PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91

yusufaltintepe
22-12-2010, 14:53
valla sıfırı pahalı demekki ondan çıkma arıyor...

evet arkadaşlar varmı konu hakkında yardımcı olabilecek bizi yönlendirebilecek

RC'ON
22-12-2010, 15:00
geçmiş olsun valla, zor durum; ebay' den bulma şansınız olabilir bilki, deneyim derim...

yusufaltintepe
22-12-2010, 15:06
Ebaya bakdımı bilmiyorum ama araştırmakta fayda var tabi

Naman
22-12-2010, 15:35
c.tesi bana uyar sen yazdır servise sabahdan ordayım ben, lınkdeki cihaz ıcınde konu parrot olunca henuz normal kiti bile becereni yok malesef tr de benım aracda var normal kıt onu bıle cozemedıler bunu hayattda beceremezler sadece fantezi bizimki:D

OK yazdırıyorum..

Parrot'ı denemek lazım aslında.. Kurcalayınca olur gibime geliyor. Gerçi sendeki olması gereken Parrot mı bilmiyorum onu.

Bir de şu var: O sayfada belirtmemişler ama araçların üretim süreçlerinde kullanılan parçalarda da değişiklikler olabiliyor.. Belki de CK4200 belli şaselerdeki arabalara oluyordur.

karsiyakaliozi
22-12-2010, 15:49
OK yazdırıyorum..

Parrot'ı denemek lazım aslında.. Kurcalayınca olur gibime geliyor. Gerçi sendeki olması gereken Parrot mı bilmiyorum onu.

Bir de şu var: O sayfada belirtmemişler ama araçların üretim süreçlerinde kullanılan parçalarda da değişiklikler olabiliyor.. Belki de CK4200 belli şaselerdeki arabalara oluyordur.

ok c.tesi sabah görüsürüz benim aramama gerek varmı servisi randevu için

Naman
22-12-2010, 17:37
yok hallediyorum ben

karsiyakaliozi
22-12-2010, 17:41
ok deniz sağol c.tesi görüsürüz

Naman
22-12-2010, 19:02
Görüşürüz abi

ve boş katalizör takıldı.. Alt devirler toparladı 4000deki peak in etkisi azaldı daha homojen oldu. Herhangi bir arıza lambası durumu olmadı

KIVANÇ
22-12-2010, 21:52
egsoz yardımı =) araca egsoz yapmayı dusunuyorum komple ancak sonuna ne egsoz kullanıcagıma karar veremeddm ses olsun durus olsun ne tavsıye edersınız ornek olarak resım varsa yardım edersenız sevınırım ...

Eyup Duygun
22-12-2010, 22:07
valla sıfırı pahalı demekki ondan çıkma arıyor...

evet arkadaşlar varmı konu hakkında yardımcı olabilecek bizi yönlendirebilecek

Beynin bosch numarasını verir iseniz yardımcı olabilirim en azından bizim ve cevredekı stocklara bakabilirim.

Naman
22-12-2010, 22:09
ED17.4 olması lazım beynin.. yine de çok emin değilim

Eksoz konusunda Antalya ekibi aramızda en tecrübeliler gördüğüm kadarıyla onlar yardımcı olacaklardır, kaldı ki konu içinde birsürü görsel de var .. Bulması sizden :D

Eyup Duygun
22-12-2010, 22:14
Med17.4 direk kabaca modeli olur.Saglıklı arama ıcın gerekebilir bosch numarası.
Mev17 falan olaydı hali hazırda vardı ama yarın bakıcam bu arkadaş icin med olarak varmıdır diye.Yada beyinin direk degismeside gerekmeyebilir bir usta baktımı teste bagladımı vsvs en azından beyin donanım olarak saglammı dıyede bakılsa falan iyi olur direk beyin almak son çare.

ErK_aY
23-12-2010, 00:12
Valla anlatığı kadarıyla elektrik tesisatından kaynaklanan bir sıkıntıdan dolayı yanmış aracı zaten şuan serviste usta herşeyi bitiriyor kontağı çeviriyor cosss beyin gidiyor 207 rc beyni bulmuş ama olmuyomuş malesef aracın geçmişindede yazılım var piyasada olan bir araç değil zaten şuan 210 hp civarlarında siyah gtcsl plaka mı? bu arada rc beyne ne kadar istiyormus. Alip yazilim için kullanilabilir.

yusufaltintepe
23-12-2010, 00:32
Med17.4 direk kabaca modeli olur.Saglıklı arama ıcın gerekebilir bosch numarası.
Mev17 falan olaydı hali hazırda vardı ama yarın bakıcam bu arkadaş icin med olarak varmıdır diye.Yada beyinin direk degismeside gerekmeyebilir bir usta baktımı teste bagladımı vsvs en azından beyin donanım olarak saglammı dıyede bakılsa falan iyi olur direk beyin almak son çare.

med17.4 bosch olması şart mev17.4 zaten arkadaş bulmuş...

beyin tamamen bitik elektrik tesisatı beyni uçurmuş malesef yeni beyin alınması lazım tamir işi olmuyor yardımcı olabilirsen süper olur haber bekliyorum

yusufaltintepe
23-12-2010, 00:34
csl plaka mı? bu arada rc beyne ne kadar istiyormus. Alip yazilim için kullanilabilir.

valla arkadaşı ben şahsen tanımıyorum benim kardeşimin arkadaşı red 27 yi aldıktan sonra tanışmışlar o yüzden plakasını bilmiyorum kardeşim benden rica etti tech yazıp soruştururmusun diye ondan yazdım ama arkadaşın aracı epey yüklüymüş anlattığına göre şuan 210 hp civarındaymış siteye üye değil ama kendisi

rc beyin için ne kadar istediklerini yarın kardeşime sorar buraya yazarım

Naman
23-12-2010, 08:54
Beyin işi için şase son 8 verebilir mi? Sordurmaya çalışayım, çok çeşitli beyinler kullanılmış çünkü

yusufaltintepe
23-12-2010, 09:06
Beyin işi için şase son 8 verebilir mi? Sordurmaya çalışayım, çok çeşitli beyinler kullanılmış çünkü

gün içinde sordurup pm atarım ;)

ido
23-12-2010, 15:59
arkadaşlar aracımın arkasındn bı cukura gırınc gıcırt tarzı bı ses gelıo yaylar degıstı ***** sımdı servıse gıttımd yayları mazeret ederlermı ..?onde hıcbısey yok ama arkada cok hafıf ses yapıo henuz 4bın km'de

karsiyakaliozi
23-12-2010, 16:05
arkadaşlar aracımın arkasındn bı cukura gırınc gıcırt tarzı bı ses gelıo yaylar degıstı ***** sımdı servıse gıttımd yayları mazeret ederlermı ..?onde hıcbısey yok ama arkada cok hafıf ses yapıo henuz 4bın km'de

araç 2 kapı ise kapılardanda gelıyo olabilir bagaj kılıtı yapıyo olabilir servise gitmekde fayda var

ido
23-12-2010, 16:07
gıtcem gıtcemd sımdı dırek yayllardan falan dıcekler o yuzden orjınalınımı takıptamı gıtsem dıe dusunuom oda malıyet+ezıyet

yusufaltintepe
23-12-2010, 16:24
arkadaşlar hala med17.4 bosch 207 gt beyin arıyorum yokmu bilgisi olan :)

Eyup Duygun
23-12-2010, 17:26
Aramakdayım bende birkac cıkma parcacıya yurt dısı mallarına bakındım ama yok gibi.Birde tesisat beyni ucurmus diye birsey olduysa bunda arac sahibinin sucu ne? Durduk yere beyine hic birsey olmaz yani yolda giderken yada aksam kapattn sabah calısmadı vsvs..Madem tesisat bozdu önce neden bozulduguda yapılmalı yeni beynide bozmasın.Yok yapıldı dersenizde bence tesisatı elleyenden isteyin beynin ücretini.Ama ben genede bu iş ile ugrasan birinin beyine bakmasından yanayım.En azından cokzorda olsa kuratabilen cıkabilir.

Naman
23-12-2010, 17:43
gıtcem gıtcemd sımdı dırek yayllardan falan dıcekler o yuzden orjınalınımı takıptamı gıtsem dıe dusunuom oda malıyet+ezıyet

Sıkıntı herneyse yaylardan kaynaklanmıyorsa sıkıntı olmaz. Ayrıca çukur sonrası oluşan hasarlar aslında kullanıcı hatasıdır, normalde garanti dışıdır.

ido
23-12-2010, 17:48
:) vallah sonuct herse yollarımızdn kaynaklanıo ole bole bakalm en yakınd gıdıp baktırcam

Naman
23-12-2010, 18:48
Eh yolların sorumlusu araç üreticileri değil. Elektronik eşyada da benzer mevzu vardır: elektrik şebekesinden kaynaklanan arızalar garanti dışıdır :)

Eğer maliyeti sıfıra indirgemek istiyorsan kaskona da konuyla ilgili danışabilirsin. Bir arkadaşım seneler evvel üstünden geçince açılan logar kapağınıb arabanın altını traşlaması sonucuyla kaskodan tamir ettirdi, kasko firması gitti KGM ye dava açtı ve hasarsızlığı gitmedi..

Naman
23-12-2010, 19:13
Aracında boş kat. kullanan var mı?

zekky
23-12-2010, 21:43
Aracında boş kat. kullanan var mı?

ben önümüzdeki hafta komple egzosla iptal edicem boşaltınca muaynede sorun oluyor en azından muayne gelince geri takarım gibi bi düşüncem war katta pahalıymış baya.

Naman
23-12-2010, 22:47
ewt ucuz değil.. Ben boşalttım da bi zırıltı yapıyor ilk kavramada başka tecrübe eden var mı onu merak ettiydim

yusufaltintepe
23-12-2010, 23:04
Aramakdayım bende birkac cıkma parcacıya yurt dısı mallarına bakındım ama yok gibi.Birde tesisat beyni ucurmus diye birsey olduysa bunda arac sahibinin sucu ne? Durduk yere beyine hic birsey olmaz yani yolda giderken yada aksam kapattn sabah calısmadı vsvs..Madem tesisat bozdu önce neden bozulduguda yapılmalı yeni beynide bozmasın.Yok yapıldı dersenizde bence tesisatı elleyenden isteyin beynin ücretini.Ama ben genede bu iş ile ugrasan birinin beyine bakmasından yanayım.En azından cokzorda olsa kuratabilen cıkabilir.

eyvallah valla çözersek bu işi super olacak beyin ücretinide zaten ustadan alacaklar heralde sıkıntı yok

yusufaltintepe
24-12-2010, 14:34
arkadaşlar şöyle bir chıp var sizce nedir ne kadar sağlıklıdır fikri olan varmı 192 hp ve 307nm tork veriyormuş üstelik manuel güç ayarıda yapılabiliniyormuş

Chiptuning RaceChip - Peugeot 207 1.6 THP, 1598ccm, 110kW (ca.150PS) (http://www.racechip.de/racechip-chiptuning/Peugeot-207-1-6-THP-3712-r.html)

karsiyakaliozi
24-12-2010, 14:52
arkadaşlar şöyle bir chıp var sizce nedir ne kadar sağlıklıdır fikri olan varmı 192 hp ve 307nm tork veriyormuş üstelik manuel güç ayarıda yapılabiliniyormuş

Chiptuning RaceChip - Peugeot 207 1.6 THP, 1598ccm, 110kW (ca.150PS) (http://www.racechip.de/racechip-chiptuning/Peugeot-207-1-6-THP-3712-r.html)

gereksiz ve pahalı güvendiğin yere yazılım yaptır daha mantıklı

Eyup Duygun
24-12-2010, 15:55
eyvallah valla çözersek bu işi super olacak beyin ücretinide zaten ustadan alacaklar heralde sıkıntı yok

Malesef bizde veya cevremızde bırınde yok bu beyin en son gecen sene kazalı bi gt gelmıstı onuda perte cıkarmadılar toplamıslardı.Yenısını almak gerekecek sanırım.Birde beyın ucmus derken ıcındekı yazılımdamı gttı ? eger oda yoksa cok dertlı işler gelicek.Siz yenisine karar verene kadar ben gene sormaya devam ederim.

Naman
24-12-2010, 17:22
Evet immo derdi vs filan da var

yusufaltintepe
24-12-2010, 18:21
Malesef bizde veya cevremızde bırınde yok bu beyin en son gecen sene kazalı bi gt gelmıstı onuda perte cıkarmadılar toplamıslardı.Yenısını almak gerekecek sanırım.Birde beyın ucmus derken ıcındekı yazılımdamı gttı ? eger oda yoksa cok dertlı işler gelicek.Siz yenisine karar verene kadar ben gene sormaya devam ederim.

anladım yazılım hakkında pek bilgim yok sadece beyinin iş yapmayacağını ve çıkmasını aradıklarını biliyorum neyse aklında bulunsun genede kısmet nerden çıkacağı belli olmaz teşekkürler

yusufaltintepe
24-12-2010, 18:26
arkadaşlar bişey daha sormak istiyorum bildiğiniz üzere red gt bizde şimdi tarık arkadaşımız sağolsun araca 60lık iskender düz boru ve magnex son susturucu takmış açık hava filtresini kışa girdiğimiz için ben orjinal haline çevirdim şimdi sorum şu 60lık düz boru + son susturucu ve açık hava filtresi ile aracın şuanki tahmini hp sizce nedir

TarikS
24-12-2010, 23:35
arkadaşlar bişey daha sormak istiyorum bildiğiniz üzere red gt bizde şimdi tarık arkadaşımız sağolsun araca 60lık iskender düz boru ve magnex son susturucu takmış açık hava filtresini kışa girdiğimiz için ben orjinal haline çevirdim şimdi sorum şu 60lık düz boru + son susturucu ve açık hava filtresi ile aracın şuanki tahmini hp sizce nedir

kat iptalken arka koltuklarla yan yolcu koltugunu da cikarinca cam tavansiz RC'yi geciyordu, 175HP civari o zaman olmasi gerek, su anda 160 ya var ya yoktur, ama kat iptali baya baya farketmisti 3 boy kadar :)

yusufaltintepe
25-12-2010, 10:23
kat iptali şuanda yokmu araçta yada var yada yok olduğunu nasıl anlarız yeni yeni öğrenmeye başlıyoruz maruz görün

zekky
25-12-2010, 23:06
ahh bu katalitik.. bugün katalitiği iptal edip sona kadar düz 60 lık borular ve sonada 60 lık hi power takıldı. alabiliceğim maksimum sesi aldım bana göre. catara patara acaip bişey oldu. ama bikaç sıkıştırdıktan sonra direk katalitik arıza ışığı yaktı ve çekişten düştü araba. bikaç saat kitledim kaldı öyle tekrar bindiğimde sönmüştü herşey yine çok güzeldi ama yine aynısı oldu.. ilk çok korktum tarık abiyi aradım anlamıştır sesimden dedim bişeyleri bozdum bittim:( ama rahatlattı sağolsun:) yanıltıcı var suan üstünde ama yinede yapıyor bunu. nasıl bi çözüm üretilicek lütfen yardım edin..

Naman
25-12-2010, 23:49
Katalitik arıza lambası derken?

zekky
26-12-2010, 00:23
(depolition system faulity) yazıyor diit die ötüp:(

slowmotion
26-12-2010, 00:45
katalitik uyarı verince motor performansında düşme olmaması lazım? yanlışmıyım? uyarı sadece katalizörün içi boş uyarısı değilmiydi? psikolojik olmasın?

zekky
26-12-2010, 00:48
(depolition system faulity) yazıyor diit die ötüp:(

valla abi bu yukarda yazılanı diyor çekişten düşüyor.. psikolojik değil ya heralde arkadaşlarımda vardı onlarda dedi. yani o ışık söndüğü dakka araba parçaladı yine yırta yırta gittim çok güzel pat yine yaktı düşüş oldu. bugüne kadar hiç böle bişe yoktu ama bugüne kadarda hiç bukadar sıkıştırmamıştım arabayı. korkuyorum büyük bişe çıkıcak diye:confused:

zekky
26-12-2010, 01:11
erkay bi konudan daha olabilir dedi. benzin ışığı yanarkenmi sıkıştırdın dedi. aynende öyle. adanada ışık yanmıyoken sıkıştırdım bişey yoktu. otobandan mersine geldim yine bişe yok. mersinde sıkıştırmaya başladım bişe yok. taki benzin ışığı yandıktan sonra bu arıza meydana geldi..

ErK_aY
26-12-2010, 01:13
arkay bi konudan daha olabilir dedi. benzin ışığı yanarkenmi sıkıştırdın dedi. aynende öyle. adanada ışık yanmıyoken sıkıştırdım bişey yoktu. otobandan mersine geldim yine bişe yok. mersinde sıkıştırmaya başladım bişe yok. taki benzin ışığı yandıktan sonra bu arıza meydana geldi..

benimki anlattıgım gibi ama kanka :D servisin yalancısıyım :D ekonomik mode :D

zekky
26-12-2010, 01:17

yemin ederim sesi beni kendine hayran bıraktı ama şu çekiş düşmesi falan hayattan soğuttu. sabah ilk işim benzin alıp turlamak. birde sönerse benden mutlusu yok

ErK_aY
26-12-2010, 01:18
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1219.snc4/155148_131447060249577_100001528513215_195746_2383 586_n.jpg

Oğlumun son resmi Maşallah :)

ErK_aY
26-12-2010, 01:19
yemin ederim sesi beni kendine hayran bıraktı ama şu çekiş düşmesi falan hayattan soğuttu. sabah ilk işim benzin alıp turlamak. birde sönerse benden mutlusu yok

insallah :icon_tup: videoda isteriz.

zekky
26-12-2010, 01:23
tabi çekerim.
41 kere maşallah... ;)

slowmotion
26-12-2010, 01:26
valla abi bu yukarda yazılanı diyor çekişten düşüyor.. psikolojik değil ya heralde arkadaşlarımda vardı onlarda dedi. yani o ışık söndüğü dakka araba parçaladı yine yırta yırta gittim çok güzel pat yine yaktı düşüş oldu. bugüne kadar hiç böle bişe yoktu ama bugüne kadarda hiç bukadar sıkıştırmamıştım arabayı. korkuyorum büyük bişe çıkıcak diye:confused:

büyük bişey çıkmaz gibi, ama şu yanıltıcı olayını sevmiyorum. avans vurursa hoş olmaz gibime geliyor.

erkay bi konudan daha olabilir dedi. benzin ışığı yanarkenmi sıkıştırdın dedi. aynende öyle. adanada ışık yanmıyoken sıkıştırdım bişey yoktu. otobandan mersine geldim yine bişe yok. mersinde sıkıştırmaya başladım bişe yok. taki benzin ışığı yandıktan sonra bu arıza meydana geldi..

bende lamba yanınca herhangibir kayıp yok :soru:

servismi dedi lamba yanınca araç kendini ekonomi moduna alıyor diye? ben lamba yanarkende top speed yaptım değişen birşey olmadı:soru:

subaru gibi ses gelir. hayırlı olsun bu arada. adanaya geldiğinde hbr verseydin tanışırdık...

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1219.snc4/155148_131447060249577_100001528513215_195746_2383 586_n.jpg

Oğlumun son resmi Maşallah :)

maşallah

insallah :icon_tup: videoda isteriz.

evet video iyi olur

ErK_aY
26-12-2010, 02:13
arkadaslar aracımda gergi değişeceğim son guncelenen parcayı takacagız. parcayı aldım(0829 G3). bunun dışında değişmesi gereken parca varmı ??? servis box dan bakıyorum. kasnak göbeği ile kasnak civatasınıda gösteriyor bunlarıda değişimmi ???

zekky
26-12-2010, 15:08
Katalitik arıza lambası derken?

yokm bi yardım?:(

zekky
26-12-2010, 15:10
@207rc inanki yazıcaktım abi sana gelicem diye. yalnız nerde yaptırıcağım tam belli değildi onun için yazamadım. adanaya geldikten sonra belli oldu. ama yılbaşından sonra yine gelicem mutlaka haber vericem

tuFAN
26-12-2010, 16:15
arkadaslar aracımda gergi değişeceğim son guncelenen parcayı takacagız. parcayı aldım(0829 G3). bunun dışında değişmesi gereken parca varmı ??? servis box dan bakıyorum. kasnak göbeği ile kasnak civatasınıda gösteriyor bunlarıda değişimmi ???
konuştuğumz gibi o iki parçayı da kesin değiş kardeşim..etuners sitesinde kesinlikle değiştirin diye tavsiyede bulunuyor

Naman
26-12-2010, 17:25
Ben mil hariç o parçaların hepsini güncelleriyle değiştirdim. Hissedilen fark olarak zaten sente problemim olmadığından bir fark göremedim. Sadece gerginin güncellemesi sayesinde zırıltı sesi gitti.. Ama bunun da diğer parçalarla alakası yok. Gergi değiştirilirken MUTLAKA millerin konumlarının da kaymışlarsa düzeltilmesi lazım.

zekky, Egsoz emisyon hatası alırsan genelde araç kendini kısar. Bunu motora zarar vermemek için yapar. Zaman zaman da ışık yanmasına rağmen tekrar serbest bırakır. Bunlar normal ve beklenen hareketler. Ancak ben katalitik iptalinden dolayı hiç Egsoz emisyon yaktıramadım.
Bende orjinal katalitiğin içi boşaltılmışı var. 2. sonda da sondayla sonda girişinin arasındaki mesafeyi açan bir parça taktık. Bu bir yanıltıcı devre değil, sadece sensörü katalitikten biraz uzaklaştırıp, normal değerler okumasını sağlıyor ancak mesafe yanlış ayarlandığından şu an bende ECU arızası veriyor. Ama ECU arızası motoru güvenli moda almıyor hiç. Araba da köpek gibi gidiyor..

Bu arada arkadaşlar, bujilerinizi en güncel olanlarıyla mutlaka değiştirin, diğerleri kırılıyor filan. Şu an için en sağlam bunlar gözüküyor. RCZ'in(thp200) bujilerinin piyasaya verilmesini bekliyoruz sonra onlarla deneyeceğiz.

zekky
26-12-2010, 21:45
Ben mil hariç o parçaların hepsini güncelleriyle değiştirdim. Hissedilen fark olarak zaten sente problemim olmadığından bir fark göremedim. Sadece gerginin güncellemesi sayesinde zırıltı sesi gitti.. Ama bunun da diğer parçalarla alakası yok. Gergi değiştirilirken MUTLAKA millerin konumlarının da kaymışlarsa düzeltilmesi lazım.

zekky, Egsoz emisyon hatası alırsan genelde araç kendini kısar. Bunu motora zarar vermemek için yapar. Zaman zaman da ışık yanmasına rağmen tekrar serbest bırakır. Bunlar normal ve beklenen hareketler. Ancak ben katalitik iptalinden dolayı hiç Egsoz emisyon yaktıramadım.
Bende orjinal katalitiğin içi boşaltılmışı var. 2. sonda da sondayla sonda girişinin arasındaki mesafeyi açan bir parça taktık. Bu bir yanıltıcı devre değil, sadece sensörü katalitikten biraz uzaklaştırıp, normal değerler okumasını sağlıyor ancak mesafe yanlış ayarlandığından şu an bende ECU arızası veriyor. Ama ECU arızası motoru güvenli moda almıyor hiç. Araba da köpek gibi gidiyor..

Bu arada arkadaşlar, bujilerinizi en güncel olanlarıyla mutlaka değiştirin, diğerleri kırılıyor filan. Şu an için en sağlam bunlar gözüküyor. RCZ'in(thp200) bujilerinin piyasaya verilmesini bekliyoruz sonra onlarla deneyeceğiz.

nasıl halledicem peki bunu bana bi yardımcı olurmusun:(

Naman
26-12-2010, 23:15
bence önce bir cihaza bağlat egsoz emisyon neden yanmış ona bir baksınlar.. O mesajı çıkartan 100'lerce hata kodu var.. Belki de katalitik değildir..

zekky
26-12-2010, 23:59
tamam o zaman ilk işim onu yapıp sana dönüyorum abi

karsiyakaliozi
27-12-2010, 07:52
tamam o zaman ilk işim onu yapıp sana dönüyorum abi

büyük ihtimalle pis benzin geldi depo dibi bu tür arıza yaptırabiliyor dip depoyla zorlamamakda fayda var benim başıma 2 kere geldi

ErK_aY
27-12-2010, 08:19
büyük ihtimalle pis benzin geldi depo dibi bu tür arıza yaptırabiliyor dip depoyla zorlamamakda fayda var benim başıma 2 kere geldi

hehe abi benımki alıskın dip cekmeye arıza ışıgıda vermedi sımdıye kadar maşallah oda hissediyor benzinin pahalı oldugunu :D

karsiyakaliozi
27-12-2010, 08:20
hehe abi benımki alıskın dip cekmeye arıza ışıgıda vermedi sımdıye kadar maşallah oda hissediyor benzinin pahalı oldugunu :D

e ne güzel eğitmişşin :D

ErK_aY
27-12-2010, 08:22
konuştuğumz gibi o iki parçayı da kesin değiş kardeşim..etuners sitesinde kesinlikle değiştirin diye tavsiyede bulunuyor

kanka kasnak göbegi ile kasnak civatasını diyorsan. actırmam oraları. :icon_wack

trendseref
27-12-2010, 20:48
slm.rc ye 5 cm lik yay sıkıntı olyomu kullanan arklar warsa bilglendrirlerse sewnrm..konuyu tamamen okmadım yazlmşssa daha önce ksra bakmayn..

RC'ON
27-12-2010, 22:03
slm.rc ye 5 cm lik yay sıkıntı olyomu kullanan arklar warsa bilglendrirlerse sewnrm..konuyu tamamen okmadım yazlmşssa daha önce ksra bakmayn..

muhtemelen amortisörlerinize sıkıntı çıkaracaktır; bu yüzden 3 veya 3,5 cm' lik bir yay seçmenizi öneririm...

tuFAN
27-12-2010, 22:12
kanka kasnak göbegi ile kasnak civatasını diyorsan. actırmam oraları. :icon_wack
açtırmışken değiştir bence ileride sıkıntı yapabilir

parçaları güncel olanlarıyla değiştirilmezse tekrar timing sorunu başgösterebilir yine de sen bilirsin tabi

Naman
27-12-2010, 23:06
Sizde timing sorunu oldu mu?

tuFAN
27-12-2010, 23:23
evet olmuştu egzantrik zinciri 1 diş atlamıştı

komple gergiyi kasnak göbeğini vs. değiştirince halloldu

yusufaltintepe
28-12-2010, 09:10

bende tavsiye etmiyorum takoz ve bilyaları mahvediyor ben 3,5 geçtim şuan problem yok

slowmotion
28-12-2010, 09:50
bende tavsiye etmiyorum takoz ve bilyaları mahvediyor ben 3,5 geçtim şuan problem yok

ben -30mm eibach aldım. c2-c3 yazıyor. ama 207 de -50mm mi düşürüyor bunlar? bilgisi olan varmı? vaktim olmadı taktıramadım. ssp de sorun çıkarırmı yay takınca acaba?

Naman
28-12-2010, 15:05
Valla bence ESP de bile çıkarır..

yusufaltintepe
28-12-2010, 15:12
ben -30mm eibach aldım. c2-c3 yazıyor. ama 207 de -50mm mi düşürüyor bunlar? bilgisi olan varmı? vaktim olmadı taktıramadım. ssp de sorun çıkarırmı yay takınca acaba?

3,5 H&R taktırdık şuan için gayet memnunuz gerçi 5lik kadar basmadı ama olsun zaten amacımız fazla basmak değildi :)

yusufaltintepe
28-12-2010, 15:14

esp de ne gibi bir sorun çıkarır onu anlamadım

RC'ON
28-12-2010, 16:38

eibach' ın bizim araçlar için olan modeli var; sonuç olarak adamlar belli kriterlere göre üretim yapıyorlar; yaylarınızı uygun olan model ile değiştirmenizi öneririm...

Naman
28-12-2010, 17:41
esp de ne gibi bir sorun çıkarır onu anlamadım

Şaşırıyor bazen de sensör hataları oluşup ABS ile birlikte kendini devre dışı bırakabiliyor.

yusufaltintepe
29-12-2010, 00:04
sakat bir durum o zaman

zekky
29-12-2010, 00:04
silindir 2 üzerinde yanma teklemeleri.
arka oksijen sondası sinyal arızası.
arızaları yasayanlar ve çözümleri?
1.aralıklı arıza diyor
2.sürekli arıza

slowmotion
29-12-2010, 00:45
eibach' ın bizim araçlar için olan modeli var; sonuç olarak adamlar belli kriterlere göre üretim yapıyorlar; yaylarınızı uygun olan model ile değiştirmenizi öneririm...

207 rc için eibach'ın modelini hiç görmedim kodu falan varmıdır acaba? ayrıca c2-c3-207 nin bütün yayları için tek üretim var diye biliyorum

TarikS
29-12-2010, 01:08

haklisiniz olabilir :) ben 5bin km'den 21 bin km'ye kadar eibach 5'lik c2 yayiyla kullandim hic sorun olmadi, ESP bir cok kez hayatimi kurtardi da diyebilirim :D

GT'de 50 kmh'den sonra ESP'nin kapatilamamasi burada bir istisna teskil etmez sanirim, olasi bir ariza durumundan bahsediyoruz:soru:

tuFAN
29-12-2010, 01:36
207 rc için eibach'ın modelini hiç görmedim kodu falan varmıdır acaba? ayrıca c2-c3-207 nin bütün yayları için tek üretim var diye biliyorum
benimde aracımda 207 için eibach prokit var almadan önce eibach almanyaya mail atmıştım
RC de kullanılabilirmi diye rahatlıklı kullanabilirsiniz dendi

E10-70-010-01-22 kodlu olan prokit aracımda mevcut

zekky
29-12-2010, 02:32
16 sac jant bizim arabalara olurmu?

slowmotion
29-12-2010, 02:38

Sac denemedm ama 16 307janti uyuyor. gt kaliperleri sorun cikarmaz bence. 15ide dene uyabilir

Naman
29-12-2010, 12:46
haklisiniz olabilir :) ben 5bin km'den 21 bin km'ye kadar eibach 5'lik c2 yayiyla kullandim hic sorun olmadi, ESP bir cok kez hayatimi kurtardi da diyebilirim :D

GT'de 50 kmh'den sonra ESP'nin kapatilamamasi burada bir istisna teskil etmez sanirim, olasi bir ariza durumundan bahsediyoruz:soru:

Aslında kapalıymış gibi gözükse de açık o :) Biraz tolerans bırakıyor sadece kar kullanımı için *****..
Bu yay mevzunda bnm gördüğüm yaylılarda kitlilerde hep minör esp sensör hataları oluşurdu hangi tekerlerde uygulama yapılmışsa.. Minör olduklarından ötürü lamba yakmıyor. Çünkü ölçülen değerler olması gereken referanslara yine yakın. Ama sonuçta ESP o değerlere göre hareket ettiğinden(tabi direksiyonun açısı, pedalların durumu vb. noktalara da bakıyor) erken veya geç devreye girdiği oluyor. Belli senaryolarda da bu kadar verinin normalden farklı olduğunu gördüğünde sensörlerde uyumsuzluk olduğunu düşünüp yakıveriyor lambayı.. yaktığında da kendini kapatıyor.. ABS de ESP'ye bağlı olduğundan o da iptal oluyor. Ben de bir keresinde amortisör patlattıydım. Onda da olmuştu. RC değildi tabi bu :)

16 jantı(bir çoğunu) RC'de engelleyen diskler.. Ama GT'deki fren tesisatına sahip 16 jantlı 207 var.. Gerçi hiçbiri sac değildi hatırladığım kadarıyla..

FlyingFinish
29-12-2010, 19:41
merak ettiğim yayla (araba yuklu olsa nasıl olur??) ıle esp nin alakası.. amortisor stroku ıle ılgılı bir sensor mu var?? slow bump fast bump rebound vs. ölçebiliyor mu?? ıkısınede hayır. esp lastiklerdeki turu sayar diğer inputlara gore (direksiyon fren gaz gibi değerleri de ölçerek) gerekli müdaheleyi yapar. Yay takınca lastiklerin tur sayıları değişiyor mu? ona da hayır. arabanın dinamiği nasıl olur onu tartışalım ama esp ile işi yok. Ben yakında (1 hafta) koni artı eibach pro kit takıcam. Taktıktan sonra izlenimlerimi anlatırım. deniz senlede bir test ederiz müsait olunca..

34tb9544
29-12-2010, 21:38
belkı su an yazılanların dısında olucak ama aracımın turbosunu buyutmek ıstıyorum turbomun herhangı bır sorunu yoktur amac daha fazla hp almak ıstıyorum aklımda olanlar

buyuk ve kalıtelı bı turbo ( marka model yardım edersenız sewınırım )
ıntercollerı buyutmek (lıtre ve olculer yardımı )
komple eksoz down pıpe sona guzel bı son susturucu (ıskender yada sebo )
komple fıltre home made hks yada aem
en sona guzel bı yazılım yazılımı cok guwendıgım ve sewdıgım bı abım yapıcak onda sıkıntı yok

sızlerınde yardımını beklıyorum su an arastırma asamasındayım tahmını fıyatlar ve gucu arastırıyorum butceme uydugu kadarıyla yaomayı dusunuyom tesekkurler
yardımları ve katkıları beklıyom

yusufaltintepe
29-12-2010, 22:27
belkı su an yazılanların dısında olucak ama aracımın turbosunu buyutmek ıstıyorum turbomun herhangı bır sorunu yoktur amac daha fazla hp almak ıstıyorum aklımda olanlar

en sona guzel bı yazılım yazılımı cok guwendıgım ve sewdıgım bı abım yapıcak onda sıkıntı yok

sızlerınde yardımını beklıyorum su an arastırma asamasındayım tahmını fıyatlar ve gucu arastırıyorum butceme uydugu kadarıyla yaomayı dusunuyom tesekkurler

Merakla takip edicem ;)

trendseref
29-12-2010, 22:30
esp de sorunda çıksa abs dewre dışındada kalsa amortisörlerde patlasa takozlarda çıksa ölümüne basıklık dyp basıcam küllüm galiba..herkeze tşk.yine):):)arazi arçlarına inat..:)

zekky
29-12-2010, 23:54

kanka fiyatıda düşürmüşsün dedim kesin satıcak ama şimdide büyük turbo diyosun:) yapp yapp bizi delirt ilgiyle takip ediyorum:) bu arada katalitik iptal 60lık düz boru sonada hks wasgate midir nedir inan gerek yok bu halde çatara patara geziyorum:)

34tb9544
30-12-2010, 13:30
satılırsa satılır kanka dusurmemın sebebı bı arac buldum satılık degıl ama parada anlastık arkadasımla o yuzden bır an once satılırsa yıne turbo deısık bı seye bınmek ıstıyorum o yuzden o fıyat acılıyetı war dıye

sımdılık bunları dusunuyorum yawas yawas yapmayı hıc bı zaman ıstemem eger olursa hepsı bırden olur parcaları ewde toplayıp o sekılde yaparım elımde honda d serısı turbo kıtım war ondakı parcalardan bı kacı ısımı goruyo aslında ama derlı toplu bı sey olsun ıstıyorum bu da bıraz zaman alır satılırsa kısmet derız dıgerını yuklerız ama YARDIM ISTIYORUZ

Naman
30-12-2010, 17:02
merak ettiğim yayla (araba yuklu olsa nasıl olur??) ıle esp nin alakası.. amortisor stroku ıle ılgılı bir sensor mu var?? slow bump fast bump rebound vs. ölçebiliyor mu?? ıkısınede hayır. esp lastiklerdeki turu sayar diğer inputlara gore (direksiyon fren gaz gibi değerleri de ölçerek) gerekli müdaheleyi yapar. Yay takınca lastiklerin tur sayıları değişiyor mu? ona da hayır. arabanın dinamiği nasıl olur onu tartışalım ama esp ile işi yok. Ben yakında (1 hafta) koni artı eibach pro kit takıcam. Taktıktan sonra izlenimlerimi anlatırım. deniz senlede bir test ederiz müsait olunca..

Teker başına ağırlık vs de ölçüyor. Oradan ağırlık merkezini de hesaplayıp ona göre kendine oto kalibrasyon çekiyor kendine sonuçta yüke göre tutuş dinamikleri de değişiyor.. Çoğu zaman da bunu minor hata olarak kaydediyor bu hata U kodlu olduğu için generic diaglar da okuyamıyor diye biliyorum.
ESP-ABS arızasını bir önceki aracımda dediğim sebepten dolayı yaşadım dediğim gibi. RC'de de yaşadım ama dümdüz yolda giderken kapattı ertesi servise geldiğimde en ufak bir kayıt yoktu.. Minörler kesinlikle kapamaya yöneltmiyor.

Bence önce katalitiği aradan çıkarmak lazım :rolleyes:
Kayıpsın bu arada bak Ctesileri Muzaffer'le arkandan konuşuyoruz artık o derece açtın arayı :D

FlyingFinish
30-12-2010, 18:25
Teker başına ağırlık vs de ölçüyor. Oradan ağırlık merkezini de hesaplayıp ona göre kendine oto kalibrasyon çekiyor kendine sonuçta yüke göre tutuş dinamikleri de değişiyor.. Çoğu zaman da bunu minor hata olarak kaydediyor bu hata U kodlu olduğu için generic diaglar da okuyamıyor diye biliyorum.
ESP-ABS arızasını bir önceki aracımda dediğim sebepten dolayı yaşadım dediğim gibi. RC'de de yaşadım ama dümdüz yolda giderken kapattı ertesi servise geldiğimde en ufak bir kayıt yoktu.. Minörler kesinlikle kapamaya yöneltmiyor.

Bence önce katalitiği aradan çıkarmak lazım :rolleyes:
Kayıpsın bu arada bak Ctesileri Muzaffer'le arkandan konuşuyoruz artık o derece açtın arayı :D

Çok yoğun bir aydı. Yılda, ayda benim için güzel bitti. Arkamdan konuşmak :soru: Bende gelmek istiyorum. Bu arada senin şu işi hallet akşam falanda ayarlarız birşeyler. Muzoya yemek sözüm var zaten. ;) Decat için yapacak adamım hazır da arıza ışığı canımı sıkıyor. Sonuçta ışık yakma ihtimali var. Kararsızım anlayacağın. Bu arada son program baya iyi ;)

Naman
30-12-2010, 20:26
Işık bende ECU arızası olarak yandı PPS sondadan dedi.. Muzo aparatı taktık söndü şu an tık yok.. Ama çok km de yapamadım açıkçası.

Arkamdan konuşmak kısmı şakaydı, efsane oldun bi anda anlamında yazmak istedim ama iş çıkış saati kafa 1 mlynken öyle yazmışım, kusura bakma :(

Son program dediğin hangisi? 4000 de VTEC açan:D programı diyosan decat ten sonra peak etkisi makul seviyelere indi altdevirlerin canlanmasından dolayı.. Hiç kesiklik yapmıyor ancak 6200'den sonra devirlenme 4 5 te hala çok iyi değil. 6000lerin en iyi hali bana göre hala stock.. neden böyle anlamış değilim.. Ama psikolojik değil eminim..

Naman
30-12-2010, 20:30
satılırsa satılır kanka dusurmemın sebebı bı arac buldum satılık degıl ama parada anlastık arkadasımla o yuzden bır an once satılırsa yıne turbo deısık bı seye bınmek ıstıyorum o yuzden o fıyat acılıyetı war dıye

sımdılık bunları dusunuyorum yawas yawas yapmayı hıc bı zaman ıstemem eger olursa hepsı bırden olur parcaları ewde toplayıp o sekılde yaparım elımde honda d serısı turbo kıtım war ondakı parcalardan bı kacı ısımı goruyo aslında ama derlı toplu bı sey olsun ıstıyorum bu da bıraz zaman alır satılırsa kısmet derız dıgerını yuklerız ama YARDIM ISTIYORUZ

Ben en başından beri 207nin EP6DT ve DTS li versiyonlarının termodinamik tasarımlarını çok başarılı bulmuyorum. Bence kaput altı olması gerekenden daha sıcak. Büyük turbo demişsiniz ancak zaten dar olan kaputta turbonun konumunu diğer ısı kaynaklarını da göz önünde bulundurarak çok iyi seçmeniz gerekiyor. Yoksa bana göre çok randıman alabileceğinizi zannetmiyorum. Ve bence fabrikanın bu motorlara 98 oktan tavsiye etmesinin sebeplerinden biri de bu. Büyük turboyla motorun yüksek oktan bağımlılığını arttırırsınız gibime geliyor.. Bizim çakma 97 bu konuda sınıfta kalır bence.

zekky
30-12-2010, 20:35
Işık bende ECU arızası olarak yandı PPS sondadan dedi.. Muzo aparatı taktık söndü şu an tık yok.. Ama çok km de yapamadım açıkçası.

Arkamdan konuşmak kısmı şakaydı, efsane oldun bi anda anlamında yazmak istedim ama iş çıkış saati kafa 1 mlynken öyle yazmışım, kusura bakma :(

Son program dediğin hangisi? 4000 de VTEC açan:D programı diyosan decat ten sonra peak etkisi makul seviyelere indi altdevirlerin canlanmasından dolayı.. Hiç kesiklik yapmıyor ancak 6200'den sonra devirlenme 4 5 te hala çok iyi değil. 6000lerin en iyi hali bana göre hala stock.. neden böyle anlamış değilim.. Ama psikolojik değil eminim..

abi hallettinmi katalitik mevzusunu?

Naman
30-12-2010, 22:03
Dediğim gibi dünden beridir yanmadı ama bu halde çatlasa 15 km yaptım.. Yarın denerim..

zekky
30-12-2010, 22:04
inş. olurda banada gösterirsin çözüm yolu.. benimki bilg.dan sildiklerinden beri sadece çalıştırdığımda yanıyor sonra sönüyor uyarı vermiyor

Naman
30-12-2010, 22:27
Peki uyarı mesajı ne hiç dikkat ettin mi?
Aslında egsoz emisyon hatası tahmin edyordum ben ama direk ECU arızası hatası verdi.

ErK_aY
31-12-2010, 00:26
istanbulda barbaros yazılım yapacak olan kişi kat ısıgını programdan söndürecegini söylemişti. bunu nasıl yapacak ? bilgisi olan varmı ?

slowmotion
31-12-2010, 00:40
istanbulda barbaros yazılım yapacak olan kişi kat ısıgını programdan söndürecegini söylemişti. bunu nasıl yapacak ? bilgisi olan varmı ?

bunu bende duydum, sönmesine sönerde zararı olurmu acaba?

ErK_aY
31-12-2010, 00:44
bunu bende duydum, sönmesine sönerde zararı olurmu acaba?
zarar verecek birsey olsa yapmaz sanırım. önemli olan sensörlerdeki değerleri sabitmi tutuyor :beuj: böyle bişi yapabilirmiki ?

GT
31-12-2010, 08:07
zarar verecek birsey olsa yapmaz sanırım. önemli olan sensörlerdeki değerleri sabitmi tutuyor :beuj: böyle bişi yapabilirmiki ?

benim arabamda barbarosun yazılımı var kat mat iptal arıza ışıklarını yazılımla söndürdü

Naman
31-12-2010, 10:35
Bende yeni aparatla henüz yanmadı.. 30 km daha yaptım yaklaşık 45 km oldu yanmadı

karsiyakaliozi
31-12-2010, 12:26
Bende yeni aparatla henüz yanmadı.. 30 km daha yaptım yaklaşık 45 km oldu yanmadı

cınlattık kulagını muzo abiyle :D

ErK_aY
31-12-2010, 12:54

nedir o aparat ::D

Naman
31-12-2010, 14:15
Sondayı kattan bir miktar uzaklaştırarak sondanın beklenen(kat.li halindeki) değerleri okumasını sağlıyor..

zekky
31-12-2010, 16:47
bu yazılım mevzusunu bende duydum arıza ısığı yanınca direk onu önerdiler. ama yazılım hep korkutuyor beni

ErK_aY
01-01-2011, 01:43
Sondayı kattan bir miktar uzaklaştırarak sondanın beklenen(kat.li halindeki) değerleri okumasını sağlıyor.. kanka sondadan uzaklastırıyor diyorsun. yanıltıcıdanmı bahsedıyorsun çözemedım :soru:

Naman
01-01-2011, 13:15
Yanıltıcı denilen şey nedir bilmiyorum... Bu mekanik bir olay tamamen.. 100km oldu yanmadı..

TarikS
01-01-2011, 13:22
Yanıltıcı denilen şey nedir bilmiyorum... Bu mekanik bir olay tamamen.. 100km oldu yanmadı..

Evet biz ona yaniltici diyoruz sanayide :D

Naman
01-01-2011, 14:05
hmmm ben hep kemer airbag yanıltıcıları gibi direnç hesabı birşey canlandırdıydım kafamda :D

ErK_aY
01-01-2011, 16:08
neyse kanka sen foto cek musaıt vaktinde bizde görelim :D

Naman
01-01-2011, 23:16
http://img534.imageshack.us/img534/8230/snc00014o.th.jpg (http://img534.imageshack.us/i/snc00014o.jpg/)
http://img684.imageshack.us/img684/1827/snc00013p.th.jpg (http://img684.imageshack.us/i/snc00013p.jpg/)

Bu kısa olanı... İşe yaramadı.. Şu an aracın üstündeki bunun 2-3 cm daha uzunu.. O araç üstünde foto için lifte almam lazım aracı.. Şeklen aynı ama

ErK_aY
01-01-2011, 23:33
kanka cm olarak tam ebat ver yapalim aynisini

Naman
01-01-2011, 23:39
Ptesi vereyim şirkette kaldı parça ama zaten bu işe yaramıyor arabadaki içinde yine lift lazım :)

Antalyalogy
02-01-2011, 19:04
BGJ1wP2-T_M

http://www.youtube.com/watch?v=BGJ1wP2-T_M

Antalyalogy
02-01-2011, 19:08
Bu da Stelio nun 286 HP lik GTsinin big turbo kit montaj aşamaları;

http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=275

RC'ON
02-01-2011, 21:28
BGJ1wP2-T_M

http://www.youtube.com/watch?v=BGJ1wP2-T_M

eger adam performans odaklı kullanmışsa araba tırt; olmamış :D ; eğer araba olmuşsa; adam tırt; kullanmamış :D

Naman
02-01-2011, 21:30
ESP tutmuş arabayı

RC'ON
02-01-2011, 21:45
ESP tutmuş arabayı

arabaya o kadar yazılım yapan adam onu kapatmayı öğrenseymiş keşke :D ; pistte esp olmaz(tamamen kendi görüşümdür)

zekky
02-01-2011, 23:11
arabaya o kadar yazılım yapan adam onu kapatmayı öğrenseymiş keşke :D ; pistte esp olmaz(tamamen kendi görüşümdür)

gt de ne yazıkki esp 50 km ye kadar kapatılıabiliyor..

Naman
02-01-2011, 23:18
O da tam kapanma değil :) biraz tolerans veriyor sadece karda filan kalkış için.. yoksa 30'da savur arabayı hop tutar :)

RC'ON
02-01-2011, 23:21
gt de ne yazıkki esp 50 km ye kadar kapatılıabiliyor..

yazılımla tamamen kapatılır aloabiliyo... bunu başka bir araçtan tecrübe edindiğim için rahatlıkla yazabiliyorum...

RC'ON
02-01-2011, 23:24
O da tam kapanma değil :) biraz tolerans veriyor sadece karda filan kalkış için.. yoksa 30'da savur arabayı hop tutar :)

ben kendi rc m de yagıslı havalar hariç hep kapalı kullanıyorum; ve inanın daha hiç başıma gelmedi bu...

TarikS
02-01-2011, 23:49
ben kendi rc m de yagıslı havalar hariç hep kapalı kullanıyorum; ve inanın daha hiç başıma gelmedi bu...

GT icin yazmis olmali onu :)

Ben de GT'de karda epey cozuttugum zamanlarda bile tuttugunu hissetmedim ama, karli zeminde fren yapsa da pek bir sey degismezdi sanirim ondandi :)

leventrc
02-01-2011, 23:49

GT için söyledi sanırım:) Bu zamana kadar benimde başıma gelmedi böyle birşey...Ya da bizmi tam koparamadık:D

TarikS
03-01-2011, 00:00
GT için söyledi sanırım:) Bu zamana kadar benimde başıma gelmedi böyle birşey...Ya da bizmi tam koparamadık:D

ahhahahhahahahhaha :hahaha: :D :D :D

Tekrar deneyiniz... :hahaha:

RC'ON
03-01-2011, 00:05

Ben de GT'de karda epey cozuttugum zamanlarda bile tuttugunu hissetmedim ama, karli zeminde fren yapsa da pek bir sey degismezdi sanirim ondandi :)

mümkün; yanlış anlamışım galiba :D ; ben de şaşırmıştım gerçi nasıl olur diye; şimdi oldu...

slowmotion
03-01-2011, 01:19
esp bende sürekli açık, hatta esp kapalı iken ani frenlemede arabanın arkası geziniyor bende... ben rcyi istediğim zaman kopartıyorum göbeklerde yan yan :D :D

Naman
03-01-2011, 15:55
kanka cm olarak tam ebat ver yapalim aynisini

Bu yaktı tekrardan 170 gibi bir süratte başka bir şekil deniyoruz şimdi. O yüzden ölçme gereği hissetmedim.

ahhahahhahahahhaha :hahaha: :D :D :D

Tekrar deneyiniz... :hahaha:

Evet, GT için dediydim ama sanırım cidden koparamamışsınız :) Yoksa ESP off ışığı yanarken bile girer devreye ve ışık söner..

--------
Arabayı pist spec yapmak isterseniz kaput altından 9 nolu sigortayı sökmeniz yeterli olacaktır.. Bunla beraber ESP ABS Hidro.Direksiyon ve hız göstergesi çalışmayacaktır. Arabanın km sayacı da durur yalnız dikkat ediniz :)
Kaldı ki çalışmayan her işlev için arıza mesajı verir ancak araç güvenli moda hiç girmez.. Taktığınız anda herşey eskisine geri döner.. Lambalar da söner.. Ancak izi kalır.. diag tan silinmesi gerekir.. Cruise da çalışmayabilir, bazılarında bu sigortadan geçiyor..
Böylece tüm mekanik aksama sıfır asiste ile hakim olabilirsiniz.
RC'lerde ESP zaten gerçekten kapatılabildiğinden bu işlem sadece ESP haricinde kalanları kapatmaya yarar.. SSP de gider..

Antalyalogy
03-01-2011, 20:49
Deniz bu light pulley için sen ne diyorsun?

V.İ.P
03-01-2011, 21:43
esp güzel tutmus arabayı atmıyor arkası :D

slowmotion
03-01-2011, 22:18
Deniz dostum musait olursan rc kornasinin fiyatini ogrenebilirmisin? diger aracima dusunuyorum

RC'ON
03-01-2011, 23:15

aynı merak bende de var :D

Naman
04-01-2011, 09:33

aynı merak bende de var :D
Valla light Pulley olayını Muzo'ya sordum FlyingFinish te oradaydı... R53'ten alışkanlık tabi bizdeki ama dedikleri o ki bir randıman alamayız çünkü bu araba SC'lı değil Turbo'lu derler.. Biraz hevesimi kaçırdılar ama bilemiyorum :)

Deniz dostum musait olursan rc kornasinin fiyatini ogrenebilirmisin? diger aracima dusunuyorum

363 TL :D:D Bence yan sanayi tek korna düşün mevcut olanının yanına.. 2-3 denemeyle aynı sesi alırsın ben eski araçlarımda hep öyle yapardım.. 40 lira filandır çakmaları.. Test ederken kulak tıkacı filan da al yalnız :D

RC'ON
04-01-2011, 17:08
Valla light Pulley olayını Muzo'ya sordum FlyingFinish te oradaydı... R53'ten alışkanlık tabi bizdeki ama dedikleri o ki bir randıman alamayız çünkü bu araba SC'lı değil Turbo'lu derler.. Biraz hevesimi kaçırdılar ama bilemiyorum :)

çok teşekkür ettim; artık hepten takmayı düşünmüyorum :D

slowmotion
05-01-2011, 01:03
363 TL :D:D Bence yan sanayi tek korna düşün mevcut olanının yanına.. 2-3 denemeyle aynı sesi alırsın ben eski araçlarımda hep öyle yapardım.. 40 lira filandır çakmaları.. Test ederken kulak tıkacı filan da al yalnız :D

pahalıymış ya :( amacım aynı sesi almanın yanında yüksek ses çıkarması. en iyisi stabel flan bakayim ben. çok sağolasın. ayrıca aklıma gelmişken sorayim. mcs r56 ile bizim turbo birebir aynımı? yani r56dan çıkan turbo bize direk otururmu hiç bir işlem yapmadan? çıkma r56 turbosu ayarlamaya çalışıyorum. birde mcs jcworks 211hp lerin turbosu aynımı bilgin varsa yazarmısın? teşekkürler :)

douu
05-01-2011, 01:46
Burnuma kötü kokular geliyor emrah :)

Antalyalogy
05-01-2011, 09:10
Giderli RC ler görmek istiyoruz...:slomo:

Naman
05-01-2011, 14:56
pahalıymış ya :( amacım aynı sesi almanın yanında yüksek ses çıkarması. en iyisi stabel flan bakayim ben. çok sağolasın. ayrıca aklıma gelmişken sorayim. mcs r56 ile bizim turbo birebir aynımı? yani r56dan çıkan turbo bize direk otururmu hiç bir işlem yapmadan? çıkma r56 turbosu ayarlamaya çalışıyorum. birde mcs jcworks 211hp lerin turbosu aynımı bilgin varsa yazarmısın? teşekkürler :)

Bence de.. hiç gerek yok orjinal kornaya..

R56 ile turbo aynı fakat IC farklı diye biliyorum.. Oturmaması için bence bir sebebp yok ama yine de araştırmak lazım. JCW'ünki de aynı diye biliyorum.. Ama bundan hiiiç emin değilim :) Zamanında bakındığımda aradaki güç farkının piston kompoziti farkından ve yazılımdan olduğunu okumuştum. Ha bir de buji..
JCW'teki motor aslında RCZ'te de kullanılacaktı ancak sonradan Euro5 muhabbetinden vazgeçildi.. Konsepti ile şu an piyasada olan RCZ'in 0-100'ü yarım saniye farkediyor.. EPDTSHP olması lazım motor kodunun..

FlyingFinish
05-01-2011, 19:03
minideki turbo farklı, A/R si palleri falanı filanı benzer olabilir ama marka farklı (IHI). Bu arada koni ve yaylar tamamdır. eibach pro-kit var, ön tam istediğim gibi oldu, arka taraf düşmemiş gibi duruyor. :(

slowmotion
05-01-2011, 19:57
minideki turbo farklı, A/R si palleri falanı filanı benzer olabilir ama marka farklı (IHI). Bu arada koni ve yaylar tamamdır. eibach pro-kit var, ön tam istediğim gibi oldu, arka taraf düşmemiş gibi duruyor. :(

hehe desenize proje başlamadan bitti:D

hayırlı olsun resim alalım :)

Antalyalogy
05-01-2011, 22:10
Resim isterükkkkkkkkkk..

FlyingFinish
05-01-2011, 23:58
hafta sonu çekerim heralde. yay takmış olanlarda resimleri paylaşırsa, hangi yayın bizim arabalarda ne kadar ( ön arka dengesi açısından da önemli) düşürdüğü ile ilgili fikir sahibi olabiliriz diye düşünüyorum.

karsiyakaliozi
06-01-2011, 08:38
bizim araçlar için varmı bılmıyorumda mini s ler için h&r markasında ön ve arka tarafı aynı mıktar düşüren yaylar vardı mesala usa versiyonlarında mini forumunda araştırmısdı arkadaşlardan birisi genelde yay takan araçlarda bu görüntü olusuyor ön ve arka farklı oluyor en iyisi coil bence oda cok para

Naman
06-01-2011, 12:25

Sertlik nasıl oldu?

zekky
06-01-2011, 23:05
Sertlik nasıl oldu?

abi noldu bu katalitik arıza ışığı halledemedinmi daha:( sırf bu yüzden yazılım yapıp söndürücem az kaldı. benimkini bilgisayardan sildiğimizden beri ilk çalıştırdığımda biraz yanıyo sonra sönüyo

FlyingFinish
07-01-2011, 19:07
Sertlik nasıl oldu?

eskisinden daha sert değil. hatta ufak şoklarda yumuşak bile diyebilirim. daha detaylı bilgiyi kullandıkça verebilirim.

Naman
08-01-2011, 00:57
abi noldu bu katalitik arıza ışığı halledemedinmi daha:( sırf bu yüzden yazılım yapıp söndürücem az kaldı. benimkini bilgisayardan sildiğimizden beri ilk çalıştırdığımda biraz yanıyo sonra sönüyo

Mekanik yanıltıcılar işe yaramadı. Yazılımla deniyorum şimdi ama daha 10 km oldu olmadı..

tequila818
08-01-2011, 18:23
arkadaşlar sitede arattım muhtemelen sorumun cevabı olan bir konu var fakat bulamadım. Bütün RC sahipleri burada olduğu için fazladan konu açmak istemedim. GT ile RC arasındaki farkları okuyabileceğimiz bir link var mıdır? veya siz yardımcı olur musunuz? Şu anda içime sinen bir GT 25 bin TL iken RC sanırım 30 bin tl civarına bulabileceğim. 2sinden birini almak istiyorum ve 5 bin TL lik farka değer mi sizce? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Dou
08-01-2011, 18:36
Bu 200 hp lik motorda mekanik bir farklılık var mı acaba 175 liklerle kıyasla? RCZ lerde kullanılan motordan bahsediyorum

Teşekkürler

Naman
08-01-2011, 23:39
arkadaşlar sitede arattım muhtemelen sorumun cevabı olan bir konu var fakat bulamadım. Bütün RC sahipleri burada olduğu için fazladan konu açmak istemedim. GT ile RC arasındaki farkları okuyabileceğimiz bir link var mıdır? veya siz yardımcı olur musunuz? Şu anda içime sinen bir GT 25 bin TL iken RC sanırım 30 bin tl civarına bulabileceğim. 2sinden birini almak istiyorum ve 5 bin TL lik farka değer mi sizce? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Konu içinde de mevcut evet. Detaya inmeden kabaca üzerinden geçmek gerekirse,

Yürüyen aksam farkı var. RC daha sert ve sportif kullanıma daha uygun. ESP gerçekten devredışı kalabiliyor, RC'de SSP var.
Motor ve performans farkı var. Motor bileşenleri farklı bu bileşenleri RC seviyesine getirmek çok pahalı.. Ama GT'nin de iyi modifiye potansiyeli var. Şanzıman farklı..Fabrika çıkış lastik hız endexleri de farklı..
Görüntü farkı var. Arka Spoiler, trazezoid çift çıkış eksoz, arka ve arka yan camlar siyah, ön farlar karartılmış kromlu, arka tampon bandı kasa rengi. Köpekbalığı gri seçeneği..Jantlar ebat aynı olsada desen olarak farklı..
İç mekan farkı var: Koltuklar RC koltuğu.. Şeklen hastası çok.. Virajlarda da oldukça işe yarıyorlar, GT'de cam tavan standart RC'de opsiyon, 2-3 noktada trim farkı var.

RC ile GT arasında 25 bgden ziyade tarz farkı var. Gündelik bir araç olup iyi de gitsin istiyorsanız kesinlikle GT, yok ben gazlicam uçucam kaçıcam diyorsanız RC.. RC, GT'ye göre oldukça konforsuz bir araçtır aynı donanımlara sahip olmasından dolayı.. RC oldukça sert bir araçtır. Özellikle ufak tefek çukur&tümseklerde toleransı azdır. asfalt hatalarını hatta kaygan şerit çizgilerini bile koltuğa direksiyona iletir.. Bu sebepten yol sesi de daha çoktur.

Bu 200 hp lik motorda mekanik bir farklılık var mı acaba 175 liklerle kıyasla? RCZ lerde kullanılan motordan bahsediyorum

Teşekkürler

Tabi çok ciddi farklar var arada.. Konu içinde baya bir konuşulmuştu konu içinde arama yapmanı tavsiye ederim.. EP6CDTX diye aratırsan ciddi içerikler yakalayabilirsin.. Hatta mesajların birinde bu motorun sıfırdan gelişimini ingilizce olarak 50 sayfa şeklinde anlatan bir PSA dökümanı linki de mevcut.. Yani GT/RC gibi yakın değiller..
Bu arada GT'de artık 156bglik olan motor var.. Bu motor da 150'den çok farklı.. kodu EP6CDT.. X olan 200'lüğü RC'ye koymicaklar gibi duruyor.. EP6CDT ile X arasındaki farklar GT/RC farkları gibi.. Hemen hemen aynılar yapı olarak..
Gerekirse diye yazayım:
Eski GT motoru: EP6DT
RC ve MCS motoru: EP6DTS
MC JCW: EP6HP veya EP6DTS HP

6'dan sonra gelen C ibaresi Euro5 motor olduğunu belirtiyor.

tuFAN
08-01-2011, 23:47
Detaya inmeden kabaca EP6CDTX diye aratırsan ciddi içerikler yakalayabilirsin.. Hatta mesajların birinde bu motorun sıfırdan gelişimini ingilizce olarak 50 sayfa şeklinde anlatan bir PSA dökümanı linki de mevcut..
link varmı acaba

slowmotion
09-01-2011, 00:51
Virajlarda da oldukça işe yarıyorlar, GT'de cam tavan standart RC'de opsiyon, 2-3 noktada trim farkı var.

bu trim farkı nasıl oluyor?

TarikS
09-01-2011, 01:11
bu trim farkı nasıl oluyor?

RC'de orta konsolda vs. aluminyum gorunumlu olan yerler GT'de karbonfiber desenli..

Naman
09-01-2011, 09:46
link varmı acaba

Konu içinde bir yerlerde vardı.. Bendeki kaydı diğer PC'de kaldı maalesef:(

Naman
09-01-2011, 10:09
RC Le Mans la normal RC arasında da trim farkı var..

tequila818
09-01-2011, 11:52
@ Naman

Teşekkürler bilgiler için. Birde 207 GT nin şanzımanı kısa sanırım 220 gibi bitiyor. RC de de bu aynı mı acaba? O güçteki bir GT için kısa değil mi o şanzıman? sonuçta ufak bütçelerle 170-180 hplere ulaşan bir araçtan bahsediyoruz yanılıyor muyum?

Antalyalogy
09-01-2011, 19:01
RC de kadranda 233 gibi gerçekte 228 de bitiyor 5.vites.Ama uygun 5.dişli oranı ile 240 a çıkıyor son hız...

slowmotion
09-01-2011, 21:42
307 sw dizel son dişlisimiydi?

Naman
10-01-2011, 10:05
44x35 oranlarında bir son dişliydi birçok modelde kullanılıyor sanırım..

ErK_aY
10-01-2011, 18:55
turbo yaglama borusundan yag kacıran kaç kişi var ?

Antalyalogy
10-01-2011, 20:23

Hımm burnuma yağ kokuları geliyor.. :o:(:(

öncel
10-01-2011, 20:30
dayı bocanegra yı ayarladın mı roll için?:D

Antalyalogy
10-01-2011, 21:30
dayı bocanegra yı ayarladın mı roll için?:D

Dayı sordum ben onlar da Antalya ya gelince ararız dediler ama bilemem ararlar mı?

Ben birebir tanımıyuorum ama Ali tanıyordur muhakkak..:icon_tup:

Antalyalogy
10-01-2011, 21:33
Bu arada acil filtre temizliğine ihtiyacım var..Aldığım kriko da aracın ön altına sığmadı home made yapamıyorum.İlla lifte kaldıracağız...Offf

ErK_aY
10-01-2011, 22:12
Hımm burnuma yağ kokuları geliyor.. :o:(:(

aynen öyle. değişecegiz artık yapacak bişi yok. :o

küçük sırlar bitti tabi filtre temizlik filan düşünmeye basladın :D:D:D

slowmotion
11-01-2011, 01:42
ngk iridyum buji önerirmisiniz?
ebc fren balatası önerirmisiniz?
k&n yağ filtresi önerirmisiniz?

bu 3ünü almayı düşünüyorum

karsiyakaliozi
11-01-2011, 06:30
ngk iridyum buji önerirmisiniz?
ebc fren balatası önerirmisiniz?
k&n yağ filtresi önerirmisiniz?

bu 3ünü almayı düşünüyorum

ebc balatalarda mini de kulanıp sorun yasayanlar vardı balataların eriyıp parcalandıgından bahsedıyorlardı kullananlar şikayetciydi belki 1 parti sorunlu gelmişdir bilmiyorum ama alan herkez sıkıntılıydı oem yapmıslardı tekrar

iridyum buji derken rc nin güncellenmiş bujilerinden mi jcw bujilerindenmi bahsediyorsun jcw dersen onlarda sıkıntı yaratıyor dıye okumusdum 1-2 yerde

Naman
11-01-2011, 12:09
JCW bujileriyle Antalyalogy sıkıntı yaşamıştı diye aklımda kalmış..

RC'nin güncellenmişleri şimdilik sağlam.. EP6CDTX bujisi siparişi geçtik gelince onları deneyeceğim..

karsiyakaliozi
11-01-2011, 12:12
naman 207 tr de elemanın biri söyle bişey yazmıs sende denemişdin olmamısdı bı ara sendekı sıkıntıda buydu sanırım wip connect kitle ilgili

"arkadaşlar olay şu bana fransa dan wip connect kiti geldi ama benim radyo desteklemiyor bunu dam no (sürücü kapısındaki etikette yazan) 11802 ve üstündeki radyolar destekliyor.... aracı bu kriterlere uyup da ana ünite değiştiren ardadaşlar varsa alıcıyım "

Antalyalogy
11-01-2011, 12:31
JCW bujileriyle Antalyalogy sıkıntı yaşamıştı diye aklımda kalmış..

RC'nin güncellenmişleri şimdilik sağlam.. EP6CDTX bujisi siparişi geçtik gelince onları deneyeceğim..

jcw bujisi aldım ben bir takım birinin tırnak tarfından porseleni koptu .Verilmiş sasakamız varmış silindire düşmedi(tam kopmamış.) Nasıl iş yapıyorlar anlamadım..:(

Naman
11-01-2011, 19:10
naman 207 tr de elemanın biri söyle bişey yazmıs sende denemişdin olmamısdı bı ara sendekı sıkıntıda buydu sanırım wip connect kitle ilgili

"arkadaşlar olay şu bana fransa dan wip connect kiti geldi ama benim radyo desteklemiyor bunu dam no (sürücü kapısındaki etikette yazan) 11802 ve üstündeki radyolar destekliyor.... aracı bu kriterlere uyup da ana ünite değiştiren ardadaşlar varsa alıcıyım "

DAM no sunu tam hatırlamıyorum ama benimkine de olmuyordu o yüzden ben hiç WIP Connect'i denemedim.. Bendeki USB Box... Çok daha basit bir versiyonu.. Bu hepsine uyuyor.. Benim DAM 11645

Bende zaten BT var ama uysaydı kesin takardım..

jcw bujisi aldım ben bir takım birinin tırnak tarfından porseleni koptu .Verilmiş sasakamız varmış silindire düşmedi(tam kopmamış.) Nasıl iş yapıyorlar anlamadım..:(

Porselen kopması stock bujilerde de çok sık yaşandı.. Benim de başıma geldi.. Sendeki de dahil olmak üzere bildiğim kadarıyla tüm buji familyası güncellendi. Bakalım nolucak..

zekky
11-01-2011, 19:45
Naman abi arıza ışığı ne alemde? chip işe yaradımı. Benimki 1 2 gün yandı yine söndü.
Bu arada GT lere 15 jant oluyor. Önlere 2 tane teneke aldım bugün:)

Naman
11-01-2011, 21:55
Henüz yanmadı hiç.. Ama her nedense iyi gitmiyor..

zekky
12-01-2011, 00:08
Henüz yanmadı hiç.. Ama her nedense iyi gitmiyor..

lanet olsn bendede öyle. psikolojikmi bilmiorm ama ışık yanmadığı halde gitmiyo gibi. ilk söktüğümüz gün arıza ışığı yakana kadar arabanın dünyası değişmiş gibi gidiyodu

slowmotion
12-01-2011, 00:38
ebc balatalarda mini de kulanıp sorun yasayanlar vardı balataların eriyıp parcalandıgından bahsedıyorlardı kullananlar şikayetciydi belki 1 parti sorunlu gelmişdir bilmiyorum ama alan herkez sıkıntılıydı oem yapmıslardı tekrar

iridyum buji derken rc nin güncellenmiş bujilerinden mi jcw bujilerindenmi bahsediyorsun jcw dersen onlarda sıkıntı yaratıyor dıye okumusdum 1-2 yerde

jcw bujisi değil ngk nın bujisi 207 rc için. galiba kullanan yok ihale bana kaldı anlaşılan :D

evet biliyorum abi geçmiş olsun. bahsetmiştin önceki sayfalarda

Naman abi arıza ışığı ne alemde? chip işe yaradımı. Benimki 1 2 gün yandı yine söndü.
Bu arada GT lere 15 jant oluyor. Önlere 2 tane teneke aldım bugün:)

dostum 15" tenekelerde gidişatın bayağı değişmiştir.kadran yanlış gösterebilir:D
15" göz kararı gt lere uyacağını düşünüyordum. yanılmamışım demekki. rolling yapıorsan bayağı farkeder

tuFAN
12-01-2011, 00:43
jcw bujisi değil ngk nın bujisi 207 rc için. galiba kullanan yok ihale bana kaldı anlaşılan :D
orjinal bujiler zaten NGK

zekky
12-01-2011, 00:47
dostum 15" tenekelerde gidişatın bayağı değişmiştir.kadran yanlış gösterebilir:D
15" göz kararı gt lere uyacağını düşünüyordum. yanılmamışım demekki. rolling yapıorsan bayağı farkeder

yok daha takmadım abi yarın boyicam lastik kalemi sipariş edicem düşürdüğüm zaman takıcam önüde baya bi gömük dursun:D kadran neden yanlış gösterir bir sorun yaratmaz dimi? :) yok ya roling fln pek anlamıyorum ben:) öyle trafikte denk gelirse..

ErK_aY
12-01-2011, 00:50

bendekiler en son ngk nınkiler bı sıkıntı yok.

ErK_aY
12-01-2011, 00:52

sorun çözüldü gibi şimdilik. vidasını bıraz daha sıktım sızdırmıyor :D

slowmotion
12-01-2011, 02:16

peki iridiummu?

slowmotion
12-01-2011, 02:17
yok daha takmadım abi yarın boyicam lastik kalemi sipariş edicem düşürdüğüm zaman takıcam önüde baya bi gömük dursun:D kadran neden yanlış gösterir bir sorun yaratmaz dimi? :) yok ya roling fln pek anlamıyorum ben:) öyle trafikte denk gelirse..

umarım esp sapıtmaz, çünkü ön tekerler çok arkalar az dönecek:D esp off da olmuyor. kafamı çok karıştırıyor bu konu. takınca yazarsın dostum

ErK_aY
12-01-2011, 02:54
umarım esp sapıtmaz, çünkü ön tekerler çok arkalar az dönecek:D esp off da olmuyor. kafamı çok karıştırıyor bu konu. takınca yazarsın dostumkanka lastik ebati önemli senin dediinin olmasi için. 55 yanak koyar sikinti olmaz

doush
12-01-2011, 02:55
umarım esp sapıtmaz, çünkü ön tekerler çok arkalar az dönecek:D esp off da olmuyor. kafamı çok karıştırıyor bu konu. takınca yazarsın dostum

sürekli sarıyormuş hissine kapılabilir araba :D salak gt aptal gt gerizekalı gt :hahaha: :hahaha: ( bu aramızda bir espri yanlış anlamayın :D )

Eworen
12-01-2011, 09:21
Bu RC LeMans lardaki sticker ları söksek tamamını
izleri kalırmı ?
rahat çıkarmı ?
Çünkü 1-2 sene dir üstünde araçların izi kalırmı dersiniz ?

karsiyakaliozi
12-01-2011, 09:33
Bu RC LeMans lardaki sticker ları söksek tamamını
izleri kalırmı ?
rahat çıkarmı ?
Çünkü 1-2 sene dir üstünde araçların izi kalırmı dersiniz ?

ilk anda iz olusur ısı tabancasıyla ısıtıp cıkartın bence daha kolay cıkar yada sac kurutmayla polıshle ızler gıderılebılır bahaneyle arac parlamıs olur

Eworen
12-01-2011, 09:41
ilk anda iz olusur ısı tabancasıyla ısıtıp cıkartın bence daha kolay cıkar yada sac kurutmayla polıshle ızler gıderılebılır bahaneyle arac parlamıs olur

Mutlaka yapışkan izi tarzında bişey kalır oda çıkar orası kolay olur ama ;
Merak ettiğim kısım farklı,araçta boyada ton farkı olurmu nihayetinde açık taraf bi kaç sene boyunca gün ışığına yağmura çamura vb maruz kalmış stickerlı taraf ise süreklı kapalı
Ne dersiniz ?

karsiyakaliozi
12-01-2011, 09:43
Mutlaka yapışkan izi tarzında bişey kalır oda çıkar orası kolay olur ama ;
Merak ettiğim kısım farklı,araçta boyada ton farkı olurmu nihayetinde açık taraf bi kaç sene boyunca gün ışığına yağmura çamura vb maruz kalmış stickerlı taraf ise süreklı kapalı
Ne dersiniz ?

olmaz arkadan polısh yaptıracan tum bantları soktugun yere aynı ton olusacak 1-2 senelik arabada boya cok yıpranmamısdır sanırım

Antalyalogy
12-01-2011, 12:56
Beyaz da olmaz arkadaşlar okadar ton farkı..

fms
12-01-2011, 19:17
merhaba lar,
ismim Fatih,
Rcpower nickli Kıvanç arkadaşımızın rc sini almış bulunmaktayım,
artık kıvancın kaldığı yerden ben devam edecem:)
iyi forumlar

ErK_aY
12-01-2011, 19:19
merhaba lar,
ismim Fatih,
iyi forumlar

hayırlı olsun dostm allah kaza bela vermesin güle güle kullanmayı nasip etsin :icon_tup:

fms
12-01-2011, 19:31
teşekkürler,
bu forum epey faydalı oldu kısa zamanda öğrendim az çok arabamı

slowmotion
12-01-2011, 19:50
Hayirli olsun dostum

KMR2-GT
12-01-2011, 19:52
hayirli olsun dostum

+5500 :) :)

Antalyalogy
12-01-2011, 20:52
merhaba lar,
ismim Fatih,
iyi forumlar

Hayırlı olsun Fatih..Güle güle kullan...

zekky
12-01-2011, 21:00
merhaba lar,
ismim Fatih,
iyi forumlar

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermsin.

fms
12-01-2011, 21:40
cümlemize kazasız belasız sürüşler

ilk izlenimim dikkatimi çeken rc nin yol tutuşu gerçekten harikaymış
özellikle yüksek süratlerde acayip bi güven hissi veriyor

slowmotion
13-01-2011, 01:31
bir arkadaşımız kutu içi k&n satıyor, düşünen ulaşsın bana 120tl

karsiyakaliozi
13-01-2011, 06:45
merhaba lar,
ismim Fatih,
iyi forumlar

gule gule kullan kardeşim kazasız belasız sürüşler dilerim

karsiyakaliozi
13-01-2011, 12:06
Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.co.uk/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FM207V) ne dersiniz işe yararmı

slowmotion
13-01-2011, 12:56
Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.co.uk/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FM207V) ne dersiniz işe yararmı

pahalı değilmi? 158 sterlin+kargo...

karsiyakaliozi
13-01-2011, 13:17
pahalı değilmi? 158 sterlin+kargo...

ıllakı fıyat yuksek verım alınırmı acaba :D

Naman
13-01-2011, 15:45
Muzo da VAG için olanı var al dene dedi fırsat bulamadım takmaya istersen sen tak..

2 tip yayla geliyor biri daha sert yüksek barlarda kaçırmasın diye

karsiyakaliozi
13-01-2011, 17:23
Muzo da VAG için olanı var al dene dedi fırsat bulamadım takmaya istersen sen tak..

2 tip yayla geliyor biri daha sert yüksek barlarda kaçırmasın diye

ne alır ne verır onu merak ettım vag ıcın olan bızım araca olurmu :o

Naman
13-01-2011, 23:08
Oluyor bir tek soket şekli farklı onu da uydurdu bizim elektrikçi sağlam bir şekilde.. Zaten bizdeki DV'ler de VAG DV si..

Yarın arabayı servise alıcam. Belki de denk geldi bilmiyorum ama DeCat lambasını söndüren yazılımdan sonra araba ciddi derecede gitmemeye başladı. Muzo buralarda değil o gelene kadar mekanik tüm aksamı kontrol edeceğim.

Yalnız fotoda başka 1-2 parça daha var onlar ne anlamadım.

zekky
14-01-2011, 00:24
Kat mevzusunda tek umudum bu yazılımdı... Buda olmadıysa katı takıcazmı yani:(

Naman
14-01-2011, 00:31
Bu yazılım dediğimiz şu an araçtaki yazılım bu DeCat lambası mevzuundan nerdeyse tüm Avrupayı dolandı. Arada bir aksaklık olmuş olabilir eski versiyonlardan biri gitmiş olabilir..

Daha önceki mesajlarda yazdığım gibi 4000'de birden bire torklanan bir yazılımdı bu ama şu an 4000e girdiğinde neredeyse peak yok cont gidiyor eğri..

He ama ışık kesinlikle yanmıyor. Ama ışık ne şekil yanmıyor buna yarından itibaren bakıcaz. Yani arıza yine oluşuyordur sadece mesaj vermiyor olabilir veya arıza hiç oluşmuyor olabilir. Decat le beraber başka bir arıza oluştuğunda ecu bunu da göremiyor olabilir vs birsürü senaryo var.

Naman
14-01-2011, 01:01
2011 MCS'e EP6CDTM motor koymuşlar :) benim de atladığım bir detay bu.. PSA'da da orada burada hep görüyordum bu motoru 156 nın robotize şanzımanlısıdır diyip geçiyordum meğersem Eu5 THP motorların 3.süymüş:

184 bg.. 0-100 7 sn. karmada sanırım 5.8 yakıyor.. 0-100 için bazı yerler de .6.8 sn demiş..
torku bilmiyorum ama 240-270 arasıdır.

karsiyakaliozi
14-01-2011, 09:26
bızımkılerden daha verımlı o zaman bu motor eu5 de yapmıslar

Naman
14-01-2011, 12:36
Aynen öyle..

karsiyakaliozi
14-01-2011, 12:53
naman : gecen hafta sonu 1. vitesde aniden gaza yuklendim 4500-5000 dd civarı kesılklık yaptı 1-2 sanıye sonra normale dondu over boost anlarında kacırma yapıyo sanırım yada baska bırseymı yazılımda etken olabılır valve ondan ılgımı cektı yukarda yazdığım

Naman
14-01-2011, 14:35
Abi 1. viteste hiçbir zaman böyle birşey yaşamadım ama sende stock valf varsa evet yapıyor onu Ama daha çok 3-4-5 te overboostta yapıyor ve ses olarak kaçırdığını duyuyordum ben.. Vuruntudan bağımsız bambaşka bir ses..

Bu sendeki bujilerle alakalı da olabilir sanırım senin bujiler seramikleri kırılanlardan..

karsiyakaliozi
14-01-2011, 15:39
Abi 1. viteste hiçbir zaman böyle birşey yaşamadım ama sende stock valf varsa evet yapıyor onu Ama daha çok 3-4-5 te overboostta yapıyor ve ses olarak kaçırdığını duyuyordum ben.. Vuruntudan bağımsız bambaşka bir ses..

Bu sendeki bujilerle alakalı da olabilir sanırım senin bujiler seramikleri kırılanlardan..

valf değiştirdim ben bujılerıde 10000 km cıvarı değiştirdim 6 aydan fazla olmusdur o zaman guncellenmısdı ama ne takıldı hatırlamıyorum acıp bakmak lazım guncellenme tarıhı ne gorunuyor

karsiyakaliozi
14-01-2011, 15:50
5960.G4 takılan bujı bunlar

Naman
14-01-2011, 18:09
G4 ise OK'dir. Bende bir öncekileri kırıldıydı, parçayı da bulamadık gerçi çok ufaktı kat a kadar gitmiştir.

Antalyalogy
14-01-2011, 21:54
Akşam benim araba 3 de 6 bine yakın patırdama yapıp kesiklik yaptı sonra 4 e çektim gaz yemedi bende usul usul geldim eve (arıza ışığı yanıktı zaten)

Daha önce de buna benzer bir durum olmuştu o zaman üstünde jcw bujileri vardı ve birincin kırıldığını görüp stok bujiere dönmüştük acab gene mi cortladı bujilerden biri?

zekky
14-01-2011, 23:03
Akşam benim araba 3 de 6 bine yakın patırdama yapıp kesiklik yaptı sonra 4 e çektim gaz yemedi bende usul usul geldim eve (arıza ışığı yanıktı zaten)

Daha önce de buna benzer bir durum olmuştu o zaman üstünde jcw bujileri vardı ve birincin kırıldığını görüp stok bujiere dönmüştük acab gene mi cortladı bujilerden biri?

Aynısını bendede ilk katı iptal ettiğim gün yapmıştı. Yani katla alakası olmasada ben ilk defa arabayı kat iptal edildiği gün o kadar zorladım. Ama abi aynı dediğin oldu bendede. Sonra ertesi gün bişe yoktu. Sadece kat için arıza yakıyordu.

34tb9544
14-01-2011, 23:35
konu dısı ama gt yada rc sının ruzgarlıgını degıstırmek ısteyen arkadaslara cok guzel yenı bı model war elımde ısteyene her yere kargolanır ben foto ekleyemıyorum eklemyı bılen warsa msn den gonderırım

Antalyalogy
14-01-2011, 23:47
Aynısını bendede ilk katı iptal ettiğim gün yapmıştı. Yani katla alakası olmasada ben ilk defa arabayı kat iptal edildiği gün o kadar zorladım. Ama abi aynı dediğin oldu bendede. Sonra ertesi gün bişe yoktu. Sadece kat için arıza yakıyordu.

Muhtemeken arıza ışığı ile alakalı bir durum ama yarın sileyim bari ben onu ya;)..

Bu arada 207 dynamic yada RC/GT ızgara (alt üst 2 parça) arıyorum siyah plastik olanlardan..

Bir de siyah sis farı çerçevesi..Çıkma olursa iyi olur...boyatıcam ben bunları piano black e..:icon_tup:

slowmotion
15-01-2011, 00:49
bende konu dışı yazayim. sıfır fk yay var elimde 3,5 luk. fiyat 230 son fiyat
2.el eibach pro kit var 3cm oda 160 son

Naman
15-01-2011, 01:07

Aynısı bu akşam bende de oldu. Ayrıca alternatörde de sıkıntı var sanırım arabada elektrik kesilir gibi oldu. Sol far söndü bir de her nasıl olduysa saat durdu. Hangi dakkaya ayarlarsam onda kalıyor. Yarın bakıciiz.

Bu arada yazılım amacını aştı, hiçbir arızaya lamba yakmıyor :) Muhtemelen bujilerden biri gidik. Rölanti düzensiz, devirlenme dalgalı ve yük bindiğinde direk misfire sesi veriyor.

ErK_aY
15-01-2011, 01:55

aynısı bendede olmustu. timing ayarlayamamıs filan diyorlardı bende daha fazla ilgilenmedim ama bujileri sökünce anladımkı onlardan. simsiyah olmuslardı kırık filan yoktu.

Antalyalogy
15-01-2011, 11:54
Servis yolu gözüktü bize desenize...

Naman
15-01-2011, 12:16
Özgür, arıza bujiden çıkarsa fotosunu çekip koyar mısın? Kırılma mı olmuş yoksa erime eğilme filan mı bi bakalım..

Antalyalogy
15-01-2011, 12:19
Özgür, arıza bujiden çıkarsa fotosunu çekip koyar mısın? Kırılma mı olmuş yoksa erime eğilme filan mı bi bakalım..

Tamamdır...

Naman
15-01-2011, 14:58
Evet, yine buji gitmiş..

2 no.lu silindir.. Giden buji 5960.G4 .. En günceli yani.. En azından parça koparmamış..
Ayrıca bobinden de kıllanıyoruz çünkü sürekli aynı silindirde bu durum oluşuyor. Ve de bundan dolayı araç şase yapmış, bu yüzden ampül gitmiş ve saat durmuş. Ayrıca JBL amfi de devre dışı kalmış, dün farketmedim hiç teybi açmadığımdan.
Bu arada diğer bujiler tertemiz en ufak bir kararma dahi yok.

Fotolar:
http://img692.imageshack.us/img692/5683/snc00021i.th.jpg (http://img692.imageshack.us/i/snc00021i.jpg/)http://img26.imageshack.us/img26/4096/snc00020p.th.jpg (http://img26.imageshack.us/i/snc00020p.jpg/)

İkisi de aynı bujinin fotosu. Seramik kısmın konum farkı belli olsun diye iki kere çektim.

Naman
15-01-2011, 15:17
PSA Grubu akıllanmış sonunda DV'i ayrıca satmayı akıl etmişler: 0379.77

Antalyalogy
15-01-2011, 15:20
PSA Grubu akıllanmış sonunda DV'i ayrıca satmayı akıl etmişler: 0379.77

Onlardan önce biz akıllanmıştık zaten..Deniz neyapacağız abi bu buji şini ya?

etuners de dikakt edin psa bujilere diyordu..nedir peki çözümü?:(

fms
15-01-2011, 16:04

montaj hatası olarak sadece sıkma torku gelıyor aklıma,
servise sormak lazım, peugeot tork vermişmi bujiler için

Naman
15-01-2011, 19:03
Buji değiştikten sonra hiç sorun kalmadı gram kesiklik yok direk 1-2-3-4-5 hızlanıp gidiyor. Ara hızlanmalar filan şahane yine.. Dolayısıyla bendeki ışık söndüren yazılımla bujinin tırtlaması zamanları denk gelmiş.. Fark atölyenin içinde getir götürlerde bile belli oluyor.

Başka buji :) Bobinlerde sıkıntı yok ise.. Şase yapması beni çok kıllandırdı bobin konusunda da..

montaj hatası olarak sadece sıkma torku gelıyor aklıma,
servise sormak lazım, peugeot tork vermişmi bujiler için

Ben çok dikkat ederim sıkma torklarına, dediğin gibi Peugeot'nun da bu değerleri mevcut ve sürekli uyarız buna.

Sıkıntı montaj hatası değil ama. toprak kutbunda hiç fiziksel darbe izi vs yok.

34tb9544
15-01-2011, 19:25
arkadaşlar araca dun aksam fıltre taktım merak edıyordum ewde bosta duran ıkı tane fıltrem ve borum wardı dun aksam bızı bıraz ugrastırdı takması ama sonunda guzel bı ses cıktı ortaya ama daha ıyısını yapmak ıstedım bu yuzden turbonun cıkısına daha guzel bır sılıkon ıstıyorum turbonun agzına uyacak boyda (boyunu ebatını capını bılen warsa yardımcı olacak) sılıkon arıyorum capını yazacak olan warsa sewınırım we nerden temın edebılırım ??

Dou
15-01-2011, 20:25
@Naman;

Buji neden kırılır durduk yere, ya da ömrü biter erken km de? Hatalı üretim mi?

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim;

207 RC'm olmamasına rağmen sayenizde bu topici zevkle okuyorum, ayrıntılı yazılarınız için ayrıca teşekkür ederim.

Antalyalogy
15-01-2011, 22:49
@Naman;

207 RC'm olmamasına rağmen sayenizde bu topici zevkle okuyorum, ayrıntılı yazılarınız için ayrıca teşekkür ederim.

Benim bildiğim tech deki bir marka nın 2 modeli konusunda bu kadar derine inmiş başka konu yok..

Tabii Deniz gibi gerçektyen teknik bilgi sahibi arkadaşlarımız sayesinde bir çok kullanıcıya da derman oluyor bu konu..

Bu arada İzmir de olmayı çok isterdim..:icon_tup:

ErK_aY
16-01-2011, 01:40
peugeot da turbo yag borusu yok varmı böyle birsey ya :D sehir dısında bıryerde bulduk gibi pazartesi haber verecekler carsambayada ulasır herhalde...

karsiyakaliozi
16-01-2011, 13:29
bendekı 4-5000 dd kesıklık tekrarlama zaman zaman yapıyor bende bujılere bı bakayım naman bu arada arıza ısıgı sonduren yazılım dedıgın nedır kat işi hallodu o zaman senın. bujıler sıkıntı bunu peugeot bıldırsek yazılım la oynuyorsunuz deyıp cıkarlarmı işin ıcınden

zekky
16-01-2011, 13:40
bujilere nekadarda bi baktırmak gerekiyor? ben hiç anlamamda bu işlerden:) bende baktırsammı?

Naman
16-01-2011, 14:21
@Naman;

Direk kırılma da değil.. porseleni gidiyor metal aksamda sadece aşırı ısı izleri var. Erime vs bir ibare de yok.

Benim aracımda sabit devirde kalındığı sürece, isterse 7000 d/d olsun, hiçbir sıkıntı yok.
Tek viteste hızlanma olsun, yine hiç sıkıntı yok.
Ne zamanki hızlanırken hızlıca vites değiştireyim, arkadan gelen viteste önce gazı alıyor sonra misfire a başlıyor eğer gazdan çekmezsem ayağımı, hop, buji gidiyor silindir susuyor ve arkadan siyah duman tabi haliyle.
Bir de nadiren de olsa diyelim 6500 civarı bir devirde giderken ayağımı çekip 6000 e tekrar basarsam o zaman anında misfire a geçiyor hatta devir bile kaybediyor. Ama bu zaten hemen hemen bitik bujilerde oluyor.

Evet, bu konu çok iyi oldu.

Naman
16-01-2011, 14:23
Benim bildiğim tech deki bir marka nın 2 modeli konusunda bu kadar derine inmiş başka konu yok..

Tabii Deniz gibi gerçektyen teknik bilgi sahibi arkadaşlarımız sayesinde bir çok kullanıcıya da derman oluyor bu konu..

Bu arada İzmir de olmayı çok isterdim..:icon_tup:

Yok be abi bişi bildiğimiz yok bazı resmi dökümanlara erişebiliyorum sadece o kadar :) Bir de konumumdan dolayı daha çok risk alabiliyorum testlerde.
Ama teşekkürler yine de:D

Naman
16-01-2011, 14:29
peugeot da turbo yag borusu yok varmı böyle birsey ya :D sehir dısında bıryerde bulduk gibi pazartesi haber verecekler carsambayada ulasır herhalde...

1444.A9
1444.S5
1444.J8

bunlardan biri mi?
Türkiye'de yoksa ve Fransa'dan 'acil' çekildiyse bir süre gelemeyebilir. Acil koduyla çekilen parçalar uçak kargosuyla istanbul atatürk e iniyor. Ancak ordaki gümrükte rüşvet mevzuları mı ne olmuş herkese herşeye el koymuşlar işler durmuş vaziyette. O yüzden gümrükleme yapamıyorlarmış şu an. Peugeot'dan böyle bi bilgi geldi.

bendekı 4-5000 dd kesıklık tekrarlama zaman zaman yapıyor bende bujılere bı bakayım naman bu arada arıza ısıgı sonduren yazılım dedıgın nedır kat işi hallodu o zaman senın. bujıler sıkıntı bunu peugeot bıldırsek yazılım la oynuyorsunuz deyıp cıkarlarmı işin ıcınden

Kat oldu, ışık ta söndü ancak zannediyorum şimdi hiçbir arızaya ışık yakmıyor. Yani işte buji gitti araba 3 silindire düştü. Seke seke çalışıyor ama lambada tık yok herşey normal. Cihaz bağlıyorsun vermediği arıza kalmıyor.. Ama ışık yakmadı hiçbirine.. LIMP'e filan da girmedi.

bujilere nekadarda bi baktırmak gerekiyor? ben hiç anlamamda bu işlerden:) bende baktırsammı?

GT'lerde böyle bir vaka yaşayana denk gelmedim. Ama TarıkS'e sormak lazım. Bence 10bin de 1..

34tb9544
16-01-2011, 21:04
[B]KONU GERCEKTEN COK GUZEL[B]

araca fıltre taktım bı soru sordum kımse ıplemedı buraya yazdıgım 3 uncu soru mayetınde topıc ama kımseden ne ses war ne seda heee ama sunları yapıcam dıyınce herkes aaa yapsana bızde gorelım kobaya herkes meraklı bu konuda

Antalyalogy
16-01-2011, 21:30
arkadaşlar araca dun aksam fıltre taktım merak edıyordum ewde bosta duran ıkı tane fıltrem ve borum wardı dun aksam bızı bıraz ugrastırdı takması ama sonunda guzel bı ses cıktı ortaya ama daha ıyısını yapmak ıstedım bu yuzden turbonun cıkısına daha guzel bır sılıkon ıstıyorum turbonun agzına uyacak boyda (boyunu ebatını capını bılen warsa yardımcı olacak) sılıkon arıyorum capını yazacak olan warsa sewınırım we nerden temın edebılırım ??

Dostum çapını bende ezbere bilmiyorum ama aradığın tipte malzemeler bu sitede var.Ben alışveriş yapmıştım FMiC boruları için güvenilirdir..

http://www.turbomotorlar.com/asp/group/63/Duz-reduktorler

34tb9544
16-01-2011, 21:46
Dostum çapını bende ezbere bilmiyorum ama aradığın tipte malzemeler bu sitede var.Ben alışveriş yapmıştım FMiC boruları için güvenilirdir..

Dz redktrler THERMO-TEC Trkiye Yetkili Distribtr (http://www.turbomotorlar.com/asp/group/63/Duz-reduktorler)

senın sayende basladım zaten su fıltre olayına saolallah razı olsun kanıma gırdınız fıltre ısıyle yandım artık orasını burasını sokup basını sısırırım :D

TarikS
16-01-2011, 21:51
Buji konusundaGT ile ilgili tecrubem veya duydugum bir sey yok benim :)

araca fıltre taktım bı soru sordum kımse ıplemedı buraya yazdıgım 3 uncu soru mayetınde topıc ama kımseden ne ses war ne seda heee ama sunları yapıcam dıyınce herkes aaa yapsana bızde gorelım kobaya herkes meraklı bu konuda

Filtre mevzusu daha once en az 5 kere gecti bu konu icinde :D

Turbonun girisi GT'de 45-50mm olmasi lazim, baya baya ufakti.. Silikon sanayideki aksesuarcilarda bulunabilir, genelde boyuna gore fazla para isteniyor gibi geliyor bana :)

Antalyalogy
16-01-2011, 21:52
senın sayende basladım zaten su fıltre olayına saolallah razı olsun kanıma gırdınız fıltre ısıyle yandım artık orasını burasını sokup basını sısırırım :D

Hadi bakalım hayırlısı :icon_tup::icon_tup:

34tb9544
16-01-2011, 21:59
Buji konusundaGT ile ilgili tecrubem veya duydugum bir sey yok benim :)

Filtre mevzusu daha once en az 5 kere gecti bu konu icinde :D

Turbonun girisi GT'de 45-50mm olmasi lazim, baya baya ufakti.. Silikon sanayideki aksesuarcilarda bulunabilir, genelde boyuna gore fazla para isteniyor gibi geliyor bana :)

dogrudur tarık 5 defa acılmıs olabılır belkı yuz cefıt fıltre modelı uygulanabılır bu araca sureklı bakıyorum konuya mesela orjınal turbonun ordan cıkardıgımız parcayı da kesıp kullanabılırsın ama orjınalının ne kadar oldugunu bıılmedıgımız ıcın kemseye kıyamadık o parcayı elımde olan sılıkonlarda buyuk geldı bı ara canım baya bı sıkıldı :D:D:D:D oraya uyan sılıkon yoktu ama elımde buyuk bı turbom wardı onu takmayı dusundum :D

ErK_aY
16-01-2011, 22:03
bro topkapıda boru filan satan yer var. fiatın tam karsısında acar ismi. sanayiye girer gibi gir solda göreceksın. 45 mm turbonun orası. :) bu arada orjinali boşuna bozma olmaz ondan bicacık :D

34tb9544
16-01-2011, 22:06
elımde d 16 turbo kıtım war elımde malzeme warken ugrasıyım dedım cıkardık bı gazla fıltreyi cok ufak olunca delık bıraz ugrastık malesef elımızde sılıkonlardan bı sey yaptık sesı duaybılmek ıcın ama bu hafta yıne tampon far sokulcek oyle gozukuyo

TarikS
16-01-2011, 22:16
elımde d 16 turbo kıtım war elımde malzeme warken ugrasıyım dedım cıkardık bı gazla fıltreyi cok ufak olunca delık bıraz ugrastık malesef elımızde sılıkonlardan bı sey yaptık sesı duaybılmek ıcın ama bu hafta yıne tampon far sokulcek oyle gozukuyo

Ben far veya tampon sokmeden yaptim filtre kitini, sadece yukaridan girmedigi icin krikoya kaldirip alttan uzatiyordum takip cikartacagim zaman..

http://i39.tinypic.com/99f812.jpg

http://i56.tinypic.com/n2dh7q.jpg

http://i54.tinypic.com/2cwk56t.jpg

34tb9544
16-01-2011, 22:43
kanka senınkı cok acıkta kalmıs yaaa ben bole bı sey yapıcam ama ben komple dawlumbazın ıcıne soktum kornaların yanında duruyo benım fıltre bak mesela bu gun cıkartmadım arabayı senın o arada kullandıgın kırmızı sılıkondan arıyorum su an boru kıwırmlarını komple forge takı gıbı yapıp dawlumbazın ıcıne kadar sokmayı ıstıyoruz tek parca

TarikS
16-01-2011, 22:47
kanka senınkı cok acıkta kalmıs yaaa ben bole bı sey yapıcam ama ben komple dawlumbazın ıcıne soktum kornaların yanında duruyo benım fıltre bak mesela bu gun cıkartmadım arabayı senın o arada kullandıgın kırmızı sılıkondan arıyorum su an boru kıwırmlarını komple forge takı gıbı yapıp dawlumbazın ıcıne kadar sokmayı ıstıyoruz tek parca

karda kista kiyamette gram sorun yasamadim Allah'a cok sukur :) tabi su birikintisinden kactim, tam gaz yapmamaya calistim vs dikkat ettim

34tb9544
16-01-2011, 22:55
o zaman cok ıyıymıs kanka benım kor bı yıkamacım war o gıder abı arabanın altınıda yıkadım super oldu wallah bıllah der sonra bahtsız bedewıyı uzayda bıle kutup ayısı bulur :D

Naman
17-01-2011, 00:07

İplememek değil bence mevzu. Ben senin sorunun cvbını bilemediğim için hiç cevap yazmadım. Alıntılayıp altına 'bilmem' yazmak bence en başta sana sonra da konu okuyanlar için gereksiz bir mesaj ile saygısızlık olur.