Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
207KITCAR
06-10-2010, 14:15
ben 5 cm h&r yaylarla yaklasık 4 senedir gt ve rc kullanıyorum lastik seçimimde her defa p zero oldu ;) bu arada be potenzası ne f1 i kullanmadığım lastik kalmadı. slick lastiklerden sonra alabiliceğin en iyi lastik bence bunlar.;) bu benim 3 takımım ;) tavsiyem aldıgın lastiğin imal tarihini gözetmen.. ben enson 225 tl den almıstım 215/40/17. yaylarıda imkanın varsa amortisörle değilse tek basına takmanı cok tavsiye etmem ama illada takıcaksan daha önce eibach ve vogland kullanan biriisi olarak h&r tavsiye ederim.fiyatı 375 tl civarıydı enson.. istanbul da powershop-yaman beyden ürünü temin edebilirsin,eminim yardımcıda olucaktır saygılar..
Antalyalogy
06-10-2010, 17:07
ben 5 cm h&r yaylarla yaklasık 4 senedir gt ve rc kullanıyorum lastik seçimimde her defa p zero oldu ;) bu arada be potenzası ne f1 i kullanmadığım lastik kalmadı. slick lastiklerden sonra alabiliceğin en iyi lastik bence bunlar.;) bu benim 3 takımım ;) tavsiyem aldıgın lastiğin imal tarihini gözetmen.. ben enson 225 tl den almıstım 215/40/17. yaylarıda imkanın varsa amortisörle değilse tek basına takmanı cok tavsiye etmem ama illada takıcaksan daha önce eibach ve vogland kullanan biriisi olarak h&r tavsiye ederim.fiyatı 375 tl civarıydı enson.. istanbul da powershop-yaman beyden ürünü temin edebilirsin,eminim yardımcıda olucaktır saygılar..
Konileri bana sat kanka..:cool:
c.tesi kac gibi geleyim
1330 dan sonra daha iyi olur.. Kampanya dönemi ctesi sabahtan yığılma olur..
Lastik W hız endeksi olarak 321TL bende.. Tam takım alırsan yakıt çeki geliyor 100TL :D
karsiyakaliozi
06-10-2010, 17:17
1330 dan sonra daha iyi olur.. Kampanya dönemi ctesi sabahtan yığılma olur..
Lastik W hız endeksi olarak 321TL bende.. Tam takım alırsan yakıt çeki geliyor 100TL :D
bana uyar c.tesi kaca kadar calısıyorsunuz yada pazar olabılır calısacaksanız
demircan
06-10-2010, 18:10
resımlerı bi görelim abicim :D 5 cm bende düşünüyorum. eibach olarak
kardeşim resimler için işini bitiremedim her şey bitsin şov yaparız...;);)
Gokhan43
06-10-2010, 19:47
Arkadaşımın 207 GT'si için soruyorum sorun varmış da.Chip falan yok araçda :) Dump valve bozulmuş sanırım içinde metal bi parçamı ne gitmiş mi kırılmış mı yamulmuş mu tam da bilemiyorum şuan her neyse araç tabi gitmemeye başlamış turbonun sesi falan da değişmiş.Araştırmış netten ve audi s3 dump valve'i de oluyomuş sanırım(?) takmışlar onu bu sefer tekrar aynı sorun oluşmuş araba iki üç sıkıştırmadan sonra gitmemeye başlıyormuş ve bir de motor arıza ışıgı yanmış.Turbo değişimi falan 4000 lira civarı
olduğundan(öyle dendi bana) tam olarak ne yapılabilinir ? :)
Antalyalogy
06-10-2010, 21:14
Arkadaşımın 207 GT'si için soruyorum sorun varmış da.Chip falan yok araçda :) Dump valve bozulmuş sanırım içinde metal bi parçamı ne gitmiş mi kırılmış mı yamulmuş mu tam da bilemiyorum şuan her neyse araç tabi gitmemeye başlamış turbonun sesi falan da değişmiş.Araştırmış netten ve audi s3 dump valve'i de oluyomuş sanırım(?) takmışlar onu bu sefer tekrar aynı sorun oluşmuş araba iki üç sıkıştırmadan sonra gitmemeye başlıyormuş ve bir de motor arıza ışıgı yanmış.Turbo değişimi falan 4000 lira civarı
Denizzzzzzzzzzzzzzzzz ???:D:D:D:D:D:D Yetişşşşşşşşşşşşş :icon_tup:
hasan salar
06-10-2010, 21:55
Benimde arkadaşlar depo arızası veriyor gitmiyor ne yaparız p 2263 diye arıza verdi bilgisi olan varmı?
bana uyar c.tesi kaca kadar calısıyorsunuz yada pazar olabılır calısacaksanız
Pazar henüz belli değil. Peugeot kampanya reklamında gecikti SMS yağdırdık ama geri dönüş şu an için zayıf. Yazarım yarın buradan. Pazar açarsak daha iyi olur tabi..
Selam,
Dump Valve bozulmuş ve içine metal parça kaçmış derken, bu bilgi ne kadar doğru? Çünkü Dump Valve'in merkezindeki yayın turboya bakan tarafında Dump Valve'in diğer yarısı duruyor.. Komple turbonun içine boşaltmış olması lazım. Bu da turbonun sesinin değişikliğinden ziyade turbonun oldukça ürkütücü sesler vermesine ve kızarmasına yol açar en iyimser ihtimalle.. Kaldıki yayın kendi metal olduğundan turbonun içinde direk parçalanmalara yol açacaktır.
Böyle birşey yaşandıysa o aracı kesinlikle kullanmamanız gerekir.
S3 Valve'i tamamen 207 valfine nazaran daha iyi ve stabil performans verdiği için tercih ediliyor.
Stock valve durup dururken parçalandıysa bu garantisel bir arızadır bana göre ve garantiden turbonun değişmesi gerekir. Ancak bu pek rastlanılan bir durum olmadığından aracın incelenmesi için merkezden servise 'Çok Teknik Adam' yollayacaklardır. Bu adamlar genelde çok şey bilirler(gerçek) ve sıkıntıyı tespit edip garantilik olup olmadığını tespit edebilirler..
SB'ta bir arıza var sanırım GT turbosu fiyatını göremiyorum ancak RC Turbo'su KDV dahil 5000TL..
Size tavsiyem öncelikle arızanın tam olarak ne olduğunu öğrenin. Turbosunun içine parça kaçmış bir araç için genelde bu kadar rahat olunmuyor :) Benim tahminim basit bir güçten düşüş söz konusu sadece.
Denizzzzzzzzzzzzzzzzz ???:D:D:D:D:D:D Yetişşşşşşşşşşşşş :icon_tup:
:D:D:D
Benimde arkadaşlar depo arızası veriyor gitmiyor ne yaparız p 2263 diye arıza verdi bilgisi olan varmı?
P2263:Turbo Performans hatası bu.. Alçak Basınç hatası(P0299) ile karıştırılmaması lazım. Ancak Depo arızasından neyi kastettiğinizi anlayamadım.
P2263'ün çoklu sebepleri olabilir.. Katalizöründen Intake borularına kadar olabilir. Genelde turbo sağlamdır durup dururken tırtlamaz, ayarsız yazılımla uçuk specler verilmediği sürece.. Gözle yapabileceğiniz kontroller olarak, Turbonuzun dump valve altına giren Y şeklindeki hava ve yağ buharı emiş borusunu iyice kontrol edin. Turboyla sabitleyen kelepçesi gevşemiş ve hortum çıkmış veya çıkıyor/giriyor olabilir. Hortumun diğer iki ucunda yırtılmalar başlamış olabilir, gerçi bu gaza basıldığında sürekli tsss şeklinde sese sebep olur aynı zamanda..
slowmotion
07-10-2010, 01:14
Pazar henüz belli değil. Peugeot kampanya reklamında gecikti SMS yağdırdık ama geri dönüş şu an için zayıf. Yazarım yarın buradan. Pazar açarsak daha iyi olur tabi..
Selam,
Dump Valve bozulmuş ve içine metal parça kaçmış derken, bu bilgi ne kadar doğru? Çünkü Dump Valve'in merkezindeki yayın turboya bakan tarafında Dump Valve'in diğer yarısı duruyor.. Komple turbonun içine boşaltmış olması lazım. Bu da turbonun sesinin değişikliğinden ziyade turbonun oldukça ürkütücü sesler vermesine ve kızarmasına yol açar en iyimser ihtimalle.. Kaldıki yayın kendi metal olduğundan turbonun içinde direk parçalanmalara yol açacaktır.
S3 Valve'i tamamen 207 valfine nazaran daha iyi ve stabil performans verdiği için tercih ediliyor.
Stock valve durup dururken parçalandıysa bu garantisel bir arızadır bana göre ve garantiden turbonun değişmesi gerekir. Ancak bu pek rastlanılan bir durum olmadığından aracın incelenmesi için merkezden servise 'Çok Teknik Adam' yollayacaklardır. Bu adamlar genelde çok şey bilirler(gerçek) ve sıkıntıyı tespit edip garantilik olup olmadığını tespit edebilirler..
SB'ta bir arıza var sanırım GT turbosu fiyatını göremiyorum ancak RC Turbo'su KDV dahil 5000TL..
Size tavsiyem öncelikle arızanın tam olarak ne olduğunu öğrenin. Turbosunun içine parça kaçmış bir araç için genelde bu kadar rahat olunmuyor :) Benim tahminim basit bir güçten düşüş söz konusu sadece.
:D:D:D
P2263:Turbo Performans hatası bu.. Alçak Basınç hatası(P0299) ile karıştırılmaması lazım. Ancak Depo arızasından neyi kastettiğinizi anlayamadım.
P2263'ün çoklu sebepleri olabilir.. Katalizöründen Intake borularına kadar olabilir. Genelde turbo sağlamdır durup dururken tırtlamaz, ayarsız yazılımla uçuk specler verilmediği sürece.. Gözle yapabileceğiniz kontroller olarak, Turbonuzun dump valve altına giren Y şeklindeki hava ve yağ buharı emiş borusunu iyice kontrol edin. Turboyla sabitleyen kelepçesi gevşemiş ve hortum çıkmış veya çıkıyor/giriyor olabilir. Hortumun diğer iki ucunda yırtılmalar başlamış olabilir, gerçi bu gaza basıldığında sürekli tsss şeklinde sese sebep olur aynı zamanda..
bendede 2263 hatası veriyor.yazılım var kaçak yok. s3 dv takarsam yada qtp yaparsak lamba tekrar yanarmı? tsslama yok bende bu arada
Tsslama zaten kaçakla oluşuyor.. Kaçak yoksa tıslama da duyulmuyor.
Bence ilk etapta Turbo neden bu hatayı veriyor ona bakılması lazım.
Bu hata Turbo Performans Referans değerleri ile gerçekleşen değerlerin arası - veya + olarak belli bir miktardan fazla açılırsa oluşuyor. Buna sebep olanı bulmak lazım gelir önce bana göre.
Bu arada GT Turbosu da 4844TL imiş..
arkadaslar 5 cm lik yay kullanan varsa resim eklesin. :D ona göre bende 5cm yapacagım 3.5 dan sıkıldım :D
Tsslama zaten kaçakla oluşuyor.. Kaçak yoksa tıslama da duyulmuyor.
Bence ilk etapta Turbo neden bu hatayı veriyor ona bakılması lazım.
Bu hata Turbo Performans Referans değerleri ile gerçekleşen değerlerin arası - veya + olarak belli bir miktardan fazla açılırsa oluşuyor. Buna sebep olanı bulmak lazım gelir önce bana göre.
hks mantar filtre kullanıyorum araba paso tıslıyor :D:D :D
Antalyalogy
07-10-2010, 07:41
arkadaslar 5 cm lik yay kullanan varsa resim eklesin. :D ona göre bende 5cm yapacagım 3.5 dan sıkıldım :D
Memiş de var ..Ben çekeyim de ekliyeyim şimdi beceremez o :D:D:D
valla on numara olur kanka :D
207KITCAR
07-10-2010, 08:44
ayıpsın kanka koniler senin arabayı satarken ;)
gökhan o araç kırmızı araç dimi?araç sıkıştırdıktan sonra kaputu açılınca turbosu nar gibi kızarıyor diye biliyorum ben ayrıca.
Antalyalogy
07-10-2010, 09:51
Ali arkadaşımıza 2009 model Kırmızı RC si hayırlı olsun...Önümüzdeki hafta Antalya ya getirir biz de 3 kırmızı RC bir photo night yaparız artık...
hks mantar filtre kullanıyorum araba paso tıslıyor :D:D :D
hehe yok bu biraz daha farklı bir tıslama sanki sıvı varmış gibi ıslak efektiyle beraber :)
gökhan o araç kırmızı araç dimi?araç sıkıştırdıktan sonra kaputu açılınca turbosu nar gibi kızarıyor diye biliyorum ben ayrıca.
Geneli kızarır zaten fincan kadar olduğuna bakmamak lazım :D
lastikler ne civarda fiyat olarak selamlar
Ben Pirelli Genel Müdürlük'te yöneticiyim arkadaşlar, bana uygun fiyata geliyor yani ;) ihtiyacınız varsa yardımcı olurum Türkiye'nin her yerine hatta yurtdışına bile...
abi sen istanbula mı tasındın ankaradaydın sanıırm :D
Istanbuldayım ben...
karsiyakaliozi
07-10-2010, 10:40
Ben Pirelli Genel Müdürlük'te yöneticiyim arkadaşlar, bana uygun fiyata geliyor yani ;) ihtiyacınız varsa yardımcı olurum Türkiye'nin her yerine hatta yurtdışına bile...
dostum ilgine teşekkür ederim uygun derken kasıt nedir acaba ***** 4 lastık 1300-1400 tl cıvarı tutuyo genelde kartla alıyorum senden alırsak sanırım peşin almak gerekecek buna deger dersen seninle irtibata gecerim gerektiği zaman selamlar
dostum ilgine teşekkür ederim uygun derken kasıt nedir acaba ***** 4 lastık 1300-1400 tl cıvarı tutuyo genelde kartla alıyorum senden alırsak sanırım peşin almak gerekecek buna deger dersen seninle irtibata gecerim gerektiği zaman selamlar
Merhaba;
Çok daha farklı diyebilirim o fiyatlardan, yani peşin almaya değer, ya da kredi kartı tek çekim.
Gokhan43
07-10-2010, 10:54
Evet Onur o araç :)
Selam,
Teşekkürler ilginiz için öncelikle :) Metal parça gitmiş derken uf puf olmuş anlamında yazmak istemiştim ama şimdi okuyunca evet sanki içine metal parça gitmiş gibi anlaşılıyor yazdığım yazı pardon diyeyim :) DV'nin içinden bir parça bozulmuş olarak değiştireyim o zaman :) Yalnız ilk sorunda turbonun içine boşaltsa aracın gidişini etkiler değil mi ? Sonuçta turbo tam verimle çalışamayacak ? Fakat S3 DV'si takıldığında durum düzelmiş ama iki üç kez denendikten sonra araç tekrar aynı bozukluk meydana çıkmış ve arıza lambası yanmış araçta.Turbonun fiyatının da maşallahı var :)
Ben ileteyim yazınızı arkadaşa okusun tam anlamıyla sorun neymiş onu da öğrenelim ona göre olmazsa tekrar konuşuruz neymiş ne değilmiş :)
Tşkler tekrar:icon_tup:
karsiyakaliozi
07-10-2010, 11:07
Merhaba;
Çok daha farklı diyebilirim o fiyatlardan, yani peşin almaya değer, ya da kredi kartı tek çekim.
ok dostum özelden sana ulaşırım en azından bu kışı cıkarmayı düşünüyorum lastiklerle selamlar
hasan salar
07-10-2010, 11:18
Sence bu arızaya servistemi baktırmam lazım bu arada yazılım filitre ve blow off var
demircan
07-10-2010, 12:34
sana zahmet olcak artık biliyorsun ben anlamıyorum gerçi anlamadığımız foto, kamera olsun.......:hahaha::hahaha:
RC için birebir sadece H&R'da var dediler, 3.5-3.7cm. indirir dedi, benim için uygun gibi, amortisörü değiştirmeden giriyorum ben bu işe, lastiklerle beraber?!?!?!:confused:
demircan
07-10-2010, 14:17
RC için birebir sadece H&R'da var dediler, 3.5-3.7cm. indirir dedi, benim için uygun gibi, amortisörü değiştirmeden giriyorum ben bu işe, lastiklerle beraber?!?!?!:confused:
birazda nasıl kullandığın önemli aslında 5cm yada 3,5cm arasında şu fark var,ikiside sert ama 3,5 cm le geçtiğim bir çok yerden 5cm le geçemiyorum onun dışında komforda değişiklik yok....
birazda nasıl kullandığın önemli aslında 5cm yada 3,5cm arasında şu fark var,ikiside sert ama 3,5 cm le geçtiğim bir çok yerden 5cm le geçemiyorum onun dışında komforda değişiklik yok....
Amortisörü patlatmak istemiyorum ben, ayrıca araç zaten zıplıyor hızlı geçilen kasisli yollarda, daha çok zıplasın istemiyorum; H&R'da bunları yaşamayacaksam hiç sorun yok... Bir de bu H&R'ın Avrupa websitesi yok, ya da ben bulamadım??
demircan
07-10-2010, 14:46
Amortisörü patlatmak istemiyorum ben, ayrıca araç zaten zıplıyor hızlı geçilen kasisli yollarda, daha çok zıplasın istemiyorum; H&R'da bunları yaşamayacaksam hiç sorun yok...
kardeş ben 2007 den 207 gt 2009 207lemans 2009 207rc kulanıyorum yapacağın hiç bir şey amartisörü kurtarmaz her markada aynı sorun olur...:icon_tup:
demircan
07-10-2010, 14:51
Amortisörü patlatmak istemiyorum ben, ayrıca araç zaten zıplıyor hızlı geçilen kasisli yollarda, daha çok zıplasın istemiyorum; H&R'da bunları yaşamayacaksam hiç sorun yok... Bir de bu H&R'ın Avrupa websitesi yok, ya da ben bulamadım??
bu arda çok titiz bir kullanıcıyım lemans ist. sattım fatih kardeşimize aracı expere dahi götürmedi ne kadar hassas olduğumu düşün ...bana güvenebilirsin sertlikten rahatsız olcaksan amortisörleri değiştir yada şöle yap bir arkadaşının aracını kullan...
karsiyakaliozi
07-10-2010, 14:53
http://www.h-r.com/gb/f_sportfedersaetze.php bence tek cözüm coil yay pek sağlıklı olmuyor
Lastikleri taktırayım bakalım da, araba yay diye bağırırsa lastiklerden sonra yaparız artık... amortisörde hemen patlamaz herhalde, ben aşırı dikkatli kullanırım aracı, yine de arasıra giriyoruz çukura ama çok değil...
karsiyakaliozi
07-10-2010, 15:03
amortisor patlamaz meraklanma ancak rahatsız olursun uyumsuzlukdan dolayı orjinalı bana yeterli geliyor gercı bıraz leylek spec ama alısdım zamanla alırsamda coil alırım yada ellemem
amortisor patlamaz meraklanma ancak rahatsız olursun uyumsuzlukdan dolayı orjinalı bana yeterli geliyor gercı bıraz leylek spec ama alısdım zamanla alırsamda coil alırım yada ellemem
Çok leylek geliyor bana bazı günler, yani bazı açılardan, sinir oluyorum o zaman, şunu 1-2 parmak yaklaştırmamışlar yere!!; deniycem H&R'ı, çok fazla uyumsuzluk olursa söktürürüz napalım... C serisi Mercedes 180'in yanına park ediyorum, yanında SUV gibi kalıyor RC :mad:
karsiyakaliozi
07-10-2010, 15:08
karar senin dene bakalım alacağın yayın kod numarası varmı
karar senin dene bakalım alacağın yayın kod numarası varmı
Öğrenirim arayıp; neden sordun?
karsiyakaliozi
07-10-2010, 15:20
yay olayında en kıl olduğum sey universal yay kullanmaları adam normal 207 de rc yede cc yede aynı yayı veriyo araç ağırlıkları cok farklı yayın davranışı farklı olmalı adamdan kastım satıcı deyil üretici böyle olunca sorunlar başlıyo
yay olayında en kıl olduğum sey universal yay kullanmaları adam normal 207 de rc yede cc yede aynı yayı veriyo araç ağırlıkları cok farklı yayın davranışı farklı olmalı adamdan kastım satıcı deyil üretici böyle olunca sorunlar başlıyo
İşte o yüzden RC için özel üreten H&R olduğundan bundan almaya karar verdim; diğer 207'ler için olan farklıymış. Ayrıca kutusuna da bakacam tabi, 207RC/GTI için yazmıyorsa almam... ;)
karsiyakaliozi
07-10-2010, 15:26
doğrusunu yaparsın
demircan
07-10-2010, 15:29
İşte o yüzden RC için özel üreten H&R olduğundan bundan almaya karar verdim; diğer 207'ler için olan farklıymış. Ayrıca kutusuna da bakacam tabi, 207RC/GTI için yazmıyorsa almam... ;)
H&R konusunda haklı olabilirsin çünki bir ara peugeot partner tepe için sadece H&R bulmuştuk modele göre ayırmış olabilirler...
Sence bu arızaya servistemi baktırmam lazım bu arada yazılım filitre ve blow off var
Filtre garantiyi bozmaz.. Ancak yazılım direk bozar. O yüzden eski yazılıma geri dönmenizi tavsiye ederim servise gitmeden evvel. Elektronik arıza olduğundan garanti onay için PC'nin çıktısı merkeze yollanıyor ve o bilgide yazılımın orjinal olmadığı da belirtiliyor, servisin insiyatifinde olan bir mevzu değil.
Blow-off ne şekil ve nasıl takıldığına bakar biraz..
Ama arıza için servis şart..
hasan salar
07-10-2010, 16:20
çok saol normal yazılıma kime yaptırdıysam o yapar dimi.
karsiyakaliozi
07-10-2010, 16:23
çok saol normal yazılıma kime yaptırdıysam o yapar dimi.
normal şartlarda orjinal yazılım kopyalanıp yenisi araca yüklenir orjinal yazılım yazılım atan kişide saklanır veya kendinde saklayabilirsin yazılımı yapan kişide vardır orjinal yazılımın
hasan salar
07-10-2010, 16:27
Depolatıon faulty sytem tam olarak arızada bu yazıyor daha önceden tatil dönüşü farklı yakıt almıştım ozaman yandı sonra yanmadı o yüzden depo arızası dedim.
karsiyakaliozi
07-10-2010, 16:37
Depolatıon faulty sytem tam olarak arızada bu yazıyor daha önceden tatil dönüşü farklı yakıt almıştım ozaman yandı sonra yanmadı o yüzden depo arızası dedim.
kirli benzin anlık olarak pislik gelmiş enj araç kendini korumaya alır servisde sildirisin normale döner bizim araçlar benzin konusunda narin biraz tatil donüşü benimde başıma geliyor genelde depoyu sonuna kadar kullanmamaya çalış
demircan
07-10-2010, 16:44
bildiğim kadarıyla kat. iptalse kat.eskime arızası diye biliyorum ..
karsiyakaliozi
07-10-2010, 16:45
aslında genel bı kod denebilir bır cok şey bu arızayı verdirebiliyor benzin deyince aklıma bu geldi servisde makşneye bağlayınce silindirlerden herhangi birinde vuruntu vs gibi bir uyarı cıkarsa benzindendir
amortisör patlamaz daha çok viraj çubukları zarar görürse görür ama o da zor.. RC için diyorum sadece..
tüm 207'lere aynı yay olayını anlamadım :S kim yapıyor böyle?
karsiyakaliozi
07-10-2010, 17:02
amortisör patlamaz daha çok viraj çubukları zarar görürse görür ama o da zor.. RC için diyorum sadece..
tüm 207'lere aynı yay olayını anlamadım :S kim yapıyor böyle?
bazı markalarda oyle mesala c3 c4 yayı kullananda var bolca
"Depollution System Faulty" yazar.. Türkçe yol bilgisayarlarında "Egzoz emisyon sistemi hatası" gibi birşey yazıyor.
"Depollution" kirlilik önleme anlamında burada..
Özay'ın da dediği gibi bu genel mesajdır. Birçok markanın birçok aracında da bu böyledir. Ancak arıza sebebi ve kodu 100'lerce sebepten biri veya birkaçı olabilir.
Sizin olayda P2263 hatası bu mesajı verdirtmiş. Bu hata da direk turbo ve yan bileşenleriyle alakalı bir arıza olduğundan ona göre müdahele edilmeli..
Yoksa atıyorum, bir Turbo alçak basınç hatası(P0299) da ekranda yine Depollution System Faulty olarak gözükür..
karsiyakaliozi
07-10-2010, 17:06
deniz bu kodların tam bi listesi varmı sende
bildiğim kadarıyla kat. iptalse kat.eskime arızası diye biliyorum ..
Kat. eskime/eksik performans hatası da aynı mesajı veriyor ekranda ama onun P kodu farklı(hatırlayamadım :(). Garantide ise araç bu arıza neticesinde katalizörün garantiden değişme ihtimali olabilir. Ama sadece ihtimaldir bu :) ben dedim diye olucak diye birşey de yok :D
deniz bu kodların tam bi listesi varmı sende
Kodları açıklamalarıyla birlikte vukuğ bulduğu zaman PP2000 cihazı söylüyor biz aklımızda tutuyoruz sadece..
İnternet te dünya kadar liste var bu konuyla ilgili ancak bir çoğu sağlam bilgi değil, yani kodla açıklaması tutmadığı oluyor.
Benim görebildiğim kadarıyla en güvenilebilir liste ise;
http://www.myscantool.com/dtc/powertrain.html
karsiyakaliozi
07-10-2010, 17:17
ondan soruyorum bulduğum kodlar tutarsız oluyor
Antalyalogy
07-10-2010, 17:35
Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasrettt..Roll yapacak RC yok mu?
3 aracı aynı yapıp roll yapacaksanız ooo zevk alamayız :D hehe
bu arada hanı resımler. 5 lık kullanan cok ama resım yok :o
demircan
07-10-2010, 18:58
sen az bekle benim aracın stok hali bile deli gibi servis bile söylüyor sorcam ben sana...:hahaha::D:D
demircan
07-10-2010, 19:01
gerçi alinin araçta stok sayılır kat. iptal, filitre var ama olsun,gelsin bir rol yaparız o zaman anlarız :cool:
bazı markalarda oyle mesala c3 c4 yayı kullananda var bolca
Nasıl bir cesarettir bu
demircan
07-10-2010, 21:28
Nasıl bir cesarettir bu
oda bişeymi 207 ye c 2 yayı takan var...
demircan
07-10-2010, 21:38
kardeşim yine sen bilirsin ama biz bugün bir adet daha rc aldık üzerinde H&R 5cm var çok sert olduğunu söylüyor ben de 5 cm kullanıyorum ama eibach iyi yay çok zorlamıyor antalyalogy kullandı 5cm göre güzel..:icon_tup::icon_tup:
DoDo_hamann
07-10-2010, 21:47
oda bişeymi 207 ye c 2 yayı takan var...
bizde taktık bunda ne var anlamadım, dahada iyi yol tutuyor bunu iddaa ederim, bu kadar takılmaya gerek yok, yay ısıtıp kestirmiyoruz burda.
http://img337.imageshack.us/img337/3329/33607438603257885791007.jpg (http://img337.imageshack.us/i/33607438603257885791007.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
suan durum bu 5 cm foto ekleyınde farkı görelım :Deli:
yay olarak bende ilk önce 4.5 cm H&R vardı görüntüsü iyidi hoştu ama fazlasıyla sertti çok sekiyordu
sonra eibach prokit (30mm) aldım sekmeler azaldı konfor olarak da gayet kullanışlı hale geldi hatta orj. haline göre bayağı bir yakın diyebilirim
araba haliyle biraz yükseldi önden pek belli olmuyo ama arka belli etti yükseldiğini ama görüntü olarak bence fabrikadan böyle çıkmalı dedirtiyor
hatta bunda yay varmı diye soranlar oluyor ama ben çok memnunum
eibachta 207 için 2 tip yay var biri benzinli biri dizeller için
benzinliler için kullanılması gereken kutuda yazan yayın kodu E10-70-010-01-22
yay olarak bende ilk önce 4.5 cm H&R vardı görüntüsü iyidi hoştu ama fazlasıyla sertti çok sekiyordu
sonra eibach prokit (30mm) aldım sekmeler azaldı konfor olarak da gayet kullanışlı hale geldi hatta orj. haline göre bayağı bir yakın diyebilirim
araba haliyle biraz yükseldi önden pek belli olmuyo ama arka belli etti yükseldiğini ama görüntü olarak bence fabrikadan böyle çıkmalı dedirtiyor
hatta bunda yay varmı diye soranlar oluyor ama ben çok memnunum
eibachta 207 için 2 tip yay var biri benzinli biri dizeller için
benzinliler için kullanılması gereken kutuda yazan yayın kodu E10-70-010-01-22
tufan h&r nın yay ne içinde 207 mı c2 mı ?
tufan h&r nın yay ne içinde 207 mı c2 mı ?
207 içindi kutusunda öyle yazıyordu
eibach da 207 için 5cmlik yani sportline yayı yok biliyorsundur c2 ninki oluyormuş
207 içindi kutusunda öyle yazıyordu
eibach da 207 için 5cmlik yani sportline yayı yok biliyorsundur c2 ninki oluyormuş
anlasıldı musaıt oldugumda yaylara opereasyon yapacagız. keselim önden 1 arkadan 2 bakla artıkın :D
C2nin en ağırı VTS. Onun için bile olsa o 5cm yay 207RC yi herhalde 7 cm felan basar. Ayrıca araçta çok seker. Mantıksız bir tercih olur.
anlasıldı musaıt oldugumda yaylara opereasyon yapacagız. keselim önden 1 arkadan 2 bakla artıkın :D
Şaka dimi ? Şakadır şaka ! :)
DoDo_hamann
07-10-2010, 22:28
C2nin en ağırı VTS. Onun için bile olsa o 5cm yay 207RC yi herhalde 7 cm felan basar. Ayrıca araçta çok seker. Mantıksız bir tercih olur.
yok hiç öyle bir durum olmuyor Tarık'ın red207'sini biliyorsundur, ilk sahibi benim eibach sportline var üzerinde c2 için ben taktım :) sadece 'gerçekten' 5 cm düşürüyor.
E bu 5 cm C2 yayı C2 üstünde 3 cm mi düşürüyor ?
yok valla voghlantları kesip biçecegim :D olmazsa yenısını alcagız :D
yok valla voghlantları kesip biçecegim :D olmazsa yenısını alcagız :D
Dandik ebay coiloverlarını ala ama kesik yay ile kullanma aman diyim.
:D:D:D:D:D:D:D mechulll 5 mi 3 mu oldugu
Dandik ebay coiloverlarını ala ama kesik yay ile kullanma aman diyim.
test edecegız :o
tigervts
07-10-2010, 22:38
bu arda çok titiz bir kullanıcıyım lemans ist. sattım fatih kardeşimize aracı expere dahi götürmedi ne kadar hassas olduğumu düşün ...bana güvenebilirsin sertlikten rahatsız olcaksan amortisörleri değiştir yada şöle yap bir arkadaşının aracını kullan...
O Lemans ın sahibi benim :) Memiş kardeşime katılıyorum aracı gördüm ve aldım.Memiş ve Özgür ün samimiyetlerine ve bilgilerini dikkate almak lazım.;)
Saygılar...
Bu arada senin şu rc nin bir fotoğraflarını görseydik...
DoDo_hamann
07-10-2010, 22:43
aynen öyle c2'yi coilover dışında düşüren bir yay vs bişey yok:)
demircan
07-10-2010, 22:48
[QUOTE=Schumi;1743475]C2nin en ağırı VTS. Onun için bile olsa o 5cm yay 207RC yi herhalde 7 cm felan basar. Ayrıca araçta çok seker. Mantıksız bir tercih olur.
Şaka dimi ? Şakadır şaka ! :)[/QUOTE
bencede nerdeyse 300kg fark var aralarında yayların aynı olması zor ihtimal
106-206-306-205 yayları birbirine oluyor. 106 ya iyi bassın diye 206 yayı takılıyor. Ama aradaki kilo farkları az. Yani atla deve değil. Ama dediğin gibi C2 ile 207 arasında 250-300 kilo fark var.
demircan
07-10-2010, 22:54
O Lemans ın sahibi benim :) Memiş kardeşime katılıyorum aracı gördüm ve aldım.Memiş ve Özgür ün samimiyetlerine ve bilgilerini dikkate almak lazım.;)
Saygılar...
Bu arada senin şu rc nin bir fotoğraflarını görseydik...
kardeşim atıcazda şu dış görünüşünüde bitireyim diye bekliyorum intercoleir araştırıyorum hepsini toplayıp 5 kasımda izinliyim 15 günde biticek inş.gelsin 220hp....:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
aynen öyle c2'yi coilover dışında düşüren bir yay vs bişey yok:)
dodo hem c2vts konusunda hem 207gt konusunda tecrübeli ;);)
slowmotion
08-10-2010, 02:05
kardeşim atıcazda şu dış görünüşünüde bitireyim diye bekliyorum intercoleir araştırıyorum hepsini toplayıp 5 kasımda izinliyim 15 günde biticek inş.gelsin 220hp....:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
turbo değişecekmisiniz? yapılan işlemler neler acaba?
Antalyalogy
08-10-2010, 07:59
turbo değişecekmisiniz? yapılan işlemler neler acaba?
Emrah çım klasik şeyler ;
1-Mk4 Ibiza cupra fmic
2-Audi S3 dump valve
3-Cold air intake
4-cut-out exhaust
5-cat-off
6-Megachips ReMap (Mehmet Gazihan)
Dynosunuda koyarız buraya yine..:icon_tup: Toplam maliyet 2000 -2250 TL civarı
demircan
08-10-2010, 08:13
1-Mk4 Ibiza cupra fmic 720tl
2-Audi S3 dump valve 165tl
3-Cold air intake 150tl
4-cut-out exhaust 300tl
5-cat-off 150tl
6-Megachips ReMap (Mehmet Gazihan) ......?????
sonuç olarak =215hp:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Antalyalogy
08-10-2010, 08:31
Kanka sen nerden giriyorsun bakiyim mesai saatinde :D:D
demircan
08-10-2010, 08:32
BEKLENEN OLUMSUZLUKLAR
-yüksek basınç
-düşük basınç
-kat.eskime arızası
-yazın ve kışın filitrenin yer değişimi
- birde 1 takım lastik alınacak eeee 1.2.3.bazende 4 vites boşta ver yansın:D:D:D
PSİKOLOJİK OLUMSUZLUKLAR
-acaba motor kitlermi?
-çok yakmaya başladı?
-her yerinden ses geliyor?
-lastikler yol tutmuyor?
-araç durmuyor ?
bunların dışında bir durum gelişirse prf.dr.Antalyalogy/opr.dr.Demircan.......:p:D:D:D
demircan
08-10-2010, 08:33
Kanka sen nerden giriyorsun bakiyim mesai saatinde :D:D
boşta ps var kanka:D:D
Antalyalogy
08-10-2010, 09:20
BEKLENEN OLUMSUZLUKLAR
-yüksek basınç -önemli değil
-düşük basınç - önemli değil
-kat.eskime arızası -önemli değil
-yazın ve kışın filitrenin yer değişimi - kışın motor arkasına almayacağız , sadece akü önüne çekeceğiz (bir kutu yapıp)
- birde 1 takım lastik alınacak eeee 1.2.3.bazende 4 vites boşta ver yansın:D:D:D
PSİKOLOJİK OLUMSUZLUKLAR
-acaba motor kitlermi? -kitlemez
-çok yakmaya başladı? -aksine tork yükseleceği için tüketim normal kullanımda düşecek
-her yerinden ses geliyor? o yay dan olur ona da ekzost sesi yeter
-lastikler yol tutmuyor? semi slick:icon_tup:
-araç durmuyor ? sınıfında en iyi fren RC de no problem
bunların dışında bir durum gelişirse prf.dr.Antalyalogy/opr.dr.Demircan.......:p:D:D:D
...........................
demircan
08-10-2010, 09:35
çözümlemeler için çok tşk hocam ,yeni projelerde desteğinizi bekliyoruz
saygılarımla.......:rolleyes:
Jön Türk
08-10-2010, 10:47
Memiş Demircan'ın eski Le Mans ı (3,5 cm vogtland)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390614462_688834462_2086880_1183519_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390629462_688834462_2086882_3968001_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390644462_688834462_2086884_6539291_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390649462_688834462_2086885_7877049_n.jpg
demircan
08-10-2010, 11:01
Memiş Demircan'ın eski Le Mans ı (3,5 cm vogtland)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390614462_688834462_2086880_1183519_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390629462_688834462_2086882_3968001_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390644462_688834462_2086884_6539291_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs166.snc1/6212_112390649462_688834462_2086885_7877049_n.jpg
sağol kardeşim tşk:icon_tup:
slowmotion
08-10-2010, 11:31
Emrah çım klasik şeyler ;
1-Mk4 Ibiza cupra fmic
2-Audi S3 dump valve
3-Cold air intake
4-cut-out exhaust
5-cat-off
Dynosunuda koyarız buraya yine..:icon_tup: Toplam maliyet 2000 -2250 TL civarı
1-Mk4 Ibiza cupra fmic 720tl
2-Audi S3 dump valve 165tl
3-Cold air intake 150tl
4-cut-out exhaust 300tl
5-cat-off 150tl
6-Megachips ReMap (Mehmet Gazihan) ......?????
sonuç olarak =215hp:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
specler güzel, yapım aşamasınıda fotoğraflandırın özgür abi gibi. güzel oluyor. 2 defa chip yaptırdım memnun kalmadım. stock araca chip olmuyor...
demircan
08-10-2010, 11:40
specler güzel, yapım aşamasınıda fotoğraflandırın özgür abi gibi. güzel oluyor. 2 defa chip yaptırdım memnun kalmadım. stock araca chip olmuyor...
tabiki, stok haliyle olmuyor bunlar şart; özgürde olduğu gibi tek tek koyarız fotoları,
demircan
08-10-2010, 13:51
dodo hem c2vts konusunda hem 207gt konusunda tecrübeli ;);)
o zaman c2 ile 207 amortisör üst tablası ve alt tablası aynı burda o mu anlaşılıyor ben öyle anladım belkide amortisörlerde aynıdır......:soru:
Antalyalogy
08-10-2010, 14:06
Emrah çım ben de onu hep savunuyorum bizim araçlar üstlerindeki malzemeler ile limitte ,dolayısıyla ekstra malzeme olmadan chip yaptıran sen,özay,deniz bir de Samet di sanırım memnun kalmayıp eski haline döndüler..:(
Ama chip e 600-700 verdikten sonra 1300-1400 daha harcayıp sorunsuz ve performanslı binme ihtimali olur..:cool:
karsiyakaliozi
08-10-2010, 14:11
Emrah çım ben de onu hep savunuyorum bizim araçlar üstlerindeki malzemeler ile limitte ,dolayısıyla ekstra malzeme olmadan chip yaptıran sen,özay,deniz bir de Samet di sanırım memnun kalmayıp eski haline döndüler..:(
Ama chip e 600-700 verdikten sonra 1300-1400 daha harcayıp sorunsuz ve performanslı binme ihtimali olur..:cool:
dönmedik eski halimize bu hafta baska yazılım attık sorun yok gibi deniyoruz daha bu arada parada vermedim :) önce memnniyet geliyor izmirde para arkadan gelir nasılsa
demircan
08-10-2010, 14:33
dönmedik eski halimize bu hafta baska yazılım attık sorun yok gibi deniyoruz daha bu arada parada vermedim :) önce memnniyet geliyor izmirde para arkadan gelir nasılsa
yeni yazılımla beklenen güç nedir acaba.........?
demircan
08-10-2010, 14:37
............
demircan
08-10-2010, 14:39
bu arada her yazılımdan sonra eğriyi kontrol ediyomusunuz(daino ya çıkıyormusunuz sonuç nasıl bakıyormusunuz):beuj:
karsiyakaliozi
08-10-2010, 14:48
şimdi bizim ana sıkıntımız denizde bendede gerci deniz baska kaynaklı oldugunu soyluyor sorununun benımkı alt devirlerde 2500-3000 dd aralığında anlık kesinti yapıyor ilk etapda bu sıkıntıyı çözmeye calısıyoruz aynı firmanın 2-3 yazılımını denedik en son c.tesi yenisini yükledik fazla aracı deneyemedim hafta sonu yine bakarım sanki sıkıntıyı aştık gibi tam emin deyilim araç stabil oldukdan sonra dyno yapabiliriz gerci izmirdede adam gibi dyno yok ama bakalım artık güc olarak cok fazla beklentimiz yok aracı fazla yormadan kullanma peşindeyim ben tekerde 180-185 civarındadır sanırım standart teker gucu 160 civarlarında oldugunu varsayarak soyluyorum aracımı hiç ölctürmedim tamamen tahmin yani fikrim
Antalyalogy
08-10-2010, 14:56
Özay stock yazlımla bir ölçtür kanka bence.Sonra da bu yazılım oturdu diyorsan birde onla ölç. Yazılımdan sonra bir de stock RC ile 4 ve 5 de anlaştığınız devirden kesiciye kadar deneyin bakalım sonuçlara bence..(vites atış hızlarını bertaraf etmek için öyle dedim)
karsiyakaliozi
08-10-2010, 14:58
valla bro dediğim gibi izmirde dyno kalmadı ölçtürsen kendi kendini tatmin olucak ölcen de varmı bilmiyorum izmirde galericilerin olduğu bi site var orda var diye duydum ama hem uzak bana baya ,hemde nasıldır bilmiyorum en kötü orada ölçtürürüm
stok ne cıkayor bizim sen ölçtürmüşsündür
demircan
08-10-2010, 15:16
şimdi bizim ana sıkıntımız denizde bendede gerci deniz baska kaynaklı oldugunu soyluyor sorununun benımkı alt devirlerde 2500-3000 dd aralığında anlık kesinti yapıyor ilk etapda bu sıkıntıyı çözmeye calısıyoruz aynı firmanın 2-3 yazılımını denedik en son c.tesi yenisini yükledik fazla aracı deneyemedim hafta sonu yine bakarım sanki sıkıntıyı aştık gibi tam emin deyilim araç stabil oldukdan sonra dyno yapabiliriz gerci izmirdede adam gibi dyno yok ama bakalım artık güc olarak cok fazla beklentimiz yok aracı fazla yormadan kullanma peşindeyim ben tekerde 180-185 civarındadır sanırım standart teker gucu 160 civarlarında oldugunu varsayarak soyluyorum aracımı hiç ölctürmedim tamamen tahmin yani fikrim
1-Mk4 Ibiza cupra fmic
2-Audi S3 dump valve
3-Cold air intake
4-cut-out exhaust
5-cat-off
özgürün bütün bulardan sonra 141,4 kw güç 325nm tork 213 hp motor gücü 192 hp tekerlek olduğunu düşünürsek senin stok olarak çok zor olacağını düşünüyorum yoksa özgür boşuna uğraşmış olur,tekerlek ile motor gücü arasında ortalam %10 luk bir fark var senin motor gücü o zaman 198 hp bekleniyor bence ya bu kadar güç olmaz yada sorunlar devam eder......
Antalyalogy
08-10-2010, 15:25
Yok sadece yazılımla da iyi güç çıkıyor ama stabil olmuyor kanka..
Hadi biraz nefeslenelim şimdi :D:D:D ve manzaranın tadını çıkartalım..
http://img844.imageshack.us/img844/3756/etinkaya.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/7784/etinkaya2.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/9139/etinkaya3.jpg
dar alanda yazıyorum yine kusura bakmayın.
C2 ile 207 nin amortisörler aynı değil, tablalarla yaylar da öyle.. 207'nin genelde 2*3 tip amotisör var ama RC'de kullanılanlar başka 207'de yok. yurtdışındaki 207RC SW'ler dahil
Benim aracımda stock yazılımdayken P0299 oluşmaya başlamıştı. Bunu halletmeden üzerine 98-100 oktanla 50 bg veren bir yazılım denedik. O tutmadı başka denedik ama stock a hiç dönmedim.
Şu anki yazılımda da eğer kesinti vuruntu olmaz ise 6000'e kadar sorun yok 6000-6500 arasında çok zorlanıyor 6500'den 7100e kadar yine rahat yürüyor.. Ama 6000-6500 bandı son sürat bakımından en önemli aralık olduğundan normalde 220 gördüğüm noktalarda eğer önceden bu sürate ulaşıp gelmiyor isem 220'yi göremiyorum. He ama zaten 220'yle o noktaya gelmişsem zaten 6500'ün orda oluyorum veya üstündeysem en fazla 6500'e düşüyorum.
Ancak bu yazılım hiç stabil değil ama zaten şu an motorum da stabil değil. Oldukça fazla parça siparişi geçtim, yazmadım henüz buraya, bir kısmı SB'ta da gözükmeyen farklı parçalar, bitirdikten sonra yazacağım. Motoru referans seviyede adam etmeden yüklemeyi düşünmüyorum..
Arabada şu an K&N, yazılım ve S3 DV var..
demircan
08-10-2010, 15:36
C2 ile 207 nin amortisörler aynı değil, tablalarla yaylar da öyle.. 207'nin genelde 2*3 tip amotisör var ama RC'de kullanılanlar başka 207'de yok. yurtdışındaki 207RC SW'ler
o zaman kesinlikle bu bir sölenti c2 ile 207 gt rc farklı yada takıyorlarsa ALLAH onların yardımcısı olsun........:eek::eek:
karsiyakaliozi
08-10-2010, 15:44
1-Mk4 Ibiza cupra fmic
2-Audi S3 dump valve
3-Cold air intake
4-cut-out exhaust
5-cat-off
özgürün bütün bulardan sonra 141,4 kw güç 325nm tork 213 hp motor gücü 192 hp tekerlek olduğunu düşünürsek senin stok olarak çok zor olacağını düşünüyorum yoksa özgür boşuna uğraşmış olur,tekerlek ile motor gücü arasında ortalam %10 luk bir fark var senin motor gücü o zaman 198 hp bekleniyor bence ya bu kadar güç olmaz yada sorunlar devam eder......
deniz cevap vermiş ben zaten tahmini soylüyorum 180 cıkmaz 178 cıkar en büyük handikap benzin bence tr de o bile acayip etkiliyor
karsiyakaliozi
08-10-2010, 15:47
deniz c.tesi baska bi yazılım attık muzo abının orda alt devir hallettik gibi tam deneyemedim fakat dediğin gibi 6000-6500 aralığında sanki kesici varmıs gibi anlık titremeler olusdu bir kac kere devamlı bi hareket deyildi buda yarın geliyorum sende bi bakarsın hatta gecen senin orda yaptığınız lemans lı arkadasda vardı onunlada konusduk ondada buna benzer bi sıkıntı varmıs
C2 ile 207 nin amortisörler aynı değil, tablalarla yaylar da öyle.. 207'nin genelde 2*3 tip amotisör var ama RC'de kullanılanlar başka 207'de yok. yurtdışındaki 207RC SW'ler
o zaman kesinlikle bu bir sölenti c2 ile 207 gt rc farklı yada takıyorlarsa ALLAH onların yardımcısı olsun........:eek::eek:
Zaten GT ile RC'nin yürüyeni komple farklı ki.. Nasıl farkında değil insanlar onu anlayamıyorum ben. Ayrıca SSP'de bildiğim kadarıyla amortisörlerden bilgi alıyor, bana göre çok riskli hareketler.. Bu yüzdendir sanırım bende araba indirme merakı hiç oluşmadı..
GT ile RC çok benzetiliyorlar nedense birbirlerine her konuda ama çok konuda ayrılıyorlar motor ve ekipmanları dahil..
deniz cevap vermiş ben zaten tahmini soylüyorum 180 cıkmaz 178 cıkar en büyük handikap benzin bence tr de o bile acayip etkiliyor
Türkiye faktörü bile çok etkiliyor aynen katılıyorum. Bir de bu gücü 'gerçek' 98 oktan ile üretiyor bu motorlar 95le veya çakma 97 ile değil..
Ya şu ilk kullandığım yazılımın üreticisini hatırlayamadım bir türlü.. Onların websitesinde MCS için dynosu vardı.. Stock MCS yanlış hatırlamıyorum ise 225bg civarı bir güç ve 340 gibi bir tork üretiyordu bu yazılımla ama 98+ oktan yakıt şarttı.. Bunu yükledik ilk etapta.. salt 97 ile 5500de sıkıntı yarattı.. Oktanı yükselticileriyle filan 5900'e filan çıktı.. Hani roll filan yapılacaksa veya 0'dan kalkış bu yazılım çok şaşırtır.
İzmir'in buz gibi kayan asfaltında bu yazılımla araba ilk 3 viteste sarmayı geçtim düz yolda sağa sola kafa atıyordu ESP kapalıyken. Ama 200 gördüğümü hatırlamam..
AKlımı seveyim, hatırlayamıyorum markasını.. Ama MCS dyno çıktısı bu konunun ortalarda bir yerinde mevcut, koymuştum..
deniz c.tesi baska bi yazılım attık muzo abının orda alt devir hallettik gibi tam deneyemedim fakat dediğin gibi 6000-6500 aralığında sanki kesici varmıs gibi anlık titremeler olusdu bir kac kere devamlı bi hareket deyildi buda yarın geliyorum sende bi bakarsın hatta gecen senin orda yaptığınız lemans lı arkadasda vardı onunlada konusduk ondada buna benzer bi sıkıntı varmıs
Tabi bakalım ama kulak daha gelmedi.. Kampanya başladı ya şimdi sevkiyatta gecikir biraz kampanya dışında kalan parçalarda ilk 1 hafta 10 gün..
Bi de arabayı tam anlamıyla stock halinde stabilitesini arttırmadan başka bir harekete girmeyi düşünmüyorum.
Yani bu motor o kadar ödül alıyor her yerde ne kadar stabil olduğundan bahsediliyor ama 30 bg için fazlaca tesisat değişikliği gerektiriyor.. Kabul edemedim bunu, lütfen yanlış anlamayın beni. stock üzerinde ar-ge ye devam diyorum o yüzden..
TUrbo intake'inin SB'ta gözükmeyen bir güncellenmişini buldum.. 1440.A9 normalde araç üstünde olan ve SB'ta gözüken.. Bu boruyu takıcam birazdan şu tıslayınca çekişten düşmesine ne kadar etki edecek bakalım.. Intake'inde çok bir vakum yok ama yine de deneyecem.
hasan salar
08-10-2010, 17:48
ben stock yaptırdım servise gidicem bakalım ne çıkar.
DoDo_hamann
08-10-2010, 17:58
o zaman c2 ile 207 amortisör üst tablası ve alt tablası aynı burda o mu anlaşılıyor ben öyle anladım belkide amortisörlerde aynıdır......:soru:
aynı olmasa yaylar nasıl oturuyor birebir onu anlamış değilim bende.
3.5'luk H&R'ı yarın taktırıyorum, sonrasında bazı işlerim var, arabayı denemiş olacağım, akşamüstü de 215/40 PZero'larımı taktırıp hem balans hem de rot ayarı yaptıracağım, sonuçları bildiririm...
zmanında bende 206 rc varken herkes derdi 206 rc bambaşka gti a göre herşey farklı ben gittim 206 gti konisi taktım oldu 206 gti yayı taktım oldu :) sadece rc nin orjnal amortisörün mili daha kalındı
herneyse az önce yazılarda okuudm gt ile rc bambaşka die bu duyumdan öte kaldırıp hiç baktınızmı pejoda böyle efsaneler hep dolanırda harbi doğrumudur bilemedim :)
demircan
08-10-2010, 18:15
3.5'luk H&R'ı yarın taktırıyorum, sonrasında bazı işlerim var, arabayı denemiş olacağım, akşamüstü de 215/40 PZero'larımı taktırıp hem balans hem de rot ayarı yaptıracağım, sonuçları bildiririm...
merak ediyorum neden ısrarla 215 faydalı bişey varda bizmi bilmiyoz.....:confused:
zmanında bende 206 rc varken herkes derdi 206 rc bambaşka gti a göre herşey farklı ben gittim 206 gti konisi taktım oldu 206 gti yayı taktım oldu :) sadece rc nin orjnal amortisörün mili daha kalındı
herneyse az önce yazılarda okuudm gt ile rc bambaşka die bu duyumdan öte kaldırıp hiç baktınızmı pejoda böyle efsaneler hep dolanırda harbi doğrumudur bilemedim :)
Bambaşka bi kısmı yok moruk. Sadece bazı parçalar farklı. Şekli şemali değil. Misla 206RC amortisörleri 206VAN amortisörünün kısası. Sertlik olarakda %15 daha sert VAN'dan okadar. Salıncaklar 206 GTI ile aynı. Ön arka viraj denge çubukları farklı. Arkada gergisi var. Ama her parçayı RC'den söküp GTI'a takabiliyorsun. Travers aks felan aynı çünkü. Hiçbir firma zaten farklı altyapılar üretmiyor. Bir şablon üretiyor. Aracına görede gerekli sertlikte parçalar takıyor.
merak ediyorum neden ısrarla 215 faydalı bişey varda bizmi bilmiyoz.....:confused:
Biraz daha iyi tutunsun diye ayrıca "205" özellikle arkadan biraz dar görünüyor... neden 40 dersen orjinal lastik yükseklik, yuvarlanma metresi vs.. gibi farkları minimumda tutabilmek için.
demircan
08-10-2010, 19:03
Biraz daha iyi tutunsun diye ayrıca "205" özellikle arkadan biraz dar görünüyor... neden 40 dersen orjinal lastik yükseklik, yuvarlanma metresi vs.. gibi farkları minimumda tutabilmek için.
jant dar olursa ve lastık jantan daha geniş olursa geniş lastik janta tam oturmadığı için lastik tabanı tam yere basarmı? basmaz. bu şuna benzer sana büyük gelen pantolon ne kadar kemer takarsan tak beli büzüşür. kardeş;)
Bu kadar az bir farkda sence jant-lastik uyumsuzluğu olur mu? Sonuçta lastik 17'' janta göre yapılmamış mı (215/40 ZR17)?
katakunti
08-10-2010, 19:42
Arkadaşlar selamlar benim başımda bir problem var nerden ve neden dolayı sesin geldiğini çözemedim tecrübeli arkadaşlar bir fikir verirlerse sevinirim..
Araç ilk çalıştığı anda bu ses geliyor ve traktör sesi gibi bir gürültü yapıyor..
Bu arada aracım 207 gt'dir..Videoyu yükledğim adresin linkini aşağıda veriyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Nette araştırıyordum burayada yazdım ve İlk mesajım böyle oldu kusura bakmayın..
http://www.streetfire.net/video/207-gt-ilk-calisma-sesi_2070372.htm
demircan
08-10-2010, 20:34
Bu kadar az bir farkda sence jant-lastik uyumsuzluğu olur mu? Sonuçta lastik 17'' janta göre yapılmamış mı (215/40 ZR17)?
farkındaysan her yazdığım senin yanlış lastik takmaman için ama artık yapcak birşey yok sen bilirsin kardeş yaklaşık 5 yıl oto lastik tamirciliği yaptım ama demekki teknoloji bu farkı ortadan kaldırmış şimdiden hayırlı olsun...
demircan
08-10-2010, 20:36
Arkadaşlar selamlar benim başımda bir problem var nerden ve neden dolayı sesin geldiğini çözemedim tecrübeli arkadaşlar bir fikir verirlerse sevinirim..
Araç ilk çalıştığı anda bu ses geliyor ve traktör sesi gibi bir gürültü yapıyor..
Bu arada aracım 207 gt'dir..Videoyu yükledğim adresin linkini aşağıda veriyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Nette araştırıyordum burayada yazdım ve İlk mesajım böyle oldu kusura bakmayın..
hoş geldin
araç kaç model
tamam burası forumdur;forumun amacı da yardımlaşıp bilgi alışverişi yapmaktır;ama kuralları da vardır;önce kendini tanıtırsan eğer;eminim aradığın yardımı bulursun...
FlyingFinish
08-10-2010, 21:24
İlk önce chiple ilgili bahsedeyim.. benim muzaffer abinin yaptığı çiple ilgili bir sıkıntım yok. Memnunum.. Top end gücün daha fazla olmasını istedim benzin olayı sıkıntı dedi. Haklı. Bende standalone lara program yazmış ve bu tip mevzulardan biraz anladığım için hak verdim. ( Muzaffer abinin yanında çalışmışlığım da vardır.) Sanıyorum onla ve kendim hem direk chip hem remap dahil 100 lerce araç ve müşteri tecrübem olmuştur. Burada memnuniyet için beklenti önemli unsurlardan biri. Soft kurcalayacaksanız chip iniz intake ve cat back ekzozunuz yeterli olacaktır. Bir sonrası i/c daha sonra decat ve olursa mild cam ler le devam eder. Bence bizim arabalarda gücün kilit noktası defle alakalı.. buyuk beden ve daha fazla lifte sahip supaplar ve portlara ihtiyaç var.( tabıkı bu daha hard bır mevzu) . Stelios kesicide 1.1 bar ( güzel basınç) bastığını söylüyor (211 hp) . Ben özellikle kendi kullanımımda huzurlu olmam diye düşünüyorum. Kullanmadan, tecrube etmeden yorum yapmanın yanlış olduğunu düşündüğüm için test etmekte isterim :) Chip ten sonra son süratte ( üst devirlerde) isteksizlik söz konusu. Basınç bende 6250 devirlerde 1 barlarda sonra düşüyor ( ama yinede orjinalden daha düşük değil) . Basınç olmasına rağmen böyle olmasının avans haritasıyla alakalı olabileceğini düşünüyorum. Bu arada ince bir gazlamaya çıkıyorum. Eğer sesimi duyan varsa buluşabiliriz.. :)
lastik 17'' janta göre yapılmış ama jantın offset'i dar kalır 215'lik lastiğe.lastik yanakları 45 olsa bile etli duruyo. 215 45 17 lastik takmış bir 207 rc fotoları vardı bende.bulabilirsem eklerim.
207 RC jantı kaç inch genişliğinde. 7" mi ?
Lastiğin çapı ve çevresi itibariyle farklı ebatlar ESP ve ESP'ye bağlı sistemleri yanıltabilir.. Kadran da ayrıca hata yapar *****..
207 RC jantı kaç inch genişliğinde. 7" mi ?
yanlış hatırlamıyorsam 7''
215 ler de sürtme olmuyor mu dazlumbazlara falan?
yanlış hatırlamıyorsam 7''
O zaman 215 lastik sorun çıkartmayacak. 225 bile takıyorlar 7" janta ama bu fazla oluyor. Bende kendi orjinal jantlarıma 215-40-17 takıcam.
katakunti
08-10-2010, 23:08
hoş geldin
araç kaç model
Hoşbulduk 2007 model 207 GT
RC'ON kardeşim kusura bakma rahatsızlık verdiysem yardımcı olduğun için saol..
bi gün savaş ustanın orda denk gelmiştik yanlış hatırlamıyorsam araç conta yakmıştı ve bujileri söktüğünde su vardı galiba ve bobinler de oksitlenmişti
savaş usta da böyle kullanmaya devam etmek kol eğer demişti
RC jantlar 7x17 standart; altta bir karşılaştırma sunuyorum (isteyen http://www.rimsntires.com/specs.jsp bakabilir)
Oradan girip kıyaslama yaparsanız son yorumları kopyalıyım buraya:
215/40 olduğunda => Package is 5 mm (0.2'') closer to suspension/brakes components. Acceptable for most cars.
215/40 olduğunda => Fenders Package will stick out 5 mm (0.2'') farther. Acceptable for most cars.
215/40 olduğunda => Wheelwells 100% clear (leaves even more room than OEM)
katakunti
08-10-2010, 23:39
bi gün savaş ustanın orda denk gelmiştik yanlış hatırlamıyorsam araç conta yakmıştı ve bujileri söktüğünde su vardı galiba ve bobinler de oksitlenmişti
savaş usta da böyle kullanmaya devam etmek kol eğer demişti
Evet orda görüşmüştük o günden sonra o şekilde kullanmadım yaptırdım bu sorun sonradan çıktı ortaya ilk çalıştırdıktan sonra 2-3 dakika aşırı gürültülü şekilde çalışıyor ondan sonra düzeliyor ama ilki kadar olmasada gürültülü çalışıyor..
Forumda okuduğum kadarıyla gürültüyle ilgili egzantrik zincirinin kayışından yapıyor demişler ama benim araçtan çıkan ses için de geçerlimidir acaba o parçayı değiştirsek..
207KITCAR
08-10-2010, 23:47
ya dostum ben 5 cm lik yaylarla 215 40 17 taktım;) davlumbza sürttü çok ince değen yerlerini trasladım,öle kesme biçme değil çok çok az törpüyle.. ki sende yay yoksa kesin degmez;) bunun yanında o 205-45-17----215-40-17 konusunda rahat ol hiç bi fark ve uyumsuzluk söz konusu değil o janta tam ölçüdür ;) ofsetiye alakası yok rht ol.. ya bu ssp olayınıda söliyim amortisörleri değiştrdim-yaylar ona keza-lastikler yukarda-artı bide alt kule gergisi taktım omp nin.. hala faal ssp;) yazılımdır,yada farklı speclere girmeden pejoya bişi olmaaz ;) cümleye masallahhhhh....
Evet orda görüşmüştük o günden sonra o şekilde kullanmadım yaptırdım bu sorun sonradan çıktı ortaya ilk çalıştırdıktan sonra 2-3 dakika aşırı gürültülü şekilde çalışıyor ondan sonra düzeliyor ama ilki kadar olmasada gürültülü çalışıyor..
Forumda okuduğum kadarıyla gürültüyle ilgili egzantrik zincirinin kayışından yapıyor demişler ama benim araçtan çıkan ses için de geçerlimidir acaba o parçayı değiştirsek..
ilk çalıştırmadaki o ses egzantrik zincirinden gelen ses
gerginin yeni tip olanı çıktı yani parça güncellendi o parça mutlaka değişmeli
parça kodu 0829G3
muhtemelen aracın sentesi de atlamıştır çünkü zincir gergin olmadığı zaman kayıyor genelde sentesi
Hoşbulduk 2007 model 207 GT
RC'ON kardeşim kusura bakma rahatsızlık verdiysem yardımcı olduğun için saol..
inan rahatsızlıkla alakası yok;ama kurallar böyle...aynı tavırla zamanında ben de karşılaştım;onun için yazdım...ki hala da daha muhattab oldugumuz kişinin adını bilmeden yazıyoruz...neyse uzadı bu;sana iyi forumlar dilerim arkadaşım...ayrıca;sıkıntınla ilgili olarak ta;egzantriklerine kayışlarına vs. baktır derim...bunları yaptırırken de içinin rahat olması için yetkili servise gitmeni öneririm...bırak arabanı;sorunu çözsünler,yapsınlar,geri versinler...yoksa ahmet birşey der,mehmet birşey der;hem kafan karışır,hem de sorunun çözülmesi uzar gereksizyere...
ya dostum ben 5 cm lik yaylarla 215 40 17 taktım;) davlumbza sürttü çok ince değen yerlerini trasladım,öle kesme biçme değil çok çok az törpüyle.. ki sende yay yoksa kesin degmez;) bunun yanında o 205-45-17----215-40-17 konusunda rahat ol hiç bi fark ve uyumsuzluk söz konusu değil o janta tam ölçüdür ;) ofsetiye alakası yok rht ol.. ya bu ssp olayınıda söliyim amortisörleri değiştrdim-yaylar ona keza-lastikler yukarda-artı bide alt kule gergisi taktım omp nin.. hala faal ssp;) yazılımdır,yada farklı speclere girmeden pejoya bişi olmaaz ;) cümleye masallahhhhh....
nedim sen nerelerdesin ben arabayı sattı dizel takılıyo sandım :D:D:D
demircan
09-10-2010, 10:10
kardeşim sesten anladığım kadarıyla eksantrik seti.arızanın sebebine gelince zincir gergisi arızalı.arızanın sebebi bildiğiniz gibi araç yağ pompasından aldığı basınçla gergi pistonu zinciri geriyor büyük ihtimal şu an gergi görevinini yapmıyor zincir gergin olmadığı için yuvada ses yapıyor.sorun zincir seti ve gergi değişerek çözülebilir(sentenin konturolünü yapınız....:icon_tup:
demircan
09-10-2010, 10:17
inan rahatsızlıkla alakası yok;ama kurallar böyle...aynı tavırla zamanında ben de karşılaştım;onun için yazdım...ki hala da daha muhattab oldugumuz kişinin adını bilmeden yazıyoruz...neyse uzadı bu;sana iyi forumlar dilerim arkadaşım...ayrıca;sıkıntınla ilgili olarak ta;egzantriklerine kayışlarına vs. baktır derim...bunları yaptırırken de içinin rahat olması için yetkili servise gitmeni öneririm...bırak arabanı;sorunu çözsünler,yapsınlar,geri versinler...yoksa ahmet birşey der,mehmet birşey der;hem kafan karışır,hem de sorunun çözülmesi uzar gereksizyere...
arkadaşlar bu arada bizim araçlarda kayış yok sadece zincir var tabi v kayışından bahsetmiyosanız...:icon_tup:
1440.S5 standart hava boruları tesisatı kullanan arkadaşlar için iyi bir 1440.A9 alternatifidir(200 kmlik yüksek sürat(210-235kms arası) testine istinaden). A9'da yüksek ısı neticesinde oluşan kelepçe noktalarındaki deformasyon S5'te şimdilik görülmedi. A9'da aynı yol aynı disiplinde deforme olacağını belli ediyordu.
S5'i Servicebox'ta şu an için göremezsiniz.
215/40 ve 3.5'luk HR'ları taktırdım bugün, çok memnunum özetle, resim ekleyeceğim, eski haline alışınca şuan yere yakınlığı Ferrari gibi geldi bana :) lastiklerle ilgili de sıkıntı olmadı, hem sürtmedi hem de muhteşem bir yol tutuş oldu, her türlü destek için teşekkür ederim sizlere...
1440.S5 standart hava boruları tesisatı kullanan arkadaşlar için iyi bir 1440.A9 alternatifidir(200 kmlik yüksek sürat(210-235kms arası) testine istinaden). A9'da yüksek ısı neticesinde oluşan kelepçe noktalarındaki deformasyon S5'te şimdilik görülmedi. A9'da aynı yol aynı disiplinde deforme olacağını belli ediyordu.
S5'i Servicebox'ta şu an için göremezsiniz.
evet info flashda bilgi vardı bazıları yırtılıyor S5 olanı ile değiştirilmesi gerekli olduğu yazıyordu
S5 olanı aramıştım bulamamıştım fiyat nedir acaba?
karsiyakaliozi
09-10-2010, 19:57
kardeş omp alt kule gergisi bende istiyorum nerden kaca aldın montajda sıkıntı oldumu selamlar
katakunti
10-10-2010, 00:52
kardeşim sesten anladığım kadarıyla eksantrik seti.arızanın sebebine gelince zincir gergisi arızalı.arızanın sebebi bildiğiniz gibi araç yağ pompasından aldığı basınçla gergi pistonu zinciri geriyor büyük ihtimal şu an gergi görevinini yapmıyor zincir gergin olmadığı için yuvada ses yapıyor.sorun zincir seti ve gergi değişerek çözülebilir(sentenin konturolünü yapınız....:icon_tup:
bu arada aracı servise götürürken kendini safe moda aldı sanırım ama arıza ışığı felan yanmadı ama araba gitmiyordu bende servise bıraktım bakacaklar..
demircan çok teşekkür ederim aracı bıraktım tamir için sonucunu buradan paylaşırım...
alakasız belki ama bişey sorucam ilgiyle takip ediyorum bu konuyu. mersinde birtane rc le mans görmüştüm 06 plaka olması lazımdı inanılmaz güzl bir sesi vardı. genç bi arkadaş kullanıyordu. ilk ve son görüşüm oldu. o arkadaş siteye üyemi veya bilen varsa ondaki egzos nedir necidir blowu nedir bilen varmı?
alakasız belki ama bişey sorucam ilgiyle takip ediyorum bu konuyu. mersinde birtane rc le mans görmüştüm 06 plaka olması lazımdı inanılmaz güzl bir sesi vardı. genç bi arkadaş kullanıyordu. ilk ve son görüşüm oldu. o arkadaş siteye üyemi veya bilen varsa ondaki egzos nedir necidir blowu nedir bilen varmı?
buyuk ıhtımal dedıgın arabanın uzerınde komple 70lık duz boru ve son susturucuda hks olması gerek. hks blowvardı hatırladıgım kadarı ile:icon_tup:
valla pek göremedim işte ne olduğunu yani inceleyemedim pek arabayı detay veremiorm. ben site kapısındaydım oda yavas yavas ckıyodu siteden düşük devirde bööööö ses çıkiodu hatta bizimkiler bu ne ya fln dedi suratını buruşturarak. bi sıksında ne olduğunu anlarsınız dedim harbiden düzlükte bi koydu çatapata çuff sonra yakından ilgili bi şekilde gülümseyerek vay be bu ne dediler:)
207KITCAR
10-10-2010, 10:05
kardeşim alt kule gergisini birlas motorsporttan aldım ist.dan. ürünün naylonunda sparco yazıyodu buarada. ama ben omp diye aldım:) montaj cok basit 15 dk da taktık,tek incelik arka tarafa sıkılan cıvataların gerginin derin kısmına girmemesi oldu onuda cok az sprel ile alınca cuk oldu.tabi adı üstünde gergi :) birazda gerdirerek takılıyo:):) bir babayiğit yardımıyla kullnıma hazır oluyo:):):) ben cok memnunum ve cok basarılı bi ürün.fiyt ise 190tl idi.. saygılarr...
207KITCAR
10-10-2010, 10:09
215/40 ve 3.5'luk HR'ları taktırdım bugün, çok memnunum özetle, resim ekleyeceğim, eski haline alışınca şuan yere yakınlığı Ferrari gibi geldi bana :) lastiklerle ilgili de sıkıntı olmadı, hem sürtmedi hem de muhteşem bir yol tutuş oldu, her türlü destek için teşekkür ederim sizlere...
hadi hayırlı olsun bakalım..ben sana dedim rahat ol diye;) iyi ısıt sonra gazla:) tadından yenmez şimdi onlar..:)
207KITCAR
10-10-2010, 10:13
nedim sen nerelerdesin ben arabayı sattı dizel takılıyo sandım :D:D:D
askere giderken satıcam kardeş ;) sonuna kadar RC vazgecmem onun tadından;) en kadim dostum :)
demircan
11-10-2010, 08:16
bu arada aracı servise götürürken kendini safe moda aldı sanırım ama arıza ışığı felan yanmadı ama araba gitmiyordu bende servise bıraktım bakacaklar..
demircan çok teşekkür ederim aracı bıraktım tamir için sonucunu buradan paylaşırım...
bu sorun arıza ışığı yakmıyor eğer zincirde sorun yoksa kafaya takma çok sorun yok
karsiyakaliozi
11-10-2010, 09:55
kardeşim alt kule gergisini birlas motorsporttan aldım ist.dan. ürünün naylonunda sparco yazıyodu buarada. ama ben omp diye aldım:) montaj cok basit 15 dk da taktık,tek incelik arka tarafa sıkılan cıvataların gerginin derin kısmına girmemesi oldu onuda cok az sprel ile alınca cuk oldu.tabi adı üstünde gergi :) birazda gerdirerek takılıyo:):) bir babayiğit yardımıyla kullnıma hazır oluyo:):):) ben cok memnunum ve cok basarılı bi ürün.fiyt ise 190tl idi.. saygılarr...
dostum varmı bırlasda tanıdık soramadım ben maıl adreslerı yok telde acamadım işyerındeyım tanıdık varsa sararsan sevinirim varmı ellerinde baska izmire yolayabilirlermi falan
evet info flashda bilgi vardı bazıları yırtılıyor S5 olanı ile değiştirilmesi gerekli olduğu yazıyordu
S5 olanı aramıştım bulamamıştım fiyat nedir acaba?
65,19 TL. Sadece ref. kodu verilerek sipariş edilebilir. Eğer ismiyle kullanılırsa A9 gelecektir.
0801.FL ref. kodlu mili kullanan var mı aranızda? veya Komple motor değiştiren?(bunu yapan varmış)
207KITCAR
11-10-2010, 23:41
dostum varmı bırlasda tanıdık soramadım ben maıl adreslerı yok telde acamadım işyerındeyım tanıdık varsa sararsan sevinirim varmı ellerinde baska izmire yolayabilirlermi falan
bende sehir dışındayım kardeş.. en kısa sürede halledicem tanıdık var 1-2 güne yazarım;)
slowmotion
12-10-2010, 00:00
buyuk ıhtımal dedıgın arabanın uzerınde komple 70lık duz boru ve son susturucuda hks olması gerek. hks blowvardı hatırladıgım kadarı ile:icon_tup:
valla pek göremedim işte ne olduğunu yani inceleyemedim pek arabayı detay veremiorm. ben site kapısındaydım oda yavas yavas ckıyodu siteden düşük devirde bööööö ses çıkiodu hatta bizimkiler bu ne ya fln dedi suratını buruşturarak. bi sıksında ne olduğunu anlarsınız dedim harbiden düzlükte bi koydu çatapata çuff sonra yakından ilgili bi şekilde gülümseyerek vay be bu ne dediler:)
arkadaşımın aracı, egsoz yok qtp sistemi var. bov da yok açık filtre takınca çuff lama geliyor zaten
karsiyakaliozi, senin parçalar OK.
Ancak h.içi birgün mutlaka RC ile bi uğraman gerekiyor. Garanti hsonu çalışmıyor. dosyasını hiçi açmak durumundayız.
Değişimi hsonu yaparız.
karsiyakaliozi
12-10-2010, 14:21
karsiyakaliozi, senin parçalar OK.
Ancak h.içi birgün mutlaka RC ile bi uğraman gerekiyor. Garanti hsonu çalışmıyor. dosyasını hiçi açmak durumundayız.
Değişimi hsonu yaparız.
denız araç biladerde benim, ne gerekiyo araçla ilgili gerci daha önce senin orda kayıt acılmısdı araca 5000 de bakım yapmısdık yağ falan değişmişdi
bizim rc' lere 16 sac jant oluyormu ? bilgisi olan varmı ?
302 Frenlere 16 jant olur.
katakunti
12-10-2010, 22:41
Evet arkadaşlar aracımı aldım daha öncede söylendiği gibi motordan gelen sesin kaynağı egzantrik zinciri gergisi çıktı değiştirildi ve ses olayı çözüldü bu bilgiyi paylaşan ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim..
Şimdi bir problemle daha karşılaştım araç rölentideyken sallanıyor nasıl anlatsam böle sanki biraz yükseliyor biraz düşüyor devir Özellikle 1. ve 2. viteslerde düşük devirde belli oluyor bu durum kelebek boğazıyla ilgili dediler bu konuda tecrübesi olan var mı acaba temizlenmesi yeterli mi yoksa komple parça mı değişmesi gerekiyor..
Debriyajla veya hava filtresiyle ilgili bir sıkıntı olabilir mi?
Geçmiş olsun ama ben sallantıyı anlayamadım :(
denız araç biladerde benim, ne gerekiyo araçla ilgili gerci daha önce senin orda kayıt acılmısdı araca 5000 de bakım yapmısdık yağ falan değişmişdi
Pardon zaten senin araç garantide değildi şimdi aklıma geldi. Bir tek güncel km'sini rica edeceğim o zaman.
katakunti
12-10-2010, 22:59
Geçmiş olsun ama ben sallantıyı anlayamadım :(
Haklısın anlatamadım tam olarak :icon13:
Araç rölantideyken 0.8 ile 0.7 arası gidip geliyor ve direksiyon ve koltukta bi salınım hissediyorum ayrıca kaputun altındada motor sallanıyor aracı 1.vitese takıp kalkarken debriyajdan ayağımı çekmemle arabada bi vuruntu oluyor mesela yavaşladım 2.vitesde 1000 devir civaro 20 yle giderken gaza dokunmamla beraber hakır hakır diye bir sesle beraber hızlanıyor araç.1.vitesde 4000 devir gördükten sonra gazı kendi haline bırakırken düşüşle beraber kaput altından tıkır tıkır diye bi ses geliyor..aracın 3.4.5 viteslerinde herhangi bişey hissetmedim..Belkide arıza ordada var ama 1.ve 2. vitesde aşırı hissediliyor..
207KITCAR
12-10-2010, 23:14
alt motor kulğıdır o;)
motor kulağı değil gibi sanki ya;tıkırtı sallanma ile mi ilgili; yoksa motorun içinden mi geliyor ses
slowmotion
13-10-2010, 02:26
bizim rc' lere 16 sac jant oluyormu ? bilgisi olan varmı ?
302 Frenlere 16 jant olur.
daha önce ben sormuştum, herkes olmaz dedi. lastikçiler bazısı olur bazısı olmaz diyor. servistekilerinde bazıları olur bazıları olmaz diyor. benimde amacım 215/40/16 takmaktı...
katakunti
13-10-2010, 07:54
motor kulağı değil gibi sanki ya;tıkırtı sallanma ile mi ilgili; yoksa motorun içinden mi geliyor ses
tıkırtı devir yüksekken gazı bırakınca devir 2000 veya 2500 (tam dikkat edemedim )aşağısına düşerken motordan geliyor...
207kitcar teşekkürler olabilecek arıza seçenekleri arasına alt motor kulağınıda aldım...
tıkırtı devir yüksekken gazı bırakınca devir 2000 veya 2500 (tam dikkat edemedim )aşağısına düşerken motordan geliyor...
207kitcar teşekkürler olabilecek arıza seçenekleri arasına alt motor kulağınıda aldım...
ilginç bir durum valla;sana tavsiyem(yine yetkili servis olacak; ama bundan güveniliri de yok) servise gidip; araçla test sürüşüne çıkın ve de usta kullansın arabayı;bırak anlayana kadar da kullansın :D ;şaka maka en azından kafan rahat olur;bitirince de haber verirler gidip alırsın arabanı...
Haklısın anlatamadım tam olarak :icon13:
Araç rölantideyken 0.8 ile 0.7 arası gidip geliyor ve direksiyon ve koltukta bi salınım hissediyorum ayrıca kaputun altındada motor sallanıyor aracı 1.vitese takıp kalkarken debriyajdan ayağımı çekmemle arabada bi vuruntu oluyor mesela yavaşladım 2.vitesde 1000 devir civaro 20 yle giderken gaza dokunmamla beraber hakır hakır diye bir sesle beraber hızlanıyor araç.1.vitesde 4000 devir gördükten sonra gazı kendi haline bırakırken düşüşle beraber kaput altından tıkır tıkır diye bi ses geliyor..aracın 3.4.5 viteslerinde herhangi bişey hissetmedim..Belkide arıza ordada var ama 1.ve 2. vitesde aşırı hissediliyor..
.8-.7 arasında gidip gelmesi durumu ile tıkırtı farklı sebepler.. Şu rölantideki olayda klima kapalı mı açık mı? Önce ona bakmak lazım. Ama zaten rölantideki salınım bana çok uçuk gelmedi. Aracın durumunu bilemiyorum tabi ama basit bir carbon clean de toparlayabilir arabayı. Gaz kelebeğine kadar inmektense önce bu denenmeli.
Vuruntu derken motordan ses şeklinde mi yoksa motorun devirlenmesi ile alakalı mı? tıkır tıkır ses genelde alt motor kulağı gibi duruyor..
daha önce ben sormuştum, herkes olmaz dedi. lastikçiler bazısı olur bazısı olmaz diyor. servistekilerinde bazıları olur bazıları olmaz diyor. benimde amacım 215/40/16 takmaktı...
yok emrah benım sadece amac kısın kullanmak orjınallerıde temızleyıp boyamak guzelce. boyattırdım acele ettik akıntı oldu catlama oldu :)
Antalyalogy
13-10-2010, 16:38
http://i1233.photobucket.com/albums/ff394/Danilo_Zunac/IMAG0130.jpg
http://i237.photobucket.com/albums/ff101/Ronke001/Ciney%2020100703/IMG_1294.jpg
karsiyakaliozi
13-10-2010, 16:50
ilk resimdeki borulardan bende istiyorum ama cok pahalı silikon olanlar forge samco da 207 icin var
karsiyakaliozi
13-10-2010, 17:26
naman mesajım geldimi bende gorünmüyo posta kutumda
3 kere gelmiş, ben de uzunca bir cvp yazdım umarım gitmiştir :S
slowmotion
14-10-2010, 01:50
yok emrah benım sadece amac kısın kullanmak orjınallerıde temızleyıp boyamak guzelce. boyattırdım acele ettik akıntı oldu catlama oldu :)
vallaha 16 demir jant uyarsa bizim araca bilmek isterim:D:D
slowmotion
14-10-2010, 02:05
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-207-rc-kule-gergisi-orjinal-sparco/detay aldığım fiyatı özgür abi biliyor. kıl biri olduğum için taktırmadım:D fiyat sondur, yay takan arkadaşların bence takması şarttır...
vallaha 16 demir jant uyarsa bizim araca bilmek isterim:D:D
varsa denesene :)
http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=TP&Product_Code=ATP-MCT-002&Categ
bıraz abartıyım dedim bunu buldum
http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=TP&Product_Code=ATP-MCT-002&Categ
bunu alıp koymakla keske bitseydi :)
bunu alıp koymakla keske bitseydi :)
abi bunu alınca derdi bitmez arabanın; sanayi gülü olup çıkarız; muhtemelen en sonunda da motoru kucağımıza alırız...
stockken cıkmıyoruz bu olunca uuu harbiden düşünemiyorum :(
stockken cıkmıyoruz bu olunca uuu harbiden düşünemiyorum :(
tam dert olur çıkar araba;arabadan soğutur valla
slowmotion
14-10-2010, 03:31
bence hayal değil, ama para zaman ve sabır lazım. ayrıca en önemli faktör usta ve yazılımı yapacak kişi...
bence hayal değil, ama para zaman ve sabır lazım. ayrıca en önemli faktör usta ve yazılımı yapacak kişi...
bizim arabanın fiyatını göz önünde bulunduracak olursak eğer :D ;bunun mantıklı bir yanı yok bence
katakunti
14-10-2010, 12:32
.8-.7 arasında gidip gelmesi durumu ile tıkırtı farklı sebepler.. Şu rölantideki olayda klima kapalı mı açık mı? Önce ona bakmak lazım. Ama zaten rölantideki salınım bana çok uçuk gelmedi. Aracın durumunu bilemiyorum tabi ama basit bir carbon clean de toparlayabilir arabayı. Gaz kelebeğine kadar inmektense önce bu denenmeli.
Vuruntu derken motordan ses şeklinde mi yoksa motorun devirlenmesi ile alakalı mı? tıkır tıkır ses genelde alt motor kulağı gibi duruyor..
evet sallanma problemi ile tıkırtı problemi ayrı rölantideki olayda klima kalorifer kapalı açıkda olsa değişmiyor..
Sallanma probleminde içeriden hissedildiği gibi kaputu kaldırınca motorun oynadığıda farkediliyor..
tıkırtıda olan ses ise 1.vitesde oluyor sadece..
vuruntu dediğim olay motordan ses şeklinde ve 1.vites ile 2.vitesde dur kalklarda oluyor genelde...Araçta arıza ışığı felan yanmıyor..
şu arızalarıda çözebilirsem hiçbir problem olmadan binecem aracıma inşallah...
karsiyakaliozi
14-10-2010, 13:06
evet sallanma problemi ile tıkırtı problemi ayrı rölantideki olayda klima kalorifer kapalı açıkda olsa değişmiyor..
Sallanma probleminde içeriden hissedildiği gibi kaputu kaldırınca motorun oynadığıda farkediliyor..
tıkırtıda olan ses ise 1.vitesde oluyor sadece..
vuruntu dediğim olay motordan ses şeklinde ve 1.vites ile 2.vitesde dur kalklarda oluyor genelde...Araçta arıza ışığı felan yanmıyor..
şu arızalarıda çözebilirsem hiçbir problem olmadan binecem aracıma inşallah...
standart sorunlar sanırım egzantrik gergi sorunu motor kulağı sorunu bunlar değişirse sorunuların hallolur sanırım
plakası 06 ALR ise eger araçta qtp sistemi var egzoz olarak.. blow off yok sadece acık tip hava filtresi var.. o da bu sesi cıkarıyor :)
GT28RS turbo kitini kullanan cıkacakmı cok merak ediyorum bende gerçekten.. bende emraha katılıyorum.. hayal deil kesinlikle.. alacagınız kite ekstra olarak gerekli bi kaç parçayı da toparlarsanız eger güzel bi yazılımla harika güçler cıkabilir..
Rölantide motorda gözle görülür sarsıntı varsa silindirlere bakılmalı derim.. Buji ve bobinlere özellikle.. Motor kulakları motorları %100 sabitlemez biraz esneme payı verir ama sürekli sallanmak isteyen motor kulaklara zarar verir.. Rölantide dahi bu şiddette sallanıyorsa motor açılmalı bakılmalı derim..
GT28RS turbo kitini kullanan cıkacakmı cok merak ediyorum bende gerçekten.. bende emraha katılıyorum.. hayal deil kesinlikle.. alacagınız kite ekstra olarak gerekli bi kaç parçayı da toparlarsanız eger güzel bi yazılımla harika güçler cıkabilir..
yanlış anlamışsın gibi; ona katılmayan yok; illa ki daha fazla güç çıkmış olur;ama sırf yurt dışı satış rakamı 2000 usd olan birşeyden bahsediyoruz ;ki bir de TR ye getirmesi var...Hadi onu geçtim; sence bir tek bunu al takla biter mi ; o turbodan sonra motor ne olur, aktarma organları ne olur... :)
ekstra gerekli bir kaç parçadan kastımda oydu zaten :)
Turboyu neden bu kadar büyütelim ki?
Turboyu neden bu kadar büyütelim ki?
para harcatcak;harcattıktan sonra meydana getirecekleri ile daha da çok para harcatacak bir uygulama isteyenler için birebir:D ;kobaylık yapmaya gerek yok derim;sonra işin yoksa uğraş dur motorla;şahsi fikrim = değmez...
Antalyalogy
15-10-2010, 13:04
egeturbo hybrid yapmış 207RC ve Mini Cooper S e konusu var aşırı beslemede siz ne dersiniz?
karsiyakaliozi
15-10-2010, 13:11
50 hp demiş değermi sonucda dyno cıktısı olsa fıkır olurdu kafamızda
egeturbo hybrid yapmış 207RC ve Mini Cooper S e konusu var aşırı beslemede siz ne dersiniz?
hatırlıyormusun bro bı ara kıvanc yapacaktı kımse garantı vermemıstı sanırım vazgecmıstı.
50 hp demiş değermi sonucda dyno cıktısı olsa fıkır olurdu kafamızda
evet 50 hp için 5000 tl ıle oynanıyor :o
bro sakat iş derim ben(ki neye göre yapıldığı bile belli değil);oldu da turbo yalan oldu;ne olacak sonu...hadi turboyu geçtim;motor yalan oldu diyelim...alınacak risk değil derim... zaten nazlı bir motora sahibiz;ondan sonra arabadan soğutur valla adamı...
Antalyalogy
15-10-2010, 15:54
Valla yaptıran arkadaş İstanbula gidip dynoya çıkacak demişler..Şİmdi bu turbo kurcalatma işinde sanırım kimse garanti vermez zaten..
Konusunu güncel tutup o arkadaşa ulaşıp sormak lazım..Yurt dışında çok örnekleri var bunun hybrid turbonun...
Hp nin tabii sadece turbo ile alakası yok yazılım da önemli..Ama krank da 225 hp de az değil...
Bana yine istanbul yolları gözüktü..Stock a çeviriyorum arabayı... Emiş Egzantriğe kadar güncellenen parçaları değiştiricem belki zincir de dahil.. egzantriği Muzaffer kesin değiştir dedi ama cesaret edemiyorum henüz. Tekrar sorayım.
0801.FL emiş egzantriği taktıran var mı?
Antalyalogy
15-10-2010, 18:06
Niye dönüyorsun ki stock a...?
Bana yine istanbul yolları gözüktü..Stock a çeviriyorum arabayı... Emiş Egzantriğe kadar güncellenen parçaları değiştiricem belki zincir de dahil.. egzantriği Muzaffer kesin değiştir dedi ama cesaret edemiyorum henüz. Tekrar sorayım.
0801.FL emiş egzantriği taktıran var mı?
ne olduki emis egzantrigine :soru:
Antalyalogy
16-10-2010, 09:04
...............
ne olduki emis egzantrigine :soru:
egzantriğe bişey olmamıştır da parça güncellenmiş acaba ne farkı var
egzantriğe bişey olmamıştır da parça güncellenmiş acaba ne farkı var
heryılmı guncellenıyormus bu parca :soru:
Peugeot'dan çok şey bilen adamın söylediğine göre güncellenen ECU'nun egzantriği imiş.. Evet, bu arada ECU'lar da değişti..
Öte yandan Muzaffer Abi'de Mersin'deki güç kesikliklerini egzantrikle halledildiğine şahit olmuş ki o araba hangi arabaysa oldukça da yüklüymüş.
207 s16 :) ön tampon iş yapmaz ama arka tampondaki difüzör fena durmamış.
2010 Peugeot 207 S16 Special Edition - New Car and Used Car Pictures on Lincah.Com (http://www.lincah.com/2010-peugeot-207-s16-special-edition)
Antalyalogy
19-10-2010, 13:01
Şimdi bu güncellenen parçalar garantiden değiştirilebiliyor mu?
karsiyakaliozi
19-10-2010, 13:23
bro garantın bıtmedısye o paracalardan kaynaklı arıza olduğu onaylanırsa değişiyo yoksa yalan ben gergiyi değiştirecektim 300 tl işçilik cıkardılar deniz garantiye sokmak için uğrasıyo benım garantı gecen ay bıttı
Şimdi bu güncellenen parçalar garantiden değiştirilebiliyor mu?
Genel olarak hayır. Özay'ın dediği gibi sıkıntın olması lazım. Dahası Fransa'nın bu sıkıntıyı önceden öngörmüş ve bir tamirat süreci(info flash) oluşturmuş olması lazım. Info flash yoksa duruma göre değişebiliyor. Örneğin stock yazılımda ve stock donanımda sürekli tekrar eden P kodlarına sebep olan parçalar kolaylıkla güncellenmişlerse güncelleriyle güncellenmemişse aynılarıyla değişebiliyor.
Ancak her güncelleme parçanın tasarım güncellemesi anlamına gelmiyor. Sadece üreticisi veya üretim yeri(ülke bazında) değişmiş olabilir.
Ben bnm parçalarımı gergi hariç cepten değiştiriyorum. Siparişi yeni geçtim emme egzantrik ve yan parçaları hariç. Isı kalkanlarını da sipariş ettim tiplerine göre belki onları da değiştirecez.
bro garantın bıtmedısye o paracalardan kaynaklı arıza olduğu onaylanırsa değişiyo yoksa yalan ben gergiyi değiştirecektim 300 tl işçilik cıkardılar deniz garantiye sokmak için uğrasıyo benım garantı gecen ay bıttı
İlk cevap geldi. %100'ünü karşılayamayacaklarını belirttiler Ama ciddi bir indirim söz konusu olacak.. Yani sanırım... Telefonla olmuyor mail şart.. ama bir maile de cevap 2-3 günde geliyor.. Şahane çalışma şartları var bayılıyorum :D
Genel olarak hayır. Özay'ın dediği gibi sıkıntın olması lazım. Dahası Fransa'nın bu sıkıntıyı önceden öngörmüş ve bir tamirat süreci(info flash) oluşturmuş olması lazım. Info flash yoksa duruma göre değişebiliyor. Örneğin stock yazılımda ve stock donanımda sürekli tekrar eden P kodlarına sebep olan parçalar kolaylıkla güncellenmişlerse güncelleriyle güncellenmemişse aynılarıyla değişebiliyor.
Ancak her güncelleme parçanın tasarım güncellemesi anlamına gelmiyor. Sadece üreticisi veya üretim yeri(ülke bazında) değişmiş olabilir.
Ben bnm parçalarımı gergi hariç cepten değiştiriyorum. Siparişi yeni geçtim emme egzantrik ve yan parçaları hariç. Isı kalkanlarını da sipariş ettim tiplerine göre belki onları da değiştirecez.
İlk cevap geldi. %100'ünü karşılayamayacaklarını belirttiler Ama ciddi bir indirim söz konusu olacak.. Yani sanırım... Telefonla olmuyor mail şart.. ama bir maile de cevap 2-3 günde geliyor.. Şahane çalışma şartları var bayılıyorum :D
hangi sorundan dolayı neler degısıyormus ben çözemedım ya :D
aracın kesıklık yapmasından dolayımı yoksa baska bir sorundan dolayımı ???
deniz değisen parça kodlarını yazabilrmisin sana zahmet service boxtan bakmak istiyorum.
207KITCAR
20-10-2010, 00:02
ya abi su ortalama değişen prca kod ve isimlerini alsak naasıl güzel olur biliyomusunuz;) ağlatırım ben burayı alırım garantiden.. çok ricam olur...
ya abi su ortalama değişen prca kod ve isimlerini alsak naasıl güzel olur biliyomusunuz;) ağlatırım ben burayı alırım garantiden.. çok ricam olur...
:D bende alırım sıkıntı yok :D bu ayda son yanı garanti bitiyor :D
207KITCAR
20-10-2010, 00:11
:) :) ...............
ServiceBox'ta ref. kodunun sol kenarında RP yazan parçalar güncellenmiştir.
karsiyakaliozi
20-10-2010, 08:30
deniz benim parca değişimleri ile ilgili nedir son gelişme pm bildirirsen sevinirim motor kulağınıda değiştirebilecekmiyiz onuda ekleseydik
ServiceBox'ta ref. kodunun sol kenarında RP yazan parçalar güncellenmiştir.
bircok parca var :soru:
Antalyalogy
21-10-2010, 17:24
Arkadaşlar Özay ın RC sinde TR de tek olarak orjin irmscher body kit olduğunu ve kendisinin emniyet kemerlerini komple kırmızı :icon_tup::icon_tup::icon_tup: olanlarla değiştirdiğini ve bunların hiçbirinin fotoğrafını bizimle paylaşmadığını biliyormusunuz?:D:D:D
karsiyakaliozi
21-10-2010, 17:26
Arkadaşlar Özay ın RC sinde TR de tek olarak orjin irmcher body kit olduğunu ve kendisinin emniyet kemerlerini komple kırmızı :icon_tup::icon_tup::icon_tup: olanlarla değiştirdiğini ve bunların hiçbirinin fotoğrafını bizimle paylaşmadığını biliyormusunuz?:D:D:D
bro arızamısın sen fotorafcı bulamadık makine bulamadık cep tellemi cekelim fotoları :D cok yakında geliyo fotolar
Siyah duman sıkıntım katalizör ile çözüldü.. Dağılmış komple..
İptal etmicem şimdiden söyleyeyim :D
207KITCAR
21-10-2010, 18:49
acil foto isterikk :):)
vay arkadas bugun arabanın sol tarafından gelen tak tak sesı bulamadık. sol kapıyı bıle söktuk öle teste cıktık. yok sesi bulamadılar. yarın salıncak ile aks deneyelım dedıler. alakası olmadıgını söyledım. aks tat tak dıye bır ses yapmaz zannetmıyorum. sanki sac parcasından gelıyormus gibi ses hem ıcerde sol far ayarının ordan net duyuluyor hem dısarda. anı dur kalklarda geri geri gitmelerde. 180 kmh giderken bıle yapıyor gaza basıp cektımmı :S :S :S
:rolleyes: ee hadi pejoculardan yapacak yok mu :)
http://i56.tinypic.com/2gt0l05.jpg
VteC_MaNiaC
21-10-2010, 23:25
gt2876 falan mı bu acaba :) bide bu arabada ne beyin kullanmışlar acaba :)
vay arkadas bugun arabanın sol tarafından gelen tak tak sesı bulamadık. sol kapıyı bıle söktuk öle teste cıktık. yok sesi bulamadılar. yarın salıncak ile aks deneyelım dedıler. alakası olmadıgını söyledım. aks tat tak dıye bır ses yapmaz zannetmıyorum. sanki sac parcasından gelıyormus gibi ses hem ıcerde sol far ayarının ordan net duyuluyor hem dısarda. anı dur kalklarda geri geri gitmelerde. 180 kmh giderken bıle yapıyor gaza basıp cektımmı :S :S :S
nedir senin bu şanssızlığın arkadaş ya:) ben çıt duyamıyorum benimkinde
nedir senin bu şanssızlığın arkadaş ya:) ben çıt duyamıyorum benimkinde
:) yorumsuz
aksların gevşemiş olabilir bro; onlara bir baktır derim...
:rolleyes: ee hadi pejoculardan yapacak yok mu :)
http://i56.tinypic.com/2gt0l05.jpg
aslında varmış bir tane; konusu da geçmişti bu topikte; ama adamı tanıyan yok... bu arada kim ne derse desin bana gereksiz geliyor arkadaşlar bizim arabada böyle bir uygulama...
207KITCAR
22-10-2010, 14:15
ya gereklilik gereksizlikten cok filtre kutusunu sabitlemiş adam ee motor yükte arkaya doğru ciddi bi harekette bulunuyo ;) turbonun orası ne hale geliyo merakediyorum ..
akünün altındaki motor kulağı..
Ayrıca lifte alıp alt kulakta boşluk kontrolü yaptırın.
aslında varmış bir tane; konusu da geçmişti bu topikte; ama adamı tanıyan yok... bu arada kim ne derse desin bana gereksiz geliyor arkadaşlar bizim arabada böyle bir uygulama...
Hangi araca kime gerekli kime gereksiz o zaman ?
Hangi araca kime gerekli kime gereksiz o zaman ?
inan anlamadım; hangi araca derken, eğer butün sayfaları tek tek okursan ya da aratırsan illaki görürsün sonuçta 2-3 sayfalık birşey değil sayfa no sunu hatırlamıyorum... bir arkadaş yazmıştı;ama sahibini tanıyanımız yok...bu arada kendi görüşümü yazdım gereksiz diye; ve hala da aynı görüşteyim...
aksların gevşemiş olabilir bro; onlara bir baktır derim...
yok kanka bulduk sonunda. sol üst sanzıman kulağı servis bulamadı acıkcası. kankamın özel servisinde bulduk sagolsun. yarınde yetkili serviste halledecegiz. kankama ve ustalarınada 1 kilo baklava :D
Tarza göre bence.. Benim için gereksiz mesela..
Stock yazılımdayım.. DV ve filtre hariç Herşeyim stock.. Bugün emme egzantrik üstünde timing i kaçıran parçaları ve gergiyi değiştirdik. Timing 'azıcık' kaymıştı. Bu arada miller boru tipiymiş.. Şimdi şu güncel emme egzantriği daha ciddi düşünmeye başladım. Acaba kamları mı kayıyor mevcut olanın? :S Popaş tan net bilgi yok..
Öte yandan turbonun üzerindeki koruyucu yanlışlıkla deforme ettik alttan turboya dokunuyor.. Ses yapar diye düşündüm. Yaptı ama rahatsız etmekten ziyade kulakla nerdeyse turbonun nerde kaç bastığını kestirir oldum.
Stock yazılım arkadaşlardan da ricam var bu konuda.. Devirlenirken 4950 civarı turbo şarjı bırakıyor ancak 5150 gibi tekrar basmaya başlıyor %100 olmasa da.. Bu sırada ben araç torkunun çekişinin ataletinin azaldığını hissedebiliyorum. Şansıma da bugün otoyolda A5 geldi bir tane.. Rahat rahat deneme fırsatım oldu.. Son viteste bu devre gelene kadar ya yaklaşıyorum ya da aynı gidiyorum(geçmeye çok fırsatım oldu bilerek geçmedim, zaten arkamdan geliyordu yol verip önüme aldım) ancak bu devirden sonra A5 arayı açmaya başlıyor. Sizde de bu devirde böyle bir durum var mı? tekrar edeyim KN box ve s3 DV var..yazılım stock.
A5'in ne olduğunu göremedim .çok parlak led stop kullanıyordu okuyamadım arkasını ama gidişine göre bence 3.0tdi filandı. 2.0 tfsi ların ara hızlanmaları daha iyi..4 kapıydı.
yok kanka bulduk sonunda. sol üst sanzıman kulağı servis bulamadı acıkcası. kankamın özel servisinde bulduk sagolsun. yarınde yetkili serviste halledecegiz. kankama ve ustalarınada 1 kilo baklava :D
Hehe bo sorunu da aslında forumda dile getirmiştik 3-4 sayfa önce :)
Hehe bo sorunu da aslında forumda dile getirmiştik 3-4 sayfa önce :)
denizim özel mesaj attım acık acık oku bi :D ondan sonra bana hak ver yoksa bende biliyordum bunun oldugunu :D
sol üst sanzıman kulağı
Hehe bu sorunu da aslında forumda dile getirmiştik 3-4 sayfa önce :)
parça kodu nedir bu şanzıman kulağının? service boxtan bakayım bi
parça kodu nedir bu şanzıman kulağının? service boxtan bakayım bi
ne oldu kanka sendedemi var sorun. ?
kod: 1813f0
ne oldu kanka sendedemi var sorun. ?
kod: 1813f0
yok kardeşim ben de sorun yok sadece parçayı merak ettim de tahmin ettiğim parçaymış
ya gereklilik gereksizlikten cok filtre kutusunu sabitlemiş adam ee motor yükte arkaya doğru ciddi bi harekette bulunuyo ;) turbonun orası ne hale geliyo merakediyorum ..
filtre sabit degil, o metal gorunumlu kapagin icinde filtre borusunun etrafi sunger kapli, esneyebiliyor
O aradaki mavi silikon boru o esnemeyi sağlıyor zaten.
207KITCAR
23-10-2010, 10:05
O aradaki mavi silikon boru o esnemeyi sağlıyor zaten.
o öyle esnemez eminim ;)
207KITCAR
23-10-2010, 10:06
filtre sabit degil, o metal gorunumlu kapagin icinde filtre borusunun etrafi sunger kapli, esneyebiliyor
işte o zaman olur ;) o zaman denemek lazım düşünce güzel çünkü.. paylaşım için saolun ;)
Tarza göre bence.. Benim için gereksiz mesela..
Stock yazılımdayım.. DV ve filtre hariç Herşeyim stock.. Bugün emme egzantrik üstünde timing i kaçıran parçaları ve gergiyi değiştirdik. Timing 'azıcık' kaymıştı. Bu arada miller boru tipiymiş.. Şimdi şu güncel emme egzantriği daha ciddi düşünmeye başladım. Acaba kamları mı kayıyor mevcut olanın? :S Popaş tan net bilgi yok..
Öte yandan turbonun üzerindeki koruyucu yanlışlıkla deforme ettik alttan turboya dokunuyor.. Ses yapar diye düşündüm. Yaptı ama rahatsız etmekten ziyade kulakla nerdeyse turbonun nerde kaç bastığını kestirir oldum.
Stock yazılım arkadaşlardan da ricam var bu konuda.. Devirlenirken 4950 civarı turbo şarjı bırakıyor ancak 5150 gibi tekrar basmaya başlıyor %100 olmasa da.. Bu sırada ben araç torkunun çekişinin ataletinin azaldığını hissedebiliyorum. Şansıma da bugün otoyolda A5 geldi bir tane.. Rahat rahat deneme fırsatım oldu.. Son viteste bu devre gelene kadar ya yaklaşıyorum ya da aynı gidiyorum(geçmeye çok fırsatım oldu bilerek geçmedim, zaten arkamdan geliyordu yol verip önüme aldım) ancak bu devirden sonra A5 arayı açmaya başlıyor. Sizde de bu devirde böyle bir durum var mı? tekrar edeyim KN box ve s3 DV var..yazılım stock.
A5'in ne olduğunu göremedim .çok parlak led stop kullanıyordu okuyamadım arkasını ama gidişine göre bence 3.0tdi filandı. 2.0 tfsi ların ara hızlanmaları daha iyi..4 kapıydı.
2.0tdi olabilirmi?4 kapılar genelde 2.0 tdi geliyor 170 hp.belki chip vardır.
hmm zannetmem 250'ye çok daha rahat çıkıyordu.. ama hiç 250 görmedi ara açılmaya başlayınca o da beni bekledi.. chip bnm de aklıma geldi ama ara hızlanmaları benden kötüydü.. Nerdeyse eve kadar beraber gittik kesin rastlarım bir daha o zaman dikkatli bakarım. Gözüm daha çok devirdeydi bir de ledleri gerçekten çok göz alıyordu.