PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91

slowmotion
12-11-2011, 00:43
bi arkadaşımıza rcz aldık siyah 200hp, bu araçtaki motor sizdeki motorlardan farklı mı ? Yoksa sadece yazılım farkı mı var ? Kendisi bişiler yapmak istiyor ama neler yapalım tam emin değiliz. Ayrıca bov takılıyor mu motorlara yoksa üzerindeki DV sıkıntı mı yapıyor takınca.

motor parçaları farkı daha önce verilmişti galiba. bayağı farklı parça var. ilk aklıma gelen turbo + beyin kesin farklı

FaBeRgE
12-11-2011, 00:53
motor parçaları farkı daha önce verilmişti galiba. bayağı farklı parça var. ilk aklıma gelen turbo + beyin kesin farklı

hmmm,

peki bov işine ne dersiniz? Ben arkadaşa DV var diye olmaz demiştim ama arkadaş çok hevesli ve o sesi çok istiyor :o

slowmotion
12-11-2011, 01:08
hmmm,

peki bov işine ne dersiniz? Ben arkadaşa DV var diye olmaz demiştim ama arkadaş çok hevesli ve o sesi çok istiyor :o

açık filtre takınca zaten o ses geliyor

FaBeRgE
12-11-2011, 01:33
Peki onerileriniz nedir ? Filtre ne olabilir ? Egsoz kaclik olmali ? Citirdan bir yazilim ile noktalamak istiyorum. Yoksa sizin motorlara yapilanlar ile ayni specler mi olsun. Eger ole ise okumam gereken biton sayfa var :)

Antalyalogy
12-11-2011, 02:00
İbo , RCZ mod konusunda yesyeni bir araç ;daha tam neye ne tepki veriyor bilinmiyor ancak ;
cold air intake , cat iptali , komple egzos ve çiple 240 HP yi rahat görürsünüz ama benim bildiğim henüz obd den map atılamıyor anca lehimle beyin sökülerek yapılacak..
Bana soracak oluesan yapsın map hariç diğerlerini bir süre keser kesmeyince de ar-ge çoğalmış olur map yapar. :)
Blow-off yapılmıyordiyen duymadım ama Antalya da takan da duymadım heheh )çok yardımcı oldum değil mi) :)

şaka bir yana buraya üye olursan bayağı konu var ben şimdi bir 5 dakika baktım..(üyelik şart)

http://peugeotrczforum.co.uk/rcz-tuning-modifying-forum-f20.html

TarikS
12-11-2011, 02:33
hmmm,

Acik filtre kiti yapin devam edin, cok guzel ses geliyordu GT/RC'lerden, bundan da gelir heralde :D

Bov'a gerek yok, hayirli olsun bu arada :)

AEAlmas
12-11-2011, 03:23
Araçta ne var sende Antalyalogy merak ettim islemleri

Antalyalogy
12-11-2011, 16:21
Araçta ne var sende Antalyalogy merak ettim islemleri

Araçta ibiza cupra fmic ,downpipe, orta sus. iptali arkası cut-out, cai, methanol kit, s3 Dumpvalve, turbo>intercooler boru uptade, intercoler>emme boru uptade, custom yazılım var..:icon_tup:

AEAlmas
12-11-2011, 16:24
Araçta ibiza cupra fmic ,downpipe, cut-out, cai, methanol kit, s3 Dumpvalve, turbo>intercooler boru uptade, intercoler>emme boru uptade, custom yazılım var..:icon_tup:

beygir ne peki basınç ney ölçüm yaptinizmi

Antalyalogy
12-11-2011, 22:45
beygir ne peki basınç ney ölçüm yaptinizmi

Gökhan da ölçmüştük 215 hp krank vermişti..

Antalyalogy
12-11-2011, 23:59
http://files.coloribus.com/files/adsarchive/part_970/9704155/file/peugeot-207-gti-test-your-limits-small-90472.jpg

AEAlmas
13-11-2011, 00:36
Gökhan da ölçmüştük 215 hp krank vermişti..

ölçümde kullandıgı cihaz ney birde kayip payi vites orani yada lastik ebadini manuel mi giriyor yoksa otomatik mi ayarliyor

Naman
14-11-2011, 11:46
Beyler,

Araçlarımız artık eskidi. Ve 4 yaş kampanyasına alıyorlar :)

- 2009 model ve daha eski tüm Peugeot'lara,
- TÜM mekanik YP'da ve motor yağında %25
- İşçilikte de %20 indirim var.
- Son gün 3 Aralık.
- Sadece parça satışını kapsamıyor. Parça mutlaka serviste takılmalı. Özetle, işçilik ödemek şart.

katakunti
15-11-2011, 18:00
Arkadaşlar blow-offun vakumunu nerden alıyoruz daha önce taktıranlardan bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba?

Antalyalogy
15-11-2011, 18:23
Arkadaşlar blow-offun vakumunu nerden alıyoruz daha önce taktıranlardan bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba?

Ben manifold dan almıştım ..

katakunti
15-11-2011, 20:55

Hocam üstten ulaşılmıyor değil mi alttan gireceğiz galiba?

xplod
18-11-2011, 06:27
blow-off'un açılması gereken zamanda manifoldda vakum var mı ki?

FlyingFinish
18-11-2011, 16:34
blow-off'un açılması gereken zamanda manifoldda vakum var mı ki?

Açılması gereken zaman? gaz kelebeği kapandığı zaman oluşacak negatif basınç ta vakumda valve açılacak ve havayı tahliye edecek. açılması gereken zaman; gaz kelebeği ile turbo arasında kalan bölgede oluşacak artı basınç ve kelebek kapandıktan sonra emme manıfoldunda olusacak eksi basınç olustugu zaman. Yani vakum olacak ki blow-off ( dump valve, vent valve) açılsın. ( olması gereken) . Atladığım birşey olabilir mi? Bilenler düzeltsinler lütfen.

katakunti
19-11-2011, 00:14
http://c1111.hizliresim.com/r/m/mbt4.jpg

http://c1111.hizliresim.com/r/m/mbtt.jpg

Arkadaşlar arabayı kaldırdık bugün ama alttan fotosunu çektiğim yerde vakum alacak bir yer göremedik..

Wastegate giden vakumdanmı yoksa emme manifoldunun altındaki elektrovandanmı almamız gerekiyor blow offu taktık ama vakumu nerden almamız gerek emin değiliz.

FlyingFinish
19-11-2011, 11:34

Arkadaşlar arabayı kaldırdık bugün ama alttan fotosunu çektiğim yerde vakum alacak bir yer göremedik..

Wastegate giden vakumdanmı yoksa emme manifoldunun altındaki elektrovandanmı almamız gerekiyor blow offu taktık ama vakumu nerden almamız gerek emin değiliz.

vakum alabileceğin bir yer yok aslında.. map sensorunun altına boost port adapter takarsan bır basınç-vakum cıkısı alabılırsın. Bedn atp nın kını kullanıyorum. Alta nın da var fakat atp nın kı altanınkının aksıne metal, kırılması cok daha zor.

ethm
19-11-2011, 21:08
arkadaşlar mrb aracım 207 sportıum 2011 model 1.6 vti 120 hp kule gergisi takmayı düşünüyorum acaba 207 rc ya da gt kule gergisi bnm aracıma olurmu? yardımcı olursanız sevınırım..

Antalyalogy
19-11-2011, 22:28
arkadaşlar mrb aracım 207 sportıum 2011 model 1.6 vti 120 hp kule gergisi takmayı düşünüyorum acaba 207 rc ya da gt kule gergisi bnm aracıma olurmu? yardımcı olursanız sevınırım..

Olmaması için bir sebep yok bende Emrah ile beraber aldığımız ama benim bir türlü takamdığımız sıfır omp kule gergisi var düşünürsen pm at bana..:)

ErK_aY
20-11-2011, 23:47

cumartesi bende elektrovanayı degıstırdım fakat. 2 tane aynı boru var onların yerını karıstırmıs olabılırım :o yerınden cıkarırken boruları cıktı görmedimde. kara düzen taktım ama bı arıza fılan yakmadı.

slowmotion
21-11-2011, 00:18
cumartesi bende elektrovanayı degıstırdım fakat. 2 tane aynı boru var onların yerını karıstırmıs olabılırım :o yerınden cıkarırken boruları cıktı görmedimde. kara düzen taktım ama bı arıza fılan yakmadı.

benimde değişti kanka, bunu söylediğin iyi oldu. bizim servis kesin ters takmıştır değiştireyim bende yerlerini :D

ethm
21-11-2011, 00:24
benimde değişti kanka, bunu söylediğin iyi oldu. bizim servis kesin ters takmıştır değiştireyim bende yerlerini :D

hahaha:D:D:D:)

slowmotion
21-11-2011, 01:08
Olmaması için bir sebep yok bende Emrah ile beraber aldığımız ama benim bir türlü takamdığımız sıfır omp kule gergisi var düşünürsen pm at bana..:)

abi sparco onlar:D soranda benim kuzen yardımcı olursun :)

ErK_aY
21-11-2011, 09:26

BAşka arabada bakmak gerekir kanka. Bugün yada yarın tufanın arabayi kanala almak lazım. ı

katakunti
21-11-2011, 09:32
BAşka arabada bakmak gerekir kanka. Bugün yada yarın tufanın arabayi kanala almak lazım. ı

Sensörler değişince herhangi bir fark hissettiniz mi acaba ?

öncel
21-11-2011, 11:17
arkadaşlar elektrovananın hortumlarının yanlış takılması uzun vadede arıza yakabilir.
fotoğraf biraz bulanık oldu ama elektrovana değiştirmiş arkadaşlara yardımcı olur sanırım.

http://b1111.hizliresim.com/r/p/nnvx.jpg

ErK_aY
21-11-2011, 15:07
Sensörler değişince herhangi bir fark hissettiniz mi acaba ?

fark olarak düşük gibi geldi onun için yalıslık yaptım sanırım. service boxdan detaylı bir şema cıkartacagım. hangi borunun nerden geldigini çözemiyorum. cok sıkıs pıkış

ErK_aY
21-11-2011, 15:08
arkadaşlar elektrovananın hortumlarının yanlış takılması uzun vadede arıza yakabilir.
fotoğraf biraz bulanık oldu ama elektrovana değiştirmiş arkadaşlara yardımcı olur sanırım.

http://b1111.hizliresim.com/r/p/nnvx.jpg

bunu ögrendiigm iyi olduda sıkış pıkışdan hangisii nerden geliyor hiç bir fikrim yok :o

ErK_aY
21-11-2011, 20:29

http://b1111.hizliresim.com/r/p/nnvx.jpg Sorun çözülmüstür arkadaslar:icon_tup:. gidişat baya baya değişti.eskisine görede bi değşiklik var.Bu arada aksam 120 -130 da turbo devre dışı bıraktı kendini. eve kadar öyle gidip motorun biraz sogumasını bekledım daha sonra motor bölümünden kolumu arka tarafa dogru sokarak yerleri değiştirdim. kutup başını söküp takıp teste cıktım. sorun yok. herşey normale döndü ve rahatladım :) herkeze teşekkürler yardımları için :icon_tup:

katakunti
21-11-2011, 21:10
1922v6 ve 1992 v9 u değiştirdin dimi erkay birde bu sensörleri değiştirmeden önce arıza ışığı yakıyormuydu aracın yoksa gitmesi gerektiği gibi gitmediğinden mi şikayetçiydin acaba bilgi verirsen sevinirim.

ErK_aY
21-11-2011, 21:14
1922v6 ve 1992 v9 u değiştirdin dimi erkay birde bu sensörleri değiştirmeden önce arıza ışığı yakıyormuydu aracın yoksa gitmesi gerektiği gibi gitmediğinden mi şikayetçiydin acaba bilgi verirsen sevinirim.
2side değişti. 1992v2 önceki yag kacırıyordu hafiften öyle değişti. bunuda aklımda şüphe kalmasın diye değiştirdim. arıza ışıgı yakmıyordu fakat. bi iyi bi kötü gidiyordu anı anını tutmuyordu. önumuzdeki günlerde bi deneme yaparız fark olup olmadııgnı daha net yazarım. :icon_tup:

ufuck
21-11-2011, 21:17
2side değişti. 1992v2 önceki yag kacırıyordu hafiften öyle değişti. bunuda aklımda şüphe kalmasın diye değiştirdim. arıza ışıgı yakmıyordu fakat. bi iyi bi kötü gidiyordu anı anını tutmuyordu. önumuzdeki günlerde bi deneme yaparız fark olup olmadııgnı daha net yazarım. :icon_tup:

n zaman denıoz sna saplıyorum kanka :D

ErK_aY
21-11-2011, 21:19
n zaman denıoz sna saplıyorum kanka :D

senle bu aksam :D gel panpişim :D

ufuck
21-11-2011, 21:21
senle bu aksam :D gel panpişim :D

özledım senı gelıcem bı ara :D :D

ErK_aY
21-11-2011, 21:23
özledım senı gelıcem bı ara :D :Dsarı lacıvert gelin :D bende özledım kanka. sefaköye baskına gelecegım :p

katakunti
21-11-2011, 21:30

Aynı sıkıntı bendede oluyor işte o parçaları değiştirmek istedim bi ara ama acaba demiştim bende gaz pedalına dokunduğum anda anlık bi kararsızlık oluyor sonra araba gitmeye başlıyor...Sende hiç böyle bir bir his oldumu?

ErK_aY
21-11-2011, 21:35
Aynı sıkıntı bendede oluyor işte o parçaları değiştirmek istedim bi ara ama acaba demiştim bende gaz pedalına dokunduğum anda anlık bi kararsızlık oluyor sonra araba gitmeye başlıyor...Sende hiç böyle bir bir his oldumu?

o senın dedıgın gaz pedalının adaptasyonu var onu yaptırman gereklı serviste. basıyorsun bazen yemıyor gibi. bendede arada sırada oluyor. elektronik gaz kelebeklerinin genelinde var bu. sadece 1 vitesde olur onun dısında olmuyor. :icon_tup: benım araba 83 bıne dayandı. artık degısmesı gerektıgını dusundgum ıcınde degıstırdım.

tuFAN
21-11-2011, 22:01
o senın dedıgın gaz pedalının adaptasyonu var onu yaptırman gereklı serviste. basıyorsun bazen yemıyor gibi. bendede arada sırada oluyor. elektronik gaz kelebeklerinin genelinde var bu. sadece 1 vitesde olur onun dısında olmuyor. :icon_tup: benım araba 83 bıne dayandı. artık degısmesı gerektıgını dusundgum ıcınde degıstırdım.

kim yapar bu adaptasyonu illa yetkili servismi yoksa cihazı olan herkesmi?

ErK_aY
21-11-2011, 22:07
kim yapar bu adaptasyonu illa yetkili servismi yoksa cihazı olan herkesmi?

kanka benımkini fuat her 2-3 ayda bir yapardık hatta. en son kurban bayramında yaptık.

mcitir
22-11-2011, 08:25
Arkadaslar sizlere kolay gelsin gaz pedalı adaptasyonu bendede vardı sanırım arac bazen 1 viteste gaza basınca o gibi fırlıyor bazen de normal 1 viteste gaza basmaya korkuyordum :)Ben aracımı sattım..Herkese teşekkurler yardımları icin..

ErK_aY
23-11-2011, 22:37
elektrovanadan sonra izlenimler... Arabanın kaderi değişti diyebilirim. ama su kesiklik olayını hala çözemedım. saliselerle bi kesiklik yapıyor.

katakunti
23-11-2011, 22:57
ama su kesiklik olayını hala çözemedım. saliselerle bi kesiklik yapıyor.

işte tam olarak bu durumun nedenini bulmaya çalışıyorum neden kaynaklı olabilir bilen ,duyan, daha önce başına gelen, çözen varsa paylaşırsa seviniriz.

karsiyakaliozi
25-11-2011, 10:12
arkadaslar aracında vomad 2 bluetooth donanımı olan( bluetooth tel kıtı usb kutu ve line in girişi olan ) 2010/2011 model araclar genelde envy donanımlı olabılır ekran ve teyp model numaralarına ıhtıyacım var servis box dan bakıp yazabılrsınız yada şase nosunu bana pm ile ulastırırsıanız ben bakabilirim oem tel kıtı kurdum tam olarak calıstıramıyorum uyumlu parca kodlarına ıhtıyacım var tesekkur ederım.

volkan 207 gt
25-11-2011, 14:08
:soru:1 hafta önce 2009 model daha 30000 km 207 gt aldım.aracın performansı yol tutuşu ve diğer özellikleri cok iyi (benim için).bu tarz güclü ilk defa bir aracım oldu.
sorum şu yaklaşık bir haftadan beri siteyi inceliyorum ama soruma cevap bulamadım aracımı kullandıktan sonra kapalı garajıma cekıyorum 1-2 dk rolantide bekledikten sonra kontağı istop ediyorum.motor kaputunun altından yaklaşık 10 - 15 dk bir tınlama sesi sanki hala bişeyler çalışıyormuş gibi geliyor.bir haftadan beri kafayı yicem bu ses nerden geliyordur neden geliyordur bilemedim.acaba turbo ile ilgili bir olaymıdır.
Bunun dışında araç rolantide çalışırken sanki istop edicekmiş gibi çalışıyor biraz.

korkularrımdan biri beni uyandırsın...bu kadar para veripte bu sorunlarla karşılaşmak beni korkutmaya ve bu arabadan sogutmaya her an başlayabilir.:soru:

ErK_aY
25-11-2011, 17:34
:soru:1 hafta önce 2009 model daha 30000 km 207 gt aldım.aracın performansı yol tutuşu ve diğer özellikleri cok iyi (benim için).bu tarz güclü ilk defa bir aracım oldu.
sorum şu yaklaşık bir haftadan beri siteyi inceliyorum ama soruma cevap bulamadım aracımı kullandıktan sonra kapalı garajıma cekıyorum 1-2 dk rolantide bekledikten sonra kontağı istop ediyorum.motor kaputunun altından yaklaşık 10 - 15 dk bir tınlama sesi sanki hala bişeyler çalışıyormuş gibi geliyor.bir haftadan beri kafayı yicem bu ses nerden geliyordur neden geliyordur bilemedim.acaba turbo ile ilgili bir olaymıdır.
Bunun dışında araç rolantide çalışırken sanki istop edicekmiş gibi çalışıyor biraz.

korkularrımdan biri beni uyandırsın...bu kadar para veripte bu sorunlarla karşılaşmak beni korkutmaya ve bu arabadan sogutmaya her an başlayabilir.:soru:
bizim araclar turbo yag sogutmalı korkulacak birsey yok. sen kontagı kapattıgında bile turbo yaglamaya devam edıyor. kurum yapmaması vede turbo zarar görmesın diye. :icon_tup:

JDM VTİ
25-11-2011, 17:36
erkay yürümeyen arabayla neden uğraşıyrsun öğrenebilir miyiz kardişim:D:D

ErK_aY
25-11-2011, 17:40
erkay yürümeyen arabayla neden uğraşıyrsun öğrenebilir miyiz kardişim:D:D

hayırdır alican kasıntınmı var senın ?

Naman
25-11-2011, 22:51
1922.V6 ve V9'lar anladığım kadarıyla herkeste pozitif etki bırakmış. Anlayamadığım ise bu parçalarden önceki durumlar. Arabalarınız ne yapamıyordu da bu sensörlerden sonra yapabilmeye başladı? Detaylı tarif edebilir misiniz? Yani sensörlerden sonrasını değil de öncesini soruyorum.

Diğer taraftan benim yazılımım ciddi derecede 98 oktan istiyor gibi duruyor. Zİra pompacının hatası sebebiyle depo 95le doldu, vuruntulardan arabayı kullanamaz oldum, kullanamadığım için de depo bitmek bilmedi.

Her yılın son 45 gününde olduğu gibi abuk bir yoğunluk içerisindeyim kişisel olarak, soğumuş bir sürü konu ve özel mesaj birikmiş yanıtlayamadığım için özür dilerim.

Bu arada egzantrik operasyonu düşünmeye başladım. Maliyetinden ziyade 1,5 ay arabamın yatacak olması beni düşündürüyor. Çünkü mevcut egzantriğe el işi operasyon yapılması söz konusu. Emme egzantriği için konuşuyorum sadece.

Her zaman olduğu gibi aracımdan dynoluk peak performans verisi almak yerine 5500-6000 arası belirginleşen detonasyona engel olmak amacım sadece..

Bu arada buji aldırmıştım halam bavulda getirecekti. İstanbul'da x-rayde gümrüğe takılmış, kaldı. BRISK idi..

Selamlar

Antalyalogy
25-11-2011, 23:18
1922.V6 ve V9'lar anladığım kadarıyla herkeste pozitif etki bırakmış. Anlayamadığım ise bu parçalarden önceki durumlar. Arabalarınız ne yapamıyordu da bu sensörlerden sonra yapabilmeye başladı? Detaylı tarif edebilir misiniz? Yani sensörlerden sonrasını değil de öncesini soruyorum.

Diğer taraftan benim yazılımım ciddi derecede 98 oktan istiyor gibi duruyor. Zİra pompacının hatası sebebiyle depo 95le doldu, vuruntulardan arabayı kullanamaz oldum, kullanamadığım için de depo bitmek bilmedi.

Her yılın son 45 gününde olduğu gibi abuk bir yoğunluk içerisindeyim kişisel olarak, soğumuş bir sürü konu ve özel mesaj birikmiş yanıtlayamadığım için özür dilerim.

Bu arada egzantrik operasyonu düşünmeye başladım. Maliyetinden ziyade 1,5 ay arabamın yatacak olması beni düşündürüyor. Çünkü mevcut egzantriğe el işi operasyon yapılması söz konusu. Emme egzantriği için konuşuyorum sadece.

Her zaman olduğu gibi aracımdan dynoluk peak performans verisi almak yerine 5500-6000 arası belirginleşen detonasyona engel olmak amacım sadece..

Bu arada buji aldırmıştım halam bavulda getirecekti. İstanbul'da x-rayde gümrüğe takılmış, kaldı. BRISK idi..

Selamlar
Deniz Hocam bendekileri ben sana göndereyim işine yararsa kullan.Takılmış halde 3-4 km kullandım..

Pm den ver adresini yollıyayım. Ücret falan istemiyorum işin görülsün..:icon_tup:

volkan 207 gt
26-11-2011, 00:16
teşekkür ederim erk ay biraz içim rahatladı bu arada bu aracla ilgili bana tavsiyeleriniz varmı nasıl kullanayım nelere dıkkat edeyım ne gibi uygulamalar yapayım.2-3 sene bınmek ıstıyorum hakkını vermek istiyorum yardımlarınız için tşk ler şimdiden...

slowmotion
26-11-2011, 01:15

Selamlar
deniz dostum 2009 rc den çıkma ekzantrik var. sıfır fiyatını bilmiyorum ama düşündüğün rakam olursa sahibine iletirim (pm)

ayrıca elektro vana değişmeden yazılımı sildirdim zaten. bende herhangibir değişiklik yok. arıza lambası yok. huzur spec :D

JDM VTİ
26-11-2011, 20:41
hayırdır alican kasıntınmı var senın ?

ahuahuah aynen ufuk2 oldum deniycek adam bulamadık bi be :D

leventrc
01-12-2011, 17:45
Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi eski bir 207RC kullanıcısıyım. Aracımı satıp R53 kasa Cooper S aldım. Eski aracımla arasındaki farkı çok merak ediyorum. Acaba müsait olup denemek isteyen stock RC kullanıcısı varmı? :) Geçmek geçilmek dert değil. Video isteyen ister çeker ister çekmez hiç dert değil ben çekmicem sadece merak ediorum:) Tabii stock olması şart değil aracınızda birşeyler vardır sorun değil. ''Ben stock RC ile denedim onu bu kadar geçiyorum'' dediğiniz zaman ben zaten yinede anlarım aradaki farkı dert değil benim için geçmek geçilmek;) Ama yeterki aradaki farkı anlayayım. Yardımcı olursanız sevinirim:) Hee bu arada benim aracım zır stock otomatik 45.000 de bir araç.

tuFAN
02-12-2011, 14:43
Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi eski bir 207RC kullanıcısıyım. Aracımı satıp R53 kasa Cooper S aldım. Eski aracımla arasındaki farkı çok merak ediyorum. Acaba müsait olup denemek isteyen stock RC kullanıcısı varmı? :) Geçmek geçilmek dert değil. Video isteyen ister çeker ister çekmez hiç dert değil ben çekmicem sadece merak ediorum:) Tabii stock olması şart değil aracınızda birşeyler vardır sorun değil. ''Ben stock RC ile denedim onu bu kadar geçiyorum'' dediğiniz zaman ben zaten yinede anlarım aradaki farkı dert değil benim için geçmek geçilmek;) Ama yeterki aradaki farkı anlayayım. Yardımcı olursanız sevinirim:) Hee bu arada benim aracım zır stock otomatik 45.000 de bir araç.
ben denerim avrupa yakasında oturuyorum aracım stock

tuFAN
02-12-2011, 15:05
https://www.tunap.ca/ProductInfos/133_en.pdf
Linkteki ürün Peugeot tarafından resmi olarak satılıyor hatta parça numarası mevcut ve de nasıl uygulanacağı Flash info da anlatılıyor

ilk çıkan PSA/BMW makinelerinde kurum sorunu olabilir bu da komple silindir kapağı değişimine kadar gidebilir

Problems:

Loss of power, there is a consequence of timing chain tension, carbon on the valves and a number of floating factors.

Nagar on the valves results in a loss of power and errors by the 20th one thousand paths.

Who thinks about the need for preventive cleansing?

The decision of the French. Which for some reason not particularly zhaluyut in services office. Dealer:

Are welcome bloodless solution to clean the intake tract of the cylinder head engine EP6DT THP

Will need two balloons a special fluid (Order No. PSA - 1606394180)

Warm up the engine to operating temperature.
http://img146.imageshack.us/img146/5472/68723928.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/146/68723928.jpg/)

Partially remove the air inlet (1) ("a").
Remove the clip and disconnect the inlet pipe to gain access to the introduction of cleaner (in the "a").
NOTE: The duration of the impact of detergent should not exceed 30 minutes
First step:

* Enter the spray nozzle into the intake air pipe (1) ("a")
* To start the engine and to support the regime increased engine speed of approximately 2500 min-1
* Spray bottle spray the contents into an air inlet pipe (1), maintaining at all times the engine speed on the value of a 2500 rpm
* Stop the engine and wait 15 minutes (do not exceed 30 minutes)

Second stage:

* Enter the spray nozzle into the intake air pipe (1) ("a")
* To start the engine and to support the regime increased engine speed of approximately 2500 min-1
* Spray bottle spray the contents into an air inlet pipe (1), maintaining at all times the engine speed on the value of a 2500 rpm
* Stop the engine
* Install the air inlet pipe (1)

Oil change is required after the cleaning procedures cylinder head.

Drain the engine oil with oil filter replacement
Drain the engine oil in compliance with the manufacturer's recommendations.
Replace the oil filter.
Perform a road test vehicle (light tug can be felt in the beginning of the run, this phenomenon is normal and is part of the phase of "cleaning" of the engine associated with the contamination of spark plugs).

RC nin motorunda böyle kurum bağlamış bir foto bulamadım
fakat parçalar nerdeyse aynı olduğu için Miniden bir foto buldum
kurumun ne kadar ciddi boyuta ulaşabileceğini gösteren bir foto
http://img713.imageshack.us/img713/6559/sbap.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/713/sbap.jpg/)
Bu arada bu Tunap 133'ün muadil ürünü Würth de var adı da System Cleaner
kullanım şekli aynı fiyatı da uygun tüpün tanesi 28 TL

SISTEM TEMIZLEYICI 300 ML (http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/sistem-temizleyici-300ml)
+ hortumu
HORTUM 893 564 ICIN (http://shop.wurth.com.tr/hortum-893-564-icin)

bu işlemi bugün uyguladık 2 tüp kullandık şu an da izlenimler olumlu gaz yiyişi gaz pedal tepkisi bariz farketti çok memnun kaldım

hatta dur kalklarda bazen arabayı acemi gibi ilk defa kullanmış gibi oldum
alışmışım eski gaz tepkimesine arabanın rahatladığı kesin

herkese tavsiye ederim hatta herkesin uygulaması şart sonuçta direk enjeksiyonlu bir motor
benzin katkısı vs. ile hiç bir sonuç alınamaz çok geç olmadan temizlik şart

daha önce zaten etuners daki krank havalandırma iptal kapaklarını takmıştım kolay kolay kurum yapmaz artık

tigervts
02-12-2011, 16:08

HAyırlı olsun Levent ben denerim istersen ;)

Naman
02-12-2011, 23:00
Tunap'ınki bana çok daha yoğun geldi.. Würth ü daha ırıvırı tırıvırı işlerde kullanıyoruz biz.. Bir de ***** 2 tüp emrediyor PSA-tül ayet :)

slowmotion
02-12-2011, 23:25
ahhhh ahhh bunu servise uygulaması için versem gülerler bana :D

leventrc
02-12-2011, 23:44
HAyırlı olsun Levent ben denerim istersen ;)

Teşekkür ederim abi çok sağol:) Anadolu yakasındaysan deneyelim senin müsait olduğun bir zamanda:) Ama avrupa yakasındaysan Tufan arkadaşımızda gelir 3 araç çıkarız hem eğlencelide olur hep birlikte müsait bir zamanımızda:)

hakanguclu
02-12-2011, 23:58
Beyaz veya Kırmızı Rc varmıdır bildiğiniz satılık cam tavanlı olması şartıyla :)

tigervts
03-12-2011, 09:53
Teşekkür ederim abi çok sağol:) Anadolu yakasındaysan deneyelim senin müsait olduğun bir zamanda:) Ama avrupa yakasındaysan Tufan arkadaşımızda gelir 3 araç çıkarız hem eğlencelide olur hep birlikte müsait bir zamanımızda:)
Anadolu yakası Suadiye-Bostancı dayım ;) Biz cumartesi akşam-gece buluşuyoruz seni beklerim :)
Hatta Tufan da gelir bizim Tolgaertemde gelir şöyle 3-4 Rc oluruz

leventrc
03-12-2011, 12:45
Anadolu yakası Suadiye-Bostancı dayım ;) Biz cumartesi akşam-gece buluşuyoruz seni beklerim :)
Hatta Tufan da gelir bizim Tolgaertemde gelir şöyle 3-4 Rc oluruz

Abi seve seve gelirim:) Bu aksam bulusuluyorsa işlerimi ona göre ayarlayayım. Birde nerede buluştuğunuzu pm atarsanız çok sevinirim:)

Ranthor
04-12-2011, 01:03
Bu arada bu Tunap 133'ün muadil ürünü Würth de var adı da System Cleaner
kullanım şekli aynı fiyatı da uygun tüpün tanesi 28 TL

SISTEM TEMIZLEYICI 300 ML (http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/sistem-temizleyici-300ml)
+ hortumu
HORTUM 893 564 ICIN (http://shop.wurth.com.tr/hortum-893-564-icin)

bu işlemi bugün uyguladık 2 tüp kullandık şu an da izlenimler olumlu gaz yiyişi gaz pedal tepkisi bariz farketti çok memnun kaldım

hatta dur kalklarda bazen arabayı acemi gibi ilk defa kullanmış gibi oldum
alışmışım eski gaz tepkimesine arabanın rahatladığı kesin

herkese tavsiye ederim hatta herkesin uygulaması şart sonuçta direk enjeksiyonlu bir motor
benzin katkısı vs. ile hiç bir sonuç alınamaz çok geç olmadan temizlik şart

daha önce zaten etuners daki krank havalandırma iptal kapaklarını takmıştım kolay kolay kurum yapmaz artık

Tufan kardeşimle, yaklaşık aynı zamanlarda araba almıştık, ben czt almıştım o 207RC, ben de 207GT almak istemiştim ama o zaman param yetmemişti.

Biz cztleri mıncıkladık, insanlar senelerdir evc ile 13 afrlerde pata küte avans vura vura kullandı arabaları, ne güçten düştü, ne bir gün sorun çıkardı bir tane bile araç.
Hala da tepe tepe kullanıyorlar. yurtdışında 300+ hp altı cztlere artık modifiyeli denmez oldu (kapak açan yok daha bu arada)

Ama buradaki konuları arada okuyorum hep, ne kadar uğraştırdı sizi, parçası zımbırtısı.

Gene de yakışıklı donanımlı araba, ama almadığım için artık seviniyorum

tuFAN
04-12-2011, 01:26
Tufan kardeşimle, yaklaşık aynı zamanlarda araba almıştık, ben czt almıştım o 207RC, ben de 207GT almak istemiştim ama o zaman param yetmemişti.

Biz cztleri mıncıkladık, insanlar senelerdir evc ile 13 afrlerde pata küte avans vura vura kullandı arabaları, ne güçten düştü, ne bir gün sorun çıkardı bir tane bile araç.
Hala da tepe tepe kullanıyorlar. yurtdışında 300+ hp altı cztlere artık modifiyeli denmez oldu (kapak açan yok daha bu arada)

Ama buradaki konuları arada okuyorum hep, ne kadar uğraştırdı sizi, parçası zımbırtısı.

ozan kardeş kısaca BMW/PSA nın .bneliği
olması gerekenden erken piyasaya çıkarmanın sonuçları bana göre
AR-GE sini ilk partiyi alanlar yaptı ama temelinde iyi sağlam verimli ve zevkli bir motor

Ranthor
04-12-2011, 10:56
Bir arabanin ilk jenerasyonunu almak hep risk oluyor. Ilk sorunlari, bizzat yasiyorsun.

Antalyalogy
05-12-2011, 17:16

Ozan , şimdi araçta oluşan belki de kullanıma bağlı veya yapılan tuning işlemlerine bağlı veya şansa bağlı problemleri ,aklımızı kurcalayan şeyleri buraya yazdığımız ve Naman gibi teknik donanımı ve bilgisi had safhada olan arkadaşlarımız ayrıntılı bilgi verdiği ,konuyu kapatmayıp uzun uzun tartıştığımız için için aklında bu araçlar sorunlu diye kaldıysa bence yanlışlık var.
Antalya daki yetkili serviste çalışan arkadaşlarım var çok samimi olduğum öyle milletin abarttığı gibi servis bağımlısı değil RC/GT ler.
Bu sadece benim yaşadığım şehirdeki gözlemim.
Uğraştırması şöyle ; daha önceden yapılmışları olmadığı için modlarken ar-ge bazında uğraştığımız doğrudur.
Ama ben şu anda bu aracın tüm limitlerini ne yapılırsa ne alınacağını adım gibi biliyorum.Soranlara da anlatıyorum.
Senin şahsi düşünceni değiştirmek değil maksadım yanlış anlama.:icon_tup:
Her türlü düşünceye saygım var ..

Naman
05-12-2011, 22:16
Özgür'e katılıyorum.

Bence bu araçlar oldukça sorunsuz. Özgür'ün dediklerine ek olarak burada "kötü gözükme" gibi bir telaşı yok kimsenin. Sorunu, sorusu olan çekinmeden yazabiliyor buraya.. Bu yüzden konunun genel gidişhatı modifikasyondan ziyade bir Ar-ge bir know-how şeklinde.

Kaldı ki, kendim için konuşayım, filtre bile değiştirmeden 175 bg 1600 bir motordan sadece yazılımla 50 bg almaya çalışıyoruz. Neredeyse %30.. Aklı olan yapmaz. :D Ki bu gücü gayet stabil bir şekilde 98/100 oktanla alıyor Yorgolar Hanslar Henryler.. Biz de daha doğrusu ben de bunu çakma 97 ile yakalamaya çalışıyoruz. Baya da zorladık sınırları. Bu motor gerçekten iyi tasarım bir motor. Sağlam bir motor.. Engine Of the Year'da da 5 senedir 1.6-1.8 cclerde #1 bir motor.

Ben 80 küsür bin km deyim. 1-2 güncellenen parça haricinde bakımları dışında en ufak bir müdahelede bulunmadım. Cayır cayır da gidiyorum kısmetse ve 208 RC çok albenili olmadığı sürece bir 80bin daha gitmeyi planlıyorum :)

Not: Birşey bildiğim yok etrafımda bilen çok onların ağzından yazıyorum :D

Antalyalogy
05-12-2011, 23:05
Özgür'e katılıyorum.

Bence bu araçlar oldukça sorunsuz. Özgür'ün dediklerine ek olarak burada "kötü gözükme" gibi bir telaşı yok kimsenin. Sorunu, sorusu olan çekinmeden yazabiliyor buraya.. Bu yüzden konunun genel gidişhatı modifikasyondan ziyade bir Ar-ge bir know-how şeklinde.

Kaldı ki, kendim için konuşayım, filtre bile değiştirmeden 175 bg 1600 bir motordan sadece yazılımla 50 bg almaya çalışıyoruz. Neredeyse %30.. Aklı olan yapmaz. :D Ki bu gücü gayet stabil bir şekilde 98/100 oktanla alıyor Yorgolar Hanslar Henryler.. Biz de daha doğrusu ben de bunu çakma 97 ile yakalamaya çalışıyoruz. Baya da zorladık sınırları. Bu motor gerçekten iyi tasarım bir motor. Sağlam bir motor.. Engine Of the Year'da da 5 senedir 1.6-1.8 cclerde #1 bir motor.

Ben 80 küsür bin km deyim. 1-2 güncellenen parça haricinde bakımları dışında en ufak bir müdahelede bulunmadım. Cayır cayır da gidiyorum kısmetse ve 208 RC çok albenili olmadığı sürece bir 80bin daha gitmeyi planlıyorum :)

Not: Birşey bildiğim yok etrafımda bilen çok onların ağzından yazıyorum :D

Bu da linki arkadaşlar ;

International Engine of the Year Awards 2011 (http://www.ukipme.com/engineoftheyear/previous04.html)

Schumi
05-12-2011, 23:28
Beyler şanzıman yağını Mobil 1 75w90 koyanlar bundan mı koydu.

Mobil Turkey | Heavy-Duty Engine Oils | Mobilube 1 SHC 75W-90 (http://www.mobil.com/Turkey-Turkish-LCW/heavydutyoils_products_gear-oils_mobilube-1-shc-75w90.aspx)

Çünkü bir tek bu çıkıyor Türkiye Mobil 1'de. Bende bundan aldım koymadan tekrar sorayım istedim.

Antalyalogy
06-12-2011, 08:11
Beyler şanzıman yağını Mobil 1 75w90 koyanlar bundan mı koydu.

Mobil Turkey | Heavy-Duty Engine Oils | Mobilube 1 SHC 75W-90 (http://www.mobil.com/Turkey-Turkish-LCW/heavydutyoils_products_gear-oils_mobilube-1-shc-75w90.aspx)

Çünkü bir tek bu çıkıyor Türkiye Mobil 1'de. Bende bundan aldım koymadan tekrar sorayım istedim.

Bundan koyduk;

Mobil 1 Synthetic Gear Lube LS 75W-90 (http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Other_Products/Mobil_1_Fully_Synthetic_Gear_Lube_75W-90LS.aspx)

volkan 207 gt
06-12-2011, 12:24
arkadaşlar bende uzun süren araştırmalarım sonucunda aranıza yeni katıldım 2009 model 30 binde kırmızı 207 gt aldım cok zevkli bır arac gercekten kullananlar bu duyguyu anlıyormus bu paraya bu donanımlar müthiş doğrusu aracın ilk kullanıcısı forge blow of ve rc spoiler kanat haricinde extra hiçbir uygulama yaptırtmamış.bende extra olarak 3,5 luk yay, son susturucu ve zenon düşünüyorum. bu uygulamalarla ilgili bana nasıl ürünler almam ve kullanmam gerektiğiyle ilgili tavsiyeleriniz olursa sevınırım...

Antalyalogy
06-12-2011, 21:17
Arkadaşlar,

Koninin 207 için sarı amortisörlerinden kim kullanıyordu bizden?Memnunmuydu?Bir de bunlara bendeki mevcut 35 mm lik vogtland yaylar takılabiliyor mu?
Şu an kasislerde, bozuk yollarda vb çok sarsıyor konforun kötü olması dışında bir sıkıntım yok aslında ama daha iyi olur mu onu öğrenmek istiyorum..

CafCaf
06-12-2011, 21:53
328 vs 207GT 3 boy keyfim gıcır :))) ulann :P teşekkürler pug teşekkürler AU 207 Teşekkürler Techturkey :))

slowmotion
06-12-2011, 23:53
Bundan koyduk;

Mobil 1 Synthetic Gear Lube LS 75W-90 (http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Other_Products/Mobil_1_Fully_Synthetic_Gear_Lube_75W-90LS.aspx)

bu yağıda kullandım herkeste işe yaradı bir bende işe yaramadı... cırtlamayı azaltmadı

Antalyalogy
06-12-2011, 23:57
bu yağıda kullandım herkeste işe yaradı bir bende işe yaramadı... cırtlamayı azaltmadı

Emrah ne bahtsızsın arkadaş ya s3 DV yaramadı, şanzıman yağı yaramadı :(:(:(

slowmotion
07-12-2011, 00:18
Emrah ne bahtsızsın arkadaş ya s3 DV yaramadı, şanzıman yağı yaramadı :(:(:(

abi sorun s3 dv den değilmiş elektrovanadanmış. ama bu yağ gerçekten bir işe yaramadı :(

xplod
07-12-2011, 05:10
aynı kalınlıkta olan hortumlar karışırsa, araba ikinci(2.) gazlamada p2263 yüzünden limp mode'a geçiyor. ikinci gaza yüklenmede lamba yanmadıysa hortumların yeri doğrudur.

FlyingFinish
07-12-2011, 08:10
Arkadaşlar,

Koninin 207 için sarı amortisörlerinden kim kullanıyordu bizden?Memnunmuydu?Bir de bunlara bendeki mevcut 35 mm lik vogtland yaylar takılabiliyor mu?
Şu an kasislerde, bozuk yollarda vb çok sarsıyor konforun kötü olması dışında bir sıkıntım yok aslında ama daha iyi olur mu onu öğrenmek istiyorum..

Ben kullanıyorum. Memnunum. Fakat koniyi takınca konforun çok artmasını bekleme. Çok az toparlıyor arabayı. Başka ne bekleyebilirsin; daha dayanıklı ( özellikle kısa yayla kullanıldığında ), sekme zıplama vesaire yok. Ben son 6 senedir konisiz araba kullanmadım açıkçası hep çok memnun kaldım. Bizim 207 lerde herkesin problemi özellikle yay taktıktan sonra arka amortisörlerin çalışmaması. Ön yine azcık daha iyi. Senin 35 lik vogtland lı resimlerini nereden görebilirim? Şu an bagajımda eibach duruyor sadece arkaları denemek istiyorum.

Antalyalogy
07-12-2011, 09:20
Senin 35 lik vogtland lı resimlerini nereden görebilirim?

Buyrun :)
http://img525.imageshack.us/img525/3579/dsc01165i.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/8559/dsc01161o.jpg

FlyingFinish
07-12-2011, 18:43
Seninkide benim 35 lik hr ler gibi... arkası inmemiş gibi yada çok az inmiş.. ben bugun 5 lik eibach ların arkasını taktım. istediğim gibi oldu. Yolda ne tepkiler verdiğine bakmam lazım..

Antalyalogy
07-12-2011, 19:26
İlk hali;

http://img17.imageshack.us/img17/4687/dsc01158m.jpg

Buyrun :)
http://img525.imageshack.us/img525/3579/dsc01165i.jpg

Şimdi düşmemiş arkası dersek yalan olur da RC zaten ezelden avına atlamaya hazır kaplan pozisyonunda olduğu için arkası anca bu kadar iniyor :)

Schumi
07-12-2011, 20:41
Bundan koyduk;

Sormadığım yer kalmadı bulamadım. Motul aldım bende Motul Gear 300 75w90. Bende bunu deniyim bakalım.

Antalyalogy
07-12-2011, 20:50
Sormadığım yer kalmadı bulamadım. Motul aldım bende Motul Gear 300 75w90. Bende bunu deniyim bakalım.

Bende gittiğim servisin yağcısından almıştım adamın taaa adanaya kadar rutu vardı o da oradaki bir bayisinden aldı geldi de hallettik..

Motul için de iyi diyorlardı , Mobil in bu yağı ağ iırş makinaları için özel kayganlaştırıcı formülle yapılmış ..

ErK_aY
07-12-2011, 20:59

sen daha almadınmı ya... hiç bişi demiyorum... :D git yarın motul al... beni çileden cıkarma...

UMUT_79
08-12-2011, 12:42
Arkadaşlar selam;
aracımı üzülerek satışa çıkardım, hiç kullanmıyorum ve ayrıca bir de yurtdışına gitme durumu çıktı, yazık yatmasın araç, geçen bindim, tüm lastiklerde hava basıncı az uyarısı verdi :) 2 gün içinde satılmazsa galeriye çekeceğim, vaktim yok çünkü, kendim uğraşamıyorum. Tanıdık, bakan falan varsa araç ilanda da belirttiğim gibi süper durumda, ciddi alıcılar bana ilandaki numaramdan ulaşabilirler...
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 31.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 56239696 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-meraklisina-en-guzeli-56239696/detay/)
Teşekkürler...

Naman
08-12-2011, 12:51
Beyler,

İrde olarak kampanyaya girdik..

Her türlü mekanik Peugeot orjinal 'mekanik' yedekparçayı %20 iskontoyla veriyoruz. Ulusal kampanyalardaki gibi işçilik şartı parça grubu şartı yok. Kargo bizden yollarız istediğiniz parça olursa..
Bir tek kaporta parçasında(çamurluk, tampon, kapı sacı vs.) kampanya yok.

2011 sonuna kadar sürüyor.

ErK_aY
08-12-2011, 21:31
Beyler,

İrde olarak kampanyaya girdik..

Her türlü mekanik Peugeot orjinal 'mekanik' yedekparçayı %20 iskontoyla veriyoruz. Ulusal kampanyalardaki gibi işçilik şartı parça grubu şartı yok. Kargo bizden yollarız istediğiniz parça olursa..
Bir tek kaporta parçasında(çamurluk, tampon, kapı sacı vs.) kampanya yok.

2011 sonuna kadar sürüyor.
Çok iyi. Fiyat alacağıgm parçalar olabilir.

slowmotion
09-12-2011, 13:35
Arkadaslar bende aracimi verdim bugun sagolsun benim kadar degerini bilen arkadasim aldi:( bana yardim eden herkese tek tek tesekkur ederim. Yine burdayim takipteyim sevgiler saygilar:)

Antalyalogy
09-12-2011, 14:26
Arkadaslar bende aracimi verdim bugun sagolsun benim kadar degerini bilen arkadasim aldi:( bana yardim eden herkese tek tek tesekkur ederim. Yine burdayim takipteyim sevgiler saygilar:)

Hayırlı uğurlu olsun..:(:(

slowmotion
10-12-2011, 02:08
Hayırlı uğurlu olsun..:(:(

sağol abi kısmet. konuyu takipteyim

poşetçay
10-12-2011, 11:19
arkadaşlar bende 207 turbo almaya karar werdim okudugum kadarıyla fazla bızıklamazsan sorun çıkartan bi araç deil bikaç işlemle 30-40 hp alınabilinio lemans harici beyaz renk varmı aracın artıları eksileri neler rc thp ve gt thp var farklarını yazarsanız sewinirim tşkrlr

onur_S
11-12-2011, 19:03
s3 dv ile downpipe kullananlar,gaza ilk basma anında alt devirlerde vs. pik yaptıgı zaman s3 dv nin anlık kacırdığı zaman oluyormu? caf caf caf diye hızlı hızlı

slowmotion
11-12-2011, 20:22
s3 dv ile downpipe kullananlar,gaza ilk basma anında alt devirlerde vs. pik yaptıgı zaman s3 dv nin anlık kacırdığı zaman oluyormu? caf caf caf diye hızlı hızlı

S3 dv kacirma yapacagini zannetmiyorum. Elektrovana yada borusu tikali oldugu zaman dediginiz sesi yapiyordu.

Mehmet Gazihan
11-12-2011, 20:28
İlk hali;

http://img17.imageshack.us/img17/4687/dsc01158m.jpg

Şimdi düşmemiş arkası dersek yalan olur da RC zaten ezelden avına atlamaya hazır kaplan pozisyonunda olduğu için arkası anca bu kadar iniyor :)

Resimdeki Tarih doğrumu özgür.. Yaşlı hissettim kendimi. O Showroom u hatırlıyorum ((:

Antalyalogy
12-12-2011, 10:45
Resimdeki Tarih doğrumu özgür.. Yaşlı hissettim kendimi. O Showroom u hatırlıyorum ((:

Ahahahah aynen Mehmet çim doğrudur.Aracı teslim almaya geldiğimde çektirmiştim..

Sen benim aracı nbenden önce gördün gerçi :D:D

yusufsert
13-12-2011, 21:56
Merhaba arkadaşlar Gebze de öğretmenim.Uzun yıllardır 206 gti sonra 206 rc yi hayran hayran takip ettim almak nasip olmadı İnşallah bu sefer 207 Rc alacam.

Rc alabilmek için eşime ehliyet aldım ona otamatik vites eski bi corsa aldım:)Şimdi 307 mi satıp inşallah kendime 207 rc alacam. Bir haftada Tüm sayfaları okudum pembe dizi gibiydi valla:) Hepinizi tanıyorum :)

Bir çok arkadaş araçta sıkıntı yaşamış fakat kendi düşüncem aracın stock kullanımmda problem yaratmadığı yazılım ıle alakalı sıkıntıları olduğu.

slowmotion
14-12-2011, 00:01
Merhaba arkadaşlar Gebze de öğretmenim.Uzun yıllardır 206 gti sonra 206 rc yi hayran hayran takip ettim almak nasip olmadı İnşallah bu sefer 207 Rc alacam.

Rc alabilmek için eşime ehliyet aldım ona otamatik vites eski bi corsa aldım:)Şimdi 307 mi satıp inşallah kendime 207 rc alacam. Bir haftada Tüm sayfaları okudum pembe dizi gibiydi valla:) Hepinizi tanıyorum :)

Bir çok arkadaş araçta sıkıntı yaşamış fakat kendi düşüncem aracın stock kullanımmda problem yaratmadığı yazılım ıle alakalı sıkıntıları olduğu.

çok nazik kullanıp full stock kullanırsan sadece baskı balatayı(orjinalleri üretim hatalı) ve ön iki amortisörü değiştir kardeşim başka sorun çıkarmıyor. benim amortisör garantiden değişti. baskı balatayı sokmadılar garantiye...

rc bu arada filtre kutusu var orjinal. sadece vida yerinde kırık var
10000km de baskı balata var (bronz debriyaj çaktırmak için birebir)
s3 dv var

isteyen olursa bana ulaşsın

orc
14-12-2011, 08:17
çok nazik kullanıp full stock kullanırsan sadece baskı balatayı(orjinalleri üretim hatalı) ve ön iki amortisörü değiştir kardeşim başka sorun çıkarmıyor. benim amortisör garantiden değişti. baskı balatayı sokmadılar garantiye...

rc bu arada filtre kutusu var orjinal. sadece vida yerinde kırık var
10000km de baskı balata var (bronz debriyaj çaktırmak için birebir)
s3 dv var

peki sorun cıkartmadan günlük kac hp ile gezilebilir bu aracla?

Antalyalogy
14-12-2011, 08:49
Sorun yok arkadaşlar Ben Mehmet Gazihan a yazılım yaptırdım 212 HP (peak 1.1 Bar -cont 0.9 ) dynosu var 1,5 seneden fazla kullandım o şekilde en ufak problem yaşamadım.
Problem çeken arkadaşlar kusura bakmasınlar ama hiç biri Ibiza Cupra FMIC gibi gerekli bir parçayı almadılar akabinde yazılım yaptırdılar ve memnun kalmadılar maalesef.
Bu araçlara agresif yazılım (200+ güçlerde) yapılacaksa büyük intercooler şart.Bu upgrade yapılmadan bir şey beklemeyin..
Peugeot neden 156 lık RCZ de küçük dikey intercooler kullandı 200 lük te yatay ve büyük intercooler kullandı?
Yazılımın stabil olmamasından,araçlarının istedikleri gibi verimli olmamasından şikayetçi olan arkadaşlar desinler ki ''Ben intercooler taktım ama yine olmadı '' , ben yazdıklarımdan dolayı herkezden özür dilerim , intercooler takıp ta yine memnun kalmayan arkadaşlara da Mehmet Gazihan-MegaChips ı tavsiye ederim macera aramasınlar , bu araca en çok yazılım yapan ar-ge sini yapmış kişidir Türkiye de..
Dediğim gibi araç full stock olsun ben hiç bir şeyi değiştirmiyeyim ama yazılım da agresif olsun 210-215 HP leri göreyim derseniz problem yaşarsınız bu araçlarla bu motorla bu kesin. Bu araçların problemli olduğu anlamına mı gelmeli?

Naman
14-12-2011, 11:29
orc, 175 bg olarak yani fabrika ayarlarıyla sıkıntısız kullanabilirsin. Fabrika ayarları da hiç yavaş değildir, oldukça hızlıdır.

Eğer 200 civarı güç gerekiyorsa bu yazılımla alınabiliyor ama düzgün bir yazılım şart.

yusufsert
14-12-2011, 14:53
Sorun yok arkadaşlar Ben Mehmet Gazihan a yazılım yaptırdım 212 HP (peak 1.1 Bar -cont 0.9 ) dynosu var 1,5 seneden fazla kullandım o şekilde en ufak problem yaşamadım.
Problem çeken arkadaşlar kusura bakmasınlar ama hiç biri Ibiza Cupra FMIC gibi gerekli bir parçayı almadılar akabinde yazılım yaptırdılar ve hiçbiri memnun kalmadı maalesef.
Bu araçlara agresif yazılım (200+ güçlerde) yapılacaksa büyük intercooler şart.Bu upgrade yapılmadan bir şey beklemeyin..
Peugeot neden 156 lık RCZ de küçük dikey intercooler kullandı 200 lük te yatay ve büyük intercooler kullandı?
Yazılımın stabil olmamasından,araçlarının istedikleri gibi verimli olmamasından şikayetçi olan arkadaşlar desinler ki ''Ben intercooler taktım ama yine olmadı '' , ben yazdıklarımdan dolayı herkezden özür dilerim , intercooler takıp ta yine memnun kalmayan arkadaşlara da Mehmet Gazihan-MegaChips ı tavsiye ederim macera aramasınlar , bu araca en çok yazılım yapan ar-ge sini yapmış kişidir Türkiye de..
Dediğim gibi araç full stock olsun ben hiç bir şeyi değiştirmiyeyim ama yazılım da agresif olsun 210-215 HP leri göreyim derseniz problem yaşarsınız bu araçlarla bu motorla bu kesin. Bu araçların problemli olduğu anlamına mı gelmeli?

Özgür kardeşim bu konuda sonuna kadar haklısın.Mehmet Gazihan işini çok iyi yapıyo daha önce 2 araç yazılım attırdım hem çok memnun kaldım ve yaptığı işin arkasında hep durdu...Yaptım bitti karışmam demedi...

207 rc yazılım işini kendisine sordum sadece yazılım ile sorunsuz rc lerden 205-210 hp güvenli bi şekilde alabildiğini söyledi.

Sitedeki araçların bazılarında yazılımdan kaynaklı sıkıntılar yaşamışlar.Şaşırdım kaldım...:cool:

Stock halde de aracın performansı iyimi arkadaşlar?

Antalyalogy
14-12-2011, 15:42
Özgür kardeşim bu konuda sonuna kadar haklısın.Mehmet Gazihan işini çok iyi yapıyo daha önce 2 araç yazılım attırdım hem çok memnun kaldım ve yaptığı işin arkasında hep durdu...Yaptım bitti karışmam demedi...

207 rc yazılım işini kendisine sordum sadece yazılım ile sorunsuz rc lerden 205-210 hp güvenli bi şekilde alabildiğini söyledi.

Sitedeki araçların bazılarında yazılımdan kaynaklı sıkıntılar yaşamışlar.Şaşırdım kaldım...:cool:

Stock halde de aracın performansı iyimi arkadaşlar?

Dostum şöyle diyeyim , yazılımı bir çok farklı firma yada kişiye yaptırabilirsin.Bundan dolayı da memnun da kalabilirsin , sıkıntı da yaşayabilirsin.En son bir arkadaşım stock ( kat iptali,filtre) RC ye İstanbul da çok tanınmış bir garajda yazılım yaptırdı ve kesiklik vb probşemler yüzünden orj yazılıma döndü ve aracını sattı.Şimdi kendisine sorsan yok abi RC ler yürümüyor der ;)
Birileriini ezbere iş yapmasından dolayı araçlara çamur atılması gayet doğal tabii.:icon_tup:

Naman
14-12-2011, 17:08
Yine de genele vurmamak lazım..

İstanbul'da çok bilinen ve pek popüler bir çok mekan çok başarısız, hatalı ve yüksek maliyetlere yol açan hareketler yapabiliyorlar ve bu hataların bir kısmına amatör demek bile amatörlere hakaret olacak cinsten.

Özgür kardeşime bir noktada katılıyorum. 207 RC sorunlu bir araç değildir. Ve bu konuya bir literatür olarak yaklaşmak gerekir. Burada birçok insan birçok şey denedi, denenmemişleri deneyip çekinmeden sonuçlarını yazdı -ki deneyecekler direk doğrulara yönlensin. Olay budur, ötesi değil.

Bazı sebeplerden Oz`'u sıkıntıya sokmamak için hatalı iş yapanları da afişe etmiyoruz(en azından ben). Aslında bunları da paylaşabilsek tüm rc'ler gt'ler seri üretimmiş gibi modifiyelenirler.

Özgür kardeşimle tek ayrı kaldığım konu ise FMIC konusu :) Tabi beklentiler de önemli. Özgür kardeşim en iddialı 207'lerden birine sahip. Ben ise hemen her sürüş disiplininde sürücüsünü destekleyecek konfigürasyon peşindeyim.

Bir zamandır pek teknik yazamıyorum, aracıma da vakit ayıramıyorum(öyleki turbom 2 ay boyunca katalizör tarafından kaçırdı, oturup yaptırmadım) o yüzden pek yazmıyorum ama şu an oldukça memnunum halimden.

Şimdi kafamda başka fikirler var denenmemiş ama onun için önce vakit olması lazım o da bende maalesef henüz yok :( kafayı kaybetmek üzereyim.

yusufsert
14-12-2011, 18:24
Dostum şöyle diyeyim , yazılımı bir çok farklı firma yada kişiye yaptırabilirsin.Bundan dolayı da memnun da kalabilirsin , sıkıntı da yaşayabilirsin.En son bir arkadaşım stock ( kat iptali,filtre) RC ye İstanbul da çok tanınmış bir garajda yazılım yaptırdı ve kesiklik vb probşemler yüzünden orj yazılıma döndü ve aracını sattı.Şimdi kendisine sorsan yok abi RC ler yürümüyor der ;)
Birileriini ezbere iş yapmasından dolayı araçlara çamur atılması gayet doğal tabii.:icon_tup:

Onemli olan isim degil yasanmis tecrubeler.Aklin yolu bir yasanmis denenmis tecrube edilmis konularda tavsiyelere uymak lazim isimlere markalara takilmamak lazim.

FlyingFinish
14-12-2011, 18:54
Benim şu an hiç bir problemim yok. Gayet güzelde gazlıyorum... :)

yusufsert
14-12-2011, 19:52
Benim şu an hiç bir problemim yok. Gayet güzelde gazlıyorum... :)

Nazar değmesin. Ah şu benzini biraz daha ucuzlatsalar:)

Antalyalogy
14-12-2011, 21:03
Şu işleri biraz yoluna koyabilirsem yılbaşından sonra İzmir e gelmeyi düşünüyorum ..

CafCaf
14-12-2011, 22:52
arkadaslar kafayı yicek konuma geldim kat iptalini yapamıyorum sensör gizleyen bulamıyorum yazılım yapcak birisi yok orduda bana birisi yardım etsin.

Naman
14-12-2011, 22:59
beyni söküp MeGa ya yolla istersen bir araca takıp yüklerler diye tahmin ediyorum kat iptalini..

Işık zart diye yanıyor mu hemen=

CafCaf
15-12-2011, 00:28
yarın yapılcak care bulamadan yapioruz sitedeki arkadasların fikirleriyle tornacıya bişeyler yaptırcaz ama yaptırcağım egsozcu ordudaki en iyisi ama bn mi iptal edicem o mu belli değil :) durum wahim yani...

FlyingFinish
15-12-2011, 08:00
Şu işleri biraz yoluna koyabilirsem yılbaşından sonra İzmir e gelmeyi düşünüyorum ..

Gel iyi olur beraber gazlarız, neşe olur.. :)

Antalyalogy
15-12-2011, 09:21
arkadaslar kafayı yicek konuma geldim kat iptalini yapamıyorum sensör gizleyen bulamıyorum yazılım yapcak birisi yok orduda bana birisi yardım etsin.

Dostum kat arızası ışığı yazılımla tamamen kapatılıyor.Dolayısıyla sensörü gizlemene gerek kalmaz..

Mehmet Gazihan ı bir ara istersen 0 537 466 08 58

yusufaltintepe
15-12-2011, 14:37
S3 dv lazım arkadaşlar birde orjinal dv ile s3 teki malzemeleri aktarmanın resimli anlatımı vardı konuda ama bulamadım elinin altında olan varsa yükleyebilirmi :)

TolgaErtem
15-12-2011, 19:27
Arkadaslar selamlar öncelikle herkeze. Foruma sık giremiyorum, is yogunlugumdan dolayı. Sorryy:)
Özgür ve Naman arkadaşlarımla daha önceden paylasmıstım bilgilerimi. Su an 2010 model 25500 km 207RC im var. Spectlerim söyle; Seat Sport Ibiza Cupra FMIC, S3 DumpValve, Supersprint Downpipe+Catback Komple Egzos Kit. Sprintbooster, BMC Carbon Fiber Cold Air Intake System,
(Özgürün sistemin aynisi sadece komple metal boru döşenerek soğuk havaya ulaşıldı), Cry02 tüplü soğutma sistemi, ECU Remap Stage2 (Agresive olmayan bir yazılım). Özgür Malesef Mehmet Gazihan'la timeinglerimiz uymadı. Maslak Performans tuning te yapıldı tüm sistem ve yazılımlarım. Şu anki değerlerim yaklasık 1.1 bar turbo basncı, 210hp, 330 nm tork...Aracımı sorunsuz kullanıyorum 3 aydır. Stage 3 yazılıma gecmedim. Niyetim Turbo kiti büyütüp Stage 4 agresive yazılım yapmak. Hedef ortalama 300hp ve 410nm tork degerleri. Arastırması olan arkadaslardan ricam, Garret GT28RS (GT2860RS diye de geciyor) kodlu Ball bearing Big Turbo kitle ilgili bilgisi olan var mı? Etuners Big Turbo Kit uygulamaları bu kodlu turbo ile yapılmıs hep. Ayrıca Garret in global sitesinde Mini Cooper S R56 motor icin referans verdigi turbo da bu model ) Acıkcası ben bu turboyu kullanmayı düsünüyorum. + Forget piston ve atesleme sisteminin güçlendirilmesi için neler lazım extra? + Supersprint Down pipe borum sanırm 64'lük, 70 lik cap boru takmam bana +hp avantaj sağlar mı? Bu gücü güvenli kullanmak icin + baska revizyona ihtiyacım olur mu? ilgilenen arkadaslara simdiden tesekkürler:)

yusufsert
15-12-2011, 20:24
Arkadaslar selamlar öncelikle herkeze. Foruma sık giremiyorum, is yogunlugumdan dolayı. Sorryy:)
Özgür ve Naman arkadaşlarımla daha önceden paylasmıstım bilgilerimi. Su an 2010 model 25500 km 207RC im var. Spectlerim söyle; Seat Sport Ibiza Cupra FMIC, S3 DumpValve, Supersprint Downpipe+Catback Komple Egzos Kit. Sprintbooster, BMC Carbon Fiber Cold Air Intake System,
(Özgürün sistemin aynisi sadece komple metal boru döşenerek soğuk havaya ulaşıldı), Cry02 tüplü soğutma sistemi, ECU Remap Stage2 (Agresive olmayan bir yazılım). Özgür Malesef Mehmet Gazihan'la timeinglerimiz uymadı. Maslak Performans tuning te yapıldı tüm sistem ve yazılımlarım. Şu anki değerlerim yaklasık 1.1 bar turbo basncı, 210hp, 330 nm tork...Aracımı sorunsuz kullanıyorum 3 aydır. Stage 3 yazılıma gecmedim. Niyetim Turbo kiti büyütüp Stage 4 agresive yazılım yapmak. Hedef ortalama 300hp ve 410nm tork degerleri. Arastırması olan arkadaslardan ricam, Garret GT28RS (GT2860RS diye de geciyor) kodlu Ball bearing Big Turbo kitle ilgili bilgisi olan var mı? Etuners Big Turbo Kit uygulamaları bu kodlu turbo ile yapılmıs hep. Ayrıca Garret in global sitesinde Mini Cooper S R56 motor icin referans verdigi turbo da bu model ) Acıkcası ben bu turboyu kullanmayı düsünüyorum. + Forget piston ve atesleme sisteminin güçlendirilmesi için neler lazım extra? + Supersprint Down pipe borum sanırm 64'lük, 70 lik cap boru takmam bana +hp avantaj sağlar mı? Bu gücü güvenli kullanmak icin + baska revizyona ihtiyacım olur mu? ilgilenen arkadaslara simdiden tesekkürler:)

Dostum bu tüplü soğutma sistem inasıl oluyor :soru:

yusufsert
15-12-2011, 20:37
İzmirli arkadaşlar bu araç hakkında bi bilginiz var mı acaba ? Fiyatı uygun geldi...

Peugeot 207 RC Le Mans 2009 Model 31.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 51901688 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-207-rc-le-mans-51901688/detay/)

Antalyalogy
15-12-2011, 21:07
s3 dv var

S3 dv lazım arkadaşlar birde orjinal dv ile s3 teki malzemeleri aktarmanın resimli anlatımı vardı konuda ama bulamadım elinin altında olan varsa yükleyebilirmi :)

Yusuf , Emrah da var..İstersen bir ulaş ona..

Antalyalogy
15-12-2011, 21:15

Tolga Ağabey , tebrik ederim gayet güzel değerler yakalamışsınız.
Big turbo bütçem müsait olursa ilk yapacağım şey :icon_tup: GT28RS kullanabilirsin sadece egzos tarafı için uygun flanş ın yapılması lazım.
Benim önerim salex@etuners.gr den Stelio ya bir mail at.Kendi yaptıkları Etuners big turbo kit (TD05H-16G-8) den istediğini söyle fiyatta anlaşın kargolasın sana yazılımı da ona yaptırırsın..
Bu arada 300 HP oktan yüzünden Türkiye için çok zor maalesef ama ben 275-280 civarı alınır düşüncesindeyim..Bu güçlerde
Stelios ısrarlı bir şekilde motor içinin 350 HP krank değerine kadar dayandığını kol ve pistona gerek olmadığını söylüyor ve yaptıkları 6 adet 207 nin hiçbirinde kullanmadılar..Tabii bu güçlere çıkınca kilitli difransiyeli unutmak olmaz ;
http://www.quaife.co.uk/shop/products/qdf3h-5
Ben bu aşamaların hepsini geçtim ancak bütçe ayarlayamadağım için erteledim maalesef..

Schumi
15-12-2011, 21:36
Quaife kilit diff takmayı düşünün var ise şimdiden söylüyeyim şanzımanın diff kovanı içinde küçük bir yeri çok ufacık olsada traşlamak gerekiyor. Bunu kimse söylememişti ama tatlı bir dokunması var hem şanzıman diff kovanına hemde diff kovanı kapağında. Mühim birşey değil ama uyarayım dedim.

karsiyakaliozi
16-12-2011, 06:46
İzmirli arkadaşlar bu araç hakkında bi bilginiz var mı acaba ? Fiyatı uygun geldi...

Peugeot 207 RC Le Mans 2009 Model 31.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 51901688 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-207-rc-le-mans-51901688/detay/)

bızım mahalenın arabası (ksk) :) pek ortalıkda gormedım arasıra goruyorum genc bı arkadas kullanıyor naman daha ıyı bılgı verebılır

yusufaltintepe
16-12-2011, 08:36

teşekkürler arkadaşın ilanı sanırım sahibindende vardı ama şimdi ilanı bulamıyorum... bana birde orjinal dv ile s3 arasındaki değişimin olacağı parçaların resimli anlatımı lazım şuan :)

TolgaErtem
16-12-2011, 11:54
Dostum bu tüplü soğutma sistem inasıl oluyor :soru:
CryO2 Karbondioksit intercooler için extra soğutma sistemi. Tüpü bagaja monte ediyosun. Sistemi arkadan intercooler uzerine uzatıyosun. Kokpite basit bir kontrol ünitesi ekliyosun. İntercooler üzerine zaman ayarlı soğutucu gaz püskürtüyor.

TolgaErtem
16-12-2011, 12:03
Tolga Ağabey , tebrik ederim gayet güzel değerler yakalamışsınız.
Big turbo bütçem müsait olursa ilk yapacağım şey :icon_tup: GT28RS kullanabilirsin sadece egzos tarafı için uygun flanş ın yapılması lazım.
Benim önerim salex@etuners.gr den Stelio ya bir mail at.Kendi yaptıkları Etuners big turbo kit (TD05H-16G-8) den istediğini söyle fiyatta anlaşın kargolasın sana yazılımı da ona yaptırırsın..
Bu arada 300 HP oktan yüzünden Türkiye için çok zor maalesef ama ben 275-280 civarı alınır düşüncesindeyim..Bu güçlerde
Stelios ısrarlı bir şekilde motor içinin 350 HP krank değerine kadar dayandığını kol ve pistona gerek olmadığını söylüyor ve yaptıkları 6 adet 207 nin hiçbirinde kullanmadılar..Tabii bu güçlere çıkınca kilitli difransiyeli unutmak olmaz ;
QDF3H - Quaife Engineering (http://www.quaife.co.uk/shop/products/qdf3h-5)
Ben bu aşamaların hepsini geçtim ancak bütçe ayarlayamadağım için erteledim maalesef..
Özgür tesekkürler... Benim zaman problemim oldugu için tüm arastırmamı Maslak Performans Tuning Erol Usta yapıo sağolsun. Ecu yazılım konusunda istanbulda ilk lerden. Mekanik bilgisi de cok iyi. Açıkcası ben de fiyat arastırmalarını bi taraftan yaptım.
Garret uygun geldi. Fakat söyledigin difransiyel konusu önemli fiyat arastırıyorum onun icin de. İnsallah sen de en kısa sürede butce ayarlar gecersin Büyük Turbo ya. Çünkü olayın boyutu degisiyor baya. Bir tek Kafamda fren disk, kaliper vs. gelistirme meselesi var en son. Sanırım onun icinde Brembo ya bakıcaz. Özgür senin Fren Diskler Stock degil galiba. Nedir? Brembo kodu vs ...?

TolgaErtem
16-12-2011, 12:05
Quaife kilit diff takmayı düşünün var ise şimdiden söylüyeyim şanzımanın diff kovanı içinde küçük bir yeri çok ufacık olsada traşlamak gerekiyor. Bunu kimse söylememişti ama tatlı bir dokunması var hem şanzıman diff kovanına hemde diff kovanı kapağında. Mühim birşey değil ama uyarayım dedim.

Cok tesekkurler bilgilendirme icin. Ben fazla detaycı biri oldugum icin, söyedigin benim için önemli. Ustamla paylasıcam.:)

karsiyakaliozi
16-12-2011, 12:22
rcz 200 hp lik olanlarda buyuk dısk var kalıper tek pot olması handıkap tabıykı

tigervts
16-12-2011, 12:24
Tolga senin yanındayım herzaman, sen big turboya geç senle kalkacam :)

Antalyalogy
16-12-2011, 13:49
Özgür tesekkürler... Benim zaman problemim oldugu için tüm arastırmamı Maslak Performans Tuning Erol Usta yapıo sağolsun. Ecu yazılım konusunda istanbulda ilk lerden. Mekanik bilgisi de cok iyi. Açıkcası ben de fiyat arastırmalarını bi taraftan yaptım.
Garret uygun geldi. Fakat söyledigin difransiyel konusu önemli fiyat arastırıyorum onun icin de. İnsallah sen de en kısa sürede butce ayarlar gecersin Büyük Turbo ya. Çünkü olayın boyutu degisiyor baya. Bir tek Kafamda fren disk, kaliper vs. gelistirme meselesi var en son. Sanırım onun icinde Brembo ya bakıcaz. Özgür senin Fren Diskler Stock degil galiba. Nedir? Brembo kodu vs ...?

Tolga Ağabey ,

Bende fren anlamında bir değişiklik yok. Ama bremboda 207 için kit var.
Büyük turbo için de iyi dileklerine teşekkür ederim..

volkan 207 gt
16-12-2011, 14:11
arkadaslar ufaktan stock aracıma ürün arastırması yaptım sizce uygunmudur yorumlarınızı bekliyorum coil-ex 3,5 luk yay=montaj dahil 290 tl + otto titaniyum son susturucu =montaj dahil 300 tl + zenon kit = 200 tl son olara lenso jant 4*108 =1300 tl linki aşağıdadır Lenso üretimi 17 inç Otomobil / Arazi Aracı Jantı 1.300 TL Mağazadan satılık sıfır - 44380416 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-yuzlas-lenso-jant-4x108-17inc-17x7-et25-44380416/detay/)

Naman
16-12-2011, 14:16

İzmir'de 2. bir tane KV plaka Le Mans yoksa bu araç önden hasarlı.. Yürür vaziyetteydi ama kaput çamurluklar radyatör vb değişmiştir.

Barınak Cafe'nin virajında görmüştüm bi tane doblo muydu neydi virajda understeer e kalıp ona vurmuştu yol kenarında duruyordu sahipsiz.. Yardım için durayım demiştim kimseyi bulamamıştım sonra ters biri geldi aldı arabayı yürüterek götürmüştü.

AEAlmas
16-12-2011, 15:55
ozgür naptın aracı istedigin kıvamdamı :)

Antalyalogy
16-12-2011, 15:59
ozgür naptın aracı istedigin kıvamdamı :)

Yok değil maalesef :) Uğraşıyoruz halledeceğiz İnşAllah..Zaten bu ara hiç halim yok uğraşamıyorum iş güç hastalık vs :(

AEAlmas
16-12-2011, 16:01
Yok değil maalesef :) Uğraşıyoruz halledeceğiz İnşAllah..Zaten bu ara hiç halim yok uğraşamıyorum iş güç hastalık vs :(

geçmiş olsun özgür aman grip moda gibi yaygin şu sıralar 500 mg antibiyotikle ayaktayım

semihco
16-12-2011, 17:02
İzmir'de 2. bir tane KV plaka Le Mans yoksa bu araç önden hasarlı.. Yürür vaziyetteydi ama kaput çamurluklar radyatör vb değişmiştir.

Barınak Cafe'nin virajında görmüştüm bi tane doblo muydu neydi virajda understeer e kalıp ona vurmuştu yol kenarında duruyordu sahipsiz.. Yardım için durayım demiştim kimseyi bulamamıştım sonra ters biri geldi aldı arabayı yürüterek götürmüştü.

Telefon ile görüşmüştüm bende arkadas sizin anlattığınız olayı anlatmıştı değişen parçaları söylememişti, doğru araçtan bahsediyorsun abi

yusufsert
16-12-2011, 17:20

Deniz abim teşekkür ederim...Ya temiz rc bulamıyorum temiz olan çok para istiyo hiç pazarlık yapmıyor....

Aklıma takılan diğer bi soru lemans ların kilometreleri daha düşük diğer rc lere göre daha temiz fiyattta daha uygun bunun sebebi nedir acaba?

TolgaErtem
16-12-2011, 17:23
Tolga senin yanındayım herzaman, sen big turboya geç senle kalkacam :)
Eyvallah kardes, anca beraber kanca beraber:) RC kardesligi

semihco
16-12-2011, 18:14
Deniz abim teşekkür ederim...Ya temiz rc bulamıyorum temiz olan çok para istiyo hiç pazarlık yapmıyor....

Aklıma takılan diğer bi soru lemans ların kilometreleri daha düşük diğer rc lere göre daha temiz fiyattta daha uygun bunun sebebi nedir acaba?
tam sebebi olabilir mi bilmiyorum ama ötv zamanında sadece indirimli diye almış ve kullanmamış insanlar olabileceği benim aklıma gelen bir ihtimal.

semihco
16-12-2011, 18:15
Eyvallah kardes, anca beraber kanca beraber:) RC kardesligi

tolga abi sana da lemans sticker ı sipariş edelim tam kardeş oluruz :)

TolgaErtem
16-12-2011, 19:10
tolga abi sana da lemans sticker ı sipariş edelim tam kardeş oluruz :)

Olabilir :)

semihco
16-12-2011, 19:25
Olabilir :)

+15hp verdiği yönünde söylentiler var :)

yusufsert
16-12-2011, 21:22

Benim 307 ye de yapıştırsak + 15 hp verirmi:D

Naman
16-12-2011, 21:34
Birkaç sebebi var bunun :

- Aslında üretim olarak birçoğumuzun RC'sinden daha eskidirler ama stokta çok yattılar.
- Nispeten daha az donanımlılar
- Stokta yattıkları için Peugeot bunlara 6 milyar gibi bir indirim yaptıydı. Bu indirimden sonra üstüne devletin ÖTV indirimi çıktı 2-3 gün sonrasına.. 48bin TL olarak araba max 31bin TL'den satıldı.
- Bu fiyattan alanların çoğu satmak üzere aldı o yüzden kilometreleri çok olmadı.
- Herşeye rağmen Türkiye'de resmi olarak 50 adet satıldı. Aracını sevenler bu yüzden pek km yapmadı.

Ben teşekkür ederim.

Bu arada aracın bilgilerine sistemden bakmadım. Sahibinin onayı olmadığı sürece bakmam etik olmaz. Ama kazasını da bizzat ben gördüğümden gönül rahatlığı ile buraya yazdım. Yoksa bu arabayı ne kazadan önce ne de kazadan sonra görmüşlüğüm yoktur.
Değişenlerini de tahmini söyledim. Orta-üst şiddette bir hasarı vardı.. Çarptığı dobloyu kaldırıma çıkarmıştı. Ama en önemlisi yürüyordu araba ve yürüyüşünde gözle görülür sıkıntı yoktu.

Naman
16-12-2011, 21:36
Bu arada filtreyi taktık unuttuk tabi :D 50bin kmdir gün yüzü görmemişti bugün temizlendi sarfiyat düştü :D:D Ben dahil herkes unuttu filtrenin temizliğini

yusufsert
16-12-2011, 21:48
Birkaç sebebi var bunun :

- Aslında üretim olarak birçoğumuzun RC'sinden daha eskidirler ama stokta çok yattılar.
- Nispeten daha az donanımlılar
- Stokta yattıkları için Peugeot bunlara 6 milyar gibi bir indirim yaptıydı. Bu indirimden sonra üstüne devletin ÖTV indirimi çıktı 2-3 gün sonrasına.. 48bin TL olarak araba max 31bin TL'den satıldı.
- Bu fiyattan alanların çoğu satmak üzere aldı o yüzden kilometreleri çok olmadı.
- Herşeye rağmen Türkiye'de resmi olarak 50 adet satıldı. Aracını sevenler bu yüzden pek km yapmadı.

Ben teşekkür ederim.

Bu arada aracın bilgilerine sistemden bakmadım. Sahibinin onayı olmadığı sürece bakmam etik olmaz. Ama kazasını da bizzat ben gördüğümden gönül rahatlığı ile buraya yazdım. Yoksa bu arabayı ne kazadan önce ne de kazadan sonra görmüşlüğüm yoktur.
Değişenlerini de tahmini söyledim. Orta-üst şiddette bir hasarı vardı.. Çarptığı dobloyu kaldırıma çıkarmıştı. Ama en önemlisi yürüyordu araba ve yürüyüşünde gözle görülür sıkıntı yoktu.

Bu araçlar stokta durdu derken bunların yılları geçmiş olmadı mı o zaman? Stokta durdu derken suresı tahmını ne kadardır acaba. Bide sadece 2009 yılında mı uretıldıler sadece?

Sizce RC alırken lemans olsun ve ya normal RC olsun diye kafa yormaya gerek varmı? Yada temizini bulunca lemans veya RC fark gozetmeksizin almak mı lazım?

poşetçay
16-12-2011, 22:12
arkadaşlar gt ler rc we lemanstan güç olarak 20 hp fln düşük turbosumu ufak yazılımı fln mı bikaç iyileştirme yapılıp aynı güçlere ulaşabilir mi

volkan 207 gt
16-12-2011, 23:22
arkadaslar ufaktan stock aracıma ürün arastırması yaptım sizce uygunmudur yorumlarınızı bekliyorum coil-ex 3,5 luk yay=montaj dahil 290 tl + otto titaniyum son susturucu =montaj dahil 300 tl + zenon kit = 200 tl son olara lenso jant 4*108 =1300 tl linki aşağıdadır Lenso üretimi 17 inç Otomobil / Arazi Aracı Jantı 1.300 TL Mağazadan satılık sıfır - 44380416 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-yuzlas-lenso-jant-4x108-17inc-17x7-et25-44380416/detay/)

cvp yok snrım ...

slowmotion
17-12-2011, 00:01

abi uğraşamadım, aldığım yere geri verdim. ilanıda kaldırdım. gayet uygun fiyata veriyordum alan olmadı...

teşekkürler arkadaşın ilanı sanırım sahibindende vardı ama şimdi ilanı bulamıyorum... bana birde orjinal dv ile s3 arasındaki değişimin olacağı parçaların resimli anlatımı lazım şuan :)

evet dostum, ilan benimdi. geri verdim. daha uyguna bulabilirsen bak. istersen kapalı kutu 180tl ye bulabilirim.

abi, stock frenler yeterli gelmiyormu? yurt dışında 160km ile yapılan fren testinde e46 m3 den 1m erken duruyor rcler??? muhteşem frenleri var rclerin. hala orjinal lastikleri kullanıyorsan değiştir abi

coil-ex tavsiye etmem galiba tr yapımı ve çok sertmiş. ben fk kullandım oda sertti. ufaktan konfor arıyorsan ya eibach yada vougland öneririm... otto yerine hks öneririm subaru sti gibi ses çıkarıyor komple düz boruyla :D
jant lastik olarakda orjinalden ağırsa alma. orj jant 9,5kg lastik ise 9kg yani 18,5kg tarttım...

geçmiş olsun abi:mad:

kurcalanmış araç alırsan başın çok ağrır dostum :( deniz açıkladı zaten lemans ların niye ucuz olduğunu...

tam sebebi olabilir mi bilmiyorum ama ötv zamanında sadece indirimli diye almış ve kullanmamış insanlar olabileceği benim aklıma gelen bir ihtimal.

bende ötv den aldım, ama 31-32 lere almadım. ötv sadece lemans dönemine denk gelmedi, rc yede geldi...

Bu arada filtreyi taktık unuttuk tabi :D 50bin kmdir gün yüzü görmemişti bugün temizlendi sarfiyat düştü :D:D Ben dahil herkes unuttu filtrenin temizliğini

ben temizliğini yapıyordum dostum kn filtrenin, 10.000km de 3kez temizledim...

ek bilgi vereyim. kutu içi k&n filtreyi dyno üzerinde bir rc de denedik.

stock filtre 202hp
kn filtre 209hp (+7hp 20 tork aldı, rollde bence kesin 1 boy:D )
aşağı indirilmiş filtre kiti ve dandik bir aem filtre ile 212hp verdi... (araç yazılımlı)

Bu araçlar stokta durdu derken bunların yılları geçmiş olmadı mı o zaman? Stokta durdu derken suresı tahmını ne kadardır acaba. Bide sadece 2009 yılında mı uretıldıler sadece?

Sizce RC alırken lemans olsun ve ya normal RC olsun diye kafa yormaya gerek varmı? Yada temizini bulunca lemans veya RC fark gozetmeksizin almak mı lazım?

lemanslar sadece 2009 model çıktı, ve tr de sadece beyazı var... 8aydan fazla yattığını zannetmiyorum... nisan sonu hepsi tükendi

temiz rc yada lemans farketmez, temiz ne düşerse almanı öneririm. lemans biraz tarz meselesi, bana uymuyor mesela. ama düz beyazında tadı bambaşka :)

zekky
17-12-2011, 00:05
Şahsi fikrim coilex asla takmam 3.5luk boşa para zaten otto yu gt ye asla takmam ve o jantı kesseler takmam:)
Eibach h&r voglant vb birşeyler takın 5 cmlik takın orjinalinda gt çok yüksek yay taktığınıza deysin.
Egzosda greddy hks vb tarzı birşey bakın ve jantıda ya değiştirmeyin yada daha sade birşeyler düşünün..
Tabiki bunlar şahsi fikrim. Seçimlerinize saygı duyarım.

FlyingFinish
17-12-2011, 11:00
cvp yok snrım ...

Şu an kullandığım 35 lik HR yaylarımı satma durumum var, istersen konuşuruz...

Antalyalogy
17-12-2011, 11:24
stock filtre 202hp
aşağı indirilmiş filtre kiti ve dandik bir aem filtre ile 212hp verdi... (araç yazılımlı)

Emrah çım bahsettiğin testler anladığım kadarı ile aynı araçta yapıldı ;

202 Hp stock filtre
209 hp kutu içi
212 aşağıda konumlanmış filtre ile ?

Mehmet Gazihan
17-12-2011, 11:27

senin yazılımı full stock arabada denedik, çok başarılı sonuclar elde edildi..

http://a1112.hizliresim.com/s/k/154qd.jpg

kesme biçme hiçbir sıkıntı yok

Antalyalogy
17-12-2011, 11:36
senin yazılımı full stock arabada denedik, çok başarılı sonuclar elde edildi..

http://a1112.hizliresim.com/s/k/154qd.jpg

kesme biçme hiçbir sıkıntı yok

Bendeki Stage 2 değil mi bu süper ya..

Full stock arabada sadece yazılım ile 212 hp 320 nm tork o yeahh diyorum sadece..:D:D:D

Mehmet Gazihan
17-12-2011, 11:37
Bendeki Stage 2 değil mi bu süper ya..

Full stock arabada sadece yazılım ile 212 hp 320 nm tork o yeahh diyorum sadece..:D:D:D

gerçekten basarılı bi software.. takdir ettim..

Antalyalogy
17-12-2011, 11:43
gerçekten basarılı bi software.. takdir ettim..

Mehmet çim dyno grafiğinin daha büyük halini de upload edebilirmisin rica etsem?

Ellerinize sağlık..

yusufsert
17-12-2011, 11:57
Mehmet bey stock araçta 212 hp 320 nw tork gercekten super.Peki arabayı sorunsuz halde ( kesinti,arıza ışığı vs...) yürütmek için aracın başka parçalarını değiştirmek gereklimi?

Mesala dv bu kadar gücü kaldırabilirmi? Araca intercooler takviyesi yapmaya gerek varmı?

Mehmet Bey su araçtaki yazılım işini randımana oturtalım artık... Aldıracaksın bana bu aracı az kaldı :)

Naman
17-12-2011, 13:29

Le Mans'lar 2007 üretimi. Ancak bizdeki mevzuatlardan ötürü 2008/2009 model olarak ta satıldılar..
Ruhsattaki model yılı için üretim tarihine bakılmıyor Türkiye'de..

Bence kafa yormaya hiç gerek yok.

arkadaşlar gt ler rc we lemanstan güç olarak 20 hp fln düşük turbosumu ufak yazılımı fln mı bikaç iyileştirme yapılıp aynı güçlere ulaşabilir mi

Evet, yapısal farklılıklar var. Ama millet 190 küsür bg'e ekstra donanıma gerk kalmadan ulaştıklarını söylüyorlar..

Mehmet Gazihan
17-12-2011, 14:01
Mehmet bey stock araçta 212 hp 320 nw tork gercekten super.Peki arabayı sorunsuz halde ( kesinti,arıza ışığı vs...) yürütmek için aracın başka parçalarını değiştirmek gereklimi?

Mesala dv bu kadar gücü kaldırabilirmi? Araca intercooler takviyesi yapmaya gerek varmı?

Mehmet Bey su araçtaki yazılım işini randımana oturtalım artık... Aldıracaksın bana bu aracı az kaldı :)

yaklaşık 10 gündür araç gazlıyor, rollinglere çıkıyor ve hiçbir sıkıntısı yok. bu yazılım basıncla yürütmüyor gözlemlediğim kadarı ile , iyi bir timingi var.

***** DV problemli ama yenilerinde geliştirilmiş çıkıyor artık, haricinde downpipe da herzaman faydalıdır.

Naman
17-12-2011, 14:20
yaklaşık 10 gündür araç gazlıyor, rollinglere çıkıyor ve hiçbir sıkıntısı yok. bu yazılım basıncla yürütmüyor gözlemlediğim kadarı ile , iyi bir timingi var.

***** DV problemli ama yenilerinde geliştirilmiş çıkıyor artık, haricinde downpipe da herzaman faydalıdır.

Bu araç kaç model? Mümkünse şase no var mı?

DV'si güncellenen motorların emme egzantriği, subap yayları ve ECU'su da farklı.. Timing bundan tutuyor olabilir.

Mehmet Gazihan
17-12-2011, 14:26
Bu araç kaç model? Mümkünse şase no var mı?

DV'si güncellenen motorların emme egzantriği, subap yayları ve ECU'su da farklı.. Timing bundan tutuyor olabilir.

2009 Sase numarası uzun iş

ECU Sw number ozgurle birebir aynı

Naman
17-12-2011, 14:36
yok sw no ları aynı geliyor zaten teşekkürler

Mehmet Gazihan
17-12-2011, 14:48
SW aynıysa HW de aynıdır..

Naman
17-12-2011, 14:56
Onu bilemiyorum. Açmadık hiç

Mehmet Gazihan
17-12-2011, 15:15
benim database imdeki SW numaraları

1 037 396 234
1 037 396 233
1 037 392 037
1 037 398 072

en sık rastladığımız 233 olan. ozgurun ve diğerlerinin sw numarası

Naman
17-12-2011, 15:24
Benimki sökük şu an şanzıman kulağını değiştiriyorum takayım bakayım merak ettim ben de kesme biçme yok deyince. Yüklemeleri CMDyle mi yapıyorsun RC'ye?

onur_S
17-12-2011, 15:54

mehmet bey cahilliğime verin timing nedir,afr ile ayrı şeyler sanırım?o araç timing le yürüyorsa basıncla yürümüyorsa,üzerine birde basınc neden acılmıyor,timing le yürüyen araçta basınc acılırsa daha da iyi güçler alınmazmı yoksa o timing de basınc fazla egt yemi sebep oluyor?

TolgaErtem
17-12-2011, 16:13

Ahaha. Bilmem mi?:icon_tup:

TolgaErtem
17-12-2011, 16:24
abi uğraşamadım, aldığım yere geri verdim. ilanıda kaldırdım. gayet uygun fiyata veriyordum alan olmadı...

evet dostum, ilan benimdi. geri verdim. daha uyguna bulabilirsen bak. istersen kapalı kutu 180tl ye bulabilirim.

abi, stock frenler yeterli gelmiyormu? yurt dışında 160km ile yapılan fren testinde e46 m3 den 1m erken duruyor rcler??? muhteşem frenleri var rclerin. hala orjinal lastikleri kullanıyorsan değiştir abi

coil-ex tavsiye etmem galiba tr yapımı ve çok sertmiş. ben fk kullandım oda sertti. ufaktan konfor arıyorsan ya eibach yada vougland öneririm... otto yerine hks öneririm subaru sti gibi ses çıkarıyor komple düz boruyla :D
jant lastik olarakda orjinalden ağırsa alma. orj jant 9,5kg lastik ise 9kg yani 18,5kg tarttım...

geçmiş olsun abi:mad:

kurcalanmış araç alırsan başın çok ağrır dostum :( deniz açıkladı zaten lemans ların niye ucuz olduğunu...

bende ötv den aldım, ama 31-32 lere almadım. ötv sadece lemans dönemine denk gelmedi, rc yede geldi...

ben temizliğini yapıyordum dostum kn filtrenin, 10.000km de 3kez temizledim...

ek bilgi vereyim. kutu içi k&n filtreyi dyno üzerinde bir rc de denedik.

stock filtre 202hp

lemanslar sadece 2009 model çıktı, ve tr de sadece beyazı var... 8aydan fazla yattığını zannetmiyorum... nisan sonu hepsi tükendi

temiz rc yada lemans farketmez, temiz ne düşerse almanı öneririm. lemans biraz tarz meselesi, bana uymuyor mesela. ama düz beyazında tadı bambaşka :)

207 RC stock degerler 174 hp 240nm overboost ile. Benim hedef: big turbo kitle ve su anki extralarımla 285hp 410nm tork. Sence 160 kmH de aracın durus mesafesi stock ile ayni olur mu kardesim:)

Antalyalogy
17-12-2011, 16:43
207 RC stock degerler 174 hp 240nm overboost ile. Benim hedef: big turbo kitle ve su anki extralarımla 285hp 410nm tork. Sence 160 kmH de aracın durus mesafesi stock ile ayni olur mu kardesim:)

Tolga Ağabey ,

Bir şey daha bildiğin üzere RC lerin kısa son dişliden dolayı 5. vites kesici sürati 228 km.
Eğer Peugeot code: 2344.E2 kodlu 5 vites dişlisini takar isen son hız 244 km ye çıkıyor
Eğer Peugeot code: 2344.F2 kodlu 5 vites dişlisini takar isen son hız 266 km ye çıkıyor.
.Bu dişliyi 2. seçenek ile değiştirmek de yerinde bir tercih olur uzun yolda da bayağı ekonomi yaptırır..:cool:

Mehmet Gazihan
17-12-2011, 17:14
mehmet bey cahilliğime verin timing nedir,afr ile ayrı şeyler sanırım?o araç timing le yürüyorsa basıncla yürümüyorsa,üzerine birde basınc neden acılmıyor,timing le yürüyen araçta basınc acılırsa daha da iyi güçler alınmazmı yoksa o timing de basınc fazla egt yemi sebep oluyor?

basınc yükseltildiğinde yüksek hızlardaki ivmelenme isteği düşüyor.. turbonun zayıf Eksoz Gazı Flowrate değerleri tıkıyor makinayı..

TolgaErtem
17-12-2011, 18:59
Tolga Ağabey ,

Bir şey daha bildiğin üzere RC lerin kısa son dişliden dolayı 5. vites kesici sürati 228 km.
Eğer Peugeot code: 2344.E2 kodlu 5 vites dişlisini takar isen son hız 244 km ye çıkıyor
Eğer Peugeot code: 2344.F2 kodlu 5 vites dişlisini takar isen son hız 266 km ye çıkıyor.
.Bu dişliyi 2. seçenek ile değiştirmek de yerinde bir tercih olur uzun yolda da bayağı ekonomi yaptırır..:cool:
Çok haklısın özgür. Sanırım yetkili servisten siparis geçmek lazım. Bunlar 207 RC ye özel üretim disli kodları mı yoksa baska model in dislileri mi? Sen bu kodları nerden aldın? Orijinal site linkini bana da atabilir misin rica etsem? :soru:

yusufsert
17-12-2011, 20:51
[QUOTE=Naman;2872720]Le Mans'lar 2007 üretimi. Ancak bizdeki mevzuatlardan ötürü 2008/2009 model olarak ta satıldılar..
Ruhsattaki model yılı için üretim tarihine bakılmıyor Türkiye'de..

Bence kafa yormaya hiç gerek yok.

o zaman 2007 yılında uretilmisse sente problemi olması lazım ama lemans larda sente problemi yok gıbı....

FlyingFinish
17-12-2011, 21:03
Le Mans'lar 2007 üretimi. Ancak bizdeki mevzuatlardan ötürü 2008/2009 model olarak ta satıldılar..
.

Deniz bnm arabam haziran 2008 üretimi. Tam günde söyleyebilrimde aklımda değil. 18 hazirandı galiba :)

Antalyalogy
18-12-2011, 09:58
Çok haklısın özgür. Sanırım yetkili servisten siparis geçmek lazım. Bunlar 207 RC ye özel üretim disli kodları mı yoksa baska model in dislileri mi? Sen bu kodları nerden aldın? Orijinal site linkini bana da atabilir misin rica etsem? :soru:

Tolga Ağabey ,

BE şanzıman(207 RC- 206 RC şanzımanı ) kullanan dizel motorlar var Peugeot da örn ; 307 nin 90 hp lik dizel i..
Bu şanzımanların kullandığı 5 . vites dişlisi bunlar ve 5 vites olduğu için şanzıman arka kapağı açılığp çok kolay değişiyor..

Buradan ayrıntılı bilgi alabilirsin ;

etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=189)
Burdan da montaj aşamalarına bakabilirsin..
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=206)

onur_S
18-12-2011, 12:42
basınc yükseltildiğinde yüksek hızlardaki ivmelenme isteği düşüyor.. turbonun zayıf Eksoz Gazı Flowrate değerleri tıkıyor makinayı..

timing nedir,afr ayarı değil dimi,avans rötar davasımı?

yusufsert
18-12-2011, 18:53
Arkadaşlar su timing olayını bende merak ediyorum.Aracın basınçla yürümeyip timing le yürümesi nasıl oluyor ?

onur_S
18-12-2011, 19:22
Arkadaşlar su timing olayını bende merak ediyorum.Aracın basınçla yürümeyip timing le yürümesi nasıl oluyor ?

sanırım avans ayarı ,ateşleme zamanlaması,nerede nasıl avans verdiği filan olabilir

Naman
19-12-2011, 03:53
benim database imdeki SW numaraları

1 037 396 234
1 037 396 233
1 037 392 037
1 037 398 072

en sık rastladığımız 233 olan. ozgurun ve diğerlerinin sw numarası
Bu rakamlara nasıl ulaşıyorsun? Ben okutunca farklı formatta rakamlar çıkıyor.

Deniz bnm arabam haziran 2008 üretimi. Tam günde söyleyebilrimde aklımda değil. 18 hazirandı galiba :)
Abi hafıza olayı patlak bende.. ÖTV indiriminin yapıldığı seneden önce üretildiler..Bundan eminim. ÖTV indirimi 2008deydi diye hatırlıyorum ama bundan emin değilim :)

FlyingFinish
19-12-2011, 08:24
Abi hafıza olayı patlak bende.. ÖTV indiriminin yapıldığı seneden önce üretildiler..Bundan eminim. ÖTV indirimi 2008deydi diye hatırlıyorum ama bundan emin değilim :)

:)

2009 daydı ötv indirimi. Bir ara bulabilirsem bir tablo vardı, aracın üretimini gün ay yıl olarak gösteren. Belki burada da birilerinde vardır.

Mehmet Gazihan
19-12-2011, 09:28
Bu rakamlara nasıl ulaşıyorsun? Ben okutunca farklı formatta rakamlar çıkıyor.

gir dosyanın içine ilk 5 rakamı search et yakalarsın TAG satırını..

Mehmet Gazihan
19-12-2011, 09:30
Mehmet çim dyno grafiğinin daha büyük halini de upload edebilirmisin rica etsem?

Ellerinize sağlık..

http://c1112.hizliresim.com/s/m/16ltq.jpg
http://c1112.hizliresim.com/s/m/16l0b.jpg

Antalyalogy
19-12-2011, 11:11
http://c1112.hizliresim.com/s/m/16ltq.jpg
http://c1112.hizliresim.com/s/m/16l0b.jpg

Allah Allah stock aracın 159 Hp çıkması da çok ilginç ? Bunu neye bağladınız acaba?
Eğer stock olarak 159,3 Hp ise tek bir yazılım ile %32 civarında güç gelmiş araca :icon_tup:

yusufsert
19-12-2011, 13:21
Gerçelten ilginç araç 159 hp gözüküyor... Araçta sıkıntı mı var acaba ?

TolgaErtem
19-12-2011, 13:31
Tolga Ağabey ,

BE şanzıman(207 RC- 206 RC şanzımanı ) kullanan dizel motorlar var Peugeot da örn ; 307 nin 90 hp lik dizel i..
Bu şanzımanların kullandığı 5 . vites dişlisi bunlar ve 5 vites olduğu için şanzıman arka kapağı açılığp çok kolay değişiyor..

Buradan ayrıntılı bilgi alabilirsin ;

etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=189)
Burdan da montaj aşamalarına bakabilirsin..
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=206)

Özgürcüm cok tesekkür ediyorum paylasımların icin...:)

yusufsert
19-12-2011, 13:33
Tolga abi aracının videosu falan yok mu ? senin arabanın gidişini çok merak ediyorum...

Mehmet Gazihan
19-12-2011, 15:46
Allah Allah stock aracın 159 Hp çıkması da çok ilginç ? Bunu neye bağladınız acaba?
Eğer stock olarak 159,3 Hp ise tek bir yazılım ile %32 civarında güç gelmiş araca :icon_tup:

bizim dynolarımız ***** hafif, çoğu zaman %4-6 eksik güç ölçüyoruz..

Dyno kullanmamızın amacı before-after kıyaslaması.. gerçek ölçüm bilirsiniz ki krankdan yapılır..

ErK_aY
19-12-2011, 17:04
dynoda öncesi sonrası gercekten cok iyi değerler elde edilmiş tek yazılım ile.
benim aracta en son ölçümde. 164 hp vermişti cut out ve filtre ile. bende sıkıntımı var diyordum ama tufanın arabasıda aynı dynoda 186 hp vermişti sadece filtre ile.. ama denemelerimizde aramızda 1- 1.5 boy kadar fark oluyor.

bu arada kurum temizlemeyi bende uyguladım tufanın arabayı uygulattıgı ustamıza. kimyasalı uygularken sadece bana senin arabadan daha cok pislik ve siyah duman cıkması oldugunu söyledi. değişiklik bakımından aman aman bir değişim yok fakat gidiş biraz daha farklılastı. şimdi sırada zincir değişimi ve dişli değişimi olacak yazılımı yapacagız. soru işareti olsun istemiyorum hiç bi konuda.

TolgaErtem
19-12-2011, 18:02
Tolga abi aracının videosu falan yok mu ? senin arabanın gidişini çok merak ediyorum...

Henuz yok kardesim. Modifikasyonlarımız bi bitsin hayırlısıyla. Yürüdügümüz tüm araçlarla videoları cekip koyucaz kısmetse:icon_tup:

yusufsert
19-12-2011, 21:58
Henuz yok kardesim. Modifikasyonlarımız bi bitsin hayırlısıyla. Yürüdügümüz tüm araçlarla videoları cekip koyucaz kısmetse:icon_tup:

Beklemedeyiz....

Naman
19-12-2011, 22:36
gir dosyanın içine ilk 5 rakamı search et yakalarsın TAG satırını..

Öyle yaptım zaten ama farklı şeyler çıkıyor İzmir'e dönünce bakalım tekrardan.

Naman
19-12-2011, 22:37
İki ölçüm de aynı dyno da yapıldıktan sonra sorun yok bence.. dynolar arasındaki pattern ve oran farkı önemli olan bence.

onur_S
19-12-2011, 22:49
masallah 6000 rpmde 50 nm mi almıs arac.bu tarz bi yazılımmı aracı uzun yolda top speed yürütür yoksa daha farklı basınc odaklı bi yazılımmı ne yapılması gerekli,1.4 tsi a da ip gibi 10 numara bi yazılım istiyorum mehmet bey bu tarz olabilir.aracımda su an yazılım var ve inanın 10 hp -25 nm gibi bi güc alınmıs.122 tsi aracım.pm atarsanız bu hususta sevinirim 207 lerin konusunun içine etmeden uzaklasayım :)

.::EmrE::.
19-12-2011, 22:58
7.000 küsür :O Mesajı malesef okuyamadım tek tek.. O yüzden direk soruyorum ;)
RCZ'ye ne yapılabilir biraz güç ve aracın tipine uygun bir ses yakalamak için? Ya da RCZ için önerileriniz neler? RC için geçerli olan herşey RCZ için de geçerli midir? Araç 1.6 THP 200 hp manuel.

Mehmet Gazihan
19-12-2011, 22:59
Öyle yaptım zaten ama farklı şeyler çıkıyor İzmir'e dönünce bakalım tekrardan.

http://a1112.hizliresim.com/s/m/172qj.jpg

mesela 234 de 04001A da SW numarası

Naman
19-12-2011, 23:24
http://a1112.hizliresim.com/s/m/172qj.jpg

mesela 234 de 04001A da SW numarası

Tabi ben farklı bir hexeditoruyle okuyorum datayı. belki bundan kaynaklanıyordur. Bir daha bakacağım en çabuk zamanda.

Teşekkürler ekran alıntısı için.

Naman
19-12-2011, 23:25
:)

2009 daydı ötv indirimi. Bir ara bulabilirsem bir tablo vardı, aracın üretimini gün ay yıl olarak gösteren. Belki burada da birilerinde vardır.

2009 ise OK'dir 2008 modeller abi zaten sb ta görünüyor üretimler gün saat olarak

Naman
19-12-2011, 23:27
7.000 küsür :O Mesajı malesef okuyamadım tek tek.. O yüzden direk soruyorum ;)
RCZ'ye ne yapılabilir biraz güç ve aracın tipine uygun bir ses yakalamak için? Ya da RCZ için önerileriniz neler? RC için geçerli olan herşey RCZ için de geçerli midir? Araç 1.6 THP 200 hp manuel.

RCZ 200 için hemen hemen burada yazılan hiçbir şey geçerli değildir. Bunun için bence ayrı topic açılması daha doğru olur. Ama 156'lar için birçok şey aynıdır.

karsiyakaliozi
20-12-2011, 11:08
ses sisteminden memnun olmayanlar için şöyle bişey gördüm gezinirken gerci arka kapı için çözüm yok ama standart sistemden iyidir sanırım Installing a IFP207 Peugeot 207 dedicated kit - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=s1eGMOL2ooA&feature=player_embedded)

tigervts
20-12-2011, 12:17
Ben baya beyendim sade güzel bir ses elde edilir

tuFAN
20-12-2011, 13:35
ses sisteminden memnun olmayanlar için şöyle bişey gördüm gezinirken gerci arka kapı için çözüm yok ama standart sistemden iyidir sanırım Installing a IFP207 Peugeot 207 dedicated kit - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=s1eGMOL2ooA&feature=player_embedded)
http://img215.imageshack.us/img215/3104/11720.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/215/11720.jpg/)
setin fiyatı daha belli değilmiş

yedek klips ile döşeme klips sökme aparatı bile koymuşlar

Naman
20-12-2011, 14:49
O klipsler videodaki gibi şahane bir şekilde açılmıyorlar zaten :) Döşemeyi çok kolay söktü herif. Benim burda aynı adam haftada 30 tane kapı açıyor hala katır kutur :D

karsiyakaliozi
20-12-2011, 15:12
deniz kapı uzmanı olmus demek adam bu arda benım sipirişler ne alemde yılbasından sonra ugrayabılırm yanına anca

Antalyalogy
20-12-2011, 16:20

Focal TR distribütörü MetropolHifi ye mail attım cevap hemen geldi ;

Selamlar.
Focal IPF 207 Kıt system Şubat ayı sonunda satışta olacaktır.
Henüz fiatı belli değildir.
Bilgi olarak giriş seviyesi fiatı uygulanacaktır.

yusufsert
20-12-2011, 21:39
Focal TR distribütörü MetropolHifi ye mail attım cevap hemen geldi ;

Selamlar.
Focal IPF 207 Kıt system Şubat ayı sonunda satışta olacaktır.
Henüz fiatı belli değildir.
Bilgi olarak giriş seviyesi fiatı uygulanacaktır.

Özgür kardeşim mahşallah bu ne hız ya hemen mail atmışın olayı öğrenmişin:icon_tup:

Antalyalogy
20-12-2011, 22:28
Özgür kardeşim mahşallah bu ne hız ya hemen mail atmışın olayı öğrenmişin:icon_tup:

YA baktım Özay güzel bir haber paylaşmış aradım şöyle bir neti kitin yeni olduğunu gördüm TR ye ne zaman geleceğini öğrenmenin en kısa yolu da dist.e mail atmak onalrda sağolsunlar 10 dakika içinde cevapladılar :D:D

AEAlmas
20-12-2011, 22:38
Ozgür
200 beygir üstü
chipli egsozlu şu bu olan 207 buldum bitane :) onla hava güzel olursa cumartesi denicem sen gelcenmi :D

TarikS
21-12-2011, 01:38
Arkadaslar kusura bakmazsaniz kardes modelden bir soru kaynatmak istiyorum araya :D

207 1.6 VTi 120 HP'ler atmosferik besleme sanirim, bu araclara LPG uygulanabiliyor mu? Otomatik viteslisini 0 km olarak 32 liraya veriyorlarmis diye duydum da enistem almayi dusunuyor.

Naman
21-12-2011, 01:49
Arkadaslar kusura bakmazsaniz kardes modelden bir soru kaynatmak istiyorum araya :D

207 1.6 VTi 120 HP'ler atmosferik besleme sanirim, bu araclara LPG uygulanabiliyor mu? Otomatik viteslisini 0 km olarak 32 liraya veriyorlarmis diye duydum da enistem almayi dusunuyor.

Uygulandığını duydum ama ben müşteriler için aradığımda ya olmaz derler ya da deneriz garanti vermeyiz derler..
En bilinenden en mahalle arası tüpçüsüne kadar araştırmıştık.. Sene 2009'du lakin.

FaBeRgE
21-12-2011, 01:55
Focal kit icin hass diyorum sadece :o bende focal 165vr2 polyglass var ve tweeterlar icin tam aradigim bir cozum acaba bunu fiber yapabilecek delikanli var mi :)

doush
21-12-2011, 02:02

Otomatikleri ne kadar yakıyor bilmiyorm ama sportium da da aynı motor var ve 50 yle 4. viteste falan giderken 4 litre yakıyor :)

TarikS
21-12-2011, 02:02
Uygulandığını duydum ama ben müşteriler için aradığımda ya olmaz derler ya da deneriz garanti vermeyiz derler..
En bilinenden en mahalle arası tüpçüsüne kadar araştırmıştık.. Sene 2009'du lakin.

Karisik bir enjeksiyon teknolojisi falan var mi FSi gibi? FSi'lara yine LPG yapiliyor ama daha pahaliya patliyor diye biliyorum.

Motorun teknik ozelliklerine siz asinasinizdir diye dusundum de, size gore engel olabilecek bir durum var mi peki? Garanti olayini hice sayarsak eger

slowmotion
21-12-2011, 15:25
İsteyen varsa acik gri 207 gt var adanada dusunen olursa bana ulassin

Naman
21-12-2011, 17:02
Otomatikleri ne kadar yakıyor bilmiyorm ama sportium da da aynı motor var ve 50 yle 4. viteste falan giderken 4 litre yakıyor :)
Euro4 otomatikleri iyi yakıyor stock RC'den fazla nerdeyse. Euro5'leri bilmiyorum.

Karisik bir enjeksiyon teknolojisi falan var mi FSi gibi? FSi'lara yine LPG yapiliyor ama daha pahaliya patliyor diye biliyorum.

Motorun teknik ozelliklerine siz asinasinizdir diye dusundum de, size gore engel olabilecek bir durum var mi peki? Garanti olayini hice sayarsak eger

Motora aşinayım ama LPG'nin kelime açılımı haricinde hiçbir şeyini bilemiyorum :( O yüzden ne desem boş.

yusufsert
22-12-2011, 20:04
Arkadaşlar sahibinden de bakıyorum 11-12 tane satılık rc kaldı nereye gitti bu araçlar bi ara 20 tane nin üstünde vardı:soru: RC almak için kış mevsimi daha uygun dur diyordum bu seferde araç bulunmuyor:rolleyes:

slowmotion
22-12-2011, 20:43
Arkadaşlar sahibinden de bakıyorum 11-12 tane satılık rc kaldı nereye gitti bu araçlar bi ara 20 tane nin üstünde vardı:soru: RC almak için kış mevsimi daha uygun dur diyordum bu seferde araç bulunmuyor:rolleyes:

Benim arac ankaraya gitti en az 5 sene satmaz:)

yusufsert
22-12-2011, 21:23
Benim arac ankaraya gitti en az 5 sene satmaz:)

Bende bi alabilsem zaten 5 sene satmıyacam :)

UGR_16
23-12-2011, 19:31
arkadaşlar Mobilube LS 75w-90 ile Mobilube LS 85W-90 arasındakı fark nedir? 75w-90 nın sadece sch tipi bulunuyor turkıyede ls 75-90 bulamadım! 85w-90 olurmu acaba

slowmotion
23-12-2011, 23:47
arkadaşlar Mobilube LS 75w-90 ile Mobilube LS 85W-90 arasındakı fark nedir? 75w-90 nın sadece sch tipi bulunuyor turkıyede ls 75-90 bulamadım! 85w-90 olurmu acaba
izmirden aldırmıştım 75w90 arkadaşım almıştı. galiba sanayiden aldı. ben 75w90 koydum cırtlama artmıştı ama :( inşallah sende azalır

yusufsert
24-12-2011, 09:02
Burda mobil in bayisine sordum bu yağı tek olarak getiremediklerini anca koli halinde geldiğini söylemişti adam...

Antalyalogy
24-12-2011, 09:49
Arkadaşlar bahsi geçen yağ kendi istesinde de bahsettiği üzere sanırım ağır iş makinelerinin şanzımanlarında kullanılıyor ve otomobillerde perk tercih edilmediği için bulunmuyor..
Bence Erkay ın bahsettği motul de işinizi görür denemek lazım..

Antalyalogy
24-12-2011, 10:02
Tolga Ağabey e gelsin :D:D:D

Peugeot 207 RC - Stage 4 - Garrett GT28RS + Schrick cams

http://www.kanteres.gr/media/k2/items/cache/948378d6a67ac0d7c7c6728581b072ab_L.jpg

TolgaErtem
24-12-2011, 15:45
Tolga Ağabey e gelsin :D:D:D

Peugeot 207 RC - Stage 4 - Garrett GT28RS + Schrick cams

http://www.kanteres.gr/media/k2/items/cache/948378d6a67ac0d7c7c6728581b072ab_L.jpg

Özgürcüm Garett GT28RC Turbom gelmis yurtdısından. Kısmetse pazartesi elimizde:) Pazartesi Peugeot Yıldırım Oto ya 5.vites dislisini sorucam. Umarım stocklarda vardır. MKG irridum bujiler gelecek ve yeni bobinler takılacak ateslemede. Sadece kilit diff takmıyoruz. Önden cekisli araçta sorun yasar kaza yaparsın dio Erol ustam. Ben de ustelemedim cok.
Eksikler hafta ortası tamamlanırsa insallah, montaj icin 1 haftamız var dolu dolu. Sonra gelsin Stage 4. :) Bakalım sonuclar ne olacak heyecanla beklemedeyim:) Hersey yolunda gider hedef değerleri yakalarsak sanırım Turkiye de ilk 207 RC Big Turbo Kit uygulaması olucak... İlk yapıcaam sey Audi TT S le kalkmak olucak. He heh Twin Turbo gerci ama. Bakalım artık. Darısı senin basına:D

yusufsert
24-12-2011, 17:34
Özgürcüm Garett GT28RC Turbom gelmis yurtdısından. Kısmetse pazartesi elimizde:) Pazartesi Peugeot Yıldırım Oto ya 5.vites dislisini sorucam. Umarım stocklarda vardır. MKG irridum bujiler gelecek ve yeni bobinler takılacak ateslemede. Sadece kilit diff takmıyoruz. Önden cekisli araçta sorun yasar kaza yaparsın dio Erol ustam. Ben de ustelemedim cok.
Eksikler hafta ortası tamamlanırsa insallah, montaj icin 1 haftamız var dolu dolu. Sonra gelsin Stage 4. :) Bakalım sonuclar ne olacak heyecanla beklemedeyim:) Hersey yolunda gider hedef değerleri yakalarsak sanırım Turkiye de ilk 207 RC Big Turbo Kit uygulaması olucak... İlk yapıcaam sey Audi TT S le kalkmak olucak. He heh Twin Turbo gerci ama. Bakalım artık. Darısı senin basına:D

Hella olsun diyorum sadece başka birşey demiyorum:bravo:

Özgür abi artık sende kimliğindeki Fastest 207 rc in Turkey yazısını kaldırırsın.:D

slowmotion
24-12-2011, 17:56

abi service box a bakmıştım 200tl civarı fiyatı vardı 5.vites için

FaBeRgE
24-12-2011, 18:03
bu 5.vites dişlisi benim traktörede uyar mı ? 210 yapıyo kalıyo bizim traktör :o

TolgaErtem
24-12-2011, 18:13
Su ana kadar ki extralarımınn montaj fotoları

http://img688.imageshack.us/img688/9539/dsc0135uq.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/688/dsc0135uq.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img341.imageshack.us/img341/64/dsc0143s.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/341/dsc0143s.jpg/)

http://img802.imageshack.us/img802/1151/dsc0161z.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/802/dsc0161z.jpg/)

http://img62.imageshack.us/img62/3756/dsc0175mc.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/dsc0175mc.jpg/)

http://img3.imageshack.us/img3/5504/dsc0204or.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc0204or.jpg/)

http://img834.imageshack.us/img834/6863/dsc0228dv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/834/dsc0228dv.jpg/)

http://img708.imageshack.us/img708/2774/dsc0224p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/708/dsc0224p.jpg/)

http://img440.imageshack.us/img440/6341/dsc0307ny.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/440/dsc0307ny.jpg/)

TolgaErtem
24-12-2011, 18:29

abi service box a bakmıştım 200tl civarı fiyatı vardı 5.vites için

BE sanzıman icin Peugeot code: 2344.F2 olan 5. vites dislisi lazım yalnız bana fiyat daha farklı olabilir:soru:

TolgaErtem
24-12-2011, 18:33

Özgür abi artık sende kimliğindeki Fastest 207 rc in Turkey yazısını kaldırırsın.:D

:icon_tup::)

TolgaErtem
24-12-2011, 18:34
Yooo... Özgür bu isin öncüsü, saolsun bize yol gösterdi ve bilgilerini paylastı... Ben cok tesekkur ediyorum ona burdan:):D:)

yusufsert
24-12-2011, 20:17
Tabi Tolga abi espiri yaptımÖzgür abi bu konuyu açarak çok sevabna girdi valla.

TarikS
24-12-2011, 20:22

http://img688.imageshack.us/img688/9539/dsc0135uq.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/688/dsc0135uq.jpg/)

O filtre nereden hava aliyor acaba :soru: Sagdan gelen boru filtreye mi gidiyor, turboya mi giriyor gozlerim kamasti anlayamadim :D Filtreye gidiyorsa, turboya hava nereden giriyor?

yusufsert
24-12-2011, 21:35
Şu turboya takılan parçanın çelik olması baya bi fayda sağladımı? Sanırım önceki sayfalarda o parça ile güç artışı elde edildiği söylenmişti:rolleyes:

slowmotion
25-12-2011, 02:00
BE sanzıman icin Peugeot code: 2344.F2 olan 5. vites dislisi lazım yalnız bana fiyat daha farklı olabilir:soru:

bunun fiyatı çıkmadı abi, diğeri 226 tl
http://i.imgur.com/yXciZ.jpg (http://imgur.com/yXciZ)

Antalyalogy
25-12-2011, 12:06

ahahahah dün gece yemin ederim aklımdan geçiyordu valla :icon_tup::icon_tup::icon_tup:

Antalyalogy
25-12-2011, 12:14

http://img708.imageshack.us/img708/2774/dsc0224p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/708/dsc0224p.jpg/)

Öncelikle araca MaşAllah..İşçilikler çok güzel olmuş yapanın da ellerine sağlık..

Tolga Ağabey , filtre kitin bence havayı çok dolaştırmış.Benim en eski kitin aynısı sadece sen soğuk havayı orjinal filtrenin aldığı yerden değil sol farın arkasına indirmişsin anladığım kadarı ile eğer öye ise muazzam uzun olmuş..Bence akinin önüne BMC yi koyun oradan da emişi yine sol far arkasından alsın..

Egzost ucu Devil mi ? Methanol kit düşüyormuydun ağabey?:icon_tup:

Antalyalogy
25-12-2011, 13:16
Arkadaşlar şu jantları düşünüyorum.

sahibi lastiksiz satmayı düşünmüyorm ama jantların boyaya ihtiyacı var boya parası kadar indirim yapabilirim diyor..

oz ultraleggera

Bir de sizler pm atın bakalım en son kaça bırakacak ?

Boya parası için ne kadar düşmek lazım?

Teşekkürler..

OZ Racing üretimi 17 inç Otomobil / Arazi Aracı Jantı 1.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 67807778 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-satilik-oz-racing-67807778/detay/)

öncel
25-12-2011, 13:27
kanka rc camiasına yeni lipini göstersen artıkk:)

yusufsert
25-12-2011, 16:31
Abi şu janta baksana bence 207ye cok yakışmış...

Peugeot 207 1.6 HDi Feline 2009 Model 32.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 66009329 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-modifiyeli-sunrooflu-full-full-207-feline-1-6hdi-66009329/detay)

Schumi
25-12-2011, 16:57
207 RC'ler 1inci ve 2inci viteste kaç yapıyor ki sadece 5i uzatmak istiyorsunuz. Bence ayna mahruti değişimi ile tüm vitesleri uzatın daha iyi olur. Özellikle 1inci vitesinde uzaması ile sarmadan kalkarsınız.

Antalyalogy
25-12-2011, 16:59
Abi şu janta baksana bence 207ye cok yakışmış...

Peugeot 207 1.6 HDi Feline 2009 Model 32.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 66009329 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-modifiyeli-sunrooflu-full-full-207-feline-1-6hdi-66009329/detay)

Yusuf , amacım daha hafif bir jant. O.Z. un ultreleggera modeli de piyasadaki en hafif jantlardan ve öodeli çok hoşuma gidiyor..

Antalyalogy
25-12-2011, 17:00
kanka rc camiasına yeni lipini göstersen artıkk:)

Kanka yıkayamadım bugün haftaya kaldı ama gündüz gözüyle baktım hakıkaten çok güzel duruyor ama lip :D

yusufsert
25-12-2011, 19:56
Arkadaşlar şu jantları düşünüyorum.

sahibi lastiksiz satmayı düşünmüyorm ama jantların boyaya ihtiyacı var boya parası kadar indirim yapabilirim diyor..

oz ultraleggera

Bir de sizler pm atın bakalım en son kaça bırakacak ?

Boya parası için ne kadar düşmek lazım?

Teşekkürler..

OZ Racing üretimi 17 inç Otomobil / Arazi Aracı Jantı 1.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 67807778 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-satilik-oz-racing-67807778/detay/)

Güzel ,sağlam boya için 250-300 tl isterler... ona göre pazarlık yap.

yusufsert
25-12-2011, 20:00
Kanka yıkayamadım bugün haftaya kaldı ama gündüz gözüyle baktım hakıkaten çok güzel duruyor ama lip :D

Çok merak ettim lipi...Acil tarafından resim isteriz...

Abi senin emniyet kemerleri kırmızı mıydı?Forumda resimler i vardı Emniyet kemerlerini kırmızı nasıl yaparız?

Antalyalogy
25-12-2011, 20:01
Güzel ,sağlam boya için 250-300 tl isterler... ona göre pazarlık yap.

tamamdır bir de siz yapalın pazarlık bakalım size kaça bırakacak :D:D:D

yusufsert
25-12-2011, 20:12
Arkadaşlar benim 307 sakin kullanma çabalarıma rağmen yol bilgisayarının dediğine göre 100 km de 10,4 litre yakıyor.Ben Darıca da öğretmenim burada öyle sıkışık trafik, ışıklar falanda yok..Yağını,filtrelerinide yeni değiştirdim.50 tl koyuyorum 110 km anca yapıyor. Sizce bu havalarda normal mi? Normalde de 9,5 lt nin altına düşmüyor.

Bu kadar yakmasının bana tek bi faydası var. Diyorum bu böyle yakıyorsa 207 rc alınca hiç koymaz diyorum kendimi avutuyorum :)

Abilerim sizin rc / gt ler ne kadar yakıyor bi kıyaslama yapayım ?

yusufsert
25-12-2011, 20:14
tamamdır bir de siz yapalın pazarlık bakalım size kaça bırakacak :D:D:D

Hemen mesaj atıyorum.. bi 1000 tl vereyim bakayım.Öğretmen indirimi yapsın:)

semihco
25-12-2011, 20:38
Bu kadar yakmasının bana tek bi faydası var. Diyorum bu böyle yakıyorsa 207 rc alınca hiç koymaz diyorum kendimi avutuyorum :)

Abilerim sizin rc / gt ler ne kadar yakıyor bi kıyaslama yapayım ?

bugün baktım genelde şehiriçi kullandım buaralar senin yazdığın gibi bi rakam yazıyordu 10,.. rc ye gecmek için beklenecek birşey kalmamış :)

slowmotion
25-12-2011, 20:45
207 RC'ler 1inci ve 2inci viteste kaç yapıyor ki sadece 5i uzatmak istiyorsunuz. Bence ayna mahruti değişimi ile tüm vitesleri uzatın daha iyi olur. Özellikle 1inci vitesinde uzaması ile sarmadan kalkarsınız.

Yanlis hatirlamiyorsam cmd den okudugum 1 de 66 2 de 105 gibi kesicideydi

Schumi
25-12-2011, 20:48
Benim araba orjinal hali ile 1inci viteste 72 yapıyo kadranda gerçekte 70 yapıyor. O bile kısa geliyor fazla sarıyor. Bence 207RC'ye uzun ayna mahruti lazım uzun 5 yerine.