Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
canozgur106
26-01-2015, 06:51
Günaydın iyi haftalar ahali:)
[QUOTE=gokayy;7737388]Araç menüsünü nasıl Türkçe yapıyorsunuz ?
Ne güzel yazmışsın:)Bilen biri yazsada yapsak..
Aranel Ciryatan
26-01-2015, 10:31
Yatağımın altındaki zuladan sesli dump valve çıktı :D İhtiyacı olan varsa fiyatta anlaşırız. Ayrıca sıfır hiç kullanılmamış D1 Spec Siyah renk Oil Catch'de var. Oil Catch için 100 TL düşünüyorum. Dump Valve bir fiyat belirlemedim. İhtiyacı lan bir fiyat teklif etsin :D
http://i.hizliresim.com/ZApZzg.jpg (http://hizliresim.com/ZApZzg)
CasabLanca
26-01-2015, 12:00
Günaydın iyi haftalar ahali:)
[QUOTE=gokayy;7737388]Araç menüsünü nasıl Türkçe yapıyorsunuz ?
Ne güzel yazmışsın:)Bilen biri yazsada yapsak..
2009 ve üstü türkçe menü, benim araçta türkçeydi
canozgur106
27-01-2015, 14:20
Arkadaşlar bilenler yazabilir mi ekranı türkçe yapmanın yolunu..
Arkadaşlar bilenler yazabilir mi ekranı türkçe yapmanın yolunu..
yol bilgisayının değişmesi gerekiyor. onun yazılımı ecu tarafından kontrol edilmiyor, kendi üzerindeki microchipler tarafından kendi kendine çalışıyor.
yeni referanslı yol bilgisayarı takman gerekli diye biliyorum.
Aranel Ciryatan
28-01-2015, 12:42
Hazır yeri gelmişken şu egzoz konusunu sorayım. Polisle başım derde girmeden, fazla konu komşu rahatsız etmeden, gücü biraz daha hissetmek, aracı keyifli hale getirmek için ne yapmalı? Mesela sadece orta susturucu sökülse, nasıl olur? Şöyle egzozu dörtlesek nasıl olur?
https://lh5.googleusercontent.com/proxy/3_X94oDlixvild3vDKWePUd54nPV6d5AOs4YfwQRMTfml9A6Jd s8G2nljJqde4opKkZZBXaVPrq6PLmeaa-mJkWiPWIpvNObUHnYKlpE=w466-h315-nc
ben onun için şöyle bir yol izlemiştim.
Downpipe + ara borular + Spor orta + Cutout + Oem son.
cutout kapanınca orta + son ikisi bir arada sesi tamamen kesiyor. cut out açınca sadece spor orta oluyor ve çatara patara :D
buda sesi Pazar Sabahı İşe Giderken Ben - YouTube (http://youtu.be/PWDizYBM85w?t=1m31s)
canozgur106
28-01-2015, 13:22
yol bilgisayının değişmesi gerekiyor. onun yazılımı ecu tarafından kontrol edilmiyor, kendi üzerindeki microchipler tarafından kendi kendine çalışıyor.
yeni referanslı yol bilgisayarı takman gerekli diye biliyorum.
Yeni bir yol bilgisayarına gerek yok şimdilik:) Mevcut haliyle devam
ben onun için şöyle bir yol izlemiştim.
Downpipe + ara borular + Spor orta + Cutout + Oem son.
cutout kapanınca orta + son ikisi bir arada sesi tamamen kesiyor. cut out açınca sadece spor orta oluyor ve çatara patara :D
buda sesi Pazar Sabahı İşe Giderken Ben - YouTube (http://youtu.be/PWDizYBM85w?t=1m31s)
Tavsiye için teşekkürler :) Çatara patara pek bana göre değil ya. Gönlüm ister ama hem çok etrafı rahatsız etmek istemem, hem aile olarak da gezince pek hoş olmaz, hem de polis amcalar rahat bırakmazlar. Cutout dediğin direk açık ağız herhalde. Üfff :) Çok ses yapar ya. Bende aracın gücünü belli etsin yeterli.
Aranel Ciryatan
28-01-2015, 16:51
cutout kumandalı dostum. gazlarken açarsın şehir içi kullanımda kaparsın. güzel bir usta yaparsa arabanın altına eğilince gözükmez. açıkken polise enselenmezsen bi sıkıntıda olmaz :D
okan fn2
31-01-2015, 20:37
cutout bence sorun yaratır varex kullanılması daha doğru olur ister istemez kapalıykende basa biliyorsun oda sıkıntı veriyor basmam diyorsan sıkıntı yok
Masterpiece
01-02-2015, 19:28
Benim Le Mansta yol bilgisayarı Türkçe , 2009 ve üstünde türkçe ise Lemanslar 2008 veya 2007 üretimi deniliyordu nasıl oluyor bu :)
Ayrıca supap yaylarıda güncel olan renksizlerden çıktı , eskişehirdeki bir lemans'tanda güncel supap yaylarının çıktığını yazmıştı sahibi , güncel yaylarda 2009-2010 dan sonra diye biliyorum.
Benim Le Mansta yol bilgisayarı Türkçe , 2009 ve üstünde türkçe ise Lemanslar 2008 veya 2007 üretimi deniliyordu nasıl oluyor bu :)
Ayrıca supap yaylarıda güncel olan renksizlerden çıktı , eskişehirdeki bir lemans'tanda güncel supap yaylarının çıktığını yazmıştı sahibi , güncel yaylarda 2009-2010 dan sonra diye biliyorum.
senın aracın eskı plakası neydı kardesım fer degılmı. yanlışmı hatırlıyorum. ona motor yapılırkn forged piston ve guncel olan butun parcalar kullanıldı. :)
Masterpiece
02-02-2015, 16:46
senın aracın eskı plakası neydı kardesım fer degılmı. yanlışmı hatırlıyorum. ona motor yapılırkn forged piston ve guncel olan butun parcalar kullanıldı. :)
Erkay abi onuda düşündüm fakat geçen sayfalarda eskişehirden bir üye vardı kapak açılmıştı ilk kez açıldığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam o da supap yayları günceldi yazmıştı y onunda kapak daha önce açıldı yada bi karışıklık var :)
Ama dediğin aklıma gelmişti fakat başka bir araçtanda çıkınca o düşündürdü.
Arkadasla merhaba, rc le mans icin dusunceler nelerdir ? Peugeot lar hakkinda hic bir fikrim yok desem yeridir. Kronik arizalari var midir ? Stock rc ile rc lemans arasinda donanim disinda motor sanzuman yuruyen performans farki var mi ? :)
Birde stock lemans mi stock cth ibiza cupra mi daha hizlidir roll de?
Cruise control var mi? Uzun yolda ne sabit 100 km hizla kac litre yakiyor ?
Low-Rider
05-02-2015, 09:58
Araştıma yapmak çokmu zor yahu :) Biraz geri gitsen hepsi yazıyor zaten..
1100 sayfa olunca geri gidince pek bisey yazmaz diye dusundum :)
Sitenin arama butonunu da kullandim ama bisey cikmadi :)
orhan_guney
05-02-2015, 10:03
usta hep aynısı kimse araştırım demiyor, her gelen aynı soruyu soruyor.
evet bende bılıyorum onu renksızlerden cıkmıs yayalar doğru olabılır belkı bu tespit
1100 sayfa olunca geri gidince pek bisey yazmaz diye dusundum :)
Sitenin arama butonunu da kullandim ama bisey cikmadi :)
1100 sayfaya gerek yok :) ilk sayfada aradıklarının çoğuna ulaşabilirsin. Teknik özellikleri zaten bulabilirsin internetten.
Standart özellikler;
1.6THP 175 hp motor, 260nm tork.
0-100 7,2 sn max hız 228km
Ortalama şehiriçi 9-9,5lt yakar(İstanbul trafiği)
Ortalama şehiriçi 8,5-8,7lt(Antalya trafiği)
çok dikkat ederseniz bu 8-8,2lt ye kadar düşebilir
Sıkıştırlamlı kullanımlarda 12lt ye kadar çıkabilir
Uzun yolda 90-100 aralığında gezerseniz 6,5-6,7 kadar düşebilir (benim kendi ortalamamdır 700km 3 kişi ve bagaj dolu, klşma açık)
5 ileri çok sağlam bir şanzımanı var.
6 havayastığı
Arkadasla merhaba, rc le mans icin dusunceler nelerdir ? Peugeot lar hakkinda hic bir fikrim yok desem yeridir. Kronik arizalari var midir ? Stock rc ile rc lemans arasinda donanim disinda motor sanzuman yuruyen performans farki var mi ? :)
Birde stock lemans mi stock cth ibiza cupra mi daha hizlidir roll de?
Cruise control var mi? Uzun yolda ne sabit 100 km hizla kac litre yakiyor ?
Geçmiş Sayfalara bir göz attım abilerimizin arkadaşlarımınız paylaştıkları bunlar belki bi nebze sorularına cevap olur
Ayrıca Le Mans'a özel,
- Araçların hepsi Alp Beyaz, kapılarda Peugeot 207 S2000 aslanı, boydan boya siyah çerçeveli kırmızı şeritli(bagaj kapağı hariç)
- Türkiye'de toplam 50 adet.. Hepsi birbirinin aynı.
- Tüm dünyada, Türkiye'dekiler de dahil, toplam 2000 adetler.. Dünyada Türkiye'ye getirilmeyen GT motorlusu ve 110bg HDi motorlusu ayrıca siyah rengi de mevcut.
- Hepsinde Direksiyon simidinin 2. kolu üstünde mat alüminyum üzerine kazılı, 2000 araçtan kaçıncısı olduğu bilgisi yer alıyor.
- Türkiye'deki RC'lerle teknik özellikleri aynı olmasına karşın; RC'ye opsiyonel olan donanımların hiçbiri RC Le Mans'da seçilemiyor; ayrıca normal RC'de standart olan CD-Changer, kararan iç dikiz aynası, 2. uzaktan kumandalı anahtar(Le Mans'da 2. anahtar normal), Yol bilgisayarında Türkçe yok, iç mekan dekor kaplamaları mat krom(normal RC'de + puantiyeli koyu gri kaplama var).
- Araç dışındaki dekoratif hareketler ruhsata işli..
- İlk satılan GT'lerde araç içi parfümlendirme sistemi de standart..
şöyle özetliyim 207lerde gtler donanım olarak en dolusudur 150hpdir rclerde dolu ve boş olarak 2 secenek vardır 175hpdir lemans ise en boşu en hafifidir rc ile aynı motora sahiptir hepsi beyaz ve ortadan kırmızı çizgilidir
ayrıca gt ile rc arasında sadece yazılım farkı var diyenlere inanmayın bir şehir efsanesidir rc ve lemansın gtye göre sıkıstırma oranları farklıdır ve turbonun emiş kısmı daha büyüktür
Stage 1 ;
Results:
Torque 298,8Nm @ 2805RPM
Power 210,7 Hp @ 5735 RPM
stage 2
Results:
Torque 339,6Nm @ 3160RPM
Power 224,0 Hp @ 5435 RPM
Stage 3
Results:
Torque 353,0Nm @ 2915 RPM
Power 227,5 Hp @ 5335 RPM
Rc LeMans Donanımsal Özellikleri
AIRBAG - ARKA PERDE HAVA YASTIĞI
AIRBAG - SÜRÜCÜ HAVA YASTIĞI
AIRBAG - SÜRÜCÜ PERDE HAVA YASTIĞI
AIRBAG - SÜRÜCÜ YAN HAVA YASTIĞI
AIRBAG - YOLCU HAVA YASTIĞI İPTAL ANAHTARI
AIRBAG - ÖN YOLCU YAN HAVA YASTIĞI
AIRBAG - ÖN YOLCU HAVA YASTIĞI
AIRBAG - YOLCU PERDE HAVA YASTIĞI
EMNİYET KEMERİ - AKTİF KEMER GERGİSİ ARKA
EMNİYET KEMERİ - AKTİF KEMER GERGİSİ ARKA (PIROTECHNIC)
EMNİYET KEMERİ - AKTİF KEMER GERGİSİ ÖN
FREN - ABS (KİLİTLENME KARŞITI FREN SİSTEMİ)
FREN - EBA (ANİ FREN DESTEĞİ )
FREN - ESP ( ELEKTRONİK STABİLİTE PROGRAMI )
GÜVENLİK - AKILLI PARK DESTEK SİSTEMİ
GÜVENLİK - ISOFIX ÇOCUK KOLTUĞU BAĞLANTISI
GÜVENLİK - IMMOBILIZER ELEKTRONİK
KİLİT - MERKEZİ KİLİT
KİLİT - UZAKTAN KUMANDA
KLİMA - AC, OTOMATİK
KLİMA - AC, OTOMATİK ARKA
KLİMA - AC, OTOMATİK ÖN
KOLTUK - YÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU
KOLTUK BAŞLIĞI - ARKA
KONFOR - CRUISE CONTROL
DİREKSİYON - ELEKTRİKLİ AYARLANABİLİR YÜKSEKLİK VE DERİNLİK
AYNA - ELEKTİRİKLİ VE KATLANABİLİR DIŞ AYNALAR
AYNA - ELEKTRİKLİ AYARLANABİLİR DIŞ AYNALAR
AYNA - ISITMALI DIŞ AYNALAR
AYNA - KATLANABİLİR DIŞ AYNALAR
CAM - ELEKTRİKLİ ÖN CAMLAR
FAR - OTOMATİK YANAN FARLAR
FAR - ÖN SİS FARLARI
JANT - ALAŞIM JANT, 17''
TAVAN - PANORAMİK CAM ( Rc İçin OPSİYONEL )
MULTİMEDİA-AUX-İN GİRİŞİ
MULTİMEDİA-CD PLAYER
MULTİMEDİA-MP3 PLAYER
MULTİMEDİA-RADYO ALICISI
MULTİMEDİA-İKİNCİL RADYOFON KULAKLIĞI
BİLGİ SİSTEMİ - YOL BİLGİSAYARI
SENSÖR - YAĞMUR SENSÖRÜ
Arkadaslar abiler rc ve rclemans larda sigorta ve kasko ne kadar tutuyor toplamda bi bilginiz var mi acaba ?
daha yeni yaptırdım 200 trafık 800 kasko
CasabLanca
10-02-2015, 00:01
RC almayı düşünen varsa eski aracım satılık, sahibinden üzerinde ilanı yok araç İstanbul'da, 2009 model beyaz cam tavan + jbl dileyene daha ayrıntılı bilgi verebilirim
http://i624.photobucket.com/albums/tt329/CasabLanca7/10928108_10152730502853687_362957911_n.jpg
daha yeni yaptırdım 200 trafık 800 kasko
Tesekkurler :)
volkan_b
10-02-2015, 18:38
Selamlar,Aracım 2009 model ve daha önce hiç kapak açılmamıştı üzerinden renksiz olan yeni tip yaylar çıktı.
Arabam 1020 nolu Lemans.
okan fn2
12-02-2015, 12:27
arkadaşlar lemans şeritlerini nerden bulurum serviste 1200 tl civarı dışarda yaptırsan ön tampondaki zor gini duruyor daha önce yaptıran varmı acaba
canozgur106
13-02-2015, 07:26
Facebook rc lemans sayfasından yardım alabilirsin bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar var
aldatmaca
23-02-2015, 06:16
Günaydın hayırlı haftalar arkadaki benzin pompasını değiştirip sorun yaşayan varmı sanki yanıyo diye duymuştum....
canozgur106
23-02-2015, 09:16
Günaydın iyi haftalar olsun
orhan_guney
23-02-2015, 09:23
yanma filan yok, walbro takarsan ışık yanarken gazlarsan devamlı yanar ozaman, onun dışında kolay kolay birşey olmaz, ben yeni walbro takdım depo içine extradanda üstteki pomayı sıfırladım,hiç bir sorun kalmadı.
Günaydın hayırlı haftalar arkadaki benzin pompasını değiştirip sorun yaşayan varmı sanki yanıyo diye duymuştum....
Herkese merhaba. Konuyu genelde takip ediyorum ve görüyorum ki çoğunluk 207 sahibi. 208 gti ile aynı motora sahip olduğu için aranızda da 208 kullanıcısı olduğunu düşünerekten bir kaç soru sormak istiyorum. İnternetten biraz araştırma yaptım fakat araç hakkında pek bir bilgi sahibi olamadım.
Sorularımı aşağıda sıralıyorum.
Aracın genel kronik bir sorunu var mıdır? Çok düşük km'deki araçların hemen ilana koyulması insanın aklına " acaba bir sıkıntı mı var?" diye bir soru geliyor.
internetten okuduğum kadarıyla direksiyonu sağa sola çevirince garip sesler geliyormuş ve kronik olarak çoğu kişide varmış. Henüz çözümü de bulunmuş değil. Birde navigasyonun kafayı yeme durumu varmış. O da güncelleme ile çözülüyormuş sanırım. ( kısa bir araştırma sonucu sadece bu 2 sorunu buldum belki başka birşeyler daha vardır )
cooler , filtre , egzoz, dp,dv, yazılım gibi uygulamalarla kaç hp güç elde edilir ?
ortalama 100-200 kaç sn çıkar ?
Sürekli arıza ışığı yakama veya aracın kendini korumaya alma gibi durumu var mıdır?
Bu uygulamalar sonrası ortalama yakıt tüketimi ne olur ?
Type r almayı planlıyordum fakat pert kayıtlısına 50-60bin gibi saçma rakamlar istendiğini görünce vazgeçtim ve 208 e yöneldim. Nasip olur da alırsam 1-2 sene binerim. Bu nedenle sıkıntısız olması önceliklidir. Vereceğiniz bilgiler bu nedenle önemli. Birinin destan yazarmış gibi aracın herşeyini anlatması çok güzel olur hayır duamı alır :)
aldatmaca
23-02-2015, 18:02
yanma filan yok, walbro takarsan ışık yanarken gazlarsan devamlı yanar ozaman, onun dışında kolay kolay birşey olmaz, ben yeni walbro takdım depo içine extradanda üstteki pomayı sıfırladım,hiç bir sorun kalmadı.
hangi modeli taktın.....
Arkadaşlar bu 1.6thp lerin yağ çubuğu neden böyle? Saçma sapan birşey yapmışlar. Bunun güncellenmiş hali nasıldır? Parça kodu falan nedir?
Çıkarmak istiyorum çıkmıyor. Takmak istiyorum girmiyor. Lanet birşey. http://i.hizliresim.com/Yvg6p2.jpg
http://i.hizliresim.com/Dl7Dqo.jpg
aldatmaca
24-02-2015, 19:40
şimdi biri çıkar der face sayfasına bak diyeeee orda satılık vardır dıye :=)))) daha yenı değiştirdim 35 tl bir şey guncellenmiş falan değil aynıısıı.....
şimdi biri çıkar der face sayfasına bak diyeeee orda satılık vardır dıye :=)))) daha yenı değiştirdim 35 tl bir şey guncellenmiş falan değil aynıısıı.....
:)
Baya araştırdım baktım ettim ama bulamadım. Daha doğrusu buldum ama olacağından emin değilim. Eğer senin dediğin gibi aynısı ise kötü. Girmiyor ki, itiyorum gitmiyor, eğiliyor. Plastik olanlardan olsa keşke renault larınki gibi. Biraz önce uğraşırken yine ezildi büzüldü sinir oldum. Kestim kopardım attım. Sadece tıpa kısmını bıraktım yerine taktım :) kendi yağ çubuğumu kendim yapacağım artık, orjinal bulana kadar. Mini Cooper S r56 larınki uyar mı acaba
Fotoğraflarla ilgili bir problem varmış, düzenledim :)
byspeedman
25-02-2015, 09:31
spiral şeklinde olduğu için çevirerek çıkarıp takmalısın
spiral şeklinde olduğu için çevirerek çıkarıp takmalısın
Çok denedim ama işe yaramadı malesef. Yağ çubuğu ağzını açık bırakmak istemediğim için de yay kısmını kestim. Başka bir formül bulacağım artık. Aslında motor resimlerini incelediğimde çok rahat girip çıkacak gibi görünüyor ama öyle olmuyor malesef.
Bu arada, ateşleme bobini alacağım da, nerden hangi marka model almak daha doğru olur? Eski konularda bmw 335 bobini denmiş hep, ne marka oluyor? Bosch mu, NGK mı, Delphi mi? (orjinalleri Delphi, ama parça kodunu bilmiyorum). Araştırınca GN10328 olabileceğini gördüm, çok da emin değilim.
aldatmaca
26-02-2015, 00:37
bosh 335 al orjınalden daha az ısınıyor değiştireceksen 335 al
bosh 335 al orjınalden daha az ısınıyor değiştireceksen 335 al
Araştırdığım kadarıyla Bosch olarak parça kodu 0221504470. Aşağıdaki linklerde satılıyor. Doğru mudur?
https://www.aloparca.com/yedek-parca/BOSCH/Atesleme-bobini/0221504470/6860
http://www.n11.com/bmw-z4-2006-2014-atesleme-bobini-bosch-0221504470-P21630799
http://www.sanalpazar.com/12137562744-Bosch-Atesleme-Bobini-bmw-0221504470__isp13458739
aldatmaca
26-02-2015, 21:59
Evet sonu 70 olan
CasabLanca
27-02-2015, 00:26
335 bobin ile orjinal buji gap aralığını 0.60-0.65 yapmak en iyi kombinasyon
Evet sonu 70 olan
Teşekkürler :)
Fiyat nasıl sizce? Uygun mu?
CasabLanca
27-02-2015, 13:00
Fiyat nasıl sizce? Uygun mu?
oldukça uygun sanayi içerisinde 4 tanesine 300 lira fiyat çeken esnaf var
Evet sonu 70 olan
Peki buji olarak ne almak lazım? NGK iridyum buji falan mı? (ILZKBR7A-8G) Yoksa orjinal buji alsak yeterli mi (5960.G4)? iridyum bujiler orjinallerin 3 katı kadar falan pahalı.
Bujileri de henüz kontrol edemedim de, onları da değiştirmek gerekebilir belki.
aldatmaca
02-03-2015, 11:20
Peki buji olarak ne almak lazım? NGK iridyum buji falan mı? (ILZKBR7A-8G) Yoksa orjinal buji alsak yeterli mi (5960.G4)? iridyum bujiler orjinallerin 3 katı kadar falan pahalı.
Bujileri de henüz kontrol edemedim de, onları da değiştirmek gerekebilir belki.
aracında neler var stage kaç 200hp+ ise 5960L5 al.........rcz200 bujısı.......
Evet sonu 70 olan
aracında neler var stage kaç 200hp+ ise 5960L5 al.........rcz200 bujısı.......
Şuan için stock. Yakın zamanda downpipe ve yazılım yaptıracağım.
aldatmaca
02-03-2015, 13:11
orjınal bujı ıle devam ozaman
canozgur106
08-03-2015, 15:18
Hayırlı pazarlar hızlılar:)
canozgur106
18-03-2015, 21:14
Kimsecikler kalmamış buralarda..
yn_lemans
25-03-2015, 12:09
herkese merhaba devamlı konuyu takip edemesemde ilk defa 1 hafta bişey yazılmamış olarak görüyorum :)
konu ölmüş, cidden herkez satmış galiba keyfini almış 207nin :D
Bende dahil olmak üzere herkes facebooktaki gruptan yazıyor.Özgür abinin 207 yi satması hiç iyi olmadı
facebook grubu açıldı bin küsür sayfalık konu pert oldu
canozgur106
25-03-2015, 19:02
Bırakın facebooğu buraya dahil olun:)
Low-Rider
25-03-2015, 19:05
facebook grubu açıldı bin küsür sayfalık konu pert oldu
Buradan öğrenenler oradan ballı kaymak kadayıfı yapıyorda ondan :)
aldatmaca
25-03-2015, 23:22
bir kemal sunal videosu paylaşın otomatikman buraya gelirsiniz .............tabi birilerinin şakşakcısı değilseniz ....
buralar hayalet şehir olmuş ya :) yazın canlanır heralde en azından video ekleyen olsun :)
aldatmaca
26-03-2015, 22:40
video big turbodan sonraki ilk ayar videosu polo yakın arkadasın stage 2 etuners yazılım var......
https://youtu.be/Ovng2BQH0zU
https://www.youtube.com/watch?v=Ovng2BQH0zU
emre106gti
26-03-2015, 23:03
vay ne gitmiş beahh:) Maşallah İzmire böyle arabalar lazım;)
speed_emre
26-03-2015, 23:27
maşallah güzel deneme olmuş. mert abinin araba sanırım :) onur abi aça aça gidiyor demekki :D
Maşallah emekler güzel sonuçlar vermiş :)
millet keyfını surmus satmıs bız yenı aldık 207 yı ıyımı :) konuyu bastan aldım nerdeyse 600 uncu sayfaya kadar okudum sıkıldım tabı sonunda. şimdi çıtırdan bişeyler yapıyım 60 bın tl ıstenen feh typerlerın morelını bozıyım bıraz olmamı ? :D
Konu olmedi , mudavimleri aylardam beri whatzapp grubundayiz ..
canozgur106
28-03-2015, 19:20
hey maşAllah çok güzel yürümüş rc:)
aldatmaca
29-03-2015, 12:33
video big turbodan sonraki ilk ayar videosu polo yakın arkadasın stage 2 etuners yazılım var......
https://youtu.be/Ovng2BQH0zU
https://www.youtube.com/watch?v=Ovng2BQH0zU
iddam yok deneme değil ayar videosudur :=)) sonucta yakın arkadas bırbırımızı rakıp gormuyoruz kendı kendımıze deneyıp neyı ıspatlıyacaz ki dısardan denedığım araclarda var fakat sahiplerının haberı olmadan video koymak adetım değil onlar koyarsa sıkıntı olmaz goodyear efectiongrip var sarıyoruz onuda çözecez bu videoda enjektorler standart basıncımda 1.4 te şimdi enjektorlerım takıldı yazılım beklıyorum ve basıncı 1.8 yapacam yazılım oturunca yakıt ve methenol ıle destekleyeceğim.......tüm arkadaslarımın arabalarını Allah nazardan saklasın ..........
Eicbach 3,5 yay satan varmıdır Ağalar
arkadaşlar merhaba elinde satılık down pipe olan varmı ?
Eicbach 3,5 yay satan varmıdır Ağalar
özen ticarette 440 lira kargosuda onlardan almak istersen
canozgur106
02-04-2015, 13:10
Eibach 3.5 istediğiniz sonucu vermeyebilir benim aracın fotolarına bakarak fikir sahibi olabilirsin üzerindekiler 5cm
volkan_b
02-04-2015, 18:18
Arkadaşlar hepinize selam,
Acil bir durumdan ötürü arabamı satmak istiyorum,
2009/1020 207 RC LeMans...
Bu zaman kadar hiçbir masraftan kaçınılmadan titizlikle kullanılmıştır.Asla roll,drag vs için kullanılmamıştır.
Kurum temizliği ve egzantirik seti değişimi vidalarına kadar olmak üzere titizlikle yapılmıştır.
Üzerinde sarı koniler ve h&r 3,5 cm yay seti mevcut.
Ayrıca BMC kutu içi ve sprint booster,krom boost borusu ve downpipe var.
Kazasız,boyasız tertemiz bir araç.
Şeritlerini zevkimden dolayı söktüm ancak dileyen arkadaşa yanında şeritleri teslim edeceğim.
Fiyat olarak üç' e beş'e takılmadan bizden birine gitmesini diliyorum.
35,000 TL olarak düşünüyorum dediğim gibi aileden biri olursa elimden gelen herşeyi yapacağım
canozgur106
05-04-2015, 17:41
Hayırlı pazarlar....:)
Araç içerisinde son günlerde gereksiz bir rüzgar sesi var ve ayrıca, mesela dururken ufaktan gaza bastıgımda motorun sesi sanki direk torpidonun altından geliyormuş gibi neden olur bu ?
Kapı ve Cam Fitillerini değiştiricem onun haricinde sağ tarafta ne olabilir kaput altındaki kapı içindeki çamurluk içindeki sesi kesebilecek bütün parçalardan bahsediyorum ne varsa değiştiricem ufak şeylere takıntısı olan birisi olarak kafayı yemek üzereyim.
kaporta içlerinde ön çamurluk içinde kapı içinde fabrika çıkışı köpükler oluyor normalde onları kontrol ettinmi?
kaporta içlerinde ön çamurluk içinde kapı içinde fabrika çıkışı köpükler oluyor normalde onları kontrol ettinmi?
Etmedim açıkcası havalar söyle kendıne geldiğinde iyice bakiyim bi tam olarak nasıl gorebılırım camurluk ıcını ? Davlumbazı sokmem mı gerek
kapıyı açınca aradan çamurluk ile kapı kasnağının birleştiği yerden çamurluğun iç kısmı görünüyor koyu gri füme renginde bi köpük oluyor muhtemelen kapı içinde döşeme altında da vardır yalıtım için
Hatırladıgım kadarıyla orada bosluk var bende kapı arasından direk saç gorunuyor
yagizisik
09-04-2015, 00:24
Arkadaslar merhaba ; sahibinden.comda #199533850 ilan nolu araca ciddiyet gostermeyiniz.Aracın tüm resimleri farklıdır.İlandan her aracın resmini toplayıp tek tek eklemiştir kendi aracıyla alakası yoktur.Dikkat etmenizi öneririm.
neothenew
10-04-2015, 09:28
Bir sorum olacak, 200'lük RCZ ile 207 RC'lerin motorları benzer diye biliyorum. Arkadaşın RCZ'si geçen hafta arıza ışığı yaktı, 2-3 gün yandı sonra kendiliğinden söndü. Yetkili servise götürdüğünde egzantrik değişmesi gerekiyor, 10 gün sonra parça gelir demişler. Günlük kullanımını etkilemez, çekişin biraz düşer, türketimin artar demişler. Ancak araçta çekiş düşüklüğü yok, yakışında da değişiklik yok. oradan çıkarıp özel servise götürmüş, bilgisayara bağladıklarında arıza kodu görememiş usta. Şu anda da arıza ışığı yakmıyor.
Ne dersiniz, bu şekilde kullanmaya devam etmesinde sorun çıkarır mı? Arıza ışığı yakmasa bile egzantrikte sorun varsa motora ağır hasar verir mi böyle kullanmaya devam ederse?
neothenew
11-04-2015, 00:03
Ben de ilk arıza kodunu sordum arkadaşa. Yetkili servisten kodu almamış bizimkisi. Servis arızayı sildiğinden herhalde, sonradan gittiği servis de kod görememiş. Yeniden ışık yakarsa bu kez kodu kesin öğren dedim arkadaşa.
Ariza kodu nedir?
Oooooo Goktan beylerde burdaymis :D
Oooooo Goktan beylerde burdaymis :D
ooo Yalın beyimde burdaymıs :P
https://www.facebook.com/groups/207sportteamtr/405131249659772/?notif_t=like
Servis elleyecek senin arkadasi anlasilan.
ooo Yalın beyimde burdaymıs :P
Servis elleyecek senin arkadasi anlasilan.
ooo erkay beyler, oooooo serdar beyler.. herkeşler burda.. yuvaya dönüşmü başladı yaw :)
Gozlerim yasardi duygulandim valla bu kadar kisiyi birarada gorunce ahshhsshshhshsh
Sessizde olsa bende takip ediyorum:)
volkan_b
18-04-2015, 08:53
Arkadaşlar aracımı Ordu'dan Akif KAYAN kardeşimize sattım,hayırlı uğurlu olsun.
Antalyalogy
18-04-2015, 10:17
Arkadaşlar aracımı Ordu'dan Akif KAYAN kardeşimize sattım,hayırlı uğurlu olsun.
Hayırlı olsun Volkan..
arkadaşlar yok mu şöle güzel 2010 cam tavan,jbl RC_?
208 thp allure'larda motor da problem var mi ? Bir kaç kişiden sente atlama ve piston eğme gibi şeyler duydum? Bilgisi olan cevaplar ise sevinirim.
208 thp allure'larda motor da problem var mi ? Bir kaç kişiden sente atlama ve piston eğme gibi şeyler duydum? Bilgisi olan cevaplar ise sevinirim.
:hoo: :hoo: :hoo: :hoo: :hoo: :hoo: kim demiski onu :D GT-RC motorunun aynisi en guncel parcalarla beraber.. suan hicbir gt rc de o problemler bulunmazken buna var diyen zihniyetin ben taaa....... Aahaha
yn_lemans
20-04-2015, 13:56
nasılsınız THP family :) , hayırlı olsun yeni aracınız...
orhan_guney
20-04-2015, 14:02
yaşıyormusun ismail reis :)
nasılsınız THP family :) , hayırlı olsun yeni aracınız...
yn_lemans
20-04-2015, 14:06
yaşıyorum başkan :) sizde yaşıyomusunuz bi bakıyım dedim :)
orhan_guney
20-04-2015, 14:10
fırsat buldukça takılıyoruz, koşmaya dewam.
yaşıyorum başkan :) sizde yaşıyomusunuz bi bakıyım dedim :)
yn_lemans
20-04-2015, 14:13
fırsat buldukça takılıyoruz, koşmaya dewam.
koşmak güzeldir :) THP ye kırmızı bobin (R8) takan varmı ?
koşmak güzeldir :) THP ye kırmızı bobin (R8) takan varmı ?
r8 bobin arıyorsan bana ulaş elimde 2 takım olcak :)
yn_lemans
20-04-2015, 15:04
r8 bobin arıyorsan bana ulaş elimde 2 takım olcak :)
senden heralde 1 sene önce aldığım inno'yu yeni taktım :):) tesisatla uğraşmak gerekiyormuş bi netleştiriyim dönerim ;)
volkan_b
20-04-2015, 15:09
Hayırlı olsun Volkan..
Eyvallah Özgür Çok teşekkür ederim.
yn_lemans
20-04-2015, 18:35
Orhan sende r8 bobin takmadın mı ?
Beklemeden hemen teslim sıfır kilit diff isteyen var mı ?
:hoo: :hoo: :hoo: :hoo: :hoo: :hoo: kim demiski onu :D GT-RC motorunun aynisi en guncel parcalarla beraber.. suan hicbir gt rc de o problemler bulunmazken buna var diyen zihniyetin ben taaa....... Aahaha
Anladım, en son bir araç için aradım sahibi trigger zincirinin gevşetip aracta arızaya yol açtığını söyledi henüz 20bin yapmamış bir araç idi.ama çok emin değildi esas sorundan servis öyle demiş. Bu yeni kasalarda bulunan motor aynı biliyorum lakin piston kalınlığı eski kasa gt ile aynimi yoksa farklı mi ? Turbo aynı mi ?Teşekkürler.
İlavaten bu motora dump valve down pipe ve yazılımla binsem 190beygir civarı sorunsuz binebilir miyim ?
orhan_guney
21-04-2015, 17:03
yok kanka 335 kullanıyorum memnunum,
Orhan sende r8 bobin takmadın mı ?
Anladım, en son bir araç için aradım sahibi trigger zincirinin gevşetip aracta arızaya yol açtığını söyledi henüz 20bin yapmamış bir araç idi.ama çok emin değildi esas sorundan servis öyle demiş. Bu yeni kasalarda bulunan motor aynı biliyorum lakin piston kalınlığı eski kasa gt ile aynimi yoksa farklı mi ? Turbo aynı mi ?Teşekkürler.
İlavaten bu motora dump valve down pipe ve yazılımla binsem 190beygir civarı sorunsuz binebilir miyim ?
208 ALLURE;
Piston 0628 S1
Kol 0603 E1
Turbo 0375 T5
208 GTI;
Piston 0628 W1
Kol 0303 E1
Turbo 9803546480
207 GT;
Piston 0628 S1
Kol 0603 E1
Turbo 170945
207 RC;
Piston 0628 T4
Kol 0603 E1
Turbo 0375 T3
RCZ 200;
Piston 0628 W4
Kol 0603 E1
Turbo 0375 R4
RCZ-R;
Piston 1610111480
Kol 1612197880
Turbo 9805985280
208 Allure motorunda kullanılan kol piston 207GT ile aynı görünüyor. turbo referans numarası farklı.
190HP için dumpvalve'e gerek yok, downpipe ve duz boru yapabilirsin, bide filtre takıp sıkıntısız binersin. aslında hiç bisey yapmadan 207GT'den sadece yazılım ile 190HP alabiliyoruz. dv dp midpipe backbox cai ile daha sağlıklı olur aracın stage 2'de 210 hp civarları yürürü olur.
Fabrika standartlarındaki sağlıklı bir 207 rcnin yakıt sarfiyatının ortalaması ne kadardır ? 50 kuruş yakar mı egzost dahi yok araçta.
GFB DV+ isteyen varmı elimde 2 adet mevcut. :)
Fabrika standartlarındaki sağlıklı bir 207 rcnin yakıt sarfiyatının ortalaması ne kadardır ? 50 kuruş yakar mı egzost dahi yok araçta.
45-50 kuruş arası yakar şehir içi
207 rc satmayı düşünen var mı?
canozgur106
27-04-2015, 16:18
45-50 kuruş arası yakar şehir içi
Çok doğru demiş:)
207 rc satmayı düşünen var mı?
P.m attım
herkese slmlar 207 rc satıp 208 gtı almayı dusunuyorum fikirlerinizi alabilirmiyim:)
herkese slmlar 207 rc satıp 208 gtı almayı dusunuyorum fikirlerinizi alabilirmiyim:)
207 rc efsane bir araç. Ama 208 bence oldukça şık ve teknolojik. Hem daha genç, hem birçok teknik artısı var. Ağırlığını azaltmışlar, yakıt olarak da biraz daha ekonomik.
canozgur106
01-05-2015, 10:10
208in kokpit harika hafif yeni denenmeli:)
Merhabalar facebooktaki grubun adını alabilir miyim ?
canozgur106
04-05-2015, 19:14
Merhabalar facebooktaki grubun adını alabilir miyim ?
207 rc gt lemans yaz çıkar
i-vtec07
08-05-2015, 08:24
..........
burak1812
15-05-2015, 18:10
şimdilik bir sıkıntı yok başkan :)
bir sorum olacak.208 thp için egzos sistemi olarak nasıl bir uygulama yapmam lazım.iskendere yada süreyyaya gidip abi şuna bir egzos yapalım mı diyim neler değişmesi gerekli bilgi veren olursa sevinirim.:)
Backstage
16-05-2015, 11:58
Stock Gt nin tekerde yaklaşık olarak kac hp vermesi gerekir ?
orhan_guney
16-05-2015, 12:02
208 en iyi tahmını egsoz sistemini can bilir 208 gti vardı sattı ama defalarca egsoz sistemı denedi en verimlisini tahmınımce o verir, görünce yazar zaten.
şimdilik bir sıkıntı yok başkan :)
bir sorum olacak.208 thp için egzos sistemi olarak nasıl bir uygulama yapmam lazım.iskendere yada süreyyaya gidip abi şuna bir egzos yapalım mı diyim neler değişmesi gerekli bilgi veren olursa sevinirim.:)
canozgur106
20-05-2015, 21:50
207Rc den çok fazla fark olmaz diye düşünüyorum reçete belli..
Not:Orhan'ın bahsettiği Can ben değilim:D
beakmenek
29-05-2015, 15:21
Herkese selamlar,
Adım Bulut Efe. 208 gti sahibiyim. Foruma yeni üye oldum sayılır ama bayağıdır takip ediyorum, özellikle bu başlığı :) Anladığım kadarı ile çoğu kişi facebooka kaçmış ancak ben gene de buraya yazayım dedim :) Uygun bir zamanda Ankara'daki arkadaşlar ile de tanışmak isterim ve fırsat olursa diğer şehirdekiler ile :)
aldatmaca
30-05-2015, 18:02
Hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz.....
yn_lemans
30-05-2015, 19:26
Herkese selamlar,
Adım Bulut Efe. 208 gti sahibiyim. Foruma yeni üye oldum sayılır ama bayağıdır takip ediyorum, özellikle bu başlığı :) Anladığım kadarı ile çoğu kişi facebooka kaçmış ancak ben gene de buraya yazayım dedim :) Uygun bir zamanda Ankara'daki arkadaşlar ile de tanışmak isterim ve fırsat olursa diğer şehirdekiler ile :)
hoşgeldiniz hayırlı olsun güle güle kullanın
İlbey Dinçer
31-05-2015, 10:23
Merhaba arkadaşlar R56 Cooper s var araçta sadece downpipe var gerisi stock. Araç rolantide hafif bir düzensizlik var ve gaza yüklendiğimizde patırdayıp kesiklik yapıyor herhangi bir arıza ışığıda yok ama sorun ne olabilir
beakmenek
02-06-2015, 12:50
Hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz.....
hoşgeldiniz hayırlı olsun güle güle kullanın
İyi dilekleriniz için teşekkürler :)
Sonuncu GFB DV+ isteyen varmı. Sıfır kullanılmamış. Bütün 1.6 THP motorlar için. :)
MertSerhanÖ.
10-06-2015, 18:44
Forge filtre borusundan arıyorum,custom yapan veya elinde olan varmı?
http://i57.tinypic.com/qsnpja.jpg
canozgur106
10-06-2015, 20:42
Ahmet fidan kardeşim fidan egzost
Selamlar,
Listede 9 numarada adım kalmış. Satalı çok oldu kaldırmak daha doğru olabilir.
Selamlar tekrar,
Deniz
arkadaşlar hepinize merhaba. bu hafta rcz 200 için pazarlık yapıcam ancak ankarada thp motordan anlayan bir usta tavsiyesi verebilirmisiniz.birde bu araçla ilgili özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar nedir, kronik sıkıntısı varmıdır? saygılar...
Bence servise goturun expr. Yaptirin ne var ne yok soyluyorlar zaten
Merhaba,
Aynı şekilde RC aracımda p0087 hatası alıyorum araç 2 bin devri geçmiyor, arızayı silince veya kontağı kapatıp açınca düzeliyor ama gaz tepkimelerinde yavaşlık hissediyorum. Arızayı silsemde bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.
@aldatmaca arkadaşım bu sorunu benzin basınç pompasını değiştirerek çözdüğünü belirtmiş, acaba pompanın dışında başka bişe olabilir mi ? ***** pompa baya pahalı bir parça ancak sorun buysa mecbur değiştireceğim. Pompadan olduğunu daha net anlayabileceğim bir yol varmıdır arkadaşlar ? fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler
p0087 hatası benzin pompasını değiştirerek çözmüş bulunmaktayım öndeki pompayı değiştirdim araba kendinden gecti :=)))........
Merhaba,
Aynı şekilde RC aracımda p0087 hatası alıyorum araç 2 bin devri geçmiyor, arızayı silince veya kontağı kapatıp açınca düzeliyor ama gaz tepkimelerinde yavaşlık hissediyorum. Arızayı silsemde bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.
@aldatmaca arkadaşım bu sorunu benzin basınç pompasını değiştirerek çözdüğünü belirtmiş, acaba pompanın dışında başka bişe olabilir mi ? ***** pompa baya pahalı bir parça ancak sorun buysa mecbur değiştireceğim. Pompadan olduğunu daha net anlayabileceğim bir yol varmıdır arkadaşlar ? fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler
Benzin rail basıncı tam gazda 118-119 bar civarında olmalıdır iyi bir OBD programı yada Peugeot'nun orj. diagnostik cihazıyla değerleri ölçebilirsiniz
fakat rail basıncı bu değerlerin çok daha altındaysa bilin ki pompa arızalı
orhan_guney
25-06-2015, 10:00
benzin basınç pompasını Değerlerine baktır pc bağlat, servis olursa daha iyi olur, boş yere pompaya para verme.
Merhaba,
Pompanın basıncı rolantide çalışırken 600PSI yani 41 bar felan. Tam gazda denemedim ama deniycem, olmadı dediğiniz gibi serviste kontrol ettiririm.
Sorunumu çözmek nasip olursa sonucu burada paylaşacağım. Teşekkür ederim
Arkadaşlar pompa basıncına tekrar baktım hem rolanti hemde tam gazda ikiside normal. Rolantide 680-720psi yani 46-49 bar tam gazda ise dip gaz yapar yapmaz 1590 fırlıyor ve sonra 1730psi civarına kadar kademeli şekilde yükseliyor, yani @tuFAN arkadaşın dediği gibi 115 - 119bar arasında. Ben p0087 hatasını her zaman almıyorum sadece motor soğukken ilk kontakta bi öksürükle çalışıyor ve 1dk içinde hatayı verirse veriyor eğer vermediyse motor ısındıktan sonra kapatıp tekrar çalıştırsam bile araç olması gerektiği gibi çalışıyor. Acaba benzin filtrem kirlendiği için ilk kontakta böyle bir şey yapıyor olabilir mi veya "Benzin yüksek basınç algılayıcısı" arızalı olabilir mi ? Benim aklıma şuan için başka birşey gelmiyor.
Benzin rail basıncı tam gazda 118-119 bar civarında olmalıdır iyi bir OBD programı yada Peugeot'nun orj. diagnostik cihazıyla değerleri ölçebilirsiniz
benzin basınç pompasını Değerlerine baktır pc bağlat, servis olursa daha iyi olur, boş yere pompaya para verme.
aldatmaca
25-06-2015, 23:03
istanbuldasın anladığım kadarıyla erkay olsun orhan olsun kalıtelı ustaları olduğunu zannedıyorum onlara bır danıs bence bır usta yardımıyla parcaları sok tak deneyebılırsın ..........
Arkadaşlar P0087 sorunun %90 pompadan olduğunu düşünüyorum. Şöyle anlatayım aracın normal rolantideki pompa değeri 600-700 PSI olması gerekiyor. Araci gün içerisinde kullanırken pompa değeri stabil ve hiç arıza yakmıyor, ancak park edip motor soğuduktan 6-7 saat sonra çalıştırdığımda ilk kontakta pompa değerim 80-100 PSI çıkıyor ve arıza yakıyor sonrasında araç 2bin devri geçmiyor ama aracı bir kez kapatıp tekrar çalıştırdığımda pompa değeri normale dönüyor ancak arızayı OBD ile silmeden arıza sönmüyor ama aracın gidişinde ve çekişinde sorun yaşanmıyor. OBD cihazım araca sürekli bağlı durduğundan arıza verdiğinde şimdilik aracı kapatıp tekrar çalıştırıyorum ve OBD ile arızayı siliyorum. Anlayacağınız pompayı değiştirmem gerekecek. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
istanbuldasın anladığım kadarıyla erkay olsun orhan olsun kalıtelı ustaları olduğunu zannedıyorum onlara bır danıs bence bır usta yardımıyla parcaları sok tak deneyebılırsın ..........
Turboğuz54
29-06-2015, 01:14
Beyler hayırlı akşamlar sormazsam çatlıcam 207 rc düşünüyorum kısmetse alıcam arac hakkında hiç bilgim yok donanım olarak harika bi arac ama aracın genel olarak sıkıntısı varmı dikkat etmemiz gereken şeyleri nelerdir motor içine girmede stage 2 veya 3 yapsak sıkıntı cıkarırmı acaba genel olarak bilgi vercek arkadaş varsa cok makbule geçer
İstanbulStock
01-07-2015, 12:38
sağlıklı bir araç bulursan düşünmeden al derim
Beyler hayırlı akşamlar sormazsam çatlıcam 207 rc düşünüyorum kısmetse alıcam arac hakkında hiç bilgim yok donanım olarak harika bi arac ama aracın genel olarak sıkıntısı varmı dikkat etmemiz gereken şeyleri nelerdir motor içine girmede stage 2 veya 3 yapsak sıkıntı cıkarırmı acaba genel olarak bilgi vercek arkadaş varsa cok makbule geçer
Merhaba,
sıkıntılarla ilgili ilk sayfayı okusan THP motorlarda neler yasandı çözümleri ve neler çözüldü hepsi net açıklanıyor.
yinede okumam diyorsan kısaca ilk THP'lerde oluşan sorunlar 2008 sonrası araçlarda zaten güncellenerek çözüldü.
sağlıklı bir araç alırsan stage4de bile motor içine girmeden 280-300hp aralığında sorunsuz koşabilirsin.
örnek çok fazla var stage2-3 olarak. stage4de senelerdir motor içi yapılı olsun olmasın koşan araçlarımız var.
motor içine girilmiş DEV (RC) -VS (RC)
motor içi stock olan CTM (RC) - JN (GT) - YN (LeMans)
arkadaşlar merhaba ben de kısaca 208 GTİ için görüşlerinizi sormak isterim. 206 GTİ dan sonra biraz da aile tavsiyesi ile honda cıvıc aldım ama aklım ve gönlüm PUG da, bir çok kişinin Polo GTİ tavsiyelerine rağmen tekrar aslana dönüş yapıcam. 208 GTİ bakıyorum. THP 200 lerde motor içine girmeden alınan sonuçlar nedir? teşekkürler
polo GTİ < 208 GTİ always
beakmenek
10-07-2015, 15:10
arkadaşlar merhaba ben de kısaca 208 GTİ için görüşlerinizi sormak isterim. 206 GTİ dan sonra biraz da aile tavsiyesi ile honda cıvıc aldım ama aklım ve gönlüm PUG da, bir çok kişinin Polo GTİ tavsiyelerine rağmen tekrar aslana dönüş yapıcam. 208 GTİ bakıyorum. THP 200 lerde motor içine girmeden alınan sonuçlar nedir? teşekkürler
Modifiye hakkında pek fikrim yok. Ancak stock hali ile gayet keyifli araç :)
SHOCKİNG
14-07-2015, 01:11
Arkadaşlar öncelikle merhabalar hayirlisiyla bende araniza katılıyorum. 34uv3883 plakalı araç için bugün kapora verdim. Hayirlisiyla yarın satışını alıyorum. Fakat araçla ilgili kafamda soru işaretleri var.
1. Aracın geçmişini bilen eski sahiplerini tanıyanlar var mı ?
2. Aracın lambda sensör ışığı yanıyor. Sahibi peugeot berke ye götürmüş katalizator arizasindan yandığını söylemişler ?
3. Aracı sanki birsey sikiyormus gibi 175 hp nin hakkını veremediğini hissettim.lambda isiginindan kaynaklandığını düşünüyorum.
4. Araç çalışırken debriyaj a basmadigim zaman bir ses geliyor hafif çık çık diye hafiften ayağımı pedal degdirdigimde sesi kesiyor sebebi ne olabilir ?
Yardimci olabiliceklere şimdiden teşekkür ederim
merhaba,
simdiden hayırlı olsun diyelim. 208GTI sadece egsoz ile beraber 5hp güç alıyor hiç biseye dokunamdan, filtre dv ile desteklersen daha keyifli olacaktır.
yazılım konusunda ;sadece yazılımla tekerde 205hp(stock 170hp) yaklasık krankta 230hp, 315nm tork alınabilir kaliteli bir benzinle (98 oktan).
Arkadaşlar öncelikle merhabalar hayirlisiyla bende araniza katılıyorum. 34uv3883 plakalı araç için bugün kapora verdim. Hayirlisiyla yarın satışını alıyorum. Fakat araçla ilgili kafamda soru işaretleri var.
1. Aracın geçmişini bilen eski sahiplerini tanıyanlar var mı ?
2. Aracın lambda sensör ışığı yanıyor. Sahibi peugeot berke ye götürmüş katalizator arizasindan yandığını söylemişler ?
3. Aracı sanki birsey sikiyormus gibi 175 hp nin hakkını veremediğini hissettim.lambda isiginindan kaynaklandığını düşünüyorum.
4. Araç çalışırken debriyaj a basmadigim zaman bir ses geliyor hafif çık çık diye hafiften ayağımı pedal degdirdigimde sesi kesiyor sebebi ne olabilir ?
Yardimci olabiliceklere şimdiden teşekkür ederim
oncelikle hayırlı olsun
lambdadanda yapabilir, elektrovanalarınıda kontrol ettirmende fayda var(yazılımsız araç için konusursak, yazılım varsa yazılımdanda kesme yapabilir aracın, kasılıp yürümeme olayı). debriyajdan gelen ses motor alt takozu olabilir, bas çekte lık luk ses yapıyorsa.
onursoytam
14-07-2015, 11:34
selam arkadaşlar elimde 207 den çıkma arızalı pompa mevcut içine walbro tarzı yüksek basınçlı veya etanol destekli pompa takılarak ar-ge yapabilirsiniz uygun fiyata vericem bilginiz olsun.
SHOCKİNG
14-07-2015, 13:27
merhaba,
simdiden hayırlı olsun diyelim. 208GTI sadece egsoz ile beraber 5hp güç alıyor hiç biseye dokunamdan, filtre dv ile desteklersen daha keyifli olacaktır.
yazılım konusunda ;sadece yazılımla tekerde 205hp(stock 170hp) yaklasık krankta 230hp, 315nm tork alınabilir kaliteli bir benzinle (98 oktan).
oncelikle hayırlı olsun
lambdadanda yapabilir, elektrovanalarınıda kontrol ettirmende fayda var(yazılımsız araç için konusursak, yazılım varsa yazılımdanda kesme yapabilir aracın, kasılıp yürümeme olayı). debriyajdan gelen ses motor alt takozu olabilir, bas çekte lık luk ses yapıyorsa.
İlginiz için teşekkür ederim. Araçta yazılım yok sadece Sprintbooster ile s3 dump Valve mevcut. Şuan yetkili servisdeyim bakalım komple Expertiz yapilicak. Merakla bekliyorum
Merhaba
arkadaşlar ds3 1.6 thp 2010 modeliyli 2011 de güncellenen modelin arasında cok fark var mı? motor içi farklılıklar war olduğu söylenmiş ?
İlginiz için teşekkür ederim. Araçta yazılım yok sadece Sprintbooster ile s3 dump Valve mevcut. Şuan yetkili servisdeyim bakalım komple Expertiz yapilicak. Merakla bekliyorum
s3 dv'yi at gitsin.. yazlım yoksa hiç gerek yok..
s3 komple dv olarakmı takılı yoksa içimi takılı? sadece içi takılıysa basınc tutamıyor malesef. komple dv olarak takman lazım. aslına bakarsan stock dv kullanman daha mantıklı, sorunsuz basınc tutuyor oda. tek problem yüksek basınçlarda ısıdan sertleşen diaframın yırtılmasıydı ki oda yazılımsız araçta uzun yıllar demek ;) stock dv'ye geç ;)
SHOCKİNG
15-07-2015, 07:58
İlgi ve alakaniz için çok teşekkür ederim. Aracı almaktan expertiz sonrası vazgeçtim. Kısmet değilmiş. Rc lemans aramaya devam. Tekrar teşekkür ederim
Forge DV isteyen yok mu ?
merhaba,
simdiden hayırlı olsun diyelim. 208GTI sadece egsoz ile beraber 5hp güç alıyor hiç biseye dokunamdan, filtre dv ile desteklersen daha keyifli olacaktır. yazılım konusunda ;sadece yazılımla tekerde 205hp(stock 170hp) yaklasık krankta 230hp, 315nm tork alınabilir kaliteli bir benzinle (98 oktan).
-egzoz olarak kat iptali ile mi 5hp güç artışı sağlanıyor, peki +cat back olarak iyi bir egzoz kullanılsa sonuçlar nasıl olur?
-dv olarak öneriniz Forge mi yoksa HKS mi olur HKS nin daha sesli olduğunu düşünüyorum peki performans açısından tavsiyeniz ne olur?
-208 ler de interooler ın çok yetersiz olduğundan bahsediliyor std araca sadece Forge i.c ile +25hp alınabildiğini gördüm forgenin sayfasında. i.c için tavsiyeniz ne olur
turbo değişimi yapılsa motor içine girmemek şartı ile max tavsiyeniz ne olur?
teşekkürler
aldatmaca
19-07-2015, 22:55
iyi geceler 207 rc orjinal alarm nasıl kapanıyordu ............
karsiyakaliozi
20-07-2015, 09:43
Alarmın 2 fonksıyonu var sessız alarm, seslı alarm anahtardan kapatabılırsın sessız konumdayken alarmın kırmızı ısıgından aktıf olup olmadıgını anlayabılrısın .
-egzoz olarak kat iptali ile mi 5hp güç artışı sağlanıyor, peki +cat back olarak iyi bir egzoz kullanılsa sonuçlar nasıl olur?
-dv olarak öneriniz Forge mi yoksa HKS mi olur HKS nin daha sesli olduğunu düşünüyorum peki performans açısından tavsiyeniz ne olur?
-208 ler de interooler ın çok yetersiz olduğundan bahsediliyor std araca sadece Forge i.c ile +25hp alınabildiğini gördüm forgenin sayfasında. i.c için tavsiyeniz ne olur
turbo değişimi yapılsa motor içine girmemek şartı ile max tavsiyeniz ne olur?
teşekkürler
merhaba,
-komple egsoz olarak bahsetmiştim, dp+düz orta+son susturucu değişimi
-dv olarak hiçbişey önermem bana sorarsanız, stok yeterince güzel tutmakta stage3'e kadar, ama illa alınacaksa forge ve hks arasında seçimim forge olur.
-evet intercooler yetersiz, stage1 aracımda 3-4 gaza oturmamda 4 ortalarında 66C iat gördüm :) cooler cok kapalı yerde kalıyor. bana sorarsanız forge un sitesindeki hp değişimlerine okadarda inanmayın. cooler upgrade şart ama sadece cooler ile +25 hp alınabileceğini sanmıyorum, yarış yakıtı vb kullanılarak yapılan değerler gibi geliyor. 208'de intercooler biraz sıkıntılı ön tampon olarak baktığınızda hava alacağı yer çok fazla yok. ama forge sitili herhangi bir cooler iş görecektir diye düşünüyorum. seat sport biraz kesme biçme istiyor, halbuki custom sağlam materyalden güzel bir cooler yaptırabilirseniz tampon içinde yaklasık 9LT'lik bos alan var coolar için. seat sport 7LT olduğunu göz önünde bulundurursanız yeterince alanımız var ;)
-turbo değişiminde motor içine girilmeden Allure serisinde 280-300 hp aralığına ulasabilirsiniz (207 GT-RC-DS3 ile aynı altyapıyı kullanıyor motorda), GTI konusunda (yada THP 200'de) herhangi bir uygulama şuan için bilmiyorum.
THP motorlarda Benzin regülatörü ve yağ radyatörü tarzında bişeyler deneyen oldumu hiç veya nasıl sonuçlar verebilir ?
arkadaslar yeri degil belki ama aracim satiliktir ilgilenen olursa ozelden yazabilir hatasiz gt forged motorlu siyah renk detaylari telefonda gorusebiliriz foto ekleyemedigim icin konu acamiyorum
merhaba. 2008 mini s aracımda basınç sorunu yaşıyorum. aracımdaki ekstralar; alta intercooler-kn intake-hybrid gtx turbo-jcw bujiler-forge dv- custom dp- aem meth v2 var. basınç bazen direk kayboluyor atmosferik gibi oluyor arıza yakıyor. diğeri ise 2 de oturduğumda gaza ivme çok iyi 3 te öyle ancak 4 e attığımda arkadan biri tutmuş gibi güç aniden gidiyor ve arıza yakıyor. arıza kodu okunmuyor silince tekrar yürümeye devam ama 4. vites te hiç yürüyemedim henüz. aracın yazılımını özgün abi yaptı. motor içi sıfınlandı- sente yerinde- boost control valve değişti bir sürü parça sıfırlandı ancak hala çözemedim. bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
VteC_MaNiaC
03-08-2015, 11:23
Sinan yakıt basınç pompasına baktınız mı ? minilerde ve ds3lerde en sinsi arzıalardan biri..
Sinan yakıt basınç pompasına baktınız mı ? minilerde ve ds3lerde en sinsi arzıalardan biri..
yırtık boru yüzündenmiş :mad:
yırtık boru yüzündenmiş :mad:
Neredeymiş yırtık ?
merhaba,
-komple egsoz olarak bahsetmiştim, dp+düz orta+son susturucu değişimi
-dv olarak hiçbişey önermem bana sorarsanız, stok yeterince güzel tutmakta stage3'e kadar, ama illa alınacaksa forge ve hks arasında seçimim forge olur.
-evet intercooler yetersiz, stage1 aracımda 3-4 gaza oturmamda 4 ortalarında 66C iat gördüm :) cooler cok kapalı yerde kalıyor. bana sorarsanız forge un sitesindeki hp değişimlerine okadarda inanmayın. cooler upgrade şart ama sadece cooler ile +25 hp alınabileceğini sanmıyorum, yarış yakıtı vb kullanılarak yapılan değerler gibi geliyor. 208'de intercooler biraz sıkıntılı ön tampon olarak baktığınızda hava alacağı yer çok fazla yok. ama forge sitili herhangi bir cooler iş görecektir diye düşünüyorum. seat sport biraz kesme biçme istiyor, halbuki custom sağlam materyalden güzel bir cooler yaptırabilirseniz tampon içinde yaklasık 9LT'lik bos alan var coolar için. seat sport 7LT olduğunu göz önünde bulundurursanız yeterince alanımız var ;)
-turbo değişiminde motor içine girilmeden Allure serisinde 280-300 hp aralığına ulasabilirsiniz (207 GT-RC-DS3 ile aynı altyapıyı kullanıyor motorda), GTI konusunda (yada THP 200'de) herhangi bir uygulama şuan için bilmiyorum.
eskiden biz ve benzer yaştaki arkadaşlarımız 106-206 GTİ kullanırdı(özellikle 1998-2004 döneminden bahsediyorum). O yıllarda araçlar çok pahalı olmadığı için üniversite sınavını kazanan babasına gidip karşılığını isterdi. Arabayı alınca da hemen K&N filtre + cat iptal + catback yapardı. Sonra hemen piyasaya :-) ancak özellikle son dönemde araç fiyatlarının artması ve ekonomik şartların zorlaşması ile son dönemdeki GTI kullanıcılarının birçoğunun daha sakin kullanımı tercih eden, aile babaları yada +35 yaş kullanıcıları olduğunu görüyorum :-)
sahibinden deki 208 GTI ların neredeyse hepsi ile konuştum çoğu std kullanıyor ve araçları çok zorlamadığını düşünüyorum. Dolayısıyla THP 200 ler için hard uygulamalar yapılmaması sebebini buna bağlıyorum.
aslında sadece i.c ile +25hp gerçekten iddialı bir veri ancak ben Forge nin sayfasında şunları okuduktan sonra +25 diye yazdım ki (200std+25) eğer gerçekten böyle ise olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum. test aracı için 190+34 olmuş :-)
Product Description
The stock intercooler on the 208 GTi is the same compromised side mount intercooler used on the 207 GTi so we know its not up to the job even on a stock car. On a remapped engine with the stock intercooler we were seeing inlet temperatures of 105 deg C (215 deg F) – the highest we have recorded on any car ever! This has a huge detrimental effect on power and torque
Intake temperature dropped form 105 deg C to 45 deg C - a drop of 60 deg
Power went from 190bhp to 224 bhp – an increase of 34bhp
Torque went from 222 lbft to 244 lbft – an increase of 22 lbft
http://www.forgemotorsport.co.uk/Front_Mounting_Intercooler_for_the_Peugeot_208_GTi--product--1030.html
Neredeymiş yırtık ?
şu plastik spiral şeklinde ki boru :soru:
http://www.lyonssystemsserver.com/breakerpro/1255/standard/1255-260115-094230-11-PTIMG.jpg
yag buhar hortumundanmıymıs yanı aracın kasılması gitmemesi... ?
+21919 aynısını sorucaktım tam
orhan_guney
10-08-2015, 15:55
Bende çok merak ettim ?
yag buhar hortumundanmıymıs yanı aracın kasılması gitmemesi... ?
Yağ buhar hortumundan olması imkansız gibi.çünkü yağ buhar hortumunun emmeye bağlandığı kısımda sadece vakum mevcut..o delik sadece tek yönlü..gaza basıldığında basıncın dışarı cıkmasını engelleyen bir sistem var..şahsen ben yağ buhar hortumunu komple iptal ettim..krank hortumu ile birleştirip arabanın altından saldım :D..hortum kaynaklı olsa idi aynı sorunları bizde yaşardı..ha şu olabilir emmedeki o delikte dışarı kaçak vardır olabilir..o hortumda eğer basınç olsaydı direk üst kapağa giderdi ve sıkıntı yapardı..
GFB DV+ isteyen varsa ben de var
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-gfb-dump-valve-plus-207-rc-gt-208-gti-r56-jcw-rcz-thp-ds3-225814156/detay/
Motor soğukken aracı tutan birşey var ve soğukken biraz gaza yüklenince motor böğürmeye başlıyor (tam olarak atmosferik arabaki açık hava filtre sesi gibi) 2.5-3 K devirden sonra yürüyor ama o devirlere kadar gaz yememe ve bağırma var fakat sadece soğukken oluyor bunlar araba ısınınca tekrar normale dönüyor.Ayrıca rölantide hafif titreme mevut. Sebebi ne olabilir ?
73K Kmde 207 GT zır stock.
- Katalizör tıkalıysa yapar mı bunu ?
- Lambda sensörüyle alakalı olabilir mi ?
+Sente yaptırıldı
+ Baskı balata yeni
Motor soğukken aracı tutan birşey var ve soğukken biraz gaza yüklenince motor böğürmeye başlıyor (tam olarak atmosferik arabaki açık hava filtre sesi gibi) 2.5-3 K devirden sonra yürüyor ama o devirlere kadar gaz yememe ve bağırma var fakat sadece soğukken oluyor bunlar araba ısınınca tekrar normale dönüyor.Ayrıca rölantide hafif titreme mevut. Sebebi ne olabilir ?
73K Kmde 207 GT zır stock.
- Katalizör tıkalıysa yapar mı bunu ?
- Lambda sensörüyle alakalı olabilir mi ?
+Sente yaptırıldı
+ Baskı balata yeni
lambda sensöründen yapar bende de oldu makinaya bağladık sinyaller yanlıştı değiştim düzeldi
byspeedman
17-08-2015, 09:47
Lambda bu motorun hayatı
Selamlar daha öncede konu açmıştım gaz yememe ve tekleme sorunu için.
aracımda sorun hala devam ediyor üstüne bide motor yedim 3. piston darma duman olmuş :D
aracımın motorunu abim ile beraber topladık. ama hala tekleme gaz yememe sorunu devam ediyor yakın zamanda bide yüksek viteste tam yükteyken bir anda araba boşalıyor turbo basmıyor tamamen düz 1.6 oluyor. turbonun üstündeki sensörün fişini çekip takıyorum düzeliyor.(dump valve galiba ismi)
biz bu lanet arabadan bıktık ankarada cidden bu arabadan anlayan önereceginiz biri varmı? kime götürsek çözemediler.
Arıza kodlarınıda paylaşıyım yardımcı olursanız sevinirim yakıtta mükemmel derecede arttı gitse yaksın dicemde gitmiyor öküz gibide yakıyor. Yanlış bişiy yazdıysam affola sinirlendim biraz yazarken :)
P0299 - p0658- p0033 - p0171 verdigi arıza kodlarıda bunlar
kolay gelsin cevaplar için şimdiden tşkler.
canozgur106
25-08-2015, 18:33
aracımda sorun hala devam ediyor üstüne bide motor yedim 3. piston darma duman olmuş :D
aracımın motorunu abim ile beraber topladık. ama hala tekleme gaz yememe sorunu devam ediyor yakın zamanda bide yüksek viteste tam yükteyken bir anda araba boşalıyor turbo basmıyor tamamen düz 1.6 oluyor. turbonun üstündeki sensörün fişini çekip takıyorum düzeliyor.(dump valve galiba ismi)
biz bu lanet arabadan bıktık ankarada cidden bu arabadan anlayan önereceginiz biri varmı? kime götürsek çözemediler.
Arıza kodlarınıda paylaşıyım yardımcı olursanız sevinirim yakıtta mükemmel derecede arttı gitse yaksın dicemde gitmiyor öküz gibide yakıyor. Yanlış bişiy yazdıysam affola sinirlendim biraz yazarken :)
Hiç uğraşma orda koy çekiciye doğru Antalya Yağmur otoya götür Mehmet usta baksın yoksa ettiğin masrafla kalırsın..
aynen can'ın dedigi gibi yolla mehmet'e, kafan rahat olsun!!!
kardeşim aracın tesisatsal yada beyinsel bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum verdiğin arıza kayıtlarına göre bu arabanın çalışmaması gerekiyo 5 v besleme yok beyinde. uğraş orda biraz fazla para harcama çözülmez ise kurtarıcı ile gönder buraya çözeriz sıkıntıyı..
Antalya yolu gözüktü bize anlaşılan gelirsek hem tatilde yapmış oluruz :)
p0299 hatasını basınç gelmediği için veriyor- kaçak varsa veya araba 23psi dan fazla basıyor ise beyin kendini korumaya alıyor o nedenle atmosferik gibi gidiyor çözmek için çok uğraştım.
p0658 bu hatanın nedenini bilemiyorum - düşük voltaj
p0033 dumpvalve hatası orjinal ise patlayabiliyor
p0171 bu hatayı vakum kaçağından da verebiliyor
bildiğim kadarıyla yazdım yardımcı olması ümidiyle. bende çok uğraştım thp ile hala harcamaya devam ediyorum :)
canozgur106
02-09-2015, 07:24
Thp keyifli olduğu kadar masraflıdır da VS Rc DEV Rc olduğu yerlere kolay gelmedi:) İşi tek ustayla götürmek en doğru olanı Antalya ve civarında olan Thp almaktan korkmasın Mehmet usta varken telefonda söylenilenlerle arıza tespiti yapabilecek bilgiye sahiptir kendisi..
Arkadaşlar yeri burası mı bilmiyorum ama linkteki aracı tanıyan bilen var mıdır? Almayı düşünüyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-masrafsiz-63.000-de-sahibinden-tertemiz-207-gt-222010854/detay/
iyi gunler kardesim ostimde simge peugeot var serdar usta oraya gosterebilirsin istersen yardimcida olabilirim ozel msj atarsan benim sorunlarimi ondan baska cozebilen olmadi ankarada
canozgur106
04-09-2015, 13:48
Arkadaşlar yeri burası mı bilmiyorum ama linkteki aracı tanıyan bilen var mıdır? Almayı düşünüyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-masrafsiz-63.000-de-sahibinden-tertemiz-207-gt-222010854/detay/
Sağlam pazarlık yapman lazım almak niyetindeysen..
Sağlam pazarlık yapman lazım almak niyetindeysen..
abi biraz önce gittim araca bakmaya. sahibi çok iyi biriydi araç da güzel duruyor fakat subap vuruyormuş sanırım inceden. yanımda götürdüğüm arkadaş öyle söyledi. bir de motor kapağının dışında yağ tabakaları var. açıkçası vazgeçtim araçtan.
canozgur106
05-09-2015, 18:11
abi biraz önce gittim araca bakmaya. sahibi çok iyi biriydi araç da güzel duruyor fakat subap vuruyormuş sanırım inceden. yanımda götürdüğüm arkadaş öyle söyledi. bir de motor kapağının dışında yağ tabakaları var. açıkçası vazgeçtim araçtan.
Sorunlu araba almayarak kendine büyük iyilik etmişsin:)Hayırlısı olsun..
Aranel Ciryatan
06-09-2015, 07:27
Arkadaşlar selam,
Elimde katalizör sonrası orijinal orta susturucu üzerinde komple sistem var. Aracın fabrika çıkışı orijinal olan sistemi. Katalizör ve son susturucu arasında kalan bölüm.
Aklımda bir rakam yok mantıklı tekliflere açığım smile ifade simgesi
GFB DV+ isteyen varsa ben de var
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-gfb-dump-valve-plus-207-rc-gt-208-gti-r56-jcw-rcz-thp-ds3-225814156/detay/
yok mu hiç dumpvalve isteyen
arkadaşlar ayrı bir başlığı olmadığı için buraya soruyorum. araç DS3 THP. ufak bir ses kaydı yaptım, turbo sesi normal mi sizce?
-forge dv
-kn açık hava filtresi
-downpipe+51'lik düz boru
http://vocaroo.com/i/s0wm2ZaLvU9O
aldatmaca
10-09-2015, 23:25
arkadaşlar ayrı bir başlığı olmadığı için buraya soruyorum. araç DS3 THP. ufak bir ses kaydı yaptım, turbo sesi normal mi sizce?
-forge dv
-kn açık hava filtresi
-downpipe+51'lik düz boru
http://vocaroo.com/i/s0wm2ZaLvU9O
vacum borularından bırı ters galıba şemaya bakarak tekrar kontrol edın .......
Forge DV isteyen var mı sıfır kutusunda ?
merhaba arkadaşlar 208 thp için downpipe arıyorum
merhaba arkadaşlar 208 thp için downpipe arıyorum
bende :)
207 için olanda olur, aynı motor!
Arkadaslar orj turbo ile 76 lik egzoz kullanan varmi? Nasildi performansi?
canozgur106
18-09-2015, 12:25
Aracın setup'ı hakkında bilgi verirsen daha fazla yardımcı olabiliriz orj turbo kullanılan araçta neden 76lık kullanıcaksın onu anlamadım..?
olması gerekenin 63-70mm arası olduğunu varsayarsan + - 1 hp oynayabilir. çok düşünme tak geç!!
http://blog.perrinperformance.com/3-exhaust-too-big-for-your-turbo-mini/ , aracim bmw, psa tabanli motoru var, 63 luk supersprint dp ile dynoda herhangi bi guc artisi yok ondan 76 dusunuyorum
canozgur106
19-09-2015, 18:48
Bence 63 yeterli ideal elinde varsa 76 tak bi dene..
Bence 63 yeterli ideal elinde varsa 76 tak bi dene..
Isin garibi stock egzozda 63 :), opellere de 76 yapan var bilemedim 76 deneyecegim olmazsa
canozgur106
21-09-2015, 22:19
Isin garibi stock egzozda 63 :), opellere de 76 yapan var bilemedim 76 deneyecegim olmazsa
İnan 76 gereksiz araba o egzostu dolduramaz o sıkıştırmayla..
bak onca alman ve fransız mühendisi kafa kafaya vermiş ölçmüş biçmiş hesaplamış kitaplamış 63mm e karar vermiş :D bizde 63den yanayız :)
büyük turbolu araçlarda bile 63mm ideal veya 70mm dp-63mm gerisi şeklindede gidebilirsin. anca kol piston girersen 70mm, enjektorlede desteklersen 76mm derim ben!
canozgur106
22-09-2015, 09:53
Arkadaşımızda inanılmaz bi inat var:) Deneyip görsün bakalım 63e göre olan farkı bizlerle paylaşsın,fikir sahibi olabilmek adına ilanlarda ki yüksek setuplu Rc'leri incelese yapmaması gerektiğini anlar..
207 rc lerde cam tavan varmı yoksa sadece gt ler demı war????
207 rc lerde cam tavan varmı yoksa sadece gt ler demı war????
Bazı modellerinde var RC lerin
Gt lerde ise hepsinde var
Bazı modellerinde var RC lerin
Gt lerde ise hepsinde var
istanbulda peki nereye götürebiliriz yüklemek için???
canozgur106
24-09-2015, 10:05
Güray doğru söylemiş Gt lerde standart Rc lerde opsiyonel cam tavan..Yüklemek derken filtre egzost yazılım dersen altından kalkması kolay ama kol piston dersen ben Savaş Motorsports derim..
Güray doğru söylemiş Gt lerde standart Rc lerde opsiyonel cam tavan..Yüklemek derken filtre egzost yazılım dersen altından kalkması kolay ama kol piston dersen ben Savaş Motorsports derim..
motor içine girmeden günlük kullanımda bana problem cıkarmayacak şekil de :D :D
207 rc icin forged kol piston ariyorum varmi elinde olan ..? Nereden temin edebilirim?
MaslakWarehouse batıkana ulaşabilrsin
Merhaba,
Arkadaşlar p0087 sorunu aracın öndeki yüksek basınç pompa arızasından meydana gelmiş. Öncesinde benzin filtresi ve yüksek basınç algılayıcıyı değiştirdim ancak bir sonuca varamadım, sonrasında pompayı değiştirdim ve sorun çözüldü.
Yüksek basınç pompası değişimini serviste işçilik dahil 1200TL ye yaptırdım.
canozgur106
20-10-2015, 14:33
Arkadaşlar p0087 sorunu aracın öndeki yüksek basınç pompa arızasından meydana gelmiş. Öncesinde benzin filtresi ve yüksek basınç algılayıcıyı değiştirdim ancak bir sonuca varamadım, sonrasında pompayı değiştirdim ve sorun çözüldü.
Yüksek basınç pompası değişimini serviste işçilik dahil 1200TL ye yaptırdım.
Sorun hallolduysa ne mutlu sana ucuz kurtarmışsın bile diyebiliriz o rakam için..
Cümleten Selamınaleyküm. Herkese kazasız belasız hayırlı sürüşler.
Siz bilgili-tecrübeli abi ve arkadaşlarımdan bir ricam olucak. Ben 30-35 civarı performans olarak beni tatmin edebilecek bir araç arıyorum. İmkanım olsa kesinlikle İbiza Cupra alırdım ama maddi imkanlar buna el veriyor. Her şeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum ama bir yandan da hiç bu işlere girmeyip, dizel araç alıp fısır fısır kullansam mı acaba diyorum ve büyük bir kararsızlığın içine düşüyorum.
En büyük kararsızlığa sebep olan durum belki biraz ön yargı ama tamamen "PEUGEOT" markasının kendisi. Yani bir kere Peugeot diyince bile aklımda bir sürü ?? :confused: ?? işareti içimde hep bir duraksama oluyor. Şimdiye kadar pek iyi nam salmamış bir marka olsa gerek.
Yukarıda bütçemi belirttim. Bir kaç tecrübeli, bilgi sahibi olan abime danıştım ve aslında atmosferik araç istiyordum ama bana atmosferiğe dünya para dökersin ama turbo araç öyle değil. Yarı parasıyla çok daha fazla zevk alırsın dediler. Bu ne derece doğrudur bilemiyorum, fakat bir kaç kişiye bu konuda da danıştım ve mantıklı bir düşünce ve doğru bir bilgi dediler.
Öncelikle çevremde;
Polo GTİ: Stage 1, 210 hp
İbiza Cupra: Stage 1, 210 hp
Polo GTİ: Stage 2, 250 hp
İbiza Cupra: Hybrid Turbo, 300 hp
İbiza Cupra: GTx28 Turbo, 400 hp
Honda S2k: Atmosferik, Stock, 240 hp
Peugeot 106 GTİ: Stock, 120 hp
Polo GTİ: Stock, 180 hp
Mercedes A200 Amg: Stock, 156 hp
Vs vs diye seçenekleri çoğaltabilirim aslında.
Bu kişilerden aldığım bilgiler doğrultusunda bana 1.6 THP motorun böyle konularda verimli olmadığını söylediler. Kaldı ki stock cupra, çok rahat bir şekilde stock dsg ya da manuel rocco'yu geçerken, Rc bu konuda daha gariban kalıyor ve üstüne üstün manuel olmak gibi bir avantajı var.
Sizlerden genel olarak 207RC hakkında yorumlar almak istiyorum. Bu aracı ne zamandan beri, kaç km'dir kullanıyorsunuz? Memnuniyet seviyenizi Minimum 1, max 5 puan olmak üzere nasıl değerlendirirsiniz? Öncesinde 207Rc sahibi olup, daha sonra başka bir emsal araç ya da biraz daha üst segment bir araç alan arkadaşların yorumlarını da almayı çok isterim.
207RC almadan önceki aracınız neydi, o araçla 207RC'ye geçtikten sonra memnuniyetinizi kıyaslar mısınız?
Aracın kronik bir sorunu var mıdır? şimdiye kadar yaşanmış problemler var mıdır? Varsa nelerdir?
Sizlerden öncelikli ricam aklımdaki sorulara tam olarak yanıt olması açısından sorduğum her soruya ayrı bir cevap verebilirseniz bu konuda çok sevinirim. Zaman ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim, şimdiden o kişilerden Allah razı olsun. Cümlemize kazasız belasız keyifli sürüşler inşallah.
Not: Yazıyı büyültme sebebim uzun yazdığım için göz yoruculuğu olmaması ve akıcı bir şekilde okunması amacıyla yaptığım bir davranıştır. Umarım yanlış anlaşılma olmaz.
Vallahi GT sahibi olarak THP motora verimsiz diyen arkadaşınıza öncelikle aşağıdaki videoyu izletmenizi diliyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=2MaOyIkZBBM
En büyük kararsızlığa sebep olan durum belki biraz ön yargı ama tamamen "PEUGEOT" markasının kendisi. Yani bir kere Peugeot diyince bile aklımda bir sürü ?? :confused: ?? işareti içimde hep bir duraksama oluyor. Şimdiye kadar pek iyi nam salmamış bir marka olsa gerek.
dostum selam,
diyeceklerimi kesinlikle yanlış anlama,
aklında yukarıdaki gibi bir soru işareti varsa eğer gerçekten Peugeot'a hiç bulaşma. hergün orasında arıza cıkarmı burasında bisey olurmu, çekişi düşükmü, iyi gidiomu bilmemne gibi düşüncelerle yaşanmaz, kafayı yersin :)
THP genel anlamda sorunsuz bir araçtır ve performansı yok diyenleride ne olarak böyle b.kladılar bilmiyorum. emin ellerde doğru dokunuşlarşa aracına hiç sorunsuz binebilirsin, ama hata affetmeyen bir motor yanlış ellerde sorundan başını kaldıramazsın haberin olsun.
cann22
Çoğu insanın yaklaşımı bu şekilde bu markaya fakat kime göre neye göre artık bilinen üzerinde deneyim edinilmiş bi araç GT/RC yeterki doğru kişilerin elinde olsun. Bu konudada master yapmış insanlar mevcut merak etme.
SHOCKİNG
23-10-2015, 10:55
Arkadaşlar merhaba belki burası çokta yeri değil ama. Ufak bir bilgiye ihtiyacım var 2008 2009 model boyasiz biraz extralı ( dpipe, dvalve , eksoz,coil vs. ) bir rc nin ortalama değeri nedir sizce ?
Vallahi GT sahibi olarak THP motora verimsiz diyen arkadaşınıza öncelikle aşağıdaki videoyu izletmenizi diliyorum.
dostum selam,
diyeceklerimi kesinlikle yanlış anlama,
aklında yukarıdaki gibi bir soru işareti varsa eğer gerçekten Peugeot'a hiç bulaşma. hergün orasında arıza cıkarmı burasında bisey olurmu, çekişi düşükmü, iyi gidiomu bilmemne gibi düşüncelerle yaşanmaz, kafayı yersin :)
THP genel anlamda sorunsuz bir araçtır ve performansı yok diyenleride ne olarak böyle b.kladılar bilmiyorum. emin ellerde doğru dokunuşlarşa aracına hiç sorunsuz binebilirsin, ama hata affetmeyen bir motor yanlış ellerde sorundan başını kaldıramazsın haberin olsun.
cann22
Çoğu insanın yaklaşımı bu şekilde bu markaya fakat kime göre neye göre artık bilinen üzerinde deneyim edinilmiş bi araç GT/RC yeterki doğru kişilerin elinde olsun. Bu konudada master yapmış insanlar mevcut merak etme.
Abilerim öncelikle hepinize zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Şimdi benim imkanım bu aracı en fazla stage 2 yükleyebilirim. Motora girme gibi bir imkan yok açıkçası. En fazla;
Dumpvalf
Dp
Catchback
Bobin
Buji
Hava filitresi
Westgate
Cooler
Varex
Yazılım
Benim en fazla yapabileceğim bunlardır. Bu şekilde tahmini yürürü ne olur? Aynı şekilde yüklenmiş bir ibiza cupra ve rocco ile karşılaştırırsak sizce yürürü ne olur?
Bu arada video'da ki araç stage 4 galiba. Kaç hp o haliyle. M3 stock mu, yoksa var mı onda da bir şeyler gıdıklama durumu :)
M3 de sadece super sprint egsoz sistemi var komple, E46 SMG2, ayrica okadar temiz bir aracki m3 var m3 var diyenlerin o en iyi giden cigerli m3lerinden :) bakimlarida yaristan az once yapilmisti :)
207 de yine Mehmet Turhat ve etuners yapimi, o videoda 1.7bar gibi basmistik yanlis hatirlamiyorsam, yaklasik 300 320hp civari olmasi lazim orda, stage4
M3 de sadece super sprint egsoz sistemi var komple, E46 SMG2, ayrica okadar temiz bir aracki m3 var m3 var diyenlerin o en iyi giden cigerli m3lerinden :) bakimlarida yaristan az once yapilmisti :)
207 de yine Mehmet Turhat ve etuners yapimi, o videoda 1.7bar gibi basmistik yanlis hatirlamiyorsam, yaklasik 300 320hp civari olmasi lazim orda, stage4
Maşallah. Allah'ım başarılarınızın devamını nasip eylesin.
Video'da ki 207RC 230'da kesiciye mi giriyor? Ben mi yanlış gördüm? :soru::beuj:
Şu an en hızlı thp hangi 207 ? Ve sorunsuzluk bakımından kaç hpler ve yukarısı günlük kullanım için problem yaratır. Her gün 30kmye yakın yol yapıyorum.
Bence THP motora laf atanlara iyi bir cevap olmuş bro :D
TurgayGT
01-11-2015, 19:08
Selam arkadaşlar 207 gt aracım p2263 arızası veriyor. Ecufast yazılımlı. Hiç problem yokken bi anda bu arızayı verip korumaya alıyor kendini yürümüyor araç.
Masterpiece
01-11-2015, 22:01
Video'da ki 207RC 230'da kesiciye mi giriyor? Ben mi yanlış gördüm? :soru::beuj:
Evet 207 RC OEM şanzuman 5. Vites kesicisi 228 km/h.
Buralar baya ölmüş. Keşke eski bilgi,resim paylaşımları ve gonzi muhabbetleri olsa. O sayfaları okurken bir o kadar çok güldüm,eğlendim ve bilgilendim. Gerçekten güzel ve eşsiz bir forum olmuş. Herkes RC'sini sattımı anlam veremedim. Neden bu kadar sessiz, bilgisiz, paylaşımsız buralar?
Selam arkadaşlar 207 gt aracım p2263 arızası veriyor. Ecufast yazılımlı. Hiç problem yokken bi anda bu arızayı verip korumaya alıyor kendini yürümüyor araç.
Büyük ihtimalle Turbo basıncını ayarlayan elektrovanadan kaynaklanıyor
1922v6 parça koduna ve 100 küsür lira bir fiyata sahip
http://s57.radikal.ru/i156/1309/24/b09acc2c12cd.jpg
Geri sayfalarda p2263 ile bir çok bilgi mevcut, en yukarıda sağda "Konuda ara" kısmına örneğin p2263 yazıp fikir edinebilirsin
Buralar baya ölmüş. Keşke eski bilgi,resim paylaşımları ve gonzi muhabbetleri olsa. O sayfaları okurken bir o kadar çok güldüm,eğlendim ve bilgilendim. Gerçekten güzel ve eşsiz bir forum olmuş. Herkes RC'sini sattımı anlam veremedim. Neden bu kadar sessiz, bilgisiz, paylaşımsız buralar?
bi grup facebookda, bi grup whatsappda....
eski muhabbetler iyiydi gercekten..
207sini satan bilge az sayıda :D
çok fazla sayfa oldu, yeni arkadaslar yarıya gelmeden bir okadar sayfa daha açılıyordu eskiden, kolaylık sağladık diyelim konunun tamamının okunabilmesi için :D :D :D :D
canozgur106
06-11-2015, 19:44
Eskiden buralar dutlukmuş:D
s.a
dün bi 207 rc ye balmaya gittim araba hosumada gitti fakat tek anlamadığım enjektorlerden cok ses geliodu bu normal mı ??? araçta dp ve 63lük varex var
Yeni bir RC kullanıcısı olarak cooler arıyorum:) Yok mu hiç 8.5 9 lt cooler satan ?
orhan_guney
09-11-2015, 13:00
Hocam nasıl anladın enjektör sesini, :) itecekler olmasın onlar ? yukarıdan bakarak enjektör sesini çok zor dinlemen.
s.a
dün bi 207 rc ye balmaya gittim araba hosumada gitti fakat tek anlamadığım enjektorlerden cok ses geliodu bu normal mı ??? araçta dp ve 63lük varex var
orhan_guney
09-11-2015, 13:01
benden sana tavsiye orjinal seat sport al.
Yeni bir RC kullanıcısı olarak cooler arıyorum:) Yok mu hiç 8.5 9 lt cooler satan ?
kaç lt seat sport cooler ?
beakmenek
09-11-2015, 13:51
Orjinal seat sportların fiyatları ne civarda fikriniz var mı acaba?
207 lere uydurulduğu gibi 208'e de takılır diye düşünüyorum ama örnek göremedim hiç..
207 lere uydurulduğu gibi 208'e de takılır diye düşünüyorum ama örnek göremedim hiç..
Ben araştırdığımda yanlış hatırlamıyorsam 800-900 tl civarındaydı.
beakmenek
09-11-2015, 14:08
Ben araştırdığımda yanlış hatırlamıyorsam 800-900 tl civarındaydı.
Teşekkürler. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bu başlık altında arama yaptığımda bir kaç yıl önceki fiyatlarıda o şekilde görünüyor idi, yükselmiştir diye korkuyordum ama demekki çok değişmemiş :)
seat sport intercooler aldık ettik diyelim
silikon borular dirsekler ve ona göre kelepçeler alınacak çapları ıvırı zıvırı...
onlar ne kadar tutar hangi ölçüler gerekli giriş çıkış çapları ne ?
intercooler ile hiç ilgilenmedim şimdiye kadar ama stelios sana intercooler yaza doğru farz oldu diyince kafa yormaya başladım yavaş yavaş
orhan_guney
09-11-2015, 16:01
7 litre orjinal,seat sport ben 2 senedir kullanıyorum Maşallahı var daha bir kez bile sorun yaşamadım,birde burada Tr de yapılanlar var onlardan çok var piyasada yaptıran baya arkadaş oldu, fakat bir çoğu zarar gördü, daha sonra ufak bir sorun olduğu belirtildi sonrada giderildi ama iş işten geçti o süreçte, orjinal fiyatı en son 1,200 TL civarındaydı, geçen gün dolar farkından dolayı 1300 küsürlerden bahsediliyordu bilmiyorum.
kaç lt seat sport cooler ?
orhan_guney
09-11-2015, 16:05
tabiki öyle sadece bir intercolar al tak olmuyor :) kelepçe silikon hortumları kelepçeleri vidaları, tanpon sök tak intercoller montajını yap,ona göre paslanmaz boru çek en önemliside vakit, toplam vakit hepsi için 2-3 gün sürer, ortalama intercoler+işçilik+malzemeler hepsi 1700-1800 tutar yuvarlak 2,000 diyin siz :)
seat sport intercooler aldık ettik diyelim
silikon borular dirsekler ve ona göre kelepçeler alınacak çapları ıvırı zıvırı...
onlar ne kadar tutar hangi ölçüler gerekli giriş çıkış çapları ne ?
intercooler ile hiç ilgilenmedim şimdiye kadar ama stelios sana intercooler yaza doğru farz oldu diyince kafa yormaya başladım yavaş yavaş
Hocam nasıl anladın enjektör sesini, :) itecekler olmasın onlar ? yukarıdan bakarak enjektör sesini çok zor dinlemen.
bence de enjektör sesi çok zor duyulur. ama thp motorlarda üstten duyulan bi tık tık ses oluyor genelde. ilk duyulduğunda subap vurmasına benzetiliyor ama hangi aracı dinlesem bu ses vardı :)
orhan_guney
09-11-2015, 16:37
Senin ilacın Forge İyi izle bu videoyu.
https://www.youtube.com/watch?v=TXYYeSzlfnU
videodaki araçta superchips yazılım varmış ama ?
ve sadece superchips yazılım stock cooler ile iat 105 derecelere çıkıyormuşşşşş...
forge intercooler montajından sonra da IAT 45 derece düşüp 60 dereceye inmiş
bence ölçtükleri aracın orj. intercooler çalışmıyor 105 derece IAT ne ya ?
uyarı olarak da sadece bizim test ettiğimiz araca özel olabilir sizin aracınızda belki bu kadar fark yaratmaz diye...
forge'un sitesinde şu şekilde yazıyor hepsi:
The stock intercooler on the 208 GTi is the same compromised side mount intercooler used on the 207 GTi so we know its not up to the job even on a stock car. On a remapped engine with the stock intercooler we were seeing inlet temperatures of 105 deg C (215 deg F) – the highest we have recorded on any car ever! This has a huge detrimental effect on power and torque
Our intercooler is a full replacement single pass (left to right) core which mounts to the stock crash bar in the car. The pipework supplied with our intercooler joins to the pipes that connected to the stock intercooler so installation is easy. The only cutting needed is to the ducting on the radiator to allow the pipework to pass through. All the silicon hoses, hard pipes, clips, bolts, nuts and jubilee clips needed to install the intercooler are included, along with full colour installation instructions.
Performance wise the car we used had a Superchips remap. We tested the stock intercooler and our intercooler back to back on the same day and the increases were dramatic
Intake temperature dropped form 105 deg C to 45 deg C - a drop of 60 deg
Power went from 190bhp to 224 bhp – an increase of 34bhp
Torque went from 222 lbft to 244 lbft – an increase of 22 lbft
You can look at the dyno graph comparison of the intercooler showing the increase in performance, but PLEASE REMEMBER this was specific to the car we had in for testing, and you may not get the same results from a stock or mildly tuned car.
All parts necessary for installation are included, together will full instructions.
orhan_guney
09-11-2015, 17:07
Tufan öyle bir yazmışsınki gören derki ben video cekdim ben montaj ettim ben satdım :) senin yabancı dilin var bildiğim kadarı ile bu konularda daha çok araştırma yapabilirsin.
ve sadece superchips yazılım stock cooler ile iat 105 derecelere çıkıyormuşşşşş...
uyarı olarak da sadece bizim test ettiğimiz araca özel olabilir sizin aracınızda belki bu kadar fark yaratmaz diye...
Forge'un kendi yazdıklarını türkçeye çevirdim Orhan farklı bir şey yok yani
adamlar arapça yazmıyor ingilizce yazıyor isteyen okur bigilenir okumayan da vay be bir cooler ile 34 beygir almış adamlar yieahhh der...
beakmenek
09-11-2015, 17:22
Senin ilacın Forge İyi izle bu videoyu.
https://www.youtube.com/watch?v=TXYYeSzlfnU
Bunu izlemiştim whp değerleri arasında çok düşük fark vardı bhp ler fazla idi. Bir çakallık olabilir diye düşünmüştüm :) Marka alabilicek bütçem olsa sanırım Airtec in intercoolerını alırdım, boru miktarı çok az değişiyor orjinaline göre o yüzden daha mantıklı gelmişti. Hem de fiyat olarak Forgedan ucuz :)
Airtec Cooling - Peugeot 208 GTI front mount intercooler (http://www.airtec-cooling.co.uk/product/peugeot-208-gti-front-mount-intercooler/)
Seat sport belki daha ucuza gelir diye onu düşünmüştüm.. Birde şu şekilde bir ürün buldum bunun hakkında düşünceniz nedir? Airtec ile ebatları neredeyse aynı, belki tampon içinde oynama yapmak bile gerekmez.
Darkside Developments - Darkside Twin Pass Front Mount Intercooler (FMIC) (http://www.darksidedevelopments.co.uk/products/darkside-twin-pass-front-mount-intercooler-fmic.html)
Bence ölçtükleri değerler doğrudur. Ben size şöyle söyleyim, kendim 19-20 derece hava sıcaklığında ölçtüm obd okuyucusundan IAT derecelerine bakarak. Yokuş aşağı basarken 70, yokuş yukarı basarken 75 dereceyi buluyordu :) Zaten bunları gördükten sonra dehşete düşerek cooler arayışına girdim :D
Üst oksijen sensöre ihtiyacı olan iletişime geçebilir
207 THP RC & GT LAMBDA / OKSİJEN SENSÖRÜ
İlan No: 242039252
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-207-thp-rc-gt-lambda-oksijen-sensoru-242039252/detay)
arkadaşlar merhaba, bu hafta 208 GTİ ımı aracımı aldım. performanstan genel olarak memnunum önceki 106 ve 206 tecrübelerime göre stock olarak daha stabil geldi. belki de yaşlandım artık eski yıllardaki kadar zorlamıyorum :D
208 i günlük ulaşım amaçlı kullanmayacağım için haftada 1-2 günlük keyifli kullanımlarda biraz da sert olmasını istiyorum. bu doğrultuda bazı değişiklikler yapmak istiyorum. aşağıdaki konular hakkında destek olabilir misiniz
1- intercooler, bu aracın bence olmazsa olmaz değişmesi gereken parçası i.c . daha önce bazı arkadaşlar anlatmıştı aracı aldıktan sonra kendim de bizzat hissettim 3-4 dip gaz sonrasında bariz araçta yumuşama-salma diye tabir edebileceğim performans düşüklüğü oluyor. bunun sebebi de i.c. nin çok dandik olması :)
yukarıda da konusu geçmiş ben daha önceki sayfalarda da yazmıştım Forge gerçekten çok iyi ancak çok pahalı. Bugun sordum 208GTİ için 3.800 TL fiyat aldım, içimden yuhh diyip kapattım telefonu.
Peki Mishimoto için ne dersiniz, universal olarak Z serisi var.Bar-and-Plate olan
Overall size 8,6 lt core size 5,24 lt. max önerilen basınc 22psi 1.5 bar yani
Seat sporttan daha iyi olabilir diye düşünüyorum. fiyatı 195USD yaklaşık 110USD gibi kargo var. gümrük için ne öderiz bilmiyorum ama hepsi 400USD olsa kabaca 1.200TL üstüne montaj için gerekenler 1.500 gibi biter diye düşünüyorum sizin görüşünüz ne olur. bizim araçlara uydurabilir miyiz.
http://www.mishimoto.com/front-mount-intercooler-turbo.html
2- egzoz sistemi, araç için yapmayı düşündüğüm değişiklikler sonra benzer örneklere göre 260-275hp gibi bir aralıkta güç oluşacağı için egzozun dp dahil 70 lik full ve 76 lık son ile custom olarak yaptırmayı düşünüyorum. yada son için HKS alabilirim. sizce 70-70-76 için çok basınç kaybı olur mu. yada siz 207 lerdeki ort 270 civarı güçlerdeki uygulamalara göre ne tavsiye edersiniz. 63 full ve 70 son mu.
ben aracı haftada 1 yada 2 gün kullanacağım bu yuzden vanalı egzoz düşünmüyorum ayrıca vanalı egzozlarda yine performans kaybından bahsediliyor vana açıkken bile
3- dv, olarak forge düşünüyorum gönlüm sesliden yana ancak seslilerin biraz da olsa basınç kaçırdığı konuşuluyor sizce bu şehir efsanesi mi yoka gerçek mi. sizin kendi tecrübelerinize göre sesli yada sessiz ne tavsiye edersiniz.
4- araca hava filtresi düşünmüyorum, sislerin arkasından beslenmeyen cai yapılmadığı sürece orjinal sistem en performanslı olan en azından daha az sıcak havaya emiyor. siz ne düşünüyorsunuz orjinal ile devam mı.
5- 5cm lik eichbach düşünüyorum, sizce yeterli olur mu. 1-2 cm press yaptırsak nasıl olur yada gerek varmı. press yaptıran arkadaşlar oldu mu yol tutuş yada sekme için olumsuzluklar yaşadınız mı
teşekkürler