bu 97 yada 95 koymakla düZelmez ama bi evo yada vtec varsa fark eder onların beyni otomatik ayar yapmaz
Senin yaptirdigin yazilimci sana hem su nemlektten yakit al ona gore bide su memleketten yakit alda ona gore afr mi ayarlayalim diyor. Otomatik ayar dedigin ne onu anlamadim. Bnzin kalitesi neyse afr ona gore hareket eder. Onun icinmu yakitli yakitaiz ayar yapiyorlar. Veya soyle bisi yap madem benzin iyi yada kotu farketmiyor. Aracinin norml afr si 14.9 diyelim depona 5 litre tiner bosalt. Afr ni bosta takip et.
cffsymbol
15-07-2014, 18:13
Hayirli olsun gule gule kullanin. :) Hangi RC yi aldiniz.
Kol pistona turbo buyutmeye giricekmisin , stock turbo ilemi kullanicaksin.? Mrs vs RC konusunda biseyler yapicaginizi soylemistiniz.
Onclikle soyle bir egzos sistmi yap demek yanlis olur , aracina neler yapacagini soylersen ona gore bir egzos recetesi yazarlar arkadaslar. :)
Tesekkur ederim saolasin:) dgk plakali olan rc yi aldim wideband ve boost saatim geldi ilk etapta cooler dp dv yazilimla basliycam bi sonraki adim
Buyuk turbo olucak motor ici haric kurcalamak istiyorum :)
İşte bak kendin diyosun 5 lt tiner boşalt diye bende onu söylemeye çalışıyom 95 ile 97 arasında öyle 5 lt tiner boşalt diye fark göremessin çok küçük değer fark eder onuda fabrika üretirken her memlekette afr dengeli olması için beyine ufak tefek avansı kendi ayarlıyabiliyor vurduğu zaman kısabiliyor.
İşte bak kendin diyosun 5 lt tiner boşalt diye bende onu söylemeye çalışıyom 95 ile 97 arasında öyle 5 lt tiner boşalt diye fark göremessin çok küçük değer fark eder onuda fabrika üretirken her memlekette afr dengeli olması için beyine ufak tefek avansı kendi ayarlıyabiliyor vurduğu zaman kısabiliyor.
tamam serkanım sen haklısın. iyi kötu benzın yok butun benzınler perfect :icon_tup:
vtec dediginiz b16a2 VTI ise knock sensoru var ve rotara aliyor kendisini;
hatta bloga cekicle vurup vuruntuyu simule eden arkadaslarim vardi :D:D
arkadaşlar park sensöründe sorun yaşayan oldumu ??
sorundan kastım vitesi geri takınca park sistemi bazen devreye giriyor bazen girmiyor.
sanki bi kesiklik var gibi.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-model-peugeot-207-rc-171505511/detay) arkadaşlar araç hakkında bilgi sahibi olan var mı ?
Araç antalyadan giden bir araba eski sahipleri ve yeni sahibi arkadas foruma üye.Durusu içi dışı oldukca temiz bir araç hep bılınclı kısıler tarafından kullanıldı.Ekstraları + ları çok fiyatıda gayet uygun bence.Boya takıntınız yoksa alınabılecek en mantıklı en duzgun araçtır.
orhan_guney
16-07-2014, 02:01
al bu aracı herzaman satarsın güzel araba beyaz rc az sayıda emin oll, prim yaparsın.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-model-peugeot-207-rc-171505511/detay) arkadaşlar araç hakkında bilgi sahibi olan var mı ?
172154598 nolu ilana bi bakın derim.
112.000 km'de 5 parça boyalı bi araç yerine azcık daha koyarak sıkı pazarlıkla(belki aynı fiyata,pazarlığa bağlı) boyasız 73.000 km'de rc almak bana daha mantıklı geliyor,üstelik lemans her zaman değerlidir ve özel bi seridir.
arkadaşlar park sensöründe sorun yaşayan oldumu ??
sorundan kastım vitesi geri takınca park sistemi bazen devreye giriyor bazen girmiyor.
sanki bi kesiklik var gibi.
bendede var bu sorun
172154598 nolu ilana bi bakın derim.
112.000 km'de 5 parça boyalı bi araç yerine azcık daha koyarak sıkı pazarlıkla(belki aynı fiyata,pazarlığa bağlı) boyasız 73.000 km'de rc almak bana daha mantıklı geliyor,üstelik lemans her zaman değerlidir ve özel bi seridir.
Le mans'ı RC'den değerli kılan nedir acaba merakımdan soruyorum?
Bildiğim kadarı ile LeMans donanım olarak RC'lerin en boşundan da boş.
onursoytam
16-07-2014, 09:28
Kişisel Manevi değer :)
halitilker
16-07-2014, 10:09
yay için halen cevap alamadım arkadaşlar
3,5 cm lik eibach pro kit (207 için olanmı)
yoksa 5 cm lik eibach citroen c3 için olan mı ?
yay için halen cevap alamadım arkadaşlar
3,5 cm lik eibach pro kit (207 için olanmı)
yoksa 5 cm lik eibach citroen c3 için olan mı ?
3.5 pro kit 207 içindir fakat 5 lik olanı c3 yayıdır ama 207 ye de takılıyor biraz fazla düşürür. 207 için 5lik yay yok
halitilker
16-07-2014, 10:34
3.5 pro kit 207 içindir fakat 5 lik olanı c3 yayıdır ama 207 ye de takılıyor biraz fazla düşürür. 207 için 5lik yay yok
bende araştırdım aynen senin dediğin gibi kardeşim
ama 3,5 ilede çok düşmediğini yüksek kaldığını söylüyorlar
c3 için olanı alsam acaba sorun yaşarmıyım ses falan yaparmı
cffsymbol
16-07-2014, 10:38
Seat cooler icin yardimci olabilcek varmi kime yaptiririz arkadaslar?
aynen 3.5 düşürmüyor ben 5 lik eibach taktım fakat yolda esnemelerde lastik çamurluğun davlumbazına sürtüyor sonra çıkartıp coilover yaptırdım
halitilker
16-07-2014, 11:44
aynen 3.5 düşürmüyor ben 5 lik eibach taktım fakat yolda esnemelerde lastik çamurluğun davlumbazına sürtüyor sonra çıkartıp coilover yaptırdım
coili ne kadara yaptırdın
memnunmusun
coili ne kadara yaptırdın
memnunmusun
detayları pm attım
Shortram filtre için 51-60 redüktör hortum mu lazım?
Turbonun girişi kaçlık?
Cam tavanli rc zaten sayili
Alarm opsiyonu
Cd changer opsiyonu/ jbl muzik sistemi
Lastik basinc sensoru le manslarda yok
Fark bu
En bosundan daha bos degil zaten rc nin bosu diye birsey le mansinda dolusu diye birsey yok
Saydigim maddeler o kadar
Le mans modeli sınırlı sayıda üretilen özel bi seridir.
Dünyada 2000 türkiye'de 50 tane vardır.
Focus RS,JCW GP,M3 CSL,430 Scuderia gibi.
(bu araçların hiçbirisinde donanım yok)
Arac ilk ankaradaydi ist a getirdik arkadasim aldi sonra ant satildi mustafaya ondan asil arkadasimiza sonra suanki sahibinde arac. İstdayken bakimsizdi. İc dis yurur olsun. Ant giderkn bizzat bn debraj yaglama buji bakimlari yapularak yolladim. Saselerde ne islem nede baska birsey var alinabilexek arac. Arac sahibi siteye uye gerekli aciklamayi yapar.
cffsymbol
16-07-2014, 14:39
Yokmu intercooler icin yardim edicek kimse bi iletisim bilgisi ? :)
inter coller için ekrem ustamız var..görüp yazar merak etme :icon_tup:
Le mans modeli sınırlı sayıda üretilen özel bi seridir.
Dünyada 2000 türkiye'de 50 tane vardır.
Focus RS,JCW GP,M3 CSL,430 Scuderia gibi.
(bu araçların hiçbirisinde donanım yok)
Tabiki bu araçların bazılarında klima bile yok ve bunlar pist için özelleşmiş araçlar.
Şasisi, ağırlık dağılımı vs. Ama LeMans'ın üzerindeki şeritler ve direksyondaki numarası dışında bir artısı yok demek istemiştim. Evet 50 tane var ama Tr'de :)
Tabiki bu araçların bazılarında klima bile yok ve bunlar pist için özelleşmiş araçlar.
Şasisi, ağırlık dağılımı vs. Ama LeMans'ın üzerindeki şeritler ve direksyondaki numarası dışında bir artısı yok demek istemiştim. Evet 50 tane var ama Tr'de :)
Aynen orası öyle abi ama benim gözümde lemans her zaman daha değerlidir :)
Ya bence bu fiyatlara bu arabalara sahip olmak hakkaten bu ülkede bi lütuf yani,gerek megane rs gerekse 207 rc için konuşuyorum.
Yeni yeni değerini bulmaya başlıyor bu arabalar ama baya bi geç oldu maalesef.
İnanç abi Mrs satıyor,forged motor 300 hp ağzına kadar dolu boyasız arabayı 42.000 e satıyor resmen şaka gibi ya :)
kardeş ekrem e ulaşırsan yardımcı olur, iletişim: 543 827 43 45
Fotograf benim aracin sileceklerin oldugu kanaldan gecirip yolcu tarafindan iceri giriyorsunuz.
http://image5.sahibinden.com/photos/13/29/93/1701329939y0.jpg
arkadaşlar yokmu kablonun nereden girip çıktığını gösteren, detaylı bir foto, çok bişey istemiyorum :o altı üstü bi tesko :p yapıcam araca
utku3493
16-07-2014, 22:39
Sayın abilerim kardeşlerim :) Tam istanbulda Uğur abının (IstanbulStock) sayesınde Rc den anlayan bır usta buldum derken Sınav Ev bulma vb işlerimden dolayı izmire gelmek zorunda kaldm tam Arabaya odaklanmısken Buldugum tek ustayıda kaybettim Varsa eger ızmırde yasayan rc sahıplerı usta konusunda yardımcı olabılırlerse sevınırım. Gunlerdır yazıcam ama bu hararetli tartısmalardan dolayı yazamadm Konunun normale donmesıne sevındım :)
aldatmaca
17-07-2014, 00:13
Sayın abilerim kardeşlerim :) Tam istanbulda Uğur abının (IstanbulStock) sayesınde Rc den anlayan bır usta buldum derken Sınav Ev bulma vb işlerimden dolayı izmire gelmek zorunda kaldm tam Arabaya odaklanmısken Buldugum tek ustayıda kaybettim Varsa eger ızmırde yasayan rc sahıplerı usta konusunda yardımcı olabılırlerse sevınırım. Gunlerdır yazıcam ama bu hararetli tartısmalardan dolayı yazamadm Konunun normale donmesıne sevındım :)
yıllardır gıttığım ustaya goturuyorum rc mi BMW VE mini den iyi anlıyan elemanı var İzmir biraz zayıf kalıyor thp de istersen beraber gıder senı tanıştırırım haa sen daha ıyısını bulursan beraber gıdelım sen benı tanıştır thp ustası..... cumartesı gunlerı sanayıde oluyorum musaıt olursan gıderız....
İstanbulStock
17-07-2014, 06:52
ksınlıkle alma c3 olanını dogru c3 oluyor fakat aracın hem fazla dusuyor 207 uyumludan hem fazla sekıyor c3 ıle 207 aynı kg degıller yaylar o araclara gore yapılmış benden soylemesı
halitilker
17-07-2014, 11:19
ksınlıkle alma c3 olanını dogru c3 oluyor fakat aracın hem fazla dusuyor 207 uyumludan hem fazla sekıyor c3 ıle 207 aynı kg degıller yaylar o araclara gore yapılmış benden soylemesı
o zaman başka alternatif kalmıyor ki
207 için olan eibach 3,5 cm pro kit imi alayım ?
onun içinde çok düşmüyor ön taraf bayağa yüksek kalıyor diyolar
Antalyalogy
17-07-2014, 11:38
Ankara da thp ustası tavsiye edemisiniz CTM 91 in yeni sahibi Çağlar için :)
Valla abi Ankara'da sağlam THP ustası varsa bana da söyleyin :) Ben kendi kendime baya öğrendim ama :D Bi problem olursa yardımcı olurum.
Bu arada alana da satana da hayırlı olsun.
Alana satana hayirli olsun brom. 150 kg icin ;P
halitilker
17-07-2014, 16:49
215/40/17 lastik için hava basıncı ne olmalıdır acaba ?
Antalyalogy
17-07-2014, 19:21
215/40/17 lastik için hava basıncı ne olmalıdır acaba ?
Ben ve cogu kisi 36 psi kullaniyoruz. Std 38 ama cok sert oluyor.
emirarslan34
17-07-2014, 22:14
36 da çok abi 33 ideal. rollinglerde 40 psi ı yapıstır..
Antalyalogy
17-07-2014, 22:16
arkadaşlar yokmu kablonun nereden girip çıktığını gösteren, detaylı bir foto, çok bişey istemiyorum :o altı üstü bi tesko :p yapıcam araca
Bu aküden çıkıp gireceğiniz yer,
https://lh3.googleusercontent.com/-bfEcOthg5qo/U8gHRkByhQI/AAAAAAAABbE/JFclRDnibDs/w663-h497-no/20140717_105632
silecekllerin altından polen filtresine kadar devam ediyorsunuz;
https://lh5.googleusercontent.com/-9qOAjQCKy-Y/U8gHYNAmpgI/AAAAAAAABbU/EfkjF_M1fBg/w663-h497-no/20140717_105554
Ordan da bu şekilde içeri;
https://lh3.googleusercontent.com/-rPEeJQzdYIM/U8gHUlA22kI/AAAAAAAABbM/vX4bRUMN5m0/w663-h497-no/20140717_105609
https://lh4.googleusercontent.com/-HJG5Has5d-Y/U8gHbaRoRaI/AAAAAAAABbc/mVZwrnKO8Qo/w663-h497-no/20140717_105541
emirarslan34
17-07-2014, 22:45
arkadaslar bugun birşey dikkatimi çekti.
207 RC lerın orjinal inteercooler ları siyah sanırım öyle hatırlıyorum.
208 gtı da ve rcz r da boyasız ınteercooler lar. sanırım ? ve yeni nesil turbolu araçlarında da boyasız coolerlar.
boyalı ile boyasız arasında performans test i yapmıslar yurt dısında sonuçlar saka gibi.
f1QL9veQaNg
https://www.youtube.com/watch?v=f1QL9veQaNg
şimdi stage 2 olan RC sahipleri orj fabrika cıkıslı siyaha boyanmıs cooler larını söküp boya sökücü kımyasal maddeyle tekrardan boyasız hale getirseler daha çok verim alırlar diye düşünüyorum. çünkü 208 GTI ve RCZ R da boyasız fabrika cıkıslı coolerları.
bu konu hakkıında siz ne düşünüyorsunuz arkadaslar ?
siyaha boyanmıs coolerda 77 derece iken boyasız coolarda 37 derece.. sonuclar.
emirarslan34
17-07-2014, 22:59
Tesekkur ederim saolasin:) dgk plakali olan rc yi aldim wideband ve boost saatim geldi ilk etapta cooler dp dv yazilimla basliycam bi sonraki adim
Buyuk turbo olucak motor ici haric kurcalamak istiyorum :)
hocam sırasıyla söyle yap.
GFB DV +
3.35 bobin , 0.65 gap aralıklı oem bujiler.
forge filtre kiti de dahil koople boost boruları. ramazan ustaya yaptırabilirsin. numarasını verırız.
ıntercooler için ekremle ırtıbata geçmissindir sanırım. numarasını vermısler arkadaslar.
stage 2 ve 3 için önerilen egzos sistemi
63 DP oem düz boru , orta iptali , oem son susturucu. veya 76 warex , bir tık daha iyi olsun dersen 60 da yapabilirsin. oem boruları 57 lik. gerek yok bence.
ama sen kısa sürede sanırım bıg turboya gecicegin için şimdilik. turboya geçene kadar şu şekilde kullan 2. bir masraf olmasın DP için.
die sargılı 70 DP oem borular , orta iptali oem son veya warex. zaten varex arıyordun :)
turbonu büyüttükten sonrada DP den sonra az masraf ile cut out veya 70 düz 76 warex. polisler ***** artık.
gerisi kuru fasülye pilav.
son olarak e tuners yazılım.
sen parçaları topla istanbulda yardımcı olacak arkadas cok 1 günde toplar stage 3 yaparsın.
GFB DV +
forge filtre kiti de dahil koople boost boruları. ramazan ustaya yaptırabilirsin. numarasını verırız.
ıntercooler için ekremle ırtıbata geçmissindir sanırım. numarasını vermısler arkadaslar.
63 DP oem düz boru , orta iptali , oem son susturucu. veya 76 warex , bir tık daha iyi olsun dersen 60 da yapabilirsin. oem boruları 57 lik. gerek yok bence.
ama sen kısa sürede sanırım bıg turboya gecicegin için şimdilik. turboya geçene kadar şu şekilde kullan 2. bir masraf olmasın DP için.
die sargılı 70 DP oem borular , orta iptali oem son veya warex. zaten varex arıyordun :)
turbonu büyüttükten sonrada DP den sonra az masraf ile cut out veya 70 düz 76 warex. polisler ***** artık.
sen parçaları topla istanbulda yardımcı olacak arkadas cok 1 günde toplar stage 3 yaparsın.
zamanında banada böle yazan olsaydı dünya para harcamazdık :D
hahaha kanka 10 numara 5 yıldız :icon_tup::icon_tup:
GFB DV +
Gerçekten açıklayıcı olmus ellerine sağlık bir peugeot alirsak bizede yardimci olursun ins abi :)
"63 DP oem düz boru , orta iptali , oem son susturucu" GT ye bunu yaptıgımızda güzel ses elde eder miyiz acaba ya ?
Bu aküden çıkıp gireceğiniz yer,
https://lh3.googleusercontent.com/-bfEcOthg5qo/U8gHRkByhQI/AAAAAAAABbE/JFclRDnibDs/w663-h497-no/20140717_105632
silecekllerin altından polen filtresine kadar devam ediyorsunuz;
https://lh5.googleusercontent.com/-9qOAjQCKy-Y/U8gHYNAmpgI/AAAAAAAABbU/EfkjF_M1fBg/w663-h497-no/20140717_105554
Ordan da bu şekilde içeri;
https://lh3.googleusercontent.com/-rPEeJQzdYIM/U8gHUlA22kI/AAAAAAAABbM/vX4bRUMN5m0/w663-h497-no/20140717_105609
https://lh4.googleusercontent.com/-HJG5Has5d-Y/U8gHbaRoRaI/AAAAAAAABbc/mVZwrnKO8Qo/w663-h497-no/20140717_105541
abi çok oluyoruz farkındayım ama kablo içerden nerden çıkıyor :D onuda bi çekeydin iyiydi..böle hazıra konuyor gibi oluyoruz ama idare et artık :D
"63 DP oem düz boru , orta iptali , oem son susturucu" GT ye bunu yaptıgımızda güzel ses elde eder miyiz acaba ya ?
patlatma ses gayet güzel tavsiye ederim.şuan ben 70 dp orjinal düz ve orjinal son kullanıyorum.:icon_tup:
cffsymbol
18-07-2014, 00:33
GFB DV +
Resmini cektim Masallah com guzel ve yön vericek bi aciklama olmus tesekkurler oncelikle :)
Cooler isini hallettik sali gunu kismetse bende olucak varexide aldim cooler dirseklerimde tamam boost borulari krom yapilicak egsozla beraber butun montajlari yapicam onumuzdeki hafta bobin ve buji icin son bi yardim istiycem temin etmek icin vede son olarak bu speclerde stock turboyle stage 2 demi 3temi olmus olucaz tahmini kac hpleri yakalariz yada olmasi gereken deger ne cikicaktir?
emirarslan34
18-07-2014, 01:32
Resmini cektim Masallah com guzel ve yön vericek bi aciklama olmus tesekkurler oncelikle :)
Cooler isini hallettik sali gunu kismetse bende olucak varexide aldim cooler dirseklerimde tamam boost borulari krom yapilicak egsozla beraber butun montajlari yapicam onumuzdeki hafta bobin ve buji icin son bi yardim istiycem temin etmek icin vede son olarak bu speclerde stock turboyle stage 2 demi 3temi olmus olucaz tahmini kac hpleri yakalariz yada olmasi gereken deger ne cikicaktir?
bobını ogedov nıcklı arkadasımız satıyor 250 tl
3.35 bobinin referans numarası 5970.64 bosch
farklı kodlarda 3.35 bobınlerıde var sargıları degişik olan sen bu numaralı bobını alıcaksın ogedov nıck lı arkadastan sargısı biraz daha degişik bunun.
buji yide maslak'ta berke otomotıvden alabilirsin. satıs temsılcısı ercan abiye slm söyle bişeyler yapsın :D
buji parca kodu : 5960 G4
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-buji-peugeot-207-rc-citroen-ds3-ds4-mini-cooper-86288020/detay)
stock turbo , stock cooler , ıvır zıvır yazılım stage 2 oluyor.
stock turbo , ıntercooler update ile stage 3 oluyor.
daha dogrusu türkiyede böyle dyoruz. :D
HP degerlerı aracına göre degişiyor.
Emir kanka şu rc yazısını büyük harflerle yazmaya üşenmiyomusun hacım ya :D
emirarslan34
18-07-2014, 02:12
:D ya kanka herkez
TYPER --- RRRRRRR MINA.... kym
MC S JCW
GTI-6
S16
M RS
MAŞALLAH
İNSALLAH
SUPHANEKKE ALLAHUMME.... tabarekeyide tersten buyuk harflerle.
vs vs ları büyük yazıyorlar benıde alıstırdılar :D
şimdi rc yazarsak olmaz kanka RC yazıcaz hatta RC RC RC RC RC
biraz daha hard bişeyler yazmam lazım bundan sonra resım eklıcem xD :D RC mmınaa... :hahaha:
sorma kanka bende bilmiyorum bundan sonra ufak yazarım :)
utku3493
18-07-2014, 02:12
yıllardır gıttığım ustaya goturuyorum rc mi BMW VE mini den iyi anlıyan elemanı var İzmir biraz zayıf kalıyor thp de istersen beraber gıder senı tanıştırırım haa sen daha ıyısını bulursan beraber gıdelım sen benı tanıştır thp ustası..... cumartesı gunlerı sanayıde oluyorum musaıt olursan gıderız....
İlgin için teşekkürler ustam Cumartesi sınav günüm ama fırsatını bulursam sana ulaşmaya çalışıcam ufak tefek sıkıntılarım var en azından onları izmirde çözmeye çalışayım dıyorum :)
Antalyalogy hocam resimler için çok sağol
İstanbulStock
18-07-2014, 06:52
o zaman başka alternatif kalmıyor ki
207 için olan eibach 3,5 cm pro kit imi alayım ?
onun içinde çok düşmüyor ön taraf bayağa yüksek kalıyor diyolar
alıyorsan 5 al tam tadında
halitilker
18-07-2014, 09:03
alıyorsan 5 al tam tadında
benimde son kararım o yönde
teşekkürler
halitilker
18-07-2014, 09:04
Ben ve cogu kisi 36 psi kullaniyoruz. Std 38 ama cok sert oluyor.
dün akşam önleri 38 yaptım bayağa yükseldi araç :) bugün 37 yada 36 ya düşürürüm
Rc_Lemans_KYR47
18-07-2014, 09:59
Selamın aleyküm arkadaşlar ben arabama blowoff yada forge gibi parça düşünüyorum çuf sesini güzel şekilde almak için bununla ilgili önereceğiniz yer var mı ayrıca bu parçalar perfomance kaybı yaşatır mı daha önce bu takım söylentiler duydum...
Low-Rider
18-07-2014, 10:29
AS
GFB+ dumpvalve alabilirsin, hem güzel sesi var hemde performansa katkısı var.
Düşünürsen forum üyelerinden Schumi'nin elinde olması lazım 0 olarak.
İstanbulStock
18-07-2014, 11:48
GFB+ dv derım dırek bende alıcam tabı ılk para bulmam lazım :)
cffsymbol
18-07-2014, 12:08
bobını ogedov nıcklı arkadasımız satıyor 250 tl
3.35 bobinin referans numarası 5970.64 bosch
farklı kodlarda 3.35 bobınlerıde var sargıları degişik olan sen bu numaralı bobını alıcaksın ogedov nıck lı arkadastan sargısı biraz daha degişik bunun.
buji yide maslak'ta berke otomotıvden alabilirsin. satıs temsılcısı ercan abiye slm söyle bişeyler yapsın :D
buji parca kodu : 5960 G4
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-buji-peugeot-207-rc-citroen-ds3-ds4-mini-cooper-86288020/detay)
stock turbo , stock cooler , ıvır zıvır yazılım stage 2 oluyor.
stock turbo , ıntercooler update ile stage 3 oluyor.
daha dogrusu türkiyede böyle dyoruz. :D
HP degerlerı aracına göre degişiyor.
Valla nasi isimi kolaylastirdin anlatamam simdi bobin ve bujilerimide aldim yakin bi ark parcaci ondan temin ettim parca no icin cok tesekkkurler buarada:) suan icin butun parcalarim tamam sadece coolerim bikac gun gecikmeli gelicek montaj ve yazilim kaldi geriye bol Bol gazlamali bi rc olucak ins videolar konusunda yer alicaz bakalim neler cikicak :)
cffsymbol
18-07-2014, 12:19
Bide bo sorum olucak araba ilk kalkarken bi aptallasiyo bi kesiyo gibi ama boyle bisey yasayan varmi veya geciren ?
Bide bo sorum olucak araba ilk kalkarken bi aptallasiyo bi kesiyo gibi ama boyle bisey yasayan varmi veya geciren ?
Sente arızası olabilir
orhan_guney
18-07-2014, 14:11
yazılımını kontrol ettir yazılım öncesi o arabada öyle bir sorun yoktu .
Antalyalogy
18-07-2014, 14:31
abi çok oluyoruz farkındayım ama kablo içerden nerden çıkıyor :D onuda bi çekeydin iyiydi..böle hazıra konuyor gibi oluyoruz ama idare et artık :D
Valla onu da bi zahmet tahmin edin artıkın :D:D:D
Araç bende değil artık dün sattım :p:p:p
cffsymbol
18-07-2014, 14:46
Sente arızası olabilir
Sente sorunu 2008de halledildi diye biliyorum ama ? Arac 2008 model 2009 10.ay trafik cikisli
Low-Rider
18-07-2014, 15:24
Sente sorunu 2008de halledildi diye biliyorum ama ? Arac 2008 model 2009 10.ay trafik cikisli
Yinede atlayabiliyor sente, kontrol etmekte fayda var.
cffsymbol
18-07-2014, 15:29
Yinede atlayabiliyor sente, kontrol etmekte fayda var.
Tepkileri neler oluyo peki?
Bende araba tam kavrarken gaz kesiyomus gibi yapiyo ikiye atiyorum alt devirde yine bi kesik geliyo devir yukselince bi problem yok
Rc_Lemans_KYR47
18-07-2014, 16:02
AS
GFB+ dumpvalve alabilirsin, hem güzel sesi var hemde performansa katkısı var.
Düşünürsen forum üyelerinden Schumi'nin elinde olması lazım 0 olarak.
Fiyat olarak ne peki bilginiz var mı ayrıyetten takılması ne kadara maal oluyor uygulayan var mı daha önce
Low-Rider
18-07-2014, 16:21
Tepkileri neler oluyo peki?
Bende araba tam kavrarken gaz kesiyomus gibi yapiyo ikiye atiyorum alt devirde yine bi kesik geliyo devir yukselince bi problem yok
Valla ben ilk aldığım zamanlar aracımın bir ara performansı düşük gibi gelmiş kontrol ettirmiştim, tepkilerle ilgili yorum yapamıcam pek o şekilde fazla kullanmadım
Fiyat olarak ne peki bilginiz var mı ayrıyetten takılması ne kadara maal oluyor uygulayan var mı daha önce
Fiyat 400TL olması lazım, takmak çok kolay kendin de takabilirsin.
Rc_Lemans_KYR47
18-07-2014, 16:24
Valla ben ilk aldığım zamanlar aracımın bir ara performansı düşük gibi gelmiş kontrol ettirmiştim, tepkilerle ilgili yorum yapamıcam pek o şekilde fazla kullanmadım
Fiyat 400TL olması lazım, takmak çok kolay kendin de takabilirsin.
telefon numarası var mı bu arkadaşa nasıl ulaşırım parça orjinal kaliteli mi bilginiz var mı perfonmance kaybı yaşatmaz dimi blowofflar gibi ayrıca çuf çuf sesi rahatlıkla veriyor mu blowoff gibi...
telefon numarası var mı bu arkadaşa nasıl ulaşırım parça orjinal kaliteli mi bilginiz var mı perfonmance kaybı yaşatmaz dimi blowofflar gibi ayrıca çuf çuf sesi rahatlıkla veriyor mu blowoff gibi...
Açık hava filtresi olursa çuf sesi verir. Orijinal kutuyla ses vermez.
Low-Rider
18-07-2014, 16:48
Forum nicki Schumi, forumdan ulaşabilirsin.
Tabi ki kaliteli bir parça, ben dahil kullanan bir çok arkadaş var
Rc_Lemans_KYR47
18-07-2014, 17:15
peki gfb ufakta olsa forge gibi çuflama sesi çıkarıyor mu duyulur şekilde...
peki gfb ufakta olsa forge gibi çuflama sesi çıkarıyor mu duyulur şekilde...
:D yok oğlum yok cas cus etmez bu velet.anca açık hava filtresi takarsan değişebilir.adamına göre muamele yapıyor :D
Rc_Lemans_KYR47
18-07-2014, 18:21
:D yok oğlum yok cas cus etmez bu velet.anca açık hava filtresi takarsan değişebilir.adamına göre muamele yapıyor :D
sertan abni sende de var mı bu parça nasıl tavsiye eder misin faydası dokunur mu bizde s2000 ile kalkar mıyız sonra :) :) :) :)
sertan abni sende de var mı bu parça nasıl tavsiye eder misin faydası dokunur mu bizde s2000 ile kalkar mıyız sonra :) :) :) :)
var kardeşim evet ama nedense bende surge sesi çıkıyor.halletcez yakında.glu glu diye ötüyor :D forge dv yada s3 e para vermekten daha iyidir.en azından ömürlük..
Orj rc lerde basinc ne olmalidir .
Orj rc lerde basinc ne olmalidir .
0.8 olması lazım.
Low-Rider
20-07-2014, 20:12
0.8 - overboost 1 bar
cffsymbol
21-07-2014, 02:28
Stage 3 tabirle setupa basladim arkadaslar filtre yeri icin herkesten farkli fikirler geliyo benim aklimdada cikma bi kaput alip kaputu kesip scoop girisiyle motor arkasina almak var yoksa kutu ici bi filtremi yapmak lazim?
Cooper cam önu scooplarina gozu diktim :)
Kutu içi 2 aracımda da kullandım ben kesinlikle tavsiye etmem,ne yolda ne dynoda bi farkını göremedim,az para da değil yazık olur satamazsınız elinizde kalır.
Günaydın Millet. İyi haftalar olsun. :)
Günün sorusu geliyor.
Cumartesi aracıma wideband taktım. AFRye bakayım dedim. Birde ne göreyim. tam gaz hızlanmada 12.7 AFR okuyorum. yani bence baya fakir dip gaz için. birde basınç basamıyor görünüyor. yani bide istediğim basınç tutsa daha da fakire kalacak araç. bu arada fakire kaldığımdan dolayı basınç basmıyor olabilir mi? araç kendini korumaya mı alıyor acaba? Çünkü kaçağım yok. DV çalışır durumda. Boost control valve yeni yani elektrovana. Wastegate desen baya bi sıkılı. yani basınç basmaması için bir neden yok. (Turbo bozuk değilse) Benim düşüncem araba fakir olduğu için araç kendini korumaya alıyor olabilir mi?
Güzel soru bence. :)
halitilker
21-07-2014, 12:21
kesinlikle güzel soru :)
Basinc basamadigini nerde goruyorsun ?
Wideband ile ilgili bir sikinti olma olasiligi ?
Basinc basamadigini nerde goruyorsun ?
Wideband ile ilgili bir sikinti olma olasiligi ?
Basıncı ODB üzerinden okuyorum onun saati yok. Widebandı sıfır aldım. Normal kullanımda değerler normal bi sıkıntı görünmüyor. Bildiğim kadarıyla Aem de kalibrasyon falanda yok.
Günaydın Millet. İyi haftalar olsun. :)
Günün sorusu geliyor.
Cumartesi aracıma wideband taktım. AFRye bakayım dedim. Birde ne göreyim. tam gaz hızlanmada 12.7 AFR okuyorum. yani bence baya fakir dip gaz için. birde basınç basamıyor görünüyor. yani bide istediğim basınç tutsa daha da fakire kalacak araç. bu arada fakire kaldığımdan dolayı basınç basmıyor olabilir mi? araç kendini korumaya mı alıyor acaba? Çünkü kaçağım yok. DV çalışır durumda. Boost control valve yeni yani elektrovana. Wastegate desen baya bi sıkılı. yani basınç basmaması için bir neden yok. (Turbo bozuk değilse) Benim düşüncem araba fakir olduğu için araç kendini korumaya alıyor olabilir mi?
Güzel soru bence. :)
aracnda yazılım varsa tuner'ınla görüşmende fayda var. yoksa eğer 12.7 fakir bir deger limittesin diyebilirim. 12.3 max 12.5 olması gerekir ki bu degerler bile bıçak sırtı!!
obd ile afr okuyabilirsin RC lerde O2 sensoru narrow diil wideband GT' lerinde bir kısmında aynı şekilde, bide oyle dene derim. ufak bir egsoz kacagı bile wideband gostergen üzerinde afr degerini ciddi sekilde fakire çekebilir ama gerçekte olan o değildir tabikide! bende rolantide birzamanlar 17 görüyordum egsozu elden geçirdim ciddi kaçak vardı flanslarda, 14,7-15,0 degerlerine oturdu tadilat sonrası.
basınç olayı çok farklı sebeplerden olabilir. kaçaklar, elektrovana, dumpvalve, wastegate, manifold, downpipe vede soylemek bile istemediğim turbo..... dv yi tekrar kontrol etmende fayda var, bendede çalışmasına çalışıyordu birzamanlar ama basınç yoktu. tutamıyordu yani.. eğerki s3 kullanıyorsan uyum saglamamış bile olabilir ki o durumda başıma geldi, stock dv ile denedim gözlerime inanamadım, senelerce eşşek gibi binmişim aracıma s3 var diye aklımın ucuna bile gelmemişti.. :D :D yada göremediğin kaçağında olabilir.
araç kendini korumaya alsa hiç yürümez, turbo direk devre dışı kalıyor atmosferik 95hp 1.6 arac gibi yoluna devam ediyorsun ki ondada hata kodu oluşuyor. egerki ecu üzerinde hata kodun yoksa limp moda girmemiştir aracın.
aracnda yazılım varsa tuner'ınla görüşmende fayda var. yoksa eğer 12.7 fakir bir deger limittesin diyebilirim. 12.3 max 12.5 olması gerekir ki bu degerler bile bıçak sırtı!!
obd ile afr okuyabilirsin RC lerde O2 sensoru narrow diil wideband GT' lerinde bir kısmında aynı şekilde, bide oyle dene derim. ufak bir egsoz kacagı bile wideband gostergen üzerinde afr degerini ciddi sekilde fakire çekebilir ama gerçekte olan o değildir tabikide! bende rolantide birzamanlar 17 görüyordum egsozu elden geçirdim ciddi kaçak vardı flanslarda, 14,7-15,0 degerlerine oturdu tadilat sonrası.
basınç olayı çok farklı sebeplerden olabilir. kaçaklar, elektrovana, dumpvalve, wastegate, manifold, downpipe vede soylemek bile istemediğim turbo..... dv yi tekrar kontrol etmende fayda var, bendede çalışmasına çalışıyordu birzamanlar ama basınç yoktu. tutamıyordu yani.. eğerki s3 kullanıyorsan uyum saglamamış bile olabilir ki o durumda başıma geldi, stock dv ile denedim gözlerime inanamadım, senelerce eşşek gibi binmişim aracıma s3 var diye aklımın ucuna bile gelmemişti.. :D :D yada göremediğin kaçağında olabilir.
araç kendini korumaya alsa hiç yürümez, turbo direk devre dışı kalıyor atmosferik 95hp 1.6 arac gibi yoluna devam ediyorsun ki ondada hata kodu oluşuyor. egerki ecu üzerinde hata kodun yoksa limp moda girmemiştir aracın.
Şimdi öncelikle cevap için teşekkürler. dediğin herşeye baktım sayılır. yazılımcımla görüşeceğim. ilk olarak.
Basınç olayı ise manifold dakaçak yoktu en son baktığımda. wastegate nerdeyse sonuna kadar sıkılı peak atarken sıkıntı yok 1.3 peak atıyor. dv ise s3 vardı hiç basınç tutmuyordu orijinale döndüm sonra da dv+ taktım. ama kontrol etmekte falda. (Nasıl kontrol ederim).
Aracın arıza durumu da 3. vites 3000 devir gibi dip gaz yaptığımda 6000devire kadar sorun ama daha da çevirirse p0299 hatası veriyor. düşük basınç. bakıyor bazen 0.9 a kadar düşüyor. ??
buna rağmen fakir. orijinal map olsa üstünde daha zengin olurdu bu basınca :) bide es kaza basınç bassa demek ki direk kırarız. :)
Çok fakir olduğundan basınç basmıyor olabilir mi? O kadar akıllı mı bu araba :)